Τα κορυφαία 5 κεφάλαια από μούχλα στους τοίχους

Οι ειδικοί λένε ότι η μούχλα στους τοίχους των διαμερισμάτων - είναι πάντα ένα γόνιμο έδαφος για τα βακτήρια, επιπλέον, οι ερευνητές σημείωσαν, επίσης, ότι οι μύκητες εκκρίνουν τοξικές ουσίες στην ατμόσφαιρα. Ως εκ τούτου, προκειμένου να διατηρήσει την υγεία και το σπίτι τους, το συντομότερο δυνατό για να απαλλαγούμε από αυτό το κακόβουλο φυτώριο στο σπίτι τους.

Αιτίες μούχλας

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα απλό υγρό ή ξηρό πανί αφαιρέστε μούχλα δεν μπορεί. Επίσης, δεν θα σας βοηθήσουν καθόλου απορρυπαντικά ή καθαριστικά. Είναι απαραίτητο, καταρχάς, να κατανοήσουμε σαφώς, από πού ήρθε, και δεύτερον, να επιλέξουμε τον πιο ισχυρό εξειδικευμένο παράγοντα, ο οποίος προορίζεται μόνο για την καταπολέμηση τέτοιων μικροοργανισμών. Οι λόγοι για την εμφάνιση μπορεί να είναι:

 • ανεπαρκής εξαερισμός εγκαταστάσεις
 • ανεπαρκής θέρμανση
 • Οι τοίχοι τελειώνουν με πορώδη υλικά, όπου μπορούν εύκολα να σχηματιστούν αποικίες
 • ελαττωματικά υδραυλικά, δίνοντας διαρροή, συμπύκνωση κλπ.

Ξεφορτωθείτε το πρόβλημα

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τη φόρμα με διάφορους τρόπους: με μηχανική επίλυση της άμεσης αιτίας της εμφάνισης του μύκητα ή με τη χρήση έντονων αντισηπτικών ουσιών που έχουν σχεδιαστεί για να απαλλαγούν από αυτό.

 • Ο πρώτος τρόπος, μηχανικός λύση της ρίζας του προβλήματος, θα βοηθήσει καταστρέψτε πρόβλημα για πάντα. Πρόκειται μάλλον για τη διάταξη των μονωτικών υλικών, εάν το σπίτι ή ο τοίχος του διαμερίσματος είναι κακώς μονωμένο, αλλά και για την εγκατάσταση ή τη διόρθωση του συστήματος εξαερισμού.
 • Η δεύτερη επιλογή είναι η χρήση ειδικών φαρμάκων ειδικά σχεδιασμένων για την καταπολέμηση της μούχλας.

Τα κορυφαία 5 κεφάλαια από μούχλα στους τοίχους

Για να μην το σκέφτεσαι τίποτα, πώς να πολεμήσουμε με ένα πρόβλημα στο σπίτι σας, αρκεί μόνο να μελετήσουμε τα 5 πιο δημοφιλή και αποτελεσματικά εργαλεία που έχουν ήδη εφαρμοστεί στο σπίτι και σε άλλους αγοραστές. Μετά από όλα, η πιο θετική ανατροφοδότηση που έχει συλλέξει ένα εργαλείο, το ένα για άλλους θα είναι η καλύτερη εγγύηση ότι το εργαλείο λειτουργεί.

Dali - ένα παγκόσμιο αντισηπτικό

Ο κατασκευαστής αντισηπτικών είναι η εταιρεία "Rogneda", Ρωσία. Η τιμή είναι 560 ρούβλια. (5 λίτρα), 150 ρούβλια. (0,6 L). Εφαρμόζεται με ενεργή εφαρμογή στους ακόλουθους τύπους επιφανειών:

 • σκυρόδεμα ·
 • τούβλο?
 • γύψο?
 • ξύλο ·
 • γυψοσανίδα, καθώς και χαρτόνι?
 • κεραμικά και πλακάκια?
 • ζωγραφισμένες και βερνικωμένες επιφάνειες.
 • ταπετσαρίες, πόρτες, πόρτες, παράθυρα, υδραυλικά.
 • Μπορείτε να αγοράσετε σε καταστήματα, καθώς και εδώ.

Δείχνει υψηλό βαθμό αποτελεσματικότητας σε βλάβες από οποιαδήποτε βιολογική οντότητα, γεγονός που υποδηλώνει την καθολικότητα της θεραπείας. Είναι ικανό να καταστρέφει όχι μόνο μύκητες και καλούπια όλων των ειδών, αλλά και βρύα, άλγη και ούτω καθεξής.

Αξιολογήθηκε από: Natalia, Μόσχα

Μπορώ να πω μόνο ένα πράγμα - μια πολύ έντονη και ισχυρή κομμάτι της όσφρησης, έτσι έπρεπε να τεθεί σε όχι μόνο λαστιχένια γάντια όταν ασχολούνται με αυτό, αλλά και ένα επίδεσμο γάζας ή πανί και ακόμη και γυαλιά ηλίου για να μην τρώνε μέσα στο μάτι. Κατεργασίας τοίχο στο χώρο του μπάνιου περίπου 2 τετραγωνικών μέτρων Εφαρμόστε το φάρμακο 3 φορές την εβδομάδα. Μετά από 2 εβδομάδες, είδαμε μετά την επεξεργασία, όπως το καλούπι έχει εξαφανιστεί εντελώς. Ήταν κάπου πριν από περίπου έξι μήνες. Μέχρι τώρα, δεν έχουν και πολλά ακόμη ένα ίχνος της εμφάνιση. Πολύ αποτελεσματικό, θα πρότεινα, και η τιμή είναι μικρή - 150 ρούβλια. για 0,6 λίτρα ή 560 ρούβλια. για 5 λίτρα. κάνιστρο.

Το Fongifluid Alpa (Alpa) είναι ένα δραστικό μυκητοκτόνο

 • Ο κατασκευαστής του μυκητοκτόνου διαλύματος είναι η Alpa, Ρωσία.
 • Η τιμή είναι 550 ρούβλια. (2 λίτρα), 1150 ρούβλια. (5 λίτρα), 3250 ρούβλια. (20 L).
 • Ο τύπος του υγρού βασίζεται σε αντιμυκητιασικά και αντιμολυσματικά συστατικά.
 • Προορίζεται για εφαρμογή στην εσωτερική επιφάνεια ενός σπιτιού ή διαμερίσματος, καθώς και για επεξεργασία εκτός του σπιτιού.
 • Μην βλάπτετε το χρώμα και τη στιλπνότητα της επιφάνειας πλακιδίων, χρωμάτων και άλλων επιφανειών.
 • Ήδη σε κατάσταση έτοιμης αραίωσης, Ως εκ τούτου, η κατανάλωσή του για την απόδοση συνιστάται από τον κατασκευαστή - 1L / 4-5 τ.μ.
 • Μπορείτε να αγοράσετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα

Πριν από τη χρήση, όλες οι χαλαρές, ακατέργαστες και πορώδεις επιφάνειες πρέπει να λειανθούν, να λειανθούν και να ισοπεδωθούν. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διεισδύσει καλά σε όλες τις ρωγμές και τις κοιλότητες. Σε περίπτωση σοβαρής βλάβης σε ένα ή περισσότερα οικόπεδα με μούχλα, επαναλάβετε τη διαδικασία 1-2 φορές περισσότερο. Μην τοποθετείτε το προϊόν σε κρύο χώρο σε θερμοκρασία κάτω των + 5 ° C. Χρησιμοποιήστε ένα ρολό, βούρτσα ή ειδικό πιστόλι για να εφαρμόσετε, στη συνέχεια, απλά πλένετε τα εργαλεία με νερό.

Αξιολογήθηκε από τον / την Sergey Ivanovich, Αγία Πετρούπολη

Αφού προσπάθησα να ασβέστηκα τον μύκητα στη γωνία του γκαράζ μου με λαϊκές θεραπείες, αποφάσισα να αγοράσω κάτι πιο σοβαρό για αυτούς τους σκοπούς. Μου αρέσει ο πωλητής να χρησιμοποιήσει το Fongifluid Alp. Πριν από τη χρήση των οδηγιών, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την επιφάνεια, την οποία έκανα - περπάτησα κατά μήκος των τοίχων με μια βούρτσα. Ο ψεκασμός όλων των επηρεαζόμενων χώρων, και ακόμη και η λήψη των γειτονικών χώρων για πιστότητα, ελέγχονται μετά από 4 ημέρες. Το καλούπι έχει σχεδόν εξαφανιστεί, μετά από άλλες 3 μέρες έχασε εντελώς το ίχνος. Τέσσερις μήνες έχουν περάσει ήδη, τα πόδια του τοίχου είναι ακόμα καθαρά. Βρήκε το λόγο - τα υπόγεια ύδατα δίπλα στο γκαράζ, θα πρέπει να κάνουν περισσότερα και αποστράγγιση, έτσι ώστε να μην εμφανίζεται ποτέ ξανά.

Οπτική φόρμα Olympus

Το φάρμακο προορίζεται πρωτίστως για μπάνια, κελάρια, κελάρια, θερμοκήπια και διαμερίσματα, καθώς και για κάθε άλλο πολύ υγρό χώρο. Η τιμή είναι 100 ρούβλια. (1 λίτρο), 360 ρούβλια. (5 λίτρα). Δεν περιέχει ενώσεις χλωρίου ή πτητικές τοξικές ουσίες. Είναι άχρωμο και ασφαλές για ανθρώπους και ζώα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκυρόδεμα, τούβλα, βαμμένους τοίχους, ξύλινα, κεραμικά, πέτρινα, γυψοσανίδες και άλλες επιφάνειες.

Κριτικές: Σβετλάνα, Αικατερίνμπουργκ

Χρησιμοποίησαν το "καλούπι Stop Olympus" για να καθαρίσουν τη γωνία κάτω από τον νεροχύτη. Συνηθίζαμε να έχουμε ένα σωλήνα εκεί. Το επιδιορθώσαμε. Και τώρα έπρεπε να καθαρίσω τον μύκητα ταυτόχρονα. Το παρασκεύασμα εφαρμόστηκε σύμφωνα με τις οδηγίες και αφέθηκε να παραμείνει για 3 ημέρες. Στη συνέχεια περπατούσαν με ένα κουρέλι και συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να το επεξεργαστούμε για άλλη μια φορά. Περίμενα τρεις ημέρες. Και μόνο μετά το δεύτερο τέτοιο καλούπι θεραπείας εξαφανίστηκε εντελώς. Έχουν περάσει 3 μήνες από τότε που έχει φύγει. Ελπίζουμε να μην εμφανιστεί ξανά.

Σπρέυ βιοτιόλ - βιοαντισσεπτικό

 • Το φάρμακο δεν περιέχει χλώριο ή άλλη δηλητηριώδη ουσία. Ασφαλές για το σώμα.
 • Σχεδιασμένο για χρήση σε μπαλκόνια, κουζίνες, σε πλυντήρια, για την επεξεργασία περιφράξεων, μνημείων και επιτύμβιων ταπετσαριών.
 • Η τιμή είναι 400 ρούβλια (0,5 λίτρα).
 • Αγοράστε εδώ

Πριν χρησιμοποιήσετε αυτή τη θεραπεία, η μολυσμένη επιφάνεια πρέπει να καθαριστεί προσεκτικά με ξύστρα, Μην τρίβετε με μεταλλική βούρτσα, έτσι ώστε τα σωματίδια μούχλας να ψεκάζονται ή να διασκορπίζονται γύρω από το δωμάτιο. Είναι προτιμότερο να τραβήξετε μια μαλακότερη βούρτσα και να αφαιρέσετε απαλά την επιφάνεια. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το πιστόλι ψεκασμού. Όλα τα πράγματα και τα πράγματα καλύπτονται καλύτερα με μια ταινία. Μετά από εμβάπτιση για αρκετές ώρες, είναι απαραίτητο να σκουπίσετε και να πλύνετε την επιφάνεια, στη συνέχεια να την αφήσετε να στεγνώσει καλά και μόνο τότε shpatlevat ή να τελειώσει.

Κριτικές: Anatoly Vasilyevich, περιοχή Λένινγκραντ

Πετάξτε αυτό το φάρμακο από μούχλα στο κελάρι του εξοχικού σπιτιού μας. Προφανώς, τα τείχη μας ήταν υπερβολικά παραμελημένα, τα οποία έπρεπε να υποστούν επεξεργασία 3 φορές! Αλλά έχουμε επιτύχει το, και οτιδήποτε δεν είναι ήδη παρόν, αν και έχει περάσει μόνο 7 μήνες. Το κελάρι είναι ασβεστωμένο, στεγνό - μέχρι να μην υπάρχουν προβλήματα. Το φάρμακο είναι καλό.

Mavix-Bio (Mavix-Bio) και υδρόφοβης σιλικόνης BBM-M 7 AS

 • Ο κατασκευαστής ενός αντισηπτικού συγκροτήματος - Joint Stock Company "MAVIKS", Ρωσία, Μόσχα.
 • Ένα αποτελεσματικό αντισηπτικό σε ένα σύνολο μέτρων κατά των μυκήτων, των μυκήτων και άλλων μικροοργανισμών.
 • Η μέση τιμή είναι 577 ρούβλια. (1 λίτρο), 3000 ρούβλια. (5 λίτρα), 5850 ρούβλια. (10 λίτρα), 13.000 ρούβλια (20 λίτρα)

Το φάρμακο λειτουργεί αποκλειστικά σε συνδυασμό με ένα υδρόφοβο. Πρώτα έρχεται η επεξεργασία με το εμποτισμό για τα τείχη, που είναι μέρος του αντισηπτικού σετ. Εάν η βλάβη της περιοχής είναι ισχυρή, τότε ο εμποτισμός θα πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία 2-3 φορές στην ίδια θέση. Στη συνέχεια, εφαρμόστε τον αντιμυκητιακό παράγοντα Mavix Bio. Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να αφήσετε το μέσο να σταθεί όσο είναι γραμμένο στις οδηγίες και στη συνέχεια να αφαιρέσετε όλα τα καλούπια από την επιφάνεια. Και μόνο τώρα είναι απαραίτητο να επεξεργαστούμε τον τοίχο με ένα υδροφοβιστή, ο οποίος θα δώσει προστασία στους τοίχους: από τη σκόνη, εξαιρετική υδατοαπωθητική και εξασφαλίζει την ανταλλαγή αέρα της επιφάνειας του τοίχου.

Κριτικές: Όλγα και Νικολάι, Μόσχα

Πρόσφατα μετακόμισε σε ένα νέο διαμέρισμα - πριν από ένα χρόνο. Αλλά ήδη παρατήρησε το καλούπι στην πόρτα του μπαλκονιού. Δεν ήταν ακόμα δυνατό να ανακαλύψουμε γιατί εμφανίστηκε εκεί, αλλά το αποσύρθηκε με τη βοήθεια ενός ολοκληρωμένου εργαλείου που ονομάζεται "Mavix-Bio". Μια εξαιρετική επιλογή για την προστασία του σπιτιού σας από την επανεμφάνιση. Ήταν ήδη έξι μήνες και έχουμε ήδη ξεχάσει αυτό.

Θα απαλλαγούμε από τον μύκητα στους τοίχους - πώς και πώς να σκοτώσει επικίνδυνη μούχλα μια για πάντα

Μύκητας αλλοιώνει όχι μόνο τη διακόσμηση των τοίχων και την εμφάνιση της στέγασης, αλλά και προκαλεί σοβαρές βλάβες στην υγεία, ακόμη και σε ογκολογικές ασθένειες. Επομένως, μόλις παρατηρήσετε τα ίχνη του, είναι απαραίτητο να λάβετε άμεσα μέτρα για την καταπολέμησή του. Η προσέγγιση στο θέμα αυτό πρέπει να είναι σωστή, αλλιώς μπορείτε να απαλλαγείτε από την επικίνδυνη "βλάστηση" εδώ και χρόνια. Στο άρθρο θα σας πούμε πώς και πώς να αφαιρέσετε τον μύκητα μια για πάντα.

Για να απαλλαγείτε από τον μύκητα, ο οποίος εμφανίζεται συχνά στους τοίχους και τα παράθυρα, πρέπει να υπολογίσετε από πού προέρχονται όλα και γιατί φυτρώνει. Στην πραγματικότητα, όλα είναι πολύ απλά - τα επιχειρήματά του είναι παρόντα στον αέρα πάντα και παντού. Ακόμη και σε ένα απολύτως καθαρό δωμάτιο ανά κυβικό μέτρο αέρα, συμβαίνουν περίπου μισό χιλιάδες μυκητιακά σπόρια. Επομένως, μόλις βρεθούν σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για αυτούς, αρχίζουν αμέσως να αναπτύσσονται.

Ας σημειωθεί ότι το ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη του μύκητα είναι οι υγρές επιφάνειες και η θερμοκρασία περιβάλλοντος περίπου 20 μοίρες. Αλλά αυτό αφορά μόνο την ανάπτυξη, και μπορούν να επιβιώσουν ακόμη και στις πιο ακραίες συνθήκες. Ως εκ τούτου, προσπαθεί να παγώσει το σπίτι δεν θα έχει ένα ειδικό αποτέλεσμα.

Έτσι, η αιτία της εμφάνισης του μύκητα είναι η σταθερή υγρασία στο διαμέρισμα ή στο σπίτι. Επομένως, εάν θέλετε να το αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά, θα πρέπει να εξασφαλίσετε ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Τις περισσότερες φορές, αρκεί να κανονικοποιήσετε τον εξαερισμό, για παράδειγμα, με τη βοήθεια βαλβίδων τροφοδοσίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, έτσι ώστε οι τοίχοι να μην είναι πλέον υγροί, πρέπει να είναι μονωμένοι, ειδικά για τα γωνιακά διαμερίσματα. Εάν δεν εξομαλύνετε την υγρασία στο δωμάτιο, το καλούπι θα εμφανιστεί ξανά και ξανά, έπειτα σε μία ή την άλλη επιφάνεια, ανεξάρτητα από το πώς δεν θα το αντιμετωπίσετε.

Για να αποφύγετε την εμφάνιση μούχλας στους τοίχους του μπάνιου, αφού κάνετε διαδικασίες νερού ή πλύσης, αφήστε την πόρτα ανοιχτή για λίγο. Επιπλέον, μεταξύ του φύλλου πόρτας και του κατωφλίου πρέπει κατ 'ανάγκη να υπάρχει πλάτος διακένου τουλάχιστον 1 cm.

Όλα τα υπάρχοντα μέσα κατά της μούχλας μπορούν να χωριστούν σε δύο τύπους:

 • οικιακό - σχεδιασμένο για την επεξεργασία υλικών φινιρίσματος και άλλων επιφανειών στις οποίες εμφανίστηκε μούχλα. Τυπικά, πωλούνται με τη μορφή φιαλιδίων με ψεκαστήρα.
 • επαγγελματική - σχεδιασμένη για επιφανειακή επεξεργασία τοίχων και οροφών πριν από την ολοκλήρωση της εργασίας. Αυτά τα κεφάλαια συνήθως πωλούνται σε δοχεία.

Οι ακόλουθες συνθέσεις μπορούν να ταξινομηθούν ως οικιακές:

 • Prosept Fungi;
 • Mellerud;
 • Veltocid;
 • Fusco Biodome και άλλοι.

Οι εγκαταστάσεις νοικοκυριών μπορούν να θεωρηθούν ως προσωρινό μέτρο, διότι δεν έχουν διαρκές αποτέλεσμα. Το μεγαλύτερο μέρος του καλουπιού εμφανίζεται μετά από ένα μήνα. Ως εκ τούτου, αν θέλετε να απαλλαγείτε από τον μύκητα για λίγο, αλλά μια για πάντα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικές ενώσεις. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι είναι σε θέση να διεισδύσουν βαθιά στους τοίχους και να σκοτώσουν αποικία μούχλας από μέσα. Επιπλέον, είναι πιο τοξικά και, επομένως, αποτελεσματικά. Ως επαγγελματικό προσωπικό μπορούν να ταξινομηθούν τα εξής:

 • Υγιεινό σπίτι Αντισηπτικό?
 • Nortex Doctor.
 • Ceresit CT 99 και άλλα.

Πρέπει να πω ότι μπορείτε να κάνετε μια θεραπεία εναντίον του εαυτού σας. Επαρκής αποτελεσματικότητα είναι μια λύση που αποτελείται από τα ακόλουθα συστατικά:

 • επιτραπέζιο ξύδι - 50 γρ.
 • βορικό οξύ - 25 g.
 • υπεροξείδιο του υδρογόνου - 50 g.
 • νερό - 100 g.

Εάν οι αποικίες μυκήτων δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλούστερη διατύπωση που περιέχει μόνο δύο συστατικά:

 • σόδα - 1 κουταλάκι του γλυκού.
 • νερό - 1 γυαλί.

Οι λαϊκές θεραπείες θα πρέπει να θεωρούνται ως εναλλακτική λύση στα οικιακά αντισηπτικά. Φυσικά, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις επαγγελματικές συνθέσεις.

Αν δεν θέλετε να αγωνιστείτε ατελείωτα με μούχλα, θα πρέπει να το ξεφορτωθείτε με τις βασικές μεθόδους, δηλαδή - να αφαιρέσετε εντελώς το παλιό φινίρισμα και, κατά προτίμηση, το τραχύ φινίρισμα. Πρώτον, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο μύκητας βλάπτει τα υλικά φινιρίσματος, για παράδειγμα, δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από λεκέδες στην ταπετσαρία μετά από αυτό. Δεύτερον, όλα τα "μισά μέτρα", όπως έχουμε ήδη πει, δίνουν μόνο ένα προσωρινό αποτέλεσμα.

Επομένως, για να προχωρήσουμε στην καταπολέμηση του μύκητα, αποθέσαμε το ακόλουθο όργανο:

 • σπάτουλα?
 • σπρέι;
 • διάτρηση με προσάρτηση σμίλης?
 • με μεταλλική βούρτσα.

Ξεκινάμε αφαιρώντας το παλτό. Εάν η ταπετσαρία στο δωμάτιο είναι επικολλημένη για να τα αφαιρέσετε, προ-υγρή την επιφάνεια των τοίχων με νερό χρησιμοποιώντας έναν ψεκαστήρα και περιμένετε 15 λεπτά για να απορροφήσει την υγρασία στον καμβά. Για να απορροφήσετε τις ταπετσαρίες βινυλίου, κάντε τις προετοιμασίες στις τομές επίστρωσης βινυλίου με μια σπάτουλα, μαχαίρι ή οποιοδήποτε άλλο αιχμηρό αντικείμενο. Είναι επίσης δυνατή η κάλυψη του καμβά με ειδικό μέσο για την αφαίρεση ταπετσαρίας, το οποίο αντιμετωπίζει αποτελεσματικά κάθε είδους ταπετσαρίες και συνθέσεις κόλλας με τις οποίες είναι κολλημένες.

Για να αποφύγετε την αναπνοή της μούχλας κατά την αποσυναρμολόγηση των υλικών φινιρίσματος, φροντίστε να φοράτε αναπνευστήρα. Διαφορετικά, μπορείτε να πάρετε σοβαρές ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.

Σημειώστε ότι η αφαίρεση της επίστρωσης είναι απαραίτητη όχι μόνο από τον τοίχο που επηρεάζεται από τον μύκητα, αλλά και από τις υπόλοιπες επιφάνειες. Εάν ο μύκητας δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στην ταπετσαρία - αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πολλαπλασιάζεται στον τοίχο. Επομένως, από τη στιγμή που πραγματοποιήσατε επισκευές, το κάνετε ποιοτικά, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να επιστρέψετε σύντομα στο καλούπι.

Αφού καθαρίσετε την επιφάνεια από την επίστρωση, αφαιρέστε το γύψο. Γιατί είναι απαραίτητο αυτό; Το γεγονός είναι ότι οι μυκητιακές αποικίες μπορούν να αναπτυχθούν στον τοίχο σε μεγάλο βάθος. Ως εκ τούτου, η αφαίρεση του σοβά αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να το ξεπεράσει μια για πάντα.

Για να κατεβάσετε το γύψο, οπλίζουμε τον εαυτό μας με ένα διάτρητο με ειδικό ακροφύσιο. Εάν δεν έχετε έναν puncher, χρησιμοποιούμε μια σμίλη και ένα σφυρί. Κατόπιν καθαρίζουμε την επιφάνεια με μεταλλική βούρτσα. Εάν δεν έχετε την ευκαιρία να αφαιρέσετε το γύψο και να εκτελέσετε σημαντικές επισκευές με ένα τραχύ τελείωμα, να απαλλαγούμε από τουλάχιστον ορατές πληγείσες περιοχές. Επιπλέον, μεταχειρίστε όλους τους τοίχους με μεταλλική βούρτσα. Μπορείτε να επιταχύνετε τη δουλειά με ένα βούλγαρο, τοποθετώντας πάνω του ένα πινέλο με κύκλο.

Πριν προχωρήσετε στην αφαίρεση του τελειώματος, συνιστάται η επεξεργασία των επιφανειών με οικιακές ή λαϊκές θεραπείες που θα σκοτώσουν τις ορατές αποικίες. Αυτό είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί ότι κατά τη διάρκεια του έργου δεν υπάρχουν σποραδικές διαφορές και δεν μολύνουν νέους χώρους. Επίσης, τα οικιακά προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε περίπτωση που δεν μπορείτε να εκτελέσετε αμέσως επισκευή, μετά την ανίχνευση του μύκητα.

Εάν οι τοίχοι στο σπίτι είναι υγροί, φροντίστε να τις στεγνώσετε. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις θερμάστρες του δωματίου ή να χρησιμοποιήσετε ένα στεγνωτήριο για τα κτίρια. Μετά την προετοιμασία των τοίχων, προχωράμε στην εργασία με αντισηπτικό εμποτισμό. Παρακαλούμε σημειώστε ότι όλα τα επαγγελματικά εργαλεία είναι πολύ τοξικά. Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας των επιφανειών στο σπίτι, κανείς άλλος δεν πρέπει να είναι δίπλα σας. Κατά την έναρξη της εργασίας, φροντίστε να φοράτε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό - γυαλιά και αναπνευστήρα.

Ο παράγοντας εφαρμόζεται στην επιφάνεια με οποιοδήποτε κατάλληλο εργαλείο που είναι διαθέσιμο στο χέρι - με ψεκαστήρα, πινέλο ή ρολό. Το κύριο πράγμα είναι η επεξεργασία όλων των περιοχών χωρίς να λείπει. Επομένως, για τα δυσπρόσιτα μέρη χρησιμοποιούμε μια μικρή βούρτσα. Αφού εφαρμόσετε το πρώτο στρώμα, αφήστε το να στεγνώσει για τρεις ώρες σε θερμοκρασία 20 μοίρες. Στη συνέχεια, επαναλάβετε τη διαδικασία. Μετά από πέντε ώρες, μπορούμε να αρχίσουμε να τελειώνουμε το δωμάτιο.

Πρέπει να πω ότι αν το καλούπι εμφανιστεί σε τέτοια υλικά, όπως για παράδειγμα πλαστικά πάνελ ή πλακάκια, δεν είναι απαραίτητο να τα πετάξετε. Απλά επεξεργαστείτε τις επικαλύψεις με αντι-καλούπι και μετά από 30-40 λεπτά ξεπλύνετε με άφθονες ποσότητες νερού. Μετά από αυτό μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πάλι με ασφάλεια.

Όπως γνωρίζετε ήδη, ο κύριος λόγος εμφάνισης του μύκητα είναι η υψηλή υγρασία. Κατά συνέπεια, το κύριο προληπτικό μέτρο είναι να διατηρηθεί το επίπεδο υγρασίας εντός των επιτρεπόμενων τιμών. Αλλά αυτό, φυσικά, δεν είναι το μόνο μέτρο που εμποδίζει την εμφάνιση μούχλας. Το γεγονός είναι ότι είναι αδύνατο να εξασφαλιστεί η πλήρης απουσία υγρασίας - μερικές φορές πλένουμε, μαγειρεύουμε ή κάνουμε έναν υγρό καθαρισμό. Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια της φάσης επισκευής, είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζονται οι τοίχοι και οι οροφές με ένα αστάρι.

Οι αρχάριοι συχνά παραμελούν αυτό το μέτρο και μετά από όλα το αστάρι εκτελεί πολλές πολύ σημαντικές λειτουργίες:

 • Βελτιώνει την πρόσφυση μεταξύ των υλικών, με αποτέλεσμα την αυξημένη ανθεκτικότητα των επιχρισμάτων.
 • ενισχύει τη βάση, διεισδύει στους πόρους και τα κολλάει μαζί. Επίσης, αυξάνει τη διάρκεια ζωής των υλικών.
 • μειώνει την κατανάλωση υγρών επιστρώσεων - σχηματίζει μια μεμβράνη στην επιφάνεια, ως αποτέλεσμα της οποίας δεν απορροφάται πρακτικά.
 • έχουν αντισηπτικό αποτέλεσμα - λόγω αυτής της ιδιότητας, ο μύκητας δεν "κολλάει" στις επεξεργασμένες επιφάνειες.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το ίδιο το διαμέρισμα είναι υγρό, για παράδειγμα, βρίσκεται στο ισόγειο, ενώ τα υπόγεια ύδατα είναι κοντά. Στην περίπτωση αυτή, δεν πρέπει να βασιστεί κανείς σε ένα αστάρι. Μια καλή λύση στην περίπτωση αυτή είναι η επίστρωση τοίχων και οροφών με ασβεστούχο μίγμα. Μούχλα δεν ανέχεται ασβέστη, έτσι μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι ο μύκητας σε τέτοιους τοίχους δεν θα βλαστήσουν. Το μόνο πράγμα, μπορεί να φαίνεται επιφανειακά, δηλ. μόνο στο παλτό τελειώματος, αλλά μπορείτε να το καταπολεμήσετε με οικιακές ή λαϊκές θεραπείες.

Αυτές είναι όλες οι πληροφορίες για το πώς να νικήσουμε ανεξάρτητα το καλούπι στους τοίχους. Πάρτε αυτή τη διαδικασία με υπευθυνότητα, διότι επηρεάζει την υγεία σας και τους αγαπημένους σας.

5 καλύτερες θεραπείες για μούχλα και μύκητες στους τοίχους

Μην πιστεύετε τους ανθρώπους που λένε ότι είναι αδύνατο να εντελώς να απαλλαγούμε από μούχλα και το ωίδιο στους τοίχους, ότι οποιαδήποτε μέσα μόνο για το χρονικό διάστημα λύνει το πρόβλημα, αλλά σύντομα όλα αρχίζουν εκ νέου. Φυσικά, αν έχετε αγοράσει το πρώτο διαθέσιμο κάτω από το μυκητοκτόνο βραχίονα για τη θεραπεία τους απροετοίμαστος επιφάνεια και να βρει λύσεις στα ερωτήματα που θα συμβεί - σύντομα στην επανεμφανίζονται ταπετσαρία λεκέ. Για να καταστρέψει πλήρως το καλούπι, θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και χρόνος. Στο μέλλον, θα πρέπει να συμμορφώνονται με τα προληπτικά μέτρα και περιοδικά επιθεωρήσει την κατασκευή κτιρίου: ο μύκητας είναι πολύ ύπουλη, μπορεί να κρύβονται σε κάθε μικροσκοπική ρωγμές και την εκ νέου έναρξη των εργασιών της καταστροφής.

Πώς να καταλάβετε ότι το σπίτι πήρε ένα μύκητα;

Ο ύπουλος εχθρός μπορεί να έχει διαφορετική εμφάνιση. Οι λέξεις "μύκητες" και "μούχλα" είναι αποικίες μικροοργανισμών. Έχουν μικροσκοπικές διαστάσεις, δεν μπορείτε να δείτε με το φως. Τα ορατά σημεία αποτελούνται από έναν τεράστιο αριθμό μικροσκοπικών μυκήτων. Ανάλογα με τον τύπο τους, η επιδρομή έχει διαφορετικό χρώμα:

 • το λευκό είναι συνήθως διαδίδεται από πολύ υγρό έδαφος σε γλάστρες?
 • πράσινο συνήθως πηγαίνει στα δομικά υλικά από τα τρόφιμα?
 • το μπλε αρέσει να εγκατασταθεί σε ξύλινες κατασκευές.
 • μαύρη κατοικεί σε οποιεσδήποτε επιφάνειες.

Πρέπει επίσης να προστατεύσει την απολέπιση των υλικών φινιρίσματος από τους τοίχους, την καταστροφή του σοβά. Κατ 'αρχάς, το χρώμα πρήζεται και νιφάδες, στη συνέχεια από κάτω από αυτό αρχίζει να χύνει σκόνη, καταστράφηκε στη σκόνη, ή τούβλο. Αυτή η εικόνα μπορεί να δει τόσο μέσα στο κτίριο όσο και στην πρόσοψη. Εάν αφήσετε το πρόβλημα χωρίς προσοχή, οι φέροντες δομές θα αρχίσουν να καταρρέουν, το σπίτι θα έρθει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ενδέχεται να καταρρεύσει.

Όχι πάντα ο μύκητας εγκαθίσταται σε ανοιχτές επιφάνειες - του αρέσει η υγρασία και ο αέρας. Συχνά τέτοιες συνθήκες προκύπτουν σε δυσπρόσιτα μέρη: πίσω από τα έπιπλα, κάτω από τα χαλιά, μέσα από τα γραφεία, πίσω από ένα μπάνιο και ένα μπολ. Σε αυτή την περίπτωση, η μυρωδιά μπορεί να σας προειδοποιήσει για τον κίνδυνο. Εάν αισθάνεστε ότι από μια γωνιά μυρίζει σαν από ένα υγρό κελάρι, απομακρύνετε από τους τοίχους όλα τα αντικείμενα που εμποδίζουν και δείτε αν υπάρχουν ύποπτα σημεία.

Οι άνθρωποι που είναι επιρρεπείς σε αλλεργίες μπορεί να είναι οι πρώτοι που γνωρίζουν την εμφάνιση μούχλας. Αν πριν ήταν ήσυχα στο διαμέρισμα, και πρόσφατα άρχισαν να διαμαρτύρονται για το κοινό κρυολόγημα, δάκρυα, φαγούρα, ίσως αισθάνθηκαν την εξάπλωση του μύκητα. Σε μολυσμένο δωμάτιο, τα κατοικίδια ζώα μπορεί να είναι άρρωστα και να πεθάνουν. Εάν παρατηρήσετε επιδείνωση της ευημερίας οποιουδήποτε κάτοχου, αναζητήστε την παρουσία μύκητα και λάβετε προληπτικά μέτρα ενάντια στην εμφάνισή του. Πρώτον, οι τοξίνες που εκλύονται από τα καλούπια επηρεάζουν τους αδύναμους οργανισμούς, αλλά όταν μεγαλώνει η αποικία, ένα άτομο με καλή υγεία μπορεί να αρρωστήσει. Μην περιμένετε για πιο ανησυχητικές εκδηλώσεις, αναλάβετε δράση κατά τα πρώτα συμπτώματα μόλυνσης.

Απαλλαγείτε από τη φόρμα με λαϊκές μεθόδους

Ενώ ο μύκητας δεν έχει διεισδύσει βαθιά στις δομές του κτιρίου, μπορείτε να προσπαθήσετε να το αντιμετωπίσετε χωρίς τη βοήθεια της χημείας. Παλαιότερα χρησιμοποιείται κρεόσωτο ή λευκαντικό για τέτοιους σκοπούς, τώρα αυτό δεν είναι απαραίτητο. Οι ενώσεις είναι τοξικές, μετά από μερικές μέρες είναι αδύνατο να απαλλαγούμε από την πονηρή μυρωδιά. Τα σύγχρονα φάρμακα είναι βολικά για χρήση, είναι πιο αποτελεσματικά και η βλάβη από αυτά είναι λιγότερη.

Αν θέλετε να ενεργήσετε με δημοφιλείς μεθόδους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω εργαλεία.

 • Ξύδι - κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες.
 • Ένα διάλυμα σόδα (1 κουταλάκι του γλυκού ανά ποτήρι νερό) - για υλικά που δεν φοβούνται την επαφή με αλκάλια.
 • Αλκοόλη αμμωνίας - αραιώνεται με νερό σε αναλογία 1: 1 και εφαρμόζεται σε λεία επιχρίσματα που δεν απορροφούν την υγρασία.
 • Λάδι τσαγιού (1 κουταλάκι του γλυκού ανά ποτήρι νερό) - θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των μύκητων, θα απολυμάνει το δωμάτιο και θα εξουδετερώνει τις δυσάρεστες οσμές.
 • Το υπεροξείδιο του υδρογόνου - αποχρωματίζει το χρώμα, είναι προτιμότερο να το χρησιμοποιήσετε σε φωτεινούς χώρους.

Καθαρίστε πρώτα το κάλυμμα σκόνης, βρωμιάς και πλάκας, το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί με ένα υγρό πανί. Στη συνέχεια, τραβήξτε ένα υδατικό διάλυμα οποιασδήποτε από αυτές τις ουσίες στον ψεκαστήρα και ψεκάστε την πληγείσα επιφάνεια. Καθαρίστε το κουρέλι με ένα κουρέλι, αλλά μην το σκουπίζετε. Η υπόλοιπη υγρασία διεισδύει στους πόρους και τις μικροσκοπικές ρωγμές και καταστρέφει τους μικροοργανισμούς που έχουν εγκατασταθεί εκεί. Μετά από μια ώρα, κάντε ένα λεπτομερές καθάρισμα, αερίστε καλά το δωμάτιο, ώστε ο αέρας στο δωμάτιο να στεγνώσει. Με αυτή τη μέθοδο, οι λαϊκές θεραπείες κατά της μούχλας θα βοηθήσουν να απαλλαγούμε από τον μύκητα που εμφανίστηκε πρόσφατα.

Επαναλάβετε την εβδομαδιαία θεραπεία για τουλάχιστον 1,5 μήνες. Μην ξεχνάτε ότι είναι ανεπιθύμητο να αναπνέετε ατμούς ακόμη και σε οικιακά προϊόντα, να φοράτε γάντια, να προστατεύετε τα μάτια σας με γυαλιά και την αναπνευστική οδό με επίδεσμο από βαμβακερό γάζι. Μύκητας μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε διαμέρισμα, έτσι ώστε για προληπτικούς σκοπούς, κάθε φορά που συγκομίζετε, προσθέστε οποιαδήποτε από αυτές τις ουσίες στο νερό. Το γεγονός είναι ότι τα σπόρια των καλουπιών είναι πολύ μικρά, πετούν στον περιβάλλοντα αέρα και υπάρχουν σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Το μόνο πράγμα που μας σώζει είναι η ανάγκη για υγρασία και άλλες ζωτικές συνθήκες για μούχλα.

Τα κορυφαία 5 κεφάλαια από μούχλα και μύκητες στους τοίχους

Εάν η επιδρομή εξαπλωθεί σε μια μεγάλη περιοχή, αυτό σημαίνει ότι το καλούπι έχει ήδη εισχωρήσει βαθιά στις δομές του κτιρίου. Οι λαϊκές θεραπείες δεν θα βοηθήσουν πλέον, για να πολεμήσουν τον εχθρό που χρειάζεστε για να αποκτήσετε μια ισχυρότερη σύνθεση. Στα τμήματα των οικιακών χημικών προϊόντων θα δείτε ένα ολόκληρο ράφι γεμάτο με διάφορες προετοιμασίες ενάντια στον μύκητα και το καθήκον σας είναι να βρείτε το πιο αποτελεσματικό και ασφαλές όπλο.

Η εργασία δεν ήταν χαμένη, από τον μύκητα στους τοίχους, επιλέξτε τα εργαλεία που αξίζουν καλές αξιολογήσεις των εμπειρογνωμόνων και των καταναλωτών.

 1. Το "Stop Fungus Olymp" είναι ασφαλές για ανθρώπους και κατοικίδια ζώα. Κατάλληλο για επεξεργασία οποιουδήποτε υλικού και φινιρίσματος.
 2. Το "Dali" θα εξοικονομήσει τόσο μούχλα όσο και βρύα. Το φάρμακο δεν μπορεί να πλυθεί.
 3. Η Atlas Mykos αφαιρεί μούχλα, μυκητιακές βλάβες, λειχήνες, βρύα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους με υψηλή υγρασία. Παράγεται με τη μορφή συμπυκνώματος, το οποίο πρέπει να αραιώνεται με νερό.
 4. Το Fungicide Spectrum μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε προσόψεις. Κατάλληλο για σοβάδες, ξύλινες κατασκευές και βαμμένες επιφάνειες.
 5. Το "Μυκητοκτόνο τιτανίου" μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα και έξω από το κτίριο. Κατά την επεξεργασία του φαρμάκου για την αφαίρεση του στρώματος βαφής δεν είναι απαραίτητο.

Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα εργαλεία, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες. Μην αγνοείτε τα συνιστώμενα μέτρα για την προστασία της αναπνευστικής οδού, του δέρματος και των ματιών, ο στόχος σας είναι να καταστρέψετε τη μούχλα και να μην υπονομεύσετε την υγεία σας. Εάν χρησιμοποιείτε συμπύκνωμα, αραιώστε το σε σωστή αναλογία: Πολύ ισχυρή λύση δεν είναι μόνο επιβλαβής για την υγεία, αλλά μπορεί να βλάψει τις δομές της κατασκευής. Θυμηθείτε ότι είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε τόσο την πληγείσα περιοχή όσο και την παρακείμενη περιοχή (ο μύκητας εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και στις γειτονικές περιοχές μπορεί να υπάρχουν μικρές, μη παρατηρούμενες αποικίες).

Στον σχολιασμό ορισμένων μυκητοκτόνων γράφεται ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς να αφαιρεθεί το τελειωτικό παλτό. Στο αρχικό στάδιο της εμφάνισης του μύκητα, μπορείτε να δοκιμάσετε, αλλά αν έχει πάει πολύ μακριά, ελαφριά μέτρα δεν θα βοηθήσει, ακόμα και αν το καλύτερο φάρμακο χρησιμοποιείται. Αφαιρέστε το χρώμα και την ταπετσαρία από τους τοίχους, πατήστε το γύψο. Εάν ακούσετε έναν κωφό ήχο, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν εσωτερικά κενά, στα οποία έχουν ήδη αναπτυχθεί σπόροι. Χτυπήστε όλα τα αποκόμματα απολέπισης, καθαρίστε την επιφάνεια με μεταλλική βούρτσα, εφαρμόστε αντιμυκητιασικό παράγοντα και αφήστε να στεγνώσει για τουλάχιστον 5 ώρες. Στη συνέχεια, καλύψτε τις περιοχές που έχουν υποστεί ζημιά με ένα αστάρι βαθιάς διείσδυσης, σοβά και εφαρμόστε ένα τελειωτικό παλτό. Ταυτόχρονα, επιθεωρήστε τα έπιπλα και όλα τα πράγματα. Εάν υπάρχουν ίχνη μούχλα, τα επεξεργάζονται με μυκητοκτόνα, και τα αντικείμενα που δεν έχουν ιδιαίτερη αξία, απλά καίνε.

Για επισκευές, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε κόλλα με αντιμυκητιακές ιδιότητες. Δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ που δεν επιτρέπει την εισχώρηση υγρασίας μέσα.

Εάν επηρεάζονται πολύ μεγάλα τμήματα του τοίχου, ο σοβάς τσαλακώνεται κάτω από τα δάχτυλα, μόνο μια σημαντική αναμόρφωση του διαμερίσματος θα βοηθήσει. Κατακτήστε όλους τους τοίχους των τελικών στρωμάτων, τούβλων ή σκυροδέματος καλά καθαρισμένα με βούρτσες και καίτε με ένα φυσητήρα. Αντιμετωπίστε προσεκτικά όλες τις επιφάνειες με μυκητοκτόνα και μόνο μετά από 2 ημέρες προχωρήστε στο τέλος.

Πριν από την εργασία, φροντίστε να βρείτε και να εξαλείψετε τις αιτίες της υγρασίας. Αν αυτό δεν γίνει, το καλούπι θα εμφανιστεί ξανά. Για να δημιουργήσετε μια τελική επίστρωση, χρησιμοποιήστε πυριτικά ή διασπορά μυκητοκτόνα χρώματα, στα οποία ο μύκητας δεν εξαπλώνεται.

Πρόληψη

Για να αποτρέψετε την εμφάνιση του μύκητα, θα πρέπει να έχετε όταν αγοράζετε ένα διαμέρισμα είναι καλό να σκεφτείτε τι θέλετε: να αποθηκεύσετε, και στη συνέχεια να περάσουν πολλά χρήματα και τα νεύρα στον αγώνα ενάντια διάφορα προβλήματα, ή να πληρώσουν ένα αξιοπρεπές ποσό και να έχουμε καλή διαμονή. Πρώτον, επιθεωρήστε ολόκληρο το κτίριο. Αν είναι ερειπωμένα, οι ραφές μεταξύ των πάνελ κακώς σφραγισμένα, τούβλο καταρρέει με το πάτημα - μπορείτε να είστε βέβαιοι, ο μύκητας ζει εκεί και αισθάνεται μεγάλη. Δεν χρειάζεται καν να πάτε στο διαμέρισμα. Πιθανότατα, οι ιδιοκτήτες του έδωσαν μια εμπορεύσιμη εμφάνιση, πριν από μία εβδομάδα έκαναν επισκευές και επικολλητές νέες ταπετσαρίες, αλλά μετά από λίγο το καλούπι θα βγει. Είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα διαμέρισμα σε ένα νέο κτίριο και να προβείτε αμέσως σε προληπτικά μέτρα.

Τα σπόρια της μούχλας είναι πολύ ελαφριά, πετούν στον αέρα και στο δρόμο και σε κάθε δωμάτιο, αλλά για να κάνουν την αποικία να κολλήσει στον τοίχο, χρειάζεται ορισμένες συνθήκες. Η υψηλή υγρασία, η έλλειψη ηλιακού φωτός και ο καθαρός αέρας θα προκαλέσουν μύκητες. Για να αποφευχθεί αυτό, θερμαίνετε τις γωνίες κατάψυξης, κλείστε τις ρωγμές στα ανοίγματα. Παρακολουθήστε την κατάσταση του εξοπλισμού υγιεινής: οι κουκούλες πρέπει να λειτουργούν καλά και οι βρύσες να είναι καλά κλειστές. Δώστε προσοχή στους σωλήνες και άλλες μεταλλικές επιφάνειες στο μπάνιο. Αν παρατηρήσετε συμπύκνωση, η υγρασία στο δωμάτιο αυξάνεται και ακόμα κι αν δεν υπάρχει μούχλα, σύντομα θα εμφανιστεί αναγκαστικά.

Σε ένα υγρό διαμέρισμα είναι προτιμότερο να μην εγκαταστήσετε αεροστεγή πλαστικά παράθυρα. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτά, κάντε καλό αερισμό, τοποθετήστε το κλιματιστικό και πάρτε τακτικά προληπτικά μέτρα κατά της εμφάνισης μούχλας.

Εάν υπάρχουν διαρροές στην οροφή ή τις ραφές, ζητήστε από την εταιρεία διαχείρισης να αποκαταστήσει το κτίριο. Κανένα δένδρο ή δομή δεν θα πρέπει να καλύπτει τα παράθυρά σας από το φως του ήλιου - εάν συμβεί αυτό, επικοινωνήστε με το τμήμα σχεδιασμού αρχιτεκτονικής και τοπίου. Μην ξεχνάτε να αερίζετε περιοδικά το διαμέρισμα, μην στεγνώνετε σε εσωτερικούς χώρους, χύνετε στο πάτωμα ή στο τραπέζι, σκουπίστε το νερό για να στεγνώσει. Στις ηλιόλουστες μέρες, μην κρατάτε τις κουρτίνες σφικτά κλειστές. Στο δωμάτιο δεν ήταν πολύ ζεστό, και η φωτεινή λάμψη δεν ερεθίζει τα μάτια, χρήση τουλιού ή περσίδες. Περιοδικά, κατά τη διάρκεια του υγρού καθαρισμού, σκουπίστε τους τοίχους με λαϊκά ή αγόρασε παρασκευάσματα έναντι μούχλας.

Οι κηλίδες του μύκητα δεν καταστρέφουν μόνο την εμφάνιση των τελικών επιχρισμάτων - διεισδύουν βαθιά μέσα στις δομικές κατασκευές και τις καταστρέφουν. Οι μικροοργανισμοί παράγουν τοξίνες που είναι επιβλαβείς για την αναπνευστική οδό, τους αρθρώσεις και άλλα συστήματα σώματος. Όταν αγοράζετε ένα διαμέρισμα, να είστε πολύ προσεκτικοί και εάν έχετε ήδη μολυνθεί από τη στέγαση, μην σπαταλάτε τις δυνάμεις για να πολεμήσετε με τον μικροσκοπικό εχθρό. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε το καλούπι αν δεν διαθέτετε τις δυνάμεις και τα μέσα.

5 καλύτερες θεραπείες για μούχλα και μύκητες στους τοίχους

Mold - είναι μανιτάρια που πολλαπλασιάζονται στους τοίχους. Αυτό είναι πολύ επιβλαβές για το σώμα, αφού η εισπνοή σπόρων μούχλας μπορεί να φέρει σοβαρές ασθένειες.

Για παράδειγμα:

 • αλλεργία;
 • βρογχίτιδα και τραχειίτιδα.
 • δερματίτιδα και στοματίτιδα.
 • τσίχλα και επιπεφυκίτιδα.
 • βρογχικό άσθμα.
 • ασθένειες ρευματικής και αρθρικής φύσης.

Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε επειγόντως το χώρο της υγρασίας και να το θεραπεύσετε με ειδικά μέσα. Κατά την εμφάνιση του καλουπιού, είναι απαραίτητο τουλάχιστον να το επεξεργαστείτε με αυτο-κατασκευασμένα μέσα. Επειδή, όσο μεγαλύτερος είναι ο μύκητας στους τοίχους, τόσο πιο δύσκολο είναι να αφαιρεθεί. Συχνά πρέπει να αφαιρέσετε την επιφάνεια του τοίχου για να απαλλαγείτε εντελώς από το πρόβλημα.

Οι αιτίες του μύκητα και το μούχλα στους τοίχους:

 1. Ο κύριος λόγος για την εμφάνιση μούχλας και μύκητας στους τοίχους είναι η υγρασία και η ζέστη.
 2. Σε παλαιότερα κτίρια, αυτό μπορεί επίσης να οφείλεται σε κακή μόνωση των αρθρώσεων μεταξύ των πλαισίων.
 3. Μπορεί να υπάρχουν κηλίδες τοίχων κατά τη διάρκεια λοξής βροχής.
 4. Έλλειψη χώρων θέρμανσης.
 5. Υπήρξαν παραβιάσεις της ξήρανσης των τοίχων κατά την επισκευή.
 6. Παραδόξως, αλλά ο λόγος μπορεί να είναι και πλαστικά παράθυρα.

Όλα αυτά οδηγούν στη συσσώρευση συμπυκνωμάτων στους τοίχους και, κατά συνέπεια, στην εμφάνιση μαύρων, πράσινων, γκρίζων σημείων. Δεδομένου ότι η διαβίωση σε ένα τέτοιο δωμάτιο είναι επιβλαβής, είναι απαραίτητο να μάθετε την αιτία της εμφάνισης, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Τα καλύτερα παρασκευάσματα από μούχλα και μύκητες

Μέσα από μούχλα ονομάζονται αντισηπτικά και πωλούνται σε οποιοδήποτε από τα καταστήματα.

Για παράδειγμα:

 • "Metas - BIO";
 • «NANO-FIX»;
 • «SCHIMMEL-ENTFERNER»;
 • "NEOMID Bio" και άλλα μέσα?

Ορισμένα από αυτά παρουσιάζονται σε δοχεία, άλλα σε κάνιστρα. Πριν από τη χρήση τους, είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα ασφαλείας, να φοράτε ρούχα εργασίας, προστατευτικά γυαλιά, ένα καπάκι ή ένα μαντίλι στο κεφάλι.

Για παράδειγμα, για τη θεραπεία των τοίχων, οι επιφάνειες, το συμπύκνωμα είναι χρήσιμο. Με τον εργαζόμενο σύμφωνα με τις οδηγίες, οι περισσότεροι ψεκάζονται στους τοίχους και καθαρίζονται αργότερα με μούχλα.

Μέσα "Μούχλα στάσης Olympus"

κατάλληλα για τη θεραπεία διαμερισμάτων, κελάρια. Άχρωμο διάλυμα, ασφαλές για τα ζώα.

Μπορείτε να επεξεργαστείτε επιφάνειες:

 • από τούβλα.
 • τοίχους καλυμμένες με χρώμα και γύψο.
 • από πέτρα, ξύλο, κεραμικά και γυψοσανίδες.

Κόστος: 1 λίτρο - 100 ρούβλια, 5 λίτρα 360 ρούβλια. Πολύ καλό φάρμακο, αντιμετωπίζοντας γρήγορα το πρόβλημα.

"Abedis 06"

Το φάρμακο κατά του μύκητα στους τοίχους. Διαλυμένο σε αναλογία 1: 2. Περιέχει χλώριο, οπότε πρέπει να είστε προσεκτικοί στην εφαρμογή.

Εφαρμόζεται με βούρτσα στις πληγείσες περιοχές, μετά από την οποία αφήνεται για 24 ώρες και ξεπλένεται με νερό.

Κόστος της εγκατάστασης: 85 ρούβλια για ½ λίτρα.

Fongfluide Alp

Βοηθά με μούχλα και μύκητες, ένα πολύ αποτελεσματικό φάρμακο. Κατάλληλο για εργασία τόσο έξω όσο και μέσα στο σπίτι. Ήδη διαζευγμένος, ώστε να μπορείτε να επεξεργαστείτε αμέσως τους τοίχους στον υπολογισμό του 1 λίτρου ανά 5 τετραγωνικά. m.

Κόστος: για 2 λίτρα 550 ρούβλια.

"Βιοκτόνα - S."

Κόστος: για 10 λίτρα 840 ρούβλια. Κατανάλωση 100 ml ανά 1 τετραγωνικό μέτρο μετρητή. Είναι απαραίτητο να αραιωθεί ο παράγοντας 1: 3.

Γενικό αντισηπτικό. Κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες. Ένα πολύ ισχυρό και αποτελεσματικό φάρμακο.

Κόστος: 550 ρούβλια - 6 λίτρα, 150 ρούβλια για 0,6 λίτρα

Λαϊκές θεραπείες

Για την καταπολέμηση της μούχλας χρησιμοποιούνται συχνά τα λαϊκά φάρμακα και οι χημικές συνθέσεις:

 • χλώριο.
 • βόρακας ·
 • υγρή αμμωνία.
 • υπεροξείδιο του υδρογόνου.
 • κρεόσωτο ·

Ας εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες

 1. Χλώριο κατάλληλο για την επεξεργασία πλακιδίων, ξύλου, γυαλιού, μπάνιου. Είναι απαραίτητο να αραιωθεί σε αναλογία 1:10. Πριν από τη χρήση, ρίξτε μέσα σε ένα πιστόλι ψεκασμού και δουλέψτε σε γάντια και αναπνευστήρα. Μετά τη θεραπεία, μην ξεπλύνετε. Το χλώριο μπορεί να λευκανθεί στην επιφάνεια, γι 'αυτό είναι πιο κομψό με ακριβά πράγματα.
 2. Bleach καταστρέφει όλα τα είδη μυκήτων και σπόρια μούχλας.
 3. Buru βάζουμε στην επιφάνεια σε αναλογία 1 γυαλιού σε 2, 5 νερό. Κατάλληλο για εφαρμογή στους τοίχους.
 4. Ξύδι - καταστρέφει όλα τα είδη μούχλας. Το βάζουμε σε ψεκαστήρα, το βάζουμε στην επιφάνεια. Είναι απαραίτητο να φύγετε για μια ώρα, στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό και στεγνώστε.
 5. Υπεροξείδιο - χρήσιμο διάλυμα 3%, το οποίο μπορεί να ψεκαστεί μέχρι να εμποτιστούν πλήρως τα τοιχώματα. Αφήστε για 10 λεπτά, στη συνέχεια καθαρίστε με μούχλα και ξεπλύνετε.
 6. Αμμωνία - αραιώνεται σε αναλογία 1: 1 με νερό. Ψεκάστε, καθαρίστε με μούχλα.
 7. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι δέντρων τσαγιού. Θα πάρει 1 μέρος κουταλιά λάδι για ένα ποτήρι νερό. Βάζουμε το καλούπι και το αφήνουμε.
 8. Σπιτική λύση: φωσφορικό τρινάτριο 3. κουτάλι και 100 ml. λευκαντικό, όλα αυτά θα πρέπει να αραιώνονται σε 4 λίτρα νερού ή 2 κουταλιές της σούπας οξικό οξύ ανά 10 λίτρα νερού και μισό κιλό θειικού χαλκού.

Πώς να αποφύγετε;

Για να αποφύγετε την εμφάνιση του μύκητα, χρειάζεστε:

 1. Καθορίστε εάν το σπίτι είναι σωστά θερμαίνεται και αερίζεται.
 2. Εξαερώστε το υγρό δωμάτιο, αφήνοντας την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή.
 3. Με υγρασία στο υπόγειο για να πραγματοποιήσετε στεγανοποίηση.
 4. Αφαιρέστε τα λουλούδια: μοβ και γεράνι, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν μούχλα.
 5. Αντιμετωπίστε τους τοίχους με έναν ειδικό παράγοντα κατά της μούχλας.

Απαίτηση για διαμονή

Για να αποφύγετε την ανησυχία του καλουπιού, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε τις απαραίτητες εργασίες για να απομονώσετε τις αρμούς του υπογείου ή του πίνακα. Επιπλέον, για να αλλάξετε τα πλαστικά παράθυρα σε μοντέλα αιώρησης, θεωρούνται η καλύτερη επιλογή.

Συνιστάται να υπάρχει πρόσθετος αερισμός, αν είναι δυνατόν.

Προληπτική επεξεργασία των χώρων από μούχλα και μύκητες:

 1. Είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε προβληματικούς χώρους με ξίδι ή υπεροξείδιο του υδρογόνου.
 2. Είναι απαραίτητο να αερίζεται το δωμάτιο πιο συχνά.
 3. Αν υπάρχει υπόγειο, τότε είναι απαραίτητο να ελέγξετε το επίπεδο των αποψυχθέντων και υπογείων υδάτων, για να διασφαλίσετε ότι η υγρασία δεν μπορεί να φτάσει σε αυτά από το δωμάτιο.
 4. Τοποθετήστε τα ταλαντευόμενα παράθυρα.
 5. Επιτρέψτε στους υγρούς χώρους να στεγνώσουν όλη τη νύχτα.

Τι γίνεται αν έχω έναν μύκητα ή μούχλα στους τοίχους;

Εάν το ξίδι και το υπεροξείδιο δεν βοηθούν να απαλλαγείτε από τη φόρμα, τότε είναι καλύτερα να ψεκάσετε τους τοίχους με σπρέι βιοτόλης ή αντισηπτικό Dali.

Στην κουζίνα και το μπάνιο, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό. Σκουπίστε τους τοίχους και τα δάπεδα με αντιμυκητιακό διάλυμα, σπιτικό ή έτοιμο.

Τι πρέπει να κάνετε πρώτα:

 1. Εκτελέστε μηχανικό καθαρισμό των χώρων όπου εμφανίστηκε ο μύκητας.
 2. Επιφανειακή επεξεργασία από αγαθά που έχουν αγοραστεί ή αυτοπαραχθεί.
 3. Πετάξτε τα πράγματα που αποδείχθηκε ότι έχουν πληγεί από έναν μύκητα.
 4. Εξαερώστε καλά στο δωμάτιο.
 5. Εξαλείψτε όλες τις πηγές υγρασίας ή εξαερώστε.

Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για την εξάλειψη των αιτιών και την προετοιμασία της επιφάνειας για επεξεργασία:

 1. Αφαιρέστε την ταπετσαρία και καθαρίστε τους τοίχους.
 2. Στις απελευθερωμένες περιοχές, ο παράγοντας εφαρμόζεται από το καλούπι και αφήνεται να στεγνώσει για τουλάχιστον 5 ώρες.
 3. Μετά από αυτό, οι τοίχοι επεξεργάζονται με μια στεγνή βούρτσα.
 4. Πλύνετε τους τοίχους με νερό και ξήρανστε ξανά.
 5. Εφαρμόζουμε ένα αστάρι βαθιάς διείσδυσης.
 6. Γύψος και στεγνώστε την επιφάνεια.
 7. Ανοίγοντας τοίχους και αυτοκόλλητο των νέων ταπετσαριών. Η κόλλα είναι απαραίτητη όταν οι αντιμυκητιακές ιδιότητες είναι ανθεκτικές στην υγρασία.

Συμβουλές και κόλπα

Είναι καλύτερα να επιλέξετε προϊόντα καλύτερης ποιότητας, παρά το γεγονός ότι είναι ακριβότερα. Για παράδειγμα, η θεραπεία "Dali" βοηθά άμεσα με διάφορα είδη μούχλας και μύκητες. Δεν απαιτεί έξαψη. Ας το κόστος για την επεξεργασία ενός διαμερίσματος ενός δωματίου θα προέρχεται από ένα και μισό χιλιάδες ρούβλια, αλλά μπορείτε να αφαιρέσετε αμέσως όλους τους επιβλαβείς μύκητες, μούχλα και ακόμη και βρύα.

Όταν εργάζεστε με οποιοδήποτε μέσο, ​​πρέπει να προστατεύσετε προσεκτικά τον εαυτό σας από το να τα βγάλετε στο δέρμα και την αναπνευστική οδό και επίσης εάν πρέπει να αραιώσετε το προϊόν στη σωστή συγκέντρωση.

Πριν από την επεξεργασία τοίχων και άλλων επιφανειών, μερικές φορές πρέπει να τα καθαρίσετε.

Όσο γρηγορότερα και πιο προσεκτικά επεξεργάζονται, τόσο πιο αδύναμο το καλούπι θα εξαφανιστεί. Με μεγάλη ποσότητα μύκητα, χρησιμοποιείται πλήρης απολύμανση του δωματίου. Αυτό το έργο είναι καλύτερο να ανατεθεί σε επαγγελματίες.

Φυσικά, ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει ένα καλούπι, χρησιμοποιώντας ένα λευκό ή Domestos, αλλά είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα πιο επαγγελματικά εργαλεία, όπως την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος και να καταστρέψει το μύκητα για πάντα.

Τείχη

Μεταξύ των σύγχρονων υλικών φινιρίσματος και δομικών υλικών, σχεδόν κανένας δεν επηρεάζεται από το καλούπι. Παντού υπάρχουν μικροσκοπικά σπόρια, και αφού φτάσουν σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον, αρχίζουν αμέσως να επεκτείνονται. Αλλά αυτά τα μαύρα και πράσινα σημεία στους τοίχους είναι τα ισχυρότερα αλλεργιογόνα που προκαλούν πολλές ασθένειες. Ο μύκητας απλώνεται αρκετά γρήγορα στην επιφάνεια, γι 'αυτό είναι απαραίτητο να αρχίσει να αγωνίζεται το μύκητα στους τοίχους όσο το δυνατόν νωρίτερα. Από την άποψη αυτή, συνιστάται να ληφθούν μέτρα για την εξάλειψη της μούχλας και τη δημιουργία συνθηκών που να την αποτρέπουν από την επανεκπαίδευση. Και τώρα θα μάθετε τι να κάνετε γι 'αυτό.

Πίνακας περιεχομένων:

Αιτίες του μύκητα

Έτσι, το πρώτο σημάδι της παρουσίας του μύκητα στο σπίτι είναι σκούρο πράσινο τελείες στους τοίχους και την οροφή, απολεπίσει ταπετσαρία και ρίχνει γύψο, καθώς και μια δυσάρεστη οσμή. Ωστόσο, μόνο από τη μυρωδιά δεν μπορεί να καθοδηγηθεί, επειδή είναι μόλις αισθητή αρχικά. Η εμφάνιση του μύκητα παρατηρείται συχνότερα σε δωμάτια με υψηλή υγρασία άνω του 70% και θερμοκρασία πάνω από συν 15 μοίρες - στα κελάρια, στα μπάνια, στις γωνιακές αίθουσες, με τη ροή της οροφής. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ήδη ένας μαύρος μύκητας στους τοίχους έχει επιλέξει "πάνελ" με ασφράγιστες αρθρώσεις.

Εάν η συνομιλία αφορά την υγρασία στο δωμάτιο, η υγρασία εμφανίζεται συνήθως ως αποτέλεσμα ελαττωματικού συστήματος εξαερισμού. Ιδιαίτερα εκείνοι που μολύνθηκαν με μύκητες είναι εκείνοι οι χώροι όπου ο αέρας είναι ανεπαρκώς αεριζόμενος. Όπως παράδοξο ήχους, πλαστικά παράθυρα, τα οποία χαρακτηρίζονται από υψηλή πυκνότητα, επιδεινώσει την κατάσταση και το πρόβλημα που σχετίζεται με κακό εξαερισμό και την κακή εσωτερικό κλίμα. Με ανεπαρκή κίνηση αέρα, το συμπύκνωμα εγκαθίσταται στους τοίχους και την οροφή, γεγονός που αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για τα σπόρια των μυκήτων.

Ένας άλλος λόγος για την εμφάνιση μούχλας είναι η υγρασία που εμφανίζεται στο υποπεδίο, που διεισδύει στους τοίχους του κτιρίου. Η εμφάνιση του μύκητα είναι ένα σήμα που όχι μόνο τα τείχη είναι μολυσμένα, αλλά και η γη κάτω από το σπίτι. Η παρουσία της υγρασίας που προέρχεται από το έδαφος, μπορείτε να δείτε με ραβδώσεις στη διασταύρωση του τοίχου με το δάπεδο του υπογείου ή στον πρώτο όροφο. Ο μύκητας μπορεί να εμφανιστεί λόγω σφάλματος κατά την τοποθέτηση της μόνωσης οριζόντιων και κάθετων θεμελίων. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να γίνει μια εξέταση της μόνωσης των τοίχων θεμελίωσης. Θα πρέπει να το επισκευάσετε εάν έχει υποστεί ζημιά.

Η ανάπτυξη του μύκητα συμβάλλει στην κατάσταση της παροχής νερού, και τα πρώτα συμπτώματα είναι η παρουσία της υγρασίας που συμβαίνει κατά τη διέλευση των σωλήνων, και τα ίχνη στους τοίχους δίπλα στο μπάνιο. Οι υδρορροές και οι υδρορροές μπορούν να ανιχνευθούν από το εξωτερικό ως ράβδους στο γύψο. Αλλά όταν η υγρασία είναι υψηλή, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια ισχυρών βροχοπτώσεων, προκύπτουν επίσης ραβδώσεις από το κέντρο. Αν υπάρχει σκοτεινή επίστρωση στις άκρες των τοίχων και στις γωνίες, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι έχει συμβεί το πάγωμα του τείχους.

Χημεία εναντίον μούχλας

Μύκητας μπορεί εξίσου να εξαπλωθεί στην επιφάνεια του ξύλου και τούβλο. Η κατάσταση με το τούβλο είναι λιγότερο σοβαρή, διότι σε αυτή την περίπτωση το καλούπι αφαιρείται απλά. Όσον αφορά το ξύλο, η μόνη διέξοδος είναι η κοπή και η καύση της περιοχής που έχει προσβληθεί από τον μύκητα. Ο ρυθμός αναπαραγωγής των καλουπιών είναι εκπληκτικός. Μέσα σε ένα χρόνο, είναι σε θέση να καταστρέψει το ξύλο κατά 70%. Σε αυτή την περίπτωση, ο μύκητας είναι εξίσου επικίνδυνος για έπιπλα και δομικά στοιχεία, επομένως συνιστάται να ενεργείτε προφυλακτικά. Όλα τα στοιχεία που κατασκευάζονται από ακατέργαστο ξύλο θα πρέπει απαραίτητα να υποβάλλονται σε επεξεργασία με ειδικά μέσα από τον μύκητα στους τοίχους πριν από την ολίσθηση στο δωμάτιο.

Χάρη στην ανάπτυξη της χημείας, είναι πολύ απλό να βρείτε τα φάρμακα που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τον εξαπλωμένο μύκητα. Πρόκειται για ειδικά σπρέι, τα οποία πρέπει να ψεκάζονται στην επιφάνεια, η οποία επηρεάζεται από το καλούπι. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, προσπαθήστε να μην πάρετε αυτές τις ουσίες στο δέρμα, επειδή είναι ικανές να προκαλέσουν χημικά εγκαύματα. Και είναι προτιμότερο να μην ψεκάσετε το σπρέι σε μη προσβεβλημένες περιοχές, καθώς ενδέχεται να εμφανιστούν στίγματα. Για να γίνει αυτό, καλύψτε μια καθαρή επιφάνεια με παλιές εφημερίδες ή πλαστικό περιτύλιγμα. Έτσι, το αντισηπτικό από τον μύκητα στους τοίχους δεν θα εξαπλωθεί και δεν θα βλάψει.

Εφαρμογή ψεκασμού πραγματοποιείται σε διάφορα διαδοχικά στάδια: την επεξεργασία ενός οροφή μίγμα αντιμυκητιασική ή τμήμα τοιχώματος, την απομάκρυνση των μυκήτων μούχλας με μια σκληρή βούρτσα και μια κατασκευή στεγνωτήρα μαλλιών αποστράγγιση της επιφάνειας. Στη συνέχεια, για να αποφευχθεί η επανειλημμένη εμφάνιση του μύκητα, συνιστάται να αερίζεται συχνά το δωμάτιο.

Λαϊκές θεραπείες για πλάκα

Απαλλαγείτε από τον μύκητα μπορεί να χρησιμοποιεί ένα διάλυμα θειικού χαλκού (όχι περισσότερο από 100 γραμμάρια βιτριόλης ανά 10 λίτρα νερού). Αλλά σημειώστε ότι μια τέτοια λύση μπορεί να δώσει ένα μπλε χρώμα στην επιφάνεια. Δεν είναι σπάνιο όταν οι ιδιοκτήτες ενδιαφέρονται για το πώς να απομακρύνουν τον μύκητα από τους τοίχους, αντί για το διάλυμα vitriol, το χλωρίνη χρησιμοποιείται, καθώς και διάφορα λευκαντικά για τα ρούχα. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι ουσίες που περιέχουν χλώριο δεν μπορούν να αναμειχθούν με παρασκευάσματα που περιέχουν αμμωνία στη σύνθεσή τους.

Με ο μύκητας σε ήπιες περιπτώσεις μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα πυκνό διάλυμα που παρασκευάστηκε με σαπούνι, το οποίο περιέχει ένα άλκαλι στη σύνθεσή του, ή ένα διάλυμα γίνεται με βάση δέντρο τσαγιού λάδι 2 κουτάλι τσαγιού του πετρελαίου να λάβει 2 κουταλιές της σούπας νερό, ψεκάζεται πάνω στο καλούπι από ένα σπρέι και δεν ξεπλένετε. Για να πολεμήσετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξίδι και μαγειρική σόδα. Το καλούπι είναι πασπαλισμένο με σόδα και στη συνέχεια ψεκάζεται ξίδι. Οι ουσίες αντιδρούν μεταξύ τους και αρχίζουν να φουσκώνουν.

Πώς να απαλλαγείτε από μύκητες

Απαλλαγείτε από τον μύκητα, στην πραγματικότητα, μπορείτε και χωρίς θεραπεία των τοίχων από τον μύκητα με ειδικά φάρμακα. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να εξαλειφθεί η αιτία της εμφάνισής του και να γίνει δυσμενές για τον πληθυσμό της μούχλας η διάδοση της διαφοράς. Ο κύριος λόγος για την εμφάνιση της μαύρης πλάκας είναι οι υγροί τοίχοι και η υψηλή υγρασία σε κλειστό χώρο όπου ο αέρας δεν μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα.

Το χειμώνα και το φθινόπωρο τα παράθυρα κλαίουν επειδή επηρεάζονται από το κρύο από την πλευρά του δρόμου και τη θερμότητα από την πλευρά του δωματίου. Η καλή μόνωση των πλαστικών παραθύρων καταπολεμά τον θόρυβο, το κρύο και τα έντομα, αλλά χάρη σε αυτό γίνεται σχεδόν αδύνατο να ανταλλάσσεται αέρας ανάμεσα στο περίβλημα και το δρόμο. Η υγρασία σε αυτή την περίπτωση αυξάνεται και ο αέρας παραμένει στάσιμος. Για να δημιουργήσετε ένα ευνοϊκό κλίμα και να καταπολεμήσετε το καλούπι, αερίστε τακτικά τα δωμάτια και θερμαίνετε καλά. Οι μπαταρίες πρέπει να καλύπτονται με περβάζια παραθύρων κατά μέγιστο 2/3.

Για τη θέρμανση των ξύλινων πλαισίων, μπορείτε να αγοράσετε ειδικά παρεμβύσματα κατασκευασμένα από σπογγώδες και διαμορφωμένο αφρώδες ελαστικό ή καουτσούκ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την θέρμανση παράθυρα και ένα ειδικό μάλλινο "φινλανδικό" καλώδιο, το οποίο βρίσκεται στο κάλυμμα βαμβακιού. Από άλλες μεθόδους, είναι γνωστή η χρήση βαμβακερών επιχρισμάτων, τα οποία τοποθετούνται μεταξύ πλαισίων παραθύρων προκειμένου να απορροφηθεί η περίσσεια υγρασίας και θερμότητας. Το αλάτι δίνει επίσης καλά αποτελέσματα: μπορεί να τοποθετηθεί στο άνοιγμα του βάζου και να τοποθετηθεί ανάμεσα στα πλαίσια.

Για να απαλλαγείτε από μούχλα και μύκητες στους τοίχους, είναι απαραίτητο να εξασφαλίσετε καλό εξαερισμό του χώρου εγκαθιστώντας έναν ανεμιστήρα εξαγωγής ή να καθαρίσετε τους αεραγωγούς σε παλαιά σπίτια, πράγμα που βοηθά στη μείωση της υγρασίας. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να στεγνώσει ο αέρας όσο το δυνατόν περισσότερο και να αφαιρέσετε την επίστρωση από την οροφή, τους τοίχους, τις γωνίες και τις ρωγμές. Εάν τα τοιχώματα του δωματίου είναι καλυμμένα με γύψο, πρέπει να καθαριστούν πλήρως στο θεμέλιο από σκυρόδεμα, επειδή τα σπόρια έχουν ήδη εισχωρήσει στη δομή τους.

Για έναν καλό κανόνα, πρέπει επίσης να κάνετε έγκαιρες επισκευές. Επομένως, είναι απαραίτητο να γίνουν σημαντικές επισκευές κάθε 15 με 20 χρόνια και καλλυντικά να εκτελούνται κάθε 4 έως 6 χρόνια, γεγονός που θα αποτελέσει αξιόπιστη εγγύηση για την απουσία τέτοιων προβλημάτων όπως οι σκοτεινές κουκκίδες στους τοίχους.

Για να μην εμφανιστεί ο μύκητας

Για να απαλλαγείτε από το καλούπι στους τοίχους, είναι σημαντικό να φροντίσετε να μην εμφανίζεται ποτέ στο σπίτι σας. Γι 'αυτό είναι απαραίτητο να τηρήσουμε απλούς κανόνες που θεωρούνται ως δέσμευση της απουσίας μικροβιακών σχηματισμών, που βλάπτουν άμεσα όλους όσοι ζουν στο σπίτι:

 1. Το δωμάτιο θα πρέπει να έχει καλό φυσικό φως. Ανοίξτε τις κουρτίνες ημέρας και τις κουρτίνες.
 2. Στην κουζίνα και το μπάνιο, ο εξαερισμός πρέπει να είναι ανοιχτός χωρίς αποτυχία.
 3. Η υγρασία στο σπίτι δεν πρέπει να είναι περισσότερο από 35%. Είναι καλύτερα να κρατάτε την πόρτα ανοιχτή στο μπάνιο, έτσι ώστε όλα τα δωμάτια να έχουν πάντα την ίδια υγρασία.
 4. Τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, είναι απαραίτητο να αερίζετε όλους τους χώρους, ανοίγοντας τα παράθυρα πλατιά.
 5. Μία φορά το μήνα, τα δάπεδα και οι τοίχοι πρέπει να καθαρίζονται με αντιμυκητιακό διάλυμα.
 6. Μην αφήνετε το δωμάτιο να υποψυχθεί και μην κρεμάτε υγρά ρούχα στο δωμάτιο.
 7. Συνιστάται η επισκευή του σωλήνα νερού και των γερανών εγκαίρως.
 8. Για επισκευές είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε υλικά που είναι ανθεκτικά στο νερό.
 9. Κατά την εγκατάσταση πλαστικών παραθύρων, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα σύστημα εξαερισμού.
 10. Κατά την εγκατάσταση σετ επίπλων κοντά στους τοίχους, αφήστε ένα μικρό κενό για ελεύθερη κυκλοφορία αέρα.
 11. Προσπαθήστε να μην κρατήσετε βιολέτες και γεράνια στο σπίτι, επειδή είναι το επίκεντρο του πολλαπλασιασμού των διαφόρων μυκήτων.

Η καταπολέμηση μύκητα σε ιδιωτικές κατοικίες και τα διαμερίσματα συνεχίζεται για δεκαετίες, αλλά είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τι είναι επικίνδυνο μύκητα στους τοίχους, και ότι εξαλείψει την αιτία της μήτρας είναι πολύ πιο εύκολο από ό, τι για την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων. Επιπλέον, η απαλλαγή από τη μαύρη επίστρωση στους τοίχους είναι πολύ πιο εύκολη και ευκολότερη στο αρχικό στάδιο του σχηματισμού της. Είναι έγκαιρη εξάλειψη της μούχλας που θα σας σώσει και την υγεία της οικογένειάς σας!

Πώς να απαλλαγείτε από μύκητες στους τοίχους των λαϊκών θεραπειών

Ο μύκητας εμφανίζεται ξαφνικά στο σπίτι και συχνά γίνεται αιτιολογικός παράγοντας ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των αλλεργιών. Η ανίχνευση και η εξάλειψη του καλουπιού είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό καθήκον. Θα μάθετε πώς να απαλλαγείτε από μύκητες στους τοίχους με λαϊκές θεραπείες στο σπίτι, στο σημερινό άρθρο.

Οι μύκητες της μούχλας έχουν συντριπτική επίδραση στο ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι που έχουν εγκατασταθεί στα σπίτια τους αναπτύσσουν χρόνιες παθήσεις. Επιπλέον, τα σκοτεινά σημεία υποβαθμίζουν σημαντικά το εσωτερικό.

Για να απαλλαγούμε από τον μύκητα στους τοίχους του διαμερίσματος και του σπιτιού, πρώτα απ 'όλα είναι απαραίτητο να διαπιστώσουμε την αιτία της εμφάνισής του. Τα σπυράκια μινιατούρας υπάρχουν σε νερό και αέρα. Μόλις βρίσκονται σε ευνοϊκό περιβάλλον, αρχίζουν να αναπτύσσονται γρήγορα.

Τις περισσότερες φορές η εμφάνιση μούχλας συμβάλλει στον ανεπαρκή αερισμό και σε υψηλό επίπεδο υγρασίας. Ο μύκητας είναι ο απλούστερος μύκητας, που του αρέσουν οι υγροί, ανεπαρκώς αεριζόμενοι χώροι. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πρόβλημα εμφανίζεται σε υγρά σπίτια και διαμερίσματα που βρίσκονται στον πρώτο όροφο. Αν και, αν υγράνετε λανθασμένα το δωμάτιο ή το κάνετε τροπικά φυτά, ο μύκητας και το μούχλα θα εμφανιστούν στο πιο απροσδόκητο μέρος.

Δεν υπάρχει υλικό φινιρίσματος ή δομικού υλικού που δεν είναι επιρρεπές στην εμφάνιση μύκητα. Ένας κοινός τόπος εμφάνισης είναι ένα μπάνιο ή τουαλέτα, αλλά συχνά βρίσκεται στα ψυγεία, στην ταπετσαρία, στους τοίχους των γωνιακών διαμερισμάτων.

Οι πιο αποτελεσματικές λαϊκές θεραπείες

Στην καταπολέμηση της ατυχίας καθιερωμένα εθνικά μέσα. Φυσικά, δεν ισούνται με τον αγορασμένο αστάρι, αλλά οι τοξικές ουσίες στη σύνθεση τους είναι λιγότερες.

Bleach

Εξαλείψτε σχεδόν όλες τις ποικιλίες μυκητιασμού είναι ένα συνηθισμένο λευκαντικό, το οποίο περιλαμβάνει υποχλωριώδες νάτριο. Αυτή η δραστική ουσία σκοτώνει τον μύκητα μαζί με τα σπόρια. Ο λευκαντικός παράγοντας χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του δαπέδου, του γυαλιού, των πλακιδίων και των τοίχων. Απλά θυμηθείτε, κάτω από την επιρροή της, μερικά πράγματα μπορεί να επιδεινωθούν ή να χάσουν χρώμα.

Το Bleach είναι ικανό να διαβρώσει το δέρμα. Για να το χρησιμοποιήσετε συνιστώ σε ένα καλά αεριζόμενο δωμάτιο, μετά τη χρήση γάντια από καουτσούκ. Για επιφανειακή επεξεργασία, χρησιμοποιήστε ένα μείγμα αποτελούμενο από δέκα μέρη νερού και ένα μέρος λεύκανσης.

Επιτραπέζιο ξύδι

Ένα ασθενές οξύ που βοηθά να απαλλαγούμε από μύκητες μυκήτων. Το ξίδι έχει έντονη οσμή, αλλά δεν εκπέμπει επικίνδυνους ατμούς. Για την καταπολέμηση της μούχλας, εφαρμόστε ξύδι στην επιφάνεια με ένα ψεκαστήρα, και μετά από μια ώρα, ξεπλύνετε καλά με νερό και αερίζετε το δωμάτιο. Για να αποφύγετε την επιφάνεια προβλημάτων μία φορά την εβδομάδα, πασπαλίζετε με ξύδι.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Σκότωσε τον μύκητα στους τοίχους με υπεροξείδιο του υδρογόνου. Πωλείται αυτός ο αντιβακτηριακός παράγοντας σε οποιοδήποτε φαρμακείο. Δεν περιέχει τοξίνες και δεν έχει έντονη οσμή. Ιατρικά παρασκεύασμα καταστρέφει μύκητα σε διάφορα υλικά, αλλά από την βαμμένη επιφάνεια χρησιμοποιείται με προσοχή επειδή επίδραση που χαρακτηρίζεται από το υπεροξείδιο λεύκανση.

Αλκοόλ αμμωνίας

Συχνά χρησιμοποιείται για να καταστρέψει τον μύκητα. Δείχνει τη μεγαλύτερη απόδοση σε μια στερεή επιφάνεια και σε ένα πορώδες υλικό παρουσιάζει ελαφρά αποτελέσματα. Για την εξάλειψη του αμμωνιακού μύκητα με νερό σε ίσες ποσότητες και ψεκασμό στην μολυσμένη περιοχή. Μετά από λίγες ώρες, πλύνετε το μίγμα.

Στην αμμωνία, μια καυστική μυρωδιά, προκαλώντας πονοκέφαλο και δυσάρεστες αισθήσεις στο λαιμό. Απαγορεύεται αυστηρά η ανάμιξη της αμμωνίας με ένα λευκαντικό παράγοντα, καθώς το προκύπτον υγρό απελευθερώνει ένα τοξικό αέριο.

Σόδα ψησίματος

Καταπολέμηση με μύκητες και μούχλα στους τοίχους μπορεί να είναι μέσω σόδα ψησίματος - ένα ασφαλές και φυσικό καθαριστικό. Η χρήση σόδας δεν θα βλάψει ούτε σκύλους με γάτες ή μέλη της οικογένειας. Μια μικρή κουταλιά σόδα για να διαλυθεί σε ένα ποτήρι νερό, και στη συνέχεια πασπαλίζουμε τη λύση με μια περιοχή που επηρεάζεται από μύκητες. Η σόδα δεν πλένεται εντελώς, καθώς προστατεύει τέλεια από τη δευτερογενή εμφάνιση μυκητιασμού.

Όταν ξεφορτωθείτε την ατυχία, λύστε ένα μέρος του προβλήματος. Θα χρειαστεί να προσέξετε ότι το δωμάτιο είναι ξηρό και φρέσκο, διαφορετικά ο μύκητας θα εμφανιστεί ξανά.

Συμβουλές και κόλπα βίντεο

Θυμηθείτε, η εργασία για την εξάλειψη του μύκητα μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, τα σπόρια μπορούν να πέσουν στο δέρμα ή στους πνεύμονες, γεγονός που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Μην ξεχνάτε την ασφάλεια και τις προφυλάξεις.

Βήμα-βήμα σχέδιο δράσης κατά του μύκητα στο διαμέρισμα

Η λάσπη, η γκρίζα επίστρωση, οι σκοτεινοί τοίχοι και οι μαύρες γωνίες είναι ενδείξεις εμφάνισης μύκητα και μούχλας στο διαμέρισμα. Όταν εμφανίζονται ευνοϊκές συνθήκες στο διαμέρισμα, τα σπόρια των καλουπιών αναπτύσσονται ενεργά. Ως αποτέλεσμα, εμφανίζονται κατεστραμμένες επιφάνειες στο δωμάτιο, οι οποίες φαίνονται άσχημες. Επιπλέον, ο μύκητας καταστρέφει τις επενδύσεις τοίχων.

Ο μύκητας μυκήτων διακρίνει ενεργά τους σπόρους, οι οποίοι πρέπει να αναπνέουν τους κατοίκους της κατοικίας. Φυσικά, για την υγεία είναι πολύ επιβλαβές. Εάν το διαμέρισμα έχει ένα μύκητα, αυτό σημαίνει ότι το περίβλημα είναι πολύ υψηλή υγρασία, η οποία μαζί με τη θερμοκρασία δωματίου παρέχει τις βέλτιστες συνθήκες. Πρώτα απ 'όλα, το μπάνιο, το μπάνιο και η κουζίνα εκτίθενται στην επίθεση.

 1. Κανονικοποίηση του επιπέδου υγρασίας. Πολλοί μαχητές χρησιμοποιούν αντισηπτικά και μυκητοκτόνα, τα οποία καταστρέφουν τέλεια τον μύκητα. Αυτή η τακτική, χωρίς να εξαλείφει την αιτία της εμφάνισης μυκητιασμού, δεν είναι απολύτως σωστή. Καταρχήν κανονικοποιήστε το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα.
 2. Ελέγξτε τον εξαερισμό και την εξαγωγή. Ελέγξτε τα συστήματα εξαερισμού στο σπίτι χρησιμοποιώντας έναν αγώνα, έναν αναπτήρα τσιγάρων ή άλλη πηγή φωτιάς. Εάν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την αρμόδια αρχή για να επιλύσετε το πρόβλημα. Αν ο εξαερισμός είναι κακός, δοκιμάστε να εγκαταστήσετε έναν εξωτερικό ανεμιστήρα.
 3. Ελέγξτε τη στεγανοποίηση της πόρτας. Μια καλά κλεισμένη θύρα εμποδίζει την κανονική ανταλλαγή αέρα. Στο κάτω μέρος της πόρτας στο μπάνιο πρέπει να υπάρχουν οπές εξαερισμού. Αν «χτύπησε» την πόρτα δεν ταιριάζει στο εσωτερικό ή δεν μου αρέσει αυτή η προσέγγιση για την επίλυση του προβλήματος, να αυξήσει την απόσταση μεταξύ της πόρτας και του πλαισίου.
 4. Ελέγξτε τα παράθυρα στο διαμέρισμα. Κατά την επιλογή του συστήματος παραθύρων, αναζητήστε την παρουσία ενός συστήματος ανταλλαγής αέρα με το περιβάλλον - το δρόμο. Τα παράθυρα είναι εξοπλισμένα με βαλβίδες εξαερισμού ή κλιματισμού. Ιδανικά - παράθυρα με βαλβίδες τροφοδοσίας. Όταν η υγρασία στην αίθουσα αυξάνεται, ενεργοποιούνται αυτόματα, και μετά την ομαλοποίηση του δείκτη, κλείνουν.
 5. Μύκητες και αφαίρεση καλουπιών. Αφού εξαλείψετε τις αιτίες του προβλήματος, ξεκινήστε ενεργές δράσεις καταστροφής. Αρχικά, αφαιρέστε τα ίχνη του μύκητα με μεταλλική βούρτσα. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, χρησιμοποιήστε έναν αναπνευστήρα που θα προστατεύει το αναπνευστικό σύστημα. Μετά τη μηχανική αφαίρεση του τοίχου, μην ξεπλύνετε τον τοίχο.
 6. Επιφανειακή επεξεργασία με ειδικά μέσα. Κατάλληλα αντισηπτικά, μυκητοκτόνα ή λαϊκά φάρμακα, που συζητήθηκαν παραπάνω. Αφού εφαρμόσετε τη λύση στον τοίχο, περιμένετε λίγες ώρες για να δράσει το φάρμακο.

Εάν η αίθουσα δεν βρίσκεται σε αποτυχημένη κατάσταση, με τη βοήθεια των βήμα προς βήμα συστάσεων, επιστρέψτε την στην κανονική της κατάσταση.

Μέθοδοι απομάκρυνσης μύκητα σε ιδιωτική κατοικία

Ακόμη και σε ένα σπίτι με δαπανηρές επισκευές και εξαιρετική επίπλωση στους τοίχους μπορεί να ζήσει μύκητα. Στην ατμόσφαιρα υπάρχουν πάντα σπόρια, τα οποία υπό την επίδραση της υψηλής υγρασίας αναπτύσσονται γρήγορα.

Ο μύκητας στο σπίτι δεν είναι μόνο χαλάσει το εσωτερικό και τις επιπτώσεις στην άνεση, είναι επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία, καθώς προκαλεί άσθμα, αλλεργίες, και άλλες επικίνδυνες ασθένειες.

 • Εξαλείψτε τις προϋποθέσεις για την εμφάνιση μυκητιασμού. Η αναπαραγωγή προωθείται από ένα υγρό και όχι αρκετά ζεστό περιβάλλον. Συνεπώς, αερίζετε πάντοτε το περίβλημα. Το απόγευμα, μην καλύπτετε τις κουρτίνες, έτσι ώστε τα δωμάτια να έχουν αρκετό ηλιακό φως.
 • Μην εμποδίζετε τον αερισμό. Τα ανοίγματα εξαερισμού στην τουαλέτα και το μπάνιο πρέπει να διατηρούνται ανοιχτά. Σε αυτά τα δωμάτια, φροντίστε να εγκαταστήσετε ανεμιστήρες. Συχνά, το καλούπι βρίσκεται μέσα σε παλιούς σωλήνες, οπότε αν είναι δυνατόν αλλάξτε την παροχή νερού.
 • Αφήστε χώρο ανάμεσα στους τοίχους και τα έπιπλα. Ως αποτέλεσμα, ο αέρας μπορεί να κυκλοφορεί κανονικά. Αγοράστε μια ειδική συσκευή που ελέγχει το επίπεδο υγρασίας στο σπίτι. Αυτό θα βοηθήσει στην αποτροπή της επανάληψης του μύκητα.
 • Απογυμνώστε τις πληγείσες περιοχές. Για να καταστρέψετε τον μύκητα, καθαρίστε προσεκτικά τις περιοχές που έχουν πληγεί στους τοίχους. Η σόδα και το ξίδι θα ανακουφίσουν το πρόβλημα. Με τη σόδα ψησίματος, πασπαλίζετε τις μολυσμένες περιοχές και πασπαλίζετε την κορυφή με ξύδι. Μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε το στρώμα στόκου εάν τα σπόρια έχουν διεισδύσει πάρα πολύ βαθιά. Μετά τη διαδικασία, θερμαίνετε την επιφάνεια με ένα στεγνωτήριο μαλλιών ή ένα μεγάλο φανό.
 • Αντιμετωπίστε τους τοίχους με μια σύνθεση νερού και θειικού χαλκού σε ίσες αναλογίες. Αυτή η θεραπεία θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από μύκητες μυκήτων. Εάν ο θειικός χαλκός δεν είναι βολικός, χρησιμοποιήστε ένα αντισηπτικό. Ειδικά φάρμακα πωλούνται σε καταστήματα υλικού. Μετά τους τοίχους, εφαρμόστε το τελικό φινίρισμα.

Μην ξεχνάτε να πραγματοποιείτε τακτικά προφύλαξη. Μία φορά το μήνα, σκουπίστε την επιφάνεια με διάλυμα σόδας ή απορρυπαντικό με αντιμυκητιασικό αποτέλεσμα. Ένα λίτρο νερού είναι αρκετό για τρία κουτάλια σόδα ψησίματος.

Πώς να απαλλαγείτε από τον μύκητα στους τοίχους και την οροφή στο μπάνιο

Εάν το μούχλα μύκητας έχει επιλέξει ένα διαμέρισμα, αυτό σημαίνει ότι η ατμόσφαιρα κυριαρχεί στο περίβλημα, χαρακτηριζόμενη από υγρασία και ανεπαρκή εξαερισμό. Ο μύκητας σπάνια "καταλαμβάνει" όλα τα καθιστικά. Συχνά σέρνεται στους τοίχους και στην οροφή ενός μπάνιου ή ενός μπάνιου.

Για τη μυκητιακή μούχλα, η υψηλή υγρασία, η θερμότητα και ο ανεπαρκής αερισμός είναι συνθήκες παράδεισος. Για τους ανθρώπους που ζουν σε ένα διαμέρισμα, οι διαφορές είναι επικίνδυνες επειδή προκαλούν βήχα, πονοκέφαλο και ακόμη και δερματικά εξανθήματα. Πριν από τις ενεργές ενέργειες, ελέγξτε προσεκτικά το μπάνιο. Αυτό θα βοηθήσει να εντοπίσετε τον μύκητα και να κάνετε μια βέλτιστη στρατηγική για τον αγώνα.

Μύκητας στο κεραμίδι στο μπάνιο

Εάν βρείτε ένα μούχλα μούχλα στο πλακάκι, δηλαδή κεραμίδια, συνήθως φινίρισμα των τοίχων στο μπάνιο, ακολουθήστε τις παρακάτω ενέργειες.

 1. Ελέγξτε τον εξαερισμό. Εάν το έργο των μομφή δεν προκαλεί, αυτό είναι αρκετό για να εξαλείψει το καλούπι για πάντα και να αποτρέψει τη δευτερεύουσα εμφάνιση του προβλήματος. Διαφορετικά, επισκευάστε το σύστημα εξαερισμού ή εγκαταστήστε έναν επιπλέον ανεμιστήρα.
 2. Καταπολέμηση της αποικίας του μύκητα και μούχλα, η οποία επέλεξε πλακάκια ως τόπο ανάπτυξης, είναι εύκολο. Καθαρίστε, απολίπαντε και στεγνώστε το κεραμίδι. Στο τέλος, με το ξύδι.
 3. Μετά την ξήρανση, επεξεργαστείτε την επιφάνεια με διάλυμα σόδας. Σε ένα λίτρο υγρού, πάρτε τουλάχιστον τέσσερις κουταλιές σόδας. Αντί της ουσίας του ξυδιού, το υπεροξείδιο του υδρογόνου, το θειικό χαλκό ή το χλωρίνη θα κάνουν.
στο περιεχόμενο ↑

Μύκητας στις ραφές του κεραμιδιού

Εάν το καλούπι έχει εγκατασταθεί στις ραφές του κεραμιδιού, να απαλλαγούμε από αυτό είναι πιο δύσκολο. Στη χειρότερη περίπτωση, θα πρέπει να επεκτείνετε τις ραφές.

 • Ράμματα με διάλυμα σόδας χρησιμοποιώντας μια παλιά οδοντόβουρτσα. Εάν η λήψη θα λειτουργήσει, ανακαλύψτε μετά την πλήρη ξήρανση της επεξεργασμένης επιφάνειας.
 • Εάν η τεχνική είναι αναποτελεσματική, θα πρέπει να κάνετε μια μικρή επισκευή. Θα χρειαστεί να επεκταθούν οι ραφές, να επεξεργαστούν με θειικό χαλκό και να σφραγιστούν με μια νέα μυστρί που περιέχει ένα αντισηπτικό.
στο περιεχόμενο ↑

Μύκητας στην οροφή στο μπάνιο

Συχνά σπόρια αποτελούν μια αποικία στην οροφή στο μπάνιο. Θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να εργαζόμαστε σκληρά, αφού τα μέτρα που προβλέπονται για τον αγώνα είναι ριζοσπαστικά.

 1. Καθαρίστε την οροφή από ασβέστη ή γύψο. Για να διευκολυνθεί η διαδικασία και να μειωθεί η ποσότητα σκόνης, η επιφάνεια της οροφής υγραίνεται με ένα πιστόλι ψεκασμού.
 2. Τα ανώτατα όρια πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με ένα αστάρι που περιέχει αντισηπτικό. Μετά την ξήρανση, εφαρμόστε ένα στρώμα αστάρι που διεισδύει, το οποίο βελτιώνει την πρόσφυση της οροφής με το στόκο.
 3. Όταν στεγνώσει η οροφή, αφαιρέστε τα ελαττώματα με ακρυλικό στόκο.
 4. Θα λειανθεί μόνο η επιφάνεια, ξαναγεμίζει και ζωγραφίζει.

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο που ονομάζεται "Λευκότητα". Εμποδίστε την οροφή, και στη συνέχεια στεγνώστε καλά. Ωστόσο, η μέθοδος που προτείνω να χρησιμοποιήσω σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, δεν θα παράσχει διαρκή αποτελέσματα.

Πρόληψη του μύκητα σε ένα διαμέρισμα και το σπίτι - 5 συμβουλές

Προσοχή για την πρόληψη της εμφάνισης του μύκητα. Γιατί εμφανίζεται στις κατοικίες, ξέρετε ήδη. Ως εκ τούτου, με τη βοήθεια των προληπτικών έργων, να αποτρέψει την ανάπτυξη της κακοτυχίας.

Δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην προφύλαξη, μπορείτε να απαλλαγείτε μόνιμα από το πρόβλημα στο σπίτι. Το κυριότερο είναι να το καταστρέψει εγκαίρως με λαϊκές θεραπείες, διαφορετικά η αποικία αναπτύσσεται γρήγορα και απλώνεται ελαφρώς σε όλη την κατοικία.

 1. Συνεχής καλή κυκλοφορία αέρα. Το διαμέρισμα ή το σπίτι πρέπει να αερίζεται περιοδικά, ανοίγοντας παράθυρα και πόρτες.
 2. Πριν την έναρξη του κρύου καιρού, βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης. Οι μπαταρίες στεγνώνουν τον αέρα, εμποδίζοντας την ανάπτυξη μούχλας.
 3. Στο μπάνιο, τοποθετήστε μια θερμαινόμενη πετσέτα. Βοηθά στην γρήγορη ξήρανση ρούχων και πετσετών, μειώνει το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Εναλλακτικά, θέστε ένα μοντέλο που εργάζεται για την ηλεκτρική ενέργεια.
 4. Χρησιμοποιήστε ειδικά εργαλεία που θανατώνουν σπόρια. Ο μύκητας δεν θα έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει μια αποικία.
 5. Σκουπίστε τακτικά τις επιφάνειες στις οποίες σχηματίζεται η συμπύκνωση. Αναζητήστε περιοδικά έπιπλα και σε δύσκολα μέρη για να αναζητήσετε τα πρώτα σημάδια της εμφάνισης της ατυχίας.

Ελπίζω ότι η ιστορία θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από τον μύκητα και το καλούπι στους τοίχους και την οροφή για πάντα. Θα δούμε σύντομα!