Αντιμυκητιασικός παράγοντας για τοίχους: μια συγκριτική ανασκόπηση των καλύτερων επιλογών

Μορφή στους τοίχους δεν είναι ασυνήθιστο σε μοντέρνα σπίτια και διαμερίσματα. Οι σχηματισμοί σπορίων πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα και αν δεν ληφθούν αποφασιστικά μέτρα για την απομάκρυνσή τους, ο μύκητας θα μεταφερθεί στην οροφή, το δάπεδο, τα έπιπλα και τα ρούχα.

Για να επιλυθεί γρήγορα το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να επιλέξετε έναν αποτελεσματικό αντιμυκητιακό παράγοντα για τους τοίχους και να εξαλείψετε τη βασική αιτία της εμφάνισης μικροοργανισμών μούχλας.

Σημεία και αιτίες σχηματισμού μυκήτων

Η εμφάνιση του μύκητα στους τοίχους - ένα εξαιρετικά δυσάρεστο φαινόμενο, το οποίο μπορεί να φέρει σε άσχημη την ακριβή επισκευές στο διαμέρισμα.

Ο μυελός όχι μόνο καταστρέφει την εμφάνιση, επιδεινώνει το μικροκλίμα στο δωμάτιο και βλάπτει την υγεία ενός ατόμου. Η έγκαιρη ανίχνευση του "εχθρού" διευκολύνει σημαντικά την καταπολέμηση του μύκητα.

Η εμφάνιση του μύκητα στο σπίτι υποδεικνύεται από τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • Παρουσία γκρίζων, μαύρων, σκούρων πράσινων κουκίδων και κηλίδων στους τοίχους ή στην οροφή.
 • η εμφάνιση μιας ωμής, δυσάρεστης οσμής στο δωμάτιο.
 • απολέπιση χρώματος, ταπετσαρίας, απόρριψη γύψου και σκουρόχρωμα ραφών.

Κάποιοι μπορεί να παρατηρήσουν μια επιδείνωση της ευημερίας - η συγκέντρωση της προσοχής μειώνεται, οι πονοκέφαλοι γίνονται πιο συχνές, υπάρχει μια γρήγορη κόπωση.

Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το καλούπι με πολύπλοκο τρόπο. Η τελική και αμετάκλητη διάθεση του μύκητα μπορεί να επιτευχθεί με την εξάλειψη των αιτιών της εμφάνισής του.

Ωστόσο, οι δείκτες υγρασίας και θερμοκρασίας δεν είναι καθόλου οι μοναδικοί παράγοντες ανάπτυξης βλαβερών μικροοργανισμών. Μεταξύ των σημαντικών λόγων είναι:

 1. Έλλειψη ή ανεπαρκής εξαερισμός. Κατά κανόνα, ο μύκητας αρχίζει να αναπτύσσεται στις γωνίες του δωματίου - σε ένα μέρος όπου σχηματίζεται η στασιμότητα του αέρα. Με επαρκές "χτύπημα", σχηματίζονται δίνες - ο αέρας εκπέμπει σπόρια και η περίσσεια υγρασίας εκκενώνεται στον αγωγό εξαερισμού.
 2. Χαμηλής ποιότητας στεγάνωση του θεμελίου. Ως αποτέλεσμα της κακής ποιότητας κατασκευής, εμφανίζεται μια τριχοειδής αναρρόφηση υγρασίας από ένα υγρό υπόβαθρο - οι τοίχοι του σπιτιού πεθαίνουν.
 3. Μη ικανοποιητική κατάσταση της διαρροής ύδρευσης και αποχέτευσης. Η περιοδική διαβροχή δαπέδων, οροφών, τοίχων και καναλιών μηχανικής δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη των μυκήτων.
 4. Λεπτές, τοίχους κατάψυξης. Λόγω της κακής θερμικής μόνωσης, το σημείο δρόσου μετατοπίζεται, η συμπύκνωση εγκαθίσταται στους τοίχους από το εσωτερικό του δωματίου.
 5. Κρύα σοφίτα ή διαρροή οροφής. Αυτός είναι ένας κοινός λόγος για την εμφάνιση μούχλας στους επάνω ορόφους και στα σοκάκια.
 6. Ακατάλληλη χρήση του υγραντήρα αέρα. Κατά τη δημιουργία τροπικών συνθηκών για τα εξωτικά φυτά στα θερμοκήπια, το καλούπι καλουπιού ρυθμίζεται μερικές φορές.

Τα περισσότερα υλικά φινιρίσματος και οικοδομής μπορούν να επηρεαστούν από ένα μύκητα. Σκούρα σημεία εμφανίζονται στην ταπετσαρία, το κεραμίδι, το ξύλο και το γύψο.

Η καλύτερη αντιμυκητιασική θεραπεία κατά μούχλας και μύκητας στους τοίχους του διαμερίσματος: αντισηπτικά, υγρά ή ξηρά παρασκευάσματα

Ο επιτυχημένος αγώνας κατά της μούχλας στις κατοικίες δεν εξαρτάται μόνο από τα αποτελεσματικά μέσα επεξεργασίας, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί σωστά. Οι τοίχοι, η οροφή και το πάτωμα, μολυσμένοι από μύκητες και μούχλα, μπορούν να καθαριστούν όταν εφαρμόζονται σωστά όλα τα αντιμυκητιακά μέσα.

Αποκατάσταση για μούχλα: πώς να επιλέξετε και πώς να εφαρμόσετε σε διαφορετικές καταστάσεις

Η ήττα από μύκητες και μούχλα τοίχων και οροφών στις κατοικημένες περιοχές παραμένει σήμερα ένας από τους πιο επικίνδυνους παράγοντες που επηρεάζουν την ασφάλεια των ανθρώπων.

Σήμερα, μολυσμένα από μούχλα τοίχους και οροφές βρίσκονται όχι μόνο σε παλιά κτίρια, αλλά και σε νέα κτίρια, όπου φαίνεται ότι δεν πρέπει να είναι. Ωστόσο, ακόμη και στις πιο παραμελημένες περιπτώσεις, οι απώλειες των αρνητικών συνεπειών, η εφαρμογή βοηθητικών μέσων επεξεργασίας και οι σωστές μέθοδοι καταπολέμησης της μούχλας μπορούν να επιτύχουν σημαντική επιτυχία εξαλείφοντας πλήρως το καλούπι στο σπίτι.

Όταν υπάρχει μούχλα στους τοίχους στα διαμερίσματα

Τα σπόρια μυκήτων που σχηματίζουν αποικίες μούχλας υπάρχουν στις περισσότερες κατοικημένες περιοχές, αλλά ορατές εναποθέσεις στις επιφάνειες των τοίχων εκδηλώνονται όπου τα σπόρια όχι μόνο καθιζάνουν στην επιφάνεια αλλά και παρέχουν συνθήκες για την ανάπτυξη αποικιών.

Για την ανάπτυξη μούχλας, οι κύριοι παράγοντες είναι:

 • Ανεπαρκής αερισμός χώρου με σταθερή κυκλοφορία αέρα.
 • Υψηλή υγρασία και θερμοκρασία αέρα.
 • Κατακτήστε τον μύκητα των ξύλινων δομικών στοιχείων.
 • Η κατάψυξη των εξωτερικών τοίχων του κτιρίου και η παρουσία «γεφυρών» κρύου στην κατασκευή πύργων και οροφών ·
 • Υγειονομικές συνθήκες των εγκαταστάσεων.

Η παρουσία ακόμη και μίας από αυτές τις συνθήκες αυξάνει τον κίνδυνο βλάβης της μούχλας στους τοίχους του δωματίου.

Όταν διεξάγεται αντιμυκητιακή θεραπεία: συνθήκες

Λόγω του μεγάλου κινδύνου ανάπτυξης αποικιών μυκήτων στις εγκαταστάσεις, η θεραπεία πραγματοποιείται αμέσως:

 • Όταν υπάρχουν ορατά σημεία βλάβης - εμφάνιση πλάκας, βλέννας μαυρίσματος της επιφάνειας.
 • Μετά την εξάλειψη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που σχετίζονται με πλημμύρες με νερό ή με διακοπή της αποχέτευσης.
 • Με τη συστηματική επιδείνωση της ευημερίας των ανθρώπων στην αίθουσα.

Η προληπτική θεραπεία πραγματοποιείται:

 • Κατά την επισκευή του δωματίου.
 • Κατά τον εαρινό καθαρισμό.
 • Πριν και μετά το τέλος της περιόδου θέρμανσης.

Για να αυξηθεί η επίδραση της χρήσης μυκητοκτόνων και απολυμαντικών για την καταπολέμηση της μούχλας, συνιστάται η πρόσθετη επεξεργασία των τοίχων του μπάνιου και τουαλέτας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Αντιμυκητιασική σύνθεση: ποιο είναι το κύριο συστατικό

Το κύριο συστατικό των οικιακών θεραπειών για την καταπολέμηση των μυκήτων και μυκήτων είναι τα μυκητοκτόνα - ουσίες που σκοτώνουν μούχλα. Τα οικιακά προϊόντα αντιμυκητιασικής υγιεινής έχουν συνήθως ένα, σπάνια δύο κύριες ουσίες άμεσης δράσης.

Τα μυκητοκτόνα που χρησιμοποιούνται στους εκκινητές έχουν υψηλή συγκέντρωση και ευρύ φάσμα δράσης σε μικροοργανισμούς. Ως εγκαταστάσεις προληπτικής επεξεργασίας, τα διαλύματα που περιέχουν χλώριο χρησιμοποιούνται συνήθως σε ασφαλή συγκέντρωση για τον άνθρωπο.

Ποιες είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση της μούχλας σε τοίχους και οροφή

Η αποτελεσματικότητα καταπολέμηση εκδηλώσεις από μύκητες και μούχλα στους τοίχους και στην οροφή εξαρτάται από το πώς η επιφανειακή επεξεργασία εκτελείται, καθώς και όλα τα αεροπλάνα επεξεργασία τόσο αποτελεσματικά παράγοντας διεισδύει στους πόρους, ρωγμές και τοποθετεί απρόσιτο για επεξεργασία με συμβατικό τρόπο.

Για εργασίες απολύμανσης χρησιμοποιούνται συνήθως τα εξής:

 • Διανεμητές διασποράς-αεροζόλ.
 • Εγγενείς λύσεις.
 • Μυκητοκτόνα εναύσματα βαθιάς διείσδυσης.
 • Ενεργά αντιμυκητιασικά πρόσθετα σε κονιάματα και μίγματα.
 • Εμποτισμός-αντισηπτικό για ξύλινες επιφάνειες και κατασκευές.

Αντιμυκητιασικός παράγοντας με νεφελοποιητή

Οι αντιμυκητιασικοί παράγοντες με νεφελοποιητές χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία επαφής με λεπτές επιφάνειες, τοίχους και οροφές με ή χωρίς τελειώματα.

Τα άχρωμα υγρά ψεκάζονται στην επιφάνεια για επεξεργασία με ένα χειροκίνητο πιστόλι ψεκασμού από απόσταση 15-25 εκ. Οι τρόποι ψεκασμού επιτρέπουν τον ψεκασμό του διαλύματος, υπό μορφή διασποράς και εκτόξευσης. Οι ψεκασμοί χρησιμοποιούνται για καθημερινή επεξεργασία και απολύμανση κατά τον γενικό καθαρισμό.

Αντισηπτικό αντιπλαστικό σε διάλυμα

Οι λύσεις εφαρμόζονται σε περιοχές με μεγάλη ζημιά, η απομάκρυνση των οποίων απαιτεί μηχανική δράση. Τα διαλύματα έχουν μια ασφαλή συγκέντρωση, αλλά για την επεξεργασία των τοίχων και των οροφών, πρέπει να εφαρμόζονται με ένα σφουγγάρι ή κουρέλι, ενώ απομακρύνονται αποθέσεις φορμών.

Τα αντισηπτικά σε διαλύματα χρησιμοποιούνται τόσο κατά τον γενικό καθαρισμό όσο και κατά την προετοιμασία και την εκτέλεση των εργασιών επισκευής. Σύμφωνα με τις οδηγίες για τη χρήση του διαλύματος, εφαρμόζεται στον τοίχο 1 ή 2 φορές και αφήνεται να στεγνώσει.

Αντισηπτικό για προληπτικό καθαρισμό εφαρμόζεται προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα στο νερό για πλύσιμο.

Αντισηπτικά ενός ευρέος φάσματος δράσης χρησιμοποιούνται για προληπτικά μέτρα, διαλύματα στενά κατευθυνόμενων μυκητοκτόνων χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις βλάβης από ένα είδος καλούπι.

Top-5 δημοφιλή φάρμακα στη ρωσική αγορά:

 1. DALI (DALI), Rogneda, Ρωσία. Η τιμή είναι 560 ρούβλια. (5 λίτρα), 150 ρούβλια. (0,6 L).
 2. FONGIFUID ALPA (ALPA), η παραγωγή της Ρωσίας, παράγεται σε 2 λίτρα για 600 ρούβλια, 1150 ρούβλια. (5 λίτρα), 3250 ρούβλια. (20 λίτρα).
 3. OLYMPUS STOP-PLESEN για 100 ρούβλια. (1 λίτρο), 360 ρούβλια. (5 λίτρα).
 4. BIOTOL-SPREY για 0,5 λίτρα για 400-500 ρούβλια.
 5. MAVIX-BIO για 600 ρούβλια. για 1 λίτρο, για 3000 ρούβλια. για 5 λίτρα, για 5850 ρούβλια. για 10 λίτρα και για 13.000 ρούβλια για 20 λίτρα.

Αστάρι για την απομάκρυνση των αντιμολυσμάτων για τσιμεντοειδείς τοίχους

Ένας εκκινητής που περιέχει ένα αντιμυκητιακό συστατικό έχει ένα βαθύ αποτέλεσμα διείσδυσης. Το μυκητοκτόνο διεισδύει στις ρωγμές του σκυροδέματος και οι επιφανειοδραστικές ουσίες εξασφαλίζουν ότι αυτοί οι πόροι είναι γεμάτοι από το εξωτερικό, εμποδίζοντας την εισαγωγή σπορίων από έξω. Το βάθος διείσδυσης του αστάρι είναι μέχρι 15 cm.

Μέσα κατά της φόρμας σε ξύλινες επιφάνειες. Ο εμποτισμός για ξύλινες επιφάνειες παρέχει αντισηπτικό αποτέλεσμα και διεισδύει βαθιά μέσα στις ίνες του δέντρου. Ο εμποτισμός ενάντια στο καλούπι λειτουργεί ως απολυμαντικό και συντηρητικό ξύλου. Επηρεασμένοι από μούχλα και σήψη, τμήματα του δέντρου θα πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία 1 φορά σε 3-5 χρόνια.

Το καλύτερο αντιαφριστικό υγρό, όταν υπάρχει διακόσμηση τοίχου

Για την κατεργασία των τοίχων με το φινίρισμα των τοίχων με στόκο ή γύψο, εφαρμόζεται αστάρι βαθιάς διείσδυσης με βακτηριοκτόνο αποτέλεσμα. Για τα τοιχώματα που καλύπτονται με ταπετσαρία, συνιστάται η χρήση φαρμάκων που περιέχουν χλώριο σε περιορισμένη συγκέντρωση ή ειδικά μέσα για την αφαίρεση του καλουπιού του Savo για ταπετσαρία.

Αποτελεσματικά φάρμακα με τα χέρια τους

Από αυτοσχέδια μέσα για την αυτοπαρασκευή αντισηπτικών διαλυμάτων συνιστάται να χρησιμοποιείτε:

 • Χλωριωμένο διάλυμα λευκότητας.
 • Κιτρικό οξύ;
 • Αλκοόλη αμμωνίας.
 • Χαλκός ή σίδηρος vitriol.

Χαρακτηριστικά εφαρμογής εφαρμογής εμποτισμού σε διαφορετικές επικαλύψεις

Πριν από την εφαρμογή του εμποτισμού ή της γέμισης στην επιφάνεια, συνιστάται η αφαίρεση του καλουπιού με ένα υγρό πανί που είναι βρεγμένο με αντισηπτικό. Μετά την ξήρανση η επιφάνεια επεξεργάζεται με ένα αστάρι σε 2 στρώσεις, η επανεπεξεργασία διεξάγεται μετά την πλήρη ξήρανση της πρώτης επίστρωσης αστάρι.

Ο εμποτισμός σε ξύλο εφαρμόζεται σε ξηρή επιφάνεια, καθαρίζεται από σημάδια καλουπιών και επηρεάζεται από ίνες της ανώτερης στρώσης. Ανάλογα με το βάθος της βλάβης, ο εμποτισμός μπορεί να εφαρμοστεί μέχρι και 3 φορές, αφού στεγνώσει το τελευταίο στρώμα, εφαρμόζεται επικάλυψη αστάρι στο ξύλο.

Η καλύτερη αντιμυκητιασική άμεση έκθεση σύμφωνα με τις κριτικές των αγοραστών

Η πιο αποτελεσματική θεραπεία για μούχλα και μύκητες στους τοίχους άμεσης δράσης είναι το έτοιμο προς χρήση φάρμακο Savo που περιέχει χλώριο. Το προϊόν χρησιμοποιείται τόσο σε τοίχους χωρίς διακόσμηση, όσο και σε τοίχους και ταπετσαρίες. Η χρήση του φαρμάκου δεν συνεπάγεται αλλαγή στο χρώμα και την υφή της εικόνας. Η περίοδος ισχύος είναι 12 μήνες.

Κανόνες ασφαλείας: συστάσεις

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, συνιστάται:

 • Να εκτελεί έργα με μέσα προστασίας.
 • Εξασφαλίστε τον αερισμό του δωματίου.
 • Μην αφήνετε παιδιά, ηλικιωμένους ή ασθενείς να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις.
 • Πραγματοποιήστε ένα γενικό καθαρισμό μετά την απολύμανση.

Η επίτευξη της επιτυχίας στην καταπολέμηση της μούχλας και των μύκητων είναι δυνατή μόνο με την ολοκληρωμένη χρήση των ναρκωτικών και τις αλλαγές στο μικροκλίμα στην αίθουσα. Η μακροπρόθεσμη επίδραση της θεραπείας μπορεί να επιτευχθεί με τακτικά προληπτικά μέτρα.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να σκοτώσετε έναν μύκητα στους τοίχους ενός σπιτιού;

Με την υψηλή υγρασία και την κακή θερμομόνωση του σπιτιού, αργά ή γρήγορα θα βρείτε μούχλα και μύκητες στην εξωτερική επιφάνεια των τοίχων. Σπόρια μανιταριών πετούν στον αέρα σχεδόν συνεχώς. Μόλις η υγρασία (75-90%) και η θερμοκρασία του αέρα (19-20 ° C) στο περίβλημα γίνει βέλτιστη, αρχίζουν την ανάπτυξή τους.

Ο αγώνας με μούχλα είναι απαραίτητος στην πρώτη εμφάνισή του, καθώς είναι ικανός να καταστρέψει γρήγορα τον τοίχο.

Μύκητας αρχίζει να εξαπλώνεται γρήγορα στο δωμάτιο, να διεισδύσει σε τοίχους και έπιπλα. Οι επηρεαζόμενες επιφάνειες επιδεινώνονται, καταρρέουν και φαίνονται άσχημα. Αναπτύσσοντας και πολλαπλασιάζοντας, τα μανιτάρια εκπέμπουν στον εναέριο χώρο έναν τεράστιο αριθμό σπόρων που το άτομο εισπνέει. Αυτό έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία, ιδίως για τους ηλικιωμένους και τα παιδιά. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν αμέσως μέτρα για την καταστροφή του μύκητα στους τοίχους.

Είδη μυκήτων και αιτίες εμφάνισης τους

Μπορείτε να πολεμήσετε με μούχλα χρησιμοποιώντας διάλυμα χλωρίου (4 λίτρα νερού ανά γυάλινο χλωρίνη).

Ο μύκητας είναι μια ποικιλία μυκήτων που σχηματίζουν μυκήλια χωρίς μεγάλους οργανισμούς. Το καλούπι είναι μια αποικία μύκητα ενός υποείδους, που αναπτύσσεται από ένα σπόριο. Οι διαφορές βρίσκονται συνεχώς στον αέρα. Η ανάπτυξη του καλουπιού αρχίζει με την εμφάνιση ενός ευνοϊκού καθεστώτος θερμοκρασίας και υγρασίας του περιβάλλοντος αέρα.

Μύκητες και μούχλα μπορούν να αναπτυχθούν σε οποιεσδήποτε επιφάνειες: πέτρα, ξύλο, σκυρόδεμα, βαφή, υφάσματα. Η περιοχή χρώματος του μύκητα μπορεί να κυμαίνεται από μαύρο σε πράσινο. Υπάρχουν μανιτάρια, τα οποία, όταν καλλιεργούνται, παράγουν φωσφόρο. Αυτές οι αποικίες λάμπουν τη νύχτα. Οι μύκητες μούχλας μπορούν να καταστρέψουν οποιοδήποτε οικοδομικό υλικό στον πυθμένα.

Από τους κύριους τύπους καλουπιών μπορεί να προσδιοριστεί:

 1. Λευκό καλούπι.
 2. Μαύρο μούχλα.
 3. Ο μύκητας είναι μπλε.
 4. Ακτινομύκητες.
 5. Μανιτάρι λευκού σπιτιού.

Οι λόγοι για την εμφάνιση του καλουπιού είναι οι πιο συχνά:

Απομόνωση του σπιτιού από μούχλα.

 1. Ανεπαρκής αερισμός ή έλλειψη αερισμού. Κατά κανόνα, η κίνηση των αέριων μαζών εμποδίζει την εμφάνιση μυκήτων στους τοίχους. Αυτό μπορεί να παρατηρηθεί στην πράξη. Στις γωνίες του δωματίου, σχηματίζεται στασιμότητα αέρα, έτσι θα δείτε συχνά σκούρα σημεία και καλούπια. Ο καλός εξαερισμός δημιουργεί επιπλέον στροβιλισμό, αφαιρεί τα σπόρια, απομακρύνει την υπερβολική υγρασία από το σπίτι. Πηγές υψηλής υγρασίας είναι τα φυτά, τα κατοικίδια ζώα, ο συχνός υγρός καθαρισμός, το πλύσιμο, η υγρασία από το μπάνιο και το ντους.
 2. Μη ικανοποιητική κατάσταση αποχέτευσης και ύδρευσης. Οι ασφάλειες, οι διαρροές αποχέτευσης και η παροχή νερού αποτελούν αιτία υψηλής υγρασίας, διαβροχής τοίχων, δαπέδων, οροφών και καναλιών μηχανικής.
 3. Κίνηση υγρασίας στους τοίχους του σπιτιού λόγω της έλλειψης υδραυλικής μόνωσης του θεμελίου.
 4. Η κατάψυξη των τοίχων, η μετατόπιση του σημείου δρόσου. Όταν οι τοίχοι, και ειδικά οι γωνίες, παγώνουν, η υγρασία συμπυκνώνεται λόγω της συμπύκνωσης της υγρασίας.
 5. Η θραύση των υδρορροών και του συστήματος αποστράγγισης. Η ζημιά στο σύστημα αποστράγγισης οδηγεί σε διαβροχή των τοίχων, διαρροές στο πάτωμα και διαβροχή των γωνιών.
 6. Αδειάστε την υγρασία από το έδαφος. Η κακή υδραυλική μόνωση του υπογείου, του δαπέδου και του δαπέδου συμβάλλει επίσης στην αύξηση της υγρασίας.

Προπαρασκευαστικές εργασίες και αντιμυκητιασικά μέτρα

Καλή αντιμετώπιση της σόδα μούχλας. Για να γίνει αυτό, ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα θα πρέπει να αραιώνεται σε ένα ποτήρι νερό και ψεκάζεται στην πληγείσα επιφάνεια.

Για μια και για πάντα να σκοτώσει τον μύκητα στους τοίχους, θα πρέπει να καθορίσετε την αιτία της εμφάνισής του. Αφού εντοπίσετε την πληγείσα περιοχή, βγάλτε τα με νερό. Αυτό είναι απαραίτητο για να αποτραπεί η περαιτέρω διάδοση της διαφοράς.

Περαιτέρω, στις μούχλες περιοχές εφαρμόζονται ειδικά χημικά και βιολογικά παρασκευάσματα που καταστρέφουν το καλούπι. Είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζετε όλες τις επιφάνειες. Αυτό γίνεται τουλάχιστον 2-3 φορές με διακοπές για να στεγνώσει τελείως κάθε στρώση. Κατά κανόνα, καθοδηγείται από τις οδηγίες για τη χρήση του φαρμάκου.

Πάρτε τη μεταλλική βούρτσα, ξύστρα, σπάτουλα και καθαρίστε την επιφάνεια του μύκητα. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού, το στρώμα υλικού φινιρίσματος αφαιρείται και αποξέεται στο βάθος διείσδυσης του μύκητα. Οι ξύλινες και πέτρινες επιφάνειες επεξεργάζονται επίσης. Εάν το υλικό ή ένα επιμέρους δομικό στοιχείο είναι ακατάλληλο, γίνεται πλήρης αντικατάσταση. Τα θιγόμενα θραύσματα καίγονται και τα τοιχώματα ξηραίνονται και υφίστανται επεξεργασία με επίμονα προστατευτικά παρασκευάσματα και επικαλύψεις.

Ανασκόπηση μυκητοκτόνων και παρασκευασμάτων

Υπάρχουν πολλά φάρμακα και παρασκευάσματα κατά των μανιταριών. Τα πιο αποτελεσματικά είναι:

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου απομακρύνει τέλεια το καλούπι, αλλά επειδή έχει αποτέλεσμα λεύκανσης, πρέπει να εφαρμόζεται προσεκτικά στην έγχρωμη επιφάνεια.

 1. Το Belinka είναι ένα φάρμακο για μανιτάρια, το οποίο χαρακτηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα δράσεων, ταχύτητας και αποτελεσματικότητας. Είναι κατάλληλο για εσωτερική και εξωτερική επεξεργασία του δωματίου. Ταυτόχρονα, είναι αβλαβή για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα.
 2. Το Boramon C30 είναι ένα παγκόσμιο αντισηπτικό για βαθιά προστασία του δαπέδου, των τοίχων, των οροφών, του σοβά και του ξύλου από διάφορους μύκητες και μούχλα. Ταιριάζει καλά με τους μύκητες του σπιτιού, τα έντομα, τα μυρμήγκια και τα άλγη. Διεισδύει τέλεια στη δομή του δέντρου.
 3. Impregnation Η χιονοστιβάδα είναι αντιμυκητιασικός παράγοντας για εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση. Αγωνίζεται με μανιτάρια, αποικίες μούχλας, βρύα και άλλα πρωτόζωα.
 4. Well Done - το πιο πρόσφατο παρασκεύασμα από μύκητες. Το προϊόν διεισδύει γρήγορα στη δομή, απολυμαίνει αποτελεσματικά και καταπολεμά περαιτέρω την εμφάνιση του καλουπιού. Κατάλληλο για όλους τους τύπους τελειωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των παραθύρων, του εξαερισμού και των λουτρών.
 5. Το SZAVO είναι ένα σύγχρονο φάρμακο. Καλό για υδραυλικά. Βαθιά διεισδύει στη δομή του φινιρίσματος και το 100% καταστρέφει τις επιβλαβείς ενώσεις. Το SZAVO είναι εύκολο στη χρήση και δεν απαιτεί προεπεξεργασία επιφάνειας.
 6. Η Mellerud λειτουργεί σε όλα τα είδη μούχλας. Εφαρμόζεται με ψεκασμό, καταστρέφοντας τους μύκητες στους τοίχους γρήγορα και αποτελεσματικά. Λειτουργεί σε βακτήρια, μικροοργανισμούς και άλγη. Ισχύει για ξύλο, πέτρα, τοιχοποιία, ταπετσαρία, μπογιά, πλακάκια και άλλα τεχνητά υλικά. Στο μέλλον, αποτρέπει τη δημιουργία νέων τύπων.
 7. Η Atlas Mykos είναι μια νέα γενιά συμπυκνωμάτων. Αγωνίζεται με όλα τα είδη μυκήτων, μούχλα, λειχήνες, βρύα και άλλα πρωτόζωα. Κατάλληλο για χρήση σε ορυκτές επιφάνειες.
 8. Izohan Grzybostop - ένα μέσο για την καταπολέμηση του καλουπιού σε επιφάνειες από σκυρόδεμα και πέτρα.
 9. Το Schimmelentferner Dufa είναι ένα αεροζόλ για υπαίθριες εφαρμογές. Έχει απολυμαντικές ιδιότητες, περιέχει ενώσεις χλωρίου.
 10. Astonish - ένα προϊόν που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση των λεκέδων από τις πληγείσες περιοχές των πλαισίων παραθύρων, των περβάζων παραθύρων και των πλαγιών χωρίς να αποξέουν και να αφαιρούν μέρος του χρώματος.

Πώς να απαλλαγείτε από τα μανιτάρια λαϊκές θεραπείες

Μπορείτε να απαριθμήσετε ατελείωτα μάρκες και κατασκευαστές αντιμυκητιασικών παραγόντων, αλλά τα λαϊκά φάρμακα κατά της μούχλας έχουν επίσης αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους πολλές φορές:

Το ξίδι είναι πολύ κατάλληλο για την καταπολέμηση του μούχλας. Για να το κάνετε αυτό, είτε ψεκάστε πάνω από τα μέρη με μούχλα, είτε σκουπίστε τα με ένα υγρό πανί σε ένα ξύδι.

 1. Η σόδα ψησίματος είναι ένας ασφαλής καθαριστικός παράγοντας. Για την παρασκευή του καθαριστή είναι απαραίτητο να διαλύσετε 1 κουταλάκι του γλυκού. σόδα σε 1 ποτήρι νερό. Το διάλυμα εφαρμόζεται στα μέρη με ψεκασμό ή σφουγγάρι.
 2. Λευκαντικό για πλύσιμο ρούχων. Το λευκαντικό καταπολεμά ενεργά το μούχλα, σκοτώνει τους μύκητες στους τοίχους, καταστρέφει τα σπόρια. Μπορούν να καθαρίσουν την μπανιέρα, τα κεραμίδια, το γυαλί και το πάτωμα. Δεν μπορείτε να καθαρίσετε τα έπιπλα, καθώς θα επιδεινωθούν. Το διάλυμα παρασκευάζεται με ανάμιξη 1 μερίδας λευκαντικού με 10 μέρη νερού.
 3. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι αντιβακτηριακό και απολυμαντικό. Το φάρμακο είναι μη τοξικό, δεν εκπέμπει οσμή και μπορείτε να το αγοράσετε σε οποιοδήποτε φαρμακείο. Δεν είναι δυνατή η εφαρμογή υπεροξειδίου σε υφάσματα και έπιπλα, καθώς έχει αποτέλεσμα λεύκανσης.
 4. Το οξικό οξύ είναι ικανό να καταστρέψει πολλά είδη μυκήτων, είναι μη τοξικό, αλλά έχει μια συγκεκριμένη μυρωδιά. Το ξίδι εφαρμόζεται με ψεκασμό ή σφουγγάρι. Μετά την επεξεργασία, η επιφάνεια πλένεται με νερό και ο χώρος αερίζεται.
 5. Νιτρικά. Μπορεί να αγοραστεί σε φαρμακείο. Πάνω απ 'όλα, είναι κατάλληλο για την καταστροφή μυκηλίου στις επιφάνειες πλακιδίων, γυαλιού. Αραιώνεται σε ίσες αναλογίες με το νερό και εφαρμόζεται στην επιφάνεια. Μετά από 2-3 ώρες, η επιφάνεια πλένεται με νερό. Η αλκοόλη αμμωνίας έχει πικρή μυρωδιά και είναι ικανή να προκαλέσει δηλητηρίαση.
 6. Το Bura είναι ένα εξαιρετικό μυκητοκτόνο και απολυμαντικό. 1 κιλό ξηρού βόρακα, αναμεμειγμένο με 4 λίτρα ζεστού νερού, είναι ένα εξαιρετικό μέσο για την καταπολέμηση μυκηλίων. Η λύση ψεκάζεται σε χωριστούς χώρους χωρίς έκπλυση.

Κατά την εφαρμογή του προστατευτικού εξοπλισμού, πρέπει να ακολουθείτε όλες τις προφυλάξεις ασφαλείας: εργασία σε γυαλιά ασφαλείας, αναπνευστήρα, γάντια από λάτεξ. Αυτό είναι απαραίτητο για την προστασία από τις βλαβερές συνέπειες χημικών ουσιών, θραυσμάτων μούχλας και σπορίων που πετούν στον αέρα. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, είναι απαραίτητο να αερίζεται συνεχώς το δωμάτιο, ώστε να εξασφαλίζεται η κυκλοφορία του αέρα. Για το σκοπό αυτό, παρέχετε υποχρεωτικό εξαερισμό.

Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση της εμφάνισης του μύκητα.

Μονώστε το σπίτι, αερίστε πιο συχνά και μην δημιουργείτε υπερβολική υγρασία στις εγκαταστάσεις.

Αντιμυκητιασικό αστάρι - είδη και κανόνες επιλογής

Το Mold είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και ιδιωτικών κατοικιών. Ο μύκητας μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα και, αν δεν ληφθούν αμέσως να ληφθούν δραστικά μέτρα για να καθαρίσει τους τοίχους και την οροφή, που μπορεί να εμφανιστεί σε όλες τις επιφάνειες, να χαλάσει τα υλικά επένδυσης και κάνουν τη ζωή στο σπίτι επικίνδυνο. Σχετικά με το πώς να προστατευθείτε από τον μύκητα και πώς να χειριστείτε το καλούπι που εμφανίστηκε και θα συζητηθεί σε αυτό το άρθρο.

Mould στο σπίτι - ένα πολύ δυσάρεστο φαινόμενο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη για δαπανηρές επισκευές. Ο μύκητας αλλοιώνει τα οπτικά χαρακτηριστικά του εσωτερικού και μπορεί να έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην κατάσταση υγείας των ανθρώπων που ζουν σε μολυσμένα δωμάτια.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου τοξικά μυκητιακά σπόρια προκάλεσαν αλλεργίες, βρογχίτιδα, άσθμα και ακόμη και φυματίωση, ενώ τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι επηρεάζονται περισσότερο από αυτή την επίδραση.

Αποτροπή της εμφάνισης μούχλας στο σπίτι επιτρέπει ένα υψηλής ποιότητας αντιμυκητώδη αστάρι, το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιείται στα στάδια της φινίρισμα των εσωτερικών επιφανειών στα δωμάτια. Αν αυτό δεν γίνει, με την πάροδο του χρόνου στο σπίτι μπορείτε να δείτε τα πρώτα σημάδια μούχλας:

 • γκρίζες, πράσινες ή μαύρες κουκίδες και κηλίδες στους τοίχους.
 • μυρωδιά υγρασίας.
 • σκίαση των ραφών μεταξύ των πλακών.
 • γδαρμένο γύψο?
 • αποχρωματισμένο χρώμα
 • επιδείνωση της ευημερίας των ενοικιαστών, που εκδηλώνεται με μείωση της συγκέντρωσης, των πονοκεφάλων και της ταχείας κόπωσης.

Τα πρώτα σημάδια του καλουπιού είναι γκρίζα, πράσινα ή μαύρα σημεία και κηλίδες στους τοίχους

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες της μούχλας στο σπίτι είναι: υψηλή υγρασία και κατάλληλη για την ανάπτυξη των συνθηκών θερμοκρασίας του μύκητα. Αλλά όχι μόνο αυτό επηρεάζει την πιθανότητα μόλυνσης των εσωτερικών χώρων. Οι ακόλουθοι παράγοντες μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα βλάβης των επιφανειών από τη φόρμα:

 • ανεπαρκής εξαερισμός ή έλλειψη.
 • απουσία στεγανοποίησης εξωτερικών τοίχων.
 • κακή κατάσταση της εσωτερικής ύδρευσης ·
 • κατάψυξη στους χειμερινούς τοίχους του σπιτιού.
 • διαρροές στέγης.
 • σοφίτα χωρίς μόνωση.
 • υπερβολική χρήση ενυδατικών παραγόντων.

Αντιμυκητιακοί παράγοντες για οροφές και τοίχους διατίθενται στην αγορά σε μεγάλη ποικιλία. Περιέχουν μυκητοκτόνα - ειδικές χημικές και βιολογικές ουσίες που καταστέλλουν την ανάπτυξη μούχλας και εμποδίζουν την εμφάνισή της στις εγκαταστάσεις. Τέτοια δραστικά συστατικά προστίθενται σε διάφορες ενώσεις κατασκευής και προσόψεων.

Με ραντεβού διακρίνονται δύο τύποι μυκητοκτόνων παρασκευασμάτων:

 1. 1. Μέσα πρόληψης.
 2. 2. Μέσα για την καταπολέμηση της λοίμωξης.

Το καλύτερο παράδειγμα μέσων για την πρόληψη της μόλυνσης είναι το αντισηπτικό αστάρι. Χρησιμοποιείται για επισκευή, για την προετοιμασία τοίχων και οροφών πριν από το τελικό φινίρισμα χρησιμοποιώντας τα επιλεγμένα υλικά επίστρωσης. Ένας τέτοιος αντιμυκητιασικός παράγοντας εκτελεί πολλές σημαντικές λειτουργίες ταυτόχρονα. Πρώτον, βελτιώνει την πρόσφυση του φινιρίσματος με την επιφάνεια που πρόκειται να επικαλυφθεί. Δεύτερον, μειώνει το πορώδες του χρησιμοποιηθέντος φινιρίσματος και βάσης. Τρίτον, σκοτώνει μούχλα στην επιφάνεια και εμποδίζει την εμφάνισή της στο μέλλον.

Ένα από τα μέσα για την πρόληψη της λοίμωξης είναι το αντισηπτικό αστάρι

Για το αντιμυκητικό αστάρι για τους τοίχους έδειξαν τα καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να επιλεγούν σωστά. Υπάρχουν οι ακόλουθοι τύποι εναρκτήρων:

 1. 1. Σκλήρυνση. Είναι κατασκευασμένο για την επεξεργασία των τοίχων μετά από σοβάτισμα ή στόκος, πριν το τελικό φινίρισμα τους με βαφή ή ταπετσαρία.
 2. 2. Βαθιά διείσδυση. Είναι σχεδιασμένο για φινίρισμα επιφανειών χαμηλού πορώδους, όπως για παράδειγμα σκυροδέματος ή τούβλο. Κατάλληλο για τελικό φινίρισμα τοίχων με βαριές επενδύσεις.
 3. 3. Η καθολική. Κατάλληλο για τις περισσότερες επιφάνειες και υλικά επένδυσης. Έχει αυξημένο κόστος.

Ο δεύτερος τύπος θεραπείας κατά της μόλυνσης είναι φάρμακα για την καταπολέμηση του μύκητα. Χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό επιφανειών που έχουν ήδη προσβληθεί από μούχλα. Τέτοια φάρμακα διεισδύουν μέσα στα υλικά επένδυσης και σκοτώνουν τον μύκητα. Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, καταστρέφουν τις υπάρχουσες λοιμώξεις και αποτρέπουν την επανεμφάνιση τέτοιων προβλημάτων.

Όλα τα υπάρχοντα αντιμυκητιακά φάρμακα μπορούν να χωριστούν σε 3 ομάδες στη βάση που χρησιμοποιείται στην παραγωγή τους:

 1. 1. Λατέξ. Κατασκευασμένα με τη χρήση αλάτων βαρέων μετάλλων, περνούν τον αέρα και επομένως είναι εξαιρετικά για φινίρισμα επιφανειών σε χώρους διαβίωσης.
 2. 2. Ακρυλικό. Μέσα που έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση λοιμώξεων μέσα και έξω από τις εγκαταστάσεις.
 3. 3. Αλκυδικό. Ιδανικό για εργασία με υλικά από φυσικό ξύλο.

Οι επαγγελματίες στον τομέα της κατασκευής και της επισκευής συστήνουν τη χρήση αστάρι με αντισηπτικό όταν αντιμετωπίζει εσωτερικές επιφάνειες. Αντιμετωπίζουν απόλυτα το καθήκον της βελτίωσης της πρόσφυσης της βάσης με το υλικό επίστρωσης και πρακτικά μηδενικά μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης μύκητα και μούχλα στα δωμάτια.

Μεταξύ των μέσων για την πρόληψη λοιμώξεων, είναι δυνατόν να απομονωθεί ο εκκινητής Milkill

Μεταξύ των πιο ποιοτικών και δημοφιλών μέσων για την πρόληψη λοιμώξεων, είναι δυνατόν να απομονώσουμε τον εκκινητή Milkill. Αυτό το παρασκεύασμα λατέξ με βιοκτόνο είναι απόλυτα κατάλληλο για την επεξεργασία του σκυροδέματος και τούβλο, είναι σε θέση να σκοτώσει αποτελεσματικά σπόρια μούχλα. Πριν από τη χρήση, το αστάρι πρέπει να αναμειχθεί σχολαστικά, καθώς έχει μια μη ομοιόμορφη σύνθεση. Ο συνολικός ρυθμός ροής για την εφαρμογή 1 στρώματος γαλακτώματος Milkill είναι περίπου 250 g / m2. Λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις των ειδικών, δύο έως τρία στρώματα αστάρι για την κάλυψη της επιφάνειας που βλέπει για 1 m 2 τοίχων ή οροφής απαιτούν 500 έως 750 g του προϊόντος.

Το προϊόν είναι κατάλληλο για το φινίρισμα των τοίχων και των οροφών στα δωμάτια, καθώς και για την επεξεργασία του σπιτιού από έξω. Ο χρόνος στεγνώματος μιας επίστρωσης αστάρι είναι 24 ώρες. Μόνο μετά την εκπνοή αυτού του χρόνου, ο επεξεργασμένος τοίχος μπορεί να καλυφθεί με το στρώμα φινιρίσματος του φινιρίσματος. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα αστάρι έναντι του Milkill σε θερμοκρασία περιβάλλοντος από 5 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Acryl Grundierung - αστάρι βασισμένο σε ακρυλικό, που χαρακτηρίζεται από την ικανότητα να διεισδύει βαθιά στη δομή της προς επεξεργασία επιφάνειας. Είναι ιδανικό για την προετοιμασία θεμελίων σκυροδέματος και τούβλων για το τελικό στόκο ή ζωγραφική. Λόγω του γεγονότος ότι το Acryl Grundierung δημιουργεί εξαιρετική πρόσφυση μεταξύ της βάσης και της επένδυσης, μειώνεται η συνολική κατανάλωση του τελικού φινιρίσματος - χρώματος ή γύψου.

Η κατανάλωση Acryl Grundierung είναι περίπου 1 λίτρο ανά 15 m2 επεξεργασμένης επιφάνειας. Επιτρέπεται η χρήση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος από 5 έως 35 μοίρες. Ο χρόνος πλήρους στεγνώματος είναι ακριβώς μία ημέρα.

Αντισηπτικά εδάφη Shimmelstopp Dufa - αυτό είναι ένα πρόσθετο πρόσθετο για την βαφή πρόσοψης και το γύψο. Το προϊόν αυτό είναι ένα ισχυρό συμπύκνωμα που μπορεί να έχει μακρόχρονη αντισηπτική δράση και να προστατεύει το σπίτι από μούχλα και μύκητες. Ένα πακέτο του προϊόντος είναι αρκετό για 10 λίτρα βαφής πρόσοψης ή 20 κιλά γύψου.

Χρησιμοποιήστε σοβά και μπογιά με πρόσθετο Shimmelstopp Dufa μπορεί να είναι μόνο σε θερμοκρασία πάνω από 5 βαθμούς Κελσίου. Η πλήρης ξήρανση σε θερμοκρασία 20 βαθμών και η υγρασία στο 65% συμβαίνει σε 4 ώρες. Μετά την προσθήκη του προσθέτου στο χρώμα ή το γύψο, το μείγμα που προκύπτει θα πρέπει να αναμειγνύεται καλά. Η εφαρμογή επιτρέπεται μόνο σε στεγνό και καθαρό υπόστρωμα.

Αντισηπτικό για τοίχους ενάντια σε μούχλα Mixonit GR43 Ένας πράκτορας ευρέος φάσματος. Πρόκειται για ένα καθολικό αστάρι, το οποίο είναι κατάλληλο για προετοιμασία για περαιτέρω φινίρισμα οποιωνδήποτε βάσεων. Το προϊόν αυτό δεν έχει δυσάρεστη οσμή, λόγω της οποίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικούς χώρους, έχει καλά χαρακτηριστικά διαπερατότητας ατμών και ικανότητα διείσδυσης στις επεξεργασμένες επιφάνειες σε βάθος 10 cm.

Με μεγάλη ταχύτητα ξήρανσης 4 ωρών, Mixonit GR43 μειώνει σημαντικά την κατανάλωση υλικών βαφής και προστατεύει αξιόπιστα το υπόστρωμα από τη μόλυνση. Ανακουφίζει απόλυτα την κατάψυξη, επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του εδάφους έξω από το σπίτι. Προκειμένου να προστατευτούν οι τοίχοι και η οροφή, επαρκούν 1-2 επίπεδα αυτού του αντισηπτικού.

Για να χρησιμοποιήσετε το φάρμακο Baramon C30 θα πρέπει να αραιώνεται με νερό σε αναλογία 1: 6. Κατά την κατεργασία του ξύλου στα δωμάτια, η κατανάλωση γαλακτώματος είναι 200 ​​ml / m2, έξω - 300 ml / m2. Μετά την επεξεργασία του υποστρώματος, πρέπει να προστατεύεται από την καθίζηση για 2-3 ημέρες. Χρησιμοποιήστε το παρασκεύασμα μόνο για την επεξεργασία ξύλου που μπορεί να εμποτιστεί.

Αντιμυκητιασικοί παράγοντες για τη θεραπεία της οροφής

Αν το δωμάτιο αυξάνει συνεχώς την υγρασία και το επίπεδο θερμομόνωσης αφήνει πολύ επιθυμητό, ​​εμφανίζεται αναπόφευκτα ένας μύκητας. Θα χτυπήσει τους τοίχους και την οροφή, τελικά διεισδύοντας ακόμη και στα έπιπλα. Οι σπόροι που παράγονται από τον μύκητα εισέρχονται στους πνεύμονες ενός ατόμου, το οποίο μπορεί να είναι επιζήμιο για την υγεία. Ως εκ τούτου, η καταπολέμηση των παρασίτων πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό. Ποιος αντιμυκητιασικός παράγοντας για την επεξεργασία των τοίχων και των οροφών θα είναι πιο αποτελεσματικός;

Αιτίες μούχλας

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αιτία του μύκητα και του καλουπιού είναι ένα αυξημένο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Αλλά αυτό είναι μόνο ένας παράγοντας από μια μεγάλη λίστα.

Υπάρχουν μερικά ακόμα:

 1. ελαττωματικό σύστημα εξαερισμού. Εάν ο αέρας κυκλοφορεί ελεύθερα γύρω από το δωμάτιο, ο μύκητας ή το καλούπι στην οροφή του διαμερίσματος δεν θα εμφανιστεί. Αν σταματήσει, με το χρόνο θα δείτε σκούρα σημεία. Τις περισσότερες φορές εμφανίζονται στις γωνίες και μετά εξαπλώνονται σε άλλα μέρη.
 2. παραβιάσεις στη λειτουργία του συστήματος ύδρευσης και αποχέτευσης. Αυτό μπορεί να είναι κάθε είδους διαρροές, ανεπαρκώς σφραγισμένες συνδέσεις κλπ.
 3. έλλειψη στεγάνωσης του θεμελίου.
 4. την κατάψυξη των τοίχων, λόγω των οποίων σχηματίζονται συμπυκνώματα,
 5. ελαττωματικά υδρορροές.

Λόγω όλων των βλαβών και βλαβών στα συστήματα, η υγρασία στο διαμέρισμα αυξάνεται και, κατά συνέπεια, εμφανίζεται ένας μύκητας στην οροφή. Πώς μπορώ να το βγάλω έξω;

Χημικά όπλα

Ο μύκητας στην οροφή μπορεί να αφαιρεθεί με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων που έχουν χημική βάση. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

 • Belinka. Μια διακριτική ιδιότητα του φαρμάκου είναι η ταχύτητά του. Επιπλέον, είναι απολύτως ασφαλές για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα. Κατάλληλο για την επεξεργασία οροφών, τοίχων και εξωτερικών επιφανειών.
 • Baramon C30. Αυτό το εργαλείο, το οποίο παρέχει την πιο βαθιά προστασία. Αγωνίζεται όχι μόνο με τον μύκητα, αλλά και με έντομα και ακόμη με άλγη. Κατάλληλο για τοποθέτηση ξύλινων οροφών / τοίχων.
 • Χιονόμπαλα. Αυτό είναι εμποτισμός, με τον οποίο μπορείτε να απαλλαγείτε από μύκητες, μούχλα, βρύα?
 • Welldone. Το φάρμακο είναι μια νέα γενιά. Έχει καλές απολυμαντικές ιδιότητες. Μετά τη διείσδυση στην επιφάνεια παρέχει δραστική προστασία από μύκητες και μούχλα.
 • Szavo. Αυτό το φάρμακο για τους μύκητες στην οροφή, τους τοίχους και ακόμη και τις υδραυλικές εγκαταστάσεις είναι εύκολο στη χρήση.
 • Mellerud. Ο μύκητας αφαιρείται ψεκάζοντας την ουσία στα επηρεαζόμενα μέρη της οροφής και σε άλλες επιφάνειες. Βοηθά στην προστασία όχι μόνο των τοίχων και των οροφών, αλλά και των ταπετσαριών, των χρωμάτων, των πλακιδίων κ.λπ.
 • Άτλας Μύκος. Συμπυκνωμένο φάρμακο που καταστρέφει μύκητες, μούχλα, λειχήνες και βρύα.
 • Izohan Grzybostop. Ιδανικό για την επεξεργασία πέτρας και σκυροδέματος.
 • Schimmel Entferner Dufa. Πώς να αφαιρέσετε τον μύκητα με αυτό το εργαλείο; Αρκεί να το ψεκάσετε στην επιφάνεια. Ωστόσο, αξίζει να θυμηθούμε ότι υπάρχει χλώριο στη σύνθεσή του, οπότε συχνά το αεροζόλ χρησιμοποιείται για εργασία έξω από το δωμάτιο. Εάν είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί εσωτερική επεξεργασία, πρέπει να παρέχεται καλός αερισμός.
 • Αστενιστής. Κατάλληλο για εργασία με οροφή, τοίχους, πλαγιές και παράθυρα.

Αφού χρησιμοποιήσετε όλα αυτά τα παρασκευάσματα, το δωμάτιο θα πρέπει να αερίζεται καλά.

Λαϊκές μέθοδοι

Εκτός από τις χημικές ουσίες, υπάρχουν λαϊκές θεραπείες για την καταπολέμηση των μύκητων στην οροφή, όπως η σόδα, το υπεροξείδιο του υδρογόνου, η αμμωνία κλπ.

Εδώ είναι μερικές συνταγές για να απαλλαγούμε από τον μύκητα στην οροφή και άλλες επιφάνειες:

 1. 1 κουταλάκι του γλυκού. Συνδυάστε τη σόδα με 250 ml νερού. Ανακατέψτε καλά. Εφαρμόστε σε οροφή ή τοίχο χρησιμοποιώντας σπρέι ή συνηθισμένο σφουγγάρι.
 2. Το συνηθισμένο χλωρίνη για το πλυντήριο βοηθά στην επίλυση του προβλήματος. Πώς να αφαιρέσετε τον μύκητα από την οροφή με αυτό; Είναι απαραίτητο να αναμειχθεί το προϊόν με νερό σε αναλογία 1 έως 10. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια, εκτός από τα έπιπλα.
 3. ξεχωριστά είναι απαραίτητο να πούμε για το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Αυτή η ουσία είναι απολύτως ασφαλής και δεν έχει οξεία οσμή. Όπως το χλωρίνη, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία όλων των επιφανειών εκτός από τα έπιπλα.
 4. καλά μάχεται με μύκητες και μούχλα ξίδι. Εφαρμόστε το στην οροφή και τα τοιχώματα χρησιμοποιώντας ψεκαστήρα ή σφουγγάρι. Μετά από λίγο μετά τη θεραπεία, η επιφάνεια πρέπει να πλυθεί και ο χώρος να αερίζεται.
 5. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αμμωνία. Είναι πιο συχνά χρησιμοποιείται για την επεξεργασία γυαλιού και πλακιδίων, αλλά για άλλα μέρη είναι επίσης κατάλληλο. Το νιτρικό μίγμα αναμειγνύεται με νερό σε ίσες ποσότητες. Μετά από δύο ώρες, η περιοχή επεξεργασίας πλένεται καλά με καθαρό νερό. Θα πρέπει να θυμάστε για την έντονη μυρωδιά του προϊόντος - είναι σημαντικό να εξασφαλίσετε καλό αερισμό κατά τη διάρκεια της εργασίας.
 6. ένα εξαιρετικό αντιμυκητιακό φάρμακο - βόρακα, αναμεμειγμένο με νερό (1 κιλό ανά 4 λίτρα ζεστού νερού). Το προϊόν ψεκάζεται στην επιφάνεια και αφήνεται χωρίς ξεπλύματα.

Πείραμα βίντεο για να αφαιρέσετε το καλούπι από λαϊκές θεραπείες

Σχέδιο δράσης

Εάν ο μύκητας βρεθεί στην οροφή, είναι απαραίτητο να ενεργήσετε επειγόντως. Τι και πώς να κάνετε:

 • αν υπάρχει ταπετσαρία ή οποιοδήποτε άλλο κάλυμμα στην οροφή ή στους τοίχους, πρέπει να αφαιρεθεί.
 • το επόμενο βήμα είναι να καθορίσουμε πόσο βαθιά επηρεάζεται η επιφάνεια.
 • βγάλτε την οροφή / τοίχο με νερό. Αυτό θα βοηθήσει στην παρεμπόδιση των σπόρων να εισέλθουν στον περιβάλλοντα αέρα και στη συνέχεια στους πνεύμονες.
 • Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι στόκου, αφαιρέστε μερικά από τα γύψο με τον μύκητα και το μούχλα.
 • για να καθαρίσετε τα σημεία που επηρεάζονται από γυαλόχαρτο.
 • στεγνώστε καλά την επιφάνεια. Εάν είναι δυνατόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη θερμάστρα ανεμιστήρα.
 • εφαρμόστε έναν αντιμυκητιακό παράγοντα σε μια στρώση.
 • μετά από περίπου 5 ώρες, επανεπεξεργασία.
 • για να επιτευχθεί μέγιστο αποτέλεσμα, συνιστάται η εφαρμογή 4-5 στρώσεων.
 • καλύψτε την οροφή / τοίχο με αντισηπτικό αστάρι.
 • επιχρίστε το διάλυμα, το οποίο περιέχει αντισηπτικό.
 • εάν η οροφή / τοίχος είναι και πάλι καλυμμένη με ταπετσαρία, είναι επίσης απαραίτητο να προσθέσετε αντισηπτικό στην κόλλα.

Μέτρα ασφαλείας

Πολλοί αντιμυκητιασικοί παράγοντες περιέχουν δηλητηριώδεις ουσίες, οπότε μην ξεχάσετε την ασφάλεια όταν εργάζεστε μαζί τους:

 • τα αναπνευστικά όργανα πρέπει απαραίτητα να προστατεύονται από αναπνευστήρα.
 • στα χέρια είναι καλύτερο να φοράτε γάντια.
 • είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί καλός αερισμός στο δωμάτιο.
 • πηγαίνετε στην αίθουσα καλύτερα την ημέρα μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας.
 • τα ζωντανά λουλούδια κατά τη στιγμή της εργασίας πρέπει να αφαιρεθούν, και τα έπιπλα καλύπτονται με μια ταινία.

Εάν ακολουθήσετε αυτούς τους κανόνες με ακρίβεια, η επεξεργασία της οροφής που επηρεάζεται από τον μύκητα θα περάσει χωρίς προβλήματα.

Λοιπόν, τι πρέπει να κάνετε αν υπάρχει μύκητας ή μούχλα στην οροφή, στους τοίχους ή σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια; Αντιμετωπίστε την προσβεβλημένη περιοχή με μια ειδική αντιμυκητιακή ένωση. Μπορεί να αγοραστεί σε εξειδικευμένο κατάστημα ή να προετοιμαστείτε από αυτοσχέδια μέσα, για παράδειγμα σόδα.

Αντιμυκητιασικά μέσα για τοίχους - υποχρεωτική θεραπεία για όλους τους χώρους

Το ζήτημα της αγοράς ενός αντιμυκητιακού μείγματος αυξάνεται από τους καταναλωτές και τους πελάτες της επισκευής κατοικιών μόνο με προφανή ζημιά από μούχλα. Η αντιμυκητιασική θεραπεία των τοίχων είναι επιθυμητή στο 90% των περιπτώσεων για την πρόληψη σε νέες κατοικίες, και σε 100% των περιπτώσεων - στον δευτερογενή τομέα. Αυτό οφείλεται στις ιδιαιτερότητες της πτώσης στα διαμερίσματα και την αναπαραγωγή του καλουπιού. Οι μύκητες βρίσκονται στον αέρα, αλλά καθίστανται και αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται μόνο υπό ορισμένες συνθήκες - ζεστασιά και υγρασία. Αυτές οι παράμετροι είναι χαρακτηριστικές για τις εγκαταστάσεις, και η εμφάνιση του καλουπιού παρουσία συνθηκών είναι θέμα χρόνου.

Αντιμυκητιασικό αστάρι - σκοπός, ιδιότητες και εφαρμογή

Οι παραγωγοί προσέφεραν ένα ευρύ φάσμα προτάσεων κατά των μυκήτων, αλλά κάθε προϊόν έχει τις δικές του παραμέτρους. Λάβετε υπόψη ότι μόνο οι επαγγελματικές επιλογές έχουν σχεδιαστεί για βαθιά απολύμανση των επιφανειών και πλήρη απόρριψη μούχλας. Το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεων παρέχει μόνο αποτελεσματική πρόληψη. Αντιμυκητιακός αστάρι για τοίχους, κατά κανόνα, εφαρμόζεται μετά την πλήρη απομάκρυνση του κατεστραμμένου σοβά από την επιφάνεια στήριξης του κτιρίου. Αυτό γίνεται για να δημιουργηθεί ένα φράγμα μεταξύ της τοιχοποιίας και μιας νέας στρώσης γύψου - και κατά προτίμηση τσιμέντου-ασβέστη.

Τα δομικά μείγματα συνήθως δεν έχουν σχεδιαστεί για επαναχρησιμοποίηση. Για την επανειλημμένη εφαρμογή, μπορεί να εφαρμοστεί μόνο ο πηλός που έχει υποστεί βλάβη από τον μύκητα και υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστεί μια λύση που θα γίνει με την προσθήκη ασβέστου. Το ασβέστη και ο πηλός βοηθούν να ξεφορτωθεί το πρόβλημα. Σε περίπτωση εφαρμογής ασβεστοκονιάματος πάνω στην ξύλινη βάση ενός σπιτιού, σκελετού ή ξυλείας, συνιστάται η προεπεξεργασία των επιφανειών με αυτοεπιπεδούμενο, απολυμαντικό υγρό με βάση το θειικό χαλκό.

Όλοι οι αντιμυκητιακοί παράγοντες περιέχουν μυκητοκτόνα και ένα φράγμα που σχηματίζει ένα φράγμα (ακρυλικό, ανόργανο, αλκυδικό, λάτεξ κ.λπ.). Για αποτελεσματικότητα, χρησιμοποιείται μια σύνθεση απολυμαντικού, η οποία ταυτόχρονα παρέχει αντιβακτηριακή και αντισηπτική προστασία. Η διαφορά μεταξύ των αντισηπτικών και των μυκητοκτόνων είναι ότι οι πρώτες παρέχουν μια βραχυπρόθεσμη αποκατάσταση, το τελευταίο - μια μακροπρόθεσμη αποκατάσταση. Οι ιδιότητες κατά της χύτευσης μιας υγρής επίστρωσης εξαρτώνται από τον όγκο της περιεκτικότητας ορισμένων ουσιών που δρουν ενάντια στον μύκητα και την ικανότητα διεισδύσεώς τους.

Ανάλογα με το σκοπό και τις χρησιμοποιούμενες ουσίες, οι αντιμυκητιασικοί εκκινητές μπορούν να τροποποιηθούν με τον σκοπό, τις ιδιότητες και τη χρήση τους. Για παράδειγμα, ορισμένα προϊόντα χρησιμοποιούνται για επιφανειακή επεξεργασία σε περιοχές που έχουν προσβληθεί από μούχλα, άλλες - παρέχουν αξιόπιστη προστασία για ένα νέο στρώμα γύψου. Ανάλογα με το υπόστρωμα που χρησιμοποιείται, μπορούν να αντιμετωπιστούν βάσεις από σκυρόδεμα, τούβλα, πολυστυρένιο, λεπτά πορώδη και μεγάλα πορώδη υλικά.

Είδη αστάρια κατά ενός μύκητα από το σκοπό

Η διάκριση μεταξύ των προϊόντων κατά της μούχλας και των μούχλας βοηθά τους κατασκευαστές να προσφέρουν προϊόντα ανά κατηγορία. Αυτό λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των πελατών και τα χαρακτηριστικά της εργασίας που πρέπει να εκτελέσουν. Ο σκοπός συνεπάγεται διαφορετική συγκέντρωση συστατικών κατά της εκμαγείου. Η βάση εξαρτάται από το είδος της εργασίας που έχει πραγματοποιηθεί ή πρόκειται να πραγματοποιηθεί "πριν" και "μετά" από την αίτηση.

Είναι δυνατή η πώληση υγρών υγιεινής που χρησιμοποιούνται κατά την επισκευή του κεφαλαίου ή των καλλυντικών:

γαλάκτωμα - για να δημιουργηθεί ένα προστατευτικό στρώμα απολύμανσης μεταξύ μιας επιφάνειας που μπορεί να επηρεαστεί και ενός νέου στρώματος τελειώματος.

Συμπυκνώματα - για τη "θεραπεία" του μύκητα.

μίγματα πρωινών - για προληπτική θεραπεία.

Ο αρχικός κατά του μύκητα επιλέγεται με βάση το επερχόμενο έργο

Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή είναι τα ακόλουθα προϊόντα: Ferozit (με βάση τα ορυκτά), MilKill (Latex), «Acryl Grundierung» (ακρυλικά-based) από τη γερμανική TM Μασσαλία. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε:

σε βάθος και αποτέλεσμα διείσδυσης - ανάλογα με τη φύση της αλλοιώσεως των μυκήτων.

με βάση τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη διασφάλιση της μέγιστης πρόσφυσης.

Οι περισσότερες βάσεις συνδυάζονται χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιούνται μόνο λατέξ ή ακρυλικά προϊόντα, η απόδοση βελτιώνεται σημαντικά. Διάφορα αντιβακτηριακά πρόσθετα βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος της μήτρας μακροπρόθεσμα.

Για την καταπολέμηση σοβαρών ζημιών από τη φόρμα, χρησιμοποιήστε εξειδικευμένα και επαγγελματικά συμπυκνώματα Τα πιο δημοφιλή μέσα του μύκητα είναι τα εξής.

CT99 μάρκα Ceresit - συμπύκνωμα για την μυκητοκτόνο αποχέτευση των χώρων, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των θεμελίων, κάθετες επιφάνειες. Παρέχει ένα μακροχρόνιο αποτέλεσμα, και με την τήρηση της τεχνολογίας σας επιτρέπει να ξεφορτωθείτε εντελώς το πρόβλημα.

Olympus Stop Mold για γρήγορη επεξεργασία χωρίς την ανάγκη να αφαιρεθεί το στρώμα που επηρεάζεται από τον μύκητα.

Το NEOMID BIO συμπυκνωμένο σπρέι για τη σάρωση μικρών περιοχών ή για την αποφυγή υγρών θέσεων.

Το FONGIFLUID ALPHA είναι ένα ενεργό μυκητοκτόνο για όλους τους τύπους επιφανειών χωρίς ζημιές. Χρησιμοποιείται μέσα και έξω από το δωμάτιο. Παράγεται σε όγκους για την κατεργασία κατασκευής και ως σπρέι για οικιακή χρήση.

Το BIOTSID - ένα πολύ ισχυρό γερμανικό φάρμακο, η διπλή ζωγραφική παρέχει πλήρη καταστροφή μούχλας και μυκήτων.

Αντισηπτικό DALY για όλους τους τύπους επιφανειών, συμπεριλαμβανομένων ξύλου και γυψοσανίδας.

Η επιλογή συμπυκνωμάτων και κονιαμάτων από μύκητες γίνεται συνήθως ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του προϊόντος, το κόστος, τη φύση της θεραπείας και τους επιδιωκόμενους στόχους.

Το μείγμα του Stop-Mold χρησιμοποιείται για την ρητή θεραπεία της πληγείσας περιοχής

Τύποι εκκινητών με σύνθεση

Με το όνομα των παραπάνω συμπυκνωμάτων από μύκητες, μπορείτε να προσδιορίσετε μερικές από τις ουσίες που αποτελούν τη σύνθεση. Κατά κανόνα, τα συμπυκνώματα βασίζονται σε σύνθεση μυκητοκτόνων παρασκευασμάτων. Μια εξαίρεση είναι το βιοκτόνο. Κυριολεκτικά το όνομα μεταφράζεται ως "καταστροφή της ζωής", αυτό ισχύει για τους μικροοργανισμούς. Για τον άνθρωπο, ένα φυσικό ή συνθετικό βιοκτόνο σε αποδεκτές δόσεις είναι αβλαβές. Χρησιμοποιείται επίσης για φαρμακευτικούς σκοπούς για να προσδώσει μη ειδικά αντιβακτηριακά χαρακτηριστικά στα φάρμακα, ως συντηρητικό στη βιομηχανία τροφίμων.

Με την ευρύτερη έννοια για να συμπεριλάβει τα βιοκτόνα φυτοφάρμακα (εντομοκτόνα), περιλαμβανομένης της καταστολής των μυκήτων στα μυκητοκτόνα (μίγμα Bordeaux, φορμαλίνη) και τα ζιζανιοκτόνα (για την καταστολή της βλάστησης, λειχήνες), αντισηπτικά και αντιβιοτικά. Το γερμανικό αντιμυκητιακό συμπύκνωμα Biocide είναι μια πατενταρισμένη σύνθετη φόρμουλα.

Επιλέξτε ένα αστάρι έναντι του μύκητα πρέπει να είναι προσεκτικά

Τα τελικά επικαλυμμένα υγρά επικαλύψεων μπορεί να διαφέρουν ως προς τη σύνθεση:

ανάλογα με την επιλεγμένη βάση, αυτό συζητήθηκε παραπάνω.

Παγκόσμια μίγματα που παρέχουν προστασία από όλους τους τύπους πιθανών μολύνσεων.

Ένα μείγμα κατευθυνόμενης δράσης που βασίζεται σε ένα από τα φάρμακα.

Εξειδικευμένα μυκητοκτόνα παράγονται για επαγγελματική επεξεργασία, τα οποία χρησιμοποιούνται για άμεση εφαρμογή ή παραγωγή υγρού καθαρισμού. Οι αποτελεσματικές διαθέσιμες μέθοδοι περιλαμβάνουν κτηνιατρικό Butox και ανάλογα, θειικό χαλκό (100 g ανά 10 λίτρα), χλωριούχο λευκαντικό "Belizna" (καθαρό ή 1:10 υδατικό διάλυμα). Για την πρόληψη, χρησιμοποιείται επίσης υδροξείδιο του νατρίου (1 κουταλιά σούπας σόδα, 200 γραμμάρια νερού, 2,5 λίτρα σκόνης απορρυπαντικού με φωσφορικά άλατα) και τα βοηθητικά δωμάτια είναι επικαλυμμένα με ασβέστη.

Το καλύτερο τελικό προϊόν, σύμφωνα με κριτικές, είναι το προσιτό ALPHA FONGIFULE. Λάβετε υπόψη ότι δεν δημιουργεί ένα φιλμ, δηλαδή δεν είναι ένα συγκεκριμένο αντιμυκητιασικό αστάρι κατασκευής. Αντιμυκητικό υγρό εφαρμόζεται στο στρώμα αστάρι βαθιάς διείσδυσης. Είναι επίσης δυνατή η παρασκευή του ίδιου του αρχικού υγρού με την προσθήκη ενός έτοιμου διαλύματος Schimmelstopp Dufa, καθώς και ενός γεωργικού μυκητοκτόνου ή κτηνιατρικού παρασιτοκτόνου. Μπορεί να είναι, για παράδειγμα, το Glutex, το Absolute, το αντιμυκητιακό Bicin και άλλοι.

Η ανάλυση περιγράφει αρκετούς από τους πιο αποτελεσματικούς αντιμυκητιακούς παράγοντες για τους τοίχους και αποτελεί μια συγκριτική ανασκόπηση των καλύτερων επιλογών που παρουσιάζονται στα καταστήματα. Συμπεριλαμβανομένων, τα προσφερόμενα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανεξάρτητη κατασκευή κονιαμάτων.

Το καλύτερο τελικό προϊόν, σύμφωνα με κριτικές, είναι το προσιτό ALPHA FONGIFULE

Αστάρια για την πρόληψη από μούχλα

Σχεδόν όλα τα προϊόντα που προσφέρονται σε καταστήματα κατασκευών έχουν σχεδιαστεί μόνο για την πρόληψη της μυκητιασικής επίθεσης. Συνήθως χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή του στρώματος τελειωτικού αστάρι μετά από ψεκασμό με μυκητοκτόνα και δεν αντικαθιστούν την "επεξεργασία" των τοίχων.

Όλα τα μίγματα κατά του μύκητα έχουν σχεδιαστεί για πρόληψη

Αντιμυκητιακά μέσα για το ξύλο

Όταν επηρεάζεται από ξύλο μούχλας πιστεύεται ότι είναι ήδη αδύνατο να ξεφορτωθεί εντελώς αυτό το πρόβλημα. Το επηρεασμένο δέντρο συνήθως αντικαθίσταται εντελώς. Ένας ισχυρός τρόπος για να αποκαταστήσετε την υφή του ξύλου είναι τα συμπυκνώματα Biocide και FONGIFUID, αλλά δεν μπορείτε να εγγυηθείτε 100% λύση του προβλήματος. Ως προληπτικό μέτρο χρησιμοποιούνται εμποτισμοί με βάση θειικό χαλκό ή μίγμα έτοιμου προς χρήση Bordeaux. Από τα έτοιμα μίγματα κτιρίων συνιστάται το Dufa-Holzlasur, το Boramon C30, το Pinotex Base για εξωτερική χρήση.

Εάν ένα δέντρο επηρεάζεται από μούχλα, δεν θα είναι δυνατόν να το ξεφορτωθείτε τελείως

Γαλακτώματα για έλεγχο μούχλας

Αντιμυκητικό εκκινητήριο υλικό για τοίχους με τη μορφή γαλακτώματος στη δομή του είναι ένα υγρό γεμάτο με σταγόνες άλλου υγρού. Στον κατασκευαστικό κλάδο, αυτός ο τύπος επίστρωσης είναι ένα έτοιμο συμπύκνωμα με κατευθυντικό αποτέλεσμα για εσωτερική και εξωτερική αποχέτευση επιφανειών. Στα δημοφιλή μέσα μεταξύ των πλοιάρχων, εκτός από το παραπάνω, εξετάζεται το γαλάκτωμα Mixonit GR43.

Τα γαλακτώματα χρησιμοποιούνται τόσο για εσωτερική όσο και για εξωτερική επεξεργασία

Εκτέλεση αντιμυκητιασμού

Αντιμυκητιασικό αστάρι εφαρμόζεται στο καθαρισμένο υπόστρωμα. Αυτό γίνεται μηχανικά ή χημικά. Είναι αποδεκτό να καταρρίπτεται το επηρεαζόμενο στρώμα, αν αυτό είναι αδύνατο ή ανεπιθύμητο, τότε η επιφάνεια αντιμετωπίζεται, για παράδειγμα, με ένα καθαρό "Μπελίζε". Ξεπλύνετε τη μηχανικά καθαρισμένη επιφάνεια μπορεί επίσης να είναι 30% υδατικό διάλυμα χλωρίου, αυτό θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από το υπόλοιπο στο διάλυμα ή σπόρια τούβλο.

Αντιμυκητιασικό αστάρι για τους τοίχους, εκτός από τις μυκητοκτόνες ιδιότητες που εμποδίζουν τη μούχλα, θα πρέπει να παρέχει τις βασικές λειτουργίες της - τη βελτίωση της πρόσφυσης των υλικών. Επιπλέον εφαρμόζεται βαφή ή διακοσμητικό γύψο. Το πλεονέκτημα του FONGIFLUID είναι η απουσία λεκέδων ή λεκέδων μετά την εφαρμογή.

Αντιμυκητιασικό αστάρι εφαρμόζεται στο καθαρισμένο υπόστρωμα

Κίνδυνος από μύκητες και μούχλα

Αν θέλετε να αγνοήσετε την αντιμυκητιασική θεραπεία, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι η μούχλα μπορεί να συμβάλει σε μια σειρά ασθενειών:

μυκητιακή λοίμωξη του δέρματος και των εσωτερικών οργάνων, κυρίως του αναπνευστικού συστήματος.

Η διαβίωση σε χώρους που έχουν προσβληθεί από μύκητες απαγορεύεται από υγειονομικούς και επιδημιολογικούς κανόνες και σε παιδιά μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο σώμα. Το έγκαιρο αντιμυκητιασικό αστάρι πριν τη βαφή θα βοηθήσει στην πρόληψη της ανάπτυξης σπόρων.

Ο μύκητας στο δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας

Σημεία και αιτίες σχηματισμού μυκήτων

Οι αιτίες του μύκητα στους τοίχους περιλαμβάνουν:

υψηλή υγρασία στο δωμάτιο.

προκαταρκτική μόλυνση με σπόρια και ανεπαρκή επεξεργασία χώρου.

κακή εκτέλεση στεγανοποίησης.

ροή στην οροφή και στους τοίχους.

αποτέλεσμα της θερμομόνωσης κατά παράβαση της τεχνολογίας της θέρμανσης κατοικιών.

Μπορεί να εμφανιστεί ο μύκητας στον τοίχο για διάφορους λόγους

Για να σκεφτείτε την πιθανή ζημιά στο μούχλα είναι απαραίτητη εάν έχετε οροφή ή υγρούς τοίχους από το υπόγειο (δεν υπάρχει στεγανωτικό στρώμα μεταξύ της επίστρωσης και των τοιχοποιιών). Μετά την εγκατάσταση των πλαστικών παραθύρων και τη μόνωση με παραβίαση της φυσικής κυκλοφορίας του αέρα. Το καλούπι εκδηλώνεται με τη μορφή σημείων στους τοίχους και την οροφή, πρώτα κιτρινωπό και κόκκινο, στη συνέχεια, καθώς τα σπόρια αναπτύσσονται και εξαπλώνεται ο μύκητας σε μαύρο.

Τα κορυφαία 5 κεφάλαια από μούχλα στους τοίχους

Οι ειδικοί λένε ότι η μούχλα στους τοίχους των διαμερισμάτων - είναι πάντα ένα γόνιμο έδαφος για τα βακτήρια, επιπλέον, οι ερευνητές σημείωσαν, επίσης, ότι οι μύκητες εκκρίνουν τοξικές ουσίες στην ατμόσφαιρα. Ως εκ τούτου, προκειμένου να διατηρήσει την υγεία και το σπίτι τους, το συντομότερο δυνατό για να απαλλαγούμε από αυτό το κακόβουλο φυτώριο στο σπίτι τους.

Αιτίες μούχλας

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα απλό υγρό ή ξηρό πανί αφαιρέστε μούχλα δεν μπορεί. Επίσης, δεν θα σας βοηθήσουν καθόλου απορρυπαντικά ή καθαριστικά. Είναι απαραίτητο, καταρχάς, να κατανοήσουμε σαφώς, από πού ήρθε, και δεύτερον, να επιλέξουμε τον πιο ισχυρό εξειδικευμένο παράγοντα, ο οποίος προορίζεται μόνο για την καταπολέμηση τέτοιων μικροοργανισμών. Οι λόγοι για την εμφάνιση μπορεί να είναι:

 • ανεπαρκής εξαερισμός εγκαταστάσεις
 • ανεπαρκής θέρμανση
 • Οι τοίχοι τελειώνουν με πορώδη υλικά, όπου μπορούν εύκολα να σχηματιστούν αποικίες
 • ελαττωματικά υδραυλικά, δίνοντας διαρροή, συμπύκνωση κλπ.

Ξεφορτωθείτε το πρόβλημα

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τη φόρμα με διάφορους τρόπους: με μηχανική επίλυση της άμεσης αιτίας της εμφάνισης του μύκητα ή με τη χρήση έντονων αντισηπτικών ουσιών που έχουν σχεδιαστεί για να απαλλαγούν από αυτό.

 • Ο πρώτος τρόπος, μηχανικός λύση της ρίζας του προβλήματος, θα βοηθήσει καταστρέψτε πρόβλημα για πάντα. Πρόκειται μάλλον για τη διάταξη των μονωτικών υλικών, εάν το σπίτι ή ο τοίχος του διαμερίσματος είναι κακώς μονωμένο, αλλά και για την εγκατάσταση ή τη διόρθωση του συστήματος εξαερισμού.
 • Η δεύτερη επιλογή είναι η χρήση ειδικών φαρμάκων ειδικά σχεδιασμένων για την καταπολέμηση της μούχλας.

Τα κορυφαία 5 κεφάλαια από μούχλα στους τοίχους

Για να μην το σκέφτεσαι τίποτα, πώς να πολεμήσουμε με ένα πρόβλημα στο σπίτι σας, αρκεί μόνο να μελετήσουμε τα 5 πιο δημοφιλή και αποτελεσματικά εργαλεία που έχουν ήδη εφαρμοστεί στο σπίτι και σε άλλους αγοραστές. Μετά από όλα, η πιο θετική ανατροφοδότηση που έχει συλλέξει ένα εργαλείο, το ένα για άλλους θα είναι η καλύτερη εγγύηση ότι το εργαλείο λειτουργεί.

Dali - ένα παγκόσμιο αντισηπτικό

Ο κατασκευαστής αντισηπτικών είναι η εταιρεία "Rogneda", Ρωσία. Η τιμή είναι 560 ρούβλια. (5 λίτρα), 150 ρούβλια. (0,6 L). Εφαρμόζεται με ενεργή εφαρμογή στους ακόλουθους τύπους επιφανειών:

 • σκυρόδεμα ·
 • τούβλο?
 • γύψο?
 • ξύλο ·
 • γυψοσανίδα, καθώς και χαρτόνι?
 • κεραμικά και πλακάκια?
 • ζωγραφισμένες και βερνικωμένες επιφάνειες.
 • ταπετσαρίες, πόρτες, πόρτες, παράθυρα, υδραυλικά.
 • Μπορείτε να αγοράσετε σε καταστήματα, καθώς και εδώ.

Δείχνει υψηλό βαθμό αποτελεσματικότητας σε βλάβες από οποιαδήποτε βιολογική οντότητα, γεγονός που υποδηλώνει την καθολικότητα της θεραπείας. Είναι ικανό να καταστρέφει όχι μόνο μύκητες και καλούπια όλων των ειδών, αλλά και βρύα, άλγη και ούτω καθεξής.

Αξιολογήθηκε από: Natalia, Μόσχα

Μπορώ να πω μόνο ένα πράγμα - μια πολύ έντονη και ισχυρή κομμάτι της όσφρησης, έτσι έπρεπε να τεθεί σε όχι μόνο λαστιχένια γάντια όταν ασχολούνται με αυτό, αλλά και ένα επίδεσμο γάζας ή πανί και ακόμη και γυαλιά ηλίου για να μην τρώνε μέσα στο μάτι. Κατεργασίας τοίχο στο χώρο του μπάνιου περίπου 2 τετραγωνικών μέτρων Εφαρμόστε το φάρμακο 3 φορές την εβδομάδα. Μετά από 2 εβδομάδες, είδαμε μετά την επεξεργασία, όπως το καλούπι έχει εξαφανιστεί εντελώς. Ήταν κάπου πριν από περίπου έξι μήνες. Μέχρι τώρα, δεν έχουν και πολλά ακόμη ένα ίχνος της εμφάνιση. Πολύ αποτελεσματικό, θα πρότεινα, και η τιμή είναι μικρή - 150 ρούβλια. για 0,6 λίτρα ή 560 ρούβλια. για 5 λίτρα. κάνιστρο.

Το Fongifluid Alpa (Alpa) είναι ένα δραστικό μυκητοκτόνο

 • Ο κατασκευαστής του μυκητοκτόνου διαλύματος είναι η Alpa, Ρωσία.
 • Η τιμή είναι 550 ρούβλια. (2 λίτρα), 1150 ρούβλια. (5 λίτρα), 3250 ρούβλια. (20 L).
 • Ο τύπος του υγρού βασίζεται σε αντιμυκητιασικά και αντιμολυσματικά συστατικά.
 • Προορίζεται για εφαρμογή στην εσωτερική επιφάνεια ενός σπιτιού ή διαμερίσματος, καθώς και για επεξεργασία εκτός του σπιτιού.
 • Μην βλάπτετε το χρώμα και τη στιλπνότητα της επιφάνειας πλακιδίων, χρωμάτων και άλλων επιφανειών.
 • Ήδη σε κατάσταση έτοιμης αραίωσης, Ως εκ τούτου, η κατανάλωσή του για την απόδοση συνιστάται από τον κατασκευαστή - 1L / 4-5 τ.μ.
 • Μπορείτε να αγοράσετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα

Πριν από τη χρήση, όλες οι χαλαρές, ακατέργαστες και πορώδεις επιφάνειες πρέπει να λειανθούν, να λειανθούν και να ισοπεδωθούν. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διεισδύσει καλά σε όλες τις ρωγμές και τις κοιλότητες. Σε περίπτωση σοβαρής βλάβης σε ένα ή περισσότερα οικόπεδα με μούχλα, επαναλάβετε τη διαδικασία 1-2 φορές περισσότερο. Μην τοποθετείτε το προϊόν σε κρύο χώρο σε θερμοκρασία κάτω των + 5 ° C. Χρησιμοποιήστε ένα ρολό, βούρτσα ή ειδικό πιστόλι για να εφαρμόσετε, στη συνέχεια, απλά πλένετε τα εργαλεία με νερό.

Αξιολογήθηκε από τον / την Sergey Ivanovich, Αγία Πετρούπολη

Αφού προσπάθησα να ασβέστηκα τον μύκητα στη γωνία του γκαράζ μου με λαϊκές θεραπείες, αποφάσισα να αγοράσω κάτι πιο σοβαρό για αυτούς τους σκοπούς. Μου αρέσει ο πωλητής να χρησιμοποιήσει το Fongifluid Alp. Πριν από τη χρήση των οδηγιών, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την επιφάνεια, την οποία έκανα - περπάτησα κατά μήκος των τοίχων με μια βούρτσα. Ο ψεκασμός όλων των επηρεαζόμενων χώρων, και ακόμη και η λήψη των γειτονικών χώρων για πιστότητα, ελέγχονται μετά από 4 ημέρες. Το καλούπι έχει σχεδόν εξαφανιστεί, μετά από άλλες 3 μέρες έχασε εντελώς το ίχνος. Τέσσερις μήνες έχουν περάσει ήδη, τα πόδια του τοίχου είναι ακόμα καθαρά. Βρήκε το λόγο - τα υπόγεια ύδατα δίπλα στο γκαράζ, θα πρέπει να κάνουν περισσότερα και αποστράγγιση, έτσι ώστε να μην εμφανίζεται ποτέ ξανά.

Οπτική φόρμα Olympus

Το φάρμακο προορίζεται πρωτίστως για μπάνια, κελάρια, κελάρια, θερμοκήπια και διαμερίσματα, καθώς και για κάθε άλλο πολύ υγρό χώρο. Η τιμή είναι 100 ρούβλια. (1 λίτρο), 360 ρούβλια. (5 λίτρα). Δεν περιέχει ενώσεις χλωρίου ή πτητικές τοξικές ουσίες. Είναι άχρωμο και ασφαλές για ανθρώπους και ζώα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκυρόδεμα, τούβλα, βαμμένους τοίχους, ξύλινα, κεραμικά, πέτρινα, γυψοσανίδες και άλλες επιφάνειες.

Κριτικές: Σβετλάνα, Αικατερίνμπουργκ

Χρησιμοποίησαν το "καλούπι Stop Olympus" για να καθαρίσουν τη γωνία κάτω από τον νεροχύτη. Συνηθίζαμε να έχουμε ένα σωλήνα εκεί. Το επιδιορθώσαμε. Και τώρα έπρεπε να καθαρίσω τον μύκητα ταυτόχρονα. Το παρασκεύασμα εφαρμόστηκε σύμφωνα με τις οδηγίες και αφέθηκε να παραμείνει για 3 ημέρες. Στη συνέχεια περπατούσαν με ένα κουρέλι και συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να το επεξεργαστούμε για άλλη μια φορά. Περίμενα τρεις ημέρες. Και μόνο μετά το δεύτερο τέτοιο καλούπι θεραπείας εξαφανίστηκε εντελώς. Έχουν περάσει 3 μήνες από τότε που έχει φύγει. Ελπίζουμε να μην εμφανιστεί ξανά.

Σπρέυ βιοτιόλ - βιοαντισσεπτικό

 • Το φάρμακο δεν περιέχει χλώριο ή άλλη δηλητηριώδη ουσία. Ασφαλές για το σώμα.
 • Σχεδιασμένο για χρήση σε μπαλκόνια, κουζίνες, σε πλυντήρια, για την επεξεργασία περιφράξεων, μνημείων και επιτύμβιων ταπετσαριών.
 • Η τιμή είναι 400 ρούβλια (0,5 λίτρα).
 • Αγοράστε εδώ

Πριν χρησιμοποιήσετε αυτή τη θεραπεία, η μολυσμένη επιφάνεια πρέπει να καθαριστεί προσεκτικά με ξύστρα, Μην τρίβετε με μεταλλική βούρτσα, έτσι ώστε τα σωματίδια μούχλας να ψεκάζονται ή να διασκορπίζονται γύρω από το δωμάτιο. Είναι προτιμότερο να τραβήξετε μια μαλακότερη βούρτσα και να αφαιρέσετε απαλά την επιφάνεια. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το πιστόλι ψεκασμού. Όλα τα πράγματα και τα πράγματα καλύπτονται καλύτερα με μια ταινία. Μετά από εμβάπτιση για αρκετές ώρες, είναι απαραίτητο να σκουπίσετε και να πλύνετε την επιφάνεια, στη συνέχεια να την αφήσετε να στεγνώσει καλά και μόνο τότε shpatlevat ή να τελειώσει.

Κριτικές: Anatoly Vasilyevich, περιοχή Λένινγκραντ

Πετάξτε αυτό το φάρμακο από μούχλα στο κελάρι του εξοχικού σπιτιού μας. Προφανώς, τα τείχη μας ήταν υπερβολικά παραμελημένα, τα οποία έπρεπε να υποστούν επεξεργασία 3 φορές! Αλλά έχουμε επιτύχει το, και οτιδήποτε δεν είναι ήδη παρόν, αν και έχει περάσει μόνο 7 μήνες. Το κελάρι είναι ασβεστωμένο, στεγνό - μέχρι να μην υπάρχουν προβλήματα. Το φάρμακο είναι καλό.

Mavix-Bio (Mavix-Bio) και υδρόφοβης σιλικόνης BBM-M 7 AS

 • Ο κατασκευαστής ενός αντισηπτικού συγκροτήματος - Joint Stock Company "MAVIKS", Ρωσία, Μόσχα.
 • Ένα αποτελεσματικό αντισηπτικό σε ένα σύνολο μέτρων κατά των μυκήτων, των μυκήτων και άλλων μικροοργανισμών.
 • Η μέση τιμή είναι 577 ρούβλια. (1 λίτρο), 3000 ρούβλια. (5 λίτρα), 5850 ρούβλια. (10 λίτρα), 13.000 ρούβλια (20 λίτρα)

Το φάρμακο λειτουργεί αποκλειστικά σε συνδυασμό με ένα υδρόφοβο. Πρώτα έρχεται η επεξεργασία με το εμποτισμό για τα τείχη, που είναι μέρος του αντισηπτικού σετ. Εάν η βλάβη της περιοχής είναι ισχυρή, τότε ο εμποτισμός θα πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία 2-3 φορές στην ίδια θέση. Στη συνέχεια, εφαρμόστε τον αντιμυκητιακό παράγοντα Mavix Bio. Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να αφήσετε το μέσο να σταθεί όσο είναι γραμμένο στις οδηγίες και στη συνέχεια να αφαιρέσετε όλα τα καλούπια από την επιφάνεια. Και μόνο τώρα είναι απαραίτητο να επεξεργαστούμε τον τοίχο με ένα υδροφοβιστή, ο οποίος θα δώσει προστασία στους τοίχους: από τη σκόνη, εξαιρετική υδατοαπωθητική και εξασφαλίζει την ανταλλαγή αέρα της επιφάνειας του τοίχου.

Κριτικές: Όλγα και Νικολάι, Μόσχα

Πρόσφατα μετακόμισε σε ένα νέο διαμέρισμα - πριν από ένα χρόνο. Αλλά ήδη παρατήρησε το καλούπι στην πόρτα του μπαλκονιού. Δεν ήταν ακόμα δυνατό να ανακαλύψουμε γιατί εμφανίστηκε εκεί, αλλά το αποσύρθηκε με τη βοήθεια ενός ολοκληρωμένου εργαλείου που ονομάζεται "Mavix-Bio". Μια εξαιρετική επιλογή για την προστασία του σπιτιού σας από την επανεμφάνιση. Ήταν ήδη έξι μήνες και έχουμε ήδη ξεχάσει αυτό.