Αντιμυκητιασικός παράγοντας για τοίχους: μια συγκριτική ανασκόπηση των καλύτερων επιλογών

Μορφή στους τοίχους δεν είναι ασυνήθιστο σε μοντέρνα σπίτια και διαμερίσματα. Οι σχηματισμοί σπορίων πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα και αν δεν ληφθούν αποφασιστικά μέτρα για την απομάκρυνσή τους, ο μύκητας θα μεταφερθεί στην οροφή, το δάπεδο, τα έπιπλα και τα ρούχα.

Για να επιλυθεί γρήγορα το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να επιλέξετε έναν αποτελεσματικό αντιμυκητιακό παράγοντα για τους τοίχους και να εξαλείψετε τη βασική αιτία της εμφάνισης μικροοργανισμών μούχλας.

Σημεία και αιτίες σχηματισμού μυκήτων

Η εμφάνιση του μύκητα στους τοίχους - ένα εξαιρετικά δυσάρεστο φαινόμενο, το οποίο μπορεί να φέρει σε άσχημη την ακριβή επισκευές στο διαμέρισμα.

Ο μυελός όχι μόνο καταστρέφει την εμφάνιση, επιδεινώνει το μικροκλίμα στο δωμάτιο και βλάπτει την υγεία ενός ατόμου. Η έγκαιρη ανίχνευση του "εχθρού" διευκολύνει σημαντικά την καταπολέμηση του μύκητα.

Η εμφάνιση του μύκητα στο σπίτι υποδεικνύεται από τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • Παρουσία γκρίζων, μαύρων, σκούρων πράσινων κουκίδων και κηλίδων στους τοίχους ή στην οροφή.
 • η εμφάνιση μιας ωμής, δυσάρεστης οσμής στο δωμάτιο.
 • απολέπιση χρώματος, ταπετσαρίας, απόρριψη γύψου και σκουρόχρωμα ραφών.

Κάποιοι μπορεί να παρατηρήσουν μια επιδείνωση της ευημερίας - η συγκέντρωση της προσοχής μειώνεται, οι πονοκέφαλοι γίνονται πιο συχνές, υπάρχει μια γρήγορη κόπωση.

Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το καλούπι με πολύπλοκο τρόπο. Η τελική και αμετάκλητη διάθεση του μύκητα μπορεί να επιτευχθεί με την εξάλειψη των αιτιών της εμφάνισής του.

Ωστόσο, οι δείκτες υγρασίας και θερμοκρασίας δεν είναι καθόλου οι μοναδικοί παράγοντες ανάπτυξης βλαβερών μικροοργανισμών. Μεταξύ των σημαντικών λόγων είναι:

 1. Έλλειψη ή ανεπαρκής εξαερισμός. Κατά κανόνα, ο μύκητας αρχίζει να αναπτύσσεται στις γωνίες του δωματίου - σε ένα μέρος όπου σχηματίζεται η στασιμότητα του αέρα. Με επαρκές "χτύπημα", σχηματίζονται δίνες - ο αέρας εκπέμπει σπόρια και η περίσσεια υγρασίας εκκενώνεται στον αγωγό εξαερισμού.
 2. Χαμηλής ποιότητας στεγάνωση του θεμελίου. Ως αποτέλεσμα της κακής ποιότητας κατασκευής, εμφανίζεται μια τριχοειδής αναρρόφηση υγρασίας από ένα υγρό υπόβαθρο - οι τοίχοι του σπιτιού πεθαίνουν.
 3. Μη ικανοποιητική κατάσταση της διαρροής ύδρευσης και αποχέτευσης. Η περιοδική διαβροχή δαπέδων, οροφών, τοίχων και καναλιών μηχανικής δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη των μυκήτων.
 4. Λεπτές, τοίχους κατάψυξης. Λόγω της κακής θερμικής μόνωσης, το σημείο δρόσου μετατοπίζεται, η συμπύκνωση εγκαθίσταται στους τοίχους από το εσωτερικό του δωματίου.
 5. Κρύα σοφίτα ή διαρροή οροφής. Αυτός είναι ένας κοινός λόγος για την εμφάνιση μούχλας στους επάνω ορόφους και στα σοκάκια.
 6. Ακατάλληλη χρήση του υγραντήρα αέρα. Κατά τη δημιουργία τροπικών συνθηκών για τα εξωτικά φυτά στα θερμοκήπια, το καλούπι καλουπιού ρυθμίζεται μερικές φορές.

Τα περισσότερα υλικά φινιρίσματος και οικοδομής μπορούν να επηρεαστούν από ένα μύκητα. Σκούρα σημεία εμφανίζονται στην ταπετσαρία, το κεραμίδι, το ξύλο και το γύψο.

Αντιμυκητιασικό αστάρι - είδη και κανόνες επιλογής

Το Mold είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και ιδιωτικών κατοικιών. Ο μύκητας μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα και, αν δεν ληφθούν αμέσως να ληφθούν δραστικά μέτρα για να καθαρίσει τους τοίχους και την οροφή, που μπορεί να εμφανιστεί σε όλες τις επιφάνειες, να χαλάσει τα υλικά επένδυσης και κάνουν τη ζωή στο σπίτι επικίνδυνο. Σχετικά με το πώς να προστατευθείτε από τον μύκητα και πώς να χειριστείτε το καλούπι που εμφανίστηκε και θα συζητηθεί σε αυτό το άρθρο.

Mould στο σπίτι - ένα πολύ δυσάρεστο φαινόμενο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη για δαπανηρές επισκευές. Ο μύκητας αλλοιώνει τα οπτικά χαρακτηριστικά του εσωτερικού και μπορεί να έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην κατάσταση υγείας των ανθρώπων που ζουν σε μολυσμένα δωμάτια.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου τοξικά μυκητιακά σπόρια προκάλεσαν αλλεργίες, βρογχίτιδα, άσθμα και ακόμη και φυματίωση, ενώ τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι επηρεάζονται περισσότερο από αυτή την επίδραση.

Αποτροπή της εμφάνισης μούχλας στο σπίτι επιτρέπει ένα υψηλής ποιότητας αντιμυκητώδη αστάρι, το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιείται στα στάδια της φινίρισμα των εσωτερικών επιφανειών στα δωμάτια. Αν αυτό δεν γίνει, με την πάροδο του χρόνου στο σπίτι μπορείτε να δείτε τα πρώτα σημάδια μούχλας:

 • γκρίζες, πράσινες ή μαύρες κουκίδες και κηλίδες στους τοίχους.
 • μυρωδιά υγρασίας.
 • σκίαση των ραφών μεταξύ των πλακών.
 • γδαρμένο γύψο?
 • αποχρωματισμένο χρώμα
 • επιδείνωση της ευημερίας των ενοικιαστών, που εκδηλώνεται με μείωση της συγκέντρωσης, των πονοκεφάλων και της ταχείας κόπωσης.

Τα πρώτα σημάδια του καλουπιού είναι γκρίζα, πράσινα ή μαύρα σημεία και κηλίδες στους τοίχους

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες της μούχλας στο σπίτι είναι: υψηλή υγρασία και κατάλληλη για την ανάπτυξη των συνθηκών θερμοκρασίας του μύκητα. Αλλά όχι μόνο αυτό επηρεάζει την πιθανότητα μόλυνσης των εσωτερικών χώρων. Οι ακόλουθοι παράγοντες μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα βλάβης των επιφανειών από τη φόρμα:

 • ανεπαρκής εξαερισμός ή έλλειψη.
 • απουσία στεγανοποίησης εξωτερικών τοίχων.
 • κακή κατάσταση της εσωτερικής ύδρευσης ·
 • κατάψυξη στους χειμερινούς τοίχους του σπιτιού.
 • διαρροές στέγης.
 • σοφίτα χωρίς μόνωση.
 • υπερβολική χρήση ενυδατικών παραγόντων.

Αντιμυκητιακοί παράγοντες για οροφές και τοίχους διατίθενται στην αγορά σε μεγάλη ποικιλία. Περιέχουν μυκητοκτόνα - ειδικές χημικές και βιολογικές ουσίες που καταστέλλουν την ανάπτυξη μούχλας και εμποδίζουν την εμφάνισή της στις εγκαταστάσεις. Τέτοια δραστικά συστατικά προστίθενται σε διάφορες ενώσεις κατασκευής και προσόψεων.

Με ραντεβού διακρίνονται δύο τύποι μυκητοκτόνων παρασκευασμάτων:

 1. 1. Μέσα πρόληψης.
 2. 2. Μέσα για την καταπολέμηση της λοίμωξης.

Το καλύτερο παράδειγμα μέσων για την πρόληψη της μόλυνσης είναι το αντισηπτικό αστάρι. Χρησιμοποιείται για επισκευή, για την προετοιμασία τοίχων και οροφών πριν από το τελικό φινίρισμα χρησιμοποιώντας τα επιλεγμένα υλικά επίστρωσης. Ένας τέτοιος αντιμυκητιασικός παράγοντας εκτελεί πολλές σημαντικές λειτουργίες ταυτόχρονα. Πρώτον, βελτιώνει την πρόσφυση του φινιρίσματος με την επιφάνεια που πρόκειται να επικαλυφθεί. Δεύτερον, μειώνει το πορώδες του χρησιμοποιηθέντος φινιρίσματος και βάσης. Τρίτον, σκοτώνει μούχλα στην επιφάνεια και εμποδίζει την εμφάνισή της στο μέλλον.

Ένα από τα μέσα για την πρόληψη της λοίμωξης είναι το αντισηπτικό αστάρι

Για το αντιμυκητικό αστάρι για τους τοίχους έδειξαν τα καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να επιλεγούν σωστά. Υπάρχουν οι ακόλουθοι τύποι εναρκτήρων:

 1. 1. Σκλήρυνση. Είναι κατασκευασμένο για την επεξεργασία των τοίχων μετά από σοβάτισμα ή στόκος, πριν το τελικό φινίρισμα τους με βαφή ή ταπετσαρία.
 2. 2. Βαθιά διείσδυση. Είναι σχεδιασμένο για φινίρισμα επιφανειών χαμηλού πορώδους, όπως για παράδειγμα σκυροδέματος ή τούβλο. Κατάλληλο για τελικό φινίρισμα τοίχων με βαριές επενδύσεις.
 3. 3. Η καθολική. Κατάλληλο για τις περισσότερες επιφάνειες και υλικά επένδυσης. Έχει αυξημένο κόστος.

Ο δεύτερος τύπος θεραπείας κατά της μόλυνσης είναι φάρμακα για την καταπολέμηση του μύκητα. Χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό επιφανειών που έχουν ήδη προσβληθεί από μούχλα. Τέτοια φάρμακα διεισδύουν μέσα στα υλικά επένδυσης και σκοτώνουν τον μύκητα. Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, καταστρέφουν τις υπάρχουσες λοιμώξεις και αποτρέπουν την επανεμφάνιση τέτοιων προβλημάτων.

Όλα τα υπάρχοντα αντιμυκητιακά φάρμακα μπορούν να χωριστούν σε 3 ομάδες στη βάση που χρησιμοποιείται στην παραγωγή τους:

 1. 1. Λατέξ. Κατασκευασμένα με τη χρήση αλάτων βαρέων μετάλλων, περνούν τον αέρα και επομένως είναι εξαιρετικά για φινίρισμα επιφανειών σε χώρους διαβίωσης.
 2. 2. Ακρυλικό. Μέσα που έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση λοιμώξεων μέσα και έξω από τις εγκαταστάσεις.
 3. 3. Αλκυδικό. Ιδανικό για εργασία με υλικά από φυσικό ξύλο.

Οι επαγγελματίες στον τομέα της κατασκευής και της επισκευής συστήνουν τη χρήση αστάρι με αντισηπτικό όταν αντιμετωπίζει εσωτερικές επιφάνειες. Αντιμετωπίζουν απόλυτα το καθήκον της βελτίωσης της πρόσφυσης της βάσης με το υλικό επίστρωσης και πρακτικά μηδενικά μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης μύκητα και μούχλα στα δωμάτια.

Μεταξύ των μέσων για την πρόληψη λοιμώξεων, είναι δυνατόν να απομονωθεί ο εκκινητής Milkill

Μεταξύ των πιο ποιοτικών και δημοφιλών μέσων για την πρόληψη λοιμώξεων, είναι δυνατόν να απομονώσουμε τον εκκινητή Milkill. Αυτό το παρασκεύασμα λατέξ με βιοκτόνο είναι απόλυτα κατάλληλο για την επεξεργασία του σκυροδέματος και τούβλο, είναι σε θέση να σκοτώσει αποτελεσματικά σπόρια μούχλα. Πριν από τη χρήση, το αστάρι πρέπει να αναμειχθεί σχολαστικά, καθώς έχει μια μη ομοιόμορφη σύνθεση. Ο συνολικός ρυθμός ροής για την εφαρμογή 1 στρώματος γαλακτώματος Milkill είναι περίπου 250 g / m2. Λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις των ειδικών, δύο έως τρία στρώματα αστάρι για την κάλυψη της επιφάνειας που βλέπει για 1 m 2 τοίχων ή οροφής απαιτούν 500 έως 750 g του προϊόντος.

Το προϊόν είναι κατάλληλο για το φινίρισμα των τοίχων και των οροφών στα δωμάτια, καθώς και για την επεξεργασία του σπιτιού από έξω. Ο χρόνος στεγνώματος μιας επίστρωσης αστάρι είναι 24 ώρες. Μόνο μετά την εκπνοή αυτού του χρόνου, ο επεξεργασμένος τοίχος μπορεί να καλυφθεί με το στρώμα φινιρίσματος του φινιρίσματος. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα αστάρι έναντι του Milkill σε θερμοκρασία περιβάλλοντος από 5 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Acryl Grundierung - αστάρι βασισμένο σε ακρυλικό, που χαρακτηρίζεται από την ικανότητα να διεισδύει βαθιά στη δομή της προς επεξεργασία επιφάνειας. Είναι ιδανικό για την προετοιμασία θεμελίων σκυροδέματος και τούβλων για το τελικό στόκο ή ζωγραφική. Λόγω του γεγονότος ότι το Acryl Grundierung δημιουργεί εξαιρετική πρόσφυση μεταξύ της βάσης και της επένδυσης, μειώνεται η συνολική κατανάλωση του τελικού φινιρίσματος - χρώματος ή γύψου.

Η κατανάλωση Acryl Grundierung είναι περίπου 1 λίτρο ανά 15 m2 επεξεργασμένης επιφάνειας. Επιτρέπεται η χρήση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος από 5 έως 35 μοίρες. Ο χρόνος πλήρους στεγνώματος είναι ακριβώς μία ημέρα.

Αντισηπτικά εδάφη Shimmelstopp Dufa - αυτό είναι ένα πρόσθετο πρόσθετο για την βαφή πρόσοψης και το γύψο. Το προϊόν αυτό είναι ένα ισχυρό συμπύκνωμα που μπορεί να έχει μακρόχρονη αντισηπτική δράση και να προστατεύει το σπίτι από μούχλα και μύκητες. Ένα πακέτο του προϊόντος είναι αρκετό για 10 λίτρα βαφής πρόσοψης ή 20 κιλά γύψου.

Χρησιμοποιήστε σοβά και μπογιά με πρόσθετο Shimmelstopp Dufa μπορεί να είναι μόνο σε θερμοκρασία πάνω από 5 βαθμούς Κελσίου. Η πλήρης ξήρανση σε θερμοκρασία 20 βαθμών και η υγρασία στο 65% συμβαίνει σε 4 ώρες. Μετά την προσθήκη του προσθέτου στο χρώμα ή το γύψο, το μείγμα που προκύπτει θα πρέπει να αναμειγνύεται καλά. Η εφαρμογή επιτρέπεται μόνο σε στεγνό και καθαρό υπόστρωμα.

Αντισηπτικό για τοίχους ενάντια σε μούχλα Mixonit GR43 Ένας πράκτορας ευρέος φάσματος. Πρόκειται για ένα καθολικό αστάρι, το οποίο είναι κατάλληλο για προετοιμασία για περαιτέρω φινίρισμα οποιωνδήποτε βάσεων. Το προϊόν αυτό δεν έχει δυσάρεστη οσμή, λόγω της οποίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικούς χώρους, έχει καλά χαρακτηριστικά διαπερατότητας ατμών και ικανότητα διείσδυσης στις επεξεργασμένες επιφάνειες σε βάθος 10 cm.

Με μεγάλη ταχύτητα ξήρανσης 4 ωρών, Mixonit GR43 μειώνει σημαντικά την κατανάλωση υλικών βαφής και προστατεύει αξιόπιστα το υπόστρωμα από τη μόλυνση. Ανακουφίζει απόλυτα την κατάψυξη, επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του εδάφους έξω από το σπίτι. Προκειμένου να προστατευτούν οι τοίχοι και η οροφή, επαρκούν 1-2 επίπεδα αυτού του αντισηπτικού.

Για να χρησιμοποιήσετε το φάρμακο Baramon C30 θα πρέπει να αραιώνεται με νερό σε αναλογία 1: 6. Κατά την κατεργασία του ξύλου στα δωμάτια, η κατανάλωση γαλακτώματος είναι 200 ​​ml / m2, έξω - 300 ml / m2. Μετά την επεξεργασία του υποστρώματος, πρέπει να προστατεύεται από την καθίζηση για 2-3 ημέρες. Χρησιμοποιήστε το παρασκεύασμα μόνο για την επεξεργασία ξύλου που μπορεί να εμποτιστεί.

Αντιμυκητιασικοί παράγοντες για τη θεραπεία της οροφής

Αν το δωμάτιο αυξάνει συνεχώς την υγρασία και το επίπεδο θερμομόνωσης αφήνει πολύ επιθυμητό, ​​εμφανίζεται αναπόφευκτα ένας μύκητας. Θα χτυπήσει τους τοίχους και την οροφή, τελικά διεισδύοντας ακόμη και στα έπιπλα. Οι σπόροι που παράγονται από τον μύκητα εισέρχονται στους πνεύμονες ενός ατόμου, το οποίο μπορεί να είναι επιζήμιο για την υγεία. Ως εκ τούτου, η καταπολέμηση των παρασίτων πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό. Ποιος αντιμυκητιασικός παράγοντας για την επεξεργασία των τοίχων και των οροφών θα είναι πιο αποτελεσματικός;

Αιτίες μούχλας

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αιτία του μύκητα και του καλουπιού είναι ένα αυξημένο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Αλλά αυτό είναι μόνο ένας παράγοντας από μια μεγάλη λίστα.

Υπάρχουν μερικά ακόμα:

 1. ελαττωματικό σύστημα εξαερισμού. Εάν ο αέρας κυκλοφορεί ελεύθερα γύρω από το δωμάτιο, ο μύκητας ή το καλούπι στην οροφή του διαμερίσματος δεν θα εμφανιστεί. Αν σταματήσει, με το χρόνο θα δείτε σκούρα σημεία. Τις περισσότερες φορές εμφανίζονται στις γωνίες και μετά εξαπλώνονται σε άλλα μέρη.
 2. παραβιάσεις στη λειτουργία του συστήματος ύδρευσης και αποχέτευσης. Αυτό μπορεί να είναι κάθε είδους διαρροές, ανεπαρκώς σφραγισμένες συνδέσεις κλπ.
 3. έλλειψη στεγάνωσης του θεμελίου.
 4. την κατάψυξη των τοίχων, λόγω των οποίων σχηματίζονται συμπυκνώματα,
 5. ελαττωματικά υδρορροές.

Λόγω όλων των βλαβών και βλαβών στα συστήματα, η υγρασία στο διαμέρισμα αυξάνεται και, κατά συνέπεια, εμφανίζεται ένας μύκητας στην οροφή. Πώς μπορώ να το βγάλω έξω;

Χημικά όπλα

Ο μύκητας στην οροφή μπορεί να αφαιρεθεί με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων που έχουν χημική βάση. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

 • Belinka. Μια διακριτική ιδιότητα του φαρμάκου είναι η ταχύτητά του. Επιπλέον, είναι απολύτως ασφαλές για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα. Κατάλληλο για την επεξεργασία οροφών, τοίχων και εξωτερικών επιφανειών.
 • Baramon C30. Αυτό το εργαλείο, το οποίο παρέχει την πιο βαθιά προστασία. Αγωνίζεται όχι μόνο με τον μύκητα, αλλά και με έντομα και ακόμη με άλγη. Κατάλληλο για τοποθέτηση ξύλινων οροφών / τοίχων.
 • Χιονόμπαλα. Αυτό είναι εμποτισμός, με τον οποίο μπορείτε να απαλλαγείτε από μύκητες, μούχλα, βρύα?
 • Welldone. Το φάρμακο είναι μια νέα γενιά. Έχει καλές απολυμαντικές ιδιότητες. Μετά τη διείσδυση στην επιφάνεια παρέχει δραστική προστασία από μύκητες και μούχλα.
 • Szavo. Αυτό το φάρμακο για τους μύκητες στην οροφή, τους τοίχους και ακόμη και τις υδραυλικές εγκαταστάσεις είναι εύκολο στη χρήση.
 • Mellerud. Ο μύκητας αφαιρείται ψεκάζοντας την ουσία στα επηρεαζόμενα μέρη της οροφής και σε άλλες επιφάνειες. Βοηθά στην προστασία όχι μόνο των τοίχων και των οροφών, αλλά και των ταπετσαριών, των χρωμάτων, των πλακιδίων κ.λπ.
 • Άτλας Μύκος. Συμπυκνωμένο φάρμακο που καταστρέφει μύκητες, μούχλα, λειχήνες και βρύα.
 • Izohan Grzybostop. Ιδανικό για την επεξεργασία πέτρας και σκυροδέματος.
 • Schimmel Entferner Dufa. Πώς να αφαιρέσετε τον μύκητα με αυτό το εργαλείο; Αρκεί να το ψεκάσετε στην επιφάνεια. Ωστόσο, αξίζει να θυμηθούμε ότι υπάρχει χλώριο στη σύνθεσή του, οπότε συχνά το αεροζόλ χρησιμοποιείται για εργασία έξω από το δωμάτιο. Εάν είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί εσωτερική επεξεργασία, πρέπει να παρέχεται καλός αερισμός.
 • Αστενιστής. Κατάλληλο για εργασία με οροφή, τοίχους, πλαγιές και παράθυρα.

Αφού χρησιμοποιήσετε όλα αυτά τα παρασκευάσματα, το δωμάτιο θα πρέπει να αερίζεται καλά.

Λαϊκές μέθοδοι

Εκτός από τις χημικές ουσίες, υπάρχουν λαϊκές θεραπείες για την καταπολέμηση των μύκητων στην οροφή, όπως η σόδα, το υπεροξείδιο του υδρογόνου, η αμμωνία κλπ.

Εδώ είναι μερικές συνταγές για να απαλλαγούμε από τον μύκητα στην οροφή και άλλες επιφάνειες:

 1. 1 κουταλάκι του γλυκού. Συνδυάστε τη σόδα με 250 ml νερού. Ανακατέψτε καλά. Εφαρμόστε σε οροφή ή τοίχο χρησιμοποιώντας σπρέι ή συνηθισμένο σφουγγάρι.
 2. Το συνηθισμένο χλωρίνη για το πλυντήριο βοηθά στην επίλυση του προβλήματος. Πώς να αφαιρέσετε τον μύκητα από την οροφή με αυτό; Είναι απαραίτητο να αναμειχθεί το προϊόν με νερό σε αναλογία 1 έως 10. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια, εκτός από τα έπιπλα.
 3. ξεχωριστά είναι απαραίτητο να πούμε για το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Αυτή η ουσία είναι απολύτως ασφαλής και δεν έχει οξεία οσμή. Όπως το χλωρίνη, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία όλων των επιφανειών εκτός από τα έπιπλα.
 4. καλά μάχεται με μύκητες και μούχλα ξίδι. Εφαρμόστε το στην οροφή και τα τοιχώματα χρησιμοποιώντας ψεκαστήρα ή σφουγγάρι. Μετά από λίγο μετά τη θεραπεία, η επιφάνεια πρέπει να πλυθεί και ο χώρος να αερίζεται.
 5. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αμμωνία. Είναι πιο συχνά χρησιμοποιείται για την επεξεργασία γυαλιού και πλακιδίων, αλλά για άλλα μέρη είναι επίσης κατάλληλο. Το νιτρικό μίγμα αναμειγνύεται με νερό σε ίσες ποσότητες. Μετά από δύο ώρες, η περιοχή επεξεργασίας πλένεται καλά με καθαρό νερό. Θα πρέπει να θυμάστε για την έντονη μυρωδιά του προϊόντος - είναι σημαντικό να εξασφαλίσετε καλό αερισμό κατά τη διάρκεια της εργασίας.
 6. ένα εξαιρετικό αντιμυκητιακό φάρμακο - βόρακα, αναμεμειγμένο με νερό (1 κιλό ανά 4 λίτρα ζεστού νερού). Το προϊόν ψεκάζεται στην επιφάνεια και αφήνεται χωρίς ξεπλύματα.

Πείραμα βίντεο για να αφαιρέσετε το καλούπι από λαϊκές θεραπείες

Σχέδιο δράσης

Εάν ο μύκητας βρεθεί στην οροφή, είναι απαραίτητο να ενεργήσετε επειγόντως. Τι και πώς να κάνετε:

 • αν υπάρχει ταπετσαρία ή οποιοδήποτε άλλο κάλυμμα στην οροφή ή στους τοίχους, πρέπει να αφαιρεθεί.
 • το επόμενο βήμα είναι να καθορίσουμε πόσο βαθιά επηρεάζεται η επιφάνεια.
 • βγάλτε την οροφή / τοίχο με νερό. Αυτό θα βοηθήσει στην παρεμπόδιση των σπόρων να εισέλθουν στον περιβάλλοντα αέρα και στη συνέχεια στους πνεύμονες.
 • Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι στόκου, αφαιρέστε μερικά από τα γύψο με τον μύκητα και το μούχλα.
 • για να καθαρίσετε τα σημεία που επηρεάζονται από γυαλόχαρτο.
 • στεγνώστε καλά την επιφάνεια. Εάν είναι δυνατόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη θερμάστρα ανεμιστήρα.
 • εφαρμόστε έναν αντιμυκητιακό παράγοντα σε μια στρώση.
 • μετά από περίπου 5 ώρες, επανεπεξεργασία.
 • για να επιτευχθεί μέγιστο αποτέλεσμα, συνιστάται η εφαρμογή 4-5 στρώσεων.
 • καλύψτε την οροφή / τοίχο με αντισηπτικό αστάρι.
 • επιχρίστε το διάλυμα, το οποίο περιέχει αντισηπτικό.
 • εάν η οροφή / τοίχος είναι και πάλι καλυμμένη με ταπετσαρία, είναι επίσης απαραίτητο να προσθέσετε αντισηπτικό στην κόλλα.

Μέτρα ασφαλείας

Πολλοί αντιμυκητιασικοί παράγοντες περιέχουν δηλητηριώδεις ουσίες, οπότε μην ξεχάσετε την ασφάλεια όταν εργάζεστε μαζί τους:

 • τα αναπνευστικά όργανα πρέπει απαραίτητα να προστατεύονται από αναπνευστήρα.
 • στα χέρια είναι καλύτερο να φοράτε γάντια.
 • είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί καλός αερισμός στο δωμάτιο.
 • πηγαίνετε στην αίθουσα καλύτερα την ημέρα μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας.
 • τα ζωντανά λουλούδια κατά τη στιγμή της εργασίας πρέπει να αφαιρεθούν, και τα έπιπλα καλύπτονται με μια ταινία.

Εάν ακολουθήσετε αυτούς τους κανόνες με ακρίβεια, η επεξεργασία της οροφής που επηρεάζεται από τον μύκητα θα περάσει χωρίς προβλήματα.

Λοιπόν, τι πρέπει να κάνετε αν υπάρχει μύκητας ή μούχλα στην οροφή, στους τοίχους ή σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια; Αντιμετωπίστε την προσβεβλημένη περιοχή με μια ειδική αντιμυκητιακή ένωση. Μπορεί να αγοραστεί σε εξειδικευμένο κατάστημα ή να προετοιμαστείτε από αυτοσχέδια μέσα, για παράδειγμα σόδα.

Κορυφαία 5 κονδύλια από τον μύκητα στο διαμέρισμα

Ο μύκητας συχνά βρίσκεται όχι μόνο στο μπάνιο, αλλά και στο διάδρομο, στην κουζίνα, ειδικά στην περιοχή αποστράγγισης, κάτω από τον νεροχύτη, στους τοίχους στα υπνοδωμάτια - οπουδήποτε, επειδή σπόροι όπως οι μικροοργανισμοί φέρουν πολλούς τρόπους, και τόσο περισσότερο τους αρέσουν πολύΥγρό υγρό μέρος. Ως εκ τούτου, τόσο πιο υγρασία, συμπύκνωση και χειρότερο αερισμό, το καλύτερο περιβάλλον θα είναι αυτό το δωμάτιο για την εκπαίδευσή του.

Γιατί εμφανίζεται το μούχλα;

Ο μούχλα μύκητας αρχικά εκδηλώνεται με τη μορφή μικρών μαύρων ή καφέ τελείες, αλλά στη συνέχεια γρήγορα κλιμακώνεται σε λεκέδες, το σχήμα ενός ημικυκλικού, στρογγυλού, ωοειδούς ή συγκροτήματος σημείων τοποθετημένων το ένα δίπλα στο άλλο. Όταν εμφανίστηκε στη γωνία των τοίχων υποστήριξης που βλέπουν στο δρόμο εξωτερική πλευρά του, λέει ότι το σπίτι είναι μονωμένο κακό, αλλά επειδή οι τοίχοι συσσωρεύονται συμπύκνωση, η υγρασία αυξηθεί, τελικά φαίνεται και μούχλα.

Κορυφαία 5 κονδύλια από τον μύκητα στο διαμέρισμα

Η ιδανική επιλογή για την καταπολέμηση του μύκητα για πάντα είναι, φυσικά, επισκευή του αγωγού εξαερισμού ή τουλάχιστον τον έλεγχο από επαγγελματίες, προκειμένου να διασφαλιστεί η κανονική πρόσβαση σε ροή αέρα. Χάρη σε αυτό, το δωμάτιο θα είναι καλά αεριζόμενο, και δεν θα ξεκινήσει. Επίσης, φροντίστε για την κανονική θέρμανση ή θέρμανση του δωματίου.

Olympus Stop-mold - επιθετικό αντισηπτικό κατά των μυκήτων

 • Το φάρμακο προορίζεται πρωτίστως για μπάνια, κελάρια, κελάρια, θερμοκήπια και διαμερίσματα, καθώς και για κάθε άλλο πολύ υγρό χώρο.
 • Η τιμή είναι 100 ρούβλια. (1 λίτρο), 360 ρούβλια. (5 λίτρα).
 • Δεν περιέχει ενώσεις χλωρίου ή πτητικές τοξικές ουσίες.
 • Είναι άχρωμο και ασφαλές για ανθρώπους και ζώα.
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκυρόδεμα, τούβλα, βαμμένους τοίχους, ξύλινα, κεραμικά, πέτρινα, γυψοσανίδες και άλλες επιφάνειες.
 • Πωλούνται σε σούπερ μάρκετ κτιρίων

Αξιολογήθηκε από: Olga, Tver

Η αφαίρεση του Olympus είναι μια ευχαρίστηση. Φυσικά, πρέπει να προστατεύετε σωστά, να κλείνετε τα χέρια σας με γάντια ή ρούχα με μακριά μανίκια, να προστατεύετε τα μάτια σας και τα αναπνευστικά όργανα. Αλλά σε λίγες μέρες θα ξεχάσετε ότι κάποτε είχες αυτό το θόρυβο στο μπάνιο σου. Απομακρύνεται καλά, γι 'αυτό καταναλώνεται άμεσα σε όλους τους πόρους, ακόμη και στο διάστημα μεταξύ των πλακιδίων στο μπάνιο δεν ήταν. Παρατήρησα αυτό, γιατί τα πλακάκια στους τοίχους μας είναι ρηχά. Όλα είναι καθαρά και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχουν περάσει ήδη 8 μήνες και μούχλα, καθώς δεν συνέβη ποτέ.

Neomid Bio

 1. Έκδοση - Ρωσική Ομοσπονδία.
 2. Η μορφή απελευθέρωσης των προϊόντων είναι ένα συμπύκνωμα με τη μορφή ψεκασμού.
 3. Ο όγκος της φιάλης με το διανομέα διανομής είναι 0,5 kg.
 4. Δραστική ουσία - ένα σύνολο αντιμυκητιακών και αντιβακτηριακών βιοκτόνων, συν - νερό.
 5. Πώς να χρησιμοποιήσετε - εφαρμόστε στην άθικτη μούχλα επιφάνεια και αφαιρέστε μετά από μία ή δύο ώρες, ξύνοντας με μια σπάτουλα από τον τοίχο ή την ταπετσαρία.
 6. Η αποθήκευση επιτρέπεται για όχι περισσότερο από 2 χρόνια.
 7. Κατά προσέγγιση κόστος - 470 τρίψτε., υπάρχει ελεύθερη πώληση

Κριτική από Alexander, Voronezh

Απλά αποφάσισα να αγοράσω ένα φάρμακο για τον μύκητα στο δωμάτιο τουαλέτας φθηνότερα. Βρήκα τον Neomid Bio, το δοκίμασα, το κατάφερα. Ο μύκητας εξαφανίστηκε, χρειάστηκαν 5 μήνες, οι λεκέδες δεν είχαν ακόμη εμφανιστεί. Ήταν απαραίτητο, φυσικά, να βουρτσίζετε δύο φορές ή δύο φορές με μια βούρτσα, επειδή αυτό το καλούπι δεν πέρασε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εργάστηκε μαζί της κάπου 5-6 ημέρες. Στη συνέχεια, παρατήρησε ότι δεν ήταν εκεί, πλύθηκε τον τοίχο στην τουαλέτα και το στέγνωσε. Φαίνεται καλό εργαλείο, αλλά μάλλον κάτι που θα ήταν ακριβότερο για να χειριστεί τον μύκητα γρηγορότερα, νομίζω.

Το Fongifluid Alpa (Alpa) είναι ένα δραστικό μυκητοκτόνο

 • Ο κατασκευαστής του μυκητοκτόνου διαλύματος είναι η Alpa, Ρωσία.
 • Η τιμή είναι 550 ρούβλια. (2 λίτρα), 1150 ρούβλια. (5 λίτρα), 3250 ρούβλια. (20 L).
 • Ο τύπος του υγρού βασίζεται σε αντιμυκητιασικά και αντιμολυσματικά συστατικά.
 • Προορίζεται για εφαρμογή στην εσωτερική επιφάνεια ενός σπιτιού ή διαμερίσματος, καθώς και για επεξεργασία εκτός του σπιτιού.
 • Μην βλάπτετε το χρώμα και τη στιλπνότητα της επιφάνειας πλακιδίων, χρωμάτων και άλλων επιφανειών.
 • Ήδη στην κατάσταση έτοιμης αραίωσης, επομένως, η κατανάλωσή του για την απόδοση συνιστάται από τον κατασκευαστή - 1L / 4-5 τ.μ.
 • Μπορείτε να αγοράσετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα

Πριν από τη χρήση, χρειάζονται όλες οι χαλαρές, ακατέργαστες και πορώδεις επιφάνειες λείανση, εξομάλυνση και ισοπέδωση. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διεισδύσει καλά σε όλες τις ρωγμές και τις κοιλότητες. Σε περίπτωση σοβαρής βλάβης σε ένα ή περισσότερα οικόπεδα με μούχλα, επαναλάβετε τη διαδικασία 1-2 φορές περισσότερο. Μην τοποθετείτε το προϊόν σε κρύο χώρο σε θερμοκρασία κάτω των + 5 ° C. Χρησιμοποιήστε ένα ρολό, βούρτσα ή ειδικό πιστόλι για να εφαρμόσετε, στη συνέχεια, απλά πλένετε τα εργαλεία με νερό.

Κριτική από: Marina, Αγία Πετρούπολη

Χάρη σε αυτό το φάρμακο, μπορώ να βοηθήσω τη γιαγιά μου στο παλιό επίπεδό της να καθαρίσει το μπάνιο. Επιπλέον, ήταν σημαντικό για εμάς να μην καλέσουμε ειδικούς, ώστε να μην πληρώνουμε με τρεις τρόπους. Ήταν αρκετό για να αγοράσει ένα μπουκάλι λίτρο για 220 ρούβλια, που βοήθησαν εγκαίρως για να καθαρίσετε τη γωνία κοντά στο μπανιέρα από το καλούπι. Φυσικά, ιδανικά, πρέπει να αλλάξετε το σιφόνι ή να αερίσετε με κάποιο τρόπο το χώρο κάτω από το μπάνιο, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να καλέσετε τους επισκευαστές, επειδή η μπανιέρα είναι σφραγισμένη. Ενώ κόστος "Fongifluid Alpoy". Ευχαριστώ και σε αυτό.

Βιοκτόνο (Biozid Sanierlösung) - ένα φάρμακο κατά του πρωτεύοντος και επαναλαμβανόμενου σχηματισμού μυκήτων ή μούχλας

 • Αυτός ο παράγοντας αντιμετωπίζει τέλεια τους μύκητες τόσο πολύ που ακόμη και η επανειλημμένη εφαρμογή του επιτρέπει στους σχηματισμούς αυτούς να φύγουν για πάντα.
 • Κατασκευαστής - Γερμανία. Η τιμή είναι 840 ρούβλια. (10 L).
 • Οι δαπάνες των ταμείων θα πρέπει να έχουν τις ακόλουθες αναλογίες: 70-100 ml / τετρ.
 • Το φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για εσωτερική όσο και για εξωτερική εργασία, όπου είναι απαραίτητο αφαιρέστε μύκητα. Αρκεί να αραιωθεί σε αναλογία 1: 3 και να αποκτήσετε ένα κατάλληλο συμπύκνωμα για να πολεμήσετε με διάφορα είδη μυκήτων.
 • Το υγρό έχει ευχάριστο άρωμα λόγω των αρωμάτων που περιέχονται σε αυτό, εκτός από τα κύρια συστατικά που περιλαμβάνονται, ετεροκυκλικούς βιολογικώς δραστικούς μυκητοκτόνους και αντιμυκητιακούς παράγοντες.
 • Αγοράστε εδώ

Κριτικές, Ναταλία, Pskov

Αφού προσπαθήσαμε να καθαρίσουμε τον μύκητα στην κουζίνα κοντά στο παράθυρο με διάφορα μέσα, αποφασίσαμε να αγοράσουμε ξένους. Επομένως, στην περίπτωσή μας αποδείχθηκε ότι μόνο το "Biozid Sanierlösung" μπόρεσε να αντεπεξέλθει σε αυτό το θράσος. Δεν ξέρω, μπορεί να υπάρχουν καθυστερημένες ή κακής ποιότητας σπρέι ενώπιον εμάς, αλλά αυτό το φάρμακο λύνει όλα τα προβλήματά μας. Ήδη έχουν περάσει 1,5 χρόνια, και σε εκείνο τον τόπο δεν υπάρχει ούτε ένα κομμάτι μύκητα. Ένα εξαιρετικό εργαλείο!

5. Dali - παγκόσμιο αντισηπτικό

Ο κατασκευαστής αντισηπτικών είναι η εταιρεία "Rogneda", Ρωσία. Η τιμή είναι 560 ρούβλια. (5 λίτρα), 150 ρούβλια. (0,6 L). Μπορείτε να αγοράσετε σε καταστήματα, καθώς και εδώ. Εφαρμόζεται με ενεργή εφαρμογή στους ακόλουθους τύπους επιφανειών:

 • σκυρόδεμα ·
 • τούβλο?
 • γύψο?
 • ξύλο ·
 • γυψοσανίδα, καθώς και χαρτόνι?
 • κεραμικά και πλακάκια?
 • ζωγραφισμένες και βερνικωμένες επιφάνειες.
 • ταπετσαρίες, πόρτες, πόρτες, παράθυρα, υδραυλικά.

Δείχνει υψηλό βαθμό αποτελεσματικότητας σε βλάβες από οποιαδήποτε βιολογική οντότητα, γεγονός που υποδηλώνει την καθολικότητα της θεραπείας. Είναι ικανό να καταστρέφει όχι μόνο μύκητες και καλούπια όλων των ειδών, αλλά και βρύα, άλγη και ούτω καθεξής.

Κριτική από: Nikita Andreevich, περιοχή του Λένινγκραντ

Χρησιμοποιώντας τον Ντάλι εναντίον του μύκητα στην κρεβατοκάμαρα της κόρης μου, ξέχαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα τα προβλήματα με αυτό το θράσος. Εφαρμόστε το προϊόν σύμφωνα με τις οδηγίες. Αφήνοντας να σταθεί για αρκετές ημέρες, η κόρη έφυγε ακριβώς για το στρατόπεδο των παιδιών για το καλοκαίρι. Μετά από 3-4 ημέρες, ο μύκητας εξαφανίστηκε εντελώς. Φυσικά, εκ των προτέρων έπρεπε να αφαιρέσουμε κάποια από την ταπετσαρία για να καθαρίσουμε τον τοίχο πριν εφαρμόσουμε τον παράγοντα ενάντια στον μύκητα. Αλλά την ίδια στιγμή έκανε στο υπνοδωμάτιο μια μικρή επισκευή - μια έκπληξη για την κόρη.

Πώς να απαλλαγείτε από τον μύκητα στο βίντεο διαμέρισμα:

Αντιμυκητικό εκκινητήριο μόριο

Μούχλα είναι μια μυκητιακή νόσο, και σε συνθήκες υψηλής υγρασίας σε συνδυασμό με την κακή κίνηση του αέρα στο δωμάτιο, μούχλα εμφανίζεται συχνά και αναπτύσσεται σε κατοικημένες εγκαταστάσεις. Για την καταπολέμησή της, υπάρχουν πολλά λαϊκά και βιομηχανικών χημικών προϊόντων: αντιμυκητιασικά χρώμα αστάρι για υγρά δωμάτια, κ.λπ. Αλλά για να αποτελεσματικά να απαλλαγούμε από μούχλα, είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό αντιμυκητιακό μέσο, ​​και αφαιρέστε την αιτία της ανάπτυξης..

Εξαιτίας αυτού που αναπτύσσεται μούχλα σε χώρους διαβίωσης

Γιατί δημιουργείται μούχλα στο σπίτι;

Mold σπόρια (μούχλας - ένα είδος μυκήτων αναπαράγονται με σπόρια) είναι τοξικά και μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, βρογχίτιδα, προσβολών ημικρανίας ή άσθματος, κλπ Τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι αντιδρούν νοσηλώς στο μούχλα. Αν δείτε στο σπίτι ή διαμέρισμα γκρι, σκούρο πράσινο ή μαύρα στίγματα, μύριζε υγρασία, είδε ότι η ταπετσαρία ή το χρώμα άρχισε να ξεφλουδίζει ή να ξεκολλήσουν, είναι - τα πρώτα σημάδια της μούχλας, από τα οποία βοηθούν αντιμυκητιακή αστάρι ή άλλα φάρμακα με μυκητοκτόνο δράση. Ξεφορτωθείτε το καλούπι με πολύπλοκο τρόπο για να επιτύχετε το μέγιστο αποτέλεσμα.

Ευνοϊκές συνθήκες για τη φόρμα: εσωτερική υγρασία ≥ 70%, η θερμοκρασία ≥ 20 0 C. Αν PVC κουφώματα πάντα παρούσα συμπύκνωμα ( «κλάμα» παράθυρα) - περιμένετε για την εμφάνιση του μύκητα, και να αγοράσουν αντιμυκητιακό παράγοντα για τους τοίχους. Επιπλέον, ο μύκητας μπορεί να συμβεί όταν δεν είναι αρκετά ισχυρή εξαερισμού ή απουσία του, λόγω της ακατάλληλης τοποθέτησης της μόνωσης ή κακή ποιότητα, αν όχι θερμαίνεται και μη-μονωμένα σοφίτα, με ανεπαρκή μόνωση παράθυρα και πόρτες, καθώς και αν τα πολύ τοιχώματα του σπιτιού είναι λεπτές και δεν προστατεύονται από μόνωση.

Οποιοσδήποτε εκκινητής έναντι μούχλας και μύκητα βασίζεται στην περιεκτικότητα των μυκητοκτόνων σε αυτό - στοιχεία που αναστέλλουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Αυτές οι δραστικές ουσίες που προστίθενται στο γύψο ή γύψο, κατασκευή υγρά, διαλύματα και παρασκευάσματα: μπορεί να είναι αντιμυκητιασική χρώμα ασταριού για υγρά δωμάτια, και άλλες υλοποιήσεις της αντιμυκητιασικούς παράγοντες. Τέτοιες ουσίες χωρίζονται σε προληπτικές και καρδινάλιες.

Αντιμυκητιακή υγρή σύνθεση βαθιάς δράσης

Εφαρμογή του εκκινητή

Εάν η καταστροφή του μύκητα εφαρμόζεται Αντισηπτικό αστάρωμα, αυτό ενισχύει (αντιμυκητική εκκινητής για τοίχους εφαρμόζεται στο γύψο, στόκο, πριν την επικόλληση τους τοίχους με ταπετσαρία, ή πριν από την εφαρμογή), βαθιά διείσδυση (επικάλυψη κατά της μούχλας και το ωίδιο εφαρμόζεται στα χαμηλά-πορωδών δομικών υλικών), και την καθολική (υγρό με αντιμυκητιασικό αποτέλεσμα είναι κατάλληλο για οποιαδήποτε δομικά υλικά). Εκτός από τη βιομηχανία υλικών εκκινητή παράγει συμπυκνώματα και γαλακτώματα, τα οποία έχουν μια μόνιμη επίδραση και την προειδοποίηση αποτέλεσμα. Τα γαλακτώματα περιέχουν στη σύνθεσή τους τέτοια συστατικά:

 1. Λατέξ: η ουσία προορίζεται για εφαρμογή με βούρτσα ή ρολό στους τοίχους των χώρων.
 2. Ακρυλικό: παρόμοια γαλακτώματα θεωρούνται καθολικά.
 3. Αλκυδές στο γαλάκτωμα λειτουργούν καλά σε ξύλινες κατασκευές.

Αστάρια για προληπτικά μέτρα για την πρόληψη της εμφάνισης μούχλας

Οποιοσδήποτε εκκινητής έναντι μούχλας και μύκητα θα πρέπει να έχει μυκητοκτόνες ιδιότητες. Παρακάτω παραθέτουμε μια σειρά δημοφιλών και αποτελεσματικών μέσων για την καταστροφή και περαιτέρω πρόληψη της εμφάνισης μούχλας και άλλων μυκητιακών νόσων:

Milkill - με βάση λατέξ γαλάκτωμα με μια βασική ουσία βιοκτόνου λευκό χρώμα που προορίζεται για την προληπτική αγωγή των εσωτερικά και εξωτερικά τοιχώματα του μικρού πόρου και ανθεκτικό στο νερό υλικά για να καταστρέψει τα σπόρια μούχλας.

 1. Κατανάλωση υγρών για μία επίστρωση: 250 g / m 2.
 2. Η αποτελεσματική προστασία παρέχει μέχρι και τρία στρώματα.
 3. Το βάθος απορρόφησης του γαλακτώματος Milkill είναι ≤ 5 mm.
 4. Το αστάρι στεγνώνει τουλάχιστον 24 ώρες.

Δεδομένου ότι η σύνθεση του υγρού έχει ανομοιογενή δομή, πρέπει να ανακινείται και να αναμιγνύεται πριν από την εφαρμογή στην επιφάνεια. Το γαλάκτωμα του Milkill εφαρμόζεται σε θερμοκρασία + 5-30 ° C.

Γαλάκτωμα λατέξ της μάρκας Milkill

Acryl Grundierung (Ολυμπιακή) - ακρυλικά αντιμυκητιακά μέσα βαθιάς διείσδυσης με αντιμυκητιασική και αντιβακτηριακή φύση του αποτελέσματος. Olimpic χρησιμοποιείται για την επεξεργασία των επιφανειών τούβλο πριν από το σοβάτισμα ή στόκος, πριν από τη βαφή των προσόψεων ή την τοποθέτηση ενός στρώματος διακοσμητικού γύψου. Επίσης, το υγρό αυτό επεξεργάζεται καλά με σκυρόδεμα διαφορετικής πυκνότητας και πορώδους. Με βάση το έργο των ακρυλικών συμπολυμερών, είναι χρώματος λευκού-ιώδους, άοσμου.

 1. Ροή υγρού για την εφαρμογή ενός στρώματος: 1 λίτρο ανά 15 m 2.
 2. Ξήρανση υγρών - ημερών.
 3. Εφαρμόστε γαλάκτωμα Acryl Grundierung σε εξωτερική θερμοκρασία + 5-30 ° C.

Αφού στεγνώσει το αντιμυκητικό αστάρι, το χρώμα θα καταναλωθεί πολύ λιγότερο σε μια τέτοια επιφάνεια και η αντοχή στην υγρασία του υλικού θα αυξηθεί.

Αστάρι Grundierung ακρυλικής βάσης

Συμπυκνωμένο αντιμυκητιασικό Schimmelstopp Dufa Είναι μια σύνθεση που προορίζεται για προσθήκη σε συνθετικά έμπλαστρα, και χρώματα με βάση το νερό με βάση τη διασπορά. Αυτό το αντισηπτικό έχει μεγάλο χρονικό διάστημα προστασίας από μύκητες, φύκια και μυκητιακούς μικροοργανισμούς.

 1. Η πυκνότητα του υγρού είναι 1 g / cm 3, για την πώληση έρχεται σε φιάλες χωρητικότητας 250 ml. Μία φιάλη είναι αρκετή για 25 κιλά κονιάματος γύψου ή 10 λίτρα βαφής με βάση το νερό.
 2. Το γαλάκτωμα του Schimmelstopp Dufa εφαρμόζεται σε θερμοκρασία στο δρόμο + 5-30 ° C.
 3. Σε θερμοκρασία στο δρόμο +20 0 С και σχετική υγρασία 65% η επιφάνεια στεγνώνει σε 3-4 ώρες.
Συμπύκνωμα για την προετοιμασία των τοίχων Schimmelstopp Dufa

Mixonit GR43 - καθολική βαθιά διείσδυση του εδάφους, προστιθέμενη σε ξηρά μείγματα όπως σοβά, στόκος και σπάτουλα. Το αστάρι μπορεί να εφαρμοστεί σε ορυκτές ίνες με υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία: σκυρόδεμα και τούβλα επιφάνεια, και καλύπτονται τοίχους κονίαμα γύψου τσιμέντου, σε steklomagnezit, αφρώδες ή keramzitobloki, γυψοσανίδες, κ.λπ.

 1. Μια ουσία διαπερατή από ατμούς χωρίς μυρωδιά.
 2. Βάθος απορρόφησης εδάφους Mixonit GR43 - ≤ 10 mm;
 3. Μειώνει την κατανάλωση των επόμενων υλικών βαφής.
 4. Το αντιβακτηριακό αστάρι στεγνώνει σε 3-4 ώρες.
 5. Αντοχή σε παγετό - F 45.

Αρνητικές ιδιότητες της σύνθεσης: δεν ισχύουν για υλικά που απορρίπτουν την υγρασία.

Γενικός εκκινητής Mixonit GR43

Αντιμυκητιακά υγρά για ξύλινες επιφάνειες

Οι δομές από ξύλο εκτίθενται σε μυκητιασικές και καλούπιες ασθένειες πολύ πιο συχνά και ταχύτερα από άλλα οικοδομικά υλικά, οπότε το ξύλο πρέπει να εμποτιστεί με αντισηπτικά υγρά. Παρακάτω παρατίθενται αποτελεσματικά αποτελεσματικά προστατευτικά υγρά για την καταστροφή και περαιτέρω πρόληψη της εμφάνισης μούχλας και άλλων μυκητιακών παθήσεων σε ξύλινες επιφάνειες:

Glaze Dufa-Holzlasur για διακοσμητικά υγρό με την οποία αποκαθιστά παλιό ξύλο και φρέσκο ​​προστασίας ξύλινων κατασκευών και εξαρτημάτων είναι κατασκευασμένα από ξύλο. Glaze στρώμα ελέγχει τη διείσδυση της υγρασίας μέσα στη δομή του υλικού, δίνει νερό απωθητικότητας ξυλεία, προστατεύοντάς το από αρνητική επίδραση της ατμοσφαιρικής υγρασίας.

 1. Η σύνδεση είναι αλκυδική ρητίνη, η Dufa-Holzlasur έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τις ξύλινες επιφάνειες.
 2. Η κατανάλωση υγρού εξαρτάται από το τελικό αποτέλεσμα και τον τόνο χρωματισμού.
 3. Το βερνίκι στεγνώνει σε 3-4 ώρες.
Glaze Dufa-Holzlasur

Boramon C30 - υγρό με μυκητοκτόνες ιδιότητες, προοριζόμενο για εμποτισμό ξύλου. Καθώς στεγνώνει, το υγρό κρυσταλλώνει και δεν ξεπλένει. Χρειάζονται 48 ώρες για να κρυσταλλωθεί πλήρως. Μυκητοκτόνος παράγοντας - εξαιρετική προστασία του δέντρου από μυκητιακούς μικροοργανισμούς και μούχλα, φύκια και έντομα.

 1. Το συμπύκνωμα πρέπει να αραιωθεί με νερό σε αναλογία 1: 6.
 2. Κατανάλωση: 0,2 l / m 2 για εσωτερικές εργασίες, 0,3 l / m 2 για εξωτερικές εργασίες.
 3. Boramon C30 δεν είναι κατάλληλο για χρήση για τον εμποτισμό των μασίφ ξύλο - Πεύκη, οξιά, τέφρα, δρυς και παρόμοιων ειδών?
 4. Μην έρθετε σε άμεση επαφή με τα επεξεργασμένα μέρη και δομές Boramon C30 με τα τρόφιμα.
Boramon C30 - υγρό για εμποτισμό ξύλου

Pinotex Base - ένα αστάρι με αντισηπτικό με αλκυδικές ουσίες ως τα κύρια φάρμακα αντιβακτηριακής δράσης. Χρησιμοποιείται για την προστασία του ξύλου από το εξωτερικό: ξύλινες προσόψεις, περιφράξεις και περιφράξεις, ξύλινα παράθυρα και πόρτες. Το αντισηπτικό νερού δεν είναι απαραίτητο για την αραίωση.

 1. Βαθιά διείσδυση στο ξύλο - έως 10 mm.
 2. Υψηλή προσκόλληση (πρόσφυση) του επακόλουθου διακοσμητικού στρώματος φινιρίσματος στην κατεργασμένη επιφάνεια.
 3. Περιορίστε την υγρασία κατά τον εμποτισμό ξύλου ≤ 20%.
 4. κατανάλωση για το επιχειρηματικό δάσος - 4-8 λίτρα ανά 1 m 2, για επιφάνειες επιφανείας - 6-10 λίτρα ανά 1 m 2,
 5. Το υγρό στεγνώνει σε 12-24 ώρες.

Δεν συνιστάται να συνεργαστεί με την σύνθεση ενός ισχυρού ανέμου ή τον ήλιο -rastvoritel εξατμίζεται ή διαβρώνουν, ο εκκινητής δεν θα κανονικά επεξεργασμένο ξύλο. Το φάρμακο είναι εύκολα εύφλεκτο, συνεπώς, όταν εργάζεστε με αυτό, είναι απαραίτητο να λάβετε όλα τα σχετικά μέτρα πυρασφάλειας.

Αστάρωμα Pinotex Base

Αποτελεσματικές λαϊκές θεραπείες και μέθοδοι για την απομάκρυνση μούχλας από οποιεσδήποτε επιφάνειες

 1. Λευκαντικό οικιακής χρήσης ("λευκότητα"). Τέτοια καθαριστικά περιέχουν υποχλωριώδες νάτριο, το οποίο καταστρέφει αποτελεσματικά ποικιλίες μύκητες μούχλας. Αρνητικό σημείο στην εφαρμογή - το χλώριο βαθμιαία διαβρώνει το ξύλο ή το σκυρόδεμα, επομένως τα τελειώματα διακοσμητικά στρώματα θα καταστούν επίσης ακατάλληλα. Επιπλέον, το χλωρίνη καταστρέφει τον μύκητα μόνο στην επιφάνεια του υλικού, χωρίς να το σκοτώνει στο εσωτερικό του.
 2. Νοικοκυριό (φαγητό) διάλυμα ξύδι. Οποιοδήποτε οξύ καταστρέφει αποτελεσματικά μυκητιακά βακτήρια και μούχλα. Η εφαρμογή είναι αρκετά απλή, αλλά αποτελεσματική: πρέπει να ψεκάζεται ή να ψεκάζεται στην επιφάνεια με ένα σφουγγάρι. Εξασφαλίστε τον αερισμό κατά τη λειτουργία. Μετά από 60 λεπτά, ξεπλύνετε την επιφάνεια με καθαρό νερό, αερίστε το δωμάτιο μέχρι να καταστραφεί η μυρωδιά του ξιδιού.
 3. Υπεροξείδιο υδρογόνου (Η2Ο2) - ένα εξαιρετικό αντιμυκητιασικό και απολυμαντικό. Όταν η σύνθεση 3% ψεκάζεται σε οποιαδήποτε επιφάνεια, οι μικροοργανισμοί καταστρέφονται πλήρως. Μειονέκτημα - η σύνθεση μπορεί να λευκανθεί το διακοσμητικό στρώμα.
 4. Η σόδα (NaHCO3) αραιώνεται με κανονικό νερό σε αναλογία 15: 1000. Στη σόδα ψεκασμού τοίχου (σπρέι), διαλυμένη σε νερό, μετά από 60 λεπτά, σκουπίστε τον τοίχο με ένα στεγνό πανί. Αν μετά το στέγνωμα το διάλυμα παραμείνει στον τοίχο, δεν είναι απαραίτητο να ξεπλένετε ή να σκουπίζετε.
Πώς να αφαιρέσετε μούχλα με λαϊκές μεθόδους

Για να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα στην αναπαραγωγή της μούχλας και των μυκητολογικών ασθενειών των οικοδομικών υλικών, είναι απαραίτητο για τον εντοπισμό και την εξάλειψη της αιτίας, για να πάρει ένα αντισηπτικό και τη διεξαγωγή προληπτικών μέτρων για την αποφυγή επανάληψης της μούχλας. Η επιλογή του αστάρι αντιτριβής εξαρτάται από το επιφανειακό υλικό, τις παραμέτρους λειτουργίας και τον σκοπό του σχεδιασμού.

Αντισηπτικά, μυκητοκτόνα και άλλα μέσα βιοασφάλειας των τοίχων

Τα μανιτάρια, οι μύκητες και τα μούχλα είναι ένα από τα παλαιότερα βιολογικά είδη στη Γη.

Συνοδεύουν την ανθρωπότητα σε όλη την ιστορία της, αλλά δεν είναι ακόμα δυνατό να πούμε ότι έχει προχωρήσει πολύ στη μελέτη τους.

Αρκεί να πούμε ότι μέχρι πρόσφατα υπήρξαν επιστημονικές συζητήσεις σχετικά με το τμήμα της ταξινόμησης που θα έπρεπε να περιλαμβάνει αυτούς τους οργανισμούς - φυτά ή ζώα, και τελικά αποφασίστηκε να διατεθεί για αυτούς ένα ανεξάρτητο βασίλειο μυκήτων.

Τα άτομα έχουν μάθει τις ιδιότητες των μυκητιακών καλουπιών να χρησιμοποιούν με πλεονέκτημα για τον εαυτό τους. Για παράδειγμα, με τη βοήθειά του δημιουργούνται ορισμένα είδη φαρμάκων. Η παραγωγή βιομηχανικού κιτρικού οξέος κατά 99% πραγματοποιείται με τη βοήθεια μυκήτων από μούχλα.

Αλλά πολύ περισσότερη προσπάθεια και χρήματα δαπανήθηκαν από την ανθρωπότητα στην ιστορία της, προσπαθώντας να καταπολεμήσει αυτή τη μάστιγα.

Επιβλαβείς ιδιότητες του καλουπιού

Τα σπόρια μούχλας, που εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα, μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, καθώς και πολλά, συμπεριλαμβανομένου ενός πολύ επικίνδυνες ασθένειες, όπως η αλλεργική και ασθένειες των εσωτερικών οργάνων, μυοσκελετικό σύστημα, το νευρικό σύστημα. Και σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις - προκαλούν σημαντικές επιπλοκές και παροξύνσεις.

Το 1922, οι αρχαίοι αρχαιολόγοι ανακαλύφθηκαν στην Αίγυπτο έγινε μια πραγματική επιστημονική αίσθηση του τάφου του Φαραώ Τουταγχαμών.

Αλλά στη συνέχεια ακολούθησε μια σειρά από μυστηριώδεις θάνατοι των μελών της αποστολής, συμμετείχε άμεσα στο άνοιγμα του τάφου και η πρώτη έχασαν τη ζωή τους ακόμα και κατά τη διάρκεια της ανασκαφής του χορηγού και ιθύνων νους του Κυρίου Carnarvon, ο οποίος έπασχε από άσθμα.

Αυτό οδήγησε αμέσως στην υπόθεση μιας μυστικιστικής "κατάρας των φαραωνών", η οποία προφύλαξε την είσοδο στο μπουντρούμι. Αλλά τώρα πολλοί είναι διατεθειμένοι να το γεγονός ότι η αιτία θανάτου ήταν η συνηθισμένη μούχλα, που σώζεται σε τάφο για 3245 χρόνια και περιμένει την ώρα της να ενεργοποιηθεί.

Ο κύριος κίνδυνος της μούχλας είναι να εισχωρήσει πολύ καλά στα σπίτια μας, να εγκατασταθεί και να εξαπλωθεί ενεργά σε αυτά, και να απαλλαγούμε από αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Για παράδειγμα, ένα γνωστό μανιτάρι λευκού σπιτιού, που προκαλεί ζημιές σε ξύλινες κατασκευές, είναι σε θέση να μετατρέψει αρκετά χοντρά χαρτόνια και σανίδες σε ένα μπάζο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, ο κύριος κίνδυνος δεν είναι ότι ορατά στην επιφάνεια του ξύλου, το εξωτερικό τμήμα και το εσωτερικό σύστημα «root» - το μυκήλιο, μακρύ λεπτό νήμα διαπερνά το ξύλο και με την παραμικρή εμφάνιση της υγρασίας είναι ενεργά διάλυση κύτταρα ξύλο.

Ακόμα και τώρα, όταν ο μύκητας εμφανίζεται για τις ξύλινες κατασκευές του κτιρίου, συνιστάται να κόβονται και να καίγονται αυτά τα κομμάτια, ακολουθούμενα από την εισαγωγή ενός υγιούς υλικού.

Αλλά ο μύκητας επηρεάζει όχι μόνο τις ξύλινες κατασκευές. Όπως αποδείχθηκε, αισθάνεται μεγάλη σε σπίτια από πέτρα, σκυρόδεμα, τούβλα και άλλα υλικά. Το κύριο συμπέρασμα που έχει γίνει για χιλιετίες - με μούχλα και μύκητες - είναι απολύτως άχρηστο για την καταπολέμηση, εάν το συντομότερο δυνατόν μετά την εμφάνιση, οι λόγοι για την εμφάνισή τους δεν εξαλείφονται.

Γιατί εμφανίζεται μούχλα στο σπίτι;

Δημιουργούμε άνετες συνθήκες διαβίωσης για τις κατοικίες μας στις κατοικίες μας, αλλά αυτό το εξωτερικό περιβάλλον είναι επίσης ιδανικό για την ταχεία εξάπλωση της φόρμας:

 • σταθερή θερμοκρασία + 20-26 ° C, στην οποία αισθάνεται τέλεια?
 • σφικτά κλεισμένα εξαιτίας του φόβου των ρευμάτων, των παραθύρων και των θυρών συμβάλλουν στην αύξηση της υγρασίας στο σπίτι, και ο σταθερός αέρας γεμίζει με τα σπόρια του μύκητα?
 • η ανεπαρκής προσοχή στην εξωτερική θερμική μόνωση των κατοικιών οδηγεί σε βαθιά κατάψυξη των τοίχων με την επακόλουθη συσσώρευση υγρασίας σε αυτά.
 • ο φτωχός φραγμός των ατμών και η στεγανοποίηση των κτιρίων δημιουργούν κάτω από το διακοσμητικό δέρμα ένα ιδανικό μικροκλίμα για το καλούπι. Σε αυτή την περίπτωση, ένα τέτοιο δέρμα δυσκολεύει επίσης την πρόσβαση σε σημεία πιθανών διαρροών νερού. Μερικές φορές δεν γνωρίζουμε καν για αυτούς, και αυτή τη στιγμή υπάρχει αυξανόμενη μυκητιασική λοίμωξη.

Ο μούχλας μύκητας μπορεί να παραμείνει στην κονσερβοποιημένη κατάσταση για πολλές χιλιετίες, και στη συνέχεια γίνεται πιο ενεργός.

Δεν φοβάται ούτε τη κατάψυξη ούτε τη ζέστη, απλά επιβραδύνοντας στην ανάπτυξη, έτσι ώστε στη συνέχεια, υπό κατάλληλες συνθήκες, να συνεχίσει να εξαπλώνεται. Μερικά από τα είδη του μπορούν να αντέξουν ακόμη και παρατεταμένο βρασμό για αρκετές ώρες.

Είδη αντισηπτικών για τοίχους

Απολύτως καθολικές παρασκευές, ικανές μετά από επεξεργασία για πάντα να ανακουφίσουν μια κατοικία από προβλήματα, δεν υπάρχουν. Σε αυτόν τον αγώνα, είναι δυνατό να επιτευχθεί ένα αποτελεσματικό αποτέλεσμα μόνο με την εφαρμογή μιας ολόκληρης σειράς μέτρων χωρίς τα οποία η μάχη θα είναι άχρηστη:

 • εξάλειψη των αιτιών εμφάνισης μύκητα και μούχλας: διαρροές, εξάτμιση, επαφή με μολυσμένα υλικά,
 • την απομάκρυνση των επηρεαζόμενων περιοχών των οικοδομικών υλικών: κομμάτια ξύλου, γύψο, περίβλημα, ταπετσαρία κ.λπ.
 • προσεκτική ξήρανση και θεραπεία με αντιμυκητιασικό αντισηπτικό του μολυσμένου τμήματος των τοιχωμάτων.
 • αποκατάσταση των διαγραμμένων θραυσμάτων με νέα δομικά υλικά.

Τώρα στην αγορά ειδικών κατασκευών. υπάρχει μια αρκετά μεγάλη ποικιλία διαφορετικών αντισηπτικών και μυκητοκτόνων από τον μύκητα στους τοίχους, τη σήψη και τον μύκητα.

Εκτός από τις σύγχρονες, υπάρχουν πολύ γνωστά, παραδοσιακά μέσα που είναι αρκετά αποτελεσματικά με σωστή εφαρμογή. Για παράδειγμα, στην αρχαία Κίνα, ξύλινα οικοδομικά υλικά εμποτίστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αλατισμένο νερό πριν από τη χρήση και οι αρχαίοι Έλληνες τους διείσδυσαν με ελαιόλαδο.

Πολλά σύγχρονα φάρμακα είναι βελτιωμένες εκδοχές ή συνδυασμός παραδοσιακών θεραπειών ή λειτουργούν με βάση τις ίδιες αρχές.

Με σύνθεση

 • Ανόργανα υδατοδιαλυτά.

Φθοριούχο νάτριο, φθοριοπυριτικό νάτριο και αμμώνιο, διχρωμικό νάτριο, σίδηρος και θειικός χαλκός, μερικά άλλα ανόργανα άλατα. Τα κύρια μειονεκτήματά τους: το πλύσιμο με νερό και υψηλή χημική δραστηριότητα σε σχέση με τα μέταλλα.

 • Οργανικό με βάση το πετρέλαιο.

Τύρφη και ξύλο κρεοσώτου - μακρύ και γνωστό αντισηπτικό για τοίχους. Εκτός από αυτά: άνθρακας, ανθρακένιο και σχιστόλιθο.

Και το μειονέκτημα τους είναι η αδυναμία της βαφής των επεξεργασμένων τμημάτων ξυλείας. Δεν έχουν αυτά τα μειονεκτήματα του αντισηπτικού έναντι του μύκητα στους τοίχους με βάση το έλαιο λιναρόσπορου ή λιναρόσπορου, αλλά η προστασία με τη χρήση τους είναι λιγότερο αποτελεσματική.

 • Βασίζονται σε οργανικούς διαλύτες.

Περιέχοντα οξυδιφαινύλιο, εξαχλωράνιο, πενταχλωροφαινύλιο και άλλες οργανικές ουσίες, διαλυμένα σε κηροζίνη, τερεβινθίνη ή άλλους διαλύτες.

Αντιπροσωπεύουν ένα συνδυασμό διαφορετικών φαρμάκων, π.χ., φθοριούχο νάτριο και πυριτιοφθοριούχου ή προσθήκη στους ανόργανους παράγοντες φορμαλίνη, οξικό οξύ και άλλα. Συχνά προστίθενται σε οργανικά φάρμακα για την ενίσχυση της δράσης μεταλλικά άλατα τους, όπως χλωριούχο νάτριο ή ψευδάργυρο.

Ανάλογα με την επιφάνεια

 • Για ξύλινους τοίχους.

Παραδοσιακά και αποτελεσματικά για την αντιμυκητιασική επεξεργασία των υδατοδιαλυτών παραγόντων ξύλου, χρησιμοποιείται καλά, απορροφάται καλά.

Για την εξωτερική επεξεργασία, ειδικά για την ανάγκη για ειδική προστασία του κάτω στεφάνι των ξύλινων ξύλινων καμπίνων, είναι δυνατή η χρήση συνθέσεων με βάση το πετρέλαιο.

Μαζί με την απλή επεξεργασία τοιχωμάτων με διαλύματα, χρησιμοποιείται συχνά προκαταρκτικός εμποτισμός οικοδομικών υλικών σε κρύα ή θερμά λουτρά με αντισηπτικά.

Το αντισηπτικό για τοίχους από τούβλα κατασκευάζεται με βάση έλαια ή οργανικούς διαλύτες. Δημιουργούν μια προστατευτική μεμβράνη στην επιφάνεια των τοίχων και δεν ξεπλένονται για μεγάλο χρονικό διάστημα με νερό.

Οι ίδιες ουσίες όπως και για τα τούβλα είναι κατάλληλες. Για το μονολιθικό σκυρόδεμα υψηλής ποιότητας, επιτυγχάνεται καλή επίδραση με επεξεργασία με ειδικό αδιάβροχο αστάρι βαθιάς διείσδυσης. Υπάρχουν εναρκτήρες, αντισηπτικά, τα οποία έχουν στη σύνθεση τους συστατικά βιοασφάλειας.

Ορισμένα εργαλεία όπως "Σύνθετα χαρτόνι" μπορούν να προστεθούν στο τσιμεντοκονία, τόσο για την τοιχοποιία όσο και για το σκυρόδεμα, καθώς και για κόλλα γύψου και πλακιδίων.

Πολλά φάρμακα επηρεάζουν όχι μόνο τους μυκητιακούς μύκητες, αλλά και τις βακτηριακές λοιμώξεις, τα μονοκύτταρα φύκια, τα παρασιτικά φυτά.

Συχνά οι αντισηπτικοί παράγοντες για τη θεραπεία τοιχώματος περιέχουν επιβραδυντικά φλόγας, για παράδειγμα, αλκαλικά άλατα θειώδους άλατος, χλωριούχο ασβέστιο ή χλωριούχο μαγνήσιο, υγρό γυαλί.

Κατασκευαστές

Ξένες

 • Tikkurila.

Ένας γνωστός φινλανδός κατασκευαστής υλικών βαφής και βερνικιών και κατασκευής ειδικού εξοπλισμού, ο οποίος χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλή ποιότητα προϊόντων, πλήρη συμμόρφωση με τα δηλωμένα χαρακτηριστικά και πρότυπα.

Επίσης μια ευρέως χρησιμοποιούμενη μάρκα διακοσμητικών χρωμάτων και ειδικών επιστρώσεων από τη Σλοβενία.

Δανός κατασκευαστής προστατευτικών υλικών βαφής για το ξύλο, παράγοντας πολύ αποτελεσματικά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων των αντισηπτικών για την εσωτερική επεξεργασία των τοίχων στο διαμέρισμα.

Ρωσικά

 • Senezh.

Το εμπορικό σήμα της εταιρείας "Senezh-παρασκευάσματα", το οποίο παράγει δημοφιλή προϊόντα υψηλής πυρασφάλειας και βιοπροστασίας για πριστή ξυλεία.

Μια άλλη γνωστή εταιρεία που παράγει προϊόντα για την ολοκληρωμένη προστασία των δομικών υλικών και δομών.

Ένα γνωστό εμπορικό σήμα της εταιρείας "LOVIN-fire protection", το οποίο επίσης παράγει αντισηπτικά προϊόντα για πριστή ξυλεία.

Αντιμυκητιασικά μέσα για τοίχους - υποχρεωτική θεραπεία για όλους τους χώρους

Το ζήτημα της αγοράς ενός αντιμυκητιακού μείγματος αυξάνεται από τους καταναλωτές και τους πελάτες της επισκευής κατοικιών μόνο με προφανή ζημιά από μούχλα. Η αντιμυκητιασική θεραπεία των τοίχων είναι επιθυμητή στο 90% των περιπτώσεων για την πρόληψη σε νέες κατοικίες, και σε 100% των περιπτώσεων - στον δευτερογενή τομέα. Αυτό οφείλεται στις ιδιαιτερότητες της πτώσης στα διαμερίσματα και την αναπαραγωγή του καλουπιού. Οι μύκητες βρίσκονται στον αέρα, αλλά καθίστανται και αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται μόνο υπό ορισμένες συνθήκες - ζεστασιά και υγρασία. Αυτές οι παράμετροι είναι χαρακτηριστικές για τις εγκαταστάσεις, και η εμφάνιση του καλουπιού παρουσία συνθηκών είναι θέμα χρόνου.

Αντιμυκητιασικό αστάρι - σκοπός, ιδιότητες και εφαρμογή

Οι παραγωγοί προσέφεραν ένα ευρύ φάσμα προτάσεων κατά των μυκήτων, αλλά κάθε προϊόν έχει τις δικές του παραμέτρους. Λάβετε υπόψη ότι μόνο οι επαγγελματικές επιλογές έχουν σχεδιαστεί για βαθιά απολύμανση των επιφανειών και πλήρη απόρριψη μούχλας. Το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεων παρέχει μόνο αποτελεσματική πρόληψη. Αντιμυκητιακός αστάρι για τοίχους, κατά κανόνα, εφαρμόζεται μετά την πλήρη απομάκρυνση του κατεστραμμένου σοβά από την επιφάνεια στήριξης του κτιρίου. Αυτό γίνεται για να δημιουργηθεί ένα φράγμα μεταξύ της τοιχοποιίας και μιας νέας στρώσης γύψου - και κατά προτίμηση τσιμέντου-ασβέστη.

Τα δομικά μείγματα συνήθως δεν έχουν σχεδιαστεί για επαναχρησιμοποίηση. Για την επανειλημμένη εφαρμογή, μπορεί να εφαρμοστεί μόνο ο πηλός που έχει υποστεί βλάβη από τον μύκητα και υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστεί μια λύση που θα γίνει με την προσθήκη ασβέστου. Το ασβέστη και ο πηλός βοηθούν να ξεφορτωθεί το πρόβλημα. Σε περίπτωση εφαρμογής ασβεστοκονιάματος πάνω στην ξύλινη βάση ενός σπιτιού, σκελετού ή ξυλείας, συνιστάται η προεπεξεργασία των επιφανειών με αυτοεπιπεδούμενο, απολυμαντικό υγρό με βάση το θειικό χαλκό.

Όλοι οι αντιμυκητιακοί παράγοντες περιέχουν μυκητοκτόνα και ένα φράγμα που σχηματίζει ένα φράγμα (ακρυλικό, ανόργανο, αλκυδικό, λάτεξ κ.λπ.). Για αποτελεσματικότητα, χρησιμοποιείται μια σύνθεση απολυμαντικού, η οποία ταυτόχρονα παρέχει αντιβακτηριακή και αντισηπτική προστασία. Η διαφορά μεταξύ των αντισηπτικών και των μυκητοκτόνων είναι ότι οι πρώτες παρέχουν μια βραχυπρόθεσμη αποκατάσταση, το τελευταίο - μια μακροπρόθεσμη αποκατάσταση. Οι ιδιότητες κατά της χύτευσης μιας υγρής επίστρωσης εξαρτώνται από τον όγκο της περιεκτικότητας ορισμένων ουσιών που δρουν ενάντια στον μύκητα και την ικανότητα διεισδύσεώς τους.

Ανάλογα με το σκοπό και τις χρησιμοποιούμενες ουσίες, οι αντιμυκητιασικοί εκκινητές μπορούν να τροποποιηθούν με τον σκοπό, τις ιδιότητες και τη χρήση τους. Για παράδειγμα, ορισμένα προϊόντα χρησιμοποιούνται για επιφανειακή επεξεργασία σε περιοχές που έχουν προσβληθεί από μούχλα, άλλες - παρέχουν αξιόπιστη προστασία για ένα νέο στρώμα γύψου. Ανάλογα με το υπόστρωμα που χρησιμοποιείται, μπορούν να αντιμετωπιστούν βάσεις από σκυρόδεμα, τούβλα, πολυστυρένιο, λεπτά πορώδη και μεγάλα πορώδη υλικά.

Είδη αστάρια κατά ενός μύκητα από το σκοπό

Η διάκριση μεταξύ των προϊόντων κατά της μούχλας και των μούχλας βοηθά τους κατασκευαστές να προσφέρουν προϊόντα ανά κατηγορία. Αυτό λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των πελατών και τα χαρακτηριστικά της εργασίας που πρέπει να εκτελέσουν. Ο σκοπός συνεπάγεται διαφορετική συγκέντρωση συστατικών κατά της εκμαγείου. Η βάση εξαρτάται από το είδος της εργασίας που έχει πραγματοποιηθεί ή πρόκειται να πραγματοποιηθεί "πριν" και "μετά" από την αίτηση.

Είναι δυνατή η πώληση υγρών υγιεινής που χρησιμοποιούνται κατά την επισκευή του κεφαλαίου ή των καλλυντικών:

γαλάκτωμα - για να δημιουργηθεί ένα προστατευτικό στρώμα απολύμανσης μεταξύ μιας επιφάνειας που μπορεί να επηρεαστεί και ενός νέου στρώματος τελειώματος.

Συμπυκνώματα - για τη "θεραπεία" του μύκητα.

μίγματα πρωινών - για προληπτική θεραπεία.

Ο αρχικός κατά του μύκητα επιλέγεται με βάση το επερχόμενο έργο

Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή είναι τα ακόλουθα προϊόντα: Ferozit (με βάση τα ορυκτά), MilKill (Latex), «Acryl Grundierung» (ακρυλικά-based) από τη γερμανική TM Μασσαλία. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε:

σε βάθος και αποτέλεσμα διείσδυσης - ανάλογα με τη φύση της αλλοιώσεως των μυκήτων.

με βάση τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη διασφάλιση της μέγιστης πρόσφυσης.

Οι περισσότερες βάσεις συνδυάζονται χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιούνται μόνο λατέξ ή ακρυλικά προϊόντα, η απόδοση βελτιώνεται σημαντικά. Διάφορα αντιβακτηριακά πρόσθετα βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος της μήτρας μακροπρόθεσμα.

Για την καταπολέμηση σοβαρών ζημιών από τη φόρμα, χρησιμοποιήστε εξειδικευμένα και επαγγελματικά συμπυκνώματα Τα πιο δημοφιλή μέσα του μύκητα είναι τα εξής.

CT99 μάρκα Ceresit - συμπύκνωμα για την μυκητοκτόνο αποχέτευση των χώρων, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των θεμελίων, κάθετες επιφάνειες. Παρέχει ένα μακροχρόνιο αποτέλεσμα, και με την τήρηση της τεχνολογίας σας επιτρέπει να ξεφορτωθείτε εντελώς το πρόβλημα.

Olympus Stop Mold για γρήγορη επεξεργασία χωρίς την ανάγκη να αφαιρεθεί το στρώμα που επηρεάζεται από τον μύκητα.

Το NEOMID BIO συμπυκνωμένο σπρέι για τη σάρωση μικρών περιοχών ή για την αποφυγή υγρών θέσεων.

Το FONGIFLUID ALPHA είναι ένα ενεργό μυκητοκτόνο για όλους τους τύπους επιφανειών χωρίς ζημιές. Χρησιμοποιείται μέσα και έξω από το δωμάτιο. Παράγεται σε όγκους για την κατεργασία κατασκευής και ως σπρέι για οικιακή χρήση.

Το BIOTSID - ένα πολύ ισχυρό γερμανικό φάρμακο, η διπλή ζωγραφική παρέχει πλήρη καταστροφή μούχλας και μυκήτων.

Αντισηπτικό DALY για όλους τους τύπους επιφανειών, συμπεριλαμβανομένων ξύλου και γυψοσανίδας.

Η επιλογή συμπυκνωμάτων και κονιαμάτων από μύκητες γίνεται συνήθως ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του προϊόντος, το κόστος, τη φύση της θεραπείας και τους επιδιωκόμενους στόχους.

Το μείγμα του Stop-Mold χρησιμοποιείται για την ρητή θεραπεία της πληγείσας περιοχής

Τύποι εκκινητών με σύνθεση

Με το όνομα των παραπάνω συμπυκνωμάτων από μύκητες, μπορείτε να προσδιορίσετε μερικές από τις ουσίες που αποτελούν τη σύνθεση. Κατά κανόνα, τα συμπυκνώματα βασίζονται σε σύνθεση μυκητοκτόνων παρασκευασμάτων. Μια εξαίρεση είναι το βιοκτόνο. Κυριολεκτικά το όνομα μεταφράζεται ως "καταστροφή της ζωής", αυτό ισχύει για τους μικροοργανισμούς. Για τον άνθρωπο, ένα φυσικό ή συνθετικό βιοκτόνο σε αποδεκτές δόσεις είναι αβλαβές. Χρησιμοποιείται επίσης για φαρμακευτικούς σκοπούς για να προσδώσει μη ειδικά αντιβακτηριακά χαρακτηριστικά στα φάρμακα, ως συντηρητικό στη βιομηχανία τροφίμων.

Με την ευρύτερη έννοια για να συμπεριλάβει τα βιοκτόνα φυτοφάρμακα (εντομοκτόνα), περιλαμβανομένης της καταστολής των μυκήτων στα μυκητοκτόνα (μίγμα Bordeaux, φορμαλίνη) και τα ζιζανιοκτόνα (για την καταστολή της βλάστησης, λειχήνες), αντισηπτικά και αντιβιοτικά. Το γερμανικό αντιμυκητιακό συμπύκνωμα Biocide είναι μια πατενταρισμένη σύνθετη φόρμουλα.

Επιλέξτε ένα αστάρι έναντι του μύκητα πρέπει να είναι προσεκτικά

Τα τελικά επικαλυμμένα υγρά επικαλύψεων μπορεί να διαφέρουν ως προς τη σύνθεση:

ανάλογα με την επιλεγμένη βάση, αυτό συζητήθηκε παραπάνω.

Παγκόσμια μίγματα που παρέχουν προστασία από όλους τους τύπους πιθανών μολύνσεων.

Ένα μείγμα κατευθυνόμενης δράσης που βασίζεται σε ένα από τα φάρμακα.

Εξειδικευμένα μυκητοκτόνα παράγονται για επαγγελματική επεξεργασία, τα οποία χρησιμοποιούνται για άμεση εφαρμογή ή παραγωγή υγρού καθαρισμού. Οι αποτελεσματικές διαθέσιμες μέθοδοι περιλαμβάνουν κτηνιατρικό Butox και ανάλογα, θειικό χαλκό (100 g ανά 10 λίτρα), χλωριούχο λευκαντικό "Belizna" (καθαρό ή 1:10 υδατικό διάλυμα). Για την πρόληψη, χρησιμοποιείται επίσης υδροξείδιο του νατρίου (1 κουταλιά σούπας σόδα, 200 γραμμάρια νερού, 2,5 λίτρα σκόνης απορρυπαντικού με φωσφορικά άλατα) και τα βοηθητικά δωμάτια είναι επικαλυμμένα με ασβέστη.

Το καλύτερο τελικό προϊόν, σύμφωνα με κριτικές, είναι το προσιτό ALPHA FONGIFULE. Λάβετε υπόψη ότι δεν δημιουργεί ένα φιλμ, δηλαδή δεν είναι ένα συγκεκριμένο αντιμυκητιασικό αστάρι κατασκευής. Αντιμυκητικό υγρό εφαρμόζεται στο στρώμα αστάρι βαθιάς διείσδυσης. Είναι επίσης δυνατή η παρασκευή του ίδιου του αρχικού υγρού με την προσθήκη ενός έτοιμου διαλύματος Schimmelstopp Dufa, καθώς και ενός γεωργικού μυκητοκτόνου ή κτηνιατρικού παρασιτοκτόνου. Μπορεί να είναι, για παράδειγμα, το Glutex, το Absolute, το αντιμυκητιακό Bicin και άλλοι.

Η ανάλυση περιγράφει αρκετούς από τους πιο αποτελεσματικούς αντιμυκητιακούς παράγοντες για τους τοίχους και αποτελεί μια συγκριτική ανασκόπηση των καλύτερων επιλογών που παρουσιάζονται στα καταστήματα. Συμπεριλαμβανομένων, τα προσφερόμενα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανεξάρτητη κατασκευή κονιαμάτων.

Το καλύτερο τελικό προϊόν, σύμφωνα με κριτικές, είναι το προσιτό ALPHA FONGIFULE

Αστάρια για την πρόληψη από μούχλα

Σχεδόν όλα τα προϊόντα που προσφέρονται σε καταστήματα κατασκευών έχουν σχεδιαστεί μόνο για την πρόληψη της μυκητιασικής επίθεσης. Συνήθως χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή του στρώματος τελειωτικού αστάρι μετά από ψεκασμό με μυκητοκτόνα και δεν αντικαθιστούν την "επεξεργασία" των τοίχων.

Όλα τα μίγματα κατά του μύκητα έχουν σχεδιαστεί για πρόληψη

Αντιμυκητιακά μέσα για το ξύλο

Όταν επηρεάζεται από ξύλο μούχλας πιστεύεται ότι είναι ήδη αδύνατο να ξεφορτωθεί εντελώς αυτό το πρόβλημα. Το επηρεασμένο δέντρο συνήθως αντικαθίσταται εντελώς. Ένας ισχυρός τρόπος για να αποκαταστήσετε την υφή του ξύλου είναι τα συμπυκνώματα Biocide και FONGIFUID, αλλά δεν μπορείτε να εγγυηθείτε 100% λύση του προβλήματος. Ως προληπτικό μέτρο χρησιμοποιούνται εμποτισμοί με βάση θειικό χαλκό ή μίγμα έτοιμου προς χρήση Bordeaux. Από τα έτοιμα μίγματα κτιρίων συνιστάται το Dufa-Holzlasur, το Boramon C30, το Pinotex Base για εξωτερική χρήση.

Εάν ένα δέντρο επηρεάζεται από μούχλα, δεν θα είναι δυνατόν να το ξεφορτωθείτε τελείως

Γαλακτώματα για έλεγχο μούχλας

Αντιμυκητικό εκκινητήριο υλικό για τοίχους με τη μορφή γαλακτώματος στη δομή του είναι ένα υγρό γεμάτο με σταγόνες άλλου υγρού. Στον κατασκευαστικό κλάδο, αυτός ο τύπος επίστρωσης είναι ένα έτοιμο συμπύκνωμα με κατευθυντικό αποτέλεσμα για εσωτερική και εξωτερική αποχέτευση επιφανειών. Στα δημοφιλή μέσα μεταξύ των πλοιάρχων, εκτός από το παραπάνω, εξετάζεται το γαλάκτωμα Mixonit GR43.

Τα γαλακτώματα χρησιμοποιούνται τόσο για εσωτερική όσο και για εξωτερική επεξεργασία

Εκτέλεση αντιμυκητιασμού

Αντιμυκητιασικό αστάρι εφαρμόζεται στο καθαρισμένο υπόστρωμα. Αυτό γίνεται μηχανικά ή χημικά. Είναι αποδεκτό να καταρρίπτεται το επηρεαζόμενο στρώμα, αν αυτό είναι αδύνατο ή ανεπιθύμητο, τότε η επιφάνεια αντιμετωπίζεται, για παράδειγμα, με ένα καθαρό "Μπελίζε". Ξεπλύνετε τη μηχανικά καθαρισμένη επιφάνεια μπορεί επίσης να είναι 30% υδατικό διάλυμα χλωρίου, αυτό θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από το υπόλοιπο στο διάλυμα ή σπόρια τούβλο.

Αντιμυκητιασικό αστάρι για τους τοίχους, εκτός από τις μυκητοκτόνες ιδιότητες που εμποδίζουν τη μούχλα, θα πρέπει να παρέχει τις βασικές λειτουργίες της - τη βελτίωση της πρόσφυσης των υλικών. Επιπλέον εφαρμόζεται βαφή ή διακοσμητικό γύψο. Το πλεονέκτημα του FONGIFLUID είναι η απουσία λεκέδων ή λεκέδων μετά την εφαρμογή.

Αντιμυκητιασικό αστάρι εφαρμόζεται στο καθαρισμένο υπόστρωμα

Κίνδυνος από μύκητες και μούχλα

Αν θέλετε να αγνοήσετε την αντιμυκητιασική θεραπεία, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι η μούχλα μπορεί να συμβάλει σε μια σειρά ασθενειών:

μυκητιακή λοίμωξη του δέρματος και των εσωτερικών οργάνων, κυρίως του αναπνευστικού συστήματος.

Η διαβίωση σε χώρους που έχουν προσβληθεί από μύκητες απαγορεύεται από υγειονομικούς και επιδημιολογικούς κανόνες και σε παιδιά μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο σώμα. Το έγκαιρο αντιμυκητιασικό αστάρι πριν τη βαφή θα βοηθήσει στην πρόληψη της ανάπτυξης σπόρων.

Ο μύκητας στο δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας

Σημεία και αιτίες σχηματισμού μυκήτων

Οι αιτίες του μύκητα στους τοίχους περιλαμβάνουν:

υψηλή υγρασία στο δωμάτιο.

προκαταρκτική μόλυνση με σπόρια και ανεπαρκή επεξεργασία χώρου.

κακή εκτέλεση στεγανοποίησης.

ροή στην οροφή και στους τοίχους.

αποτέλεσμα της θερμομόνωσης κατά παράβαση της τεχνολογίας της θέρμανσης κατοικιών.

Μπορεί να εμφανιστεί ο μύκητας στον τοίχο για διάφορους λόγους

Για να σκεφτείτε την πιθανή ζημιά στο μούχλα είναι απαραίτητη εάν έχετε οροφή ή υγρούς τοίχους από το υπόγειο (δεν υπάρχει στεγανωτικό στρώμα μεταξύ της επίστρωσης και των τοιχοποιιών). Μετά την εγκατάσταση των πλαστικών παραθύρων και τη μόνωση με παραβίαση της φυσικής κυκλοφορίας του αέρα. Το καλούπι εκδηλώνεται με τη μορφή σημείων στους τοίχους και την οροφή, πρώτα κιτρινωπό και κόκκινο, στη συνέχεια, καθώς τα σπόρια αναπτύσσονται και εξαπλώνεται ο μύκητας σε μαύρο.