Top 10 καλύτερες κουκούλες

Με την αγορά κουκούλας κουζίνας, μπορείτε να διατηρήσετε ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στην κουζίνα σας. Η επιλογή του μοντέλου εξαρτάται τόσο από την επιφάνεια της κουζίνας όσο και από τον τύπο της κουκούλας που επιλέξατε. Μέχρι σήμερα, η αγορά είναι πλούσια σε μια επιλογή κουζινών κουζίνας από διάφορους κατασκευαστές. Πώς να μην κάνετε λάθος και να αγοράσετε ένα ποιοτικό προϊόν;

Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, οι ειδικοί μας ανέλυσαν και top-10 καλύτερες κουκούλες κουζίνας στη ρωσική αγορά. Η ανάλυση έλαβε υπόψη την ανατροφοδότηση από πελάτες που χρησιμοποιούν άμεσα αυτό το είδος προϊόντος.

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα κουζίνας;

Παρακάτω θα γνωρίσουμε δημοφιλή εμπορικά σήματα για τον ρώσο αγοραστή και θα κάνουμε μια βαθμολογία αποδεδειγμένων κουκούλες για την κουζίνα.

Λειτουργία λειτουργίας

 • Κουκούλες κυκλοφορίας

Ο αέρας δεν αφαιρείται, αλλά ο αέρας καθαρίζεται με φίλτρα άνθρακα, τα οποία πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 4-6 μήνες. Σε αυτές τις κουκούλες η αγωγός αέρα απουσιάζει και η εγκατάσταση είναι πολύ απλή. Ένα από τα πλεονεκτήματα είναι ότι ο καθαρισμένος αέρας επιστρέφει στο δωμάτιο, λόγω του οποίου δεν υπάρχει έλλειψη αέρα στο δωμάτιο.

 • Απορροφήστε τα ρεύματα με αέρα εξαγωγής

Οι απορροφητήρες μπορούν να εξασφαλίσουν μέγιστη καθαρότητα αέρα. Για να εγκαταστήσετε μια τέτοια κουκούλα, χρειάζεστε έναν αεραγωγό, Ο βρώμικος αέρας εκκενώνεται στο σύστημα εξαερισμού του κτιρίου ή έξω. Αυτός ο καυστήρας εξαλείφει τις κακές οσμές στην κουζίνα, έχει μικρό θόρυβο κατά την εργασία. Εκτός από τα πλεονεκτήματα, υπάρχουν μειονεκτήματα τέτοιων εκχυλισμάτων. Οι απορροφητήρες είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν και το χειμώνα η ροή αέρα από το δρόμο μπορεί να παρουσιάσει ορισμένα προβλήματα.

Σημαντικό
Οι εξατμίσεις αέρα έχουν φίλτρα άνθρακα. Είναι απαραίτητα για τη συνεχή λειτουργία του συστήματος εξαερισμού.

 • Παγκόσμιες κουκούλες

Τέτοιες κουκούλες έχουν και τους δύο τρόπους λειτουργίας. Τέτοιες κουκούλες συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των παραπάνω κουκούλες, αλλά σας επιτρέπουν να επιλέξετε τον τύπο εργασίας που απαιτείται για μια συγκεκριμένη στιγμή. Οι καθολικοί απαγωγείς απορριμμάτων είναι άνετοι στη χρήση το χειμώνα.

Εγκατάσταση

 • Ανάρτηση καπό

Η δημοτικότητα αυτών των κουκούλες συνδέεται με την ευκολία εγκατάστασης, κατάλληλη για μια μικρή κουζίνα. Είναι δημοσιονομικά και ανεπιτήδευτα στην εργασία. Ωστόσο, αυτός ο τύπος μοντέλου έχει χαμηλό βαθμό καθαρισμού. Οι ψευδοροφές τοποθετούνται πάνω από την εστία και έχουν πολλούς τρόπους λειτουργίας. Ο κύριος τρόπος λειτουργίας είναι η ανακύκλωση του αέρα, επομένως είναι απαραίτητο να αγοράσετε φίλτρα άνθρακα μίας χρήσης.

 • Τζάκι (θόλος) κουκούλες

Αυτός ο τύπος κουκούλας έχει λάβει ένα τέτοιο όνομα λόγω της ομοιότητας του σχεδιασμού με το σύστημα εξάτμισης των συμβατικών τζακιών. Πλεονέκτημα των κουζινών: υψηλή παραγωγικότητα και ποιότητα καθαρισμού του αέρα, άξια επιλογή σχεδιασμού και φινίρισμα της κουκούλας.

Οι ίδιοι οι κουκούλες χωρίζονται σε:

 • Επίτοιχο με μία επίπεδη πλευρά για εύκολη τοποθέτηση σε τοίχο.
 • Τα εκχυλίσματα τοίχων με κλίση σας επιτρέπουν να αποθηκεύσετε τον χώρο εργασίας σας στην κουζίνα.
 • Γωνιακή κουκούλα για εγκατάσταση στη γωνία της κουζίνας.
 • Νησί για ευρύχωρη κουζίνα και εγκατάσταση στο κέντρο της κουζίνας.

Η στερέωση πραγματοποιείται στον τοίχο και στην οροφή ακριβώς πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος.

 • Ενσωματωμένοι κουκούλες

Οι ενσωματωμένες κουκούλες "Domino" τοποθετούνται στον πάγκο της κουζίνας. Τέτοιες κουκούλες μπορούν να αφαιρεθούν στο ντουλάπι της κουζίνας ή κάτω από τον πάγκο. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, οι ενσωματωμένες κουκούλες είναι η καλύτερη επιλογή για κουκούλες κουζίνας. Η τιμή για αυτόν τον τύπο κουκούλας θα είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι για τις κουκούλες που κρεμούν.

Απόδοση και πλάτος

Πρώτα απ 'όλα, κατά την αγορά, είναι απαραίτητο να σκεφτούμε την απαραίτητη έξοδο της κουκούλας, η οποία δείχνει πόση ποσότητα αέρα μπορεί να καθαριστεί ανά μονάδα χρόνου. Υπολογίστε αρκετά απλά: ο όγκος της κουζίνας (μήκος x πλάτος x ύψος) πολλαπλασιασμένος με συντελεστή 10-12. Αν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε ένα κάλυμμα τέντωμα, πολλαπλασιάστε το αποτέλεσμα με το συντελεστή διόρθωσης 1,3. Έτσι, μαθαίνουμε πόσο να καθαρίσουμε τον αέρα σε μια μονάδα χρόνου. Για παράδειγμα, για ένα συμβατικό χώρο της κουζίνας 10 τ.μ. και ύψος 2,7 m -360 παραγωγικότητα είναι 280 m³ / h, και για μεγάλη κουζίνα 680-800 m³ / hr.

Ένας σημαντικός δείκτης της απόδοσης της κουκούλας είναι η ισχύς, η οποία εξαρτάται άμεσα από την απόδοση. Όταν καταναλώνεται υπερβολική ισχύς, δεν ξεπερνά μόνο την κατανάλωση ισχύος, αλλά αυξάνεται και το επίπεδο θορύβου του καπό. Με ανεπαρκή ισχύ, το έργο της κουκούλας επιδεινώνεται και το καθιστά αναποτελεσματικό.

Υπολογισμός παραγωγικότητας κουκούλας

Διακυβέρνηση

 • Μηχανικός έλεγχος

Ρύθμιση της έντασης του φωτός και αλλαγή των τρόπων λειτουργίας με κουμπιά και ρυθμιστικά (ρυθμιστικά).

 • Ηλεκτρονικός έλεγχος

Εκχυλίσεις με προγραμματισμό εξοπλισμένα με αισθητήρες ατμού και αναθυμιάσεις, ενεργοποιούνται σε μία ανυψωμένη συγκέντρωση ατμών και αναθυμιάσεων στον αέρα. Τέτοιες κουκούλες μπορούν να έχουν οθόνη για έλεγχο. Η πιο ελαφριά επιλογή ελέγχου είναι αφής, καθώς όλες οι παράμετροι μπορούν εύκολα να αλλάξουν με το πάτημα του απαιτούμενου στοιχείου πίνακα. Με τη βοήθεια του τηλεχειριστηρίου, οι παράμετροι και οι τρόποι λειτουργίας της καπνοδόχου αλλάζουν σε απόσταση.

Στις πιο ακριβές κουκούλες υπάρχουν πρόσθετες λειτουργίες "υπολειπόμενου εγκεφαλικού επεισοδίου" και ένταξης διαστήματος. Στην εναπομένουσα πορεία, η εξόρυξη λειτουργεί με χαμηλή ταχύτητα μετά την απενεργοποίηση, πράγμα που σας επιτρέπει να καθαρίζετε τον αέρα στην κουζίνα. Στη λειτουργία διαστήματος, η κουκούλα θα λειτουργεί μία φορά την ώρα, γεγονός που θα δημιουργήσει ένα ευνοϊκό κλίμα στην κουζίνα με καθαρό αέρα.

Σχεδιασμός και χρώμα

Ο σχεδιασμός και το χρώμα θα πρέπει να επιλέγονται για το στυλ της κουζίνας σας. Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλές προτάσεις για την επιλογή κουκούλες διαφορετικών σχημάτων και αποχρώσεων. Το πιο δημοφιλές είναι το κλασικό ύφος ή το ύφος της Hi-tech.

Top 10 καλύτερες κουκούλες

Κατά τη διεξαγωγή της συγκριτικής ανάλυσης, λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια που περιγράφηκαν παραπάνω, καταρτίζεται η βαθμολογία των 10 δημοφιλέστερων κουζινών κουζίνας, οι οποίες είναι πιο απαιτητικές στα καταστήματα αλυσίδας και για παραγγελίες σε ηλεκτρονικά καταστήματα.

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα. Αξιολόγηση Leader

Η εξάτμιση της κουζίνας έχει πάψει να αποτελεί στοιχείο πολυτέλειας και έχει καταστεί απαραίτητη σε κάθε κουζίνα. Βοηθά να απαλλαγούμε από ενοχλητικές μυρωδιές και αιθάλη, δεν αφήνει την αφή να εγκατασταθεί σε ακριβά έπιπλα κουζίνας και τοίχους.

Ιδιαίτερα απαραίτητη είναι η συσκευή σε μικρά διαμερίσματα και στούντιο. Μετά από όλα, το δωμάτιο δεν θα πρέπει να μυρίζει τα τρόφιμα, είτε πρόκειται για τηγανητές πατάτες ή μια καμένη ομελέτα.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μοντέλα και, όπως συνήθως, τίθεται το ερώτημα: πώς να επιλέξετε το σωστό κουκούλα για την κουζίνα σας; Ποιοι κατασκευαστές είναι αξιόπιστοι και ποιοι δεν πρέπει να εξετάζονται; Πρώτον, απαντήστε στην πρώτη ερώτηση και δείτε τι είδους κουκούλες είναι, τι να ψάξετε κατά την επιλογή. Και, φυσικά, στο τέλος του άρθρου η βαθμολογία των καλύτερων μοντέλων από διάσημα εμπορικά σήματα.

Ποιες είναι οι κουκούλες

Οι κατασκευαστές έχουν δοκιμάσει το καλύτερο και έχουν παρουσιάσει πολλά μοντέλα για κάθε γούστο και πορτοφόλι. Από μια τέτοια ποικιλία από μάτια απλώς "τρέξτε", και για να καταλάβετε ποια κουκούλα για την κουζίνα είναι καλύτερη, θα πρέπει να τα χωρίσετε υπό όρους σε ομάδες. Πώς μπορείτε να ταξινομήσετε αυτές τις συσκευές;

 • νησί. Η πιο δημοφιλής κουκούλα για ένα αυτόνομο πιάτο. Εγκατεστημένο ακριβώς πάνω από το τελευταίο.
 • τοίχο. Έχουν μια κομψή θήκη διαφόρων μεγεθών και σχημάτων, στερεώνονται ακριβώς πάνω από τη σόμπα και δεν συνδέονται με τον εξαερισμό.
 • ενσωματωμένο. Μπορεί να δει μόνο από κάτω κάτω από το κρεμαστό ντουλάπι. Η όλη δομή αποσύρεται μέσα. Ο πίνακας μπορεί να είναι αποσπώμενος ή ακίνητος.
 • γωνιακό. Απαραίτητο, ελλείψει της δυνατότητας τοποθέτησης της πλάκας σε άλλη θέση. Εάν ο φούρνος βρίσκεται στη γωνία, αυτό είναι το σωστό μοντέλο. Στα υπόλοιπα είναι μια κουκούλα τοίχου, προσαρμοσμένη για μια γωνιακή εγκατάσταση.

Ήδη βάσει αυτών των σημείων, μπορείτε να περιορίσετε σημαντικά τον κύκλο επιλογής και να προχωρήσετε.

Σύμφωνα με τη μορφή της επιτροπής:

 • θολωτό. Το όνομα μιλάει για τον εαυτό του - είναι μια συσκευή με τη μορφή θόλου, η οποία είναι συνδεδεμένη πάνω από τη σόμπα.
 • ευθεία. Αυτά τα μοντέλα προσομοιάζουν με μια προσωπίδα που βρίσκεται παράλληλα στην επιφάνεια της πλάκας.
 • με κλίση. Ο πίνακας βρίσκεται περίπου σε γωνία 45 μοιρών με την επιφάνεια της εστίας.
 • Τ σχήμα επίπεδη.

Στη διαχείριση διακρίνουμε τις ακόλουθες ποικιλίες:

 • πατήστε το κουμπί. Στο πάνελ υπάρχουν πλήκτρα, με τα οποία πραγματοποιείται ο έλεγχος.
 • αισθητήρια. Αντί για κουμπιά υπάρχει μια οθόνη αφής.
 • ρυθμιστικό. Δεν υπάρχουν κουμπιά, δεν υπάρχουν αισθητήρες - μόνο συρόμενα.

Ανά τύπο καθαρισμού:

 • κυκλοφορούν. Δεν χρειάζονται εξαερισμό. Ο αέρας που απορροφάται από τέτοια μοντέλα καθαρίζεται με φίλτρα και επιστρέφει στο δωμάτιο ήδη καθαρό.
 • ροή. Εδώ όλα πηγαίνουν στον εξαερισμό, και βίαια.

Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά με τα οποία μπορείτε ήδη να καταλάβετε για τον εαυτό σας ποια από τα μοντέλα θα πρέπει να επιλεγούν και ποια δεν θα σας ταιριάξουν.

Αξίζει επίσης να προσέχετε τον τύπο του φίλτρου. Χοντρό φίλτρο, παγιδεύοντας το λίπος, υπάρχουν τρεις τύποι - one-time (εδώ το όνομα μιλάει από μόνο του), ακρυλικό (επαναχρησιμοποιήσιμα, πλενόμενο) και αλουμινίου (επαναχρησιμοποιήσιμη καθαρισμός χρησιμοποιώντας συμβατικά μέσα του λίπους).

Τα λεπτά φίλτρα - άνθρακας - πρέπει να αντικατασταθούν κατά μέσο όρο κάθε έξι μήνες. Οι ακριβείς ημερομηνίες εξετάζονται στο τεχνικό διαβατήριο. Στην καρδιά του "λεπτού" φίλτρου είναι ο συνηθισμένος ενεργός άνθρακας, ο οποίος απορροφά τέλεια τους ατμούς και τις οσμές.

Προτεραιότητα

Κάθε καλή κουκούλα έχει τα υπέρ και τα κατά. Συνήθως το πιο δύσκολο πράγμα είναι να επιλέξετε ανάμεσα στο σύστημα ροής και κυκλοφορίας. Εξετάστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός.

Σχέδιο ροής

Η αρχή της εργασίας της έχει περιγραφεί λίγο παραπάνω, επομένως δεν θα την επαναλάβουμε. Προσθέτουμε μόνο ότι εδώ δεν υπάρχουν φίλτρα άνθρακα, επειδή δεν χρειάζεται καθαρισμός του αέρα. Απλά βγαίνει έξω στον άξονα εξαερισμού. Αλλά το χοντρό φίλτρο είναι υποχρεωτικό και η ποιότητά του επηρεάζει άμεσα την ποιότητα της συσκευής.

Αυτός ο τύπος κουκούλας είναι καλύτερο να εγκατασταθεί κατά τη διάρκεια επισκευών ή αλλαγών επίπλων. Η θέση του πρέπει να υπολογιστεί εκ των προτέρων.

Με μεγάλο αριθμό στροφών, θα δημιουργηθεί πρόσθετος θόρυβος.

Αυτά τα μοντέλα μπορούν επίσης να λειτουργήσουν σε λειτουργία κυκλοφορίας - απλά εγκαταστήστε ένα φίλτρο άνθρακα.

Τα θετικά χαρακτηριστικά του σχεδίου ροής είναι:

 • τη διαθεσιμότητα ισχυρών και ισχυρών μοντέλων αυτού του τύπου ·
 • απουσία αναλώσιμων (τα φίλτρα λίπους πρέπει μόνο να πλυθούν).
 • Η συσκευή μπορεί να κρυφτεί στα έπιπλα κουζίνας.
 • λειτουργεί πιο ήσυχα κυκλοφορούν ανάλογα.

Υπάρχουν όμως και μειονεκτήματα:

 • Κατά τη λειτουργία, απαιτείται ροή αέρα μέσα στο δωμάτιο (ανοιχτό παράθυρο ή εξαερισμός).
 • η συσκευή σπάει το μικροκλίμα του δωματίου (το χειμώνα χρειάζεται θερμότητα, και το καλοκαίρι δροσερό)?
 • Εάν η εστία εγκατασταθεί μακριά από τον εξαερισμό, απαιτούνται εργασίες εγκατάστασης μεγάλης κλίμακας και δαπανηρές.

Κουκούλα κυκλοφορίας

Η αρχή της λειτουργίας έχει επίσης περιγραφεί παραπάνω, έτσι ώστε να εξετάσουμε άμεσα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του σχεδιασμού.

 • Δυνατότητα χρήσης σε παλαιά σπίτια με αδύναμο ή φραγμένο εξαερισμό ή χωρίς αερισμό.
 • η διαμονή είναι δυνατή παντού, γεμάτη χώρο για φαντασία των σχεδιαστών?
 • οι συσκευές είναι πιο οικονομικές και πιο συμπαγείς από τους δρομείς σύντροφοί τους (δεν απαιτείται ισχυρή πρόσφυση).
 • η διάρκεια ζωής είναι μεγαλύτερη (λιγότερο φορτίο κινητήρα).
 • Η θέση της πλάκας, όπως και η κουκούλα, είναι ελεύθερη σε αυτή την περίπτωση.

Και, φυσικά, τα μειονεκτήματα:

 • είναι απαραίτητο να αγοράσετε και να αντικαταστήσετε το φίλτρο ξυλάνθρακα. Όσο πιο συχνά χρησιμοποιείτε, τόσο πιο συχνά αλλάζετε.
 • δεν είναι κατάλληλο για σόμπες αερίου. Δεδομένου ότι το μονοξείδιο του άνθρακα σχηματίζεται ως αποτέλεσμα της καύσης, μια τέτοια κουκούλα όχι μόνο δεν θα βοηθήσει, αλλά μπορεί επίσης να βλάψει την υγεία των ενοικιαστών με το να κυνηγήσει αυτό το αέριο στην κουζίνα.

Τι να ψάξετε

Έχετε ήδη καταλάβει ποιος τύπος κουκούλας είναι κατάλληλος. Τώρα, πριν να μελετήσετε τις βαθμολογίες και τα σχόλια, αξίζει να δίνετε προσοχή σε διάφορους δείκτες, έτσι ώστε στο μέλλον η συσκευή να φέρει χαρά, και όχι πονοκέφαλο.

 1. Εμφάνιση. Πώς να μην στρίψιμο, και η συσκευή στο ύφος της χώρας στην κουζίνα hi-tak θα εξετάσουμε τουλάχιστον παράξενο.
 2. Παραγωγικότητα. Πρέπει να υπολογίζεται σωστά με άλλο τρόπο, ή να πληρώνεται υπερβολικά, ή δεν θα αρκεί η ισχύς. Και η μία και η άλλη επιλογή είναι απίθανο να σας ευχαριστήσουν.

Υπολογισμός της ισχύς σχεδίασης

Αρχικά βρίσκουμε τον όγκο του αέρα στο δωμάτιο. Η περιοχή της κουζίνας πολλαπλασιάζεται με το ύψος των οροφών. Στη συνέχεια, ο λαμβανόμενος δείκτης πολλαπλασιάζεται με 12 (συνιστώμενος δείκτης του ρυθμού ανταλλαγής αέρα). Επιπλέον, το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται με ένα άλλο 1,3 (που αντιστοιχεί στο πάτωμα, τη μόλυνση των στροφών εξαερισμού και άλλες περιστάσεις).

Ένα παράδειγμα. Κουζίνα - 6 τ.μ. Ύψος οροφής - 2.4. Αποδεικνύεται αυτό το παράδειγμα: ((6 * 2.4) * 12) * 1.3 = 224.6 cu. m / h.

 1. Συμμόρφωση με το μέγεθος της πλάκας. Ο πίνακας εξάτμισης μπορεί να είναι ελαφρώς πλατύς ή ίσος με το πλάτος της εστίας. Το μικρότερο πλάτος δεν επιτρέπεται.
 2. Ισχύς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αξίζει να προσθέσετε 10 έως 30% της απόδοσης που χρειάζεστε. Για παράδειγμα, το σχέδιο ροής για κάθε κάμψη του αγωγού είναι + 10%. Για ανακύκλωση + 30%. Για στούντιο ή κουζίνες, σε συνδυασμό με καθιστικό + 30%.
 3. Επίπεδο θορύβου. Η κουκούλα πρέπει να βοηθήσει την οικοδέσποινα και να μην την ενοχλήσει. Ο βέλτιστος αριθμός θορύβου είναι 60 dB. Αλλά, φυσικά, το πιο ήσυχο, τόσο το καλύτερο.

Βαθμολογία των καλύτερων

Όπως υποσχεθήκαμε, σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες κουκούλες για την κουζίνα.

Για αυτή την αξιολόγηση, θεωρήσαμε μοντέλα γνωστών εμπορικών σημάτων που δεν είναι πλέον ίσα στην ποιότητα.

Το καλύτερο μοντέλο με βρύση είναι το MAUNFELD Tower C 60.

Κομψή μαύρη κεκλιμένη κουκούλα πλάτους 60 cm, κατασκευασμένη από συνδυασμό μέταλλο και γυαλί. Έχει έναν κινητήρα 180 watt. Έχει 3 ταχύτητες, χωρητικότητα - μέχρι 520 cu. m / h.

Εξοπλισμένο με φωτισμό, που ελέγχεται από κουμπιά. Η μέγιστη στάθμη θορύβου είναι 54 dB.

Το κόστος του μοντέλου είναι 6500 ρούβλια.

Η βαθμολογία των ενσωματωμένων μοντέλων είναι επικεφαλής της Ardesia S4 60 X.

Η μεταλλική θήκη ασημί χρώματος είναι αρκετά οικουμενική και θα ταιριάζει σε πολλά στυλ. Πλάτος 60 cm, τοποθετημένο σε τοίχο. Έχει 3 ταχύτητες, ρυθμιζόμενο ρυθμιστικό. Σχεδιασμένο για 350 cu. m / h. Δαχτυλίδια κατά 54 dB.

Η τιμή είναι περίπου 6000 ρούβλια.

Μεταξύ των μοντέλων ανάρτησης, ο ηγέτης αυτή τη στιγμή είναι ο Ardesia LINEA-F 260 X.

Ένα ασημένιο μεταλλικό μοντέλο με πλάτος 0,6 μ. Υπάρχουν 3 ταχύτητες, παραγωγικότητα - 310 cu. m / h. Κουμπί ελέγχου, υπάρχει ένας οπίσθιος φωτισμός. Δαχτυλίδια κατά 58 dB.

Η τιμή του μοντέλου είναι περίπου 6300 ρούβλια.

Συμπέρασμα

Ελπίζουμε, το άρθρο μας θα σας βοηθήσει να κάνετε μια επιλογή. Εδώ δεν παρουσιάσαμε μόνο τις καλύτερες κουκούλες, τους ηγέτες των αξιολογήσεων, αλλά και λεπτομερείς πληροφορίες για τις ποικιλίες τους και τον υπολογισμό της χωρητικότητας.

Καθαρίστε τον αέρα σας!

Αξιολογήσεις, σχόλια, νέα στο σοκ μας. δίκτυα, εγγραφείτε:

Ποια κουκούλα για την κουζίνα είναι καλύτερη - συγκρίνοντας διαφορετικούς τύπους και δημοφιλή μοντέλα

Καθορίστε τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο για την κουζίνα, μπορείτε μόνο να προ-εκτελούν ορισμένους υπολογισμούς, οι οποίες τουλάχιστον θα λάβουν υπόψη το μέγεθος του δωματίου και την παρουσία ενός συστήματος εξαερισμού. Δεν είναι ο τελευταίος παράγοντας που θα είναι ο σχεδιασμός της συσκευής - όχι κάθε οικοδέσποινα θα θέλει να "φυτέψει" ένα "άσπρο κοράκι" στην κουζίνα, που δεν είναι γνωστό πώς να ταιριάζει στο εσωτερικό της.

Πώς να καθορίσετε τον κατάλληλο τύπο κουκούλας

Αν δεν μπορείτε να σκεφτείτε τον σχεδιασμό των κουκούλες, καλό είναι να έχετε αρκετά διαφορετικά μοντέλα στην αγορά με τα χρώματα και τα μεγέθη σας, τότε θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην αποτελεσματικότητα της εργασίας του - αυτό επηρεάζει την ποιότητα των λειτουργιών που εκτελεί.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να προσδιορίσετε τον τύπο συσκευής - ανακύκλωση ή ροή. Ταυτόχρονα, χωρίς προκαταρκτική εκτίμηση των εγκαταστάσεων, είναι σαφές ότι οι κουκούλες κουζίνας είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθούν γι 'αυτό - το καθένα εκτελεί τα καθήκοντά του και είναι καλό στη θέση του.

Κουκούλα κυκλοφορίας

Αυτή η συσκευή πήρε αυτό το όνομα επειδή απλά κάνει τον αέρα να κυκλοφορεί μέσα στο δωμάτιο, ανακουφίζοντας το από ξένες μυρωδιές με τη διέλευση από ένα φίλτρο άνθρακα που βρίσκεται μέσα στην ίδια την κουκούλα.

Εκτός από ένα φίλτρο άνθρακα, η παγίδα λίπους είναι εγκατεστημένη σε μια τέτοια εξάτμιση.

Η αρχή της λειτουργίας της καθορίζει όλες τις θετικές και αρνητικές πτυχές αυτού του σχεδιασμού.

+ Πλεονεκτήματα των εκχυλισμάτων κυκλοφορίας

 1. Η δυνατότητα χρήσης σε σπίτια με φραγμένο σύστημα εξαερισμού ή απλά σχεδιασμένο για μικρή πρόσφυση και χωρίς αντιμετώπιση των δυνατοτήτων των σύγχρονων εκχυλισμάτων.
 2. Μια τέτοια συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε και δεν χρειάζεται να τραβάτε την αυλάκωση από τον άξονα εξαερισμού. Επίσης ανοίγει άφθονες ευκαιρίες για σχεδιαστές - αυτή η κουκούλα μπορεί να κρυφτεί στον πάγκο ή πίσω από το ψεύτικο τοίχο.
 3. Όταν η ανακυκλοφορία του αέρα δεν απαιτείται για να δημιουργήσει ισχυρή πρόσφυση, πράγμα που σημαίνει ότι οι συσκευές μπορούν να είναι πιο συμπαγείς και οικονομικές από την άποψη της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
 4. Με μικρότερο φορτίο στον κινητήρα, που είναι το κύριο συστατικό του καλύμματος, η συνολική διάρκεια ζωής της συσκευής αυξάνεται.
 5. Η θέση της πλάκας μαγειρέματος δεν είναι συνδεδεμένη με τον άξονα εξαερισμού.

- Κυκλοφορούν κουκούλες

 1. Η ανάγκη αγοράς αναλωσίμων - ανάλογα με την ένταση της χρήσης της κουκούλας, τα φίλτρα άνθρακα θα πρέπει να αλλάζουν περίπου κάθε έξι μήνες ή ένα χρόνο.
 2. Είναι απαραίτητο να πλένετε τακτικά το φίλτρο λίπους - είναι ένα μικρό μεταλλικό πλέγμα, το οποίο είναι εγκατεστημένο στο κάτω μέρος της κουκούλας και καθαρίζεται σε τρεχούμενο νερό ή σε πλυντήριο πιάτων.
 3. Η κουκούλα κυκλοφορίας δεν έχει νόημα στο φούρνο αερίου. Στη διαδικασία καύσης του αερίου, το οξυγόνο από τον αέρα μετατρέπεται σε μονοξείδιο του άνθρακα (CO 2), το οποίο ο εκχυλιστής απλά θα κυνηγάει μέσα από την κουζίνα. Η ανακύκλωση σε αυτή την περίπτωση δεν είναι μόνο αναποτελεσματική αλλά και επικίνδυνη για την υγεία.

Σχέδιο ροής

Η κύρια διαφορά μιας τέτοιας συσκευής είναι ότι για την αποτελεσματική εργασία χρειάζεται απαραίτητα πρόσβαση στον άξονα εξαερισμού. Η κουκούλα είναι τοποθετημένη είτε ακριβώς δίπλα στο άνοιγμά της, είτε ο αυλακωτός σωλήνας συνδέεται με αυτό, ο οποίος γίνεται όσο το δυνατόν πιο σύντομος - όσο μικρότερος είναι, τόσο πιο ήσυχο είναι το έργο της κουκούλας. Για το λόγο αυτό, οι συσκευές αυτού του τύπου είναι κάπως περιορισμένες στο χώρο εγκατάστασης - στον τοίχο πάνω από τη σόμπα ή την οροφή.

Η αρχή της λειτουργίας της συσκευής είναι πολύ απλή. Ο ανεμιστήρας ωθεί τον αέρα και να τον τραβά έξω από το δωμάτιο για να σχηματίσουν ένα είδος σχεδίου, το οποίο σχηματίζεται με το ανοιχτό παράθυρο, αλλά ο αέρας δεν είναι περιστρέφεται γύρω από την κουζίνα, και φυσητό έξω τον ανεμιστήρα στον άξονα αερισμού ή απευθείας στο δρόμο, αν το σχήμα είναι κατασκευασμένη μια ξεχωριστή οπή εξαερισμού στον τοίχο της κουζίνας.

Δεδομένου ότι βρώμικο αέρας εκχέονται στο δρόμο, τότε χρήση φίλτρων ενεργού άνθρακα δεν είναι απαραίτητη, αλλά ότι τα σωματίδια του λίπους και αιθάλης δεν είναι μολυσμένα το εσωτερικό του πιο κουκούλες, φίλτρα λίπους σε αυτό εξακολουθεί να θέτει. Είναι κατ 'ανάγκην πρέπει να πλένουν τα περιοδικά - από την καθαριότητα του τμήματος εξαρτάται από το πόσο κουκούλα θα λειτουργεί αποτελεσματικά και αθόρυβα.

Λόγω της ανάγκης εγκατάστασης αερισμού, οι βαλβίδες ροής τοποθετούνται καλύτερα κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής στην κουζίνα και κατά τον προγραμματισμό τους ξεχωριστά, υπολογίζουν την τοποθεσία τους. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον αγωγό αέρα - ιδανικά θα πρέπει να είναι μια ευθεία γραμμή χωρίς στροφές και στροφές. Με την παρουσία τους, ο αέρας θα βουίζει πολύ μέσα στο σωλήνα και η χρήση της κουκούλας δεν θα είναι τουλάχιστον άνετη. Γενικά, σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, είναι σαφές τι είδους κουκούλα για μια κουζίνα είναι καλύτερη - σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να εγκατασταθεί μόνο ένα ρέον. Σχεδόν όλα τα μοντέλα των απορροφητών ροής μπορούν να ξεκινήσουν σε λειτουργία ανακύκλωσης - για το σκοπό αυτό, τοποθετείται φίλτρο άνθρακα στην οπή εξόδου και η συσκευή είναι έτοιμη για λειτουργία.

+ Οφέλη από το σχέδιο ροής

 1. Η δυνατότητα δημιουργίας ισχυρών, υψηλής απόδοσης συσκευών.
 2. Τα αναλώσιμα που χρειάζονται συστηματικά αντικαταστάτη - τα χρησιμοποιημένα φίλτρα λίπους είναι σχεδόν αιώνια.
 3. Η κουκούλα μπορεί να είναι κρυμμένη στα έπιπλα κουζίνας.
 4. Ο θόρυβος είναι χαμηλότερος από αυτόν των κυκλοφορούντων αναλόγων.

- Τα μειονεκτήματα του σχεδίου ροής

 1. Δεδομένου ότι η κουκούλα είναι ουσιαστικά απορροφά τον αέρα έξω από την κουζίνα, τη θέση του θα πρέπει να εισρεύσουν από την άλλη, η οποία είναι απαραίτητη για να αφήσει το παράθυρο ανοιχτό ή αλλιώς να σκεφτούμε αερισμό και τη ροή του αέρα.
 2. Η συνέπεια του προηγούμενου μειονεκτήματος - το χειμώνα, η κουκούλα απομακρύνει τον ζεστό αέρα από το δωμάτιο, αντικαθιστώντας τον με κρύο αέρα, και το καλοκαίρι, αντιστρόφως.
 3. Εάν η κουζίνα είναι (ή πρόκειται να εγκατασταθεί) μακριά από την έξοδο, οι εργασίες εγκατάστασης μεγάλης κλίμακας είναι αναπόφευκτες.

Πώς να επιλέξετε το σχεδιασμό του καλύμματος από τον τύπο της εγκατάστασης

Υπάρχει ήδη στην πρώτη γραμμή του θέματος του σχεδιασμού, γιατί ουσιαστικά όλες τις εσωτερικές συσκευή εξάγει η ίδια - οι κύριες διαφορές είναι στην εξουσία των κινητήρων, όπως συναρμολόγηση και να εφαρμόσει το φωτισμό χώρο εργασίας.

Αναρτήθηκε. Κυρίως, πρόκειται για παραλλαγές του προϋπολογισμού των συσκευών - διαφέρουν στη μικρή ισχύ του κινητήρα, αλλά ταυτόχρονα είναι και οι πιο οικονομικές από πλευράς κατανάλωσης ρεύματος. Η απλότητα του σχεδιασμού καθορίζει το κόστος αυτών των κουκούλες και την ευκολία εγκατάστασής τους. Τις περισσότερες φορές, αυτό το σώμα είναι 60x50x15, το κατώτερο μέρος του οποίου αποτελείται από φίλτρα λίπους, και μέσα στον κινητήρα βρίσκεται. Ο αγωγός αέρα βρίσκεται στο επάνω ή το πίσω κάλυμμα.

Παρά την εκτέλεση του προϋπολογισμού, στην κατηγορία αυτή υπάρχει επαρκής αριθμός αξιόπιστων συσκευών που θα αντιμετωπίσουν τον καθαρισμό του αέρα όχι χειρότερα από τα μοντέλα TOP και ταυτόχρονα θα έχουν αρκετά χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Θόλος. Το δεύτερο όνομα τους είναι το τζάκι. Αυτό το όνομα πήραν για να μοιάζουν με το σύστημα εξαερισμού των φυσικών τζάκια, το οποίο αμέσως προσελκύει την προσοχή στον εαυτό τους στην είσοδο της κουζίνας. Συχνά τέτοια μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ισχυρό κινητήρα και μπορούν να καυχηθούν με υψηλή απόδοση. Δεδομένου ότι είναι συνεχώς στην οπτική γωνία, οι κατασκευαστές προσφέρουν στους αγοραστές ένα μεγάλο αριθμό επιλογών σχεδιασμού για τέτοιες συσκευές.

Δομικά, οι θολωτές κουκούλες χωρίζονται σε τρεις τύπους:

1. Τοίχου. Συνδέονται σε έναν από τους τοίχους, για τον οποίο η πίσω πλευρά είναι επίπεδη.

2. Τα γωνιακά. Έχετε το κατάλληλο σχήμα για εγκατάσταση στη γωνία της κουζίνας.

3. Νησί. Συνδεδεμένο με το ταβάνι - συνήθως γίνεται μέσω ενός σωλήνα εξαερισμού. Είναι ιδιαίτερα εύκολο να το κάνετε αυτό αν η οροφή είναι κατασκευασμένη από γυψοσανίδες. Χρησιμοποιείται ένα τέτοιο εκχύλισμα σε μεγάλες κουζίνες, στις οποίες η σόμπα βρίσκεται στη μέση του δωματίου.

Οι συσκευές τοίχου και γωνίας μπορούν να έχουν μια κεκλιμένη επιφάνεια εργασίας - αυτό βελτιώνει την εμφάνιση τους και επίσης μειώνει την πιθανότητα να χτυπήσει την άκρη ενός συνηθισμένου σχεδίου κεφαλής.

Ενσωματωμένο. Μετά την εγκατάσταση, οι κουκούλες γίνονται σχεδόν αόρατες - μόνο ο πίνακας ελέγχου με πλήκτρα αφής ή μηχανικά κουμπιά παραμένει στην οπτική επαφή. Συνήθως είναι μια στενή ταινία με ύψος μερικά εκατοστά - μαύρο, λευκό ή ασήμι.

Τέτοιες κουκούλες μπορούν να κατασκευαστούν σε ντουλάπια κουζίνας ή countertops - στην πρώτη περίπτωση που προβάλλονται στο οριζόντιο επίπεδο, και στη δεύτερη (τέτοια μοντέλα ονομάζονται επίσης "ντόμινο") - στην κάθετη.


Έξυπνο ενσωματωμένο ντουλάπι.


Έξτρα ενσωματωμένο πάγκο.

Οι καλύτερες κουκούλες που κρεμούν

Αυτή η βαθμολογία για κουκούλες κουζίνας περιλαμβάνει εκπροσώπους της σλοβενικής μάρκας Gorenie, εγχώριας Kronasteel και της Ιταλικής κατασκευής LEX. Όλες οι κουκούλες έχουν περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά και σε καλό επίπεδο αντιμετωπίζουν τα καθήκοντά τους, επομένως τα κριτήρια επιλογής είναι πιθανότατα ο σχεδιασμός, το γνωστό εμπορικό σήμα και η ανατροφοδότηση από τους πελάτες που χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές.

8 βήματα επιλογής κουκούλας και 40 φωτογραφίες

Πρώτον, ας δούμε γιατί χρειαζόμαστε κουκούλα στην κουζίνα και το χρειαζόμαστε καθόλου; Αυτή η συσκευή εκτελεί δύο σημαντικές λειτουργίες:

 • Προστατεύει τα έπιπλα, τους τοίχους, την οροφή και τα υφάσματα από την εμφάνιση λίπους και αιθάλης.
 • Αφαιρεί και καθαρίζει τον αέρα από τον καπνό, τις οσμές, τα προϊόντα καύσης, τους καπνούς και άλλες επιβλαβείς ακαθαρσίες που προέρχονται από το μαγείρεμα στη σόμπα.

Με τον τρόπο, ο αέρας στην κουζίνα κατά τη διάρκεια της θερμικής επεξεργασίας των τροφίμων γίνεται το πιο βρώμικο στο σπίτι. Επομένως, εάν μαγειρεύετε συχνά, η κουζίνα σας δεν είναι η μικρότερη ή / και χρησιμοποιείτε σόμπα αερίου και στήλη, τότε δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς κουκούλα κουζίνας.

Χρειάζομαι κουκούλα στην κουζίνα; Η απάντησή μας είναι ναι, είναι πραγματικά απαραίτητη εάν μαγειρεύετε τακτικά, χρησιμοποιείτε μια σόμπα φυσικού αερίου και επίσης εάν η κουζίνα σας έχει έκταση μεγαλύτερη από 10 τετραγωνικά μέτρα ή συνδυάζεται με σαλόνι / διάδρομο

Ωστόσο, για να ωφεληθεί πραγματικά η κουκούλα, αντί να σταθεί σε αδράνεια, πρέπει να επιλεγεί σωστά: όσον αφορά την παραγωγικότητα, τον τρόπο λειτουργίας, το μέγεθος της ομπρέλας και το σχεδιασμό. Για να κατανοήσετε όλες τις αποχρώσεις της επιλογής κουκούλας κουζίνας θα σας βοηθήσει τον οδηγό μας 8 βημάτων με φωτογραφίες συσκευών στο εσωτερικό.

Βήμα 1. Καθορίστε τον τύπο κουκούλας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασίσετε είναι εάν χρειάζεστε μια ροή ή μια κουκούλα κυκλοφορίας.

 • Ο απορροφητήρας είναι συνδεδεμένος με τον αγωγό εξαερισμού του σπιτιού και αποστραγγίζει τον αέρα εξαγωγής. Τα μοντέλα που ρέουν δεν μπορούν μόνο εντελώς (!) Απογυμνώστε τον αέρα εξαγωγής στη λειτουργία ανάσυρσης, αλλά επίσης λειτουργούν σε λειτουργία κυκλοφορίας και τρέχετε καθαρό αέρα από το δρόμο προς το δωμάτιο. Εάν η κουζίνα σας είναι σε θέση να συνδέσετε την κουκούλα στην πόρτα εξαερισμού του κτιρίου, τότε αξίζει να το κάνετε, ειδικά εάν η κουζίνα δεν είναι μικρή ή σε συνδυασμό.

Τρέξιμο κουκούλα στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι

 • Ο απορροφητήρας δεν είναι συνδεδεμένος με τον αγωγό εξαερισμού και λειτουργεί μόνο στη λειτουργία ανακύκλωσης - περνάει τον μολυσμένο αέρα μέσω των φίλτρων και στη συνέχεια ο καθαρισμένος αέρας ρίχνεται και πάλι μέσα στο δωμάτιο. Αυτός ο τύπος κουκούλας είναι λιγότερο αποτελεσματικός, από πολλές απόψεις η απόδοσή του εξαρτάται από την ποιότητα των φίλτρων, επομένως πρέπει να αλλάξουν / καθαριστούν εγκαίρως (θα μιλήσουμε λίγο αργότερα για τα φίλτρα). Αλλά η κυκλοφορία βοηθά έξω όταν δεν υπάρχει τρόπος να συνδέσετε την κουκούλα στον εξαερισμό. Για παράδειγμα, εάν το τραπέζι του νησιού με τη σόμπα βρίσκεται πολύ μακριά από τον αγωγό εξαερισμού και δεν θέλετε να τραβήξετε τον αγωγό αέρα μέσω της κουζίνας.

Κουκούλα κυκλοφορίας στο εσωτερικό της κουζίνας

Και οι κουκούλες κυκλοφορίας είναι φθηνότερες από το τρέξιμο, οπότε αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα και η κουζίνα σας δεν είναι μεγάλη, τότε η κουκούλα κυκλοφορίας είναι αρκετά κατάλληλη.

Τώρα ας μιλήσουμε λίγο για τα φίλτρα.

 • Τα φίλτρα για κουκούλες κουζίνας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: άνθρακας και λίπος. Τα όργανα κυκλοφορίας είναι εξοπλισμένα με φίλτρα άνθρακα και με ροή με φίλτρα λίπους. Το πρώτο κρατά σωματίδια λίπους, αιθάλης, καπνού, εξάτμιση. Χρησιμοποιούνται σε οποιονδήποτε τρόπο λειτουργίας της κουκούλας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή να ξαναχρησιμοποιηθούν.

Βήμα 2. Αποφασίστε ποια συσκευή χρειαζόμαστε - ενσωματωμένο, κρεμασμένο ή τρούλο;

 1. Οι κουκούλες αναστολής (από 2300 ρούβλια) είναι πάντα μόνο κυκλοφορούν, συμπαγή και πιο φθηνή. Τις περισσότερες φορές συνδέονται με το ντουλάπι της κουζίνας πάνω από τη σόμπα ή τοποθετούνται στον τοίχο.

Παράδειγμα παρατεταμένου τύπου συσκευής

 1. Η κουκούλα είναι σχεδιασμένη με ομπρέλα και σωλήνα και μοιάζει με τζάκι με καμινάδα (γι 'αυτό συχνά αποκαλούνται τζάκια). Τέτοια μοντέλα απαιτούν πάντα σύνδεση με τον αγωγό και είναι πιο ακριβά, αλλά φαίνονται πιο κομψά. Και, κατά κανόνα, έχουν μεγάλη παραγωγικότητα. Εάν μαγειρεύετε συχνά, η κουζίνα / κουζίνα σας είναι μεγάλη και θέλετε το κουκούλα να διακοσμήσει το εσωτερικό, τότε το μοντέλο τζάκι είναι αυτό που χρειάζεστε.

Κουκούλα στο εσωτερικό της κλασικής κουζίνας

 1. Ενσωματωμένοι απορροφητήρες είναι χτισμένοι στο περίβλημα πάνω από τη σόμπα ή στον διακοσμητικό θόλο και συνδέονται με τον αγωγό. Είναι καλά επειδή απλά δεν μπορούν να δουν, επιπλέον, λόγω της έλλειψης διακοσμητικών τελειωμάτων, τα ενσωματωμένα μοντέλα κοστίζουν λιγότερο από τον θόλο.
 • Εκτός από τις στατικές ενσωματωμένες κουκούλες, υπάρχουν τηλεσκοπικά (αναδιπλούμενα) μοντέλα, τα οποία μπορούν να αυξηθούν στο μέγεθος της πλάκας, αν είναι απαραίτητο.

Τόσο η θολωτή όσο και η ενσωματωμένη κουκούλα μπορούν να γωνιώσουν όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία...

... ή νησιωτικό. Οι κουκούλες του νησιού είναι τοποθετημένες στην οροφή πάνω από τη σόμπα στο τραπέζι του νησιού, είναι όμορφες από όλες τις πλευρές. Σε αυτήν την κατηγορία κουκούλες, μπορείτε να βρείτε τόσο συσκευές κυκλοφορίας όσο και συσκευές ροής που λειτουργούν για την αφαίρεση του αέρα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό των κουκούτσια νησιού - ορισμένα μοντέλα μπορούν να μειωθούν στη σόμπα μόνο εάν είναι απαραίτητο (τέτοια κουκούλες ονομάζονται κινητά).

Βήμα 3. Ορίζουμε τις διαστάσεις της πλάκας και της κουκούλας

Η βασική αρχή της επιλογής ενός κουκούλα σε μέγεθος είναι απλή: το πλάτος της ομπρέλας πρέπει να αντιστοιχεί στο πλάτος της πλάκας ή να είναι μεγαλύτερο από αυτό (αλλά όχι λιγότερο!).

 • Για το λόγο αυτό, τα πιο καυτά όργανα είναι κουκούλες με πλάτος 50 cm, 60 cm και 90 cm.

Για πολύ μεγάλες πλάκες, μπορείτε να επιλέξετε κουκούλα με πλάτος 120 cm ή 100 cm, αν και η επιλογή τους δεν είναι πολύ μεγάλη.

 • Το βάθος μπορεί να κυμαίνεται από 30 έως 50 cm. Αυτή η παράμετρος δεν είναι τόσο σημαντική, αλλά είναι καλύτερο να επιλέξετε τη συσκευή έτσι ώστε το προστατευτικό κάλυμμα να μην προεξέχει πολύ πάνω από την πλάκα, αλλιώς μπορεί να χτυπηθεί.

Αν επιλέξετε μια καλύπτρα τζάκι, τότε το ύψος της συσκευής έχει επίσης μια τιμή. Εξάλλου, μιλάει για τη μέγιστη επιτρεπόμενη απόσταση μεταξύ της κάτω επιφάνειας της ομπρέλας και της οπής εξαερισμού που επιτρέπει. Ορισμένοι κουκούλες έχουν ύψος 1,5 μ., Ενώ άλλοι έχουν μόνο 1 μέτρο.

 • Με την ευκαιρία, σημαντικές πληροφορίες: η κουκούλα πρέπει να εγκατασταθεί σε απόσταση τουλάχιστον 60 εκατοστών από την πλάκα.

Βήμα 4. Αναμείνετε τη βέλτιστη απόδοση

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τα πιο σημαντικά κριτήρια για την επιλογή κουκούλας κουζίνας - για την απόδοση.

 • Η έξοδος του καλύμματος είναι ένας δείκτης της μέγιστης ποσότητας αέρα που μπορεί να πάρει τη συσκευή σε μια ώρα λειτουργίας. Η χωρητικότητα της πιο αδύναμης κουκούλας μπορεί να φτάσει τα 150 m 3 / ώρα, και η πιο ισχυρή - 2500 m 3 / ώρα.

Ο βαθμός στον οποίο η κουκούλα σας πρέπει να είναι ισχυρή εξαρτάται από το μέγεθος της κουζίνας (συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους των συνδεδεμένων δωματίων, αν υπάρχουν).

Για να μάθετε την ελάχιστη απόδοση της συσκευής, εκτελέστε τους παρακάτω υπολογισμούς:

 1. Πολλαπλασιάστε την κουζίνα με το ύψος των τοίχων.
 2. Στη συνέχεια πολλαπλασιάστε το προκύπτον προϊόν κατά 12 (αυτό είναι το ποσοστό ανταλλαγής αέρα ανά ώρα σύμφωνα με το SES).
 3. Τελικά πολλαπλασιάστε αυτή την τιμή με συντελεστή 1,5 ή 1,7 (για μια ηλεκτρική επιφάνεια μαγειρέματος) ή με 2 (σε περίπτωση που έχετε μια κουζίνα φυσικού αερίου).
 4. Τώρα που έχετε μάθει την ελάχιστη απαιτούμενη κουκούλα απόδοση για την κουζίνα σας, να προσθέσει σε αυτό ένα άλλο 10% για κάθε καμπή του αγωγού και για κάθε μέτρο μήκους του (από ventkanala πριν από το τέντωμα), και ένα άλλο 10% σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης - την ανάγκη για την απομάκρυνση του καπνού, τη μυρωδιά της καύσης ή, ας πούμε, των ψαριών.

Βήμα 5. Δώστε προσοχή στο επίπεδο θορύβου

Θέλετε να μαγειρέψετε με σχετική σιωπή; Επιλέξτε μια κουκούλα με επίπεδο θορύβου μέχρι 45 ντεσιμπέλ. Είναι αλήθεια ότι οι ήσυχοι κουκούλες είναι πολύ ακριβότερες και μερικές φορές η σιωπή τους επιτυγχάνεται μειώνοντας την ισχύ του κινητήρα.

 • Τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο - με ένα υπερ-ισχυρό κινητήρα ή με δύο ελαφρώς λιγότερο ισχυρούς; Η δεύτερη επιλογή είναι προτιμότερη, αφού επιτρέπει στην κουκούλα να μην λειτουργεί πολύ δυνατά και ταυτόχρονα είναι αρκετά αποτελεσματική.
 • Οι φθηνές κουκούλες είναι πάντα θορυβώδεις. Τα μοντέλα με επίπεδο θορύβου άνω των 50 dB μπορούν να κάνουν το θόρυβο σχεδόν τόσο δυνατό και ενοχλητικό όσο ένα στεγνωτήρα μαλλιών ή μια ηλεκτρική σκούπα.

Βήμα 6. Επιλέξτε τον τύπο ελέγχου

Οι διαφορετικές κουκούλες έχουν διαφορετικά χειριστήρια: πλήκτρο, επαφή, ηλεκτρονικό (με τηλεχειριστήριο) ή ρυθμιστικό (βλ. Φωτογραφία).

 • Κατά την άποψή μας, αξίζει να προτιμάτε μια συσκευή με ένα πίνακα ελέγχου αφής με οπίσθιο φωτισμό - είναι πολύ πιο εύκολο να κρατηθεί καθαρό από τα προεξέχοντα κουμπιά που απειλούν ξανά και ξανά να "κολλήσει" στο λίπος.

Βήμα 7. Κατανόηση των πρόσθετων λειτουργιών

 • Σχεδόν όλες οι κουκούλες είναι εξοπλισμένες με λάμπες. Αυτή η απλή προσθήκη βοηθά συχνά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, οπότε στο κατάστημα έχει νόημα να δοκιμάσετε τον οπίσθιο φωτισμό για εύκολη ενεργοποίηση και αντικατάσταση της λυχνίας. Στην ιδανική περίπτωση, οι βολβοί στην κουκούλα πρέπει να είναι LED - είναι ασφαλείς, δεν καίγονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν θερμαίνονται και εύκολα απορρίπτονται.
 • Ανάλογα με το «ξεγέλασε» μπορείτε να δείτε τα μοντέλα με ταχύτητα πρόσληψη 1-2 αέρα, ακόμα και 10. Κατά τη γνώμη μας, να πληρώσει για την αφθονία των ταχυτήτων έχει νόημα, λειτουργίες 3-4 θα είναι αρκετό για τους περισσότερους μη-επαγγελματίες μάγειρες.
 • Επίσης, οι σύγχρονες κουκούλες είναι σχεδόν πάντοτε εξοπλισμένες με ένα χρονοδιακόπτη ή ένα κουμπί υπολειπόμενης διαδρομής, το οποίο καθιστά δυνατή τη συγχρονισμό της λειτουργίας του με τη σόμπα.
 • Όταν αγοράζετε μια κουκούλα, αξίζει να βεβαιωθείτε ότι διαθέτει αισθητήρα υπολειμμάτων ρεύματος και αισθητήρα που σας υπενθυμίζει ότι ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε / καθαρίσετε το φίλτρο λίπους.
 • Ορισμένοι κατασκευαστές (για παράδειγμα, Siemens) χτίστηκαν στην κουκούλα ακόμη και τηλεοράσεις.

Βήμα 8. Σχεδιάζουμε το σχέδιο της κουκούλας

Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα ενσωματωμένο ή κρεμαστό μοντέλο, τότε η ανάγκη να επιλέξετε ένα σχέδιο εξαφανίζεται από μόνο του. Αλλά όταν επιλέγετε τζάκι τύπου τζάκι, η εμφάνιση της υπόθεσης παίζει μεγάλο ρόλο. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε:

 • Γιατί κλασική και "Αγροτικός" εσωτερικός χώρος Αξίζει να επιλέξετε ένα ενσωματωμένο κουκούλα-αόρατο ή θόλο σε στυλ ρετρό ή χώρα. Η σκάλισμα, το τεχνητό φινίρισμα της θήκης, τα ένθετα από ορείχαλκο ή αντίκες από ασήμι - όλα αυτά θα είναι πολύ κατάλληλα στις παραδοσιακές κουζίνες. Τα οφέλη των μοντέλων ρετρό στυλ είναι τώρα στην αγορά από σχεδόν όλους τους κατασκευαστές. Με την ευκαιρία, η τυπική κουκούλα μπορεί να καλυφθεί με ένα διακοσμητικό τρούλο.

Οι καλύτερες κουκούλες: η βαθμολογία των μοντέλων και των κατασκευαστών

Μέχρι σήμερα, η μάζα των κουκούλες διαφορετικών σχεδίων, τύπων και μεγεθών παρουσιάζεται στην αγορά. Σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε θέματα όπως:

 1. Ποιες είναι οι κουκούλες;
 2. Τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο να αγοράσετε στην κουζίνα;

Επίσης, θα εξετάσουμε συγκεκριμένα παραδείγματα και θα αξιολογήσουμε τους κατασκευαστές και τα καλύτερα μοντέλα καθαρισμού αέρα το 2018.

Τύποι κουκούλες

Όλες οι κουκούλες χωρίζονται σε δύο μεγάλες ομάδες:

Τα κεφάλαια που ακολουθούν αντικατοπτρίζουν τις αρχές εργασίας, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Τρέξιμο κουκούλες

Με άλλα λόγια, η κουκούλα με σύνδεση με τον αγωγό, μέσω του οποίου αφαιρείται ο αέρας από το δωμάτιο στον αγωγό αερισμού.

Κατά κανόνα, οι κουκούλες αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένες με μεταλλικό φίλτρο, ένα πλέγμα, στην επιφάνεια του οποίου παραμένει λίπος, σκόνη και άλλες μεγάλες μολύνσεις. Έτσι, η μεγάλη μόλυνση δεν εισέρχεται στη συσκευή, αυξάνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής του καθαριστήρα αέρα. Στις συσκευές όπου δεν υπάρχει τέτοιο πλέγμα, η μόλυνση κατακάθια στα τοιχώματα του αγωγού, λόγω του οποίου η κουκούλα πρέπει να πλένεται συχνότερα από το ανάλογο με μεταλλικό φίλτρο. Οι απορροφητήρες είναι πολύ εύκολο να καθαριστούν, οπότε δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία δυσκολία με τον καθαρισμό τους.

Οι απορροφητήρες έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • Υψηλή απόδοση;
 • Μεγάλη ποικιλία μοντέλων στην αγορά, πληθώρα σχεδιαστικών λύσεων για κάθε γούστο και ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική.
 • Εύκολο στη συντήρηση;
 • Δεν χρειάζεται αντικατάσταση των φίλτρων, σε αντίθεση με τα κυκλικά ανάλογα.

Το κύριο μειονέκτημα του καθαριστή αέρα αυτού του τύπου είναι η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης. Για την τοποθέτηση ενός καλύμματος τέντωσης απαιτούνται αρκετές δεξιότητες, γνώσεις και δεξιότητες, καθώς και ένα σύνολο απαραίτητων εργαλείων, ελλείψει αυτών, συνιστάται να απευθυνθείτε σε ειδικούς.

Κυκλικές κουκούλες

Με άλλα λόγια, κουκούλες χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό. Ιδανικά κατάλληλο για ιδιωτικές κατοικίες ή σπίτια όπου δεν υπάρχει κανάλι αερισμού.

Σε αντίθεση με τα ανάλογα ροής, τα κυκλοφορούντα εκχυλίσματα έχουν ένα επιπρόσθετο φίλτρο άνθρακα, χάρη στο οποίο η μυρωδιά εξαφανίζεται. Αυτό το φίλτρο πρέπει να αλλάξει όταν είναι εντελώς μολυσμένο, διαφορετικά δεν θα έχει νόημα από αυτό. Πρόσφατα, πολλά μοντέλα είναι εφοδιασμένα με αισθητήρα που υποδεικνύει τη μόλυνση του φίλτρου και, όταν έρθει η στιγμή της αντικατάστασης, ο αισθητήρας θα ειδοποιήσει ότι είναι καιρός να αλλάξει το φίλτρο.

Η αρχή της λειτουργίας ενός τέτοιου εκχυλίσματος είναι η ακόλουθη: απορροφά τη ροή του αέρα, τον οδηγεί μέσω των φίλτρων και στη συνέχεια ρίχνει τον αέρα πίσω στο δωμάτιο ήδη καθαρό και φρέσκο.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των κυκλικών κουκούλες:

 • Ενδιαφέρουσα εμφάνιση.
 • Εύκολη εγκατάσταση σε σύγκριση με το ανάλογο ροής.

Όσον αφορά τις ελλείψεις:

 • Η ανάγκη για τακτική αλλαγή του φίλτρου άνθρακα.
 • Η χωρητικότητα είναι μικρότερη από τη χωρητικότητα του απορροφητήρα.

Ποιες είναι οι παράμετροι για την επιλογή κουκούλας; Επιλογή κουκούλας ανά τύπο εγκατάστασης

Πρώτα απ 'όλα, ας εξετάσουμε εν συντομία τις κύριες παραμέτρους με τις οποίες γίνεται η κατάλληλη επιλογή της κουκούλας:

 • Διαστάσεις;
 • Θόρυβος.
 • Παραγωγικότητα;
 • Αρχή λειτουργίας.
 • Φωτισμός;
 • Μέθοδοι διαχείρισης.
 • Υλικό κατασκευής.

Διαστάσεις

Το μέγεθος της κουκούλας δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το μέγεθος της εστίας. Στην αντίθετη περίπτωση, η χρήση μιας τέτοιας κουκούλας δεν θα είναι πρακτική λόγω του γεγονότος ότι η συσκευή δεν μπορεί να παρέχει 100% καθαρό αέρα στην κουζίνα. Η αγορά είναι γεμάτη από αφθονία κουκούλες διαφόρων μεγεθών, οπότε η εύρεση ενός καθαριστή αέρα κατάλληλου μεγέθους δεν θα είναι δύσκολη.

Επίπεδο θορύβου

Εάν ενδιαφέρεστε για μια συσκευή που δεν θα παρεμβαίνει και δεν θα προσφέρει άνετο μαγείρεμα - δώστε προσοχή στις κουκούλες με επίπεδο θορύβου στην περιοχή από 40 έως 50 ντεσιμπέλ. Λάβετε υπόψη - όσο ισχυρότερη είναι η κουκούλα, τόσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο θορύβου. Ο θόρυβος άνω των 50 dB θα προκαλέσει κόπωση αν βρίσκεστε συνεχώς κοντά στη συσκευή καθαρισμού του αέρα.

Παραγωγικότητα

Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής, το εκχύλισμα για 1 ώρα θα πρέπει να ανανεώσει τον αέρα στο δωμάτιο 12 φορές. Για να υπολογίσετε τη βέλτιστη ισχύ για την κουζίνα σας, παρουσιάζουμε στην προσοχή σας μια απλή φόρμουλα που μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε πόσα κυβικά μέτρα αέρα χρειάζεστε για να αντλήσετε την κουκούλα:

(Ύψος δωματίου x χώρο δωματίου x 12) + 30%

30% - αποθεματικό ισχύος. Στη διαδικασία καθαρισμού του αέρα, αυτό είναι το πόσο η καυσαερίων εμποδίζει την απόδοση διαφόρων εμποδίων, όπως οι περιστροφές του αγωγού και, γενικά, το μήκος του. Έχοντας μάθει την απάντηση με τη βοήθεια μιας τέτοιας φόρμουλας, η επιλογή της σωστής κουκούλας για την κουζίνα σας θα είναι πολύ πιο εύκολη και πιθανότατα δεν θα κάνετε λάθος επιλογή.

Αρχή λειτουργίας

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτή η παράμετρος εξαρτάται άμεσα από τη διαθεσιμότητα του εξαερισμού στο σπίτι σας. Σε περίπτωση απουσίας του, ψάχνουμε για κυκλικές εξάτμιση, και εάν υπάρχει ένας αγωγός εξαερισμού, θεωρούμε ρέουσες συσκευές καθαρισμού αέρα. Πρόσφατα, τα συνδυασμένα εκχυλίσματα, συνδυάζοντας τόσο τις αρχές λειτουργίας που κυκλοφορούν όσο και την κυκλοφορία, κερδίζουν δημοτικότητα.

Φωτισμός

Η παρουσία υψηλής ποιότητας φωτισμού - ένα μεγάλο πλεονέκτημα για κουκούλες, γιατί αυτό θα παρέχει πρόσθετο φωτισμό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος. Σας συμβουλεύουμε να δώσετε προτίμηση στους λαμπτήρες LED και αλογόνων, σε συνδυασμό με την οικονομία και την αντοχή τους.

Μέθοδοι διαχείρισης

Υπάρχουν 3 κύριοι τύποι μεθόδων ελέγχου: αισθητήρας, πλήκτρο ελέγχου πίεσης και ψευδο αισθητήρας.

Η πρώτη επιλογή, κατά κανόνα, συμβαίνει σε ακριβά μοντέλα και παρέχει εύκολο και εύκολο έλεγχο. Αυτός ο πίνακας ελέγχου φαίνεται μοντέρνος και προφανώς θα ευχαριστήσει τον ιδιοκτήτη.

Το πληκτρολόγιο ή ο ψευδο-αισθητήρας βρίσκονται στα μοντέλα προϋπολογισμού, αλλά δεν υπάρχουν παράπονα σχετικά με τη διάρκεια ζωής και την ποιότητά του. Αυτές οι μέθοδοι διαχείρισης είναι επίσης εξαιρετικά εύκολο να κυριαρχήσουν.

Η επιλογή ενός συγκεκριμένου πίνακα ελέγχου εξαρτάται καταρχήν από τις προτιμήσεις και τις οικονομικές σας δυνατότητες.

Υλικό κατασκευής

Εξατμίσεις από ανοξείδωτο χάλυβα

Οι κουκούλες είναι κατασκευασμένες από τα ακόλουθα υλικά:

 • Ο ανοξείδωτος χάλυβας - το πιο ακριβό υλικό, εύκολο στη φροντίδα του, έχει μια κομψή εμφάνιση.
 • Το αλουμίνιο είναι ένα φθηνό υλικό, ελαφρύ και ανθεκτικό.
 • Μέταλλο με σμάλτο επίστρωση - αυτό το υλικό έχει μια όμορφη εμφάνιση, απαιτεί προσεκτική φροντίδα?
 • Ζεστό γυαλί - ένα υλικό με όμορφη εμφάνιση, αλλά μετά το πλύσιμο στην κουκούλα μπορούν να παραμείνουν λεκέδες.

Υπάρχουν αποσπάσματα των ακόλουθων τύπων σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης:

Αναρτήθηκε

Ένας μεγάλος αριθμός αγοραστών προτιμούν αυτό το είδος κουκούλας λόγω του γεγονότος ότι αυτή η κουκούλα ταιριάζει τέλεια σε οποιοδήποτε σύγχρονο εσωτερικό. Είναι δυνατή η εγκατάσταση μιας τέτοιας κουκούλας χωρίς τη βοήθεια ειδικού. Είναι απαραίτητο μόνο να το συνδέσετε στο ντουλάπι πάνω από την εστία - και είναι έτοιμο να λειτουργήσει. Οι κουκούλες αναρρόφησης είναι κατάλληλες για μικρές κουζίνες, επειδή Έχουν χαμηλή παραγωγικότητα λόγω της ανακυκλοφορίας του αέρα.

Θόλος (τζάκι)

Κλασσικός τύπος κουκούλας, που άξιζε την τοποθεσία ενός μεγάλου αριθμού καταναλωτών λόγω της υψηλής παραγωγικότητας και της ανεπιτήδευτης φροντίδας. Μια τέτοια κουκούλα είναι τοποθετημένη απευθείας στον τοίχο πάνω από την εστία. Με την εγκατάσταση μπορεί να υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, γιατί αν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας - αξίζει να στραφείτε σε επαγγελματίες. Μεταξύ των φίλτρων αέρα τρούλου μπορείτε να συναντήσετε τόσο οριζόντιες όσο και κεκλιμένες κουκούλες. Η επιλογή εξαρτάται από τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Επίτοιχο

Η κύρια διαφορά αυτού του σχεδίου, παρά το γεγονός ότι η καλύπτρα είναι συνδεδεμένο, όπως ένα καθαρότερο αέρα και μια καμινάδα, είναι η θέση της εισαγωγής αέρα η οποία μπορεί να διατάσσεται όχι μόνο οριζόντια, αλλά σε γωνία σε σχέση με την επιφάνεια μαγειρέματος. Κατά τα άλλα, ο τρόπος τοποθέτησης του καλύμματος τοίχου είναι παρόμοιος με αυτόν ενός τζακιού.

Γωνία

Αυτός ο τύπος κουκούλας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τους ιδιοκτήτες μικρών κουζινών. Η γωνιακή κουκούλα δεν απαιτεί πολύ χώρο και θα ικανοποιήσει τον ιδιοκτήτη του με μια ασυνήθιστα ενδιαφέρουσα εμφάνιση.

Ενσωματωμένο

Αν δεν θέλετε να χαλάσετε το εσωτερικό με κουκούλα - στην περίπτωση αυτή η ενσωματωμένη κουκούλα είναι τέλεια. Αυτός ο τύπος κουκούλας είναι ενσωματωμένος στα έπιπλα, έτσι ώστε η κουκούλα είναι σχεδόν αόρατη και θα θυμίζει μόνο κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Νησί

Η εξαγωγή τύπου νησιού είναι ιδανική για έναν ευτυχισμένο ιδιοκτήτη μιας μεγάλης κουζίνας. Τυπικά, το νησί βρίσκεται πάνω από τη σόμπα που βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου, οπότε η εγκατάσταση μιας τέτοιας κουκούλας θα είναι δύσκολη, γι 'αυτό σας συμβουλεύουμε να αναζητήσετε τη βοήθεια των επαγγελματιών. Ο καθαριστής αέρα τύπου νησιού μπορεί να γίνει μια εξαιρετική εσωτερική λύση, διότι μπορεί συμβατικά να διαιρέσει το δωμάτιο σε ζώνες, είτε, για παράδειγμα, διαμέρισμα - στούντιο.

Συγκρίνετε τα χαρακτηριστικά των λαϊκών εκχυλισμάτων το 2018

Σε αυτή την ενότητα, συγκρίνουμε τα δημοφιλή μοντέρνα αποσπάσματα των έξι τύπων που αναφέρονται παραπάνω, μία συσκευή από κάθε τύπο. Η σύγκριση θα βασίζεται σε διάφορες παραμέτρους:

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα

Η κουζίνα είναι ο τόπος όπου κάθε ερωμένη ξοδεύει πολύ χρόνο. Μετά από όλα, πρέπει να φάτε πάντα, έτσι ώστε το μαγείρεμα να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής. Προκειμένου να καίγονται, καπνοί, λίπη και δυσάρεστες οσμές να μην συσσωρεύονται στο δωμάτιο και στις επιφάνειες κουζίνας, είναι σημαντικό να αποκτήσετε μια κουκούλα ποιότητας για την κουζίνα. Στη συνέχεια, το δωμάτιο θα λάμψει με καθαρότητα, θα γεμίσει με φρεσκάδα, και οι εργασίες επισκευής δεν θα χρειαστεί να εκτελεστούν σε λίγα χρόνια. Ως εκ τούτου, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι κουκούλες για την κουζίνα - ένα απαραίτητο πράγμα.

Ωστόσο, αν δεν έχετε μια τέτοια συναρμολόγηση, μπορεί να σας ενδιαφέρει το ερώτημα: τι είδους κουκούλα για την κουζίνα να επιλέξει. Το ερώτημα είναι σχετικό και απαιτεί εξέταση. Ας δούμε τι είδους κουκούλες πωλούνται, τι να ψάχνετε όταν αγοράζετε και πώς να σταματήσετε σε μια συγκεκριμένη επιλογή.

Τύποι προϊόντων

Ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή ή το εμπορικό σήμα, ο απορροφητήρας είναι υποχρεωτικός τύπος εξοπλισμού. Λόγω του σχεδιασμού του, ο απορροφητήρας μπορεί να αφαιρέσει τόσο δυσάρεστες οσμές και προϊόντα καύσης. Χωρίς αυτά, το μαγείρεμα δεν μπορεί να το κάνει χωρίς. Είναι σημαντικό να υπάρχουν ειδικά φίλτρα μέσα στα προϊόντα που συλλέγουν τη μυρωδιά, την αιθάλη και όλα τα είδη εξάτμισης. Τόσο ο εξαναγκασμένος αερισμός όσο και τα φίλτρα τοποθετούνται στο περίβλημα, το οποίο διαθέτει πίνακα ελέγχου (μηχανικό ή ηλεκτρονικό). Έτσι φαίνονται οι κουκούλες.

Γενικά, όλα τα προϊόντα χωρίζονται σε δύο τύπους, που χαρακτηρίζονται από μια μέθοδο καθαρισμού του αέρα:

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους; Είναι σημαντικό να το συγκρίνουμε.

Σχέδιο ροής

Ο σχεδιασμός μιας τέτοιας κουκούλας για την κουζίνα είναι αρκετά απλός, ακριβώς όπως η ίδια η διαδικασία. Οι μονάδες αντλούν μολυσμένο αέρα, καθαρίζουν και, χάρη σε ένα εξωτερικό σύστημα εξαερισμού, το αφήνετε στο δρόμο. Αυτά τα μοντέλα δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς αγωγό, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με το σύστημα εξαερισμού. Έχουν ενσωματωμένο ανεμιστήρα για να δημιουργήσουν μια ισχυρή ροή αέρα. Υπάρχουν επίσης φίλτρα μέσα. Συχνότερα είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, επομένως απαιτούν περιοδικό καθαρισμό και πλύσιμο.

Οι κουκούλες του τύπου ροής απαιτούν χειροκίνητο πλύσιμο, με την πάροδο του χρόνου να μειώνεται η απόδοση του ανεμιστήρα και των άλλων εξαρτημάτων. Αυτή η ενσωματωμένη κουκούλα είναι στερεωμένη στον τοίχο ή την οροφή πάνω από την επιφάνεια εργασίας. Και με τη βοήθεια ενός κρεμασμένου ντουλαπιού χωρίς κατώτατο σημείο, μπορείτε να κρύψετε την κουκούλα για να δώσετε στην κουζίνα μια πιο αισθητική εμφάνιση.

Σε αντίθεση με τα κυκλοφορούντα μοντέλα, τα προϊόντα ροής είναι πιο παραγωγικά. Και το πιο σημαντικό, σχεδόν κάθε μοντέλο μπορεί να λειτουργήσει στη θέση ανακύκλωσης αέρα και στη θέση της απόσυρσής του. Λόγω του κιβωτίου εξαερισμού, είναι πιο δύσκολο να εκτελεστεί η εγκατάσταση αυτού του συστήματος καθαρισμού του αέρα. Στην ιδανική περίπτωση, αγοράστε το με την κουζίνα. Πριν από την εγκατάσταση, συνιστάται να εξετάσετε τη θέση του εξοπλισμού και τις οπές εξόδου αέρα. Προκειμένου να μην μειωθεί η απόδοση, είναι προτιμότερο να μην τοποθετηθεί ο αγωγός με γωνίες.

Πλεονεκτήματα των τύπων ροής:

 • υψηλού επιπέδου απόδοση ·
 • μπορεί να λειτουργήσει σε δύο λειτουργίες.
 • τα φίλτρα είναι εύκολο να καθαριστούν.
 • στην εργασία δίνει το ελάχιστο ποσό θορύβου?
 • είναι δυνατή η εγκατάσταση σε έπιπλα κουζίνας.
 • πρέπει να παρέχουν πρόσβαση στο εξωτερικό περιβάλλον ·
 • η εγκατάσταση είναι προβληματική.

Κουκούλα κυκλοφορίας

Εδώ η αρχή της εργασίας είναι ελαφρώς διαφορετική. Είναι να αφήσετε τον αέρα μέσα, καθαρίστε το και γεμίστε το με μια επίσκεψη ξανά. Από αυτή την άποψη, η εγκατάστασή τους απλοποιείται και η συσκευή είναι απλή. Μέσα στην κουκούλα κουζίνας υπάρχουν ειδικά φίλτρα βαθιάς καθαρισμού που μπορούν να αφαιρέσουν αιθάλη, γράσο και πριόνι. Επιπλέον, τέτοια μοντέλα για την κουζίνα έχουν φίλτρα πρόστιμο. Τέτοια φίλτρα είναι άνθρακας και εξουδετερώνουν τη μυρωδιά, προσελκύοντας τα μικρότερα σωματίδια που μολύνουν τον αέρα.

Το κύριο πλεονέκτημα των μοντέλων κουζίνας είναι ότι είναι χτισμένα χωρίς κανάλι, έτσι ώστε ο καθένας να τα εγκαταστήσει. Δεν θα υπάρχουν σωλήνες και εύκαμπτοι σωλήνες. Επιπλέον, το κόστος των προϊόντων κυκλοφορίας είναι χαμηλότερο. Για ένα παλιό σπίτι στο οποίο το σύστημα εξαερισμού είναι αδύναμο, αυτή είναι μια ιδανική επιλογή.

Αλλά, δεν μπορεί κανείς να παρατηρήσει ότι το επίπεδο θορύβου είναι πολύ υψηλότερο. Επομένως, κατά την αγορά ενός μοντέλου, ακούστε πώς λειτουργεί. Εάν ο ήχος σας ενοχλεί, τότε αρνούνται να αγοράσουν. Επιπλέον, τα λεπτά φίλτρα μειώνουν την απόδοση λόγω μεγαλύτερης αντοχής. Και καθώς χρησιμοποιείτε την κουκούλα της κουζίνας, τα φίλτρα θα λερωθούν. Δεν μπορούν να πλυθούν. Η μόνη επιλογή είναι αντικατάσταση, η οποία συνεπάγεται πρόσθετο κόστος.

 • χαμηλή τιμή?
 • απλότητα εγκατάστασης.
 • απουσία σωλήνων και σωλήνων.
 • καμία σύνδεση με το σύστημα εξαερισμού.
 • θόρυβος κατά τη λειτουργία.
 • την ανάγκη αντικατάστασης φίλτρων ·
 • χαμηλό επίπεδο παραγωγικότητας.

Τώρα που έχουμε αποφασίσει για τους τύπους, ας δούμε τις παραλλαγές των κουκούλες για την κουζίνα.

Είδη κουκούλας

Σε αυτό το στάδιο είναι σημαντικό να εξετάσουμε ποιες παραλλαγές προϊόντων υπάρχουν στην αγορά. Μετά από όλα, είναι μαζί τους θα συναντήσετε τη στιγμή της αγοράς. Η ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα μπορεί να είναι διαφόρων τύπων, ανάλογα με το σχέδιο. Ας το δούμε.

Τύπος απορροφητήρα για κουζίνα

Ονομάζεται επίσης κρέμονται ή επίπεδα. Τοποθετείται στον τοίχο και καταλαμβάνει λίγο χώρο. Μπορεί ακόμα να κρεμαστεί κάτω από το ντουλάπι. Τις περισσότερες φορές, τα προϊόντα αυτά λειτουργούν σε κατάσταση λειτουργίας ανακύκλωσης. Τι λέει αυτό; Και το γεγονός ότι πρέπει να αλλάξετε τα φίλτρα άνθρακα. Τα προϊόντα αυτά θεωρούνται τα φθηνότερα και η τοποθέτησή τους είναι πολύ απλή.

Παρόλο που οι κλασικές παραλλαγές μπορούν να γίνουν τύπου ροής. Είναι σαφές ότι η τιμή τους είναι υψηλότερη, αλλά το επίπεδο θορύβου είναι χαμηλότερο, η απόδοση είναι καλύτερη και τα φίλτρα δεν χρειάζεται να αλλάξουν. Με την εγκατάσταση θα είναι απαραίτητο να τσιμπήσει, ωστόσο, με την αφαίρεση και τον καθαρισμό του αέρα από την κουζίνα, ένα τέτοιο απόσπασμα θα αντιμετωπίσει πολύ καλύτερα.

Ενσωματωμένη κουκούλα κουζίνας

Η εγκατάσταση τέτοιων προϊόντων είναι επίσης απλή. Τοποθετούνται πάνω από τη σόμπα σε ειδικό ντουλάπι. Φαίνεται πολύ ελκυστικό, επειδή το εσωτερικό του δωματίου δεν χειροτερεύει. Αυτές οι κουκούλες έχουν ένα ανασυρόμενο πάνελ, το οποίο μπορεί να αυξήσει τη συνολική περιοχή απόσυρσης μολυσμένου αέρα και προϊόντων καύσης. Η διαχείριση του μοντέλου είναι πολύ απλή και η απόδοσή του είναι πολύ καλή. Όταν είναι ενεργοποιημένη, θα λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο όπως όταν την σταματήσατε.

Τις περισσότερες φορές, μοντέλα κουζίνας αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένα με δύο κινητήρες και φίλτρα λίπους πολλαπλών στρώσεων. Η τιμή των μοντέλων είναι ελαφρώς πιο ακριβή από τα κλασικά, πληρώνετε όμως για την αισθητική εμφάνιση και την καλύτερη απόδοση. Επομένως, συγκρίνοντας το ένα και το δεύτερο μοντέλο, σας προτείνουμε να δώσετε προτίμηση στο ενσωματωμένο μοντέλο.

Τζάκι (θόλος) κουκούλα για κουζίνα

Διαφέρει σε μεγάλες διαστάσεις λόγω του θόλου. Η κουκούλα για την κουζίνα είναι στερεωμένη στην οροφή, που μοιάζει με καμινάδα καμινάδας. Στην πραγματικότητα, η ίδια η διαδικασία της κουκούλας είναι πολύ παρόμοια με το σύστημα εξάτμισης του τζακιού. Πρώτα απ 'όλα, ο αέρας κατευθύνεται στο σώμα του προϊόντος, το οποίο βρίσκεται ακριβώς πάνω από την πλάκα. Το κουτί για την εξαγωγή στην κουζίνα κατευθύνει το στον άξονα εξαερισμού. Με το σύστημα κυκλοφορίας, ο αέρας διέρχεται από τα φίλτρα και αποστέλλεται πίσω στο δωμάτιο.

Αυτές οι κουκούλες με εμπιστοσύνη μπορούν να ονομαστούν το καλύτερο και πιο δημοφιλές, όπως αποδεικνύεται από το επίπεδο των πωλήσεων και των αναθεωρήσεων των χρηστών. Λόγω αυτού του σχεδιασμού οι λύσεις των προϊόντων είναι πολύ διαφορετικές. Μπορείτε να βρείτε μοντέλα που έχουν μια κεκλιμένη επιφάνεια φράχτη, και αυτό αυξάνει την περιοχή εργασίας. Η τιμή των προϊόντων αυτών για την κουζίνα εξαρτάται από το σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά.

Ξεχωριστά θέλουμε να σημειώσουμε τα λειτουργικά προϊόντα που μπορούν να είναι κατάλληλα για την κουζίνα σας:

Το μοντέλο του νησιού μπορεί να εγκατασταθεί όχι μόνο κοντά στον τοίχο, αλλά σε οποιοδήποτε άλλο μέρος, ανάλογα με τις ανάγκες σας και την τοποθεσία της επιφάνειας εργασίας. Έχουν οροφή, αλλά η τιμή των προϊόντων είναι αρκετά υψηλή. Οι κουκούλες χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση και ποικιλία σχεδιαστικών λύσεων.

Αλλά το γωνιακό μοντέλο έχει σχήμα, χάρη στο οποίο μπορεί να εγκατασταθεί σε μια γωνία. Εάν έχετε μια μικρή κουζίνα, όπου υπάρχει μικρός χώρος, τότε η γωνιακή κουκούλα θα ταιριάζει ιδανικά σε αυτό. Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το γωνιακό μοντέλο, αφού δεν έχουν όλοι τέτοιες μικρές κουζίνες, έτσι ώστε η ποικιλία δεν είναι πολύ μεγάλη.

Η ενσωματωμένη κουκούλα κουζίνας επιλέγεται όχι μόνο από τον τύπο, αλλά και από την απόδοση. Τι πρέπει να εξετάσω κατά την επιλογή; Ας μάθουμε.

Επιλέξτε την ισχύ

Ένα από τα θεμελιώδη κριτήρια για την επιλογή της κουκούλας είναι η εξουσία. Δείχνει πόσα m 3 αέρα μπορεί να τραβήξει την κουκούλα για μια ώρα. Για να υπολογίσετε την απόδοση πρέπει να λάβετε υπόψη πόσο είναι ο σωλήνας αέρα, ποιο μέγεθος είναι η κουζίνα, πόσο συχνά και πόσο μαγειρεύετε. Σε αυτήν τη φωτογραφία μπορείτε να δείτε το σχήμα υπολογισμού της απόδοσης.

Και γιατί ο όγκος της κουζίνας σας πρέπει να πολλαπλασιαστεί κατά 12 και κατά 1,3; Με βάση τα υγειονομικά πρότυπα, ο αέρας στο δωμάτιο πρέπει να αλλάζεται 12 φορές την ώρα και το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 1,3.

Επιπλέον, πρέπει να λάβετε υπόψη τη θέση της κουκούλας. Σύμφωνα με το πρότυπο, πρέπει να κρεμάσει από την πλάκα σε απόσταση 65-85 εκατοστών. Αν θέλετε να το κρεμάσετε ψηλότερα, τότε, η ισχύς θα πρέπει να είναι υψηλότερη.

Και σε αυτή τη φωτογραφία μπορείτε να δείτε πώς η ένταση μαγειρέματος επηρεάζει την επιλογή.

Αν χρειάζεστε υψηλό επίπεδο απόδοσης, τότε αγοράστε κουκούλες χωρητικότητας 400-500 Watt.

Άλλες επιλογές

Έτσι, σε αυτό το στάδιο έχετε αποφασίσει για τον τύπο και τον τύπο της κουκούλας για την κουζίνα, καθώς και την ικανότητά της. Τι είναι απαραίτητο να εξετάσουμε ακόμα; Ας δούμε τη λίστα:

 1. Το μέγεθος. Ξεκινήστε από την κουζίνα σας. Η κουκούλα δεν πρέπει να καταλαμβάνει πολύ χώρο. Ωστόσο, τα μικρά μοντέλα δεν θα έχουν υψηλή απόδοση.
 2. Σύστημα φίλτρου. Ένα μεταλλικό φίλτρο θα αφαιρέσει το λίπος. Δεν θα τον αφήσει να εγκατασταθεί στη μηχανή, να τον βγάλει από τη δράση. Το φίλτρο είναι αφαιρούμενο, έτσι είναι εύκολο να αφαιρεθεί και να πλυθεί για όλη τη διάρκεια της λειτουργίας. Αλλά οι απορροφητήρες κυκλοφορίας έχουν ένα φίλτρο άνθρακα. Θα πρέπει να αλλάξει, με συχνότητα μία φορά κάθε 4 ή 6 μήνες.
 3. Μέθοδος διαχείρισης. Μπορεί να είναι ηλεκτρονικό ή μηχανικό. Όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις. Η μηχανική μέθοδος είναι ένα κουμπί, το οποίο οι λειτουργίες ενεργοποιούνται. Όλα είναι εύκολα και βολικά. Και με τις ηλεκτρονικές κουκούλες ελέγχου έχετε μια οθόνη στην οποία εμφανίζονται όλες οι ρυθμίσεις. Η εκτόξευση πραγματοποιείται με χρήση της οθόνης αφής. Συχνά είναι εφοδιασμένα με χρονοδιακόπτη και διαθέτουν λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης.

 • Επίπεδο θορύβου. Οι κουκούλες κουζίνας μπορεί να είναι θορυβώδεις ή ήσυχες. Εάν λειτουργεί με θόρυβο από 35 έως 45 dB, τότε αυτό είναι ένα πολύ ήσυχο μοντέλο, το οποίο είναι συγκρίσιμο με ένα ψίθυρο ή μια συνομιλία. Τα μοντέλα με 50 dB έχουν ένα κανονικό επίπεδο θορύβου, από τον τύπο της ήρεμης συνομιλίας. Εάν η κουκούλα παράγει 70 ή περισσότερα dB, τότε θεωρείται αρκετά δυνατά.
 • Διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών: διακοπή διαστήματος, χρονοδιακόπτης, παρατεταμένη διαδρομή ανεμιστήρα, φωτισμός και εστίαση χρώματος.
 • Το κόστος. Ανεξάρτητα από το πόσο καλή είναι η κουκούλα, όλοι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να αγοράσουν τα σωρευμένα προϊόντα που είναι γεμισμένα με ηλεκτρονικά και έχουν τις υψηλότερες επιδόσεις. Ως εκ τούτου, καθοδηγείται από τον προϋπολογισμό σας.
 • Χάρη σε αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να επιλέξετε την ιδανική κουκούλα για την κουζίνα σας, η οποία θα ανταπεξέλθει τέλεια στις εργασίες.

  Συμπέρασμα

  Κανείς δεν μπορεί να κάνει χωρίς κουκούλα κουζίνας. Είναι μια απαραίτητη συσκευή που χρειάζεται οποιαδήποτε οικοδέσποινα. Δεν χρειάζεται να σωθεί, καθώς διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο, αντλώντας τον μολυσμένο αέρα, καθαρίζοντάς τον. Ανάμεσα στην τεράστια ποικιλία προϊόντων, μπορείτε να βρείτε την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό σας. Απλά δεν χρειάζεται να βιαστούμε να επιλέξουμε και να σκεφτούμε τα υπέρ και τα κατά. Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο για να δείτε ξεκάθαρα κάθε μοντέλο.