Φυσικός αερισμός του σπιτιού - Λειτουργική διάταξη με όλες τις ανέσεις! (75 φωτογραφίες)

Όλοι γνωρίζουν ότι κανείς δεν είναι ο πιο επαγγελματικός οικοδόμος, δεν θα βάλει έρωτα και ζεστασιά στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Αν δεν έχετε καθόλου δεξιότητες, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια ή συμβουλή.

Πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις εποχιακές ιδιαιτερότητες του φυσικού αερισμού στο σπίτι. Αυτό θα βοηθήσει στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο θα μπορεί να αερίζεται αποτελεσματικότερα το σπίτι ανά πάσα στιγμή του χρόνου.

Ο σημαντικότερος λόγος για την πρόκληση της κίνησης του αέρα είναι η δύναμη της βαρύτητας.

Αλλά στο πλαίσιο των ροών του αέρα μέσα στο σπίτι υπάρχουν τρεις λόγοι.

 • Η πρώτη είναι η διαφορά πίεσης.
 • Το δεύτερο είναι μηχανικό κίνητρο.
 • Η τρίτη είναι οι φυσικές δυνάμεις της βαρύτητας.

Δηλαδή, η περίπτωση που μόνο ζεστές σχετικά ελαφρές μάζες αέρα ανεβαίνουν, και στη θέση τους δροσερές ψυχρές πυκνές μάζες ανεβαίνουν. Το καλοκαίρι, παίρνουμε τα αρχικά δεδομένα μιας ηλιόλουστης ημέρας, σχετικά καθαρού καιρού και τριάντα βαθμούς θερμότητας.

Σε αυτή την περίπτωση, η κάλυψη στέγης θερμαίνεται μέχρι εβδομήντα βαθμούς θερμότητας, και κάτω από την οροφή χώρο είναι πιο δροσερό. Στον πρώτο όροφο η θερμοκρασία είναι περίπου τριάντα μοίρες και ο δεύτερος όροφος είναι πάντα αρκετά βαθμός θερμότερος.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι δεν δημιουργούμε συνθήκες ώστε οι αέριες μάζες να ανέβουν ανεξέλεγκτες. Δηλαδή, έχουμε μια δροσερή θερμοκρασία στο σπίτι και ο δροσερός αέρας δεν θα κυκλοφορήσει.

Εξαιτίας αυτού, ο τρίτος λόγος δεν θα λειτουργήσει εδώ. Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα, καθώς σε ζεστό καιρό μπορούμε συχνά να αερίζουμε το δωμάτιο συνολικά. Αυτό είναι ιδανικό για τη διαφορά πίεσης.

Γιατί χρειαζόμαστε μέσω εξαερισμού;

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο αέρας πάντα βρίσκει το ελάχιστο μονοπάτι. Προκειμένου να αεριστούμε ποιοτικά το δωμάτιο το καλοκαίρι, πρέπει να το κάνουμε μέσω του εξαερισμού. Για να διασφαλιστεί ότι ο εξαερισμός λαμβάνει χώρα ποιοτικά, πρέπει να ληφθούν υπόψη δύο κανόνες. Κάθε δωμάτιο θα πρέπει να διαθέτει παράθυρο.

Και τα παράθυρα πρέπει να βρίσκονται σε όλες τις προσόψεις. Το πιο ευάλωτο δωμάτιο θα είναι αυτό που δεν έχει φυσικό εξαερισμό. Ανεξάρτητα από τους πόρους του έτους, ο δεύτερος όροφος θα είναι πάντα πιο ζεστός από τον πρώτο. Αλλά δεν θα αισθανθείτε ροές αέρα, επειδή η διαφορά θερμοκρασίας είναι ασήμαντη.

Νυχτερινή εμφάνιση. Εάν η θερινή θερμοκρασία μειωθεί και γίνεται πιο ζεστή μέσα. Επιπλέον, στις πρώτες ώρες φυσικού αερισμού, βοηθάει ένας σχετικά ζεστός αγωγός εξαερισμού.

Δεν έχει χρόνο να κρυώσει τόσο γρήγορα όσο ο αέρας. Το σπίτι το βράδυ ψύχεται. Τεχνητή μείωση της θερμοκρασίας του αέρα που leshim σπίτι για να κυκλοφορεί ο αέρας.

Τον χειμώνα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την αντίθετη εικόνα. Ο αέρας στο σπίτι είναι τώρα πιο ζεστό από το εξωτερικό.

Τώρα η διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας στον πρώτο όροφο και στη δεύτερη είναι αισθητή. Το χειμώνα δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες φυσικού αερισμού. Σε μας η θερμοκρασία του αέρα μέσα στο σπίτι είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι στο δρόμο.

Ταυτόχρονα, πρέπει να θυμόμαστε ότι ένας ανάλογος αριθμός ψυχρού θα αντικαταστήσει τις θερμές μάζες. Εάν έχετε πολλές ρωγμές στο σπίτι σας, πρέπει να το εξαλείψετε. Είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στην καλή στεγανότητα των εξωτερικών προσόψεων του σπιτιού.

Πώς να επιτευχθεί καλή ποιότητα του αέρα

Εάν ο εξαερισμός σας είναι εγκατεστημένος με πρωτόγονο τρόπο, δηλαδή σε βρώμικα δωμάτια υπάρχουν πλέγματα εξαερισμού και στην κουζίνα υπάρχει κουκούλα. Πρέπει επιπλέον να παρακολουθείτε την ποιότητα του αέρα και να κάνετε μικροσκοπικό αερισμό.

Το χειμώνα, ο ψυχρός αέρας εισέρχεται μέσω του παραθύρου, παραλαμβάνεται από την μπαταρία και θερμαίνεται. Δεν έχει χρόνο για να ζεσταθεί, πηγαίνει στους αγωγούς εξαγωγής.

Εάν υπάρχει μηχανικό κίνητρο το καλοκαίρι, τότε το σπίτι δεν το χρειαστεί το χειμώνα. Η καυτή εξάτμιση δεν αποτελεί στοιχείο φυσικού αερισμού ανά πάσα στιγμή. Αυτό είναι μέρος του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Και ούτε ολόκληρη η κουζίνα, ούτε η ζώνη πάνω από τη σόμπα. Ο αέρας είναι πάντα διέλευσης από πόρτα σε πόρτα.

Όταν τοποθετείτε τις πόρτες, είναι σημαντικό να τις εξετάσετε με τη θέση του παραθύρου. Επίσης, δεν συνιστάται η τοποθέτηση της κεφαλής του κρεβατιού στο παράθυρο.

Μην οργανώνετε σε αυτά τα δωμάτια τα μπάνια, την αναδιαμορφώνετε στο βεστιάριο ή το βοηθητικό δωμάτιο.

Το χειμώνα σχεδόν κανείς δεν χρησιμοποιεί τζάκι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δροσίζει το ισόγειο και θερμαίνει το δεύτερο. Ο ζεστός αέρας σπρώχνει όσο το δυνατόν περισσότερο και ο ψυχρός αέρας τον αντικαθιστά.

Η χρήση και οι κανόνες του αερισμού

Με την έναρξη της κρύας εποχής, πολλοί άνθρωποι παρατηρούν ότι το πρωί δεν αισθάνονται χαρούμενοι και νιώθουν αρκετό ύπνο. Και κατά τη διάρκεια της ημέρας, η κούραση, το χασμουρητό, η υπνηλία, η διάθεση πέφτει ανεπαίσθητα, ξαφνικά η μελαγχολία κυλά, η κεφαλή πονάει ή ακόμα και το ύπουλο κρύο έρχεται καθόλου. Ο λόγος για αυτό είναι συχνά ζεστός αέρας. Το καλοκαίρι, ανοίγουμε συχνά τα παράθυρα, και με την έναρξη του κρύου καιρού είναι πολύ πιο σπάνια. Οι γιατροί είναι κατηγορηματικοί κατά την άποψη ότι ο αερισμός είναι απαραίτητος για την υγεία οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, ανεξάρτητα από τον καιρό και τη θερμοκρασία έξω από το παράθυρο.

Η δική μας δραστηριότητα, η ικανότητα σκέψης, αίσθησης και δράσης με πολλούς τρόπους εξαρτάται από την περιεκτικότητα σε οξυγόνο στον αέρα. Όλοι γνωρίζουν ότι αναπνέουμε το 21% οξυγόνου και αναπνέουμε το 16%. Αλλά όχι μόνο η έλλειψη O2 καταστρέφει την ευημερία μας και αυξάνει την ευπάθεια στους ιούς. Σε άτομο που εισπνέει διοξείδιο του άνθρακα ο αέρας είναι 100 φορές περισσότερο από τον καθαρό ατμοσφαιρικό αέρα. Και αυτό το αέριο είναι τοξικό ακόμα και σε χαμηλές συγκεντρώσεις, προκαλώντας ζάλη, πονοκέφαλο, απώλεια αντοχής.

Εκπνέουμε επίσης υδρατμούς και περίπου 150 διαφορετικές ενώσεις. Το δέρμα μας ως αποτέλεσμα μεταβολικών διεργασιών απελευθερώνει στον αέρα περίπου 400 διαφορετικές ουσίες. Επίσης, πολλές βλαβερές ουσίες στις εγκαταστάσεις μας εκπέμπουν ταπετσαρίες, λινέλαιο, ακόμη και ράφια, χημικά οικιακής χρήσης, αρωματικά κεριά, πλαστικά, εκτυπωτές... Μια μοναδική γεύση περιέχει αρκετές εκατοντάδες χημικών ουσιών!

Σε ένα βουλωμένο δωμάτιο, ο χρόνος που απαιτείται για την αποκατάσταση του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου αυξάνεται - αυξάνεται σε 9-11 ώρες. Επιπλέον, αυτό οδηγεί σε εξασθένιση της ανοσίας, ευερεθιστότητα. Ο καθαρισμός και ο καθαρός αέρας αποτελούν δέσμευση για καθαριότητα και υγεία. Και φυσικά, ο φρέσκος αέρας είναι η καλύτερη πρόληψη των κρυολογημάτων! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητη η πρόσβαση σε νέο αέρα καθημερινά, ανεξάρτητα από την εποχή.

Έτσι, το όφελος από τον αερισμό είναι αυτό:

 • τη μείωση της συγκέντρωσης επιβλαβών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων ανθρώπινης ζωής, σωματιδίων σκόνης και επιβλαβών μικροοργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των ιών ·
 • κορεσμός του αέρα με οξυγόνο και αρνητικά ιόντα.
 • ρύθμιση της θερμοκρασίας και της υγρασίας.
 • απομάκρυνση ξένων οσμών.
 • πρόληψη της ανάπτυξης μυκήτων και μούχλας.

Πώς να αερίζω σωστά το δωμάτιο;

Ο φυσικός αερισμός (ρωγμές σε παράθυρα, πόρτες, μικροεπίεση) δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλήρη αντικατάσταση του αέρα. Ο εξαερισμός με έναν τρόπο: ο αέρας από το παράθυρο ή ο κάθετος αερισμός δεν κυκλοφορούν πραγματικά, και η θερμότητα - αφήνει το δρόμο. Κατά μέσο όρο, για τον ποιοτικό αερισμό του δωματίου, θα χρειαστούν περίπου 40 λεπτά.
Αλλά ένας ταχύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος ανανέωσης του αέρα με χαμηλή απώλεια θερμότητας είναι, αρκετά παράξενα, μέσω εξαερισμού. Ένας τέτοιος καρδινάλιος αερισμός που διαρκεί 10-15 λεπτά διατηρεί μια κανονική θερμοκρασία, μειώνει το κόστος θέρμανσης και όλα τα στοιχεία που μπορούν να αποθηκευτούν δεν έχουν χρόνο για να κρυώσουν. Οι μάζες αέρα ανανεώνονται εντελώς, ο φρέσκος αέρας θα ζεσταθεί γρηγορότερα και όλα τα επιβλαβή μικρόβια θα πετάξουν μακριά. Το χειμώνα, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο εξαερισμού κατά ένα έως δύο λεπτά. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι με τη διευθέτηση των σκευών στο σπίτι, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα κατοικίδια ζώα που μπορούν να κρυώσουν, είναι απαραίτητο να τα απομονώσετε σε ένα ευάερο δωμάτιο.

Οι κύριοι κανόνες για τον αερισμό:

• Ο αερισμός πρέπει να είναι ασφαλής για μικρά παιδιά και γάτες! Ανοίξτε τα παράθυρα μόνο αν τα παράθυρα έχουν ειδική προστασία: αντι-κατακράτηση ή μπαλκόνι της γάτας στο παράθυρο.

Τα δίχτυα κουνουπιών δεν προστατεύουν τα παιδιά ή τις γάτες από πτώση, αντίθετα, πέφτουν μαζί τους!

Ακόμη και αν ζείτε σε χαμηλό δάπεδο, μην εκθέτετε το ζώο σε κίνδυνο απώλειας.

Μην χρησιμοποιείτε κατακόρυφο αερισμό, αυτή είναι μια θανατηφόρα παγίδα γάτας! Εγκαταστήστε στο παράθυρο ειδική προστασία για κάθετο αερισμό. Η ασφάλεια των παιδιών και των γατών στα παράθυρα είναι δική σας ευθύνη!

• Ο αερισμός είναι απαραίτητος σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, σε καιρικές συνθήκες, ακόμη και στη βροχή.
• Εξαερώστε το διαμέρισμα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα: το πρωί μετά τον ύπνο και το βράδυ πριν πάτε για ύπνο για να αντικαταστήσετε τον στάσιμο αέρα για μια ημέρα. Το πρωί πριν από τον αερισμό, μην ανεφοδιάστε το κρεβάτι. Αφήστε τα φύλλα να ανανεωθούν επίσης.
• Η ιδανική θερμοκρασία για ύπνο στο υπνοδωμάτιο είναι η περιοχή από 18 έως 22 μοίρες. Σε αυτή την περίπτωση, η κουβέρτα συνιστάται βαριά, ο λόγος είναι στην αισθητική αντίληψη του σώματος, μια βαριά κουβέρτα συμβάλλει στον ύπνο και έναν ήχο ύπνου.
• Τα γραφεία πρέπει να αερίζονται συχνότερα, ίσως κάθε 1,5 ώρα, αν και είναι πιο δύσκολο να το κάνετε αυτό όπου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι. Επιπλέον, σε συχνότερη ανανέωση αέρα, απαιτούνται δωμάτια με υψηλή υγρασία.
• Διάρκεια μονομερούς αερισμού - 20-40 λεπτά, μέσω αερισμού - 10 λεπτά, και σε παγετό 2-3 λεπτά είναι αρκετό.
• Εάν τα παράθυρα του διαμερίσματος βλέπουν έναν σκονισμένο δρόμο, τότε είναι προτιμότερο να μειωθεί ο χρόνος εξαερισμού
• Η θερμοκρασία δωματίου δεν πρέπει να πέσει κάτω από 15-18 μοίρες.
• Ξηρά ρούχα μόνο σε εξωτερικούς χώρους ή σε ειδικά σχεδιασμένα δωμάτια. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τοποθετήστε το πλυντήριο σε ξεχωριστό δωμάτιο, κλείστε την πόρτα και ανοίξτε το παράθυρο. Οι ατμοί από χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στο πλύσιμο είναι πολύ επιβλαβείς!
• Ελέγξτε το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα με κανονικό αερισμό και υγραντήρα (εάν είναι απαραίτητο). Η βέλτιστη υγρασία στο διαμέρισμα είναι 50-60%. Κατά την περίοδο θέρμανσης σε πολλά διαμερίσματα ο αέρας είναι υπερβολικά ξηρός, ο οποίος είναι πολύ επιβλαβής για την υγεία. Οι υπερηχητικές βλεννογόνες μεμβράνες καθυστερούν τα μικρόβια και τους ιούς, επιτρέποντάς τους να πολλαπλασιάζονται ταχέως, μας στερούν ένα φυσικό προστατευτικό φραγμό, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο οξείας ιογενούς αναπνευστικής λοίμωξης. Ο ξηρός αέρας μας αφυδατώνει το δέρμα. Και για το δέρμα, η διατήρηση της βέλτιστης υγρασίας δρα καλύτερα από κάθε είδους κρέμες. Το υγρόμετρο μετρά την υγρασία του αέρα, σε πολλούς υγραντήρες αέρα είναι ενσωματωμένο, αλλά μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά.
• Μπορείτε να κοιμάστε με ένα ανοιχτό παράθυρο στην κρεβατοκάμαρα μόνο στη ζεστή εποχή. Εξαερώστε το νηπιαγωγείο για μισή ώρα πριν την άφιξη του παιδιού και κλείστε τα παράθυρα τη νύχτα.

Ο αερισμός είναι ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους και τα ζώα.
Ο καλός αέρας είναι η βάση της υγείας και της ευημερίας,
το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για υπαίθριους περιπάτους και περιπάτους στην ύπαιθρο.
Ο καθαρός αέρας δίνει υγεία!

Συγγραφέας του άρθρου Natalia Suntsova
12 Οκτωβρίου 18:57

Πώς να αερίσετε σωστά ένα διαμέρισμα

Θυμηθείτε τα συναισθήματά σας από το περπάτημα σε ένα καθαρό πάρκο ή στο δάσος. Είναι εύκολο να αναπνεύσει, μετά από μερικές αναπνοές υπάρχει μια βιασύνη της δύναμης και της διάθεσης. Συχνά, ένας κάτοικος μιας τέτοιας διαδρομής προκαλεί μια μικρή ζάλη από την ξαφνική υπερβολική κατανάλωση οξυγόνου. Εάν παρατηρήσετε τέτοια συμπτώματα, τότε, πιθανότατα, το σώμα βιώνει μια συνεχή έλλειψη καθαρού αέρα. Και η λύση αυτού του προβλήματος είναι ο σωστός αερισμός.

Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν ήδη γιατί είναι απαραίτητο να αερίζεται το διαμέρισμα και πόσο φρέσκο ​​αέρα επηρεάζει την ευημερία και την υγεία. Ωστόσο, εκπληκτικά, το ερώτημα "Πώς να αερίζεσαι σωστά ένα διαμέρισμα" αναδύεται ολοένα και πιο συχνά. Σχεδόν όλα τα μοντέρνα διαμερίσματα είναι εξοπλισμένα με πλαστικά παράθυρα, τα οποία είναι πρακτικά αεροστεγή. Χάρη σε τέτοια παράθυρα, ο θόρυβος του δρόμου, η σκόνη και το κρύο δεν διεισδύουν στο διαμέρισμα, αλλά στερούν επίσης παθητική εισροή καθαρού αέρα, η οποία παρέχεται από ξύλινα παράθυρα λόγω ρωγμών.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πλεονεκτήματα των πλαστικών παραθύρων, θα ήταν ακατάλληλο και παράλογο να τους αρνηθούν, αλλά είναι επίσης απαραίτητο να δοθεί χώρος με καθαρό αέρα. Έχουμε συγκεντρώσει κάποιες απλές συστάσεις για τον καλό αερισμό του διαμερίσματος και είμαστε έτοιμοι να το μοιραστούμε.

Πόσο συχνά χρειάζεται να αερίζω ένα διαμέρισμα το καλοκαίρι;

Δεδομένου ότι ένα άτομο διανέμει συνεχώς το διοξείδιο του άνθρακα, για τον αέρα ένα διαμέρισμα αξίζει κάθε μέρα. Το καλοκαίρι, με ένα ευνοϊκό περιβάλλον έξω από το παράθυρο, τα παράθυρα δεν μπορούν να κλείσουν καθόλου. Αν κάτω από τα παράθυρα του θορύβου, σκόνης ή πολύ δροσερό καιρό - είναι δυνατόν να περιοριστεί η διάρκεια των 20-30 λεπτών αερισμού, πρέπει να περάσουν τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα - πρωί και βράδυ, καθώς και στη μέση της ημέρας, εάν το δωμάτιο που πραγματοποιήθηκε εντατική προπόνηση σωματική ή πνευματική εργασία.

Πόσο συχνά πρέπει να πετάω ένα διαμέρισμα το χειμώνα;

Η ψυχρή εποχή κάνει τις δικές της προσαρμογές, τα συνεχώς κλειστά παράθυρα μπορούν να οδηγήσουν στο σχηματισμό συμπύκνωσης, το οποίο απειλεί με συνήθη προβλήματα με έπιπλα, βιβλία και επισκευές γενικά. Το χειμώνα, είναι καλύτερο να περιορίσετε τον αερισμό που διαρκεί 10-15 λεπτά. Η ελάχιστη ποσότητα αερισμού είναι το πρωί μετά το ξύπνημα και το βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Το χειμώνα, είναι επιθυμητό να παρακολουθείται το επίπεδο διοξειδίου του άνθρακα στο δωμάτιο και να γίνεται αερισμός καθώς φθάνει τα 800 ppm.

Ο φρέσκος αέρας θερμαίνεται γρηγορότερα από ό, τι είναι γεμάτος, μετά τον αερισμό το χειμώνα η θερμότητα θα επιστρέψει γρήγορα στο δωμάτιο.

Χαρακτηριστικά του αερισμού στα δωμάτια

Όταν μιλάμε για το πόσο χρειάζεστε για να αερίσετε το διαμέρισμα το χειμώνα ή το καλοκαίρι, δεν μπορείτε να παραλείψετε να αναφέρετε τα χαρακτηριστικά των διαφορετικών δωματίων. Τα υπνοδωμάτια θα πρέπει να αερίζονται ιδιαίτερα προσεκτικά, από το τι μικροκλίμα περνά ο ύπνος μας, η κατάσταση της υγείας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πρωί. Επίσης, για χώρους με υψηλή υγρασία, όπως κουζίνες και μπάνια, συνιστάται μια σταθερή ροή του αέρα, όπως υψηλή στασιμότητα υγρασία μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό μούχλας, δεν υπάρχει καμία ανάγκη ούτε εσείς ούτε επισκευής σας.

Πόσο γρήγορα θα αερίζω ένα διαμέρισμα;

Ο ευκολότερος τρόπος, εάν έχουμε να κάνουμε με αερισμό με ανοιχτά παράθυρα, είναι να ανοίξουμε τα παράθυρα όλα τα ίδια. Μέσω του εξαερισμού είναι καλύτερο να κανονιστεί, αν τα παράθυρα έχουν θέα στο πάρκο ή σε μια ήσυχη αυλή. Δεδομένου ότι όλα τα παράθυρα είναι πλήρως ανοιχτά, το καλοκαίρι η διάρκεια του εξαερισμού εξαρτάται από τον καιρό και τις προσωπικές προτιμήσεις, το χειμώνα η διάρκειά τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, το διαμέρισμα παίρνει πραγματικά καθαρό αέρα, αντί να εξάγει καπνούς. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της ερώτησης σχετικά με την ταχύτητα του κορεσμού με καθαρό αέρα αυξάνεται, εάν είναι απαραίτητο να αερίζεται το διαμέρισμα με το παιδί.

Τα ανοιχτά παράθυρα το καλοκαίρι μπορεί να είναι μια απειλή για ένα περίεργο μωρό, το χειμώνα ακόμη και μια ελαφρά υποθερμία μπορεί να οδηγήσει στην ασθένεια.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερα να αερίζετε τα δωμάτια με τη σειρά τους. Ο εξαερισμός από άκρο σε άκρο είναι πιο αποτελεσματικός από τον μικρό αερισμό, ανεξάρτητα από το χρόνο του έτους. Η γρήγορη ανταλλαγή αέρα δεν θα επιτρέψει στο δωμάτιο να κρυώσει το χειμώνα και η αναπνοή θα γίνει πολύ πιο εύκολη.

Πώς να αερίζετε το διαμέρισμα χωρίς να ανοίξετε τα παράθυρα;

Ο ποιοτικός αερισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Ο ολισθητήρας θα παρέχει συνεχώς φρέσκο ​​αέρα στο δωμάτιο, ενώ τα παράθυρα θα είναι κλειστά και το δωμάτιο θα προστατεύεται από το θόρυβο του δρόμου, τη σκόνη και το κρύο. Επιπλέον, ο αναπνευστήρας καθαρίζει τον αέρα μέσω διαφόρων φίλτρων και το χειμώνα θερμαίνει προσεκτικά μέχρι τη θερμοκρασία που έχετε επιλέξει.

Τι πρέπει να θυμάστε όταν δημιουργείτε ένα μικροκλίμα;

Το επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα δεν είναι το μόνο πράγμα στο οποίο εξαρτάται η ατμόσφαιρα του σπιτιού σας. Η αίσθηση της ακαθαρσίας μπορεί να συγχέεται με τη θερμότητα, η υπερβολική ή ανεπαρκής υγρασία επηρεάζει επίσης την ευημερία. Τώρα υπάρχουν συσκευές που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε όλες τις παραμέτρους του μικροκλίματος.

Αν δώσετε προσοχή σε όλους τους παράγοντες, μπορείτε να επιτύχετε την ιδανική ποιότητα σε όλο το σπίτι και την άριστη ευεξία για όλους όσους ζουν σε αυτό.
Γίνετε υγιείς!

Οι επισκευές στο φυτώριο: 10 συμβουλές για τους πρακτικούς γονείς

Κάποτε ήταν με την επισκευή στο δικό μου διαμέρισμα το χόμπι μου για το σχεδιασμό και την εσωτερική διακόσμηση ξεκίνησε. Αφού έγιναν αρκετά περισσότερα έργα για φίλους. Δεν θα πω ότι είμαι ειδικός σε αυτό το θέμα :) Αλλά κατάφερα να κάνω κάποια συμπεράσματα και παρατηρήσεις, και εδώ επισπεύδει να τα μοιραστώ μαζί σας. Έτσι: 10 σημαντικά σημεία που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το δωμάτιο του μωρού σας όμορφο, άνετο και ασφαλές.

1. Επιλέξτε το σωστό δωμάτιο.

Κατά το σχεδιασμό επισκευών σε ένα διαμέρισμα με πολλά δωμάτια μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε ένα δωμάτιο για ένα φυτώριο. Εδώ οι κανόνες είναι αρκετά απλοί:

- το δωμάτιο πρέπει να είναι αρκετά φωτεινό. Αλλά εάν ζείτε σε μια περιοχή με ζεστό κλίμα, προτιμήστε ένα δωμάτιο που δεν λαμβάνει άμεσο ηλιακό φως στην πιο ζεστή εποχή της ημέρας.

- το δωμάτιο πρέπει να είναι "ήσυχο": να εξετάσει τη θέση των θορυβώδεις γείτονες, θορυβώδη δωμάτια στο διαμέρισμα (μπάνιο, τουαλέτα, κουζίνα με πλυντήριο, κ.λπ.)? Φυσικά, είναι επιθυμητό τα παράθυρα του δωματίου να μην βγαίνουν στον θορυβώδη αυτοκινητόδρομο.

Φυσικά, να ληφθούν υπόψη όλες οι συστάσεις σε ένα δωμάτιο είναι σχεδόν αδύνατο: επιλέξτε την καλύτερη επιλογή.

2. Διακόσμηση τοίχου.

Εδώ όλα είναι αρκετά απλά: επιλέξτε ανάμεσα σε ταπετσαρίες και τοίχους ζωγραφικής, ή συνδυάστε αυτές τις δύο επιλογές για φινίρισμα.

Τοίχοι ζωγραφικής είναι η πιο πρακτική επιλογή. Ειδικά εάν το μωρό σας τείνει να "τέχνη τοίχων". Επιλέξτε ανθεκτικά χρώματα που μπορούν να πλυθούν και, φυσικά, θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, άοσμο. Κάτω από τη ζωγραφική τα τείχη πρέπει να προετοιμαστούν προσεκτικά: ευθυγραμμίστε, γύψο. Επιπλέον, θα είναι περιττό να καλύπτονται οι τοίχοι με μια λεία ζωγραφική vliesilin: δεν θα καλύψει τους ανομοιογενείς τοίχους, αλλά θα βοηθήσει στην πρόληψη της εμφάνισης μικρών ρωγμών.

Όταν επιλέγετε ταπετσαρία, δίνετε προτίμηση σε χαρτί ή σε μη υφασμένα ταπετσαρίες. Vinyl ταπετσαρία καλύτερα αριστερά για άλλα δωμάτια, καθώς και δομικά ταπετσαρία για τη ζωγραφική - τα τελευταία λόγω της χαμηλής αντοχής τους.

Όταν επιλέγετε μια λύση χρώματος, μην ξεχνάτε ότι δεν χρειάζεται να ζείτε σε παιδικό σταθμό, αλλά παιδί. Οι τοίχοι είναι καλύτερο να κάνουν ουδέτερες ή ελαφριές αποχρώσεις: αν θέλετε πραγματικά, για παράδειγμα, φωτεινά πράσινα και πορτοκαλί χρώματα, είναι καλύτερα να τα προσθέσετε με τη μορφή διακόσμησης και υφάσματος. Επίσης, θα πρέπει να αποφύγετε ένα πολύ μικρό, συχνά επαναλαμβανόμενο σχέδιο στην ταπετσαρία: έτσι ώστε το μωρό να μην κυματίζει στα μάτια, μπορεί να είναι επιβλαβές για τα μάτια.

Μια κοινή παραλλαγή διακόσμησης τοίχων: ένας συνδυασμός ταπετσαρίας με διαφορετικό μοτίβο ή συνδυασμός χρώματος και ταπετσαρίας. Ένας τοίχος στο δωμάτιο μπορεί να διακριθεί: επιλέξτε ένα λαμπρότερο χρώμα, ή διακοσμήστε τον τοίχο με ταπετσαρία, ζωγραφική, διακοσμητικά αυτοκόλλητα.

3. Οροφές.

Οροφές μπορεί να είναι οποιεσδήποτε: από γυψοσανίδα, stretch, απλά βαμμένο. Ό, τι κι αν επιλέξετε, είναι προτιμότερο να προτιμάτε την ηρεμία σε μορφή και λύσεις χρώματος. Μη δημιουργείτε υπερβολικά περίπλοκες, φωτεινές, πολυεπίπεδες συνθέσεις στην οροφή, ειδικά αν το παιδί δεν παίζει μόνο αλλά και κοιμάται στο δωμάτιο. Θυμηθείτε: τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα. Θα είναι πραγματική η οροφή με τη μορφή ενός ήλιου στο δωμάτιο του έφηβου; Για να διατηρηθεί το θέμα του παιδικού δωματίου, θα είναι αρκετό να επιλέξετε τον κατάλληλο φωτισμό: τώρα μπορείτε να αγοράσετε λάμπες με τη μορφή οτιδήποτε, από φεγγάρι και λουλούδια, σε αεροπλάνα και μοτοσικλέτες.

Και ένα ακόμα σημαντικό σημείο: εάν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε ένα αθλητικό συγκρότημα στο δωμάτιο, προσδιορίστε εκ των προτέρων τη μέθοδο προσάρτησης, σημειώστε ότι οι περισσότεροι DSC εγκαθίστανται μεταξύ του δαπέδου και της οροφής. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα είστε ικανοποιημένοι με ροές τάσης ή δομές από το GCR στην περιοχή της εγκατάστασης DSC.

4. Δάπεδα και πόρτες.

Η καλύτερη λύση για το φυτώριο θα είναι το δάπεδο από φελλό. Τα κύρια πλεονεκτήματα του: τα δάπεδα από φελλό είναι ζεστά, σε αντίθεση με το φυλλόμορφο ή το λινέλαιο? Είναι ελαφρώς ελαστικά, που σημαίνει ότι είναι ασφαλέστερα όταν πέφτει το μωρό. Αυτό είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό, ακίνδυνο για την υγεία του μωρού.

Η πόρτα στο δωμάτιο του μωρού είναι καλύτερο να επιλέξει "κωφούς", δηλαδή χωρίς ένθετα γυαλιού. Ακόμα κι αν αυτά τα ένθετα είναι κατασκευασμένα από ένα εξαιρετικά ισχυρό τριπλό, δεν αξίζει τον κίνδυνο. Επιπλέον, ολόκληρος ο καμβάς θα προσφέρει καλύτερη ηχομόνωση. Για τον ίδιο λόγο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια πόρτα από μια σειρά ξύλου. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε ασχολίες στο σπίτι και ακόμα και να κενούτε ενώ το μωρό κοιμάται. Εάν θέλετε να "κατασκοπεύσετε" τον ύπνο ενός παιδιού ενώ δεν ανοίξετε την πόρτα, είναι καλύτερο να αγοράσετε μια οθόνη μωρού ή μια ανέξοδη ασύρματη κάμερα για αυτούς τους σκοπούς.

5. Το κλίμα στο δωμάτιο των παιδιών.

Ανεξάρτητα από την περιοχή στην οποία ζείτε, αν έχετε την οικονομική δυνατότητα, θα είναι περιττό να εγκαταστήσετε κλιματιστικό στο παιδικό δωμάτιο. Ή τουλάχιστον εκ των προτέρων να κάνει τις προπαρασκευαστικές εργασίες για την εγκατάσταση του εξοπλισμού στο μέλλον. Χάρη στο κλιματιστικό, μπορείτε να δημιουργήσετε στο παιδικό δωμάτιο τη βέλτιστη θερμοκρασία και να καθαρίσετε τον αέρα, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία του παιδιού. Ακόμη και αν ζείτε σε μια περιοχή με κρύο κλίμα, ο κλιματισμός θα είναι περιττός, καθώς είναι προβληματικό να αερίζεται ένα δωμάτιο σε σοβαρούς παγετούς. Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε σωστά τη θέση του κλιματιστικού, να σκεφτείτε σχετικά με τις πιθανές μεταβολές του παιδικού σταθμού στο μέλλον (όπου θα τοποθετήσετε ένα βρεφικό κρεβάτι στο μέλλον ή αν εμφανιστεί ένα άλλο μωρό στην οικογένεια). Είναι απαραίτητο να εντοπίσετε το κλιματιστικό έτσι ώστε η άμεση ροή αέρα να μην κατευθύνεται προς τη βρεφική κούνια.

Είναι επίσης απολύτως απαραίτητο να υπάρχει υγραντήρας ή πλυντήριο αυτοκινήτων στο δωμάτιο των παιδιών. Εκ των προτέρων, σκεφτείτε πού θα σταθεί η συσκευή - θα χρειαστεί μια έξοδο. Λάβετε υπόψη ότι οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές εκπέμπουν λίγο θόρυβο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, μην τους τοποθετείτε πολύ κοντά στη βρεφική κούνια.

6. Φωτισμός.

Ο σωστός φωτισμός είναι πολύ σημαντικός! Το ανεπαρκές ή πολύ έντονο φως μπορεί να γίνει πραγματικό πρόβλημα. Είναι απαραίτητο να σκεφτούμε διάφορα επίπεδα φωτισμού:

- το κύριο φως: η λειτουργία του μπορεί να πραγματοποιηθεί με κρεμαστές λάμπες, ενσωματωμένους λαμπτήρες και τους συνδυασμούς τους. Θα είναι βολικό να χρησιμοποιείτε ένα ρυθμιστή φωτεινότητας για τον έλεγχο της φωτεινότητας του φωτισμού. Θυμηθείτε ότι διαφορετικοί τύποι βολβών (αλογόνου, LED) απαιτούν διαφορετικούς ρυθμιστές. Για να υπολογίσετε τον βέλτιστο αριθμό βολβών στο φυτώριο, χρησιμοποιήστε έναν απλό κανόνα: 15 βατ ανά τετραγωνικό μέτρο (ισοδύναμο με την ισχύ των λαμπτήρων πυρακτώσεως).

- πρόσθετο χώρο εργασίας φωτισμού και χώρο ανάγνωσης.

Οι διακόπτες στο δωμάτιο των παιδιών πρέπει να τοποθετούνται σε επίπεδο κατάλληλο για το παιδί, συνήθως περίπου 1 μέτρο από το πάτωμα - αυτό το ύψος θα είναι άνετο για εσάς και το παιδί σας.

7. Ασφάλεια.

Τα κύρια σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη για λόγους ασφαλείας:

- Όταν εγκαθιστάτε μονωτικό γυαλί, επιλέξτε τη λαβή με ειδική παιδική κλειδαριά. Ακόμη και αν έχουν ήδη εγκατασταθεί παράθυρα στο δωμάτιο - οι κουμπιά μπορούν να αντικατασταθούν.

- επιλέξτε για τις υποδοχές των παιδιών δωμάτιο με κουρτίνες ασφαλείας: αυτός είναι ένας απλός τρόπος για να προστατεύσετε το μωρό από επικίνδυνα πειράματα με ηλεκτρική ενέργεια.

- Είναι επιθυμητό στο παιδικό δωμάτιο να υπάρχουν λιγότερες ηλεκτρικές συσκευές, καλώδια επέκτασης, καλώδια. Είναι χρήσιμο να προγραμματίσετε τη διάταξη του δωματίου εκ των προτέρων και να επιλέξετε τη θέση των πριζών έτσι ώστε το μωρό να μην μπορεί να πλησιάσει στα καλώδια.

8. Δημιουργική ζώνη για το παιδί.

Για μια αρμονική ανάπτυξη, το παιδί χρειάζεται απολύτως χώρο για δημιουργικότητα. Είναι σημαντικό η δημιουργική περιοχή να είναι άνετη για το μωρό. Επιλέξτε ένα τραπέζι κατάλληλο για το παιδί για ανάπτυξη, άνετη καρεκλάκι, τοποθετήστε ένα ράφι ή ανοιχτά ράφια δίπλα στο τραπέζι για να τοποθετήσετε υλικά για δημιουργικότητα. Μολύβια, δείκτες, λεπτομέρειες παζλ και σχεδιαστές κλπ. τα μικρά αντικείμενα αποθηκεύονται εύκολα σε καλάθια ή κάδους αναρτημένα σε συνηθισμένες ράγες κουζίνας.

Κάντε σε πίνακα τοίχο του δωματίου: μπορεί απλά να βάψετε τους τοίχους του μαγνήτη, και στη συνέχεια τα χρώματα σχιστόλιθο. Σε αυτό το τείχος μπορείτε να σχεδιάσετε με μολύβια, και αν από μαγνήτες τοποθετούνται στον τοίχο ένα κομμάτι χαρτί - θα πάρετε μια μεγάλη καβαλέτο. Στον ίδιο τοίχο, μπορείτε να οργανώσετε εκθέσεις των κοινών έργων σας.

Φροντίστε για καλό φωτισμό στη δημιουργική ζώνη!

9. Αποθήκευση και παραγγελία.

Η διαταραχή στο παιδικό δωμάτιο είναι ένας πονοκέφαλος για όλες σχεδόν τις μητέρες. Ωστόσο, εάν οργανώσετε σωστά την αποθήκευση παιδικών ρούχων και παιχνιδιών, το πρόβλημα του καθαρισμού μπορεί να ελαχιστοποιηθεί.

Τα παιχνίδια είναι καταλληλότερα αποθηκευμένα σε καλάθια. Χρησιμοποιήστε το για να αποθηκεύσετε ένα μεγάλο rack με τα κελιά: ένα μέρος των παιχνιδιών που τοποθετούνται σε μεγάλα κουτιά ή καλάθια, τα οποία θα ταιριάζουν στις διαστάσεις των κυψελών του rack. Τα μαλακά παιχνίδια αποθηκεύονται κατάλληλα σε υφασμάτινα καλάθια ή χάρτινες σακούλες, που μπορούν επίσης να αποτελέσουν μια ενδιαφέρουσα διακόσμηση για τα παιδιά.

Για να αποθηκεύσετε συλλογές παιχνιδιών - για παράδειγμα, τα αγαπημένα σας αυτοκίνητα ή κούκλες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αρχικά ράφια: τετράγωνο, ορθογώνιο, σε σχήμα διαμαντιού, με τη μορφή σπιτιών. Δεν είναι μόνο βολικό, αλλά και πολύ όμορφο!

10. Decor.

Φυσικά, το δωμάτιο των παιδιών πρέπει απλά να είναι φωτεινό και όμορφο! Και όμως η συμβουλή μου είναι να δώσετε προτίμηση στους ουδέτερους τοίχους και τα έπιπλα, αλλά η διακόσμηση και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα πρέπει να είναι λαμπερά και ασυνήθιστα. Στη συνέχεια, με την πάροδο του χρόνου, θα είναι εύκολο να αλλάξετε εύκολα το θέμα, το στυλ, το χρωματικό σχέδιο του παιδικού δωματίου εύκολα και με ελάχιστο κόστος.

Τα πιο δημοφιλή και μοντέρνα κόλπα στη διακόσμηση των παιδιών σήμερα:

- χρήση φωτεινών θεματικών αφισών και εσωτερικών αυτοκόλλητων για διακόσμηση επίπλων και τοίχων.

- ασυνήθιστα ράφια, τα οποία από μόνα τους αποτελούν αντικείμενο τέχνης.

- τα αυθεντικά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, για παράδειγμα, μαξιλάρια με τη μορφή σύννεφων, αστερίσκων, κορωνών και βουνών.

- παιδικές σκηνές και wigwams - μια από τις πιο μοντέρνες τάσεις στα μοντέρνα παιδιά.

Ελπίζω ότι αυτές οι συμβουλές θα είναι χρήσιμες σε όσους είναι ήδη σε εξέλιξη ή απλά σχεδιάζετε να αρχίσετε επισκευές στο πιο σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού - ένα παιδικό σταθμό).

Εσωτερική διακόσμηση ενός δωματίου χωρίς παράθυρα - πώς να κανονίσετε ένα δωμάτιο χωρίς φυσικό φως (+45 φωτογρ.)

Οι κανόνες της σύγχρονης κατασκευής δεν συνεπάγονται δωμάτια χωρίς παράθυρα, εκτός, φυσικά, τα μπάνια. Τα δωμάτια χωρίς παράθυρα μπορούν να εμφανιστούν μόνο σε μία περίπτωση - κατά τον επανασχεδιασμό. Μπορούν να υπάρχουν πολλοί λόγοι: οι γονείς θέλουν να δώσουν στο παιδί ένα ξεχωριστό δωμάτιο ή να κάνουν ένα διαμέρισμα δύο δωματίων με τρία δωμάτια. Αλλά για να ζήσετε σε ένα δωμάτιο, είναι απαραίτητο να παρέχετε όχι μόνο φωτισμό, αλλά και εξαερισμό. Πώς να εξοπλίσει το εσωτερικό του δωματίου χωρίς φυσικό φως - θα εξετάσει το site sunrem.ru.

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του δωματίου χωρίς παράθυρο

Το γεγονός είναι ότι οι χώροι διαβίωσης χωρίς παράθυρα στο διαμέρισμα δεν επιτρέπεται να εξοπλίζονται με SNIPs. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, οι ιδιοκτήτες πάνε σε ένα μικρό κόλπο: στο αεροπλάνο μετά την αναδιαμόρφωση του χώρου καλούνται υπουργικό συμβούλιο ή ντουλάπα.

Στη συνέχεια, η διασκέδαση αρχίζει - πώς να οργανώσετε το χώρο που ζουν σε ένα δωμάτιο χωρίς φυσικό φως, έτσι ώστε να ήταν άνετα να κοιμηθούν και να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους. Και μια ακόμα σημαντική προϋπόθεση για μια άνετη διαμονή είναι ο εξαερισμός.

Τα περισσότερα δωμάτια χωρίς παράθυρα στο διαμέρισμα χρησιμοποιούνται για υπνοδωμάτια ή κουζίνα, μερικές φορές για σαλόνια. Όπως δείχνει η πρακτική, σε τέτοιες αίθουσες υπάρχει μια αίσθηση κλειστού και περιορισμένου χώρου. Χρησιμοποιήστε αρκετές συμβουλές σχεδιασμού.

Οργάνωση ενός ψευδούς παραθύρου

Μία από τις σωστές λύσεις σε αυτή την κατάσταση είναι η οργάνωση ενός ψευδούς παραθύρου ή της απομίμησης του. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους:

 1. Η απλούστερη μέθοδος είναι να σχεδιάσετε ένα παράθυρο με χρώματα στον τοίχο, και οι κουρτίνες κρεμασμένες πάνω του προσθέτουν ρεαλισμό.
 2. Κρεμάστε μια εικόνα στο πλαίσιο με μια εικόνα του τοπίου ή της πόλης.
 3. Τοποθετήστε το φωτιστικό με τις λυχνίες LED πίσω από το παγωμένο γυαλί, κρεμάστε το γείσο πάνω από αυτό - και το παραπλανητικό παράθυρο είναι έτοιμο! Η δυνατότητα ενεργοποίησης και απενεργοποίησης μιας δροσερής λάμψης θα βοηθήσει στην πλήρη επίλυση του προβλήματος της έλλειψης φυσικού φωτός.
 4. Οι καθρέφτες στο πλαίσιο συμβάλλουν επίσης στη δημιουργία μιας αίσθησης της παρουσίας του ανοίγματος παραθύρου.
 5. Ψεύτικα ρολά σε έναν από τους τοίχους σε συνδυασμό με κουρτίνες - ένα άλλο τέχνασμα σχεδίου. Αλλά αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε δωμάτια κατάλληλα για στυλ (Provence, Classic, Country).

Κουρτίνες σε έναν από τους τοίχους

Δεν είναι απαραίτητο να οργανώσετε ένα ψευδο παράθυρο, είναι πιο εύκολο να κρεμάσετε μια κουρτίνα με κουρτίνες ή περσίδες σε έναν από τους τοίχους, και πίσω τους - για να οργανώσετε φωτισμό LED. Δεδομένου ότι τα περισσότερα συχνά μετά τον επανασχεδιασμό ενός δωματίου χωρίς παράθυρο αποδεικνύεται αρκετά μικρό, τότε κουρτίνες μπορούν να κρεμαστούν σε όλο το μήκος του τείχους. Εάν είναι ένα υπνοδωμάτιο, τότε είναι καλύτερο να διακοσμήσετε τον τοίχο πίσω από το κεφάλι του κρεβατιού, αν το σαλόνι είναι ο τοίχος πίσω από τον καναπέ.

Το πανί για υφάσματα "παραθύρων" είναι κατάλληλο για όλους: το τούλι θα δημιουργήσει ένα αίσθημα ελαφρότητας και ευελιξίας και οι πυκνές κουρτίνες θα προσθέσουν μια αίσθηση ρεαλισμού του παραθύρου.

Κάποιοι πηγαίνουν ακόμη περισσότερο και τοποθετούν ένα ράφι πίσω από την κουρτίνα, που μοιάζει με ένα περβάζι παραθύρου. Στο ράφι μπορείτε να βάλετε τα φυτά εσωτερικού χώρου, και στον ίδιο το τοίχο για να χαλαρώσετε με τη βοήθεια των καλούπι απομίμηση του πλαισίου του παραθύρου.

Διεύρυνση του χώρου με καθρέφτες

Οι καθρέφτες είναι η πιο αγαπημένη και απλούστερη μέθοδος επέκτασης ενός μικρού χώρου. Πώς να χρησιμοποιήσετε καθρέφτες σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα; Εάν είναι ένα υπνοδωμάτιο, τότε θυμηθείτε ότι ο καθρέφτης δεν μπορεί να τοποθετηθεί έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει τους ανθρώπους που κοιμούνται. Ως εκ τούτου, οι καθρέφτες μπορούν να διακοσμήσουν τον τοίχο πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού ή πάνω από τα κομοδίνα.

Αν αυτό το δωμάτιο είναι τοποθετημένο στο σαλόνι, τότε ο καθρέφτης μπορεί να κρεμαστεί έτσι ώστε να αντανακλά το φως που πέφτει από την πόρτα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν έχει σημασία αν είναι ένα πλακίδιο καθρέφτη ή ένα μεγάλο ολόκληρο ύφασμα καθρέφτη.

Ως επιλογή - ένας καθρέφτης μπορεί επίσης να πλαισιωθεί με ένα καλούπι για την προσομοίωση ενός παραθύρου.

Εικόνες που αυξάνουν το χώρο

Μια άλλη τεχνική για τους σχεδιαστές είναι να χρησιμοποιούν εικόνες με προοπτική. Μπορεί να είναι τόσο τοιχογραφία όσο και ταπετσαρία σε τοίχο, και μια μεγάλη εικόνα σε ένα πλαίσιο. Το κύριο πράγμα είναι να έχουμε την εικόνα με προοπτική. Μπορεί να οδηγήσει η φύση, η πόλη, η ακτή ή η σκάλα, κ.λπ.

Είναι δυνατόν να θέσει μια εικόνα στο ευρύ λευκό πλαίσιο που μιμείται το παράθυρο, στη συνέχεια, την εντύπωση ότι μια όμορφη θέα από το παράθυρο - με λίγα λόγια, ακριβώς αυτό που χρειάζεστε σε ένα δωμάτιο χωρίς φυσικό φως.

Περισσότερα φως

Ένα δωμάτιο χωρίς φυσικό φως δρα καταθλιπτικά, πιέζει εκείνους που ζουν σε αυτό. Πηγές τεχνητού φωτισμού - ο πιο επιτυχημένος τρόπος για να απαλλαγείτε από την εντύπωση του κλειστού χώρου.

Αυτό θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα εκ των προτέρων, ακόμη και στο στάδιο της ανακατασκευής και να τοποθετηθεί η κατάλληλη καλωδίωση κατά τη διάρκεια των επισκευών.

Θυμηθείτε: ένας μεγάλος πολυέλαιος θα περιορίσει μόνο το ήδη μικρό δωμάτιο, αλλά οι διάσπαρτοι λαμπτήρες είναι η σωστή λύση για ένα δωμάτιο χωρίς φυσικό φως.

Χρησιμοποιήστε το ως ένα μεγάλο μέρος του τοίχου, οροφής και ενσωματωμένο σε φωτιστικά - σε κόγχες (η οποία, παρεμπιπτόντως μπορεί να αποσπάσει την προσοχή από την έλλειψη των παραθύρων), για έπιπλα, για μαρκίζες οροφής, οροφής στην περίμετρο. Αυτές μπορεί να είναι συνήθεις ταινίες LED ή ενσωματωμένα κουτιά φωτισμού - η σύγχρονη τεχνολογία φωτισμού μπορεί να δημιουργήσει ένα θαύμα σε ένα μικρό δωμάτιο.

Σκεφτείτε προσεκτικά για το πού θα είναι απλίκες και φωτιστικά δαπέδου - πάνω από ένα κρεβάτι ή καναπέ, κοντά στην καρέκλα, σχετικά με τα κομοδίνα - τις περισσότερες πηγές φωτός, το μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο δωμάτιο θα φαίνεται.

Όσο για το ίδιο το φως, είναι προτιμότερο να είναι ουδέτερο (4000K) αντί για κρύο ή ζεστό.

Γυάλινη λάμπα ή γυάλινες πλάκες

Μια πρόσθετη πηγή φωτός μπορεί να είναι ένα τραβέρσα - ένα μικρό παράθυρο πάνω από την πόρτα ή κάτω από την οροφή. Στα σοβιετικά διαμερίσματα, τα παράθυρα έγιναν συχνά στους τοίχους ανάμεσα στην κουζίνα και το μπάνιο - και υπάρχει περισσότερο φως και ο εξαερισμός είναι καλύτερος. Αν δεν υπάρχει τρόπος να φτιάξετε ένα παράθυρο κάτω από την οροφή στον τοίχο, τότε παραγγείλετε μια εσωτερική πόρτα με ένα γυάλινο ένθετο πάνω από αυτό.

Το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση γυάλινων τούβλων στο διαμέρισμα. Ματ ή κυματοειδές γυαλί δεν θα δώσει μια περίεργη ματιά να εισέλθουν στο δωμάτιο, αλλά να παρέχουν το φως που λείπει.

Πόρτες-διαμερίσματα με γυαλί

Παρέχετε επαρκή αίθουσα φωτισμού χωρίς ένα παράθυρο στο δρόμο μπορεί να είναι και με την συρόμενη θύρα με θήκη από γυαλί. Το ματ ή το συνηθισμένο γυαλί είναι θέμα γεύσης, αλλά ένα τέτοιο σχέδιο είναι σε θέση να προσφέρει πλήρως χώρο με φυσικό φως, ειδικά αν ο χώρος με τον οποίο κλείνει η πόρτα έχει φυσική πηγή φωτός.

Για να επιτρέψει τη διείσδυση περισσότερου φωτός στο δωμάτιο, το διαμέρισμα μπορεί να κατασκευαστεί για ολόκληρο το πλάτος του τοίχου. Ένα τέτοιο βήμα είναι απλά απαραίτητο όταν είναι απαραίτητο να συντονιστεί η ενοποίηση της κουζίνας με τη σόμπα αερίου και το σαλόνι (ή άλλο δωμάτιο). Αλλά αυτό το σχέδιο μπορεί εύκολα να ενώσει ή (εάν είναι απαραίτητο) να οριοθετήσει δύο δωμάτια.

Τελειώνοντας ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Για να βεβαιωθείτε ότι ο κλειστός χώρος δεν φαίνεται σαν μια σκοτεινή ντουλάπα, θα πρέπει να σκεφτείτε εκ των προτέρων το φινίρισμα των τοίχων, του δαπέδου και της οροφής: να επιλέξετε τα χρώματα, το υλικό και τον τύπο των υλικών φινιρίσματος.

Τείχη

Φυσικά, η πιο σωστή λύση θα είναι ένα λευκό χρώμα ή μια σκιά κοντά του για το φινίρισμα των τοίχων. Οι τοίχοι του φωτός θα σας επιτρέψουν να επεκτείνετε οπτικά το χώρο, να ενώσετε τα όρια και να γίνει το φόντο για τα μεμονωμένα στοιχεία.

Ποια η χρήση του υλικού (ταπετσαρία, χρώματα, σοβάδες) - λύνει κάθε άνθρωπο, αλλά σε αυτό το θέμα θα πρέπει να καθοδηγείται από τους σκοπούς του δωματίου, την υγρασία και την ανάγκη για υλικό αντοχής (για παράδειγμα, εάν το δωμάτιο γίνεται για τα μικρά παιδιά, με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις και απαιτήσεις ασφάλειας, και αντοχή αύξηση).

Ανυψώστε την οροφή θα βοηθήσει τις κάθετες λωρίδες στους τοίχους και θα επεκταθούν - οριζόντια.

Ένας άλλος κανόνας των σχεδιαστών: ποτέ σε ένα μικρό δωμάτιο δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο μοτίβο στους τοίχους. Λοιπόν, αν είστε πολύ λάτρης των ταπετσαριών με μεγάλα τριαντάφυλλα - τα επικολλήστε σε έναν από τους τοίχους, και τα υπόλοιπα σε ουδέτερα χρώματα.

Εάν το δωμάτιο έχει διατεθεί στην κουζίνα ή το σαλόνι, τότε, φυσικά, το δάπεδο πρέπει να έχει αντίσταση στην υγρασία και αντοχή στη φθορά. Για την κουζίνα, κεραμικά πλακάκια, γρανίτη ή λινέλαιο θα είναι η καλύτερη επιλογή. Για το σαλόνι, επιλέξτε παρκέ ή πολυστρωματικό υλικό υψηλής αντοχής στην φθορά.

Όσο για την απόχρωση, για ένα μικρό δωμάτιο χωρίς φυσικό φως, βέβαια, η βέλτιστη επιλογή θα είναι μια ελαφριά σκιά, αλλά για αντίθεση μπορείτε να κάνετε το πάτωμα πιο σκοτεινό.

Οροφή

Αυξήστε οπτικά την οροφή και επεκτείνετε τα όρια θα βοηθήσουν δομές πολλαπλών επιπέδων. Γυαλιστερό τέντωμα οροφής ή πλακάκια καθρέφτη θα αυξήσει το ύψος του δωματίου, και ο ενσωματωμένος φωτισμός θα διαγράψει το όριο μεταξύ του τοίχου και της οροφής.

Φυσικά, σε ένα τέτοιο δωμάτιο δεν πρέπει να πειραματιστείτε με το χρώμα, οπότε για μια οροφή, επιλέξτε μια ουδέτερη λευκή απόχρωση.

Πώς να οργανώσετε τον εξαερισμό σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Ο φωτισμός είναι μόνο ένα από τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο. Το δεύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη αερισμού. Η έλλειψη φυσικού αερισμού οδηγεί σε προβλήματα όπως η συμπύκνωση στους τοίχους και τα έπιπλα και ως εκ τούτου η εμφάνιση μούχλας και μύκητα. Και, φυσικά, η ανικανότητα να αναπνέουμε καθαρό αέρα για όσους ζουν στο δωμάτιο. Επομένως, ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα είναι ένα σημαντικό και υπεύθυνο στοιχείο στον κατάλογο των περιπτώσεων επισκευής. Με τη βοήθεια του οποίου μπορείτε να οργανώσετε τη ροή του αέρα σε ένα τέτοιο δωμάτιο; Μπορούν να υπάρχουν αρκετές λύσεις, θα εξετάσουμε το καθένα από αυτά.

Οργάνωση αερισμού εφοδιασμού

Εάν το δωμάτιο είναι μικρό, μπορεί να παραμείνει στην εγκατάσταση των φυτών παροχής αέρα - μια μικρή συσκευή η οποία είναι ένα συμπαγές σύστημα εξαερισμού, όπου όλα τα εξαρτήματα συναρμολογούνται μέσα σε ένα σώμα ενιαίο τεμάχιο, τοποθετημένο στην πρόσοψη του κτιρίου, αλλά αέρας εισέρχεται μέσα από μια ειδική τρύπα στον τοίχο.

Το μειονέκτημα μιας τέτοιας εγκατάστασης μπορεί να είναι η ανάγκη κατασκευής ενός αγωγού εξαερισμού εάν όλοι οι τοίχοι των συνόρων του δωματίου βρίσκονται σε άλλες εγκαταστάσεις. και όχι με το δρόμο.

Breezer ή airgiver

Τέτοια συστήματα παρέχουν αρκετά ασφαλή και ασφαλή χώρο με φρέσκο ​​αέρα, εάν είναι απαραίτητο, θερμαίνουν.

Παρόμοιες συσκευές αερισμού εγκαθίστανται μέσα στο διαμέρισμα και αντιπροσωπεύουν εγκατάσταση παροχής αέρα. Ο αέρας από το δρόμο περνάει αρκετούς βαθμούς καθαρισμού και η πρόσοψη τοποθετείται σε μια συνηθισμένη σχάρα, αποτρέποντας τη διείσδυση σκόνης και εντόμων. Για καλύτερη ανταλλαγή αέρα, συνιστάται η εγκατάσταση ξεχωριστής συσκευής σε κάθε δωμάτιο. Ωστόσο, για ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού πρέπει επίσης να κατασκευαστεί ένας αγωγός αέρα, έτσι ώστε ο αέρας να ληφθεί από το δρόμο.

Κλιματισμός

Πολλοί είναι απολύτως βέβαιοι ότι το κλιματιστικό σύστημα μπορεί να ψύχει τον αέρα και να παρέχει αερισμό στο δωμάτιο χωρίς παράθυρα. Ωστόσο, αυτό είναι μια αυταπάτη! Αυτή η συσκευή δροσίζει μόνο τον αέρα που βρίσκεται στο δωμάτιο, επομένως συνιστάται η τοποθέτησή του σε συνδυασμό με αναπνευστήρα ή αναπνοή: η μία συσκευή παίρνει τον αέρα από το δρόμο, ο δεύτερος δροσίζει.

Ας συνοψίσουμε

Έτσι, ο εσωτερικός σχεδιασμός του δωματίου χωρίς παράθυρα - δεν είναι εύκολο έργο, γιατί πρέπει να σκεφτείτε τα πάντα: από τη διάταξη, το χρώμα των τοίχων έως την οργάνωση του φωτισμού και του εξαερισμού. Ένας καλός βοηθός στην επίλυση τέτοιων προβλημάτων μπορεί να είναι η εμπειρία εκείνων που έχουν ήδη αντιμετωπίσει την εργασία και μοιράζονται φωτογραφίες των επισκευών που έγιναν.

Φωτογραφίες δωματίων χωρίς παράθυρα παραλαμβάνονται και ο ιστότοπός μας - μπορείτε να επιλέξετε μόνο τη σωστή επιλογή. Απολαύστε την παρακολούθηση.

Δωμάτιο αερισμού

Γιατί αυτό είναι απαραίτητο: τα καθήκοντα του αερισμού

Είναι απαραίτητο να έχετε πρόσβαση σε νέο αέρα κάθε μέρα, ανεξάρτητα από τον καιρό και τη θερμοκρασία εκτός του παραθύρου. Η γνώμη ότι μια φορά στο δρόμο είναι παγωμένη, βροχερή ή δροσερή, τότε δεν είναι απαραίτητο να αερίζεται - είναι λάθος. Καθαρισμός και καθαρό αέρα - μια υπόσχεση της καθαριότητας και της υγείας, δεν είναι τυχαίο, βάζοντας τάξη στο διαμέρισμα, οι νοικοκυρές δάκρυ ανοιχτά τα παράθυρα.

Οφέλη από τον αερισμό έχει ως εξής:

 • εμποδίζοντας την ανάπτυξη μυκήτων και μούχλας στο μπάνιο και την κουζίνα.
 • μείωση της συγκέντρωσης επιβλαβών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων ανθρώπινης ζωής, σωματιδίων σκόνης και μικροοργανισμών,
 • κορεσμός του αέρα με οξυγόνο και αρνητικά ιόντα.
 • ρύθμιση της θερμοκρασίας και της υγρασίας.
 • απομάκρυνση ξένων οσμών.
Οι γιατροί είναι κατηγορηματικοί στη γνώμη τους, γιατί αερίζω το δωμάτιο - για την υγεία. Διοξείδιο του άνθρακα, που εκπνέεται από τους πνεύμονες, χωρίς ανανέωση αέρα συσσωρεύεται στο δωμάτιο, και έλλειψη οξυγόνου, προκαλεί τέτοιες αρνητικές συνέπειες:
 • επιδείνωση του ΚΝΣ ·
 • αυξημένη κόπωση.
 • μειωμένη συγκέντρωση της προσοχής.
 • συχνές πονοκεφάλους και ζάλη.
 • αρτηριακή πίεση;
 • επιδείνωση της κυκλοφορίας του αίματος ·
 • εμφάνιση δύσπνοιας.
 • υπνηλία και κόπωση.
Ένας οργανισμός που αντιμετωπίζει διαρκώς την πείνα με οξυγόνο (υποξία) γίνεται εύθραυστος και ευάλωτος, υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης νευροψυχολογικών ασθενειών και χρόνιας αϋπνίας, μερικές περιπτώσεις χαρακτηρίζονται από μη αναστρέψιμες συνέπειες.

Πέντε λεπτά που περνούν σε στάση στο περιβάλλον μεταφοράς, το σώμα δεν θα κορεστεί το σώμα με οξυγόνο, αλλά είναι απαραίτητο να βελτιωθεί ο τόνος, η θετική φόρτιση της ζωντάνια και η άριστη διάθεση.

Μέθοδοι εξαερισμού

Ανοίξτε το φύλλο παραθύρου (μονομερής αερισμός) παρέχει σταδιακή ανανέωση αέρα, κατά μέσο όρο, για αερισμό ποιοτικού χώρου, διαρκεί 40 λεπτά, ενώ στην ψυχρή περίοδο υπάρχουν σημαντικές απώλειες θερμότητας. Αλλά με τέτοιο αερισμό επέτρεψε την παρουσία των ανθρώπων και των παιδιών στο δωμάτιο.

Ένας γρηγορότερος τρόπος για την αντικατάσταση του αέρα εξαγωγής είναι να ειδικό σχέδιο. Για 15-20 λεπτά οι μάζες αέρα ανανεώνονται πλήρως χωρίς σημαντική απώλεια θερμότητας. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι με τη διευθέτηση των σκευών στο σπίτι, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα κατοικίδια ζώα που μπορούν να κρυώσουν, είναι απαραίτητο να τα απομονώσετε σε ένα ευάερο δωμάτιο.

Πόσο συχνά είναι απαραίτητο να αερίζεται;

Ο αερισμός των χώρων όπου οι άνθρωποι είναι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα συνιστάται να πραγματοποιείται κάθε μισή ώρα. Επιπλέον, σε τακτική ανανέωση αέρα, απαιτούνται δωμάτια με υψηλή υγρασία.

Άνετος ύπνος

Για να κοιμηθείς όταν το παράθυρο είναι ανοιχτό, είναι δυνατό μόνο στη ζεστή εποχή, αφού η υποθερμία κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να ανταποκριθεί με ασθένειες της αναπνευστικής οδού. Εξαερώστε το νηπιαγωγείο για μισή ώρα πριν την άφιξη του παιδιού και κλείστε τα παράθυρα τη νύχτα.

Και έτσι, αερισμού - μια ζωτική ανάγκη για την υγεία και την ευημερία, αλλά το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για βόλτες στον καθαρό αέρα και ξεσπάει έξω από τη χώρα.

Υπνοδωμάτιο χωρίς παράθυρο

Δημιουργήστε ένα όμορφο σχέδιο υπνοδωματίου δεν είναι τόσο δύσκολο. Αλλά όλα είναι πολύ πιο περίπλοκα, αν δεν υπάρχει παράθυρο άνοιγμα στο δωμάτιο. Ωστόσο, ακόμη και σε μια κρεβατοκάμαρα χωρίς παράθυρο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ευχάριστο και φωτεινό περιβάλλον.

Χαρακτηριστικά, υπέρ και κατά

Σε ένα σκοτεινό δωμάτιο χωρίς παράθυρα, δεν υπάρχει φυσικό φως της ημέρας. Σε ένα τέτοιο δωμάτιο θα υπάρχει πάντα λίγο φως - ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας, γεγονός που δημιουργεί κάποιες δυσκολίες στο σχεδιασμό του χώρου.

Αυτός ο χώρος πρέπει να είναι εφοδιασμένος με επαρκή αριθμό πρόσθετων διατάξεων φωτισμού: πολυέλαιοι, λαμπτήρες (τοίχος, οροφή και επιφάνεια εργασίας), καθώς και ενσωματωμένοι λαμπτήρες φωτισμού. Φυσικά, η παρουσία μεγάλου αριθμού τέτοιων στοιχείων θα οδηγήσει σε απτά έξοδα ενέργειας.

Κατά κανόνα, δεν υπάρχουν παράθυρα σε μικρά δωμάτια. Συχνά το μέγεθος αυτών των χώρων είναι πολύ μέτριο, γεγονός που τους καθιστά πιο σκούρο και πιο οικείο. Τα μικρά δωμάτια χωρίς παράθυρα χαρακτηρίζονται από έλλειψη καθαρού αέρα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό των δωματίων αυτών είναι ότι δεν θα είναι σε θέση να οργανώσουν τα ζωντανά φυτά εσωτερικού χώρου. Για την ανάπτυξή τους απαιτείται απαραίτητα ηλιακό φως, καθώς και μεγάλη ποσότητα οξυγόνου.

Για να σχεδιάσετε τέτοιες περιοχές είναι απαραίτητο να προσεγγίσετε με κάθε ευθύνη, αλλιώς το υπνοδωμάτιο θα αποδειχθεί ζοφερό και άβολο. Συχνά, τα δωμάτια χωρίς παράθυρα μοιάζουν με κούφια κυλικεία, η θέση των οποίων μόνο καταθλιπτικά.

Ωστόσο, μην φοβάστε τέτοιες εγκαταστάσεις. Μπορούν να εξοπλιστούν με όμορφους και άνετους χώρους ύπνου. Σε ένα κωφού δωμάτιο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό κάθε στυλ - από τα κλασικά μέχρι τον μινιμαλισμό. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε το σωστό εξοπλισμό φωτισμού, το κατάλληλο φινίρισμα και να λύσετε το πρόβλημα της διείσδυσης επαρκούς οξυγόνου στο δωμάτιο.

Τα μικρά υπνοδωμάτια θεωρούνται ένα από τα πιο άνετα, τόσο μικρά δωμάτια χωρίς φυσικό φως είναι αρκετά κατάλληλα για να τοποθετήσετε σε αυτά ένα άνετο κρεβάτι και μερικά απαραίτητα εσωτερικά αντικείμενα.

Σημαντικές αποχρώσεις στην ανάπτυξη ενός σχεδίου μελέτης

Δημιουργώντας ένα αρμονικό εσωτερικό σε ένα απομακρυσμένο δωμάτιο, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα χρώματα, τον ποιοτικό φωτισμό και την επίπλωση.

Όταν επιλέγετε το χρωματικό σχέδιο ενός τέτοιου δωματίου, θα πρέπει να θυμάστε ότι πρέπει να γεμίσει με τεχνητό φως, αφού δεν είναι φυσικό σε αυτό. Συνιστάται να τηρείτε ελαφριές και ήρεμες αποχρώσεις. Τις περισσότερες φορές για το φινίρισμα υπνοδωματίων μικρού μεγέθους επιλέξτε απαλούς πράσινους ή μαλακούς μπεζ τόνους. Αυτά τα χρώματα σας βοηθούν να χαλαρώνετε πιο γρήγορα και να έχετε καλύτερο ύπνο.

Η πιο επιτυχημένη είναι η σχεδίαση με λευκό χρώμα. Ωστόσο, για μια τέτοια ελαφριά παλέτα, θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά έπιπλα αντίθεση και φωτεινό ντεκόρ. Χωρίς ένα τέτοιο παιχνίδι χρωμάτων, η κατάσταση θα είναι βαρετή και μονότονη.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο φωτισμό μιας μικρής κρεβατοκάμαρας χωρίς παράθυρο. Θα πρέπει να περιλαμβάνει συσκευές φωτισμού διαφορετικών επιπέδων. Δεν έχει να κάνει με το σχεδιασμό ενός τέτοιου δωματίου χωρίς βασικό, καθώς και φωτισμό spot.

Για το κύριο φως δεν αγοράζει απαραιτήτως έναν κανονικό πολυέλαιο οροφής. Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις. Μπορεί να είναι μικρά φωτιστικά. Αν είναι σωστά τοποθετημένα στο δωμάτιο, τότε θα γεμίσει με ποιοτικό φως της ημέρας. Οι ειδικοί συστήνουν τη στροφή σε θερμά λαμπτήρες. Ο ψυχρός φωτισμός σε αυτές τις συνθήκες θα φαίνεται πολύ άβολος, δημιουργώντας ατμόσφαιρα κελάρι ή δροσερό γκαράζ.

Μην κρέμεται σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο πάτωμα πολύ μεγάλο πολυέλαιος οροφής. Μια τέτοια λεπτομέρεια θα φαίνεται ασύμμετρη σε τέτοιες συνθήκες, κάνοντας οπτικά την οροφή χαμηλότερη.

Για ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο, ο φωτισμός χώρου είναι τέλειος. Σήμερα στα καταστήματα μπορείτε να συναντήσετε ένα τεράστιο αριθμό διαφορετικών επιλογών, μέσω των οποίων μπορείτε να επιλέξετε μία ή άλλη ζώνη υπνοδωματίου.

Τα πιο συνηθισμένα είναι οι λαμπτήρες που είναι ενσωματωμένοι σε καθρέφτες και τραπέζια. Δεν προσφέρουν μόνο πρόσθετο φωτισμό σε απομακρυσμένο δωμάτιο, αλλά θα είναι επίσης χρήσιμοι για την ευκολία χρήσης λειτουργικών περιοχών. Μερικοί ιδιοκτήτες στρέφονται προς όμορφες λωρίδες LED. Μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορα μέρη του δωματίου. Τις περισσότερες φορές για αυτό επιλέγεται το κεφάλι του κρεβατιού ή ο χώρος κατά μήκος της περιμέτρου του υπνοδωματίου.

Η άνεση ενός υπνοδωματίου χωρίς παράθυρο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα κατάλληλα επιλεγμένα έπιπλα. Σε τέτοιες συνθήκες, θα πρέπει να αποφύγετε την εμφάνιση επιπλέον σκιών, καθώς συχνά προκαλούν ερεθισμό και αποσπούν την προσοχή. Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί συνιστούν να σχεδιάζετε τέτοιους χώρους με έναν μινιμαλιστικό τρόπο.

Σε ένα υπνοδωμάτιο μικρού μεγέθους, δεν πρέπει να τοποθετείτε ένα μεγάλο αριθμό διαφόρων επίπλων. Αρκετά θα είναι κρεβάτια και μερικές θέσεις για να αποθηκεύσετε τα πράγματα. Δεν είναι κακό σε αυτό το χώρο θα φαίνονται μικρά ράφια ή μεγάλα διακοσμητικά στοιχεία.

Δεν συνιστάται η χρήση εσωτερικών αντικειμένων μεγάλου μεγέθους. Μια δυσκίνητη ντουλάπα απουσία φυσικού φωτός θα ερεθίσει, αντί να ευχαριστήσει το μάτι. Τέτοια έπιπλα μπορούν να αντικατασταθούν με ένα κομψό στήθος ή ενσωματωμένη ντουλάπα. Περιττό έπιπλα από σκούρους τόνους. Ένα μαύρο ντουλάπι ή ένα μεγάλο μαύρο κρεβάτι θα μειώσει οπτικά έναν ήδη μικρό χώρο, καθιστώντας τον όχι πολύ άνετο.

Σε ένα κρύο υπνοδωμάτιο που γίνεται σε φωτεινά ή παστέλ χρώματα, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μια ποικιλία φωτεινών τόνων και αξεσουάρ. Με τη βοήθεια τέτοιων λεπτομερειών, μπορείτε να "αναβιώσετε" το εσωτερικό και να το ολοκληρώσετε.

LiveInternetLiveInternet

-Μουσική

-Νέα

-Βίντεο

-Πάντα στο χέρι

-Ετικέτες

-Επικεφαλίδες

 • CLIPART, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ (61)
 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ. Για τους bloggers. ΚΩΔΙΚΟΙ (39)
 • Site από το μηδέν (7)
 • WEBINARS, ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ (23)
 • ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ (13)
 • ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΝΟΣΗΜΑ (5)
 • ΣΠΟΡ 2 (2)
 • Αν ξαφνικά χρειάζεστε))) (1)
 • (0)
 • (0)
 • (0)
 • Ο Thomas Anders (Thomas Anders) (18)
 • cthie αδελφός (18)
 • Αλεξάντερ Ρόζενμπαμ (3)
 • Αλλά Πουγκάτσεβα (17)
 • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ (194)
 • ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (3)
 • Αστρονομία. Αστρολογία (ωροσκόπια). Εξαιρετικά (283)
 • Βαλέρι Λεόνεφ (401)
 • Βλαντιμίρ Βοσότσκι (103)
 • Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Β Παγκόσμιος Πόλεμος 1941-1945 (25)
 • Όλα για το GAMING (117)
 • παρεμβάλλεται σε σχόλια, πλαίσια, σχήματα, ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ, ΥΠΟΒΑΘΡΟ (490)
 • Το πλέξιμο: HOOK, SPITS. Ράψιμο, Σκαλωσιές (1486)
 • ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (53)
 • JOURNALS-3 (50)
 • JOURNALS-2 (50)
 • ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ (50)
 • Ράψιμο (50)
 • Μπουφάν, σακάκια (50)
 • Ράψιμο-2 (37)
 • Μπουφάν, σακάκια - №2 (35)
 • Συρραφή (19)
 • ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ-4 (9)
 • κεντήματα (5)
 • ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ (7)
 • ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΣΠΙΤΙ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, Βοηθητικά προγράμματα (243)
 • Οι φίλοι της Lyra, φωτογραφίες, συνεντεύξεις, διάφορα (91)
 • ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ, ζώα, πουλιά, ψάρια, λουλούδια, φύση (260)
 • ΞΕΝΑΓΟΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΔΙΑ (41)
 • ΥΓΕΙΑ: γυμναστική, διαλογισμός, χορός, χρήσιμος και (575)
 • ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΙΜΟ (36)
 • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (110)
 • Διαδίκτυο, Μάθηση, Προγράμματα, Κέρδη, Λογιστική, Επιχειρήσεις (820)
 • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, της ΕΣΣΔ, των ΡΟΛΩΝ (16)
 • Σας ψάχνω, μαμά. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ (62)
 • Κανάλια Τηλεόραση, ραδιόφωνο (15)
 • Εικόνες, φωτογραφίες, πίνακες φωτογραφιών, ΤΕΧΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ (148)
 • Βιβλία, ΒΙΒΛΙΑ ONLINE. Τιμές (21)
 • ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΚΑΤΟΙΚΟΙ (85)
 • Kurgan και Kurgans, Από την εφημερίδα KIK (74)
 • Η αγάπη της Κοίμησης της Θεοτόκου (3)
 • Μόδα, Ομορφιά, Χώρος Στάθμευσης (232)
 • Τα βίντεό μου, τα μουσικά βίντεο (59)
 • Πλαίσια του ορυχείου (6)
 • Οι φωτογραφίες μου, προσωπικές (59)
 • Προσευχές, άγιοι, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ, PRIMETTE (93)
 • WISE (Υγεία), MANTRA, Χαλαρώστε (29)
 • μουσική, διαφορετικά τραγούδια (436)
 • Σχετικά με τους μεγάλους, διάσημους, διάσημους ανθρώπους (100)
 • Σχετικά με τα αστέρια, συνεντεύξεις (147)
 • Ozzy Osbourne (3)
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, οικογένεια, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (203)
 • ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ (14)
 • ΓΑΛΛΙΑ. Τα μυστήρια των Παρισίων (9)
 • Αξιόπιστη. Αξιοσημείωτο (79)
 • τραγούδια λυρικά (12)
 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Πολιτικοί. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (133)
 • ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΔΩΡΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (496)
 • Εκδηλώσεις της Ημέρας - Δεκέμβριος (37)
 • Εκδηλώσεις της Ημέρας - Μάιος (37)
 • Εκδηλώσεις της Ημέρας - Ιανουάριος (35)
 • Εκδηλώσεις της Ημέρας - Απρίλιος (34)
 • Εκδηλώσεις της Ημέρας - Μάρτιος (33)
 • Εκδηλώσεις της ημέρας - Οκτώβριος (33)
 • Εκδηλώσεις της Ημέρας - Σεπτέμβριος (33)
 • Εκδηλώσεις της Ημέρας - Φεβρουάριος (31)
 • Εκδηλώσεις της Ημέρας - Ιούλιος (31)
 • Εκδηλώσεις της Ημέρας - Νοέμβριος (30)
 • Εκδηλώσεις της Ημέρας - Ιούνιος (30)
 • Εκδηλώσεις της Ημέρας - Αύγουστος (25)
 • ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΕΣ, ΠΟΛΕΙΣ, SELENIY (185)
 • ραδιοφωνικές εγγραφές, ραδιοφωνικά παιχνίδια, ηλεκτρονικά βιβλία (59)
 • Διάφορα Άλλα (171)
 • Κορνίζες (202)
 • ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ. Συνταγές δεύτερης σειράς (446)
 • ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ. Συνταγές για τσάι, ποτά. Επιδόρπια. ΜΠΟΥΚΕΤΑ (757)
 • ΧΩΡΕΣ ΚΗΠΟΥ. ΦΥΤΑ (86)
 • Κατασκευές στη χώρα (13)
 • Σέμνη Σλεπακόφ (12)
 • Σεργκέι Ασρούκοφ. Κινηματογράφος, θέατρο κλπ. (11)
 • Σκορπιών και άλλοι (81)
 • ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΑΝΟΝΕΣ (6)
 • ΜΙΚΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΤΗ (169)
 • ΡΟΛΟΙ, Καρκίνοι (228)
 • δημιουργία βίντεο, flash, κινούμενα σχέδια, photoshop (265)
 • Κοιμηθείτε! (2)
 • στίχοι (96)
 • ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ. Σούπες, υγρά πιάτα (63)
 • ΣΧΕΔΙΑ (106)
 • χοροί, μπαλέτο (13)
 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. Ζωγραφική.Άλλα (88)
 • ΔΟΚΙΜΕΣ, ΜΥΣΤΗΡΙΑ (353)
 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (47)
 • Σκάκι, ΣΠΟΡ (50)
 • ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ (7)
 • Νομική συνδρομή, Διάφορα ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (37)

-Προσφορά

Corel PhotoMirage - το πρόγραμμα για τη ζωγραφική των εικόνων Γεια σε όλους. Χθες είμαι επάνω.

Συλλογή δημοφιλών προγραμμάτων 2018 από το Urod (RUS) »SoftLabirint.Ru: Κατεβάστε δωρεάν και χωρίς αρχεία.

ΠΛΑΙΣΙΟ. Δημιουργήστε ένα πλαίσιο ανά βήματα.

Είναι η κραυγή της ψυχής. Άνθρωποι! Εγώ - εξαιρετικά σπάνια τοποθετώ τέτοιες θέσεις, αν δεν το πω - ΠΟΤΕ.

clipart "cluster" CLICK-PLANE ΕΙΚΟΝΕΣ

-Αναζήτηση κατά ημερολόγιο

-Εγγραφείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

-Στατιστικά στοιχεία

Πώς να αερίζετε σωστά το δωμάτιο το καλοκαίρι και το χειμώνα


Πόσο συχνά θα πρέπει να αερίζετε το δωμάτιο το καλοκαίρι

Κλιματισμός - το σωστό πράγμα για να διατηρήσει ένα συγκεκριμένο μικροκλίμα στο δωμάτιο. Στην εταιρεία "Svoy Klimat" (Αγία Πετρούπολη) υπάρχουν μονάδες ανεμιστήρων, ψύκτες, συστήματα πολλαπλών διαστάσεων, κλιματιστικά διαφόρων τύπων και διαφορετικές μάρκες. Ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα κλιματιστικό με την απαιτούμενη χωρητικότητα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το svklim.ru

Πώς να αερίζεται σωστά το δωμάτιο

Φαίνεται ότι μια τέτοια απλή κατοχή όπως ο αερισμός, σίγουρα δεν θα πρέπει να έχει κανόνες και στάδια της διαδικασίας. Αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν συμβαίνει.

Ιδιαίτερα οξεία είναι το πρόβλημα του αερισμού στην παρούσα στιγμή, όταν σχεδόν κάθε σπίτι έχει πλαστικά παράθυρα, δίνοντας μια τέτοια ευπρόσδεκτη άνεση.

Στην περίπτωση των πλαστικών σφραγισμένων παραθύρων, ο εξαερισμός είναι απλά απαραίτητος. Σε περίπτωση ανεπαρκούς και ανεπαρκούς αερισμού του δωματίου, τότε σχηματίζει μούχλα και διάφορους μύκητες.

Για να εξασφαλιστεί το κατάλληλο μικροκλίμα στο δωμάτιο, είναι ιδιαίτερα απαραίτητο αερίστε εκείνα τα μέρη του δωματίου όπου έχει συγκεντρωθεί η περισσότερη υγρασία. Το διαμέρισμα είναι μια κουζίνα, μπάνιο και υπνοδωμάτιο μετά από μια μακρά διαμονή σε αυτό οι άνθρωποι. Εάν ξεχάσετε τελείως τον αερισμό, το παράθυρό σας θα σας υπενθυμίσει αυτό: απλώς θα θολώσει. Αυτό είναι το σήμα για τον αερισμό έκτακτης ανάγκης. Αλλά πριν μια τέτοια κατάσταση δεν αξίζει τον κόπο.

Εξαερισμός του δωματίου το χειμώνα

Εάν κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου φοβάστε να αερίζετε συχνά το δωμάτιο, πιστεύοντας ότι έτσι χάθηκε η θερμότητα, τότε εσείς κάνετε λάθος. Θυμηθείτε: Ο καθαρός και καθαρός αέρας θερμαίνεται πολύ ταχύτερα από ό, Έτσι, αφού ο αερισμός στο σπίτι θα γίνει πιο ζεστό.

Το χειμώνα είναι καλύτερο να οργανώσετε το βραχυκύκλωμα μέσω του εξαερισμού, αντί να κρατάτε συνεχώς το παράθυρο στη λειτουργία μικροέγχυσης. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε σημαντική θερμότητα στο δωμάτιο. Μια περίοδος τέτοιας εξαερισμού δεν πρέπει να υπερβαίνει 1-2 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ανταλλαγή αέρα θα πραγματοποιηθεί στο δωμάτιο, αλλά δεν θα υπάρξει απότομη πτώση της θερμοκρασίας.