Pribochnaya εξαερισμός στο διαμέρισμα: επιλογές για την ανταλλαγή αέρα

Ο σωστά οργανωμένος εξαερισμός στο διαμέρισμα - η βάση για ένα άνετο μικροκλίμα στο σαλόνι. Πολύ συχνά η φυσική ανταλλαγή αέρα δεν παρέχει επαρκή παροχή καθαρού αέρα και πρέπει να αναζητήσουμε εναλλακτικούς τρόπους βελτίωσης του εξαερισμού τροφοδοσίας.

Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τις υπάρχουσες επιλογές ανταλλαγής αέρα και να επιλέξουμε την καλύτερη μέθοδο.

Ανταλλαγή αέρα - δέσμευση για ένα υγιές μικροκλίμα

Για την κανονική λειτουργία του διαμερίσματος, αρκεί μία μόνο ανταλλαγή αέρα ανά ώρα. Η τήρηση αυτού του κανόνα διασφαλίζεται με την τοποθέτηση των αγωγών εξαερισμού φυσικής εκχύλισης. φρέσκου αέρα με την εναλλαγή του αέρα διεξάγεται μέσω της άτυπης κουφώματα χαλαρότητα, με σχισμές ανοίγματα σε κατασκευές θυρών, αεραγωγών και διαπερατό από τους ατμούς υλικό τοιχώματος.

Μετά την εγκατάσταση του διπλά τζάμια σφραγισμένα κύκλωμα εξαερισμού αποτυγχάνει - pritochki κανάλι αέρα επικαλύπτει την επίπεδη, η διαφορά πίεσης μειώνεται και οι ατμοί εξάτμισης λιμνάζει στο δωμάτιο.

Πολλοί κάτοικοι των διαμερισμάτων αντιμετωπίζουν αρνητικούς παράγοντες που μαρτυρούν τα προβλήματα του συστήματος εξαερισμού:

 1. Επιδείνωση της ποιοτικής σύνθεσης του αέρα. Στο σπίτι, υπάρχει έλλειψη οξυγόνου, λόγω του πλεονάσματος του διοξειδίου του άνθρακα, ο αέρας καθυστερεί. Η "βαριά" ατμόσφαιρα προκαλεί ενόχληση, πονοκεφάλους και κόπωση.
 2. Στασιμότητα των δυσάρεστων οσμών. Στο "κονσερβοποιημένο" διαμέρισμα αρώματα που συνοδεύουν τη ζωή ενός ατόμου διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι αποχυμωτές στην κουζίνα ή στο μπάνιο παύουν να λειτουργούν πλήρως.
 3. Υψηλή υγρασία. Ένα σαφές σημάδι του προβλήματος είναι η συμπύκνωση στα παράθυρα και οι υγρές γωνίες στους τοίχους. Στη συνέχεια, στις επιφάνειες μπορείτε να βρείτε μαύρες κουκίδες - οι πρώτες εκδηλώσεις μούχλας. Σε τέτοιες συνθήκες, η διακόσμηση του δωματίου απορροφάται από την υγρασία και βαθμιαία καταστρέφεται.

Αν δεν φροντίζετε την απρόσκοπτη και τακτική παροχή αέρα στον δρόμο εγκαίρως, αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης αλλεργικών και ιογενών ασθενειών.

Η αποκατάσταση της έντασης της κυκλοφοριακής ροής επιλύει τα προβλήματα που αναφέρονται. Ανεξάρτητα από την επιλεγμένη μέθοδο εξαερισμού του εφοδιασμού, είναι απαραίτητο να παρέχονται τα ακόλουθα πρότυπα ανταλλαγής αέρα ανά άτομο:

 • υπνοδωμάτιο, παιδικό δωμάτιο και σαλόνι - 30 m3 / h.
 • κουζίνα - 60-90 κυβικά μέτρα ανά ώρα.
 • μπάνιο - 25-50 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Οι απαιτήσεις για την παροχή αέρα στην κουζίνα εξαρτώνται από τον τύπο της εγκατεστημένης πλάκας. Οι ακριβείς κανόνες για το μπάνιο καθορίζονται με βάση την κοινή ή ξεχωριστή χρήση της τουαλέτας και του μπάνιου.

Εάν το δωμάτιο δεν χρησιμοποιείται για μόνιμη στέγαση, τότε η ελάχιστη τιμή ανταλλαγής αέρα για οικιακούς και μη οικιστικούς χώρους μειώνεται κατά 0,2 h-1 και 0,5 h-1, αντίστοιχα.

Μέθοδοι για την αύξηση της αποτελεσματικότητας της εισροής

Οι διαφορετικές τεχνικές που αποσκοπούν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του εξαερισμού του εφοδιασμού χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες:

 • Δραστηριότητες που αυξάνουν τη ροή του αέρα χωρίς συσκευές άντλησης.
 • χρήση εγκαταστάσεων με αναγκαστική παροχή αέρα.

Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει: χειροκίνητο ή αυτόματο αερισμό, τοποθέτηση παραθύρου ή βαλβίδας τοίχου.

Χειροκίνητος αερισμός. Ανοίγοντας το παράθυρο για 15 λεπτά με περιοδικότητα 3 ωρών. Η εφαρμογή της μεθόδου στην πράξη είναι σχεδόν αδύνατη - ανοίξτε και κλείστε συνεχώς το παράθυρο μια φορά ή κανένας. Μια εναλλακτική λύση είναι να ανοίξετε το φύλλο του παραθύρου στη λειτουργία microventilating.

Αυτόματος αερισμός. Ένα σερβο είναι εγκατεστημένο στο πτερύγιο του παραθύρου. Η συσκευή έχει προγραμματιστεί για να ανοίξει το τραβέρσα σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα ή να ολοκληρωθεί με έναν αισθητήρα καιρού. «Έξυπνη» μηχανισμός αντιδρά σε μεταβολές της υγρασίας και τις αλλαγές στην ατμόσφαιρα - στη βροχή, δυνατό άνεμο ή αισθητήρα χιόνι ενεργοποιείται, και το παράθυρο θα κλείσει με δική τους.

Η αυτόματη μέθοδος αερισμού έχει τα ίδια μειονεκτήματα με τη χειροκίνητη μέθοδο.

Βαλβίδα παραθύρου και τοίχου. Οι επιδαπέδιες και οι εσοχές υπο-εισροές εκτελούν την ίδια λειτουργία - ανοίγουν την πρόσβαση σε καθαρό αέρα ροές μέσα στο δωμάτιο. Οι ποικιλίες των βαλβίδων διαφέρουν ως προς τα χαρακτηριστικά τους και την τεχνολογία στερέωσης.

Η τοποθέτηση μιας μονάδας τοίχου είναι πιο δύσκολη από την εγκατάσταση ενός εξωστήρα σε ένα φύλλο παραθύρου, καθώς απαιτεί διάτρηση μιας διαμπερούς οπής μέσω της δομικής στήριξης του κτιρίου. Τα προϊόντα για παράθυρα είναι φθηνότερα από τα ανάλογα τοίχων.

Συσκευές εκτός καναλιού για την εισροή πίδακες αέρα με υποχρεωτική σειρά:

 1. Εξαεριστήρες. Στην πραγματικότητα, είναι η ίδια βαλβίδα τοίχου μόνο με ενσωματωμένο ανεμιστήρα. Η πρόσληψη καθαρού αέρα δεν εξαρτάται από τις εξωτερικές παραμέτρους της ατμόσφαιρας (θερμοκρασία, πίεση), αλλά καθορίζεται αποκλειστικά από την απόδοση του ανεμιστήρα.
 2. Αναπνέει. Σε αντίθεση με τους ανεμιστήρες, η εγκατάσταση παρέχει φιλτραρίσματος πολλών σταδίων υψηλής ποιότητας. Επιπλέον συν - την παρουσία του κλιματισμού. Ο χρήστης εκθέτει μια άνετη θερμοκρασία και η "έξυπνη" συσκευή θερμαίνει αυτόματα τον αέρα.
 3. Κλιματιστικά με δυνατότητα παροχής αέρα. Πολυλειτουργικά διαχωρισμένα σύμπλοκα δύο μπλοκ με εξωτερική πρόσμιξη αέρα είναι εξοπλισμένα με έναν αγωγό αέρα που συνδέει και τα δύο περιβλήματα, καθώς και ένα σύστημα διήθησης αέρος.

Οι παραπάνω συσκευές εγκαθίστανται χωρίς την τοποθέτηση του αγωγού αέρα και την εργασία για την παροχή αέρα σε ένα δωμάτιο. Για μια σύνθετη αποκατάσταση της λειτουργίας εξαερισμού τροφοδοσίας, τα συστήματα καναλιών χρησιμοποιούνται σε πολλά δωμάτια ταυτόχρονα.

Χαρακτηριστικά συστημάτων παροχής καναλιών:

 • υψηλή παραγωγικότητα.
 • δυνατότητα θέρμανσης του αέρα.
 • αυτοματοποίηση της διαχείρισης
 • επαρκή μόνωση θορύβου.
 • Ακριβά εξαρτήματα.
 • πολυπλοκότητα της εγκατάστασης.

Ο εξαερισμός αγωγών σπανίως εγκαθίσταται σε διαμερίσματα. Τομείς προτεραιότητας εφαρμογής: γραφεία, εξοχικές κατοικίες και δημόσιες εγκαταστάσεις.

Επιλογές προϋπολογισμού για την αποκατάσταση της ανταλλαγής αέρα

Στις βαλβίδες τοίχου και παραθύρου δεν υπάρχει ανεμιστήρας. Η εισροή αέρα οφείλεται στη διαφορά στην πίεση στο δρόμο και στο σπίτι. Μια υποχρεωτική προϋπόθεση για τη λειτουργικότητα των εναέριων τροφοδοτικών είναι ο σωστός εξαερισμός.

Χαρακτηριστικά διαφορετικών τύπων βαλβίδων παραθύρων

Ο σχεδιασμός όλων των συσκευών κλιματισμού παραθύρων είναι πολύ απλός. Μια τυπική βαλβίδα αποτελείται από μια εισαγωγή αέρα, ένα τηλεσκοπικό δίαυλο και μια εσωτερική μονάδα.

Η εισαγωγή αέρα είναι εγκατεστημένη έξω από το πλαίσιο. Η εξωτερική μονάδα είναι εξοπλισμένη με γείσο και σχάρα, η οποία εμποδίζει τα έντομα να εισέρχονται στο εσωτερικό. Ο τηλεσκοπικός δίαυλος κόβεται στο πλαίσιο, σχηματίζοντας μια διαμπερή σχισμή για την απρόσκοπτη είσοδο ενός πίδακα αέρα.

Με βάση τη μέθοδο σχεδιασμού και εγκατάστασης, διακρίνονται οι ακόλουθες κλιματολογικές διατάξεις:

Μοντέλα κοπής. μονάδα Throughput δυναμικότητα φθάνει 20 cu.m / h - η μάζα του αέρα εισροής μέσω του μικρο-οπής στο ύψος και 1,6 cm και πλάτος 4 εκατοστά Το όργανο αποτελείται από δύο μονάδες, το οποίο περιπλέκει την εγκατάστασή του -. Απαιτεί άλεση του πλαισίου του παραθύρου.

Βαλβίδες καθίσματος. Αυτός είναι ο πιο προσιτός και ευκολότερος τρόπος για να αερίσετε ένα δωμάτιο. Η εισροή αέρα πραγματοποιείται μέσω των εγκοπών του προθαλάμου. Το κύριο πλεονέκτημα των μοντέλων είναι η δυνατότητα τοποθέτησης στο παράθυρο λειτουργίας χωρίς την άλεση του αυλακιού.

Επιπλέον πλεονεκτήματα των μοντέλων αναδίπλωσης περιλαμβάνουν: χαμηλό κόστος, διατήρηση των ιδιοτήτων απορρόφησης ήχου και συγκράτησης θερμότητας των τζαμιών PVC και δυνατότητα αυτοματοποίησης.

Εναέρια προϊόντα κλιματισμού. Αυτή η επιλογή σπάνια εφαρμόζεται στο νοικοκυριό λόγω της πολυπλοκότητας της εγκατάστασης - η βίδωμα της βαλβίδας εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της φάσης συναρμολόγησης της μονάδας μονωτικού γυαλιού. Επιπλέον, το προϊόν επιδεινώνει τη θερμομόνωση και την ηχομόνωση του παραθύρου. Οι εναέριες τροποποιήσεις έχουν βρει την εφαρμογή τους στις εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθήκευσης. Η παραγωγικότητα των κλιματικών συσκευών είναι περίπου 100 m3 / h.

Στα απλούστερα μοντέλα των παραθύρων, το μέγεθος της σχισμής και, κατά συνέπεια, η ένταση της ροής του αέρα, επιλέγεται χειροκίνητα - η θέση της βαλβίδας ρυθμίζεται. Οι συσκευές υψηλής τεχνολογίας είναι εξοπλισμένες με αισθητήρες υγρασίας και ατμοσφαιρικούς κραδασμούς.

Μοντέλο τοίχου: συσκευή και εγκατάσταση

Εξωτερικά, η βαλβίδα τοίχου μοιάζει με μια κυλινδρική φιάλη ή έναν ευρύ σωλήνα, με διάμετρο περίπου 10-16 εκ. Ο πλαστικός αγωγός είναι εξοπλισμένος με τα ακόλουθα στοιχεία:

 • θερμομονωτικό στρώμα - το "μανίκι" διατρέχει ολόκληρη τη φιάλη, αποτρέποντας την κατάψυξη του τοίχου και μειώνοντας το φαινόμενο θορύβου από το δρόμο.
 • φίλτρο - που βρίσκεται στην έξοδο του αγωγού, πραγματοποιεί έναν τραχύ καθαρισμό του αέρα.

Σε ορισμένα μοντέλα, ένας δακτύλιος στεγανοποίησης (σιλικόνης) με πτερύγια τοποθετείται μπροστά από το φίλτρο. Ο σκοπός του εξαρτήματος είναι να εξισορροπήσει τη ροή του αέρα σε καιρικές συνθήκες.

Όταν επιλέγετε έναν τεχνικό, πρώτα αξιολογείται η ισχύς και η "λειτουργική" θερμοκρασία της μονάδας. Κατά μέσο όρο, η παραγωγικότητα του προϊόντος κλιματισμού τοίχου είναι 40 m3 / h. Αυτό το μέγεθος είναι αρκετό για να αερίζεται ένα δωμάτιο 13 τ.μ.

Η περιοχή θερμοκρασίας λειτουργίας υποδεικνύεται από τον κατασκευαστή στη συσκευασία ή στις οδηγίες στη συσκευή. Για σοβαρές κλιματολογικές συνθήκες, έχουν αναπτυχθεί ειδικά μοντέλα που εμποδίζουν τον σχηματισμό συμπυκνωμάτων και την εμφάνιση του φελλού πάγου στο κανάλι.

Η τεχνολογία τοποθέτησης της βαλβίδας τοίχου περιλαμβάνει τρία κύρια στάδια.

Βήμα 1. Προσδιορισμός του τόπου. Όταν επιλέγετε έναν τοίχο, θα πρέπει να εξετάσετε μερικές από τις αποχρώσεις:

 • η εγκατάσταση πραγματοποιείται καλύτερα στη δομή στήριξης.
 • βέλτιστα - την "έξοδο" της βαλβίδας στην μονωμένη πλατφόρμα.
 • Είναι καλύτερα να αποφύγετε την τοποθέτηση από την πλευρά του οδοστρώματος.

Οι κατασκευαστές βαλβίδων έχουν καθορίσει συνιστώμενες και ανεπιθύμητες περιοχές τοποθέτησης της συσκευής. Κατά την εγκατάσταση, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη ο φορέας ροής αέρα.

Βήμα 2. Προετοιμασία και διάτρηση του τοίχου. Στον εσωτερικό τοίχο επισημάνετε το σημείο κάτω από την οπή διέλευσης και τραβήξτε τη διάμετρο της βαλβίδας. Η σειρά διάτρησης του καναλιού:

 1. Ξεκινήστε την αρχική διάτρηση με ένα κομμάτι διαμαντιού σε βάθος 10 cm.
 2. Αφαιρέστε τα συντρίμμια και τη σμίλη για να χτυπήσετε μια μικρή εγκοπή για μια σταθερή τοποθέτηση του τρυπανιού.
 3. Κατά τη διάτρηση, τηρείτε την κλίση προς τα έξω - αυτή η θέση του αγωγού θα εμποδίσει την είσοδο βρόχινου νερού στη συσκευή.

Είναι καλύτερα να συνεργαστείτε με έναν βοηθό ο οποίος θα υγράνει περιοδικά τον τόπο γεώτρησης. Η υγρασία θα μειώσει τη στάθμη της σκόνης και θα προστατεύσει το όργανο από υπερθέρμανση.

Βήμα 3. Εγκατάσταση εξαρτημάτων βαλβίδων. Η αυλάκωση πρέπει να καθαρίζεται από σκόνη και να τοποθετείται στον αγωγό ένα θερμομονωτικό "μανίκι". Με βιδωτές κινήσεις, τοποθετήστε το κυλινδρικό σώμα της συσκευής και στερεώστε ένα πλέγμα λεπτών πλεγμάτων σε αυτό.

Αναγκασμένος εξαερισμός

Οι πάροχοι αυτής της κατηγορίας θεωρούνται η βέλτιστη λύση σε προβλήματα με ανεφοδιασμό με φρέσκο ​​αέρα σε πολυκατοικία και ιδιωτική κατοικία. Είναι αρκετά ισχυρές, ανεξάρτητες από τις καιρικές συνθήκες, και η τοποθέτησή τους δεν προκαλεί ιδιαίτερες δυσκολίες.

Βελτιωμένη βαλβίδα

Ένας ανεμιστήρας τοίχου με το κίνητρο ενός πίδακα αέρα είναι ένα εκσυγχρονισμένο ανάλογο μιας βαλβίδας αέρα τροφοδοσίας τοίχου. Η κύρια διαφορά μεταξύ του σχεδιασμού και της παρουσίας ενός ανεμιστήρα είναι η έγχυση ενός πίδακα αέρα.

Η αρχή λειτουργίας του αναπνευστήρα:

 1. Οι περιστρεφόμενες λεπίδες του ανεμιστήρα αντλούν την παροχή εξωτερικού αέρα.
 2. Περνώντας μέσα από τον αγωγό, οι μάζες του αέρα καθαρίζονται και εισέρχονται στο διαμέρισμα.
 3. Ο αέρας εξαγωγής κινείται προς τους αγωγούς εξαγωγής και εκκενώνεται μέσω της οπής εξαερισμού.

Ο βαθμός καθαρισμού της παρεχόμενης ροής αέρα εξαρτάται από το ενσωματωμένο σύστημα φιλτραρίσματος. Βέλτιστο, εάν ο αναπνευστήρας είναι εξοπλισμένος με διαφορετικούς τύπους φίλτρων.

Ο αναπνευστήρας με ανεμιστήρα λειτουργεί ακόμα και με ασθενώς αποτελεσματικό σύστημα εξάτμισης. Η καταναγκαστική τροφοδοσία αυξάνει την πίεση του αέρα, η οποία επηρεάζει θετικά την παραγωγικότητα της κουκούλας.

Το Breezer είναι ένας συμπαγής ανεμιστήρας με κλιματισμό

Το breezer έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί την κυκλοφορία του αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις των 10-50 τ.μ. Η συσκευή επιλύει ταυτόχρονα διάφορα προβλήματα: την παροχή καθαρού αέρα και τη θέρμανση του στις τιμές θερμοκρασίας που έχει καθοριστεί.

Το Breezer είναι μια τεχνικά εξελιγμένη συσκευή με επιλογή κλιματισμού και σύστημα ελέγχου. Τα εξαρτήματα της μονάδας κλιματισμού:

 1. Πρόσληψη αέρα με σχάρα - προστατεύει τη συσκευή από το να εισβάλλει έντομα και νερό βροχής μέσα.
 2. Ο μονωμένος αγωγός είναι ένας σφραγισμένος αγωγός που παρέχει ροή αέρα. Η θερμομονωτική επένδυση αποτρέπει την κατάψυξη του τοίχου και μειώνει το επίπεδο θορύβου.
 3. Αυτόματη αποσβεστήρα - ανοίγει το κανάλι της παροχής εξωτερικού αέρα μετά την ενεργοποίηση της συσκευής και απενεργοποιείται μετά την απενεργοποίηση. Το στοιχείο εμποδίζει τον ψυχρό αέρα να εισχωρήσει στο διαμέρισμα.
 4. Ο ανεμιστήρας είναι υπεύθυνος για τον όγκο του αέρα εισαγωγής από το δρόμο.
 5. Η μονάδα επικοινωνίας και το σύστημα ελέγχου είναι οι "εγκέφαλοι" του αναπνευστήρα, ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλες τις διαδικασίες εργασίας της συσκευής.

Ένα συμπαγές σύστημα είναι εξοπλισμένο με ένα πλήρες σύστημα φιλτραρίσματος. Ο καταρράκτης των φίλτρων πραγματοποιεί τρεις βαθμούς καθαρισμού.

Breezer - η βέλτιστη λύση για τη δημιουργία εξαερισμού σε ένα διαμέρισμα με διήθηση, που παρέχει μέχρι και 80-90% της μάζας αέρα από ατμοσφαιρική σκόνη.

Κλιματιστικά με τροφοδοσία με φρέσκο ​​αέρα

Το 95% των διαχωρισμένων συστημάτων που λειτουργούν με στατικό αέρα. Επανακυκλοφορούν συνεχώς την ατμόσφαιρα ενός κλειστού δωματίου. Τα τυπικά μαλακτικά εκπληρώνουν το κύριο καθήκον τους και στο δωμάτιο γίνονται πιο δροσερά. Ωστόσο, δεν προστίθεται καθαρός αέρας από την εργασία τους.

Οι κατασκευαστές διαχωρισμένων συστημάτων προσέφεραν τη δική τους λύση στο πρόβλημα της έλλειψης καθαρού αέρα και ανέπτυξαν κλιματιστικά με προμίγμα αέρα από έξω.

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού διαχωρισμένου συστήματος με εισροή:

 • η εισαγωγή αέρα πραγματοποιείται με αγωγούς-αγωγούς, που πηγαίνουν από το εξωτερικό μπλοκ προς το εσωτερικό.
 • Στο κτίριο του δρόμου υπάρχει ένας στρόβιλος με σύστημα φιλτραρίσματος, υπεύθυνο για την παροχή και τον καθαρισμό του αέρα.

Ορισμένα μοντέλα αναπνευστήρα είναι εξοπλισμένα με συμπυκνωτή οξυγόνου και η στάθμη οξυγόνου στο δωμάτιο ελέγχεται από ειδικούς αισθητήρες.

Η αρχή του "διαχωρισμένου συστήματος με ένα υποσύνολο":

 1. Ο καθαρός αέρας μέσω ενός ανεμιστήρα αναρρόφησης ρέει μέσω του αγωγού στην εξατμιστική (εσωτερική) μονάδα.
 2. Οι ροές αέρα του δρόμου αναμειγνύονται με τον αέρα δωματίου.
 3. Μετά το φιλτράρισμα και την πρόσθετη επεξεργασία (ψύξη, θέρμανση), οι ροές αέρα εισέρχονται στο διαμέρισμα.

Παρά την καλή ιδέα των τεχνολόγων, τέτοια μοντέλα κλιματικών συστημάτων δεν είναι σε μεγάλη ζήτηση. Κλιματιστικά με μια εισροή δυνατών εργασιών και ανίκανος να παρέχει πλήρη αερισμό του διαμερίσματος. Επιπλέον, το κόστος του αναβαθμισμένου εξοπλισμού είναι 20% υψηλότερο από την τιμή ενός συμβατικού κλιματιστικού.

Συστήματα πολλαπλών συστημάτων εισόδου

Ο εξαερισμός του καναλιού είναι ένα συγκρότημα αγωγών αέρα που τοποθετούνται σε όλους τους χώρους. Η καρδιά του συστήματος είναι ο εξοπλισμός τροφοδοσίας που βρίσκεται στην είσοδο. Το σχέδιο κατασκευής και λειτουργίας του εξαερισμού καθορίζεται από τον τύπο της εγκατάστασης εξαερισμού. Ας υποδείξουμε τα χαρακτηριστικά των δύο πιο οικονομικών και αποτελεσματικών τρόπων οργάνωσης της παροχής αέρα: αερισμός με ανάκτηση και εφαρμογή μονάδων VAV.

Αρχή λειτουργίας του συγκροτήματος με ανάκτηση

Ο ανακτητής είναι ένα στοιχείο του συστήματος παροχής και εξάτμισης. Ο εναλλάκτης θερμότητας επιτρέπει τη σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας παρέχοντας μεταφορά θερμότητας από τον θερμαινόμενο αέρα εξαγωγής σε ψυχρές εισερχόμενες ροές.

Στα συστήματα εξαερισμού εγκαθίστανται εναλλάκτες θερμότητας δύο τύπων: οδοντωτοί και περιστρεφόμενοι.

Εναλλάκτες θερμότητας πλάκας. Δομικά είναι μια κασέτα εγκατεστημένη σε αεραγωγό. Οι ροές αέρα "κόβονται" από ένα μπλοκ πλάκας. Ο ζεστός αέρας περνάει από τη μία πλευρά της πλάκας και το κρύο από το άλλο. Ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής θερμότητας, σχηματίζεται συμπύκνωμα, το οποίο πρέπει να αφαιρεθεί.

Χαρακτηριστικά της λειτουργίας των εναλλακτών θερμότητας πλάκας:

 • ο νέος ανεφοδιασμός και ο αέρας εξαγωγής δεν αναμειγνύονται.
 • πιθανότητα κατάψυξης το χειμώνα ·
 • σε συσκευές ανάκτησης που είναι κατασκευασμένες από λεπτά διαπερατά από ατμούς λεπτά λεπτά, το συμπύκνωμα δεν συσσωρεύεται.

Ωστόσο, η διάρκεια ζωής αυτού του εξοπλισμού περιορίζεται σε δέκα χρόνια.

Περιστροφικοί ανακτητές. Η αρχή της ανακατανομής της θερμότητας βασίζεται στην περιστροφή του τυμπάνου, μέσω του οποίου κινούνται οι ευέλικτοι πίδακες αέρα. Σταδιακά, περιστρέφοντας στο σετ τύμπανου, ο αέρας εξαγωγής "διαιρεί" τη θερμότητα με τον τομέα του ρότορα. Όταν το θερμαινόμενο τμήμα του δρομέα εισέρχεται στον αέρα παροχής ψυχρού αέρα, ο αέρας θερμαίνεται και ο δρομέας ψύχεται.

VAV-σύστημα - εξαερισμός ανάλογα με τις ανάγκες

Η εγκατάσταση Variable Air Volume (VAV) είναι ένα αποτελεσματικό σύστημα αερισμού που εξασφαλίζει την εισροή και θέρμανση του αέρα με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας. Το συγκρότημα σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τις παραμέτρους και τον τρόπο αερισμού για κάθε δωμάτιο χωριστά.

Το τυπικό σύστημα εξαερισμού παρέχει αέρα χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ώρα της ημέρας, ο προορισμός της αίθουσας και ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν. Η απόδοση του συστήματος VAV επιλέγεται από τον χρήστη βάσει των ειδικών συνθηκών λειτουργίας.

Ένα παράδειγμα της λειτουργίας του εξαερισμού VAV. Ας υποθέσουμε ότι το συγκρότημα με μέγιστη χωρητικότητα 300 m3 / h εξυπηρετεί δύο δωμάτια: ένα υπνοδωμάτιο και ένα σαλόνι. Εάν το χειμώνα για να ζεσταθεί η ροή του αέρα σε μια άνετη θερμοκρασία ισχύος η θερμάστρα δεν ήταν αρκετή, τότε στην περίπτωση του συμβατικού εξαερισμού θα πρέπει να μειώσει τη συνολική χωρητικότητα. Ως αποτέλεσμα, και στις δύο αίθουσες θα ήταν βουλωμένη.

Η ρύθμιση της απόδοσης σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε έως και 25-50% της ενέργειας σε σύγκριση με τον παραδοσιακό εξαερισμό. Εκτός από τη μείωση των λογαριασμών για ηλεκτρικό ρεύμα, το σύστημα VAV έχει και άλλα πλεονεκτήματα:

 • απουσία πάγου εξοπλισμού ·
 • Η "εξάτμιση" εξέρχεται μέσω των υφιστάμενων αγωγών εξαερισμού, οπότε μην εγκαταστήσετε ένα δίκτυο αγωγών εξαγωγής.
 • χαμηλό κόστος λειτουργίας.

Το μειονέκτημα του εξαερισμού VAV είναι η υψηλή τιμή του εξοπλισμού και οι δυσκολίες συναρμολόγησης και ρύθμισης της λειτουργικότητας του συγκροτήματος. Ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση πρέπει να εκτελούνται από ειδικούς.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Η τεχνολογία εγκατάστασης του υπο-κινητήρα Aereco για τη δομή του παραθύρου σε λειτουργία:

Η αρχή του εξαερισμού αερισμού με διήθηση στο παράδειγμα αναπνευστήρα:

Σχέδιο λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού VAV σε διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας:

Κατά την επιλογή ενός τρόπου οργάνωσης αλλαγές αέρα λαμβάνονται υπόψη πολλές παραμέτρους: την τιμολόγηση του εξοπλισμού, την αποτελεσματικότητα του φυτού, ιδιαίτερα την εργασία κάτω από διαφορετικές καιρικές συνθήκες, τη διαθεσιμότητα των επιλογών φιλτραρίσματος και θέρμανσης των αερίων μαζών. Μεταξύ των πολλών συσσωματωμάτων, η βέλτιστη ισορροπία κόστους και ποιότητας αποδεικνύεται από αναπνευστήρες ειδικά σχεδιασμένους για οικιακή χρήση σε διαμέρισμα.

Μπαλάσικχα - Περιφέρεια του Αβίωροφ (Νο. 30)

Ένα ανεξάρτητο φόρουμ κατοίκων. Στέγαση για στρατιωτικούς στο Balashikha.

Εξαερισμός χώρου χωρίς άνοιγμα των παραθύρων

Εξαερισμός χώρου χωρίς άνοιγμα των παραθύρων

Το μήνυμά σας Φρέσκο ​​αέρα »27 Αυγούστου 2013, 22:13

Re: Ο εξαερισμός του δωματίου χωρίς άνοιγμα των παραθύρων

Το μήνυμά σας Φρέσκο ​​αέρα »31 Αυγούστου 2013, 2:49 μ.μ.

Re: Ο εξαερισμός του δωματίου χωρίς άνοιγμα των παραθύρων

Το μήνυμά σας Φρέσκο ​​αέρα 19 Νοε 2013, 17:19

Re: Ο εξαερισμός του δωματίου χωρίς άνοιγμα των παραθύρων

Το μήνυμά σας smith73 19 Νοε 2013, 19:50

Re: Ο εξαερισμός του δωματίου χωρίς άνοιγμα των παραθύρων

Το μήνυμά σας Φρέσκο ​​αέρα »19 Νοεμβρίου 2013, 9:36 μ.μ.

Πώς να εξασφαλίσει καθαρό αέρα στο διαμέρισμα;

Πώς πρέπει να αισθάνεται κάποιος όταν ξυπνά το πρωί; Εάν βρεθείτε όχι αργότερα από 23 ώρες, μην πάρετε αλκοόλ και βαριά τροφή πριν από το κρεβάτι και είστε σχετικά υγιείς, τότε η κανονική κατάσταση μετά τον ύπνο είναι η ελαφρότητα, η ζωντάνια και η αύξηση της ενέργειας. Εάν πρόκειται για εσάς, τότε θα πρέπει να συγχαρούμε - είστε ένας από εκείνους τους λίγους τυχερούς που γνωρίζουν την πιο σημαντική κατάσταση ενός υγιούς ύπνου.

Αυτή η κατάσταση - καθαρό αέρα στο διαμέρισμα κατά τη διάρκεια του ύπνου, παρέχοντας πλήρη ξεκούραση. Η ποιότητα του αέρα που αναπνέετε τη νύχτα καθορίζει την κατάσταση και τη διάθεσή σας για όλη την ημέρα. Εάν ο αέρας είναι παγωμένος, με υπερβολική ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα, τότε θα ξυπνήσετε ήδη κουρασμένος, όπως και με το ναρκωτικό. Η μόνη σας επιθυμία είναι να πάτε πίσω στο κρεβάτι και να μην μείνετε εκεί μέχρι το δείπνο. Ο καθαρός αέρας, γεμάτος με οξυγόνο, παράγει το αντίθετο αποτέλεσμα - συνήθως ξυπνάς τον εαυτό σου, χωρίς ξυπνητήρι, γεμάτος ενέργεια και έτοιμος να δουλέψεις. Σχετικά με την κατάσταση του υγιούς ύπνου μπορεί να ειπωθεί "όπως στη χώρα"

Ο φυσικός εξαερισμός παρέχει φρέσκο ​​αέρα στο διαμέρισμα;

Τότε τίθεται το ερώτημα - πώς να κάνει τον αέρα στο διαμέρισμα φρέσκο ​​και καθαρό, αν στο δρόμο, για παράδειγμα, το χειμώνα, και μπορείτε εύκολα να κρυώσει; Και το καλοκαίρι, δεν θα ανοίξετε τα παράθυρα - η σκόνη, ο θόρυβος, ο καπνός και οι λάτρεις των μεθυσμένων νυκτερινών συγκεντρώσεων δεν θα σας αφήσουν να κοιμηθείτε. Τι συμβαίνει εάν κλείσετε τα παράθυρα για τη νύχτα; Ακόμη και με μια μεγάλη επιφάνεια του δωματίου μετά από 2-3 ώρες ο αέρας στο δωμάτιο είναι υπερκορεσμένος με τα προϊόντα της αναπνοής, και το πρωί θα ξυπνήσετε σπασμένα και με πονοκέφαλο.

Πόσο συχνά αερίζω; Είναι άχρηστο. Θα χρειαστεί να ανοίξετε τα παράθυρα κάθε 20-30 λεπτά, επειδή δεν υπάρχει σταθερή παροχή καθαρού αέρα. Αποδεικνύεται ένας φαύλος κύκλος: ανοίγετε τα παράθυρα - αρχίζουν τα ρεύματα και τα κρυολογήματα αρχίζουν να τρέχουν και να σκονίζονται, θορυβώδη και βρώμικα. Κρατάτε τα παράθυρα κλειστά - είναι βουλωμένη, αυξάνεται η υγρασία, δημιουργείται ένα ανθυγιεινό μικροκλίμα. Ως αποτέλεσμα, πώς να εξασφαλίσει καθαρό αέρα σε ένα διαμέρισμα χωρίς ρεύματα, θόρυβο και σκόνη, παραμένει ανοιχτό.

Γιατί είναι έτσι; Το γεγονός είναι ότι στο σχεδόν 99% των πολυκατοικιών το έργο δεν προβλέπει εξαναγκασμένο εξαερισμό. Εσωτερική εξαερισμού σε παλιά σπίτια συχνά ξεπερνά μόνο «γεύση» από κουζίνες και τουαλέτες από το ένα διαμέρισμα στο άλλο, και σε νέα κτίρια, κατασκευασμένα απολύτως σύμφωνα με την SNIP - όλες οι οσμές που εμφανίζονται έξω από το κτίριο. Και αυτό είναι όλο. Αποδεικνύεται ότι το καθήκον της παροχής διαμερισμάτων με καθαρό αέρα ανατίθεται στους ενοικιαστές οι ίδιοι - ωστόσο, στα διαφημιστικά φυλλάδια των προγραμματιστών δεν θα διαβάσετε γι 'αυτό.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να επινοήσετε τρόπους επίλυσης αυτού του προβλήματος - έχει ήδη λυθεί με την εμφάνιση νέων συμπαγών συστημάτων εξαερισμού στην αγορά, τα οποία έχουν σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη το σημερινό επίπεδο ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Ένα παράδειγμα συστήματος τροφοδοσίας και εξαγωγής που μπορεί να παρέχει καθαρό αέρα σε ένα διαμέρισμα το χειμώνα και το καλοκαίρι χωρίς το άνοιγμα των παραθύρων είναι το Brizer Tion O2 - μια συμπαγής, υψηλής απόδοσης συσκευή με ηλεκτρονικό έλεγχο.

Πρέπει να πούμε ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα μέσα για την επίλυση των προβλημάτων που περιγράφονται παραπάνω. Ας προσπαθήσουμε να αξιολογήσουμε πόσο αποτελεσματικά το κάνουν.

Άρσεναλ σύγχρονων μέσων αερισμού: από τους καθαριστές αέρα έως τα κλιματιστικά

Κλιματισμός. Αυστηρά μιλώντας, δεν είναι ένα σύστημα εξαερισμού: η κύρια λειτουργία του είναι να διατηρεί τη θερμοκρασία δωματίου ρυθμισμένη. Ωστόσο, εδώ πρέπει να λάβουμε υπόψη το επικρατέστερο στερεότυπο - οι περισσότεροι καταναλωτές πιστεύουν ότι η εξωτερική (εξωτερική) μονάδα του split σύστημα του κλιματιστικού "οδηγεί" καθαρό αέρα στο διαμέρισμα. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν συμβαίνει. Μια εξωτερική μονάδα είναι απαραίτητη για την εξάτμιση της υγρασίας και τη μείωση του θορύβου κατά τη λειτουργία του συστήματος, και κυρίως για την απελευθέρωση της θερμότητας, η οποία παράγει κλιματισμό σε αντάλλαγμα για την ψύξη του διαμερίσματος.

Ο αναγνώστης μπορεί να έχει αμφιβολίες γι 'αυτό, επειδή ο κλιματισμένος αέρας αισθάνεται σαν καθαρός αέρας. Αυτό το συναίσθημα είναι παραπλανητικό - σε τέτοιο αέρα μπορεί να υπάρχει υψηλή περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα, αλλά λόγω της χαμηλότερης θερμοκρασίας και της χαμηλής υγρασίας φαίνεται ότι είναι καθαρό και φρέσκο.

Έτσι, το συμπέρασμα ενός τέτοιου: το κλιματιστικό δεν έχει καμία σχέση με τον εξαερισμό, το καθήκον του είναι η ψύξη του αέρα.

Καθαριστικά, ιονιστές και υγραντήρες

Πρόκειται για μια αρκετά μεγάλη κατηγορία συσκευών που μπορούν να αναπαρασταθούν ως ενιαίες συσκευές ή ως συσκευές με συνδυασμένες λειτουργίες, για παράδειγμα, "καθαριστής-υγροποιητής-ιονιστής". Τα καθαριστικά, ή όπως ονομάζονται επίσης "φίλτρα αέρα", απορροφούν τον σκονισμένο, ξηρό αέρα, τον καθαρίζουν και την ενυδατώνουν. Οι ιονιστές κορεσμούν τον αέρα στο δωμάτιο με αρνητικά ιόντα, καθιστώντας το πιο χρήσιμο για αναπνοή. Οι υγραντήρες αυξάνουν την υγρασία του αέρα, αντισταθμίζοντας τη λειτουργία των μπαταριών θέρμανσης.

Όλα αυτά είναι υπέροχα, αλλά καμία από αυτές τις συσκευές δεν λύνει το κύριο πρόβλημα - την αφαίρεση των αναπνευστικών προϊόντων και την εισροή καθαρού αέρα. Ποιο είναι το σημείο της ενυδάτωσης, του ιονισμού και του "πλυσίματος" του ζεστού αέρα, γεμάτος διοξείδιο του άνθρακα; Και αν αποφασίσετε να αερίσετε το δωμάτιο, τότε το έργο των καθαριστικών αρχίζει στην πραγματικότητα από το μηδέν.

Εξαεριστήρες: Βαλβίδες εξαερισμού, συστήματα τροφοδοσίας και αναπνευστήρες

Στο φόντο των παραπάνω συσκευών, οι ανεμιστήρες φαίνονται πολύ πιο αισιόδοξοι. Με τη βοήθεια τέτοιων συσκευών μπορείτε να παρέχετε καθαρό αέρα στο διαμέρισμα χωρίς να ανοίγετε τα παράθυρα. Για την εγκατάσταση αερισμού στον τοίχο γίνεται μια διαμπερής οπή. στην περίπτωση μιας βαλβίδας, πρόκειται για φυσικό εξαερισμό λόγω διαφοράς πίεσης ή θερμοκρασίας και τα συστήματα παροχής και οι αναπνευστήρες «εξαναγκάζουν» τον αέρα από το δρόμο προς το δωμάτιο με βίαιο τρόπο.

Οι βαλβίδες εξαερισμού, για παράδειγμα το KIV 125, είναι μια αθόρυβη απλή συσκευή χωρίς ανεμιστήρα, με ένα φίλτρο βασικού επιπέδου (G3). Για να παρέχετε καθαρό αέρα στο διαμέρισμα στο σωστό ποσό, χρειάζεστε 2-3 ή περισσότερες βαλβίδες. Όσον αφορά τα συστήματα παροχής αέρα - τα περισσότερα δεν έχουν φίλτρα και θέρμανση, αλλά παρέχουν εξαναγκασμένο εξαερισμό.

Ας συγκρίνουμε - ο αναπνευστήρας διαθέτει σύστημα φιλτραρίσματος τριών σταδίων, θέρμανση αέρα, παρέχει υψηλή απόδοση και ένα ηλεκτρονικό σύστημα αυτόνομου ελέγχου.

Εάν αξιολογείτε αντικειμενικά τις δυνατότητες αυτών των τύπων συσκευών, γίνεται προφανές: οι βάνες και τα συμβατικά συστήματα παροχής έχουν τα υπέρ και τα κατά. Οι Breathers, με τη σειρά τους, στερούνται όλων των αδυναμιών τους και λαμβάνουν υπόψη όλες τις ανάγκες των καταναλωτών. Μία από τις πιο γνωστές μάρκες αναπνευστήρων είναι το Thion O2, προϊόν της ρωσικής εταιρείας THON.

Πώς να αερίσετε σωστά ένα διαμέρισμα κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης. Οι εμπειρογνώμονες της εταιρείας Window Εταιρεία της Χρονιάς 2017 προτείνουν

Ο τακτικός αερισμός και η ορθολογική θέρμανση είναι αποδεδειγμένες μέθοδοι για τη δημιουργία ευνοϊκού μικροκλίματος δωματίων, που συμβάλλει στην ευημερία και την εξοικονόμηση ενέργειας. Λόγω των διαρκώς μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών, οι μέθοδοι αερισμού πρέπει να είναι διαφορετικές ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Οι εμπειρογνώμονες του "Window Εταιρεία της Χρονιάς 2017" (WinAwards Ρωσία) Βραβείο για την έκδοση tybet.ru συστήσει πώς να αερίσετε κατάλληλα το διαμέρισμα στην εποχή θέρμανσης.

Χειμώνας - μια αρνητική θερμοκρασία έξω και ένα συν στα θερμά δωμάτια. Παρά τη διαφορά θερμοκρασίας, είναι σημαντικό να αερίζεστε καθημερινά σπίτια, διαμερίσματα και γραφεία. Η ανταλλαγή αέρα βοηθά στη μείωση του αριθμού των μικροβίων και της υγρασίας, γεγονός που συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και δίνει ενέργεια για εργασία. Είναι σημαντικό να αερίζετε τις εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης χωρίς να χάσετε τη θερμότητα και να μειώσετε την άνεση.

Ο εξαερισμός είναι απαραίτητος για την υγεία

Μικροβιακά μας περιμένουν σε κάθε βήμα. Και κατά την περίοδο του φθινοπώρου-χειμώνα, όλα τα είδη λοιμώξεων μας επιτίθενται συχνότερα από το συνηθισμένο. Και ακριβώς όπου δεν το περιμένουμε - στο σπίτι μας! Και επιτέθηκαν από μικροοργανισμούς, τους οποίους φέρνουμε στους εαυτούς μας. Αλλά οι γιατροί διαβεβαιώνουν - υπάρχουν απλοί τρόποι αντιμετώπισής τους. Είναι αρκετά καλό να αερίσετε το δωμάτιο για να απαλλαγείτε από όλα τα βακτήρια και τους ιούς που βρίσκονται μέσα σε αυτό.

Μην φοβάστε ψυχρό αέρα. Στην ιδανική περίπτωση, αφού ανοίξετε το παράθυρο για τον αερισμό, κλείστε το δωμάτιο και βγείτε από το. Η ιδέα δεν είναι να σχεδιάσουμε. Μόλις λίγα λεπτά εντατικού αερισμού δίνουν καλό αποτέλεσμα.

Οφέλη από την ανταλλαγή αέρα:

 • Καταπολέμηση της υγρασίας, του μύκητα και της μούχλας.
 • Απελευθέρωση επιβλαβών μικροοργανισμών και μικροβίων.
 • Η σωστή ενυδάτωση.
 • Θετικές επιπτώσεις στην υγεία και την ευημερία.

Είναι επίσης καλό για την υγεία να μην υπερθερμαίνεται το διαμέρισμα. Η βέλτιστη θερμοκρασία είναι 16-19 μοίρες. Όταν είναι υψηλότερο, στην πραγματικότητα είναι, η βλεννογόνος μεμβράνη στεγνώνει και το σώμα είναι πιο ευαίσθητο στα μικρόβια. Επομένως, ο αερισμός όχι μόνο μειώνει τη θερμοκρασία, αλλά και υγραίνει τον αέρα.

Ο Bychikhin Taras, διευθυντής παραγωγής του εργοστασίου smart windows "Plastkom" (Vologda), είπε: "Οι κανόνες για τον εξαερισμό δεν εξαρτώνται από τον τύπο των παραθύρων στο δωμάτιο, έχουν ως στόχο περισσότερο τον καθαρισμό του αέρα στο δωμάτιο και τη μείωση της πιθανότητας των ασθενειών, παρά τη μείωση του σχηματισμού συμπύκνωσης. Κατά την κρύα εποχή συνιστάται μέσω βραχυπρόθεσμου αερισμού, είναι σημαντικό να μην μειωθεί η θερμοκρασία στο δωμάτιο κάτω από 16-17 βαθμούς".

Ακόμη και αυτός που ζει μόνος πρέπει να προσέχει τα βακτήρια ή τους ιούς που είχε φέρει νωρίτερα στο σπίτι. Όταν χάνουμε ασυλία, αυτά τα βακτήρια γίνονται ισχυρότερα από ό, τι είμαστε και επίθεση. Ένας καλός τρόπος για να αλλάξετε τα ρούχα μετά την επιστροφή στο σπίτι, γιατί φέρνουμε πολλά μικρόβια σε αυτό, και να το κρεμάσει για αρκετές ώρες στο μπαλκόνι (εάν το μπαλκόνι είναι τζάμια, ανοίξτε το παράθυρο). Στο κρύο, τα βακτήρια πεθαίνουν γρήγορα.

* 15 λεπτά - ακριβώς τόσα πολλά, κάτω από ιδανικές συνθήκες, ένα βακτήριο διαιρείται. Τα βακτήρια θέλουν να εγκατασταθούν σε θερμά καλοριφέρ και φούρνους. Εκεί πολλαπλασιάζονται γρήγορα. Όταν τα βακτήρια είναι αρκετά μεγάλα, χωρίζονται σε δύο μέρη. Ο ρυθμός ανάπτυξής τους είναι τόσο έντονος που αν μοιράζονταν μιά φορά την ώρα, μετά την ημέρα θα υπήρχαν περισσότερα από 8,3 εκατομμύρια κελιά, μετά από δύο περισσότερα από 14 δισεκατομμύρια!

* 4 ώρες - Αυτή τη φορά διατηρείται από τον ενεργό ιό της γρίπης σε αντικείμενα (έπιπλα, καρέκλες ή κιγκλιδώματα στη μεταφορά).

* 10 δευτερόλεπτα - Μια τέτοια σύντομη επαφή με την παλάμη ενός ασθενούς με γρίπη στο 70% των περιπτώσεων οδηγεί στο γεγονός ότι ο ιός της γρίπης ή τα κρυολογήματα που προκαλούν ρινίτιδα μετακινούνται στις παλάμες μας.

* 30 δευτερόλεπτα - αρκεί να πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι για την αποτελεσματική εξάλειψη των μικροβίων από την επιφάνεια της παλάμης.

* Χάρη στον εξαερισμό μέσα σε λίγα λεπτά μπορούμε να απαλλαγούμε από όλα τα μικρόβια από το δωμάτιο για αρκετές ώρες.

Ο αερισμός του χειμώνα είναι χρήσιμος για τα φυτά εσωτερικού χώρου

Οι καλλιεργητές φυτών λένε ότι το χειμώνα είναι απαραίτητο να αερίζεται το διαμέρισμα, επειδή οι πράσινες φυτείες αυξάνονται καλύτερα. Τα φυτά εσωτερικού χώρου χρησιμοποιούν κυρίως διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο είναι απαραίτητο για τη φωτοσύνθεση, σε αντάλλαγμα απελευθερώνουν οξυγόνο στον αέρα. Παρ 'όλα αυτά, ο αερισμός είναι μια πολύ απαραίτητη διαδικασία.

Παρέχοντας φρέσκο ​​αέρα στο δωμάτιο, καθαρίζουμε την ατμόσφαιρα από τη διαμάχη των παθογόνων μυκήτων. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν τα λουλούδια βρίσκονται σε υψηλή πυκνότητα και είναι εύκολα μολυσμένα.

Κατά τον αερισμό, η θερμοκρασία στο δωμάτιο μειώνεται για κάποιο χρονικό διάστημα, και αυτό συμβάλλει στην ανάπτυξη των φυτών και ενισχύει τους βλαστούς. Μην ξεχνάτε, όταν ανοίγετε τα παράθυρα το χειμώνα, προστατεύστε τα φυτά εσωτερικού χώρου αυτή τη στιγμή - μετακινήστε τα βαθιά μέσα στο δωμάτιο ή καλύψτε με μια οθόνη, για παράδειγμα από χαρτόνι. Απειλή για την εγχώρια βλάστηση είναι ένα βύθισμα, όταν ο άνεμος φυσάει από διάφορα παράθυρα. Τα φύλλα χάνουν πολύ νερό, και ως εκ τούτου μαραίνονται.

Γιατί είναι σημαντικό ο συστηματικός αερισμός;

Εμπειρογνώμονας της εταιρείας "Windows Dome" σημείωσε: "Η εξαερισμός ενός χώρου δεν είναι μόνο ένας τρόπος για την καταπολέμηση του σχηματισμού συμπυκνωμάτων, είναι επίσης μια πολύ σημαντική στιγμή για να διατηρηθεί ένα υγιές και υγιές εσωτερικό κλίμα - είναι η παροχή οξυγόνου που χρειαζόμαστε για μια κανονική ύπαρξη ».

Το περιεχόμενο του καθαρού αέρα στο διαμέρισμα έχει μια ισχυρή επιρροή, τόσο για τη συνολική ευημερία του νοικοκυριού όσο και για την τεχνική κατάσταση του σπιτιού. Στα ερμητικά δωμάτια, χωρίς τυποποιημένη πρόσβαση στον καθαρό αέρα, δημιουργείται ένα ανθυγιεινό κλίμα. Η υψηλή υγρασία του εσωτερικού αέρα είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τη ζωή διαφόρων μικροοργανισμών, έτσι ώστε να αναπαράγονται εξαιρετικά γρήγορα. Οι καθημερινές δραστηριότητες στην καθημερινή ζωή, ιδιαίτερα το πλύσιμο, το μαγείρεμα, το σιδέρωμα, ο υγρός καθαρισμός, επηρεάζουν σημαντικά την αύξηση της υγρασίας.

Υπάρχει μια κανονικότητα: όσο θερμότερο είναι ο αέρας του δωματίου, τόσο πιο υγρασία θα απορροφήσει. Όταν ο αέρας αυτός δροσιστεί, το όριο του κορεσμού του μειώνεται και η συσσωρευμένη υγρασία του επιστρέφει στο περιβάλλον με τη μορφή υδρατμών, που συμπυκνώνεται στις ζώνες χαμηλότερης θερμοκρασίας. Αυτά είναι παράθυρα, περβάζια παραθύρων, πλαγιές, τοίχοι, καθώς και θέσεις πίσω από έπιπλα γραφείου (η αιτία των ανόμοδων ραβδώσεων στους τοίχους πίσω από αυτό).

Αρνητικές συνέπειες του ακατάλληλου αερισμού:

 • Αυξημένος κίνδυνος μούχλας και μύκητας στους τοίχους και τις πλαγιές.
 • Προβλήματα υγείας: οι ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος είναι πιο συχνές, προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις και υπέρταση.
 • Επιδρά αρνητικά στη διάθεση και τη γενική κατάσταση του σώματος, συμβάλλει στη μείωση της ανοσίας.
 • Η συγκέντρωση επιδεινώνεται, γεγονός που είναι ιδιαίτερα αρνητικό για την πρόοδο των μαθητών.

Αυτός ο κατάλογος μπορεί να επεκταθεί σημαντικά. Για να αποφύγετε αυτές τις και άλλες ανεπιθύμητες συνέπειες και να αισθάνεστε άνετα στο διαμέρισμά σας, πρέπει να αερίζετε τα δωμάτια κάθε μέρα, αλλά είναι σημαντικό να το κάνετε σωστά.

Τα παράθυρα πρέπει να ανοίγουν 3 φορές την ημέρα

Το άνοιγμα των παραθύρων στο σπίτι ή το γραφείο πρέπει να προσαρμόζεται στην εποχή του χρόνου. Αφήνοντας τα ανοικτά ή πλήρως ανοικτά παράθυρα για μεγάλο χρονικό διάστημα έχει νόημα μόνο το καλοκαίρι, όταν είναι επιθυμητή η ψύξη του δωματίου. Το χειμώνα είναι σημαντικό να θυμόμαστε την εξοικονόμηση θερμότητας που παράγεται από συστήματα θέρμανσης. Η υπερβολική ψύξη των χώρων απαιτεί εντατική θέρμανση, η οποία οδηγεί σε αύξηση του κόστους θέρμανσης. Σε σπίτια και διαμερίσματα, τα δωμάτια πρέπει να αερίζονται τρεις φορές την ημέρα. Η καλύτερη ώρα: πρωί, μεσημέρι και βράδυ.

Φαίνεται ότι δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερα δύσκολο για τον αερισμό των χώρων - απλώς γυρίστε τη λαβή και ανοίξτε το παράθυρο ή τοποθετήστε το πτερύγιο στη θέση κλίσης. Ωστόσο, ο τρόπος και η διάρκεια του αερισμού δεν εξαρτώνται από τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες. Πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα τα ανοιχτά παράθυρα το χειμώνα θα οδηγήσουν στην ψύξη των δωματίων και, ως εκ τούτου, στη δυσφορία στη θερμότητα, στον κίνδυνο κρυολογήματος και στην αύξηση των λογαριασμών θέρμανσης. Ως εκ τούτου, η τήρηση των απλών κανόνων του αερισμού ενός σπιτιού κατά την περίοδο θέρμανσης είναι σημαντική τόσο για την υγεία του νοικοκυριού όσο και για τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Τα σύγχρονα παράθυρα, ανεξάρτητα από το προφίλ υλικού, είναι στεγανά. Παρόλο που αυτό σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε πολύ θερμότητα, αλλά διαταράσσεται η σωστή κυκλοφορία του αέρα. Επομένως, για να δημιουργηθεί ένα άνετο περιβάλλον διαβίωσης, είναι απαραίτητο να αερίζετε τα δωμάτια και την περίοδο θέρμανσης πιο συχνά - αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση.

"Τα νέα παράθυρα από PVC, με όλα τα πρότυπα από την κατασκευή μέχρι την τοποθέτηση, σφραγίζουν πολύ καλά το άνοιγμα. Τα παράθυρα πρέπει να ανοίγουν τακτικά για αερισμό, ακόμη και το χειμώνα, καμία βαλβίδα και κλιματιστικό στον κόσμο δεν έχουν μάθει ακόμα πώς να παράγουν οξυγόνο για τη στήριξη της ζωής μας. Όποια και αν είναι οι μηχανισμοί και τα ηλεκτρονικά συστήματα, τα παράθυρα πρέπει να ανοίγουν τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο ημέρες", - συνιστά Evgeny Khramtsov, τεχνολόγος της εταιρείας "Windows Dome" (Μόσχα).

Κατά την περίοδο θέρμανσης απαιτείται ειδική προσέγγιση στον εξαερισμό, ειδικά όταν η στήλη του θερμομέτρου πέφτει πολύ κάτω από το μηδέν. Εάν το κάνετε εσφαλμένα, οδηγεί σε απώλεια θερμότητας και, ως εκ τούτου, μειώνει την άνεση της διαμονής σε εσωτερικούς χώρους και αυξάνει την πιθανότητα θόλωσης των παραθύρων. Ο σωστός αερισμός των χώρων το χειμώνα δεν σημαίνει την ψύξη τους.

TOP-5 κανόνες για αποτελεσματικό αερισμό το χειμώνα

1. Το χειμώνα είναι λογικό να ανοίξετε τα παράθυρα εντελώς, αλλά όχι για πολύ. Σε αυτή την περίπτωση, εν συντομία, αλλά εντατικά. Μέσω του ανοιχτού πτερυγίου η ανταλλαγή αέρα θα γίνει πολύ πιο γρήγορα, πράγμα που θα αποτρέψει την υπερβολική ψύξη του δωματίου. Επομένως είναι απαραίτητο να αποφύγετε τα σχέδια. Αν και το καλοκαίρι αυτή η πρακτική δίνει θετική επίδραση, κατά την περίοδο του φθινοπώρου-χειμώνα μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική ψύξη των τοίχων. Συνιστάται να αερίζεστε τρεις φορές την ημέρα, αλλά πάντα μετά το ξύπνημα και πριν πάτε για ύπνο.

Ivan Dedyukhin, επικεφαλής του τμήματος υπηρεσιών της εταιρείας παραθύρων "Dinal" (Novosibirsk), συνιστά τη χρήση του βόλεϊ αερισμό του διαμερίσματος στην εποχή θέρμανσης: "Για να εξασφαλίσετε ότι η απαιτούμενη ποσότητα καθαρού αέρα διαρκεί περίπου 5-7 λεπτά, ανάλογα με την ένταση του δωματίου. Η θερμοκρασία των ζεστών τοίχων είναι αρκετή για να μην παγώσει το δωμάτιο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Απλά θα υπάρχει μια γρήγορη ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο. Και τότε θα ζεσταθεί αρκετά γρήγορα, την ίδια στιγμή θα μειωθεί η υγρασία και ο κορεσμός οξυγόνου θα αυξηθεί".

2. Κατά τον αερισμό, συνιστάται να κλείνετε τις πόρτες μεταξύ παρακείμενων δωματίων όπου έχουν ρυθμιστεί διαφορετικές θερμοκρασίες θέρμανσης. Αυτό θα αποφύγει τη συμπύκνωση υγρού θερμού αέρα σε ψυχρότερα δωμάτια.

3. Πριν ανοίξετε το παράθυρο, αν είναι δυνατόν, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε τις συσκευές θέρμανσης ή να μειώσετε τη θερμοκρασία θέρμανσης. Ανοίγοντας το παράθυρο, όταν το ψυγείο θα λειτουργήσει με τη μέγιστη ισχύ, ο ζεστός αέρας του δωματίου θα διαφύγει αμέσως προς τα έξω. Το "έξυπνο" υλικό παραθύρων σας επιτρέπει να συνδυάσετε αυτές τις διαδικασίες: όταν ανοίγετε το παράθυρο, ο ψύκτης απενεργοποιείται αυτόματα και αντιστρόφως. Και με συσκευές όπως το WiFi 8S και το ST-8S σήμερα είναι δυνατόν να ελέγξετε την θερμοκρασία στο δωμάτιο ασύρματα.

«Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η θερμοκρασία των θερμαντήρων και η ποσότητα θερμότητας που δίνουν πρέπει να είναι ισορροπημένες. Εάν έχουμε λιγότερη θερμότητα, παγώνουμε και δεν έχουμε καμία επιθυμία να ανοίξουμε τις βαλβίδες και να αερίσουμε κάτι. Παγώζουμε - και ακόμα ασφυκτιούμε σε υγρό, ζεστό αέρα. Το άλλο άκρο - όταν το σπίτι "μπάνιο" με θερμοκρασία 30 βαθμούς και υγρασία κάτω από το 100%, όταν φαίνεται ότι ανοίγει το παράθυρο - και όλα τα χτυπήματα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό η ισχύς των συσκευών θέρμανσης να αντιστοιχεί στον όγκο του δωματίου", Αναφέρει ο εμπειρογνώμονας" Dinal ".

4. Μην ξεχνάτε την ασφάλεια του μικρότερου νοικοκυριού. Ανοίξτε το παράθυρο εξαερισμού δεν θα προκαλέσει τραγωδία, εάν εγκαταστήσετε ένα στυλό με ένα κλειδί. Σε περίπτωση εντατικού αερισμού, είναι προτιμότερο να μεταφέρετε το παιδί σε άλλο δωμάτιο.

5. Εγκαταστήστε σύγχρονα συστήματα εξαερισμού παραθύρων. Πολλοί από αυτούς επιτρέπουν τον εξαερισμό σε κλειστά παράθυρα.

Ειδικός της εταιρείας "Plastcom" τόνισε: "Πολλοί παραμελούν τον εξαερισμό στην αίθουσα, κλείνοντας ή ακόμα και αφαιρώντας τις βαλβίδες τροφοδοσίας, κάτι που παραβιάζει τους κανόνες που εγκρίνονται από τους κανόνες λειτουργίας των κατοικιών, γεγονός που είναι απαράδεκτο. Η αγορά έχει πολλές καινοτομίες προς αυτήν την κατεύθυνση, διαφέρουν ως προς την κατασκευή τους και ως εκ τούτου σε τιμές. Εναλλακτική λύση για τις βαλβίδες τροφοδοσίας - Βαλβίδες εξαερισμού σε τοίχους ή πιο ακριβές συστήματα διαχωρισμού".

Σύγχρονα συστήματα αερισμού παραθύρων

Το παραδοσιακό άνοιγμα των παραθύρων δεν είναι ο μόνος τρόπος να αφήσετε φρέσκο ​​αέρα στο διαμέρισμα. Χάρη στις καινοτόμες λύσεις στον τομέα των εξαρτημάτων, η διαδικασία εξαερισμού γίνεται όλο και πιο έξυπνη.

Microvolving

Το χειμώνα, η μικροαπολύμανση είναι αποτελεσματική, για την οποία είναι υπεύθυνα τα ειδικά εξαρτήματα στο φύλλο ή το πλαίσιο. Κατά την τοποθέτηση της λαβής παραθύρου σε μια συγκεκριμένη θέση μεταξύ του πλαισίου και του φύλλου σχηματίζεται ένα μικρό διάκενο, μέσω του οποίου ο καθαρός αέρας μπορεί να διεισδύσει ελεύθερα μέσα στο δωμάτιο. Το φύλλο παραθύρου σε αυτή τη θέση είναι σταθερά στερεωμένο.

Ο εμπειρογνώμονας της εταιρείας παράθυρο "Dinal" παρατήρησε: "Αν έχετε μεγάλο περιθώριο για εσωτερική θερμοκρασία, κανείς δεν σας εμποδίζει να ανοίξετε τα παράθυρα στο μικρό αερισμό και να αισθανθείτε αρκετά άνετα την ίδια στιγμή. Αλλά αν γίνει πολύ κρύο στο δρόμο, τότε, βεβαίως, ο αερισμός δεν είναι εφαρμόσιμος, επειδή είναι γεμάτος με το σχηματισμό τοπικού πάγου. Και σταδιακά, αν υπάρχει υπερβολική θερμότητα, σχηματίζονται στο θάλαμο επίπλων σταγονίδια νερού με το ανοιχτό φύλλο. Παγώνουν εκεί και σε ελαστικές ζώνες. Αποδεικνύεται μια τέτοια χιονοστιβάδα, αυξανόμενη επίδραση. Και στο μέλλον μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με τα εξαρτήματα, με τη σφραγίδα και με το κλείσιμο του παραθύρου".

Εξαεριστήρες

Ο εξαερισμός είναι ένας άλλος τρόπος για να αυξηθεί η ποσότητα του καθαρού αέρα στο διαμέρισμα - είναι συμπαγείς συσκευές που είναι ενσωματωμένες σε παράθυρα ή στους τοίχους των κτιρίων. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους είναι η δυνατότητα ελέγχου της ποσότητας, της θερμοκρασίας και της καθαρότητας του αέρα που διέρχεται από αυτά. Η ισχύς της ροής αέρα μπορεί να ρυθμιστεί.

Είναι μια καλή λύση για όλους όσους συχνά πρέπει να μείνουν μακριά από το σπίτι για προσωπικούς ή επιχειρηματικούς λόγους. Με μοντέρνο αερισμό, το σπίτι δεν θα φαίνεται ποτέ σαν θερμοκήπιο, ακόμα και μετά την επιστροφή του από ένα μακρύ επιχειρησιακό ταξίδι.

Ο Ivan Dedyukhin σημείωσε: "Η ιδανική λύση είναι η διαθεσιμότητα εξαερισμού προσφοράς, που τώρα παρουσιάζεται με τη μορφή αεροπλάκων (AEROPAC), Aerovital (AEROVITAL) ή ακόμα και απλών βαλβίδων στον τοίχο με μηχανική κίνηση. Όλα αυτά σε ποικίλους βαθμούς, αλλά αρκετά καλά παρέχει τη λειτουργία του αερισμού".

Ανοίξτε-κλείστε τα παράθυρα

Ο μικροεπεξεργασμένος αερισμός, χαρακτηριστικός για τα παράθυρα με παράλληλα συρόμενα εξαρτήματα (ανοικτά κλειστά παράθυρα), πιο ακριβό, αλλά και μια έκδοση υψηλής τεχνολογίας των τζαμιών του σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση, το φύλλο μετατοπίζεται γύρω από την περίμετρο του παραθύρου μερικά χιλιοστά, επιτρέποντας μια πλήρη ανταλλαγή αέρα σε κάθε καιρό. Η λύση αυτή είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική κατά τη διάρκεια της έντονης βροχής ή του χιονιού, όταν το άνοιγμα των παραθύρων μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο φινίρισμα των τοίχων ή του δαπέδου.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των ανοικτών κλειστών παραθύρων είναι η σωστή κυκλοφορία του αέρα, η οποία μειώνει την πιθανότητα ασθένειας το χειμώνα. Ο ψυχρός υπαίθριος αέρας έρχεται σταδιακά, έτσι θερμαίνεται αρκετά γρήγορα, έτσι ώστε το δωμάτιο στο δωμάτιο να είναι πάντα άνετο για ένα άτομο.

«Υπάρχουν μηχανισμοί υλικού που σας επιτρέπουν να ανοίγετε τις πόρτες σε διαφορετικά επίπεδα και να τους κρατάτε σε μια συγκεκριμένη θέση, χωρίς φόβο από βυθίσματα και βροχή, και σας επιτρέπουν να αισθάνεστε άνετα με το παράθυρο ανοιχτό. Ο εξαερισμός του δωματίου είναι η υγεία σας, μην το ξεχνάτε και τα συστήματα εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας θα σας βοηθήσουν και θα σας προστατεύσουν από τα σχέδια", - συνόψισε ο εμπειρογνώμονας της εταιρείας" Windows Dome ".

Σχετικά με το βραβείο

Το ρωσικό επαγγελματικό βραβείο "Window Company of the Year" (WinAwards Russia) διοργανώνεται για δεύτερη φορά.

Ο σκοπός του βραβείου είναι να δείξει τις ευκαιρίες και τις κατευθύνσεις για την ανάπτυξη της βιομηχανίας διαφανών δομών στη Ρωσία. Προσδιορίστε και διαδώστε τις καλύτερες εταιρείες, προϊόντα και υπηρεσίες στην αγορά SPK. Ενθάρρυνση της βιομηχανίας για υψηλής ποιότητας επαγγελματική ανάπτυξη, αξιοπιστία και υπευθυνότητα για τους καταναλωτές.

Ιδρυτής και διοργανωτής: Διαδικτυακή πύλη tybet.ru.

Επίσημη Premium Partners: "Η Εθνική Ένωση του παραθύρου," NIISF RAAS SB, NIU "Higher School of Economics", FIEP (μια ομάδα "RUSNANO"), "Διαπεριφερειακή Παράθυρο Ινστιτούτο," NP Οικολογική Ένωση (με την ένδειξη "Φύλλο της Ζωής"). Βιομηχανικός εταίρος - Διεθνές Φόρουμ Κατασκευαστών της SEC STS.

Εξαερισμός σε πλαστικά παράθυρα

Εγκαθιστώντας πλαστικά παράθυρα, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ελπίζουν όχι μόνο για εγγυημένη θερμότητα χωρίς ρεύματα, αλλά και για την ποιότητα του εσωτερικού αέρα. Δεν είναι πάντα το πρόβλημα επιλύεται απλά το άνοιγμα των παραθύρων - ανάλογα με την κατεύθυνση και ταχύτητα ανέμου, διαφορά θερμοκρασίας της εξωτερικής και εσωτερικής αέρα το δωμάτιο μπορεί γρήγορα να πληρωθεί με κρύο αέρα, αλλά όχι αεριζόμενο.

Η διαφορά θερμοκρασίας αέρα μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού χώρου καθορίζεται από τη διανομή της πίεσης του αέρα. Για να εξαγάγετε το μέγιστο αποτέλεσμα από αυτό το φαινόμενο, οι άνθρωποι παραθύρων προσφέρουν διαφορετικά συστήματα εξαερισμού με πυκνή ομοιόμορφη εφαρμογή
βγάλτε το πλαίσιο στο πλαίσιο. Τα εξαρτήματα υψηλής ποιότητας επιτρέπουν τον αερισμό του δωματίου
με μικρή απώλεια θερμότητας ακόμα και σε σοβαρούς παγετούς.

Συστήματα εξαερισμού σε πλαστικά παράθυρα Rehau

Αερισμό των πλαστικών παραθύρων διεξάγεται ανοίγοντας περιοριστές αεριζόμενο προφίλ αεριζόμενο διατάξεων που έχουν τοποθετηθεί στη δομή, και μερικώς διαπερατό από τον αέρα σφραγίδες. Όλες οι παραλλαγές εξαερισμού
παρέχουν μια εισροή καθαρού αέρα.


 • Για να περιορίσετε το περιστροφικό φύλλο του παραθύρου, είναι εγκατεστημένος ένας περιοριστής, ο οποίος επιτρέπει την ανοιχτή πόρτα υπό σταθερή γωνία.
 • Τα πτερύγια είναι σταθερά τοποθετημένα σε τρεις θέσεις, γεγονός που καθιστά δυνατή την πολλαπλή φάση της κλίσης του πτερυγίου με μια μετρημένη πρόσληψη αέρα.
 • Οι βαλβίδες τροφοδοσίας αερισμού, που είναι στερεωμένες σε διπλά αυλάκια στο εσωτερικό του πλαισίου, επιτρέπουν τη ρύθμιση ή την παρεμπόδιση της ροής του αέρα. Τυπικά, οι βαλβίδες εξαερισμού βρίσκονται στο κάτω μέρος του παραθύρου.
 • Οι ιδιότητες εξαερισμού του στεγανωτικού επιτυγχάνονται λόγω του υλικού του. Η ένταση της ροής αέρα καθορίζεται από τη διαφορά θερμοκρασίας και πίεσης μέσα και έξω από το δωμάτιο.

Σύγχρονα συστήματα εξαερισμού

Οι ευρωπαίοι διαχειριστές παραθύρων έχουν αναπτύξει αυτόματους τρόπους αερισμού σχεδιασμένους για παράθυρα διαφόρων σχεδίων.


 • Προαιρετικός αερισμός - κάθε δύο ώρες ένα παράθυρο ή ένας ανεμιστήρας ανοίγει αυτόματα για 10 λεπτά (ακόμα και στην απουσία σας). Από τις αδυναμίες είναι η έλλειψη ελέγχου της διαδικασίας.
 • Υπέρθυρο απομακρυσμένο άνοιγμα με τη βοήθεια του μηχανισμού μετάδοσης (στυλό κίνησης για υπέρθυρο μετάδοση ήχου και διάφορα επίπεδα λόγω της χρήσης των εύκαμπτων ράβδων μπορεί να είναι οπουδήποτε). Η αποτελεσματικότητα δεν μειώνεται εάν ο τραβέρσας είναι τόξο ή τραπεζοειδές.
 • Αυτόματος εξαερισμός μέσω ανεμιστήρων που ανοίγουν και κλείνουν αυτόματα το φύλλο του παραθύρου.

Έτσι, για σήμερα, οι διαχειριστές παραθύρων μπορούν να σας προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία ανεμιστήρων που λειτουργούν με ηλεκτρική μονάδα! Και αυτό δεν είναι μύθος. Ο μύθος είναι ότι σε δωμάτια με πλαστικά παράθυρα διαταράσσεται η ανταλλαγή αέρα! Όπως μπορείτε να δείτε, στα σύγχρονα πλαστικά παράθυρα δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

Πώς να αερίζετε ένα διαμέρισμα το καλοκαίρι

Μετά από ένα πολύ μακρύ χειμώνα φέτος μπορούμε να απολαύσουμε επιτέλους τη ζεστασιά και τον ήλιο. Ο ωραίος καιρός μας κάνει ευτυχισμένους, επιτρέποντάς μας να ανοίξουμε τα παράθυρα πλατιά για να αφήσουμε στον φρέσκο ​​αρωματικό αέρα. Κατά τη διάρκεια της αερισμό ταυτόχρονα με αρώματα λουλουδιών και ανθοφορίας δέντρα σε, βρέθηκε σπάσει πυρακτώσεως αέρα, σμήνη εντόμων, σκόνη και χνούδι λεύκες, το εν λόγω πύλης WINDOWS MEDIA.

Στη ζέστη του καλοκαιριού, ένα άτομο αναζητά φυσικά ένα δροσερό - και ανοίγει τα παράθυρα για αερισμό. Αυτή η προσέγγιση δεν είναι πάντα επιτυχής, διότι όταν θερμαίνεται θερμότητα από τον ουρανό μαζί με τις ακτίνες του ήλιου, ο αέρας διεισδύει μέσα από τα παράθυρα αντί να ψύχει τους μειωμένους, αντίθετα, θερμαίνεται. Προσφέρουμε μερικές απλές συμβουλές για το πώς να αερίζεσαι σωστά ένα διαμέρισμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Κλειστά παράθυρα το απόγευμα


Δεν θέλουν όλοι να εγκαταστήσουν ένα κλιματιστικό στο διαμέρισμα, το οποίο δημιουργεί μάλλον υψηλό κόστος από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, καθώς απαιτεί τακτική πληρωμή λογαριασμών ενέργειας για ψύξη, καθώς και απολύμανση και αντικατάσταση φίλτρων. Στην ακαθάριστη συσκευή, τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται, προκαλώντας δυσάρεστες συνέπειες - λοιμώξεις και αλλεργίες. Εάν δεν θέλετε να εγκαταστήσετε κλιματισμό, τότε η θερμοκρασία στο σπίτι μπορεί να ρυθμιστεί με τη βοήθεια των παραθύρων - λόγω του κατάλληλου αερισμού των χώρων.

Ανοίξτε τα παράθυρα το πρωί και το βράδυ


Το καλοκαίρι, ο καλύτερος χρόνος για το αερισμό ενός σπιτιού είναι το πρωί και το βράδυ. Στη συνέχεια, η θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα είναι χαμηλότερη, και το σπίτι παίρνει ένα ευχάριστο, δροσερό αέρα. Θα πρέπει να ανοιχτεί ένα παράθυρο για τη νύχτα - θα βελτιώσει τις συνθήκες για την κατάλληλη ανάπαυση και θα βοηθήσει να κοιμηθεί ειρηνικά μέχρι το πρωί. Για να έχετε αρκετό ύπνο χωρίς να ενοχλείτε, θα πρέπει να σκεφτείτε την κατάλληλη υγρασία του αέρα. Για να το κάνετε αυτό, απλώς ρίξτε το νερό σε ένα μπολ και το βάζετε στο δωμάτιο.

Εντατικός αερισμός του διαμερίσματος


Ένας από τους δημοφιλείς τρόπους διατήρησης της δροσιάς σε ένα σπίτι το καλοκαίρι είναι ο γρήγορος και εντατικός αερισμός, το αποκαλούμενο ελεγχόμενο σχέδιο. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, θα πρέπει να ανοίξετε τα παράθυρα στα δωμάτια που βρίσκονται στις αντίθετες πλευρές του διαμερίσματος ή του σπιτιού.

Αέρα το σπίτι το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας


Στις περισσότερες κλιματολογικές ζώνες της Ρωσίας, η συσσώρευση θερμότητας το καλοκαίρι συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους με καταιγίδες με καταρρακτώδεις βροχές. Εάν, κατά τη διάρκεια καταιγίδας, το παράθυρο παραμείνει ανοικτό ή ανοιχτό, το νερό μπορεί να εισέλθει μέσα στο σπίτι και να προκαλέσει πλημμύρα σε ορισμένες περιπτώσεις. Επιπλέον, τα ανοιχτά παράθυρα είναι επίσης πιο ευάλωτα σε ζημιές από ισχυρούς ανέμους.

Αερισμός ένα διαμέρισμα το καλοκαίρι χωρίς εισβολείς


Για το καλοκαίρι είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί το παράθυρο με ένα κουνουπιέρα, δεδομένου ότι ο αερισμός δεν θα φέρει το αναμενόμενο αποτέλεσμα, αν συνοδεύεται από ένα σμήνος μυγών και κουνούπια. Ένα δίχτυ κουνουπιών είναι ένας αξιόπιστος τρόπος για να μπλοκάρει το δρόμο τους στο σπίτι και να είστε σίγουροι ότι τα μέτρα αυτά θα βοηθήσουν τους ενορχηστρωτούς εκπροσώπους της πανίδας να παραμείνουν στο κατάλληλο περιβάλλον τους.

Πώς να αερίσετε σωστά ένα διαμέρισμα

Θυμηθείτε τα συναισθήματά σας από το περπάτημα σε ένα καθαρό πάρκο ή στο δάσος. Είναι εύκολο να αναπνεύσει, μετά από μερικές αναπνοές υπάρχει μια βιασύνη της δύναμης και της διάθεσης. Συχνά, ένας κάτοικος μιας τέτοιας διαδρομής προκαλεί μια μικρή ζάλη από την ξαφνική υπερβολική κατανάλωση οξυγόνου. Εάν παρατηρήσετε τέτοια συμπτώματα, τότε, πιθανότατα, το σώμα βιώνει μια συνεχή έλλειψη καθαρού αέρα. Και η λύση αυτού του προβλήματος είναι ο σωστός αερισμός.

Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν ήδη γιατί είναι απαραίτητο να αερίζεται το διαμέρισμα και πόσο φρέσκο ​​αέρα επηρεάζει την ευημερία και την υγεία. Ωστόσο, εκπληκτικά, το ερώτημα "Πώς να αερίζεσαι σωστά ένα διαμέρισμα" αναδύεται ολοένα και πιο συχνά. Σχεδόν όλα τα μοντέρνα διαμερίσματα είναι εξοπλισμένα με πλαστικά παράθυρα, τα οποία είναι πρακτικά αεροστεγή. Χάρη σε τέτοια παράθυρα, ο θόρυβος του δρόμου, η σκόνη και το κρύο δεν διεισδύουν στο διαμέρισμα, αλλά στερούν επίσης παθητική εισροή καθαρού αέρα, η οποία παρέχεται από ξύλινα παράθυρα λόγω ρωγμών.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πλεονεκτήματα των πλαστικών παραθύρων, θα ήταν ακατάλληλο και παράλογο να τους αρνηθούν, αλλά είναι επίσης απαραίτητο να δοθεί χώρος με καθαρό αέρα. Έχουμε συγκεντρώσει κάποιες απλές συστάσεις για τον καλό αερισμό του διαμερίσματος και είμαστε έτοιμοι να το μοιραστούμε.

Πόσο συχνά χρειάζεται να αερίζω ένα διαμέρισμα το καλοκαίρι;

Δεδομένου ότι ένα άτομο διανέμει συνεχώς το διοξείδιο του άνθρακα, για τον αέρα ένα διαμέρισμα αξίζει κάθε μέρα. Το καλοκαίρι, με ένα ευνοϊκό περιβάλλον έξω από το παράθυρο, τα παράθυρα δεν μπορούν να κλείσουν καθόλου. Αν κάτω από τα παράθυρα του θορύβου, σκόνης ή πολύ δροσερό καιρό - είναι δυνατόν να περιοριστεί η διάρκεια των 20-30 λεπτών αερισμού, πρέπει να περάσουν τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα - πρωί και βράδυ, καθώς και στη μέση της ημέρας, εάν το δωμάτιο που πραγματοποιήθηκε εντατική προπόνηση σωματική ή πνευματική εργασία.

Πόσο συχνά πρέπει να πετάω ένα διαμέρισμα το χειμώνα;

Η ψυχρή εποχή κάνει τις δικές της προσαρμογές, τα συνεχώς κλειστά παράθυρα μπορούν να οδηγήσουν στο σχηματισμό συμπύκνωσης, το οποίο απειλεί με συνήθη προβλήματα με έπιπλα, βιβλία και επισκευές γενικά. Το χειμώνα, είναι καλύτερο να περιορίσετε τον αερισμό που διαρκεί 10-15 λεπτά. Η ελάχιστη ποσότητα αερισμού είναι το πρωί μετά το ξύπνημα και το βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Το χειμώνα, είναι επιθυμητό να παρακολουθείται το επίπεδο διοξειδίου του άνθρακα στο δωμάτιο και να γίνεται αερισμός καθώς φθάνει τα 800 ppm.

Ο φρέσκος αέρας θερμαίνεται γρηγορότερα από ό, τι είναι γεμάτος, μετά τον αερισμό το χειμώνα η θερμότητα θα επιστρέψει γρήγορα στο δωμάτιο.

Χαρακτηριστικά του αερισμού στα δωμάτια

Όταν μιλάμε για το πόσο χρειάζεστε για να αερίσετε το διαμέρισμα το χειμώνα ή το καλοκαίρι, δεν μπορείτε να παραλείψετε να αναφέρετε τα χαρακτηριστικά των διαφορετικών δωματίων. Τα υπνοδωμάτια θα πρέπει να αερίζονται ιδιαίτερα προσεκτικά, από το τι μικροκλίμα περνά ο ύπνος μας, η κατάσταση της υγείας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πρωί. Επίσης, για χώρους με υψηλή υγρασία, όπως κουζίνες και μπάνια, συνιστάται μια σταθερή ροή του αέρα, όπως υψηλή στασιμότητα υγρασία μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό μούχλας, δεν υπάρχει καμία ανάγκη ούτε εσείς ούτε επισκευής σας.

Πόσο γρήγορα θα αερίζω ένα διαμέρισμα;

Ο ευκολότερος τρόπος, εάν έχουμε να κάνουμε με αερισμό με ανοιχτά παράθυρα, είναι να ανοίξουμε τα παράθυρα όλα τα ίδια. Μέσω του εξαερισμού είναι καλύτερο να κανονιστεί, αν τα παράθυρα έχουν θέα στο πάρκο ή σε μια ήσυχη αυλή. Δεδομένου ότι όλα τα παράθυρα είναι πλήρως ανοιχτά, το καλοκαίρι η διάρκεια του εξαερισμού εξαρτάται από τον καιρό και τις προσωπικές προτιμήσεις, το χειμώνα η διάρκειά τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, το διαμέρισμα παίρνει πραγματικά καθαρό αέρα, αντί να εξάγει καπνούς. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της ερώτησης σχετικά με την ταχύτητα του κορεσμού με καθαρό αέρα αυξάνεται, εάν είναι απαραίτητο να αερίζεται το διαμέρισμα με το παιδί.

Τα ανοιχτά παράθυρα το καλοκαίρι μπορεί να είναι μια απειλή για ένα περίεργο μωρό, το χειμώνα ακόμη και μια ελαφρά υποθερμία μπορεί να οδηγήσει στην ασθένεια.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερα να αερίζετε τα δωμάτια με τη σειρά τους. Ο εξαερισμός από άκρο σε άκρο είναι πιο αποτελεσματικός από τον μικρό αερισμό, ανεξάρτητα από το χρόνο του έτους. Η γρήγορη ανταλλαγή αέρα δεν θα επιτρέψει στο δωμάτιο να κρυώσει το χειμώνα και η αναπνοή θα γίνει πολύ πιο εύκολη.

Πώς να αερίζετε το διαμέρισμα χωρίς να ανοίξετε τα παράθυρα;

Ο ποιοτικός αερισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Ο ολισθητήρας θα παρέχει συνεχώς φρέσκο ​​αέρα στο δωμάτιο, ενώ τα παράθυρα θα είναι κλειστά και το δωμάτιο θα προστατεύεται από το θόρυβο του δρόμου, τη σκόνη και το κρύο. Επιπλέον, ο αναπνευστήρας καθαρίζει τον αέρα μέσω διαφόρων φίλτρων και το χειμώνα θερμαίνει προσεκτικά μέχρι τη θερμοκρασία που έχετε επιλέξει.

Τι πρέπει να θυμάστε όταν δημιουργείτε ένα μικροκλίμα;

Το επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα δεν είναι το μόνο πράγμα στο οποίο εξαρτάται η ατμόσφαιρα του σπιτιού σας. Η αίσθηση της ακαθαρσίας μπορεί να συγχέεται με τη θερμότητα, η υπερβολική ή ανεπαρκής υγρασία επηρεάζει επίσης την ευημερία. Τώρα υπάρχουν συσκευές που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε όλες τις παραμέτρους του μικροκλίματος.

Αν δώσετε προσοχή σε όλους τους παράγοντες, μπορείτε να επιτύχετε την ιδανική ποιότητα σε όλο το σπίτι και την άριστη ευεξία για όλους όσους ζουν σε αυτό.
Γίνετε υγιείς!