Σημασία των εγκαταστάσεων αερισμού

Συχνά αερίζετε το δωμάτιο; Για κάποιον, αυτή η ενέργεια έχει γίνει μακρά συνήθεια και γίνεται αυτόματα. Άλλοι χωρίς να χρειαστεί ξανά και να μην ανοίξετε το παράθυρο. Αλλά μάταια, γιατί ο αερισμός είναι απαραίτητο. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι απειλείται με παλιό αέρα, ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες του αερισμού και ότι υπάρχουν οι κανόνες.

Γιατί αυτό;

Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι ο αέρας που αναπνέουμε επηρεάζει άμεσα την κατάσταση της υγείας μας, την ικανότητα εργασίας, τον ύπνο και τη ζωτική δραστηριότητα γενικά. Για να ακολουθήσετε την καθαριότητα και τη φρεσκάδα στο σπίτι και στην εργασία σημαίνει να φροντίσετε τη διατήρηση της υγείας. Πολλές ασθένειες μπορούν να προκληθούν από ένα ανεπαρκώς αεριζόμενο δωμάτιο, ένα έδαφος αναπαραγωγής για μικρόβια και αλλεργιογόνα.

Τις περισσότερες φορές, το αγαπημένο μέρος του μούχλας είναι το μπάνιο. Αν επιτεθεί και πολλαπλασιαστεί ενεργά εκεί, είναι δύσκολο να την αποσύρει. Στις παλιές εποχές, τα σπίτια όπου σχηματίστηκε το καλούπι απλά καίγονται. Τώρα δεν είναι απαραίτητο να αντιμετωπίσουμε τέτοια δραστικά μέτρα, αλλά είναι απλούστερο και καλύτερο να μην το αφήσουμε να εμφανιστεί. Προληπτικό μέτρο - αερισμός του δωματίου. Φροντίστε να καθαριστεί ο εξαερισμός ή να τοποθετήσετε την κουκούλα.

Όταν εκπνέει, απελευθερώνεται διοξείδιο του άνθρακα. Εάν το δωμάτιο που είναι γεμάτο με άτομα δεν αερίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, η περίσσεια διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να φτάσει πάνω από το 20% του επιτρεπόμενου κανόνα. Αυτός ο παράγοντας είναι συχνά μια κοινή αιτία για ημικρανίες, κόπωση, αδιαθεσία και δυσφορία. Σίγουρα παρατηρήσατε ότι είναι δύσκολο να αναπνεύσετε σε ένα τέτοιο δωμάτιο, τα πάντα γύρω του φαίνεται να σας πιέζουν. Έτσι θέλετε να πάτε στο παράθυρο και να το ανοίξετε κυριολεκτικά για να καταπιείτε ένα ρεύμα καθαρού αέρα.

Ο ανεπαρκής αερισμός επιδεινώνει τη συγκέντρωση επιβλαβών ουσιών όπως το διοξείδιο του άνθρακα και το μονοξείδιο του άνθρακα. Έχουν δηλητηριώδη επίδραση στο ανθρώπινο σώμα, προκαλώντας λιπαρότητα οξυγόνου και υποξία. Αμμωνία, μεθάνιο, αλδεΰδες - αυτές οι ακαθαρσίες δεν είναι ένας πλήρης κατάλογος αρνητικών ουσιών που συσσωρεύονται σε ένα δωμάτιο με ανεπαρκή χώρο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχουν περίπου 400. Είναι ικανές να προκαλέσουν υπνηλία, εξάντληση, μειωμένη αποτελεσματικότητα, πονοκεφάλους και κόπωση.

Η είσοδος στο δωμάτιο με ιόντα φρέσκου αέρα έχει θετική επίδραση στη δουλειά του νευρικού συστήματος, τονωτικό. Είναι τα ιόντα που είναι υπεύθυνα για τη βιασύνη της δύναμης και της δύναμης. Ήταν ότι όταν ξυπνάς, αισθάνεσαι ήδη κουρασμένος παρά τον παρατεταμένο ύπνο; Πιθανότατα, είναι απλά μια έλλειψη καθαρού αέρα στο δωμάτιο.

Έτσι, ο αερισμός ενός διαμερίσματος είναι το πιο σημαντικό συστατικό του άνετου μικροκλίματος:

 • Η κυκλοφορία του αέρα μειώνει την περιεκτικότητα σε επιβλαβείς ακαθαρσίες.
 • Εξαλείφει το δωμάτιο από τις μυρωδιές.
 • Η ανανέωση του αέρα εξασφαλίζει τη διατήρηση του οξυγόνου στο απαιτούμενο επίπεδο και τη μείωση της συγκέντρωσης των ανθρακικών ενώσεων.
 • Κανονικοποιεί την υγρασία του δωματίου.
 • Ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο ανάπτυξης μούχλας.

Καθαριότητα και κανόνες καθαρού αέρα

Φαίνεται ότι θα μπορούσε να είναι ευκολότερο από το άνοιγμα ενός παραθύρου. Αλλά όπως αποδείχθηκε, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες για τον αερισμό. Για να εξασφαλιστεί ότι το δωμάτιο ήταν πάντα καθαρό και φρέσκο, είναι απαραίτητο να τρέχετε τακτικά καθαρό αέρα σε κάθε δωμάτιο. Ειδικά σε αυτή την ανάγκη μπάνιο και κουζίνα - δωμάτια με υψηλή υγρασία. Ένα σημαντικό σημάδι ότι στην αίθουσα που χρειάζεστε για να ανοίξετε τα παράθυρα - υαλοπίνακες.

Η συνιστώμενη συχνότητα αερισμού είναι τρεις φορές την ημέρα. Η βέλτιστη και αρκετά 10-15 λεπτά για να αναπνεύσει έγινε εύκολη, αλλά μείνετε άνετα στο δωμάτιο. Μεγαλύτερος αερισμός των οφέλη per se δεν φέρνει, μόνο απελευθερώνει θερμό αέρα, η οποία είναι ανεπιθύμητη σε παγωμένο καιρό.

Όσον αφορά την υγρασία, ο καλύτερος δείκτης είναι 40-50% και ο κανόνας κυμαίνεται μεταξύ 35-60%. Προσδιορίστε ότι η υγρασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τη βοήθεια ενός υδρόμετρου. Πολλά θερμόμετρα χώρου είναι ήδη εξοπλισμένα με αυτή την επιλογή.

Εξαερώστε ότι είναι απαραίτητο, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες έξω από το παράθυρο, αν είναι καυτό ήλιο, παγωμένος άνεμος ή βροχή. Τα σύγχρονα πλαστικά παράθυρα, φυσικά, είναι ανώτερης ποιότητας και αισθητικής στους προκατόχους τους. Όμως, η απουσία ρωγμών και ρωγμών τους εμποδίζει την είσοδο καθαρού αέρα. Επομένως, σε ένα δωμάτιο με τέτοια παράθυρα, ο εξαερισμός πρέπει να είναι υποχρεωτικός και συστηματικός.

Για να αποφύγετε τη ρύπανση της υγρασίας στα έπιπλα, συνιστάται να πραγματοποιήσετε αυτή τη χειραγώγηση το πρωί. Αφού κάνετε μπάνιο, παρατεταμένο μαγείρεμα, πλένετε αναγκαστικά το δωμάτιο. Στεγνώστε τα ρούχα κατά προτίμηση στο δρόμο ή σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για αυτό. Αν δεν υπάρχει, στο δωμάτιο όπου θα στεγνώνετε τα ρούχα, κλείστε την πόρτα σφιχτά και αφήστε το παράθυρο να ανοίξει.

Για μια κρεβατοκάμαρα, ο αερισμός ακριβώς πριν τον ύπνο είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι ο ύπνος γίνεται πιο σταθερός και ήρεμος αν το δωμάτιο μπροστά του ήταν γεμάτο με καθαρό αέρα. Συνιστάται ότι αυτή τη στιγμή το κρεβάτι έχει ήδη εξαπλωθεί. Στη συνέχεια, τα κλινοσκεπάσματα μπορούν να ενυδατωθούν στον καθαρό αέρα, ο ύπνος σε αυτό θα γίνει πολύ πιο άνετα.

Το χώμα των εσωτερικών λουλουδιών αποτελεί πηγή πρόσθετης υγρασίας. Δεν συνιστάται η διατήρησή τους σε μεγάλες ποσότητες σε ένα σπίτι όπου είναι προβληματικό να επιτευχθεί το επιθυμητό ποσοστό υγρασίας. Για τον ίδιο λόγο, οι βρύσες και οι ενυδατικές κρέμες είναι ανεπιθύμητες.

Δημιουργία ευνοϊκού μικροκλίματος

Το άνετο μικροκλίμα του δωματίου επιτυγχάνεται χάρη σε διάφορες παραμέτρους: ποσοστό υγρασίας, θερμοκρασία, ταχύτητα κυκλοφορίας αέρα, επίπεδο θορύβου κλπ.

Για κάθε ένα από τα κριτήρια που ορίζονται κανόνες. Έτσι, για παράδειγμα, πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον 20% οξυγόνο. Προωθεί αυτό ακριβώς με τον αερισμό ή τις ειδικές λειτουργίες του κλιματισμού. Πολλά από τα πλαστικά παράθυρα είναι εξοπλισμένα με αυτή τη λειτουργία. Εάν είναι δυνατόν, προτιμήστε αυτές τις τροποποιήσεις.

Η σχετική υγρασία, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 35% και 60%. Στις συσκευές, κατά κανόνα, η ζώνη αυτή κατανέμεται και χαρακτηρίζεται από τον κανόνα. Η περίσσεια της υγρασίας σε ένα δωμάτιο μπορεί να οδηγήσει σε τέτοιες ασθένειες των αεραγωγών όπως το άσθμα, η χρόνια βρογχίτιδα και ούτω καθεξής. Η μειωμένη υγρασία δημιουργεί ξηρότητα. Είναι απλά ανήσυχο και δυσάρεστο να είσαι σε ένα τέτοιο δωμάτιο.

Όπως μπορείτε να δείτε, είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στο διαμέρισμά σας. Μία από τις σημαντικές συνθήκες είναι η ρύθμιση της υγρασίας, η υπέρβαση ή η έλλειψη της οποίας αντισταθμίζεται εύκολα με κανονικό αερισμό. Ο αερισμός προωθεί τον υγιή ύπνο, την καθαριότητα του δωματίου, την ευκολία διαμονής σε αυτό. Αυτή η απλή ενέργεια μπορεί να βελτιώσει το σώμα και να ανακουφίσει τους πονοκεφάλους. Ρυθμίστε τους απλούς κανόνες για να κάνετε τη ζωή σας πιο άνετη.

Οι κανόνες της ανταλλαγής αέρα για τον αερισμό κατοικιών, διαμερισμάτων ή εξοχικών σπιτιών

Η GC EuroCholod είναι μια επαγγελματική εταιρεία μηχανικών. Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε σύνθετες λύσεις για την εγκατάσταση εσωτερικών συστημάτων μηχανικής του κτιρίου "κλειδί στο χέρι". Καλέστε: 8 (495) 745-01-41 ή στείλετε μια αίτηση.

Κανονισμοί

Η συναλλαγματική ισοτιμία αέρα είναι 0,35 1 / h, αλλά όχι μικρότερη από 30 m³ / h · άτομο.

3μ³ / τ.μ. κατοικίας, εάν η συνολική επιφάνεια του διαμερίσματος είναι μικρότερη από 20μ² / άτομο.

Για τον υπολογισμό της ροής αέρα, m³ / h, ο αριθμός των δωματίων θα πρέπει να καθορίζεται από τη συνολική επιφάνεια του διαμερίσματος.

Τα διαμερίσματα με αεροστεγές περίβλημα απαιτούν πρόσθετη ροή αέρα για τζάκια (σύμφωνα με το σχέδιο) και μηχανικές κουκούλες

60 m³ / h με ηλεκτρική εστία

90 m³ / h με σόμπα αερίου 4 καυστήρων

30 m³ / h με ηλεκτρική εστία

45 m³ / h με σόμπα αερίου 4 καυστήρων

Ο αέρας τροφοδοσίας προέρχεται από κατοικίες 4

Μπάνιο, τουαλέτες

25 m³ / h από κάθε δωμάτιο

50 m³ / h με συνδυασμένο μπάνιο

90 m³ / h από κάθε δωμάτιο

120 m³ / h με συνδυασμένο μπάνιο

10 m³ / h από κάθε δωμάτιο

20 m³ / h με συνδυασμένο μπάνιο

Ο αέρας τροφοδοσίας προέρχεται από οικιακούς χώρους

Ο αέρας τροφοδοσίας προέρχεται από οικιακούς χώρους

Τιμή συναλλάγματος 1 1 / ώρα

Ο αέρας τροφοδοσίας προέρχεται από οικιακούς χώρους

Θέση της γεννήτριας θερμότητας (έξω από την κουζίνα)

Ο αέρας τροφοδοσίας προέρχεται από οικιακούς χώρους

Σημείωση: οι κανόνες για την ανταλλαγή αέρα των κατοικιών - η συγκέντρωση επιβλαβών ουσιών σε υπαίθριο (ατμοσφαιρικός) αέρας δεν πρέπει να υπερβαίνει τη μέγιστη επιτρεπτή συγκέντρωση στον αέρα των κατοικημένων περιοχών.

* Στη συνέχεια, όταν το δωμάτιο δεν χρησιμοποιείται, ο ρυθμός της ανταλλαγής αέρα πρέπει να μειωθεί στις ακόλουθες τιμές: στην κατοικημένη περιοχή - έως 0,2 1 / h. στην κουζίνα, μπάνιο και τουαλέτα, ρούχα, βεστιάριο, αποθήκη - έως 0,5 ώρες / 1.

Εκτιμώμενες παράμετροι αέρα και συχνότητα ανταλλαγής αέρα στις εγκαταστάσεις κτιρίων κατοικιών (MGSN 3.01-01)

Η συναλλαγματική ισοτιμία ή η ποσότητα αέρα που αφαιρείται από το δωμάτιο

Διαμερίσματα και ξενώνες κουζίνας:

με σόμπες αερίου

όχι λιγότερο από 60 m 3 / h με πλάκες 2 καυστήρων.

τουλάχιστον 75 m 3 / h με πλάκες 3 καυστήρων,

όχι λιγότερο από 90 m 3 / h με πλάκες 4 καυστήρων.

Μηχανική παροχή και εξαγωγή, σύμφωνα με τον υπολογισμό

 1. Σε ένα από τα υπνοδωμάτια θα πρέπει να παρέχεται θερμοκρασία σχεδιασμού αέρα 22 C 0.
 2. Το νόημα στις παρενθέσεις αναφέρεται σε διαμερίσματα για ηλικιωμένους και οικογένειες με ειδικές ανάγκες (ως μέρος εξειδικευμένων οικιστικών κτιρίων και ομάδων διαμερισμάτων) σύμφωνα με την εκπόνηση σχεδίου.
 3. Η θερμοκρασία του αέρα στο μηχανοστάσιο των ανελκυστήρων κατά τη θερμή περίοδο δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 40 ° C.
 4. Θερμοκρασία για τον υπολογισμό της θέρμανσης σε κατάσταση αναμονής.
 5. Στα δωμάτια αριθ. 17-22, οι παράμετροι σχεδιασμού του αέρα και η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα αναφέρονται για διαμερίσματα και μονοκατοικίες κατοικιών της κατηγορίας Ι.
 6. Στους γωνιακούς χώρους διαμερισμάτων, μονοκατοικιών και ξενώνων, η θερμοκρασία του σχεδιασμού του αέρα θα πρέπει να λαμβάνεται στους 20 ° C πάνω από εκείνη που υποδεικνύεται στον πίνακα (αλλά όχι πάνω από 22 ° C 0).

Ο όμιλος εταιρειών EuroCholod είναι έτοιμος να εφαρμόσει πολύπλοκες λύσεις για την εγκατάσταση εσωτερικών μηχανικών συστημάτων και δικτύων κατασκευής. Παρέχουμε εγγύηση για τον εξοπλισμό που αγοράσαμε από εμάς και για όλες τις εργασίες εγκατάστασης!

Οι διευθυντές μας δωρεάν θα συμβουλευτεί Μπορείτε για οποιεσδήποτε ερωτήσεις:

Περιμένουμε την κλήση σας τηλεφωνικά: +7 (495) 745-01-41

Σχετικά με εμάς, Αναφορές, Αντικείμενα, Επαφές

Πάρτε μια εμπορική προσφορά

Πάρτε μια προσφορά για την ιδιοκτησία σας στέλνοντας μια γρήγορη αίτηση τώρα.

Κανόνες εξαερισμού των χώρων στο γραφείο

Ο κεντρικός εξοπλισμός κλιματισμού είναι μεγάλος, εγκατεστημένος στην οροφή του κτιρίου, στο υπόγειο, στον τεχνικό όροφο. Αποτελείται από διάφορες ενότητες:

 • τμήμα θέρμανσης / ψύξης της ροής του αέρα.
 • τμήμα ανεμιστήρα.
 • τμήμα φιλτραρίσματος.
 • τμήμα υγρασίας.
 • τμήμα απορρόφησης θορύβου ·
 • ανάκτηση θερμότητας.

Για τον αερισμό του χώρου σε πολύ μεγάλες περιοχές ενός μεγάλου κτιρίου γραφείων, μεμονωμένες κεντρικές μονάδες κλιματισμού μπορούν να συνδυαστούν σε ένα κοινό σύμπλεγμα. Χαρακτηριστικά του κλιματισμού και του εξαερισμού Κατά κανόνα, οι μονάδες κλιματισμού εγκαθίστανται ως συμπλήρωμα του συστήματος εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, η ανταλλαγή αέρα πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας μονάδες αερισμού.

Εξαερισμός σε χώρους γραφείων - κανόνες και βασικές απαιτήσεις

Sanpin για γραφεία

 • πολύπλοκο αυτόματο σύστημα ελέγχου.
 • ένα ογκώδες και πολύπλοκο κύκλωμα ανάμιξης.
 • Απαιτείται ιδιαίτερη φροντίδα και επίβλεψη πίσω από το κύκλωμα ανάμιξης.
 • μπορεί να παγώσει.

Αλλά με την κατάλληλη λειτουργία προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση σε σύγκριση με ένα ηλεκτρικό θερμαντήρα. Ανεμιστήρες Ένα από τα πιο σημαντικά εξαρτήματα ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού.

Εξαερισμός στο γραφείο

Το σωστά εγκατεστημένο σύστημα αερισμού οποιουδήποτε γραφείου αυξάνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων κατά 20% ή περισσότερο. Συστατικά των συστημάτων εξαερισμού γραφείου Αεραγωγοί Ο αέρας μεταφέρεται στο δωμάτιο και αποσύρεται μέσω του συστήματος αεραγωγών. Το δίκτυο αγωγών περιέχει απευθείας σωλήνες, προσαρμογείς, διαχωριστές, στροφές και προσαρμογείς, καθώς και διαχυτήρες και δίκτυα διανομής.

Η διάμετρος των αγωγών, η αντίσταση ολόκληρου του δικτύου, ο θόρυβος από τη λειτουργία του εξαερισμού και η ισχύς της εγκατάστασης είναι στενά αλληλένδετα. Επομένως, για να βελτιστοποιηθεί η λειτουργία του εξαερισμού κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού, είναι απαραίτητο να εξισορροπηθούν όλοι οι δείκτες. Αυτή είναι μια δύσκολη δουλειά, την οποία μπορούν να κάνουν μόνο οι επαγγελματίες.
Η πίεση του αέρα υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό μήκος των αεραγωγών, τη διακλάδωση του δικτύου και την διατομή του σωλήνα. Η ισχύς του ανεμιστήρα αυξάνεται με μεγάλο αριθμό μεταβάσεων και κλάδων.

Η συναλλαγματική ισοτιμία της ατμόσφαιρας σύμφωνα με το συμπληρωματικό πρόγραμμα

μονάδες επεξεργασίας αέρα, σε συνδυασμό με VRF-συστήματα για το γραφείο για τις μεγάλες περιοχές της εγκατάστασης του εξοπλισμού του καναλιού είναι δύσκολη, τόσο μεγάλη συντήρηση κτιρίου πραγματοποιείται συστήματα αερισμού για γραφεία, σε συνδυασμό με τις μονάδες θέρμανσης με ψύκτη-ανεμιστήρα και VRF-συστήματα. Η ισχύς αυτού του εξοπλισμού μπορεί να φτάσει τα 60 χιλιάδες κυβικά μέτρα ανά ώρα. Ο εξοπλισμός εξαερισμού και κλιματισμού εγκαθίσταται στη στέγη του κτιρίου ή σε ξεχωριστούς χώρους.
Η εγκατάσταση αποτελείται από μια σειρά μονάδων που συναρμολογούνται ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης και λαμβάνοντας υπόψη τους κανόνες αερισμού των γραφείων. Το κιτ μπορεί να περιλαμβάνει:

 • θάλαμος ανεμιστήρα.
 • ανακτητής;
 • απορροφητής ήχου ·
 • θάλαμο ανάμειξης.
 • μπλοκάρει με φίλτρα.

Η κίνηση του αέρα διεξάγεται μέσω ενός διακλαδισμένου συστήματος αγωγών αέρα.

Εξαερισμός των χώρων γραφείων: το πιο σημαντικό

Εκτός από την ψύξη και τη θέρμανση του αέρα, τα συστήματα αγωγών παράγουν λίγο φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο στις αίθουσες. Για να πραγματοποιήσει αυτή τη λειτουργία, το κλιματιστικό κανάλι είναι εξοπλισμένο με πρόσθετο εξοπλισμό που αναμιγνύει τον αέρα. Δηλαδή, τον εξοπλισμό και τον κλιματισμό, καθώς και το γραφείο εξαερισμού σύμφωνα με τους κανόνες.

Dp-line engeneering

Οι μονάδες αερισμού για τον αερισμό γραφείων χρησιμοποιούνται για χώρους μέχρι 100 τ.μ. μετρητές.

 • Συστήματα εξαερισμού γραφείων προμήθειας και εξαγωγής. Αυτός είναι ο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενος τύπος εξοπλισμού που παρέχει την εκροή, τον καθαρισμό και την παροχή αέρα. Το κιτ μπορεί να περιλαμβάνει συσκευές ψύξης ή θέρμανσης, υγραντήρες.

Ο εξοπλισμός είναι ο πιο διαφοροποιημένος, αλλά ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής του γραφείου πρέπει να υπολογιστεί και να εγκατασταθεί από επαγγελματίες. Ο αυτόματος έλεγχος της λειτουργίας μειώνει την κατανάλωση ισχύος και αυξάνει την απόδοση.

 • Σύστημα αερισμού αγωγών στο γραφείο. Τα κλιματιζόμενα κλιματιστικά με προσμείξεις αέρα από το δρόμο εγκαθίστανται σε γραφεία μικρού και μεσαίου μεγέθους. Συνδυάζεται με τον εξοπλισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής, ο οποίος φέρνει τη θερμοκρασία του αέρα του δρόμου στην απαιτούμενη θερμοκρασία. Μετά από αυτό τροφοδοτείται στα δωμάτια?
 • Κεντρικός κλιματισμός και εξαερισμός σε ένα μεγάλο γραφείο.
 • Вентпортал

  • Επιτρέπεται να αποθηκεύονται στο χώρο εργασίας όχι περισσότερα από ένα αποθέματα πρώτων υλών και τελικών προϊόντων.
  • Κατά την εγκατάσταση εξοπλισμού μικροφίλμ, το ύψος των χώρων πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 μέτρα.
  • Πόρτες χώρων για την αντιγραφή έργων δεν πρέπει να έχει όρια (ή πρέπει να είναι εξοπλισμένα με ράμπες), η πόρτα πρέπει να ανοίξει προς την έξοδο (διάδρομο).
  • Τα πολυμερή και άλλα δομικά υλικά που χρησιμοποιούνται για την εσωτερική διακόσμηση των χώρων πρέπει να επιτρέπονται για χρήση από τα όργανα και τους φορείς της Κρατικής Υγειονομικής και Επιδημιολογικής Επιτήρησης.
  • Η επιφάνεια δαπέδου στις εγκαταστάσεις παραγωγής πρέπει να είναι επίπεδη, χωρίς λακκούβες, όχι ολισθηρές, κατάλληλες για καθαρισμό και υγρό καθαρισμό, το δάπεδο πρέπει να έχει αντιστατικές ιδιότητες.
  • Οι χώροι όπου βρίσκονται οι συσκευές αντιγραφής. εκτυπωτές, φαξ κ.λπ.

  Εξαερισμός γραφείου, επιχειρηματικού κέντρου και κτιρίου γραφείων

  Ο χώρος γραφείων αερισμού SNiP απαιτεί ανταλλαγή αέρα:

  • εισροή 3,5 φορές την ώρα.
  • εκροή 2,8 φορές την ώρα.

  Ο εξοπλισμός συνήθως κρύβεται πίσω από το ψευδοροφή του βοηθητικού χώρου. Στα γραφεία, ο αέρας διανέμεται από ένα σύστημα αεραγωγών, οι έξοδοι των οποίων είναι κρυμμένες πίσω από διαχυτήρες ή γρίλιες. Η εισροή αέρα από το δρόμο κατά τον εξαερισμό του γραφείου πραγματοποιείται σε ύψος δύο μέτρων πάνω από την επιφάνεια του εδάφους. Ο αέρας περνάει μέσα από το σύστημα καθαρισμού, εάν είναι απαραίτητο, μειώνεται ή αυξάνεται η θερμοκρασία του (ηλεκτρικός ή θερμοσίφωνας). Η εκροή του αέρα εξαγωγής πραγματοποιείται στον άξονα εξαερισμού ή μέσω ενός σωλήνα, το άκρο του οποίου βρίσκεται 150 cm πάνω από την οροφή. Για να μειωθεί η κατανάλωση ρεύματος, ο αέρας τροφοδοσίας θερμαίνεται από έναν ανακτητή. Είναι ένας εναλλάκτης θερμότητας στον οποίο η θερμότητα από τον αέρα εξαγωγής μεταφέρεται στο φρέσκο.

  Υγειονομικοί κανόνες, πρότυπα και υγειονομικά πρότυπα για εργασία με εξοπλισμό γραφείου

  Γενικά διαχείρισης αέρα ανταλλαγή και τοπικό εξαερισμό θα πρέπει να τρέξει για μια ολόκληρη βάρδια (ή περίοδο εργασίας στην παραγωγή, εάν το δωμάτιο είναι μια προσωρινή παραμονή των εργαζομένων) επίπεδα.Dopustimye ηλεκτροστατικό πεδίο

  1. Το επιτρεπτό επίπεδο αντοχής του ηλεκτροστατικού πεδίου στην επιφάνεια του εξοπλισμού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 20 kV / m.

  Οργάνωση και εφαρμογή οργάνου ελέγχου

  1. Ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να οργανώνει τη διενέργεια εργαστηριακών έρευνων παραμέτρων βλαβερών βιομηχανικών παραγόντων στους χώρους εργασίας.
  2. Η περιοδικότητα του ελέγχου της περιεκτικότητας των επιβλαβών ουσιών στην ατμόσφαιρα του χώρου εργασίας καθορίζεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις της παραγράφου 4.2.4., 4.2.5.

  Ο τρόπος αερισμού στις εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου

  Όταν το παιδί σας μπαίνει νηπιαγωγείο γονείς είναι ιδιαίτερα υποχρέωση να μεριμνήσει ώστε η ατμόσφαιρα στην οργάνωση προσχολικής πληρούσε όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και συνέβαλε στη διατήρηση και την ενίσχυση της υγείας του παιδιού. Ο κύριος ρόλος για την εξασφάλιση ενός υγιούς μικροκλίματος παίζεται με μέτρα εξαερισμού.

  Όταν ένα παιδί εισέλθει σε νηπιαγωγείο, οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να διασφαλίσουν ότι το μικροκλίμα στην προσχολική οργάνωση πληροί όλα τα απαραίτητα πρότυπα

  Ανάγκη εξαερισμού

  Οι προσχολικές εγκαταστάσεις, όπου υπάρχουν πολυάριθμες ομάδες παιδιών και όπου δεν υπάρχει κατάλληλος αερισμός, περιέχουν μεγάλη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα.

  Αυτός ο αριθμός είναι αρκετές φορές υψηλότερος από τον κανονικό, ο οποίος είναι γεμάτος με τα ακόλουθα συμπτώματα σε παιδιά και φροντιστές:

  • ημικρανίες;
  • η μείωση των δυνάμεων.
  • ένα σταθερό αίσθημα ναυτίας.

  Αλλά ο κανονικός αερισμός στο νηπιαγωγείο εξασφαλίζει την εμφάνιση των ακόλουθων παραγόντων:

  • επαρκή περιεκτικότητα οξυγόνου στις μάζες του αέρα ·
  • μείωση του αριθμού των επιβλαβών ουσιών που υπάρχουν στις μάζες του αέρα ·
  • την αφαίρεση συγκεκριμένων αρωμάτων που επηρεάζουν αρνητικά τα νεύρα διαφορετικών ηλικιακών ομάδων,
  • την ομαλοποίηση της περιεκτικότητας σε υγρασία των μαζών του αέρα ·
  • μείωση του ρυθμού εξάπλωσης διαφόρων επιβλαβών οργανισμών και σπορίων μυκήτων.

  Βασικοί κανόνες για τον αερισμό στις προσχολικές σχολές

  Προκειμένου να αποφευχθούν οι υπερβολικές ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα του νηπιαγωγείου, κάτι που θα μπορούσε να βλάψει όλες τις ομάδες παιδιών, το SanPiN ανέπτυξε ένα ειδικό πρόγραμμα για την εκτέλεση εξαερισμού στο DOW.

  Το πρόγραμμα αερισμού που αναπτύχθηκε από την SanPin, ανάλογα με την εποχή του χρόνου, περιέχει τις ακόλουθες απαιτήσεις:

  • Ο εξαερισμός των εγκαταστάσεων το χειμώνα θα πρέπει να διεξάγεται σε μια εποχή που τα παιδιά δεν βρίσκονται ακόμα στις ομάδες.
  • το καλοκαίρι, το νηπιαγωγείο θα πρέπει να αερίζεται ενώ τα παιδιά βρίσκονται στους περιπάτους τους (επιτρέπεται να αερίζονται τα δωμάτια και με την παρουσία παιδιών, αλλά μόνο αν δεν υπάρχουν βυθίσματα).

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέπτυξε το SanPiN, η διάρκεια του εξαερισμού υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη τους ακόλουθους δείκτες:

  • χώρο των δωματίων.
  • τη θερμοκρασία των μαζών του αέρα στο δωμάτιο.
  • τις καιρικές συνθήκες.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέπτυξε το SanPiN, η διάρκεια του εξαερισμού υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες

  Επιπλέον, για να παρέχετε στο δωμάτιο μια σωστή ποσότητα οξυγόνου, πρέπει να ακολουθήσετε αυτούς τους κανόνες:

  1. Ο εξαερισμός των παιδικών δωματίων στις κατώτερες ομάδες πρέπει να γίνεται μία φορά την ώρα, αν δεν υπάρχει τέτοια ευκαιρία, τότε κάθε 2-3 ώρες.
  2. Με την παρουσία των εξωτερική θερμοκρασία είναι μικρότερη από 10 μοίρες, η κυκλοφορία του αέρα είναι απαραίτητη για τη διεξαγωγή το πρωί, ακόμη και πριν από τη γέννηση των παιδιών (περίπου 5-10 λεπτά), και στη συνέχεια στο τέλος της κάθε ώρα θα πρέπει να ανοίξει τα παράθυρα για τουλάχιστον ένα λεπτό. Θα πρέπει να θυμόμαστε το γεγονός ότι τα παιδιά της ηλικίας των νηπιαγωγών μπορεί να πάρει πολύ γρήγορα, ώστε αερισμό του δωματίου, είναι σκόπιμο να τα μεταφέρετε σε άλλο δωμάτιο.
  3. Εάν το καθεστώς θερμοκρασίας εκτός των εγκαταστάσεων κυμαίνεται από -5 έως -10 μοίρες, η ανταλλαγή αέρα πρέπει να πραγματοποιείται το πρωί πριν από την άφιξη των παιδιών, η βέλτιστη διάρκεια του εξαερισμού είναι 10-15 λεπτά. Και μετά από παρέλευση μιας και μισής ώρας, θα πρέπει να ανοίξετε τα παράθυρα για 1-2 λεπτά.
  4. Σε θερμοκρασίες έξω από 0 έως -5 ανταλλαγή των αερίων μαζών πρέπει να γίνεται το πρωί και το βράδυ για 15-20 λεπτά (κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τα παιδιά θα πρέπει να είναι έξω στον κήπο, δηλαδή, είτε δεν έχουν έρθει ακόμα, ή έχουν ήδη αριστερά). Επιπλέον, όταν τα παιδιά είναι σε ομάδες, ο εξαερισμός πρέπει να διεξάγεται μεταξύ δύο και πέντε λεπτών κάθε μισή ώρα.
  5. Σε θερμοκρασία από 0 έως +5 μοίρες αυξάνεται η συχνότητα αερισμού των χώρων. Πριν και μετά την επίσκεψη στα παιδιά, είναι απαραίτητο να αεριστεί το δωμάτιο για 20 λεπτά. Και όταν τα παιδιά είναι σε ομάδες, η ανταλλαγή αέριων μαζών πραγματοποιείται μετά από κάθε μιάμιση ώρα για 3-7 λεπτά.

  Χαρακτηριστικά των χρονοδιαγραμμάτων σχεδίασης του αερισμού σε νηπιαγωγείο

  Κατά τη δημιουργία του προγράμματος αερισμού στην προσχολική οργάνωση, λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθοι δείκτες:

  • τεχνικά χαρακτηριστικά του κτιρίου ·
  • ηλικία των παιδιών σε ομάδες ·
  • εποχή του έτους.

  Κατά τη δημιουργία του προγράμματος αερισμού στην προσχολική οργάνωση, λαμβάνεται υπόψη η εποχή του έτους

  Ο πίνακας κυκλοφορίας της ατμοσφαιρικής μάζας περιέχει δεδομένα σχετικά με τη συχνότητα και το χρόνο αερισμού, τον τύπο εξαερισμού και τη θέση αυτών των ενεργειών.

  Το πρόγραμμα δημιουργείται από τη νοσοκόμα και υπάρχουν υπογραφές του ιατρού και του επικεφαλής του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Το πρόγραμμα ενημερώνεται κάθε νέο ακαδημαϊκό έτος.

  Ένα παράδειγμα ενός χρονοδιαγράμματος κυκλοφορίας του αέρα, τύποι αερισμού

  Για να κατανοήσετε καλύτερα τον τρόπο αερισμού στο νηπιαγωγείο, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με ένα παράδειγμα του τρόπου κυκλοφορίας του αέρα:

  1. 07: 00-07: 15 - αερισμός στους χώρους που προορίζονται για παιχνίδια. Ο εξαερισμός είναι γωνιακός ή διαμέσου.
  2. 08: 45-08: 55 - αερισμός στους χώρους που προορίζονται για ύπνο. Περάστε μέσω εξαερισμού.
  3. 10: 25-10: 50 - ο εξαερισμός πραγματοποιείται σε χώρους που προορίζονται για ύπνο και παιχνίδι. Τύπος εξαερισμού - διαμπερές.
  4. 12: 20-12: 30 - αερισμός, ξοδεύετε σε χώρους που προορίζονται για ύπνο. Εξαερισμός - γωνιακή.
  5. 14: 00-14: 30 - Ο εξαερισμός πραγματοποιείται στους χώρους υποδοχής και παιχνιδιών. Τύπος διαμέσου.
  6. 16: 00-16: 10 - Ο αερισμός πραγματοποιείται στον κοιτώνα και στην αίθουσα υποδοχής. Τύπος - γωνιακή.
  7. 17: 40-18: 00 - ένας χώρος υποδοχής, παιχνιδιών και ύπνου αερίζεται. Τύπος εξαερισμού - διαμπερές.

  Σύμφωνα με τους κανόνες που ανέπτυξε το SanPiN, μέσω του εξαερισμού και του γωνιακού αερισμού μπορεί να γίνει μόνο αν δεν υπάρχουν παιδιά στο δωμάτιο. Εάν διεξάγεται μονομερής αερισμός, μπορεί να παραχθεί ακόμη και αν υπάρχουν παιδιά σε ομάδες, αλλά μόνο στις ζεστές εποχές του έτους.

  Σύμφωνα με τους κανόνες του SanPiN, μέσω του εξαερισμού και του γωνιακού αερισμού μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο αν δεν υπάρχουν παιδιά στο δωμάτιο

  Παραδοσιακός αερισμός των νηπιαγωγείων

  Οι κανόνες που έχει θεσπίσει η SanPin για τις αίθουσες αερισμού σε παρόμοια εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι πολύ σημαντικοί, αλλά πρέπει να υποστηρίζονται από τη διαθεσιμότητα ποιοτικού αερισμού.

  Σε αυτό το στάδιο του χρόνου, διακρίνονται δύο τύποι συστημάτων εξαερισμού:

  Ο παραδοσιακός τρόπος εξαερισμού ονομάζεται επίσης απλός ή φυσικός. Η ουσία της λειτουργίας του έγκειται στο γεγονός ότι η εισροή μάζας φρέσκου αέρα οφείλεται στον υαλοπίνακα εξαερισμού και στα κενά στα παράθυρα.

  Η εκχύλιση του εκχυλίσματος πραγματοποιείται με τη χρήση ενός άξονα στην οροφή, όπου υπάρχει φυσική παροχή αέρα, με αποτέλεσμα η ανύψωση των ζυγών θερμού αέρος να πραγματοποιείται με φυσικό τρόπο.

  Αλλά σύμφωνα με όλους τους υπολογισμούς, αυτό το σύστημα εξαερισμού έχει πολλά περισσότερα μειονεκτήματα από τα πλεονεκτήματα.

  Για να λειτουργήσει τα φυσικά συστήματα έδωσαν τουλάχιστον πρέπει να παρέχεται κάποια επίδραση στα τοιχώματα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τη δυνατότητα να εκτελέσει την κοπή και την γωνιακή εξαερισμού, ιδίως σε σχέση με τους χώρους όπου τα παιδιά κοιμούνται και παίζουν.

  Αν η τοποθέτηση νηπιαγωγείο πραγματοποιείται σε μια περιοχή όπου το ζεστό έλεγχο της θερμοκρασίας σεζόν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην περιοχή των 30 βαθμών ή υψηλότερο, να είστε βέβαιος να προβλεφθεί η παρουσία του μέσα από αερισμό και τη γωνία όχι μόνο στα υπνοδωμάτια και Παιδότοποι, αλλά και στεγνωτήρια, τουαλέτες και εγκαταστάσεις κουζίνας. Με την παρουσία γωνιακού και αεραγωγού, η αφαίρεση των αέριων μαζών πραγματοποιείται μέσω παρακείμενων δωματίων.

  Η παραδοσιακή έκδοση του εξαερισμού των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων δεν έχει σημασία στις συνθήκες του Άπω Βορρά.

  Εφαρμογή σύγχρονου συστήματος εξαερισμού

  Δεδομένου ότι σε αυτό το σημείο ο αριθμός των ιδιωτικών κήπων έχει αυξηθεί σημαντικά, έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές να φέρει σύγχρονα συστήματα εξαερισμού σε αυτά (επίσης γνωστό ως τεχνητός εξαερισμός).

  Υπάρχουν πολλοί τύποι συστημάτων εξαναγκασμένου εξαερισμού, τα οποία είναι ιδανικά για έναν κήπο, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δίνουν προτίμηση στα συστήματα τροφοδοσίας και εξάτμισης.

  Αυτός ο εξαερισμός εξασφαλίζει την έγκαιρη αφαίρεση μολυσμένων αέριων μαζών και την αντικατάστασή τους από καθαρά. Είναι δυνατή η ρύθμιση της θερμοκρασίας του αέρα που τροφοδοτείται στο δωμάτιο. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα, καθώς η πιθανότητα εμφάνισης καταρροϊκών ασθενειών σε παιδιά που εμφανίζονται σε ομάδες μειώνεται σημαντικά.

  Το σύστημα εξαερισμού εισαγωγής και εξαγωγής μειώνει σημαντικά την πιθανότητα κρυολογήματος στα παιδιά

  Με τη σειρά τους, ο μολυσμένος αέρας που ρέει μέσα από τους ανεμιστήρες διεισδύει στους αγωγούς εξαερισμού του συστήματος εξαερισμού και στην έξοδο τους στο δρόμο.

  Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εμπειρογνωμόνων, όταν επιλέγετε ένα σύστημα εξαερισμού για ένα νηπιαγωγείο, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα υποχρεωτικά συστήματα. Μια τέτοια σύσταση εξηγείται από το γεγονός ότι θα μειώσει σημαντικά το ενεργειακό κόστος και οι περισσότερες από αυτές τις εγκαταστάσεις είναι ικανές να θερμαίνουν και να υγρανίζουν τον αέρα στα απαιτούμενα επίπεδα.

  Σημειώνεται ότι εάν ο κύριος στόχος κατά την εγκατάσταση της αναγκαστικής συστημάτων εξαερισμού στο νηπιαγωγείο είναι η επιθυμία να σώσει ενεργειακών πόρων, η ιδανική επιλογή θα ήταν ένα σύστημα αναγκαστική αέρα εξοπλισμένος με έναν εναλλάκτη θερμότητας.

  Ένα τέτοιο σύστημα κατά την κρύα εποχή μειώνει σημαντικά τα απόβλητα για να θερμάνει τη μάζα του αέρα προσαγωγής, και εκτός αυτού, οι εγκαταστάσεις τροφοδοτούνται με καθαρό και ζεστό αέρα τροφοδοσίας. Με τη βοήθεια του ανακτητή, η θερμότητα από τις ήδη εξαντληθείσες αέριες μάζες εισέρχεται στις μάζες του αέριου αέρα, έτσι μειώνεται σημαντικά το κόστος ενέργειας.

  Τα σύγχρονα συστήματα εξαερισμού τύπου μονομπλόκ, εξοπλισμένα με ανακτητών, επιτρέπουν να μεταφέρει περίπου το 70% της θερμότητας, το οποίο είναι αρκετές φορές μειώνει το κόστος σε σύγκριση με τη λειτουργία των συστημάτων εξαερισμού, στις οποίες κανένα εναλλάκτη θερμότητας.

  Από αυτά τα συστήματα εξαερισμού, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, το πιο κατάλληλο για εγκατάσταση σε ένα νηπιαγωγείο:

  Το σύστημα εξαερισμού Dantex αποτελεί ιδανική επιλογή για νηπιαγωγεία

  Αλλά παρά τις θετικές πτυχές των συστημάτων εξαναγκασμού εξαερισμού για την εγκατάσταση τους σε ένα προσχολικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, πρέπει να συμμορφώνονται με όλους τους κανόνες και τις απαιτήσεις.

  Βασικές απαιτήσεις για συσκευές εξαερισμού στο νηπιαγωγείο

  Υπάρχουν ορισμένοι από τους ακόλουθους κανόνες που ένα σύστημα αερισμού σε ένα νηπιαγωγείο πρέπει να ταιριάζει:

  1. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, διαπιστώθηκε ότι η πολλαπλότητα των αέριων μαζών ανά παιδί ανά ώρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 50 m3.
  2. Κατά την εγκατάσταση της προσφοράς και της εξάτμισης απαγορεύεται να ενσωματώσει την παροχή αέρα και εξαγωγής αέρα τύπου των κουζίνα, τουαλέτες και στεγνωτήρια με τον αέρα που υπάρχει στο υπνοδωμάτιο και την αίθουσα παιχνιδιών. Επιπλέον, σύμφωνα με τους κανόνες, υπάρχει αυστηρή απαγόρευση εγκατάστασης σε παιδικούς σταθμούς αεραγωγών κατασκευασμένων από υλικό όπως το αμιαντοτσιμέντο.
  3. Το δωμάτιο για την ξήρανση πράγματα, στο μπάνιο και η τουαλέτα είναι απαραίτητη για να εξασφαλίσει μια σταθερή ροή μάζας του εξερχόμενου αέρα, αυτό είναι λόγω του ότι είναι στον αέρα μιας μεγάλης ποσότητας των επιβλαβών βακτηρίων, σωματιδίων σημαίνει εντός της ομάδας των καπνού χημικών ατμών των νοικοκυριών. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εμπειρογνωμόνων, σε αυτά τα δωμάτια με τη βοήθεια των ανεμιστήρων καναλιών θα πρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας σύστημα εξαερισμού χαμηλής κατανάλωσης. Εγκατάσταση των οπαδών γίνεται είτε στον άξονα είτε στην οροφή, που εγγυάται τη σταθερή εισροή αέρα μάζες που δεν θα τους αφήσουμε να παραμείνει στάσιμη.
  4. Στους χώρους που προορίζονται για την ξήρανση και το σιδέρωμα των αντικειμένων, συνιστάται να εγκατασταθεί ένας θάλαμος εφοδιασμού στον οποίο θα χρησιμοποιούνται θερμοσίφωνες, θερμαντήρες ή θερμαντικά σώματα αντί για στοιχεία θέρμανσης.
  5. Στα δωμάτια όπου εκτελείται και το πλύσιμο των παιδικών ρούχων, θα πρέπει να τοποθετηθεί μια ισχυρή κουκούλα, ώστε να αποφευχθεί η συσσώρευση υγρασίας στο δωμάτιο και συνεπώς να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης μυκήτων.
  6. Το σύστημα εξαερισμού σε ένα τέτοιο ίδρυμα πρέπει αναγκαστικά να είναι ισορροπημένο και με επαρκές επίπεδο παραγωγικότητας, καθώς αυτό επηρεάζει άμεσα την υγεία των παιδιών και των φροντιστών.

  Χαρακτηριστικά του εξαερισμού στο νηπιαγωγείο σε σχέση με τη χάραξη ζωνών

  Δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετές κύριες περιοχές στο νηπιαγωγείο όπου το παιδί περνάει περισσότερο ή λιγότερο χρόνο και έχει αναπτύξει απαιτήσεις εξαερισμού σε αυτές τις περιοχές.

  Σε αυτό το στάδιο του χρόνου, υπάρχουν τρεις κύριες ζώνες:

  Στο χώρο παιχνιδιού η δραστηριότητα του παιδιού είναι σε υψηλό επίπεδο, επομένως ο εξαερισμός σε αυτή τη ζώνη πρέπει να είναι υψηλότερος από ό, τι σε άλλους χώρους.

  Στο χώρο παιχνιδιού, η δραστηριότητα του παιδιού φθάνει στο μέγιστο, έτσι υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις για τον εξαερισμό

  Δεδομένου ότι στην περιοχή που προορίζεται για ύπνο, τα παιδιά περνούν μόνο λίγες ώρες, τότε ο εξαερισμός εκεί δεν πρέπει να είναι πολύ έντονος. Στην αντίθετη περίπτωση, υπάρχει ο κίνδυνος το παιδί να αναπτύξει κρύο λόγω των ανεξέλεγκτων ροών αέρα.

  Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού στους χώρους που προορίζονται για ύπνο πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τους ακόλουθους κανόνες:

  1. Οι μάζες αέρα που είναι τοποθετημένες μεταξύ των πτερυγίων ανεμιστήρα του τύπου διέλευσης και του αγωγού για την κουκούλα πρέπει να αναμιχθούν όσο το δυνατόν λιγότερο.
  2. Το καθεστώς θερμοκρασίας στην κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι περίπου 1-2 μοίρες πάνω από τον ίδιο δείκτη στη ζώνη που προορίζεται για παιχνίδια.

  Η περιοχή εκπαίδευσης στο νηπιαγωγείο συνεπάγεται ένα μέρος όπου τα παιδιά μαθαίνουν να γράφουν και να διαβάζουν. Το καθεστώς θερμοκρασίας σε αυτό το δωμάτιο θα πρέπει να είναι θερμότερο από ό, τι στην περιοχή παιχνιδιού και πιο κρύο από ό, τι στην κρεβατοκάμαρα.

  Για την παροχή ενός τέτοιου δείκτη, οι οδηγοί αποσβεστήρα του ανεμιστήρα αέρα τροφοδοσίας τοποθετούνται στη θέση "πάνω". Οι ψυχρές μάζες του αέρα που λαμβάνονται από το δρόμο ωθούνται στο ταβάνι. Με τη σειρά τους, οι μάζες του θερμού αέρα που υπάρχουν στο δωμάτιο ανυψώνονται επίσης. Επιπλέον, είναι μικτές.

  Λόγω του γεγονότος ότι η ανάμιξη πραγματοποιείται στην περιοχή της οροφής, η ατμοσφαιρική ροή δεν επηρεάζει τα νήπια, επομένως δεν υπάρχει αρνητική επίδραση σε αυτά.

  Κατά τον ίδιο τρόπο, η ρύθμιση των ροών του αέρα κατά τη λειτουργία των κλιματιστικών στο νηπιαγωγείο λειτουργεί στο νηπιαγωγείο.

  Χρήση στο νηπιαγωγείο του καθαριστή αέρα καναλιών Tion Eco

  Εάν το σύστημα εξαερισμού που είναι εγκατεστημένο στο νηπιαγωγείο δεν ανταποκρίνεται στις λειτουργίες του και υπάρχουν διαφορετικές οσμές και ρύποι στο δωμάτιο, οι ειδικοί συνιστούν την εγκατάσταση του καθαριστή αέρα του καναλιού Tion Eco.

  Air μάζα διέρχεται από αυτήν την εγκατάσταση, υποβάλλεται στη βακτηριοκτόνο δράση, και μέσα από το στοιχείο φίλτρου διεξάγεται από τον αέρα αφαιρώντας διαφόρων ρύπων: σκόνη, μούχλα, βακτήρια, ιούς, αέρια οσμή.

  Η δημοτικότητα του καθαριστικού παρέχεται από τις ακόλουθες θετικές ιδιότητες:

  • όχι μόνο ασκεί απολυμαντικό αποτέλεσμα, αλλά καθαρίζει επίσης αέρα από σωματίδια σκόνης και άλλους ρύπους.
  • Επιτρέπεται να χρησιμοποιείται με τη μορφή ενός βακτηριοκτόνου φίλτρου για την επανακυκλοφορία του δωματίου.
  • κατά τη λειτουργία του, να μην απελευθερώνει επιβλαβείς ουσίες και εκπομπές ·
  • Η πτώση πίεσης κατά μήκος της συσκευής φιλτραρίσματος είναι πολύ χαμηλότερη από ό, τι σε παρόμοιες συσκευές.
  • Λόγω των υψηλών ιδιοτήτων φιλτραρίσματος, η πιθανότητα διείσδυσης νεκρών μικροοργανισμών στο δωμάτιο ουσιαστικά μειώνεται στο μηδέν.
  • η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι αρκετές φορές χαμηλότερη από ότι σε βακτηριοκτόνα τμήματα.
  • η τιμή αντικατάστασης των αφαιρούμενων στοιχείων είναι 5-10 φορές χαμηλότερη από ό, τι στους λαμπτήρες UV.

  Το καθαριστικό αέρα Tion Eco duct είναι αρκετά δημοφιλές και έχει πολλά πλεονεκτήματα

  1. Προφίλτρο. Απορροφά μεγάλα σωματίδια σκόνης και εμποδίζει την είσοδό τους στο δωμάτιο.
  2. Ηλεκτροστατικό μπλοκ. Μετατρέπει τις μηχανικές μολυσματικές ουσίες και τα βιο-αερολύματα με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν ένα ηλεκτροστατικό φορτίο.
  3. Φίλτρο HEPA. Καταστρέφει ρύπους και βιοαεροσόλες.
  4. Φίλτρο απορρόφησης-καταλυτικού τύπου. Μετατρέπει το όζον στο οξυγόνο.
  5. Αυτοματοποιημένο μπλοκ. Με τη βοήθειά της παρακολουθείται η λειτουργία ολόκληρου του εργοστασίου. Στα μοντέλα του τύπου κρεμάσματος υπάρχει ένας πίνακας ενδείξεων.

  Παρά τα πολλά θετικά χαρακτηριστικά αυτής της συσκευής, η χρήση της σε νηπιαγωγεία εκτελείται σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, καθώς η συσκευή είναι αρκετά δαπανηρή.

  Τα κρατικά προσχολικά ιδρύματα δεν μπορούν να αντέξουν την αγορά μιας τέτοιας συσκευής, σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν ούτε να επιτρέψουν την εγκατάσταση συστημάτων εξαναγκασμού εξαερισμού και πρέπει να εκτελέσουν χειροκίνητο αερισμό.

  Όσον αφορά τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, ορισμένα από αυτά είναι εξοπλισμένα με τέτοιες ή παρόμοιες συσκευές. Αλλά δεν έχει το είδος της προσφοράς και της εξάτμισης μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, και αν παράλληλα με τη λειτουργία του να διενεργεί τακτικούς αερισμό των χώρων, τα παιδιά που παρακολουθούν το νηπιαγωγείο, είναι εγγυημένη για να γλιτώσει τις συνέπειες των διαφόρων ειδών βακτηρίων.

  Γιατί είναι σημαντικό να τηρούνται οι απαιτήσεις των υγειονομικών κανόνων και των κανονισμών όταν αερίζονται τα δωμάτια;

  Οι άνθρωποι καθ 'όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής βρίσκονται συνεχώς σε μια κοινωνική κοινωνία. Αυτό συμβαίνει σε περιορισμένους χώρους, όπως ένα νηπιαγωγείο, μια σχολική τάξη, εργαστήρια. Η γενικότητα των ανθρώπων οδηγεί στο γεγονός ότι αργά ή γρήγορα δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου καθαρός αέρας στην αίθουσα. Όλα αντικαθίστανται από διοξείδιο του άνθρακα. Αυτή η αναλογία οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ευημερία. Τα παιδιά και οι ενήλικες αρχίζουν να αισθάνονται υπνηλία, αίσθημα κακουχίας, πονοκεφάλους. Τα μικρά παιδιά αρχίζουν να είναι ιδιότροπα, οι μαθητές σταματούν να απορροφούν υλικό, οι εργαζόμενοι γραφείου μειώνουν την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας εργασίας. Ως εκ τούτου, για να αποφευχθεί αυτό το είδος των ασθενειών, υπολογίσαμε την ποσότητα του αέρα που απαιτείται για τον εξαερισμό των παιδικών σταθμών, σχολείων, παιδικών σταθμών, μουσικές σκηνές, βιομηχανικά κτίρια, χώρους γραφείων.

  Πρώτα απ 'όλα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι κανόνες του sanpin καθορίζουν τις τυπικές απαιτήσεις για την κυκλοφορία του αέρα και σε καμία περίπτωση δεν διευκρινίζουν για ποιο χρονικό διάστημα πρέπει να ανοίξουν τα παράθυρα για παροχή οξυγόνου. Ωστόσο, η κατάσταση λαμβάνεται υπόψη όταν η πρόσβαση με καθαρό και καθαρό αέρα είναι κάπως περιορισμένη και δεν είναι δυνατόν να αεριστεί. Για παράδειγμα, σε χώρους μεγάλης έκτασης, όπως τα καταστήματα των εργοστασίων ή οι εγκαταστάσεις της αγοράς Komarovsky. Ο εξαερισμός σε τέτοιες περιπτώσεις πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικού εξαερισμού και συστήματος κυκλοφορίας αέρα, το οποίο λειτουργεί σχεδόν συνεχώς.

  Μην υποτιμάτε τη σημασία του αερισμού των χώρων όχι μόνο στο δικό σας διαμέρισμα, αλλά και στο χώρο εργασίας. Σε αυτό εξαρτάται η ευημερία και η χαρά.

  Πρότυπα αερισμού δωματίων στο νηπιαγωγείο

  Τα παιδιά είναι το πιο απροστάτευτο μέρος του πληθυσμού της χώρας. Χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση, καθώς και παρακολούθηση της υγείας τους. Ένας αναπτυσσόμενος οργανισμός χρειάζεται συνεχή εισροή φρέσκου οξυγόνου και γι 'αυτό δημιουργήθηκε ένα ειδικό πρόγραμμα αερισμού στο νηπιαγωγείο σύμφωνα με τους κανόνες του sanpin. Ένα δείγμα των οποίων μπορεί να εκφραστεί στους ακόλουθους κανόνες:

  1. Ο αερισμός ή ο εξαερισμός των χώρων στις παιδικές ομάδες πρέπει να πραγματοποιούνται τουλάχιστον μία φορά την ώρα.
  2. Αναβαθμίστε τον εναέριο χώρο του φρέσκου αέρα, λαμβάνοντας υπόψη τη θερμοκρασία στο δρόμο.
  3. Αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω των 10 βαθμών Κελσίου, τότε η φρέσκο ​​κυκλοφορία του αέρα θα πρέπει να πραγματοποιείται ως εξής: το πρωί, πριν από την άφιξη των παιδιών - αερισμό 5-10 λεπτά? κάθε μία ώρα και ένα μισό - τα ανοιχτά παράθυρα σε ένα minutu.Pri Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι τα παιδιά δεν πρέπει να είναι ένα ανοιχτό παράθυρο στον παγωμένο αέρα και δεν θα πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες για skvoznyaka.Zhelatelno για τον αερισμό παιδιά να μεταφέρουν σε άλλο δωμάτιο.

  Μπορούμε να πούμε ότι για τον οργανισμό ενός παιδιού η παροχή φρέσκου οξυγόνου είναι η βασική ανάγκη ανάπτυξης και ευημερίας. Ο εναέριος χώρος που δεν περιέχει μεγάλη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα επηρεάζει θετικά τη δραστηριότητα και την περιέργεια των παιδιών, τα οποία πρέπει να θυμούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς.

  Εξαερισμός χώρων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα

  Το δεύτερο στάδιο της δημόσιας ζωής κάθε ατόμου είναι να παρευρεθεί στο σχολείο. Μισή μέρα, και σε ορισμένες περιπτώσεις μια ολόκληρη εργάσιμη ημέρα, τα παιδιά βρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας και ασχολούνται κυρίως με ψυχική δραστηριότητα. Πρέπει να προστεθεί ότι οι μαθητές έχουν ένα αυξανόμενο σώμα που χρειάζεται σταθερή παροχή οξυγόνου για την ανάπτυξη της δομής του σώματος και του εγκεφάλου. Η σημασία του αερισμού του δωματίου είναι πιο προφανής από ποτέ. Επίσης, πρέπει να προστεθεί ότι, πολύ συχνά κυμαίνεται από 20 έως 30 άτομα σε μικρούς χώρους, αίθουσες ταυτόχρονα, το οποίο διευκολύνει την ταχεία σχηματισμό μιας μεγάλης ποσότητας διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, το οποίο θα επηρεάσει δυσμενώς τις γνωστικές ικανότητες των παιδιών και των εφήβων.

  Συνεπώς, οι ηγέτες στην τάξη, ακόμα και τα ίδια τα παιδιά, πρέπει να τηρήσουν το πρόγραμμα αερισμού της αίθουσας μελέτης. Αυτό το πρόγραμμα που προσφέρεται από το sanpin περιλαμβάνει την παράβλεψη του φρέσκου οξυγόνου για 20 λεπτά πριν από την έναρξη των τάξεων, καθώς και κατά τη διάρκεια της ημέρας σε κάθε διάλειμμα.

  Διαπιστώνεται ότι η αρχή των τάξεων είναι στις 8.00 π.μ. Ως εκ τούτου, ο υπάλληλος του γραφείου ή ο δάσκαλος της τάξης πρέπει να έρχονται και να ανοίγουν τα παράθυρα πριν από την έναρξη της τάξης για να λαμβάνουν καθαρό αέρα στην αίθουσα σπουδών.

  Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε σχολική συνεδρία διαρκεί 45 λεπτά, ακολουθούμενη από αλλαγή και ξεκούραση, κατά την οποία πρέπει επίσης να αερίζετε τις εγκαταστάσεις. Ταυτόχρονα, οι μαθητές πρέπει να εγκαταλείψουν την τάξη και να χαλαρώσουν στους διαδρόμους του σχολείου. Αφήστε αεριζόμενο χώρο είναι επίσης απαραίτητο για τα παιδιά και τους εφήβους να αλλάξουν την κατάσταση και να μην καθαριστούν με δροσερό αέρα.

  Στην ιδιαιτερότητα του αερισμού των εγκαταστάσεων στα σχολεία είναι το γεγονός ότι πρέπει να γίνει παρατεταμένος αερισμός κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου. Τουλάχιστον 20 λεπτά πριν από την έναρξη της δεύτερης σχολικής βάρδιας πρέπει να ανοίξετε το παράθυρο και να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ​​οξυγόνο.

  Όλες αυτές οι δράσεις συμβάλλουν στη χαρούμενη διάθεση των παιδιών και των εφήβων και στην προσοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία.

  Πρότυπα για τον αερισμό των χώρων γραφείων και γραφείων

  Όσον αφορά τη ζωή του επόμενου ατόμου, αυτός είναι ο χώρος εργασίας του. Δεν έχει σημασία αν κάποιος εργάζεται στο γραφείο ή στο εργοστάσιο - το φρέσκο ​​οξυγόνο είναι πάντα απαραίτητο στο χώρο. Οι οργανισμοί των ενηλίκων είναι πάντα λιγότερο επιρρεπείς στο στρες λόγω έλλειψης καθαρού αέρα. Επίσης, δεν είναι πάντα απαραίτητο οι ενήλικες να αερίζουν τόσο συχνά τον εναέριο χώρο. Ωστόσο, όταν εργάζεστε στο γραφείο, με μεγάλο αριθμό εργαζομένων, είναι απαραίτητο να αερίζετε το χώρο όσο πιο συχνά γίνεται. Φυσικά, η ελάχιστη απαίτηση είναι 20 λεπτά πριν από την εργασία και μισή ώρα στο μεσημεριανό γεύμα. Φυσικά, λαμβάνοντας υπόψη τη θερμοκρασία της ατμόσφαιρας στο δρόμο. Ωστόσο, μετά από την εργασία για να αποφευχθεί ένα αίσθημα υπερβολική κόπωση, πονοκέφαλο, αίσθημα κατάθλιψης και δυσαρέσκεια να κάνει τέτοιες διακοπές και αερίζετε λίγο πιο συχνά. Κάθε δύο έως τρεις ώρες κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας.

  Όσο για τους εργαζόμενους που περνούν τον μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στην παραγωγή σε μεγάλους χώρους, χρειάζονται επίσης φρέσκο ​​οξυγόνο, το οποίο μπορεί να αναπνέει ελεύθερα. Στην περίπτωση τους, η παραγωγή και οι μεγάλες εγκαταστάσεις είναι πάντοτε εξοπλισμένες με εξοπλισμό εξαερισμού, ο οποίος εξασφαλίζει όχι μόνο την πρόσληψη καθαρού αέρα αλλά και την εκροή από τον χώρο παραγωγής της μολυσμένης ατμόσφαιρας.

  Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι όσο πιο συχνά οι άνθρωποι αερίζουν τον χώρο εργασίας τους, τόσο καλύτερη είναι η ευεξία τους και η δουλειά τους.

  Η συναλλαγματική ισοτιμία αέρα σύμφωνα με το SNIP

  Επιδιώκοντας άνετες συνθήκες εντός των γραφείων και των οικιστικών χώρων δεν μπορεί να κάνει χωρίς σωστά οργανωμένη ανταλλαγή αέρα. Με άλλα λόγια, πρέπει να υπάρχει σωστά σχεδιασμένο, ρυθμιζόμενο σύστημα εξαερισμού στο εσωτερικό τους. Για τα δωμάτια διαφορετικών σκοπών καθοδηγούνται από τη σχετική κανονιστική βιβλιογραφία, αλλά πρώτα ας εξετάσουμε ποια είναι η ανταλλαγή αέρα.

  Η έννοια της ανταλλαγής αέρα

  Η ανταλλαγή αέρα είναι μια ποσοτική παράμετρος που χαρακτηρίζει τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού σε κλειστούς χώρους. Με άλλα λόγια, υπάρχει μια ανταλλαγή αέρα για την απομάκρυνση της πλεονάζουσας θερμότητας, της υγρασίας, των επιβλαβών και άλλων ουσιών, προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα αποδεκτό μικροκλίμα και η ποιότητα του αέρα στον εξυπηρετούμενο χώρο ή χώρο εργασίας. Η σωστή οργάνωση της εναέριας κυκλοφορίας είναι ένας από τους κύριους στόχους κατά την ανάπτυξη ενός έργου αερισμού. Η ένταση της ανταλλαγής αέρα μετριέται από την πολλαπλότητα - τη σχέση του όγκου του παρεχόμενου ή αφαιρούμενου αέρα για 1 ώρα με τον όγκο του δωματίου. Η πολλαπλότητα της παροχής ή του αέρα εξαγωγής καθορίζεται από την κανονιστική βιβλιογραφία. Τώρα ας μιλήσουμε λίγο για τα SNiP, SP και GOSTs, υπαγορεύοντας τις απαραίτητες παραμέτρους για τη διατήρηση άνετων συνθηκών σε χώρους γραφείων και κατοικιών.

  Πρότυπα ανταλλαγής αέρα

  Επί του παρόντος, έχει δημοσιευθεί αρκετή βιβλιογραφία, θα εξετάσουμε μόνο ένα μικρό κομμάτι:

  Τα σύγχρονα κτίρια έχουν υψηλά θερμικά χαρακτηριστικά, σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα για εξοικονόμηση κόστους για τη θέρμανση των χώρων, γεγονός που αναπόφευκτα οδηγεί στη στεγανότητα των χώρων και στην έλλειψη φυσικού αερισμού. Και αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί σε στασιμότητα αέρα και την αναπαραγωγή των παθογόνων μικροβίων που δεν επιτρέπονται υγειονομικά πρότυπα, και να διατηρήσει την ευημερία σε ένα αποπνικτικό δωμάτιο είναι απίθανο να πετύχει. Ως εκ τούτου, σε σύγχρονα κτίρια κατοικιών, υπάρχουν απαραίτητα βαλβίδες τροφοδοσίας στα εξωτερικά περιβλήματα με φυσικό κίνητρο, ενώ στις εγκαταστάσεις γραφείων δεν μπορεί κανείς να κάνει χωρίς τη συσκευή μηχανικής αερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για να δημιουργηθούν άνετες συνθήκες για τους ανθρώπους να παραμείνουν σε αυτά τα δωμάτια.

  Διαμονή

  κατοικημένη σύστημα εξαερισμού μπορεί να είναι: με το φυσικό εισροής και εξαερισμού? με μηχανική εισροή κίνησης και την αφαίρεση του αέρα, συμπεριλαμβανομένων των συνδυασμένων με θέρμανση του αέρα? σε συνδυασμό με την φυσική απομάκρυνση του εισροής αέρα και μερικώς χρησιμοποιώντας μια μηχανική ανάδευση. Στο καθιστικό εισροή αέρα παρέχεται μέσω ρυθμιζόμενου casements, φεγγίτες, οπές, βαλβίδες ή άλλες συσκευές συμπεριλαμβανομένων stand-alone αποσβεστήρες τοίχο με ρυθμιζόμενο άνοιγμα. Εξαερισμού παρέχεται από κουζίνες, τουαλέτες και μπάνια. Ποσότητα εξαερισμού σαλόνια, σύμφωνα με το SP 54.13330.2016 εξαρτάται από τον αριθμό των ανθρώπων που ζουν, 3 m³ / h ανά 1 m της επιφάνειας του εδάφους, εάν λιγότερα από 20 τ.μ. κοινή επίπεδη περιοχή αντιπροσωπεύει ένα άτομο και τουλάχιστον 30 m³ / ώρα ανά άτομο όταν ανά άτομο για περισσότερα από 20 μ².

  Κουζίνα

  Κανονική ελάχιστο κουζίνα αέρα εξοπλισμένη με μια ηλεκτρική κουζίνα, σύμφωνα με την αποδεκτή SP 54.13330.2016 60 m³ / h, στην περίπτωση των κουζίνες αερίου, θα είναι 100 m³ / h. Στην κουζίνα, παρέχεται αέρας, καθώς και στα σαλόνια. Δεδομένου ότι το μαγείρεμα παράγει ατμό, καθώς και πτητικά σωματίδια ελαίου ή άλλων λιπών, ο αέρας από την κουζίνα θα πρέπει να αφαιρείται απευθείας έξω και να μην εισέρχεται σε άλλους χώρους, μεταξύ άλλων μέσω του αεραγωγού. Προκειμένου το φυσικό βύθισμα να είναι αρκετά σταθερό, το κανάλι πρέπει να είναι σχετικά υψηλό (τουλάχιστον 5 μέτρα). Συχνά στην κουζίνα, υπάρχει ένας καυσαερίων πάνω από τη σόμπα, πράγμα που βοηθά στην αποτελεσματικότερη απομάκρυνση της θερμότητας από το δωμάτιο. Προκειμένου να αποφευχθεί η ροή του αέρα στα διαμερίσματα που βρίσκονται πιο πάνω, κατά την κατασκευή κατασκευάζεται, κατά κανόνα, μία κλειδαριά αέρα (κάθετο τμήμα του αεραγωγού που αλλάζει την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα).

  WC και ρούχα

  Ο αέρας στους τομείς μπάνιο και πλυσταριό περιλαμβάνει μυρωδιές, υγρασία και εξελίχθηκε βλαπτικότητα των οικιακών χημικών ουσιών, ωστόσο, καθώς ο αέρας της κουζίνας, θα πρέπει να αφαιρεθεί χωρίς δυνατότητα πέσει έξω στα άλλα δωμάτια. Στους αγωγούς εξαγωγής αυτών των δωματίων, γίνεται και μια κλειδαριά αέρα. Από το μπάνιο, σύμφωνα με το SP 54.13330.2016, η συναλλαγματική ισοτιμία αέρα θα είναι 25 m³ / h, ενώ το δωμάτιο πλυντηρίων ρούχων 90 m³ / h. Ο αέρας τροφοδοσίας σε αυτά τα δωμάτια προέρχεται από τα καθιστικά μέσω της ανοιχτής πόρτας ή μέσω των ρωγμών στην πόρτα.

  Χώροι γραφείων

  Η αξία της ανταλλαγής αέρα για γραφεία, διοικητικά κτίρια είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι για τα κτίρια κατοικιών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σύστημα εξαερισμού πρέπει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τη μεγάλη ποσότητα θερμότητας που παράγεται από πολλούς υπαλλήλους και εξοπλισμό γραφείου. Μια επαρκής ποσότητα καθαρού αέρα επηρεάζει θετικά τόσο την ανθρώπινη υγεία όσο και τη διαδικασία εργασίας στο σύνολό της.

  Για τους απλούς γραφείο έλαβε 40 m³ / ώρα ανά εργαζόμενο αν είναι δυνατόν περιοδικά για να αερίζετε το δωμάτιο μέσα από το φύλλο παράθυρο, φεγγίτες, αεραγωγοί, ή 60 m³ / ώρα ανά εργαζόμενο, εάν αυτό δεν είναι δυνατό.

  Τα σύγχρονα κτίρια γραφείων δεν μπορούν να φανταστούν χωρίς ένα οργανωμένο σύστημα εξαερισμού που πρέπει να πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις:

  • Δυνατότητα παροχής φρέσκου αέρα σε απαραίτητη ποσότητα.
  • Φιλτράρισμα, θέρμανση ή ψύξη, καθώς και εάν είναι απαραίτητο, και ύγρανση του αέρα τροφοδοσίας σε ένα άνετο περιβάλλον, πριν το τοποθετήσετε στο δωμάτιο.
  • Η συσκευή τόσο για τον εξαερισμό όσο και για τον εξαερισμό από τα γραφεία.
  • Οι μονάδες πρέπει να είναι χαμηλού θορύβου και να πληρούν τις απαιτήσεις της JV 51.13330.2011 "Προστασία από θόρυβο".
  • Η τοποθεσία είναι βολική για τη συντήρηση των μονάδων διαχείρισης αέρα.
  • Αυτόματος έλεγχος και έλεγχος με αντιστάθμιση καιρού.
  • Οικονομική κατανάλωση θερμότητας και ηλεκτρισμού.
  • Η ανάγκη να έχουν συμπαγείς διαστάσεις και, ει δυνατόν, να ταιριάζουν στο επιχειρηματικό εσωτερικό.

  Κατάλληλα σχεδιασμένο ρυθμός εξαερισμού - είναι ζωτικής σημασίας σε εσωτερικούς χώρους, δηλαδή να επιτρέπει να αφαιρέσετε εξερχόμενου αέρα μολυσμένο με διάφορες τεχνικές ατμούς, σωματίδια διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπεται από την ανθρώπινη μυρωδιά της κατανάλωσης του προϊόντος και των αποβλήτων, η θερμότητα από τον εξοπλισμό και τα προϊόντα, καθώς και πολλές άλλες πηγές... Λαμβάνοντας υπόψη όλες αυτές τις παραμέτρους, χάρη στο έργο του εξαερισμού μπορεί να διατηρήσει τη βέλτιστη απόδοση του αέρα σε εσωτερικούς χώρους, δημιουργώντας ένα άνετο μικροκλίμα.

  Οι προδιαγραφές εξαερισμού των χώρων - οικιστικών, γραφείων, βιομηχανικών

  Υγειονομικοί κανόνες για τον αερισμό των χώρων - πρότυπα

  Κατά τη διάρκεια της κατασκευής είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη πολλοί διάφοροι παράγοντες, για να πραγματοποιηθούν οι υπολογισμοί. Αλλά όποια αίθουσα κατασκευάζετε, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον εξαερισμό.

  Κανόνες για την ανταλλαγή αέρα ή τον εξαερισμό σαφώς διευκρινισμένο στον Κώδικα Κανονισμών SP 60.13330.2012 "SNiP 41-01-2003. Θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός. Αυτό το σύνολο κανόνων πρέπει να ακολουθείται κατά τη δημιουργία ενός έργου οποιουδήποτε κτιρίου και της κατασκευής του.

  Το σωστό σύστημα κυκλοφορίας του αέρα θα σας εξοικονομήσει από την υγρασία και την ταλαιπωρία. Επιπλέον, η ανταλλαγή αέρα σχετίζεται άμεσα με το περιβάλλον και τον ενεργειακό εφοδιασμό.

  Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επιλογή του τύπου ανταλλαγής αέρα είναι καλύτερο να γίνει στο στάδιο του σχεδιασμού.

  Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι ανταλλαγής αέρα

  1. Φυσικός αερισμός των κτιρίων. Με αυτή τη μορφή, οι αέριες μάζες κινούνται με οργανωμένο και ανοργάνωτο τρόπο. Η παροχή ή ο ανοργάνωτος αερισμός πραγματοποιείται μέσω των φυσικών ανοιγμάτων της δομής: διάφορες σχισμές, παράθυρα και παράθυρα. Ένα οργανωμένο σύστημα εξαερισμού αντιπροσωπεύει ειδικές βαλβίδες εξαγωγής εγκατεστημένες σε κτίρια.
  2. Αναγκαστικός εξαερισμός. Αυτός ο τύπος ανταλλαγής αέρα χρησιμοποιείται σε δωμάτια με καλή σφράγιση. Για αυτόν τον τύπο είναι η τυπική εφαρμογή εξειδικευμένων μηχανισμών - ανεμιστήρων, αναστηλωτών.
  3. Συνδυασμένο σύστημα ανταλλαγής αέρα. Αυτός ο τύπος αερισμού συνεπάγεται συνδυασμό δύο τύπων. Η παρουσία φυσικής πρόσληψης αέριων μαζών στο κτίριο και αναγκαστική.

  Για διάφορους τύπους δομών, έχει θεσπιστεί η νομοθεσία μας υγειονομικά πρότυπα τον αερισμό των χώρων.

  Πρότυπα αερισμού για χώρους διαβίωσης

  Για να διασφαλιστεί ότι σε μια οικιστική κατοικία ο αέρας ήταν υψηλής ποιότητας και σε επαρκή όγκο, είναι απαραίτητο να καθοδηγείται από κανόνες, από το νόμο. Εξάλλου, η ποιότητα του αέρα εξαρτάται άμεσα από την ανθρώπινη υγεία. Καθορίζεται μια συγκεκριμένη τιμή για κάθε συγκεκριμένο κτίριο κατοικιών.

  Κατά τον υπολογισμό της ανταλλαγής αέρα σε κτίρια κατοικιών εφαρμόζεται η μέθοδος των ειδικών κανόνων κυκλοφορίας των αέριων μαζών. Συνίσταται στη συνεκτίμηση των φορτίων υγιεινής και ανθρώπινης κατανάλωσης. Λαμβάνει επίσης υπόψη την ύπαρξη ισορροπίας μάζας αέρα προσαγωγής με έξοδο. Οι ροές αέρα πρέπει να κινούνται από ένα δωμάτιο με την καλύτερη ροή αέρα σε κτίρια όπου η ποιότητα του αέρα είναι χαμηλότερη.

  Προκειμένου να πραγματοποιηθούν σωστά οι αναγκαίοι υπολογισμοί, πρέπει να ληφθούν υπόψη δύο ποσότητες - η συνολική επιφάνεια του κτιρίου κατοικιών και το ποσοστό ανταλλαγής αέρα για κάθε άτομο, που βρίσκεται σε αυτό το κτίριο. Πρώτον, έχει οριστεί η πρώτη τιμή. Για το σκοπό αυτό, η πολλαπλότητα της κυκλοφορίας αέρα ανά ώρα πολλαπλασιάζεται με τον συνολικό όγκο του δωματίου.

  Η πρώτη τιμή είναι σταθερή και ίση με 0,35. Κατόπιν υπολογίζεται ο ρυθμός εξαερισμού των κατοίκων. Κατά τον υπολογισμό για δωμάτια με συνολική έκταση λιγότερο από 20 τ.μ. ανά άτομο είναι απαραίτητο να πολλαπλασιάσετε το χώρο διαβίωσης κατά συντελεστή ίσο με 3.

  Και για οικιστικά κτίρια συνολικής έκτασης άνω των 20 τ.μ. ανά άτομο θα πρέπει να πολλαπλασιάσετε τον αριθμό των κατοίκων με την τυπική αξία της ανταλλαγής αέρα ανά άτομο, το οποίο είναι 60. Μετά τους υπολογισμούς, είναι απαραίτητο να παράγει αέρα εξαγωγής σε επιπλέον δωμάτια, λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο τους (κουζίνα, μπάνιο, τουαλέτα, αποδυτήρια). Κάθε τύπος έχει τον δικό του κανόνα. Μετά από αυτό, λαμβάνεται υπόψη το μέγιστο αποτέλεσμα.

  Το σύστημα εξαερισμού πρέπει να παρέχει ένα περιβάλλον αέρα υψηλής ποιότητας. Σε κτίρια κατοικιών, η κυκλοφορία αέρα μεταξύ διαμερισμάτων είναι απαράδεκτη, ανάμεσα στην κουζίνα ή την τουαλέτα και τα καθιστικά. Απαιτούμενη διαθεσιμότητα αυτόνομου αερισμού. Ο εξαερισμός αποχέτευσης πρέπει να προεξέχει πάνω από την κορυφογραμμή της οροφής ή της επίπεδης οροφής σε ύψος τουλάχιστον 1 μ. Η συγκέντρωση επιβλαβών ουσιών στον αέρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τον κανόνα.

  Κανόνες εξαερισμού σε χώρους γραφείων

  Σε γενικές γραμμές, το γραφείο είναι μια βιομηχανική δομή, με ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων σε αυτό. Κανονικά, η παρουσία του 30-40 κυβικά μέτρα αέρα ποιότητας ανά άτομο. Για ένα συγκεκριμένο είδος γραφείου, μια διαφορετική τιμή είναι σταθερή. Για το δωμάτιο και το γραφείο εργασίας είναι 60 κυβικά μέτρα ανά άτομο, για την υποδοχή και μια συνάντηση - 40 κυβικά μέτρα, για τα διαβουλευτική αίθουσες - 30, το ποσοστό εξαερισμού για τους διαδρόμους και τις αίθουσες είναι 11 κυβικά μέτρα, για τουαλέτες -75 και εσωτερική καπνίσματος όπως norma100.

  Οι κανόνες υγιεινής για τα γραφεία καθορίζουν το ποσοστό της υγρασίας του αέρα, ανάλογα με τη θερμοκρασία. Σε θερμοκρασία 25 μοίρες, η υγρασία δεν μπορεί να είναι πάνω από 70 τοις εκατό, σε 26 μοίρες - 65, και σε 27 δεν υπερβαίνει το 60 τοις εκατό.

  Κανόνες εξαερισμού σε βιομηχανικούς χώρους

  Οι εγκαταστάσεις παραγωγής είναι χώροι για εξειδικευμένους σκοπούς. Το SniP ορίζει τους κανόνες της διέγερσης για βιομηχανικά κτίρια με βάση τον αριθμό των τοξικών στοιχείων. Η ποιότητα του αέρα σε τέτοιες κατασκευές επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες - μεγάλη ποσότητα σκόνης, υπερβολική υγρασία, ειδικούς δείκτες θερμοκρασίας, χημικές επιδράσεις.

  Για την καθιέρωση προτύπων εξαερισμού σε κτίρια παραγωγής, είναι απαραίτητο για να αρχίσετε να υπολογίζετε τη συχνότητα της ανταλλαγής αέρα για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο. Αυτή είναι μια πινακοποιημένη τιμή. Έτσι, ο πολλαπλασιασμός πρέπει να πολλαπλασιαστεί με τη συνολική έκταση και το ύψος της παραπάνω κατασκευής.

  Έτσι, για να δημιουργηθεί ο σωστός αερισμός των κτιρίων παραγωγής, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά αυτής της παραγωγής. Δηλαδή, η ποσότητα θερμότητας που απελευθερώνεται, υγρών ή συμπυκνωμάτων, βλαβερών ουσιών, διαχωρισμού από εξοπλισμό, επικοινωνιών και εξαρτημάτων.

  Για εγκαταστάσεις παραγωγής, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής, πρέπει να υπάρχει ένας εργαζόμενος ανά εργαζόμενο τουλάχιστον 30 κυβικά μέτρα ανά ώρα, εάν η έκταση κτιρίου είναι μικρότερη από 20 κυβικά μέτρα. Με συνολική επιφάνεια άνω των 20 κυβικών μέτρων ανά άτομο, δεν πρέπει να υπάρχουν 20 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Και σε κτίρια χωρίς φυσικό εξαερισμό τουλάχιστον 60 κυβικά μέτρα ανά άτομο.

  Κανόνες αερισμού στις αποθήκες

  Αποθήκες - κτίρια σχεδιασμένα για την αποθήκευση ορισμένων αγαθών, αγαθών. Και οι όροι αποθήκευσης του περιεχομένου της αποθήκης εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από από το μικροκλίμα του - τη θερμοκρασία, την κινητικότητα και την υγρασία του αέρα. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του περιεχομένου της αποθήκης, χρησιμοποιούνται συνδυασμένα και εξαναγκασμένα συστήματα εξαερισμού. Ο εξαερισμός στην αποθήκη πρέπει να αντικαταστήσει πλήρως τον αέρα σε μια ώρα - αυτή είναι η πολλαπλότητα ενός.

  Για τις αποθήκες στις οποίες αποθηκεύονται βενζίνη, κηροζίνη, έλαια και πτητικές ουσίες και το προσωπικό είναι προσωρινά, η πολλαπλότητα είναι 1,5-2, αν είναι σταθερή - 2,5-5. Αποθήκες με μπουκάλια με υγροποιημένα αέρια και νιτρο-βερνίκια - 0,5, ενώ είναι προσωρινά σε αυτό οι άνθρωποι. Στις αποθήκες για την αποθήκευση εύφλεκτων υγρών, η πολλαπλότητα για προσωρινά άτομα είναι 4-5, προσωρινή - 9-10. Στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης δηλητηριωδών ουσιών, η ωριαία πολλαπλότητα είναι 5, ενώ βρίσκεται προσωρινά.