Αερισμός των χώρων

Διαστάσεις: 400 x 600 εικονοστοιχεία, μορφή: jpg. Για να κατεβάσετε μια δωρεάν φωτογραφία για ένα μάθημα για την ιατρική, κάντε κλικ στην εικόνα με το δεξί κουμπί του ποντικιού και κάντε κλικ στο "Save Image As". ". Για να προβάλλετε εικόνες στην τάξη μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη της παρουσίασης "Πρόληψη αναπνευστικών ασθενειών.ppt" εξ ολοκλήρου με όλες τις εικόνες στο zip-archive. Το μέγεθος αρχείου είναι 711 KB.

Ασθένειες της αναπνοής

"Πρόληψη αναπνευστικών ασθενειών" - Ασθένεια. Περιβάλλον αέρα των χώρων διαβίωσης. Οι ασθενείς γίνονται ανήσυχοι. Μείνετε σε ένα σκονισμένο δωμάτιο. Ιικός χαρακτήρας. Πρόληψη. Ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, πρόληψη τους. Ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Ονομασία της νόσου. Διαρκής βήχας με απόχρωση βλέννας. Διαδρομές μετάδοσης. Μια απότομη αύξηση της θερμοκρασίας.

"Ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος" - Βακτήρια. Λοιμώδης ασθένεια. Τα συμπτώματα της γρίπης. Πρόληψη της φυματίωσης. Φυματίωση. Πρόληψη ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος. Γρίπη. Τα κύρια συμπτώματα της φυματίωσης. Διάγνωση της πνευμονίας. Πνευμονία. Πρόληψη της γρίπης. Στηθάγχη. Η επίδραση του καπνίσματος στην υγεία των εφήβων. Η επίδραση του καπνίσματος στο πνευμονικό παρέγχυμα.

"Βρογχικό άσθμα" - Συνδυασμένα παρασκευάσματα εισπνοής. Η πορεία του άσθματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Παραδείγματα της διατύπωσης της διάγνωσης. Διάγνωση του άσθματος στους ηλικιωμένους. Συμπαθομιμητικά. Βρογχικό άσθμα. Εξάψεις του βρογχικού άσθματος. Αναμνησία και αξιολόγηση. Απομόνωση της κλινικής παραλλαγής του μαθήματος. Αξιολόγηση της σοβαρότητας της επιδείνωσης του άσθματος. Peakflowmetry.

"Ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος" - Στατιστικά στοιχεία. Ο μηχανισμός ανταλλαγής αερίων. Ομοιοστασία. 9/10 της ευτυχίας μας βασίζεται στην υγεία. Sinkwein. Στάδια αναπνοής. Ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Ενώ αναπνέω, ελπίζω. ARI. Βρείτε τον αγώνα. ARVI. Νικοτίνη. Παρακολουθήστε τη διαδρομή του μορίου οξυγόνου. Τοποθετήστε τα όργανα διαδοχικά.

"Peakflowmetry" - Ο ολισθητήρας πρέπει να είναι ακίνητος. Η Κίτρινη Ζώνη. Παρακολούθηση της απάντησης στη μακροχρόνια θεραπεία. Τεχνική για τη διεξαγωγή αιχμής: • Ο ασθενής πρέπει να σηκωθεί και να κρατήσει το μετρητή picflow οριζόντια. Pikfluometriya. Κόκκινο χρώμα - σήμα "ALARM!". Οι σωστές τιμές της μέγιστης ροής για τις γυναίκες. Κίτρινο χρώμα - σήμα "ΠΡΟΣΟΧΗ".

"Οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια" - πνευμονίτιδα αναρρόφησης. Κορτικοστεροειδή, πλασμαφαίρεση. Πρόωρη ανάπτυξη υποαερισμού. Απόλυτες ενδείξεις. Ασθματική κατάσταση. Ταξινόμηση Β.Ε. Εδώ. Φυσιολογία. Νευρομυϊκή. Αντιοξειδωτικό, αντιοξειδωτικό, αντιπηκτικό φάρμακο. Αντιοξειδωτικά και αντιυποστάσια. Κλινικά κριτήρια.

Σύνολο στο θέμα "Ασθένειες της αναπνοής" 15 παρουσιάσεις

Φυσικός αερισμός του σπιτιού - Λειτουργική διάταξη με όλες τις ανέσεις! (75 φωτογραφίες)

Όλοι γνωρίζουν ότι κανείς δεν είναι ο πιο επαγγελματικός οικοδόμος, δεν θα βάλει έρωτα και ζεστασιά στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Αν δεν έχετε καθόλου δεξιότητες, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια ή συμβουλή.

Πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις εποχιακές ιδιαιτερότητες του φυσικού αερισμού στο σπίτι. Αυτό θα βοηθήσει στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο θα μπορεί να αερίζεται αποτελεσματικότερα το σπίτι ανά πάσα στιγμή του χρόνου.

Ο σημαντικότερος λόγος για την πρόκληση της κίνησης του αέρα είναι η δύναμη της βαρύτητας.

Αλλά στο πλαίσιο των ροών του αέρα μέσα στο σπίτι υπάρχουν τρεις λόγοι.

 • Η πρώτη είναι η διαφορά πίεσης.
 • Το δεύτερο είναι μηχανικό κίνητρο.
 • Η τρίτη είναι οι φυσικές δυνάμεις της βαρύτητας.

Δηλαδή, η περίπτωση που μόνο ζεστές σχετικά ελαφρές μάζες αέρα ανεβαίνουν, και στη θέση τους δροσερές ψυχρές πυκνές μάζες ανεβαίνουν. Το καλοκαίρι, παίρνουμε τα αρχικά δεδομένα μιας ηλιόλουστης ημέρας, σχετικά καθαρού καιρού και τριάντα βαθμούς θερμότητας.

Σε αυτή την περίπτωση, η κάλυψη στέγης θερμαίνεται μέχρι εβδομήντα βαθμούς θερμότητας, και κάτω από την οροφή χώρο είναι πιο δροσερό. Στον πρώτο όροφο η θερμοκρασία είναι περίπου τριάντα μοίρες και ο δεύτερος όροφος είναι πάντα αρκετά βαθμός θερμότερος.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι δεν δημιουργούμε συνθήκες ώστε οι αέριες μάζες να ανέβουν ανεξέλεγκτες. Δηλαδή, έχουμε μια δροσερή θερμοκρασία στο σπίτι και ο δροσερός αέρας δεν θα κυκλοφορήσει.

Εξαιτίας αυτού, ο τρίτος λόγος δεν θα λειτουργήσει εδώ. Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα, καθώς σε ζεστό καιρό μπορούμε συχνά να αερίζουμε το δωμάτιο συνολικά. Αυτό είναι ιδανικό για τη διαφορά πίεσης.

Γιατί χρειαζόμαστε μέσω εξαερισμού;

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο αέρας πάντα βρίσκει το ελάχιστο μονοπάτι. Προκειμένου να αεριστούμε ποιοτικά το δωμάτιο το καλοκαίρι, πρέπει να το κάνουμε μέσω του εξαερισμού. Για να διασφαλιστεί ότι ο εξαερισμός λαμβάνει χώρα ποιοτικά, πρέπει να ληφθούν υπόψη δύο κανόνες. Κάθε δωμάτιο θα πρέπει να διαθέτει παράθυρο.

Και τα παράθυρα πρέπει να βρίσκονται σε όλες τις προσόψεις. Το πιο ευάλωτο δωμάτιο θα είναι αυτό που δεν έχει φυσικό εξαερισμό. Ανεξάρτητα από τους πόρους του έτους, ο δεύτερος όροφος θα είναι πάντα πιο ζεστός από τον πρώτο. Αλλά δεν θα αισθανθείτε ροές αέρα, επειδή η διαφορά θερμοκρασίας είναι ασήμαντη.

Νυχτερινή εμφάνιση. Εάν η θερινή θερμοκρασία μειωθεί και γίνεται πιο ζεστή μέσα. Επιπλέον, στις πρώτες ώρες φυσικού αερισμού, βοηθάει ένας σχετικά ζεστός αγωγός εξαερισμού.

Δεν έχει χρόνο να κρυώσει τόσο γρήγορα όσο ο αέρας. Το σπίτι το βράδυ ψύχεται. Τεχνητή μείωση της θερμοκρασίας του αέρα που leshim σπίτι για να κυκλοφορεί ο αέρας.

Τον χειμώνα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την αντίθετη εικόνα. Ο αέρας στο σπίτι είναι τώρα πιο ζεστό από το εξωτερικό.

Τώρα η διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας στον πρώτο όροφο και στη δεύτερη είναι αισθητή. Το χειμώνα δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες φυσικού αερισμού. Σε μας η θερμοκρασία του αέρα μέσα στο σπίτι είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι στο δρόμο.

Ταυτόχρονα, πρέπει να θυμόμαστε ότι ένας ανάλογος αριθμός ψυχρού θα αντικαταστήσει τις θερμές μάζες. Εάν έχετε πολλές ρωγμές στο σπίτι σας, πρέπει να το εξαλείψετε. Είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στην καλή στεγανότητα των εξωτερικών προσόψεων του σπιτιού.

Πώς να επιτευχθεί καλή ποιότητα του αέρα

Εάν ο εξαερισμός σας είναι εγκατεστημένος με πρωτόγονο τρόπο, δηλαδή σε βρώμικα δωμάτια υπάρχουν πλέγματα εξαερισμού και στην κουζίνα υπάρχει κουκούλα. Πρέπει επιπλέον να παρακολουθείτε την ποιότητα του αέρα και να κάνετε μικροσκοπικό αερισμό.

Το χειμώνα, ο ψυχρός αέρας εισέρχεται μέσω του παραθύρου, παραλαμβάνεται από την μπαταρία και θερμαίνεται. Δεν έχει χρόνο για να ζεσταθεί, πηγαίνει στους αγωγούς εξαγωγής.

Εάν υπάρχει μηχανικό κίνητρο το καλοκαίρι, τότε το σπίτι δεν το χρειαστεί το χειμώνα. Η καυτή εξάτμιση δεν αποτελεί στοιχείο φυσικού αερισμού ανά πάσα στιγμή. Αυτό είναι μέρος του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Και ούτε ολόκληρη η κουζίνα, ούτε η ζώνη πάνω από τη σόμπα. Ο αέρας είναι πάντα διέλευσης από πόρτα σε πόρτα.

Όταν τοποθετείτε τις πόρτες, είναι σημαντικό να τις εξετάσετε με τη θέση του παραθύρου. Επίσης, δεν συνιστάται η τοποθέτηση της κεφαλής του κρεβατιού στο παράθυρο.

Μην οργανώνετε σε αυτά τα δωμάτια τα μπάνια, την αναδιαμορφώνετε στο βεστιάριο ή το βοηθητικό δωμάτιο.

Το χειμώνα σχεδόν κανείς δεν χρησιμοποιεί τζάκι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δροσίζει το ισόγειο και θερμαίνει το δεύτερο. Ο ζεστός αέρας σπρώχνει όσο το δυνατόν περισσότερο και ο ψυχρός αέρας τον αντικαθιστά.

Ο τρόπος αερισμού στις εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου

Όταν το παιδί σας μπαίνει νηπιαγωγείο γονείς είναι ιδιαίτερα υποχρέωση να μεριμνήσει ώστε η ατμόσφαιρα στην οργάνωση προσχολικής πληρούσε όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και συνέβαλε στη διατήρηση και την ενίσχυση της υγείας του παιδιού. Ο κύριος ρόλος για την εξασφάλιση ενός υγιούς μικροκλίματος παίζεται με μέτρα εξαερισμού.

Όταν ένα παιδί εισέλθει σε νηπιαγωγείο, οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να διασφαλίσουν ότι το μικροκλίμα στην προσχολική οργάνωση πληροί όλα τα απαραίτητα πρότυπα

Ανάγκη εξαερισμού

Οι προσχολικές εγκαταστάσεις, όπου υπάρχουν πολυάριθμες ομάδες παιδιών και όπου δεν υπάρχει κατάλληλος αερισμός, περιέχουν μεγάλη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα.

Αυτός ο αριθμός είναι αρκετές φορές υψηλότερος από τον κανονικό, ο οποίος είναι γεμάτος με τα ακόλουθα συμπτώματα σε παιδιά και φροντιστές:

 • ημικρανίες;
 • η μείωση των δυνάμεων.
 • ένα σταθερό αίσθημα ναυτίας.

Αλλά ο κανονικός αερισμός στο νηπιαγωγείο εξασφαλίζει την εμφάνιση των ακόλουθων παραγόντων:

 • επαρκή περιεκτικότητα οξυγόνου στις μάζες του αέρα ·
 • μείωση του αριθμού των επιβλαβών ουσιών που υπάρχουν στις μάζες του αέρα ·
 • την αφαίρεση συγκεκριμένων αρωμάτων που επηρεάζουν αρνητικά τα νεύρα διαφορετικών ηλικιακών ομάδων,
 • την ομαλοποίηση της περιεκτικότητας σε υγρασία των μαζών του αέρα ·
 • μείωση του ρυθμού εξάπλωσης διαφόρων επιβλαβών οργανισμών και σπορίων μυκήτων.

Βασικοί κανόνες για τον αερισμό στις προσχολικές σχολές

Προκειμένου να αποφευχθούν οι υπερβολικές ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα του νηπιαγωγείου, κάτι που θα μπορούσε να βλάψει όλες τις ομάδες παιδιών, το SanPiN ανέπτυξε ένα ειδικό πρόγραμμα για την εκτέλεση εξαερισμού στο DOW.

Το πρόγραμμα αερισμού που αναπτύχθηκε από την SanPin, ανάλογα με την εποχή του χρόνου, περιέχει τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • Ο εξαερισμός των εγκαταστάσεων το χειμώνα θα πρέπει να διεξάγεται σε μια εποχή που τα παιδιά δεν βρίσκονται ακόμα στις ομάδες.
 • το καλοκαίρι, το νηπιαγωγείο θα πρέπει να αερίζεται ενώ τα παιδιά βρίσκονται στους περιπάτους τους (επιτρέπεται να αερίζονται τα δωμάτια και με την παρουσία παιδιών, αλλά μόνο αν δεν υπάρχουν βυθίσματα).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέπτυξε το SanPiN, η διάρκεια του εξαερισμού υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη τους ακόλουθους δείκτες:

 • χώρο των δωματίων.
 • τη θερμοκρασία των μαζών του αέρα στο δωμάτιο.
 • τις καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέπτυξε το SanPiN, η διάρκεια του εξαερισμού υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες

Επιπλέον, για να παρέχετε στο δωμάτιο μια σωστή ποσότητα οξυγόνου, πρέπει να ακολουθήσετε αυτούς τους κανόνες:

 1. Ο εξαερισμός των παιδικών δωματίων στις κατώτερες ομάδες πρέπει να γίνεται μία φορά την ώρα, αν δεν υπάρχει τέτοια ευκαιρία, τότε κάθε 2-3 ώρες.
 2. Με την παρουσία των εξωτερική θερμοκρασία είναι μικρότερη από 10 μοίρες, η κυκλοφορία του αέρα είναι απαραίτητη για τη διεξαγωγή το πρωί, ακόμη και πριν από τη γέννηση των παιδιών (περίπου 5-10 λεπτά), και στη συνέχεια στο τέλος της κάθε ώρα θα πρέπει να ανοίξει τα παράθυρα για τουλάχιστον ένα λεπτό. Θα πρέπει να θυμόμαστε το γεγονός ότι τα παιδιά της ηλικίας των νηπιαγωγών μπορεί να πάρει πολύ γρήγορα, ώστε αερισμό του δωματίου, είναι σκόπιμο να τα μεταφέρετε σε άλλο δωμάτιο.
 3. Εάν το καθεστώς θερμοκρασίας εκτός των εγκαταστάσεων κυμαίνεται από -5 έως -10 μοίρες, η ανταλλαγή αέρα πρέπει να πραγματοποιείται το πρωί πριν από την άφιξη των παιδιών, η βέλτιστη διάρκεια του εξαερισμού είναι 10-15 λεπτά. Και μετά από παρέλευση μιας και μισής ώρας, θα πρέπει να ανοίξετε τα παράθυρα για 1-2 λεπτά.
 4. Σε θερμοκρασίες έξω από 0 έως -5 ανταλλαγή των αερίων μαζών πρέπει να γίνεται το πρωί και το βράδυ για 15-20 λεπτά (κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τα παιδιά θα πρέπει να είναι έξω στον κήπο, δηλαδή, είτε δεν έχουν έρθει ακόμα, ή έχουν ήδη αριστερά). Επιπλέον, όταν τα παιδιά είναι σε ομάδες, ο εξαερισμός πρέπει να διεξάγεται μεταξύ δύο και πέντε λεπτών κάθε μισή ώρα.
 5. Σε θερμοκρασία από 0 έως +5 μοίρες αυξάνεται η συχνότητα αερισμού των χώρων. Πριν και μετά την επίσκεψη στα παιδιά, είναι απαραίτητο να αεριστεί το δωμάτιο για 20 λεπτά. Και όταν τα παιδιά είναι σε ομάδες, η ανταλλαγή αέριων μαζών πραγματοποιείται μετά από κάθε μιάμιση ώρα για 3-7 λεπτά.

Χαρακτηριστικά των χρονοδιαγραμμάτων σχεδίασης του αερισμού σε νηπιαγωγείο

Κατά τη δημιουργία του προγράμματος αερισμού στην προσχολική οργάνωση, λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθοι δείκτες:

 • τεχνικά χαρακτηριστικά του κτιρίου ·
 • ηλικία των παιδιών σε ομάδες ·
 • εποχή του έτους.

Κατά τη δημιουργία του προγράμματος αερισμού στην προσχολική οργάνωση, λαμβάνεται υπόψη η εποχή του έτους

Ο πίνακας κυκλοφορίας της ατμοσφαιρικής μάζας περιέχει δεδομένα σχετικά με τη συχνότητα και το χρόνο αερισμού, τον τύπο εξαερισμού και τη θέση αυτών των ενεργειών.

Το πρόγραμμα δημιουργείται από τη νοσοκόμα και υπάρχουν υπογραφές του ιατρού και του επικεφαλής του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Το πρόγραμμα ενημερώνεται κάθε νέο ακαδημαϊκό έτος.

Ένα παράδειγμα ενός χρονοδιαγράμματος κυκλοφορίας του αέρα, τύποι αερισμού

Για να κατανοήσετε καλύτερα τον τρόπο αερισμού στο νηπιαγωγείο, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με ένα παράδειγμα του τρόπου κυκλοφορίας του αέρα:

 1. 07: 00-07: 15 - αερισμός στους χώρους που προορίζονται για παιχνίδια. Ο εξαερισμός είναι γωνιακός ή διαμέσου.
 2. 08: 45-08: 55 - αερισμός στους χώρους που προορίζονται για ύπνο. Περάστε μέσω εξαερισμού.
 3. 10: 25-10: 50 - ο εξαερισμός πραγματοποιείται σε χώρους που προορίζονται για ύπνο και παιχνίδι. Τύπος εξαερισμού - διαμπερές.
 4. 12: 20-12: 30 - αερισμός, ξοδεύετε σε χώρους που προορίζονται για ύπνο. Εξαερισμός - γωνιακή.
 5. 14: 00-14: 30 - Ο εξαερισμός πραγματοποιείται στους χώρους υποδοχής και παιχνιδιών. Τύπος διαμέσου.
 6. 16: 00-16: 10 - Ο αερισμός πραγματοποιείται στον κοιτώνα και στην αίθουσα υποδοχής. Τύπος - γωνιακή.
 7. 17: 40-18: 00 - ένας χώρος υποδοχής, παιχνιδιών και ύπνου αερίζεται. Τύπος εξαερισμού - διαμπερές.

Σύμφωνα με τους κανόνες που ανέπτυξε το SanPiN, μέσω του εξαερισμού και του γωνιακού αερισμού μπορεί να γίνει μόνο αν δεν υπάρχουν παιδιά στο δωμάτιο. Εάν διεξάγεται μονομερής αερισμός, μπορεί να παραχθεί ακόμη και αν υπάρχουν παιδιά σε ομάδες, αλλά μόνο στις ζεστές εποχές του έτους.

Σύμφωνα με τους κανόνες του SanPiN, μέσω του εξαερισμού και του γωνιακού αερισμού μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο αν δεν υπάρχουν παιδιά στο δωμάτιο

Παραδοσιακός αερισμός των νηπιαγωγείων

Οι κανόνες που έχει θεσπίσει η SanPin για τις αίθουσες αερισμού σε παρόμοια εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι πολύ σημαντικοί, αλλά πρέπει να υποστηρίζονται από τη διαθεσιμότητα ποιοτικού αερισμού.

Σε αυτό το στάδιο του χρόνου, διακρίνονται δύο τύποι συστημάτων εξαερισμού:

Ο παραδοσιακός τρόπος εξαερισμού ονομάζεται επίσης απλός ή φυσικός. Η ουσία της λειτουργίας του έγκειται στο γεγονός ότι η εισροή μάζας φρέσκου αέρα οφείλεται στον υαλοπίνακα εξαερισμού και στα κενά στα παράθυρα.

Η εκχύλιση του εκχυλίσματος πραγματοποιείται με τη χρήση ενός άξονα στην οροφή, όπου υπάρχει φυσική παροχή αέρα, με αποτέλεσμα η ανύψωση των ζυγών θερμού αέρος να πραγματοποιείται με φυσικό τρόπο.

Αλλά σύμφωνα με όλους τους υπολογισμούς, αυτό το σύστημα εξαερισμού έχει πολλά περισσότερα μειονεκτήματα από τα πλεονεκτήματα.

Για να λειτουργήσει τα φυσικά συστήματα έδωσαν τουλάχιστον πρέπει να παρέχεται κάποια επίδραση στα τοιχώματα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τη δυνατότητα να εκτελέσει την κοπή και την γωνιακή εξαερισμού, ιδίως σε σχέση με τους χώρους όπου τα παιδιά κοιμούνται και παίζουν.

Αν η τοποθέτηση νηπιαγωγείο πραγματοποιείται σε μια περιοχή όπου το ζεστό έλεγχο της θερμοκρασίας σεζόν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην περιοχή των 30 βαθμών ή υψηλότερο, να είστε βέβαιος να προβλεφθεί η παρουσία του μέσα από αερισμό και τη γωνία όχι μόνο στα υπνοδωμάτια και Παιδότοποι, αλλά και στεγνωτήρια, τουαλέτες και εγκαταστάσεις κουζίνας. Με την παρουσία γωνιακού και αεραγωγού, η αφαίρεση των αέριων μαζών πραγματοποιείται μέσω παρακείμενων δωματίων.

Η παραδοσιακή έκδοση του εξαερισμού των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων δεν έχει σημασία στις συνθήκες του Άπω Βορρά.

Εφαρμογή σύγχρονου συστήματος εξαερισμού

Δεδομένου ότι σε αυτό το σημείο ο αριθμός των ιδιωτικών κήπων έχει αυξηθεί σημαντικά, έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές να φέρει σύγχρονα συστήματα εξαερισμού σε αυτά (επίσης γνωστό ως τεχνητός εξαερισμός).

Υπάρχουν πολλοί τύποι συστημάτων εξαναγκασμένου εξαερισμού, τα οποία είναι ιδανικά για έναν κήπο, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δίνουν προτίμηση στα συστήματα τροφοδοσίας και εξάτμισης.

Αυτός ο εξαερισμός εξασφαλίζει την έγκαιρη αφαίρεση μολυσμένων αέριων μαζών και την αντικατάστασή τους από καθαρά. Είναι δυνατή η ρύθμιση της θερμοκρασίας του αέρα που τροφοδοτείται στο δωμάτιο. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα, καθώς η πιθανότητα εμφάνισης καταρροϊκών ασθενειών σε παιδιά που εμφανίζονται σε ομάδες μειώνεται σημαντικά.

Το σύστημα εξαερισμού εισαγωγής και εξαγωγής μειώνει σημαντικά την πιθανότητα κρυολογήματος στα παιδιά

Με τη σειρά τους, ο μολυσμένος αέρας που ρέει μέσα από τους ανεμιστήρες διεισδύει στους αγωγούς εξαερισμού του συστήματος εξαερισμού και στην έξοδο τους στο δρόμο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εμπειρογνωμόνων, όταν επιλέγετε ένα σύστημα εξαερισμού για ένα νηπιαγωγείο, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα υποχρεωτικά συστήματα. Μια τέτοια σύσταση εξηγείται από το γεγονός ότι θα μειώσει σημαντικά το ενεργειακό κόστος και οι περισσότερες από αυτές τις εγκαταστάσεις είναι ικανές να θερμαίνουν και να υγρανίζουν τον αέρα στα απαιτούμενα επίπεδα.

Σημειώνεται ότι εάν ο κύριος στόχος κατά την εγκατάσταση της αναγκαστικής συστημάτων εξαερισμού στο νηπιαγωγείο είναι η επιθυμία να σώσει ενεργειακών πόρων, η ιδανική επιλογή θα ήταν ένα σύστημα αναγκαστική αέρα εξοπλισμένος με έναν εναλλάκτη θερμότητας.

Ένα τέτοιο σύστημα κατά την κρύα εποχή μειώνει σημαντικά τα απόβλητα για να θερμάνει τη μάζα του αέρα προσαγωγής, και εκτός αυτού, οι εγκαταστάσεις τροφοδοτούνται με καθαρό και ζεστό αέρα τροφοδοσίας. Με τη βοήθεια του ανακτητή, η θερμότητα από τις ήδη εξαντληθείσες αέριες μάζες εισέρχεται στις μάζες του αέριου αέρα, έτσι μειώνεται σημαντικά το κόστος ενέργειας.

Τα σύγχρονα συστήματα εξαερισμού τύπου μονομπλόκ, εξοπλισμένα με ανακτητών, επιτρέπουν να μεταφέρει περίπου το 70% της θερμότητας, το οποίο είναι αρκετές φορές μειώνει το κόστος σε σύγκριση με τη λειτουργία των συστημάτων εξαερισμού, στις οποίες κανένα εναλλάκτη θερμότητας.

Από αυτά τα συστήματα εξαερισμού, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, το πιο κατάλληλο για εγκατάσταση σε ένα νηπιαγωγείο:

Το σύστημα εξαερισμού Dantex αποτελεί ιδανική επιλογή για νηπιαγωγεία

Αλλά παρά τις θετικές πτυχές των συστημάτων εξαναγκασμού εξαερισμού για την εγκατάσταση τους σε ένα προσχολικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, πρέπει να συμμορφώνονται με όλους τους κανόνες και τις απαιτήσεις.

Βασικές απαιτήσεις για συσκευές εξαερισμού στο νηπιαγωγείο

Υπάρχουν ορισμένοι από τους ακόλουθους κανόνες που ένα σύστημα αερισμού σε ένα νηπιαγωγείο πρέπει να ταιριάζει:

 1. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, διαπιστώθηκε ότι η πολλαπλότητα των αέριων μαζών ανά παιδί ανά ώρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 50 m3.
 2. Κατά την εγκατάσταση της προσφοράς και της εξάτμισης απαγορεύεται να ενσωματώσει την παροχή αέρα και εξαγωγής αέρα τύπου των κουζίνα, τουαλέτες και στεγνωτήρια με τον αέρα που υπάρχει στο υπνοδωμάτιο και την αίθουσα παιχνιδιών. Επιπλέον, σύμφωνα με τους κανόνες, υπάρχει αυστηρή απαγόρευση εγκατάστασης σε παιδικούς σταθμούς αεραγωγών κατασκευασμένων από υλικό όπως το αμιαντοτσιμέντο.
 3. Το δωμάτιο για την ξήρανση πράγματα, στο μπάνιο και η τουαλέτα είναι απαραίτητη για να εξασφαλίσει μια σταθερή ροή μάζας του εξερχόμενου αέρα, αυτό είναι λόγω του ότι είναι στον αέρα μιας μεγάλης ποσότητας των επιβλαβών βακτηρίων, σωματιδίων σημαίνει εντός της ομάδας των καπνού χημικών ατμών των νοικοκυριών. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εμπειρογνωμόνων, σε αυτά τα δωμάτια με τη βοήθεια των ανεμιστήρων καναλιών θα πρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας σύστημα εξαερισμού χαμηλής κατανάλωσης. Εγκατάσταση των οπαδών γίνεται είτε στον άξονα είτε στην οροφή, που εγγυάται τη σταθερή εισροή αέρα μάζες που δεν θα τους αφήσουμε να παραμείνει στάσιμη.
 4. Στους χώρους που προορίζονται για την ξήρανση και το σιδέρωμα των αντικειμένων, συνιστάται να εγκατασταθεί ένας θάλαμος εφοδιασμού στον οποίο θα χρησιμοποιούνται θερμοσίφωνες, θερμαντήρες ή θερμαντικά σώματα αντί για στοιχεία θέρμανσης.
 5. Στα δωμάτια όπου εκτελείται και το πλύσιμο των παιδικών ρούχων, θα πρέπει να τοποθετηθεί μια ισχυρή κουκούλα, ώστε να αποφευχθεί η συσσώρευση υγρασίας στο δωμάτιο και συνεπώς να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης μυκήτων.
 6. Το σύστημα εξαερισμού σε ένα τέτοιο ίδρυμα πρέπει αναγκαστικά να είναι ισορροπημένο και με επαρκές επίπεδο παραγωγικότητας, καθώς αυτό επηρεάζει άμεσα την υγεία των παιδιών και των φροντιστών.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού στο νηπιαγωγείο σε σχέση με τη χάραξη ζωνών

Δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετές κύριες περιοχές στο νηπιαγωγείο όπου το παιδί περνάει περισσότερο ή λιγότερο χρόνο και έχει αναπτύξει απαιτήσεις εξαερισμού σε αυτές τις περιοχές.

Σε αυτό το στάδιο του χρόνου, υπάρχουν τρεις κύριες ζώνες:

Στο χώρο παιχνιδιού η δραστηριότητα του παιδιού είναι σε υψηλό επίπεδο, επομένως ο εξαερισμός σε αυτή τη ζώνη πρέπει να είναι υψηλότερος από ό, τι σε άλλους χώρους.

Στο χώρο παιχνιδιού, η δραστηριότητα του παιδιού φθάνει στο μέγιστο, έτσι υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις για τον εξαερισμό

Δεδομένου ότι στην περιοχή που προορίζεται για ύπνο, τα παιδιά περνούν μόνο λίγες ώρες, τότε ο εξαερισμός εκεί δεν πρέπει να είναι πολύ έντονος. Στην αντίθετη περίπτωση, υπάρχει ο κίνδυνος το παιδί να αναπτύξει κρύο λόγω των ανεξέλεγκτων ροών αέρα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού στους χώρους που προορίζονται για ύπνο πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τους ακόλουθους κανόνες:

 1. Οι μάζες αέρα που είναι τοποθετημένες μεταξύ των πτερυγίων ανεμιστήρα του τύπου διέλευσης και του αγωγού για την κουκούλα πρέπει να αναμιχθούν όσο το δυνατόν λιγότερο.
 2. Το καθεστώς θερμοκρασίας στην κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι περίπου 1-2 μοίρες πάνω από τον ίδιο δείκτη στη ζώνη που προορίζεται για παιχνίδια.

Η περιοχή εκπαίδευσης στο νηπιαγωγείο συνεπάγεται ένα μέρος όπου τα παιδιά μαθαίνουν να γράφουν και να διαβάζουν. Το καθεστώς θερμοκρασίας σε αυτό το δωμάτιο θα πρέπει να είναι θερμότερο από ό, τι στην περιοχή παιχνιδιού και πιο κρύο από ό, τι στην κρεβατοκάμαρα.

Για την παροχή ενός τέτοιου δείκτη, οι οδηγοί αποσβεστήρα του ανεμιστήρα αέρα τροφοδοσίας τοποθετούνται στη θέση "πάνω". Οι ψυχρές μάζες του αέρα που λαμβάνονται από το δρόμο ωθούνται στο ταβάνι. Με τη σειρά τους, οι μάζες του θερμού αέρα που υπάρχουν στο δωμάτιο ανυψώνονται επίσης. Επιπλέον, είναι μικτές.

Λόγω του γεγονότος ότι η ανάμιξη πραγματοποιείται στην περιοχή της οροφής, η ατμοσφαιρική ροή δεν επηρεάζει τα νήπια, επομένως δεν υπάρχει αρνητική επίδραση σε αυτά.

Κατά τον ίδιο τρόπο, η ρύθμιση των ροών του αέρα κατά τη λειτουργία των κλιματιστικών στο νηπιαγωγείο λειτουργεί στο νηπιαγωγείο.

Χρήση στο νηπιαγωγείο του καθαριστή αέρα καναλιών Tion Eco

Εάν το σύστημα εξαερισμού που είναι εγκατεστημένο στο νηπιαγωγείο δεν ανταποκρίνεται στις λειτουργίες του και υπάρχουν διαφορετικές οσμές και ρύποι στο δωμάτιο, οι ειδικοί συνιστούν την εγκατάσταση του καθαριστή αέρα του καναλιού Tion Eco.

Air μάζα διέρχεται από αυτήν την εγκατάσταση, υποβάλλεται στη βακτηριοκτόνο δράση, και μέσα από το στοιχείο φίλτρου διεξάγεται από τον αέρα αφαιρώντας διαφόρων ρύπων: σκόνη, μούχλα, βακτήρια, ιούς, αέρια οσμή.

Η δημοτικότητα του καθαριστικού παρέχεται από τις ακόλουθες θετικές ιδιότητες:

 • όχι μόνο ασκεί απολυμαντικό αποτέλεσμα, αλλά καθαρίζει επίσης αέρα από σωματίδια σκόνης και άλλους ρύπους.
 • Επιτρέπεται να χρησιμοποιείται με τη μορφή ενός βακτηριοκτόνου φίλτρου για την επανακυκλοφορία του δωματίου.
 • κατά τη λειτουργία του, να μην απελευθερώνει επιβλαβείς ουσίες και εκπομπές ·
 • Η πτώση πίεσης κατά μήκος της συσκευής φιλτραρίσματος είναι πολύ χαμηλότερη από ό, τι σε παρόμοιες συσκευές.
 • Λόγω των υψηλών ιδιοτήτων φιλτραρίσματος, η πιθανότητα διείσδυσης νεκρών μικροοργανισμών στο δωμάτιο ουσιαστικά μειώνεται στο μηδέν.
 • η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι αρκετές φορές χαμηλότερη από ότι σε βακτηριοκτόνα τμήματα.
 • η τιμή αντικατάστασης των αφαιρούμενων στοιχείων είναι 5-10 φορές χαμηλότερη από ό, τι στους λαμπτήρες UV.

Το καθαριστικό αέρα Tion Eco duct είναι αρκετά δημοφιλές και έχει πολλά πλεονεκτήματα

 1. Προφίλτρο. Απορροφά μεγάλα σωματίδια σκόνης και εμποδίζει την είσοδό τους στο δωμάτιο.
 2. Ηλεκτροστατικό μπλοκ. Μετατρέπει τις μηχανικές μολυσματικές ουσίες και τα βιο-αερολύματα με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν ένα ηλεκτροστατικό φορτίο.
 3. Φίλτρο HEPA. Καταστρέφει ρύπους και βιοαεροσόλες.
 4. Φίλτρο απορρόφησης-καταλυτικού τύπου. Μετατρέπει το όζον στο οξυγόνο.
 5. Αυτοματοποιημένο μπλοκ. Με τη βοήθειά της παρακολουθείται η λειτουργία ολόκληρου του εργοστασίου. Στα μοντέλα του τύπου κρεμάσματος υπάρχει ένας πίνακας ενδείξεων.

Παρά τα πολλά θετικά χαρακτηριστικά αυτής της συσκευής, η χρήση της σε νηπιαγωγεία εκτελείται σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, καθώς η συσκευή είναι αρκετά δαπανηρή.

Τα κρατικά προσχολικά ιδρύματα δεν μπορούν να αντέξουν την αγορά μιας τέτοιας συσκευής, σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν ούτε να επιτρέψουν την εγκατάσταση συστημάτων εξαναγκασμού εξαερισμού και πρέπει να εκτελέσουν χειροκίνητο αερισμό.

Όσον αφορά τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, ορισμένα από αυτά είναι εξοπλισμένα με τέτοιες ή παρόμοιες συσκευές. Αλλά δεν έχει το είδος της προσφοράς και της εξάτμισης μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, και αν παράλληλα με τη λειτουργία του να διενεργεί τακτικούς αερισμό των χώρων, τα παιδιά που παρακολουθούν το νηπιαγωγείο, είναι εγγυημένη για να γλιτώσει τις συνέπειες των διαφόρων ειδών βακτηρίων.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού στο διαμέρισμα

Στα παλιά πολυκατοικίες, υπάρχει βασικά ένα σύστημα εξαερισμού, οργανωμένο σύμφωνα με τα σοβιετικά πρότυπα. Μέχρι σήμερα, οι επιλογές αυτές ενδέχεται να μην είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί. Κατά κανόνα, τα συστήματα αυτά είναι όσο το δυνατόν πιο απλά. Η κυκλοφορία του αέρα σε αυτά συμβαίνει λόγω των ανεμιστήρων που είναι εγκατεστημένοι στην κουζίνα και στο μπάνιο. Σήμερα, τα νέα συστήματα εξαερισμού και αναρρόφησης έχουν αντικαταστήσει τις παρωχημένες δομές. Σήμερα θα τα γνωρίσουμε καλύτερα.

Τι είναι αυτό και γιατί χρειάζεται;

Πριν προχωρήσουμε στην εξοικείωση με τις ιδιαιτερότητες του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε τι είναι και τι προορίζεται. Το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής αναφέρεται στους τύπους αερισμού, που χαρακτηρίζονται από μια ισορροπημένη εναλλαγή εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα. Συνήθως, τέτοια συστήματα εγκαθίστανται σε σπίτια, διαμερίσματα, καθώς και σε χώρους γραφείων και παραγωγής. Ο εξαερισμός αυτός σχεδιάζεται σύμφωνα με τις ανάγκες συγκεκριμένων δωματίων.

Η έλλειψη ενός κανονικού συστήματος εξαερισμού μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την κατάσταση του νοικοκυριού. Για παράδειγμα, εάν δεν υπάρχει καλά οργανωμένη ανταλλαγή αέρα στο σαλόνι, αυτό οφείλεται σε ανεπαρκώς πυκνά πλαίσια παραθύρων, παράθυρα και άλλα παρόμοια ανοίγματα.

Εάν στην κατοικία εγκατασταθούν πλαστικά παράθυρα διπλού υαλοπίνακα υψηλής ποιότητας, ο εξαερισμός από αυτό μπορεί να υποφέρει σημαντικά. Τα χρησιμοποιημένα ζευγάρια σε τέτοιες συνθήκες θα παραμείνουν στο δωμάτιο.

Για το λόγο αυτό, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός είναι ιδιαίτερα απαραίτητος για τη διευθέτηση διαμερισμάτων με εγκατεστημένα πλαστικά παράθυρα. Φυσικά, αυτά τα σχέδια προστατεύουν τους ανθρώπους από τον θόρυβο του δρόμου και τη σκόνη, ωστόσο, και ο φρέσκος αέρας εμποδίζεται από το δρόμο. Για το μικροκλίμα στο διαμέρισμα ήταν ασφαλές και καθαρό, θα πρέπει να τοποθετήσετε έναν εξαερισμό ποιότητας. Χάρη σε ένα τέτοιο σύστημα θα είναι δυνατό να γίνει χωρίς συνεχή αερισμό ανοίγοντας τα τηγάνια εξαερισμού.

Επιπλέον, σε κατοικημένες περιοχές δεν πρόκειται να βαδίζουν τα σχέδια, λόγω των οποίων το νοικοκυριό μπορεί να αρρωστήσει. Επίσης, σε ένα σπίτι με καλό εξαερισμό, το καλούπι δεν θα ξεκινήσει. Τέτοια συστήματα είναι ιδιαίτερα απαραίτητα όταν τα κατοικίδια ζώα ζουν στο σπίτι. Απόβλητα από τη ζωή τους εκπέμπουν συχνά δυσάρεστες οσμές, οι οποίες είναι σχεδόν αδύνατο να αποκρύψουν. Χάρη στον καλό εξαερισμό, αυτό το πρόβλημα μπορεί να ξεχαστεί.

Αρχή της λειτουργίας του συστήματος

Για να κατανοήσουμε την αρχή του αερισμού εξαερισμού, Πρέπει να εξεταστούν από ποια στοιχεία συνίσταται.

 • Υπάρχει ένα στοιχείο στο σύστημα, όπως μια βαλβίδα τροφοδοσίας. Η παρουσία του στο σύστημα είναι απαραίτητη, ώστε ο αέρας να εισέρχεται στο σύστημα μόνο τη στιγμή που είναι ενεργοποιημένη. Η βαλβίδα μπορεί να αυτοματοποιηθεί ανοίγοντας τη στιγμή της ενεργοποίησης και απενεργοποίησης κατά τη διάρκεια της απενεργοποίησης της συσκευής.
 • Επίσης στο σύστημα υπάρχει ένα ειδικό φίλτρο σχεδιασμένο για τον καθαρισμό του εισερχόμενου αέρα από τη σκόνη και άλλους ρύπους. Η ποιότητα του καθαρισμού του αέρα θα εξαρτηθεί από τα φίλτρα που υπάρχουν στο σύστημα.
 • Ο θερμαντήρας στο σύστημα εξαερισμού έχει σχεδιαστεί για να θερμαίνει τον εισερχόμενο αέρα στην απαιτούμενη θερμοκρασία. Αυτό το στοιχείο είναι νερό και ηλεκτρικό.
 • Ο ανεμιστήρας παίζει το ρόλο του κύριου στοιχείου. Είναι αυτός που είναι υπεύθυνος για τη ροή του αέρα από το εξωτερικό προς το υπάρχον δωμάτιο. Αυτό οφείλεται στην πίεση που σχηματίζει ο ανεμιστήρας.
 • Υπάρχει ανάγκη για εξομάλυνση του θορύβου σε ένα τέτοιο σύστημα, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το επίπεδο θορύβου, το οποίο δημιουργεί μια συσκευή εξαερισμού.

Έτσι, η αρχή λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας είναι η μεταφορά καθαρού και θερμού αέρα λόγω της αναγκαστικής έγχυσης. Ο αέρας που πηγαίνει κατευθείαν στην ειδική βαλβίδα, υφίσταται κάποια επεξεργασία, ξεπερνώντας το φίλτρο. Όσο για τη θερμοκρασία του εγχυμένου αέρα, τότε πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι μπορεί και να θερμανθεί και να ψυχθεί. Οι ιδιότητες του εισερχόμενου αέρα μπορούν να ποικίλουν ανάλογα με τις επιθυμίες των ιδιοκτητών.

Χάρη σε αυτή την αρχή λειτουργίας, τα συστήματα αερισμού προσφοράς είναι τόσο δημοφιλή. Εγκαθίστανται όχι μόνο σε διαμερίσματα, αλλά και σε πολυκατοικίες, εξοχικές κατοικίες, εξοχικές κατοικίες, όπου οι βέλτιστες συνθήκες πρέπει να διατηρούνται συνεχώς. Η υψηλή πίεση που εμφανίζεται λόγω της λειτουργίας του εξαερισμού τροφοδοσίας, καθώς ωθεί τον ήδη εξαντλημένο αέρα να εγκαταλείψει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Η παραγωγή πραγματοποιείται μέσω ειδικών ορυχείων, καθώς και ρωγμών, που συνήθως υπάρχουν στις δομές των παραθύρων και των παραθύρων. Συνεπώς, ο μολυσμένος αέρας εγκαταλείπει φυσιολογικά το δωμάτιο.

Ποικιλίες

Υπάρχουν διάφοροι τύποι εξαερισμού. Κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά δομής και λειτουργίας. Θα τα γνωρίσουμε.

Με την κυκλοφορία

Όλα τα συστήματα τροφοδοσίας διαφέρουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο κυκλοφορίας.

Υπάρχουν τέτοιες παραλλαγές:

 • με φυσική κυκλοφορία.
 • αναγκαστική (ή μηχανική) κυκλοφορία ·
 • σε συνδυασμό.

Στα περισσότερα σύγχρονα κτίρια διαμερισμάτων, είναι απλώς φυσική κυκλοφορία αέρα. Αυτό σημαίνει ότι ο αέρας εισέρχεται στο κτίριο από το δρόμο μόνο του, χωρίς παρεμβολές από το εξωτερικό. Σε αυτή την περίπτωση, η ένεση δεν χρησιμοποιείται. Κατά κανόνα, ταυτόχρονα, ο αέρας διεισδύει σε σπίτια με διάφορες ρωγμές στα παράθυρα και τις πόρτες. Φεύγει, περνώντας από την κουκούλα. Οι τρύπες του βρίσκονται συνήθως στην κουζίνα ή στο μπάνιο. Ο αέρας δεν φεύγει από το καθιστικό, περνώντας μέσα από αυτά τα ανοίγματα. Στη συνέχεια μπαίνει κατευθείαν στον άξονα εξαερισμού, ανεβαίνει και το ρίχνει στη στέγη. Η κυκλοφορία οφείλεται σε διαφορές θερμοκρασίας, καθώς και διαφορές στην πίεση εντός και εκτός της κατοικίας.

Το κύριο πλεονέκτημα μιας τέτοιας κυκλοφορίας είναι ότι είναι διαθέσιμο. Για τη ρύθμισή του δεν χρειάζεται να ξοδεύουν πολλά χρήματα και ενέργεια. Φυσικά, ο φυσικός αερισμός έχει τα δικά του μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, συχνά αποτυγχάνει. Τα ερμητικά πλαστικά παράθυρα, τοποθετημένα στη θέση του ξύλου, μπορούν να οδηγήσουν στο γεγονός ότι η παροχή αέρα είναι ανεπαρκής. Εξαιτίας αυτού, το σπίτι θα είναι βουλωμένο και δεν είναι πολύ άνετο. Επιπλέον, εάν ο απορροφητήρας είναι φραγμένος, ένας δυσάρεστος μούχλος αέρας θα κρατηθεί συνεχώς στο διαμέρισμα.

Εξαερισμός του σπιτιού με φυσικό εξαερισμό μπορεί να είναι μόνο ένας προσιτός τρόπος - ανοίγοντας το παράθυρο. Αλλά εδώ πρέπει να λάβετε υπόψη ότι το ανοιχτό παράθυρο δεν είναι μόνο η άφιξη του καθαρού αέρα, αλλά και ο υπερβολικός θόρυβος, η σκόνη και η βρωμιά από το δρόμο.

Για την εξάλειψη αυτών των μειονεκτημάτων, ο φυσικός αερισμός πρέπει να αντικατασταθεί από άλλο σύστημα ή να συμπληρωθεί με μηχανικό σύστημα. Πιο πρακτικός εξαναγκασμένος αερισμός είναι ένα σύστημα στο οποίο ο αέρας τροφοδοτείται συνεχώς σε μια κατοικία ανεξάρτητα από τον καιρό που στέκεται στο δρόμο. Ο αέρας εισάγεται στην κατοικία με τη βοήθεια ανεμιστήρων ή άλλης συσκευής που είναι διαθέσιμη στο σύστημα. Ο εξαερισμός του αναγκαστικού τύπου καθιστά δυνατή τη ρύθμιση του ρυθμού εισροής, "προσαρμόζοντας" τη λειτουργία του σε ορισμένες ανάγκες για ανταλλαγή αέρα.

Υπάρχουν επίσης ειδικές συνδυασμένες επιλογές. Είναι πιο προσιτά και πιο πρακτικά στην εφαρμογή. Το παρόμοιο σύστημα λειτουργεί λόγω της εισαγωγής καθαρού αέρα μέσω των βαλβίδων τροφοδοσίας που βρίσκονται σε κουφώματα και θυρίδες. Η λειτουργία του αέρα απομακρύνεται από τα καθιστικά με τη λειτουργία των ανεμιστήρων εξαγωγής.

Εάν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι ο κρύος αέρας θα διεισδύσει στην κατοικία κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, υπάρχει μια αίσθηση στην εγκατάσταση βαλβίδων εισαγωγής κάτω από θερμαντικά σώματα ή ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης.

Με αυτή τη λύση, η δροσερή ροή θα αναμειχθεί με ζεστό αέρα, σχηματίζοντας τη βέλτιστη θερμοκρασία στο περιβάλλον περιβάλλον. Οι ανεμιστήρες εξαγωγής σε συνδυασμένες εκδόσεις λειτουργούν πάντα. Το απόγευμα, όταν στο διαμέρισμα οποιουδήποτε από τους ενοικιαστές εκεί, επιτρέπεται η μείωση της ταχύτητας στο ελάχιστο.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των συνδυασμένων συστημάτων είναι:

 • η έλλειψη τεχνικά σύνθετων τμημάτων που αποτυγχάνουν γρήγορα, πράγμα που υποδηλώνει την υψηλή αξιοπιστία αυτών των δομών ·
 • κανονικές διαστάσεις, λόγω του οποίου ο εξαερισμός δεν συσσωρεύεται στον διαθέσιμο χώρο.
 • δεν υπάρχει ανάγκη για δαπανηρή συντήρηση.
 • σταθερή ανταλλαγή αέρα σε οποιαδήποτε εποχή.

Το μειονέκτημα αυτών των συστημάτων είναι ότι στις βαλβίδες τροφοδοσίας τους δεν υπάρχει πρόσθετη λειτουργικότητα με τη μορφή θέρμανσης του εισερχόμενου αέρα, καθώς και ένα ειδικό φίλτρο για τον καθαρισμό του. Επιπλέον, η εναλλαγή αέρα των συνδυασμένων επιλογών είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή των άλλων μοντέλων.

Κανάλι, χωρίς κανάλια

Τα συστήματα αγωγών τοποθετούνται και εγκαθίστανται κατά τη διάρκεια της κατασκευής ή κατά τη διάρκεια σημαντικών επισκευών. Συνήθως είναι υπεύθυνοι για την ταυτόχρονη εισροή και εξαγωγή του αέρα. Στον εξαερισμό αυτού του τύπου, υπάρχει μια κεντρική μονάδα υπεύθυνη για την επεξεργασία αέρα, καθώς και σωλήνες που είναι υπεύθυνοι για την αφαίρεση του αέρα. Συνήθως περνούν κάτω από την οροφή, ακολουθώντας από το κεντρικό μπλοκ. Φυσικά, για την τοποθέτηση ενός τέτοιου συστήματος είναι απαραίτητο να προετοιμαστείς αρκετός ελεύθερος χώρος.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα συστήματα καναλιών σήμερα δεν μπορούν να καλούνται σε ζήτηση στις συνθήκες των αστικών διαμερισμάτων, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν πολύ μέτριες διαστάσεις. Ναι, και το ύψος της οροφής σε τέτοια σπίτια δεν είναι κατάλληλα, δεδομένου ότι σπάνια υπερβαίνει το σήμα των 3 m Όσο για το σύστημα εξαερισμού κανάλι χωρίς -. Έχει ένα πιο μικρό μέγεθος, έτσι ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα στις συνθήκες του μέσου διαμέρισμα της πόλης ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Για το λόγο αυτό, τα σχέδια είναι πιο κοινά και δημοφιλή.

Σύμφωνα με το λειτουργικό

Τα σύγχρονα συστήματα εξαερισμού μπορούν να διαφέρουν μεταξύ τους στα λειτουργικά χαρακτηριστικά τους. Επιπλέον, πολλά από αυτά συμπληρώνονται από μια ποικιλία χρήσιμων στοιχείων. Θα τα γνωρίσουμε. Για παράδειγμα, τα συστήματα εξαερισμού κατασκευάζονται σήμερα, συμπληρωμένα με θέρμανση. Αυτές οι επιλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές όταν το παράθυρο είναι κρύο. Εάν δεν υπάρχει τέτοια λειτουργία στο υπάρχον σύστημα, μάλλον ψυχρός αέρας θα εισέλθει στο σαλόνι. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να οδηγήσει σε καταρροϊκές ασθένειες του νοικοκυριού.

Ένα σημαντικό στοιχείο αυτών των συστημάτων είναι η διήθηση. Τέτοιες παραλλαγές εξαερισμού μπορούν να έχουν ποικίλα φίλτρα. Αυτό μπορεί να είναι όχι μόνο τυποποιημένες επιλογές στο δίκτυο, αλλά και στοιχεία υψηλής απόδοσης που έχουν μια πονηρή ύφανση λεπτών ινών. Μπορούν επίσης να υπάρχουν ειδικά φίλτρα άνθρακα. Τα μέρη αυτά είναι υπεύθυνα για τη συγκράτηση επιβλαβών αερίων και δυσάρεστων οσμών.

Αυτο-εγκατάσταση

Για πολλούς χρήστες φαίνεται ότι η ανεξάρτητη εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού εφοδιασμού είναι μια πολύ εντατική διαδικασία εργασίας, την οποία μπορεί να χειριστεί μόνο ένας έμπειρος πλοίαρχος. Στην πραγματικότητα, όλη η εργασία δεν θα είναι δύσκολη. Μπορείτε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας. Το κυριότερο είναι να ενεργείς σύμφωνα με την ηγεσία και να κάνεις τα πάντα πολύ προσεκτικά. Ας υπολογίσουμε πώς να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα. Για να εγκαταστήσετε ένα απλό σύστημα εξαερισμού, οι ιδιοκτήτες μπορούν να πάρουν όχι περισσότερο από 3 ημέρες. Εάν επιλέξετε μια πολύπλοκη εγκατάσταση, τότε αυτό θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες.

Τα στοιχεία του συστήματος στο διαμέρισμα:

 • ανεμιστήρας;
 • βαλβίδα ·
 • φίλτρα;
 • αεραγωγούς ·
 • εξαρτήματα θέρμανσης.
 • αισθητήρες πίεσης;
 • σφιγκτήρες ·
 • θερμορυθμιστές.

Το χαλύβδινο πλαίσιο, το οποίο είναι συνδεδεμένο στον τοίχο με βίδες, είναι ένα από τα σημαντικότερα εξαρτήματα στερέωσης. Η εγκατάσταση του κλιματισμού σε ένα διαμέρισμα πόλης είναι πολύ παρόμοια με τη συλλογή διαφορετικών τμημάτων του σχεδιαστή. Προηγουμένως (πριν από τη γενική χρήση των παραθύρων από PVC), ο φρέσκος αέρας εισχώρησε στους χώρους διαβίωσης μόνο μέσω σχισμών παραθύρων και τοίχων. Έτσι, λειτουργούσε ο φυσικός αερισμός, για τον οποίο δεν απαιτούνταν πολύπλοκες εργασίες εγκατάστασης. Τα ανοιχτά παράθυρα ενίσχυαν μόνο την κυκλοφορία του αέρα, αλλά αυτό το μέτρο, φυσικά, ήταν προσωρινό. Γι 'αυτό μια ανεξάρτητη εγκατάσταση ενός συστήματος με φίλτρα είναι τόσο απαιτητική σήμερα.

Για ανεξάρτητη εργασία, θα χρειαστείτε εργαλεία όπως γροθιά, κατσαβίδια και μαχαίρι.

Από τα υλικά που χρειάζεστε για να αποθηκεύσετε:

 • το κύριο φίλτρο αέρα.
 • ο κύριος ανεμιστήρας?
 • σωλήνες αποχέτευσης από πλαστικό ·
 • πλαστικό δοχείο.

Είναι απαραίτητο να επιλέξετε το σωστό φίλτρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έκδοση κορμού, στην οποία η διάμετρος του σωλήνα είναι 100 mm. Τα εμπορεύματα αυτά μπορούν να βρεθούν σε εξειδικευμένα καταστήματα σε τμήματα όπου πωλούνται στοιχεία απαραίτητα για τη συναρμολόγηση του εξαερισμού. Όσον αφορά τον ανεμιστήρα, στην ποιότητά του επιτρέπεται η τροφοδοσία μιας συσκευής κορμού με χωρητικότητα 150 κυβικών μέτρων. m / ώρα. Οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν τους οπαδούς που έχουν πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάτε την εγκατάσταση της βαλβίδας αέρα, έτσι ώστε το φίλτρο να λειτουργεί μόνο προς τη σωστή κατεύθυνση. Μερικές φορές οι βαλβίδες είναι αρχικά ενσωματωμένες στους ανεμιστήρες.

Τώρα πρέπει να εγκαταστήσετε μια μονάδα φιλτραρίσματος. Για παράδειγμα, ένα τσιμεντένιο πάτωμα στο μπαλκόνι θα πρέπει να κάνει μια τρύπα που οδηγεί προς τα έξω, και στη συνέχεια να οδηγήσει την έξοδο αέρα σωλήνων αποχέτευσης από πλαστικό με διάμετρο 50 mm και έναν προσαρμογέα με ένα 50 έως 100 mm. Ένα συστατικό περίβλημα του φίλτρου αφήνεται να κλείσει το διακοσμητικό πλαστικό, συνδέονται με τον τοίχο ένα ζευγάρι των γωνιών, και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μαξιλάρι από καουτσούκ, προκειμένου να μειωθούν τα φορτία κραδασμών, και στη συνέχεια να καθορίσει το ίδιο το φίλτρο. Για να παρεμποδίσετε τη λεπτή σκόνη, πρέπει να βάλετε ένα φίλτρο νερού. Επίσης, είναι δυνατή η χρήση δοχείου γεμάτου με νερό. Με αυτή την ιδιότητα, πρέπει να κατευθύνετε τη ροή αέρα από τον ανεμιστήρα. Το καλοκαίρι, αυτό το σύστημα θα λειτουργήσει καλά, αλλά το χειμώνα ένα τέτοιο αυτο-κατασκευασμένο φίλτρο δεν θα λειτουργήσει πια.

Στο ρόλο του υφάσματος για το φίλτρο επιτρέπεται η χρήση φίλτρου ειδικά σχεδιασμένου για εκχυλίσματα κουζίνας. Έτσι, από μια λωρίδα προκύπτει περίπου 3 μικρά φίλτρα.

Για να είναι πιο βολικό να κόψετε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πρότυπα από πυκνότερα υλικά όπως το χαρτόνι. Σε αυτή την εγκατάσταση μπορούν να θεωρηθούν ολοκληρωμένες. Εάν έχετε κάνει τα πάντα σωστά, ο εξαερισμός τροφοδοσίας θα σας κρατήσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα χρειαστεί μόνο να αλλάξετε το ύφασμα φίλτρου από καιρό σε καιρό.

Κριτικές εμπειρογνωμόνων

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού ποιότητας σε ένα διαμέρισμα πόλης θα δημιουργήσει μια υγιή ατμόσφαιρα. Επιπλέον, αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι είναι δυνατή η ανεξάρτητη εγκατάσταση τέτοιων κατασκευών, με αναφορά στα δημοσιονομικά στοιχεία, μπορούμε να συμπεράνουμε με ασφάλεια ότι δεν είναι μόνο πρακτικά αλλά και κερδοφόρα.

Οι ειδικοί συνιστούν επίσης να εγκαταστήσετε στον ανεφοδιασμό διαμέρισμα καλή ποιότητα, αν τα παράθυρα της κατοικίας συσσωρεύεται συνεχώς το συμπύκνωμα, και σε ζεστό καιρό είναι πολύ ζεστό. Η εγκατάσταση ενός σωστά επιλεγμένου συστήματος θα εξαλείψει τέτοια δυσάρεστα προβλήματα.

Κρίνοντας από τις απόψεις των επαγγελματιών, τέτοια συστήματα εξαερισμού είναι πολύ συναφή και καλά εδραιωμένα. Είναι απαραίτητο μόνο προσεκτικά να προσεγγίσετε την επιλογή και την εγκατάστασή τους. Αν μιλάμε για περίπλοκο σχεδιασμό μεγάλων διαστάσεων, τότε είναι προτιμότερο να μην αναλαμβάνουμε κινδύνους, αλλά να στραφούμε σε έμπειρους τεχνίτες εγκατάστασης.

Χρήσιμες συμβουλές

Από την έλλειψη ποιότητας εξαερισμού στο σπίτι μπορεί να δείξει όχι μόνο συσσωρεύονται σε διαφορετικές επιφάνειες συμπυκνωμάτων, αλλά και η στάση των δυσάρεστων οσμών. Σε ένα καλά διατηρημένο διαμέρισμα για πολύ καιρό παραμένουν όλες οι γεύσεις που συνοδεύουν ένα άτομο καθ 'όλη τη ζωή. Εάν παρατηρήσετε ένα τέτοιο πρόβλημα, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε την ανάγκη να εγκαταστήσετε έναν καλό εξαερισμό.

Ο αερισμός στο σαλόνι μπορεί να είναι όχι μόνο μηχανικός αλλά και αυτόματος. Στη δεύτερη περίπτωση, τοποθετείται ένα ειδικό σερβοκίνηση στο φύλλο του πτυσσόμενου παραθύρου. Αυτή η συσκευή έχει προγραμματιστεί για να ανοίξει το τραβέρσα λόγω των καθορισμένων χρονικών διαστημάτων ή συμπληρώνεται από έναν ειδικό αισθητήρα καιρού. Ένας τέτοιος μηχανισμός ανταποκρίνεται σε αλλαγές στο επίπεδο της υγρασίας και της ατμόσφαιρας στο σύνολό της. Για παράδειγμα, σε συνθήκες ισχυρής βροχής, χιονιού ή ανέμου, θα λειτουργήσει ένας τέτοιος αισθητήρας, μετά τον οποίο το παράθυρο θα κλείσει.

Οι βαλβίδες εισαγωγής στο τοίχωμα θεωρούνται οι πιο παραγωγικές, ωστόσο, είναι καλύτερο να εγκατασταθούν σε καθιστικά αρκετά μεγάλης έκτασης. Παράθυρα με τους ίδιους παραποτάμους είναι κατάλληλοι για μικρά δωμάτια.

Λάβετε υπόψη - αν χρησιμοποιείτε πρόσθετα εξαρτήματα εξαερισμού, τότε η εισροή, καθώς και η ταχύτητά του, θα μειωθούν σημαντικά.

Αφού έχετε εγκαταστήσει στον αερισμό του διαμερίσματός σας με φίλτρα, δεν πρέπει να ξεχάσετε την έγκαιρη συντήρηση τέτοιων συσκευών. Επιπλέον, παρόμοια σχέδια απαιτούν την περιοδική αντικατάσταση στοιχείων φίλτρου. Μην παραμελούν τέτοιες διαδικασίες, διότι χάρη σε αυτές το σύστημα θα διαρκέσει πολύ περισσότερο και δεν θα προκαλέσει περιττά προβλήματα.

Αποκτήστε μόνο συστήματα εξαερισμού υψηλής ποιότητας κατασκευασμένα από γνωστούς κατασκευαστές. Τα πιο δημοφιλή είναι η Mitsubishi Electric, η Electrolux και η Ballu Machine, προσφέροντας στους πελάτες υψηλής ποιότητας προϊόντα με διάφορες τροποποιήσεις (συμπεριλαμβανομένων των πολύ καλά μελετημένων, αλλά φθηνών συστημάτων split). Τα προϊόντα αυτών των παγκοσμίως γνωστών εμπορικών σημάτων είναι δοκιμασμένα σε χρόνο και έχουν λαμπρή φήμη.

Μεταξύ των μηχανικών ανεμιστήρων που υπάρχουν στη σύγχρονη αγορά, μοντέλα με βασικά φίλτρα και φίλτρα ξυλάνθρακα, καθώς και θέρμανση αέρα, εμφανίζονται καλύτερα. Τα προϊόντα αυτά αποτελούν την ιδανική λύση για όσους ζουν σε ψυχρά κλίματα. Οι εγκαταστάσεις αερισμού και οι ανεμιστήρες συνιστώνται να βρίσκονται σε ξεχωριστά δωμάτια (όσο το δυνατόν περισσότερο από τα καθιστικά).

Η χρήση και οι κανόνες του αερισμού

Με την έναρξη της κρύας εποχής, πολλοί άνθρωποι παρατηρούν ότι το πρωί δεν αισθάνονται χαρούμενοι και νιώθουν αρκετό ύπνο. Και κατά τη διάρκεια της ημέρας, η κούραση, το χασμουρητό, η υπνηλία, η διάθεση πέφτει ανεπαίσθητα, ξαφνικά η μελαγχολία κυλά, η κεφαλή πονάει ή ακόμα και το ύπουλο κρύο έρχεται καθόλου. Ο λόγος για αυτό είναι συχνά ζεστός αέρας. Το καλοκαίρι, ανοίγουμε συχνά τα παράθυρα, και με την έναρξη του κρύου καιρού είναι πολύ πιο σπάνια. Οι γιατροί είναι κατηγορηματικοί κατά την άποψη ότι ο αερισμός είναι απαραίτητος για την υγεία οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, ανεξάρτητα από τον καιρό και τη θερμοκρασία έξω από το παράθυρο.

Η δική μας δραστηριότητα, η ικανότητα σκέψης, αίσθησης και δράσης με πολλούς τρόπους εξαρτάται από την περιεκτικότητα σε οξυγόνο στον αέρα. Όλοι γνωρίζουν ότι αναπνέουμε το 21% οξυγόνου και αναπνέουμε το 16%. Αλλά όχι μόνο η έλλειψη O2 καταστρέφει την ευημερία μας και αυξάνει την ευπάθεια στους ιούς. Σε άτομο που εισπνέει διοξείδιο του άνθρακα ο αέρας είναι 100 φορές περισσότερο από τον καθαρό ατμοσφαιρικό αέρα. Και αυτό το αέριο είναι τοξικό ακόμα και σε χαμηλές συγκεντρώσεις, προκαλώντας ζάλη, πονοκέφαλο, απώλεια αντοχής.

Εκπνέουμε επίσης υδρατμούς και περίπου 150 διαφορετικές ενώσεις. Το δέρμα μας ως αποτέλεσμα μεταβολικών διεργασιών απελευθερώνει στον αέρα περίπου 400 διαφορετικές ουσίες. Επίσης, πολλές βλαβερές ουσίες στις εγκαταστάσεις μας εκπέμπουν ταπετσαρίες, λινέλαιο, ακόμη και ράφια, χημικά οικιακής χρήσης, αρωματικά κεριά, πλαστικά, εκτυπωτές... Μια μοναδική γεύση περιέχει αρκετές εκατοντάδες χημικών ουσιών!

Σε ένα βουλωμένο δωμάτιο, ο χρόνος που απαιτείται για την αποκατάσταση του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου αυξάνεται - αυξάνεται σε 9-11 ώρες. Επιπλέον, αυτό οδηγεί σε εξασθένιση της ανοσίας, ευερεθιστότητα. Ο καθαρισμός και ο καθαρός αέρας αποτελούν δέσμευση για καθαριότητα και υγεία. Και φυσικά, ο φρέσκος αέρας είναι η καλύτερη πρόληψη των κρυολογημάτων! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητη η πρόσβαση σε νέο αέρα καθημερινά, ανεξάρτητα από την εποχή.

Έτσι, το όφελος από τον αερισμό είναι αυτό:

 • τη μείωση της συγκέντρωσης επιβλαβών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων ανθρώπινης ζωής, σωματιδίων σκόνης και επιβλαβών μικροοργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των ιών ·
 • κορεσμός του αέρα με οξυγόνο και αρνητικά ιόντα.
 • ρύθμιση της θερμοκρασίας και της υγρασίας.
 • απομάκρυνση ξένων οσμών.
 • πρόληψη της ανάπτυξης μυκήτων και μούχλας.

Πώς να αερίζω σωστά το δωμάτιο;

Ο φυσικός αερισμός (ρωγμές σε παράθυρα, πόρτες, μικροεπίεση) δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλήρη αντικατάσταση του αέρα. Ο εξαερισμός με έναν τρόπο: ο αέρας από το παράθυρο ή ο κάθετος αερισμός δεν κυκλοφορούν πραγματικά, και η θερμότητα - αφήνει το δρόμο. Κατά μέσο όρο, για τον ποιοτικό αερισμό του δωματίου, θα χρειαστούν περίπου 40 λεπτά.
Αλλά ένας ταχύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος ανανέωσης του αέρα με χαμηλή απώλεια θερμότητας είναι, αρκετά παράξενα, μέσω εξαερισμού. Ένας τέτοιος καρδινάλιος αερισμός που διαρκεί 10-15 λεπτά διατηρεί μια κανονική θερμοκρασία, μειώνει το κόστος θέρμανσης και όλα τα στοιχεία που μπορούν να αποθηκευτούν δεν έχουν χρόνο για να κρυώσουν. Οι μάζες αέρα ανανεώνονται εντελώς, ο φρέσκος αέρας θα ζεσταθεί γρηγορότερα και όλα τα επιβλαβή μικρόβια θα πετάξουν μακριά. Το χειμώνα, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο εξαερισμού κατά ένα έως δύο λεπτά. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι με τη διευθέτηση των σκευών στο σπίτι, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα κατοικίδια ζώα που μπορούν να κρυώσουν, είναι απαραίτητο να τα απομονώσετε σε ένα ευάερο δωμάτιο.

Οι κύριοι κανόνες για τον αερισμό:

• Ο αερισμός πρέπει να είναι ασφαλής για μικρά παιδιά και γάτες! Ανοίξτε τα παράθυρα μόνο αν τα παράθυρα έχουν ειδική προστασία: αντι-κατακράτηση ή μπαλκόνι της γάτας στο παράθυρο.

Τα δίχτυα κουνουπιών δεν προστατεύουν τα παιδιά ή τις γάτες από πτώση, αντίθετα, πέφτουν μαζί τους!

Ακόμη και αν ζείτε σε χαμηλό δάπεδο, μην εκθέτετε το ζώο σε κίνδυνο απώλειας.

Μην χρησιμοποιείτε κατακόρυφο αερισμό, αυτή είναι μια θανατηφόρα παγίδα γάτας! Εγκαταστήστε στο παράθυρο ειδική προστασία για κάθετο αερισμό. Η ασφάλεια των παιδιών και των γατών στα παράθυρα είναι δική σας ευθύνη!

• Ο αερισμός είναι απαραίτητος σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, σε καιρικές συνθήκες, ακόμη και στη βροχή.
• Εξαερώστε το διαμέρισμα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα: το πρωί μετά τον ύπνο και το βράδυ πριν πάτε για ύπνο για να αντικαταστήσετε τον στάσιμο αέρα για μια ημέρα. Το πρωί πριν από τον αερισμό, μην ανεφοδιάστε το κρεβάτι. Αφήστε τα φύλλα να ανανεωθούν επίσης.
• Η ιδανική θερμοκρασία για ύπνο στο υπνοδωμάτιο είναι η περιοχή από 18 έως 22 μοίρες. Σε αυτή την περίπτωση, η κουβέρτα συνιστάται βαριά, ο λόγος είναι στην αισθητική αντίληψη του σώματος, μια βαριά κουβέρτα συμβάλλει στον ύπνο και έναν ήχο ύπνου.
• Τα γραφεία πρέπει να αερίζονται συχνότερα, ίσως κάθε 1,5 ώρα, αν και είναι πιο δύσκολο να το κάνετε αυτό όπου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι. Επιπλέον, σε συχνότερη ανανέωση αέρα, απαιτούνται δωμάτια με υψηλή υγρασία.
• Διάρκεια μονομερούς αερισμού - 20-40 λεπτά, μέσω αερισμού - 10 λεπτά, και σε παγετό 2-3 λεπτά είναι αρκετό.
• Εάν τα παράθυρα του διαμερίσματος βλέπουν έναν σκονισμένο δρόμο, τότε είναι προτιμότερο να μειωθεί ο χρόνος εξαερισμού
• Η θερμοκρασία δωματίου δεν πρέπει να πέσει κάτω από 15-18 μοίρες.
• Ξηρά ρούχα μόνο σε εξωτερικούς χώρους ή σε ειδικά σχεδιασμένα δωμάτια. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τοποθετήστε το πλυντήριο σε ξεχωριστό δωμάτιο, κλείστε την πόρτα και ανοίξτε το παράθυρο. Οι ατμοί από χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στο πλύσιμο είναι πολύ επιβλαβείς!
• Ελέγξτε το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα με κανονικό αερισμό και υγραντήρα (εάν είναι απαραίτητο). Η βέλτιστη υγρασία στο διαμέρισμα είναι 50-60%. Κατά την περίοδο θέρμανσης σε πολλά διαμερίσματα ο αέρας είναι υπερβολικά ξηρός, ο οποίος είναι πολύ επιβλαβής για την υγεία. Οι υπερηχητικές βλεννογόνες μεμβράνες καθυστερούν τα μικρόβια και τους ιούς, επιτρέποντάς τους να πολλαπλασιάζονται ταχέως, μας στερούν ένα φυσικό προστατευτικό φραγμό, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο οξείας ιογενούς αναπνευστικής λοίμωξης. Ο ξηρός αέρας μας αφυδατώνει το δέρμα. Και για το δέρμα, η διατήρηση της βέλτιστης υγρασίας δρα καλύτερα από κάθε είδους κρέμες. Το υγρόμετρο μετρά την υγρασία του αέρα, σε πολλούς υγραντήρες αέρα είναι ενσωματωμένο, αλλά μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά.
• Μπορείτε να κοιμάστε με ένα ανοιχτό παράθυρο στην κρεβατοκάμαρα μόνο στη ζεστή εποχή. Εξαερώστε το νηπιαγωγείο για μισή ώρα πριν την άφιξη του παιδιού και κλείστε τα παράθυρα τη νύχτα.

Ο αερισμός είναι ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους και τα ζώα.
Ο καλός αέρας είναι η βάση της υγείας και της ευημερίας,
το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για υπαίθριους περιπάτους και περιπάτους στην ύπαιθρο.
Ο καθαρός αέρας δίνει υγεία!

Συγγραφέας του άρθρου Natalia Suntsova
12 Οκτωβρίου 18:57

Υλικό σχετικά με το θέμα:
Ομαδικό πρόγραμμα αερισμού

Ομαδικό πρόγραμμα αερισμού

Λήψη:

Προεπισκόπηση:

Αύξων αριθμός 127 της 31ης Αυγούστου 2016. Διευθυντής του σχολείου:

____________ S. Yu Mudranova

Το πρόγραμμα του εξαερισμού κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου για το ακαδημαϊκό έτος 2016 - 2017

1 νεανική ομάδα (λειτουργία 12 ωρών)

- ο χρόνος που φαίνεται στο γράφημα είναι υποχρεωτικός για τον αερισμό.

- Όλα τα δωμάτια είναι αεριζόμενα καθημερινά και επανειλημμένα χωρίς παιδιά.

- μέσω του εξαερισμού πραγματοποιείται για τουλάχιστον 10 λεπτά κάθε 1,5 ώρα.

- Στα ομαδικά δωμάτια πρέπει να παρέχεται φυσικός ή μονόδρομος αερισμός.

- Η διάρκεια του εξαερισμού εξαρτάται από τον εξωτερικό αέρα, την κατεύθυνση του ανέμου, την απόδοση του συστήματος θέρμανσης.

- μέσω του εξαερισμού πραγματοποιείται απουσία παιδιών ·

- κατά τη διάρκεια του αερισμού επιτρέπεται βραχυπρόθεσμη μείωση της θερμοκρασίας του αέρα στο δωμάτιο, αλλά όχι μεγαλύτερη από 2-4 0 C.

- σε κρύο καιρό, τραβέρσες, ανοίγματα ανοίγουν στη μία πλευρά και κλείνουν 10 λεπτά πριν τα παιδιά πάνε για ύπνο.

- στην τουαλέτα μέσω εξαερισμού δεν είναι επιτρεπτή! Εκτελείται μόνο ένας εξαερισμός, με αυτό τον τύπο εξαερισμού, οι πόρτες που οδηγούν από την τουαλέτα είναι κλειστές.

Πρωινή περίοδος

Κατά τη διάρκεια της πρωινής βόλτας

Σε μια ήσυχη ώρα

Κατά τη διάρκεια του βραδιού με τα πόδια

16.00-17.50 (Μέσα / μονόδρομη)

Αύξων αριθμός 127 της 31ης Αυγούστου 2016. Διευθυντής του σχολείου:

____________ S. Yu Mudranova

Το πρόγραμμα του εξαερισμού κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου για το ακαδημαϊκό έτος 2016 - 2017

2 νεανική ομάδα (λειτουργία 12 ωρών)

- ο χρόνος που φαίνεται στο γράφημα είναι υποχρεωτικός για τον αερισμό.

- Όλα τα δωμάτια είναι αεριζόμενα καθημερινά και επανειλημμένα χωρίς παιδιά.

- μέσω του εξαερισμού πραγματοποιείται για τουλάχιστον 10 λεπτά κάθε 1,5 ώρα.

- Στα ομαδικά δωμάτια πρέπει να παρέχεται φυσικός ή μονόδρομος αερισμός.

- Η διάρκεια του εξαερισμού εξαρτάται από τον εξωτερικό αέρα, την κατεύθυνση του ανέμου, την απόδοση του συστήματος θέρμανσης.

- μέσω του εξαερισμού πραγματοποιείται απουσία παιδιών ·

- κατά τη διάρκεια του αερισμού επιτρέπεται βραχυπρόθεσμη μείωση της θερμοκρασίας του αέρα στο δωμάτιο, αλλά όχι μεγαλύτερη από 2-4 0 C.

- σε κρύο καιρό, τραβέρσες, ανοίγματα ανοίγουν στη μία πλευρά και κλείνουν 10 λεπτά πριν τα παιδιά πάνε για ύπνο.

- στην τουαλέτα μέσω εξαερισμού δεν είναι επιτρεπτή! Εκτελείται μόνο ένας εξαερισμός, με αυτό τον τύπο εξαερισμού, οι πόρτες που οδηγούν από την τουαλέτα είναι κλειστές.

Πρωινή περίοδος

Κατά τη διάρκεια της πρωινής βόλτας

Σε μια ήσυχη ώρα

Κατά τη διάρκεια του βραδιού με τα πόδια

16.30-18.30 (μέσω / μονόδρομη)

Αύξων αριθμός 127 της 31ης Αυγούστου 2016. Διευθυντής του σχολείου:

____________ S. Yu Mudranova

Το πρόγραμμα του εξαερισμού κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου για το ακαδημαϊκό έτος 2016 - 2017

μεσαία ομάδα (λειτουργία 12 ωρών)

- ο χρόνος που φαίνεται στο γράφημα είναι υποχρεωτικός για τον αερισμό.

- Όλα τα δωμάτια είναι αεριζόμενα καθημερινά και επανειλημμένα χωρίς παιδιά.

- μέσω του εξαερισμού πραγματοποιείται για τουλάχιστον 10 λεπτά κάθε 1,5 ώρα.

- Στα ομαδικά δωμάτια πρέπει να παρέχεται φυσικός ή μονόδρομος αερισμός.

- Η διάρκεια του εξαερισμού εξαρτάται από τον εξωτερικό αέρα, την κατεύθυνση του ανέμου, την απόδοση του συστήματος θέρμανσης.

- μέσω του εξαερισμού πραγματοποιείται απουσία παιδιών ·

- κατά τη διάρκεια του αερισμού επιτρέπεται βραχυπρόθεσμη μείωση της θερμοκρασίας του αέρα στο δωμάτιο, αλλά όχι μεγαλύτερη από 2-4 0 C.

- σε κρύο καιρό, τραβέρσες, ανοίγματα ανοίγουν στη μία πλευρά και κλείνουν 10 λεπτά πριν τα παιδιά πάνε για ύπνο.

- στην τουαλέτα μέσω εξαερισμού δεν είναι επιτρεπτή! Εκτελείται μόνο ένας εξαερισμός, με αυτό τον τύπο εξαερισμού, οι πόρτες που οδηγούν από την τουαλέτα είναι κλειστές.

Πρωινή περίοδος

Κατά τη διάρκεια της ημέρας με τα πόδια

Σε μια ήσυχη ώρα

Κατά τη διάρκεια του βραδιού με τα πόδια

16.30-18.30 (μέσω / μονόδρομη)

Αύξων αριθμός 127 της 31ης Αυγούστου 2016. Διευθυντής του σχολείου:

____________ S. Yu Mudranova

Το πρόγραμμα του εξαερισμού κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου για το ακαδημαϊκό έτος 2016 - 2017

Ο ανώτερος όμιλος (λειτουργία 12 ωρών)

- ο χρόνος που φαίνεται στο γράφημα είναι υποχρεωτικός για τον αερισμό.

- Όλα τα δωμάτια είναι αεριζόμενα καθημερινά και επανειλημμένα χωρίς παιδιά.

- μέσω του εξαερισμού πραγματοποιείται για τουλάχιστον 10 λεπτά κάθε 1,5 ώρα.

- Στα ομαδικά δωμάτια πρέπει να παρέχεται φυσικός ή μονόδρομος αερισμός.

- Η διάρκεια του εξαερισμού εξαρτάται από τον εξωτερικό αέρα, την κατεύθυνση του ανέμου, την απόδοση του συστήματος θέρμανσης.

- μέσω του εξαερισμού πραγματοποιείται απουσία παιδιών ·

- κατά τη διάρκεια του αερισμού επιτρέπεται βραχυπρόθεσμη μείωση της θερμοκρασίας του αέρα στο δωμάτιο, αλλά όχι μεγαλύτερη από 2-4 0 C.

- σε κρύο καιρό, τραβέρσες, ανοίγματα ανοίγουν στη μία πλευρά και κλείνουν 10 λεπτά πριν τα παιδιά πάνε για ύπνο.

- στην τουαλέτα μέσω εξαερισμού δεν είναι επιτρεπτή! Εκτελείται μόνο ένας εξαερισμός, με αυτό τον τύπο εξαερισμού, οι πόρτες που οδηγούν από την τουαλέτα είναι κλειστές.

Πρωινή περίοδος

Κατά τη διάρκεια της ημέρας με τα πόδια

Σε μια ήσυχη ώρα

Κατά τη διάρκεια του βραδιού με τα πόδια

17.00-18.30 (μέσω / μονόδρομη)

Αύξων αριθμός 127 της 31ης Αυγούστου 2016. Διευθυντής του σχολείου:

____________ S. Yu Mudranova

Το πρόγραμμα του εξαερισμού κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου για το ακαδημαϊκό έτος 2016 - 2017

προπαρασκευαστική ομάδα "Α" (καθεστώς 12 ωρών)

- ο χρόνος που φαίνεται στο γράφημα είναι υποχρεωτικός για τον αερισμό.

- Όλα τα δωμάτια είναι αεριζόμενα καθημερινά και επανειλημμένα χωρίς παιδιά.

- μέσω του εξαερισμού πραγματοποιείται για τουλάχιστον 10 λεπτά κάθε 1,5 ώρα.

- Στα ομαδικά δωμάτια πρέπει να παρέχεται φυσικός ή μονόδρομος αερισμός.

- Η διάρκεια του εξαερισμού εξαρτάται από τον εξωτερικό αέρα, την κατεύθυνση του ανέμου, την απόδοση του συστήματος θέρμανσης.

- μέσω του εξαερισμού πραγματοποιείται απουσία παιδιών ·

- κατά τη διάρκεια του αερισμού επιτρέπεται βραχυπρόθεσμη μείωση της θερμοκρασίας του αέρα στο δωμάτιο, αλλά όχι μεγαλύτερη από 2-4 0 C.

- σε κρύο καιρό, τραβέρσες, ανοίγματα ανοίγουν στη μία πλευρά και κλείνουν 10 λεπτά πριν τα παιδιά πάνε για ύπνο.

- στην τουαλέτα μέσω εξαερισμού δεν είναι επιτρεπτή! Εκτελείται μόνο ένας εξαερισμός, με αυτό τον τύπο εξαερισμού, οι πόρτες που οδηγούν από την τουαλέτα είναι κλειστές.