Σχετικά με τον κήπο

Εξοικονομούμε το χώρο του "σωστού θερμοκηπίου"Για την καλλιέργεια μικρών και μεσαίων καλλιεργειών, τα κρεβάτια πρέπει να τοποθετούνται από το βορρά προς το νότο. Υψηλά φυτά (από 2 μ.) Είναι καλύτερα τοποθετημένα στο θερμοκήπιο σε σειρές από δυτικά προς ανατολικά.Σε κρύο καιρό, το σύστημα απλά κλείνει τους μετασχηματιστές και εξοικονομεί ακριβά θερμότητα.Και είναι απαραίτητο να επιλυθούν μόνο δύο βασικά καθήκοντα:

Ελέγξτε τη θερμοκρασία στο θερμοκήπιοΑυτό το σύστημα είναι πολύ "ισχυρό", έτσι είναι αξιόπιστο και δημοφιλές. Τα υγρά για τον υδραυλικό κύλινδρο είναι διαθέσιμα και φθηνά - μπορεί να χρησιμοποιηθεί λάδι μηχανής, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να λέει για το νερό. Η συσκευή διανέμεται ήσυχα χωρίς σταθερή και τακτική αποσφαλμάτωση.• Τα απλούστερα και πιο αξιόπιστα συστήματα αερισμού βασίζονται στο έργο των γνωστών φυσικών νόμων. Το κυριότερο είναι η επέκταση των ουσιών από τη θέρμανση και η συμπίεση τους κατά την ψύξη. Αλλά πριν από την τοποθέτηση του συστήματος εξαερισμού, θα πρέπει να σχεδιάσετε σωστά και άνετα τα παράθυρα του θερμοκηπίου σας. Έτσι ώστε ο αυτοματισμός ήταν εύκολο να ανοίξει και να κλείσει, και τα φυτά θα λάβουν μέγιστη άνεση. Και μην κοιτάξετε τα συστήματα διαφήμισης σύνθετων συστημάτων εξαερισμού με ειδικούς αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας. Η απλότητα και η αξιοπιστία είναι πιο σημαντικά στη χώρα.

 • Οι διεργασίες ανάπτυξης σταματούν και η συγκομιδή μειώνεται.
 • Με αυτή τη μέθοδο, αναπτύσσονται αυτόματες λεκάνες εξαερισμού, όπου το λάδι κινητήρα λειτουργεί ως υγρό.

Μπορούμε να κάνουμε χωρίς ηλεκτρική ενέργεια

Με την επέκταση, χάρη στο σύστημα των μοχλών ανοίγει το παράθυρο.

Όταν σχεδιάζετε θερμοκήπια με πλάτος μεγαλύτερο από 2,5 μ., Μην προσπαθήστε να καταλήξετε σε ένα σχέδιο πονηρού με μεγάλα κρεβάτια που χωρίζονται από εγκάρσιες σειρές. Μεγάλα στενά κρεβάτια και περάσματα μαζί τους είναι η πιο βέλτιστη παραλλαγή της λειτουργικής χρήσης του χώρου. Εάν είναι απαραίτητο, είναι δυνατόν να διαιρέσετε μια ευρύτερη κλίνη με μία απόσταση διαμήκων γραμμών.

Το πλάτος των κλινών κατά μήκος της περιμέτρου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 50-60 εκατοστά, δεδομένου ότι πρέπει πάντα να είναι δυνατή η εύκολη πρόσβαση στην πιο μακρινή γωνία. Το πλάτος του περάσματος εξαρτάται από την περαιτέρω χρήση του: κατ 'αρχήν, είναι αρκετά βολικό να περάσετε σε μια διαδρομή πλάτους 40 cm, αλλά μπορείτε εύκολα να οδηγήσετε ένα καρότσι κατά μήκος μιας διόδου πλάτους τουλάχιστον 70 cm.

Εάν η θερμοκρασία σταθεροποιηθεί και αρχίσει να αυξάνεται πέρα ​​από το επιτρεπόμενο όριο, οι τραβέρσες θα ανοίξουν ελαφρά.

Σημαντικό!

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει υπερβολική θερμότητα. Για να γίνει αυτό, παρέχετε ένα μεγάλο θερμοκήπιο, συνολικής έκτασης τουλάχιστον ενός τετάρτου της έκτασης του θερμοκηπίου, και αναγκαστικά στην κορυφή του θερμοκηπίου, όπου συσσωρεύεται ζεστός αέρας. Στην ιδανική περίπτωση, εάν η θερμοκρασία μέσα στα υπάρχοντά σας δεν υπερβαίνει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Για να γίνει αυτό, μπορείτε ακόμη και να σκιάσετε ένα μικρό θερμοκήπιο στην κορυφή της ηλιακής δραστηριότητας στη θερμότερη εποχή του καλοκαιριού.

Στο ρύγχος, όπου είναι απαραίτητο

Τοποθετήστε διάφορα θερμόμετρα μέσα σε αυτό. Από αυτά, τουλάχιστον ένας πρέπει να βρίσκεται στον ήλιο, και ένας στη σκιά.Φαίνεται, μια αξιοσημείωτη μονάδα, που δεν έχει ανταγωνιστές. Και όχι εδώ ήταν - υπάρχουν ελλείψεις μαζί του.Γιατί δεν γράφουμε για διμεταλλικά συστήματα εξαερισμού για θερμοκήπια; Βασίζονται στην ικανότητα διαφορετικών μετάλλων να διογκώνονται διαφορετικά όταν θερμαίνονται. Και έτσι η πλάκα των δύο μετάλλων είναι λυγισμένη. Πιστεύεται ότι, λυγισμένο, θα πρέπει να ανοίξει το παράθυρο, και μετά την ψύξη, ισιώστε και κλείστε. Αυτή η αρχή χρησιμοποιείται στη δουλειά των θερμοστατών. Ωστόσο, υπάρχει η διαφορά στη θερμοκρασία είναι υψηλότερη από ό, τι στο θερμοκήπιο, και η γωνία της κάμψης είναι πολύ μικρή. Όσο για τον αερισμό των "σπιτιών για τα φυτά", εδώ η δύναμη της καμπύλης πλάκας είναι αρκετή για ένα ελαφρύ άνοιγμα της τραβέρσας. Να κάνει με αυτό δεν έχει νόημα.

Πώς να φτιάξετε τα φυτά που δεν είναι "ατμισμένα";

Σε αυτή την περίπτωση, θα μάθετε πώς να κάνετε τον εαυτό σας τον αερισμό στο θερμοκήπιο, χρησιμοποιώντας μια συσκευή που δεν απαιτεί να έχετε ειδικές γνώσεις και δεξιότητες, καθώς και μεγάλο οικονομικό κόστος. Ο μηχανισμός αποτελείται από δύο διμεταλλικές πλάκες με διαφορετικό συντελεστή διαστολής και μοχλό.

Ενώ το σκάφος τοποθετημένο έξω από το θερμοκήπιο αντισταθμίζει την πίεση, παρεμποδίζοντας το ξαφνικό άνοιγμα του πορτμπαγκάζ.Η εργασία του ανεμιστήρα θα επιτρέψει την ταχύτερη μείωση της υγρασίας και της θερμοκρασίας στο φούρνο.ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΟΧΗΣ

Έχετε εκπνεύσει ο αέρας;

Το θερμοκήπιο μίας χρήσης είναι βολικό για βήματα με "βήματα".

Εάν υπάρχει μια ξαφνική αλλαγή θέρμανση θερμοκήπια, ή αποτυχία στην προσαρμογή, σύστημα εξαερισμού θα ανοίξει το υπέρθυρο στο επίπεδο που θα βοηθήσουν να δημιουργήσετε ξανά η βέλτιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό του θερμοκηπίου.

Αλλά η θερμότητα είναι απαραίτητη και φυλασσόμενο, επιπλέον, να μην χάσει, ειδικά στις καιρικές συνθήκες και δροσερό. Εδώ θα σας βοηθήσουν μόνο τα αυτόματα συστήματα εξαερισμού για τα θερμοκήπια, τα οποία θα ανοίξουν τους τροχούς εγκαίρως και θα κλείσουν εγκαίρως. Ο άνθρωπος μπορεί να αντεπεξέλθει σε μια τέτοια αποστολή, πιο συχνά από ό, τι δεν είναι, ακριβώς πέρα ​​από την εξουσία.

Εάν το "τέλειο" άνοιγμα δεν συνέβη την πρώτη φορά, μην ανησυχείτε. Μετά από όλα, η εγκατάσταση ενός ήδη κατασκευασμένου συστήματος είναι πολύ πιο εύκολη από την κατασκευή του.

Το υδραυλικό σύστημα, ακόμη και αυτό-κατασκευασμένο, θεωρείται σχετικά ακριβότερο και περίπλοκο. Επιπλέον, είναι δυσκίνητη και έχει αισθητή αδράνεια, επειδή τα υγρά χρειάζονται χρόνο για να ζεσταθούν και να επεκταθούν. Επομένως, το παράθυρο θα ανοίξει αργά. Συνήθως, ένα τέτοιο σύστημα στο θερμοκήπιο είναι εγκατεστημένο στο μοναδικό, αφού ακόμη και δύο υδραυλικά συστήματα - αυτό είναι ήδη δύσκολο και στενότητα. Ως εκ τούτου, είναι καλό μόνο για μικρά θερμοκήπια ή θερμοκήπια.

Συμβουλές για αρχάριους

 • Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της τοποθεσίας
 • Εξαερώστε το θερμοκήπιο
 • Διμεταλλικό σύστημα αερισμού θερμοκηπίου με δικά του χέρια

Μην ξεχάσετε να διαμορφώσετε

Όταν μειώνεται η θερμοκρασία, όλα συμβαίνουν στην αντίθετη σειρά.

Ο σχεδιασμός σας επιτρέπει να ρυθμίσετε με ακρίβεια τα όρια ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του εξοπλισμού.

Για την καλλιέργεια πρώιμων καλλιεργειών, τα κρεβάτια που ανυψώνονται κατά 80 cm είναι ιδανικά. Τα εξωτερικά περιγράμματα είναι βαμμένα μαύρα. Ο πυθμένας των κλινών είναι επενδεδυμένος με χούμο και γρασίδι και η γη χύνεται από πάνω. Αυτή η στρώση-επένδυση, re-heating, θα ζεσταθεί το έδαφος.

Κατά μήκος των ψηλών φυτών τοίχων φυτών, και κατά μήκος της χαμηλής - μεσαίας και χαμηλής.Όπως μπορείτε να δείτε, ένα έξυπνο σύστημα θα λειτουργεί πάντα με σύνεση και θα σας βοηθήσει σε σκληρή δουλειά στο δικό σας site. Είναι σαφές ότι η καλύτερη επιλογή θα ήταν ένας πλήρης συνδυασμός όλων των απαραίτητων συστημάτων στο θερμοκήπιο - θέρμανση, άρδευση, αερισμός, θα κάνουν πολύ πιο εύκολο τον αγώνα για τη συγκομιδή, αλλά εξαρτάται από εσάς. Ίσως αξίζει να αρχίσετε με τον αυτόματο αερισμό ή να εγκαταστήσετε τα θερμαντικά στοιχεία του θερμοκηπίου, όλα εξαρτώνται μόνο από τη χρηματοδότηση, την περιφερειακή θέση και τους πολιτισμούς που πρόκειται να αναπτυχθείτε.Φυσικά, μπορείτε να συλλέξετε θερμόμετρα στο θερμοκήπιο, να παράγετε πτυσσόμενα παράθυρα και να τοποθετήσετε εκεί ένα άτομο που θα σταθεροποιεί σταθερά τη θερμοκρασία με τη βοήθεια του εξαερισμού. Αλλά, είναι πολύ πιο εύκολο να εγκαταστήσετε ένα σύστημα αυτόματου αερισμού του θερμοκηπίου μια φορά και στη συνέχεια περιμένετε μόνο για τη συγκομιδή. Όχι, βεβαίως, εκτός από τον αερισμό, θα έχετε και άλλες ανησυχίες, αλλά το πρόβλημα του αερισμού και της σταθεροποίησης της θερμοκρασίας και της υγρασίας στην περίπτωση αυτή θα πάει μακριά.

Ekaterina Khozyainova, Tyumen

Το πνευματικό σύστημα δεν είναι τόσο «δυναμική», όπως υδραυλικά, ωστόσο, και αυτό έχει τα πλεονεκτήματά του. Πρώτον, είναι πολύ απλούστερο, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του καλοκαιριού μπορούν να το παράγουν. Εκτός από την ήδη αρκετά αρχάριους, αλλά έχουν πάντα τη δυνατότητα να ζητήσει βοήθεια από πιο έμπειρους «συναδέλφους». Δεύτερον, μπορεί να τεθεί στη διάθεση κάθε κηπουρός υλικά - χωρίς αδικαιολόγητη δυσκολία. Επιπλέον, ο αέρας είναι να ανταποκρίνεται περισσότερο διαστολή και συστολή nanagrev από το υγρό, και το σύστημα λειτουργεί πολύ πιο γρήγορα, σε σύγκριση με ένα υδραυλικό μηχανισμό.

Πώς να εξασφαλίσετε τον αερισμό των θερμοκηπίων από πολυανθρακικό

Δημιουργώντας συνθήκες θερμοκηπίου για την καλλιέργεια καλλιεργειών λαχανικών, είναι σημαντικό να παρακολουθείται η ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο και να ρυθμίζεται συνεχώς η έντασή του. Η έλλειψη ελέγχου της θερμοκρασίας και της υγρασίας σε ένα θερμοκήπιο από πολυανθρακικό μπορεί να βλάψει τα φυτά και να οδηγήσει στο θάνατό τους.

Ο ρόλος των παραθύρων στο θερμοκήπιο από πολυανθρακικό

Ο εξαερισμός του θερμοκηπίου με τη βοήθεια των ανεμιστήρων είναι ο απλούστερος τρόπος εξαερισμού, στον οποίο χρησιμοποιούνται συνήθως δύο τύποι ανεμιστήρων - κλασικοί και σε μορφή περσίδων.

Classic - τοποθετημένο από το τέλος του θερμοκηπίου του πολυανθρακικού, στους πλευρικούς τοίχους και στην οροφή. Ανοίξτε τα παράθυρα υπό γωνία 55 μοίρες.

Αν σχεδιάζετε να διαθέσετε ζώνες ή να κάνετε διαμερίσματα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα σχέδιο με πλευρικές μετατοπίσεις.

Τα παραθυρόφυλλα παραθύρων παρέχουν ομοιόμορφη πρόσληψη αέρα και αποτρέπουν την εμφάνιση των ρευμάτων.

Με τη βέλτιστη εναλλαγή αέρα, η περιοχή αερισμού κάνει μόνο το 1/5 του συνόλου της περιοχής. Ως εκ τούτου, πολύ συχνά υπάρχει ανάγκη για τη διάταξη ενός δωματίου με πολλά παράθυρα.

Χρησιμοποιώντας ανεμιστήρα

Η επίδραση του φυσικού ανέμου, η κίνηση της θερμότητας και της υγρασίας δημιουργεί έναν καλό ανεμιστήρα. Συνήθως σε ένα πολυανθρακικό θερμοκήπιο, μπορεί να χρειαστούν δύο ανεμιστήρες.

 • Ο ανεμιστήρας κυκλοφορίας κατανέμει ομοιόμορφα τις μάζες του αέρα στο δωμάτιο.
 • Εκχυλισμένο - θα πάρει τον ζεστό αέρα.

Μπορείτε να διασκορπίσετε ζεστό αέρα στο δωμάτιο. Για αυτό, ορισμένοι τύποι θερμαντήρων έχουν λειτουργία ανεμιστήρα.

Αυτόματες συσκευές αερισμού

Οι ειδικές αυτόματες συσκευές σας επιτρέπουν να ρυθμίζετε τη βέλτιστη κυκλοφορία του αέρα σε πολυανθρακικό θερμοκήπιο χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Εάν υπερβούν τα επιτρεπτά πρότυπα θερμοκρασίας, μπορούν να ανοίξουν και να κλείσουν τα ίδια τα παράθυρα.

Υπάρχουν δύο τύποι αυτόματων συσκευών εξαερισμού: μη πτητικές και ηλεκτρικές.

Χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών μηχανών:

 • Οι συσκευές έχουν πολλές λειτουργίες και ρυθμίσεις.
 • Εγκατεστημένο οπουδήποτε.
 • Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο βάρος των καθισμάτων.
 • Όταν αλλάζει η θερμοκρασία, το ρελέ σβήνει αμέσως.

Κατά την εγκατάσταση ηλεκτρικών μηχανημάτων αυτόματης πώλησης, θα πρέπει να εξετάσετε μια εφεδρική πηγή ενέργειας. Σε περίπτωση απροσδόκητης διακοπής ρεύματος, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η καλλιέργεια.

 • Είναι απλά αναντικατάστατα για πολυανθρακικά θερμοκήπια που βρίσκονται σε μέρη χωρίς ηλεκτρική ενέργεια.
 • Στην καρδιά του έργου είναι η ικανότητα των διαφόρων υλικών να επεκταθούν υπό την επίδραση της θερμότητας.
 • Παρά την απλότητα, είναι αξιόπιστα κατά τη λειτουργία.
 • Συνήθως εγκαθίστανται σε τραβέρσες, οι οποίες είναι κλειστές υπό την επίδραση του βάρους τους. Επομένως, υπάρχει περιορισμός του βάρους.

Η τιμή μιας μηχανής αερισμού εξαρτάται από τον κατασκευαστή, το μέγιστο άνοιγμα και τη "χωρητικότητα". Είναι 1500 - 6000 ρούβλια.

Οι μη πτητικές αυτόματες συσκευές αερισμού είναι τριών τύπων:

 • υδραυλικά?
 • διμεταλλικό.
 • πνευματικά.

Υδραυλικό

Οι υδραυλικές μηχανές χρησιμοποιούν τη δύναμη της πίεσης του υγρού, η οποία επεκτείνεται όταν θερμαίνεται. Μετακινεί τους μοχλούς που ανοίγουν τα παράθυρα. Όταν ψύχεται, η πίεση πέφτει, η δύναμη των μοχλών εξασθενεί. Υπό την επίδραση του βάρους τους, τα παράθυρα είναι κλειστά. Αυτά είναι τα πιο ισχυρά, αλλά όχι γρήγορα μηχανήματα.

Αν το μηχάνημα είναι εγκατεστημένο για να κλείσει τα πλευρικά παράθυρα ή τις πόρτες, ο σχεδιασμός χρησιμοποιεί ελατήριο. Θα μετακινήσει τους μοχλούς όταν κλείσει το παράθυρο.

Διμεταλλικό

Οι διμεταλλικές αυτόματες μηχανές ασχολούνται με τη χρήση του αποτελέσματος διαφόρων βαθμών διαστολής των δύο μετάλλων. Ο σχεδιασμός αποτελείται από δύο πλάκες, μία από τις οποίες επεκτείνεται πιο γρήγορα με την αύξηση της θερμοκρασίας και λειτουργεί ως μοχλός. Όταν μειώνεται η θερμοκρασία, ο αναπνευστήρας κλείνει υπό την επίδραση της βαρύτητας ή του ελατηρίου. Αντιδρά γρήγορα, αλλά είναι κατάλληλο μόνο για ελαφρές κατασκευές.

Πνευματικά

Οι αυτόματες πνευματικές μηχανές ανοίγουν και κλείνουν τις λεκάνες εξαερισμού με τη δύναμη της πίεσης του αέρα ή του μείγματος αερίου-αέρα σε ένα σφραγισμένο έμβολο. Συνήθως κατασκευάζονται με το χέρι.

Πώς να κάνετε ένα αυτόματο σύστημα εξαερισμού μόνοι σας

Εάν ο χώρος πολυανθρακικού είναι μικρός, μπορείτε να κάνετε αυτόματα ένα σύστημα αυτόματου συστήματος αυτοματισμού. Θα απαιτηθεί:

 • χωρητικότητα ελαφριάς ντουραλίνης (30 λίτρα).
 • εκτελεστικό στοιχείο - κάμερα ποδοσφαίρου.
 • κάλυψη επιθεώρησης ·
 • περιστροφική βαλβίδα.
 • πιέζοντας το σύνδεσμο.

Η δεξαμενή εκτόνωσης συνδέεται με το θάλαμο. Με ισχυρή θέρμανση, η ένταση του αέρα στο κλειστό σύστημα αυξάνεται. Ο θάλαμος φουσκώνει, πιέζει την περιστροφική βαλβίδα. Ο ανεμιστήρας ανοίγει από τη σύνδεση ώθησης της βαλβίδας.

Όταν η θερμοκρασία χαμηλώνει, ο θάλαμος σβήνει, ενώ ο τραβέρσας κλείνει από το βάρος του.

Ευκαιρίες για τον καθορισμό του βέλτιστου τρόπου εξαερισμού σε ένα θερμοκήπιο από πολυανθρακικό είναι πολλές. Και αν η συγκομιδή λαχανικών και φρούτων είναι κακή, υπάρχει λόγος να σκεφτούμε τη βελτίωση του εξαερισμού στο θερμοκήπιο.

Πώς να κάνετε αερισμό σε θερμοκήπιο από πολυανθρακικό

Ο πλήρης αερισμός των θερμοκηπίων σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα άνετο μικροκλίμα, να επιταχύνετε την ωρίμανση των λαχανικών και των φρούτων. Ο πλήρης αερισμός στο θερμοκήπιο από πολυανθρακικό σας επιτρέπει να απομακρύνετε γρήγορα τον αέρα που επεξεργάζεται τα φυτά, δεν επιτρέπει τη συσσώρευση στο έδαφος υπερβολικής υγρασίας.

Είδη εξαερισμού

Εάν το καρποφόρο φυτό δεν συντηρείται σωστά, δεν θα αποφέρει καρπούς, θα χαθεί. Επί του παρόντος, υπάρχουν δύο τύποι εξαερισμού τεχνητών κατασκευών:

 • αυτόματη?
 • χειροκίνητο (μηχανικό)

Αυτόματος αερισμός μπορεί να γίνει:

 • διμεταλλικό.
 • ηλεκτρικό?
 • υδραυλικό

Η χειροκίνητη έκδοση του εξαερισμού (εξαερισμός) προϋποθέτει την ύπαρξη διαφορετικού αριθμού παραθύρων, θυρών, είναι απλή και προσβάσιμη.

Πλεονεκτήματα αυτού του εξαερισμού για τα θερμοκήπια:

 1. Απουσία εξόδων για ειδικές συσκευές.
 2. Εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Το μειονέκτημα του χειροκίνητου αερισμού είναι η υποχρεωτική παρουσία του ιδιοκτήτη του θερμοκηπίου.

Εκείνοι που δεν έχουν την ευκαιρία να φροντίζουν συνεχώς για τα φυτά, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τον αυτόματο αερισμό του θερμοκηπίου, που γίνεται από τα χέρια του. Συμβουλές! Δεν είναι απαραίτητο να αναζητήσετε έναν ειδικό για να δημιουργήσετε αερισμό, είναι αρκετά πιθανό να αντιμετωπίσετε αυτό το έργο μόνος του, χρησιμοποιώντας έναν έτοιμο αλγόριθμο ενεργειών.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του τρόπου αυτόματου αερισμού παρατηρούμε την πιθανότητα να δημιουργηθεί το απαραίτητο κλιματικό καθεστώς για ορισμένα φυτά.

Εξετάστε λεπτομερώς τον αλγόριθμο για τη δημιουργία αυτόματων εγκαταστάσεων εξαερισμού.

Ηλεκτρικός εξαερισμός

Αυτή είναι η πιο οικονομική επιλογή για τον εξαερισμό. Εάν αποφασίσετε να κάνετε τέτοιο αερισμό στο θερμοκήπιο με τα χέρια σας, θα χρειαστείτε έναν ηλεκτρικό ανεμιστήρα και έναν θερμοστάτη. Είναι το θερμικό ρελέ που θα γίνει το κύριο στοιχείο του κυκλώματος. Επιτρέπει στον πωλητή να προσαρμόζει τη λειτουργία της εγκατάστασης του συστήματος εξαερισμού σε ένα καθορισμένο καθεστώς θερμοκρασίας, ώστε να δίνει στον ανεμιστήρα ένα σήμα σχετικά με την ανάγκη έναρξης εργασίας. Αμέσως μετά τη λήψη του σήματος, ο ανεμιστήρας αρχίζει να λειτουργεί, ο αέρας μέσα στο θερμοκήπιο ψύχεται. Ποια είναι τα κύρια πλεονεκτήματα ενός τέτοιου συστήματος ψύξης;

 1. Προϋπολογισμός, διαθεσιμότητα συσκευών. Αυτός ο εξαερισμός σε θερμοκήπιο από πολυανθρακικό μπορεί να γίνει με το χέρι.
 2. Ρύθμιση του επιθυμητού αριθμού ανεμιστήρων και ρελέ σε όλο το μήκος του θερμοκηπίου.
 3. Η σωστή εγκατάσταση ενός τέτοιου εξαερισμού του θερμοκηπίου με τα δικά σας χέρια σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την πυκνότητα της ροής του αέρα. Σε περίπτωση σημαντικής υπερθέρμανσης ή απότομης ψύξης του αέρα, μπορεί να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του ανεμιστήρα. Ο ανεμιστήρας εξάτμισης παράγει ζεστό αέρα όταν δημιουργεί μια ελαφριά απόρριψη προς τα έξω, αντί να ρέει ένα φρέσκο ​​ρεύμα αέρα στο θερμοκήπιο.
 4. Τα θερμικά ρελέ θεωρούνται αξιόπιστες συσκευές που δίνουν σαφείς ενδείξεις. Τα σύγχρονα μοντέλα θερμοστατών αναλαμβάνουν την εγκατάσταση παραμέτρων που τους επιτρέπουν να σβήνουν και να ενεργοποιούνται σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Μέθοδοι εξαερισμού σε θερμοκήπια

Το μειονέκτημα του συστήματος είναι η δυσκολία παροχής αδιάλειπτης ισχύος σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, η ανάγκη για ακριβό πρόσθετο εξοπλισμό. Στην πραγματικότητα, αυτό συμβαίνει κατά τη θερινή περίοδο του καλοκαιριού. Αν το σύστημα εξαερισμού είναι απενεργοποιημένο για 2-3 ώρες, αυξάνεται ο κίνδυνος θανάτου των φυτών.

Υδραυλική εξαερισμός

Είναι αυτή η μέθοδος που μπορεί να θεωρηθεί μια σύγχρονη εφεύρεση της ιδιοφυΐας. Το πιο ανθεκτικό και αξιόπιστο σύστημα θεωρείται η υδραυλική έκδοση του εξαερισμού των θερμοκηπίων. Ένα τέτοιο σύστημα περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία: μοχλούς που συνδέονται μεταξύ τους με ένα τραβέρσα.

Η ουσία της ρύθμισης και της λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος:

 1. Γεμίστε ένα συγκεκριμένο δοχείο με υγρό. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θέρμανσης, εμφανίζεται βαθμιαία επέκταση, με ψύξη, μερική συμπίεση.
 2. Καθώς αυξάνεται ο όγκος του υγρού (με θέρμανση), ανοίγει το παράθυρο. Όταν ο όγκος του νερού μειωθεί, ο αερισμός σταματά. Το θερμόμετρο είναι ένα σκάφος που είναι εγκατεστημένο μέσα στο θερμοκήπιο. Ο αντισταθμιστής είναι ένας περιέκτης τοποθετημένος έξω από τη δομή του θερμοκηπίου. Για να εξασφαλίσετε ότι τα σκάφη μεταδίδουν σκάφη επικοινωνίας, χρησιμοποιήστε υδραυλικούς εύκαμπτους σωλήνες (συνδέουν το εξωτερικό και εσωτερικό δοχείο μεταξύ τους). Όταν η πίεση σε οποιοδήποτε δοχείο αυξάνεται, λαμβάνει χώρα μια στιγμιαία αντίδραση - η εξομάλυνση του δείκτη, που οδηγεί στην προς τα πάνω κίνηση του τραβέρσα.
 3. Η αμπαζούρα δεν φθάνει ποτέ στη μέγιστη θέση της, οπότε ο εξαερισμός εκτελείται ομαλά, αργά.

Μειονεκτήματα του υδραυλικού εξαερισμού

 1. Αυτή η διαδικασία είναι αδρανής, δηλαδή, στην περίπτωση σημαντικής μείωσης της θερμοκρασίας του εξωτερικού αέρα, το κλείσιμο είναι πολύ αργό. Για φυτά ευαίσθητα στο κρύο, αυτό αρκεί για να τα σκοτώσουν εντελώς.
 2. Σε ένα τέτοιο σύστημα, δεν υποτίθεται ότι έχει ένα φύλλο παραθύρου, το οποίο είναι ενοχλητικό όταν καλλιεργούνται πολλές καλλιέργειες κήπου.

Πλεονεκτήματα του υδραυλικού εξαερισμού

 1. Ευκολία εγκατάστασης.
 2. Αξιοπιστία του συστήματος, αντοχή του.
 3. Λιανική συντήρηση, δεν υπάρχει ανάγκη συνεχούς παρακολούθησης της διαδικασίας.

Βιομετρικός αερισμός

Αυτή η μέθοδος τοποθέτησης του αυτόματου αερισμού περιλαμβάνει την αύξηση του υλικού σε περίπτωση αύξησης της θερμοκρασίας.

Για τη βάση χρησιμοποιούνται δύο μέταλλα που έχουν διαφορετικούς συντελεστές διαστολής, διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η λειτουργία είναι η εξής: κατά τη διάρκεια ισχυρής θέρμανσης, εμφανίζεται η εκτροπή μίας πλάκας, με αποτέλεσμα να σπρώχνεται το παράθυρο. Όταν η θερμοκρασία χαμηλώνει, η πλάκα ψύχεται σταδιακά, ενώ το παράθυρο είναι κλειστό.

Θετικά χαρακτηριστικά αυτής της μεθόδου εξαερισμού

 1. Ευκολία εγκατάστασης.
 2. Μεγάλη περίοδος λειτουργίας.
 3. Το ελάχιστο κόστος του συστήματος.

Μειονεκτήματα του συστήματος

Εάν το μέταλλο ζεσταίνει ανεπαρκώς, η πλάκα δεν θα μπορέσει να ανοίξει το παράθυρο, ο εξαερισμός δεν θα είναι δυνατός. Υπάρχουν φυτά που πεθαίνουν σε περίπτωση υπερθέρμανσης, γι 'αυτά δεν είναι κατάλληλο ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού.

Τύποι φύλλων παραθύρων

Πολυκαρβονικό θερμοκήπιο εξατμίζει τέλεια τις ακτίνες του ήλιου, δεν επιτρέπει την υπερθέρμανση στην κατασκευή του αέρα, έχει μια μακρά περίοδο λειτουργίας, εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης.

 1. Ο αναπνευστήρας βρίσκεται στο πάνω μέρος, οπότε στην περίπτωση αυτή θα ρέει προς τα μέσα μια επαρκής ποσότητα αέρα που ρέει.
 2. Εάν το θερμοκήπιο δεν είναι σωστά εγκατεστημένο, θα υπάρχουν ρέοντα μέσα, τα οποία θα επηρεάσουν αρνητικά τα φυτά.
 3. Είναι επιθυμητό να εγκατασταθούν συστήματα σε πολυκαρβονικά κτίρια με εξαναγκασμένο εξαερισμό. Ως αποτέλεσμα, οι νέες μάζες αέρα θα ρυθμιστούν άριστα για το επιλεγμένο χρονικό διάστημα, το απαραίτητο μικροκλίμα θα σχηματιστεί στο θερμοκήπιο.
 4. Απαιτείται μια τυπική εξάτμιση για την αφαίρεση του αέρα εξαγωγής.

Επί του παρόντος, σε πολυανθρακικά θερμοκήπια, χρησιμοποιούνται δύο τύποι εξαερισμού: κλασικά και με τη μορφή περσίδων.

Η τυφλή έκδοση έχει ένα περίπλοκο σχέδιο, δίνει το μέγιστο αποτέλεσμα - εγγυάται τη ροή του αέρα στο θερμοκήπιο, χωρίς να επιτρέπει τα ρεύματα.

Με ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού θα πρέπει να λάβει υπόψη την κατεύθυνση του ανέμου, να παρακολουθεί τη θερμοκρασία του αέρα, παίρνει τεράστιο κόστος χρόνου. Αυτά τα προβλήματα θα επιλυθούν πλήρως κατά την εγκατάσταση ενός αυτόματου συστήματος εξαερισμού.

Αυτόματο αερισμό του θερμοκηπίου με τα χέρια σας

Όπως πάντα, οι λαϊκοί τεχνίτες θα βρουν αναγκαστικά τον απλούστερο και πιο οικονομικό τρόπο αερισμού του θερμοκηπίου. Με τη βοήθεια μιας γραμμής αλιείας ή ενός σπάγκου, το παράθυρο εξαερισμού προσαρτάται στη δομή δύο δοχείων με νερό, τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικά ύψη. Τα σκάφη συνδέονται με ένα λεπτό σωλήνα. Όταν θερμαίνεται αέρας στο θερμοκήπιο θερμαίνεται, και τα σκάφη νερό, να επεκτείνει αυτό ρέει από το ένα δοχείο στο άλλο, και αναπνευστήρα, κατά βάρος της κατώτερης δοχεία ανοικτό νερό. Όταν ο αέρας δροσιστεί, το νερό επιστρέφει πίσω στο παράθυρο εξαερισμού κλείνει

Αυτό είναι τόσο εύκολο να προσαρμόσετε τα δύο δοχεία για να αερίσετε το θερμοκήπιο απουσία των ιδιοκτητών

Συμπέρασμα

Δημιουργώντας σε πολυανθρακική κατασκευή με τη βοήθεια του εξαερισμού το απαραίτητο μικροκλίμα, είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη όλες τις αποχρώσεις: υγρασία, θερμοκρασία, ποικιλία φυτών.

Κανόνες αερισμού στο θερμοκήπιο

Χάρη σε πολυάριθμες έρευνες και παρατηρήσεις έμπειρων καλοκαιρινών κατοίκων και κηπουρών, έγινε γνωστή η αιτία θανάτου ορισμένων φυτών το καλοκαίρι και η μικρή ποσότητα της καλλιέργειας που αποκτήθηκε. Αποδεικνύεται ότι το όλο θέμα είναι σε λάθος αερισμό ή την απουσία του.

Γιατί ο αερισμός είναι τόσο σημαντικός για την ανάπτυξη των φυτών και των ωοθηκών; Πώς να αερίσετε το θερμοκήπιο χωρίς να καταστρέψετε τα φυτά; Ας το καταλάβουμε.

Η σημασία του αερισμού

Την άνοιξη, τα σπορόφυτα αισθάνονται υπέροχα στο πολυανθρακικό θερμοκήπιο, γιατί αν και είναι ακόμα δροσερό και θολό έξω, το καθεστώς θερμοκρασίας στο θερμοκήπιο είναι εξαιρετικό για την ανάπτυξη διαφορετικών πολιτισμών. Ο ακόλουθος παράγοντας παίζει σημαντικό ρόλο εδώ: η βλαστική ανάπτυξη των περισσότερων ποικιλιών λαχανικών αρχίζει μόνο όταν το θερμόμετρο είναι τουλάχιστον + 12 μοίρες.

Αλλά το καλοκαίρι υπάρχει ένα πρόβλημα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ο υπερχρονισμός θερμοκρασίας βλάπτει την ανάπτυξη των φυτών και των ωοθηκών των νέων φρούτων. Εάν το σημάδι του θερμομέτρου 30 C παραμείνει κάτω από το επίπεδο του υδραργύρου, τότε μην περιμένετε καλή συγκομιδή. Σε τέτοιες συνθήκες, τα φυτά πεθαίνουν σταδιακά. Πώς μπορώ να μειώσω τη θερμοκρασία του αέρα; Ο καλύτερος τρόπος είναι να αερίσετε το θερμοκήπιο.

Σύμφωνα με ορισμένους κηπουρούς, ο αερισμός συμβάλλει επίσης στην επικονίαση, την προμήθεια φυτών με διοξείδιο του άνθρακα και τον έλεγχο παρασίτων.

Κανόνες εξαερισμού

Στο εξαερισμού του θερμοκηπίου ήταν αποτελεσματική και δεν φέρει βλάβη, είναι σημαντικό να θυμόμαστε έναν απλό νόμο της φυσικής: ζεστό αέρα αυξάνεται. Εάν το θερμοκήπιό σας έχει ύψος 2,5-3 μέτρα, στη συνέχεια, άνοιξε την πόρτα (στάνταρ ύψος 2 μέτρα) σε ένα θερμοκήπιο posposobstvuete που δεν μειώνουν τη θερμοκρασία του δωματίου. Μετά από όλα, ο πιο καυτός αέρας που συσσωρεύεται πάνω από το επίπεδο της πόρτας. Ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο να θυμόμαστε ότι οι πόρτες του θερμοκηπίου πρέπει μόνο να έρχονται και να φεύγουν στο θερμοκήπιο.

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος είναι η δημιουργία ενός ισχυρού βυθίσματος στην αίθουσα. Μερικοί κηπουροί αποφάσισε ότι το άνοιγμα της πόρτας και του παραθύρου από την άλλη πλευρά, γρήγορα να αλλάξετε τη θερμοκρασία λειτουργίας του θερμοκηπίου και να λύσει το πρόβλημα. Η θερμοκρασία και η αλήθεια μπορούν γρήγορα να μειωθούν, αλλά βλάπτουν μόνο τα φυτά. Οι αλλαγές θερμοκρασίας και τα ρεύματα είναι μια κοινή αιτία για την ξήρανση και το θάνατο των φυτών.

Έτσι, ο μόνος ο σωστός τρόπος για τον αερισμό - η δημιουργία πάνελ εξαερισμού στην οροφή του θερμοκηπίου. Είναι μέσα από τις τρύπες στην οροφή ότι ο ζεστός αέρας θα βγει εύκολα. Τέτοια θερμοκήπια σπάνια γίνονται, οπότε αν θέλετε να αγοράσετε ένα θερμοκήπιο από πολυανθρακικό, θα πρέπει να καθορίσετε πού πρέπει να γίνουν τα παράθυρα.

Υπάρχει ακόμα μια ερώτηση: πότε είναι καλύτερα να αερίζεται; Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι αεραγωγοί στην οροφή μπορεί να παραμείνει ανοικτή, αν υπάρχει πυρετός υψηλότερη από 30 ° C, αλλά άφησε ανοικτό οπές ή υπέρθυρα το βράδυ δεν συνιστάται.

Αυτοματισμοί στο θερμοκήπιο

Για να διατηρήσετε την κανονική θερμοκρασία στη θερμοσίφωνα, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε εσωτερικά θερμόμετρα και αισθητήρες υγρασίας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τις αναγνώσεις και των δύο οργάνων και να ανοίξετε ή να κλείσετε το παράθυρο όπως είναι απαραίτητο.

Για κάποιον, αυτό το έργο θα φαίνεται βαρύ. Για να τους βοηθήσει να έρθουν αυτόματα μηχανήματα για τον αερισμό των θερμοκηπίων. Τα σύγχρονα συστήματα αυτόματου αερισμού είναι αρκετά «έξυπνα» και γνωρίζουν πότε πρέπει να ανοίγουν ή να κλείνουν το παράθυρο.

Έτσι, σύμφωνα με ορισμένους απλούς κανόνες, ακόμη και στην διάρκεια του καλοκαιριού στο θερμοκήπιό σας θα είναι η βέλτιστη θερμοκρασία, και τα φυτά θα αναπτυχθούν και να αποδώσουν καρπούς.

Κάνουμε αερισμό στο θερμοκήπιο: τα χαρακτηριστικά της συσκευής

Για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη των φυτών στο θερμοκήπιο θα πρέπει να είναι ευνοϊκή για τους θερμοκρασία και υγρασία. Παροχή τέτοιων συνθηκών μπορεί να ρυθμιστεί στον αερισμό του θερμοκηπίου. Σε απλά θερμοκήπια, συνήθως, για αυτό το σκοπό, ανοίξτε την πόρτα το απόγευμα. Σε μεγάλο βαθμό, εγκαθίσταται ένα σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού.

Πώς να οργανώσετε τον αερισμό στο θερμοκήπιο - Διαβάστε στο άρθρο μας

Χαρακτηριστικά

 • Το σύστημα εξαερισμού στο θερμοκήπιο αντικαθιστά τον ζεστό αέρα εξαγωγής με φρέσκο ​​δροσερό αέρα.
 • Ο εξαερισμός διατηρεί ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας στον αέρα για τα φυτά.
 • Η ομοιόμορφη κυκλοφορία του αέρα στο θερμοκήπιο οργανώνεται.
 • Βελτιώνει τη σύνθεση του αέρα.

Είδη συστημάτων εξαερισμού σε θερμοκήπια

Με βάση την αρχή του ελέγχου, ο αερισμός στο θερμοκήπιο μπορεί να είναι:

 • μηχανικό (κλείσιμο και άνοιγμα της πόρτας και των παραθύρων χειροκίνητα).
 • αυτόματο.

Στη φωτογραφία: αυτόματο σύστημα εξαερισμού σε θερμοκήπιο από πολυανθρακικό

Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες αυτόματων συστημάτων εξαερισμού:

 • Ηλεκτρικά. Είναι φθηνό. Περιλαμβάνει θερμοστάτη και ηλεκτρικό ανεμιστήρα. Η συσκευή ενεργοποιείται όταν η θερμοκρασία στο θερμοκήπιο αυξηθεί πάνω από τη ρυθμισμένη θερμοκρασία.
 • Υδραυλικό. Εξυπηρετεί πολύ, αξιόπιστα. Στην καρδιά του σχεδιασμού του συστήματος είναι οι μοχλοί που συνδέονται με ένα τραβέρσα. Ο ρόλος του θερμοστάτη παίζεται από μια δεξαμενή με ένα υγρό. Όταν θερμαίνεται, το υγρό επεκτείνεται, ψύχεται, μειώνεται η ένταση. Το δοχείο μέσα στο θερμοκήπιο είναι ένα θερμόμετρο, η εξωτερική χωρητικότητα είναι ο αντισταθμιστής. Συνδέονται με υδραυλικούς εύκαμπτους σωλήνες.
 • Διμεταλλικό. Βασίζεται στη διαφορά στους συντελεστές επέκτασης των δύο μετάλλων. Θέρμανση, μια πλάκα λυγίζει και ανοίγει το παράθυρο. Το παράθυρο κλείνει όταν η πλάκα δροσιστεί.
 • Ένα παράθυρο που λειτουργεί σε αυτόματη λειτουργία.

Ένα ισχυρό αυτόματο σύστημα εξαερισμού σε θερμοκήπιο βιομηχανικού τύπου

Πολυκαρβονικά θερμοκήπια

Σε έτοιμα θερμοκήπια από πολυανθρακικό, συνήθως, έχουν ήδη παράθυρα. Το άνοιγμά τους και το κλείσιμο τους μπορούν να αυτοματοποιηθούν, και τότε το θερμοκήπιο θα αερίζεται σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα χωρίς τη συμμετοχή του οικοδεσπότη.

Στο θερμοκήπιο του χειμώνα

Το χειμώνα, η διάρκεια του αερισμού του θερμοκηπίου πρέπει να είναι μικρή (5 λεπτά). Για το σκοπό αυτό, έχει εγκατασταθεί ανεμιστήρας για την αποφυγή της στασιμότητας του αέρα. Η συσκευή απλώνει κρύο αέρα σε όλο το θερμοκήπιο και ο παγωμένος αέρας δεν βλάπτει τα φυτά. Καλύτερα κάνουν 2 οπαδούς: ο ένας στην οροφή, ο άλλος στον τοίχο.

Εμφάνιση του θερμοκηπίου χειμώνα και του συστήματος εξαερισμού και θέρμανσης

Σκέψη για την οργάνωση του εξαερισμού στο κελάρι του γκαράζ; Διαβάστε το άρθρο μας.

Σε μικρά θερμοκήπια

Ένα μικρό θερμοκηπίου είναι αρκετά συστήματα φυσικού αερισμού για να οργανώσει το είδος του χειροκίνητου ή αυτόματου ελέγχου (υδραυλική ή διμεταλλικός).

Αναγκασμένος

Για τον εξαερισμό του θερμοκηπίου χρησιμοποιείται ανεμιστήρας. Θα πρέπει να προσαρμόζεται στις συνθήκες υψηλής υγρασίας και η δουλειά του, ιδανικά, είναι αυτοματοποιημένη. Έτσι, εκτός από τον ανεμιστήρα, πρέπει να ενεργοποιήσετε τον θερμοστάτη. Ο θερμοστάτης πρέπει να είναι ανθεκτικός στην υγρασία.

Τα συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού χρησιμοποιούνται συχνά σε υπόγεια και κελάρια ιδιωτικών κατοικιών.

Παροχή αέρα με θέρμανση αέρα

Φρέσκος αέρας είναι απαραίτητη για να τραβήξει καθαρό αέρα στο δωμάτιο. Είναι φιλτράρει τον εξωτερικό αέρα και να ζεσταίνει το θερμαντήρα αέρα (ατμό ή ηλεκτρική) προς την βέλτιστη θερμοκρασία για τα φυτά (18 - 20 βαθμούς Κελσίου). Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το σύστημα εξαερισμού εδώ.

Πρωταρχικός, αλλά αποτελεσματικός τρόπος θέρμανσης του αέρα σε ένα θερμοκήπιο με έναν τύπο αερισμού εξαερισμού

Εξαερισμός βιομηχανικού θερμοκηπίου

Στα βιομηχανικά θερμοκήπια, ο αέρας ανανεώνεται μέσω της οροφής και των περιφράξεων από πάνω. 25 τοις εκατό - η περιοχή των ανοιγμάτων. Το άνοιγμα γίνεται στη προγραμματισμένη λειτουργία ή μετά το πάτημα του κουμπιού. Τα παράθυρα ανοίγουν ταυτόχρονα. Στην κίνηση τους οδηγεί τον μειωτήρα κινητήρα.

Εξαεριστήρες εξαερισμού ενός βιομηχανικού θερμοκηπίου

Για αγγούρια

Όπου υπάρχει έντονο βύθισμα, τα αγγούρια αναπτύσσονται ελάχιστα. Στεγνώνει το χώμα και διοχετεύει διοξείδιο του άνθρακα από το θερμοκήπιο. Χωρίς αρκετό διοξείδιο του άνθρακα, τα λουλούδια των γυναικών αναπτύσσονται ελάχιστα. Από την άλλη πλευρά, απαιτείται ένα μικρό βύθισμα, επειδή προωθεί την επικονίαση των λουλουδιών. Αυτά τα σημεία πρέπει να ληφθούν υπόψη, οργανώνοντας τον αερισμό στο θερμοκήπιο, όπου καλλιεργούνται αγγούρια.

Mitlajdera

Στο θερμοκήπιο Mitlajdera, η οροφή έχει ανομοιόμορφες κλίσεις: η διαφορά μεταξύ τους είναι 45 εκατοστά. Ο εξαερισμός του χώρου λαμβάνει χώρα μέσω ενός διαμήκους ανοίγματος που σχηματίζεται λόγω των διαφορετικών σημείων.

Οικιακός εξαερισμός για θερμοκήπια

Ένα λίτρο νερού χύνεται στο βάζο (όγκος 3 λίτρα). Η τράπεζα τυλίγεται με ένα καπάκι στο οποίο εισάγεται ένας χάλκινος σωλήνας διαμέτρου 5 mm. Η σύνδεση πρέπει να αποσυναρμολογηθεί, καθιστώντας τη σφραγισμένη. Η απόσταση από τον πυθμένα του δοχείου στον σωλήνα πρέπει να είναι περίπου 5 mm. Συνεχίζουμε τον σωλήνα με έναν εύκαμπτο σωλήνα από PVC ή καουτσούκ. Ο εύκαμπτος σωλήνας συνδέεται με δοχείο από λίτρο κλειστό με καπάκι από πολυαιθυλένιο. Το παράθυρο στερεώνεται στο πλαίσιο στον άξονα (περιστρεφόμενο).

Ένα παράδειγμα αυτοεπιπεδούμενου εξαερισμού σε ένα θερμοκήπιο

Στην κορυφή σε αυτό κρεμάμε ένα βάζο λίτρο, κάτω - ένα μπαρ ως αντίβαρο. Η κατσαρόλα 3 λίτρων πρέπει να βρίσκεται κάτω από την οροφή του θερμοκηπίου. Το φύλλο ανοίγει όταν το νερό στο μεγάλο βάζο θερμαίνεται και κλείνει όταν πέσει η θερμοκρασία του νερού. Το ρευστό στο σύστημα πρέπει να ανανεώνεται περιοδικά. Επισκόπηση των τύπων βαλβίδων ελέγχου - στο άρθρο μας.

Από φιάλες

Για να δημιουργηθεί ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού, απαιτούνται τα ακόλουθα στοιχεία:

 • διαφανή σωλήνα από το σταγονόμετρο.
 • Πλαστικό μπουκάλι 6 λίτρων με καπάκι.
 • Πλαστικό μπουκάλι 1,5 λίτρου με καπάκι.
 • νερό.

Ένας τρόπος να οργανωθεί ένα αυτόματο σύστημα εξαερισμού ενός θερμοκηπίου από πολυανθρακικό

Πώς να κάνετε αυτόν τον εξαερισμό στο θερμοκήπιο:

 • Εγκαθίστανται εξαρτήματα φιαλών. Έβαλαν ένα σωλήνα από το σταγονόμετρο.
 • Σε μια φιάλη 6 λίτρων, ρίξτε 1 λίτρο νερού, καλύψτε τη βίδα.
 • Σε μια φιάλη των 1,5 λίτρων, κόψτε μια μικρή τρύπα για την κυκλοφορία του αέρα.
 • Οι φιάλες είναι κρεμασμένες με καπάκια κάτω: το ένα στη θέση μέτρησης της θερμοκρασίας και το άλλο στο πλαίσιο.

Αυτόματο σύστημα εξαερισμού για θερμοκήπια

Το αυτόματο άνοιγμα και κλείσιμο των αεραγωγών είναι βολικό όταν δεν είναι δυνατόν να αερίζεστε χειροκίνητα ένα θερμοκήπιο καθημερινά.

Συσκευή και υπολογισμός

Σε μεγάλα θερμοκήπια, όπου καλλιεργούνται λαχανικά, τα ανοίγματα για τη φυσική κυκλοφορία του αέρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10% του φράχτη του θερμοκηπίου στις βόρειες περιοχές, τουλάχιστον το 20% στην κεντρική και νότια

Πώς να το κάνετε

Τα εργοστάσια θερμοκηπίου από πολυανθρακικό, κατά κανόνα, είναι ήδη εξοπλισμένα με παράθυρα και πόρτες. Ενίσχυση της ανταλλαγής αέρα στο θερμοκήπιο μπορεί να είναι με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα στο σπίτι, αλλά είναι καλύτερο να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε μια συσκευή ειδικά σχεδιασμένη για τον εξαερισμό των υγρών δωματίων.

Στη φωτογραφία: η χρήση αεραγωγών ως σύστημα εξαερισμού για θερμοκήπια

Παράθυρα φύλλα

Οι πόλοι πολυανθρακικού με γαλβανισμένο πλαίσιο πωλούνται επίσης ξεχωριστά, για παράδειγμα, σε ηλεκτρονικά καταστήματα.

Κόστος αυτόματου συστήματος εξαερισμού για θερμοκήπια

Εάν το αγρόκτημα διαθέτει 2 πλαστικά μπουκάλια ή 2 γυάλινα βάζα, το σύστημα αυτόματου αερισμού του θερμοκηπίου μπορεί να γίνει δωρεάν. Το τελικό σύστημα κοστίζει 350 -2400 ρούβλια (το κόστος εξαρτάται από τα εξαρτήματα και την αρχή της λειτουργίας).

Πού να αγοράσετε αυτόματο σύστημα αερισμού θερμοκηπίου;

Στη Μόσχα:

 • Novogireevo, διεύθυνση: Federated Avenue, 46, bldg. 1, τηλ.: 7- (495) -374-51-51.
 • "Manblan", διεύθυνση: Μόσχα, Vidnoe, Belokamennoe, 10/2, τηλέφωνο: +7 499 755 92 68.
 • «Γυαλί», διεύθυνση: 1 ος Ρήγας σ., 8, τηλ.: + 7 (495) 979-29-69.

Στην Αγία Πετρούπολη:

 • "Τρινιντάντ", διεύθυνση: Ligovsky pr., 178, St. Petersburg, τηλ.: 8 (812) 973-44-64.
 • "Pionerskaya", σημείο αυτοεξαγωγής, διεύθυνση: Λεωφόρος Kolomyazhsky, 20, τηλ.: +7 (812) -313-08-42 και +7 (981) -890-75-59.
 • "Voenstroytorg", διεύθυνση: st. Samoilova, 7, τηλ.: (812) 927-61-50, 8-911-289-89-25, 8-911-224-22-66.
 • "Ο καλύτερος κήπος", διεύθυνση: Zanevsky post ½, τηλ.: 8 (812) 716-12-12.

Βίντεο

Απαντώντας στην ερώτηση για το πώς να κάνουν τον αερισμό του θερμοκηπίου, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το μέγεθός της, η οποία τα φυτά θα είναι σε αυτό μεγαλώνει και, κατά συνέπεια, ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να είναι αναγκαίο, τα χαρακτηριστικά του καιρού της περιοχής και τη δυνατότητα της καθημερινής αερισμό των θερμοκηπίων με το χέρι (αν όχι, θα πρέπει να αυτοματοποιήσει εξαερισμού).

Εξαερισμός θερμοκηπίου από πολυανθρακικό

Οι κύριοι παράγοντες που εξασφαλίζουν την ανάπτυξη των φυτών στο θερμοκήπιο είναι η θερμότητα και η υγρασία. Η αύξηση της θερμοκρασίας κατά δέκα μοίρες, με βέλτιστο πότισμα, αυξάνει τον ρυθμό ανάπτυξης των φυτεύσεων σχεδόν δύο φορές. Αλλά, αυτό ισχύει μόνο μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο. Όταν η θερμοκρασία στο θερμοκήπιο ξεπεράσει τους 40 ° C, μπορείτε να αρχίσετε να ηχεί συναγερμός. Αφού το πολυανθρακικό είναι ζεστό, η υγρασία εξατμίζεται και σχηματίζεται συμπύκνωση στους τοίχους.

Έτσι, το μικροκλίμα στο θερμοκήπιο διαταράσσεται και τα φυτά υπερθερμαίνονται. Ένα άλλο μειονέκτημα της υψηλής υγρασίας είναι ότι είναι ένα ιδανικό μέσο για την ανάπτυξη παθογόνων που βλάπτουν τα φυτά. Υπό αυτές τις συνθήκες, μπορείτε να ξεχάσετε μια καλή συγκομιδή. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί μια σταθερή κυκλοφορία αέρα στο θερμοκήπιο.

Ως εκ τούτου, μπορούμε να πούμε ότι ο αερισμός είναι η τρίτη φάλαινα στην οποία βασίζεται η κανονική εργασία του θερμοκηπίου από πολυανθρακικό. Πράγματι, η εξάλειψη της υπερθέρμανσης και η εξασφάλιση της εισροής καθαρού αέρα θα κάνουν τη διαμονή στο θερμοκήπιο πιο άνετη τόσο για τα φυτά όσο και για τους καλοκαιρινούς κατοίκους.

Ποια είναι η βάση για τον εξαερισμό στο θερμοκήπιο. Στη φυσική ικανότητα του αέρα να κινείται κάτω από την επίδραση της θερμοκρασίας. Στην περίπτωση αυτή, βασίζονται πολύ γνωστές μέθοδοι για την τοποθέτηση συστημάτων εξαερισμού σε ένα πολυανθρακικό θερμοκήπιο.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας μετακινείται στο θερμοκήπιο υπό την επήρεια των οπαδών. Στην πράξη, μοιάζει με αυτό.

Αλλά, ανάμεσα στους κηπουρούς, αυτή η μέθοδος δεν ήταν σωστά διαδεδομένη λόγω της ανάγκης για πρόσθετο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για τη λειτουργία της. Αλλά σε βιομηχανική κλίμακα - αυτή η μέθοδος είναι η πιο αποτελεσματική.

Φυσικός εξαερισμός - ενεργό σύστημα (χειροκίνητη λειτουργία)

Το πλεονέκτημά του, ελλείψει πρόσθετου κόστους. Και το θέμα είναι να αερίσετε το θερμοκήπιο εγκαίρως ανοίγοντας πόρτες και παράθυρα. Από την άποψη αυτή, προκειμένου να διασφαλιστεί η κανονική κυκλοφορία του αέρα, είναι απαραίτητο να προβλεφθούν τρεις παράγοντες κατά το σχεδιασμό:

Πρώτον, ένας επαρκής αριθμός παραθύρων. Αυτό σημαίνει ότι η επαρκής έκταση για κανονικό αερισμό πρέπει να είναι 20-25% της συνολικής επιφάνειας του θερμοκηπίου.

Δεύτερον, το μέγεθος του παραθύρου. Όσο μικρότερο είναι το μέγεθος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς της εισερχόμενης ροής, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι δολώματα που θα περάσουν μέσα από το θερμοκήπιο σας.

Τρίτον, η σωστή θέση των παραθύρων. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη η ικανότητα του ζεστού αέρα να ανεβαίνει προς τα πάνω. Και, κατά συνέπεια, τα ανοίγματα θα πρέπει να βρίσκονται στην οροφή του θερμοκηπίου. Για την εισροή καθαρού αέρα, από το κάτω μέρος του θερμοκηπίου πρέπει να υπάρχουν και ανοίγματα - παράθυρα, πόρτες ή αποσπώμενα πλαίσια του θερμοκηπίου.

Τα διαγράμματα δείχνουν πού πρέπει να βρίσκονται τα παράθυρα όταν καλλιεργούνται φυτά απευθείας στο έδαφος και σε ανυψωμένα κρεβάτια.

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω, τα παράθυρα μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετικά σημεία. Προτείνουμε να εξετάσετε κάθε μια από τις επιλογές.

 • Τερματίστε τον εξαερισμό

Δηλαδή, ο εξαερισμός πραγματοποιείται μέσω των άκρων του θερμοκηπίου. Από αυτή τη μέθοδο είναι βολικό. Το γεγονός ότι οι πόρτες στο θερμοκήπιο είναι συνήθως διατεταγμένες σε ένα από τα άκρα. Αν στην αντίθετη πλευρά να εξοπλίσει επίσης πόρτες ή παράθυρο, η ροή αέρα θα περάσει μέσα από τα άκρα σε όλο το θερμοκήπιο. Χάρη σε αυτό, το θερμοκήπιο είναι καλά αεριζόμενο.

Ωστόσο, αυτή η μέθοδος έχει ένα μειονέκτημα. Συνίσταται στην μη εκπλήρωση μιας από τις βασικές απαιτήσεις - τα φυτά δεν πρέπει να είναι σε σχέδιο. Μετά από όλα, η ροή του κρύου αέρα, που περνά γρήγορα μέσα από το θερμοκήπιο, δεν έχει χρόνο για να ζεσταθεί. Αυτό οδηγεί στην εμφάνιση θερμικού σοκ για φυτεύσεις.

Συμπέρασμα. Αυτή η μέθοδος είναι τέλεια μόνο για εκείνα τα θερμοκήπια με ένα κομμάτι στο κέντρο (το κύριο ρεύμα αέρα θα περάσει μέσα από αυτό), και τα ίδια τα φυτά ανέχονται μια απότομη πτώση θερμοκρασίας. Ή, εάν τα φυτά προορίζονται για περαιτέρω φύτευση στο ανοικτό έδαφος (δενδρύλλια). Στη συνέχεια, θα είναι πιο προσαρμοσμένα στην ανάπτυξη εκτός του θερμοκηπίου.

 • Με τη βοήθεια των τελικών πτερυγίων

Η αρχή του εξαερισμού είναι η ίδια. Αλλά η δύναμη και η ποσότητα εισερχόμενου αέρα μειώνεται μειώνοντας την περιοχή μέσω της οποίας εισέρχεται η ροή. Αυτό επηρεάζει θετικά την ανάπτυξη των φυτών.

Τέτοια εξαερισμός είναι πιο δημοφιλή, επειδή τα άκρα του πιο εύκολο να τακτοποιήσετε τα παράθυρα. Μετά την λήξη της λείας επιφάνειας καθιστά εύκολο να κάνετε το παράθυρο στα χέρια πολυανθρακικό θερμοκηπίου. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει ανάγκη σφράγισης. Ο κύριος κανόνας αυτής της μεθόδου εξαερισμού είναι η τοποθέτηση των ταψιών πιο κοντά στην οροφή. Αυτή η απαίτηση βασίζεται στην φυσική ικανότητα του ψυχρού αέρα που θα ρέει μέσα από το παράθυρο να κατέβει, εκεί αναμιγνύεται με το θερμό θερμοκήπιο αέρα ανεβαίνει και εξέρχεται διαμέσου της αντίθετης πλευράς.

 • Πλευρικός αερισμός

Κατά κανόνα, συνδυάζεται με το τέλος. Εδώ οι απαιτήσεις είναι οι ίδιες. Ο εξαεριστήρας πρέπει να τοποθετείται όσο το δυνατόν ψηλότερα.

 • Ανώτερος αερισμός

Σε αυτή την περίπτωση, τα παράθυρα βρίσκονται στην κορυφή. Χρησιμοποιείται σε θερμοκήπια μεγάλης κλίμακας. Αυτή η μέθοδος αερισμού μπορεί να ονομαστεί ιδανική, επειδή ο αέρας εισέρχεται μέσω του υαλοπίνακα στην οροφή, θερμαίνεται εντελώς και αφήνει μέσα από αυτά.

Μικρή διανομή μεταξύ των θερμοκηπίων της χώρας αυτή η μέθοδος έχει ληφθεί μέσω της πολυπλοκότητας της τοποθέτησης ενός φύλλου παραθύρων από τα χέρια στο πάνω μέρος μιας θερμοκηπίου. Επιπλέον, αυτά τα παράθυρα είναι άβολα για να ανοίξουν λόγω της υψηλής θέσης τους. Σε βιομηχανική κλίμακα, η εν λόγω ταλαιπωρία εξαλείφεται με τη χρήση μηχανισμού κίνησης με μοτέρ, ράβδου ή αλυσίδας και παρόμοια.

Ένα μεγάλο μείον φυσικού αερισμού μπορεί να ονομαστεί ως εξής - χρειάζεστε μια συνεχή παρουσία του ιδιοκτήτη στην περιοχή. Μετά από όλα, τα παράθυρα πρέπει να ανοίξουν / κλείσουν.

Για όσους δεν μπορούν να αντέξουν μια τέτοια πολυτέλεια - μπορείτε να προσφέρετε εγκατάσταση αυτόματων συσκευών αερισμού.

Φυσικός εξαερισμός - παθητικό σύστημα (αυτόματη λειτουργία)

Διάφορα είδη αυτόματων συσκευών σας επιτρέπουν να εξαλείψετε τη χειρωνακτική εργασία κατά τη διαδικασία εξαερισμού.

 • Υδραυλικό σύστημα

Παρέχει την εγκατάσταση μιας αυτόματης συσκευής για το άνοιγμα των παραθύρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση αυτή, τα αρχικά έξοδα για την αγορά της συσκευής είναι υψηλά.

Η συσκευή λειτουργεί πλήρως αυτόνομα. Η λειτουργία του αυτοματισμού βασίζεται στην ιδιότητα του ρευστού να συστέλλεται / επεκτείνεται και έτσι ανοίγει / κλείνει το παράθυρο. Περιορισμοί κατά βάρος - έως 7 κιλά.