Σύστημα εξαερισμού νηπιαγωγείου

Τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί απαιτούν ένα υψηλής ποιότητας σύστημα αερισμού, δεδομένου ότι από αυτήν η ευημερία των μικρών παιδιών εξαρτάται περισσότερο. Ο καθαρός αέρας και τα σωστά χαρακτηριστικά υγρασίας και θερμοκρασίας του θα παρέχουν ένα άνετο μικροκλίμα στο δωμάτιο και αυτό είναι εξαιρετικά απαραίτητο για την κανονική ανάπτυξη παιδιών αυτής της ηλικίας. Επίσης, μια σταθερή ροή καθαρού αέρα είναι η καλύτερη πρόληψη των μολυσματικών ασθενειών.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Μην ξεχνάτε ότι ένα κακώς σχεδιασμένο σύστημα εξαερισμού μπορεί να προκαλέσει βύθιση ή μια δυσάρεστη θερμοκρασία στο δωμάτιο, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κρυολογήματα παιδιών, γι 'αυτό είναι πολύ σημαντικό να λάβετε σοβαρά υπόψη αυτό το ζήτημα.


Επιλογή συστήματος εξαερισμού για νηπιαγωγείο

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα νηπιαγωγεία πρέπει να βρίσκονται σε χωριστά κτίρια και να είναι εξοπλισμένα με εξαερισμό με φυσικό κίνητρο. Ορίζεται στο SNiP 41-01-2003 "Θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός" και SNiP 31-06-2009 "Δημόσια κτίρια και κατασκευές".

Οι μηχανικοί πριν από τη φάση σχεδιασμού συγκεντρώνουν πληροφορίες σχετικά με το κλίμα, όπου θα βρίσκεται το νηπιαγωγείο, τη μέση θερμοκρασία, την υγρασία, την αλλαγή αέρα και τις παραμέτρους του δωματίου. Αυτό θα επιτρέψει να ληφθούν υπόψη όλες οι αποχρώσεις κατά την εργασία στο έργο του συστήματος εξαερισμού νηπιαγωγείου. Επίσης, όλοι οι δείκτες του μελλοντικού συστήματος εξαερισμού πρέπει να συμμορφώνονται με τα δεδομένα που δίνονται στον πίνακα.

Πίνακας υπολογισμένων παραμέτρων αέρα

Υπολογισμένη θερμοκρασία κατά την περίοδο του ψύχους

Η συναλλαγματική ισοτιμία ή η ποσότητα του αέρα που έχει αφαιρεθεί

Παιχνίδια, λήψη της νεότερης ομάδας νηπίων

Ομάδα, γκαρνταρόμπα:

ομάδες νεαρής ηλικίας

2 νεώτερες ομάδες

μεσαία και ανώτερη ομάδα

Υπνοδωμάτια παιδικών σταθμών

Υπνοδωμάτια προσχολικών ομάδων

Τουαλέτες για παιδιά

Προ-σχολικές προσχολικές ομάδες

Αίθουσες για μαθήματα μουσικής και γυμναστικής

Χώρος πισίνας για μαθήματα κολύμβησης

με υπολογισμό, τουλάχιστον 50 κυβικά μέτρα. ανά ώρα ανά παιδί

Αίθουσες μασάζ και φυσιοθεραπείας


Δύο εκδόσεις του συστήματος εξαερισμού νηπιαγωγείου: παραδοσιακές και σύγχρονες.

Παραδοσιακά (απλή) εκδοχή αερισμός νηπιαγωγείο: Νωρίτερα στους παιδικούς σταθμούς που χρησιμοποιούνται φυσικού αερισμού - ροή του αέρα διεξήχθη χρησιμοποιώντας αεραγωγούς και φυσικές διαρροές στα παράθυρα, και η κουκούλα βγήκε διαμέσου του άξονα προς την στέγη με ένα φυσικό αέρα τέλμα - ότι είναι, ο θερμός αέρας ανεβαίνει με φυσικό τρόπο.

Φυσικά, ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού έχει περισσότερες αδυναμίες παρά πλεονεκτήματα. Αρχή λειτουργίας:

Σε εκείνους τους χώρους όπου τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο (υπνοδωμάτια, παιχνίδια), πρέπει να παρέχετε γωνιακή και μέσω του εξαερισμού. Εάν το νηπιαγωγείο βρίσκεται, όπου στο ζεστό θερμοκρασία σεζόν αρκετό καιρό για να κρατήσει περισσότερο από + 30 ° C, τότε είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί μέσω μία γωνιακή ή αερισμού στα υπνοδωμάτια, στεγνωτήρια, τουαλέτες και κουζίνες. Όταν το δωμάτιο είναι αερίζεται με αυτόν τον τρόπο, ο αέρας αφαιρείται μέσω θέρμανσης, π.χ., σε αερισμό «φύλλα» αέρα τυχερών παιχνιδιών μέσω του καμαρίνι ή το υπνοδωμάτιο, την κουζίνα και σε αερισμό - μέσω της αποθήκευσης. Δεν θα χρειαστεί τέτοιο αερισμό στο Άπω Βορρά.

Όταν μια ομάδα παιδιών έχει κυκλοφορήσει ένα υπνοδωμάτιο, μια τραπεζαρία ή άλλο δωμάτιο, συνιστάται να αερίζεται το δωμάτιο. Σε θερμοκρασία -20 ° C, ο χρόνος για τέτοιο εξαερισμό δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 5 λεπτά, και σε άλλη, ο θερμότερος χρόνος του έτους - έως και 20 λεπτά.


Σύγχρονη έκδοση του εξαερισμού νηπιαγωγείου

Σήμερα υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι εξαναγκασμού εξαερισμού (τροφοδοσία και εξαγωγή με ανάκτηση θερμότητας, βαλβίδες ελέγχου, μικτού τύπου). Η παραλλαγή με εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής παρέχει τον απαραίτητο όγκο εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα και έχει επίσης τη δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας, η οποία είναι πολύ σημαντική για τις άνετες συνθήκες εργασίας.

Μπορείτε να πάρετε ένα σχέδιο σκίτσο και το κόστος του εξαερισμού νηπιαγωγείο δωρεάν

Ειδικά χαρακτηριστικά του εξαερισμού στο νηπιαγωγείο

Η αρχή του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής έχει ως εξής. Στα δωμάτια, χάρη στο σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής, δημιουργούνται δύο ρεύματα αέρα - καθαρά και μολυσμένα. Οι μάζες αέρα από το δρόμο, που διέρχονται από το φίλτρο, καθαρίζονται από σκόνη, βρωμιά, μικροοργανισμούς και στη συνέχεια θερμαίνονται στην απαιτούμενη θερμοκρασία και εισέρχονται στο δωμάτιο. Η βρώμικη ροή αέρα με τη βοήθεια των ανεμιστήρων μπαίνει στους αεραγωγούς της εγκατάστασης και βγαίνει από το δωμάτιο.

Για να ελαχιστοποιηθεί το ενεργειακό κόστος, αξίζει να προσεγγίζουμε υπεύθυνα την επιλογή του εξοπλισμού για το σύστημα εξαερισμού. Είναι προτιμότερο να προτιμούν οι σύγχρονες εγκαταστάσεις, αφού είναι οικονομικά συμφέρουσες και είναι σε θέση να παρέχουν θέρμανση και υγρασία του αέρα στις απαιτούμενες βαθμολογίες. Σχετικά με αυτό το ρόλο είναι ιδανικό τροφοδοτικό και σύστημα εξάτμισης με σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Θα μειώσει σημαντικά το κόστος θέρμανσης του αέρα τροφοδοσίας κατά τη χειμερινή περίοδο, εξασφαλίζοντας παράλληλα μια σταθερή παροχή καθαρού αέρα στην καθορισμένη θερμοκρασία. Ο ανακτητής της θερμότητας του αέρα εξάτμισης μεταφέρεται στις μάζες του αέριου αέρα, επομένως η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται (ή άλλη πηγή ενέργειας) θα είναι πολύ μικρότερη.

Το σύστημα αερισμού νηπιαγωγείου. PVU με συσκευή ανάκτησης ενέργειας.

Τα σύγχρονα συστήματα εξαερισμού τύπου monoblock με ενσωματωμένα συστήματα ανάκτησης επιτρέπουν τη μεταφορά μέχρι 70% της θερμότητας, γεγονός που με τη σειρά της οδηγεί σε πολλαπλή μείωση του κόστους των λειτουργικών εξόδων σε σύγκριση με τις εγκαταστάσεις χωρίς ανάκτηση θερμότητας. Μεταξύ των καλύτερων κατασκευαστών αυτού του εξοπλισμού είναι οι Dantex, Electrolux, Breezart, Systemair, κ.λπ. Παρακάτω υπάρχει μια μονάδα τροφοδοσίας και εξαγωγής που μπορεί να παρέχει αερισμό για το νηπιαγωγείο.

Η συντήρηση του συστήματος αερισμού νηπιαγωγείου δεν απαιτεί σημαντικές προσπάθειες και οικονομικές επενδύσεις. Ωστόσο, η προγραμματισμένη συντήρηση είναι απαραίτητη. Κατά κανόνα, για ένα τέτοιο είδος εγκαταστάσεων όπως το νηπιαγωγείο, αρκεί να πραγματοποιείται συντήρηση 2-4 φορές το χρόνο. Η μόνη εξαίρεση για τον αερισμό και, κατά συνέπεια, για τη συντήρηση είναι η μονάδα τροφίμων, η οποία με τη λειτουργία της είναι παρόμοια με την κουζίνα ενός καφέ ή εστιατορίου.

Απαιτήσεις για συστήματα εξαερισμού στο νηπιαγωγείο

 1. Στο σύστημα εξαερισμού στο νηπιαγωγείο παρουσιάζονται ορισμένες απαιτήσεις, μεταξύ των οποίων:
 2. Σύμφωνα με τους κανόνες, η πολλαπλότητα του αέρα ανά παιδί ανά ώρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 50 κυβικά μέτρα. m.
 3. Κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, δεν είναι δυνατόν να συνδυαστούν οι αγωγοί παροχής αέρα και εξαγωγής αέρα από την κουζίνα, την τουαλέτα, τα στεγνωτήρια με ένα υπνοδωμάτιο ή αίθουσα παιχνιδιών. Ταυτόχρονα, απαγορεύεται αυστηρά η χρήση αεραγωγών αμιάντου-τσιμέντου σε νηπιαγωγεία.
 4. Ο εξαερισμός στην μονάδα κουζίνας στο νηπιαγωγείο - σύμφωνα με το σχεδιασμό του, το μπάρμπεκιου και συνεπώς οι απαιτήσεις για τον αερισμό του δεν διαφέρουν από την κουζίνα του καφέ ή του εστιατορίου. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτές τις απαιτήσεις μπορείτε να βρείτε στο σχετικό άρθρο (σύνδεσμος)
 5. Στο στεγνωτήριο, το μπάνιο και τουαλέτα θα πρέπει να παρέχεται μια σταθερή ροή αέρα εξαγωγής όπως ο αέρας είναι πολλά βακτήρια, σωματίδια απορρυπαντικών, καπνού, ατμού, έτσι σε αυτές τις περιοχές έχουν την τάση να το δικό του σύστημα εξάτμισης χαμηλής ισχύος μέσω του καναλιού των οπαδών που έχουν κατασκευαστεί ή στο ορυχείο, ή να τοποθετηθεί κάτω από το ανώτατο όριο για να παρέχει μια σταθερή ροή του αέρα, αποτρέποντας το να λιμνάζει.
 6. Στα στεγνωτήρια και στα δωμάτια σιδερώματος, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν γραφεία εφοδιασμού στα οποία θα χρησιμοποιηθούν θερμαντικά στοιχεία ως θερμοσίφωνες, θερμοσίφωνες ή θερμαντικά σώματα.
 7. Ο εξαερισμός στο νηπιαγωγείο είναι επίσης απαραίτητος για την παροχή μιας επαρκώς ισχυρής κουκούλας έτσι ώστε να μην συσσωρεύεται υγρασία στο δωμάτιο και ο μύκητας δεν εμφανίζεται.
 8. Ο εξαερισμός στο νηπιαγωγείο θα πρέπει να είναι ισορροπημένος και να έχει καλή απόδοση, διαφορετικά θα υπάρχει έλλειψη ή υπερβολική μάζα του νωπού αέρα στην αίθουσα και αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την υγεία των παιδιών και του προσωπικού.

Πάρτε μια δωρεάν συμβουλή μηχανικού για τον εξαερισμό νηπιαγωγείου

"Νηπιαγωγείο αρ. 6" Snow White "της αρμενικής πόλης της Κριμαίας

SanPin 2.4.1.3049-13 (όπως τροποποιήθηκε στις 04.04.2014) "Υγειονομικές και επιδημιολογικές απαιτήσεις για την οργάνωση, συντήρηση και οργάνωση του τρόπου λειτουργίας των προσχολικών εκπαιδευτικών οργανισμών"

8.5. Όλοι οι χώροι της προσχολικής οργάνωσης πρέπει να αερίζονται καθημερινά.

Η διέλευση από τον αερισμό πραγματοποιείται τουλάχιστον 10 λεπτά κάθε 1,5 ώρα. Σε ομαδικά δωμάτια και υπνοδωμάτια σε όλες τις κλιματικές περιοχές, εκτός από τις περιοχές IA, IB, IH των κλιματικών υποπεριοχών, φυσική διέλευση ή γωνιακή αερισμός πρέπει να παρέχονται. Δεν επιτρέπεται η αερισμός μέσω τουαλέτας.

Με την παρουσία παιδιών, επιτρέπεται η μονόπλευρη αερισμός όλων των χώρων στη ζεστή εποχή.

8.6. Η διάρκεια του εξαερισμού εξαρτάται από τη θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα, την κατεύθυνση του ανέμου, την απόδοση του συστήματος θέρμανσης. Ο αερισμός πραγματοποιείται απουσία παιδιών και τελειώνει 30 λεπτά πριν προέλθουν από μια βόλτα ή μαθήματα.

Κατά τον αερισμό, μπορεί να γίνει ανεκτή βραχυπρόθεσμη μείωση της θερμοκρασίας χώρου, αλλά όχι μεγαλύτερη από 2 έως 4 ° C.

Στα υπνοδωμάτια, μέσω εξαερισμού πραγματοποιείται μέχρι ύπνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κατά τον εξαερισμό κατά τη διάρκεια των βραχιόνων ύπνου, τα παράθυρα εξαερισμού ανοίγουν στη μία πλευρά και κλείνουν για 30 λεπτά πριν από την ανύψωση.

Κατά την κρύα εποχή, τραβέρσες, παράθυρα παραθύρων κλείνουν 10 λεπτά πριν από την ώρα για ύπνο για παιδιά.

Στη ζεστή εποχή, ο ύπνος (ημέρα και νύχτα) οργανώνεται με ανοιχτά παράθυρα (αποφεύγοντας το βύθισμα).

Rospotrebnadzor ανταποκρίνονται στους γονείς ερωτήσεις σχετικά με τις συνθήκες παραμονής των παιδιών στο νηπιαγωγείο: ο αριθμός των παιδιών στην ομάδα, διατροφικά πρότυπα, κανόνες, αερισμός του χώρου, κλπ

Φυσικά, τα ίδια τα παιδιά, τις απαντήσεις τους στα ερωτήματα αυτά ενήλικες: είναι απαραίτητο να περπατήσει πολύ, θα πρέπει να ταΐσει τα παιδιά και marshmallows σόδα, παιχνίδια καθαρισμού να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερο... Ωστόσο, μια λέξη από εμπειρογνώμονες.

Rospotrebnadzor στην περιοχή της Μόσχας ανέλυσε τις καταγγελίες και προσφυγές για το 2015 έλαβε από τους γονείς των παιδιών προσχολικής ηλικίας και να ενημερώσει σχετικά με τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις.

Πόσα παιδιά πρέπει να είναι στην ομάδα;

Ο αριθμός των παιδιών σε ομάδες της προσχολικής εκπαιδευτικό ίδρυμα της γενικής αναπτυξιακής προσανατολισμού καθορίζεται με βάση τον υπολογισμό της ομάδας περιοχής (παιχνίδι) χώρο - για τους νέους ομάδες (μέχρι 3 ετών) δεν είναι μικρότερη από 2,5 τετραγωνικά μέτρα για 1 παιδί για προσχολικής ηλικίας (από 3 έως 7 έτη) - τουλάχιστον 2,0 τετραγωνικά μέτρα ανά παιδί.

p.1.9 SanPiN 2.4.1.3049-13 "Υγειονομικές και επιδημιολογικές απαιτήσεις για τη συσκευή, το περιεχόμενο και την οργάνωση του τρόπου λειτουργίας των προσχολικών εκπαιδευτικών οργανισμών"

Ποιος πρέπει να εξετάσει τα παιδιά το πρωί;

Η καθημερινή πρωινή υποδοχή των παιδιών προσχολικής ηλικίας στο ίδρυμα διεξάγεται από εκπαιδευτικούς οι οποίοι συνεντεύουν τους γονείς σχετικά με την κατάσταση της υγείας των παιδιών. Η νοσοκόμα εξετάζει το χασμό, το δέρμα και μετρά τη θερμοκρασία του σώματος του παιδιού με ενδείξεις. Η είσοδος των παιδιών στις βρεφονηπιακές ομάδες διεξάγεται από άτομο που έχει ιατρική εκπαίδευση. Κάθε μέρα zev, τα περιβλήματα του δέρματος εξετάζονται, μετριέται η θερμοκρασία. Οι ασθενείς και τα παιδιά που διαγνώστηκαν στο πρωινό φίλτρο, με υποψία της νόσου, δεν γίνονται δεκτά στο DOW. Οι άρρωστοι, που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, απομονώνονται. Ανάλογα με την κατάσταση, το παιδί παραμένει στο κέντρο κράτησης πριν από την άφιξη των γονέων ή είναι νοσηλευόμενο.

Ρ. 2.14.3 SanPiN 2.4.1.3049-13

Πώς μπορώ να τροφοδοτήσω ένα παιδί στο νηπιαγωγείο;

ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ
ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ:

Κρέας και προϊόντα με βάση το κρέας:
- βοοειδή κατηγορίας Ι ·
Μοσχάρι;
- Λιπαρές ποικιλίες χοιρινού και αρνιού.
- κρέατα πουλερικών (κοτόπουλο, γαλοπούλα) ·
- κρέας κουνελιού ·
- λουκάνικα, λουκάνικα (βόειο κρέας), λουκάνικα βρασμένα για παιδικές τροφές, όχι περισσότερο από 1 - 2 φορές την εβδομάδα - μετά από θερμική επεξεργασία,
Υποπροϊόντα βόειου κρέατος (ήπαρ, γλώσσα).

Τα ψάρια και τα ψάρια - γάδου, σολομός, σολομός, μπακαλιάρος, Pollock, ψάρια πάγο, πέρκα, ρέγγα (αλατισμένα), θαλασσινά.

Αυγά κοτόπουλο - με τη μορφή ομελέτες ή σε μαγειρεμένη μορφή.

Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα:
- γάλα (2,5%, περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες 3,2%), παστεριωμένο, αποστειρωμένο, ξηρό ·
- συμπυκνωμένο γάλα (ολόκληρο και με ζάχαρη), συμπυκνωμένο γάλα,
- τυρί cottage όχι περισσότερο από 9% περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες με οξύτητα όχι μεγαλύτερη από 150 ° T - μετά από θερμική επεξεργασία, το τυρί cottage και τα προϊόντα που παράγονται από τη βιομηχανική παραγωγή σε συσκευασίες μικρών τεμαχίων.
- τυρί από μη λεπτές ποικιλίες (σκληρό, ημίσκληρο, μαλακό, λιωμένο - για τη διατροφή των παιδιών προσχολικής ηλικίας) ·
- ξινή κρέμα γάλακτος (10%, περιεκτικότητα σε λιπαρά 15%) - μετά από θερμική επεξεργασία ·
- ξινά γαλακτοκομικά προϊόντα βιομηχανικής ελευθέρωσης · ζυμωμένο, βρασμένο, μπικίνι, κεφίρ, γιαούρτι, γιαούρτι.
- κρέμα γάλακτος (περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες 10%) ·
- παγωτό (γάλα, κρέμα γάλακτος).
Βρώσιμα λίπη:
- βούτυρο (72,5%, περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες 82,5%) ·
- φυτικά έλαια (ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο, σογιέλαιο - μόνο εκλεπτυσμένη, canola, ελαιόλαδο) - σε σαλάτες, vinaigrettes, ρέγγα, δεύτερο μαθήματα?
- Η μαργαρίνη περιορίζεται για το ψήσιμο.
Προϊόντα ζαχαροπλαστικής:
- marshmallow, παστίλι, μαρμελάδα,
- Σοκολάτα και σοκολάτες - όχι συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα.
- μπισκότα, μπισκότα, κροτίδες, γκοφρέτες, μελόψωμο, κέικ (κατά προτίμηση με ελάχιστη ποσότητα αρωματικών και χρωστικών τροφίμων) ·
- κέικ, κέικ (άμμος και μπισκότο, χωρίς κρέμα).
- μαρμελάδες, μαρμελάδες, μαρμελάδες, μέλι - βιομηχανική απελευθέρωση.
Λαχανικά:
- Νωπά λαχανικά: πατάτες, λάχανο, κόκκινο λάχανο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το μπρόκολο, το λάχανο θάλασσα, καρότα, παντζάρια, αγγούρια, ντομάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, κολοκύθια, κρεμμύδια (πράσινο και κρεμμύδια), το σκόρδο (λαμβάνοντας υπόψη ατομική ανεκτικότητα), μαϊντανό, άνηθο, μαρούλι, σπανάκι, σέλινο, γογγύλια, γογγύλια, ραπανάκι, ραπανάκι, κολοκύθα, λευκό ρίζες ξηραίνονται, πάστα ντομάτας, πουρέ τομάτας?
- κατεψυγμένα λαχανικά (φλούδα ημιτελή προϊόντα): πατάτες, λάχανο, κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το μπρόκολο, το λάχανο θάλασσα, καρότα, παντζάρια, πιπεριές, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, κρεμμύδια (κρεμμύδι), σπανάκι, σέλινο, κολοκύθι, αρακά, φασολάκια.
Φρούτα:
- μήλα, αχλάδια, μπανάνες, δαμάσκηνα, ροδάκινα, βερίκοκα, μούρα (με εξαίρεση τις φράουλες, συμπεριλαμβανομένων των κατεψυγμένων) ·
- εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια) - λαμβάνοντας υπόψη την ατομική ανοχή ·
- τροπικά φρούτα (μάνγκο, ακτινίδιο, ανανά, γκουάβα) - λαμβάνοντας υπόψη την ατομική ανοχή,
- αποξηραμένα φρούτα.
Όσπρια: μπιζέλια, φασόλια, σόγια, φακές.
Ξηροί καρποί: αμύγδαλα, φουντούκια, πυρήνας καρυδιού.
Χυμοί και ποτά:
- φυσικοί εγχώριοι και εισαγόμενοι χυμοί και νέκταρ βιομηχανικής παραγωγής (διαυγασμένοι και με πολτό) ·
- ποτά βιομηχανικής παραγωγής με βάση φυσικά φρούτα ·
- Βιταμινούχα βιομηχανικά ποτά χωρίς συντηρητικά και τεχνητά πρόσθετα τροφίμων.
- καφές (υποκατάστατο), κακάο, τσάι.
Κονσέρβες:
- στιφάδο βοείου κρέατος (κατά παρέκκλιση απουσία κρέατος) για την προετοιμασία των πρώτων πιάτων) ·
- σολομός, σέσουρα (για σούπες).
- κομπόστες, φέτες φρούτων,
- χαβιάρι μελιτζάνας και σκουός για παιδικές τροφές.
- πράσινα μπιζέλια,
- καλαμπόκι ζάχαρης ·
- χονδρόκοκκο κονσέρβες ·
- Ντομάτες και αγγούρια είναι αλατισμένα.
Ψωμί (σίκαλη, σιτάρι ή μίγμα αλεύρων, κατά προτίμηση εμπλουτισμένο), δημητριακά, ζυμαρικά - όλα τα είδη χωρίς περιορισμούς.
Αλάτι μαγειρεμένο με ιώδιο - σε περιοχές που περιέχουν ενδημικό ιώδιο.
Επιπλέον, με οικονομικούς πόρους στη διατροφή των παιδιών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα εξής:
- ο οξύρρυγχος του χαβιαριού και ο κοκκώδης σολομός (όχι περισσότερο από 1 φορά σε 2 εβδομάδες) ·
- Αλατισμένο κόκκινο ψάρι (κατά προτίμηση ροζ σολομός, σολομός καλαμιού) - όχι πιο συχνά από 1 φορά σε 2 εβδομάδες.

Προσάρτημα 11 SanPiN 2.4.1.3049-13 »

Πόσο συχνά πρέπει να αερίζονται τα δωμάτια;

Όλοι οι χώροι της προσχολικής οργάνωσης πρέπει να αερίζονται καθημερινά.

Ο αερισμός πραγματοποιείται τουλάχιστον 10 λεπτά κάθε 1,5 ώρα. Σε ομαδικά δωμάτια και υπνοδωμάτια παρέχεται φυσικός ή γωνιακός αερισμός. Μέσω του αερισμού με την παρουσία παιδιών δεν πραγματοποιείται. Δεν επιτρέπεται η αερισμός μέσω τουαλέτας.

Με την παρουσία παιδιών, επιτρέπεται η μονόπλευρη αερισμός όλων των χώρων στη ζεστή εποχή.

Η διάρκεια του εξαερισμού εξαρτάται από τη θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα, την κατεύθυνση του ανέμου, την απόδοση του συστήματος θέρμανσης. Ο αερισμός πραγματοποιείται απουσία παιδιών και τελειώνει 30 λεπτά πριν προέλθουν από μια βόλτα ή μαθήματα.

Κατά τον αερισμό, επιτρέπεται βραχυπρόθεσμη μείωση της θερμοκρασίας του αέρα στο δωμάτιο, αλλά όχι περισσότερο από 2 έως 4 ° C.

Στα υπνοδωμάτια, μέσω εξαερισμού πραγματοποιείται μέχρι ύπνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κατά τον εξαερισμό κατά τη διάρκεια των βραχιόνων ύπνου, τα παράθυρα εξαερισμού ανοίγουν στη μία πλευρά και κλείνουν για 30 λεπτά πριν από την ανύψωση.

Κατά την κρύα εποχή, τραβέρσες, παράθυρα παραθύρων κλείνουν 10 λεπτά πριν από την ώρα για ύπνο για παιδιά.

Στη ζεστή εποχή, ο ύπνος (ημέρα και νύχτα) οργανώνεται με ανοιχτά παράθυρα (αποφεύγοντας το βύθισμα).

pp.8.5, 8.6 SanPiN 2.4.1.3049-13

Σε ποιο καιρό μπορείτε να βγείτε για μια βόλτα;

Οι κλιματικές συνθήκες κατά τη βάδιση δεν ρυθμίζονται από τις απαιτήσεις των υγειονομικών κανονισμών και προτύπων, εκτός σε θερμοκρασίες κάτω από μείον 15 ° C και μία ταχύτητα ανέμου 7 m / s, συνιστάται να μειώσει τη διάρκεια του περπατήματος. Η συνιστώμενη διάρκεια των ημερήσιων περιπάτων είναι 3-4 ώρες. Η διάρκεια της βόλτας καθορίζεται από την προσχολική εκπαιδευτική οργάνωση, ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες. Συνιστάται η οργάνωση περιπάτων 2 φορές την ημέρα: το πρώτο μισό της ημέρας και το απόγευμα - μετά από έναν ύπνο ή πριν φύγετε από το σπίτι των παιδιών

11.5, 11.6 SanPiN 2.4.1.3049-13

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός;

Όλες οι εγκαταστάσεις καθαρίζονται χρησιμοποιώντας υγρή καθαριστικά όχι λιγότερο από 2 φορές την ημέρα σε ανοιχτά παράθυρα άβακα ή τα υποχρεωτικά σημεία καθαρισμού συσσωρεύσεις σκόνης (baseboards φύλων και κάτω από τα έπιπλα, περβάζια παραθύρων, καλοριφέρ, κλπ) και συχνά αποκρουστική επιφάνειες (πόμολο πόρτας, ντουλάπια, διακόπτες, σκληρά έπιπλα κ.λπ.). Υγρός καθαρισμός πραγματοποιείται στα υπνοδωμάτια μετά από μια νύχτα και υπνάκο στην ομάδα - μετά από κάθε λήψη pischi.Vlazhnaya γυμναστήρια καθαρισμού που πραγματοποιήθηκε 1 φορά την ημέρα και μετά από κάθε συνεδρία. Ο αθλητικός εξοπλισμός σκουπίζεται καθημερινά με ένα υγρό πανί, με χαλιά - χρησιμοποιώντας σαπούνι και διάλυμα σόδας. Τα χαλιά καθαρίζονται καθημερινά χρησιμοποιώντας ηλεκτρική σκούπα. Κατά τη διάρκεια του γενικού καθαρισμού του χαλιού υποβάλλεται σε υγρή επεξεργασία. Είναι δυνατή η χρήση ηλεκτρικής σκούπας πλύσης. Μετά από κάθε συνεδρία, το γυμναστήριο αερίζεται για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Οι πίνακες στις περιοχές ομάδα πλένονται με σαπούνι και ζεστό νερό πριν και μετά από κάθε γεύμα ειδικό ύφασμα που πλένεται, ξηραίνεται και αποθηκεύεται σε ξηρή μορφή στη σημειώνονται ειδικό δοχείο με ένα καπάκι.

Καρέκλες, αλλάζοντας τραπέζια, αρένες και λοιπό εξοπλισμό, καθώς και μουσαμάδες φόδρα, σαλιάρες μουσαμά μετά τη χρήση καθαρίζονται με ζεστό νερό και σαπούνι? πανωφόρες από ύφασμα - φορούν μακριά.

Τα παιχνίδια πλένονται σε ειδικά σημειωμένα, σημαδεμένα δοχεία.

Χαλιά με ηλεκτρική σκούπα καθημερινά και να καθαρίζονται με ένα υγρό πινέλο ή να χτυπήσει σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και οικονομικές ζώνες, και στη συνέχεια, καθαρίστε με ένα υγρό πινέλο. Συνιστάται μια φορά το χρόνο τα χαλιά να καθαρίζονται στεγνά.

Ειδών υγιεινής απολυμαίνονται σε καθημερινή βάση, ανεξάρτητα από την επιδημιολογική κατάσταση. Καθισμένος σε λεκάνες τουαλέτας, καζανάκια χειριστεί και λαβές θυρών πλένονται με ζεστό νερό και σαπούνι ή άλλο παράγοντα καθαρισμού, ακίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία, σε καθημερινή βάση. Οι γλάστρες πλένονται μετά από κάθε χρήση με χειροπέδες ή βούρτσες και απορρυπαντικά. Μπανιέρες, νεροχύτες, τουαλέτες καθαρίζονται δύο φορές την ημέρα ruffs ή βούρτσες με τη χρήση απορρυπαντικών και απολυμαντικών.

Ο γενικός καθαρισμός όλων των χώρων και του εξοπλισμού πραγματοποιείται μία φορά το μήνα με τη χρήση απορρυπαντικών και απολυμαντικών. Τα παράθυρα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό πλένονται καθώς είναι μολυσμένα, αλλά τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο (την άνοιξη και το φθινόπωρο).

17,1, 17,2, 17,4, 17,5, 17,6, 17,7 SanPiN 2,4,1,3049-13

Ο τρόπος αερισμού στις εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου

Όταν το παιδί σας μπαίνει νηπιαγωγείο γονείς είναι ιδιαίτερα υποχρέωση να μεριμνήσει ώστε η ατμόσφαιρα στην οργάνωση προσχολικής πληρούσε όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και συνέβαλε στη διατήρηση και την ενίσχυση της υγείας του παιδιού. Ο κύριος ρόλος για την εξασφάλιση ενός υγιούς μικροκλίματος παίζεται με μέτρα εξαερισμού.

Όταν ένα παιδί εισέλθει σε νηπιαγωγείο, οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να διασφαλίσουν ότι το μικροκλίμα στην προσχολική οργάνωση πληροί όλα τα απαραίτητα πρότυπα

Ανάγκη εξαερισμού

Οι προσχολικές εγκαταστάσεις, όπου υπάρχουν πολυάριθμες ομάδες παιδιών και όπου δεν υπάρχει κατάλληλος αερισμός, περιέχουν μεγάλη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα.

Αυτός ο αριθμός είναι αρκετές φορές υψηλότερος από τον κανονικό, ο οποίος είναι γεμάτος με τα ακόλουθα συμπτώματα σε παιδιά και φροντιστές:

 • ημικρανίες;
 • η μείωση των δυνάμεων.
 • ένα σταθερό αίσθημα ναυτίας.

Αλλά ο κανονικός αερισμός στο νηπιαγωγείο εξασφαλίζει την εμφάνιση των ακόλουθων παραγόντων:

 • επαρκή περιεκτικότητα οξυγόνου στις μάζες του αέρα ·
 • μείωση του αριθμού των επιβλαβών ουσιών που υπάρχουν στις μάζες του αέρα ·
 • την αφαίρεση συγκεκριμένων αρωμάτων που επηρεάζουν αρνητικά τα νεύρα διαφορετικών ηλικιακών ομάδων,
 • την ομαλοποίηση της περιεκτικότητας σε υγρασία των μαζών του αέρα ·
 • μείωση του ρυθμού εξάπλωσης διαφόρων επιβλαβών οργανισμών και σπορίων μυκήτων.

Βασικοί κανόνες για τον αερισμό στις προσχολικές σχολές

Προκειμένου να αποφευχθούν οι υπερβολικές ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα του νηπιαγωγείου, κάτι που θα μπορούσε να βλάψει όλες τις ομάδες παιδιών, το SanPiN ανέπτυξε ένα ειδικό πρόγραμμα για την εκτέλεση εξαερισμού στο DOW.

Το πρόγραμμα αερισμού που αναπτύχθηκε από την SanPin, ανάλογα με την εποχή του χρόνου, περιέχει τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • Ο εξαερισμός των εγκαταστάσεων το χειμώνα θα πρέπει να διεξάγεται σε μια εποχή που τα παιδιά δεν βρίσκονται ακόμα στις ομάδες.
 • το καλοκαίρι, το νηπιαγωγείο θα πρέπει να αερίζεται ενώ τα παιδιά βρίσκονται στους περιπάτους τους (επιτρέπεται να αερίζονται τα δωμάτια και με την παρουσία παιδιών, αλλά μόνο αν δεν υπάρχουν βυθίσματα).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέπτυξε το SanPiN, η διάρκεια του εξαερισμού υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη τους ακόλουθους δείκτες:

 • χώρο των δωματίων.
 • τη θερμοκρασία των μαζών του αέρα στο δωμάτιο.
 • τις καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέπτυξε το SanPiN, η διάρκεια του εξαερισμού υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες

Επιπλέον, για να παρέχετε στο δωμάτιο μια σωστή ποσότητα οξυγόνου, πρέπει να ακολουθήσετε αυτούς τους κανόνες:

 1. Ο εξαερισμός των παιδικών δωματίων στις κατώτερες ομάδες πρέπει να γίνεται μία φορά την ώρα, αν δεν υπάρχει τέτοια ευκαιρία, τότε κάθε 2-3 ώρες.
 2. Με την παρουσία των εξωτερική θερμοκρασία είναι μικρότερη από 10 μοίρες, η κυκλοφορία του αέρα είναι απαραίτητη για τη διεξαγωγή το πρωί, ακόμη και πριν από τη γέννηση των παιδιών (περίπου 5-10 λεπτά), και στη συνέχεια στο τέλος της κάθε ώρα θα πρέπει να ανοίξει τα παράθυρα για τουλάχιστον ένα λεπτό. Θα πρέπει να θυμόμαστε το γεγονός ότι τα παιδιά της ηλικίας των νηπιαγωγών μπορεί να πάρει πολύ γρήγορα, ώστε αερισμό του δωματίου, είναι σκόπιμο να τα μεταφέρετε σε άλλο δωμάτιο.
 3. Εάν το καθεστώς θερμοκρασίας εκτός των εγκαταστάσεων κυμαίνεται από -5 έως -10 μοίρες, η ανταλλαγή αέρα πρέπει να πραγματοποιείται το πρωί πριν από την άφιξη των παιδιών, η βέλτιστη διάρκεια του εξαερισμού είναι 10-15 λεπτά. Και μετά από παρέλευση μιας και μισής ώρας, θα πρέπει να ανοίξετε τα παράθυρα για 1-2 λεπτά.
 4. Σε θερμοκρασίες έξω από 0 έως -5 ανταλλαγή των αερίων μαζών πρέπει να γίνεται το πρωί και το βράδυ για 15-20 λεπτά (κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τα παιδιά θα πρέπει να είναι έξω στον κήπο, δηλαδή, είτε δεν έχουν έρθει ακόμα, ή έχουν ήδη αριστερά). Επιπλέον, όταν τα παιδιά είναι σε ομάδες, ο εξαερισμός πρέπει να διεξάγεται μεταξύ δύο και πέντε λεπτών κάθε μισή ώρα.
 5. Σε θερμοκρασία από 0 έως +5 μοίρες αυξάνεται η συχνότητα αερισμού των χώρων. Πριν και μετά την επίσκεψη στα παιδιά, είναι απαραίτητο να αεριστεί το δωμάτιο για 20 λεπτά. Και όταν τα παιδιά είναι σε ομάδες, η ανταλλαγή αέριων μαζών πραγματοποιείται μετά από κάθε μιάμιση ώρα για 3-7 λεπτά.

Χαρακτηριστικά των χρονοδιαγραμμάτων σχεδίασης του αερισμού σε νηπιαγωγείο

Κατά τη δημιουργία του προγράμματος αερισμού στην προσχολική οργάνωση, λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθοι δείκτες:

 • τεχνικά χαρακτηριστικά του κτιρίου ·
 • ηλικία των παιδιών σε ομάδες ·
 • εποχή του έτους.

Κατά τη δημιουργία του προγράμματος αερισμού στην προσχολική οργάνωση, λαμβάνεται υπόψη η εποχή του έτους

Ο πίνακας κυκλοφορίας της ατμοσφαιρικής μάζας περιέχει δεδομένα σχετικά με τη συχνότητα και το χρόνο αερισμού, τον τύπο εξαερισμού και τη θέση αυτών των ενεργειών.

Το πρόγραμμα δημιουργείται από τη νοσοκόμα και υπάρχουν υπογραφές του ιατρού και του επικεφαλής του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Το πρόγραμμα ενημερώνεται κάθε νέο ακαδημαϊκό έτος.

Ένα παράδειγμα ενός χρονοδιαγράμματος κυκλοφορίας του αέρα, τύποι αερισμού

Για να κατανοήσετε καλύτερα τον τρόπο αερισμού στο νηπιαγωγείο, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με ένα παράδειγμα του τρόπου κυκλοφορίας του αέρα:

 1. 07: 00-07: 15 - αερισμός στους χώρους που προορίζονται για παιχνίδια. Ο εξαερισμός είναι γωνιακός ή διαμέσου.
 2. 08: 45-08: 55 - αερισμός στους χώρους που προορίζονται για ύπνο. Περάστε μέσω εξαερισμού.
 3. 10: 25-10: 50 - ο εξαερισμός πραγματοποιείται σε χώρους που προορίζονται για ύπνο και παιχνίδι. Τύπος εξαερισμού - διαμπερές.
 4. 12: 20-12: 30 - αερισμός, ξοδεύετε σε χώρους που προορίζονται για ύπνο. Εξαερισμός - γωνιακή.
 5. 14: 00-14: 30 - Ο εξαερισμός πραγματοποιείται στους χώρους υποδοχής και παιχνιδιών. Τύπος διαμέσου.
 6. 16: 00-16: 10 - Ο αερισμός πραγματοποιείται στον κοιτώνα και στην αίθουσα υποδοχής. Τύπος - γωνιακή.
 7. 17: 40-18: 00 - ένας χώρος υποδοχής, παιχνιδιών και ύπνου αερίζεται. Τύπος εξαερισμού - διαμπερές.

Σύμφωνα με τους κανόνες που ανέπτυξε το SanPiN, μέσω του εξαερισμού και του γωνιακού αερισμού μπορεί να γίνει μόνο αν δεν υπάρχουν παιδιά στο δωμάτιο. Εάν διεξάγεται μονομερής αερισμός, μπορεί να παραχθεί ακόμη και αν υπάρχουν παιδιά σε ομάδες, αλλά μόνο στις ζεστές εποχές του έτους.

Σύμφωνα με τους κανόνες του SanPiN, μέσω του εξαερισμού και του γωνιακού αερισμού μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο αν δεν υπάρχουν παιδιά στο δωμάτιο

Παραδοσιακός αερισμός των νηπιαγωγείων

Οι κανόνες που έχει θεσπίσει η SanPin για τις αίθουσες αερισμού σε παρόμοια εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι πολύ σημαντικοί, αλλά πρέπει να υποστηρίζονται από τη διαθεσιμότητα ποιοτικού αερισμού.

Σε αυτό το στάδιο του χρόνου, διακρίνονται δύο τύποι συστημάτων εξαερισμού:

Ο παραδοσιακός τρόπος εξαερισμού ονομάζεται επίσης απλός ή φυσικός. Η ουσία της λειτουργίας του έγκειται στο γεγονός ότι η εισροή μάζας φρέσκου αέρα οφείλεται στον υαλοπίνακα εξαερισμού και στα κενά στα παράθυρα.

Η εκχύλιση του εκχυλίσματος πραγματοποιείται με τη χρήση ενός άξονα στην οροφή, όπου υπάρχει φυσική παροχή αέρα, με αποτέλεσμα η ανύψωση των ζυγών θερμού αέρος να πραγματοποιείται με φυσικό τρόπο.

Αλλά σύμφωνα με όλους τους υπολογισμούς, αυτό το σύστημα εξαερισμού έχει πολλά περισσότερα μειονεκτήματα από τα πλεονεκτήματα.

Για να λειτουργήσει τα φυσικά συστήματα έδωσαν τουλάχιστον πρέπει να παρέχεται κάποια επίδραση στα τοιχώματα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τη δυνατότητα να εκτελέσει την κοπή και την γωνιακή εξαερισμού, ιδίως σε σχέση με τους χώρους όπου τα παιδιά κοιμούνται και παίζουν.

Αν η τοποθέτηση νηπιαγωγείο πραγματοποιείται σε μια περιοχή όπου το ζεστό έλεγχο της θερμοκρασίας σεζόν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην περιοχή των 30 βαθμών ή υψηλότερο, να είστε βέβαιος να προβλεφθεί η παρουσία του μέσα από αερισμό και τη γωνία όχι μόνο στα υπνοδωμάτια και Παιδότοποι, αλλά και στεγνωτήρια, τουαλέτες και εγκαταστάσεις κουζίνας. Με την παρουσία γωνιακού και αεραγωγού, η αφαίρεση των αέριων μαζών πραγματοποιείται μέσω παρακείμενων δωματίων.

Η παραδοσιακή έκδοση του εξαερισμού των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων δεν έχει σημασία στις συνθήκες του Άπω Βορρά.

Εφαρμογή σύγχρονου συστήματος εξαερισμού

Δεδομένου ότι σε αυτό το σημείο ο αριθμός των ιδιωτικών κήπων έχει αυξηθεί σημαντικά, έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές να φέρει σύγχρονα συστήματα εξαερισμού σε αυτά (επίσης γνωστό ως τεχνητός εξαερισμός).

Υπάρχουν πολλοί τύποι συστημάτων εξαναγκασμένου εξαερισμού, τα οποία είναι ιδανικά για έναν κήπο, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δίνουν προτίμηση στα συστήματα τροφοδοσίας και εξάτμισης.

Αυτός ο εξαερισμός εξασφαλίζει την έγκαιρη αφαίρεση μολυσμένων αέριων μαζών και την αντικατάστασή τους από καθαρά. Είναι δυνατή η ρύθμιση της θερμοκρασίας του αέρα που τροφοδοτείται στο δωμάτιο. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα, καθώς η πιθανότητα εμφάνισης καταρροϊκών ασθενειών σε παιδιά που εμφανίζονται σε ομάδες μειώνεται σημαντικά.

Το σύστημα εξαερισμού εισαγωγής και εξαγωγής μειώνει σημαντικά την πιθανότητα κρυολογήματος στα παιδιά

Με τη σειρά τους, ο μολυσμένος αέρας που ρέει μέσα από τους ανεμιστήρες διεισδύει στους αγωγούς εξαερισμού του συστήματος εξαερισμού και στην έξοδο τους στο δρόμο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εμπειρογνωμόνων, όταν επιλέγετε ένα σύστημα εξαερισμού για ένα νηπιαγωγείο, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα υποχρεωτικά συστήματα. Μια τέτοια σύσταση εξηγείται από το γεγονός ότι θα μειώσει σημαντικά το ενεργειακό κόστος και οι περισσότερες από αυτές τις εγκαταστάσεις είναι ικανές να θερμαίνουν και να υγρανίζουν τον αέρα στα απαιτούμενα επίπεδα.

Σημειώνεται ότι εάν ο κύριος στόχος κατά την εγκατάσταση της αναγκαστικής συστημάτων εξαερισμού στο νηπιαγωγείο είναι η επιθυμία να σώσει ενεργειακών πόρων, η ιδανική επιλογή θα ήταν ένα σύστημα αναγκαστική αέρα εξοπλισμένος με έναν εναλλάκτη θερμότητας.

Ένα τέτοιο σύστημα κατά την κρύα εποχή μειώνει σημαντικά τα απόβλητα για να θερμάνει τη μάζα του αέρα προσαγωγής, και εκτός αυτού, οι εγκαταστάσεις τροφοδοτούνται με καθαρό και ζεστό αέρα τροφοδοσίας. Με τη βοήθεια του ανακτητή, η θερμότητα από τις ήδη εξαντληθείσες αέριες μάζες εισέρχεται στις μάζες του αέριου αέρα, έτσι μειώνεται σημαντικά το κόστος ενέργειας.

Τα σύγχρονα συστήματα εξαερισμού τύπου μονομπλόκ, εξοπλισμένα με ανακτητών, επιτρέπουν να μεταφέρει περίπου το 70% της θερμότητας, το οποίο είναι αρκετές φορές μειώνει το κόστος σε σύγκριση με τη λειτουργία των συστημάτων εξαερισμού, στις οποίες κανένα εναλλάκτη θερμότητας.

Από αυτά τα συστήματα εξαερισμού, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, το πιο κατάλληλο για εγκατάσταση σε ένα νηπιαγωγείο:

Το σύστημα εξαερισμού Dantex αποτελεί ιδανική επιλογή για νηπιαγωγεία

Αλλά παρά τις θετικές πτυχές των συστημάτων εξαναγκασμού εξαερισμού για την εγκατάσταση τους σε ένα προσχολικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, πρέπει να συμμορφώνονται με όλους τους κανόνες και τις απαιτήσεις.

Βασικές απαιτήσεις για συσκευές εξαερισμού στο νηπιαγωγείο

Υπάρχουν ορισμένοι από τους ακόλουθους κανόνες που ένα σύστημα αερισμού σε ένα νηπιαγωγείο πρέπει να ταιριάζει:

 1. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, διαπιστώθηκε ότι η πολλαπλότητα των αέριων μαζών ανά παιδί ανά ώρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 50 m3.
 2. Κατά την εγκατάσταση της προσφοράς και της εξάτμισης απαγορεύεται να ενσωματώσει την παροχή αέρα και εξαγωγής αέρα τύπου των κουζίνα, τουαλέτες και στεγνωτήρια με τον αέρα που υπάρχει στο υπνοδωμάτιο και την αίθουσα παιχνιδιών. Επιπλέον, σύμφωνα με τους κανόνες, υπάρχει αυστηρή απαγόρευση εγκατάστασης σε παιδικούς σταθμούς αεραγωγών κατασκευασμένων από υλικό όπως το αμιαντοτσιμέντο.
 3. Το δωμάτιο για την ξήρανση πράγματα, στο μπάνιο και η τουαλέτα είναι απαραίτητη για να εξασφαλίσει μια σταθερή ροή μάζας του εξερχόμενου αέρα, αυτό είναι λόγω του ότι είναι στον αέρα μιας μεγάλης ποσότητας των επιβλαβών βακτηρίων, σωματιδίων σημαίνει εντός της ομάδας των καπνού χημικών ατμών των νοικοκυριών. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εμπειρογνωμόνων, σε αυτά τα δωμάτια με τη βοήθεια των ανεμιστήρων καναλιών θα πρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας σύστημα εξαερισμού χαμηλής κατανάλωσης. Εγκατάσταση των οπαδών γίνεται είτε στον άξονα είτε στην οροφή, που εγγυάται τη σταθερή εισροή αέρα μάζες που δεν θα τους αφήσουμε να παραμείνει στάσιμη.
 4. Στους χώρους που προορίζονται για την ξήρανση και το σιδέρωμα των αντικειμένων, συνιστάται να εγκατασταθεί ένας θάλαμος εφοδιασμού στον οποίο θα χρησιμοποιούνται θερμοσίφωνες, θερμαντήρες ή θερμαντικά σώματα αντί για στοιχεία θέρμανσης.
 5. Στα δωμάτια όπου εκτελείται και το πλύσιμο των παιδικών ρούχων, θα πρέπει να τοποθετηθεί μια ισχυρή κουκούλα, ώστε να αποφευχθεί η συσσώρευση υγρασίας στο δωμάτιο και συνεπώς να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης μυκήτων.
 6. Το σύστημα εξαερισμού σε ένα τέτοιο ίδρυμα πρέπει αναγκαστικά να είναι ισορροπημένο και με επαρκές επίπεδο παραγωγικότητας, καθώς αυτό επηρεάζει άμεσα την υγεία των παιδιών και των φροντιστών.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού στο νηπιαγωγείο σε σχέση με τη χάραξη ζωνών

Δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετές κύριες περιοχές στο νηπιαγωγείο όπου το παιδί περνάει περισσότερο ή λιγότερο χρόνο και έχει αναπτύξει απαιτήσεις εξαερισμού σε αυτές τις περιοχές.

Σε αυτό το στάδιο του χρόνου, υπάρχουν τρεις κύριες ζώνες:

Στο χώρο παιχνιδιού η δραστηριότητα του παιδιού είναι σε υψηλό επίπεδο, επομένως ο εξαερισμός σε αυτή τη ζώνη πρέπει να είναι υψηλότερος από ό, τι σε άλλους χώρους.

Στο χώρο παιχνιδιού, η δραστηριότητα του παιδιού φθάνει στο μέγιστο, έτσι υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις για τον εξαερισμό

Δεδομένου ότι στην περιοχή που προορίζεται για ύπνο, τα παιδιά περνούν μόνο λίγες ώρες, τότε ο εξαερισμός εκεί δεν πρέπει να είναι πολύ έντονος. Στην αντίθετη περίπτωση, υπάρχει ο κίνδυνος το παιδί να αναπτύξει κρύο λόγω των ανεξέλεγκτων ροών αέρα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού στους χώρους που προορίζονται για ύπνο πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τους ακόλουθους κανόνες:

 1. Οι μάζες αέρα που είναι τοποθετημένες μεταξύ των πτερυγίων ανεμιστήρα του τύπου διέλευσης και του αγωγού για την κουκούλα πρέπει να αναμιχθούν όσο το δυνατόν λιγότερο.
 2. Το καθεστώς θερμοκρασίας στην κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι περίπου 1-2 μοίρες πάνω από τον ίδιο δείκτη στη ζώνη που προορίζεται για παιχνίδια.

Η περιοχή εκπαίδευσης στο νηπιαγωγείο συνεπάγεται ένα μέρος όπου τα παιδιά μαθαίνουν να γράφουν και να διαβάζουν. Το καθεστώς θερμοκρασίας σε αυτό το δωμάτιο θα πρέπει να είναι θερμότερο από ό, τι στην περιοχή παιχνιδιού και πιο κρύο από ό, τι στην κρεβατοκάμαρα.

Για την παροχή ενός τέτοιου δείκτη, οι οδηγοί αποσβεστήρα του ανεμιστήρα αέρα τροφοδοσίας τοποθετούνται στη θέση "πάνω". Οι ψυχρές μάζες του αέρα που λαμβάνονται από το δρόμο ωθούνται στο ταβάνι. Με τη σειρά τους, οι μάζες του θερμού αέρα που υπάρχουν στο δωμάτιο ανυψώνονται επίσης. Επιπλέον, είναι μικτές.

Λόγω του γεγονότος ότι η ανάμιξη πραγματοποιείται στην περιοχή της οροφής, η ατμοσφαιρική ροή δεν επηρεάζει τα νήπια, επομένως δεν υπάρχει αρνητική επίδραση σε αυτά.

Κατά τον ίδιο τρόπο, η ρύθμιση των ροών του αέρα κατά τη λειτουργία των κλιματιστικών στο νηπιαγωγείο λειτουργεί στο νηπιαγωγείο.

Χρήση στο νηπιαγωγείο του καθαριστή αέρα καναλιών Tion Eco

Εάν το σύστημα εξαερισμού που είναι εγκατεστημένο στο νηπιαγωγείο δεν ανταποκρίνεται στις λειτουργίες του και υπάρχουν διαφορετικές οσμές και ρύποι στο δωμάτιο, οι ειδικοί συνιστούν την εγκατάσταση του καθαριστή αέρα του καναλιού Tion Eco.

Air μάζα διέρχεται από αυτήν την εγκατάσταση, υποβάλλεται στη βακτηριοκτόνο δράση, και μέσα από το στοιχείο φίλτρου διεξάγεται από τον αέρα αφαιρώντας διαφόρων ρύπων: σκόνη, μούχλα, βακτήρια, ιούς, αέρια οσμή.

Η δημοτικότητα του καθαριστικού παρέχεται από τις ακόλουθες θετικές ιδιότητες:

 • όχι μόνο ασκεί απολυμαντικό αποτέλεσμα, αλλά καθαρίζει επίσης αέρα από σωματίδια σκόνης και άλλους ρύπους.
 • Επιτρέπεται να χρησιμοποιείται με τη μορφή ενός βακτηριοκτόνου φίλτρου για την επανακυκλοφορία του δωματίου.
 • κατά τη λειτουργία του, να μην απελευθερώνει επιβλαβείς ουσίες και εκπομπές ·
 • Η πτώση πίεσης κατά μήκος της συσκευής φιλτραρίσματος είναι πολύ χαμηλότερη από ό, τι σε παρόμοιες συσκευές.
 • Λόγω των υψηλών ιδιοτήτων φιλτραρίσματος, η πιθανότητα διείσδυσης νεκρών μικροοργανισμών στο δωμάτιο ουσιαστικά μειώνεται στο μηδέν.
 • η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι αρκετές φορές χαμηλότερη από ότι σε βακτηριοκτόνα τμήματα.
 • η τιμή αντικατάστασης των αφαιρούμενων στοιχείων είναι 5-10 φορές χαμηλότερη από ό, τι στους λαμπτήρες UV.

Το καθαριστικό αέρα Tion Eco duct είναι αρκετά δημοφιλές και έχει πολλά πλεονεκτήματα

 1. Προφίλτρο. Απορροφά μεγάλα σωματίδια σκόνης και εμποδίζει την είσοδό τους στο δωμάτιο.
 2. Ηλεκτροστατικό μπλοκ. Μετατρέπει τις μηχανικές μολυσματικές ουσίες και τα βιο-αερολύματα με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν ένα ηλεκτροστατικό φορτίο.
 3. Φίλτρο HEPA. Καταστρέφει ρύπους και βιοαεροσόλες.
 4. Φίλτρο απορρόφησης-καταλυτικού τύπου. Μετατρέπει το όζον στο οξυγόνο.
 5. Αυτοματοποιημένο μπλοκ. Με τη βοήθειά της παρακολουθείται η λειτουργία ολόκληρου του εργοστασίου. Στα μοντέλα του τύπου κρεμάσματος υπάρχει ένας πίνακας ενδείξεων.

Παρά τα πολλά θετικά χαρακτηριστικά αυτής της συσκευής, η χρήση της σε νηπιαγωγεία εκτελείται σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, καθώς η συσκευή είναι αρκετά δαπανηρή.

Τα κρατικά προσχολικά ιδρύματα δεν μπορούν να αντέξουν την αγορά μιας τέτοιας συσκευής, σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν ούτε να επιτρέψουν την εγκατάσταση συστημάτων εξαναγκασμού εξαερισμού και πρέπει να εκτελέσουν χειροκίνητο αερισμό.

Όσον αφορά τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, ορισμένα από αυτά είναι εξοπλισμένα με τέτοιες ή παρόμοιες συσκευές. Αλλά δεν έχει το είδος της προσφοράς και της εξάτμισης μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, και αν παράλληλα με τη λειτουργία του να διενεργεί τακτικούς αερισμό των χώρων, τα παιδιά που παρακολουθούν το νηπιαγωγείο, είναι εγγυημένη για να γλιτώσει τις συνέπειες των διαφόρων ειδών βακτηρίων.

Πρόγραμμα και πρότυπα αερισμού των χώρων στο νηπιαγωγείο

Η επίσκεψη σε προσχολικά εκπαιδευτικά ιδρύματα προωθεί την κοινωνικοποίηση του παιδιού, την ενίσχυση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων και την αλληλεπίδραση με τους συνομηλίκους, τους εκπαιδευτές ενηλίκων ή άλλους υπαλλήλους ειδικευμένων ιδρυμάτων. Για τη διατήρηση των απαραίτητων προτύπων υγιεινής, η διαχείριση του νηπιαγωγείου αναπτύσσει και εγκρίνει ένα πρόγραμμα αερισμού, το οποίο ρυθμίζεται από τους γενικά αποδεκτούς υγειονομικούς κανονισμούς.

Υποχρεωτική και τακτική ανταλλαγή αέρα στο τηλεχειριστήριο

Παραλαβή ενός παιδιού στην προσχολική εκπαιδευτικό ίδρυμα (DOW) συνδέεται με τη δημιουργία μια αγχωτική κατάσταση, να αλλάξει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής και την καθημερινότητα, την κοινωνικοποίηση με άλλα παιδιά και ενήλικες, το προσωπικό κήπο. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν οι πιο άνετες συνθήκες για τη διατήρηση ενός υγιούς μικροκλίματος που προάγει την υγεία των παιδιών, ο αποτελεσματικός αερισμός του νηπιαγωγείου παρέχει:

 • οξυγόνωση του μείγματος αερίου-αέρα σε ομάδες και άλλους χώρους και διατήρηση του κανονικού του περιεχομένου στον αέρα.
 • μείωση του επιπέδου του διοξειδίου του άνθρακα και απομάκρυνση από τις λειτουργικές εγκαταστάσεις επιβλαβών ουσιών και μικροοργανισμών, επιβλαβών βακτηρίων,
 • έγκαιρη απομάκρυνση από τις ομάδες, αθλητικές αίθουσες και αίθουσες συναρμολόγησης, αποδυτήρια και μπάνια ξένων και ερεθιστικών οσμών.
 • τη διατήρηση ισορροπημένων δεικτών του επιπέδου υγρασίας του αέρα με μείωση του ρυθμού κατανομής των μυκήτων και των βακτηρίων.

Ο απαραίτητος αερισμός στο νηπιαγωγείο δικαιολογείται από τις απαιτήσεις της υγιεινής και της υγιεινής, η οποία αφορά τα ιδρύματα όπου τα παιδιά διανύουν ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και συσσωρεύεται μεγάλη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα στις εγκαταστάσεις. Η παραβίαση τέτοιων απαιτήσεων μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση της ευημερίας των μικρών παιδιών οποιασδήποτε ηλικίας και εργαζομένων στον κήπο, να προκαλέσει μια αίσθηση συνεχιζόμενης κόπωσης και να προκαλέσει κόπωση, μειώνοντας το επίπεδο δραστηριότητας.

Κοινοί κανόνες για την ανταλλαγή αέρα

Σύγχρονη υγειονομικά πρότυπα ελέγχου που αναπτύχθηκαν από SanPiN και περιγράφονται εδώ 2.4.1.2660-10 ρυθμίζουν τις συνθήκες και τους κανόνες εξαερισμού στο νηπιαγωγείο, ανάλογα με τους διάφορους παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη στην κατάσταση σχεδίασης και το χρονοδιάγραμμα. Εκτός από τις εποχιακές αλλαγές των εποχών, υπάρχουν μια σειρά από άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη μιας σειράς μέτρων για χειροκίνητη εξαέρωση διάφορες εγκαταστάσεις της προσχολικής ιδρύματα και μεμονωμένα δωμάτια.

Εποχικότητα του εξαερισμού

Η εστίαση στην εποχή του χρόνου που διοχετεύεται στους χώρους της ομάδας DDU θα πρέπει να πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τις ακόλουθες απαιτήσεις, αιτιολογημένη ανησυχία για την υγεία των παιδιών διαφόρων ηλικιακών κατηγοριών:

 • οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις πρέπει να διοργανώνονται κατά τις απογευματινές ή πρωινές περιπάτους.
 • το χειμώνα, οι χώροι είναι κορεσμένοι με οξυγόνο πριν από την άφιξη των παιδιών και μετά το κλείσιμο των ομάδων.

Στη ζεστή εποχή επιτρέπεται να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα για τον αερισμό στο βραχυπρόθεσμο αναψυκτικό DOU σε χώρους όπου τα παιδιά είναι παρόντα και είναι σημαντικό να αποφευχθεί η εμφάνιση ισχυρών και επικίνδυνων ρευμάτων.

Διάρκεια αερισμού

Ο χρόνος των υποχρεωτικών διαδικασιών ρυθμίζεται από τους γενικά αποδεκτούς κανόνες υγιεινής και υπολογίζεται ξεχωριστά, αλλά εξαρτάται από ένα σύνθετο σύνολο παραγόντων, είναι σημαντικό να εξεταστεί το ενδεχόμενο να διατηρηθεί ένα φυσιολογικό μικροκλίμα στις εγκαταστάσεις του DOW:

 • την επιφάνεια των δωματίων, τον σκοπό και τον όγκο του αέρα ·
 • καθιερωμένο και διατηρημένο καθεστώς θερμοκρασίας.
 • τις καιρικές συνθήκες του περιβάλλοντος και την εποχικότητα.

Για καλό εξαερισμό το χειμώνα ή το καλοκαίρι επέτρεψε το πρόγραμμα προσαρμογής, λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες που επηρεάζουν την απότομη μεταβολή της θερμοκρασίας και της υγρασίας στα δωμάτια για τις δραστηριότητες και τα υπνοδωμάτια των παιδιών, μπάνιο για τα παιδιά.

Διαδικαστική διαδικασία

Το πρόγραμμα αερισμού που εγκρίθηκε από τη διοίκηση στο DOW πρέπει να είναι δημόσιο, οι γονείς μπορούν να το ελέγξουν και να βεβαιωθούν ότι τηρούνται και πληρούνται οι απαιτήσεις υγειονομικού ελέγχου, χάρη στους κανόνες:

 • Ο αερισμός των νεότερων ομάδων γίνεται κάθε 2-3 ώρες και τελειώνει σε 30 λεπτά. πριν να συμμετάσχετε σε μια ομάδα παιδιών.
 • ο αερισμός πρέπει να διεξάγεται απουσία παιδιών με τη δυνατότητα μεταφοράς τους σε άλλες εγκαταστάσεις.
 • Το καθεστώς των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν ακυρώνει τις διαδικασίες, πραγματοποιούνται το πρωί, πριν από την έναρξη της ομάδας των παιδιών.
 • Κατά την κρύα εποχή, μπορείτε να ανοίξετε τα παράθυρα το πρωί και το βράδυ, διασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχουν παιδιά στο δωμάτιο.
 • κατά τις περιόδους θέρμανσης και αυξανόμενων θερμοκρασιών, η συχνότητα των διαδικασιών μπορεί να αυξηθεί, χωρίς να βλάψει την υγεία των παιδιών.

Η προγραμματισμένη διάρκεια του εξαερισμού καθορίζεται ανάλογα με όλους τους σημαντικούς παράγοντες που είναι απαραίτητοι για τη διατήρηση ενός φυσιολογικού και ευνοϊκού μικροκλίματος για την ενίσχυση της υγείας των παιδιών και την πρόληψη διαφόρων ασθενειών.

Σχεδιασμός και προετοιμασία του προγράμματος υγιεινής

Εάν υποβάλλετε μια ερώτηση στη διοίκηση ή τους υπαλλήλους ενός ιδρύματος προσχολικής ηλικίας: ονομάστε τον αποτελεσματικότερο αερισμό, οι κανόνες του οποίου ρυθμίζονται από τον υγειονομικό έλεγχο και τους σχετικούς οργανισμούς, μπορείτε να λάβετε διαφορετικές απαντήσεις. Εξαρτάται από τον ατομικό προγραμματισμό και τον προγραμματισμό του αερισμού στο νηπιαγωγείο, καθώς λαμβάνονται υπόψη τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του κτιρίου, η ηλικία των μαθητών της ομάδας και η εποχικότητα των διαδικασιών.

Σύμφωνα με την κανονιστική τεκμηρίωση, οι αερισμοί στο νηπιαγωγείο εκτελούνται σε τακτική βάση, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες διατάξεις του προγράμματος που περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τη συχνότητα και τα χρονικά διαστήματα των διαδικασιών εξαερισμού. Επιπλέον, το έγγραφο πρέπει να περιέχει πληροφορίες σχετικά με τον τύπο των εκδηλώσεων και τον τόπο διεξαγωγής, λαμβανομένων υπόψη του χωροταξικού σχεδιασμού ολόκληρου του δωματίου της ομάδας και των ελεύθερων χώρων σε περίπτωση απουσίας παιδιών ή του καθεστώτος περιπάτων.

Τύποι δραστηριοτήτων εξαερισμού και χρονοδιαγράμματα δειγμάτων

Οι κανόνες που αναπτύχθηκαν από το SanPiN ρυθμίζουν την ετήσια ενημέρωση του εγγράφου, που καθορίζει το χρονοδιάγραμμα για τον αερισμό στο DOW, με υποχρεωτική ένδειξη των τύπων αερισμού των χώρων του νηπιαγωγείου:

 • μέσω εξαερισμού σε ομάδες, η οποία χαρακτηρίζεται από μέγιστη απόδοση ·
 • γωνιακό ή μονόπλευρο αερισμό, που πραγματοποιείται κατά τη ζεστή εποχή.

Και οι δύο διαδικασίες διεξάγονται αποκλειστικά με την απουσία παιδιών, μπορούν να περπατήσουν ή να παρακολουθήσουν μαθήματα μουσικής, αθλητισμού σε άλλες λειτουργικές εγκαταστάσεις ενός προσχολικού ιδρύματος.

Ενδεικτικός πίνακας με γράφημα

Ένα απλό παράδειγμα της σύνταξης ενός αποτελεσματικού χρονοδιαγράμματος δίνει μια ιδέα των απαραίτητων πληροφοριών που περιέχει ο πίνακας, πρέπει να πιστοποιείται από τον ιατρό και τον επικεφαλής του νηπιαγωγείου με το προσωπικό να εξοικειώνεται με την υπογραφή:

Από το να αναπνέεις σε ένα νηπιαγωγείο;

Η θέρμανση άρχισε αργότερα από το συνηθισμένο. Η χώρα, μετά από όλα, πηγαίνει στην Ευρώπη! Πηγαίνει τόσο γρήγορα ώστε το αέριο πίσω από αυτό να μην κρατάει ρυθμούς. Σε γενικές γραμμές, κάποιος με κάποιον δεν συμφωνήσουν ποιος δεν αγοράζεται, κάποιος δεν δίνουν πίστωση όπου κάτι έχει σπάσει μέσα, και ούτω καθεξής. D. Με λίγα λόγια, στο δρόμο + 5 ° C και το κρύο μπαταρία.

Κάθε μέρα στην τηλεόραση, αναφέρθηκαν αναφορές για δυστυχισμένα παιδιά που πάγωσαν στα νηπιαγωγεία. Υπάρχουν μόνο +17 ° C, τα παιδιά σε πουλόβερ, αλλά θαρραλέα: άλμα, χαμόγελο. Γκρο πλαν της αγανακτισμένης μητέρας. Σίγουρα κατανοούν τη σοβαρότητα της κατάστασης: ένας εφιάλτης, κάτι πρέπει να γίνει, παγώμε τα παιδιά!

Λοιπόν, τέλος, WAITING! Ενεργοποίησαν τη θέρμανση. Ήταν εύκολο. Ανακουφισμένος.

Θερμόμετρο ανέβηκε γρήγορα ξεπεραστούν συμβολική 20 ° C, αφήνεται πίσω από το κανονικό 22 ° C πήδηξε άνετα 25 ° C και τελικά καταψύχθηκαν στους ένα θερμό 28-30 ° C.

Όλοι φιλικά ηρεμούσαν. Οι μητέρες είναι ευτυχείς, οι δημοσιογράφοι έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους, τα παιδιά. Και τι, στην πραγματικότητα, τα παιδιά; Αφήστε τους να ξεκολλήσουν τα πουλόβερ τους και να χαρούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Γιατί γρήγορα; Ναι, γιατί δεν διαρκεί πολύ για να χαίρεσαι.

Καταλαβαίνουμε όλοι τέλεια: η θερμοκρασία του αέρα στις εγκαταστάσεις των προσχολικών ιδρυμάτων (DDU) δεν μπορεί να είναι η ίδια με τη διευθύντρια του νηπιαγωγείου, της νοσοκόμας ή του δασκάλου που θα ήθελε. Δεν (αυτή η θερμοκρασία) δεν εγκαθίσταται στην ιδιοτροπία μιας ιδιαίτερα δραστήριας μητέρας ή με απόφαση ενός ιδιαίτερα δημοκρατικού οργάνου που ονομάζεται «συνάντηση γονέων».

Η θερμοκρασία του αέρα στο DDU ρυθμίζεται αυστηρά από ένα ειδικό έγγραφο, το οποίο ονομάζεται υπερηφάνεια "Κανόνες υγιεινής και κανόνες. ".

Το κράτος αποφάσισε ότι χρειάζονται ειδικά, και πάλι κρατικά, όργανα που θα φροντίζουν την υγεία των παιδιών. Κατά συνέπεια, σε όλες τις δημοκρατίες της πρώην ΕΣΣΔ, χωρίς εξαίρεση, υπάρχουν υπουργεία που ελέγχουν όλα όσα σχετίζονται με την προστασία της υγείας των παιδιών και οργανώνουν το έργο των ΔΔΑ και των σχολείων. Αυτά τα υπουργεία ονομάζονται διαφορετικά: υγεία, υγεία, εκπαίδευση, εκπαίδευση και επιστήμη κ.λπ. κ.λπ., αλλά η ουσία και η κατεύθυνση των ενεργειών από τον τίτλο δεν εξαρτάται.

Υπό την ηγεσία των υπουργείων, οι επιστήμονες διεξάγουν έρευνες για πολλές δεκαετίες, με στόχο να ανακαλύψουν ποιες θα είναι οι παράμετροι του αέρα στα σχολεία και το DDU. Είναι προφανές ότι οι σωστές, σωστές και κανονικές παραμέτρους του αέρα είναι εκείνες οι παράμετροι στις οποίες οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του παιδιού και κατά συνέπεια η επίπτωση είναι ελάχιστες.

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχουν τρεις κύριοι δείκτες που πρέπει να παρακολουθούνται:

1) θερμοκρασία αέρα.

2) σχετική υγρασία αέρα.

3) την ένταση της ανταλλαγής αέρα.

Για κάθε δείκτη, η ιατρική επιστήμη έχει καθορίσει τις βέλτιστες αξίες, οι οποίες, στην πραγματικότητα, περιλαμβάνονται στους προαναφερθέντες «Κανόνες Υγιεινής και Κανόνες. ". Ανεξάρτητα από το κράτος στο οποίο συζητήθηκε (Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Μολδαβία κ.λπ.), οι τιμές αυτές είναι περίπου ίδιες. Όχι, μπορούν να διαφέρουν κατά 1 ° C ή 5% σχετική υγρασία, αλλά αυτές οι διαφορές μοιάζουν περισσότερο με μια προσπάθεια να αποδειχθεί η πρωτοτυπία και η ανεξαρτησία από τις ολοκληρωτικές οδηγίες της πρώην ΕΣΣΔ παρά μια διαφορά απόψεων.

Κανείς δεν έχει διεξαγάγει νέα έρευνα και γιατί, αν όλα είναι ήδη σαφή και έχουν ληφθεί οι απαντήσεις στις ερωτήσεις.

Έτσι, δεν έχει σημασία όπου ζείτε - εάν το παιδί σας φοιτά σε νηπιαγωγείο, θα πρέπει να υπάρχει μια θερμοκρασία στους παιδότοπους 21-24 ° C, και στα υπνοδωμάτια 18 - 22 ° C. Σε αυτή την περίπτωση 24 ° C στο παιχνίδι και 22 ° C στο υπνοδωμάτιο - σύσταση για τις ομάδες φυτώριο βρίσκεται στο κλίμα περιοχές όπου η μέση θερμοκρασία Ιανουάριο κυμαίνεται -14 έως -32 ° C.

Για άλλη μια φορά θα επαναλάβουμε. Παρακαλώ θυμηθείτε:

θερμοκρασία αέρα στο αίθουσα παιχνιδιών Το νηπιαγωγείο ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 24 ° C.

θερμοκρασία αέρα στο υπνοδωμάτιο νηπιαγωγείο ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 22 ° C.

Με την υγρασία του αέρα με την πρώτη ματιά είναι πιο εύκολη: κανείς δεν καταλαβαίνει πραγματικά τι είναι, γιατί και πώς να το μετρήσει, πώς να το ρυθμίσει και ποιος πρέπει να το κάνει. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι συστάσεις, σύμφωνα με τις οποίες η σχετική υγρασία του αέρα πρέπει να είναι 40-60%, θεωρούνται ως κάτι αφηρημένο και ακατανόητο. Παρ 'όλα αυτά, σε αυτό το στάδιο, ας επαναλάβουμε τουλάχιστον και να θυμηθούμε:

η σχετική υγρασία στις εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου πρέπει να είναι 40-60%.

Τώρα πρότυπα για τα σχολεία:

θερμοκρασία αέρα στις τάξεις 17-20 ° C, σε εργαστήρια 16-18 ° C, στο γυμναστήριο - 15-17 ° C?

σχετική υγρασία αέρα 40-60%.

Λίγα λόγια για την ανταλλαγή αέρα. Η βασική μέθοδος της πρακτικής εφαρμογής είναι ο αερισμός, αλλά ο εξαερισμός είναι εξαιρετικά δύσκολο να ρυθμιστεί και να παρακολουθείται. Παρ 'όλα αυτά, σίγουρα θα σας ενδιαφέρει να διαβάσετε μερικές από τις διατάξεις των Κανόνων και Κανονισμών του Κράτους για την DDU:

- Για να δημιουργήσετε ευνοϊκές συνθήκες για το περιβάλλον, είναι απαραίτητο να αερίζετε όλα τα δωμάτια καθημερινά. Ο αποτελεσματικότερος και γωνιακός αερισμός. Θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο όταν δεν υπάρχουν παιδιά: πριν φτάσουν, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων στην αίθουσα, ενώ περπατούν.

- Ο εξαερισμός μονής κατεύθυνσης γίνεται με την παρουσία παιδιών.

- Στα υπνοδωμάτια, μέσω του εξαερισμού θα πρέπει να διεξάγεται απουσία των παιδιών. Κατά την κρύα εποχή, οι τραβέρσες θα πρέπει να κλείσουν για 30 λεπτά. πριν κοιμηθούν τα παιδιά? ανοίξτε κατά τη διάρκεια του ύπνου στη μία πλευρά και κλείστε για 30 λεπτά. πριν από την άνοδο. Στη ζεστή εποχή, ο ύπνος (μέρα και νύχτα) κρατιέται με ανοιχτά παράθυρα (αποφύγετε το βύθισμα).

Εφιστώ την προσοχή σας: αυτές δεν είναι συστάσεις για ορισμένες ειδικές ομάδες της Σπάρτης. Αυτά είναι τα κράτη (!) Απαιτήσεις (!) Για το πιο συνηθισμένο νηπιαγωγείο.

Λίγα λόγια για τον αερισμό στα σχολεία. Συνιστάται η πραγματοποίηση αλλαγών, ενώ η διάρκεια του αερισμού καθορίζεται από τη θερμοκρασία στο δρόμο. Σε θερμοκρασίες άνω των + 6 ° C, μια μικρή αλλαγή θα πρέπει να αερίζεται για 4 έως 10 λεπτά και για μια μεγάλη αλλαγή από 25 σε 35 λεπτά. Σε μια θερμοκρασία στο δρόμο κάτω από -10 ° C, μια μικρή αλλαγή πρέπει να αερίζεται από 1 έως 1,5 λεπτά, και σε μια μεγάλη, από 5 έως 10 λεπτά.

Τι έχουμε στην πράξη; Στο συντριπτικό, στη μεγάλη πλειοψηφία των DDU και των σχολείων, οι επιδόσεις στον αέρα δεν ανταποκρίνονται στις κρατικές απαιτήσεις. Φυσικά, είναι δυνατές εξαιρέσεις, αλλά αυτές οι εξαιρέσεις γίνονται μόνο όταν συμβαίνει έκτακτη ανάγκη: η θέρμανση δεν έχει ενεργοποιηθεί, το ατύχημα, η εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία στο δρόμο, η χαμηλή πίεση αερίου κλπ. και τα παρόμοια. Ωστόσο, εάν εξετάζουμε ένα κανονικό μέσο νηπιαγωγείο στο οποίο το σύστημα θέρμανσης είναι "κανονικό", έτσι στο νηπιαγωγείο η θερμοκρασία και η υγρασία του αέρα σχεδόν πάντα δεν ανταποκρίνονται στις υπάρχουσες απαιτήσεις.

Καταγγελίες για το γεγονός ότι το νηπιαγωγείο είναι πολύ ζεστό και δεν μπορεί να αναπνεύσει, να ακούγεται παντού. Θερμοκρασία 28 ° C - σχεδόν στάνταρ, 30 ° C - όχι ασυνήθιστο. Η αξία της υγρασίας του αέρα είναι ένα μυστήριο πίσω από επτά φώκιες. Ένα νηπιαγωγείο στο οποίο υπάρχει ένα υγρόμετρο (συσκευή μέτρησης της υγρασίας) είναι τόσο σπάνιο όσο ένα νηπιαγωγείο με τη δική του πισίνα, αν και φαίνεται ότι οι πισίνες είναι πιο συνηθισμένες.

Με την πρώτη ματιά η κατάσταση είναι απολύτως ακατανόητη, παράλογη, ανεξήγητη:

- Κρατικές απαιτήσεις ·

- υπάρχουν άτομα που είναι υποχρεωμένα να πληρούν αυτές τις απαιτήσεις, - τη διοίκηση του DDU και τα σχολεία,

- υπάρχουν και πάλι κρατικά όργανα υποχρεωμένα να παρακολουθούν την εκπλήρωση αυτών των απαιτήσεων - τα όργανα υγειονομικής και επιδημιολογικής εποπτείας.

Οι απαιτήσεις αγνοούνται, δεν συμβαίνει τίποτα.

Ίσως είναι όλα ανοησίες; Τίποτα δεν πρέπει να ανησυχείς; Ίσως είναι απαραίτητο; Θερμότητα - δεν είναι κρύο (η θερμότητα των οστών δεν σπάει)!

Οποιοδήποτε σύστημα θέρμανσης στεγνώνει τον αέρα. Όσο πιο εντατικές λειτουργούν οι θερμαντήρες και, κατά συνέπεια, όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία στο δωμάτιο, τόσο πιο στεγνό είναι ο αέρας.

Ο ξηρός αέρας είναι πολύ κακός και επικίνδυνος.

Γιατί;

Οι βλεννώδεις μεμβράνες της άνω αναπνευστικής οδού σε επαφή με δισεκατομμύρια μικρόβια καθημερινά. Η απόλυτη πλειοψηφία των μικροοργανισμών δεν παρέχονται επί του σώματος δεν είναι αρνητική επιρροή, επειδή, πρώτον, δεν μπορούν να καθοριστούν στην επιφάνεια των βλεννογόνων (μύτη, το λαιμό), και, δεύτερον, τους βλεννογόνους παράγουν υγρά (βλέννα, μύξα, φλέγμα), που σε τεράστιες ποσότητες περιέχει ουσίες που σκοτώνουν ιούς και βακτήρια.

Αναφέρεται η ικανότητα των βλεννογόνων να σταματούν και να καταστρέφουν τα μικρόβια στο σημείο της εμφύτευσης τοπική ανοσία. Εάν η τοπική ανοσία αποτύχει, τότε η νόσος αναπτύσσεται ήδη και η γενική ανοσία αρχίζει να λειτουργεί.

Αν το παιδί σας πάσχει συχνά από «κρύες» ασθένειες, τότε έχει αδύναμη τοπική ασυλία.

Η συγγενής ασθενής τοπική ασυλία δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ. Η τοπική ασυλία καταστρέφεται από τους γονείς και τη διοίκηση των προσχολικών ιδρυμάτων.

Ζούμε σε μια χώρα με περίοδο θέρμανσης τουλάχιστον έξι μηνών. Έτσι, τουλάχιστον μισό χρόνο (μισή ζωή!), Τα παιδιά μας ξοδεύουν τις περισσότερες φορές σε δωμάτια με ξηρό και ζεστό αέρα.

Μύθος, πτύελα, βλέννα μπορεί να σκοτώσουν τη μόλυνση μόνο όταν είναι υγρές. Η ξηρή βλέννα είναι ένα πλούσιο σε πρωτεΐνη θρεπτικό μέσο για τα βακτήρια.

Ο ξηρός αέρας οδηγεί στην ξήρανση των βλεννογόνων και αποσυνδέει το σύστημα τοπικής ανοσίας.

Ο ξηρός αέρας στεγνώνει τη βλέννα και προωθεί τη μόλυνση. Η ξηρή βλέννα είναι η κύρια αιτία της ωτίτιδας, της παραρρινοκολπίτιδας, της βρογχίτιδας και της πνευμονίας.

Ο ξηρός αέρας είναι ο κύριος λόγος για την ανάπτυξη των αδενοειδών και την ανάπτυξη της χρόνιας αμυγδαλίτιδας.

Ο ξηρός αέρας αυξάνει την ευαισθησία των βλεννογόνων στη σκόνη και τα αλλεργιογόνα, εξ ου και ο κίνδυνος αλλεργικών ασθενειών - από τη ρινίτιδα έως το άσθμα.

Ο ξηρός αέρας για τα παιδιά είναι πολύ πιο επικίνδυνο σε σχέση με τους ενήλικες: παιδιά πιο εντατική ανταλλαγή των ουσιών που παράγουν περισσότερη θερμότητα και να ρυθμίσει η θερμότητα δεν είναι τόσο πολύ το δέρμα (όπως η μαμά και ο μπαμπάς), πόσο φως. Ο ξηρός και ζεστός αέρας δεν επιτρέπει στο παιδί να "ξεφορτωθεί" κανονικά την υπερβολική θερμότητα, αυτό οδηγεί σε απώλεια υγρών κατά την αναπνοή και αυξάνει την εφίδρωση. Εξ ου και η πάχυνση του αίματος, η διαταραχή των εσωτερικών οργάνων, η ατέλειωτη πόση τη νύχτα κ.λπ.

Για μια ακόμη φορά, στην εποχή θέρμανσης από ό, τι ο αέρας είναι θερμότερος, το στεγνωτήριο είναι.

Και ένα ακόμα πράγμα, εξαιρετικά σημαντικό όσον αφορά τον αερισμό.

Ουσία: Οι πιο συχνές ασθένειες της παιδικής ηλικίας είναι οι οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις (οξείες ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος). Το κύριο επιδημιολογικό χαρακτηριστικό των αναπνευστικών ιών είναι ότι αυτοί πεθαίνουν αμέσως σε δροσερό, υγρό, κινούμενο αέρα και διατηρούν τη δραστηριότητά τους στον αέρα στεγνό, ζεστό και ακίνητο για ώρες. Έτσι, ο εξαερισμός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης του ARVI σε ομάδες παιδιών.

Η υπάρχουσα πρακτική στα παιδικά ιδρύματα είναι γενοκτονία τοπικής ασυλίας. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για την ατελείωτη μύξα νηπιαγωγείο, καταβάλλεται από το κράτος εκατομμύρια των αναρρωτικών αδειών, που τρώγεται τόνους αντιβιοτικών, δεκάδες λίτρα αίματος και εκατοντάδες λίτρα ούρων συλλέχθηκαν για ανάλυση, είναι χιλιάδες στο νοσοκομείο.

Και αυτή η πρακτική υπάρχει. Και οι δημοσιογράφοι δεν γράφουν γι 'αυτό. Και δεν φαίνεται να ενοχλεί κανέναν. Εάν η θερμοκρασία του αέρα μειωθεί κατά 2 ° C κάτω από την καθορισμένη θερμοκρασία, όλα τα κεντρικά κανάλια θα ενημερώσουν τις ειδήσεις στις ειδήσεις, αν και δεν υπάρχει κίνδυνος εδώ και το "πρόβλημα" επιλύεται εύκολα από ένα πρόσθετο πουκάμισο.

Γιατί ο καθένας σιωπά ή λέει κάτι που θα ήταν καλύτερα να σιγήσει;

1. Πρώτα απ 'όλα, επειδή δεν ξέρουν πώς είναι σωστό, πώς πρέπει να είναι. Επιπλέον, όλοι είναι πεπεισμένοι ότι το παιδί είναι μικρό και αδύναμο, οπότε πρέπει να ζεσταθεί και να τροφοδοτηθεί. Πολλά παραδείγματα που δείχνουν ότι η γυμνή και όχι υπερβολική είναι λιγότερο πιθανό να αρρωσταίνουν, δεν πείθουν κανέναν ή τίποτα.

2. Η κοινή γνώμη θεωρεί χωρίς αμφιβολία ότι η θερμότητα είναι καλή. Κρύο (20 ° C), ανοιχτό παράθυρο, τα πόδια σε υγρό καιρό - δήθεν οι βασικοί εχθροί της υγείας των παιδιών. Κανείς δεν μπορεί ή δεν θέλει να καταλάβει: τα παιδιά δεν είναι άρρωστα επειδή είναι κρύα, αλλά επειδή ιδρώνουν! Η ωτίτιδα δεν ξεκίνησε επειδή το παράθυρο ήταν ανοιχτό, αλλά επειδή ο αέρας στέγνωσε τη βλέννα στον ακουστικό σωλήνα.

3. Οι δημοσιογράφοι είναι οι φορείς της κοινής γνώμης και κάνουν ό, τι καλύτερο μπορούν να επιδοθούν στην κοινή γνώμη. Αναφορά σχετικά με την κατάψυξη των παιδιών! Τι απάντηση, ποια βαθμολογία! Ο ίδιος ο δήμαρχος κάλεσε και ζήτησε συγχώρεση!

4. DDU Διοίκηση και τους εργαζόμενους των υπηρεσιών υγείας δεν έχουν ούτε τη δύναμη ούτε την εξουσία ούτε την επιθυμία να αντισταθεί κοινή γνώμη. Μια μαμά, ένα σκάνδαλο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το παιδί της αρρώστησε με βρογχίτιδα δήθεν επειδή το παράθυρο ήταν ανοιχτό, οι εκπαιδευτικοί αποθαρρύνουν την επιθυμία να ανοίξει το παράθυρο αυτό για πολλά χρόνια. Επιπλέον, αυτός ο δάσκαλος κατηγορείται για όλες τις θανάσιμες αμαρτίες και κανείς δεν θα σταθεί για την προστασία του.

5. Endless παιδιά «κοινό κρυολόγημα» της νόσου - αυτό είναι μια ατελείωτη επιχειρήσεων, δισεκατομμύρια από την πώληση του ανοσοποιητικού διεγερτικά, βιταμίνες, αντιβιοτικά, αποχρεμπτικά, ρινικές σταγόνες, κ.λπ. και τα παρόμοια. Πρόκειται για χιλιάδες εργαστήρια που αναζητούν τα αίτια των συχνών ασθενειών σας.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ;

Πρώτα απ 'όλα, όλοι καταλαβαίνουν:

αν η θερμοκρασία και η υγρασία στο νηπιαγωγείο δεν πληροί τις απαιτήσεις του κράτους, τότε οι εργαζόμενοι νηπιαγωγείο διαπράττουν κακοδιαχείριση και την εποπτεία υγιεινής, δεν αντιδρά, το αδίκημα καλύπτεται και έτσι γίνονται συνεργοί του.

Ειδικές πρακτικές συστάσεις.

Τα θερμόμετρα και τα υγρόμετρα πρέπει να βρίσκονται στα υπνοδωμάτια και τα δωμάτια παιχνιδιών κάθε DDU.

Ο ευκολότερος τρόπος για να αποκτήσετε ηλεκτρονικές πολυλειτουργικές συσκευές είναι συνήθως ένα ρολόι που δείχνει τόσο τη θερμοκρασία όσο και την υγρασία και πολλά άλλα (ανάλογα με την τιμή).

Για την υγρασία του αέρα, πρέπει να χρησιμοποιείτε ειδικές οικιακές συσκευές - υγραντήρες αέρα. Οι υγραντήρες ατμού για νηπιαγωγεία είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητοι και οι υγραντήρες υπερήχων είναι οι βέλτιστοι.

Δημοτικά νηπιαγωγεία πρέπει αξίωση χρηματοδότηση της απόκτησης υγροποιητών, με βάση απαιτήσεις γονικού κοινού. Ωστόσο, όσο νωρίτερα κρατάτε μια συνάντηση γονέα και συζητάτε τι σημαίνει να αγοράσετε ένα θερμόμετρο, ένα υγρόμετρο και μια ενυδατική κρέμα, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα πρέπει να εξοικονομήσετε φάρμακα.

Τα στοιχεία θέρμανσης (μπαταρίες θέρμανσης) στα παιδικά ιδρύματα πρέπει να διαθέτουν ρυθμιστές. Εάν δεν υπάρχουν ρυθμιστές, σκεφτείτε πώς να τα τοποθετήσετε το καλοκαίρι και μειώνοντας τη μεταφορά θερμότητας των μπαταριών - καλύψτε με θερμομονωτικό υλικό (για παράδειγμα αφρό), καλύψτε με κουβέρτες κλπ.

Θυμηθείτε: εάν το χειμώνα ανοίξετε ένα παράθυρο, ο ψυχρός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο, όπου δεν υπάρχει σχεδόν νερό (τόσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία του αέρα, τόσο λιγότεροι υδρατμοί είναι μέσα σε αυτό). Όταν θερμαίνεται, αυτός ο αέρας θα στεγνώσει τον αέρα στο δωμάτιο. Το κύριο συμπέρασμα είναι η ρύθμιση της θερμοκρασίας του αέρα από μια κλειστή μπαταρία και όχι από ένα ανοιχτό παράθυρο.

Διοίκηση του Συμβουλίου DDU. Γράψτε το ακόλουθο κείμενο με μεγάλα γράμματα σε χαρτί:

"ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ

ΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Η θερμοκρασία του αέρα στις αίθουσες παιχνιδιών είναι 21-23 ° C, και στα υπνοδωμάτια 18-21 ° C.

Η σχετική υγρασία αέρα είναι 40-60%.

ΓΙΑ ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ DDU ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΕΥΘΥΝΗ ".

Κλείστε το χαρτί με το κείμενο που υποδεικνύεται έτσι ώστε όλοι οι γονείς να μπορούν να το δουν. Μόλις κάποιος ανοίξει το στόμα του και αρχίσει να ουρλιάζει για το κρύο, κλπ. - να τον στείλετε για να μάθετε τη σχέση με το κράτος. Συναντήστε με τους κανόνες του καθενός που παίρνετε στο DDU. Αν αυτές οι απαιτήσεις δεν ταιριάζουν, αφήστε τους να καθίσουν στο σπίτι σε μια αγκαλιά με μια θερμάστρα.

Αγαπητέ μαμά και μπαμπά!

Αυτό που γίνεται στα περισσότερα νηπιαγωγεία με την υγεία των παιδιών μας είναι αφόρητο και πρέπει να το καταπολεμήσουμε.

Οι κρατικές απαιτήσεις αγνοούνται, οι φορείς ελέγχου δεν εκπληρώνουν τις λειτουργίες τους.

Ας ενεργήσουμε μόνοι μας! Εξάλλου, μιλάμε για την υγεία των παιδιών μας! Αυτό είναι κάτι περισσότερο από αρκετό λόγο για να σταματήσετε να ελπίζετε για κάποιον και να περιμένετε το έλεος από τους αξιωματούχους.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την κοινή γνώμη, να κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι θα λάβουν βασικές πληροφορίες. Όλοι πρέπει να καταλάβουμε: οι αγαπημένες μας, ευγενικές και στοργικές γιαγιάδες δεν είναι φορείς της αλήθειας. Εάν η γιαγιά είναι πεπεισμένη ότι το ανοιχτό παράθυρο είναι κακό, και η επιστήμη πιστεύει (και η πρακτική επιβεβαιώνει) ότι αυτό είναι καλό, πρέπει να είναι με κάποιο τρόπο αποφασισμένο! Τι είναι πιο σημαντικό για εμάς; Νεύρα της γιαγιάς ή την υγεία του παιδιού; Μια δύσκολη επιλογή, αλλά είναι απαραίτητο να αποφασιστεί.

Αφού το κράτος πλένει τα χέρια του, αφήστε μαζί μας να διαμορφώσετε την κοινή γνώμη. Δώστε ένα σύνδεσμο σε αυτό το έγγραφο σε όλους τους φίλους σας. Συζητήστε στα φόρουμ. Εκτυπώστε, διανείμετε σε γονείς, πραγματοποιήστε συναντήσεις γονέων. Πείτε μας τι συνέβη, μοιραστείτε την εμπειρία σας.

Κατανοήστε το κύριο πράγμα: εάν ένα κανονικό παιδί δεν βγει από τις πληγές, τότε αυτό το παιδί έχει μια σύγκρουση με το περιβάλλον. Και δεν είναι απαραίτητο να τροφοδοτεί το παιδί με φάρμακα, αλλά στο μέτρο του δυνατού και με δύναμη να αλλάξει το περιβάλλον. Είναι καθήκον μας στον Θεό και στη συνείδησή μας. Λοιπόν, σκεφτείτε τι είδους υγεία μπορείτε να πείτε, αν για μισό χρόνο τα παιδιά μας δεν μπορούν να αναπνεύσουν!

Σχετικά με αυτό το θέμα διαβάστε επίσης στην ενότητα "Ερωτήσεις και απαντήσεις" - "Υγραντήρας στον κήπο"

που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2008 14:22
ενημερώθηκε 23/02/2018
- Ιατρική