Αναπνευστήρας για το διαμέρισμα με τα χέρια σας

Δεν είναι μυστικό ότι τα πλαστικά παράθυρα έχουν από καιρό ενσωματωθεί στη ζωή μας, είναι πολύ άνετα, όμορφα και τεχνολογικά προηγμένα, αλλά έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα - μια πλήρη έλλειψη αερισμού του δωματίου. Τα παράθυρα πρέπει να ανοίγουν κάθε τόσο ώστε ο καθαρός αέρας από το δρόμο να μπορεί να εισέλθει στο δωμάτιο και στη συνέχεια να κλείσει όταν κρυώσει αν συμβεί το χειμώνα. Και πριν πάω για ύπνο, είχα πάντα ένα δίλημμα: ανοίξτε το παράθυρο και παγώστε το πρωί ή ασφυκτικά χωρίς οξυγόνο.

Κοιτώντας προς το μέλλον πρέπει να πω ότι μετά που ζουν με ανεμιστήρες στο διαμέρισμα για σχεδόν 2 χρόνια, μπορείτε να πω το εξής: Έχουμε ένα καλύτερο ύπνο, τον καθαρό αέρα και την καλύτερη αντίκτυπο στην ευημερία μας κατά τη διάρκεια της ημέρας, αύξηση της αποτελεσματικότητας. Στο κρύο, σταματήσαμε να ανοίγουμε και να κλείνουμε τα παράθυρα, η θερμοκρασία στο διαμέρισμα έγινε πιο σταθερή και ταυτόχρονα υπάρχει περισσότερος για να αναπνεύσει. Δεδομένου ότι μια διέξοδο παράθυρα κλειστά, ο θόρυβος από το δρόμο δεν διεισδύει μέσα στο δωμάτιο, το διαμέρισμα έγινε πιο ήσυχο και πιο αθόρυβα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο ήχος από τον αναπνευστήρα ανεμιστήρα αντιληπτή άνετα, και μετά από λίγο όλα έπαψε να ακούσουν.

Αν συγκρίνουμε τη δύναμη του ήχου, διεισδύοντας από το δρόμο όταν το παράθυρο είναι κλειστό, χωρίς τον αναπνευστήρα, όταν το διαμέρισμα πλήρως σφραγισμένο, με τα παράθυρα κλειστά και την υπάρχουσα εξαερισμού, τότε φυσικά υπάρχει μια διαφορά, αλλά είναι τόσο ελάχιστη, καλά, ίσως και με τη δύναμη του 10 τοις εκατό ότι μπορεί να αγνοηθεί, επειδή η ποιότητα του αέρα στο διαμέρισμα καλύπτει αυτή την πενιχρή έλλειψη πολλές φορές.

Αλλά πίσω στην αρχή, πριν από δύο χρόνια, όταν κάναμε επισκευές στο διαμέρισμα, αποφάσισα να λύσω το πρόβλημα με τον αερισμό στο διαμέρισμα. Οι αναζητήσεις στο Διαδίκτυο αποκάλυψαν ότι το πρόβλημα με τον εξαερισμό στα διαμερίσματα υπάρχει όχι τόσο μαζικά, πιθανότερο ακόμα και στα σπάργανα, αλλά υπάρχουν κάποιες λύσεις.

Είναι δυνατό να σπάσει η στεγανότητα του ίδιου του πλαστικού παραθύρου. Και ορισμένοι κατασκευαστές πλαστικών παραθύρων διαθέτουν ήδη αεριζόμενα παράθυρα. Αλλά εάν η συνήθης πλαστικό παράθυρο είναι ήδη, τότε αυτό σε αυτό σε μια ειδική θέση διανοίγεται μία σχισμή στο οποίο προσαρτάται ένα ειδικό ρυθμιζόμενο γείσο και έτσι γίνονται εξαερισμού. Το μείον τέτοιων λύσεων είναι η μικρή αγωγιμότητα του αέρα, ο εισερχόμενος καθαρός αέρας απλά δεν θα είναι αρκετός.

Μπορείτε να σπάσετε τη στεγανότητα του τείχους δίπλα στο παράθυρο. Για παράδειγμα, ορισμένοι κατασκευαστές συστημάτων split διαθέτουν ήδη κλιματιστικά με λειτουργία αερισμού. Εάν σχεδιάζεται ένα split σύστημα στο δωμάτιο, τότε θα υπάρχει ακόμα μια τρύπα στον τοίχο στο δρόμο, τότε γιατί να μην το χρησιμοποιήσετε για αερισμό. Αλλά θα υπάρξει το ίδιο μειονέκτημα - πολύ μικρό εύρος ζώνης.

Για ικανοποιητικό αερισμό, η οπή στον τοίχο πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη. Για να γίνει αυτό, μια λεπτή στρογγυλή τρύπα με διάμετρο 100 - 130 mm τρυπιέται στον τοίχο με ένα ειδικό τρυπάνι με διαμάντια. Περαιτέρω, η αγορά προσφέρει διαφορετικές λύσεις: βαλβίδες εισαγωγής, airgiver, αναπνευστήρες, ανακουφιστές κλπ. Με διαφορετικές λειτουργίες και επίσης διαφορετικές τιμές.

Έχοντας μελετήσει τι είναι, συνειδητοποίησα ότι χρειάζομαι:

 • Συμπιεσμένη έγχυση αέρα - δηλαδή ανεμιστήρας
 • Ρύθμιση της ροής αέρα
 • Δυνατότητα πλήρους διακοπής της εισροής αέρα
 • Φιλτράρισμα ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Οι περισσότερες από τις λύσεις που προσφέρονται στο Διαδίκτυο φάνηκαν είτε υπερβολικά δυσκίνητες, είτε δεν είχαν τη λειτουργικότητα που χρειαζόταν, ή ήταν πολύ δυνατές.

Στις βαλβίδες τροφοδοσίας δεν υπάρχει ανεμιστήρας και λειτουργούν μόνο λόγω της φυσικής ροής αέρα μεταξύ του δρόμου και του δωματίου, ο οποίος εξαφανίζεται στη ζεστή εποχή.

Οι πιο σύνθετες συσκευές, όπως οι αναπνευστήρες, οι αεροσυμπιεστές και οι ανακουφιστές, είναι ήδη εξοπλισμένα με ανεμιστήρα, καθώς και με θέρμανση αέρα, αλλά είναι συχνά πολύ ογκώδη. Δεν ήμασταν σε θέση να βρούμε το κατάλληλο μέγεθος για εμάς στην υπάρχουσα κατάσταση και να κρίνουμε από τις κριτικές που είναι πολύ θορυβώδεις. Με το κλίμα μας, δεν χρειαζόταν να ζεσταίνουμε τον αέρα το χειμώνα, οπότε έχοντας μελετήσει πολλά σχέδια, αποφάσισα να κάνω μια βαλβίδα παροχής με τον ανεμιστήρα ο ίδιος.
Στο κλίμα της μεγαλύτερης Ρωσίας, η θέρμανση του εισερχόμενου αέρα το χειμώνα θα είναι απαραίτητη. Αν δεν είχα ζήσει στο Κρασνοντάρ, αποφάσισα να έχουν αυτό το πρόβλημα, συμπεριλαμβάνοντας το σχεδιασμό του αναπνευστήρα αυτο-θέρμανση του καλωδίου, το οποίο θα χρονίζεται σπείρες μέσα σε ένα κυκλικό σωλήνα κανάλι.

Έτσι, αρχικά, κάλεσα ένα ειδικά εκπαιδευμένο άτομο με τρυπάνι με διαμάντια και αυτός για το ποσό των 2500 ρούβλια. σε δύο αίθουσες διάτρητες οπές 130 mm με κλίση 3-5 βαθμών προς το δρόμο. Η απόσταση από το δάπεδο μέχρι το κέντρο της οπής, επέλεξα τα 160 εκατοστόμετρα, είναι αρκετά υψηλή για την ψύξη του εξωτερικού αέρα αναμειγνύεται με τον αέρα του δωματίου, η οποία, όπως θυμόμαστε από τα μαθήματα φυσικής, όσο υψηλότερο είναι το θερμότερο? και ταυτόχρονα όχι πολύ ψηλά, έτσι ώστε να είναι βολικό να φτάσετε στην τρύπα. Η δουλειά δεν είναι σκονισμένη, γι 'αυτό ξοδέψαμε με την ταπετσαρία που έχει ήδη επικολληθεί. Μία μικρή τρύπα κάτω από την κεντρική τρύπα, έπειτα ξεκλειδώθηκα το αφρώδες μέταλλο και επικολλήθηκα ένα κομμάτι ταπετσαρίας - όλα είναι κρυμμένα πίσω από την κουρτίνα.

Τρύπα στον τοίχο 130 mm

Δεδομένου ότι σχεδιάστηκε η κατασκευή ενός συστήματος με ανεμιστήρα, επέλεξα έναν ήσυχο και παραγωγικό ανεμιστήρα. Αποδείχθηκε ότι η καλύτερη αναλογία θορύβου / απόδοσης είναι οπαδοί για τους υπολογιστές, το πρόβλημα ήταν μόνο ότι είναι ουσιαστικά τετράγωνο σχήμα, αλλά δεν με σταματήσει. Το CSN αγόρασα 2 Fan Cooler Master SickleFlow R4-L2R-20AG-R2 μέγεθος των 120 × 120 mm, με θόρυβο των 19 dB και χωρητικότητα σχεδόν 70 CFM - κυβικά πόδια του αέρα ανά λεπτό, που αντιστοιχεί σε 2 κυβικά μέτρα αέρα ανά λεπτό - αρκετά για εξαερισμό Τα δωμάτια είναι μεσαίου μεγέθους. Δυο ανεμιστήρες για 550 ρούβλια / κομμάτι.

Για να συνδέσω τους ψύκτες στην αγορά ραδιοφώνου, αγόρασα δυο τροφοδοτικά με ρύθμιση τάσης μέχρι 12 V, οι διακόπτες ρύθμισης σάς επιτρέπουν να ελέγχετε την ταχύτητα και ταυτόχρονα τον θόρυβο του ανεμιστήρα. Δύο τροφοδοτικά για 500 ρούβλια ανά τεμάχιο.

Επίσης στον οργανισμό που πωλεί εξοπλισμό εξαερισμού αγοράστηκε ένα υφασμάτινο φίλτρο PhilTek Standard G3 1 τρέχον μετρητή για 228 ρούβλια. - αυτό είναι το υλικό για φιλτράρισμα αέρα, το μήκος που αγόρασα, θα είναι αρκετό, πιθανώς για το υπόλοιπο της ζωής μου.

Στη συνέχεια, βασικά στην Leroy Merlin και κάτι στην οικονομική αγορά αγόρασα τα εξής:

 • Το κανάλι είναι στρογγυλό, 125 × 500 mm - 104 ρούβλια. Ήταν αρκετό για δύο ανεμιστήρες, καθώς το πάχος των τοίχων στο σπίτι μας είναι 20 εκατοστά.
 • Θερμομόνωση Vilaterm-Extra, 110h9h1000 mm - 94 ρούβλια. Εισάγεται μέσα στο κυκλικό κανάλι. Αρκεί επίσης για δύο ανεμιστήρες.
 • Αγωγός αλουμινίου. ευέλικτο. D125, 0,75-3 m - 157 ρούβλια. Ή σε ένα απλό βήμα - θα σας πω παρακάτω. Ήταν αρκετό για δύο ανεμιστήρες επίσης.
 • Σφιγκτήρας ERA D110-130 mm - 36 ρούβλια / τεμάχιο. Για να σταθεροποιηθεί η κυματοειδής καμπύλη σε ένα κυκλικό δίαυλο χρειάστηκαν μόνο 4 τεμάχια. για δύο ανεμιστήρες.
 • Οροφή διαχύτη VENTS MB 125 PF, διαμέτρου 125 mm με δίχτυ από έντομα - 123 ρούβλια / τεμάχιο. Αυτή είναι μια σχάρα, η οποία θα είναι ορατή στο δρόμο, τους αγόρασα 2 τεμ. για δύο ανεμιστήρες.
 • Ανεμοστάτης με φλάντζα VENTS A 125 VRF, με διάμετρο 125 mm - 180 ρούβλια / τεμάχιο. Αυτή είναι μια βαλβίδα με ρυθμιζόμενη τρύπα, τους αγόρασα επίσης 2 τεμ. για δύο ανεμιστήρες.
 • Καλώδιο IEK Alekor, 16x16 mm, 2 m, λευκό χρώμα - 27 ρούβλια. Για να αποκρύψετε προσεκτικά το καλώδιο τροφοδοσίας του ανεμιστήρα, τραβώντας προς την πρίζα.

Συνολικά για γεώτρηση και όλα τα υλικά βγήκε: 5960 ρούβλια. ή 2980 ρούβλια για έναν αναπνευστήρα - στις τιμές του 2015.

Αφού αγόρασα όλα τα υλικά, προχώρησα στην κατασκευή αυτού του σχεδιαστή:

 1. Μέτρησα και με τη βοήθεια ενός αγκίστρου κόβω ένα στρογγυλό πλαστικό κανάλι με το μήκος που ήταν απαραίτητο για μένα.
 2. Μετράει και κόβει τη θερμομόνωση του Vilaterm-Extra με ψαλίδι. Το έβαλε στο εσωτερικό του στρογγυλού καναλιού έτσι ώστε το πορώδες του υλικό να σβήνει τους ήχους από το δρόμο.

Στρογγυλό αγωγό με ηχομόνωση μέσα

Στρογγυλό αγωγό με ενσωματωμένο ανεμιστήρα

 • Έβαλα το σωλήνα στην τρύπα στον τοίχο.

  Ένα κυκλικό κανάλι εισάγεται μέσα σε μια τρύπα στον τοίχο

 • Από την πλευρά του δρόμου έχουμε μια αεριζόμενη πρόσοψη με πλακάκια γρανίτη, δεν υπήρχε ανάγκη να τρυπήσει μια τρύπα σε αυτό. Με τη βοήθεια μεταλλικού ψαλιδιού στην πόρτα του ανοίγματος του μπαλκονιού, έκοψα μια στρογγυλή τρύπα και έβαλα ένα διαχύτη μέσα σε αυτό. Και έπειτα συνδέσαμε τον κυκλικό δίαυλο με το διαχύτη με τη βοήθεια της αυλάκωσης, στερεώνοντάς τον στους σφιγκτήρες και καλύπτοντας και πάλι με κεραμίδια πρόσοψης.

  Η αυλάκωση είναι στερεωμένη στο κυκλικό κανάλι

  Το άλλο άκρο της αυλάκωσης είναι στερεωμένο στο διαχύτη

  Τύπος αναπνευστήρα από το δρόμο

 • Έβγαλε μια τρύπα στον ανεμοστάτη για να οδηγήσει το καλώδιο τροφοδοσίας του ανεμιστήρα στην πρίζα.
 • Κόψτε ένα στρογγυλό τεμάχιο υλικού φίλτρου με μια οπή στη μέση μιας διάμετρος 1 cm μεγαλύτερη από τη διάμετρο του ανεμοστάτη. Ένας κύκλος στριμώχτηκε από ένα καλώδιο σε διάμετρο, έτσι ώστε να ταιριάζει σφιχτά στον αναισθητήρα. Και βάλτε αυτή την κατασκευή στο εσωτερικό του ανομοστατικού, για να φιλτράρει ο αέρας. Σε αυτή την περίπτωση, το καλώδιο επίπεδης τροφοδοσίας περνούσε απότομα κάτω από το καλώδιο.

  Φιλτράρετε υλικό με κύκλο σύρματος

  Το φίλτρο εισάγεται στον αναισθητήρα

 • Έβαλε τον ανεμοστάτη σε κυκλικό κανάλι.

  Είδος ανεμιστήρα στο διαμέρισμα

 • Αφού κόψετε το φις από την τροφοδοσία, συνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας στο καλώδιο τροφοδοσίας του ανεμιστήρα. Κατόπιν έβαλα το καλώδιο στο κανάλι καλωδίων.

  Τροφοδοσία ανεμιστήρα ανεμιστήρα

  Σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν για τη διαφυγή εξωτερικό τραβά τέλεια αέρα από το εξωτερικό λόγω της φυσικής διαφορά πίεσης, και ο ανεμιστήρας μπορεί ακόμη να περιλαμβάνει έναν όγκο εισροής αέρα που προσαρμόζει χαλαρώνοντας ή σφίγγοντας το διαχύτη. Σε αυτή την περίπτωση, ο αναισθητήρας μπορεί να βιδωθεί εντελώς εάν είναι επιθυμητό, ​​εμποδίζοντας έτσι τη ροή του αέρα προς το τέλος.

  Σε θερμοκρασίες πάνω από το μηδέν στο δρόμο ήδη απαιτείται για να συμπεριλάβει τον ανεμιστήρα, έτσι μπορούμε να προσαρμόσει την ταχύτητά του με την αλλαγή της τάσης της παροχής ισχύος: 1.5, 3, 4.5, 6, 7.5, 9 και 12 βολτ. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείτε να ενεργοποιήσετε 9 Volts, και τη νύχτα σε 4,5 ή ακόμα και 3 Volts, οπότε είναι απόλυτα ήσυχο.

  Μετά από 2 μήνες αλλάζουμε το υλικό του φίλτρου στον αναπνευστήρα, στην παρακάτω φωτογραφία είναι ξεκάθαρο ότι κρατά από μόνο του μια αξιοπρεπή ποσότητα σκόνης δρόμου.

  Σκουπίστε στο φίλτρο του αναπνευστήρα

  Σε ένα δωμάτιο που έχουμε είναι μια πλαστική εσωτερική πόρτα που σφραγίζεται σχεδόν σαν ένα πλαστικό παράθυρο, έτσι ώστε το τείχος δίπλα στην πόρτα, ακριβώς πάνω από το δάπεδο, κάναμε ένα γύρο 10 εκατοστών με μάσκα οπή για τη διέλευση του αέρα στο διαμέρισμα, όταν η πόρτα είναι κλειστή.

  Η μάσκα εξαερισμού μεταξύ του δωματίου και του διαδρόμου

  Αναπνευστήρας για διαμέρισμα

  Σαβ-Κυρ 10:00 - 18:00

   Εξαεριστήρες (αναπνευστήρες)
  • Παραγωγικότητα 55-100 m3 / h
  • Στρες 220-240 V
  • Περιοχή 30 m2
  • Τρέχουσα συχνότητα 50 Hz
  ΣυγκρίνετεShare
  • Στρες 220-240 V
  • Παραγωγικότητα 30/45/60/75/90/140 m3 / h
  • Τρέχουσα συχνότητα 50 Hz
  • Περιοχή 50 m2
  ΣυγκρίνετεShare
  • Στρες 220-240 V
  • Παραγωγικότητα 40/80/120/160/200 m3 / h
  • Περιοχή 75 m2
  • Τρέχουσα συχνότητα 50 Hz
  ΣυγκρίνετεShare
  • Στρες 5 V
  • Βάρος 0,196 kg
  • Διαστάσεις 100x100x27 mm
  • Στρες 220-240 V
  • Παραγωγικότητα 30/45/60/75/90/140 m3 / h
  • Τρέχουσα συχνότητα 50 Hz
  • Περιοχή 50 m2
  ΣυγκρίνετεShare
  • Στρες 220-240 V
  • Παραγωγικότητα 40/80/120/160/200 m3 / h
  • Περιοχή 75 m2
  • Τρέχουσα συχνότητα 50 Hz
  ΣυγκρίνετεShare
  • Στρες 220-240 V
  • Παραγωγικότητα 35/60/75/120 m3 / h
  • Τρέχουσα συχνότητα 50 Hz
  • Περιοχή 35 m2
  ΣυγκρίνετεShare
  • Στρες 220-240 V
  • Παραγωγικότητα 35/60/75/120 m3 / h
  • Τρέχουσα συχνότητα 50 Hz
  • Περιοχή 35 m2
  ΣυγκρίνετεShare
  • Στρες 220-240 V
  • Παραγωγικότητα 30/50/70/90/110/160 m3 / h
  • Τρέχουσα συχνότητα 50 Hz
  • Περιοχή 50 m2
  ΣυγκρίνετεShare
  • Παραγωγικότητα 40/80/120/160/200 m3 / h
  • Στρες 220-240 V
  • Περιοχή 75 m2
  • Τρέχουσα συχνότητα 50 Hz
  ΣυγκρίνετεShare
  • Παραγωγικότητα 54 m3 / h
  • Στρες 220-240 V
  • Τρέχουσα συχνότητα 50 Hz
  • Βάρος 5 kg
  ΣυγκρίνετεShare
  • Στρες 220-240 V
  • Παραγωγικότητα 40/80/120/160/200 m3 / h
  • Περιοχή 75 m2
  • Τρέχουσα συχνότητα 50 Hz
  ΣυγκρίνετεShare
  • Παραγωγικότητα 35/60/75/120 m3 / h
  • Στρες 220-240 V
  • Περιοχή 35 m2
  • Τρέχουσα συχνότητα 50 Hz
  ΣυγκρίνετεShare
  • Παραγωγικότητα 54 m3 / h
  • Στρες 220-240 V
  • Τρέχουσα συχνότητα 50 Hz
  • Βάρος 6,75 kg
  ΣυγκρίνετεShare
  • Παραγωγικότητα 54 m3 / h
  • Στρες 220-240 V
  • Τρέχουσα συχνότητα 50 Hz
  • Βάρος 5 kg
  ΣυγκρίνετεShare
  • Παραγωγικότητα 40/80/120 m3 / h
  • Στρες 220-240 V
  • Περιοχή 40 m2
  • Τρέχουσα συχνότητα 50 Hz
  ΣυγκρίνετεShare
  • Στρες 220-240 V
  • Παραγωγικότητα 15-51 m3 / h
  • Τρέχουσα συχνότητα 50 Hz
  • Περιοχή 30 m2
  ΣυγκρίνετεShare

  Σαβ-Κυρ 10:00 - 18:00

  Δυστυχώς, δεν μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα από 20 προϊόντα στη σύγκριση. Μεταβείτε στην ενότητα σύγκρισης, διαγράψτε ένα από τα προϊόντα και, στη συνέχεια, προσθέστε το επιθυμητό προϊόν.

  Το προϊόν προστίθεται στη σύγκριση. Πηγαίνετε στο τμήμα σύγκρισης.

  Ενεργοί ανεμιστήρες. Τοποθέτηση σε τοίχο σε 35 λεπτά

  Κατηγορίες

  Φυσητήρες για το διαμέρισμα - έχετε καθαρό αέρα πάντα!

  Εξαερώστε καλά το δωμάτιο και αποφύγετε τα ρεύματα. Αναπνεύστε καθαρό αέρα, αλλά χωρίς την εξάτμιση των αυτοκινήτων, του καπνού, της αιθάλης, της γύρης και άλλων αλλεργιογόνων. Ζήστε με άνεση ανά πάσα στιγμή του χρόνου. Όλα αυτά θα βοηθήσουν στην υλοποίηση ενός ανεμιστήρα τοίχου, ενός συμπαγούς, χαμηλού θορύβου συσκευής που εγκαθίσταται στο σπίτι σε λιγότερο από μία ώρα!

  Για ποιο λόγο χρησιμοποιείται;

  • καθαρίζει τον εισερχόμενο αέρα από το δρόμο και αναπνέετε εύκολα και ελεύθερα.
  • απολυμαίνει τον αέρα από πολλά βακτηρίδια, μικρόβια, γύρη, αιθάλη, καπνό.
  • ζεσταίνει μέχρι την επιθυμητή θερμοκρασία, δημιουργώντας ένα ευχάριστο μικροκλίμα.
  • προστατεύει το σπίτι από θόρυβο δρόμου.
  • κάνει όλα ταυτόχρονα, γρήγορα, σιωπηλά, με κλειστά παράθυρα.

  Wall εξαερισμού και είναι τοποθετημένο σε ένα τοίχο μέσω μιας μικρής οπής (διαμέτρου περίπου 10 cm) παραδίδει τον αέρα από το εξωτερικό, καθαρίζει αμέσως εάν είναι απαραίτητο - ζεσταίνει.

  Τι να ψάξετε όταν επιλέγετε ένα άνοιγμα για ένα διαμέρισμα

   • Παραγωγικότητα της συσκευής - δείχνει πόσο αέρα θα εισέλθει στο σπίτι σε μια ώρα. Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής, η ελάχιστη χωρητικότητα είναι 30 m3 / ώρα ανά άτομο.
   • Αριθμός και τύποι φίλτρων - Διαφέρουν στην κατηγορία καθαρισμού, τον τύπο των μολυσματικών ουσιών που παγιδεύονται. Τα πιο αποτελεσματικά φίλτρα HEPA, τα οποία χωρίζουν τη μικρότερη ακαθαρσία, και τα φίλτρα άνθρακα συγκρατούν επιβλαβή αέρια.

  Σημαντικό! Εάν ζείτε κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο ή σε μια βιομηχανική μονάδα, τότε μην αφαιρείτε τον αριθμό των φίλτρων! Εάν οι συγγενείς σας ή έχετε υποφέρει από αλλεργίες, τότε οι συμβουλές είναι οι ίδιες - επιλέξτε μια αναπνοή με διαφορετικούς τύπους φίλτρων.

  • Λειτουργία θέρμανσης αέρα διαθέσιμη - Όχι κάθε ανεμιστήρας χώρου έχει ένα στοιχείο θέρμανσης στη σύνθεσή του. Αλλά αυτό είναι πολύ βολικό, αφού το χειμώνα ο εισερχόμενος αέρας όχι μόνο θα καθαριστεί, αλλά και θα θερμανθεί. Τα όργανα με θέρμανση αέρα είναι πιο ακριβά, αλλά η άνεση είναι αναμφισβήτητη.
  • Χρήσιμες πρόσθετες λειτουργίες - μονάδα π.χ. Wi-Fi επιτρέποντας τον έλεγχο του οργάνου μέσω ενός smartphone, μία χρήσιμη επιλογή - αισθητήρα στάθμης CO2 που παρακολουθεί την περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα και όταν γίνεται υπέρβαση, η ξεκινά περιέλιξης.

  Εάν έχετε δυσκολίες στην επιλογή της συσκευής ή θέλετε να μάθετε πώς διαφέρουν τα διαφορετικά μοντέλα, καλέστε μας! Είμαστε έτοιμοι να συμβουλευτούμε επαγγελματικά και να βοηθήσουμε στην επιλογή του καταλληλότερου αναπνευστήρα.

  Εξαεριστήρες

  Για τους κατοίκους των σύγχρονων πόλεων που περνούν πολύ χρόνο στον περιορισμένο χώρο των διαμερισμάτων και των γραφείων, η έλλειψη καθαρού αέρα είναι μια από τις αιτίες των προβλημάτων υγείας. Οι παραδοσιακές λύσεις έχουν πολλά μειονεκτήματα, τα οποία στερούνται συσκευών τοίχου τροφοδοσίας αέρα - ένας βασικά νέος τύπος συστημάτων εξαερισμού. Παρέχουν χώρους οικιακής και μη οικιακής χρήσης με καθαρό αέρα, ενώ παράλληλα καθαρίζονται από ακαθαρσίες όπως σκόνη, βρωμιά και γύρη φυτών. Οι αεραγωγοί στον τοίχο κάνουν ό, τι δεν μπορούν να κάνουν οι διαιρέτες των νοικοκυριών, παρέχουν φυσικό αερισμό, διατηρώντας παράλληλα ένα βέλτιστο μικροκλίμα.

  ΜΠΑΛΟΥ ΘΕΡΜ

  THYON 3S ST.

  O2 ST.

  LufterJET

  IFRESH

  VAKIO

  AEROPAC SN

  KIV-125

  Αυτόματος αερισμός: ταυτόχρονος καθαρισμός και θέρμανση αέρα

  Χρησιμοποιώντας τέτοια συστήματα εξαερισμού, όπως το Thion O2, δεν χρειάζεται να ανοίγετε τα παράθυρα για εξαερισμό. Ο αέρας είναι ήδη καθαρισμένος, ταυτόχρονα, αν είναι απαραίτητο, θερμαίνεται. Η απόφαση να αγοραστεί ένας εξαερισμός για ένα διαμέρισμα επιτρέπει την αποφυγή όλων των προβλημάτων που σχετίζονται με τον ανεμιστήρα «παραθύρου» - ρεύματα, θόρυβο δρόμου, σκόνη και άλλες μολυσματικές ουσίες.

  Αναπνευστήρας Thion O2: τιμή ερωτήματος

  Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της χρησιμοποίησης συσκευών εξαερισμού τροφοδοσίας με τοίχο είναι το γεγονός ότι δεν επιτρέπουν το άνοιγμα των παραθύρων για εξαερισμό το χειμώνα. Έτσι αποφεύγετε σημαντικές απώλειες θερμότητας και εξοικονομούμε τη θέρμανση των χώρων. Δεδομένων των δυνατοτήτων του συστήματος, η τιμή για έναν αυτόματο αναπνευστήρα Tion O2 είναι αρκετά προσιτή. Το σύστημα Thion O2 αποτελεί επένδυση στην υγεία ολόκληρης της οικογένειας.

  ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ;

  ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΗΝ 8 (495) 185-02-02
  Επειδή οποιαδήποτε σελίδα στο διαδίκτυο δεν λέει PRO
  Ο ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ Εμείς

  ΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ Κεντρικό εξαερισμό με ανεμιστήρα, θέρμανση και υψηλός καθαρισμός

  Υπάρχει ενσωματωμένος ιονιστής, λάμπα UV, γεύση, θέρμανση, κατάλληλο για άτομα που πάσχουν από αλλεργίες. 2in1: λειτουργεί τόσο ως αερισμός προσφοράς όσο και ως ανακυκλοφορία.

  ΑΠΟ από το παλιό O2 O2. 2in1: λειτουργεί τόσο ως αερισμός εξαερισμού όσο και ως θερμαντήρας ανακύκλωσης. Ο καλύτερος καθαρισμός από οσμές. Συνιστάται για πάσχοντες από αλλεργίες.

  Είναι σε θέση να ζεσταίνει τον αέρα το χειμώνα, εξαλείφει τα ρεύματα, τον υψηλό καθαρισμό 95%.
  Συνιστάται για πάσχοντες από αλλεργίες.

  Είναι σε θέση να ζεσταίνει τον αέρα το χειμώνα, αποκλείει τα ρεύματα, ο καθαρισμός του αέρα είναι 70%.
  Είναι δυνατή η εγκατάσταση πρόσθετων φίλτρων.

  Εξαιρετικά ήσυχο. Υπάρχει ένας τρόπος παθητικού αερισμού (χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα).
  Ο καθαρισμός του αέρα είναι 50%.

  Εξαιρετικά ήσυχο, ξέρει πώς να ζεσταίνει τον αέρα το χειμώνα, αποκλείει τα ρεύματα.
  Ο καθαρισμός του αέρα είναι 50%.

  Καθαριστής αέρα μέσα στο διαμέρισμα. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για αλλεργίες και αναπνευστικές παθήσεις.

  Ήσυχη, 15 ταχύτητες, παθητική λειτουργία, συμπαγές μέγεθος

  Παθητικοί εξαεριστήρες Οικιακός εξαερισμός χωρίς ανεμιστήρα και χαμηλό καθάρισμα.

  Ο καλύτερος καθαρισμός και ηχομόνωση μεταξύ των βαλβίδων. Προστασία από παγετό. Είναι δυνατή η αναβάθμιση στην έκδοση Vakio Base Recuperator.

  Βαλβίδα παραγωγής Κίνα. Ο φθηνότερος εγχώριος αερισμός. Δεν καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια.

  Παραγωγή βαλβίδων Ρωσία. Πλαστική ποιότητα, πρωτότυπο σχέδιο. Δεν καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια.

  Παραγωγή βαλβίδων Ρωσία. Πλαστική ποιότητα, πρωτότυπο σχέδιο. Σχεδιασμένο για μη τυπικές στενότερες οπές - 122 mm.

  Εξαεριστής εξοικονόμησης ενέργειας (ανακτητής) Οικιακός εξαερισμός με ανεμιστήρα, εξοικονόμηση ενέργειας και υψηλός καθαρισμός.

  2in1: εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής. Δεν καταναλώνει ηλεκτρισμό για τη θέρμανση του αέρα το χειμώνα.
  Ο καθαρισμός του αέρα είναι 60%.

  Η εταιρεία EROS έχει επανειλημμένα συμμετάσχει στα τηλεοπτικά προγράμματα της Σχολής Επιδιόρθωσης και της Ερωτικής Δύναμης ως εγκαταστάτες αναπνευστικών συσκευών, η οποία μιλάει για την υψηλή ποιότητα εγκατάστασης και προσόντων των εργαζομένων της εταιρείας μας.

  Γιατί έχουμε την καλύτερη τιμή;

  Είμαστε ο επίσημος αντιπρόσωπος της εταιρείας αριθ. 1 στη Ρωσία όσον αφορά τις πωλήσεις, που μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε τη χαμηλότερη τιμή που επιτρέπεται από τον κατασκευαστή!

  Θα μπορούσε η τιμή να είναι ακόμη χαμηλότερη;

  Όχι, αν αυτό είναι ο αρχικός εξοπλισμός του THYON. Διαφορετικά, μπορεί να υποδηλώνει μια πλαστή ή μη πιστοποιημένη ομάδα προμηθευτών και εγκαταστάσεων, η οποία θα απομακρύνει αυτόματα τη νέα συσκευή σας από την εγγύηση.

  Βρέθηκε σε άλλο κατάστημα τα προϊόντα είναι φθηνότερα;

  Θα μειώσουμε την τιμή του εξοπλισμού.

  * Η προσφορά ισχύει στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • την ταυτότητα των προτάσεων της εταιρείας EROS και του ανταγωνιστή της: το όνομα, το μοντέλο και τον εξοπλισμό των προϊόντων ·
  • ένα συγκρίσιμο προϊόν διατίθεται από έναν ανταγωνιστή ·
  • για τα offline καταστήματα, αυτό σημαίνει τη φυσική παρουσία των προϊόντων στην έδρα του ανταγωνιστή.
  • για διαδικτυακά καταστήματα - τη διαθεσιμότητα των αγαθών στον ιστότοπο του ανταγωνιστή, με περίοδο παράδοσης ή δυνατότητα αυτοεξαγωγής, που δεν υπερβαίνει τις 48 ώρες από τη στιγμή της παραγγελίας.
  • επιβεβαίωση της τιμής του ανταγωνιστή είναι: ο επίσημος ιστότοπος του αγωνιζόμενου, το πρωτότυπο διαφημιστικό υλικό, ο επίσημος τιμοκατάλογος ισχύει την ημέρα της κυκλοφορίας.

  Ο διαχειριστής της εταιρείας EROS έχει το δικαίωμα να αρνηθεί να υποβάλει αίτηση για τις μετοχές εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα να βεβαιωθεί με βεβαιότητα ότι η προσφορά του ανταγωνιστή ή η σχετικότητα της τιμής του.

  ΣΤΟΝ ΒΑΛΚΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΜΙΑΣ ΑΜΕΣΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

  ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ, ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

  εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ καλέστε
  8 (495) 185-02-02 Ή 8-800-301-22-62

  Πώς να επιλέξετε ένα άνοιγμα για ένα διαμέρισμα

  Αυτή η επανεξέταση που κάναμε για να απλοποιήσουμε την αναζήτηση για εξαερισμό οικιακού εξοπλισμού. Παρακάτω περιγράφονται οι κύριοι τύποι συσκευών: βαλβίδες παραθύρων και τοίχων, μηχανικοί ανεμιστήρες και BREEZE.

  Για τι χρησιμοποιούνται οι ανεμιστήρες;

  Στο διαμέρισμα ήρθε φρέσκο ​​αέρα. Προηγουμένως, ο αέρας στις πόλεις ήταν καθαρότερο, τα σπίτια δεν είχαν πλαστικά παράθυρα, οπότε δεν σκέφτονταν τον εξαερισμό. Ο αέρας παροχής από το δρόμο διείσδυσε μέσα από τις ρωγμές στα παράθυρα, στην άκρα περίπτωση, άνοιξε το παράθυρο. Τώρα έξω από το παράθυρο της νέφωσης της πόλης, στα διαμερίσματα είναι αεροστεγή διπλά τζάμια. Δημιουργείται ένα δίλημμα: είναι αδύνατο να διατηρούνται τα παράθυρα ανοιχτά ή κλειστά. Είτε η σκόνη, ο θόρυβος και ο νέφος, είτε η ακαθαρσία.

  Ο αναπνευστήρας λύνει αυτό το δίλημμα. Τοποθετείται σε έναν τοίχο ή παράθυρο και παρέχει φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο μέσω μιας ειδικής διαμπερούς οπής. Τα παράθυρα είναι κλειστά και το δωμάτιο είναι συνεχώς αεριζόμενο.

  Πώς να εγκαταστήσετε τους ανεμιστήρες για ένα διαμέρισμα

  Οι αίθουσες αερισμού οικιακής χρήσης τοποθετούνται είτε σε πλαστικό παράθυρο με διπλά τζάμια είτε σε εξωτερικό τοίχο. Για την τοποθέτηση ενός ανοίγματος τοίχου, γίνεται ένας διαμπερής δίαυλος στον τοίχο. Εάν χρησιμοποιείτε διατρητική διάτρηση και βιομηχανική ηλεκτρική σκούπα για αυτό, η εγκατάσταση δεν βλάπτει το φινίρισμα του διαμερίσματος. Ο τυπικός δίαυλος για τον αναπνευστήρα είναι διαμέτρου 10 εκ. Μια τρύπα αυτού του μεγέθους δεν απαιτεί συντονισμό με τον υγρό κρύσταλλο και την εταιρεία διαχείρισης.

  Τι κάνουν οι ανεμιστήρες

  Οι τέσσερις κύριες λειτουργίες των ανεμιστήρων για το διαμέρισμα: είσοδος αέρα, καθαρισμός και θέρμανση, καθώς και προστασία από τον θόρυβο από το δρόμο.

  Λειτουργία # 1: Τροφοδοσία αέρα

  Η ροή του αέρα από το δρόμο υπολογίζεται από την παραγωγικότητα του αναπνευστήρα - τον όγκο του αέρα που εισέρχεται στο σπίτι σε μία ώρα. Αυτή η παράμετρος υποδεικνύεται στα χαρακτηριστικά της συσκευής. Τα υγειονομικά και κτιριακά πρότυπα καθορίζουν ελάχιστη χωρητικότητα 30 m3 / ώρα ανά άτομο.

  Δύο τύποι εισροής: φυσικό (χωρίς ανεμιστήρα) και μηχανικό (με ανεμιστήρα).

  Μια φυσική εισροή - όταν εισέρχεται αέρα στο διαμέρισμα λόγω της πτώσης πίεσης και της θερμοκρασίας μέσα και έξω. Η ανταλλαγή αυτή εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, τη λειτουργικότητα του γενικού σπιτιού και τον αριθμό των ορόφων του κτιρίου. Ένας αναπνευστήρας με φυσική εισροή δεν υπόσχεται ελάχιστο 30 m3 / h ανά άτομο. Στο ισόγειο, όταν ο δρόμος είναι στο σπίτι τόσο ζεστός όσο και στο σπίτι, η χωρητικότητα του φυσικού αναπνευστήρα τείνει στο μηδέν. Είναι όμως ήσυχο και δεν τρώει ηλεκτρισμό.

  Μηχανική ή αναγκαστική εισροή - όταν ο αέρας οδηγείται στο διαμέρισμα με ανεμιστήρα. Φυσάει ανεξάρτητα από τις εξωτερικές παραμέτρους και δίνει τη δηλωμένη ανταλλαγή αέρα. Η χωρητικότητα της μηχανικής εισροής ρυθμίζεται από τη μεταγωγή των ταχυτήτων του ανεμιστήρα. Στις πρώτες ταχύτητες ο ανεμιστήρας λειτουργεί αθόρυβα, στο τελευταίο - δυναμικότερο. Η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται εξαρτάται επίσης από τον τρόπο λειτουργίας του ανεμιστήρα.

  Λειτουργία # 2: Καθαρισμός αέρα

  Τα φίλτρα αέρα δεν βρίσκονται σε κάθε αναπνευστήρα. Τα ίδια τα φίλτρα διαφέρουν στην κατηγορία καθαρισμού. Οι κλάσεις διαφέρουν ως προς το ποσοστό καθαρισμού του αέρα και τον τύπο των ρύπων στους οποίους έχει σχεδιαστεί το φίλτρο. Σκόνη, μαλλί, γύρη, βακτήρια, ιούς - μεγέθη αυτών των σωματιδίων κυμαίνονται από δεκάδες ή εκατοντάδες μικρά έως κλασμάτων ενός micron. Τα ακατέργαστα φίλτρα αφαιρούν τα μεγαλύτερα σωματίδια από τον αέρα, τα λεπτά φίλτρα - τα μικρότερα σωματίδια, τα φίλτρα υψηλής απόδοσης HEPA - τα μικρότερα σωματίδια 0.01-0.1 μικρά και τα φίλτρα άνθρακα - μόρια επιβλαβών αερίων. Στην ιδανική περίπτωση, ένας καταρράκτης από αυτά τα φίλτρα βρίσκεται στο άνοιγμα.

  Λειτουργία αρ. 3: Θέρμανση αέρα

  Καθορίζει το εύρος θερμοκρασίας του αναπνευστήρα. Η συσκευή με θέρμανση αέρα λειτουργεί σε παγετούς, χωρίς θέρμανση - παγώνει και σβήνει ή ρίχνει μέσα από τα ρέοντα πάγια του σπιτιού. Ο αέρας θερμαίνεται με δύο τρόπους: απευθείας από έναν ηλεκτρικό θερμαντήρα και τον ανάκτησης ενέργειας (εναλλάκτης θερμότητας μεταξύ ψυχρού εφοδιασμού και θερμού αέρα εξαγωγής). Ο πρώτος τρόπος θερμαίνει τον αέρα στη σωστή θερμοκρασία, αλλά "τρώει" πολλή ηλεκτρική ενέργεια. Η δεύτερη μέθοδος είναι οικονομική, αλλά όχι το γεγονός ότι ο ανακτητής θερμαίνει τον αέρα σε ένα άνετο επίπεδο.

  Λειτουργία αρ. 4: Προστασία από θόρυβο δρόμου

  Το επιτρεπόμενο επίπεδο θορύβου στο σπίτι είναι μέχρι 30 dBA τη νύχτα και όχι πάνω από 40 dBA κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για σύγκριση: Τα αυτοκίνητα έξω από το παράθυρο κάνουν θόρυβο με ένταση 70-100 dBA. Με τα παράθυρα εξαερισμού στο διαμέρισμα είναι κλειστά, συνεπώς το θόρυβο του δρόμου παραμένει έξω.

  Ένας μηχανικός αναπνευστήρας με ανεμιστήρα αυξάνει το επίπεδο θορύβου φόντου στο διαμέρισμα. Αλλά ο ομοιόμορφος βουητό της συσκευής, κατά κανόνα, γίνεται αντιληπτός ευκολότερος, από τον "θρασύ" θόρυβο από το δρόμο. Έτσι, ένας ανεμιστήρας με ένταση 30-40 dBA και κατάλληλη μόνωση θορύβου στη διαμπερή οπή είναι μια αξιόπιστη προστασία από τον θόρυβο του δρόμου.

  Επιλέξτε ένα άνοιγμα για ένα διαμέρισμα

  Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ποιες συσκευές ανήκουν σε ανεμιστήρες και τι είναι το θέμα.

  Αναπνευστήρας, πρόκειται για μια μηχανική συσκευή εξαερισμού, η οποία περιλαμβάνει ανεμιστήρα και λειτουργεί από το ηλεκτρικό δίκτυο 220V ή, αν είναι απλό, από την πρίζα. Airguavers, Breezers - όλες αυτές οι συσκευές ανήκουν στην κατηγορία των αερίων οικιακής χρήσης. Ένα άλλο χαρακτηριστικό όλων των ανεμιστήρων χωρίς εξαίρεση, δεν είναι μεγάλη ροή αέρα 200 m 3 / h, ή αν απλά, η ποσότητα του φρέσκου αέρα που ο αναπνευστήρας είναι σε θέση να «κατεβάσετε» το δωμάτιο για μία ώρα. Όλες οι μονάδες αερισμού με υψηλότερο ρυθμό ροής αέρα βρίσκονται ήδη στην κατηγορία των κλιματιστικών μονάδων.

  Έτσι, αν σας ενδιαφέρει εξαερισμού, στη συνέχεια, είτε έχετε ήδη αντιμετωπίσει το πρόβλημα της έλλειψης αυτής στο διαμέρισμά σας, και, αντίστοιχα, τα αποτελέσματα, όπως stuffiness ή υγρασία στο δωμάτιο, και, ενδεχομένως, ήδη με μούχλα στο μπάνιο ή στο δωμάτιο. Ή είστε ο τυχερός ιδιοκτήτης ενός νέου διαμερίσματος στο οποίο επρόκειτο να κάνετε επισκευές και αποφάσισε να σας παράσχει ένα σύστημα αερισμού για το διαμέρισμά σας αμέσως. Σε κάθε περίπτωση, έχετε ένα νέο διαμέρισμα ή όχι, και ίσως έχετε το δικό σας σπίτι διακοπών, για τη διοργάνωση σε μια κατοικημένη περιοχή η αρμόδια εξαερισμού είναι απαραίτητο να γίνει κατανοητό ότι, για σας μπορεί να είναι το καλύτερο αερισμό οργάνωση επιλογή.

  Αρχικά, μπορούμε να προσφέρουμε πολλές επιλογές εξαερισμού για την κατοικία σας, αλλά θα ξεκινήσουμε από την επιλογή προϋπολογισμού, είναι ένας συνδυασμός φυσικού εξαερισμού και ανεμιστήρων.

  Δεν είναι μυστικό ότι όταν κατασκευάζετε οποιοδήποτε είδος κατοικίας εκτός από τα φυσικά τοιχώματα, παρέχεται φυσικός αερισμός από τα δωμάτια του μπάνιου, της κουζίνας και του μπάνιου. Εάν έχετε τη δική σας εξοχική κατοικία, τότε πρέπει επίσης να την παράσχετε ή δεν είναι πολύ αργά και το σπίτι σας είναι υπό κατασκευή, το κάνετε τώρα. Έτσι, πολύ συχνά το πρόβλημα του εξαερισμού γενικά που συνδέεται με την ταλαιπωρία, την υγρασία, το καλούπι συμβαίνει λόγω του μη ενεργού εξαερισμού φυσικού αερισμού, αυτό μπορεί να διαβαστεί λεπτομερέστερα εδώ. Στο ίδιο άρθρο, θα υποθέσουμε ότι δεν έχετε προβλήματα με τον εξαερισμό και θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τους ανεμιστήρες.

  Πολύ συχνά έχουμε την ερώτηση: «Αν είμαι στο διαμέρισμα ή το σπίτι είναι εξοπλισμένο με έναν ανεμιστήρα, θα εξαφανιστούν όλα τα προβλήματα που συνδέονται με εξαερισμό;» Φυσικά εξαφανίζονται, απαντάμε, αλλά με την προϋπόθεση ότι ζείτε σε ένα διαμέρισμα στούντιο ή ιδιωτικό στούντιο στο σπίτι. Αν έχετε μερικά σαλόνια, στη συνέχεια, να εξομαλύνει τις αερισμό σε όλο το σπίτι ή το διαμέρισμα, θα πρέπει να αποκτήσουν ανεμιστήρες σε κάθε δωμάτιο, εξαερισμού μόνο αν θα προσαρμοστεί η διαδικασία στο σπίτι σας.

  Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα

  Οι εξαεριστήρες, οι αναπνευστήρες, τα αεροπλάνα διαφέρουν μεταξύ τους στα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  1. Βαθμός καθαρισμού του αέρα.
  2. Θέρμανση του αέρα.
  3. Η μέγιστη ροή αέρα.
  4. Το επίπεδο θορύβου της συσκευής.
  5. Συνολικές διαστάσεις.

  Πριν αρχίσετε να επιλέγετε, θα πρέπει να απαντήσετε στον εαυτό σας την ερώτηση: Πόσο καλά πρέπει να καθαριστεί ο αέρας από το δρόμο; Εάν ζείτε έξω από την πόλη, τότε πρέπει να φιλτράρετε τον αέρα, ίσως μόνο από πεταλούδες και βεβαίως στην περίπτωσή σας, δεν απαιτείται σοβαρός καθαρισμός του αέρα. Πιθανώς, δεν θα χρειαστείτε θέρμανση του αέρα εάν οι μπαταρίες θέρμανσης το χειμώνα λειτουργούν τέλεια για εσάς και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε παίρνοντας έναν οικονομικό, ελεύθερο ανεμιστήρα Aeropak SN. Άλλες συσκευές θα κάνουν, αλλά δεν θα βρείτε μια πιο δημοσιονομική και υψηλής ποιότητας επιλογή.

  Εάν ζείτε στην πόλη και το πρόβλημα του καθαρισμού του αέρα είναι σχετικό με σας, τότε στη δική σας περίπτωση μπορείτε να δώσετε προσοχή στο Lufter Jet Helix, Thion 3S και Air Master Ballu. Στο εύρος τιμών, όλοι αυτοί οι ανεμιστήρες είναι σχεδόν ίδιοι, αλλά και στις λειτουργίες τους, αλλά εδώ σε μέγεθος, το Lufter Jet βρίσκεται μπροστά από τους ομολόγους του τουλάχιστον σε όλο το σώμα. Αυτό το άνοιγμα είναι τόσο συμπαγές ώστε μια έκφραση πλησιάζει: Στο εσωτερικό περισσότερο από το εξωτερικό. Αυτή η συσκευή μπορεί εύκολα να χαθεί στον τοίχο στον οποίο έχει εγκατασταθεί. Λειτουργεί σαν ομολόγους της, χρησιμοποιώντας ένα τηλεχειριστήριο από οπουδήποτε στο δωμάτιο, ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί οπουδήποτε στον τοίχο, ακόμα και κάτω από την οροφή.

  Η μέγιστη ροή αέρα από όλες τις συσκευές είναι Air Master Ballu-200 m 3 / h. (Αλλά μόνο με την προϋπόθεση αν το όργανο χρησιμοποιείται μόνο με προ-φίλτρο.) Αν έχετε ένα μεγάλο δωμάτιο των 30 m 2, για παράδειγμα, κουζίνα-σαλόνι και σε αυτή την αίθουσα, κανείς δεν κοιμάται τη νύχτα, αυτό αναπνευστήρας είναι αναμφίβολα ταιριάζει σε αυτό το δωμάτιο, αλλά αξίζει τον κόπο θυμηθείτε ότι στη μέγιστη ροή του αέρα η συσκευή δημιουργεί ένα αξιοσημείωτο θόρυβο, για να κοιμηθεί, το οποίο τη νύχτα, απλά δεν είναι πραγματικό. Αν και στην πράξη μας ήταν μια περίπτωση όπου ένας από τους πελάτες μας δεν μπορούσε να κοιμηθεί τη νύχτα χωρίς μια οθόνη του κινητού κλιματιστικού, αλλά είναι μάλλον η εξαίρεση στον κανόνα, και πιστεύετε ότι για την εν λόγω αποκλεισμός δεν ισχύει.

  Οι θετικές στιγμές στον αέρα του Thion 3S και του Ballu Air Master είναι φίλτρα. Σε αμφότερες τις συσκευές υπάρχουν φίλτρα HEPA που καθαρίζουν τον αέρα της λεπτής σκόνης και ακόμη και άνθρακα φίλτρα καθαρίζουν τον αέρα των ξένων οσμών, συμπεριλαμβανομένων καπνού. Επιπλέον, η ΦΩΝ 3S είναι ταυτόχρονο έλεγχο μέχρι και 40 συσκευές μέσα από το έξυπνο τηλέφωνο και το Διαδίκτυο, ακόμη 3S ΦΩΝ και Ballu Air Δάσκαλος μπορεί να λειτουργήσει χρησιμοποιώντας CO αισθητήρες αέρα κατάσταση2. Ταυτόχρονα, και οι δύο ανεμιστήρες λειτουργούν σε οικονομικό τρόπο, καταναλώνοντας πολύ λίγη ενέργεια, η οποία είναι πολύ σημαντική ειδικά το χειμώνα. Οι εξαεριστήρες θα ενεργοποιηθούν με εντατική λειτουργία εξαερισμού μόνο εάν η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα υπερβεί την επιτρεπόμενη τιμή και μειώνει αυτόματα την ταχύτητα του ανεμιστήρα μετά τον αερισμό του δωματίου.

  Τώρα μερικές λέξεις για τον ανεμιστήρα iFresh.
  Πολύ ήσυχο και όχι ακριβό αερισμό στην τάξη του, αν και για να είμαι ειλικρινής, αυτό επιτυγχάνεται λόγω του γεγονότος ότι η συσκευή έχει μέγιστη ροή αέρα μόνο-120 m 3 / h. ενώ οι ανταγωνιστές της είναι τουλάχιστον -140 m 3 / h.

  Υπάρχουν μειονεκτήματα Το iFresh είναι το μέγεθος και η βαλβίδα αέρα, η οποία δυστυχώς δεν καλύπτει το 100% του αέρα από το δρόμο. Το χειμώνα, με καλά λειτουργούντα φυσικό εξαερισμό, είναι δυνατόν να "φυσήξετε" κρύο αέρα από το κάτω μέρος της συσκευής. Επίσης στο iFresh δεν υπάρχει αυτόματη συντήρηση της ρυθμισμένης θερμοκρασίας θέρμανσης-κλιματισμού αέρα. Γι 'αυτό η συσκευή, έχοντας καλά χαρακτηριστικά, είναι αρκετά δημοσιονομική.

  Δεδομένου ότι μιλάμε για χαρακτηριστικά όπως τη ροή του αέρα, αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή του αναπνευστήρα πρέπει να σημειωθεί ότι η ελάχιστη κατανάλωση αέρα ανά άτομο από τους κανονισμούς SNIP είναι 30 m 3 / h, και πραγματικά χρειάζεται περίπου 60 m 3 / h και όταν ξεκινάτε την επιλογή των ανεμιστήρων, αξίζει να ξεκινήσετε με αυτό το χαρακτηριστικό. Όπως η υπνοδωμάτια, όπου υπάρχουν συνήθως 2 άτομα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα παρουσίασε στις συσκευές μας, αλλά και για το σαλόνι, όπου μπορεί να συγκεντρώσει πολλούς ανθρώπους που έχουν ήδη όχι ο καθένας.

  Στο δωμάτιο όπου υπάρχουν 3 άτομα, χρειάζεται ήδη ένας αναπνευστήρας χωρητικότητας 150-180 m 3 / h. Σε περίπτωση που ο αριθμός των ατόμων στην αίθουσα των περισσότερων από 5 ατόμων δεν είναι σαφής για να σκεφτεί κανείς μια εγκατάσταση τροφοδοσίας, με έναν τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων ένας ανεμιστήρας δεν θα είναι αρκετός και η εγκατάσταση δύο συσκευών σε ένα δωμάτιο δεν είναι σκόπιμη. Είναι πιο σωστό σε αυτή την περίπτωση να γίνει η εγκατάσταση μιας μονάδας επεξεργασίας αέρα και πιθανώς όχι μόνο για ένα δωμάτιο, αλλά για δύο, τρία και ίσως ακόμη και για ολόκληρο το διαμέρισμα ή το σπίτι.

  Ανακαινιστής για διαμέρισμα

  Πολλοί πιστεύουν ότι ο ανακτητής αέρα για το διαμέρισμα - ένα προαιρετικό στοιχείο, χωρίς το οποίο είναι αρκετά δυνατό να το κάνουμε. Πώς μπορεί να τροφοδοτήσει και να εξαντλήσει τον εξαερισμό μειώνοντας το κόστος θέρμανσης εάν ολόκληρο το σπίτι είναι συνδεδεμένο σε ένα κεντρικό δίκτυο; Στην πραγματικότητα, το κόστος δεν θα μειωθεί, αλλά θα είναι δυνατή η διατήρηση της θερμότητας. Επιπλέον, ο ανακτητής εκτελεί μια σειρά άλλων εξίσου σημαντικών εργασιών. Τι - διαβάστε στο άρθρο μας.

  Γιατί τα διαμερίσματα χρειάζονται έναν ανακτητή

  Δομικά, ο ανακτητής αέρα είναι ένα είδος εξαερισμού εισαγωγής και εξαγωγής, το οποίο εκτελεί την επαναθέρμανση του εισερχόμενου αέρα σε θερμοκρασία δωματίου. Λόγω αυτής της ιδιότητας είναι δυνατόν να εξοικονομήσετε τη θέρμανση το χειμώνα έως και 80% - η θερμότητα αφήνει το δωμάτιο εν μέρει και επιστρέφει με μια νέα μερίδα των ροών του αέρα. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην περίπτωση ιδιωτικών νοικοκυριών και διαμερισμάτων με αυτόνομη θέρμανση.

  Αρχή λειτουργίας (σχέδιο)

  Σε πολυκατοικίες με κεντρική παροχή θερμότητας δεν μπορεί να εξοικονομήσει - κάθε διαμέρισμα υπολογίζεται από το μετρητή. Ταυτόχρονα, τα νοικοκυριά φοβούνται να ανοίξουν ξανά το παράθυρο για εξαερισμό, έτσι ώστε η θερμότητα να μην εξαφανιστεί. Ως αποτέλεσμα, μέχρι το τέλος της ημέρας ο αέρας γυρίζει βαρύ, γεμάτος, το δωμάτιο είναι βουλωμένο, το άτομο δεν έχει αρκετό ύπνο, δεν ξεκουράζει πραγματικά. Λύστε το πρόβλημα του μικροκλίματος που θα ανακτήσει ή blaser.

  Η κύρια λειτουργία είναι ο αερισμός. Από το δωμάτιο έρχεται το διοξείδιο του άνθρακα, δυσάρεστες οσμές, και πίσω παίρνει καθαρό, καθαρό αέρα, αλλά όχι παγωμένο, όπως από το παράθυρο. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το 90% των διαμερισμάτων έχουν μεταλλικά πλαστικά παράθυρα, είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε τη σωστή εναλλαγή αέρα. Συνήθως οι ανακουφιστές εγκαθίστανται είτε στην κρεβατοκάμαρα είτε στο δωμάτιο όπου συγκεντρώνονται συνήθως οι ενοικιαστές (κουζίνα, αίθουσα).

  Η θεμελιώδης διαφορά μεταξύ του αερισμού και άλλων τύπων τεχνολογίας του κλίματος είναι ότι δύο ρεύματα αέρα εκτοξεύονται - δωμάτιο και δρόμο - χωρίς να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. Οι μάζες των δρόμων περνούν μέσα από το φίλτρο, εναλλάκτη θερμότητας, θερμαίνονται μέχρι τη θερμοκρασία δωματίου και εισέρχονται στο δωμάτιο. Τα ρεύματα αποβλήτων, αντίθετα, εξάγονται, ενώ ταυτόχρονα θερμαίνονται ο εναλλάκτης θερμότητας.

  Λόγω αυτής της κυκλοφορίας στο standard διαμέρισμα δύο δωματίων ο αέρας ανανεώνεται πλήρως σε μόλις 2 ώρες.

  Το breezer, καθώς και ο ανακτητής, έχουν σχεδιαστεί για τον αερισμό των δωματίων, αλλά ο ηλεκτρικός θερμαντήρας "απαντά" για τον ζεστό αέρα. Θερμαίνει τις μάζες του αέρα στην επιλεγμένη θερμοκρασία, ανεξάρτητα από το τι βρίσκεται στο δρόμο. Θερμοκρασία λειτουργίας από 0 έως + 40 ° С. Λόγω της απουσίας συμπύκνωσης, το εξωτερικό περίβλημα δεν γίνεται παγωτό και η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει όλο το χειμώνα.

  Τι είδους είναι κατάλληλο για ένα διαμέρισμα

  Υπάρχουν 3 κύριοι τύποι συσκευών, ανάλογα με τη δομή του εναλλάκτη θερμότητας.

  Περιστροφικός τύπος

  Ο εναλλάκτης θερμότητας παρουσιάζεται υπό τη μορφή ρότορα κυλινδρικού σχήματος, του οποίου η κοιλότητα είναι γεμάτη με λεπτό χαλύβδινο έλασμα σύμφωνα με την αρχή της αξονικής κατεύθυνσης. Η κίνηση του δρομέα εξασφαλίζεται από τις ροές του αέρα και η θέρμανση οφείλεται στη διαφορά θερμοκρασίας.

  Επιπλέον ένα τέτοιο σύστημα στην ενεργειακή ανεξαρτησία - βιομηχανικές εγκαταστάσεις μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και χωρίς ηλεκτρική ενέργεια. Είναι βολικό να το χρησιμοποιήσετε σε καιρικές συνθήκες. Αλλά για ένα διαμέρισμα μια τέτοια εγκατάσταση θα ήταν υπερβολικά δυσκίνητη.

  Τύπος πλάκας

  Οι εναλλάκτες θερμότητας αυτού του τύπου παρουσιάζονται με τη μορφή κασετών, γεμισμένων με πλάκες συγκεκριμένου υλικού, μέσω των οποίων κυκλοφορεί ο αέρας. Η θέρμανση και η κυκλοφορία είναι πανομοιότυπες με την περιστροφική, αλλά λόγω ειδικού σχεδιασμού είναι πιο αργή, αλλά η θερμοκρασία θέρμανσης είναι υψηλότερη.

  Για τους εναλλάκτες θερμότητας πλάκας, το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι πλάκες στην κασέτα είναι σημαντικό:

  • αλουμίνιο ή γαλβανισμένο ατσάλι - είναι η επιλογή του προϋπολογισμού απ 'όλα, αλλά σταματά ήδη στους -5 ° C έξω, θα πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο με απόψυξη ή φυσάει?
  • πλαστικό - η πιο αποτελεσματική επιλογή, η λειτουργία της οποίας συνεχίζεται έως -15 °, αλλά είναι 30-50% ακριβότερη.
  • κυτταρίνη - δίνουν υψηλή απόδοση (πάνω από 80%), αλλά έχουν περιορισμένο πεδίο εφαρμογής.

  Επιπλέον, εξακολουθούν να υπάρχουν υδραυλικοί (υγροί) ανακτητές, η αρχή των οποίων είναι πανομοιότυπη με το σύστημα θέρμανσης νερού και το σημείο διέλευσης. Και οι δύο βασίζονται σε δύο βασικούς τύπους, αλλά χρησιμοποιούνται μόνο σε εγκαταστάσεις ειδικού σκοπού - γυμναστήρια, βιομηχανικές και παραγωγικές εγκαταστάσεις, αποθήκες κλπ.

  "FOR" και "AGAINST"

  Μελετώντας τις απαντήσεις των πραγματικών ανθρώπων, αποκτάται μια μάλλον θετική εικόνα. 9 από τα 10 συστήνουν την εγκατάσταση ενός αποκαταστήρα στο διαμέρισμα, το κύριο πράγμα είναι να καθορίσει σωστά τη δύναμη της συσκευής και του μοντέλου. Ο καθαρός αέρας, η έλλειψη κίνησης ψυχρών μαζών, η απόρριψη δυσάρεστων οσμών - όλα αυτά είναι απλώς ένας μικρός κατάλογος λειτουργικών δυνατοτήτων.

  Εκτός αυτού, τα προφανή πλεονεκτήματα μπορούν να ονομαστούν:

  • εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας - οι ισχυρές εγκαταστάσεις διαμερισμάτων καταναλώνουν κατ 'ανώτατο όριο 35 Watt ανά ώρα.
  • ένα υγιές μικροκλίμα - δεν χρειάζεται να ανοίξετε το παράθυρο το χειμώνα για αερισμό ή βαφή, έτσι ώστε το δωμάτιο να είχε πάντα καθαρό αέρα.
  • τρόπος εξαερισμού ακόμη και αν δεν υπάρχει ισχύς - σε περίπτωση ανέμου η συσκευή θα λειτουργήσει ακόμη και αν αποσυνδεθεί από το δίκτυο.
  • δεν υπάρχει κρύο ρεύμα ακόμη και σε ένα μέτρο από τον ανακτητή - η ελάχιστη θερμοκρασία εισερχόμενων ρευμάτων είναι + 16 ° C, με την προϋπόθεση ότι το παράθυρο είναι -10 ° C.
  • ξήρανση του αέρα σε χώρους με υγρασία.
  • υψηλός βαθμός καθαρισμού του αέρα του δρόμου από τη σκόνη, το νέφος, τα μικρά απορρίμματα.
  • πολύ απλή εγκατάσταση.

  Εναλλακτικό σύστημα θέρμανσης

  Υπάρχουν όμως και μειονεκτήματα:

  1. Τα συμπυκνώματα σχηματίζονται στο εξωτερικό περίβλημα - και παρόλο που η αποστράγγιση γίνεται για αποστράγγιση, οι αγωγοί του περιβλήματος και του εξαερισμού είναι παγωμένος στη μείξη της θερμοκρασίας.

  Εάν παρέχεται οριστεί περατό εναλλάκτη ή θέρμανση (φυσώντας) κατάψυξη δεν απειλείται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες - ορισμένα μοντέλα και διατηρήθηκε -15 ° C.

  1. Η ανάγκη τακτικής αντικατάστασης των φίλτρων - εξαρτάται επίσης από το μοντέλο. Για παράδειγμα, οι ανακτητές της Prana δεν έχουν καθόλου φίλτρα στο σύνολο τους και ο καθαρισμός λαμβάνει χώρα λόγω της κίνησης σε πλάκες χαλκού.
  2. Ανεπαρκής ισχύς των οικιακών εγκαταστάσεων για μεγάλους χώρους - ο εξοπλισμός επιλέγεται με βάση την περιοχή του δωματίου και τις παραμέτρους της θερμοκρασίας, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μια εγκατάσταση δεν θα είναι αρκετή.
  3. Σχετικά υψηλό επίπεδο θορύβου, αλλά αυτό είναι πιο χαρακτηριστικό για τις περιστροφικές εγκαταστάσεις. Η πηγή θορύβου είναι ανεμιστήρας. Ορισμένοι κατασκευαστές ολοκληρώνουν συσκευές με συστήματα μείωσης θορύβου.
  4. Τιμή - φθηνές αποκαταστάσεις πιάτων μπορούν να αγοραστούν για 15.000 ρούβλια. χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το κόστος εγκατάστασης. Ακριβά ή όχι, η έννοια του υποκειμενικού.

  VIDEO: Αποκεντρωμένος αερισμός με σύστημα ανάκτησης θερμότητας

  Βαθμολογία των καλύτερων αποταμιευτών για ένα διαμέρισμα

  Μεταξύ ολόκληρης της σειράς μοντέλων στην εγχώρια αγορά, διακρίνουμε πολλά:

  Marley Menv 180 Plus

  Ανανεώνει πλήρως τον αέρα μέσα στο δωμάτιο για 90 λεπτά. Ισχύς 11 W, εναλλαγή αέρα 60 m3 / h. Το κιτ περιλαμβάνει φίλτρα για χοντρό και λεπτό καθάρισμα, μονωμένο περίβλημα, επιτρέποντας τη λειτουργία σε θερμοκρασίες έως -20 ° C. Από τα δευτερόλεπτα οι χρήστες σημειώνουν το θόρυβο, σε σχέση με το οποίο είναι ανεπιθύμητο να εγκατασταθεί σε ένα υπνοδωμάτιο ή ένα παιδικό δωμάτιο, και ένα υψηλό κόστος.

  Prana 150

  Ο ανεμιστήρας διαμερίσματος της ρωσικής παραγωγικής ικανότητας 32 W / h και η υψηλότερη απόδοση 91%. Οι δείκτες ανταλλαγής αέρα είναι 115 m3 / h, εξάτμιση - 105 m3 / h, σε λειτουργία νύχτας 25 m3 / h. Οι χρήστες παραπονιούνται ότι η ανάκτηση είναι ανεπαρκής, ο αέρας δεν έχει χρόνο να ζεσταθεί ακόμη και σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά όσο αφορά τον αερισμό, όλοι εδώ βάζουν τα μέγιστα σημάδια.

  Electrolux EPVS-200

  Το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής με πλάκες εναλλαγής θερμότητας, που ξεπερνούν τα 200 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Προορίζεται για οικιστικά κτίρια, γραφεία, μικρούς βιομηχανικούς χώρους. Καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα από τη σκόνη και όλους τους ρύπους, το στεγνώνει και το ιονίζει.

  Ισχύς 70 watt. Τα φίλτρα διήθησης της κλάσης F5 (EU5) εγκαθίστανται στην εισροή και την εξάτμιση. Σύστημα αυτό-διάγνωσης.

  VIDEO: Ο ευκολότερος και φθηνότερος τρόπος για τον αερισμό δωματίων με κλειστά παράθυρα

  Εξαεριστήρες

  Αναπνευστήρας - τι είναι αυτό;

  Ο ανεμιστήρας τοίχου έχει σχεδιαστεί για αποτελεσματική εναλλαγή αέρα σε διάφορους χώρους, επιτρέποντας τον αερισμό χωρίς το άνοιγμα των παραθύρων.

  Γιατί είναι;

  Ο αναπνευστήρας τοίχου εξασφαλίζει σταθερή παροχή καθαρού αέρα, υπό την προϋπόθεση ότι:

  • Δεν υπάρχει κεντρικός αερισμός ή λειτουργεί ανεπαρκώς.
  • Δεν υπάρχει η δυνατότητα να διατηρούνται τα παράθυρα ανοιχτά λόγω θορύβου που προέρχεται από το δρόμο ή δυσάρεστων οσμών. Οι πηγές μπορούν να λειτουργήσουν ως πολυσύχναστη εθνική οδός, σιδηροδρομική γραμμή, παιδικές χαρές, καταστήματα, σημεία εστίασης, χωματερές.
  • Υπάρχουν προβλήματα υγείας όπως οι εποχιακές αλλεργίες σε άνθη ή το βρογχικό άσθμα.
  • Όταν ανοίγετε τα παράθυρα υπάρχουν σχέδια, τα οποία προκαλούν πολύ ταλαιπωρία.
  • Στα παράθυρα διπλού υαλοπίνακα υπάρχει συμπύκνωση λόγω της υψηλής υγρασίας (συνέπεια της κακής απόδοσης του εξαερισμού)

  Πώς λειτουργεί ένας ανεμιστήρας τοίχου;

  Η αρχή της λειτουργίας είναι η ίδια και έχει ελάχιστες διαφορές, ανάλογα με το επιλεγμένο μοντέλο.

  • Παίρνει τον αέρα από το δρόμο

  Όλες οι συσκευές διαθέτουν ανεμιστήρες υψηλής απόδοσης που σας επιτρέπουν να ελέγχετε την ποσότητα αέρα από το δρόμο.

  Ο εισερχόμενος αέρας διέρχεται από τον καταρράκτη φίλτρων, ανάλογα με το επίπεδο καθαρισμού, ανάλογα με το μοντέλο και τον κατασκευαστή που επιλέξατε.

 • Θερμάνετε όπως είναι απαραίτητο
 • Είναι ενσωματωμένος θερμαντήρας, αν δεν είναι διαθέσιμος, κατά κανόνα, το επίπεδο θερμοκρασίας άνεσης επιτυγχάνεται κατευθύνοντας τις ροές αέρα στις μπαταρίες κεντρικής θέρμανσης (αυτό περιορίζει την επιλογή της θέσης για την εγκατάσταση του αναπνευστήρα)

  • Παρέχει αέρα εμπλουτισμένο με οξυγόνο στο δωμάτιο

  Ως αποτέλεσμα, το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο συσσωρεύεται στην αίθουσα, αντικαθίσταται με αέρα με κορεσμένο οξυγόνο, αυτό είναι απαραίτητο για την κανονική ζωή του ατόμου, ανεξάρτητα από το σπίτι που συμβαίνει ή σε ένα βουλωμένο γραφείο. Μετά από όλα, περνάμε τις περισσότερες ζωές μας εκεί.

  Τι πρέπει να κάνω για την επιλογή ενός ανεμιστήρα;

  Πρώτα απ 'όλα, δείτε πόσο m3 / h η συσκευή παράγει. Εάν αυτή η παράμετρος είναι περισσότερο από αναγκαία, τότε αυτό δεν είναι τρομερό, αλλά αν είναι μικρότερο, απλά δεν θα επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αλλά αυτό μπορεί να αντισταθμιστεί με την εγκατάσταση πρόσθετων συσκευών.

  • Η παρουσία ενός θερμαντικού στοιχείου

  Αυτό επηρεάζει την επιλογή του τόπου εγκατάστασης και το πόσο φθηνή θα κοστίσει τη λειτουργία της συσκευής κατά τη διάρκεια του έτους. Εάν δεν υπάρχει θερμαντήρας, τότε ο αναπνευστήρας μπορεί να εγκατασταθεί μόνο κοντά στο ψυγείο για να αποφευχθεί το πάγωμα εσωτερικών στοιχείων.

  • Παρουσία φίλτρων και βαθμός καθαρισμού.

  Αυτή η παράμετρος αξίζει να δίνετε προσοχή όχι μόνο σε εκείνους που ζουν στη Μόσχα, αλλά σε όλους ανεξαιρέτως, επειδή επηρεάζει άμεσα τον βαθμό άνεσης κατά τη διάρκεια της διαμονής στο διαμέρισμα. Συγκεκριμένα, αυτό ισχύει για όσους ζουν κοντά σε πολυσύχναστους αυτοκινητόδρομους και σε οικογένειες όπου υπάρχουν μικρά παιδιά.

  Συγκρίνετε πόσο ήσυχα οι συσκευές λειτουργούν με διαφορετικές ταχύτητες. Αλλά θυμηθείτε, όσο πιο ήσυχη είναι, τόσο λιγότερο πιθανή είναι η απόδοση.

  • Πρόσθετες λειτουργίες

  Η δυνατότητα σύνδεσης πρόσθετων συσκευών, η παρουσία τηλεχειριστηρίου, μια σημαντική λειτουργία του κλιματισμού που σας επιτρέπει να μην σκεφτείτε τη λειτουργία της συσκευής, όλα αυτά καθιστούν την λειτουργία πιο βολική.

  Σύγκριση ανεμιστήρων με βαλβίδες τροφοδοσίας

  Η κύρια διαφορά είναι ότι οι ένεση αεραγωγούς στο δωμάτιο αναγκάζεται, ως εκ τούτου, για να είναι αποτελεσματική όλο το χρόνο και θα είναι σε θέση να ελέγχει την ποσότητα του εισερχόμενου αέρα. Στην περίπτωση αυτής της βαλβίδας δεν θα, επειδή εργάζονται μέσα από μια διαφορά θερμοκρασίας στο δρόμο και στο δωμάτιο, τόσο το καλοκαίρι, όταν το επιτόκιο θα είναι ίσο, η αποτελεσματικότητά τους θα είναι σχεδόν ίσο με το 0 και θα πάμε να έχουν ανοιχτά τα παράθυρα για εξαερισμό.

  Όσο για το επίπεδο καθαρισμού του εισερχόμενου αέρα, οι ανεμιστήρες είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί.

  Pribochnaya εξαερισμός στο διαμέρισμα: επιλογές για την ανταλλαγή αέρα

  Ο σωστά οργανωμένος εξαερισμός στο διαμέρισμα - η βάση για ένα άνετο μικροκλίμα στο σαλόνι. Πολύ συχνά η φυσική ανταλλαγή αέρα δεν παρέχει επαρκή παροχή καθαρού αέρα και πρέπει να αναζητήσουμε εναλλακτικούς τρόπους βελτίωσης του εξαερισμού τροφοδοσίας.

  Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τις υπάρχουσες επιλογές ανταλλαγής αέρα και να επιλέξουμε την καλύτερη μέθοδο.

  Ανταλλαγή αέρα - δέσμευση για ένα υγιές μικροκλίμα

  Για την κανονική λειτουργία του διαμερίσματος, αρκεί μία μόνο ανταλλαγή αέρα ανά ώρα. Η τήρηση αυτού του κανόνα διασφαλίζεται με την τοποθέτηση των αγωγών εξαερισμού φυσικής εκχύλισης. φρέσκου αέρα με την εναλλαγή του αέρα διεξάγεται μέσω της άτυπης κουφώματα χαλαρότητα, με σχισμές ανοίγματα σε κατασκευές θυρών, αεραγωγών και διαπερατό από τους ατμούς υλικό τοιχώματος.

  Μετά την εγκατάσταση του διπλά τζάμια σφραγισμένα κύκλωμα εξαερισμού αποτυγχάνει - pritochki κανάλι αέρα επικαλύπτει την επίπεδη, η διαφορά πίεσης μειώνεται και οι ατμοί εξάτμισης λιμνάζει στο δωμάτιο.

  Πολλοί κάτοικοι των διαμερισμάτων αντιμετωπίζουν αρνητικούς παράγοντες που μαρτυρούν τα προβλήματα του συστήματος εξαερισμού:

  1. Επιδείνωση της ποιοτικής σύνθεσης του αέρα. Στο σπίτι, υπάρχει έλλειψη οξυγόνου, λόγω του πλεονάσματος του διοξειδίου του άνθρακα, ο αέρας καθυστερεί. Η "βαριά" ατμόσφαιρα προκαλεί ενόχληση, πονοκεφάλους και κόπωση.
  2. Στασιμότητα των δυσάρεστων οσμών. Στο "κονσερβοποιημένο" διαμέρισμα αρώματα που συνοδεύουν τη ζωή ενός ατόμου διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι αποχυμωτές στην κουζίνα ή στο μπάνιο παύουν να λειτουργούν πλήρως.
  3. Υψηλή υγρασία. Ένα σαφές σημάδι του προβλήματος είναι η συμπύκνωση στα παράθυρα και οι υγρές γωνίες στους τοίχους. Στη συνέχεια, στις επιφάνειες μπορείτε να βρείτε μαύρες κουκίδες - οι πρώτες εκδηλώσεις μούχλας. Σε τέτοιες συνθήκες, η διακόσμηση του δωματίου απορροφάται από την υγρασία και βαθμιαία καταστρέφεται.

  Αν δεν φροντίζετε την απρόσκοπτη και τακτική παροχή αέρα στον δρόμο εγκαίρως, αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης αλλεργικών και ιογενών ασθενειών.

  Η αποκατάσταση της έντασης της κυκλοφοριακής ροής επιλύει τα προβλήματα που αναφέρονται. Ανεξάρτητα από την επιλεγμένη μέθοδο εξαερισμού του εφοδιασμού, είναι απαραίτητο να παρέχονται τα ακόλουθα πρότυπα ανταλλαγής αέρα ανά άτομο:

  • υπνοδωμάτιο, παιδικό δωμάτιο και σαλόνι - 30 m3 / h.
  • κουζίνα - 60-90 κυβικά μέτρα ανά ώρα.
  • μπάνιο - 25-50 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

  Οι απαιτήσεις για την παροχή αέρα στην κουζίνα εξαρτώνται από τον τύπο της εγκατεστημένης πλάκας. Οι ακριβείς κανόνες για το μπάνιο καθορίζονται με βάση την κοινή ή ξεχωριστή χρήση της τουαλέτας και του μπάνιου.

  Εάν το δωμάτιο δεν χρησιμοποιείται για μόνιμη στέγαση, τότε η ελάχιστη τιμή ανταλλαγής αέρα για οικιακούς και μη οικιστικούς χώρους μειώνεται κατά 0,2 h-1 και 0,5 h-1, αντίστοιχα.

  Μέθοδοι για την αύξηση της αποτελεσματικότητας της εισροής

  Οι διαφορετικές τεχνικές που αποσκοπούν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του εξαερισμού του εφοδιασμού χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες:

  • Δραστηριότητες που αυξάνουν τη ροή του αέρα χωρίς συσκευές άντλησης.
  • χρήση εγκαταστάσεων με αναγκαστική παροχή αέρα.

  Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει: χειροκίνητο ή αυτόματο αερισμό, τοποθέτηση παραθύρου ή βαλβίδας τοίχου.

  Χειροκίνητος αερισμός. Ανοίγοντας το παράθυρο για 15 λεπτά με περιοδικότητα 3 ωρών. Η εφαρμογή της μεθόδου στην πράξη είναι σχεδόν αδύνατη - ανοίξτε και κλείστε συνεχώς το παράθυρο μια φορά ή κανένας. Μια εναλλακτική λύση είναι να ανοίξετε το φύλλο του παραθύρου στη λειτουργία microventilating.

  Αυτόματος αερισμός. Ένα σερβο είναι εγκατεστημένο στο πτερύγιο του παραθύρου. Η συσκευή έχει προγραμματιστεί για να ανοίξει το τραβέρσα σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα ή να ολοκληρωθεί με έναν αισθητήρα καιρού. «Έξυπνη» μηχανισμός αντιδρά σε μεταβολές της υγρασίας και τις αλλαγές στην ατμόσφαιρα - στη βροχή, δυνατό άνεμο ή αισθητήρα χιόνι ενεργοποιείται, και το παράθυρο θα κλείσει με δική τους.

  Η αυτόματη μέθοδος αερισμού έχει τα ίδια μειονεκτήματα με τη χειροκίνητη μέθοδο.

  Βαλβίδα παραθύρου και τοίχου. Οι επιδαπέδιες και οι εσοχές υπο-εισροές εκτελούν την ίδια λειτουργία - ανοίγουν την πρόσβαση σε καθαρό αέρα ροές μέσα στο δωμάτιο. Οι ποικιλίες των βαλβίδων διαφέρουν ως προς τα χαρακτηριστικά τους και την τεχνολογία στερέωσης.

  Η τοποθέτηση μιας μονάδας τοίχου είναι πιο δύσκολη από την εγκατάσταση ενός εξωστήρα σε ένα φύλλο παραθύρου, καθώς απαιτεί διάτρηση μιας διαμπερούς οπής μέσω της δομικής στήριξης του κτιρίου. Τα προϊόντα για παράθυρα είναι φθηνότερα από τα ανάλογα τοίχων.

  Συσκευές εκτός καναλιού για την εισροή πίδακες αέρα με υποχρεωτική σειρά:

  1. Εξαεριστήρες. Στην πραγματικότητα, είναι η ίδια βαλβίδα τοίχου μόνο με ενσωματωμένο ανεμιστήρα. Η πρόσληψη καθαρού αέρα δεν εξαρτάται από τις εξωτερικές παραμέτρους της ατμόσφαιρας (θερμοκρασία, πίεση), αλλά καθορίζεται αποκλειστικά από την απόδοση του ανεμιστήρα.
  2. Αναπνέει. Σε αντίθεση με τους ανεμιστήρες, η εγκατάσταση παρέχει φιλτραρίσματος πολλών σταδίων υψηλής ποιότητας. Επιπλέον συν - την παρουσία του κλιματισμού. Ο χρήστης εκθέτει μια άνετη θερμοκρασία και η "έξυπνη" συσκευή θερμαίνει αυτόματα τον αέρα.
  3. Κλιματιστικά με δυνατότητα παροχής αέρα. Πολυλειτουργικά διαχωρισμένα σύμπλοκα δύο μπλοκ με εξωτερική πρόσμιξη αέρα είναι εξοπλισμένα με έναν αγωγό αέρα που συνδέει και τα δύο περιβλήματα, καθώς και ένα σύστημα διήθησης αέρος.

  Οι παραπάνω συσκευές εγκαθίστανται χωρίς την τοποθέτηση του αγωγού αέρα και την εργασία για την παροχή αέρα σε ένα δωμάτιο. Για μια σύνθετη αποκατάσταση της λειτουργίας εξαερισμού τροφοδοσίας, τα συστήματα καναλιών χρησιμοποιούνται σε πολλά δωμάτια ταυτόχρονα.

  Χαρακτηριστικά συστημάτων παροχής καναλιών:

  • υψηλή παραγωγικότητα.
  • δυνατότητα θέρμανσης του αέρα.
  • αυτοματοποίηση της διαχείρισης
  • επαρκή μόνωση θορύβου.
  • Ακριβά εξαρτήματα.
  • πολυπλοκότητα της εγκατάστασης.

  Ο εξαερισμός αγωγών σπανίως εγκαθίσταται σε διαμερίσματα. Τομείς προτεραιότητας εφαρμογής: γραφεία, εξοχικές κατοικίες και δημόσιες εγκαταστάσεις.

  Επιλογές προϋπολογισμού για την αποκατάσταση της ανταλλαγής αέρα

  Στις βαλβίδες τοίχου και παραθύρου δεν υπάρχει ανεμιστήρας. Η εισροή αέρα οφείλεται στη διαφορά στην πίεση στο δρόμο και στο σπίτι. Μια υποχρεωτική προϋπόθεση για τη λειτουργικότητα των εναέριων τροφοδοτικών είναι ο σωστός εξαερισμός.

  Χαρακτηριστικά διαφορετικών τύπων βαλβίδων παραθύρων

  Ο σχεδιασμός όλων των συσκευών κλιματισμού παραθύρων είναι πολύ απλός. Μια τυπική βαλβίδα αποτελείται από μια εισαγωγή αέρα, ένα τηλεσκοπικό δίαυλο και μια εσωτερική μονάδα.

  Η εισαγωγή αέρα είναι εγκατεστημένη έξω από το πλαίσιο. Η εξωτερική μονάδα είναι εξοπλισμένη με γείσο και σχάρα, η οποία εμποδίζει τα έντομα να εισέρχονται στο εσωτερικό. Ο τηλεσκοπικός δίαυλος κόβεται στο πλαίσιο, σχηματίζοντας μια διαμπερή σχισμή για την απρόσκοπτη είσοδο ενός πίδακα αέρα.

  Με βάση τη μέθοδο σχεδιασμού και εγκατάστασης, διακρίνονται οι ακόλουθες κλιματολογικές διατάξεις:

  Μοντέλα κοπής. μονάδα Throughput δυναμικότητα φθάνει 20 cu.m / h - η μάζα του αέρα εισροής μέσω του μικρο-οπής στο ύψος και 1,6 cm και πλάτος 4 εκατοστά Το όργανο αποτελείται από δύο μονάδες, το οποίο περιπλέκει την εγκατάστασή του -. Απαιτεί άλεση του πλαισίου του παραθύρου.

  Βαλβίδες καθίσματος. Αυτός είναι ο πιο προσιτός και ευκολότερος τρόπος για να αερίσετε ένα δωμάτιο. Η εισροή αέρα πραγματοποιείται μέσω των εγκοπών του προθαλάμου. Το κύριο πλεονέκτημα των μοντέλων είναι η δυνατότητα τοποθέτησης στο παράθυρο λειτουργίας χωρίς την άλεση του αυλακιού.

  Επιπλέον πλεονεκτήματα των μοντέλων αναδίπλωσης περιλαμβάνουν: χαμηλό κόστος, διατήρηση των ιδιοτήτων απορρόφησης ήχου και συγκράτησης θερμότητας των τζαμιών PVC και δυνατότητα αυτοματοποίησης.

  Εναέρια προϊόντα κλιματισμού. Αυτή η επιλογή σπάνια εφαρμόζεται στο νοικοκυριό λόγω της πολυπλοκότητας της εγκατάστασης - η βίδωμα της βαλβίδας εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της φάσης συναρμολόγησης της μονάδας μονωτικού γυαλιού. Επιπλέον, το προϊόν επιδεινώνει τη θερμομόνωση και την ηχομόνωση του παραθύρου. Οι εναέριες τροποποιήσεις έχουν βρει την εφαρμογή τους στις εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθήκευσης. Η παραγωγικότητα των κλιματικών συσκευών είναι περίπου 100 m3 / h.

  Στα απλούστερα μοντέλα των παραθύρων, το μέγεθος της σχισμής και, κατά συνέπεια, η ένταση της ροής του αέρα, επιλέγεται χειροκίνητα - η θέση της βαλβίδας ρυθμίζεται. Οι συσκευές υψηλής τεχνολογίας είναι εξοπλισμένες με αισθητήρες υγρασίας και ατμοσφαιρικούς κραδασμούς.

  Μοντέλο τοίχου: συσκευή και εγκατάσταση

  Εξωτερικά, η βαλβίδα τοίχου μοιάζει με μια κυλινδρική φιάλη ή έναν ευρύ σωλήνα, με διάμετρο περίπου 10-16 εκ. Ο πλαστικός αγωγός είναι εξοπλισμένος με τα ακόλουθα στοιχεία:

  • θερμομονωτικό στρώμα - το "μανίκι" διατρέχει ολόκληρη τη φιάλη, αποτρέποντας την κατάψυξη του τοίχου και μειώνοντας το φαινόμενο θορύβου από το δρόμο.
  • φίλτρο - που βρίσκεται στην έξοδο του αγωγού, πραγματοποιεί έναν τραχύ καθαρισμό του αέρα.

  Σε ορισμένα μοντέλα, ένας δακτύλιος στεγανοποίησης (σιλικόνης) με πτερύγια τοποθετείται μπροστά από το φίλτρο. Ο σκοπός του εξαρτήματος είναι να εξισορροπήσει τη ροή του αέρα σε καιρικές συνθήκες.

  Όταν επιλέγετε έναν τεχνικό, πρώτα αξιολογείται η ισχύς και η "λειτουργική" θερμοκρασία της μονάδας. Κατά μέσο όρο, η παραγωγικότητα του προϊόντος κλιματισμού τοίχου είναι 40 m3 / h. Αυτό το μέγεθος είναι αρκετό για να αερίζεται ένα δωμάτιο 13 τ.μ.

  Η περιοχή θερμοκρασίας λειτουργίας υποδεικνύεται από τον κατασκευαστή στη συσκευασία ή στις οδηγίες στη συσκευή. Για σοβαρές κλιματολογικές συνθήκες, έχουν αναπτυχθεί ειδικά μοντέλα που εμποδίζουν τον σχηματισμό συμπυκνωμάτων και την εμφάνιση του φελλού πάγου στο κανάλι.

  Η τεχνολογία τοποθέτησης της βαλβίδας τοίχου περιλαμβάνει τρία κύρια στάδια.

  Βήμα 1. Προσδιορισμός του τόπου. Όταν επιλέγετε έναν τοίχο, θα πρέπει να εξετάσετε μερικές από τις αποχρώσεις:

  • η εγκατάσταση πραγματοποιείται καλύτερα στη δομή στήριξης.
  • βέλτιστα - την "έξοδο" της βαλβίδας στην μονωμένη πλατφόρμα.
  • Είναι καλύτερα να αποφύγετε την τοποθέτηση από την πλευρά του οδοστρώματος.

  Οι κατασκευαστές βαλβίδων έχουν καθορίσει συνιστώμενες και ανεπιθύμητες περιοχές τοποθέτησης της συσκευής. Κατά την εγκατάσταση, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη ο φορέας ροής αέρα.

  Βήμα 2. Προετοιμασία και διάτρηση του τοίχου. Στον εσωτερικό τοίχο επισημάνετε το σημείο κάτω από την οπή διέλευσης και τραβήξτε τη διάμετρο της βαλβίδας. Η σειρά διάτρησης του καναλιού:

  1. Ξεκινήστε την αρχική διάτρηση με ένα κομμάτι διαμαντιού σε βάθος 10 cm.
  2. Αφαιρέστε τα συντρίμμια και τη σμίλη για να χτυπήσετε μια μικρή εγκοπή για μια σταθερή τοποθέτηση του τρυπανιού.
  3. Κατά τη διάτρηση, τηρείτε την κλίση προς τα έξω - αυτή η θέση του αγωγού θα εμποδίσει την είσοδο βρόχινου νερού στη συσκευή.

  Είναι καλύτερα να συνεργαστείτε με έναν βοηθό ο οποίος θα υγράνει περιοδικά τον τόπο γεώτρησης. Η υγρασία θα μειώσει τη στάθμη της σκόνης και θα προστατεύσει το όργανο από υπερθέρμανση.

  Βήμα 3. Εγκατάσταση εξαρτημάτων βαλβίδων. Η αυλάκωση πρέπει να καθαρίζεται από σκόνη και να τοποθετείται στον αγωγό ένα θερμομονωτικό "μανίκι". Με βιδωτές κινήσεις, τοποθετήστε το κυλινδρικό σώμα της συσκευής και στερεώστε ένα πλέγμα λεπτών πλεγμάτων σε αυτό.

  Αναγκασμένος εξαερισμός

  Οι πάροχοι αυτής της κατηγορίας θεωρούνται η βέλτιστη λύση σε προβλήματα με ανεφοδιασμό με φρέσκο ​​αέρα σε πολυκατοικία και ιδιωτική κατοικία. Είναι αρκετά ισχυρές, ανεξάρτητες από τις καιρικές συνθήκες, και η τοποθέτησή τους δεν προκαλεί ιδιαίτερες δυσκολίες.

  Βελτιωμένη βαλβίδα

  Ένας ανεμιστήρας τοίχου με το κίνητρο ενός πίδακα αέρα είναι ένα εκσυγχρονισμένο ανάλογο μιας βαλβίδας αέρα τροφοδοσίας τοίχου. Η κύρια διαφορά μεταξύ του σχεδιασμού και της παρουσίας ενός ανεμιστήρα είναι η έγχυση ενός πίδακα αέρα.

  Η αρχή λειτουργίας του αναπνευστήρα:

  1. Οι περιστρεφόμενες λεπίδες του ανεμιστήρα αντλούν την παροχή εξωτερικού αέρα.
  2. Περνώντας μέσα από τον αγωγό, οι μάζες του αέρα καθαρίζονται και εισέρχονται στο διαμέρισμα.
  3. Ο αέρας εξαγωγής κινείται προς τους αγωγούς εξαγωγής και εκκενώνεται μέσω της οπής εξαερισμού.

  Ο βαθμός καθαρισμού της παρεχόμενης ροής αέρα εξαρτάται από το ενσωματωμένο σύστημα φιλτραρίσματος. Βέλτιστο, εάν ο αναπνευστήρας είναι εξοπλισμένος με διαφορετικούς τύπους φίλτρων.

  Ο αναπνευστήρας με ανεμιστήρα λειτουργεί ακόμα και με ασθενώς αποτελεσματικό σύστημα εξάτμισης. Η καταναγκαστική τροφοδοσία αυξάνει την πίεση του αέρα, η οποία επηρεάζει θετικά την παραγωγικότητα της κουκούλας.

  Το Breezer είναι ένας συμπαγής ανεμιστήρας με κλιματισμό

  Το breezer έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί την κυκλοφορία του αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις των 10-50 τ.μ. Η συσκευή επιλύει ταυτόχρονα διάφορα προβλήματα: την παροχή καθαρού αέρα και τη θέρμανση του στις τιμές θερμοκρασίας που έχει καθοριστεί.

  Το Breezer είναι μια τεχνικά εξελιγμένη συσκευή με επιλογή κλιματισμού και σύστημα ελέγχου. Τα εξαρτήματα της μονάδας κλιματισμού:

  1. Πρόσληψη αέρα με σχάρα - προστατεύει τη συσκευή από το να εισβάλλει έντομα και νερό βροχής μέσα.
  2. Ο μονωμένος αγωγός είναι ένας σφραγισμένος αγωγός που παρέχει ροή αέρα. Η θερμομονωτική επένδυση αποτρέπει την κατάψυξη του τοίχου και μειώνει το επίπεδο θορύβου.
  3. Αυτόματη αποσβεστήρα - ανοίγει το κανάλι της παροχής εξωτερικού αέρα μετά την ενεργοποίηση της συσκευής και απενεργοποιείται μετά την απενεργοποίηση. Το στοιχείο εμποδίζει τον ψυχρό αέρα να εισχωρήσει στο διαμέρισμα.
  4. Ο ανεμιστήρας είναι υπεύθυνος για τον όγκο του αέρα εισαγωγής από το δρόμο.
  5. Η μονάδα επικοινωνίας και το σύστημα ελέγχου είναι οι "εγκέφαλοι" του αναπνευστήρα, ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλες τις διαδικασίες εργασίας της συσκευής.

  Ένα συμπαγές σύστημα είναι εξοπλισμένο με ένα πλήρες σύστημα φιλτραρίσματος. Ο καταρράκτης των φίλτρων πραγματοποιεί τρεις βαθμούς καθαρισμού.

  Breezer - η βέλτιστη λύση για τη δημιουργία εξαερισμού σε ένα διαμέρισμα με διήθηση, που παρέχει μέχρι και 80-90% της μάζας αέρα από ατμοσφαιρική σκόνη.

  Κλιματιστικά με τροφοδοσία με φρέσκο ​​αέρα

  Το 95% των διαχωρισμένων συστημάτων που λειτουργούν με στατικό αέρα. Επανακυκλοφορούν συνεχώς την ατμόσφαιρα ενός κλειστού δωματίου. Τα τυπικά μαλακτικά εκπληρώνουν το κύριο καθήκον τους και στο δωμάτιο γίνονται πιο δροσερά. Ωστόσο, δεν προστίθεται καθαρός αέρας από την εργασία τους.

  Οι κατασκευαστές διαχωρισμένων συστημάτων προσέφεραν τη δική τους λύση στο πρόβλημα της έλλειψης καθαρού αέρα και ανέπτυξαν κλιματιστικά με προμίγμα αέρα από έξω.

  Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού διαχωρισμένου συστήματος με εισροή:

  • η εισαγωγή αέρα πραγματοποιείται με αγωγούς-αγωγούς, που πηγαίνουν από το εξωτερικό μπλοκ προς το εσωτερικό.
  • Στο κτίριο του δρόμου υπάρχει ένας στρόβιλος με σύστημα φιλτραρίσματος, υπεύθυνο για την παροχή και τον καθαρισμό του αέρα.

  Ορισμένα μοντέλα αναπνευστήρα είναι εξοπλισμένα με συμπυκνωτή οξυγόνου και η στάθμη οξυγόνου στο δωμάτιο ελέγχεται από ειδικούς αισθητήρες.

  Η αρχή του "διαχωρισμένου συστήματος με ένα υποσύνολο":

  1. Ο καθαρός αέρας μέσω ενός ανεμιστήρα αναρρόφησης ρέει μέσω του αγωγού στην εξατμιστική (εσωτερική) μονάδα.
  2. Οι ροές αέρα του δρόμου αναμειγνύονται με τον αέρα δωματίου.
  3. Μετά το φιλτράρισμα και την πρόσθετη επεξεργασία (ψύξη, θέρμανση), οι ροές αέρα εισέρχονται στο διαμέρισμα.

  Παρά την καλή ιδέα των τεχνολόγων, τέτοια μοντέλα κλιματικών συστημάτων δεν είναι σε μεγάλη ζήτηση. Κλιματιστικά με μια εισροή δυνατών εργασιών και ανίκανος να παρέχει πλήρη αερισμό του διαμερίσματος. Επιπλέον, το κόστος του αναβαθμισμένου εξοπλισμού είναι 20% υψηλότερο από την τιμή ενός συμβατικού κλιματιστικού.

  Συστήματα πολλαπλών συστημάτων εισόδου

  Ο εξαερισμός του καναλιού είναι ένα συγκρότημα αγωγών αέρα που τοποθετούνται σε όλους τους χώρους. Η καρδιά του συστήματος είναι ο εξοπλισμός τροφοδοσίας που βρίσκεται στην είσοδο. Το σχέδιο κατασκευής και λειτουργίας του εξαερισμού καθορίζεται από τον τύπο της εγκατάστασης εξαερισμού. Ας υποδείξουμε τα χαρακτηριστικά των δύο πιο οικονομικών και αποτελεσματικών τρόπων οργάνωσης της παροχής αέρα: αερισμός με ανάκτηση και εφαρμογή μονάδων VAV.

  Αρχή λειτουργίας του συγκροτήματος με ανάκτηση

  Ο ανακτητής είναι ένα στοιχείο του συστήματος παροχής και εξάτμισης. Ο εναλλάκτης θερμότητας επιτρέπει τη σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας παρέχοντας μεταφορά θερμότητας από τον θερμαινόμενο αέρα εξαγωγής σε ψυχρές εισερχόμενες ροές.

  Στα συστήματα εξαερισμού εγκαθίστανται εναλλάκτες θερμότητας δύο τύπων: οδοντωτοί και περιστρεφόμενοι.

  Εναλλάκτες θερμότητας πλάκας. Δομικά είναι μια κασέτα εγκατεστημένη σε αεραγωγό. Οι ροές αέρα "κόβονται" από ένα μπλοκ πλάκας. Ο ζεστός αέρας περνάει από τη μία πλευρά της πλάκας και το κρύο από το άλλο. Ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής θερμότητας, σχηματίζεται συμπύκνωμα, το οποίο πρέπει να αφαιρεθεί.

  Χαρακτηριστικά της λειτουργίας των εναλλακτών θερμότητας πλάκας:

  • ο νέος ανεφοδιασμός και ο αέρας εξαγωγής δεν αναμειγνύονται.
  • πιθανότητα κατάψυξης το χειμώνα ·
  • σε συσκευές ανάκτησης που είναι κατασκευασμένες από λεπτά διαπερατά από ατμούς λεπτά λεπτά, το συμπύκνωμα δεν συσσωρεύεται.

  Ωστόσο, η διάρκεια ζωής αυτού του εξοπλισμού περιορίζεται σε δέκα χρόνια.

  Περιστροφικοί ανακτητές. Η αρχή της ανακατανομής της θερμότητας βασίζεται στην περιστροφή του τυμπάνου, μέσω του οποίου κινούνται οι ευέλικτοι πίδακες αέρα. Σταδιακά, περιστρέφοντας στο σετ τύμπανου, ο αέρας εξαγωγής "διαιρεί" τη θερμότητα με τον τομέα του ρότορα. Όταν το θερμαινόμενο τμήμα του δρομέα εισέρχεται στον αέρα παροχής ψυχρού αέρα, ο αέρας θερμαίνεται και ο δρομέας ψύχεται.

  VAV-σύστημα - εξαερισμός ανάλογα με τις ανάγκες

  Η εγκατάσταση Variable Air Volume (VAV) είναι ένα αποτελεσματικό σύστημα αερισμού που εξασφαλίζει την εισροή και θέρμανση του αέρα με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας. Το συγκρότημα σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τις παραμέτρους και τον τρόπο αερισμού για κάθε δωμάτιο χωριστά.

  Το τυπικό σύστημα εξαερισμού παρέχει αέρα χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ώρα της ημέρας, ο προορισμός της αίθουσας και ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν. Η απόδοση του συστήματος VAV επιλέγεται από τον χρήστη βάσει των ειδικών συνθηκών λειτουργίας.

  Ένα παράδειγμα της λειτουργίας του εξαερισμού VAV. Ας υποθέσουμε ότι το συγκρότημα με μέγιστη χωρητικότητα 300 m3 / h εξυπηρετεί δύο δωμάτια: ένα υπνοδωμάτιο και ένα σαλόνι. Εάν το χειμώνα για να ζεσταθεί η ροή του αέρα σε μια άνετη θερμοκρασία ισχύος η θερμάστρα δεν ήταν αρκετή, τότε στην περίπτωση του συμβατικού εξαερισμού θα πρέπει να μειώσει τη συνολική χωρητικότητα. Ως αποτέλεσμα, και στις δύο αίθουσες θα ήταν βουλωμένη.

  Η ρύθμιση της απόδοσης σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε έως και 25-50% της ενέργειας σε σύγκριση με τον παραδοσιακό εξαερισμό. Εκτός από τη μείωση των λογαριασμών για ηλεκτρικό ρεύμα, το σύστημα VAV έχει και άλλα πλεονεκτήματα:

  • απουσία πάγου εξοπλισμού ·
  • Η "εξάτμιση" εξέρχεται μέσω των υφιστάμενων αγωγών εξαερισμού, οπότε μην εγκαταστήσετε ένα δίκτυο αγωγών εξαγωγής.
  • χαμηλό κόστος λειτουργίας.

  Το μειονέκτημα του εξαερισμού VAV είναι η υψηλή τιμή του εξοπλισμού και οι δυσκολίες συναρμολόγησης και ρύθμισης της λειτουργικότητας του συγκροτήματος. Ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση πρέπει να εκτελούνται από ειδικούς.

  Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

  Η τεχνολογία εγκατάστασης του υπο-κινητήρα Aereco για τη δομή του παραθύρου σε λειτουργία:

  Η αρχή του εξαερισμού αερισμού με διήθηση στο παράδειγμα αναπνευστήρα:

  Σχέδιο λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού VAV σε διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας:

  Κατά την επιλογή ενός τρόπου οργάνωσης αλλαγές αέρα λαμβάνονται υπόψη πολλές παραμέτρους: την τιμολόγηση του εξοπλισμού, την αποτελεσματικότητα του φυτού, ιδιαίτερα την εργασία κάτω από διαφορετικές καιρικές συνθήκες, τη διαθεσιμότητα των επιλογών φιλτραρίσματος και θέρμανσης των αερίων μαζών. Μεταξύ των πολλών συσσωματωμάτων, η βέλτιστη ισορροπία κόστους και ποιότητας αποδεικνύεται από αναπνευστήρες ειδικά σχεδιασμένους για οικιακή χρήση σε διαμέρισμα.