Όλοι για τους σωλήνες εξαερισμού - τύπος υλικού, διαστάσεις, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η συσκευή αερισμού ενός ιδιωτικού σπιτιού, υπογείου ή γκαράζ κάνει σπάνια χωρίς αγωγούς αέρα. Στο διαμέρισμα - και στη συνέχεια θα πρέπει να συνδέσετε την κουκούλα κουζίνας σε έναν κατακόρυφο άξονα, ενσωματωμένο μέσα στον τοίχο. Η ποικιλία των καναλιών που πωλούνται είναι αρκετά μεγάλη και ο χρήστης αντιμετωπίζει παραδοσιακά το πρόβλημα της επιλογής του σωστού προϊόντος. Σκοπός της επισκόπησής μας είναι να εξετάσουμε τους υφιστάμενους σωλήνες εξαερισμού, να περιγράψουμε το πεδίο εφαρμογής και να εντοπίσουμε τις αδυναμίες των διαφόρων τύπων αεραγωγών.

Τύποι αεραγωγών

Όλοι οι δίαυλοι που σχεδιάζονται για να οργανώνουν την ανταλλαγή αέρα στους χώρους ή μια συσκευή για τοπική εξόρυξη, διαφέρουν σε δύο χαρακτηριστικά - το υλικό παραγωγής και το σχήμα του τμήματος. Η δεύτερη στιγμή: κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού, οι ιδιοκτήτες σπιτιού συχνά χρησιμοποιούν αγωγούς από άλλα βοηθητικά προγράμματα μηχανικής.

Παρουσιάζουμε τον πλήρη κατάλογο των τύπων αεραγωγών που χρησιμοποιούνται:

 • στρογγυλή και ορθογώνια, από γαλβανισμένο ατσάλι.
 • το ίδιο, κατασκευασμένο από πλαστικό PVC,
 • εύκαμπτα προϊόντα δύο τύπων - κυματοειδές σωλήνα από αλουμίνιο και μονωμένο στρογγυλό κανάλι σε μεταλλικό πλαίσιο.
 • αγωγοί αέρα υφάσματος?
 • χάλυβα - μαύρο και ανοξείδωτο.
 • καπνοδόχοι διπλού τοιχώματος τύπου σάντουιτς, κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο ατσάλι.
 • τμήμα υδραυλικών εγκαταστάσεων
 • αγωγούς αμιαντοτσιμέντου.

Σημείωση: Σε δίκαιη θέση, αξίζει να αναφέρουμε τούβλο και σκυρόδεμα κατακόρυφους άξονες διατεταγμένα στο πάχος των τοίχων πολυκατοικιών και εξοχικών σπιτιών. Εσωτερικά κανάλια τοποθετούνται κατά τη φάση κατασκευής του κτιρίου και χρησιμεύουν για εξαερισμό.

Παραδείγματα της συσκευής εξαγωγής από τμήματα και εξαρτήματα από αποχέτευση πολυπροπυλενίου. Στα αριστερά υπάρχει ένας συλλέκτης συμπυκνωμάτων (κάτω από το ΤΕ)

Από τα περιγεγραμμένα περιβάλλοντα, μόνο οι τέσσερις πρώτες ποικιλίες έχουν σχεδιαστεί για τη μεταφορά του αέρα. Τα υπόλοιπα προϊόντα είναι σωλήνες καμινάδας, νερού και αποχέτευσης που χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες κατοικιών για να μειωθεί το κόστος εγκατάστασης.

Γαλβανισμένοι αγωγοί εξαερισμού

Οι μεταλλικοί σωλήνες λεπτού τοιχώματος για εξαερισμό, κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο, πληρούν όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις και συνιστώνται μοναδικά για χρήση σε οποιοδήποτε χώρο - οικιακό, βιομηχανικό, αποθήκη και ούτω καθεξής. Ας απαριθμήσουμε τους τύπους και τα κύρια χαρακτηριστικά των γαλβανισμένων αεραγωγών:

 1. Το σχήμα των καναλιών χωρίζεται σε 3 ποικιλίες - στρογγυλές, ορθογώνιες και επίπεδες ωοειδείς.
 2. Με τη μέθοδο κατασκευής υπάρχουν σπειροειδείς, ευθείες ραφές και διπλωμένα κιβώτια, που φαίνονται παρακάτω στη φωτογραφία.
 3. Σύμφωνα με τους κανόνες, υπάρχουν 2 κατηγορίες αεροστεγανότητας των αεραγωγών - κανονική και πυκνή. Τα τελευταία περιλαμβάνουν σπειροειδείς σωλήνες, οι οποίοι πρακτικά δεν επιτρέπουν διαρροές στις αρθρώσεις.
 4. Τα προϊόντα κατασκευάζονται σε τυποποιημένα μεγέθη. Για παράδειγμα, οι διαμέτρους των πιο "κυκλικών" κυκλικών αγωγών είναι 100, 125, 160, 180, 200, 225, 250 mm και ούτω καθεξής. Το πάχος του μετάλλου - 0,5-0,6 mm, με διάμετρο μεγαλύτερη από μισό μέτρο - 0,7 mm.
 5. Τα τυποποιημένα μεγέθη τετραγωνικών και επίπεδων ωοειδών αγωγών ρυθμίζονται από τη μέγιστη αναλογία πλευρών ίση με 6.3.
Αεραγωγοί που κατασκευάζονται με τεχνολογία σπειροειδούς πληρώσεως, η τάξη σφικτότητας-πυκνή

Επεξήγηση σχετικά με τις αναλογίες των πλευρών των επίπεδων καναλιών αέρα. Σύμφωνα με το SNiP, το μέγεθος μιας πλευράς ενός ορθογωνίου σωλήνα δεν μπορεί να υπερβεί την τιμή της δεύτερης επιφάνειας περισσότερο από 6,3 φορές. Παράδειγμα: ο μικρότερος φάκελος είναι 0.03 m, τότε το μέγιστο μέγεθος της δεύτερης πλευράς είναι 0.03 x 6.3 ≈ 0.19 m = 190 mm.

Εξετάστε τα πλεονεκτήματα της χρήσης γαλβανισμένων αγωγών εξαερισμού:

 • συμμόρφωση με όλα τα υγειονομικά και οικοδομικά πρότυπα ·
 • σκληρότητα, αντοχή και ανθεκτικότητα.
 • ανθεκτικότητα σε αδύναμες χημικές επιδράσεις ·
 • - γενικά συστήματα εξαερισμού (εξαιρουμένης της αναρρόφησης - μεταφοράς σκόνης) ·
 • σχετικά απλή εγκατάσταση?
 • μια μεγάλη ποικιλία από διαμορφωμένα στοιχεία - μπλουζάκια, γόνατα, σταυροί, μεταβάσεις.
 • χάρη στην τυποποίηση των μεγεθών, τα γαλβανισμένα κουτιά είναι συμβατά με όλους τους ανεμιστήρες και τις βαλβίδες ελέγχου - πτερύγια, βαλβίδες, εκτροπείς και άλλους διανομείς αέρα.
Συμβατικά κουτιά από κασσίτερο, μια κατηγορία στεγανότητας - κανονική

Για αναφορά. Ο βαλβίδων από γαλβανισμό είναι σε θέση να αντέξει την επίδραση της φλόγας σε έντονη φωτιά για 30 λεπτά ή περισσότερο. Η ειδική εξωτερική επεξεργασία επιτρέπει την αύξηση του καθορισμένου ορίου πυραντίστασης έως 2 ώρες, η άκαμπτη κατασκευή δε θα επιτρέψει την κατάρρευση του αγωγού από τη θέρμανση.

Το κύριο μειονέκτημα των γαλβανισμένων κουτιών είναι η υψηλή τιμή σε σύγκριση με τα προϊόντα που κατασκευάζονται από άλλα υλικά. Το ερώτημα είναι μάλλον αμφιλεγόμενο - πολλά εξαρτώνται από την περιοχή, τον όγκο της παραγγελίας και τον συγκεκριμένο κατασκευαστή. Από τις 15 Μαρτίου 2013 το κόστος ενός τρέχοντος μετρητή ενός φτηνού αεραγωγού Ø100 mm είναι:

 • σπείρα - 320 ρούβλια. (5,6 eu).
 • Ευθεία - 180 ρούβλια. (3,15 cu).
 • ορθογώνιο αντίστοιχο τμήμα 10 cm x 8 cm - 200 ρούβλια (3,5 cu).
Συνδέσεις και προσαρμογείς για κουτιά από κασσίτερο

Σημείωση: Έχουμε επισημάνει επιπλέον τις τιμές στις συμβατικές μονάδες, δεδομένου ότι σε εύθετο χρόνο η αξία σε ρούβλια μπορεί να αλλάξει.

Άλλα μειονεκτήματα των αεραγωγών γαλβανισμένων σωλήνων είναι επίσης άξια προσοχής:

 1. Στην παραγωγή των αεραγωγών φαίνονται πολύ αισθητικά ευχάριστο, αλλά στο εσωτερικό ενός ιδιωτικού σπιτιού ή διαμέρισμα, γαλβανισμού ταιριάζει με δυσκολία. Τα κανάλια πρέπει να κρύβονται πίσω από την επένδυση - ψευδοροφές, επενδύσεις γυψοσανίδων.
 2. Λόγω της τραχύτητας της επικάλυψης μετάλλου και ψευδαργύρου, η αντίσταση στη ροή αέρα είναι αρκετά σημαντική. Η απόχρωση γίνεται αισθητή σε μεγάλες εκτάσεις και διακλαδισμένα συστήματα, όπου χρειάζονται πιο ισχυροί ανεμιστήρες (επιλέγονται σύμφωνα με τον αεροδυναμικό υπολογισμό).
 3. Κατά βάρος, τα προϊόντα χάνουν πλαστικούς σωλήνες.

Ένα γνωστικό βίντεο σχετικά με την παραγωγή εξαρτημάτων, σπειροειδών και τετράγωνων αεραγωγών:

Αερισμός από πλαστικό

Οι πλαστικοί σωλήνες εξαερισμού διατίθενται επίσης σε ορθογώνιες και κυκλικές διατομές. Αλλά τα τυπικά μεγέθη διαφέρουν από τα κανονικά που παρουσιάζονται παραπάνω - προσφέρονται στρογγυλά ventcannals με διάμετρο 100, 125, 150, 200 mm και ούτω καθεξής. Το βασικό υλικό είναι πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC, PVC), πολυπροπυλένιο (PP) και πολυαιθυλένιο (PE).

Προδιαγραφές. Υπάρχουν βιομηχανικές και οικιακές σειρές πλαστικών αεραγωγών. Οι διαμέτρους του πρώτου αντιστοιχούν στην κανονιστική σειρά, αλλά δεν έχουν όλα τα μεγέθη διαθέσιμα στον αγοραστή. Για παράδειγμα, Ø14, 16 και 18 cm θα πρέπει να παραγγελθούν ξεχωριστά. Οι τέσσερις πιο "τρέχουσες" διαμέτρους των οικιακών προϊόντων που αναφέραμε στην προηγούμενη παράγραφο.

Πλεονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων εξαερισμού:

 • ωραία εμφάνιση.
 • ευκολία και ταχύτητα εγκατάστασης.
 • χαμηλό βάρος?
 • μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Η μηδενική τραχύτητα της εσωτερικής επιφάνειας προκαλεί χαμηλή αντίσταση καναλιού στη ροή του αέρα.
 • ευρύ φάσμα εξαρτημάτων και συνδέσμων.
 • αντοχή σε διάφορες χημικές ουσίες.

Όπως αποδείχθηκε, η τιμή των προϊόντων δεν μπορεί να αποδοθεί στην ισχυρή πλευρά των πλαστικών αγωγών. Το κόστος εξαρτάται από τον τύπο του χρησιμοποιούμενου πλαστικού και τον τύπο σύνδεσης - φλόγα, φλάντζα ή μανσέτα (θηλή). Καταφέραμε να βρούμε στο διαδίκτυο σχετικά φθηνούς σωλήνες PVC για εξαερισμό - οι τιμές για 1 m του καναλιού Ø100 mm μοιάζουν με αυτό:

 • - 180 ρούβλια. (3,15 cu).
 • επίπεδη ισοδύναμη τομή 110 x 55 mm - 188 ρούβλια. (3,3 ευρώ) ·
 • ορθογώνιο μέγεθος 12 x 6 cm - 220 ρούβλια. (3,85 ευρώ).
Οι αεραγωγοί από PPD με φλάντζες είναι σχεδιασμένοι για βιομηχανικά κτίρια

Βοήθεια. Οι τιμές των κουτιών από πολυπροπυλένιο με πάχος τοιχώματος έως 3 mm, εξοπλισμένο με φλάντζα ή καμπάνα, φτάνουν τα 1100 ρούβλια. / 1 m.

Τώρα ας πάρουμε τις ανεπάρκειες των πλαστικών αγωγών για εξαερισμό:

 1. Λόγω της απόκλισης μεταξύ των διαμέτρων του καναλιού και της κανονικής κλίμακας διαστάσεων, πρέπει να επιλεγεί ένας ειδικός ανεμιστήρας για αεραγωγούς ή για χρήση προσαρμογέων.
 2. Παρά την ακαμψία, το πλαστικό παραμένει εύθραυστο υλικό. Επιπλέον, με την πάροδο των ετών, η ελαστικότητα χάθηκε - μετά από 5-7 χρόνια λειτουργίας, ο σωλήνας μπορεί να σπάσει από μια περιστασιακή αδύναμη επίδραση.
 3. Το πλαστικό είναι εύφλεκτο και "επιπλέει" όταν θερμαίνεται πάνω από 200 ° C.
 4. Τα κουτιά της σκιάς φωτός γίνονται γρήγορα κίτρινα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, για παράδειγμα, στην κουζίνα ή στο μπάνιο. Για να αποκαταστήσετε μια εμφανή εμφάνιση, οι αεραγωγοί πρέπει να καθαρίζονται.
 5. Οι σωλήνες πολυμερούς επιμηκύνονται έντονα όταν θερμαίνονται.
Παραδείγματα σύνδεσης αγωγών εξαερισμού πολυμερούς με εξοπλισμό

Το πεδίο των στοιχείων του πλαστικού εξαερισμού - τα κανάλια εξαγωγής της κουζίνας και του μπάνιου, το σύστημα φυσικής ανταλλαγής αέρα των οικιστικών κτιρίων, τα χημικά εργαστήρια, αλλά μόνο μέσα σε ένα ενιαίο δωμάτιο.

Ένα σημαντικό σημείο. Ένα πλαστικό κιβώτιο, το οποίο έχει πλακόστρωτο διαμέσου αρκετών δωματίων, θα καεί γρήγορα σε μια φωτιά και η φωτιά θα εξαπλωθεί στο παρακείμενο δωμάτιο μέσω του ανοίγματος ανοίγματος. Ψευδοροφή από GKL - αδύναμη προστασία, πλαστικό "ρέει" από υψηλή θερμοκρασία.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά της τοποθέτησης επίπεδων πολυμερών καναλιών εξετάζουν το βίντεο:

Κυματοειδή μανίκια

Για να οργανώσετε τους κατασκευαστές αερισμού προσφέρετε εύκαμπτους αεραγωγούς τριών τύπων:

 1. Ο κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο με ένα τοίχωμα είναι κατασκευασμένος σε πλαίσιο κατασκευασμένο από μεταλλικό σύρμα στριμμένο από μια σπείρα. Στην κορυφή, ο "σκελετός" του στρογγυλού τμήματος καλύπτεται με φύλλο αλουμινίου με σφραγίδα πολυεστέρα. Ορισμένα τυπικά μεγέθη είναι αρκετά κορεσμένα: 100, 110, 113, 115, 120, 125, 130 mm, κ.λπ.
 2. Κυματοειδές μανίκι αλουμινίου με θερμομόνωση από ορυκτό μαλλί, κατασκευασμένο από fiberglass. Η κατασκευή του σωλήνα είναι παρόμοια - ένα σπειροειδές πλαίσιο από σύρμα συν το φύλλο και ένα θερμαντήρα, το εξωτερικό προστατευτικό στρώμα - fiberglass. Οι προσφερόμενες διαμέτρους είναι 100, 125, 150, 160, 200, 250 mm και ούτω καθεξής.
 3. Βιομηχανικές εύκαμπτες κυματοειδείς κυματοειδείς γραμμές σε καλώδιο πλαισίου καλυμμένο με ύφασμα από πολυεστέρα, πολυουρεθάνη, υαλοβάμβακα ή πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC). Η επιλογή των διαμέτρων και των διατομών είναι πολύ μεγάλη, είναι άχρηστο να απαριθμήσουμε όλες τις διαστάσεις.
Κυματοειδές από αλουμινόχαρτο σε συσκευασμένη (αριστερά) και τεντωμένη (δεξιά) άποψη

Σημείωση: Οι πτυχώσεις αλουμινίου σε μονές στρώσεις πωλούνται σε συμπιεσμένη κατάσταση - ένα προϊόν μήκους 620 cm που εκτείνεται για 3 μέτρα. Μπορείτε να αγοράσετε αεραγωγούς στρογγυλής και ορθογώνιας διατομής.

Παρουσιάζουμε το κατά προσέγγιση κόστος των εισηγμένων προϊόντων ανά 1 μέτρο γραμμικού εύκαμπτου σωλήνα Ø100 mm:

 • μονόστρωμα κυματοειδές σωλήνα του τύπου "Aluvent" - 50 τρίβει. (0,9 eu).
 • μονωμένοι εύκαμπτοι αγωγοί αέρα Sonodec DS - 310 τρίβουν. (5,5 cu).
 • ventcannals από πολυεστέρα ύφασμα - 408 ρούβλια. (7,15 cu).
 • το ίδιο, από PVC - 335 ρούβλια. (5,9 ευρώ).
 • πολυουρεθανικό μανίκι - 233 τρίψτε. (4,1 cu).
Κυματοειδής σωλήνας με τελική θερμομόνωση

Παρόλο που οι εύκαμπτοι σωλήνες αερισμού είναι κατασκευασμένοι από διαφορετικά υλικά, το σύνολο των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων αυτής της ομάδας προϊόντων είναι περίπου το ίδιο. Θετικές στιγμές:

 • ελαφρύ βάρος.
 • την απλότητα και την υψηλή ταχύτητα εγκατάστασης.
 • γρήγορη σύνδεση με τον εξοπλισμό εξαερισμού με σφιγκτήρες.
 • Η αυλάκωση αφαιρείται εύκολα για λόγους αντιβακτηριακού καθαρισμού.
 • την ευρύτερη επιλογή των τυποποιημένων διαμέτρων.
 • απουσία εξαρτημάτων και εξαρτημάτων.

Τώρα για τις αρνητικές πλευρές των κυματοειδών σωλήνων. Όλοι οι εύκαμπτοι αεραγωγοί για τον εξαερισμό συνδυάζουν ένα κοινό μειονέκτημα - χαμηλή αντίσταση στη φωτιά. Μόνο οι εύκαμπτοι σωλήνες από αλουμίνιο είναι ικανοί να αντέχουν παρατεταμένη θέρμανση έως 300 ° C, το όριο θερμοκρασίας των υπόλοιπων πολυμερών προϊόντων είναι + 125 ° C για πολυουρεθάνη και + 90 ° για PVC.

Ένα σημαντικό σημείο. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κάθε τύπος εύκαμπτου αεραγωγού είναι σχεδιασμένος για χρήση σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Για παράδειγμα, τα κανάλια πολυουρεθάνης έχουν σχεδιαστεί για τη μεταφορά βαρέως μολυσμένων αερίων και σκόνης (αναρρόφηση).

Το δεύτερο σημαντικό μειονέκτημα των κυματοειδών σωλήνων είναι η υψηλή αεροδυναμική αντίσταση, πράγμα που καθιστά αναγκαία την αύξηση της ισχύος των ανεμιστήρων. Επομένως, το μήκος του εύκαμπτου καναλιού εξαέρωσης σπανίως υπερβαίνει τα 10 μ. Τέλος: οι πτυχώσεις αλουμινίου συχνά μειώνονται σε διάμετρο όταν συνδέονται στην πλευρά αναρρόφησης ενός ισχυρού ανεμιστήρα.

Λυμάτων και άλλων σωληνώσεων

Ένας τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα στην εγκατάσταση εξαερισμού είναι να χρησιμοποιήσετε αμιαντοτσιμέντο αγωγούς, όπως φαίνεται στη φωτογραφία του εξαερισμού κελάρι. Η θετική πλευρά αυτής της επιλογής είναι:

 • χαμηλή τιμή - 100 ρούβλια. για το μετρητή λειτουργίας του αγωγού Ø10 cm (1,75 cu).
 • ακαμψία και αντοχή της δομής.
 • αντοχή;
 • το υλικό μπορεί να χρωματιστεί.
 • αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες - προϊόντα αντέχουν πάνω από 1000 ° C.
Οι σωλήνες αμιάντου είναι βολικό να τοποθετηθούν για φυσική ανταλλαγή αέρα στο υπόγειο - δεν υπάρχει τίποτα που απαιτείται για να επισυνάψετε

Βοήθεια. Οι αγωγοί αμιάντου (χρυσοτικό τσιμέντο) είναι κατασκευασμένοι από κυκλική διατομή μεγέθους 5 cm - 100, 150, 200 mm κ.λπ.

Οι αγωγοί αμιαντοτσιμέντου χρησιμοποιούνται με επιτυχία ως καμινάδες, αγωγούς καλωδίων, υποστηρίγματα θεμελίωσης πυλώνων και για άλλους σκοπούς. Εφαρμόζοντάς τα στο σύστημα εξαερισμού, θα συναντήσετε τις ακόλουθες αρνητικές αποχρώσεις:

 1. Η σκόνη αμιάντου είναι επιβλαβής για την υγεία. Τα υγειονομικά πρότυπα απαγορεύουν ρητά τη χρήση χυτοσιτικών σωλήνων τσιμέντου ως αγωγών παροχής αέρα.
 2. Ο σχεδιασμός δεν είναι μόνο σκληρός, αλλά και βαρύς, εξ ου και η δυσκολία εγκατάστασης. Επιπλέον, θα υπάρξουν δυσκολίες με τη σύνδεση - τα γόνατα και τα δίδυμα δεν υπάρχουν στη φύση. Χρειάζεστε ειδικές συνδέσεις ή προσαρμογείς.
 3. Η εμφάνιση ενός παρόμοιου αγωγού εξαερισμού, ακόμη και βαμμένου, δεν ταιριάζει με τα καθιστικά.

Η δεύτερη δημοφιλής μέθοδος αερισμού του προϋπολογισμού είναι η τοποθέτηση αεραγωγών από γκρίζους σωλήνες πολυπροπυλενίου που προορίζονται για εσωτερική αποχέτευση. Το κέρδος της τιμής είναι απτό - ο μετρητής του αγωγού "εκατό" θα κοστίσει 140 ρούβλια (2,45 δολάρια ΗΠΑ), συμπεριλαμβανομένων 1 δακτύλιο Ο στο κουδούνι.

Τα πλεονεκτήματα των τμημάτων λυμάτων είναι τα ίδια με τα πλεονεκτήματα των πλαστικών διαύλων, αλλά υπάρχουν περισσότερες ελλείψεις:

 • Οι διαμέτρους των σωλήνων δεν συμπίπτουν με τα τυπικά μεγέθη των αεραγωγών: 4, 5 και 11 cm.
 • Τα στοιχεία αυτά είναι κατασκευασμένα με μεγάλη ακτίνα περιστροφής.
 • τα τμήματα και τα εξαρτήματα διαφέρουν σε μεγάλες διαστάσεις λόγω των διοχετεύσεων.
 • λόγω της συσσώρευσης στατικού φορτίου στα εσωτερικά τοιχώματα των αεραγωγών, αποκαθίσταται πολλή σκόνη.

Σημείωση: Πλαστικά κιβώτια ποιότητας, σχεδιασμένα για εξαερισμό, έχουν προστατευτική αντιστατική επίστρωση.

Επένδυση από ανοξείδωτο χάλυβα για τον θάλαμο εξαγωγής τούβλου

Οι σιδηρόδρομοι και οι αγωγοί από ανοξείδωτο χάλυβα είναι μια αμφίβολη επιλογή για την οργάνωση της ανταλλαγής αέρα σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Η τιμή, το μεγάλο βάρος, ένα πρόβλημα μιας στενής σύνδεσης - εδώ ο σύντομος κατάλογος των μειονεκτημάτων των μεταλλικών αεροπορικών γραμμών, που σχετίζονται με τα βιομηχανικά κτίρια. Ο μόνος τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε είναι να χρησιμοποιήσετε αγωγούς καυσαερίων από τούβλα για προστασία από τη συμπύκνωση.

Ένα ζεστό σάντουιτς καμινάδας είναι κατάλληλο σε περίπτωση εξωτερικής τοποθέτησης αεραγωγών ή τοποθέτησης σε κρύες αίθουσες (σοφίτα). Αλλά θα πρέπει να λάβετε υπόψη τη σημαντική τιμή του υλικού - 1100 ρούβλια. για το τμήμα Ø11 cm, μήκους 1 μ. Παράδειγμα επιτυχούς χρήσης ενός σάντουιτς για το σχέδιο από ένα λέβητα ξύλινου σπιτιού μπορεί να δει σε βίντεο:

Τι αγωγό για να επιλέξετε - συστάσεις

Έχοντας εξοικειωθεί με τα χαρακτηριστικά των σωλήνων που χρησιμοποιούνται στη συσκευή εξαερισμού, δεν είναι δύσκολο να καταλήξουμε σε ένα απλό συμπέρασμα: κάθε τύπος αγωγού πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τον προορισμό του. Τότε δεν υπάρχουν ελλείψεις για να ξεπεραστούν. Επομένως η φτηνότητα και η οικονομία απέχουν πολύ από το κύριο κριτήριο επιλογής.

Τι είδους αγωγού αξίζει να αγοράσετε σε διαφορετικές καταστάσεις:

 1. Η σύνδεση της κουκούλας στον άξονα γίνεται από πλαστικό ή εύκαμπτο αγωγό αλουμινίου. Ο πρώτος κερδίζει μοναδικά την εμφάνιση και την ικανότητα να ταιριάζει στο εσωτερικό (το χρώμα του πλαστικού μπορεί να παραληφθεί). Το σχήμα της διάμετρος είναι ορθογώνιο ή τετράγωνο.

Το σχέδιο σύνδεσης των απορροφητών οικιακής χρήσης με επίπεδη PVC κανάλια

 • Αν πρέπει να οργανώσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό μέσα στο ίδιο δωμάτιο, πάρτε επίσης τα πλαστικά κουτιά. Συνδέστε τον ανεμιστήρα στους σωλήνες με στρογγυλό σχήμα.
 • Όταν χρησιμοποιείτε κρυμμένο παρέμβυσμα, χρησιμοποιήστε ένα γαλβανισμένο κουτί. Σε μια τιμή, διαφέρουν ελάχιστα από το πλαστικό, αλλά πιο αξιόπιστα από την άποψη της αντοχής στη φωτιά.
 • Οι αεραγωγοί διέλευσης δεν πρέπει να είναι καύσιμοι - γι 'αυτό απαιτείται η ρύθμιση των πυρκαγιών. Παράδειγμα: ένα απόσπασμα, πηγαίνοντας από το μπάνιο στο γκαράζ, όπου ο αγωγός εξαερισμού γυρίζει στην οροφή. Ο χώρος, που βρίσκεται στο γκαράζ, είναι κατασκευασμένος από γαλβανισμένους ατσάλινους σωλήνες.

  Τα μεταφορικά μεταλλικά κουτιά είναι καλύτερα κρυμμένα πίσω από ψευδοροφές

 • Τα τμήματα αποχέτευσης χρησιμοποιούνται σε ακατοίκητα δωμάτια - αποθήκες, σοφίτες, εργαστήρια. Τα προϊόντα είναι κατάλληλα για την οργάνωση φυσικών κουκούλες και είναι τοποθετημένα "ανάποδα" - τα πτερύγια προς τα κάτω.
 • Οποιεσδήποτε αυλακώσεις είναι εξαιρετικές για σύνδεση με τον εξοπλισμό εξαερισμού. Η θερμαινόμενη έκδοση του εύκαμπτου καναλιού μπορεί να τοποθετηθεί σε κρύα σοφίτα.
 • Οι αγωγοί αμιάντου και τα τμήματα πολυπροπυλενίου του συστήματος αποχέτευσης είναι εύκολο να εφαρμοστούν για την ανταλλαγή αέρα στο κελάρι, το υπόγειο ή το γκαράζ.
 • Η σόμπα για σάντουιτς είναι βολική για να συναρμολογηθεί έξω από το ιδιωτικό σπίτι, αν δεν υπάρχει πουθενά να τοποθετηθεί ο αγωγός αέρα μέσα. Θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα - να εγκαταστήσετε ένα συμβατικό μεταλλικό σωλήνα και να κάνετε θερμομόνωση.
 • Ένα σημαντικό σημείο. Οποιοιδήποτε αεραγωγοί, που τοποθετούνται σε μη θερμαινόμενους χώρους ή φεύγουν στο δρόμο, πρέπει να είναι μονωμένοι. Διαφορετικά, το χειμώνα θα λάβετε μια ροή συμπυκνωμάτων από το σωλήνα εξαγωγής.

  Τέλος, σχετικά με τη διάμετρο των αγωγών εξαερισμού

  Το πιο συνηθισμένο μέγεθος των αεραγωγών των οικιακών σειρών είναι Ø100 mm. Στην περιοχή της εγκάρσιας τομής, αντιστοιχεί σε ένα επίπεδο σωλήνα από πλαστικό 55 x 110 mm ή παρόμοιο γαλβανισμό. Στην καθορισμένη διάμετρο είναι πιο εύκολο να επιλέξετε πλέγματα και ανεμιστήρες.

  Όταν συνδέετε μια κουκούλα κουζίνας ή άλλη μονάδα αερισμού, κοιτάξτε την έξοδο του εξοπλισμού. Ο αγωγός αέρα επιλέγεται σύμφωνα με την περιοχή της εγκάρσιας τομής - δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το μέγεθος του σωλήνα διακλάδωσης. Το σχήμα του κουτιού δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, αν και από την άποψη της αεροδυναμικής είναι προτιμότερα τα στρογγυλά και οβάλ κανάλια.

  Είναι δυνατή η χρήση πλαστικών σωλήνων για συστήματα εξαερισμού;

  Το κύριο καθήκον των αεραγωγών είναι η κυκλοφορία των ρευμάτων αέρα στο δωμάτιο. Χάρη σε ένα σωστά τοποθετημένο σύστημα εξαερισμού, το γραφείο, το διαμέρισμα, το εργοστάσιο, το υπόστεγο θα παρέχονται πάντα με καθαρό αέρα.

  Οι περίοδοι που ο γαλβανισμένος χάλυβας ήταν η μόνη επιλογή στην αγορά του εξαερισμού έχουν ήδη περάσει. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιο επικερδής η χρήση πλαστικού.

  Πού είναι ο εξαερισμός από πλαστικό;

  Ο κύριος τομέας εφαρμογής πλαστικών συστημάτων εξαερισμού είναι χαμηλά κτίρια, μέχρι 2 ορόφους. Ένα μονοκατοικία διακοπών είναι ιδανικό για πλαστικό αερισμό, καθώς και τα ακόλουθα είδη χώρων:

  • γκαράζ, υπόστεγα?
  • Αγροτικά κτίρια, υπόστεγα, αχυρώνες, στάβλοι κ.λπ.
  • εργαστήρια (σε ιδιωτικές κατοικίες, γκαράζ).
  • κελάρια.

  Σύμφωνα με τους κανόνες και τους κανόνες κατασκευής (SNiP της 31ης Φεβρουαρίου 2001) και τον κώδικα πυρασφάλειας (SP 7.13130.2013), ένα πλαστικό σύστημα εξαερισμού μπορεί να εγκατασταθεί σε χαμηλά δημόσια κτίρια. Έχουν απαιτήσεις για την αντίσταση στη φωτιά του εξαερισμού είναι πολύ χαμηλότερο από ό, τι σε υψηλότερα κτίρια (ανεξάρτητα από το σκοπό τους)

  Μη χρησιμοποιείτε πλαστικό για αγωγούς σε χώρους που εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες. Η αντοχή στη θερμότητα του πλαστικού είναι μόνο 166-190º, και η αναφλεξιμότητα είναι 850º. Ακόμα και με την ασθενέστερη πυρκαγιά, οι σωλήνες αυτοί παραμορφώνονται και μπορούν να καούν, απελευθερώνοντας εξαιρετικά επιβλαβείς ουσίες και διακόπτοντας το σύστημα εξαερισμού.

  Στοιχεία πλαστικού συστήματος εξαερισμού

  Για τον ίδιο λόγο, το πλαστικό δεν είναι κατάλληλο για κουκούλες κουζίνας (καθώς ο αέρας από την εστία αφαιρείται ζεστό). Ωστόσο, πολύ συχνά αυτός ο κανόνας (σχετικά με τα πλαστικά κανάλια για τα αποσπάσματα) είναι σπασμένος.

  Αρνητικές και θετικές πλευρές του πλαστικού εξαερισμού

  • ελάχιστη αντίσταση στον αέρα, χάρη στην λεία επιφάνεια του πλαστικού.
  • ελαφρύ υλικό, δεν απαιτεί χοντρά τοιχώματα (από 0,25 mm).
  • πλαστικό για αεραγωγούς δημιουργείται με μια ειδική αντιστατική επιφάνεια, αποτρέποντας την προσκόλληση σκόνης και ακαθαρσιών.
  • κατά την εγκατάσταση είναι εύκολο να ρυθμίσετε κομμάτια ενός σωλήνα για τους συγκεκριμένους σκοπούς: το πλαστικό κόβεται εύκολα με ένα χαλύβδινο εργαλείο και σκύβει εύκολα.
  • αντοχή στην υγρασία (δεν σκουριάζει, όπως τα προϊόντα χάλυβα, για παράδειγμα)?
  • αντοχή σε χημική επίθεση.
  • εξαιρετικά χαμηλή αντίσταση στη φωτιά.
  • εύκολα διαγραφεί και, κατ 'αρχήν, εύθραυστη.

  Μεταξύ των αμφιλεγόμενων σημείων μπορεί να εντοπιστεί το κόστος και η βρωμιά. Αντιστατικό επιφάνεια είναι καλύτερα να αποφευχθεί η σκόνη, αλλά η τιμή των σωλήνων αυτών είναι υψηλότερη από το χάλυβα. Ταυτόχρονα, οι εγγυήσεις είναι πολύ αδύναμες: συχνά το πλαστικό αναφέρεται ως αντιστατικό, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

  Τι περιλαμβάνει το πλαστικό σύστημα εξαερισμού;

  Τα κύρια στοιχεία που περιλαμβάνονται στο σύστημα του πλαστικού εξαερισμού:

  Τύποι πλαστικών στοιχείων εξαερισμού

  1. Σωλήνες (αγωγός).
  2. Βαλβίδες ελέγχου.
  3. Στοιχεία των σωλήνων συμπλέκτη: τσιμπήματα, μεταβάσεις, κάμψεις, σταυροί, σχάρες.
  4. Πλέγματα για το κλείσιμο των εξαεριστηρίων, βύσματα για τη στεγανοποίησή τους - εκτελούν επίσης διακοσμητικές λειτουργίες.
  5. Λουκά.
  6. Εκχυλίστρια.

  Συχνά, ο αγωγός αέρα είναι επιπλέον εξοπλισμένος με μη τυποποιημένα εξαρτήματα και εξοπλισμό. Ωστόσο, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο εξαερισμός από PVC δεν μπορεί να συνδεθεί με θερμαντήρες και ανακτητές (εναλλάκτης θερμότητας αερίου) σε κάθε περίπτωση. Αυτό οφείλεται στους περιορισμούς θερμοκρασίας του πλαστικού.

  Πώς να επιλέξετε έναν αεραγωγό;

  Το Ventkanal είναι το κύριο σημείο εκκίνησης κατά την επιλογή του σχήματος και της διαμέτρου του σωλήνα.

  Στρογγυλά, τετράγωνα ή ορθογώνια - οι κύριοι τύποι σωλήνων σε σχήμα, έχουν πολύ διαφορετική λειτουργικότητα. Το τελευταίο είναι πιο εύκολο να συγκαλυφθεί πίσω από μια ψευδοροφή, ένα διαμέρισμα, για να ενισχυθεί σε έναν τοίχο.

  Ορθογωνικός αγωγός PVC στο δωμάτιο

  Ο στρογγυλός σωλήνας θα έχει καλύτερες αεροδυναμικές ιδιότητες και θα μειωθεί η σκόνη. Μπορεί επίσης να εγκαταστήσει έναν ανεμιστήρα αγωγών.

  Οι γωνίες των ορθογωνίων και τετραγώνων σωλήνων μπορούν να δημιουργήσουν επιπλέον θόρυβο και να απαιτήσουν την εγκατάσταση ηχομόνωσης.

  Υπάρχουν πιο σπάνια και ακριβά επίπεδη ωοειδή σχέδια. Είναι πολύ πιο συμπαγή από τα στρογγυλά, αλλά έχουν παρόμοιες αεροδυναμικές ιδιότητες.

  Η διάμετρος του σωλήνα πρέπει να συμπίπτει με τη διάμετρο της εξόδου, διαφορετικά μειώνεται η απόδοση και αυξάνεται η φθορά. Η ταχύτητα ροής αέρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 μέτρα ανά δευτερόλεπτο και η επιφάνεια της εγκάρσιας τομής υπολογίζεται με βάση τον τύπο:

  • S είναι η διάμετρος.
  • L είναι η ταχύτητα του αέρα.

  Η τυπική διάμετρος των διαύλων είναι 100-160 mm. Σύμφωνα με τους κανόνες του SNiP 41-01-2003 για κάθε άτομο στο δωμάτιο άνω των 20 μ², απαιτείται 30 m³ αέρα ανά ώρα. Εάν οι εγκαταστάσεις είναι μικρότερες, μπορείτε να ξεκινήσετε με 3 m³ ανά ώρα ανά τετραγωνικό μέτρο περιοχής. Ελλείψει φυσικού εξαερισμού, οι αριθμοί διπλασιάζονται. Το πάχος τοιχώματος βασίζεται στην απαίτηση αντοχής και στην τιμή διάμετρο - από 0,5 mm.

  Παράδειγμα γραμμής κανονικού μεγέθους ορθογώνιου καναλιού PVC

  Ο πλαστικός σωλήνας αποχέτευσης δεν είναι κατάλληλος για αποτελεσματικό αερισμό. Αυτά τα προϊόντα δεν έχουν κατεργαστεί με αντιστατική ουσία, έχουν διαφορετικό πάχος, διάμετρο, από ότι συνήθως χρησιμοποιείται στα συστήματα εξαερισμού. Λόγω της διαφοράς μεγέθους με τους σωλήνες αποχέτευσης από PVC, δεν είναι δυνατή η σύνδεση επιπρόσθετου εξοπλισμού εξαερισμού.

  Επιλογή και προσδιορισμός βασικών στοιχείων

  Ας δούμε τον σκοπό των διαφόρων στοιχείων των συστημάτων εξαερισμού:

  1. Βαλβίδα αντεπιστροφής: χρησιμοποιείται για την αποφυγή της αντίστροφης ώσης. Πρόκειται για ένα πλαίσιο σε ένα σωλήνα με μια λεπίδα που ανοίγει ελεύθερα προς τη μία κατεύθυνση. Με το κανονικό βύθισμα (προς τη σωστή κατεύθυνση), η λεπίδα είναι ανοιχτή και ο αέρας περνά ελεύθερα και αν υπάρχει αντίστροφη ώθηση (προς την άλλη κατεύθυνση), η λεπίδα κλείνει.
  2. Μεταβάσεις: χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση σωλήνων διαφόρων διατομών και διαμέτρων.
  3. Βρύσες: προϊόντα για τη σύνδεση των στροφών των σωλήνων.
  4. Καταπακτές: επιτρέπουν την ελεύθερη είσοδο στο σύστημα εξαερισμού για συντήρηση.
  5. Tees και σταυροί: συμμετέχουν στη δημιουργία διακλαδισμένου αγωγού.

  Πρόσθετα στοιχεία πλαστικού εξαερισμού

  Φίλτρα δώσει όχι μόνο για τον καθαρισμό του αέρα παρέχουν επίσης την αποθήκευση όλων των στοιχείων του συστήματος εξαερισμού. Σωματίδια που εγχύεται μέσω του μολύβδου αέρα (τόσο μικρο-και μακρο) στα επιφανειακά ζημιά. Ιδανικά για την κατασκευή περισσότερο ή να υπονοεί ακαθαρσίες (εργαστήρια, συνεργεία) συνιστάται να βάλει διάφορα είδη φίλτρων - άνθρακα, ίνα, τσάντα, μέταλλο, κ.λπ. Το προ-φίλτρο σχεδιασμένο για μεγάλα στοιχεία..

  Η φυσική ανταλλαγή αέρα γίνεται λόγω της διαφοράς πίεσης στο δρόμο και στο δωμάτιο (στο δρόμο η πίεση είναι υψηλότερη, στο κτίριο - χαμηλότερη, λόγω του εξαερισμού και των κουζινών, οπότε ο αέρας θα έρθει από έξω στο εσωτερικό). Για το σκοπό αυτό, εγκαθίστανται οι βαλβίδες εισαγωγής.

  Για να μην εξαρτώνται από τις κλιματικές συνθήκες, οι ανεμιστήρες είναι συνδεδεμένοι για να παρέχουν ή να εξαγάγουν αέρα με μια ορισμένη ένταση. Τέτοιες συσκευές ονομάζονται τροφοδοσία ή εξάτμιση (ή τροφοδοσία και εξαγωγή, εάν μπορούν να λειτουργήσουν και στις δύο κατευθύνσεις).

  Ο ανεμοστάτης χρησιμοποιείται για να καλύψει τον εξερχόμενο σωλήνα αερισμού στο δωμάτιο. Πρόκειται για ένα μικρό κομμάτι σωλήνα με βύσμα σε σχήμα επίπεδου κύκλου, φλάντζα τοποθέτησης που κινείται κάθετα προς τον σωλήνα (στην πραγματικότητα - η ίδια βαλβίδα, γίνεται μόνο διαφορετικά). Χάρη σε αυτό το βύσμα είναι δυνατό να ρυθμίσετε χειροκίνητα τη ροή αέρα μέσα στο δωμάτιο περιστρέφοντας ή ξετυλίγοντας τον κύκλο και μειώνοντας ή αυξάνοντας έτσι το άνοιγμα μεταξύ αυτού και του σωλήνα. Επίσης, ο ανεμοστάτης εκτελεί μια διακοσμητική λειτουργία (που καλύπτει το άνοιγμα του αγωγού αερισμού).

  Τι απαιτείται για την εγκατάσταση;

  Καταρχήν, καταρτίζεται σχέδιο (σχέδιο) του συστήματος εξαερισμού. Περιλαμβάνει:

  • εκχύλισμα, το οποίο πρέπει να παρέχεται για κάθε δωμάτιο.
  • Στους αγωγούς εξαγωγής είναι απαραίτητο να προβλεφθούν ανοίγματα για την απομάκρυνση του συμπυκνώματος.
  • εάν πρέπει να κάνετε μεγάλες διατομές, είναι καλύτερο να τους παρέχετε επιπλέον ανεμιστήρες (για να αυξήσετε το κεφάλι).
  • προσδιορισμός θέσεων για βαλβίδες ελέγχου: βελτίωση της απόδοσης των ανεμιστήρων.

  Μεταξύ των απαραίτητων εργαλείων πρέπει να είναι:

  1. Πλευρικοί κόπτες.
  2. Βούρτσα για την εφαρμογή σφραγιστικού.
  3. Προστατευτικά γάντια.
  4. Ράβδος για μέταλλο ή πλαστικό, κοφτερό μαχαίρι.
  5. Ρουλέτα, μολύβι.
  6. Σφιγκτήρες για συνδετήρες.

  Σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τους κανόνες εγκατάστασης πλαστικών αεραγωγών (video)

  Στάδια εγκατάστασης

  Το έργο εκτελείται σταδιακά:

  1. Υπολογίστε το μήκος, τη διάμετρο σωλήνων, τον αριθμό των στοιχείων σύνδεσης και τις εξόδους. Εάν είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε τις διαστάσεις των σωλήνων, απλώς κόβονται με ένα κοπτικό.
  2. Οι ρωγμές και οι ανωμαλίες αφαιρούνται από το εργαλείο λοξοτομής, το γυαλόχαρτο ή το ειδικό μαχαίρι.
  3. Κατά τη σύνδεση των σωλήνων, εάν δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετα στοιχεία συμπλέκτη, φορούν το ένα πάνω στο άλλο τουλάχιστον 50 mm σε μήκος και σφραγίζουν με στεγανοποιητικό για στερέωση. Το στεγανοποιητικό για τη συγκόλληση είναι καλύτερο να λαμβάνεται σιλικόνη.
  4. Σωλήνες συνδέονται με την κουκούλα, η οποία βρίσκεται στον τοίχο του κτιρίου.
  5. Το τελευταίο βήμα είναι να ελέγξετε για διαρροές. Για να γίνει αυτό, συνδέστε έναν ισχυρό ανεμιστήρα και παρακολουθήστε τη ροή του αέρα: για πόσο φθάνει στα σωστά σημεία, εάν υπάρχουν διαρροές στις συνδέσεις, εάν οι βαλβίδες ελέγχου λειτουργούν σωστά.

  Συμπλέγματα συστήματα (με μεγάλο αριθμό στροφών, αρμοί και κλαδιά) συναρμολογούνται στο πάτωμα και στη συνέχεια ενσωματώνονται σε ένα κοινό δίκτυο εξαερισμού. Εάν είναι απαραίτητο, οι προσαρμογείς χρησιμοποιούνται για τον συνδυασμό μεταλλικών και πλαστικών σωλήνων. Για παράδειγμα, αυτό είναι χρήσιμο εάν συνδέσετε μια κουκούλα κουζίνας (με μεταλλικό δίαυλο) σε ένα πλαστικό σύστημα εξαερισμού.

  Ποιες είναι οι σωλήνες εξαερισμού PVC, οι οποίες είναι καλύτερο να επιλέξουν και να εγκαταστήσουν

  Άνετη διαβίωση σε ιδιωτικό σπίτι ή πολυκατοικία δεν μπορεί να γίνει χωρίς ένα καλά εξοπλισμένο σύστημα εξαερισμού, το οποίο συχνά είναι κατασκευασμένο από πολυμερείς ή κυματοειδείς σωλήνες. Από την ανταλλαγή αέρα εξαρτάται από την έγκαιρη αφαίρεση όλων των ειδών οσμών, ειδικά στην περίπτωση των βοηθητικών εγκαταστάσεων.

  Τύποι προϊόντων σωληνώσεων για εξαερισμό

  Για την εγκατάσταση αεραγωγών είναι δυνατή η χρήση:

  • ομαλά πολυμερή προϊόντα - από πολυπροπυλένιο, πολυβινυλοχλωρίδιο ή πολυουρεθάνη.
  • Κυματοειδείς και γαλβανισμένοι σωλήνες - κατασκευασμένοι από αλουμίνιο ή χάλυβα.

  Οι πλαστικοί αγωγοί μπορούν να μεταφερθούν σε ιδιωτικές κατοικίες μέσω τοίχων ή στέγης. Στην πώληση υπάρχουν μονωμένες εκδόσεις προϊόντων (περισσότερες πληροφορίες: "Πώς να φτιάξετε έναν θερμομονωτικό σωλήνα εξαερισμού - επιλέξτε το υλικό και τη μέθοδο της μόνωσης"). Στα δικά τους νοικοκυριά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτροπή προϊόντων καύσης από συσκευές αερίου.

  Ο κυματοειδής σωλήνας έχει επιφάνεια με ραβδώσεις και επομένως είναι ικανός να συγκρατεί όλα τα είδη αποθέσεων, με αποτέλεσμα να χρειάζεται τακτικό καθαρισμό.

  Σε κρύο καιρό εφόσον η θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου μειώνεται σημαντικά και το αυξημένο επίπεδο της υγρασίας, η εμφάνιση του συμπυκνώματος είναι αναπόφευκτη, και είναι ικανή δομή στεγανό, μετά την οποία η υγρασία αρχίζει να πέφτει προς τα κάτω σε αυτό και με τον τρόπο αυτό να καταστρέψει το κτίριο.

  Για να εξαλειφθεί αυτό το μειονέκτημα, η έξοδος του σωλήνα από πλαστικό σωλήνα στην οροφή πρέπει να είναι μονωμένη. Με την ευκαιρία, το PVC και τα κυματοειδή προϊόντα δεν εκτίθενται σε υγρασία.

  Κατά κανόνα, ένας θερμομονωτικός σωλήνας εξαερισμού κατασκευασμένος από πλαστικό τοποθετείται σε ένα σπίτι σε έναν αττικό χώρο. Είναι δυνατό να εξοπλιστεί η προστασία του αεραγωγού που ανοίγει προς τα έξω στην οροφή με τα χέρια σας.

  Βασικά στοιχεία των συστημάτων εξαερισμού

  Ο εξαερισμός αποτελείται από τα ακόλουθα εξαρτήματα:

  1. Αεραγωγός. Αυτό το τμήμα του συστήματος επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους της διατομής και του σωλήνα. Η απλούστερη επιλογή για τον εξοπλισμό του απορροφητήρα στην κουζίνα είναι η χρήση ορθογώνιου σχήματος σωληνωτών πλαστικών προϊόντων, αφού είναι ευκολότερο να συνδεθεί. Τυπικά μεγέθη διατομών τέτοιων σωλήνων είναι 60χ120 και 60χ204 χιλιοστά. Διαβάστε επίσης: "Πώς να χρησιμοποιήσετε πλαστικούς σωλήνες για αεραγωγούς - την επιλογή των υλικών και της συσκευής."
  2. Συνδέσεις. Απελευθερώνονται σε ισοδύναμη και μεταβατική έκδοση. Ο τελευταίος τύπος προϊόντων χρησιμοποιείται για τη σύνδεση πλαστικών σωλήνων εξαερισμού με διαφορετικά μεγέθη και η μετάβαση είναι ομαλή.
  3. Γυρίζει. Αυτά τα εξαρτήματα χρησιμοποιούνται εάν είναι απαραίτητο για να αλλάξετε την κατεύθυνση της εγκατάστασης του αγωγού σε ένα κατακόρυφο ή οριζόντιο επίπεδο.
  4. Tees. Έχουν εξόδους του ίδιου τμήματος και ευθεία γραμμή ίση με 90 °, τη γωνία του κλάδου.
  5. Βαλβίδα ελέγχου. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί η απαραίτητη κατεύθυνση της κίνησης των ρευμάτων αέρα. Συνήθως χρησιμοποιείται στη διάταξη του εξαναγκασμένου εξαερισμού, έτσι ώστε όταν ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί, ο αέρας από το δρόμο δεν μπαίνει σε αυτό.
  6. Συνδετήρες. Χρησιμοποιούνται για γρήγορη τοποθέτηση σωλήνων εξαερισμού.
  7. Μεταβάσεις. Αυτές οι λεπτομέρειες εφαρμόζονται όταν από ένα στρογγυλό πλαστικό σωλήνα για εξαερισμό είναι απαραίτητο να στραφούν σε προϊόντα με διαφορετικό σχήμα εγκάρσιας διατομής.

  Κατά την επιλογή πρόσθετων στοιχείων, λαμβάνονται υπόψη οι παράμετροι του κύριου τμήματος της δομής.

  Χαρακτηριστικά της εφαρμογής των λείων πλαστικών σωλήνων

  Τα πλαστικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για τον αερισμό είναι ανθεκτικά στις διαβρωτικές διεργασίες. Λόγω της παρουσίας μιας λείας εσωτερικής επιφάνειας, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για απρόσκοπτη και αθόρυβη κίνηση των αέριων μαζών.

  Οι πλαστικοί σωλήνες εξαερισμού δεν απαιτούν καθαρισμό, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, μπορούν να βγουν στην οροφή του σπιτιού ή στους τοίχους. Αυτοί οι αγωγοί παράγονται με ένα τμήμα στρογγυλού ή ορθογωνίου σχήματος.

  Συχνά χρησιμοποιούνται καμινάδες εξαερισμού PVC για τον εξοπλισμό της κουκούλας, καθώς έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • ελαφρύ βάρος.
  • αντοχή και μεγάλη διάρκεια ζωής.
  • Είναι εύκολο να μεταφέρονται και να τοποθετούνται ανεξάρτητα.
  • απόλυτη στεγανότητα, έτσι ώστε να μην συλλέγουν βρωμιά.

  Αλλά επειδή ο σωλήνας εξαερισμού από πολυβινυλοχλωρίδιο έχει χαμηλό σημείο τήξης, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν ο αγωγός πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε θερμοκρασίες άνω των 50 μοιρών.

  Ο πλαστικός στρογγυλός σωλήνας εξαερισμού, σε σύγκριση με το προϊόν ορθογωνικής διατομής, έχει πολύ χαμηλότερη αντίσταση στις ροές του αέρα. Για να ενώσετε τα δομικά στοιχεία, χρησιμοποιήστε προσαρμογείς που έχουν μορφή μορφής L. Για να βελτιωθεί η ποιότητα της σύνδεσης ορθογώνιων πλαστικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται στη διάταξη εξαερισμού, είναι δυνατή η χρήση στεγανωτικού.

  Αγωγοί από κυματοειδείς σωλήνες από PVC

  Τα συστήματα εξαερισμού που τοποθετούνται με τη χρήση κυματοειδών προϊόντων έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα - μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν με την τοποθέτησή τους. Για την εκτέλεση των εργασιών συναρμολόγησης απαιτούνται στρογγυλοί σφιγκτήρες, οι οποίοι σφίγγονται με μπουλόνια.

  Το ένα άκρο της αυλάκωσης συνδέεται με τον αγωγό εξαερισμού, ο οποίος έχει πρόσβαση στην οροφή, και ο δεύτερος - στην κουκούλα της κουζίνας.

  Η χρήση αυτού του προϊόντος σωληνώσεων έχει πολλά πλεονεκτήματα:

  1. Είναι δυνατή η τοποθέτηση κυματοειδούς με μεγαλύτερη διάμετρο από αυτή την παράμετρο στην κουκούλα - για το σκοπό αυτό ο αγωγός αέρα συμπιέζεται σφιχτά στον προσαρμογέα χρησιμοποιώντας ένα σφιγκτήρα.
  2. Δυνατότητα τάνυσης του σωλήνα σε μεγάλη απόσταση.
  3. Συμπαγής συσκευασία. Για παράδειγμα, αν προσθέσετε ένα προϊόν 3 μέτρων, θα χρειαστεί 1 μέτρο.
  4. Το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας είναι -30 ° C έως + 120 ° C.
  5. Αντοχή στον αέρα που υπάρχει μέσα στο σωλήνα.

  Δεδομένου ότι η έξοδος της κουκούλας έχει σχήμα τετράγωνου, η αυτο-συναρμολόγηση απαιτεί προσαρμογείς σχεδιασμένους για στρογγυλά τμήματα. Διαβάστε επίσης: "Τύποι πλαστικών σωλήνων για εξαερισμό - πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, διαστάσεις".

  Σε αντίθεση με τους επίπεδους σωλήνες PVC, τα κυματοειδή προϊόντα, τα οποία είναι εύκαμπτα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κουζίνες με πολύπλοκη διάταξη. Ταυτόχρονα, για να μειωθεί η στάθμη θορύβου, ο αγωγός αέρα από την αυλάκωση πρέπει να τεντωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

  Επιλογή δομικού συστήματος εξαερισμού

  Η διάμετρος του αγωγού, εξοπλισμένη με σωλήνες από PVC, θα πρέπει να είναι μικρότερη από την οπή στην κουκούλα. Διαφορετικά, η απόδοση του συστήματος μειώνεται, με αποτέλεσμα αυξημένο φορτίο στον κινητήρα και αυξημένο θόρυβο που παράγεται από τη δομή.

  Ο σωλήνας εξαερισμού PVC δεν πρέπει να είναι πολύ μακρύς και να έχει πολλές στροφές. Το γεγονός είναι ότι κάθε στροφή του πλαστικού εξαερισμού μειώνει την απόδοση της λειτουργίας του κατά 10%. Η παρουσία περιστροφής μεγαλύτερης των 90 ° οδηγεί σε παραβίαση της εκροής αέρα στον εκχυτήρα.

  Για να εμφανιστούν οι οπίσθιοι αγωγοί στον αγωγό, είναι εγκατεστημένη μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Ο άξονας περιστροφής είναι τοποθετημένος κάθετα. Το βέλτιστο μήκος του αγωγού είναι -3 μέτρα. Κατά την επέκταση του σωλήνα κατά ένα μέτρο, η απόδοση της κουκούλας για την κουζίνα μειώνεται κατά περίπου 5 έως 10%.

  Εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού

  Όταν δημιουργείτε αερισμό σε ιδιωτικό σπίτι από πλαστικούς σωλήνες, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε ορισμένα σημεία:

  1. Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί αξιόπιστη στερέωση. Αυτό επηρεάζει την απόδοση του συστήματος και την ανθεκτικότητα της ακεραιότητάς του. Είναι σύνηθες να τοποθετούνται συνδετήρες σε μεγάλες διατομές κάθε δύο μέτρα, και σε μικρά τμήματα - μετά από ένα μέτρο. Σε μια ιδιωτική κατοικία, είναι σκόπιμο να καθορίσει τον αγωγό σε κάθε μία από τις περιοχές σύνδεσης των σωλήνων, και ταφ τοποθετηθεί με δύο σφιγκτήρες (διαβάζεται ως εξής: «Ποιες είναι οι σωλήνες εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι είναι καλύτερα να επιλέξετε - Τύποι και Χαρακτηριστικά»).
  2. Ιδιαίτερη σημασία έχει η στεγανότητα των αρμών των πλαστικών προϊόντων. Εάν η διάταξη είναι κακή, ο ακάθαρτος αέρας θα διεισδύσει μέσα στο δωμάτιο μέσα από τις ρωγμές. Είναι απαραίτητο οι αέριες μάζες να κινούνται προς την κατεύθυνση του κουδουνιού.
  3. Για τη σωστή οργάνωση της εκκένωσης αέρα και της εισαγωγής αέρα στο σύστημα, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα στην είσοδο της πλαστικής δομής εξαγωγής και στην έξοδο - τη σχάρα. Παρουσία του καναλιού τροφοδοσίας, όλα γίνονται με αντίστροφη κίνηση, αλλά ο ανεμιστήρας τοποθετείται μέσα στο σωλήνα.

  Η εγκατάσταση της κουκούλας είναι απλούστερη στην κουζίνα του πολυκατοικίου. Το κυριότερο είναι να επιλέξετε σωστά τη διάμετρο των συνδετικών στοιχείων για τα σωληνοειδή προϊόντα και να τα στερεώσετε με ασφάλεια στον τοίχο.

  Επιλογές για την κάλυψη των αγωγών εξαγωγής

  Τα συστήματα εξαερισμού για τις εγκαταστάσεις κουζίνας, εκτός από τον κύριο σκοπό τους, πρέπει να ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό. Ο ευκολότερος τρόπος για τη συγκάλυψη των πλαστικών σωλήνων εξαερισμού είναι ορθογωνικής διατομής. Για παράδειγμα, μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από κρεμαστά ντουλάπια κάτω από την οροφή, και στη συνέχεια ζωγραφισμένα σε έναν τόνο του χρώματος των τοίχων. Επίσης για τον αερισμό των πλαστικών σωλήνων προσφέρετε μια θέση στα έπιπλα κουζίνας.

  Μια εξαιρετική επιλογή θα είναι η κατασκευή ενός ειδικού σχεδιασμού για έναν πλαστικό αγωγό κατά την εγκατάσταση μιας τάσης ή ψευδοροφής. Εάν υπάρχει ήδη έτοιμο σύστημα εξαερισμού, μπορεί να σφραγιστεί με ειδικό κουτί. Αυτό συμβαίνει σε πολλές διαφορετικές μορφές, λύσεις χρώματος. Είναι χτισμένο με τέτοιο τρόπο ώστε, εάν είναι απαραίτητο, να παρέχεται εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στις επικοινωνίες.

  Ορισμένες εταιρείες που παράγουν σύστημα vozduhootvedeniya, συνιστούμε να πάρετε όλα τα στοιχεία για να ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να απορροφητήρα και πλαστικών σωλήνων έχουν το ίδιο χρώμα και δεν χρειάζεται πρόσθετη μάσκα.

  Στις εγχώριες υπεραγορές, οι σωλήνες εξαερισμού Leroy Merlin και τα διάφορα κατασκευαστικά μέρη τους από αξιόπιστες διεθνείς εταιρείες πωλούν σε μεγάλη ποικιλία σε προσιτές τιμές. Όλα τα προσφερόμενα προϊόντα έχουν υψηλό επίπεδο ποιότητας.

  Ποιες είναι οι πλαστικές σωλήνες εξαερισμού: ανασκόπηση των μεγεθών και των τιμών

  Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η ρωσική αγορά κλιματιστικού εξοπλισμού αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς. Ο λόγος έγκειται στη μαζική κατασκευή και ανακατασκευή ακίνητης περιουσίας. Στο τελευταίο στάδιο, τίθεται το ζήτημα της δημιουργίας ενός μικροκλίματος. Πλαστικοί σωλήνες για εξαερισμό, ίσως, οι περισσότεροι στη ζήτηση. Είναι εύκολο να συναρμολογηθούν και να εγκατασταθούν γρήγορα. Κατάλληλο για οικιακούς απορροφητήρες και για συσκευές εξαερισμού κάθε τύπου χώρων.

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης πλαστικών σωλήνων για εξαερισμό

  Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι μια μεγάλη ποσότητα αέρα περνά μέσα από τους πλαστικούς σωλήνες. Η εσωτερική διάμετρος είναι μεγαλύτερη από εκείνη των τύπων αμιάντου-τσιμέντου ή υπονόμων. Οι πλαστικοί σωλήνες για εξαερισμό συναρμολογούνται γρήγορα και εύκολα σε ένα σύστημα οποιασδήποτε πολυπλοκότητας. Με αυτούς είναι βολικό και εύκολο να εργαστείτε.

  Οφέλη

  • Υψηλή αποδοτικότητα.
  • Ελαφρύ βάρος.
  • Έχουν αισθητική εμφάνιση.
  • Εξαιρετική μόνωση θερμότητας και θορύβου.
  • Μην εκπέμπουν επιβλαβή συστατικά στο περιβάλλον.

  Δεν υπάρχουν προβλήματα με την επιλογή εξαρτημάτων για τη σύνδεση μεταξύ των σωλήνων. Ειδικά για αυτά τα μοντέλα, δημιουργείται η παραγωγή ανεμιστήρων. Ειδικά το πλαστικό είναι αναντικατάστατο, όταν το έργο αναλαμβάνει πολλές στροφές. Το υλικό δεν προκαλεί στατική αντίσταση στην κίνηση του αέρα στο σύστημα.

  Απολύτως δεν εκτίθεται σε διάβρωση, γεγονός που καθιστά πλεονεκτική την εγκατάσταση πλαστικών αγωγών. Όταν κόβετε, δεν υπάρχει τραχύτητα, όπως για παράδειγμα σε μεταλλικά προϊόντα. Εάν υπάρχει ανάγκη, η δομή των πλαστικών σωλήνων αποσυναρμολογείται εύκολα και επανεγκαθίσταται στην ενημερωμένη έκδοση.

  Η αντιστατική επεξεργασία δεν επιτρέπει τη συγκράτηση της σκόνης στους εσωτερικούς τοίχους της. Ως αποτέλεσμα, είναι εγγυημένη η εκτέλεση ενός σπάνιου καθαρισμού του ίδιου του συστήματος εξαερισμού. Υπάρχει απτή εξοικονόμηση στην υπηρεσία.

  Μειονεκτήματα

  • Το κύριο και σημαντικό μειονέκτημα: σε υψηλές θερμοκρασίες το υλικό αρχίζει να λιώνει.
  • Όταν ο πλαστικός σωλήνας περνά πάνω από την κορυφή του υπογείου, σχηματίζεται συμπύκνωση στον σωλήνα και στην οροφή.
  • Το υλικό υπόκειται σε υποχρεωτική μόνωση. Εάν ο χειμώνας δεν είναι μονωμένος, οι σωλήνες είναι καλυμμένοι με παγετό.
  • Τα προϊόντα από πλαστικό αντιπροσωπεύουν μια κατηγορία πιο εύθραυστων προϊόντων από ό, τι άλλοι τύποι υλικών που προορίζονται για την τοποθέτηση αγωγών.

  Περίληψη

  Από όλα τα υλικά που παρουσιάζονται, το φθηνότερο είναι το πολυπροπυλένιο. Το κόστος του τελικού προϊόντος από πολυαιθυλένιο, πολυβινυλοχλωρίδιο και φθοροπλαστικό είναι πολύ υψηλότερο. Γενικά, χάρη στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, οι πλαστικοί αγωγοί είναι πολύ δημοφιλείς, αφήνοντας πίσω τους μεταλλικούς τύπους κατασκευών.

  Διαστάσεις και τιμές σωλήνων

  Διαστάσεις

  Το μέγεθος των πλαστικών σωλήνων που χρησιμοποιούνται για τον εξοπλισμό του εξαερισμού πραγματοποιείται σε δύο κύριες μορφές:

  1. Ορθογωνικοί αγωγοί: 11 x 5.5 cm. 12 x 6 cm. 20,4 x 6 cm.
  2. Διάμετρος στρογγυλών δομών: 10 cm, 12,5 cm, 15 cm, 20 cm.


  Το μέγιστο μήκος του προϊόντος είναι 2 μέτρα. Οι κατασκευαστές δεν παράγουν τεμάχια μήκους 4 μέτρων για εξαερισμό. Πρέπει να χρησιμοποιήσω συνδετήρες. Σύμφωνα με την GOST, οι αεραγωγοί παράγονται συχνότερα με διαστάσεις εσωτερικού τμήματος 100 mm, 150 mm, 200 mm.

  Η τιμή για το πλαστικό είναι περίπου 320 ρούβλια, τα δύο μέτρα 125 χιλιοστά κοστίζουν από 400 ρούβλια. Αυτό είναι το μέσο κόστος ορθογωνικών και κυκλικών αγωγών. Τα εμπορεύματα δεν είναι έλλειμμα, μπορείτε να αγοράσετε σε οποιοδήποτε κτίριο σούπερ μάρκετ?

  Σε εξειδικευμένες εταιρείες, γίνονται παραγγελίες για ένα στρογγυλό και εύκαμπτο σωλήνα. Ένα επίπεδο ή ορθογώνιο σύστημα διαύλου από πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC) πωλείται σε τιμή 100 ρούβλια.

  Ποιο πλαστικό είναι καλύτερο;

  Αντικειμενικά, κανείς δεν θα απαντήσει στο ερώτημα ποιος σωλήνας είναι καλύτερος, κάτι που είναι χειρότερο. Η απόλυτη αλήθεια δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο η εμπειρία που καθιστά σαφές, με κάποιες σωλήνες κατά την εγκατάσταση πράγματα καλύτερα, πόσο καιρό θα ευχαριστήσει την εγκατάσταση εξαερισμού, και τι περιμένει την απόδοση της επένδυσής σας χρόνο, ενέργεια και χρήματα.

  Σωλήνες από πολυαιθυλένιο

  Οι κατασκευές χρησιμοποιούνται κυρίως σε σπίτια με εποχική διαβίωση σε dachas, σε κτίρια έξω από την πόλη. Το πολυαιθυλένιο με προστατευτικό στρώμα χρησιμοποιείται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Είναι εύκολο να τοποθετήσετε οπές σύνδεσης.

  Σε αντίθεση με το PVC, το υλικό είναι πιο ανθεκτικό στις αλλαγές του αέρα: υψηλότερες και χαμηλότερες θερμοκρασίες. Μεταφέρει με άνεση τη θερμοκρασία "συν": + 80ºС / + 85ºС και "μείον": -45ºС / -50ºС. Οι σωλήνες πολυαιθυλενίου για εξαερισμό μπορούν να λειτουργούν χωρίς αρνητικές συνέπειες στην περιοχή -45 ° C / + 75 ° C.

  Παράγονται με υπεριώδη και αντιστατική επικάλυψη. Περιέχουν μαύρη αιθάλη και διαφέρουν σε χρώμα από άλλα πλαστικά προϊόντα.

  Σωλήνες πολυπροπυλενίου

  Στη Ρωσία, τα προϊόντα άρχισαν να παράγονται σε μία από τις περιόδους κρίσης. Το πολυπροπυλένιο είναι ένα εξαιρετικό διηλεκτρικό, δεν είναι υγροσκοπικό, έχει υψηλή αντοχή στα επιθετικά χημικά μέσα. Το όριο αντοχής είναι περίπου 4 φορές υψηλότερο από αυτό των προϊόντων πολυαιθυλενίου.

  Τρία βασικά κριτήρια για τους οποίους οι σωλήνες PPR είναι σε ζήτηση και σχετίζονται με τον καταναλωτικό εξοπλισμό:

  1. Φτηνότητα,
  2. Απλή εγκατάσταση.
  3. Διαθεσιμότητα εργαλείων.

  Αν πρέπει να χαρακτηρίσετε με λίγα λόγια - έναν καλό, φθηνό σωλήνα. Λόγω της τιμής είναι μπροστά από ορισμένους κατασκευαστές. Παρόλο που, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, οι σωλήνες πολυπροπυλενίου είναι ένα στάδιο της κατασκευής. Το υλικό για ορισμένες παραμέτρους είναι ηθικά παρωχημένο, δεν ισχύει για πυρίμαχα είδη.

  • Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι καίγεται και λιώνει εάν η θερμοκρασία υπερβαίνει τις καθορισμένες προδιαγραφές: + 85 ° C / + 90 ° C;
  • Για την αύξηση της αντοχής στην καύση χρησιμοποιούνται ειδικά αθέρτητα και αντιστατικά πρόσθετα.
  • Σε αρνητικές θερμοκρασίες, το υλικό γίνεται εύθραυστο, επομένως χρησιμοποιείται μόνο σε ζεστά δωμάτια.

  Δεν είναι όλοι οι κατασκευαστές ένα σύστημα για τη σύνδεση του σωλήνα στο σωλήνα και τα ακροφύσια σε αυτά. Δημιουργούνται σχηματισμοί, κατά τη λειτουργία εμφανίζεται πρόσθετος θόρυβος. Η εργασία με το πολυπροπυλένιο πρέπει να είναι πολύ προσεκτική. Ο σωλήνας σε υψηλή θερμοκρασία επεκτείνεται και πολύ.

  Οι αγωγοί από πολυπροπυλένιο, γενικά, είναι σε ζήτηση μεταξύ των αρχόντων πλοίαρχων ή εκείνων που δεν μπορούν να αντέξουν περισσότερο επαγγελματικά υλικά. Ιδανικό για περιορισμένο προϋπολογισμό.

  Οι κατασκευαστές και οι πωλητές δεν διαπραγματεύονται λίγο σχετικά με τη διάρκεια ζωής του πλαστικού. Τα καλά εμπορικά σήματα έχουν αποδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια, αλλά από όλες τις τεχνολογίες, οι σωλήνες πολυπροπυλενίου είναι οι λιγότεροι. Κατά μέσο όρο, αξίζει να υπολογίζετε για μια περίοδο 20 ετών.

  Πολυβινυλοχλωρίδιο

  Οι ελαφριές, φθηνές, εύκολες στην τοποθέτηση αεραγωγοί από PVC είναι το πιο κοινό υλικό για την κατασκευή δομών αερισμού στην καθημερινή ζωή. Μεταξύ των ιδιοκτητών των μικρών κατοικιών και διαμερισμάτων, ο εξοπλισμός PVC είναι σε μεγάλη ζήτηση, όπως φθηνή, βολικό σε εγκαταστάσεις εγκατάστασης, εύκολο στη χρήση.

  Είναι προστατευμένα από καταστροφή από υπεριώδη ακτινοβολία και έχουν επαρκές εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας (από 0 έως +80 μοίρες). Τα κατασκευαζόμενα μοντέλα είναι ανθεκτικά, σφραγισμένα, αλλά έχουν κάποια μειονεκτήματα, όπως στα περισσότερα πλαστικά προϊόντα:

  • Με την πάροδο του χρόνου, ρωγμού?
  • Μην θερμαίνετε μέχρι τους 160 ° C.
  • Μην ανεχτείτε τις αρνητικές θερμοκρασίες.

  Χωρίς κίνδυνο για την υγεία, είναι δυνατή η θέρμανση προϊόντων PVC μέχρι + 120 ° С. Εάν είναι υψηλότερο - αρχίζει να ξεχωρίζει το χλώριο.

  Σωλήνες από PTFE

  Το Teflon χρησιμοποιείται ως το πιο ανθεκτικό υλικό, ανθεκτικό στις επιδράσεις εξωτερικών δυνάμεων και περιβάλλοντος. PVDF τοποθετημένο στη λειτουργία εισαγωγής και εξαγωγής αέρα.

  Οι σωληνώσεις είναι σε θέση να αντέξουν:

  • Επαφή με τους ατμούς, λύσεις με βάση την οξέα.
  • Ασφαλής θερμοκρασία έκθεσης από -40 ° C έως + 140 ° C.

  Οι αεραγωγοί από PTFE χρησιμοποιούνται για εισροή και εκροή επιθετικών αέριων μαζών. Το υλικό κάνει καλή δουλειά.

  Έτσι δουλεύουν όλα τα υλικά που παράγονται και εκπροσωπούνται στον παγκόσμιο κλάδο. Το πολυαιθυλένιο και το πολυπροπυλένιο για την εγκατάσταση αερισμού οικιακής χρήσης δεν χρησιμοποιούνται τόσο συχνά όσο το πολυβινυλοχλωρίδιο και το φθοριοπλαστικό.

  Υπολογισμός μεγεθών και διατομών

  Κατά τύπο τμήματος όλοι οι αγωγοί χωρίζονται σε στρογγυλά και ορθογώνια. Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή της φόρμας και του μοντέλου των υλικών; Η επιλογή του πλαστικού σωλήνα για εξαερισμό και το κατάλληλο μέγεθος εξαρτάται από τις ακόλουθες παραμέτρους:

  1. Εμφάνιση;
  2. Απαιτούμενη διατομή.
  3. Προορισμός, όπου θα περάσει.

  Τα δεδομένα συντονίζονται στο στάδιο του σχεδιασμού. Η απόδοση όλων των στοιχείων του συστήματος υπολογίζεται. Διαφορετικά, η κυκλοφορία του αέρα καθίσταται ανεπαρκής, ο θόρυβος αυξάνεται κατά τη λειτουργία. Ολόκληρο το σύστημα εξαερισμού τελικά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

  Η περιοχή της διατομής του σωλήνα υπολογίζεται με τον τύπο:

  • S είναι η επιφάνεια της εγκάρσιας τομής.
  • Το L είναι ένας δείκτης της ταχύτητας του αέρα.

  Έτσι, μπορείτε να μάθετε τα μεγέθη στα οποία ο εξαερισμός λειτουργεί με τη μέγιστη χωρητικότητα. Η εσφαλμένη διάμετρος θα οδηγήσει στο γεγονός ότι τα στοιχεία αποτυγχάνουν γρήγορα. Η επισκευή και η επανασύνδεση θα οδηγήσει σε ένα στρογγυλό άθροισμα.

  Τυποποιημένοι αγωγοί αέρος

  Ιδανική για την οργάνωση του οικιακού ανεφοδιασμού και εξαερισμού: διαμερίσματα, σπίτια, μικρές αποθήκες, καφετέριες και γκαράζ. Σχεδόν δεν υπάρχει θόρυβος κατά τη λειτουργία. Τα μέρη συναρμολογούνται ως σχεδιαστές. Είναι απαραίτητο μόνο να επιλέξετε τα απαραίτητα στοιχεία και να τα τοποθετήσετε μεταξύ τους.

  Στους κυκλικούς αεραγωγούς, βασικά, εγκαθίσταται ένα σύστημα ροής αέρα. Για να τραβήξετε το απόβλητο υλικό στο δρόμο, τοποθετούνται ορθογώνιοι πλαστικοί σωλήνες στην κορυφή.

  Χρησιμοποιείται στον εξαερισμό ορθογωνικών πλαστικών σωλήνων

  Πωλούνται λευκά πλαστικά κουτιά ορθογωνικής διατομής. Είναι τέλεια τοποθετημένα στην οροφή, για παράδειγμα, στο υπόγειο. Μπορεί να ειπωθεί με ασφάλεια ότι οι ορθογώνιοι πλαστικοί σωλήνες ανήκουν σε δημοφιλή και δημοφιλή μοντέλα.

  • Φαίνονται αισθητικά ευχάριστα.
  • Λόγω του ορθογώνιου σχήματος τους, καταλαμβάνουν λίγο χώρο.
  • Εύκολη και γρήγορη συναρμολόγηση με ειδικές θήκες.
  • Είναι βολικό να κρύβονται πίσω από ντουλάπια, ψευδοροφές και κιβώτια γυψοσανίδας.
  • Κατά την εγκατάσταση μιας ορθογώνιας δομής, μπορείτε να διαχειριστείτε χαμηλότερα ψευδοροφή.
  • Έχοντας μια λεία εσωτερική επιφάνεια, δεν δημιουργείται πρόσθετος θόρυβος σε επίπεδα και ορθογώνια κανάλια, όπως σε κυκλικούς σωλήνες.

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, η συναρμολόγηση επίπεδων αγωγών δεν απαιτεί την κλήση των εγκαταστάτων. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας χωρίς να έχετε ειδικές δεξιότητες στην επισκευή και τις κατασκευαστικές εργασίες. Όπως και οι στρογγυλοί αγωγοί, τα κιβώτια πρέπει να αποσυναρμολογούνται και να συναρμολογούνται. Η εγκατάσταση χρειάζεται λίγο χρόνο.

  Στοιχεία σύνδεσης

  Ειδικά για τους αεραγωγούς, οι πλαστικοί σωλήνες παράγουν εξαρτήματα. Χρησιμοποιώντας εξαρτήματα για τη σύνδεση, διάφορα τμήματα αποτελούν ένα σύνολο από τις πιο ποικίλες μορφές. Οι ερμητικά σφραγισμένες αρθρώσεις φράζουν σταθερά τα εντόσθια με τη βοήθεια εξαρτημάτων, χωρίς να επιτρέπουν στον αέρα να βγαίνει έξω.

  Πολλά πρόσθετα στοιχεία παράγονται. Τα εξαρτήματα παρουσιάζονται σε κάθε ποικιλία σχημάτων, εμφάνισης και σκοπού. Μια τεράστια επιλογή λευκών πλαστικών συνδέσμων:

  • Γωνίες κάτω από 90 ◦;
  • Γύρτα στροφές για προσαρμογέα?
  • Συνδετήρες για επίπεδη και στρογγυλά κανάλια.

 • Κάθετες γωνίες για επίπεδα κανάλια.
 • Τεμάχια για σύνδεση σωλήνων σε τρεις πλευρές.
 • Μεγάλη ποικιλία διαφόρων διαχωριστών.
 • Το συνδετικό χιτώνιο συγκρατεί τους αεραγωγούς.
 • Ο προσαρμογέας είναι κάθετος και οριζόντιος για στρογγυλά και ορθογώνια σωλήνες.
 • Βολικά στελέχη, τα οποία μπορούν να κλείσουν και να ανοίξουν όπως απαιτείται.
 • Ο μειωτήρας είναι σχεδιασμένος για τη μετάβαση σωλήνων, για παράδειγμα με διάμετρο από 150 mm έως 125 mm.
 • Με τη βοήθεια ειδικού προσαρμογέα, ο αισθητικά επίπεδος σωλήνας μεταβαίνει ομαλά σε κυκλικό σχήμα.
 • Σε διαφορετικά επίπεδα, είναι δυνατή η αλλαγή και τοποθέτηση αεραγωγών με τη βοήθεια βρύων και γωνιών. Οι συνδέσεις με βαλβίδα αντεπιστροφής φέρουν πρόσθετες λειτουργίες. Κατά τη λειτουργία, η βαλβίδα αυξάνεται αυτόματα. Όταν η λειτουργία σταματήσει, η βαλβίδα χαμηλώνει.

  Οι διακοσμητικές μάσκες εξαγωγής με το κουνουπιέρικο κατασκευάζονται με τον ίδιο τρόπο με τους αεραγωγούς. Παρήχθησαν ωοειδείς, ορθογώνιες, στρογγυλές, τετράγωνες μορφές σχάρων.

  Η κουκούλα είναι μια από τις ενδιαφέρουσες λύσεις. Τοποθετείται από την πλευρά του δρόμου, συνδυάζοντας τους αεραγωγούς. Η βαλβίδα εξαγωγής είναι εγκατεστημένη στο εσωτερικό. Όλα τα πρόσθετα στοιχεία συνδέουν σταθερά τους πλαστικούς σωλήνες και προσφέρουν τέλεια αισθητική εμφάνιση.

  Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

  Υπάρχουν τέσσερις τύποι στρογγυλών σωλήνων σχεδιασμένοι για εξαερισμό και δύο τύποι με ορθογώνια διατομή. Η σωστή εγκατάσταση πλαστικών αγωγών σας επιτρέπει να συναρμολογείτε γρήγορα και χωρίς προβλήματα ένα σύστημα εξαερισμού οποιουδήποτε πολυπλοκότητας.

  Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση, θα πρέπει να έχετε ένα έργο στα χέρια σας από τον οργανισμό ή σε μια ανεξάρτητη απόδοση. Εάν το σύστημα είναι μικρό, μπορείτε να το κάνετε με ένα σκίτσο που έχετε κάνει μόνοι σας.

  Ένα έργο, ένα σχέδιο, ένα σχηματικό ή απλώς ένα σκίτσο είναι απαραίτητο για να κατανοήσουμε πώς οι αεραγωγοί θα ρέουν σε όλο το σπίτι και όπου είναι απαραίτητο να κάνουμε μια τρύπα για να περάσουν. Οι τρύπες γίνονται στους τοίχους ή στα δάπεδα μεταξύ των ορόφων.

  Πριν τοποθετήσετε το σύστημα, πρέπει να προετοιμάσετε τις μονάδες. Οι βρύσες και οι δίοδοι είναι συνδεδεμένες σε σειρά. Μετά από αυτό, ολόκληρο το σύστημα συναρμολογείται στον κοινό αγωγό με έτοιμες μονάδες.

  • Ένα ειδικό σύστημα σύνδεσης επιταχύνει και διευκολύνει την εγκατάσταση.
  • Επιλέξτε τα απαραίτητα εξαρτήματα στον κοινό αγωγό.
  • Η εγκατάσταση πραγματοποιείται χωρίς τη χρήση ειδικών εργαλείων. Τα περιττά εξαρτήματα αποκόπτονται εύκολα από ένα εργαλείο κοπής στο απαιτούμενο μήκος.
  • Το σύστημα των πλαστικών αγωγών παρέχει ειδικές βαλβίδες. Είναι αυτόματα ικανά να αναμιγνύουν τον αέρα στην επιθυμητή κατεύθυνση.

  Ο ανεμιστήρας θα πρέπει να εισάγεται εύκολα σε μία από τις οπές του σωλήνα. Μετά από αυτό, το ventkanal είναι εν μέρει έτοιμο. Μακριά και κοντά στοιχεία συνδέονται και στερεώνονται χωρίς προσπάθεια και πίεση. Εάν είναι απαραίτητο, συνδέστε τις γωνίες.

  Εάν υπήρχε ανάγκη να αλλάξετε από κυκλικά κανάλια σε ορθογώνια:

  1. Πάρτε έναν κατακόρυφο ή οριζόντιο προσαρμογέα.
  2. Ένας σύνδεσμος με βαλβίδα ελέγχου εισάγεται στον στρογγυλό σωλήνα.
  3. Ένας προσαρμογέας είναι συνδεδεμένος στο άλλο άκρο του συνδετήρα.
  4. Ένας επίπεδος αγωγός συνδέεται στον προσαρμογέα.


  Έτσι, γίνεται η εγκατάσταση σωλήνων από διαφορετικά σχήματα. Η κατασκευή είναι πολύπλοκη, χωρίς δυσκολίες. Ένας από τους αγωγούς με δόντια μπορεί να λειτουργήσει ως εξάτμιση. Αφαιρεί τον αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο στη σοφίτα, επεξεργάζεται στην εσωτερική μονάδα του συστήματος κλιματισμού.

  Αν κάθε πάτωμα και κάθε δωμάτιο έχει τον δικό του αγωγό, είναι δυνατόν να ρυθμίσουμε χωριστά τη θερμοκρασία. Οι αεραγωγοί συνδέονται σε διαφορετικά μήκη.

  Τα στοιχεία και τα εξαρτήματα για κάθε εγκατάσταση επιλέγονται ξεχωριστά. Μια ενιαία λύση δεν είναι και δεν μπορεί να είναι. Κάθε περίπτωση είναι μοναδική λαμβάνοντας υπόψη τον προγραμματισμό, το εγκεκριμένο έργο, την σχεδιαστική απόφαση που συμφωνήθηκε με τον πελάτη.

  Ποιος τουλάχιστον θα συγκεντρωθεί ο σχεδιαστής του "Lego" θα καταλάβει, αυτό θυμίζει την εγκατάσταση των πλαστικών σωλήνων. Μια βολική και απλή διαδικασία πραγματοποιείται χωρίς υπερβολικό θόρυβο, θραύσματα και οποιαδήποτε ταλαιπωρία. Το σύστημα εγκαθίσταται το συντομότερο δυνατόν. Η σωστή εγκατάσταση των πλαστικών αγωγών θα εξασφαλίσει ότι οι εγκαταστάσεις θα έχουν τις απαραίτητες ποσότητες καθαρού, καθαρού αέρα.