Αγωγοί σχεδίασης: ποικιλίες και εγκατάσταση

Κάθε ερωμένη προσπαθεί να κάνει την κουζίνα στο σπίτι ή στο διαμέρισμα άνετη και εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Χωρίς ποιοτικό σχέδιο με μια γραμμή αέρα εδώ για να μην διαχειριστεί - αυτή η τεχνική εξασφαλίζει μια γρήγορη εκροή αρωμάτων που προέρχονται από φρεσκομαγειρεμένο φαγητό. Οι αεραγωγοί αναγνωρίζονται ως ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά του συστήματος εξαερισμού, το οποίο καθορίζει τη σημασία τους. Σήμερα θα γνωρίσουμε πιο στενά με τον εν λόγω εξοπλισμό και θα μάθουμε επίσης πώς να το εγκαταστήσουμε σωστά.

Διαφορές στο σύστημα εξάτμισης της κουζίνας από τον εξαερισμό

Πολλοί χρήστες αναρωτιούνται: ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των συστημάτων εξάτμισης της κουζίνας και του εξαερισμού. Ας προσπαθήσουμε να το καταλάβουμε.

Σήμερα προτύπων υγείας περιλαμβάνουν την εγκατάσταση σε διαφορετικές κατοικίες αντίστοιχες μονάδες που είναι ικανά να παρέχουν υψηλής ποιότητας σκυροδέματος εξαερισμού πολλαπλότητα. Για να ακολουθήσετε αυτή την απαίτηση σε κτίρια με πολλούς ορόφους διευθέτηση σύστημα εξαερισμού, το οποίο είναι ένα πολύπλοκο δίκτυο των καναλιών που παρέχονται στους τοίχους και την απαλλαγή των εκπομπών στην οροφή.

Οι ίδιοι οι αγωγοί εξαερισμού είναι απαραίτητοι για την απομάκρυνση του αέρα εξαγωγής από τον καθιστικό. Η πρόσληψη καθαρού αέρα συμβαίνει φυσιολογικά, διέρχεται από τις αρθρώσεις / σχισμές στα ανοίγματα των παραθύρων και των θυρών. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι αυτό το σύστημα δεν είναι σε θέση να εξαλείψει διάφορες μυρωδιές, καπνούς και άλλα τέτοια πράγματα που συχνά εμφανίζονται όταν μαγειρεύετε στην κουζίνα.

Για να απαλλαγείτε από τέτοια προβλήματα, εγκαταστήστε ένα ειδικό σύστημα εξαερισμού που λειτουργεί με υποχρεωτικό τρόπο. Διαφορετικά, αυτά τα μέρη ονομάζονται κουκούλες. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν λίγο διαφορετικά. Απορροφούν τους ατμούς που προέρχονται από τις επιφάνειες μαγειρέματος και έπειτα με τον αγωγό αέρα αποστέλλονται στον ειδικό αγωγό εξαγωγής του συστήματος εξαερισμού.

Οι αεραγωγοί που έχουν σχεδιαστεί για την σωστή λειτουργία της κουκούλας είναι διαφορετικοί. Είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά, τα οποία επηρεάζουν πάντα τα χαρακτηριστικά απόδοσης και το συνολικό κόστος. Ας εξετάσουμε λεπτομερώς ποιοι τύποι τέτοιων συσσωματωμάτων υπάρχουν και από ποιες παραμέτρους χωρίζονται.

Όλοι οι τύποι αεραγωγών διακρίνονται κυρίως σε άκαμπτους και ευέλικτους τύπους.

 • Ευέλικτοι αεραγωγοί φαίνεται να τοποθετείται κάτω από διαφορετικές γωνίες. Εάν αυτό απαιτείται, μπορούν να τεντωθούν ή να συμπιεστούν (φυσικά, στο πλαίσιο μιας πιθανής). Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μια ελαφρώς επιμήκης έξοδος αέρα χαρακτηρίζεται από ισχυρότερη αντίσταση στη ροή του αέρα. Αυτό δεν έχει την καλύτερη επίπτωση στη συνολική αποδοτικότητα του συστήματος στο σύνολό του. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά τα μοντέλα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Το κύριο μειονέκτημα τέτοιων συστημάτων είναι ότι το κυματοειδές κουτί για να τους δεν συνιστάται περισσότερο από 3 m, δεδομένου ότι οποιαδήποτε επιπλέον εκατοστό σε αυτή την κατάσταση είναι να μειώσει την απόδοση κατά περίπου 5-10%.
 • Σκληρές επιλογές διαθέτει ευκολία στη συναρμολόγηση και μια λεία επιφάνεια του εσωτερικού. Είναι αλήθεια ότι τέτοια μοντέλα είναι ακριβότερα, αλλά οι θετικές τους ιδιότητες δικαιολογούν την υψηλή τιμή τους.

Και όλοι οι αεραγωγοί χωρίζονται στην άμεση μορφή τους. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές τέτοιων συστημάτων.

Ας εξετάσουμε λεπτομερώς, ποιοι είναι οι αγωγοί για τα αποσπάσματα.

 • Ορθογώνιο και τετράγωνο. Αυτοί οι τύποι αγωγών αναγνωρίζονται ως ένα από τα πιο δημοφιλή και συναντώνται με μια αξιοζήλευτη κανονικότητα. Πολλοί ιδιοκτήτες τις επιλέγουν ακριβώς λόγω του σχήματος, το οποίο σας επιτρέπει να οργανώσετε μια τέτοια τεχνική ακριβώς πίσω από τα ντουλάπια της κουζίνας. Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού, είναι δυνατό να τοποθετηθεί σχεδόν οποιαδήποτε τροχιά από τον εξοπλισμό εξαγωγής προς τον άξονα εξαερισμού. Τα ορθογώνια παραδείγματα θα είναι μια εξαιρετική λύση για κουζίνες με οποιαδήποτε οροφή (που σημαίνει οποιαδήποτε παράμετρο ύψους). Επιπλέον, αυτά τα μοντέλα μπορούν να έχουν μια καλή εμφάνιση.

Αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι ορθογώνιες μονάδες αεραγωγών έχουν συνήθως κακή απόδοση, ειδικά σε σύγκριση με άλλες επιλογές.

 • Flat. Αυτές οι παραλλαγές αεραγωγών είναι μία από τις ποικιλίες των ορθογώνιων μοντέλων. Έχουν πολύ μικρό μέγεθος και φαίνονται εντελώς απαρατήρητοι.
 • Στρογγυλεμένες. Αυτές οι ποικιλίες είναι πιο απαιτητικές - μπορούν να εγκατασταθούν μόνο σε δωμάτια με ψηλές οροφές. Η απαίτηση αυτή οφείλεται στο μεγάλο μέγεθος του εξοπλισμού. Εάν η έξοδος έχει ορθογώνια δομή, τότε θα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν επιπρόσθετα ορθογώνιοι προσαρμογείς με κατάλληλη διατομή για στρογγυλεμένα μοντέλα.
 • Οβάλ. Αυτά τα δείγματα έχουν τις ίδιες αδύναμες και ισχυρές πλευρές με τα στρογγυλά δείγματα.

Από τις αναφερόμενες παραλλαγές των αεραγωγών είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν επίπεδα ορθογώνια μοντέλα.

Αντιπροσωπεύονται από προϊόντα με τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • 110x55 mm - αυτές οι επιλογές απαιτούνται για κουκούλες των οποίων η χωρητικότητα δεν υπερβαίνει τα 300 m3 / h.
 • 120x60 mm - κατάλληλο για εξοπλισμό απορροφητήρων, των οποίων το επίπεδο απόδοσης δεν υπερβαίνει τα 350 m3 / h.
 • 204x60 mm - ιδανικό για λειτουργία μαζί με μονάδες υψηλής απόδοσης - έως 1000 m3 / h.

Υλικά

Οι αγωγοί για συστήματα εξάτμισης είναι κατασκευασμένοι από διαφορετικά υλικά. Έτσι, ένα από τα πιο δημοφιλή είναι σωστά αναγνωρισμένα πλαστικά δείγματα. Κατά κανόνα, παράγονται με ορθογώνιο ή στρογγυλό τμήμα. Έτσι, ο πρώην είναι πιο αισθητική και τακτοποιημένο, αλλά το κυκλικό σύστημα μπορεί να καυχηθεί για μια γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση (δεν χρειάζεται έναν προσαρμογέα για να συνδέσετε τον αγωγό για να εξαγάγετε το ίδιο).

Τα κύρια πλεονεκτήματα των πλαστικών κατασκευών είναι:

 • λεία επιφάνεια στο εσωτερικό μέρος, εξαιτίας αυτού που δεν συσσωρεύει λίπος και τυχόν μόλυνση?
 • τα πλαστικά μέρη δεν θα είναι ποτέ σκουριασμένα.
 • έχουν πολύ μέτριο βάρος, οπότε είναι ευκολότερο να τα εγκαταστήσετε.
 • παρόμοιες κατασκευές συλλέγονται αρκετά απλά.
 • Όταν ένα πλαστικό αγωγό λειτουργεί, δεν εκπέμπει έντονο και ενοχλητικό θόρυβο.
 • αυτά τα στοιχεία είναι φθηνά.

Τα μειονεκτήματα των πλαστικών συστημάτων είναι:

 • σε πολλές περιπτώσεις, απαιτούνται διάφοροι προσαρμογείς και εξαρτήματα σύνδεσης για την εγκατάστασή τους.
 • αυτά τα μοντέλα "δεν συμπαθούν" τις επιπτώσεις των πολύ υψηλών θερμοκρασιών - υπό τέτοιες συνθήκες, αγωγοί από πλαστικό μπορούν να απελευθερώσουν επιβλαβείς ουσίες.

Το δεύτερο δημοφιλέστερο σύστημα αεραγωγών είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Από αυτές τις πρώτες ύλες δημιουργούνται σωλήνες αυτών των δομών.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των ποικιλιών αυτών αναγνωρίζονται:

 • απλή και γρήγορη εγκατάσταση.
 • Το αλουμίνιο είναι ένα καθολικό και ανεπιτήδευτο υλικό.
 • παρόμοιες δομές μπορούν να αντέξουν την επίδραση των τιμών υψηλής θερμοκρασίας.
 • οι αγωγοί αυτοί είναι φθηνοί.

Όσον αφορά τα μειονεκτήματα των συστημάτων αεραγωγών αλουμινίου, πρέπει να τονίσουμε:

 • δεν είναι η πιο ελκυστική εμφάνιση - κατά κανόνα, αυτή η τεχνική είναι "κρυμμένη" σε ειδικά κιβώτια ή κρυφά μέσα ντουλάπια κουζίνας?
 • Το ίδιο το αλουμίνιο δεν μπορεί να ονομαστεί υλικό υψηλής αντοχής - παραμορφώνεται εύκολα και δεν ανέχεται σημαντικά μηχανικά αποτελέσματα.
 • δεδομένου ότι ένα τέτοιο υλικό χαρακτηρίζεται από υψηλή θερμική αγωγιμότητα, η συμπύκνωση συχνά συσσωρεύεται σε ένα χώρο όπου είναι εγκατεστημένος αέρας από αλουμίνιο.

Υπάρχουν όμως αεραγωγοί από χάλυβα. Κατά κανόνα, για την παραγωγή τέτοιων κατασκευών χρησιμοποιείται ανοξείδωτος χάλυβας ή γαλβανισμός. Όσον αφορά την απλή οικιακή χρήση, εδώ οι γαλβανισμένες εκδόσεις έχουν αποδειχθεί.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι τέτοια μοντέλα δεν χαρακτηρίζονται πλέον από την προηγούμενη δημοτικότητά τους. Οι αγωγοί χάλυβα ετησίως καθίστανται λιγότερο σημαντικοί.

Τα βασικά πλεονεκτήματα αυτών των μοντέλων είναι:

 • μια καθαρή, ομοιόμορφη βάση, χάρη στην οποία η ταχύτητα ροής αέρα δεν μειώνεται και η σκόνη και οι εναποθέσεις δεν συσσωρεύονται ούτε σε λείους σωλήνες.
 • Ο αγωγός χάλυβα ανέχεται με ασφάλεια τις υψηλές θερμοκρασίες (υπό την επιρροή τους, τα προϊόντα όχι μόνο δεν παραμορφώνονται, αλλά και δεν απελευθερώνουν επικίνδυνες ουσίες στο περιβάλλον).
 • αυτά τα μοντέλα είναι φθηνά.

Φυσικά, οι μεταλλικές παραλλαγές έχουν τα μειονεκτήματά τους, πράγμα που δεν τους κάνει τα πιο δημοφιλή:

 • Αυτές οι λεπτομέρειες έχουν ένα πιο εντυπωσιακό βάρος (ειδικά σε σύγκριση με τις πλαστικές), οπότε η τοποθέτησή τους δεν είναι πάντα εύκολη και βολική.
 • Για να στερεώσετε στους τοίχους μοντέλα χάλυβα, χρειάζονται πάντα οι πιο αξιόπιστοι συνδετήρες.
 • Για την ποιοτική σφράγιση των καναλιών σε τέτοια μοντέλα απαιτούνται ειδικά μέσα.
 • αν χρειαστεί να συναρμολογήσετε έναν αγωγό αέρα με μια ασυνήθιστη δομή, ίσως χρειαστεί να καταφύγετε σε πρόσθετη κοπή μεταλλικών σωλήνων.
 • Όταν οι αγωγοί χάλυβα λειτουργούν, δημιουργούν δυνατούς θορύβους, έτσι μπορείτε να ξεχάσετε τη σιωπηλή λειτουργία.

Πώς να επιλέξετε;

Επιλέξτε αεραγωγούς, βάσει πολλών σημαντικών κριτηρίων.

 • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοθεί προσοχή κατά την επιλογή ενός τέτοιου μοντέλου είναι ο κατασκευαστής του. Συνιστάται να προτιμάτε μοντέλα υψηλής ποιότητας.
 • Αποκτήστε συστήματα αφαίρεσης αέρα σε αποδεδειγμένα σημεία πώλησης ή επώνυμα καταστήματα.
 • Μην εμπιστεύεστε πολύ χαμηλές τιμές για παρόμοια προϊόντα. Πράγματι, μια ποιοτική και αξιόπιστη έξοδος αέρα δεν θα κοστίσει πολύ φθηνή, ειδικά εάν είναι κατασκευασμένη από καλά υλικά.
 • Στη συσκευασία με αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να μεταφέρονται τέτοια έγγραφα ως κάρτα εγγύησης και οδηγίες. Αν αυτά δεν είναι διαθέσιμα, τότε είναι προτιμότερο να αρνηθεί κανείς να αγοράσει έναν αεραγωγό υπέρ ενός άλλου μοντέλου.
 • Επιλέξτε προϊόντα με επαρκές επίπεδο ισχύος. Εάν το σύστημα αφαίρεσης αέρα αποδειχθεί χαμηλής κατανάλωσης, ο απορροφητήρας απλά δεν ανταποκρίνεται στην κύρια λειτουργία του και ο αέρας εξαγωγής δεν αφήνει το δωμάτιο στην κατάλληλη ποσότητα.
 • Μην ξεχάσετε τον σχεδιασμό τέτοιων μονάδων - πρέπει να χυθούν στο εσωτερικό.

Επιπλέον, κατά την επιλογή του ιδανικού μοντέλου, πρέπει να θυμάστε ποιες βασικές λειτουργίες πρέπει να έχει ο καπό κουζίνας:

 • γρήγορα και στον απαιτούμενο όγκο για να απομακρυνθούν οι υπερβολικές οσμές.
 • κάνουν λίγο θόρυβο?
 • φαίνονται ελκυστικά για να χωρέσουν στην κουζίνα.

Τοποθέτηση

Είναι πολύ πιθανό να εγκαταστήσετε τον αεραγωγό με τα χέρια σας. Το πιο απλό σε αυτά τα θέματα είναι οι κυματοειδείς εκδόσεις. Απλά πρέπει να κοπεί σε μέρη των απαιτούμενων διαστάσεων και στη συνέχεια να τα συνδέσετε με τα κατάλληλα μέρη της κουκούλας και της δικής μου στην κουζίνα. Είναι καλύτερα να αντικαταστήσετε μια απλή σχάρα εξαερισμού με μια ειδική - στην οποία είναι κατασκευασμένο ένας σωλήνας σύνδεσης. Για τη στερέωση σε αυτή την περίπτωση, συνήθως χρησιμοποιούν ειδικούς σφιγκτήρες. Για μέγιστη αξιοπιστία, οι αρμοί υφίστανται επεξεργασία με μια ένωση σφράγισης.

Οι αγωγοί αερίου από πρώτες ύλες PVC τοποθετούνται με τον ίδιο τρόπο. Ο σωλήνας κόβεται χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό εργαλείο πάνω από το μέταλλο σε ξεχωριστά τμήματα του σωστού μεγέθους, μετά τα οποία προσαρμόζεται στα εξαρτήματα της κουκούλας με προσαρμογείς. Ο σωλήνας πρέπει να διεισδύσει στο ακροφύσιο κατά 50 mm (περίπου). Οι θέσεις των συνδέσεων θα πρέπει να λερωθούν με την ένωση σιλικόνης.

Αν βάζετε κουκούλα υψηλής ισχύος στην κουζίνα, τότε η επίδραση της αντίστροφης πρόσφυσης μπορεί να γίνει αισθητή. Με απλά λόγια, στο δωμάτιο θα υπάρχουν μυρωδιές που προέρχονται από τον άξονα εξαερισμού. Αυτό ισχύει για ιδιαίτερα ισχυρά δείγματα, των οποίων το επίπεδο παραγωγικότητας κυμαίνεται από 600 έως 700 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Για να μην αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να στερεώσετε τη βαλβίδα ελέγχου.

Αυτές οι συσκευές εκτελούνται σε δύο κύριες παραλλαγές:

 • ένα είδος ταινίας?
 • με τη μορφή πλαστικού δίσκου στον άξονα.

Η βαλβίδα πρέπει να εγκατασταθεί κάθετα. Διαφορετικά, θα προκληθεί από το δικό του βάρος.

Πώς να κρύψει την τεχνική;

Τα πλαστικά μέρη είναι πολύ ευκολότερα για να ταιριάζουν σε διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους, ειδικά σε σύγκριση με τα μεταλλικά. Ωστόσο, μπορούν να χαλάσουν την εμφάνιση του συγκροτήματος κουζίνας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι ιδιοκτήτες προτιμούν απλά να κλείσουν τέτοια στοιχεία. Μπορείτε να το κάνετε σωστά με πολλούς τρόπους.

Εξετάστε τα πιο συνηθισμένα από αυτά.

 • Ο αγωγός σωληνώσεων μπορεί να κρύβεται κάτω από μια τάση ή πολλαπλά επίπεδα. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να συλλέξετε ένα κουτί φύλλα γυψοσανίδας - θα κρύψει τελείως ολόκληρο το σύστημα. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος μπορεί να προσεγγιστεί μόνο εάν σχεδιάζονται σοβαρές επισκευές στην κουζίνα με πλήρη αντικατάσταση της βάσης οροφής. Εάν το εκχύλισμα τοποθετηθεί μετά την ολοκλήρωση των εργασιών τελειώματος, τότε θα είναι αδύνατο να το αποκρύψετε κάτω από τις καθορισμένες δομές.
 • Για να συγκαλύψετε τον αεραγωγό, αγοράστε συχνά ένα ειδικό κουτί από PVC (μερικές φορές χρησιμοποιούνται άλλα υλικά). Τέτοια σχέδια θα παίξουν έναν διακοσμητικό ρόλο, έτσι συνήθως επιλέγονται στον τόνο της διακόσμησης του δωματίου. Και επίσης σε τέτοια πλαίσια μπορείτε να εγκαταστήσετε επιπρόσθετα προβολείς.
 • Η κουκούλα μπορεί να κρύβεται σε έπιπλα στην κουζίνα, εάν είναι κατασκευασμένη κατά παραγγελία. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ενημερώσετε τον πλοίαρχο σχετικά με τις προτιμήσεις σας.

Οι αεραγωγοί είναι συχνά ενσωματωμένοι σε ντουλάπια ή να είναι ανασυρόμενοι.

Χρήσιμες συμβουλές

Κατά την επιλογή του αγωγού πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ένας κανόνας: η διάμετρος του σωλήνα για το σχέδιο πρέπει να αντιστοιχεί στη διάμετρο της οπής, η οποία οδηγεί στον άξονα. Κατά την επιλογή ευέλικτων επιλογών, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να κάνετε περισσότερα από 3 γόνατα και στροφές.

Συνιστάται η τοποθέτηση της κουκούλας σύμφωνα με την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα. Διαφορετικά, η διάρκεια ζωής της συσκευής μπορεί να μειωθεί, ειδικά εάν είναι πλαστικό. Η κουκούλα μπορεί να βγει στο δρόμο. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να γίνει μια τρύπα κατάλληλου μεγέθους στο τείχος του σπιτιού. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι πριν από την εφαρμογή των εν λόγω πράξεων θα πρέπει να λάβετε άδεια στις ΔΔΠ και τις στέγαση και τις κοινοτικές υπηρεσίες.

Οι ειδικοί συστήνουν να αγοράζουν μονάδες, πλήρεις με τις οποίες είναι περιβλήματα, κρύβοντας οποιαδήποτε από τις αδυναμίες τους. Στη συλλογή, αυτά τα μοντέλα φαίνονται πολύ πιο αισθητικά.

Η χειρότερη επιλογή είναι ένας κυματοειδής πλαστικός σωλήνας, ο οποίος λειτουργεί ως εξαερισμός. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε ένα δείγμα αλουμινίου. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση μεταλλικών αυλακώσεων σε ένα σύνολο με ένα σύνολο κουζίνας από φυσικό ξύλο. Ένα τέτοιο εσωτερικό θα φανεί δυσαρμονικό και μάλιστα γελοίο.

Συνιστάται να τεντώνετε τους κυματοειδείς σωλήνες για όλο το μήκος κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. Έτσι, θα είναι δυνατό να αποφευχθεί η μόλυνση στο εσωτερικό μέρος, πράγμα που θα προκαλέσει περιττό θόρυβο κατά τη λειτουργία του συστήματος. Σήμερα, πολλοί χρήστες προτιμούν προκατασκευασμένες κουκούλες. Σε αυτά τα μοντέλα, ο αγωγός πρέπει να τοποθετηθεί στο εσωτερικό του ντουλαπιού ή να στερεωθεί στο πάνω μέρος του.

Πλεονεκτήματα των πλαστικών αγωγών για κουκούλες κουζίνας

Ο ποιοτικός αερισμός στην κουζίνα σας επιτρέπει να μην αναπνέετε την εξάτμιση, η οποία αναπόφευκτα συνοδεύει τη διαδικασία μαγειρέματος και εξασφαλίζει την ασφάλεια των επίπλων. Ο απορροφητήρας τοποθετείται ακριβώς πάνω από την πλάκα και ο άξονας εξαερισμού μπορεί να τοποθετηθεί σε κάποια απόσταση. Για τη σύνδεσή τους, χρησιμοποιούνται ειδικοί σωλήνες - αγωγοί αέρα. Ας μάθουμε πώς να επιλέγουμε, να συλλέγουμε και να συγκαλύψουμε τον πλαστικό αγωγό για την κουκούλα κουζίνας.

Οι πλαστικοί σωλήνες χαρακτηρίζονται από μεγάλη διάρκεια ζωής και εύκολη εγκατάσταση. Επιπλέον, τα προϊόντα PVC είναι ασφαλή από άποψη φιλικότητας προς το περιβάλλον και υγιεινής.

Ποικιλίες

Οι αεραγωγοί που χρησιμοποιούνται για κουκούλες κουζίνας διαφέρουν σε υλικό κατασκευής, σχήμα και επίπεδο ακαμψίας.

Οι σωλήνες εξάτμισης είναι κατασκευασμένοι από διάφορους τύπους πλαστικών:

 • PVC;
 • φθοροπλαστικό;
 • πολυπροπυλένιο.
 • πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης.

Για τη σύνδεση με την συσκευή εξαγωγής στην κουζίνα, οι πρώτοι 3 τύποι είναι κατάλληλοι: είναι ανθεκτικοί σε υψηλές θερμοκρασίες.

Τα προϊόντα για κουκούλες κουζίνας μπορούν να είναι κυματοειδείς (εύκαμπτες), όπως στην επόμενη φωτογραφία, ή από σκληρό μαλακό πλαστικό.

Αγωγοί με ορθογώνια ή κυκλική διατομή επιλέγονται.

 • Ορθογωνικά πλαστικά κανάλια είναι συμπαγή, εύκολο να κρύβονται κάτω από μια ψευδοροφή, είναι πιο βολικά από την άποψη της εγκατάστασης.
 • Οι στρογγυλοί αγωγοί για το σχέδιο χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη χωρητικότητα και χαμηλότερο επίπεδο θορύβου.

Σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και διαστάσεις

Θυμηθείτε ότι κατά την αγορά αεραγωγών από PVC, θα πρέπει να αποθηκεύσετε τους προσαρμογείς που χρειάζεστε για να συνδέσετε το πλαστικό σωλήνα και την κουκούλα. Επίσης, οι προσαρμογείς χρησιμοποιούνται για καμπύλες αγωγών και σύνδεση με τον γενικό εξαερισμό. Εάν το κυματοειδές αντικείμενο χρησιμοποιείται για το σχέδιο, τότε είναι δυνατό να αποθηκευτούν οι προσαρμογείς για την κάμψη του σωλήνα.

Σημαντικό! Το μήκος του σωλήνα PVC δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 μέτρα. Διαφορετικά, η απόδοση της κουκούλας θα πέσει με κάθε επιπλέον μετρητή.

Κάθε κάμψη επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία της κουκούλας. Κατά την εγκατάσταση του αγωγού στην κουζίνα, προσπαθήστε να αποφύγετε γωνίες των 90 μοιρών. Αυτό θα προκαλέσει υπερφόρτωση της κουκούλας, γεγονός που θα μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Επιτρέπεται να εκτελούνται όχι περισσότερο από 3 γόνατα και στροφές.

Η διάμετρος του πλαστικού σωλήνα επιλέγεται στην εγκάρσια τομή της οπής αερισμού. Οι διαστάσεις των ορθογώνιων και τετράγωνων αγωγών PVC κουζίνας είναι στάνταρ. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες τιμές: 110 × 55, 120 × 60 και 204 × 60 mm. Οι διαστάσεις των στρογγυλών πλαστικών σωλήνων διαφέρουν από 110 έως 150 mm σε διάμετρο.

Μπορείτε να αγοράσετε αυτά τα προϊόντα σχεδόν σε κάθε κατάστημα κατασκευών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή για τους εύκαμπτους αεραγωγούς είναι ελαφρώς υψηλότερη από ότι για τα επίπεδη κανάλια PVC.

Τοποθέτηση

Οι πιο πρακτικοί και βολικοί σωλήνες είναι κυματοειδείς. Κόβονται σε κομμάτια του σωστού μεγέθους και συνδυάζονται με τα στοιχεία της κουκούλας και του άξονα εξαερισμού στην κουζίνα. Συνιστάται η αντικατάσταση της τυπικής σχάρας εξαερισμού με ειδικό - με ενσωματωμένο σωλήνα σύνδεσης. Ως σφιγκτήρες χρησιμοποιούνται σφιγκτήρες. Για μεγαλύτερη αξιοπιστία, οι αρμοί υφίστανται επεξεργασία με στεγανωτικό.

Δώστε προσοχή! Οι κυματοειδείς σωλήνες εγκαθίστανται στη μέγιστα τεντωμένη θέση. Αυτή η προσέγγιση εξασφαλίζει την ονομαστική απόδοση του εξαερισμού της κουζίνας.

Οι αγωγοί από λείο PVC τοποθετούνται σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο. Ο σωλήνας κόβεται από ένα χαλύβδινο εργαλείο πάνω από το μέταλλο σε κομμάτια του σωστού μεγέθους και στερεώνεται στα στοιχεία της κουκούλας με τη βοήθεια προσαρμογέων. Ο σωλήνας πρέπει να διεισδύσει μέσα στο σωλήνα περίπου 50 mm. Τα σημεία στερέωσης επεξεργάζονται με σιλικόνη.

Συμβουλές! Η εγκατάσταση της κουκούλας πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα. Διαφορετικά, η διάρκεια ζωής των προϊόντων PVC θα μειωθεί σημαντικά.

Αν έχετε εγκαταστήσει μια ισχυρή κουκούλα, μπορεί να εμφανιστεί η αντίστροφη πρόσφυση έλξης. Με άλλα λόγια, η κουζίνα θα έχει αρώματα από τον γενικό άξονα εξαερισμού. Αυτό ισχύει για ισχυρά μοντέλα, των οποίων η χωρητικότητα είναι περίπου 600-700 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Για να αποφύγετε ένα τέτοιο φαινόμενο, συνιστάται η εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής. Αυτές οι συσκευές μπορούν να κατασκευαστούν σε δύο εκδόσεις:

 • τύπος ταινίας.
 • με τη μορφή πλαστικού δίσκου στον άξονα.

Η βαλβίδα πρέπει να εγκατασταθεί κάθετα, διαφορετικά θα λειτουργήσει με το δικό της βάρος.

Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με άλλο τρόπο: πάρετε την κουκούλα απευθείας στο δρόμο. Για να γίνει αυτό, κάντε μια τρύπα στον τοίχο του σπιτιού με τη σωστή διάμετρο. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι πριν από την έναρξη αυτών των εργασιών είναι απαραίτητο να αποκτήσετε άδεια στις οικιακές και κοινοτικές υπηρεσίες και ΔΔΠ.

Για να αποφύγετε τέτοιες δυσκολίες, συνιστάται να συμβουλευτείτε τον πωλητή σχετικά με τη δύναμη της κουκούλας και να συσχετίσετε αυτές τις παραμέτρους με την περιοχή της κουζίνας. Για τις ανάγκες της μέσης οικογένειας που ζει σε ένα τυπικό πολυώροφο κτίριο, υπάρχει αρκετή δύναμη χαμηλής ισχύος.

Πώς να κρύψετε τον αεραγωγό στην κουζίνα

Πλαστικά κανάλια πιο οργανικά προσαρμόζονται στο σχεδιασμό του δωματίου από τα μεταλλικά. Αλλά ακόμη και μπορούν να χαλάσουν το βλέμμα της κουζίνας, έτσι οι περισσότεροι δάσκαλοι προτιμούν να κρύψουν αυτό το στοιχείο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι τέτοιας καμουφλάζ.

 • Οι αγωγοί του αγωγού κρύβονται κάτω από οροφές πολλαπλών επιπέδων, αιωρούμενων ή τεντωμένων. Για αυτό, ένα ειδικό κουτί κατασκευάζεται από χαρτόνι γύψου, που κρύβει σχεδόν ολόκληρο το σύστημα. Αλλά αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη μόνο στην περίπτωση που μια γενική επισκευή προγραμματίζεται στην κουζίνα με αντικατάσταση οροφής. Εάν η κουκούλα εγκατασταθεί μετά την ολοκλήρωση, τότε το κρύβετε κάτω από το ταβάνι είναι απίθανο να πετύχει.
 • Για να καλύψετε τους αγωγούς, μπορείτε να αγοράσετε ή να κατασκευάσετε ένα ειδικό κουτί από PVC ή GKL. Αυτό το διακοσμητικό στοιχείο είναι εύκολα επιλεγμένο ή διακοσμημένο με τελειώματα. Επιπλέον, στο κουτί μπορείτε να κόψετε επιπλέον φώτα.
 • Εάν η κουζίνα θα αγοραστεί έπιπλα γίνει κατά παραγγελία, μπορείτε να βάλετε την κουκούλα σε αυτό. Για να γίνει αυτό, αρκεί να ενημερωθείτε για την επιθυμία του πλοίαρχου για εγκατάσταση επίπλων. Ο αγωγός αέρα μπορεί να ενσωματωθεί μόνιμα στα ντουλάπια της κουζίνας ή να κατασκευαστεί σε μια ολισθαίνουσα παραλλαγή.
 • Τέλος, μπορείτε απλά να ζωγραφίσετε τον σωλήνα αεραγωγού. Εάν εκδηλώσετε μια φαντασία, μπορείτε να πάρετε μια αρκετά πρωτότυπη διακόσμηση για την κουζίνα.

Για να εξασφαλίσετε ότι όλα τα στοιχεία του αερισμού της κουζίνας έχουν το ίδιο χρώμα, συνιστάται η αγορά έτοιμων σετ. Μερικοί κατασκευαστές πωλούν τα προϊόντα τους σύμφωνα με το σχέδιο: κουκούλα + αγωγός + πρόσθετο στοιχείο = αποτελεσματικός αερισμός στην κουζίνα.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ποιότητα των υλικών. Θυμηθείτε ότι οι κουκούλες που κατασκευάζονται από χαμηλής ποιότητας πρώτες ύλες ή με παραβίαση της τεχνολογίας παραγωγής, δεν θα διαρκέσουν περισσότερο από 5 χρόνια. Παράλληλα, τα προϊόντα PVC από δοκιμασμένους κατασκευαστές έχουν σχεδιαστεί για τουλάχιστον 30 χρόνια λειτουργίας.

Βήμα προς βήμα οδηγίες για την εγκατάσταση ενός πλαστικού αγωγού για τον απαγωγέα - στο παρακάτω βίντεο. Κάντε ερωτήσεις σχετικά με την επιλογή και την εγκατάσταση στα σχόλια.

Πώς να επιλέξετε το σωστό αγωγό για κουκούλες κουζίνας

Ένα εκχύλισμα στην κουζίνα είναι απαραίτητο για την αφαίρεση ατμού, καμένων και επιβλαβών ουσιών στη διαδικασία μαγειρέματος. Τις περισσότερες φορές εγκαθίσταται πάνω από τη σόμπα, την εστία, τη σχάρα κλπ. Η κουζίνα είναι η θέση στο σπίτι όπου δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς καλό εξαερισμό. Γι 'αυτό η κουζίνα χρειάζεται κουκούλα. Και οι αεραγωγοί είναι απαραίτητοι για την κουκούλα, η οποία δεν είναι εξοπλισμένη με φίλτρα.

Τύποι αεραγωγών

 1. Μέταλλο. Οι κυματοειδείς σωλήνες από αλουμίνιο είναι οικονομικοί, αλλά δεν είναι ανθεκτικοί (όχι περισσότερο από 10 χρόνια). Το πλεονέκτημα της κυματοειδούς κυματοειδούς μορφής είναι η αδιαβροχότητά του, η στεγανότητα των αρθρώσεων και οι μικρές δυναμικές απώλειες. Οι σωλήνες από γαλβανισμένο χάλυβα είναι πιο ανθεκτικοί, αλλά δαπανηροί.
 2. PVC - αγωγός. Οι πλαστικοί σωλήνες είναι πιο ανθεκτικοί σε υγρό περιβάλλον και σε πιο επιθετικά περιβάλλοντα (χημικά ασταθές περιβάλλον, φαρμακολογική παραγωγή κ.λπ.).
 3. Σχήμα στρογγυλού αγωγού. Η πιο οικονομική μορφή του αγωγού. Ένα πολύ μικρότερο ποσό υλικών και ο χρόνος δαπανώνται για την τοποθέτησή του.
 4. Ορθογώνιομορφή. Το πιο συνηθισμένο. Η δημοτικότητα εξηγείται από τον περιορισμό του χώρου για τη συσκευή, η οποία εμποδίζει τη χρήση ενός στρογγυλού σωλήνα.

Πώς να τοποθετήσετε την πόρτα πιο κοντά στο ντουλάπι της κουζίνας, διαβάστε εδώ.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πλεονεκτήματα μεταλλικών σωλήνων:

 • Υψηλή αντοχή στη φωτιά.
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Κόψτε εύκολα με ψαλίδι.

Μειονεκτήματα των μεταλλικών σωλήνων:

 • Θορυβώδης.
 • Αναισθητική εμφάνιση.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα πλαστικών σωλήνων:

 • Το PVC είναι πολύ φθηνότερο από το μέταλλο.
 • Δεν υπόκειται σε σκουριά και διάβρωση
 • Κατάλληλο για τοποθέτηση στρογγυλών σωλήνων κάτω από ψευδοροφές.
 • Δεν υπάρχουν κενά μεταξύ των σωλήνων.
 • Εύκολη εγκατάσταση.
 • PVC - φιλικό προς το περιβάλλον υλικό.

Μειονεκτήματα:

 • Έχει υψηλή θερμική αγωγιμότητα, γεγονός που καθιστά τον αγωγό ασταθές στην ανάφλεξη.

Ποιο υλικό πρέπει να επιλέξετε

Τις περισσότερες φορές η επιλογή γίνεται υπέρ ενός αγωγού PVC. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πλαστικοί σωλήνες είναι ελαφρύτεροι, φιλικοί προς το περιβάλλον και υγιεινοί. Η διάρκεια ζωής ενός σωλήνα πολυουρεθάνης είναι πάνω από 100 χρόνια. Η διάρκεια ζωής ενός σωλήνα πολυπροπυλενίου είναι περίπου 50 χρόνια.

Κάτω από αυτά τα ανώτατα όρια υπάρχει ένας αρκετά περιορισμένος χώρος, γεγονός που καθιστά δύσκολη την εγκατάσταση, έτσι ώστε να σκεφτεί κανείς με την επιλογή να φινίρει το ανώτατο όριο της κουζίνας. Η πιο αποδεκτή επιλογή θα ήταν η εγκατάσταση στρογγυλών σωλήνων από τους τετραγωνικούς αγωγούς PVC ή αλουμινίου. Στα άλλα άρθρα μας μπορείτε να δείτε την επίπεδη κουκούλα πάνω από τη σόμπα και την κουκούλα για την κουζίνα με μια βρύση.

Η διατομή επιλέγεται σύμφωνα με το πού βρίσκονται ακριβώς οι αγωγοί. Η αισθητική εμφάνιση των σωλήνων από το φράγμα δεν καταστρέφει τη συνολική εικόνα του καρυκευμένου στυλ του δωματίου. Επίσης, υπέρ του αεραγωγού από PVC είναι η απουσία γουλονιών από πλαστικούς σωλήνες.

Πώς να εγκαταστήσετε

Κατά την εγκατάσταση ειδικού εξαερισμού, η τιμή εξαρτάται από το μήκος του αγωγού και την πολυπλοκότητα του έργου.

Εργαλεία:

 • Χάρακας, ταινία, μολύβι, στυλό.
 • Πιστόλι για στεγανωτικό σιλικόνης (σύνδεσμοι στερέωσης).
 • Τοποθετήστε πιστόλι για αφρό.
 • Ψαλίδι, μαχαίρι.
 • Σφυριά, πένσες.
 • Αμυγδάλου μεσαίου ή λεπτού σπόρου, αρχείο.
 • Κατσαβίδι, κατσαβίδι.
 • Τρυπάνια, τρυπάνια.
 • Ο Fret είδε.
 • Σφιγκτήρες σωλήνων.

Πώς να εγκαταστήσετε μια πλαστική ποδιά στην κουζίνα διαβάστε εδώ.

Κανόνες εγκατάστασης:

 1. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται μόνο όταν ο αγωγός εκτείνεται εντελώς κατά μήκος ολόκληρου του μήκους. Η αγκίστρωση δεν επιτρέπεται περισσότερο από 50 mm!
 2. Για να κόψετε ένα επιθυμητό κομμάτι σωλήνα, πρέπει να μετρήσετε το σωστό ποσό χρησιμοποιώντας ένα μέτρο ταινιών ή χάρακα, κάντε ένα σημάδι και στη συνέχεια κόψτε με ένα μαχαίρι ή ψαλίδι.

Όταν συνδέετε τους σωλήνες στην κουκούλα, πρέπει πρώτα να σφραγίσετε και τα δύο σημεία στερέωσης. Επιπλέον, στερέωση με σφιγκτήρες.

Αφού εκτελεστεί η εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να ελέγξετε το σύστημα εξαερισμού και στη συνέχεια να προχωρήσετε στη διακόσμηση των πλαστών πάνελ και άλλων επιλογών.

Εγκατάσταση του αεραγωγού και των άκρων των πλοιάρχων:

Πώς να κρύψετε

 1. Ειδικό κουτί οροφής από γυψοσανίδες, που εγκαθίσταται κατά την εγκατάσταση των σωλήνων.
 2. Χαμηλό επίπεδο οροφής (αναρτημένο, οροφή τάσης κ.λπ.).
 3. Διακοσμητικές δοκοί που εγκαθίστανται μετά την εγκατάσταση.
 4. Χρησιμοποιώντας τις ενσωματωμένες κουκούλες επίπλων, που θα κρύψει όλους τους σωλήνες πίσω από τις πόρτες.
 5. Για να βάψετε ή να καλύψετε σωλήνες σε τόνο του εσωτερικού της κουζίνας.
 6. Ανεξάρτηταδιακοσμήστε το σωλήνα με χρώματα και ύφασμα. Για παράδειγμα, όταν διακοσμείτε μια κουζίνα, το κάνετε ένα δέντρο, ένα μπούστα ή άλλο ενδιαφέρον αντικείμενο.

Πώς να κρύψετε την εμφάνιση του αγωγού αέρα στο βίντεό μας:

Οδηγίες αντιμετώπισης προβλημάτων και χειρισμού

Το κύριο πρόβλημα στην εγκατάσταση και λειτουργία του αγωγού είναι η λανθασμένη εγκατάσταση σωλήνων. Εάν δεν λάβουμε υπόψη τη ροή αέρα που διέρχεται κατά μήκος της σπείρας, τότε η διάρκεια ζωής των σωλήνων θα μειωθεί σημαντικά (κατά 50-60% περίπου). Σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης της κουκούλας στην κουζίνα σύμφωνα με όλους τους κανόνες, διαβάστε στο άρθρο μας.

Για να εξαλείψετε αυτό το κενό, όταν αγοράζετε ό, τι χρειάζεστε, πρέπει να αγοράσετε σωλήνες με μια ελαφρώς μεγαλύτερη διατομή.

Όταν ο σωλήνας σπάσει, θα παρατηρήσετε αμέσως την αδύναμη έλξη της κουκούλας και το βουητό, το οποίο θα εκπέμψει τον αεραγωγό. Με την εξάλειψη του προβλήματος, ο ειδικός θα αντιμετωπίσει καλύτερα. Εάν είναι απαραίτητο να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα μόνοι σας, τότε πρώτα απ 'όλα, ακούγοντας να βρείτε τον τόπο της ανακάλυψης των αεραγωγών. Στη συνέχεια, αποκτήστε πρόσβαση στο σωλήνα (ανοίξτε τον τοίχο, φτάστε στον αγωγό) και αντικαταστήστε το χαλασμένο τμήμα του σωλήνα με ένα νέο. Είναι δυνατό να αντικατασταθεί πλήρως ολόκληρο το τμήμα (από την άρθρωση στην άρθρωση) ή μόνο το κατεστραμμένο τμήμα (σημείο διάνοιξης). Εάν πρόκειται για σωλήνα PVC, είναι απαραίτητο να σφραγίσετε προσεκτικά τους αρμούς και επιπλέον να τους ασφαλίσετε με σφιγκτήρες.

Μία φορά το μήνα, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την κουκούλα έτσι ώστε τα σωματίδια βρωμιάς να συσσωρεύονται λιγότερο στο σύστημα. Είναι απαραίτητο να ελέγξετε την ακεραιότητα της δομής και να παρακολουθήσετε το έργο του καλύμματος που συνδέεται με τον αγωγό.

Πώς να βάλει τον αγωγό αέρα στο δρόμο, video master class:

Ο αγωγός αέρα παρέχει πολύ πιο αποτελεσματική εργασία εξαερισμού, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για το σχέδιο, ειδικά σε ένα οδυνηρό δωμάτιο. Αλλά επειδή ένα αισθητικό είδος δεν αλλοιώνει τον σχεδιασμό της κουζίνας, είναι καλύτερο να το κρύβετε. Στα άλλα άρθρα μας μπορείτε να εξοικειωθείτε με την κουκούλα χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό και τα είδη κουκούλας για την κουζίνα.

Επιλογή σωλήνων για την εξαγωγή κουκούλας στην κουζίνα: χαρακτηριστικά, διαστάσεις πλαστικών και κυματοειδών καναλιών, εγκατάσταση και κάλυψη

Ο ποιοτικός αερισμός σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τους καπνούς που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και να αποφύγετε τη ζημιά στα έπιπλα. Η καλύπτρα εγκαθίσταται ακριβώς πάνω από τη σόμπα και ο άξονας εξαερισμού τοποθετείται στον τοίχο. Αυτά τα στοιχεία συνδέονται με αγωγούς αέρα. Η επιλογή των σωλήνων εξαρτάται από την ανθεκτικότητα και την ελκυστικότητα της δομής.

Πλαστικοί σωλήνες για την εξαγωγή στην κουζίνα

Οι αεραγωγοί που εγκαθίστανται στην κουζίνα διακρίνονται από το υλικό κατασκευής, το επίπεδο ακαμψίας και το σχήμα. Οι σωλήνες εξάτμισης αντιπροσωπεύονται από τις ακόλουθες επιλογές:

 • PVC;
 • φθοροπλαστικό;
 • πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης;
 • πολυπροπυλενίου.

Για τον αεραγωγό, μπορείτε να επιλέξετε κυματοειδή ή άκαμπτα σωλήνα, προϊόντα στρογγυλά ή τετράγωνα. Χαρακτηριστικά μοντέλων διαφορετικών μορφών:

 • Οι στρογγυλοί σωλήνες έχουν μεγαλύτερη απόδοση και χαμηλότερο επίπεδο θορύβου.
 • Οι ορθογώνιοι πλαστικοί σωλήνες είναι ευκολότερο να κρύβονται κάτω από την ψευδοροφή, είναι πιο βολικό να εγκατασταθούν.

Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των σωλήνων.

Χαρακτηριστικά σωλήνα

Ελαφρύ και απλό στην εγκατάσταση πλαστικοί σωλήνες για κουκούλες στην κουζίνα του PVC είναι η πιο απαιτητική για την κατασκευή του εξαερισμού του σπιτιού. Είναι ερμητικά και έχουν μεγάλη αντοχή. Η μέγιστη θερμοκρασία θέρμανσης τέτοιων σωλήνων είναι +160 μοίρες. Σε αυτή τη θερμοκρασία, αρχίζει να απελευθερώνεται χλώριο. Ωστόσο, σύμφωνα με τους κανόνες, η μέγιστη θερμοκρασία για την θέρμανση των σωλήνων PVC δεν είναι μεγαλύτερη από + 120 βαθμούς.

Όταν η θερμοκρασία πέσει σε -5 μοίρες, το πολυβινυλοχλωρίδιο χάνει τη δύναμή του. Για το λόγο αυτό, επιλέγεται η δημιουργία αεραγωγών μόνο σε κατοικίες για μόνιμη κατοικία.

Χαρακτηριστικά άλλων τύπων σωλήνων:

 • Το πολυπροπυλένιο είναι ένα καλό διηλεκτρικό, δεν είναι υγροσκοπικό και έχει υψηλή αντοχή στις επιθετικές χημικές ενώσεις. Το υλικό έχει αντοχή σε εφελκυσμό που υπερβαίνει εκείνη των μοντέλων πολυαιθυλενίου υψηλής πίεσης. Το κύριο μειονέκτημα τέτοιων σωλήνων είναι η μέγιστη θερμοκρασία θέρμανσης - μέχρι + 85 μοίρες. Ωστόσο, υπάρχουν μοντέλα κατασκευασμένα με επιβραδυντικά φλόγας. Για το σχέδιο είναι καλύτερα να λαμβάνονται σωλήνες PN10. Αυτή η ποικιλία έχει εξωτερική διάμετρο 2 έως 11 cm και πάχος τοιχώματος 0,19-1 cm.

 • Η πολυουρεθάνη είναι παρόμοια με το PVC, αλλά είναι σε θέση να αντιμετωπίσει υψηλότερες θερμοκρασίες - έως +280 μοίρες.

 • Το Vinurethane ενισχυμένο με σπειρώματα από χάλυβα είναι ιδιαίτερα ισχυρό. Έχει επιλέξει να δημιουργήσει μια κουκούλα, επειδή το υλικό έχει υψηλή αντίσταση σε μηχανικές βλάβες. Ο αγωγός αέρα σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε γωνία.

 • HDPE - πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας. Δεν σπάει και αντιμετωπίζει πιο εύκολα με χαμηλότερες θερμοκρασίες από το PVC. Ωστόσο, η αντίσταση στη θερμότητα του υλικού είναι μόνο +80 βαθμούς.
 • Για το σχέδιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν διπλοί κυματοειδείς σωλήνες πολυπροπυλενίου με διάμετρο 16-23 cm και με ομαλή εσωτερική επιφάνεια.

  Μπορούν να λειτουργούν στην περιοχή θερμοκρασιών από +40 έως +140 μοίρες. Με δύναμη, οι φθοροπολικοί σωλήνες μπορούν να ανταγωνιστούν ακόμη και με τα ευγενή μέταλλα. Εγκαθίστανται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, επειδή το υλικό είναι ανθεκτικό στα οξέα και τα αλκάλια. Η διάμετρος των σωλήνων κυμαίνεται από 15 έως 60 εκατοστά. Καθώς το φθοριοπλαστικό έχει υψηλό κόστος, σπάνια χρησιμοποιείται στον ιδιωτικό τομέα. Η αυξημένη διαπερατότητα αερίων είναι επίσης ένας από τους περιορισμούς για τη χρήση του PTFE.

  Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσω για τον αγωγό μιας κουκούλας;

  Οι πλαστικοί σωλήνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αεραγωγού στην κουζίνα σε τέτοιες περιπτώσεις:

  • όταν είναι απαραίτητο να ελαχιστοποιηθεί ο θόρυβος από την κουκούλα εργασίας.
  • εάν θέλετε να εγκαταστήσετε την κουκούλα γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς ειδικές δεξιότητες.
  • όταν το πρόσθετο φορτίο στην κουκούλα είναι ανεπιθύμητο, επειδή το πλαστικό έχει μικρό βάρος.

  Τέτοια χαρακτηριστικά των πλαστικών σωλήνων για την κατάρτιση με την προϋπόθεση της δημοτικότητάς τους.

  Κριτικές για πλαστικούς σωλήνες: τα υπέρ και τα κατά

  Σύμφωνα με τα σχόλια των χρηστών, οι πλαστικοί σωλήνες έχουν τέτοια πλεονεκτήματα:

  • Το λίπος δεν συσσωρεύεται στο σωλήνα εξάτμισης και η βρωμιά φράζει, καθώς η εσωτερική του επιφάνεια είναι πολύ ομαλή.
  • προϊόντα που εξυπηρετούν περισσότερα από 10 χρόνια.
  • για τους πλαστικούς σωλήνες δεν είναι απαραίτητο να προσέχετε ιδιαίτερα.

  Μειονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων, σύμφωνα με τους πελάτες:

  • οι αγωγοί αερισμού από πλαστικό είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν σε εξοχικές κατοικίες εξοπλισμένες με προστασία ατμού.
  • χαμηλό βαθμό αντοχής στη φωτιά.

  Με την σωστή επιλογή και εγκατάσταση ενός πλαστικού αγωγού, θα λειτουργήσει μακρά και χωρίς διακοπή.

  Κυματοειδείς σωλήνες για την εξαγωγή στην κουζίνα

  Οι κυματοειδείς σωλήνες είναι προϊόντα που διαφέρουν ως προς τη διάμετρο, την πρώτη ύλη και την εφαρμογή. Είναι ευέλικτα και ανθεκτικά. Λόγω της μεγάλης ποικιλίας αυτών των προϊόντων, οι αρχάριοι αρχάριοι συχνά αποκτούν επικοινωνίες κατάλληλες για μια τεχνική ή εσωτερικό, χωρίς να γνωρίζουν αν η κυματοειδής κουκούλα είναι κατάλληλη ή όχι. Υπάρχουν κυματοειδείς σωλήνες ορθογωνικής και κυκλικής διατομής, οι πρώτοι εφαρμοζόμενοι πολύ λιγότερο συχνά.

  Για την παραγωγή χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα υλικά:

  • γαλβανισμένο και ανοξείδωτο χάλυβα.
  • PVC;
  • αλουμίνιο.
  • πολυαιθυλένιο.

  Για την κουκούλα κουζίνας, οι κυματοειδείς κυματισμοί αλουμινίου είναι οι βέλτιστες.

  Χαρακτηριστικά

  Ένα συχνό λάθος στη συναρμολόγηση του καλύμματος είναι η εσφαλμένη επιλογή της διάμετρος της αυλάκωσης. Αυτή η επίβλεψη έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερη απόδοση της συσκευής, υψηλότερα επίπεδα θορύβου και αυξημένο φορτίο. Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρη αποτυχία της κουκούλας.

  Η διάμετρος του απαιτούμενου αεραγωγού υποδεικνύεται στο σχέδιο της κουκούλας, αλλά μπορεί να μετρηθεί από τον εαυτό σας. Για το σκοπό αυτό, μετράται η διάμετρος της εξόδου.

  Οι κουκούλες χρησιμοποιούν αυλακώσεις με διάμετρο 80 έως 30 mm, οι πιο δημοφιλείς σωλήνες έχουν διάμετρο 100, 125 και 150 mm. Στις βιομηχανικές κουκούλες χρησιμοποιούνται μεγαλύτερες αυλακώσεις (200-300 mm).

  Για να μετρήσετε το μήκος της αυλάκωσης, μετρήστε το μήκος της καμπύλης κατά μήκος της οποίας θα τοποθετηθεί ο σωλήνας χρησιμοποιώντας ένα εκατοστόμετρο ή ένα μέτρο ταινιών. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όσο πιο ομαλή είναι η "διαδρομή" της αυλάκωσης, τόσο καλύτερη θα είναι η συσκευή εξολκέα. Στο μήκος του σωλήνα πρέπει να προσθέσετε επιπλέον 10-15% για το απόθεμα.

  Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσω για τον αγωγό μιας κουκούλας;

  Ο εύκαμπτος σωλήνας για την εξαγωγή είναι απαραίτητος στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • περιορισμένο ή μη τυποποιημένο χώρο του δωματίου.
  • Ένας μικρός προϋπολογισμός (το gofra θα κοστίσει λιγότερο από ένα συνηθισμένο σωλήνα).
  • έλλειψη εξοπλισμού συγκόλλησης (οι κυματοειδείς σωλήνες μπορούν να συνδεθούν με σφιγκτήρες).
  • Η πολύπλοκη αρχιτεκτονική του δωματίου, που απαιτεί πολλές καμπές του αγωγού του αγωγού (οι κυματισμοί μπορούν να καμφθούν χωρίς προβλήματα σε σχεδόν οποιαδήποτε γωνία).

  Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο προϊόν, δεν χρειάζεστε συγκεκριμένες δεξιότητες, το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα αντίγραφο ποιότητας.

  Κριτικές κυματοειδών σωλήνων: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Σύμφωνα με τα σχόλια των πελατών, οι κυματοειδείς σωλήνες έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • εύκολη συμπίεση και τέντωμα χωρίς τη χρήση εργαλείων.
  • απλή κοπή με ψαλίδι ή χαρτοπετσέτα.
  • μια ποικιλία από το εύρος μεγέθους σωλήνων, που σας επιτρέπει να επιλέξετε το προϊόν για οποιοδήποτε σχέδιο.
  • ικανότητα λειτουργίας σε υψηλές θερμοκρασίες (μέχρι 300 ˚C).

  Παρά τα πλεονεκτήματα, οι κυματοειδείς σωλήνες έχουν διάφορα μειονεκτήματα:

  • οι στροφές της εσωτερικής και της εξωτερικής πλευράς του σωλήνα θα συσσωρεύουν βρωμιά και λίπος μόνοι τους, οι οποίες θα είναι προβληματικές μέχρι το τέλος.
  • Η ραβδωτή επιφάνεια του προϊόντος δημιουργεί μερικές φορές περισσότερο θόρυβο, σε αντίθεση με τα απαλά σχέδια.
  • η εμφάνιση της αυλάκωσης δεν μπορεί να ονομαστεί αισθητική, η οποία υποχρεώνει τους αγοραστές να κρύψουν το σωλήνα για πρόσθετες δομές.

  Τέτοια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τη δημιουργία ενός συστήματος εξαερισμού από την αυλάκωση.

  Υπολογισμός του ελάχιστου απαιτούμενου μεγέθους

  Οι διαμέτρους του αεραγωγού και της εξόδου πρέπει να συμπίπτουν. Διαφορετικά, η φθορά των στοιχείων θα αυξηθεί και η απόδοση του συστήματος θα μειωθεί. Η ταχύτητα του αέρα πρέπει να υπερβαίνει τα 3 m / s. Υπολογίστε την περιοχή διατομής με τον τύπο:

  Εδώ, το "S" είναι η διάμετρος του σωλήνα για το σχέδιο στην κουζίνα, και "L" είναι η ταχύτητα της ροής του αέρα.

  Πρότυπο είναι η διάμετρος των καναλιών από 100 έως 160 mm. Σύμφωνα με τους κανόνες του SNiP 41-01-2003 για κάθε άτομο που ζει σε δωμάτιο άνω των 20 μ², απαιτούνται 30 m³ αέρα ανά ώρα. Με μικρότερη επιφάνεια των χώρων, κάθε τετραγωνικό μέτρο της έκτασης απαιτεί 3 m3 ανά ώρα. Εάν δεν υπάρχει φυσικό σύστημα εξαερισμού, αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να αυξηθούν 2 φορές. Το πάχος τοιχώματος του αγωγού υπολογίζεται με βάση τις απαιτήσεις αντοχής. Η ελάχιστη τιμή είναι 0,5 mm.

  Οι πλαστικοί σωλήνες αποχέτευσης δεν είναι κατάλληλοι για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος εξαερισμού. Τέτοια μοντέλα δεν αντιμετωπίζονται με αντιστατικό μέσο. Έχουν διαφορετικό πάχος και διάμετρο από εκείνο των σωλήνων εξαερισμού. Στον αποχετευτικό αγωγό δεν μπορεί να συνδεθεί με πρόσθετο εξοπλισμό εξαερισμού.

  Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

  Για την εγκατάσταση του σωλήνα κάτω από την κουκούλα, χρειάζεστε έναν σωλήνα, έναν ζυγό που ταιριάζει με τη διάμετρο της εξόδου εξαγωγής της κουκούλας και ένα διακοσμητικό πώμα για αερισμό. Το τελευταίο στοιχείο είναι εξοπλισμένο με μια σύνδεση σωλήνα για τη σύνδεση του σωλήνα με μια οροφή ή τοποθέτηση σε τοίχο. Η εγκατάσταση του σωλήνα πραγματοποιείται σύμφωνα με τις ακόλουθες οδηγίες:

  • Τοποθέτηση της επένδυσης στην οροφή ή στον τοίχο. Αυτό το στάδιο είναι πολύ απλό, είναι σημαντικό μόνο να ευθυγραμμιστούν με ακρίβεια οι οπές στο βύσμα και τον εξαερισμό. Οι σύνδεσμοι στο κάλυμμα πρέπει να τοποθετηθούν σε ειδική αυλάκωση στον αγωγό εξαερισμού. Στη συνέχεια, πρέπει να εφαρμόσετε τη σήμανση των συνδετήρων και να εγκαταστήσετε την ίδια την επικάλυψη.
  • Εγκατάσταση του προσαρμογέα στην κουκούλα (εάν είναι απαραίτητο). Ο προσαρμογέας τοποθετείται απευθείας στο σωλήνα εξαγωγής και ασφαλίζεται με σφιγκτήρα. Αυτή η διαδικασία δεν απαιτεί τη χρήση στεγανωτικών. Ο σφιγκτήρας χρησιμοποιείται επίσης σε σχέδια χωρίς προσαρμογέα.
  • Εγκατάσταση του σωλήνα. Πρώτα απ 'όλα, ο σωλήνας εισάγεται στην τρύπα στον τοίχο ή στην οροφή, το άλλο άκρο τοποθετείται στην κουκούλα της κουκούλας. Η σταθερή δομή είναι στερεωμένη στην κουκούλα με έναν απλό σφιγκτήρα.

  Σε αντίθεση με την αυλάκωση, οι πλαστικοί και μεταλλικοί σωλήνες είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν. Συχνά, αυτή η εγκατάσταση μπορεί να απαιτεί την αφαίρεση του καλύμματος για την επακόλουθη τοποθέτηση ήδη με τον συνδεδεμένο σωλήνα.

  Το κύριο πράγμα κατά την εγκατάσταση του σωλήνα εξαερισμού είναι η σωστή κίνηση του αέρα. Ο αέρας που ρέει από το δωμάτιο δεν πρέπει να διεισδύει πίσω στις σχισμές των χοανών. Με άλλα λόγια, ο σωλήνας καλύμματος πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε ο αέρας να ρέει να κινείται από το κουδούνι στο λεπτό άκρο της δομής.

  Πώς να κρύψετε τους σωλήνες από την κουκούλα στην κουζίνα;

  Σε αντίθεση με το πλαστικό, τα μεταλλικά κανάλια είναι πολύ πιο εύκολο να ταιριάζουν στο εσωτερικό της κουζίνας. Ακόμη και ένα τέτοιο ουδέτερο στοιχείο επικοινωνιών μπορεί να χαλάσει το σχεδιασμό των εγκαταστάσεων, επειδή πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών το κρύβουν. Χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες μέθοδοι για αυτό:

  • Οι σωλήνες καλύπτονται με γυψοσανίδες. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται στην επιθεώρηση της κουζίνας, όταν δημιουργούν μια πολυεπίπεδη οροφή κρεμαστή ή τεντωμένη. Κατά την εγκατάσταση του καλύμματος μετά την επισκευή, θα είναι πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια ιδέα.

 • Ένα κουτί από PVC ή GKL θα κρύψει αξιόπιστα τον αγωγό αέρα. Ο σχεδιασμός μπορεί να φέρει διακοσμητικό χαρακτήρα με το σωστό συνδυασμό χρωμάτων και τη χρήση των λαμπτήρων.
 • Για την ατομική κατασκευή ενός σετ κουζίνας, ο αγωγός αέρα μπορεί να είναι κρυμμένος σε αυτό. Για να γίνει αυτό, αρκεί να ορίσετε ένα συρτάρι ή ένα ερμάριο στο στάδιο του σχεδιασμού.
 • Μια ενδιαφέρουσα λύση - ζωγραφική του αγωγού του αεραγωγού, απλά πρέπει να επιλέξετε το σωστό χρώμα.
 • Οι καλύτεροι κατασκευαστές και οι τιμές

  Υπάρχουν πολλά δημοφιλή κανάλια που μπορούν να επιλεγούν για κουκούλες κουζίνας:

  • Οι οπές εξαερισμού - ο στρογγυλός πλαστικός αγωγός είναι εξαιρετικός για εξαερισμό. Είναι κατασκευασμένα από PVC και βαμμένα σε λευκό. Μεταξύ των διαθέσιμων διαμέτρων είναι 100, 125, 150 και 200 ​​mm. Το κανάλι έχει μήκος 350 - 2500 mm. Τα προϊόντα συνδέονται μεταξύ τους με ειδικά στοιχεία. Το κόστος ενός αεραγωγού με διάμετρο 100 mm και μήκος 1 m είναι 150 ρούβλια. Με διάμετρο 150 mm, η τιμή αυξάνεται στα 200 ρούβλια.

 • Εξίσωση, στρογγυλή. Το δημοφιλές μέγεθος καναλιού είναι 100x1500 mm. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία συστημάτων οικιακού αερισμού και στην παραγωγή. Το κόστος του προϊόντος είναι 206 ρούβλια.

 • Εξίσωση, επίπεδη. Ο αγωγός έχει ορθογώνιο σχήμα και είναι κατασκευασμένο από άκαμπτο πλαστικό. Ένας τέτοιος αεραγωγός μπορεί να ανταγωνιστεί με στρογγυλά μοντέλα όσον αφορά την εργονομία. Η διατομή επιλέγεται με βάση την ισχύ σχεδιασμού. Το κανάλι 60x204x1000 mm κοστίζει 280 ρούβλια.

 • ERA - ένα εύκαμπτο κανάλι από αλουμίνιο. Έχει μεγάλη ευελιξία, που σας επιτρέπει να το εγκαταστήσετε σε διαφορετικές θέσεις. Διαφέρει από την αντοχή στη φωτιά και είναι ανθεκτική στις μηχανικές επιδράσεις. Το κανάλι μήκους 3 m έχει μάζα 0,38 kg, διάμετρο 150 mm και πλάτος 157 mm. Το κόστος του προϊόντος ξεκινάει από 230 ρούβλια.

 • Το ELIKOR είναι ένας κυματοειδής σωλήνας κατάλληλος για τη δημιουργία κουκούλας κουζίνας για όλα τα χαρακτηριστικά. Η βέλτιστη επιλογή είναι ένα κανάλι με διάμετρο 120 mm και μήκος 3 m. Η τιμή του μοντέλου είναι 699 ρούβλια.
 • Πού να αγοράσετε πλαστικές και κυματοειδείς σωλήνες για την εξαγωγή κουκούλας στην κουζίνα;

  Είναι απαραίτητο να επιλέξουμε το σωστό μοντέλο αεραγωγού μεταξύ της ποικιλίας των προϊόντων στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

  Στη Μόσχα

  Από τα καταστήματα της Μόσχας αξίζει να σημειωθεί:

  1. "VENT-STYLE" - ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα στη Ρωσία, που παραδίδει σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το κατάστημα και το σημείο παράδοσης βρίσκονται στη διεύθυνση - 25 χιλιόμετρα MKAD, έξω, TC "CONSTRUCTOR". Τηλέφωνα επικοινωνίας με το κατάστημα - 8 495 926-67-58, 8 800 555-97-21.
  2. Η GC "PROVENT" ασχολείται με την παραγωγή και πώληση διαφόρων τεχνικών συσκευών. Το κατάστημα της εταιρείας βρίσκεται στο - ul. Bolshaya Novodmitrovskaya, 14, σελ. 7. Τηλέφωνα επικοινωνίας με τους πωλητές - 8-800-555-6878, + 7 (495) 797-55-44.
  3. "Climate gud" - ένα δημοφιλές online κατάστημα εξοπλισμού εξαερισμού. Βρίσκεται στη διεύθυνση: Μόσχα, εκθεσιακό και εκθεσιακό συγκρότημα ElitStroy Materials, ul. Trading σελίδα 2, θέση 20Β. Τηλέφωνα - +7 901 536-37-95, + 7 499 96241-21.

  Σε αυτά τα καταστήματα μπορείτε να βρείτε κατάλληλα προϊόντα για να δημιουργήσετε έναν ποιοτικό αεραγωγό στην κουζίνα.

  Στην Αγία Πετρούπολη

  Βρείτε επίσης σωλήνες για κουκούλες στην Αγία Πετρούπολη, δεν θα είναι δύσκολο:

  1. Η αλυσίδα καταστημάτων "Maxidom". Ένα από τα σημεία βρίσκεται στο 18A Grazhdanskiy pr-t. Στον κατάλογο μπορείτε να βρείτε πολλούς κατάλληλους αγωγούς εξαγωγής. Τηλέφωνο για επικοινωνία - 8 812 324-55-55.
  2. Η εταιρεία "StroyMetall" ασχολείται με την παραγωγή μεταλλικών αγωγών υψηλής ποιότητας. Βρίσκεται στην ul. Magnitogorsk, κ.λπ. 17Ι, από. 312. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον εκπρόσωπο καλώντας το 8 812 633-03-30.
  3. Η LLC "Aair Line SPb" παράγει αεραγωγούς χάλυβα. Μπορείτε να βρείτε ένα κατάστημα στην Αγία Πετρούπολη, ul. Sedova 5. Τηλέφωνο για επικοινωνία - +7 (812) 748-22-04.

  Βρείτε ποιοτικούς σωλήνες μπορείτε να βρείτε στις περισσότερες μεγάλες πόλεις.

  Η επιλογή των σωλήνων για κουκούλα εξαρτάται από το εσωτερικό του δωματίου, τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών και την εγκατάσταση του συστήματος εξάτμισης. Είναι σημαντικό να καθορίσετε τον τρόπο εγκατάστασης του αγωγού, τα χαρακτηριστικά λειτουργίας και τη διαδρομή.

  Πλαστικοί αγωγοί και εξαρτήματα

  Οι πλαστικοί αγωγοί αερισμού, ο κατάλογος των οποίων μπορείτε να σπουδάσετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα Stroykateka και να επιλέξετε το σωστό μοντέλο, εμφανίστηκαν στην αγορά αργότερα από τους μεταλλικούς. Κάθε μέρα, τα πλαστικά προϊόντα κερδίζουν δημοτικότητα και ο κατάλογος των πλαστικών αγωγών ανανεώνεται συνεχώς.

  Τα πλεονεκτήματα των πλαστικών αγωγών είναι πολλά. Τα κυριότερα από αυτά - δύναμη και ελαφρότητα των προϊόντων, καθώς και εξαιρετική ευκολία εγκατάστασης. Οι πλαστικοί αεραγωγοί είναι περιβαλλοντικά ασφαλείς, ανθεκτικοί σε βλαβερές ουσίες, σε αλκάλια και σε οξέα, δεν σκουριάζουν με την πάροδο του χρόνου. Οι αεραγωγοί από πλαστικό συνήθως έχουν μια λεία επιφάνεια - αυτό εξασφαλίζει γρήγορη εναλλαγή αέρα. Η τιμή ενός αεραγωγού από πλαστικό είναι 10-15 τοις εκατό χαμηλότερη από την τιμή ενός μεταλλικού αγωγού. Το μόνο μειονέκτημα των πλαστικών προϊόντων - ασήμαντη πυραντίσταση.

  Ένας αγωγός αέρα για την κατασκευή πλαστικού είναι κατάλληλος για εγκατάσταση σε κατοικημένη περιοχή και για εγκατάσταση σε επιχείρηση. Επιλέξτε ένα κατάλληλο μοντέλο στο "Stroykateke" - και αγοράστε!

  Αγωγοί για απορροφητήρες κουζίνας, πλαστικοί

  Σωστή εγκατάσταση αεραγωγού για κουκούλες κουζίνας

  Το σύστημα εξαερισμού έχει σχεδιαστεί για να παρέχει, να μεταφέρει και να αφαιρεί αέρα από το δωμάτιο. Αν ο αερισμός λειτουργεί αναποτελεσματικά, η διαμονή σε ένα διαμέρισμα μπορεί να γίνει όχι μόνο άβολο, αλλά και επιβλαβές. Το κύριο μέρος του συστήματος εξαερισμού οποιουδήποτε σύγχρονου διαμερίσματος ή σπιτιού είναι μια κουκούλα κουζίνας.

  Κουκούλα κουζίνας με αγωγό

  Αυτή η συσκευή μπορεί να είναι δύο τύπων ανάλογα με την αρχή της λειτουργίας. Στην πρώτη περίπτωση, ο αέρας περνάει έναν ειδικό καθαρισμό και στη συνέχεια ξαναγυρίζει στο δωμάτιο, στη δεύτερη - ο αέρας δεν καθαρίζεται, αλλά απλώς εξέρχεται μέσω εξαερισμού.

  Το εκχύλισμα βοηθά στην εξάλειψη των δυσάρεστων μυρωδιών, του λίπους και της αιθάλης. Ως εκ τούτου, ειδικά είναι σημαντικό να το εγκαταστήσετε σωστά. Είναι καλύτερα να καθορίσετε εκ των προτέρων την τοποθέτηση της εξόδου, καθώς αυτές οι συσκευές παράγονται με σύντομα κορδόνια. Μια επίπεδη κουκούλα μπορεί να κρεμάσει απευθείας στον τοίχο ή να τοποθετηθεί στα έπιπλα κουζίνας. Έχει δύο τρύπες. Ένας από αυτούς, ο οποίος δεν θα συνδεθεί με τον αεραγωγό, κλείνει με ειδικό καπάκι. Εάν η κουκούλα είναι ενσωματωμένη στο περίβλημα, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια πρόσθετη οπή για να βγείτε από τον αγωγό.

  Αν μιλάμε για ιδιωτικό σπίτι, τότε το ζήτημα διευθετείται ευκολότερα. Αρχικά, πρέπει να σκεφτείτε τη διάταξη της κουζίνας και τοποθετήστε το άνοιγμα όσο το δυνατόν πιο κοντά στη σόμπα μαγειρέματος. Σε ένα τυπικό διαμέρισμα της πόλης, αυτό είναι πιο δύσκολο.

  Είναι απαραίτητο να επιλέξετε τους πιθανούς τρόπους αεραγωγών για κουκούλες κουζίνας.

  Θα πρέπει να αποκλείεται αμέσως η επιλογή, όταν η πλάκα βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά σε σχέση με την έξοδο του συστήματος εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, το μήκος του αγωγού είναι πιθανόν να είναι μεγαλύτερο από τρία μέτρα και θα έχει πολλές στροφές. Αυτό, με τη σειρά του, θα μειώσει σημαντικά την αποδοτικότητα ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού της κουζίνας και θα αυξήσει το φόντο θορύβου.

  Τύποι αεραγωγών

  Ο αγωγός αέρα είναι ένας σωλήνας για τη μεταφορά αέρα από το ένα σημείο στο άλλο. Διαφέρουν

  • από υλικό σε πλαστικούς και κυματοειδείς αγωγούς αέρα για το σχέδιο.
  • από το μέγεθος του τμήματος.
  • με τη μορφή του τμήματος σε ορθογώνια και στρογγυλά?
  • από το βαθμό ευελιξίας.

  Αναλυτικά θα εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά των αεραγωγών που κατασκευάζονται από διάφορα υλικά.

  Χαρακτηριστικά των πλαστικών αγωγών

  Οι πλαστικοί σωλήνες μπορούν να είναι στρογγυλοί ή ορθογώνιοι σε διατομή. Οι ορθογώνιοι αγωγοί ταιριάζουν καλύτερα στο εσωτερικό της κουζίνας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι Το καλύτερο, από την άποψη της απόδοσης, είναι οι στρογγυλοί σωλήνες. επειδή έχουν μικρότερη αντίσταση στον αέρα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο να αγοράσετε διαφορετικούς τύπους προσαρμογέων μαζί με σωλήνες. Προσέξτε ιδιαίτερα τον προσαρμογέα από τον απορροφητήρα στον αγωγό και από τον αγωγό έως τον εξαερισμό. Για πιο στενή εφαρμογή, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα συμβατικό σφραγιστικό. Οι πλαστικοί σωλήνες μπορούν να κοπούν με ένα συμβατικό εργαλείο και να συνδεθούν χωρίς δυσκολίες.

  Τα πλεονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων είναι τα εξής:

  • μειώνει σημαντικά τον θόρυβο από τη λειτουργία του εξαερισμού.
  • σε έναν τέτοιο αγωγό, το λίπος, η αιθάλη και η ακαθαρσία δεν συσσωρεύονται, καθώς η επιφάνεια είναι ομαλή.
  • διαρκούν περισσότερο από 10 χρόνια και δεν απαιτούν πρόσθετη φροντίδα. Τέτοιοι σωλήνες είναι πολύ ελαφροί, οπότε μην δημιουργείτε πρόσθετη τάση σε ολόκληρη τη δομή του συστήματος εξάτμισης.

  Χαρακτηριστικά κυματοειδών σωλήνων

  Τέτοιοι σωλήνες είναι κατασκευασμένοι από λεπτό αλουμίνιο. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει ένα σημαντικό αρνητικό - την εμφάνιση της διαδρομής αέρα. Είναι απίθανο ότι υπάρχουν πολλοί που θέλουν να δουν στην κουζίνα τους ένα μεταλλικό σωλήνα. Συνεπώς, η χρήση αυτού του υλικού συνεπάγεται υποχρεωτική κάλυψη του σωλήνα. Υπάρχουν όμως και προφανή πλεονεκτήματα:

  • εύκολη τοποθέτηση - ο κυματοειδής σωλήνας κόβεται εύκολα, μπορεί να κάμπτεται σε οποιαδήποτε γωνία, να στερεώνεται εύκολα με ειδικούς σφιγκτήρες.
  • απουσία συντονισμένου βουητού.
  • χαμηλό κόστος, σε σύγκριση με τους πλαστικούς αγωγούς.
  • Οι απότομες κάμψεις του σωλήνα εξαιρούνται, γεγονός που αυξάνει την απόδοση του συστήματος εξαερισμού.

  Τέτοιες σωλήνες είναι διαθέσιμες με τη μορφή μικρών τεμαχίων, τα οποία είναι τεντωμένα σε σημαντικό μήκος.

  Προσδιορισμός της διαμέτρου και του σχεδιασμού του αγωγού

  Είναι πολύ σημαντικό να καθοριστεί σωστά η διάμετρος και η κατασκευή των σωλήνων. Για το σκοπό αυτό είναι σημαντικό να τηρείτε τους ακόλουθους κανόνες:

  • είναι επιθυμητό η διάμετρος του αγωγού να είναι ίση ή μεγαλύτερη από τη διάμετρο της εξόδου από την κουκούλα και να είναι ίση με τη διάμετρο της εξόδου εξαερισμού. Εάν ο σωλήνας έχει μικρότερη διατομή, τότε αυτό θα επιδεινώσει την ικανότητα εργασίας του εξαερισμού. καθώς θα δημιουργηθεί πρόσθετη αντίσταση στον κινούμενο αέρα. Ταυτόχρονα, το υπόβαθρο θορύβου θα αυξηθεί, ο κινητήρας του καλύμματος θα πρέπει να λειτουργήσει σε ενισχυμένη λειτουργία. Όλα αυτά θα οδηγήσουν σε γρήγορη αποτυχία του εξοπλισμού. Δεν έχει νόημα να κατασκευαστεί ένας αγωγός μεγαλύτερης διαμέτρου, εάν υπάρχει στένωση της οδού στην περιοχή του εξαερισμού. Επομένως, είναι πιο αποτελεσματικό να μετράτε με ακρίβεια όλα τα στοιχεία και ακόμη και πριν αγοράσετε μια κουκούλα κουζίνας?
  • πρέπει να υπάρχει ελάχιστη κλίση σε όλο το αγωγό. Εάν είναι διαθέσιμα, τότε Είναι σημαντικό η γωνία να μην είναι μεγαλύτερη από 90 μοίρες. Δεδομένου ότι κάθε τέτοια γωνία μειώνει την παραγωγικότητα κατά περίπου δέκα τοις εκατό. Αν υπάρχουν πάνω από ενενήντα μοίρες στροφές στο τοποθετημένο σύστημα, αυτό μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό της αντίστροφης ώσης. Σε αυτή την περίπτωση, η χρήση ειδικών βαλβίδων είναι υποχρεωτική.
  • το μήκος του αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τρία μέτρα. Κάθε μετρητής είναι μια άλλη απόδοση 5-10% του συστήματος εξαερισμού.

  Έτσι, το ιδανικό για παραγωγικότητα είναι η χρήση για την εγκατάσταση αεραγωγών για κουκούλες κουζίνας στρογγυλών πλαστικών σωλήνων.

  Θυμηθείτε ότι η τοποθέτηση του καλύμματος δεν αντικαθιστά το σύστημα εξαερισμού. Πρέπει να συνεργαστούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιούνται βαλβίδες αντεπιστροφής που εξασφαλίζουν την αποτελεσματική κοινή λειτουργία των συστημάτων εξαερισμού και εξαγωγής. Η μάσκα μιας τέτοιας βαλβίδας αποτελείται από μια οπή στην οποία συνδέονται η διαδρομή και οι ειδικές υποδοχές. Εάν η κουκούλα δεν λειτουργεί, ο αέρας μπορεί να περάσει και από τις δύο οπές. και μόλις αρχίσει να λειτουργεί το σύστημα εξάτμισης, η βαλβίδα ενεργοποιείται και ο αέρας εισέρχεται μόνο μέσω του αεραγωγού.

  Πώς να προσαρμόσετε αρμονικά τον αεραγωγό στο εσωτερικό της κουζίνας

  Για μια σχολαστική οικοδέσποινα, αυτό το ζήτημα δεν είναι λιγότερο σημαντικό από την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού.

  Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποκρύψετε τον αεραγωγό:

  1. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να τοποθετήσετε τους σωλήνες πίσω από τις αρθρωτές θυρίδες, μέσα ή πάνω τους. Αυτή η μέθοδος δεν απαιτεί πρόσθετες δαπάνες.
  2. Εάν υπάρχει μια οροφή με δύο επίπεδα, ο αγωγός μπορεί να βρίσκεται μεταξύ τους. Εάν η κουζίνα έχει μια ψευδοροφή, τότε ο αγωγός αέρα μπορεί να τοποθετηθεί ακριβώς πάνω από αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, η διαδρομή του αέρα θα είναι εντελώς αόρατη.
  3. Για να καλύψετε τους σωλήνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό ορθογώνιο κιβώτιο. Εάν πειραματιστείτε με το χρώμα αυτού του στοιχείου του εσωτερικού, εγκαταστήστε λαμπτήρες κρεμαστών, τότε η κουζίνα σας θα μετατραπεί. Ταυτόχρονα, είναι δυνατή η γρήγορη πρόσβαση στους σωλήνες σε περίπτωση ανάγκης για επισκευή.
  4. Μια άλλη επιλογή είναι να χρωματίσετε απλώς τους σωλήνες με έναν τόνο που ταιριάζει στο συνολικό σχέδιο του δωματίου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σύγχρονα υλικά και οργανικά προσαρμόσετε τον αγωγό αέρα στην κουζίνα σας.

  Το καλύτερο από όλα, αγοράστε σωλήνες, απορροφητήρες και προσαρμογείς ταυτόχρονα και είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα έτοιμο κιτ. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία επιλογών. Αυτό θα αποφύγει τις δυσκολίες στην επιλογή των έγχρωμων λύσεων και θα σας εξοικονομήσει χρόνο.

  Αγωγοί σχεδίασης: κανόνες ταξινόμησης και εγκατάστασης

  Το καθήκον των αεραγωγών για κουκούλες κουζίνας είναι να εξασφαλιστεί η μεταφορά του αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο (ή ένα συγκεκριμένο χώρο εργασίας). Εγκαθίστανται στους χώρους όπου είναι εγκατεστημένες οι συσκευές εξαγωγής. Σε οικιακά κτίρια και διαμερίσματα, οι απορροφητήρες τοποθετούνται κυρίως στην κουζίνα πάνω από την εστία. Είναι αλήθεια ότι τώρα και η κουκούλα για την κουζίνα χωρίς αγωγό - όχι ασυνήθιστο, αλλά ακόμα οι περισσότεροι από αυτούς χωρίς το "σωλήνα" δεν είναι πλήρης.

  Όμορφο σχέδιο με ενσωματωμένη κουκούλα

  Στα καταστήματα των οικιακών συσκευών μπορείτε να δείτε μια τεράστια ποικιλία αεραγωγών, πολλοί αγοραστές χάνονται κατά την επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου, οπότε έχει νόημα να μιλάμε για τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά τους.

  Πώς διαφέρει το εκχύλισμα από τον εξαερισμό;

  Τα υγειονομικά πρότυπα προβλέπουν την παροχή κατοικιών με εναέρια ανταλλαγή ορισμένης πολλαπλότητας. Για να εξασφαλιστεί αυτή η κατάσταση, παρέχεται σύστημα εξαερισμού σε πολυώροφα κτίρια - ένα δίκτυο αγωγών αερισμού ενσωματωμένο στους τοίχους του κτιρίου, με έξοδο στην οροφή. Το Ventkanaly χρησιμεύει για την εκκένωση του αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο. Η εισροή μάζας φρέσκου αέρα διεξάγεται φυσικά μέσω της διαρροής των ανοιγμάτων θυρών και παραθύρων. Αλλά ένα τέτοιο σύστημα δεν μπορεί να εντοπίσει οσμές, καπνούς και άλλες «απολαύσεις» που προκύπτουν, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Ως αποτέλεσμα, δεν είναι αρκετά ευχάριστο αρώματα εξαπλωθεί σε όλο το διαμέρισμα. Για να αποφευχθεί αυτό, δημιουργείται ένα επιπλέον (εξαναγκασμένο) σύστημα εξαερισμού. Αυτή η συσκευή αφαιρεί τους ατμούς που ανεβαίνουν από την επιφάνεια μαγειρέματος και τους πετάει μέσα από τον αγωγό αέρα στον αγωγό εξαγωγής του γενικού συστήματος εξαερισμού.

  Σύστημα εξαερισμού και ανεμιστήρας εξαγωγής

  Τύποι αεραγωγών

  Οι αγωγοί εξόρυξης ταξινομούνται ως εξής:

  • μορφή ·
  • υλικό ·
  • εποικοδομητική εκτέλεση.

  Με τη μορφή τους, οι αγωγοί χωρίζονται σε δύο ομάδες:

  • κυκλική διατομή.
  • ορθογώνιο τμήμα.

  Για την κατασκευή στοιχείων αφαίρεσης αέρος χρησιμοποιούνται:

  Σύμφωνα με το σχεδιασμό, οι αγωγοί χωρίζονται σε δύο ομάδες:

  Άκαμπτος πλαστικός ορθογώνιος αγωγός για σχεδίαση

  Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του αγωγού αέρα

  Κάθε μία από τις παραστάσεις έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Όλα εξαρτώνται από το χώρο που μπορείτε να διαθέσετε για την τοποθέτηση του αγωγού.

  1. Συστήματα ορθογώνιου τμήματος κρύβονται βολικά πίσω από τα γραφεία της κουζίνας. Επιπλέον, οι αεραγωγοί αυτής της διαμόρφωσης είναι διαθέσιμοι ως χωριστά τμήματα, έτσι μπορείτε να συναρμολογήσετε έναν αγωγό αέρα από οποιοδήποτε επιθυμητό μήκος.
  2. Οι εύκαμπτοι αεραγωγοί για το σχέδιο μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε γωνία, εάν χρειάζεται να τεντωθούν ή να συμπιεστούν (εντός των επιτρεπόμενων). Είναι αλήθεια ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο ανεπαρκώς τεντωμένος αεραγωγός έχει μεγαλύτερη αντίσταση στη ροή του αέρα. Αυτό επηρεάζει αρνητικά την απόδοση του συστήματος εξάτμισης. Όμως, ο χρήστης έχει ένα περιθώριο ελιγμών.
  3. Οι στρογγυλοί αγωγοί είναι κατάλληλοι σε κουζίνα με υψηλή οροφή: είναι προϊόντα μεγάλου μεγέθους.
  4. Μια ποικιλία σχεδίων ορθογωνικής διατομής είναι οι επίπεδες αγωγοί αέρα για το σχέδιο. Παίρνουν λίγο χώρο και δεν είναι εμφανείς. Οι κατασκευαστές προσφέρουν τρία τυπικά μεγέθη επίπεδων συστημάτων:
   • 110x55 mm (χρησιμοποιούνται για κουκούλες χωρητικότητας μικρότερης των 300 m3 / h).
   • 120 x 60 mm (χρησιμοποιούνται για τον εξοπλισμό των εκχυλισμάτων, των οποίων η χωρητικότητα δεν υπερβαίνει τα 350 m3 / h) ·
   • 204x60 mm (κατάλληλο για εργασία σε ζεύγη με εξατμίσεις υψηλής απόδοσης - μέχρι 1000 m3 / h).
  5. Οι πλαστικοί αγωγοί για κουκούλες είναι οι πιο δημοφιλείς: είναι ευκολότερο να διατηρηθούν και κάνουν λιγότερο θόρυβο. Η εσωτερική τους επιφάνεια στερείται τραχύτητας, γεγονός που έχει πολύ θετικό αποτέλεσμα στη μείωση της αντίστασης στο ελάχιστο. Αλλά έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα: με ισχυρή θέρμανση, μπορούν να γίνουν μια πηγή επιβλαβών ουσιών που απελευθερώνονται στο χώρο της κουζίνας.

  Επίπεδη αγωγός και τα εξαρτήματά του

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Μια άλλη απόχρωση: το μέγιστο μήκος του κυματοειδούς αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τρία μέτρα. Κάθε επιπλέον μετρητής "θα φάει" από 5 έως 10% της παραγωγικότητας.

  Καθορισμένο με διαστάσεις

  Οι διαστάσεις του τμήματος του αγωγού πρέπει να αντιστοιχούν στην έξοδο του εξοπλισμού εξάτμισης. Εάν η διάμετρος του σωλήνα είναι μικρότερη από την αντίστοιχη οπή, το σύστημα θα προκαλέσει υπερβολικό θόρυβο και ο κινητήρας εξαγωγής θα λειτουργεί υπό αυξημένες συνθήκες φορτίου. Ο συνδυασμός αυτών των προβλημάτων δεν θα δημιουργήσει άνετες συνθήκες για τον χρήστη και θα οδηγήσει σε μια γρήγορη αποτυχία μιας ακριβής εγκατάστασης.

  Οι τυποποιημένες διαστάσεις των οπών στα οικιακά συστήματα εξάτμισης είναι:

  • 90x90 mm.
  • 126x126 mm.
  • διάμετρο 100 mm.
  • διαμέτρου 120-125 mm.

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Εάν επιλέξετε τη διαμόρφωση αγωγού διαφέρει από τη μορφή της εξόδου, θα πρέπει να αγοράσουν περισσότερα και προσαρμογέα - στοιχεία για τη μετάβαση από το τετράγωνο με τον κύκλο (ή αντίστροφα).

  Λεπτότητα για τοποθέτηση αγωγών εξαγωγής

  • Η εγκατάσταση ενός κυματοειδούς αγωγού αέρα για την εξαγωγή από αλουμίνιο είναι η απλούστερη επιλογή. Τέτοια κανάλια κόβονται εύκολα με ψαλίδια για μέταλλο, οι κουκούλες είναι προσαρτημένες στην κουκούλα.
  • Οι πλαστικοί αγωγοί για κουκούλες κουζίνας είναι πιο δύσκολες: θα χρειαστεί περισσότερη ακρίβεια κατά τη μέτρηση των αποστάσεων από την κουκούλα στην περιοχή λήψης. Ο πλαστικός αγωγός περιλαμβάνει ίσια τμήματα και στροφές, με τα οποία πραγματοποιείται η απαραίτητη στροφή του κιβωτίου. Τα ίσια στοιχεία διατίθενται σε μήκη από 0,5 έως 2 μέτρα. Το καθήκον σας - να καταγράψετε τη διαδρομή των κιβωτίων παρεμβύσματος με τέτοιο τρόπο ώστε η αλλαγή κατεύθυνσης σε αυτό να ήταν όσο το δυνατόν μικρότερη.

  Βέλτιστο κιτ για τοποθέτηση αγωγών

  • Η βαρύτερη επιλογή είναι η εγκατάσταση αγωγών από χάλυβα. Δυστυχώς, υπάρχουν καταστάσεις (για παράδειγμα, η κουκούλα πωλείται με εξαρτήματα σωληνώσεων από χάλυβα). Σύμφωνα με τους κανόνες, ξεχωριστά τμήματα τέτοιων αγωγών πρέπει να συνδέονται μέσω συνδετήρων. Στην πράξη, όμως, οι πλοίαρχοι δεν χρησιμοποιούν το στεγανοποιητικό: συναρμολογούν κομμάτια σωλήνων με επικάλυψη και ελαφρώς αρπάζουν την ένωση σφράγισης. Η δύναμη ενός τέτοιου σχεδιασμού αφήνει πολύ επιθυμητό, ​​αλλά αρκεί να λειτουργήσει στην κουζίνα.

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Κάθε γόνατο αυξάνει την αντίσταση της ροής του αέρα, ενώ μειώνει την απόδοση της εγκατάστασης.

  Τα άκαμπτα κιβώτια πρέπει να στερεώνονται στην οροφή ή στους τοίχους.

  Συνδέουμε τον αγωγό αέρα με το σύστημα εξαερισμού του διαμερίσματος

  Πολλοί χρήστες κάνουν ένα ακατάλληλο σφάλμα: στερεώνουν τον αγωγό αέρα στον παράθυρο εξαερισμού. Αλλά το σύστημα εξαερισμού του σπιτιού χρησιμεύει για να διατηρήσει μια κανονική ανταλλαγή αέρα στα διαμερίσματα. Τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση; Όταν λειτουργεί ο απορροφητήρας, η ανταλλαγή αέρα του δωματίου διατηρείται στο σωστό επίπεδο. Αλλά μόλις την απενεργοποιήσετε, το υπόλοιπο αέρα είναι σπασμένο. Για να αποφύγετε ένα τέτοιο "κούμπωμα" θα πρέπει να συνδέσετε τον αγωγό με το σύστημα γενικού εξαερισμού μέσω μιας ειδικής μάσκας εξαερισμού με ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου. Υπάρχουν τρύπες σε αυτό που, όταν η κουκούλα είναι ενεργοποιημένη, είναι κλειστά, και όταν σβήνουν, ανοίγουν. Απαιτείται βαλβίδα ελέγχου για την εξάλειψη του βυθίσματος πίσω.

  Τύποι βαλβίδων ελέγχου για σωστή εγκατάσταση του αγωγού

  Μικρά κόλπα: μάσκα στον αεραγωγό

  Οποιοσδήποτε αγωγός αέρα θα επιλέξετε, δεν θα διακοσμήσει το εσωτερικό της κουζίνας σας: υπάρχει κάτι επίσημο σε αυτή τη λεπτομέρεια. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αποκρύψετε τη συναρμολογημένη δομή:

  • Για μια ψευδοροφή, αν υπάρχει μία στην κουζίνα. Το κάθετο τμήμα του αγωγού μπορεί να ραμμένο με το ίδιο υλικό από το οποίο κατασκευάζεται η οροφή. Για το σκοπό αυτό, είναι αναγκαίο απλά να στήσει γύρω από το πλαίσιο σωλήνα του μεταλλικού πλαισίου και συνοδεύουν επένδυση φύλλων με τη βοήθεια βιδών (με διακοσμητικά κεφάλια). Το ίδιο το πλαίσιο είναι στερεωμένο στον τοίχο.
  • σε διακοσμητικό κουτί. Κατασκευάζονται πολλές τροποποιήσεις τέτοιων κουτιών. Διαφέρουν σε μορφή, υλικό, χρώμα. Μπορείτε να αγοράσετε ένα κουτί με ενσωματωμένους προβολείς.
  • μπορείτε να αγοράσετε αμέσως μια ενσωματωμένη κουκούλα, τότε ο αγωγός θα τοποθετηθεί μέσα στο ντουλάπι ή θα τοποθετηθεί κατά μήκος του "στέγη"?
  • μπορείτε να δημιουργήσετε ένα διακοσμητικό κιβώτιο από γυψοσανίδα οποιασδήποτε διαμόρφωσης και να εισάγετε λαμπτήρες σε αυτό. Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αποκλειστικό στοιχείο του εσωτερικού.

  Σωστή και λανθασμένη τοποθέτηση του αγωγού

  Το θέμα της καμουφλάζ μπορεί να επιλυθεί ευκολότερα: βαφή του σωλήνα σύμφωνα με το εσωτερικό της κουζίνας ή ταπετσαρία με ταπετσαρία.

  Πώς να το κάνετε χωρίς αγωγό

  Από τον αγωγό μπορεί να απορριφθεί με την τοποθέτηση στην κουκούλα της κουζίνας, με βάση την αρχή της ανακύκλωσης. Ο εξαγόμενος αέρας σε μια τέτοια συσκευή διέρχεται από ένα σύστημα φίλτρου, καθαρίζεται και επιστρέφει στον χώρο της κουζίνας.

  Στις κουκούλες χωρίς αγωγό, εγκαθίσταται ένα σύστημα διήθησης αέρα δύο επιπέδων:

  • στο πρώτο φίλτρο η ροή αέρα απελευθερώνεται από τα χονδρόκοκκα σωματίδια οπτάνθρακα, αιθάλης και γράσου.
  • Το δεύτερο φίλτρο αφαιρεί από τον αέρα μικρότερα κλάσματα, τα οποία είναι οι ένοχοι δυσάρεστων οσμών.

  Το κουζινάκι για την κουζίνα, το οποίο λειτουργεί χωρίς αγωγό, έχει πολλά αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα:

  • δεν παρεμποδίζει τη λειτουργία του γενικού αερισμού.
  • Δεν υπάρχει λόγος να φράξετε τους αεραγωγούς, που δεν προσθέτουν στην αισθητική της κουζίνας σας.
  • Ο απορροφητήρας είναι εύκολος στη συναρμολόγηση: απλά το στερεώστε πάνω από την εστία και συνδέστε την στην πρίζα.
  • ένα ακόμα απροσδόκητο πλεονέκτημα - υπάρχει μια τέτοια εξάντληση λιγότερη από την εργασία στην εκπομπή μολυσμένου αέρα.

  Τύπος ανακύκλωσης αέρα εξαγωγής

  Αλλά δεν είναι όλα τόσο αθόρυβα: ένα τόσο αξιόλογο μοντέλο έχει τα μειονεκτήματά του:

  • ανάγκη για περιοδική αντικατάσταση του φίλτρου άνθρακα. Όλοι γνωρίζουν ότι τα αναλώσιμα τελικά εξουδετερώνουν το αρχικό πλεονέκτημα τιμής κάθε προϊόντος. Η συχνότητα αντικατάστασης εξαρτάται από την ένταση χρήσης του καλύμματος: όσο πιο συχνά προετοιμάζετε φαγητό, τόσο πιο γρήγορα το φίλτρο θα αναπτύξει τους πόρους του. Και αν κάποιος από το νοικοκυριό χαλάσει με ένα τσιγάρο στην κουζίνα, η ζωή της συσκευής που καταναλώνει μειώνεται σημαντικά. Επιπλέον, ο κατασκευαστής θέτει τις απαιτήσεις του για τη συχνότητα αντικατάστασης του φίλτρου - από 3 έως 6 μήνες. Δηλαδή, μπορείτε να το αντικαταστήσετε νωρίτερα, αλλά αργότερα - δεν είναι επιθυμητό?
  • μια μικρή επιλογή από άποψη σχεδιασμού. Οι κουκούλες κουζίνας χωρίς αεραγωγούς διακρίνονται από απλά σχήματα, χωρίς καμπύλες.

  Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα απορροφητικά καλύμματα είναι τα πιο αποτελεσματικά, αλλά μόνο με μια προϋπόθεση: έχετε μια καλή εισροή καθαρού αέρα στο διαμέρισμά σας. Σε παλιά σπίτια με ξύλινα παράθυρα πριν από την τοποθέτηση δεν μπορείτε να το σκεφτείτε. Η παρουσία πλήθους σχισμών στα πλαίσια αυτής της εισροής παρέχεται με φυσικό τρόπο. Εάν έχετε τοποθετήσει πλαστικά παράθυρα, θα πρέπει να φροντίσετε τον αερισμό τροφοδοσίας. Διαφορετικά, στη διαδικασία της ανταλλαγής αερίων υπάρχει αρνητικό υπόλοιπο. Αυτό είναι απαράδεκτο, δεδομένου ότι η κατάσταση αυτή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας. Σκεφτείτε, ίσως, μια κουκούλα ανακύκλωσης είναι η μόνη αποδεκτή επιλογή για την κουζίνα σας.

  Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης

  Πλεονεκτήματα των πλαστικών αγωγών για κουκούλες κουζίνας

  Πλαστικός αγωγός για κουκούλες κουζίνας

  Κάθε κουζίνα πρέπει να διαθέτει σύστημα εξαερισμού. Ο απορροφητήρας κουζίνας δεν είναι μόνο μια άλλη τάση, αλλά ένα σημαντικό στοιχείο όσον αφορά τα περιβαλλοντικά και υγιεινά πρότυπα.

  η απουσία του μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο δυσάρεστες και επιβλαβείς οσμές, αλλά και το σχηματισμό ίχνη της διαδικασίας μαγειρέματος των επίπλων κουζίνας σας, η οποία αργότερα μπορεί να προκαλέσει ταχεία απώλεια της αισθητικής εμφάνισης της κουζίνας σας στο σύνολό της.

  Εκχυλίσεις μπορεί να είναι με ή χωρίς τον αγωγό (δεύτερη ομάδα έχει ένα αριθμό μειονεκτημάτων σε σύγκριση με το πρώτο, δεδομένου ότι το φίλτρο πρέπει να καθαριστεί πλήρως αέρα μόνο σε έγκαιρη αντικατάσταση του).

  Ο κύριος σκοπός του αεραγωγού για εξαερισμό είναι η απόσυρση της ήδη εξαντλημένης ροής αέρα. Χωρίς ένα τέτοιο στοιχείο όπως ένα πλαστικό αγωγό για μια κουκούλα κουζίνας, το σύστημα αερισμού ως σύνολο δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει σωστά και να λειτουργήσει σωστά.

  Όταν εγκαθιστάτε την κουκούλα στην κουζίνα, καθώς και ο σωστός εξαερισμός, δημιουργείται μια πρόκληση με τη μορφή μιας επιλογής αεραγωγού για την κουζίνα. Μέχρι σήμερα, μία από τις καλύτερες επιλογές εξαερισμού είναι το μοντέλο πλαστικών αγωγών για καυσαέρια. Φυσικά, όπως όλα τα προϊόντα, έχει πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

  1 Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των πλαστικών αγωγών για κουκούλες;

  Η επιλογή προτεραιότητας της πλειοψηφίας των καταναλωτών είναι οι πλαστικές εξόδους αέρα για την εξαγωγή κουκούλας στην κουζίνα, τα κύρια πλεονεκτήματα της οποίας είναι ο λιγότερος θόρυβος, επειδή το πλαστικό δεν αντηχεί με τον αέρα, όπως το μέταλλο και την εύκολη εγκατάστασή του.

  Ένας πλαστικός αγωγός αέρα είναι κατασκευασμένος από τέτοια φιλικά προς το περιβάλλον υλικά όπως: πλαστικό μέταλλο, PVC. σιλικόνη, πολυπροπυλένιο. Δεν εκπέμπουν δυσάρεστες ουσίες και οσμές όταν λειτουργούν αερισμό, έτσι ώστε η λειτουργία ενός τέτοιου αεραγωγού δεν θα φέρει αρκετά επιθυμητές εκπλήξεις.

  Ένας τύπος πλαστικού αγωγού

  Αυτό το στοιχείο του συστήματος εξάτμισης δεν είναι διαβρωμένο και ως εκ τούτου έχει επαρκώς μεγάλη διάρκεια ζωής. Φυσικά, τα πλαστικά προϊόντα δεν παρέχονται για χρήση σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας (τα στοιχεία του συστήματος μπορεί να λιώσουν). Επομένως, είναι προτιμότερο να μην εγκατασταθούν πολύ κοντά στην επιφάνεια θέρμανσης της πλάκας.

  Η εγκατάσταση ενός πλαστικού αγωγού θα πάρει πολύ λιγότερο χρόνο, και αυτό είναι ένα άλλο πλεονέκτημα. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, αν κατανοήσετε τις οδηγίες εξαερισμού.
  στο μενού ↑

  2 Τι πρέπει να κάνω κατά την επιλογή πλαστικών αγωγών για κουκούλες;

  Αφού έχετε αποφασίσει να αγοράσετε πλαστικούς αεραγωγούς για κουκούλες, θα πρέπει να υπολογίσετε τις υπάρχουσες ποικιλίες και το μέγεθος των ματιών τους. Υπάρχουν δύο κύριες μορφές πλαστικών αγωγών: ορθογώνια και στρογγυλά.

  Ένας ορθογώνιος πλαστικός αγωγός για κουκούλες κουζίνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα δωμάτια (από την κουζίνα μέχρι τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις). Επιλέγοντας αυτόν τον τύπο αγωγού για εξαερισμό, θα έχετε το πλεονέκτημα μιας εύκολης εγκατάστασης. Χρησιμοποιούνται εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο στην κουζίνα, καθώς και σε δυσπρόσιτα μέρη.

  Έτσι συνδέεται ένας εύκαμπτος πλαστικός αεραγωγός.

  Ωστόσο, οι πλαστικοί ορθογώνιοι αεραγωγοί για κουκούλες κουζίνας έχουν ένα μικρό μειονέκτημα: έχουν ένα ορισμένο επίπεδο θορύβου. Επιπλέον, μπορεί να εμφανιστούν αναταράξεις, γεγονός που μειώνει την αποτελεσματικότητα της κουκούλας.

  Οι στρογγυλοί αγωγοί αέρα είναι πιο αποτελεσματικοί, καθώς δεν υπάρχουν στροβίλες. Φυσικά, αυτού του είδους οι αεραγωγοί καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο, είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν από τα ορθογώνια, καθώς μια στρογγυλή τρύπα στον τοίχο πρέπει να προσπαθεί ακόμα να χτυπήσει έξω.

  Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε μοντέλα εύκαμπτων ή πλαστικών αγωγών για εξαερισμό ή για παράδειγμα άκαμπτα. Οι άκαμπτοι αγωγοί αέρα είναι πιο αξιόπιστοι, επειδή δεν φοβούνται μηχανικές βλάβες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα δωμάτια.

  Το πλαστικό μοντέλο εύκαμπτων αγωγών είναι μια πιο ευέλικτη συσκευή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε χώρους που προορίζονται για μόνιμη χρήση όσο και για προσωρινά κτίρια.

  Η λύση θα είναι να αγοράσετε έναν εύκαμπτο πλαστικό αγωγό, για παράδειγμα, για ένα φορητό εργαστήριο. Για την κουζίνα είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε άκαμπτες πλαστικές σωληνώσεις.

  Αν αποφασίσετε να αγοράσετε έναν πλαστικό εύκαμπτο αεραγωγό για την κουζίνα, έχετε αποφασίσει για την ποικιλία και το σχήμα του προϊόντος, πρέπει να επιλέξετε τις βέλτιστες διαστάσεις των πλαστικών αγωγών για συστήματα εξάτμισης και κουκούλες κουζίνας.

  Ο απορροφητήρας συνδέεται με έναν πλαστικό αγωγό

  Αυτό γίνεται καλύτερα σύμφωνα με το γράμμα των οδηγιών. Ειδικότερα, οι εύκαμπτοι ορθογώνιοι αγωγοί μπορούν να έχουν τις ακόλουθες διαστάσεις: 110x55, 120x60, 204x60. Οι στρογγυλοί εύκαμπτοι πλαστικοί αγωγοί μπορούν να έχουν διάμετρο 100 mm, 125 mm ή 150 mm.

  Οι εύκαμπτοι αγωγοί μπορούν να κατασκευαστούν από 50 mm έως 500 mm και σταθεροί στα 1000 mm, με πάχος τοιχώματος έως 5 mm. Σε κάθε περίπτωση, το εύκαμπτο σύστημα εξαερισμού θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από το κυματοειδές.
  στο μενού ↑

  2.1 Τι πρέπει να γνωρίζω κατά την εγκατάσταση ενός πλαστικού αεραγωγού;

  Φέρνοντας όλα τα υπέρ και τα κατά και επιλέγοντας υπέρ των σύγχρονων πλαστικών αγωγών, θα έχετε ένα κρίσιμο στάδιο - εγκατάσταση και επιλογή πλαστικών αγωγών για τέντωμα καθώς και ολόκληρο το σύστημα εξαερισμού.

  Είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε τον αεραγωγό σε έναν επαγγελματία, αλλά αν έχετε τουλάχιστον μια ελάχιστη κατανόηση των εργασιών εγκατάστασης και των δεξιοτήτων σε αυτόν τον τομέα, μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε πλαστικούς αεραγωγούς για τέντωμα, στην κουζίνα σας, τον εαυτό σας.

  Πρώτον, είναι απαραίτητο να καταρτιστεί σχέδιο εργασίας για τη σωστή εγκατάσταση όλων των στοιχείων. Πρέπει να υπολογίζονται οι πλαστικοί αγωγοί για τα μεγέθη της κουκούλας κουζίνας και τα εξαρτήματα του συστήματος, καθώς και τα στοιχεία σύνδεσης, όλα αυτά σε ακριβείς ποσότητες.

  Πλαστικός αγωγός και εγκατάσταση του

  Στην αγορά ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμα σε όλα τα μεγέθη που είναι απαραίτητα για εσάς, μπορείτε να διορθώσετε αυτήν την κατάσταση χρησιμοποιώντας συνδέσμους που μπορούν να συνδέσουν τους αεραγωγούς.

  Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να γεμίσετε όλους τους συνδέσμους με στεγανωτικό σιλικόνης για πρόσθετη αντοχή. Μια σημαντική απόχρωση είναι ότι όταν συνδέετε αγωγούς αέρα με διαφορετικές διαμέτρους (στενώσεις), η κουκούλα θα λειτουργεί μερικές φορές πιο θορυβώδη.

  Για την ευκολία εγκατάστασης αεραγωγών, υπάρχουν πολλά πρόσθετα εξαρτήματα, όπως συνδετήρες καναλιών, αγκώνες, δόντια, μεταβάσεις, πλέγματα και κάτοχοι διαφόρων ειδών. Με τη βοήθεια αυτών των συσκευών και τη σωστή εγκατάσταση, μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε την κουκούλα "για τον εαυτό σας" και θα σας εξυπηρετήσει 50-100 χρόνια.
  στο μενού ↑