Είναι δυνατή η χρήση πλαστικών σωλήνων για συστήματα εξαερισμού;

Το κύριο καθήκον των αεραγωγών είναι η κυκλοφορία των ρευμάτων αέρα στο δωμάτιο. Χάρη σε ένα σωστά τοποθετημένο σύστημα εξαερισμού, το γραφείο, το διαμέρισμα, το εργοστάσιο, το υπόστεγο θα παρέχονται πάντα με καθαρό αέρα.

Οι περίοδοι που ο γαλβανισμένος χάλυβας ήταν η μόνη επιλογή στην αγορά του εξαερισμού έχουν ήδη περάσει. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιο επικερδής η χρήση πλαστικού.

Πού είναι ο εξαερισμός από πλαστικό;

Ο κύριος τομέας εφαρμογής πλαστικών συστημάτων εξαερισμού είναι χαμηλά κτίρια, μέχρι 2 ορόφους. Ένα μονοκατοικία διακοπών είναι ιδανικό για πλαστικό αερισμό, καθώς και τα ακόλουθα είδη χώρων:

 • γκαράζ, υπόστεγα?
 • Αγροτικά κτίρια, υπόστεγα, αχυρώνες, στάβλοι κ.λπ.
 • εργαστήρια (σε ιδιωτικές κατοικίες, γκαράζ).
 • κελάρια.

Σύμφωνα με τους κανόνες και τους κανόνες κατασκευής (SNiP της 31ης Φεβρουαρίου 2001) και τον κώδικα πυρασφάλειας (SP 7.13130.2013), ένα πλαστικό σύστημα εξαερισμού μπορεί να εγκατασταθεί σε χαμηλά δημόσια κτίρια. Έχουν απαιτήσεις για την αντίσταση στη φωτιά του εξαερισμού είναι πολύ χαμηλότερο από ό, τι σε υψηλότερα κτίρια (ανεξάρτητα από το σκοπό τους)

Μη χρησιμοποιείτε πλαστικό για αγωγούς σε χώρους που εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες. Η αντοχή στη θερμότητα του πλαστικού είναι μόνο 166-190º, και η αναφλεξιμότητα είναι 850º. Ακόμα και με την ασθενέστερη πυρκαγιά, οι σωλήνες αυτοί παραμορφώνονται και μπορούν να καούν, απελευθερώνοντας εξαιρετικά επιβλαβείς ουσίες και διακόπτοντας το σύστημα εξαερισμού.

Στοιχεία πλαστικού συστήματος εξαερισμού

Για τον ίδιο λόγο, το πλαστικό δεν είναι κατάλληλο για κουκούλες κουζίνας (καθώς ο αέρας από την εστία αφαιρείται ζεστό). Ωστόσο, πολύ συχνά αυτός ο κανόνας (σχετικά με τα πλαστικά κανάλια για τα αποσπάσματα) είναι σπασμένος.

Αρνητικές και θετικές πλευρές του πλαστικού εξαερισμού

 • ελάχιστη αντίσταση στον αέρα, χάρη στην λεία επιφάνεια του πλαστικού.
 • ελαφρύ υλικό, δεν απαιτεί χοντρά τοιχώματα (από 0,25 mm).
 • πλαστικό για αεραγωγούς δημιουργείται με μια ειδική αντιστατική επιφάνεια, αποτρέποντας την προσκόλληση σκόνης και ακαθαρσιών.
 • κατά την εγκατάσταση είναι εύκολο να ρυθμίσετε κομμάτια ενός σωλήνα για τους συγκεκριμένους σκοπούς: το πλαστικό κόβεται εύκολα με ένα χαλύβδινο εργαλείο και σκύβει εύκολα.
 • αντοχή στην υγρασία (δεν σκουριάζει, όπως τα προϊόντα χάλυβα, για παράδειγμα)?
 • αντοχή σε χημική επίθεση.
 • εξαιρετικά χαμηλή αντίσταση στη φωτιά.
 • εύκολα διαγραφεί και, κατ 'αρχήν, εύθραυστη.

Μεταξύ των αμφιλεγόμενων σημείων μπορεί να εντοπιστεί το κόστος και η βρωμιά. Αντιστατικό επιφάνεια είναι καλύτερα να αποφευχθεί η σκόνη, αλλά η τιμή των σωλήνων αυτών είναι υψηλότερη από το χάλυβα. Ταυτόχρονα, οι εγγυήσεις είναι πολύ αδύναμες: συχνά το πλαστικό αναφέρεται ως αντιστατικό, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

Τι περιλαμβάνει το πλαστικό σύστημα εξαερισμού;

Τα κύρια στοιχεία που περιλαμβάνονται στο σύστημα του πλαστικού εξαερισμού:

Τύποι πλαστικών στοιχείων εξαερισμού

 1. Σωλήνες (αγωγός).
 2. Βαλβίδες ελέγχου.
 3. Στοιχεία των σωλήνων συμπλέκτη: τσιμπήματα, μεταβάσεις, κάμψεις, σταυροί, σχάρες.
 4. Πλέγματα για το κλείσιμο των εξαεριστηρίων, βύσματα για τη στεγανοποίησή τους - εκτελούν επίσης διακοσμητικές λειτουργίες.
 5. Λουκά.
 6. Εκχυλίστρια.

Συχνά, ο αγωγός αέρα είναι επιπλέον εξοπλισμένος με μη τυποποιημένα εξαρτήματα και εξοπλισμό. Ωστόσο, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο εξαερισμός από PVC δεν μπορεί να συνδεθεί με θερμαντήρες και ανακτητές (εναλλάκτης θερμότητας αερίου) σε κάθε περίπτωση. Αυτό οφείλεται στους περιορισμούς θερμοκρασίας του πλαστικού.

Πώς να επιλέξετε έναν αεραγωγό;

Το Ventkanal είναι το κύριο σημείο εκκίνησης κατά την επιλογή του σχήματος και της διαμέτρου του σωλήνα.

Στρογγυλά, τετράγωνα ή ορθογώνια - οι κύριοι τύποι σωλήνων σε σχήμα, έχουν πολύ διαφορετική λειτουργικότητα. Το τελευταίο είναι πιο εύκολο να συγκαλυφθεί πίσω από μια ψευδοροφή, ένα διαμέρισμα, για να ενισχυθεί σε έναν τοίχο.

Ορθογωνικός αγωγός PVC στο δωμάτιο

Ο στρογγυλός σωλήνας θα έχει καλύτερες αεροδυναμικές ιδιότητες και θα μειωθεί η σκόνη. Μπορεί επίσης να εγκαταστήσει έναν ανεμιστήρα αγωγών.

Οι γωνίες των ορθογωνίων και τετραγώνων σωλήνων μπορούν να δημιουργήσουν επιπλέον θόρυβο και να απαιτήσουν την εγκατάσταση ηχομόνωσης.

Υπάρχουν πιο σπάνια και ακριβά επίπεδη ωοειδή σχέδια. Είναι πολύ πιο συμπαγή από τα στρογγυλά, αλλά έχουν παρόμοιες αεροδυναμικές ιδιότητες.

Η διάμετρος του σωλήνα πρέπει να συμπίπτει με τη διάμετρο της εξόδου, διαφορετικά μειώνεται η απόδοση και αυξάνεται η φθορά. Η ταχύτητα ροής αέρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 μέτρα ανά δευτερόλεπτο και η επιφάνεια της εγκάρσιας τομής υπολογίζεται με βάση τον τύπο:

 • S είναι η διάμετρος.
 • L είναι η ταχύτητα του αέρα.

Η τυπική διάμετρος των διαύλων είναι 100-160 mm. Σύμφωνα με τους κανόνες του SNiP 41-01-2003 για κάθε άτομο στο δωμάτιο άνω των 20 μ², απαιτείται 30 m³ αέρα ανά ώρα. Εάν οι εγκαταστάσεις είναι μικρότερες, μπορείτε να ξεκινήσετε με 3 m³ ανά ώρα ανά τετραγωνικό μέτρο περιοχής. Ελλείψει φυσικού εξαερισμού, οι αριθμοί διπλασιάζονται. Το πάχος τοιχώματος βασίζεται στην απαίτηση αντοχής και στην τιμή διάμετρο - από 0,5 mm.

Παράδειγμα γραμμής κανονικού μεγέθους ορθογώνιου καναλιού PVC

Ο πλαστικός σωλήνας αποχέτευσης δεν είναι κατάλληλος για αποτελεσματικό αερισμό. Αυτά τα προϊόντα δεν έχουν κατεργαστεί με αντιστατική ουσία, έχουν διαφορετικό πάχος, διάμετρο, από ότι συνήθως χρησιμοποιείται στα συστήματα εξαερισμού. Λόγω της διαφοράς μεγέθους με τους σωλήνες αποχέτευσης από PVC, δεν είναι δυνατή η σύνδεση επιπρόσθετου εξοπλισμού εξαερισμού.

Επιλογή και προσδιορισμός βασικών στοιχείων

Ας δούμε τον σκοπό των διαφόρων στοιχείων των συστημάτων εξαερισμού:

 1. Βαλβίδα αντεπιστροφής: χρησιμοποιείται για την αποφυγή της αντίστροφης ώσης. Πρόκειται για ένα πλαίσιο σε ένα σωλήνα με μια λεπίδα που ανοίγει ελεύθερα προς τη μία κατεύθυνση. Με το κανονικό βύθισμα (προς τη σωστή κατεύθυνση), η λεπίδα είναι ανοιχτή και ο αέρας περνά ελεύθερα και αν υπάρχει αντίστροφη ώθηση (προς την άλλη κατεύθυνση), η λεπίδα κλείνει.
 2. Μεταβάσεις: χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση σωλήνων διαφόρων διατομών και διαμέτρων.
 3. Βρύσες: προϊόντα για τη σύνδεση των στροφών των σωλήνων.
 4. Καταπακτές: επιτρέπουν την ελεύθερη είσοδο στο σύστημα εξαερισμού για συντήρηση.
 5. Tees και σταυροί: συμμετέχουν στη δημιουργία διακλαδισμένου αγωγού.

Πρόσθετα στοιχεία πλαστικού εξαερισμού

Φίλτρα δώσει όχι μόνο για τον καθαρισμό του αέρα παρέχουν επίσης την αποθήκευση όλων των στοιχείων του συστήματος εξαερισμού. Σωματίδια που εγχύεται μέσω του μολύβδου αέρα (τόσο μικρο-και μακρο) στα επιφανειακά ζημιά. Ιδανικά για την κατασκευή περισσότερο ή να υπονοεί ακαθαρσίες (εργαστήρια, συνεργεία) συνιστάται να βάλει διάφορα είδη φίλτρων - άνθρακα, ίνα, τσάντα, μέταλλο, κ.λπ. Το προ-φίλτρο σχεδιασμένο για μεγάλα στοιχεία..

Η φυσική ανταλλαγή αέρα γίνεται λόγω της διαφοράς πίεσης στο δρόμο και στο δωμάτιο (στο δρόμο η πίεση είναι υψηλότερη, στο κτίριο - χαμηλότερη, λόγω του εξαερισμού και των κουζινών, οπότε ο αέρας θα έρθει από έξω στο εσωτερικό). Για το σκοπό αυτό, εγκαθίστανται οι βαλβίδες εισαγωγής.

Για να μην εξαρτώνται από τις κλιματικές συνθήκες, οι ανεμιστήρες είναι συνδεδεμένοι για να παρέχουν ή να εξαγάγουν αέρα με μια ορισμένη ένταση. Τέτοιες συσκευές ονομάζονται τροφοδοσία ή εξάτμιση (ή τροφοδοσία και εξαγωγή, εάν μπορούν να λειτουργήσουν και στις δύο κατευθύνσεις).

Ο ανεμοστάτης χρησιμοποιείται για να καλύψει τον εξερχόμενο σωλήνα αερισμού στο δωμάτιο. Πρόκειται για ένα μικρό κομμάτι σωλήνα με βύσμα σε σχήμα επίπεδου κύκλου, φλάντζα τοποθέτησης που κινείται κάθετα προς τον σωλήνα (στην πραγματικότητα - η ίδια βαλβίδα, γίνεται μόνο διαφορετικά). Χάρη σε αυτό το βύσμα είναι δυνατό να ρυθμίσετε χειροκίνητα τη ροή αέρα μέσα στο δωμάτιο περιστρέφοντας ή ξετυλίγοντας τον κύκλο και μειώνοντας ή αυξάνοντας έτσι το άνοιγμα μεταξύ αυτού και του σωλήνα. Επίσης, ο ανεμοστάτης εκτελεί μια διακοσμητική λειτουργία (που καλύπτει το άνοιγμα του αγωγού αερισμού).

Τι απαιτείται για την εγκατάσταση;

Καταρχήν, καταρτίζεται σχέδιο (σχέδιο) του συστήματος εξαερισμού. Περιλαμβάνει:

 • εκχύλισμα, το οποίο πρέπει να παρέχεται για κάθε δωμάτιο.
 • Στους αγωγούς εξαγωγής είναι απαραίτητο να προβλεφθούν ανοίγματα για την απομάκρυνση του συμπυκνώματος.
 • εάν πρέπει να κάνετε μεγάλες διατομές, είναι καλύτερο να τους παρέχετε επιπλέον ανεμιστήρες (για να αυξήσετε το κεφάλι).
 • προσδιορισμός θέσεων για βαλβίδες ελέγχου: βελτίωση της απόδοσης των ανεμιστήρων.

Μεταξύ των απαραίτητων εργαλείων πρέπει να είναι:

 1. Πλευρικοί κόπτες.
 2. Βούρτσα για την εφαρμογή σφραγιστικού.
 3. Προστατευτικά γάντια.
 4. Ράβδος για μέταλλο ή πλαστικό, κοφτερό μαχαίρι.
 5. Ρουλέτα, μολύβι.
 6. Σφιγκτήρες για συνδετήρες.

Σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τους κανόνες εγκατάστασης πλαστικών αεραγωγών (video)

Στάδια εγκατάστασης

Το έργο εκτελείται σταδιακά:

 1. Υπολογίστε το μήκος, τη διάμετρο σωλήνων, τον αριθμό των στοιχείων σύνδεσης και τις εξόδους. Εάν είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε τις διαστάσεις των σωλήνων, απλώς κόβονται με ένα κοπτικό.
 2. Οι ρωγμές και οι ανωμαλίες αφαιρούνται από το εργαλείο λοξοτομής, το γυαλόχαρτο ή το ειδικό μαχαίρι.
 3. Κατά τη σύνδεση των σωλήνων, εάν δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετα στοιχεία συμπλέκτη, φορούν το ένα πάνω στο άλλο τουλάχιστον 50 mm σε μήκος και σφραγίζουν με στεγανοποιητικό για στερέωση. Το στεγανοποιητικό για τη συγκόλληση είναι καλύτερο να λαμβάνεται σιλικόνη.
 4. Σωλήνες συνδέονται με την κουκούλα, η οποία βρίσκεται στον τοίχο του κτιρίου.
 5. Το τελευταίο βήμα είναι να ελέγξετε για διαρροές. Για να γίνει αυτό, συνδέστε έναν ισχυρό ανεμιστήρα και παρακολουθήστε τη ροή του αέρα: για πόσο φθάνει στα σωστά σημεία, εάν υπάρχουν διαρροές στις συνδέσεις, εάν οι βαλβίδες ελέγχου λειτουργούν σωστά.

Συμπλέγματα συστήματα (με μεγάλο αριθμό στροφών, αρμοί και κλαδιά) συναρμολογούνται στο πάτωμα και στη συνέχεια ενσωματώνονται σε ένα κοινό δίκτυο εξαερισμού. Εάν είναι απαραίτητο, οι προσαρμογείς χρησιμοποιούνται για τον συνδυασμό μεταλλικών και πλαστικών σωλήνων. Για παράδειγμα, αυτό είναι χρήσιμο εάν συνδέσετε μια κουκούλα κουζίνας (με μεταλλικό δίαυλο) σε ένα πλαστικό σύστημα εξαερισμού.

Αγωγοί

Ανθεκτική στην τριβή ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ "TECH" από πολυουρεθάνη

Αεραγωγός από πολυουρεθάνη με υψηλή αντοχή στην τριβή και ανθεκτικότητα

Εύκαμπτος αγωγός από PVC (πολυβινυλοχλωρίδιο με χαλύβδινο σύρμα χαλκού)

Εύκαμπτος αγωγός από PVC (χλωριούχο πολυβινύλιο)

Αεραγωγός ανθεκτικός στην εκτριβή, κατασκευασμένος από πολυουρεθάνη

Αεραγωγός ανθεκτικός στην τριβή πολυουρεθάνης

Αεραγωγός ανθεκτικός στην τριβή από πολυουρεθάνη με σπειροειδή χαλύβδινη σπείρα

Αγωγός αερισμού υψηλής αντοχής στην τριβή, κατασκευασμένος από πολυουρεθάνη

Ο τοίχος από γυαλί, επικαλυμμένο με σιλικόνη, δύο στρώσεων.

Ευέλικτες αγωγός του πολυμερικού ύφασμα εμποτισμένο με πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC) με τεχνολογία στερέωσης CLIP παρέχοντας υψηλή αντοχή σφιγκτήρα και βελτιωμένη αντοχή στην τριβή.

Ευέλικτος αγωγός από γυαλί, με επίστρωση σιλικόνης. Ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες και διαβρωτικά περιβάλλοντα, την τριβή και την υγρασία.

Αεραγωγός ανθεκτικός στην τριβή πολυουρεθάνης

Αεραγωγός ανθεκτικός στην τριβή πολυουρεθάνης

Αεραγωγός από πολυουρεθάνη με υψηλή αντοχή στην τριβή και ανθεκτικότητα

Αεραγωγός από πολυουρεθάνη με υψηλή αντοχή στην τριβή και ανθεκτικότητα

Αεραγωγός από πολυουρεθάνη με υψηλή αντοχή στην τριβή και ανθεκτικότητα

Ελαφρύς αγωγός πολυεστέρα με εμποτισμό PVC

Ελαφρύς αγωγός με αυξημένη αντοχή στη φθορά από πολυεστερικό ύφασμα εμποτισμένο με PVC

Αεραγωγός από ύφασμα πολυεστέρα με εμποτισμό PVC

Αεραγωγός από ύφασμα πολυεστέρα με πρόσθετη προστατευτική ταινία και εμποτισμό PVC.

Οι αεραγωγοί Tex κατασκευάζονται από διάφορα σύγχρονα υλικά και παρουσιάζονται στις ακόλουθες σειρές:

 • PU σειρά - εύκαμπτοι αεραγωγοί πολυουρεθάνης.
 • Σειρά E - μανίκια από χημικά ανθεκτικό ελαστικό.
 • Σειρά PVC - αεραγωγοί από PVC.
 • σειρά PVC-F - εύκαμπτοι σωλήνες από πολυεστερικό ύφασμα με εμποτισμό PVC.

Οι εύκαμπτοι αεραγωγοί για συστήματα εξαερισμού και αναρρόφησης κατασκευάζονται σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα και η χρήση σύγχρονων τεχνικών εξελίξεων και υλικών επιτρέπει την επίτευξη μέγιστης αντοχής και αξιοπιστίας των προϊόντων.

Αν θέλετε να δείτε που σας ενδιαφέρει ευέλικτο αγωγό, πριν να το αγοράσει, στη Μόσχα, είναι το γραφείο μας με εκθεσιακό χώρο στην 9η οδό Park House 39. Έλα, θα χαρούμε να σας δούμε!

Πλαστικοί αγωγοί και εξαρτήματα

Οι πλαστικοί αγωγοί αερισμού, ο κατάλογος των οποίων μπορείτε να σπουδάσετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα Stroykateka και να επιλέξετε το σωστό μοντέλο, εμφανίστηκαν στην αγορά αργότερα από τους μεταλλικούς. Κάθε μέρα, τα πλαστικά προϊόντα κερδίζουν δημοτικότητα και ο κατάλογος των πλαστικών αγωγών ανανεώνεται συνεχώς.

Τα πλεονεκτήματα των πλαστικών αγωγών είναι πολλά. Τα κυριότερα από αυτά - δύναμη και ελαφρότητα των προϊόντων, καθώς και εξαιρετική ευκολία εγκατάστασης. Οι πλαστικοί αεραγωγοί είναι περιβαλλοντικά ασφαλείς, ανθεκτικοί σε βλαβερές ουσίες, σε αλκάλια και σε οξέα, δεν σκουριάζουν με την πάροδο του χρόνου. Οι αεραγωγοί από πλαστικό συνήθως έχουν μια λεία επιφάνεια - αυτό εξασφαλίζει γρήγορη εναλλαγή αέρα. Η τιμή ενός αεραγωγού από πλαστικό είναι 10-15 τοις εκατό χαμηλότερη από την τιμή ενός μεταλλικού αγωγού. Το μόνο μειονέκτημα των πλαστικών προϊόντων - ασήμαντη πυραντίσταση.

Ένας αγωγός αέρα για την κατασκευή πλαστικού είναι κατάλληλος για εγκατάσταση σε κατοικημένη περιοχή και για εγκατάσταση σε επιχείρηση. Επιλέξτε ένα κατάλληλο μοντέλο στο "Stroykateke" - και αγοράστε!

Αεραγωγοί από πλαστικό (PVC) 60x204

Το σύστημα ορθογώνιων διαύλων PVC 60x204

Το σύστημα επίπεδων καναλιών PVC είναι πρακτικά ιδανικό μέσο για την οργάνωση του εξαερισμού μικρών και μεσαίων χώρων, κατοικιών, γραφείων και εμπορικών χώρων. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός μοναδικού συνδυασμού των χαρακτηριστικών των συστημάτων πλαστικών αγωγών.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Οι αεραγωγοί από πλαστικό είναι ένα σύστημα από πλαστικούς σωλήνες συναρμολογημένους σε ένα χώρο αερισμού. Η κυκλοφορία του αέρα μπορεί να είναι φυσική ή αναγκαστική, δηλαδή, με τη βοήθεια των οπαδών. Οι αεραγωγοί χωρίζονται σε δύο τύπους, ορθογώνια και κυκλική διατομή. Για τη σύνδεση ειδικών εξαρτημάτων χρησιμοποιούνται εξαρτήματα.

Απλοί αγωγοί χρειάζονται για τον αερισμό του αέρα σε χώρους σχεδόν οποιουδήποτε σκοπού, δηλαδή:

 • Εστιατόρια, καφετέριες και ξενοδοχεία
 • Εξαερισμός ιδιωτικών κατοικιών, εξοχικών κατοικιών και διαμερισμάτων
 • Εξαερισμός κέντρων αγορών και ψυχαγωγίας
 • Για όλους τους τύπους παραγωγής, εργαστήρια
 • Καλή μόνωση
 • Χαμηλή αντίσταση αέρα
 • Φιλικό προς το περιβάλλον
 • Προσιτή τιμή
 • Ισχυρή και ανθεκτική
 • Ευκολία εγκατάστασης
 • Ανθεκτικότητα σε χημικά
 • Δεν υπόκεινται σε διάβρωση
 • Μην χρειάζεστε συχνή φροντίδα

Ποιες είναι οι σωλήνες εξαερισμού PVC, οι οποίες είναι καλύτερο να επιλέξουν και να εγκαταστήσουν

Άνετη διαβίωση σε ιδιωτικό σπίτι ή πολυκατοικία δεν μπορεί να γίνει χωρίς ένα καλά εξοπλισμένο σύστημα εξαερισμού, το οποίο συχνά είναι κατασκευασμένο από πολυμερείς ή κυματοειδείς σωλήνες. Από την ανταλλαγή αέρα εξαρτάται από την έγκαιρη αφαίρεση όλων των ειδών οσμών, ειδικά στην περίπτωση των βοηθητικών εγκαταστάσεων.

Τύποι προϊόντων σωληνώσεων για εξαερισμό

Για την εγκατάσταση αεραγωγών είναι δυνατή η χρήση:

 • ομαλά πολυμερή προϊόντα - από πολυπροπυλένιο, πολυβινυλοχλωρίδιο ή πολυουρεθάνη.
 • Κυματοειδείς και γαλβανισμένοι σωλήνες - κατασκευασμένοι από αλουμίνιο ή χάλυβα.

Οι πλαστικοί αγωγοί μπορούν να μεταφερθούν σε ιδιωτικές κατοικίες μέσω τοίχων ή στέγης. Στην πώληση υπάρχουν μονωμένες εκδόσεις προϊόντων (περισσότερες πληροφορίες: "Πώς να φτιάξετε έναν θερμομονωτικό σωλήνα εξαερισμού - επιλέξτε το υλικό και τη μέθοδο της μόνωσης"). Στα δικά τους νοικοκυριά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτροπή προϊόντων καύσης από συσκευές αερίου.

Ο κυματοειδής σωλήνας έχει επιφάνεια με ραβδώσεις και επομένως είναι ικανός να συγκρατεί όλα τα είδη αποθέσεων, με αποτέλεσμα να χρειάζεται τακτικό καθαρισμό.

Σε κρύο καιρό εφόσον η θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου μειώνεται σημαντικά και το αυξημένο επίπεδο της υγρασίας, η εμφάνιση του συμπυκνώματος είναι αναπόφευκτη, και είναι ικανή δομή στεγανό, μετά την οποία η υγρασία αρχίζει να πέφτει προς τα κάτω σε αυτό και με τον τρόπο αυτό να καταστρέψει το κτίριο.

Για να εξαλειφθεί αυτό το μειονέκτημα, η έξοδος του σωλήνα από πλαστικό σωλήνα στην οροφή πρέπει να είναι μονωμένη. Με την ευκαιρία, το PVC και τα κυματοειδή προϊόντα δεν εκτίθενται σε υγρασία.

Κατά κανόνα, ένας θερμομονωτικός σωλήνας εξαερισμού κατασκευασμένος από πλαστικό τοποθετείται σε ένα σπίτι σε έναν αττικό χώρο. Είναι δυνατό να εξοπλιστεί η προστασία του αεραγωγού που ανοίγει προς τα έξω στην οροφή με τα χέρια σας.

Βασικά στοιχεία των συστημάτων εξαερισμού

Ο εξαερισμός αποτελείται από τα ακόλουθα εξαρτήματα:

 1. Αεραγωγός. Αυτό το τμήμα του συστήματος επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους της διατομής και του σωλήνα. Η απλούστερη επιλογή για τον εξοπλισμό του απορροφητήρα στην κουζίνα είναι η χρήση ορθογώνιου σχήματος σωληνωτών πλαστικών προϊόντων, αφού είναι ευκολότερο να συνδεθεί. Τυπικά μεγέθη διατομών τέτοιων σωλήνων είναι 60χ120 και 60χ204 χιλιοστά. Διαβάστε επίσης: "Πώς να χρησιμοποιήσετε πλαστικούς σωλήνες για αεραγωγούς - την επιλογή των υλικών και της συσκευής."
 2. Συνδέσεις. Απελευθερώνονται σε ισοδύναμη και μεταβατική έκδοση. Ο τελευταίος τύπος προϊόντων χρησιμοποιείται για τη σύνδεση πλαστικών σωλήνων εξαερισμού με διαφορετικά μεγέθη και η μετάβαση είναι ομαλή.
 3. Γυρίζει. Αυτά τα εξαρτήματα χρησιμοποιούνται εάν είναι απαραίτητο για να αλλάξετε την κατεύθυνση της εγκατάστασης του αγωγού σε ένα κατακόρυφο ή οριζόντιο επίπεδο.
 4. Tees. Έχουν εξόδους του ίδιου τμήματος και ευθεία γραμμή ίση με 90 °, τη γωνία του κλάδου.
 5. Βαλβίδα ελέγχου. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί η απαραίτητη κατεύθυνση της κίνησης των ρευμάτων αέρα. Συνήθως χρησιμοποιείται στη διάταξη του εξαναγκασμένου εξαερισμού, έτσι ώστε όταν ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί, ο αέρας από το δρόμο δεν μπαίνει σε αυτό.
 6. Συνδετήρες. Χρησιμοποιούνται για γρήγορη τοποθέτηση σωλήνων εξαερισμού.
 7. Μεταβάσεις. Αυτές οι λεπτομέρειες εφαρμόζονται όταν από ένα στρογγυλό πλαστικό σωλήνα για εξαερισμό είναι απαραίτητο να στραφούν σε προϊόντα με διαφορετικό σχήμα εγκάρσιας διατομής.

Κατά την επιλογή πρόσθετων στοιχείων, λαμβάνονται υπόψη οι παράμετροι του κύριου τμήματος της δομής.

Χαρακτηριστικά της εφαρμογής των λείων πλαστικών σωλήνων

Τα πλαστικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για τον αερισμό είναι ανθεκτικά στις διαβρωτικές διεργασίες. Λόγω της παρουσίας μιας λείας εσωτερικής επιφάνειας, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για απρόσκοπτη και αθόρυβη κίνηση των αέριων μαζών.

Οι πλαστικοί σωλήνες εξαερισμού δεν απαιτούν καθαρισμό, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, μπορούν να βγουν στην οροφή του σπιτιού ή στους τοίχους. Αυτοί οι αγωγοί παράγονται με ένα τμήμα στρογγυλού ή ορθογωνίου σχήματος.

Συχνά χρησιμοποιούνται καμινάδες εξαερισμού PVC για τον εξοπλισμό της κουκούλας, καθώς έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • ελαφρύ βάρος.
 • αντοχή και μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Είναι εύκολο να μεταφέρονται και να τοποθετούνται ανεξάρτητα.
 • απόλυτη στεγανότητα, έτσι ώστε να μην συλλέγουν βρωμιά.

Αλλά επειδή ο σωλήνας εξαερισμού από πολυβινυλοχλωρίδιο έχει χαμηλό σημείο τήξης, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν ο αγωγός πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε θερμοκρασίες άνω των 50 μοιρών.

Ο πλαστικός στρογγυλός σωλήνας εξαερισμού, σε σύγκριση με το προϊόν ορθογωνικής διατομής, έχει πολύ χαμηλότερη αντίσταση στις ροές του αέρα. Για να ενώσετε τα δομικά στοιχεία, χρησιμοποιήστε προσαρμογείς που έχουν μορφή μορφής L. Για να βελτιωθεί η ποιότητα της σύνδεσης ορθογώνιων πλαστικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται στη διάταξη εξαερισμού, είναι δυνατή η χρήση στεγανωτικού.

Αγωγοί από κυματοειδείς σωλήνες από PVC

Τα συστήματα εξαερισμού που τοποθετούνται με τη χρήση κυματοειδών προϊόντων έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα - μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν με την τοποθέτησή τους. Για την εκτέλεση των εργασιών συναρμολόγησης απαιτούνται στρογγυλοί σφιγκτήρες, οι οποίοι σφίγγονται με μπουλόνια.

Το ένα άκρο της αυλάκωσης συνδέεται με τον αγωγό εξαερισμού, ο οποίος έχει πρόσβαση στην οροφή, και ο δεύτερος - στην κουκούλα της κουζίνας.

Η χρήση αυτού του προϊόντος σωληνώσεων έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 1. Είναι δυνατή η τοποθέτηση κυματοειδούς με μεγαλύτερη διάμετρο από αυτή την παράμετρο στην κουκούλα - για το σκοπό αυτό ο αγωγός αέρα συμπιέζεται σφιχτά στον προσαρμογέα χρησιμοποιώντας ένα σφιγκτήρα.
 2. Δυνατότητα τάνυσης του σωλήνα σε μεγάλη απόσταση.
 3. Συμπαγής συσκευασία. Για παράδειγμα, αν προσθέσετε ένα προϊόν 3 μέτρων, θα χρειαστεί 1 μέτρο.
 4. Το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας είναι -30 ° C έως + 120 ° C.
 5. Αντοχή στον αέρα που υπάρχει μέσα στο σωλήνα.

Δεδομένου ότι η έξοδος της κουκούλας έχει σχήμα τετράγωνου, η αυτο-συναρμολόγηση απαιτεί προσαρμογείς σχεδιασμένους για στρογγυλά τμήματα. Διαβάστε επίσης: "Τύποι πλαστικών σωλήνων για εξαερισμό - πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, διαστάσεις".

Σε αντίθεση με τους επίπεδους σωλήνες PVC, τα κυματοειδή προϊόντα, τα οποία είναι εύκαμπτα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κουζίνες με πολύπλοκη διάταξη. Ταυτόχρονα, για να μειωθεί η στάθμη θορύβου, ο αγωγός αέρα από την αυλάκωση πρέπει να τεντωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Επιλογή δομικού συστήματος εξαερισμού

Η διάμετρος του αγωγού, εξοπλισμένη με σωλήνες από PVC, θα πρέπει να είναι μικρότερη από την οπή στην κουκούλα. Διαφορετικά, η απόδοση του συστήματος μειώνεται, με αποτέλεσμα αυξημένο φορτίο στον κινητήρα και αυξημένο θόρυβο που παράγεται από τη δομή.

Ο σωλήνας εξαερισμού PVC δεν πρέπει να είναι πολύ μακρύς και να έχει πολλές στροφές. Το γεγονός είναι ότι κάθε στροφή του πλαστικού εξαερισμού μειώνει την απόδοση της λειτουργίας του κατά 10%. Η παρουσία περιστροφής μεγαλύτερης των 90 ° οδηγεί σε παραβίαση της εκροής αέρα στον εκχυτήρα.

Για να εμφανιστούν οι οπίσθιοι αγωγοί στον αγωγό, είναι εγκατεστημένη μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Ο άξονας περιστροφής είναι τοποθετημένος κάθετα. Το βέλτιστο μήκος του αγωγού είναι -3 μέτρα. Κατά την επέκταση του σωλήνα κατά ένα μέτρο, η απόδοση της κουκούλας για την κουζίνα μειώνεται κατά περίπου 5 έως 10%.

Εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού

Όταν δημιουργείτε αερισμό σε ιδιωτικό σπίτι από πλαστικούς σωλήνες, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε ορισμένα σημεία:

 1. Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί αξιόπιστη στερέωση. Αυτό επηρεάζει την απόδοση του συστήματος και την ανθεκτικότητα της ακεραιότητάς του. Είναι σύνηθες να τοποθετούνται συνδετήρες σε μεγάλες διατομές κάθε δύο μέτρα, και σε μικρά τμήματα - μετά από ένα μέτρο. Σε μια ιδιωτική κατοικία, είναι σκόπιμο να καθορίσει τον αγωγό σε κάθε μία από τις περιοχές σύνδεσης των σωλήνων, και ταφ τοποθετηθεί με δύο σφιγκτήρες (διαβάζεται ως εξής: «Ποιες είναι οι σωλήνες εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι είναι καλύτερα να επιλέξετε - Τύποι και Χαρακτηριστικά»).
 2. Ιδιαίτερη σημασία έχει η στεγανότητα των αρμών των πλαστικών προϊόντων. Εάν η διάταξη είναι κακή, ο ακάθαρτος αέρας θα διεισδύσει μέσα στο δωμάτιο μέσα από τις ρωγμές. Είναι απαραίτητο οι αέριες μάζες να κινούνται προς την κατεύθυνση του κουδουνιού.
 3. Για τη σωστή οργάνωση της εκκένωσης αέρα και της εισαγωγής αέρα στο σύστημα, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα στην είσοδο της πλαστικής δομής εξαγωγής και στην έξοδο - τη σχάρα. Παρουσία του καναλιού τροφοδοσίας, όλα γίνονται με αντίστροφη κίνηση, αλλά ο ανεμιστήρας τοποθετείται μέσα στο σωλήνα.

Η εγκατάσταση της κουκούλας είναι απλούστερη στην κουζίνα του πολυκατοικίου. Το κυριότερο είναι να επιλέξετε σωστά τη διάμετρο των συνδετικών στοιχείων για τα σωληνοειδή προϊόντα και να τα στερεώσετε με ασφάλεια στον τοίχο.

Επιλογές για την κάλυψη των αγωγών εξαγωγής

Τα συστήματα εξαερισμού για τις εγκαταστάσεις κουζίνας, εκτός από τον κύριο σκοπό τους, πρέπει να ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό. Ο ευκολότερος τρόπος για τη συγκάλυψη των πλαστικών σωλήνων εξαερισμού είναι ορθογωνικής διατομής. Για παράδειγμα, μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από κρεμαστά ντουλάπια κάτω από την οροφή, και στη συνέχεια ζωγραφισμένα σε έναν τόνο του χρώματος των τοίχων. Επίσης για τον αερισμό των πλαστικών σωλήνων προσφέρετε μια θέση στα έπιπλα κουζίνας.

Μια εξαιρετική επιλογή θα είναι η κατασκευή ενός ειδικού σχεδιασμού για έναν πλαστικό αγωγό κατά την εγκατάσταση μιας τάσης ή ψευδοροφής. Εάν υπάρχει ήδη έτοιμο σύστημα εξαερισμού, μπορεί να σφραγιστεί με ειδικό κουτί. Αυτό συμβαίνει σε πολλές διαφορετικές μορφές, λύσεις χρώματος. Είναι χτισμένο με τέτοιο τρόπο ώστε, εάν είναι απαραίτητο, να παρέχεται εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στις επικοινωνίες.

Ορισμένες εταιρείες που παράγουν σύστημα vozduhootvedeniya, συνιστούμε να πάρετε όλα τα στοιχεία για να ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να απορροφητήρα και πλαστικών σωλήνων έχουν το ίδιο χρώμα και δεν χρειάζεται πρόσθετη μάσκα.

Στις εγχώριες υπεραγορές, οι σωλήνες εξαερισμού Leroy Merlin και τα διάφορα κατασκευαστικά μέρη τους από αξιόπιστες διεθνείς εταιρείες πωλούν σε μεγάλη ποικιλία σε προσιτές τιμές. Όλα τα προσφερόμενα προϊόντα έχουν υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Πώς να επιλέξετε τους ιδανικούς πλαστικούς (PVC) αεραγωγούς για τον εξαερισμό και πώς να τις συνδέσετε;

Καλή ώρα της ημέρας, αγαπητέ αναγνώστη! Παρατήρησα ότι όταν βρίσκεστε σε περισπασμένο χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, η κατάσταση της υγείας επιδεινώνεται, είναι πιο δύσκολη, υπάρχει μια κατάσταση αδυναμίας και υπνηλίας. Έτσι, η συσσώρευση επιβλαβών ακαθαρσιών στον αέρα ενός ανεπαρκώς εξαεριζόμενου δωματίου επηρεάζει το ανθρώπινο σώμα. Ως εκ τούτου, για την κανονική ανταλλαγή αέρα, οι χώροι διαβίωσης και εργασίας είναι εξοπλισμένοι με σύστημα εξαερισμού. Μπορεί να συναρμολογηθεί από ακριβά μεταλλικά κουτιά και μπορείτε να αποθηκεύσετε και να χρησιμοποιήσετε πλαστικούς αγωγούς για εξαερισμό. Δεν είναι λιγότερο ανθεκτικά από τα μεταλλάγματα από μέταλλο, εκτός από ότι είναι όμορφα και φθηνά.

Επισκόπηση και προδιαγραφές

Τα πλαστικά κουτιά εξαερισμού κατασκευάζονται από διαφορετικούς τύπους πλαστικών, διαφέρουν ως προς την ακαμψία τους, το σχήμα τους και το μέγεθος τους.

Είναι εύκολα συναρμολογημένα σε ένα ενιαίο σχέδιο λόγω μιας ευρείας γκάμας συνδετικών στοιχείων και εξαρτημάτων.

Τι κάνουν οι πλαστικοί αγωγοί;

Λεπτομέρειες των συστημάτων εξαερισμού κατασκευασμένα από πλαστικό διαμορφώνονται υπό την επίδραση της υψηλής πίεσης, δεν έχουν ραφές. Ως πρώτη ύλη χρησιμοποιούνται διαφορετικές ομάδες πολυμερών:

 • Πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC). Οι σωλήνες από PVC είναι απολύτως ασφαλείς για την ανθρώπινη υγεία, ανθεκτικοί στην υπεριώδη ακτινοβολία, ανθεκτικοί στα αλκάλια, τα ορυκτά έλαια, πολλοί τύποι οξέων και αλκαλίων, δεν αναφλέγονται όταν εκτίθενται σε ανοικτή φωτιά. Το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας είναι -15 ° C έως + 66 ° C.
 • Φθοριοπλαστικό (PVDF). Διατηρεί τη δύναμη και την ελαστικότητα σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -70 ° C έως + 140 ° C. Τα προϊόντα από φθοριοπλαστικό είναι ανθεκτικά στη θερμότητα, ανθεκτικά σε επιθετικά οξέα και αλκάλια, ανθεκτικά στην υγρασία, επεξεργάζονται καλά με κοπή, διάτρηση, άλεση.
 • Πολυπροπυλένιο (ΡΡ). Κουτιά για εξαερισμό από πολυπροπυλένιο - ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες (t τήξη 175 ° C), ατμού και αερίου, ανθεκτικά στη φθορά, έχουν μεγάλη αντοχή στην κρούση, αντοχή σε επαναλαμβανόμενες στροφές.
 • Πολυαιθυλένιο χαμηλής πίεσης (HDPE). Οι αγωγοί δεν είναι ευαίσθητοι σε φθορά, σκουριά, δεν σκίζουν από τις επιπτώσεις χαμηλών θερμοκρασιών, υδρόφοβοι, ελαστικοί, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή συστημάτων εξαερισμού, ακόμα και σε κτίρια με σύνθετες διαμορφώσεις.

Η επιλογή πλαστικών αγωγών για τη διάταξη των συστημάτων εξαερισμού πρέπει να καθοδηγείται όχι μόνο από το κόστος αλλά και από τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πλαστικών. Για παράδειγμα, τα προϊόντα πολυπροπυλενίου είναι κατάλληλα για την κατασκευή κουκούλας πάνω από τη σόμπα.

Σε υψηλή θερμοκρασία εξαντλημένου αέρα (καμινάδες), είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε σωλήνες PVC ή PVDF.

Τα κιβώτια αερισμού σε οικιακούς και τεχνικούς χώρους μπορούν να εγκατασταθούν από HDPE.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οι αεραγωγοί από πλαστικό έχουν έναν αρκετά εκτεταμένο κατάλογο πλεονεκτημάτων:

 • οικολογική ασφάλεια ·
 • μηχανική αντοχή.
 • πλαστικότητα;
 • αντοχή στις επιδράσεις χημικώς ενεργών και οργανικών ουσιών ·
 • αντίσταση στις αλλαγές της θερμοκρασίας.
 • χαμηλό ειδικό βάρος.
 • Αντοχή στην υγρασία.
 • δεν υπόκεινται σε διάβρωση.
 • εύκολη εγκατάσταση και συντήρηση.
 • μια μεγάλη ποικιλία τυποποιημένων μεγεθών, εξαρτημάτων και εξαρτημάτων, που επιτρέπει τη συναρμολόγηση ενός συστήματος οποιασδήποτε διαμόρφωσης.
 • ευρεία παλέτα χρωμάτων.
 • προσιτή τιμή.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των πλαστικών αγωγών εξαερισμού είναι η ικανότητά τους να ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό οποιουδήποτε δωματίου χωρίς να χωράνε χώρος.

Τα πλαστικά προϊόντα, μετά την εγκατάσταση, δεν απαιτούν πρόσθετο φινίρισμα. Οι αεραγωγοί με αισθητική εμφάνιση και εξομαλυσμένα σχήματα φαίνονται καλά σε κτίρια κατοικιών και διοικητικά κτίρια.

Οι σκληροί πλαστικοί αγωγοί έχουν επίσης μια λεία εσωτερική και εξωτερική επιφάνεια, η οποία δεν παρεμβαίνει στη διέλευση των ρευμάτων αέρα μέσω αυτών.

Η επίστρωση λίπους, η οποία, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, διαμορφώνεται στα εσωτερικά τοιχώματα του κουτιού, ξεπλένεται εύκολα με ένα ζεστό διάλυμα σαπουνιού.

Τα κύρια μειονεκτήματά τους είναι:

 • χαμηλή αντίσταση στη φωτιά. Μην καίνε μόνο μεταλλικά κουτιά. Παρόλο που δεν είναι όλα τα πλαστικά (για παράδειγμα, φθοριοπλαστικά) μπορούν να καούν και να εξαπλώσουν την καύση, αλλά το κόστος των προϊόντων από φθοριοπλαστικό είναι αρκετά υψηλό. Ως εκ τούτου, η εγκατάσταση αγωγών αέρα από άλλους τύπους πλαστικών επιτρέπεται μόνο σε χαμηλού ύψους κτίρια.
 • Η ικανότητα να συσσωρεύεται ένα στατικό φορτίο, που οδηγεί στην προσκόλληση της λεπτής σκόνης, η οποία μπορεί να αναφλεγεί. Ειδικά πολλά από αυτά συλλέγονται σε κυματοειδείς σωλήνες, έτσι ώστε αυτοί οι αεραγωγοί είναι εξοπλισμένοι με φίλτρα που εμποδίζουν την είσοδο σκόνης, καθώς και να υποβάλλονται σε ειδική επεξεργασία μείγματος. Δημιουργεί μια λεπτή μεμβράνη στην επιφάνεια, η οποία μειώνει τη συσσώρευση στατικού φορτίου.

Πού πρέπει να υποβάλλετε αίτηση;

Χρησιμοποιούνται πλαστικοί αεραγωγοί για τη συσκευή:

 1. φυσικό εξαερισμό. Ο άξονας του αγωγού αερισμού τοποθετείται στα φέροντα εσωτερικά τοιχώματα της κουζίνας με βρύση από την οροφή. Οι βαλβίδες τροφοδοσίας εγκαθίστανται στα μπλοκ παραθύρων των καθιστικών. Ο εξαερισμός του χώρου πραγματοποιείται με την πρόσληψη φρέσκου αέρα από τις βαλβίδες παραθύρου, η οποία κινείται προς τη ζώνη εκκενωμένης πίεσης (στην κουζίνα), αερίζοντας τον διάδρομο πέρασμα.
 2. που τροφοδοτεί αέρα στο δωμάτιο, με δυνατότητα θέρμανσης κατά τη χειμερινή περίοδο. Με αυτόν τον τύπο εξαερισμού, ο δίαυλος δημιουργείται στον τοίχο της κουζίνας ή συναρμολογείται με τη μορφή δομής τύπου τοίχου και παρέχεται ένας ανεμιστήρας χωρίς θόρυβο στον εξωτερικό τοίχο του δωματίου.
 3. σύστημα εξάτμισης, απομάκρυνση του αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο, καθώς και προϊόντα καύσης φυσικού αερίου από συσκευές αερίου.

Διαστάσεις και διατομή τυποποιημένων πλαστικών αγωγών

Οι αγωγοί πλαστικού εξαερισμού διατίθενται σε διάφορα τμήματα:

 • στρογγυλά - χρησιμοποιούνται συνήθως για την κατασκευή μεγάλων ίχνων συστημάτων εξαερισμού. Δεν έχουν ραφές, εξίσου ανθεκτικά σε υψηλά φορτία από όλες τις πλευρές.
 • τετράγωνο ή ορθογώνιο - είναι ευκολότερο να ταιριάζουν στο εσωτερικό, κόβονται πιο εύκολα στις επιθυμητές διαστάσεις, γεγονός που επιταχύνει τη διαδικασία συναρμολόγησης χωρίς να μειώνει τα χαρακτηριστικά αντοχής του συστήματος και τη στεγανότητα του.
 • επίπεδη - το ίδιο ορθογώνιο σχήμα, αλλά πιο συμπαγές, αφού το ύψος της διατομής τέτοιων σωλήνων είναι πολύ μικρότερο από το πλάτος. Βολικά τοποθετημένος σε χώρους με έλλειψη ελεύθερου χώρου.

Οι διαστάσεις των πλαστικών αγωγών και των εξαρτημάτων σύνδεσης αντιστοιχούν στα γενικά πρότυπα που ορίζονται για την έλαση σωλήνων. Αυτό απλοποιεί τον σχεδιασμό και την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού.

Τα πιο συνηθισμένα για την κατασκευή οικιστικών κατασκευών:

 • στρογγυλά κιβώτια με διάμετρο 80 · 100; 125 και 150 mm.
 • ορθογώνιοι σωλήνες - με μεγέθη πλευρών από 100 mm έως 1000 mm.
 • Αεραγωγοί επίπεδου σχήματος διαστάσεων 110 × 55. 120 × 60; 204 × 60 mm.
 • κυματοειδή σωλήνα διαμέτρου 200 έως 300 mm.

Συνδέσεις και εξαρτήματα

Για τη συναρμολόγηση των πλαστικών αγωγών σε ένα ενιαίο σύστημα εξαερισμού, χρησιμοποιούνται διάφορα στοιχεία:

 • ευθεία σύνδεση - μέσω ευθύγραμμων τμημάτων, συναρμολογούνται ευθείες γραμμές ενός συστήματος ανταλλαγής αέρα με την ίδια διάμετρο ή τομή.
 • γόνατο 90º - Συνδέει αεραγωγούς του ίδιου μεγέθους σε ορθές γωνίες.
 • προσαρμογέα ευθεία για στρογγυλά και ορθογώνια κανάλια. Χρησιμοποιείται για την ένωση τμημάτων του συστήματος εξαερισμού στρογγυλών και επίπεδων προφίλ.
 • συνδετικό στοιχείο με βαλβίδα - συσκευή που αποτρέπει την υπερβολική ψύξη του δωματίου, διείσδυση μιας δυσάρεστης οσμής από τον κεντρικό αγωγό εξαερισμού του κτιρίου διαμερίσματος,
 • Flat transition - για να συνδέσετε ορθογώνια κανάλια με προϊόντα διαφόρων μεγεθών της διατομής.
 • η μετάβαση "κύκλου-ορθογωνίου" είναι ένας κόμβος σύνδεσης για την ένωση καναλιών διαφορετικών σχημάτων διατομών.
 • Flat tee - συνδέει δύο κλάδους στην κύρια γραμμή.
 • Διασυνδέει τρία σκέλη με τον κύριο αυτοκινητόδρομο.
 • συνδετήρας γενικής χρήσης - χρησιμοποιείται για να αλλάζει την κατεύθυνση της διαδρομής σε ένα οριζόντιο επίπεδο υπό γωνία στην περιοχή από 3º έως 48º.
 • Προστατευτικό - διακοσμητικό πλέγμα - χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση των οπών στα άκρα του στίβου.
 • πλάκα είναι ένα στοιχείο εξοπλισμένο με φλάντζα. Στερεώνεται στον τοίχο με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες, συνδέονται με το άνοιγμα του κεντρικού αγωγού εξαερισμού.
 • μειωτήρα - τοποθετείται σε σημεία σύνδεσης σωλήνων μιας διαμόρφωσης, αλλά διαφορετικών μεγεθών.
 • αγκύλες - χρησιμοποιούνται για τη στερέωση του καναλιού στις επιφάνειες των τοίχων και των οροφών.

Κατασκευαστές και κατά προσέγγιση τιμές

Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές άκαμπτων και εύκαμπτων πλαστικών αγωγών, συνδετήρων και εξαρτημάτων στη Ρωσία είναι:

Οι τιμές των προϊόντων τους δεν διαφέρουν πολύ, αλλά κατά μέσο όρο 1 μέτρο αγωγού πολυπροπυλενίου ορθογωνικής διατομής με μέγεθος 100 × 125 mm μπορεί να αγοραστεί για 125 - 135 ρούβλια? 1 μέτρο από πλαστικό κουτί στρογγυλής μορφής με διάμετρο 200 χιλ. Σε τιμή 155-180 ρούβλια.

Ποια είναι καλύτερη, στρογγυλή ή τετράγωνη;

Εάν επιλέγετε ανάλογα με την χωρητικότητα, είναι καλύτερο να αγοράσετε αγωγούς αέρα με κυκλική διατομή. Σε αυτά, η κίνηση των ροών του αέρα συμβαίνει ταχύτερα με λιγότερο θόρυβο. Σε σωλήνες ορθογώνιου προφίλ, οι γωνίες ουσιαστικά δεν εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία, επομένως απαιτούν μεγαλύτερη επιφάνεια εγκάρσιας διατομής από ό, τι για στρογγυλά προϊόντα.

Παρά το γεγονός ότι τα ορθογώνια πλαστικά κουτιά έχουν χειρότερα χαρακτηριστικά, χρησιμοποιούνται συχνότερα για την κατασκευή συστημάτων εξαερισμού σε διαμερίσματα. Είναι πιο εύκολο να τους κρύψετε, τοποθετώντας τους πάνω από κρεμασμένα ντουλάπια, στο διάστημα μεταξύ του καλύμματος τελειώματος της τεντωμένης οροφής και της επικάλυψης βάσης. Ακόμη και αν δεν υπάρχει πουθενά να κρύβεται ένα ορθογώνιο κιβώτιο, θα φαίνεται πιο οργανικά στη διασταύρωση τοίχων και οροφής από ένα στρογγυλό σωλήνα και δεν θα χαλάσει το ντεκόρ του εσωτερικού.

Πόσο σωστά μπορείτε να υπολογίσετε τα μεγέθη και μια ενότητα;

Υπολογισμός των αεραγωγών γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά των κτιρίων, η προβλεπόμενη τρόπο λειτουργίας, η αποδοτικότητα του συστήματος θέρμανσης, η συχνότητα των αερισμό του δωματίου, και άλλες προσωπικές προτιμήσεις.

 • Για να υπολογίσετε τη ροή αέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο τύπο:

MVS - χωρητικότητα του συστήματος εξαερισμού, m³ / h;

H - ο αριθμός των ατόμων που φθάνουν στο δωμάτιο για μια ημέρα τουλάχιστον 2 ώρες, μονάδες?

H - το πρότυπο της συναλλαγματικής ισοτιμίας του αέρα, m³ / h ανά 1 m² επιφάνειας.

 • Η επιφάνεια της εγκάρσιας τομής προσδιορίζεται από τον τύπο:

CP = MFR x HK / C, όπου

CP - εμβαδόν εγκάρσιας τομής του κουτιού, cm2.

C - ταχύτητα κίνησης του αέρα στο κανάλι, m / s;

НК - ο τυπικός παράγοντας ίσος με 2.778.

Οι συντελεστές για τα κτίρια κατοικιών μπορούν να επιλεγούν στον πίνακα:

Πολλές εταιρείες τοποθετούν στους ιστότοπούς τους έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, με τον οποίο μπορείτε να υπολογίσετε γρήγορα το μέγεθος της απαιτούμενης διατομής του αγωγού ανάλογα με τον όγκο του δωματίου ή την απαιτούμενη απόδοση εξόδου.

Τοποθέτηση

Η τοποθέτηση πλαστικών τμημάτων από την κουκούλα στη σχάρα εξαερισμού πραγματοποιείται με διάφορους τρόπους:

 • Οι αγωγοί που κρύβονται πίσω από τις πόρτες των ντουλαπιών στερεώνονται στο πίσω μέρος του ντουλαπιού με σφιγκτήρες. Σε χώρους όπου οι σωλήνες περνούν μέσα από τους τοίχους, εγκαθίστανται ένθετα αφρού ή αφρώδες στρώμα. Αυτά τα υλικά μειώνουν τον θόρυβο από τα δονούμενα στοιχεία του συστήματος.
 • Οι γραμμές αγωγών που είναι τοποθετημένες πάνω από τα ντουλάπια είναι στερεωμένες σε αυτές με τις βάσεις και τις βίδες με αυτοκόλλητο για μικρό μήκος ξύλου.
 • Για την οροφή ή τους τοίχους, δεν είναι γεμάτα έπιπλα, κουτιά εξαερισμού είναι σταθερά με τη βοήθεια ειδικών βραχίονες, το κατάλληλο σχήμα και το μέγεθος. Μεταξύ των δονούμενων στοιχείων του συστήματος εξαερισμού και των στερεών αντικειμένων τοποθετούνται επιθέματα αφρώδους ελαστικού ή αφρού, προκειμένου να αποφευχθεί η εμφάνιση κροταλίσματος ή κτυπήματος.
 • Στο σημείο σύνδεσης στο σύστημα είναι εγκατεστημένη μια βαλβίδα ελέγχου.

Στα τμήματα του πλαστικού αγωγού, που βρίσκονται έξω από το κτίριο ή σε ένα μη θερμαινόμενο χώρο, είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί μια θερμομόνωση που θα βοηθήσει στη διατήρηση της βέλτιστης θερμοκρασίας του μεταφερόμενου αέρα και θα αποτρέψει τη συμπύκνωση στις εσωτερικές επιφάνειες των σωλήνων.

Για τους σκοπούς αυτούς, χρησιμοποιούνται συνήθως πλάκες και κύλινδροι βαμβακερού μαλλιού, αφρώδους καουτσούκ, πολυαιθυλενίου ή υαλοβάμβακα. Ενισχύστε τον θερμαντήρα με κολλητική ταινία αλουμινίου, χαλύβδινο σύρμα, καρφιά και ροδέλες στερέωσης.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία εγκατάστασης εξαερισμού, δείτε το βίντεο.

Συμβουλές σχετικά με τον τρόπο σωστής συλλογής

Κατά τη συναρμολόγηση των αεραγωγών με τα χέρια σας, λάβετε υπόψη τις ακόλουθες συστάσεις:

 • η κίνηση της ροής του αέρα πρέπει να περάσει από το καθιστικό προς το μπάνιο, το μπάνιο, την κουζίνα, αλλά όχι προς την αντίθετη κατεύθυνση.
 • προσπαθήστε να μειώσετε τον αριθμό των στροφών που μειώνουν την ικανότητα του συστήματος εξαερισμού.
 • Το άκρο του σωλήνα θα πρέπει να εφαρμόζει περίπου 50 mm στο στοιχείο σύνδεσης.
 • Οι αρμοί των δομικών στοιχείων καλύπτονται με ένα λεπτό στρώμα ειδικής σιλικόνης ή ακρυλικού στεγανωτικού υλικού λευκού χρώματος. Κατά την ξήρανση, δεν χάνει την ελαστικότητά του και δεν σπάει από τους κραδασμούς, μπορεί να αντισταθμίσει την αύξηση της θερμοκρασίας.

Βρήκατε κάτι ενδιαφέρον για τον εαυτό σας; Εγγραφείτε στο κανάλι μας και μοιραστείτε χρήσιμες ιδέες στα κοινωνικά δίκτυα.

Επισκόπηση των πλαστικών αγωγών αερισμού: τύποι και εγκατάσταση

Οι αεραγωγοί είναι σωλήνες που είναι τοποθετημένοι σε ένα χώρο για την οργάνωση ενός συστήματος αερισμού. Αυτοί οι σωλήνες μπορούν να είναι τόσο μέταλλο όσο και πλαστικό. Το πλαστικό ως υλικό για τους αεραγωγούς έχει γίνει πιο δημοφιλές, διότι έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι του μετάλλου.

Στη φωτογραφία: πλαστικοί αγωγοί αερισμού διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών

Τεχνικές προδιαγραφές

 • Οι αγωγοί είναι ελαφριές λόγω του χαμηλού βάρους του πλαστικού ABS. Η χαλάρωση είναι 4%.
 • Το μέγεθος μπορεί να ρυθμιστεί ανεξάρτητα: Το PVC κόβεται καλά.
 • Η διάβρωση ενός πλαστικού αγωγού δεν είναι συμφυής, σε αντίθεση με ένα μεταλλικό ανάλογο.
 • Τμήμα: στρογγυλά, ορθογώνια.
 • Μην χρειάζεστε πρόσθετη μόνωση στην περιοχή της οροφής.
 • Μέσα στους σωλήνες είναι λεία, ο αέρας περνά μέσα από αυτά με πρακτικά καμία στατική αντίσταση - λιγότερη απώλεια αέρα και θόρυβο.
 • Διάρκεια ζωής του πλαστικού αγωγού - τουλάχιστον 20 έτη.

Διαστάσεις

Οι πλαστικοί αγωγοί αερισμού μπορούν να έχουν τις ακόλουθες διαστάσεις:

 • Στη διάμετρο, οι πιο δημοφιλείς στρογγυλοί αγωγοί αέρα είναι 1 cm, 1,25 cm και 1,5 cm, αλλά ο όγκος της διατομής τους μπορεί να είναι σύμφωνα με την GOST και 200 ​​cm.
 • Οι τυπικές διαστάσεις ορθογωνίου: 55 έως 110 mm, 60 έως 120 mm, 60 έως 204 mm.
 • Ευέλικτοι αγωγοί μήκους - έως 20 μέτρα.
 1. Γύρω. Συνήθως χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση του μήκους των διαδρομών του συστήματος αερισμού. Στη διάμετρο 1 cm, 1,25 cm και 1,5 cm.
 2. Ορθογώνιο. Αυτός ο τύπος αγωγού χρησιμοποιείται συχνά στην καθημερινή ζωή. Μπορούν να κρύβονται κάτω από μια ψευδοροφή. Τυπικά μεγέθη: 60 έως 120 mm, 60 έως 204 mm.
 3. Ευέλικτο. Μπορούν να υπάρχουν τόσο στρογγυλά όσο και ορθογώνια τμήματα. Με μήκος - έως 20 μέτρα.
 • Ορθογώνιο

  Οι πλαστικοί ορθογώνιοι σωλήνες για εξαερισμό μπορούν να συνδεθούν εύκολα στους τοίχους ή στην οροφή: έχουν μια βολική μορφή για αυτό. Είναι αλήθεια ότι η κυκλική διατομή παρέχει μεγαλύτερη απόδοση.

  Επίπεδα και ορθογώνια πλαστικά αγωγοί

  Flat

  Οι ορθογώνιοι αγωγοί ονομάζονται επίσης επίπεδες, καθώς ο σωλήνας είναι πολύ μικρότερος σε ύψος από το πλάτος. Για να το χτίσετε χρειάζεστε ειδικά στοιχεία. Το μήκος του καναλιού μπορεί να κυμαίνεται από 35 cm έως 2,5 m.

  Ευέλικτο

  Οι εύκαμπτοι πλαστικοί σωλήνες για εξαερισμό είναι κατασκευασμένοι από PVC με εξώθηση. Ο εξοπλισμός για αυτή τη διαδικασία είναι αυτοματοποιημένος, οπότε η τιμή του αεραγωγού δεν είναι πολύ υψηλή.

  Ποικιλίες εύκαμπτων πλαστικών αγωγών

  Το PVC έχει μικρή αντίσταση στις χαμηλές θερμοκρασίες. Αν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους + 5 βαθμούς Κελσίου, οι σωλήνες αυτοί γίνονται εύθραυστοι. Παρομοίως το πλαστικό δεν είναι ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες, το οποίο επιλύεται χρησιμοποιώντας κατασταλτικά αγωγό συστήματα: http://ventilsystem.ru/ventilyaciya/elementy/truby/vozduxovody/ognezashhita.html

  Οι εύκαμπτοι αγωγοί κατασκευάζονται από βινυλοουρεθάνη. Το πολυμερές υλικό συγκολλάται με σπείρα από χάλυβα.

  Γύρω

  Στρογγυλοί (κυλινδρικοί) σωλήνες για εξαερισμό μπορούν να δουν τόσο σε διαμερίσματα όσο και σε εγκαταστάσεις παραγωγής.

  Στους φωτοπλαστικούς αγωγούς αέρα για αερισμό

  Η φόρμα για την εγκατάσταση δεν είναι πολύ βολική, αλλά οι σωλήνες είναι καλύτεροι από την ορθογώνια ροή αέρα ροής: χάρη στη μορφή δημιουργείται λιγότερη αντίσταση στη ροή.

Όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος του σωλήνα, τόσο περισσότεροι κύβοι αέρα μπορεί να περάσει. Για παράδειγμα, Ο αγωγός αέρα με διατομή 100 mm έχει διακίνηση 300 κυβικών μέτρων ανά ώρα. Η μικρή διάμετρος του σωλήνα θα προκαλέσει θόρυβο από το σύστημα εξαερισμού. Πολλές εταιρείες προσφέρουν μια τέτοια υπηρεσία όπως η κατασκευή αγωγών τέτοιων διαστάσεων που χρειάζεται ο πελάτης, για παράδειγμα - στρογγυλοί πλαστικοί αγωγοί για εξαερισμό στα 120 mm.

Κατασκευαστές

 • «SpecPolyPlast». Εδώ μπορείτε να παραγγείλετε έναν στρογγυλό ή ορθογώνιο αγωγό ως τυποποιημένα μεγέθη και σύμφωνα με το σκίτσο.
 • Η "Polex Group" παράγει πλαστικούς σωλήνες για εξαερισμό.
 • Οικολογικό εμπόριο. Αγωγοί αέρα πολυπροπυλενίου, ανθεκτικοί σε δυσμενείς περιβαλλοντικούς παράγοντες.
 • NPO "Πρόοδος". Το πολυαιθυλένιο και το πολυπροπυλένιο χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πλαστικών αγωγών. Εκτέλεση του αγωγού σύμφωνα με το σχέδιο του πελάτη ή ειδικού της εταιρείας.

Αεραγωγοί

Οι εύκαμπτοι αγωγοί αερισμού χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή, σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις και σε κτίρια γραφείων. Βασίζονται σε μεταλλική σπείρα. Από πάνω, η σπείρα είναι τυλιγμένη σε PVC.

Ποικιλία πλαστικών αγωγών από τους κατασκευαστές

Μεταξύ των αεραγωγών της εποχής εμφανίστηκαν σωλήνες με νέες διαστάσεις: 55 ανά 110 mm. Το μήκος των σωλήνων είναι 50 - 200 cm. Οι στρογγυλοί αεραγωγοί είναι σχεδιασμένοι για χρήση σε συνθήκες θερμοκρασίας -40 - +60 βαθμών Κελσίου.

Στοιχεία πλαστικών αγωγών η εταιρεία Era

 • 10VP, διάμετρος 100 mm, μήκος 500 mm, 1000 mm, 1500 mm ή 2000 mm.
 • 12,5 VP, διάμετρος 125 mm, οι επιλογές μήκους είναι οι ίδιες με αυτές των 10 VP.
 • Το 16VP με παρόμοιο μήκος έχει διάμετρο 16 mm.

Τοποθέτηση

Ο αγωγός αέρα είναι εύκολα πριονισμένος ακόμη και με ένα σιαγόνα και συναρμολογείται γρήγορα. Απομονώστε το σύστημα χρησιμοποιώντας στεγανωτικό. Μαζί με τους σωλήνες, αν είναι απαραίτητο, αγοράζονται στοιχεία για τη σύνδεση θραυσμάτων.

Σχετικά με την εγκατάσταση εύκαμπτων αεραγωγών εξαερισμού, διαβάστε εδώ.

Με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα, η ροή του αέρα μέσω των σωλήνων μπορεί να επιταχυνθεί.

Η τοποθέτηση του συστήματος εξαερισμού, πρέπει να ληφθεί υπόψη, όσο περισσότερο στροφές εμπλέκονται, τόσο χειρότερη είναι η ώθηση. Η στροφή μειώνει την ισχύ εξαερισμού κατά 10%.

Βίντεο: Εγκατάσταση πλαστικού αγωγού

Ενσωμάτωση στην ντουλάπα

Η κουκούλα και ο αγωγός αέρα στην κουζίνα μπορούν να ενσωματωθούν στο ντουλάπι:

 1. Μια βαλβίδα ελέγχου τοποθετείται μπροστά από την έξοδο.
 2. Στους τοίχους και τα ράφια του θαλάμου κατασκευάζονται τρύπες για τον αεραγωγό.
 3. Ο σωλήνας εισάγεται στις οπές, ενώ οι αρμοί υφίστανται επεξεργασία με στεγανωτικό.
 4. Κρεμάσαμε τον πίνακα στον τοίχο, συνδέσαμε τον αγωγό αέρα με το σύστημα εξαερισμού, στερεώσαμε την κουκούλα με βίδες.

Κόστος

1 μέτρο ορθογώνιο αγωγό από πολυπροπυλένιο μεγέθους 125 έως 100 mm είναι στη Μόσχα 1200 - 1300 ρούβλια. 1 μέτρο στρογγυλού πλαστικού αγωγού διαμέτρου 200 mm - 1500 - 1700 ρούβλια.

Συνδέσεις πλαστικών αγωγών

Πού να αγοράσετε πλαστικούς αγωγούς για εξαερισμό;

Ο αεραγωγός μπορεί να αγοραστεί χωριστά, σε ένα κοντινό κατάστημα ή σε ένα σύστημα αερισμού. Μπορεί επίσης να παραγγελθεί από το ηλεκτρονικό κατάστημα, υποδεικνύοντας τις απαιτούμενες παραμέτρους. Το κύριο πράγμα είναι ότι η τρύπα στην κουκούλα συμπίπτει με τη διατομή του σωλήνα, διαφορετικά το σύστημα δεν θα λειτουργήσει καλά.

 • Σχέδιο πόλης
 • Plast | Προϊόν
 • StroyShopper

Για την κουζίνα είναι βολικό να χρησιμοποιείτε μια κουκούλα ενσωματωμένη στο σύστημα εξαερισμού. Σχετικά με την επιλογή των φίλτρων για κουκούλες που διαβάζονται στο άρθρο μας.

Βίντεο

Οι αγωγοί από πλαστικό είναι εγκατεστημένοι για εξαερισμό σε διαμερίσματα, σε εξοχικές κατοικίες, σε χώρους εστίασης, σε εμπορικά κέντρα. Τέτοιοι σωλήνες δεν είναι αγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας, δεν φοβούνται τη διάβρωση, εκτός από την κύρια λειτουργία τους - για τον αερισμό του αέρα - μπορούν να εκτελέσουν διακοσμητική λειτουργία. Οι πλαστικοί αγωγοί, χάρη στην απολύτως ομαλή εσωτερική επιφάνεια, παρέχουν σιωπηλά καθαρό αέρα στο δωμάτιο και αφαιρούν τον μολυσμένο αέρα από αυτό.

Πλαστικοί σωλήνες εξαερισμού - επισκόπηση των αεραγωγών

Η ελαφρότητα, η αντοχή και η ανθεκτικότητα των πλαστικών υλικών για τον εξαερισμό βοηθά τους καταναλωτές να απομακρυνθούν από τα μεταλλικά ανάλογα.

Αλλά, ταυτόχρονα, οι σκεπτικιστές εκφράζουν αμφιβολίες: είναι αλήθεια ότι το πλαστικό είναι τόσο ανθεκτικό όσο το μέταλλο;

Οι πλαστικοί σωλήνες εξαερισμού, οι διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά των οποίων πρέπει να μελετηθούν πριν από την εγκατάσταση, θα εκπλαγούν από ένα ευρύ φάσμα εξαιρετικών χαρακτηριστικών. Λόγω αυτών των ιδιοτήτων, αυτά τα προϊόντα απολαμβάνουν τη μεγαλύτερη δημοτικότητα.

Το δίκτυο εξαερισμού αυτού του υλικού μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 50 χρόνια. Για γρήγορη κυκλοφορία αέρα - αυτή είναι η καλύτερη επιλογή.

Το κόστος αγοράς και εγκατάστασης πλαστικών σωλήνων θα είναι πολύ χαμηλότερο από ό, τι για τους μεταλλικούς σωλήνες. Αξίζει επίσης να τονιστεί η αισθητική εμφάνιση και η ευκολία συντήρησης.

Σωλήνες σε τέτοια συστήματα:

 1. δεν είναι επιρρεπείς σε αποχρωματισμό.
 2. Μην υποστείτε διάβρωση.
 3. εύκολο στην εγκατάσταση?
 4. ανθεκτικό?
 5. λογική τιμή.
 6. ευέλικτο.

Το σύστημα εξαερισμού είναι μια περίπλοκη διαδικασία ανταλλαγής αέρα στο δωμάτιο. Λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο: Ο αέρας στο δωμάτιο (είτε είναι καθιστικό, γραφείο ή αίθουσα παραγωγής) αντικαθίσταται από καθαρό αέρα - από έξω (έξω).

Μόνο τώρα, το σύστημα εξαερισμού μπορεί να αποδοθεί όχι μόνο τη διαδικασία αερισμού, αλλά χάρη στην σύγχρονα συστήματα και προστίθεται περισσότερο κλιματισμό, ιονισμού, ψύξης και θέρμανσης, ύγρανση και αφύγρανση, και άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το σύστημα εξαερισμού και να κατανοήσουν όλη την λεγόμενη «υλικό μέρος»: εξοπλισμός εξαερισμού, ανεμιστήρες εξάτμισης, καθώς και ένα σωλήνα (η οποία, με τη σειρά τους, χωρίζονται σε στρογγυλό ή τετράγωνο / ορθογώνιο), οι οποίες αποτελούν επίσης μέρος του εν λόγω συστήματος.

Περίληψη του άρθρου

Μεγέθη και τιμές

Θα γνωρίσουμε τα διαδεδομένα μεγέθη και τις τιμές για αυτά. Διαστάσεις του ορθογωνίου αγωγού: 11 x 5.5 cm. 12 x 6 cm. 20,4 χ 6 εκ. Η διάμετρος του στρογγυλού: 10 εκ. 12,5 cm. 15 cm.

Σύμφωνα με την GOST, ο αγωγός αέρα παράγεται με το μέγεθος του εσωτερικού τμήματος από 10 έως 200 εκ. Το παραδοσιακό μέγεθος αερισμού για την κουκούλα κουζίνας είναι παρόμοιο με τις διαστάσεις ενός ορθογωνίου.

Η τιμή των ορθογώνιων και κυκλικών αεραγωγών θα είναι κατά μέσο όρο από 400 ρούβλια και χαμηλότερα, και μπορείτε να τα αγοράσετε σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ κτιρίου.

Στις κατασκευαστικές εταιρείες, μπορείτε να κάνετε μια παραγγελία για ένα στρογγυλό και εύκαμπτο σωλήνα. Το επίπεδο σύστημα καναλιών PVC θα κοστίσει από 100 ρούβλια.

Η τιμή για μια ευέλικτη και πλαστική επιλογή είναι περίπου 320 ρούβλια.

Σύστημα εξαερισμού με διάμετρο 12,5 cm

Το κύριο καθήκον του εξαερισμού είναι να παρέχει εκροής ή εισροή αέρα. Η υψηλή αντοχή αυτών των προϊόντων δεν απαιτείται, αλλά το μικρό βάρος για αυτό το έργο είναι ιδανικό.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν πρέπει να εγκαταστήσετε όχι στον κύριο τοίχο, αλλά σε διακοσμητικό διαμέρισμα ή πάνω σε ψευδοροφή.

Σωλήνες με διάμετρο 125 mm χρησιμοποιούνται σε κανονικό μήκος 5 μέτρων. Μεγαλύτερες μπάλες είναι δύσκολο να συσκευαστούν και να μεταφερθούν. Οι αγωγοί για 125 χρησιμοποιούνται συχνότερα για τον αερισμό σε μια κατοικημένη περιοχή.

Τα υλικά σωληνώσεων είναι πολύ εύκολο να ενωθούν - απλώς εισάγονται στην υποδοχή ενός άλλου τεμαχίου.

Η απόδοση σε αυτή την περίπτωση είναι 400 m / h. Αυτοί είναι οι πλέον βέλτιστοι δείκτες για οικιακές ανάγκες, στις οποίες δημιουργείται η απαραίτητη κυκλοφορία αέρα και δεν δημιουργείται περιττός θόρυβος κατά τη λειτουργία.

Πώς να υπολογίσετε το μέγεθος και την ενότητα

Για την τοποθέτηση παράγουν διαφορετικά εξαρτήματα, τα οποία καθιστούν δυνατή τη σύνδεση αρκετών τοποθεσιών σε ένα ενιαίο σύνολο.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Τα σφραγιστικά βοηθούν στη στεγανοποίηση των αρμών, οι οποίες δεν επιτρέπουν τον αέρα να διαφύγει προς τα έξω στα σημεία διασταύρωσης.

Η στερέωση μιας τέτοιας κατασκευής πραγματοποιείται με συνδετήρες. Στην πώληση βρίσκονται σε μεγάλη ποικιλία.

Επιλέξτε πλαστικούς σωλήνες για εξαερισμό και οι διαστάσεις τους συνιστώνται για τον τύπο, τον σκοπό και την έκταση της ίδιας της κατασκευής. Ο τύπος, ο εκθέτης, το μήκος και η θέση καθορίζονται στο στάδιο του σχεδιασμού.

Στο στάδιο του σχεδιασμού, υπολογίζονται οι επιδόσεις όλων των στοιχείων του συστήματος. Εάν αυτό δεν γίνει, ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα με τη μορφή ανεπαρκούς κυκλοφορίας αέρα ή ισχυρού θορύβου κατά τη λειτουργία.

Η διατομή του διαύλου για ταχύτητα αέρα τριών μέτρων ανά δευτερόλεπτο υπολογίζεται από τον τύπο: S = 0,9 x L. Σε αυτό ο χαρακτηρισμός S είναι η περιοχή διατομής και L ο δείκτης ταχύτητας αέρα.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη φόρμουλα, μπορείτε να υπολογίσετε τις διαστάσεις της κουκούλας, που θα σας επιτρέψουν να εργαστείτε με υψηλή απόδοση.

Η εσφαλμένα επιλεγμένη διάμετρος θα προκαλέσει γρήγορα αποτυχία των εξαρτημάτων. Μια επισκευή και να συνδεθεί με το σύστημα θα κοστίσει ένα αξιοπρεπές ποσό.

Τμήμα

Παρακολουθήστε το βίντεο

Κατά την τοποθέτηση πλαστικών αγωγών για εξαερισμό, οι διαστάσεις του τμήματος πρέπει να επιλεγούν με ακρίβεια. Είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό στην περίπτωση αυτή. Η επιλογή αυτή πραγματοποιείται ανάλογα με τη θέση του δικτύου.

Για παράδειγμα, εάν η κύρια επικάλυψη και η οροφή διαχωρίζει μια μικρή απόσταση, τότε συνιστάται μια επίπεδη ωοειδής όψη του αγωγού. Ο σχεδιασμός του δεν διαφέρει πολύ από το σύστημα κυκλικής διατομής.

Ο καθαρισμός του αέρα περνά με την ίδια ένταση. Όμως, πρέπει να σημειωθεί ότι τα πλαστικά σχέδια του οβάλ τμήματος δεν δημιουργούν την κατάλληλη αντίσταση στη ροή του αέρα, με αποτέλεσμα να περάσει εύκολα και ο κινητήρας να μην λειτουργεί με υψηλό φορτίο.

Η αλήθεια είναι ότι το μόνο μειονέκτημα θα είναι αυτό είναι ένα υψηλό κόστος. Όμως, αυτό δικαιολογείται από την ανάγκη να χρησιμοποιηθεί μόνο μια τέτοια μορφή που βασίζεται στα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά των εγκαταστάσεων.

Κανάλια εξαερισμού

Οι πλαστικοί αεραγωγοί ταιριάζουν αρμονικά στην εσωτερική διακόσμηση του δωματίου.

Και η παρουσία ενός γείσου δίνει κομψότητα και εκλέπτυνση. Αυτό το στοιχείο σας επιτρέπει να αποκρύψετε όχι μόνο επίπεδα, αλλά και στρογγυλά κανάλια.

Χρησιμοποιούνται όχι μόνο στην καθημερινή ζωή. Ένα τέτοιο κουτί κατασκευάζεται συχνά από τη γραμμή εξάτμισης σε γραφεία και μικρούς εμπορικούς χώρους.

Για να αρετές μπορεί να αποδοθεί.

 1. Ομαλή επιφάνεια έξω και μέσα.
 2. Υψηλός δείκτης αντοχής.
 3. Υψηλό ποσοστό σύνδεσης.
 4. Απλότητα και ευκολία καθαρισμού της επιφάνειας.
 5. Παρουσιάσιμη εμφάνιση.

Για να ελλείψεις Αυτός ο σχεδιασμός είναι το υψηλό κόστος του, εάν συγκρίνετε με γαλβανισμένες και ευέλικτες επιλογές. Αυτό ισχύει και για τον περιορισμό των διαμέτρων σωλήνων PVC που κατασκευάζονται.

Επίπεδες αγωγοί

Οι ορθογώνιοι πλαστικοί σωλήνες χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση επίπεδων πλαστικών συστημάτων.

Ο διορισμός τους έχει ως εξής.

 • Δημιουργία δικτύων παροχής και εξόρυξης για μικρές και μεσαίες εγκαταστάσεις.
 • Για την κατασκευή ενός επίπεδου καναλιού εξόδου.
 • Για την παροχή εξοπλισμού εξαγωγής και εξαερισμού.
 • Κατασκευασμένο από φιλικό προς το περιβάλλον υλικό υψηλής ποιότητας, το οποίο δεν υπόκειται σε καύση.
 • Ευρύ φάσμα θερμοκρασίας χρήσης (από -30 έως +70 μοίρες).
 • Μικρή αντίσταση στη ροή αέρα που διέρχεται.
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Λίγο θόρυβο κατά την εργασία.
 • Οικονομική χρήση του χώρου μεταξύ της οροφής.
 • Ένα ευρύ φάσμα επιλογών κατά την αναζήτηση ενός τυποποιημένου μεγέθους και της ονομαστικής τιμής των υλικών επίπεδων σωλήνων.

Σύνδεσμοι και εξαρτήματα

Ο πλαστικός αερισμός είναι εύκολος, αυτό διευκολύνεται από τα εξαρτήματα, τα οποία απλοποιούν σε μεγάλο βαθμό αυτή τη διαδικασία.

Το δίκτυο των αεραγωγών είναι κατασκευασμένο σε ενιαία δομοστοιχειωτή κατασκευή με τη βοήθεια συνδετικών μερών σύμφωνα με το σχέδιο εργασίας με τον σχεδιαστή των παιδιών.

Αυτές οι ενότητες χωρίζονται στους ακόλουθους τύπους:

 • Συνδέσεις. Προορίζονται για άμεση στερέωση μερών του ίδιου τύπου και μεγέθους. Για παράδειγμα - αυτός είναι ένας ορθογώνιος αγωγός πλαστικού 6x12 cm με παρόμοιο 6x12 cm (UPC 612). Επίσης γόνατο για στερέωση δικτύων ενός είδους και διαστάσεων υπό κλίση (ΚΚΠ 12,5 ή КРП 612).
 • Μειωτής. Ρυθμίστε για ένα δίκτυο ενός τύπου, αλλά διαφορετικών μεγεθών.
 • Προσαρμογέας. Αυτό το τμήμα χρησιμεύει για τη στερέωση διαφόρων τμημάτων διαφορετικών μεγεθών.
 • Διαχωριστής (tee). Εγκαθίσταται για να διαιρέσει το σύστημα σε ξεχωριστούς κλάδους.
 • Φλάντζα και επικάλυψη. Αυτά τα στοιχεία τοποθετούνται κατά την τοποθέτηση του συστήματος στην οπή εξαερισμού.
 • Κάτοχος. Τοποθετείται για στερέωση στον τοίχο και σε άλλες επιφάνειες.

Τα εξαρτήματα του δομοστοιχείου δικτύου προσαρμόζονται τέλεια μεταξύ τους και δεν προκαλούν δυσκολίες κατά την εγκατάσταση.

Τα εξαρτήματα δεν καταστρέφουν την εμφάνιση της δομής στις ορατές περιοχές της. Τα στοιχεία σύνδεσης βοηθούν στην απόκρυψη του αεραγωγού στις κόγχες ή να περάσουν απαρατήρητα, για παράδειγμα, στη σουίτα στην κουζίνα.

Τα εξαρτήματα στο δίκτυο εξαερισμού που κατασκευάζονται από ορθογώνια υλικά σωλήνων επιτρέπουν την τοποθέτησή τους μέσα σε ένα διαμέρισμα από γυψοσανίδες ή πίσω από ψευδοροφές χωρίς δυσκολίες.

Οι σωστά επιλεγμένοι σωλήνες επιτρέπουν τη δημιουργία ενός πανέμορφου και αξιόπιστου σύγχρονου συστήματος εξαερισμού. Χάρη σε ένα μεγάλο αριθμό θετικών χαρακτηριστικών του πλαστικού, θα διαρκέσει πολύ καιρό αποτελεσματικά και ομαλά.

Επιλέξτε το υλικό από το οποίο θα κατασκευαστούν οι σωλήνες

Λοιπόν, ας φανταστούμε την κατάσταση. Μετακομίσατε σε ένα νέο σπίτι. Ο εξαερισμός στην κατοικία είναι ένα σημαντικό ζήτημα.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αγωγών: πλαστικό και μέταλλο (συμπεριλαμβανομένου γαλβανισμένου μετάλλου και άλλων).

Οι κάτοχοι μεταλλικών σωλήνων κατοικιών προτιμούν να δίνουν λιγότερα.

Είναι κατανοητό: το υλικό είναι λιγότερο ανθεκτικό στη φθορά από το πλαστικό, βαριά στην επεξεργασία, ζυγίζει πολλά και με αναξιόπιστη στερέωση δημιουργεί ακόμη και κίνδυνο για τους άλλους.

Έτσι οι μεταλλικοί αγωγοί χρησιμοποιούνται κυρίως σε μη οικιστικές εγκαταστάσεις και σε διάφορες βιομηχανίες. Σωλήνες εξαερισμού από πλαστικό - το πιο "τρέξιμο" υλικό για το "σπίτι" σύστημα.

Και το πλαστικό για τους αγωγούς είναι επίσης διαφορετικό. Τα πιο συνηθισμένα υλικά είναι το PVC (πολυβινυλοχλωρίδιο), το πολυπροπυλένιο, το πολυαιθυλένιο, η πολυουρεθάνη και ορισμένα άλλα υλικά αυτού του τύπου και σύνθεσης.

Τα πλεονεκτήματα των πλαστικών συστημάτων εξαερισμού

Μην ανησυχείτε και εσωτερική κατάσταση της επικοινωνίας αέρα σας - στην πραγματικότητα, πολλοί φοβούνται ότι οι πλαστικοί σωλήνες διατηρούν ένα στατικό φορτίο, και ως αποτέλεσμα της σκόνης, βρωμιάς, χνούδια, σκόνη, έντομα, φως οικιακά απορρίμματα ηλεκτροστατικά φορτισμένο και εναποτίθενται στην εσωτερική επιφάνεια του αγωγού εξαερισμού.

Μόνο στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πυκνό στρώμα βρωμιάς και σκόνης, επειδή οι κατασκευαστές φροντίζουν εκείνους που θα χρησιμοποιούν τα προϊόντα τους εκ των προτέρων. Πώς, ρωτάς;

Όλα είναι εξαιρετικά απλά - μία από τις σημαντικότερες διαδικασίες επεξεργασίας της παραγωγής είναι η λεγόμενη "αντιστατική" θεραπεία.

Με απλά λόγια, οι σωλήνες από πλαστικό, τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό, επεξεργάζονται με αντιστατικό υλικό για να εμποδίσουν τυχόν σωματίδια να κολλήσουν στην εσωτερική επιφάνεια. Η ασφάλεια για την υγεία του πελάτη είναι η πιο σημαντική πτυχή για τους κατασκευαστές αεραγωγών!

Και ένας άλλος "μύθος": οι ιδιοκτήτες των κατοικιών φοβούνται ότι το πλαστικό μπορεί να λιώσει κάτω από την επίδραση των υψηλών θερμοκρασιών και ακόμη και θα "στάζει" στην κουζίνα σας, δημιουργώντας μια απειλή για την υγεία για εκείνους που ζουν στο διαμέρισμα.

Λοιπόν, μια τέτοια επιλογή φαίνεται αρκετά φανταστική και γι 'αυτό: πρώτα απ' όλα, το κατώτατο όριο θερμοκρασίας που μπορούν να αντέξουν οι πλαστικοί σωλήνες αερισμού δεν είναι μικρότερο από 80 βαθμούς Κελσίου.

Με κάθε επιμέλεια, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες στην κουζίνα, εκτός αν, φυσικά, δημιουργείτε απειλή για την υγεία σας και την υγεία των αγαπημένων σας, για παράδειγμα, φωτίζοντας μια μικρή φωτιά στην κουζίνα.

Και όμως - όλοι οι κατασκευαστές φροντίζουν για την ασφάλειά σας, επομένως, εκτός από την αντιστατική επεξεργασία, χρησιμοποιείται η επεξεργασία προϊόντων με στρώμα ειδικών πυρίμαχων ενώσεων.

Επιπλέον, η σύγχρονη παραγωγή πλαστικών προϊόντων έχει ήδη φθάσει στο σημείο όπου χρησιμοποιούνται ειδικές πυρίμαχες ενώσεις όχι μόνο στην επεξεργασία τελικού πλαστικού, αλλά και στην άμεση δημιουργία!

Δηλαδή, ένα πυρίμαχο στρώμα της ουσίας είναι ήδη ενσωματωμένο στο πλαστικό προϊόν, το οποίο θα δημιουργήσει ασφάλεια για εσάς και τον αερισμό σας!

Όπου απαιτείται εξαερισμός και εξαερισμός

Τώρα θα συζητήσουμε άμεσα πού είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε συστήματα εξαερισμού και κουκούλες σε μια κατοικία. Χωρίς αποτυχία, ο εξαερισμός είναι εγκατεστημένος στην κουζίνα (στην τραπεζαρία) και στο μπάνιο (και επίσης στην τουαλέτα, αν το μπάνιο είναι ξεχωριστό).

Η λογική είναι σαφής: η κουζίνα είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το ζεστό αέρα (που θα είναι πάντα εκεί, επειδή η σόμπα εργάζεται εκεί, καθώς και πολλές ηλεκτρικές συσκευές), οσμές των τροφίμων, αναθυμιάσεις, αιθάλης, μυρωδιές, και άλλα.

Στην κουζίνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαρισμού του αέρα με διαφορετικά φίλτρα (συμπεριλαμβανομένου του άνθρακα, κλπ), καθώς και από την κουκούλα, η οποία εγκαθίσταται απευθείας πάνω από τη σόμπα (αερίου / ηλεκτρική), και την έξοδο μέσω ενός αγωγού προς το κύριο εξαερισμό.

Στο μπάνιο και την τουαλέτα δεν πρέπει να υπάρχει υγρός αέρας και ξένες δυσάρεστες οσμές, οπότε και εδώ είναι απαραίτητο. Δεν απαιτούνται πρόσθετες συσκευές για τον αερισμό στο μπάνιο, αλλά η έξοδος για εξαερισμό πρέπει να είναι υποχρεωτική.

Συνδυασμένοι αεραγωγοί

Μια φορά κάθε δύο εβδομάδες, η μάσκα της εισαγωγής αέρα πρέπει να πλυθεί ήπια και να καθαριστεί από τη σκόνη καθίζησης.

Με την ευκαιρία, κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο πλαστικά ή μεταλλικά αγωγούς μόνο.

Πρώτον, μπορούν να συνδυαστούν παραλλαγές - με μεταλλικούς κόμβους όπως συνδέσεις, σφιγκτήρες ή απευθείας τις σχάρες της εισαγωγής αέρα.

Και δεύτερον, υπάρχει ένας άλλος κοινός τύπος σωλήνα για εξαερισμό - κυματισμούς. Το Gofra χρησιμοποιείται όχι ως ένας αγωγός, αλλά ως ένα άλλο στοιχείο του τύπου του κόμβου προσαρμογέα.

Με απλά λόγια, εάν η οπή εξαερισμού λόγω των συνθηκών και της θέσης των συσκευών στην κουζίνα σας δεν είναι πάνω από την κουζίνα και την κουκούλα, αλλά μακριά από αυτά, τότε είναι μόνο η αυλάκωση που θα σας βοηθήσει.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό της αυλακώσεως είναι η ευελιξία και η αρχή της "ελατηρίου", η οποία σας επιτρέπει να συνδέσετε ομαλά τα κομμάτια των αυλακώσεων σωλήνων, γυρίζοντάς τα όπως θέλετε και χωρίς να γίνονται γωνίες περισσότερο από 90 μοίρες.

Μετά από όλα, αν δημιουργήσετε μια πολύ ευθεία γωνία κατά την εγκατάσταση, αυτό θα είναι μια σοβαρή απώλεια στη διαδικασία της ανταλλαγής αέρα.

Κάθε γωνία 90 μοιρών δεν περιορίζει μόνο τη ροή του αέρα, αλλά ταυτόχρονα μειώνει σημαντικά την παραγωγικότητα της ίδιας της διαδικασίας εξαερισμού - κατά 10-15% ή περισσότερο!

Ο στόχος σας είναι να απλοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την εγκατάσταση του εξαερισμού σας και να δημιουργήσετε ιδανικές συνθήκες για τη διαδικασία εναλλαγής αέρα. Έτσι, η αυλάκωση είναι ένας εξαιρετικός "βοηθός" για την ένωση πλαστικών στοιχείων.

Λοιπόν, αν επιλέξουμε έναν χώρο κατοικίας μεταξύ μεταλλικών και πλαστικών σωλήνων για εξαερισμό, θα σταματήσουμε την επιλογή σε πλαστικό. Όσο για τη φόρμα, τότε επιλέγετε, αλλά το 90% των ιδιοκτητών επιλέγουν στρογγυλεμένους αγωγούς!