Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό για θέρμανση το χειμώνα σε θερμοκρασία μείον: τα χαρακτηριστικά της χρήσης οικιακών συστημάτων διάσπασης κατά την ψυχρή περίοδο

Κατά την κρύα εποχή, η θέρμανση των σπιτιών και των διαμερισμάτων δεν έχει κεντρική θέρμανση. Και η χρήση ειδικών θερμαντήρων είναι μια δαπανηρή ευχαρίστηση. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε αν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα για θέρμανση σε ένα δωμάτιο, και αν αυτό είναι δυνατό, τότε υπό ποιες συνθήκες.

Η αρχή του κλιματιστικού για θέρμανση

Πώς λειτουργεί το κλιματιστικό για ψύξη σε διαμέρισμα ή σπίτι; Είναι όλα σχετικά με την απορρόφηση και την απελευθέρωση θερμότητας στην εξάτμιση των υγρών και τη συμπύκνωση τους. Κατά την εξάτμιση, απορροφάται θερμότητα. Μπορούμε να δούμε αυτή τη διαδικασία με το να ρίχνουμε λίγο αλκοόλ στο χέρι. Αμέσως αισθανόμαστε κρύο - αυτό σημαίνει ότι το αλκοόλ, εξάτμιση, απορροφά θερμότητα.

Όταν το υγρό συμπυκνώνεται, συμβαίνει η αντίστροφη διαδικασία - συστέλλεται, αφήνοντας τη θερμότητά της. Η ίδια αρχή του κλιματιστικού.

Με το σχεδιασμό του αποτελείται από:

 • τον συμπιεστή.
 • τον εξατμιστή.
 • έναν πυκνωτή.
 • θερμοστατική βαλβίδα;
 • οπαδούς.

Ο συμπιεστής είναι ο σημαντικότερος μηχανισμός αυτού του συστήματος. Είναι υπεύθυνη για την περιστροφή του υγρού. Οι λειτουργίες του εξατμιστή και του συμπυκνωτή είναι αρκετά κατανοητές από το ίδιο το όνομα.

Απαιτείται μια θερμοστατική βαλβίδα εκτόνωσης για τη ρύθμιση της πίεσης ψυκτικού ενός ειδικού υγρού που έχει πολύ χαμηλό σημείο πήξης. Μια τέτοια ουσία δεν θα παγώσει ακόμη και σε -35. Από την πίεση του, η θερμοκρασία που εκπέμπει το κλιματιστικό εξαρτάται από αυτό. Το τελευταίο μέρος είναι οι οπαδοί, αναγκάζοντας ζεστό ή κρύο αέρα. Συνεχίζοντας από αυτό, σημειώνουμε ότι το κλιματιστικό έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί με θερμότητα.

Μπορώ να ενεργοποιήσω το κλιματιστικό του σπιτιού το χειμώνα στη λειτουργία θέρμανσης

Η χρήση συμβατικού κλιματιστικού για θέρμανση χρησιμοποιείται σε αδύναμους παγετούς (έως -5 0). Το κλιματιστικό δεν χρησιμοποιεί θερμαντικά στοιχεία για να παράγει θερμότητα, είναι σε θέση να πάρει ενέργεια μόνο από άλλη θερμότητα. Με άλλα λόγια, είναι σε θέση να δώσει μακριά τόσο θερμότητα κατά τη συμπύκνωση, πόσοι απορροφούν το ψυκτικό μέσο κατά την εξάτμιση. Για περισσότερα αυτός, δυστυχώς, δεν είναι ικανός.

Υπάρχουν μοντέλα που αντλούν θερμότητα ακόμη και σε -30 ° C, αλλά δεν είναι πραγματικά κλιματιστικά, αλλά αντλίες θερμότητας, που χρησιμοποιούνται κυρίως σε μεγάλες επιχειρήσεις. Το κόστος τους είναι αρκετές φορές υψηλότερο και η παραγωγικότητα είναι πολύ υψηλή για μικρές εγκαταστάσεις. Σε ιδιωτικά σπίτια και ακόμα περισσότερα διαμερίσματα, είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν τέτοιες μονάδες.

Είναι δυνατή η εναλλαγή του κλιματιστικού κλιματισμού σε θερμοκρασία κάτω από το μηδέν στο δρόμο

Για να κατανοήσετε τις δυνατότητες του κλιματιστικού σας, αξίζει να κατανοήσετε τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Μιλώντας για τα οφέλη από τη χρήση κλιματιστικών για θέρμανση, θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι αναμφισβήτητο. Όταν χρησιμοποιείτε συμβατικό θερμαντήρα, με 1 kW ενέργειας που καταναλώνεται, θα έχετε μόνο 0.98 kW χρήσιμου θερμικού. Εάν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό για θέρμανση, με το ίδιο κόστος μπορείτε να πάρετε μέχρι 5 kW χρήσιμης θερμικής ενέργειας.

Εάν περιλαμβάνουν κλιματισμό, το οποίο προορίζεται να θερμανθεί στους -5 0, σε μια στιγμή όταν είναι -10 0, ο συμπιεστής θα υποφέρει, όπως το πετρέλαιο, το οποίο χρησιμοποιείται για τη λειτουργία του συστήματος δεν είναι σχεδιασμένο για υψηλή παγετό. Η λεκάνη αποστράγγισης του εξωτερικού ανταλλάκτη θερμότητας μονάδα ή obledeneyut, και αυτό θα οδηγήσει σε αποτυχία όλων των στοιχείων λειτουργίας.

Όταν αγοράζετε ένα κλιματιστικό, αποφασίστε αμέσως για τον εαυτό σας, θα είναι χρήσιμο για θέρμανση το χειμώνα. Και αν είστε σίγουροι ότι θα θερμαίνετε το δωμάτιο, επιλέξτε ειδικά μοντέλα αντιστροφέων.

Χαρακτηριστικά διαχωρισμένων συστημάτων με λειτουργία θέρμανσης

Τι είναι ένα split σύστημα; Αυτό είναι ένα κλιματιστικό, το οποίο είναι εξοπλισμένο με τη λειτουργία της θέρμανσης του δωματίου. Ένα συμβατικό κλιματιστικό αρχικά κατασκευάστηκε για τον σκοπό της ψύξης του αέρα. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, τα μοντέλα εκσυγχρονίστηκαν, και ως αποτέλεσμα, τα δημοφιλή split συστήματα εμφανίστηκαν σήμερα.

Διαχωριστικό σύστημα - το ίδιο κλιματιστικό, στο οποίο προστίθεται η εξωτερική μονάδα συμπύκνωσης. Είναι αυτή η μονάδα που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία της θέρμανσης του σπιτιού σας. Το ψυκτικό υγρό που διέρχεται από αυτό απορροφά θερμότητα από το εξωτερικό περιβάλλον και το μεταφέρει στο σπίτι. Τα συστήματα διαχωρισμού έχουν μεγάλη ζήτηση λόγω του υψηλού επιπέδου αυτοματοποίησης. Χάρη στην αυτοματοποίηση της διαδικασίας, μπορείτε να ρυθμίσετε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία άνεσης μόνο μία φορά. Το split σύστημα θα το υποστηρίξει όλο το χρόνο, το χειμώνα θα θερμανθεί, και το καλοκαίρι θα δροσίσει το δωμάτιο. Ένα χαρακτηριστικό της χρήσης θέρμανσης είναι η αυτοματοποίηση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το μοντέλο εξαερισμού.

Χειμερινό σετ για κλιματισμό

Το χειμερινό κιτ για κλιματισμό είναι ένα ειδικό κιτ που θα βοηθήσει το κλιματιστικό να μην αποτύχει ακόμα και κάτω από ακραίες συνθήκες χρήσης.

Σε σοβαρό παγετό, που δεν υπολογίζεται από το μοντέλο σας, οι ιδιότητες του λαδιού που είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του συμπιεστή υποβαθμίζονται και το πάγο των εξωτερικών στοιχείων απενεργοποιεί ολόκληρο το σύστημα. Για να μην ανησυχείτε για την αποτελεσματικότητα του κλιματιστικού το χειμώνα, αγοράζουν ειδικά χειμερινά σετ - κάποιες ασφάλειες, μειώνοντας τον κίνδυνο βλάβης και εμποδίζοντας τη λειτουργία του συστήματος σε ακατάλληλες συνθήκες.

Το χειμερινό σετ περιλαμβάνει μια σειρά συσκευών και λειτουργιών:

 • Αισθητήρας θερμοκρασίας. Εγκαθίσταται στην εξωτερική μονάδα, αναλύει την εξωτερική θερμοκρασία και εάν υπερβαίνει τις πιθανές συνθήκες χρήσης, απενεργοποιείται απλά η συσκευή. Χρησιμοποιώντας παρόμοια ασφάλεια δεν θα προκληθεί ζημιά στον συμπιεστή σε χαμηλές θερμοκρασίες.
 • Συμπιεστής θερμαντήρα στροφαλοθαλάμου. Λειτουργεί όταν το κλιματιστικό είναι απενεργοποιημένο, διατηρώντας την απαραίτητη θερμοκρασία λαδιού και ψυκτικού μέσου, που εξασφαλίζει την κανονική εκκίνηση του συμπιεστή και εμποδίζει την υγροποίηση του ψυκτικού μέσου. Το καλοκαίρι, με κανονική ψύξη, αυτό δεν είναι απαραίτητο, και το χειμώνα, όταν ο παγετός - όπως ποτέ πριν, δεν μπορεί να αφεθεί να παγώσει ή ελαφρώς να αυξήσει το ιξώδες του πετρελαίου. Αυτό απειλεί την απώλεια των πιο πολύτιμων λιπαντικών ιδιοτήτων. Λοιπόν, η έλλειψη του σωστού λιπαντικού θα οδηγήσει σε μεγάλη κατανάλωση πόρων όλων των κινούμενων στοιχείων του κλιματιστικού.
 • Θέρμανση του συστήματος αποστράγγισης. Διατίθεται, χάρη σε ένα ειδικό θερμαντήρα, που εμποδίζει το πάγωμα του συμπυκνώματος και το σχηματισμό παγοκεφαλών στην αποχέτευση. Η κατάψυξη του συστήματος αποστράγγισης απειλείται με εμπόδια στην αποστράγγιση του συμπυκνώματος ή από τη θραύση της αποστράγγισης.

Όλα αυτά τα υποσυστήματα μπορούν να επεκτείνουν τον χρόνο λειτουργίας της συσκευής. Όμως, όπως βλέπετε, ακόμα κι αν το χειμερινό σετ συμβάλλει στην επίλυση των τεχνικών δυσκολιών που συνδέονται με τη λειτουργία του συστήματος, δεν μπορεί να εξαλείψει τον κύριο λόγο για τον οποίο σήμερα δεν χρησιμοποιούμε κλιματισμό το χειμώνα για θέρμανση. Συνεπώς, η αγορά του δεν επιτρέπει την εξέταση του κλιματιστικού μηχανήματος ως συσκευής θέρμανσης για όλες τις καιρικές συνθήκες.

Κατανοήσαμε τις αποχρώσεις της χρήσης ενός κλιματιστικού με τη λειτουργία της θέρμανσης και μάθαμε επίσης τι θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακατάλληλη χρήση. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι πιθανές συνθήκες λειτουργίας. Εάν το επιλεγμένο μοντέλο δεν προορίζεται για θέρμανση και σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα σε διαφορετικές λειτουργίες θερμοκρασίας, πρέπει να αγοράσετε ένα κιτ χειμώνα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να είστε σίγουροι για την απόδοση του συστήματος σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Η χρήση κλιματισμού για θέρμανση είναι πολύ επωφελής λόγω του χαμηλού ενεργειακού κόστους. Αυτό θα αποφέρει, τουλάχιστον, την πληρωμή για τη θέρμανση και το μέγιστο - για να δημιουργηθεί ένα άνετο περιβάλλον χωρίς περιττό πονοκέφαλο.

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα σε μείον θερμοκρασίες στο δρόμο

Σε ποια θερμοκρασία μπορώ να ενεργοποιήσω το κλιματιστικό; Αυτή η ερώτηση ζητείται συχνά από τους ιδιοκτήτες κλιματικής τεχνολογίας διαφορετικών επιχειρήσεων και ειδών. Θα ενεργοποιηθεί εάν η μονάδα ξεκινήσει το χειμώνα για θέρμανση ή ψύξη; Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αυτά τα θέματα. Έτσι, μπορώ να ενεργοποιήσω το κλιματιστικό το χειμώνα για θέρμανση ή ψύξη σε μείον θερμοκρασίες;

Πρώτον, ας πούμε λίγα λόγια για τις αρχές του διαχωρισμένου συστήματος. Όταν η συσκευή λειτουργεί σε λειτουργία θέρμανσης ή ψύξης, η ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιείται για τη μεταφορά θερμότητας μεταξύ του δρόμου και του δωματίου. Το καλοκαίρι αφαιρείται στην ατμόσφαιρα, και το χειμώνα, αντίθετα, αντλείται από το δρόμο προς το δωμάτιο.

Διαχωρισμός θέρμανσης κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό σε θερμοκρασία κάτω από το μηδέν για θέρμανση; Ναι, μπορείτε. Αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη αρκετούς παράγοντες και χαρακτηριστικά μιας συγκεκριμένης συσκευής. Κατά τη λειτουργία σε λειτουργία θέρμανσης, το φρέον σε υγρή μορφή εισέρχεται στην εξωτερική μονάδα, εξατμίζεται εκεί, αφαιρώντας μέρος της θερμότητας. Μετά από αυτό, το αέριο ψυκτικό μέσο αντλείται στην εσωτερική μονάδα από τον συμπιεστή, όπου συμπυκνώνεται στον εξατμιστή, απελευθερώνοντας την αποθηκευμένη θερμότητα. Έτσι λειτουργεί το κλιματιστικό για θέρμανση το χειμώνα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο εναλλάκτης θερμότητας στην εξωτερική μονάδα ψύχεται σε πολύ χαμηλό επίπεδο, με αποτέλεσμα η υγρασία από τον εξωτερικό αέρα που αντλείται από τον ανεμιστήρα να προσκρούει πάνω του. Αυτό είναι ένα από τα κύρια προβλήματα κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού για θέρμανση το χειμώνα.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι το αυξημένο ιξώδες του πετρελαίου στον συμπιεστή. Δεδομένου ότι χρησιμοποιεί κινητό μηχανισμό, χρειάζεται λίπανση. Για να γίνει αυτό, ο συμπιεστής γεμίζει με λάδι στο εργοστάσιο, ο οποίος μπορεί να πυκνώσει στο κρύο. Κατά την εκκίνηση ενός συμπιεστή με πολύ λάδι, μπορεί να σπάσει.

Για να αποφύγετε αρνητικές στιγμές πριν ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό για θέρμανση το χειμώνα σε καιρικές συνθήκες, είναι απαραίτητο να κάνετε τα εξής:

 • Στις οδηγίες στο διαχωρισμένο σύστημα, βρείτε το σημείο σχετικά με τις επιτρεπόμενες οριακές θερμοκρασίες. Εάν βρίσκεται στον δρόμο που βρίσκεται κάτω, τότε η συσκευή δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι δείκτες του θερμομέτρου στο δρόμο είναι πάνω από το ελάχιστο επιτρεπτό επίπεδο.
 • Στην κονσόλα κλιματιστικού, βρείτε το κουμπί που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία θέρμανσης και πατήστε το. Συνήθως, ένα εικονόγραμμα με τη μορφή ενός στυλιζαρισμένου ήλιου χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό.
 • Επιλέξτε την επιθυμητή θερμοκρασία. Μην προσπαθήσετε να θερμαίνετε πολύ το δωμάτιο. Η μονάδα ενδέχεται να μην έχει επαρκή ισχύ. Συνιστάται η θέρμανση του δωματίου το χειμώνα στους 18-24 βαθμούς.

Αφού ολοκληρώσετε όλα τα παραπάνω βήματα, ενεργοποιείται η λειτουργία θέρμανσης. Λάβετε υπόψη ότι μετά την ενεργοποίηση του συστήματος split, η θέρμανση θα ξεκινήσει μετά από λίγο. Μερικά λεπτά, και μερικές φορές περισσότερα από 10, η συσκευή θα είναι έτοιμη για λειτουργία χωρίς την ενσωμάτωση μιας εσωτερικής μονάδας. Μην φοβάστε, το κλιματιστικό δεν έχει καταστραφεί, απλά πρέπει να περιμένετε.

Ψύξη με κλιματισμό το χειμώνα

Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά σε ορισμένες αίθουσες είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί η θερμότητα ακόμη και σε χαμηλές και αρνητικές θερμοκρασίες στο δρόμο. Αυτό ισχύει για χώρους όπου υπάρχει ισχυρός ηλεκτρικός ή θερμικός εξοπλισμός. Για παράδειγμα, αίθουσες εξυπηρετητών και γραφεία MRI. Είναι όμως δυνατό να ενεργοποιηθεί το κλιματιστικό το χειμώνα για ψύξη;

Τα περισσότερα από τα διαχωρισμένα συστήματα στο εργοστάσιο δεν έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με ψύξη σε χαμηλές θερμοκρασίες. Συνήθως, το κατώτατο όριο είναι μέσα σε 5-10 μοίρες θερμότητας. Για αυτή την εφαρμογή παράγεται ειδικός εξοπλισμός ακριβείας. Αλλά το κόστος του είναι αρκετά υψηλό. Είναι δυνατή η χρήση συμβατικού κλιματιστικού για τους σκοπούς αυτούς;

Οι περισσότερες μονάδες μπορούν να τροποποιηθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δροσιστεί το χειμώνα. Αυτό ισχύει κυρίως για μη-αναστρεφόμενα μπλοκ. Το κύριο πρόβλημα με αυτό είναι ότι λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας στο δρόμο, η πίεση του Freon στην εξωτερική μονάδα μειώνεται και η συμπύκνωση του είναι δύσκολη.

Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, στην εξωτερική μονάδα εγκαθίσταται πρόσθετο κιτ χειμώνα, το οποίο ρυθμίζει την πίεση συμπύκνωσης μειώνοντας και αυξάνοντας την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Μερικοί κατασκευαστές εγκαθιστούν επίσημα κιβώτια χειμωνιάτικου σε παραστάσεις τους.

Στο χειμώνα κιτ συνήθως πηγαίνει:

 • Αποστράγγιση θερμαντήρα. Όταν εργάζεστε με ψύξη στην εσωτερική μονάδα, η συμπύκνωση της υγρασίας συμπυκνώνεται, η οποία όταν καταψυχθεί στο δρόμο μπορεί να παγώσει.
 • Θερμαντήρας στροφαλοθαλάμου. Στο στροφαλοθάλαμο του συμπιεστή υπάρχει λάδι, από την πάχυνση που προστατεύει τον θερμαντήρα.
 • Ο έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα. Μπορεί να λειτουργεί ως δείκτης πίεσης στο σύστημα, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο αισθητήρας θερμοκρασίας του κλιματιστικού που είναι εγκατεστημένος στον συμπυκνωτή.

Λάβετε υπόψη ότι το χειμερινό σετ δεν βοηθά με κανένα τρόπο όταν το κλιματιστικό χρησιμοποιείται για θέρμανση το χειμώνα. Από τον παραπάνω εξοπλισμό, μόνο ο θερμαντήρας στροφαλοθαλάμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λειτουργία θέρμανσης. Για τα κλιματιστικά inverter, δεν παρέχεται η εγκατάσταση χειμερινών σετ.

Χαρακτηριστικά χειμερινής λειτουργίας

Πόσα βαθμούς μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα; Όπως ήδη αναφέρθηκε, η ελάχιστη θερμοκρασία λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος αναφέρεται στις οδηγίες για τον συγκεκριμένο εξοπλισμό:

 • τα περισσότερα μη αναστρεφόμενα διαχωρισμένα συστήματα έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν μέχρι -5 μοίρες, μερικά μοντέλα μέχρι +5.
 • οι περισσότερες μονάδες αντιστροφέα έχουν σχεδιαστεί για λειτουργία σε -10 - -15 μοίρες.
 • Ορισμένα μοντέλα αντλιών θερμότητας από κορυφαίους κατασκευαστές έχουν σχεδιαστεί για θέρμανση σε εξωτερική θερμοκρασία -28 και πιο κρύα.

Η απόδοση του διαχωρισμένου συστήματος εξαρτάται έντονα από την εξωτερική θερμοκρασία. Σε μια θερμοκρασία κοντά στο μηδέν, σχεδόν οποιοδήποτε κλιματιστικό μπορεί να παράγει αρκετές φορές περισσότερη θερμότητα από την χρησιμοποιούμενη ηλεκτρική ενέργεια.

Συμπεράσματα

Το κλιματιστικό με θέρμανση το χειμώνα μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά σε τρόπο θέρμανσης σε θερμοκρασίες κάτω από μηδέν, αλλά είναι απαραίτητο να σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να ελέγχετε τους περιορισμούς θερμοκρασίας που καθορίζει ο κατασκευαστής. Και προσέξτε: όταν μειώνεται η θερμοκρασία, μειώνεται η δραστηριότητα του διαχωρισμένου συστήματος.

Οικονομικό κλιματισμό το χειμώνα

Μπορεί το κλιματιστικό σύστημα να θερμανθεί;

Ακόμα πώς! Και θερμαίνεται ακόμα πιο αποτελεσματικά από ότι δροσίζει!

Πολλά μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν έως -30 ° C, και αυτές οι θερμοκρασίες είναι σπάνιες για τη μεσαία ζώνη της Ρωσίας.

Κλιματισμός ως αντλία θερμότητας

Δεν υπήρχε καλοκαίρι γι 'αυτό το έτος στην Κεντρική Ρωσία, κατ' αρχήν, και στη Μόσχα ειδικότερα. Λίγοι άνθρωποι ενεργοποίησαν το κλιματιστικό για ψύξη. Αλλά οι χειμώνες είναι πολύ και αν ο κλιματισμός του δωματίου δεν είναι τόσο ισχυρός, τότε χωρίς θέρμανση - πουθενά!

Το κλιματιστικό κλιματισμού θέρμανσης σε σύγκριση με τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες και τα θερμαντικά σώματα είναι περίπου 3,5-4,0 φορές πιο κερδοφόρο! Η απόδοση είναι υψηλότερη από τη θέρμανση του σπιτιού με ντίζελ ή οποιοδήποτε στερεό καύσιμο. Κάτω χαμηλότερο μόνο στη φθηνότερη επιλογή - το κύριο φυσικό αέριο!

Οποιοδήποτε διαχωρισμένο σύστημα είναι μια αντλία θερμότητας: Δεν υπάρχει θερμαντικά στοιχεία, η θερμότητα μεταφέρεται, εξάγεται από τον εξωτερικό αέρα (ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες απότομα) λόγω υπέρψυξης ψυκτικού στην εξωτερική μονάδα. Η λαμβανόμενη θερμότητα δίνεται από την εσωτερική μονάδα στο δωμάτιο.

Αυτό το σχέδιο εργασίας σχετικά με την αρχή του "αέρα-αέρα". Το κόστος εγκατάστασης και οι τύποι εργασιών που πραγματοποιούνται είναι απολύτως ίδιες με την κλασική εγκατάσταση ενός οικιακού κλιματιστικού. Για άλλη μια φορά, η αντλία θερμότητας αέρα-αέρα είναι το ίδιο οικιακό κλιματιστικό με μια μικρή διαφορά: έχει εκτεταμένη περιοχή θερμοκρασίας λειτουργίας, επιτρέποντας στο σύστημα διαχωρισμού να συνεχίσει να λειτουργεί έως -30 ° C.

Για να δουλέψει σε τέτοιες σοβαρές συνθήκες, ο μηχανικός των εργοστασίων κατασκευής προβλέπει ειδικούς συμπιεστές δύο σταδίων, ρυθμίζοντας με κάποιο τρόπο τη λειτουργία των βαλβίδων επέκτασης. Όλα αυτά επιτρέπουν τη διατήρηση υψηλής απόδοσης θέρμανσης ακόμη και σε σοβαρούς παγετούς.

Μοντέλα αντλιών θερμότητας

Οι επιλογές για τη δημιουργία ενός συστήματος θέρμανσης σε freon, στην πραγματικότητα, πολύ. Το σχήμα αέρα-αέρος, δηλ. τη λειτουργία του κλιματιστικού σε λειτουργία θέρμανσης, το λιγότερο ακριβό και εύκολα εκτελέσιμο. Υπάρχουν (είναι πολύ μεγαλύτερα) μοντέλα, που υποδηλώνουν ένα σύστημα "αέρα-νερού". Δεν υπάρχει εσωτερική μονάδα σε αυτό το κύκλωμα, αντικαθίσταται από μονάδα υποβοήθησης θέρμανσης (δεξαμενή νερού, θέρμανσης), δεξαμενή αποθήκευσης, αντλίες, αισθητήρες θερμοκρασίας (ανάλογα με το σχέδιο). Είναι επίσης δυνατή η δημιουργία ζεστού νερού.

Εάν ενδιαφέρεστε - οι μηχανικοί μας θα επιλέξουν το κατάλληλο σχέδιο για εσάς και τον εξοπλισμό για αυτό. Αλλά στη συνέχεια παρουσιάζονται οι πιο δημοφιλείς αντλίες θερμότητας αέρα-αέρα.

Αντλίες θερμότητας Cooper Hunter

Ένα από τα πιο προσιτά συστήματα θέρμανσης με βάση τα κλιματιστικά. Ο ευρωπαίος κατασκευαστής. Όλα τα συστήματα είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν σε σκανδιναβικές χώρες της Ευρώπης με κλιματικές συνθήκες παρόμοιες με τη Ρωσία.

Τα πιο δημοφιλή είναι δύο σειρές συστημάτων inverter: ICY II και VIP Inverter. Αντοχή σε πτώσεις τάσης από 96 έως 260 V! Και αυτό δεν είναι ασυνήθιστο στη Ρωσία, ειδικά σε προαστιακούς οικισμούς. Και οι δύο έχουν ένα εκτεταμένο εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας:

 • σειρά ICY II: για θέρμανση από -30 ° C έως + 24 ° C, για ψύξη από -15 ° C έως + 54 ° C
 • Arctic Inverter: για θέρμανση από -30 ° C έως + 24 ° C, για ψύξη από -18 ° C έως + 48 ° C

Και οι δύο σειρές έχουν ήδη ενσωματωμένο δέκτη Wi-Fi, ο οποίος σας επιτρέπει να ελέγχετε τον κλιματισμό στο εξοχικό σας σπίτι απομακρυσμένα από οπουδήποτε στον κόσμο!

Παρακάτω είναι τα μοντέλα των κατασκευαστών. Παρακαλώ σημειώστε: έκπτωση για εγκατάσταση κλιματιστικών !

Λειτουργία κλιματισμού το χειμώνα

Λειτουργία του κλιματιστικού το χειμώνα σε λειτουργία ψύξης

Υπάρχουν διάφορα προβλήματα για τη λειτουργία του κλιματιστικού μηχανήματος σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες κατά τη λειτουργία ψύξης:

 • Επανασχεδιασμένος πυκνωτής
 • Υπερχείλιση υγρού ψυκτικού μέσου στον συμπιεστή
 • Αύξηση του ιξώδους του λαδιού στο σύστημα
 • Ψύξη συμπυκνωμάτων στην αποστράγγιση (εάν οδηγείται στο δρόμο)

Ποια είναι η χρήση ενός ρυθμιστή πίεσης συμπύκνωσης;

Το πρώτο πρόβλημα οδηγεί σε μείωση της πίεσης στο σύστημα, μείωση της ποσότητας του Freon που τροφοδοτείται και, κατά συνέπεια, απόδοση του κλιματιστικού. Ως συνέπεια της μείωσης της πίεσης στον εξατμιστή, θα παγώσει.

Ο πιο προσιτός τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να μειωθεί η απορρόφηση θερμότητας από τον συμπυκνωτή μειώνοντας τη ροή του αέρα μέσω αυτού.

Αυτό μπορεί να γίνει με την εγκατάσταση ρυθμιστή ταχύτητας ανεμιστήρα, η οποία είναι μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου που ρυθμίζει την τάση που πηγαίνει στον κινητήρα ανεμιστήρα από τον αισθητήρα, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στον εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας.

Ποιος είναι ο σκοπός της θέρμανσης του στροφαλοθαλάμου του συμπιεστή;

Κατά τη διάρκεια παρατεταμένης σταματά το κλιματιστικό σε ψυκτικό χαμηλή θερμοκρασία αέρα συσσωρεύεται στο σύνολο του τουλάχιστον θερμαινόμενου τμήματος του συστήματος ψύξης, δηλαδή στην εξωτερική μονάδα, και συμπεριλαμβανομένου στο στροφαλοθάλαμο του συμπιεστή.

Κατά την επόμενη εκκίνηση, το υγρό ψυκτικό υγρό βράζει (λόγω της πτώσης πίεσης) και μπορεί να εισέλθει στην κοιλότητα αναρρόφησης, πράγμα που θα προκαλέσει υδραυλικό κλονισμό και διάσπαση του συμπιεστή. Επίσης, το υγρό ψυκτικό ξεπλένει το λάδι από την επιφάνεια των τριβέων, γεγονός που προκαλεί υπερθέρμανση και εμπλοκή του συμπιεστή.

Μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το πλανήτη συμπιεστή κατά τη διάρκεια της διακοπής, με μια μεγάλη χωρητικότητα δεν απαιτείται, όπως απαιτείται μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας μεταξύ του συμπιεστή και άλλα στοιχεία της εξωτερικής θέρμανσης bloka.Takzhe και επιλύει το ακόλουθο αύξηση πρόβλημα ιξώδους, όπως δια θερμάνσεως του ιξώδους ελαίου μειώνεται και παρεμποδίζει την κανονική εκκίνηση του συμπιεστή.

Πολύ συχνά το συμπύκνωμα από το κλιματιστικό ρέει κάτω από το δρόμο, και φυσικά το χειμώνα η αποστράγγιση παγώνει και όλο το υγρό ρίχνει από το κλιματιστικό στο δωμάτιο. Για να αποφευχθεί αυτό, τοποθετείται ένας θερμαντήρας στο σωλήνα αποστράγγισης συμπυκνωμάτων, ο οποίος θα αποτρέψει την αποστράγγιση από την κατάψυξη. Συνιστάται να το συνδέσετε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί όταν ο συμπιεστής λειτουργεί.

Στους σύγχρονους κλιματιστικούς μετατροπείς (και όχι μόνο), η προσαρμογή σε χαμηλές θερμοκρασίες παρέχεται ήδη και είναι σε θέση να λειτουργούν κάτω στους -30 ° C.

Λειτουργία του κλιματιστικού το χειμώνα σε λειτουργία θέρμανσης

Όταν το κλιματιστικό λειτουργεί με θερμότητα, προκύπτουν τα ίδια προβλήματα, μόνο ο συμπυκνωτής της εξωτερικής μονάδας αποδειχτεί μικρότερος.

Στην πράξη, είναι μάλλον δύσκολο να ξεπεραστεί, οπότε το χαμηλότερο όριο εργασίας για τη ζεστασιά το χειμώνα είναι περίπου -5ºC.

Δεδομένου ότι το κλιματιστικό είναι μόνο μια αντλία θερμότητας που αντλεί θερμότητα, τότε όταν η θερμοκρασία πέφτει στο δρόμο, η αποτελεσματικότητά του μειώνεται αισθητά και η έξοδος θερμότητας αναλόγως.

Η κατάψυξη της εξωτερικής μονάδας αναγκάζει το φύλλο πάγου να χτυπήσει τον ανεμιστήρα, πράγμα που προκαλεί ρωγμές, εμπλοκές και θραύση του ηλεκτρικού μοτέρ ή των λεπίδων του ανεμιστήρα.

Η φωτογραφία δείχνει το κλιματιστικό που λειτουργεί με θερμότητα σε θερμοκρασία μόνο στο δρόμο -2 0 С. Την ίδια στιγμή σχηματίστηκε σε αυτό ένα αρκετά καλό στρώμα πάγου.

Πώς να προσαρμόσετε τον κλιματισμό για χειμερινές εργασίες

Ωστόσο, οι κατασκευαστές τεχνολογίας του κλίματος εργάζονται συνεχώς για τη βελτίωση των προϊόντων τους. Για παράδειγμα, η Mitsubishi έχει αναπτύξει μια ειδική σειρά Zubadan. Χρησιμοποιεί τεχνολογία ψεκασμού ψυκτικό δύο φάσεων και ειδικά συμπιεστές με θηλή inzhektsii.Proizvoditeli υπόσχεση σε πτώση ρεύματος -25 ° C μόνο κατά 20%. Αυτές οι αντλίες θερμότητας χρησιμοποιούνται στην Ιαπωνία και στις Σκανδιναβικές χώρες για θέρμανση και παροχή ζεστού νερού. Η τιμή τέτοιων συστημάτων είναι, φυσικά, κατάλληλη.

Εάν η λειτουργία του κλιματιστικού απαιτείται μόνο το χειμώνα μόνο για ψύξη, για παράδειγμα, για χρήση σε αίθουσες εξυπηρετητών, η βέλτιστη επιλογή θα είναι ο εξοπλισμός ενός συμβατικού κλιματιστικού με ένα σύστημα χειμερινής προσαρμογής, το λεγόμενο "κιτ χειμώνα", που περιλαμβάνει:

 • Στοιχείο θέρμανσης για θέρμανση του στροφαλοθαλάμου του συμπιεστή κλιματισμού
 • Ρυθμιστής πίεσης συμπύκνωσης
 • Συσκευή θέρμανσης αποστράγγισης (εάν το συμπύκνωμα οδηγείται στο δρόμο)

Με τη βοήθεια αυτού του συστήματος είναι δυνατό να μειωθεί το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας του κλιματιστικού σε -30 0 С

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα: θέρμανση και ψύξη σε χαμηλές θερμοκρασίες

Η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα κλιματιστικών με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, οπότε η επιλογή ενός κλιματιστικού δεν είναι πολύ εύκολη. Αλλά κάτι ακόμα ενώνει χωριστά συστήματα, μονοπώλια και άλλες συσκευές: το χειμώνα χρησιμοποιούνται εξαιρετικά σπάνια. Αλλά γιατί;

Είναι στους διάσημους ρωσικούς παγετούς μας. Όταν αλλάζει η θερμοκρασία του αέρα, αλλάζει και η υγρασία του - επομένως, όταν λειτουργεί το κλιματιστικό, εμφανίζεται υπερβολική υγρασία (συμπύκνωση). Στα περισσότερα κλιματιστικά, εγκαθίσταται ένα σύστημα αποστράγγισης για την απομάκρυνση της υγρασίας: το ορατό τμήμα αυτού του συστήματος είναι ένας σωλήνας που συνήθως βγαίνει στο δρόμο. Εάν ο δρόμος είναι πολύ κρύος, ο σωλήνας αποχέτευσης παγώνει και σχηματίζεται ένας φελλός πάγου, ο οποίος δεν επιτρέπει την έξοδο του συμπυκνώματος. Στη συνέχεια, η υγρασία παραμένει δύο εξόδους: είτε εισέρχεται στο σπίτι σας μέσω της εσωτερικής θήκης, είτε απενεργοποιεί τη συσκευή.

Πάσχει από το κρύο εξωτερική μονάδα, ιδίως ένα συμπιεστή - «καρδιά» του κλιματιστικού μηχανήματος, το ψυκτικό συμπίεση (ιδίως ουσία αναγκαία για τη λειτουργία των κλιματιστικών) και στηρίζοντας την κίνησή του τα υπόλοιπα μέρη της συσκευής. Για να εκπληρώσει τα άμεσα καθήκοντά του βοηθάει ένα ειδικό λάδι, οι ιδιότητες του οποίου εξαρτώνται από τη θερμοκρασία του αέρα. Εάν πέσει κάτω από το όριο που έχει εγκριθεί από τον κατασκευαστή, το λάδι θα πυκνώσει και τα εξαρτήματα του συμπιεστή θα φθαρούν.

Υπάρχει ένας άλλος κίνδυνος. Στη λειτουργία θέρμανσης, το ψυκτικό μέσο, ​​παρά το όνομά του, δεν πρέπει να ψύχεται αλλά να θερμαίνεται. Σε υπερβολικά χαμηλή θερμοκρασία, αυτό δεν συμβαίνει. Κατά την παραλαβή του ψυχθέντος, δηλ. υγρό, ψυκτικό στον συμπιεστή είναι ένα υδραυλικό σοκ - είναι κάτι που μπορεί να καταστήσει τη συσκευή άχρηστη.

Ως εκ τούτου, Το χειμώνα, χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό με προσοχή και ακολουθείτε τις οδηγίες λειτουργίας.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένας τύπος κλιματιστικού, που μπορεί να προσαρμοστεί για να λειτουργήσει σε χειμερινές συνθήκες, είναι ένα κινητό κλιματιστικό μονομπλόκ. Αυτή η κινητή συσκευή δαπέδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους χώρους, να πάρετε μαζί σας στη ντάκα ή τη μεταφορά όταν μετακομίσετε: η εγκατάσταση δεν απαιτεί την εγκατάσταση. Το μόνο στοιχείο της συσκευής που δεν πρέπει να βρίσκεται στο δωμάτιο είναι ο αγωγός αέρα για την αποστράγγιση του ζεστού ή κρύου αέρα. Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος κατάψυξης του αγωγού, αξίζει να το βγάλετε μέσα στην οπή.

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε ένα κλιματιστικό το χειμώνα σε ένα διαμέρισμα

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε κλιματισμό το χειμώνα σε ένα διαμέρισμα - ένα ζήτημα που ενδιαφέρει πολλοί που έχουν αγοράσει κλιματισμό ή σχεδιάζει να το αγοράσει.

Η πλειοψηφία των υπαρχόντων κλιματιστικών λειτουργεί τόσο για ψύξη όσο και για θέρμανση (όταν το αγοράζετε αυτό, πρέπει να καθορίσετε). Οι επιτρεπτές θερμοκρασίες λειτουργίας σε διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας διαφέρουν.

Γιατί δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα:

 • στην εργασία "Για ψύξη" η εξωτερική μονάδα εκπέμπει θερμότητα. Το συμπύκνωμα (νερό) σχηματίζεται στην εσωτερική μονάδα και αποστραγγίζεται μακριά από την αποστράγγιση.
 • στην εργασία "Στη θερμότητα" η εξωτερική μονάδα δίνει το κρύο. Επίσης σχηματίζει συμπύκνωμα (νερό), το οποίο αποστραγγίζεται από την παλέτα του σκάφους.

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε ένα κλιματιστικό το χειμώνα σε ένα διαμέρισμα

Για να εργάζεστε σε μεγάλες αρνητικές θερμοκρασίες "για ψύξη" - μπορείτε να βάλετε το λεγόμενο "κιτ χειμώνα". Το καθήκον του είναι να θερμάνει την αποστράγγιση και τον στροφαλοθάλαμο του συμπιεστή. ρυθμίστε τη θερμοκρασία συμπύκνωσης. Μερικά (πιο ακριβά) κλιματιστικά έχουν ήδη όλες τις επιλογές για εργασία σε αρνητικές θερμοκρασίες. Αυτό ισχύει για χώρους στους οποίους υπάρχει σταθερή, καθολική κατανομή θερμότητας (αίθουσες εξυπηρετητών, σταθμοί κ.λπ.)

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα για θέρμανση;

Με βάση τα προαναφερθέντα - για τη θερμότητα, το σύστημα διαχωρισμού μπορεί να συμπεριληφθεί πάνω από τους 0 βαθμούς Κελσίου (εκτός αν ορίζεται διαφορετικά από τον κατασκευαστή ή έχει εγκατασταθεί ένα προαιρετικό κιτ). Αυτός ο περιορισμός παρέχεται για να αποφευχθεί το πάγωμα του ανεμιστήρα και του συμπυκνωτή της εξωτερικής μονάδας. Επιπλέον, με περαιτέρω μείωση της θερμοκρασίας - μειώνεται σημαντικά η απόδοση του κλιματιστικού (EFFICIENCY).

Σε τι μείον θερμοκρασία μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό για ψύξη

"Για ψύξη" επιτρέπεται η χρήση διαχωρισμένου συστήματος μέχρι μικρές χαμηλές θερμοκρασίες (-3 - 5 ° C) (είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί στο εγχειρίδιο οδηγιών). Ο περιορισμός αυτός οφείλεται στο γεγονός ότι

 1. Το λάδι στο συμπιεστή είναι πυκνό και η ενεργοποίηση του κλιματιστικού μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία.
 2. το νερό μπορεί να παγώσει στην έξοδο της αποχέτευσης, πράγμα που θα οδηγήσει σε "διαρροή" της εσωτερικής μονάδας.

Ο τρόπος θέρμανσης σε θετική θερμοκρασία είναι πολύ αποτελεσματικός κατά την περίοδο φθινοπώρου-άνοιξης (όταν η κύρια θέρμανση δεν ήταν ενεργοποιημένη). Η λειτουργία του κλιματιστικού "για θέρμανση" είναι απαράδεκτη σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Για τους σκοπούς αυτούς, πρέπει να χρησιμοποιήσετε άλλες συσκευές. Για παράδειγμα, οι αντλίες θερμότητας, τα θερμαντικά σώματα, οι θερμαντήρες κλπ.

Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε: Η αστοχία του κλιματιστικού μηχανήματος λόγω μη τήρησης των παραμέτρων θερμοκρασίας δεν ισχύει στην περίπτωση της εγγύησης. Το χειμώνα είναι καλύτερο να αποσυνδέσετε το κλιματιστικό από το "δίκτυο". Και αν υπάρχει πιθανότητα να χτυπήσετε ένα εξωτερικό μπλοκ από παγοπέδιλα (ή ένα μεγάλο ποσό χιονιού), είναι υποχρεωτικό να προστατεύσετε το κλιματιστικό με μια προσωπίδα ή τουλάχιστον να το καλύψετε με κάτι.

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα ή τους κανόνες θέρμανσης

Αφού αγοράσατε ένα σπίτι με split σύστημα, αναρωτήσατε ξαφνικά αν είναι δυνατόν να συμπεριλάβετε ένα split σύστημα το χειμώνα; Το ερώτημα είναι αρκετά λογικό, διότι ακόμη και στις οδηγίες και στην τεχνική τεκμηρίωση για τον εξοπλισμό κλιματισμού δηλώνεται ότι το φάσμα των θερμοκρασιών λειτουργίας των αναστρέψιμων κλιματιστικών είναι από -5 έως +25 μοίρες. Και τι εάν δεν υπάρχει -5, αλλά -30; Ας δούμε πόσο πραγματικά λειτουργεί το κλιματιστικό το χειμώνα.

Περιεχόμενα

Ποια κλιματιστικά είναι κατάλληλα για θέρμανση; ↑

Θέρμανση το χειμώνα: μύθος ή πραγματικότητα

Προσέξτε τις οδηγίες για το κλιματιστικό σας. Σίγουρα θα δείτε ότι έχουν ήδη εκφράσει τις παραπάνω παραμέτρους, καλά, ή πολύ κοντά σε αυτές. Εάν η θερμοκρασία είναι κάτω από -5, το κλιματιστικό απλά θα χάσει την παραγωγή θερμότητας που δηλώνεται στην τεχνική τεκμηρίωση. Αργά ή αργότερα, θα πέσει καθόλου στο μηδέν. Είναι δυνατόν να λειτουργήσει το κλιματιστικό το χειμώνα;

[include id = "1" title = "Διαφήμιση στο κείμενο"]

Τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης γενικά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν το χειμώνα. Το γεγονός ότι το ψυκτικό διαλύεται στο λάδι αποτελεσματικά «έργο» μόνο εάν καθορίζεται στη δήλωση επιλογές. Σπάζοντας το (οδηγίες), διατρέχετε τον κίνδυνο να «χάσει» τον φίλο του για πάντα, επειδή τα μέρη τριβής θα είναι σχεδόν στεγνή λειτουργία λόγω της πήξει το πετρέλαιο, και αυτό αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε γρήγορη φθορά του συμπιεστή και την τελική αποτυχία της.

Υπάρχουν μέτρα που αποσκοπούν στην επέκταση του εύρους θερμοκρασίας λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική το χειμώνα για να ψύξετε το δωμάτιο και όχι για να το θερμαίσετε.

Επιλογή κλιματιστικού για λειτουργία το χειμώνα

Χάρη στη συσκευή χειμερινής εκκίνησης, η λειτουργία του κλιματιστικού χειμώνα είναι δυνατή, όχι στο καθορισμένο εύρος, αλλά σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες. Για να γίνει αυτό, πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο με κατάλληλους τεχνικούς δείκτες για το σκοπό αυτό. Το σύστημα Split-MDV παρέχει έως -8 μοίρες και VRF-έως -15 βαθμούς Κελσίου.

Μερικά μοντέλα είναι διαιρούμενων συστημάτων, όπως η Mitsubishi Electric και της Daikin, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θέρμανση χώρων, ακόμη και υπό την προϋπόθεση ότι η εξωτερική θερμοκρασία είναι -25 βαθμούς, ότι θα συμφωνήσετε, δεν είναι μια κακή επίτευγμα.

Όταν απαιτείται σταθερός κλιματισμός, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός: ένα θερμαντικό στοιχείο αποστράγγισης που χρησιμεύει για την αποστράγγιση του υγρού. μια συσκευή θέρμανσης για τον συμπιεστή, η οποία εμποδίζει το πάγωμα του λαδιού και το βρασμό του ψυκτικού μέσου. καθυστερήστε την ταχύτητα του ανεμιστήρα, έτσι ώστε τα εσωτερικά μέρη της συσκευής να μην καταψυχθούν. Ένα τέτοιο σετ μπορεί να είναι εξοπλισμένο με τα περισσότερα μηχανήματα υψηλής ποιότητας, αλλά μόνο ένας τεχνικός μπορεί να το κάνει. Αν απαιτείται η λειτουργία της συσκευής μέχρι και -15 ομαλά (σε περίπτωση απουσίας αέρα έως -25 μοίρες), τότε πρέπει να επικοινωνήσετε με το κέντρο σέρβις. Εδώ δεν θα εγκαταστήσετε μόνο τον προσαρμοσμένο εξοπλισμό, αλλά και την υπηρεσία εγγύησης. Είναι δυνατό να επεκταθεί το εύρος θερμοκρασίας, αλλά αυτό είναι ένας αδικαιολόγητος κίνδυνος στη λειτουργία των μηχανημάτων.

Πιθανά προβλήματα με ακατάλληλη λειτουργία ↑

[include id = "2" title = "Διαφήμιση στο κείμενο"]

Η ενσωμάτωση της συμβατικής τεχνολογίας το χειμώνα μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά προβλημάτων και η φύση τους εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο την εκμεταλλευτήκατε, η οποία ήταν η θερμοκρασία στο δρόμο.

Λειτουργία "Θέρμανση", η θερμοκρασία είναι κάτω από -5 μοίρες

 • το εξωτερικό μπλοκ από το συμπύκνωμα που απελευθερώνεται κατά τη λειτουργία αρχίζει να καλύπτεται από μια κρούστα πάγου.
 • Η μεταφορά θερμότητας επιδεινώνεται, η παραγωγή θερμότητας μειώνεται.
 • Υγρό ψυκτικό μπορεί να εισέλθει στον συμπιεστή, πράγμα που θα οδηγήσει στη θραύση του.

Λειτουργία "Ψύξη", θερμοκρασία + 5 μοίρες και κάτω

 • το εξωτερικό μπλοκ και ο σωλήνας αποστράγγισης πάγωμα?
 • Η απόδοση του συμπιεστή μειώνεται.
 • ο κίνδυνος διάσπασης του συμπιεστή αυξάνεται όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο.

Προετοιμασία οικιακού κλιματιστικού για χειμερινή λειτουργία ↑

Εάν το κλιματιστικό δεν ενεργοποιηθεί το χειμώνα, ή μάλλον, η λειτουργία του δεν σχεδιάζεται, τότε θα πρέπει να προετοιμαστεί για το κρύο. Για αυτό χρειάζεστε:

 1. ενεργοποιήστε το split σύστημα στη λειτουργία "Εξαερισμός" για 2-2,5 ώρες για να αφαιρέσετε την υγρασία από τον εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας.
 2. καθαρά φίλτρα (μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας).
 3. κλείστε την εξωτερική μονάδα με αδιάβροχο υλικό.

Ελέγξτε τη λειτουργία του κλιματιστικού το χειμώνα ↑

Ένα άλλο επίκαιρο θέμα για πολλούς διαμονή «σνακ»: «Πώς να ελέγξετε το σύστημα κλιματισμού σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν;» Έλεγχος θα μπορούσε να είναι μόνο αν η εξωτερική θερμοκρασία αυξάνεται με το που καθορίζονται στις ελάχιστες οδηγίες ή αν έχετε ένα «κιτ χειμώνα».

Αν έχετε αγοράσει και αποφάσισε να εγκαταστήσει ένα σύστημα διαχωρισμού το χειμώνα, όταν οι καιρικές συνθήκες -25 έως 30 βαθμούς, θα πρέπει είτε να περιμένετε για την αύξηση της θερμοκρασίας και στη συνέχεια να ασχοληθεί με την εγκατάσταση, ή να εμπιστεύονται την εταιρεία που πούλησε τον εξοπλισμό HVAC, ενεργοποιήστε το σύστημα την άνοιξη.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 2-Χ

ΕΞΟΔΟΣ ENGINEER

Κλιματιστικό μετατροπέα

Μετατροπέας κλιματιστικού μετατροπέα - τι είναι αυτό. Αρχή λειτουργίας του κλιματιστικού μετατροπέα. Χρειάζεται μόνο να αγοράσετε κλιματιστικά inverter.

Προτεινόμενα άρθρα

Η σκούπα του κλιματιστικού είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Η κενή του κλιματιστικού είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ - Εγκατάσταση, εγκατάσταση κλιματισμού στη Μόσχα

Αφαίρεση του κλιματιστικού

Η αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού μπορεί να είναι απαραίτητη για εσάς όταν μετακομίζετε σε άλλο διαμέρισμα ή γραφείο, καθώς και σε περίπτωση βλάβης.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ

STANDARD

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;

© 2012 Το τεχνικό κλίμα. Όλα τα δικαιώματα προστατεύονται.

Εγκατάσταση από 7900 ρούβλια

Συμπεριλαμβανομένων όλων των αναλωσίμων!

 • Όλες οι ομάδες συναρμολόγησης με πολυετή πείρα και εκπαίδευση.
 • Υψηλής ποιότητας αναλώσιμο υλικό.
 • Ελέγξτε τη στεγανότητα της διαδρομής με μια αντλία κενού.
 • Δεν υπάρχουν κρυφές υπηρεσίες.
 • Καθαρισμός του δωματίου μετά την εγκατάσταση.
 • Αντιδιαβρωτική επίστρωση Gold Fin
 • Ταχεία ψύξη του JETCOOL
 • 4 κατευθύνσεις ροής αέρα
 • Αθόρυβο
 • Υγιεινή μείωση υγρασίας
 • Σχέδιο κατανομής θερμοκρασίας δωματίου
 • Λειτουργία αυτόματης εκκίνησης
 • Λειτουργία θερμής εκκίνησης

Σύστημα διαχωρισμού LG G09AHT

Με την εγκατάσταση και την παράδοση

από τις 10:00 έως τις 19:00 χωρίς διακοπές

Λειτουργία κλιματισμού το χειμώνα για θέρμανση και ψύξη

Τα σύγχρονα κλιματιστικά συστήματα επιτυγχάνουν υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα. Έχοντας ξοδέψει ένα κιλοβάτο ηλεκτρικής ενέργειας, μερικά κλιματιστικά συστήματα μπορούν να δώσουν περισσότερα από τέσσερα κιλά κρύου ή θερμότητας. Φυσικά, αυτή η κατάσταση πραγμάτων προκαλεί μια λογική ερώτηση: μπορώ να χρησιμοποιήσω το κλιματιστικό το χειμώνα.

Λειτουργία του κλιματιστικού το χειμώνα για θέρμανση

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά των περισσότερων διαχωρισμένων συστημάτων, μπορείτε να βρείτε τέτοια στοιχεία: το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας για εγγυημένη λειτουργία σε λειτουργία θέρμανσης είναι από -5 έως +25 βαθμούς Κελσίου. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, το κλιματιστικό σύστημα χάνει τη δηλωμένη θερμική ισχύ, η οποία αργά ή γρήγορα πέφτει στο μηδέν. Επιπλέον, τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης το χειμώνα δεν θα πρέπει να λειτουργούν καθόλου στην κατασκευή τους. Το λάδι που διαλύεται στο ψυκτικό μέσο λιπαίνει αποτελεσματικά το τρίψιμο και τα κινούμενα μέρη του συμπιεστή ακριβώς στην εγγυημένη περιοχή θερμοκρασιών. Η χρήση του κλιματιστικού μηχανήματος σε χαμηλότερες θερμοκρασίες αποτελεί παραβίαση των όρων εγγύησης και, αργά ή γρήγορα, οδηγεί σε έντονη φθορά του συμπιεστή και στην αποτυχία του.

Ορισμένες αδίστακτοι εταιρείες δηλώνουν ότι είναι δυνατόν να λειτουργούν κλιματιστικά το χειμώνα για θέρμανση με την εγκατάσταση μιας λεγόμενης χειμερινής συσκευής εκκίνησης ή ενός κιτ χαμηλής θερμοκρασίας. Αυτό δεν ισχύει. Το σετ χαμηλής θερμοκρασίας αποτελείται από τρεις συσκευές. Η θέρμανση του στροφαλοθαλάμου του συμπιεστή επιτρέπει να θερμανθεί το λάδι καθίζησης και να αποφευχθεί η πάχυνση του. Θερμαινόμενη αποχέτευση - ένας θερμαντήρας ηλεκτρικού καλωδίου εγκαθίσταται στο εσωτερικό του εξωτερικού τμήματος του αγωγού αποστράγγισης, γεγονός που εμποδίζει το σχηματισμό ενός φελλού πάγου. Και το πιο σημαντικό - ο συντονιστής της ταχύτητας του ανεμιστήρα του εξωτερικού ανεμιστήρα. Αυτή η συσκευή είναι ένας ελεγκτής μικροεπεξεργαστή που επιβραδύνει τον εξωτερικό ανεμιστήρα για να αποτρέψει τη σοβαρή υπερψύξη και τον παγετό του συμπυκνωτή. Όλα αυτά τα μέτρα επιτρέπουν την επέκταση του εύρους της θερμοκρασίας λειτουργίας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν κλιματιστικά το χειμώνα για να δουλέψουν στο COLD.

Όλες οι δηλώσεις για το γεγονός ότι η χειμερινή συσκευή εκκίνησης θα κάνουν τα κλιματιστικά να ζεσταίνουν το διαμέρισμά σας το χειμώνα είναι είτε σημάδι ανικανότητας ενός ειδικού είτε ένα προφανές ψέμα.

Είναι αλήθεια ότι ορισμένα μοντέλα κλιματιστικών κλιματιστικών εξακολουθούν να ζεσταίνονται έως -15C και άνω. Πρόκειται για μοντέλα αναστροφικών μετατροπέων Daikin, Mitsubishi Electric.

Λειτουργία του κλιματιστικού το χειμώνα για ψύξη Τι είναι αυτό;

Για τον τεχνολογικό κλιματισμό των χώρων εξυπηρέτησης πελατών, όπου είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η συνεχής ψύξη των ράβδων με εξοπλισμό παραγωγής καυσίμων.

Λειτουργία του κλιματιστικού για θέρμανση

Τα σύγχρονα κλιματιστικά συστήματα είναι σε θέση όχι μόνο να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στο ιστορικά πρωταρχικό καθήκον τους - να ψύξουν τον αέρα στις εγκαταστάσεις, αλλά και να θερμάνουν θερμά. Αν κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών έχουν γραφτεί στο Διαδίκτυο εκατοντάδες άρθρα σχετικά με το θέμα "Μην ενεργοποιείτε το κλιματιστικό το χειμώνα", σήμερα η κατάσταση αλλάζει. Οι κατασκευαστές όπως η Mitsubishi Electric και η Daikin (Ιαπωνία) έχουν διδάξει τα κλιματιστικά τους να ζεσταθούν με αυτοπεποίθηση ακόμη και σε εξωτερικές θερμοκρασίες έως -25 ° C.

Τι δίνει αυτό στον αγοραστή; Εμείς ως επαγγελματίες πωλητές των κλιματιστικών έχουν γίνει επιτέλους ακούω σε συζητήσεις με τους πελάτες ερωτήσεις όπως: «Θα πρέπει να θερμαίνεται το χειμώνα, θέλω να θέσει τον κλιματισμό, που δείχνουν» Ας δούμε σε αυτό το θέμα

Λίγα λόγια για την αρχή της αντλίας θερμότητας. Το κλιματιστικό λειτουργεί με την αρχή μιας αντλίας θερμότητας, η οποία διαφέρει ριζικά από αυτή οποιασδήποτε ηλεκτρικής θερμάστρας. Η αντλία θερμότητας μπορεί να "αντλεί" θερμότητα από το εξωτερικό προς το εσωτερικό. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και σε εξωτερικές θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν είναι δυνατό να πάρουμε θερμότητα από τον αέρα. Πώς λειτουργεί; Ας φανταστούμε αυτό το αποτέλεσμα: πετάμε μια μικρή κολωνία ή αλκοόλ στα χέρια μας. Τι θα νιώσουμε; Το χέρι αμέσως γίνεται κρύο. Τι συνέβη; Το αλκοόλ εξατμίζεται πολύ γρήγορα, αφαιρώντας τη θερμότητα. Υπάρχει όμως και μια αντίστροφη διαδικασία. Αν το υγρό συμπυκνωθεί, θα φέρει θερμότητα με τα σωματίδια του. Στη φύση, αυτή η διαδικασία σχεδόν ποτέ δεν βρίσκεται σε προφανή ορατή μορφή χωρίς συσκευές. Αλλά εμπειρογνώμονες αναμόρφωσε αυτή τη διαδικασία στο κλιματιστικό. Το φρέον υπό υψηλή πίεση αναγκάζεται να συμπυκνώνεται στον εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας, γεγονός που το καθιστά πιο δροσερό (έως 60-80 μοίρες). Στη συνέχεια, το υγρό φρέον αποστέλλεται στην εξωτερική μονάδα, όπου πρέπει να γυρίσει πίσω σε αέριο, κάτω από συνθήκες έντονα μειωμένης πίεσης, δηλαδή, να εξατμιστεί. Κάνοντας το φρέον να βράσει στην εξωτερική μονάδα, η συλλογή θερμότητας από την ατμόσφαιρα είναι δύσκολη, αλλά για τους σύγχρονους επιστήμονες ήταν απλώς ένα πρόβλημα χρόνου.

Γιατί χρειαζόμαστε κλιματισμό το χειμώνα και πώς να το χρησιμοποιήσουμε;

Τι μπορεί να αναμένει ένας δυνητικός αγοραστής του συστήματος θέρμανσης; Δεν είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε ένα ανεξάρτητο σύστημα θέρμανσης για ένα εξοχικό σπίτι με βάση τα κλιματιστικά. Ακόμα, οικονομικά, αυτό είναι μάλλον αμφιλεγόμενο και οι θερμοκρασίες το χειμώνα μπορούν να πέσουν κάτω από μείον είκοσι. Αλλά σε ένα διαμέρισμα της πόλης - είναι ένα άλλο θέμα.

Κλιματιστικά Inverter, με δυνατότητα θέρμανσης σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Τώρα σχετικά με την πρακτική πλευρά του θέματος. Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Τα κλιματιστικά του Inverter, που μπορούν να θερμανθούν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σήμερα, έχουν πολύ υψηλό συντελεστή EER, ο οποίος δείχνει την αναλογία της θερμότητας που κατανέμεται με την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Στην πράξη, αυτή είναι η συνηθέστερη αποτελεσματικότητα (αποτελεσματικότητα). Έτσι, ο αριθμός αυτός σήμερα υπερβαίνει τα 4. Αυτό σημαίνει ότι έχοντας περάσει μόνο διακόσια πενήντα βατ, έχουμε περισσότερο από ένα κιλοβάτ θερμότητας! Αυτό είναι περισσότερο από τέσσερις φορές πιο οικονομικό από οποιοδήποτε ηλεκτρικό θερμαντήρα! IT ωφέλιμη; Ναι!

Πολύ συχνά ακούμε για το γεγονός ότι στα αστικά διαμερίσματα το χειμώνα, πολύ υψηλή υγρασία. Αυτό είναι ένα πολύ επικίνδυνο σύμπτωμα. Και όχι επειδή η υγρασία είναι επιβλαβής για την υγεία. Αλλά επειδή η υψηλή υγρασία στο διαμέρισμα είναι ένα σημάδι ότι το διαμέρισμα δεν αερίζεται καθόλου. Οι άνθρωποι κλείνουν τα παράθυρα με διπλά τζάμια και αναπνέουν κυριολεκτικά την εξάτμισή τους. Η υγρασία απελευθερώνεται όταν αναπνέει, από το μαγείρεμα, από το στέγνωμα των ρούχων και ακόμα πολύ, πολύ από αυτό. Μαζί με αυτό, όχι μόνο ο αέρας είναι κορεσμένος με υδρατμό, αλλά οι μυρωδιές των σωματιδίων του τροφίμου με τη μορφή ατμού, διοξειδίου του άνθρακα και άλλα προϊόντα αποβλήτων, και αναπνευστικές εκκρίσεις από τα έπιπλα από μοριοσανίδες και περιβαλλοντικά εχθρικό επιστρώσεις.

Σύγχρονη κάτοικοι των πόλεων αντί για τον αερισμό του δωματίου σας από την άγνοια των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής στο σπίτι ξεκίνημα για την αγορά κλιματιστικών με γεννήτριες οξυγόνου. Αυτό είναι πράγματι ένα θέμα για το άρθρο του ξενοδοχείου, αλλά θα ήθελα να αναφέρω εδώ για αυτή την παράξενη τάση. Αδιαθεσία στο σπίτι και την εργασία από την εγγύτητα που βιώνουμε δεν είναι από έλλειψη οξυγόνου, και από τον κορεσμό της ατμόσφαιρας με τα σπίτια του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων βλαβερών ουσιών. Το ανθρώπινο σώμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να πρέπει να απαλλαγεί από τα προϊόντα της ζωής. Και επιστρέφουμε στους πνεύμονες, που πρέπει να εξατμίσουμε αμετάκλητα στην ατμόσφαιρα, κορεσμώντας το θρόισμα με οξυγόνο. Σε καμία περίπτωση!

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε το παράθυρο και να περιμένετε έως ότου ο αέρας στο δωμάτιο αλλάξει τελείως. Πολλοί θα πουν: αλλά τι γίνεται με το χειμώνα; Μετά από όλα, κρύο, σχέδια! Και τι γίνεται με τα παιδιά; Τώρα φτάνουμε στο κύριο θέμα του άρθρου. Ενεργοποιήστε την κλιματιστική μονάδα θέρμανσης! Απευθείας μια ροή ζεστού αέρα σε εκείνο το τμήμα του δαπέδου κάτω από το παράθυρο όπου αρχίζει το βύθισμα. Το παιδί σας μπορεί τώρα να παίξει στο πάτωμα ακριβώς κάτω από το παράθυρο! Σε εξωτερικούς χώρους. Και πιστέψτε με, αν είναι ο τρόπος ζωής σας και του παιδιού σας, θα ενισχύσει την ασυλία του και, κατά συνέπεια, την υγεία. Και θα χαρείτε στο καθαρό, καθαρό αέρα στο σπίτι.

Τα καλύτερα κλιματιστικά με λειτουργία θέρμανσης. Επιλέγοντας ZOOM

Μιλώντας για τον "κλιματισμό", συνηθισμένα εννοούμε ένα σύστημα split - αυτό είναι το είδος των κλιματιστικών που εξετάσαμε σε αυτό το άρθρο, λαμβάνοντας ως βάση τα μοντέλα των νοικοκυριών, η απόδοση των οποίων θα αρκεί για να διατηρηθεί ένας τυποποιημένος χώρος διαβίωσης.

Εάν υπό ψύξη, η θερμότητα μεταφέρεται από το δωμάτιο προς το δρόμο, τότε η θέρμανση παρέχεται στην αντίστροφη αρχή: ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται από το σύστημα για τους οπαδούς και συμπιεστή που μεταφέρουν θερμότητα από έξω από το δωμάτιο στον τρόπο αντλίας θερμότητας. Παρεμπιπτόντως, η χρήση του κλιματιστικού για θέρμανση είναι πολύ πιο οικονομική από τη χρήση εγχώριων θερμαντήρα: τρέχον σύστημα inverter είναι σε θέση να προσαρμόσει την ισχύ και τη θέρμανση του αέρα στη σωστή θερμοκρασία θα λειτουργούσε σε έναν θερμικό τρόπο λειτουργίας, διατηρώντας, μειώνοντας RPM του συμπιεστή. Επιπλέον, το κλιματιστικό θερμαίνεται πολύ πιο γρήγορα και πιο ομοιόμορφα όταν εργάζεται για θέρμανση.

Υπάρχει μια άποψη που θερμαίνει το δωμάτιο το χειμώνα με τη βοήθεια του κλιματιστικού δεν είναι κερδοφόρα - η απόδοση της συσκευής μειώνεται, και οι μονάδες συμπιεστή ενεργό φθορά. Πράγματι, σε χαμηλές θερμοκρασίες, σοκ στη θάλασσα μαλακτικά για το μεγαλύτερο μέρος καταστεί άχρηστο ως θερμαντήρες, αν όχι σπάσει - ο εναλλάκτης θερμότητας είναι καλυμμένα με πάγο, παγωμένος ίδια συμπιεστή. Ορισμένοι χρήστες απλά «παπούτσια αλλαγή» κλιματιστικά σε κιτ χειμώνα, η οποία προσθέτει θερμαίνεται αποχέτευσης, στροφαλοθάλαμο και ο εξωτερικός ανεμιστήρας - με ένα σύστημα «ταχύτητα» μπορεί να λειτουργήσει κάτω από τους -25 ° C έξω. Ωστόσο, οι σύγχρονες inverter κλιματιστικά καλά αντιμετωπίσει με εσωτερική θέρμανση του αέρα σε κρύο καιρό, και τυπικά ικανές να λειτουργούν σε μια θερμοκρασία για τη θέρμανση του αέρα στο δρόμο για να -5 έως -15 ° C.

Electrolux EACS / I-09HM / N3_15Y

Inverter διασπασμένη σύστημα Electrolux EACS / I-09HM / N3_15Y αναφέρεται σε μία σειρά Monaco Σούπερ DC-Inverter - line αξιοσημείωτο ωραίο σχεδιασμό της εσωτερικής μονάδας, καθώς και το επίπεδο της ενεργειακής απόδοσης Α + - για παράδειγμα, σε κατάσταση αναμονής, κλιματισμός καταναλώνει μόνο 0,5 watts. Το μοντέλο μπορεί να λειτουργήσει σε λειτουργία θέρμανσης σε θερμοκρασία εξωτερικού αέρα κάτω από -15 ° С. Τα πλεονεκτήματα της προσθήκης ενός χαμηλού επιπέδου θορύβου σε χαμηλή ταχύτητα (23 dB) και την ικανότητα να διατηρηθεί η επιθυμητή θερμοκρασία στο δωμάτιο - ενεργοποιώντας αυτήν την επιλογή, το σύστημα συνδυάζει την ψύξης, θέρμανσης και εξαερισμού.

Πολλή προσοχή έχει δοθεί στον κατασκευαστή του καθαρισμού του αέρα: τα μοντέλα έχουν έξι φίλτρα, συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού των ακάρεων, ενώσεις φορμαλδεΰδη, βακτήρια, μύκητες, οσμές - σε γενικές γραμμές, δεν είναι ακριβώς μια μύγα μύγα, και όχι τα μικρόβια δεν γλιστρήσει απαρατήρητη.

Panasonic CS-HE9QKD / CU-HE9QKD

Διαχωρισμένο σύστημα Panasonic CS-HE9QKD - ένα ναυαρχικό μοντέλο του ιαπωνικού κατασκευαστή, γεμάτο με πολλές προηγμένες τεχνολογίες. Ειδικότερα, η ενδιαφέρον χαρακτηριστικό ECONAVI εξοικονόμησης αυτόματης τροφοδοσίας - σύστημα αισθητήρων παρακολουθεί τη δραστηριότητα στο δωμάτιο και ανιχνεύει την ένταση του ηλιακού φωτός, αναλύει τα δεδομένα και να αλλάξει τη λειτουργία θέρμανσης ή ψύξης, ανάλογα με τις συνθήκες. εδώ λαμβάνεται επίσης μέριμνα του καθαρισμού του αέρα - τεχνολογία nanoe-G απομακρύνει αερομεταφερόμενα βακτηρίδια, ιούς και σκόνη: αυτό σωματίδια σύστημα προσκολλώνται σε μικροοργανισμούς στον αέρα και να τα μεταφέρετε στα φίλτρα Hepa.

Το μοντέλο είναι σε θέση να εξαλείψει γρήγορα τις δυσάρεστες μυρωδιές και μπορεί να λειτουργήσει με τρόπο μαλακής ξήρανσης διατηρώντας παράλληλα τη ρυθμισμένη θερμοκρασία και υγρασία. Η θερμοκρασία που θα ρυθμίσει ο χρήστης θα διατηρείται σε αυτόματη λειτουργία, υπάρχει επίσης λειτουργία νύχτας και η δυνατότητα γρήγορης ψύξης / θέρμανσης του αέρα μέσα στο δωμάτιο - σχεδόν κάθε κλιματιστικό μετατροπέα μπορεί να το κάνει αυτό. Η θέρμανση είναι δυνατή σε θερμοκρασία έξω από το παράθυρο στους -15 ° C.

Mitsubishi Electric Deluxe MSZ-FH25VE / MUZ-FH25VE

Αυτό το σύστημα διαχωρισμού έχει ενσωματώσει την πιο προηγμένη τεχνολογία στον τομέα των κλιματιστικών inverter, και ένα τίμημα για αυτό είναι πολύ υψηλή, αλλά δικαιολογείται: Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE / MUZ-FH25VE - ένα εντυπωσιακό μηχάνημα. Αν και εξωτερικά, το σύστημα διαχωρισμού έχει τη συνήθη εμφάνιση, αν και το μπλοκ είναι ελαφρώς ευρύτερο από αυτό που είναι αποδεκτό - υπάρχουν πάρα πολλά "γεμίσματα".

Στο κάτω δεξί μέρος βρίσκεται το "eye" i-SEE, η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή του μοντέλου είναι ένας 3D αισθητήρας που ανιχνεύει τη θερμοκρασία του αέρα σε διάφορα μέρη του δωματίου και καθορίζει τη θέση των ανθρώπων στο δωμάτιο για τον καλύτερο έλεγχο των ροών του αέρα. Για παράδειγμα, εάν όλοι εγκαταλείψουν το δωμάτιο, το κλιματιστικό θα μεταβεί σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας και εάν η λειτουργία θέρμανσης είναι ενεργοποιημένη, η ροή θα κατευθύνεται προς τον τόπο όπου βρίσκεται ο χρήστης. Όταν κρυώσει, παρεμπιπτόντως - οι μάζες του αέρα θα διανεμηθούν έτσι ώστε το άτομο να μην φυσάει. Εάν υπάρχει η επιθυμία να κατευθύνονται ανεξάρτητα οι ροές αέρα, τότε τα πτερύγια μπορούν να ελέγχονται χωριστά.

Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να διαχειριστείτε πολλές ρυθμίσεις και λειτουργίες μόνοι σας, υπάρχουν πολλά κουμπιά στην κονσόλα και εάν μπορείτε να βρείτε τις συνήθεις επιλογές αμέσως, χρειάζεται χρόνος για να κατανοήσετε όλες τις ρυθμίσεις του συστήματος split.

Στη λειτουργία νύχτας, το κλιματιστικό είναι πρακτικά αόρατο - το επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει τα 20 dB. Για σύγκριση: ο ανθρώπινος ψίθυρος σε απόσταση 1 m είναι 25 dB. Ο χρονοδιακόπτης ρυθμίζεται από την ώρα για κάθε ημέρα της εβδομάδας, η οποία είναι πολύ βολική εάν το πρόγραμμά σας δεν αλλάξει.

Daikin FTXJ25M / RXJ25M

Η ιαπωνική εταιρεία Daikin κυκλοφόρησε φέτος νέα μονάδα οικιακής τοιχοποιίας FTXJ-M / RXJ-M στην περίπτωση Emura, που λειτουργεί με προοδευτικό ψυκτικό R32. Για το σχεδιασμό της εσωτερικής μονάδας εξακολουθεί να είναι της τάξης των Daikin Emura 2014 έλαβε το βραβείο iF Design Award, Βραβείο σχεδίασης Red Dot και το βραβείο Good Design - ένα από τα ωραιότερα κτίρια στην αγορά έχει ένα εξόγκωμα στη μέση και φαίνεται ασυνήθιστο. Τα εξωτερικά πλεονεκτήματα συμπληρώνουν την εξαιρετική απόδοση και ένα σύνολο σύγχρονων τεχνολογιών. Σημειώστε ότι η κλάση ενεργειακής απόδοσης αυτού του μοντέλου A +++ είναι το υψηλότερο από όλα τα μοντέλα που παρουσιάζονται στην επιλογή μας.

Το κλιματιστικό είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα κίνησης Intelligent Eye - οπότε αν δεν υπάρχουν άτομα στο δωμάτιο, τότε σε 20 λεπτά το σύστημα μεταβαίνει σε κατάσταση οικονομίας. Οι ροές αέρα κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλο το δωμάτιο και οργανώνονται έτσι ώστε να μην πέφτουν σε ένα άτομο. Η λειτουργία του καθαρισμού του αέρα πραγματοποιείται αρκετά καλά: το φίλτρο τιτανίου-απατίτη αντιμετωπίζει σκόνη, δυσάρεστες μυρωδιές και βακτήρια. Ο μπροστινός πίνακας της εσωτερικής μονάδας είναι αποσπώμενος, ο οποίος σας επιτρέπει να το πλένετε γρήγορα από την προσκολλημένη σκόνη. Με την ευκαιρία, η εσωτερική μονάδα διατίθεται σε δύο χρώματα - λευκό και ασημί.

LG A09IWK ARTCOOL στιλίστας

premium μοντέλο της Νότιας Κορέας κατασκευαστή Αξίζει να σημειωθεί, τουλάχιστον, λόγω του σχεδιασμού, αν και το χαρακτηριστικό που εδώ, πάρα πολύ αξιοπρεπές, και το θερμαινόμενο δωμάτιο κλιματισμού για να αντιμετωπίσουν την εξωτερική θερμοκρασία του αέρα κάτω από τους -15 ° C, καθώς και όλα τα μοντέλα της συλλογής μας. Το προϊόν μοναδικό ενδιαφέρον - ο ίδιος αρχικό τετράγωνο σχήμα, ένα μοναδικό πάχος (συνολικά 12,1 εκατοστά) και ένα μεταβλητό LED φώτα. Λόγω του μοντέλου σχεδιασμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο του ντεκόρ στο εσωτερικό των διαφορετικών στυλ και φωτισμού, λειτουργικά ήδη σε 26 λειτουργίες, που σας επιτρέπει να σκοτώσει αμέσως δύο πουλιά με μια πέτρα και δεν αγοράζουν μια νύχτα φως ή λάμπα.

Το κλιματιστικό λειτουργεί σε τρεις λειτουργίες (ψύξη / θέρμανση / αερισμός), απλά δεν εφευρίσθηκε κάτι νέο. Η ροή του αέρα κατανέμεται σε τρεις κατευθύνσεις, είναι δυνατή η προσαρμογή τους και το κατώτερο φύλλο μπορεί να μπλοκαριστεί εάν είναι αδύνατον να τοποθετηθεί το κλιματιστικό διαφορετικά από το πάνω από το κρεβάτι. Όλοι οι άλλοι τρόποι λειτουργίας είναι επίσης στάνταρ για μοντέλα inverter - αυτόματη συντήρηση θερμοκρασίας, λειτουργία νύχτας (ελάχιστος θόρυβος 19 dB), καθαρισμός αέρα. Από το ασυνήθιστο αξίζει να αναφερθεί ένας άλλος πίνακας ελέγχου - οι σχεδιαστές της Νότιας Κορέας το έκαναν με τη μορφή μιας κολοβωμένης σφαίρας με οθόνη αφής χρώματος 3,4 ".

Οικονομικό κλιματισμό το χειμώνα

Μπορεί το κλιματιστικό σύστημα να θερμανθεί;

Ακόμα πώς! Και θερμαίνεται ακόμα πιο αποτελεσματικά από ότι δροσίζει!

Πολλά μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν έως -30 ° C, και αυτές οι θερμοκρασίες είναι σπάνιες για τη μεσαία ζώνη της Ρωσίας.

Κλιματισμός ως αντλία θερμότητας

Δεν υπήρχε καλοκαίρι γι 'αυτό το έτος στην Κεντρική Ρωσία, κατ' αρχήν, και στη Μόσχα ειδικότερα. Λίγοι άνθρωποι ενεργοποίησαν το κλιματιστικό για ψύξη. Αλλά οι χειμώνες είναι πολύ και αν ο κλιματισμός του δωματίου δεν είναι τόσο ισχυρός, τότε χωρίς θέρμανση - πουθενά!

Το κλιματιστικό κλιματισμού θέρμανσης σε σύγκριση με τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες και τα θερμαντικά σώματα είναι περίπου 3,5-4,0 φορές πιο κερδοφόρο! Η απόδοση είναι υψηλότερη από τη θέρμανση του σπιτιού με ντίζελ ή οποιοδήποτε στερεό καύσιμο. Κάτω χαμηλότερο μόνο στη φθηνότερη επιλογή - το κύριο φυσικό αέριο!

Οποιοδήποτε διαχωρισμένο σύστημα είναι μια αντλία θερμότητας: Δεν υπάρχει θερμαντικά στοιχεία, η θερμότητα μεταφέρεται, εξάγεται από τον εξωτερικό αέρα (ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες απότομα) λόγω υπέρψυξης ψυκτικού στην εξωτερική μονάδα. Η λαμβανόμενη θερμότητα δίνεται από την εσωτερική μονάδα στο δωμάτιο.

Αυτό το σχέδιο εργασίας σχετικά με την αρχή του "αέρα-αέρα". Το κόστος εγκατάστασης και οι τύποι εργασιών που πραγματοποιούνται είναι απολύτως ίδιες με την κλασική εγκατάσταση ενός οικιακού κλιματιστικού. Για άλλη μια φορά, η αντλία θερμότητας αέρα-αέρα είναι το ίδιο οικιακό κλιματιστικό με μια μικρή διαφορά: έχει εκτεταμένη περιοχή θερμοκρασίας λειτουργίας, επιτρέποντας στο σύστημα διαχωρισμού να συνεχίσει να λειτουργεί έως -30 ° C.

Για να δουλέψει σε τέτοιες σοβαρές συνθήκες, ο μηχανικός των εργοστασίων κατασκευής προβλέπει ειδικούς συμπιεστές δύο σταδίων, ρυθμίζοντας με κάποιο τρόπο τη λειτουργία των βαλβίδων επέκτασης. Όλα αυτά επιτρέπουν τη διατήρηση υψηλής απόδοσης θέρμανσης ακόμη και σε σοβαρούς παγετούς.

Μοντέλα αντλιών θερμότητας

Οι επιλογές για τη δημιουργία ενός συστήματος θέρμανσης σε freon, στην πραγματικότητα, πολύ. Το σχήμα αέρα-αέρος, δηλ. τη λειτουργία του κλιματιστικού σε λειτουργία θέρμανσης, το λιγότερο ακριβό και εύκολα εκτελέσιμο. Υπάρχουν (είναι πολύ μεγαλύτερα) μοντέλα, που υποδηλώνουν ένα σύστημα "αέρα-νερού". Δεν υπάρχει εσωτερική μονάδα σε αυτό το κύκλωμα, αντικαθίσταται από μονάδα υποβοήθησης θέρμανσης (δεξαμενή νερού, θέρμανσης), δεξαμενή αποθήκευσης, αντλίες, αισθητήρες θερμοκρασίας (ανάλογα με το σχέδιο). Είναι επίσης δυνατή η δημιουργία ζεστού νερού.

Εάν ενδιαφέρεστε - οι μηχανικοί μας θα επιλέξουν το κατάλληλο σχέδιο για εσάς και τον εξοπλισμό για αυτό. Αλλά στη συνέχεια παρουσιάζονται οι πιο δημοφιλείς αντλίες θερμότητας αέρα-αέρα.

Αντλίες θερμότητας Cooper Hunter

Ένα από τα πιο προσιτά συστήματα θέρμανσης με βάση τα κλιματιστικά. Ο ευρωπαίος κατασκευαστής. Όλα τα συστήματα είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν σε σκανδιναβικές χώρες της Ευρώπης με κλιματικές συνθήκες παρόμοιες με τη Ρωσία.

Τα πιο δημοφιλή είναι δύο σειρές συστημάτων inverter: ICY II και VIP Inverter. Αντοχή σε πτώσεις τάσης από 96 έως 260 V! Και αυτό δεν είναι ασυνήθιστο στη Ρωσία, ειδικά σε προαστιακούς οικισμούς. Και οι δύο έχουν ένα εκτεταμένο εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας:

 • σειρά ICY II: για θέρμανση από -30 ° C έως + 24 ° C, για ψύξη από -15 ° C έως + 54 ° C
 • Arctic Inverter: για θέρμανση από -30 ° C έως + 24 ° C, για ψύξη από -18 ° C έως + 48 ° C

Και οι δύο σειρές έχουν ήδη ενσωματωμένο δέκτη Wi-Fi, ο οποίος σας επιτρέπει να ελέγχετε τον κλιματισμό στο εξοχικό σας σπίτι απομακρυσμένα από οπουδήποτε στον κόσμο!

Παρακάτω είναι τα μοντέλα των κατασκευαστών. Παρακαλώ σημειώστε: έκπτωση για εγκατάσταση κλιματιστικών !