Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα σε μείον θερμοκρασίες στο δρόμο

Σε ποια θερμοκρασία μπορώ να ενεργοποιήσω το κλιματιστικό; Αυτή η ερώτηση ζητείται συχνά από τους ιδιοκτήτες κλιματικής τεχνολογίας διαφορετικών επιχειρήσεων και ειδών. Θα ενεργοποιηθεί εάν η μονάδα ξεκινήσει το χειμώνα για θέρμανση ή ψύξη; Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αυτά τα θέματα. Έτσι, μπορώ να ενεργοποιήσω το κλιματιστικό το χειμώνα για θέρμανση ή ψύξη σε μείον θερμοκρασίες;

Πρώτον, ας πούμε λίγα λόγια για τις αρχές του διαχωρισμένου συστήματος. Όταν η συσκευή λειτουργεί σε λειτουργία θέρμανσης ή ψύξης, η ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιείται για τη μεταφορά θερμότητας μεταξύ του δρόμου και του δωματίου. Το καλοκαίρι αφαιρείται στην ατμόσφαιρα, και το χειμώνα, αντίθετα, αντλείται από το δρόμο προς το δωμάτιο.

Διαχωρισμός θέρμανσης κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό σε θερμοκρασία κάτω από το μηδέν για θέρμανση; Ναι, μπορείτε. Αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη αρκετούς παράγοντες και χαρακτηριστικά μιας συγκεκριμένης συσκευής. Κατά τη λειτουργία σε λειτουργία θέρμανσης, το φρέον σε υγρή μορφή εισέρχεται στην εξωτερική μονάδα, εξατμίζεται εκεί, αφαιρώντας μέρος της θερμότητας. Μετά από αυτό, το αέριο ψυκτικό μέσο αντλείται στην εσωτερική μονάδα από τον συμπιεστή, όπου συμπυκνώνεται στον εξατμιστή, απελευθερώνοντας την αποθηκευμένη θερμότητα. Έτσι λειτουργεί το κλιματιστικό για θέρμανση το χειμώνα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο εναλλάκτης θερμότητας στην εξωτερική μονάδα ψύχεται σε πολύ χαμηλό επίπεδο, με αποτέλεσμα η υγρασία από τον εξωτερικό αέρα που αντλείται από τον ανεμιστήρα να προσκρούει πάνω του. Αυτό είναι ένα από τα κύρια προβλήματα κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού για θέρμανση το χειμώνα.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι το αυξημένο ιξώδες του πετρελαίου στον συμπιεστή. Δεδομένου ότι χρησιμοποιεί κινητό μηχανισμό, χρειάζεται λίπανση. Για να γίνει αυτό, ο συμπιεστής γεμίζει με λάδι στο εργοστάσιο, ο οποίος μπορεί να πυκνώσει στο κρύο. Κατά την εκκίνηση ενός συμπιεστή με πολύ λάδι, μπορεί να σπάσει.

Για να αποφύγετε αρνητικές στιγμές πριν ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό για θέρμανση το χειμώνα σε καιρικές συνθήκες, είναι απαραίτητο να κάνετε τα εξής:

 • Στις οδηγίες στο διαχωρισμένο σύστημα, βρείτε το σημείο σχετικά με τις επιτρεπόμενες οριακές θερμοκρασίες. Εάν βρίσκεται στον δρόμο που βρίσκεται κάτω, τότε η συσκευή δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι δείκτες του θερμομέτρου στο δρόμο είναι πάνω από το ελάχιστο επιτρεπτό επίπεδο.
 • Στην κονσόλα κλιματιστικού, βρείτε το κουμπί που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία θέρμανσης και πατήστε το. Συνήθως, ένα εικονόγραμμα με τη μορφή ενός στυλιζαρισμένου ήλιου χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό.
 • Επιλέξτε την επιθυμητή θερμοκρασία. Μην προσπαθήσετε να θερμαίνετε πολύ το δωμάτιο. Η μονάδα ενδέχεται να μην έχει επαρκή ισχύ. Συνιστάται η θέρμανση του δωματίου το χειμώνα στους 18-24 βαθμούς.

Αφού ολοκληρώσετε όλα τα παραπάνω βήματα, ενεργοποιείται η λειτουργία θέρμανσης. Λάβετε υπόψη ότι μετά την ενεργοποίηση του συστήματος split, η θέρμανση θα ξεκινήσει μετά από λίγο. Μερικά λεπτά, και μερικές φορές περισσότερα από 10, η συσκευή θα είναι έτοιμη για λειτουργία χωρίς την ενσωμάτωση μιας εσωτερικής μονάδας. Μην φοβάστε, το κλιματιστικό δεν έχει καταστραφεί, απλά πρέπει να περιμένετε.

Ψύξη με κλιματισμό το χειμώνα

Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά σε ορισμένες αίθουσες είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί η θερμότητα ακόμη και σε χαμηλές και αρνητικές θερμοκρασίες στο δρόμο. Αυτό ισχύει για χώρους όπου υπάρχει ισχυρός ηλεκτρικός ή θερμικός εξοπλισμός. Για παράδειγμα, αίθουσες εξυπηρετητών και γραφεία MRI. Είναι όμως δυνατό να ενεργοποιηθεί το κλιματιστικό το χειμώνα για ψύξη;

Τα περισσότερα από τα διαχωρισμένα συστήματα στο εργοστάσιο δεν έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με ψύξη σε χαμηλές θερμοκρασίες. Συνήθως, το κατώτατο όριο είναι μέσα σε 5-10 μοίρες θερμότητας. Για αυτή την εφαρμογή παράγεται ειδικός εξοπλισμός ακριβείας. Αλλά το κόστος του είναι αρκετά υψηλό. Είναι δυνατή η χρήση συμβατικού κλιματιστικού για τους σκοπούς αυτούς;

Οι περισσότερες μονάδες μπορούν να τροποποιηθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δροσιστεί το χειμώνα. Αυτό ισχύει κυρίως για μη-αναστρεφόμενα μπλοκ. Το κύριο πρόβλημα με αυτό είναι ότι λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας στο δρόμο, η πίεση του Freon στην εξωτερική μονάδα μειώνεται και η συμπύκνωση του είναι δύσκολη.

Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, στην εξωτερική μονάδα εγκαθίσταται πρόσθετο κιτ χειμώνα, το οποίο ρυθμίζει την πίεση συμπύκνωσης μειώνοντας και αυξάνοντας την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Μερικοί κατασκευαστές εγκαθιστούν επίσημα κιβώτια χειμωνιάτικου σε παραστάσεις τους.

Στο χειμώνα κιτ συνήθως πηγαίνει:

 • Αποστράγγιση θερμαντήρα. Όταν εργάζεστε με ψύξη στην εσωτερική μονάδα, η συμπύκνωση της υγρασίας συμπυκνώνεται, η οποία όταν καταψυχθεί στο δρόμο μπορεί να παγώσει.
 • Θερμαντήρας στροφαλοθαλάμου. Στο στροφαλοθάλαμο του συμπιεστή υπάρχει λάδι, από την πάχυνση που προστατεύει τον θερμαντήρα.
 • Ο έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα. Μπορεί να λειτουργεί ως δείκτης πίεσης στο σύστημα, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο αισθητήρας θερμοκρασίας του κλιματιστικού που είναι εγκατεστημένος στον συμπυκνωτή.

Λάβετε υπόψη ότι το χειμερινό σετ δεν βοηθά με κανένα τρόπο όταν το κλιματιστικό χρησιμοποιείται για θέρμανση το χειμώνα. Από τον παραπάνω εξοπλισμό, μόνο ο θερμαντήρας στροφαλοθαλάμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λειτουργία θέρμανσης. Για τα κλιματιστικά inverter, δεν παρέχεται η εγκατάσταση χειμερινών σετ.

Χαρακτηριστικά χειμερινής λειτουργίας

Πόσα βαθμούς μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα; Όπως ήδη αναφέρθηκε, η ελάχιστη θερμοκρασία λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος αναφέρεται στις οδηγίες για τον συγκεκριμένο εξοπλισμό:

 • τα περισσότερα μη αναστρεφόμενα διαχωρισμένα συστήματα έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν μέχρι -5 μοίρες, μερικά μοντέλα μέχρι +5.
 • οι περισσότερες μονάδες αντιστροφέα έχουν σχεδιαστεί για λειτουργία σε -10 - -15 μοίρες.
 • Ορισμένα μοντέλα αντλιών θερμότητας από κορυφαίους κατασκευαστές έχουν σχεδιαστεί για θέρμανση σε εξωτερική θερμοκρασία -28 και πιο κρύα.

Η απόδοση του διαχωρισμένου συστήματος εξαρτάται έντονα από την εξωτερική θερμοκρασία. Σε μια θερμοκρασία κοντά στο μηδέν, σχεδόν οποιοδήποτε κλιματιστικό μπορεί να παράγει αρκετές φορές περισσότερη θερμότητα από την χρησιμοποιούμενη ηλεκτρική ενέργεια.

Συμπεράσματα

Το κλιματιστικό με θέρμανση το χειμώνα μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά σε τρόπο θέρμανσης σε θερμοκρασίες κάτω από μηδέν, αλλά είναι απαραίτητο να σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να ελέγχετε τους περιορισμούς θερμοκρασίας που καθορίζει ο κατασκευαστής. Και προσέξτε: όταν μειώνεται η θερμοκρασία, μειώνεται η δραστηριότητα του διαχωρισμένου συστήματος.

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα ή τους κανόνες θέρμανσης

Αφού αγοράσατε ένα σπίτι με split σύστημα, αναρωτήσατε ξαφνικά αν είναι δυνατόν να συμπεριλάβετε ένα split σύστημα το χειμώνα; Το ερώτημα είναι αρκετά λογικό, διότι ακόμη και στις οδηγίες και στην τεχνική τεκμηρίωση για τον εξοπλισμό κλιματισμού δηλώνεται ότι το φάσμα των θερμοκρασιών λειτουργίας των αναστρέψιμων κλιματιστικών είναι από -5 έως +25 μοίρες. Και τι εάν δεν υπάρχει -5, αλλά -30; Ας δούμε πόσο πραγματικά λειτουργεί το κλιματιστικό το χειμώνα.

Περιεχόμενα

Ποια κλιματιστικά είναι κατάλληλα για θέρμανση; ↑

Θέρμανση το χειμώνα: μύθος ή πραγματικότητα

Προσέξτε τις οδηγίες για το κλιματιστικό σας. Σίγουρα θα δείτε ότι έχουν ήδη εκφράσει τις παραπάνω παραμέτρους, καλά, ή πολύ κοντά σε αυτές. Εάν η θερμοκρασία είναι κάτω από -5, το κλιματιστικό απλά θα χάσει την παραγωγή θερμότητας που δηλώνεται στην τεχνική τεκμηρίωση. Αργά ή αργότερα, θα πέσει καθόλου στο μηδέν. Είναι δυνατόν να λειτουργήσει το κλιματιστικό το χειμώνα;

[include id = "1" title = "Διαφήμιση στο κείμενο"]

Τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης γενικά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν το χειμώνα. Το γεγονός ότι το ψυκτικό διαλύεται στο λάδι αποτελεσματικά «έργο» μόνο εάν καθορίζεται στη δήλωση επιλογές. Σπάζοντας το (οδηγίες), διατρέχετε τον κίνδυνο να «χάσει» τον φίλο του για πάντα, επειδή τα μέρη τριβής θα είναι σχεδόν στεγνή λειτουργία λόγω της πήξει το πετρέλαιο, και αυτό αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε γρήγορη φθορά του συμπιεστή και την τελική αποτυχία της.

Υπάρχουν μέτρα που αποσκοπούν στην επέκταση του εύρους θερμοκρασίας λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική το χειμώνα για να ψύξετε το δωμάτιο και όχι για να το θερμαίσετε.

Επιλογή κλιματιστικού για λειτουργία το χειμώνα

Χάρη στη συσκευή χειμερινής εκκίνησης, η λειτουργία του κλιματιστικού χειμώνα είναι δυνατή, όχι στο καθορισμένο εύρος, αλλά σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες. Για να γίνει αυτό, πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο με κατάλληλους τεχνικούς δείκτες για το σκοπό αυτό. Το σύστημα Split-MDV παρέχει έως -8 μοίρες και VRF-έως -15 βαθμούς Κελσίου.

Μερικά μοντέλα είναι διαιρούμενων συστημάτων, όπως η Mitsubishi Electric και της Daikin, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θέρμανση χώρων, ακόμη και υπό την προϋπόθεση ότι η εξωτερική θερμοκρασία είναι -25 βαθμούς, ότι θα συμφωνήσετε, δεν είναι μια κακή επίτευγμα.

Όταν απαιτείται σταθερός κλιματισμός, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός: ένα θερμαντικό στοιχείο αποστράγγισης που χρησιμεύει για την αποστράγγιση του υγρού. μια συσκευή θέρμανσης για τον συμπιεστή, η οποία εμποδίζει το πάγωμα του λαδιού και το βρασμό του ψυκτικού μέσου. καθυστερήστε την ταχύτητα του ανεμιστήρα, έτσι ώστε τα εσωτερικά μέρη της συσκευής να μην καταψυχθούν. Ένα τέτοιο σετ μπορεί να είναι εξοπλισμένο με τα περισσότερα μηχανήματα υψηλής ποιότητας, αλλά μόνο ένας τεχνικός μπορεί να το κάνει. Αν απαιτείται η λειτουργία της συσκευής μέχρι και -15 ομαλά (σε περίπτωση απουσίας αέρα έως -25 μοίρες), τότε πρέπει να επικοινωνήσετε με το κέντρο σέρβις. Εδώ δεν θα εγκαταστήσετε μόνο τον προσαρμοσμένο εξοπλισμό, αλλά και την υπηρεσία εγγύησης. Είναι δυνατό να επεκταθεί το εύρος θερμοκρασίας, αλλά αυτό είναι ένας αδικαιολόγητος κίνδυνος στη λειτουργία των μηχανημάτων.

Πιθανά προβλήματα με ακατάλληλη λειτουργία ↑

[include id = "2" title = "Διαφήμιση στο κείμενο"]

Η ενσωμάτωση της συμβατικής τεχνολογίας το χειμώνα μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά προβλημάτων και η φύση τους εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο την εκμεταλλευτήκατε, η οποία ήταν η θερμοκρασία στο δρόμο.

Λειτουργία "Θέρμανση", η θερμοκρασία είναι κάτω από -5 μοίρες

 • το εξωτερικό μπλοκ από το συμπύκνωμα που απελευθερώνεται κατά τη λειτουργία αρχίζει να καλύπτεται από μια κρούστα πάγου.
 • Η μεταφορά θερμότητας επιδεινώνεται, η παραγωγή θερμότητας μειώνεται.
 • Υγρό ψυκτικό μπορεί να εισέλθει στον συμπιεστή, πράγμα που θα οδηγήσει στη θραύση του.

Λειτουργία "Ψύξη", θερμοκρασία + 5 μοίρες και κάτω

 • το εξωτερικό μπλοκ και ο σωλήνας αποστράγγισης πάγωμα?
 • Η απόδοση του συμπιεστή μειώνεται.
 • ο κίνδυνος διάσπασης του συμπιεστή αυξάνεται όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο.

Προετοιμασία οικιακού κλιματιστικού για χειμερινή λειτουργία ↑

Εάν το κλιματιστικό δεν ενεργοποιηθεί το χειμώνα, ή μάλλον, η λειτουργία του δεν σχεδιάζεται, τότε θα πρέπει να προετοιμαστεί για το κρύο. Για αυτό χρειάζεστε:

 1. ενεργοποιήστε το split σύστημα στη λειτουργία "Εξαερισμός" για 2-2,5 ώρες για να αφαιρέσετε την υγρασία από τον εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας.
 2. καθαρά φίλτρα (μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας).
 3. κλείστε την εξωτερική μονάδα με αδιάβροχο υλικό.

Ελέγξτε τη λειτουργία του κλιματιστικού το χειμώνα ↑

Ένα άλλο επίκαιρο θέμα για πολλούς διαμονή «σνακ»: «Πώς να ελέγξετε το σύστημα κλιματισμού σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν;» Έλεγχος θα μπορούσε να είναι μόνο αν η εξωτερική θερμοκρασία αυξάνεται με το που καθορίζονται στις ελάχιστες οδηγίες ή αν έχετε ένα «κιτ χειμώνα».

Αν έχετε αγοράσει και αποφάσισε να εγκαταστήσει ένα σύστημα διαχωρισμού το χειμώνα, όταν οι καιρικές συνθήκες -25 έως 30 βαθμούς, θα πρέπει είτε να περιμένετε για την αύξηση της θερμοκρασίας και στη συνέχεια να ασχοληθεί με την εγκατάσταση, ή να εμπιστεύονται την εταιρεία που πούλησε τον εξοπλισμό HVAC, ενεργοποιήστε το σύστημα την άνοιξη.

Λειτουργία κλιματισμού το χειμώνα

Λειτουργία του κλιματιστικού το χειμώνα σε λειτουργία ψύξης

Υπάρχουν διάφορα προβλήματα για τη λειτουργία του κλιματιστικού μηχανήματος σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες κατά τη λειτουργία ψύξης:

 • Επανασχεδιασμένος πυκνωτής
 • Υπερχείλιση υγρού ψυκτικού μέσου στον συμπιεστή
 • Αύξηση του ιξώδους του λαδιού στο σύστημα
 • Ψύξη συμπυκνωμάτων στην αποστράγγιση (εάν οδηγείται στο δρόμο)

Ποια είναι η χρήση ενός ρυθμιστή πίεσης συμπύκνωσης;

Το πρώτο πρόβλημα οδηγεί σε μείωση της πίεσης στο σύστημα, μείωση της ποσότητας του Freon που τροφοδοτείται και, κατά συνέπεια, απόδοση του κλιματιστικού. Ως συνέπεια της μείωσης της πίεσης στον εξατμιστή, θα παγώσει.

Ο πιο προσιτός τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να μειωθεί η απορρόφηση θερμότητας από τον συμπυκνωτή μειώνοντας τη ροή του αέρα μέσω αυτού.

Αυτό μπορεί να γίνει με την εγκατάσταση ρυθμιστή ταχύτητας ανεμιστήρα, η οποία είναι μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου που ρυθμίζει την τάση που πηγαίνει στον κινητήρα ανεμιστήρα από τον αισθητήρα, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στον εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας.

Ποιος είναι ο σκοπός της θέρμανσης του στροφαλοθαλάμου του συμπιεστή;

Κατά τη διάρκεια παρατεταμένης σταματά το κλιματιστικό σε ψυκτικό χαμηλή θερμοκρασία αέρα συσσωρεύεται στο σύνολο του τουλάχιστον θερμαινόμενου τμήματος του συστήματος ψύξης, δηλαδή στην εξωτερική μονάδα, και συμπεριλαμβανομένου στο στροφαλοθάλαμο του συμπιεστή.

Κατά την επόμενη εκκίνηση, το υγρό ψυκτικό υγρό βράζει (λόγω της πτώσης πίεσης) και μπορεί να εισέλθει στην κοιλότητα αναρρόφησης, πράγμα που θα προκαλέσει υδραυλικό κλονισμό και διάσπαση του συμπιεστή. Επίσης, το υγρό ψυκτικό ξεπλένει το λάδι από την επιφάνεια των τριβέων, γεγονός που προκαλεί υπερθέρμανση και εμπλοκή του συμπιεστή.

Μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το πλανήτη συμπιεστή κατά τη διάρκεια της διακοπής, με μια μεγάλη χωρητικότητα δεν απαιτείται, όπως απαιτείται μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας μεταξύ του συμπιεστή και άλλα στοιχεία της εξωτερικής θέρμανσης bloka.Takzhe και επιλύει το ακόλουθο αύξηση πρόβλημα ιξώδους, όπως δια θερμάνσεως του ιξώδους ελαίου μειώνεται και παρεμποδίζει την κανονική εκκίνηση του συμπιεστή.

Πολύ συχνά το συμπύκνωμα από το κλιματιστικό ρέει κάτω από το δρόμο, και φυσικά το χειμώνα η αποστράγγιση παγώνει και όλο το υγρό ρίχνει από το κλιματιστικό στο δωμάτιο. Για να αποφευχθεί αυτό, τοποθετείται ένας θερμαντήρας στο σωλήνα αποστράγγισης συμπυκνωμάτων, ο οποίος θα αποτρέψει την αποστράγγιση από την κατάψυξη. Συνιστάται να το συνδέσετε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί όταν ο συμπιεστής λειτουργεί.

Στους σύγχρονους κλιματιστικούς μετατροπείς (και όχι μόνο), η προσαρμογή σε χαμηλές θερμοκρασίες παρέχεται ήδη και είναι σε θέση να λειτουργούν κάτω στους -30 ° C.

Λειτουργία του κλιματιστικού το χειμώνα σε λειτουργία θέρμανσης

Όταν το κλιματιστικό λειτουργεί με θερμότητα, προκύπτουν τα ίδια προβλήματα, μόνο ο συμπυκνωτής της εξωτερικής μονάδας αποδειχτεί μικρότερος.

Στην πράξη, είναι μάλλον δύσκολο να ξεπεραστεί, οπότε το χαμηλότερο όριο εργασίας για τη ζεστασιά το χειμώνα είναι περίπου -5ºC.

Δεδομένου ότι το κλιματιστικό είναι μόνο μια αντλία θερμότητας που αντλεί θερμότητα, τότε όταν η θερμοκρασία πέφτει στο δρόμο, η αποτελεσματικότητά του μειώνεται αισθητά και η έξοδος θερμότητας αναλόγως.

Η κατάψυξη της εξωτερικής μονάδας αναγκάζει το φύλλο πάγου να χτυπήσει τον ανεμιστήρα, πράγμα που προκαλεί ρωγμές, εμπλοκές και θραύση του ηλεκτρικού μοτέρ ή των λεπίδων του ανεμιστήρα.

Η φωτογραφία δείχνει το κλιματιστικό που λειτουργεί με θερμότητα σε θερμοκρασία μόνο στο δρόμο -2 0 С. Την ίδια στιγμή σχηματίστηκε σε αυτό ένα αρκετά καλό στρώμα πάγου.

Πώς να προσαρμόσετε τον κλιματισμό για χειμερινές εργασίες

Ωστόσο, οι κατασκευαστές τεχνολογίας του κλίματος εργάζονται συνεχώς για τη βελτίωση των προϊόντων τους. Για παράδειγμα, η Mitsubishi έχει αναπτύξει μια ειδική σειρά Zubadan. Χρησιμοποιεί τεχνολογία ψεκασμού ψυκτικό δύο φάσεων και ειδικά συμπιεστές με θηλή inzhektsii.Proizvoditeli υπόσχεση σε πτώση ρεύματος -25 ° C μόνο κατά 20%. Αυτές οι αντλίες θερμότητας χρησιμοποιούνται στην Ιαπωνία και στις Σκανδιναβικές χώρες για θέρμανση και παροχή ζεστού νερού. Η τιμή τέτοιων συστημάτων είναι, φυσικά, κατάλληλη.

Εάν η λειτουργία του κλιματιστικού απαιτείται μόνο το χειμώνα μόνο για ψύξη, για παράδειγμα, για χρήση σε αίθουσες εξυπηρετητών, η βέλτιστη επιλογή θα είναι ο εξοπλισμός ενός συμβατικού κλιματιστικού με ένα σύστημα χειμερινής προσαρμογής, το λεγόμενο "κιτ χειμώνα", που περιλαμβάνει:

 • Στοιχείο θέρμανσης για θέρμανση του στροφαλοθαλάμου του συμπιεστή κλιματισμού
 • Ρυθμιστής πίεσης συμπύκνωσης
 • Συσκευή θέρμανσης αποστράγγισης (εάν το συμπύκνωμα οδηγείται στο δρόμο)

Με τη βοήθεια αυτού του συστήματος είναι δυνατό να μειωθεί το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας του κλιματιστικού σε -30 0 С

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα;

Η λειτουργία θέρμανσης γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής με τη συλλογή οικιακού εξοπλισμού κλιματισμού. Η συνάφεια σχετίζεται με τις περιόδους εκτός εποχής, όταν η κεντρική θέρμανση παραμένει ή δεν έχει απενεργοποιηθεί. Αλλά το ερώτημα προκύπτει συχνά: είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα για θέρμανση; Οι κατασκευαστές κλιματικού εξοπλισμού παράγουν ειδικά χειμερινά σετ για κλιματιστικά, μερικά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένα συστήματα θέρμανσης σε χαμηλή θερμοκρασία. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα κατά πόσο είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί το διαχωρισμένο σύστημα ως πρόσθετη συσκευή θέρμανσης το χειμώνα.

Κύρια λειτουργία

Η κύρια κύρια λειτουργία του οικιακού εξοπλισμού κλιματισμού είναι η ψύξη του εσωτερικού χώρου ενός διαμερίσματος, ενός δωματίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αγορά των κλιματιστικών μηχανημάτων έγινε μαζικό φαινόμενο πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου. Πώς συμβαίνει η διαδικασία ψύξης;

Το διαχωριστικό σύστημα είναι εφοδιασμένο με ένα κύκλωμα ψύξης κατασκευασμένο από χαλκοσωλήνες. Μέσα, ο Φρέων κυκλοφορεί. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα είναι τέτοια ώστε όταν εξατμίζονται, είναι ικανά να ψύχουν τον αέρα. Η εσωτερική μονάδα της κλιματικής συσκευής διαθέτει εναλλάκτη θερμότητας, μέσω του οποίου το φρέον, που εξατμίζεται, εκπέμπει το κρύο. Ένας κοντινό ανεμιστήρας προμηθεύει αέρα δωματίου στον εξατμιστή, οδηγεί μέσα του, δημιουργώντας ένα ρεύμα που ψύχεται.

Περαιτέρω, ο θερμαινόμενος Freon κινείται προς το εξωτερικό μπλοκ μέσα στο οποίο μετατρέπεται, απομακρύνεται από την αποθηκευμένη θερμότητα και, έτοιμο να κρυώσει, επιστρέφει ξανά στον εξατμιστή. Έτσι, πραγματοποιείται η βασική λειτουργία ψύξης του κλιματιστικού.

Λειτουργία ψύξης

Η οδηγία του οικιακού εξοπλισμού ψύξης υποδεικνύει το εύρος θερμοκρασίας όπου λειτουργεί ο εξοπλισμός με τη μέγιστη χωρητικότητα και απόδοση. Για τη λειτουργία ψύξης, το κατώτερο όριο είναι -5 ° C, σε μερικές μονάδες - μέχρι -25 ° C. Αν οι τιμές θερμοκρασίας αλλάξουν κάτω από το δεδομένο επίπεδο, δεν μπορεί να συμπεριληφθεί εξοπλισμός.

Μέσα στο κύκλωμα ψύξης, επιπλέον του Freon, κυκλοφορεί λάδι, το οποίο λιπαίνει τα μέρη του συμπιεστή της εξωτερικής μονάδας. Η παρουσία του είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική λειτουργία της συσκευής κλιματισμού. Η μείωση του δείκτη θερμοκρασίας συμβάλλει στη συμπύκνωση του λαδιού. Ο συμπιεστής αρχίζει να εργάζεται σκληρά, φθείρεται, μπορεί να σπάσει γρήγορα.

Ένα άλλο πράγμα - η θερμοκρασία μείον παγώνει το υγρό που αποστραγγίζεται από το σύστημα αποστράγγισης. Αυτό θα γίνει σταδιακά η αιτία της υπερχείλισης του συμπυκνώματος από την εσωτερική μονάδα.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι όταν απελευθερώνεται θερμότητα, η εξωτερική μονάδα το χειμώνα θα καλύπτεται αναπόφευκτα με πάγο, γεγονός που θα μειώσει την αποτελεσματικότητά της και θα αυξήσει το ενεργειακό κόστος.

Ο κατασκευαστής -5 ° C (ή -25 ° C) δείχνει ότι η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει μέχρι το όριο αυτό για ψύξη, αλλά όχι για θέρμανση. Ενεργειακά πωλούμενα "χειμερινά σύνολα", στοιχεία θέρμανσης του εξοπλισμού, σχεδιασμένα ειδικά για να εξασφαλίσουν την αποτελεσματική λειτουργία του κλιματιστικού για ψύξη με μείωση της εξωτερικής θερμοκρασίας. Η εργασία της συσκευής για θέρμανση δεν είναι ευνοϊκή.

Χειμερινό σετ

Πρόκειται για μια συλλογή από διάφορες συσκευές:

 • Σύστημα αποχέτευσης θερμαντήρα. Θερμαίνει τις επικοινωνίες, έτσι ώστε το αποσυρόμενο υγρό να μπορεί να περάσει ανεμπόδιστα στα ακροφύσια.
 • Η συσκευή που θερμαίνει το περίβλημα του συμπιεστή της εξωτερικής μονάδας. Βοηθά να ζεσταθεί ο αδρανής συμπιεστής, οπότε ο τελευταίος έχει ήδη αρχίσει να ζεσταίνει, το λάδι είναι υγρό, το Freon ψύχεται.
 • Μια συσκευή που μειώνει την ταχύτητα του ανεμιστήρα για να εξομαλύνει την απόδοση της συσκευής (αφορά τη λειτουργία ψύξης, τη θέρμανση, ο ανεμιστήρας θα πρέπει να περιστρέφεται ταχύτερα από το συνηθισμένο).

Η τοποθέτηση του κιτ στη συσκευή με την επιλογή θέρμανσης δεν θα βοηθήσει στην καλή λειτουργία του κλιματιστικού το χειμώνα. Αυτός ο εξοπλισμός θα είναι σωστός μόνο στην περίπτωση λειτουργίας ψύξης.

Οι τροποποιήσεις του εξοπλισμού, εξοπλισμένες με κιτ χειμώνα, το πρόγραμμα εισαγωγής είναι επίσης αναποτελεσματικές το χειμώνα, παρά τις αναφερόμενες θερμοκρασιακές κλίμακες. Στην παγωμένη εργασία θα είναι ένα μικρό κομμάτι. Τα μοντέλα μπορούν να θερμάνουν τον ημι-βιομηχανικό τύπο.

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα: θέρμανση και ψύξη σε χαμηλές θερμοκρασίες

Η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα κλιματιστικών με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, οπότε η επιλογή ενός κλιματιστικού δεν είναι πολύ εύκολη. Αλλά κάτι ακόμα ενώνει χωριστά συστήματα, μονοπώλια και άλλες συσκευές: το χειμώνα χρησιμοποιούνται εξαιρετικά σπάνια. Αλλά γιατί;

Είναι στους διάσημους ρωσικούς παγετούς μας. Όταν αλλάζει η θερμοκρασία του αέρα, αλλάζει και η υγρασία του - επομένως, όταν λειτουργεί το κλιματιστικό, εμφανίζεται υπερβολική υγρασία (συμπύκνωση). Στα περισσότερα κλιματιστικά, εγκαθίσταται ένα σύστημα αποστράγγισης για την απομάκρυνση της υγρασίας: το ορατό τμήμα αυτού του συστήματος είναι ένας σωλήνας που συνήθως βγαίνει στο δρόμο. Εάν ο δρόμος είναι πολύ κρύος, ο σωλήνας αποχέτευσης παγώνει και σχηματίζεται ένας φελλός πάγου, ο οποίος δεν επιτρέπει την έξοδο του συμπυκνώματος. Στη συνέχεια, η υγρασία παραμένει δύο εξόδους: είτε εισέρχεται στο σπίτι σας μέσω της εσωτερικής θήκης, είτε απενεργοποιεί τη συσκευή.

Πάσχει από το κρύο εξωτερική μονάδα, ιδίως ένα συμπιεστή - «καρδιά» του κλιματιστικού μηχανήματος, το ψυκτικό συμπίεση (ιδίως ουσία αναγκαία για τη λειτουργία των κλιματιστικών) και στηρίζοντας την κίνησή του τα υπόλοιπα μέρη της συσκευής. Για να εκπληρώσει τα άμεσα καθήκοντά του βοηθάει ένα ειδικό λάδι, οι ιδιότητες του οποίου εξαρτώνται από τη θερμοκρασία του αέρα. Εάν πέσει κάτω από το όριο που έχει εγκριθεί από τον κατασκευαστή, το λάδι θα πυκνώσει και τα εξαρτήματα του συμπιεστή θα φθαρούν.

Υπάρχει ένας άλλος κίνδυνος. Στη λειτουργία θέρμανσης, το ψυκτικό μέσο, ​​παρά το όνομά του, δεν πρέπει να ψύχεται αλλά να θερμαίνεται. Σε υπερβολικά χαμηλή θερμοκρασία, αυτό δεν συμβαίνει. Κατά την παραλαβή του ψυχθέντος, δηλ. υγρό, ψυκτικό στον συμπιεστή είναι ένα υδραυλικό σοκ - είναι κάτι που μπορεί να καταστήσει τη συσκευή άχρηστη.

Ως εκ τούτου, Το χειμώνα, χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό με προσοχή και ακολουθείτε τις οδηγίες λειτουργίας.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένας τύπος κλιματιστικού, που μπορεί να προσαρμοστεί για να λειτουργήσει σε χειμερινές συνθήκες, είναι ένα κινητό κλιματιστικό μονομπλόκ. Αυτή η κινητή συσκευή δαπέδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους χώρους, να πάρετε μαζί σας στη ντάκα ή τη μεταφορά όταν μετακομίσετε: η εγκατάσταση δεν απαιτεί την εγκατάσταση. Το μόνο στοιχείο της συσκευής που δεν πρέπει να βρίσκεται στο δωμάτιο είναι ο αγωγός αέρα για την αποστράγγιση του ζεστού ή κρύου αέρα. Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος κατάψυξης του αγωγού, αξίζει να το βγάλετε μέσα στην οπή.

Κλιματιστικά το χειμώνα, κλιματισμό το χειμώνα

Τα σύγχρονα κλιματιστικά συστήματα επιτυγχάνουν υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα. Έχοντας ξοδέψει ένα κιλοβάτο ηλεκτρικής ενέργειας, μερικά κλιματιστικά συστήματα μπορούν να δώσουν περισσότερα από τέσσερα κιλά κρύου ή θερμότητας. Φυσικά, η κατάσταση αυτή δημιουργεί μια εύλογη ερώτηση: Μπορώ να χρησιμοποιήσω κλιματισμό για θέρμανση το χειμώνα;

Προσφέρουμε διάφορα μοντέλα κλιματιστικών που μπορούν να θερμάνουν το δωμάτιο σε θερμοκρασίες μείον 20-25 μοίρες.

 • Mitsubishi Electric Zubadan - η πιο ενδιαφέρουσα λύση μεταξύ των οικιακών κλιματιστικών για θέρμανση
 • Η Fujitsu Nordic - μια χειμερινή λύση από άλλη ιαπωνική μάρκα

Κλιματισμός το χειμώνα - εργασίες θέρμανσης

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά των περισσότερων διαχωρισμένων συστημάτων, μπορείτε να βρείτε τέτοια στοιχεία: το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας για εγγυημένη λειτουργία σε λειτουργία θέρμανσης είναι από -5 έως +25 βαθμούς Κελσίου. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, το κλιματιστικό σύστημα χάνει τη δηλωμένη θερμική ισχύ, η οποία αργά ή γρήγορα πέφτει στο μηδέν. Επιπλέον, τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης το χειμώνα δεν θα πρέπει να λειτουργούν καθόλου στην κατασκευή τους. Το λάδι που διαλύεται στο ψυκτικό μέσο λιπαίνει αποτελεσματικά το τρίψιμο και τα κινούμενα μέρη του συμπιεστή ακριβώς στην εγγυημένη περιοχή θερμοκρασιών. Η χρήση του κλιματιστικού μηχανήματος σε χαμηλότερες θερμοκρασίες αποτελεί παραβίαση των όρων εγγύησης και, αργά ή γρήγορα, οδηγεί σε έντονη φθορά του συμπιεστή και στην αποτυχία του.

Μερικές αδίστακτες εταιρείες λένε ότι μπορείτε να τους πάρετε στη δουλειά κλιματιστικά το χειμώνα, έχοντας δημιουργήσει τη λεγόμενη συσκευή χειμερινής εκκίνησης ή σετ χαμηλής θερμοκρασίας. Αυτό δεν ισχύει. Το σετ χαμηλής θερμοκρασίας αποτελείται από τρεις συσκευές. Η θέρμανση του στροφαλοθαλάμου του συμπιεστή επιτρέπει να θερμανθεί το λάδι καθίζησης και να αποφευχθεί η πάχυνση του. Θερμαινόμενη αποχέτευση - ένας θερμαντήρας ηλεκτρικού καλωδίου εγκαθίσταται στο εσωτερικό του εξωτερικού τμήματος του αγωγού αποστράγγισης, γεγονός που εμποδίζει το σχηματισμό ενός φελλού πάγου. Και το πιο σημαντικό - ο συντονιστής της ταχύτητας του ανεμιστήρα του εξωτερικού ανεμιστήρα. Αυτή η συσκευή είναι ένας ελεγκτής μικροεπεξεργαστή που επιβραδύνει τον εξωτερικό ανεμιστήρα για να αποτρέψει τη σοβαρή υπερψύξη και τον παγετό του συμπυκνωτή. Όλα αυτά τα μέτρα επιτρέπουν την επέκταση του εύρους της θερμοκρασίας λειτουργίας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν κλιματιστικά το χειμώνα για να δουλέψουν στο COLD.

Κλιματισμός το χειμώνα - εργασίες ψύξης

Γιατί είναι; Για τον τεχνολογικό κλιματισμό των χώρων εξυπηρέτησης πελατών, όπου είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η συνεχής ψύξη των ράβδων με εξοπλισμό παραγωγής καυσίμων.

Όλες οι δηλώσεις για το γεγονός ότι η χειμερινή συσκευή εκκίνησης θα κάνουν τα κλιματιστικά να ζεσταίνουν το διαμέρισμά σας το χειμώνα είναι είτε σημάδι ανικανότητας ενός ειδικού είτε ένα προφανές ψέμα. Προσέξτε.

Ωστόσο, ορισμένα μοντέλα των κλιματιστικών είναι ακόμα ζεστή με -15 βαθμούς Tselsiya.Eto μοντέλο Daikin FTXS ή μια σειρά FTKS εξωτερικές μονάδες RXS, και η Hitachi Air Εναλλάκτης RAS-D10EX. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με αυτά και άλλα μοντέλα κλιματιστικών.

Οι ειδικοί της SKN θα σας συμβουλεύσουν σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της χρήσης κλιματιστικών το χειμώνα, καθώς και για τα κιτ εκκίνησης για το χειμώνα. Έχουμε μεγάλη εμπειρία στον κλιματισμό των χώρων εξυπηρέτησης πελατών και μπορούμε να επιλέξουμε διάφορες επιλογές, τόσο με κλιματιστικά οικιακής χρήσης όσο και με εξειδικευμένες μονάδες ακριβείας.

Καταχωρήθηκε στις: 01/05/2009 | Προβολές προφίλ

Περισσότερα από τη βιβλιοθήκη μας

Σε αυτό το τμήμα της ιστοσελίδας μας προτείνουμε να εξοικειωθείτε με τους υπάρχοντες τύπους συστημάτων κλιματισμού και εξαερισμού. Το σύστημα κλιματισμού παραθύρων - monoblock κλιματιστικού που είναι εγκατεστημένο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η "ανακαίνιση σε σοβιετικό στυλ" ξεκινά με την εγκατάσταση των διπλών υαλοπινάκων παράθυρα και ευσυνείδητη zadraivaniya όλες εξαερισμού εξαερισμού ("Necha γείτονες κατσαρίδες στο ψωμί μας b.

λήψη παραγγελιών για την εγκατάσταση εξαερισμού είναι δυνατή μέσω τηλεφώνου στη Μόσχα: (495) 663-3506Selenga - Μονάδα Εφοδιασμού εσωτερική razmescheniyaSelenga - Μονάδα Εσωτερικής Προμήθεια δημοσιεύτηκε.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω κλιματιστικό για να θερμάνω σπίτι ή διαμέρισμα;

Κατά την περίοδο του κρύου καιρού, η κεντρική θέρμανση των πολυκατοικιών δεν είναι πάντα αρκετή για να εξασφαλίσει μια άνετη θερμοκρασία των καθισμάτων. Και το κρύο συνήθως αρχίζει πολύ νωρίτερα από την εποχή θέρμανσης.

Home Conditioner

Μπορείτε, φυσικά, να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική θερμάστρα, αλλά μια τέτοια απόφαση μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τους λογαριασμούς για την ηλεκτρική ενέργεια. Η έξοδος σε αυτή την κατάσταση μπορεί να είναι η θέρμανση του κλιματισμού: είναι πιο οικονομικό και ο αέρας πρακτικά δεν υπερχειλίζει. Αλλά είναι δυνατόν να συμπεριλάβετε οποιοδήποτε κλιματιστικό για θερμότητα; Πώς μπορεί να γίνει αυτό και πόσο θα ανταποκριθεί το αποτέλεσμα στις προσδοκίες; Ας καταλάβουμε.

1 Μπορούν όλα τα κλιματιστικά να είναι ενεργοποιημένα για θέρμανση;

Για να απλοποιήσουμε το έργο του καταναλωτή, ας πούμε αμέσως ότι το κλιματιστικό μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο αν υπάρχει κατάλληλος τρόπος λειτουργίας του. Τα κλιματιστικά του τελευταίου αιώνα δεν είχαν αυτή τη λειτουργία και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο για να δροσίσουν το σπίτι το καλοκαίρι.

Οι σύγχρονες συσκευές με split σύστημα και, επιπλέον, κινητό κλιματιστικό μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ψύξη και θέρμανση του δωματίου.

Τα μοντέλα που χρησιμοποιούνται μόνο για ψύξη βρίσκονται στην πώληση. Όμως, δεδομένου ότι οι τιμές τους είναι σχεδόν ίδιες, οι τελευταίες αγοράζουν εξαιρετικά σπάνια. Η συσκευή είναι πολύ εύκολο να διακρίνει ακόμη και ένα πρόσωπο που δεν καταλαβαίνει τίποτα με λειτουργία θέρμανσης στην τεχνική: στο τηλεχειριστήριο του εξοπλισμού κοντά σε ένα από τα κουμπιά θα γραφτεί «θέρμανσης» ή να σχεδιάσετε μια παρόμοια εικόνα.

1.1 Αρχή της λειτουργίας

Για να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί η θέρμανση με τον κλιματισμό, Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε τι αποτελείται από:

 1. Συμπιεστής. Αυτό το μέρος μπορεί να ονομαστεί "καρδιά" της συσκευής. Η αποστολή του είναι να αντλεί το ψυκτικό μέσο κατά μήκος του περιγράμματος.
 2. Εξατμιστής. Μια συσκευή για τη μετατροπή του ψυκτικού από υγρό σε αέρια.
 3. Συμπυκνωτής. Επιτρέπει το αντίθετο αποτέλεσμα: μετατροπή του παράγοντα ψύξης από αέρια σε υγρή.
 4. Η θερμορυθμιστική τριφασική βαλβίδα μειώνει την πίεση του ψυκτικού μέσου πριν από τον εξατμιστή.
 5. Οι ανεμιστήρες δημιουργούν ροές αέρα γύρω από τον συμπυκνωτή και τον εξατμιστή.

Η όλη λειτουργία του κλιματιστικού βασίζεται στους νόμους της φυσικής. Είναι γνωστό ότι το υγρό εξατμίζεται απορροφά θερμότητα, αλλά συμπυκνώνει - δίνει. Προσπαθήστε να βουτήξετε το χέρι με αιθυλική αλκοόλη. Η θερμοκρασία του σώματος είναι αρκετή για να αρχίσει να εξατμίζεται γρήγορα και να απομακρύνει τη θερμότητα. Εξαιτίας αυτής της διαδικασίας αρχίζετε να αισθάνεστε κρύα.

Σχέδιο του κλιματιστικού σε κρύο

Το σύγχρονο κινητό και τοίχο κλιματιστικό είναι γεμάτο με ειδικά υγρά - ψυκτικά μέσα, τα οποία είναι σε θέση να βράσουν και, κατά συνέπεια, να εξατμιστούν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Για να κρυώσει ο αέρας, το υγρό εξάτμισης απορροφά θερμό αέρα από το δωμάτιο και το ρίχνει έξω στο δρόμο. Κλιματισμός για τη θέρμανση λειτουργεί ακριβώς το αντίθετο: συλλαμβάνει μέσω του συμπυκνωτή ζεστό αέρα από το δρόμο και το μεταφέρει στο χώρο του σπιτιού.

Δεν υπάρχουν συσκευές θέρμανσης στο κλιματιστικό. Ακόμα και το χειμώνα, είναι σε θέση να "βρει" ζεστό αέρα, χρησιμοποιώντας τους στοιχειώδεις νόμους της φυσικής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καταναλώνει 3-4 φορές λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από οποιαδήποτε κινητή ηλεκτρική θερμάστρα. Εάν η θερμάστρα μετατρέψει 1 kW ηλεκτρικής ενέργειας σε θερμική ενέργεια 0,98 kW, τότε ένα κλιματιστικό με 1 kW ηλεκτρικής ενέργειας παράγει θερμότητα 3-4 kW.

1.2 Σε ποια θερμοκρασία λειτουργούν τα κλιματιστικά για θέρμανση;

Πριν ρυθμίσετε το κλιματιστικό για λειτουργία θέρμανσης, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες. Αν το ενεργοποιήσετε σε θερμοκρασία στο δρόμο είναι χαμηλότερη από ό, τι είναι γραμμένο στο εγχειρίδιο, μπορείτε να πάρετε το ακόλουθο αποτέλεσμα:

 • Ο εναλλάκτης θερμότητας του δρόμου θα καλυφθεί με παγετό και θα αρχίσει να χάνει τη δύναμή του.
 • θα αρχίσει να στερεοποιείται το πετρέλαιο, γεγονός που θα περιπλέξει σημαντικά το έργο ολόκληρου του συστήματος.
 • το σύστημα απόψυξης της εξωτερικής μονάδας θα ανάβει συχνά, πράγμα που θα οδηγήσει στον σχηματισμό πάγου μέσα στον συμπιεστή και, ως εκ τούτου, θα βλάψει τα πτερύγιά του.
 • ψυκτικό μέσο, ​​το οποίο δεν θα έχει χρόνο να εξατμιστεί σε έναν ασταθή εναλλάκτη θερμότητας, μπορεί να εισέλθει στον συμπιεστή και να οδηγήσει σε ένα σφυρί νερού.
 • στο τέλος, εάν δεν σταματήσετε τον "κλιματισμό" το χειμώνα, ο συμπιεστής θα υπερθερμανθεί πρώτα, τότε θα παγώσει και στη συνέχεια θα καταρρεύσει.

Η μεγαλύτερη απόδοση, συμπεριλαμβανομένου του κλιματισμού για τη θερμότητα, μπορεί να επιτευχθεί εκτός εποχής με θερμοκρασία εκτός του παραθύρου κοντά στο μηδέν. Το χειμώνα δεν είναι απαραίτητο να περιμένουμε υψηλή απόδοση σε σοβαρούς παγετούς.

Σχέδιο του κλιματιστικού για θέρμανση

Κάθε κατασκευαστής καθορίζει στις οδηγίες, σε ποια θερμοκρασία είναι εφικτή η χρήση αυτού του εξοπλισμού. Τις περισσότερες φορές αυτές οι τιμές κυμαίνονται από -5 έως +25 ºC. Υπάρχουν συσκευές με λειτουργία θέρμανσης που μπορούν να ενεργοποιηθούν για τη θέρμανση του δωματίου το χειμώνα σε εξωτερικές θερμοκρασίες -10 ºC και ακόμη και -15 ºC.

Αλλά το κόστος αυτού του κλιματισμού θα είναι πολύ ακριβό.

Σε ισχυρούς παγετούς είναι δυνατόν να τοποθετήσετε το κινητό κλιματιστικό στο σπίτι με θερμότητα. Κινητή μπάρα καραμελών για την ψύξη του δωματίου χρησιμοποιεί freon. Είναι εξοπλισμένο με αντλία και μακρύ κυματοειδές σωλήνα, ο οποίος χρησιμοποιείται για την αποστράγγιση του ζεστού αέρα και συμπύκνωση στο δρόμο.

Το κινητό monoblock είναι κατάλληλο για να μπορεί να εγκατασταθεί οπουδήποτε στο δωμάτιο και, εάν χρειάζεται, να μετακινηθεί. Αλλά η χρήση του το χειμώνα συνδέεται με ορισμένες δυσκολίες.

Όταν η κινητή ράβδος καραμελών είναι ενεργοποιημένη για τη λειτουργία "θέρμανσης", ενεργοποιείται ένας κεραμικός θερμαντήρας. Ωστόσο, δεν σταματά την άντληση αέρα με συμπύκνωμα μέσω του κυματοειδούς σωλήνα. Ως εκ τούτου, το χειμώνα, είναι απαραίτητο να επιλυθεί το πρόβλημα με την αφαίρεση του σωλήνα όχι από το παράθυρο, όπου μπορεί να παγώσει, αλλά, για παράδειγμα, στον άξονα εξαερισμού.

1.3 Χαρακτηριστικά της λειτουργίας του κλιματιστικού το χειμώνα (βίντεο)

2 Πώς να ρυθμίσετε το κλιματιστικό σας για θέρμανση;

Πριν να μελετήσετε πώς να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό για θέρμανση, πρέπει να βεβαιωθείτε για την αναγκαιότητα και σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας και να μελετήσετε προσεκτικά τις συνθήκες λειτουργίας της συσκευής το χειμώνα.

Ρυθμίστε το κλιματιστικό τοίχου ή την κινητή μπάρα καραμελών στη λειτουργία "θέρμανσης" είναι πολύ απλή. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο ή τον πίνακα ελέγχου στην ίδια τη συσκευή.

 • Η λειτουργία θέρμανσης εμφανίζεται στον πίνακα ή στον ενσωματωμένο πίνακα με το κουμπί "Θερμότητας".
 • "+" - χρησιμοποιείται για την αύξηση της θερμοκρασίας θέρμανσης.
 • "-" - επιτρέπει τη μείωση της θερμοκρασίας της θέρμανσης του δωματίου.
 • "Auto" - ενεργοποιεί την αυτόματη λειτουργία.

Τα υπόλοιπα κουμπιά που βρίσκονται στον πίνακα ή στον ενσωματωμένο πίνακα προορίζονται για την ενεργοποίηση των τρόπων ψύξης, εξαερισμού, αφύγρανσης και ρύθμισης της γωνίας περιστροφής των περσίδων.

Το κλιματιστικό έχει ρυθμιστεί με το τηλεχειριστήριο

Αρχικά ενεργοποιούμε το κλιματιστικό στο δίκτυο. Στη συνέχεια, ρυθμίστε τη λειτουργία θέρμανσης και ρυθμίστε τη θερμοκρασία. Στη συνέχεια, μπορείτε να βάλετε τη συσκευή σε αυτόματη λειτουργία και αυτόματα να διατηρήσει τη ρυθμισμένη θερμοκρασία.

2.1 Γιατί δεν ενεργοποιείται το κλιματιστικό για θέρμανση;

Μερικές φορές υπάρχουν περιπτώσεις όπου το κλιματιστικό δεν ενεργοποιείται αμέσως για θέρμανση. Τις περισσότερες φορές, αυτό συμβαίνει με μια σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στο δρόμο. Μοιάζει με αυτό: Αφού ενεργοποιήσετε την κατάλληλη λειτουργία, η συσκευή δεν εμφανίζει σημάδια ζωής.

Μην αρχίσετε να ψάχνετε αμέσως ένα διάλειμμα. Προσπαθήστε να περιμένετε λίγο. Μπορεί να χρειαστεί έως και 15 λεπτά για να θερμανθεί η εσωτερική μονάδα.

Κάθε εποχή, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε υγιεινά τα φίλτρα κλιματισμού

Η δεύτερη επιλογή - ενεργοποιήσατε τη μονάδα, όλα λειτουργούσαν, αλλά η θερμοκρασία στο δωμάτιο δεν αυξάνεται. Μπορούν να υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό:

 1. Ο δρόμος είναι πολύ κρύος και το κλιματιστικό απλά δεν έχει αρκετή ισχύ για να λειτουργήσει για θέρμανση. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να το απενεργοποιήσετε και να αναζητήσετε άλλους τρόπους για να διατηρήσετε ζεστό.
 2. Η εξωτερική μονάδα είναι παγωμένη και το σύστημα απόψυξης δεν έχει τη δύναμη να το ξεπαγώσει. Μην πιέζετε τη μονάδα.
 3. Λόγω μιας σπασμένης τετράοδης βαλβίδας, η ροή του ψυκτικού δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί.
 4. Το ψυκτικό έχει διαφύγει. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, πρέπει να καλέσετε τον οδηγό.
στο μενού ↑

2.2 Είναι ωφέλιμη η χρήση του κλιματιστικού για θέρμανση;

Κλιματισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί θέρμανση, αλλά όχι πάντα σκόπιμη. Δεν μπορεί να θεωρηθεί ως το κύριο είδος θέρμανσης, παρά μόνο ως πρόσθετο είδος.

Μην ξεχνάτε ότι το κύριο καθήκον αυτής της μονάδας είναι να κρυώσει. Στη λειτουργία θέρμανσης, ειδικά αν πρέπει να λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στη μέγιστη ισχύ, η συσκευή μπορεί γρήγορα να αποτύχει.

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα;

Ο κλιματισμός είναι μια συσκευή που συνδέεται στενά με θερμότητα και καλοκαιρινή θερμότητα. Η ψύξη του αέρα είναι η πιο δημοφιλής λειτουργία των σύγχρονων κλιματιστικών. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 98% του συνόλου των λειτουργιών του, όλα τα κλιματιστικά που είναι εγκατεστημένα στη χώρα μας λειτουργούν στον τρόπο ψύξης. Γιατί η λειτουργία θέρμανσης δεν είναι τόσο δημοφιλής; Το γεγονός είναι ότι οι οδηγίες των περισσότερων κλιματιστικών οικιακών συσκευών απαγορεύουν ρητά τη χρήση τους σε θερμοκρασίες κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου και οι ειδικοί γενικά συνιστούν να μην περιληφθεί ο κλιματισμός όταν το "overboard" είναι κάτω από το μηδέν. Πριν από λίγο καιρό μια νέα προσφορά εμφανίστηκε στην αγορά - ένα κιτ χειμώνα για ένα κλιματιστικό. Ίσως αυτή να είναι η λύση στο πρόβλημα;

Στην κρύα εποχή κλιματιστικά δεν χρησιμοποιούν

συστήματα κεντρικής θέρμανσης συνεργαστούν μαζί μας ακόμα, ας το παραδεχτούμε, απέχει πολύ από το τέλειο, όπως αποδεικνύεται από ξυλοδαρμό κάθε χειμώνα νέες εγγραφές στο θερμοσίφωνες όγκου των πωλήσεων, θερμάστρες πετρελαίου, «πιστόλι θερμότητας» και θερμαντικά σώματα. Γιατί να πληρώσετε μια διπλή τιμή, αγοράζοντας χωριστά τον κλιματισμό και έναν θερμαντήρα; Γιατί να μην εκμεταλλευτείτε τον κλιματισμό χειμώνα στη λειτουργία θέρμανσης;

Λειτουργία του κλιματιστικού ως θερμαντήρα

Για να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση, ας καταλάβουμε πρώτα γιατί η λειτουργία του κλιματιστικού έχει μια τόσο αυστηρή περιοχή θερμοκρασιών; Για να κατανοήσουμε αυτό, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε τι είναι το κοντίσιονερ ως θερμαντήρας. Ο κλιματισμός έχει θεμελιώδη διαφορά από τις εξειδικευμένες συσκευές θέρμανσης. Οι θερμαντήρες, ανεξάρτητα από την αρχή της δράσης, στη διαδικασία της εργασίας τους μετατρέπουν ένα είδος ενέργειας σε ένα άλλο.

Ο θερμαντήρας δέχεται ηλεκτρική ενέργεια από το ηλεκτρικό δίκτυο της πόλης και μεταδίδει ρεύμα μέσω του αγωγού με αυξημένη αντίσταση. Σε αυτή την περίπτωση, ο αγωγός θερμαίνεται σημαντικά. Συνήθως η θέρμανση του αγωγού θεωρείται ως απώλεια, με αυτό το φαινόμενο να παλεύει με κάθε τρόπο, σε ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες, αντίθετα, οι θερμικές απώλειες του ηλεκτρικού ρεύματος προσπαθούν να μεγιστοποιηθούν. Το στοιχείο θέρμανσης σκοπίμως "χάνει" ηλεκτρική ενέργεια στον περιβάλλοντα χώρο με τη μορφή θερμότητας, οπότε η ηλεκτρική ενέργεια μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια.

Μετατροπή ηλεκτρικής ενέργειας σε θερμότητα

Μια τέτοια μέθοδος θέρμανσης με άμεση "ψεκασμό" ενέργειας στον χώρο είναι εξαιρετικά δαπανηρή, διότι αν θέλουμε να αλλάξουμε την ενέργεια του δωματίου κατά 10 W, πρέπει να την καταναλώνουμε περισσότερο από 10 W ηλεκτρικής ενέργειας. Όταν ο ηλεκτρικός θερμαντήρας λειτουργεί στο σπίτι, είναι καλύτερο να μην κοιτάξει κανείς τον πάγκο: ένα άπαχο άτομο μπορεί να αρρωστήσει από την εικόνα που πετάει μακριά στον αέρα των χρημάτων.

Το κλιματιστικό λειτουργεί σε μια εντελώς διαφορετική αρχή: δεν θερμαίνει ούτε ψύχει τον αέρα, αλλά μεταφέρει θερμότητα από το δωμάτιο στο δρόμο ή, στην περίπτωση θέρμανσης, αντίστροφα. Κοιτάξτε το κλιματιστικό, καλύτερα στο μοντέλο παραθύρου. Τώρα μια τέτοια ποικιλία μπορεί να βρεθεί όλο και λιγότερο, αλλά στο παράδειγμά του παρουσιάζει σαφέστερα την αρχή της εργασίας. Το κλιματιστικό βρίσκεται εντός και εκτός του δωματίου. Και στις δύο πλευρές της συσκευής ("σπίτι" και "δρόμος") είναι εύκολο να παρατηρήσετε τις γρίλιες του ψυγείου. Αυτή είναι η "είσοδος" και "έξοδος" της θερμότητας. Τα θερμαντικά σώματα συνδέονται μεταξύ τους σε ένα ενιαίο σύστημα κυκλοφορίας, μέσω του οποίου κυκλοφορεί συνεχώς το ψυκτικό μέσο.

Η καρδιά είναι κλιματιστικό συμπιεστή που συμπιέζει ψυκτικού, των οποίων ο ρόλος στα περισσότερα σύγχρονα κλιματιστικά παίζει ένα φρέον, σε υψηλή πίεση, με αποτέλεσμα την αλλαγή του συσσωματώματος κατάσταση του ψυκτικού (λεγόμενη μια μεταβατική φάση), τη μετάβασή του από την αέρια στην υγρή κατάσταση - συμπύκνωσης. Αυτή η διαδικασία συμβαίνει σε ένα "δρόμο" καλοριφέρ, που ονομάζεται συμπυκνωτής, και συνοδεύεται από την απελευθέρωση μιας μεγάλης ποσότητας θερμότητας, η οποία πηγαίνει στον εξωτερικό χώρο. Από το ψύκτη ψυκτικού ψυκτικού συμπυκνωτή εισέρχεται στον αντλιοστάτη - εξατμιστή, "οικιακό" ψυγείο. Στον εξατμιστή, καθώς δεν είναι δύσκολο να μαντέψει, λαμβάνει χώρα εξάτμιση του ψυκτικού μέσου, δηλαδή μια μετάβαση φάσης από την υγρή κατάσταση στην αέρια κατάσταση. Κατά τη διάρκεια της εξάτμισης, το ψυκτικό υγρό απορροφά θερμότητα από τον αέρα του δωματίου, προκειμένου να "απελευθερωθεί" στο δρόμο στον συμπυκνωτή, μετά από τον οποίο η διαδικασία θα επαναληφθεί ξανά και ξανά.

Ο συμπιεστής του εξωτερικού μπλοκ του κλιματιστικού

Αν χρειαζόταν να βρεθείτε κάτω από την καλοκαιρινή βροχή, ίσως να έχετε παρατηρήσει πόσο κρύο αισθάνεται να παραδώσει βρεγμένα ρούχα ακόμα και στην πιο έντονη ζέστη. Στην πραγματικότητα, ακόμα περισσότερη θερμότητα, τόσο πιο κρύο γίνεται. Η αίσθηση του κρυώματος προκαλείται από την εξάτμιση του νερού από την επιφάνεια του ιματισμού, το οποίο απορροφά τη θερμότητα του σώματος. Όσο μεγαλύτερη είναι η θερμοκρασία του αέρα - όσο πιο έντονη είναι η εξάτμιση, τόσο πιο κρύο αισθάνεστε. Παίρνετε το προσωπικό σας κλιματιστικό, λυπάστε, όχι για πολύ, μόνο μέχρι να στεγνώσουν τα ρούχα, δηλαδή όλο το νερό από την επιφάνεια του δεν θα εξατμιστεί. Στο κλιματιστικό σύστημα, το ψυκτικό υγρό εξατμίζεται, το ψύχος όχι "μόνιμα", αλλά συμπυκνώνεται και εξατμίζεται ξανά και ξανά, μεταφέροντας τη θερμότητα στον εαυτό του.

Τα σύγχρονα συστήματα διαχωρισμού κατ 'αρχήν δεν διαφέρουν από το παράθυρο "ηλικιωμένοι", μόνο τα "οδικά" και "οικιακά" καλοριφέρ χωρίζονται μεταξύ τους και συναρμολογούνται σε ξεχωριστές δομικές μονάδες που είναι διασυνδεδεμένες με αγωγό. Μαζί με τον συμπυκνωτή "πίσω από την πόρτα" υπάρχει επίσης ένας συμπιεστής - η κύρια πηγή θορύβου και ανεπιθύμητης θερμότητας.

Όταν το κλιματιστικό χρησιμοποιείται για θέρμανση, τα εσωτερικά και εξωτερικά θερμαντικά σώματα απλώς αλλάζουν θέσεις, η βαλβίδα αναστροφής αλλάζει την κατεύθυνση της κίνησης του ψυκτικού προς το αντίθετο. Ο συμπυκνωτής γίνεται εξατμιστής και αντιστρόφως, η θερμότητα μεταφέρεται από το δρόμο προς το δωμάτιο. Αυτή η μέθοδος θέρμανσης είναι πολύ πιο κερδοφόρα για την ενέργεια, επειδή η ηλεκτρική ενέργεια δεν δαπανάται για άμεσο «ψεκασμό» στον αέρα με τη μορφή θερμότητας, αλλά για την παραγωγική εργασία του συμπιεστή. Η ισχύς της θερμότητας που "αντλείται" από το κλιματιστικό υπερβαίνει την ισχύ του αναλωμένου ηλεκτρισμού αρκετές φορές. Η ενεργειακή αποδοτικότητα του κλιματιστικού, ο δείκτης που δείχνει την αναλογία της ισχύος μεταφοράς θερμότητας στην ισχύ που καταναλώνεται από τη συσκευή σε ορισμένα μοντέλα οικιακών κλιματιστικών μπορεί να φτάσει τα τέσσερα.

Φαίνεται, εδώ, είναι η ιδανική οικονομική συσκευή θέρμανσης. Αλλά πώς είναι ότι το κλιματιστικό με αξιοσημείωτη ικανότητα θέρμανσης του το μεγαλύτερο μέρος του έτους παραμένει εκτός εργασίας, εργάζονται μόνο κατά τη διάρκεια της offseason, όταν ο δρόμος είναι ήδη ψυχρός (αν και χωρίς παγετό), και κεντρική θέρμανση δεν έχει ακόμα συμπεριληφθεί;

Υπάρχουν δύο λόγοι για αυτό, ένας είναι τεχνικής φύσης, ο δεύτερος είναι κατ 'αρχήν φύσης. Ο πρώτος λόγος είναι ένα πλήρες σύνολο ανεπιθύμητων φαινομένων που συνοδεύουν τη λειτουργία του κλιματιστικού το χειμώνα. Αυτά τα φαινόμενα συμβαίνουν ανεξάρτητα από το εάν το κλιματιστικό λειτουργεί με θέρμανση ή ψύξη.

Μειονεκτήματα της εργασίας το χειμώνα

Οποιαδήποτε ξαφνική αλλαγή της θερμοκρασίας του αέρα σχετίζεται με μια αλλαγή της σχετικής υγρασίας, η οποία συνοδεύεται από την απελευθέρωση (συμπύκνωση) της υπερβολικής υγρασίας. Το συμπύκνωμα αποστραγγίζεται μέσω συστήματος αποστράγγισης, το ορατό τμήμα του οποίου είναι ένας σωλήνας που κολλάει έξω από τον τοίχο με στάξιμο νερό από αυτό. Δεν είναι δύσκολο να το παρατηρήσετε, το σύστημα αποστράγγισης "αρέσει" να θυμίζει τον εαυτό του από τις κρύες σταγόνες που πέφτουν απροσδόκητα από το κολάρο. Σημαντικό: μην συγχέετε την αποστράγγιση για το συμπύκνωμα με συμπυκνωτή - αυτοί είναι τελείως διαφορετικοί κόμβοι!

Σε περίπτωση σοβαρού παγετού, ο σωλήνας αποστράγγισης του συστήματος αποστράγγισης παγώνει, σχηματίζεται ένας φελλός πάγου, ο οποίος εμποδίζει τη διαφυγή υγρασίας. Χωρίς την εύρεση μιας εξόδου, το συμπύκνωμα αρχίζει να διαρρέει μέσω των αρμών των αγωγών μέσα στο περίβλημα του κλιματιστικού, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αστοχία της συσκευής.

Παγωμένα εξωτερικά μπλοκ

Η επόμενη στιγμή έχει παρόμοια φύση: κατά τη λειτουργία, ο συμπιεστής του κλιματιστικού γίνεται πολύ ζεστός και ο αέρας αντλείται στο πλαίσιο από τον ανεμιστήρα για την ψύξη του. Η επαφή του αέρα με το θερμικό περίβλημα του συμπιεστή συνοδεύεται επίσης από τον σχηματισμό συμπυκνώματος, το οποίο παγώνει στον παγετό, σχηματίζοντας ανεπιθύμητο πάγο.

Επιπλέον, ένας ισχυρός παγετός οδηγεί στην κατάψυξη του λαδιού στο στροφαλοθάλαμο του συμπιεστή. Κατά τη διάρκεια της κανονικής λειτουργίας, το λάδι αναμιγνύεται με freon και λιπαίνει τις μονάδες κλιματισμού από μέσα. Η κατάψυξη ή η αύξηση του ιξώδους του λαδιού οδηγεί σε απώλεια των λιπαντικών ιδιοτήτων του και η έλλειψη λίπανσης οδηγεί σε σοβαρή κατανάλωση του πόρου των κινούμενων μερών του κλιματιστικού.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο είναι αδύνατον να χρησιμοποιηθεί ο κλιματισμός το χειμώνα συνδέεται ειδικά με τη λειτουργία του κλιματιστικού για θέρμανση.

Γνωρίζαμε στην αρχή του άρθρου λεπτομερώς την αρχή του κλιματιστικού: όπως ήδη γνωρίζετε, το κλιματιστικό δεν παράγει θερμότητα από τον ηλεκτρισμό, αλλά το μεταφέρει μόνο από έναν όγκο αέρα στον άλλο. Προκειμένου το κλιματιστικό να "ρίξει" θερμότητα μέσα στο δωμάτιο, το ψυκτικό πρέπει πρώτα να "τραβήξει" από τον περιβάλλοντα αέρα. Αλλά αν η θερμοκρασία του αέρα είναι λίγο πάνω από τη θερμοκρασία φρεονιού στον εξατμιστή, ο τελευταίος δεν έχει ακριβώς χρόνο για να θερμανθεί. Η απόδοση της θέρμανσης πέφτει απότομα και ο ίδιος ο εξατμιστής παγώνει, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο άχρηστο.

Ακόμη πιο ατυχείς συνέπειες μπορεί να εισέλθουν στον ψυκτικό συμπιεστή σε υγρή κατάσταση. Το υγρό ψυκτικό μέσο, ​​το οποίο δεν έχει εξατμιστεί, προκαλεί υδροδυναμική πρόσκρουση μέσα στον συμπιεστή, μειώνοντας άμεσα τη διάρκεια ζωής του στο μηδέν.

Πώς λειτουργεί το κιτ χειμώνα;

Τώρα πίσω στο σημείο που ξεκινήσαμε και μιλάμε για το τι είναι το κιτ χειμώνα για το κλιματιστικό. Το κιτ περιλαμβάνει:

 • Ένας αισθητήρας θερμοκρασίας συνδεδεμένος με την ηλεκτρονική πλακέτα ρυθμίζει την ταχύτητα του ανεμιστήρα, μειώνοντάς την σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό μειώνει τον σχηματισμό πάγου στο περίβλημα του κλιματιστικού και εμποδίζει το πάγωμα του λαδιού στο στροφαλοθάλαμο του συμπιεστή.
 • Η θέρμανση του στροφαλοθαλάμου του συμπιεστή ενεργοποιείται όταν απενεργοποιηθεί το κλιματιστικό. Έτσι, ο συμπιεστής διατηρείται σε κατάσταση έτοιμης προς εκκίνηση, η εκκίνηση του κλιματιστικού με τον κατεψυγμένο συμπιεστή μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή του τελευταίου λόγω της κατάψυξης του ελαίου και της υγροποίησης του φρέον.
 • Η θέρμανση του συστήματος αποστράγγισης του κλιματιστικού, εμποδίζει τον σχηματισμό φελλού και διευκολύνει την απρόσκοπτη αποστράγγιση του συμπυκνώματος.

Όπως μπορείτε να δείτε, το χειμερινό κιτ λύνει με επιτυχία τα τεχνικά προβλήματα που εμποδίζουν το κλιματιστικό να λειτουργήσει στον παγετό, αλλά δεν εξαλείφει τον κύριο λόγο για τον οποίο τα κλιματιστικά δεν χρησιμοποιούν θέρμανση το χειμώνα. Ως εκ τούτου, η απάντηση στο ερώτημα κατά πόσο είναι δυνατό να ενεργοποιηθεί το κλιματιστικό το χειμώνα, εξοπλίζοντας το με χειμερινό κιτ, το επόμενο είναι εφικτό, αλλά μόνο για το σκοπό της ψύξης. Το καθολικό κλιματιστικό το χειμώνα-καλοκαίρι δεν υπάρχει στη φύση και είναι απίθανο να εμφανιστεί ποτέ: οι βασικές αρχές της θερμοδυναμικής δεν θα επιτρέψουν την αποτελεσματική θέρμανση ενός θερμού χώρου λόγω της θερμότητας που απελευθερώνεται από τον κρύο αέρα.

Πλήρες σύνολο για λειτουργία κλιματισμού το χειμώνα

Γιατί πρέπει να εγκαταστήσω ένα κιτ χειμώνα στο κλιματιστικό, αν δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως θερμαντήρα ούτως ή άλλως; Επιπλέον, η τιμή, όπως λένε, τσιμπήματα - μαζί με τις εργασίες εγκατάστασης, το κόστος της χειμερινής συσκευασίας μπορεί να υπερβαίνει το μισό κόστος του ίδιου του κλιματιστικού. Κάποιος θέλει να κρυώσει το χειμώνα; Αποδεικνύεται, ναι. Υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις που απαιτούν την απομάκρυνση της υπερβολικής θερμότητας ακόμη και το χειμώνα, αλλά με ειδικότητα που δεν επιτρέπει την επίλυση του προβλήματος της υπερθέρμανσης με απλό αερισμό. Τέτοιες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν αίθουσες εξυπηρετητών, αίθουσες υπολογιστών, κέντρα υπολογιστών, των οποίων ο εξοπλισμός μπορεί να υποστεί υγρασία, η οποία αναγκαστικά θα αυξηθεί με τον εξαερισμό.

Άλλα είδη αυτών των εγκαταστάσεων είναι τα μικρά αρτοποιεία, οι κουζίνες των καφετεριών και των εστιατορίων, τα ιδιωτικά καταστήματα σφυρηλάτησης κλπ. Εδώ, ο αερισμός κατά τη λειτουργία είναι ανεπιθύμητος, επειδή τα ανεξέλεγκτα ρεύματα μπορούν να είναι επικίνδυνα για άτομα που εργάζονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Έτσι, αν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό ως θερμαντήρα για όλες τις καιρικές συνθήκες με το κιτ χειμώνα, αναγκάζουμε να σας απογοητεύσουμε. Περάστε πολλά χρήματα για να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε το κιτ που δεν θα έπρεπε. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τη συσκευή τους σε ένα επιπλέον σύστημα θέρμανσης.

Πώς να ξεκινήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα για θέρμανση

Εδώ θα μάθετε:

Τα οικιακά κλιματιστικά έχουν αναμφισβήτητα οφέλη το καλοκαίρι, προσφέροντας άνεση και δροσιά στο διαμέρισμα. Το ψυκτικό μέσο που φορτώνεται σε αυτά παίρνει θερμότητα από τις εγκαταστάσεις, τα οποία αποστέλλονται έξω και εκκενώνονται στην ατμόσφαιρα μέσω της εξωτερικής μονάδας. Τα μεμονωμένα μοντέλα μπορούν να λειτουργούν όχι μόνο για ψύξη, αλλά και ως θερμαντήρες. Είναι δυνατόν να συμπεριληφθεί κλιματισμός στο διαμέρισμα το χειμώνα για θέρμανση - αυτή η ερώτηση τίθεται από πολλούς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά την τεχνολογία του κλίματος. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια ξεδιπλωμένη απάντηση σε αυτό.

Μερικοί μύθοι για τα κλιματιστικά

Τα πρώτα κλιματιστικά, για παράδειγμα το σοβιετικό BK και πολλά άλλα μοντέλα παραθύρων, ήταν σε θέση να λειτουργούν αποκλειστικά με ψύξη. Ήταν buzzing σαν θαλάμους μετασχηματιστών, αλλά έδιναν την ψυχραιμία στα διαμερίσματα. Με την πάροδο του χρόνου, τα παραδοσιακά κλιματιστικά αντικαταστάθηκαν από χωριστά συστήματα αποτελούμενα από δύο μονάδες. Είναι πιο βολικό να εγκατασταθούν και να έχουν χαμηλότερο επίπεδο θορύβου. Επιπλέον, έχουν μάθει να εργάζονται σε δύο κατευθύνσεις.

Συνδέεται με αυτόν τον μύθο, ότι το κλιματιστικό δροσίζει το καλοκαίρι και θερμαίνει το χειμώνα. Δεν είναι αλήθεια - χωρίς κατάλληλη ανακαίνιση (εάν ορίζεται γενικά από τον κατασκευαστή), δεν θα είναι σε θέση να εργαστεί στη χειμερινή περίοδο. Η θέρμανση είναι δυνατή μόνο κατά τις περιόδους άνοιξης και φθινοπώρου, όταν η εξωτερική θερμοκρασία εξακολουθεί να μην πέφτει κάτω από το μηδέν. Μόλις περάσει το μηδενικό σημάδι, δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί (ή δεν συνιστάται - όλα εξαρτώνται από το μοντέλο).

Ένας άλλος μύθος είναι ότι το διαχωρισμένο σύστημα αφαιρεί τον εξωτερικό αέρα, το ψύχει και το παραδίδει στο δωμάτιο. Δεν είναι αλήθεια - η συντριπτική πλειοψηφία των κλιματιστικών κυνηγάει γύρω από τον αέρα στα δωμάτια. Η επιλογή του εξωτερικού αναρρόφησης αέρα είναι παρούσα μόνο σε ακριβά μοντέλα. Και δεν είναι πολύ ξεκάθαρο γιατί μια τέτοια απλή λειτουργία έχει τέτοιο αντίκτυπο στο κόστος του εξοπλισμού - απλώς ξεκινάει σε τιμή.

Διαθέσιμοι τρόποι λειτουργίας

Οι ειδικοί στον κλιματικό εξοπλισμό και συμβουλεύουμε να μην συμπεριλάβουμε τον οικιακό κλιματισμό για θέρμανση το χειμώνα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος κάτω των +5 βαθμών.

Ο κλιματισμός με λειτουργία θέρμανσης (δεν λαμβάνουμε το παράδειγμα των πιο προηγμένων μοντέλων με εκτεταμένη περιοχή θερμοκρασιών λειτουργίας) που είναι εγκατεστημένα στο διαμέρισμα μπορεί να συμπεριληφθεί μόνο σε δύο περιπτώσεις:

 • Το καλοκαίρι, με οποιαδήποτε θερμότητα, ακόμη και το ισχυρότερο.
 • Το φθινόπωρο ή την άνοιξη - σε θερμοκρασίες όχι κάτω από το μηδέν (μερικές φορές μέχρι -5).

Δηλαδή, στις περισσότερες περιπτώσεις η θέρμανση του κλιματιστικού το χειμώνα είναι αδύνατη - απλά σπάει. Μπορεί να ενεργοποιηθεί για θέρμανση κατά τη χειμερινή περίοδο, εκτός από τις πιο νότιες περιοχές, όπου οι θερμοκρασίες σπάνια πέφτουν κάτω από το μηδέν (οι χειμώνες στο νότο είναι συνήθως ζεστοί).

Για να ενεργοποιήσετε τον κλιματισμό για θέρμανση είναι εύκολο - σηκώστε την κονσόλα και επιλέξτε τη λειτουργία Θερμότητας χρησιμοποιώντας το κουμπί Λειτουργία, ρυθμίστε την επιθυμητή θερμοκρασία. Η συσκευή θα "σκεφτεί" λίγο, τότε θα ανάψει και θα αρχίσει να αντλούν θερμότητα στο διαμέρισμα. Ο ήχος του έργου του αλλάζει λίγο, αλλά δεν υπάρχει τίποτα τρομερό σε αυτό - όλα είναι μέσα στον κανόνα. Αρχικά, μπορεί να προκληθεί δυσάρεστη οσμή από τη συσκευή, η οποία θα εξαφανιστεί 10-15 λεπτά μετά την ενεργοποίησή της.

Αυτό που είναι γεμάτο με τη συμπερίληψη κλιματισμού για θέρμανση το χειμώνα

Εάν ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό για θέρμανση το χειμώνα, σε αρνητική θερμοκρασία, τίποτα καλό δεν θα συμβεί - αυτό είναι σίγουρο. Ακολουθεί μια λίστα πιθανών αναλύσεων:

Είναι αδύνατο να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα για ψύξη σε μείον θερμοκρασία. Ο λόγος είναι κοινόχρηστος - θα παγώσει το λάδι στον συμπιεστή.

 • Ο συμπιεστής καταρρέει - λόγω της παγωμένης κατάψυξης του λαδιού, το οποίο γίνεται παχύ και παρεμβαίνει στην καρδιά της μονάδας.
 • Παραβίαση της εξωτερικής μονάδας λόγω της κατάψυξης του συμπυκνώματος - απλά δεν έχει πουθενά να πάει.
 • Ζημιά στους αγωγούς με ψυκτικό μέσο.

Εδώ είναι τρεις κύριοι λόγοι για τους οποίους δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα σε θερμοκρασία κάτω από το μηδέν. Και η προσωπική εμπειρία πολλών χρηστών υποδηλώνει ότι η απόδοση της θέρμανσης χάνεται γρήγορα κοντά στο μηδενικό σημάδι. Η αρνητική θερμοκρασία και η πλήρης καταστροφή της μονάδας δεν αποτελεί πλέον εγγύηση.

Βέλτιστες συνθήκες λειτουργίας

Ο κλιματισμός για θέρμανση μπορεί να ενεργοποιηθεί σε θερμοκρασίες άνω των 0 μοιρών και κατά προτίμηση πάνω από +5 βαθμούς (το χειμώνα, την άνοιξη και το φθινόπωρο) - αυτή είναι η ετυμηγορία των ειδικών. Και είναι καλύτερο να δείτε το εγχειρίδιο οδηγιών για μια συγκεκριμένη συσκευή, όπου θα εμφανίζεται το εύρος λειτουργίας. Υπάρχουν μοντέλα που μπορούν να λειτουργούν στην εκτεταμένη περιοχή - για παράδειγμα έως και -5 μοίρες. Στον παγετό κάτω από αυτό το σήμα, απαγορεύεται η χρήση τους.

Χρησιμοποιώντας σύνολα χειμώνα για κλιματιστικά

Πρώτον, ας θυμηθούμε έναν κανόνα - δεν μπορείτε να συμπεριλάβετε ένα σύστημα split για θέρμανση το χειμώνα. Αυτό ισχύει για τη μεγάλη πλειοψηφία των οικιακών μοντέλων. Η μέγιστη τιμή τους είναι -5 σε ένα θερμόμετρο. Και στην καλύτερη περίπτωση είναι μηδέν ή +5. Σε όλη την αρχή του κλιματιστικού είναι φταίξιμο - όταν εργάζεστε για τη θέρμανση της εξωτερικής μονάδας ψύχεται, και το χειμώνα παγώνει. Ως εκ τούτου, είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί για θέρμανση σε ισχυρούς χειμωνιάτικους παγετούς.

Κάποιοι μπορεί να αντιτάξουν - λένε, στην πώληση υπάρχουν λεγόμενα χειμερινά κιτ που σας επιτρέπουν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό ακόμα και το χειμώνα. Ας μην αρνηθούμε, είναι πραγματικά. Μόνο έχουν σχεδιαστεί για κλιματισμό και όχι για θέρμανση. Δηλαδή, το χειμερινό σετ είναι ο εξοπλισμός που έχει σχεδιαστεί για να ξεκινήσει το κλιματιστικό το χειμώνα για ψύξη.

Τα χειμερινά κιτ περιλαμβάνουν ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου που παρακολουθούν την πίεση freon και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την επιτυχή εκκίνηση των συστημάτων split σε λειτουργία χειμερινής ψύξης.

Τα χειμερινά σύνολα επιλύουν τα ακόλουθα καθήκοντα:

 • Προθερμάνετε το δοχείο λαδιού.
 • Περιορίστε την ταχύτητα του ανεμιστήρα.
 • Παρέχετε εργασίες αποστράγγισης.

Χαρακτηριστικά της εκκίνησης για θέρμανση το χειμώνα

Ας υποθέσουμε ότι έχετε στη διάθεσή σας ένα κλιματιστικό που μπορείτε να ενεργοποιήσετε το χειμώνα, όταν η θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα βρίσκεται στην περιοχή εργασίας της συσκευής. Πατάτε το κουμπί έναρξης, επιλέξτε τις λειτουργίες και τις θερμοκρασίες, αλλά δεν συμβαίνει τίποτα - το κλιματιστικό δεν λειτουργεί για θέρμανση.

Δεν υπάρχει πουθενά να βιαστείς σε αυτή την περίπτωση - το σύστημα θα πρέπει να ζεσταθεί. Μπορεί να είναι σε "διαλογισμό" για 15-20 λεπτά. Ο συμπιεστής δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή, ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί. Μετά την προθέρμανση, ακούγεται ένα κλικ, το σύστημα θα ξεκινήσει σε αντίστροφη λειτουργία, το ψυγείο στην εσωτερική μονάδα θα θερμαίνεται σταδιακά. Η θέρμανση λειτουργεί λίγο πιο αργά από την ψύξη, το διαμέρισμα θα ζεσταθεί μετά από 15-20 λεπτά.

Πριν ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό για θέρμανση, μην ξεχάσετε να κάνετε κενό τα θερμαντικά σώματα και να αφαιρέσετε τη σκόνη από τα φίλτρα σκόνης - αυτό θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη οσμή. Με την ευκαιρία, το κινητό κλιματιστικό με θέρμανση λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως το συνηθισμένο σύστημα split.

Μοντέλα χειμερινών κλιματιστικών

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα κλιματιστικό για να ζεστάνετε το διαμέρισμά σας, ας περπατήσουμε μέσω μοντέλων που μπορείτε να ενεργοποιήσετε ακόμα και το χειμώνα. Θα μας οδηγήσει δείγματα με εύρος θερμοκρασίας εργασίας -25 μοίρες.

Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE / MUZ-FH35VEHZ

Το κατά προσέγγιση κόστος αυτού του κλιματιστικού είναι 110 χιλιάδες ρούβλια. Πρόκειται για ένα σύστημα τοίχου τύπου inverter με δυνατότητα ροής αέρα έως 13,2 κυβικά μέτρα. m / λεπτό. Μπορεί να ενεργοποιηθεί για θέρμανση έως -25 μοίρες, για ψύξη - σε θερμοκρασίες έως -10 μοίρες. Χαρακτηριστικά του μοντέλου:

 • Ενσωματωμένο φιλτράρισμα αέρα.
 • Ακριβής συντήρηση της λειτουργίας θερμοκρασίας.
 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Σύστημα αυτό-διάγνωσης.
 • Απόσταση μεταξύ μπλοκ - έως 20 μέτρα.

Η ισχύς θέρμανσης είναι 4 kW με κατανάλωση ρεύματος 800 W (χωρίς παραβίαση των νόμων της φυσικής - αυτό δεν είναι αποτελεσματικότητα, αλλά μόνο το αποτέλεσμα της εργασίας μιας θερμοδυναμικής μηχανής).

ΓΕΝΙΚΑ ASHG09LMCA

Αν θέλετε να πάρετε τον κλιματισμό, είναι σε θέση να εργάζονται για τη θέρμανση στους παγετούς σε -25 βαθμούς, αλλά δεν είστε έτοιμοι να πληρώσετε για αυτό περισσότερο από 100 χιλιάδες ρούβλια, τότε έχουμε μια λύση. Πρόκειται για ένα συμπαγές σύστημα split από το GENERAL με θερμική απόδοση 2990 Watt. Ροή αέρα - έως 10 cu. m / ώρα, με δυνατότητα ρύθμισης της ταχύτητας του ανεμιστήρα. Μπορεί να συμπεριληφθεί στο κύκλωμα ελέγχου "smart house" ή να το διαχειριστεί από το τηλεχειριστήριο. Η θερμοκρασία περιβάλλοντος για λειτουργία θέρμανσης είναι -25 μοίρες. Ανάμεσα σε όλα τα παρόμοια κλιματιστικά, αυτό το μοντέλο είναι το πιο προσιτό.

Fujitsu ASYG12LMCB / AOYG12LMCBN

Ένα άλλο σύστημα διάσπασης τύπου inverter. Μπορεί να ενεργοποιηθεί για θέρμανση έως -25 μοίρες σε παγετό. Το κόστος του μοντέλου είναι περίπου 85 χιλιάδες ρούβλια. Θερμική ισχύς - 4 kW, ροή αέρα - έως 12,25 κυβικά μέτρα. m / λεπτό. Στο κλιματιστικό υπάρχει γεννήτρια ανιόντων και φίλτρο αέρα. Διαθέτει συμπαγή σχεδιασμό και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας - 970 W σε λειτουργία θέρμανσης.

Kentatsu KSGM61HFAN1 / KSRM61HFAN1

Μπροστά μας είναι ήδη ένα ακραίο κλιματιστικό. Μπορεί να μετατραπεί σε λειτουργία θέρμανσης ακόμη και στους πιο παγωμένους παγετούς - μέχρι -40 μοίρες. Με τους ίδιους παγετούς, η λειτουργία ψύξης λειτουργεί επίσης. Η θερμική ισχύς είναι 6740 W με κατανάλωση ισχύος 2,1 kW. Ένας ισχυρός ανεμιστήρας παρέχει διέλευση σε 19,2 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία αφύγρανσης και ένα ενσωματωμένο φίλτρο αέρα. Το μοντέλο είναι προσανατολισμένο για χρήση σε εμπορικούς χώρους, που εργάζονται στους τρόπους θέρμανσης και κλιματισμού.