Πώς να επιλέξετε ένα κλιματιστικό δαπέδου: συμβουλές για την επιλογή + αναθεώρηση των καλύτερων μοντέλων

Η κλιματική τεχνολογία συνεχίζει να κερδίζει δημοτικότητα μεταξύ των ιδιοκτητών διαμερισμάτων και εξοχικών σπιτιών. Υπήρξε μια επιλογή μεταξύ συσκευών εγκατεστημένων εντός των χώρων, και μηχανισμών που βρίσκονται εν μέρει εκτός αυτών.

Μια φωτεινή αντιπροσωπεία για εσωτερική εγκατάσταση είναι ένα κινητό υπαίθριο κλιματιστικό που δημιουργεί άνεση και ένα υγιές μικροκλίμα. Θα μάθουμε τι πρέπει να αναζητήσουμε κατά την επιλογή ενός μοντέλου.

Ποια είναι τα καλά κλιματιστικά δαπέδου

Ανάλογα με τη διάταξη, το μέγεθος του διαμερίσματος, την απαιτούμενη χωρητικότητα της συσκευής, έχετε την επιλογή μεταξύ συσκευών σε στάση και κινητών συσκευών.

Μας ενδιαφέρει η δεύτερη ομάδα, δηλαδή τα φορητά κλιματιστικά δαπέδου, η εγκατάσταση και η σύνδεση των οποίων συνήθως εκτελούνται ανεξάρτητα. Σχετίζονται με συσκευές τύπου εξαερισμού και αποτελούνται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • ο ηλεκτρικός κινητήρας που λειτουργεί από ένα δίκτυο 220 In;
 • Ανεμιστήρας, η ταχύτητα των λεπίδων εξαρτάται από την ποσότητα του παρεχόμενου αέρα.
 • αντλία, φίλτρα κορεσμού, με βαλβίδες αποστράγγισης και παροχή νερού.
 • φίλτρα εξάτμισης από πολυμερή και κυτταρίνη που μοιάζουν με κηρήθρες και περικλείονται σε πλαστικά πλαίσια.
 • ένα δοχείο νερού.

Όλα τα μέρη είναι συσκευασμένα σε πλαστικό ή μεταλλικό περίβλημα, το ανθεκτικό υλικό που ανέχεται αλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας, δεν παραμορφώνεται όταν μετακινείται από το ένα μέρος στο άλλο.

Εάν αλλάζετε τακτικά τα φίλτρα, οι συσκευές καθαρίζουν τον αέρα στο δωμάτιο, αφαιρούν τη σκόνη, συμβάλλουν στη δημιουργία υγιούς μικροκλίματος χωρίς υπερβολική υγρασία. Μερικές φορές ένα τέτοιο σύνολο είναι μια σωτηρία για ένα άτομο που πάσχει από αλλεργίες ή άσθμα.

Ωστόσο, πρέπει επίσης να θυμάστε για τα μειονεκτήματα. Μεταξύ αυτών - ένα επαρκώς υψηλό επίπεδο θορύβου, ελεύθερος χώρος για εγκατάσταση και παρουσία ρευμάτων, τα οποία είναι αναπόφευκτα εάν το μοντέλο δεν έχει επιλεγεί σωστά.

Ας εξετάσουμε και τις δύο επιλογές για να μάθουμε τις βασικές διαφορές τους.

Πώς να επιλέξετε ένα μοντέλο χωρίς κανάλι

Ένα κομψό, άνετο στη χρήση, κινητό, κλιματιστικό κλιματιστικό χωρίς αεραγωγό φαίνεται πιο ελκυστικό από ένα μοντέλο με παχιά μάνικα και ακόμη πιο «βιομηχανικές» ψευδοροφές. Για το λόγο αυτό, επιλέγεται κυρίως από τις γυναίκες. Ωστόσο, πίσω από ένα όμορφο κύτος, αρκετά κρύσταλλα υποβρύχια βότσαλα συχνά κρύβονται. Ας δούμε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες της συσκευής.

Με ποια κριτήρια πρέπει να δώσετε προσοχή

Πρώτον, ας μάθουμε πώς λειτουργεί το κινητό κλιματιστικό δαπέδου χωρίς αγωγό. Ονομάζεται επίσης συσκευή τύπου εξάτμισης: ο θερμός αέρας διέρχεται από ένα σύστημα φίλτρου (ένας από τους οποίους είναι ένας σπόγγος εμποτισμένος με νερό) και, όταν αλληλεπιδρά με ένα υγρό μέσο, ​​ψύχεται μέχρι την απαιτούμενη θερμοκρασία.

Αν θέλετε ο αέρας να είναι δροσερός και φρέσκος, μια εργασία του κλιματιστικού δεν είναι αρκετή. Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί επαρκής ροή αέρα, στην πραγματικότητα - για να εξοπλιστεί ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής. Τότε θα ξεχάσετε για πάντα τι είναι ταρεμία, ζεστός αέρας, μυρωδιά σκόνης ή μούχλας.

Εάν αποφασίσετε να επιλέξετε το κινητό μοντέλο, προσέξτε τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • ισχύ και απόδοση ·
 • πρόσθετες λειτουργίες (θέρμανση, ξήρανση, πολυεπίπεδο φιλτράρισμα).
 • τα μεγέθη της υπόθεσης ·
 • μέθοδος διαχείρισης ·
 • κατηγορίας ενεργειακής απόδοσης.

Η κατανάλωση ενέργειας σε διαφορετικούς τρόπους (ψύξη και θέρμανση) μπορεί να διαφέρει, αλλά σπάνια υπερβαίνει τα 1-2W. Αυτό σημαίνει ότι για ένα δωμάτιο 20-25 μέτρων αρκεί μια συσκευή ισχύος 1-1,5 W.

Δεν έχουν όλα τα μοντέλα πρόσθετες επιλογές. Τα ανεπιτήδευτα κλιματιστικά είναι εύκολα αναγνωρίσιμα με χαμηλό κόστος, η εξάρτηση είναι απλή: όσο περισσότερες ευκαιρίες τόσο μεγαλύτερη είναι η τιμή.

Η λειτουργία θέρμανσης και η λειτουργία ξήρανσης απέχουν πολύ από όλα τα μοντέλα. Η ξήρανση είναι απαραίτητη όταν η υγρασία υπερβεί τον κανόνα - αυτό ισχύει για τις παράκτιες περιοχές. Στη μεσαία ζώνη και στα βόρεια της Ρωσίας, ο αέρας είναι αρκετά ξηρός. Αλλά θέρμανση - μια χρήσιμη λειτουργία, η οποία χρησιμοποιείται συνήθως στην εκτός εποχής.

Οι σύγχρονες συσκευές διαθέτουν έναν βολικό πίνακα ελέγχου στην κορυφή της θήκης, πολλοί εξοπλισμένοι με ένα τηλεχειριστήριο. Χρησιμοποιώντας τα κουμπιά του τηλεχειριστηρίου ή των κουμπιών, μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα, να επιλέξετε μια ειδική λειτουργία, να ρυθμίσετε την επιθυμητή θερμοκρασία. Πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα χρονοδιακόπτη, με το οποίο μπορείτε να προγραμματίσετε καθυστερημένο on / off.

Η τάξη ενεργειακής απόδοσης είναι ένας δείκτης που ανησυχεί σχεδόν όλους. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, επιλέξτε ένα μοντέλο κατηγορίας Α (το υψηλότερο είναι το A +++).

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης στο δωμάτιο

Με την πρώτη ματιά, δεν πρέπει να υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για την τοποθέτηση μιας συμπαγούς συσκευής. Στην πραγματικότητα, ακόμη και ένα μίνι κλιματιστικό σε τροχούς που μπορούν να μετακινηθούν από δωμάτιο σε δωμάτιο απαιτεί ορισμένες προϋποθέσεις. Μία από τις απαιτήσεις είναι μια επαρκής επιφάνεια του δωματίου, η οποία θα πρέπει να σχετίζεται με τη δύναμη της συσκευής: για κάθε 10 m², περίπου 1 W.

Η κινητή μονάδα απαιτεί συνεχή φροντίδα, η οποία συνίσταται στην πλήρωση μιας ειδικής δεξαμενής με νερό. Ένας χαμηλός δείκτης συνήθως υποδεικνύεται από χαμηλή στάθμη νερού. Εάν το κλιματιστικό λειτουργεί συνεχώς στη μέγιστη λειτουργία, το νερό πρέπει να συμπληρώνεται συχνά.

Ωστόσο, εάν συγκρίνετε ένα φορητό μοντέλο με παρόμοιες συσκευές εξοπλισμένες με αεραγωγούς, η εγκατάσταση είναι πολύ πιο εύκολη. Στην πραγματικότητα, αρκεί η αποσυσκευασία της συσκευής και η τοποθέτησή της σε οριζόντια επιφάνεια, σε κάθε γωνιά του δωματίου. Η σύνδεση και η διαμόρφωση πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες, αλλά αναλαμβάνουν ελάχιστο χρόνο και προσπάθεια. Ας υποθέσουμε ότι για την εγκατάσταση των διαχωριστικών συστημάτων χρειάζονται αρκετές ώρες και βοηθούν τους ειδικούς.

Όλα τα κλιματιστικά με αεραγωγούς

Η μόνη εξωτερική διαφορά μεταξύ οργάνων και αγωγών είναι η ύπαρξη κυματοειδούς σωλήνα μεγάλης διαμέτρου, μέσω του οποίου ο ζεστός αέρας εξέρχεται από το παράθυρο. Ωστόσο, η διαφορά δεν αφορά μόνο το σχεδιασμό.

Ανάλυση τεχνικών χαρακτηριστικών

Από την άποψη της παραγωγικής ικανότητας, τα μοντέλα δαπέδου με αγωγούς δεν διαφέρουν πολύ από τα απλούστερα ανάλογα: είναι επίσης σχεδιασμένα για ψύξη (ή θέρμανση) χώρων με εμβαδόν 20-25 m², λιγότερο συχνά - 30 m². Αυτός ο περιορισμός οφείλεται στο μέγεθος, τον θόρυβο από τον συμπιεστή και το φορτίο στο δίκτυο.

Ο ενσωματωμένος συμπιεστής δημιουργεί θόρυβο, το επίπεδο του οποίου μπορεί να μειώσει την άνετη διαμονή στο δωμάτιο. Κατά την επιλογή, θα πρέπει να εστιάσετε στην ένδειξη των 45 dB, αλλά οι τιμές των περισσότερων από τα τρέχοντα μοντέλα, δυστυχώς, 50-60 dB.

Οι διαστάσεις επιλέγονται ανάλογα με τις δυνατότητες της εγκατάστασης. Για τα μεγάλα δωμάτια είναι καλύτερο να λαμβάνετε συσκευές με μεγάλο σώμα. Κατά κανόνα, είναι πολυλειτουργικές και έχουν αυξημένη απόδοση. Αν σκοπεύετε να μετακινήσετε τη συσκευή συχνά, θα γίνει ένα μικρό μίνι μοντέλο στους τροχούς. Μην ξεχνάτε ότι κάθε θέση εγκατάστασης απαιτεί ένα ξεχωριστά εξοπλισμένο άνοιγμα αεραγωγού.

Ας προχωρήσουμε στο σημείο που ξεχωρίζει τα κλιματιστικά με τους αεραγωγούς - στην εγκατάσταση τους.

Συνδεσιμότητα της συσκευής

Το κύριο εγχειρίδιο που πρέπει να μελετηθεί πριν από την εγκατάσταση είναι οι οδηγίες του κατασκευαστή. Περιγράφει τις απαιτήσεις για το δωμάτιο και τη διαδικασία εγκατάστασης, καθώς και τα διαγράμματα και τα σχέδια. Και θα συζητήσουμε την ερώτηση, πού και πώς να συνδέσετε τον αγωγό.

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να τραβήξετε το σωλήνα έξω:

 • στο παράθυρο (φύλλο παραθύρου ή ειδικά κατασκευασμένη τρύπα).
 • στην τρύπα στον τοίχο?
 • στον άξονα εξαερισμού.

Η εγκατάσταση στον αγωγό εξαερισμού συνδέεται ορισμένες φορές με διαρθρωτικές δυσκολίες. Το κανονικό μήκος του αγωγού δεν υπερβαίνει τα 2 m, ενώ η απόσταση από την είσοδο στον άξονα είναι συνήθως μεγαλύτερη. Για να κάνουν μεγάλες τρύπες στους τοίχους των πολυώροφων κτιρίων απαγορεύεται αυστηρά, υπάρχει μόνο μία λύση - το παράθυρο.

Γιατί δεν είναι αρκετό μόνο να τοποθετήσετε τον εύκαμπτο σωλήνα στο κάτω τμήμα του παραθύρου; Ο ζεστός αέρας από το δωμάτιο θα βγει από το παράθυρο, θα αναμειχθεί με τη νέα ροή και θα επανέλθει εν μέρει. Το αποτέλεσμα είναι ελάχιστο. Για να μην επιστρέψουν οι μάζες αέριου αέρα μέσα από το άνοιγμα, πρέπει να τροποποιηθεί το άνοιγμα παραθύρου ή παραθύρου.

Συνήθως ο ελεύθερος χώρος καλύπτεται απλά με ένα πλαστικό διαμέρισμα, στο κέντρο του οποίου κόβεται μια τρύπα για τη διάμετρο του σωλήνα. Για να προστατέψετε τον εύκαμπτο σωλήνα από το τριβή ενάντια στο πλαστικό, χρησιμοποιήστε ένα λείο σωλήνα ή σιλικόνη (καουτσούκ).

Όταν η κινητή μονάδα μετακινηθεί σε άλλο δωμάτιο, η οπή καλύπτεται με βύσμα. Οι εταιρείες που πωλούν κλιματιστικά συνήθως προσφέρουν όλα τα είδη των αξεσουάρ - stubs, πλαίσια με πόρτες, ειδικά πάνελ.

Αν η τρύπα κάτω από τον αγωγό είναι σωστή, παραμένει η εγκατάσταση και η σύνδεση του κλιματιστικού. Για να το κάνετε αυτό, αποσυσκευάστε τελείως την θήκη και όλα τα εξαρτήματα και, στη συνέχεια, εκτελέστε τη συναρμολόγηση αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες.

Η σύνδεση απαιτεί ένα δίκτυο 220V και κατά προτίμηση μια γειωμένη έξοδο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες για να μάθετε σε ποια κατάσταση βρίσκεται το ψυκτικό μέσο. Μπορεί να χρειαστεί να ξεβιδώσετε μερικές βαλβίδες έτσι ώστε να εξαπλωθεί μέσω όλων των εναλλάκτη θερμότητας.

Όταν εξοπλίζετε μια τρύπα σε τοίχο ή σε παράθυρο με διπλά τζάμια, εστιάστε στη διάμετρο. Αν το σχήμα δεν ταιριάζει, ένα μέρος του αέρα εξαγωγής θα επιστρέψει μέσα από τα κενά, αλλά όταν η αυλάκωση συμπιέζεται αυξάνεται το πρόβλημα - είναι δυνατό να αλλάξετε τον όγκο αέρα εξόδου, ο οποίος επηρεάζει επίσης την παραγωγικότητα της μονάδας.

Αξιολόγηση των δημοφιλών υπαίθριων μοντέλων

Για λόγους σύγκρισης, εξετάστε πέντε μοντέλα της μέσης κατηγορίας τιμών, η ποιότητα των οποίων αξιολογείται θετικά από τους χρήστες.

Το πλεονέκτημα των μοντέλων βασίζεται σε τεχνικές δυνατότητες και ανατροφοδότηση πελατών.

1η θέση - Ballu

Concern Το Ballu (Ταϊβάν) παράγει διάφορους τύπους κλιματικής τεχνολογίας. Ως μοντέλο, εξετάστε το μοντέλο δαπέδου με τον αεραγωγό BPHS-09H. Ανήκει στη σειρά Platinum, η οποία θεωρείται ότι είναι η πιο αποτελεσματική και τέλεια από την άποψη της λειτουργίας.

Χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό του μοντέλου είναι το χαμηλό επίπεδο θορύβου, το οποίο ισχύει για όλα τα μοντέλα δαπέδου - μόνο 42 dB. Αυτό είναι πραγματικά μικρό, αφού τα περισσότερα παρόμοια μεγέθη δημιουργούν ένα συγκεκριμένο buzz στη διαδικασία της επεξεργασίας του αέρα. Οι συσκευές της σειράς Platinum μπορούν να εγκατασταθούν με ασφάλεια σε ένα υπνοδωμάτιο ή σε ένα φυτώριο. Στη νυχτερινή λειτουργία, ο θόρυβος που παράγεται από αυτούς μοιάζει με το θρόισμα των φύλλων.

Πώς λειτουργεί το κλιματιστικό δαπέδου

Η όλο και περισσότερο επιδεινούμενη περιβαλλοντική κατάσταση του περιβάλλοντος ωθεί την ανθρωπότητα να λύσει το πρόβλημα της αναπνοής καθαρού αέρα. Ο φυσικός φρέσκος αέρας στο δωμάτιο είναι σήμερα ένα φανταστικό υπόλοιπο του παρελθόντος. Οι σύγχρονες τεχνολογίες και η αυτοκινητοβιομηχανία έχουν επιδεινώσει την κατάσταση των ροών του αέρα τόσο πολύ ώστε σχεδόν κάθε δωμάτιο χρειάζεται καθαρισμό του αέρα. Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα, βοηθήστε τις πρόσφατα δημοφιλείς συσκευές - κλιματιστικά. Δεν είναι μυστικό ότι η αγορά ενός διαχωρισμένου συστήματος δεν είναι φθηνή ευχαρίστηση. Εδώ, οι συσκευές δαπέδου έρχονται στη διάσωση. Εκτελούν τις ίδιες λειτουργίες, αλλά σε προσιτή τιμή. Πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται για το πώς λειτουργεί το κλιματιστικό δαπέδου. Οι καταναλωτές αμφισβητούν την αποτελεσματικότητά του, επειδή Δεν έχει εξωτερικό μπλοκ, η αρχή της εργασίας δεν είναι απολύτως σαφής.

Λειτουργίες

Για να διαπιστώσετε πόσο αποτελεσματική είναι η χρήση μιας συσκευής δαπέδου, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε τις κύριες λειτουργίες της λειτουργίας της:

 • Κινητικότητα, ευκολία κίνησης και μεταφοράς
 • Υψηλό επίπεδο αερισμού και ψύξης αέρα
 • Αρκετοί τρόποι λειτουργίας (ψύξη, θέρμανση, αφύγρανση, υγρασία)
 • Κατά τη λειτουργία, το περιβάλλον καθαρίζεται από βλαβερές ουσίες, ακαθαρσίες και σκόνη.

Είδη κλιματιστικών

Οι συσκευές δαπέδου χωρίζονται σε 2 κύριες κατηγορίες:

 1. Ενιαίο μπλοκ
 2. Κινητό σύστημα διαίρεσης

Ενιαίο μπλοκ

Μια ενιαία μονάδα είναι ένα κιβώτιο μέσα στο οποίο βρίσκονται όλα τα λειτουργικά μέρη της. Σε αυτό είναι συνδεδεμένο ένα σωλήνα - εξαερισμός. (η θερμότητα απελευθερώνεται μέσω αυτού). Αυτός ο τύπος συσκευής ανακυκλώνει τον αέρα που λαμβάνεται από το εσωτερικό του δωματίου και τα μολυσμένα απομακρύνονται μέσω του σωλήνα.

 • Ικανότητα μετακίνησης και μεταφοράς
 • Τα κινητά κλιματιστικά δαπέδου δεν χρησιμοποιούν ψυκτικό μέσο freon. Δεν μολύνουν το περιβάλλον
 • Ο σχεδιασμός της συσκευής δεν απαιτεί συναρμολόγηση και εγκατάσταση
 • Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας
 • Για βέλτιστη απόδοση, δεν απαιτούνται πρόσθετα εξαρτήματα, όπως μια εξωτερική μονάδα
 • Για χρήση, δεν απαιτούνται επισκευές και εργασίες κατασκευής. Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε εγκατάσταση, χωρίς να επηρεάζεται η επισκευή και ο σχεδιασμός της
 • Η δυνατότητα τοποθέτησης σε χώρους όπου δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα split σύστημα. Έτσι, αυτός ο τύπος κατασκευής είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους ενοικιαστές
 • Δεν καταστρέφει την εμφάνιση του δωματίου

Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε συσκευή, αυτή η συσκευή παρουσιάζει εγγενή μειονεκτήματα.

 • Υψηλό επίπεδο θορύβου στην εργασία
 • Υψηλή θερμοκρασία θέρμανσης του σωλήνα εξαερισμού
 • Παρακολούθηση και περιοδικός καθαρισμός δοχείου με συσσώρευση συμπυκνωμάτων
 • Εισαγωγή αέρα από το δωμάτιο. Συχνά η συσκευή ανακυκλώνει αέρα από όλους τους χώρους του δωματίου, με αποτέλεσμα τη μείωση της θερμοκρασίας περιβάλλοντος σε άλλους χώρους.
 • Ο σωλήνας εξαερισμού είναι σχετικά μικρός (δεν υπερβαίνει τα 2 μέτρα). Επομένως, η εγκατάσταση είναι δυνατή κοντά σε παράθυρο ή πόρτα.

Εξωτερικός κλιματισμός με αεραγωγό - η καλύτερη λύση για την παροχή, με συχνές μετεγκαταστάσεις, είναι βολική για τη διαμονή σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα. Προσιτό κόστος, εύκολη εγκατάσταση, εύκολη λειτουργία καθιστούν αυτό το είδος αρκετά δημοφιλές στους καταναλωτές.

Κινητό σύστημα διαίρεσης

Το κινητό σύστημα στη σύνθεσή του έχει 2 κύρια μέρη: μια εσωτερική μονάδα, μια εξωτερική μονάδα. Εκτός από ένα καραμέλα, είναι κινητό και συμπαγές. Υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς.

Τα πλεονεκτήματα ενός κινητού συστήματος διαχωρισμού:

 1. Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας
 2. Χαμηλός θόρυβος σε λειτουργία
 3. Υψηλό επίπεδο ποιότητας εργασίας
 4. Η θερμότητα εξέρχεται μέσω εξωτερικής μονάδας και δεν εισέρχεται στο δωμάτιο
 5. Βολική εγκατάσταση
 6. Εύκολο στη χρήση
 7. Δυνατότητα κίνησης
 1. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε συνεχώς τη στάθμη του συμπυκνώματος στη δεξαμενή και να την αφαιρέσετε έγκαιρα
 2. Η κίνηση και η μεταφορά μιας μονάδας από την άλλη περιορίζεται από το μήκος του σωλήνα αεραγωγού

Επί του παρόντος, η καινοτομία παρουσιάζεται στην καταναλωτική αγορά - κλιματιστικό δαπέδου χωρίς αεραγωγούς. Έχει όλες τις βασικές ιδιότητες ενός κλιματιστικού δαπέδου, αλλά στερείται σωλήνα αεραγωγού, λειτουργεί ως υγραντήρας και όχι ως πλήρες όργανο. Ο βαθμός ψύξης του αέρα σε αυτόν τον τύπο συσκευής είναι αμελητέος.

Διαδικασία εγκατάστασης

Αν και η εγκατάσταση της συσκευής δεν απαιτεί πρόσθετες γνώσεις και δεξιότητες, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τις βασικές αποχρώσεις της εγκατάστασης:

 • Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, η συσκευή πρέπει να βρίσκεται στο δωμάτιο για 2 ώρες στην κατάσταση εκτός λειτουργίας. Μόνο μετά την πάροδο του χρόνου, το κλιματιστικό μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο
 • Κατά την εγκατάσταση του σωλήνα αεραγωγού, πρέπει να προσέχετε ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια στη ροή του αέρα
 • Ο αγωγός αέρα πρέπει να εγκατασταθεί σε ειδικά εξοπλισμένο παράθυρο ή πόρτα.
 • Επίσης, ακολουθήστε τις οδηγίες που συνοδεύουν κάθε κλιματιστικό

Αρχές εργασίας

Για να κατανοήσετε πώς το κλιματιστικό επεξεργάζεται τον αέρα από τους χώρους, να πάρει το βέλτιστο μικροκλίμα, είναι απαραίτητο να μελετήσετε την αρχή λειτουργίας του κλιματιστικού δαπέδου.

Η λειτουργία του κλιματιστικού δαπέδου περιλαμβάνει μία κύρια λειτουργία - για να επεξεργαστεί ζεστό αέρα από το δωμάτιο, αφαιρώντας τον περίσσεια αέρα μέσω του σωλήνα εξαερισμού. Στην πραγματικότητα, το κοντίσιονερ δεν ψύχει τον αέρα και ανακουφίζει μια προϋπόθεση από περιττή θερμότητα, μειώνοντας έτσι τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Ένας ισχυρός ανεμιστήρας είναι ενσωματωμένος στο σύστημα, ο οποίος οδηγεί ισχυρό αέρα ρέει μέσα από τις λεπίδες του. Στη συνέχεια ο αέρας εισέρχεται στον τομέα του εναλλάκτη θερμότητας, όπου εξατμίζεται ο αέρας. Η θερμοκρασία του αέρα μειώνεται και η περίσσεια θερμότητας εξέρχεται μέσω του σωλήνα.

Όπως μπορείτε να δείτε, η εγκατάσταση και η προσαρμογή δεν απαιτούν ειδικές δεξιότητες. Κάθε ιδιοκτήτης είναι σε θέση να εγκαταστήσει την ίδια την συσκευή. Επίσης, η αρχή του κλιματιστικού δαπέδου δεν περιέχει πολύπλοκες διαδικασίες, οι οποίες σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε ελεύθερα τη συσκευή, τόσο σε καθιστικά όσο και στη χώρα, σε ταξίδια, σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα κλπ.

Βασικά μέρη της συσκευής

Για το σύστημα διήρκεσε πολλά χρόνια, πρέπει να γνωρίζετε όχι μόνο την αρχή της λειτουργίας του, αλλά και τις βασικές λειτουργικές λεπτομέρειες.

Το κύριο μέρος του συστήματος δαπέδου μπορεί να ονομαστεί το κύκλωμα ψύξης. Είναι αυτός που είναι σε θέση να μειώσει τη θερμοκρασία των ρευμάτων αέρα στο απαιτούμενο επίπεδο. Αποτελείται από συμπιεστή, εναλλάκτη θερμότητας, συσκευή με λειτουργία διαστολής.

Στο επάνω μέρος της συσκευής υπάρχει ανεμιστήρας. Παρέχει κυκλοφορία ροών αέρα στο εσωτερικό του κλιματιστικού.

Ένας ανεμιστήρας βρίσκεται επίσης στο κάτω μέρος. Βοηθά επίσης τον αέρα να κυκλοφορεί και να τρέχει μέσω του σωλήνα εξαερισμού.

Ένα αναπόσπαστο μέρος είναι επίσης το τηλεχειριστήριο. Με αυτό, μπορείτε να ρυθμίσετε την επιθυμητή βέλτιστη θερμοκρασία χώρου, να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη συσκευή.

Κύριες λειτουργίες

Τα σύγχρονα μοντέλα μονάδων δαπέδου λειτουργούν τόσο σε λειτουργία θέρμανσης όσο και ψύξης, είναι εξοπλισμένα με διάφορα πρόσθετα φίλτρα καθαρισμού και έχουν διαφορετικά συστήματα προστασίας από τη θραύση κατά τη λειτουργία. Για να επιτευχθεί ένα βέλτιστο μικροκλίμα, οι κατασκευαστές προσφέρουν νέα προϊόντα με τη λειτουργία της υγρασίας, του καθαρισμού, του ιονισμού και της εξάλειψης των βακτηρίων.

Όταν επιλέγετε ένα κλιματιστικό δαπέδου, προσέξτε το δίσκο συλλογής συμπυκνωμάτων. Θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο, ώστε οι ιδιοκτήτες να μην χρειάζεται να το αδειάζουν μόνιμα. Τα σύγχρονα μοντέλα παρουσιάζονται για καταναλωτές χωρίς δεξαμενή συλλογής συμπυκνωμάτων. Η υπερβολική υγρασία εξατμίζεται και αφαιρείται από τη συσκευή μέσω του σωλήνα εξαερισμού.

Γνωρίζοντας πώς λειτουργεί το κλιματιστικό δαπέδου, τα κύρια πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, την κύρια δομή, μπορείτε να δώσετε προτεραιότητα όταν επιλέγετε την αγορά ενός κλιματιστικού δαπέδου ή του συνηθισμένου συστήματος διαχωρισμού. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι όταν χρησιμοποιείτε κλιματιστικό δαπέδου, δεν υπάρχουν δυσκολίες στη μεταφορά του. Κατά την αλλαγή του τόπου διαμονής, υπάρχουν προβλήματα με την αποσυναρμολόγηση του συστήματος διαχωρισμού. Είναι απαραίτητο είτε να αφήσετε το κλιματιστικό στο ίδιο σημείο είτε να εκτελέσετε μια τεχνικά περίπλοκη διαδικασία αφαίρεσης των εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων και να τηρήσετε τους βασικούς κανόνες μεταφοράς.

Κινητό εξωτερικό κλιματιστικό (6 φωτογραφίες)

Το κινητό κλιματιστικό δαπέδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε διαμερίσματα και σε γραφεία, όσο και σε ιδιωτικό σπίτι ή στη χώρα.

Όπως όλα τα κλιματιστικά, έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει μια άνετη ατμόσφαιρα σε εσωτερικούς χώρους, αλλά μπορεί να αφαιρεθεί για όσο διάστημα δεν απαιτείται ή να μεταφερθεί εύκολα σε άλλη θέση.

Ο κινητός κλιματισμός έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Ας τα ξεκαθαρίσω.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα είναι:

 • φορητότητα, η οποία σας επιτρέπει να την εγκαταστήσετε σε οποιοδήποτε δωμάτιο ή σε μια βολική τοποθεσία χωρίς υπερβολική προσπάθεια.
 • την ευκολία και την ευκολία εγκατάστασης, η οποία εξαλείφει το πρόσθετο κόστος της κλήσης ειδικών και την πληρωμή των υπηρεσιών τους.
 • Ο αγωγός (εάν υπάρχει) αερίζεται ή εξαερίζεται.
 • ορισμένα μοντέλα κινητού υπαίθριου κλιματιστικού εξοπλισμού περιέχουν ένα χρονοδιακόπτη, τηλεχειριστήριο, φίλτρα λεπτού και ιονιστές αέρα.

Τα μειονεκτήματα είναι:

 • περιορισμένη ισχύς ισχύος (μέχρι 4 kW), η οποία δεν επιτρέπει τη χρήση τους σε μεγάλες περιοχές.
 • υψηλό επίπεδο θορύβου σε σύγκριση με συσκευές που λειτουργούν ακίνητα.
 • Η παλέτα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά από συσσώρευση συμπυκνωμάτων, πράγμα που σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα πρόσθετο κουτί συμπυκνωμάτων.

Πώς λειτουργεί το κινητό κλιματιστικό δαπέδου

Ο αέρας ψύξης στα κλιματιστικά μηχανήματα διεξάγεται με διαδικασίες διαστολής ή εξάτμισης διαφόρων ψυκτικών μέσων (αερίων ή υγρών). Αυτές οι διαδικασίες καταναλώνουν ενέργεια, η οποία οδηγεί σε ψύξη.

Τα κλιματιστικά δαπέδου σύμφωνα με την αρχή της συσκευής τους είναι δύο τύπων: με και χωρίς αγωγό αέρα. Αν και ο αεραγωγός στην περίπτωση αυτή είναι μόνο μια εξωτερική εκδήλωση της φυσικής αρχής που χρησιμοποιείται.

Έτσι, σε κλιματιστικά με αεραγωγούς, χρησιμοποιείται η επέκταση του φρέον, που αντλείται μέσω κλειστού κυκλώματος εξατμιστή-συμπυκνωτή. Και τα κλιματιστικά χωρίς αεραγωγούς εξατμίζουν το συνηθισμένο νερό.

Με τη βοήθεια ειδικού χρονοδιακόπτη, μπορείτε να ρυθμίσετε τον τρόπο λειτουργίας του υπαίθριου κινητού κλιματιστικού. Επίσης σε ορισμένα μοντέλα είναι δυνατή η χρήση του ιονιστή αέρα και του φιλτραρίσματός του.

Κινητό κλιματιστικό με αεραγωγό

Με κλιματιστικό δαπέδου με αεραγωγό, ο εξατμιστής και ο συμπιεστής βρίσκονται σε μία μονάδα. Ο αέρας που αποσύρεται από το δωμάτιο χωρίζεται σε δύο ροές. Ο ένας περνά μέσα από τον εξατμιστή, όπου ψύχεται και ρέει πίσω στο δωμάτιο. Και το δεύτερο ρεύμα ψύχει τον συμπυκνωτή, θερμαίνοντάς το από αυτό και εκτρέπεται από το δωμάτιο μέσω ενός αγωγού αέρα.

Υπάρχουν επίσης μοντέλα με δύο αεραγωγούς. Ο δεύτερος χρησιμοποιείται για την εισαγωγή αέρα από το εξωτερικό. Αυτό επιτρέπει στο κλιματιστικό όχι μόνο να ψύχει τον αέρα, αλλά και να αερίζεται το δωμάτιο.

Φυσικά, η παρουσία αεραγωγών καθιστά τον κλιματισμό όχι τόσο κινητό και μια πιο περίπλοκη συσκευή δεν επιτρέπει σε αυτό το είδος μονάδων να είναι το φθηνότερο στην αγορά. Επιπλέον, το συμπύκνωμα πρέπει να χύνεται περιοδικά από ειδικό δίσκο ή να τοποθετείται ένας εύκαμπτος σωλήνας για την αφαίρεση του.

Για αυτό κατά τη διάρκεια των εργασιών του στην αίθουσα δεν αυξάνει την υγρασία, η οποία είναι σχεδόν η κύρια αιτία της τακτοποίησης.

Κινητό κλιματιστικό χωρίς αεραγωγό

Το κλιματιστικό δαπέδου χωρίς αγωγό είναι πραγματικά κινητό. Το πλεονέκτημά της είναι η απουσία ενός αγωγού και ενός σωλήνα για το συμπύκνωμα. Αυτό σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε ένα κινητό σύστημα ψύξης αέρα σχεδόν οπουδήποτε. Το κόστος του είναι πολύ φθηνότερο από οποιοδήποτε σύγχρονο διαχωριστικό σύστημα και η εγκατάσταση δεν είναι δύσκολη και μπορεί να αντιμετωπιστεί από μη επαγγελματία, έχοντας μελετήσει προσεκτικά τις οδηγίες.

Η αρχή λειτουργίας ενός κλιματιστικού δαπέδου χωρίς αγωγό βασίζεται στην απορρόφηση της θερμικής ενέργειας από τον αέρα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξαναγκασμένης εξάτμισης του νερού από ένα ειδικά υγραμένο πορώδες φίλτρο μέσω του οποίου οδηγείται ο αέρας του δωματίου.

Όταν το κινητό κλιματιστικό δαπέδου χωρίς αγωγό αέρα βρίσκεται στον τρόπο λειτουργίας ψύξης, καταναλώνει όχι περισσότερο από 85 W ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που είναι πολύ οικονομικό για σήμερα.

Με τη μέγιστη απόδοση, η μονάδα χρησιμοποιείται σε χώρους που δεν υπερβαίνουν τα 25 τετραγωνικά μέτρα. Και η εξατμισμένη υγρασία συσσωρεύεται με τη μορφή ατμού στο δωμάτιο, έτσι πρέπει να αερίζεται τακτικά.

Πώς να επιλέξετε ένα κινητό εξωτερικό κλιματιστικό

Για να επιλέξετε ένα κλιματιστικό δαπέδου, πρέπει να γνωρίζετε τις δυνατότητες και τους όρους χρήσης σε συγκεκριμένους χώρους. Σε περίπτωση που υπάρχει αξιόπιστη έξοδος, η οποία χωρίς προβλήματα θα σταθεί στη συσκευή της επιλεγμένης χωρητικότητας. Πού και πώς να συνδέσετε τον αγωγό, εάν παίρνετε το μοντέλο μαζί του.

Επίσης, θα πρέπει να σκεφτείτε αν θα το χρησιμοποιήσετε τακτικά ή μόνο σε ιδιαίτερα ζεστές και ταραγμένες ημέρες. Θα το πάρετε μαζί σας στη ντάκα. Θα μεταφερθεί συχνά από τόπο σε τόπο. Και ούτω καθεξής.

Τα βασικά κριτήρια επιλογής είναι:

Για να ψύχετε αποτελεσματικά κάθε δέκα τετραγωνικά μέτρα του δωματίου, χρειάζεστε 1 kW ψυκτικής ισχύος (για συστήματα με αγωγούς). Ο χώρος γραφείου τριάντα έως σαράντα τετραγωνικών μέτρων ψύχεται καλύτερα με μονάδες που κυμαίνονται από 3 έως 4 kW. Ταυτόχρονα, λαμβάνεται υπόψη η ένταση του έργου του εξοπλισμού γραφείου και ο αριθμός των εργαζομένων που βρίσκονται σε δροσερό χώρο.

Χρησιμοποιώντας ένα κλιματιστικό δαπέδου, θυμηθείτε ότι ο δίσκος συλλογής συμπυκνωμάτων πρέπει να καθαρίζεται τακτικά. Αν δεν υπάρχει χρόνος για αυτό, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα κουτί συμπύκνωσης που αγοράζεται χωριστά και έχει διαφορετικό όγκο. Ή είναι δυνατή η τοποθέτηση ενός σωλήνα αποστράγγισης συμπυκνωμάτων εάν το μοντέλο που αγοράσατε και οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Μοντέλα χωρίς αεραγωγούς - αντίθετα, πρέπει να τα γεμίζετε περιοδικά με νερό.

Είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα κλιματιστικό από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή. Σήμερα, οι πιο δημοφιλείς μονάδες ψύξης προσφέρονται από μεγάλες εταιρείες όπως η Ballu και η Electrolux. Τα κλιματιστικά μηχανήματα αυτών των κατασκευαστών δοκιμάζονται για ποιότητα από πολλούς καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Αγοράζοντας ένα κινητό κλιματιστικό μη γνωστό εμπορικό σήμα μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση και απώλεια χρημάτων.

Με το σχεδιασμό, όλα τα φορητά κλιματιστικά είναι κομψά και ταυτόχρονα απλά. Δεν εκτελούν μια σημαντική λειτουργία στον εσωτερικό σχεδιασμό και δεν προσελκύουν ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνισή τους. Αλλά ακόμα και με απλό σχεδιασμό, είναι δυνατό να δούμε ένα προβάδισμα, και κάθε καταναλωτής επιλέγει κλιματιστικά σύμφωνα με τα δικά τους γούστα.

Τα περισσότερα κινητά κλιματιστικά μπορούν να λειτουργήσουν τόσο για ψύξη όσο και για θέρμανση του δωματίου. Και ως πιο προηγμένη λύση, μπορείτε να επιλέξετε μοντέλα που μπορούν να ιονίσουν και να καθαρίσουν τον αέρα του δωματίου, καθιστώντας τον ακόμα πιο καθαρό και υγιεινό. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μοντέλα με τηλεχειριστήριο και χρονοδιακόπτη.

Η συσκευή του κινητού κλιματιστικού δαπέδου είναι φορητή. Και σας επιτρέπει να το χρησιμοποιείτε για το σκοπό σε σχεδόν οποιοδήποτε μικρό δωμάτιο, χωρίς να χρησιμοποιείτε επιπλέον κόλπα εγκατάστασης και διαχείρισης. Αυτή η μονάδα μπορεί να μεταφερθεί από το κατάστημα στο σπίτι, χρησιμοποιώντας προσωπικό αυτοκίνητο ή μέσα μαζικής μεταφοράς.

Εγκατάσταση κινητού κλιματιστικού δαπέδου

Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού δαπέδου χωρίς αγωγό δεν απαιτεί πρόσθετες γνώσεις και δεξιότητες. Αρκεί να μελετήσετε τις οδηγίες, να επιλέξετε τη θέση της συσκευής, να την γεμίσετε με νερό, να την συνδέσετε στο ηλεκτρικό δίκτυο και να ρυθμίσετε τον τρόπο λειτουργίας.

Για τα μοντέλα με αγωγούς, θα πρέπει να σκεφτείτε προσεχτικά την τοποθέτηση και να τοποθετήσετε τον αγωγό στο παράθυρο ή στον εξαερισμό.

Στην απλούστερη περίπτωση, μπορείτε απλά να τοποθετήσετε τον αγωγό αέρα στο παράθυρο ή σε ένα ελαφρώς ανοιγμένο παράθυρο, αλλά αυτό θα διευκολύνει την είσοδο ζεστού και υγρού αέρα από το δρόμο. Έτσι συνήθως τοποθετείται στο πλαίσιο ένα ειδικό παρένθεμα με μια οπή για τον αγωγό.

Παρόμοια σχέδια χρησιμοποιούνται επίσης για τη σύνδεση του αεραγωγού στον άξονα εξαερισμού.

Κινητό κλιματιστικό χωρίς αεραγωγό - μια βολική λύση ή προσομοίωση της ψύξης

Οι ψύκτες χώρου - μονοκόμματα, εξοπλισμένα με τροχούς, παραμένουν κινητοί μόνο υπό όρους. Στην πραγματικότητα, η μονάδα είναι "δεμένη" με το άνοιγμα του παραθύρου με έναν εύκαμπτο σωλήνα που εκπέμπει ζεστό αέρα. Είναι αμαρτία να μην εκμεταλλευτούμε αυτό το μειονέκτημα για εμπορικούς σκοπούς, προσφέροντας στον καταναλωτή μια εναλλακτική λύση, κλιματιστικό δαπέδου χωρίς αεραγωγό. Όπως και ορισμένοι κατασκευαστές οικιακών συσκευών. Το καθήκον μας είναι να μελετήσουμε το σχεδιασμό της συσκευής, να αποσυναρμολογήσουμε τα πλεονεκτήματα και να δημοσιεύσουμε πολλές πραγματικές απόψεις.

Γιατί χρειάζεστε έναν αγωγό παραθύρου

Πρώτον, προτείνουμε να εξετάσουμε γιατί οι φορητοί ψύκτες δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς εξάντληση αέρα έξω από τις εγκαταστάσεις. Σύντομα εξηγήστε τη συσκευή και την αρχή λειτουργίας των παραδοσιακών κλιματιστικών μονομπλόκ.

Το σύστημα κλιματισμού στο σπίτι συναρμολογείται σε ένα ενιαίο περίβλημα εξοπλισμένο με τροχούς. Μέσα είναι τα ακόλουθα στοιχεία:

 • 2 εναλλάκτες θερμότητας - εξατμιστή και συμπυκνωτή.
 • δύο ανεμιστήρες που κατευθύνουν τη ροή του αέρα μέσω αυτών των θερμαντικών σωμάτων.
 • μονάδα συμπιεστή.
 • η βαλβίδα είναι μια βαλβίδα εκτόνωσης.
 • ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου, αισθητήρες.

Οι εναλλάκτες θερμότητας, ένας συμπιεστής και μια βαλβίδα εκτόνωσης συνδέονται με σωλήνες γεμισμένους με ειδικό ψυκτικό υγρό - φρέον. Η τελευταία κυκλοφορεί λόγω της πίεσης που ασκείται από τον συμπιεστή.

Λειτουργικό διάγραμμα με σύνδεση του αεραγωγού προς τη μονάδα δαπέδου

Για αναφορά. Το θεμελιώδες χαρακτηριστικό των φρεονών είναι η ικανότητα να βράζουν και να διέρχονται στην αέρια φάση σε μείον θερμοκρασίες (-10... -40 ° C).

Όλες οι μηχανές ψύξης, συμπεριλαμβανομένων των κλιματιστικών και των διαχωρισμένων συστημάτων, χρησιμοποιούν τον κύκλο Carnot - τη μεταφορά της θερμικής ενέργειας με την εξάτμιση και τη συμπύκνωση του ψυκτικού μέσου. Πώς συμβαίνει:

 1. Το φρέον σε υγρή κατάσταση τροφοδοτείται στον πρώτο εναλλάκτη θερμότητας, ο οποίος εκπαιδεύεται από αέρα ζεστού χώρου. Η ουσία εξατμίζεται και αφαιρεί το μερίδιο της θερμότητας από τη ροή του αέρα - έτσι πραγματοποιείται η ψύξη του δωματίου.
 2. Το ψυκτικό μέσο "φορτισμένης" ενέργειας περνά μέσω της μονάδας συμπιεστή αυξάνοντας την πίεση του αερίου. Αυτό θα προκαλέσει συμπύκνωση του Freon σε χαμηλότερη θερμοκρασία.
 3. Πηγαίνοντας σε ένα άλλο ψυγείο (συμπυκνωτής), που διοχετεύεται από τον δεύτερο ανεμιστήρα, το ψυκτικό υγρό περνά σε υγρή κατάσταση και επιστρέφει ένα αποθεματικό θερμικής ενέργειας. Κατόπιν ο φρέον ρέει στη βαλβίδα εκτόνωσης και τροφοδοτείται και πάλι στον εξατμιστή, όπως φαίνεται στο διάγραμμα.
Κατά τη διάρκεια ενός κύκλου (κύκλος), το freon μεταβάλλει τη συνολική κατάσταση δύο φορές και ανταλλάσσει θερμική ενέργεια

Η ροή, που ψύχεται στον εξατμιστή, εισέρχεται στο διαμέρισμα. Και πού να τοποθετήσετε τον αέρα που έχει θερμανθεί στον συμπυκνωτή; Είναι σαφές ότι η ρίψη πίσω στο δωμάτιο είναι αδύνατη - ο κλιματισμός θα είναι μηδέν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αφαιρέσετε ζεστό αέρα στο δρόμο μέσω ενός εύκαμπτου σωλήνα μεγάλης διαμέτρου.

Το βασικό σημείο. Ο αγωγός που συνδέει τον ψυκτήρα με το εξωτερικό περιβάλλον είναι ο δίαυλος για την απομάκρυνση της πλεονάζουσας θερμικής ενέργειας από το δωμάτιο.

Ένα κλασικό φορητό κλιματιστικό για το σπίτι, εξοπλισμένο με ένα σωλήνα, είναι αρκετά αποτελεσματικό. Καταβάλλοντας 100 watt ηλεκτρικής ενέργειας, εκπέμπει τουλάχιστον 300 Watt κρύο ή θερμότητα το χειμώνα. Υπάρχουν επίσης φορητά μοντέλα με δύο αεραγωγούς, οι οποίοι εξέρχονται έξω και προορίζονται για ψύξη με συμπυκνωτή. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα, δείτε το βίντεο:

Πώς λειτουργούν οι ψύκτες χωρίς σωλήνα

Διαπιστώσαμε ότι τα οικιακά κλιματιστικά του παραδοσιακού τύπου δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά χωρίς να αφαιρούν θερμό αέρα από το εξωτερικό. Πράγματι, οι κατασκευαστές μας προσφέρουν κλιματικές μονάδες που χρησιμοποιούν μια εντελώς διαφορετική αρχή λειτουργίας.

Ο κινητός ψύκτης χωρίς αγωγό αέρα αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • ελαφρύ φορητό περίβλημα σε τροχούς.
 • φίλτρο αέρα;
 • ανεμιστήρας;
 • το φίλτρο νερού.
 • χωρητικότητα γεμάτη με νερό.
 • αντλία?
 • ηλεκτρικός θερμαντήρας σωληνώσεων (ΔΕΔ);
 • ελέγχου και αυτοματισμού.

Σημείωση: Σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις, τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με τηλεχειριστήρια.

Λειτουργικό διάγραμμα του συστήματος κλιματισμού

Παρουσιάζουμε τον αλγόριθμο λειτουργίας του κλιματιστικού δαπέδου, που περιγράφεται από τις λέξεις ενός από τους κατασκευαστές:

 1. Ο ηλεκτρικός ανεμιστήρας φυσάει αέρα μέσω 2 φίλτρων - τραχύ καθαρισμό και νερό.
 2. Ένα φίλτρο νερού είναι ένα υλικό με μικρά κελιά, διαβρεγμένα με μια αντλία. Περνώντας μέσα από τον καμβά, το ρεύμα αέρα καθαρίζεται από σκόνη και υγραίνεται.
 3. Η δεύτερη λειτουργία του φίλτρου νερού είναι η ψύξη, η οποία συμβαίνει λόγω της μετάβασης φάσης του νερού από υγρή σε αέρια κατάσταση. Με την επαφή με ζεστό αέρα, εξατμίζεται και αφαιρεί σημαντικό μέρος της θερμότητας, μειώνοντας τη θερμοκρασία της ροής κατά 5-7 μοίρες.
 4. Τοποθετημένο σωστά στο ψυγείο του δωματίου δημιουργεί ένα μαξιλάρι αέρα, που δεν επιτρέπει στα ψυχθέντα ρεύματα να βγαίνουν μέσα από ένα ανοιχτό άνοιγμα παραθύρου ή ένα μπαλκόνι.
 5. Στη λειτουργία "χειμώνα", ο αέρας θερμαίνεται από ηλεκτρικό θερμαντήρα.

Ο κατασκευαστής σας συνιστά να χειρίζεστε ένα κινητό κλιματιστικό μη αγωγό αέρα με ανοιχτό παράθυρο και να τοποθετείτε θερμοηλεκτρικά στοιχεία ζελατίνας στη δεξαμενή, είναι επίσης μπαταρίες ψυχρής αποθήκευσης. Δεν χρειάζεται σωλήνας για ζεστό αέρα. Πώς φαίνεται στην πραγματικότητα, κοιτάξτε το βίντεο από τον κατασκευαστή, αλλά κοντά στην καρδιά δεν παίρνουν:

Αξιοπιστία πληροφοριών σχετικά με τα κλιματιστικά

Τώρα εξετάστε την αξιοπιστία των πληροφοριών που παρουσιάζονται σε κάθε παράγραφο του καταλόγου:

 1. Η έγχυση αέρα από τον ανεμιστήρα και η διήθηση δύο σταδίων είναι πραγματικά παρούσα. Παράλληλα, η ροή υγραίνεται.
 2. Η ψύξη του περιβάλλοντος αέρα κατά 5-7 ° C εξαιτίας της εξάτμισης είναι ένας μύθος. Ένα ρεύμα θερμοκρασίας +30... +40 ° C δεν μπορεί να θερμαίνει το νερό σε 100 μοίρες και να το μετατρέψει σε ατμό.
 3. Η ροή θερμότητας από το δρόμο μέσω μιας ανοιχτής πόρτας μπορεί να περιορίσει (αλλά δεν αποκλείει!) Μόνο μια κουρτίνα αέρα. Η μονάδα ψύξης χωρίς εύκαμπτο σωλήνα δεν δημιουργεί ένα, πράγμα που σημαίνει ότι η αξίωση για το μαξιλάρι αέρα δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.
 4. Η θέρμανση κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου από το στοιχείο θέρμανσης λαμβάνει χώρα.

Προδιαγραφές. Περνώντας μέσα από το υγρό υλικό, το ρεύμα αέρα απλά σχίζεται και μεταφέρει τα μόρια νερού, κορεσμένα με υγρασία. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν οι συνηθισμένοι υγραντήρες και τα κλιματικά σύμπλοκα.

Στην πραγματικότητα, κλιματιστικά δαπέδου, που δεν είναι εξοπλισμένα με αγωγό αέρα, ασχολούνται με τον καθαρισμό, τη θέρμανση και την υγρασία του σπιτιού, αλλά όχι με ψύξη του περιβάλλοντος χώρου. Ο κατασκευαστής προειδοποιεί άμεσα στις οδηγίες λειτουργίας: η συσκευή δεν πρέπει να λειτουργεί σε κλειστό χώρο, είναι απαραίτητο να ανοίξει το παράθυρο. Αυτό είναι κατανοητό - από το υπερβολικό πνεύμα στους κατοίκους θα γίνει αποπνικτικό, όχι δροσερό.

Θετικές και αρνητικές πλευρές του προϊόντος

Το κύριο μειονέκτημα των υπαίθριων μοντέλων κλιματιστικών χωρίς βρύση στο δρόμο είναι ότι πρακτικά δεν ψύχουν τον αέρα, απλώς υγραίνονται. Αλλά αν έχετε ήδη αγοράσει μια τέτοια συσκευή, μην βιαστείτε να αναστατωθείτε - ας προσπαθήσουμε να βρούμε πραγματικά πλεονεκτήματα του προϊόντος:

 • η πλήρης έλλειψη εγκατάστασης - για να ξεκινήσει η οικιακή συσκευή είναι αρκετή για να συνδεθεί στην πρίζα?
 • υψηλή κινητικότητα - η μονάδα κινείται εύκολα γύρω από το διαμέρισμα ή σε ιδιωτική κατοικία.
 • χαμηλό βάρος σε σύγκριση με τους "αδελφούς" του φρεόν.
 • οικονομική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (έως ότου ενεργοποιηθεί το στοιχείο θέρμανσης).
 • Διαθεσιμότητα - η τιμή της συσκευής είναι περίπου 20% χαμηλότερη από την ψύκτη πλήρους κλίμακας.
 • αθόρυβη λειτουργία - ο σχεδιασμός παρέχει έναν ανεμιστήρα αντί για δύο.

Σημείωση: Μαζί, η αντλία νερού και ο ανεμιστήρας του κλιματιστικού καταναλώνουν ενέργεια κυριολεκτικά για πένες - μέχρι 200 ​​watt. Αλλά είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία θέρμανσης και ο θερμαντήρας θα ξεκινήσει ωριαία "άνεμο" στο μετρητή 2-3 kW.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα εν λόγω προϊόντα έχουν ένα μοντέρνο σχεδιασμό και δεν υστερούν όσον αφορά τη λειτουργικότητα - υπάρχουν διάφοροι τρόποι λειτουργίας του ανεμιστήρα και της αντλίας, η παρακολούθηση της θερμοκρασίας θέρμανσης, η ψηφιακή απεικόνιση και ούτω καθεξής.

Τώρα σχετικά με τις αρνητικές στιγμές λειτουργίας των κινητών κλιματιστικών χωρίς σωλήνα αέρα:

 1. Δεν υπάρχει σωλήνας - δεν υπάρχει κανάλι για την αφαίρεση της πλεονάζουσας θερμότητας στο δρόμο. Η θερινή θερμότητα, διεισδύοντας στο διαμέρισμα από το εξωτερικό, παραμένει μέσα, ανεξάρτητα από το πόσο η κλιματική μονάδα λειτουργεί σε μέγιστη λειτουργία.
 2. Η μονάδα δεν διαθέτει λειτουργία για τη διατήρηση της θερμοκρασίας του χώρου που ψύχεται. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη - το κλιματιστικό δεν εκπέμπει κρύο. Μόνο η θερμοκρασία θέρμανσης παρακολουθείται.
 3. Η αίσθηση της ψύξης εμφανίζεται τα πρώτα 10-30 λεπτά μετά την ενεργοποίηση. Στη συνέχεια ο αέρας είναι κορεσμένος με υδρατμούς και γίνεται ξεθωριασμένος. Δεν είναι περίεργο ότι ο κατασκευαστής συνιστά να ανοίξουν τα παράθυρα.
 4. Η εσωτερική δεξαμενή θα πρέπει να αναπληρώνεται με νερό, κατά προτίμηση - πολύ κρύο. Ακόμη καλύτερα - βάλτε στη δεξαμενή πάγου ή ζελέ συσσωρευτές, παγωμένο προηγουμένως στο ψυγείο. Το οποίο επίσης θα διαθέσει θερμότητα στο δωμάτιο - υπάρχει μια κυκλική διαδικασία.
 5. Ο τρόπος θέρμανσης χάνεται στα συνηθισμένα συστήματα διαχωρισμού από την άποψη της απόδοσης - το ΔΕΔ μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε θερμότητα με απόδοση 99% (ένα έως ένα κιλοβάτ). Ο διαχωρισμός παίρνει θερμότητα από το εξωτερικό και το μεταφέρει μέσα στις εγκαταστάσεις, ξοδεύοντας το 1/3 της ηλεκτρικής ενέργειας.
Φυσίγγια για τη συσσώρευση κρύου

Συμβούλιο. Εάν θέλετε να μάθετε πόσο πάγος είναι αρκετό για να ψύξετε το δωμάτιο, διαβάστε τον υπολογισμό στις οδηγίες χρήσης για να φτιάξετε το κλιματιστικό με τα χέρια σας.

Σχόλια χρηστών στα φόρουμ

Αν έχετε συγκεντρώσει όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των βελτιωτικών νερού, η εικόνα είναι άσχημο: πληρώνουν 20% λιγότερο από ό, τι ένα συμβατικό ψύκτη, θα λάβετε ένα ελαττωματικό υγραντήρα (χωρίς έλεγχο υγρασίας), καθώς και καθαρότερο και θέρμανση αέρα. Όσον αφορά τους χρήστες, διαβάζουμε στις αναθεωρήσεις:

Valentin, Volgodonsk.

Πέρυσι αγόρασα ένα τέτοιο "kondey" - ήταν ζεστό πολύ ζεστό, εκεί υπήρχε μια ομίχλη. Ήθελα να λύσω γρήγορα το πρόβλημα και να μην το εγκαταστήσω. Το αποτέλεσμα: η συσκευή βουίζει, σκουριάζει, δεν εξοικονομεί από τη θερμότητα καθόλου. Μια παρηγοριά - η ηλεκτρική ενέργεια δεν παίρνει πολλά. Πήγα στο γραφείο για εγκατάσταση χωριστών συστημάτων.

Αγόρασα το μοντέλο KIBOR-25, αλλά δεν είχα χρόνο να το δοκιμάσω. Μετά την ενεργοποίηση της συσκευής άρχισε να ακούγεται ένας συναγερμός κάθε 10 λεπτά - κάτι δεν συμβαίνει με τη λειτουργία ψύξης. Αν και ο αέρας από τη σχάρα βγήκε δροσερός. Νόμιζα ότι ήταν ένας εργοστασιακός γάμος και το παρέδωσε πίσω.

Igor, Pervomaisk.

Αρχικά προσέλκυσε την τιμή μιας οικιακής συσκευής και λίγο βάρος - είναι εύκολο να μετακινηθεί και δεν χρειάζεται να συνδέσετε σωλήνα. Ο πωλητής εξήγησε - η συσκευή αναφέρεται περισσότερο στις γεννήτριες του κρύου, και το κλιματιστικό ονομάζεται καθαρά ονομαστικά. Στο σπίτι, γεμίσαμε το νερό, το ενεργοποίησα και άρχισα να περιμένω τη χαλάρωση. Στην αρχή μου άρεσε, έπειτα έφτασε στην ουρά, άνοιξα το παράθυρο του μπαλκονιού. Στην πραγματικότητα, δεν ήταν πιο δροσερό - ο άνεμος φώναξε από το μπαλκόνι, η μονάδα δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει. Φέτος, εγκατέστησα ένα κανονικό κλιματιστικό.

Δεν είναι πολύ ισχυρή στους νόμους της φυσικής και πραγματικά δεν μπήκε στο έργο του ψυγείου. Το πήρα, το συνέδεσα, το έλαβα - όλα μου ταιριάζουν. Ο ανεμιστήρας φυσά ελαφρώς κρύος, σαν να μην κρυώσει. Ζήτησε ψύκτη - έριξε σε ένα δοχείο μερικές μπαταρίες ψυχρής αποθήκευσης. Η τιμή είναι αρκετά δημοκρατική.

Για να λειτουργήσει η οικιακή συσκευή, χρειάζεται κρύο νερό, χύνεται σε ειδικό δοχείο

Τελικές παρατηρήσεις

Πριν από τη σύναψη, ας δώσουμε μια σύντομη λίστα κατασκευαστών που παράγουν κλιματιστικά χωρίς σύνδεση εξωτερικού αγωγού:

 • Vektor;
 • Honeywell (δεν έχει καμία σχέση με την επώνυμη αμερικανική μάρκα που προσφέρει σωλήνες και εξαρτήματα καλοριφέρ).
 • Kibor.

Το σύστημα κλιματισμού δαπέδου από τεχνική άποψη είναι σίγουρα ένα κλιματιστικό. Θυμηθείτε τον ορισμό: η προετοιμασία είναι η διαδικασία που φέρνει τον αέρα στην επιθυμητή κατάσταση. Αυτό περιλαμβάνει καθαρισμό, θέρμανση, ψύξη και υγρασία / αφυγρανση.

Ένα πρόβλημα είναι ότι οι υπό εξέταση συσκευές δεν ψύχουν τον αέρα, αλλά τους κορεάζουν με υγρασία. Η έννοια της αγοράς έχει χαθεί - ένας κανονικός υγραντήρας είναι πολύ φθηνότερος και πολύ μικρότερος σε μέγεθος, πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με έλεγχο της υγρασίας του αέρα.

Και το τελευταίο πράγμα: κανένα σοβαρό εμπορικό σήμα, ακόμα και κινέζικο, δεν αναλαμβάνει την παραγωγή κλιματιστικών χωρίς σωλήνα εξαγωγής. Αυτό είναι ένα σημαντικό επιχείρημα υπέρ των καλών παλιών διαχωριστικών συστημάτων. Θέλετε έκδοση στο πάτωμα - λάβετε ένα μοντέλο με την αντίστοιχη εσωτερική μονάδα που είναι στερεωμένη πάνω από την σανίδα.

Κορυφαία 10 κινητά κλιματιστικά

Η σύγχρονη αγορά οικιακών συστημάτων κλιματισμού αντιπροσωπεύεται κυρίως από διαχωριστικά συστήματα. Είναι άνετα, αποτελεσματικά, ήσυχα. Ένα πρόβλημα είναι ότι η εγκατάσταση είναι μόνο ακίνητη και η μεταφορά είναι δυνατή, αλλά μόνο από τις δυνάμεις εξειδικευμένων ειδικών και για μια σημαντική αμοιβή, η οποία μπορεί να γίνει εντελώς άσεμνη σε περίπτωση διαρροής ψυκτικού μέσου ή της ανάγκης επιμήκυνσης της διαδρομής.

Μια αξιόλογη εναλλακτική λύση είναι τα κινητά κλιματιστικά. Είναι εύκολο να εγκατασταθούν (εύκολο να εκτελεστούν ανεξάρτητα), να μετακινηθούν χωρίς προβλήματα στο πάτωμα των ενσωματωμένων τροχών, μπορούν να μεταφερθούν στο αυτοκίνητο στον πραγματικό τόπο εγκατάστασης (τουλάχιστον στη σκήτη ή στο στρατόπεδο).

Οι καλύτεροι εκπρόσωποι μόνο αυτής της "φυλής" επιλέξαμε για εσάς με τη σημερινή βαθμολογία των κινητών κλιματιστικών. Η βαθμολογία περιλαμβάνει κινητά κλιματιστικά δαπέδου, τα οποία είναι πιο δημοφιλή στους αγοραστές ρωσικών ηλεκτρονικών καταστημάτων. Κατά τον προσδιορισμό των ηγετών, χρησιμοποιήσαμε δεδομένα σχετικά με τις πωλήσεις και τις κριτικές πελατών από τους μεγαλύτερους πόρους του Διαδικτύου.

Τι είδους "θηρίο" είναι αυτό το κινητό κλιματιστικό;

Αυτή είναι μια καθολική μπάρα καραμελών που δεν είναι δεμένη άκαμπτα σε ένα σημείο. Η αρχή της λειτουργίας θυμίζει σε όλους τους αγαπημένους σας σύστημα No Frost στα οικιακά ψυγεία. Μόνο ο συμπιεστής είναι πολύ πιο ισχυρός και ο ψυχρός αέρας δεν εισέρχεται στους ερμητικά κλειστούς θαλάμους μικρού όγκου, αλλά απευθείας στο δωμάτιο, ακόμα και με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας, της αντοχής και της κατεύθυνσης ροής.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό: η θερμότητα από τον "οπίσθιο τοίχο" δεν πρέπει να αποκλίνει στη γύρω περιοχή και ως εκ τούτου ωθείται προς τα έξω μέσω ενός παραθύρου ή τοίχου, για το οποίο όλα τα κινητά κλιματιστικά μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με ειδικούς πλαστικούς σωλήνες ολίσθησης. Μόνο έτσι. Διαφορετικά, η απόδοση είναι μηδενική και το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας θα πετάξει απλά στο σωλήνα (όχι κυματοειδές).

Το συμπύκνωμα εξατμίζεται και αφαιρείται προς τα έξω αυτόματα μαζί με τον θερμό αέρα (ανάλογα με το μοντέλο) ή συλλέγεται σε ειδικό δοχείο για μετέπειτα αποστράγγιση. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε έναν σωλήνα αποστράγγισης για να αποστραγγίσετε μόνιμα την υγρασία.

Μικρή αποσαφήνιση: μην συγχέετε τα κινητά κλιματιστικά με αναποτελεσματικές από την άποψη της πραγματικής ψύξης κλιματιστικά-υγραντήρες (χωρίς σωλήνες, αλλά και χωρίς συμπιεστή) που λειτουργούν με την αρχή των πλύσεων αέρα.

Ποια κλιματιστικά είναι καλύτερα;

Παραδοσιακά πιστεύεται ότι τα καλύτερα κλιματιστικά είναι ιαπωνικά. Και είναι αλήθεια. Αλλά μην ψάχνετε για "ιαπωνικά" μεταξύ των κινητών κλιματιστικών - τέτοια μοντέλα είναι σπάνια. Μεταξύ των υπαίθριων κινητών κλιματιστικών μηχανημάτων, αναμφισβήτητα ηγέτης στην αγορά μας είναι η Electrolux. Παρέχουν τη μεγαλύτερη γκάμα μοντέλων, με τα προϊόντα της Electrolux να δημιουργούν σπάνια προβλήματα στους ιδιοκτήτες. Κλιματιστικά Η Electrolux είναι εξοπλισμένη με ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών πρόσθετων λειτουργιών και τρόπων λειτουργίας.

Άλλες δημοφιλείς μάρκες κινητών κλιματιστικών:

Κινητό κλιματιστικό χωρίς αγωγό αέρα: μην αφήνετε τον εαυτό σας να εξαπατηθεί!

Το καλοκαίρι είναι στη μύτη και αποφασίζετε να αγοράσετε ένα κινητό κλιματιστικό. Έχοντας μελετήσει όλες τις προσφορές στην αγορά, καταλαβαίνετε ότι αυτός ο τύπος συσκευής είναι λίγο θορυβώδης και διαθέτει αεραγωγό για την αποστράγγιση του ζεστού αέρα.

Και ξαφνικά παντού στο Διαδίκτυο: "Νέο! Κινητό κλιματισμό χωρίς αγωγό αέρα για το σπίτι - μίνι κλιματιστικό ψύξης αέρα χωρίς φρέον! Χαμηλός θόρυβος στην εργασία και φτηνός! Αγοράστε πιο γρήγορα και, στη συνέχεια, μην έχετε χρόνο! "

Η αρχή της λειτουργίας ενός κινητού κλιματιστικού χωρίς αεραγωγό είναι η εξάτμιση του νερού σε ένα πορώδες φίλτρο κατά τη διέλευση από τη ροή του αέρα. Αλλά στην πραγματικότητα είναι το συνηθισμένο υγραντήρα του παραδοσιακού τύπου με τον ανεμιστήρα που "втюхивают" για 14-18 χιλιάδες ρούβλια!

Όταν η εξάτμιση του νερού απομακρύνεται πραγματικά από τη θερμότητα, ωστόσο, το νερό δεν είναι ένα εύκολα πτητικό υγρό, οπότε ο ρυθμός εξόρυξης θερμότητας είναι σχετικά μικρός. Ταυτόχρονα, κατά τη λειτουργία μιας τέτοιας συσκευής, η υγρασία στο δωμάτιο αυξάνεται σημαντικά, γεγονός που προκαλεί απότομη μείωση του ρυθμού εξάτμισης. Για να το αυξήσουμε, είναι απαραίτητο να αερίζουμε το δωμάτιο, αλλά αυτό θα οδηγήσει στην άφιξη του θερμού αέρα από το δρόμο, κατά του οποίου αγωνιζόμαστε. Ως αποτέλεσμα, έχουμε υψηλή υγρασία, σταματήσουμε την εξάτμιση του νερού και πάρουμε θερμότητα. Ταυτόχρονα, τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα και ο κινητήρας της συσκευής είναι απομονωμένα. Έτσι, είναι ένα "κλιματιστικό", το οποίο υπερισχύει του αέρα και θερμαίνει το δωμάτιο, και δεν το δροσίζει. Τοπικά, στη θέση εξαγωγής αέρα, η θερμοκρασία θα μειωθεί κάπως, αλλά στο διαμέρισμα ή το γραφείο στο σύνολό της η θερμοκρασία θα αυξηθεί!


Σημαντικό! Μόνο κινητό κλιματισμό, με αγωγό για την απομάκρυνση του θερμού αέρα,
μπορεί να εκτελέσει την κύρια λειτουργία - ψύξη

Αν σας πω τους πωλητές της αυτό, θα σας προσφερθεί ένα κρύο πυκνωτές - μικρά δοχεία με νερό για να παγώσει στο ψυγείο και να θέσει σε μια δεξαμενή με ένα κινητό αγωγό κλιματιστικό χωρίς νερό. Αυτό, φυσικά, είναι λογικό, αλλά... μόνο εάν τα παγώσετε από έναν γείτονα: άλλωστε, το ψυγείο θα παρέχει επιπλέον θερμότητα κατά τη διάρκεια της κατάψυξης. Και ακόμη και σε αυτή την περίπτωση οι συμπυκνωτές του κρύου δεν θα βοηθήσουν πραγματικά.

Αυτό είναι παρόμοιο με το θέμα του μαθήματος της φυσικής του σχολείου: «Είναι η θερμοκρασία του χώρου θα μειωθεί, αν ανοίξετε την πόρτα του ψυγείου,» Όχι, αυτό δεν θα πέσει, θα αυξηθεί. Ψυγείο κατανέμουν την πίσω πλευρά θερμότητα από την απορρόφηση μέσω της ανοικτής πόρτας, δηλ. Κ Λόγω λιγότερο από 100% αποτελεσματικότητα του μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας μετατρέπεται σε θερμότητα (τρέχουσα υπερνικά την αντίσταση των αγωγών, ένα τμήμα της μηχανικής ενέργειας του συμπιεστή σπαταλιέται στην υπερνίκηση της τριβής).

Συμπέρασμα

Κινητό κλιματιστικό χωρίς τον αέρα - είναι «κλιματισμό», το οποίο pereuvlazhnyat αέρα και θερμαίνει το δωμάτιο, και δεν το να κρυώσει. Αυτό επιβεβαιώνεται από πολυάριθμες αναθεωρήσεις των αγοραστών σε εξειδικευμένα φόρουμ. Επίσης, όπως υγραντήρες μπορεί να καλυφθεί υπό τις ονομασίες «klimatizator», «ψύκτη εξατμιστήρα», «biokonditsioner», «minikonditsioner 4 σε 1 χωρίς Freon», «βελτιωτικό νερού», «ψύκτη του αέρα στο νερό» και άλλοι, τουλάχιστον ανόητο, όρους.

Μόνο ένα κλιματιστικό δαπέδου, το οποίο διαθέτει αγωγό αέρα για την αποστράγγιση του θερμού αέρα από το δωμάτιο, μπορεί να εκτελέσει τη βασική του λειτουργία - ψύξη. "Κινητό κλιματιστικό χωρίς αγωγό αέρα", - ακούγεται γελοίο και γελοίο.

Επιλέξτε και αγοράστε ένα κινητό κλιματιστικό που δροσίζει πραγματικά τον αέρα σε ένα δωμάτιο ενός σπιτιού, γραφείου, δωματίου, εμπορικού περιπτέρου ή αποθήκης που μπορείτε να βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα "Mr. Climate". Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα, την παράδοση και την πληρωμή, επικοινωνήστε με τους συμβούλους μας στο +7 (495) 565-30-42.

Για όσους είναι πολύ τεμπέλης για να διαβάσουν

Σχόλια και απαντήσεις:

 • Cat γράφει:
  μια τρύπα δεν μπορεί να χτυπηθεί, αρκετά για ένα μικρό άνοιγμα ενός ελαφρώς ανοιγμένου παραθύρου ή πόρτας ή αφήστε τον αγωγό αέρα στον εξαερισμό του δωματίου
 • Gene γράφει:
  Χάρη στους συντάκτες του άρθρου, σχεδόν αγόρασε και αγόρασε ένα μικρό μίνι-κλιματιστικό 4 σε 1 arctic, στην πραγματικότητα είναι ένας μικρός κύβος-υγραντήρας για 3000 r. 15x15 εκ
 • Αλίκη γράφει:
  Κινητό κλιματισμό με εξαερισμό, εξαέρωσης πρέπει να εμφανίζονται στο δρόμο, μέσα από το παράθυρο, το παράθυρο ανοιχτό, το παράθυρο έρχεται ο ζεστός αέρας που είναι εγώ που θα δοκιμάσετε δροσερά; Punch τρύπα στον τοίχο, επίσης, η ιδέα έτσι κι έτσι, όχι επειδή είναι εύκολο και τι να κάνετε με μια τρύπα Τον χειμώνα, για μένα, αυτή είναι η ανακάλυψη των λαχταριών ενός τρελού
 • Igor Golubev γράφει:
  Σας ευχαριστώ! Ήταν ενδιαφέρον να δούμε.
 • Igor Art γράφει:
  απλά ένας θαυμάσιος ηλίθιος. Κλινική)))
 • Νικολάι γράφει:
  Αγόρασε το περασμένο έτος που υποτίθεται ότι είναι «κινητό Conder χωρίς αέρα» σε αυτό το γραφείο, αρχικά υπήρχε η αίσθηση ότι έγινε καλύτερη, αλλά αν κρίνουμε από τη θερμοκρασία του λαμπτήρα δεν μειώνεται καθόλου καθόλου, μόνο η υγρασία αυξηθεί και, επομένως, να αναπνεύσει λίγο πιο εύκολη, και οι άνθρωποι εφίδρωση και εφίδρωση, Ελπίζω ότι τα σχόλιά μου σε κάποιον θα βοηθήσουν, η συσκευή δεν μπορεί να επιστραφεί, παρόλο που το σπάτε και το παραδώστε στην εγγύηση :)
 • Σάσα γράφει:
  Είναι απλό: για να κάνετε το ψυγείο του δωματίου, θα πρέπει να αφαιρέσετε τη θερμότητα από αυτό. Γι 'αυτό, ο εξωτερικός αέρας λαμβάνεται, τοποθετείται στο δωμάτιο, θερμαίνεται και εκτοξεύεται στο δρόμο. Αν είναι ζεστό, ζυμώνεται επί τόπου - είναι ανεμιστήρας.
 • Γιέγκορ Τίουννοφ γράφει:
  κινητό θόρυβο kondey, είναι καλύτερο να έχετε ένα νοσοκομείο, ιδανικά ένα inverter kondey. Για παράδειγμα, έχω ένα μοντέλο MSZ-DM της Mitsubishi Electric - ήσυχο, δεν καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια, λειτουργεί επίσης για θέρμανση, υπάρχει και καθαρισμός αέρα. Τι άλλο χρειάζεται;
 • Αντόν Τκάσενκο γράφει:
  Σεργκέι, μάλλον ξέχασες για μια τέτοια έννοια όπως η περιθωριοποίηση αυτών ή άλλων αγαθών; Αυτό σας λέω ως "έμπορος".
 • Ilya Zy γράφει:
  Ναι! Το σώμα είναι άνετο στη δική του θερμοκρασία 36.6C. Ένα άτομο παράγει περίπου 100W θερμότητας ανά ημέρα. Για τη θερμοκρασία του σώματος δεν αυξήθηκε, αυτή η θερμότητα εκτρέπεται στο περιβάλλον. Κατά προσέγγιση, η απορρόφηση θερμότητας είναι άμεσα ανάλογη με τη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του σώματος και του περιβάλλοντος (περίπου 10 μοίρες). Αν η διαφορά είναι μικρότερη - το άτομο αρχίζει να ζεσταίνεται για να επιστρέψει τη διαφορά θερμοκρασίας σε 10 μοίρες. Δεδομένου ότι η υπερθέρμανση ήδη 0,1 βαθμούς προκαλεί δυσφορία, το σώμα περιλαμβάνει άλλους μηχανισμούς - εφίδρωση, επιβράδυνση των κινήσεων για τη μείωση της ισχύος θέρμανσης, κλπ.
 • Σάσα γράφει:
  Σας ευχαριστώ όλους για την ανατροφοδότηση!
 • Σάσα γράφει:
  Μια φωτογραφία ενός κινητού κλιματιστικού χωρίς κανάλι είναι ένας κοινός υγραντήρας αέρα με μεγάλη δεξαμενή νερού. Είναι πιο εύκολο να αγοράσετε έναν συνηθισμένο ανεμιστήρα, αφού ένα άτομο είναι ήδη ιδρωμένο στη ζέστη και τι θα συμβεί σε αυτόν αυξάνοντας την υγρασία;
 • Βλαντιμίρ Κ γράφει:
  Για πολύ καιρό δεν το γέλασα έτσι. Πόσο ωραίο είναι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν τέτοιοι "επιστήμονες" - κλόουν στο "μοριακό" επίπεδο. ha-ha-ha)))
 • Sasha Apeikin γράφει:
  Παρατήρησα στο φαρμακείο της συσκευής, χάρη σε εσάς διαπιστώσατε ότι πρόκειται για εξωτερικό κλιματιστικό της Electrolux και όπως αποδείχθηκε με έναν αγωγό. Το δωμάτιο ήταν ευχαριστημένο με άνεση.
 • Anton Skvortsov γράφει:
  Όταν άκουσα μόνο ένα τέτοιο θαύμα σαν ένα κλιματιστικό χωρίς σωλήνα διακλάδωσης, σκέφτηκα αμέσως, πού θα έρθει η θερμότητα στο κλειστό σύστημα; Είναι μια φάρσα! Το σχολικό μάθημα της φυσικής, ο νόμος της διατήρησης της ενέργειας! Η επίδραση της ψύξης δεν είναι παρά η επιστροφή της ενέργειας του θερμού αέρα στην λανθάνουσα θερμότητα εξατμίσεως. Δηλαδή. Η ενέργεια της θερμότητας δαπανάται για την υγρασία του αέρα. Είναι το πώς θα βγείτε από το ποτάμι το καλοκαίρι και θα παγώσετε μέχρι να στεγνώσει. όπως ήταν, ψύξη, δίνοντας υγρασία από την επιφάνεια του σώματος στο περιβάλλον. Σε αυτή την περίπτωση, είναι φθηνότερο να ρίχνετε ένα υγρό πανί στον ανεμιστήρα ή να πασπαλίζετε με νερό από τον ψεκαστήρα :). Αλλά η ουσία δεν θα αλλάξει. Δεδομένου ότι υπήρχε μια ποσότητα θερμότητας στο δωμάτιο, θα παραμείνει, μόνο μερικά βαθμούς χαμηλότερα και λίγο πιο υγρό. Είναι στοιχειώδες. Κανένας ανόητος δεν έρχεται με "έξτρα" στοιχεία στο κλιματιστικό, όπως σωλήνες bypass ή εξωτερικές μονάδες))))
 • Daria Hreen γράφει:
  Ευχαριστώ για το άρθρο !! Όπως λένε, η επίγνωση είναι οπλισμένη! Πρόσφατα αγόρασα ένα κινητό κλιματιστικό σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Μας ταιριάζει.
 • Σεργκέι γράφει:
  Έχουμε έναν δεύτερο όροφο και παράθυρα σε τρεις πλευρές. Ο ήλιος λάμπει από την αυγή μέχρι το σούρουπο το καλοκαίρι. Zharishche, όπως σε ένα λεβητοστάσιο, αερισμός συνήθεις γραφείο είναι. Σκεφτείτε στενά, γενικεύετε πολλά.
 • Denis γράφει:
  Κατ 'αρχάς, η ενυδατική κρέμα δεν θα κάνει τη θερμοκρασία των 19 βαθμών, η μέγιστη θα μειώσει κατά 2 βαθμούς, και δεν είναι στην ηλιόλουστη πλευρά, ενώ ενυδατώνει και χωρίς υπερβολική ύγρανση του δωματίου. Δεύτερον, διάσπαση κλιματιστικό «χειμώνα» δεν, ένα ηλεκτρονικό θερμοστάτη και μια ποικιλία έτοιμων λειτουργιών από τον κατασκευαστή για να σας βοηθήσει, μπορείτε να κάνετε απολύτως καμία άνεση για τον άνθρωπο και η θερμοκρασία δεν είναι 18-19 βαθμούς και 21-22. Πριν γράψετε οτιδήποτε, επαινώντας τα ψυγεία σας πριν από την εποχή, διαβάστε τουλάχιστον κάποια τεχνική τεκμηρίωση για το νέο ποδήλατο.
 • Eco Step γράφει:
  Είναι πιθανό να προέρχονται από την ανάγκη - που χρειάζεστε: Φυσικά δεν παίρνετε από το ψύκτη εξάτμισης, όπως η επίδραση της frionovogo Conder. Αλλά για να μειώσει τη θερμοκρασία του δωματίου για να 18-19 βαθμούς, και υγράνετε τον αέρα κατά 60-70%, είναι αρκετά ικανοί, κατ 'αρχήν - είναι το κύριο καθήκον. Εδώ είναι όλοι σας εδώ σχετικά με την φυσική, αλλά για τη φυσική - και θα ζητήσει από τους γιατρούς - 18-19 βαθμούς στο δωμάτιο και 60-70% RH - το ιδανικό κλίμα για την ανθρώπινη ύπαρξη, και για τα νεογνά, μπορείτε να αποτρέψετε ένα σωρό ασθένειες όπως ιογενείς. Όμως, η καλή frionovy Conder σε θέση να κάνει το καλοκαίρι στην αίθουσα χειμώνα που είναι επικίνδυνο για την υγεία - είναι μια πρακτική - πολλοί αρρωσταίνουν με γρίπη είναι από τέτοια Conder, συν το ότι είναι πολύ ξηρό αέρα στο δωμάτιο, το οποίο είναι επίσης ένα σημαντικό μειονέκτημα για την ανθρώπινη υγεία.. Έτσι μπορείτε να υποστηρίζουν για πολύ καιρό η οποία είναι καλύτερη - αρχικά απλά αποφασίστε για ποιο σκοπό αγοράζετε ένα ψυγείο. Φυσικά - αν ένα άτομο αγόρασε ένα ψύκτη εξάτμισης για το νερό και τον περιμένει - ότι ο χειμώνας δωμάτιο διαθέτει - αυτό δεν θα συμβεί και σίγουρα λέει ότι οι προσδοκίες του δεν εκπληρώθηκαν και ότι αυτές οι ψύκτες πλήρη g - uno..
 • Sanchez γράφει:
  Παρεμπιπτόντως, στην κατηγορία του κινητού κλιματισμού χωρίς αεραγωγούς μπορεί να αποδοθεί και ένας πλήρης κλιματισμός συμπιεστή τύπου Hyundai H-AP1-03C-UI001 Persona. Αυτό το κινητό κλιματιστικό έχει μικρή ισχύ και μικρές συνολικές διαστάσεις. Στο κιτ, βεβαίως, υπάρχει μια αυλάκωση για την απομάκρυνση του θερμού αέρα, αλλά οι διαστάσεις του και η σχετικά μεγάλη χωρητικότητα επιτρέπουν σε ορισμένες περιπτώσεις να χρησιμοποιηθούν χωρίς αγωγό.
 • Sanchez γράφει:
  Έχετε γράψει το θέμα. Αυτό το μοντέλο αναφέρεται σε διαίρεση / konditsioneri / split-συστήματα / kolonnie-konditsioneri
 • Φιστίκι γράφει:
  Υπάρχουν κριτικές σχετικά με το μοντέλο samsung aph289se; Στα φόρουμ, επίσης, αναβοσβήνει, δεν είναι σαφές σε ποια ομάδα ανήκει.
 • Αλέξανδρος Μπαράνοφ γράφει:
  Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει διαζύγιο condylon χωρίς σωλήνες -είναι συνηθισμένοι moisturizers ή καθαριστές αέρα που πωλούν μόνο για πολλά χρήματα
 • Νικολάι γράφει:
  Βρήκα την περιγραφή εργασίας χωρίς αγωγούς. Κρίνοντας από αυτό, δεν υπάρχει μετάβαση φάσης. Πράγματι, αυτό είναι μόνο μια ενυδατική κρέμα. Δεν υπάρχει ουσιαστική ψύξη. Έτσι, για να πληρώσει 15 χιλιάδες και περισσότερο είναι σαφώς δεν αξίζει τον κόπο. Μία τέτοια συσκευή μπορεί να κατασκευαστεί με τη μορφή ενός καλύμματος στον ανεμιστήρα του αφρώδους ελαστικού (ή ακόμη και κουρέλια), έπεσε σε ένα δοχείο νερού.
 • Νικολάι γράφει:
  Διάβασα komenty και καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν πολλοί μορφωμένοι άνθρωποι, ή ακόμα και αρμόδιοι. Ιδιαίτερα διασκεδασμένος από τον άνθρωπο που εισήγαγε τον εαυτό του ως δάσκαλος της "ανώτερης φυσικής". Είναι απαραίτητο να ξαπλώσετε για λίγο :-). Εγώ ο ίδιος είμαι δυνητικός αγοραστής, ψάχνοντας για τον εαυτό μου τον εαυτό μου στο γκαράζ. Δεν θέλετε να το δαγκώσετε χάριν ενός αεραγωγού. Το νερό θα μου ταιριάζει, αν ήξερα πώς ήταν τοποθετημένο. Αν, όπως μια αντλία θερμότητας, όπως κλιματισμό και ψυγεία - όλα είναι εντάξει. Αλλά πουθενά υπάρχουν περιγραφές. Εάν χρησιμοποιείται μετατροπή φάσης νερού στη μετατροπή θερμότητας, αυτό πρέπει να είναι αποτελεσματικό, αφού η μεταφορά νερού σε ατμό απαιτεί 539 φορές περισσότερη θερμότητα από τη θέρμανση κατά 1 βαθμός. Η μετάπτωση φάσης χρησιμοποιείται σε φρέον kondishenom και ψυγεία, αλλά ψυκτικό κυκλοφορεί μέσα σε ένα σφραγισμένο σωλήνα, και εδώ είναι σαφές ότι το νερό - αναλώσιμο. Όσον αφορά το ζήτημα του ανοίγματος της πόρτας ψυγείου, είναι γνωστό εδώ και μισό αιώνα, το εν λόγω σκεύασμα - τι θα συμβεί αν ανοίξετε την πόρτα του ψυγείου, τότε η λύση είναι τόσο - αν έρθει στην κουζίνα και να ανοίξει την πόρτα του ψυγείου εργασίας του, γίνεται πιο κρύο, ίσως ένα ψυγείο εφοδιασμένο με κρύο η μορφή των ψυχρών προϊόντων και του εσωτερικού δέρματος. Η κουζίνα θα αρχίσει να θερμαίνεται μόνο αφού τα περιεχόμενα του καταψύκτη έχουν λειώσει και η θερμοκρασία των προϊόντων είναι ίση με τη θερμοκρασία του αέρα στην κουζίνα.
 • Σεργκέι γράφει:
  Στο υπόγειο, η προεπιλεγμένη θερμοκρασία είναι χαμηλή, αν και δεν εργάζεστε στο χώρο του λέβητα. Εάν έχετε ένα αποπνικτικό και ζεστό σε αυτό, τότε θα πρέπει επειγόντως να οργανώσει μια κανονική εξαερισμός στο δωμάτιο, αυτό είναι. Για να. Ψύκτη του, βασίζεται σε μια απλή ύγρανση του κόστους, που έχουν αυξηθεί πολλές φορές την εξάπλωση των βακτηρίων.
 • Kirill Pchelintsev γράφει:
  Έχουμε ένα μικρό ταξιδιωτικό γραφείο στο υπόγειο. Δεν υπάρχουν παράθυρα. Ανεμιστήρες σε κάθε τραπέζι, αλλά η κατάσταση δεν σώθηκε Η μόνη επιλογή ήταν να αγοράσει ένα ψυγείο χωρίς βρύση, πήρε Honeywell σε 10 λίτρα. Φυσικά, καθώς το κλιματιστικό δεν δροσίζει, αλλά στην περίπτωσή μας ήταν σωτηρία. Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο από την ταλαιπωρία από την οποία οι άνθρωποι "λιποθύμησαν" σε ένα χάος. Τελικά έγινε δυνατή η κανονική εργασία.
 • ale-oparin γράφει:
  Όλα αυτά είναι σίγουρα καλά επιχειρήματα, αλλά κάποιος θα εξηγήσει (από την άποψη της θερμοδυναμικής) γιατί το σώμα με θερμοκρασία 36,6 είναι ζεστό σε θερμοκρασία 30 και άνετο σε θερμοκρασία κάπου μεταξύ 24-25-26 βαθμών.
 • Σεργκέι Αλεξάντροβιτς Σκαρντίνο γράφει:
  Πολύ ενδιαφέρον υλικό με επαρκή συλλογιστική.
 • vanya γράφει:
  Σήμερα ήταν σε ένα υποκατάστημα της τράπεζας, το οποίο βρίσκεται σε ένα βουλωμένο εμπορικό κέντρο. Ο Kondishen στέκονταν στην είσοδο μέσα. Σόμωση, αλλά ήταν άνετα. Ο αγωγός αέρα οδήγησε κάπου προς τα πάνω, όπως στον κεντρικό εξαερισμό
 • Σεργκέι Καραμζίν γράφει:
  Οι εταιρείες που δεν είναι παραγωγοί, αλλά αντιπρόσωποι, δεν ενδιαφέρονται να επαινέσουν ή να ρίξουν κάποιο προϊόν. Επιλέγουν για την ποικιλία τους ένα προϊόν που θα είναι σε ζήτηση και δεν θα προκαλέσει καταγγελίες, έτσι ώστε να μην χαλάσει τη φήμη του.
 • Μιχαήλ Σαράτσεφ γράφει:
  Σήμερα, σε μια ζεστή μέρα της Τιφλίδας, ήμασταν με τη σύζυγο συμβολαιογράφου. Στο γραφείο ήταν δροσερό και, κατά συνέπεια, εκπλήσσονταν ότι, όπως σκεφτήκαμε, ο ανεμιστήρας δημιούργησε μια τέτοια θαυμάσια κατάσταση. Όπως αποδείχθηκε, ήταν ένα κλιματιστικό δαπέδου. Πιθανόν, θα πρέπει να αγοράσετε 2 από αυτά για ένα από τα δωμάτιά μας (40 τ.μ.). Αν δεν κάνω λάθος, ήταν αυστριακό μοντέλο. Μιχαήλ Σαράτσεφ
 • R γράφει:
  Όλοι αυτοί οι αντίπαλοι έγραψαν για το "μοριακό επίπεδο", "κατέρρευσε το αξίωμα της διατήρησης της ενέργειας" κ.λπ. Φυσικά, το γέλιο με δάκρυα. Αλλά για την αναζήτηση της αλήθειας, είναι μερικές φορές χρήσιμο να κοιτάξουμε την άλλη πλευρά. Συχνά δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη: είναι απαραίτητο να κρυώσει ο αέρας σε όλο το δωμάτιο. Αρκετή ροή δροσερού αέρα απευθείας στους παραθεριστές, θέρμανση οικιακών συσκευών κ.λπ. Σε τέτοιες συνθήκες, το κοντίσιονερ νερού, με ανοιχτό / ελαφρώς ανοιχτό παράθυρο, είναι αρκετά ικανό: ως ανεμιστήρας, αλλά καλύτερο (η ροή αέρα είναι πιο δροσερή από την περιβάλλουσα). Έτσι οι κατηγορικές δηλώσεις στο άρθρο ("vtyuhivayut", "γελοίο και παράλογο") στην πραγματικότητα υποδηλώνουν την προκατάληψη ή την εγγύτητα του συγγραφέα. Αλίμονο. Η τιμή είναι άλλο θέμα. Αλλά εξαρτάται κυρίως από τη ζήτηση στην αγορά, ειδικά για νέα προϊόντα. P.S. Κλιματιστικά δεν πωλούν, δεν παράγουν και δεν διαφημίζουν. :) Διαβάζω μόνο τις πληροφορίες σχετικά με αυτή την καινοτομία, διαβάζω την κριτική από τους πρωταθλητές της επιστήμης και σκέφτομαι την καθαρά πρακτική πτυχή του θέματος.
 • Γκρεγκόρι Γιακοβλεφ γράφει:
  Μdaa. Βλαντιμίρ, οι νόμοι του σύμπαντος μόνοι καθόλου. Και κανείς δεν τους ακύρωσε. "Στη θεωρία του Big Bang" είναι επίσης πολύ ξεκάθαρο και ο νόμος της διατήρησης της ενέργειας δεν αντισταθμίζεται εκεί, αλλά είναι θεμελιώδης, αλλά μάλλον δεν το καταλάβατε. Το "πιο πιθανό, σε μοριακό επίπεδο" σας προκαλεί χαμόγελο. Και τι είναι σε μοριακό επίπεδο; Ξέρετε ακόμη; Μην βιαστείτε σε παρεξηγήσεις, ή θα γελάσετε, οι άνθρωποι λίγο πιο μορφωμένοι. Και για την πληροφόρησή σας, Vladimir, σε μοριακό επίπεδο, τα πάντα είναι τα ίδια, απλά ευκολότερα για υπολογισμούς. Και η ενέργεια δεν εξαφανίζεται αν δεν αφαιρεθεί.
 • Eug γράφει:
  Αγαπητέ Πέτρο! Μην χάσετε χρόνο εξηγώντας τα προφανή πράγματα. Όλοι πιστεύουν σε κάτι που θέλουν να πιστέψουν. Γιατί οι άνθρωποι πρέπει να παρεμβαίνουν σε αυτό;)))
 • Peter Ilyin γράφει:
  Η σοφιστεία είναι μια συλλογιστική που βασίζεται σε μια σκόπιμη παραβίαση των νόμων της λογικής, στη χρήση ψευδών επιχειρημάτων. Τέτοια επιχειρήματα και χρήση τερτατών. Ο νόμος της διατήρησης της ενέργειας - ακόμη και στην Κεντρική Ασία δεν διαφέρει από τη ρωσική, ιαπωνική και γερμανική.
 • Βλαντιμίρ Τροϊάν γράφει:
  "Ο ήλιος περιστρέφεται γύρω από τη Γη" - θεωρήθηκε χθες θεμελιώδης νόμος της φύσης, στην κλίμακα της ανθρώπινης ιστορίας. "Η Θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης" (διαβάστε), θέτει υπό αμφισβήτηση τον "θεμελιώδη νόμο" σας. Αυτό είναι κάτι καινούργιο. Επανεκπαίδευση. Και ψύκτες νερού εργάζονται για, πολλές, άλλες φυσικές διαδικασίες. Δεν υπάρχει θέμα "ηλίθιας" μεταφοράς θερμότητας από ένα φυσικό σώμα σε άλλο, υπάρχει κάτι πιο περίπλοκο, μάλλον, σε μοριακό επίπεδο. Οι συμπιεστές Freon παράγουν μια τεράστια ποσότητα θερμότητας, η οποία πρέπει να "πεταχτεί". Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από μόνη της μιλάει για τον εαυτό της. Με τους ψύκτες νερού, στην πραγματικότητα, ο ERA των κλιματιστικών άρχισε, γενικά. Αλλά ο Freon αντικατέστησε αυτά λόγω της συμπαγούς και ισχύος τους. Είμαι τεχνικός και όχι πωλητής. Σε μας, στην Κεντρική Ασία χρησιμοποιούν (νερό). Πολλοί άνθρωποι προτιμούν το νερό.
 • Peter Ilyin γράφει:
  Και εδώ το δίχτυ κουνουπιών; Τα κινητά κλιματιστικά σας χωρίς φρέον στο νερό (αισθανθείτε ότι τα πουλάτε) ουσιαστικά δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Ούτε με ένα δίκτυο κουνουπιών, ούτε χωρίς αυτό.
 • Peter Ilyin γράφει:
  Οι άνθρωποι δεν θα ήταν διασκεδασμένοι, έτσι; :) Αυτός είναι ένας θεμελιώδης νόμος της φύσης, τον οποίο και οι τσαρλατάνοι δεν μπορούν να προσαρμόσουν μόνοι τους.
 • Βλαντιμίρ Τροϊάν γράφει:
  Αγαπητέ Ilyin, τόσο απομνημόνευσε ότι "η ενέργεια δεν λαμβάνεται οπουδήποτε και δεν εξαφανίζεται στο πουθενά", την οποία δεν είδε ότι αυτό το postulate κατέρρευσε εδώ και πολύ καιρό.
 • Γιούρι Γιούριν γράφει:
  συμφωνώ. Και σύμφωνα με τον ψευτο-φυσικό Ilyin καλύτερα κοιμούνται με ένα κλειστό παράθυρο. Γενικά δεν καταλαβαίνω πώς τα κινητά freonics συσχετίζονται με ένα κουνουπιέρικο
 • Γιούρι Γιούριν γράφει:
  πρόκειται για το πώς αυτό το θαύμα συσχετίζεται με ένα δίκτυο κουνουπιών
 • Peter Ilyin γράφει:
  Και ποιος δήλωσε ότι αυτό είναι το άρθρο μου; Απλά επέλεξε ένα κινητό κλιματιστικό στο διαμέρισμα και πήρα εδώ. Είμαι υποψήφιος της Φυσικής και Μαθηματικών Επιστημών, υπερασπίστηκε τη διατριβή ειλικρινή τρόπο του, και τώρα διδάσκει φυσική στο Πανεπιστήμιο της υψηλότερης, τόσο έτοιμος να αντικρούσει εύκολα τα επιχειρήματά σας κάθε της καλής λειτουργίας του κλιματισμού Vektor (δει και αυτό το site) στο «γραφείο μαζί σας.» 1. Κάθε συσκευή στην οποία γράφετε, παράγει θερμότητα, δηλαδή. Να. Η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα χρησιμοποιείται είναι μικρότερη από 100%. Κατά συνέπεια, μέρος του καταναλισκόμενου ηλεκτρισμού μετατρέπεται σε θερμότητα. 2. Όταν η εξάτμιση της συγκέντρωσης υδρατμών στη θερμοκρασία φθάνει σε μία τιμή κοντά στο μέγιστο, η εξάτμιση επιβραδύνεται σχεδόν στο 0. Ο κινητήρας συνεχίζει να παράγει θερμότητα, και είσοδος θερμότητας γίνεται ακόμη υψηλότερο στο δωμάτιο, απ 'ότι χωρίς μια τέτοια «conditioner». 3. Εάν το παράθυρο λίγο ανοιχτό, θερμό αέρα που μπαίνει μέσα στο δωμάτιο θα φέρει «τίποτα» όλες τις προσπάθειες της μονάδας χωρίς αέρα. Συμπέρασμα: το έργο του «κινητού κλιματιστικού χωρίς αέρα» ως αδύνατο ένα πιο δροσερό, και την αρχή λειτουργίας είναι μια τακτική υγραντήρα.
 • Antolsu Kozloveev γράφει:
  Λοιπόν, και ποιος δεν λέει ότι θα πρέπει να είναι με ένα κλειστό παράθυρο. Ακόμα καλύτερα ακόμα με το ανοικτό. Και όπου και αν ανοίξετε το ψυγείο, δεν θα υπάρξει κρύο, και θερμότητα θα εμφανιστεί περισσότερο. Αυτοί οι τύποι κλιματιστικών χωρίς αεραγωγούς δεν παράγουν θερμότητα. Βασίζεται στο νερό, όχι στο φρέον. Αντίθετα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με ένα ανοιχτό παράθυρο. Ή ανοίξτε την πόρτα που θα ήταν η κυκλοφορία του αέρα, ακριβώς το ίδιο πράγμα που παίρνετε, μια μέτρια ενυδάτωση με ψύξη. Πριν αγοράσετε ένα vectora, διάβασα το άρθρο σας, αλλάξαμε πρώτα το μυαλό μου, αλλά μετά τις συνδέσεις στο άρθρο, συνειδητοποίησα ότι το διαζύγιο. Αγόρασε στο γραφείο με τα παιδιά στην πλατεία 17. Δεν παραπονιόμαστε. Αρκετά κανονικά.
 • Peter Ilyin γράφει:
  Όχι, αγαπητέ σύντροφο. Φαίνεται ότι δεν υπάρχουν συγκεντρωμένοι ερασιτέχνες εδώ, αλλά όσοι κατανοούν πραγματικά τους νόμους της φυσικής και προσπαθούν να προστατεύσουν τους πιθανούς αγοραστές από τον σαλαταρισμό. Εάν έχετε κάτι εναντίον, δώστε τους λόγους, εκτός από αυτό που αγοράσαμε και δουλεύουμε. Αλλά δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, επειδή γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα κινητά κλιματιστικά χωρίς αεραγωγούς δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε εσωτερικούς χώρους. Στην Ιταλία, χρησιμοποιούνται μόνο στην ύπαιθρο (για παράδειγμα, όταν στη ζέστη πίνουν τσάι στη βεράντα). Στην περίπτωση αυτή, ο ατμός ρέει στον περιβάλλοντα αέρα και μια τέτοια συσκευή μπορεί τοπικά να κρυώσει, στο σημείο εμφύσησης, ελαφρά να ψύξει τον αέρα. Στο κλειστό δωμάτιο με εξάτμιση του νερού αυξάνει την υγρασία (η εξάτμιση επιβραδύνεται και, κατά συνέπεια, μειώνει το ποσοστό απομάκρυνσης θερμότητας του αέρα δωματίου), είναι απαραίτητο να μειωθεί το ανοιχτό παράθυρο, όμως, το θερμό αέρα από το εξωτερικό θα εισέλθουν. Κλειστός κύκλος: η λειτουργία του κλιματιστικού χωρίς αεραγωγούς δεν είναι δυνατή. Όλα είναι απλά και απλά. Νομίζω ότι αυτό το κατάστημα θα ξεκινήσει να πωλεί συσκευές χωρίς αεραγωγό, αν οι αγωγοί λειτουργούσαν σωστά, αλλά πιθανώς δεν θέλουν να ασχοληθούν με τους δυσαρεστημένους πελάτες και να επιστρέψουν τα αγαθά.
 • Antolsu Kozloveev γράφει:
  Αν υπήρχε ένα άρθρο σχετικά με αυτά τα κονδύλια χωρίς αεραγωγό, τι είδους χάλια, τότε το άρθρο δεν θα είχε αναφορές στα προϊόντα που αναφέρονται στο άρθρο που αναφέρεται στο προϊόν του. Έτσι οι αναγνώστες, εσείς και η απάντηση.
 • Antolsu Kozloveev γράφει:
  Εδώ κάθονται έμποροι, παραλείψτε το άλλο προϊόν, μαζεύοντας το δικό σας. Σε βάση νερού, όπως ο Vektor, το kibor κ.λπ. Σε εμάς στη δουλειά του φορέα έχουν πάρει, όπως ο σωλήνας δεν είναι πού να βγάλει έξω. Κανονικό θέμα. Όπως λένε όποιος θέλει, έτσι.
 • Βλαντιμίρ Τροϊάν γράφει:
  Μία ομάδα περιπλανώμενοι συγκεντρώθηκαν εδώ. Έχουμε μια θερμότητα κάτω από 50. Και το νερό αντιμετωπίζει. Όχι ως freon, φυσικά, αλλά σώζουν. Και τα παιδιά δεν αρρωσταίνουν από αυτά.
 • Vitalik γράφει:
  Η συρόμενη ράβδος φαίνεται στο σχήμα στο αντικείμενο. Το Plank εμποδίζει την είσοδο ζεστού αέρα και εντόμων στο δωμάτιο από το δρόμο.
 • Άννα Λόμπανοβα γράφει:
  Σε αυτό το κενό για μια νύχτα πολλά κουνούπια θα πετάξουν, και το πρωί και μύγες. Υπάρχει κάποιος τρόπος ρύθμισης που αποκλείει τη διείσδυση των εντόμων; Σας ευχαριστώ.
 • Vitalik γράφει:
  Ένα παράδειγμα ενός κινητού κλιματιστικού με δύο αυλακώσεις για την αφαίρεση του ζεστού και αναπνευστικού καθαρού αέρα
 • Vitalik γράφει:
  Τις περισσότερες φορές προέρχεται από παρακείμενους χώρους ή αερισμό, γεγονός που προκαλεί κάποια μείωση στην απόδοση του κινητού κλιματιστικού. Στη φύση υπάρχουν κλιματιστικά δαπέδου με δύο αεραγωγούς: για την εισαγωγή αέρα και την απομάκρυνση του θερμού αέρα. Η απόδοση αυτών των κλιματιστικών είναι υψηλότερη, αλλά δεν αντιπροσωπεύονται στην αγορά μας.
 • Ντμίτρι γράφει:
  Αν το κλιματιστικό εκπέμπει αέρα από το δωμάτιο μέσω του αγωγού στο δρόμο, από πού προέρχεται ο αέρας; Πίσω από το δρόμο;
 • Vitalik γράφει:
  Είναι απαραίτητο να φέρετε ζεστό αέρα στο δρόμο, αλλά δεν είναι απαραίτητο να ξανακάνετε το παράθυρο ή να κάνετε μια τρύπα στον τοίχο. Αρκεί απλώς να φέρετε την αυλάκωση σε ένα ελαφρώς ανοιχτό παράθυρο, ενώ η κατανάλωση ισχύος του κλιματιστικού δεν θα αυξηθεί.
 • Σεργκέι Μόσχα γράφει:
  Πείτε μου, αν δεν υπάρχει τρόπος να αναδιαμορφώσετε ένα παράθυρο ή να κάνετε μια τρύπα στον τοίχο για αυτόν τον αγωγό; Σκέφτηκα αυτό και υπάρχει ένα πλεονέκτημα ενός κινητού κλιματιστικού μπροστά από το split σύστημα
 • Vitalik γράφει:
  Ένα άλλο παράδειγμα για την περίπτωσή σας
 • Vitalik γράφει:
  Ναι, φέρτε τον εύκαμπτο σωλήνα για να αφαιρέσετε ζεστό αέρα στο παράθυρο που χρειάζεστε. Στην περίπτωσή σας, τοποθετήστε το κινητό κλιματιστικό στην πόρτα ή ανοίξτε το πλαίσιο στο δωμάτιο. Μπορείτε επίσης να επεκτείνετε τον αγωγό, ο οποίος έρχεται πλήρης με ένα πρόσθετο κυματοειδές σωλήνα και τοποθετείτε το κλιματιστικό απευθείας στο δωμάτιο.
 • Γιούρα Ορλόφσκι γράφει:
  Κινητό κλιματιστικό Vektor από την ίδια σειρά "χωρίς αγωγό αέρα", κοιτάξτε και μην το αγοράζετε :)
 • Λένα Γκρόμοβα γράφει:
  Και αν στο δωμάτιο όπου θέλω να θέσω το κινητό κλιματιστικό πηγαίνει στο μπαλκόνι; Καταλαβαίνω ότι αυτός ο εύκαμπτος σωλήνας πρέπει κατά κάποιο τρόπο να οδηγηθεί στο παράθυρο;
 • Γιούρι Κουζμά γράφει:
  Ευτυχώς για σας, αλλά το αγόρασα στο γραφείο της Honeywell, το διάλεξα και το αγόρασα, αλλά τώρα με κοιτάζουν, ο πωλητής αρνείται τα χρήματα, θα πρέπει να αγοράσω κάτι φτηνό με τον αεραγωγό.
 • Vlad γράφει:
  Αγαπητοί φίλοι, στην πραγματικότητα όλα είναι πολύ απλούστερα. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους είναι παραπληροφόρες μηχανές αναζήτησης Yandex και Google, οι οποίες συμβουλεύουν γρήγορες συμβουλές για αυτούς τους υγραντήρες ως το μόνο και σωστό είδος των κινητών κλιματιστικών. Αν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα πραγματικό υπαίθριο κινητού κλιματιστικού, θα πρέπει να το λάβει αυτό υπόψη κατά την αναζήτηση στο Διαδίκτυο και να αγνοήσει τη φράση «χωρίς αέρα», ή μπορείτε να αγοράσετε ένα συμβατικό καθαριστής αέρα με ύγρανση.
 • Denis Shamko γράφει:
  Σκέφτηκα να αγοράσω ένα κλιματιστικό Vektor χωρίς αεραγωγό, τώρα καταλαβαίνω ότι τα χρήματα που πετάχτηκαν
 • © 2009-2018 Ηλεκτρονικό κατάστημα "Mr. Climate"

  Αγία Πετρούπολη, Μόσχα, Αικατερίνμπουργκ, Νοβοσιμπίρσκ, Τσελιάμπινσκ και άλλα.