Χειμερινό σετ για σύστημα διαχωρισμού

Τα κλιματιστικά, εξοπλισμένα με τη λειτουργία θέρμανσης το χειμώνα, παραμένουν ενεργά μέχρι θερμοκρασίας περιβάλλοντος 5 ° C. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό σύστημα ως θερμαντήρα και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα κιτ χειμώνα για το split σύστημα. Στο άρθρο θα μιλήσουμε για τη φυσική της διαδικασίας και για το πώς αυτή η συσκευή επεκτείνει το εύρος θερμοκρασίας της μονάδας.

Η αρχή του κλιματιστικού για θέρμανση

Για να κατανοήσουμε το ζήτημα, ας εξετάσουμε την αρχή της λειτουργίας του split συστήματος στη λειτουργία ψύξης. Μέσα από δύο εναλλάκτες θερμότητας με ανεμιστήρες που μεταφέρουν αέρα μέσω αυτών, αντλείται ψυκτικό μέσο - φρέον. Αυτή η ουσία έχει την ιδιότητα να αλλάζει από κατάσταση υγρού αδρανούς σε αέρια κατάσταση σε χαμηλές θερμοκρασίες κοντά στη θερμοκρασία δωματίου. Κατά τη στιγμή της μετάβασης, το φρέον απορροφάται πρώτα από τον αέρα του δωματίου και στη συνέχεια απελευθερώνεται τεράστια ποσότητα θερμότητας στο περιβάλλον.

Για κυκλοφορούντος ψυκτικού διάσπαση - το σύστημα είναι εφοδιασμένο με ένα συμπιεστή που αυξάνει την πίεση του αερίου πίσω, η οποία αυξάνει τη συμπύκνωση του, προκαλώντας το υγρό ψυκτικό να κινηθεί προς την εσωτερική μονάδα, όπου εξατμίζεται και πάλι. Στην πραγματικότητα, η αρχή της λειτουργίας οποιασδήποτε μηχανής ψύξης είναι η αποτελεσματική μεταφορά θερμότητας από το ένα μέρος στο άλλο.

Split - ένα σύστημα που λειτουργεί στη θέρμανση το χειμώνα, μπορεί να μεταφέρει την κίνηση Freon στην άλλη πλευρά, με αποτέλεσμα οι εναλλάκτες θερμότητας να αλλάζουν θέσεις, όπως φαίνεται στο διάγραμμα:

Τα κλιματιστικά με λειτουργία θέρμανσης ονομάζονται αντιστρεπτά, στα οποία το ψυκτικό υγρό εξατμίζεται στην εξωτερική μονάδα, αλλά συμπυκνώνεται στο εσωτερικό, μεταφέροντας τη θερμότητα από το δρόμο προς το εσωτερικό.

Θα πείτε: τι θερμότητα, στον παγετό του ναυπηγείου! Η θερμική ενέργεια περιέχεται στον αέρα, η θερμοκρασία του οποίου είναι πάνω από το απόλυτο μηδέν (-273 ° C), είναι απαραίτητο μόνο να εξαχθεί. Ο εξωτερικός εναλλάκτης θερμότητας παίρνει κρύο υπαίθριο αέρα και δροσίζει ακόμα περισσότερο, αφαιρώντας τη θερμότητα. Η ίδια αρχή χρησιμοποιεί μια αντλία θερμότητας.

Το παραπάνω σχήμα είναι λειτουργικό, η λειτουργία του κλιματιστικού χειμώνα παρουσιάζεται λεπτομερέστερα στην έννοια:

Το ψυκτικό δεν αναστρέφεται από έναν συμπιεστή, ο οποίος μπορεί να συμπιεστεί μόνο αργότερα, αλλά με μια τετραθέσια βαλβίδα που ανακατευθύνει τη ροή του φρέον. Η ίδια η βαλβίδα οδηγείται από μια ηλεκτρική κίνηση, την οποία ξεκινάμε πιέζοντας το κουμπί λειτουργίας στο τηλεχειριστήριο.

Γιατί εξαιρείται η λειτουργία της μονάδας στον παγετό;

Όπως ήδη αναφέρθηκε, ένα διαχωριστικό σύστημα χωρίς κιτ χαμηλής θερμοκρασίας λειτουργεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος -5 ° C, υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό:

 • ο συμπιεστής βρίσκεται έξω και σε χαμηλή θερμοκρασία το πετρέλαιο στον στροφαλοθάλαμό του πυκνώνει και το φορτίο στα κινούμενα μέρη αυξάνεται, πράγμα που οδηγεί σε βλάβη της μονάδας.
 • Τα συμπυκνώματα συμπυκνώματος παγώνουν στον παγετό, με αποτέλεσμα η εξωτερική μονάδα να καλύπτεται από πάγο.
 • Οι εναλλάκτες θερμότητας με ανεμιστήρες έχουν σχεδιαστεί για καλοκαιρινή λειτουργία, το χειμώνα οι επιδόσεις τους μειώνονται. Το αποτέλεσμα είναι η ελλιπής συμπύκνωση, το ψυκτικό υγρό που εισέρχεται στο κύριο αέριο και το υδραυλικό σοκ, η αποσυμπίεση του συστήματος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα πρόσφατα εμφανιζόμενα κλιματιστικά inverter μπορούν να αντέξουν ακόμη πιο σοβαρό παγετό - μέχρι -15 ° C. Αυτό οφείλεται σε έναν άλλο αλγόριθμο λειτουργίας, στον οποίο η μονάδα συμπιεστή δεν σταματάει ποτέ και, εάν είναι απαραίτητο, εισέρχεται σε μια αθόρυβη λειτουργία, έτσι ώστε το λάδι στο στροφαλοθάλαμο να μην πυκνώνει αμέσως. Παρόλα αυτά, η εγκατάσταση ενός κιτ χειμώνα για ένα κλιματιστικό αυτού του τύπου είναι επίσης σχετική, καθώς ο άλλος αλγόριθμος δεν θα εξοικονομήσει από το νερό σφυρηλάτηση και κατάψυξη του συμπυκνώματος σε παγετό σοκ.

Πώς σώζει το χειμερινό σετ;

Για να αντιμετωπιστούν οι παραπάνω λόγοι, προσφέρονται ειδικά αξεσουάρ στην αγορά από διάφορους κατασκευαστές. Κάθε χειμερινό σετ για οικιακά διαχωρισμένα συστήματα αποτελείται από 3 κύρια στοιχεία:

 • ηλεκτρική μονάδα θέρμανσης συμπιεστή.
 • καλώδιο θέρμανσης για γραμμές συμπύκνωσης.
 • ρυθμιστή έντασης συμπύκνωσης.

Το πρώτο στοιχείο είναι ένας απλός ηλεκτρικός θερμαντήρας με θερμοστάτη, ο οποίος εξασφαλίζει τη θέρμανση του στροφαλοθαλάμου σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από +60 ° C. Το καλώδιο θέρμανσης τοποθετείται μαζί με τους σωλήνες αποστράγγισης και μπορεί να λειτουργήσει τόσο στη λειτουργία σταθερής θέρμανσης όσο και στην απόψυξη πάγου.

Ο ελεγκτής συμπύκνωσης είναι η κύρια μονάδα που περιλαμβάνεται στο κιτ χαμηλής θερμοκρασίας και αποτελείται από αισθητήρα θερμοκρασίας και ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα. Το κύκλωμα λειτουργεί έτσι: ένας αισθητήρας σε έναν από τους χάλκινους σωλήνες του εναλλάκτη θερμότητας παρακολουθεί τη θερμοκρασία συμπύκνωσης, μεταδίδοντας σήματα στον ελεγκτή. Το ένα μέσω του κυκλώματος θυρίστορ επιβραδύνει ή επιταχύνει την περιστροφή του ανεμιστήρα, διατηρώντας τη θερμοκρασία του εναλλάκτη θερμότητας και κατόπιν την πίεση συμπύκνωσης σε ένα δεδομένο επίπεδο.

Συμπέρασμα

Τα προτεινόμενα σύνολα συσκευών επιτρέπουν τη μείωση του λειτουργικού ορίου του κλιματιστικού, διατηρώντας παράλληλα ένα επαρκές επίπεδο απόδοσης. Τα οικιακά διαχωριστικά συστήματα με χειμερινό κιτ είναι σε θέση να λειτουργούν σε θερμοκρασίες έως -30 ° C, χωρίς μεταβατική περίοδο και απαιτούνται πλάτη.

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα σε μείον θερμοκρασίες στο δρόμο

Σε ποια θερμοκρασία μπορώ να ενεργοποιήσω το κλιματιστικό; Αυτή η ερώτηση ζητείται συχνά από τους ιδιοκτήτες κλιματικής τεχνολογίας διαφορετικών επιχειρήσεων και ειδών. Θα ενεργοποιηθεί εάν η μονάδα ξεκινήσει το χειμώνα για θέρμανση ή ψύξη; Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αυτά τα θέματα. Έτσι, μπορώ να ενεργοποιήσω το κλιματιστικό το χειμώνα για θέρμανση ή ψύξη σε μείον θερμοκρασίες;

Πρώτον, ας πούμε λίγα λόγια για τις αρχές του διαχωρισμένου συστήματος. Όταν η συσκευή λειτουργεί σε λειτουργία θέρμανσης ή ψύξης, η ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιείται για τη μεταφορά θερμότητας μεταξύ του δρόμου και του δωματίου. Το καλοκαίρι αφαιρείται στην ατμόσφαιρα, και το χειμώνα, αντίθετα, αντλείται από το δρόμο προς το δωμάτιο.

Διαχωρισμός θέρμανσης κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό σε θερμοκρασία κάτω από το μηδέν για θέρμανση; Ναι, μπορείτε. Αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη αρκετούς παράγοντες και χαρακτηριστικά μιας συγκεκριμένης συσκευής. Κατά τη λειτουργία σε λειτουργία θέρμανσης, το φρέον σε υγρή μορφή εισέρχεται στην εξωτερική μονάδα, εξατμίζεται εκεί, αφαιρώντας μέρος της θερμότητας. Μετά από αυτό, το αέριο ψυκτικό μέσο αντλείται στην εσωτερική μονάδα από τον συμπιεστή, όπου συμπυκνώνεται στον εξατμιστή, απελευθερώνοντας την αποθηκευμένη θερμότητα. Έτσι λειτουργεί το κλιματιστικό για θέρμανση το χειμώνα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο εναλλάκτης θερμότητας στην εξωτερική μονάδα ψύχεται σε πολύ χαμηλό επίπεδο, με αποτέλεσμα η υγρασία από τον εξωτερικό αέρα που αντλείται από τον ανεμιστήρα να προσκρούει πάνω του. Αυτό είναι ένα από τα κύρια προβλήματα κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού για θέρμανση το χειμώνα.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι το αυξημένο ιξώδες του πετρελαίου στον συμπιεστή. Δεδομένου ότι χρησιμοποιεί κινητό μηχανισμό, χρειάζεται λίπανση. Για να γίνει αυτό, ο συμπιεστής γεμίζει με λάδι στο εργοστάσιο, ο οποίος μπορεί να πυκνώσει στο κρύο. Κατά την εκκίνηση ενός συμπιεστή με πολύ λάδι, μπορεί να σπάσει.

Για να αποφύγετε αρνητικές στιγμές πριν ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό για θέρμανση το χειμώνα σε καιρικές συνθήκες, είναι απαραίτητο να κάνετε τα εξής:

 • Στις οδηγίες στο διαχωρισμένο σύστημα, βρείτε το σημείο σχετικά με τις επιτρεπόμενες οριακές θερμοκρασίες. Εάν βρίσκεται στον δρόμο που βρίσκεται κάτω, τότε η συσκευή δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι δείκτες του θερμομέτρου στο δρόμο είναι πάνω από το ελάχιστο επιτρεπτό επίπεδο.
 • Στην κονσόλα κλιματιστικού, βρείτε το κουμπί που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία θέρμανσης και πατήστε το. Συνήθως, ένα εικονόγραμμα με τη μορφή ενός στυλιζαρισμένου ήλιου χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό.
 • Επιλέξτε την επιθυμητή θερμοκρασία. Μην προσπαθήσετε να θερμαίνετε πολύ το δωμάτιο. Η μονάδα ενδέχεται να μην έχει επαρκή ισχύ. Συνιστάται η θέρμανση του δωματίου το χειμώνα στους 18-24 βαθμούς.

Αφού ολοκληρώσετε όλα τα παραπάνω βήματα, ενεργοποιείται η λειτουργία θέρμανσης. Λάβετε υπόψη ότι μετά την ενεργοποίηση του συστήματος split, η θέρμανση θα ξεκινήσει μετά από λίγο. Μερικά λεπτά, και μερικές φορές περισσότερα από 10, η συσκευή θα είναι έτοιμη για λειτουργία χωρίς την ενσωμάτωση μιας εσωτερικής μονάδας. Μην φοβάστε, το κλιματιστικό δεν έχει καταστραφεί, απλά πρέπει να περιμένετε.

Ψύξη με κλιματισμό το χειμώνα

Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά σε ορισμένες αίθουσες είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί η θερμότητα ακόμη και σε χαμηλές και αρνητικές θερμοκρασίες στο δρόμο. Αυτό ισχύει για χώρους όπου υπάρχει ισχυρός ηλεκτρικός ή θερμικός εξοπλισμός. Για παράδειγμα, αίθουσες εξυπηρετητών και γραφεία MRI. Είναι όμως δυνατό να ενεργοποιηθεί το κλιματιστικό το χειμώνα για ψύξη;

Τα περισσότερα από τα διαχωρισμένα συστήματα στο εργοστάσιο δεν έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με ψύξη σε χαμηλές θερμοκρασίες. Συνήθως, το κατώτατο όριο είναι μέσα σε 5-10 μοίρες θερμότητας. Για αυτή την εφαρμογή παράγεται ειδικός εξοπλισμός ακριβείας. Αλλά το κόστος του είναι αρκετά υψηλό. Είναι δυνατή η χρήση συμβατικού κλιματιστικού για τους σκοπούς αυτούς;

Οι περισσότερες μονάδες μπορούν να τροποποιηθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δροσιστεί το χειμώνα. Αυτό ισχύει κυρίως για μη-αναστρεφόμενα μπλοκ. Το κύριο πρόβλημα με αυτό είναι ότι λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας στο δρόμο, η πίεση του Freon στην εξωτερική μονάδα μειώνεται και η συμπύκνωση του είναι δύσκολη.

Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, στην εξωτερική μονάδα εγκαθίσταται πρόσθετο κιτ χειμώνα, το οποίο ρυθμίζει την πίεση συμπύκνωσης μειώνοντας και αυξάνοντας την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Μερικοί κατασκευαστές εγκαθιστούν επίσημα κιβώτια χειμωνιάτικου σε παραστάσεις τους.

Στο χειμώνα κιτ συνήθως πηγαίνει:

 • Αποστράγγιση θερμαντήρα. Όταν εργάζεστε με ψύξη στην εσωτερική μονάδα, η συμπύκνωση της υγρασίας συμπυκνώνεται, η οποία όταν καταψυχθεί στο δρόμο μπορεί να παγώσει.
 • Θερμαντήρας στροφαλοθαλάμου. Στο στροφαλοθάλαμο του συμπιεστή υπάρχει λάδι, από την πάχυνση που προστατεύει τον θερμαντήρα.
 • Ο έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα. Μπορεί να λειτουργεί ως δείκτης πίεσης στο σύστημα, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο αισθητήρας θερμοκρασίας του κλιματιστικού που είναι εγκατεστημένος στον συμπυκνωτή.

Λάβετε υπόψη ότι το χειμερινό σετ δεν βοηθά με κανένα τρόπο όταν το κλιματιστικό χρησιμοποιείται για θέρμανση το χειμώνα. Από τον παραπάνω εξοπλισμό, μόνο ο θερμαντήρας στροφαλοθαλάμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λειτουργία θέρμανσης. Για τα κλιματιστικά inverter, δεν παρέχεται η εγκατάσταση χειμερινών σετ.

Χαρακτηριστικά χειμερινής λειτουργίας

Πόσα βαθμούς μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα; Όπως ήδη αναφέρθηκε, η ελάχιστη θερμοκρασία λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος αναφέρεται στις οδηγίες για τον συγκεκριμένο εξοπλισμό:

 • τα περισσότερα μη αναστρεφόμενα διαχωρισμένα συστήματα έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν μέχρι -5 μοίρες, μερικά μοντέλα μέχρι +5.
 • οι περισσότερες μονάδες αντιστροφέα έχουν σχεδιαστεί για λειτουργία σε -10 - -15 μοίρες.
 • Ορισμένα μοντέλα αντλιών θερμότητας από κορυφαίους κατασκευαστές έχουν σχεδιαστεί για θέρμανση σε εξωτερική θερμοκρασία -28 και πιο κρύα.

Η απόδοση του διαχωρισμένου συστήματος εξαρτάται έντονα από την εξωτερική θερμοκρασία. Σε μια θερμοκρασία κοντά στο μηδέν, σχεδόν οποιοδήποτε κλιματιστικό μπορεί να παράγει αρκετές φορές περισσότερη θερμότητα από την χρησιμοποιούμενη ηλεκτρική ενέργεια.

Συμπεράσματα

Το κλιματιστικό με θέρμανση το χειμώνα μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά σε τρόπο θέρμανσης σε θερμοκρασίες κάτω από μηδέν, αλλά είναι απαραίτητο να σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να ελέγχετε τους περιορισμούς θερμοκρασίας που καθορίζει ο κατασκευαστής. Και προσέξτε: όταν μειώνεται η θερμοκρασία, μειώνεται η δραστηριότητα του διαχωρισμένου συστήματος.

Χρήσιμα άρθρα σχετικά με τον κλιματισμό και τα συστήματα split στο Κρασνοντάρ - ηλεκτρονικό κατάστημα Split-KRD

Λειτουργία του διαχωρισμένου συστήματος το χειμώνα

Χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του διαχωρισμένου συστήματος το χειμώνα.

Τα διαφορετικά μοντέλα λειτουργούν σε διάφορες χαμηλές θερμοκρασίες, τα όρια θερμοκρασίας καθορίζονται από τον κατασκευαστή και αναφέρονται στις οδηγίες σχετικά με τον εξοπλισμό που αγοράσατε.

Σε χαμηλότερη θερμοκρασία από τη συνιστώμενη από τον κατασκευαστή, η απόδοση του διαχωρισμένου συστήματος στο δρόμο μειώνεται και η φθορά του συμπιεστή αυξάνεται.

Στη λειτουργία θέρμανσηςτο κλιματιστικό λειτουργεί ως μια αντλία-παραδίδει θερμότητας θερμό αέρα στο δωμάτιο, και το κρύο έξω, και δεδομένου ότι υπάρχουν και ούτω υπό το μηδέν θερμοκρασία, τότε ο εναλλάκτης θερμότητος και η εξωτερική μονάδα στην παλέτα παγώνει πάγου, δηλ Συστήματα διαχωρισμού ίδια παγώνει. Στο μέλλον, η πρόθεση του πάγου δεν θα επιτρέψει στον ανεμιστήρα να γυρίσει και ο συμπιεστής μπορεί να μπλοκάρει.

Σε αυτή την περίπτωση, θεωρήστε ότι το ψυχρότερο στο δρόμο, η λιγότερη θερμότητα παράγεται από το split σύστημα.

Θερμοκρασία χώρου C Θερμοκρασία ρύθμισης DB στο τηλεχειριστήριο.

Q - ισχύς εξόδου του διαχωρισμένου συστήματος

Είσοδος - κατανάλωση ενέργειας σε βατ.

Από αυτόν τον πίνακα, από τον Τεχνικό Κατάλογο της Mitsubishi Electric, μπορεί να φανεί ότι μια ειδικά κατασκευασμένη αντλία θερμότητας στους -10C παράγει 2,3 φορές λιγότερη ενέργεια από ό, τι στους + 20C

Σε ποια θερμοκρασία μπορώ να χρησιμοποιήσω το κλιματιστικό για θέρμανση;

Δεν είναι ένα split σύστημα inverter (θερμό κρύο) και φθηνή με ένα μετατροπέα.

Τις περισσότερες φορές ο κατασκευαστής δηλώνει την επιτρεπτή θερμοκρασία λειτουργίας στη λειτουργία θέρμανση έως -5 -7 ° C στο δρόμο. Αυτό ισχύει για όλα σχεδόν τα συστήματα διαχωρισμού μη inverter, εξαιρέσεις είναι μόνο καλό ιαπωνικές μάρκες, ιδιαίτερα σε σειρά HITACHI luxory (RAS / RAC-_LH2) και φθηνή διάσπαση του συστήματος με inverter, ιδιαίτερα στην περίπτωση των φθηνών κινεζικών διάσπαση του συστήματος με inverter, αλλά αυτό συμβαίνει και των κορεατικών μετατροπέων LG.

Αυτό οφείλεται στη γενική τάση για ελαχιστοποίηση του κόστους παραγωγής και μείωση του κόστους της παραγωγής, ιδίως, μείωση του μεγέθους και του βάρους των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων, και να προκαλέσει μια συνέπεια τη μείωση των μεγεθών των εναλλακτών θερμότητας, η θερμότητα είναι υπεύθυνο για την υποβάθμιση της ποιότητας sema.Umenshenie teploobmennika- αποσπώμενα κρύο ή ζεστό ποσό μείωσης αέρα της μέγιστης που συνιστάται από τον εργοστασιακό κατασκευαστή των εξωτερικών θερμοκρασιών του αέρα στο οποίο λειτουργεί το split σύστημα.

Διαχωριστικά συστήματα με έλεγχο μετατροπέαεργάζονται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, γι 'αυτούς η συνιστώμενη μέγιστη επιτρεπόμενη τυπική θερμοκρασία λειτουργίας, όπως καθορίζεται στις προδιαγραφές των κατασκευαστών, είναι μέχρι -10C -20C. Ο πιο συνηθισμένος περιορισμός είναι -15C.

Αυτά περιλαμβάνουν υψηλής ποιότητας μετατροπέα από την Κίνα (ιδίως με την GREE και Μιδέα εργοστάσιο), οι Ιάπωνες κατασκευαστές. Έχουμε καλή κινέζους παραγωγούς και τεχνικούς στους -20 ° C - Quattroclima Milano μαζική παραγωγή GREE. Οι κατασκευαστές του μεσαίου βεληνεκούς Toshiba, Carrier, Hitachi, η Fujitsu, η Mitsubishi Heavy και πριμοδότηση Daikin και Mitsubishi Electric μάρκες έχουν ένα αξιοπρεπές περιθώριο της ασφάλειας και της ποιότητας των υλικών κατασκευής, και μην υποτιμάτε τις παραμέτρους και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν στα επίπεδα που ορίζονται στο διαβατήριο, στο - 15C.

Ξεχωριστά, αξίζει να εξεταστούν τα ειδικά προετοιμασμένα κλιματιστικά για θέρμανση - η αντλία θερμότητας Mitsubishi Electric Zubadan θερμοκρασίας -25C. Αλλά αυτά τα κλιματιστικά είναι μέχρι 20% πιο ακριβά από τα παρόμοια Mitsubishi Electric Deluxe. Αυτό είναι το μόνο σύστημα διαχωρισμού το οποίο μπορεί πραγματικά να θερμανθεί το χειμώνα και έχει σχεδιαστεί και προετοιμαστεί εκ των προτέρων από το εργοστάσιο για να θερμάνει το δωμάτιο. Ταυτόχρονα, η κατανάλωση είναι πολύ χαμηλή, ο συντελεστής ERR είναι μεγαλύτερος από 5,0

Στη φωτογραφία του ανακαινισμένου διαχωριστικού συστήματος από το Κέντρο Εξυπηρέτησης, ένα παράδειγμα λειτουργίας του κλιματιστικού σε παγετό, σε θερμοκρασία χαμηλότερη από αυτή που συνιστά ο κατασκευαστής. Ο κατεψυγμένος πάγος συνθλίβει τον εναλλάκτη θερμότητας, κόβει το χάλκινο σωλήνα και φρενάρει όλα τα "αριστερά". Η επισκευή δεν ήταν φθηνή.

Ξεχωριστά, μπορείτε Αγοράστε κιτ χαμηλής θερμοκρασίας, επιτρέποντας να δουλέψετε συστήματα split μέχρι -30 C, ή ακόμα και μέχρι -43 C. Αλλά χειμερινά σύνολα δεν λύνουν το πρόβλημα θέρμανση το χειμώνα, έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν το διαχωρισμένο σύστημα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες μόνο στη λειτουργία ψύξης. Ταυτόχρονα, η αποτελεσματικότητα του έργου θα παραμείνει επίσης χαμηλή. Επιτρέπουν μόνο στο κλιματιστικό να «επιβιώσει» στο κρύο, όχι να σπάσει.

Στη Mitsubishi Electric, αυτό το κιτ είναι μόνο για τη σειρά GF, η οποία λειτουργεί αποκλειστικά για ψύξη. Η εγκατάσταση αυτού του κιτ μετατοπίζει το όριο της λειτουργίας του συστήματος διαχωρισμού στους -40 ° C.

Σε φθηνά εμπορικά σήματα, μπορείτε επίσης να αγοράσετε τα χειμερινά σύνολα του κατασκευαστή. Για παράδειγμα, η LESSAR ή η TOSOT πώλησαν ξεχωριστά "χειμερινά σετ" και έχουν προεγκατασταθεί εργοστασιακά.

Εάν είναι επιθυμητό, ​​το κιτ χαμηλής θερμοκρασίας μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε διαχωρισμένο σύστημα. Το κόστος του θα είναι από 4000 ρούβλια, και το φθόνο της εξουσίας. Όσο πιο δυνατά - τόσο περισσότερα βατ που πρέπει να περάσετε για τη θέρμανση του στροφαλοθαλάμου, αποστράγγισης.

Ως μέρος των "κιτ χειμώνα" (κιτ χαμηλής θερμοκρασίας) πηγαίνει:

 • αυτορυθμιζόμενο ηλεκτρικό συμπιεστή θερμαντήρα στροφαλοθαλάμου
 • αυτορυθμιζόμενου θερμαντήρα για τριχοειδή σωλήνα
 • αυτορυθμιζόμενο ηλεκτρικό θερμαντήρα για σωλήνα αποστράγγισης
 • Έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα

Πιο συχνά, ένα κλιματιστικό με χειμερινό σετ εγκαθίσταται στο βορρά μαζί με μια συσκευή περιστροφής που συνδυάζει διάφορα κλιματιστικά και ορίζει το δικό της αλγόριθμο λειτουργίας.

Αν χρησιμοποιείτε ένα σύστημα διαχωρισμού για θέρμανση κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού, η εγκατάσταση του κιτ χαμηλής θερμοκρασίας επιτρέπει το κλιματιστικό για να επιβιώσει από την βραχυπρόθεσμη παγετό και δεν σπάνε.

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα: θέρμανση και ψύξη σε χαμηλές θερμοκρασίες

Η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα κλιματιστικών με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, οπότε η επιλογή ενός κλιματιστικού δεν είναι πολύ εύκολη. Αλλά κάτι ακόμα ενώνει χωριστά συστήματα, μονοπώλια και άλλες συσκευές: το χειμώνα χρησιμοποιούνται εξαιρετικά σπάνια. Αλλά γιατί;

Είναι στους διάσημους ρωσικούς παγετούς μας. Όταν αλλάζει η θερμοκρασία του αέρα, αλλάζει και η υγρασία του - επομένως, όταν λειτουργεί το κλιματιστικό, εμφανίζεται υπερβολική υγρασία (συμπύκνωση). Στα περισσότερα κλιματιστικά, εγκαθίσταται ένα σύστημα αποστράγγισης για την απομάκρυνση της υγρασίας: το ορατό τμήμα αυτού του συστήματος είναι ένας σωλήνας που συνήθως βγαίνει στο δρόμο. Εάν ο δρόμος είναι πολύ κρύος, ο σωλήνας αποχέτευσης παγώνει και σχηματίζεται ένας φελλός πάγου, ο οποίος δεν επιτρέπει την έξοδο του συμπυκνώματος. Στη συνέχεια, η υγρασία παραμένει δύο εξόδους: είτε εισέρχεται στο σπίτι σας μέσω της εσωτερικής θήκης, είτε απενεργοποιεί τη συσκευή.

Πάσχει από το κρύο εξωτερική μονάδα, ιδίως ένα συμπιεστή - «καρδιά» του κλιματιστικού μηχανήματος, το ψυκτικό συμπίεση (ιδίως ουσία αναγκαία για τη λειτουργία των κλιματιστικών) και στηρίζοντας την κίνησή του τα υπόλοιπα μέρη της συσκευής. Για να εκπληρώσει τα άμεσα καθήκοντά του βοηθάει ένα ειδικό λάδι, οι ιδιότητες του οποίου εξαρτώνται από τη θερμοκρασία του αέρα. Εάν πέσει κάτω από το όριο που έχει εγκριθεί από τον κατασκευαστή, το λάδι θα πυκνώσει και τα εξαρτήματα του συμπιεστή θα φθαρούν.

Υπάρχει ένας άλλος κίνδυνος. Στη λειτουργία θέρμανσης, το ψυκτικό μέσο, ​​παρά το όνομά του, δεν πρέπει να ψύχεται αλλά να θερμαίνεται. Σε υπερβολικά χαμηλή θερμοκρασία, αυτό δεν συμβαίνει. Κατά την παραλαβή του ψυχθέντος, δηλ. υγρό, ψυκτικό στον συμπιεστή είναι ένα υδραυλικό σοκ - είναι κάτι που μπορεί να καταστήσει τη συσκευή άχρηστη.

Ως εκ τούτου, Το χειμώνα, χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό με προσοχή και ακολουθείτε τις οδηγίες λειτουργίας.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένας τύπος κλιματιστικού, που μπορεί να προσαρμοστεί για να λειτουργήσει σε χειμερινές συνθήκες, είναι ένα κινητό κλιματιστικό μονομπλόκ. Αυτή η κινητή συσκευή δαπέδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους χώρους, να πάρετε μαζί σας στη ντάκα ή τη μεταφορά όταν μετακομίσετε: η εγκατάσταση δεν απαιτεί την εγκατάσταση. Το μόνο στοιχείο της συσκευής που δεν πρέπει να βρίσκεται στο δωμάτιο είναι ο αγωγός αέρα για την αποστράγγιση του ζεστού ή κρύου αέρα. Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος κατάψυξης του αγωγού, αξίζει να το βγάλετε μέσα στην οπή.

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε ένα κλιματιστικό το χειμώνα σε ένα διαμέρισμα

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε κλιματισμό το χειμώνα σε ένα διαμέρισμα - ένα ζήτημα που ενδιαφέρει πολλοί που έχουν αγοράσει κλιματισμό ή σχεδιάζει να το αγοράσει.

Η πλειοψηφία των υπαρχόντων κλιματιστικών λειτουργεί τόσο για ψύξη όσο και για θέρμανση (όταν το αγοράζετε αυτό, πρέπει να καθορίσετε). Οι επιτρεπτές θερμοκρασίες λειτουργίας σε διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας διαφέρουν.

Γιατί δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα:

 • στην εργασία "Για ψύξη" η εξωτερική μονάδα εκπέμπει θερμότητα. Το συμπύκνωμα (νερό) σχηματίζεται στην εσωτερική μονάδα και αποστραγγίζεται μακριά από την αποστράγγιση.
 • στην εργασία "Στη θερμότητα" η εξωτερική μονάδα δίνει το κρύο. Επίσης σχηματίζει συμπύκνωμα (νερό), το οποίο αποστραγγίζεται από την παλέτα του σκάφους.

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε ένα κλιματιστικό το χειμώνα σε ένα διαμέρισμα

Για να εργάζεστε σε μεγάλες αρνητικές θερμοκρασίες "για ψύξη" - μπορείτε να βάλετε το λεγόμενο "κιτ χειμώνα". Το καθήκον του είναι να θερμάνει την αποστράγγιση και τον στροφαλοθάλαμο του συμπιεστή. ρυθμίστε τη θερμοκρασία συμπύκνωσης. Μερικά (πιο ακριβά) κλιματιστικά έχουν ήδη όλες τις επιλογές για εργασία σε αρνητικές θερμοκρασίες. Αυτό ισχύει για χώρους στους οποίους υπάρχει σταθερή, καθολική κατανομή θερμότητας (αίθουσες εξυπηρετητών, σταθμοί κ.λπ.)

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα για θέρμανση;

Με βάση τα προαναφερθέντα - για τη θερμότητα, το σύστημα διαχωρισμού μπορεί να συμπεριληφθεί πάνω από τους 0 βαθμούς Κελσίου (εκτός αν ορίζεται διαφορετικά από τον κατασκευαστή ή έχει εγκατασταθεί ένα προαιρετικό κιτ). Αυτός ο περιορισμός παρέχεται για να αποφευχθεί το πάγωμα του ανεμιστήρα και του συμπυκνωτή της εξωτερικής μονάδας. Επιπλέον, με περαιτέρω μείωση της θερμοκρασίας - μειώνεται σημαντικά η απόδοση του κλιματιστικού (EFFICIENCY).

Σε τι μείον θερμοκρασία μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό για ψύξη

"Για ψύξη" επιτρέπεται η χρήση διαχωρισμένου συστήματος μέχρι μικρές χαμηλές θερμοκρασίες (-3 - 5 ° C) (είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί στο εγχειρίδιο οδηγιών). Ο περιορισμός αυτός οφείλεται στο γεγονός ότι

 1. Το λάδι στο συμπιεστή είναι πυκνό και η ενεργοποίηση του κλιματιστικού μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία.
 2. το νερό μπορεί να παγώσει στην έξοδο της αποχέτευσης, πράγμα που θα οδηγήσει σε "διαρροή" της εσωτερικής μονάδας.

Ο τρόπος θέρμανσης σε θετική θερμοκρασία είναι πολύ αποτελεσματικός κατά την περίοδο φθινοπώρου-άνοιξης (όταν η κύρια θέρμανση δεν ήταν ενεργοποιημένη). Η λειτουργία του κλιματιστικού "για θέρμανση" είναι απαράδεκτη σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Για τους σκοπούς αυτούς, πρέπει να χρησιμοποιήσετε άλλες συσκευές. Για παράδειγμα, οι αντλίες θερμότητας, τα θερμαντικά σώματα, οι θερμαντήρες κλπ.

Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε: Η αστοχία του κλιματιστικού μηχανήματος λόγω μη τήρησης των παραμέτρων θερμοκρασίας δεν ισχύει στην περίπτωση της εγγύησης. Το χειμώνα είναι καλύτερο να αποσυνδέσετε το κλιματιστικό από το "δίκτυο". Και αν υπάρχει πιθανότητα να χτυπήσετε ένα εξωτερικό μπλοκ από παγοπέδιλα (ή ένα μεγάλο ποσό χιονιού), είναι υποχρεωτικό να προστατεύσετε το κλιματιστικό με μια προσωπίδα ή τουλάχιστον να το καλύψετε με κάτι.

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό για θέρμανση το χειμώνα σε θερμοκρασία μείον: τα χαρακτηριστικά της χρήσης οικιακών συστημάτων διάσπασης κατά την ψυχρή περίοδο

Κατά την κρύα εποχή, η θέρμανση των σπιτιών και των διαμερισμάτων δεν έχει κεντρική θέρμανση. Και η χρήση ειδικών θερμαντήρων είναι μια δαπανηρή ευχαρίστηση. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε αν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα για θέρμανση σε ένα δωμάτιο, και αν αυτό είναι δυνατό, τότε υπό ποιες συνθήκες.

Η αρχή του κλιματιστικού για θέρμανση

Πώς λειτουργεί το κλιματιστικό για ψύξη σε διαμέρισμα ή σπίτι; Είναι όλα σχετικά με την απορρόφηση και την απελευθέρωση θερμότητας στην εξάτμιση των υγρών και τη συμπύκνωση τους. Κατά την εξάτμιση, απορροφάται θερμότητα. Μπορούμε να δούμε αυτή τη διαδικασία με το να ρίχνουμε λίγο αλκοόλ στο χέρι. Αμέσως αισθανόμαστε κρύο - αυτό σημαίνει ότι το αλκοόλ, εξάτμιση, απορροφά θερμότητα.

Όταν το υγρό συμπυκνώνεται, συμβαίνει η αντίστροφη διαδικασία - συστέλλεται, αφήνοντας τη θερμότητά της. Η ίδια αρχή του κλιματιστικού.

Με το σχεδιασμό του αποτελείται από:

 • τον συμπιεστή.
 • τον εξατμιστή.
 • έναν πυκνωτή.
 • θερμοστατική βαλβίδα;
 • οπαδούς.

Ο συμπιεστής είναι ο σημαντικότερος μηχανισμός αυτού του συστήματος. Είναι υπεύθυνη για την περιστροφή του υγρού. Οι λειτουργίες του εξατμιστή και του συμπυκνωτή είναι αρκετά κατανοητές από το ίδιο το όνομα.

Απαιτείται μια θερμοστατική βαλβίδα εκτόνωσης για τη ρύθμιση της πίεσης ψυκτικού ενός ειδικού υγρού που έχει πολύ χαμηλό σημείο πήξης. Μια τέτοια ουσία δεν θα παγώσει ακόμη και σε -35. Από την πίεση του, η θερμοκρασία που εκπέμπει το κλιματιστικό εξαρτάται από αυτό. Το τελευταίο μέρος είναι οι οπαδοί, αναγκάζοντας ζεστό ή κρύο αέρα. Συνεχίζοντας από αυτό, σημειώνουμε ότι το κλιματιστικό έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί με θερμότητα.

Μπορώ να ενεργοποιήσω το κλιματιστικό του σπιτιού το χειμώνα στη λειτουργία θέρμανσης

Η χρήση συμβατικού κλιματιστικού για θέρμανση χρησιμοποιείται σε αδύναμους παγετούς (έως -5 0). Το κλιματιστικό δεν χρησιμοποιεί θερμαντικά στοιχεία για να παράγει θερμότητα, είναι σε θέση να πάρει ενέργεια μόνο από άλλη θερμότητα. Με άλλα λόγια, είναι σε θέση να δώσει μακριά τόσο θερμότητα κατά τη συμπύκνωση, πόσοι απορροφούν το ψυκτικό μέσο κατά την εξάτμιση. Για περισσότερα αυτός, δυστυχώς, δεν είναι ικανός.

Υπάρχουν μοντέλα που αντλούν θερμότητα ακόμη και σε -30 ° C, αλλά δεν είναι πραγματικά κλιματιστικά, αλλά αντλίες θερμότητας, που χρησιμοποιούνται κυρίως σε μεγάλες επιχειρήσεις. Το κόστος τους είναι αρκετές φορές υψηλότερο και η παραγωγικότητα είναι πολύ υψηλή για μικρές εγκαταστάσεις. Σε ιδιωτικά σπίτια και ακόμα περισσότερα διαμερίσματα, είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν τέτοιες μονάδες.

Είναι δυνατή η εναλλαγή του κλιματιστικού κλιματισμού σε θερμοκρασία κάτω από το μηδέν στο δρόμο

Για να κατανοήσετε τις δυνατότητες του κλιματιστικού σας, αξίζει να κατανοήσετε τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Μιλώντας για τα οφέλη από τη χρήση κλιματιστικών για θέρμανση, θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι αναμφισβήτητο. Όταν χρησιμοποιείτε συμβατικό θερμαντήρα, με 1 kW ενέργειας που καταναλώνεται, θα έχετε μόνο 0.98 kW χρήσιμου θερμικού. Εάν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό για θέρμανση, με το ίδιο κόστος μπορείτε να πάρετε μέχρι 5 kW χρήσιμης θερμικής ενέργειας.

Εάν περιλαμβάνουν κλιματισμό, το οποίο προορίζεται να θερμανθεί στους -5 0, σε μια στιγμή όταν είναι -10 0, ο συμπιεστής θα υποφέρει, όπως το πετρέλαιο, το οποίο χρησιμοποιείται για τη λειτουργία του συστήματος δεν είναι σχεδιασμένο για υψηλή παγετό. Η λεκάνη αποστράγγισης του εξωτερικού ανταλλάκτη θερμότητας μονάδα ή obledeneyut, και αυτό θα οδηγήσει σε αποτυχία όλων των στοιχείων λειτουργίας.

Όταν αγοράζετε ένα κλιματιστικό, αποφασίστε αμέσως για τον εαυτό σας, θα είναι χρήσιμο για θέρμανση το χειμώνα. Και αν είστε σίγουροι ότι θα θερμαίνετε το δωμάτιο, επιλέξτε ειδικά μοντέλα αντιστροφέων.

Χαρακτηριστικά διαχωρισμένων συστημάτων με λειτουργία θέρμανσης

Τι είναι ένα split σύστημα; Αυτό είναι ένα κλιματιστικό, το οποίο είναι εξοπλισμένο με τη λειτουργία της θέρμανσης του δωματίου. Ένα συμβατικό κλιματιστικό αρχικά κατασκευάστηκε για τον σκοπό της ψύξης του αέρα. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, τα μοντέλα εκσυγχρονίστηκαν, και ως αποτέλεσμα, τα δημοφιλή split συστήματα εμφανίστηκαν σήμερα.

Διαχωριστικό σύστημα - το ίδιο κλιματιστικό, στο οποίο προστίθεται η εξωτερική μονάδα συμπύκνωσης. Είναι αυτή η μονάδα που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία της θέρμανσης του σπιτιού σας. Το ψυκτικό υγρό που διέρχεται από αυτό απορροφά θερμότητα από το εξωτερικό περιβάλλον και το μεταφέρει στο σπίτι. Τα συστήματα διαχωρισμού έχουν μεγάλη ζήτηση λόγω του υψηλού επιπέδου αυτοματοποίησης. Χάρη στην αυτοματοποίηση της διαδικασίας, μπορείτε να ρυθμίσετε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία άνεσης μόνο μία φορά. Το split σύστημα θα το υποστηρίξει όλο το χρόνο, το χειμώνα θα θερμανθεί, και το καλοκαίρι θα δροσίσει το δωμάτιο. Ένα χαρακτηριστικό της χρήσης θέρμανσης είναι η αυτοματοποίηση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το μοντέλο εξαερισμού.

Χειμερινό σετ για κλιματισμό

Το χειμερινό κιτ για κλιματισμό είναι ένα ειδικό κιτ που θα βοηθήσει το κλιματιστικό να μην αποτύχει ακόμα και κάτω από ακραίες συνθήκες χρήσης.

Σε σοβαρό παγετό, που δεν υπολογίζεται από το μοντέλο σας, οι ιδιότητες του λαδιού που είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του συμπιεστή υποβαθμίζονται και το πάγο των εξωτερικών στοιχείων απενεργοποιεί ολόκληρο το σύστημα. Για να μην ανησυχείτε για την αποτελεσματικότητα του κλιματιστικού το χειμώνα, αγοράζουν ειδικά χειμερινά σετ - κάποιες ασφάλειες, μειώνοντας τον κίνδυνο βλάβης και εμποδίζοντας τη λειτουργία του συστήματος σε ακατάλληλες συνθήκες.

Το χειμερινό σετ περιλαμβάνει μια σειρά συσκευών και λειτουργιών:

 • Αισθητήρας θερμοκρασίας. Εγκαθίσταται στην εξωτερική μονάδα, αναλύει την εξωτερική θερμοκρασία και εάν υπερβαίνει τις πιθανές συνθήκες χρήσης, απενεργοποιείται απλά η συσκευή. Χρησιμοποιώντας παρόμοια ασφάλεια δεν θα προκληθεί ζημιά στον συμπιεστή σε χαμηλές θερμοκρασίες.
 • Συμπιεστής θερμαντήρα στροφαλοθαλάμου. Λειτουργεί όταν το κλιματιστικό είναι απενεργοποιημένο, διατηρώντας την απαραίτητη θερμοκρασία λαδιού και ψυκτικού μέσου, που εξασφαλίζει την κανονική εκκίνηση του συμπιεστή και εμποδίζει την υγροποίηση του ψυκτικού μέσου. Το καλοκαίρι, με κανονική ψύξη, αυτό δεν είναι απαραίτητο, και το χειμώνα, όταν ο παγετός - όπως ποτέ πριν, δεν μπορεί να αφεθεί να παγώσει ή ελαφρώς να αυξήσει το ιξώδες του πετρελαίου. Αυτό απειλεί την απώλεια των πιο πολύτιμων λιπαντικών ιδιοτήτων. Λοιπόν, η έλλειψη του σωστού λιπαντικού θα οδηγήσει σε μεγάλη κατανάλωση πόρων όλων των κινούμενων στοιχείων του κλιματιστικού.
 • Θέρμανση του συστήματος αποστράγγισης. Διατίθεται, χάρη σε ένα ειδικό θερμαντήρα, που εμποδίζει το πάγωμα του συμπυκνώματος και το σχηματισμό παγοκεφαλών στην αποχέτευση. Η κατάψυξη του συστήματος αποστράγγισης απειλείται με εμπόδια στην αποστράγγιση του συμπυκνώματος ή από τη θραύση της αποστράγγισης.

Όλα αυτά τα υποσυστήματα μπορούν να επεκτείνουν τον χρόνο λειτουργίας της συσκευής. Όμως, όπως βλέπετε, ακόμα κι αν το χειμερινό σετ συμβάλλει στην επίλυση των τεχνικών δυσκολιών που συνδέονται με τη λειτουργία του συστήματος, δεν μπορεί να εξαλείψει τον κύριο λόγο για τον οποίο σήμερα δεν χρησιμοποιούμε κλιματισμό το χειμώνα για θέρμανση. Συνεπώς, η αγορά του δεν επιτρέπει την εξέταση του κλιματιστικού μηχανήματος ως συσκευής θέρμανσης για όλες τις καιρικές συνθήκες.

Κατανοήσαμε τις αποχρώσεις της χρήσης ενός κλιματιστικού με τη λειτουργία της θέρμανσης και μάθαμε επίσης τι θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακατάλληλη χρήση. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι πιθανές συνθήκες λειτουργίας. Εάν το επιλεγμένο μοντέλο δεν προορίζεται για θέρμανση και σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα σε διαφορετικές λειτουργίες θερμοκρασίας, πρέπει να αγοράσετε ένα κιτ χειμώνα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να είστε σίγουροι για την απόδοση του συστήματος σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Η χρήση κλιματισμού για θέρμανση είναι πολύ επωφελής λόγω του χαμηλού ενεργειακού κόστους. Αυτό θα αποφέρει, τουλάχιστον, την πληρωμή για τη θέρμανση και το μέγιστο - για να δημιουργηθεί ένα άνετο περιβάλλον χωρίς περιττό πονοκέφαλο.

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα ή τους κανόνες θέρμανσης

Αφού αγοράσατε ένα σπίτι με split σύστημα, αναρωτήσατε ξαφνικά αν είναι δυνατόν να συμπεριλάβετε ένα split σύστημα το χειμώνα; Το ερώτημα είναι αρκετά λογικό, διότι ακόμη και στις οδηγίες και στην τεχνική τεκμηρίωση για τον εξοπλισμό κλιματισμού δηλώνεται ότι το φάσμα των θερμοκρασιών λειτουργίας των αναστρέψιμων κλιματιστικών είναι από -5 έως +25 μοίρες. Και τι εάν δεν υπάρχει -5, αλλά -30; Ας δούμε πόσο πραγματικά λειτουργεί το κλιματιστικό το χειμώνα.

Περιεχόμενα

Ποια κλιματιστικά είναι κατάλληλα για θέρμανση; ↑

Θέρμανση το χειμώνα: μύθος ή πραγματικότητα

Προσέξτε τις οδηγίες για το κλιματιστικό σας. Σίγουρα θα δείτε ότι έχουν ήδη εκφράσει τις παραπάνω παραμέτρους, καλά, ή πολύ κοντά σε αυτές. Εάν η θερμοκρασία είναι κάτω από -5, το κλιματιστικό απλά θα χάσει την παραγωγή θερμότητας που δηλώνεται στην τεχνική τεκμηρίωση. Αργά ή αργότερα, θα πέσει καθόλου στο μηδέν. Είναι δυνατόν να λειτουργήσει το κλιματιστικό το χειμώνα;

[include id = "1" title = "Διαφήμιση στο κείμενο"]

Τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης γενικά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν το χειμώνα. Το γεγονός ότι το ψυκτικό διαλύεται στο λάδι αποτελεσματικά «έργο» μόνο εάν καθορίζεται στη δήλωση επιλογές. Σπάζοντας το (οδηγίες), διατρέχετε τον κίνδυνο να «χάσει» τον φίλο του για πάντα, επειδή τα μέρη τριβής θα είναι σχεδόν στεγνή λειτουργία λόγω της πήξει το πετρέλαιο, και αυτό αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε γρήγορη φθορά του συμπιεστή και την τελική αποτυχία της.

Υπάρχουν μέτρα που αποσκοπούν στην επέκταση του εύρους θερμοκρασίας λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική το χειμώνα για να ψύξετε το δωμάτιο και όχι για να το θερμαίσετε.

Επιλογή κλιματιστικού για λειτουργία το χειμώνα

Χάρη στη συσκευή χειμερινής εκκίνησης, η λειτουργία του κλιματιστικού χειμώνα είναι δυνατή, όχι στο καθορισμένο εύρος, αλλά σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες. Για να γίνει αυτό, πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο με κατάλληλους τεχνικούς δείκτες για το σκοπό αυτό. Το σύστημα Split-MDV παρέχει έως -8 μοίρες και VRF-έως -15 βαθμούς Κελσίου.

Μερικά μοντέλα είναι διαιρούμενων συστημάτων, όπως η Mitsubishi Electric και της Daikin, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θέρμανση χώρων, ακόμη και υπό την προϋπόθεση ότι η εξωτερική θερμοκρασία είναι -25 βαθμούς, ότι θα συμφωνήσετε, δεν είναι μια κακή επίτευγμα.

Όταν απαιτείται σταθερός κλιματισμός, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός: ένα θερμαντικό στοιχείο αποστράγγισης που χρησιμεύει για την αποστράγγιση του υγρού. μια συσκευή θέρμανσης για τον συμπιεστή, η οποία εμποδίζει το πάγωμα του λαδιού και το βρασμό του ψυκτικού μέσου. καθυστερήστε την ταχύτητα του ανεμιστήρα, έτσι ώστε τα εσωτερικά μέρη της συσκευής να μην καταψυχθούν. Ένα τέτοιο σετ μπορεί να είναι εξοπλισμένο με τα περισσότερα μηχανήματα υψηλής ποιότητας, αλλά μόνο ένας τεχνικός μπορεί να το κάνει. Αν απαιτείται η λειτουργία της συσκευής μέχρι και -15 ομαλά (σε περίπτωση απουσίας αέρα έως -25 μοίρες), τότε πρέπει να επικοινωνήσετε με το κέντρο σέρβις. Εδώ δεν θα εγκαταστήσετε μόνο τον προσαρμοσμένο εξοπλισμό, αλλά και την υπηρεσία εγγύησης. Είναι δυνατό να επεκταθεί το εύρος θερμοκρασίας, αλλά αυτό είναι ένας αδικαιολόγητος κίνδυνος στη λειτουργία των μηχανημάτων.

Πιθανά προβλήματα με ακατάλληλη λειτουργία ↑

[include id = "2" title = "Διαφήμιση στο κείμενο"]

Η ενσωμάτωση της συμβατικής τεχνολογίας το χειμώνα μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά προβλημάτων και η φύση τους εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο την εκμεταλλευτήκατε, η οποία ήταν η θερμοκρασία στο δρόμο.

Λειτουργία "Θέρμανση", η θερμοκρασία είναι κάτω από -5 μοίρες

 • το εξωτερικό μπλοκ από το συμπύκνωμα που απελευθερώνεται κατά τη λειτουργία αρχίζει να καλύπτεται από μια κρούστα πάγου.
 • Η μεταφορά θερμότητας επιδεινώνεται, η παραγωγή θερμότητας μειώνεται.
 • Υγρό ψυκτικό μπορεί να εισέλθει στον συμπιεστή, πράγμα που θα οδηγήσει στη θραύση του.

Λειτουργία "Ψύξη", θερμοκρασία + 5 μοίρες και κάτω

 • το εξωτερικό μπλοκ και ο σωλήνας αποστράγγισης πάγωμα?
 • Η απόδοση του συμπιεστή μειώνεται.
 • ο κίνδυνος διάσπασης του συμπιεστή αυξάνεται όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο.

Προετοιμασία οικιακού κλιματιστικού για χειμερινή λειτουργία ↑

Εάν το κλιματιστικό δεν ενεργοποιηθεί το χειμώνα, ή μάλλον, η λειτουργία του δεν σχεδιάζεται, τότε θα πρέπει να προετοιμαστεί για το κρύο. Για αυτό χρειάζεστε:

 1. ενεργοποιήστε το split σύστημα στη λειτουργία "Εξαερισμός" για 2-2,5 ώρες για να αφαιρέσετε την υγρασία από τον εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας.
 2. καθαρά φίλτρα (μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας).
 3. κλείστε την εξωτερική μονάδα με αδιάβροχο υλικό.

Ελέγξτε τη λειτουργία του κλιματιστικού το χειμώνα ↑

Ένα άλλο επίκαιρο θέμα για πολλούς διαμονή «σνακ»: «Πώς να ελέγξετε το σύστημα κλιματισμού σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν;» Έλεγχος θα μπορούσε να είναι μόνο αν η εξωτερική θερμοκρασία αυξάνεται με το που καθορίζονται στις ελάχιστες οδηγίες ή αν έχετε ένα «κιτ χειμώνα».

Αν έχετε αγοράσει και αποφάσισε να εγκαταστήσει ένα σύστημα διαχωρισμού το χειμώνα, όταν οι καιρικές συνθήκες -25 έως 30 βαθμούς, θα πρέπει είτε να περιμένετε για την αύξηση της θερμοκρασίας και στη συνέχεια να ασχοληθεί με την εγκατάσταση, ή να εμπιστεύονται την εταιρεία που πούλησε τον εξοπλισμό HVAC, ενεργοποιήστε το σύστημα την άνοιξη.

Χαρακτηριστικά του κλιματιστικού το χειμώνα

Το κύριο καθήκον οποιουδήποτε κλιματιστικού ψύχεται τις εγκαταστάσεις το καλοκαίρι. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μοντέλων, μεταξύ των οποίων υπάρχουν κλιματιστικά με τη λειτουργία της θέρμανσης του δωματίου. Συχνά οι άνθρωποι αναρωτιούνται εάν είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα για θέρμανση σε ένα διαμέρισμα ή καλύτερα να αγοράσετε μια πρόσθετη συσκευή που θα λειτουργήσει το χειμώνα. Ποια επιλογή είναι καλύτερη για εσάς - ας προσπαθήσουμε να το καταλάβουμε.

Η ένταξη του κλιματισμού το χειμώνα είναι ένα επίκαιρο ζήτημα για τους ιδιοκτήτες της συσκευής

Περισσότερα για το σύστημα κλιματισμού

Τα πρώτα κλιματιστικά είναι σοβιετικά BK, μοντέλα παραθύρων. Εργάστηκαν μόνο για ψύξη. Εξόργισε τους ανθρώπους από τη φωτιά, αλλά έκανε ένα δυνατό θόρυβο. Μετά από λίγο, τα απλά κλιματιστικά συστήματα άρχισαν να αντικαθίστανται από χωριστά συστήματα, τα οποία αποτελούνται από 2 μονάδες. Τα συστήματα διαχωρισμού είναι άνετα και δεν είναι πολύ θορυβώδη. Και επίσης άρχισαν να εργάζονται για θέρμανση και ψύξη.

Πολλοί πιστεύουν ότι το split σύστημα παίρνει τον αέρα από το δρόμο και το βάζει σε ένα ψυγμένο δωμάτιο. Δεν είναι έτσι. Ουσιαστικά κάθε μονάδα χρησιμοποιεί αέρα εσωτερικού χώρου. Ο τρόπος για υπαίθριο οξυγόνο είναι, αλλά μόνο στα πιο ακριβά μοντέλα.

Εφαρμογή της συσκευής σε παγετούς

Πρώτα απ 'όλα, αξίζει να καταλάβετε πώς λειτουργεί η συσκευή και τι συμβαίνει σε αυτήν κατά τη χειμερινή εργασία. Τέτοιες λεπτομέρειες όπως το πηνίο και ο στροφαλοθάλαμος βρίσκονται στο εξωτερικό μπλοκ. Αν η θερμοκρασία στο δρόμο είναι μικρή, το λιπαντικό μπορεί να πυκνώσει έντονα. Εξαιτίας αυτού, ο μηχανισμός είναι δύσκολο να λειτουργήσει και μπορεί να επιδεινωθεί.

Κατά τη λειτουργία του συστήματος το χειμώνα, η ποιότητα του φρέον μπορεί να επιδεινωθεί και η αποτελεσματικότητα της συσκευής μπορεί να μειωθεί δραστικά. Αν το εξωτερικό είναι κρύο, η θέρμανση δεν θα είναι σε θέση να ανάψει και ο ψυχρός αέρας θα εισέλθει στο δωμάτιο.

Υπάρχει μόνο μία διέξοδος: η αγορά της μονάδας, η οποία παρέχει δύο θέσεις - θέρμανση και ψύξη. Τέτοιες συσκευές μπορούν να λειτουργούν σε θερμοκρασίες έως -25 ° C.

Η κλασική παραλλαγή μπορεί να θερμαίνει μια προϋπόθεση, αλλά μόνο την περίοδο του φθινοπώρου και την άνοιξη. Η συσκευή λειτουργεί μέχρι η θερμοκρασία στο δρόμο να πέσει στους 0 ° C. Μόλις γίνει ψυχρότερο έξω, το κλιματιστικό δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πολλοί δεν γνωρίζουν ποια συσκευή θα είναι πιο αποτελεσματική. Η λειτουργία της μονάδας κατά τη χειμερινή περίοδο είναι η διαθεσιμότητα ειδικών εξαρτημάτων που δεν υπάρχουν στα μοντέλα του καλοκαιριού. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείτε ισχυρή πίεση αέρα για να την επεξεργαστείτε σε θερμότητα, ο μηχανισμός θα υποστεί βαρύ φορτίο και μπορεί τελικά να σπάσει. Η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται μπορεί επίσης να αυξηθεί σημαντικά, οπότε είναι καλύτερο να αποκτήσετε αμέσως ένα μοντέλο της συσκευής με 2 τρόπους. Τέτοια μοντέλα έχουν πολλά πλεονεκτήματα στη χρήση:

 1. Αυτόματη παρακολούθηση και διατήρηση της ρυθμισμένης θερμοκρασίας στο διαμέρισμα, καθώς και αλλαγή της σε οποιαδήποτε από τις δύο κατευθύνσεις.
 2. Μικρή ποσότητα καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.
 3. Η τεχνική δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να βλάψει τους ενοίκους στο σπίτι.
 4. Μικρή καύση αέρα στο διαμέρισμα. Η εκπομπή μονοξειδίου του άνθρακα ελαχιστοποιείται, σε αντίθεση με τα μοντέλα του θερμαντήρα (σωληνωτός ηλεκτρικός θερμαντήρας).
 5. Καλή απόδοση.

Εκτός από τις καλές ιδιότητες, το σύστημα διάσχισης έχει επίσης αρνητικές πλευρές. Αυτές οι ιδιότητες δεν τους επιτρέπουν να παρακάμπτουν πλήρως τους κλασικούς ηλεκτρικούς θερμαντήρες:

 • υψηλό κόστος των κλιματιστικών?
 • πολύπλοκο μηχανισμό ·
 • εάν υπάρξει κάποια βλάβη, θα είναι δύσκολο και ακριβό να το διορθώσετε.
 • οι ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας μπορούν να σπάσουν τη συσκευή.
 • έτσι ώστε το λιπαντικό να μην καταστραφεί, πρέπει να ενεργοποιείτε τη συσκευή από καιρό σε καιρό.

Προσαρμογή του εξοπλισμού θέρμανσης

Για τον κλιματισμό εργάστηκε για θέρμανση το χειμώνα, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα που έχει σχεδιαστεί για το χειμώνα. Ωστόσο, το κόστος τέτοιων συσκευών είναι μεγάλο. Για την επίλυση του υφιστάμενου προβλήματος και τη θέρμανση του χώρου σε μείον θερμοκρασία, οι ειδικοί έχουν αναπτύξει ειδικούς μηχανισμούς που μπορούν να εγκατασταθούν επιπρόσθετα και έτσι να μειωθεί η πιθανότητα θραύσης. Για την κανονική λειτουργία μιας συμβατικής συσκευής σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός, χρησιμοποιούνται ειδικά στοιχεία:

 1. Πρόσθετες λεπτομέρειες που μειώνουν τον αριθμό περιστροφών του ανεμιστήρα. Αυτό εξαλείφει τον σχηματισμό πάγου στην έλικα του.
 2. Αποκλεισμός για θερμότητα. Αυξάνει τον βαθμό θερμότητας του ελαίου στο φρέον. Μια μακροχρόνια διαδικασία ένταξης, αλλά μειώνεται η πιθανότητα θραύσης.
 3. Θερμοσίφωνες θέρμανσης και αποστράγγισης.

Είναι σημαντικό να εγκαταστήσετε σωστά αυτά τα εξαρτήματα. Η αποσυναρμολόγηση της συσκευής για το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να υποστεί νέα επεξεργασία, καθώς το κλιματιστικό απλά δεν θα ενεργοποιηθεί σε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας το καλοκαίρι.

Τύποι συσκευών με λειτουργία χειμώνα

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι πάντα εφικτό να εγκαταστήσετε με επιτυχία πρόσθετα εξαρτήματα χειμώνα. Η περαιτέρω λειτουργία της συσκευής εξαρτάται από τα ίδια τα εξαρτήματα, τις διαστάσεις του κλιματιστικού και τη μέθοδο εγκατάστασης, επομένως είναι καλύτερο να αγοράσετε αμέσως ένα κλιματιστικό που θα λειτουργήσει το χειμώνα για θέρμανση και το καλοκαίρι για ψύξη. Μπορείτε να ονομάσετε δύο μοντέλα που λειτουργούν καλά το χειμώνα:

 1. Το CooperHunter CH-S09FTXLA Arctic Inverter είναι μια κατάλληλη επιλογή για τη θέρμανση ενός δωματίου 25μ². Η μέση ισχύς του κινητήρα είναι 2,8 kW. Λειτουργεί καλά στους -25 ° C. Η συσκευή περιλαμβάνει ένα τμήμα που ελέγχει όλες τις παραμέτρους πριν την εκκίνηση του κινητήρα.
 2. GREEH GWH12KF-K3DNA5G - αυτό το μοντέλο λειτουργεί καλά σε μια βέλτιστη θερμοκρασία -18 ° C.. Το δωμάτιο των 35 m² μπορεί να θερμανθεί εντελώς. Το διαχωριστικό σύστημα προστατεύεται από την κατάψυξη της εξωτερικής μονάδας, η οποία αποτελείται από σωματίδια θέρμανσης, στροφαλοθάλαμο και αποστράγγιση.

Το Cooper-Hunter CH-S09FTXLA Arctic Inverter λειτουργεί καλά σε σοβαρούς παγετούς

Προετοιμασία του εξοπλισμού για το κρύο

Για να προστατεύσετε τη μονάδα από τους σοβαρούς παγετούς, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε το σύστημα, καθώς μια σύντομη εκκίνηση της συσκευής σε σοβαρό παγετό μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη. Για να χρησιμοποιήσετε κανονικά το κλιματιστικό το καλοκαίρι, πρέπει να κάνετε τα εξής:

 • ρίξτε εντελώς το ψυκτικό μέσο στην εξωτερική μονάδα.
 • βάζετε προστατευτικό κάλυμμα από το χιόνι.
 • Μην χρησιμοποιείτε τη συσκευή πολύ συχνά το χειμώνα.

Μετά το χειμώνα, μην βιαστείτε να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό χωρίς διάγνωση. Οι ειδικοί επιμένουν στην προσθήκη σωλήνων freon και πλήρους καθαρισμού.

Κύρια προβλήματα

Αν κατά λάθος ή ειδικά συμπεριλάβετε ένα συμβατικό κλιματιστικό σε περίπτωση σοβαρού παγετού, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα προβλήματα. Οι δυσκολίες θραύσης εξαρτώνται από τον τρόπο χρήσης, από τη θερμοκρασία που βρισκόταν στο δρόμο τη στιγμή της ενεργοποίησης. Εάν ενεργοποιήσετε τη συσκευή για θέρμανση του διαμερίσματος όταν βρίσκεστε στο δρόμο -5 ° C, η εξωτερική μονάδα θα αρχίσει να καλύπτεται με πάγο, καθώς θα εκπέμπει συμπύκνωμα. Η ανταλλαγή θερμότητας θα επιδεινωθεί, η παραγωγή θερμότητας θα μειωθεί. Το ψυκτικό μπορεί να εισέλθει στον συμπιεστή και να σπάσει τη συσκευή.

Αν ο δρόμος είναι + 5 ° C και το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο για ψύξη, τότε η εξωτερική μονάδα και ο σωλήνας μπορούν να παγώσουν.

Η απόδοση του συμπιεστή θα μειωθεί, πράγμα που θα οδηγήσει σε σοβαρή βλάβη.

Έλεγχος εργασίας το χειμώνα

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να ελέγχετε το κλιματιστικό το χειμώνα για εργασίες θέρμανσης. Μπορείτε να ξεκινήσετε τον έλεγχο της συσκευής όταν η θερμοκρασία πέσει στους -5 ° C στο δρόμο. Εάν αποφασίσετε να τοποθετήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα, τότε είναι επιθυμητό να περιμένετε μια ελαφριά αύξηση της θερμοκρασίας.

Εάν έχει ήδη εγκατασταθεί, ξεκινήστε τη συσκευή σταδιακά, όταν η θερμοκρασία στο δρόμο είναι 0 ° C. Είναι καλύτερο να μην αναλαμβάνουν κινδύνους και να ελέγχουν προσεκτικά τις λειτουργίες θέρμανσης, επειδή οι πιθανότητες μιας βλάβης είναι μεγάλες.

Συμπέρασμα

Η λειτουργία του κλιματιστικού για θέρμανση το χειμώνα μπορεί να παρουσιάσει θετικά αποτελέσματα αν το split σύστημα έχει 2 τρόπους λειτουργίας. Επίσης, μπορείτε να αγοράσετε ένα σύνολο εξαρτημάτων για πρόσθετη εγκατάσταση, ώστε να μπορείτε να θερμαίνετε το δωμάτιο το χειμώνα. Ωστόσο, είναι ακόμα απαραίτητο να ελέγξετε τη θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο, επειδή ένας σοβαρός παγετός μπορεί να προκαλέσει βλάβη, η οποία θα είναι πολύ δύσκολο να διορθωθεί. Ως εκ τούτου, είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζουμε ποια μονάδα είναι καλύτερα να επιλεγεί έτσι ώστε η χρήση να είναι απλή και αποτελεσματική.

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα; Χαρακτηριστικά της λειτουργίας του κλιματιστικού το χειμώνα

Συχνά, οι νέοι χρήστες κλιματισμού έχουν ερωτήσεις σχετικά με τη χειμερινή λειτουργία και τη χρήση κλιματιστικών. Ας δούμε τι χαρακτηριστικά και αποχρώσεις του κλιματιστικού έχει το χειμώνα. Εδώ έχουμε συγκεντρώσει όλες τις πιο συχνές ερωτήσεις σας και θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε: "Πώς να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα; Πώς να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα;" Λοιπόν, ας πάμε.

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα; Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα; Το κλιματιστικό θα ενεργοποιηθεί το χειμώνα;

Ναι, είναι δυνατό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα εάν το κλιματιστικό σας έχει σχεδιαστεί για χειμερινή χρήση. Ανοίξτε τις οδηγίες και καθορίστε αυτή τη λειτουργία για το κλιματιστικό σας. Καθορίστε το εύρος θερμοκρασίας του κλιματιστικού. Το εάν είναι εφικτό να χρησιμοποιηθεί το κλιματιστικό το χειμώνα και αν το κλιματιστικό μπορεί να λειτουργήσει το χειμώνα γίνεται σαφές μετά την προδιαγραφή αυτών των παραμέτρων. Οι οδηγίες για τα περισσότερα κλιματιστικά μπορούν να βρεθούν σε αυτόν τον ιστότοπο. Συνήθως κλιματιστικά inverter των γνωστών κατασκευαστών έχουν σχεδιαστεί για να συμπεριληφθούν στο χειμώνα, και δεν ακριβά κλιματιστικά ON / OFF δεν είναι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συμπερίληψη και η λειτουργία το χειμώνα για θέρμανση για οποιοδήποτε κλιματιστικό είναι ένα "ακραίο" καθεστώς.

Πρέπει να ενεργοποιήσω το κλιματιστικό το χειμώνα; Πρέπει να ενεργοποιήσω το κλιματιστικό το χειμώνα; Πρέπει να ενεργοποιήσω το κλιματιστικό το χειμώνα;

Απαντούμε σε αυτή την συχνά τεθείσα ερώτηση. Αν αυτό δεν είναι απαραίτητο, ειδικά για να συμπεριληφθεί ο κλιματισμός το χειμώνα δεν είναι απαραίτητο. Επομένως, εάν το κλιματιστικό θα πρέπει να λειτουργεί το χειμώνα εξαρτάται από τις ανάγκες σας. Αν αυτό δεν είναι απαραίτητο, το κλιματιστικό δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί έως ότου ενεργοποιηθεί η θερμότητα.

Γιατί να συμπεριλάβετε κλιματιστικό το χειμώνα;

Ίσως χρειαστεί να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα, για παράδειγμα, για να θερμάνετε ένα δωμάτιο, ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι. Είναι βολικό, γρήγορο, αποδοτικό και πολύ οικονομικό. Το πιο συνηθισμένο λόγο είναι η ενεργοποίηση του κλιματιστικού το χειμώνα για θέρμανση. Ο δεύτερος λόγος είναι να συμπεριληφθεί ένα κλιματιστικό το χειμώνα για ψύξη. Ναι, μην εκπλαγείτε. Μερικές φορές αυτό το καθεστώς είναι απαραίτητο. Παρακάτω θα αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά των κλιματιστικών που λειτουργούν το χειμώνα για θέρμανση και ψύξη.

Λειτουργία του κλιματιστικού το χειμώνα για θέρμανση. Θέρμανση κλιματισμού το χειμώνα

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά των κλιματιστικών μηχανημάτων, οι κατασκευαστές δηλώνουν τις επιτρεπόμενες τιμές της εξωτερικής θερμοκρασίας, στις οποίες εξασφαλίζεται η σταθερή λειτουργία ενός κλιματιστικού. Διαφορετικά κλιματιστικά που λειτουργούν στη θέρμανση το χειμώνα, οι τιμές αυτές είναι διαφορετικές. Συνήθως, τα κλιματιστικά κλιματιστικά έχουν μια ευρύτερη περιοχή θερμοκρασίας το χειμώνα για θέρμανση από τα συστήματα χωρισμού χωρίς μετατροπέα. Για παράδειγμα, τα καλύτερα κλιματιστικά κλιματιστικά Daikin και τα κλιματιστικά inverter της Mitsubishi Electric (κλιματιστικά χειμώνα-καλοκαίρι) Με ικανότητα λειτουργίας σε κατάσταση λειτουργίας χειμώνα «Θέρμανση» με εξωτερική θερμοκρασία αέρα -15 έως + 24 ° C, ενώ το συμβατικό κλιματιστικό χωρίς μετατροπέα μπορεί να λειτουργήσει σε «θέρμανση» του -5 ° C και άνω. Η χρήση κλιματισμού το χειμώνα για θέρμανση, με βάση την προσωπική εμπειρία, είναι πολύ αποτελεσματική, λόγω της υψηλής ενεργειακής απόδοσης των κλιματιστικών κλιματιστικών. Καταβάλλοντας μόνο 1 kW ηλεκτρικής ενέργειας, το κλιματιστικό θα δώσει 3 kW και περισσότερη θερμότητα το χειμώνα. Μεγάλη! Δεν είναι έτσι; Ο κλιματισμός θέρμανσης στα χειμερινά σχόλια συγκεντρώνει κυρίως θετικά. Αλλά υπάρχουν περιορισμοί, όπως ήδη γνωρίζετε, όπως η εξωτερική θερμοκρασία, κάτω από το οποίο κλιματιστικό σε θερμότητα το χειμώνα απλά δεν θα ξεκινήσει.

Τι συμβαίνει με το κλιματιστικό όταν εργάζεστε το χειμώνα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες;

Το λάδι που διαλύεται στο ψυκτικό υγρό πυκνώνει και καθίσταται ανίκανο να λιπαίνει αποτελεσματικά το τρίψιμο και τα κινούμενα μέρη του συμπιεστή. Αυτό αποτελεί παραβίαση των όρων εγγύησης και, αργά ή γρήγορα, οδηγεί σε ισχυρή φθορά του συμπιεστή και στην αποτυχία του. Σε εξωτερικές θερμοκρασίες κάτω από -15 μοίρες είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια συμβατική συσκευή θέρμανσης (για παράδειγμα, ένα ηλεκτρικό convector).

Κλιματισμός για το χειμώνα. Σύστημα διαχωρισμού για το χειμώνα

Υπάρχουν ειδικά κλιματιστικά για χειμερινές - αντλίες θερμότητας σχεδιασμένες να λειτουργούν και να θερμαίνουν τον αέρα στις εγκαταστάσεις το χειμώνα. Για παράδειγμα, οι αντλίες θερμότητας ZUBADAN από την Mitsubishi Electric θέρμανση μπορεί να λειτουργεί σε μια υψηλή ενεργειακή απόδοση με εξωτερική θερμοκρασία αέρα -25 έως + 24 ° C. Για συμβατικά και ζυγοσταθμιστικά κλιματιστικά, αυτό δεν είναι εφικτό όριο.

Λειτουργία κλιματιστικού για ψύξη το χειμώνα.

Είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό το χειμώνα για "ψύξη" το χειμώνα; Ένα τέτοιο ερώτημα τίθεται όταν είναι απαραίτητο να δροσιστεί ο αέρας σε αίθουσες εξυπηρετητών, αίθουσες υπολογιστών, αίθουσες υπολογιστών και παρόμοιες εγκαταστάσεις ακόμη και το χειμώνα. Για να κλιματισμός ήταν σε θέση να ξεκινήσει, τη λειτουργία και την ψύξη του δωματίου είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα προαιρετικό κιτ χειμώνα για το κλιματιστικό. Η καλύτερη απόδοση και αξιοπιστία στις ψυχρές συνθήκες χειμώνα παρέχονται από τα κλιματιστικά Mitsubishi Electric και Daikin που λειτουργούν το χειμώνα. Split σύστημα για το χειμώνα μπορεί να είναι εξοπλισμένα με εξωτερικές μονάδες της Daikin ήδη εγκατεστημένη στο χειμώνα κιτ φυτό «Rime -30» ή «-40 ° C Iceberg» που επιτρέπουν να περιλαμβάνουν κλιματισμό χειμώνα για την ψύξη.

Γιατί δεν ενεργοποιείται το κλιματιστικό το χειμώνα; Γιατί το κλιματιστικό δεν λειτουργεί το χειμώνα;

Συχνά θα πρέπει να αντιμετωπίσετε μια κατάσταση όπου το κλιματιστικό δεν λειτουργεί το χειμώνα ή δεν ανάβει. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους. Πρώτον, αυτό συμβαίνει όταν το κλιματιστικό απλά δεν έχει μια τέτοια λειτουργία και προορίζεται μόνο για το καλοκαίρι. Ο δεύτερος λόγος είναι ο αισθητήρας θερμοκρασίας στην εξωτερική μονάδα, ο οποίος προστατεύει το κλιματιστικό σας από το ξεκίνημα του χειμώνα σε θερμοκρασία για την οποία δεν έχει σχεδιαστεί, το λεγόμενο "ανθεκτικό".

Είναι απαραίτητη η φροντίδα του κλιματιστικού το χειμώνα;

Ο κλιματισμός δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα το χειμώνα. Εάν δεν απαιτείται ψύξη ή θέρμανση του αέρα το χειμώνα, αφήστε το κλιματιστικό μέχρι το ελατήριο όταν είναι σβηστό.

Ελέγξτε το κλιματιστικό το χειμώνα. Πώς να ελέγξετε το κλιματιστικό το χειμώνα;

Πρώτα απ 'όλα, ανατρέξτε στις οδηγίες και ρωτήστε εάν το κλιματιστικό σας μπορεί να ενεργοποιηθεί και να λειτουργήσει το χειμώνα σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν στο δρόμο. Ελέγξτε με το θερμόμετρο στο δρόμο. Εάν το κλιματιστικό είναι σε θέση να λειτουργήσει σε αυτή τη θερμοκρασία, τότε μπορεί να ενεργοποιηθεί. Μπορείτε να ελέγξετε το κλιματιστικό το χειμώνα ενεργοποιώντας το για θέρμανση. Ο αέρας πρέπει να είναι ζεστός. Αν το κλιματιστικό δεν θερμαίνεται καλά, πιθανότατα δεν υπάρχει αρκετό φρέον στο σύστημα. Σε αυτή την περίπτωση, αφήστε το κλιματιστικό απενεργοποιημένο πριν έρθει η θερμότητα. Ο ανεφοδιασμός και η επανεξέταση του κλιματιστικού θα πραγματοποιηθούν κατά πάσα πιθανότητα κατά τη διάρκεια της ζεστής εποχής, συν τις θερμοκρασίες στο δρόμο.

Χειμερινό κιτ για κλιματισμό - λύση για λειτουργία σε συνθήκες μείον θερμοκρασίας

Το χειμερινό κιτ κλιματισμού σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε κλιματιστικό εξοπλισμό σε χαμηλή θερμοκρασία, μετατρέποντας τη συσκευή σε οικιακή συσκευή. Και πώς το κάνει, ας προσπαθήσουμε να το καταλάβουμε τώρα.

Βασικά, η λειτουργία της θέρμανσης στο κλιματιστικό δεν χρησιμοποιείται ουσιαστικά, καθώς υπάρχουν αυστηρά όρια στη λειτουργία των κλιματικών συστημάτων κατά την κρύα εποχή. Εάν η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο υπερβαίνει το μηδενικό σημάδι, τότε η συσκευή δεν συνιστάται πλέον. Μόνο ορισμένοι κατασκευαστές κάνουν τα κλιματιστικά τους έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως και τους -7 ° C. Γιατί είναι τόσο επιβλαβές για ένα σύγχρονο σύστημα διαχωρισμού;

Γιατί δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κλιματισμό το χειμώνα

Για να κατανοήσετε γιατί δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό σύστημα κατά την κρύα εποχή, πρέπει να θυμηθείτε την αρχή λειτουργίας του: ο συμπιεστής αντλεί το φρέον στον εναλλάκτη συμπυκνωτή-θερμότητας όπου ψύχεται. Μετά από αυτό, συμπιέζει το αέριο στην κατάσταση του υγρού και το τροφοδοτεί στον εξατμιστή, στον οποίο η ζεστή ενέργεια συλλαμβάνεται από τον αέρα κατά την εξάτμιση. Μετά από αυτό, η ενέργεια αυτή μεταφέρεται εκ νέου από το φρέον αερίου στον συμπυκνωτή, όπου το μεταφέρει στον περιβάλλοντα αέρα, ψύχεται και διέρχεται στην υγρή φάση. Παίρνοντας τη ζεστασιά στον αέρα του δρόμου, το αέριο γίνεται κρύο και μεταφέρει αυτό το κρύο από το δρόμο στο σπίτι σας, δίνοντας μακριά το κρύο που φτάνει στον εξατμιστή, και ταυτόχρονα στον αέρα που το φυσάει.

Όταν το κλιματικό σύστημα αρχίσει να λειτουργεί για τη θέρμανση του χώρου, η θέση του συμπυκνωτή και του εξατμιστή αντιστρέφεται από μια συσκευή που ονομάζεται τετραθέσια βαλβίδα. Γιατί λοιπόν δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το χειμώνα, πολλοί θα ρωτήσουν.

Το γεγονός είναι ότι η αρχή της λειτουργίας οποιουδήποτε διαχωρισμένου συστήματος βασίζεται στη συμπύκνωση και την εξάτμιση, στη θέρμανση και την ψύξη. Και τι συμβαίνει όταν ένα κρύο μέταλλο συναντά θερμότερο υγρό αέρα; Σωστά, σχηματίζεται συμπύκνωμα, δηλαδή, υγρασία, το οποίο στον ψυχρό αέρα απλά παγώνει. Όταν το κλιματιστικό εμφανίζει υγρασία, αποστραγγίζεται πάνω από το σωλήνα αποστράγγισης έξω από τις εγκαταστάσεις. Εάν αυτή η υγρασία πάγωμα και παγώνει σε θερμοκρασία κάτω από το μηδέν, δεν θα έχει πουθενά να περάσει και θα διαρρεύσει μέσω των συνδέσεων σωληνώσεων στο σώμα της συσκευής, πράγμα που αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην αποτυχία της.

 • Επιπλέον, στον παγετό, το λάδι στον συμπιεστή παγώνει, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή ή σοβαρή φθορά.
 • Σε κρύο αέρα, ο Freon δεν θα έχει τη θερμότητα να το πάει στο δωμάτιο, οπότε η απόδοση της θέρμανσης του αέρα γίνεται σχεδόν μηδενική.
 • Το κρύο Freon μπορεί να μην έχει χρόνο να περάσει από την υγρή φάση στο αέριο και να μπει στον συμπιεστή, εξαιτίας αυτού που μπορείτε να πάρετε ένα σφυρί νερού και απλά να σκοτώσετε τον συμπιεστή και τον αυτοκινητόδρομο Freon.

Πώς μπορεί να βοηθήσει ένα κιτ χειμώνα

Το χειμερινό κιτ για το split σύστημα περιλαμβάνει:

 • Ένας αισθητήρας που σε χαμηλές θερμοκρασίες διοχετεύει τον ελεγκτή, επιβραδύνοντας την απόδοση του ανεμιστήρα της εξωτερικής μονάδας. Αυτό μειώνει την εμφάνιση των συσκευών πάγου.
 • Ειδικός θερμαντήρας για λάδι συμπιεστή όταν δεν λειτουργεί το κλιματιστικό. Αυτό διατηρεί λίγα στην υγρή κατάσταση και καθιστά εύκολη την εκκίνηση του εξοπλισμού.
 • Μια συσκευή που θερμαίνει τον αγωγό αποστράγγισης, η οποία την εξοικονομεί από την κατάψυξη συμπύκνωσης και το σχηματισμό ενός φελλού πάγου.

Επί του παρόντος, ορισμένοι κατασκευαστές παράγουν τα λεγόμενα συστήματα χαμηλής θερμοκρασίας, τα οποία είναι άμεσα εξοπλισμένα με παρόμοιο χειμερινό εξοπλισμό. Μπορούν να λειτουργήσουν τέλεια για να ψύξουν τον αέρα στο δωμάτιο, σε μια θερμοκρασία "πάνω από τη θάλασσα" -25C °. Είναι για ψύξη, όχι για θέρμανση, αφού όλα σε αυτόν τον κόσμο υπόκεινται σε φυσικούς νόμους και ειδικά στον νόμο της θερμοδυναμικής. Δεν μπορείτε να πάρετε τη θερμότητα από το κρύο χωρίς να ξοδεύετε ενέργεια σε αυτό.

http://www.youtube.com/watch?v=MsR0gLum_dU προβλέπει αγανακτισμένοι κραυγές σχετικά με το γιατί τότε σετ χειμώνα και που θα δροσίσει το διαμέρισμα το χειμώνα! Το θέμα είναι ότι η ψύξη του δωματίου το χειμώνα δεν χρειάζονται οι άνθρωποι, και μερικοί από τους μηχανισμούς και τις εν λόγω εγκαταστάσεις, στην οποία υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός των υπολογιστών. Επιπλέον, είναι απαραίτητη η ψύξη σε ορισμένες θερμοκρασίες σε ορισμένα εργαστήρια και σε ορισμένους τεχνολογικούς κύκλους. Ήταν για αυτούς και εφευρέθηκε χειμερινό κλιματιστικό, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει για ψύξη ακόμη και σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Πώς να τοποθετήσετε ένα "κιτ χειμώνα"

Συνήθως, αυτό το σύνολο αποτελείται από τρία τεμάχια:

 • Συσκευή θέρμανσης συμπιεστή λαδιού.
 • Μια συσκευή που ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα του ανεμιστήρα.
 • Συσκευή για τη θέρμανση του αγωγού αποστράγγισης.

Η σύνδεση αυτών των συσκευών δεν θα είναι δύσκολη για ένα άτομο που καταλαβαίνει την τεχνολογία, γιατί σε κάθε ένα από αυτά, για λόγους σαφήνειας, το διάγραμμα σύνδεσης σχεδιάζεται. Έτσι, μετά τη σύνδεση των συσκευών και ιδιαίτερα του ελεγκτή περιστροφής του ανεμιστήρα, πρέπει να ελέγξετε τη λειτουργία του, δηλαδή να εφαρμόσετε τάση στις επαφές. Εάν ο ανεμιστήρας αρχίσει να περιστρέφεται με πλήρη ισχύ και μετά επιβραδύνεται ανάλογα με την εντολή του αισθητήρα θερμοκρασίας, ο ρυθμιστής είναι σωστά συνδεδεμένος.

Συμβουλή: Αν είστε σε απελπιστική ανάγκη της εργασίας κλιματισμού σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν εξωτερικό αέρα και αποφάσισε να εγκαταστήσετε το σύνολο του χειμώνα, τότε καλέστε την τεχνική υποστήριξη. Και αν έχετε ό, τι θέλετε να κάνετε με τα χέρια τους για να προστατεύσουν τους split-σύστημα, στη συνέχεια, την αγορά και εγκατάσταση σκιά για το κλιματιστικό, το οποίο θα το προστατεύσει κατά τη χειμερινή περίοδο από τις βλαβερές συνέπειες των ατμοσφαιρικών κατακρημνισμάτων.