Ο καυσαερίων στο διαμέρισμα δεν λειτουργεί σωστά

Το έργο του εξαερισμού και των απορροφητών είναι αόρατο, αλλά είναι ένα από τα κύρια συστήματα σε ένα πολυκατοικία και προσφέρει άνετη διαμονή σε ένα διαμέρισμα. Χωρίς σωστή λειτουργία, στις εγκαταστάσεις θα εμφανιστούν δυσάρεστες οσμές από την είσοδο, τουαλέτα και κουζίνα.

Επιπλέον, η έλλειψη αερισμού οδηγεί στο σχηματισμό μούχλας και μύκητας στους τοίχους και την οροφή. Ας δούμε πώς λειτουργεί η κουκούλα της κουζίνας στην κουζίνα, στο μπάνιο ή στην τουαλέτα. Και μαθαίνουμε τι να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση.

Πώς να ελέγξετε τη λειτουργία του καλύμματος

Εάν τα παράθυρα γίνονται ιδρωμένα και οι οσμές παραμένουν για πολύ καιρό, εμφανίζεται μούχλα ή μύκητας στους τοίχους ή στην οροφή, κατά πάσα πιθανότητα, υπήρχαν προβλήματα στη λειτουργία του εξαερισμού.

Ας δούμε πώς να ελέγξετε αν λειτουργεί η κουκούλα. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε ένα μικρό κομμάτι χαρτιού. Κατάλληλη τουαλέτα, αλλά η συνήθη εφημερίδα είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε, γιατί για τέτοιους σκοπούς εφαρμόστε ένα λεπτό φύλλο.

Ανοίξτε το παράθυρο σε ένα δωμάτιο για 5-8 εκατοστά και στερεώστε το φύλλο στη μάσκα της κουκούλας. Εάν το χαρτί προσέλκυσε, η κουκούλα λειτουργεί. Εάν το χαρτί δεν κολλήσει και πέσει, ο εξαερισμός σταματά να λειτουργεί. Επιπλέον, το χαρτί μπορεί να πετάξει από τη μάσκα.

Αυτό σημαίνει ότι η κουκούλα λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση και οι ξένες μυρωδιές μπαίνουν στο διαμέρισμα. Ας μάθουμε γιατί δεν λειτουργεί σωστά ή δεν λειτουργεί καθόλου. Και μαθαίνουμε τι να κάνουμε αν η κουκούλα δεν λειτουργεί στην κουζίνα, στο μπάνιο ή στην τουαλέτα.

Γιατί η κουκούλα δεν λειτουργεί

 • Η παρεμπόδιση του αερισμού είναι η πιο προφανής και κοινή αιτία του προβλήματος. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ξεβιδώσετε τη σχάρα και να αφαιρέσετε τα συντρίμμια που υπάρχουν εκεί. Εάν βρίσκεται στη ζώνη προσέγγισης, μπορείτε να αφαιρέσετε τα απόβλητα μόνοι σας. Ωστόσο, πιο συχνά είναι απόβλητα κατασκευών που βρίσκονται βαθιά στις οπές εξαερισμού. Στη συνέχεια, μόνο ο ειδικός μπορεί να καθαρίσει τον εξαερισμό.
 • Οι γείτονες στο διαμέρισμά σας χρησιμοποιούν εξαναγκασμένο εξαερισμό, ο οποίος δημιουργεί υπερπίεση και επιστροφή. Ως αποτέλεσμα, η κουκούλα σας λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση.
 • Οι γείτονες κατά τη διάρκεια ακατάλληλων ενεργειών κατά την επισκευή ή την εγκατάσταση του εξοπλισμού ενδέχεται να εμποδίσουν τον εξαερισμό.
 • Αρχικά εγκατεστημένο μη σωστά εγκατεστημένο δίκτυο εξαερισμού στο σπίτι.
 • Νέα πλαστικά παράθυρα με υψηλή στεγανότητα εμποδίζουν τη ροή του αέρα μέσα στο δωμάτιο, κάτι που είναι απαραίτητο για την κανονική λειτουργία του εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ανοίξετε ελαφρά το παράθυρο και να αφήσετε ένα μικρό κενό ή να χρησιμοποιήσετε αερισμό "βόλεϊ", όταν όλα τα παράθυρα ανοίγουν για μικρό χρονικό διάστημα και αέρα στο διαμέρισμα.
 • Η έλλειψη θέρμανσης οδηγεί σε ανεπαρκή ή ανεπαρκή λειτουργία του εξαερισμού, καθώς το τελευταίο λειτουργεί λόγω του ύψους της στήλης αέρα, της διαφοράς πίεσης και θερμοκρασίας. Ως αποτέλεσμα, η μείωση της θερμοκρασίας στο διαμέρισμα επηρεάζει δυσμενώς τη λειτουργία της κουκούλας.

Πού να πάτε αν ο εκσκαφέας δεν λειτουργεί

Πρώτα απ 'όλα, τίθεται το ερώτημα πού να γυρίσει όταν η κουκούλα στο διαμέρισμα δεν λειτουργεί. Ανεξάρτητα από τον λόγο αυτό, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον οργανισμό που ελέγχει αυτό το κτίριο διαμερισμάτων και είναι υπεύθυνος για την παροχή δημόσιων υπηρεσιών. Πρόκειται για ZhEK, εταιρεία διαχείρισης ή HOA.

Είναι απαραίτητο να γράψετε μια δήλωση σχετικά με τον ανεπαρκή ή ανεπαρκή αερισμό στο διαμέρισμα. Εδώ περιγράφουν την ουσία του προβλήματος, ζητούν να καταλάβουν, να λύσουν το πρόβλημα και να τιμωρήσουν τον ένοχο.

Μετά την αποδοχή της αίτησης στο διαμέρισμα, εισέρχεται ένας εμπειρογνώμονας, ελέγχει τη λειτουργία του εξαερισμού και συντάσσει μια πράξη με την παρουσία δύο γειτόνων και στο εγγύς μέλλον οι εργαζόμενοι του οργανισμού διαχείρισης ή του HOA θα πρέπει να εξαλείψουν το πρόβλημα.

Οι υπάλληλοι της κοινοτικής υπηρεσίας μετά την επιθεώρηση πρέπει να εκδίδουν αποφάσεις. Οι παραβάσεις εξαλείφονται εντός 45 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του παρόντος ψηφίσματος. Εάν το θέμα βρίσκεται σε απορρίμματα, το βοηθητικό πρόγραμμα θα πρέπει να καθαρίζει τις δίοδοι αερισμού.

Εάν ο λόγος για τον ανεπαρκή εξαερισμό είναι οι γείτονες, πρέπει να εξαλείψουν τα λάθη στην εγκατάσταση των δικτύων κοινής ωφέλειας. Με τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του σπιτιού, εγκαθίσταται ένας ανεμιστήρας οικιακής εξάτμισης.

Εάν ο διαχειριστικός οργανισμός δεν απαντήσει στην αίτηση, μπορείτε να καταθέσετε παράπονα σε μια ανώτερη αρχή. Γράψτε μια καταγγελία στην κρατική επιθεώρηση στέγασης, στο Rospotrebnadzor ή στην Εισαγγελία. Μπορείτε να στείλετε μια αίτηση σε τρεις φορείς ταυτόχρονα.

Η καταγγελία πρέπει να συνοδεύεται από αποδεικτικά στοιχεία. Αυτή είναι μια πράξη για τον έλεγχο της λειτουργίας του εξαερισμού, ένα αντίγραφο της σύμβασης με την εταιρεία διαχείρισης και απευθείας την αίτηση που στείλατε στον οργανισμό. Επομένως, κατά την υποβολή καταγγελίας στην εταιρεία, TSZH ή ZhEK, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει ένα αντίγραφο.

Επιπλέον, η καταγγελία συνοδεύεται από την απάντηση και την απόφαση του οργανισμού με την παρουσία αυτών των εγγράφων. Μπορείτε να επισυνάψετε φωτογραφίες και υλικό βίντεο σε μια κουκούλα που δεν λειτουργεί, μούχλα ή μύκητες.

Παρεμπιπτόντως, η συλλογική καταγγελία λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, ως εκ τούτου είναι καλύτερο να γράψουμε τη δήλωση μαζί με τους γείτονες αν το πρόβλημα με τον αερισμό παρατηρείται σε αρκετούς μισθωτές σε κτίριο πολυκατοικιών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής παραπόνων σχετικά με το γραφείο στέγασης, τα HOA ή άλλες παρόμοιες οργανώσεις, διαβάστε το άρθρο "Πού να γράψετε μια καταγγελία σχετικά με την εταιρεία διαχείρισης".

Άλλοι τρόποι για να διορθώσετε το πρόβλημα

Για να εξαγάγετε στο μπάνιο, στην τουαλέτα ή στην κουζίνα, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την εργασία, μπορείτε να εγκαταστήσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Ένα τέτοιο σύστημα λειτουργεί παθητικά με την ένταξη. Στην τουαλέτα, κατά κανόνα, η συμπερίληψη συμβαίνει ταυτόχρονα με την ένταξη του φωτός. Ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε ξεχωριστό διακόπτη για σχεδίαση.

Στην κουζίνα, ο εξαερισμός εγκαθίσταται πάνω από την πλάκα με τη μορφή κουδουνιού. Ένα τέτοιο σύστημα εξαλείφει δυσάρεστες μυρωδιές και καπνό. Επιπλέον, μειώνει τη συσσώρευση λίπους σε τοίχους, έπιπλα, οροφή και άλλες επιφάνειες. Πώς να πλύνετε την κουζίνα του λίπους, διαβάστε εδώ.

Για να διατηρήσετε καθαρό αέρα στο διαμέρισμα, εγκαταστήστε τις βαλβίδες τροφοδοσίας. Για να το κάνετε αυτό, δημιουργήστε επιπλέον τρύπες στον τοίχο μεταξύ της μπαταρίας και του παραθύρου. Αυτά τα ανοίγματα λειτουργούν με την αρχή των εγκοπών στα παράθυρα και εξασφαλίζουν την τακτική πρόσβαση του καθαρού αέρα από το δρόμο.

Οι βαλβίδες τοποθετούνται υπό γωνία στον τοίχο και καλύπτονται με πλέγμα, μέσα στο κιβώτιο απομόνωσης θορύβου. Ταυτόχρονα, είναι πιο αποτελεσματικά και λιγότερο αισθητά από τα ανοίγματα του ελαφρώς ανοιγμένου παραθύρου.

Για την εγκατάσταση βαλβίδων τροφοδοσίας, είναι σημαντικό οι οπές στον τοίχο να αντιστοιχούν στη διάμετρο του αγωγού. Η κατάλληλη διάμετρος θα είναι 6-10 εκατοστά.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού των πολυώροφων σπιτιών: διάταξη εξατμίσεων και εξαναγκασμένο εξαερισμό στο διαμέρισμα

Άνετη διαβίωση σε ένα επίπεδο είναι δυνατή με όλες τις επικοινωνίες που είναι απαραίτητες για τη ζωή του: ύδρευση, αποχέτευση, φωτισμός, αερισμός. Σύγχρονη κατασκευή πολυώροφου κτίρια επιδιώκει να ελαχιστοποιήσει την απώλεια θερμότητας, έτσι ώστε η πρόσοψη είναι επενδεδυμένα με τα ποιότητας θερμομόνωση υλικών, τα παράθυρα και οι πόρτες κατασκευάζονται ως αεροστεγές όσο το δυνατόν. Αυτό απαιτεί την οργάνωση του αερισμού των χώρων. Τι είδους σύστημα εξαερισμού θα επιλέξετε και πώς να το εξοπλίσετε σωστά - θα μάθετε από αυτό το άρθρο.

Γενικοί κανόνες για τον αερισμό των διαμερισμάτων

Σύμφωνα με το SNIP, πρέπει να οργανώνεται ανταλλαγή αέρα σε κάθε κτίριο κατοικιών. Ως εκ τούτου, τα διαμερίσματα διαθέτουν ένα σύστημα εξαερισμού που έχει σχεδιαστεί για να αφαιρέσει τον αέρα από χώρους γραφείων, όπως μπάνιο, τουαλέτα, κουζίνα.

Σχέδιο οργάνωσης του εξαερισμού σε ένα κτίριο διαμερισμάτων

Αυτά τα δωμάτια καθημερινά χρησιμοποιούνται πολλές φορές από κάθε μέλος της οικογένειας, ως αποτέλεσμα του οποίου ο αέρας σε αυτά είναι μολυσμένος, υγρασία συσσωρεύεται σε αυτό. Εάν ο εξαερισμός λειτουργεί σωστά, αυτές οι συνέπειες της ανθρώπινης δραστηριότητας είναι αόρατες. Αλλά αν η ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα διαταραχθεί, αυτό φαίνεται:

 • θόλωμα παράθυρα, το σχηματισμό της συμπύκνωσης?
 • η εμφάνιση της υγρασίας σε γωνίες, μούχλα?
 • η στασιμότητα του αέρα, η εξάπλωση δυσάρεστων οσμών μέσω των χώρων.

Όλα αυτά επηρεάζουν αρνητικά όχι μόνο την κατάσταση των επίπλων, τη διακόσμηση, αλλά και την ανθρώπινη υγεία. Η υπερβολική υγρασία και η θερμότητα είναι ευνοϊκές συνθήκες για τη διάδοση των παθογόνων παραγόντων.

Ελέγουμε την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού στο διαμέρισμα

Πόσο αποτελεσματικό είναι το διαμέρισμά σας; Μπορείτε να μάθετε για τον εαυτό σας. Είναι απαραίτητο να ανοίξετε το παράθυρο σε ένα από τα δωμάτια και να στερεώσετε ένα λεπτό φύλλο χαρτιού στο άνοιγμα. Εάν αρχίσει να απορροφάει - λειτουργεί, αν όχι - στο περίβλημα υπάρχουν προβλήματα με την ανταλλαγή αέρα.

Για τη σημείωση: το τράβηγμα ελέγχεται παρομοίως, αν στην τρύπα για να παρουσιάσει την ανάμνηση αγώνα.

Μετρήστε τον αερισμό με ένα ανεμόμετρο. Αυτή η συσκευή δείχνει την ταχύτητα κίνησης του αέρα μέσω των καναλιών. Η προκύπτουσα τιμή, μαζί με την οπή εξαερισμού τμήμα ένδειξης γίνεται σε ειδικό πίνακα υπολογίζονται, και, τελικά, να μάθουν πόση αέρας περνά μέσα από το πλέγμα του 1 ανά ώρα (m3 / h).

Εργασίες αερισμού στο σπίτι, ελέγξτε

Πώς λειτουργεί ο εξαερισμός σε ένα τυπικό διαμέρισμα

Σε όλα τα πολυώροφα σπίτια είναι οργανωμένος ο εξαερισμός του φυσικού τύπου. Στη βάση του, υπολογίζονται τα ποσοστά ανταλλαγής αέρα για τα αστικά διαμερίσματα. Σύμφωνα με αυτό το σύστημα, ο αέρας πρέπει να ρέει μέσα στο περίβλημα μέσω θυρών, ανοιγμάτων / διαρροών παραθύρων, ανοιγμένων παραθύρων και αφαιρείται - μέσω των αγωγών εξαερισμού.

Αυτή η αρχή της ανταλλαγής αέρα λειτούργησε μέχρι την εμφάνιση στην αγορά των παραθύρων από PVC εξοπλισμένα με σφραγισμένα παράθυρα με διπλά τζάμια και μεταλλικές πόρτες εφοδιασμένες με ελαστικές σφραγίδες. Από τη μία πλευρά, ενισχύουν τη μόνωση του διαμερίσματος, αλλά από την άλλη - εμποδίζουν τη ροή καθαρού αέρα στα δωμάτια. Το άνοιγμα των παραθύρων (ειδικά το χειμώνα) δεν είναι πρακτικό, αφού το διαμέρισμα αφήνει θερμότητα, και έξω υπάρχει ψυχρός αέρας, σκόνη.

Το πρόβλημα του αερισμού είναι ιδιαίτερα οξύ στους τελευταίους ορόφους. Για να εξασφαλιστεί ότι ο αέρας απομακρύνεται αποτελεσματικά από το δωμάτιο, πρέπει να διέρχεται από κάθετο κανάλι τουλάχιστον 2 m. Αυτό είναι δυνατό σε οποιονδήποτε όροφο, εκτός από τον τελευταίο (δεδομένου ότι η πατάρι είναι πάνω από αυτό).

Το αποτέλεσμα: Ο εξαερισμός και η εξαερισμός των διαμερισμάτων, με βάση τη φυσική παροχή αέρα, είναι αναποτελεσματικά στη σημερινή εποχή. Πρέπει να βελτιωθεί με τη χρήση πρόσθετων συσκευών.

Εξαερισμός και εξαερισμός των διαμερισμάτων

Πώς να οργανώσετε σωστά τον εξαερισμό ενός διαμερίσματος

Προσδιορισμός των συναλλαγματικών ισοτιμιών

Η επιλογή του συστήματος εξαερισμού βασίζεται στον υπολογισμό των συναλλαγματικών ισοτιμιών για διαφορετικούς χώρους. Προκειμένου να προσδιοριστεί ο βέλτιστος όγκος εισροής, είναι απαραίτητο να συγκριθούν οι κανόνες αερισμού του διαμερίσματος με την περιοχή και τον αριθμό των κατοίκων. Σε 1 m 2 του περιβλήματος για 1 ώρα θα πρέπει να λάβετε 3 m 3 αέρα. Ένας ενήλικος χρειάζεται 30 m 3 αέρα για κάθε 60 λεπτά. Ο ρυθμός της ανταλλαγής αέρα είναι:

 • για κουζίνα με φούρνο αερίου - 90 m 3 / ώρα, με ηλεκτρικό - όχι λιγότερο από 60 m 3 / h.
 • για το μπάνιο - 25 m 3 / ώρα,
 • για μια τουαλέτα ή ένα συνδυασμένο μπάνιο - 50 m 3 / ώρα.

Γνωρίζοντας αυτά τα στοιχεία, μπορούμε να υπολογίσουμε το απαιτούμενο εξαερισμό για ένα συγκεκριμένο διαμέρισμα, και στη βάση αυτή να αναπτύξει ένα σχέδιο εξαερισμού, σηκώστε τον εξοπλισμό.

Τρόποι για να οργανώσετε τον αερισμό στο διαμέρισμα

Υπάρχουν δύο μέθοδοι εξαερισμού σε ένα κτίριο διαμερισμάτων:

 • φυσικό (φυσικό) τρόπο - με βάση τη χρήση έλξης, που προκύπτει από τη διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω από τη δομή.
 • αναγκαστική - όταν η έλξη οργανώνεται τεχνητά, μηχανικά. Μπορεί να είναι τροφοδοσία, εξάτμιση ή συνδυασμός.

Για να επιτευχθεί το βέλτιστο μικροκλίμα στο διαμέρισμα, θα πρέπει να αναλύσετε τις παραμέτρους κάθε συστήματος.

Πώς γίνεται η μαζική κυκλοφορία με φυσικό τρόπο

Αυτός είναι ο απλούστερος, χαμηλού κόστους τρόπος να οργανωθεί ο αερισμός, ο οποίος χρησιμοποιείται στα περισσότερα πολυώροφα κτίρια. Ο αέρας εισέρχεται στα δωμάτια μέσω του υαλοπίνακα, των κενών στα παράθυρα και τις πόρτες και εξέρχεται μέσω των αγωγών εξαερισμού που είναι τοποθετημένοι στους τοίχους του κτιρίου.

Όμως, καθώς οι σύγχρονες τεχνολογίες κατασκευών αποκλείουν τον σχηματισμό υποδοχών παροχής αέρα, πρέπει να εξοπλίζονται επιπλέον. Για το σκοπό αυτό, στους τοίχους ή τα παράθυρα, εγκαθίστανται ειδικές βαλβίδες, επιτρέποντας τον αέρα από το εξωτερικό. Αυτές οι συσκευές δεν καταστρέφουν την εμφάνιση της δομής και, χάρη στις οθόνες ηχομόνωσης, μην αφήνετε το θόρυβο από το δρόμο.

Τοποθετήστε βαλβίδες τροφοδοσίας στους τοίχους, στο επίπεδο των μπαταριών θέρμανσης. Προκαταρκτικά δημιουργήστε μια οπή της απαιτούμενης διαμέτρου (50-100 mm). Εισάγεται μια βαλβίδα, τα κενά μεταξύ αυτής και του τοιχώματος σφραγίζονται. Ολόκληρη η εργασία διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Για τη σημείωση: τοποθετώντας τις βαλβίδες εισαγωγής κοντά στα θερμαντικά σώματα, θα παράσχετε μερική θέρμανση του αέρα που προέρχεται από το δρόμο.

Η κυκλοφορία των αέριων μαζών με φυσικό τρόπο

Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτού του τύπου εξαερισμού είναι το χαμηλό κόστος, η εύκολη εγκατάσταση και συντήρηση. Αλλά η αποτελεσματικότητα των βαλβίδων εξαρτάται από το πόσο καλά λειτουργούν οι αγωγοί εξαερισμού στο σπίτι. Το σύστημα παρέχει υψηλής ποιότητας ανταλλαγή αέρα το χειμώνα, όταν η διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω από το κτίριο είναι μεγάλη και η ώθηση είναι ισχυρότερη. Το καλοκαίρι και σε πτώση θερμοκρασίας κάτω των 15 ° C, η λειτουργία του είναι σχεδόν ανεπαίσθητη. Ένα σημαντικό μειονέκτημα του φυσικού αερισμού είναι η έλλειψη ελέγχου στον όγκο του εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα, το μικροκλίμα στο διαμέρισμα.

Διάταξη εξαερισμού αναγκαστικού τύπου

Όταν είναι αδύνατη η εξαγωγή του αέρα εξόδου από τις εγκαταστάσεις με φυσικά μέσα, αντλείται μηχανικά. Για αυτούς τους σκοπούς, χρησιμοποιούνται ανεμιστήρες, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι στους άξονες αερισμού λουτρών και κουζινών. Δημιουργούν κενό στα δωμάτια, έτσι ώστε να σφίγγονται από έξω (μέσω ανοιχτών παραθύρων ή βαλβίδων τροφοδοσίας).

Η έλλειψη ενός τέτοιου συστήματος είναι ο ανεξέλεγκτος όγκος φυσικής εισροής. Μπορεί να μην είναι αρκετό για τις ανάγκες των ανθρώπων που ζουν στο διαμέρισμα. Ότι το μέρος της θερμότητας δεν δαπανήθηκε για θέρμανση του φρέσκου αέρα, приточные η βαλβίδα εγκαθιστά κοντά σε θερμαντικά σώματα. Επίσης, ο αέρας τροφοδοσίας μπορεί να είναι εξοπλισμένος με ειδικές ηλεκτρικές θερμάστρες.

Εξαερισμός αναγκαστικού τύπου

Εισροή οργανωμένη με βίαιο τρόπο

Εάν η ποσότητα αέρα που προέρχεται από το δρόμο δεν είναι αρκετή για τις ανάγκες των ενοικιαστών, μπορεί να αναγκαστεί. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούνται ειδικές μονάδες τροφοδοσίας. Αποτελούνται από:

 • ανεμιστήρας;
 • φίλτρο;
 • βαλβίδα διακοπής.
 • θερμαντήρας αέρα;
 • ήχου εξασθένησης.

Για να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό στον κύριο τοίχο του κτιρίου, δημιουργήστε μια οπή που αντιστοιχεί στη διάμετρο της μονάδας τροφοδοσίας. Αφού εγκαταστήσετε το σύστημα, συνδέστε το σε μια πηγή τροφοδοσίας. Αρχίζει να τροφοδοτεί καθαρό αέρα μέσα στο δωμάτιο και ο εξαντλημένος αέρας εξάγεται με φυσικό ρεύμα μέσω των αγωγών εξαερισμού. Για να επιτρέπεται η ροή του αέρα σε όλους τους χώρους, τοποθετούνται γρίλιες στο κάτω μέρος των εσωτερικών θυρών ή κόβονται κατά 1,5-2 cm.

Αναγκασμένος τον εξαερισμό του αέρα στο διαμέρισμα χρήσιμο επειδή ο καθαρός αέρας στο διαμέρισμα έρχεται σε όλες τις καιρικές συνθήκες όλο το χρόνο. Η εγκατάσταση λειτουργεί αθόρυβα και, χάρη στη θέρμανση της εισροής στο δωμάτιο, δεν σχηματίζεται συμπύκνωση και μούχλα. Το μειονέκτημα του συστήματος είναι η ανεξέλεγκτη έξοδος αέρα. Αν οι αγωγοί εξάτμισης δεν αντεπεξέλθουν στο φορτίο ή δεν υπάρχει έλξη, ο αέρας εξαγωγής αρχίζει να παραμένει στάσιμος στο διαμέρισμα.

Εξαερισμός στο διαμέρισμα

Πλήρης αναγκαστική ανταλλαγή αέρα

Για να εξασφαλιστεί η άνεση των ανθρώπων που ζουν στο διαμέρισμα, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό μικροκλίμα για την υγεία τους, χρειάζεστε μια συνεχή παροχή φρέσκου αέρα από έξω και μια τακτική απόσυρση των επεξεργασμένων μαζών. Βεβαιωθείτε ότι αυτό προορίζεται για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό και τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Με τη βοήθεια ειδικών εγκαταστάσεων, ο αέρας όχι μόνο τροφοδοτείται / εκφορτώνεται, αλλά και περνάει καθαρισμός πολλών σταδίων.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αερισμού ενός διαμερίσματος είναι ένα σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης με ανάκτηση θερμότητας. Ο αέρας που έρχεται από το δρόμο θερμαίνεται από τις μάζες που απομακρύνονται, πράγμα που εξοικονομεί 70-80% της θερμότητας που θα μπορούσε να πάει σε θέρμανση. Το καλοκαίρι, η νέα ροή ψύχεται, γεγονός που μειώνει το φορτίο του κλιματιστικού.

Σύστημα παροχής και εξάτμισης αναγκαστικού τύπου

Ο εξαερισμός με εξαναγκασμένο αέρα και εξαγωγή αποτελείται από:

 • αγωγοί αέρα - ένα δίκτυο σωλήνων και στοιχείων σύνδεσης, μέσω των οποίων οι μάζες εισέρχονται και εξέρχονται από τις εγκαταστάσεις.
 • ανεμιστήρες, παρέχοντας αναγκαστική τροφοδοσία και παροχή αέρα.
 • γρίλια εισαγωγής αέρα μέσω των οποίων εισέρχεται ο εξωτερικός αέρας στο κτίριο.
 • βαλβίδα αέρα, αποτρέποντας την άφιξη των μαζών από το εξωτερικό, όταν το σύστημα είναι απενεργοποιημένο.
 • φίλτρα που εξασφαλίζουν την ποιότητα του παρεχόμενου αέρα.
 • θερμαντήρας - η συσκευή που θερμαίνει τις εισερχόμενες ροές στα δωμάτια.
 • Recuperator - ένας ειδικός κύλινδρος με πολλά κανάλια, όπου ο αέρας τροφοδοσίας θερμαίνεται από τη θερμότητα των αποβλήτων.
 • σιγαστήρα ·
 • Περιφράξεις και διανομείς αέρα (ventrlids);
 • σύστημα ελέγχου - μηχανικό (που αντιπροσωπεύεται από διακόπτη) ή αυτόματη (αποτελούμενη από υγρα- και θερμοστάτες, μετρητές πίεσης που αντιδρούν στις μεταβολές των καιρικών συνθηκών μιας συγκεκριμένης περιοχής).
 • Το σύστημα ασφαλείας, αποτρέποντας την υπερθέρμανση του εξοπλισμού.

Η χωρητικότητα των εγκαταστάσεων επιλέγεται έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η βέλτιστη ανταλλαγή αέρα σε όλα τα δωμάτια του διαμερίσματος. Ο εξοπλισμός είναι εγκατεστημένος σε ψευδοροφές ή ένα ξεχωριστό βοηθητικό δωμάτιο (κελάρι, μονωμένο μπαλκόνι).

Στάδια ρύθμισης του εξαερισμού ενός διαμερίσματος

Για να οργανώσετε τον εξαερισμό, χρειάζεστε:

 • να αναλύσει τη σκοπιμότητα και τη δυνατότητα χρήσης του στο διαμέρισμα. Αυτό θα απαιτήσει αξιολόγηση εμπειρογνωμόνων. Ο ειδικός θα είναι σε θέση να αξιολογήσει τη λειτουργία του υφιστάμενου συστήματος εξαερισμού, να δώσει συστάσεις για τον τρόπο βελτίωσης της λειτουργίας του ή να εγκαταστήσει αναγκαστικές εγκαταστάσεις, να αναλύσει τη δυνατότητα τοποθέτησης πρόσθετων διαύλων εξαερισμού.
 • να πραγματοποιήσει υπολογισμούς για τον προσδιορισμό της βέλτιστης ανταλλαγής αέρα σε διαφορετικούς χώρους.
 • Προσδιορίστε τον τύπο του συστήματος εξαερισμού που πληροί τις προϋποθέσεις ενός συγκεκριμένου διαμερίσματος.
 • να καταρτίσει σχέδιο αερισμού, συμπεριλαμβανομένης της καλωδίωσης του δικτύου, που να δείχνει το μήκος και το τμήμα των αεραγωγών, τις θέσεις και τις διαστάσεις των εγκαταστάσεων,
 • αγορά εξοπλισμού, υλικών ·
 • εκτελέστε την εγκατάσταση και τη διαμόρφωση του συστήματος.

Συμβουλή: ο τύπος του συστήματος εξαερισμού, ο υπολογισμός του, η επιλογή και η εγκατάσταση του εξοπλισμού θα πρέπει να διεξάγονται από έμπειρους ειδικούς - αυτό αποτελεί εγγύηση αποτελεσματικής ανταλλαγής αέρα στο διαμέρισμα, την υγεία και την ευημερία όλων των κατοίκων.

Ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα

Διαρρύθμιση εξαερισμού στην κουζίνα

Η κουζίνα έχει σχεδιαστεί για το μαγείρεμα, έτσι έχει συχνά υψηλή υγρασία, συσσωρεύει μια ποικιλία από μυρωδιές. Για την εξουδετέρωση τους, παρέχεται εξάτμιση πάνω στην πλάκα. Αλλά αντιμετωπίζει τον αερισμό του δωματίου;

Χρησιμοποιώντας την κουκούλα

Ρυθμίστε την απόσυρση του χρησιμοποιημένου αέρα από την κουζίνα, χρησιμοποιώντας την κουκούλα, μπορείτε με δύο τρόπους:

 • με την αλλαγή του αέρα. Η νέα ροή εισέρχεται στο δωμάτιο μέσω διαρροών ή βαλβίδων τροφοδοσίας και το ρεύμα αποβλήτων αφαιρείται από τον απορροφητήρα μέσα στον αγωγό αερισμού.
 • με τον καθαρισμό του αέρα στην κουκούλα και την επιστροφή του στο δωμάτιο. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται κουκούλες τύπου ανακύκλωσης.

Αυτές οι μέθοδοι έχουν ένα μειονέκτημα - η εξάτμιση αφαιρεί μόνο τον αέρα εξαγωγής πάνω από τη σόμπα και κοντά, δεν μπορεί να καλύψει ολόκληρο τον χώρο της κουζίνας. Ως εκ τούτου, εκτός από την κουκούλα, στο δωμάτιο για το μαγείρεμα, θα πρέπει να οργανώσετε επιπλέον την απαλλαγή του αέρα εξαγωγής.

Άλλοι τρόποι οργάνωσης του αερισμού της κουζίνας

Οι αγωγοί εξαερισμού στα διαμερίσματα έχουν διατομή 130x130 mm, οπότε η χωρητικότητά τους είναι κατά μέσο όρο 130-180 m 3 / h (μέγιστο 300 m 3 / h). Εάν η ισχύς του καλύμματος είναι υψηλότερη, αυτό θα διαταράξει τη λειτουργία του συστήματος ανταλλαγής αέρα σε όλα τα διαμερίσματα που συνδέονται με αυτό το ορυχείο (στασιμότητα αέρα, εξάπλωση οσμών).

Μπορείτε να εξοπλίσετε τον εξαερισμό της κουζίνας με φυσικό τρόπο. Για να γίνει αυτό, το δωμάτιο θα πρέπει να έχει δύο αγωγούς εξαγωγής - για να εκκενώσει τον αέρα εξαγωγής πάνω από τη σόμπα και για το υπόλοιπο δωμάτιο.

Συμβουλή: Εάν το σύστημα εξαγωγής αέρα από την κουζίνα δεν λειτουργεί φυσικά, οργανώνεται με βίαιο τρόπο, εγκαθιστώντας έναν ανεμιστήρα στον αεραγωγό.

Ο εξαερισμός του διαμερίσματος είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη διασφάλιση της υγιούς και άνετης ζωής όλων των κατοίκων του, διατηρώντας την ακεραιότητα, το εμφανές είδος επίπλων, τις εγκαταστάσεις. Η καλά συντονισμένη εργασία των συστημάτων ανταλλαγής αέρα, κλιματισμού και θέρμανσης θα δημιουργήσει ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στη στέγαση με ελάχιστο ενεργειακό κόστος.

Πώς να ελέγξετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα: οι κανόνες για τον έλεγχο των αεραγωγών

Σε αστικές συνθήκες, οι άνθρωποι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε κλειστούς χώρους. Η έλλειψη φρέσκου αέρα απειλεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα, υποβαθμίζοντας την ευημερία.

Και αν προσθέσουμε σε αυτό τη συνεχή παρουσία ξένων μυρωδιών, μούχλας, υγρασίας, μούχλας στις γωνίες; Γνωρίζοντας πώς να ελέγξετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα, δεν θα φέρει την κατάσταση στο άκρο.

Ελέγξτε το βύθισμα στις οπές εξαερισμού

Ας θα μειώσει αρκετές λωρίδες από λεπτό χαρτί, μήκος 20 cm, πλάτος 2-3 cm και να αρθεί ένα προς ένα σε μια έξοδο εξαερισμού διατίθεται σε διαμέρισμα σε απόσταση 5-7 cm. Σε κανονική λειτουργία των άκρων ταινίας εξαερισμού πρέπει να αγγίξει την άκρη του εξαερισμού, αλλά δεν εμπλακούν σε αυτό.

Ας υποθέσουμε ότι η λωρίδα χαρτιού προς τον εξαερισμό προσελκύεται δύσκολα, δεν αποκλίνει καθόλου ή αποκλίνει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ο εξαερισμός είναι αναμφισβήτητα κακός, αλλά είναι απαραίτητο να μάθετε τι συμβαίνει - είτε οι αεραγωγοί είναι φραγμένοι είτε δεν υπάρχει εισροή αέρα. Ανοίξτε την πόρτα και το παράθυρο, επαναλάβετε το πείραμα με ένα χαρτί. Εάν αυτή τη φορά τραβιέται η ταινία στην οπή - ο άξονας εξαερισμού είναι εντάξει, διαφορετικά είναι απαραίτητο να αναζητήσετε την αιτία της δυσλειτουργίας του.

Το ίδιο μπορεί να ελεγχθεί από τη φλόγα ενός αγώνα, έναν αναπτήρα τσιγάρων ή ένα κερί, με καπνό τσιγάρου, αλλά αυτό είναι απογοητευτικό. Η πιθανότητα διαρροής αερίου και η συσσώρευσή του στον άξονα εξαερισμού είναι μικρή, αλλά ένα κομμάτι του τοίχου που έχει σπάσει στους γείτονες είναι το ελάχιστο των σοβαρών συνεπειών που μπορεί να συμβεί σε αυτή την περίπτωση.

Ο εξαερισμός δεν ελέγχεται μόνο με το κριτήριο "είναι / όχι", αλλά επίσης μετρά την ταχύτητα της κίνησης του αέρα στον αεραγωγό με ένα ανεμόμετρο. Η ακολουθία των ενεργειών είναι η εξής:

 • διορθώνουμε τις ενδείξεις της συσκευής.
 • Το αποτέλεσμα της μέτρησης και το μέγεθος της διάμετρος της σχάρας εξαερισμού εγγράφονται στον παρακάτω τύπο.
 • παίρνουμε πόσα αέρα περάσαμε από το σύστημα εξαερισμού (κυβικά m / ώρα).

Τύπος υπολογισμού:

Q = V * S * 3600

 • Q είναι ο όγκος του αέρα στον κύβο. m / ώρα.
 • V - ταχύτητα ροής αέρα σε m / s (μετρημένο ανεμόμετρο).
 • S είναι η επιφάνεια διατομής του ανοίγματος εξαερισμού σε m 2 (μετρούμενη με ένα μέτρο ταινιών).

Το πρότυπο για μια κουζίνα με ηλεκτρική κουζίνα είναι 60 cu. m / ώρα, για μπάνιο - 25 κυβικά μέτρα. m / ώρα. Οι μετρήσεις πρέπει να πραγματοποιούνται με διαφορά θερμοκρασίας τουλάχιστον 13-15 ° C (για παράδειγμα, εκτός + 7 ° C, και στο διαμέρισμα + 21 ° C). Η εξωτερική θερμοκρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τους + 5-7 ° C. Με τη θέρμανση, ο εξαερισμός γίνεται χειρότερος, ο έλεγχος θα είναι αναξιόπιστος. Όσο περισσότερο ο αέρας θερμαίνεται έξω, τόσο μεγαλύτερο είναι το σφάλμα μέτρησης.

Αν το θερμόμετρο στο διαμέρισμα παρουσιάζει ένα πλεονέκτημα, και στο δρόμο εκείνη την στιγμή ένα μείον, ο εσωτερικός αέρας βγαίνει από το δωμάτιο μέσω του αγωγού εξαερισμού προς τα πάνω, επειδή είναι ελαφρύτερο και θερμότερο. Αλλά με την εξισορρόπηση της θερμοκρασίας, η ώθηση στο κανάλι εξασθενεί. Όταν σε ένα διαμέρισμα, για παράδειγμα, + 22 ° C, και έξω από τα παράθυρα - + 32 ° C, ο λιγότερο θερμαινόμενος εσωτερικός αέρας παραμένει κάτω και δεν μπαίνει στον αγωγό αερισμού.

Στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, ακόμη και ο απόλυτα ασφαλής αερισμός σταματά να αντιμετωπίζει ή να γυρίζει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αλλά αυτό δεν είναι η βάση για να θεωρηθεί ότι είναι ελαττωματικό. Στα πολυκατοικία μας, ο εξαερισμός είναι ανεφοδιασμός και εξάτμιση. Λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής.

Αιτίες έλλειψης ροής αέρα

Έτσι ελέγξτε ράβδο έδειξε ότι οι δίοδοι αέρα είναι δωρεάν, και ο αέρας στη στάσιμη διαμέρισμα, την κουζίνα και την δυσωδία, χειρότερα, γεύση ντύσιμο δεν είναι ξεπερασμένο. Το θέμα είναι ότι ο αερισμός των περισσότερων από τα διαμερίσματα μας αρχικά προοριζόταν για παροχή φρέσκου αέρα με φυσικό τρόπο μέσα από τα παλιά ξύλινη πόρτα και το σχεδιασμό παράθυρο χάρη gapping φτερά, την παρουσία των ρωγμών.

Και τώρα χρησιμοποιούνται τελείως διαφορετικά οικοδομικά υλικά με υψηλή πυκνότητα, διάφορες μόνωση, σφραγιστικά και επίσης πλαστικά παράθυρα. Προσπαθούμε να κάνουμε τα σπίτια μας ζεστά με προστασία από τη διείσδυση έξω από το θόρυβο και το κρύο, και τελικά εμποδίζουμε τη ροή του αέρα. Τα πλαστικά παράθυρα και οι πόρτες εισόδου από μέταλλο φράζουν έτσι το δωμάτιο που μετατρέπεται σε σφραγισμένο.

Ο αέρας δεν περνάει, το ρεύμα στα ανοίγματα αερισμού απουσιάζει. Είναι ιδιαίτερα κακό το χειμώνα, όταν τα παράθυρα δεν είναι ανοιχτά ακόμη και για τον αερισμό, έτσι ώστε να μην χαλαρώσουν τα δωμάτια. Αλλά το πρόβλημα είναι εύκολο να λυθεί. Αρκεί να ανοίξει λίγο το παράθυρο και ο αέρας θα αρχίσει να ρέει στη διαμορφωμένη υποδοχή. Θα περπατήσει γύρω από το διαμέρισμα και θα φτάσει τις τρύπες εξαερισμού, οι οποίες συνήθως βρίσκονται στην κουζίνα και το μπάνιο.

Δυστυχώς, το χειμώνα, εάν αερίζουμε τα σπίτια μας, τότε με άλλο τρόπο. Ανοίγουμε όλα τα παράθυρα ταυτόχρονα, αλλά για μικρό χρονικό διάστημα. Την ίδια στιγμή, ο αέρας είναι εντελώς ανανεωμένος, το διαμέρισμα δεν έχει χρόνο για να κρυώσει, αλλά ο εξαερισμός εξακολουθεί να μην λειτουργεί και δεν θα λειτουργήσει.

Και τι γίνεται με το καλοκαίρι; Τους καλοκαιρινούς μήνες δεν θα είναι καλύτερο, αφού το χειμώνα ο φυσικός αερισμός προκαλεί τη λειτουργία της θερμοκρασίας (εσωτερική και εξωτερική) και όταν αυτές οι θερμοκρασίες ισοπεδώνονται από το καλοκαίρι, σταματά η κίνηση των ροών του αέρα.

Αντιμετώπιση προβλημάτων στους αεραγωγούς

Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι η παρεμπόδιση των αεραγωγών. Αφαιρούμε την σχάρα από το παράθυρο εξαερισμού και εξετάζουμε το. Τα σκουπίδια που βρίσκονται σε απόσταση μπορούν να χυθούν ή να υποβληθούν σε ηλεκτρική σκούπα. Είναι τεχνικά δύσκολο να εξαχθούν τα σκουπίδια απευθείας από τον άξονα εξαερισμού και τέτοιες ανεξάρτητες ενέργειες απαγορεύονται για ιδιώτες.

Εάν υποψιαστεί η παρεμπόδιση των αγωγών εξαερισμού πρέπει να καλείται από τους ειδικούς της εταιρείας διαχείρισης στο οπλοστάσιο των οποίων είναι τα απαραίτητα διαγνωστικά όργανα και εργαλεία.

Υπάρχουν πολλά απόβλητα κατασκευών στα σκουπίδια. Οι αδίστακτοι οικοδόμοι, που ασχολούνται με την επισκευή και την ανάπλαση, συχνά σκόπιμα ρίχνουν τα απόβλητα του φρεατίου εξαερισμού, χωρίς να ενοχλούνται με την απομάκρυνσή του στην αυλή.

Το αποτέλεσμα είναι ένας επικαλυπτόμενος αγωγός εξαερισμού. Ο προσδιορισμός τέτοιων παραβιάσεων θα πρέπει επίσης να αφορά την εταιρεία διαχείρισης. Αλλά χωρίς αυτό, με κάθε επόμενο έτος λειτουργίας, λάσπη στα τοιχώματα στενεύει τον αυλό του αεραγωγού, η έλξη εξασθενεί. Η σκόνη εγκαθίσταται στο σύστημα εξαερισμού, σχηματίζει ιστό. Από πάνω, το φύλλωμα πετάει στον άξονα, τα πτηνά πέφτουν σε αυτό.

Οι ζημιές που οφείλονται στη συρρίκνωση των θεμελίων, στη διάσπαση των τοίχων και σε άλλες συνέπειες της αναπόφευκτης γήρανσης του κτιρίου συμβάλλουν επίσης σε αυτό. Τα φραγμένα κανάλια δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην εργασία.

Προγραμματισμένος έλεγχος του αερισμού των πολυκατοικιών

Δεδομένου ότι οι αεραγωγοί είναι κοινά για το σπίτι, τη λειτουργία τους παρέχει οργάνωση της διαχείρισης, της οποίας τα μέλη και υποχρεούνται να ελέγξετε την κατάσταση του αερισμού και καθαρίστε τον άξονα και στερεώστε τα με βάση την άδεια ή να κάνετε τη σωστή σύμβαση με εξειδικευμένες εταιρείες, εάν είναι απαραίτητο.

Στους κανόνες δοκιμών εξαερισμού υπάρχουν απαντήσεις σε πολλές ερωτήσεις:

 • πόσο συχνά ελέγχονται οι αεραγωγοί εξαερισμού.
 • Η παρουσία έλξης πρέπει να ελέγχεται στα διαμερίσματα ή αρκεί να εξετάζεται μόνο ο άξονας εξαερισμού.
 • είναι η περιοδικότητα των ελέγχων εξαερισμού στα μπάνια και την κουζίνα το ίδιο;
 • είναι ο υπεύθυνος οργανισμός διαχείρισης ή είναι ο ιδιοκτήτης υπεύθυνος για τον έλεγχο της ώθησης στο διαμέρισμα;

Σε πολυκατοικίες, οι έλεγχοι αεραγωγών διεξάγονται 1-2 φορές το χρόνο - αυτό εξαρτάται από το αν υπάρχουν συσκευές αερίου ή χρησιμοποιείται μόνο ηλεκτρική ενέργεια. Εάν υπάρχει αέριο, ο εξαερισμός ελέγχεται δύο φορές - το καλοκαίρι και το χειμώνα. Εάν εντοπιστούν σοβαρές δυσλειτουργίες, απαγορεύεται η χρήση συσκευών αερίου μέχρι να εξαλειφθούν.

Ο εξαερισμός δεν μπορεί να τροποποιηθεί αυθαίρετα, να επιδιορθωθεί, να βελτιωθεί. Όλες οι ενέργειες συντονίζονται με τις σχετικές υπηρεσίες.

Προβλήματα στη λειτουργία ενός λειτουργικού συστήματος

Συμβαίνει ότι ο εξαερισμός λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένοντας άθικτος και στη συνέχεια σταματά ξαφνικά ή αρχίζει να κυνηγάει τον αέρα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Πράγματι, εάν αποφύγετε όλους τους λόγους που περιγράφονται παραπάνω, αποδεικνύεται ότι τα προβλήματα με τον εξαερισμό δεν τελειώνουν εκεί. Θα αναλύσουμε πώς είναι οργανωμένος ο φυσικός αερισμός ενός κτιρίου διαμερισμάτων με ένα κάθετο κανάλι συλλογής.

Ο κύριος άξονας εξαερισμού οδηγεί από τον πρώτο όροφο έως τη σοφίτα. Όλα τα διαμερίσματα είναι εξοπλισμένα με ατομικούς αεραγωγούς (μανίκια ή δορυφορικά κανάλια). Καθένα από αυτά από την έξοδο εξαερισμού σε ένα συγκεκριμένο διαμέρισμα ανεβαίνει σε ένα πάτωμα και εισάγεται στο κύριο κανάλι ελαφρώς κάτω από την ίδια ατομική διαδρομή εξαερισμού που ανήκει στο διαμέρισμα σε όροφο πάνω.

Ο αέρας από το διαμέρισμα του δορυφορικού καναλιού μετακινείται σε έναν κοινό άξονα και εκεί μετακινείται περισσότερο στη σοφίτα, και από εκεί - στο δρόμο. Αυτά τα δορυφορικά κανάλια τροφοδοτούν τη συνολική ροή και εάν ο αέρας παύσει να ρέει μέσα από αυτά, τότε ο όγκος και η ταχύτητα κίνησης κατά μήκος του κύριου άξονα θα μειωθούν επίσης.

Σταματήσαμε το μανίκι σε ένα διαμέρισμα δεν θα απενεργοποιήσει όλους τους εξαερισμού στην ανύψωση στον 5ο, 9ο ή 16ο όροφο σπίτι. Όμως, τα περισσότερα διαμερίσματα πέφτουν από το γενικό σύστημα εξαερισμού, τόσο πιο αδύναμα είναι. Αφού έφτασε το κρίσιμο όριο, ο εξαερισμός αρνείται: η ροή του αέρα στο επίπεδο της σοφίτας είναι τόσο αδύναμη ώστε να μην μπορεί να προωθηθεί περαιτέρω.

Επιπλέον, κατεβαίνει και οι πρώτοι τραβιούνται πίσω από τα μανίκια των δύο τελευταίων ορόφων. Για την προστασία των άνω ορόφων από την αντίστροφη έλξη, τα επιμέρους κανάλια εξέρχονται απευθείας στην οροφή. Αλλά για να μάθετε γιατί η παροχή αέρα στον άξονα εξαερισμού μειώνεται, είναι απαραίτητο σε ξεχωριστά διαμερίσματα.

Εξετάστε μια κατοικία δύο ή τριών δωματίων, στην οποία η κουζίνα και το μπάνιο / τουαλέτα βρίσκονται σε διαφορετικά άκρα, και σε συνδυασμό με αυτό, κατασκευάζονται δύο ανεξάρτητοι αεραγωγοί. Το ένα εξυπηρετεί την κουζίνα, και το άλλο - ένα μπάνιο. Αυτό το ζεύγος καναλιών τραβάει τον στάσιμο αέρα από το διαμέρισμα στο σύστημα εξαερισμού, αντικαθιστώντας τον με φρέσκο ​​αέρα.

Μόνο η εξωτερική εισαγωγή αέρα θεωρείται σωστή. Η πανταχού παρούσα αντικατάσταση των άθικτων, αλλά αναπνευστικών πλαισίων παραθύρων σε παράθυρα με διπλά τζάμια διαταράσσει τη διαδικασία κυκλοφορίας. Ο αέρας που δεν χάνονται, το προσωρινό άνοιγμα των παραθύρων για τον αερισμό δεν βοηθάει, καθώς λαμβάνει χώρα εξαερισμός, η ροή αέρα πρέπει να είναι σταθερή.

Εάν η πόρτα εισόδου δεν κλείνει τόσο σφιχτά, ο αέρας μπορεί να βγει από το κλιμακοστάσιο. Στην ποιότητα, δεν είναι καλύτερο από αυτό που είναι διαθέσιμο στο διαμέρισμα, αλλά η βιωσιμότητα των υποστηριγμάτων εξαερισμού. Παρόλο που χρειάζεστε ένα σύστημα αερισμού στο οποίο ο αέρας μετακινείται στο σπίτι - με τη μυρωδιά του καπνού (συχνά καπνός στην είσοδο), κλπ.;

Όταν δεν υπάρχει εσωτερική ροή αέρα μέσω της μπροστινής πόρτας, ένας από τους δύο αεραγωγούς που διατίθενται στο διαμέρισμα (με ισχυρότερη ώθηση) θα αρχίσει να αντλεί αέρα από το δεύτερο κανάλι. Δηλαδή. υπάρχει μια ανατροπή σε ένα κανάλι εξαερισμού σε βάρος του άλλου. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο - ο κακός αέρας κάποιου άλλου στο διαμέρισμα, πολλές ανεπιθύμητες οσμές και μυρωδιές.

Κανόνες εξαερισμού στα ανώτατα όρια

Επίσης το κατακόρυφο φρέαρ εξαερισμού εξόδου προς τα έξω, άλλα μηχανολογικό σχεδιασμό του συστήματος αερισμού - με ένα οριζόντιο συνδετικό αγωγό στη σοφίτα, που έχει ένα ενιαίο πρόσβαση στην οροφή και ένα μεγάλο ενδιάμεσο drives διαμερίσματος εξαερισμού, η οποία χρησιμεύει η ίδια ως μια σοφίτα, από όπου ο αέρας κινείται προς τα έξω από ένα κοινό άξονα εξαερισμού.

Για να διασφαλιστεί ότι ο αερισμός στα διαμερίσματα στους επάνω ορόφους λειτουργεί κανονικά, ο αέρας πρέπει να ανεβαίνει τον κατακόρυφο άξονα τουλάχιστον μερικά μέτρα, αλλά αυτό αποτελεί εμπόδιο για τη σοφίτα και συμβαίνουν τα εξής:

 • στο σχέδιο με ένα οριζόντιο κιβώτιο - ο αέρας από όλους τους ορόφους φτάνει στα σοκάκια και συναντά το ανώτατο όριο αυτού του κουτιού στο δρόμο. Χωρίς να γυρίζει οριζόντια, επιδιώκει να βρει άλλα περάσματα, και συχνά γίνονται οι αεραγωγοί των ανώτερων ορόφων που βρίσκονται κοντά.
 • στο σχέδιο με πρόσβαση στη σοφίτα - στα δορυφορικά κανάλια των άνω ορόφων η ροή του αέρα δεν επιταχύνεται επαρκώς για να ρεύσει στην ογκομετρική σοφίτα και η ανταλλαγή αέρα στα διαμερίσματα επιβραδύνεται.

Στην πρώτη περίπτωση, ο εξαερισμός αναγκάζεται προς την αντίθετη κατεύθυνση και όλες οι μυρωδιές από τα χαμηλότερα διαμερίσματα διαπερνούν τους ενοικιαστές στην κορυφή. Δύο λύσεις στο πρόβλημα - αναβάθμιση του κουτιού σύνδεσης, εάν είναι τεχνικά εφικτό, ή διαχωρισμός των δορυφορικών καναλιών των ανώτερων ορόφων από το κιβώτιο, ζέσταμα τους και άμεση οδήγηση στο άνοιγμα του φρέατος στην οροφή.

Στη δεύτερη περίπτωση, στους πάνω ορόφους, και τόσο αδύναμη σχέδιο, και αν η σοφίτα έχει καεί, επίσης μπορεί να αντιστραφεί. Ως εκ τούτου, το μήκος δορυφορικό κανάλι της κατασκευής μέχρι την επάνω ορόφους είναι έξοδος σε υψηλότερες πατάρι και ξεδιπλώνονται σε μία κοινή άτρακτο, έτσι ώστε η ροή του αέρα από τους κάτω ορόφους γοητευμένος με ασθενέστερο άνω ρεύματα.

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού

Όσο για τον κύριο άξονα εξαερισμού, οι ιδιώτες δεν μπορούν να το αγγίξουν. Εφαρμόστε μια καταγγελία σχετικά με τον ανεπαρκή εξαερισμό στην εταιρεία διαχείρισης και περιμένετε τους ειδικούς. Πριν από την άφιξή τους, είναι απαραίτητο να ειδοποιηθούν οι γείτονες ότι προστατεύονται από μόνα τους από πιθανές εξατμίσεις σκόνης μαύρης σκόνης από τα πλέγματα εξαερισμού.

Με βάση τα αποτελέσματα μιας έρευνας για τα κανάλια εξαερισμού, η επιτροπή εκδίδει μια πράξη με οδηγίες λειτουργίας και επισκευής. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, μετράται η διατομή του καναλιού, το μήκος των στενών τμημάτων, με προσοχή στην κατάσταση:

 • τοίχοι του ορυχείου (ρωγμές κ.λπ.) ·
 • σύνδεση σωλήνων διακλάδωσης ·
 • οριζόντια τμήματα.
 • εισόδους αέρα, κεφαλές, καταπακτές κ.λπ.

Για τον καθαρισμό των κινήσεων χρησιμοποιούνται βιομηχανικές ηλεκτρικές σκούπες, μηχανικές συσκευές με διάφορα ακροφύσια. Το ορυχείο φωτίζεται από προβολείς, τα εσωτερικά του επιθεωρούνται με τη βοήθεια ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών και βιντεοκάμερας.

Η επισκευή των αεραγωγών δεν απαιτεί πολύ χρόνο και κόστος. Τα κατεστραμμένα τμήματα του καναλιού αποκαθίστανται εγκαθιστώντας μέσα σε σωλήνες από μέταλλο ή κεραμικό, με τήξη λύσεων συγκόλλησης, πολυμερή επένδυσης.

Ο εξαερισμός από το διαμέρισμα στο ορυχείο της κοινότητας μπορεί και πρέπει να καθαριστεί ανεξάρτητα:

 • μετακινήστε τα έπιπλα, αφαιρέστε τα υπερβολικά αντικείμενα, μετακινήστε τη σκάλα στη σκιά.
 • κάτω από την οπή εξαερισμού, να κολλήσετε ένα χαρτί ή εφημερίδα στον τοίχο με ταινία βαφής, έτσι ώστε να μην ξεπλύνετε την ταπετσαρία ή το κεραμίδι από τη βρωμιά, καλύψτε το δάπεδο?
 • αφαιρέστε τη διακοσμητική μάσκα.
 • Φορέστε τα χέρια στα χέρια σας, αφαιρέστε απαλά τη βρωμιά και τα υπολείμματα από τον αγωγό εξαερισμού.

Τα υπολείμματα ακαθαρσίας αφαιρέστε την ηλεκτρική σκούπα, αντικαταστήστε το προηγουμένως πλυμένο πλέγμα ή αγοράστε στη θέση του παλιού. Μετά τον καθαρισμό, ελέγξτε ξανά το σχέδιο με το παράθυρο να ανοίγει.

Μέθοδοι βελτιστοποίησης του εξαερισμού στο διαμέρισμα

Αν ο αερισμός του διαμερίσματος διακόπτεται σε σχέση με την εγκατάσταση των αεροστεγανών παραθύρων με διπλά τζάμια, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αερισμού. Με τον αερισμό του καλοκαιριού, όλοι γνωρίζουμε - είναι τελείως ανοικτό πτερύγιο ή η θέση του υπό γωνία λόγω του μηχανισμού περιστροφής-κλίσης. Ο χειμώνας ονομάζεται μικρο-σχισμή, για να μπείτε σε αυτόν τον τρόπο, πρέπει να γυρίσετε τη λαβή παραθύρου με το διπλωμένο πτερύγιο σε 45 μοίρες.

Μια άλλη διέξοδος είναι μέσω της χρήσης των εισόδων αέρα. Τοποθετούνται σε εξωτερικό τοίχωμα, στους αρμούς γεμισμένους με αφρώδες υλικό μεταξύ της μονάδας παραθύρου και του τοίχου, στο προφίλ παραθύρου, κάτω από το παράθυρο.

Το χειμώνα, οι βαλβίδες εξαερισμού ελαφρώς τραβούν το κρύο, αλλά στον καυτό καλοκαίρι ο αέρας δεν μπορεί να τους εισέλθει καθόλου. Επομένως, είναι λογικό να εξοπλίζονται επιπλέον οι εισόδους στους αγωγούς εξαερισμού με ανεμιστήρες εξαγωγής.

Το μπάνιο έχει να αντιμετωπίσει υψηλή υγρασία. Οι ανεμιστήρες με υγρασία ενσωματωμένοι στις οπές εξαερισμού ενεργοποιούνται μόνοι τους, αντιδρούν σε υψηλότερη υγρασία και σβήνουν όταν εξατμίζεται η εξάτμιση, ο αέρας γίνεται στεγνότερος.

Στις τουαλέτες μπορεί να εγκατασταθεί ανεμιστήρας με αισθητήρα κίνησης και χρονοδιακόπτη στο σύστημα εξαερισμού. Ο ανεμιστήρας αρχίζει αυτόματα να περιστρέφεται όταν κάποιος εισέρχεται και σταματά τη στιγμή που έχει οριστεί στο χρονόμετρο. Στην κουζίνα, οι οπαδοί θα επωφεληθούν από έναν αισθητήρα ποιότητας αέρα που συλλαμβάνει τον καπνό τσιγάρων και άλλες ανεπιθύμητες οσμές.

Και τελικά για τις κουκούλες κουζίνας. Η χωρητικότητά τους επαρκεί για να χάσετε ένα σημαντικό μέρος του αέρα που διατίθεται στο διαμέρισμα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Αν δεν υπάρχει αρκετή φυσική εισροή αέρα, η επιστροφή του αέρα από τον άξονα αερισμού του μπάνιου θα αρχίσει αναπόφευκτα. Περιορίστε τη χρήση της κουκούλας και ανοίξτε το παράθυρο όταν την ενεργοποιείτε.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Τι να κάνετε αν ο εξαερισμός δεν λειτουργεί:

Μόλις εντοπίσετε αποκλίσεις στη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, λάβετε άμεσα μέτρα. Εάν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε μόνοι σας, καλέστε τους ειδικούς.

Ο εξαερισμός στο διαμέρισμα δεν λειτουργεί: λόγοι και λύσεις

Από αυτό το άρθρο θα μάθετε:

 • Πώς να λειτουργήσει σωστά τον εξαερισμό στο διαμέρισμα
 • Γιατί ο εξαερισμός στο διαμέρισμα μπορεί να μην λειτουργεί καλά
 • Πώς να ελέγξετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα
 • Τι να κάνετε για να διορθώσετε τον κακό εξαερισμό στο διαμέρισμα
 • Πού να πάτε για να λύσει το ζήτημα του ανεπαρκούς εξαερισμού στο διαμέρισμα

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της άνετης διαβίωσης σε μια ιδιωτική κατοικία ή διαμέρισμα είναι το σύστημα εξαερισμού. Συχνά δεν είναι ορατό στο μάτι. Και, αν εκπληρώσει πλήρως τις λειτουργίες του, το ξεχνούν. Αλλά όταν ο εξαερισμός δεν λειτουργεί στο διαμέρισμα, θα είναι δύσκολο να αναπνεύσει, υγρασία εναποτίθεται στα τζάμια, βιώνουμε οσμές έξω από την πόρτα και την τουαλέτα, η οποία μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι να ανοίξουν διάπλατα τα παράθυρα. Οι απομακρυσμένες συνέπειες μιας δυσλειτουργίας στη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού - μούχλα στους τοίχους και στην οροφή, αύξησαν την κόπωση και μειώθηκαν οι επιδόσεις στη διαβίωση σε αυτό το δωμάτιο.

Πώς θα πρέπει να λειτουργήσει ο εξαερισμός στο διαμέρισμα

Ανάλογα με τον τρόπο οργάνωσης της κυκλοφορίας του αέρα, τα συστήματα εξαερισμού χωρίζονται σε δύο τύπους:

Σύμφωνα με την τεχνολογία λειτουργίας, τα συστήματα εξαερισμού χωρίζονται σε:

 • Ο αέρας τροφοδοσίας που τροφοδοτεί το δωμάτιο.
 • Ο αέρας που εξέρχεται από τον αέρα εξέρχεται από το δωμάτιο.

Για την οργάνωση της φυσικής κυκλοφορίας του αέρα, δεν απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός και κόστος ηλεκτρικής ενέργειας. Η ανταλλαγή αέρα είναι αυθόρμητη. Οι αρχές δημιουργίας αυτού του τύπου εξαερισμού είναι απλές και φθηνές. Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε ότι εάν το τοπικό κλίμα είναι πολύ υγρό, ο φυσικός αερισμός δεν θα είναι αποτελεσματικός, αφού η συγκέντρωση υγρασίας στον αέρα του διαμερίσματος και στο περιβάλλον θα είναι σχεδόν η ίδια.

Όταν πρόκειται για τεχνητό αερισμό, σημαίνει τη διαθεσιμότητα ειδικού εξοπλισμού. Ο σημαντικότερος θετικός παράγοντας αυτού του εξαερισμού είναι η έλλειψη εξάρτησης από τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής. Κατά τη λειτουργία του ανεμιστήρα, ο αέρας εξαγωγής αφαιρείται από το διαμέρισμα σε σύντομο χρονικό διάστημα, και μια ροή καθαρού αέρα έρχεται από το εξωτερικό. Συχνά για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, το τεχνητό σύστημα εξάτμισης συνδυάζεται με το φυσικό σύστημα εξάτμισης.

Η κατασκευή οποιασδήποτε κατοικίας παραδοσιακά προβλέπει την οργάνωση ενός συστήματος φυσικού αερισμού. Μοιάζει με μερικούς κλάδους των αεραγωγών που εκτείνονται από την κοινή ανύψωση. Αυτά τα κανάλια μπορούν να βρεθούν σε οποιοδήποτε διαμέρισμα. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, στο μπάνιο και την τουαλέτα, στην κουζίνα και στο διάδρομο μπορείτε να δείτε τις γρίλιες - αυτά είναι τα σφραγισμένα άκρα των αεραγωγών. Λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας και πίεσης στο δωμάτιο και στο δρόμο, η κίνηση αέρα μεταξύ του περιβλήματος και του εξωτερικού περιβάλλοντος λόγω του ανέμου, το άνοιγμα των θυρών και των παραθύρων εισόδου, οι σχισμές σε αυτά και το τι συμβαίνει καλείται φυσικός αερισμός.

Η απουσία μόνιμου φυσικού αερισμού θα οδηγήσει γρήγορα στην εμφάνιση ευδιάκριτης αίσθησης υγρασίας και μούχλας στον αέρα. Σε τέτοιες περιπτώσεις λέγεται ότι είναι δύσκολο να αναπνεύσει. Για να βελτιωθεί κάπως η κατάσταση, όσοι ζουν σε τέτοιες εγκαταστάσεις αναγκάζονται να παραμείνουν με ανοιχτά παράθυρα και παράθυρα. Αλλά την ίδια στιγμή, η θερμότητα ξεφεύγει και χρειάζεται πρόσθετη ενέργεια για να διατηρηθεί μια άνετη θερμοκρασία στο διαμέρισμα.

Αποφύγετε αυτές τις καταστάσεις εάν υπάρχει καλός αερισμός. Εγκαταστήστε το με ρυθμό 60 m3 αέρα ανά κάτοικο. Εάν δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθούν συνθήκες για την ανταλλαγή αέρα του προαναφερθέντος όγκου, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί το δωμάτιο με τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Εγκαταστήστε το συνήθως κάτω από την οροφή ή στο πλαίσιο αρθρωτό.

Είναι καλύτερα εάν το διαμέρισμα είναι εξοπλισμένο με αεραγωγούς, καθένας από τους οποίους εκτελεί τη λειτουργία του: ένα - για τη ροή του αέρα μέσα στο δωμάτιο, ένα άλλο - για την απομάκρυνση από αυτό. Η εισροή αέρα, κατά κανόνα, πραγματοποιείται μέσω των δωματίων, η παραγωγή οργανώνεται μέσω ενός μπάνιου ή ενός μπάνιου. Μέσω του δωματίου δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή των καναλιών. Το διαμέρισμα επιτρέπεται μόνο την τοποθέτηση των αεραγωγών. Άλλα στοιχεία του συστήματος θα πρέπει να αποκρύπτονται.

Ανακαλύψαμε με ποια λειτουργία εκτελείται ο εξαερισμός και μελετήσαμε τις παραμέτρους της αποτελεσματικής λειτουργίας του. Τώρα ας προσδιορίσουμε ποια δωμάτια απαιτούν την εγκατάσταση αυτού του συστήματος.

 • Το καθιστικό είναι το πιο απαιτητικό τμήμα του διαμερίσματος. Ο μεγαλύτερος χρόνος που είμαστε εδώ. Φυσικά, ο όγκος του διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώνεται είναι ο μεγαλύτερος και πρέπει αναγκαστικά να αποσυρθεί. Αν αυτό δεν γίνει, η υγεία σας μπορεί να επιδεινωθεί, μπορεί να εμφανιστεί πονοκέφαλος και να εμφανιστούν όλα τα σημάδια της πείνας με οξυγόνο.
 • Ένα υπνοδωμάτιο είναι ένα δωμάτιο για ύπνο. Είμαστε εδώ όλη νύχτα. Συνεπώς, η κυκλοφορία του αέρα είναι απολύτως απαραίτητη. Η αναβάθμιση του αέρα θα προσφέρει πλήρη ξεκούραση, χαρά, ευεξία για την υπόλοιπη μέρα.
 • Κουζίνα - δωμάτιο για μαγείρεμα. Ο αέρας εδώ είναι υπερθερμανθείς, έχει πολλές μυρωδιές, υγρασία.
 • Μπάνιο, μπάνιο - δωμάτια με υψηλή περιεκτικότητα σε υδρατμούς, συχνά υψηλή θερμοκρασία, μυρωδιά απορρυπαντικών και άλλες συγκεκριμένες "γεύσεις". Υπάρχει υψηλός κίνδυνος απόθεσης υγρασίας στους τοίχους και τα έπιπλα. Η αυξημένη συγκέντρωση υδρατμών μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μούχλας στην οροφή και στους τοίχους του δωματίου.

Γιατί ο εξαερισμός στο διαμέρισμα δεν λειτουργεί καλά: πιθανές αιτίες

Πριν αποφασιστεί η εξάλειψη της διακοπής του αερισμού, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τα αίτια της εμφάνισής τους. Είναι συνήθως τα εξής:

 1. Λανθασμένος σχεδιασμός του συστήματος εξαερισμού. Κατά το στάδιο κατασκευής, τα πρότυπα ανταλλαγής αέρα δεν λαμβάνονται υπόψη σε σχέση με την περιοχή του δωματίου και τη λειτουργικότητά του. Στη συνέχεια, ο εξαερισμός δεν θα αντιμετωπίσει τη λειτουργία του. Η μόνη διέξοδος από αυτή την κατάσταση είναι ένα πρόσθετο τεχνητό εκχύλισμα.
 2. Ο σχηματισμός εμποδίων στο σύστημα εξαερισμού, παρεμποδίζοντας την ελεύθερη ανταλλαγή αέρα. Μερικές φορές ένας απλός καθαρισμός του καναλιού εξόδου από τα χέρια ή από μια ηλεκτρική σκούπα από ένα παχύ στρώμα σκόνης και ρύπου μπορεί να δώσει ένα σημαντικό θετικό αποτέλεσμα. Όταν οι περιγραφείσες ενέργειες δεν επέφεραν επιτυχία, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι η απόφραξη του συστήματος είναι κάπου βαθιά. Σε αυτή την περίπτωση ενδείκνυται να προσκαλέσετε ειδικούς της εταιρείας διαχείρισης που γνωρίζουν πώς να καθαρίσουν τα ορυχεία. Η αιτία των εμπλοκών, που σχηματίζονται βαθιά μέσα στο σύστημα, είναι ως επί το πλείστον συντρίμμια κατασκευής ή τυχαία λαμβάνονται οικιακά κατοικίδια ζώα.
 3. Οι γείτονες από την κορυφή μερικές φορές από την άγνοια μπορούν να δημιουργήσουν εμπόδια στον κανονικό αερισμό. Συμβαίνει ότι από τη σχάρα εξάτμισης φυσάει και μπορεί να ακούσει ένα buzz. Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση εμφάνισης τεχνητού αερισμού στους γείτονες, που περιλαμβάνεται στο κοινό σύστημα, και δημιουργεί την αντίστροφη έλξη. Το πρόβλημα μπορεί να εξαλειφθεί μόνο με την εξαναγκασμένη εξαερισμό στο διαμέρισμά σας.
 4. Χαρακτηριστικά πλαστικά παράθυρα. Η στεγανότητα των πλαστικών παραθύρων μπορεί να χρησιμεύσει ως πραγματική μάστιγα για την κανονική κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο. Ταυτόχρονα, το σύστημα εξάτμισης δεν λειτουργεί αποτελεσματικά. Αυτό μπορεί να γίνει ανεκτό, ανοίγοντας περιοδικά τα παράθυρα, τα παράθυρα ή τα ρυθμίζοντάς τα σε λειτουργία μικροαερισμού.
 5. Η επισκευή, η οποία διεξήχθη ανεξάρτητα από τους ενοικιαστές, δεν συμφωνήθηκε με τους ειδικούς της εταιρείας διαχείρισης. Εάν οι επισκευές αυτές έχουν επηρεάσει τη ζώνη των αεραγωγών, ενδέχεται να μην λειτουργήσει αποτελεσματικά στο μέλλον.
 6. Ανεπαρκής θέρμανση χώρου. Η κανονική λειτουργία του συστήματος εξάτμισης βασίζεται σε υψηλή θερμοκρασία και διαφορά πίεσης στα δωμάτια και στο δρόμο. Εάν υπάρχει έλλειμμα θερμότητας, η ανταλλαγή αέρα δεν θα συμβεί με το σωστό αποτέλεσμα, και μπορεί ακόμη και να σταματήσει εντελώς.

Οι κύριοι τρόποι για να ελέγξετε αν λειτουργεί αερισμός στο διαμέρισμα

Μπορείτε να εκτελέσετε μια απλή δοκιμή για τη σωστή λειτουργία του συστήματος εξαερισμού. Για να γίνει αυτό, προετοιμάστε λωρίδες λεπτού χαρτιού με μήκος 20 cm και πλάτος 2-3 cm. Θα τα φέρουμε εναλλάξ στις γρίλιες εξαερισμού σε απόσταση 5-7 εκ. Εάν η κουκούλα λειτουργεί σωστά, οι λωρίδες με τις άκρες τους θα ακουμπήσουν τις γρίλιες, αλλά δεν θα εισέλθουν σε αυτές.

Εάν, για παράδειγμα, η αντίδραση της χάρτινης λωρίδας άκρη είναι τόσο ελάχιστη ότι είναι μετά βίας έλκονται από το πλέγμα, κρέμονται ακίνητος ή, αντιθέτως, προσπαθεί να αποκλίνει προς την αντίθετη κατεύθυνση, τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο εξαερισμός σε αυτό το δωμάτιο δεν θα κάνει. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να υπολογίσετε τι συνέβη: οι αεραγωγοί σφυρηλατούνται ή υπάρχει μια ασθενώς ασθενής ροή αέρα. Μπορείτε να ανοίξετε αρκετές φορές την πόρτα, το παράθυρο και να επαναλάβετε τη δοκιμή με ταινίες χαρτιού. Στην περίπτωση που η ταινία άρχισε να προσελκύει στην σχάρα - ο εξαερισμός λειτουργεί αποτελεσματικά. Εάν αυτό δεν συμβεί, είναι πιθανόν το ορυχείο να είναι η αιτία της έλλειψης κανονικής κυκλοφορίας αέρα στο δωμάτιο. Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το ορυχείο.

Προτεινόμενα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα:

Μια παρόμοια δοκιμή μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας μια φλόγα από έναν αγώνα καύσης, ένα κερί ή έναν αναπτήρα. Ο καπνός του τσιγάρου είναι επίσης χρήσιμος για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του εξαερισμού. Αλλά αν υποθετικά υποθέσουμε ότι πριν από τη μείωση στη λειτουργία αερισμού των γειτόνων υπήρχε μια διαρροή αερίου, οι οποίες τείνουν να συγκεντρώνονται σε κλειστούς κοιλότητες, τότε αυτό το είδος της δοκιμής θα μπορούσε να τελειώσει άσχημα. Συνεπώς, δεν συνιστάται η δοκιμή φλόγας.

Ωστόσο, είναι δυνατός ο έλεγχος όχι μόνο της παρουσίας / απουσίας εξαερισμού, αλλά και η μέτρηση των ποσοτικών δεικτών της ταχύτητας κίνησης του αέρα στους αγωγούς εξαερισμού. Μια παρόμοια διαδικασία εκτελείται χρησιμοποιώντας ένα ανεμόμετρο. Αυτό γίνεται ως εξής:

 • ενεργοποιήστε τη συσκευή και μετρήστε την ταχύτητα του αέρα σε m / s.
 • τα αποτελέσματα της μελέτης και η περιοχή του πλέγματος εξαερισμού στο πλάτος καταγράφονται σε ειδικό τύπο.
 • υπολογίστε τον όγκο αέρα που περνάει από το σύστημα εξαερισμού (m 3 / h).

Τύπος υπολογισμού:

Q = V * S * 3600,

όπου Q - ο όγκος του αέρα σε m 3 / ώρα. V - ταχύτητα ροής αέρα σε m / s (μετρούμενη με ανεμόμετρο). S είναι η επιφάνεια διατομής του ανοίγματος εξαερισμού σε m 2 (μετρούμενη με ένα μέτρο ταινιών).

Για παράδειγμα, ο σχεδιασμός για κουζίνα εξοπλισμένη με ηλεκτρική κουζίνα είναι 60 m 3 / ώρα, και για μπάνιο - 25 m 3 / ώρα. Απαιτεί μετρήσεις, μετά το καθεστώς θερμοκρασίας, ένα διάδρομο η οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 13-15 ⁰S (για παράδειγμα, εάν οι εξωτερικές ⁰S 7, η επίπεδη 21 ⁰S). Η εξωτερική θερμοκρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τους + 5-7 ° C. Η θέρμανση θα μειώσει τη λειτουργία αερισμού. Κατά συνέπεια, οι υπολογισμοί θα είναι αναξιόπιστοι. Η αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα στο δρόμο θα επηρεάσει πάντοτε αρνητικά τα αποτελέσματα των μετρήσεων και σε μια άμεση αναλογική σχέση.

Είναι εύκολο να το εξηγήσετε: σε θερμοκρασίες κάτω από το εξωτερικό και συν το εσωτερικό, ζεστός αέρας από το διαμέρισμα βγαίνει από τους αγωγούς εξαερισμού προς τα πάνω, λόγω του ότι είναι ελαφρύτερο. Όμως, κατά την περίοδο της θέρμανσης, συμβαίνει εξίσωση θερμοκρασίας και μειώνεται σημαντικά το ρεύμα αέρα στον αεραγωγό. Αντίθετα, εάν η θερμοκρασία του σπιτιού σας είναι + 25 ° C, και στο δρόμο - +40 ° C, ο μικρότερος θερμαινόμενος εσωτερικός αέρας παραμένει στο διαμέρισμα και δεν εξέρχεται από τους αεραγωγούς.

Ως εκ τούτου, το καυτό καλοκαίρι, ο αερισμός πρακτικά δεν λειτουργεί, ακόμα και αν έχει σχεδιαστεί σωστά. Αντίθετα, υπάρχει η τάση να επιδιώκεται περισσότερος θερμός αέρας μέσα στην κατοικία. Αλλά αυτό δεν δίνει λόγο να θεωρηθεί ελαττωματικός αερισμός. Τα σύγχρονα MKD είναι εξοπλισμένα με εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής. Λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής.

Το διαμέρισμα δεν λειτουργεί εξαερισμό: τι να κάνετε μόνοι σας

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο φυσικός αερισμός λειτουργεί αναποτελεσματικά. Προσπαθήστε να καταλάβετε το πρόβλημα μόνοι σας. Ακολουθούν οι πιθανές αιτίες των δυσλειτουργιών και οι ενέργειες που πρέπει να ληφθούν για την εξάλειψή τους.

 1. Όταν αερισμός, ας πούμε, στην κουζίνα λειτουργεί αποτελεσματικά, και στην τουαλέτα - πολύ αδύναμη, μπορείτε να μειώσετε πρώτα την περιοχή του αυλού. Ταυτόχρονα, στο δεύτερο εκχύλισμα εισέρχεται περισσότερος αέρας, διότι, μειώνοντας τον όγκο του καλύτερου καναλιού εργασίας, θα δημιουργήσουμε συνθήκες όταν η άλλη θα αρχίσει να παράγει αέρα πιο παραγωγικά.
 2. Μπορείτε να τοποθετήσετε το σύστημα εξαερισμού στην κουζίνα (πάνω από τη σόμπα). Αυτό δεν θα είναι περιττό, αφού ο φυσικός εξαερισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις μυρωδιές που σχηματίζονται κατά το μαγείρεμα, ανεξάρτητα από το πόσο σωστά είναι εγκατεστημένο. Επιπλέον, θα αναλάβει την αιθάλη και τον καπνό, θα αποτρέψει την εναπόθεση λίπους στην ποδιά κουζίνας και τα έπιπλα κουζίνας.
 3. Στην τουαλέτα και το μπάνιο μπορείτε να εγκαταστήσετε τεχνητό αερισμό στα φωτοκύτταρα. Όταν μια πόρτα ανοίγει στο απαραίτητο δωμάτιο και ανάψουν τα φώτα, ο εξαερισμός θα ξεκινήσει παράλληλα, εξαλείφοντας τις οσμές και παρέχοντας χώρο με καθαρό αέρα. Είναι αποδοτικό και οικονομικό.
 4. Όταν οι πόρτες είναι πολύ σφιχτές στο πάτωμα, ο αέρας μπορεί επίσης να κυκλοφορεί πολύ αργά στο δωμάτιο. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να αποφευχθεί εγκαθιστώντας γρίλιες εξαερισμού στο κάτω τρίτο της πόρτας.
 5. Μερικές φορές η κυκλοφορία του αέρα εξασθενεί λόγω της ασταθούς υγρασίας. Ο υγραντήρας θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.

Η εισροή αέρα στις εγκαταστάσεις με φυσικά μέσα πραγματοποιείται μέσα από τις ρωγμές στις πόρτες, τα παράθυρα, τους τοίχους, τις σχισμές των κλειδαριών, των παραθύρων, των θυρών. Ωστόσο, το χειμώνα, οι φυσικές ρωγμές αφαιρούνται σκόπιμα: σφραγισμένες, σφραγισμένες, τα παράθυρα δεν ανοίγουν. Οι πόρτες και τα παράθυρα της σύγχρονης παραγωγής είναι κλειστά τόσο σφιχτά ώστε να μην υπάρχει φυσικός εξαερισμός. Επομένως, κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου, η ροή του αέρα μπορεί να εξασφαλιστεί με την εγκατάσταση τεχνητών συσκευών εξαερισμού.

Σε σπίτια παλαιού τύπου, κατά κανόνα, τα παράθυρα αντιπροσωπεύονται από ξύλινα κουφώματα. Έχει νόημα να μην τα κολλάτε για το χειμώνα. Καλύτερα είναι να μονώνετε τις ταινίες αφρού με βάση τη συγκολλητική ουσία, οι οποίες είναι διαθέσιμες και προορίζονται μόνο για τη σφράγιση των παραθύρων. Δώστε προσοχή στην ποιότητα του αφρώδους ελαστικού ήταν μεγάλου πόρου για καλύτερη διαπερατότητα αέρα.

Το ερώτημα είναι φυσικό: γιατί στην ψυχρή περίοδο δεν είναι απαραίτητο να μονώσετε πιο σφιχτά. Αλλά εδώ η γνώση των νόμων της φυσικής είναι χρήσιμη. Τα ρεύματα του ανέμου και της θερμοκρασίας πέφτουν έξω και μέσα στις εγκαταστάσεις δημιουργούν συνθήκες για τον αέρα να ρέει μέσα από τον αφρό στο διαμέρισμα. Στα περιστρεφόμενα κύτταρα του αφρώδους ελαστικού, συμβαίνει το φαινόμενο τσοκ, δηλαδή, τμήματα του αέρα, που προσκρούουν στον εαυτό τους, θερμαίνονται από την τριβή. Αποδεικνύεται ότι όσο πιο ριψοκίνδυνος και κρύος ο άνεμος, οι θερμότερες ρωγμές μπορούν να εισέλθουν στο σπίτι μέσω καουτσούκ αφρού. Ως αποτέλεσμα, το αποτέλεσμα του γκαζιού μπορεί να συμβάλει στη θέρμανση τουλάχιστον μιας μικρής ποσότητας αέρα.

Πριν από την εποχή του αφρώδους ελαστικού για τον ίδιο σκοπό χρησιμοποιούσαν βαμβακερά επιχρίσματα.

Τα παράθυρα PVC, κατασκευασμένα με σύγχρονη τεχνολογία, δεν χρειάζονται θερμομόνωση, καθώς είναι πολύ σφικτά κλειστά. Στα περισσότερα μοντέλα, με εξαίρεση πολύ φθηνές και, κατά συνέπεια, ανεπαρκείς, ρυθμιζόμενες υποδοχές χτίζονται στη θέση των πυλώνων. Αυτές οι ρωγμές στην κορυφή εκτίθενται με έναν συγκεκριμένο υπολογισμό. Το σύστημα αυτό έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί το κρύο του έτους. Ο αέρας που προέρχεται από τέτοιες σχισμές κατεβαίνει, όπου αναμιγνύεται με θερμό αέρα από το ψυγείο. Ως αποτέλεσμα, η θερμοκρασία χώρου ισοδυναμεί με τις βέλτιστες τιμές.

Τα περιγραφόμενα παράθυρα προορίζονται να χρησιμοποιηθούν μαζί με συστήματα θέρμανσης από αλουμίνιο που δημιουργούνται με σύγχρονες τεχνολογίες. Όταν εργάζονται μαζί, μια πρόσθετη εισροή αέρα στους χώρους διαβίωσης πιθανότατα δεν είναι απαραίτητη.

 • Βαλβίδες τροφοδοσίας.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι ο αερισμός σε δημόσιους χώρους που συνδέεται με την παρουσία μεγάλου αριθμού ατόμων: στα καταστήματα, στα γραφεία, στις εκθέσεις, καθώς και στα σημεία τροφοδοσίας (καφετέριες, εστιατόρια), όπου υπάρχουν πλάκες που παράγουν πολύ θερμότητα. Σε μια τέτοια ατμόσφαιρα, η παροχή ισχύος των παραθύρων δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την παροχή της σωστής ποσότητας αέρα. Και τότε το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί εγκαθιστώντας εισόδους αέρα στο τοίχωμα. Οι βαλβίδες εισαγωγής είναι άκαμπτες ευθείες και γωνιακές με εύκαμπτο αγωγό. Και οι δύο τύποι είναι εξοπλισμένοι με ρυθμιζόμενα ρολά - προβολές. Ολοκληρωμένη με μια άμεση βαλβίδα είναι ένας θερμαντήρας αέρα ή λαβύρινθος, που εργάζεται πάνω στην αρχή του πεντάλ γκαζιού.

Οι βαλβίδες γωνίας είναι γενικά χαμηλότερης κατηγορίας τιμών. Τοποθετούνται πάνω από τα θερμαντικά σώματα και λειτουργούν με την ίδια αρχή με τις σχισμές στα παράθυρα από PVC. Στον τοίχο, είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί ένας εύκαμπτος αγωγός με μια έξοδο προς τα έξω κάτω από μια προς τα κάτω κλίση. Αυτό θα αποτρέψει την είσοδο υγρασίας και σκόνης στα δωμάτια από έξω με ριπές ανέμου. Η σχάρα εισαγωγής για αυτή τη βαλβίδα μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι ορατή.

Εάν οι χώροι είναι σαφώς υπερφορτωμένοι με ανθρώπους, έχει νόημα να δίνετε προσοχή στις άμεσες βαλβίδες. Επιπλέον, είναι εύκολο να εγκαταστήσετε έναν θερμαντήρα και ένα φίλτρο με έναν υγραντήρα. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι λόγω του σχεδιασμού αυτών των βαλβίδων, υπάρχει πολύ μικρότερη αντίσταση στην εισροή. Ωστόσο, μαζί με μια πολύ χαμηλή τιμή, εξακολουθούν να έχουν ένα τεχνικό μειονέκτημα - ένα περίπλοκο και δυσκίνητο σχέδιο του εξωτερικού της βαλβίδας με εισαγωγή αέρα. Θα προσελκύσει συνεχώς την προσοχή και μπορεί να στοχεύει βανδάλες.

Εάν η σημαντική αύξηση της εισροής απέτυχε και δεν εμφανίστηκε μια αίσθηση φρέσκου αέρα, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε στο διαμέρισμα, εκτός από τους υπάρχοντες, και επίσης εξαερισμό. Το τελευταίο είναι ένα μπλοκ αντλιών ("τράβηγμα") των ηλεκτρικών ανεμιστήρων, τοποθετημένων στο άνοιγμα, ή ένα ανεμιστήρα-μπλοκ, το οποίο είναι ένα ξεχωριστό τμήμα του αγωγού εξαερισμού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτός ο τύπος εξαερισμού εξαρτάται άμεσα από τον λειτουργικό σκοπό του δωματίου, εξ ου και τα χαρακτηριστικά του συστήματος εξαερισμού:

 1. Η ιδιαιτερότητα του αερισμού στην κουζίνα συνίσταται στο γεγονός ότι ο αέρας έλκεται από το κουδούνι, το εκτεταμένο περίγραμμα πάνω από την πλάκα, το οποίο χρησιμεύει για να πιάσει τους ατμούς και τις οσμές που δημιουργούνται κατά το μαγείρεμα.
 2. Για να μειωθεί η ένταση των μυρωδιών της κουζίνας, τα οποία διανέμονται σε όλο το διαμέρισμα με τρόπο διάχυσης, ο απορροφητήρας παρέχεται με τους αποκαλούμενους εξουδετερωτές οσμής. Είναι ενεργοί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ασφαλείς, καταναλώνουν ελάχιστο ηλεκτρικό ρεύμα. Οι εξουδετερωτές υπεριώδους ακτινοβολίας είναι ειδικοί λαμπτήρες. Η υπεριώδης ακτινοβολία τους είναι πολύ λιγότερο έντονη από την ηλιακή ακτινοβολία, την οποία παίρνουμε το καλοκαίρι, ηλιοθεραπεία στην παραλία στη μεσαία λωρίδα. Οι εξουδετερωτές με βάση τις χημικές επιδράσεις στην ατμόσφαιρα που εισέρχονται στον απορροφητήρα πρέπει απαραίτητα να διαθέτουν πιστοποιητικό ασφαλείας, καθώς τα προϊόντα ακόμη και πολύ γνωστών εταιρειών μπορούν να περιέχουν καρκινογόνους παράγοντες.
 3. Ειδικά αν εκτιμάτε την εξοικονόμηση, εγκαταστήστε στο μπάνιο και το σύστημα τουαλέτας, το οποίο θα εκτοξευθεί ταυτόχρονα με το λαμπτήρα. Ωστόσο, εάν ένας λαμπτήρας είναι ενεργοποιημένος και σβηστός συχνά, αποτυγχάνει γρήγορα. Επομένως, εξετάστε μια λάμπα πυρακτώσεως χαμηλής ισχύος σε αυτές τις περιοχές. Ειδικά αφού αποδεικνύεται ότι ένα συγκεκριμένο φάσμα λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την εντερική περίσταλση, ενώ το ζεστό φάσμα λαμπτήρες χαμηλής ισχύος, αντιθέτως, διεγείρει. Δεν αξίζει να ανησυχείτε για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς ο χρόνος λειτουργίας των βολβών είναι αμελητέος.
 4. Όταν το μπάνιο και τουαλέτα εξαερισμού είναι ένα μόνο κουτί με συνολική παραγωγή του κύριου obschedomovoy εξαερισμού, όπως συμβαίνει συνήθως στην MCD, ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί μάταια, είναι καλύτερα να τους παρέχουν, κροτίδες βαλβίδες. Είναι εύκολο να κάνει μια τέτοια βαλβίδα από μόνοι τους - αυτό είναι μόνο για να κινούνται ελεύθερα στον κάθετο άξονα από 75-80 βαθμούς πτερύγιο ενός ελαφρύ υλικό. Άνεμος από το κουτί θα προκαλέσει κροτίδες slam χωρίς να αφήσει έξω τον αέρα μέσα στο χώρο για να κινηθεί. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό το χειμώνα, έτσι ώστε μέσω της κύριας εξόδου αερισμού δεν μπορείτε να ψύξετε ένα δωμάτιο όπου οι άνθρωποι γδύνονται.
 5. Δώστε προσοχή στην επιλογή του ανεμιστήρα στο μπάνιο, καθώς η απόσυρση του αέρα με υψηλή συγκέντρωση υδρατμών απαιτεί μια αποτελεσματική συσκευή.

Δεν λειτουργεί εξαερισμό στο διαμέρισμα: πού να πάει, και τι βοηθήσει να περιμένετε

Εάν προκύψουν δυσκολίες με τον εξαερισμό, δεν είναι πάντα απαραίτητο να τα λύσετε μόνοι σας. Εφαρμόστε την αίτηση σε μια εξειδικευμένη υπηρεσία που ασχολείται με επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Η συντήρηση των πολυκατοικιών εκτελείται από:

 • στεγαστικά και επιχειρησιακά γραφεία ·
 • εταιρείες διαχείρισης ·
 • ένωση ιδιοκτητών σπιτιού.

Η ακολουθία των ενεργειών σας έχει ως εξής:

 1. Κάνουμε μια δήλωση, αναφέροντας σε αυτό ότι ο εξαερισμός δεν λειτουργεί στο διαμέρισμα. Τα προβλήματα θα πρέπει να περιγράφονται λεπτομερώς, συμπληρώνοντας την αίτηση αίτησης για να εντοπίσετε τα αίτια των βλαβών και να τα εξαλείψετε. Για να διασφαλιστεί ότι το έγγραφο δεν χαθεί και εκτελέστηκε, εκτελέστε το αμέσως με ένα αντίγραφο στο οποίο ο υπεύθυνος της εταιρείας διαχείρισης πρέπει να σφραγίσει την ημερομηνία αποδοχής της αίτησης.
 2. Στη συνέχεια, περιμένουμε έναν ειδικό για τον εξαερισμό από επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Θα ελέγξει τη λειτουργία του συστήματος, θα εντοπίσει το πρόβλημα. Μπορεί να είναι αναγκαία η συμμετοχή δύο γειτόνων ως μαρτύρων στην εξέταση.
 3. Στη συνέχεια, οι ειδικοί του γραφείου συντήρησης κατοικιών ή του HOA θα καταλήξουν σε συμπέρασμα σχετικά με την ανάγκη επισκευής ή αντικατάστασης του εξοπλισμού εξαερισμού.
 4. 45 ημέρες δίνεται στην υπηρεσία για να διορθώσει το πρόβλημα. Αρχικά, μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε τα υπολείμματα από τον άξονα εξαερισμού.

Η έλλειψη απάντησης στην αίτησή σας από τις αρμόδιες υπηρεσίες εντός της παραπάνω περιόδου σας δίνει το δικαίωμα να κάνετε το επόμενο βήμα - να καταθέσετε μια καταγγελία. Μπορείτε να προστατεύσετε τα δικαιώματά σας στην κρατική επιθεώρηση στέγασης, την Rospotrebnadzor, την Εισαγγελία. Εάν δεν είστε σίγουροι για την επιτυχία της υπόθεσης, επικοινωνήστε με όλους τους οργανισμούς ταυτόχρονα.

Η καταγγελία πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα διαθέσιμα έγγραφα:

 • εφαρμογή ·
 • αντίγραφο της σύμβασης με την εταιρεία διαχείρισης για την παροχή υπηρεσιών ·
 • το πιστοποιητικό ελέγχου του συστήματος εξαερισμού ·
 • αν υπάρχει, την ανταπόκριση του οργανισμού.
 • φωτογραφίες και βίντεο, από τα οποία είναι σαφές ότι ο εξαερισμός είναι σε αδράνεια.

Εάν η εταιρεία διαχείρισης δεν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια σε σχέση με το γεγονός ότι ο εξαερισμός δεν λειτουργεί στο διαμέρισμα, και παρόμοια αποτυχία αερισμού παρατηρούνται επίσης τους γείτονές σας - στείλτε μια συλλογική προσφυγή. Τις περισσότερες φορές αυτό θα δώσει την ευκαιρία για ένα ταχύτερο αποτέλεσμα. Όταν ένα πρόβλημα με το σύστημα εξαερισμού προέκυψε λόγω της ανακριβούς ενέργειες των γειτόνων, για παράδειγμα, κατά την εγκατάσταση τεχνητών εκχυλίσματα, αναδιαμόρφωση διαμερίσματα, σε αντίθεση με τις αρμόδιες υπηρεσίες, η εξάλειψη των σφαλμάτων ventsetey που ασχολούνται με τον εαυτό του ένοχο στην εμφάνισή τους.

Η λειτουργία των γενικών δικτύων εξαερισμού είναι ευθύνη των ειδικών της εταιρείας διαχείρισης. Ως προγραμματισμένη συντήρηση, θα πρέπει να ελέγχουν περιοδικά την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού, να καθαρίζουν τα ορυχεία, να επισκευάζουν όλο τον εξοπλισμό βάσει υπάρχουσας άδειας και, εάν είναι απαραίτητο, να προσελκύουν τους κατάλληλους ειδικούς από άλλες επιχειρήσεις.

Ελέγξτε τη λειτουργία του εξαερισμού, θα πρέπει να λάβετε απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήσεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των λειτουργικών προτύπων για το σύστημα αυτό:

 • πόσες φορές κατά τη διάρκεια της περιόδου αναφοράς ελέγχθηκαν οι αεραγωγοί?
 • αν η ώθηση έχει ελεγχθεί για κάθε διαμέρισμα ή η έρευνα ολοκληρώθηκε μετά από έλεγχο μόνο του γενικού άξονα εξαερισμού εξαερισμού.
 • ο ίδιος αριθμός επιθεωρήσεων διεξήχθη στην κουζίνα και στα μπάνια.
 • είναι η εταιρεία διαχείρισης που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της έλξης στο διαμέρισμα ή είναι ο ιδιοκτήτης της κατοικίας που είναι υπεύθυνη για αυτή τη διαδικασία;

Το πρότυπο για τη δοκιμή των καναλιών αερισμού στο MKD είναι 1-2 φορές το χρόνο. Όλα εξαρτώνται από την παρουσία / απουσία εξοπλισμού αερίου στο σπίτι. Εάν το σπίτι είναι εξοπλισμένο με αγωγό φυσικού αερίου, ο έλεγχος εξαερισμού πρέπει να διεξάγεται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο: το χειμώνα και το καλοκαίρι. Και αν διαπιστωθεί ότι ο εξαερισμός δεν λειτουργεί στο διαμέρισμα, η περαιτέρω χρήση των συσκευών αερίου απαγορεύεται μέχρι να εξαλειφθούν πλήρως τα προβλήματα.

Η ανεξάρτητη αλλαγή, επισκευή, βελτίωση των συστημάτων εξαερισμού είναι απαράδεκτες. Οι ειδικές υπηρεσίες πρέπει να αξιολογήσουν το έργο σας και να δώσουν άδεια για την υλοποίησή του.

Λοιπόν, λοιπόν. Ειδικοί της εταιρείας διαχείρισης κλήθηκαν να επισκευάσουν το σύστημα εξαερισμού. Πριν αρχίσουν να εργάζονται, είναι προτιμότερο να ενημερώνονται οι γείτονες ότι θα προστατεύσουν τις εγκαταστάσεις τους από πιθανές εκπομπές μαύρης σκόνης / αιθάλης από τις γρίλιες εξαερισμού.

Μετά την αξιολόγηση των εργασιών των αεραγωγών, η επιτροπή εκδίδει μια πράξη που περιέχει εντολή για την πραγματοποίηση επισκευών και συστάσεων για περαιτέρω λειτουργία. Κατά τη διεξαγωγή μιας έρευνας, λαμβάνονται μετρήσεις των εγκάρσιων διατομών των καναλιών, τα μήκη των κεκλιμένων τμημάτων τους εκτιμώνται:

 1. την εσωτερική επιφάνεια του άξονα για την παρουσία ρωγμών κλπ.,
 2. κατάσταση των σωλήνων σύνδεσης.
 3. τμήματα που πηγαίνουν οριζόντια.
 4. Κεφαλίδες, καταπακτές, αεραγωγοί κ.λπ.

Ο καθαρισμός των κινήσεων πραγματοποιείται από βιομηχανικές ηλεκτρικές σκούπες, συσκευές που επιτρέπουν τη διείσδυση σε δύσκολα σημεία, διαφορετικά εξαρτήματα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, το ορυχείο φωτίζεται από προβολείς, η εσωτερική επιφάνεια υπολογίζεται χρησιμοποιώντας ψηφιακές κάμερες και βιντεοκάμερες.

Οι εργασίες επισκευής συνήθως δεν χρειάζονται πολύ χρόνο και το κόστος για τη διεξαγωγή τους δεν είναι τόσο σημαντικό. Τα κατεστραμμένα τμήματα των αεραγωγών ανακατασκευάζονται με τη χρήση μεταλλικών ή κεραμικών σωλήνων, στερέωση με διαλύματα στερέωσης και επένδυση της εσωτερικής επιφάνειας με πολυμερή.

Ο αγωγός αερισμού που πηγαίνει από το διαμέρισμα στο ορυχείο είναι επιθυμητός και πρέπει να καθαριστεί με το χέρι. Πώς να το κάνετε:

 • ελευθερώστε χώρο από έπιπλα και αντικείμενα που μπορούν να επηρεάσουν. Εγκαταστήστε ασφαλώς τη σκάλα.
 • στο πεδίο της μάσκας εξαερισμού, να διορθώσετε ένα χαρτί ή ένα φύλλο εφημερίδων στον τοίχο με τη βοήθεια της ταινίας βαφής, έτσι ώστε να μην το χώμα ταπετσαρία και διακοσμητικά κεραμίδια, καλύπτουν το πάτωμα με κάτι?
 • αποσυναρμολογήστε τη σχάρα που κλείνει την έξοδο του αγωγού εξαερισμού. Φοράτε γάντια, αφαιρέστε από τον αγωγό εξαερισμού κομμάτια ρύπων, σκόνης και υπολειμμάτων.

Όταν δεν παραμένουν μεγάλα σωματίδια, μπορείτε να τελειώσετε τον καθαρισμό του καναλιού με μια ηλεκτρική σκούπα. Στη συνέχεια, πρέπει να στερεώσετε το καθαρισμένο πλέγμα πίσω ή να βάλετε ένα νέο. Παραμένει να επαληθεύσετε τα αποτελέσματα της εργασίας σας ανοίγοντας το παράθυρο.

Τι να κάνετε αν ο εξαερισμός δεν λειτουργεί σε ένα διαμέρισμα χαμηλού κτιρίου

Το σπίτι που αποτελείται από 1-3 ορόφους διαφέρει από το διαμέρισμα συχνότερα στο ότι έχει αυτόνομη θέρμανση και η κύρια πηγή εκπομπών είναι ένας λέβητας αερίου με ανοικτό θάλαμο καύσης. Για να εξασφαλίσετε μια ασφαλή και ζεστή ζωή στο εξοχικό σπίτι, είναι απαραίτητο να έχει οργανωθεί σωστά η ανταλλαγή αέρα με κορεσμό δωματίων με καθαρό αέρα. Ωστόσο, αν κατά τον κατασκευασμό γίνουν εσφαλμένοι υπολογισμοί, μπορεί να συμβεί ανάστροφος αερισμός. Τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει όταν οι αγωγοί εξαερισμού και ο άξονας τοποθετούνται σε συμπαγή πλαίσια.

Η ροή αέρα επιστροφής μπορεί επίσης να διαμορφωθεί λόγω της έλλειψης φυσικών οδών εισαγωγής αέρα από το εξωτερικό με υπερβολική σφράγιση του χώρου με κλειστές πόρτες και παράθυρα. Εάν τα παραπάνω συμβαίνει, πρέπει να εγκαταστήσετε αμέσως ένα υποχρεωτικό σύστημα ανταλλαγής αέρα.

Για να πούμε πότε έχει συμβεί κάποια δυσλειτουργία στους υπολογισμούς ή στις εργασίες εγκατάστασης, είναι ικανός μόνο ένας επαγγελματίας που έχει ειδικά όργανα μέτρησης του μεγέθους και της κατεύθυνσης της κίνησης των ρευμάτων αέρα. Η εξάλειψη των διαπιστωμένων ελλείψεων απαιτεί πολύ χρόνο, προσπάθεια και χρήμα.

Αντιμετωπίζοντας το γεγονός του αερισμού του πίσω μέρους, ένας λέβητας αερίου για θέρμανση θα πρέπει να εγκατασταθεί σύμφωνα με συγκεκριμένους κανονισμούς:

 • Πρώτον, ο λέβητας πρέπει να διαθέτει επαρκή θάλαμο καύσης.
 • Δεύτερον, είναι σημαντικό να υπολογίσετε την επιφάνεια εγκάρσιας τομής του σωλήνα καπναγωγού.
 • στην τρίτη, η καμινάδα πρέπει να φτάσει στο βέλτιστο ύψος.
 • Τέλος, το κανάλι, τα αέρια εκτροπής, πρέπει να έχει σταθερή διάμετρο (χωρίς οποιεσδήποτε στενώσεις και επεκτάσεις).

Κατά τη δημιουργία ενός συστήματος εξαερισμού, πρέπει να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι ο αριθμός των τμημάτων με στενή διάμετρο είναι ο μικρότερος. Ο αριθμός των διαμήκων τμημάτων και των γόνατων θα πρέπει επίσης να ελαχιστοποιηθεί, καθώς αυτά αποτελούν πιθανές αιτίες για τη μείωση των παραμέτρων της αποτελεσματικής ανταλλαγής αέρα, που προκαλούν την εμφάνιση αντιστροφής αερισμού.

Είναι εξίσου σημαντικό να αφαιρέσετε σωστά τον αγωγό εξαγωγής. Συνήθως στη σοφίτα, οι ροές εξαερισμού συνδυάζονται σε ένα. Και ήδη εμφανίζεται στην οροφή. Εγκαθιστώντας το σωλήνα, πρέπει να εξετάσετε:

 1. Η αποτελεσματική εξαγωγή θα εξασφαλίσει ότι το μήκος του σωλήνα πάνω από την κορυφογραμμή δεν είναι μικρότερο από 500 mm. Με μικρότερες παραμέτρους στον σωλήνα, μπορεί να αναπτυχθεί αναταραχή, συμπεριλαμβανομένου και του ρεύματος ανάστροφου αέρα.
 2. το κομμάτι σωλήνα που εξέρχεται από το εξωτερικό πρέπει να καλύπτεται με θερμική μόνωση για να αποφευχθεί ο σχηματισμός πάγου.
 3. Αντί ένα προστατευτικό καπάκι, που είναι εγκατεστημένο πάνω από το χιόνι και τη βροχή, είναι πιο αποτελεσματικό να χρησιμοποιείτε έναν εκτροπέα. Εκτός από τη λειτουργία προστασίας, συμβάλλει στην ενίσχυση της πρόσφυσης.

Είναι σημαντικό να εντοπίζετε και να εξαλείφετε τον ανάστροφο εξαερισμό εγκαίρως. Στη συνέχεια, για πολλά χρόνια, μπορείτε να δημιουργήσετε τη βέλτιστη παραμέτρους υγιεινής της θερμοκρασίας και της υγρασίας στο σπίτι, για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του υλικού από το οποίο είναι χτισμένο, άνετη και ασφαλή διαμονή.

Φοβάσαστε ότι μετά την έναρξη των επισκευών, δεν θα τελειώσει ποτέ;

Με την εταιρεία "Επισκευή μου" αυτό δεν θα συμβεί.

 • Σαφείς προθεσμίες. Θα επιστρέψουμε το 5% του ποσού της παραγγελίας για κάθε ημέρα καθυστέρησης.
 • Διασφάλιση ποιότητας. Όλες οι απρόβλεπτες δαπάνες αποζημιώνονται με δικά τους έξοδα.
 • Σταθερή εκτίμηση. Το κόστος της εργασίας δεν θα αυξηθεί. Προσδιορίστε αμέσως την τιμή στη σύμβαση.
 • Δόσεις 0%. Δεν υπάρχει προκαταβολή. Ξεκινήστε την επισκευή αυτή τη στιγμή.
 • Ελεύθερο σχέδιο μελέτης. Σχεδιασμός και 3D απεικόνιση του διαμερίσματός σας.

Παραγγείλετε την κλήση και μάθετε το κόστος της επισκευής σας!