Πώς είναι τοποθετημένος ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας και μια επισκόπηση των κατασκευαστών

Με την ανάπτυξη του βιομηχανικού τομέα, οι περισσότερες από τις τεχνολογικές διαδικασίες απαιτούσαν την οργάνωση του εφοδιασμού με αέρα. Η οικιακή σφαίρα δεν έγινε εξαίρεση. Ο πιο διαδεδομένος ήταν ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας, ο οποίος αποτέλεσε τη βάση πολλών συστημάτων κλιματισμού, εξαερισμού και θέρμανσης. Καθώς φαίνονται οι φυγόκεντροι οπαδοί και σε ποια αρχή λειτουργούν, σήμερα θα μιλήσουμε.

Τι είναι αυτό και τι χρειάζεται ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας;

Αρχή λειτουργίας και συσκευής

Η αρχή της λειτουργίας του φυγοκεντρικού ανεμιστήρα έχει ως εξής: αέρας αναρροφάται μέσα στην είσοδο της συσκευής πέφτει μέσα στον χώρο μεταξύ των λεπίδων φτερωτή να περιστρέφεται σε ένα σπειροειδές, και τη φυγόκεντρο δύναμη κινείται προς την έξοδο.

Ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας αποτελείται από έναν τροχό με λεπίδες, ένα σπειροειδές περίβλημα και ένα πλαίσιο με άξονα και έδρανα. Για να τεθεί σε λειτουργία ο ανεμιστήρας, η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρικό μοτέρ.

Προειδοποίηση: Ο αριθμός και το σχήμα των λεπίδων εξαρτάται από το σκοπό της συσκευής.

Κριτικές: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Όπως δείχνει η πρακτική, οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες διαφέρουν από άλλους τύπους συσκευών, κυρίως από δείκτες υψηλής απόδοσης, οι οποίοι επιτρέπουν στη συσκευή να αντιμετωπίσει γρήγορη και υψηλής ποιότητας ψύξη με αέρα σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Επιπλέον, οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες είναι απόλυτα ασφαλείς και ο εκπεμπόμενος αέρας κατευθύνεται προς τα κάτω, γεγονός που καθιστά τη χρήση της συσκευής στην παραγωγή πιο βολική.

Ταυτόχρονα, ο λόγος τιμής-ποιότητας καθιστά δυνατή τη χρήση φυγοκεντρικών ανεμιστήρων και στην καθημερινή ζωή και η ποικιλία των μοντέλων θα επιτρέψει την επιλογή συσκευής για ατομικές ανάγκες και εσωτερικό σχεδιασμό.

Ποιος ανεμιστήρας είναι καλύτερος φυγοκεντρικός ή αξονικός;

Για να διαπιστώσετε ποιος ανεμιστήρας είναι καλύτερος, εξετάστε τα βασικά κριτήρια για την αξιολόγηση φυγοκεντρικών και αξονικών ανεμιστήρων:

 • Αεροδυναμική. Οι αξονικοί ανεμιστήρες είναι πιο κατάλληλοι για εγκατάσταση σε σύστημα με χαμηλή πίεση και αυξημένη ροή αέρα. Η λειτουργία μιας τέτοιας συσκευής είναι δυνατή χωρίς σύστημα αγωγών. Φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες είναι επίσης πιο κατάλληλη για συστήματα εξαερισμού, όπου υψηλότερο κεφαλή πίεσης απαιτεί λιγότερη κατανάλωση αέρα. Η παρουσία του δικτύου αγωγών ταυτόχρονα κατ 'ανάγκην, αλλά ο ανεμιστήρας θα πρέπει να επιλέγεται όχι μόνο από την απαιτούμενη ροή του αέρα, αλλά επίσης και από την αεροδυναμική οπισθέλκουσα της και την απαιτούμενη πίεση στο σύστημα εξαερισμού, με το οποίο είναι συνδεδεμένο.
 • Επίπεδο ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες είναι πιο προσαρμοσμένοι για να λειτουργούν με αυξημένη μόλυνση και επιθετικά περιβάλλοντα λόγω του ότι είναι κατασκευασμένα από κράματα αλουμινίου και είναι εξοπλισμένα με ηλεκτροκινητήρες με προστασία από εκρήξεις. Όσον αφορά το επίπεδο προστασίας από τους σπινθήρες, τέτοιες συσκευές ανήκουν σε συσκευές με αυξημένο επίπεδο προστασίας. Η μείωση της επίδρασης των ρύπων στον ανεμιστήρα μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη συμπερίληψη φίλτρου ακριβώς μπροστά από τον ανεμιστήρα στο δίκτυο. Έτσι, οι αξονικοί ανεμιστήρες τοποθετούνται απευθείας σε παράθυρα ή άλλα ανοίγματα. Επίσης, για εργασία με πολύ σκονισμένο περιβάλλον, υπάρχει μια ειδική σειρά "ανεμιστήρων" σκόνης.
 • Θερμοκρασία αέρα. Οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες είναι σε θέση να αντέχουν σε πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες από τους ανεμιστήρες αξονικού τύπου. Μια τέτοια αντίσταση στις θερμοκρασίες καθορίζεται από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού των φυγοκεντρικών συσκευών.
 • Έλεγχος ροής αέρα. Για να εξασφαλιστεί υψηλή απόδοση του ανεμιστήρα υπό συνθήκες μεταβλητών φορτίων, η πλέον κατάλληλη επιλογή είναι ένας αξονικός ανεμιστήρας. Οι φυγοκεντρικές συσκευές, με τη σειρά τους, έχουν σχεδιαστεί περισσότερο για χρήση στη βιομηχανία, επειδή λόγω του σχεδιασμού των περιστροφικών λεπίδων του ανεμιστήρα είναι σε θέση να αντέξουν την υπερφόρτωση της κατανάλωσης αέρα.
 • Διαστάσεις της συσκευής. Οι αξονικοί ανεμιστήρες είναι μικρού μεγέθους και λιγότερο απαιτητικοί από τις συνθήκες εγκατάστασης. Επιπλέον, οι αξονικές συσκευές μπορούν να λειτουργούν σε οποιαδήποτε θέση. Στην περίπτωση των φυγοκεντρικών ανεμιστήρων, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά τους, τα οποία απαιτούν τη διάταξη της θέσης στην οποία θα τοποθετηθεί η συσκευή.
 • Τροφοδοσία ρεύματος. Οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες έχουν μεγάλη ροπή αδράνειας και για την εκτόξευσή τους, σε σύγκριση με τους αξονικούς ανεμιστήρες, απαιτούνται περισσότερα ρεύματα, γεγονός που συνεπάγεται την ανάγκη χρήσης καλωδίων μεγαλύτερης διατομής.
 • Επίπεδο ηχητικής πίεσης. Και οι δύο τύποι ανεμιστήρων παράγουν σημαντικό θόρυβο κατά τη λειτουργία, με φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες που κυριαρχούν στην περιοχή χαμηλών συχνοτήτων και οι αξονικοί ανεμιστήρες είναι γενικά θορυβώδης στις μεσαίες συχνότητες.

Τύποι και τεχνικά χαρακτηριστικά

Εξόρυξη

Οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες εξαγωγής προορίζονται για χρήση στα συστήματα εξάτμισης βιομηχανικών και οικιακών χώρων. Αυτός ο τύπος συσκευής χρησιμοποιείται για την εξάλειψη των αέριων μαζών, η θερμοκρασία των οποίων δεν υπερβαίνει τους 55 βαθμούς.

Ο ανεμιστήρας εξαγωγής είναι τοποθετημένος στο εξωτερικό του τοίχου του κτιρίου και συνδέεται με τον αγωγό αέρα. Συνήθως, αυτός ο τύπος συσκευής χρησιμοποιείται σε καταστήματα δημόσιας τροφοδοσίας και χώρους διαβίωσης.

Ρόταρυ

Ο σχεδιασμός οποιουδήποτε φυγοκεντρικού ανεμιστήρα προϋποθέτει την παρουσία ενός στροφείου (πτερωτής) με λεπίδες, ένα σπειροειδές περίβλημα και ένα κρεβάτι. Σε αυτή την περίπτωση, ο ρότορας είναι τοποθετημένος στον άξονα, ο οποίος, με τη σειρά του, είναι εγκατεστημένος στα έδρανα του πλαισίου.

Ο ρότορας ενός τέτοιου ανεμιστήρα αποτελείται από δύο δίσκους, μεταξύ των οποίων τοποθετούνται λεπίδες. Ο αριθμός τους μπορεί να κυμαίνεται από 6 έως 36 τεμάχια.

Ακτινο-φυγοκεντρική

Οι κύριες λειτουργίες των ακτινωτών φυγοκεντρικών ανεμιστήρων είναι η μεταφορά των ρευμάτων αέρα, ο καθαρισμός και η ρύθμιση της υγρασίας του αέρα, και αυτή είναι η δημιουργία ενός άνετου μικροκλίματος για διαμονή στο δωμάτιο.

Διαχωρίστε τους ανεμιστήρες προς την κατεύθυνση της ροής του αέρα (εξάτμιση και διμερής αναρρόφηση), το μέγεθος της πίεσης του αέρα (χαμηλό, μεσαίο και υψηλό επίπεδο) και την κατεύθυνση περιστροφής (αριστερά και δεξιά).

Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας μικρού μεγέθους

Φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες μικρού μεγέθους με διάμετρο στροφέα μικρότερο από 200 χιλιοστά είναι, κατά κανόνα, ενσωματωμένοι ανεμιστήρες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε σταθερές όσο και σε κινητές μηχανές και στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας. Η κίνηση των ανεμιστήρων μικρού μεγέθους πραγματοποιείται βασικά από κινητήρες μικρού μεγέθους υψηλής ταχύτητας.

Φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες υψηλής πίεσης

Οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες υψηλής πίεσης προορίζονται για τη μεταφορά αέριων μαζών και μιγμάτων αερίων, των οποίων η επιθετικότητα έναντι των χαλύβων άνθρακα δεν υπερβαίνει την επιθετικότητα των μαζών αέρα με θερμοκρασία +80 μοίρες. Σε αυτή την περίπτωση, τα μέσα εργασίας δεν πρέπει να περιέχουν σκόνη ή άλλα στερεά σωματίδια σε όγκο μεγαλύτερο από 100 χιλιοστόγραμμα ανά κυβικό μέτρο. Τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται για την παροχή αέρα σε συστήματα σταθερού εξαερισμού και κλιματισμού, καθώς και για άλλους σκοπούς υγειονομικού και τεχνικού χαρακτήρα.

Μέση πίεση

Φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες μέσης πίεσης χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά μέτριου όγκου αέρα με επαρκώς υψηλή αντίσταση στη συσκευή. Οι ανεμιστήρες αυτοί χρησιμοποιούνται σε σταθερά συστήματα αερισμού και κλιματισμού τόσο των βιομηχανικών κτιρίων όσο και των οικιστικών και δημόσιων χώρων.

Φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες με μεσαία πίεση για εργασία με περιβάλλον με χαμηλή σκόνη. Η μέγιστη δυνατή συγκέντρωση αιωρούμενης σκόνης στη μάζα του αέρα είναι 100 χιλιοστόγραμμα ανά κυβικό μέτρο. Η παρουσία κολλώδους ή ινώδους υλικού, καθώς και εκρηκτικών ουσιών στο περιβάλλον εργασίας δεν είναι επιτρεπτή. Η χημική δραστηριότητα του μέσου εργασίας δεν πρέπει να υπερβαίνει την ανάλογη τιμή του αέρα στη θερμοκρασία του +80 βαθμούς. Ταυτόχρονα, για συσκευές με ανθεκτικό στη θερμότητα σχεδιασμό, το ανώτατο όριο θερμοκρασίας είναι + 200 μοίρες.

Χαμηλή πίεση

Οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες χαμηλής πίεσης προορίζονται για τη μετακίνηση μη εκρηκτικών αερίων με χαμηλή αντίσταση της συσκευής. Τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται κυρίως σε εργοστάσια παραγωγής, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στα κλιματικά συστήματα δημόσιων και οικιστικών κτιρίων. Αυτός ο εξοπλισμός υπολογίζεται για τη μεταφορά μη εκρηκτικών μέσων εργασίας αερίου τύπου με μέτρια σκόνη και θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους +80 βαθμούς.

Κανάλι

Οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες καναλιών χρησιμοποιούνται σε συστήματα εξαερισμού γενικής χρήσης, στην πολιτικού μηχανικού και στη βιομηχανία.

Ένας τέτοιος ανεμιστήρας λειτουργεί σε ένα διάγραμμα ροής, διαθέτει πτερωτή και μια ειδική πολλαπλή εισαγωγής. Σε αυτή την περίπτωση, το προϊόν μπορεί να είναι εξοπλισμένο με ένα ολοκληρωμένο σύστημα μείωσης θορύβου.

Σαλιγκάρι

Οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες "Ulitka" έλαβαν ένα τέτοιο όνομα λόγω των χαρακτηριστικών του σχεδιασμού, καθώς το εξωτερικό μοιάζει με περιστρεφόμενη σπείρα.

Βιομηχανικοί φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες: κατασκευαστές και δημοφιλή μοντέλα

Παρακάτω εξετάζουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πιο δημοφιλών μοντέλων βιομηχανικών φυγοκεντρικών ανεμιστήρων:

 • κανάλι φυγοκεντρικού ανεμιστήρα "SHUFT CFK 315 MAX":
  • χώρα προέλευσης: Νορβηγία ·
  • Επίπεδο ηχητικής πίεσης: από 51 έως 69 dB.
  • θερμοκρασία μέσου εργασίας: από -20 έως +45 μοίρες.
  • κατανάλωση ισχύος: 0,39 kW.
  • Κατά προσέγγιση κόστος: 9 χιλιάδες ρούβλια.
 • κανάλι φυγοκεντρικού ανεμιστήρα "SHUFT CFK 200 VIM":
  • χώρα προέλευσης: Νορβηγία ·
  • επίπεδο ηχητικής πίεσης: από 52 έως 71 dB.
  • θερμοκρασία μέσου εργασίας: από -20 έως +60 μοίρες.
  • κατανάλωση ισχύος: 0,15 kW.
  • περίπου κόστος: 6 χιλιάδες ρούβλια.
 • φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες καυσαερίων της σειράς "STELS 100":
  • Χώρα προέλευσης: Ρωσία.
  • Επίπεδο ηχητικής πίεσης: 56 dB.
  • θερμοκρασία μέσου εργασίας: έως +40 μοίρες.
  • κατανάλωση ισχύος: 0,058 kW.
  • Κατά προσέγγιση κόστος: 5 χιλιάδες ρούβλια.

Ποιος κατασκευαστής και τύπος είναι καλύτερο να επιλέξει;

Κατά την επιλογή φυγοκεντρικού ανεμιστήρα, πρέπει να προσέχετε όχι μόνο τις τεχνικές παραμέτρους αλλά και τις προβλεπόμενες συνθήκες λειτουργίας. Για παράδειγμα, οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες τυποποιημένου σχεδιασμού προορίζονται για κινούμενο αέρα, η θερμοκρασία του οποίου δεν υπερβαίνει τους +80 βαθμούς. Σε αυτή την περίπτωση, το μέσο εργασίας δεν πρέπει να περιέχει κολλώδεις ή διαβρωτικές ουσίες και η περιεκτικότητα σε στερεές ακαθαρσίες και σκόνη δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 100 χιλιοστόγραμμα ανά κυβικό μέτρο. Ταυτόχρονα, οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες εξειδικευμένου σχεδιασμού μπορούν να λειτουργούν με πολύ σκονισμένα και εκρηκτικά περιβάλλοντα.

Μια άλλη σημαντική παράμετρος που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα είναι η απόδοσή του - ένας δείκτης που χαρακτηρίζει την ποσότητα αέρα που μπορεί να μετακινήσει η συσκευή για μια καθορισμένη μονάδα χρόνου. Κατά τον υπολογισμό ενός τέτοιου δείκτη, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι ακαθαρσίες ή οι απώλειες αέρα στους αεραγωγούς.

Το κόστος των φυγοκεντρικών ανεμιστήρων καθορίζεται από διάφορους παράγοντες: τον τύπο εξοπλισμού, την ισχύ και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας.

Επί του παρόντος, οι τιμές για τους φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες των νοικοκυριών αρχίζουν από χίλια ρούβλια, ενώ το κόστος των βιομηχανικών φυγοκεντρικών συσκευών μπορεί να φθάσει ακόμη και αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ρούβλια. Επομένως, σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, το ακριβές κόστος της μονάδας πρέπει να προσδιορίζεται απευθείας από τον πωλητή.

Πού να αγοράσετε έναν φυγόκεντρο ανεμιστήρα;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα, μπορείτε να αγοράσετε φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες σε εταιρείες όπως:

 • "Κλιματική περίοδος":
  • διεύθυνση: Μόσχα, Annenskiy proezd, σπίτι 1, κτίριο 19, γραφείο 4?
  • τοποθεσία: http://www.climatseason.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 925-75-44.
 • Mosklim:
  • διεύθυνση: Μόσχα, Bolshaya Cheremushkinskaya δρόμο, 34, γραφείο 237?
  • site: http://mos-clim.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 103-41-35.
 • "Radonezh":
  • διεύθυνση: Μόσχα, Baumanskaya street, 58;
  • site: https://vpk-radoneg.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (499) 504-91-44.
 • "Intario":
  • διεύθυνση: Μόσχα, 1η οδός Dubrovskaya, σπίτι 13, κτίριο 4?
  • site: http://intario.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 278-02-03.
 • Lefty:
  • διεύθυνση: Μόσχα, αυτοκινητόδρομος Kashirskoye, σπίτι 19, κτίριο 2?
  • site: https://ppk-levsha.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 763-54-99.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, οι ακόλουθοι οργανισμοί ασχολούνται με την εφαρμογή φυγοκεντρικών ανεμιστήρων:

 • Rowen:
  • διεύθυνση: πόλη της Αγίας Πετρούπολης, Lane Umansky, σπίτι 68, κτίριο 1, επιστολή Α, γραφείο 101?
  • site: https://spb.rowen.ru/;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 401-44-41.
 • "Μηχανικός Κλίμα":
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Smolenskaya, 33, γραφείο 204,
  • τοποθεσία: http://www.inklimat.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 337-20-54.
 • «Εργοστάσιο»:
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Bolshevikov Avenue, σπίτι 52, κτίριο 9?
  • site: http://ventilator.spb.ru/;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 331-00-97.
 • "Bastion":
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Chelieva Lane, 7Α, επιστολή L,
  • τοποθεσία: http://www.vent-bast.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 640-93-00.
 • Teplomash:
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, επανάσταση αυτοκινητόδρομου, σπίτι 90?
  • site: http://www.teplomash.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 301-99-40.

Έτσι, η εγκατάσταση ενός φυγοκεντρικού ανεμιστήρα είναι ένας αποτελεσματικός και προσιτός τρόπος αφαίρεσης των μέσων εργασίας από τις εγκαταστάσεις και η ποικιλία των μοντέλων σας επιτρέπει να επιλέξετε τη συσκευή σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και οικονομικές δυνατότητες.

Οικιακοί θόρυβοι εξαγωγής καυσαερίων

Ο θόρυβος από το σύστημα αερισμού λειτουργίας αποτελεί βασικό μειονέκτημα της μονάδας εξαγωγής, η οποία εξασφαλίζει την ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο. Με παρατεταμένη έκθεση, όχι μόνο ερεθίζει, αλλά και προκαλεί ακουστική δυσφορία, ευερεθιστότητα, χρόνια κόπωση. Ο ανεπιθύμητος θόρυβος προκαλείται συχνά από ακατάλληλο εξοπλισμό ή τη χρήση συσκευών που δεν έχουν σχεδιαστεί για λειτουργία υπό τις συνθήκες στις οποίες χρησιμοποιούνται. Δυσκολίες προκύπτουν κατά την τοποθέτηση του εξοπλισμού εξαερισμού σε περιορισμένο χώρο.

Για να εξουδετερώσετε τα παραπάνω μειονεκτήματα, θα βοηθήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής χωρίς θόρυβο. Πρόκειται για μια μικρή ηλεκτρική συσκευή, την οποία μπορείτε να εγκαταστήσετε μόνοι σας.

Ποια είναι η αίσθηση μιας αθόρυβης επιλογής

Δεν είναι μυστικό το γεγονός ότι ακόμη και οι πιο "ήσυχες" μονάδες ανταλλαγής αέρα παράγουν ένα συγκεκριμένο θόρυβο κατά τη λειτουργία. Αν μιλάμε για τις ελάχιστες τιμές του ήχου, τότε ο μέσος όρος είναι στο επίπεδο των 35 dB. Για το ανθρώπινο αυτί αυτό είναι ανάλογο με έναν ψίθυρο. Ωστόσο, ακόμη και αυτές οι οικιακές συσκευές με παρατεταμένη έκθεση προκαλούν ερεθισμό.

Εάν εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο αντί για τον συνηθισμένο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα άνετο περιβάλλον για το ανθρώπινο αυτί. Η ένταση των συσκευών αυτών είναι 20-25 dB, η οποία είναι ανάλογη με πολύ χαμηλό ψίθυρο. Σε απόσταση 1,5 μ. Από τη μονάδα λειτουργίας, η κίνηση των λεπίδων είναι σχεδόν αδιαίρετη.

Πώς είναι ο σιωπηλός ανεμιστήρας

Συσκευές τύπου θορύβου λειτουργούν μερικές φορές πιο ήσυχο τα ανάλογα τους για διάφορους λόγους, το κυριότερο από τα οποία είναι δομικά χαρακτηριστικά. Η συσκευή αποτελείται από 3 κύρια λειτουργικά στοιχεία, τα οποία καθιστούν δυνατή τη μείωση του ηχητικού εφέ σε ένα άνετο 25 dB.

Η συσκευή αποτελείται από:

 • του ηλεκτροκινητήρα.
 • το περίβλημα της συσκευής.
 • ρουλεμάν.

Προκειμένου να διαμορφωθεί μια γενική ιδέα για το πώς σχεδιάζονται και λειτουργούν οι προπέλες των καυσαερίων, πρέπει να εξεταστεί λεπτομερέστερα η διάταξή τους.

Ηλεκτροκινητήρας. Οι συσκευές χωρίς θόρυβο είναι εξοπλισμένες με τους ίδιους κινητήρες με τις παραδοσιακές συσκευές. Οι διαφορές μειώνονται κυρίως στη μέθοδο σταθεροποίησης. Μια αξιόπιστη στερέωση ελαχιστοποιεί τον θόρυβο που παράγεται από τους κραδασμούς. Για λόγους δικαιοσύνης αξίζει να σημειωθεί ότι οι ηλεκτρικές συσκευές κακής ποιότητας είναι γεμάτες δονήσεις.

Σώμα συσκευής. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο σχεδιασμός του αμαξώματος είναι μάλλον λεπτός. Τα λεπτά τοιχώματα συμβάλλουν στην εμφάνιση κραδασμών, συνοδευόμενα από δυσάρεστους ήχους. Όσο για τη σιωπηλή μονάδα, μπορεί να διαθέτει ένα συμπαγές και ολοκληρωμένο σχέδιο (ανάλογα με την επιλογή ενός ποιοτικού προϊόντος). Χάρη σε αυτή την προσέγγιση, είναι δυνατό να αντιμετωπίσετε οποιουσδήποτε κραδασμούς.

Ρουλεμάν. Η ομαλή λειτουργία κάθε μέρους του κινητήρα παρέχεται από έδρανα υψηλής ποιότητας. Στις συνηθισμένες μονάδες χρησιμοποιούνται συνήθεις λύσεις.

Δώστε προσοχή! Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη λίπανση, χάρη στην οποία κάθε επίπεδο θορύβου, λείανσης. Αυτή η συνεκτικότητα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της συσκευής κατά καιρούς.

Οι σύγχρονοι ανεμιστήρες για την εξαγωγή αθόρυβων καναλιών χαρακτηρίζονται από άψογη ποιότητα απόδοσης. Το τελικό προϊόν υποβάλλεται σε διάφορα στάδια δοκιμής προτού τεθεί σε πώληση. Και αν δεν πληρούνται οι προδιαγραφές του εύρους του ήχου, ο ανεμιστήρας δεν περάσει τη δοκιμή. Σημαντικός θόρυβος μπορεί επίσης να συμβεί εάν η μονάδα δεν είναι σωστά ισορροπημένη.

Τι είδους σιωπηλοί θαυμαστές υπάρχουν;

Οι συσκευές εξάτμισης του νοικοκυριού μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικές όσον αφορά τη συσκευή. Κάθε συσκευή έχει σχεδιαστεί για συγκεκριμένες συνθήκες λειτουργίας. Τα μοντέλα οικιακών συσκευών χωρίζονται σε 4 τύπους:

Αγωγός. Τοποθετείται στη βάση του αγωγού. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν στοιχεία από καουτσούκ, ο οποίος είναι ο κύριος λόγος για επιπλέον δονήσεις και θόρυβο κατά τη λειτουργία. Παρ 'όλα αυτά, είναι πολύ πιο αποδοτικές από τους συμβατικούς ανεμιστήρες.

Σύντομη επισκόπηση βίντεο της συσκευής τύπου καναλιού

Αξονική. Περάστε τις ροές του αέρα στην κατεύθυνση στην οποία κινείται ο ρότορας του κινητήρα. Ο θόρυβος καταστέλλεται στην περίπτωση της συσκευής κατά 80%, η πλήρης απουσία ηχητικών κυμάτων δεν μπορεί να ειπωθεί.

Σύντομη ανασκόπηση βίντεο της συσκευής του αξονικού τύπου

Radial. Ο κύριος σκοπός αυτού του τύπου εξοπλισμού είναι η εξάλειψη του θορύβου σε μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις. Για οικιακούς χώρους χρησιμοποιούνται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Μια ξεχωριστή συσκευή τοποθετείται κάτω από κάθε αγωγό εξαερισμού. Οι ανεμιστήρες δημιουργούν ένα ελάχιστο ηχητικό υπόβαθρο, αλλά χαρακτηρίζονται από τεράστιες διαστάσεις (αλλά αν θέλετε, μπορείτε να βρείτε μια συναρμολόγηση μικρού μεγέθους), γεγονός που περιπλέκει την εγκατάσταση τους σε πολυκατοικίες και διαμερίσματα.

Σύντομη ανασκόπηση βίντεο μιας συσκευής ακτινικού τύπου

Επικάλυψη. Μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένα στα διαμερίσματα. Η συσκευή είναι συνδεδεμένη στην έξοδο του αγωγού αερισμού, γεγονός που απλοποιεί σημαντικά τη διαδικασία εγκατάστασης.

Μια σύντομη επισκόπηση βίντεο για ένα μηχάνημα εναέριας κυκλοφορίας

Στην πώληση υπάρχουν επίσης εξειδικευμένες λύσεις, αλλά δεν είναι τόσο σημαντικές για τον μέσο ιδιοκτήτη κατοικιών και συχνά είναι εξειδικευμένες. Ωστόσο, ο ίδιος ανεμιστήρας με βαλβίδα ελέγχου αξίζει σίγουρα προσοχή. Τα συγκεκριμένα μοντέλα διαφέρουν ονομαστικά, σύμφωνα με ορισμένες πρόσθετες δυνατότητες.

Σε ποιες παραμέτρους και λειτουργίες του ανεμιστήρα πρέπει να προσέχετε

Πριν από την αγορά της συσκευής για την κατάρτιση, θα πρέπει να μελετήσει προσεκτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, να λάβει υπόψη μια σειρά από σημαντικές παραμέτρους.

 1. Παραγωγικότητα. Η βέλτιστη τιμή καθορίζεται από έναν απλό τύπο: ο όγκος του δωματίου πολλαπλασιάζεται με την πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα. Η τελευταία παράμετρος για 3 άτομα αντιστοιχεί σε 6, για μια τουαλέτα - 10, για ένα μπάνιο - 6.
 1. Επίπεδο θορύβου, που παράγονται κατά τη λειτουργία. Το χρυσό πρότυπο των σύγχρονων οργάνων είναι 25 dB. Πίσω από τη βάση της θήκης, μπορείτε να τοποθετήσετε υλικό απορρόφησης ήχου, το οποίο θα μειώσει την τελική τιμή κατά λίγα ντεσιμπέλ.
 2. Προστασία των εσωτερικών εξαρτημάτων από τη σκόνη και την υγρασία. Αυτή η παράμετρος έχει σημασία πρώτα απ 'όλα για τους ανεμιστήρες καναλιών. Προφανώς, η υγρασία ή το λίπος στο σώμα της συσκευής μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα. Αρχικά, είναι απαραίτητο να προτιμάτε τα μοντέλα που προστατεύονται από το νερό.
 3. Πρόσθετα χαρακτηριστικά. Ο ανεμιστήρας μπορεί να λειτουργεί είτε στην κανονική λειτουργία είτε στην αυτόματη λειτουργία. Σε ορισμένα μοντέλα, η ενεργοποίηση της μονάδας παρέχεται αμέσως μετά την ενεργοποίηση του φωτός. Εξαιρετικά αποδεδειγμένες λύσεις με ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη, καθώς και λειτουργία σταθερού αερισμού.

Συμβουλή! Επιλέγοντας ένα ήσυχο ανεμιστήρα, θα πρέπει να προτιμάτε μονάδες με δείκτες 15% υψηλότερες από τις απαιτούμενες, που υπολογίζονται.

Τα μοντέλα των αυτόματων συσκευών μπορούν να εξοπλιστούν με ενσωματωμένο αισθητήρα υγρασίας, ο οποίος είναι εξαιρετικά βολικός. Το κόστος των αξονικών προϊόντων είναι υψηλότερο από το κανονικό, ενώ ταυτόχρονα η αποτελεσματικότητα τέτοιων συσκευών είναι πέρα ​​από τον ανταγωνισμό. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να χρησιμοποιούν συσκευές με τάξη προστασίας IP34.

Σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο που θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την επιλογή της συσκευής

Εγκατάσταση ανεμιστήρα στο μπάνιο

Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες εγκατάστασης, βεβαιωθείτε ότι ο εξαερισμός στο δωμάτιο λειτουργεί σωστά. Σχετικά με αυτό, πώς να ελέγξετε τον εξαερισμό γράψαμε ήδη νωρίτερα. Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε το κατάλληλο μέρος για την εγκατάσταση του ανεμιστήρα. Οι εμπειρογνώμονες συστήνουν να τοποθετήσετε την έλικα εξαγωγής κάτω από το ανώτατο όριο, επειδή σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής είναι προς τα πάνω και οι μάζες του θερμού αέρα αυξάνονται.

Συμβουλή! Κατά την επιλογή μιας συσκευής, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η θέση εγκατάστασης, αφού όλα τα μοντέλα δεν μπορούν εξίσου καλά να τοποθετηθούν υπό γωνία, οριζόντια ή σε ήδη υπάρχον εξαερισμό.

Γενικές συστάσεις για την εγκατάσταση κουκούλας:

 • κάθε εργασία εγκατάστασης είναι πιο αποτελεσματική για τη διεξαγωγή παράλληλα επισκευή στο διαμέρισμα?
 • η καλωδίωση είναι κρυμμένη σε ξεχωριστό κουτί.
 • για την τουαλέτα συνιστάται να συνδυάσετε το διακόπτη του φωτός και του ανεμιστήρα.
 • Μπορείτε να ισιώσετε τους κραδασμούς με ένα πλαστικό σωλήνα σταθεροποιημένο με τσιμέντο, στεγανωτικό ή αφρό στήριξης.
 • για την τουαλέτα είναι κατάλληλοι ανεμιστήρες που βρίσκονται κοντά στην οροφή ακριβώς πάνω από την τουαλέτα?
 • Είναι απαραίτητο να μελετήσετε προσεκτικά τις οδηγίες που έχει κάθε συσκευή.

Διαδικασία:

1. Εισαγάγετε τον ανεμιστήρα στην τρύπα στον τοίχο και εάν η οπή είναι πολύ μεγαλύτερη από το μέγεθος του αγωγού, τότε χρειαζόμαστε έναν αφρό για την στερέωση των κενών γύρω από τον αγωγό.

2. Εάν πρέπει να αντικαταστήσετε τον ανεμιστήρα για κάποιο λόγο, τότε το πάρτε αφού στερεωθεί με αφρό είναι αρκετά προβληματική, επομένως, συνιστάται να αγοράσετε και να στερεώσετε ένα κομμάτι πλαστικού σωλήνα στο μέγεθος του αγωγού. Μετά από αυτό, εισάγετε ήδη τον ανεμιστήρα στον σταθερό και πλαστικοποιημένο πλαστικό σωλήνα. Έτσι, αν είναι απαραίτητο, μπορείτε εύκολα να αποσυναρμολογήσετε τον ανεμιστήρα.

Μην ξεχάσετε να εμφανίσετε την καλωδίωση για τη σύνδεση της συσκευής.

3. Αν μετά την εισαγωγή του ανεμιστήρα στον σωλήνα κρεμάει, τότε μπορείτε να βάλετε σε αυτό ένα ζευγάρι ταινιών από καουτσούκ για σφράγιση. Με τη βοήθειά τους, η συσκευή όχι μόνο θα καθίσει σφιχτά, αλλά και οι δονήσεις θα μειωθούν. Με αυτή τη μέθοδο, μπορείτε να αποφύγετε τη στερέωση με βίδες με αυτοκόλλητη τοποθέτηση, δηλαδή, δεν χρειάζεται να τρυπήσετε τοίχο. Αλλά, αν ακόμα δεν σας αρέσει αυτή η επιλογή, τότε μπορείτε να καταφύγετε σε βίδες στερέωσης.

4. Πλήρως εγκατεστημένη συσκευή.

Σχέδιο σύνδεσης για ταυτόχρονη εναλλαγή του ανεμιστήρα και του φωτός

Επισκόπηση ορισμένων κατασκευαστών ανεμιστήρων

Οι πιο δημοφιλείς κατασκευαστές, που παράγουν σιωπηλές εγκαταστάσεις για αεραγωγούς, είναι:

 • Μάικο - ένας από τους καλύτερους αντιπροσώπους της γερμανικής τεχνολογίας του κλίματος. Αρχικά, οι υπάλληλοι της εταιρείας έθεσαν τον κύριο στόχο - τη δημιουργία ενός εύχρηστου και άψογου εξοπλισμού ποιότητας. Για σήμερα, στην ποικιλία παραγωγής, ανέρχονται σε περισσότερα από 1500 ονόματα παραγωγής.
 • SolerPalau - ένας κατασκευαστής από την Ισπανία, ο οποίος κατέχει σήμερα ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά. Ειδικεύεται στην απελευθέρωση λύσεων χαμηλού θορύβου εξαερισμού. Κάθε χρόνο εφαρμόζονται όλο και περισσότερες καινοτόμες λύσεις. Κάθε τεχνική της εταιρείας αυτής μπορεί να καυχηθεί με άριστα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ένα μοντέλο αξίζει ιδιαίτερη προσοχή Soler Palau SILENT-100 DESIGN 3C. Αυτή η συσκευή έχει πολλές αποχρώσεις. Η ισχύς του ανεμιστήρα είναι 8 W, με μέση απόδοση 95 κυβικών μέτρων. Κατά τη λειτουργία, το μέγιστο επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει τα 26 dB.

 • Εταιρεία Elicent - Αντιπρόσωπος του Ιταλού κατασκευαστή Maico. Η εταιρεία βασίζεται στην άψογη λειτουργικότητα των προϊόντων της. Μια θαυμάσια τεχνική χωρίς αξίωση για κομψότητα και οργή. Κάθε προϊόν συνδυάζει τέλεια την πρακτικότητα, την αξιοπιστία και την λογική τιμή. Η εταιρεία ανταγωνίζεται με κορυφαίες μάρκες στον κόσμο που ειδικεύονται στην παραγωγή τεχνολογίας εξαερισμού.
 • Αεραγωγοί - ένας εγχώριος κατασκευαστής, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στο τμήμα του εξοπλισμού εξαερισμού σχετικά πρόσφατα - περίπου 25 χρόνια πριν. Λόγω της ισχυρής παραγωγικής και επιστημονικής βάσης της εταιρείας, ήταν δυνατή η ταχεία προσαρμογή των τελευταίων εξελίξεων στην πραγματικότητα της εγχώριας λειτουργίας. Απολύτως όλα τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα και το κόστος τους είναι χαμηλότερο από τα πλησιέστερα ανάλογα.
 • Η ιταλική εταιρεία Vortice. Τα προϊόντα του γνωστού κατασκευαστή μπορούν να διαθέτουν εξαιρετική ασφάλεια, υψηλή αξιοπιστία και ελκυστικό σχεδιασμό. Η εταιρεία εισάγει συνεχώς επιστημονικά και τεχνικά επιτεύγματα στα προϊόντα της. Διαφορετικά μοντέλα συνθηκών για διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας παράγονται.

Για να εξασφαλίσετε αποτελεσματικό αερισμό στο δωμάτιο, είναι πολύ σημαντικό να αγοράσετε μια σιωπηρή συσκευή. Οι παράμετροί του πρέπει να αντιστοιχούν στις ανάγκες και οι διαστάσεις να αντιστοιχούν στον αγωγό. Χάρη σε αυτό, είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα βέλτιστο μικροκλίμα μέσα στο περίβλημα.

Επιλέγοντας τον καλύτερο ανεμιστήρα εξαγωγής - οικιακή ή βιομηχανική;

Εγκατάσταση του ανεμιστήρα στην κουκούλα

Ο αναγκαστικός αερισμός των χώρων οργανώνεται λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά και τις συνθήκες λειτουργίας του. Εάν υπάρχει ανάγκη απομάκρυνσης του αέρα εξαγωγής που περιέχει ατμούς, σκόνη ή άλλες επιβλαβείς αναρτήσεις, χρησιμοποιείται σύστημα εξαερισμού. Συγκεκριμένα, αυτή η μέθοδος είναι σημαντική όπου είναι απαραίτητο να αποκλειστεί η εξάπλωση του μολυσμένου αέρα σε γειτονικούς ή παρακείμενους χώρους και οικόπεδα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, καθίσταται πιο αποτελεσματική ενσωμάτωση κουκούλα, δεδομένου ότι παράλληλα με την απόσυρση των ανεπιθύμητων συστατικών υπάρχει κάποια υποπίεση αέρα, προκαλώντας την πίεση στο θάλαμο μειώνεται, προκαλώντας εισροή των γύρω περιοχών του κτιρίου, εξαλείφοντας την εξάπλωση των ρευμάτων αποβλήτων. Η σωστή επιλογή και εγκατάσταση του ανεμιστήρα, η οργάνωση της πιο αποτελεσματικής εργασίας γίνεται ένα σημαντικό ζήτημα.

Τύποι ανεμιστήρων εξαγωγής

Οι ανεμιστήρες που χρησιμοποιούνται για το σχέδιο, πρώτα απ 'όλα υποδιαιρούνται σε εγχώρια και βιομηχανική. Πρόκειται για δύο μεγάλες ομάδες συσκευών που λειτουργούν με εντελώς διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας και συνθήκες. Επιπλέον, το επίπεδο ευθύνης για τις οικιακές και τις βιομηχανικές απορροφητήρες δεν μπορεί να συγκριθεί, στην πρώτη περίπτωση, η μέγιστη απειλή είναι η εμφάνιση δυσάρεστων οσμών, την υγρασία και άλλες ανεπιθύμητες αισθήσεις. Στη δεύτερη περίπτωση η κακή απόδοση της κουκούλας μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα, δηλητηριάσεις, εκρήξεις και άλλα εξαιρετικά σοβαρά περιστατικά που απειλούν τον τεχνολογικό κύκλο, την κατάσταση του εξοπλισμού, την υγεία και τη ζωή του προσωπικού.

Το δεύτερο, όχι λιγότερο σημαντικό χαρακτηριστικό, στο οποίο είναι δυνατό να χωριστούν οι οπαδοί, είναι το δικό τους δομή. Χρησιμοποιούνται:

Αξονικοί ανεμιστήρες YWF (K) με προστατευτική μάσκα

Αξονικοί ανεμιστήρες YWF (K) με πάνελ τοίχου

Αξονικοί ανεμιστήρες YWF (K) στο κέλυφος με φλάντζες

Ο ανεμιστήρας ακτινωτός ВР 80-75 №20

Ο ανεμιστήρας ακτινωτός ВР 80-75 №2,5

Αισθητήρας VR 80-75 № 3,15

Και οι δύο αξονικοί και ακτινικοί ανεμιστήρες έχουν ένα αριθμό μεγεθών (αριθμών) που δείχνουν το μέγεθος της συσκευής, ειδικότερα - τη διάμετρο της πτερωτής. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα σχεδιασμού, είναι δυνατό να επιλέξετε ένα μοντέλο του ανεμιστήρα που να ταιριάζει με τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου τμήματος, των χώρων ή άλλων συνθηκών με τον βέλτιστο τρόπο.

Πώς να επιλέξετε έναν οικιακό ανεμιστήρα εξαγωγής

Οι παρακάτω παράγοντες επηρεάζουν την επιλογή των εγχώριων οπαδών:


Το μέγεθος του δωματίου καθορίζει την απόδοση της συσκευής. Εδώ είναι απαραίτητο να γίνει ένας μικρός υπολογισμός - για να προσδιοριστεί ο όγκος του δωματίου, δηλ. υπολογίστε το προϊόν της περιοχής στο ύψος της οροφής. Ο λαμβανόμενος όγκος πολλαπλασιάζεται με την ισοτιμία του αέρα - μια τιμή που δείχνει πόσες φορές μέσα σε μια ώρα ο αέρας θα πρέπει να αλλάξει εντελώς στο δωμάτιο.

Η συναλλαγματική ισοτιμία του αέρα

Για κάθε τύπο χώρου, η πολλαπλότητα θα είναι διαφορετική και επομένως είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τον σκοπό της αίθουσας. Έτσι, για την κουζίνα η πολλαπλότητα είναι υψηλή - από 10 έως 12 (σε ορισμένες πηγές αναφέρεται 15) φορές μέσα σε μία ώρα. Για τα μπάνια η πολλαπλότητα είναι χαμηλότερη και είναι από 3 έως 8 φορές την ώρα. Η ένταση του δωματίου πολλαπλασιάζεται με την πολλαπλότητα, με αποτέλεσμα την υπολογισμένη απόδοση του ανεμιστήρα.

Παραγωγικότητα

Είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση μεταξύ της εκτιμώμενης παραγωγικότητας και της πραγματικής παραγωγικότητας. Κατά την επιλογή μιας συσκευής, πρέπει να αυξήσετε σχεδιαστική παραγωγικότητα κατά 15-20%, έτσι ώστε να υπάρχει ένα απόθεμα εξουσίας για μια έκτακτη ανάγκη. Επιπλέον, ο πόρος του ανεμιστήρα δεν είναι άπειρος, οπότε το απόθεμα θα συμβάλει στην παράταση της διάρκειας ζωής της συσκευής.

Το μέγεθος του αγωγού εξαερισμού

Το μέγεθος του αεραγωγού είναι σημαντικό επειδή οι περισσότεροι οικιακοί ανεμιστήρες έχουν αξονική κατασκευή, και σε σχήμα που μοιάζουν περισσότερο με συσκευές καναλιών. Εάν η διάμετρος του πτερυγίου και του περιβλήματος είναι πολύ μεγαλύτερη από την οπή εξαερισμού, τότε η εγκατάσταση γίνεται πολύ δύσκολη ή και αδύνατη. Επομένως, πριν πάτε στο κατάστημα, θα πρέπει να μετρήσετε το ύψος του ανοίγματος εξαερισμού, ώστε να μην έχετε ένα μοντέλο που δεν είναι κατάλληλο για διαστάσεις.

Επιλογή ανεμιστήρων βιομηχανικής εξαγωγής

Για την επιλογή βιομηχανικών συστημάτων εξαερισμού Απαιτείται ένας πολύ πιο περίπλοκος υπολογισμός. Λαμβάνεται υπόψη:


Η διαδικασία υπολογισμού για τέτοιες συσκευές είναι διαθέσιμη μόνο σε ειδικούς, αλλά αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρονικούς υπολογιστές για να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε γρήγορα τα δεδομένα που χρειάζεστε. Για να αποσαφηνιστεί ή να επαληθευτεί η ορθότητα του υπολογισμού, συνιστάται η επανάληψη του αποτελέσματος σε έναν άλλο ηλεκτρονικό υπολογιστή (υπάρχουν πολλά από αυτά στο Διαδίκτυο).

Τα υπολογισθέντα δεδομένα παρέχουν τη βάση για την επιλογή ενός έτοιμου ανεμιστήρα από πίνακες ή καταλόγους. Σε αυτή την περίπτωση, δεν απαιτείται απόθεμα, επιλέγεται η συσκευή που βρίσκεται πλησιέστερα στα χαρακτηριστικά.

Προετοιμασία, προκαταρκτικές ενέργειες

Πριν ξεκινήσετε την άμεση εγκατάσταση του ανεμιστήρα, κάντε τα εξής:


Όλες αυτές οι ενέργειες εκτελούνται σύμφωνα με το σχεδιασμό του ανεμιστήρα, τη διαμόρφωση και τις διαστάσεις του.

Κανόνες εγκατάστασης οικιακών ανεμιστήρων

Εγκατάσταση των εγχώριων οπαδών, για όλες τις φαινομενική απλότητά του, έχει κάποιες αποχρώσεις, τη γνώση και τα αρχεία τα οποία θα παρέχουν τη σωστή εγκατάσταση και λειτουργία υψηλής ποιότητας. Ας εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες:

Εγκατάσταση αξονικών κατασκευών

Η εγκατάσταση των αξονικών ανεμιστήρων αποτελεί μια ορισμένη πολυπλοκότητα μόνο από την άποψη της σύνδεσης στο ηλεκτρικό δίκτυο. Από μόνη της η εγκατάσταση είναι απλή - το κάλυμμα του ανεμιστήρα εισάγεται στον αγωγό εξαερισμού μέχρι να σταματήσει, οι βίδες του περιβλήματος βιδώνονται στον τοίχο. Υπάρχουν δύο τρόποι σύνδεσης:


Η συσκευή συνδέεται παράλληλα με τις συσκευές φωτισμού.

Τοποθέτηση ακτινικών ανεμιστήρων

Ακτινοβολικοί ανεμιστήρες για οικιακούς απορροφητήρες είναι λιγότερο συχνές. Σε διαμερίσματα είναι άβολα - χρειάζονται αρκετό χώρο και ξεχωρίζουν στον τοίχο. Αλλά σε ιδιωτικά σπίτια, σπίτια είναι αρκετά βολικό και συχνά χρησιμοποιείται ως κουκούλα. Μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε σημείο όπου είναι βολικό, ειδικά αν ο αγωγός εξαερισμού δεν είναι ενσωματωμένος στον τοίχο, αλλά βρίσκεται στην επιφάνεια. Στη συνέχεια, ο ίδιος ο ανεμιστήρας μπορεί να τοποθετηθεί στην πιο κατάλληλη θέση για να φτάσει ένα κανάλι εξόδου στη γραμμή εξαερισμού στο σπίτι, και την αναρρόφηση τοποθετείται στην πιο βολική τοποθεσία - κοντά σε ένα φούρνο μαγειρέματος, που συνδέεται με την ομπρέλα πάνω της, για να φέρει στο μπάνιο, κ.λπ.

Συνδέεται καλύτερα ο ακτινικός ανεμιστήρας μέσω του αυτοματισμού του. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να το εγκαταστήσετε στην πλακέτα διανομής, να το τροφοδοτήσετε από το δίκτυο, να μεταφέρετε το καλώδιο στη συσκευή και να το συνδέσετε. Η εκκίνηση μπορεί να γίνει με το χέρι ή με τη βοήθεια μιας αυτόματης μονάδας ελέγχου, η οποία περιλαμβάνει μια συσκευή με το σήμα ενός ειδικού αισθητήρα.

Η συναρμολόγηση πραγματοποιείται στην πλατφόρμα ή στα στηρίγματα του ανεμιστήρα - ανάλογα με το σχεδιασμό του. Κατά την εγκατάσταση Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η μέγιστη σιωπηρή λειτουργία, που επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση παρεμβυσμάτων από μαλακό ελαστικό, τσόχα, αφρό και άλλα ηχομονωτικά υλικά.

Εγκατάσταση μοντέλων οροφής

Τοποθετούνται ανεμιστήρες οροφής συνήθως σε ιδιωτικές κατοικίες, όπου είναι δυνατό να εξαερωθεί μέσω πλάκας οροφής και να τοποθετηθεί ένας αγωγός εξαερισμού στη σοφίτα. Σε τέτοιες περιπτώσεις έρχεται μέθοδο παρόμοια ανεμιστήρα εγκατασταθεί στη θέση τοίχωμα -να εγκατασταθεί προηγουμένως παρασκευασθέν ανεμιστήρα εξαερισμού, ελέγχονται κοντά τοποθέτηση στην οροφή, έφερε τρύπες για τα ούπα και στερεώνεται στην οροφή. Τα καλώδια μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα από τη σοφίτα και ξεχωριστό τρύπα στο πίσω δωμάτιο, για να Stroebe για άλλη μια φορά δεν οροφής.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί μια δομή στήριξης, η οποία να έχει ύψος ίσο με το κενό μεταξύ της επένδυσης τάνυσης (αρθρωτής) και της πλάκας οροφής. Η συναρμολόγηση πραγματοποιείται μέσω μιας οπής που γίνεται στον ιστό και έχει διάμετρο ίση με τη διάμετρο του κυλινδρικού περιβλήματος. Ο ανεμιστήρας τοποθετείται σε μια πλατφόρμα στήριξης, προσκολλημένη στην πλάκα οροφής, μέσω της οποίας εισάγεται κανάλι αέρα μέσω του ανώτερου επιπέδου. Είναι καλύτερο να διδαχθούν οι ειδικοί με το φύλλο εφελκυσμού, αφού η κοπή της οπής απαιτεί προκαταρκτική τοποθέτηση του δακτυλίου στεγανοποίησης, πράγμα που απαιτεί ορισμένες γνώσεις και δεξιότητες.

Εγκατάσταση βιομηχανικού βαρέως εξοπλισμού

Εγκαθίστανται βιομηχανικοί ανεμιστήρες σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις. Για την τοποθέτησή τους, απαιτείται να δημιουργήσουν μια σταθερή βάση από σκυρόδεμα με σταθεροποιημένα μπουλόνια αγκύρωσης. Ορισμένα μοντέλα, που παράγεται από 1 (στροφείο φυτευτούν άμεσα στον άξονα του κινητήρα) μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα συγκολλημένο μαξιλάρι τοποθετηθεί στον τρόπο προβόλου τοίχο. Η βάση πρέπει να είναι επίπεδη, αυστηρά οριζόντια και σταθερή.

Radial

Εγκατάσταση βαρέων ακτινωτών ανεμιστήρων παράγεται είτε στη βάση με παρεμβύσματα από καουτσούκ, είτε σε απομονωτές κραδασμών με ελατήρια, Είναι δυνατόν να αποκλειστεί ο κίνδυνος καταστροφής μιας βαριάς δομής σε περίπτωση ανισορροπίας του ανεμιστήρα. Με τη βοήθεια γερανού, ο ανεμιστήρας ανεβαίνει πάνω στην πλατφόρμα (ή σύρεται μέσω καλωδίων σε τοίχο) και τοποθετείται προσωρινά σε ξύλινα μαξιλάρια. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τους ελαστικούς ή τους δονητικούς μονωτήρες, σηκώστε ξανά τη συσκευή και χαμηλώστε την απαλά ώστε οι άγκυρες να εισέρχονται στις οπές στερέωσης που βρίσκονται στο πλαίσιο στήριξης. Ελέγξτε την ακρίβεια της εγκατάστασης, την ευθυγράμμιση της συσκευής με άλλα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού και στερεώστε τον ανεμιστήρα με παξιμάδια στις άγκυρες.

Αξονική

Αξονικοί ανεμιστήρες για βιομηχανική χρήση εγκαθίστανται σε ανοίγματα τοίχων. Η εγκατάσταση αποτελείται από τα εξής:


Για αξονικές συσκευές που εξέρχονται προς τα έξω, είναι απαραίτητο να είναι εξοπλισμένες με βαλβίδες, οι οποίες εξασφαλίζουν ότι το άνοιγμα είναι κλειστό κατά τη διάρκεια της διακοπής του ανεμιστήρα. Οι βαλβίδες πρέπει να λειτουργούν από μια ειδική εσωτερική μονάδα.

Ανεμιστήρας εξάτμιση η υψηλή πίεση αντικαθιστά επιτυχώς τους εξαντλητές καπνού ή τους φυσητήρες.

Ωστόσο, το μπάνιο είναι εγκατεστημένο εξάτμιση οπαδούς, Να επιταχυνθεί η διαδικασία απομάκρυνσης του υγρού αέρα και να εξασφαλιστεί η απουσία μούχλας ή μύκητας.

Γενικοί κανόνες για την επιλογή της προσφοράς -εξάτμιση ανεμιστήρα τύπου BP. Εάν επιλέξετε ένα τυπικό μέγεθος ανεμιστήρα, συνήθως προτιμάται η επιλογή της μονάδας.

Ακτινοβολικός ανεμιστήρας για εξαγωγή

Ακτινοβολικοί ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται ευρέως σε συστήματα εξαερισμού και εγκαταστάσεις θέρμανσης αέρα και τα κτίρια για διάφορους σκοπούς :. κατοικίες, δημόσια, γραφείων, βιομηχανικά, κλπ Συντακτικώς βιομηχανική φυγόκεντρες ανεμιστήρες είναι μονομπλόκ, όπου το πλαίσιο συναρμολογείται σε ένα μόνο σπειροειδές περίβλημα, ένα στροφείο και ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ο εξοπλισμός παραδίδεται σε πλήρως συναρμολογημένη μορφή στην αρχική συσκευασία. Με την ανάπτυξη ενός παροχής πίεσης και εξάτμισης φυγοκεντρικών ανεμιστήρων χωρίζονται σε χαμηλής πίεσης, μέσης και υψηλής.

Η περίπτωση των ακτινικών ανεμιστήρων για γενική βιομηχανική χρήση είναι χάλυβας ή γαλβανισμένο. Τα χαλύβδινα όστρακα - "σαλιγκάρια" είναι κατασκευασμένα από λεπτό φύλλο "μαύρο" ή γαλβανισμένο χάλυβα ψυχρής έλασης. Ανάλογα με το μέγεθος του ανεμιστήρα, το περίβλημα μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω με εξωτερικές ενισχύσεις. Στον κατάλογο των μοντέλων ακτινωτών ανεμιστήρων παρουσιάζονται επίσης μοντέλα από χυτό σίδηρο. Ως αντιδιαβρωτική και διακοσμητική επίστρωση χρησιμοποιούνται ανθεκτικά στη φθορά υλικά βαφής και βερνικιού. Στο σώμα υπάρχουν ακροφύσια με φλάντζες για τη σύνδεση των καυσαερίων και την τροφοδοσία των ακτινικών ανεμιστήρων στους αεραγωγούς του δικτύου εξαερισμού. Σύμφωνα με τη θέση της μονάδας, οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες ακτινοβολίας χωρίζονται σε δύο τύπους:
- με άμεση σύνδεση της πτερωτής και του δρομέα της ηλεκτρικής κίνησης.
- μέσω της μετάδοσης του ιμάντα.

Προκειμένου να μειωθεί το φορτίο των κραδασμών για την ίδρυση και τη στάθμη θορύβου, η εγκατάσταση των φυγοκεντρικών ανεμιστήρων για εξαγωγής και εισαγωγής αέρα, συνιστάται η χρήση ειδικών ρουλεμάν αντι-κραδασμούς ή σφραγίδες (δεν περιλαμβάνεται στο βασικό πακέτο και πρέπει να αγοραστεί ξεχωριστά). Η επιλογή του επιθυμητού μοντέλου ακτινική προμηθειών ή ανεμιστήρα εξαγωγής βάσει του υπολογισμού της αεροδυναμικής απόδοσης και την πίεση που αναπτύσσεται λόγω των πραγματικών συνθηκών λειτουργίας. Αν για κάποιο λόγο θεωρούν ότι είναι δύσκολο να επιλέξετε το κατάλληλο μοντέλο ή χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες - μην διστάσετε να καλέσετε το διευθυντή μας σε έναν αριθμό τηλεφώνου για το χώρο, ή να αφήσει την ερώτησή σας μέσω της φόρμας σχολίων και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Αξονικοί ανεμιστήρες

Αξονικοί ανεμιστήρες σειρά YWF με προστατευτική μάσκα

Αξονικοί ανεμιστήρες ροής YWF με φλάντζες

Αξονικοί ανεμιστήρες σειρά YWF με πάνελ τοίχου

Αξονικοί ανεμιστήρες σειράς BO-06-300

Ανεμιστήρες αξονικής ροής

Αξονικοί ανεμιστήρες για εφεδρικό αέρα VO 30-160

Αξονικοί ανεμιστήρες BO-220V

Αξονικοί ανεμιστήρες VO-380V

Αναστρέψιμοι ανεμιστήρες

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες μπορούν επίσης να ληφθούν καλώντας την τηλεφωνική γραμμή

Η εταιρεία ROVEN προσφέρει να αγοράσει αξονικούς οπαδούς στη Μόσχα σε προσιτή τιμή. Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το γραφείο μας στη διεύθυνση: Μόσχα, Yuzhnoportovaya, 7, 7 από. 403. Κλήση στο τηλέφωνο +7 495 646 23 90, οι ειδικοί μας θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας.

Δομικά, ο αξονικός ανεμιστήρας αποτελείται από μία πτερωτή με πτερύγια προβόλου που είναι προσαρτημένα στην πλήμνη υπό ορισμένη γωνία σε σχέση με το επίπεδο περιστροφής. Ο τροχός είναι τοποθετημένος στον άξονα του ηλεκτροκινητήρα και τοποθετείται σε ένα κέλυφος - ένα κυλινδρικό κέλυφος. Όταν ο τροχός περιστρέφεται, ο αέρας (αέριο) κινείται κατά μήκος του άξονα.

Αξονικοί βιομηχανικοί ανεμιστήρες: κανόνες λειτουργίας

Ο ποιοτικός αξονικός ανεμιστήρας για σχέδιο έχει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων. Πρώτα απ 'όλα, αυτό είναι μια υψηλή απόδοση και οικονομία σε λειτουργία. Αυτές οι συσκευές είναι απαραίτητες όπου απαιτείται η παροχή αέρα σε μεγάλους όγκους και ταυτόχρονα υπάρχουν μικρές αεροδυναμικές ολίσθηση.

Αξονικοί ανεμιστήρες είναι σε θέση να κινηθούν τα γενικού σκοπού μη-εκρηκτικά αέρια, εάν η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 60 ° C, και θερμοκρασία περιβάλλοντος - 40 ° C, η οποία αντιστοιχεί στο εύκρατο κλίμα και την 2η κατηγορία του καταλύματος, όπως ορίζεται από GOST 15.150 - 90. Οι περιβαλλοντικές απαιτήσεις στις οποίες λειτουργεί ο αξονικός ανεμιστήρας περιλαμβάνουν περιορισμούς όσον αφορά την περιεκτικότητα σε στερεές ακαθαρσίες: μέχρι 100 mg / m3, χωρίς ινώδεις και κολλώδεις ουσίες και υλικά.

Πεδίο εφαρμογής

Η σειρά μοντέλων του GC "ROVEN" περιλαμβάνει ανεμιστήρες που μπορούν να εγκατασταθούν σε αεραγωγούς, συστήματα παροχής αέρα, τοποθετημένα σε ανοίγματα τοίχων και παραθύρων. Για παράδειγμα, ένας ανεμιστήρας αξονικού αγωγού είναι σε θέση να παρέχει υψηλής ποιότητας ανταλλαγή αέρα τόσο σε κτίρια κατοικιών όσο και σε βιομηχανικά κτίρια.

Η GC "ROVEN" παράγει επίσης ανεμιστήρες αξονικούς με προστασία από εκρήξεις. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει το μοντέλο BO-06-300. Η αποστολή του είναι η μετακίνηση εκρηκτικών μιγμάτων αερίου-ατμών των κατηγοριών IIA και IIB.

Απαιτούνται ευρέως συσκευές για την προστασία από καπνό. Με τη βοήθειά τους, δημιουργούνται συνθήκες για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων διάσωσης κατά τη διάρκεια πυρκαγιών. Στη σειρά YWF υπάρχει ένας αξονικός ανεμιστήρας, ο οποίος χρησιμοποιείται με επιτυχία για την εμφύσηση βιομηχανικού εξοπλισμού και για την αφαίρεση της θερμότητας από διάφορους τύπους τεχνολογικών συστημάτων.

Λεπτομερέστερες πληροφορίες για τους αξονικούς ανεμιστήρες μπορείτε να βρείτε στις σχετικές σελίδες του ιστότοπου ή καλώντας ένα από τα γραφεία της GC "ROVEN" στον καθορισμένο αριθμό τηλεφώνου.

Εξαγωγικοί αξονικοί ανεμιστήρες

Για να διατηρηθεί το βέλτιστο εσωτερικό κλίμα, είναι απαραίτητο να φροντίσετε την έγκαιρη εξαγωγή του αέρα εξαγωγής. Για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων, ένας αξονικός ανεμιστήρας εξαγωγής είναι ιδανικός. Αυτή η συσκευή ταιριάζει απόλυτα με την απομάκρυνση μολυσμένου ή υγρού αέρα που εξέρχεται μέσω του αγωγού εξαερισμού, του παραθύρου ή του τοίχου.

Σκοπός και κατασκευή του εξοπλισμού εξαερισμού

Ο εξοπλισμός που παρουσιάζεται προορίζεται για εγκατάσταση σε συστήματα εξαερισμού σε βιομηχανικά ή οικιακά αντικείμενα (κουζίνες, λουτρά, μπάνιο, βοηθητικό χώρο κλπ.).

Ο αξονικός ανεμιστήρας καυσαερίων διαθέτει πτερωτή, κινητήρα και κυκλικό περίβλημα. Η πτερωτή είναι στερεωμένη στον άξονα του κινητήρα χωρίς αποκλίσεις ή οπίσθιο φωτισμό. Σε αυτούς τους τύπους ανεμιστήρων, η κατεύθυνση της ροής αέρα συμπίπτει με τον άξονα του ανεμιστήρα.

Οι συσκευές αυτού του τύπου είναι ικανές να λειτουργούν στην περιοχή θερμοκρασιών από -5 έως +50 ° C. Με τη βοήθειά τους, ο αέρας μπορεί να αφαιρεθεί από το δωμάτιο, που περιέχει ακαθαρσίες όχι μεγαλύτερες από 100 mg / m³ σε όγκο.

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, η συσκευή είναι στερεωμένη με τέσσερις βίδες. Για πιο πυκνή στέγαση στον τοίχο. Παρέχεται επίσης σφραγίδα. Ισχύς εφαρμόζεται στους ακροδέκτες. Όταν συνδέετε την τροφοδοσία ρεύματος και πραγματοποιείτε εργασίες εγκατάστασης, είναι πολύ σημαντικό να τηρείτε τα προληπτικά μέτρα που καθορίζονται στις οδηγίες χρήσης.

Ανεμιστήρας για εξάτμιση: τα κύρια πλεονεκτήματα της αγοράς στο πρώτο πέρασμα

 1. Χαμηλή ηχητική πίεση.
 2. Ευκολία στη λειτουργία.
 3. Συμπαγείς διαστάσεις σώματος.
 4. Ευελιξία.
 5. Προσιτό κόστος.
 6. Μεγάλη διάρκεια ζωής.
 7. Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 8. Παρουσία προστασίας ηλεκτρικών κινητήρων έναντι υγρασίας και υπερφόρτωσης.
 9. Υψηλή απόδοση, ανεξάρτητα από τη θέση της συσκευής.

Στο κατάστημα Internet "First Passage" ο ανεμιστήρας παρουσιάζεται με τους πιο ευνοϊκούς όρους. Αλλά μπορείτε να το επιλέξετε όχι μόνο σε προσιτή τιμή, αλλά και τέλεια προσαρμοσμένη στο εσωτερικό σας. Μπορείτε να κάνετε μια αγορά στην ιστοσελίδα της εταιρείας ή στο γραφείο. Επιλέγοντας συνεργασία μαζί μας, μπορείτε να βασιστείτε σε ατομική προσέγγιση, αναβολή πληρωμής, ευέλικτο σύστημα εκπτώσεων και παράδοση αγαθών σε οποιαδήποτε περιοχή της Ρωσίας. Αν χρειαστεί, οι ειδικοί σύμβουλοι θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις και θα σας βοηθήσουν να κάνετε μια παραγγελία.

Ανεμιστήρας για εξάτμιση - εφαρμογή, χαρακτηριστικά

Η άνεση και η υγεία είναι πάντα σημαντικές - στο σπίτι, στο γραφείο και στο εργοστάσιο. Αλλά τι μπορεί να τους εγγυηθεί; Η ασφάλεια της διαμονής σε χώρους, η δυνατότητα ομαλής υλοποίησης οποιασδήποτε διαδικασίας παραγωγής παρέχεται από εξαερισμό. Το βασικό στοιχείο του είναι ένας ανεμιστήρας για την εξαγωγή, ο οποίος επιλέγει και εμφανίζει απευθείας αέρα κακής ποιότητας από το δωμάτιο. Δημιουργεί την απαραίτητη ένταση της ροής στο σύστημα, διασφαλίζοντας την ανταλλαγή αέρα που απαιτείται από τα υγειονομικά πρότυπα και εξασφαλίζοντας την αξιοπιστία και την αποδοτικότητα όλων των αεραγωγών.

Ο ανεμιστήρας εξαερισμού αποτελείται από τις ακόλουθες μονάδες:

 • μια πτερωτή ή έναν τροχό εργασίας, ο οποίος, όταν περιστρέφεται, σχηματίζει μία ροή αέρα.
 • ηλεκτρικό μοτέρ, υπεύθυνο για την κίνηση της πτερωτής.
 • ένα περίβλημα όπου εγκαθίσταται η πτερωτή και σχηματίζεται μια ροή αέρα.
 • πλαίσιο, τον τόπο συλλογής όλων των κόμβων.

Αξίζει να γνωρίζετε: σε μικρά αξονικά μοντέλα, όλα τα μέρη τοποθετούνται απευθείας στο περίβλημα.

 • ηλεκτρικό εξοπλισμό που επιτρέπει την εκκίνηση και τον τερματισμό του ανεμιστήρα και για την αξονική - αν χρειάζεται και την παρουσία ενός μετατροπέα συχνότητας - για να αλλάξει η ταχύτητα και ανάλογα η απόδοση.

Ανεμιστήρας Hood - βασικοί τύποι

Οι κύριοι τύποι των οπαδών:

 • φυγόκεντρο;
 • εφαπτόμενη.
 • αξονική;
 • διαγώνια.

Τις περισσότερες φορές Οι ανεμιστήρες για εξαγωγή παράγονται αξονικά. Στην περίπτωση αυτή, πρώτα απ 'όλα, χρησιμοποιούνται απλά, φθηνά, εξαιρετικά αποτελεσματικά αξονικά μοντέλα. Πρόκειται για ένα στροφείο στον άξονα του κινητήρα, τοποθετημένο στο περίβλημα. Η κίνηση του τραβηγμένου αέρα είναι προς την κατεύθυνση του άξονα του κύτους. Τα προϊόντα παράγονται τόσο για μικρές όσο και για μεγάλες ανάγκες παραγωγής, αλλά πάντα σε χαμηλή πίεση.

Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας για κουκούλες Η ροή αέρα είναι κάθετη προς την κατεύθυνση αναρρόφησης. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα κέλυφος σαν σαλιγκάρι, έναν τροχό με λεπίδες, έναν κινητήρα οδήγησης, ένα πλαίσιο στερέωσης για το σύνολο του ανεμιστήρα. Το βασικό πλεονέκτημα των μοντέλων είναι η ικανότητα να δέχεται υψηλή πίεση.

Με εφαρμογή διακρίνονται τα εγχώρια και τα βιομηχανικά μοντέλα. Οικιακός ανεμιστήρας εξαγωγής, που συνήθως αναφέρεται στον αξονικό τύπο, είναι απλούστερη, φθηνότερη, δεν απαιτεί υψηλές πιέσεις και απόδοση. Ιδανική επιλογή για διαμερίσματα και ιδιωτικά σπίτια.

Βιομηχανικός ανεμιστήρας στην κουκούλα διακρίνουν την υψηλή αξιοπιστία, την υψηλότερη παραγωγικότητα, τη δυνατότητα μακροχρόνιας εργασίας. Ο εξοπλισμός αναφέρεται συχνότερα ως φυγοκεντρικός τύπος και, χάρη στη δυνατότητα ανάπτυξης υψηλότερης πίεσης, επιτρέπει την εξαγωγή σε σύνθετα δίκτυα με υψηλή αντίσταση.

Συχνά, οι ανεμιστήρες εξαγωγής για τα δωμάτια είναι εξοπλισμένοι με βαλβίδα ελέγχου, επιτρέποντας στον αέρα να ρέει σε μία μόνο κατεύθυνση. Μια τέτοια λύση είναι απαραίτητη όταν ρυθμίζετε την κουκούλα στο δρόμο για να αποτρέψετε την είσοδο ψυχρού αέρα στα δωμάτια.

Στη θέση εγκατάστασης ανεμιστήρας μπορεί να είναι:

 • τοίχο ή οροφή - με άμεση εγκατάσταση στην είσοδο του άξονα εξαερισμού.
 • κανάλι - με εγκατάσταση μέσα στον αγωγό αερισμού, που εξοικονομεί χώρο εγκατάστασης, αλλά περιπλέκει τη συντήρηση.
 • οροφή - προσαρμοσμένη για εγκατάσταση στην οροφή του κτιρίου.

Με βάση τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας, ειδικοί ανεμιστήρες για κουκούλες. Μεταξύ αυτών:

 • κουζίνα - αντέχει εύκολα τις θερμοκρασίες μέχρι 120 ή ακόμα και μέχρι 200 ​​μοίρες, συχνά εξοπλισμένες με συλλογή λίπους και υγρασίας, έχουν αυξημένη αξιοπιστία.
 • ανθεκτικά σε έκρηξη - μοντέλα στα οποία αποκλείεται η πιθανότητα σπινθήρα.
 • κουκούλα με ανεμιστήρα για το μπάνιο - έχει βελτιωμένη προστασία από την υγρασία, διατίθεται σε τάση 24 V για πλήρη ασφάλεια των χρηστών.
 • αφαίρεση καπνού - που μπορούν να λειτουργούν σε θερμοκρασίες μέχρι 400... 600 μοίρες, είναι ιδιαίτερα αξιόπιστες και έχουν αυξημένη απόδοση.

Έξοδος ανεμιστήρα: επιλέξτε σωστά

Συνήθως ένας ισχυρός ανεμιστήρας εξάτμισης απαιτείται σε δωμάτια με ισχυρές πηγές ρύπανσης του αέρα, συμπεριλαμβανομένων των κουζινών, των βιομηχανικών καταστημάτων και των περιοχών, των χρωμάτων και των βερνικιών ή των ξυλουργικών βιομηχανιών.

Η επιλογή ισχυρών ανεμιστήρων για το σχέδιο μπορεί να θεωρηθεί τόσο αξονικά όσο και φυγοκεντρικά μοντέλα με υψηλή απόδοση. Αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η φυγοκέντριση είναι πιο κατάλληλη για σύνθετα δίκτυα με υψηλή αντίσταση.

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα πώς να επιλέξετε τον ανεμιστήρα καυσαερίων που είναι πιο κατάλληλος για τις εργασίες...

Η κύρια παράμετρος η επιλογή είναι η απόδοση. Για κάθε ξεχωριστό δωμάτιο, καθορίζεται ανάλογα με τον όγκο και τη συχνότητα της ανταλλαγής αέρα, που καθορίζεται από τους κανόνες κατασκευής.

Για μπάνιο, ο ρυθμός της ανταλλαγής αέρα είναι 6... 8 φορές / ώρα, και για τουαλέτα 6... 10. Με τον πολλαπλασιασμό της έντασης του δωματίου και της αντίστοιχης τιμής της πολλαπλότητας της ανταλλαγής, λαμβάνουμε την απαραίτητη ωριαία έξοδο.

Ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας - πίεση, η οποία πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την εργασία με μεγάλους αγωγούς, πολύπλοκα συστήματα. Ως εκ τούτου, σε βιομηχανικές συνθήκες, επιλέγοντας ένα ισχυρό ανεμιστήρα για το σχέδιο με υψηλό κεφάλι, σταματά συχνά στα φυγοκεντρικά μοντέλα.

Όταν αποφασίζετε πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα για σχεδίαση, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε πρόσθετους παράγοντες:

 • οι διαστάσεις του αγωγού εξαερισμού στον οποίο θα γίνει η σύνδεση.
 • διαθεσιμότητα τριών ή μονοφασικών δικτύων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, χωρητικότητας δικτύου με συνδεδεμένη χωρητικότητα,
 • επιτρεπόμενες τιμές θορύβου, οι οποίες είναι υψηλότερες για τα αξονικά μοντέλα ·
 • η δυνατότητα συντήρησης, δύσκολη για τροποποιήσεις καναλιών.
 • τον τόπο εγκατάστασης ·
 • τη θερμοκρασία, την ακαθαρσία του αέρα αιμορραγίας,
 • παρουσία επιθετικών ατμών, υψηλής υγρασίας, που απαιτούν τη χρήση ως υλικών ανεμιστήρα ανθεκτικών πλαστικών ή ανοξείδωτου χάλυβα.
 • παρουσία εκρηκτικής σκόνης σε κρίσιμη συγκέντρωση.

Εγκατάσταση, σύνδεση, εγκατάσταση

Με τη διάταξη εξαερισμού, τίθεται το ερώτημα σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης ενός ανεμιστήρα εξάτμισης, εξασφαλίζοντας την αδιάλειπτη λειτουργία και την αντοχή του. Πριν από την εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να μελετήσει το διαβατήριο εξοπλισμού και στη διαδικασία εγκατάστασης αυστηρά να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του. Περισσότερα στο στάδιο επιλογής πρέπει να ελέγχεται ο ανεμιστήρας:

 • επιτρεπόμενη ισχύς σύνδεσης
 • παρουσία μονοφασικής ή τριφασικής παροχής ρεύματος ·
 • Ο ανεμιστήρας αντιστοιχεί στη γεωμετρία του αγωγού εξαερισμού, στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση.

Κατά την εγκατάσταση πρέπει:

 1. Κάνετε μια τρύπα για την κουκούλα με προσεκτική επεξεργασία των άκρων.
 2. προετοιμασία τροφοδοσίας ρεύματος
 3. Παρέχετε σχισμές ή σχισμές εξαερισμού για τη ροή του αέρα.

Το επόμενο τεύχος είναι η σύνδεση του ανεμιστήρα εξαγωγής με το χαμηλότερο κόστος και την πλήρη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ασφαλείας. Πριν από την εγκατάσταση, εκτελέστε τα καλώδια, παρέχοντας την απαιτούμενη κατανάλωση ενέργειας.

Πριν συνδέστε τον ανεμιστήρα εξαγωγής είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσετε το δωμάτιο. Ο πίσω πίνακας αφαιρείται και τα σύρματα έλκονται μέσα από αυτό. Τα καλώδια στερεώνονται στους κατάλληλους ακροδέκτες. Οι πίνακες είναι εγκατεστημένοι, ελέγχεται η απόδοση του ανεμιστήρα.

Ανεμιστήρας για αυτο-σχεδίαση

Μερικές φορές υπάρχει η ανάγκη να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα για να τραβήξετε τον εαυτό σας με τη μικρότερη δαπάνη. Φυσικά, ο σπιτικός ανεμιστήρας είναι κατάλληλος μόνο για μικρά δωμάτια. Η απλούστερη μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση ενός ψυγείου υπολογιστών στα 12 V. Η μεγαλύτερη ροή αέρα θα δημιουργήσει ένα ψυγείο με διάμετρο 120 mm. Για να το μετατρέψετε σε ανεμιστήρα, θα χρειαστείτε:

 • φύλλο πλαστικού ·
 • καλώδια, διακόπτες;
 • βίδες, βίδες.
 • φορτιστή από κινητό τηλέφωνο.

Για να κάνετε τον ανεμιστήρα εξάτμισης τον εαυτό σας, θα χρειαστείτε επίσης ένα τρακτέρ, ένα κατσαβίδι, ένα δείκτη. Εφαρμόζουμε το ψυγείο στο πλαστικό φύλλο, εντοπίζουμε τα περιγράμματα. Κόψτε την τρύπα για τη ροή του αέρα και κόψτε το φύλλο σε επαρκή απόσταση για τη στερέωση του περιγράμματος. Εγκαθιστούμε ένα ψυγείο στο φύλλο. Τοποθετήστε το φύλλο με το ψυγείο στο κανάλι εξαγωγής. Συνδέουμε την παροχή ρεύματος μέσω του διακόπτη και του φορτιστή.