Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα σαλιγκαριού με τα χέρια σας: πτερύγια, λεπίδες

Η δημιουργία ροής αέρα με υψηλή πυκνότητα είναι δυνατή με διάφορους τρόπους. Ένα από τα πιο αποτελεσματικά είναι ένας ακτινικός ανεμιστήρας ή "σαλιγκάρι". Διαφέρει από τα άλλα όχι μόνο στη μορφή, αλλά και στην αρχή της εργασίας.

Συσκευή και σχεδιασμός του ανεμιστήρα

Για την κίνηση του αέρα, μερικές φορές δεν επαρκεί για την πτερωτή και την μονάδα ισχύος. Σε περιορισμένο χώρο πρέπει να χρησιμοποιείται ένας ειδικός εξοπλισμός εξάτμισης. Είναι ένα σπειροειδές σώμα, το οποίο λειτουργεί ως κανάλι αέρα. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, ή μπορείτε να αγοράσετε ένα έτοιμο μοντέλο.

Παρέχεται μια ακτινική πτερωτή για να σχηματίσει τη ροή στη δομή. Συνδέεται με τη μονάδα ισχύος. Οι λεπίδες του τροχού έχουν καμπυλωτό σχήμα και δημιουργούν μια εκφορτισμένη περιοχή όταν κινούνται. Λαμβάνει αέρα (ή αέριο) από τον αγωγό διακλάδωσης εισόδου. Όταν κινείται κατά μήκος του σπειροειδούς περιβλήματος, η ταχύτητα στο άνοιγμα εξόδου αυξάνει.

Ανάλογα με την εφαρμογή, ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας μπορεί να είναι γενικός σκοπός, ανθεκτικός στη θερμότητα ή προστατευμένος από τη διάβρωση. Επίσης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το ποσό της δημιουργούμενης ροής αέρα:

 • χαμηλή πίεση. Το πεδίο εφαρμογής είναι αίθουσες παραγωγής, οικιακές συσκευές. Η θερμοκρασία του αέρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τους +80 ° C. Υποχρεωτική απουσία επιθετικών μέσων ενημέρωσης.
 • μέση τιμή πίεσης. Είναι μέρος του εξοπλισμού εξόρυξης για την απομάκρυνση ή τη μεταφορά υλικών μικρού κλάσματος, πριονίδια σιτηρών,
 • υψηλής πίεσης. Δημιουργεί την εισροή αέρα στη ζώνη καύσης του καυσίμου. Εγκαθίσταται σε πολλούς τύπους λεβήτων.

Η κατεύθυνση κίνησης των λεπίδων καθορίζεται από το σχεδιασμό και, ειδικότερα, από τη θέση του σωλήνα διακλάδωσης εξαγωγής. Εάν βρίσκεται στην αριστερή πλευρά - ο δρομέας πρέπει να γυρίζει δεξιόστροφα. Ο αριθμός των λεπίδων και η καμπυλότητα τους λαμβάνεται επίσης υπόψη.

Για ισχυρά μοντέλα, πρέπει να κάνετε μια αξιόπιστη βάση με τα χέρια στο σώμα. Η βιομηχανική μονάδα θα δονείται έντονα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σταδιακή καταστροφή της.

Αυτο-κατασκευασμένο

Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να καθορίσετε τον λειτουργικό σκοπό του φυγοκεντρικού ανεμιστήρα. Εάν είναι απαραίτητο για τον αερισμό ενός συγκεκριμένου μέρους του δωματίου ή του εξοπλισμού - το κύτος μπορεί να κατασκευαστεί από αυτοσχέδια υλικά. Για να ολοκληρωθεί ο λέβητας θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ανθεκτικό στη θερμότητα χάλυβα ή να το φτιάξετε από ανοξείδωτο χάλυβα με το χέρι.

Πρώτον, υπολογίζεται η ισχύς και προσδιορίζεται ένα σύνολο στοιχείων. Η καλύτερη επιλογή είναι να αποσυναρμολογήσετε το σαλιγκάρι από τον παλιό εξοπλισμό - κουκούλα ή ηλεκτρική σκούπα. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου κατασκευής είναι η ακριβής αντιστοίχιση της ισχύος της μονάδας ισχύος και των παραμέτρων της γάστρας. Ο ανεμιστήρας του σαλιγκάρι γίνεται εύκολα με το χέρι μόνο για ορισμένους εφαρμοσμένους σκοπούς ενός μικρού εργαστηρίου στο σπίτι. Σε άλλες περιπτώσεις συνιστάται να αγοράσετε ένα ήδη κατασκευασμένο βιομηχανικό μοντέλο ή να πάρετε ένα παλιό από το αυτοκίνητο.

Η διαδικασία είναι να φτιάξετε έναν φυγόκεντρο ανεμιστήρα με τα χέρια σας.

 1. Υπολογισμός συνολικών διαστάσεων. Εάν η συσκευή πρόκειται να τοποθετηθεί σε περιορισμένο χώρο - να παρέχετε ειδικές φλάντζες αποσβεστήρα για την αντιστάθμιση των κραδασμών.
 2. Κατασκευή της υπόθεσης. Ελλείψει έτοιμης κατασκευής, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλαστικά φύλλα, χάλυβας ή κόντρα πλακέ. Στην τελευταία περίπτωση, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη σφράγιση των αρθρώσεων.
 3. Σχέδιο εγκατάστασης της μονάδας ισχύος. Περιστρέφει τις λεπίδες, οπότε επιλέξτε τον τύπο της μονάδας δίσκου. Για μικρές κατασκευές, χρησιμοποιείται ένας άξονας που συνδέει τον μειωτήρα κινητήρα με τον δρομέα. Σε ισχυρές εγκαταστάσεις, χρησιμοποιείται ένας ιμάντας κίνησης.
 4. Συνδετήρες. Αν ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος σε εξωτερικό περίβλημα, για παράδειγμα, ένας λέβητας - κάνει πλάκες σχήματος U. Σε σημαντικές ικανότητες θα χρειαστεί να δημιουργήσουμε μια αξιόπιστη και τεράστια βάση.

Αυτό είναι το γενικό σχήμα με το οποίο μπορείτε να φτιάξετε τη φυγόκεντρη μονάδα λειτουργίας με τα δικά σας χέρια. Μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη διαθεσιμότητα εξαρτημάτων. Είναι σημαντικό να συμμορφώνεστε με τις απαιτήσεις της ερμητικής σφράγισης του κύτους, καθώς και να εξασφαλίζετε αξιόπιστη προστασία της μονάδας ισχύος από πιθανή μόλυνση από σκόνη και συντρίμμια.

Κατά τη λειτουργία, ο ανεμιστήρας θα είναι πολύ θορυβώδης. Θα είναι προβληματικό να μειωθεί αυτό, αφού είναι σχεδόν αδύνατο να αντισταθμιστεί η δόνηση του σώματος κατά τη διάρκεια της κίνησης των ροών του αέρα με τα χέρια σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μεταλλικά και πλαστικά μοντέλα. Το δέντρο μπορεί να μειώσει εν μέρει τον ήχο υποβάθρου, αλλά έχει μικρή διάρκεια ζωής.

Στο βίντεο, μπορείτε να δείτε τη διαδικασία κατασκευής μιας θήκης από φύλλα PVC:

Επισκόπηση και σύγκριση μοντέλων έτοιμων προς παραγωγή

Λαμβάνοντας υπόψη τον ακτινικό ανεμιστήρα ενός σαλιγκαριού, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το υλικό κατασκευής: η χυτευμένη θήκη από αλουμίνιο, φύλλο ή ανοξείδωτο χάλυβα. Το μοντέλο επιλέγεται με βάση συγκεκριμένες ανάγκες, ας εξετάσουμε ένα παράδειγμα ενός μοντέλου παραγωγής σε μια καλουπωμένη περίπτωση.

Οπαδοί σαλιγκαριών: ακτινικοί, φυγοκεντρικοί και καυσαερίων

Το σαλιγκάρι ανεμιστήρα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς συσκευές που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ροής αέρα με υψηλή πυκνότητα. Αυτή η κουκούλα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, τις αποχρώσεις του σχεδιασμού και την αρχή της λειτουργίας, που διακρίνει τον κοχλία από άλλα συστήματα.

Χαρακτηριστικά

Φωτογραφία του ανεμιστήρα σαλιγκαριού

Πριν φτιάξετε τα χέρια σας έναν ιδιαίτερα αποδοτικό ανεμιστήρα σαλιγκαριών, θα πρέπει να μάθετε για τα χαρακτηριστικά αυτής της συσκευής και το σχεδιασμό της.

 • Για τη διεξαγωγή της κίνησης του εξαναγκασμένου αέρα, είναι μερικές φορές δυνατή η διανομή με ένα πτερωτή και μια μονάδα παραγωγής ενέργειας που θα περιστρέψει το στοιχείο εργασίας.
 • Εάν ο χώρος είναι περιορισμένος, αλλά η μονάδα εξάτμισης είναι εξαιρετικά απαραίτητη, έρχεται στη διάσωση εξειδικευμένος εξοπλισμός.
 • Το σαλιγκάρι είναι ένα σώμα που έχει τη μορφή σπιράλ.
 • Το καθήκον του σώματος είναι να εκπληρώσει τα καθήκοντα του καναλιού αέρα.
 • Τα σαλιγκάρια που κατασκευάζονται με τα χέρια τους είναι αρκετά δημοφιλή, αλλά όταν δεν υπάρχει χρόνος για συναρμολόγηση ή έλλειψη κατάλληλων δεξιοτήτων, αντικειμενικά η καλύτερη λύση θα είναι η αγορά τελικού εξοπλισμού.
 • Για να σχηματιστεί μια ροή αέρα, ένα ακτινωτό εξάρτημα βρίσκεται στο εσωτερικό του σχεδιασμού του ανεμιστήρα - του τροχού.
 • Αυτό το ακτινωτό στοιχείο του εξοπλισμού συνδέεται με την εγκατάσταση ηλεκτροπαραγωγής.
 • Οι λεπίδες στην πτερωτή είναι λυγισμένες, γεγονός που τους επιτρέπει να δημιουργήσουν μια εκφορτισμένη περιοχή όταν κινούνται.
 • Ο αγωγός εισόδου της δομής χρησιμεύει για την είσοδο αέρα ή άλλου μέσου.
 • Λόγω της κίνησης κατά μήκος του σπειροειδούς περιβλήματος, η ταχύτητα του αέρα στην έξοδο μέσω του ανοίγματος εξόδου αυξάνει αισθητά.
 • Οι ανεμιστήρες του κοχλία είναι ανθεκτικοί στη θερμότητα, ανθεκτικοί στη διάβρωση και γενικό σκοπό.
 • Η κίνηση των λεπίδων του ανεμιστήρα του κοχλία εξαρτάται από το σχεδιασμό του εξοπλισμού. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη θέση του ακροφυσίου εξόδου. Αν είναι αριστερά, ο ρότορας πρέπει να περιστρέφεται δεξιόστροφα ή αντίστροφα.
 • Κατά την επιλογή ή τη συναρμολόγηση των σαλιγκαριών με το χέρι, πρέπει να εξετάσετε πόσα λεπίδες χρησιμοποιούνται και ποιοι είναι οι δείκτες της καμπυλότητας τους.

Δημιούργησε ροές αέρα

Φωτογραφία ενός ανεμιστήρα βιομηχανικού σαλιγκαριού

Όταν σχεδιάζετε να συναρμολογήσετε μια αυτο-κατασκευασμένη μονάδα με τα δικά σας χέρια ή να αγοράσετε ένα έτοιμο απορροφητήρα τύπου σαλιγκαριού, θα πρέπει σίγουρα να λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά των δημιουργούμενων αέριων ρευμάτων. Δηλαδή, θα πρέπει να ενδιαφέρεστε για το μέγεθος της ροής, στην οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η περιοχή εφαρμογής του κοχλία.

 1. Χαμηλή πίεση. Οι ροές αέρα χαμηλής πίεσης χρησιμοποιούνται ευρέως στον εξοπλισμό των χώρων παραγωγής και στη συναρμολόγηση οικιακών συσκευών. Δεν επιτρέπεται η υπέρβαση της θερμοκρασίας του αέρα πάνω από τους 80 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, τα σαλιγκάρια χαμηλής πίεσης δεν είναι προσαρμοσμένα να λειτουργούν σε επιθετικό περιβάλλον.
 2. Μέση πίεση. Οι ανεμιστήρες σαλιγκαριών μέσης πίεσης συναντώνται πιο συχνά στη διάταξη ενός συστήματος εξάτμισης που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά, την αφαίρεση λεπτού υλικού. Ένα ζωντανό παράδειγμα είναι ο κόκκος και η αφαίρεση του πριονιδιού.
 3. Υψηλή πίεση. Τα εκχυλίσματα του κοχλία υψηλής πίεσης σχηματίζουν ρεύματα αέρα που εισέρχονται στις ζώνες καύσης διαφόρων τύπων καυσίμων. Ο εξοπλισμός λέβητα, που λειτουργεί με διαφορετικούς τύπους καυσίμων, είναι εξοπλισμένος με σαλιγκάρια υψηλής πίεσης.

Ένα σαλιγκάρι ή φυγοκεντρικός ανεμιστήρας απαιτεί μια αξιόπιστη βάση. Το σώμα πρέπει να στερεωθεί σωστά για να αποφευχθεί ο κραδασμός. Οι βιομηχανικές μονάδες χαρακτηρίζονται από αυξημένους κραδασμούς. Εάν αυτό το φαινόμενο δεν αποτραπεί, η συσκευή θα αποτύχει σταδιακά.

Κάνε τον εαυτό σου

Η οικοδόμηση ενός ανεμιστήρα σαλιγκαριών δεν είναι το πιο δύσκολο πράγμα, αν αποφασίσετε να πάρετε μια αυτο-κατασκευασμένη μονάδα με τα χέρια σας.

Υπάρχουν αρκετές σημαντικές συστάσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν από την οικοδόμηση ενός ανεμιστήρα σαλιγκαριού από τα χέρια.

 1. Λειτουργικός σκοπός. Για να εξοπλιστεί το σύστημα εξαερισμού με ένα μέρος του δωματίου, ένα μικρό τμήμα ή εξοπλισμό, το σώμα μπορεί να συναρμολογηθεί από αυτοσχέδια υλικά. Αν πρόκειται για φυγοκεντρική μονάδα που θα παράγει ροές αέρα για να εξασφαλίσει τη λειτουργία του εξοπλισμού του λέβητα, τότε το σώμα κατασκευάζεται με το χέρι από ανοξείδωτο χάλυβα ή ανθεκτικό στη θερμότητα μέταλλο.
 2. Ισχύς. Αυτή η παράμετρος εξαρτάται άμεσα από τις λειτουργίες που θα εκτελέσει η φυγοκεντρική μονάδα. Πολλοί οικιακοί τεχνίτες χρησιμοποιούν σαλιγκάρια που λαμβάνονται από παλιό εξοπλισμό, συστήματα εξαερισμού, απορροφητήρες ή ηλεκτρικές σκούπες. Χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο σύνολο, εγγυάστε έναν ακριβή λόγο ισχύος και τα χαρακτηριστικά της περίπτωσης.

Εάν θέλετε να κάνετε ένα σαλιγκάρι για οικιακή χρήση, χρησιμοποιήστε μέσα στο συνεργείο, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε μια συσκευή μόνοι σας. Όλες οι άλλες περιπτώσεις υποδηλώνουν την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν μόνο σφραγισμένα σαλιγκάρια.

Για να δημιουργήσετε έναν αποτελεσματικό αυτόματο ανεμιστήρα σαλιγκαριών, θα χρειαστεί να εκτελέσετε τις παρακάτω εργασίες:

 • Υπολογίστε τις διαστάσεις του μελλοντικού εξοπλισμού. Εάν πρόκειται για μονάδα φυγοκέντρησης για εγκατάσταση σε περιορισμένο χώρο, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε φλάντζες αποσβεστήρα. Θα επιτρέψουν την αντιστάθμιση των παραγόμενων κραδασμών κατά τη λειτουργία της, την προστασία του κοχλία από την πρόωρη φθορά. Εάν πρόκειται για μεγάλη στατική μονάδα, η προστασία από κραδασμούς συμβαίνει λόγω της μάζας του εξοπλισμού και της στερέωσής του.
 • Για να φτιάξετε το κέλυφος του ανεμιστήρα-σαλιγκάρι. Αν δεν έχετε ένα τελικό κουτί, το οποίο είναι ιδανικό για ανεμιστήρα, χρησιμοποιήστε τα υλικά που έχετε ετοιμάσει. Για τους σκοπούς αυτούς, τα κατάλληλα πλαστικά, φύλλα κόντρα πλακέ, χάλυβα. Αν αποφασίσετε να πάρετε φύλλα από κόντρα πλακέ, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κενά στη διαδικασία συναρμολόγησης, όλες οι ραφές είναι σφραγισμένες σωστά.
 • Εξετάστε το σχέδιο της μονάδας ισχύος του κοχλία. Το καθήκον της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι να περιστρέφει τις λεπίδες του ανεμιστήρα. Όταν επιλέγετε, εξετάστε πόση δύναμη έχει το σαλιγκάρι. Εάν είναι φυγοκεντρικός ανεμιστήρας υψηλής ισχύος, χρησιμοποιήστε έναν ιμάντα κίνησης. Σε μικρές εγκαταστάσεις, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε έναν άξονα που συνδέει τον μειωτήρα κινητήρα με τον δρομέα.
 • Χρησιμοποιήστε συνδετήρες. Κατά την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα-σαλιγκάρι στο εξωτερικό περίβλημα της δομής, χρησιμοποιήστε πλάκες τοποθέτησης σε σχήμα U. Εάν η ικανότητα των μονάδων είναι εντυπωσιακή, τότε βεβαιωθείτε ότι έχετε υιοθετήσει μια τεράστια, σταθερή βάση.
 • Ελαχιστοποιήστε το θόρυβο. Ένα σαλιγκάρι υψηλής ισχύος χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι ένας τέτοιος φυγοκεντρικός ανεμιστήρας εκπέμπει πολύ θόρυβο. Αντικειμενικά, ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθείτε από τον θόρυβο του σαλιγκαριού είναι να συγκεντρώσετε τον εξοπλισμό όσο το δυνατόν ποιοτικά. Ακόμη και μετά τη συναρμολόγηση του κοχλία, είναι δύσκολο να αντισταθμιστεί ο θόρυβος. Τα πιο θορυβώδη είναι τα μοντέλα, το σώμα του οποίου είναι κατασκευασμένο από πλαστικό και μέταλλο. Ξύλινα κιβώτια μειώνουν το θόρυβο του κοχλία, αλλά είναι σημαντικά κατώτερα από τα μεταλλικά και πλαστικά ανάλογα για τη διάρκεια της λειτουργίας.

Σύμφωνα με το διάγραμμα που παρουσιάζεται μπορείτε να δημιουργήσετε φυγοκεντρικές συσκευές εξάτμισης διαφορετικής ισχύος της ανάθεσης από τα δικά σας χέρια. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να κάνετε αλλαγές στο σχήμα, να αλλάξετε τα στοιχεία, να προσθέσετε βοηθητικά στοιχεία.

Η πιο σημαντική στιγμή στη συναρμολόγηση του ανεμιστήρα από τα χέρια του είναι η αξιόπιστη σφράγιση όλων των ραφών που διατίθενται στην κατασκευή και η προστασία του ίδιου του κινητήρα. Με την πάροδο του χρόνου και καθώς χρησιμοποιείται ο κινητήρας, ο οποίος δεν διαθέτει επαρκή προστασία, μπορούν να εισέλθουν διάφορα σκουπίδια, σκόνη, βρωμιά και υγρασία. Δεν είναι μυστικό ότι αυτό οδηγεί σε φθορά, σταδιακή καταστροφή και αποτυχία εξοπλισμού.

Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας με τα δικά του χέρια: η αρχή λειτουργίας, συναρμολόγησης και ρύθμισης

Δημοσιεύτηκε από: admin στις Οικιακές Συσκευές 05/20/2018 0 Προβολές

Ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας χαμηλής ισχύος δεν θα κάνει τίποτα καλά. Ακόμα και οι ήσυχοι κουκούλες τροφοδοτούνται με κινητήρες συλλέκτη, οι οποίοι είναι πολύ θορυβώδης. Αν το γεγονός δεν φοβίσει, θα προχωρήσουμε στην επιλογή των μέσων. Ας δούμε πώς να φτιάξετε έναν φυγόκεντρο ανεμιστήρα με τα χέρια σας από αυτοσχέδια αντικείμενα. Εάν ένας κινητήρας και ένας πτερωτής είναι σημαντικοί σε έναν τυπικό αξονικό ανεμιστήρα, εδώ, επιπλέον, προστίθεται το περίβλημα. Ας προσπαθήσουμε να συγκεντρώσετε τον φυγόκεντρο ανεμιστήρα τον εαυτό σας.

Ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας χρησιμοποιείται ως ανεμιστήρας καναλιών. Για να απλοποιήσετε τη συζήτηση, ας πούμε ότι η ηλεκτρική σκούπα περιέχει κάτι σαν ανεμιστήρα καναλιών. Τώρα σκεφτείτε:

 1. Η σκόνη απορροφάται από έναν εύκαμπτο σωλήνα.
 2. Διεισδύει στην τσάντα (δεξαμενή, διαμέρισμα).
 3. Περάσει το φίλτρο.
 4. Ο κινητήρας σταματά.
 5. Ρίχνεται από το πίσω μέρος της θήκης.

Εξαιτίας αυτού που αποδεικνύεται: μέσα είναι ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας, που σχηματίζεται από ένα τύμπανο (κλουβί σκίουρου), τοποθετημένο στον άξονα του κινητήρα. Αυτό δεν αρκεί. Ο κινητήρας με τη φτερωτή περικλείεται σε ένα σφραγισμένο περίβλημα μέσω του οποίου ο αέρας ρέει έξω. Χωρίς πυκνό περίβλημα, η έννοια του φυγοκεντρικού ανεμιστήρα θα χαθεί. Εδώ είναι η κύρια διαφορά. Σε αντίθεση με τους αξονικούς ανεμιστήρες, οι οποίοι συχνά εξυπηρετούν τις προσωπικές ανάγκες των ανθρώπων, οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται στην οικονομική σφαίρα: τον αερισμό των χώρων, τον καθαρισμό, τον καθαρισμό του αέρα. Για να καταλάβουμε πώς να φτιάξουμε ένα φυγοκεντρικό ανεμιστήρα, θα μελετήσουμε την αρχή της λειτουργίας της συσκευής.

Ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας λειτουργεί λόγω των δυναμικών χαρακτηριστικών της ροής. Προσπαθήστε να συνδέσετε μια πέτρα σε ένα νήμα και να στρίψετε γύρω από αυτό σε ένα οριζόντιο επίπεδο. Το χέρι αισθάνεται μια απτή ένταση, αν διακοπεί η σύνδεση, το βλήμα θα πετάξει αμέσως στην εφαπτομένη στην κυκλική διαδρομή περιστροφής. Ομοίως, τα μόρια του αέρα συμπεριφέρονται: στις λεπίδες, οι τροχοί αποκτούν σημαντική ταχύτητα και, χωρίς συγκράτηση, μεταφέρονται στην εξωτερική περίμετρο. Στη συνέχεια, το σύστημα καναλιών δίνει ήδη τη ροή στη σωστή κατεύθυνση. Τέλος, ο αέρας εισέρχεται στο κέντρο, συνήθως με την αντίθετη πλευρά του κινητήρα.

Μέσα στην ηλεκτρική σκούπα βλέπουμε την εικόνα:

 • Ο αέρας από την τσάντα (δεξαμενή, δοχείο), καθαρισμένος από σκόνη, έρχεται στον κινητήρα από μπροστά και εισέρχεται στο κέντρο του τυμπάνου.
 • Διασκορπισμένες από λεπίδες με μεγάλη ταχύτητα, τα μόρια εκτοξεύονται προς τα έξω. Περάστε διαμέσου των καναλιών της ερμητικής θήκης, ψύοντας ταυτόχρονα τον κινητήρα, αφήστε την κοιλιά της ηλεκτρικής σκούπας από την πίσω πλευρά.

Σχεδιασμός ιδιαιτερότητα: οι φυγοκεντρικές λεπίδες ανεμιστήρα δημιουργούν πίεση, αν το περίβλημα δεν είναι σφιχτό, η ροή του αέρα θα παραβιαστεί. Κατά συνέπεια, η δυσκολία για τον αυτοδίδακτο κύριο είναι να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες.

Σε καλά εξατμίσεις, χρησιμοποιούνται κινητήρες με εφαπτόμενους (φυγοκεντρικούς) ανεμιστήρες. Στα αγαπημένα, ο σχεδιασμός εκπλήσσει με ένα ντουέτο κλουβιών σκίουρου. Στην τελευταία περίπτωση, ένα ζεύγος πτερυγίων τοποθετείται σε κάθε πλευρά του κινητήρα πάνω στον άξονα. Στη συνέχεια ο αέρας εισέρχεται από δύο κατευθύνσεις κάθετα προς το επίπεδο περιστροφής των τροχών. Έτσι, η απόδοση του φυγοκεντρικού ανεμιστήρα αυξάνεται.

Από ό, τι έχει ειπωθεί, ο προφανής τρόπος για να γίνει αυτό είναι να αφαιρέσετε τον εφαπτόμενο ανεμιστήρα από την κουκούλα, για παράδειγμα. Πλεονέκτημα: Παρέχεται λειτουργία χωρίς θόρυβο. Ο κατασκευαστής συμμορφώνεται με τα πρότυπα που προδιαγράφονται από τα πρότυπα, επομένως οι εργοστασιακές συσκευές της κατηγορίας της κουκούλας είναι σχετικά ήσυχες. Πιστεύουμε ότι για τους περισσότερους αναγνώστες αυτή δεν είναι η καλύτερη λύση για το πρόβλημα, θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε.

Στο εσωτερικό της ηλεκτρικής σκούπας υπάρχει ένας έτοιμος φυγοκεντρικός ανεμιστήρας. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα - υπάρχει ήδη ένα έτοιμο περίβλημα, το οποίο πρέπει να τοποθετηθεί στο κανάλι στη θέση του. Σε πρόσθετα πλεονεκτήματα αποδίδουμε:

 1. Ο κινητήρας της ηλεκτρικής σκούπας αποσκοπεί σε μακροχρόνια λειτουργία. Περιστρέφει τη λεπίδα για πολλές ημέρες. Οι περιελίξεις προστατεύονται συχνότερα από την υπερθέρμανση, επιπλέον ο αέρας διέρχεται από τα κανάλια, ψύοντας τον στάτορα.
 2. Ο κινητήρας της ηλεκτρικής σκούπας αποσκοπεί στην υπερνίκηση σημαντικών πνευμονοσωληνίων. Με το χειρόγραφο αυτού του βοηθού, οι νοικοκυρές θα δουν μέσα στη βαλβίδα ασφαλείας. Προσπαθήστε να αφαιρέσετε και να φυσήξετε με τη δύναμη των πνευμόνων. Δεν λειτουργεί; Και ο κινητήρας το κάνει γελοία! Σφίξτε την είσοδο ή λυγίστε τον εύκαμπτο σωλήνα κατά το ήμισυ. Ένα κλικ που ακούγεται από το εσωτερικό του περιβλήματος αναφέρει τη λειτουργία. Πιστεύουμε ότι μια τέτοια δύναμη θα αρκεί με ενδιαφέρον για τον αερισμό της εγκατάστασης.
 3. Plus - η ισχύς αναρρόφησης (σε aerovrots) υποδεικνύεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά, είναι παρόμοια με τη δημιουργηθείσα πίεση. Έτσι, είναι εύκολο να υπολογίσετε εκ των προτέρων με τύπους αν η ισχύς του κινητήρα είναι επαρκής για την επιλεγμένη εργασία. Μερικές φορές οι κατασκευαστές είναι τόσο ευγενικοί που δείχνουν την ταχύτητα ροής, για παράδειγμα, 3 κυβικά μέτρα ανά λεπτό. Οποιοσδήποτε θα υπολογίσει: σε μια ώρα - 180 κυβικά μέτρα. Λόγω της υψηλής ισχύος, ο ρυθμός ροής θα διατηρηθεί, παρά τις στροφές και τις καμπές του αγωγού.

Το μειονέκτημα του μοτέρ ηλεκτρικής σκούπας είναι ο θόρυβος. Επιπλέον, ο κινητήρας συλλέκτη σπινθήρων, ο οποίος παρεμβαίνει στο δίκτυο τροφοδοσίας. Θα χρειαστεί να φτιάξετε ένα φίλτρο ισχύος για να μην καίτε τον εισαγόμενο εξοπλισμό στο σπίτι. Το επίπεδο θορύβου είναι υψηλό. Υπερβαίνει 63 dB, επιτρέπεται να παράγει στο διαμέρισμα από το νόμο.

Τι άλλο χρειάζεστε για τη συναρμολόγηση φυγοκεντρικού ανεμιστήρα; Η εικόνα ενός πλυντηρίου με μπροστινή φόρτωση ήρθε στο μυαλό. Αν αφαιρεθεί η πόρτα και τα κανάλια είναι κατασκευασμένα στο περίβλημα για να επιτρέψουν στη ροή να ψύξει τις περιελίξεις του κινητήρα, θα δημιουργηθεί ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας. Επιπλέον - ο χώρος εργασίας του πλυντηρίου είναι ερμητικά σφραγισμένος. Αφαιρέστε απλά το τοίχωμα της δεξαμενής κοντά στον κινητήρα για να πάρετε μια εμφάνιση φυγοκεντρικού ανεμιστήρα. Το τύμπανο θα πρέπει να επεξεργαστεί ριζικά, έτσι ώστε να καταλαμβάνει τον αέρα. Το σώμα θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί.

Υπάρχει ένα σημαντικό δίλημμα: αν θα αποσυναρμολογηθεί η δεξαμενή. Τα περισσότερα μοντέλα είναι κατασκευασμένα ειδικά για να μην καταστραφούν οι σύνδεσμοι. Αυτό βοηθά τα κέντρα εξυπηρέτησης να εντοπίζουν τους πονηρούς ανθρώπους που κάνουν επισκευές. Σε κάθε περίπτωση, το τύμπανο κόβεται στη θέση του για να κάνει μια λεπίδα στους τοίχους. Λυγίστε τον χάλυβα προς τα μέσα έτσι ώστε η δομή να μην αγγίζει τη δεξαμενή. Προαιρετικά: από τα τοιχώματα ενός χαλύβδινου κυλίνδρου, και κάμψτε τις λεπίδες του επιθυμητού σχήματος στην εικόνα και την ομοιότητα των εργοστασιακών βιομηχανικών μοντέλων φυγοκεντρικών ανεμιστήρων.

Το κύριο πράγμα είναι η σωστή επιλογή ταχύτητας. 1000 περιστροφές κατά την περιστροφή είναι αρκετές. Η διάμετρος του τυμπάνου είναι μεγάλη. Hoover δίνει 6.000 με 16000 στροφές ανά λεπτό, αλλά η λεπίδα είναι πολύ μικρότερη από την ακτίνα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να αξιολογηθεί η γραμμική ταχύτητα. Όπως είναι γνωστό, η περιφερειακό μήκος είναι ευθέως ανάλογη προς την ακτίνα, ως εκ τούτου, εάν η Samsung διάμετρο πλυντήριο τύμπανο είναι 45 cm, λαμβάνεται τουλάχιστον τρεις φορές μεγαλύτερη από εκείνη του καθαριστικού - ισοδυναμεί με ταχύτητα 3000 περιστροφών ανά λεπτό (ελάχιστο). Αλλά! Έτσι περιοχή τροχοί είναι πολύ μεγαλύτερη, ως εκ τούτου, σχηματίζεται ένα μεγάλο ρεύμα.

Από τα όσα ειπώθηκαν, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι ταχύτητες των 1000 σ.α.λ., ιδιαίτερα 1500 σ.α.λ., είναι αρκετές για να φτιάξουν από μόνος του ένα φυγοκεντρικό ανεμιστήρα από το πλυντήριο. Η χωρητικότητα είναι περίπου η ίδια, αλλά η ειδική πίεση της ροής θα μειωθεί. Πολλά εξαρτώνται από τη μορφή των λεπίδων, συνιστάται ιδιαίτερα να ρωτήσετε στο φόρουμ των φυσικών και υδραυλικών. Ο ευκολότερος τρόπος δανεισμού μιας λεπίδας από έναν ανεμιστήρα δαπέδου. Το πλαστικό είναι συγκολλημένο χρησιμοποιώντας ένα σύνολο πλαστικών σακουλών και ένα συγκολλητικό σίδερο, το οποίο θα ενισχύσει το σφόνδυλο στον άξονα.

Το κύριο πράγμα είναι να διατηρήσετε τη σφίξιμο. Συνιστάται να γεμίζετε τις υπερβολικές οπές, οι οποίες τροφοδοτούν το τύμπανο. Ο αυτοφυτισμένος φυγοκεντρικός ανεμιστήρας από το πλυντήριο είναι επικίνδυνος κατά τη λειτουργία (εάν υπάρχουν ασφαλείς εφαπτόμενοι ανεμιστήρες), συνιστάται η κάλυψη της σκάφης φόρτωσης με ισχυρή σχάρα. Για παράδειγμα, από το μπροστινό μέρος της θήκης, κάντε μια σειρά από τρύπες για την εγκατάσταση του στοιχείου. Η συσκευή του φυγοκεντρικού ανεμιστήρα συμπληρώνεται με ένα ισχυρό φράκτη. Τρίψτε το από μια χαλύβδινη ράβδο και στερεώστε το με βίδες.

Σε 85% των περιπτώσεων ο κινητήρας στο πλυντήριο είναι συλλέκτης. Τέτοια, παρεμπιπτόντως, εργασία και από ένα συνεχές ρεύμα. Η κατεύθυνση περιστροφής καθορίζεται από την πολικότητα τάσης.

Σχετικά με το σχήμα προσαρμογής των στροφών. Η αρχή του φυγοκεντρικού ανεμιστήρα απαιτεί τη χρήση περιστροφών. Βρείτε ένα κύκλωμα θυρίστορ που ελέγχει τη γωνία αποκοπής και ρυθμίστε όπως επιθυμείτε. Για μέγιστη ταχύτητα, συνδέστε τον κινητήρα στο δίκτυο 220 V. Εξετάζουμε τι είναι ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας και πώς να το κάνετε.

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα ο ίδιος: τα καλύτερα σπιτικά μοντέλα

Όλο το χειμώνα, ανυπομονούμε να περάσουμε ευχάριστες καλοκαιρινές μέρες και με την έναρξη ενός καυτού πόρου για κάποιο λόγο αρχίζουμε να ονειρευόμαστε δροσιά. Πόσο θαυμάσια θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η δύναμη και να ανακουφιστεί η κόπωση ενός ελαφριού αεράκι που δημιουργήθηκε από έναν μικρό αυτόνομο ανεμιστήρα. Εκτός αυτού, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, σωστά;

Σας προτείνουμε να εξοικειωθείτε με οδηγίες βήμα προς βήμα για τη συναρμολόγηση των απλούστερων αποτελεσματικών συσκευών από κυριολεκτικά αποβλήτων πρώτων υλών. Στο άρθρο που υποβλήθηκε στην προσοχή σας λεπτομερώς, σας λένε πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα με τα χέρια σας και τι θα χρειαστεί για έναν κύριο στο σπίτι.

Στη διάθεσή σας υπάρχει μια λεπτομερής περιγραφή της κατασκευής των επιλογών, η επίδραση της οποίας δοκιμάζεται στην πράξη. Μπορείτε να κάνετε τέτοιες συσκευές με τα χέρια σας, χωρίς καμία εμπειρία. Για να εκτιμήσετε πλήρως τις πληροφορίες, επισυνάπτονται βήμα προς βήμα φωτογραφίες και οδηγίες βίντεο.

Απλά αυτο-κατασκευασμένα CD

Ο πιο απλός ανεμιστήρας μπορεί να κατασκευαστεί από δίσκους CD. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, για τοπικές επιπτώσεις στον χρήστη, ο οποίος ξοδεύει πολύ χρόνο στον υπολογιστή.

Προετοιμάστε τις πρώτες ύλες για την εργασία:

 • CD δίσκοι - 2 τεμάχια.
 • κινητήρα χαμηλής ισχύος.
 • φελλό από ένα μπουκάλι κρασί?
 • καλώδιο με βύσμα USB.
 • σωλήνας ή ορθογώνιο παραλληλόγραμμο από χαρτόνι ·
 • συγκολλητικό σίδερο.
 • κερί ή αναπτήρα, θερμή τήξη.
 • μολύβι, χάρακα, χαρτί σε κουτί.

Για τους σκοπούς μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή από ένα παλιό παιχνίδι, για παράδειγμα, από μια γραφομηχανή. Ως σωλήνας από χαρτόνι, είναι κατάλληλο ένα μανίκι, ελαφρώς εμπλουτισμένο με διακοσμητικό χαρτί τελειώματος, από ένα ρολό χαρτιού υγείας.

Η διαδικασία της συναρμολόγησης ενός μίνι ανεμιστήρα είναι αρκετά απλή.

Πάρτε ένα από τα CD και χρησιμοποιήστε το δείκτη για να διαιρέσετε την επιφάνεια σε οκτώ όμοια τμήματα. Για να το κάνετε αυτό ο ευκολότερος τρόπος, χρησιμοποιώντας ένα φύλλο χαρτιού σε ένα κουτί. Σχεδιάστε ένα σταυρό πάνω του από μια οριζόντια και κάθετη γραμμή. Κάθε μία από τις τέσσερις ορθές γωνίες που προκύπτουν διαιρείται στο μισό. Χρησιμοποιώντας κελιά, αυτό δεν είναι δύσκολο.

Τοποθετήσαμε ένα δίσκο στο σχέδιό μας, έτσι ώστε οι γραμμές που διασταυρώνονται να βρίσκονται στο κέντρο της τρύπας. Εναλλακτικά εφαρμόζοντας τον χάρακα στις γραμμές που αποκλίνουν από το κέντρο, κάνουμε την σήμανση στο δίσκο. Έτσι τα τμήματα θα είναι τα ίδια. Για να διαιρέσετε το δίσκο σε λεπίδες, ακολουθήστε τις γραμμές σήμανσης με ένα συγκολλητικό σίδερο από το διαφανές τμήμα στην άκρη.

Για κοπή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψαλίδι, αλλά υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το τεμάχιο εργασίας κατά τη διάρκεια της εργασίας. Εάν δεν υπάρχει ο συγκολλητικός χάλυβας, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι, που έχει προθερμανθεί σε μια πλάκα. Όταν εργάζεστε με ένα συγκολλητικό σίδερο κατά μήκος των άκρων της κοπής, σχηματίζεται ένα συσσωρευμένο πλαστικό, το οποίο μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί με ένα μαχαίρι.

Πάνω από τη φλόγα ενός καυτού κεριού, θερμαίνετε την επιφάνεια του δίσκου έτσι ώστε οι λεπίδες να αναπτυχθούν ελαφρά. Εάν δεν υπάρχουν κεριά, θα λειτουργήσει ένας αναπτήρας ή ένα φυσητήρα. Η θερμότητα ακολουθεί το κεντρικό τμήμα του δίσκου και όλα τα πτερύγια περιστρέφονται προς μία κατεύθυνση. Ένα πώμα κρασιού τοποθετείται στην οπή του δίσκου. Για να το διορθώσετε καλύτερα, θα χρειαστεί να προεπεξεργαστείτε την άκρη της οπής με μια θερμοκολλημένη κόλλα.

Το καλώδιο USB πρέπει να συνδεθεί με τον κινητήρα. Αν δεν μαντέψουμε με την κατεύθυνση περιστροφής της έλικας, θα είναι δυνατό να αλλάξουμε τις κινήσεις σε μέρη, δηλαδή να αλλάξουμε την πολικότητα. Ο κινητήρας πρέπει να κολληθεί στον σωλήνα από χαρτόνι και ο ίδιος ο σωλήνας στο δεύτερο CD, ο οποίος θα παίξει το ρόλο της βάσης της βάσης.

Τώρα η έλικα πρέπει να "φυτευτεί" στη ράβδο του μελλοντικού ανεμιστήρα. Θα προσπαθήσουμε να το εγκαταστήσουμε αυστηρά στο κέντρο. Για να το στερεώσετε σε αυτή τη θέση είναι δυνατή με τη βοήθεια μιας θερμής κόλλας. Μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών, ο ανεμιστήρας είναι έτοιμος για χρήση.

Πώς να κάνετε ένα παρόμοιο, αλλά ελαφρώς πιο περίπλοκο σχέδιο, συμπεριλαμβανομένου ενός ελεγκτή στο κύκλωμα, να δούμε το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο τέλος αυτού του άρθρου.

Ανεμιστήρας βασισμένος σε πλαστικό μπουκάλι

Αυτό που κάνουν όχι μόνο οι βιοτέχνες μας από πλαστικά μπουκάλια! Ήρθε η ώρα να πούμε ότι ο ανεμιστήρας από αυτούς είναι επίσης πολύ καλός. Ίσως δεν θα πετάξει ολόκληρο το δωμάτιό σας, αλλά κάποιος που αναγκάζεται να εργαστεί σε έναν υπολογιστή θα βοηθήσει με ακρίβεια. Προσφέρουμε δύο επιλογές για τη δημιουργία ενός μοντέλου ανεμιστήρα.

Επιλογή # 1: Σκληρό πλαστικό μοντέλο

Για να κάνουμε το έργο που χρειαζόμαστε:

 • μια πλαστική φιάλη χωρητικότητας 1,5 λίτρων.
 • η μηχανή από το παλιό παιχνίδι.
 • μικρό διακόπτη;
 • μια μπαταρία "Duracell".
 • ένα δείκτη?
 • ψαλίδι;
 • κερί.
 • σφυρί και καρφί?
 • αφρός πολυστυρενίου.
 • καυτό πυροβόλο όπλο.

Έτσι, πάρτε ένα συνηθισμένο πλαστικό μπουκάλι 1,5 λίτρων με φελλό. Στο επίπεδο της γραμμής ετικέτας, κόψτε το πάνω μέρος του. Αυτό θα χρειαστεί να φτιάξουμε μια έλικα. Διαχωρίζουμε την επιφάνεια του πλαστικού τεμαχίου σε έξι μέρη.

Προσπαθούμε να το επισημάνουμε έτσι ώστε να έχουμε ίσους τομείς: η ποιότητα της μελλοντικής συσκευής εξαρτάται από αυτό.

Κόβουμε το τεμάχιο εργασίας επισημαίνοντας σχεδόν το λαιμό. Λυγίζουμε τις λεπίδες της μελλοντικής έλικας και κόβουμε κάθε δεύτερο. Εξακολουθήσαμε να έχουμε ένα κενό με τρία πτερύγια σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Οι άκρες κάθε λεπίδας πρέπει να στρογγυλεύονται. Το κάνουμε προσεκτικά.

Τώρα χρειαζόμαστε ένα μικρό κερί. Το φως. Ζεσταίνουμε κάθε λεπίδα στη βάση για να την γυρίσουμε προς την κατεύθυνση που χρειαζόμαστε. Όλες οι λεπίδες πρέπει να περιστραφούν προς μία κατεύθυνση. Αφαιρέστε το καπάκι από το τεμάχιο εργασίας και στο κέντρο του χτυπήσαμε την τρύπα με ένα καρφί και ένα σφυρί.

Βάζουμε ένα πώμα στη ράβδο ενός μικρού κινητήρα. Αυτοί οι κινητήρες μπορούν να παραμείνουν από παιχνίδια παλιών παιδιών. Κατά κανόνα, η λήψη τους δεν είναι δύσκολη. Τοποθετούμε το πώμα με κόλλα.

Τώρα πρέπει να δημιουργήσετε μια βάση πάνω στην οποία θα κρατηθεί ο κινητήρας. Για το σκοπό αυτό λαμβάνουμε, για παράδειγμα, ένα κομμάτι αφρού πολυστερίνης. Τοποθετούμε σε αυτό ένα ορθογώνιο, το οποίο μπορεί επίσης να αποκοπεί από τη συσκευασία αφρού. Στην επάνω επιφάνεια αυτού του ορθογωνίου και θα σταθεροποιηθεί ο κινητήρας μας, στον οποίο προσαρμόζεται η έλικα. Για να γίνει αυτό, στον αφρό είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια αυλάκωση που να αντιστοιχεί στις παραμέτρους του κινητήρα.

Για να στερεώσετε τα στοιχεία του προϊόντος χρησιμοποιήστε θερμή τήξη. Εάν απουσιάζει, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλες συγκολλητικές συνθέσεις. Είναι σημαντικό η ίδια η στερέωση να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη.

Ένας μικρός διακόπτης και τροφοδοτικό συνδέονται με τη βάση αφρού, ο ρόλος της οποίας παίζεται από μια ορθογώνια μπαταρία Duracell. Συλλέγουμε την απλούστερη αλυσίδα, προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

Απλά πρέπει να βιδώσουμε την έλικα στον φελλό, στερεωμένο πάνω στον κινητήρα. Ο ανεμιστήρας μας είναι πλήρως λειτουργικός.

Το μαξιλάρι αφρού, ίσως, ζυγίζει πολύ λίγο για να δώσει στη συσκευή την απαραίτητη σταθερότητα. Μετά από όλα, με μια επαρκή κούνια των λεπίδων, μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ισχυρή. Ως εκ τούτου, η βάση του μοντέλου είναι επιθυμητή σε βάρος.

Επιλογή # 2: Προϊόν κατασκευασμένο από μαλακότερο πολυμερές

Προετοιμάστε εκ των προτέρων όλα όσα χρειαζόμαστε κατά τη διάρκεια της εργασίας:

 • δύο μπουκάλια λεμονάδας "SevenUp";
 • ηλεκτρικό κινητήρα 12 V DC;
 • επτά χοντρές σωλήνες για ποτά.
 • τροφοδοτικό ρεύματος;
 • η ίδια η τροφοδοσία ρεύματος.
 • διακόπτης?
 • ψαλίδι και οικονομικό μαχαίρι.
 • ένα δείκτη?
 • καυτό πυροβόλο όπλο.
 • superglue;
 • πλαστικούς δεσμούς.
 • σφιγκτήρες?
 • συγκολλητικό σίδερο.
 • μονωτική ταινία?
 • Μονάδα δίσκου CD.

Έτσι, υπάρχει μια άλλη επιλογή για την κατασκευή ενός ανεμιστήρα από ένα πλαστικό μπουκάλι. Πάρτε μια μικρότερη φιάλη, για παράδειγμα, κάτω από τη λεμονάδα "SevenUp". Ο αλγόριθμος για την κοπή των λεπίδων της μελλοντικής έλικας είναι ο ίδιος όπως στην προηγούμενη έκδοση. Το πλαστικό αυτού του μπουκαλιού είναι πολύ μαλακότερο, ώστε να μπορείτε να δώσετε την επιθυμητή κλίση στις μελλοντικές λεπίδες χωρίς να χρησιμοποιήσετε τη θέρμανση τους.

Η οπή στο κέντρο του βύσματος θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη με ένα στέλεχος ή καρφί που θερμαίνεται στη φωτιά για το σκοπό αυτό. Ηλεκτρικός κινητήρας 12 V DC, στον άξονα του οποίου θα τοποθετηθεί έλικα, μπορείτε να πάρετε από παλιά παιχνίδια ή περιττό στο στεγνωτήριο μαλλιών. Το κάλυμμα στερεώνεται στον άξονα με κόλλα θερμής τήξης. Φωτεινή έλικα βιδωμένη στο καπάκι αμέσως.

Το πιο ενδιαφέρον είναι η κατασκευή του πάγκου. Αποδεικνύεται όχι μόνο σταθερό, αλλά και ελκυστικό. Για να το δημιουργήσετε χρειάζεστε επτά χοντρές σωλήνες για ποτά. Είναι απαραίτητο να τα κολλήσετε μαζί με το superglue. Αποδεικνύεται αρκετά συμπαγής και όμορφη.

Για τη βάση παίρνουμε την κορυφή του πλαστικού μπουκαλιού μεγαλύτερου μεγέθους από εκείνο από το οποίο κατασκευάσαμε την έλικα. Στερεώστε από τους σωλήνες σπρώξτε το λαιμό του τεμαχίου προς το μέσον του μήκους του. Στερεώστε το ράφι σε αυτή τη θέση με τη βοήθεια σούπας κόλλας που εφαρμόζεται στο λαιμό του τεμαχίου.

Τώρα μπορείτε να τοποθετήσετε τον κινητήρα στο ράφι, στερεώνοντάς τον με μια κόλλα θερμής τήξης. Το γεγονός ότι η ίδια η στάση αποτελείται από κοίλους σωλήνες βοηθά στην απόκρυψη των καλωδίων. Τους περνάμε απλά μέσα από τον κεντρικό σωλήνα. Έτσι τα καλώδια είναι μέσα στη βάση της συσκευής.

Προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η δομή, πρέπει να χρησιμοποιηθούν πλαστικοί σύνδεσμοι, οι οποίοι είναι κολλημένοι στο ράφι στις πλευρές του κινητήρα έτσι ώστε η κλειδαριά του ζεύκτη να σφίγγεται πάνω στον ίδιο τον κινητήρα, εξασφαλίζοντας την ακινησία του. Η επιπλέον άκρη της στερέωσης αφαιρείται με πένσες.

Στην πλαστική επιφάνεια της φιάλης, η οποία χρησιμεύει ως βάση της κατασκευής, κόβονται οπές για τον συνδετήρα της μονάδας ισχύος και του διακόπτη. Κάντε το καλύτερο με ένα μαχαίρι για επιχειρήσεις. Συνδέστε το βύσμα τροφοδοσίας ρεύματος και το διακόπτη. Τα καλώδια πρέπει να είναι συγκολλημένα και μονωμένα. Ο διακόπτης και ο συνδετήρας στερεώνονται στο πλαστικό με θερμή τήξη.

Για να βάψουμε τις βάσεις και να τις κάνουμε πιο σταθερές, θα φτιάξουμε ένα κάτω μέρος για αυτό από το CD. Για να το κάνετε αυτό, λιπάνετε την άκρη του πλαστικού τεμαχίου με μια θερμοκολλημένη κόλλα και πιέστε τον δίσκο προς το μέρος του.

Τώρα συνδέστε την παροχή ρεύματος μέσω του συνδέσμου. Με αυτή την ιδιότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τροφοδοσία για λωρίδες LED, οι οποίες πωλούνται σε καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών. Αυτό το σπιτικό φόρεμα είναι έτοιμο για δουλειά.

Για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε την ακολουθία εργασιών που πρέπει να γίνει σωστά, παρακολουθήστε το βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Κομψό προϊόν χωρίς λεπίδες

Είμαστε συνηθισμένοι στο γεγονός ότι το κύριο μέρος του ανεμιστήρα είναι η έλικα. Αυτή η λεπτομέρεια της δομής περιστρέφεται, δημιουργώντας την απαραίτητη ροή αέρα. Αλλά υπάρχουν και μοντέλο bezlopastnye. Έχουν εδραιωθεί στη μόδα, κυρίως λόγω της ασφάλειάς τους για τα νεότερα μέλη της οικογένειας και τα κατοικίδια ζώα. Επιπλέον, τα προϊόντα αυτά φαίνονται κομψά: είναι σε θέση να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο και να τα διακοσμούν.

Όπως και τα περισσότερα άλλα που βρίσκονται στην υπηρεσία ενός ατόμου, ένας ατελείωτος ανεμιστήρας μπορεί επίσης να γίνει με τα χέρια σας. Η αρχή της λειτουργίας της είναι απλή: στη βάση της συσκευής υπάρχει ένας μικρός στρόβιλος, ο οποίος επιτρέπει τη δημιουργία ροών αέρα που διέρχονται από τα πλευρικά ανοίγματα.

Για εργασία θα χρειαστούμε:

 • ψύκτη από τον υπολογιστή.
 • μπλοκ και υποδοχή τροφοδοσίας.
 • μικρό διακόπτη;
 • καυτό πυροβόλο όπλο.
 • χαρτόνι ή βαρύ χαρτί.
 • Ψαλίδι, μολύβι, χάρακα, πυξίδες και δαγκάνες.

Καταρχήν, χρειαζόμαστε δαγκάνες αποκλειστικά για να μην κάνουμε λάθος στο μέγεθος του προϊόντος. Εάν δεν είναι διαθέσιμο, τότε είναι αρκετά δυνατό να κάνετε με ένα κανονικό χάρακα, με ταινία ή με μια ταινία εκατοστών.

Ας πάμε στη δουλειά.

Πρώτον, κάνουμε το σώμα - τη βάση του προϊόντος. Για να γίνει αυτό, κόβουμε τέσσερα ορθογώνια κομμάτια χαρτονιού. Για να καθορίσουμε τις παραμέτρους της βάσης, μετράμε το πλάτος του ψυγείου. Το προκύπτον μέγεθος θα είναι το ίδιο με το πλάτος των ορθογωνίων. Για ευκολία, θα λειτουργήσουμε με συγκεκριμένες διαστάσεις. Το πλάτος του ψυγείου μας είναι 120 mm. Και αυτό σημαίνει ότι το πλάτος του ορθογωνίου είναι επίσης 120 mm.

Στην περίπτωση του προϊόντος μας θα είναι ενσωματωμένο σε ένα μικρό διακόπτη και υποδοχή τροφοδοσίας. Για να τα κρατήσετε πυκνά στο μέλλον, θα πρέπει να αφαιρέσετε τις διαστάσεις από αυτές. Οι οπές στο περίβλημα πρέπει να αντιστοιχούν στις τιμές που λαμβάνονται. Κάνετε τρύπες μέχρι τη στιγμή που τα ορθογώνια γίνονται μέρος του σώματος: είναι πάντα ευκολότερο να τα κόψετε σε επίπεδα αντικείμενα.

Χρειαζόμαστε μια τροφοδοσία δώδεκα βολτ και ένα αντίστοιχο ψυγείο που καταναλώνει μόνο 0,25Α. Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουμε μια μονάδα 2Α, μπορούμε να υποθέσουμε ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τη μελλοντική λειτουργία της μελλοντικής συσκευής.

Τώρα παίρνουμε φύλλα από χαρτόνι, από τα οποία πρέπει να κόψουμε τα στοιχεία του κύριου τμήματος του ανεμιστήρα. Αρχικά, σύρετε δύο κύκλους. Η ακτίνα καθενός από αυτά είναι 15 cm. Κόψτε και τους δύο κύκλους. Σε ένα από αυτά, ας το μια κλήση, εφιστούμε την εσωτερική κύκλο ακτίνας 11 εκατοστά. Στο δεύτερο, το οποίο ονομάζουμε Β, η ακτίνα του εσωτερικού κύκλου είναι 12 εκατοστά. Προσεκτικά κόψτε το εσωτερικό κύκλο. Έχουν λάβει δακτυλίους Α και Β.

Οι δακτύλιοι που προκύπτουν θα προσαρτηθούν στο σώμα του προϊόντος. Προκειμένου να είναι πιο κοντά στην επιφάνεια του σώματος, συνδέστε ένα από τα ορθογώνια κενά σε καθένα από τους δακτυλίους και κόψτε το τμήμα, η επίπεδη πλευρά του οποίου αντιστοιχεί στο πλάτος του ορθογωνίου.

Το κύριο μέρος του ανεμιστήρα bezlopastny έχει κυλινδρικό σχήμα. Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε ταινίες από χαρτόνι με τις ακόλουθες παραμέτρους: το πρώτο - 12x74cm, το δεύτερο - 12x82cm, το τρίτο - 15x86cm. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συναρμολόγησης, γίνεται σαφές τι πρέπει να γίνει με κάθε μία από αυτές τις τρεις λωρίδες.

Προτού συναρμολογήσετε το σώμα, κόψτε την εγκοπή στο κάτω μέρος κάθε ορθογωνίου. Έτσι δεν κάνουμε μόνο τα πόδια για τον μελλοντικό ανεμιστήρα, αλλά δημιουργούμε επίσης κανάλια για τον εισερχόμενο αέρα.

Θα συναρμολογήσουμε το σώμα χρησιμοποιώντας θερμή τήξη. Ο ψύκτης πρέπει να βρίσκεται περίπου στο κεντρικό τμήμα της θήκης που περιβάλλεται από τέσσερα ορθογώνια που σχηματίζουν τα τοιχώματα της δομής. Λιπάνετε το ψυγείο γύρω από την περίμετρο με κόλλα και το περιβάλλετε με τοίχους. Μην ξεχνάτε ότι οι εγκοπές στους τοίχους που μόλις κόψαμε θα πρέπει να βρίσκονται στο κάτω μέρος της θήκης.

Τα καλώδια από το ψυγείο μπορούν να αφαιρεθούν στη γωνία της δομής, στερεώνοντάς τα σε αυτή τη θέση με κόλλα.

Σε αυτό το στάδιο, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε και να συνδεθείτε. Δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε ένα διακόπτη, πρέπει να διαχωρίσουμε ένα από τα καλώδια και να σχηματίσουμε μια αλυσίδα. Τα καλώδια πρέπει να συνδέονται στο βύσμα τροφοδοσίας (κόκκινο - συν, μαύρο - μείον). Εάν κάνουμε ένα λάθος στην πολικότητα, πρέπει απλώς να αλλάξουμε τα καλώδια σε μέρη. Με τη βοήθεια της κόλλας θερμής τήξης στερεώνουμε τη φίσα και τον διακόπτη στις θέσεις που προορίζονται γι 'αυτές.

Συνδέστε το ρεύμα και ελέγξτε αν ο στρόβιλος λειτουργεί. Αν όλα είναι εντάξει, συνεχίζουμε να συναρμολογούμε το μοντέλο bezlopastnoy μας.

Πάρτε τον δακτύλιο Α, ο οποίος θα βρίσκεται μπροστά από τη συσκευή, και την πρώτη ταινία (12x74cm). Κλείνουμε τη λωρίδα σε κύκλο και την επικολλάμε στον εσωτερικό κύκλο του δακτυλίου Α. Ήταν σαν κυλινδρικός κύλινδρος χωρίς κορυφή, αλλά με τα πεδία. Το ίδιο πράγμα πρέπει να κάνετε με το δαχτυλίδι Β και τη δεύτερη ταινία (12x82cm).

Κόλλησα τον πρώτο "κύλινδρο" στην μπροστινή πλευρά της θήκης όπου κόψαμε το τμήμα. Ο δεύτερος "κύλινδρος" είναι επίσης κολλημένος στο πίσω μέρος του σώματος με μια επιφάνεια κοπής. Σε αυτή την περίπτωση, ο μικρότερος "κύλινδρος" είναι μέσα στο μεγαλύτερο.

Η σταθερότητα της δομής μπορεί να δοθεί με τη βοήθεια πέντε χωρισμάτων αντοχής, που στερεώνονται μεταξύ των δακτυλίων με τη βοήθεια όλης της ίδιας κόλλας. Πρέπει να αποκόπτονται από χαρτόνι. Το μήκος των χωρισμάτων πρέπει να είναι ελαφρώς μικρότερο από 12cm. Τώρα η πλευρική επιφάνεια της κύριας δομής πρέπει να καλύπτεται με την υπόλοιπη τρίτη ταινία χαρτόνι (15x86cm).

Βασικά, ο ανεμιστήρας είναι έτοιμος. Παραμένει να του δώσει μια εξωτερική γυαλάδα. Για να γίνει αυτό, αφαιρέστε την υπερβολική κόλλα και καλύψτε με μπογιά ή επικολλήστε με διακοσμητικό χαρτί τις εξωτερικές της επιφάνειες.

Για να μπορείτε να δείτε πόσο σωστά κατανοούνται και γίνονται τα πάντα, δείτε το βίντεο που αφιερώνεται στην αυτο-δημιουργία του ανεμιστήρα bezlopastny, το οποίο τοποθετήσαμε στο τέλος αυτού του άρθρου.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Ο ανεμιστήρας από τα CD που βλέπετε σε αυτό το βίντεο διαφέρει από αυτόν που μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες που προτείνουμε. Έχει άλλη βάση και υπάρχει ρυθμιστής:

Ο πράσινος πλαστικός ανεμιστήρας, στον οποίο είναι αφιερωμένο το βίντεο κλιπ, όχι μόνο λειτουργεί ποιοτικά, αλλά και φαίνεται υπέροχος. Θα γίνει μια πραγματική διακόσμηση τραπεζιών για τον χώρο εργασίας σας:

Ένα χαρακτηριστικό του ανεμιστήρα bezlopastnogo, το οποίο μπορείτε εύκολα να συναρμολογήσετε, σύμφωνα με τις οδηγίες και το βίντεο, είναι ότι η ροή αέρα εμφανίζεται, σαν από το πουθενά. Το μοντέλο προσελκύει με την πρωτοτυπία του. Περάστε λίγο χρόνο για τη διακόσμησή της και θα δείτε πόσο άψογα ταιριάζει στο εσωτερικό σας:

Σας παρουσιάσαμε τα καλύτερα μοντέλα ανεμιστήρων. Και είναι το καλύτερο επειδή δεν χρειάζονται ειδικούς μηχανισμούς, πολύπλοκα εργαλεία, ακριβά υλικά και ειδικές δεξιότητες για την κατασκευή τους. Μπορούν να δημιουργήσουν απόλυτα οποιοδήποτε master home, ακόμη και έναν αρχάριο. Ελπίζουμε ότι η επιτυχία που θα επιτύχετε δημιουργώντας έναν ανεμιστήρα θα ξυπνήσει το γούστο σας για ανεξάρτητη δημιουργικότητα.

Με τα χέρια σας - Πώς να κάνετε τον εαυτό σας

Πώς να κάνετε κάτι τον εαυτό σας, με τα δικά σας χέρια - το site master master

Κύκλωμα με τα χέρια (συλλέκτης σκόνης) στο εργαστήριο

Πώς να κάνετε μια ηλεκτρική σκούπα ένα κυκλώνα στο εργαστήριο με τα χέρια σας από αυτοσχέδια μέσα

Η παραγωγή όμορφων ξύλινων επίπλων κρύβει από μόνη της έναν εργάτη παραγωγής ή ένα ιδιωτικό εργαστήριο - αυτή είναι η μικρότερη σκόνη ξύλου που πρέπει να εισπνεύσετε.

Η χρήση ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού - γυαλιά και αναπνευστήρες σας επιτρέπει να κρατάτε την αναπνοή καθαρή, αλλά ο αέρας στο εργαστήριο του ξυλουργού θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρός από τη σκόνη ξύλου. Διαφορετικά, η ατμόσφαιρα θα γίνει κυριολεκτικά εκρηκτική - η σκόνη ξύλου καίει τέλεια.

Ο κυκλώνας είναι ένας τύπος φίλτρου αέρα που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία για τον καθαρισμό αερίων ή υγρών από αιωρούμενα σωματίδια. Η αρχή καθαρισμού είναι αδρανής, χρησιμοποιώντας φυγοκεντρική δύναμη. Οι συλλέκτες σκόνης κυκλώνης είναι η πιο μαζική ομάδα μεταξύ όλων των τύπων εξοπλισμού συλλογής σκόνης και χρησιμοποιούνται σε διάφορες βιομηχανίες. Ακόμα και ορισμένα μοντέλα σύγχρονων ηλεκτρικών σκουπών χρησιμοποιούν αδρανειακό καθαρισμό. Η αρχή της δράσης του απλούστερου κυκλώνα αντίθετης ροής φαίνεται σαφώς στο σχήμα.

Η αρχή του συλλέκτη σκόνης κυκλώνα

Η ροή σκόνης αέρα εισάγεται μέσα στη συσκευή μέσω του σωλήνα εισόδου εφαπτομενικά στην κορυφή. Η συσκευή παράγει μια περιστρεφόμενη ροή αερίου κατευθυνόμενη στον πυθμένα του κωνικού τμήματος της συσκευής. Κάτω από την επίδραση της φυγόκεντρης δύναμης τα σωματίδια σκόνης απομακρύνονται από το ρεύμα και αποτίθενται επί των τοιχωμάτων της συσκευής, τότε συλλαμβάνεται από το δευτερεύον ρεύμα και πέφτουν στο κάτω τμήμα μέσω του ανοίγματος εκκενώσεως στη χοάνη για τη συλλογή της σκόνης. Κατόπιν, το ρεύμα αέριου αερίου κινείται από τον πυθμένα προς τα πάνω και αποσύρεται από τον κυκλώνα μέσω ενός ομοαξονικού σωλήνα εξατμίσεως. Ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας τοποθετημένος στην κορυφή του θαλάμου εργασίας δημιουργεί ένα κενό στο σώμα κυκλώνα, ως αποτέλεσμα του οποίου ο αέρας αντλείται μέσω του σωλήνα εισόδου. Περνώντας μέσα από το σπειροειδή υπό την επίδραση της φυγόκεντρης δύναμης, βαρύ κλάσμα διαχωρίζονται και κατατέθηκε στη χοάνη, ο αέρας εκκενώνεται μέσω του σωλήνα της εξάτμισης και μέσα στο φίλτρο, όπου τα λεπτά σωματίδια καθυστερούν περισσότερο.

Υπό κανονικές συνθήκες, η βέλτιστη ταχύτητα αέρα στο κυλινδρικό τμήμα του κυκλώνα είναι 4 m / s. Με ταχύτητα 2,5 m / s ο συλλέκτης σκόνης είναι ο καλύτερος για τον καθαρισμό του αέρα από βαριές ακαθαρσίες. Για να μειώσετε το επίπεδο θορύβου, η μονάδα τοποθετείται σε ξεχωριστό δωμάτιο με ηχομόνωση. Ο έλεγχος πλήρωσης της χοάνης διευκολύνεται από μια μικρή πηγή φωτός τοποθετημένη πίσω από ένα διαφανές κυματοειδές σωλήνα. Εάν το φως σβήνει, η χοάνη είναι γεμάτη. Με την ευκαιρία, η χρήση εύκαμπτων σωλήνων μεγάλης διαμέτρου, καθώς και σωλήνες αντιστατικών

τα υλικά βελτιώνουν τη βατότητα τους. Για τη σύνδεση αυτών των εύκαμπτων σωλήνων χρησιμοποιήστε συνδέσεις κατάλληλης διαμέτρου. Όταν επαρκείς συσκευή απόδοσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό εργαστήριο ως βιομηχανική ηλεκτρική σκούπα, ένα αποτέλεσμα ενός φύλλου κόντρα πλακέ 20 mm και γαλβανισμένο χάλυβα εδώ γύρισε τέτοια μονάδα (φωτογραφία 1).

Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας για κυκλώνα

Πρώτα έκανε ένα φυγόκεντρο ανεμιστήρα-σαλιγκάρι. Τα καλύμματα του κύτους κατασκευάστηκαν από κόντρα πλακέ πάχους 20 χιλιοστών, το σώμα λυγίστηκε από ένα ελαφρό και ισχυρό σύνθετο υλικό alukobond πάχους 3 χιλιοστών (φωτογραφία 2). Στα καπάκια profrezere αυλακώσεις με τη βοήθεια του

ένα χειροκίνητο εργαλείο φρεζαρίσματος και ένα κυκλικό εργαλείο για αυτό με φρεζάρισμα με διάμετρο 3 mm και βάθος 3 mm (φωτογραφία 3). Έβαλα το κέλυφος του κοχλία μέσα στις αυλακώσεις και τίναξε όλα τα μακριά μπουλόνια. Αποδείχθηκε ένας σκληρός, αξιόπιστος σχεδιασμός (φωτογραφία 4). Στη συνέχεια από το ίδιο alukobond έκανε έναν ανεμιστήρα για τον κοχλία. Ένας δρομολογητής κόψτε οι δύο κύκλοι λευκασμένο εκεί αυλακώσεις (εικόνα 5), 8 παρεμβάλλονται λεπίδα (φωτογραφία 6), και κολλήστε τα χρησιμοποιώντας θερμοπλαστική πιστολιού (Εικόνα 7). Το αποτέλεσμα ήταν ένα τύμπανο που έμοιαζε με ένα σκίουρο (φωτογραφία 8).

Η πτερωτή ήταν ελαφριά, ανθεκτική και με ακριβή γεωμετρία, δεν έπρεπε καν να είναι ισορροπημένη. Τοποθετήστε τον στον άξονα του κινητήρα. Συλλέξαμε ένα ολόκληρο σαλιγκάρι. Στο χέρι ήταν ένας κινητήρας των 0,55 kW 3000 σ.α.λ. στα 380 V.

Συνδέθηκε και δοκιμάστηκε ο ανεμιστήρας εν κινήσει (φωτογραφία 9). Βαίνει και χάλια πολύ.

Cyclone σώμα με τα χέρια του

Από κόντρα πλακέ 20 χιλιοστών, ένας κυκλικός κοπτήρας κόβει τους κύκλους της βάσης (φωτογραφία 10). Του φύλλου στέγες κεκαμμένο ανώτερο περίβλημα κυλίνδρου, που στερεώνονται με βίδες στη βάση κόντρα πλακέ, κολλημένη άρθρωση διπλής-όψης κολλητική ταινία, τράβηξε το φύλλο και δύο καρφωμένες δεσμούς καυσαερίων πείρους (φωτογραφία 11). Κατά τον ίδιο τρόπο έκανε το κάτω κωνικό τμήμα του σώματος (φωτογραφία 12). Την επόμενη φορά

στους κυλινδρικούς σωλήνες, χρησιμοποιήθηκε πολυπροπυλένιο για υπαίθρια αποχέτευση 0 160 mm, κολλημένο με θερμοκολλητική κόλλα (φωτογραφία 13). Ο σωλήνας αναρρόφησης εκ των προτέρων από το εσωτερικό του κυλίνδρου έδωσε ένα ορθογώνιο σχήμα. Προθερμασμένο με στεγνωτήρα μαλλιών, εισήγαγε σε αυτό ένα ξύλινο ορθογώνιο τμήμα μανδρελιού και ψύχθηκε (φωτογραφία 14). Με τον ίδιο τρόπο, το περίβλημα του φίλτρου αέρα ήταν λυγισμένο. Παρεμπιπτόντως, το φίλτρο εφαρμόστηκε από KamAZ λόγω της μεγάλης περιοχής της κουρτίνας φίλτρου (φωτογραφία 15). Συνδέσαμε τον ανώτερο κύλινδρο και τον κάτω κώνο, βιδώσαμε το σαλιγκάρι στην κορυφή,

συνδέει το φίλτρο αέρα με ταινίες πολυπροπυλενίου στον κοχλία (φωτογραφία 16). Συναρμολόγησα ολόκληρη τη δομή, έβαλα ένα πλαστικό βαρέλι κάτω από το πριονίδι, συνδέσαμε έναν διαφανή κυματοειδή σωλήνα στον κάτω κώνο για να δούμε το επίπεδο πλήρωσης. Δοκίμασε την σπιτική μονάδα: τη συνέδεσε με τη μηχανή σύνδεσης, από την οποία τα τσιπ είναι τα περισσότερα (φωτογραφία 17). Δοκιμές έχουν περάσει σε βούρλα, σε ένα πάτωμα ή σε ένα στρώμα! Το έργο που επιτεύχθηκε ήταν πολύ ευχαριστημένο.

Κυκλώνα με τα χέρια - φωτογραφία

 1. Ο κυκλώνας συναρμολογείται. Αυτή η εγκατάσταση παρέχει υψηλό επίπεδο καθαρισμού του αέρα.
 2. Κενά για τον ανεμιστήρα.
 3. Οι αυλακώσεις στο καπάκι επεξεργάστηκαν από τον κόπτη φρεζαρίσματος με τη βοήθεια ενός κυκλικού εργαλείου για αυτό με φρεζάρισμα με διάμετρο 3 mm και βάθος 3 mm.
 4. Έτοιμο περίβλημα και ανεμιστήρας.
 5. Πριν από την κόλληση των λεπίδων.
 6. Το τύμπανο με την πτερωτή μοιάζει με βιομηχανικά κατασκευασμένα μέρη.
 7. Το πιστόλι κόλλας βοηθάει ακριβώς τη στιγμή που είναι απλά αναντικατάστατη.
 8. Πριν από τη συναρμολόγηση του κινητήρα, είναι σημαντικό να ελέγξετε τη στερέωση του πτερυγίου στον άξονα.
 9. Ένας ισχυρός κινητήρας μπορεί να μετατρέψει έναν κυκλώνα σε μια πραγματική ηλεκτρική σκούπα!
 10. Κενά για το σώμα του κυκλώνα.
 11. Το άνω μέρος του σώματος είναι ένας κύλινδρος κατασκευασμένος από γαλβανισμένο χάλυβα στεγών.
 12. Το τελειωμένο τμήμα κώνου περιμένει τη συναρμολόγηση.
 13. Οι σωλήνες προπυλενίου ως στοιχεία των γραμμών τροφοδοσίας και εκκένωσης.
 14. Ο σωλήνας πολυπροπυλενίου έχει μετατραπεί από στρογγυλό και μεγάλο σε ορθογώνιο μικρό.
 15. Kamazovsky φίλτρο για τον καθαρισμό του αέρα μετά τον κυκλώνα.
 16. Οι αγωγοί αποχέτευσης από πολυπροπυλένιο λειτουργούν τέλεια ως κύριος αέρας.
 17. Και η αλήθεια είναι ότι η σκόνη έχει γίνει πολύ λιγότερο, μπορείτε ακόμη και να περάσετε από το διοικητικό συμβούλιο.

© Oleg Samborskiy, Sosnovoborsk, έδαφος Krasnoyarsk

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΞΑΤΜΙΣΗΣ ΕΞΑΤΜΙΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ - ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ

Αφαιρέστε το εργαστήριο με τα χέρια σας

Μετά από εργασίες στο εργαστήριο υπάρχουν πολλά πριονίδια και σκόνη. Για να επιταχύνετε τη διαδικασία καθαρισμού,Σύστημα εκχύλισης με κυκλώνα. Θέλω να μοιραστώ την ιδέα μου με τους συναδέλφους μου στην ξυλουργική.

Απαιτείται: γαλβανισμένος χαλύβδινος χάλυβας χαλύβδινων σωλήνων πάχους 1 mm d 50 mm και προσαρμογείς για αυτούς έναν κάδο ηλεκτρικής σκούπας από κάτω από το χρώμα.

 1. Έγραψε ένα σκίτσο του κυκλώνα και ένα διάγραμμα καλωδίωσης για την αφαίρεση σκόνης και πριονιδιού (δείτε το σχήμα στη σελίδα 17). Κόψτε το σώμα και το κάλυμμα του κυκλώνα
 2. Λυγίστε τις άκρες των ευθειών πλευρών του τμήματος σώματος κασσίτερου (στο σχέδιο σημειώνεται με κουκκίδα) για πλάτος 10 mm - για τη σύνδεση.
 1. Κατά το κλάδεμα του σωλήνα το προκύπτον ακατέργαστο τεμάχιο έχει σχήμα στρογγυλού κώνου. Έχει στερεώσει την κλειδαριά (κάμψη των άκρων στο γάντζο) και πιέζεται το κασσίτερο.
 2. Πάνω και κάτω από τη θήκη σε γωνία 90 μοίρες, λυγίζετε τις άκρες με πλάτος 8 mm για να στερεώσετε το κάλυμμα και τον κάδο απορριμμάτων.
 3. Στον κύλινδρο, κόψτε μια ωοειδή οπή, τοποθετημένη μέσα του ένα πλευρικό σωλήνα διακλάδωσης d 50 mm (φωτογραφία 1), το οποίο στερεώθηκε μέσα στην ταινία γαλβανισμού.
 4. Στο κάλυμμα, κόψτε την οπή, στερεώστε το σωλήνα διακλάδωσης εισόδου d 50 mm (φωτογραφία 2), στερεώστε το έτοιμο τμήμα στο σώμα και τυλίξτε την άρθρωση στον άκμονα.
 5. Ο κυκλώνας ένωσε τον κάδο στον λαιμό (φωτογραφία 3). Οι αρθρώσεις όλων των στοιχείων χάθηκαν με στεγανωτικό σιλικόνης.
 6. Κατά μήκος του τοιχώματος στερεώνεται δύο κανάλια του συστήματος εξάτμισης (φωτογραφία 4) με βαλβίδες ροής αλλαγές (φωτογραφία 5) Επόμενο σύνολο καθαρότερο νοικοκυριό σκούπα στο πάτωμα και να θέσει ένα κουβά με ένα κυκλώνα (βλ. Φωτογραφία 3). Όλα όσα σχετίζονται με ελαστικούς σωλήνες.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ CYCLONE ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

© Συντάκτης: Anatoly Matveychuk, Zavodoukovsk. Φωτογραφία του συγγραφέα

Πώς να φτιάξετε έναν φυγόκεντρο ανεμιστήρα με τα δικά σας χέρια (Σαλιγκάρι).

 • เผยแพร่ เมื่อ 11 ก.ค. 2016
 • Κλάδος ρινίσματα. Μέρος 1

ความ คิดเห็น • 16

Ο κινητήρας δεν τραβούσε το πρώτο σαλιγκάρι;

Drew. Μόνο η δόνηση ήταν πολύ δυνατή και έπρεπε να μειωθεί ελαφρά

Πόσες κιλοβάτ του κινητήρα;
220 ή 380 γρ

Ruslan Myndra 380 4kv

αλλά πού είναι το βίντεο; καθώς αυτό το θαύμα της τεχνολογίας λειτουργεί))) τόσο ενδιαφέρον)))))))))

Λειτουργεί εξαιρετικά για 2 χρόνια.

+Ο Alexander Parshin, ο εφιάλτης αυτός εργάζεται για 2 χρόνια και εκτελεί τέλεια τις λειτουργίες του

θα χρησιμοποιήσει αυτό το σαλιγκάρι για να σχεδιάσει ένα αυτο-κατασκευασμένο περίπτερο αυτόματου ψεκασμού;

Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας του σαλιγκαριού με τα χέρια σας (φωτογραφία, βίντεο)

Δημοσιεύτηκε από: admin στις Οικιακές Συσκευές 04/11/2018 0 Προβολές

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα σαλιγκαριού με τα χέρια σας: πτερύγια, λεπίδες

Η δημιουργία ροής αέρα με υψηλή πυκνότητα είναι δυνατή με διάφορους τρόπους. Ένα από τα πιο αποτελεσματικά είναι ένας ακτινικός ανεμιστήρας ή "σαλιγκάρι". Διαφέρει από τα άλλα όχι μόνο στη μορφή, αλλά και στην αρχή της εργασίας.

Για την κίνηση του αέρα, μερικές φορές δεν επαρκεί για την πτερωτή και την μονάδα ισχύος. Σε περιορισμένο χώρο πρέπει να χρησιμοποιείται ένας ειδικός εξοπλισμός εξάτμισης. Είναι ένα σπειροειδές σώμα, το οποίο λειτουργεί ως κανάλι αέρα. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, ή μπορείτε να αγοράσετε ένα έτοιμο μοντέλο.

Παρέχεται μια ακτινική πτερωτή για να σχηματίσει τη ροή στη δομή. Συνδέεται με τη μονάδα ισχύος. Οι λεπίδες του τροχού έχουν καμπυλωτό σχήμα και δημιουργούν μια εκφορτισμένη περιοχή όταν κινούνται. Λαμβάνει αέρα (ή αέριο) από τον αγωγό διακλάδωσης εισόδου. Όταν κινείται κατά μήκος του σπειροειδούς περιβλήματος, η ταχύτητα στο άνοιγμα εξόδου αυξάνει.

Ανάλογα με την εφαρμογή, ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας μπορεί να είναι γενικός σκοπός, ανθεκτικός στη θερμότητα ή προστατευμένος από τη διάβρωση. Επίσης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το ποσό της δημιουργούμενης ροής αέρα:

 • χαμηλή πίεση. Το πεδίο εφαρμογής είναι αίθουσες παραγωγής, οικιακές συσκευές. Η θερμοκρασία του αέρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τους +80 ° C. Υποχρεωτική απουσία επιθετικών μέσων ενημέρωσης.
 • μέση τιμή πίεσης. Είναι μέρος του εξοπλισμού εξόρυξης για την απομάκρυνση ή τη μεταφορά υλικών μικρού κλάσματος, πριονίδια σιτηρών,
 • υψηλής πίεσης. Δημιουργεί την εισροή αέρα στη ζώνη καύσης του καυσίμου. Εγκαθίσταται σε πολλούς τύπους λεβήτων.

Η κατεύθυνση κίνησης των λεπίδων καθορίζεται από το σχεδιασμό και, ειδικότερα, από τη θέση του σωλήνα διακλάδωσης εξαγωγής. Εάν βρίσκεται στην αριστερή πλευρά - ο δρομέας πρέπει να γυρίζει δεξιόστροφα. Ο αριθμός των λεπίδων και η καμπυλότητα τους λαμβάνεται επίσης υπόψη.

Για ισχυρά μοντέλα, πρέπει να κάνετε μια αξιόπιστη βάση με τα χέρια στο σώμα. Η βιομηχανική μονάδα θα δονείται έντονα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σταδιακή καταστροφή της.

Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να καθορίσετε τον λειτουργικό σκοπό του φυγοκεντρικού ανεμιστήρα. Εάν είναι απαραίτητο για τον αερισμό ενός συγκεκριμένου μέρους του δωματίου ή του εξοπλισμού - το κύτος μπορεί να κατασκευαστεί από αυτοσχέδια υλικά. Για να ολοκληρωθεί ο λέβητας θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ανθεκτικό στη θερμότητα χάλυβα ή να το φτιάξετε από ανοξείδωτο χάλυβα με το χέρι.

Πρώτον, υπολογίζεται η ισχύς και προσδιορίζεται ένα σύνολο στοιχείων. Η καλύτερη επιλογή είναι να αποσυναρμολογήσετε το σαλιγκάρι από τον παλιό εξοπλισμό - κουκούλα ή ηλεκτρική σκούπα. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου κατασκευής είναι η ακριβής αντιστοίχιση της ισχύος της μονάδας ισχύος και των παραμέτρων της γάστρας. Ο ανεμιστήρας του σαλιγκάρι γίνεται εύκολα με το χέρι μόνο για ορισμένους εφαρμοσμένους σκοπούς ενός μικρού εργαστηρίου στο σπίτι. Σε άλλες περιπτώσεις συνιστάται να αγοράσετε ένα ήδη κατασκευασμένο βιομηχανικό μοντέλο ή να πάρετε ένα παλιό από το αυτοκίνητο.

Η διαδικασία είναι να φτιάξετε έναν φυγόκεντρο ανεμιστήρα με τα χέρια σας.

 1. Υπολογισμός συνολικών διαστάσεων. Εάν η συσκευή πρόκειται να τοποθετηθεί σε περιορισμένο χώρο - να παρέχετε ειδικές φλάντζες αποσβεστήρα για την αντιστάθμιση των κραδασμών.
 2. Κατασκευή της υπόθεσης. Ελλείψει έτοιμης κατασκευής, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλαστικά φύλλα, χάλυβας ή κόντρα πλακέ. Στην τελευταία περίπτωση, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη σφράγιση των αρθρώσεων.
 3. Σχέδιο εγκατάστασης της μονάδας ισχύος. Περιστρέφει τις λεπίδες, οπότε επιλέξτε τον τύπο της μονάδας δίσκου. Για μικρές κατασκευές, χρησιμοποιείται ένας άξονας που συνδέει τον μειωτήρα κινητήρα με τον δρομέα. Σε ισχυρές εγκαταστάσεις, χρησιμοποιείται ένας ιμάντας κίνησης.
 4. Συνδετήρες. Αν ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος σε εξωτερικό περίβλημα, για παράδειγμα, ένας λέβητας - κάνει πλάκες σχήματος U. Σε σημαντικές ικανότητες θα χρειαστεί να δημιουργήσουμε μια αξιόπιστη και τεράστια βάση.

Αυτό είναι το γενικό σχήμα με το οποίο μπορείτε να φτιάξετε τη φυγόκεντρη μονάδα λειτουργίας με τα δικά σας χέρια. Μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη διαθεσιμότητα εξαρτημάτων. Είναι σημαντικό να συμμορφώνεστε με τις απαιτήσεις της ερμητικής σφράγισης του κύτους, καθώς και να εξασφαλίζετε αξιόπιστη προστασία της μονάδας ισχύος από πιθανή μόλυνση από σκόνη και συντρίμμια.

Κατά τη λειτουργία, ο ανεμιστήρας θα είναι πολύ θορυβώδης. Θα είναι προβληματικό να μειωθεί αυτό, αφού είναι σχεδόν αδύνατο να αντισταθμιστεί η δόνηση του σώματος κατά τη διάρκεια της κίνησης των ροών του αέρα με τα χέρια σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μεταλλικά και πλαστικά μοντέλα. Το δέντρο μπορεί να μειώσει εν μέρει τον ήχο υποβάθρου, αλλά έχει μικρή διάρκεια ζωής.

Στο βίντεο, μπορείτε να δείτε τη διαδικασία κατασκευής μιας θήκης από φύλλα PVC:

Επισκόπηση και σύγκριση μοντέλων έτοιμων προς παραγωγή

Λαμβάνοντας υπόψη τον ακτινικό ανεμιστήρα ενός σαλιγκαριού, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το υλικό κατασκευής: η χυτευμένη θήκη από αλουμίνιο, φύλλο ή ανοξείδωτο χάλυβα. Το μοντέλο επιλέγεται με βάση συγκεκριμένες ανάγκες, ας εξετάσουμε ένα παράδειγμα ενός μοντέλου παραγωγής σε μια καλουπωμένη περίπτωση.