Υπολογισμός των εκτροπέων για τον εξαερισμό

Σχεδόν όλα τα αποθέματα κατοικιών, τα οποία χτίστηκαν πριν από τα τέλη του περασμένου αιώνα, ήταν εξοπλισμένα με συστήματα εξαερισμού με φυσικό κίνητρο. Δεν είναι μυστικό ότι ένας τέτοιος αερισμός έχει πολλές θετικές ιδιότητες, αλλά εξαρτάται πολύ από τον καιρό. Το καλοκαίρι, με ελάχιστη πτώση πίεσης στα δωμάτια και στο δρόμο, το βύθισμα στα κανάλια αέρα σταματά πρακτικά, και αρκετά συχνά "καρφώνει" εντελώς. Κάποιοι καιρικές συνθήκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος του συστήματος εξαερισμού μέσω μιας απλής συσκευής που ονομάζεται εκτροπέας TsAGI.

Σε αυτή τη δημοσίευση θα μελετηθεί λεπτομερώς ο αεριζόμενος εκτροπέας Tsaga, ο οποίος αναπτύχθηκε από το Κεντρικό Αεροϋδροδυναμικό Ινστιτούτο.

Αρχή λειτουργίας και σκοπός της συσκευής

Ο εκτροπέας TsAGI χρησιμοποιείται για την αύξηση της πρόσφυσης. Επιπλέον, η ώθηση δεν είναι μόνο στο σύστημα αερισμού, αλλά στις καμινάδες. Υπάρχουν πολλές χρήσιμες ιδιότητες αυτής της συσκευής:

 • Οι εκτροπείς προστατεύουν τις καμινάδες και τους αεραγωγούς από το να εισχωρήσουν σε αυτά συντρίμμια, πουλιά και μικρά τρωκτικά.
 • Αποτρέπουν την καταβύθιση ατμοσφαιρικών κατακρημνίσεων στα συστήματα εξαερισμού και απομάκρυνσης καπνού.
 • Αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούνται συχνά ως απαγωγείς σπινθήρων.
 • Ο εκτροπέας TsAGI προστατεύει την κεφαλή του σωλήνα από την καταστροφή.

Η αρχή της λειτουργίας αυτών των συσκευών βασίζεται στον νόμο Bernoulli. Η ροή αέρα, που δημιουργείται από τον άνεμο, φτερά στο σχέδιο του εκτροπέα τόξου, μέσα στο οποίο δημιουργείται μια ζώνη χαμηλής πίεσης. Αυτό μειώνει την επίδραση του ατμοσφαιρικού αέρα στις μάζες του αέρα που βρίσκονται στον αγωγό εξαερισμού και διευκολύνει την εισαγωγή αέρα από την αρνητική ζώνη από το κανάλι εξαερισμού ή θέρμανσης. Έτσι, αυτή η συσκευή συμβάλλει στην αύξηση του βάρους της κουκούλας και της καμινάδας κατά 15-20%. Το σχήμα δείχνει σαφέστερα την κίνηση και τη διανομή των ρευμάτων αέρα, καθώς και ζώνες αυξημένης πίεσης "+" και χαμηλότερης "-".

Πώς είναι ο εκτροπέας τόξου

Αυτή η συσκευή είναι σχεδιασμένη με τη μορφή του τμήματος του άξονα εξαερισμού. Παρακάτω υπάρχει ένα σχέδιο, το οποίο δείχνει σχηματικά όλα τα στοιχεία της συσκευής.

 1. Το ακροφύσιο προσαρτάται στην κεφαλή του σωλήνα εξαερισμού.
 2. Ο διαχύτης είναι ένας κόλουρος κώνος, ο οποίος είναι προσαρτημένος στο ακροφύσιο από ένα στενό τμήμα.
 3. Ο δακτύλιος είναι το κύριο ορατό τμήμα της συσκευής, το οποίο είναι τοποθετημένο στο εξωτερικό μέρος του διαχυτήρα μέσω βραχιόνων.
 4. Η ομπρέλα προστατεύει από την είσοδο στο κανάλι των συντριμμιών και των βροχοπτώσεων. Η τοποθέτηση γίνεται από τις ίδιες αγκύλες με το δακτύλιο.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Υπολογισμοί και σχέδιο

Ο εκτροπέας TsAGI είναι μια πολύ κοινή συσκευή και μπορεί πάντα να αγοραστεί σε εξειδικευμένα καταστήματα και σε κατασκευαστικές αγορές. Επιπλέον, μπορεί να γίνει στην τάξη, που πληρώνουν για την επίδοση tinmenchiku αρκετά ένα αξιοπρεπές χρηματικό ποσό. Αλλά μια τέτοια προσαρμογή μπορεί πάντα να γίνει ανεξάρτητα, χρησιμοποιώντας τους πίνακες υπολογισμού που δίνονται στην εξειδικευμένη βιβλιογραφία και στο Διαδίκτυο.

Αν αποφασίσετε να κάνετε αυτή τη συσκευή τον εαυτό σας, τότε πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να καθορίσετε το μέγεθος. Είναι απαραίτητο να απωθήσετε τη διάμετρο και το σχήμα του τμήματος του αεραγωγού. Το παρακάτω σχήμα δείχνει το γενικό σχέδιο του εκτροπέα διαφράγματος για το σχήμα κυκλικής διατομής του αγωγού.

 • δ - εσωτερική διάμετρος της κεφαλής του άξονα εξαερισμού και, κατά συνέπεια, το στενό τμήμα του διαχύτη.
 • 1,25d - ευρύ τμήμα του διαχύτη.
 • 1.2d είναι το ύψος του δακτυλίου.
 • d / 2 είναι η απόσταση από το στενό τμήμα του διαχυτήρα έως το κάτω όριο του δακτυλίου.
 • 1.2d + d / 2 = ύψος ολόκληρου του διαχύτη.
 • 2d είναι η διάμετρος του δακτυλίου.
 • 1,7d - πλάτος της ομπρέλας.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Η διαδικασία κατασκευής του εκτροπέα

Για την κατασκευή, θα χρειαστείτε ένα φύλλο από γαλβανισμένο μέταλλο. Από τα εργαλεία θα χρειαστεί ψαλίδι για μέταλλο, χάρακα, σπάτουλα, τρυπάνι και συσκευή για τη σύνδεση υλικών με πριτσίνια.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να σχεδιάσετε τις απαραίτητες λεπτομέρειες για το μέταλλο.

 1. Για να το παράγετε, πρέπει να υπολογίσετε ένα πρότυπο, με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σχέδιο του διαχυτήρα στην ξεδιπλωμένη του μορφή με τη δεξιά γωνία του ανοίγματος. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε τον τύπο p = 2πR. Για να υπολογίσετε, πάρτε τη διάμετρο του ευρέος μέρους του διαχυτήρα, πολλαπλασιάστε την τιμή κατά 3,14. Το προκύπτον ψηφίο πρέπει να διαιρείται με 10. Η προκύπτουσα τιμή θα είναι μία πλευρά του προτύπου.
 2. Οι ίδιοι υπολογισμοί γίνονται με ένα στενό τμήμα του διαχύτη. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τον πίνακα και αφαιρέστε από αυτό το ύψος του διαχυτήρα, μετά από αυτό, μεταφέρετε τα δεδομένα σε γαλβανισμένο φύλλο. Αυτό το πρότυπο είναι το ένα δέκατο του απαιτούμενου σχεδίου. Εφαρμόζοντας το πρότυπο μεταξύ μας 10 φορές (δεν διαιρέσαμε την τιμή 10 παραπάνω) και γραμμές γραμμών μπορείτε να δημιουργήσετε το σωστό σχέδιο αυτού του τμήματος. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε στην άκρη των 20 mm για τη σύνδεση.

Μετά από αυτό, πρέπει να κοπεί χρησιμοποιώντας μεταλλικό ψαλίδι.

Κατά την κοπή μεταλλικών μορφών αιχμηρές άκρες. Για να αποφύγετε τραυματισμούς, χρησιμοποιήστε γάντια και γυαλιά.

 • Συνδέστε τις άκρες του προϊόντος με επικάλυψη 10 mm, ανοίξτε τρύπες και στερεώστε τα πριτσίνια με πριτσίνια.
 • Μετά από όλους τους χειρισμούς, το πιο περίπλοκο μέρος ήταν ο διαχύτης. Αλλά σε αυτόν τον υπολογισμό ο εκτροπέας του βασιλιά είναι ακόμα ατελής.

  Για τους υπολογισμούς θα χρειαστεί να υπολογίσετε ορισμένα δεδομένα.

  1. Σύμφωνα με το σχέδιο, δύο διάμετροι του διαύλου αέρα = διάμετρος του δακτυλίου. Μετά από αυτό, υπολογίστε το μήκος του κύκλου χρησιμοποιώντας τον γνωστό τύπο p = 2πR και προσθέστε για την άρθρωση 20 mm. Αυτό είναι το μήκος του τεμαχίου εργασίας.
  2. Κατά σύμβαση, το πλάτος του δακτυλίου είναι 1,2 d. Για τον υπολογισμό, η διάμετρος του καναλιού αέρα πολλαπλασιάζεται επί 1,2. Η προκύπτουσα τιμή είναι το πλάτος του δακτυλίου.
  3. Μεταφέρετε τις ληφθείσες τιμές σε γαλβανισμένο φύλλο και κόψτε το τεμάχιο εργασίας. Στη συνέχεια, πρέπει να είναι λυγισμένο σε σχήμα δακτυλίου. Για τη στερέωση, πραγματοποιήστε επικάλυψη 10 mm σε κάθε πλευρά.
  4. Τρυπήστε τις τρύπες και ασφαλίστε τα άκρα του αντικειμένου εργασίας με τα πριτσίνια.

  Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε έναν κύκλο σε ένα γαλβανισμένο φύλλο. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν κρίσιμες διαστάσεις στο σχέδιο, πρέπει να γίνει έτσι ώστε να έχει διάμετρο 1,7-1,9d. Μεταφέρετε τη διάμετρο του δακτυλίου στο μέταλλο και από το κέντρο του κύκλου τραβούν δύο ακτίνες έτσι ώστε η γωνία μεταξύ τους να είναι 30 °. Κόψτε το τμήμα αυτό και συνδέστε τις άκρες έτσι ώστε να αποκτάται ένας κώνος με τιμή διάμετρο στην περιοχή 1,7-1,9d. Στερεώστε τις άκρες με πριτσίνια.

  Καθώς οι βραχίονες μπορούν να χρησιμοποιηθούν γαλβανισμένες λωρίδες, πλάτος 15-20 mm. Με τη μία πλευρά, στερεώστε το σφιγκτήρα στο εξωτερικό του διαχύτη και το δεύτερο, λυγίστε το έτσι ώστε τόσο ο δακτύλιος όσο και η ομπρέλα να στερεώνονται ταυτόχρονα.

  Κατά την κατασκευή του εκτροπέα TsAGI, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο, αλλά εάν δεν διαθέτετε το όργανο, είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε επαγγελματίες με μια τέτοια χρήσιμη συσκευή.

  Εκτροπέας TsAGI: μέθοδος σχεδιασμού και κατασκευής

  Ο εκτροπέας TsAGI είναι ίσως ο πιο συνηθισμένος τύπος συσκευής αυτού του τύπου, που προορίζεται για την καλύτερη απόδοση του συστήματος καπνοδόχου. Η απαίτηση του εκτροπέα τύπου TsAGI εξηγείται από την μάλλον υψηλή απόδοσή του - μια απλή συσκευή συμβάλλει στη βελτίωση του φυσικού βυθίσματος στην καμινάδα κατά περίπου 20% και η τοποθέτησή της δεν είναι δύσκολη.

  Ο εκτροπέας TsAGI είναι ο πιο αποδοτικός και ευρέως διαδεδομένος τύπος τέτοιων συσκευών

  Προβλήματα των καμινάδων και το διορισμό ενός εκτροπέα όπως το Τσαγί

  Η σωστά εξοπλισμένη καμινάδα με φυσικό βύθισμα, κατά κανόνα, αντιμετωπίζει αρκετά επιτυχώς τον διπλό σκοπό:

  • για την απομάκρυνση των αέριων υποπροϊόντων που απελευθερώνονται κατά την καύση του καυσίμου στη συσκευή θέρμανσης.
  • Παρέχετε την απαραίτητη εισροή ατμοσφαιρικού αέρα για καλύτερη πρόσφυση.

  Δώστε προσοχή! Κατά τη λειτουργία των καπνοδόχων που δεν έχουν αναγκαστικό φουσκώματος, είναι δυνατή η αποτυχία όταν διακόπτεται συνολικά το φυσικό βύθισμα και η σωστή λειτουργία της καμινάδας και της συσκευής θέρμανσης.

  Παρόμοιες αποτυχίες μπορούν να προκληθούν:

  • σφάλματα σχεδιασμού, όταν μια υπερβολικά περιορισμένη δίοδος καπνού δεν μπορεί να εξασφαλίσει το απαιτούμενο επίπεδο φυσικού βυθίσματος.
  • σφάλματα κατά την εγκατάσταση, όταν η καμινάδα δεν έχει ανυψωθεί σε ύψος επαρκές για να σχηματίσει την αναγκαία πίεση και την ίδια πίεση στο εσωτερικό της.
  • ισχυρές ριπές ανέμου, όπου ο αέρας που διεισδύει στον αγωγό εμποδίζει το φυσικό ρεύμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στον καπνό στο δωμάτιο και ακόμα και να σταματήσει τη λειτουργία της συσκευής θέρμανσης.

  Ο εκτροπέας, που αναπτύχθηκε από τους ειδικούς του Κεντρικού Αεροδρομναιμικού Ινστιτούτου, επιλύει αποτελεσματικά το σημαντικότερο έργο στην εργασία των καπνοδόχων και των συστημάτων εξαερισμού φυσικών κινήτρων. Γίνεται εμπόδιο στην πορεία της ροής του ανέμου, δεν λείπει και δημιουργεί μια περιοχή χαμηλής πίεσης. Στην περιοχή με αραιωμένο αέρα, η μάζα που σχηματίζεται στο κανάλι αερισμού ή καπνοδόχου βυθίζεται, όπου το επίπεδο του φυσικού βυθίσματος αυξάνεται έτσι.

  Με τη βοήθεια του εκτροπέα, είναι δυνατό να αυξηθεί το ρεύμα στην καπνοδόχο, αν για οποιονδήποτε λόγο είναι ανεπαρκές

  Έχοντας εγκαταστήσει τον εκτροπέα TsAGI, είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από τα προβλήματα στη λειτουργία του φυσικού συστήματος εξαερισμού ή της καμινάδας, ενώ επιλύουμε κάποια άλλα προβλήματα στο πέρασμα:

  • να αυξήσει το επίπεδο του φυσικού βυθίσματος στην καμινάδα ή το σύστημα εξαερισμού, εργάζεται πάνω στην αρχή των φυσικών κινήτρων?
  • Μην επιτρέπετε να δημιουργηθεί ρυάκι ακόμα και με μεγάλη διάμετρο της εξόδου αέρα.
  • να αποτραπεί η είσοδος ατμοσφαιρικών βροχοπτώσεων στο σύστημα.
  • να λειτουργήσει ως απαγωγέας σπινθήρων, αυξάνοντας το επίπεδο πυρασφάλειας.
  • προστατεύστε την καμινάδα ή τον εξαερισμό από τη δυνατότητα διείσδυσης τρωκτικών και εντόμων, μικρών πτηνών, σκόνης, φύλλων και άλλων συντριμμιών.
  • Για να επιβραδύνει τη διαδικασία καταστροφής της κεφαλής της καμινάδας.

  Εκτροπείς TsAGI: Χαρακτηριστικά σχεδιασμού, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της εφαρμογής

  συσκευή οδήγησης, όπως ένα TsAGI εκτροπής ή παρόμοιου τύπου με το πλήθος των παραγόμενων και σε εργαστήρια ημι-τεχνίτη βιομηχανική κλίμακα και, και τις ανάγκες για τη δική του νοικοκυριού αρκετά απλή.

  Ο εκτροπέας TsAGI αποτελείται από απλά μέρη και η κατασκευή του δεν είναι περίπλοκη

  Αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

  • τον κάτω σωλήνα διακλάδωσης, ο οποίος είναι τοποθετημένος στην κεφαλή της εξόδου αέρα (καπναγωγός ή σωλήνας εξαερισμού).
  • διαχύτη - με τη μορφή ενός κόλουρου κώνου, που συνδέεται με το σωλήνα διακλάδωσης με ένα στενό άκρο και επεκτείνεται προς την κατεύθυνση του άνω μέρους. Η κωνοειδής στενότητα του διαχύτη εξασφαλίζει τη μεταβολή της ροής του αέρα.
  • μια ομπρέλα (άνω προστατευτικό πώμα), η εγκατάσταση της οποίας παρέχει προστασία από την πτώση του συστήματος από το εξωτερικό της βροχόπτωσης, τη σκόνη, τα φύλλα και άλλα απορρίμματα, τα μικρά πουλιά κ.λπ.
  • ring - το κύριο οπτικά αισθητό στοιχείο της συσκευής. Είναι εγκατεστημένο στο εξωτερικό μέρος του διαχυτήρα, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό βραχίονες.
  • κέλυφος - το εξωτερικό περίβλημα της συσκευής.
  • πόδια, με τα οποία είναι σταθερή η ομπρέλα.

  Κατά τον υπολογισμό αυτού του εκτροπέα, λάβετε υπόψη ορισμένους περιορισμούς που υπάρχουν σε σχέση με τις διαστάσεις. Διαστάσεις εκτροπέα TsAGI περιορισμένο μέγεθος της εξωτερικής διαμέτρου της εξόδου αέρα, η οποία μπορεί να είναι μικρότερη από 100 mm και ένα 1250 mm (διαστάσεις είναι σύμφωνα με SNP 41012003).

  Ο σχεδιασμός της συσκευής επιτυγχάνει αναμφισβήτητα οφέλη από την εγκατάστασή της, τα οποία συνίστανται:

  • αύξηση της αποτελεσματικότητας του έργου της αερομεταφοράς μέσω της ενίσχυσης του αυτοπροωθούμενου πυροβόλου όπλου και της αποτροπής της αντίστροφης ώθησης, η οποία εκτιμάται από τους ειδικούς σε ποσοστό 15-20% με την ορθή εφαρμογή των υφιστάμενων συστάσεων ·
  • Προστασία του αγωγού του σωλήνα από το φράξιμο και την εισροή ατμοσφαιρικής υγρασίας.
  • τη δυνατότητα να φτιάξετε έναν εκτροπέα TsAGI με τα χέρια του, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης σχεδίων. Ταυτόχρονα, είναι απολύτως επιτρεπτό να χρησιμοποιείτε υλικά με μικρότερο κόστος στο χέρι. Αυτό δεν ισχύει για συσκευές εγκατεστημένες σε καπνοδόχους με επιθετικό περιβάλλον εργασίας όπου απαιτείται ανοξείδωτος χάλυβας.

  Τα μειονεκτήματα της συσκευής περιλαμβάνουν:

  1. Η ανάγκη για επιθεωρήσεις σε σοβαρούς παγετούς, όταν ο πάγος που σχηματίζεται μέσα στον εξωτερικό κύλινδρο είναι ικανός να περιορίσει σημαντικά την περιοχή του τμήματος διόδου της εξόδου αέρα, προκαλώντας διακοπές στην λειτουργία του ή ακόμη και να την εμποδίσει τελείως.
  2. Αποτρέποντας τα ισχυρά αέρια ρεύματα, η συσκευή σε ήρεμους καιρούς, όταν ο άνεμος είναι αδύναμος ή χαλαρώνει, επιδεινώνει το φυσικό πόθο.

  Σε περίπτωση ανέμου, ο εκτροπέας TsAGI μπορεί να υποβαθμίσει τη φυσική έλξη, αλλά αυτή η ανεπάρκεια δεν θεωρείται σημαντική

  Δώστε προσοχή! Όπως δείχνει η πρακτική, αυτές οι αδυναμίες συνήθως παραμελούνται σε μεγάλους αριθμούς, οπότε διαχωρίζονται από τα οφέλη από τη χρήση μιας απλής συσκευής.

  Εκτέλεση υπολογισμού και σχεδίων του εκτροπέα TsAGI

  Για να κάνετε έναν εκτροπέα TsAGI με τα χέρια σας, πρέπει πρώτα να το υπολογίσετε και να εκτελέσετε τα σχέδια. Αυτό το έργο διευκολύνεται σε μεγάλο βαθμό από τα εύκολα προσβάσιμα σχέδια στο δίκτυο του Διαδικτύου και την ικανότητα υπολογισμού με τη χρήση ειδικών βιβλίων, τραπεζιών, ηλεκτρονικών υπολογιστών.

  Η επιλογή ή η ανεξάρτητη εκτέλεση της συσκευής καθορίζεται από την εγκάρσια διατομή και το σχήμα της εξόδου αέρα.

  Με την πιο συνηθισμένη κυκλική φόρμα για τον υπολογισμό του εκτροπέα TsAGI, είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη:

  • η τιμή της εσωτερικής διαμέτρου της κεφαλής του καναλιού, η οποία συμπίπτει με την τιμή της διατομής του διαχυτή στο στενό τμήμα του, δηλαδή το μικρότερο.
  • η διάμετρος του καναλιού, στην οποία κυμαίνονται τα χαρακτηριστικά ροής του μέσου εργασίας.
  • το ύψος και τη διάμετρο του δακτυλίου.
  • το πλάτος της ομπρέλας (άνω προστατευτικό καπάκι) ·
  • το σχήμα της ίδιας της συσκευής, το οποίο πρέπει να συμπίπτει με το σχήμα του σωλήνα διακλάδωσης εξόδου της εξόδου αέρα ·
  • υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή.

  Το σχήμα δείχνει (από πάνω προς τα κάτω) τους υπολογισμένους λόγους για:

  • τη διάμετρο του δακτυλίου ·
  • πλάτος ομπρέλας ·
  • διαχύτη στο ευρύ μέρος.
  • ύψος του δακτυλίου.
  • απόσταση από το διαχύτη (στενό τμήμα) στο δακτύλιο (κάτω όριο).
  • την εσωτερική διάμετρο της κεφαλής και το διαχύτη στο στενό τμήμα.

  Το πρώτο στάδιο της κατασκευής του εκτροπέα είναι η σήμανση των μελλοντικών λεπτομερειών σε ένα φύλλο μετάλλου

  Με το ύψος του διαχυτή καθορίζεται προσθέτοντας το ύψος του δακτυλίου με την απόσταση μεταξύ του στενού τμήματος του διαχυτήρα και του κατώτερου ορίου του δακτυλίου. Με προσοχή έχοντας κάνει τους απαραίτητους υπολογισμούς και έχοντας καταλάβει με το σχέδιο του εκτροπέα του TsAGI, είναι δυνατό να προχωρήσουμε άμεσα στην κατασκευή της συσκευής.

  Αυτο-κατασκευή και εγκατάσταση της συσκευής

  Η εργασία πρέπει να προχωρήσει με την παρουσία ορισμένων δεξιοτήτων και αυτοπεποίθησης. Για τις συσκευές τυποποιημένων μεγεθών, στην αρίθμηση (3-10) υποδεικνύεται η τιμή της διάμετρος εξαερισμού σε δεκαδικά ψηφία. Μην καταφεύγετε σε αλλαγή των τυποποιημένων εντύπων για να αποφύγετε την παραβίαση των τεχνικών προδιαγραφών.

  Προετοιμάστε τα εργαλεία και το μεταλλικό φύλλο με πάχος 0,3-0,5 mm, στο χαρτόνι δημιουργούμε σχέδια των κύριων στοιχείων της συσκευής - του διαχύτη, του δακτυλίου, του σωλήνα διακλάδωσης εισόδου και της ομπρέλας. Οι βραχίονες μπορούν επίσης να κατασκευαστούν με τα χέρια τους από λωρίδες από γαλβανισμένο μέταλλο με πλάτος 15-20 mm.

  Η εκτέλεση των μοτίβων κάτω από τον σωλήνα εισαγωγής και ο εξωτερικός δακτύλιος, που έχει σχήμα ορθογωνίου, δεν απαιτεί πολύ χρόνο.

  Το πρότυπο για την ομπρέλα έχει ως εξής:

  1. Γίνεται κύκλος με διάμετρο 1,7, όπως και στο σχήμα των υπολογισμών που εκτελούνται.
  2. Η ακτίνα εκτελείται από δύο γραμμές, οι οποίες διαχωρίζονται με γωνία 30 ° στο κάτω μέρος.
  3. Όταν κόβετε το μοτίβο, διαγράψτε την περιοχή που σχηματίζεται μεταξύ των γραμμών ακτίνων.

  Για να εκτελέσετε ξανά το μοτίβο διαχύτη, ανατρέξτε στο σχήμα των προκαταρκτικών υπολογισμών, προκειμένου να αποκτήσετε έναν κολοβωμένο κώνο του σωστού μεγέθους. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε αυτά τα δεδομένα:

  • διάμετρο του αγωγού εξαγωγής αέρα.
  • ύψος του διαχυτήρα.
  • Η διάμετρος του κύκλου αντιστοιχεί στην αύξηση του διαχυτή στο ευρύ μέρος.

  Σημαντικό! Σχεδιάζοντας ένα διαχύτη και έναν δακτύλιο, είναι απαραίτητο να μην ξεχνάμε να προσθέσετε στις άκρες 10 mm για να κάνετε σύνδεση. Στη συνέχεια, αυτές οι άκρες πρέπει να είναι ελαφρώς τσιμπημένες για να κάνουν τη σύνδεση ασφαλέστερη.

  Τα χαρτονένια σχέδια τοποθετούνται όσο το δυνατόν πιο συμπαγή σε ένα μεταλλικό φύλλο και τραβιούνται με έναν δείκτη. Για να κόψετε, χρησιμοποιήστε βουλγαρικά ή ψαλίδια για μέταλλο. Τρυπήστε τρύπες στις αρθρώσεις, στερεώστε τα στοιχεία χρησιμοποιώντας βίδες ή πριτσίνια. Αφού ολοκληρώσετε τη συναρμολόγηση της συσκευής, προχωρήστε στην εγκατάσταση. Για να στερεώσετε τον κάτω κύλινδρο, βιδώνετε τους κοχλίες, για να στερεώσετε το διάφραγμα - το βραχίονα. Τα πόδια της ομπρέλας είναι επίσης στερεωμένα με μπουλόνια.

  Δεν είναι η πιο σύνθετη συσκευή είναι γνωστή και η ικανότητα μπορεί να με επιτυχία να κατασκευάζονται και να τοποθετούνται με τα χέρια του. Ο εκτροπέας του TsAGI, με την σωστή εκτέλεση όλων των εργασιών και την κατάλληλη φροντίδα, θα μπορεί να εξυπηρετεί αρκετό καιρό, ενώ ταυτόχρονα θα εκτελεί διάφορες λειτουργίες και θα παρέχει στους ανθρώπους άνετες συνθήκες διαβίωσης.

  Ασφάλεια και υγεία στην εργασία

  Ασφάλεια και υγεία κατά την εργασία

  Υπολογισμός του φυσικού γενικού αερισμού

  Ο φυσικός αερισμός των κτιρίων και των εγκαταστάσεων οφείλεται στη θερμική κεφαλή (διαφορά πυκνότητας εσωτερικού και εξωτερικού αέρα) και στην πίεση του αέρα. Σύμφωνα με το νόμο Gay-Lussac, όταν ο αέρας θερμαίνεται κατά 1 K, ο όγκος του αυξάνεται κατά 1/273 και η πυκνότητα μειώνεται ανάλογα. Κατά συνέπεια, η κεφαλή θερμότητας είναι μεγαλύτερη, τόσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά στις θερμοκρασίες του εξωτερικού και του εσωτερικού αέρα. Σύμφωνα με τις οδηγίες του SNiP 2.04.05-91, η πίεση ανέμου πρέπει να λαμβάνεται υπόψη μόνο όταν αντιμετωπίζεται η προστασία των ανοιγμάτων εξαερισμού από την εμφύσηση. Επομένως, ο φυσικός αερισμός υπολογίζεται με βάση μόνο τη δράση της κεφαλής θερμότητας.

  Ο φυσικός αερισμός των κτιρίων πραγματοποιείται με την αφαίρεση του μολυσμένου αέρα μέσω αγωγών εξαγωγής (άξονες) και την παροχή καθαρού εξωτερικού αέρα μέσω διαύλων παροχής ή διαρροών σε δομές κτιρίων (Εικόνα 17.4).

  Η διαφορά πίεσης, Pa, στα άκρα του σωλήνα εξαγωγής:

  όπου g = 9,81 m / s2 - επιτάχυνση της βαρύτητας. h - μήκος του σωλήνα εξαγωγής, m, Ρη> ρν - πυκνότητα εξωτερικού και εσωτερικού αέρα, kg / m3: σε κανονική ατμοσφαιρική πίεση και θερμοκρασία Τ (Κ) πυκνότητα αέρα ρ = 353 / T (εδώ 353 - συντελεστής μεταφοράς).

  Θεωρητική ταχύτητα αέρα στον αγωγό εξαγωγής, m / s,

  Η πραγματική ταχύτητα της κίνησης του αέρα στον σωλήνα είναι μικρότερη από την θεωρητική, καθώς ξεπερνάει την αντίσταση, η οποία εξαρτάται από το σχήμα της διατομής του σωλήνα και την ποιότητα της επιφάνειας των τοίχων του. Ο συντελεστής αυτός υπολογίζεται από τον τύπο

  vd = 4,43ψ√h (ρη -ρν) / ρη

  vd = 4,43β√h (Tv - Tn) / Tn

  όπου ψ = 0,32. 0,65 - συντελεστής, λαμβάνοντας υπόψη την αντίσταση στην κίνηση του αέρα στον αγωγό εξαγωγής. στους υπολογισμούς παίρνουμε ψ = 0,5.

  Από τη διαπιστωμένη τιμή του vD, υπολογίστε την συνολική επιφάνεια εγκάρσιας διατομής των σωλήνων εξαγωγής, m2,

  όπου L είναι η απαιτούμενη ανταλλαγή αέρα, m3 / h.

  Ο αριθμός των καυσαερίων καθορίζεται με βάση τις διαρθρωτικές διαστάσεις του ορυχείου:

  όπου S είναι η περιοχή της διατομής του άξονα, m2.

  Για να αυξηθεί η ικανότητα διέλευσης των ατράκτων εξαγωγής λόγω της χρήσης αιολικής ενέργειας στα ανώτερα άκρα τους, σε ορισμένες περιπτώσεις εγκαθίστανται εκτροπείς (Σχήμα 17.5). Οι εκτροπείς είναι διατεταγμένοι κατά τέτοιο τρόπο ώστε, όταν διοχετεύονται από τον άνεμο, η περιοχή διατομής του τμήματος που λειτουργεί πάνω στην κουκούλα να είναι πολύ μεγαλύτερη από το τμήμα που εργάζεται στην εισροή (Εικόνα 17.6). Ως αποτέλεσμα, η διαφορά πίεσης στα άκρα του σωλήνα εξάτμισης αυξάνεται, συνεπώς αυξάνεται και η ανταλλαγή αέρα.

  α - σχήμα αστεριού (οριζόντια διατομή). b-TsAGI (κάθετο τμήμα). + - ζώνες αυξημένης πίεσης, ζώνες αραίωσης

  Ο εκτροπέας επιλέγεται σύμφωνα με τη διάμετρο m, υπολογιζόμενη από τον τύπο

  D = 0,0188√Ld / (keVB), όπου Ld είναι η απόδοση του εκτροπέα, m3 / h. ke είναι ο συντελεστής απόδοσης: για έναν κυλινδρικό εκτροπέα TsAGI, ke = 0,4, για σχήμα αστεριού ke = 0,42. vB είναι η ταχύτητα εμφύσησης του εκτροπέα αέρα, m / s.

  37. Υπολογισμός της απόδοσης του εκτροπέα. Deflector. Διορισμός

  Εκτροπείς - Αντιπροσωπεύουν ένα ειδικά ακροφύσια, τοποθετημένα στους σωλήνες εξάτμισης ή αγωγών, την ενισχυτική κατάθλιψη με ροή τους ανέμου γύρω από ένα σωλήνα ή αγωγό. Χρησιμοποιούνται σε κτίρια που έχουν μικρό όγκο για φυσικό εξαερισμό. Τα διαφράγματα που χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση του μολυσμένου ή υπέρθερμο αέρα από τις εγκαταστάσεις παραγωγής σε obshcheobmennoj συναχθούν από συνεργεία, αποθήκες, χυτήρια, δωμάτια χρησιμότητα, καθώς και για την τοπική αναρρόφηση (αφαίρεση των καυτών αερίων από κλιβάνους και καμίνους θέρμανση, ατμό από τον Τύπο, τα μολυσμένα προϊόντα πετρελαίου ατμούς αέρα από τις αποθήκες Καύσιμα και λιπαντικά). Η αποτελεσματικότητα των διαφραγμάτων εξαρτάται από το χαρακτηριστικά του σχεδιασμού, το μέγεθος, το μήκος, αγωγοί καυσαερίων, η αιολική ενέργεια και ρυθμίστε το ύψος. Για να αφαιρέσετε ένα μεγάλο αριθμό μεγέθους εξαερισμού του αέρα πρέπει να είναι σημαντική, γι 'αυτό είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε πολλά μικρότερα εκτροπείς, ίση με την απόδοση μεγάλη. Αυτό λαμβάνει υπόψη την κατεύθυνση του επικρατούμενου ανέμου.

  Ύψος του διαχυτήρα με κλάδο hdef = h + h1 Απώλεια πίεσης στον εκτροπέα και στον σωλήνα διακλάδωσης Pdef = Rizb + hdif (gh-gdef) Pa

  Η ταχύτητα του αέρα μέσα στον εκτροπέα είναι Ѵ = η ρίζα του (2 Pdef / Σz + λ / δ * 1 + çdef) m / s

  Διάμετρος του σωλήνα διακλάδωσης d = 0,0188 ρίζα Ѵ / Ѵdef (m)

  Η αρχή του εκτροπέα είναι το φαινόμενο Bernoulli: όσο υψηλότερη είναι η ταχύτητα ροής με αλλαγή στην διατομή του καναλιού, τόσο χαμηλότερη είναι η στατική πίεση σε αυτό το τμήμα.

  Για να προσδιοριστεί η απόδοση του εκτροπέα, χρησιμοποιούνται δύο παράμετροι:

  z - συντελεστής τοπικών ζημιών.

  C - συντελεστής πίεσης (αραίωση).

  Ο τοπικός παράγοντας απώλειας είναι ο συντελεστής αναλογικότητας στη φόρμουλα Weishbach-Darcy και μας επιτρέπει να υπολογίσουμε την αυτοαποτέλεσμα στον ίδιο τον εκτροπέα: DPd = 0,5 z r Vd2,

  όπου Vd είναι η ταχύτητα στον εκτροπέα, m / s. r - πυκνότητα αέρα, kg / m3, DPd - απώλεια πίεσης στον εκτροπέα, Pa; z - συντελεστής τοπικών ζημιών.

  Ο συντελεστής πίεσης (αραίωση) C ισούται με την αναλογία της συνολικής διαφοράς πίεσης στον αγωγό εξαερισμού και της στατικής πίεσης εκτός αυτής στην κεφαλή του ανέμου υψηλής ταχύτητας. Ο συντελεστής πίεσης καθιστά δυνατό τον υπολογισμό της πρόσθετης πίεσης ανέμου (κενό) DPv που δημιουργείται από τον εκτροπέα παρουσία αέρα: DPv = 0,5 C r V2,

  όπου C είναι ο συντελεστής αραίωσης για τον εκτροπέα της σειράς DS, ίσος με 0,75 για τις εκτροπές του ανέμου από το οριζόντιο επίπεδο που δεν υπερβαίνει τους 30 ° και 0,6 στις αποκλίσεις έως 60 °. V - ταχύτητα ανέμου, m / s; r - πυκνότητα αέρα, kg / m3.

  38. Ανεμιστήρες. Επιλογή του τύπου και της απόδοσης του ανεμιστήρα

  Ανεμιστήρες είναι μηχανικό ερέθισμα σε συστήματα εξαερισμού, κίνηση του αέρα Θα μεταφέρω ενέργειας αέρα αναγκαία για να ξεπεραστεί η αντίσταση όταν κινείται στο σύστημα είναι μεγαλύτερη ανεμιστήρες εξαερισμού δημιουργείται πίεση χωρίζονται σε τρεις ομάδες: χαμηλή πίεση, μέχρι 1000 N / m 2, μέσο όρο, από 1000 έως 3000 N / m 2 και υψηλή από 3000 έως 12000 N / m 2.

  Σύμφωνα με τη συσκευή και την αρχή της λειτουργίας, οι ανεμιστήρες είναι αξονικοί και ακτινικοί. Στο τελευταίο, ο αέρας αναρροφάται μέσω του πλευρικού περιβλήματος υποδοχής στο περίβλημα ανεμιστήρα με περιστρεφόμενη πτερωτή με λεπίδες, ρίχνεται επί των τοιχωμάτων του κοχλιακού κελύφους και εκβάλλεται μέσω της εξόδου. Έτσι, η κατεύθυνση της κίνησης του αέρα στον ακτινικό ανεμιστήρα αλλάζει κατά 90 °.

  Οι ανεμιστήρες είναι διαθέσιμοι με αναρρόφηση μονής και διπλής όψης, με δεξιά και αριστερή περιστροφή της πτερωτής.

  Ανάλογα με τη σύνθεση των μεταφερόμενων ανεμιστήρες αέρα μπορεί να είναι: στην κανονική εκτέλεση - ανθρακούχο χάλυβα για τη μετακίνηση μη-επιθετικά περιβάλλοντα με θερμοκρασίες έως 80 ° C, σε μια παράσταση διάβρωση - από τιτάνιο, ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο, πλαστικό βινύλιο, το πολυπροπυλένιο, χάλυβα άνθρακα με μία αντιδιαβρωτική επικάλυψη, Σε εκρηκτική απόδειξη - υπό ειδικές συνθήκες.

  Επί του παρόντος ευρέως υιοθετηθεί τύπους φυγοκεντρικών ανεμιστήρων TS4-70 TS4-76 και από 2.5 έως 20 αριθμούς (μέσος αριθμός διαμέτρου του στροφείου ανεμιστήρα σε δεκατόμετρα), ανεμιστήρες TS14-46 μέσης πίεσης και υψηλής πίεσης ανεμιστήρες και WSC TS10-28.

  Ο ηλεκτροκινητήρας που κινεί την πτερωτή του ανεμιστήρα μπορεί να συνδεθεί με τον τελευταίο από τους ακόλουθους τρόπους: απευθείας τοποθετημένος σε έναν άξονα ή μέσω ενός ελαστικού συμπλέκτη. Μεταδόση ζωνών τάνυσης με σταθερή σχέση μετάδοσης. ρυθμίζοντας την αδρανή μετάδοση μέσω υδραυλικών και επαγωγικών συμπλεγμάτων. Οι τελευταίες δύο μέθοδοι χρησιμοποιούνται για μεγάλους ανεμιστήρες. Ο αξονικός ανεμιστήρας είναι ένας πτερωτής τοποθετημένος μέσα στο περίβλημα (κέλυφος) και φυτεύεται σε έναν άξονα με ηλεκτρικό κινητήρα. Αυτοί οι ανεμιστήρες έχουν υψηλή χωρητικότητα αέρα, αλλά αναπτύσσουν χαμηλή πίεση (μέχρι 700 N / m), έτσι χρησιμοποιούνται σε συστήματα αερισμού με χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση.

  Οι αξονικοί ανεμιστήρες, σε αντίθεση με τους ακτινικούς ανεμιστήρες, είναι αναστρέψιμοι: όταν η φορά περιστροφής της πτερωτής αλλάζει κατεύθυνση, αλλάζει η κατεύθυνση της κίνησης του αέρα, αλλά η παραγωγικότητα μειώνεται.

  Αεροθάλαμοι. Ο κύριος εξοπλισμός εξαερισμού για συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής, κατά κανόνα, εγκαθίσταται σε ειδικά δωμάτια που ονομάζονται θάλαμοι εξαερισμού. Οι θάλαμοι εφοδιασμού σε δημόσια, διοικητικά, κτίρια κατοικιών σχεδιάζονται συνήθως στο ισόγειο ή στο τεχνικό υπόγειο. Οι θάλαμοι εξαγωγής πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή του κτιρίου. Σε πολυώροφα κτίρια με μεγάλο αριθμό συστημάτων εξαερισμού συνιστάται η τοποθέτηση των θαλάμων αερισμού σε τεχνικά δάπεδα.

  Κατά τη συναρμολόγηση των συστημάτων εξαερισμού και την τοποθέτηση των καμερών, καθοδηγούνται από το βέλτιστο εύρος (συνήθως όχι περισσότερο από 50-60 μέτρα) συστημάτων για τεχνικούς, οικονομικούς και εποικοδομητικούς λόγους. Εάν είναι δυνατόν, οι κάμερες θα πρέπει να τοποθετούνται στο κέντρο των φορτίων εξαερισμού. Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση συστημάτων αέρος και εξάτμισης σε ένα θάλαμο.

  Οι θάλαμοι εξαερισμού δεν πρέπει να βρίσκονται κοντά σε χώρους με χαμηλό αποδεκτό επίπεδο θορύβου (αίθουσες συνεδριάσεων, αίθουσες συνεδρίων κλπ.), Καθώς αυτό απαιτεί υψηλό κόστος για ηχομόνωση.

  Οι θάλαμοι εξαερισμού μπορούν να συναρμολογηθούν από δομές κτιρίων ή από τυπικά τμήματα που κατασκευάζονται σε εργοστάσια ή κεντρικά καταστήματα προμηθειών. Σε ορισμένες περιπτώσεις επιτρέπονται μη τυπικές κάμερες.

  Στους θαλάμους αέρα με παροχή εξωτερικού αέρα εισάγεται διαμέσου της γρίλιας εισόδου, περνά μέσα από το μονωμένο βαλβίδας καθαρίστηκε σε φίλτρα από τη σκόνη, προθερμαίνεται σε θερμαντήρες αέρα και έναν ανεμιστήρα μέσω του εξασθενητή και της διανεμητικής αγωγού τροφοδοσίας τροφοδοτείται μέσα στον αγωγό συστήματος τροφοδοσίας αέρα. Μέρος του αέρα από του εξαεριζόμενου χώρου μέσω του αγωγού ανακυκλοφορίας προς τον θάλαμο για την ανάμιξη με τον εξωτερικό αέρα.

  Οι θάλαμοι εξαερισμού τροφοδοσίας αποτελούνται από ξεχωριστά τμήματα δωματίων που προορίζονται για τη συντήρηση βαλβίδων εισαγωγής, φίλτρων, θερμαντήρων κλπ.

  Κάθε τμήμα πρέπει να έχει ξεχωριστή είσοδο με ερμητικά κλειστή πόρτα. Αυτό είναι απαραίτητο για την παρακολούθηση των τμημάτων και τη συντήρησή τους.

  Στον θάλαμο εξάτμισης υπάρχουν φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες, αγωγοί αέρα, συσκευή εκκένωσης αέρα.

  Ο ανεμιστήρας εξάτμισης μπορεί να εγκατασταθεί εκτός του κτιρίου σε ένα βραχίονα, ενσωματωμένο στον τοίχο. Σε περιπτώσεις όπου ο θόρυβος που παράγεται από αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο (για παράδειγμα, σε δωμάτια με το δικό του υψηλό επίπεδο θορύβου), ο ανεμιστήρας εξάτμισης μπορεί να τοποθετηθεί και στο χώρο συντήρησης στο βραχίονα.

  Οι διαστάσεις των θαλάμων αερισμού καθορίζονται από τις συνθήκες της δυνατότητας τοποθέτησης του εξοπλισμού και της ευκολίας λειτουργίας. Οι διαστάσεις των διαδρόμων και των ανοιγμάτων πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σε σχέση με τις διαστάσεις του εξοπλισμού. Οι διαβάσεις για τη συντήρηση του εξοπλισμού πρέπει να έχουν πλάτος τουλάχιστον 0,7 m, το ύψος των θαλάμων να είναι μεγαλύτερο από το ύψος του εξοπλισμού κατά τουλάχιστον 0,8 m.

  Οι θάλαμοι εξαερισμού πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με ηλεκτρικό φωτισμό, σκάλες, πλατφόρμες, φρεάτια για πρόσβαση σε εξοπλισμό και αγωγούς, εξοπλισμός χειρισμού. Σε κτίρια με μεγάλο αριθμό συστημάτων εξαερισμού, υπάρχει χώρος για την επισκευή του εξοπλισμού.

  Η λειτουργία των συστημάτων εξαερισμού ελέγχεται από ειδικές κονσόλες που χρησιμοποιούν συσκευές αυτοματισμού και τηλεχειρισμού.

  Κατά την εξέταση του σχεδιασμού και της επιλογής των συστημάτων εξαερισμού, καθορίστε πρώτα τα χαρακτηριστικά των εγκαταστάσεων παραγωγής (υγιεινής, πυρκαγιάς και έκρηξης). Για το σκοπό αυτό, είναι αναγκαίο να καθοριστεί ο βαθμός πυρασφάλειας των πρώτων υλών, των βοηθητικών υλικών, των αποβλήτων και των τελικών προϊόντων. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται ο προσδιορισμός των χαρακτηριστικών των ελευθέρων ρυπαντών (υγρασία, ατμός, αέριο και σκόνη). ταχύτητα εξάπλωσης ατμών και αερίων στον αέρα του δωματίου. την πυκνότητα των αφαιρεθέντων ρύπων και την επιτρεπόμενη συγκέντρωσή τους.

  Επιλέξτε έναν τρόπο για την εξάλειψη και την πρόληψη του σχηματισμού τοξικών, φωτιάς και επικίνδυνων εκπομπών. Σε αυτή την περίπτωση, ρυθμίζονται τα ποσοστά αναρρόφησης σχεδιασμού, ο τύπος καταφυγίου που επιλέγεται ή είναι ειδικά σχεδιασμένος. να αναπτύξει ένα σχέδιο για τη θέση καταφυγίων, αεραγωγών, ανεμιστήρων, θαλάμων αερισμού και εγκαταστάσεων επεξεργασίας. Ανάλογα με τον κίνδυνο πυρκαγιάς και έκρηξης των αφαιρεθέντων ατμών, σχεδιάζονται αέρια και σκόνη, επιβραδυντικά πυρκαγιάς και συσκευές σηματοδότησης. Σύμφωνα με την επιλεγμένη μέθοδο και το σχέδιο εξαερισμού, υπολογίζεται ο αριθμός των επενδύσεων παραθύρων, των διαφραγμάτων, των φανών. την απόδοση του ανεμιστήρα, τις διαστάσεις των αεραγωγών και, στη συνέχεια, επιλέξτε τον τύπο του ανεμιστήρα και άλλων συσκευών, λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο πυρκαγιάς και έκρηξης. Σε ιδιαίτερα επικίνδυνες περιοχές, παρέχονται συσκευές που ρυθμίζουν αυτόματα τη λειτουργία του εξαερισμού και σηματοδοτούν τον τερματισμό της λειτουργίας του ή την επικίνδυνη συγκέντρωση ρύπων, συμπεριλαμβανομένου του εξαερισμού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

  Ο σχεδιασμένος εξαερισμός πρέπει να απομακρύνει εντελώς τους ρύπους ή να τους αραιώσει μέχρι τη μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση. Ο αφαιρούμενος μολυσμένος αέρας πριν από την εκτόξευσή του στην ατμόσφαιρα πρέπει να καθαριστεί και να καταστεί ακίνδυνος.

  Υπολογισμός του εκτροπέα για εξαερισμό

  Για να αυξήσετε την χωρητικότητα του άξονα καυσαερίων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αιολική ενέργεια. Για το σκοπό αυτό, τοποθετείται ένας εκτροπέας στο άνω άκρο του σωλήνα. Το έργο του εξηγείται από την επίδραση του Bernoulli. Όταν ένα τζετ αέρα χτυπά την επιφάνεια του διαχύτη του εκτροπέα, το διασχίζει από όλες τις πλευρές, τότε σε αυτό το τμήμα σχηματίζεται μια αραίωση, η ώθηση γίνεται καλύτερη.

  Ως αποτέλεσμα της χρήσης του εκτροπέα, η απόδοση του συστήματος εξαερισμού αυξάνεται κατά 15-20%. Επιπλέον, η συσκευή προστατεύει τον άξονα της καυσαερίων από τις εναποθέσεις και τα υπολείμματα. Πώς να υπολογίσετε τον εκτροπέα για εξαερισμό;

  Τα κύρια χαρακτηριστικά των διαφραγμάτων εξαερισμού

  Η συσκευή κατασκευάζεται έτσι ώστε όταν ο άνεμος φυσάει, το μέγεθος του τμήματος του τμήματος εξάτμισης είναι πολύ μεγαλύτερο από το τμήμα τροφοδοσίας. Εξαιτίας αυτού, η διαφορική πίεση αυξάνεται στα άκρα της πολλαπλής εξαγωγής. Κατά συνέπεια, η ανταλλαγή αέρα αυξάνεται.

  Τα κύρια χαρακτηριστικά του εκτροπέα για εξαερισμό:

  • Η μονάδα είναι τοποθετημένη στην κορυφή του άξονα εξαερισμού όπου υπάρχει φυσικό και μηχανικό κίνητρο. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται σε ανελκυστήρες και κάθετους αγωγούς.
  • Ο εκτροπέας έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει την έλξη του φυσικού ελλείμματος, για να προστατεύει το σύστημα εξαερισμού και τον εξοπλισμό εξαερισμού από τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής βροχόπτωσης.
  • Η προσαρμογή επιλέγεται, καθοδηγείται από τα μεγέθη ενός στόματος ενός ορυχείου. Σύμφωνα με την ΤΥ 36233780 γίνεται σύνδεση με φλάντζα. Επιτρέπεται η χρήση συνδέσμου επίδεσμου σε στρογγυλό άξονα, σε ορθογώνιο σύνδεσμο - αρθρωτό σύνδεσμο.

  Υπάρχουν πολλά μοντέλα αυτών των αεροδυναμικών συσκευών. Εξετάστε δημοφιλή.

  Εκτροπέας TsAGI

  Εγκατασταθεί στον άξονα εξαγωγής. Για τη δημιουργία φυσικής έλξης χρησιμοποιεί θερμική και αιολική ενέργεια. Υπό την επίδραση των ανέμων στον κύλινδρο του εκτροπέα, η πίεση μειώνεται. Αυτή η διαδικασία ενεργοποιεί τη λειτουργία του συστήματος εξάτμισης.

  Για να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα, ο εκτροπέας TsAGI πρέπει να τοποθετηθεί πάνω από το επίπεδο της στέγης για ένα και μισό έως δύο μέτρα. Οι μονάδες με στρογγυλά και ορθογώνια τμήματα "οδηγούν" όχι μόνο τις ροές του αέρα, αλλά και χημικά μη επιθετικά μέσα (η θερμοκρασία τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 800 βαθμούς).

  Το σχήμα του εκτροπέα TsAGI σε κάθετο τμήμα:

  + - ένα τμήμα με αυξημένη πίεση, μια ζώνη αραίωσης.

  Ο εκτροπέας οροφής

  Ένα συστατικό του φυσικού αερισμού. Σχεδιασμένο για την απομάκρυνση της ροής καυσαερίων. Ο εκτροπέας οροφής είναι τοποθετημένος στην οροφή όπου ο αγωγός αέρα παραμένει.

  Για να ελαχιστοποιηθεί η ροή του αέρα, χρησιμοποιείται η εξωτερική επίδραση του ανέμου. Οι ροές του δημιουργούν μια ζώνη χαμηλής πίεσης.

  Υπολογισμός του εκτροπέα για εξαερισμό

  Για να υπολογίσετε, πρέπει να γνωρίζετε την εσωτερική διάμετρο του άξονα εξαερισμού. Για αυτές τις διαστάσεις, επιλέγεται το ύψος του εκτροπέα και το πλάτος του διαχύτη. Τα δεδομένα μπορούν να ληφθούν από τον πίνακα:

  Η διάμετρος του εκτροπέα μπορεί να υπολογιστεί με τον τύπο:

  D = 0,0188 √ Ld / (kα * νΒ),

  όπου Ld - δείκτης της χωρητικότητας της μονάδας, m3 / h (αναφέρεται στην τεχνική τεκμηρίωση για τους εκτροπείς). kε - συντελεστής απόδοσης της αεροδυναμικής διάταξης, vB - ταχύτητα ροών αέρα, εκτροπή του εκτροπέα, m / s.

  Ο συντελεστής απόδοσης για μια κυλινδρική συσκευή TsAGI είναι 0,4, για μια συσκευή τύπου αστεριού - 0,42.
  Ο εκτροπέας αερισμού μπορεί να αγοραστεί, αλλά μπορεί να κατασκευαστεί ανεξάρτητα από φύλλο λαμαρίνας ή γαλβανισμένο σίδερο. Τα εξαρτήματα κόβονται από το πρότυπο και στερεώνονται με πριτσίνια, μπουλόνια ή με συγκόλληση. Αν χρησιμοποιείτε βίδες, πρέπει να τα επεξεργαστείτε με κάτι για να τα προστατέψετε από τη σκουριά.

  Σπιτικό εκτροπέα Volpert-Grigorovich. Πώς να φτιάξετε έναν εκτροπέα και να βελτιώσετε το ρεύμα στο σωλήνα του κλιβάνου.

  Ο εκτροπέας είναι μια συσκευή που βελτιώνει το ρεύμα του σωλήνα. Το κάνει αυτό λόγω του γεγονότος ότι ως αποτέλεσμα της ροής του αέρα γύρω από τον εκτροπέα σχηματίζονται περιοχές χαμηλής πίεσης ακριβώς πάνω από τον σωλήνα. Και αυτό συνεπάγεται αέρα αναρρόφησης (ή αέρια κλιβάνου) από τον αγωγό. Δηλαδή. υπάρχει αποτέλεσμα επιμήκυνσης, ανυψώνοντας τον αγωγό κατά περίπου 15-20%. Αλλά αυτό είναι συχνά περισσότερο από αρκετό για να εξασφαλιστεί καλή πρόσφυση σε μικρούς σωλήνες. Εκτροπείς είναι γνωστό για μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά την ανακάλυψη των νόμων της αεροδυναμικής, αλλά χρησιμοποιούνται μόνο σε μεγάλα βιομηχανικά συστήματα. Και παρόλο που η παραγωγή τους είναι πολύ απλή και χάρη σε όλους, ο λόγος για την απουσία τους στους σωλήνες μας είναι αποκλειστικά η άγνοια και η έλλειψη πληροφοριών. Ως αποτέλεσμα - πάνω από τις στέγες αργαλειό «δημιουργική» ομπρέλες - ένα προϊόν των τοπικών σόμπα ιθύνοντες, που πολλοί σκέφτονται για «την ομορφιά της άγραφους», αλλά η ώθηση στο σωλήνα και στην ποιότητα της καύσης των καυσίμων είναι σημαντικά μικρότερη.

  Υπάρχει πολλή αεραγωγούς συστημάτων: TsAGI, Wolpert-Grigorovich Khanzhenkova, κ.λπ. Αλλά η πιο κοινή επιλογή για θέρμανση είναι ακριβώς εκτροπής Wolpert - Grigorovich.. Αν και σύμφωνα με κάποιες κριτικές, ο εκτροπέας του TsAGI έχει αποδειχθεί καλύτερο για συστήματα εξαερισμού.

  Η διάταξη του εκτροπέα είναι αρκετά απλή. Ένας κολοβωμένος κώνος εγκαθίσταται πάνω από τον σωλήνα, ένα διαχύτη, έτσι ώστε ο σωλήνας να εισέρχεται λίγο. Μια προστατευτική ομπρέλα τοποθετείται πάνω από το σωλήνα, όπως συνήθως. Αλλά για να αντισταθμιστεί η βλάβη (ζώνες υψηλής πίεσης κάτω από την ομπρέλα), ένας ανεστραμμένος κώνος προσαρτάται κάτω από την ομπρέλα. Ως αποτέλεσμα, μέσα σε αυτή τη δομή, με πλευρική εμφύσηση από τον άνεμο, σχηματίζεται μειωμένη πίεση και ο καπνός βγαίνει πιο εύκολα από τον σωλήνα προς τα έξω. Για λόγους δικαιοσύνης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι με μια ισχυρή ροή ανέμου προς τα κάτω "από την κορυφή προς τη βάση", η πίεση μέσα στον εκτροπέα αυξάνεται (λόγω θωράκισης από μια ομπρέλα). Αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή του τόπου εγκατάστασης και του ύψους του σωλήνα. Η καλύτερη εμφύσηση του εκτροπέα είναι στην πλευρά ή στο κάτω μέρος, και αυτό είναι το 99% των περιπτώσεων.

  Πριν ξεκινήσετε την κατασκευή του εκτροπέα, πρέπει να υπολογίσετε τις διαστάσεις του. Όλοι τους συνδέονται με τη διάμετρο του σωλήνα. (Αν ο σωλήνας είναι τετράγωνος, τότε δημιουργήστε ένα τετράγωνο εκτροπέα, αν και λειτουργεί χειρότερα λόγω της γωνίας). Η διάμετρος του σωλήνα υπολογίζεται ως η αρχική τιμή Δ. Και όλες οι άλλες διαστάσεις υπολογίζονται με τους αντίστοιχους συντελεστές σκίτσου. Η διάμετρος του διαχύτη στον πυθμένα είναι 2D, στην κορυφή - 1.5D, το ύψος του διαχύτη είναι 1.5D. Η "εμβάπτιση" του σωλήνα στο διαχύτη είναι κατά 0.15D. Το ύψος του κώνου ομπρελών, του κώνου κώνου και η απόσταση μεταξύ της ομπρέλας και του διαχύτη είναι 0,25D. Όλες αυτές οι εξάρσεις επιτυγχάνονται ως αποτέλεσμα της εμφύσησης του εκτροπέα στις αεροδυναμικές σήραγγες. Συνεπώς, συνιστάται ιδιαίτερα να ακολουθούνται.

  Έτσι γνωρίζοντας τις διαστάσεις, συνεχίζουμε να υπολογίζουμε και να ανοίγουμε το τεμάχιο εργασίας. Το ιδανικό υλικό για τον εκτροπέα θα είναι ένας λεπτός ανοξείδωτος χάλυβας. Αλλά ο συνήθης γαλβανισμένος χάλυβας είναι επίσης κατάλληλος. Θα διαρκέσει για πολλά χρόνια, και θα κάνει ένα καινούργιο - εργασία για αρκετές ώρες. Στους υπολογισμούς των διαστάσεων των κενών, το άρθρο "Πώς να υπολογίσετε το μοτίβο του κώνου" θα σας βοηθήσει. Το μοτίβο για το διαχύτη είναι μια κυρτή λωρίδα χάλυβα, και για την ομπρέλα - δύο κύκλους, με κομμένα τμήματα. Μην ξεχάσετε να αφήσετε μια λωρίδα από μέταλλο σε 2-3 cm σε μία από τις άκρες για να κολλήσετε. Η ομπρέλα είναι 2-3 cm μεγαλύτερη από τον κώνο.

  Ό, τι και αν δεν ξεγελάσει με στροφές και στροφές, έβαλα τα πριτσίνια και τα πριτσίνια. Δεδομένου ότι η στεγανότητα είναι εντελώς περιττή, στερεώστε τα άκρα του μοτίβου με τα πριτσίνια πολύ πιο γρήγορα. Είναι βολικό να χρησιμοποιείτε είτε ένα μανδρέλι με τη μορφή μιας κρεμαστής ράβδου πάνω στην οποία τοποθετείται ο διαχύτης. Ενώ κρατάμε το τεμάχιο εργασίας, τρυπάμε τις τρύπες σε δύο άκρες, εισάγουμε το πριτσίνι και "τραβήξουμε έξω" με το πριτσίνι. Γρήγορη και αξιόπιστη στερέωση. Το πριτσίνωμα είναι ελαφρώς ρυθμισμένο με ένα μικρό σφυρί.

  Κάνουμε επίσης κώνοι της ομπρέλας και του ανακλαστήρα, αλλά δεν τα συνδέουμε ακόμα. Για να προσαρτήσετε την ομπρέλα στο διαχύτη στο σωστό ύψος, έχω εφαρμόσει τα τμήματα με σπείρωμα. Για μια σταθερή στερέωση, υπάρχουν αρκετά 3, τοποθετημένα με αστέρι τριών ακτίνων. Στους πείρους διάχυσης προσαρμόζονται σε ειδικούς βρόχους κατασκευασμένους από μια λωρίδα από μέταλλο και επίσης στερεωμένοι στο διαχύτη με πριτσίνια. Τα στηρίγματα απλά βιδώνονται στους μεντεσέδες και στερεώνονται με παξιμάδια. Αυτό το σύστημα σάς επιτρέπει να ρυθμίζετε με ακρίβεια και ταχύτητα την ομπρέλα στο επιθυμητό ύψος.

  Στον κώνο τρυπιούνται 3 οπές και ο κώνος επιστροφής στερεώνεται με παξιμάδια με ροδέλες στο σωστό ύψος. Τώρα μπορείτε να στερεώσετε την προστατευτική ομπρέλα. Δεδομένου ότι έχει ελαφρώς μεγαλύτερη διάμετρο από τον κώνο, κατά μήκος της περιμέτρου του σε πολλά σημεία, η άκρη που προεξέχει κόβεται σε πλάτος 1-2 cm και αυτή η ταινία είναι λυγισμένη στον κάτω κώνο. Τέτοιες λωρίδες 6-10 και οι δύο κώνοι στερεώνονται μεταξύ τους πολύ αξιόπιστα. Και επειδή ο ανώτερος κώνος είναι μια ομπρέλα μεγαλύτερη από την κάτω, η ατμοσφαιρική κατακρήμνιση δεν θα συσσωρευτεί μέσα σε αυτό το "ιπτάμενο πιατάκι".

  Τώρα απομένει να στερεώσετε τον εκτροπέα απευθείας στον αγωγό. Για να γίνει αυτό, είναι βολικό να χρησιμοποιήσετε ένα κοντό τμήμα του σωλήνα, ώστε να μην συνδέεται βιαστικά και ποιοτικά με τον εκτροπέα, και στη συνέχεια να εγκαταστήσετε ολόκληρη την κατασκευή στην καπνοδόχο.

  Mark και ανοίξτε τις επιθυμητές οπές στο διαχυτήρα και του σωλήνα, επίσης να καθορίσει τον εκτροπέα μέσω σπείρωμα πείρων, εξασφαλίζοντας την επιθυμητή τιμή του σωλήνα εισέρχεται στο διαχύτη. Τώρα μπορείτε να εγκαταστήσετε τα πάντα στον σωλήνα.

  Πιθανώς, σε ποιον θα φανεί ότι η κατασκευή θα είναι λίγο δυσκίνητη. Ωστόσο, ο εκτροπέας βελτιώνει σημαντικά το ρεύμα του σωλήνα. Ακόμη και με έναν ελαφρύ αέρα, η ώθηση ακόμα και σε έναν ψυχρό κλίβανο γίνεται αισθητή πολύ ξεκάθαρα από ένα "γυμνό χέρι" και από το αυτί. Κατά την καύση, ακόμα και όταν ο κλίβανος ανάψει, η ώση αυξάνεται καθώς ο σωλήνας θερμαίνεται. Ένας ισχυρός άνεμος δημιουργεί μια πολύ σημαντική πρόσφυση, σαν να φουσκώνει ο φούρνος με βίαιο τρόπο, όπως και με την υπερσυμπίεση.

  Σύμφωνα με τις υποκειμενικές αισθήσεις και την εμπειρία, το ύψος του σωλήνα περίπου. 3 μέτρα λειτουργεί ακριβώς όπως σε ύψος 5 μέτρων. Εάν η εστία καύσης δεν είναι υπερφορτωμένη με καύσιμο και υπάρχει καλή παροχή αέρα, τότε το ύψος της φλόγας στον κλίβανο δεν είναι μεγαλύτερο από 15-20 cm, σε σύγκριση με τα συνηθισμένα 40-50. Ταυτόχρονα, η διαδικασία καύσης είναι πολύ ενεργή.

  Αφού αφιερώσατε μόνο λίγες ώρες στην κατασκευή του εκτροπέα, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά τη διαδικασία καύσης στους κλιβάνους σας.

  Κωνσταντίνος Τιμοσένκο. © 08/06/2014.

  Εκτροπέας έλξης για αερισμό

  Η κύρια προϋπόθεση για την ορθή λειτουργία του εξαερισμού είναι η παρουσία μίας σταθερής και αποτελεσματικής ώσης. Μόνο στην περίπτωση αυτή θα υπάρχει πάντα καθαρός και καθαρός αέρας στα δωμάτια. Η παρουσία ενός εκτροπέα στο σύστημα εμποδίζει το να φράξει, διατηρεί την εσωτερική διάμετρο του ακροφυσίου στην αρχική του μορφή, αποτρέποντας τη συσσώρευση λίπους στα εσωτερικά του τοιχώματα.

  Λειτουργικότητα του εκτροπέα

  Το έργο όλων των υφιστάμενων μοντέλων εκτροπέων μειώνεται σε μία αρχή. Κατά τη λειτουργία, η μονάδα εκτρέπει τα ρεύματα αέρα που αντλούνται από τον άνεμο. Ο αέρας ρέει γύρω του, σχηματίζοντας ένα χώρο κοντά στην έξοδο με μειωμένη πίεση. Η επίδραση του αέρα από το εξωτερικό μειώνει την πίεση του στη ροή αέρα μέσα στο σωλήνα εξαερισμού. Σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής (συγκεκριμένα, Bernoulli), αντισταθμίζοντας την "έλλειψη", η εσωτερική στήλη αέρα στον σωλήνα τείνει να ανεβαίνει προς τα πάνω. Ταυτόχρονα, αναρροφάται αέρας από τη ζώνη αραίωσης του καναλιού. Το όλο σύστημα θα είναι αποτελεσματικό εάν ο εκτροπέας χρησιμοποιείται σωστά. Στην περίπτωση αυτή, η πραγματική πρόσφυση μπορεί να αυξηθεί κατά 20%, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

  Ο εκτροπέας TsAGI είναι ένα "κλασικό του είδους"

  Ο σχεδιασμός οικιστικών κτιρίων του παλαιού κτιρίου πραγματοποιήθηκε αναγκαστικά λαμβάνοντας υπόψη την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού με φυσική διέγερση της κίνησης του αέρα. Αυτό εξηγεί την εξάρτηση της φυσικής ανταλλαγής αέρα από τις ιδιοτροπίες της φύσης. Ο εκτροπέας TsAGI είναι μια απλή συσκευή με σχήμα αεριζόμενος με ένα ανοιχτό τμήμα ροής, ανάπτυξη του Κεντρικού Αεροϋδροδυναμικού Ινστιτούτου. Χρησιμοποιεί φυσικούς παράγοντες αλλαγών του καιρού στην εργασία, αλλά συμβαίνει το έργο του στο σύστημα και με μηχανικό κίνητρο. Λειτουργεί τόσο για αερισμό όσο και για θέρμανση (χρησιμοποιείται σε καμινάδες). Επιλογές τοποθέτησης - κρυφό (στο κανάλι), εξωτερικό.

  Αντικειμενική αξιολόγηση

  Όπως κάθε τεχνική συσκευή, η σχεδίαση του TsAGI έχει τα υπέρ και τα κατά.

  • Αποτελεσματική προστασία από τη διείσδυση σκόνης, βροχοπτώσεων, μικρών πτηνών, εντόμων, τρωκτικών μέσα στον αγωγό εξαερισμού.
  • Προστασία της κεφαλής του σωλήνα εξαγωγής από την καταστροφή.
  • Η οθόνη με τη μορφή ενός κυλίνδρου εμποδίζει το σχηματισμό ενός βυθίσματος επιστροφής στην έξοδο αέρα, ακόμα και το μεγαλύτερο τμήμα.
  • Οι παραλλαγές του υλικού κατασκευής καθιστούν δυνατή την αντικατάσταση των πιο ακριβών με φτηνές. Έτσι, δημοκρατική στην τιμή του πλαστικού μπορεί να εγκατασταθεί αντί του ανοξείδωτου μετάλλου στις ροές εξαερισμού με τον αναδυόμενο ψυχρό αέρα.

  Δυσκολίες στην εργασία παρατηρούνται σε σοβαρούς παγετούς, όταν σχηματίζεται πάγος στα εσωτερικά τοιχώματα του εξωτερικού κυλίνδρου. Το στρώμα του μπορεί να κλείσει εντελώς την διατομή. Ο εκτροπέας TsAGI είναι ευαίσθητος στην κατεύθυνση του ανέμου: δημιουργεί αντοχή σε ώθηση σε απόλυτη ηρεμία ή ελαφρά εμφύσηση του ανέμου.

  Συσκευή

  Η κατασκευή μιας απλής συσκευής επαναλαμβάνει το σχήμα του άξονα εξαερισμού. Κύρια στοιχεία:

  • Ο κάτω σωλήνας διακλάδωσης, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στην κεφαλή του σωλήνα εξαερισμού (σωλήνας).
  • Ένας διαχύτης είναι ένα μέρος ενός σωλήνα όπου η ροή του αέρα αλλάζει τις παραμέτρους του λόγω της κωνικό-όπως συμπίεσή του. Από το σωλήνα διακλάδωσης προς τα πάνω, γίνεται επέκταση. Το στενό άκρο της κολοβωμένης μορφής συνδέεται με τον σωλήνα διακλάδωσης.
  • Περιβλήματα ή εξωτερικό περίβλημα της συσκευής.
  • Δαχτυλίδι, βραχίονες ως στοιχεία στερέωσης. Με τη βοήθειά τους, ο οπτικά αισθητός δακτύλιος στερεώνεται από έξω προς το διαχύτη.
  • Το άνω προστατευτικό πώμα (ομπρέλα) στην κλασική έκδοση του κωνικού σχήματος είναι προστασία από τη διείσδυση ρύπων από το εξωτερικό.
  • Πόδια για τη στερέωση της ομπρέλας.

  Προσοχή παρακαλώ! Η εξωτερική διάμετρος της εξόδου αέρα στην οποία είναι εγκατεστημένος ο εκτροπέας TsAGI θα πρέπει να βρίσκεται στην περιοχή των 100-1250 mm.

  Υπολογισμοί παραμέτρων και σχεδίων

  Ένα στοιχείο του συστήματος εξαερισμού που είναι απλά σχεδιασμένο είναι διαθέσιμο στο δίκτυο πωλήσεων. Κάθε εκτροπής πρέπει να συμμορφώνονται με TU 36233780. Για να εξοικονομήσετε χρήματα μπορείτε να κάνετε με τα χέρια σας TsAGI εκτροπής από ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο χάλυβα. Θα πρέπει να θυμόμαστε: για γαλβανισμό του επιθετικού περιβάλλοντος αέρα, η γαλβανισμένη κατασκευή δεν χρησιμοποιείται.

  Προκαταρκτική προετοιμασία είναι απαραίτητη. Ειδικότερα, εξοικείωση με την ειδική βιβλιογραφία, όπου οι υπολογιζόμενες εξάρσεις των αεροδυναμικών παραμέτρων δίνονται στους πίνακες. Το προκαταρκτικό στάδιο περιλαμβάνει τις προδιαγραφές των διαστάσεων. Συμμορφώνονται με τους κανόνες του SNiP 41012003. Οι εκτροπείς κατασκευάζονται στην κλιματική έκδοση "0". Επιλέγονται ανάλογα με το τμήμα και το σχήμα του αεραγωγού.

  Εάν ο εκτροπέας είναι στρογγυλός, ο υπολογισμός και τα σχέδια λαμβάνουν υπόψη:

  • Η εσωτερική διάμετρος της κεφαλής του άξονα είναι ίδια με το μικρότερο τμήμα (στενό τμήμα) του διαχύτη.
  • Η διάμετρος ενός ευρέος τμήματος του καναλιού με μεταβλητή ροή.
  • Το ύψος του δακτυλίου και η διάμετρος του.
  • Το πλάτος της ομπρέλας.
  • Για να γίνει ένας εκτροπέας, το TsAGI καθορίζεται από το σχήμα του. Πρέπει να είναι ίδια με το σχήμα της εξόδου εξαερισμού.
  • Το υλικό επιλέγεται: φθηνότερη - γαλβανισμός, ανοξείδωτο χάλυβα πιο ακριβό.

  Για να απλοποιηθεί ο υπολογισμός των αρχικών δεδομένων από τους πίνακες στην εσωτερική διάμετρο επιλέγεται το ύψος του εκτροπέα και το πλάτος του τμήματος διάχυσης. Κατά τον υπολογισμό των υπόλοιπων παραμέτρων, λαμβάνονται υπόψη τα σχόλια:

  • το ύψος ολόκληρου του προϊόντος βρίσκεται στην περιοχή 1,6-1,7 της εσωτερικής διαμέτρου του προϊόντος.
  • το πλάτος του διαχύτη επιλέγεται στο διάστημα 1,2-1,3 της ίδιας διάμετρος.
  • ένα προστατευτικό κάλυμμα μεγέθους πρέπει να καλύπτει την οπή και να είναι μεγαλύτερο κατά συντελεστή 1,7 φορές τη διάμετρο.

  Η τυπική αρίθμηση των εκτροπέων για τον εξαερισμό είναι 3-10. Σε αριθμούς, η διάμετρος του άξονα εξαερισμού (dm) είναι κωδικοποιημένη. Οι τυποποιημένες φόρμες, τα μεγέθη όταν κάνετε ένα αυτο-κατασκευασμένο προϊόν δεν αλλάζουν εντελώς, ώστε να μην παραβιάζουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

  Αλγόριθμος εργασίας

  • Λάβετε μέτρα για την ασφαλή λειτουργία: φορέστε γάντια, προστατευτικά γυαλιά.
  • Προετοιμασία ενός κουμπώματος: χάρακα, τρυπάνι, ψαλίδι ή βούλγαρος, δείκτης.
  • Αποκτήστε υλικό: ένα φύλλο μετάλλου με πάχος 0,3-0,5 mm.
  • Εφαρμόστε διαστάσεις στο χαρτόνι. Δεν πρέπει να συγχέεται: το εσωτερικό τμήμα του κυλίνδρου πρέπει να είναι το ίδιο με την εξωτερική διάμετρο του σωλήνα εξαερισμού.
  • Κατά τη σχεδίαση του διαχυτήρα, προσθέστε επιπλέον 0,2 εκατοστά στα αρθρώματα με την άκρη.
  • Όλα τα στοιχεία είναι απλά τοποθετημένα σε μια μεταλλική λωρίδα και κόβονται με κορμό ή ψαλίδι.
  • Ο κώνος σχηματίζεται από ένα κομμένο κύκλο. Από το περίγραμμα (κατά μήκος της ακτίνας - από την άκρη στο κέντρο) κόβονται ψαλίδια. Η αλληλεπικάλυψη μιας ακμής με την άλλη γίνεται μέχρι να σχηματιστεί ο κώνος.
  • Οι άκρες του περιβλήματος πτυσσόμενου διαχυτήρα συνδέονται κατά μήκος της ακμής με ένα περιθώριο 10 mm.
  • Τρυπήστε τρύπες στις αρθρώσεις. Η στερέωση εξαρτημάτων μεταξύ τους πραγματοποιείται με μπουλόνι ή με αρμούς νήματος.
  • Οι χειρολαβές είναι λωρίδες από γαλβανισμένο χάλυβα πλάτους 1,5-2,0 cm.
  • Η συναρμολογημένη δομή πρέπει να τοποθετηθεί στο πάνω μέρος του σωλήνα: ο κάτω κύλινδρος στερεώνεται με μπουλόνια, ο διαχύτης στερεώνεται από το στήριγμα.
  • Στους συνδετήρες, συναρμολογείται μια κουκούλα.
  • Όλα τα στοιχεία της δομής είναι σταθερά στερεωμένα με βιδωτές συνδέσεις ή πριτσίνια αυστηρά σύμφωνα με το σχέδιο.
  • Η ρύθμιση του βυθίσματος στο κανάλι σε περίπτωση ισχυρού ανέμου παράγεται από μια ειδική βαλβίδα που είναι εγκατεστημένη σε αυτό.

  Προσοχή παρακαλώ! Ο εκτροπέας τοποθετείται πάνω από την οροφή στην ελεύθερη ζώνη του ανέμου. Απαγορεύεται η τοποθέτηση στη ζώνη αεροδυναμικής σκιάς, που δημιουργείται, για παράδειγμα, από ένα κοντινό κτίριο.

  Σύμφωνα με τους κανόνες κατασκευής και τοποθέτησης, καθώς και με την κατοχή δεξιοτήτων εργασίας, η διάταξη του εκτροπέα TsAGI στην οροφή δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και χρόνο.

  Deflector με τα χέρια σας!

  Σε αυτό το θέμα θέλω να μοιραστώ την εμπειρία της ανεξάρτητης παραγωγής των εκτροπέων, δηλαδή
  Ο εκτροπέας TsAGI.
  Deflector Khanzhenkov.
  Εκτροπέας Grigorovich.
  Η επιλογή ισχύος (απόδοσης) παραμένει εκτός αυτού του θέματος και η μόνη παράμετρος εισόδου είναι η διάμετρος του σωλήνα εξαγωγής ή του σωλήνα καπνού.
  αναλογία TsAGI και Grigorovich έβγαλα τα βιβλία από το αρχείο Ακαδημία Gasman chtoli (δεν μπόρεσα να βρω δύο μήνες σκάψιμο στο διαδίκτυο), αλλά Khanzhenkova με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του (σύμφωνα με την οποία αποδεικνύεται ότι def.Hanzhenkova usovershestvovanny Def.TsAGI η οποία πριν από μισό αιώνα και την ίδια Hanzhenkov κατασκευασμένο)
  Ανάπτυξη και υπολογισμός του περιθλαστικού εκτυπωτή του TsAGI σε echelk από το συντεχνιακό συντεχνικό τμήμα ή από το avok.ru
  Dorezoval και συμπληρώνεται από τους τύπους-μεγέθη ehlki ο ίδιος.
  Στο TsAGI στους υπολογισμούς μου, χωρίς φούστα, και Khanzhenkova δεν είμαι πολύ τεμπέλης για να κάνει τους υπολογισμούς του μεγέθους της φούστας, αν και το μέγεθος του διαφράγματος, η οποία δεν ήταν στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας πήρε τη θεωρία της TsAGI.
  Έτσι, αν ο εκτροπέας αερισμού, γκαράζ, για παράδειγμα, πάρτε TsAGI ή Khanzhenkov, αν η καμινάδα, τότε Grigorovich θα ήταν πιο ενδεδειγμένο.
  Πρακτική.

  Πρακτική,
  στο παράδειγμα του εκτροπέα Khanzhenkov, ως το πιο γεμάτο και στο υπολογισμένο μέρος, επίσης.

  Στο echel εισάγουμε τη διάμετρο του σωλήνα στην οποία θα φυτευτεί ο εκτροπέας (κίτρινο πεδίο), θα λάβουμε όλες τις διαστάσεις και ένα σχέδιο με διαστάσεις.
  Επόμενη δύο τρόπους - vospolzovavschis πρώτη θεωρία κατασκευή σαρώσεις μετάβαση από ρ έως F χτίσει απευθείας στο μέταλλο, αυτό το δεύτερο φύλλο υπολογίζεται μεγάλα R, και ένα μικρό ακτίνα r μοτίβο διαχύτη, tg βήτα», καλά χορδή“Α”έχει ένα σφάλμα και οι υπόλοιποι παρέμειναν στη θεωρία στις σελίδες skanenyh, δεύτερης κάνουν σχέδια, εκτύπωση, κόλλα, κομμένα - του αυτό που έχω επιλέξει.

  Πρότυπο diffuser έκανε στο πρόγραμμα Demo έκδοση ConeLayout,
  Έχοντας εισάγει δύο διαμέτρους και το ύψος του διαχύτη, έχουμε μια επίπεδη προβολή στην έξοδο, την οποία αποθηκεύουμε σε *.eps.
  Στη συνέχεια, εκτυπώσαμε με φορητό CorelDraw σε πολλά φύλλα (Για το σκοπό αυτό είναι διαθέσιμη η επιλογή Print / Layout | Print Tiled Pages). Στο PrintPrewiew, μπορείτε να μετακινήσετε μια εικόνα.
  Κόλλα, κόψτε.
  Κάνουμε ομοίως μια φούστα, ένα καπάκι (μία διάμετρο 0) και ένα κέλυφος (δύο ίδιες διαμέτρους).
  Το κάτω μέρος του ConeLayout είναι το μέγεθος του ορθογωνίου που θα πάρει το σχέδιο, για το κέλυφος είναι το μέγεθός του).

  Δίνουμε σε όλους τους συνδυασμούς σε γαλβανιζέ φύλλο, περικυκλώνουν, καθόλου pririsovyvat Pattern 1-1.5sm να επικαλύπτει το πιρτσίνι και το κάτω μέρος (μικρής διαμέτρου) Αναβρυτήρες 3-5 εκ για στερέωση στον σωλήνα, και το μήκος των 5mm έως λυγίσει το χιτώνιο.

  κοχύλια Αποκοπή, σκύβει 5 χιλιοστά μήκος των μακρών πλευρών του pasatizhami γωνία τραπέζι dogibaem και ppristukivaem σφυρί - άκρη ξύπνιος pozhostche δεν είναι τόσο επικίνδυνη όσο η μόνη από τις ψαλίδι, αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για την ακαμψία και την ασφάλεια, αλλά αν υπάρχουν δίπλωμα μηχανής ή του συνόλου Θα σχεδιάσουν και να είναι σε θέση να εισπράξει την επιστροφή χρημάτων, δεν είναι καρφωμένες, δεν έχω τίποτα να διδάξει). Knock κάμψεις στην επικάλυψη να είναι λεπτότερο, το ένα άκρο του τρυπανιού, γυρίστε σάβανο κάμπτεται προς τα μέσα προς τη γραμμή καλύτερη βοηθό, κρατήστε, τρυπάνι μια πρώτη οπή στο δεύτερο άκρο του ανοίγματος στο πρώτο, πριτσίνια, το υπόλοιπο τρύπα και πριτσίνωμα ευκολότερη.
  Επίσης κόβουμε την κουκούλα, τρυπάμε, τυλίγουμε, κρατάμε, τρυπάμε. Είναι δυνατό να τρυπάνε εκ των προτέρων και να συνδυάσετε, αλλά το τρυπάνι διαμέτρου 3,2 mm (αυτό είναι το ελάχιστο για δύο στρώματα μέταλλο 0,4 mm κατάλληλο), και είναι καλύτερα να μην τρυπάνε περισσότερα από 3,5, οπότε όλα πρέπει να είναι ακριβώς τα ίδια. Έχω τρυπηθεί ένα προς ένα.
  Diffuser - cut, τότε η κατώτερη ακρωτήριο 3-5cm 2-5cm τέμνεται σε τετράγωνα, ορθογώνια προς την γραμμή του σχεδίου, άκρη τρυπάνι επικαλυπτόμενες, κάμψεις, τρυπάνι δεύτερη, κλπ
  Στη φούστα χρειάζεστε 3-4 οπές για πριτσίνωμα ή αργότερα με γωνίες έως πριτσίνια στο διαχύτη, το οποίο είναι οικονομικό ανάλογα με το υλικό.

  Επόμενη συναρμολόγηση.
  Η φούστα στο διαχύτη στερεώνεται σε μικρές λωρίδες. Οι λωρίδες είναι καλύτερες από γαλβανισμό παχύτερο (περικοπή από τις χαμηλές παλίρροιες κ.λπ.)
  Στο πριτσίνι του καλύμματος 3-4 λωρίδες, τρυπήστε τις άκρες τους και σκύψτε προς τα κάτω, πριτσίνι στο διαχύτη.
  Ο διαχύτης σχήματος U προσάρτηση του μεγέθους του οικισμού (το δάπεδο του άνω περιθωρίου της διαμέτρου διαχυτήρα κελύφους και διαμέτρου) 3-4 αγκύλες πιρτσίνι στο πάνω άκρο του σκεδαστήρα, τότε nasverliv στο σωστό ύψος μπροστά από τις παρενθέσεις στις οπές κέλυφος συνδυάζουν προσπαθήσουμε για.
  Κάνουμε τα χαμηλότερα στηρίγματα σχήματος U, τα πριτσίνουμε με το διαχύτη (πρέπει να ξεκουραστούμε στη φούστα).
  Αφού λάβαμε ένα diffuser με φούστα, κουκούλα και 6-8 πτερύγια, το τοποθετούμε στο κέλυφος, συλλέγουμε την πάνω σειρά, τρυπάμε και συλλέγουμε την κάτω σειρά.
  Θαυμάζουμε
  Ανυψούμε στην οροφή στο σωλήνα, βάλαμε τα πέταλα των σωλήνων, ο σωλήνας δεν πρέπει να μπαίνει βαθιά μέσα στο διαχύτη, μόνο στην κατώτερη διάμετρο του διαχύτη.
  Τοποθετούμε τον σφιγκτήρα βίδας πιέζοντας τα πέταλα στον σωλήνα. Δεν έχω βρει το σωστό σωλήνα διαμέτρου σφιγκτήρα 150mm, πήρα δύο για 7 ρούβλια και ένα άλλο με την αύξηση, φθηνότερη και πιο βολικό (και τραβάει καλύτερα) από ό, τι θα ήταν ένα μεγάλης διαμέτρου.
  Uff. περιμένετε τη φωτογραφία.

  2GarlicBratan Έχετε να πάτε στη στέγη; Στο υπόγειο μου έρχεται ένας σωλήνας σε επίπεδο 1μ από το έδαφος, στο πλάι του σπιτιού. Αυτό το gizmo δεν λειτουργεί;