Υπολογισμός των εκτροπέων για τον εξαερισμό

Για να αυξήσετε την χωρητικότητα του άξονα καυσαερίων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αιολική ενέργεια. Για το σκοπό αυτό, τοποθετείται ένας εκτροπέας στο άνω άκρο του σωλήνα. Το έργο του εξηγείται από την επίδραση του Bernoulli. Όταν ένα τζετ αέρα χτυπά την επιφάνεια του διαχύτη του εκτροπέα, το διασχίζει από όλες τις πλευρές, τότε σε αυτό το τμήμα σχηματίζεται μια αραίωση, η ώθηση γίνεται καλύτερη.

Ως αποτέλεσμα της χρήσης του εκτροπέα, η απόδοση του συστήματος εξαερισμού αυξάνεται κατά 15-20%. Επιπλέον, η συσκευή προστατεύει τον άξονα της καυσαερίων από τις εναποθέσεις και τα υπολείμματα. Πώς να υπολογίσετε τον εκτροπέα για εξαερισμό;

Τα κύρια χαρακτηριστικά των διαφραγμάτων εξαερισμού

Η συσκευή κατασκευάζεται έτσι ώστε όταν ο άνεμος φυσάει, το μέγεθος του τμήματος του τμήματος εξάτμισης είναι πολύ μεγαλύτερο από το τμήμα τροφοδοσίας. Εξαιτίας αυτού, η διαφορική πίεση αυξάνεται στα άκρα της πολλαπλής εξαγωγής. Κατά συνέπεια, η ανταλλαγή αέρα αυξάνεται.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του εκτροπέα για εξαερισμό:

 • Η μονάδα είναι τοποθετημένη στην κορυφή του άξονα εξαερισμού όπου υπάρχει φυσικό και μηχανικό κίνητρο. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται σε ανελκυστήρες και κάθετους αγωγούς.
 • Ο εκτροπέας έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει την έλξη του φυσικού ελλείμματος, για να προστατεύει το σύστημα εξαερισμού και τον εξοπλισμό εξαερισμού από τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής βροχόπτωσης.
 • Η προσαρμογή επιλέγεται, καθοδηγείται από τα μεγέθη ενός στόματος ενός ορυχείου. Σύμφωνα με την ΤΥ 36233780 γίνεται σύνδεση με φλάντζα. Επιτρέπεται η χρήση συνδέσμου επίδεσμου σε στρογγυλό άξονα, σε ορθογώνιο σύνδεσμο - αρθρωτό σύνδεσμο.

Υπάρχουν πολλά μοντέλα αυτών των αεροδυναμικών συσκευών. Εξετάστε δημοφιλή.

Εκτροπέας TsAGI

Εγκατασταθεί στον άξονα εξαγωγής. Για τη δημιουργία φυσικής έλξης χρησιμοποιεί θερμική και αιολική ενέργεια. Υπό την επίδραση των ανέμων στον κύλινδρο του εκτροπέα, η πίεση μειώνεται. Αυτή η διαδικασία ενεργοποιεί τη λειτουργία του συστήματος εξάτμισης.

Για να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα, ο εκτροπέας TsAGI πρέπει να τοποθετηθεί πάνω από το επίπεδο της στέγης για ένα και μισό έως δύο μέτρα. Οι μονάδες με στρογγυλά και ορθογώνια τμήματα "οδηγούν" όχι μόνο τις ροές του αέρα, αλλά και χημικά μη επιθετικά μέσα (η θερμοκρασία τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 800 βαθμούς).

Το σχήμα του εκτροπέα TsAGI σε κάθετο τμήμα:

+ - ένα τμήμα με αυξημένη πίεση, μια ζώνη αραίωσης.

Ο εκτροπέας οροφής

Ένα συστατικό του φυσικού αερισμού. Σχεδιασμένο για την απομάκρυνση της ροής καυσαερίων. Ο εκτροπέας οροφής είναι τοποθετημένος στην οροφή όπου ο αγωγός αέρα παραμένει.

Για να ελαχιστοποιηθεί η ροή του αέρα, χρησιμοποιείται η εξωτερική επίδραση του ανέμου. Οι ροές του δημιουργούν μια ζώνη χαμηλής πίεσης.

Υπολογισμός του εκτροπέα για εξαερισμό

Για να υπολογίσετε, πρέπει να γνωρίζετε την εσωτερική διάμετρο του άξονα εξαερισμού. Για αυτές τις διαστάσεις, επιλέγεται το ύψος του εκτροπέα και το πλάτος του διαχύτη. Τα δεδομένα μπορούν να ληφθούν από τον πίνακα:

Η διάμετρος του εκτροπέα μπορεί να υπολογιστεί με τον τύπο:

D = 0,0188 √ Ld / (kα * νΒ),

όπου Ld - δείκτης της χωρητικότητας της μονάδας, m3 / h (αναφέρεται στην τεχνική τεκμηρίωση για τους εκτροπείς). kε - συντελεστής απόδοσης της αεροδυναμικής διάταξης, vB - ταχύτητα ροών αέρα, εκτροπή του εκτροπέα, m / s.

Ο συντελεστής απόδοσης για μια κυλινδρική συσκευή TsAGI είναι 0,4, για μια συσκευή τύπου αστεριού - 0,42.
Ο εκτροπέας αερισμού μπορεί να αγοραστεί, αλλά μπορεί να κατασκευαστεί ανεξάρτητα από φύλλο λαμαρίνας ή γαλβανισμένο σίδερο. Τα εξαρτήματα κόβονται από το πρότυπο και στερεώνονται με πριτσίνια, μπουλόνια ή με συγκόλληση. Αν χρησιμοποιείτε βίδες, πρέπει να τα επεξεργαστείτε με κάτι για να τα προστατέψετε από τη σκουριά.

Αποφρακτήρας αεραγωγού αερισμού: χαρακτηριστικά υπολογισμού και κατασκευής

Σχεδόν όλα τα αποθέματα κατοικιών, τα οποία χτίστηκαν πριν από τα τέλη του περασμένου αιώνα, ήταν εξοπλισμένα με συστήματα εξαερισμού με φυσικό κίνητρο. Δεν είναι μυστικό ότι ένας τέτοιος αερισμός έχει πολλές θετικές ιδιότητες, αλλά εξαρτάται πολύ από τον καιρό. Το καλοκαίρι, με ελάχιστη πτώση πίεσης στα δωμάτια και στο δρόμο, το βύθισμα στα κανάλια αέρα σταματά πρακτικά, και αρκετά συχνά "καρφώνει" εντελώς. Κάποιοι καιρικές συνθήκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος του συστήματος εξαερισμού μέσω μιας απλής συσκευής που ονομάζεται εκτροπέας TsAGI.

Σε αυτή τη δημοσίευση θα μελετηθεί λεπτομερώς ο αεριζόμενος εκτροπέας Tsaga, ο οποίος αναπτύχθηκε από το Κεντρικό Αεροϋδροδυναμικό Ινστιτούτο.

Αρχή λειτουργίας και σκοπός της συσκευής

Ο εκτροπέας TsAGI χρησιμοποιείται για την αύξηση της πρόσφυσης. Επιπλέον, η ώθηση δεν είναι μόνο στο σύστημα αερισμού, αλλά στις καμινάδες. Υπάρχουν πολλές χρήσιμες ιδιότητες αυτής της συσκευής:

 • Οι εκτροπείς προστατεύουν τις καμινάδες και τους αεραγωγούς από το να εισχωρήσουν σε αυτά συντρίμμια, πουλιά και μικρά τρωκτικά.
 • Αποτρέπουν την καταβύθιση ατμοσφαιρικών κατακρημνίσεων στα συστήματα εξαερισμού και απομάκρυνσης καπνού.
 • Αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούνται συχνά ως απαγωγείς σπινθήρων.
 • Ο εκτροπέας TsAGI προστατεύει την κεφαλή του σωλήνα από την καταστροφή.

Η αρχή της λειτουργίας αυτών των συσκευών βασίζεται στον νόμο Bernoulli. Η ροή αέρα, που δημιουργείται από τον άνεμο, φτερά στο σχέδιο του εκτροπέα τόξου, μέσα στο οποίο δημιουργείται μια ζώνη χαμηλής πίεσης. Αυτό μειώνει την επίδραση του ατμοσφαιρικού αέρα στις μάζες του αέρα που βρίσκονται στον αγωγό εξαερισμού και διευκολύνει την εισαγωγή αέρα από την αρνητική ζώνη από το κανάλι εξαερισμού ή θέρμανσης. Έτσι, αυτή η συσκευή συμβάλλει στην αύξηση του βάρους της κουκούλας και της καμινάδας κατά 15-20%. Το σχήμα δείχνει σαφέστερα την κίνηση και τη διανομή των ρευμάτων αέρα, καθώς και ζώνες αυξημένης πίεσης "+" και χαμηλότερης "-".

Πώς είναι ο εκτροπέας τόξου

Αυτή η συσκευή είναι σχεδιασμένη με τη μορφή του τμήματος του άξονα εξαερισμού. Παρακάτω υπάρχει ένα σχέδιο, το οποίο δείχνει σχηματικά όλα τα στοιχεία της συσκευής.

 1. Το ακροφύσιο προσαρτάται στην κεφαλή του σωλήνα εξαερισμού.
 2. Ο διαχύτης είναι ένας κόλουρος κώνος, ο οποίος είναι προσαρτημένος στο ακροφύσιο από ένα στενό τμήμα.
 3. Ο δακτύλιος είναι το κύριο ορατό τμήμα της συσκευής, το οποίο είναι τοποθετημένο στο εξωτερικό μέρος του διαχυτήρα μέσω βραχιόνων.
 4. Η ομπρέλα προστατεύει από την είσοδο στο κανάλι των συντριμμιών και των βροχοπτώσεων. Η τοποθέτηση γίνεται από τις ίδιες αγκύλες με το δακτύλιο.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Υπολογισμοί και σχέδιο

Ο εκτροπέας TsAGI είναι μια πολύ κοινή συσκευή και μπορεί πάντα να αγοραστεί σε εξειδικευμένα καταστήματα και σε κατασκευαστικές αγορές. Επιπλέον, μπορεί να γίνει στην τάξη, που πληρώνουν για την επίδοση tinmenchiku αρκετά ένα αξιοπρεπές χρηματικό ποσό. Αλλά μια τέτοια προσαρμογή μπορεί πάντα να γίνει ανεξάρτητα, χρησιμοποιώντας τους πίνακες υπολογισμού που δίνονται στην εξειδικευμένη βιβλιογραφία και στο Διαδίκτυο.

Αν αποφασίσετε να κάνετε αυτή τη συσκευή τον εαυτό σας, τότε πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να καθορίσετε το μέγεθος. Είναι απαραίτητο να απωθήσετε τη διάμετρο και το σχήμα του τμήματος του αεραγωγού. Το παρακάτω σχήμα δείχνει το γενικό σχέδιο του εκτροπέα διαφράγματος για το σχήμα κυκλικής διατομής του αγωγού.

 • δ - εσωτερική διάμετρος της κεφαλής του άξονα εξαερισμού και, κατά συνέπεια, το στενό τμήμα του διαχύτη.
 • 1,25d - ευρύ τμήμα του διαχύτη.
 • 1.2d είναι το ύψος του δακτυλίου.
 • d / 2 είναι η απόσταση από το στενό τμήμα του διαχυτήρα έως το κάτω όριο του δακτυλίου.
 • 1.2d + d / 2 = ύψος ολόκληρου του διαχύτη.
 • 2d είναι η διάμετρος του δακτυλίου.
 • 1,7d - πλάτος της ομπρέλας.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Η διαδικασία κατασκευής του εκτροπέα

Για την κατασκευή, θα χρειαστείτε ένα φύλλο από γαλβανισμένο μέταλλο. Από τα εργαλεία θα χρειαστεί ψαλίδι για μέταλλο, χάρακα, σπάτουλα, τρυπάνι και συσκευή για τη σύνδεση υλικών με πριτσίνια.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να σχεδιάσετε τις απαραίτητες λεπτομέρειες για το μέταλλο.

 1. Για να το παράγετε, πρέπει να υπολογίσετε ένα πρότυπο, με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σχέδιο του διαχυτήρα στην ξεδιπλωμένη του μορφή με τη δεξιά γωνία του ανοίγματος. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε τον τύπο p = 2πR. Για να υπολογίσετε, πάρτε τη διάμετρο του ευρέος μέρους του διαχυτήρα, πολλαπλασιάστε την τιμή κατά 3,14. Το προκύπτον ψηφίο πρέπει να διαιρείται με 10. Η προκύπτουσα τιμή θα είναι μία πλευρά του προτύπου.
 2. Οι ίδιοι υπολογισμοί γίνονται με ένα στενό τμήμα του διαχύτη. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τον πίνακα και αφαιρέστε από αυτό το ύψος του διαχυτήρα, μετά από αυτό, μεταφέρετε τα δεδομένα σε γαλβανισμένο φύλλο. Αυτό το πρότυπο είναι το ένα δέκατο του απαιτούμενου σχεδίου. Εφαρμόζοντας το πρότυπο μεταξύ μας 10 φορές (δεν διαιρέσαμε την τιμή 10 παραπάνω) και γραμμές γραμμών μπορείτε να δημιουργήσετε το σωστό σχέδιο αυτού του τμήματος. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε στην άκρη των 20 mm για τη σύνδεση.

Μετά από αυτό, πρέπει να κοπεί χρησιμοποιώντας μεταλλικό ψαλίδι.

Κατά την κοπή μεταλλικών μορφών αιχμηρές άκρες. Για να αποφύγετε τραυματισμούς, χρησιμοποιήστε γάντια και γυαλιά.

 • Συνδέστε τις άκρες του προϊόντος με επικάλυψη 10 mm, ανοίξτε τρύπες και στερεώστε τα πριτσίνια με πριτσίνια.
 • Μετά από όλους τους χειρισμούς, το πιο περίπλοκο μέρος ήταν ο διαχύτης. Αλλά σε αυτόν τον υπολογισμό ο εκτροπέας του βασιλιά είναι ακόμα ατελής.

  Για τους υπολογισμούς θα χρειαστεί να υπολογίσετε ορισμένα δεδομένα.

  1. Σύμφωνα με το σχέδιο, δύο διάμετροι του διαύλου αέρα = διάμετρος του δακτυλίου. Μετά από αυτό, υπολογίστε το μήκος του κύκλου χρησιμοποιώντας τον γνωστό τύπο p = 2πR και προσθέστε για την άρθρωση 20 mm. Αυτό είναι το μήκος του τεμαχίου εργασίας.
  2. Κατά σύμβαση, το πλάτος του δακτυλίου είναι 1,2 d. Για τον υπολογισμό, η διάμετρος του καναλιού αέρα πολλαπλασιάζεται επί 1,2. Η προκύπτουσα τιμή είναι το πλάτος του δακτυλίου.
  3. Μεταφέρετε τις ληφθείσες τιμές σε γαλβανισμένο φύλλο και κόψτε το τεμάχιο εργασίας. Στη συνέχεια, πρέπει να είναι λυγισμένο σε σχήμα δακτυλίου. Για τη στερέωση, πραγματοποιήστε επικάλυψη 10 mm σε κάθε πλευρά.
  4. Τρυπήστε τις τρύπες και ασφαλίστε τα άκρα του αντικειμένου εργασίας με τα πριτσίνια.

  Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε έναν κύκλο σε ένα γαλβανισμένο φύλλο. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν κρίσιμες διαστάσεις στο σχέδιο, πρέπει να γίνει έτσι ώστε να έχει διάμετρο 1,7-1,9d. Μεταφέρετε τη διάμετρο του δακτυλίου στο μέταλλο και από το κέντρο του κύκλου τραβούν δύο ακτίνες έτσι ώστε η γωνία μεταξύ τους να είναι 30 °. Κόψτε το τμήμα αυτό και συνδέστε τις άκρες έτσι ώστε να αποκτάται ένας κώνος με τιμή διάμετρο στην περιοχή 1,7-1,9d. Στερεώστε τις άκρες με πριτσίνια.

  Καθώς οι βραχίονες μπορούν να χρησιμοποιηθούν γαλβανισμένες λωρίδες, πλάτος 15-20 mm. Με τη μία πλευρά, στερεώστε το σφιγκτήρα στο εξωτερικό του διαχύτη και το δεύτερο, λυγίστε το έτσι ώστε τόσο ο δακτύλιος όσο και η ομπρέλα να στερεώνονται ταυτόχρονα.

  Κατά την κατασκευή του εκτροπέα TsAGI, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο, αλλά εάν δεν διαθέτετε το όργανο, είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε επαγγελματίες με μια τέτοια χρήσιμη συσκευή.

  37. Υπολογισμός της απόδοσης του εκτροπέα. Deflector. Διορισμός

  Εκτροπείς - Αντιπροσωπεύουν ένα ειδικά ακροφύσια, τοποθετημένα στους σωλήνες εξάτμισης ή αγωγών, την ενισχυτική κατάθλιψη με ροή τους ανέμου γύρω από ένα σωλήνα ή αγωγό. Χρησιμοποιούνται σε κτίρια που έχουν μικρό όγκο για φυσικό εξαερισμό. Τα διαφράγματα που χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση του μολυσμένου ή υπέρθερμο αέρα από τις εγκαταστάσεις παραγωγής σε obshcheobmennoj συναχθούν από συνεργεία, αποθήκες, χυτήρια, δωμάτια χρησιμότητα, καθώς και για την τοπική αναρρόφηση (αφαίρεση των καυτών αερίων από κλιβάνους και καμίνους θέρμανση, ατμό από τον Τύπο, τα μολυσμένα προϊόντα πετρελαίου ατμούς αέρα από τις αποθήκες Καύσιμα και λιπαντικά). Η αποτελεσματικότητα των διαφραγμάτων εξαρτάται από το χαρακτηριστικά του σχεδιασμού, το μέγεθος, το μήκος, αγωγοί καυσαερίων, η αιολική ενέργεια και ρυθμίστε το ύψος. Για να αφαιρέσετε ένα μεγάλο αριθμό μεγέθους εξαερισμού του αέρα πρέπει να είναι σημαντική, γι 'αυτό είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε πολλά μικρότερα εκτροπείς, ίση με την απόδοση μεγάλη. Αυτό λαμβάνει υπόψη την κατεύθυνση του επικρατούμενου ανέμου.

  Ύψος του διαχυτήρα με κλάδο hdef = h + h1 Απώλεια πίεσης στον εκτροπέα και στον σωλήνα διακλάδωσης Pdef = Rizb + hdif (gh-gdef) Pa

  Η ταχύτητα του αέρα μέσα στον εκτροπέα είναι Ѵ = η ρίζα του (2 Pdef / Σz + λ / δ * 1 + çdef) m / s

  Διάμετρος του σωλήνα διακλάδωσης d = 0,0188 ρίζα Ѵ / Ѵdef (m)

  Η αρχή του εκτροπέα είναι το φαινόμενο Bernoulli: όσο υψηλότερη είναι η ταχύτητα ροής με αλλαγή στην διατομή του καναλιού, τόσο χαμηλότερη είναι η στατική πίεση σε αυτό το τμήμα.

  Για να προσδιοριστεί η απόδοση του εκτροπέα, χρησιμοποιούνται δύο παράμετροι:

  z - συντελεστής τοπικών ζημιών.

  C - συντελεστής πίεσης (αραίωση).

  Ο τοπικός παράγοντας απώλειας είναι ο συντελεστής αναλογικότητας στη φόρμουλα Weishbach-Darcy και μας επιτρέπει να υπολογίσουμε την αυτοαποτέλεσμα στον ίδιο τον εκτροπέα: DPd = 0,5 z r Vd2,

  όπου Vd είναι η ταχύτητα στον εκτροπέα, m / s. r - πυκνότητα αέρα, kg / m3, DPd - απώλεια πίεσης στον εκτροπέα, Pa; z - συντελεστής τοπικών ζημιών.

  Ο συντελεστής πίεσης (αραίωση) C ισούται με την αναλογία της συνολικής διαφοράς πίεσης στον αγωγό εξαερισμού και της στατικής πίεσης εκτός αυτής στην κεφαλή του ανέμου υψηλής ταχύτητας. Ο συντελεστής πίεσης καθιστά δυνατό τον υπολογισμό της πρόσθετης πίεσης ανέμου (κενό) DPv που δημιουργείται από τον εκτροπέα παρουσία αέρα: DPv = 0,5 C r V2,

  όπου C είναι ο συντελεστής αραίωσης για τον εκτροπέα της σειράς DS, ίσος με 0,75 για τις εκτροπές του ανέμου από το οριζόντιο επίπεδο που δεν υπερβαίνει τους 30 ° και 0,6 στις αποκλίσεις έως 60 °. V - ταχύτητα ανέμου, m / s; r - πυκνότητα αέρα, kg / m3.

  38. Ανεμιστήρες. Επιλογή του τύπου και της απόδοσης του ανεμιστήρα

  Ανεμιστήρες είναι μηχανικό ερέθισμα σε συστήματα εξαερισμού, κίνηση του αέρα Θα μεταφέρω ενέργειας αέρα αναγκαία για να ξεπεραστεί η αντίσταση όταν κινείται στο σύστημα είναι μεγαλύτερη ανεμιστήρες εξαερισμού δημιουργείται πίεση χωρίζονται σε τρεις ομάδες: χαμηλή πίεση, μέχρι 1000 N / m 2, μέσο όρο, από 1000 έως 3000 N / m 2 και υψηλή από 3000 έως 12000 N / m 2.

  Σύμφωνα με τη συσκευή και την αρχή της λειτουργίας, οι ανεμιστήρες είναι αξονικοί και ακτινικοί. Στο τελευταίο, ο αέρας αναρροφάται μέσω του πλευρικού περιβλήματος υποδοχής στο περίβλημα ανεμιστήρα με περιστρεφόμενη πτερωτή με λεπίδες, ρίχνεται επί των τοιχωμάτων του κοχλιακού κελύφους και εκβάλλεται μέσω της εξόδου. Έτσι, η κατεύθυνση της κίνησης του αέρα στον ακτινικό ανεμιστήρα αλλάζει κατά 90 °.

  Οι ανεμιστήρες είναι διαθέσιμοι με αναρρόφηση μονής και διπλής όψης, με δεξιά και αριστερή περιστροφή της πτερωτής.

  Ανάλογα με τη σύνθεση των μεταφερόμενων ανεμιστήρες αέρα μπορεί να είναι: στην κανονική εκτέλεση - ανθρακούχο χάλυβα για τη μετακίνηση μη-επιθετικά περιβάλλοντα με θερμοκρασίες έως 80 ° C, σε μια παράσταση διάβρωση - από τιτάνιο, ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο, πλαστικό βινύλιο, το πολυπροπυλένιο, χάλυβα άνθρακα με μία αντιδιαβρωτική επικάλυψη, Σε εκρηκτική απόδειξη - υπό ειδικές συνθήκες.

  Επί του παρόντος ευρέως υιοθετηθεί τύπους φυγοκεντρικών ανεμιστήρων TS4-70 TS4-76 και από 2.5 έως 20 αριθμούς (μέσος αριθμός διαμέτρου του στροφείου ανεμιστήρα σε δεκατόμετρα), ανεμιστήρες TS14-46 μέσης πίεσης και υψηλής πίεσης ανεμιστήρες και WSC TS10-28.

  Ο ηλεκτροκινητήρας που κινεί την πτερωτή του ανεμιστήρα μπορεί να συνδεθεί με τον τελευταίο από τους ακόλουθους τρόπους: απευθείας τοποθετημένος σε έναν άξονα ή μέσω ενός ελαστικού συμπλέκτη. Μεταδόση ζωνών τάνυσης με σταθερή σχέση μετάδοσης. ρυθμίζοντας την αδρανή μετάδοση μέσω υδραυλικών και επαγωγικών συμπλεγμάτων. Οι τελευταίες δύο μέθοδοι χρησιμοποιούνται για μεγάλους ανεμιστήρες. Ο αξονικός ανεμιστήρας είναι ένας πτερωτής τοποθετημένος μέσα στο περίβλημα (κέλυφος) και φυτεύεται σε έναν άξονα με ηλεκτρικό κινητήρα. Αυτοί οι ανεμιστήρες έχουν υψηλή χωρητικότητα αέρα, αλλά αναπτύσσουν χαμηλή πίεση (μέχρι 700 N / m), έτσι χρησιμοποιούνται σε συστήματα αερισμού με χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση.

  Οι αξονικοί ανεμιστήρες, σε αντίθεση με τους ακτινικούς ανεμιστήρες, είναι αναστρέψιμοι: όταν η φορά περιστροφής της πτερωτής αλλάζει κατεύθυνση, αλλάζει η κατεύθυνση της κίνησης του αέρα, αλλά η παραγωγικότητα μειώνεται.

  Αεροθάλαμοι. Ο κύριος εξοπλισμός εξαερισμού για συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής, κατά κανόνα, εγκαθίσταται σε ειδικά δωμάτια που ονομάζονται θάλαμοι εξαερισμού. Οι θάλαμοι εφοδιασμού σε δημόσια, διοικητικά, κτίρια κατοικιών σχεδιάζονται συνήθως στο ισόγειο ή στο τεχνικό υπόγειο. Οι θάλαμοι εξαγωγής πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή του κτιρίου. Σε πολυώροφα κτίρια με μεγάλο αριθμό συστημάτων εξαερισμού συνιστάται η τοποθέτηση των θαλάμων αερισμού σε τεχνικά δάπεδα.

  Κατά τη συναρμολόγηση των συστημάτων εξαερισμού και την τοποθέτηση των καμερών, καθοδηγούνται από το βέλτιστο εύρος (συνήθως όχι περισσότερο από 50-60 μέτρα) συστημάτων για τεχνικούς, οικονομικούς και εποικοδομητικούς λόγους. Εάν είναι δυνατόν, οι κάμερες θα πρέπει να τοποθετούνται στο κέντρο των φορτίων εξαερισμού. Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση συστημάτων αέρος και εξάτμισης σε ένα θάλαμο.

  Οι θάλαμοι εξαερισμού δεν πρέπει να βρίσκονται κοντά σε χώρους με χαμηλό αποδεκτό επίπεδο θορύβου (αίθουσες συνεδριάσεων, αίθουσες συνεδρίων κλπ.), Καθώς αυτό απαιτεί υψηλό κόστος για ηχομόνωση.

  Οι θάλαμοι εξαερισμού μπορούν να συναρμολογηθούν από δομές κτιρίων ή από τυπικά τμήματα που κατασκευάζονται σε εργοστάσια ή κεντρικά καταστήματα προμηθειών. Σε ορισμένες περιπτώσεις επιτρέπονται μη τυπικές κάμερες.

  Στους θαλάμους αέρα με παροχή εξωτερικού αέρα εισάγεται διαμέσου της γρίλιας εισόδου, περνά μέσα από το μονωμένο βαλβίδας καθαρίστηκε σε φίλτρα από τη σκόνη, προθερμαίνεται σε θερμαντήρες αέρα και έναν ανεμιστήρα μέσω του εξασθενητή και της διανεμητικής αγωγού τροφοδοσίας τροφοδοτείται μέσα στον αγωγό συστήματος τροφοδοσίας αέρα. Μέρος του αέρα από του εξαεριζόμενου χώρου μέσω του αγωγού ανακυκλοφορίας προς τον θάλαμο για την ανάμιξη με τον εξωτερικό αέρα.

  Οι θάλαμοι εξαερισμού τροφοδοσίας αποτελούνται από ξεχωριστά τμήματα δωματίων που προορίζονται για τη συντήρηση βαλβίδων εισαγωγής, φίλτρων, θερμαντήρων κλπ.

  Κάθε τμήμα πρέπει να έχει ξεχωριστή είσοδο με ερμητικά κλειστή πόρτα. Αυτό είναι απαραίτητο για την παρακολούθηση των τμημάτων και τη συντήρησή τους.

  Στον θάλαμο εξάτμισης υπάρχουν φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες, αγωγοί αέρα, συσκευή εκκένωσης αέρα.

  Ο ανεμιστήρας εξάτμισης μπορεί να εγκατασταθεί εκτός του κτιρίου σε ένα βραχίονα, ενσωματωμένο στον τοίχο. Σε περιπτώσεις όπου ο θόρυβος που παράγεται από αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο (για παράδειγμα, σε δωμάτια με το δικό του υψηλό επίπεδο θορύβου), ο ανεμιστήρας εξάτμισης μπορεί να τοποθετηθεί και στο χώρο συντήρησης στο βραχίονα.

  Οι διαστάσεις των θαλάμων αερισμού καθορίζονται από τις συνθήκες της δυνατότητας τοποθέτησης του εξοπλισμού και της ευκολίας λειτουργίας. Οι διαστάσεις των διαδρόμων και των ανοιγμάτων πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σε σχέση με τις διαστάσεις του εξοπλισμού. Οι διαβάσεις για τη συντήρηση του εξοπλισμού πρέπει να έχουν πλάτος τουλάχιστον 0,7 m, το ύψος των θαλάμων να είναι μεγαλύτερο από το ύψος του εξοπλισμού κατά τουλάχιστον 0,8 m.

  Οι θάλαμοι εξαερισμού πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με ηλεκτρικό φωτισμό, σκάλες, πλατφόρμες, φρεάτια για πρόσβαση σε εξοπλισμό και αγωγούς, εξοπλισμός χειρισμού. Σε κτίρια με μεγάλο αριθμό συστημάτων εξαερισμού, υπάρχει χώρος για την επισκευή του εξοπλισμού.

  Η λειτουργία των συστημάτων εξαερισμού ελέγχεται από ειδικές κονσόλες που χρησιμοποιούν συσκευές αυτοματισμού και τηλεχειρισμού.

  Κατά την εξέταση του σχεδιασμού και της επιλογής των συστημάτων εξαερισμού, καθορίστε πρώτα τα χαρακτηριστικά των εγκαταστάσεων παραγωγής (υγιεινής, πυρκαγιάς και έκρηξης). Για το σκοπό αυτό, είναι αναγκαίο να καθοριστεί ο βαθμός πυρασφάλειας των πρώτων υλών, των βοηθητικών υλικών, των αποβλήτων και των τελικών προϊόντων. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται ο προσδιορισμός των χαρακτηριστικών των ελευθέρων ρυπαντών (υγρασία, ατμός, αέριο και σκόνη). ταχύτητα εξάπλωσης ατμών και αερίων στον αέρα του δωματίου. την πυκνότητα των αφαιρεθέντων ρύπων και την επιτρεπόμενη συγκέντρωσή τους.

  Επιλέξτε έναν τρόπο για την εξάλειψη και την πρόληψη του σχηματισμού τοξικών, φωτιάς και επικίνδυνων εκπομπών. Σε αυτή την περίπτωση, ρυθμίζονται τα ποσοστά αναρρόφησης σχεδιασμού, ο τύπος καταφυγίου που επιλέγεται ή είναι ειδικά σχεδιασμένος. να αναπτύξει ένα σχέδιο για τη θέση καταφυγίων, αεραγωγών, ανεμιστήρων, θαλάμων αερισμού και εγκαταστάσεων επεξεργασίας. Ανάλογα με τον κίνδυνο πυρκαγιάς και έκρηξης των αφαιρεθέντων ατμών, σχεδιάζονται αέρια και σκόνη, επιβραδυντικά πυρκαγιάς και συσκευές σηματοδότησης. Σύμφωνα με την επιλεγμένη μέθοδο και το σχέδιο εξαερισμού, υπολογίζεται ο αριθμός των επενδύσεων παραθύρων, των διαφραγμάτων, των φανών. την απόδοση του ανεμιστήρα, τις διαστάσεις των αεραγωγών και, στη συνέχεια, επιλέξτε τον τύπο του ανεμιστήρα και άλλων συσκευών, λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο πυρκαγιάς και έκρηξης. Σε ιδιαίτερα επικίνδυνες περιοχές, παρέχονται συσκευές που ρυθμίζουν αυτόματα τη λειτουργία του εξαερισμού και σηματοδοτούν τον τερματισμό της λειτουργίας του ή την επικίνδυνη συγκέντρωση ρύπων, συμπεριλαμβανομένου του εξαερισμού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

  Ο σχεδιασμένος εξαερισμός πρέπει να απομακρύνει εντελώς τους ρύπους ή να τους αραιώσει μέχρι τη μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση. Ο αφαιρούμενος μολυσμένος αέρας πριν από την εκτόξευσή του στην ατμόσφαιρα πρέπει να καθαριστεί και να καταστεί ακίνδυνος.

  Υπολογισμός της απόδοσης των εκτροπέων για τον αερισμό

  Εκτιμώμενη θερινή θερμοκρασία εξωτερικού αέρα t Κ.= 22,6 0 С.

  Εσωτερική θερμοκρασία εξερχόμενου αέρα t στο= 30 ° C.

  Ογκομετρικό βάρος αέρα Y 22,6 = 1,197 kg / m3, Υ 30 = 1,165 kg / m3.

  Εξωτερική ταχύτητα αέρα V στο= 1m / s

  Καθορίστε τον εκτροπέα D = 500 mm, F ж.с.= 0,196 m 2.

  Αποδοχή της ποσότητας αέρα που πρέπει να αφαιρεθεί: L = 700 m 3 / h = 0,194 m 3 / s

  Ταχύτητα κίνησης αέρα στον εκτροπέα: V = 700 / (3600 * 0,196) = 0,992 m / s

  Υπολογίζουμε τους συντελεστές των τοπικών αντιστάσεων του συστήματος:

  είσοδος στο ακροφύσιο ζ = 0.277

  βαλβίδα αέρα ζ = 0,05

  λ * ( L / d) = 0,015 * (1,2 / 0,5) = 0,036

  Σ ζ = 0,963

  Η αντίσταση του συστήματος στο V στο = 0,992 m / s, hd = 0,1011

  H με το = 0,963 * 0,1011 = 0,097 kg / m2

  Βαρυτική πίεση Pgr = 1,2 * (1,197-1,165) = 0,043 kg / m2

  Συντελεστής K = H με το/ / L2 = 0,097 / 0,194 2 = 2,55

  Υψηλή ταχύτητα πίεσης στην ταχύτητα του ανέμου V στο = 1 m / s, hd = 0,051

  Α = 0.64 hd + Pgr = 0,64 * 0,051 + 0,043 = 0,082

  Συντελεστής Β = 0,0577 * V στο/ / d2 = 0,0577 * (1 / 0,52) = 0,23

  L def = (2 - 4 Κ Α)) / - 2 Κ = (0,23 -√ (0,23 2 + 4 * 2,55 * 0,082)) / 2 * 2,55 = m 3 / s = 560 m 3 / h

  Παραγωγικότητα του εκτροπέα d = 500 mm L def = 560 m 3 / h

  Υπολογισμός του συστήματος εξαερισμού

  Ηλεκτρονική αριθμομηχανή για τον υπολογισμό της απόδοσης του εξαερισμού

  Ο υπολογισμός του αερισμού, κατά κανόνα, αρχίζει με την επιλογή του εξοπλισμού, κατάλληλο για τέτοιες παραμέτρους όπως η χωρητικότητα του αντληθέντος όγκου αέρα και μετράται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα. Ένας σημαντικός δείκτης στο σύστημα είναι η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα. Η πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα δείχνει πόσες φορές υπάρχει πλήρης αντικατάσταση του αέρα στο δωμάτιο για μια ώρα. Η συναλλαγματική ισοτιμία αέρα καθορίζεται από το SNiP και εξαρτάται από:

  • εκχώρηση χώρων
  • ποσότητα εξοπλισμού
  • που εκπέμπουν θερμότητα,
  • αριθμός ατόμων σε εσωτερικούς χώρους.

  Συνοπτικά, όλες οι τιμές για την πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα για όλα τα δωμάτια είναι η παραγωγικότητα του αέρα.

  Υπολογισμός της παραγωγικότητας από την πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα

  Μέθοδος υπολογισμού του εξαερισμού με πολλαπλότητα:

  L = n * S * H, όπου:

  L - απαιτούμενη χωρητικότητα m 3 / h;
  n είναι η πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα.
  S είναι η περιοχή του δωματίου.
  H - ύψος του δωματίου, m.

  Υπολογισμός της χωρητικότητας αερισμού ανά αριθμό ατόμων

  Η διαδικασία για τον υπολογισμό της χωρητικότητας εξαερισμού από τον αριθμό των ατόμων:

  L = N * Lnorm, όπου:

  L - παραγωγικότητα m 3 / h;
  N είναι ο αριθμός των ατόμων στο δωμάτιο.
  Ln - κανονιστικός δείκτης κατανάλωσης αέρα ανά άτομο είναι:
  σε ηρεμία - 20 m 3 / h;
  σε εργασίες γραφείου - 40 m 3 / h.
  σε ενεργό εργασία - 60 m 3 / h.

  Ηλεκτρονική αριθμομηχανή για τον υπολογισμό του συστήματος εξαερισμού

  Το επόμενο βήμα στον υπολογισμό του εξαερισμού είναι ο σχεδιασμός ενός δικτύου διανομής αέρα που αποτελείται από τα ακόλουθα συστατικά στοιχεία: αγωγοί αέρα, διανομείς αέρα, εξαρτήματα (προσαρμογείς, στροφές, διαχωριστές).

  Πρώτον, αναπτύσσεται ένα σχέδιο αεραγωγών εξαερισμού, το οποίο υπολογίζει το επίπεδο θορύβου, το κεφάλι πάνω από το δίκτυο και το ρυθμό ροής αέρα. Η κεφαλή του δικτύου εξαρτάται άμεσα από τη δύναμη του ανεμιστήρα που χρησιμοποιείται και υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη τη διάμετρο των αεραγωγών, τον αριθμό των μεταβάσεων από τη μία διάμετρο στην άλλη και τον αριθμό των στροφών. Ο επικεφαλής του δικτύου θα πρέπει να αυξάνεται με το μήκος των αγωγών και τον αριθμό των στροφών και των μεταβάσεων.

  Υπολογισμός του αριθμού των διαχυτών

  Μέθοδος υπολογισμού του αριθμού των διαχυτών

  N = L / (2820 * V * d * d), όπου

  N - αριθμός διαχυτών, τεμ.
  L - κατανάλωση αέρα, m 3 / ώρα.
  V - ταχύτητα κίνησης του αέρα, m / sec;
  d είναι η διάμετρος του διαχυτή, m.

  Υπολογισμός του αριθμού των σχάρων

  Μέθοδος υπολογισμού του αριθμού των σχάρων

  N = L / (3600 * V * S), όπου

  Ν - ο αριθμός των πλέγματος.
  L - κατανάλωση αέρα, m 3 / ώρα.
  V - ταχύτητα κίνησης του αέρα, m / sec;
  S είναι η περιοχή του ζωντανού τμήματος του πλέγματος, m2.

  Κατά το σχεδιασμό των συστημάτων εξαερισμού, είναι απαραίτητο να βρεθεί ο βέλτιστος λόγος μεταξύ της ισχύος του ανεμιστήρα, της στάθμης θορύβου και της διαμέτρου των αεραγωγών. Ο υπολογισμός της ισχύος του θερμαντήρα αέρα γίνεται λαμβάνοντας υπόψη την απαραίτητη θερμοκρασία στο δωμάτιο και το χαμηλότερο επίπεδο της θερμοκρασίας του αέρα από το εξωτερικό.

  Πώς είναι ο εκτροπέας TsAGI και η χρήση του: τι πρέπει να γνωρίζετε

  Η κύρια προϋπόθεση για την ορθή λειτουργία του συστήματος εξαερισμού είναι η παρουσία σταθερής και αποτελεσματικής ώσης. Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα καθαρίσετε και θα καθαρίσετε τον αέρα στα δωμάτια που σερβίρονται. Η τοποθέτηση του εκτροπέα εμποδίζει το σύστημα να φράξει και να διατηρήσει την αρχική διάμετρο του σωλήνα διακλάδωσης, αποτρέποντας τη συσσώρευση λίπους στα εσωτερικά του τοιχώματα. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τον εκτροπέα "TsAGI" - θα δούμε για τη συσκευή του, την αρχή λειτουργίας και τα πλεονεκτήματα της χρήσης μιας τέτοιας συσκευής.

  Τι είναι και ποια είναι η εκτροπή αερισμού του TsAGI;

  Αρχή λειτουργίας

  Ο εκτροπέας "ΤΣΑΓΙ" είναι ένας απλός αναπνευστήρας, ο οποίος αποτελεί την ανάπτυξη του Κεντρικού Αεροδρομικού Υδραυλικού Ινστιτούτου. Η συσκευή χρησιμοποιεί φυσικούς παράγοντες αλλαγών του καιρού στη δουλειά της, αλλά μερικές φορές υπάρχει εργασία σε ένα σύστημα με μηχανικό κίνητρο. Υπάρχει ένας εκτροπέας αυτού του τύπου τόσο για τον αερισμό όσο και για τη θέρμανση. Οι επιλογές εγκατάστασης μπορούν να είναι δύο - εξωτερικές και κρυφές στο κανάλι.

  Η αρχή της δράσης του είναι να διαιρέσει τον εκτροπέα ροής αέρα, δημιουργώντας έτσι πέρα ​​από τον σωλήνα εξαερισμού ή καπνοδόχου την περιοχή εκκένωσης (χαμηλή πίεση), η οποία φυσικά αυξάνει την πρόσφυση.

  Ταυτόχρονα, η αύξηση της ώθησης συμβάλλει στην αύξηση της αποδοτικότητας του εξοπλισμού εξαερισμού ή θέρμανσης που χρησιμοποιείται από τουλάχιστον είκοσι τοις εκατό. Έτσι, η διαδικασία καύσης γίνεται πιο αποτελεσματική χωρίς τη χρήση πρόσθετων καυσίμων ουσιών.

  Κριτικές: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Όπως κάθε άλλη τεχνική συσκευή, ο εκτροπέας "TsAGI" έχει αρκετά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τα πλεονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού περιλαμβάνουν:

  • αποτελεσματική προστασία από τη διείσδυση των βροχοπτώσεων, της σκόνης, των εντόμων, των μικρών πτηνών και των τρωκτικών στην καπνοδόχο ή τον αγωγό εξαερισμού.
  • Προστασία της κεφαλής του σωλήνα εξαγωγής από την καταστροφή.
  • την πρόληψη της εμφάνισης ανάστροφου βυθίσματος στις εξαερισμούς ακόμα και του μεγαλύτερου τμήματος.
  • η δυνατότητα αντικατάστασης του ακριβού μεταποιητικού υλικού με φθηνότερο (για παράδειγμα, σε ρεύματα εξαερισμού με εξερχόμενο ψυχρό αέρα αντί για ανοξείδωτο μέταλλο, είναι δυνατή η τοποθέτηση πλαστικού με λογική τιμή).

  Ταυτόχρονα, με σοβαρούς παγετούς, παρατηρούνται ορισμένες δυσκολίες: μπορεί να σχηματιστεί πάγος στα εσωτερικά τοιχώματα του εξωτερικού κυλίνδρου και να αποκοπεί εντελώς η διατομή.

  Προειδοποίηση: Ο εκτροπέας "TsAGI" είναι ευαίσθητος στην κατεύθυνση του ανέμου και δημιουργεί αντοχή στην έλξη τόσο σε πλήρη ηρεμία όσο και με ελαφρά εμφύσηση του ανέμου.

  Πώς φαίνεται η συσκευή του;

  Ο σχεδιασμός των εκτροπέων "TsAGI" είναι απλός και λειτουργικός.

  Φόρουμ για οικολόγους

  Φόρουμ για οικολόγους

  Υπολογισμός των παραμέτρων ζεστού νερού χρήσης στην έξοδο από τον εκτροπέα

  Υπολογισμός των παραμέτρων ζεστού νερού χρήσης στην έξοδο από τον εκτροπέα

  Το μήνυμά σας MAGR »16 Μαρτίου 2009, 11:06 μ.μ.

  Re: Υπολογισμός παραμέτρων ζεστού νερού χρήσης στην έξοδο από τον εκτροπέα

  Το μήνυμά σας Nataeco »16 Μαρτίου 2009, 11:06 μ.μ.

  Re: Υπολογισμός παραμέτρων ζεστού νερού χρήσης στην έξοδο από τον εκτροπέα

  Το μήνυμά σας masm0 »16 Μαρτίου 2009, 11:06 μ.μ.

  Re: Υπολογισμός παραμέτρων ζεστού νερού χρήσης στην έξοδο από τον εκτροπέα

  Το μήνυμά σας tanya-5050 »16 Μαρτίου 2009, 11:06 μ.μ.

  Re: Υπολογισμός παραμέτρων ζεστού νερού χρήσης στην έξοδο από τον εκτροπέα

  Το μήνυμά σας Nataeco »16 Μαρτίου 2009, 11:06 μ.μ.

  Re: Υπολογισμός παραμέτρων ζεστού νερού χρήσης στην έξοδο από τον εκτροπέα

  Το μήνυμά σας alex27 »16 Μαρτίου 2009, 11:06 μ.μ.

  Re: Υπολογισμός παραμέτρων ζεστού νερού χρήσης στην έξοδο από τον εκτροπέα

  Το μήνυμά σας kirgal »16 Μαρτίου 2009, 11:06 μ.μ.

  Re: Υπολογισμός παραμέτρων ζεστού νερού χρήσης στην έξοδο από τον εκτροπέα

  Το μήνυμά σας Nataeco »16 Μαρτίου 2009, 11:06 μ.μ.

  Re: Υπολογισμός παραμέτρων ζεστού νερού χρήσης στην έξοδο από τον εκτροπέα

  Το μήνυμά σας tanya-5050 »16 Μαρτίου 2009, 11:06 μ.μ.

  Re: Υπολογισμός παραμέτρων ζεστού νερού χρήσης στην έξοδο από τον εκτροπέα

  Το μήνυμά σας alex27 »16 Μαρτίου 2009, 11:06 μ.μ.

  Ευθύνη

  Το φόρουμ "Forum for ecologists" είναι δημόσιο για όλους τους εγγεγραμμένους χρήστες και εκτελεί τις δραστηριότητές του σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
  Η διοίκηση του φόρουμ δεν ασκεί έλεγχο και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη για τις πληροφορίες που έχουν τοποθετήσει οι χρήστες στο φόρουμ "Forum for Ecologists".
  Ταυτόχρονα, η διοίκηση του φόρουμ εκφράζει έντονα αρνητικά την παραβίαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας στο έδαφος του Φόρουμ Οικολόγων.
  Επομένως, εάν είστε ιδιοκτήτης αποκλειστικών δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

  Τυπικά προβλήματα αερισμού. Επιλέξτε τον εκτροπέα.

  Ο εξαερισμός του δωματίου παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του. Πράγματι, ο σωστός εξαερισμός θα εξασφαλίσει ένα βέλτιστο μικροκλίμα (χωρίς μυρωδιές, βέλτιστη υγρασία) και θα δημιουργήσει συνθήκες για μια άνετη ζωή σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι. Η μεγαλύτερη σημασία έχει το έργο του αερισμού στα βοηθητικά δωμάτια, στην κουζίνα ή στα μπάνια.

  Η εργασία παραγωγής δεν μπορεί να φανταστεί χωρίς την έγκαιρη απομάκρυνση του αέρα εξαγωγής. Ο εξαερισμός είναι σημαντικός για την ομαλή λειτουργία των αποθεμάτων λαχανικών, των αχυρώνων, των σκαφών, των υπόστεγων και των αποθηκών.

  Τυπικά προβλήματα αερισμού

  • Αντίστροφη κίνηση αέρα στους αεραγωγούς
  • Ο ανεπαρκής αερισμός στους επάνω ορόφους των πολυκατοικιών
  • Εξαερισμός αέρα στον αγωγό εξαερισμού
  • Ράφες ισχυρών ανεμογεννητριών καυστήρων αερίου
  • Αυξημένος θόρυβος στο σπίτι, που παράγεται από τον ηλεκτρικό εξαερισμό
  • Υψηλό κόστος για συστήματα εξαερισμού ηλεκτρικής ενέργειας
  • Υγρασία και μυρωδιά σε εσωτερικούς χώρους

  Κατά κανόνα, σε ιδιωτικές κατοικίες αρχικά οι άνθρωποι δεν σκέφτονται τον εξαερισμό και το ζήτημα τίθεται κατά τη λειτουργία των χώρων σας. Αν έχετε ήδη αερισμό, αλλά δεν λειτουργεί αποτελεσματικά και δεν εκτελεί τη λειτουργία του, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν περιστρεφόμενο εκτροπέα. Αυτή η απλή συσκευή θα αυξήσει σημαντικά το τρύπημα στον άξονα εξαερισμού και θα βελτιώσει την ανταλλαγή αέρα!

  Τι πρέπει να λάβω υπόψη κατά την προετοιμασία του εξαερισμού;

  1) Η πρώτη στιγμή στο σχεδιασμό του εξαερισμού - υποχρεωτική ροή αέρα. Συχνά σκέφτεστε μόνο για την κουκούλα. Χωρίς ροή αέρα, κανένα από τα συστήματα εξαερισμού δεν θα λειτουργήσει πλήρως. Βαλβίδα παροχής αέρα - πρέπει να χρησιμοποιείται σε οποιοδήποτε δωμάτιο

  2) Ο εξαερισμός πρέπει να είναι από ένα καθαρό δωμάτιο σε ένα βρώμικο δωμάτιο. Για παράδειγμα, σε ένα κτίριο κατοικιών, ο εξαερισμός αρχίζει στα υπνοδωμάτια και τελειώνει στην κουζίνα και στο μπάνιο, όπου πρέπει να βρεθούν οι έξοδοι προς το ventshahtu.

  3) Ο σχεδιασμός αερισμού εξαρτάται από τον τύπο του δωματίου (για αποθήκευση λαχανικών και κοτέτσι απαιτούν διαφορετικές αερισμού) και τον αριθμό των χρηστών (τον αριθμό των επιβατών για το σπίτι, ο αριθμός των στο αγρόκτημα βοοειδών και το βάρος τους).

  4) Περιοχή και κυβική χωρητικότητα του δωματίου. Το ύψος του άξονα και τα χαρακτηριστικά του αγωγού αερισμού (παρουσία στροφών και κλαδιών). Με βάση αυτά τα δεδομένα, υπολογίζεται πόσα κύβοι αέρα πρέπει να αερίζονται από αυτό το δωμάτιο και πόσα αγωγούς εξαερισμού και εξαερισμού πρέπει να χρησιμοποιούνται, καθώς και την ικανότητα του εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για τον αερισμό.

  Επιλογή του εκτροπέα

  Η απόδοση του εκτροπέα εξαρτάται από το μέγεθος και τη μέση ταχύτητα ανέμου στην περιοχή όπου είναι εγκατεστημένη. Για κάθε δωμάτιο, ο αριθμός και το μέγεθος των εκτροπέων προσδιορίζεται μεμονωμένα κατά τον υπολογισμό του εξαερισμού.

  Το συνολικό βάρος κοτόπουλου στο κοτέτσι είναι 500 x 1,5 = 750 kg,

  συνολικός όγκος αέρα εξόδου 750 kg x 4 m 3 / h = 3000 m 3 / h.

  Με τον όγκο του αέρα αντιμετωπίσουν διαμέτρου δύο εκτροπέα 500 mm (με μέση ταχύτητα του ανέμου στην περιοχή κάθε αφαιρεί 1600m 3 / h αέρος), τρεις διαμέτρους εξαερισμού των 300 mm (1100 m 3 / h) ή οκτώ διαφραγμάτων 200 mm διαμέτρου (400 m 3 / h). Η επιλογή του εκτροπέα εξαρτάται από τον αριθμό των ορυχείων και τις υπάρχουσες διαμέτρους σωλήνων.

  Τοποθέτηση του εκτροπέα

  Ventdeflektor τοποθετούνται στην οροφή, όπου υπάρχει πρόσβαση στον άνεμο που φύσηξε από όλες τις πλευρές. Εάν στον τελευταίο όροφο τοποθετημένη γύρο σωλήνα και η διάμετρος του εκτροπέα ταιριάζει με τη διάμετρο του σωλήνα ventkanala, ο εκτροπέας απλώς πιέζεται πάνω στο σωλήνα και το οποίο προσδένεται σ 'αυτό με κοχλίες. Σε αυτή την περίπτωση, όλες οι ραφές μεταξύ του εκτροπέα και του σωλήνα πρέπει να σφραγιστούν! Εάν κατά τον αερισμό υπολογισμός δείχνει ότι η διάμετρος του σωλήνα εξαερισμού και αερισμού δεν είναι το ίδιο, οι μεταβάσεις χρησιμοποιούνται με τη μεγαλύτερη διάμετρο προς το μικρότερο.

  Εάν ο αγωγός εξαερισμού είναι ορθογώνιος άξονας, ο εκτροπέας εγκαθίσταται μέσω μιας μετάβασης από ένα ορθογώνιο τμήμα σε ένα κυκλικό. Οι αρμοί μεταξύ του εκτροπέα και της μετάβασης, καθώς και μεταξύ της μετάβασης και του άξονα, σφραγίζονται.

  Δεν είναι πάντα ιδιοκτήτες ιδιωτικών κτιρίων να κάνουν εξαερισμό αμέσως. Ventcannals μπορεί να μην έχουν: ένα σπίτι κατοικίας, ένα hozblok, ένα γκαράζ, ένα κοτόπουλο coop ή ένα καλαμωτό. Εάν ο εκτροπέας είναι εγκατεστημένος σε ένα κτίριο στο οποίο δεν υπάρχουν ανοίγματα εξαερισμού, τότε υπάρχουν δύο τρόποι για την έξοδο του περιστροφικού εκτροπέα:

  • Μπορείτε να τραβήξετε τον σωλήνα μέσα από τον τοίχο (χρησιμοποιώντας τον αγκώνα και τον αγκώνα), σηκώνοντας τον αγωγό εξαερισμού στο μέσον της οροφής και μετά εγκαταστήσετε το Ventlessor.
  • Ή είναι δυνατόν να φέρεται ένας περιστρεφόμενος εκτροπέας στην οροφή μέσω του συγκροτήματος διόδου. Το συγκρότημα διέλευσης είναι ένα κομμάτι σωλήνα για τη διάμετρο ενός στροβιλο-εκτροπέα με μια επίπεδη βάση, η οποία τοποθετείται κάτω από την κλίση της οροφής σας.

  Και στις δύο περιπτώσεις, η εγκατάσταση του εκτροπέα εκτελείται με την ακόλουθη σειρά:

  • Μια τρύπα στην οροφή ή στον τοίχο κόβεται (όσο πιο κοντά γίνεται στο ανώτατο όριο). Η διάμετρος της οπής πρέπει να ταιριάζει με τη διάμετρο του περιστροφικού εκτροπέα.
  • Ο κόμβος πρόσβασης είναι στερεωμένος στην οροφή ή τον τοίχο. Η δίοδος είναι ερμητικά σφραγισμένη.
  • Πάνω από τον εκτροπέα εγκαθίσταται στον αγωγό.

  Η ισχύς του εκτροπέα λαμβάνεται καλύτερα με περιθώριο, καθώς υπάρχουν απώλειες στις στροφές των σωλήνων. Επίσης, το μήκος του vetkanal παίζει σημαντικό ρόλο: για να φτάσει στον αέρα, χρειάζεται πολλή ισχύς.

  Επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας που θα εκτελούν δωρεάν εξαερισμό και επιλέξτε τον εξαερισμό.