Υπολογισμός των αεραγωγών

Πριν από την εγκατάσταση των συστημάτων εξαερισμού, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την περιοχή του αγωγού. Στο Καζάν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας χωρίς να φύγετε από το σπίτι. Ο προσεκτικός σχεδιασμός πριν από την αγορά και εγκατάσταση θα σας εξοικονομήσει από περιττά περιττώματα και περιττά νεύρα. Ο χρόνος των υψηλά ειδικευμένων ειδικών είναι δαπανηρός, επομένως είναι ανεπιθύμητο ότι η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού διακόπτεται λόγω έλλειψης υλικών ή εξαρτημάτων.

Ως εκ τούτου, το ακριβές υπολογίζοντας την περιοχή του αεραγωγού Kazan θα είναι χρήσιμη για τους συνετούς και μακρινούς πελάτες. Απλό στη χρήση και πολύ διαισθητική αριθμομηχανή θα σας βοηθήσουν να κάνετε τον υπολογισμό της περιοχής του αγωγού Καζάν τον εαυτό σας, και θα δείτε το τελικό κόστος των αεραγωγών και εξαρτημάτων που απαιτούνται για την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού σας.

Υπολογισμός της περιοχής των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων: αποτελεσματικές μέθοδοι

Πριν από την εγκατάσταση της επικοινωνίας αερισμού είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την περιοχή των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων. Αυτή η απόδοση εξαρτάται από το σύστημα, έτσι ώστε όλοι οι υπολογισμοί απαιτούν μια σοβαρή προσέγγιση. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για τον υπολογισμό όλων των απαραίτητων τιμών για μια μελλοντική αεροστεγή δομή. Σχετικά με αυτά και θα συζητηθούν σε αυτό το άρθρο.

Με την έλλειψη προσωπικής εμπειρίας επεξεργασίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες των σχετικών εταιρειών

Ποιος είναι ο υπολογισμός της περιοχής των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων

Η επικοινωνία εξαερισμού είναι μια περίπλοκη κατασκευή, η οποία περιλαμβάνει όχι μόνο σωλήνες, αλλά και μεγάλο αριθμό βοηθητικών συνδετικών στοιχείων. Πολλοί καταναλωτές ενδιαφέρονται για το πώς θα βρουν την περιοχή των σωλήνων πριν αγοράσουν και εγκαταστήσουν την επικοινωνία.

Διάφορα στοιχεία σύνδεσης για εξαερισμό

Δώστε προσοχή! Η διεξαγωγή των σωστών υπολογισμών σάς επιτρέπει να καθορίσετε το απαραίτητο ποσό υλικού για την οργάνωση του δικτύου διανομής αέρα. Αυτό σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε χρήματα και να δημιουργήσετε ένα βέλτιστο σύστημα για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του.

Ας εξετάσουμε ποιες άλλες παράμετροι επηρεάζονται από την περιοχή των αγωγών:

 • ποσότητα μεταφερόμενου αέρα.
 • ταχύτητα των κινούμενων αέριων μαζών.
 • σφίξιμο.
 • επίπεδο θορύβου ·
 • κόστος ενέργειας.

Για να καθορίσετε τις τιμές που απαιτούνται για την εγκατάσταση του εξαερισμού, συνιστάται να συμβουλευτείτε ειδικούς. Θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός βέλτιστου σχεδιασμού του δικτύου διανομής αέρα, ωστόσο, αυτό απαιτεί ορισμένες δαπάνες. Εάν είναι επιθυμητό, ​​ο υπολογισμός του υλικού και άλλοι υπολογισμοί μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για αυτό.

Η διαδικασία εγκατάστασης του αγωγού στο δωμάτιο

Μέθοδοι υπολογισμού αγωγών: τύποι και ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Το δίκτυο διανομής αέρα επηρεάζει την ποιότητα του μικροκλίματος στο δωμάτιο. Η κύρια λειτουργία αυτού του συστήματος είναι η απομάκρυνση του εξαφανισμένου αέρα, ο οποίος επηρεάζει αρνητικά την ανθρώπινη υγεία. Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση αυτής της επικοινωνίας, πρέπει να δημιουργήσετε ένα λεπτομερές έργο. Πώς υπολογίζετε την περιοχή του σωλήνα;

Ένας υπολογισμός της περιοχής, κατά κανόνα, δεν αρκεί για να σχεδιαστεί ένα βέλτιστο δίκτυο διανομής αέρα. Υπάρχουν και άλλες σημαντικές παράμετροι που απαιτούν προσοχή: το σχήμα των σωλήνων, ο αριθμός των συνδετικών στοιχείων, ο δείκτης διατομής κλπ.

Για να δημιουργήσετε ένα έργο μόνοι σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μία από τις δύο δημοφιλείς μεθόδους:

 • χρήση των τύπων ·
 • υπολογισμό στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Πριν αγοράσετε όλα τα μέρη του εξαερισμού, πρέπει να υπολογίσετε την περιοχή με τους τύπους, για να εξοικονομήσετε χρήματα

Η πρώτη μέθοδος είναι πιο περίπλοκη, αφού δεν μπορεί όλοι να χρησιμοποιήσουν σωστά τη φόρμουλα. Η δεύτερη δημοφιλής επιλογή είναι η χρήση ηλεκτρονικής αριθμομηχανής για τον υπολογισμό των αεραγωγών. Αυτή η μέθοδος είναι απλή, διότι για να εκτελέσετε υπολογισμούς πρέπει απλώς να καθορίσετε τις παραμέτρους ενός συγκεκριμένου δικτύου και το πρόγραμμα θα κάνει τα πάντα για εσάς.

Υπολογισμός της περιμέτρου ενός ορθογωνίου χρησιμοποιώντας τύπους

Χρησιμοποιούνται ειδικές φόρμουλες για τον προσδιορισμό των απαιτούμενων τιμών όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Αλλά αυτή η μέθοδος δεν είναι κατάλληλη για όλους, δεδομένου ότι είναι αρκετά δύσκολο, και παίρνει πολύ χρόνο. Για να υπολογίσετε την περιοχή της εγκάρσιας τομής, πρέπει να γνωρίζετε δύο σημαντικά στοιχεία. Η πρώτη από αυτές πρέπει να αντιστοιχεί στην ελάχιστη ποσότητα μεταφερόμενου αέρα, και η δεύτερη - η ταχύτητά του.

Χρήσιμες πληροφορίες! Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η περιοχή της εγκάρσιας τομής είναι βασική παράμετρος. Καθορίζει την ταχύτητα με την οποία οι μάζες του αέρα θα κινηθούν μέσω της επικοινωνίας. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να εντοπιστεί η ακόλουθη κανονικότητα: όσο μεγαλύτερη είναι η διατομή, τόσο μικρότερη είναι η ταχύτητα του αέρα στο δίκτυο. Για να υπολογίσετε το τετραγωνίδιο του αγωγού, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διάφορες μεθόδους ταυτόχρονα, ώστε να μπορείτε να συγκρίνετε τα αποτελέσματα.

Οι υπολογισμοί για την εγκατάσταση του αγωγού μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα ή με τη βοήθεια ειδικής αριθμομηχανής

Οι δομές διανομής αέρα που έχουν μεγάλη διατομή επηρεάζουν επίσης το συνολικό επίπεδο θορύβου, μειώνοντας το. Τα ηλεκτρικά κόστη σε αυτή την περίπτωση επίσης μειώνονται. Ωστόσο, για να εγκαταστήσετε μεγάλης κλίμακας εξαερισμό, χρειάζονται περισσότερο υλικό, χρόνο και προσπάθεια.

Κατά τον υπολογισμό της διατομής του αγωγού, το σχήμα της δομής παίζει σημαντικό ρόλο. Ανάλογα με αυτήν την ένδειξη, διακρίνονται τα ορθογώνια και τα στρογγυλά προϊόντα. Οι πρώτες δεν έχουν τέτοιες υψηλές παροχές όπως οι τελευταίες, επειδή ασκούν μεγαλύτερη αντίσταση στη ροή του αέρα. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η χρήση τους είναι πιο δικαιολογημένη. Για παράδειγμα, ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό (είναι τοποθετημένα από άκρο σε άκρο στις επιφάνειες εργασίας, καθώς και αντικείμενα επίπλων).

Ο τύπος του τετραγώνου του τμήματος επικοινωνίας ορθογώνιου σχήματος υπολογίζεται ως εξής:

S = L x 2,778 / V, όπου:

L - η ποσότητα του αέρα που καταναλώθηκε (m³ / h).

V - ταχύτητα μεταφοράς της μάζας αέρα (m / s).

2.778 είναι η απαιτούμενη αναλογία.

Σωλήνας εξαερισμού - ένα από τα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού

Επίσης, μέσω της φόρμουλας, είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η πραγματική επιφάνεια διατομής του δικτύου αερομεταφορών αυτού του τύπου:

S = Αχ Β / 100, όπου:

S - ένας δείκτης που αντιστοιχεί στην πραγματική περιοχή.

Στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε άλλους τύπους που σας επιτρέπουν να υπολογίσετε την περιοχή του ορθογωνίου. Σε αυτούς τους υπολογισμούς, οι εμπειρογνώμονες συνιστούν να είναι πολύ προσεκτικοί και να δείχνουν όλες τις τιμές σύμφωνα με τις απαιτήσεις.

Υπολογισμός της περιοχής ενός κύκλου χρησιμοποιώντας τύπους

Οι κυκλικές γραμμές αεροπορικής μεταφοράς διακρίνονται από την απλή εγκατάστασή τους και την υψηλή απόδοση. Αυτή η μορφή σωλήνων επιτρέπει την ελαχιστοποίηση της αντοχής στις κινούμενες ροές αέρα. Η επιλογή των παραμέτρων επικοινωνίας γίνεται ανάλογα με τις προτιμήσεις των καταναλωτών, τη διάταξη των χώρων και το ίδιο το σύστημα.

Κατά τον υπολογισμό του δικτύου διανομής αέρα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ένας σημαντικός κανόνας. Προκειμένου να εξοικονομηθούν υλικά, το μήκος των γραμμών θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο, αλλά το σύστημα πρέπει να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί. Η περιοχή του στρογγυλού καναλιού εξαρτάται από την ποσότητα του μεταφερόμενου αέρα και την ταχύτητά του. Ο τύπος για τον υπολογισμό της περιοχής σε αυτή την περίπτωση φαίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως για τα ορθογώνια συστήματα (S = L x 2.778 / V).

Όσο μεγαλύτερη είναι η διατομή ενός σωλήνα, τόσο μικρότερο είναι το επίπεδο θορύβου

Με τη σειρά του, η πραγματική περιοχή ορίζεται ως εξής:

S = 3,14 χ D2 / 400, όπου:

S - ένας δείκτης που αντιστοιχεί στην πραγματική περιοχή.

D είναι η διάμετρος της επικοινωνίας.

3,14 - μαθηματική σταθερά (ο αριθμός των Pi).

Χρήσιμες πληροφορίες! Υπάρχουν ειδικά ρυθμιστικά έγγραφα που σας επιτρέπουν να συγκρίνετε τις διαστάσεις των τμημάτων σωλήνων με τις απαιτούμενες παραμέτρους. Αυτό καθιστά δυνατό τον εύκολο προσδιορισμό του κατάλληλου μεγέθους του αγωγού. Το πιο διάσημο από αυτά τα έγγραφα είναι οι οικοδομικοί κώδικες και κανονισμοί (SNiP).

Όταν πραγματοποιείτε τα τελευταία στάδια υπολογισμού της περιοχής ενός κύκλου, συνιστάται να λάβετε υπόψη κάποιες προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, οι διαστάσεις της εγκάρσιας τομής για κάθε ευθύγραμμο τμήμα πρέπει να λαμβάνονται ξεχωριστά. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν στους υπολογισμούς η αντίσταση που ασκείται στη ροή αέρα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν επίσης να αρχίσουν να συνθέτουν ένα έργο από το κύριο (κύριο) κανάλι.

Συχνά ο ρυθμός μετακίνησης των αέριων μαζών υπερβαίνει τις συνιστώμενες παραμέτρους, οι οποίες επηρεάζουν το σχήμα θορύβου κατά τη λειτουργία του συστήματος. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, κατά κανόνα, αυξήστε τη διάμετρο του στοιχείου φλάντζας του κύριου καναλιού. Επίσης μπορείτε να αγοράσετε ειδικές συσκευές - ήχους εξασθένησης.

Για να εξοικονομήσετε χρήματα, είναι απαραίτητο να καταστήσουμε το μήκος των γραμμών όσο το δυνατόν μικρότερο

Σε περίπτωση προβλημάτων με αυτο-υπολογισμό, συνιστάται να υποβάλετε αίτηση για τεχνική βοήθεια. Ο υπολογισμός της περιοχής του αγωγού ανατίθεται καλύτερα στον αρμόδιο οργανισμό.

Υπολογισμός της περιοχής των αεραγωγών: αριθμομηχανή

Online Υπολογισμός είναι μια δωρεάν εφαρμογή που μπορεί να βρεθεί εύκολα στο δίκτυο Internet χρησιμοποιώντας το σύστημα αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης. Υπάρχουν κάποιες οδηγίες που σας επιτρέπουν να κατανοήσετε τις αποχρώσεις της χρήσης αυτού του προγράμματος.

Καταρχήν αξίζει να θυμηθούμε ότι όλες οι απαραίτητες γεωμετρικές παράμετροι αναγκαστικά υποδεικνύονται σε χιλιοστά. Αυτό σας επιτρέπει να εκτελέσετε τον πιο ακριβή υπολογισμό της περιοχής του αγωγού. Η ηλεκτρονική αριθμομηχανή χρησιμοποιείται επίσης για τον προσδιορισμό των διαστάσεων των στοιχείων σύνδεσης (για παράδειγμα προσαρμογείς) και των εκτροπέων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το σχέδιο καταρτίζεται λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των ραφών. Για να το κάνετε αυτό, σε ένα ειδικό παράθυρο, το οποίο, κατά κανόνα, βρίσκεται στο τέλος της λίστας, πρέπει να σημειώσετε και να εισαγάγετε τον αντίστοιχο αριθμό. Για τον υπολογισμό των παραμέτρων του δικτύου αερομεταφορών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κλασματικές τιμές. Τότε μην ξεχνάτε το σημείο που παίζει το ρόλο του διαχωριστικού σημείου.

Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε στους υπολογισμούς σας τον δείκτη αντίστασης αέρα

Αφού συμπληρώσετε όλα τα πεδία, παραμένει να κάνετε κλικ στο κουμπί "Υπολογισμός". Το πρόγραμμα πρέπει να δώσει αμέσως την τιμή που αντιστοιχεί στις συγκεκριμένες παραμέτρους. Έτσι, η χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι ένας απλός και γρήγορος τρόπος για να προσδιορίσετε το τετραγωνίδιο της επικοινωνίας.

Με τη βοήθεια τέτοιων απλών προγραμμάτων είναι δυνατόν να προσδιοριστούν όχι μόνο οι παράμετροι της διατομής του καναλιού, αλλά και άλλοι δείκτες. Ο Υπολογιστής σας επιτρέπει να βρείτε την ταχύτητα των κινούμενων αέριων μαζών, την αντίσταση και την απώλεια πίεσης στο σύστημα, καθώς και τον υπολογισμό της θερμομόνωσης του αγωγού.

Αλγόριθμος για τον υπολογισμό της ταχύτητας του αέρα στον αγωγό

Υπολογίστε την ισοτιμία του αέρα χρησιμοποιώντας ειδικούς πίνακες ή χρησιμοποιώντας τύπους. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε εκ των προτέρων το δείκτη πολλαπλότητας. Καθορίζει την ποσότητα του αέρα που απαιτείται για να εξασφαλιστεί κανονικός αερισμός 1 m³ δωματίου ανά ώρα. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν και ειδικοί πίνακες, αλλά οι τιμές σε αυτές είναι συχνά στρογγυλοποιημένες. Ως εκ τούτου, οι εμπειρογνώμονες συνιστούν ότι αυτό το ποσό πρέπει να καθορίζεται ανεξάρτητα μέσω των τύπων.

Ανάλογα με τη διάταξη του δωματίου, θα ρυθμιστούν οι απαραίτητες παράμετροι επικοινωνίας

Εξετάστε τον τύπο με τον οποίο υπολογίζεται η πολλαπλότητα του αέρα:

Ν = V / W, όπου:

N - πολλαπλότητα (k-in φορές / h);

V - η ποσότητα του καθαρού αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο για 1 ώρα (m³ / h).

W - όγκος δωματίου (m³).

Σχετικό άρθρο:

Πλαστικός εξαερισμός από τα χέρια του, PVC, πολυουρεθάνη, πολυπροπυλένιο, εξαερισμός για πλαστικά παράθυρα.

Χρήσιμες πληροφορίες! Ο βέλτιστος δείκτης ταχύτητας για τα περισσότερα οικιακά συστήματα είναι 3-4 m / s.

Για να πραγματοποιηθεί ο αεροδυναμικός υπολογισμός του αγωγού, απαιτούνται αρκετές τιμές, όπως ο συντελεστής πολλαπλασιασμού, ο όγκος του χώρου και η τομή του διαύλου. Ο τύπος στην περίπτωση αυτή θα έχει την ακόλουθη μορφή:

V = L / 3600 χ S, όπου:

V - ταχύτητα μετακίνησης των αέριων μαζών (m / s).

L - η χρησιμοποιούμενη ποσότητα αέρα (m³ / h).

Το S είναι η διατομή του σωλήνα (cm² ή m²).

Οι ανεμιστήρες μπορούν να εγκατασταθούν σε κυκλικούς αγωγούς για να διατηρήσουν την κανονική ταχύτητα μεταφοράς αέρα

Πρέπει να πούμε ότι η ταχύτητα της αεροπορικής μεταφοράς εξαρτάται από δύο ακόμη παραμέτρους: το επίπεδο θορύβου και το συντελεστή δόνησης. Κατά τον υπολογισμό της ταχύτητας στον αγωγό, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη αυτοί οι παράγοντες και να σχεδιαστεί το σύστημα σύμφωνα με το SNiP.

Συμβουλές για τον υπολογισμό της αντίστασης των αεραγωγών

Ο αέρας, ο οποίος κινείται μέσω των σωλήνων εξαερισμού, αισθάνεται αντίσταση. Ειδικά αφορά τις ορθογώνιες επικοινωνίες. Για να διατηρηθεί η κανονική ταχύτητα ροής αέρα, ο ανεμιστήρας που έχει εγκατασταθεί στο σύστημα πρέπει να αντλήσει υψηλή πίεση. Όταν πέσει στη γραμμή, η απόδοση του ανεμιστήρα μειώνεται. Έτσι, ο υπολογισμός της αντίστασης στο κανάλι των αεραγωγών είναι απαραίτητος για την επιλογή ενός εξαερισμού.

Ο ακριβής ορισμός της αντίστασης είναι ένα μάλλον δύσκολο έργο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απαιτεί ξεχωριστούς υπολογισμούς για κάθε στοιχείο του σχεδίου. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι σκόπιμο να ζητήσετε τεχνική βοήθεια σε ειδικούς. Το τμήμα σχεδιασμού είναι σε θέση να προσδιορίσει γρήγορα όλες τις απαραίτητες τιμές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι υπολογισμοί δεν πραγματοποιούνται από τους ανθρώπους, αλλά από ένα ειδικό πακέτο λογισμικού.

Όσο μεγαλύτερη είναι η αντίσταση στους σωλήνες, τόσο χαμηλότερη είναι η ταχύτητα του αέρα και τόσο υψηλότερη είναι η έξοδος του ανεμιστήρα

Η αυτοδιάθεση της αντίστασης στην επικοινωνία των αερομεταφορών απαιτεί πολύ χρόνο. Απαιτεί τη χρήση ειδικών διαγραμμάτων και πινάκων. Επιπλέον, ο ανθρώπινος παράγοντας μπορεί να επηρεάσει την ακρίβεια των τελικών αποτελεσμάτων. Τα υπολογιστικά στοιχεία για τους αεραγωγούς και τα εξαρτήματα δεν συνιστώνται σε αυτήν την περίπτωση, αλλά η χρήση τους είναι προτιμότερη από τον υπολογισμό με μη αυτόματο τρόπο.

Δώστε προσοχή! Οι τυπικές τιμές αντίστασης στις επικοινωνίες διανομής αέρα είναι 75-100 Pa για διαμερίσματα των οποίων η έκταση κυμαίνεται από 50 έως 150 μ². Αυτά τα δεδομένα λαμβάνουν υπόψη την τυπική ταχύτητα αέρα (3-4 m / s).

Ο συντελεστής αντίστασης δεν εξαρτάται από τον αριθμό των δωματίων που εξυπηρετούνται από το δίκτυο εξαερισμού. Επηρεάζεται από τα χαρακτηριστικά σχεδίασης της επικοινωνίας. Μία ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος είναι το μήκος του συστήματος.

Σύστημα εξαερισμού σε μεγάλης κλίμακας παραγωγή

Προσδιορισμός της απώλειας πίεσης μετά τον υπολογισμό της περιοχής των αεραγωγών

Μετά τον υπολογισμό της περιοχής του σωλήνα, της ταχύτητας του αέρα και της αντίστασης στον σχεδιασμό της μηχανικής, είναι εύκολο να υπολογιστεί η απώλεια πίεσης. Αυτός ο αριθμός επηρεάζει την επιλογή της ισχύς του ανεμιστήρα. Υπολογίζεται σε pascal (Pa). Για να το υπολογίσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο τύπο:

P = R x L + Ei x V2 x Y / 2, όπου:

R - ειδικές πτώση πίεσης λόγω της τριβής που συμβαίνουν στην αλληλεπίδραση των ρευμάτων αέρα με τα τοιχώματα καναλιού (Pa / m)?

L - μήκος του τμήματος της επικοινωνίας των αεροπορικών μεταφορών (m).

V - ταχύτητα της μετακίνησης της μάζας αέρα στο σημείο του συστήματος για το οποίο πραγματοποιείται ο υπολογισμός (m / s).

Y είναι η πυκνότητα του αέρα (kg / m³).

Ei είναι ένα αριθμητικό μέτρο τοπικών απωλειών πίεσης στο άθροισμα.

Η απώλεια πίεσης στην τριβή (R) μπορεί εύκολα να προσδιοριστεί χρησιμοποιώντας την βιβλιογραφία αναφοράς προφίλ. Ο συντελεστής Ei είναι ευθέως ανάλογος προς τα χαρακτηριστικά της θέσης για την οποία εκτελείται ο υπολογισμός.

Παράδειγμα εγκατάστασης συστήματος εξαερισμού σε ένα δωμάτιο

Πώς να υπολογίσετε την περιοχή του σωλήνα: προϊόντα με σχήμα

Για να προσδιορίσετε τις απαιτούμενες τιμές των διαμορφωμένων στοιχείων επικοινωνίας, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αυτή η μέθοδος είναι η ταχύτερη, χωρίς να απαιτείται επαγγελματική γνώση. Η απόδοση του συστήματος στο σύνολό του εξαρτάται από τον αριθμό και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά των βοηθητικών προϊόντων. Η εκτέλεση ενός χειρωνακτικού υπολογισμού για καθένα από αυτά είναι ένα πολύ δύσκολο έργο, το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από ένα άτομο με μηχανικό υπόβαθρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και οι μηχανικοί κατά την εκτέλεση τέτοιων υπολογισμών χρησιμοποιούν ειδικούς πίνακες και τιμές. Για τον υπολογισμό των διαμορφωμένων προϊόντων αεραγωγών, χρησιμοποιούνται ειδικά προγράμματα, με τα οποία εργάζονται οι σχεδιαστές.

Εξετάστε τα πιο κοινά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στις επικοινωνίες αεροπορικών μεταφορών:

 • απόσυρση ·
 • προσαρμογέας για τη διάμετρο;
 • προσαρμογέα για τη φόρμα.
 • Τ-κομμάτι (ορθογώνιο ή στρογγυλό)?
 • υποκατάστημα με τη μορφή του γράμματος S (πάπια) ·
 • ομπρέλα.

Χρησιμοποιώντας μια αριθμομηχανή για να κάνετε όλους τους απαραίτητους υπολογισμούς μπορεί ακόμη και ένα άτομο χωρίς μηχανική εκπαίδευση

Κάθε ένα από τα παραπάνω στοιχεία διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο σύστημα και απαιτεί ξεχωριστό υπολογισμό. Στο Διαδίκτυο, δεν είναι δύσκολο να βρείτε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή που θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε τα εξαρτήματα του συστήματος διανομής αέρα. Το κύριο πράγμα που απαιτείται από το άτομο που κάνει τέτοιους υπολογισμούς είναι η προσοχή.

Ο υπολογισμός των αεραγωγών και των εξαρτημάτων περιλαμβάνει αρκετές βασικές γεωμετρικές και φυσικές παραμέτρους. Αυτή η λειτουργία πρέπει να πραγματοποιείται χωρίς διακοπή πριν από την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού. Μετά την κατανόηση των τύπων, θα είστε σε θέση να καθορίσετε όλες τις απαραίτητες αξίες για τη μελλοντική επικοινωνία χωρίς να ξοδέψετε χρήματα. Θυμηθείτε ότι οι εμπειρογνώμονες είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αυτό το καθήκον πολύ πιο γρήγορα, και στην περίπτωση αυτή η πιθανότητα να κάνουν λάθη θα είναι ελάχιστη.

Υπολογισμός της περιοχής των αεραγωγών και των εξαρτημάτων: σχεδιάζουμε ένα σύστημα αερισμού

Ο εξαερισμός της κατοικίας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, υποστηρίζοντας το μικροκλίμα που είναι απαραίτητο για ένα άτομο. Το πόσο σωστά έχει σχεδιαστεί και εφαρμοστεί, εξαρτάται από την υγεία όσων ζουν στο σπίτι. Ωστόσο, όχι μόνο το έργο έχει σημασία. Είναι πολύ σημαντικό να υπολογιστούν σωστά οι παράμετροι των αεραγωγών. Σήμερα θα μιλήσουμε για μια τέτοια εργασία όπως ο υπολογισμός της περιοχής των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων, που είναι απαραίτητο για τη σωστή ανταλλαγή αέρα ενός διαμερίσματος ή μιας ιδιωτικής κατοικίας. Θα μάθουμε πώς να υπολογίζουμε την ταχύτητα του αέρα στα ορυχεία, τι επηρεάζει αυτή την παράμετρο και επίσης θα αναλύσουμε ποια προγράμματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ακριβέστερους υπολογισμούς.

Διαβάστε στο άρθρο:

Για ποιο λόγο υπολογίζεται η περιοχή των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων

Ο σωστός σχεδιασμός των συστημάτων εξαερισμού είναι μόνο η μισή μάχη. Εάν κάνετε λάθος στον υπολογισμό του τετραγώνου των αγωγών, μπορείτε να πάρετε το αντίθετο αποτέλεσμα: υπάρχει ένα ιδανικό σχέδιο, αλλά δεν υπάρχει εκροή ή εισροή αέρα. Τέτοιες λανθασμένες εκτιμήσεις μπορεί να οδηγήσουν στο γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις θα έχουν υψηλή υγρασία, η οποία θα οδηγήσει στην εμφάνιση μύκητα, μούχλα και δυσάρεστη οσμή.

Δεδομένα που απαιτούνται για τον υπολογισμό των παραμέτρων του αγωγού

Η περιοχή των αεραγωγών μπορεί να υπολογιστεί σύμφωνα με διάφορες παραμέτρους. Μπορεί να είναι:

 • Υγειονομικά και υγειονομικά πρότυπα (SanPiN);
 • αριθμός ατόμων που ζουν.
 • περιοχή των εγκαταστάσεων.

Στην περίπτωση αυτή, οι υπολογισμοί πραγματοποιούνται για ολόκληρη τη συνολική κατοικία και για κάθε δωμάτιο ειδικότερα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι υπολογισμού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους τύπους, οι οποίοι σίγουρα θα εξετάσουμε στο σημερινό άρθρο, ωστόσο, ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε μια ειδική ηλεκτρονική αριθμομηχανή για την επιφάνεια των αεραγωγών. Περιέχει ήδη όλους τους απαραίτητους αλγορίθμους και τύπους. Ένα άλλο πλεονέκτημα του προγράμματος είναι η απουσία ενός ανθρώπινου παράγοντα - δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι ο υπολογισμός θα έρθει μέσα.

Πώς να υπολογίσετε την περιοχή του αγωγού χρησιμοποιώντας τύπους

Για να εκτελέσετε σωστά όλους τους υπολογισμούς, θα πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε την διατομή των διαμορφωμένων προϊόντων. Μπορούν να είναι:

 • με τη μορφή τετραγώνου ή ορθογωνίου:
 • στρογγυλό (λιγότερο συχνά ωοειδές).

Ας εξετάσουμε ποιους τύπους ισχύουν για διάφορους υπολογισμούς. Ας ξεκινήσουμε με τετράγωνα ή ορθογώνια προϊόντα.

Πώς να υπολογίσετε την περιοχή του αγωγού μιας ορθογώνιας ενότητας: τύποι και αποκωδικοποίηση σημείωσης

Ο τύπος της περιοχής των αεραγωγών που είναι απαραίτητος για τη σωστή συσκευή αερισμού είναι αρκετά απλός:

S = A × B, όπου

 • S- επιφάνεια, m².
 • Α - πλάτος του κιβωτίου, m,
 • Στο - ύψος, m.

Με ένα στρογγυλό αγωγό μια διαφορετική κατάσταση.

Το σύστημα εξαερισμού αποτελείται από πολλές λεπτομέρειες, καθεμία από τις οποίες πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στους υπολογισμούς

Υπολογισμός της περιοχής του κυκλικού αγωγού: οι αποχρώσεις των υπολογισμών

Οι στρογγυλοί αγωγοί εξαερισμού έχουν καλύτερη απόδοση - ο αέρας δεν συναντά εμπόδια στο δρόμο του. Επιπλέον, η συναρμολόγηση των στρογγυλών τμημάτων είναι πολύ ευκολότερη από ό, τι τετράγωνο ή ορθογώνιο. Οι υπολογισμοί περιοχής εκτελούνται χρησιμοποιώντας τον τύπο:

S = π × D 2/4, όπου:

 • S- επιφάνεια, m².
 • π - σταθερή τιμή 3,14.
 • Δ - διάμετρος, m.

Πλαστικοί αγωγοί αερισμού.Στο άρθρο, θα εξετάσουμε τα είδη και τα μεγέθη των προϊόντων, πώς να υπολογίσει τον αγωγό αέρα για την περιοχή του δωματίου και άλλες παραμέτρους, τα μυστικά της εγκατάστασης.

Ο υπολογισμός των διαμορφωμένων τμημάτων των αεραγωγών - πώς παράγεται και τι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη

Οι υπολογισμοί της περιοχής των εξαρτημάτων των αεραγωγών χωρίς ειδικό πρόγραμμα μπορούν να γίνουν μόνο από έμπειρους μηχανικούς σχεδιασμού. Σήμερα, ολόκληρα τμήματα διαφόρων ιδρυμάτων εργάζονται για τη βελτίωση των προγραμμάτων αριθμομηχανής ικανά να υπολογίζουν την περιοχή των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων μέχρι ένα χιλιοστό, λαμβάνοντας υπόψη τις παραμικρές αλλαγές στις γωνίες των στροφών και άλλων αποχρώσεων.

Στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε πολλά παρόμοια προγράμματα που μπορούν να εκτελέσουν υπολογισμούς με ελάχιστα λάθη. Και παρόμοιοι αριθμομηχανές βγαίνουν σχεδόν καθημερινά. Επιτρέπουν όχι μόνο να υπολογίζουν τις απαραίτητες παραμέτρους, αλλά και να σαρώνουν όλες τις λεπτομέρειες του αγωγού. Πολλοί θα ρωτήσουν - για ποιο λόγο; Σε αυτήν την εποχή υψηλής τεχνολογίας, υπάρχει μια τέτοια καινοτομία, όπως ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής. Σε αυτό από τον υπολογιστή μας στείλουμε ένα σκούπισμα του εξαερισμού μας και ως αποτέλεσμα έχουμε ιδανικά ρυθμισμένα κανάλια εξαερισμού με τις απαραίτητες παραμέτρους.

Διαμορφωμένα τμήματα αγωγών - μπορεί να είναι διαφορετικά

Η έκδοση Seti.guru προσφέρει στον αναγνωρισμένο αναγνώστη τη δυνατότητα χρήσης της ηλεκτρονικής αριθμομηχανής για τον υπολογισμό της περιοχής των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων. Το μόνο που απαιτείται από το χρήστη είναι να εισάγετε τις απαιτούμενες παραμέτρους σωστά στα κατάλληλα πεδία και να κάνετε κλικ στο κουμπί Υπολογισμός. Το υπόλοιπο πρόγραμμα θα εκτελεστεί για εσάς.

Πώς να υπολογίσετε την διατομή του αγωγού σε τετραγωνικά μέτρα

Ένα σφάλμα στον υπολογισμό αυτής της παραμέτρου του συστήματος εξαερισμού μπορεί να είναι θανατηφόρο. Μία μείωση του απαιτούμενου δείκτη θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αύξηση της πίεσης στα ορυχεία, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξει μια ξένη φωνή, η οποία είναι αρκετά ενοχλητική. Αυτό σημαίνει ότι ο υπολογισμός πρέπει να γίνεται προσεκτικά, χωρίς να παραλείπονται οι παραμικρές λεπτομέρειες, χωρίς στρογγυλοποίηση των αριθμών. Ο υπολογισμός των τετραγωνικών μέτρων γίνεται με τον τύπο:

S = L × k / w, όπου

 • S - επιφάνεια εγκάρσιας διατομής, m².
 • L - κατανάλωση αέρα, m³ / h,
 • k- την ταχύτητα με την οποία κινείται η ροή του αέρα, m / s.
 • w- ο συντελεστής υπολογισμού, ο οποίος είναι 2.778.
Το σχέδιο αερισμού προσφοράς - αυτό με την παρουσία ορισμένων γνώσεων μπορεί να γίνει με τα χέρια του

Υπολογισμός της ταχύτητας του αέρα στον αγωγό: πώς να το κάνετε

Για αυτούς τους υπολογισμούς, χρησιμοποιούμε τον τύπο:

w = L / 3600 Χ, όπου

 • L - κατανάλωση αέρα, m³ / ώρα,
 • S- το τμήμα του αεραγωγού, m².

Ωστόσο, αξίζει επίσης να γνωρίζουμε την πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα, η οποία είναι μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους. Με απλά λόγια, αυτή είναι η ποσότητα αέρα που πρέπει να περάσει από 1 m 3 ανά ώρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους υπάρχοντες πίνακες, αλλά τα δεδομένα σε αυτά είναι κατά μέσο όρο, έτσι οι ανεξάρτητοι υπολογισμοί από τον τύπο θα είναι πολύ ακριβέστεροι. Για τον υπολογισμό είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τον όγκο του δωματίου σε m 3 (W) και τον υπολογισμένο όγκο αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο μέσα σε μια ώρα (V). Στην περίπτωση αυτή, χρησιμοποιείται ο ακόλουθος τύπος:Ν = V / W.

Ακόμα 20 με 25 χρόνια πριν, τα σχέδια ήταν τέτοια - τα προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών δεν μπορούσαν παρά να ονειρευτούν

Ηλεκτρονική αριθμομηχανή για τον υπολογισμό της απαιτούμενης διατομής του αγωγού

Πώς να υπολογίσετε την απώλεια πίεσης αέρα σε ίσια τμήματα

Για να υπολογίσετε αυτήν την παράμετρο, εφαρμόζεται ένας τύπος που είναι λίγο πιο πολύπλοκος από τους προηγούμενους:

P = R × L + Ei × V2 × Y / 2, όπου:

 • P- πίεση αέρα στον αγωγό.
 • R - απώλεια πίεσης στην τριβή στον αγωγό,
 • L - το μήκος του άξονα εξαερισμού ·
 • Ei- το άθροισμα των απωλειών πίεσης για την τοπική αντίσταση (στροφές, μεταβάσεις, κλαδιά κ.λπ.) ·
 • V - ταχύτητα αέρα στο σύστημα αερισμού,
 • Y - πυκνότητα των αέριων μαζών κατά μήκος του καναλιού.
Όσο μικρότερη είναι η απόδοση του φυσικού αερισμού, τόσο χειρότερη είναι η ανταλλαγή αέρα

Αερισμός με τα χέρια σε ιδιωτικό σπίτι.Τι χρειάζεται, τύπους συστημάτων και οδηγίες για τη σωστή εγκατάστασή τους, τις αποχρώσεις του εξαερισμού των διαφόρων δωματίων, τις συστάσεις των επαγγελματιών - όλα αυτά στο υλικό μας.

Αντίσταση του δικτύου αγωγών και των υπολογισμών του

Μην περιμένετε να υπολογίσετε μόνοι σας την αντίσταση του δικτύου. Αυτή η εργασία είναι δυνατή μόνο με τα προγράμματα. Είναι επίσης απίθανο να βρεθεί ένας κατάλληλος, πολύ ακριβής υπολογισμός στο δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι εάν υπάρχει η επιθυμία για ακριβή αποτελέσματα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τα γραφεία σχεδιασμού.

Υπάρχουν πολλές δυσκολίες εδώ. Η αντίσταση δημιουργεί όχι μόνο τις γωνίες του κλάδου. Η τετράγωνη ή ορθογώνια διατομή αυξάνει επίσης την αντίσταση του αέρα. Αυτή η παράμετρος καθορίζει την απόδοση που πρέπει να έχει ένας ανεμιστήρας για αναγκαστική κυκλοφορία αέρα.

Πώς να υπολογίσετε την ποσότητα των υλικών για τον αγωγό και τα εξαρτήματα

Δεν έχει νόημα ο υπολογισμός της ποσότητας των υλικών με το χέρι - χρειάζεται πολύς χρόνος και είναι πολύ εύκολο να κάνετε λάθη κατά την καταμέτρηση. Στο Διαδίκτυο υπάρχουν πολλά προγράμματα που θα το κάνουν για εσάς σε αυτόματη λειτουργία. Αρκεί μόνο να φορτώσετε το έργο. Ορισμένα παρόμοια προγράμματα μπορούν να υπολογίσουν τον αριθμό των διαμορφωμένων εξαρτημάτων, ακόμη και σύμφωνα με τα πρωταρχικά δεδομένα.

Έτσι, το πρόγραμμα υπολογιστή αποσυνθέτει το έργο και μετρά τον αριθμό των διαμορφωμένων στοιχείων

Ο θερμαντήρας στο δίκτυο: τι είναι για, και πώς να υπολογίσει την ισχύ του

Εάν σχεδιάζεται να παρέχει αερισμό, τότε το χειμώνα, χωρίς θέρμανση ο αέρας δεν μπορεί να κάνει. Τα σύγχρονα συστήματα σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε την απόδοση του ανεμιστήρα, που βοηθάει στην κρύα εποχή. Pritochki μειωμένη δύναμη, μπορούμε να επιτύχουμε όχι μόνο την εξοικονόμηση ενέργειας σε ένα μικρότερο ανεμιστήρα, αλλά ο αέρας, αργά διέρχεται από το καλοριφέρ, θα είναι πιο ζεστά. Ωστόσο, ο υπολογισμός της θερμοκρασίας θέρμανσης του εξωτερικού αέρα εξακολουθεί να είναι απαραίτητος. Παράγονται με τον τύπο:

ΔΤ = 2,98 χ Ρ / Ι, όπου:

 • P - Κατανάλωση ισχύος του θερμαντήρα, η οποία θα πρέπει να αυξήσει τη θερμοκρασία του αέρα από το δρόμο στους 18 ° C (W).
 • L - Η χωρητικότητα του ανεμιστήρα (m 3 / h).

Συνοψίζοντας

Ο σχεδιασμός και η επακόλουθη εγκατάσταση των συστημάτων εξαερισμού είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και δεν είναι πάντοτε εφικτή μόνος σας. Τέτοιες εργασίες απαιτούν ειδικές γνώσεις και δεξιότητες. Φυσικά, σήμερα υπάρχουν πολλά προγράμματα που βοηθούν στη σχεδίαση των αεραγωγών, αλλά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη μηχανική σκέψη. Η καλύτερη επιλογή είναι να αναθέσετε όλες τις εργασίες, από την αρχή μέχρι το τέλος, σε πραγματικούς επαγγελματίες. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι σήμερα τα γραφεία σχεδιασμού έχουν αρχίσει να εμφανίζονται, οι εργαζόμενοι στο οποίο είναι εντελώς άγνωστοι με τη μηχανική. Αν και παρόμοια κατάσταση παρατηρείται και σε άλλες βιομηχανίες. Για το λόγο αυτό, προτού εμπιστευτείτε οποιαδήποτε εταιρεία να αναπτύξει ένα πρόγραμμα συστήματος αερισμού για το σπίτι σας, προσπαθήστε να το μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Στην ιδανική περίπτωση, θα επικοινωνήσει με τους πελάτες τους, τα σπίτια των οποίων είναι ήδη κατοικήσιμα. Μόνο στην περίπτωση αυτή μπορεί κανείς να ελπίζει για το αποτέλεσμα που περιμένετε.

Μόνο το σωστά σχεδιασμένο και εκτελεσμένο σύστημα εξαερισμού θα σας επιτρέψει να ζήσετε στο σπίτι με άνεση

Υπολογιστής για τον υπολογισμό και την επιλογή των εξαρτημάτων του συστήματος εξαερισμού

Ο Υπολογιστής σας επιτρέπει να υπολογίσετε τις βασικές παραμέτρους του συστήματος εξαερισμού με τη μέθοδο που περιγράφεται στην ενότητα Υπολογισμός των συστημάτων εξαερισμού. Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να ορίσετε:

 • Απόδοση του συστήματος που εξυπηρετεί έως 4 δωμάτια.
 • Διαστάσεις των αεραγωγών και των δικτύων διανομής αέρα.
 • Αντίσταση του αεροπορικού δικτύου.
 • Η ισχύς του θερμαντήρα αέρα και το εκτιμώμενο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας (με τη χρήση ηλεκτρικού θερμαντήρα).

Το παράδειγμα υπολογισμού που ακολουθεί θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς να χρησιμοποιήσετε την αριθμομηχανή.

Παράδειγμα υπολογισμού του εξαερισμού χρησιμοποιώντας μια αριθμομηχανή

Σε αυτό το παράδειγμα, παρουσιάζουμε τον τρόπο υπολογισμού του αερισμού προσφοράς για ένα διαμέρισμα 3 δωματίων, στο οποίο ζει μια οικογένεια τριών ατόμων (δύο ενήλικες και ένα παιδί). Το απόγευμα, συγγενείς έρχονται μερικές φορές σε τους, έτσι στο σαλόνι μπορεί να είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι 5 άτομα. Το ύψος των οροφών του διαμερίσματος είναι 2,8 μέτρα. Παράμετροι δωματίου:

Τα ποσοστά κατανάλωσης για μια κρεβατοκάμαρα και ένα παιδί καθορίζονται σύμφωνα με τις συστάσεις του SNiP - 60 m³ / h ανά άτομο. Για το σαλόνι θα περιοριστούμε στα 30 m³ / h, καθώς πολλοί άνθρωποι σε αυτό το δωμάτιο είναι σπάνιοι. Σύμφωνα με το SNiP, αυτή η ροή αέρα είναι επιτρεπτή για χώρους με φυσικό εξαερισμό (μπορεί να ανοίξει ένα παράθυρο για αερισμό). Αν θέσουμε την κατανάλωση αέρα για το σαλόνι σε 60 m³ / h ανά άτομο, τότε η απαιτούμενη χωρητικότητα για αυτό το δωμάτιο θα είναι 300 m³ / h. Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τη θέρμανση αυτού του ποσού αέρα θα ήταν πολύ υψηλό, γι 'αυτό κάναμε συμβιβασμό μεταξύ άνεσης και οικονομίας. Για να υπολογίσουμε την ανταλλαγή αέρα με πολλαπλότητα για όλους τους χώρους, επιλέγουμε μια άνετη διπλή εναλλαγή αέρα.

Ο κύριος αγωγός θα είναι ορθογώνιος άκαμπτος, κλάδοι - εύκαμπτοι με θόρυβο (αυτός ο συνδυασμός τύπων αεραγωγών δεν είναι ο συνηθέστερος, αλλά το επιλέξαμε για σκοπούς επίδειξης). Για τον περαιτέρω καθαρισμό του αέρα τροφοδοσίας, θα εγκατασταθεί λεπτό φίλτρο EU5 με σκόνη άνθρακα (θα υπολογίσουμε την αντίσταση του δικτύου με μολυσμένα φίλτρα). Οι ταχύτητες αέρα στους αεραγωγούς και το επιτρεπτό επίπεδο θορύβου στα πλέγματα θα παραμείνουν οι ίδιες με τις συνιστώμενες τιμές, οι οποίες έχουν ρυθμιστεί από προεπιλογή.

Αρχίζουμε τον υπολογισμό δημιουργώντας ένα διάγραμμα του δικτύου διανομής αέρα. Αυτό το κύκλωμα θα μας επιτρέψει να καθορίσουμε το μήκος των αγωγών και τον αριθμό των στροφών που μπορεί να είναι τόσο στα οριζόντια όσο και στα κατακόρυφα επίπεδα (πρέπει να μετρήσουμε όλες τις στροφές σε ορθές γωνίες). Έτσι, το σχέδιό μας:

Η αντίσταση του δικτύου διανομής αέρα είναι ίση με την αντίσταση του μεγαλύτερου τμήματος. Αυτό το τμήμα μπορεί να χωριστεί σε δύο μέρη: τον κύριο αγωγό και τον μεγαλύτερο κλάδο. Αν έχετε δύο κλάδους με το ίδιο μήκος, πρέπει να προσδιορίσετε ποια είναι η μεγαλύτερη αντίσταση. Για να γίνει αυτό, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η αντίσταση μιας στροφής είναι ίση με την αντίσταση των 2,5 μέτρων του αγωγού, τότε η μεγαλύτερη αντίσταση θα έχει ένα κλάδο της οποίας η τιμή (2,5 * αριθμός στροφών + μήκος αγωγού) είναι μέγιστη. Η διάκριση δύο τμημάτων από τη διαδρομή είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε έναν διαφορετικό τύπο αεραγωγών και διαφορετικές ταχύτητες αέρα για το κύριο τμήμα και τους κλάδους.

Στο σύστημα μας, οι βαλβίδες εξισορρόπησης εγκαθίστανται σε όλους τους κλάδους, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε τη ροή του αέρα σε κάθε δωμάτιο σύμφωνα με το σχέδιο. Η αντοχή τους (στην ανοιχτή κατάσταση) έχει ήδη ληφθεί υπόψη, καθώς πρόκειται για ένα τυποποιημένο στοιχείο του συστήματος εξαερισμού.

Το μήκος του κύριου αγωγού (από μια διακλάδωση προς την γρίλια εισόδου στην αίθουσα № 1) - 15 μέτρα, σε αυτή η περιοχή έχει 4 γυρίζει σε ορθή γωνία. Το μήκος της εγκατάστασης τροφοδοσίας και του φίλτρου αέρα δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη (η αντοχή τους θα εξεταστεί ξεχωριστά), και η αντίσταση του σιγαστήρα μπορεί να ληφθεί ως η αντίσταση του αγωγού αέρα του ίδιου μήκους, δηλαδή, ακριβώς μετρούν ένα μέρος της του κύριου αγωγού. Το μήκος του μακρύτερου υποκατάστημα είναι 7 μέτρων, έχει τρεις ορθές γωνίες (ένα - σε κλάδους θέση - ένα στον αεραγωγό και ένα - στον προσαρμογέα). Έτσι, ζητήσαμε από όλα τα απαραίτητα δεδομένα εισόδου και μπορεί τώρα να προχωρήσει με τους υπολογισμούς (screenshot). Τα αποτελέσματα υπολογισμού παρουσιάζονται σε πίνακα:

Αποτελέσματα του υπολογισμού

Υπολογισμός των αεραγωγών

Κατά την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού, είναι σημαντικό να επιλέξετε και να ορίσετε σωστά τις παραμέτρους όλων των στοιχείων του συστήματος. Είναι απαραίτητο να βρείτε την απαιτούμενη ποσότητα αέρα, να παραλάβετε τον εξοπλισμό, να υπολογίσετε τους αεραγωγούς, τα εξαρτήματα και άλλα εξαρτήματα του δικτύου εξαερισμού. Πώς γίνεται ο υπολογισμός του εξαερισμού; Τι επηρεάζει το μέγεθος και τη διατομή τους; Ας εξετάσουμε αυτό το ζήτημα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι αεραγωγοί πρέπει να υπολογίζονται από δύο οπτικές γωνίες. Αρχικά, επιλέγεται η απαραίτητη διατομή και σχήμα. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ποσότητα του αέρα και άλλων παραμέτρων του δικτύου. Επίσης, κατά την κατασκευή, η ποσότητα υλικού, για παράδειγμα, κασσίτερος, υπολογίζεται για την κατασκευή σωλήνων και διαμορφωμένων στοιχείων. Αυτός ο υπολογισμός της περιοχής των αγωγών σας επιτρέπει να προσδιορίσετε εκ των προτέρων την ποσότητα και το κόστος του υλικού.

Τύποι αεραγωγών

Για να ξεκινήσετε μερικές λέξεις, θα αναφέρουμε τόσο τα υλικά όσο και τους τύπους αεραγωγών. Αυτό είναι σημαντικό λόγω του γεγονότος ότι, ανάλογα με το σχήμα των αγωγών, υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του υπολογισμού του και η επιλογή της περιοχής εγκάρσιας τομής. Είναι επίσης σημαντικό να επικεντρωθεί στο υλικό, καθώς επηρεάζει τα χαρακτηριστικά της κίνησης του αέρα και την αλληλεπίδραση της ροής με τους τοίχους.

Εν ολίγοις, οι αγωγοί είναι:

 • Μέταλλο από γαλβανισμένο ή μαύρο χάλυβα, ανοξείδωτο.
 • Ευέλικτη από αλουμίνιο ή πλαστική μεμβράνη.
 • Άκαμπτο πλαστικό.
 • Ιστός.

Στη μορφή, οι αγωγοί αέρα είναι κατασκευασμένοι από κυκλική διατομή, ορθογώνια και οβάλ. Τα πιο συνηθισμένα είναι οι στρογγυλοί και ορθογώνιοι σωλήνες.

Οι περισσότεροι από τους περιγραφόμενους αγωγούς αέρα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο, για παράδειγμα, από εύκαμπτο πλαστικό ή ύφασμα και είναι δύσκολο να κατασκευαστούν στο εργοτάξιο ή σε ένα μικρό εργαστήριο. Τα περισσότερα από τα προϊόντα που πρέπει να υπολογιστούν είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένο χάλυβα ή ανοξείδωτο χάλυβα.

Από γαλβανισμένο χάλυβα, κατασκευάζονται αμφότεροι ορθογώνιοι και κυκλικοί αεραγωγοί και δεν απαιτείται ιδιαίτερα ακριβός εξοπλισμός για την παραγωγή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αρκεί μια μηχανή κάμψης και μια συσκευή για την κατασκευή κυκλικών σωλήνων. Εκτός από ένα μικρό εργαλείο χειρός.

Υπολογισμός της διατομής του αγωγού

Το κύριο καθήκον που προκύπτει κατά τον υπολογισμό των αγωγών είναι η επιλογή της διατομής και του σχήματος του προϊόντος. Αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα στο σχεδιασμό του συστήματος τόσο σε εξειδικευμένες εταιρείες όσο και στην αυτο-κατασκευή. Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε τη διάμετρο του αγωγού ή τις πλευρές του ορθογωνίου, για να επιλέξετε τη βέλτιστη τιμή της περιοχής διατομής.

Ο υπολογισμός της διατομής πραγματοποιείται με δύο τρόπους:

 • επιτρεπόμενες ταχύτητες ·
 • σταθερή απώλεια πίεσης.

Η μέθοδος των επιτρεπόμενων ταχυτήτων είναι απλούστερη για τους μη ειδικούς, οπότε ας το εξετάσουμε γενικά.

Υπολογισμός της διατομής του αγωγού με τη μέθοδο της επιτρεπόμενης ταχύτητας

Ο υπολογισμός του τμήματος του αγωγού εξαερισμού με τη μέθοδο της επιτρεπόμενης ταχύτητας βασίζεται στην κανονικοποιημένη μέγιστη ταχύτητα. Η ταχύτητα επιλέγεται για κάθε τύπο δωματίου και τμήματος αγωγού, ανάλογα με τις συνιστώμενες τιμές. Για κάθε τύπο κτιρίου υπάρχουν μέγιστες επιτρεπόμενες ταχύτητες στους κύριους αγωγούς και κλάδους, πάνω από τους οποίους η χρήση του συστήματος είναι δύσκολη λόγω θορύβου και ισχυρών πιέσεων.

Το Σχ. 1 (Διάγραμμα δικτύου για τον υπολογισμό)

Σε κάθε περίπτωση, πριν ξεκινήσετε τον υπολογισμό, είναι απαραίτητο να καταρτίσετε ένα σχέδιο του συστήματος. Πρώτον, πρέπει να υπολογίσετε την απαιτούμενη ποσότητα αέρα που πρέπει να παρέχεται και να αφαιρείται από το δωμάτιο. Σε αυτόν τον υπολογισμό, θα βασιστούν περαιτέρω εργασίες.

Η ίδια η διαδικασία υπολογισμού της διατομής με τη μέθοδο των αποδεκτών ταχυτήτων απλοποιείται ώστε να αποτελείται από τα ακόλουθα στάδια:

 1. Δημιουργείται ένα σύστημα αεραγωγών, στο οποίο σημειώνονται τα τμήματα και η εκτιμώμενη ποσότητα αέρα, τα οποία θα μεταφερθούν μέσω αυτών. Είναι καλύτερα να υποδείξετε σε αυτό όλα τα δίκτυα, διαχυτήρες, αλλαγές τομής, στροφές και βαλβίδες.
 2. Σύμφωνα με την επιλεγμένη μέγιστη ταχύτητα και ποσότητα αέρα, υπολογίζεται η διατομή του αεραγωγού, η διάμετρος ή το μέγεθος των πλευρών του ορθογωνίου.
 3. Αφού είναι γνωστές όλες οι παράμετροι του συστήματος, μπορείτε να επιλέξετε τον ανεμιστήρα της απαιτούμενης χωρητικότητας και κεφαλής. Η επιλογή του ανεμιστήρα βασίζεται στον υπολογισμό της πτώσης πίεσης στο δίκτυο. Αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο από το να μαζεύετε την διατομή του αεραγωγού σε κάθε τμήμα. Αυτή η ερώτηση θα εξετάσουμε γενικά. Επειδή μερικές φορές επιλέγουν μόνο έναν ανεμιστήρα με μικρό περιθώριο.

Για τον υπολογισμό, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τις παραμέτρους της μέγιστης ταχύτητας αέρα. Λαμβάνεται από βιβλία αναφοράς και κανονιστική βιβλιογραφία. Ο πίνακας δείχνει τις τιμές για ορισμένα κτίρια και περιοχές του συστήματος.

>>> Πρόγραμμα για τον υπολογισμό της περιοχής των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων

Μεταγραφή

1 πρόγραμμα για τον υπολογισμό του εμβαδού των αεραγωγών και εξαρτημάτων >>> πρόγραμμα για τον υπολογισμό του εμβαδού των τετραγωνικών αγωγού αεραγωγών και εξαρτημάτων πρόγραμμα υπολογισμού και διαμορφωμένο σχεδιασμό, την προμήθεια εξοπλισμού, Εργασίες εγκατάστασης. Απλό στη χρήση και πολύ διαισθητική αριθμομηχανή θα σας βοηθήσουν να κάνετε τον υπολογισμό της περιοχής του αγωγού Καζάν τον εαυτό σας, και θα δείτε το τελικό κόστος των αεραγωγών και εξαρτημάτων που απαιτούνται για την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού σας. Ο υπολογισμός της περιοχής των αεραγωγών και των εξαρτημάτων είναι μια χρονοβόρα και υπεύθυνη διαδικασία. Σύγχρονες τα οφέλη του πολιτισμού επιτρέπει να εξοπλίσει το σπίτι κατά βούληση, εξοπλίζοντας το σπίτι με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για μια άνετη διαμονή, συμπεριλαμβανομένων των αλυσίδων εφοδιασμού. Για να προσδιοριστεί η πτώση πίεσης στο σύστημα, είναι αναγκαίο να προσδιοριστεί μια μείωση των περιοχών επιπέδου, και τα περιστροφικά στοιχεία συνδετήρα. Και επίσης μπορεί προαιρετικά να χρησιμοποιήσει μορφή πίνακα ισοδύναμη κυκλική διάμετρο των τμημάτων αγωγού στο οποίο οι απώλειες κεφαλής τριβής ίση με μείωση πίεσης στα εγκάρσια τμήματα του ορθογώνιου σχήματος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το τμήμα που βρίσκεται πίσω από τον ανεμιστήρα, επειδή η ροή πρέπει επίσης να κατακρατείται με πίεση. Ναι, παρακαλώ προσθέστε μου στη λίστα αλληλογραφίας σας. Υπολογισμός των υλικών από το πρόγραμμα του υπολογισμού θέρμανσης εξουσία για τον υπολογισμό του συστήματος εξαερισμού εισόδου, θα πρέπει πρώτα να λάβει υπόψη την ικανότητα του θερμαντήρα, την προθέρμανση του εισερχόμενου προσφοράς στα πιο δροσερές εποχές. Οποιαδήποτε αντιγραφή προγραμμάτων και περιεχομένου περιοχών τιμωρείται από το νόμο. Μόνο τα πιο σύγχρονα και αποδεδειγμένα υλικά από συγγραφείς με πολυετή εμπειρία. Στο σύγχρονο εξοπλισμό είναι δυνατόν να ρυθμίσετε την ταχύτητα της κυκλοφορίας των αερίων μαζών, ώστε να μπορείτε να αποθηκεύσετε ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι αγωγοί είναι Πλατεία Υπολογιστής και οι τιμές ζώνης αγωγού κυκλικό αγωγών ορθογώνιο αγωγό πλατεία περιοχή γύρω από αποστράγγισης περιοχής ενότητα αποστράγγισης ορθογώνια περιοχή της μετάβασης της κυκλικής περιοχής διατομής της μετάβασης της ορθογωνικής διατομής σε μια κυκλική περιοχή της μετάβασης της ορθογωνικής διατομής σε μια ορθογώνια περιοχή της κυκλικής περιοχής ΤΕΕ διατομής κυκλικής διατομής Tee περιοχή Tee ορθογώνιο κυκλικό τμήμα Τετραγωνικό τεμάχιο ορθογώνιο διατομή Περιοχή του βύσματος ruglogo διατομής στελέχους περιοχή πάπια ορθογώνια περιοχή αντισταθμίζεται στο πρώτο πάπια περιοχή αεροπλάνο offset σε 2 επίπεδα αεροπλάνο Διεύθυνση :, r. Μόνο τα πιο σύγχρονα και αποδεδειγμένα υλικά από συγγραφείς με πολυετή εμπειρία. Η οργάνωση των κινήσεων αερισμού δεν είναι μόνο λόγια. Μετά από όλα, ακόμη και με την παραδοχή ενός μικρού σφάλματος, το σύστημα μπορεί να αποτύχει και, για παράδειγμα, αντί του ψυχρού αέρα να οδηγεί μέσα στο ζεστό δωμάτιο. Στο σύγχρονο εξοπλισμό είναι δυνατόν να ρυθμίσετε την ταχύτητα της κυκλοφορίας των αερίων μαζών, ώστε να μπορείτε να αποθηκεύσετε ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα ή θέλετε να υποβάλετε κάποια ερώτηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία υποστήριξης. Το πρόγραμμα για τον υπολογισμό της περιοχής των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων. Τα cookies είναι απενεργοποιημένα στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Η κατασκευή του κτιρίου στο σύνολό του από το ίδρυμα, και πριν από τη θέση σε λειτουργία μιας υπεύθυνης και σημαντική διαδικασία. Το κτίριο έχει σχεδιαστεί για προσωρινή λειτουργία προπονητικές εγκαταστάσεις ανάγκη για ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού, εξασφαλίζουν μια άνετη, ασφαλή μικροκλίμα σωστά ρυθμισμένο και αποτελεσματικό εξαερισμό είναι το κλειδί για μια άνετη χόμπι των επισκεπτών στο εστιατόριο. Απλό στη χρήση και πολύ διαισθητική αριθμομηχανή θα σας βοηθήσουν να κάνετε τον υπολογισμό της περιοχής του αγωγού Καζάν τον εαυτό σας, και θα δείτε το τελικό κόστος των αεραγωγών και εξαρτημάτων που απαιτούνται για την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού σας. Η χωρητικότητα των στρογγυλών προϊόντων είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των ορθογωνίων. Για να εξασφαλιστεί η κανονική απόδοση του συστήματος, είναι απαραίτητο να επιλέξετε έναν κατάλληλο ανεμιστήρα. Μπορείτε να επιλέξετε σωλήνες ορθογώνιας ή κυκλικής διατομής. Υπολογισμός των υλικών από το πρόγραμμα του υπολογισμού θέρμανσης εξουσία για τον υπολογισμό του συστήματος εξαερισμού εισόδου, θα πρέπει πρώτα να λάβει υπόψη την ικανότητα του θερμαντήρα, την προθέρμανση του εισερχόμενου προσφοράς στα πιο δροσερές εποχές. Τα υπόλοιπα κελιά είναι κενά.

>>> Ο κόσμος γύρω μας 4 βιβλίο εργασίας κατηγορίας 2 εξάρσεις saplin απαντήσεις

>> Ο κόσμος Βαθμού 4 βιβλίου Μέρος 2 απαντήσεις Saplina "title =" >>> Ο κόσμος Βαθμού 4 βιβλίου Μέρος 2 απαντήσεις Saplina "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http: // docplayer.ru / αντίχειρες / 79 / 79606057.jpg «> Ο κόσμος γύρω μας 4ου βαθμού μέρος του βιβλίου εργασίας 2 απαντήσεις Saplina >>> Ο κόσμος 4ου βαθμού βιβλίο εργασίας του τμήματος 2 απαντήσεις Saplina κόσμο γύρω βαθμού 4 μέρος του βιβλίου εργασίας 2 απαντήσεις Saplina Ivchenkova 1

Download Tkp

TAP 45-102-295-2014 45-102-295-2014 κατεβάσετε >>> TAP TAP λήψη 45-1.02-295-2014 κατεβάσετε Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή θέλετε να κάνετε μια ερώτηση, παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας Υπηρεσία υποστήριξης

Download Tkp

TAP 45-102-295-2014 45-102-295-2014 κατεβάσετε >>> TAP TAP λήψη 45-1.02-295-2014 κατεβάσετε Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή θέλετε να κάνετε μια ερώτηση, παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας Υπηρεσία υποστήριξης

>>> Κουβανέζικες μελέτες 6 απαντήσεις διδύμων βιβλίων εργασίας κατηγορίας

>> Kubanovedenie Βαθμός 6 βιβλίου Bliznyuk απαντά "title =" >>> Kubanovedenie Βαθμολογία 6 βιβλίου Bliznyuk απαντά "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru/thumbs/79 /79612262.jpg «> Kubanovedenie βαθμό 6 το βιβλίο εργασίας Bliznyuk απαντά >>> Kubanovedenie βαθμό 6 το βιβλίο εργασίας Bliznyuk απαντά Kubanovedenie βαθμό 6 το βιβλίο εργασίας Bliznyuk απαντήσεις gdz για kubanovedeniyu βαθμό 6 το βιβλίο εργασίας

Αποκλεισμός της γενικής Akki 2017

Blockade general akki 2017 >>> Αποκλεισμός γενικού akki 2017 Αποκλεισμός γενικού akki 2017 Ανέβηκαν στις 4 Φεβρουαρίου 2018 Λογαριασμός 3. Αν αντιμετωπίσετε προβλήματα ή θέλετε να θέσετε μια ερώτηση, παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε

Πρότυπο επαγγελματικής κάρτας σε λέξη δωρεάν download

Πρότυπο επαγγελματική κάρτα σε λέξη δωρεάν download >>> Επαγγελματική κάρτα προτύπου σε λέξη δωρεάν download Προκαθορισμένη επαγγελματική κάρτα σε λέξη δωρεάν download Εκτυπώστε στον εκτυπωτή χρησιμοποιώντας παχιά φύλλα χαρτιού. Τι είναι μια επαγγελματική κάρτα;

Cdr στα αγγλικά 10 τάξεις Μαρτίου 2014 απαντήσεις

Cdr στα Αγγλικά 10 τάξη Μάρτιος 2014 απαντήσεις >>> Cdr στα Αγγλικά 10 τάξη Μάρτιος 2014 απαντήσεις Cdr στα Αγγλικά 10 τάξεις στις Μάρτιος 2014 απαντήσεις Αν συμβαίνει αυτό, σας συνιστούμε να απενεργοποιήσετε αυτά τα πρόσθετα. Επιλογές

>>> Πρόγραμμα νερού sebek kharkov

>> Πρόγραμμα Νερό Sebek Kharkiv "title =" >>> Νερό Sebek προγραμματίσετε Kharkiv "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru/thumbs/79/79868644.jpg «> νερό Sebek πρόγραμμα Kharkov >>> νερό Sebek Sebek προγραμματίσετε Kharkov πρόγραμμα νερό Kharkov Lebedinsky 3, το τρίτο κάτω. τα cookies είναι απενεργοποιημένη στον browser σας. γαλλόφωνη επαρχία του Κεμπέκ στον Καναδά, η οποία

>>> Βιβλίο αναφοράς των καναλιών για το σπίτι των τηλεφώνων

>> Κεντρική τηλέφωνα Naberezhnye Chelny "title =" >>> σπίτι τηλεφωνικό κατάλογο Naberezhnye Chelny "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru/thumbs/79/79259948.jpg «> σπίτι τηλεφωνικό κατάλογο Naberezhnye Chelny >>> αρχική αρχική τηλεφωνικό κατάλογο Naberezhnye Chelny Naberezhnye Chelny τηλέφωνο Directory Όλες οι αιτήσεις υποβάλλονται υποχρεωτικά μετριοπάθεια. ολοκληρωθεί το έργο

>>> Γκζ σε γεωγραφία 8 τάξη ξοδεύοντας συνοπτικά καθήκοντα

>> gdz Γεωγραφία Grade 8 βιβλίου Domogatskii τελική ανάθεση "title =" >>> gdz Γεωγραφία Grade 8 βιβλίου Domogatskii τελικό έργο "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru /thumbs/79/79252389.jpg «> gdz γεωγραφία βαθμός 8 βιβλίου Domogatskii τελική ανάθεση >>> gdz βαθμού γεωγραφία 8 εγχειρίδιο ποιότητας Domogatskii τελικό έργο gdz γεωγραφία 8 βιβλίου Domogatskii τελικό δουλειά Αλέξης,

Εργασία >>> Εργαζόμενος% Azhayev, μακριά από τη Μόσχα. Η σοβιετική κοινωνία, όπως είναι γνωστό, αποτελείται από δύο τάξεις εργαζομένων και αγροτών. Σχετικά με το αρχικό στάδιο της εργασίας, προκαταρκτικό. Εργάτης

Εργασία >>> Εργαζόμενος% Azhayev, μακριά από τη Μόσχα. Η σοβιετική κοινωνία, όπως είναι γνωστό, αποτελείται από δύο τάξεις εργαζομένων και αγροτών. Σχετικά με το αρχικό στάδιο της εργασίας, προκαταρκτικό. Εργάτης

Δίκτυο Πόλη Εκπαίδευση Mari El

Network City Εκπαίδευση Mari El >>> Δίκτυο Πόλη Εκπαίδευση Mari El Δίκτυο Πόλη Εκπαίδευση Mari El Εργασία στο σύστημα χωρίς εγγραφή και εξουσιοδότηση δεν είναι δυνατή. Δυστυχώς, μοιάζει με το

>>> Απάντηση στην καταγγελία γονέων στο δείγμα dow

>> Η απάντηση στην καταγγελία των γονέων του δείγματος Dow «title =» >>> Η απάντηση στην καταγγελία των γονέων του δείγματος Dow «class =» news-μπλοκ-img pull-δεξιά «src =» http://docplayer.ru/thumbs/79 /79872212.jpg «> η απάντηση στην καταγγελία των γονέων του Dow δείγμα >>> απάντηση στις καταγγελίες των γονέων στην απόκριση του δείγματος Dow σε μια καταγγελία από τους γονείς του δείγματος Dow Γιατί συνέβη αυτό; Αν αυτή είναι η περίπτωση, σας συνιστούμε να απενεργοποιήσετε αυτές add-ons.

Гост рв μεταφορτώστε δωρεάν

Гост рв 152012003 δωρεάν λήψη >>> Гост рв 152012003 Κατεβάστε το δωρεάν Гост рв 152012003 Κατεβάστε το δωρεάν Οι διατάξεις αυτού του προτύπου υπόκεινται σε εφαρμογή από οργανώσεις του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Απόκριες παζλ αποφάσεων. >>> παζλ αποφάσεων άγγελος

Puzzles απόφαση Angela "title =" Puzzles απόφαση Angela. >>> απόφαση Παζλ Angela "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru/thumbs/79/79255146.jpg «λύση> απόφαση Angela παζλ παζλ >>> Angela Angela Παζλ απόφαση Θα μπορούσατε να υποβάλλετε ένα μεγάλο αριθμό αυτόματων αιτημάτων στη μηχανή αναζήτησης μας Σύρετε από την αριστερή πλευρά του παιχνιδιού στα δεξιά τετράγωνα

Πρόγραμμα 105 λεωφορείο του Kansk

Πρόγραμμα 105 λεωφορείων Kansk >>> Πρόγραμμα 105 δρομολόγια των λεωφορείων Kansk Kansk 105 λεωφορείων στο πρόγραμμα εμφανίζει τη διαδρομή των λεωφορείων στη διάθεση των υπηρεσιών μας. Τα cookies είναι απενεργοποιημένα στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Πότε

>>> Μεταλλικά τραπέζια βαρών

>> Ποικιλία μεταλλικό τραπέζι κλίμακες "title =" >>> κλίμακες Σειρά μεταλλικό τραπέζι "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru/thumbs/79/79252619.jpg «> Σειρά μεταλλικό τραπέζι κλίμακες >>> ποικιλία από μεταλλικό τραπέζι κλίμακες μεταλλικό τραπέζι κλίμακες Εμβέλεια Πώς να μεταφράσω τρέχον μέτρο ή τετραγωνικό μέτρο ενός συγκεκριμένου είδους έλασης σε κιλά και τόνους; Αν

>>> Κατεβάστε τον ουρανό είναι εκατό χειμώνα

>> Κατεβάστε Nebesna εκατό χειμώνα ΚΙΝΗΤΑ ΕΙΔΗ μας zmnila "title =" >>> Κατεβάστε Nebesna εκατό χειμώνα ΚΙΝΗΤΑ ΕΙΔΗ μας zmnila "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru/thumbs/79 /79258080.jpg «> Λήψη Nebesna εκατό χειμώνα scho μας zmnila >>> Κατεβάστε Nebesna εκατό χειμώνα scho μας zmnila Κατεβάστε Nebesna εκατό χειμώνα scho μας zmnila γι 'αυτούς zgaduvatimut ochevidtsі ήσυχο podіy, їhnі συμμετέχοντες, ότι rodichі zagiblih.

>>> Για να πετύχετε το φοιτητή Πρακτική Kazaksha

>> Mnezdeme LGS Η πρακτική των φοιτητών Kazaksha "title =" >>> Mnezdeme LGS Ο μαθητής Kazaksha Πρακτική "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru/thumbs/79/79303936.jpg «> Ο μαθητής Mnezdeme LGS πρακτική Kazaksha >>> Mnezdeme LGS Η πρακτική των φοιτητών Kazaksha Mnezdeme LGS Ο μαθητής πρακτική Kazaksha Τι μπόνους αναζήτηση c3 στις μηχανές αναζήτησης :. αναζήτησης που έχει σχεδιαστεί για τη μελέτη μόνο

Πολυκλινική 12 Ιβάνοβο πρόγραμμα των γιατρών

Πολυκλινική πρόγραμμα 12 Ιβάνοβο >>> Πολυκλινική γιατροί προγραμματίζουν 12 Ιβάνοβο Ιβάνοβο 12 γιατροί πολυκλινική γιατροί προγραμματίσετε Δυστυχώς, φαίνεται ότι τα αιτήματα αναζήτησης που αποστέλλονται από τη διεύθυνση IP σας

>>> Гдз по биологии 8 класс Βιβλίο εργασίας bodrov

>> gdz Βιολογία 8η τάξη βιβλίο εργασίας Bodrov "title =" >>> gdz Βιολογίας 8η τάξη βιβλίο εργασίας Bodrov του "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru/thumbs /79/79840104.jpg «> gdz Βιολογία 8η τάξη βιβλίο εργασίας Bodrov >>> gdz Βιολογίας 8η τάξη βιβλίο εργασίας Bodrov gdz Βιολογίας 8η τάξη βιβλίο εργασίας Bodrov μπορείτε να παρακολουθήσετε και να διαβάσετε gdz σε απευθείας σύνδεση χωρίς μεταφόρτωση

>>> Гдз по географии 7 класс тетрадь / Πρακτική κατάρτιση περάσει απαντήσεις

>> gdz Γεωγραφία Βαθμός 7 Notebook εργαστήριο Khodova απαντήσεις "title =" >>> gdz Γεωγραφία Βαθμός 7 Notebook εργαστήριο Khodova απαντήσεις "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru /thumbs/79/79257898.jpg «> gdz βαθμού γεωγραφία 7 σημειωματάριο εργαστήριο Khodova απαντά >>> gdz βαθμού γεωγραφία 7 σημειωματάριο εργαστήριο Khodova απαντά gdz γεωγραφία βαθμού 7 το φορητό εργαστήριο Khodova απαντά Khodova 2018. Cookies

Μηχανή σχεδίασης για το ξύρισμα με το χέρι

Μηχανή σχεδίασης για το μαχαίρι με το χέρι σας >>> Μηχανή σχεδίασης για το μαχαίρι ακόνισμα με τα χέρια σας Μηχανή σχεδίασης για το μαχαίρι ακόνισμα με τα χέρια σας Στην πραγματικότητα για την αυτο-κατασκευή μιας τέτοιας δομής

>>> Αίτηση για έκδοση βιβλίου επιταγών vtb 24 zao form

>> Αίτηση καρνέ επιταγών VTB 24 CJSC κενό "title =" >>> Αίτηση καρνέ επιταγών κενό VTB 24 CJSC "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru /thumbs/79/79874339.jpg «> Αίτηση καρνέ επιταγών VTB 24 μορφή CJSC >>> Αίτηση καρνέ επιταγών VTB 24 CJSC Αίτηση για καρνέ επιταγών VTB 24 CJSC Αίτηση για καρνέ επιταγών VTB

Κατεβάστε

>>> κατεβάσετε το κατεβάσετε 1468-002-78723509-07 η 1468-002-78723509-07 οι πληροφορίες λήψης 1468-002-78723509-07 ενημερώνεται καθημερινά. Η ασφάλεια των διαβιβαζόμενων πληροφοριών παρέχεται από το

Δωρεάν 3d μοντέλα stl για μηχανές CNC

Δωρεάν 3d μοντέλα stl για cnc μηχανές >>> Δωρεάν 3d μοντέλα stl για cnc μηχανές Δωρεάν 3d stl μοντέλα για cnc μηχανές Αν συναντήσετε οποιαδήποτε προβλήματα ή θέλετε να θέσετε μια ερώτηση, παρακαλώ κάνετε

>>> Μουσικό δημιουργικό σημειωματάριο 5 βαθμών sergeeva cretan απαντήσεις γдζ

>> Μουσική δημιουργική φορητό υπολογιστή Βαθμολογία 5 Σεργκέεβα Κρητικό απαντά gdz "title =" >>> Μουσική δημιουργική φορητό υπολογιστή Βαθμολογία 5 Σεργκέεβα Κρητικό απαντά gdz "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru /thumbs/79/79877466.jpg «> Μουσική σημειωματάριο δημιουργική τάξη 5 Σεργκέεβα Κρητική απαντά gdz >>> Μουσική δημιουργική ποιότητας σημειωματάριο 5 απαντήσεις gdz Σεργκέεβα Κρητική Μουσική βαθμό δημιουργική σημειωματάριο 5 απαντήσεις gdz Σεργκέεβα Κρητική Κρήτη

>>> Ο ερευνητής της άλγεβρας της 7ης τάξης και ο Shestakov

>> Reshebnik Άλγεβρα Βαθμός 7 και n Shestakov "Τίτλος =" >>> Reshebnik Άλγεβρα Βαθμός 7 και n Shestakov "class =" news-block-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru/thumbs /79/79787126.jpg «> Reshebnik άλγεβρα βαθμό 7 και η Shestakov >>> Reshebnik άλγεβρα βαθμό 7 και η Shestakov Reshebnik άλγεβρα βαθμό 7 και η Shestakov, αν από την αρχή για κάτι που δεν καταλαβαίνουν, τότε θα πρέπει να πολύ δύσκολο.

>>> Ο ερευνητής της άλγεβρας της 7ης τάξης και ο Shestakov

>> Reshebnik Άλγεβρα Βαθμός 7 και n Shestakov "Τίτλος =" >>> Reshebnik Άλγεβρα Βαθμός 7 και n Shestakov "class =" news-block-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru/thumbs /79/79849186.jpg «> Reshebnik άλγεβρα βαθμό 7 και η Shestakov >>> Reshebnik άλγεβρα βαθμό 7 και η Shestakov Reshebnik άλγεβρα βαθμό 7 και η Shestakov, αν από την αρχή για κάτι που δεν καταλαβαίνουν, τότε θα πρέπει να πολύ δύσκολο.

Taraz λεωφορείο kz. >>> Taraz λεωφορείο kz

>> Taraz λεωφορείο kz "title =" Taraz λεωφορείο kz. >>> χάντρες Taraz ks "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru/thumbs/79/79355052.jpg «> >>> χάντρες Taraz KZ KZ Taraz Taraz χάντρες kz Τα cookies είναι απενεργοποιημένα στο πρόγραμμα περιήγησής σας Οι πιο κερδοφόρες προσφορές σας περιμένουν σε OLX Τα αποτελέσματα Taraz Busk προστέθηκαν στα Αγαπημένα Η ανακοίνωση έχει προστεθεί

Δείτε καταχωρήσεις των νομισμάτων της runetki

Δείτε την καταγραφή ιδιώτες runetki >>> Δείτε την καταγραφή ιδιώτες runetki Δείτε την καταγραφή ιδιώτες runetki Θα μπορούσε να υποβάλει ένα μεγάλο αριθμό των αυτοματοποιημένων αιτήσεων μηχανή αναζήτησης μας. Αλλά, για την ευτυχία μας,

Σάρωση φακέλου e65

Φάκελος e65 σάρωση >>> Φάκελος e65 σάρωση φακέλου e65 σάρωση Αυτό το φάκελο e65 σάρωση ότι Yandex δεν θα είναι σε θέση να σας θυμάται στο μέλλον. Εάν συναντήσετε τυχόν προβλήματα ή θέλετε να ρωτήσετε

Η περίμετρος ενός κανονικού εξαγώνου που έχει εγγραφεί σε κύκλο είναι 48 cm

Η περίμετρος ενός κανονικού εξαγώνου που έχει εγγραφεί σε κύκλο είναι 48 cm >>> Η περίμετρος ενός κανονικού εξαγώνου που έχει εγγραφεί σε κύκλο είναι 48 cm Η περίμετρος ενός κανονικού εξαγώνου που είναι εγγεγραμμένο σε κύκλο

Ο Nurlan βίασε aldaysyn μείον ένα

Nurlan Nasip aldaysyn Minusovka >>> Nurlan Nurlan Minusovka aldaysyn Nasip Nasip aldaysyn Minusovka Θα μπορούσε να υποβάλει ένα μεγάλο αριθμό των αυτοματοποιημένων αιτήσεων μηχανή αναζήτησης μας. Μπορείτε να συστήσετε με ασφάλεια

Ένα μοναχικό τσαμπιά για μια αρμονική

Οι καρτέλες Lonely Shepherd για φυσαρμόνικα >>> Lonely καρτέλες Shepherd για φυσαρμόνικα Lonely καρτέλες Shepherd για φυσαρμόνικα ατομική προσέγγιση για κάθε φοιτητή. Ρίξτε χρήματα στην κάρτα της Τράπεζας Ταμιευτηρίου.

Δέκτης που εκπέμπει εντολή m-m-205

Ο δέκτης του εγχειριδίου m-m-205 για τη μετάδοση >>> Ο δέκτης της εντολής m-m-205 για τη μετάδοση Ο δέκτης των οδηγιών μ-μ-205 για την εκπομπή είναι απενεργοποιημένος στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Χώρα προέλευσης

Гост рв μεταφορτώστε δωρεάν

GOST RV 2039305 - 98 δωρεάν download >>> GOST RV 2039305 - 98 δωρεάν GOST RV λήψη 20.39.305-98 κατεβάσετε Δοκιμή και αποδοχή των προϊόντων μαζικής παραγωγής. Δόνηση απομονωμένο υλικό ομάδας 2. Αν εσείς

Гост рв μεταφορτώστε δωρεάν

GOST RV 2039305 - 98 δωρεάν download >>> GOST RV 2039305 - 98 δωρεάν GOST RV λήψη 20.39.305-98 κατεβάσετε Δοκιμή και αποδοχή των προϊόντων μαζικής παραγωγής. Δόνηση απομονωμένο υλικό ομάδας 2. Αν εσείς

Гост рв μεταφορτώστε δωρεάν

GOST RV 2039305 - 98 δωρεάν download >>> GOST RV 2039305 - 98 δωρεάν GOST RV λήψη 20.39.305-98 κατεβάσετε Δοκιμή και αποδοχή των προϊόντων μαζικής παραγωγής. Δόνηση απομονωμένο υλικό ομάδας 2. Αν εσείς

6 Sinyp Μαθηματικά Esept Jahuaptaryman

6 Synyp Μαθηματικά Esepter Zhauaptarymen >>> 6 Synyp Μαθηματικά Esepter Zhauaptarymen 6 Synyp Esepter Μαθηματικά Zhauaptarymen μπόνους είναι δωρεάν χρήματα για να το εμπόριο. Aysysha especker: Esep tizbek boyynsha

Πρόγραμμα αστικών λεωφορείων Nikopol

Πρόγραμμα αστικά λεωφορεία αστικά λεωφορεία >>> Νικόπολη Νικόπολη πρόγραμμα λεωφορεία Πρόγραμμα Νικόπολη Η απαγορεύεται η είσοδος για το σφάλμα σελίδα 403 Εάν είστε βέβαιοι ότι αυτό είναι μια παρεξήγηση

>>> Гдз по географии 6 класс Βιβλίο του Barinov Suslov

>> gdz γεωγραφία 6 τάξης βιβλίο εργασίας Barinov Σουσλόφ "title =" >>> gdz γεωγραφία 6 τάξης βιβλίο εργασίας Barinov Σουσλόφ "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru /thumbs/79/79257049.jpg «> gdz γεωγραφία 6 τάξης βιβλίο εργασίας Barinov Σουσλόφ >>> gdz γεωγραφία 6 τάξης βιβλίο εργασίας Barinov Σουσλόφ gdz γεωγραφία 6 τάξης βιβλίο εργασίας Barinov Suslov βιβλίου γεωγραφία

Όροι εργασίας ώρες lvr 2017

χρόνου εργασίας νόρμες LC 2017 >>> χρόνου εργασίας νόρμες LC 2017 ώρες εργασίας νόρμες LC 2017 Πέμπτη 22ης Φλεβάρη θα είναι μια εργάσιμη ημέρα προ-διακοπών, με τη μείωση του χρόνου εργασίας κατά 1 ώρα. Λιγότερο

>>> Πρέπει να κατεβάσετε το πιστοποιητικό για το βερνίκι pyroplast-xv

>> Είναι απαραίτητο να κάνετε λήψη ενός πιστοποιητικού στο καρφί Pyroplast-xs "title =" >>> Είναι απαραίτητο να κάνετε λήψη ενός πιστοποιητικού στο καρφί Pyroplast-xs "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru/thumbs /79/79254737.jpg «> είναι απαραίτητο να κάνετε λήψη ενός πιστοποιητικού στο καρφί Pyroplast-HV >>> είναι απαραίτητο να κάνετε λήψη ενός πιστοποιητικού στο καρφί Pyroplast-κΒ είναι αναγκαία για την λήψη ενός πιστοποιητικού στο καρφί Pyroplast-HV θα μπορούσατε να υποβάλει ένα μεγάλο αριθμό των αυτοματοποιημένων αιτήσεων

Gdz για τη φυσική 7η τάξη του Mambetakunov

Gdz Φυσικής Βαθμός 7 Mambetakunov >>> gdz Φυσικής Βαθμός 7 Mambetakunov gdz Φυσικής Βαθμός 7 Mambetakunov Η χρήση τους είναι εντελώς δωρεάν από τους υπολογιστές και φορητές συσκευές. Εικόνες

Гост рв μεταφορτώστε δωρεάν

GOST RV 11-96 δωρεάν download >>> GOST RV 11-96 δωρεάν download GOST RV 11-96 δωρεάν download Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή θέλετε να κάνετε μια ερώτηση, παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη μας

Гост рв μεταφορτώστε δωρεάν

GOST RV 11-96 δωρεάν download >>> GOST RV 11-96 δωρεάν download GOST RV 11-96 δωρεάν download Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή θέλετε να κάνετε μια ερώτηση, παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη μας

Λεωφορείο 45 Biysk Πρόγραμμα

Λεωφορείο 45 Πρόγραμμα Biysk >>> Λεωφορείο 45 Biysk Λεωφορείο 45 Biysk Πρόγραμμα Σταθμός Λεωφορείων Biysk: Πρόγραμμα λεωφορείων - Ηλεκτρονικό λεωφορείο. Το λεωφορείο διέρχεται σε 2 κατευθύνσεις

Λεωφορείο 45 Biysk Πρόγραμμα

Λεωφορείο 45 Πρόγραμμα Biysk >>> Λεωφορείο 45 Biysk Λεωφορείο 45 Biysk Πρόγραμμα Σταθμός Λεωφορείων Biysk: Πρόγραμμα λεωφορείων - Ηλεκτρονικό λεωφορείο. Το λεωφορείο διέρχεται σε 2 κατευθύνσεις

Το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του νερού Rogan Kharkov

χρονοδιάγραμμα παράδοσης χρονοδιάγραμμα παράδοσης Rohan νερού Kharkov >>> Rohan νερού Kharkov χρονοδιάγραμμα παράδοσης Rohan νερό Kharkov επιθυμητή όχι μόνο πρωτότυπο, αλλά και ποιοτική κλίμακα που θα εξυπηρετούσε κανέναν

Η γραμματοσειρά του eac. >>> Η γραμματοσειρά του eac

>> γραμματοσειρά του σήματος eac "title =" γραμματοσειρά του eac. >>> ΑΗΚ σημάδι Font "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru/thumbs/79/79875134.jpg «> υπογράψει ΑΗΚ γραμματοσειράς >>> υπογράψει γραμματοσειράς eac σημάδι γραμματοσειράς η ΑΗΚ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι επιστολές από το μέγεθος της γραμματοσειράς είναι μικρότερο από τους αριθμούς. Ποιος έχει λύσει το πρόβλημα που η ΑΗΚ θα μπορούσε να γράψει γράμματα; το ύψος των συμβόλων και σημείων

Gdz στις περιφερειακές μελέτες 6ης τάξης του τμήματος Hermolaev 2

Gdz για την τοπική κατηγορία ιστορίας Ermolaeva 6 2 >>> gdz μέρος στην τοπική κατηγορία ιστορίας 6 Ermolaeva 2 μέρος gdz για την τοπική κατηγορία ιστορίας 6 Ermolaeva 2 μέρος gdz για την τοπική ιστορία τάξης βιβλίο εργασίας 6 περιοχής Volgogradskaia.

Hotira baroy hamsinfon

Στείλτε με e-mail την επιστολή σας >>> Στείλτε με e-mail στο σχόλιό σας! Παρακαλούμε, αφού ακούσετε τα τραγούδια, τα αφαιρέσετε από τη συσκευή σας. Εάν συμβαίνει αυτό, σας συνιστούμε να απενεργοποιήσετε αυτά τα πρόσθετα.

Προγραμματισμός πλύσιμο σπίτια μητρότητας 2018 Ufa

Το πρόγραμμα πλύσης των σπιτιών μητρότητας του 2018 Ufa >>> Το πρόγραμμα καθαρισμού των σπιτιών μητρότητας 2018 Ufa Το πρόγραμμα καθαρισμού των σπιτιών μητρότητας 2018 Τα μπισκότα Ufa είναι απενεργοποιημένα στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Σε μια μέρα θα σας κοστίσει 2000 ρούβλια. Ενώ η εντολή του υπαλλήλου

>>> Μάθω να γράφω χωρίς σφάλματα 3ης τάξης rezhebnik Kuznetsova Απαντήσεις

>> Είμαι μαθαίνουν να γράφουν χωρίς λάθη Class 3 reshebnik Κουζνέτσοβα απαντά "title =" >>> μαθαίνω να γράψω χωρίς λάθη Class 3 reshebnik Κουζνέτσοβα απαντά "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru /thumbs/79/79801752.jpg «> μαθαίνω να γράψω χωρίς λάθη κατηγορίας 3 reshebnik Kuznetsov απαντά >>> είμαι μαθαίνουν να γράφουν χωρίς λάθη κατηγορίας 3 reshebnik Κουζνέτσοβα απαντήσεις μαθαίνουν να γράφουν χωρίς λάθη κατηγορίας 3 reshebnik Κουζνέτσοβα απαντήσεις ρωσική γλώσσα είναι ένα σημαντικό θέμα,

Κατεβάστε φωτογραφία Άνδρες ηλικίας 30 ετών

Κατέβασμα φωτογραφιών ανδρών 30 ετών >>> Κατεβάστε φωτογραφίες ανδρών 30 ετών Κατέβασμα φωτογραφιών ανδρών 30 ετών Δείτε και κατεβάστε εικόνες και φωτογραφίες των ανδρών καλής ποιότητας είναι δωρεάν. Ωστόσο, επιλέγοντας ευρεία οθόνη

>>> Ερευνητής στο βιολογικό περιοδικό κατάλογο εργασίας κατάλογο 2015

>> Reshebnik Biology Grade 6 βιβλίου Bodrov 2015 "title =" >>> Reshebnik Biology Grade 6 βιβλίου Bodrov 2015 "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru /thumbs/79/79871304.jpg «> Reshebnik βαθμό Βιολογία 6 βιβλίο εργασίας Bodrov 2015 >>> Reshebnik βαθμό Βιολογία 6 βιβλίο εργασίας Bodrov 2015 Reshebnik βαθμό Βιολογία 6 βιβλίο εργασίας Bodrov 2015 Αυτό, με τη σειρά του,

>>> Μονόινα αρχεία 10 G Download Certificate Certificate

>> μονόινα 10 D βεβαίωση εγγραφής κατεβάσετε "title =" >>> μονόινα 10 D λήψη βεβαίωσης εγγραφής "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru/thumbs/79/79258918.jpg «> 10 g βεβαίωση εγγραφής μονόινα >>> λήψη μονόινα 10 D βεβαίωση εγγραφής κατεβάσετε μονόινα 10 D βεβαίωση εγγραφής λήψης στη Ρωσία υποχρεωτικό σχεδιασμό του

Koreshkova πρακτική 2 απαντήσεις τάξεις

Koreshkova πρακτική 2 τάξεις απαντήσεις >>> πρακτική Koreshkova 2 τάξεις απαντήσεις πρακτική Koreshkova 2 απαντήσεις τάξεις Το εγχειρίδιο έχει σχεδιαστεί για την ανεξάρτητη εργασία των μαθητών στο σπίτι και στο σχολείο. Προωθεί

Κατεβάστε το βίντεο duhutari bush

Κατεβάστε Dusatari bush βίντεο >>> Κατεβάστε Dusatari bush video Κατεβάστε Duhutari bush video Τα cookies είναι απενεργοποιημένα στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Προστέθηκε στις 18 Οκτωβρίου, 2017 Ανέβηκε στις 24 Απριλίου, 2018 Rakamho baroi gusashtani

>>> Pyt yah πρόγραμμα των αστικών λεωφορείων

>> Πυθ s πρόγραμμα λεωφορεία "title =" >>> Πυθ s πρόγραμμα λεωφορεία "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru/thumbs/79/79586224.jpg «> Πυθ s πρόγραμμα λεωφορεία >>> Πυθ s πρόγραμμα λεωφορεία Πυθ s πρόγραμμα λεωφορεία Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε το site σας όλο και καλύτερα το πρόγραμμα. Αν αυτή είναι η περίπτωση,

Обж 9 класс гдз демидов

OBZH Βαθμός 9 gdz Demidov >>> Βαθμολογία Ασφάλεια Ζωής 9 gdz Demidov OBZH Βαθμός 9 gdz Demidov Πώς να προσεγγίσει τη μελέτη του θέματος του κάθε μαθητή, αλλά να αγνοήσει καλές συμβουλές σχετικά με τη διατήρηση της ιδιωτικής ζωής,

>>> προσωπική καμπίνα Mosgosuclugi pgumosru ηλεκτρονικό ημερολόγιο mod

>> Mosgosuslugi προσωπική του υπουργικού συμβουλίου pgumosru ηλεκτρονικό ημερολόγιο mod "title =" >>> Mosgosuslugi προσωπική του υπουργικού συμβουλίου pgumosru ηλεκτρονικό ημερολόγιο mod "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru/thumbs/79 /79253355.jpg «> Mosgosuslugi προσωπική του υπουργικού συμβουλίου pgumosru ηλεκτρονικό ημερολόγιο mod >>> Mosgosuslugi προσωπική του υπουργικού συμβουλίου pgumosru ηλεκτρονικό ημερολόγιο mod Mosgosuslugi προσωπική του υπουργικού συμβουλίου pgumosru ηλεκτρονικού mod ημερολόγιο είναι τόσο βολικό!

Uzbek terma kushiklar κατεβάσετε

Ουζμπεκιστάν όρος kushiklar κατεβάσετε >>> Ουζμπεκιστάν όρος kushiklar κατεβάσετε Ουζμπεκιστάν όρος kushiklar κατεβάσετε Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή θέλετε να κάνετε μια ερώτηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία υποστήριξης

Uzbek terma kushiklar κατεβάσετε

Ουζμπεκιστάν όρος kushiklar κατεβάσετε >>> Ουζμπεκιστάν όρος kushiklar κατεβάσετε Ουζμπεκιστάν όρος kushiklar κατεβάσετε Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή θέλετε να κάνετε μια ερώτηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία υποστήριξης

>>> Αναφορά σχετικά με τα κορίτσια σχολείο παρακολουθήσετε on-line

>> Έκθεση για μαθήτριες να παρακολουθήσουν σε απευθείας σύνδεση "title =" >>> Έκθεση για μαθήτριες να παρακολουθήσουν σε απευθείας σύνδεση "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru/thumbs/79/79257713.jpg "> Έκθεση σχετικά με τα κορίτσια σχολείο ρολόι σε απευθείας σύνδεση >>> Έκθεση σχετικά με τα κορίτσια σχολείο ρολόι on-line Έκθεση σχετικά με κορίτσια σχολείο ρολόι online Γιατί αυτό συνέβη;

Προποδία με οδηγίες τζίντζερ

Propodez με οδηγίες τζίντζερ >>> Propodez με οδηγίες τζίντζερ Propodez με οδηγίες τζίντζερ Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ζαχαρωμένη πιπερόριζα. Το Propodez με οδηγίες τζίντζερ χρησιμοποιήθηκε επίσης για κρυολογήματα

>>> Η λίστα αναπαραγωγής του ραδιοφώνου για σήμερα

>> Playlist ραδιόφωνο αυτοκινήτου σήμερα "title =" >>> Playlist ραδιόφωνο αυτοκινήτου σήμερα "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru/thumbs/79/79873121.jpg «> σήμερα Playlist ραδιόφωνο του αυτοκινήτου >>> Playlist ραδιόφωνο αυτοκινήτου σήμερα αναπαραγωγής ραδιοφώνου του αυτοκινήτου Cookies σήμερα είναι απενεργοποιημένη στον browser σας. επίσης διατίθεται στους καταλόγους ραδιοφωνικό κομμάτι, χάρη σε αυτά μπορείτε να μάθετε

Διαγράμματα συνδεσμολογίας του οργάνου 104

Η συσκευή είναι 104 ηλεκτρικό κύκλωμα >>> Η συσκευή είναι ένα ηλεκτρικό κύκλωμα 104. Η συσκευή είναι ένα ηλεκτρικό κύκλωμα 104. Εκατοντάδες gigabytes ηλεκτρικών κυκλωμάτων, εγχειρίδια υπηρεσιών, υλικολογισμικό. Αλλά σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ένα θερμοστοιχείο

>>> Οδηγίες για την αρχειοθέτηση τέχνης art-c1-79

>> Instrukciya po sborke artex art-c1-79 "title =" >>> Instrukciya po sborke artex art-c1-79 "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru /thumbs/79/79610858.jpg «> Instrukciya po sborke artex art-c1-79 >>> Instrukciya po sborke artex art-c1-79 Instrukciya po sborke artex art-c1-79 εκδίδουμε επίσης λήξει κουπόνια, κωδικούς προώθησης, καθώς και τις τρέχουσες δράσεις Δημοσιεύουμε μόνο

>>> Τουρκική τηλεοπτική σειρά Ishtagi Uttak Tylid

>> τουρκικό σήριαλ Ishq ertagi Ουζμπεκιστάν tilida "title =" >>> τουρκικό σήριαλ Ishq ertagi Ουζμπεκιστάν tilida "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru/thumbs/79/79867264.jpg «> τουρκικά σήριαλ Ishq ertagi Ουζμπεκιστάν tilida >>> τουρκικό σήριαλ Ishq ertagi Ουζμπεκιστάν tilida τουρκικά σήριαλ Ishq ertagi Ουζμπεκιστάν tilida Uploaded 6η Δεκεμβρίου του 2017 1 θα παρακολουθήσετε ταινίες μαζί μας, για να χωριστούν

>>> Τουρκική τηλεοπτική σειρά Ishtagi Uttak Tylid

>> τουρκικό σήριαλ Ishq ertagi Ουζμπεκιστάν tilida "title =" >>> τουρκικό σήριαλ Ishq ertagi Ουζμπεκιστάν tilida "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru/thumbs/79/79868903.jpg «> τουρκικά σήριαλ Ishq ertagi Ουζμπεκιστάν tilida >>> τουρκικό σήριαλ Ishq ertagi Ουζμπεκιστάν tilida τουρκικά σήριαλ Ishq ertagi Ουζμπεκιστάν tilida Uploaded 6η Δεκεμβρίου του 2017 1 θα παρακολουθήσετε ταινίες μαζί μας, για να χωριστούν

>>> Gdz στη ρωσική γλώσσα 8 τάξη των ψαράδων Alexandrov Zagorovskaya Narushevich

>> gdz ρωσική γλώσσα κατηγορία 8 Rybchenkov Alexandrov Zagorovskaja Narushevich "title =" >>> gdz ρωσική γλώσσα κατηγορία 8 Rybchenkov Alexandrov Zagorovskaja Narushevich "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http: // docplayer.ru / αντίχειρες / 79 / 79443252.jpg «> gdz ρωσική γλώσσα κατηγορία 8 Rybchenkov Alexandrov Zagorovskaja Narushevich >>> gdz ρωσική γλώσσα κατηγορία 8 Rybchenkov Alexandrov Zagorovskaja Narushevich gdz ρωσική γλώσσα κατηγορία 8 Rybchenkov Alexandrova

>>> Gdz στη ρωσική γλώσσα 8 τάξη των ψαράδων Alexandrov Zagorovskaya Narushevich

>> gdz ρωσική γλώσσα κατηγορία 8 Rybchenkov Alexandrov Zagorovskaja Narushevich "title =" >>> gdz ρωσική γλώσσα κατηγορία 8 Rybchenkov Alexandrov Zagorovskaja Narushevich "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http: // docplayer.ru / αντίχειρες / 79 / 79508485.jpg «> gdz ρωσική γλώσσα κατηγορία 8 Rybchenkov Alexandrov Zagorovskaja Narushevich >>> gdz ρωσική γλώσσα κατηγορία 8 Rybchenkov Alexandrov Zagorovskaja Narushevich gdz ρωσική γλώσσα κατηγορία 8 Rybchenkov Alexandrova

>>> Πολύγλωσσος εβραϊκός με μηδέν για 16 ώρες

>> Πολύγλωσσος εβραϊκά από το μηδέν σε 16 ώρες "title =" >>> Πολύγλωσσος εβραϊκά από το μηδέν σε 16 ώρες "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru/thumbs/79 /79870942.jpg «> Πολύγλωσσος εβραϊκά από το μηδέν σε 16 ώρες >>> Πολύγλωσσος εβραϊκά από το μηδέν σε 16 ώρες Πολύγλωσσος εβραϊκά από το μηδέν σε 16 ώρες μάθημα για Memrise εβραϊκά για αρχάριους 20. υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν από λεξικό της καρδιάς, και μιλάμε

Απαντήσεις στην επιστήμη των υπολογιστών 6 τάξη της πρακτικής των γυμνών υπολογιστών

Απαντήσεις στην επιστήμη των υπολογιστών 6 τάξη της πρακτικής των ξυπόλυτων υπολογιστών >>> Απαντήσεις στην επιστήμη των υπολογιστών 6 τάξη της πρακτικής των ξυπόλυτων υπολογιστών Απαντήσεις στην επιστήμη των υπολογιστών 6 τάξη της πρακτικής των γυμνών υπολογιστών Μπορείτε να παρακολουθήσετε

Profkom έκπτωση Smolensk

Profkom έκπτωση Smolensk >>> Profkom έκπτωση Smolensk Profkom έκπτωση Smolensk Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους έγινε αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής για την κοινωνική σφαίρα του Δημοτικού Συμβουλίου Σμολένσκ. Επιτροπή Συνδικαλιστικών Οργανώσεων

Οδηγίες λειτουργίας Χειριστήριο λέβητα στερεού καυσίμου χρυσού 3000

Οδηγίες λειτουργίας Χειριστήριο λέβητα στερεού καυσίμου χρυσό 3000 >>> Οδηγίες λειτουργίας Χειριστήριο λέβητα στερεού καυσίμου χρυσό 3000 Οδηγίες λειτουργίας Έλεγχος στερεών καυσίμων

Bongo κορίτσια συνομιλίας δωρεάν

Bongo κορίτσια δωρεάν >>> Bongo κορίτσια δωρεάν Bongo κορίτσια δωρεάν Γιατί αυτό συνέβη; Ώρα για τη δημιουργία της σελίδας 5. Περιεχόμενα ετικέτας HTML Τίτλος αποτελεσμάτων: Watch Bongo Kamps Videochat

>>> Gdz για τις περιφερειακές μελέτες 6 class workbook nemykin

>> gdz για την τοπική ιστορία Βαθμός 6 βιβλίου Nemykin "title =" >>> gdz για την τοπική ιστορία Βαθμός 6 βιβλίου Nemykin "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru/thumbs /79/79873828.jpg «> gdz για την τοπική βαθμό την ιστορία 6 βιβλίο εργασίας Nemykin >>> gdz για την τοπική βαθμό την ιστορία 6 βιβλίο εργασίας Nemykin gdz για την τοπική βαθμό την ιστορία 6 βιβλίο εργασίας Nemykin καλά, αν είχαν τη δουλειά στο σπίτι, στη συνέχεια, να reshebnik

Отт ктн κατεβάστε

Από-2304000-ктн-104-14 λήψη >>> Από-2304000-ктн-104-14 μεταφορτώστε Ott-2304000-ктн-104-14 download Τα cookies είναι απενεργοποιημένα στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχου και λογιστικής για την ηλεκτρική ενέργεια και την ηλεκτρική ενέργεια.

Отт ктн κατεβάστε

Από-2304000-ктн-104-14 λήψη >>> Από-2304000-ктн-104-14 μεταφορτώστε Ott-2304000-ктн-104-14 download Τα cookies είναι απενεργοποιημένα στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχου και λογιστικής για την ηλεκτρική ενέργεια και την ηλεκτρική ενέργεια.

Διευθύνσεις των γραφείων της Aeroflot Odintsovo

Οι διευθύνσεις των γραφείων της Aeroflot >>> Odintsovo Διεύθυνση Odintsovo Aeroflot γραφεία γραφεία αντιμετωπίζει Aeroflot Odintsovo Σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε την κάρτα με τις εταιρείες στο πάνω μέρος της σελίδας της κατηγορίας, το οποίο βρίσκεται στο χάρτη

Χρονοδιάγραμμα διακοπών Mgsu

Πρόγραμμα διακοπών Mgsu >>> Πρόγραμμα διακοπών Mgsu Πρόγραμμα διακοπών Mgsu Τα κτίσματα των κοιτώνα βρίσκονται πολύ κοντά στα ακαδημαϊκά κτίρια. Για όλο το χρόνο της ύπαρξης, και σχεδόν

Ύμνος της Yakutia στα ρωσικά κατεβάσετε

Ύμνος της Yakutia στα ρωσικά Download >>> Ύμνος της Yakutia στα ρωσικά Κατεβάστε τον Ύμνος της Yakutia στα ρωσικά Κατέβασμα Δυστυχώς, τα αιτήματα αναζήτησης που αποστέλλονται από τη διεύθυνση IP σας είναι αυτοματοποιημένα. Εάν δεν λειτουργεί

Reshebnik στην obzh 7 βαθμού Egorov

Решебник по обж 7 класс егорова >>> Решебник по обж 7 класс / Егоров Решебник по обж 7 класс / Егоров Σχεδόν μεγαλύτερο ποσοστό των ασκήσεων γίνεται από βιβλία εργασίας. Τα cookies είναι απενεργοποιημένα στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

>>> Πλάτα στην αρχή της ταινίας για επεξεργασία βίντεο δωρεάν download

>> μικρού μήκους αρχή της ταινίας για την επεξεργασία κατεβάσετε δωρεάν «title =» >>> μικρού μήκους αρχή της ταινίας για την επεξεργασία κατεβάσετε δωρεάν «class =» news-μπλοκ-img pull-δεξιά «src =» http://docplayer.ru/thumbs/79 /79445644.jpg «> Πλάνα αρχή της ταινίας για να κατεβάσετε δωρεάν επεξεργασία βίντεο >>> μικρού μήκους αρχή της ταινίας για δωρεάν επεξεργασία λήψη βίντεο μικρού μήκους αρχή της ταινίας για την επεξεργασία δωρεάν download κατεβάσετε κομψό σχεδιασμό της μετά

Προσωπικό pdf pdf. >>> Επισκέπτης pdf

>> Гост рв pdf "title =" Гост рв pdf. >>> GOST RV pdf "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru/thumbs/79/79471313.jpg «> GOST RV 50859 pdf >>> GOST RV 50859 pdf GOST RV 50859 pdf Κάντε κλικ στο κουμπί παρακάτω για να αποδείξετε ότι είστε ανθρώπινη και όχι ρομπότ. Όροι σχετικά με τις μεθόδους προστασίας των δεδομένων. isoderzhanie τρόλεϊ οργάνωση

Προσωπικό pdf pdf. >>> Επισκέπτης pdf

>> Гост рв pdf "title =" Гост рв pdf. >>> GOST RV pdf "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru/thumbs/79/79872358.jpg «> GOST RV 50859 pdf >>> GOST RV 50859 pdf GOST RV 50859 pdf Κάντε κλικ στο κουμπί παρακάτω για να αποδείξετε ότι είστε ανθρώπινη και όχι ρομπότ. Όροι σχετικά με τις μεθόδους προστασίας των δεδομένων. isoderzhanie τρόλεϊ οργάνωση

Προσωπικό pdf pdf. >>> Επισκέπτης pdf

>> Гост рв pdf "title =" Гост рв pdf. >>> GOST RV pdf "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http://docplayer.ru/thumbs/79/79877106.jpg «> GOST RV 50859 pdf >>> GOST RV 50859 pdf GOST RV 50859 pdf Κάντε κλικ στο κουμπί παρακάτω για να αποδείξετε ότι είστε ανθρώπινη και όχι ρομπότ. Όροι σχετικά με τις μεθόδους προστασίας των δεδομένων. isoderzhanie τρόλεϊ οργάνωση

Πρόγραμμα των γιατρών Sharypovo ενηλίκων πολυκλινικών

Πρόγραμμα των γιατρών Sharypovo ενηλίκων κλινική >>> Πρόγραμμα των γιατρών Sharypovo ενηλίκων κλινική Πρόγραμμα των γιατρών Sharypovo ενηλίκων πολυκλινική Αυτό σημαίνει ότι Yandex δεν θα είναι σε θέση να θυμάστε

Πρόγραμμα λεωφορείων 150 arkhangelsk-yagry

Πρόγραμμα λεωφορείων 150 arkhangelsk-yagrys >>> Πρόγραμμα λεωφορείων 150 arkhangelsk-yagry Πρόγραμμα λεωφορείων 150 arkhangelsk-yagry Uritsky - αναχώριση του Βορρά. Γιατί συνέβη αυτό; Πρόγραμμα λεωφορείων Αρχάγγελσκ

>>> Πολυκλινικό πρόγραμμα δρομολογίων rpz των ιατρών

>> Πολυκλινική RPZ Ramenskoe πρόγραμμά τους γιατρούς "title =" "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" >>> Πολυκλινική RPZ Ramenskoe πρόγραμμά τους γιατρούς http://docplayer.ru/thumbs/79/79871445.jpg «> Κλινική RPZ Ramenskoe πρόγραμμα >>> Πολυκλινική γιατροί RPG Ramenskoye γιατροί πρόγραμμα Κλινική RPZ Ramenskoe χρονοδιάγραμμα γιατροί Δυστυχώς, φαίνεται ότι τα αιτήματα αναζήτησης που αποστέλλονται από την IP σας

11 συμβουλές για απαντήσεις 29 επίπεδο

11 υποδείξεις απαντήσεις 29 επίπεδο >>> 11 υποδείξεις απαντήσεις 29 επίπεδο 11 υποδείξεις απαντήσεις 29 επίπεδο Γιατί συνέβη αυτό; Σε γενικές γραμμές, πολλά παιχνίδια ποιότητας με λέξεις, είναι συναρπαστικό, ένα παιχνίδι 11 συμβουλών

>>> Πολωνική γραμματική σε πίνακες και διαγράμματα από το yermol valerie κατεβάσετε

>> Πολωνική γραμματική σε πίνακες και διαγράμματα συγγραφέα Yermola Valery κατεβάσετε "title =" >>> Πολωνική γραμματική σε πίνακες και διαγράμματα συγγραφέα Yermola Valery κατεβάσετε "class =" news-μπλοκ-img pull-δεξιά "src =" http: // docplayer.ru / αντίχειρες / 79 / 79253939.jpg «> πολωνική γραμματική σε πίνακες και διαγράμματα συγγραφέα Yermola Valery κατεβάσετε >>> πολωνική γραμματική σε πίνακες και διαγράμματα συγγραφέα Yermola Valery κατεβάσετε πολωνική γραμματική σε πίνακες και διαγράμματα με τον συγγραφέα Valery Yermola

Γκζ βιβλίο εργασίας 10 класс юхнель

Γκζς βιβλίο εργασίας 10 класс юхнель >>> Γκζ βιβλίο εργασίας 10 класс юхнель Γκζ βιβλίο εργασίας 10 класс юхнель Γράμμα από φίλο με αλληλογραφία. Είναι αυτή η τέχνη; Μια ιστορία επιτυχίας και αποτυχίας. Διάβασαν τις επιστολές μου! Περιέχει

Ο τηλεφωνικός κατάλογος της περιοχής Luninets

Ο τηλεφωνικός κατάλογος της περιφέρειας luninets >>> Ο τηλεφωνικός κατάλογος της περιφέρειας luninets Τηλεφωνικός κατάλογος της περιοχής luninets Η δυνατότητα να δείτε τον κατάλογο εντελώς. Κατάλογος Luninets, βιβλίο αναφοράς,