Κλιματισμός κλιματισμού δωματίων διακομιστή: απαιτήσεις για την τεχνολογία του κλίματος

Το δωμάτιο server είναι ένα ξεχωριστό δωμάτιο σε εσωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχουν παράθυρα. Πολύ συχνά κάτω από το δωμάτιο εξυπηρέτησης, δίνεται χώρος που δεν μπορεί να προσαρμοστεί σε τίποτα άλλο. Μερικές φορές οι χώροι εξυπηρέτησης δεν έχουν καν αερισμό. Σε αυτές τις εγκαταστάσεις είναι ζεστό και βουλωμένο, και για εξοπλισμό υπολογιστών απαιτείται χαμηλή θερμοκρασία αέρα με ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας. Είναι όλη η τεχνολογία του κλίματος κατάλληλη για την ψύξη αυτού του δωματίου;

Χαρακτηριστικά του κλιματισμού για ένα δωμάτιο με εξοπλισμό διακομιστή

Πολύ συχνά, η επιλογή του εξοπλισμού HVAC στην αίθουσα του server πέφτει στους επαγγελματίες της πληροφορικής, έτσι ώστε να επιλέξετε τον τύπο του μικτού συστήματος περιορίζεται στις προσωπικές τους προτιμήσεις. Αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει σημασία τι είδους κλιματιστικό για το δωμάτιο server θα την ψύξη του αέρα σε αυτό, είναι σημαντικό ότι θα πρέπει να λειτουργεί ομαλά για μεγάλο χρονικό διάστημα, 365 ημέρες το χρόνο «χωρίς διαλείμματα και ρεπό» στο κρύο στους -30 ° και σε θερμότητα + 45 ° C. Για να κλιματισμός θα μπορούσε να λειτουργήσει σε ένα εύρος θερμοκρασίας απαραίτητο να το αποκτήσουν αρχικά με «χειμερινή κιτ».

Σημαντικό!
Τα προϊόντα όλων των κατασκευαστών δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση ενός "κιτ χειμώνα", και αυτό πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή. Μερικά κλιματικά συστήματα μπορούν να "εκσυγχρονιστούν" μόνο σε -10C ° - 15C °.

Ας υποδείξουμε τις απαραίτητες απαιτήσεις του κλιματικού συστήματος για το δωμάτιο διακομιστή:

 1. Χειμερινό σετ. Τέτοιοι γνωστοί κατασκευαστές όπως: η DAIKIN, η MITSUBISHI ELECTRIC και ορισμένες άλλες εταιρείες, μπορούν να δημιουργήσουν αμέσως ένα "κιτ χειμώνα" για τον κλιματικό εξοπλισμό τους. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με άλλο τρόπο: αγοράστε πρώτα ένα κλιματιστικό και μόνο τότε, υπό τις συνθήκες ενός εξουσιοδοτημένου κέντρου εξυπηρέτησης, το εγκαταστήσετε στον εξοπλισμό, αλλά πριν από αυτό, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί το θέμα της εγγύησης. Ορισμένες κατασκευαστικές εταιρείες αρνούνται την παροχή εγγύησης στους καταναλωτές μετά την εγκατάσταση του "κιτ χειμώνα", ενώ μερικές μειώνουν το μισό. Είναι αλήθεια ότι οι κύριοι παράγοντες στην αγορά της τεχνολογίας του κλίματος, εξακολουθούν να αφήνουν την εγγύηση αμετάβλητη.
 2. Περιστροφή και πλεονασμός. Μέχρι σήμερα, οι δραστηριότητες σχεδόν κάθε επιχείρησης εξαρτώνται από τους υπολογιστές, οπότε είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς τι θα συμβεί εάν αποτύχουν οι διακομιστές και το τοπικό δίκτυο. Προκειμένου να βελτιωθεί η αξιοπιστία του συστήματος κλιματισμού, πολλοί καλοί διαχειριστές εγκαθιστούν στο δωμάτιο διακομιστή αρκετές μονάδες που είναι ενσωματωμένες σε ένα μόνο δίκτυο από μια ειδική περιστρεφόμενη συσκευή. Κατά τη διάρκεια της βλάβης ενός διαχωρισμένου συστήματος, η συσκευή θέτει αυτόματα σε λειτουργία ένα εφεδρικό κλιματιστικό. Στη λειτουργία λειτουργίας, ένας τεχνικός θα σταματήσει για ξεκούραση και συντήρηση και ο άλλος θα τεθεί αυτόματα σε λειτουργία.
 3. Αυτοματοποίηση για απομακρυσμένη παρακολούθηση και διαχείριση κλιματικών παραμέτρων σε ένα δωμάτιο σε διακομιστές. Αυτό δεν είναι εκ των ων ουκ άνευ, και τόσοι πολλοί ηγέτες των επιχειρήσεων δεν δίνουν τη δέουσα σημασία στην αυτοματοποίηση. Αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να παρακολουθείτε όλες τις παραμέτρους της θερμοκρασίας μέσα από μια οθόνη υπολογιστή, όπου τα δεδομένα θα εμφανίζονται με τη μορφή πινάκων και γραφημάτων, και κάθε αποτυχία, τη φύση και το βαθμό του κινδύνου της θα εμφανίζεται με τη μορφή pop-up μηνύματα, που συνοδεύεται από ένα ηχητικό σήμα.
 4. Μήκος γραμμής φρέον. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ένδειξη κατά την επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου split server για τον κλιματισμό server, επειδή η εξωτερική του μονάδα πρέπει να είναι σε τοίχο του δρόμου ή στην οροφή.

Σημαντικό!
Όλοι οι κατασκευαστές τεχνολογίας κλιματισμού δεν έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν μοντέλα κλιματιστικών με μήκος γραμμής φρέον άνω των 15 μέτρων. Όταν επιλέγετε αυτό, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή.

Υπολογισμός της ισχύος του κλιματιστικού σε ένα δωμάτιο με διακομιστές

Τα συστήματα διαχωρισμού για αίθουσες εξυπηρετητών θα πρέπει να έχουν τις απαιτούμενες επιδόσεις, οι υπολογισμοί θα πρέπει να είναι αποκλειστικά για τους ειδικούς. Αλλά πολλοί διαχειριστές των επιχειρήσεων και αυτή η αποστολή ανατίθενται στην IT-shnikov. Πώς να υπολογίσετε την ισχύ του κλιματιστικού χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις;

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να συγκεντρώσετε όλη την τεκμηρίωση για τους εγκατεστημένους διακομιστές. Στο τεχνικό μέρος του παρόντος εγγράφου, μπορείτε να βρείτε τη σημασία της "διάχυσης θερμότητας", επειδή κάθε συσκευή, χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια, την μετατρέπει σε θερμότητα.

Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να προσθέσετε όλες τις τιμές απελευθέρωσης θερμότητας, να προσθέσετε θερμότητα σε αυτές, πηγαίνοντας από τους τοίχους και 10% για την αντασφάλιση. Ως αποτέλεσμα, έχουμε περίπου 50 - 70W ισχύς ανά 1 m3 όγκου δωματίου. Ένας τέτοιος υπολογισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ακραίες περιπτώσεις και όλες οι εργασίες με αυτό πρέπει να είναι αποκλειστικά ειδικοί.

Σημαντικό!
Μην χρησιμοποιείτε κλιματιστικά χαμηλής κατανάλωσης και χαμηλού κόστους για να ψύχετε τον αέρα στους χώρους εξυπηρέτησης πελατών, καθώς δεν έχουν ρυθμίσεις για την καθαρότητα και την υγρασία του αέρα. Εάν οι διακομιστές αποτύχουν, η επισκευή τους θα υπερβεί πολλές φορές το κόστος του καλού ειδικού κλιματικού εξοπλισμού.

Στο webinar βίντεο, πώς να επιλέξετε το κλιματιστικό για το δωμάτιο διακομιστή.

Συστάσεις για την επιλογή του τύπου κλιματιστικού

Η πιο δημοφιλής τεχνολογία κλιματισμού που χρησιμοποιείται στις αίθουσες εξυπηρετητή είναι τα συστήματα split με εσωτερική μονάδα τοίχου.

 1. Ο τύπος τοίχου των διαχωρισμένων συστημάτων είναι σχετικά φθηνός και καταλαμβάνει ελάχιστα χρήσιμο χώρο. Αλλά αυτή η τεχνική έχει αρκετά σημαντικά μειονεκτήματα: μικρή ικανότητα ψύξης και περιορισμένο μήκος της γραμμής Freon. Η χωρητικότητα τέτοιων διαχωρισμένων συστημάτων περιορίζεται στα 10 kW, η οποία μπορεί να μην επαρκεί για ένα μεγάλο δωμάτιο με εγκατεστημένο εξοπλισμό και το μήκος της εθνικής οδού ποικίλει, ανάλογα με το μοντέλο, από 15 έως 25 m. Αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή εξοπλισμού για αίθουσες εξυπηρέτησης κλιματισμού.
 2. Κλιματισμό με διάταξη κάτω από την οροφή της εσωτερικής μονάδας. Αυτή η συσκευή διαθέτει μεγάλη χωρητικότητα ψύξης, αντί για σύστημα διαχωρισμού τοίχου. Επιπλέον, παρέχει μια κατευθυνόμενη ροή ψυχρού αέρα κατά μήκος του επιπέδου της οροφής, εξασφαλίζοντας μια ομοιόμορφη κατανομή των ροών αέρα μέσα από το δωμάτιο. Ένα άλλο πλεονέκτημα της κλιματικής τεχνολογίας αυτού του τύπου είναι η δυνατότητα διαχωρισμού των εσωτερικών και εξωτερικών φραγμάτων σε μεγάλες αποστάσεις μέχρι 50 m.
 3. Τα συστήματα διαχωρισμού του τύπου του ντουλαπιού χρησιμοποιούνται επίσης συχνά για κλιματισμό σε αίθουσες εξυπηρετητών. Ανάλογα με το μοντέλο, η εσωτερική μονάδα, ώστε το σύστημα του κλίματος, είναι συχνά εξοπλισμένα με στεγνωτήρα αέρα και προαιρετικά φίλτρα που δεν μπορεί να καθαρίσει μόνο το δωμάτιο από τη σκόνη του σπιτιού, αλλά και να διατηρήσει μια ορισμένη δείκτες υγρασίας στο δωμάτιο με ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Σημαντικό! Εάν το δωμάτιο εγκατάστασης του διακομιστή έχει μια μικρή περιοχή, τότε μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας στην εγκατάσταση μιας ημι-βιομηχανικής σειράς κλιματικής τεχνολογίας με ενσωματωμένη πλεονασμό και περιστροφή. Εάν στο δωμάτιο server υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για τις παραμέτρους του αέρα και τις διαφορές θερμοκρασίας, τότε για τέτοιες αίθουσες εξυπηρετητών είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε κλιματιστικά ακριβείας.

Κλιματικός εξοπλισμός ακριβείας

Η ακρίβεια σημαίνει ακριβή, και αυτό λέγεται ακριβώς για την τεχνολογία κλιματισμού ακριβείας. Αυτά τα κλιματιστικά μπορούν να διατηρούν τη θερμοκρασία με ακρίβεια 0,5 C και υγρασία μέχρι 5%. Είναι ακριβό, αλλά ανθεκτικό, πολλά μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για συνεχή εργασία μέχρι 20 χρόνια.

Αυτή η τεχνική είναι ιδανική για δωμάτια με εγκατεστημένα ηλεκτρονικά και χάρη στο ενσωματωμένο σύστημα φιλτραρίσματος, αντιμετωπίζει τέλεια τη σκόνη οικιακής χρήσης - τον χειρότερο εχθρό των ηλεκτρονικών συσκευών.

Τα κλιματιστικά ακριβείας έχουν αρκετά σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα συστήματα κλιματισμού:

 • Αυτή η τεχνική έχει τη δυνατότητα να διατηρεί με ακρίβεια τις παραμέτρους του μείγματος αέρα.
 • Αυτός ο εξοπλισμός μπορεί να λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς συντήρηση σε συνεχή λειτουργία.
 • Είναι τα πιο αξιόπιστα και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Η τεχνολογία ακριβείας μπορεί να λειτουργήσει με σημαντικές διαφορές στη θερμοκρασία του αέρα.
 • Είναι συμβατά με τηλεχειριστήριο και κλιματισμό χώρου.

Αυτός ο τύπος συσκευής έχει εδώ και πολύ καιρό απεικονιστεί απόλυτα ως ο κύριος τύπος κλιματικού εξοπλισμού εγκατεστημένου σε εγκαταστάσεις με μικροηλεκτρονικό εξοπλισμό. Πολλοί κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών δεν παρέχουν εγγύηση στις συσκευές τους, εάν το δωμάτιο δεν διαθέτει εξοπλισμό ακριβείας.

Υπολογισμός της χωρητικότητας των συστημάτων εξαερισμού για το διακομιστή

Πριν από την αγορά του εξοπλισμού που θα διατηρήσει την επιθυμητή θερμοκρασία στο δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένοι οι σταθμοί υπολογιστών υψηλής τεχνολογίας που χρειάζεστε για να κάνετε έναν υπολογισμό του υπολοίπου θερμότητας και για να βεβαιωθείτε ότι η απόδοσή του θα είναι αρκετή για να δημιουργήσει το βέλτιστο τρόπο λειτουργίας. Ο υπολογισμός της χωρητικότητας του κλιματιστικού για το διακομιστή θα πρέπει να εκτελείται σύμφωνα με τις απαιτήσεις που επιβάλλονται στους χώρους αυτούς και σύμφωνα με τους βασικούς τρόπους λειτουργίας όλων των συσκευών που βρίσκονται εκεί.

Βασικοί ορισμοί και απαιτήσεις

Σύμφωνα με τον ορισμό ενός εξυπηρετητή νοούνται οι χώροι που μπορούν να εντοπιστούν:

 • ισχυρούς σταθμούς διακομιστών,
 • μπλοκ αποθήκευσης βάσεων δεδομένων,
 • βασικές τηλεπικοινωνιακές συσκευές,
 • σημεία διανομής,
 • διάφοροι παθητικοί εξοπλισμοί, όπως διασταυρωμένα μπλοκ, πίνακες patch, πίνακες διανομής.

Ο τυπικός ορισμός για τον διακομιστή δεν υπάρχει καθώς και μια σαφής αντίληψη των συνθηκών θερμοκρασίας, οπότε κατά τον υπολογισμό των απαραίτητων τιμών να καθοδηγούνται από τις τιμές που καθορίζονται στα δεδομένα διαβατηρίου από τον κατασκευαστή του εξοπλισμού.

Το μόνο επίσημα υπάρχον εγχειρίδιο σήμερα είναι η "Οδηγία για το σχεδιασμό κτιρίων και χώρων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές", η οποία δίνει μόνο γενικές τιμές θερμοκρασίας και υγρασίας για χώρους όπου είναι εγκατεστημένο εξοπλισμό διακομιστή υψηλής τεχνολογίας.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται στο παρόν εγχειρίδιο SN 512-78, καθορίζονται οι βασικές συνθήκες θερμοκρασίας, καθώς και η υγρασία και η ταχύτητα κίνησης του αέρα σε αίθουσες με εξοπλισμό πληροφορικής και επικοινωνίας. Έτσι, επιτρέπεται:

 • στην ψυχρή εποχή, η θερμοκρασία στο δωμάτιο πρέπει να είναι από 18 έως 25 ° C, η υγρασία δεν υπερβαίνει το 75% με ταχύτητα αέρα που δεν υπερβαίνει τα 0,3 m / sec.
 • κατά τη διάρκεια θερμού αξία εποχές δεν πρέπει να υπερβαίνει την θερμοκρασία δωματίου + 28⁰C σε υγρασία από 50 έως 70% με την ταχύτητα της κίνησης των αερίων μαζών όχι περισσότερο από 0,5 m / sec.

Υπολογιστής για τον υπολογισμό του κλιματισμού

Η κύρια λειτουργία των κλιματιστικών είναι η ψύξη και η διατήρηση της ρυθμισμένης θερμοκρασίας αέρα στο εσωτερικό. Ως εκ τούτου, το κύριο κριτήριο για την επιλογή ενός κλιματιστικού για ένα δωμάτιο εξυπηρετητή είναι ένας απλουστευμένος υπολογισμός της ψυκτικής ισχύος του, για τον υπολογισμό του οποίου αρκεί ένας απλός υπολογιστής.

Η χωρητικότητα ψύξης του συστήματος κλιματισμού πρέπει πάντα να είναι μεγαλύτερη από την τιμή όλων των συνολικών εκπομπών θερμότητας σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο.

Ο τύπος για απλουστευμένο υπολογισμό της χωρητικότητας ψύξης έχει ως εξής:

όπου Pk είναι η χωρητικότητα ψύξης του κλιματιστικού, μετρούμενη σε kW,

Qo - ολική απορρόφηση θερμότητας που λειτουργεί στην αίθουσα εξοπλισμού.

Qn - θερμότητα που παράγεται από τους ανθρώπους στο δωμάτιο και άλλες βοηθητικές συσκευές.

Qm είναι η ποσότητα θερμότητας του περιβάλλοντος που εισέρχεται στο δωμάτιο.

Η τιμή της τιμής απελευθέρωσης θερμότητας Qo μπορεί να ληφθεί στα δεδομένα διαβατηρίου του εσωτερικού εξοπλισμού ή, εάν δεν είναι διαθέσιμα, 30 έως 50% της τιμής κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφεται στις πινακίδες σήμανσης.

Qn θερμότητα, που παράγεται από τους ανθρώπους είναι στο δωμάτιο και άλλες βοηθητικές συσκευές, κατά κανόνα, δεν είναι απαραίτητο και δεν είναι πάνω από 3-5% της συνολικής θερμότητας, όπως στο διακομιστή, κατά κανόνα, δεν υπάρχει προσωπικό απενεργοποιήσει το κεντρικό φως και δεν θα πρέπει να είναι μια άλλη παραγωγή εξοπλισμό. Εάν το δωμάτιο είναι κατοικήσιμο, τότε για υπολογισμό μπορείτε να πάρετε 100-200 βατ θερμότητας ανά άτομο.

Η θερμότητα που προέρχεται από το περιβάλλον υπολογίζεται από τον τύπο:

Qm = V x q / 1000,

όπου V είναι ο όγκος του χώρου (η περιοχή πολλαπλασιάζεται με το ύψος) σε m3,

q - ο συντελεστής αυτός φωτισμού, η οποία εξαρτάται από την περιοχή του υαλοπίνακα και της θερμικής αγωγιμότητας των εξωτερικών τοιχωμάτων 30 και παραλαμβάνεται από τον W / m3 στους υπολογισμούς για τις σκιασμένες περιοχές έως 40 watts / m3 για την κατασκευή με νότιο προσανατολισμό, και μια μεγάλη περιοχή των υαλοπινάκων.

Πρόσθετες παράμετροι για την επιλογή του κλιματιστικού

Κατά την επιλογή ενός κλιματιστικού, πρέπει επίσης να καθοδηγείτε από τον όγκο V του χώρου, αφού αυτή η τιμή καθορίζει άμεσα την απόδοση των ανεμιστήρων ψύξης σε m3 / h.

Η χωρητικότητα ψύξης του συστήματος κλιματισμού και η κατανάλωση ενέργειας είναι κάπως διαφορετικές. Η τιμή της χωρητικότητας ψύξης είναι αρκετές φορές μεγαλύτερη από την κατανάλωση ενέργειας από το ηλεκτρικό δίκτυο, καθώς το φρέον παίρνει θερμότητα στο δωμάτιο και το μεταφέρει στο περιβάλλον. Ο λόγος τους ονομάζεται ενεργειακή απόδοση του συστήματος κλιματισμού (EER). Για μικρά κλιματιστικά, ο λόγος αυτός κυμαίνεται από 2 έως 3,5.

Η ισχύς του κλιματιστικού είναι συχνά διαφορετική από τις συνήθεις τιμές σε κιλοβάτ (kW). Για παράδειγμα, υπάρχει ο συμβολισμός ισχύος σε βρετανικές θερμικές μονάδες, μετρούμενο σε BTU / ώρα, η οποία αντιστοιχεί στο ποσό της θερμότητας στη μάζα του μία λίβρα ανά βαθμό θερμοκρασία Φαρενάιτ ανά μονάδα χρόνου.

Το σύστημα των μετρήσεων SI, το οποίο είναι κατανοητό στις περισσότερες χώρες του κόσμου, έχει τις ακόλουθες σχέσεις, ως εξής:

Κλιματιστικά για διακομιστές

Κλιματισμός αίθουσας εξυπηρέτησης πελατών και κέντρων δεδομένων.

Η εταιρεία "Ru-Klimat" έχει μεγάλη εμπειρία στην εγκατάσταση κλιματισμού και εξαερισμού των χώρων εξυπηρέτησης πελατών.
Μέχρι σήμερα, είναι δύσκολο να φανταστούμε ακόμη και μια μικρή οργάνωση που δεν διαθέτει ειδικό δωμάτιο, όπου συγκεντρώνεται διακομιστικός και τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός με αδιάλειπτη τροφοδοσία. Όλος ο εξοπλισμός αυτός παράγει μια τεράστια ποσότητα θερμότητας και η ομαλή λειτουργία του και η απουσία θραύσεων εξαρτάται άμεσα από την σωστά οργανωμένη ψύξη. Ως εκ τούτου, επιβάλλονται ορισμένες ειδικές απαιτήσεις για την οργάνωση κλιματισμού ειδικών χώρων, όπως αίθουσες εξυπηρετητών, κέντρα δεδομένων, τηλεφωνικούς σταθμούς, τηλεπικοινωνιακοί κόμβοι και αίθουσες υπολογιστών.

Απαιτήσεις για κλιματιστικά για διακομιστή

- ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για τον κλιματισμό των χώρων εξυπηρέτησης πελατών πρέπει να έχει υψηλή αξιοπιστία.

- συνολική κλιματιστικά ισχύος (χωρίς περιττή) θα πρέπει να είναι επαρκής για να διατηρήσει τις θερμοκρασίες της τάξεως των 18 έως 24 βαθμούς και την παροχή εφεδρικής δυναμικότητας για τον εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών (υπολογισμός ρυθμιστή ισχύος για το διακομιστή, βλέπε παρακάτω).

- 50% ή 100% πλεονασμός για τον αριθμό των ανεξάρτητων κλιματιστικών θα πρέπει να παρέχεται για τον κλιματισμό των χώρων εξυπηρέτησης πελατών (κράτηση κλιματιστικών για αίθουσες εξυπηρετητών βλέπε παρακάτω).

- τα κλιματιστικά σε αίθουσες εξυπηρετητών θα πρέπει να προσαρμόζονται ώστε να λειτουργούν στην ψύξη σε αρνητικές εξωτερικές θερμοκρασίες (κιτ χαμηλής θερμοκρασίας για τον κλιματισμό των δωματίων εξυπηρετητών βλέπε παρακάτω).

- προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών και του εξοπλισμού του server, και επίσης να φορούν ομοιόμορφα κλιματιστικά, στις πιο κρίσιμες διακομιστή και τα δεδομένα κέντρα συνιστάται μονάδα αυτοματισμού για τον έλεγχο της λειτουργίας κλιματισμού (κλιματιστικά λειτουργία της εφαρμογής προσαρμογέα IBS-D εκ. πιο κάτω).

Ποια κλιματιστικά χρησιμοποιούνται για τον κλιματισμό των χώρων εξυπηρέτησης πελατών

Κλιματισμός αίθουσας εξυπηρετητών που χρησιμοποιούν οικιακά και ημι-βιομηχανικά συστήματα διαχωρισμού:
Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, για την προετοιμασία των μικρών δωματίων διακομιστή, η χρήση ιδιαίτερα ισχυρών και εξαιρετικά αξιόπιστων κλιματιστικών δεν είναι εφικτή και οικονομικά βιώσιμη. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το καθήκον αντιμετωπίσει αρκετά επιτυχώς τα οικιακά κλιματιστικά και ημι τοιχώματος σειρά, κασέτα, ή το κανάλι τύπου στήλης, προβλέπεται η προσαρμογή τους για λειτουργία σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος.
Με βάση την πολυετή εμπειρία της Ru-Klimat στην οργάνωση του κλιματισμού των χώρων εξυπηρέτησης πελατών για τους σκοπούς αυτούς, εφαρμόζουμε αξιόπιστο εξοπλισμό σε πραγματικές εγκαταστάσεις αξιόπιστο εξοπλισμό της μεσαίας σειράς τιμών - Dantex και Kentatsu, και υψηλό φάσμα τιμών - Daikin και Mitsubishi Electric.

Κλιματιστικά δωμάτια διακομιστή με κλιματιστικά ακριβείας:
Ο κλιματισμός των χώρων εξυπηρέτησης πελατών αφορά τεχνολογίες μηχανικής για βιομηχανική ασφάλεια, γεγονός που επιβάλλει υψηλότερες απαιτήσεις στην αξιοπιστία του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού. Ως εκ τούτου, για την παροχή των απαραίτητων συνθηκών θερμοκρασίας και υγρασίας σε χώρους με ιδιαίτερα σημαντικό εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών και διακομιστών, χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα και εξαιρετικά αξιόπιστα κλιματιστικά ακριβείας. Αυτά τα κλιματιστικά είναι σε θέση να διατηρούν τη θερμοκρασία στο δωμάτιο με ακρίβεια 1 βαθμού.
Τα κλιματιστικά ακριβείας έχουν τα ακόλουθα κύρια πλεονεκτήματα:

 • ακρίβεια της παρακολούθησης και διατήρηση της θερμοκρασίας σε 1 ° C και υγρασία έως 2%.
 • την αξιοπιστία της λειτουργίας υπό συνεχή λειτουργία ·
 • την ικανότητα να εργάζεται σε ευρύ φάσμα θερμοκρασιών (έως και τους 35 ° C) ·
 • Συμβατότητα με συστήματα ελέγχου αποστολής και συστήματα ελέγχου κλιματισμού κτιρίων.

Η χρήση κλιματιστικών ακριβείας για τον κλιματισμό των χώρων εξυπηρέτησης πελατών είναι η πιο υψηλής ποιότητας και αντίστοιχα ακριβή λύση. Αλλά το υψηλό κόστος των κλιματιστικών ακριβείας σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαράδεκτο για χρήση σε μικρές και όχι ιδιαίτερα υπεύθυνες αίθουσες εξυπηρετητών.

Υπολογισμός της χωρητικότητας των κλιματιστικών για διακομιστή

Ο ακριβής υπολογισμός της απαιτούμενης χωρητικότητας των κλιματιστικών για αίθουσες εξυπηρετητών είναι μια αρκετά περίπλοκη άσκηση σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψη πολλά αρχικά δεδομένα. Στην πράξη, ένα απλοποιημένο υπολογισμό των κλιματιστικών δύναμη για το διακομιστή, η οποία βασίζεται σε αυτές τις αρχικές τους παράγοντες δεδομένων και διόρθωση:

V - όγκος του room server, m3;
P - κατανάλωση ενέργειας διακομιστή και βοηθητικού εξοπλισμού, kW,
Τ - Απώλεια θερμότητας του δωματίου. Η υπολογιζόμενη απώλεια θερμότητας θεωρείται ότι είναι ίση με 0,03-0,04 kW / m3.
Για ναserv - ποσοστό διάχυσης της θερμότητας του εξοπλισμού. Αποδεκτό ως 80% -90% της ισχύος που καταναλώνεται από τον εξοπλισμό.
Για ναups - ποσοστό παραγωγής θερμότητας από αδιάλειπτες τροφοδοτικά. Αποδεκτό ως 20% -30% της ισχύος που καταναλώνεται από τον εξοπλισμό.
Για ναal - το ποσοστό της εφεδρικής χωρητικότητας των κλιματιστικών, λαμβανομένων υπόψη απρόβλεπτων περιστάσεων και καταστάσεων. Αποδεκτό ως 10% -20% της εκτιμώμενης χωρητικότητας των κλιματιστικών.
Κεπάνω - το ποσοστό της εφεδρικής χωρητικότητας των κλιματιστικών, λαμβανομένης υπόψη της ενδεχόμενης αύξησης της σύνθεσης του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού χωρίς αλλαγή της σύνθεσης του συστήματος κλιματισμού. Αποδεκτό ως 10% -30% της εκτιμώμενης χωρητικότητας των κλιματιστικών?

Παράδειγμα υπολογισμού της χωρητικότητας των κλιματιστικών για το διακομιστή:
Εάν ο όγκος του διακομιστή είναι 20 m3, και η κατανάλωση ισχύος του βόρειου εξοπλισμού είναι 10 kW:
Κατανάλωση ισχύος για απώλεια θερμότητας χώρου Μ1 = V*Τ = 20 * 0,03 (0,04) = 0,6 (0,8) kW
Κατανάλωση ισχύος για την απώλεια θερμότητας του εξοπλισμού Μ2 = P*Κserv = 10 * 80% (90%) = 8 (9) kW
Κατανάλωση ισχύος για τη διαρροή θερμότητας των αδιάλειπτων τροφοδοτικών Μ3 = P* Για ναεπάνωs = 10 * 20% (30%) = 2 (3) kW
Εφεδρικό τροφοδοτικό ετοιμότητας Μ4 = (Μ1+Μ2+Μ3) * Για ναal = 0,6 (0,8) + 8 (9) + 2 (3)) * 10% (20%) = 1,06 (1,28) kW
Αποθεματικό δυναμικότητας για ανάπτυξη Μ5 = (Μ1+Μ2+Μ3) * Κεπάνω = (0,6 (0,8) + 8 (9) + 2 (3)) * 10% (30%) = 1,06 (3,18) kW.
Τελική χωρητικότητα κλιματιστικών Μ = Μ1+Μ2+Μ3+Μ4+Μ5 = 0,6 (0,8) + 8 (9) + 2 (3) + 1,06 (1,28) + 1,06 (3,18) = 12,72 (17,26) kW.
Έτσι, σε αυτό το παράδειγμα, θα πρέπει να εγκαταστήσετε κλιματιστικά (χωρίς αποθεματικό) με συνολική απόδοση περίπου 15 kW.

Κρατήσεις κλιματιστικών σε δωμάτια server

Ο κλιματισμός των χώρων εξυπηρέτησης πρέπει να σχεδιάζεται λαμβάνοντας υπόψη το 50% - 100% της κράτησης από τον αριθμό των ανεξάρτητων εγκαταστάσεων. Με 50% πλεόνασμα των 3 κλιματιστικών, μόνο δύο λειτουργούν κάθε φορά και το τρίτο είναι σε αποθεματικό. Με 100% πλεόνασμα, ο αριθμός των κλιματιστικών κλιματιστικών διπλασιάζεται. Αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας - ακόμη και σε περίπτωση αιφνίδιας αποτυχίας πολλών κλιματιστικών, μπορούν να αντικατασταθούν εντελώς από αντίγραφα ασφαλείας.
Σε κάθε περίπτωση, όταν κάνετε κρατήσεις, ο εξοπλισμός λειτουργεί εναλλακτικά: όταν κάποιος εργάζεται, ο δεύτερος στηρίζεται. Έτσι, η διάρκεια ζωής των κλιματιστικών αυξάνεται.

Συσκευές χαμηλής θερμοκρασίας για τον κλιματισμό των χώρων εξυπηρέτησης πελατών

Λόγω του γεγονότος ότι ο εξοπλισμός αίθουσας εξυπηρέτησης πρέπει να ψύχεται τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα, τα κλιματιστικά σε αίθουσες εξυπηρετητών πρέπει να είναι εξοπλισμένα με κιτ χαμηλής θερμοκρασίας που τους επιτρέπουν να λειτουργούν σε αρνητικές εξωτερικές θερμοκρασίες. Το χειμερινό κιτ αποτελείται από ρυθμιστή συμπύκνωσης πίεσης (ρυθμιστής ταχύτητας ανεμιστήρα), θέρμανση στροφαλοθαλάμου συμπιεστή και θέρμανση αποστράγγισης. Η αποστράγγιση θέρμανσης είναι απαραίτητη μόνο σε περίπτωση αποστράγγισης συμπυκνωμάτων στο δρόμο και σε περίπτωση σύνδεσης αγωγού αποστράγγισης με αποχέτευση ενός κτιρίου δεν απαιτείται.
Για τους σκοπούς αυτούς χρησιμοποιούμε κλιματιστικά εξοπλισμένα με διανομέα στο εργοστάσιο με σετ χαμηλής θερμοκρασίας "Rime", "Iceberg" και "Pole".

Η χρήση του συντονιστή κλιματιστικού για το SRK-D

Οι συντονιστές για τη λειτουργία των κλιματιστικών SRK-D και SRK-DM έχουν σχεδιαστεί για να ελέγχουν την κοινή λειτουργία δύο ή τριών κλιματιστικών. Ο συντονιστής της λειτουργίας των κλιματιστικών παρέχει:

 • αυτόματο σύστημα ελέγχου κλιματισμού, συμπεριλαμβανομένων 2 ή 3 κλιματιστικών?
 • περιλαμβάνει εναλλακτικά κλιματιστικά, τα οποία εξασφαλίζουν ομοιόμορφη ανάπτυξη της ζωής των κλιματιστικών και των εφεδρικών κλιματιστικών.
 • ξεκινά το κλιματιστικό, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής, εάν ο εργαζόμενος σταματήσει για κάποιο λόγο (για παράδειγμα, έκτακτης ανάγκης).
 • παρέχει τη λειτουργία της αυτόματης επανεκκίνησης κλιματιστικών σε περίπτωση τυχαίας απώλειας και αποκατάστασης της παροχής ρεύματος.
 • Περιλαμβάνει όλα τα κλιματιστικά, αν η θερμοκρασία δωματίου υπερβεί την καθορισμένη θερμοκρασία.
 • Αποκλείει μη εξουσιοδοτημένη (τυχαία) απενεργοποίηση κλιματιστικών από έναν μεμονωμένο πίνακα ελέγχου.
 • όταν μεταδίδει ένα σήμα "ατύχημα" από ένα από τα κλιματιστικά, περιλαμβάνει τα υπόλοιπα κλιματιστικά στη λειτουργία του συστήματος μόνιμα, μέχρι να εξαλειφθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 • μετρά τη θερμοκρασία αέρα του κλιματιζόμενου δωματίου.
 • παρέχει ένδειξη της κατάστασης των κλιματιστικών, του αισθητήρα θερμοκρασίας και του ίδιου του CPC-D / DM.
 • παρέχει τη δυνατότητα εισόδου από το πληκτρολόγιο και ελέγχει την εμφάνιση των ρυθμίσεων θερμοκρασίας του εξωτερικού αισθητήρα θερμοκρασίας.
 • παρέχει απομακρυσμένη παρακολούθηση του συστήματος κλιματισμού μέσω πρωτοκόλλου MODBUS (* μόνο για μοντέλα CPK-DM).
 • εξασφαλίζει τη μετάφραση όλων των συστημάτων κλιματισμού που λειτουργούν σε αυτόματο τρόπο ελέγχου σε κατάσταση αναμονής από το σήμα τηλεχειρισμού ("ξηρή" επαφή), η οποία είναι παρόμοια με την εντολή "OFF" από το τηλεχειριστήριο.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε με Ru-Klimat, και οι ειδικοί μας θα παρέχουν ολοκληρωμένη πληροφόρηση σχετικά με ενδιαφέρουσες τεχνικές λύσεις και εξοπλισμό HVAC, θα επιλέξει για σας το καλύτερο εξοπλισμό για την απαραίτητη δύναμη και την αναλογία τιμής / ποιότητας, εγκατάσταση κλιματισμού στο δωμάτιο server και άλλα δωμάτια, εκτελέστε την εγγύηση και συντήρηση του εξοπλισμού.

Υπολογισμός του κλιματιστικού για διακομιστή

Συντάκτης: Postanogov Evgeni.

Ομίλου εταιρειών "MEL" - χονδρέμπορος των συστημάτων κλιματισμού Mitsubishi Heavy Industries.

www.mhi-systems.ru

Περίπου 10 χρόνια πριν, ο συγγραφέας του άρθρου συνέβη να είναι μάρτυρας μιας κατάστασης. Η οργάνωση του διακομιστή ήταν ένα μισό ιδιωτικό γραφείο αφιερωμένο στην GRP. Έξω από το παράθυρο ήταν μια χειμερινή παγωμένη μέρα, η μπαταρία κεντρικής θέρμανσης δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει, και ο άνθρωπος πληροφορικής άνοιξε την πόρτα του διακομιστή και απενεργοποίησε το κλιματιστικό έτσι ώστε η θερμότητα από τον εξοπλισμό να θερμαίνει το δωμάτιο. Μια ώρα αργότερα, ο κύριος διακομιστής του οργανισμού με το σύστημα ERP έκλεισε. Και όχι μόνο απενεργοποιημένο, αλλά εκτός σειράς 2 ακριβό SSD-δίσκο. Περισσότεροι από εκατό υπάλληλοι κάθισαν χωρίς εργασία μισής ημέρας, πήγαν για την αποκατάσταση στοιχείων από αποθεματικά. Και αν δεν υπήρχε αρχείο... Σε γενικές γραμμές, γιατί το κλιματιστικό διακομιστή - μετά από όλα αυτά ήξεραν.

Επιλογές διακομιστή ψύξης.

1. Κλιματισμό ακριβείας. Κλιματισμός για ένα μεγάλο διακομιστή. Το πιο ακριβό, αλλά όχι πάντα ο καλύτερος τρόπος.

Η λέξη "ακρίβεια" συνδέεται άμεσα με την ακρίβεια. Δυστυχώς, το μεγαλύτερο μέρος του διακομιστή «ακρίβεια» κλιματιστικά έρχεται με συμπιεστές On-Off, και για κάθε ακριβή έλεγχο της θερμοκρασίας, ακόμα και εμείς δεν μιλάμε, εκτελέστε 2-3 βαθμούς, στην καλύτερη περίπτωση.

Το επόμενο μείον είναι θόρυβος. Τα συνήθη κλιματιστικά ακριβείας για αίθουσες εξυπηρετητών είναι ένα monoblock με εξωτερικό συμπυκνωτή. Σε πολύ θόρυβο από τον ανεμιστήρα του εξατμιστή, προστίθεται θόρυβος από τον συμπιεστή. Λοιπόν, όταν το δωμάτιο διακομιστή είναι ένα αφιερωμένο ακατοίκητο δωμάτιο. Αλλά η εργασία σε ένα δωμάτιο με μια "ακρίβεια" εργασίας (και μερικές φορές αυτό) είναι εξαιρετικά κουραστική.

Η τιμή. Το κόστος ενός κλιματιστικού ακριβείας είναι δύο έως τρεις φορές υψηλότερο από έναν ημι-βιομηχανικό μετατροπέα "Ιαπωνικά" της ίδιας απόδοσης.

Ίσως το μόνο τους πλεονέκτημα είναι ένας απομακρυσμένος πυκνωτής, επιτρέποντας ενδεχομένως το κλιματιστικό ακριβείας να λειτουργεί το χειμώνα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες από ένα συμβατικό κλιματιστικό με ένα κιτ χειμώνα.

2. Σύστημα διαχωρισμού. Η συνηθέστερη λύση για την ψύξη αίθουσας εξυπηρετητών, ενώ είναι καθολική, προσιτή και φθηνή. Ο μικρότερος "εξυπηρετητής", τον οποίο είδε ο συγγραφέας του άρθρου - ένα ντουλάπι από γυαλί σε μέγεθος 2m * 1m * 0,4m, που βρίσκεται στην αίθουσα πληροφορικής. Φυσικά, εκτός από τον εγχώριο διαχωρισμό τοίχων, δεν υπήρχε τίποτα που να είναι αδύνατο.

Οι περισσότεροι από τους ηγέτες των οργανώσεων κατανοούν ακόμη τον κίνδυνο απώλειας δεδομένων σε διακομιστές και αγοράζουν ιαπωνικά κλιματιστικά για την αίθουσα εξυπηρετητών. Αν και η κύρια τάση της ρωσικής αγοράς να μειώσει το κόστος του μέσου κόστους των κλιματιστικών αρχίζει να εμφανίζεται εδώ.

Είναι προτιμότερο να βάλει ημι-βιομηχανική κλιματισμού για το server με ένα κιτ χειμώνα, γιατί το μισό-ακόμη και μικρά χαρτονομίσματα των 9.000 με 12000 BTU, πάντα που αυξημένο περιθώριο ασφαλείας: πιο αξιόπιστη συμπιεστή, αυξάνοντας την περιοχή των εναλλακτών θερμότητας πιο προστατευτικές λειτουργίες.

3. Εφοδιασμός εξαερισμού το χειμώνα. Μια από τις παραλλαγές του συστήματος ελεύθερης ψύξης. Η ουσία του συστήματος είναι μια μονάδα τροφοδοσίας ρύθμισης και οι βαλβίδες ελέγχου ελέγχουν την εισροή ψυχρού αέρα δρόμου. Συνήθως σε συνδυασμό με ένα χωρισμένο σύστημα (για καλοκαιρινή εργασία). Το κύριο πλεονέκτημα - το δωρεάν κρύο του δρόμου αντικαθιστά το κλιματιστικό το χειμώνα, εξοικονομώντας ηλεκτρικό ρεύμα και τον πόρο του διαχωρισμένου συστήματος. Λιγότερο δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση. Τέτοια συστήματα χρησιμοποιούνται συχνά, για παράδειγμα, σε σταθμούς βάσης κυψελοειδούς επικοινωνίας.

Υπολογισμός του κλιματιστικού για διακομιστή.

Έχουμε δει καταστάσεις όπου η χωρητικότητα του κλιματιστικού για το διακομιστή επιλέχθηκε με βάση την περιοχή των χώρων, όπως σε ένα διαμέρισμα. Με ένα προβλέψιμο αποτέλεσμα. Φυσικά, ο υπολογισμός του κλιματιστικού για το δωμάτιο εξυπηρέτησης πρέπει να βασίζεται σε εισροές θερμότητας από τον εξοπλισμό. Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να γνωρίζετε τους παραποτάμους από κάθε διακομιστή / γραφείο. Αλλά συχνά αυτό δεν αναφέρεται στην τεκμηρίωση. Στη συνέχεια, ο ευκολότερος τρόπος είναι να υπολογίσετε τη δύναμη των τροφοδοτικών του διακομιστή ή τουλάχιστον την ισχύ των αδιάλειπτων τροφοδοτικών. Υπάρχουν αριθμοί με περιθώριο κέρδους, αλλά αυτό είναι καλύτερο από την επιλογή ενός κλιματιστικού διακομιστή με χαμηλότερες επιδόσεις.

Η επόμενη επιλογή είναι η θέση της εσωτερικής μονάδας. Καθώς η θερμότητα από τα γραφεία αυξάνεται, μπορείτε να τα απορρίψετε αμέσως με μια εσωτερική μονάδα, κάτω από την οροφή ή τον τύπο της κασέτας. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος, εάν η εγκατάσταση ή η συντήρηση δεν πραγματοποιηθεί με καλή πίστη, η αποστράγγιση μπορεί να ρέει από την εσωτερική μονάδα προς τα κάτω. Ως εκ τούτου, η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού διακομιστή δεν πρέπει να βρίσκεται ακριβώς πάνω από το διακομιστή ή οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή. Το καλύτερο από όλα, όταν η μονάδα βρίσκεται λίγο έξω από την πλευρά, και ένα ρεύμα κρύου αέρα φυσάει απευθείας στον εξοπλισμό.

Προβλήματα κλιματισμού το χειμώνα.

1. Ψύξη του ελαίου συμπιεστή. Ακόμη και τα πολυεστέλαια που χρησιμοποιούνται με το φρέον R410A θα παγώσουν σε χαμηλές θερμοκρασίες, το κινητικό ιξώδες και οι λιπαντικές ιδιότητες επιδεινώνονται το χειμώνα. Συνεπώς, τη στιγμή της εκκίνησης, ο συμπιεστής αρχίζει να λειτουργεί "στεγνός", υπάρχει αυξημένο ρεύμα, αυξημένη τριβή των εξαρτημάτων του συμπιεστή, στη χειρότερη περίπτωση ο συμπιεστής μπορεί απλώς να μπλοκάρει.


2. Το λάδι του συμπιεστή απορροφάται με φρέον. Όσο μακρύτερα το κλιματιστικό είναι απενεργοποιημένο, τόσο περισσότερο freon διαλύεται στο λάδι. Κατά τη στιγμή της εκκίνησης, ο Freon στον συμπιεστή αναβιώνει και αφήνει στη σωλήνωση μαζί με σωματίδια ελαίου. Είναι πιθανό το μερίδιο του πετρελαίου που έχει απομείνει στην τροχιά να είναι τόσο υψηλό ώστε ο συμπιεστής θα πρέπει να λειτουργεί "στεγνός".

Χειμερινό σετ κλιματισμού.

Το τυποποιημένο χειμερινό σετ περιλαμβάνει τρία στοιχεία:

Καλώδιο θέρμανσης στροφαλοθαλάμου συμπιεστή. Συνήθως το μήκος του είναι 0.5 m και η ισχύς είναι 30-50W. Εγκατεστημένο στο κάτω μέρος του συμπιεστή, είναι καλύτερο να εγκατασταθεί στο κατά προσέγγιση όριο του λαδιού και του φρεονιού, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ανάμιξή τους. Ένα κοινό λάθος είναι η σύνδεση αυτής της θέρμανσης με το μπλοκ ακροδεκτών τροφοδοσίας του συμπιεστή. Το πρόβλημα είναι ότι η θέρμανση θα ενεργοποιηθεί μόνο ταυτόχρονα με την εκκίνηση του συμπιεστή, δηλ. όταν είναι ήδη άχρηστο. Συνεπώς, η θέρμανση του συμπιεστή πρέπει να ενεργοποιηθεί σε μια ξεχωριστή, συνεχώς ενεργοποιημένη γραμμή 220V.

Ορισμένοι ιαπωνικοί κατασκευαστές γράφουν στους καταλόγους ότι στους συμπιεστές τους η σταθερή θέρμανση του λαδιού γίνεται από τις περιελίξεις του στάτορα. Ωστόσο, σε όλα αυτά τα μπλοκ οι ίδιοι συνεχίζουν να βάζουν τα συμβατικά καυστήρα ταινιών, τα οποία, όπως ήταν, υπαινίσσονται..

Αδειάστε το καλώδιο θέρμανσης Τοποθετείται στον αγωγό αποστράγγισης (σε περίπτωση που εξέρχεται η αποστράγγιση).

Υπάρχουν πιο περίπλοκοι ρυθμιστές συμπύκνωσης, για παράδειγμα με ρυθμιζόμενη από το χρήστη θερμοκρασία ή ρύθμιση όχι της θερμοκρασίας, δηλαδή της πίεσης συμπύκνωσης. Ωστόσο, λόγω της υψηλής τιμής, δεν διανέμονται ευρέως.

Ένα τέτοιο χειμερινό σετ κλιματισμού τίθεται σε μοντέλα On-Off, τα πιο συνηθισμένα λόγω της φθηνότητας του. Αλλά τα τελευταία χρόνια,

Κλιματιστικά Inverter στο δωμάτιο διακομιστή.

Η κύρια διαφορά μεταξύ των κλιματιστικών μετατροπέων είναι η ομαλή ρύθμιση της ταχύτητας του συμπιεστή. Σε αυτή την περίπτωση, ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας μπορεί να είναι συνηθισμένος, μη ρυθμισμένος. Κατά συνέπεια, όταν επιλέγετε ένα κλιματιστικό χειμώνα, είναι απαραίτητο να ελέγξετε αυτή την απόχρωση.

Pluses inverter κλιματιστικά είναι αναμφισβήτητη: ελάχιστη ισχύς, δεν υπάρχει ρεύμα αιχμής, υψηλότερη απόδοση (στη λειτουργία με μερικό φορτίο), αυξημένη μέγιστη απόδοση, πιο ακριβή έλεγχο της θερμοκρασίας.

Το κύριο επιχείρημα των αντιπάλων των κλιματιστικών κλιματιστικών σε αίθουσες εξυπηρετητών είναι η τεχνική τους πολυπλοκότητα και ενδεχομένως η μικρότερη αξιοπιστία τους.

Με την πρώτη αντίρρηση, δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε, αλλά γιατί θα πρέπει να θεωρηθεί ως πλην; Περισσότερες λειτουργίες ελέγχου, ανατροφοδότηση από όλα τα είδη αισθητήρων για την προσαρμογή του συστήματος για την αλλαγή του εξωτερικού περιβάλλοντος - αυτό είναι μόνο το πλεονέκτημα.

Η αύξηση του αριθμού των στοιχείων του συστήματος αυξάνει ενδεχομένως τους κινδύνους, αυτό ισχύει. Ωστόσο, η τεχνολογία των μετατροπέων έχει αναπτυχθεί εδώ και καιρό, και για τους σοβαρούς κατασκευαστές δεν είναι λιγότερο αξιόπιστοι από τα παρωχημένα συστήματα On-Off. Ακόμα και τα πρώτα συστήματα πολλαπλών ζωνών με συμπιεστές αναστροφέα εξακολουθούν να λειτουργούν σωστά για 15 χρόνια. Και από τότε, οι τεχνολογίες έχουν αυξηθεί ποιοτικά, για να μην αναφέρουμε τη συσσωρευμένη εμπειρία και την εξάλειψη των «παιδικών ασθενειών». Για παράδειγμα, στο Mitsubishi Heavy ο αριθμός των βλαβών του συμπιεστή στη σειρά KX4 μειώθηκε κατά 10 φορές σε σύγκριση με τη σειρά KX2!

Τα κλιματιστικά του μετατροπέα στο διακομιστή ενδέχεται να έχουν ξεχωριστά προβλήματα με προστατευτικές λειτουργίες.

Μέρος της προστασίας, για παράδειγμα - η αποτυχία του συστήματος να ανάψει σε θερμοκρασία κάτω από -15 / -20C (ανάλογα με τον αισθητήρα εξωτερικής θερμοκρασίας), μπορεί να τροποποιηθεί ή να "παρακάμπτεται" απευθείας στην περιοχή.

Ένα άλλο μέρος από τις προστατευτικές λειτουργίες υπό κανονικές συνθήκες δύσκολο να απενεργοποιηθεί, για παράδειγμα, προστασία στον αισθητήρα χαμηλής πίεσης ή μία θερμοκρασία του εξατμιστή. Αν η περιοχή ρύθμισης Servers κλιματιστικά είναι συχνά θερμοκρασίες κάτω από -35C, είναι καλύτερα να μην διακινδυνεύσει το διακομιστή και επιλέξτε κλιματιστικό ακριβείας με απομακρυσμένο συμπυκνωτή ή εξαερισμού, σε ακραίες περιπτώσεις - (. Σκάλα, η σοφίτα), για να εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα ενός συστήματος διαχωρισμού σε ένα δωμάτιο.

Σε κάθε περίπτωση, οι Ιάπωνες κατασκευαστές έχουν ήδη αρχίσει να αποσύρει από την παραγωγή της σειράς σύστημα split On-Off, για παράδειγμα, η Mitsubishi Heavy Industries για πολλά χρόνια παράγει μόνο semisimple μετατροπέα. Ως εκ τούτου, ακόμη και οι αντίπαλοι της μετάβασης σε κλιματιστικά inverter στο διακομιστή δεν έχουν μια εναλλακτική λύση, ακόμη και μετά από δύο ή τρία χρόνια.

Τι λείπει από τους ειδικούς σε κλιματιστικά.

1. Όλες οι δυνατότητες ψύξης στα εγχειρίδια υπηρεσιών υποδεικνύονται για εσωτερικές παραμέτρους: θερμοκρασία 27C, υγρασία 50%. Ωστόσο, στο διακομιστή κλιματιστικά λειτουργεί για να διατηρήσει μια σταθερή θερμοκρασία 18-20C. Σε αυτή τη θερμοκρασία, η φαινόμενη ψύξη της μονάδας μειώνεται κατά 20-30%.

Για να αποφύγετε προβλήματα με την έλλειψη κρύου, θα πρέπει να λάβετε υπόψη την απόλυτη απόδοση σε 18C.

2. Η εσωτερική μονάδα υπολογίζεται από τον κατασκευαστή σε θερμοκρασία 27 ° C. Όταν εφαρμόζεται μόνο 18C στον εξατμιστή, εμφανίζεται η πιθανότητα ατελούς εξάτμισης του φρέον. Ιδιαίτερα σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια των χειμερινών κλιματιστικών On-Off με τριχοειδή σωλήνα, inverters με EEV αυτός ο κίνδυνος είναι μικρότερος. Η μη τυποποίηση του Freon συνεπάγεται την επιστροφή του ψυκτικού μέσου στον συμπιεστή στην υγρή φάση και την αποδόμηση του συμπιεστή. Πιστεύεται ότι το "υγρό κτύπημα" πρέπει να απορροφήσει τους συσσωρευτές μπροστά από τον συμπιεστή, αλλά στην πράξη δεν βοηθούν πάντοτε.

Για να αποφευχθεί η υγρή λειτουργία και η πλήρωση του συμπιεστή, είναι δυνατή η τοποθέτηση της εσωτερικής μονάδας ενός μεγέθους μεγαλύτερου από το εξωτερικό. Για παράδειγμα, η εσωτερική μονάδα είναι 9000 BTU και η εξωτερική μονάδα είναι 7000 BTU.

3. Όταν το κλιματιστικό λειτουργεί για ψύξη στο δωμάτιο, η υγρασία απομακρύνεται συνεχώς από τον αέρα. Αν το δωμάτιο του server είναι καθαρά τεχνολογικό και δεν έχει εξαναγκασμένο εξαερισμό, η υγρασία του αέρα μπορεί να πέσει στο 30%. Ταυτόχρονα, παρατηρείται έντονη αύξηση του κινδύνου ζημιάς σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό από τον στατικό ηλεκτρισμό. Το πιο ευαίσθητο σε αυτό το πρόβλημα PBX και μεγάλα κέντρα δεδομένων, όπου συνιστάται να διατηρήσει μια σχετική υγρασία όχι λιγότερο από 50-60%.

Σε περίπτωση εγκατάστασης ηλεκτρονικού εξοπλισμού ευαίσθητου στις ηλεκτροστατικές εκκενώσεις στο χώρο εξυπηρέτησης, πρέπει να υπάρχει σύστημα υγρασίας.

Τι χάσουν οι ειδικοί πληροφορικής.

1. Περιστροφή κλιματιστικών. Ακόμη και ο καλύτερος εξοπλισμός μπορεί να αποτύχει ξαφνικά. Για παράδειγμα, λόγω κρυφών ελαττωμάτων στην εγκατάσταση, προβλημάτων ισχύος ή ανθρώπινων παραγόντων. Για να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους σε σοβαρό διακομιστή (για παράδειγμα, στις τράπεζες) βάζετε πάντα ένα πρόσθετο κλιματιστικό διακομιστή. Συνήθως, τοποθετούνται δύο κλιματιστικά, το καθένα από τα οποία μπορεί να δροσίζει το διακομιστή μία προς μία, αλλά λειτουργούν εναλλάξ. Στην περίπτωση που το πρώτο κλιματιστικό δεν ανταποκρίνεται στις εισροές θερμότητας ή είναι γενικά ελαττωματικό - το δεύτερο ενεργοποιείται αυτόματα.

Σε κλιματιστικά Mitsubishi Heavy Industries χαρακτηριστικό περιστροφής κλιματισμού που υποστηρίζονται ονομαστικά από ενσύρματο τηλεχειριστήριο RC-EX1, η οποία μπορεί να συνδεθεί σε όλες ημι-βιομηχανικά μοντέλα, καθώς και μετατροπείς επιτοίχια σειρά νοικοκυριού.

Ο έλεγχος της περιστροφής των κλιματιστικών συσκευών άλλων εμπορικών σημάτων μπορεί να παρέχεται από μια ξεχωριστή συσκευή, την "μονάδα περιστροφής κλιματισμού". Τα καθολικά μπλοκ περιστροφής χωρίζονται σε δύο ομάδες:

1) Ο έλεγχος πραγματοποιείται με "διακοπή φάσης". Το καλώδιο τροφοδοσίας τίθεται στη μονάδα περιστροφής και μόνο τότε συνδέεται με το κλιματιστικό. Η μονάδα περιστροφής, σύμφωνα με τα σήματα των αισθητήρων θερμοκρασίας και του ρελέ χρόνου απλά αποσυνδέεται ή αποκαθίσταται

220V στο εφεδρικό κλιματιστικό. Κατά συνέπεια, το κλιματιστικό θα πρέπει να υποστηρίζει τη λειτουργία του "autorestart".

2) Μια πιο κομψή λύση είναι η προσομοίωση του τηλεχειριστηρίου IR του κλιματιστικού. Μπροστά από τον δέκτη IR της εσωτερικής μονάδας τοποθετούνται συμπαγείς υπέρυθρες διόδους, στις οποίες εισάγονται εντολές (μέσω καλωδίου ή ραδιοφωνικού καναλιού) από τη μονάδα περιστροφής. Συνήθως, προσομοιάζονται μόνο τα σήματα IR για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση αυτού του διαχωρισμένου συστήματος, και πρέπει πρώτα να ρυθμιστούν οι παράμετροι λειτουργίας και θερμοκρασίας από το πληκτρολόγιο.

Σε μεγάλο εξυπηρετητή, όπως τα κλιματιστικά μπορεί να είναι περισσότερες από δύο, και μπορούν να εργαστούν σε οποιοδήποτε δεδομένο κύκλο, όπως το «τρία έως πέντε αποθεματικό εργασίας», με την εργασία και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εναλλάσσονται μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

2. Απομακρυσμένη παρακολούθηση. Τα σύγχρονα κλιματιστικά inverter μπορούν να συνδεθούν στο Internet σε μια αμφίδρομη λειτουργία, να λάβουν εντολές από το χρήστη και να αναφέρουν την κατάσταση της εργασίας και τα σφάλματα.

Οικονομική επιλογή. Η ενσύρματη κονσόλα συνδέεται μέσω USB με τον υπολογιστή / διακομιστή, εγκαθίσταται το πρόγραμμα οδήγησης και ο ειδικός πληροφορικής μπορεί να παρακολουθεί την κατάσταση του κλιματιστικού διακομιστή και να διαχειρίζεται τις ρυθμίσεις. Ως εκ τούτου, μέσω απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας, μπορεί να παρακολουθεί τη θερμοκρασία του διακομιστή από οπουδήποτε. Τέτοιες δυνατότητες παρέχονται, για παράδειγμα, από το ενσύρματο τηλεχειριστήριο RC-EX1 στα κλιματιστικά Mitsubishi Heavy.

Tablet ή smartphone. Στο κλιματιστικό διακομιστή υπάρχει μια ξεχωριστή μονάδα Wi-Fi, η οποία επικοινωνεί με τον απομακρυσμένο διακομιστή του κατασκευαστή και μεταδίδει δεδομένα σχετικά με την εργασία του. IT-ειδικός εγκαθιστά στο gadget σας μια ειδική εφαρμογή (iOS ή Android All), και να δείτε τα αρχεία καταγραφής του διακομιστή του κλιματιστικού για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις (τρόπος λειτουργίας, η θερμοκρασία..), καθώς και να λαμβάνουν ειδοποίηση και μηνύματα λάθους.

BMS ή SNMP. Εάν το κτίριο έχει ένα ενοποιημένο σύστημα διαχείρισης για επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ("Smart House"), κλιματιστικά διακομιστή μπορούν επίσης να αποτελέσουν μέρος αυτού. Οι τυποποιημένοι μεμονωμένοι προσαρμογείς ModBus, KNX, EnOcean είναι διαθέσιμοι για όλους τους Ιάπωνες κατασκευαστές. Οι διεπαφές LonWorks ή σύνδεση BACnet είναι επίσης δυνατές, αλλά η τιμή του τεύχους θα είναι μεγαλύτερη από μια τάξη μεγέθους.

Σε σύνδεση Mitsubishi Heavy Industries στο δίκτυο BMS μπορεί να είναι και τα δύο εσωτερικές μονάδες συστήματα πολλαπλών ζωνών, καθώς και μεμονωμένα σύστημα split, όχι μόνο το είδος της ημι-βιομηχανική, αλλά το μετατροπέα και μονάδες τοίχου σειρά των νοικοκυριών.

Επίσης σε μεγάλους διακομιστές είναι δυνατή η οργάνωση ενός τοπικού διακομιστή συλλογής δεδομένων χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο SNMP, ο αποκλεισμός της περιστροφής του διακομιστή κλιματισμού με την υποστήριξη του είναι διαθέσιμο στην αγορά.

Στο δεύτερο μέρος, τα κλιματιστικά ακριβείας και η χρήση του εξαναγκασμένου εξαερισμού θα συζητηθούν λεπτομερώς.

Copyright © 2011-2018 Χονδρική προμήθεια κλιματιστικών μηχανημάτων Mitsubishi Heavy Industries Ltd. Παράδοση κλιματιστικών συσκευών σε χονδρεμπόρους.

Υπολογισμός του κλιματιστικού για διακομιστή

Υπολογισμός του κλιματιστικού για διακομιστή είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε στις απαιτήσεις που ορίζονται στο πρότυπο CH512-78 και στην τεχνική τεκμηρίωση για τον εξοπλισμό που τοποθετείται στο δωμάτιο διακομιστή.

Ψυγείο διακομιστή πρέπει να εκτελείται από ένα ξεχωριστό σύστημα κλιματισμού που δεν σχετίζεται με το κύριο σύστημα κλιματισμού του κτιρίου ή με άλλες χωριστές εγκαταστάσεις.

Θερμοκρασία στο δωμάτιο διακομιστή θα πρέπει να βρίσκεται σε θερμή περίοδο 20-24 ° C, στην ψυχρή περίοδο 19-23 ° C σε σχετική υγρασία 52 ± 7 C. Οι απαιτούμενες θερμοκρασία στο δωμάτιο διακομιστή Είναι απαραίτητο να επιλέξουμε, πρώτα απ 'όλα, με βάση το απαιτήσεις για αίθουσες εξυπηρετητών, που αναφέρεται στα τεχνικά δελτία του εξοπλισμού διακομιστή. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο δωμάτιο διακομιστή μπορεί να εγκατασταθεί μια ποικιλία εξοπλισμού και τεχνικών απαιτήσεις διακομιστή, που αναφέρονται στην τεκμηρίωσή τους, μπορεί να είναι διαφορετικά.

Κλιματισμός για διακομιστή πρέπει να παράσχει τις απαραίτητες παραμέτρους αέρα για τη θερμοκρασία και την υγρασία. Αν οι παράμετροι υγρασίας είναι τέτοιες που απαιτείται σαφώς επιπλέον υγρασία δωμάτιο διακομιστή, είναι επιλεγμένο για κλιματισμό ακριβείας διακομιστή.

Πότε υπολογισμό του κλιματισμού για έναν ξεχωριστό διακομιστή, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί πλεόνασμα 50% ή καλύτερη κατά 100% έτσι ώστε σε περίπτωση βλάβης ενός συστήματος κλιματισμού, το εφεδρικό σύστημα να ενεργοποιείται αυτόματα.

Οι κύριες απαιτήσεις που πρέπει να ακολουθούνται όταν υπολογίζοντας την ισχύ του κλιματιστικού στο δωμάτιο διακομιστή:

1. Η απορρόφηση θερμότητας από τον εξοπλισμό διακομιστή λαμβάνεται σύμφωνα με τις τιμές που υποδεικνύονται στην τεχνολογία τους. διαβατήριο.

Εάν τα στοιχεία αυτά δεν είναι διαθέσιμα, η θερμότητα λαμβάνεται με βάση το 70-80% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας την ίδια στιγμή που εργάζονται εξοπλισμός τοποθετείται στο δωμάτιο του server και ένα επιπλέον 20% της κατανάλωσης ενέργειας της αδιάλειπτης παροχής ισχύος.

2. Η απορρόφηση υγρασίας και θερμότητας από τους ανθρώπους στην αίθουσα εξυπηρετητή θα πρέπει να λαμβάνεται όπως στην εργασία ελαφριάς κατηγορίας.

3. Κατά το σχεδιασμό ενός συστήματος κλιματισμού πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η μέγιστη δυνατή ανακυκλοφορία του αέρα.

4. Στην περίπτωση παροχής ψυχρού αέρα απευθείας σε εξοπλισμό διακομιστή, η θερμοκρασία του στην έξοδο του διακλαδωτήρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τους + 14 ° C με σχετική υγρασία όχι μεγαλύτερη από 80%. Ο όγκος του παρεχόμενου αέρα απευθείας στον εξοπλισμό διακομιστή αναφέρεται συνήθως στο τεχνικό διαβατήριο.

Υπολογισμός κλιματισμού ακριβείας για διακομιστή

Τι γνωρίζουμε για το διακομιστή

Έχετε πάει στο διακομιστή; Πρόκειται για κλειστά μικρά δωμάτια, συχνά χωρίς παράθυρα, γεμάτα με συνεχή εξοπλισμό εργασίας. Αλλά για τη σωστή και αποδοτική λειτουργία του εξοπλισμού διακομιστή είναι σημαντικό να διατηρείται συνεχώς μια ορισμένη θερμοκρασία και υγρασία στο δωμάτιο. Δεν συνηθισμένο οικιακό σύστημα κλιματισμού δεν είναι σε θέση να εργαστεί 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, έτσι ώστε ακόμη και με υψηλή ακρίβεια σύμφωνα με τις καθορισμένες παραμέτρους. Επομένως, σε αυτά τα δωμάτια εγκαθίστανται κλιματιστικά ακριβείας για την αίθουσα εξυπηρετητή.

Κατά την επιλογή ενός κλιματιστικού ακριβείας, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ακόλουθοι παράγοντες:

 • η ποσότητα θερμότητας που απελευθερώνεται από τα μηχανήματα.
 • την περιοχή του δωματίου.
 • αριθμός θέσεων εργασίας στο δωμάτιο.
 • αριθμός τεχνητών πηγών φωτισμού ·
 • παρουσία ή απουσία συσκευών θέρμανσης ·
 • παρουσία ή απουσία παραθύρων.
 • ρυθμό ροής του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Εμπειρογνωμοσύνη

Σεργκέι Ιβάνοφ, Επικεφαλής του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Πωλήσεων «HTS»:

"Κάθε έργο διακομιστή απαιτεί ατομική προσέγγιση. Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα των server και το κέντρο δεδομένων στη Ρωσία - ανεπαρκή αξιοποίηση ενεργό εξοπλισμό. Ο πελάτης μπορεί να επικαλεστεί το μέγιστο αριθμό των hardware του server και να φορτώσει το κέντρο δεδομένων ως αποτέλεσμα μόνο το μισό, και ο προμηθευτής ανακαλύπτει γι 'αυτό πάρα πολύ αργά. Κατά συνέπεια, το σύστημα κλιματισμού θα είναι ασταθής, αφού διαταραγμένη ακρίβεια της θερμοκρασίας και της υγρασίας ανεβαίνει, και έτσι η φθορά του συμπιεστή. D. Επειδή όλη η περίσσεια θερμότητας είναι επιθυμητή η απομάκρυνση από τον χώρο ψυγείου στο στάδιο του σχεδιασμού "

Διαδικασία υπολογισμού

1. Εξοπλισμός

Η κύρια πηγή θερμότητας στο δωμάτιο είναι ο εξοπλισμός. Η ποσότητα θερμότητας, η οποία κατά τη διάρκεια της εργασίας απελευθερώνει "σίδηρο", αναφέρεται στο τεχνικό διαβατήριο. Αλλά αυτές οι πληροφορίες μπορούν να μαθευτούν ανεξάρτητα μετρώντας το ρεύμα από το καλώδιο τροφοδοσίας με ηλεκτρικές τσιμπίδες.
Εάν το ρεύμα είναι 35Α, τότε πολλαπλασιάζοντας με το ρεύμα στο δίκτυο 380, έχουμε 13300 kVA. Η συνολική θερμότητα που εισάγεται από τον εξοπλισμό είναι 13,3 kW.

Alexey Lobanov, Διευθυντής Πωλήσεων GC "AIRCON":

"Κατά την άποψή μας, εάν το τεχνικό διαβατήριο δεν καθορίζει την ποσότητα θερμότητας που παράγει η συσκευή, τότε ο τύπος είναι αληθής - Θερμική ισχύ = 85. 90% της ηλεκτρικής ισχύος"

5. Προσωπικό

Σε ένα τόσο μεγάλο χώρο εξυπηρετητών υπάρχει μια θέση για την περιοδική παρουσία δύο ατόμων. Είναι γνωστό ότι κάθε άτομο κατανέμει κατά προσέγγιση 175 βατ, αν βρίσκεται σε κίνηση. Δύο άνθρωποι εκπέμπουν 350 Watt. Μεταφράζουμε σε kW, παίρνουμε 0,35 kW θερμότητα από δύο υπαλλήλους.

7. Εξαερισμός

Ο ρυθμός ροής του αερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής αναφέρεται συνήθως στην τεχνική τεκμηρίωση, καθώς και στην διατομή του αγωγού. Είναι επίσης σημαντικό να ληφθεί υπόψη η θερμοκρασία του αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο διακομιστή. Υποθέστε ότι η εξωτερική θερμοκρασία είναι 25 ° C. Προσδιορίστηκε στην αίθουσα 18 ° C. 25 ° -18 ° = 7 ° C.
Η ταχύτητα ροής αέρα στον εξαερισμό είναι 2 m / s, η διατομή είναι 0,05 m, υπολογίζουμε 2 m / s * 0,05 m = 1 m 3 / s.
Θεωρούμε την είσοδο θερμότητας από τον εξαερισμό: 0,1 m 3 / s * 7 ° C * 1200 (συντελεστής θερμικής χωρητικότητας) = 0,84 kW.

2. Η προϋπόθεση

Τώρα υπολογίστε την περιοχή του δωματίου. Ας πούμε ότι έχουμε ένα μεγάλο δωμάτιο εξυπηρέτησης πελατών - 30 m 2. Σύνολο: 30 m 2 ορόφου + 30 m 2 οροφής + τοίχοι 2 * 5 m 2 + 2 * 4 m 2 = 78 m 2. Η θερμότητα κατανέμεται περίπου σε 0,01 kW ανά 1 m². Πολλαπλασιάστε την επιφάνεια του δωματίου με εισροή θερμότητας: 0,01 kW * 78m2 = 0,78 kW.

3. Windows

Δεν υπάρχουν παράθυρα στο δωμάτιό μας.

4. Φωτισμός

Σε μια μεγάλη αίθουσα εξυπηρετητών δεν υπάρχουν παράθυρα, αλλά υπάρχουν πολλοί λαμπτήρες - πηγές τεχνητού φωτισμού. Παρά το γεγονός ότι οι λαμπτήρες είναι υψηλής τεχνολογίας, εκπέμπουν μια ορισμένη ποσότητα θερμότητας. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να ληφθούν από τους κατασκευαστές λαμπτήρων και μπορούν να υπολογιστούν ανεξάρτητα. Ας πούμε ότι έχουμε οκτώ λαμπτήρες με τέσσερις λαμπτήρες έκαστος. Η ισχύς καθενός είναι 40 Watt. Θεωρούμε ότι: 8 * 4 * 40 * 0,7 = 0,896 kW (είσοδος θερμότητας από τους λαμπτήρες). Στον τύπο μας, εισάγεται μια τιμή 0,7, αυτή είναι η αναλογία χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας προς φωτισμό.

6. Θέρμανση

Με θέρμανση, όλα είναι κάπως πιο περίπλοκα. Βέλτιστο για να μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη θέρμανση στο χειμώνα και το φθινόπωρο του διακομιστή (το καλοκαίρι αυτό δεν λειτουργεί από προεπιλογή). Για λόγους απλούστευσης, θεωρούμε ότι η παροχή θερμότητας από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης είναι 100 W / m 2 ή 0,1 kW / m 2. Σύνολο: 30 m 2 * 0.1 kW = 3 kW εισροής θερμότητας από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης.

Υπολογισμός της ισχύος του κλιματιστικού

Υπολογισμός χωρητικότητας ψύξης

Τυπικός υπολογισμός της ισχύος του κλιματιστικού

Ένας τυπικός υπολογισμός σας επιτρέπει να βρείτε τη χωρητικότητα ενός κλιματιστικού για ένα μικρό δωμάτιο: ένα ξεχωριστό δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα ή ένα εξοχικό σπίτι, ένα γραφείο επιφάνειας μέχρι 50 - 70 m² και άλλες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στα πρωτεύοντα κτίρια. Υπολογισμός χωρητικότητας ψύξης Q (σε κιλοβάτ) γίνεται σύμφωνα με την ακόλουθη διαδικασία:

Q = Q1 + Q2 + Q3, όπου

Η ισχύς του κλιματιστικού πρέπει να είναι στην περιοχή Qεύρος από το -5% μέχρι +15% υπολογισμένη χωρητικότητα Q.

Παράδειγμα τυπικού υπολογισμού της ισχύος ενός κλιματιστικού

Υπολογίζουμε το κλιματιστικό ισχύος για το καθιστικό του 26 τ.μ. ύψος γ ανώτατο όριο των 2,75 μέτρων, που είναι το σπίτι σε ένα άτομο, και υπάρχει ένας υπολογιστής, μια τηλεόραση και ένα μικρό ψυγείο με μέγιστη κατανάλωση ενέργειας των 165 watts. Το δωμάτιο βρίσκεται στην ηλιόλουστη πλευρά. Ο υπολογιστής και η τηλεόραση δεν λειτουργούν ταυτόχρονα, επειδή χρησιμοποιούνται από ένα άτομο.

 • Πρώτον, προσδιορίζουμε την εισροή θερμότητας από το παράθυρο, τους τοίχους, το δάπεδο και την οροφή. Συντελεστής q επιλέξτε 40, καθώς το δωμάτιο βρίσκεται στην ηλιόλουστη πλευρά:

Μας παραμένει να επιλέξουμε ένα κατάλληλο μοντέλο ισχύος. Οι περισσότεροι κατασκευαστές παράγουν διαχωρισμένα συστήματα με χωρητικότητες κοντά στην τυπική σειρά: 2.0 kW. 2.6 kW. 3.5 kW. 5.3 kW. 7.0 kW. Από αυτή τη σειρά επιλέγουμε ένα μοντέλο με χωρητικότητα 3.5 kW.

Υπολογισμός ισχύος με πρόσθετες παραμέτρους

υπολογισμοί μοντέλο που περιγράφηκε παραπάνω ρυθμιστή ισχύος, στις περισσότερες περιπτώσεις, δίνει μια αρκετά ακριβή αποτελέσματα, αλλά θα ήταν χρήσιμο να ξέρετε για μερικές από τις προηγμένες ρυθμίσεις, οι οποίες μερικές φορές δεν υπολογίζονται, αλλά μια σημαντική επίδραση στην απαιτούμενη χωρητικότητα του κλιματιστικού.

Παρέχετε καθαρό αέρα από το ανοιχτό παράθυρο

Η μέθοδος με την οποία υπολογίσαμε την ισχύ του κλιματιστικού υποθέτουμε ότι το κλιματιστικό λειτουργεί με κλειστά παράθυρα και ο καθαρός αέρας δεν εισέρχεται στο δωμάτιο. Στις οδηγίες στο κλιματιστικό, συνήθως λέγεται ότι είναι απαραίτητο να το χειριστείτε με κλειστά παράθυρα, διαφορετικά ο εξωτερικός αέρας, που εισέρχεται στο δωμάτιο, θα δημιουργήσει πρόσθετο θερμικό φορτίο. Ακολουθώντας τις οδηγίες, ο χρήστης πρέπει να σβήσει περιοδικά το κλιματιστικό, να αερίσει το δωμάτιο και να το ενεργοποιήσει ξανά. Αυτό δημιουργεί ορισμένες δυσκολίες, έτσι οι αγοραστές συχνά ενδιαφέρονται για το κατά πόσον είναι δυνατόν να λειτουργήσει το κλιματιστικό και ο αέρας είναι φρέσκος.

Για να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό πρέπει να κατανοήσουμε γιατί το κλιματιστικό να συνεργαστούν αποτελεσματικά με αναγκαστική εξαερισμού, αλλά δεν μπορεί - με το παράθυρο ανοιχτό. Το γεγονός ότι το σύστημα εξαερισμού έχει μια καλά καθορισμένη απόδοση και παρέχει το χώρο καθορισμένου όγκου αέρα (πάνω σε αυτό στη σελίδα λέει εξαερισμού των διαμερισμάτων και σπίτια), έτσι ώστε κατά τον υπολογισμό του ρυθμιστή ισχύος μπορούν εύκολα να φιλοξενήσει αυτό το θερμικό φορτίο. Με το παράθυρο ανοιχτό, η κατάσταση είναι διαφορετική, διότι ο όγκος του αέρα που εισέρχεται μέσα από αυτό μέσα στο δωμάτιο, δεν είναι τυποποιημένα, και επιπλέον θερμικό φορτίο είναι άγνωστη.

Αυτό το πρόβλημα μπορεί να δοκιμαστεί για να επιλυθεί θέτοντας το παράθυρο στη λειτουργία αερισμού χειμώνα (ανοίγοντας το παράθυρο) και κλείνοντας την πόρτα στο δωμάτιο. Στη συνέχεια, δεν θα υπάρξουν βυθίσματα στο δωμάτιο, αλλά μια μικρή ποσότητα καθαρού αέρα θα εισρέει συνεχώς μέσα. Αμέσως αναφέρουμε ότι η λειτουργία του κλιματιστικού με ένα ελαφρώς ανοιχτό παράθυρο δεν προβλέπεται από την οδηγία, ως εκ τούτου Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την κανονική λειτουργία του κλιματιστικού σε αυτή τη λειτουργία. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις μια τέτοια τεχνική λύση θα επιτρέψει τη διατήρηση άνετων συνθηκών στο δωμάτιο χωρίς περιοδικό αερισμό. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό σε αυτή τη λειτουργία, τότε πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα εξής:

 • Η ισχύς Q1 θα πρέπει να αυξηθεί κατά 20 - 25% για να αντισταθμιστεί το θερμικό φορτίο από τον αέρα τροφοδοσίας. Αυτή η τιμή ελήφθη με βάση ένα ενιαίο επιπλέον αέρα, στη θερμοκρασία / υγρασία του εξωτερικού αέρα 33 ° C / 50% και μία θερμοκρασία του εσωτερικού αέρα 22 ° C. Στην αριθμομηχανή μπορείτε να επιλέξετε διαφορετική συναλλαγματική ισοτιμία αέρα (η συνιστώμενη τιμή για κατοικίες είναι από 1 έως 2).
 • Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξηθεί κατά 10-15%. Σημειώστε ότι αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για την απαγόρευση λειτουργίας κλιματιστικών με ανοιχτά παράθυρα σε γραφεία, ξενοδοχεία και άλλα δημόσια κτίρια.
 • Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εισροή θερμότητας μπορεί να είναι πολύ υψηλή (για παράδειγμα, σε πολύ ζεστό καιρό) και το κλιματιστικό δεν θα είναι σε θέση να διατηρήσει τη ρυθμισμένη θερμοκρασία. Σε αυτή την περίπτωση, το παράθυρο θα πρέπει να κλείσει.

Εγγυημένη 18 - 20 ° С

Πολλοί αγοραστές ανησυχούν για την ερώτηση: είναι το κλιματιστικό ασφαλές για την υγεία; Οι συχνές ερωτήσεις απαντώνται με λίγους απλούς κανόνες, οι οποίοι, αν γίνει, θα σας προστατεύσουν από τον κίνδυνο κρύου. Ένας από αυτούς τους κανόνες είναι ότι η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του αέρα έξω και μέσα στο δωμάτιο δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλη. Έτσι, αν στο δρόμο 35 - 40 ° C, τότε στο δωμάτιο είναι επιθυμητό να διατηρηθεί μια θερμοκρασία τουλάχιστον 25 - 27 ° C. Αλλά τέτοιες συστάσεις δεν είναι κατάλληλες για όλους, γιατί για μερικούς ανθρώπους η θερμοκρασία άνεσης δεν ξεπερνά τους 20 ° C. Το πρόβλημα είναι ότι ο τυπικός υπολογισμός ρυθμιστή ισχύος γίνεται σύμφωνα με τους οικοδομικούς, και SNP 2.04.05-91 έδειξε ότι η Μόσχα υπολογισμένη θερμοκρασία του αέρα στην θερμή περίοδο των 28,5 ° C. Συνεπώς, η συντήρηση της χαμηλότερης δυνατής θερμοκρασίας στο δωμάτιο σε επίπεδο 18 ° C εξασφαλίζεται μόνο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος που δεν υπερβαίνει τους 28,5 ° C

Ως ένα τυπικό υπολογισμός γίνεται με ένα μικρό περιθώριο, στην πράξη κοντίσιονερ μπορεί να δροσίσει αποτελεσματικά το δωμάτιο όταν η εξωτερική θερμοκρασία αέρα μέχρις όγκου 30 - 33 ° C, αλλά όταν η θερμοκρασία αυξάνεται στους 35 - 40 ° C θα έχουν ανεπαρκή ικανότητα. Ως εκ τούτου, εκείνοι που «αγαπά το πιο κρύο,» μπορεί να είναι σκόπιμο να αυξηθεί η έξοδος Q1 κατά 20 - 30% (η μέση τιμή χρησιμοποιείται στην αριθμομηχανή - 25%).

Ο πάνω όροφος

Εάν το διαμέρισμα βρίσκεται στον τελευταίο όροφο και δεν υπάρχει σοφίτα ή τεχνικό πάτωμα πάνω, η θερμότητα από τη θερμαινόμενη στέγη θα μεταφερθεί στο δωμάτιο. Η οροφή βρίσκεται οριζόντια, και ακόμη και σκούρο χρώμα, παίρνει αρκετές φορές περισσότερη θερμότητα από το φως τοιχώματα (για παράδειγμα, συγκρίνουν μια ηλιόλουστη μέρα θερμοκρασία άσφαλτο και το τοίχωμα έξω από το δωμάτιο). Λόγω αυτής της διαρροής θερμότητας από το ταβάνι θα είναι υψηλότερη από ό, τι λαμβάνεται υπόψη στον υπολογισμό μοντέλο, και η ισχύς Q1 πρέπει να αυξηθεί κατά 10 - 20% (η ακριβής τιμή εξαρτάται από το πραγματικό θέρμανση της οροφής, η μέση τιμή χρησιμοποιείται στην αριθμομηχανή - 15%).

Μεγάλη επιφάνεια υαλοπινάκων

Πόσο επηρεάζει η μεγάλη επιφάνεια των υαλοπινάκων την είσοδο θερμότητας; Ο ευκολότερος τρόπος να κατανοήσετε αυτό χωρίς πολύπλοκες υπολογισμούς είναι να εξετάσετε την αναλογία και να εξετάσετε τη θέρμανση του δωματίου το χειμώνα. Αυτή η αναλογία είναι κατάλληλη, καθώς η θερμομόνωση του κτιρίου δεν εξαρτάται από το σημείο όπου είναι θερμότερο - μέσα ή έξω και οι απώλειες θερμότητας ή απώλειες θερμότητας καθορίζονται μόνο από τη μείωση της θερμοκρασίας. Το χειμώνα, η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού αέρα μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 40 ° C (-20 ° C έως + 20 ° C). Το καλοκαίρι η διαφορά είναι δύο φορές μικρότερη (από + 40 ° C έως + 20 ° C). Παρά το γεγονός ότι η απώλεια θερμότητας το χειμώνα είναι δύο φορές υψηλότερη από την εισροή θερμότητας το καλοκαίρι, ο ίδιος τύπος χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό της ισχύος των θερμαντήρων όπως για τον υπολογισμό του κλιματιστικού - 1 kW ανά 10 m².

Αυτό εξηγείται ακριβώς από την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας που διαπερνά το δωμάτιο μέσω του παραθύρου. Το χειμώνα, ο ήλιος βοηθά να ζεσταθεί το δωμάτιο (πρέπει να έχετε παρατηρήσει ότι σε μια παγωμένη ηλιόλουστη ημέρα το διαμέρισμα είναι αισθητά θερμότερο από ό, τι σε νεφελώδη καιρό). Το καλοκαίρι, το κλιματιστικό πρέπει να δαπανήσει έως και το 50% της ικανότητάς του να αντισταθμίσει τις εισροές θερμότητας από τον Ήλιο.

Σε έναν τυπικό υπολογισμό, θεωρείται ότι το δωμάτιο έχει ένα παράθυρο τυπικού μεγέθους (με περιοχή υαλοπινάκων 1,5 - 2,0 m²). Ανάλογα με το ρυθμιστή ισχύος ηλιακή ακτινοβολία (φωτισμός βαθμού ηλιακό φως) αλλάζει σε 15% μεγαλύτερη ή μικρότερη από τη μέση. Εάν η περιοχή υαλοπινάκων είναι μεγαλύτερη από την κανονική τιμή, τότε η ισχύς του κλιματιστικού πρέπει να αυξηθεί. Δεδομένου ότι συνήθως βασίζονται ήδη θεωρείται τυπική περιοχή από γυαλί (2.0 τετραγωνικά μέτρα) για να αντισταθμιστεί η πρόσθετη διαρροή θερμότητας ανά τετραγωνικό μέτρο υαλοπίνακα υπερβαίνει τα 2,0 τ.μ. πρέπει να προσθέσουμε 200 - 300 W σε υψηλή ηλιακή ακτινοβολία, 100 - 200 W με μέση ένταση φωτισμού και 50 - 100 Watt για σκιασμένη αίθουσα.

Αν κατά τη διάρκεια της ημέρας ο ήλιος εισέλθει στο δωμάτιο, πρέπει να υπάρχουν ελαφρές κουρτίνες ή περσίδες στο παράθυρο - επιτρέπουν τη μείωση των εισροών θερμότητας από την ηλιακή ακτινοβολία.

Τι άλλο πρέπει να προσέξουμε;

Εάν η συμπερίληψη πρόσθετων παραμέτρων οδήγησε σε αύξηση της ισχύος, σας συνιστούμε να επιλέξετε ένα κλιματιστικό μετατροπέα που να έχει μεταβλητή χωρητικότητα ψύξης και συνεπώς να λειτουργεί αποτελεσματικά σε ένα ευρύ φάσμα θερμικών φορτίων. Ένα συμβατικό κλιματιστικό (όχι inverter) με αυξημένη ισχύ, λόγω της ιδιαίτερης φύσης της λειτουργίας του, μπορεί να δημιουργήσει δυσάρεστες συνθήκες, ειδικά σε ένα μικρό δωμάτιο.

Υπολογισμός της κατανάλωσης ενέργειας και του κόστους ενέργειας

Η τιμή της ισχύος που καταναλώνεται από κλιματισμού για να διαπιστώσει αν μπορεί να συνδεθεί με ένα συνηθισμένο πρίζα, ή θα πρέπει να τραβήξει ένα ξεχωριστό καλώδιο στον ηλεκτρικό πίνακα. Στα σύγχρονα σπίτια, οι ηλεκτρικές καλωδιώσεις και οι πρίζες έχουν ονομαστική ισχύ μέχρι 16Α, αλλά αν το σπίτι είναι παλιό, τότε το μέγιστο ρεύμα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10Α. Για την ασφαλή λειτουργία της τρέχουσας κατανάλωσης split-σύστημα πρέπει να είναι 30% μικρότερη από τη μέγιστη επιτρεπτή, δηλαδή στην πρίζα μπορεί να περιλαμβάνει μηχανισμικό, ο ρεύμα λειτουργίας δεν υπερβαίνει 7-11A που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ισχύος 1,5-2,4 kW (σημειώστε ότι με αυτή την κατανάλωση ισχύος, η ψυκτική ικανότητα του κλιματιστικού θα κυμαίνεται στην περιοχή 4,5-9 kW). Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στα διαμερίσματα μια σειρά από πρίζες συνδέονται με ένα καλώδιο, ως εκ τούτου, για να υπολογίσει το πραγματικό φορτίο, είναι απαραίτητο να συνοψίσουμε τη δύναμη όλων των ηλεκτρικών συσκευών που συνδέονται με τις πρίζες μιας γραμμής.

Η ακριβής τιμή της ισχύος που καταναλώνεται από το κλιματιστικό και το ρεύμα λειτουργίας του αναφέρονται στον κατάλογο. Δεδομένου ότι δεν γνωρίζουμε ποιο μοντέλο θα επιλεγεί, υπολογίζουμε αυτές τις παραμέτρους με βάση τη μέση τιμή του συντελεστή ERR.

Γνωρίζοντας την κατανάλωση ενέργειας, μπορούμε να εκτιμήσουμε το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. Για να γίνει αυτό, ρυθμίστε το μέσο χρόνο λειτουργίας ανά ημέρα στο conditioner opredlenie ισχύ, π.χ., 2 ώρες στους 100%, 3 ώρες στους 75%, 5% ώρες στους 50 και 4 ώρες σε 25% (ένα τυπικό τρόπο λειτουργίας για ζεστό καιρό). Στη συνέχεια μπορείτε να μετρήσετε τη μέση κατανάλωση ενέργειας ανά ημέρα και πολλαπλασιάζοντας με τον αριθμό των ημερών του μήνα και το κόστος της kWh, να πάρει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται ανά μήνα. Μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας κλιματισμού έχει εγκατασταθεί εξαρτάται από τη θερμοκρασία του αέρα από το χρήστη, η φύση του καιρού και άλλους παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη είναι δύσκολο, τόσο υπολογισμός μας δεν προσποιούνται ότι υψηλή ακρίβεια.

Αφού επιλέξετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο του διαχωρισμένου συστήματος, μπορείτε να καθορίσετε την εκτιμώμενη κατανάλωση ενέργειας (πώς να το κάνετε αυτό περιγράφεται στην ενότητα Κατανάλωση ενέργειας).