Πώς να υπολογίσετε την ισχύ σχεδιασμού

Η εξάτμιση κουζίνας είναι μια οικιακή συσκευή που περιλαμβάνει ένα σώμα, έναν ηλεκτρικό κινητήρα με ανεμιστήρες και φίλτρα.

Πρόσφατα, το φάσμα των κουζινών κουζίνας συνεχίζει να αυξάνεται όλο και περισσότερο. Τώρα είμαστε ικανοποιημένοι με αυτά τα διαφορετικά σχήματα, μεγέθη, υλικά. Αλλά δεν κυνηγούν μετά την εμφάνιση. Μετά από όλα, ο ίδιος ρόλος που παίζει στην κουκούλα της κουζίνας είναι να απομακρύνει το λίπος, την αιθάλη, τις δυσάρεστες οσμές, τους καπνούς και τους ατμούς. Επειδή όλα τα παραπάνω συμβαίνουν αναπόφευκτα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Η κουκούλα του νησιού είναι ένα βασικό στοιχείο και ένα κομψό αξεσουάρ ταυτόχρονα.

Για να κάνετε την απόδοση της κουκούλας σας όσο το δυνατόν ψηλότερα, πρέπει να είστε βέβαιοι να κάνετε υπολογισμούς για τη δύναμη της κουκούλας. Πρέπει να γνωρίζετε πόσο αέρα ανά μονάδα χρόνου θα πρέπει να αφήσετε μέσα από την κουκούλα σας. Σε αυτό το άρθρο, θα σας ενημερώσουμε σχετικά με τους δείκτες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τον υπολογισμό της παραγωγικότητας της κουκούλας. Έτσι, θα μπορείτε να παρέχετε στα μέλη της οικογένειάς σας την καλύτερη δυνατή προστασία από τις οσμές μαγειρέματος, καθώς και να επιτυγχάνετε τον μέγιστο καθαρισμό του αέρα.

Ποιες είναι οι κουκούλες

Αρχικά, ας μιλήσουμε για τις κουκούλες, ανάλογα με το σχέδιο τους. Μπορούν να είναι ενσωματωμένα (ενσωματωμένα), δηλαδή, εάν είναι εγκατεστημένα μέσα στο κρεμαστό ντουλάπι πάνω από τη σόμπα. Σε αυτή την περίπτωση, μόνο το πλέγμα φίλτρου που συλλαμβάνει το λίπος είναι ορατό. Ωστόσο, μια τέτοια κουκούλα έχει ένα μειονέκτημα. Το περίβλημα στο οποίο είναι κατασκευασμένο ο απορροφητήρας αντηχεί με τη λειτουργία του και ενισχύει περαιτέρω τον θόρυβο της κουκούλας.

Υπάρχουν επίσης κουκούλες τοίχου. Βρίσκονται στον τοίχο πάνω από τη σόμπα ή κάτω από το ντουλάπι που κρεμιέται στην κουζίνα. Είναι επίσης πιθανό ότι μια τέτοια κουκούλα θα αντικαταστήσει το ίδιο το ντουλάπι που κρέμεται.

Πρόσφατα, οι κουκούλες των νησιών έχουν κερδίσει δημοτικότητα. Συνδέονται με την οροφή και χρησιμοποιούνται σε εκείνες τις κουζίνες όπου η διάταξη είναι μη τυποποιημένη.

Η γωνιακή κουκούλα θα σας ταιριάζει σε περίπτωση που χρειαστεί να το εγκαταστήσετε στη γωνία της κουζίνας.

Ταυτόχρονα, το πλάτος της κουκούλας δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το πλάτος της πλάκας ή, καλύτερα, ακόμη περισσότερο από το πλάτος της πλάκας.

Λειτουργίες λειτουργίας Hood

Ας απαριθμήσουμε τους τρόπους λειτουργίας των διαφορετικών κουκούλες:

 1. Λειτουργία εξαγωγής. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας θα καθαριστεί από σωματίδια λίπους, περνώντας το φίλτρο λίπους. Στην περίπτωση αυτή, τα φίλτρα είναι διαθέσιμα και επαναχρησιμοποιήσιμα. Μετά από αυτό, ο αέρας θα αφαιρεθεί από το δωμάτιο σε ειδικό αγωγό εξαερισμού. Αλλά μια τέτοια κουκούλα χρειάζεται μια συνεχή εισροή καθαρού αέρα, και έτσι όταν λειτουργεί, κρατήστε το παράθυρο ανοιχτό. Επίσης, αυτή η λειτουργία απαιτεί υποχρεωτική εγκατάσταση του αεραγωγού.
 2. Λειτουργία ανακυκλοφορίας. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας καθαρίζεται όχι μόνο από το λίπος, αλλά και από τη μυρωδιά. Περνά όχι μόνο το φίλτρο λίπους, αλλά και το φίλτρο άνθρακα. Μετά από αυτό, ο αέρας επιστρέφει στην κουζίνα. Τα φίλτρα άνθρακα απαιτούν αντικατάσταση ετησίως. Δεν έχουν όλοι οι κουκούλες και αυτός ο τρόπος λειτουργίας.

Θορυβώδες καυσαέριο

Το επίπεδο θορύβου συνήθως μετριέται σε ντεσιμπέλ (dB). Ο υπερβολικός θόρυβος μπορεί να κουράσει πολύ μια νοικοκυρά και επομένως είναι προτιμότερο να τραβήξετε μια κουκούλα χαμηλού θορύβου.

Υπολογισμός του θορύβου των καυσαερίων.

Ας κάνουμε μια απλή σύγκριση. Το επίπεδο θορύβου σε ένα ήσυχο δωμάτιο δεν υπερβαίνει τα 30 ντεσιμπέλ, η συνηθισμένη ομιλία όταν μιλάτε σε απόσταση ενός μετρητή είναι ήδη 60 debitsel, το όριο πόνου είναι 130 ντεσιμπέλ.

Δεν μπορείτε να παραμελήσετε μια τόσο σημαντική παράμετρο όπως το θόρυβο της κουκούλας, επειδή ένας ισχυρός θόρυβος πιέζει την ψυχή, υπάρχει μια ενστικτώδης επιθυμία να απενεργοποιήσετε την κουκούλα. Μακριά με μια τόσο θορυβώδη κουκούλα στην κουζίνα δεν θα δουλέψουμε.

Τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο να επιλέξει;

Ο σωστός υπολογισμός της παραγωγικότητας της κουκούλας για την κουζίνα, καθώς και ο υπολογισμός της ικανότητάς της θα λύσουν πολλά προβλήματα, πολύ περισσότερο από ό, τι νομίζετε. Εδώ είναι μερικά μόνο από αυτά τα προβλήματα:

 • υποχρεωτική εμφάνιση ατμών από συσκευές θέρμανσης (όπως πλάκες) ·
 • συνεχώς ξέρει πού η προκύπτουσα επιδρομή στην οροφή και στους τοίχους της κουζίνας?
 • την εμφάνιση δυσάρεστων οσμών κατά το μαγείρεμα ορισμένων πιάτων.

Η κουκούλα θα σας δώσει καθαρό αέρα (το οποίο είναι σημαντικό, εάν η οικογένεια έχει αλλεργία), θα σώσει τα οικονομικά σας για καλλυντικές επισκευές της κουζίνας και των επίπλων (λόγω της υψηλής υγρασίας). Η κουκούλα σας εξοικονομεί επίσης χρόνο όταν κάνετε τον καθαρισμό της άνοιξης (δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε την πλάκα). Εάν αναλύσετε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, συνειδητοποιείτε πόσο σημαντικό είναι να αγοράσετε μια κουκούλα στην κουζίνα.

Ωστόσο, ας επιστρέψουμε στο ζήτημα του υπολογισμού της παραγωγικότητας και της ισχύος της κουκούλας. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές διαφωνίες σε αυτή την ερώτηση.

Ποιες διαφωνίες μπορεί να προκύψουν στον υπολογισμό;

Κατά τον υπολογισμό της χωρητικότητας και της ισχύος στην κουζίνα, μπορεί να προκύψει σύγχυση. Το γεγονός είναι ότι διαφορετικές εταιρείες προσφέρουν διαφορετικούς τρόπους, αναφερόμενοι στις παραμέτρους των συσκευών.

Τις περισσότερες φορές, εφιστάται η προσοχή στην καθαρή απόδοση των στροβίλων στους υπολογισμούς και μόνο λίγες δίνουν προσοχή στις μετρήσεις για ορισμένα συγκεκριμένα μοντέλα. Οι διάσημες εταιρείες που είναι μάρκες γράφουν στους καταλόγους τους όλες τις παραμέτρους αδιακρίτως.

Ταυτόχρονα, τέτοιες παράμετροι γεννιούνται στο φως κατά την προκαταρκτική δοκιμή του εξοπλισμού πριν τεθεί σε μαζική παραγωγή. Με άλλα λόγια, τα αποτελέσματα αυτά δίνονται από πρωτότυπα. Κατά κανόνα, το διαβατήριο TTX (τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά) είναι 10-15% καλύτερα από ό, τι σε πραγματική λειτουργία.

Δηλαδή, στην προκειμένη περίπτωση, ισχύει η φράση "Ήταν ομαλό ήταν σε χαρτί, αλλά ξέχασα για ρεματιές". Το γεγονός είναι ότι με τη μαζική παραγωγή οποιωνδήποτε οικιακών συσκευών, η ποιότητα των προϊόντων πέφτει ελαφρώς σε σύγκριση με το πρωτότυπο. Το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε τεχνική - από ένα ψυγείο σε ένα αυτοκίνητο ή ακόμα και ένα αεροπλάνο.

Η κύρια παράμετρος θεωρείται ότι είναι μια ελεύθερη ροή αέρα για ένα συγκεκριμένο μοντέλο καυσαερίων σκυροδέματος.

Ποια είναι η μέση απόδοση;

Αν διαβάσετε χιλιάδες άρθρα σχετικά με το θέμα, τα οποία γράφουμε επί του παρόντος, θα σας φανεί ότι ο υπολογισμός της εξόδου και της εξόδου είναι εύκολος. Μετά από όλα, είναι σημαντικό μόνο να πολλαπλασιάσετε τον όγκο της κουζίνας κατά δέκα (αυτός ο αριθμός είναι ο υπολογισμένος συντελεστής).

Ωστόσο, ένας τέτοιος λόγος μπορεί να φθάσει τους δώδεκα, αν η νοικοκυρά μαγειρεύει συχνά (κατά μέσο όρο, τρεις φορές την ημέρα), και ακόμη περισσότερο εάν κάποιος από την οικογένεια καπνίζει καθημερινά στην κουζίνα. Η μέση απόδοση της κουκούλας στην κουζίνα είναι τουλάχιστον 600 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η παραγωγικότητα υπολογίζεται με κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα (η ισχύς μετράται σε κιλοβάτ ή kW). Η τιμή μπορεί να είναι μικρότερη (300 κυβικά μέτρα ανά ώρα), εάν ο απορροφητήρας είναι χαμηλής ισχύος.

Η κλασική φόρμουλα για τον υπολογισμό της ισχύς σχεδίασης

Ο κλασικός τύπος για τον υπολογισμό της ισχύος της κουκούλας εκφράζεται ως εξής: το μήκος της κουζίνας * το πλάτος της κουζίνας * το ύψος της οροφής * 10 (ή 12) = παραγωγικότητα.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο γεγονός ότι ένας τέτοιος τύπος είναι η βασική οδηγία για τον υπολογισμό της παραγωγικότητας της κουκούλας. Μπορείτε να το βρείτε σε άλλα άρθρα, και, φυσικά, είναι αλήθεια.

Παρ 'όλα αυτά, δεν αντικατοπτρίζει τίποτα περισσότερο από έναν γενικό κανόνα για την επιλογή μιας κουκούλας με ορισμένους δείκτες απόδοσης. Εξετάστε τις διαστάσεις της κουζίνας σας. Αλλά σίγουρα θα εισαγάγουμε τις πιο σημαντικές τροποποιήσεις που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την καλύτερη κουκούλα.

Υποχρεωτικές τροποποιήσεις

Ο παραπάνω συντελεστής 10-12 ισχύει για τον υπολογισμό της απόδοσης, αλλά λαμβάνει υπόψη τη μέγιστη ταχύτητα της κουκούλας στην κουζίνα. Δηλαδή, μόνο για λόγους ανωτέρας βίας, δεν υπάρχει πλέον αποθεματικό ενέργειας. Η κουκούλα πρέπει να λειτουργεί πάντα στο μέγιστο, δημιουργώντας πολύ θόρυβο.

Ο συντελεστής μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τον τύπο της εστίας. Αν έχετε μια ηλεκτρική κουζίνα, ένας συντελεστής φτάνει σε τιμή 15, και για το φυσικό αέριο - και όλα 20! Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι ροές αερίου αποτελούν πρόσθετη επιβάρυνση για την κουκούλα, εκτός από αναθυμιάσεις από το μαγείρεμα. Αν οι διαστάσεις της κουζίνας - τέσσερις από τρία μέτρα και ύψος οροφής 2,7 μέτρα, ο υπολογισμός αντλώντας δύναμη θα είναι ως εξής: 486 κυβικά μέτρα και 648 κυβικά μέτρα για τους πίνακες της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου, αντίστοιχα.

Πίνακας υπολογισμού της ισχύος του καλύμματος.

Πιστεύουμε ότι για να χρησιμοποιήσετε άνετα την κουκούλα στην κουζίνα, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η κουκούλα δεν πρέπει να λειτουργεί στο μέγιστο, αλλά σε μεσαίες στροφές. Ταυτόχρονα, η παραγωγικότητά της θα είναι 600-800 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η εκτιμώμενη έκταση στην περίπτωση αυτή είναι η περιοχή εκείνου του δωματίου, που είναι απομονωμένη. Δηλαδή, η κουζίνα σας πρέπει να είναι περιφραγμένη με παράθυρα, πόρτες, τοίχους.

Εάν η κουζίνα δεν κλείνει (για παράδειγμα αν έχει καμάρα) ή εάν η πόρτα είναι σπάνια κλειστή, τότε πρέπει να λάβετε υπόψη την περιοχή του επόμενου δωματίου. Επειδή σε αυτή την περίπτωση ο εκχυλιστής θα αναγεννήσει τον αέρα και των δύο δωματίων. Αν η κουζίνα ενωθεί με το σαλόνι ή την τραπεζαρία, η απόδοση θα πρέπει να γίνει πολύ μεγαλύτερη. Επειδή οι μυρωδιές εξαπλώθηκαν αρκετά γρήγορα σε γειτονικά δωμάτια, έτσι τώρα το δωμάτιο του επόμενου δωματίου υπολογίζεται ως χώρος κουζίνας.

Αυτό το ελάχιστο είναι αρκετό για να επιλέξετε σωστά την απόδοση που χρειάζεστε για την κουκούλα που χρειάζεστε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα τους παραπάνω τύπους και να τους πείτε στους φίλους σας εάν έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Κάποιες άλλες αποχρώσεις

Τώρα θα διαλύσουμε τους μύθους που έχουν αναπτυχθεί και πωλητές κουκούλες και αγοραστές. Πιστεύεται ότι για μια μικρή κουζίνα 6-8 τετραγωνικών μέτρων είναι αρκετό και πρωτόγονο σχέδιο. Εάν λάβετε υπόψη τις παραμέτρους και τις αντικαταστήσετε στον παραπάνω τύπο, τότε θα βγει. Αλλά αν νομίζετε λογικά, θα συμφωνήσετε ότι σε ένα μικρό δωμάτιο, οι μυρωδιές εξαπλώνονται πολύ πιο γρήγορα. Ταυτόχρονα, η συγκέντρωση προϊόντων καύσης, καθώς και η εξάτμιση από το αέριο της ίδιας της πλάκας (εάν είναι αερίου) είναι πολύ υψηλότερη.

Εξάλλου, το γεγονός ότι η συγκέντρωση τέτοιων αναθυμιάσεων είναι εντελώς ανεξάρτητη από τις διαστάσεις του δωματίου έχει αποδειχθεί από καιρό. Αλλά στους ανθρώπους υπάρχει ένας μύθος ότι ο εκχυλιστής πρέπει να πραγματοποιήσει τον απόλυτο εξαερισμό, εξάλλου και σε κάθε περίπτωση και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Αλλά αυτό είναι εντελώς λάθος. Η αποτελεσματικότητα της κουκούλας εξαρτάται επίσης από τον τύπο της εγκατάστασης, καθώς και από την οργάνωση της εισροής αέρα.

Πρέπει πάντοτε να θυμάστε ότι η κουκούλα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του συστήματος εξαερισμού, ωστόσο δεν περιλαμβάνει το 100% της κυκλοφορίας, την εισροή και την εκροή αέρα!

Πώς να υπολογίσετε την ισχύ και την απόδοση των κουζινών

Το φάσμα των κουζινών κουζίνας για τα πιάτα είναι τεράστιο, τα μοντέλα έχουν διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Αλλά η εμφάνιση σε αυτή την τεχνική δεν είναι το κύριο πράγμα. Πιο σημαντικές είναι οι τεχνικές παράμετροι της ισχύος και του όγκου του αέρα που αντλείται. Η λειτουργικότητα είναι πιο σημαντική από την αισθητική. Μόνο ο αρμόδιος μηχανικός είναι σε θέση να εκτελέσει με ακρίβεια τον υπολογισμό της παραγωγής της κουκούλας για την κουζίνα. Ωστόσο, στην επιλογή του εξοπλισμού εξόρυξης για διαμερίσματα και ιδιωτικές κατοικίες, χρησιμοποιούνται συχνά απλουστευμένες φόρμουλες. Εξετάστε τον τρόπο σωστής χρήσης τους και την επαρκή ερμηνεία των αποτελεσμάτων των υπολογισμών.

Περιεχόμενα

Τύποι κουκούλες για κουζίνα και απαιτήσεις προτύπων ↑

Όταν μαγειρεύετε στη σόμπα, εξάτμιση, αιθάλη, δυσάρεστες οσμές είναι αναπόφευκτες. Από όλα αυτά, η κουζίνα πρέπει να απορριφθεί αμέσως, διαφορετικά θα είναι δυνατό να ξεχάσουμε το άνετο μικροκλίμα και την καθαριότητα στην κουζίνα. Θα χρειαστεί να καταβάλλετε σημαντικές προσπάθειες για το πλύσιμο της εστίας και των τοίχων γύρω από την πλάκα του λίπους, και επίσης να διατηρήσετε τα παράθυρα ανοικτά για αερισμό.

Η κουκούλα κουζίνας πρέπει να είναι όμορφη, παραγωγική και διαστάσεις μεγαλύτερες από την επιφάνεια της εστίας

Για τα αρτοποιεία και τα μαγαζιά για το μαγείρεμα είναι απαραίτητο. Στο εξοχικό ή το διαμέρισμα η εγκατάστασή του παραμένει στη διακριτική ευχέρεια των ιδιοκτητών. Σύμφωνα με τα πρότυπα κατασκευής, τα κτίρια κατοικιών είναι εξοπλισμένα με φυσικό ή εξαναγκασμένο εξαερισμό. Ωστόσο, ακόμη και για μια μικρή κουζίνα αυτού του συστήματος, η ανταλλαγή αέρα συχνά δεν είναι αρκετή.

Οι κουκούλες οικιακής κουζίνας αποτελούνται από:

 • στέγαση ·
 • του ηλεκτροκινητήρα.
 • ανεμιστήρας;
 • φίλτρα καθαρισμού αέρα.
 • στοιχεία φωτισμού.

Μπορούν να λειτουργήσουν σε λειτουργία έλξης και επανακυκλοφορίας. Στην πρώτη περίπτωση, ο αέρας του δωματίου απορροφάται από το δωμάτιο, αντικαθιστώνται από ένα νέο από το σύστημα εξαερισμού. Και στη δεύτερη, αντλείται μέσω εσωτερικών φίλτρων άνθρακα και επιστρέφει στο δωμάτιο που έχει ήδη καθαριστεί.

Σημαντικό! Η σύνδεση της κουκούλας με τους υπάρχοντες αεραγωγούς μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία της. Όλοι οι αγωγοί δεν είναι σχεδιασμένοι για να αυξάνουν το φορτίο.

Για εξοπλισμό καθαρισμού εξόρυξης, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί η βρύση στον αγωγό αερισμού, ο οποίος δεν φαίνεται πάντα αισθητικά ευχάριστος. Επιπλέον, για την αποτελεσματική εργασία απαιτεί συνεχή ροή καθαρού αέρα από το εξωτερικό. Ο εξοπλισμός με επανακυκλοφορία είναι ευκολότερος στην εγκατάσταση, αλλά τα φίλτρα άνθρακα θα πρέπει να αλλάζονται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Μια ποικιλία σχεδίων για την εξαγωγή συσκευών για σόμπες κουζίνας

Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι ανεξάρτητα από το μοντέλο και τη δύναμη, ο απορροφητήρας κουζίνας έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει και να απομακρύνει τον μολυσμένο αέρα αποκλειστικά από την επιφάνεια της πλάκας. Ο χώρος κάτω από την οροφή δεν είναι διαθέσιμος σε αυτήν, οπότε είναι τόσο σημαντικό να επιλέξετε την τεχνική εξαερισμού ανάλογα με το μέγεθος της εστίας.

Η παραγωγικότητα της κουκούλας υπολογίζεται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα - αυτός είναι ο όγκος του αέρα που είναι ικανός να αντλήσει από τον εαυτό του. Η ισχύς μετριέται σε κιλοβάτ, αντανακλώντας την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται κατά τη λειτουργία. Δεν μπορείτε να συγχέετε αυτές τις δύο τιμές.

Απαιτήσεις πρότυπα! Η παραγωγικότητα του εξοπλισμού εξάτμισης πρέπει να είναι τέτοια ώστε σε μια ώρα ολόκληρος ο αέρας στην κουζίνα ενός διαμερίσματος ή ενός ιδιωτικού σπιτιού να ανανεώνεται τουλάχιστον δέκα φορές.

Σύμφωνα με τα SNiPs, κατά τη λειτουργία, ο εξοπλισμός εξαερισμού, ο οποίος περιλαμβάνει τον απορροφητήρα, πρέπει, μέσα σε μία ώρα, να ενημερώσει πλήρως τον αέρα στο δωμάτιο αρκετές φορές. Για τις κουζίνες σε διαμερίσματα, η τιμή αυτή καθορίζεται σε 10-15. Εξαρτάται από τον τύπο της πλάκας, τον τρόπο λειτουργίας του ανεμιστήρα και άλλους παράγοντες. Για να απλοποιηθούν οι υπολογισμοί, θεωρείται ότι ο συντελεστής αυτός λαμβάνεται ως 12.

Πώς να υπολογίσετε την ισχύ του εξοπλισμού εξάτμισης ↑

Η απόδοση της κουκούλας έχει άμεση σχέση με την απόδοσή της. Όσο περισσότερο μπορεί να αντλήσει αέρα, τόσο ισχυρότερος είναι ο ανεμιστήρας, ο οποίος χρειάζεται να λειτουργήσει ένας ηλεκτροκινητήρας.

Συστάσεις για παραγωγικότητα, ανάλογα με το μέγεθος της οικογένειας και το μέγεθος του μαγειρέματος

Για τον εξοπλισμό που συνδέεται με τους αεραγωγούς που λειτουργούν μόνο στη λειτουργία αναρρόφησης, η παραγωγικότητα θα πρέπει να υπολογίζεται βάσει της διατομής των αγωγών. Κάνετε αυτό χωρίς τεχνικές γνώσεις και σχεδιασμό του σπιτιού είναι σχεδόν αδύνατη. Ο υπολογισμός της ισχύος έλξης της περιοχής είναι κατάλληλος μόνο για τα μοντέλα ανακύκλωσης. Σε αντίθεση με την πρώτη επιλογή, η χωρητικότητά τους δεν επηρεάζει το μέγεθος των αγωγών εξαερισμού.

Ο απλούστερος τύπος για τον υπολογισμό της περιοχής ↑

Ο κλασικός υπολογισμός της παραγωγικότητας μιας κουκούλας κουζίνας - ο πολλαπλασιασμός της πλατείας της κουζίνας, το ύψος της και ο συντελεστής 12. Ωστόσο, ο αριθμός που λαμβάνεται είναι πολύ εξαρτημένος. Δεν λαμβάνει υπόψη πολλούς παράγοντες.

Ο τύπος αυτός σας επιτρέπει να υπολογίσετε τις παραμέτρους για τις ιδανικές συνθήκες:

 • το μαγείρεμα σε μια ηλεκτρική κουζίνα?
 • μια κουζίνα με κλειστές πόρτες και παράθυρα.
 • Μια ορθογώνια κουζίνα χωρίς πληθώρα διακοσμητικών απολαύσεων.

Αν χρησιμοποιείτε σόμπα αερίου για το μαγείρεμα, ο συντελεστής 12 πρέπει να αλλαχθεί χωρίς δισταγμό με 20. Σε αυτή την περίπτωση, εκτός από τους καπνούς, η κουκούλα πρέπει να απομακρύνει από την κουζίνα και τα προϊόντα καύσης αερίου. Επιπλέον, σε οποιοδήποτε σενάριο, αξίζει να προσθέσετε 15-20% για το απόθεμα.

Υπολογισμός της παραγωγικότητας του εξοπλισμού εξάτμισης ανάλογα με το μέγεθος της κουζίνας

Ένα άλλο 25-30% της ισχύος πρέπει να προστεθεί στο φίλτρο άνθρακα. Δημιουργεί πρόσθετη αντίσταση για τη διέλευση της ροής του αέρα.

Σημαντική απόχρωση! Οι υπολογισμοί της χωρητικότητας και της χωρητικότητας για το σχέδιο θα πρέπει να πραγματοποιούνται από την περιοχή της κουζίνας και των παρακείμενων δωματίων, εάν δεν είναι περιφραγμένοι από την πρώτη.

Εάν η πόρτα στην κουζίνα είναι πάντα ανοιχτή ή αντί της μια καμάρα, τότε υπολογισμός των παραμέτρων της τεχνολογίας των καυσαερίων πρέπει να βασίζεται στο συνολικό τετράγωνο των παρακείμενων χώρων. Το ίδιο ισχύει και για τους διαδρόμους, καθώς και για τα συνδυασμένα καθιστικά ή τις αίθουσες. Η απουσία φραγμών αυξάνει τον όγκο του επεξεργασμένου αέρα, καθώς κυκλοφορεί συνεχώς μεταξύ της κουζίνας και των παρακείμενων δωματίων.

Υπολογισμός πρόσθετων παραγόντων ↑

Ο παραπάνω υπολογισμός παραγωγικότητας έχει σχεδιαστεί για εξαγωγή με επανακυκλοφορία. Εάν η τεχνική λειτουργεί σε λειτουργία εξάτμισης, στέλνοντας τη ροή στον εξαερισμό, τότε η απόδοσή της επηρεάζεται έντονα από τη διέλευση των αγωγών εξαερισμού. Φυσικά, είναι δυνατό να αυξηθεί ο όγκος του αέρα που αντλείται μέσω ενός στενού άξονα λόγω της αυξημένης ισχύος του κινητήρα, αλλά αυτό οδηγεί σε αύξηση του θορύβου από τον ανεμιστήρα λειτουργίας και υπερθέρμανση του ηλεκτροκινητήρα.

Περίπου δείκτες της απαιτούμενης παραγωγικότητας της κουκούλας στην κουζίνα

Στα περισσότερα ιδιωτικά και πολυκατοικιακά σπίτια, οι αγωγοί αερισμού στο τμήμα δεν υπερβαίνουν τα 125 mm, γεγονός που τους επιτρέπει να αντλούν περίπου 400 m 3 / h αέρα μέσω αυτών. Εάν εγκαταστήσετε μια κουκούλα στην κουζίνα με περισσότερες επιδόσεις, τότε δεν θα είναι πολύ χρήσιμη από αυτήν. Επιπλέον, οι αεραγωγοί συχνά έχουν ανωμαλίες, στενεύουν και στρέφονται στο εσωτερικό τους, γεγονός που μειώνει περαιτέρω την απόδοση τους.

Σημαντικό! Η αποτελεσματικότητα του απορροφητήρα κουζίνας εξαρτάται από τον τρόπο λειτουργίας και τη μέθοδο εγκατάστασής του, καθώς και από την επιφάνεια του χώρου, τον τύπο πλάκας και τα δομικά χαρακτηριστικά των αεραγωγών.

Εάν ακολουθήσετε έναν απλουστευμένο υπολογισμό, τότε για μια μικρή κουζίνα, θα είναι αρκετή μια κουκούλα χαμηλής ισχύος. Ωστόσο, οι τύποι είναι τύποι και η κοινή λογική δεν πονάει ποτέ. Ένα μικρό δωμάτιο μυρίζει από την πλάκα γέμισμα γρηγορότερα, και η συγκέντρωσή τους σε αυτή την περίπτωση είναι μια τάξη μεγέθους υψηλότερη από ό, τι σε μια ευρύχωρη κουζίνα. Για ένα πολύ μικρό δωμάτιο, όπου προετοιμάζεται το φαγητό, είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια τεχνική που είναι πιο ισχυρή από τους υπολογιζόμενους δείκτες.

Επιλογή κουκούλας: θόρυβος έναντι απόδοσης ↑

Καθώς η ισχύς αυξάνεται, ο θόρυβος του συστήματος εξάτμισης αυξάνεται. Υπερβολικό θόρυβο γρήγορα κουραστική νοικοκυρά, μαγειρεμένα τρόφιμα ως αποτέλεσμα μπορεί να αποδειχθεί ακατάλληλο για χρήση.

Ο σύγχρονος απορροφητήρας για την κουζίνα στο σπίτι κάνει θόρυβο σε 40-45 ντεσιμπέλ

Οι κουκούλες οικιακής χρήσης είναι εξοπλισμένες με ασύγχρονοι ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι, σε αντίθεση με τις μονάδες ισχύος σε ηλεκτρικές σκούπες ή τρυπάνια, λειτουργούν πολύ πιο ήσυχα. Ωστόσο, όταν ενεργοποιούνται με πλήρη ισχύ, ο θόρυβος γίνεται αισθητός. Μόνο σε μικρές και μεσαίες στροφές δεν δημιουργούν δυσάρεστες αισθήσεις.

Συμβουλές! Η βέλτιστη κουκούλα είναι ένα μοντέλο με ρυθμιζόμενη ισχύ και αρκετούς τρόπους λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν εντελώς αθόρυβες συσκευές κουζίνας. Οι κατασκευαστές κάνουν ό, τι είναι δυνατό για να μειώσουν τον θόρυβο τους, αλλά απέχουν πολύ από παντοδύναμα. Ταυτόχρονα, η ένταση του θορύβου εξαρτάται όχι μόνο από την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα και του ανεμιστήρα, αλλά και από την καθαρότητα των φίλτρων και των αεραγωγών. Χωρίς τακτική συντήρηση, ο απορροφητήρας θα φέρει μόνο έναν πονοκέφαλο αντί για άνεση.

Βίντεο: πώς να επιλέξετε την κουκούλα για βέλτιστο σχεδιασμό και ισχύ ↑

Η εξάτμιση της κουζίνας αποτελεί μέρος του συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού, οπότε ο υπολογισμός της ισχύος και της χωρητικότητάς του πρέπει να πραγματοποιείται σε συνδυασμό με το σχεδιασμό όλου του εξαερισμού. Οι ανωτέρω τύποι θα σας επιτρέψουν να πλοηγηθείτε στα υπολογισμένα και απαραίτητα στοιχεία. Για τις περισσότερες οικιακές κουζίνες, αυτό είναι αρκετό. Εάν θέλετε μέγιστη αποτελεσματικότητα και σταθερότητα στην εργασία σας, τότε είναι καλύτερα να στραφείτε σε επαγγελματίες για ακριβείς υπολογισμούς.

Οι σύγχρονες οικιακές συσκευές θα πρέπει να έχουν δύο συμπληρωματικές ιδιότητες - να είναι όσο το δυνατόν λειτουργικότερες και να ταιριάζουν ιδανικά στο στυλ της κουζίνας.

Επιλέγοντας την καλύτερη επιλογή για μια συμπαγή ενσωματωμένη κουκούλα κουζίνας

Οι αγωγοί αερισμού στα σπίτια μας, δυστυχώς, δεν αντιμετωπίζουν πάντα τον μολυσμένο αέρα και τις μυρωδιές. Αυτός ήταν ο λόγος για την ανάπτυξη διαφόρων.

Εγκαθιστώντας την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας: κόλπα στύσης

Η κουζίνα δεν είναι μόνο τα αρώματα των μαγειρεμένων τροφίμων, αλλά και πολλή ρύπανση, συμπεριλαμβανομένου του αέρα. Μπορεί να γίνει αξιόπιστος βοηθός στον αγώνα για καθαριότητα.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή κουκούλα και να υπολογίσετε την ισχύ

Η σωστά υπολογισμένη χωρητικότητα και ισχύς των κουκούλες λύουν πολύ περισσότερα προβλήματα από όσο νομίζουμε. Οι δυσάρεστες μυρωδιές της καύσης, η αναπόφευκτη εξάτμιση από τις συσκευές θέρμανσης, η μίσος που επιτίθεται στους τοίχους και στην οροφή της κουζίνας και πολλά άλλα λύνονται με τη βοήθεια μιας κουκούλας. Προσθέστε σε αυτόν τον καθαρό αέρα (ο οποίος είναι σημαντικός για τους πάσχοντες από αλλεργίες, για παράδειγμα), εξοικονομώντας χρήματα από τις συχνές καλλυντικές επισκευές του δωματίου και των επίπλων (από την υγρασία) και τον χρόνο για γενικό καθαρισμό (από πλάκα). Συνδυάζοντας όλα τα εξαρτήματα, καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι να επιλέξετε τη σωστή κουκούλα που είναι κατάλληλη για εσάς.

Τι πρέπει πρώτα να ξέρετε κατά την επιλογή της κουκούλας:

- μέθοδος σύνδεσης καπό: Είναι σημαντικό να γνωρίζετε αν έχετε την ευκαιρία να συνδέσετε την κουκούλα σε έναν εξωτερικό αγωγό εξαερισμού για τον καθαρισμό του αέρα. Εάν υπάρχει μια τέτοια δυνατότητα - τέλεια, ο μολυσμένος αέρας θα αφαιρεθεί εύκολα από τις εγκαταστάσεις. Αν αυτό δεν είναι εφικτό - δεν υπάρχει κακό, ο αέρας θα καθαρίσει τα ειδικά φίλτρα που είναι ενσωματωμένα στην κουκούλα.

- διαστάσεις της κουκούλας: Όταν επιλέγετε μια κουκούλα για την κουζίνα, πρέπει να λάβετε υπόψη την αναλογία της εστίας και της κουκούλας. Θυμηθείτε τον βασικό κανόνα: πάρετε μια κουκούλα με διαστάσεις όχι μικρότερη από την επιφάνεια μαγειρέματος. Στη συνέχεια, η διαρροή του μολυσμένου αέρα είναι ελάχιστη. Εάν παραμεληθούν αυτές οι παράμετροι, είναι δυνατόν να μειωθεί η αποτελεσματικότητα της αφαίρεσης καπνών και προϊόντων καύσης.

- τον τύπο και το μέγεθος του δωματίου (Χωριστή κουζίνα, κουζίνα, κουζίνα-σαλόνι, ύψος της οροφής, το σύστημα εξαερισμού του χώρου, κλπ..) Γνωρίζοντας αυτές τις παραμέτρους, μπορείτε να υπολογίσετε την απόδοση (ισχύς) και το επίπεδο θορύβου εξάτμισης, παρέχοντας έτσι τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους με καθαρό αέρα σε κουζίνα.

Πώς να υπολογίσετε σωστά την παραγωγικότητα και την ισχύ της κουκούλας:

Κατά τον υπολογισμό της παραγωγικότητας των εκχυλισμάτων κουζίνας μέχρι τώρα παρατηρείται η απόλυτη σύγχυση. Ξεκινώντας από το γεγονός ότι διάφοροι κατασκευαστές δηλώνουν τις παραμέτρους των συσκευών τους, που λαμβάνονται με διαφορετικούς τρόπους. Κάποιος δηλώνει την "γυμνή" απόδοση του στροβίλου, κάποιος γράφει πραγματικές μετρήσεις ενός συγκεκριμένου μοντέλου. Οι σοβαρές εταιρείες στους καταλόγους τους δείχνουν όλες τις πιθανές παραμέτρους για όλους τους τύπους δοκιμών (μπορούν να ζητηθούν πρόσθετες πληροφορίες από τους διαχειριστές στο κατάστημα Osmin) και η κύρια παράμετρος είναι μια παράμετρος ελεύθερης ροής για κάθε μοντέλο.

Η κλασική φόρμουλα για τον υπολογισμό της ισχύος:

όπου P είναι η ελάχιστη απαιτούμενη απόδοση του εκχυλίσματος (m3 / h). V - περιοχή της κουζίνας. H - ύψος οροφής. 12 - Βέλτιστη ανταλλαγή αέρα ανά ώρα.

Πρώτον, σχήμα 12, το ποσοστό της SES για την ανανέωση του αέρα στην κουζίνα (12 φορές ανά ώρα), το οποίο θα παρέχει την απαραίτητη απόδοση για το χώρο σας στο μέγιστο (!) η ταχύτητα του σχεδίου, το οποίο σημαίνει ότι δεν έχετε ακόμα εφεδρικής δυναμικότητας για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον, η κουκούλα σε αυτήν την ισχύ θα λειτουργήσει με την πιο θορυβώδη λειτουργία.

Δεύτερον, αν η κουκούλα είναι συνδεδεμένη στην έξοδο αέρα, πρέπει να προστεθεί ένας συντελεστής αποθέματος ισχύος 1,3 και αν καθαριστεί με φίλτρα άνθρακα, τότε 1,5-1,7. Τα φίλτρα που συλλαμβάνουν λίπος και οσμές έχουν υψηλή αντίσταση στη ροή του αέρα, ο συντελεστής ισχύος είναι υψηλότερος.

Τρίτον, ο συντελεστής υπολογισμού μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τον τύπο της επιφάνειας μαγειρέματος. Έτσι, για τις ηλεκτρικές επιφάνειες μαγειρέματος, απαιτείται συντελεστής 1,5 και για το αέριο 2,0, αφού στην περίπτωση αυτή, εκτός από τους καπνούς μαγειρέματος, υπάρχουν επίσης προϊόντα καύσης του ίδιου του αερίου.

Έτσι, μετρητές 3x4 κουζίνα και ένα ύψος οροφής 2,7 μ με ηλεκτρικές εστίες ελάχιστη απαιτούμενη απαγωγέας χωρητικότητα μαζί 486 κυβικά μέτρα / ώρα και ένα αέριο - 648 κυβικά μέτρα / ώρα. Για άνετη χρήση σε μεσαίες συνθήκες λειτουργίας και διαθεσιμότητα αποθέματος για παραγωγικότητα, συνιστούμε 600 και 800 m3 / h, αντίστοιχα.

Τέταρτον, ως υπολογιζόμενη περιοχή είναι να χρησιμοποιηθούν τα όρια ενός απομονωμένου δωματίου, δηλαδή, περιορίζονται σε τοίχους, πόρτες και παράθυρα. Εάν η κουζίνα δεν έχει μια πόρτα κλεισίματος ή δεν χρησιμοποιείται, τότε για να υπολογίσει την περιοχή είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη και η περιοχή του παρακείμενου δωματίου, δεν χωρίζεται από την κουζίνα. Στις περιπτώσεις που η κουζίνα συνδυάζεται με το σαλόνι, οι απαιτήσεις της καντίνας για παραγωγικότητα αυξάνονται έντονα λόγω της πολύ γρήγορης εξάπλωσης οσμών και καπνών σε παρακείμενες αίθουσες, επειδή αυτομάτως γίνονται χώροι κουζίνας.

Έτσι, ας συνοψίσουμε πώς να υπολογίσουμε σωστά τη δύναμη της κουκούλας:

Κατά μέσο όρο, η παραγωγικότητα του εκχυλίσματος που επιλέγετε πρέπει να είναι τουλάχιστον 600 κυβικά μέτρα ανά ώρα, δηλαδή πόσο μπορεί να μετακινείται κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα στο δωμάτιό σας. Συγχαρητήρια! Αυτή είναι η μέση απόδοση στην πιο κοινή κατηγορία τιμών. Η επιλογή εδώ είναι τεράστια σε μορφή, χρώμα και τιμή.

Τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τις κουκούλες:

- Δώστε προσοχή στα πρόσθετα χαρακτηριστικά των σύγχρονων κουζινών κουζίνας: τι είδους λαμπτήρες θα φωτίζουν την επιφάνεια εργασίας σας πάνω από τη σόμπα? Υπάρχει μια εναπομένουσα πορεία του ανεμιστήρα που επιτρέπει τον καθαρισμό του αέρα μετά το πέρας του μαγειρέματος? Υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο ένταξης της κουκούλας, μερικές φορές αποκαλείται "λειτουργία 24 ωρών", έτσι ώστε ο καθαρός αέρας στο δωμάτιο να μην σταματά και να διατηρεί τον αέρα καθαρό στην κουζίνα σας. Χρονοδιακόπτης, ιονισμός αέρα, online συνταγές, σχεδίαση φωτισμού, εργασία με τηλεχειριστήριο ή εκτόξευση από κινητή συσκευή - κάθε χρόνο υπάρχουν όλο και περισσότερα τεχνολογικά μοντέλα.

- Σχεδιασμός του δωματίου και των επίπλων κουζίνας: έχει μεγάλη σημασία κατά την επιλογή κουκούλας κουζίνας. Προσέξτε τον σχεδιασμό της κουκούλας, τον τρόπο και τη θέση της προσάρτησης, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, το χρωματικό σχέδιο, το είδος εστίας που έχετε και το είδος και το μέγεθος του φούρνου που έχετε επιλέξει.

- συνήθειες και τον τρόπο ζωής, όταν επιλέγουν μια σημείωση σχεδίασης μεγάλη, αν έχετε μια οικογένεια, πόσο συχνά και πολλοί θα είναι το μαγείρεμα των τροφίμων, την παρουσία των αλλεργιών, τα κατοικίδια ζώα, τα παιδιά, το κάπνισμα στην αίθουσα, κλπ Επειδή όλες αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το όργανο αυτό για την οικογένειά σας και σας. για το σπίτι σας.

Ελπίζουμε ότι σε αυτό το άρθρο έχουμε αφαιρέσει τις ερωτήσεις σας σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού της ισχύος της κουκούλας. Σε τι άλλο να πλοηγηθείτε κατά την επιλογή κουκούλες, διαβάστε στο άρθρο πώς να επιλέξετε το σωστό κουκούλα κουζίνας.

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε ανεξάρτητα μια κουκούλα κουζίνας από την ποικιλία της εταιρείας Osmin. Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, καλέστε ή ζητήστε μας online. Σίγουρα θα βοηθήσουμε να αγοράσετε μια κουκούλα για την κουζίνα, που χρειάζεστε.

Πώς να υπολογίσετε την ελάχιστη απαιτούμενη ισχύ της κουκούλας για την κουζίνα και τι την επηρεάζει;

Η ισχύς (έξοδος) της κουκούλας δείχνει πόσες κυβικές μετρήσεις αέρα περνούν μέσα από τον εξοπλισμό στη λειτουργία ανάσυρσης για ορισμένο χρονικό διάστημα. Η συσκευή πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές υγιεινής και τις απαιτήσεις των SNiPs. Αν επιλέξετε το προϊόν κατάλληλο κόστος ενέργειας για να αγοράσει αυτό αντισταθμίζεται εύκολα με εξοικονόμηση απορρυπαντικά και παρασκευάσματα για τις αλλεργίες. Είναι σημαντικό να αποφεύγονται σφάλματα στον υπολογισμό των χαρακτηριστικών του εξοπλισμού. Υπολογίστε τη δύναμη της κουκούλας για την κουζίνα είναι πολύ πιο εύκολη δεδομένων των κύριων παραγόντων.

Κανόνες και απαιτήσεις για τα συστήματα εξάτμισης της κουζίνας

Ανεξάρτητα από το μοντέλο της κουκούλας για την κουζίνα, δεν έχει σχεδιαστεί για να αερίζεται το δωμάτιο. Η λειτουργία του είναι να αφαιρεί μολυσμένο αέρα από την επιφάνεια της πλάκας. Δεν είναι προσιτός χώρος κάτω από το ανώτατο όριο, επομένως θα πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο, ανάλογα με το μέγεθος και τον τύπο της εστίας.

Η παραγωγικότητα συσχετίζεται με τα υγειονομικά πρότυπα. Για μια ώρα λειτουργίας, ο εξοπλισμός πρέπει να ενημερώνει τον αέρα στην κουζίνα τουλάχιστον 10 φορές. Ο μέσος δείκτης για τους υπολογισμούς λαμβάνεται από το εύρος των 10-15. Συνήθως είναι 12.

Εάν οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος καπνίζουν στην κουζίνα, η παραγωγικότητα της κουκούλας αυξάνεται κατά 15-30%.

Πώς να υπολογίσετε τη δύναμη της κουκούλας για την κουζίνα

Για έναν γρήγορο υπολογισμό της παραγωγικότητας χρησιμοποιήστε έναν απλό τύπο:

Υπάρχει «Ρ» είναι το υπολογιζόμενο δείκτη εξουσία, «S» -Area κουζίνα, «H» - το ύψος της οροφής των 12 - κανονιστική συντελεστή ενημέρωση του αέρα στο δωμάτιο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της SES.

Ο τύπος αυτός ισχύει για χώρους μικρού όγκου (μέχρι 40 m³). Βοηθά στον προσδιορισμό της ελάχιστης ισχύος του εξοπλισμού εξάτμισης. Ωστόσο, η αναγκαία ποσότητα του αέρα εισαγωγής εξαρτάται από άλλους παράγοντες όπως ο τύπος της επιφάνειας μαγειρέματος και το σύστημα εξαερισμού διαθέτει μια διάταξη κουζίνα.

Παράδειγμα υπολογισμού της ισχύος εξόδου για μια κουζίνα 12 τετραγωνικών μέτρων

Έχοντας τον τύπο για τον υπολογισμό της παραγωγικότητας, μπορείτε να προσδιορίσετε τα βέλτιστα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού. Για παράδειγμα, λαμβάνονται τα ακόλουθα δεδομένα:

 • Κουζίνα 12 m² (3x4).
 • Ύψος οροφής - 2,7 μ.
 • Ο αριθμός των ατόμων στην οικογένεια είναι 3.
 • Η κουζίνα είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρική εστία, που χρησιμοποιείται 3 φορές την ημέρα.
 • Υπάρχει εξαερισμός.

Για να μάθετε ποια ισχύς πρέπει να είναι μια συσκευή, τα διαθέσιμα δεδομένα αντικαθίστανται από τον τύπο:

Για να γίνει ακριβέστερος ο υπολογισμός του δείκτη, ο τύπος για την ηλεκτρική πλάκα αντικαθίσταται στον τύπο - 1.5. Είναι απαραίτητο όταν εξετάζετε τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας αυτού του εξοπλισμού.

Κατά μέσο όρο, η κουκούλα για μια κουζίνα των 12 m² πρέπει να έχει χωρητικότητα τουλάχιστον 600 m³ / h. Είναι αυτή η ποσότητα αέρα που μπορεί να κινηθεί σε δωμάτια με παρόμοιες διαστάσεις. Βρείτε μοντέλα με τέτοια χαρακτηριστικά μπορεί να είναι σε ένα ευρύ φάσμα τιμών.

Τι επηρεάζει την ελάχιστη απαιτούμενη παραγωγικότητα της συσκευής;

Όταν επιλέγετε μια κουκούλα με ελάχιστη απόδοση, λαμβάνονται υπόψη πολλοί παράγοντες, όπως ο τύπος της εστίας, η διάταξη του χώρου της κουζίνας και η θέση του αγωγού.

Τραπέζι

Για να ρυθμίσετε τον τύπο, ανάλογα με τον τύπο της επιφάνειας μαγειρέματος, χρησιμοποιήστε ορισμένους παράγοντες:

 • Για ηλεκτρικές κουζίνες, η ένδειξη ρυθμίζεται στο 1,5.
 • Κατά τον υπολογισμό της ισχύος έλξης για μια επιφάνεια αερίου, χρησιμοποιείται ένας συντελεστής 2,0. Ο δείκτης οφείλεται στην παρουσία στον αέρα όχι μόνο των ατμών των τροφίμων αλλά και των προϊόντων καύσης αερίου.

Έτσι, η ελάχιστη ικανότητα του εξοπλισμού για την κουζίνα 12 τ.μ. και ύψος οροφής 2,7 μ με ηλεκτρική κουζίνα είναι 486 m³ / h, και ένα φούρνο αερίου - 648 m³ / h. Για να χρησιμοποιήσετε άνετα τη συσκευή σε συνθήκες υψηλής παραγωγικότητας, η κουκούλα σειράς κουζίνα να είναι έξοδος στην κλίμακα των 600-800 m³ / hr.

Τύπος συστήματος εξάτμισης

Εάν οι αεραγωγοί είναι συνδεδεμένοι με τον αγωγό εξαερισμού του διαμερίσματος, είναι δυνατό να διαταραχθεί η φυσική ανταλλαγή αέρα. Η κουκούλα, τοποθετημένη πάνω από τη σόμπα, δεν μπορεί να εξαλείψει τον μολυσμένο αέρα που συσσωρεύεται κοντά στην οροφή.

Κατά την επιλογή ενός συστήματος ανακύκλωσης, η απόδοση της συσκευής έχει ιδιαίτερη σημασία, επειδή ο αέρας δεν φεύγει από την κουζίνα, αλλά επιστρέφει στο δωμάτιο. Η πίεση της μάζας αέρα αυξάνεται όταν διέρχεται τα φίλτρα, πράγμα που μειώνει την απόδοση της συσκευής.

Κάθε στροφή του αγωγού εξαερισμού μειώνει την ισχύ του συστήματος κατά 10%. Λαμβάνοντας υπόψη την παρουσία φίλτρων στο σύστημα ανακύκλωσης, προστίθεται 30% στην παραγωγικότητα του εκχυλίσματος. Ακόμη και δεδομένης της ευκολίας εγκατάστασης ενός τέτοιου συστήματος, πολλοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων προτιμούν την επιλογή με μια βρύση.

Κατά τη λειτουργία της συσκευής στη λειτουργία αναρρόφησης, λαμβάνεται υπόψη η χωρητικότητα του αγωγού. Είναι δυνατό να αυξηθεί ο όγκος του αντλούμενου αέρα, αυξάνοντας την ισχύ, αλλά ο θόρυβος θα αυξηθεί και ο ηλεκτροκινητήρας θα αρχίσει να υπερθερμαίνεται.

Ο τυπικός σωλήνας εξαερισμού έχει διάμετρο 125 mm. Μέσα από αυτό περνά εύκολα 400 m³ / h. Η ισχυρή εξάντληση σε αυτή την περίπτωση θα είναι αναποτελεσματική. Με έναν απλοποιημένο υπολογισμό της ισχύος του εξοπλισμού για μια μικρή κουζίνα, αξίζει να δίνετε προσοχή σε μια συσκευή χαμηλής ισχύος. Ωστόσο, για ένα πολύ μικρό δωμάτιο (9 τετραγωνικά μέτρα), θα πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο που είναι πιο ισχυρό από το εκτιμώμενο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα μικρά δωμάτια είναι γεμάτα με μυρωδιές γρηγορότερα.

Χαρακτηριστικά της διάταξης κουζίνας

Επιλέγοντας εξοπλισμό κουζίνας, δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή ενός απομονωμένου δωματίου. Θα πρέπει να περιορίζεται σε πόρτες, παράθυρα και τοίχους. Εάν η πόρτα της κουζίνας δεν κλείσει ή η θέση είναι συνδυασμένη με το καθιστικό, προστίθενται οι παράμετροι του παρακείμενου δωματίου για τον υπολογισμό της περιοχής. Το αποτέλεσμα είναι ένας μεγαλύτερος αριθμός, για παράδειγμα, 20 τετραγωνικά μέτρα. m.

Εξάρτηση του επιπέδου θορύβου από την απόδοση

Με την αύξηση της ισχύος, η στάθμη θορύβου του συστήματος κίνησης αυξάνεται επίσης. Εάν είναι πολύ υψηλό, ένα άτομο στην κουζίνα γίνεται γρήγορα κουρασμένο, γεγονός που οδηγεί σε επιδείνωση της κατάστασης και της ποιότητας των τροφίμων.

Ο σύγχρονος εξοπλισμός παράγει θόρυβο από 40 έως 45 dB. Στις οικιακές εξατμίσεις τοποθετήστε τους ασύγχρονους κινητήρες, οι οποίοι λειτουργούν πολύ πιο ήσυχοι από πολλές ηλεκτρικές σκούπες και τρυπάνια. Ωστόσο, ο ήχος της συσκευής αρχίζει να ενοχλεί όταν αυξάνεται η λειτουργία απόδοσης.

Η καλύτερη επιλογή είναι να αγοράσετε μια κουκούλα με δυνατότητα ρύθμισης ισχύος. Δεν μπορεί να βρεθεί μια πλήρως σιωπηρή συσκευή, παρά τις προσπάθειες των προγραμματιστών της σύγχρονης κλιματικής τεχνολογίας.

Για να αφαιρέσετε τις οσμές από την κουζίνα, επιλέγεται ο εξοπλισμός εξαγωγής της βέλτιστης ισχύος. Εξετάστε την περιοχή του δωματίου, τον τύπο της πλάκας, τα χαρακτηριστικά του συστήματος εξαερισμού. Είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη οι κύριοι παράγοντες προκειμένου να μην αγοράσετε μια ισχυρότερη αλλά αναποτελεσματική συσκευή.

Υπολογισμός της κουκούλας για την κουζίνα: πώς να υπολογίσετε τη δύναμη της κουκούλας

Η ατμόσφαιρα του σπιτιού είναι περισσότερο ή λιγότερο προστατευμένη από έναν σκονισμένο και αεριώδη δρόμο, αλλά είναι ευάλωτη στους ατμοσφαιρικούς ρύπους που παράγονται από την κουζίνα. Ανοίξτε το παράθυρο κατά το μαγείρεμα των τροφίμων - αυτό δεν αρκεί.

Χρειαζόμαστε καυστήρα καυσαερίων πάνω από τη σόμπα και σωλήνα εξαερισμού με έξοδο "έξω από το δρόμο", αλλά πριν από αυτό υπολογίσαμε την κουκούλα για την κουζίνα για να επιλέξετε μια κατάλληλη μονάδα τροφοδοσίας.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ εξαερισμού και εξαερισμού;

Στα σύγχρονα διαμερίσματα πάνω από τη σόμπα της κουζίνας τοποθετείται μια καυσαερίων, γνωστή ως καυσαερίων. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού είναι πεπεισμένοι ότι αυτή η δεξαμενή αέρα είναι υπεύθυνη για τον εξαερισμό της κουζίνας.

Ως εκ τούτου, με καθαρή συνείδηση, διοχετεύουν το σωλήνα εξαερισμού από την κουκούλα στο άνοιγμα, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από τους σχεδιαστές του πολυώροφου κτιρίου.

Τι συμβαίνει εάν ο αερισμός στην κουζίνα είναι αποκλεισμένος από τον καυσαερίων από τον αγωγό; Η ένταση της ανταλλαγής αέρα στο διαμέρισμα θα πέσει απότομα.

Οι εγκαταστάτες των κουζινών κουζίνας και οι πωλητές ομπρελών κουζίνας υποστηρίζουν συνήθως το αντίθετο. Θα πει: αυτή η τεχνική θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της παροχής αέρα στο σπίτι, επειδή διαθέτει ένα ισχυρό σύστημα αερισμού.

Ωστόσο, το πάχος του καλύμματος πλάκας δεν σχετίζεται με τον εξαερισμό. Ο λόγος - ανταλλαγή αέρα στα διαμερίσματα των περισσότερων κατοικιών πολυώροφα κτίρια, ειδικά εκείνα που χτίστηκαν πριν από το 2000, σχεδιάστηκαν με την προσδοκία του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Ο αέρας του δρόμου ήρθε μέσα από τις σχισμές των κουφωμάτων και την πόρτα εισόδου. Και τα κανάλια εξαερισμού στην κουζίνα, στο μπάνιο και στο μπάνιο χρησιμοποιήθηκαν για να απομακρύνουν τον «παλιό» αέρα. Φαίνεται - τι είναι λάθος;

Ο απορροφητήρας κουζίνας είναι για την εξαγωγή αέρα. Γιατί λοιπόν είναι αδύνατον να "κολλήσει" ο αγωγός αέρα από την καπνοδόχο; Πρόκειται για την απόδοση στον αέρα.

Οι αγωγοί αγωγών σε οικιστικά πολυκατοικίες είναι σχεδιασμένοι για ένα συγκεκριμένο φορτίο. Γενικά, οι διεργασίες κάθε επικοινωνίας υπολογίζονται προσεκτικά στο στάδιο του σχεδιασμού.

Και σε ιδανικές συνθήκες (καθαροί τοίχοι του αγωγού εξαερισμού, χωρίς παρεμβολές στην είσοδο και στην έξοδο κ.λπ.), η παραγωγικότητα του φυσικού αερισμού σε ένα πολυώροφο διαμέρισμα θα είναι 160-180 m 3 / h.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κουκούλας

Στα μοντέλα των ομπρελών εξάτμισης η ισχύς είναι πολύ υψηλότερη - 200-1100 m 3 / h. Αυτή η ισχύς απαιτείται για να σφίξετε τους πτητικούς ρύπους που σχηματίζονται κατά το μαγείρεμα.

Ωστόσο, οι πωλητές κουκούλας δηλώνουν διαφορετικό λόγο για την επιλογή της ισχύος του συστήματος εξάτμισης - την ανάγκη για συχνή ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα.

Οι κανόνες του μηχανικού αερισμού δεν εγκρίνουν 10-12 φορές την αλλαγή του αέρα στην ένταση του χώρου που σερβίρεται (SNiP 41-01-2003).

Αλλά η κουκούλα πάνω από τη σόμπα της κουζίνας δεν εκτελεί τη λειτουργία του "αερισμού χώρου", επειδή δεν είναι ικανή.

Ο αέρας που χρειάζεται να ανανεωθεί (αντικατασταθεί) συσσωρεύεται στο ανώτατο όριο. Για να το απορροφήσετε στον αγωγό εξαερισμού, ο απορροφητήρας δεν είναι ικανός - η πρίζα του δεν είναι εκτεθειμένη αρκετά. Και η ροή του αέρα στην απελευθέρωση και την έγχυση συμπεριφέρεται διαφορετικά.

Η ηλεκτρομηχανική εγκατάσταση αντλεί αέρα από απόσταση που δεν υπερβαίνει τη διάμετρο της καμπάνας αναρρόφησης. Δηλαδή. σε πλάτος 400 χιλιοστών του καλύμματος, εισέρχεται αέρας, που βρίσκεται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 400 mm από την πρίζα.

Εν τω μεταξύ, η εκτόξευση ροής αέρα λαμβάνει χώρα σε απόσταση μεγαλύτερη από 15 διαμέτρους του ανοίγματος εξαγωγής.

Ένα απλό παράδειγμα "στο σπίτι": ο συμπεριλαμβανόμενος εγχώριος ανεμιστήρας. Στην πίσω πλευρά του, η κίνηση του αέρα είναι ελάχιστα αξιοσημείωτη, αλλά με την εμπρός - μια ισχυρή ροή αέρα. Με την ευκαιρία, η ηλεκτρική σκούπα λειτουργεί για να απορροφά τη σκόνη μόνο σε ελάχιστη απόσταση από το χαλί.

Ένας καυσαερίων πάνω από την κουζίνα κάνει το μόνο καθήκον - αφαιρώντας τον αέρα που έρχεται σε αυτό από την επιφάνεια της εστίας.

Φυσικά, αντί της άντλησης αέρα στη σόμπα θα λάβει το άλλο τμήμα του από το παράθυρο, μια ανοιχτή πόρτα στο επόμενο δωμάτιο, κλπ. Αλλά δεν θα υπάρξει πλήρης αλλαγή στον όγκο του αέρα στην κουζίνα.

Εάν οι μυρωδιές της μαγειρικής φαγητού ανεβαίνουν στο ταβάνι - δεν θα συμμετέχουν στην ανάμιξη και είναι δύσκολο να αφαιρεθούν.

Για το λόγο αυτό, οι οδηγίες για τις κουκούλες περιέχουν τις ακόλουθες συνθήκες τοποθέτησης και λειτουργίας: 600 mm από την ηλεκτρική κουζίνα. 750 mm από τη σόμπα αερίου. τα ρεύματα αέρα (drafts) κατά τη λειτουργία της κουκούλας δεν θα πρέπει να επιτρέπονται, διαφορετικά οι μυρωδιές θα εξαπλωθούν γύρω από το δωμάτιο.

Το εκχύλισμα πλάκας δεν παρέχει αλλαγή αέρα στην κουζίνα. Κατά την επιλογή του μοντέλου της, ο όγκος αέρα του δωματίου δεν έχει σημασία. Η εξάρτηση μεταξύ του μεγέθους της κουζίνας και της ισχύος της κουκούλας επινοήθηκε από τους πωλητές των σαλόνια των συσκευών κουζίνας.

Πώς να υπολογίσετε την απαιτούμενη ισχύ εξόδου; Φυσικά, με βάση την απόδοση της σόμπας.

Η διαδικασία υπολογισμού της εξάτμισης

Για να υπολογίσετε την απαιτούμενη έξοδο του καλύμματος, πρέπει να γνωρίζετε τις παραμέτρους της κουζίνας.

Στον υπολογισμό που δίνεται παρακάτω ως παράδειγμα, χρησιμοποιήθηκαν τα χαρακτηριστικά της κουζίνας αερίου του σλοβένου κατασκευαστή Gorenje (μοντέλο GI633E35WKB). Σημειώνουμε ότι η μάρκα και το μοντέλο της πλάκας επιλέγονται αυθαίρετα.

Οι υπολογισμοί που ακολουθούν εκτελούνται με τη μέθοδο Ρ НП «ΑΜΚΟ» 7.3-2007. Παρά το "βιομηχανικό" σκοπό αυτής της μεθόδου (εξαερισμός των καταστημάτων ζεστών ειδών διατροφής), οι τύποι της μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον υπολογισμό των παραμέτρων των κουζινών για την κουζίνα.

Όταν μαγειρεύετε φαγητό, η κουζίνα παράγει θερμότητα, η οποία πρέπει να ανακυκλωθεί (εξαντληθεί). Η διαρροή θερμότητας της πλάκας σχηματίζει ροές μεταφοράς αέρα πάνω από αυτήν, γεγονός που απλοποιεί τη λειτουργία της κουκούλας.

Αλλά απολύτως εξαλειφθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση που προκύπτει πάνω από τη σόμπα, στηριζόμενη μόνο στη μεταφορά, είναι αδύνατη.

Στάδιο # 1 - υπολογισμός της συνολικής θερμικής παραγωγής

Στην ομπρέλα ή στην πλάκα εξάτμισης, τα πτητικά σωματίδια που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος παραδίδονται με ροή αέρα μεταφοράς.

Είναι η θερμότητα που παράγεται από τους καυστήρες που παρέχει τους όγκους αέρα για την εξάλειψη. Ως εκ τούτου, απαιτείται να υπολογιστεί η συνολική τους θερμική ισχύς.

Για να το προσδιορίσετε, χρησιμοποιήστε τον τύπο:

Εδώ q - Θερμοκρασία διαβατηρίου ενός καυστήρα, kW.

Στο θεωρημένο μοντέλο κουζίνας κουζίνας τέσσερις καυστήρες αερίου σε μια επιφάνεια, οι θερμικές τους ικανότητες είναι απαραίτητο να συνοψίσουμε.

Θεωρούμε: QΤ= 1.9 + 1.9 + 1.0 + 3.5 = 8.3 kW. Η λαμβανόμενη τιμή θερμικής ισχύος ισχύει με ταυτόχρονη μαγειρική σε όλους τους καυστήρες, κάτι που είναι σπάνιο.

Κατ 'αρχήν, μπορεί να ληφθεί υπόψη η απελευθέρωση θερμότητας μόνο τριών καυστήρων με την υψηλότερη θερμική απόδοση. Αλλά θα το αφήσουμε - μόνο στην περίπτωση.

Για να υπολογίσετε την ισχύ έλξης, είναι απαραίτητο να καθορίσετε τον ρυθμό ροής αέρα (Lo) σχετικά με τις παραμέτρους της σόμπας.

Ωστόσο, ο τύπος ροής αέρα απαιτεί τον υπολογισμό των ενδιάμεσων παραμέτρων - την υδραυλική διάμετρο της επιφάνειας της πλάκας (Δ), ροή αέρα στην ροή μεταφοράς (Lki) και ογκομετρική ροή προϊόντων καύσης (Lri).

Επίσης στη διαδικασία υπολογισμού χρησιμοποιούνται οι συντελεστές που αναπτύχθηκαν από τους ειδικούς του NP ABOK. Οι τιμές των συντελεστών επιλέγονται σύμφωνα με τις παραμέτρους που είναι κατάλληλες για οικιακές πλάκες.

Στάδιο # 2 - υπολογισμός της υδραυλικής διαμέτρου και του ρυθμού ροής

Θα υπολογίσουμε την υδραυλική διάμετρο και τη ροή του αέρα μεταφοράς. Η πρώτη παράμετρος καθορίζεται από τον τύπο:

D = 2 * Α * Β / (Α + Β)

 • Α - πλάτος της κουζίνας, m,
 • Β - μήκος της κουζίνας, m.

Αντικαθιστάμε τις τιμές πλάτους και μήκους του μοντέλου πλάκας αερίου που επιλέξαμε για τον κατά προσέγγιση υπολογισμό: D = 2 * 0.6 * 0.6 / (0.6 + 0.6) = 0.6 m.

Για τον προσδιορισμό των όγκων της ροής μεταφοράς, είναι απαραίτητο πρώτα να προσδιοριστεί το κλάσμα της απελευθερώσεως θερμικής μεταφοράς της πλάκας μας. Υπολογίζεται χρησιμοποιώντας τον τύπο:

 • QΤ - το πάχος της πλάκας που προσδιορίστηκε παραπάνω, kW,
 • ΚΕγώ - μερίδιο των φαινομένων εκπομπών θερμότητας από τη θερμική ισχύ του εξοπλισμού κουζίνας. Όσον αφορά τη συσκευή οικιακής χρήσης, η τιμή είναι 250 W / kW.
 • ΚΚ - μερίδιο των εκπεμπόμενων θερμαινόμενων θερμότητας σε σχέση με την προφανή απώλεια θερμότητας του εξοπλισμού κουζίνας. Επιτρέπεται μια τιμή 0,5.

Αντισταθμίζουμε τα αριθμητικά δεδομένα στον τύπο, θεωρούμε: Qk= 8,3 * 250 * 0,5 = 1037,5 βατ. Περνάμε περαιτέρω και προχωρούμε για να υπολογίσουμε τη ροή αέρα. Ο τύπος έχει ως εξής:

 • k - συντελεστής που λαμβάνεται από ειδικούς του NP "ΑΒΟΚ" με πειραματικά μέσα. Θεωρείται ότι είναι 5 · 10-3.
 • Qk - Το κλάσμα της απελευθερώσεως θερμικής μεταφοράς της πλάκας, W, που υπολογίστηκε παραπάνω.
 • z - απόσταση από την επιφάνεια της πλάκας έως την κουκούλα, m. Η ελάχιστη απόσταση από τη σόμπα αερίου έως την κάθετη κουκούλα είναι 0,75 m.
 • Δ - Η υδραυλική διάμετρος της επιφάνειας του κεραμιδιού, m. Ο τύπος του υπολογισμού του και το παράδειγμα υπολογισμού παρουσιάζονται παραπάνω.
 • r - Συντελεστής διόρθωσης, η αξία του οποίου εξαρτάται από τις συνθήκες της τοποθέτησης του καλύμματος (βλέπε εικόνα του παραπάνω πίνακα). Στο παράδειγμά μας, θα επιλέγεται η θέση της ομπρέλας "ενάντια στον τοίχο", με τιμή συντελεστή 0,75 (λόγω της υπό όρους "εγγύτητας" των επίπλων στη γειτονιά, που συνήθως συμβαίνει στις κουζίνες).

Προσδιορίστε τη ροή convective, υποκαθιστώντας τα αριθμητικά δεδομένα στον τύπο:

Lki= 5 · 10-3 * 1037,5 1/3 * (0,75 + 1,7 * 0,6) 5/3 * 0,75 = 0,061 m 3 / s

Όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα των υπολογισμών, η ροή αέρα ως αποτέλεσμα της μεταφοράς πάνω από τη σόμπα είναι αρκετά έντονη. Δεδομένων αυτών των δεδομένων, θα είναι δυνατή η επιλογή της σωστής ισχύος του συστήματος εξαγωγής.

Στάδιο # 3 - υπολογισμός της ισχύος του καλύμματος καυσαερίων

Η ηλεκτρική κουζίνα δεν εκπέμπει προϊόντα καύσης κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Η θέρμανση των καυστήρων γίνεται χωρίς ανοικτή καύση - χάρη στις δεκάδες. Αλλά οι καυστήρες αερίου παράγουν προϊόντα καύσης και πρέπει να αφαιρεθούν.

Ο τύπος για τον υπολογισμό του ογκομετρικού ρυθμού ροής των προϊόντων καύσης μεθανίου:

Εδώ QΤ - εγκατεστημένη ισχύς της κουζίνας, kW. Αυτή η παράμετρος βρέθηκε προηγουμένως από εμάς.

Καταχωρούμε τα δεδομένα της στον τύπο και παίρνουμε: Lri= 3,75 * 10 -7 * 8,3 = 3,1125 * 10-6. Από το παράδειγμα είναι ξεκάθαρο ότι η τιμή της ογκομετρικής κατανάλωσης των προϊόντων καύσης οικιακής κουζίνας είναι μικρή. Επομένως, κατά τον καθορισμό των παραμέτρων της κουκούλας, μπορεί να παραμεληθεί.

Έτσι, είναι καιρός να υπολογίσουμε την κατανάλωση αέρα για το πιάτο μας. Αυτή είναι η καθοριστική παράμετρος κατά την επιλογή κουκούλας. Ο τύπος του υπολογισμού του:

 • Lki - η τιμή της ροής του αέρα από την ροή της μεταφοράς που ανέρχεται πάνω από την πλάκα, m 3 / s.
 • Lri - στοιχεία σχετικά με την ογκομετρική κατανάλωση προϊόντων καύσης φυσικού αερίου σε πλάκες μαγειρέματος, m 3 / s.

Παραμένει να εισάγετε τα δεδομένα και να υπολογίσετε την απαιτούμενη ροή αέρα με στρογγυλοποίηση του αποτελέσματος με τρία δεκαδικά ψηφία: Lo= 0,061 + 3,1125 * 10-6 = 0,061 m 3 / s. Βρήκαμε την κατανάλωση αέρα σε κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο, αλλά για να επιλέξουμε το μοντέλο της εξάτμισης χρειάζονται κυβικά μέτρα ανά ώρα (L).

Για τη μεταφορά m 3 / s σε m 3 / h, πολλαπλασιάστε τη ροή αέρα (Lo) από τον αριθμό των δευτερολέπτων σε μία ώρα και από την υδραυλική διάμετρο της πλάκας (D) / L = 0,061 * 3600 * 0,6 = 131,76 m 3 / h.

Έτσι, μια επαρκής μέγιστη ισχύς της κουκούλας για την κουζίνα Gorenje, όπως φαίνεται στο παράδειγμα, με στρογγυλοποίηση "σε αποθεματικό", θα είναι 150 m 3 / h. Μεγάλη ισχύς απλά δεν χρειάζεται - μια κενή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Γιατί η ισχυρή κουκούλα "δεν τράβηξε";

Πρώτον, ελέγξτε την κατάσταση του αγωγού αερισμού στην κουκούλα, αφαιρέστε και ξεπλύνετε (ή αντικαταστήστε) τα φίλτρα. Βεβαιωθείτε ότι η μονάδα αερισμού λειτουργεί σωστά και ότι υπάρχει δύναμη σε αυτήν.

Η εργασία του καλύμματος μπορεί επίσης να αποφευχθεί με ρεύματα που εμποδίζουν την κάθετη κίνηση της ροής αέρα μεταφοράς από την πλάκα.

Αν το πρόβλημα της "αδύναμης" κουκούλας δεν αποκαλυφθεί - η πηγή του είναι έξω από την κουζίνα.

Η παραγωγικότητα της κουκούλας εξαρτάται από την διατομή του αγωγού εξαερισμού, όπου η εξαέρωση από τη σόμπα μαγειρέματος γίνεται. Και οι ιδιοκτήτες σπιτιού εγκαθιστούν συχνά υπερβολικά ισχυρή κουκούλα ή δηλώνουν έναν υπερβολικό τρόπο λειτουργίας γι 'αυτό.

κατοικίες οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει ανεπιτήδευτη λογική - η πιο τραβήξτε τον ανεμιστήρα, το καλύτερο στραγγισμένο πτητικών ρύπων από την πλάκα.

Αυτό δεν ισχύει. Η παραγωγικότητα και η αποδοτικότητα του συστήματος απορροφητήρα εξαρτάται άμεσα από τα χαρακτηριστικά απόδοσης του αγωγού αερισμού.

Για παράδειγμα, ο αγωγός αερισμού για την τροφοδοσία και την ανταλλαγή καυσαερίων, διαθέσιμος στον τοίχο του σπιτιού - δεν μπορεί να αποσύρει περισσότερα από 150 m 3 / h αέρα.

Πρώτον, η διατομή τέτοιων αεραγωγών δεν υπερβαίνει τα 130-140 mm, κάτι που δεν αρκεί για μηχανικό αερισμό. Δεύτερον, ο κανονικός εξαερισμός καναλιών στα πολυώροφα κτίρια είναι εκτεταμένος και περιέχει πολλαπλές ανωμαλίες.

Στις οδηγίες στην μονάδα αερισμού υπάρχει συνήθως ένα διάγραμμα που δείχνει τη σχέση μεταξύ της πίεσης στον αεραγωγό και της χωρητικότητας. Η αύξηση της πίεσης προκαλεί μείωση της παραγωγικότητας της κουκούλας.

Οι αγωγοί εξαερισμού στα σπίτια είναι αδέξια: άνισοι τοίχοι. λωρίδες διαλύματος. στενώσεις εξαιτίας μετατοπιζόμενων όγκων. σύνολο στροφών.

Οι προσπάθειες προσδιορισμού μιας αυξημένης χωρητικότητας για την ομπρέλα εξαερισμού που συνδέεται με το κανάλι εξαερισμού του σπιτιού, δίνουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Όσο ισχυρότερη είναι η ροή του αέρα, τόσο πιο έντονα εμποδίζεται από ελαττώματα στην διατομή του καναλιού εξαερισμού. Και αν ο εγχυμένος ενεργός αέρας δεν μπορεί να κινηθεί προς τα εμπρός, κινείται πίσω.

Ένα απλό παράδειγμα είναι μια μπάλα ποδοσφαίρου. Όσο περισσότερος αέρας σε μια τέτοια μπάλα αντλείται, τόσο πιο δύσκολο είναι να δουλέψετε με μια αντλία. Η πίεση γίνεται εμπόδιο - υπάρχει πολύς αέρας, τείνει να βγει έξω από το σωλήνα, σπρώχνοντας τη λαβή της αντλίας.

Μια παρόμοια κατάσταση με τους απορροφητήρες υψηλής ισχύος - όσο περισσότερος αέρας τροφοδοτείται, τόσο περισσότερο εμποδίζεται η δουλειά του.

Ο ιδανικός αγωγός εξαερισμού για την κουκούλα κουζίνας είναι σύντομος, με ελάχιστες στροφές. Επομένως, η αφαίρεση του αέρα από την πλάκα δεν απαιτείται μέσω του καναλιού τροφοδοσίας και εξαγωγής, αλλά σύμφωνα με το ειδικά σχεδιασμένο για την κουκούλα.

Μια οπή στο μπροστινό τοίχωμα, ένας άκαμπτος ή εύκαμπτος αγωγός αέρα (ιδανικά κυκλικός), μια βαλβίδα ελέγχου και μια είσοδος αέρα ψησταριάς στην έξοδο του αγωγού. Πρέπει να εξοπλίσετε την κουκούλα κουζίνας.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Η ισχύς, η μάρκα, ο σχεδιασμός και η αρχή της τοποθέτησης μιας καλύπτρας ομπρέλας - όλα αυτά λέγονται με πολύχρωμο τρόπο από τους πωλητές των σαλόνια εξοπλισμού κουζίνας.

Από το παρακάτω βίντεο, θα μάθετε για τις αποχρώσεις της επιλογής που δεν αναφέρονται από το προσωπικό πωλήσεων. Τα μοντέλα κουκούλας διακρίνονται όχι από το σχεδιασμό, αλλά από την ποιότητα της συναρμολόγησης και συναρμολόγησης:

Στο επόμενο βίντεο οι πλοίαρχοι εκτελούν γεώτρηση ενός τοίχου σε ένα ψηλό κτίριο κάτω από τον αεραγωγό ενός καυσαερίου. Τα έργα διεξάγονται από επαγγελματικό εργαλείο γρήγορα και με ακρίβεια.

Στο προετοιμασμένο άνοιγμα εγκαθίσταται ένας αγωγός εξαερισμού που θα συνδεθεί με την κουκούλα μετά την ολοκλήρωση της κουζίνας:

Τα περισσότερα βίντεο σχετικά με οικιακούς απορροφητήρες περιέχουν είτε διαφήμιση είτε απλουστευμένες πληροφορίες της επιλογής τους. Και ο υπολογισμός της τάξης της ενέργειας δεν δίδεται οπουδήποτε - εντελώς "τόμοι κουζίνας" και "δεκαπλάσιες ενημερώσεις της ατμόσφαιρας". Είμαστε σίγουροι ότι Η εξισορρόπηση της ατμόσφαιρας στο σπίτι μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος - ο σωστός υπολογισμός της τεχνολογίας καθαρισμού του αέρα.

Πώς να υπολογίσετε την ισχύ σχεδιασμού

Η εξάτμιση κουζίνας είναι μια οικιακή συσκευή που περιλαμβάνει ένα σώμα, έναν ηλεκτρικό κινητήρα με ανεμιστήρες και φίλτρα.

Πρόσφατα, το φάσμα των κουζινών κουζίνας συνεχίζει να αυξάνεται όλο και περισσότερο. Τώρα είμαστε ικανοποιημένοι με αυτά τα διαφορετικά σχήματα, μεγέθη, υλικά. Αλλά δεν κυνηγούν μετά την εμφάνιση. Μετά από όλα, ο ίδιος ρόλος που παίζει στην κουκούλα της κουζίνας είναι να απομακρύνει το λίπος, την αιθάλη, τις δυσάρεστες οσμές, τους καπνούς και τους ατμούς. Επειδή όλα τα παραπάνω συμβαίνουν αναπόφευκτα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Η κουκούλα του νησιού είναι ένα βασικό στοιχείο και ένα κομψό αξεσουάρ ταυτόχρονα.

Για να κάνετε την απόδοση της κουκούλας σας όσο το δυνατόν ψηλότερα, πρέπει να είστε βέβαιοι να κάνετε υπολογισμούς για τη δύναμη της κουκούλας. Πρέπει να γνωρίζετε πόσο αέρα ανά μονάδα χρόνου θα πρέπει να αφήσετε μέσα από την κουκούλα σας. Σε αυτό το άρθρο, θα σας ενημερώσουμε σχετικά με τους δείκτες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τον υπολογισμό της παραγωγικότητας της κουκούλας. Έτσι, θα μπορείτε να παρέχετε στα μέλη της οικογένειάς σας την καλύτερη δυνατή προστασία από τις οσμές μαγειρέματος, καθώς και να επιτυγχάνετε τον μέγιστο καθαρισμό του αέρα.

Ποιες είναι οι κουκούλες

Αρχικά, ας μιλήσουμε για τις κουκούλες, ανάλογα με το σχέδιο τους. Μπορούν να είναι ενσωματωμένα (ενσωματωμένα), δηλαδή, εάν είναι εγκατεστημένα μέσα στο κρεμαστό ντουλάπι πάνω από τη σόμπα. Σε αυτή την περίπτωση, μόνο το πλέγμα φίλτρου που συλλαμβάνει το λίπος είναι ορατό. Ωστόσο, μια τέτοια κουκούλα έχει ένα μειονέκτημα. Το περίβλημα στο οποίο είναι κατασκευασμένο ο απορροφητήρας αντηχεί με τη λειτουργία του και ενισχύει περαιτέρω τον θόρυβο της κουκούλας.

Υπάρχουν επίσης κουκούλες τοίχου. Βρίσκονται στον τοίχο πάνω από τη σόμπα ή κάτω από το ντουλάπι που κρεμιέται στην κουζίνα. Είναι επίσης πιθανό ότι μια τέτοια κουκούλα θα αντικαταστήσει το ίδιο το ντουλάπι που κρέμεται.

Πρόσφατα, οι κουκούλες των νησιών έχουν κερδίσει δημοτικότητα. Συνδέονται με την οροφή και χρησιμοποιούνται σε εκείνες τις κουζίνες όπου η διάταξη είναι μη τυποποιημένη.

Η γωνιακή κουκούλα θα σας ταιριάζει σε περίπτωση που χρειαστεί να το εγκαταστήσετε στη γωνία της κουζίνας.

Ταυτόχρονα, το πλάτος της κουκούλας δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το πλάτος της πλάκας ή, καλύτερα, ακόμη περισσότερο από το πλάτος της πλάκας.

Λειτουργίες λειτουργίας Hood

Ας απαριθμήσουμε τους τρόπους λειτουργίας των διαφορετικών κουκούλες:

 1. Λειτουργία εξαγωγής. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας θα καθαριστεί από σωματίδια λίπους, περνώντας το φίλτρο λίπους. Στην περίπτωση αυτή, τα φίλτρα είναι διαθέσιμα και επαναχρησιμοποιήσιμα. Μετά από αυτό, ο αέρας θα αφαιρεθεί από το δωμάτιο σε ειδικό αγωγό εξαερισμού. Αλλά μια τέτοια κουκούλα χρειάζεται μια συνεχή εισροή καθαρού αέρα, και έτσι όταν λειτουργεί, κρατήστε το παράθυρο ανοιχτό. Επίσης, αυτή η λειτουργία απαιτεί υποχρεωτική εγκατάσταση του αεραγωγού.
 2. Λειτουργία ανακυκλοφορίας. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας καθαρίζεται όχι μόνο από το λίπος, αλλά και από τη μυρωδιά. Περνά όχι μόνο το φίλτρο λίπους, αλλά και το φίλτρο άνθρακα. Μετά από αυτό, ο αέρας επιστρέφει στην κουζίνα. Τα φίλτρα άνθρακα απαιτούν αντικατάσταση ετησίως. Δεν έχουν όλοι οι κουκούλες και αυτός ο τρόπος λειτουργίας.

Θορυβώδες καυσαέριο

Το επίπεδο θορύβου συνήθως μετριέται σε ντεσιμπέλ (dB). Ο υπερβολικός θόρυβος μπορεί να κουράσει πολύ μια νοικοκυρά και επομένως είναι προτιμότερο να τραβήξετε μια κουκούλα χαμηλού θορύβου.

Υπολογισμός του θορύβου των καυσαερίων.

Ας κάνουμε μια απλή σύγκριση. Το επίπεδο θορύβου σε ένα ήσυχο δωμάτιο δεν υπερβαίνει τα 30 ντεσιμπέλ, η συνηθισμένη ομιλία όταν μιλάτε σε απόσταση ενός μετρητή είναι ήδη 60 debitsel, το όριο πόνου είναι 130 ντεσιμπέλ.

Δεν μπορείτε να παραμελήσετε μια τόσο σημαντική παράμετρο όπως το θόρυβο της κουκούλας, επειδή ένας ισχυρός θόρυβος πιέζει την ψυχή, υπάρχει μια ενστικτώδης επιθυμία να απενεργοποιήσετε την κουκούλα. Μακριά με μια τόσο θορυβώδη κουκούλα στην κουζίνα δεν θα δουλέψουμε.

Τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο να επιλέξει;

Ο σωστός υπολογισμός της παραγωγικότητας της κουκούλας για την κουζίνα, καθώς και ο υπολογισμός της ικανότητάς της θα λύσουν πολλά προβλήματα, πολύ περισσότερο από ό, τι νομίζετε. Εδώ είναι μερικά μόνο από αυτά τα προβλήματα:

 • υποχρεωτική εμφάνιση ατμών από συσκευές θέρμανσης (όπως πλάκες) ·
 • συνεχώς ξέρει πού η προκύπτουσα επιδρομή στην οροφή και στους τοίχους της κουζίνας?
 • την εμφάνιση δυσάρεστων οσμών κατά το μαγείρεμα ορισμένων πιάτων.

Η κουκούλα θα σας δώσει καθαρό αέρα (το οποίο είναι σημαντικό, εάν η οικογένεια έχει αλλεργία), θα σώσει τα οικονομικά σας για καλλυντικές επισκευές της κουζίνας και των επίπλων (λόγω της υψηλής υγρασίας). Η κουκούλα σας εξοικονομεί επίσης χρόνο όταν κάνετε τον καθαρισμό της άνοιξης (δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε την πλάκα). Εάν αναλύσετε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, συνειδητοποιείτε πόσο σημαντικό είναι να αγοράσετε μια κουκούλα στην κουζίνα.

Ωστόσο, ας επιστρέψουμε στο ζήτημα του υπολογισμού της παραγωγικότητας και της ισχύος της κουκούλας. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές διαφωνίες σε αυτή την ερώτηση.

Ποιες διαφωνίες μπορεί να προκύψουν στον υπολογισμό;

Κατά τον υπολογισμό της χωρητικότητας και της ισχύος στην κουζίνα, μπορεί να προκύψει σύγχυση. Το γεγονός είναι ότι διαφορετικές εταιρείες προσφέρουν διαφορετικούς τρόπους, αναφερόμενοι στις παραμέτρους των συσκευών.

Τις περισσότερες φορές, εφιστάται η προσοχή στην καθαρή απόδοση των στροβίλων στους υπολογισμούς και μόνο λίγες δίνουν προσοχή στις μετρήσεις για ορισμένα συγκεκριμένα μοντέλα. Οι διάσημες εταιρείες που είναι μάρκες γράφουν στους καταλόγους τους όλες τις παραμέτρους αδιακρίτως.

Ταυτόχρονα, τέτοιες παράμετροι γεννιούνται στο φως κατά την προκαταρκτική δοκιμή του εξοπλισμού πριν τεθεί σε μαζική παραγωγή. Με άλλα λόγια, τα αποτελέσματα αυτά δίνονται από πρωτότυπα. Κατά κανόνα, το διαβατήριο TTX (τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά) είναι 10-15% καλύτερα από ό, τι σε πραγματική λειτουργία.

Δηλαδή, στην προκειμένη περίπτωση, ισχύει η φράση "Ήταν ομαλό ήταν σε χαρτί, αλλά ξέχασα για ρεματιές". Το γεγονός είναι ότι με τη μαζική παραγωγή οποιωνδήποτε οικιακών συσκευών, η ποιότητα των προϊόντων πέφτει ελαφρώς σε σύγκριση με το πρωτότυπο. Το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε τεχνική - από ένα ψυγείο σε ένα αυτοκίνητο ή ακόμα και ένα αεροπλάνο.

Η κύρια παράμετρος θεωρείται ότι είναι μια ελεύθερη ροή αέρα για ένα συγκεκριμένο μοντέλο καυσαερίων σκυροδέματος.

Ποια είναι η μέση απόδοση;

Αν διαβάσετε χιλιάδες άρθρα σχετικά με το θέμα, τα οποία γράφουμε επί του παρόντος, θα σας φανεί ότι ο υπολογισμός της εξόδου και της εξόδου είναι εύκολος. Μετά από όλα, είναι σημαντικό μόνο να πολλαπλασιάσετε τον όγκο της κουζίνας κατά δέκα (αυτός ο αριθμός είναι ο υπολογισμένος συντελεστής).

Ωστόσο, ένας τέτοιος λόγος μπορεί να φθάσει τους δώδεκα, αν η νοικοκυρά μαγειρεύει συχνά (κατά μέσο όρο, τρεις φορές την ημέρα), και ακόμη περισσότερο εάν κάποιος από την οικογένεια καπνίζει καθημερινά στην κουζίνα. Η μέση απόδοση της κουκούλας στην κουζίνα είναι τουλάχιστον 600 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η παραγωγικότητα υπολογίζεται με κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα (η ισχύς μετράται σε κιλοβάτ ή kW). Η τιμή μπορεί να είναι μικρότερη (300 κυβικά μέτρα ανά ώρα), εάν ο απορροφητήρας είναι χαμηλής ισχύος.

Η κλασική φόρμουλα για τον υπολογισμό της ισχύς σχεδίασης

Ο κλασικός τύπος για τον υπολογισμό της ισχύος της κουκούλας εκφράζεται ως εξής: το μήκος της κουζίνας * το πλάτος της κουζίνας * το ύψος της οροφής * 10 (ή 12) = παραγωγικότητα.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο γεγονός ότι ένας τέτοιος τύπος είναι η βασική οδηγία για τον υπολογισμό της παραγωγικότητας της κουκούλας. Μπορείτε να το βρείτε σε άλλα άρθρα, και, φυσικά, είναι αλήθεια.

Παρ 'όλα αυτά, δεν αντικατοπτρίζει τίποτα περισσότερο από έναν γενικό κανόνα για την επιλογή μιας κουκούλας με ορισμένους δείκτες απόδοσης. Εξετάστε τις διαστάσεις της κουζίνας σας. Αλλά σίγουρα θα εισαγάγουμε τις πιο σημαντικές τροποποιήσεις που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την καλύτερη κουκούλα.

Υποχρεωτικές τροποποιήσεις

Ο παραπάνω συντελεστής 10-12 ισχύει για τον υπολογισμό της απόδοσης, αλλά λαμβάνει υπόψη τη μέγιστη ταχύτητα της κουκούλας στην κουζίνα. Δηλαδή, μόνο για λόγους ανωτέρας βίας, δεν υπάρχει πλέον αποθεματικό ενέργειας. Η κουκούλα πρέπει να λειτουργεί πάντα στο μέγιστο, δημιουργώντας πολύ θόρυβο.

Ο συντελεστής μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τον τύπο της εστίας. Αν έχετε μια ηλεκτρική κουζίνα, ένας συντελεστής φτάνει σε τιμή 15, και για το φυσικό αέριο - και όλα 20! Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι ροές αερίου αποτελούν πρόσθετη επιβάρυνση για την κουκούλα, εκτός από αναθυμιάσεις από το μαγείρεμα. Αν οι διαστάσεις της κουζίνας - τέσσερις από τρία μέτρα και ύψος οροφής 2,7 μέτρα, ο υπολογισμός αντλώντας δύναμη θα είναι ως εξής: 486 κυβικά μέτρα και 648 κυβικά μέτρα για τους πίνακες της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου, αντίστοιχα.

Πίνακας υπολογισμού της ισχύος του καλύμματος.

Πιστεύουμε ότι για να χρησιμοποιήσετε άνετα την κουκούλα στην κουζίνα, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η κουκούλα δεν πρέπει να λειτουργεί στο μέγιστο, αλλά σε μεσαίες στροφές. Ταυτόχρονα, η παραγωγικότητά της θα είναι 600-800 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η εκτιμώμενη έκταση στην περίπτωση αυτή είναι η περιοχή εκείνου του δωματίου, που είναι απομονωμένη. Δηλαδή, η κουζίνα σας πρέπει να είναι περιφραγμένη με παράθυρα, πόρτες, τοίχους.

Εάν η κουζίνα δεν κλείνει (για παράδειγμα αν έχει καμάρα) ή εάν η πόρτα είναι σπάνια κλειστή, τότε πρέπει να λάβετε υπόψη την περιοχή του επόμενου δωματίου. Επειδή σε αυτή την περίπτωση ο εκχυλιστής θα αναγεννήσει τον αέρα και των δύο δωματίων. Αν η κουζίνα ενωθεί με το σαλόνι ή την τραπεζαρία, η απόδοση θα πρέπει να γίνει πολύ μεγαλύτερη. Επειδή οι μυρωδιές εξαπλώθηκαν αρκετά γρήγορα σε γειτονικά δωμάτια, έτσι τώρα το δωμάτιο του επόμενου δωματίου υπολογίζεται ως χώρος κουζίνας.

Αυτό το ελάχιστο είναι αρκετό για να επιλέξετε σωστά την απόδοση που χρειάζεστε για την κουκούλα που χρειάζεστε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα τους παραπάνω τύπους και να τους πείτε στους φίλους σας εάν έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Κάποιες άλλες αποχρώσεις

Τώρα θα διαλύσουμε τους μύθους που έχουν αναπτυχθεί και πωλητές κουκούλες και αγοραστές. Πιστεύεται ότι για μια μικρή κουζίνα 6-8 τετραγωνικών μέτρων είναι αρκετό και πρωτόγονο σχέδιο. Εάν λάβετε υπόψη τις παραμέτρους και τις αντικαταστήσετε στον παραπάνω τύπο, τότε θα βγει. Αλλά αν νομίζετε λογικά, θα συμφωνήσετε ότι σε ένα μικρό δωμάτιο, οι μυρωδιές εξαπλώνονται πολύ πιο γρήγορα. Ταυτόχρονα, η συγκέντρωση προϊόντων καύσης, καθώς και η εξάτμιση από το αέριο της ίδιας της πλάκας (εάν είναι αερίου) είναι πολύ υψηλότερη.

Εξάλλου, το γεγονός ότι η συγκέντρωση τέτοιων αναθυμιάσεων είναι εντελώς ανεξάρτητη από τις διαστάσεις του δωματίου έχει αποδειχθεί από καιρό. Αλλά στους ανθρώπους υπάρχει ένας μύθος ότι ο εκχυλιστής πρέπει να πραγματοποιήσει τον απόλυτο εξαερισμό, εξάλλου και σε κάθε περίπτωση και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Αλλά αυτό είναι εντελώς λάθος. Η αποτελεσματικότητα της κουκούλας εξαρτάται επίσης από τον τύπο της εγκατάστασης, καθώς και από την οργάνωση της εισροής αέρα.

Πρέπει πάντοτε να θυμάστε ότι η κουκούλα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του συστήματος εξαερισμού, ωστόσο δεν περιλαμβάνει το 100% της κυκλοφορίας, την εισροή και την εκροή αέρα!