Υπολογισμός του συστήματος εξαερισμού

Σε αυτή την ενότητα παρουσιάζονται προγράμματα υπολογισμών για τον εξαερισμό και τον κλιματισμό.

Το πρόγραμμα βασίζεται στη μέθοδο του υδραυλικού υπολογισμού των αεραγωγών από τους τύπους Altshul, που δίνονται στον "Οδηγό Σχεδιαστή" Ph.D. I.G. Staroverova. Το πρόγραμμα υλοποιεί:

Οι κύριες διαφορές μεταξύ του προγράμματος κλιματισμού έκδοση 2.0 από προηγούμενες εκδόσεις:

- Η οθόνη του υπολογιστή πρέπει να ρυθμιστεί σε ανάλυση 1024 με 768 pixels. Διαφορετικά, είναι δυνατή η φόρτωση της αρχικής φόρμας προγράμματος σε περικομμένη μορφή. Σε αυτήν την περίπτωση, ορισμένα πεδία για την εισαγωγή δεδομένων ενδέχεται να μην είναι ορατά στην οθόνη. Αλλά δεξιά ή / και κάτω εμφανίζονται γραμμές κύλισης. Η μετακίνηση του ρυθμιστικού στο κάτω μέρος του χάρακα προς τα δεξιά / προς τα πάνω σας επιτρέπει να δείτε το περικομμένο τμήμα της φόρμας του προγράμματος.
- Το εύρος λειτουργίας του προγράμματος βασίζεται σε βαρομετρική πίεση από 91.000 Pa έως 101325 Pa.
- Το εύρος του προγράμματος για τη θερμοκρασία από -25 ° C έως + 45 ° C, με περιεκτικότητα σε υγρασία από 0 έως 25 g / kg.
- Στο πεδίο της μορφής εργασίας του προγράμματος εμφανίζονται στοιχεία για τη διαδικασία επεξεργασίας θερμότητας και υγρασίας του αέρα στο διάγραμμα I-d για τα βασικά σχήματα των κεντρικών κλιματιστικών μηχανημάτων που χρησιμοποιούν θαλάμους άρδευσης:
- Ρυθμιστής άμεσης ροής (καλοκαίρι).
- Ρυθμιστής ευθείας ροής (χειμώνας);
- Κλιματισμός με την πρώτη ανακύκλωση (καλοκαίρι).
- Κλιματισμός με πρώτη ανακυκλοφορία (χειμώνα, επιλογή 1).
- Κλιματισμός με πρώτη ανακυκλοφορία (χειμώνα, επιλογή 2).

Το πρόγραμμα Ducter σας επιτρέπει να επιλέξετε τις διαστάσεις των αγωγών.

Υπολογισμός του εξαερισμού και του σχεδιασμού των συστημάτων εξαερισμού: πρόγραμμα από την περιοχή Ventprom


1 βήμα. Είναι απαραίτητο να εισαγάγετε τα αρχικά δεδομένα (μέγεθος δωματίου, εναλλάκτη αέρα, αντίσταση συστήματος αγωγών) και να επιλέξετε τον τύπο του συστήματος εξαερισμού (στρογγυλό ή ορθογώνιο).
2 βήματα. Στο δεύτερο βήμα, το πρόγραμμα θα προσφέρει μια λίστα με τις κατάλληλες παραμέτρους εξοπλισμού (θερμαντήρας, φίλτρα και βαλβίδα αέρα).
3 βήματα. Το πρόγραμμα, με βάση τα επιλεγμένα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού, θα επιλέξει μια κατάλληλη τροποποίηση του ανεμιστήρα.
4 βήμα. Το τελικό στάδιο είναι η επιλογή των συσκευών αυτοματισμού.

Αυτό το πρόγραμμα για τον σχεδιασμό και τον υπολογισμό του εξαερισμού έχει σχεδιαστεί για να αυτοματοποιεί την επιλογή των ανεμιστήρων, του εξοπλισμού εξαερισμού, των συστημάτων αυτοματισμού και τη δημιουργία μιας εμπορικής προσφοράς. Το πρόγραμμα υπολογισμού αερισμού θα σας βοηθήσει να επιλέξετε γρήγορα και αποτελεσματικά το σύστημα εξαερισμού χωρίς να χρησιμοποιήσετε τον κατάλογο προϊόντων Lissant και ένα παράδειγμα υπολογισμού του εξαερισμού. Το πρόγραμμα διαθέτει μια φιλική και διαισθητική διεπαφή, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το σύστημα εξαερισμού απλά και γρήγορα.

Επισκόπηση δημοφιλών προγραμμάτων για τον σχεδιασμό του εξαερισμού

Για να δημιουργήσετε υγιείς και άνετες συνθήκες μικροκλίματος στο δωμάτιο, χρειάζεστε μια καλή ανταλλαγή αέρα. Ο αέρας εξαγωγής, κορεσμένος με διοξείδιο του άνθρακα, υπερβολική υγρασία, σκόνη και διάφορες μολυσματικές ουσίες θα πρέπει να αφαιρούνται έγκαιρα και η θέση του θα πρέπει να καταλαμβάνεται από μάζες καθαρού αέρα κορεσμένες με οξυγόνο. Η κυκλοφορία αυτή υπαγορεύεται από την κοινή λογική και ρυθμίζεται από οικοδομικά και υγειονομικά-επιδημιολογικά πρότυπα.

Όπως γνωρίζετε, ο σχεδιασμός στο σπίτι κάθε μηχανολογικού δικτύου αρχίζει με την προετοιμασία της τεκμηρίωσης και των υπολογισμών του έργου. Ένας ικανός σχεδιασμός του συστήματος εξαερισμού επιτρέπει τη δημιουργία σε κάθε κτίριο ενός μικροκλίματος απαραίτητου για την κανονική ανθρώπινη ζωή.

Πρότυπα και κανόνες που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό δικτύων μηχανικής

Τα συστήματα εξαερισμού πρέπει να συμμορφώνονται με αυστηρά καθορισμένα πρότυπα υγιεινής και κρατικά πρότυπα.

Κατά το σχεδιασμό του εξαερισμού, το SNiP 2.04.05-91 είναι το κύριο έγγραφο στο οποίο προσανατολίζεται οποιοσδήποτε σχεδιαστής.

Εκτός από αυτόν τον κώδικα, ενδέχεται επίσης να είναι απαραίτητα τα ακόλουθα κανονιστικά έγγραφα:

 • SNiP 2.01.02-85;
 • SNiP II-12-77;
 • GOST 12.1.005-88;
 • SNiP 2.08.01-89;
 • SNiP 2.08.02-89;
 • SNiP 2.09.04-87;
 • SNiP 2.09.02-85;
 • SNiP 2.01.01-82.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Στάδια ανάπτυξης του έργου

Στο πρώτο στάδιο του σχεδιασμού του συστήματος εξαερισμού, ο πελάτης συναντά τον σχεδιαστή, όπου προετοιμάζεται το τεχνικό έργο και καθορίζονται τα αρχικά δεδομένα που απαιτούνται για τους σωστούς υπολογισμούς.

Το δεύτερο στάδιο είναι η παροχή στον πελάτη τεχνικών και οικονομικά εφικτών συστημάτων αερισμού, με τις επιλογές που χρησιμοποιούνται για τον εξοπλισμό αυτό. Από τις προσφερόμενες επιλογές ο πελάτης επιλέγει το βέλτιστο και κάνει τα σχόλιά του και στη συνέχεια το δίνει στις αρμόδιες αρχές για έγκριση. Μόνο μετά την αφαίρεση των παρατηρήσεων από τους φορείς παρακολούθησης, το έργο πηγαίνει στην τρίτη φάση - καταρτίζει την πλήρη τεχνική τεκμηρίωση με τις προδιαγραφές των απαραίτητων υλικών και εξοπλισμού, καθώς και την εκτίμηση των εργασιών.

Το έργο μπορεί να δημιουργηθεί "με παλιομοδίτικο τρόπο", στο αποκορύφωμα, αλλά, κατά κανόνα, οι σύγχρονες εταιρείες που ασχολούνται με το σχεδιαστικό έργο χρησιμοποιούν λογισμικό για αυτό.

Προγράμματα σχεδιασμού συστημάτων εξαερισμού

Σήμερα, υπάρχουν πολλά λογισμικού που χρησιμεύει για να επιταχύνει σημαντικά την απόδοση των υπολογισμών, ρυθμίσεις συλλογή των αγωγών συμπληρώνοντας τα στοιχεία προδιαγραφές και το σχέδιο. Παρά τη φαινομενική απλότητά του, ο σχεδιαστής πρέπει να έχει την κατάλληλη γνώση και εμπειρία στην αντιμετώπιση με το λογισμικό και ούτω καθεξής. Ας εξετάσουμε κάποια κοινά προγράμματα που βοηθούν τους σχεδιαστές των συστημάτων εξαερισμού κατά την προετοιμασία της τεκμηρίωσης του έργου.

AutoCad

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να αντλεί τα πιο ακριβή σχέδια, διαγράμματα και άλλα έγγραφα σχεδιασμού σε δισδιάστατη ή τρισδιάστατη χαρτογράφηση. Το AutoCad έχει δύο τύπους διεπαφής:

 • Το παράθυρο. Σε αυτή την έκδοση, η διεπαφή του βοηθητικού προγράμματος αποτελείται από μια περιοχή κατασκευής, τις γραμμές μενού, την εντολή και την κατάσταση και μια γραμμή εργαλείων.
 • Η ενημερωμένη διεπαφή είναι μια ζώνη εργαλείων και μια περιοχή κατασκευής. Επίσης στην ενημερωμένη διεπαφή του λογισμικού υπάρχει ένα παράθυρο εντολών.

Κατά το σχεδιασμό του αερισμού στο autocad, ο σχεδιαστής θα έχει πρόσβαση σε: ένα πλήρες σύνολο λειτουργιών για την κατάρτιση και την επαλήθευση των σχεδίων, τη δυνατότητα κλιμάκωσης και τη χρήση πανοραμικών λειτουργιών. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης και δέσμευσης αντικειμένων από βιβλιοθήκες τρίτων, εισαγωγή και εξαγωγή πινάκων και αρχείων κειμένου, στρώματα, δημοσίευση σχεδίων 3D και πολλά άλλα.

Σήμερα, AutoSad είναι λογισμικό που είναι πιο συχνές στην αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό και τη μηχανική γραφεία, καθώς είναι αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα έχει μια λειτουργία για να υποστηρίξουν τη συνεργασία για το έργο.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το πρόγραμμα AutoCad δεν είναι μόνο ένα ηλεκτρονικό αποκορύφωμα, είναι ένα ισχυρό πακέτο λογισμικού που απαιτεί τη χρήση ορισμένων γνώσεων και εργασιακής εμπειρίας.

 1. Πρώτα απ 'όλα, βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας διαθέτει τις απαιτήσεις συστήματος για την εκτέλεση του βοηθητικού προγράμματος (άνω των 2 GB μνήμης RAM και 2 GB ελεύθερου χώρου στο δίσκο? Μια οθόνη υψηλής ανάλυσης).
 2. Μετά την εγκατάσταση του λογισμικού, διαβάστε τη διεπαφή, η οποία αποτελείται από μια γραμμή συντομεύσεων (δίπλα στο κόκκινο Α στην επάνω αριστερή γωνία). ταινία, η οποία, με τη σειρά της, αποτελείται από πολλές καρτέλες. τη γραμμή κατάστασης (στο κάτω μέρος της οθόνης) και τη γραμμή εντολών (πάνω από τη γραμμή κατάστασης).
 3. Για να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο, επιλέξτε Αρχείο - Νέο.

Στη συνέχεια, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σκίτσο, ένα σχέδιο ή ένα πολύπλοκο αντικείμενο. Για εργασία, χρειάζεστε βασικές γνώσεις Αγγλικών, αφού η γλώσσα της διεπαφής είναι Αγγλικά. Επιπλέον, πρέπει να είστε τουλάχιστον μηχανικός και να γνωρίζετε τις εντολές που θα χρειαστούν για τη δημιουργία των σχεδίων. Για να μάθετε πώς να εργαστείτε σε αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κατάλογο απευθείας από το μενού προγράμματος.

Το AtoSad είναι ένα πληρωμένο πρόγραμμα με δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών. Το κόστος της τελευταίας έκδοσης του AutoCad 2016 με άδεια χρήσης στον ιστότοπο του προγραμματιστή - 5 χιλ. Ευρώ. Υπάρχουν ειδικές τιμές για τοπικές και δικτυακές εκδόσεις του προγράμματος για εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Magicad

Αυτό το ισχυρό βοηθητικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί υπολογισμούς και τρισδιάστατο σχεδιασμό δικτύων κοινής ωφέλειας. Το πρόγραμμα για το σχεδιασμό του εξαερισμού magicad περιλαμβάνει αρκετές βασικές ενότητες, μεταξύ των οποίων υπάρχει μια μονάδα Magicad-Ventilation.

Ως γραφική πλατφόρμα, το βοηθητικό πρόγραμμα χρησιμοποιεί το AutoCad ή το RevitMap. Αυτό το πακέτο λογισμικού παρέχει μια ευκαιρία για:

 • Δημιουργία σχημάτων αερισμού με ανίχνευση τόσο σε χειροκίνητο όσο και σε αυτόματο τρόπο.
 • Διαρρύθμιση εξαρτημάτων και άλλου εξοπλισμού.
 • Επιλογή τμημάτων ορυχείων, καναλιών και αεραγωγών.
 • Υπολογισμός της αεροδυναμικής αντοχής των αεραγωγών και του εξοπλισμού.
 • Ακουστικός υπολογισμός.
 • Εξισορρόπηση του συστήματος εξαερισμού σε αυτόματη λειτουργία.

Το πρόγραμμα Magicad έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Χρήση της βάσης του εξοπλισμού εξαερισμού.
 • Εργασία με στοιχεία κειμένου στοιχείων.
 • Δημιουργία προδιαγραφών για υλικά και εξοπλισμό.
 • Ελέγξτε τα διασταυρούμενα στοιχεία στα σκίτσα και τα σχέδια.
 • Εργαστείτε σε λειτουργίες 2D και 3D.
 • Εξαγωγή δεδομένων σε άλλα προγράμματα και πολλά άλλα.

Ένα χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι η παρουσία του εξοπλισμού εξαερισμού βάσης, το οποίο περιέχει ένα τεράστιο ποσό των προϊόντων με πλήρη δεδομένα σχετικά με την πίεση του ρυθμού ροής του αέρα, το μέγεθος, και η γεωμετρία των κυττάρων, καθώς και τα χαρακτηριστικά θορύβου του και ούτω καθ 'εξής. Στο σχήμα, το πρόγραμμα επιλέγει αυτόματα τις σχηματοποιημένα προϊόντα, με που συνδέει δύο αγωγούς - tee ή οριζόντια δοκό, αν οι αλλαγές διαμέτρου του αεραγωγού, τότε προτείνω αμέσως χρησιμότητα Magicad επιθυμητό προσαρμογέα.

Το πρόγραμμα Magicad επιτρέπει στον σχεδιαστή να δημιουργήσει σχέδια συστημάτων αερισμού οποιουδήποτε πολυπλοκότητας το συντομότερο δυνατό.

Η γλώσσα διεπαφής είναι η αγγλική και η ρωσική. Το κόστος μιας πλήρους τοπικής άδειας έκδοσης είναι 4560 ευρώ. Η τιμή μιας άδειας πλήρους δικτύου είναι 5700 ευρώ. Υπάρχουν ειδικές προσφορές για την αγορά ενημερώσεων για 1, 2 και 3 χρόνια.

Για την επιτυχημένη εργασία με τον εξαερισμό Magicad είναι απαραίτητο να είστε μηχανικός, να είστε σε θέση να εργαστείτε με την πλατφόρμα γραφικών του AutoCad. Οι επίσημοι εκπρόσωποι του προγραμματιστή πραγματοποιούν συχνά επιγραμμική εκπαίδευση στο πρόγραμμα. Το μέσο κόστος αυτής της εκπαίδευσης είναι από 10 έως 16 χιλιάδες ρούβλια. για την πορεία.

Ventcalc

Το πρόγραμμα μεταξύ των σχεδιαστών θεωρείται το πιο απλό και λειτουργικό. Πράγματι, για τη δημιουργία ενός δικτύου εξαερισμού αρκεί να εισαγάγετε τα απαιτούμενα αρχικά δεδομένα και το πρόγραμμα θα παρέχει ένα έτοιμο σκίτσο με όλα τα απαραίτητα δεδομένα για περαιτέρω επιλογή εξοπλισμού.

Ανεξάρτητα από τον επιλεγμένο τύπο συστήματος εξαερισμού, αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα καλύπτει εξίσου καλά τους απαραίτητους υπολογισμούς. Η λειτουργικότητα του προγράμματος επιτρέπει:

 • Πραγματοποιήστε έναν υπολογισμό της διατομής των αεραγωγών λαμβάνοντας υπόψη όλες τις μεταβλητές.
 • Υπολογισμός της αντοχής των ορυχείων και των καναλιών. Με βάση τους υπολογισμούς, το πρόγραμμα επιλέγει αυτόματα τον εξοπλισμό εξαερισμού.
 • Υπολογισμός της αεροδυναμικής αντοχής του δικτύου.
 • Κάντε έναν ικανό υπολογισμό του φυσικού αερισμού.
 • Προσδιορίστε το βέλτιστο τμήμα του άξονα εξαερισμού, το οποίο θα εξασφαλίσει την επικράτηση του βυθίσματος πάνω από την αντίσταση του μείγματος αέρα σε μια ορισμένη παροχή.
 • Υπολογισμός της θερμαντικής ικανότητας του θερμαντήρα.

Το Vent calc θα πραγματοποιήσει τους απαραίτητους υπολογισμούς το συντομότερο δυνατό, με αποτέλεσμα να απλοποιηθεί σημαντικά το έργο του σχεδιαστή. Το πλεονέκτημα αυτού του λογισμικού είναι ότι από το 2010 το Vent calc διανέμεται δωρεάν. Η γλώσσα της διεπαφής λογισμικού είναι πολύγλωσση.

Σαντβέντ

Το πρόγραμμα για το σχεδιασμό της cadvent εξαερισμού είναι ένα είδος υπερκατασκευή για την κατάρτιση συστημάτων εξαερισμού που δημιουργήθηκε πάνω στην πλατφόρμα γραφικών χρησιμότητα Avtocad.Eta περιλαμβάνει ένα πλήρες σύνολο εργαλείων ζωγραφικής διαγράμματα, έχει την ισχυρή ικανότητα να διεξάγει τους απαραίτητους υπολογισμούς, δημιουργώντας τρισδιάστατα μοντέλα, παρουσιάσεις και ούτω καθεξής.

Αυτό το λογισμικό σας επιτρέπει να:

 • Πραγματοποιήστε υπολογισμούς του τμήματος και απώλειες πίεσης στους αγωγούς.
 • Ακουστικοί υπολογισμοί.
 • Δημιουργήστε δισδιάστατα σχέδια με την απαραίτητη σημείωση.
 • Παραγωγή τρισδιάστατης μοντελοποίησης.
 • Προετοιμάστε τις προδιαγραφές για τα απαραίτητα στοιχεία του συστήματος, με την πιθανή εξαγωγή στο Excel.
 • Δημιουργήστε υψηλής ποιότητας παρουσιάσεις 3D.

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του λογισμικού είναι η δυνατότητα δημιουργίας πλήρων σετ εγγράφων εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των υπολογισμών, των προδιαγραφών υλικών, των δύο και τρισδιάστατων σχεδίων, των μεμονωμένων τμημάτων και των στοιχείων του συστήματος.

Για να εργαστείτε σε αυτό το λογισμικό είναι απαραίτητο να είστε σε θέση να χειριστείτε την πλατφόρμα γραφικών avtocad, να είστε σε θέση να εργαστείτε με υπολογιστικά φύλλα και βιβλιοθήκες. Η γλώσσα διεπαφής είναι η αγγλική. Το κόστος του πακέτου λογισμικού εξαρτάται από τη διαμόρφωσή του: μια μονάδα αερισμού με δυνατότητα χειροκίνητης ενημέρωσης βάσεων δεδομένων - 500 USD. ο εξαερισμός της μονάδας με αυτόματη ενημέρωση των βάσεων - 1500 cu; ανεμιστήρων, θέρμανσης, ύδρευσης με πλήρη βάση στοιχείων ευρωπαϊκών κατασκευαστών - 2500 δολάρια ΗΠΑ.

Παρά τη φαινομενική απλότητα της δημιουργίας έργων στο παραπάνω λογισμικό - είναι μια τεχνικά πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί εκτεταμένη γνώση, έτσι ώστε να δημιουργήσει τεκμηρίωση του έργου και οι υπολογισμοί αφορούν μόνο στους ειδικούς.

Вентпортал

Κύριο μενού

Προγράμματα υπολογισμού για τον εξαερισμό, τον κλιματισμό

Δημοσιεύτηκε Τετ, 06/13/2007 - 15:53 ​​από τον συντάκτη

Αυτή η ενότητα παρουσιάζει τα απλούστερα προγράμματα υπολογισμών για τον εξαερισμό, τον κλιματισμό.

Τα προγράμματα μπορούν να είναι χρήσιμα για τους σχεδιαστές, τους διευθυντές, τους μηχανικούς. Γενικά, το Microsoft Excel είναι επαρκές για τη χρήση των προγραμμάτων. Πολλοί συντάκτες των προγραμμάτων δεν είναι γνωστοί. Θα ήθελα να σημειώσω το έργο αυτών των ανθρώπων οι οποίοι, βάσει του Excel, ήταν σε θέση να προετοιμάσουν αυτά τα χρήσιμα προγράμματα υπολογισμού. Τα προγράμματα διακανονισμού για τον αερισμό και τον κλιματισμό είναι δωρεάν για λήψη.

Αλλά, μην ξεχνάτε! Δεν μπορείτε να πιστέψετε απολύτως το πρόγραμμα, ελέγξτε τα δεδομένα του.

Συντάκτης του προγράμματος:

ΔΑΝΙΛΙΝ Αντρέι Βίκτοτοβιτς, Κολομνα

Υπολογισμός της περιοχής των αεραγωγών

Το έργο ενός άγνωστου δημιουργού αξίζει τον σεβασμό.

Ανταλλαγή αέρα Ένα απαραίτητο πρόγραμμα για αρχάριους σχεδιαστές, στους οποίους οι τιμές των πολλαπλάσιων ανταλλαγών αέρα δεν έχουν ακόμη κατατεθεί στο υποκείμενο του εγκεφάλου.

Θερμικά φορτία κτιρίων Το πρόγραμμα υπολογίζει τα θερμικά φορτία των κτιρίων, είναι δυνατόν να προσδιοριστούν γνωστά.
Καθορίζει τη χωροθέτηση όλων των συστημάτων κτιρίων.
Επιλέγει τον εξοπλισμό ITP (από εναλλάκτες θερμότητας σε βίδες με παξιμάδια)
Δημιουργεί προδιαγραφές.
Καταμετρά το συνολικό κόστος όλων των συσκευών (σύμφωνα με τις προδιαγραφές)

Προγράμματα σχεδιασμού και υπολογισμού συστημάτων εξαερισμού

Για μια σταθερή και πλήρη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού στο δωμάτιο, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε εκ των προτέρων όλα τα απαραίτητα δεδομένα σχετικά με τη συσκευή του. Σε αυτό θα βοηθήσετε ένα ειδικό πρόγραμμα για τον υπολογισμό του εξαερισμού.

Τέτοια έργα είναι αναμφισβήτητα πολύ σημαντικές στιγμές στη διαδικασία κατασκευής, η οποία περιλαμβάνει την επιλογή του απαραίτητου εξοπλισμού καθώς και τον ορισμό του σχεδιασμού και των παραμέτρων των μονάδων αερισμού. Τέτοιες πολύπλοκες μηχανικές εργασίες θα πρέπει να διεξάγονται από επαγγελματίες ειδικούς που διαθέτουν το απαραίτητο λογισμικό.

Μπορείτε να υπολογίσετε τον εξαερισμό σε ένα συμβατικό Exel.

Το πρόγραμμα Vent Calc

Το πρόγραμμα Vent-Calc έχει σχεδιαστεί για τον υπολογισμό και το σχεδιασμό των συστημάτων εξαερισμού. Αυτό το λογισμικό σας επιτρέπει να επιλέξετε τον αεραγωγό σύμφωνα με τις καθορισμένες συνθήκες (θερμοκρασία, παροχή και επιτρεπτή ταχύτητα κίνησης του αέρα). Η βάση του έργου του Vent-Calc είναι η μέθοδος του υδραυλικού υπολογισμού των αεραγωγών σύμφωνα με τους τύπους του Altshul:

 1. Υδραυλικός υπολογισμός του αγωγού.
 2. Σύμφωνα με τους τύπους BCH 353-86 - υπολογισμός και επιλογή των στοιχείων του συστήματος εξαερισμού (κάμψη, κλαδιά, στένωση και επεκτάσεις καναλιών).
 3. Υπολογισμός του φυσικού συστήματος εξαερισμού, δηλαδή της επιλογής των τμημάτων του αγωγού εξαερισμού κατά τέτοιο τρόπο ώστε η ώθηση στο κανάλι να είναι μεγαλύτερη από την αντίσταση στην υποδεικνυόμενη ροή αέρα.
 4. Υπολογισμός της θερμικής ισχύος του θερμαντήρα αέρα (θερμαντήρας αέρα).

Λόγω του γεγονότος ότι το πρόγραμμα λειτουργεί με τα αποτελέσματα των τύπων, αντί για τις σταθερές τιμές ή τους πίνακες υπολογισμού, τα αποτελέσματα που λαμβάνονται ορισμένες φορές μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς από τα αντίστοιχα μεγέθη.

Παράθυρο εργασίας του προγράμματος Vent-Calc Επιστροφή στα περιεχόμενα

Πρόγραμμα CADvent

Το CADvent είναι ένα πρόγραμμα για τον υπολογισμό του εξαερισμού, το οποίο βασίζεται στο πρόγραμμα AutoCAD με ένα πλήρες σύνολο εργαλείων για το σχεδιασμό, τη μοντελοποίηση και την παρουσίαση των συστημάτων HVAC. Ανήκει στην κατηγορία των μηχανικών εργαλείων για επαγγελματίες σχεδιαστές που ασχολούνται με την ανάπτυξη συστημάτων εξαερισμού, θέρμανσης και κλιματισμού.

Αυτό το λογισμικό επιτρέπει:

 1. Δημιουργήστε εύκολα και γρήγορα έργα σε 3D και 2D γραφικά.
 2. Βελτιώστε την απόδοση οπτικοποίησης του έργου απαντώντας γρήγορα σε διάφορα σφάλματα.
 3. Διορθώστε τα τεχνικά δεδομένα των προϊόντων που χρησιμοποιούνται στο έργο.
 4. Εκτελέστε τον υπολογισμό του αέρα, της πίεσης, των διαρροών και του θορύβου.
 5. Χρησιμοποιήστε εργαλεία οπτικοποίησης και παρουσιάσεις που συμβάλλουν στην υλοποίηση του έργου με την πιο ρεαλιστική μορφή.
 6. Χρησιμοποιήστε τους υπολογισμούς των χαρακτηριστικών θορύβου και των επιπέδων πίεσης, τα οποία εξάγονται στις αναφορές, εξάγονται εύκολα σε ένα αρχείο Excel.

Υπολογιστής για τον υπολογισμό και την επιλογή των εξαρτημάτων του συστήματος εξαερισμού

Ο Υπολογιστής σας επιτρέπει να υπολογίσετε τις βασικές παραμέτρους του συστήματος εξαερισμού με τη μέθοδο που περιγράφεται στην ενότητα Υπολογισμός των συστημάτων εξαερισμού. Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να ορίσετε:

 • Απόδοση του συστήματος που εξυπηρετεί έως 4 δωμάτια.
 • Διαστάσεις των αεραγωγών και των δικτύων διανομής αέρα.
 • Αντίσταση του αεροπορικού δικτύου.
 • Η ισχύς του θερμαντήρα αέρα και το εκτιμώμενο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας (με τη χρήση ηλεκτρικού θερμαντήρα).

Το παράδειγμα υπολογισμού που ακολουθεί θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς να χρησιμοποιήσετε την αριθμομηχανή.

Παράδειγμα υπολογισμού του εξαερισμού χρησιμοποιώντας μια αριθμομηχανή

Σε αυτό το παράδειγμα, παρουσιάζουμε τον τρόπο υπολογισμού του αερισμού προσφοράς για ένα διαμέρισμα 3 δωματίων, στο οποίο ζει μια οικογένεια τριών ατόμων (δύο ενήλικες και ένα παιδί). Το απόγευμα, συγγενείς έρχονται μερικές φορές σε τους, έτσι στο σαλόνι μπορεί να είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι 5 άτομα. Το ύψος των οροφών του διαμερίσματος είναι 2,8 μέτρα. Παράμετροι δωματίου:

Τα ποσοστά κατανάλωσης για μια κρεβατοκάμαρα και ένα παιδί καθορίζονται σύμφωνα με τις συστάσεις του SNiP - 60 m³ / h ανά άτομο. Για το σαλόνι θα περιοριστούμε στα 30 m³ / h, καθώς πολλοί άνθρωποι σε αυτό το δωμάτιο είναι σπάνιοι. Σύμφωνα με το SNiP, αυτή η ροή αέρα είναι επιτρεπτή για χώρους με φυσικό εξαερισμό (μπορεί να ανοίξει ένα παράθυρο για αερισμό). Αν θέσουμε την κατανάλωση αέρα για το σαλόνι σε 60 m³ / h ανά άτομο, τότε η απαιτούμενη χωρητικότητα για αυτό το δωμάτιο θα είναι 300 m³ / h. Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τη θέρμανση αυτού του ποσού αέρα θα ήταν πολύ υψηλό, γι 'αυτό κάναμε συμβιβασμό μεταξύ άνεσης και οικονομίας. Για να υπολογίσουμε την ανταλλαγή αέρα με πολλαπλότητα για όλους τους χώρους, επιλέγουμε μια άνετη διπλή εναλλαγή αέρα.

Ο κύριος αγωγός θα είναι ορθογώνιος άκαμπτος, κλάδοι - εύκαμπτοι με θόρυβο (αυτός ο συνδυασμός τύπων αεραγωγών δεν είναι ο συνηθέστερος, αλλά το επιλέξαμε για σκοπούς επίδειξης). Για τον περαιτέρω καθαρισμό του αέρα τροφοδοσίας, θα εγκατασταθεί λεπτό φίλτρο EU5 με σκόνη άνθρακα (θα υπολογίσουμε την αντίσταση του δικτύου με μολυσμένα φίλτρα). Οι ταχύτητες αέρα στους αεραγωγούς και το επιτρεπτό επίπεδο θορύβου στα πλέγματα θα παραμείνουν οι ίδιες με τις συνιστώμενες τιμές, οι οποίες έχουν ρυθμιστεί από προεπιλογή.

Αρχίζουμε τον υπολογισμό δημιουργώντας ένα διάγραμμα του δικτύου διανομής αέρα. Αυτό το κύκλωμα θα μας επιτρέψει να καθορίσουμε το μήκος των αγωγών και τον αριθμό των στροφών που μπορεί να είναι τόσο στα οριζόντια όσο και στα κατακόρυφα επίπεδα (πρέπει να μετρήσουμε όλες τις στροφές σε ορθές γωνίες). Έτσι, το σχέδιό μας:

Η αντίσταση του δικτύου διανομής αέρα είναι ίση με την αντίσταση του μεγαλύτερου τμήματος. Αυτό το τμήμα μπορεί να χωριστεί σε δύο μέρη: τον κύριο αγωγό και τον μεγαλύτερο κλάδο. Αν έχετε δύο κλάδους με το ίδιο μήκος, πρέπει να προσδιορίσετε ποια είναι η μεγαλύτερη αντίσταση. Για να γίνει αυτό, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η αντίσταση μιας στροφής είναι ίση με την αντίσταση των 2,5 μέτρων του αγωγού, τότε η μεγαλύτερη αντίσταση θα έχει ένα κλάδο της οποίας η τιμή (2,5 * αριθμός στροφών + μήκος αγωγού) είναι μέγιστη. Η διάκριση δύο τμημάτων από τη διαδρομή είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε έναν διαφορετικό τύπο αεραγωγών και διαφορετικές ταχύτητες αέρα για το κύριο τμήμα και τους κλάδους.

Στο σύστημα μας, οι βαλβίδες εξισορρόπησης εγκαθίστανται σε όλους τους κλάδους, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε τη ροή του αέρα σε κάθε δωμάτιο σύμφωνα με το σχέδιο. Η αντοχή τους (στην ανοιχτή κατάσταση) έχει ήδη ληφθεί υπόψη, καθώς πρόκειται για ένα τυποποιημένο στοιχείο του συστήματος εξαερισμού.

Το μήκος του κύριου αγωγού (από μια διακλάδωση προς την γρίλια εισόδου στην αίθουσα № 1) - 15 μέτρα, σε αυτή η περιοχή έχει 4 γυρίζει σε ορθή γωνία. Το μήκος της εγκατάστασης τροφοδοσίας και του φίλτρου αέρα δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη (η αντοχή τους θα εξεταστεί ξεχωριστά), και η αντίσταση του σιγαστήρα μπορεί να ληφθεί ως η αντίσταση του αγωγού αέρα του ίδιου μήκους, δηλαδή, ακριβώς μετρούν ένα μέρος της του κύριου αγωγού. Το μήκος του μακρύτερου υποκατάστημα είναι 7 μέτρων, έχει τρεις ορθές γωνίες (ένα - σε κλάδους θέση - ένα στον αεραγωγό και ένα - στον προσαρμογέα). Έτσι, ζητήσαμε από όλα τα απαραίτητα δεδομένα εισόδου και μπορεί τώρα να προχωρήσει με τους υπολογισμούς (screenshot). Τα αποτελέσματα υπολογισμού παρουσιάζονται σε πίνακα:

Αποτελέσματα του υπολογισμού

Πώς να σχεδιάσετε και να υπολογίσετε ένα σύστημα εξαερισμού

Το σύστημα αερισμού είναι απαραίτητο για την κανονική κυκλοφορία των αέριων μαζών μέσα στον κλειστό χώρο. Παρέχει μια εισροή καθαρού αέρα, βοηθά στην απομάκρυνση δυσάρεστων οσμών, σκόνης και επιβλαβών ουσιών.

Σε επιχειρήσεις και οργανισμούς με μεγάλους χώρους γραφείων, ο φυσικός αερισμός δεν είναι πάντα αρκετός. Για καλή ανταλλαγή αέρα είναι απαραίτητο να οργανωθεί ένα σύστημα με αναγκαστική κυκλοφορία, επιπλέον να εγκατασταθούν ανεμιστήρες, φίλτρα, εναλλάκτες θερμότητας. Για να διασφαλιστεί ότι ο εξοπλισμός λειτουργεί ομαλά και αποτελεσματικά, το σύστημα σχεδιάζεται και υπολογίζεται προσεκτικά.

Πρότυπα σχεδιασμού εξαερισμού

Οι εργασίες σχεδιασμού διεξάγονται σύμφωνα με τις διατάξεις του SNiP 41-01-2003. Το έγγραφο περιγράφει τις παραμέτρους του εξωτερικού και του εσωτερικού αέρα, δίνονται τα πρότυπα, τα οποία λαμβάνονται ως βάση για τον υπολογισμό των συστημάτων εξαερισμού. Τα υγειονομικά πρότυπα και κανόνες είναι ένα τεχνικά πολύπλοκο έγγραφο το οποίο μπορεί να καταλάβει ένας ειδικός. Εν συντομία μπορείτε να προσδιορίσετε μόνο μερικά βασικά σημεία:

 1. Τα αυτόνομα συστήματα εξαερισμού πρέπει να εγκαθίστανται σε χώρους όπως αίθουσα, δωμάτιο καπνιστών, κοινό διάδρομο κλπ.
 2. Για τους κλειστούς χώρους που δεν διαθέτουν παράθυρα, τα πρότυπα σχεδιασμού αερισμού απαιτούν την εγκατάσταση συστημάτων παροχής αέρα.
 3. Οι θερμοκρασίες για τον υπολογισμό καθορίζονται από τους πίνακες που δίνονται στο SNiP.
 4. Κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η ακριβής συντήρηση των θερμοκρασιών σχεδιασμού. Δεν επιτρέπονται σημαντικές αποκλίσεις από τους αποδεκτούς κανόνες.

Στάδια σχεδιασμού

Ο σχεδιασμός των συστημάτων εξαερισμού πραγματοποιείται σε δύο στάδια:

 1. Πρώτον, ένας ειδικός αναπτύσσει μια μελέτη σκοπιμότητας για το έργο, αποδεικνύει τη βέλτιστη επιλογή ενός συγκεκριμένου τύπου εξαερισμού. Σε αυτό το στάδιο, το επίθεμα για την τοποθέτηση των κύριων εξοπλισμού υπολογίζονται βασικές παραμέτρους του συστήματος:.. Ο όγκος του αέρα, την απόδοση, θερμοκρασία αέρα εισόδου, κλπ βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία, ένα σύστημα, το οποίο ο πελάτης ισχυρίζεται.
 2. Στο δεύτερο στάδιο, η πραγματική ανάπτυξη του έργου ξεκινάει λαμβάνοντας υπόψη τα θερμικά χαρακτηριστικά των οικοδομικών δομών και την τεχνολογική ανάθεση. Ο σχεδιαστής υπολογίζει τον εξοπλισμό, κάνει λεπτομερή σχέδια για τη θέση των αεραγωγών.

Σύμφωνα με το τελικό σχέδιο, καθορίζεται το επίπεδο θορύβου, οι προδιαγραφές συγκεντρώνονται. Η δέσμη εγγράφων υποβάλλεται προς έγκριση στις εποπτικές αρχές.

Επιλογή εξοπλισμού

Για να επενδύσουμε σε εξοπλισμό που θα είναι βέλτιστος για ένα συγκεκριμένο έργο, υπολογίζονται διάφορες παράμετροι:

 • επιδόσεις του συστήματος δια του αέρα ·
 • την πίεση εργασίας που παράγεται από τον ανεμιστήρα.
 • ισχύς του θερμαντήρα αέρα.
 • την ταχύτητα μετακίνησης των αέριων μαζών ·
 • διατομή του αγωγού.
 • επίπεδο θορύβου.

Μπορείτε να υπολογίσετε ανεξάρτητα αυτά τα χαρακτηριστικά μόνο κατά προσέγγιση.

Αεροπορικές επιδόσεις

Για να καθορίσετε τη ροή του αέρα, χρειάζεστε ένα σχέδιο ορόφου της εγκατάστασης, αναφέροντας τον σκοπό κάθε δωματίου και την απαιτούμενη πολλαπλότητα της ανταλλαγής. Ο σχεδιαστής θα πρέπει να γνωρίζει πόσες φορές μέσα σε μια ώρα ο αέρας στο δωμάτιο αλλάζει. Για παράδειγμα, για ένα μικρό βιομηχανικοί χώροι έως 100 m 2 και ύψος οροφής 3 m απαιτείται για μία μόνο ικανότητα ανταλλαγής των 300 m 3 / h, με διττό όγκο - 600 m 3 / h. Η συχνότητα της αλλαγής του αέρα εξαρτάται από το είδος της εργασίας που εκτελείται, τον αριθμό των ανθρώπων, τα χαρακτηριστικά του τεχνολογικού εξοπλισμού.

Ο υπολογισμός της απόδοσης του συστήματος εξαερισμού πραγματοποιείται σε δύο παραμέτρους: την πολλαπλότητα της ανταλλαγής και τον αριθμό των ατόμων στο δωμάτιο. Ως βάση για περαιτέρω υπολογισμούς είναι το πιο σημαντικό.

 1. Απόδοση με πολλαπλότητα ανταλλαγής:

L = η * S * Η, m 3 / h

 • n Είναι η πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα, η οποία κανονικοποιείται από το SNiP. Για σαλόνια, θεωρείται ότι είναι ίσο με 1, και για γραφεία - 2,5?
 • S - την επιφάνεια του χώρου για τον οποίο υπολογίζεται το σύστημα, m 2 ·
 • H - ύψος οροφών, m.
 1. Παραγωγικότητα ανά αριθμό ατόμων:

L = N * Lπρότυπα, m 3 / h

 • Ν - ο μέσος αριθμός ατόμων που εργάζονται στην αίθουσα.
 • Lπρότυπα - Ο κανονικοποιημένος όγκος κατανάλωσης αέρα από ένα άτομο. Για άτομα που ξεκουράζονται, πάρτε 20 m 3 / h, με σωματική δραστηριότητα - 60 m 3 / h, για υπαλλήλους γραφείου - 40 m 3 / h.

Για οικιακούς χώρους, λαμβάνονται τιμές της τάξης των 100-600 m 3 / h, για ιδιωτικές κατοικίες - 1000-3000 m 3 / h, για γραφεία - 1000-20000 m 3 / h.

Με βάση αυτούς τους υπολογισμούς, επιλέγεται ένας ανεμιστήρας ή μια μονάδα τροφοδοσίας, λαμβάνοντας υπόψη τις απώλειες ισχύος για την αντίσταση στον αγωγό αέρα. Συνήθως στο πιστοποιητικό εξοπλισμού υπάρχουν πίνακες ή γραφήματα της εξάρτησης της παραγωγικότητας από την πίεση, πάνω στην οποία μπορείτε να προσανατολίζετε.

Ισχύς του θερμαντήρα αέρα

Ο θερμαντήρας απαιτείται για τη θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας στην επιθυμητή θερμοκρασία. Βασικές παράμετροι υπολογισμού:

 • απόδοση του συστήματος.
 • ελάχιστη θερμοκρασία εξωτερικού αέρα (καθορίζεται από τους πίνακες SNiP για μια συγκεκριμένη περιοχή).
 • η απαιτούμενη θερμοκρασία του αέρα παροχής (που καθορίζεται από τους πίνακες SNiP, για οικιακούς χώρους - όχι κάτω από 18 ° С).

Για να επιλέξετε τον θερμαντήρα, υπολογίζεται η μέγιστη κατανάλωση ρεύματος:

Ι = Ρ / υ, Α

 • P - ισχύς του θερμαντήρα, W,
 • U - τάση, V. Για μονοφασική τροφοδοσία πάρτε 220 V, για τριφασική - 660 V.

Κατά την εγκατάσταση θερμαντήρων ισχύος μεγαλύτερης των 5 kW απαιτείται τριφασική σύνδεση. Αν το επιτρεπτό φορτίο αποδειχθεί μικρότερο από αυτό που απαιτείται, μπορείτε να επιλέξετε λιγότερο ισχυρό εξοπλισμό.

Μια άλλη παράμετρος για το μπάνιο είναι η θερμοκρασία στην οποία η συσκευή μπορεί να θερμάνει τον αέρα. Για παράδειγμα, με μια ελάχιστη εξωτερική θερμοκρασία -22 ° C, ο θερμαντήρας πρέπει να θερμαίνει τη ροή αέρα κατά 40 μοίρες για να εξασφαλίσει ένα άνετο +18 ° C στο δωμάτιο.

Τύπος υπολογισμού:

ΔΤ = 2,98 * P / L, όπου

 • P - Ισχύς συσκευής, W;
 • L - χωρητικότητα συστήματος, m 3 / h,
 • ΔT - απαιτούμενη διαφορά θερμοκρασίας.

Για κατοικίες, συνήθως μοντέλα με χωρητικότητα μέχρι 5 kW, για γραφεία - 5-50 kW. Όταν οι ηλεκτρικοί θερμαντήρες είναι πολύ ακριβοί, εγκαθίσταται εξοπλισμός νερού, ο οποίος χρησιμοποιεί νερό από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης ως ζεστό ψυκτικό.

Υπολογισμός πίεσης, ταχύτητας ροής, στάθμης θορύβου

Ο υπολογισμός του συστήματος διανομής αέρα αρχίζει με το σχεδιασμό των αεραγωγών. Σύμφωνα με το έτοιμο σχέδιο, υπολογίζονται οι ακόλουθες παράμετροι:

 1. Πίεση. Καθορίζεται από τις τεχνικές δυνατότητες του ανεμιστήρα. Κατά τον υπολογισμό, λάβετε υπόψη τον αριθμό των στροφών στον αγωγό, τα σημεία μετάβασης από τη μία διάμετρο στην άλλη. Όσο περισσότερα τμήματα του συστήματος, τόσο μεγαλύτερη είναι η πίεση στο δίκτυο.
 2. Διάμετρος των αεραγωγών. Αυτή η παράμετρος επηρεάζει την ταχύτητα της μάζας αέρα, η οποία κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 2,5-4 m / s. Όταν η διάμετρος μειωθεί, η ταχύτητα αυξάνεται, απαιτείται ένας λιγότερο ισχυρός ανεμιστήρας, αλλά αυξάνεται και το επίπεδο θορύβου. Οι μεγάλοι αγωγοί λειτουργούν πιο αθόρυβοι, αλλά είναι πιο δύσκολο να τοποθετηθούν στον ενδιάμεσο χώρο.

Το καθήκον του σχεδιαστή είναι να βρει την βέλτιστη λύση, την ισορροπία μεταξύ των δύο χαρακτηριστικών.

Για οικιακούς χώρους χρησιμοποιούνται συνήθως εύκαμπτοι αγωγοί με διατομή έως 250 mm 2 και συνήθως χρησιμοποιούνται σχάρες διανομής μέγιστης διάστασης 200 * 300 mm.

Λογισμικό για τον υπολογισμό του εξαερισμού

Αρκετοί τραχύ υπολογισμοί δίνονται παραπάνω. Η βελτίωση των προδιαγραφών είναι ένας πολύπλοκος μαθηματικός υπολογισμός. Για την απλούστευση του έργου των σχεδιαστών, έχουν δημιουργηθεί προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών:

 1. VentCalc V.2. Το πρόγραμμα δημιουργεί μια εικόνα του δικτύου εξαερισμού και υπολογίζει την αεροδυναμική του αντίσταση για διάφορες αρχικές παραμέτρους. Το έργο θα απαιτήσει μόνο μικρές βελτιώσεις.
 2. "Ροή". Το πρόγραμμα χρησιμοποιείται για τον υδραυλικό υπολογισμό συστημάτων με θερμαντήρες.
 3. VSV. Το πρόγραμμα θα βοηθήσει στον αεροδυναμικό υπολογισμό του εξαερισμού, της αναρρόφησης και των πνευματικών μεταφορών.
 4. RTI. Αλγόριθμος για τον υπολογισμό της απώλειας θερμότητας με τη βοήθεια της διείσδυσης.
 5. KALOR. Το πρόγραμμα χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό των εναλλάκτη θερμότητας, των τυπικών θαλάμων εισόδου.
 6. BOLER. Το πρόγραμμα προορίζεται για τον υπολογισμό λέβητων διαφόρων τύπων.
 7. STOL. Το σύστημα θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την απαραίτητη ανταλλαγή αέρα στα καταστήματα δημόσιας τροφοδοσίας και να επιλέξετε τον τρόπο λειτουργίας του κλιματιστικού.

Καταρχήν, ο υπολογισμός και ο σχεδιασμός του συστήματος εξαερισμού είναι πολύ δύσκολος. Ακόμη και ένα σχέδιο για ένα μικρό ιδιωτικό σπίτι απαιτεί ορισμένες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες. Για να εξασφαλιστεί ότι οι συνθήκες διαμονής στο δωμάτιο είναι άνετες, είναι καλύτερο να αναθέσετε την ανάπτυξη του σχεδίου και την εγκατάσταση του σε ειδικούς.

Vent-calc v2.0.6.2011 - υπολογισμός των συστημάτων εξαερισμού

Ο συνάδελφος μου έδειξε ένα υπέροχο πρόγραμμα για τον υπολογισμό των συστημάτων εξαερισμού Vent-calc v2.0.6.2011.

Είναι πολύ βολικό να εκτελέσετε τον υπολογισμό των αεραγωγών και τον υπολογισμό του φυσικού αερισμού.

Η βάση δεδομένων του προγράμματος περιέχει ήδη τυπικά μεγέθη αεραγωγών, αλλά μπορείτε να προσθέσετε μη τυποποιημένους αεραγωγούς

Προτείνονται επίσης οι ακόλουθοι υπολογισμοί:

1. Υπολογισμός του παράγοντα σύγχυσης / διάχυσης

2. Υπολογισμός διαφράγματος γκαζιού

3. Υπολογισμός βρύων / στροφών

4. Υπολογισμός βαλβίδων γκαζιού

5. Υπολογισμός των ενοποιημένων τμημάτων

6. Υπολογισμός του ορυχείου εφοδιασμού / εξόρυξης

7. Υπολογισμός πλέγματος / πλέγματος

8. Υπολογισμός του θερμικού φορτίου του θερμαντήρα αέρα

Από το 2010, το πρόγραμμα Vent-Calc v2.0 διανέμεται δωρεάν. Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το σύννεφο.

Η IP σας είναι αποκλεισμένη

Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε anonymizers / proxy / VPN ή άλλα παρόμοια εργαλεία (TOR, friGate, ZenMate, κλπ.) Για να έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο.

Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για κατάχρηση [at] twirpx.com εάν είστε βέβαιοι ότι αυτό το κλείδωμα είναι λάθος.

Στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δώστε τις ακόλουθες πληροφορίες σχετικά με την κλειδαριά:

Επιπλέον, διευκρινίστε:

 1. Τι ISP χρησιμοποιείτε;
 2. Τι πρόσθετα έχουν εγκατασταθεί στο πρόγραμμα περιήγησης;
 3. Υπάρχει πρόβλημα εάν απενεργοποιήσετε όλα τα πρόσθετα;
 4. Είναι το πρόβλημα σε άλλο πρόγραμμα περιήγησης;
 5. Ποιο λογισμικό VPN / proxy / anonymization συνήθως χρησιμοποιείτε; Υπάρχει κάποιο πρόβλημα αν τα απενεργοποιήσετε;
 6. Πόσο καιρό πριν ο υπολογιστής έχει ελεγχθεί για ιούς;

Η IP σας είναι αποκλεισμένη

Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε anonymizers / proxy / VPN ή παρόμοια εργαλεία (TOR, friGate, ZenMate κ.λπ.) για να έχετε πρόσβαση στην ιστοσελίδα.

Επικοινωνήστε με την κατάχρηση [at] twirpx.com εάν είστε βέβαιοι ότι αυτό το μπλοκ είναι λάθος.

Επισυνάψτε το ακόλουθο κείμενο στο email σας:

Προσδιορίστε επίσης:

 1. Τι πάροχος Internet (ISP) χρησιμοποιείτε;
 2. Ποιες προσθήκες και πρόσθετα εγκαθίστανται στο πρόγραμμα περιήγησής σας;
 3. Μειώνει ακόμα εάν απενεργοποιήσετε όλα τα πρόσθετα που είναι εγκατεστημένα στο πρόγραμμα περιήγησής σας;
 4. Μήπως εξακολουθεί να εμποδίζει αν χρησιμοποιείτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης;
 5. Τι λογισμικό χρησιμοποιείτε συχνά για VPN / proxy / anonymization; Μειώνει ακόμα εάν την απενεργοποιήσετε;
 6. Πόσο καιρό έχετε ελέγξει τον υπολογιστή σας για ιούς;