Οπαδοί σαλιγκαριών: ακτινικοί, φυγοκεντρικοί και καυσαερίων

Το σαλιγκάρι ανεμιστήρα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς συσκευές που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ροής αέρα με υψηλή πυκνότητα. Αυτή η κουκούλα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, τις αποχρώσεις του σχεδιασμού και την αρχή της λειτουργίας, που διακρίνει τον κοχλία από άλλα συστήματα.

Χαρακτηριστικά

Φωτογραφία του ανεμιστήρα σαλιγκαριού

Πριν φτιάξετε τα χέρια σας έναν ιδιαίτερα αποδοτικό ανεμιστήρα σαλιγκαριών, θα πρέπει να μάθετε για τα χαρακτηριστικά αυτής της συσκευής και το σχεδιασμό της.

 • Για τη διεξαγωγή της κίνησης του εξαναγκασμένου αέρα, είναι μερικές φορές δυνατή η διανομή με ένα πτερωτή και μια μονάδα παραγωγής ενέργειας που θα περιστρέψει το στοιχείο εργασίας.
 • Εάν ο χώρος είναι περιορισμένος, αλλά η μονάδα εξάτμισης είναι εξαιρετικά απαραίτητη, έρχεται στη διάσωση εξειδικευμένος εξοπλισμός.
 • Το σαλιγκάρι είναι ένα σώμα που έχει τη μορφή σπιράλ.
 • Το καθήκον του σώματος είναι να εκπληρώσει τα καθήκοντα του καναλιού αέρα.
 • Τα σαλιγκάρια που κατασκευάζονται με τα χέρια τους είναι αρκετά δημοφιλή, αλλά όταν δεν υπάρχει χρόνος για συναρμολόγηση ή έλλειψη κατάλληλων δεξιοτήτων, αντικειμενικά η καλύτερη λύση θα είναι η αγορά τελικού εξοπλισμού.
 • Για να σχηματιστεί μια ροή αέρα, ένα ακτινωτό εξάρτημα βρίσκεται στο εσωτερικό του σχεδιασμού του ανεμιστήρα - του τροχού.
 • Αυτό το ακτινωτό στοιχείο του εξοπλισμού συνδέεται με την εγκατάσταση ηλεκτροπαραγωγής.
 • Οι λεπίδες στην πτερωτή είναι λυγισμένες, γεγονός που τους επιτρέπει να δημιουργήσουν μια εκφορτισμένη περιοχή όταν κινούνται.
 • Ο αγωγός εισόδου της δομής χρησιμεύει για την είσοδο αέρα ή άλλου μέσου.
 • Λόγω της κίνησης κατά μήκος του σπειροειδούς περιβλήματος, η ταχύτητα του αέρα στην έξοδο μέσω του ανοίγματος εξόδου αυξάνει αισθητά.
 • Οι ανεμιστήρες του κοχλία είναι ανθεκτικοί στη θερμότητα, ανθεκτικοί στη διάβρωση και γενικό σκοπό.
 • Η κίνηση των λεπίδων του ανεμιστήρα του κοχλία εξαρτάται από το σχεδιασμό του εξοπλισμού. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη θέση του ακροφυσίου εξόδου. Αν είναι αριστερά, ο ρότορας πρέπει να περιστρέφεται δεξιόστροφα ή αντίστροφα.
 • Κατά την επιλογή ή τη συναρμολόγηση των σαλιγκαριών με το χέρι, πρέπει να εξετάσετε πόσα λεπίδες χρησιμοποιούνται και ποιοι είναι οι δείκτες της καμπυλότητας τους.

Δημιούργησε ροές αέρα

Φωτογραφία ενός ανεμιστήρα βιομηχανικού σαλιγκαριού

Όταν σχεδιάζετε να συναρμολογήσετε μια αυτο-κατασκευασμένη μονάδα με τα δικά σας χέρια ή να αγοράσετε ένα έτοιμο απορροφητήρα τύπου σαλιγκαριού, θα πρέπει σίγουρα να λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά των δημιουργούμενων αέριων ρευμάτων. Δηλαδή, θα πρέπει να ενδιαφέρεστε για το μέγεθος της ροής, στην οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η περιοχή εφαρμογής του κοχλία.

 1. Χαμηλή πίεση. Οι ροές αέρα χαμηλής πίεσης χρησιμοποιούνται ευρέως στον εξοπλισμό των χώρων παραγωγής και στη συναρμολόγηση οικιακών συσκευών. Δεν επιτρέπεται η υπέρβαση της θερμοκρασίας του αέρα πάνω από τους 80 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, τα σαλιγκάρια χαμηλής πίεσης δεν είναι προσαρμοσμένα να λειτουργούν σε επιθετικό περιβάλλον.
 2. Μέση πίεση. Οι ανεμιστήρες σαλιγκαριών μέσης πίεσης συναντώνται πιο συχνά στη διάταξη ενός συστήματος εξάτμισης που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά, την αφαίρεση λεπτού υλικού. Ένα ζωντανό παράδειγμα είναι ο κόκκος και η αφαίρεση του πριονιδιού.
 3. Υψηλή πίεση. Τα εκχυλίσματα του κοχλία υψηλής πίεσης σχηματίζουν ρεύματα αέρα που εισέρχονται στις ζώνες καύσης διαφόρων τύπων καυσίμων. Ο εξοπλισμός λέβητα, που λειτουργεί με διαφορετικούς τύπους καυσίμων, είναι εξοπλισμένος με σαλιγκάρια υψηλής πίεσης.

Ένα σαλιγκάρι ή φυγοκεντρικός ανεμιστήρας απαιτεί μια αξιόπιστη βάση. Το σώμα πρέπει να στερεωθεί σωστά για να αποφευχθεί ο κραδασμός. Οι βιομηχανικές μονάδες χαρακτηρίζονται από αυξημένους κραδασμούς. Εάν αυτό το φαινόμενο δεν αποτραπεί, η συσκευή θα αποτύχει σταδιακά.

Κάνε τον εαυτό σου

Η οικοδόμηση ενός ανεμιστήρα σαλιγκαριών δεν είναι το πιο δύσκολο πράγμα, αν αποφασίσετε να πάρετε μια αυτο-κατασκευασμένη μονάδα με τα χέρια σας.

Υπάρχουν αρκετές σημαντικές συστάσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν από την οικοδόμηση ενός ανεμιστήρα σαλιγκαριού από τα χέρια.

 1. Λειτουργικός σκοπός. Για να εξοπλιστεί το σύστημα εξαερισμού με ένα μέρος του δωματίου, ένα μικρό τμήμα ή εξοπλισμό, το σώμα μπορεί να συναρμολογηθεί από αυτοσχέδια υλικά. Αν πρόκειται για φυγοκεντρική μονάδα που θα παράγει ροές αέρα για να εξασφαλίσει τη λειτουργία του εξοπλισμού του λέβητα, τότε το σώμα κατασκευάζεται με το χέρι από ανοξείδωτο χάλυβα ή ανθεκτικό στη θερμότητα μέταλλο.
 2. Ισχύς. Αυτή η παράμετρος εξαρτάται άμεσα από τις λειτουργίες που θα εκτελέσει η φυγοκεντρική μονάδα. Πολλοί οικιακοί τεχνίτες χρησιμοποιούν σαλιγκάρια που λαμβάνονται από παλιό εξοπλισμό, συστήματα εξαερισμού, απορροφητήρες ή ηλεκτρικές σκούπες. Χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο σύνολο, εγγυάστε έναν ακριβή λόγο ισχύος και τα χαρακτηριστικά της περίπτωσης.

Εάν θέλετε να κάνετε ένα σαλιγκάρι για οικιακή χρήση, χρησιμοποιήστε μέσα στο συνεργείο, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε μια συσκευή μόνοι σας. Όλες οι άλλες περιπτώσεις υποδηλώνουν την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν μόνο σφραγισμένα σαλιγκάρια.

Για να δημιουργήσετε έναν αποτελεσματικό αυτόματο ανεμιστήρα σαλιγκαριών, θα χρειαστεί να εκτελέσετε τις παρακάτω εργασίες:

 • Υπολογίστε τις διαστάσεις του μελλοντικού εξοπλισμού. Εάν πρόκειται για μονάδα φυγοκέντρησης για εγκατάσταση σε περιορισμένο χώρο, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε φλάντζες αποσβεστήρα. Θα επιτρέψουν την αντιστάθμιση των παραγόμενων κραδασμών κατά τη λειτουργία της, την προστασία του κοχλία από την πρόωρη φθορά. Εάν πρόκειται για μεγάλη στατική μονάδα, η προστασία από κραδασμούς συμβαίνει λόγω της μάζας του εξοπλισμού και της στερέωσής του.
 • Για να φτιάξετε το κέλυφος του ανεμιστήρα-σαλιγκάρι. Αν δεν έχετε ένα τελικό κουτί, το οποίο είναι ιδανικό για ανεμιστήρα, χρησιμοποιήστε τα υλικά που έχετε ετοιμάσει. Για τους σκοπούς αυτούς, τα κατάλληλα πλαστικά, φύλλα κόντρα πλακέ, χάλυβα. Αν αποφασίσετε να πάρετε φύλλα από κόντρα πλακέ, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κενά στη διαδικασία συναρμολόγησης, όλες οι ραφές είναι σφραγισμένες σωστά.
 • Εξετάστε το σχέδιο της μονάδας ισχύος του κοχλία. Το καθήκον της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι να περιστρέφει τις λεπίδες του ανεμιστήρα. Όταν επιλέγετε, εξετάστε πόση δύναμη έχει το σαλιγκάρι. Εάν είναι φυγοκεντρικός ανεμιστήρας υψηλής ισχύος, χρησιμοποιήστε έναν ιμάντα κίνησης. Σε μικρές εγκαταστάσεις, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε έναν άξονα που συνδέει τον μειωτήρα κινητήρα με τον δρομέα.
 • Χρησιμοποιήστε συνδετήρες. Κατά την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα-σαλιγκάρι στο εξωτερικό περίβλημα της δομής, χρησιμοποιήστε πλάκες τοποθέτησης σε σχήμα U. Εάν η ικανότητα των μονάδων είναι εντυπωσιακή, τότε βεβαιωθείτε ότι έχετε υιοθετήσει μια τεράστια, σταθερή βάση.
 • Ελαχιστοποιήστε το θόρυβο. Ένα σαλιγκάρι υψηλής ισχύος χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι ένας τέτοιος φυγοκεντρικός ανεμιστήρας εκπέμπει πολύ θόρυβο. Αντικειμενικά, ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθείτε από τον θόρυβο του σαλιγκαριού είναι να συγκεντρώσετε τον εξοπλισμό όσο το δυνατόν ποιοτικά. Ακόμη και μετά τη συναρμολόγηση του κοχλία, είναι δύσκολο να αντισταθμιστεί ο θόρυβος. Τα πιο θορυβώδη είναι τα μοντέλα, το σώμα του οποίου είναι κατασκευασμένο από πλαστικό και μέταλλο. Ξύλινα κιβώτια μειώνουν το θόρυβο του κοχλία, αλλά είναι σημαντικά κατώτερα από τα μεταλλικά και πλαστικά ανάλογα για τη διάρκεια της λειτουργίας.

Σύμφωνα με το διάγραμμα που παρουσιάζεται μπορείτε να δημιουργήσετε φυγοκεντρικές συσκευές εξάτμισης διαφορετικής ισχύος της ανάθεσης από τα δικά σας χέρια. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να κάνετε αλλαγές στο σχήμα, να αλλάξετε τα στοιχεία, να προσθέσετε βοηθητικά στοιχεία.

Η πιο σημαντική στιγμή στη συναρμολόγηση του ανεμιστήρα από τα χέρια του είναι η αξιόπιστη σφράγιση όλων των ραφών που διατίθενται στην κατασκευή και η προστασία του ίδιου του κινητήρα. Με την πάροδο του χρόνου και καθώς χρησιμοποιείται ο κινητήρας, ο οποίος δεν διαθέτει επαρκή προστασία, μπορούν να εισέλθουν διάφορα σκουπίδια, σκόνη, βρωμιά και υγρασία. Δεν είναι μυστικό ότι αυτό οδηγεί σε φθορά, σταδιακή καταστροφή και αποτυχία εξοπλισμού.

Υπολογισμός του σαλιγκαριού για τον ανεμιστήρα

Από την κατάσταση της μέγιστης απόδοσης,

Διατομή στην άκρη εξόδου του ανεμιστήρα, m 2,

όπου 0,42 είναι η ονομαστική απόδοση του ακτινικού ανεμιστήρα.

Πλάτος του τροχού του ανεμιστήρα

όπου το 0,92 είναι ένας συντελεστής που λαμβάνει υπόψη την παρουσία πτερυγίων αερισμού στην επιφάνεια της σχάρας εξαερισμού (επιφάνεια).

Η εσωτερική διάμετρος του τροχού καθορίζεται από την προϋπόθεση ότι ο ανεμιστήρας λειτουργεί με τη μέγιστη απόδοση, δηλαδή με και. Χρησιμοποιώντας τις εξισώσεις της στατικής πίεσης που αναπτύσσονται από τον ανεμιστήρα, Pa, βρίσκουμε την πίεση που αναπτύσσεται από τον ανεμιστήρα στο ρελαντί:

όπου = 0,6 για ακτινικά πτερύγια. kg / m 3 είναι η πυκνότητα του αέρα.

Γνωρίζοντας τη ροή του αέρα V, αντίσταση του συστήματος εξαερισμού και προσδιορισμός της περιφερειακής ταχύτητας στην εσωτερική άκρη του ανεμιστήρα [16]:

βρείτε την εσωτερική διάμετρο του τροχού ανεμιστήρα, m:

Στους ενσωματωμένους ανεμιστήρες, ο λόγος βρίσκεται στην περιοχή 1,2... 1,5.

Ο αριθμός των λεπίδων του ανεμιστήρα είναι [16]:

Για να μειώσετε το θόρυβο εξαερισμού, συνιστάται να επιλέξετε τον αριθμό των πτερυγίων ανεμιστήρα έτσι ώστε να είναι ίσος με έναν περιττό αριθμό. Όταν ο εξαερισμός μπορεί να συνιστάται και ο αριθμός εξαρτήσεων στη διάμετρο του ανεμιστήρα: σε mm, σε mm, σε mm, σε mm.

Για τους ανεμιστήρες των ασύγχρονων κινητήρων σειράς 4Α, συνιστάται να επιλέξετε τον αριθμό των λεπίδων σύμφωνα με τον πίνακα. 7.6.

Πίνακας 7.6. Αριθμός λεπίδων ανεμιστήρα

Φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες CC "σαλιγκάρι" - κανόνες επιλογής

Ταξινόμηση φυγοκεντρικών ανεμιστήρων

Ο ανεμιστήρας είναι μια διάταξη κίνησης από τον ηλεκτροκινητήρα για τη διαμόρφωση της ροής του αντληθέντος μέσου (αέρα ή οποιωνδήποτε αερίων). Τα πιο συνηθισμένα είναι οι αξονικοί και ακτινικοί ανεμιστήρες. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε μόνο ακτινωτά, λεγόμενα "σαλιγκάρια" ή φυγοκεντρικά. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των οπαδών είναι η ακτινική διάταξη καμπύλη σπείρα λεπίδες, δημιουργώντας πίεση στην κοιλότητα εμφυσήσεως του ανεμιστήρα. Σε αυτή την περίπτωση, η κατεύθυνση ροής αέρα αλλάζει κατά 90 *.

Με πίεση εκκένωσης

Χαμηλή πίεση - έως 1 kPa

Ο ανεμιστήρας ακτινωτός ВР 80-75 №20

Ο ανεμιστήρας ακτινωτός ВР 80-75 №2,5

Αισθητήρας VR 80-75 № 3,15

Ανεμιστήρας VR 80-75 №4

Μέση πίεση - από 1 kPa

Ανεμιστήρας BP 300-45 # 2

Ανεμιστήρας BP 300-45 №2,5

Ανεμιστήρας BP 300-45 № 3,15

Ανεμιστήρας VR 300-45 №4

Υψηλή πίεση - από 3 kPa

Ανεμιστήρας VR 12-26 №2,5

Ακτινοβολικός ανεμιστήρας BP 12-26 Όχι 3.15

Ο ανεμιστήρας είναι ακτινικός VR 12-26 №4

Ανεμιστήρας VR 12-26 №4,5

Επιλογή Δείκτες ανεμιστήρα απόδοση συνεπάγεται εξέταση των παραμέτρων όπως το συνολικό μήκος και διατομή των καναλιών εξαερισμού, η διαφορά τους σε ύψος, αποζημίωση για το σύστημα (συμπίεση ή πλευρά αναρρόφησης) διακλάδωσης, την επιθυμητή αέρα ανά μονάδα χρόνου. Δεδομένου ότι με ένα διαφορετικό σύστημα αγωγών, ο ανεμιστήρας μέσης πίεσης μπορεί να εκτελέσει τις λειτουργίες ενός ανεμιστήρα χαμηλής πίεσης και αντίστροφα. Μην κάνετε χωρίς ειδικούς που είναι σε θέση να κάνουν τους απαραίτητους υπολογισμούς.

Ανά πεδίο εφαρμογής

Γενικός σκοπός

Για άντληση αέρα με θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 80 ° C, χωρίς σκόνη και επιθετικά εξαρτήματα. Αυτό το σύστημα θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού των διαφόρων κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων των πολυώροφων. Τόσο οικιστικό όσο και βιομηχανικό.

Αντιεκρηκτική προστασία

Αυτοί είναι ακτινωτοί ανεμιστήρες ειδικής χρήσης, με υψηλότερες απαιτήσεις ασφάλειας από τον συμβατικό εξοπλισμό. Ο κύριος σκοπός είναι η υψηλής ποιότητας αφαίρεση εκρηκτικών μιγμάτων από τον αέρα των αεριζόμενων χώρων. Η έκδοση του κινητήρα είναι ανθεκτική στις εκρήξεις. Ένα ζεύγος τροχών-σώματος κατασκευάζεται από υλικά σπινθήρες όταν απαγορεύει αμοιβαίας επαφής (ορείχαλκος, χάλυβας, ανοξείδωτος χάλυβας, ανοξείδωτος χάλυβας, αλουμίνιο, αλουμίνιο, ηλεκτρικά αγώγιμο πλαστικό). Θερμοκρασία λειτουργίας -30 + 40 * С.

Για να αποτραπεί ένα εκρηκτικό μείγμα στο σύστημα εξαερισμού του εξαναγκασμένου αερισμού θέσει πίσω ή βυθίστηκαν klapana.Sistemy εξαερισμού θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με αυτόματο, την παρακολούθηση της συγκέντρωσης των εκρηκτικών μειγμάτων στο αντλούμενο μέσο.

Για εργασία σε επιθετικό περιβάλλον

Χρησιμοποιούνται φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες υψηλής πίεσης και υψηλής απόδοσης. Στόχος τους είναι να μεταφέρουν τον αέρα με την παρουσία χημικά ενεργών συστατικών που προκαλούν διάβρωση, καταπολεμούν τη χημική ατμοσφαιρική ρύπανση. Χημική παραγωγή, αποθήκες χημικών - ο κατάλογος είναι πολύ εκτεταμένος.

Οι ακτινικοί ανεμιστήρες που χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό είναι κατασκευασμένοι από υλικά ικανά να αντιστέκονται στη δράση χημικά δραστικών ουσιών που προκαλούν διάβρωση. Το ιδανικό υλικό για την κατασκευή των κελυφών και των πτερυγίων αυτών των σαλιγκαριών είναι το πολυπροπυλένιο. Αντέχει ακόμη και σε υψηλές συγκεντρώσεις χημικώς δραστικών ουσιών, είναι σε θέση να λειτουργήσει σε θερμοκρασία 90 ° C και μέση σκόνη στο δωμάτιο. Ως υλικό για το πλαίσιο χρησιμοποιείται γαλβανισμένος χάλυβας.

Θερμικοί ανυψωτικοί (φυγοκεντρικοί) ανεμιστήρες

Αυτοί οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται κυρίως για την άντληση αέρα από εγκαταστάσεις με "θερμή" παραγωγή, αφαίρεση αέρα από χώρους συγκόλλησης, ηλεκτρικούς πίνακες, λεβητοστάσια, σάουνες. Και επίσης για τη χρήση σε συστήματα αερισμού καναλιών τζάκια, σόμπες. Επιπλέον, στη δημόσια τροφοδοσία - σχάρες, αρτοποιεία και ούτω καθεξής. Σε ανελκυστήρες σε συνδυασμό με μηχανές ξήρανσης σιτηρών.

Συνδυασμός σχεδιασμού ανθεκτικού σε παράγοντα - θερμότητα. Για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα, όλα τα μέρη του ανεμιστήρα - τροχού, σώματος, πλαισίου, κινητήρα καλύπτονται με ανθεκτική στη θερμότητα βαφή σε σκόνη, ανθεκτική σε θερμοκρασίες έως 200 * C. Το υλικό κατασκευής είναι χάλυβας άνθρακα. Αυτό εξασφαλίζει την ικανότητα της μονάδας να λειτουργεί σε σταθερό περιβάλλον με θερμοκρασία μέχρι 200 ​​* C.

Είναι δυνατή η αυτόματη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του ανεμιστήρα όταν η θερμοκρασία της επιλεγμένης περιοχής ελέγχου φτάσει στο δωμάτιο.

Σκόνη

Πολλές τεχνολογικές διαδικασίες προβλέπουν σχηματισμό σκόνης, πριονίδι και άλλες μηχανικές αναρτήσεις στον αέρα του χώρου εργασίας. Οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες σκόνης χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση τους. Από συνήθεις «σαλιγκάρι» διακρίνονται από την απουσία του εμπρόσθιου στροφείου δίσκου, μειώνεται σε 6-8 κομμάτια του αριθμού των λεπίδων και ένα μεγάλο διάκενο μεταξύ της πτερωτής και θύρα αναρρόφησης. Αυτά τα χαρακτηριστικά σχεδίασης σας επιτρέπουν να αντιμετωπίζετε καλά τη σκόνη, αλλά μειώνετε την απόδοση του ανεμιστήρα στο σύνολό του. Αυτό απαιτεί την εγκατάσταση ανεμιστήρα με "περιθώριο" για ισχύ και απόδοση.

Αφαίρεση καπνού

Φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες - αφαίρεση καπνού αναφέρεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Είναι συνήθως απορρόφηση μονομερούς. Η χρήση τους θα πρέπει να εξασφαλίζει μείωση του καπνού από τις πυρκαγιές, γεγονός που καθιστά δυνατή την ασφαλή έξοδο από τους χώρους χωρίς καπνό. Οι αναρροφτήρες καπνού πρέπει να αφαιρούν τα προϊόντα καύσης και τον ζεστό αέρα για 2 ώρες σε θερμοκρασία αέρα μέχρι 400-600 * C. Αυτό καθορίζει τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού τους.

Το σώμα και ο τροχός είναι κατασκευασμένα από κράμα χάλυβα με ανθεκτική στην θερμότητα πολυμερή. Η επιλογή του ανεμιστήρα εξαρτάται από τον όγκο των χώρων και από τα χαρακτηριστικά του τυποποιημένου πυροσβεστικού συστήματος του οποίου αποτελεί μέρος.

Οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες είναι, κατά μία έννοια, εναλλάξιμοι. Έτσι, είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα με προστασία από εκρήξεις σε ένα σύστημα αερισμού γενικής χρήσης, να επιλέξετε τη σωστή απόδοση και θα λειτουργήσει καλά. Αλλά αξίζει τον κόπο, δεδομένης της διαφοράς τιμής; Από αυτή την άποψη, είναι σαφώς περιττή.

Με την εκτέλεση

Αριστερή περιστροφή

Δεξιά περιστροφή

Σύμφωνα με το έργο εγκατάστασης στον τόπο εγκατάστασης.

Λάμες εργασίας

Ωμοπλάτες - είναι δυνατή η εργασία σε περιβάλλον με σκόνη
Οι ώμοι κάμπτονται προς τα πίσω - Υπάρχει υψηλή ταχύτητα ανεμιστήρα.
Οι λεπίδες κάμπτονται προς τα εμπρός - υψηλότερη πίεση και παραγωγικότητα.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Η πτερωτή συνδέεται με τον άξονα του κινητήρα.

Πλεονεκτήματα - απλότητα σχεδιασμού, μικρότερο κόστος. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν ένα μεγάλο φορτίο στα ρουλεμάν του κινητήρα και πολλή εργασία για επισκευές. Σε περίπτωση βλάβης, απαιτείται η αποσυναρμολόγηση "στο έδαφος".
Μεταφορά ζώνης από τον κινητήρα στην πτερωτή.

Πλεονεκτήματα - κινητήρας «δεν μαζεύει επάνω όλη την σκόνη,» λιγότερο άγχος επί των εδράνων, η διάμετρος της τροχαλίας μπορεί να αλλάξει για να επιτευχθεί η επιθυμητή ταχύτητα του ανεμιστήρα και την καταπόνηση του κινητήρα. Μειονεκτήματα - μεγαλύτερη κατανάλωση μετάλλων και τιμή.
Η πτερωτή συνδέεται με τον άξονα του κινητήρα μέσω ενός συνδέσμου.

Πλεονεκτήματα - ακτινικά φορτία από τον κινητήρα. Καλή συντήρηση και μέση τιμή. Τα μειονεκτήματα είναι ελάχιστα.
Ανεμιστήρες φυγόκεντρες (σαλιγκάρια) και αποδεδειγμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα, που δραστηριοποιούνται σε όλους σχεδόν τους τομείς που απαιτούν εφαρμογή των εγκαταστάσεων εξαερισμού, καθαρισμό, θέρμανση και κλιματισμό. Τεχνικές και οικονομικές παραμέτρους, την αξιοπιστία, συντηρησιμότητα, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων για κάθε εργασία τους ηγέτες στον καθαρό αέρα, άνεση και ασφάλεια κάνει.

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα σαλιγκαριού με τα χέρια σας: πτερύγια, λεπίδες

Η δημιουργία ροής αέρα με υψηλή πυκνότητα είναι δυνατή με διάφορους τρόπους. Ένα από τα πιο αποτελεσματικά είναι ένας ακτινικός ανεμιστήρας ή "σαλιγκάρι". Διαφέρει από τα άλλα όχι μόνο στη μορφή, αλλά και στην αρχή της εργασίας.

Συσκευή και σχεδιασμός του ανεμιστήρα

Για την κίνηση του αέρα, μερικές φορές δεν επαρκεί για την πτερωτή και την μονάδα ισχύος. Σε περιορισμένο χώρο πρέπει να χρησιμοποιείται ένας ειδικός εξοπλισμός εξάτμισης. Είναι ένα σπειροειδές σώμα, το οποίο λειτουργεί ως κανάλι αέρα. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, ή μπορείτε να αγοράσετε ένα έτοιμο μοντέλο.

Παρέχεται μια ακτινική πτερωτή για να σχηματίσει τη ροή στη δομή. Συνδέεται με τη μονάδα ισχύος. Οι λεπίδες του τροχού έχουν καμπυλωτό σχήμα και δημιουργούν μια εκφορτισμένη περιοχή όταν κινούνται. Λαμβάνει αέρα (ή αέριο) από τον αγωγό διακλάδωσης εισόδου. Όταν κινείται κατά μήκος του σπειροειδούς περιβλήματος, η ταχύτητα στο άνοιγμα εξόδου αυξάνει.

Ανάλογα με την εφαρμογή, ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας μπορεί να είναι γενικός σκοπός, ανθεκτικός στη θερμότητα ή προστατευμένος από τη διάβρωση. Επίσης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το ποσό της δημιουργούμενης ροής αέρα:

 • χαμηλή πίεση. Το πεδίο εφαρμογής είναι αίθουσες παραγωγής, οικιακές συσκευές. Η θερμοκρασία του αέρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τους +80 ° C. Υποχρεωτική απουσία επιθετικών μέσων ενημέρωσης.
 • μέση τιμή πίεσης. Είναι μέρος του εξοπλισμού εξόρυξης για την απομάκρυνση ή τη μεταφορά υλικών μικρού κλάσματος, πριονίδια σιτηρών,
 • υψηλής πίεσης. Δημιουργεί την εισροή αέρα στη ζώνη καύσης του καυσίμου. Εγκαθίσταται σε πολλούς τύπους λεβήτων.

Η κατεύθυνση κίνησης των λεπίδων καθορίζεται από το σχεδιασμό και, ειδικότερα, από τη θέση του σωλήνα διακλάδωσης εξαγωγής. Εάν βρίσκεται στην αριστερή πλευρά - ο δρομέας πρέπει να γυρίζει δεξιόστροφα. Ο αριθμός των λεπίδων και η καμπυλότητα τους λαμβάνεται επίσης υπόψη.

Για ισχυρά μοντέλα, πρέπει να κάνετε μια αξιόπιστη βάση με τα χέρια στο σώμα. Η βιομηχανική μονάδα θα δονείται έντονα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σταδιακή καταστροφή της.

Αυτο-κατασκευασμένο

Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να καθορίσετε τον λειτουργικό σκοπό του φυγοκεντρικού ανεμιστήρα. Εάν είναι απαραίτητο για τον αερισμό ενός συγκεκριμένου μέρους του δωματίου ή του εξοπλισμού - το κύτος μπορεί να κατασκευαστεί από αυτοσχέδια υλικά. Για να ολοκληρωθεί ο λέβητας θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ανθεκτικό στη θερμότητα χάλυβα ή να το φτιάξετε από ανοξείδωτο χάλυβα με το χέρι.

Πρώτον, υπολογίζεται η ισχύς και προσδιορίζεται ένα σύνολο στοιχείων. Η καλύτερη επιλογή είναι να αποσυναρμολογήσετε το σαλιγκάρι από τον παλιό εξοπλισμό - κουκούλα ή ηλεκτρική σκούπα. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου κατασκευής είναι η ακριβής αντιστοίχιση της ισχύος της μονάδας ισχύος και των παραμέτρων της γάστρας. Ο ανεμιστήρας του σαλιγκάρι γίνεται εύκολα με το χέρι μόνο για ορισμένους εφαρμοσμένους σκοπούς ενός μικρού εργαστηρίου στο σπίτι. Σε άλλες περιπτώσεις συνιστάται να αγοράσετε ένα ήδη κατασκευασμένο βιομηχανικό μοντέλο ή να πάρετε ένα παλιό από το αυτοκίνητο.

Η διαδικασία είναι να φτιάξετε έναν φυγόκεντρο ανεμιστήρα με τα χέρια σας.

 1. Υπολογισμός συνολικών διαστάσεων. Εάν η συσκευή πρόκειται να τοποθετηθεί σε περιορισμένο χώρο - να παρέχετε ειδικές φλάντζες αποσβεστήρα για την αντιστάθμιση των κραδασμών.
 2. Κατασκευή της υπόθεσης. Ελλείψει έτοιμης κατασκευής, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλαστικά φύλλα, χάλυβας ή κόντρα πλακέ. Στην τελευταία περίπτωση, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη σφράγιση των αρθρώσεων.
 3. Σχέδιο εγκατάστασης της μονάδας ισχύος. Περιστρέφει τις λεπίδες, οπότε επιλέξτε τον τύπο της μονάδας δίσκου. Για μικρές κατασκευές, χρησιμοποιείται ένας άξονας που συνδέει τον μειωτήρα κινητήρα με τον δρομέα. Σε ισχυρές εγκαταστάσεις, χρησιμοποιείται ένας ιμάντας κίνησης.
 4. Συνδετήρες. Αν ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος σε εξωτερικό περίβλημα, για παράδειγμα, ένας λέβητας - κάνει πλάκες σχήματος U. Σε σημαντικές ικανότητες θα χρειαστεί να δημιουργήσουμε μια αξιόπιστη και τεράστια βάση.

Αυτό είναι το γενικό σχήμα με το οποίο μπορείτε να φτιάξετε τη φυγόκεντρη μονάδα λειτουργίας με τα δικά σας χέρια. Μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη διαθεσιμότητα εξαρτημάτων. Είναι σημαντικό να συμμορφώνεστε με τις απαιτήσεις της ερμητικής σφράγισης του κύτους, καθώς και να εξασφαλίζετε αξιόπιστη προστασία της μονάδας ισχύος από πιθανή μόλυνση από σκόνη και συντρίμμια.

Κατά τη λειτουργία, ο ανεμιστήρας θα είναι πολύ θορυβώδης. Θα είναι προβληματικό να μειωθεί αυτό, αφού είναι σχεδόν αδύνατο να αντισταθμιστεί η δόνηση του σώματος κατά τη διάρκεια της κίνησης των ροών του αέρα με τα χέρια σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μεταλλικά και πλαστικά μοντέλα. Το δέντρο μπορεί να μειώσει εν μέρει τον ήχο υποβάθρου, αλλά έχει μικρή διάρκεια ζωής.

Στο βίντεο, μπορείτε να δείτε τη διαδικασία κατασκευής μιας θήκης από φύλλα PVC:

Επισκόπηση και σύγκριση μοντέλων έτοιμων προς παραγωγή

Λαμβάνοντας υπόψη τον ακτινικό ανεμιστήρα ενός σαλιγκαριού, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το υλικό κατασκευής: η χυτευμένη θήκη από αλουμίνιο, φύλλο ή ανοξείδωτο χάλυβα. Το μοντέλο επιλέγεται με βάση συγκεκριμένες ανάγκες, ας εξετάσουμε ένα παράδειγμα ενός μοντέλου παραγωγής σε μια καλουπωμένη περίπτωση.

Φυγοκεντρικός (ακτινικός) ανεμιστήρας. Ερώτηση σχετικά με τον τροχό με τις ωμοπλάτες.

# 61 Porohok

bullfinch (04 Νοεμβρίου 2016 - 20:34) έγραψε:

# 62 Porohok

Δημοσίευση επεξεργασμένο από Porohok στις: 04 Νοεμβρίου 2016 - 20:48

# 63 Porohok

# 64 Porohok

# 65 Porohok

Συνημμένες εικόνες

Δημοσίευση επεξεργασμένο από Porohok: 5 Νοεμβρίου 2016 - 21:52

# 66 Ruslan Alexandrovich

 • Newbie
 • 0 δημοσιεύσεις

Συνημμένες εικόνες

# 67 Ruslan Alexandrovich

 • Newbie
 • 0 δημοσιεύσεις

Συνημμένες εικόνες

# 68 Ruslan Alexandrovich

 • Newbie
 • 0 δημοσιεύσεις

Συνημμένες εικόνες

Η θέση έχει εκδοθεί από τον Руслан Александрович: 04 Δεκεμβρίου 2016 - 17:19

Ποικιλίες ανεμιστήρων σαλιγκαριών

Ανεμιστήρες σαλιγκάρι όνομά του ήταν σχετικά με το σχήμα του σώματος, το οποίο μοιάζει με το κέλυφος του μαλάκιο. Σήμερα, αυτό το είδος του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται τόσο στη βιομηχανία και στις κατασκευές κατοικιών στα συστήματα εξαερισμού. Οι κατασκευαστές προσφέρουν σήμερα διάφορα μοντέλα σαλιγκαριών για αερισμό. Αλλά όλες οι εργασίες στην ίδια αρχή - η φυγόκεντρος δύναμη που παράγεται από την περιστροφή των πτερυγίων στροφείου, συλλαμβάνει αέρα μέσα από σαλιγκάρι εισόδου και το ωθεί μέσω της γραμμικής θυρίδας εξόδου που βρίσκεται σε 90 ° σε ένα διαφορετικό επίπεδο στην είσοδο.

Γενικά δεδομένα σχετικά με τους φυγοκεντρικούς (ακτινικούς) ανεμιστήρες

Οι ανεμιστήρες του κοχλία έχουν διπλή ονομασία (σήμανση): BP και VC, δηλαδή, ακτινική και φυγοκεντρική. Ο πρώτος λέει ότι οι λεπίδες του οργάνου εργασίας του εξοπλισμού είναι τοποθετημένες ακτινικά σε σχέση με τον ρότορα τους. Ο δεύτερος είναι ο προσδιορισμός της φυσικής αρχής της συσκευής, δηλαδή η διαδικασία πρόσληψης και μετατόπισης των αέριων μαζών οφείλεται σε φυγοκεντρική δύναμη.

Είναι οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες στα συστήματα εξαερισμού που έχουν αποδειχθεί στην θετική πλευρά λόγω της υψηλής απόδοσης αφαίρεσης αέρα.

Αρχή λειτουργίας


Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι οπαδοί αυτής της τροποποίησης εργάζονται με βάση τη φυγοκεντρική δύναμη.

 1. Οι λεπίδες που είναι προσαρτημένες στον δρομέα της συσκευής περιστρέφονται με μεγάλη ταχύτητα, δημιουργώντας στροφές μέσα στο περίβλημα.
 2. Η πίεση στην είσοδο πέφτει, η οποία γίνεται ο λόγος για την απορρόφηση κοντά στον εντοπισμένο αέρα, ο οποίος βγαίνει προς τα μέσα.
 3. Κάτω από τη δράση των λεπίδων, ρίχνεται στην περιφέρεια του χώρου όπου δημιουργείται υψηλή πίεση.
 4. Κάτω από τη δράση του, το ρεύμα αέρα εισέρχεται στο σωλήνα διακλάδωσης εξαγωγής.

Έτσι λειτουργούν όλα τα φυγοκεντρικά μοντέλα, τα οποία εγκαθίστανται όχι μόνο σε συστήματα εξαερισμού αλλά και στην αφαίρεση καπνού. Τα τελευταία πρέπει να ειπωθούν ότι είναι κατασκευασμένα από θήκη από κράμα αλουμινίου ή χάλυβα, καλυμμένη με ανθεκτικά στη θερμότητα υλικά, και είναι εφοδιασμένα με ηλεκτροκινητήρα με προστασία από εκρήξεις.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Όπως ήδη αναφέρθηκε, το κύριο χαρακτηριστικό του σχεδίου είναι το σαλιγκάρι. Είναι απαραίτητο να ορίσετε το σχήμα των λεπίδων. Σε οπαδούς αυτού του σήματος ισχύουν τρεις από τις ποικιλίες τους:

 • με ευθεία κλίση,
 • με μια προς τα πίσω κλίση,
 • με τη μορφή μιας πτέρυγας.

Η πρώτη θέση είναι μικροί ανεμιστήρες με υψηλή ισχύ και απόδοση. Δηλαδή, μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες υπό τις οποίες άλλα μοντέλα απαιτούν την παρουσία ενός μεγάλου περιβόλου. Ταυτόχρονα, λειτουργούν με χαμηλό επίπεδο θορύβου. Η δεύτερη θέση είναι μια οικονομική επιλογή, η οποία καταναλώνει 20% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από άλλες θέσεις. Οι ανεμιστήρες αυτοί ανέχονται εύκολα τα φορτία.


Όσον αφορά τις επιδόσεις που σχετίζονται με τον ηλεκτροκινητήρα, υπάρχουν και τρεις θέσεις:

 • Ο ρότορας στερεώνεται απευθείας στον άξονα του κινητήρα μέσω του συνδέσμου και των εδράνων.
 • μέσω ενός ιμάντα με τροχαλίες?
 • η φτερωτή τοποθετείται στον άξονα του κινητήρα.

Και ένα ακόμα χαρακτηριστικό είναι τα σημεία όπου ο ανεμιστήρας συνδέεται με τους αεραγωγούς του συστήματος εξαερισμού. Ο κλάδος εισόδου έχει σχήμα ορθογώνιας οπής, κυκλική έξοδο.

Οι τύποι των φυγοκεντρικών ανεμιστήρων των σαλιγκαριών είναι τρεις θέσεις, οι οποίες διαφέρουν μεταξύ τους σε χωρητικότητα. Αυτή η παράμετρος εξαρτάται από την ταχύτητα περιστροφής του ηλεκτροκινητήρα και ανάλογα τον ρότορα καθώς και από τον αριθμό των λεπίδων στο σχεδιασμό της συσκευής. Εδώ είναι τρεις τύποι:

 1. Ανεμιστήρες σαλιγκαριού χαμηλής πίεσης, η παράμετρος του οποίου δεν υπερβαίνει τα 100 kg / cm². Συχνά χρησιμοποιούνται σε συστήματα αερισμού πολυκατοικιών. Τοποθετήστε τα σαλιγκάρια στις στέγες.
 2. Μοντέλα μέσης πίεσης - 100-300 kg / cm². Εγκατασταθεί σε συστήματα εξαερισμού βιομηχανικών εγκαταστάσεων.
 3. Ο τύπος της υψηλής πίεσης είναι 300-1200 kg / cm². Αυτό το ισχυρό εγκατάστασης ανεμιστήρα που γενικά περιλαμβάνουν ένα σύστημα εξαερισμού βαφεία, σε κλάδους όπου πνευματικό εγκατασταθεί σε αποθήκες με καύσιμα, λιπαντικά και άλλα κτίρια.

Υπάρχει μια άλλη διαίρεση των ανεμιστήρων σαλιγκαριών - ανάλογα με το σκοπό τους. Πρόκειται κυρίως για ένα μέσο γενικού σκοπού. Τρεις ακόμη θέσεις: ανθεκτικές στην έκρηξη, ανθεκτικές στη θερμότητα και ανθεκτικές στη διάβρωση.

Περιορισμοί στη χρήση

Οι κατασκευαστές και οι ειδικοί συστήνουν την εγκατάσταση σαλιγκαριών στα συστήματα εξαερισμού που δεν χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση αέρα:

 • με κολλώδη εναιωρήματα με συγκέντρωση μεγαλύτερη από 10 mg / m³.
 • με ινώδη υλικά στον αέρα.
 • με εκρηκτικές εγκλείσεις.
 • με διαβρωτικά σωματίδια.
 • και σε αποθήκες όπου αποθηκεύονται εκρηκτικά.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, τα σαλιγκάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς περιορισμούς. Και ένα ακόμα πράγμα, που ρυθμίζει τις συνθήκες λειτουργίας τους, είναι το καθεστώς θερμοκρασίας, το οποίο δεν μπορεί να παραβιαστεί: από -45C έως + 45C.

Δημοφιλή μοντέλα


Κατ 'αρχήν, δεν υπάρχει πρότυπο για τον διαχωρισμό των σαλιγκαριών. Υπάρχουν ορισμένες μάρκες που παράγονται από όλους τους κατασκευαστές. Και χωρίζονται κυρίως για τον προορισμό τους. Για παράδειγμα, ο ανεμιστήρας GRP, όπου το γράμμα "P" σημαίνει ότι είναι ένα μοντέλο σκόνης, το οποίο χρησιμοποιείται σε συστήματα εξαερισμού και αναρρόφησης, για να απομακρύνει τον αέρα με υψηλή συγκέντρωση σκόνης. Δηλαδή, πρόκειται για ένα συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τον προορισμό του. Φυσικά, αυτή η συσκευή μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει τον συνηθισμένο αέρα, αλλά είναι πιο ακριβό από το κανονικό BP ή VC, επειδή ο σχεδιασμός του χρησιμοποιεί παχύ μέταλλο για την κατασκευή του σώματος και των λεπίδων, εξ ου και η υψηλότερη ισχύς του ηλεκτροκινητήρα.

Το ίδιο ισχύει για τους οπαδούς της μάρκας BP BP, δηλαδή για την αφαίρεση καπνού. Είναι κατασκευασμένα από υλικά υψηλότερης ποιότητας με την εγκατάσταση ενός κινητήρα με προστασία από εκρήξεις. Εξ ου και η υψηλή τιμή τους. Όσον αφορά τις άλλες θέσεις, η BP χωρίζεται στους τύπους που έχουν ήδη αναφερθεί και κάθε ομάδα έχει τα δικά της μοντέλα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της.

Πώς να φτιάξετε τα χέρια σας

Η ερώτηση που τίθεται από τον τίτλο αυτού του τμήματος μπορεί να χαρακτηριστεί ως ρητορική. Αυτό είναι, κατ 'αρχήν, μπορείτε να κάνετε ένα σαλιγκάρι με τα χέρια σας αν έχετε τις δεξιότητες ενός ταμπελίκι ή ενός οξυγονοκολλητή. Επειδή θα χρειαστεί να συλλέξετε τη συσκευή από λαμαρίνα. Και, ανάλογα με την χωρητικότητα και την απόδοση της συσκευής, το μέταλλο θα έχει διαφορετικά πάχη.

Επιπλέον, είναι δύσκολο να γίνουν τα πτερύγια των ώμων ανεξάρτητα και να τα προσαρτήσετε ποιοτικά στο ρότορα. Επειδή ο ρότορας θα περιστρέφεται με τεράστια ταχύτητα και εάν η εξισορρόπηση της δομής είναι σπασμένη, ο ανεμιστήρας θα φυσάει στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα λειτουργίας. Ναι, και σωστά επιλέξτε το ηλεκτρικό μοτέρ πρέπει να λαμβάνει υπόψη την ισχύ και την ταχύτητα, καθώς και την κατάλληλη σύνδεση με τον ανεμιστήρα του ανεμιστήρα. Επομένως μην προσπαθήσετε να κάνετε τίποτα με τα χέρια σας - είναι επικίνδυνο για τη ζωή σας.

Υπολογισμός και κατατομή της σπειροειδούς βρύσης

Σε έναν φυγόκεντρο ανεμιστήρα, ο κλάδος (σαλιγκάρι) έχει σταθερό πλάτος Β,ουσιαστικά υπερβαίνει το πλάτος της πτερωτής.

38. Το πλάτος ενός σαλιγκαριού επιλέγεται εποικοδομητικά:

Το περίγραμμα της βρύσης αντιστοιχεί πιο συχνά στην λογαριθμική σπείρα. Η κατασκευή του πραγματοποιείται κατά προσέγγιση από τον κανόνα της πλατείας σχεδιασμού. Η πλευρά της πλατείας α τέσσερις φορές λιγότερο από το άνοιγμα της σπειροειδούς θήκης Α.

39. Το ποσό Α προσδιορίζουμε από τη σχέση:

όπου η μέση ταχύτητα του αερίου στην έξοδο από τον κοχλία Γα βρίσκεται από τη σχέση:

40. Στη συνέχεια, σχεδιάστε ένα τετράγωνο με μια πλευρά:

41. Καθορίστε τις ακτίνες των τόξων των κύκλων που σχηματίζουν μια σπείρα. Η αρχική περιφέρεια για τον σχηματισμό του σπειροειδούς πηνίου είναι ο κύκλος ακτίνας:

Το σαλιγκάρι κατασκευάζεται σύμφωνα με την Εικ. 4.

Το Σχ. 4. Προφίλ του ανεμιστήρα με χρήση της τετραγωνικής μεθόδου

Κοντά στην πτερωτή, ο κλάδος πηγαίνει στη λεγόμενη γλώσσα, διαχωρίζοντας τις ροές και μειώνοντας τη διαρροή μέσα στην κάμψη. Μέρος της βρύσης, που περιορίζεται από τη γλώσσα, ονομάζεται τμήμα εξόδου του περιβλήματος του ανεμιστήρα. Μήκος εξόδου Γ καθορίζει την περιοχή της εξόδου ανεμιστήρα. Το τμήμα εξόδου του ανεμιστήρα είναι συνέχεια της βρύσης και εκτελεί τις λειτουργίες της καμπύλης διάχυσης και του ακροφυσίου εκκένωσης.

Η θέση του τροχού στην σπειροειδή βρύση ρυθμίζεται, με βάση τις ελάχιστες υδραυλικές απώλειες. Για να μειωθούν οι απώλειες από τροχού δίσκο τριβής είναι μετατοπισμένη προς την έξοδο οπίσθιο τοίχωμα. Το χάσμα μεταξύ των κύριων τροχών μετάδοσης κίνησης και του οπίσθιου τοιχώματος εκκενώσεως (πλευρά μετάδοσης κίνησης) με το ένα χέρι και τον τροχό και την άλλη γλώσσα είναι αποφασισμένο κύκλωμα αεροδυναμικό ανεμιστήρα. Για παράδειγμα, για το κύκλωμα TS4-70 είναι αντίστοιχα 6,25 και 4%.

Υποβολή ημερομηνίας: 2015-08-31; εμφανίσεις: 1145. Παράβαση πνευματικών δικαιωμάτων

Περιγραφή υπολογισμού του αξονικού ανεμιστήρα

Αφού σχεδιάσετε και υπολογίσετε το δίκτυο των αεραγωγών, είναι καιρός να επιλέξετε την μονάδα αερισμού για παροχή αέρα και επεξεργασία με αυτό το σύστημα. Η καρδιά του συστήματος εξαερισμού είναι ένας ανεμιστήρας που οδηγεί τις μάζες του αέρα και έχει σχεδιαστεί για να παρέχει την απαιτούμενη ροή και πίεση στο δίκτυο. Με αυτή την ιδιότητα, εμφανίζεται συχνά ένα συγκρότημα αξονικού τύπου. Προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτούμενες παράμετροι, πρέπει πρώτα να υπολογιστεί ο αξονικός ανεμιστήρας.

Ο αξονικός ανεμιστήρας χρησιμοποιείται σε συστήματα αεραγωγών για τη μετακίνηση μεγάλων αέριων μαζών.

Γενική έννοια του σχεδιασμού της μονάδας και του σκοπού του

Ο αξονικός ανεμιστήρας είναι ένας ανεμιστήρας που μεταφέρει τη μηχανική ενέργεια περιστροφής των πτερυγίων της πτερωτής στη ροή του αέρα με τη μορφή δυναμικής και κινητικής ενέργειας και καταναλώνει αυτή την ενέργεια για να ξεπεράσει όλες τις αντιστάσεις του συστήματος. Ο άξονας της πτερωτής αυτού του τύπου είναι ο άξονας του ηλεκτροκινητήρα, βρίσκεται στο κέντρο της ροής του αέρα και το επίπεδο περιστροφής των πτερυγίων είναι κάθετο προς αυτό. Η μονάδα μετακινεί τον αέρα κατά μήκος του άξονα λόγω των λεπίδων που περιστρέφονται υπό γωνία προς το επίπεδο περιστροφής. Η πτερωτή και ο ηλεκτροκινητήρας στερεώνονται σε έναν άξονα και βρίσκονται μόνιμα μέσα στη ροή του αέρα. Αυτό το σχέδιο έχει τα μειονεκτήματά του:

Ο τόπος εγκατάστασης του ανεμιστήρα.

 1. Η μονάδα δεν μπορεί να μετακινεί τις μάζες αέρα με υψηλή θερμοκρασία, η οποία μπορεί να καταστρέψει τον κινητήρα. Η συνιστώμενη μέγιστη θερμοκρασία είναι 100 ° C.
 2. Για τον ίδιο λόγο, δεν επιτρέπεται σε αυτό το είδος αδρανών να μετακινούν διαβρωτικά μέσα ή αέρια. Ο κινητός αέρας δεν πρέπει να περιέχει κολλώδεις εγκλείσεις ή μακριές ίνες.
 3. Λόγω του σχεδιασμού του, ο αξονικός ανεμιστήρας δεν μπορεί να αναπτύξει υψηλή πίεση, επομένως δεν είναι κατάλληλος για χρήση σε συστήματα εξαερισμού μεγάλης πολυπλοκότητας και έκτασης. Η μέγιστη πίεση που μπορεί να παράσχει μια σύγχρονη μονάδα αξονικού τύπου είναι εντός των 1000 Pa. Ωστόσο, υπάρχουν ειδικοί ανεμιστήρες ορυχείων των οποίων ο σχεδιασμός κίνησης επιτρέπει την πίεση να φθάσει τα 2000 Pa, αλλά στη συνέχεια η μέγιστη χωρητικότητα μειώνεται στα 18.000 m³ / h.

Τα πλεονεκτήματα αυτών των μηχανών είναι τα εξής:

Η συσκευή του αξονικού ανεμιστήρα.

 • Ο ανεμιστήρας μπορεί να παρέχει μεγάλη ροή αέρα (μέχρι 65000 m³ / h).
 • ο ηλεκτρικός κινητήρας, ο οποίος βρίσκεται στη ροή, ψύχεται με επιτυχία.
 • Το μηχάνημα δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο, έχει μικρό βάρος και μπορεί να εγκατασταθεί απευθείας στο κανάλι, γεγονός που μειώνει το κόστος εγκατάστασης.

Όλοι οι ανεμιστήρες ταξινομούνται κατά μέγεθος, υποδεικνύοντας τη διάμετρο της πτερωτής της μηχανής. Η ταξινόμηση αυτή φαίνεται στον Πίνακα 1.

Περιγραφή του υπολογισμού των παραμέτρων του φυσητήρα

Ο υπολογισμός της μονάδας αερισμού οποιουδήποτε τύπου πραγματοποιείται σύμφωνα με μεμονωμένα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά, ο αξονικός ανεμιστήρας δεν αποτελεί εξαίρεση. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά:

Εγκατάσταση αξονικού ανεμιστήρα.

 1. Ογκομετρική ροή ή απόδοση.
 2. Συντελεστής αποτελεσματικότητας.
 3. Η ισχύς που απαιτείται για την οδήγηση της μονάδας.
 4. Η πραγματική πίεση που αναπτύσσεται από τη μονάδα.

Η παραγωγικότητα προσδιορίστηκε νωρίτερα, όταν πραγματοποιήθηκε ο υπολογισμός του ίδιου του συστήματος εξαερισμού. Ο ανεμιστήρας πρέπει να το παρέχει, οπότε η τιμή της ροής αέρα παραμένει αμετάβλητη για τον υπολογισμό. Εάν, ωστόσο, η θερμοκρασία του αέρα στην περιοχή εργασίας διαφέρει από τη θερμοκρασία του αέρα που διέρχεται από τον ανεμιστήρα, τότε η παραγωγικότητα θα πρέπει να υπολογίζεται εκ νέου σύμφωνα με τον τύπο:

L = Lnx (273 + t) / (273 + tr), όπου:

 • Ln - απαιτούμενη χωρητικότητα, m³ / h;
 • t είναι η θερμοκρασία του αέρα που διέρχεται από τον ανεμιστήρα, ° C.
 • tr - θερμοκρασία αέρα στην επιφάνεια εργασίας του δωματίου, ° C

Προσδιορισμός ισχύος

Αφού προσδιοριστεί τελικά η απαιτούμενη ποσότητα αέρα, είναι απαραίτητο να βρεθεί η ισχύς που απαιτείται για να δημιουργηθεί η σχεδιαζόμενη πίεση σε αυτή την παροχή. Ο υπολογισμός της ισχύος στον άξονα της πτερωτής γίνεται με τον τύπο:

Σημείωση (kW) = (L x p) / 3600 x 102 σε x ɳp, εδώ:

Τεχνικά χαρακτηριστικά των αξονικών ανεμιστήρων.

 • L - χωρητικότητα της μονάδας σε m³ ανά 1 δευτερόλεπτο.
 • p - απαραίτητη πίεση φυσητήρα, Pa;
 • ɳν - τιμή απόδοσης, προσδιοριζόμενη από αεροδυναμικά χαρακτηριστικά.
 • ɳp - η τιμή της απόδοσης των ρουλεμάν της μονάδας, θεωρείται ότι είναι 0,95-0,98.

Η τιμή της ισχύος εγκατάστασης του κινητήρα διαφέρει από την ισχύ στον άξονα, ο τελευταίος λαμβάνει υπόψη μόνο το φορτίο στον τρόπο λειτουργίας. Κατά την εκκίνηση οποιουδήποτε ηλεκτροκινητήρα, υπάρχει ένα άλμα στο ρεύμα, και συνεπώς, στην ισχύ. Αυτή η κορυφή εκκίνησης πρέπει να ληφθεί υπόψη στον υπολογισμό, έτσι ώστε η ισχύς ρύθμισης του κινητήρα να είναι:

Ny = K NB, όπου K είναι ο συντελεστής ασφάλειας για τη ροπή εκκίνησης.

Οι τιμές των συντελεστών αποθέματος για διαφορετική ισχύ άξονα φαίνονται στον Πίνακα 2.

Εάν η μονάδα είναι εγκατεστημένη σε έναν χώρο όπου η θερμοκρασία του αέρα μπορεί να φθάσει τους + 40 ° C για διάφορους λόγους, η παράμετρος Ny πρέπει να αυξηθεί κατά 10% και στους + 50 ° C η ισχύς ρύθμισης πρέπει να είναι υψηλότερη από την υπολογιζόμενη τιμή κατά 25%. Τέλος, αυτή η παράμετρος του ηλεκτροκινητήρα λαμβάνεται από τον κατάλογο του κατασκευαστή, επιλέγοντας την πλησιέστερη μεγαλύτερη τιμή στην υπολογιζόμενη Ny με τον υπολογισμό όλων των αποθεμάτων. Τυπικά, ο φυσητήρας είναι εγκατεστημένος πριν από τον εναλλάκτη θερμότητας, ο οποίος θερμαίνει τον αέρα για περαιτέρω τροφοδοσία στις εγκαταστάσεις. Στη συνέχεια, ο ηλεκτροκινητήρας θα ξεκινήσει και θα λειτουργήσει στον κρύο αέρα, ο οποίος είναι πιο οικονομικός από την άποψη της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι μηχανές τύπου ανεμιστήρα διαφορετικών μεγεθών μπορούν να εξοπλιστούν με ηλεκτροκινητήρες διαφορετικής ισχύος ανάλογα με το κεφάλι που απαιτείται να ληφθούν. Κάθε μοντέλο της μονάδας έχει τα δικά της αεροδυναμικά χαρακτηριστικά, τα οποία ο κατασκευαστής αντανακλά στον κατάλογό του σε γραφική μορφή. Ο συντελεστής απόδοσης είναι η μεταβλητή για διάφορες συνθήκες λειτουργίας, τέλος μπορεί να προσδιοριστεί από το γραφικό χαρακτηριστικό του ανεμιστήρα, με βάση τις τιμές της ισχύος, της ροής και της ισχύος εγκατάστασης, που υπολογίστηκαν νωρίτερα.

Ο κύριος στόχος του υπολογισμού και επιλογής ενός ανεμιστήρα είναι να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις για τη μετακίνηση του απαιτούμενου ποσού αέρα, λαμβάνοντας υπόψη την αντίσταση του δικτύου αγωγών, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα τη μέγιστη απόδοση της μονάδας.

Εάν το σημείο λειτουργίας, που καθορίζεται στο γραφικό χαρακτηριστικό από τις τιμές πίεσης και χωρητικότητας, δείχνει χαμηλή απόδοση, είναι απαραίτητο να πάρει ανεμιστήρα διαφορετικού μεγέθους.

Μια άλλη παράμετρος που χαρακτηρίζει τους ανεμιστήρες ονομάζεται συγκεκριμένη ταχύτητα. Η τιμή του δείχνει ποια θα πρέπει να είναι η ταχύτητα περιστροφής της πτερωτής του ανεμιστήρα υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας προκειμένου να μετακινηθεί 1 m3 αέρα σε 1 δευτερόλεπτο, ταυτόχρονα η πίεση των 10 Pa αναπτύσσεται και η μέγιστη τιμή απόδοσης. Ο υπολογισμός αυτής της παραμέτρου πραγματοποιείται σύμφωνα με τον τύπο:

nd = 5.3 (Q0.5 / p0.75) η.

 • nd - η συγκεκριμένη ταχύτητα, σ.α.λ.
 • Q - όγκος ροής αέρα, m³ ανά δευτερόλεπτο, Q = L / 3600;
 • p - αναγκαία πίεση που προκύπτει ως αποτέλεσμα του υπολογισμού, Pa;
 • n - ταχύτητα περιστροφής της πτερωτής σύμφωνα με τον κατάλογο του κατασκευαστή, rpm.

Οι πρακτικοί υπολογισμοί σε αυτόν τον τύπο δείχνουν ότι οι αξονικοί ανεμιστήρες υψηλής παραγωγικότητας και χαμηλής κεφαλής διαφέρουν ταχύτερα και αντίστροφα. Για παράδειγμα, οι μονάδες χαμηλής πίεσης έχουν δείκτη ταχύτητας μεγαλύτερη από 200 σ.α.λ., και με υψηλή ταχύτητα 50 έως 100 σ.α.λ.

Ανεμιστήρες - "σαλιγκάρια": τροποποιήσεις, μεγέθη, σκοπός, εκτέλεση

Φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες (ακτινικοί). Γενικές πληροφορίες

Όλες οι συσκευές, ανεξάρτητα από το σκοπό τους, έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν μια ροή αέρα (καθαρή ή που περιέχει ακαθαρσίες από άλλα αέρια ή μικρά ομοιογενή σωματίδια) διαφορετικών πιέσεων. Ο εξοπλισμός χωρίζεται σε κλάσεις για τη δημιουργία χαμηλής, μέσης και υψηλής πίεσης.

Τα συσσωματώματα ονομάζονται φυγοκεντρικά (καθώς και ακτινωτά) εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο παράγεται η ροή αέρα περιστρέφοντας μια ακτινική πτερωτή τύπου πτερυγίου (σχήμα τυμπάνου ή κυλίνδρου) εντός του σπειροειδούς θαλάμου. Το προφίλ της λεπίδας μπορεί να είναι ένα ευθύ, καμπύλο, "προφίλ πτέρυγας". Ανάλογα με την ταχύτητα περιστροφής, τον τύπο και τον αριθμό των λεπίδων, η πίεση ροής αέρα μπορεί να κυμαίνεται από 0,1 έως 12 kPa. Η περιστροφή σε μια κατεύθυνση απομακρύνει τα μίγματα αερίων, προς την αντίθετη κατεύθυνση - αντλεί καθαρό αέρα μέσα στο δωμάτιο. Η αλλαγή της περιστροφής μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ενός διακόπτη εναλλαγής, αλλάζοντας τη φάση του ρεύματος σε μέρη στους ακροδέκτες του ηλεκτροκινητήρα.

Ερμάριο εξοπλισμός γενικής χρήσης για να λειτουργούν σε ένα μη διαβρωτικό μείγματα αερίου (αέρα ή καθαρό καπνιστή, η περιεκτικότητα σε σωματίδια μικρότερη από 0,1 g / m3) είναι κατασκευασμένο από φύλλο χάλυβα γαλβανισμένο χάλυβα άνθρακα ή διαφορετικού πάχους. Για πιο επιθετικά μίγματα αερίων (υπάρχουν ενεργά αέρια ή ατμοί οξέων και αλκαλίων) χρησιμοποιούνται ανθεκτικοί στη διάβρωση (ανοξείδωτοι) χάλυβες. Αυτός ο εξοπλισμός μπορεί να λειτουργεί σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος μέχρι 200 ​​βαθμούς Κελσίου. Στην κατασκευή των αντιαναφλεκτικών παραλλαγής για λειτουργία σε επικίνδυνες συνθήκες (μηχανήματα εξόρυξης, μια μεγάλη περιεκτικότητα σε εκρηκτική σκόνη) ισχύει περισσότερο όλκιμο μέταλλα (Cu) και κράματα αλουμινίου. Ο εξοπλισμός για εκρηκτικές συνθήκες χαρακτηρίζεται από αυξημένη μαζικότητα και αποκλείει τη δημιουργία σπινθήρων κατά τη λειτουργία (η κύρια αιτία εκρήξεων σκόνης και αερίου).

Το τύμπανο (πτερωτή) με λεπίδες είναι κατασκευασμένο από χάλυβα ποιότητες που δεν είναι διαβρωμένες και επαρκώς πλαστική για να αντέξει τα μεγάλα φορτία δονήσεων. Το σχήμα και ο αριθμός των λεπίδων σχεδιάζονται από τον υπολογισμό των αεροδυναμικών φορτίων σε μια ορισμένη ταχύτητα περιστροφής. Ένας μεγάλος αριθμός λεπίδων, ίσιας ή ελαφρώς καμπυλωμένης, που περιστρέφονται με μεγάλη ταχύτητα, δημιουργούν μια πιο σταθερή ροή αέρα και παράγουν λιγότερο θόρυβο. Όμως, η πίεση της ροής αέρα παραμένει χαμηλότερη από εκείνη του τυμπάνου επί του οποίου εγκαθίστανται οι λεπίδες με ένα αεροδυναμικό "προφίλ πτέρυγας".

Το "σαλιγκάρι" αναφέρεται σε εξοπλισμό με αυξημένη δόνηση, οι αιτίες των οποίων είναι ακριβώς το χαμηλό επίπεδο ισορροπίας της περιστρεφόμενης πτερωτής. Η δόνηση προκαλεί δύο συνέπειες: αυξημένο επίπεδο θορύβου και καταστροφή της βάσης στην οποία είναι εγκατεστημένη η μονάδα. Για να μειώσετε το επίπεδο δόνησης βοηθήστε τα ελατήρια που εισάγονται μεταξύ της βάσης του σώματος και του χώρου εγκατάστασης. Κατά την εγκατάσταση ορισμένων μοντέλων χρησιμοποιούνται ελαστικά μαξιλάρια αντί για ελατήρια.

Οι μονάδες εξαερισμού - "σαλιγκάρι" είναι εξοπλισμένες με ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι μπορούν να εξοπλιστούν με προστατευτικά καλύμματα και καλύμματα, με βελτιωμένο χρώμα για εργασία σε επιθετικά περιβάλλοντα αερίου. Βασικά, αυτά είναι ασύγχρονοι κινητήρες με κάποια ταχύτητα περιστροφής. Οι ηλεκτροκινητήρες είναι σχεδιασμένοι για λειτουργία από μονοφασικό δίκτυο (220 V) ή τριφασικό (380 V). (Η ισχύς των μονοφασικών ηλεκτρικών κινητήρων δεν υπερβαίνει τα 5 - 6 kW). Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μπορεί να εγκατασταθεί κινητήρας με ελεγχόμενη ταχύτητα περιστροφής και έλεγχο θυρίστορ.

Υπάρχουν τρεις τρόποι σύνδεσης του κινητήρα με τον άξονα του τυμπάνου:

 1. Άμεση σύνδεση. Οι άξονες συνδέονται μέσω ενός κλειστού δακτυλίου. "Κατασκευαστικό σχέδιο αριθ. 1".
 2. Μέσω του μειωτήρα. Ο μειωτήρας μπορεί να έχει πολλές ταχύτητες. "Αριθμός εποικοδομητικού σχεδίου 3".
 3. Ζώνη μετάδοσης ζωνών. Η ταχύτητα περιστροφής μπορεί να αλλάξει αν αλλάξετε τις τροχαλίες. "Σχέδιο αριθ. 5 κατασκευής".

Το πιο ασφαλή σύνδεση με τον κινητήρα σε περίπτωση αιφνίδιας παρεμβολών ένα λουράκι - τροχαλία (όταν η άτρακτος πτερωτή είναι ξαφνικά και απότομα σταματά να καταστραφεί ζώνες).

Το περίβλημα κατασκευάζεται σε 8 θέσεις της οπής εξόδου σε σχέση με την κάθετη, από 0 έως 315 έως 45 μοίρες. Αυτό διευκολύνει την τοποθέτηση της μονάδας στον αγωγό. Για να αποφευχθεί η μετάδοση κραδασμών, οι φλάντζες του αεραγωγού και του σώματος της μονάδας συνδέονται μέσω ενός εύκαμπτου σωλήνα κατασκευασμένου από παχύ καουτσούκ καμβά ή συνθετικό ύφασμα.

Ο εξοπλισμός είναι βαμμένος με ισχυρά χρώματα σε σκόνη με αυξημένη αντοχή στην κρούση.

Δημοφιλή μοντέλα VR και VC

1. Ανεμιστήρας BP 80 75 χαμηλής πίεσης

Σχεδιασμένο για συστήματα εξαερισμού βιομηχανικών και δημόσιων κτιρίων. Συνθήκες εργασίας: μέτριο και υποτροπικό κλίμα, σε μη επιθετικές συνθήκες. Το εύρος θερμοκρασίας είναι κατάλληλο για τη λειτουργία εξοπλισμού γενικής χρήσης (OH) από -40 έως +40. Τα μοντέλα ανθεκτικά στη θερμότητα αντέχουν έως +200. Υλικό: ανθρακούχο χάλυβα. Μέση στάθμη υγρασίας: 30-40%. Οι ανιχνευτές καπνού μπορούν να λειτουργούν για 1,5 ώρες σε θερμοκρασία +600.

Η πτερωτή φέρει 12 καμπύλες λεπίδες από ανοξείδωτο χάλυβα.

Τα μοντέλα ανθεκτικά στη διάβρωση είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα.

Προστασία από εκρήξεις - κατασκευασμένη από ανθρακοχάλυβα και ορείχαλκο (για κανονική υγρασία), ανοξείδωτο χάλυβα και ορείχαλκο (για υψηλή υγρασία). Υλικό για τα πιο προστατευμένα μοντέλα: κράματα αλουμινίου.

Ο εξοπλισμός κατασκευάζεται σύμφωνα με τα διαγράμματα σχεδίασης αριθ. 1 και αριθ. 5. Η ισχύς των κινητήρων που παραδίδονται στο κιτ είναι από 0,2 έως 75 kW. Κινητήρες έως 7.5 με ταχύτητα έως 750 έως 3000 σ.α.λ., ισχυρότερη - από 356 έως 1000.

Η διάρκεια ζωής είναι πάνω από 6 χρόνια.

Ο αριθμός μοντέλου αντικατοπτρίζει τη διάμετρο της πτερωτής: από τον αριθμό 2,5 - 0,25 m. έως 20-2 m. (Σύμφωνα με το GOST 10616-90).

Παράμετροι ορισμένων λειτουργιών που εκτελούνται:

1. ВР 80-75 №2,5: κινητήρες (Dv) από 0,12 έως 0,75 kW. 1500 και 3000 rpm. πίεση (Ρ) - από 0,1 έως 0,8 kPa. Η παραγωγικότητα (Pr) είναι από 450 έως 1700 m3 / h. Vibroisolators (V) - καουτσούκ. (4 τεμ.) №1.

2. ВР 80-75 №4: Дв από 0,18 έως 7,5 kW. 1500 και 3000 rpm. P - από 0,1 έως 2,8 kPa. Pr - από 1400 έως 8800 m3 / h. Είμαστε καουτσούκ. (4 τεμ.) №1.

3. ВР 80-75 №6,3: Дв από 1,1 έως 11 kW. 1000 και 1500 σ.α.λ. P - από 0,35 έως 1,7 kPa. Pr - από 450 έως 1700 m3 / h. Είμαστε καουτσούκ. (4 τεμ.) №1.

4. ВР 80-75 №10: Dv 5,5-22 kW; 750 και 1000 σ.α.λ. Ρ - από 0,38 έως 1,8 kPa. Pr - από 14600 έως 46800 m3-h. Είμαστε καουτσούκ. (5 τεμ.) K.C. №1.

5. ВР 80-75 №12,5: Дв από 11 έως 33 kW. 536 και 685 rpm. P - από 0,25 έως 1,4 κα; Pr - από 22000 έως 63000 m3 / h. W - ελαστικό (6 τεμ.). K.S. №5.

6. Αναπνευστήρας VTS 14 46 με μέση πίεση.

Οι επιδόσεις και τα υλικά για την κατασκευή είναι όμοια με την BP εκτός από τον αριθμό των λεπίδων (32 τεμάχια).

Δωμάτια - από 2 έως 8. Κατασκευαστικά σχήματα 1 και 5.

Η διάρκεια ζωής είναι πάνω από 6 χρόνια. Ο αριθμός ωρών εγγύησης είναι 8000.

Παράμετροι και απόδοση:

1. CC 14 46 Νο. 2: Dw από 0,18 έως 2,2 kW. 1330 και 2850rpm. Ρ - από 0,26 έως 1,2 kPa. Pr - από 300 έως 2500 m3 / h. Είμαστε καουτσούκ. (4 τεμ.) №1.

2. EC 14 46 Αριθ. 3,15: Dv από 0,55 έως 2,2 kW. 1330 και 2850 rpm. P - από 0,37 έως 0,8 kPa. Pr - από 1500 έως 5100 m3 / h. Είμαστε καουτσούκ. (4 τεμ.) №1.

3. CC 14 46 № 4: Dv 1,5 έως 7,5 kW. 930 και 1430 rpm. P - από 0,55 έως 1,32 kPa. Pr - από 3500 έως 8400 m3 / h. Είμαστε καουτσούκ. (4 τεμ.) №1.

4. CC 14-46 No.6,3: Dw από 5,5 έως 22 kW. 730 και 975 rpm. P - από 0,89 έως 1,58 kPa. Pr - από 9200 έως 28000 m3 / h. Είμαστε καουτσούκ. (5 τεμ.) №1,5.

5. CC 14-46 Νο. 8: Dw από 5,5 έως 22 kW. 730 και 975 rpm. P - από 1,43 έως 2,85 kPa. Pr - από 19000 έως 37000 m3 / h. Είμαστε καουτσούκ. (5 τεμ.) №1,5.

Ανεμιστήρας σκόνης "σαλιγκάρι"

Οι ανεμιστήρες σκόνης που έχει σχεδιαστεί για συνθήκες σκληρές εργασίας, σκοπός τους - για να απομακρυνθεί ο αέρας από τον τόπο εργασίας με μια αρκετά μεγάλα σωματίδια (χαλίκι, σκουπίδια, γρέζια, ροκανίδια, πριονίδια). Η πτερωτή φέρει 5 ή 6 λεπίδες από χοντρό ανθρακούχο χάλυβα. Οι μονάδες έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε αποσπάσματα από εργαλειομηχανές. Δημοφιλή μοντέλα του VCP 7-40. Εκτέλεση από τον K.C. №5.

Δημιουργούν πίεση από 970 έως 4000 Pa, μπορούν να ταξινομηθούν ως "μεσαία και υψηλή πίεση". Οι αριθμοί των πτερωτών είναι 5, 6,3 και 8. Η ισχύς του DW είναι από 5,5 έως 45 kW.

Άλλο

Υπάρχουν συσκευές ειδικής κλάσης - για εμφύσηση σε λέβητες στερεών καυσίμων. Παράγεται στην Πολωνία. Ειδικός εξοπλισμός για συστήματα θέρμανσης (ιδιωτικό).

Το κέλυφος - "σαλιγκάρι" χυτεύεται από κράμα αλουμινίου. Ένα ειδικό πτερύγιο με σύστημα βάρους εξαλείφει την εισροή αέρα στον κλίβανο όταν ο κινητήρας είναι απενεργοποιημένος. Μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε θέση. Ένας μικρός κινητήρας με αισθητήρα θερμοκρασίας 0,8 kW. Σε μοντέλα πώλησης WPA-117k, WPA-120k, που διαφέρουν στα μεγέθη της βάσης.

Υπολογισμός και κατατομή της σπειροειδούς βρύσης

Σε έναν φυγόκεντρο ανεμιστήρα, ο κλάδος (σαλιγκάρι) έχει σταθερό πλάτος Β,ουσιαστικά υπερβαίνει το πλάτος της πτερωτής.

38. Το πλάτος ενός σαλιγκαριού επιλέγεται εποικοδομητικά:

Το περίγραμμα της βρύσης αντιστοιχεί πιο συχνά στην λογαριθμική σπείρα. Η κατασκευή του πραγματοποιείται κατά προσέγγιση από τον κανόνα της πλατείας σχεδιασμού. Η πλευρά της πλατείας α τέσσερις φορές λιγότερο από το άνοιγμα της σπειροειδούς θήκης Α.

39. Το ποσό Α προσδιορίζουμε από τη σχέση:

όπου η μέση ταχύτητα του αερίου στην έξοδο από τον κοχλία Γα βρίσκεται από τη σχέση:

40. Στη συνέχεια, σχεδιάστε ένα τετράγωνο με μια πλευρά:

41. Καθορίστε τις ακτίνες των τόξων των κύκλων που σχηματίζουν μια σπείρα. Η αρχική περιφέρεια για τον σχηματισμό του σπειροειδούς πηνίου είναι ο κύκλος ακτίνας:

Το σαλιγκάρι κατασκευάζεται σύμφωνα με την Εικ. 4.

Το Σχ. 4. Προφίλ του ανεμιστήρα με χρήση της τετραγωνικής μεθόδου

Κοντά στην πτερωτή, ο κλάδος πηγαίνει στη λεγόμενη γλώσσα, διαχωρίζοντας τις ροές και μειώνοντας τη διαρροή μέσα στην κάμψη. Μέρος της βρύσης, που περιορίζεται από τη γλώσσα, ονομάζεται τμήμα εξόδου του περιβλήματος του ανεμιστήρα. Μήκος εξόδου Γ καθορίζει την περιοχή της εξόδου ανεμιστήρα. Το τμήμα εξόδου του ανεμιστήρα είναι συνέχεια της βρύσης και εκτελεί τις λειτουργίες της καμπύλης διάχυσης και του ακροφυσίου εκκένωσης.

Η θέση του τροχού στην σπειροειδή βρύση ρυθμίζεται, με βάση τις ελάχιστες υδραυλικές απώλειες. Για να μειωθούν οι απώλειες από τροχού δίσκο τριβής είναι μετατοπισμένη προς την έξοδο οπίσθιο τοίχωμα. Το χάσμα μεταξύ των κύριων τροχών μετάδοσης κίνησης και του οπίσθιου τοιχώματος εκκενώσεως (πλευρά μετάδοσης κίνησης) με το ένα χέρι και τον τροχό και την άλλη γλώσσα είναι αποφασισμένο κύκλωμα αεροδυναμικό ανεμιστήρα. Για παράδειγμα, για το κύκλωμα TS4-70 είναι αντίστοιχα 6,25 και 4%.

Υποβολή ημερομηνίας: 2015-08-31; εμφανίσεις: 1146. Παράβαση πνευματικών δικαιωμάτων