Εξαερισμός της πισίνας. Ηλεκτρονικός υπολογισμός του συστήματος εξαερισμού της πισίνας.

Τα συστήματα εξαερισμού διαμερισμάτων και εξοχικών σπιτιών, τα οποία εξετάσαμε στο προηγούμενο τμήμα, έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν ένα άνετο μικροκλίμα. Εάν δεν υπάρχει κανένας στο σπίτι, τότε ο εξαερισμός μπορεί να απενεργοποιηθεί. Με τον αερισμό της πισίνας, η κατάσταση είναι διαφορετική: δεν δημιουργεί μόνο άνεση, αλλά προστατεύει επίσης το φινίρισμα και τα δομικά στοιχεία του δωματίου από τη διάβρωση και το καλούπι, τα οποία μπορεί να προκύψουν εξαιτίας της υπερβολικής υγρασίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πισίνα είναι πάντα οργανωμένη από ένα ξεχωριστό σύστημα αερισμού, το οποίο λειτουργεί σε σταθερή κατάσταση, ελέγχει και διατηρεί τις παραμέτρους του αέρα σε ένα δεδομένο επίπεδο. Στη συνέχεια, θα μιλήσουμε για τις κύριες παραμέτρους του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος του χώρου της πισίνας, καθώς και για την ειδική λειτουργία των εξειδικευμένων συστημάτων εξαερισμού.

Ηλεκτρονικός υπολογισμός του εξαερισμού της πισίνας

Με τη βοήθεια μιας αριθμομηχανής μπορείτε να κάνετε έναν ηλεκτρονικό υπολογισμό του εξαερισμού της πισίνας και να πάρετε τα δεδομένα για μια ανεξάρτητη επιλογή του συστήματος εξαερισμού. Ο υπολογιστής βασίζεται στις συστάσεις του ABOK 7.5-2012 "Παροχή μικροκλίματος και εξοικονόμησης ενέργειας σε εσωτερικές πισίνες. Πρότυπα σχεδίασης ». Οι τιμές που λαμβάνονται με αυτή τη μέθοδο είναι κοντά στις τιμές που υπολογίζονται από μια άλλη δημοφιλή μέθοδο VDI 2089, αλλά οι συστάσεις του ABOK λαμβάνουν περισσότερο υπόψη την επίδραση των υδατορευμάτων.

Παράμετροι αέρα

Το σύστημα αερισμού πρέπει να διατηρεί τις συνθήκες του εσωτερικού αέρα του μέσου:

 • Θερμοκρασία. Από αυτό εξαρτάται όχι μόνο η άνεση των ανθρώπων, αλλά και ο ρυθμός εξάτμισης της υγρασίας από την επιφάνεια του νερού. Ως εκ τούτου, η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι ελαφρώς (στους 1-2 ° C) υψηλότερη από τη θερμοκρασία του νερού (εάν το νερό είναι θερμότερο από τον αέρα, η εξάτμιση της υγρασίας ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό). Για τις ιδιωτικές πισίνες, οι συνιστώμενες θερμοκρασίες αέρα και νερού είναι 30 ° C και 28 ° C, αντίστοιχα. Για να θερμανθεί ο αέρας τροφοδοσίας σε μια προκαθορισμένη θερμοκρασία, τα φθηνά συστήματα Ramjet χρησιμοποιούν νερό ή ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες. Οι εγκαταστάσεις παροχής και της εξάτμισης για την εξοικονόμηση ενέργειας πέραν του θερμαντήρα μπορεί να εγκατασταθεί ανακτητών θερμότητα εκτελείται συνήθως βασίζονται σε εναλλάκτες θερμότητας πλάκας και αντλίες θερμότητας (ανακτητών θερμαινόμενο αέρα τροφοδοσίας από τη θερμότητα του εξερχόμενου αέρα). Εάν η θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα μπορεί να υπερβεί τη θερμοκρασία εσωτερικού χώρου για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα εξαερισμού με λειτουργία ψύξης.
 • Υγρασία. Αυτή είναι μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους του αέρα, που επηρεάζει την ασφάλεια των τελειωμάτων και των δομικών στοιχείων του χώρου της πισίνας. Εάν, για μεγάλο χρονικό διάστημα, η υγρασία του αέρα υπερβεί το ασφαλές επίπεδο, τα δομικά στοιχεία ενδέχεται να καταστούν άχρηστα - σκουριά και μούχλα λόγω του σχηματισμού συμπύκνωσης. Επομένως, κατά τη διάρκεια μη εργάσιμων ωρών, για να μειωθεί η εξάτμιση από έναν καθρέφτη νερού, συνιστάται η κάλυψη της επιφάνειας της πισίνας με μια μεμβράνη. Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι απαραίτητο να ελέγχεται και να ελέγχεται η σχετική, και όχι η απόλυτη υγρασία (περιεκτικότητα σε υγρασία). Η σχετική υγρασία σε σταθερή περιεκτικότητα σε υγρασία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη θερμοκρασία, συνεπώς η μείωση της θερμοκρασίας κατά 1 ° C οδηγεί σε αύξηση της υγρασίας κατά 3,5%. Χρησιμοποιούνται δύο μέθοδοι για τη μείωση της υγρασίας του αέρα:
  • Η αφομοίωση της υγρασίας από τον εξωτερικό αέρα, δηλαδή την παροχή υπαίθριου αέρα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία και την απομάκρυνση υγρού αέρα από το δωμάτιο. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλά το χειμώνα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία του εξωτερικού αέρα. Καλοκαίρι στην κεντρική αφομοίωση Ρωσία υγρασίας εξωτερικού αέρα είναι επίσης δυνατή, αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στο ζεστό και βροχερό καιρό, η περιεκτικότητα σε υγρασία του εξωτερικού αέρα μπορεί να είναι υψηλότερη από τις εγχώριες, και στη συνέχεια, αυτή η μέθοδος δεν θα λειτουργήσει.
  • Ξήρανση συμπυκνώματος στην επιφάνεια του εξατμιστή. Με αυτή την αρχή, λειτουργούν στεγνωτήρες για πισίνες. Ο αφυγραντήρας αέρα μπορεί να κατασκευαστεί με τη μορφή ξεχωριστής μονάδας ή να ενσωματωθεί στο σύστημα εξαερισμού. Σημειώστε ότι το όνομα του αφυγραντήρα για τη μονάδα αυτή δεν είναι ακριβές. Το πιο σωστό θα είναι ένα γενικότερο όνομα: ψυκτική μηχανή ή ψυκτικό κύκλωμα, δεδομένου ότι η μονάδα αυτή όχι μόνο μειώνει την υγρασία, αλλά μεταφέρει επίσης θερμότητα από τον αέρα εξάτμισης και τροφοδοτικού αέρος (αντλία θερμότητας), και όταν η κατεύθυνση της κίνησης του ψυκτικού μέσου μπορεί να ψύχει τον αέρα τροφοδοσίας.
  Η υγρασία στο χώρο της πισίνας θα πρέπει να διατηρείται στο 40-65%, ενώ στη ζεστή περίοδο του έτους επιτρέπεται υψηλότερη υγρασία, καθώς δεν υπάρχουν ψυχρές επιφάνειες στο δωμάτιο, στις οποίες είναι δυνατή η συμπύκνωση της υγρασίας. Προχωρώντας από αυτό, οι συνιστώμενες τιμές για τη σχετική υγρασία αέρα: το καλοκαίρι έως και 55%, το χειμώνα έως και 45%.
 • Ποσότητα καθαρού αέρα. Ο ελάχιστος όγκος του παρεχόμενου φρέσκου αέρα καθορίζεται από πρότυπα υγιεινής (80 m³ / h ανά άτομο) και από την ανάγκη να αφομοιώνεται η υγρασία από τον αέρα (χωρίς αφυγραντήρα συμπυκνωμένου αέρα). Το καλοκαίρι ο όγκος του παρεχόμενου αέρα είναι συνήθως υψηλότερος από τον χειμώνα, διότι στη θερμή περίοδο η διαφορά στην περιεκτικότητα σε υγρασία του εσωτερικού και του εξωτερικού αέρα είναι χαμηλότερη.
 • Η αναλογία παροχής και εξαγωγής αέρα. Στην πισίνα συνιστάται η διατήρηση μικρής απόρριψης (ο ρυθμός ροής του αέρα εξάτμισης πρέπει να είναι 10-15% υψηλότερος από τον αέρα τροφοδοσίας). Αυτό εμποδίζει την εξάπλωση υγρού αέρα και οσμών από την πισίνα σε άλλους χώρους.
 • Κινητικότητα του αέρα. Σε αντίθεση με τους χώρους όπου ο εξαερισμός μπορεί να απενεργοποιηθεί για λίγο στην αίθουσα πισίνα σταθερή κινητικότητα αέρα θα πρέπει να παρέχεται με βάση 6-πλάσια ανταλλαγή αέρα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε ακίνητο αέρα, ακόμη και σε φυσιολογικό μέσο υγρασία κοντά ψυχρές επιφάνειες σχηματίζονται ζώνες στασιμότητας, όπου η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το σημείο δρόσου και της συμπύκνωσης είναι η απώλεια. Για να αποφευχθεί αυτό, ο αέρας πρέπει να αναμειγνύεται συνεχώς. Το χειμώνα αφομοίωση υγρασία δεν απαιτείται συνήθως μία ποσότητα του εξωτερικού αέρα, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη κινητικότητα της μονάδας εξαερισμού που χρησιμοποιείται με τον θάλαμο ανάμιξης (κατά την οποία η εξωτερική και εσωτερική αέρας αναμειγνύονται σε μία προκαθορισμένη αναλογία και τροφοδοτείται μέσα στο δωμάτιο). Σημειώστε, επίσης, ότι η επιλογή της ρύθμισης διαχυτών θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι η ροή του αέρα πρέπει να περάσουν μαζί τις κρύες επιφάνειες (συνήθως κατακόρυφα κατά μήκος του παραθύρου), αλλά στην περιοχή κολύμβησης θα πρέπει να υπάρχουν σχέδια, δεδομένου ότι δημιουργεί όχι μόνο δυσφορία για την ομάδα των επισκεπτών, αλλά και σημαντικά εντείνει την εξάτμιση της υγρασίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις παραμέτρους του ατμοσφαιρικού αέρα και τους κανόνες για το σχεδιασμό των συστημάτων εξαερισμού στην πισίνα, μπορείτε να βρείτε στις συστάσεις του ABOK 7.5-2012 που αναφέρονται ήδη.

Επιλογή του συστήματος εξαερισμού της πισίνας

Για τον αερισμό της πισίνας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία μονάδες εξαερισμού διαφορετικών τύπων, το κόστος των οποίων μπορεί να διαφέρει μερικές φορές. Η απλούστερη και φθηνότερη επιλογή είναι μια συμβατική μονάδα αερισμού και ένας ανεμιστήρας εξάτμισης συγχρονισμένος με αυτήν. Μειωμένη υγρασία γίνεται αυτόνομο ρεύμα αέρα (το καλοκαίρι αφομοίωση υγρασία του εξωτερικού αέρα δεν είναι πάντα εφικτό). Το μειονέκτημα αυτού του συστήματος είναι η υψηλή κατανάλωση ενέργειας, για παράδειγμα για την επιφάνεια του νερού της πισίνας 20 τ.μ. απαιτούμενη ροή αέρα σε 600-800 m³ / h, πράγμα που σημαίνει κατανάλωση περίπου 13 kWh το χειμώνα. Μειώστε την κατανάλωση ενέργειας αρκετές φορές επιτρέπουν σύγχρονα εξειδικευμένα συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής, αλλά αυτό το σύστημα εξαερισμού θα κοστίσει περισσότερο. Η εξοικονόμηση ενέργειας δεν παρέχουν μόνο πολυβάθμιο σύστημα ανάκτησης (αντλία θερμότητας αρκετές καταρράκτες πλάκα θερμότητας + / ξηραντήρα αέρα), αλλά επίσης για να αλλάξει τη διαμόρφωση ευέλικτο σύστημα σύμφωνα με τις παραμέτρους εξωτερικό αέρα και τον επιλεγμένο τρόπο λειτουργίας. Ακόμη και με σχετικά χαμηλά τιμολόγια για το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια κόστος ιδιοκτησίας (αρχικό κόστος συν λειτουργίας) σύγχρονο σύστημα εξαερισμού είναι πιθανό να είναι χαμηλότερο από το σύστημα άμεσης ροής με χαμηλό κόστος. Σημειώστε ότι η τιμή της μονάδας διαχείρισης αέρα μπορεί να αυξηθεί λόγω των πρόσθετων λειτουργιών, όπως είναι ο αέρας ή θέρμανση νερού ψύξης στην υπερβολική ζέστη πισίνα παράγεται κατά τη λειτουργία του ψυκτικού συγκροτήματος σε λειτουργία αφύγρανσης.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω συμβατικά συστήματα εξαερισμού για να αερίσω την πισίνα; Αν πρόκειται για σύστημα τροφοδοσίας, στο οποίο έρχεται μόνο ο εξωτερικός αέρας, δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά. Ωστόσο, οι μονάδες διαχείρισης αέρα και μονάδες εξαερισμού και ένα θάλαμο ανάμειξης πρέπει να έχει μια προστασία από τη διάβρωση των εναλλακτών θερμότητας, δεδομένου ότι η μεταφορά των θερμό και υγρό αέρα μπορεί να οδηγήσει σε διάβρωση των μη επεξεργασμένων μεταλλικών επιφανειών. Για παράδειγμα, ο εναλλάκτης θερμότητας πλάκας πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ένα αδρανές υλικό όπως πολυπροπυλένιο, αν συμβατικό εναλλάκτη θερμότητας χρησιμοποιείται από αλουμίνιο, είναι, όπως και το υπόλοιπο των εναλλακτών θερμότητας (θερμοσίφωνας, εξατμιστής, συμπυκνωτής) θα πρέπει να έχουν μια ειδική προστασία από τη διάβρωση.

Λειτουργίες λειτουργίας της μονάδας αερισμού

Στα σύγχρονα εξειδικευμένα συστήματα τροφοδοσίας και εξάτμισης με σύστημα ψηφιακού αυτοματισμού, όλες οι λειτουργίες ρυθμίζονται μία φορά κατά τη θέση σε λειτουργία. Ο χρήστης δεν θα χρειάζεται πλέον να αλλάξει κάτι στις ρυθμίσεις του συστήματος: για τον έλεγχο αυτό θα είναι αρκετό για να αλλάξετε τη λειτουργία και κατάσταση αναμονής (αυτό μπορεί να γίνει τόσο με την κονσόλα και να χρησιμοποιήσετε ένα συμβατικό διακόπτη για το σκοπό αυτό).

Εάν η πισίνα χρησιμοποιείται για την εξαερισμού εξαερισμού με απλοποιημένο σύστημα αυτοματισμού ή το μοντέλο δεν έχει σχεδιαστεί για το σκοπό αυτό, ο χρήστης πρέπει να ελέγχει την ταχύτητα του ανεμιστήρα και τον τρόπο λειτουργίας της θέρμανσης, ρυθμίστε την υγρασία, ανάλογα με την εποχή, για να αλλάξετε άλλες ρυθμίσεις. Και ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού που οφείλεται σε μη-βέλτιστες ρυθμίσεις κατά πάσα πιθανότητα δεν θα επιτρέψει να διατηρήσει ένα άνετο περιβάλλον με το χαμηλότερο δυνατό κατανάλωση ενέργειας.

Ειδικά μοντέλα συστημάτων τροφοδοσίας και εξαγωγής για τις πισίνες λειτουργούν σε δύο κύριες λειτουργίες:

 • Λειτουργία λειτουργίας (μπορεί επίσης να καλείται λειτουργία ημέρας). Σε αυτή τη λειτουργία, η μονάδα αερισμού λειτουργεί κατά τη λειτουργία της πισίνας, όταν υπάρχουν άτομα στο δωμάτιο, ενώ το δωμάτιο τροφοδοτείται συνεχώς με προκαθορισμένο ποσό εξωτερικού αέρα (όχι χαμηλότερο από τον υγειονομικό κανόνα). Η αφυδάτωση μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο με αφομοίωση της υγρασίας από τον εξωτερικό αέρα όσο και με μια συνδυασμένη μέθοδο (αφομοίωση + συμπύκνωση ξηράνσεως αέρα). Στη δεύτερη περίπτωση, η κατανάλωση ισχύος θα είναι χαμηλότερη.
 • Κατάσταση αναμονής (μπορεί επίσης να ονομάζεται λειτουργία νύχτας). Σε αυτή τη λειτουργία, ο αναπνευστήρας λειτουργεί απουσία ανθρώπων στο δωμάτιο. Έξω ο αέρας παρέχεται μέσα στο δωμάτιο, εργοστάσιο εξαερισμού λειτουργεί με τρόπο επανακυκλοφορίας (αυτό εξοικονομεί ενέργεια χωρίς σπατάλη στην εξωτερική θέρμανση του αέρα). Αυτοματοποίηση ενώ παρακολουθεί συνεχώς την υγρασία του αέρα και κατά τη διάρκεια της ανύψωσης του πάνω από ένα προκαθορισμένο επίπεδο περιλαμβάνει ένα κύκλωμα ψυκτικού μέσου για τη συμπύκνωση αφύγρανση του συμπιεστή (εάν η σύνθεση είναι ένα αποξηραντικό AHU) ή παίρνει το εξωτερικό αέρα για αφομοίωση της υγρασίας (εάν δεν ξηραντικό). Η μονάδα διαχείρισης αέρα μπορεί να προσαρμοστεί λειτουργία αερισμού σε κατάσταση αναμονής - μία φορά την ημέρα σε ένα δωμάτιο για ένα μικρό χρονικό διάστημα φρέσκο ​​αέρα είναι ότι δεν υπάρχει καμία συσσωρευμένη οσμές.

Ορισμένα μοντέλα έχουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης εργασία. Εάν υπάρχει δυσλειτουργία του ενσωματωμένου ή αυτόνομου αφυγραντήρα και η υγρασία του αέρα ανεβαίνει πάνω από την κρίσιμη στάθμη, αυξάνεται η παροχή υπαίθριου αέρα για την αφομοίωση της υγρασίας.

Λεπτομερέστερα με τον τρόπο λειτουργίας και τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού μπορείτε να βρείτε στην τεκμηρίωση στους χώρους των κατασκευαστών.

Παραλλαγές τεχνικών λύσεων για τον εξαερισμό της πισίνας

Πάνω από τα παραπάνω έχουμε περιγράψει εν συντομία τις διαφορές μεταξύ συμβατικών συστημάτων εξαερισμού και εξειδικευμένων μοντέλων σχεδιασμένων για την οργάνωση του εξαερισμού της πισίνας. Τώρα θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα τις πρακτικές τεχνικές λύσεις με βάση διάφορες συσκευές.

1. Εγκατάσταση τροφοδοσίας και εξαγωγής, αυτόνομο στεγνωτήρα αέρα.

Αυτή είναι μια από τις πιο απλές και φθηνές επιλογές. Οι εγκαταστάσεις τροφοδοσίας και εξαγωγής διατηρούνται στο δωμάτιο με την απαραίτητη πρόσληψη καθαρού αέρα σύμφωνα με τα πρότυπα υγιεινής και παρέχουν επίσης την απαραίτητη απαλλαγή. Υγρασία υποστηρίζονται μεμονωμένα (αυτόνομη) τοιχώματος αποξηραντικό, το οποίο παρέχει επίσης την αναγκαία κινητικότητα αέρα: ανεμιστήρας στεγνωτήριο λειτουργεί συνεχώς και ο συμπιεστής ενεργοποιείται από μία εντολή από ένα υγροστάτη, όταν η υγρασία του αέρα υπερβαίνει μία προκαθορισμένη τιμή. Σε κατάσταση αναμονής, ο εξαερισμός δεν είναι απαραίτητος και πρέπει να απενεργοποιηθεί για εξοικονόμηση ενέργειας.

Εάν στην περιοχή όπου βρίσκεται η πισίνα, η εξωτερική θερμοκρασία μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από τη θερμοκρασία δωματίου, τότε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια μονάδα τροφοδοσίας με ψύκτη Freon που λειτουργεί σε συνδυασμό με την KKB.

Το πλεονέκτημα της εξεταζόμενης επιλογής είναι μόνο η δυνατότητα χρήσης του ευρέως διαδεδομένου μη εξειδικευμένου εξοπλισμού. Έχει πολλά μειονεκτήματα:

 • Έλλειψη ελέγχου: οι παράμετροι πρέπει να ρυθμίζονται σε δύο ανεξάρτητα συστήματα (αερισμός και αποξηραντικό).
 • Ο τοίχος εγκατεστημένος αφυγραντήρας που βρίσκεται στην περιοχή της πισίνας υποβαθμίζει το σχεδιασμό του χώρου και παράγει ισχυρό θόρυβο όταν λειτουργεί ο συμπιεστής.
 • Προβλήματα με την οργάνωση μιας ομοιόμορφης κατανομής αέρα πάνω από την πισίνα, επειδή η κινητικότητα του αέρα παρέχεται από μια ροή που εξέρχεται από ένα σημείο (ο τοίχος δεν επιτρέπει τη σύνδεση αεραγωγών σε αυτό για διανομή ροής αέρα).
 • Υψηλή κατανάλωση ενέργειας λόγω έλλειψης ανάκτησης θερμότητας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από την εμφάνιση των αφύγραντων στον τοίχο, η υγρασία μειώθηκε μόνο με την αφομοίωση της υγρασίας από τον εξωτερικό αέρα: στις λεκάνες, το σύστημα που περιγράφηκε εδώ χρησιμοποιήθηκε μόνο χωρίς αφυγραντήρα. Ένα σοβαρό μειονέκτημα ενός τέτοιου συστήματος ήταν η ανάγκη παροχής αεροπορικής κινητικότητας με καθαρό αέρα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα κολοσσιαίες απώλειες ενέργειας κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου του έτους. Εάν μειώσετε τη χωρητικότητα της μονάδας τροφοδοσίας στο πρότυπο υγιεινής, τότε ο κίνδυνος συμπύκνωσης στα παράθυρα και στις γωνίες του δωματίου, όπου ο αέρας είναι κακώς αναμειγμένος, είναι μεγάλος. Παρακάτω, στον πίνακα με τα αποτελέσματα των υπολογισμών κατανάλωσης ενέργειας, η επιλογή χωρίς αποξηραντικό δίδεται στον αριθμό 0 για να αποδειχθεί η οικονομική αναποτελεσματικότητα μιας τέτοιας λύσης.

Είναι δυνατόν να γίνει χωρίς ένα ακριβό αφυγραντήρα, εάν οι κλιματολογικές συνθήκες καθιστούν δυνατή την αφομοίωση της υγρασίας με καθαρό αέρα; Ναι, για αυτό αρκεί να χρησιμοποιείτε μια μονάδα τροφοδοσίας με ένα θάλαμο ανάμειξης, όπως στην επόμενη έκδοση.

2. Μονάδα τροφοδοσίας με θάλαμο ανάμειξης, σύστημα εξάτμισης, αυτόνομο στεγνωτήρα αέρα.

Αν είναι εξοπλισμένα με θάλαμο εγκατάσταση εφοδιασμού ανάμιξης, όπου θα αναμιγνύονται μία προκαθορισμένη αναλογία και αέρα ανακυκλοφορίας, ο αέρας που απαιτείται από την κινητικότητα μπορεί να εφοδιάζεται με ένα σύστημα εξαερισμού, ένα αποξηραντικό είναι απαραίτητο μόνο για να μειωθεί η υγρασία το καλοκαίρι, όταν η περιεκτικότητα σε υγρασία του εξωτερικού αέρα γίνεται πάρα πολύ υψηλή. Έτσι πήραμε απαλλαγούμε από τα προβλήματα με ομοιόμορφη κατανομή αέρα: ένα μείγμα φρέσκου και ανακυκλωμένου αέρα τροφοδοτείται μέσω διανομέων που βρίσκονται σε όλο το δωμάτιο.

Εάν δεν υπάρχουν περιόδους στην περιοχή όπου βρίσκεται η πισίνα (ή είναι πολύ σύντομες), όταν η υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία του εξωτερικού αέρα δεν επιτρέπει τη μείωση της υγρασίας του αέρα με αφομοίωση, ο αφυγραντήρας αέρα δεν μπορεί να εγκατασταθεί. Αυτό θα μειώσει σημαντικά το συνολικό κόστος του συστήματος. Και εκείνες τις μέρες, όταν είναι πολύ ζεστό και υγρό στο δρόμο, απλά μην χρησιμοποιείτε την πισίνα (η επιφάνεια του νερού πρέπει να καλύπτεται με μια μεμβράνη για να μειωθεί η εξάτμιση της υγρασίας).

3. Στεγνωτήριο καναλιών με προσθήκη καθαρού αέρα, σύστημα εξάτμισης.

Ο λόγος για τα περισσότερα από τα μειονεκτήματα των δύο πρώτων επιλογών ήταν η χρήση ενός αυτόνομου αφυγραντήρα αέρα. Εάν αντί αυτού εγκαταστήσετε έναν καυστήρα καναλιών με έναν θερμαντήρα και τη δυνατότητα ανάμειξης με καθαρό αέρα, τότε μπορείτε να αρνηθείτε από την μονάδα παροχής αέρα: όλη η επεξεργασία καθαρού αέρα θα πραγματοποιηθεί στον αφυγραντήρα του καναλιού. Αυτή η επιλογή μπορεί ήδη να συνιστάται για χρήση σε μικρές ιδιωτικές πισίνες, διότι με κόστος είναι περίπου η ίδια με τις δύο πρώτες επιλογές, αλλά στερείται όλων των ελλείψεων τους, εκτός από την υψηλή κατανάλωση ενέργειας, η οποία παραμένει ακριβώς η ίδια. Πράγματι, ολόκληρο το σύστημα ελέγχεται από ένα τηλεχειριστήριο και ο θόρυβος από τον εξοπλισμό δεν θα ακουστεί αν το ξηραντικό βρίσκεται σε ξεχωριστό χώρο.

4. DU με αποξηραντικό / αντλία θερμότητας.

Αν συνδυάσουμε το αποξηραντικό κανάλι από την προηγούμενη εφαρμογή με την εγκατάσταση καυσαερίων, παίρνουμε τη μονάδα διαχείρισης αέρα με ένα αποξηραντικό, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως αντλία θερμότητας, δίνοντας περίπου 3-πλάσια αύξηση στην κατανάλωση ρεύματος. Αυτή η δυνατότητα εμφανίζεται όταν ο συμπυκνωτής συμπυκνωτή τοποθετείται στον αγωγό εξαγωγής και ο εξατμιστής στον αγωγό τροφοδοσίας. Το ρεύμα θερμού αέρα θερμαίνει τον συμπυκνωτή, ο συμπιεστής μεταφέρει θερμότητα στον εξατμιστή, ο οποίος θερμαίνει τον αέρα τροφοδοσίας. Αποστράγγιση ενώ εξακολουθεί να εργάζεται: κατά τη διάρκεια της ψύξεως του υγρού αέρα στο συμπύκνωσης εξατμιστή λαμβάνει χώρα (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο της ψυκτικής μηχανής μπορεί να βρεθεί στο τμήμα Αρχή του κλιματιστικού)

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η χρήση μιας μονάδας για την επεξεργασία τόσο της ροής τροφοδοσίας όσο και της ροής καυσαερίων. Αυτό όχι μόνο απλοποιεί τη στάθμιση των ταχυτήτων του εφοδιασμού και ανεμιστήρα εξάτμισης για να διατηρήσει την επιθυμητή κενού, αλλά επίσης επιτρέπει την ευελιξία να αλλάξει τις λειτουργίες όλων των συστατικών για μέγιστη άνεση και την ενεργειακή απόδοση. Στην PVU, η δυνατότητα ελέγχου του σεναρίου πραγματοποιείται συνήθως όταν η αλλαγή των τρόπων λειτουργίας εκτελείται από το χρονοδιακόπτη, υποστηρίζονται οι έλεγχοι αερισμού, κλιμακωτής λειτουργίας και άλλοι τρόποι λειτουργίας. Επιπλέον, είναι προαιρετικά δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ψυκτική μηχανή για την ψύξη του αέρα τροφοδοσίας.

5. SSP με αναρρόφηση και αποξηραντική / αντλία θερμότητας.

Η προηγούμενη έκδοση είναι σχεδόν ιδανική, αλλά μια αντλία θερμότητας χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του αέρα, η οποία απαιτεί ηλεκτρική ενέργεια για λειτουργία. Και στις περισσότερες περιοχές της Ρωσίας είναι πιο επικερδές να θερμαίνεται περισσότερο φυσικό αέριο παρά ηλεκτρική ενέργεια. Αν, για ένα ορισμένο ποσό της θερμότητας κατά τη χρήση ένας λέβητας αερίου πρέπει να καταβληθεί 3-4 φορές λιγότερο από ό, τι όταν χρησιμοποιείται μία ηλεκτρική θερμάστρα, το πλεονέκτημα αντλία θερμότητας χάνεται και τη θέρμανση του αέρα για να καταστεί οικονομικά αποδοτική θερμοσίφωνα (αντλία θερμότητας δημιουργεί θερμότητα από 2 έως 5 φορές μεγαλύτερο η ακριβής τιμή εξαρτάται από τον χρησιμοποιούμενο εξοπλισμό και τη θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα - όσο χαμηλότερη είναι, τόσο μικρότερη είναι η COP). Σε αυτή την περίπτωση, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα PVU με εναλλάκτη θερμότητας πλάκας, το οποίο εξοικονομεί θερμότητα και δεν καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια. Ο συμπιεστής αφυγραντήρα ενεργοποιείται μόνο όταν είναι απαραίτητο να μειωθεί η υγρασία ή να ψυχθεί.

Σημειώστε ότι εάν η πισίνα βρίσκεται σε περιοχή με κρύο κλίμα, όπου είναι εφικτή η αποτελεσματική αποστράγγιση του αέρα το καλοκαίρι με αφομοίωση της υγρασίας, δεν χρειάζεται το ξηραντικό και μπορεί να εγκαταλειφθεί για να μειωθεί το κόστος του συστήματος. Στη συνέχεια, η χρήση ενός εξειδικευμένου SST με μια συσκευή ανάκτησης πλάκας χωρίς αφυγραντήρα θα είναι βέλτιστη.

Τα εξειδικευμένα SOP είναι συνήθως εξοπλισμένα με όλους τους απαραίτητους αισθητήρες για την παρακολούθηση της κατάστασης του περιβάλλοντος, που τους επιτρέπει να διατηρούν τις καθορισμένες παραμέτρους του αέρα με μέγιστη ενεργειακή απόδοση. Στο πλαίσιο αυτής της ανασκόπησης, δεν μπορούμε να περιγράψουμε λεπτομερώς όλες τις δυνατότητες του SWP για τις ομάδες, αλλά αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνονται στην τεκμηρίωση στους ιστότοπους των κατασκευαστών.

Υπολογισμός της ανταλλαγής αέρα για την πισίνα

Οι πισίνες χρησιμοποιούνται συνήθως όλο το χρόνο. Η θερμοκρασία νερού στο λουτρό λεκάνης είναι tw = 26 ° C και η θερμοκρασία του αέρα στη ζώνη εργασίας tv = 27 ° C με σχετική υγρασία 65% σε θερμό. Η ανοικτή επιφάνεια των υδάτων, οι υγροί διάδρομοι, δίνουν μεγάλη ποσότητα υδρατμού στον αέρα. Συνήθως, μια μεγάλη περιοχή υαλοπινάκων δημιουργεί συνθήκες για ένα ισχυρό ρεύμα ηλιακής ακτινοβολίας.

Ο υπολογισμός της ανταλλαγής αέρα κατά την θερμή περίοδο είναι επιθυμητός για να εκτελεστεί στις παραμέτρους του Β και στο κρύο, επίσης, σύμφωνα με το Β.

Το δωμάτιο πισίνας είναι εξοπλισμένο με σύστημα θέρμανσης νερού που απομακρύνει πλήρως τις απώλειες θερμότητας του δωματίου. Για να αποφευχθεί η συμπύκνωση υγρασίας επί της εσωτερικής επιφάνειας των παραθύρων, οι θερμαντήρες πρέπει να εγκαθίστανται σε μια συνεχή αλυσίδα των παραθύρων, έτσι ώστε η εσωτερική επιφάνεια του γυαλιού θερμάνθηκε σε 1-1,5 ° C πάνω από το σημείο δρόσου.

Η θερμοκρασία του σημείου δρόσου tm.p υπολογίζεται βολικά από τον εμπειρικό τύπο:

ή σάρωση από το διάγραμμα J-d. Για θερμή περίοδο tm.p = 18 ° C, για ψυχρό tp.p = 16 ° C.

 • Η εξάτμιση του νερού καταναλώνει μια σημαντική ποσότητα θερμότητας από τον αέρα του δωματίου.
 • Η θερμοκρασία της επιφάνειας του νερού είναι 1 ° C χαμηλότερη από τη θερμοκρασία στο λουτρό.
 • Η κινητικότητα του αέρα στην πισίνα πρέπει να είναι τιμή και να μην υπερβαίνει το V = 0,2 m / s κατά μήκος του άξονα του πίδακα τροφοδοσίας στην είσοδό του στην περιοχή εργασίας.
 • Δομικά λεκάνη μπανιέρα που περιβάλλεται από τις τρέξιμο μονοπάτια με electro ή teplopodogrevom και η θερμοκρασία της επιφάνειας είναι to.d = 31 ° C.

Σε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, θα υπολογίσουμε την ανταλλαγή αέρα για την πισίνα.

Περιφέρεια κατασκευής: περιοχή Μόσχα.

 • Ζεστή περίοδος: t Κ. = 26,3 ° C, ί Κ. = 54,7 kJ / kg, d Κ. = 11,0 g / kg.
 • Ψυχρή περίοδος: t Κ. = -28 ° C, ί Κ. = -27,6 kJ / kg, δ Κ. = 0,35 g / kg.
 • Γεωμετρικές διαστάσεις και περιοχή του λουτρού της πισίνας: 6 x 10 m = 60 m 2.
 • Η περιοχή των διαδρομών παράκαμψης: 36 m 2.
 • Το μέγεθος των χώρων: 10 x 12 m = 120 m 2, ύψος 5 m.
 • Αριθμός κολυμβητών: N = 10 άτομα.
 • Θερμοκρασία νερού: tw = 26 ° C.
 • Θερμοκρασία αέρα λειτουργίας: t στο = 27 ° C.
 • Θερμοκρασία του αέρα που αφαιρείται από την επάνω ζώνη του δωματίου: t y = 28 ° C.
 • Θερμικές απώλειες του δωματίου: 4680 Watt.

Υπολογισμός της ανταλλαγής αέρα κατά τη ζεστή εποχή

Έσοδα από καθαρή ζεστασιά

1. Παραλαβή θερμότητας από το φωτισμό κατά την ψυχρή περίοδο του έτους:

Q os = F pl × E × q os × ɲ oc στο = 120 × 150 × 0,076 × 0,45 = 620 W

2. Παραλαβές θερμότητας από την ηλιακή ακτινοβολία

3. Παραλαβή θερμότητας από κολυμβητές:

Q pl = q Εγώ × N (1-0,33) = 60 × 10 × 0,67-400 W, όπου ο συντελεστής είναι 0,33 - η αναλογία του χρόνου που δαπανάται από τους κολυμβητές στη λεκάνη.

4. Παραλαβές θερμότητας από τις διαδρομές παράκαμψης:

Q ya.o.d. = α o.d. × F o.d. (t o.d. - t στο ) = 10 × 36 (31 - 27) = 1440 W, όπου α o.d. = 10 W / (m 2 ° C) είναι ο συντελεστής μεταφοράς θερμότητας των διαδρομών παράκαμψης.

5. Απώλεια θερμότητας για τη θέρμανση του νερού στο μπάνιο:

Q στο = α × F στο (t στο - t του ) = 4 × 60 (27-25) = 480 W, όπου α = 4,0 W / (m 2 ° C) είναι ο συντελεστής μεταφοράς θερμότητας από το νερό στον αέρα.

t του = tw - 1 ° С = 26 -1 = 25 ° C - θερμοκρασία επιφάνειας νερού.

6. Υπερβολική θερμότητα (κατά τη διάρκεια της ημέρας):

1. Υγρασία από τους κολυμβητές:

W pl = q × N (1 - 0,33) = 200 × 10 (1 - 0,33) = 1340 g / h.

2. Υγρασία από την επιφάνεια της πισίνας (kg / h):

όπου Α είναι συντελεστής που λαμβάνει υπόψη την εντατικοποίηση της εξάτμισης από την επιφάνεια του νερού παρουσία λουομένων σε σύγκριση με μια ήρεμη επιφάνεια. Για πισίνες αναψυχής A = 1.5. F = 60 m 2 - η επιφάνεια του καθρέφτη νερού · σ Isp - ο συντελεστής εξάτμισης (kg / (m 2 h)),

σ Isp = 25 + 19 × v, όπου v είναι η κινητικότητα του αέρα πάνω από το λουτρό πισίνας, v = 0,1 m / s.

σ Isp = 25 + 19 χ 0,1 = 26,9 kg / (m 2 h).

δ στο = 13,0 g / kg για το t στο = 27 ° C και φ στο = 60%. δ w = 20,8 g / kg σε φ = 100% και t του = tw - 1 ° C.

Θερμοκρασία επιφάνειας μπάνιου: t του = 26-1 = 25 ° C.

3. Παραλαβή υγρασίας από τις διαδρομές παράκαμψης.

Η περιοχή του διαβρεγμένου τμήματος των διαδρομών παράκαμψης είναι 0,45 της συνολικής περιοχής γραμμής. Ποσότητα εξατμισμένης υγρασίας (g / h):

W o.d. = 6,1 (27 - 20,5) χ 36 χ 0,45 = 650 g / h.

4. Συνολική πρόσληψη υγρασίας:

W = W pl + W β + W o.d. = 1,34 + 18,9 + 0,65 = 20,9 kg / h.

 • Q γcr.b = W β × (2501,3 - 2,39 × t του ) = 18,9 χ (2501,3 - 2,39 χ 25) = 46,140.
 • Q skr.od = W o.d. (2501,3 - 2,39χ αποστολές ) = 0,65 (2501,3 - 2,39x31) = 1580.
 • Q skr.pl = Ν (q φύλο - q yav ) Χ 3,6.
 • Q skr.pl = 0,67 × 10 × (197-60) χ 3,6 = 3300,

Σ Q n = 46,140 + 1580 + 3300 + 3,6x3560 = 63,800.

2. Θερμότητας και υγρασίας:

Ha i-d διάγραμμα στην τομή της ακτίνας της διαδικασίας Ԑ που κατασκευάστηκε από το σημείο Β και τη γραμμή d Κ. - const είναι το σημείο Π, και στη διασταύρωση της ακτίνας Ԑ με την ισοθερμία t y = 28 ° C είναι το σημείο Y (Εικόνα 1).

Εξαερισμός της πισίνας σε ιδιωτικό σπίτι

Σε αυτό το άρθρο θα σας πω τι είναι ο εξαερισμός της πισίνας: οι απαιτήσεις για τοίχους και παράθυρα, το μικροκλίμα της πισίνας, πόση ποσότητα αέρα χρειάζεστε για αερισμό; Θα επικεντρωθώ σε 6 συστήματα εξαερισμού και 2 τύπους αφυγραντήρων, θα εξηγήσω γιατί οι ξηραντές της πισίνας σε μια ιδιωτική κατοικία είναι σπατάλη χρημάτων; Ξεχωριστά, εξετάστε την εφαρμογή της ανάκτησης και την ανακυκλοφορία του αέρα στη λεκάνη απορροής.

Περιεχόμενα

Γιατί ο εξαερισμός σε ιδιωτικές πισίνες;

Ο αερισμός της πισίνας στον ίδιο τον εξαερισμό έχει έμμεση σχέση. Σχετικά με τον εξαερισμό σε ένα ιδιωτικό σπίτι, έγραψα σε αυτό το άρθρο.
Εάν σε κανονικό αερισμό το κύριο καθήκον είναι να παρέχει καθαρό αέρα για την ανθρώπινη αναπνοή, τότε ο κύριος σκοπός της λεκάνης είναι τελείως διαφορετικός. Το πρόσφατο άρθρο μου για το σχεδιασμό του εξαερισμού και άλλων αποχρώσεων.

Το σύστημα εξαερισμού στην πισίνα είναι υπεύθυνο για το 90% μόνο για ένα σκοπό - αφαιρώντας τον υγρό αέρα από το δωμάτιο, δηλ. αποστράγγιση της πισίνας. Η υγρασία είναι καταστροφική όχι μόνο για φέροντες κατασκευές, κάτι που είναι κατανοητό. Εάν γίνουν λάθη, η υγρασία συμπυκνώνεται στον εξωτερικό τοίχο, παγώνει το χειμώνα και καταστρέφει τις πισίνες σε 4-5 χρόνια. Ο τοίχος καλύπτεται απλώς με ρωγμές και καταρρέει.

Το πάχος του τοίχου και η μόνωση υπολογίζονται σύμφωνα με το "σημείο δρόσου" κατά 55% σχετική υγρασία (SP 50 "Θερμική προστασία κτιρίων", σημείο 5.7). Αλλά σύμφωνα με τα πρότυπα του SP31 "Πισίνες" - η υγρασία του αέρα δεν είναι 55% και 67%, δηλαδή το "σημείο δρόσου" φθάνει πιο γρήγορα και ο θερμαντήρας στον τοίχο πρέπει να είναι τάξης μεγέθους παχύτερο από ότι στα κύρια τοιχώματα του σπιτιού.
Πολύ λίγοι άνθρωποι το γνωρίζουν και δεν υπάρχει χρόνος να αλλάξει ο κόσμος.

Η υπολογιζόμενη υγρασία αέρα για τον αερισμό της πισίνας μιας ιδιωτικής κατοικίας δεν πρέπει να υπερβαίνει το 55%. Έτσι αντισταθμίζουμε τυχόν προβλήματα με τους εξωτερικούς τοίχους, τα οποία ασφαλώς δεν μπορούν να ειπωθούν για τα παράθυρα και τα βιτρό παράθυρα.

Απαιτήσεις για παράθυρα και βιτρό παράθυρα σε πισίνες

Μόνο μία απαίτηση είναι η αντίσταση της μεταφοράς θερμότητας των παραθύρων (R) σε περισσότερο από 0,55 m 2 · ° C / W (σύμφωνα με τους κανόνες). Στην πράξη, αξίζει να αναζητήσετε παράθυρα με διπλά τζάμια με επίστρωση που αντανακλά θερμότητα (K-glass), με αντίσταση μεγαλύτερη από 0,57-0,58 m 2 · ° C / W. Οι κατασκευαστές πάντα υπερεκτιμούν τους πραγματικούς δείκτες.

Πού θα βρείτε: επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή των παραθύρων, καλέστε το παράθυρο αντίστασης (τουλάχιστον 0,57) και, αν είναι δυνατόν, ανατρέξτε στο GOST 30674-99. Δεν θα γράψω τα σημάδια των παραθύρων ειδικά, επειδή για κάθε κατασκευαστή, το ίδιο παράθυρο έχει διαφορετικό συντελεστή αντίστασης μεταφοράς θερμότητας. Απαιτήστε τουλάχιστον 0,57 και ελέγξτε το διαβατήριο του παραθύρου.

Μικροκλίμα στην περιοχή της πισίνας

Οι κανονιστικές απαιτήσεις για τις λεκάνες καθορίζονται από την JV 31 "Πισίνες" και οι συστάσεις εκδίδονται από τον RV "AVOK" 7.5-2012, στον οποίο σχεδιάζονται σύγχρονες λεκάνες. Η θερμοκρασία του νερού στη λεκάνη είναι 24-28 ° С.
Η θερμοκρασία του αέρα στη λεκάνη είναι 1-2 ° C υψηλότερη από τη θερμοκρασία του νερού (26-30 ° C), αλλά όχι περισσότερο από 35 ° С. Η υπολογιζόμενη υγρασία αέρα δεν είναι μεγαλύτερη από 55%.


Πόσο αέρα χρειάζεστε για να αερίσετε την πισίνα;

Η ροή αέρα για τον εξαερισμό της λεκάνης υπολογίζεται ανάλογα με την απελευθέρωση υγρασίας (δηλ. Την ποσότητα υγρασίας που απελευθερώνεται από το νερό της πισίνας).

Ο όγκος της απελευθέρωσης υγρασίας εξαρτάται από την περιοχή κατασκευής, την παρουσία ενός αφυγραντήρα, την περιοχή του μπολ (περιοχή του καθρέφτη νερού), το συντελεστή έντασης της χρήσης της λεκάνης (Δßb). Σοβαρά, η ροή του αέρα επηρεάζεται από αξιοθέατα: ολισθητήρες νερού, αντίθετο ρεύμα, μασέρ, υποβρύχιο ρεύμα, βρύσες και πηγές.

Υπολογισμός εξαερισμού της δεξαμενής 23m 2 υπό διαφορετικές συνθήκες (παράδειγμα):


Όπως μπορείτε να δείτε, το κόστος του αέρα διαφέρει ακόμη και για διαφορετικές εκδόσεις μίας πισίνας. Τι μπορούμε να πούμε για τα διαφορετικά μεγέθη του ίδιου του κύπελλου. Ως εκ τούτου, για ακριβή υπολογισμό είναι απαραίτητο να διεξαχθεί το έργο αερισμού και να μην αποθεματικό 30-45 χιλιάδες ρούβλια. Μπορείτε να παραγγείλετε ένα έργο αερισμού πισίνας στη σελίδα μου Οι υπηρεσίες.

Συστήματα εξαερισμού για ιδιωτική πισίνα

Όλα τα σχέδια για τη διατήρηση του μικροκλίματος μειώνονται σε ένα συνδυασμό αερισμού και ξηραντικού. Αυτή είναι η συνδυασμένη μέθοδος αφύγρανσης.
Υπάρχουν 6 επιλογές:

• Εγκαταστάσεις παροχής και εξαγωγής (ξεχωριστές).
• Μονάδα τροφοδοσίας και εξαγωγής (μόνο) με κανάλι παράκαμψης.
• Μονάδα τροφοδοσίας και εξαγωγής (μεμονωμένη) με συσκευή ανάκτησης.

Όλες οι 3 επιλογές συνδυάζονται με ένα αποξηραντικό και έχουμε 3 επιπλέον σχήματα:
• Εγκαταστάσεις παροχής και εξαγωγής (χωριστές) με αφυγραντήρα.
• Μονάδα τροφοδοσίας και εξαγωγής (μονό) με αγωγό παράκαμψης και ξηραντικό.
• Μονάδα τροφοδοσίας και καυσαερίων (μονό) με αναρρόφηση και ξηραντικό.

Ας καταλάβουμε, αλλά προχωρώντας μπροστά θα πω:

Στην πραγματικότητα, το σωστό σχέδιο εξαερισμού και αποστράγγισης για μια ιδιωτική πισίνα είναι μόνο ένα. Το πρώτο. Ο αφυγραντήρας στην ιδιωτική πισίνα είναι ένα ηλίθιο πράγμα. Η ανάκτηση και η παράκαμψη μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για μεγάλες εμπορικές δεξαμενές.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάθε εξοπλισμό, και όλα θα γίνουν σαφή.

Αφυγραντήρες για την πισίνα

Υπάρχουν δύο τύποι αφυγραντήρων: συμπύκνωση και προσρόφηση. Μην φοβάστε τα ονόματα, είναι εύκολο.

Συμπύκνωση Είναι ένα ψυγείο και ένας θερμαντήρας αέρα σε ένα μικρό περίβλημα.
Ο υγρός αέρας λαμβάνεται από την πισίνα και πρώτα διέρχεται από το ψυγείο. Σε αυτό, ο αέρας δροσίζει και αφήνει στους τοίχους του ψυγείου όλη την υγρασία που αποστραγγίζεται στο δίσκο και φεύγει από το αποχετευτικό δίκτυο. Ο αέρας γίνεται κρύος και ξηρός και περνώντας από το τμήμα θέρμανσης θερμαίνεται και είναι ήδη ζεστός και στεγνός πίσω στην αίθουσα της πισίνας.

Κατασκευαστικές εταιρείες: Danterm, Danvex, Hidros, NeoClima, Fairland κ.α.
Παράγονται σε τύπους τοίχων και καναλιών (εικόνες παρακάτω).

Στεγνωτήρια προσρόφησης Είναι ένας μεγάλος περιστρεφόμενος δίσκος γεμάτος με silica gel, μια ουσία που απορροφά γρήγορα την υγρασία. Ο υγρός αέρας περνάει μέσα από τα κελιά γεμάτα με σίλικα ζελ, και δίνει όλη την υγρασία, και ο ίδιος ο αέρας στεγνώνει χωρίς αλλαγή της θερμοκρασίας.

Ένας τέτοιος αφυγραντήρας είναι πολύ πιο ισχυρός από τον συνάδελφό του συμπύκνωσης και είναι πλήρως ικανός να στεγνώνει αέρα στην πισίνα μόνο, αλλά το κόστος υπερβαίνει τα 700 χιλιάδες ρούβλια.
Κατασκευαστικές εταιρείες: τα παραπάνω + Hygrotherm με τη γραμμή εξοπλισμού τους DST.

Γιατί είναι ο αφυγραντήρας στην ιδιωτική πισίνα - τα χρήματα που απορρίπτονται;

Όλα είναι αρκετά απλά, κοιτάζουμε τα τραπέζια. Πόση υγρασία απελευθερώνει η πισίνα στον τρόπο χρήσης:


Πόση υγρασία έχει το ξηραντικό Dantherm στους 30 ° C και υγρασία 55%


Από τα τραπέζια βλέπουμε:

1. Η σειρά μοντέλων των αφυγραντήρων δεν έχει σχεδιαστεί για ξήρανση στον αέρα.
Στη μικρότερη δεξαμενή των 15 τ.μ. με αποδέσμευση υγρασίας των 4,3 κιλών ανά ώρα θα χρειαστεί να τοποθετηθεί ένας μεγάλος βιομηχανικός ξηραντήρας CDP 125 σε λιανική τιμή 608.000 ρούβλια. Τα σφάλματα δεν είναι εδώ. Οι αφυγραντήρες παράγονται εξ ολοκλήρου για ένα άλλο.

2. Οι κατασκευαστές αναφέρουν την εσφαλμένη ισχύ των αφυγραντικών.
Αν κοιτάξετε τους αφυγραντήρες του Danterm, Danvex κ.λπ., θα δείτε ότι η δηλωμένη χωρητικότητα (l / ημέρα) υπολογίζεται για τον αέρα με θερμοκρασία 30 ° C και υγρασία 80% στο δωμάτιο. Έχω ήδη πει ότι η υγρασία του αέρα στη λεκάνη σύμφωνα με το SP 31 θα πρέπει να διατηρηθεί όχι περισσότερο από 55% και όχι από 80%.

Αποδεικνύεται ότι η πραγματική απόδοση του ξηραντικού είναι πολύ μικρότερη από εκείνη που υποδεικνύεται στους καταλόγους. Ο κατασκευαστής μας εξαπατά.

3. Στην πισίνα, πρέπει ακόμα να φτιάξετε ένα σύστημα εξαερισμού.
Οι άνθρωποι πρέπει να αναπνέουν και να αφαιρέσουν τις μυρωδιές των αντιδραστηρίων.

Σύμφωνα με το SP 31-113-2004 "Πισίνες" η απαραίτητη ανταλλαγή αέρα για 1 πλωτή 80m3 / h. Επομένως, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να αγοράσετε ένα ακριβό αφυγραντήρα αντί του συστήματος εξαερισμού.

Πώς να αποστραγγίσετε τον αέρα στην πισίνα;

Είναι αποτελεσματική η αποστράγγιση του αέρα απλά αυξάνοντας την ένταση του αέρα που διοχετεύεται μέσω της πισίνας από το σύστημα εξαερισμού. Θα αναλύσουμε τέτοια συστήματα - υπάρχουν μόνο 3 από αυτά.

Μονάδα αερισμού με αναρρόφηση για πισίνα

Ανακούφιση (εναλλάκτης θερμότητας αέρα-αέρα) είναι ένα χαλύβδινο κιβώτιο μέσω του οποίου οι δίοδοι φρέσκου δρόμου και βρώμικου αέρα εξαγωγής περνούν διαμέσου καναλιών που χωρίζονται από λεπτό φύλλο χάλυβα. Υπάρχει μια ανταλλαγή θερμότητας, λόγω της οποίας ο κρύος αέρας του δρόμου θερμαίνεται ελαφρώς εξαιτίας της μολυσμένης εξερχόμενης.

Η κύρια λειτουργία του ανακτητή είναι η εξοικονόμηση θερμότητας, η οποία είναι απαραίτητη για τη θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας το χειμώνα. παίρνουμε τον αέρα από το δρόμο κρύο. Η ανάκτηση θερμότητας από τον ανακτητή είναι απλά τεράστια, αλλά είναι αποτελεσματική Μόνο σε πισίνες με καθρέφτη νερού άνω των 40m2.

Για να κατανοήσετε αυτό το θέμα, είναι απαραίτητο να στραφείτε προς τους τρόπους λειτουργίας του εξαερισμού της πισίνας. Το σύστημα εξαερισμού της πισίνας υπολογίζεται για 4 τρόπους λειτουργίας:

• Καλοκαίρι / Χειμώνας.
• Ημέρα / Νύχτα (ή κατάσταση λειτουργίας / αδράνειας)

Καλοκαίρι. Το καλοκαίρι, ο αέρας στο δρόμο είναι ζεστός και υγρός, επομένως τροφοδοτείται στην πισίνα χωρίς θέρμανση, παρακάμπτοντας τον θερμαντήρα και τον ανακτητή. Η περιεκτικότητα σε υγρασία στον εξωτερικό αέρα το καλοκαίρι είναι πολύ υψηλή - 12,8 g / kg. Επομένως, για να αφαιρεθεί η υγρασία από την πισίνα με ήδη υγρό εξωτερικό αέρα, είναι απαραίτητο να φυσήξει το δωμάτιο της πισίνας με μεγάλο όγκο αέρα, δηλ. δεν λαμβάνουν ποιότητα αλλά ποσότητα.

Χειμώνας. Η κατάσταση αντιστρέφεται. Ο αέρας στο δρόμο είναι κρύος και πρέπει να θερμαίνεται για να τροφοδοτήσει την πισίνα, αλλά αυτό είναι το κύριο πράγμα - είναι πολύ ξηρό. Η περιεκτικότητά του σε υγρασία είναι μόνο 0,39 g / kg, δηλ. στο 32 φορές ξηρότερο από τον αέρα το καλοκαίρι και επομένως η ποσότητα αυτού του αέρα για την αποστράγγιση της πισίνας χρειάζεται αρκετές φορές λιγότερες. Έτσι, για να αποστραγγίσετε τον αέρα με αερισμό σε πισίνα με επιφάνεια νερού 25m2, το καλοκαίρι χρειάζεστε περίπου 3000m3 / h αέρα, και το χειμώνα - μόνο 400 m3 / h. 7,5 φορές μικρότερη.

Η εγκατάσταση το χειμώνα απλά μειώνει την ταχύτητα. Είναι απαραίτητο να θερμανθεί μόνο 400m3 / h, και η αποδοτικότητα και η ανάκτηση του Recuperator έρχεται σε όγκους αέρα άνω των 1000m3 / h. Ένας τέτοιος όγκος αέρα για την αποστράγγιση της πισίνας το χειμώνα μπορεί να χρειαστεί μόνο όταν η επιφάνεια του νερού είναι μεγαλύτερη από 40 m2.

Αξίζει να σκεφτούμε και να αγοράζουμε έναν αποταμιευτή για την πισίνα μόνο με πλαστικοποιημένες πλάκες. Θα προστατεύσουν τον ανακτητή από την υγρασία. Και η ανάκτηση της ανάκτησης έρχεται τουλάχιστον μετά από 2 χρόνια χρήσης.

Εάν θέλετε πραγματικά να εξοικονομήσετε θερμότητα στο σύστημα εξαερισμού, παρέχετε τα παραθυρόφυλλα για να κλείσετε τον καθρέφτη νερού της πισίνας κατά τις ώρες εκτός λειτουργίας. Έτσι, μπορείτε να μειώσετε την πισίνα αποδέσμευσης υγρασίας και κατά συνέπεια να μειώσετε την ένταση του αέρα και την κατανάλωση του συστήματος εξαερισμού κατά 70%.

Μονάδα αερισμού με παράκαμψη

Το κανάλι παράκαμψης ή η επανακυκλοφορία από τη λέξη "πυξίδα" είναι ένας κύκλος. Ο αέρας που αφαιρούμε απλώς αναμειγνύεται στον αέρα τροφοδοσίας. Γιατί; - Αυτή η ερώτηση θα πρέπει να μου ζητηθεί μέσω τηλεφώνου, εάν παραγγείλετε τον σχεδιασμό μιας εμπορικής πισίνας με επιφάνεια καθρέφτη νερού άνω των 80 m2.

Εγκαταστάσεις παροχής και εξαγωγής (ξεχωριστές)

Σε αυτή την περίπτωση, είμαστε σε θέση να προσεγγίσουμε πιο ευέλικτα την τοποθέτηση του εξοπλισμού του συστήματος εξαερισμού. Κάνουμε ξεχωριστές εγκαταστάσεις τροφοδοσίας και εξαγωγής. Καταλαμβάνουν πολύ λιγότερους χώρους από τα συστήματα που διαθέτουν σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Μπορεί να βρίσκεται σε διαφορετικά δωμάτια, για παράδειγμα στη σοφίτα, στο υπόγειο και ακόμη και στην οροφή της πισίνας. Η εγκατάσταση τροφοδοσίας, που λειτουργεί σε 2 τρόπους, δίνει το καλοκαίρι 3000m3 / h, και θερμαίνει και παρέχει μόνο 400m3 / h το χειμώνα. Το σύστημα εξάτμισης εκπέμπει υγρό αέρα στο δρόμο και το καλώδιο θέρμανσης στις γρίλιες του δρόμου τους προστατεύει από το σχηματισμό των στυλό.
Αυτό είναι το απλούστερο και αποτελεσματικότερο σχέδιο εξαερισμού της πισίνας. Η αφύγρανση είναι μια τεχνολογικά πολύ ενοχλητική διαδικασία. Ο αέρας πρέπει πρώτα να ψύχεται και στη συνέχεια να θερμαίνεται.
Γιατί χρειαζόμαστε αυτό, εάν ο υγρός αέρας μπορεί απλά να πεταχτεί έξω στο δρόμο; Για τη θέρμανση 400m3 / h αέρα απαιτείται μόνο 7.5kW θερμικής ενέργειας από το λέβητα (δεν πρέπει να συγχέεται με την κατανάλωση ενέργειας) και αυτό είναι στους -25 ° C στο δρόμο.

"Εάν είστε τόσο έξυπνοι, τότε γιατί παράγετε καθόλου αφυγραντήρες αέρα; Πού χρειάζονται; "

Πρώτον, οι ίδιοι οι παραγωγοί απαντούν στην ερώτηση αυτή.
Οι αφυγραντήρες είναι αποτελεσματικοί σε δωμάτια με μικρά μπάνια, για παράδειγμα 3x3m, συμπεριλαμβανομένων των θεραπευτικών, υγρών χώρων SPA και χαμάμ, χώρους ξεκούρασης στη σάουνα.

Δεύτερον, οι βιομηχανικοί αφυγραντήρες αέρα είναι ευεργετικοί στις εμπορικές πισίνες, όπου ο καθρέφτης νερού δεν κλείνει ποτέ από σκηνές και περσίδες, η δε πισίνα είναι ανοιχτή όλο το εικοσιτετράωρο και όλο το χρόνο. Οι όγκοι αέρα για τον αερισμό σε αυτές τις πισίνες είναι πολύ μεγάλοι και οι εγκαταστάσεις εξαερισμού καταναλώνουν πολλή ηλεκτρική ενέργεια και θερμότητα για θέρμανση αέρα το χειμώνα. Σε τέτοιες πισίνες το βράδυ, το σύστημα εξαερισμού απενεργοποιείται για οικονομία και οι αφυγραντήρες συνεχίζουν να λειτουργούν.

Συμπεράσματα:

1. Ο αφυγραντήρας σε ιδιωτικές πισίνες είναι ηλίθιος και δαπανηρός. Δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση του συστήματος εξαερισμού. Οι άνθρωποι πρέπει να αναπνεύσουν, οι μυρωδιές του χλωρίου πρέπει να αφαιρεθούν.

2. Τα συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής με τον ανακτητή δεν σώζουν τίποτα, επειδή Το χειμώνα, η αποστράγγιση μιας ιδιωτικής πισίνας απαιτεί 7,5 φορές λιγότερο αέρα από ό, τι το καλοκαίρι. Οι εργασίες εγκατάστασης στο ελάχιστο, οπότε ο ανακτητής είναι εντελώς αναποτελεσματικός.

3. Η πιο αποτελεσματική παραλλαγή του εξαερισμού μιας ιδιωτικής πισίνας και της αποστράγγισής της είναι οι ξεχωριστές εγκαταστάσεις τροφοδοσίας και εξαγωγής. Είναι ευκολότερο να ρίχνετε υγρό αέρα έξω από το να το αποστραγγίσετε.

Υπολογισμός και σχεδιασμός του εξαερισμού της πισίνας

Ένα κλειστό δωμάτιο, στο οποίο υπάρχει μεγάλη ποσότητα νερού, συνεπάγεται την παρουσία υψηλής υγρασίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένας ακριβής υπολογισμός του αερισμού της πισίνας είναι τόσο σημαντικός κατά την κατασκευή ενός εξοχικού σπιτιού ή ενός εξοχικού σπιτιού. Και ο όγκος του κυπέλλου δεν είναι σημαντικός. Ακόμη και αν εξοπλίσετε μια μικρή μπανιέρα στη σάουνα, το σύστημα εξαερισμού πρέπει να είναι αποτελεσματικό, διαφορετικά οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να αποφύγουν σοβαρά προβλήματα.

Συσκευή εξαερισμού στην πισίνα.

Προβλήματα του μη αεριζόμενου χώρου

Εάν τα συστήματα εξαερισμού της πισίνας έχουν τοποθετηθεί εσφαλμένα, αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε τέτοιες συνέπειες όπως:

 • ταχεία φθορά όλων των μεταλλικών μερών (τόσο τελειώματα όσο και εξοπλισμό).
 • η φθορά της εμφάνισης και η καταστροφή των διακοσμητικών επιφανειών (συμπεριλαμβανομένων των πλαστικών πλαισίων).
 • την εμφάνιση καλουπιών επιβλαβών για την ανθρώπινη υγεία.
 • μερική ή πλήρη καταστροφή μονωτικών υλικών (γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα ηλεκτροπληξίας).

Εξαερισμός και εξαερισμός της πισίνας με ξεχωριστούς αφυγραντήρες αέρα.

Όλα αυτά τα προβλήματα προκύπτουν από μια απολύτως φυσική διαδικασία. Η υγρασία από την πισίνα εξατμίζεται συνεχώς και ρυθμίζει τη συμπύκνωση σε όλες τις επιφάνειες. Επιπλέον, σε τέτοιους χώρους, η θερμοκρασία του αέρα είναι πάντα αρκετά υψηλή. Τέτοιες συνθήκες είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη μυκήτων από σκουριά, μούχλα και ασθένειες που προκαλούν ασθένεια. Ως εκ τούτου, όχι μόνο η εσωτερική διακόσμηση του δωματίου υποφέρει, αλλά και οι άνθρωποι που είναι σε αυτό.

Με αυτά τα προβλήματα μπορείτε να αντιμετωπίσετε μόνο με τη βοήθεια του καλά προσαρμοσμένου εξαερισμού της πισίνας. Εάν οι εγκαταστάσεις σας είναι αρκετά μεγάλες, θα πρέπει να συμπεριλάβετε και συστήματα αφυγραντικών συστημάτων για τον υπολογισμό του απαραίτητου εξοπλισμού. Ωστόσο, κατά κανόνα, τα σχέδια αυτά χρησιμοποιούνται μόνο σε δημόσιους χώρους (σε αθλητικούς χώρους, θαλάσσια πάρκα κ.λπ.).

Κατά τον υπολογισμό του αερισμού στη λεκάνη, ο κύριος δείκτης απόδοσης πρέπει να είναι η υγρασία του αέρα. Δηλαδή, απαιτείται ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό σύστημα για τη διατήρηση αυτού του δείκτη σε ένα άνετο επίπεδο για το άτομο. Ταυτόχρονα, ο αέρας δεν πρέπει να είναι πολύ ξηρός. Η υπερβολικά γρήγορη εξάτμιση της υγρασίας δροσίζει το ανθρώπινο σώμα. Φυσικά, η κολύμβηση σε τέτοιες συνθήκες γίνεται άβολη.

Σχηματική απεικόνιση του εξαερισμού άμεσης ροής και εξαερισμού με έναν τοίχο συναρμολογημένο στεγνωτήρα αέρα.

Η υγρασία ορίζεται ως ο λόγος της ποσότητας υδρατμών ανά 1 m 3 αέρα. Ο υπολογισμός του συστήματος εξαερισμού της δεξαμενής θα πρέπει να πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 1. Τρόπος λειτουργίας της εγκατάστασης (πόσο συχνά χρησιμοποιείται).
 2. Μέσες ετήσιες και μέσες εποχιακές θερμοκρασίες σε δεδομένη περιοχή, γενικά χαρακτηριστικά του κλίματος.
 3. Ο σκοπός του δωματίου (οι κολυμβητές πρέπει να είναι εξοπλισμένοι διαφορετικά από το δοχείο που προορίζεται για τη σάουνα).
 4. Ατομικές επιθυμίες του πελάτη.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, είναι δυνατόν να διεξαχθεί ένας κατάλληλος υπολογισμός του συστήματος.

Άνετες παράμετροι μικροκλίματος

Ο υπολογισμός του συστήματος εξαερισμού πρέπει να λαμβάνει υπόψη μια τέτοια παράμετρο όπως την υγρασία κορεσμού. Αυτός ο όρος δηλώνει τη μέγιστη ποσότητα υγρασίας που μπορεί να πάρει ο αέρας σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία δωματίου. Η στάθμη του νερού με τη μορφή ατμών προσδιορίζεται σε γραμμάρια ανά 1 kg αέρα. Όταν ξεπεραστεί το όριο κορεσμού, εμφανίζεται συμπύκνωση στις επιφάνειες. Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι με την αύξηση της θερμοκρασίας αυξάνονται και οι παράμετροι κορεσμού υγρασίας.

Επομένως, πριν από τον υπολογισμό, είναι απαραίτητο να μειωθεί το επίπεδο της εξάτμισης.

Ανακλαστήρας στο σύστημα εξαερισμού της πισίνας.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να επιτευχθεί μια συγκεκριμένη ισορροπία της θερμοκρασίας του νερού στην πισίνα και αέρα στο δωμάτιο. Δηλαδή, η θερμοκρασία στο δωμάτιο πρέπει να είναι περίπου 2 ° C υψηλότερη από αυτή του νερού.

Υπό τέτοιες συνθήκες η εξάτμιση της υγρασίας καθίσταται ελάχιστη. Κατά συνέπεια, ο εξοπλισμός για τον εξαερισμό χρειάζεται λιγότερη ενέργεια. Εάν οι θερμοκρασίες είναι ίσες, τότε ο βαθμός κορεσμού θα φτάσει το 100%. Και για το επίπεδο άνεσης, αυτός ο δείκτης θα πρέπει να διατηρείται στο επίπεδο του 50-65%. Τέτοιες παράμετροι μπορούν να επιτευχθούν μόνο με την εγκατάσταση ενός αποτελεσματικού συστήματος εξαερισμού.

Η μείωση του οικονομικού κόστους είναι δυνατή με την αγορά εξοπλισμού χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Σε αυτή την περίπτωση, για να μειωθεί η εξάτμιση της υγρασίας ειδικές περσίδες, οι οποίες κλείνουν την πισίνα όταν δεν χρησιμοποιείται. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι περίπου 2,2-2,4 λίτρα εξατμίζονται από το ανοιχτό κύπελλο εντός 1 ώρας. Στην κλειστή πισίνα αυτή η παράμετρος είναι σχεδόν 2 φορές χαμηλότερη.

Μέθοδοι για τη μείωση της υγρασίας

Στεγνωτήρια αγωγών για την πισίνα.

Φυσικά, για να αποφευχθεί η εξάτμιση στην πισίνα είναι τελείως αδύνατη. Αλλά ο εξαερισμός θα συμβάλει στη μείωση αυτής της παραμέτρου λόγω του εξοπλισμού τροφοδοσίας και εξάτμισης, πρόσθετου ξηραντικού ή συνδυασμού αυτών των τύπων συσκευών. Και όταν επιλέγετε ένα σύστημα εξαερισμού, αξίζει να εξεταστεί η μέθοδος με την οποία αυτός ή αυτός ο εξοπλισμός μειώνει το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Τώρα υπάρχουν 2 κύριες μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν: η μέθοδος κλιματισμού ή η αφομοίωση.

Κατά τον υπολογισμό του συστήματος εξαερισμού, πρέπει να λάβετε υπόψη τις παραμέτρους του δωματίου. Για παράδειγμα, για τις εξοχικές κατοικίες στις οποίες είναι αδύνατο να εγκατασταθεί εξοπλισμός που λειτουργεί με βάση την αρχή "εισροής", είναι πιο λογικό να δημιουργηθεί αερισμός στη λεκάνη με τον τύπο συμπύκνωσης.

Σε τέτοια συστήματα, ο αέρας διέρχεται μέσω ειδικού αφυγραντήρα. Με παρόμοιο τρόπο, η θερμοκρασία αυξάνεται στο λεγόμενο "σημείο δρόσου". Δηλαδή, η υγρασία μετατρέπεται από ατμό σε συμπύκνωμα. Και ο στραγγισμένος και θερμαινόμενος αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο. Το νερό που έχει εξατμιστεί συσσωρεύεται σε ειδικά δοχεία.

Σε έναν τέτοιο αερισμό για την πισίνα υπάρχει ένα υδροσταθμό. Είναι αυτός που "διαχειρίζεται" τον συμπιεστή και τον ξεκινά με ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας. Αφού η παράμετρος αυτή φτάσει στο χαμηλότερο σημείο, ο εξοπλισμός παύει να λειτουργεί. Αλλά ο αερισμός του δωματίου συνεχίζεται, καθώς ο κύριος ανεμιστήρας δεν σταματά.

Ο υπολογισμός της χωρητικότητας του εξοπλισμού πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα βασικά χαρακτηριστικά και τις ανάγκες των χώρων. Προς το παρόν, μπορείτε να αγοράσετε τα παρακάτω μοντέλα μονάδων συμπύκνωσης:

 1. Τύπος τοίχου. Δεν έχουν πολλή ισχύ, αλλά μπορούν να εγκατασταθούν στην τελική (πλήρως έτοιμη και έτοιμη για χρήση) αίθουσα πισίνας.
 2. Κρυφό. Τέτοια συστήματα βρίσκονται στα πίσω δωμάτια. Ως εκ τούτου, ο εξαερισμός πρέπει να εγκατασταθεί κατά τη φάση κατασκευής του εξοχικού σπιτιού.
 3. Σταθερά συγκροτήματα. Χρησιμοποιούνται συνήθως για μεγάλες πισίνες τύπου αθλητισμού.

Ο τελευταίος τύπος συσκευής θεωρείται πιο αποτελεσματικός. Αλλά για τον υπολογισμό του σχεδίου εγκατάστασης αυτού του εξαερισμού, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η παρουσία ενός συστήματος καναλιών αέρα. Αν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη διέλευση του επεξεργασμένου αέρα, η πισίνα πρέπει να είναι εφοδιασμένη με πρόσθετο εξοπλισμό.

Εξαερισμός τύπου απορρόφησης

Σχηματικό διάγραμμα αερισμού.

Συσκευές που λειτουργούν με την αρχή της αφομοίωσης, κατάλληλες για μικρά δωμάτια. Ο υπολογισμός της απαιτούμενης χωρητικότητας του εξοπλισμού πρέπει να λαμβάνει υπόψη το κλίμα της περιοχής στην οποία είναι χτισμένο το σπίτι. Για μέτρια γεωγραφικά πλάτη, αρκεί μόνο να δημιουργηθεί αερισμός στη λεκάνη. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιείται πρόσθετος εξοπλισμός. Αλλά για ένα κλίμα με υψηλές μέσες ετήσιες θερμοκρασίες απαιτείται ένα επιπλέον ξηραντικό.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το κύριο πλεονέκτημα αυτών των συστημάτων είναι ότι ανακουφίζουν την ατμόσφαιρα από μια δυσάρεστη οσμή. Δεδομένου ότι η αρχή της λειτουργίας τους βασίζεται στο σύστημα παροχής και εξαγωγής. Αλλά αυτό είναι το κύριο μειονέκτημα. Σε βροχερό καιρό, ο αέρας που εισέρχεται στην περιοχή της πισίνας σταματά να απορροφά νερό και η υγρασία αυξάνεται.

Επιπλέον, τα συστήματα αυτά το χειμώνα αυξάνουν σημαντικά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς ο αέρας τροφοδοσίας χρειάζεται πρόσθετη θέρμανση. Αλλά επειδή ο εξοπλισμός αυτός είναι αρκετά φτηνός και η τοποθέτησή του δεν απαιτεί περίπλοκο υπολογισμό, τα συστήματα αυτά θεωρούνται τα πιο δημοφιλή.

Συνδυασμένος τρόπος εξαερισμού της πισίνας

Σύγκριση κλιματικών συστημάτων για πισίνες.

Συνδυασμένες μονάδες που συνδυάζουν συστήματα εξαερισμού και αποχέτευσης χρησιμοποιούνται σε πισίνες που χρησιμοποιούνται τακτικά από μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Κατά κανόνα, οι εγκαταστάσεις αυτές έχουν επίσης σημαντικό μέγεθος. Σε τέτοιες συνθήκες, συνιστάται ο αέρας όχι μόνο να εξαναγκάζεται να αερίζεται, αλλά και να στραγγίζεται.

Σε αυτή την περίπτωση, τα συστήματα μπορούν είτε να είναι ανεξάρτητα το ένα από το άλλο είτε να αντιπροσωπεύουν ένα ενιαίο σχέδιο με ενσωματωμένους αεραγωγούς και τροφοδοτικά. Οι ειδικοί συστήνουν την εγκατάσταση αυτού του εξαερισμού μόνο σε δωμάτια με πισίνα μεγαλύτερη των 50 m 2.

Αλλά είναι αδύνατο να λυθεί το πρόβλημα μόνο με την εγκατάσταση εξαερισμού. Δεδομένου ότι η θερμοκρασία στο δωμάτιο πρέπει να είναι αρκετά υψηλή, είναι απαραίτητη η εγκατάσταση ειδικών συστημάτων θέρμανσης. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας που διέρχεται από τα κανάλια τροφοδοσίας, μπορεί να θερμανθεί στο απαιτούμενο επίπεδο. Επομένως, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι τα συστήματα εξαερισμού που χρησιμοποιούνται άμεσα για τη θέρμανση ενός χώρου δεν προορίζονται.

Χαρακτηριστικά μιας αυτόνομης συσκευής εξαερισμού στην πισίνα

Η απόφαση για την κατασκευή της πισίνας είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη όλοι οι παράγοντες που επηρεάζουν την άνετη διαμονή στο δωμάτιο. Για να υπολογίσετε σωστά τα συστήματα εξαερισμού της πισίνας, θα χρειαστεί να μελετήσετε όλο τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος. Δηλαδή, τα ανοίγματα εμβαδού επιφανείας, συστήματα τοποθεσία επεξεργασίας νερού, θυρών και παραθύρων, η θέα του μπολ (skimmer, υπερχείλιση, κλπ), τη δομή Δωμάτιο (ξύλο, μπετόν, τούβλα), η παρουσία των παρακείμενων χώρων (αίθουσα, σάουνα και ατμόλουτρα, κ.λπ.), την ύπαρξη αίθουσας υπογείου για την τροφοδοσία του αέρα τροφοδοσίας, την ύπαρξη συστήματος αποστράγγισης κλπ.

Ένας αξιόπιστος υπολογισμός του συστήματος εξαερισμού, η εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού, η ρύθμιση της λειτουργίας του είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τη δημιουργία ενός άνετου μικροκλίματος στην αίθουσα. Η έλλειψη προσοχής σε αυτές τις λεπτομέρειες οδηγεί σε δυσάρεστες συνέπειες.

Μικροκλίμα της λεκάνης

Η συσκευή εξαερισμού της πισίνας είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας για τη δημιουργία ενός άνετου μικροκλίματος για ένα άτομο. Η έλλειψη ποιοτικού συστήματος εξαερισμού οδηγεί σε ταχεία εξάπλωση μυκήτων και μούχλας και η συσσώρευση μεγάλου αριθμού μικροοργανισμών στον αέρα οδηγεί στην εμφάνιση διαφόρων ασθενειών.

Η υγρασία στην πισίνα θα πρέπει να είναι στο επίπεδο του 50-60%, στην περίπτωση αυτή επιτυγχάνεται μέτριο επίπεδο εξάτμισης της υγρασίας από την επιφάνεια του νερού, το οποίο επηρεάζει τις συνθήκες άνεσης στο δωμάτιο. Σε δεδομένη υγρασία και θερμοκρασία αέρα 28-30 ° C (χαρακτηριστική θερμοκρασία για εσωτερικές πισίνες), η δροσιά θα σχηματίζεται στους 16-21 ° C. Αυτό είναι αισθητά υψηλότερο από ό, τι για τους συνηθισμένους χώρους στους οποίους η θερμοκρασία του αέρα είναι στους 24 ° C, η υγρασία 50%, το σημείο δρόσου στους 13 ° C. Για τις εσωτερικές πισίνες, η περίσσεια υγρασίας αέρα θεωρείται ο κανόνας.

Συνιστώμενες συνθήκες εσωτερικού αέρα σε εσωτερικές πισίνες:

 • Το νερό στη λεκάνη είναι μέσα στους 24-28 ° C.
 • Ο αέρας στην πισίνα πρέπει να είναι 2-3 ° C πάνω από τη θερμοκρασία του νερού. Όταν πέσει η θερμοκρασία, υπάρχει κίνδυνος να κρυώσει. Αν αυξηθεί η υγρασία, μπορεί να συμβεί ένα αίσθημα ζαλάδας. Επίσης, δεν συνιστάται η μείωση της θερμοκρασίας του αέρα τη νύχτα για εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς αυξάνεται η κατανάλωση θερμότητας.
 • Για να αποφύγετε τα ρεύματα, η συνιστώμενη ταχύτητα αέρα πρέπει να κυμαίνεται από 0,15-0,3 m / s.

Όλες αυτές οι και πολλές άλλες συνθήκες λαμβάνονται υπόψη στο σχεδιασμό και προτείνονται λύσεις για τη μείωση της συμπύκνωσης της υγρασίας στην οροφή και στους τοίχους. Η πολυπλοκότητα της κατάστασης είναι ότι όταν οι άνθρωποι, για παράδειγμα, δεν χρησιμοποιούν τη πισίνα τη νύχτα, η θερμότητα και η υγρασία δεν εξαφανίζονται οπουδήποτε. Η πισίνα δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί τη νύχτα. Ο μόνος τρόπος για να μειώσετε την ποσότητα των αναθυμιάσεων, χρησιμοποιήστε επιχρίσματα νερού, αλλά αυτές οι συσκευές είναι βραχύβια και σπάνια χρησιμοποιούνται.

Κατά την επίτευξη 80-90% υγρασία σε θερμοκρασία 29-30 ° C, υπάρχει ο κίνδυνος της επιδείνωσης της χρόνιας νόσου, αιφνίδια επιδείνωση της υγείας. Ως εκ τούτου, όταν είναι σωστά σχεδιασμένο και κατασκευασμένο σύστημα εξαερισμού την ιδιωτική πισίνα, αέρας αφαιρείται από την υπερβολική υγρασία, καθαρίζεται λόγω των σφοδρών αέρα, αλλά δεν παίρνει πάρα πολύ ξηρό.

Η αφυδάτωση του αέρα στις απαιτούμενες παραμέτρους πραγματοποιείται με ξηραντικά, σύμφωνα με τις παραμέτρους της απελευθέρωσης υγρασίας. Οι αφυγραντήρες είναι μονοκόμματα και ενσωματωμένο σύστημα εξαερισμού (με ανάκτηση αέρα).

Παράδειγμα υπολογισμού της εξάτμισης του νερού από την πισίνα την ημέρα

 • Το μέγεθος του καθρέφτη είναι 4,2 × 14 m.
 • θερμοκρασία αέρα στο δωμάτιο + 28 ° C.
 • θερμοκρασία νερού στην πισίνα + 26 ° C.
 • σχετική υγρασία 60%.
 1. Η επιφάνεια της πισίνας είναι 58,8 m².
 2. Η πισίνα χρησιμοποιείται για κολύμπι 1,5 ώρες την ημέρα.
 3. Η εξάτμιση του νερού κατά τη διάρκεια της κολύμβησης θα είναι 270 γραμμάρια / m² / ώρα x 58,8 m² x 1,5 ώρες = 23 814 γραμμάρια.
 4. Η εξάτμιση σε ηρεμία στις υπόλοιπες 22,5 ώρες θα είναι 20 γραμμάρια / m² / h x 58,8 m² x 22,5 ώρες = 26 460 γραμμάρια.
 5. Σύνολο ημερησίως: 23,814 γραμμάρια + 26,460 γραμμάρια / 1,000 = 50,28 χιλιόγραμμα νερού ημερησίως.

Κανόνες για τον σχεδιασμό του εξαερισμού

Το σύστημα εξαερισμού που είναι εγκατεστημένο στην πισίνα πρέπει να είναι αυτόνομο και να μην εξαρτάται από τον αερισμό του υπόλοιπου σπιτιού. Εάν ο εξαερισμός του σπιτιού πρέπει να διασφαλίσει τη ροή του καθαρού αέρα και την απομάκρυνση των μάζων αέριων αποβλήτων, ο αερισμός των πισινών, εκτός από τις λειτουργίες αυτές, πρέπει να διατηρεί τη σχετική υγρασία της ατμόσφαιρας εντός των καθορισμένων προδιαγραφών.

Κανόνες για τον σχεδιασμό του εξαερισμού

Το σύστημα εξαερισμού που είναι εγκατεστημένο στην πισίνα πρέπει να είναι αυτόνομο και να μην εξαρτάται από τον αερισμό του υπόλοιπου σπιτιού. Εάν ο εξαερισμός του σπιτιού πρέπει να διασφαλίσει τη ροή του καθαρού αέρα και την απομάκρυνση των μάζων αέριων αποβλήτων, ο αερισμός των πισινών, εκτός από τις λειτουργίες αυτές, πρέπει να διατηρεί τη σχετική υγρασία της ατμόσφαιρας εντός των καθορισμένων προδιαγραφών.

Κατά την κατασκευή μιας πισίνας, το έργο αναπτύσσεται ξεχωριστά. Η βασική προϋπόθεση είναι να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η άνεση των ανθρώπων μέσα στις εγκαταστάσεις.

Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά για τις πισίνες, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε την εγκατάσταση τους λαμβάνοντας υπόψη:

 • Το μέγεθος του δωματίου.
 • Αριθμός ατόμων που χρησιμοποιούν την πισίνα.
 • Η περιοχή της επιφάνειας του νερού της πισίνας.
 • Απαιτήσεις για το επίπεδο θερμοκρασίας αέρα και νερού.
 • Ο ρυθμός εξάτμισης του νερού, που εξαρτάται από τη θερμοκρασία του. Όσο θερμότερο είναι το νερό, τόσο πιο γρήγορα εξατμίζεται.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις παραμέτρους, επιλέγεται η κατάλληλη χωρητικότητα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής για την πισίνα. Εάν ο εξοπλισμός δεν έχει επιλεγεί σωστά, αυτό θα οδηγήσει σε παραβίαση της ισορροπίας της υγρασίας και της θερμοκρασίας του αέρα. Αυτό θα συμβάλει στην καθίζηση του συμπυκνώματος και στη δημιουργία δυσμενούς ατμόσφαιρας για την ανθρώπινη υγεία.

Το σχέδιο εξαερισμού της πισίνας

Ο υπολογισμός του εξαερισμού στη λεκάνη πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη δύο χαρακτηριστικά:

 1. Οι θερμαινόμενοι ρευστές ροές αέρα βυθίζονται στην κορυφή.
 2. Η συμπύκνωση ρυθμίζεται σε όλες τις δροσερές και υγρές επιφάνειες.

Ο εξοπλισμός εξαερισμού εγκαθίσταται με οποιοδήποτε βολικό τρόπο: στους τοίχους, στην κορυφή της πισίνας, κάτω από το μπολ ή γύρω από αυτό. Συχνά, ο αέρας τροφοδοσίας βρίσκεται γύρω από την πισίνα ή και στις δύο πλευρές, έτσι ώστε ο αέρας εξόδου να ανεβαίνει πιο γρήγορα στην κουκούλα.

Το σύστημα εξάτμισης πρέπει να λειτουργεί έτσι ώστε ο όγκος του αέρα που αφαιρεί να είναι ίσος με τον όγκο των εισερχόμενων αέριων μαζών. Λόγω αυτής της λειτουργίας, δεν θα προκύψουν ρεύματα που διαταράσσουν το άνετο μικροκλίμα. Συνιστάται η εγκατάσταση του εξαναγκασμένου εξαερισμού κάτω από τα παράθυρα, ο αέρας τροφοδοτείται από το υπόγειο, μέσω των σχισμών δαπέδου με σχισμές. Αυτή η διάταξη αεραγωγών θα αποτρέψει τον σχηματισμό συμπύκνωσης στο γυαλί. Οι αγωγοί καυσαερίων τοποθετούνται στη μέση του κατόπτρου κάτω από την οροφή, όπου η υγρασία και η θερμότητα συλλέγονται και δεν πλησιάζουν την εισροή, έτσι ώστε η ανακύκλωση των μαζών του αέρα να είναι πιο αποτελεσματική.

Υπολογισμός του εξαερισμού

Για να σχεδιάσετε το σωστό σύστημα εξαερισμού, οι επαγγελματίες προτείνουν να διαιρέσετε τη διαδικασία εγκατάστασης σε διάφορα στάδια:

 1. Επιλογή εξοπλισμού και υλικών για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού. Στο ίδιο στάδιο, θα πρέπει να καθορίσετε την επιλογή ενός καλού ειδικού που θα εκτελέσει το έργο.
 2. Δημιουργήστε ένα έργο εργασίας, σχεδιάστε ένα κύκλωμα για να τοποθετήσετε με τη συσκευή τις απαραίτητες τεχνολογικές τρύπες.
 3. Δημιουργία εκτελεστικών εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων, οδηγιών εγκατάστασης εξοπλισμού.

Ένα παράδειγμα μπορεί να δοθεί για τον υπολογισμό του εξαερισμού της λεκάνης:

 • Για τα αρχικά δεδομένα, λαμβάνεται η θερμοκρασία του χώρου εργασίας του χώρου, το νερό στη λεκάνη απορροής, το επίπεδο υγρασίας, η περιοχή του μπολ, καθώς και η μέση ημερήσια θερμοκρασία και η υγρασία του αέρα.
 • Υπολογίζεται ο υπολογισμός της ανταλλαγής αέρα για τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν το δωμάτιο. Η συναλλαγματική ισοτιμία αέρα υπολογίζεται από τον τύπο: ο ρυθμός εξάτμισης διαιρείται με την ειδική πυκνότητα αέρα, ο οποίος πολλαπλασιάζεται με τη διαφορά στους δείκτες υγρασίας αέρα έξω και μέσα στο δωμάτιο. Για 1 άτομο η συναλλαγματική ισοτιμία αέρα είναι 80 m³ / h, επομένως για 10 χρήστες ο αριθμός αυτός θα είναι 800 m³ / h.
 • Η ροή του καθαρού αέρα καθορίζεται για να διατηρηθεί το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας (για παράδειγμα, στα αρχικά δεδομένα είναι ίσο με 60%). Συγκρίνεται με το ποσοστό ανταλλαγής αέρα που παρουσιάστηκε παραπάνω. Από αυτές τις αξίες, επιλέγονται περισσότερα.
 • Προσδιορίζεται το επίπεδο πρόσληψης και απώλειας θερμότητας. Η θερμότητα προέρχεται από τον φωτισμό μέσα στο δωμάτιο των κολυμβητών, τα κλειστά δωμάτια (σάουνα, σάουνα, χαμάμ), την πυκνότητα των διαδρομών παράκαμψης, τα ανοίγματα των θυρών και των παραθύρων. Η απώλεια θερμότητας συμβαίνει όταν θερμαίνεται η δεξαμενή.
 • Στη συνέχεια, υπολογίζεται η ποσότητα εξάτμισης από την επιφάνεια της δεξαμενής. Ο συντελεστής εξάτμισης προσδιορίζεται.

Υπολογίζοντας όλους τους δείκτες, μπορούμε να συμπεράνουμε πόσο βαθμούς πρέπει να ψύχεται ή να θερμαίνεται ο εισερχόμενος αέρας, έτσι ώστε να παρατηρείται η ισορροπία με τη θερμοκρασία μέσα στο δωμάτιο.

Βέλτιστο επίπεδο υγρασίας

Ένα άνετο επίπεδο υγρασίας στην πισίνα δεν πρέπει να υπερβαίνει το 65%. Για να μειώσετε την υγρασία στο βέλτιστο επίπεδο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φυτό στεγνώματος, τον εξαερισμό εισαγωγής και εξαγωγής ή και τα δύο. Χρησιμοποιούνται δύο μέθοδοι για την αφυδάτωση του αέρα: συμπύκνωση και αφομοίωση:

 1. Η συμπύκνωση είναι μια μέθοδος στην οποία ο αέρας περνά μέσα από ένα ξηραντικό, όπου η θερμοκρασία του φθάνει στο σημείο δρόσου. Μετά τη συμπύκνωση της υγρασίας, ο αέρας θερμαίνεται και επιστρέφει στο δωμάτιο. Αυτό απαιτεί τη μόνωση όλων των αεραγωγών για να αποφευχθεί η διαφυγή του συμπυκνώματος μέσα στο δωμάτιο. Συχνά ο αερισμός της πισίνας στο εξοχικό σπίτι με τέτοια εγκατάσταση είναι εξοπλισμένος με υγρασία, η οποία εκκινεί τον συμπιεστή όταν η υγρασία φθάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο. Όταν πέσει η υγρασία, ο συμπιεστής σβήνει αυτόματα. Ο ανεμιστήρας συνεχίζει να λειτουργεί. Οι ξηραντές συμπυκνωμάτων είναι τριών τύπων: τοίχος, κρυφό, σταθερό. Ο τελευταίος αυτός τύπος απαιτεί ξεχωριστό χώρο ή είναι εγκατεστημένο στο σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής.
 2. Το έργο των διατάξεων τροφοδοσίας και καυσαερίων με βάση την αρχή της αφομοίωσης βασίζεται στην ιδιότητα του αέρα που παίρνει υδρατμούς. Το πλεονέκτημα της μεθόδου αφομοίωσης είναι ο αποτελεσματικός καθαρισμός του αέρα, αλλά υπάρχουν δύο μειονεκτήματα. Το πρώτο σχετίζεται με την εξάρτηση από τον καιρό: σε υψηλό επίπεδο ατμοσφαιρικής υγρασίας, ο αέρας, που εισέρχεται στην πισίνα, δεν απορροφά την υγρασία. Το δεύτερο μειονέκτημα είναι ότι ο αέρας τροφοδοσίας πρέπει να θερμαίνεται.

Η βέλτιστη επιλογή για τη διατήρηση του απαιτούμενου επιπέδου υγρασίας στην περιοχή της πισίνας, οι ειδικοί θεωρούν τη συνδυασμένη μέθοδο αφύγρανσης με τη χρήση εξαναγκασμένης εγκατάστασης και ξηραντικού. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική μόνο για μικρούς όγκους και απαιτεί προσεκτικό υπολογισμό, διαφορετικά μπορεί να προκύψουν προβλήματα με τη λύση του προβλήματος (αποτυχία εξοπλισμού, άπειρη σύνδεση του συστήματος κλπ.).

Τρόποι διατήρησης της βέλτιστης θερμοκρασίας του αέρα

Η θερμοκρασία του αέρα στην πισίνα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την ατμοσφαιρική. Συχνά χρησιμοποιούνται συστήματα θέρμανσης: ο εισερχόμενος αέρας θερμαίνεται σε θερμοκρασία που διατηρείται από το σύστημα θέρμανσης με τη χρήση κατάλληλων αισθητήρων, πράγμα που οδηγεί σε αύξηση του κόστους του έργου. Αυτή η μέθοδος είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετο στο κύριο σύστημα θέρμανσης. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρηθεί η βέλτιστη θερμοκρασία του αέρα στην πισίνα είναι ένα σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης με ένα θερμοσυλλέκτη. Παίρνει θερμότητα από τον αέρα εξαγωγής (35-40%) και τον δίνει στον ψυχρό αέρα που τροφοδοτεί μέσω των φιλτραρισμένων συστημάτων. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η θερμότητα του αέρα επιστροφής δεν είναι αρκετή, και σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητη η εγκατάσταση πρόσθετης θέρμανσης (ηλεκτρικός θερμαντήρας, θερμοσίφωνας).

Συνοψίζοντας, πρέπει να σημειωθεί ότι προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα μέσα στην πισίνα, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί μια πολύπλοκη διαδικασία υπολογισμού, σχεδιασμού και εγκατάστασης συστημάτων εξαερισμού. Αλλά η αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους πρέπει να παρατηρηθεί κάποια ισορροπία, η οποία να ανταποκρίνεται στους κανόνες της ανταλλαγής αέρα, της βέλτιστης στάθμης υγρασίας και της θερμοκρασίας του αέρα.

Αυτή η διαδικασία απαιτεί μια επαγγελματική προσέγγιση στο σύστημα εξαερισμού των χώρων με πισίνα:

 • Η πολλαπλότητα του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής υπολογίζεται με βάση συγκεκριμένες ατομικές συνθήκες.
 • Ο αφυγραντήρας επιλέγεται σύμφωνα με τις παραμέτρους που καθορίζονται παραπάνω.
 • Απαιτούμενη παρουσία ειδικού.