Κάνουμε μια επιλογή ανάμεσα σε ένα φυσικό ή εξαναγκασμένο σύστημα αερισμού του γκαράζ

Οι περισσότεροι οδηγοί είναι σίγουρα πεπεισμένοι ότι η διάρκεια ζωής των αυτοκινήτων τους εξαρτάται από την ποιότητα των καυσίμων και του πετρελαίου που χύνεται στο αυτοκίνητο. Πιο έμπειροι οδηγοί προσθέτουν ότι το πιο σημαντικό πράγμα για ένα αυτοκίνητο είναι η αποθήκευση σε ένα ζεστό γκαράζ. Και το πιο «έμπειρος» αυτοκινητιστές λένε ότι η ζωή του με τέσσερις τροχούς φίλος έχει πληγεί περισσότερο από τον εξαερισμό των χώρων στάθμευσης. Σε αυτή την διαφορά, βέβαια, εντάξει: από το αυτοκίνητο ενός ρεζερβουάρ καυσίμου zalesh εξαρτάται από το έργο της «καρδιάς» του, δηλαδή τον κινητήρα, και σε ένα ζεστό γκαράζ θα είναι πολύ πιο άνετα με τον ιδιοκτήτη του, ενώ η «επικοινωνία με το φίλο του σιδήρου».

Επιπλέον, χωρίς τον εξαερισμό, το ίδιο το γκαράζ σύντομα θα μετατραπεί σε δωμάτιο κορεσμένο με αέρια καυσαερίων, αναθυμιάσεις καυσίμων και μυρωδιά μούχλας, όπου θα γίνει δυσάρεστη και ακόμη και επικίνδυνη για την υγεία. Ο μύκητας και το μούχλα θα καλύψουν τα πράγματα που κάθε ενθουσιώδης αυτοκίνητο κρατά στο γκαράζ του, σε ορισμένα μέρη του αυτοκινήτου σας και στην ίδια την αίθουσα, επισημαίνοντας τους σπόρους του περιβάλλοντος χώρου που οδηγούν σε σοβαρές ασθένειες και αλλεργίες. Η εικόνα είναι αρκετά icky. Σε αυτό το άρθρο, θα θέλαμε να μιλήσουμε ειδικά για τη συσκευή του σωστού συστήματος αερισμού "σπίτι για το αυτοκίνητό σας".

Σύμφωνα με τους κανόνες για τη Ρωσία, Η εισροή καθαρού αέρα στο χώρο του γκαράζ δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 180 λίτρα. ανά ώρα. Αυτό διευκρινίζεται στα κανονιστικά έγγραφα. Εάν κάποιος πιστεύει ότι αυτό είναι πάρα πολύ, τότε για τις ευρωπαϊκές χώρες ο αριθμός αυτός είναι ακριβώς διπλάσιος και είναι 360 λίτρα / ώρα. Είναι αυτή η εισροή αέρα που μπορεί να προστατεύσει τους ιδιοκτήτες οχημάτων από τις επιβλαβείς επιδράσεις στο σώμα τους από δηλητηριώδεις ουσίες που εισέρχονται στα καυσαέρια. Το επίπεδο του CO2, που αυξάνεται στον αέρα μόνο στο 0,2%, οδηγεί σε απώλεια συνείδησης και στην επακόλουθη διακοπή της αναπνοής. Μόνο με βάση αυτά τα στοιχεία, έρχεται η κατανόηση ότι ο εξαερισμός σε ένα τέτοιο δωμάτιο - είναι ζωτικής σημασίας.

Είδη συστημάτων εξαερισμού

Υπάρχουν τρεις τύποι συστημάτων εξαερισμού που μπορούν να τοποθετηθούν στο γκαράζ. Καθένα από αυτά έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τα οποία θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα.

 1. Ο φυσικός αερισμός στο γκαράζ απαιτεί τουλάχιστον δύο οπές με αεραγωγούς, για φυσική κυκλοφορία αέρα. Η ροή του αέρα οφείλεται στη διαφορά θερμοκρασίας αέρα μεταξύ του δωματίου και του δρόμου. Αυτός είναι ο πιο δημοφιλής τύπος κυκλοφορίας του αέρα για τους περισσότερους οδηγούς, δεδομένου ότι είναι ο φθηνότερος και ανεξάρτητος από τον ηλεκτρισμό, και μπορεί πάντα να κατασκευαστεί με δική του με ελάχιστο και οικονομικό κόστος.
 2. Συνδυασμένη. Αυτός ο τύπος προϋποθέτει ένα φυσικό σχέδιο των μαζών του αέρα και της εξαναγκασμένης εισροής του, ή αντιστρόφως: φυσική εισροή και μηχανική εξάτμιση. Αυτό το σύστημα συνδυάζει όλες τις θετικές ιδιότητες, φυσικά, και το μηχανικό σύστημα εξαερισμού. Είναι καλό για αυτούς τους χώρους γκαράζ όπου δεν υπάρχουν προβλήματα με την ηλεκτρική ενέργεια. Είναι πάντα δυνατό να αυξηθεί η κυκλοφορία του αέρα με την αύξηση της απόδοσης του ανεμιστήρα και της διατομής του αγωγού.
 3. Αναγκασμένος. Η πλήρως αναγκασμένη κυκλοφορία των αέριων μαζών προϋποθέτει την παρουσία μηχανικής εισροής και εξαγωγής αέρα. Κατ 'αρχήν, βασιστεί στον εαυτό σας μια απλή εξαερισμού αυτού του τύπου είναι αρκετά εύκολο αν γνωρίζετε τις αρχές του υπολογισμού της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και ανεμιστήρες εξάτμισης και τον υπολογισμό αγωγούς. Αγορά και εγκατάσταση έτοιμα, ένα κομμάτι του συστήματος στο γκαράζ, δεν θεωρούμε, δεδομένου ότι το αρχικό κόστος της έκδοσης του προϋπολογισμού του εξαερισμού ξεκινά από 2.000. Δολάρια ΗΠΑ, η οποία μπορεί να συγκριθεί με το δεύτερο χέρι, αλλά είναι σε κατάσταση λειτουργίας, σχεδόν κάθε εκπρόσωπο της Σοβιετικής αυτοκινητοβιομηχανία. Στην μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, υπάρχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - μεταβλητότητα: υπάρχει φως - υπάρχει αερισμός, δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα - να αναπνεύσουν μονοξείδιο του άνθρακα.

Χωρίς υπολογισμό πουθενά

Χωρίς αυτό το στάδιο, είναι πρακτικά αδύνατο να οργανωθεί ο κατάλληλος αερισμός στο χώρο του γκαράζ. Κατά το σχεδιασμό του συστήματος εξαερισμού στο γκαράζ θα πρέπει να ληφθούν τα ακόλουθα σημεία υπόψη: την περιοχή και το ύψος του γκαράζ, πόσα αυτοκίνητα ταυτόχρονα τοποθετείται εκεί, δύναμη πρόωσης και τον τύπο του καυσίμου (βενζίνη, ντίζελ). Το έργο θα πρέπει να έχει ακριβείς θέσεις για τους αγωγούς τροφοδοσίας και εξαγωγής, με τις διαμέτρους των οπών για αυτούς. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η παρουσία στο γκαράζ ενός κοιτώματος προβολής, ενός κελάριου ή λατομείου λαχανικών, το οποίο θα πρέπει επίσης να παρέχει αερισμό.

Για το σωστό υπολογισμό του φυσικού αερισμού του κάθε δωματίου, είναι απαραίτητο να εφαρμόζεται σε εξειδικευμένα γραφεία που αποτελεσματικά, και το πιο σημαντικό ακριβή υπολογισμό της προσφοράς σας δύναμη και ανεμιστήρες εξάτμισης, καθώς και των απαραίτητων αγωγών. Επιπλέον, αυτές οι εταιρείες θα σας βοηθήσουν πολύ να συμμετάσχετε με ένα σημαντικό χρηματικό ποσό στο δικό σας πορτοφόλι. Θα σας πούμε πώς να υπολογίσετε ανεξάρτητα τον εξαερισμό του γκαράζ, το σχέδιο του οποίου είναι ένας αγωγός παροχής αέρα και μία εξάτμιση.

Κανόνες αυτοαπολογισμού αεραγωγών

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο σε αυτό, αν γνωρίζετε ορισμένους κανόνες υπολογισμού. Για φυσικό αερισμό για 1 m2 χώρου γκαράζ, 15 mm τμήμα αεραγωγού. Παράδειγμα: Σε κανονικό γκαράζ, με διαστάσεις (5m x 3m.) = 15m2, θα χρειαστείτε σωλήνα εξαερισμού με διάμετρο (15 x 15) = 225mm.

Αν αποφασίσετε να εφαρμόσουν ένα μηχανικό, ενός καναλιού γκαράζ εξαερισμού, θα πρέπει να καθοδηγείται από τον κανόνα υπολογισμού αγωγό του οποίου η διάμετρος δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 0,3% του συνολικού «σπίτι το αυτοκίνητο.» Με την ίδια αρχή υπολογίζεται επίσης ο εξαερισμός του κελαριού στο γκαράζ. Είναι απλό και κανείς δεν χρειάζεται να πληρώσει χρήματα για οικισμούς.

Προϋποθέσεις για τη σωστή λειτουργία του συστήματος παροχής και εξαγωγής

Για αυτόν τον τύπο συστήματος εξαερισμού, απαιτούνται πραγματικά ορισμένες προϋποθέσεις.

 • Οι οπές εξαερισμού πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένες και με κάποια διάμετρο. Σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού της αξίας τους, είπαμε παραπάνω, και η θέση τους θα πρέπει να είναι ως εξής: δύο τρύπες, διαγωνίως τα δωμάτια, που βρίσκονται ένα από το πάτωμα, και το άλλο από την οροφή κατά 10 εκατοστά.
 • σωλήνων αερισμού πρέπει να είναι: εισροή - Σύνδεση γόνατο 90 ° ως προς την οπή στο κάτω μέρος του τοίχου πρέπει να έχει ένα ύψος από το έδαφος 30 cm επάνω μέρος του αγωγού αναγκαστικά κλειδωμένο μεταλλικό πλέγμα και μια ομπρέλα, για την πρόληψη συντρίμμια από την είσοδο της γκαράζ, κλπ και τρωκτικά. Η δεύτερη σωλήνας εξαερισμού - εξάτμισης, είναι συναρμολογημένο στο άνω άνοιγμα τοιχώματος, το γόνατο σε 90 °, και υψώνεται πάνω από την κορυφή της στέγης 50 εκατοστά σωλήνα ομπρέλας πρέπει επίσης να είναι κλειστές, ώστε να μην πέσουν σε καθίζηση, φύλλα, κλπ

Στην ιδανική περίπτωση, μεταξύ των ανώτερων σημείων του σωλήνα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής πρέπει να υπάρχουν τρία μέτρα διαφοράς. Με αυτή τη διάταξη, δημιουργείται μια ιδανική πτώση πίεσης για τον καλό εξαερισμό του γκαράζ. Αλλά μερικές φορές οι καιρικές συνθήκες μπορούν να κάνουν έτσι ώστε ακόμη και ένα ιδανικά σχεδιασμένο και εκτελεσμένο σύστημα να αποτύχει. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να κανονίσετε στο δικό σας γκαράζ συνδυασμένο σύστημα εξαερισμού.

Διάταξη συνδυασμένου εξαερισμού

Ο συνδυασμός αερισμού στο γκαράζ με τα δικά τους χέρια γίνεται όχι πιο δύσκολο από το φυσικό, αλλά με λίγο περισσότερο οικονομικό κόστος. Στον αγωγό παροχής αέρα εγκαθίσταται ένας ανεμιστήρας: λόγω της δημιουργίας υπερβολικής πίεσης στο δωμάτιο, οι μολυσμένες μάζες αέρα εκτοξεύονται και αντικαθίστανται με καθαρό αέρα. Όλα μπορούν να γίνουν και το αντίστροφο: ένας ανεμιστήρας είναι χτισμένος στην κουκούλα. Εξάγοντας τον αέρα εξαγωγής, δημιουργείται ένα κενό στο δωμάτιο, όπου ο καθαρός αέρας ρέει μέσω της φυσικής εισροής.

Για ένα τέτοιο σύστημα, υπάρχει ένας περιορισμός στη θέση των οπών εισόδου και εξόδου: δεν πρέπει να βρίσκονται στην ίδια γραμμή, αντίθετα μεταξύ τους. Σε ένα τέτοιο σύστημα, η απόδοση του ανεμιστήρα εξαγωγής είναι ένας σημαντικός παράγοντας απόδοσης. Υπολογίστε τον εαυτό σας αρκετά απλά: είτε ανατρέξτε στο SNIP, όπου λέγεται ότι η εισροή φρέσκου και κατά συνέπεια η έξοδος του αέρα εξαγωγής δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 180 l / h.

Η δεύτερη επιλογή, υπολογίστε την ισχύ του ανεμιστήρα, ανάλογα με την ένταση του δωματίου. Για το γκαράζ θα ήταν πολύ καλό αν ο αέρας είχε αντικατασταθεί εντελώς, τουλάχιστον 5-7 φορές την ώρα. Για τον υπολογισμό αυτό την ικανότητα του ανεμιστήρα που χρειάζεστε, θα πρέπει ο όγκος γκαράζ (μήκος χ πλάτος χ ύψος) πολλαπλασιαζόμενη με τον αριθμό των αέρα, σε αυτήν την περίπτωση από 5. Ο αριθμός που προκύπτει θα είναι η συνιστώμενη ανεμιστήρας εξάτμισης ικανότητας σε μια ώρα.

Σημαντικό!
Θυμηθείτε ότι το συνδυασμένο σύστημα εξαερισμού λειτουργεί αποτελεσματικά, είναι απαραίτητο οι αεραγωγοί να έχουν την κατάλληλη διάμετρο. Αν κάνετε συνδυασμένο εξαερισμό με μηχανική εισροή, τότε χρειάζεται ένα φυσικό εκχύλισμα. Ποιος θα αντιμετωπίσει την απόσυρση του αέρα αυτού του όγκου. Εάν χρησιμοποιείται μηχανικός αερισμός σε αυτόν τον τύπο εξαερισμού, βεβαιωθείτε ότι η ροή αέρα τροφοδοσίας μπορεί να ρέει στην κατάλληλη ένταση.

Η συσκευή του αναγκαστικού και φυσικού αερισμού στο γκαράζ: τα σχέδια, οι κανόνες και ο υπολογισμός

Ένα ανθεκτικό και ξηρό γκαράζ είναι μια εγγύηση ασφάλεια του αυτοκινήτου.

Ωστόσο, τόσο το αυτοκίνητο όσο και ο ιδιοκτήτης του μπορεί να απειληθεί από την ατμόσφαιρα σε κλειστό γκαράζ. Ως εκ τούτου, για τη δική σας ασφάλεια και την επέκταση της ζωής του αυτοκινήτου σας, αξίζει να ανησυχείτε για τη δημιουργία του σωστού εξαερισμού στο γκαράζ.

Στο άρθρο θα βρείτε τα πάντα εξαερισμού στο γκαράζ, τα σχήματα, τον υπολογισμό και τη συσκευή.

Εξαερισμός στο γκαράζ: γιατί είναι απαραίτητο;

Χρειάζεστε αερισμό στο γκαράζ; Φυσικά. Όπως σε κάθε άλλο δωμάτιο, είναι απαραίτητο να οργανωθεί στο γκαράζ ανταλλαγή αέρα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό:

 • Είναι απαραίτητο να διατηρηθεί το επίπεδο υγρασίας σε αποδεκτό επίπεδο. Εάν η υγρασία που πέφτει στους τροχούς και το σώμα από τη βροχή ή το χιόνι δεν εκτραπεί, η ταχύτητα διάβρωση το αυτοκίνητο αυξάνεται πολλές φορές.
 • από υγρό αέρα μπορεί να έρθει σε χαλάρωση εργαλεία και συσκευές, απαραίτητα στο γκαράζ.
 • μέσω της εξόδου αερισμού εξάτμιση από τα χημικά προϊόντα και τη βενζίνη.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό, το σύστημα εξαερισμού σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από το αόρατο και αδιάφορο από ένα άτομο δηλητηριώδη μονοξείδιο του άνθρακα γκαράζ, που αναπόφευκτα σχηματίζεται κατά την καύση του καυσίμου.

Μπορείτε να κάνετε κουκούλα για το θάλαμο βαφής, για χώρους υπόγειου γκαράζ.

Η συσκευή αερισμού στο γκαράζ:

Υπολογισμός παραμέτρων

Πώς να υπολογίσετε τον εξαερισμό στο γκαράζ; Οι κανόνες αερισμού στο γκαράζ (SNiP) είναι οι εξής: η ελάχιστη επιτρεπτή εναλλαγή αέρα στο 180 l / ώρα για κάθε 10 τ.μ. περιοχή. Ένας τέτοιος όγκος αέρα είναι ικανός να διέρχεται από ένα σωλήνα εξαερισμού με διάμετρο της τάξης του 15 cm.

Υπολογισμός του εξαερισμού στο γκαράζ:

Υποθέτοντας ότι το γκαράζ έχει πλάτος 4 μ. Και μήκος 6 μ., Τότε για την προκύπτουσα έκταση 24 τ.μ. Θα χρειαστεί να εξοπλίσετε την οπή με διάμετρο 36 cm (6χ4) / 10) * 15 = 36.

Κάνετε σωλήνα εξαερισμού με διάμετρο 36 εκατοστά σε ένα σχετικά συμπαγές γκαράζ είναι δυνατή, αλλά στην πράξη αυτό είναι δύσκολο, και θα φανεί εντελώς γελοίο. Πολύ περισσότερο λογοτεχνικά θα επωφεληθούν αγωγών μικρότερη διάμετρο, αλλά διπλασιάζοντας τον αριθμό τους.

Βασικές προβολές

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι συστήματα εξαερισμού για τα γκαράζ που διαφέρουν στην αρχή της λειτουργίας. Με την αρχή της δράσης εννοείται η πηγή της δύναμης που οδηγεί τις μάζες του αέρα.

Φυσικά

Φυσικός εξαερισμός στο γκαράζ το όνομά του έχει τη μορφή του γεγονότος ότι ο αέρας μέσα του κινείται υπό την επίδραση φυσικών δυνάμεων.

Ανακύπτουν λόγω του γεγονότος ότι ο πυκνός και κρύος αέρας που εισέρχεται στο γκαράζ θερμαίνεται και επεκτείνεται.

Ως αποτέλεσμα, η πυκνότητά του μειώνεται και αρχίζει να κινείται προς τα πάνω.

Αερισμός του γκαράζ - πώς να το κάνετε σωστά:

Μπορεί να εξεταστεί η αυξημένη αποτελεσματικότητα του εξαερισμού συστήματος τοποθέτηση σωλήνων τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Για να διαχειριστείτε τη μέγιστη δυνατή ποσότητα αέρα στο γκαράζ, είναι απαραίτητο να διαδώσετε τους σωλήνες αυτούς όσο το δυνατόν περισσότερο μεταξύ τους. Ο ευκολότερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι η τοποθέτηση της εισόδου και εξόδου αέρα διαγώνια σε απέναντι τοίχους.

Η είσοδος βρίσκεται στο κάτω μέρος ενός τοίχου στο γκαράζ, η έξοδος είναι στην κορυφή του άλλου.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη σωστή εγκατάσταση σωλήνα παροχής αέρα. Τοποθετώντας την σε άμεση γειτνίαση με τη γη, αν και φαίνεται δικαιολογημένη, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορεί να γίνει. Το χειμώνα, θα καλύπτεται με χιόνι και η κίνηση του αέρα θα σταματήσει. Επομένως, η είσοδος πρέπει να ανυψωθεί πάνω από το έδαφος κατά 15-20 cm.

Κατά τον σχεδιασμό της θέσης εισόδου και εξόδου του απλού αερισμού του γκαράζ, είναι επιθυμητό να ληφθεί υπόψη επίσης τριαντάφυλλο των ανέμων. Αν συχνότερα ο άνεμος φυσάει στον τοίχο με το σωλήνα διακλάδωσης εισόδου, αλλά αυτό θα έχει θετική επίδραση στην ανταλλαγή αέρα. Εάν ο άνεμος φυσά στην έξοδο αέρα, θα παρατηρηθεί άμεσα αντίθετο αποτέλεσμα.

Αναγκασμένος

Τα μόνα μειονεκτήματα του φθηνού και μη πτητικού φυσικού αερισμού είναι η εξάρτησή του από τη διαφορά θερμοκρασίας και τη διάταξη των αεραγωγών. Η υπέρβαση αυτών των προβλημάτων μπορεί να είναι η εγκατάσταση συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού στο γκαράζ.

Για να αρετές αερισμός στο γκαράζ είναι:

 • ολοκληρώστε ανεξαρτησία αποτελεσματικότητα ανταλλαγής αέρα από τη διαμόρφωση του αγωγού αέρα. Οι σωλήνες εισόδου και εξόδου μπορούν να τοποθετηθούν ακόμη και στη γειτονιά μεταξύ τους σε έναν τοίχο.

Ο διαχωρισμός της ροής του αέρα κατά την κρίση σας μπορεί να γίνει απευθείας στο γκαράζ. Αυτό επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση των αεραγωγών κατά μήκος των απαιτούμενων συστήματος. Σε αυτή την περίπτωση, ο υπερσυμπιεστής αέρα μπορεί επίσης να τοποθετηθεί αυθαίρετα.

 • Δυνατότητα οργάνωσης ανταλλαγής αέρα ακόμη και στο υπόγεια γκαράζ.
 • πολλές φορές μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Πλήρης αερισμού γκαράζ παίρνει λιγότερο χρόνο.
 • Ωστόσο, παρόμοια συστήματα είναι εγγενή και μερικά προβλήματα:

 • για τη λειτουργία του υπερτροφοδότη, μια σταθερά γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας.

  Όταν η ηλεκτρική ενέργεια είναι απενεργοποιημένη, η ανταλλαγή αέρα σταματά τελείως.

 • γιατί υπάρχει γκαράζ ηλεκτρικές καλωδιώσεις, αυτό αυξάνει σημαντικά τις απαιτήσεις για ηλεκτρική και πυρασφάλεια.
 • όπως και κάθε άλλη μηχανική συσκευή, οι ανεμιστήρες απαιτούν περιοδικότητα υπηρεσίας, και μερικές φορές επισκευή.
 • Επομένως, κατά την εξέταση του συστήματος εξαναγκασμένο εξαερισμό ως κύριο μέρος για το γκαράζ, πρέπει να λάβετε υπόψη όχι μόνο τη φυσική δυνατότητα μιας τέτοιας απόφασης, αλλά και την οικονομική πλευρά του θέματος.

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, η πιο βέλτιστη επιλογή μπορεί να είναι ένας οργανισμός συνδυασμένο σχήμα αερισμό του γκαράζ. Στο σχέδιό του, επαναλαμβάνει εντελώς την επιλογή με τη φυσική ανταλλαγή αέρα.

  Η μόνη διαφορά είναι ότι το κανάλι εξόδου είναι επιπλέον ενσωματωμένο αναπνευστήρα. Το σύστημα θα παραμείνει λειτουργικό ακόμη και αν αποσυνδεθεί η τροφοδοσία ρεύματος. Η ενεργοποίηση του ίδιου ανεμιστήρα θα αυξήσει την απόδοση όλων των συστημάτων.

  Η επιλογή της τελικής παραλλαγής για συσκευές εξαερισμού από πολλές απόψεις εξαρτάται από το μέγεθος και τη θέση του γκαράζ, καθώς και από τη διάταξη του. Το πιο σημαντικό είναι ότι η τελική έκδοση μπορεί να προσφέρει ανταλλαγή αέρα με το απαιτούμενο επίπεδο έντασης.

  Υπολογισμός του εξαερισμού του ιδιωτικού συνεργείου

  Για να οργανωθεί σωστά ο αερισμός του γκαράζ, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τις παραμέτρους, τον όγκο κατασκευής, τον κατάλογο των έργων που σχεδιάζονται να κατασκευαστούν εκεί. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι ο τύπος του εγκατεστημένου εξοπλισμού, τα χρησιμοποιούμενα υλικά, ο υπολογισμός των απαραίτητων παραμέτρων. Από το πόσο καλά γίνονται οι προκαταρκτικοί υπολογισμοί, επιλέγεται ο εξοπλισμός, εξαρτάται η αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού που σχεδιάζεται να εγκατασταθεί για το γκαράζ.

  Τρόποι αερισμού του γκαράζ

  Όπως και κάθε άλλο, ο αερισμός του κτιρίου του γκαράζ μειώνεται σε λίγους βασικούς τύπους. Ας εξετάσουμε εν συντομία τα διακριτικά χαρακτηριστικά καθενός από αυτά.

  Φυσικός εξαερισμός. Με βάση τη χρήση ενός φυσικού μηχανισμού για την αλλαγή των αέριων μαζών, όταν ο πυκνός καθαρός αέρας μετατοπίζεται θερμότερος και ελαφρύτερος. Ειδικά οργανωμένα ανοίγματα εξαερισμού για τη φυσική κίνηση ροής αέρα που εισέρχεται στο σύστημα αερισμού.

  Μηχανικός αερισμός. Πλήρως αυτοματοποιημένη τροφοδοσία, απόσυρση μάζας αέρα. Μεγάλα κτίρια γκαράζ όπου η παρατεταμένη επισκευή, τεχνική εργασία μπορεί να πραγματοποιηθεί, συνιστάται να εξοπλιστεί με ένα μηχανικό σύστημα εξαερισμού.

  Το μικτό (συνδυασμένο) σύστημα εξαερισμού επιτρέπει την εξοικονόμηση κατά την εγκατάσταση του εξοπλισμού τροφοδοσίας. μηχανική είναι συχνά είναι απόσπασμα.

  Επιπλέον, ο εξαερισμός μπορεί να είναι τροφοδοσία, εξαγωγή, τροφοδοσία και εξάτμιση. Το πιο αποτελεσματικό είναι το σύστημα ανταλλαγής αέρα και εξαγωγής. Είναι οργανωμένο με φυσικό, μηχανικό ή συνδυασμένο τρόπο, το οποίο εξαρτάται από το μέγεθος του κτιρίου, τις ιδιαιτερότητες της εργασίας, τον αριθμό των μηχανών κ.λπ.

  Οι κανόνες αερισμού του γκαράζ

  Η κατασκευή του γκαράζ έχει προγραμματιστεί χωρίς τη ρύθμιση του εξοπλισμού αποχέτευσης, συστήματα απομακρυνθεί η περίσσεια υγρασίας. Παίρνει στο εσωτερικό του κτιρίου με το αυτοκίνητο - που έχει απομείνει στο κάτω μέρος του βρώμικου χιόνι, η υγρασία, το αλάτι και άλλες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας για την οδική συμπεριφορά. Χωρίς την αφαίρεση αυτών των πηγών, η σχετική υγρασία μέσα στο δωμάτιο αυξάνεται. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αντιδραστήρια υγρασία άλας αρχίζει σταδιακά να χαλάσει, διαβρώνουν σώμα. Επιπλέον, αρρύθμιστη θερμοκρασία-υγρασία εξισορροπήσει μια αρνητική επίδραση πάνω σε ξύλο, μεταλλικές κατασκευές του γκαράζ, επιφάνειες εργαλείο.

  Κανονικοποιήστε τη θερμοκρασία, οι δείκτες υγρασίας είναι ικανοί να δημιουργήσουν αερισμό. Απομακρύνει επίσης τοξικές αναθυμιάσεις προϊόντων βαφής και βερνικιού, τεχνικών υγρών, ελαίων, καυσίμων, μονοξειδίου του άνθρακα και καυσαερίων μαζί με το εξερχόμενο ρεύμα αέρα.

  Norms δομή γκαράζ εξαερισμού, σύμφωνα με SNIP, περιλαμβάνουν την οργάνωση του συστήματος αερισμού-εξαερισμού για να απομακρυνθεί, αραιώστε το επιβλαβές teplogazovydeleniya σύμφωνα με την προσδοκία της αφομοίωσης θερμαινόμενο και μη θερμαινόμενο δωμάτια.

  Στο εσωτερικό του θερμαινόμενου κτιρίου γκαράζ που προορίζεται για την αποθήκευση του αυτοκινήτου, ο δείκτης θερμοκρασίας καθορίζεται - + 5⁰ С. Μέσα στο κτίριο για την αποθήκευση ενός μηχανήματος η ανταλλαγή αέρα είναι μεγαλύτερη από 180 m³ / h. Οι ξένοι κατασκευαστές συσκευών εξαερισμού συστήνουν να εξοπλίσουν τα συνεργεία με ένα σύστημα το οποίο επιτρέπει την παραγωγή 6-10 φορές της αλλαγής μάζας αέρα σε μία ημέρα.

  Η ταχύτητα κίνησης των αέριων μαζών είναι 0,3 m / s.

  Φυσικός εξαερισμός

  Ο φυσικός εξαερισμός είναι τοποθετημένος μέσα σε μικρά κτίρια, μεταλλικές φορητές κατασκευές. Δεδομένου ότι τα ανοίγματα εισαγωγής και εξαγωγής είναι σκόπιμα οργανωμένα, μπορεί κανείς να πει ότι πρόκειται για αερισμό.

  Αυτή η μέθοδος εξαερισμού βασίζεται στη φυσική αλλαγή των αέριων μαζών. Η εισερχόμενου αέρα είναι σχεδόν πάντα πιο κρύο και ως εκ τούτου βαρύτερο και πυκνότερο από αυτό. Ποια είναι μέσα. Μετατοπίζει το θερμό και το ελαφρύ ρεύμα μαζί με τα σωματίδια διοξειδίου του άνθρακα, τα καυσαέρια και άλλα τοξικά αέρια προς τα έξω μέσω κενών, ρωγμών ή ειδικών ανοιγμάτων, αεραγωγών.

  Για την ενίσχυση της φυσικής πρόσφυσης, συχνά εγκαθίστανται αεραγωγοί. Ο αγωγός αεραγωγού μπορεί να τοποθετηθεί κατά βέλτιστο τρόπο έτσι ώστε το ύψος του να είναι όσο το δυνατόν ψηλότερο. Αυτό θα δημιουργήσει μια περιοχή σπάνιας πίεσης μέσα στη δομή του γκαράζ, έτσι ώστε η νέα ροή αέρα τροφοδοσίας να αυτοσφίγγεται αυτομάτως.

  Βοηθήστε επίσης τους διαχύτες, τους στροβιλοσυμπιεστές. Τοποθετούνται στις κεφαλές των σωλήνων εισαγωγής και εξαγωγής, αντιστοίχως, ενισχύοντας το ρεύμα αέρα.

  Χρησιμοποιώντας αυτόν τον φυσικό μηχανισμό, φαίνεται πιθανό να αεριστεί ο εσωτερικός χώρος του γκαράζ σε κάποιο βαθμό. Το καλοκαίρι, σταματά να λειτουργεί λόγω της μείωσης της θερμοκρασιακής διαφοράς μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών θερμοκρασιών. Εδώ μπορεί να χρειαστούν οι μηχανισμοί της εξαναγκασμένης κινητοποίησης της κίνησης των αέριων μαζών.

  Υπολογισμός του φυσικού αερισμού

  Ο υπολογισμός του φυσικού αερισμού πραγματοποιείται στο στάδιο του σχεδιασμού του κτιρίου του γκαράζ. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι παράμετροι του κτιρίου, ο αριθμός των αποθηκευμένων οχημάτων, η ειδικότητα, ο αριθμός των προϊόντων μέσα στο έργο, το επίπεδο τοξικότητας των ρευστών που βρίσκονται μέσα.

  Για τον φυσικό εξαερισμό (αερισμός), προτείνεται πιο συχνά δύο μέθοδοι υπολογισμού του εσωτερικού τμήματος των σωλήνων αεραγωγού:

  • Σε 1 m², υπάρχει διάμετρος σωλήνα 15 mm. Αν ακολουθήσετε αυτόν τον τύπο, για ένα κτίριο γκαράζ με έκταση 10 τ.μ. θα χρειαστείτε αεραγωγούς με εσωτερικό τμήμα 150 χλστ. Σε αυτή την περίπτωση, το ύψος του κτιρίου δεν λαμβάνεται υπόψη. δείκτη του όγκου ως σύνολο.
  • Το άθροισμα των περιοχών των αεραγωγών είναι 0,3% της επιφάνειας του κτιρίου του γκαράζ. Κατά κανόνα, αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται για τον αερισμό ενός καναλιού.

  Επιπλέον, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί σωστά το σχέδιο εγκατάστασης καναλιών αεραγωγών:

  • εισροή είναι εγκατεστημένη πάνω από το επίπεδο του δαπέδου - 10-15 cm?
  • η κουκούλα είναι τοποθετημένη μέσα στην οροφή ή μέσα στον τοίχο (10-15 cm από την οροφή).
  • η βέλτιστη απόσταση από την είσοδο της εισροής στην έξοδο είναι 3 m.
  • ύψος της κουκούλας πάνω από την οροφή του γκαράζ - από 50 cm.

  Για μια μεγάλη δομή, το αποτέλεσμα του υπολογισμού της διαμέτρου του αγωγού εξαερισμού μπορεί να είναι πολύ μεγάλο, τότε συνιστάται να κατασκευαστούν δύο σωλήνες αεραγωγού με συνολικό εσωτερικό τμήμα όχι μικρότερο από τους υπολογισμούς.

  Μηχανικός αερισμός

  Συχνά χρησιμοποιείται, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μεγάλα κτίρια γκαράζ με δύο ορόφους, αποθήκευση αρκετών αυτοκινήτων κλπ. Αυτή η μέθοδος δεν εξαρτάται από τις ατμοσφαιρικές συνθήκες, την ισχύ και την κατεύθυνση του ανέμου, την εποχικότητα, την εξωτερική θερμοκρασία.

  Για να οργανωθεί η απαραίτητη κίνηση των ροών του αέρα μέσα στη δομή των μηχανισμών του εξαναγκασμένου κινήτρου, οι αγωγοί εξαερισμού, μέσω των οποίων τροφοδοτείται, αφαιρείται ο αέρας.

  Οι ανεμιστήρες εγκαθίστανται μέσα στα κανάλια εξαερισμού (κανάλι), ανοίγματα εξαερισμού (αξονικά). Η ισχύς των μηχανισμών είναι περίπου η ίδια. Όταν οι ανεμιστήρες είναι απενεργοποιημένοι, εκτελείται και αερισμός, αλλά με λιγότερες επιδόσεις.

  Γκαράζ εξαερισμό από τα χέρια του: τα είδη, τα σχέδια, τους κανόνες της ρύθμισης

  Ο ανεπαρκής ή αναποτελεσματικός αερισμός του γκαράζ συμβάλλει στον σχηματισμό συμπύκνωσης στις μονάδες του αυτοκινήτου. Τα καυσαέρια και η εξάτμιση των υγρών εργασίας καθιστούν την ατμόσφαιρα του γκαράζ μη ασφαλής για τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

  Εξετάστε πώς να εξοπλίσετε το σύστημα εξαερισμού του γκαράζ για τη λειτουργία του με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα.

  Χαρακτηριστικά του εξαερισμού στο γκαράζ

  Την αυγή του ενθουσιασμού των αυτοκινήτων, τα αυτοκίνητα χρειάζονταν ένα περιφραγμένο καταφύγιο για συντηρητική συντήρηση. Αργότερα, τα αυτοκίνητα έγιναν μια αξία που απαιτεί προστασία από κλοπή - ένα αξιόπιστο γκαράζ με περίμετρο προστατευμένο από διείσδυση. Η εμπειρία των προηγούμενων γενεών των ιδιοκτητών αυτοκινήτων απαιτεί να προστατεύσει το αυτοκίνητο, να το αποθηκεύσετε στο κιβώτιο γκαράζ.

  Αλλά το γκαράζ είναι καλό αν έχει εξαερισμό. Φτάνοντας στο πάρκινγκ μετά από ένα ταξίδι πολλών χιλιομέτρων σε βροχερά και χιονισμένα μονοπάτια, το αυτοκίνητο φέρνει μαζί του την υγρασία.

  Το δωμάτιο για το αυτοκίνητο είναι παραδοσιακά μικρό, η υγρασία γρήγορα κορεσίζει την ατμόσφαιρα του. Και αν ο όγκος του υγρού αέρα στο γκαράζ δεν αλλάζει 6 φορές την ώρα (καλύτερα από 10 φορές), τότε το αυτοκίνητο σίγουρα θα σκουριάσει.

  Το SNiP 21-02-99 θέτει τη χειμερινή θερμοκρασία αποθήκευσης του μηχανήματος σε ποσότητα +5 ° C, εάν το κουτί θερμαίνεται. Παρεμπιπτόντως, αυτό το SNiP επιτρέπει επίσης να μην θερμαίνονται οι χώροι του γκαράζ.

  Άνετα για τη θερμοκρασία του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου (για παράδειγμα, +15 ° C) στο χειμερινό γκαράζ είναι "άβολα" για το αυτοκίνητο λόγω της τήξης του πάγου και του χιονιού. Είναι πιο ορθολογικό να τηρείτε τους κανονιστικούς κανονισμούς 5 o C.

  Το πρότυπο ανταλλαγής αέρα στο γκαράζ είναι ρυθμισμένο σύμφωνα με το ONTP 01-91 σε όγκο από 150 m 3 / h για κάθε θέση αυτοκινήτου. Εξωτερικά, η εργασία είναι απλή - για να καθορίσετε τη διάμετρο των αεραγωγών, βάλτε μία στην εισροή, η δεύτερη στην κουκούλα και ενημερώστε την ατμόσφαιρα.

  Ωστόσο, στο ψυχρό κλίμα της Ρωσίας, το σύστημα παροχής και εξαγωγής σε κλειστό χώρο στάθμευσης πρέπει να σχεδιαστεί πιο στενά.

  Συνθήκες εργασίας του φυσικού αερισμού

  Για να λειτουργήσει ο αυτοδύναμος αερισμός στο γκαράζ, το κύκλωμα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τον όγκο των αλλαγών του αέρα, τις εποχιακές μεταβολές της θερμοκρασίας και την αύξηση του ανέμου. Ο φυσικός αερισμός του κιβωτίου αυτοκινήτου εξαρτάται άμεσα από:

  • διαφορά θερμοκρασίας αέρα μέσα και έξω από το δωμάτιο. Η ατμόσφαιρα του γκαράζ πρέπει να είναι θερμότερη και ως εκ τούτου ελαφρύτερη από τον εξωτερικό αέρα. Στη συνέχεια, βαρύς και καθαρός αέρας θα διεισδύσει στο γκαράζ μέσω του αγωγού παροχής αέρα με βαρύτητα, επιδιώκοντας να αντικαταστήσει τον λιγότερο πυκνό όγκο της εσωτερικής ατμόσφαιρας.
  • διαφορά πίεσης μεταξύ των κατακόρυφων εισροών και των θέσεων εξάτμισης. Είναι απαραίτητο να υπάρχει διαφορά μεγαλύτερη από 3 μέτρα μεταξύ της εισαγωγής αέρα τροφοδοσίας και της εξόδου αέρα εξαγωγής.
  • την πίεση της κινούμενης μάζας αέρα (άνεμος). Στην εμπνευσμένη πλευρά του γκαράζ, ρυθμίζεται μια αυξημένη πίεση και από την προς τα πίσω πλευρά δημιουργείται μια μειωμένη πίεση. Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τον αγωγό παροχής αέρα στην πλευρά της επικρατούσας κατεύθυνσης του ανέμου.

  Η παραβίαση αυτών των συνθηκών θα οδηγήσει σε πλήρη αναποτελεσματικότητα του φυσικού σχεδιασμού. Επομένως, το χειμώνα είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί υψηλότερη θερμοκρασία στο κιβώτιο του αυτοκινήτου σε σχέση με το δρόμο και να μειωθεί η ανταλλαγή αέρα, ρυθμίζοντας τον βαθμό ανοίγματος των αεραγωγών.

  Το καλοκαίρι, απαιτείται να ανοίξετε εντελώς τους αγωγούς εισαγωγής και εξαγωγής, κάνοντας ένα στοίχημα για το ανέβασμα.

  Υπολογισμός του εξαερισμού του ανεφοδιασμού και της εξαγωγής

  Η κύρια παράμετρος της ανταλλαγής αέρα είναι η πολλαπλότητα της, δηλ. αριθμός πλήρων αλλαγών στον όγκο της ατμόσφαιρας στο γκαράζ από τον "δρόμο" αέρα.

  Γνωρίζοντας την κανονικοποιημένη πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα και εξαγωγής αέρα (6-10 φορές) και τον εσωτερικό όγκο του κιβωτίου αυτοκινήτου, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την κατανάλωση αέρα ανά ώρα:

  L = n • Vr

  • L - ροή αέρα ανά ώρα, m 3 / h,
  • n - την αριθμητική τιμή του προτύπου για την πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα,
  • Vr - Ο όγκος αέρα του γκαράζ, m 3.

  Για να προσδιορίσετε την ποσότητα αέρα που περικλείεται από το γκαράζ, είναι απαραίτητο να πολλαπλασιάσετε τις εσωτερικές διαστάσεις του πλάτους, του μήκους και του ύψους. Για παράδειγμα, ένα κιβώτιο πλάτους 4 μ., Μήκους 6 και ύψους 2,7 μ. Έχει Vr = 4 • 6 • 2,7 = 64,8 m 3. Όταν επιλέγετε, για παράδειγμα, επτά φορές την ανταλλαγή αέρα ανά ώρα, αυτό το γκαράζ θα απαιτήσει L = 7 • 64,8 = 453,6 m 3.

  Για την επιλογή του τμήματος των αγωγών της εισροής και της εξάτμισης, η προκύπτουσα τιμή του L πρέπει να στρογγυλεύεται προς τα πάνω, επιτυγχάνοντας την πολλαπλότητα του κατά 5.

  Επομένως, η τιμή ροής αέρα που λαμβάνεται κατά τον υπολογισμό μας πρέπει να αυξηθεί στα 455 m 3, αυτός ο αριθμός διαιρείται με 5 χωρίς υπόλοιπο - 455: 5 = 91.

  Εξετάζουμε την εικόνα του διαγράμματος διαμέτρου των αεραγωγών και επιλέγουμε την κατάλληλη παράμετρο. Δεδομένου ότι η ταχύτητα του αέρα στους φυσικούς αεραγωγούς είναι περίπου 0,5-1 m / s, για το "κατά προσέγγιση" γκαράζ που υπολογίστηκε παραπάνω, είναι αναγκαίοι οι αγωγοί στρογγυλού αέρα με διάμετρο 500 mm. Ή προφίλ, με εσωτερικό τμήμα 450x500 mm.

  Για να βελτιώσετε την εισροή αέρα, μπορείτε να εγκαταστήσετε σε ύψος έως και μισό μέτρο από το δάπεδο του γκαράζ, όχι από τον αγωγό-αγωγό, αλλά από την είσοδο αέρα της σχάρας. Και η διατομή του πρέπει να είναι δύο φορές ή τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτή του σωλήνα εξάτμισης. Ο εξαερισμός θα βελτιωθεί, αλλά το χειμώνα το κιβώτιο του αυτοκινήτου θα παγώσει.

  Είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί η σχάρα τροφοδοσίας και η κουκούλα με συρόμενα ή αφαιρούμενα καλύμματα, τα οποία επιτρέπουν τη μείωση της διατομής της εισαγωγής αέρα εάν είναι απαραίτητο.

  Δίνουμε προσοχή στην ακολουθία μερικής επικάλυψης των ανοιγμάτων καυσαερίων και τροφοδοσίας - πρώτα στην εισροή, στη συνέχεια στην εξάτμιση.

  Είναι σημαντικό η διατομή του σωλήνα εξαγωγής να μην είναι μεγαλύτερη από το τμήμα της εισαγωγής φρέσκου αέρα - η απόρριψη θα συμβεί. Επομένως, όταν ο αγωγός τροφοδοσίας είναι μερικώς κλειστός, η διατομή του σωλήνα εξαγωγής πρέπει να μειωθεί.

  Ο αγωγός εξαγωγής πρέπει να αφαιρείται αυστηρά κάθετα και τουλάχιστον 500 mm πάνω από το επίπεδο της οροφής του γκαράζ.

  Πάνω από την οροφή του τένοντα, η κουκούλα πρέπει να ανυψωθεί σε ύψος που αντιστοιχεί στην εγγύτητα της κορυφογραμμής στέγης (δείτε το διάγραμμα στην εικόνα).

  Αν στο φρεάτιο του γκαράζ έχει εγκατασταθεί ένας σταθμός επιθεώρησης για την πραγματοποίηση επισκευών και ένα κελάρι για την αποθήκευση τροφίμων, θα πρέπει να εγκατασταθούν χωριστοί αγωγοί εισροής και εκροής για τον αερισμό υπόγειων χώρων.

  Δηλαδή. Απαιτείται ένας ανεξάρτητος αγωγός για την παροχή αέρα στο κελάρι και ο δεύτερος, κατακόρυφος - στην κουκούλα.

  Πώς μπορώ να βελτιώσω την απόδοση ενός φυσικού καλύμματος γκαράζ;

  Χωρίς τη χρήση μηχανικών εργαλείων για την ενίσχυση της ανταλλαγής αέρα, μπορείτε να πετύχετε μια σταθερή ανακαίνιση της ατμόσφαιρας στο χώρο του γκαράζ με δύο τρόπους - θερμαίνοντας το σωλήνα εξαγωγής και τοποθετώντας έναν εκτροπέα πάνω του.

  Ο θερμός αέρας είναι ελαφρύτερος από τις μάζες ψυχρού αέρα που εισέρχονται μέσω της εισαγωγής αέρα εισαγωγής. Προσβλέποντας στο υψηλότερο σημείο, εξέρχεται μέσω του εξαερισμού, αντικαθιστώντας τον καθαρό αέρα έξω - η πίεση των εσωτερικών (στο γκαράζ) και εξωτερικών (στο δρόμο) ατμόσφαιρα πρέπει να εξισωθεί.

  Για να βελτιώσετε τη θέρμανση του αέρα στο ανώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας μέσα στο κρύο γκαράζ, πρέπει να βάψετε το κανάλι καυσαερίων μαύρο. Ως αποτέλεσμα, τα τοιχώματα των αγωγών απορροφούν τη μέγιστη ποσότητα ηλιακής ενέργειας και θερμαίνουν τον αέρα μέσα στο κανάλι, προτρέποντάς τον να κινηθεί πιο έντονα.

  Κατά τον σχεδιασμό του φυσικού αερισμού, λαμβάνοντας υπόψη το μαύρο χρώμα, μην πραγματοποιείτε τη θερμομόνωση του αγωγού αερισμού. Ωστόσο, για τη μέθοδο "θέρμανσης με λαμπτήρα πυρακτώσεως" είναι εξαιρετικά απαραίτητο να μονώσετε τον αγωγό εξαγωγής για να το μονώσετε.

  Από το φθινόπωρο γίνεται κρύο στο γκαράζ. Για ένα αυτοκίνητο αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά για τον εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής - πολύ κακό.

  Εάν ο καυτός κινητήρας την πρώτη ώρα μετά την άφιξη στο κουτί εξακολουθεί να χρησιμεύει ως πηγή θερμότητας για τον αέρα, τότε μετά από μερικές ώρες σε ένα μη θερμαινόμενο γκαράζ, θα καθοριστεί θερμοκρασία σχεδόν ίση με τη θερμοκρασία του δρόμου. Ο φυσικός αερισμός θα σταματήσει να λειτουργεί.

  Για να διατηρηθεί η ανταλλαγή αέρα και να αποφευχθεί το πάγωμα του καναλιού καυσαερίων (το συμπύκνωμα θα συσσωρευτεί σε αυτό) η συνηθισμένη λάμπα πυρακτώσεως 40-watt θα επιτρέψει.

  Αρκεί να κρεμάσετε την κασέτα κάτω από το άνοιγμα του καναλιού κάθετης κλήρωσης και να την αφήσετε. Η θερμότητα που παράγεται από τη λάμπα είναι αρκετή για να μετακινήσει τον αέρα με ταχύτητα 0,2-0,4 m / s.

  Και ο αγωγός αγωγών πρέπει να είναι τυλιγμένος με θερμομονωτικό υλικό και να βεβαιωθείτε ότι ο θερμαντήρας δεν λαμβάνει υγρασία. Η θερμότητα από τον λαμπτήρα πυράκτωσης είναι λίγο, για όλο το μήκος του σωλήνα εξάτμισης ίσως δεν είναι αρκετό και ο αέρας θα κρυώσει γρήγορα.

  Λάβετε υπόψη ότι η χρήση λαμπτήρων φθορισμού ή λαμπτήρων LED για τη βελτίωση της ανταλλαγής αέρα δεν είναι ευνοϊκή - παράγουν σημαντικά λιγότερη θερμική ενέργεια. Μόνο οι λαμπτήρες πυρακτώσεως είναι κατάλληλοι.

  Deflector για σύστημα εξαερισμού γκαράζ

  Αυτή η συσκευή συμβάλλει στην αύξηση του ελκτικού έλξης στο 20% χωρίς τη χρήση οποιωνδήποτε μηχανικών συσκευών - λόγω του σχηματισμού μιας ζώνης χαμηλής πίεσης στην κεφαλή του αγωγού.

  Βάσει του νόμου Bernoulli, οι εκτροπείς αλλάζουν την κίνηση των ροών του αέρα λόγω του σχεδιασμού τους (διατομή).

  Ο άνεμος αναγκάζεται να καμπυλωθεί γύρω από το λυγισμένο σώμα του εκτροπέα, ο οποίος οδηγεί στο σχηματισμό μικροσκοπικών ζωνών σχετικού κενού, που προκαλούν την κίνηση της μάζας αέρα στον σωλήνα προς τα πάνω.

  Ο σχεδιασμός του εκτροπέα εξαερισμού (από το παράδειγμα του έργου TsAGI, βλέπε εικόνα) αποτελείται από:

  • διαχύτη (γυαλί), το οποίο έχει το σχήμα ενός κόλουρου κωνικού σωλήνα. Βάζει ένα στενό πρόσωπο στην καμινάδα. Προωθεί τη διαφορά στην πίεση του αέρα και την αυξημένη ώθηση.
  • καπάκι (ομπρέλα), η οποία προστατεύει το κανάλι των αεραγωγών από τη διείσδυση πτητικών συντριμμιών και την ατμοσφαιρική κατακρήμνιση.
  • εξωτερική θήκη, με κυλινδρικό σχήμα. Δημιουργεί ζώνες χαμηλής πίεσης διαχωρίζοντας τη ροή του ανέμου.

  Ο τύπος του εκτροπέα TsAGI χρησιμοποιείται ευρέως για να ενισχύσει το φυσικό ρεύμα σωλήνων εξαερισμού στη Ρωσία. Μαζί με αυτό είναι γνωστά περιστροφικά, δίσκου, πτερύγια και εκτροπείς σχήματος Η.

  Με την ευκαιρία, τα οικιακά εκχυλίσματα του φυσικού αερισμού είναι ιδιαίτερα συχνά εξοπλισμένα με τον εκτροπέα Grigorovich.

  Η αποτελεσματικότητα των διαφραγμάτων εξάτμισης οποιουδήποτε σχεδίου σχετίζεται άμεσα με τις ατμοσφαιρικές συνθήκες (παρουσία αέρα). Δηλαδή. με έναν ισχυρό αέρα, αυτή η συσκευή αναπτύσσει μέγιστη πρόσφυση στο σύστημα του φυσικού αερισμού, και σε ηρεμία δεν λειτουργεί καθόλου.

  Ο εκτροπέας είναι ικανός όχι μόνο να βελτιώσει την πρόσφυση αλλά και να εμποδίσει την «απόφραξη» του σωλήνα εξάτμισης σε ισχυρούς ανέμους, για να ξεπεράσει ποιος φυσικός εξαερισμός χαμηλού ρεύματος δεν μπορεί.

  Επιπλέον, το σύστημα εξαερισμού εξοπλισμένο με συσκευή εκτροπής είναι το πλέον προστατευμένο από την ανατροπή της ώσης.

  Εφιστούμε την προσοχή στην ανάγκη ανύψωσης της κεφαλής της κουκούλας, εξοπλισμένης με έναν εκτροπέα, πάνω από το επίπεδο της οροφής κατά μισό μέτρο ή περισσότερο. Εφαρμόζονται επίσης οι συνθήκες τοποθέτησης στο τμήμα της εγγύτητας της κορυφογραμμής στέγης, που εξετάζεται στο ανωτέρω σχήμα.

  Συνδυασμένος αερισμός του κιβωτίου αυτοκινήτου

  Το πλεονέκτημα του συνδυασμού του φυσικού αερισμού με ένα μηχανισμό χαμηλής ισχύος εξασφαλίζει την ανανέωση της ατμόσφαιρας του γκαράζ σε κάθε καιρό.

  Ούτε η θερμότητα του αέρα και του καλοκαιριού δεν εξασθενεί την αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου συμπλέγματος τροφοδοσίας και καυσαερίων.

  Το σχέδιο συνδυασμένου εξαερισμού είναι παρόμοιο με την εγκατάσταση ενός φυσικού συστήματος ανταλλαγής αέρα. Η ίδια θέση των αγωγών παροχής και εξαγωγής αέρα, η ίδια διατομή των αγωγών αέρα και ο εκτροπέας στο άνω άκρο του αγωγού εξαγωγής χρησιμοποιούνται.

  Μία διαφορά είναι η τοποθέτηση ενός αξονικού ή φυγοκεντρικού ανεμιστήρα στην κοιλότητα του αγωγού εξαγωγής.

  Η χωρητικότητα της μονάδας αερισμού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 100 W, αυτό αρκεί. Για την εγκατάσταση απαιτείται ανεμιστήρας στο μονωμένο τμήμα του αγωγού, διαφορετικά θα λάβει συμπύκνωμα.

  Για να ελέγξετε τη λειτουργία ενός τέτοιου ανεμιστήρα, είναι χρήσιμο ένας ηλεκτρονικός χρονοδιακόπτης ενσωματωμένος στον προσαρμογέα ανάμεσα στην ηλεκτρική πρίζα και το φις τροφοδοσίας της συσκευής εξαγωγής.

  Για να κρατάτε συνεχώς τον ανεμιστήρα εξαγωγής δεν είναι κερδοφόρος λόγω της κατανάλωσης ενέργειας και δεν υπάρχει ανάγκη. Επιπλέον, το χειμώνα, ο συνδυασμένος αερισμός του γκαράζ θα αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικός και θα σκληρύνει το κουτί.

  Ο προσαρμογέας με χρονοδιακόπτη θα σας επιτρέψει να ρυθμίσετε τη συχνότητα και τη διάρκεια του ανεμιστήρα για 24 ώρες και λίγες μέρες νωρίτερα.

  Σημειώστε ότι όταν επιλέγετε μια επαρκώς ισχυρή φυγόκεντρη εγκατάσταση για εξαερισμό, μπορεί να απαιτείται μεγαλύτερη διατομή για τον αγωγό εξαγωγής. Υπενθυμίζουμε ότι η επιλογή της διατομής του αγωγού αέρα εξαρτάται από την ταχύτητα ροής του αέρα.

  Με ανεπαρκή εσωτερική διάμετρο, η κουκούλα θα κάνει δυνατά θόρυβο και δεν τραβάει τον αέρα σωστά.

  Μηχανικός αερισμός του γκαράζ

  Το κύριο πλεονέκτημά του είναι ότι είναι ανεξάρτητο από φυσικούς παράγοντες. Υπάρχουν δύο βασικά μειονεκτήματα: εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια. επαρκώς υψηλό κόστος. Η ροή του αέρα και η αφαίρεση του όγκου του εξαντλημένου αέρα πραγματοποιείται με φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες.

  Σε κιβώτια αυτοκινήτων εγκαθίστανται τα ακόλουθα συστήματα μηχανικής εξαερισμού:

  • Modular. Το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής συναρμολογείται από πολλές ανεξάρτητες μονάδες που παρέχουν έγχυση και προετοιμασία καθαρού αέρα, καθώς και την απομάκρυνση της μολυσμένης ατμόσφαιρας. Αυτές οι λειτουργικές μονάδες λειτουργούν ανεξάρτητα, επειδή είναι απαραίτητοι οι αισθητήρες ελέγχου κοινού ελέγχου λειτουργίας τους.
  • Monoblock. Κάθε τέτοια μονάδα είναι μια ολοκληρωμένη μηχανική συσκευή εξαερισμού, είναι υπεύθυνη για την εισροή και την εξάτμιση ταυτόχρονα. Μεταξύ των ανεμιστήρων με μονοκόμματα, τα μοντέλα που διαθέτουν ανακλαστικές πλάκες θεωρούνται οικονομικά. Η ανάκτηση επιτρέπει την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας για τη θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας.

  Ο μηχανικός εξαερισμός Monoblock είναι ευκολότερος στην εγκατάσταση με την προετοιμασία μίας μόνο τρύπας στον τοίχο του γκαράζ. Ωστόσο, το συγκρότημα παροχής αέρα, συμπληρωμένο με τις απαραίτητες μονάδες, είναι πιο αποτελεσματικό.

  Ο καθαρός αέρας διηθείται πριν εισέλθει στους αγωγούς αέρα και, κατά την ψυχρή περίοδο, θερμαίνεται. Η τροφοδοσία του στο γκαράζ γίνεται μέσω αγωγών αέρα μέσα από τις γρίλιες που γίνονται στο πάτωμα ή σε τοίχους σχεδόν επίπεδες με το δάπεδο, αλλά και στους τοίχους του κοιλώματος επιθεώρησης.

  Η εισαγωγή του αέρα εξαγωγής λαμβάνει χώρα μέσω μιας καμινάδας, στο κανάλι της οποίας εγκαθίσταται ένας ανεμιστήρας επαρκούς ισχύος. Σε μεγάλες δεξαμενές, που έχουν σχεδιαστεί για διάφορα μηχανήματα, η κουκούλα μπορεί να εκτελεστεί αποτελεσματικότερα μέσω αγωγών αέρα και μέσω συστήματος εξαερισμού αγωγών.

  Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

  Ένα αποτελεσματικό σύστημα φυσικού αερισμού σε πραγματικό γκαράζ με υπόγειο:

  Πώς να μονώσετε το σωλήνα εξαγωγής πάνω από το γκαράζ για να σταματήσετε τη συσσώρευση συμπυκνωμάτων και παγετού:

  Τα μηχανικά συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής χρησιμοποιούνται σε χώρους θερμαινόμενου γκαράζ. Για τα μη θερμαινόμενα autoboxes, το σύμπλεγμα φυσικού αερισμού είναι πιο κατάλληλο. Τα υπόγεια γκαράζ μπορούν να αερίζονται μόνο με μηχανικό αερισμό με την εισαγωγή στο σύστημα ελέγχου τους ελεγκτές μονοξειδίου του άνθρακα.

  Εξαερισμός στο γκαράζ: η λεπτότητα της συσκευής

  Ο εξαερισμός στο γκαράζ εκτελεί μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες - παρέχει ένα υγιές μικροκλίμα και βοηθά να κρατήσει το αυτοκίνητο σε άριστη κατάσταση. Πώς να εξοπλίσετε σωστά με τα χέρια σας την εισροή και την απορροφητήρα στο κελάρι ή στο υπόγειο και να κάνετε τρύπες αερισμού; Οι απαντήσεις σε αυτές και άλλες ερωτήσεις θα βρεθούν παρακάτω.

  Χαρακτηριστικά

  Το γκαράζ είναι ένας κλειστός χώρος, ο οποίος απαιτεί αποτελεσματικό αερισμό για την πλήρη και έγκαιρη αφαίρεση της υγρασίας συμπύκνωσης, τοξικών καυσαερίων, άλλων επιβλαβών καπνών.

  Ακολουθούν ορισμένες λειτουργίες που θα πρέπει να εκτελεί ένα σωστά οργανωμένο σύστημα εξαερισμού.

  • Αφαιρέστε την υγρασία, η οποία αναπόφευκτα εισέρχεται στο γκαράζ από τα ελαστικά και το κάτω μέρος του αυτοκινήτου, επειδή το στέγνωμα του αυτοκινήτου είναι σχεδόν ο μόνος τρόπος για να επεκτείνετε τη λειτουργία του.
  • Εξάτμιση επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία καυσαερίων, χημική εξάτμιση των ελαίων, βερνίκια, βενζίνη ή ντίζελ, προϊόντα φροντίδας αυτοκινήτων που συχνά αποθηκεύονται στο γκαράζ.
  • Αποφύγετε τη συμπύκνωση στους τοίχους και την οροφή του γκαράζ, καθώς και μέσα στο κελάρι, που μπορεί να οδηγήσει σε ζημιές και ακόμη και καταστροφή του ίδιου του σχεδιασμού του γκαράζ.
  • Να είστε υπεύθυνοι για την ταχεία απομάκρυνση της υγρασίας από τις επιφάνειες του αυτοκινήτου, πράγμα που θα αποτρέψει την εμφάνιση σκουριάς.
  • Προστατεύστε από τη διάβρωση όχι μόνο το ίδιο το αυτοκίνητο, αλλά και εργαλεία που αποθηκεύονται συχνά εκεί.

  Υπάρχουν μόνο δύο αρχές αερισμού του γκαράζ - φυσικές και αναγκαστικές. Από εδώ φυσικά μπορούμε να αποκομίσουμε τύπους: φυσικό, μηχανικό και συνδυασμένο.

  Η φυσική μορφή εξαερισμού βασίζεται σε αεροδυναμικές νόμους και η χρήση μηχανικών συσκευών δεν σημαίνει ότι οι ροές αέρα ρέουν φυσικά, υπακούοντας στους νόμους της φυσικής, μέσω των ανοιγμάτων εισαγωγής και εξαγωγής στους τοίχους ή τις πύλες γκαράζ λόγω της διαφοράς θερμοκρασιών εντός και εκτός του κιβωτίου. Αυτός ο τύπος εξαερισμού είναι εύκολος να κατασκευαστεί με τα χέρια σας.

  Φυσικά, σε κάθε γκαράζ, η θερμοκρασία μέσα στο κουτί θα είναι υψηλότερη από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος στη ζεστή εποχή. Και αυτή η περίσταση χρησιμοποιείται για την τόνωση της κυκλοφορίας του αέρα: ο φυσικά ζεστός αέρας τείνει προς τα πάνω και κρύωσε προς τα κάτω λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας και πυκνότητας.

  Κατά συνέπεια, στους τοίχους του γκαράζ κάνει δύο αυτοεξοπλισμένους αεραγωγούς. Συνιστάται η τοποθέτηση τους διαγώνια. Ο εξωτερικός αέρας εισέρχεται στην τρύπα εισροής. Σε αυτό το σημείο, δημιουργείται διαφορά θερμοκρασίας στο κιβώτιο γκαράζ και ο θερμός αέρας ανεβαίνει, μετά εισέρχεται στον αγωγό εξαγωγής και προς τα έξω.

  Βασικές αρχές της τοποθέτησης του συστήματος.

  • Ο αγωγός παροχής αέρα βρίσκεται συνήθως στην πλευρά του ανέμου και όσο το δυνατόν πιο κοντά στο επίπεδο του δαπέδου - συνήθως δεν υπερβαίνει τα 10-15 cm αλλά όχι λιγότερο από μισό μέτρο από την επιφάνεια. Η απλούστερη και αποτελεσματικότερη λύση για αυτόν τον τύπο εξαερισμού είναι οι τυποποιημένες κοιλιακές μάσκες, οι οποίες απλά κόβουν τις πόρτες του γκαράζ.
  • Η κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί σε απόσταση 10-15 cm κάτω από την άρθρωση του τοίχου με την οροφή. Τοποθετείται 10 cm κάτω από τη ραφή οροφής, το άλλο άκρο του αγωγού είναι έξω από το κουτί σε επίπεδο περίπου μισού μέτρου κάτω από την άκρη της οροφής.
  • Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε την τοποθέτηση των ανοιγμάτων τροφοδοσίας και εξαγωγής σε διαφορετικές γωνίες του δωματίου απέναντι από το άλλο με διαφορά ύψους τουλάχιστον 2,5-3 μέτρων.
  • Εάν ο αγωγός εξαερισμού στην παραγωγή οροφή πυγμαχία, μην ξεχάσετε να παρέχουν το ύψος σωλήνα 50-60 cm. Κατά κανόνα, κορυφή του καλύπτεται με ένα καπάκι σε σχήμα και εξοπλισμένο με ένα πλέγμα ή πλέγμα για την προστασία από τα έντομα.

  Εκτός από την απλότητα του εξοπλισμού του φυσικού συστήματος εξαερισμού και το χαμηλό κόστος του, έχει επίσης μειονεκτήματα.

  • Στη ζεστή εποχή, μια μικρή διαφορά θερμοκρασίας καθιστά αυτό τον τύπο εξαερισμού αναποτελεσματικό - δεν υπάρχει επαρκής ανάμιξη των αέριων μαζών, μεταξύ άλλων λόγω των διαφορετικών πυκνοτήτων του αέρα.
  • Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η διευθέτηση των ανοιγμάτων αερισμού για εισροή και εξαγωγή.
  • Ένα άλλο μειονέκτημα είναι η εμφάνιση πάγου στα ανοικτά μέρη του συστήματος κατά την ψυχρή εποχή λόγω της πολύ ισχυρής πτώσης της θερμοκρασίας μέσα στο κιβώτιο γκαράζ. Αυτό το πρόβλημα μπορεί εύκολα να εξαλειφθεί με την τοποθέτηση των μονωτικών πηνίων μόνωσης.

  Ο τεχνητός (εξαναγκασμένος) τύπος εξαερισμού χαρακτηρίζεται από την παροχή μίξης αέριων μαζών με τη βοήθεια ανεμιστήρων εξαγωγής και ανεφοδιασμού και μηχανισμών παρόμοιων με αυτούς. Η ανάδευση του αέρα στο κιβώτιο του γκαράζ γίνεται μέσω τεχνητών συστημάτων τροφοδοσίας και εξάτμισης. Μπορείτε να πείτε ότι σε κάποιο βαθμό αυτό το είδος μπορεί ακόμη και να αντικαταστήσει τη θέρμανση. Τα πιο προηγμένα συστήματα χρησιμοποιούν μια ποικιλία λογισμικού.

  Δομικά, αυτός ο τύπος αερισμού διακρίνεται από ένα μονοπώλιο (μια ενιαία μονάδα παρέχει και έναν φράκτη και ένα εξολκέα) και αρθρωτή (όλα τα παραπάνω γίνονται από δύο διαφορετικά μπλοκ συσκευών).

  Το είδος αυτό είναι σχετικά ακριβό, καθώς απαιτεί ένα ορισμένο βαθμό μηχανικής. Θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο τύποι συσκευών - για την οργάνωση της ροής αέρα και την εξαγωγή του.

  Ο εξοπλισμός τροφοδοσίας μπορεί να περιλαμβάνει έναν θερμαντήρα ή έναν θερμαντήρα ανεμιστήρα, ένα φίλτρο αέρα ή έναν ανεμιστήρα αγωγού μπορεί επίσης να προστεθεί.

  Ο αέρας εισαγωγής διέρχεται από το φίλτρο, θερμαίνει τον θερμαντήρα αέρα και εισέρχεται στους αεραγωγούς. Μετά την εκτέλεση των λειτουργιών τους μέσα στο κιβώτιο, οι μάζες αέρα απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα μέσω του συστήματος εξάτμισης.

  Είναι δυνατή η τοποθέτηση μιας έκδοσης ενός μπλοκ. Μπορεί να είναι ακόμα πιο αποτελεσματική, καθώς όλο τον εξοπλισμό περικλείεται σε ένα ενιαίο κύτος και λειτουργεί ως ενιαία μονάδα. Επιπλέον, είναι το πιο οικονομικό σε λειτουργία, καθώς ένας εναλλάκτης θερμότητας πλάκας λειτουργεί συνήθως "από μόνος του", θερμαίνοντας τον αέρα που αναρροφάται από την ατμόσφαιρα.

  Πλεονεκτήματα του μηχανικού τύπου εξαερισμού:

  • Ο μηχανικός τύπος του συστήματος εξαερισμού παρέχει εσωτερική υγρασία και θερμοκρασία αέρα ανεξάρτητα από τις ατμοσφαιρικές συνθήκες εκτός του μπλοκ του γκαράζ.
  • με τη βοήθεια του είναι εύκολο να παρέχεται αερισμός του υπογείου, για να δημιουργηθεί η σωστή κυκλοφορία αέρα.
  • εάν στη διάθεσή σας υπάρχει ένα γκαράζ που βρίσκεται εντελώς κάτω από το επίπεδο του εδάφους - αυτή είναι η μόνη διέξοδος για αυτό το είδος των γκαράζ κατά την αποθήκευση του αυτοκινήτου.

  Ο συνδυασμένος τύπος εξαερισμού λειτουργεί με ξεχωριστή αρχή - ο αέρας εισέρχεται μόνος του στο κουτί και απορρίπτεται με μηχανικές συσκευές.

  Εάν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι υψηλότερη από την εσωτερική και ο φυσικός τύπος εξαερισμού (χωρίς τη χρήση μηχανισμών), η δομή δεν λειτουργεί. Σε αυτή την περίπτωση είναι δυνατό να διεγείρεται η ανάμιξη του αέρα με την εγκατάσταση συμβατικών ανεμιστήρων. Είναι οικονομικά σε λειτουργία και δεν επιβαρύνουν πολύ τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

  Το μόνο μειονέκτημα αυτού του τύπου - χειροκίνητο έλεγχο, καθώς είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε συχνά το γκαράζ.

  Πώς λειτουργεί;

  Το σύστημα τροφοδοσίας λειτουργεί σύμφωνα με τον φυσικό τύπο αερισμού που περιγράφεται παραπάνω. Το σύστημα εξάτμισης είναι μηχανοποιημένο και οι εξατμίσεις αέρα στην ατμόσφαιρα παρέχονται από τον ανεμιστήρα εξαγωγής.

  Πλεονεκτήματα συνδυασμένου εξαερισμού:

  • είναι σχετικά ανεξάρτητη από την εποχή του χρόνου.
  • απλότητα εγκατάστασης.

  Μειονεκτήματα:

  • Στην ψυχρή εποχή, ο αέρας μέσα στο γκαράζ ψύχεται γρήγορα.
  • ο ανεμιστήρας απαιτεί τακτική συντήρηση.
  • Ο αέρας που λαμβάνεται από το εξωτερικό δεν υπόκειται σε καθαρισμό.

  Φυσικά, κάθε ιδιοκτήτης γκαράζ θα επιλέξει τον τύπο του συστήματος ανεξάρτητα και με βάση τον προϋπολογισμό του και τους σκοπούς με τους οποίους χρησιμοποιείται το δωμάτιο γκαράζ. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πρέπει να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση ενός συστήματος αερισμού του ενός ή του άλλου τύπου στο γκαράζ είναι πολύ σημαντική για τον ιδιοκτήτη από επιχειρησιακή άποψη.

  Από τι μπορεί να εξοπλιστεί;

  Εγκατάσταση αγωγών αέρα για συστήματα εξαερισμού οποιουδήποτε είδους στην εποχή μας μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας μια ποικιλία υλικών που κυμαίνονται από πλαστικό ή μέταλλο σωλήνες για λυμάτων και τον τερματισμό της χρήσης της κυματοειδούς εύκαμπτου σωλήνα από την ηλεκτρική σκούπα.

  Ας εξετάσουμε μερικές παραλλαγές.

  • Μπορείτε να φτιάξετε αγωγούς αερισμού στο κουτί χρησιμοποιώντας σωλήνες από αμίαντο. Τέτοιοι σωλήνες δεν είναι επικίνδυνοι από τη φωτιά, δεν μπορούν να βαφτούν ή το αντίθετο, αν ο ιδιοκτήτης είναι δημιουργικός άνθρωπος - μπορούν να χρησιμεύσουν ως υλικό για τη δημιουργία ενός συγκεκριμένου περιβάλλοντος όταν ζωγραφίζει.
  • Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι πλαστικοί σωλήνες αποχέτευσης είναι επίσης μια καλή επιλογή.
  • Και, τέλος, οι πιο απλές λύσεις είναι οι παλιοί σωλήνες από μια ηλεκτρική σκούπα, σωλήνες κήπου, άλλες δομές σωλήνων.

  Είναι απολύτως φυσική η επιθυμία οποιουδήποτε ιδιοκτήτη γκαράζ να έχει ένα κελάρι σε αυτό μπορεί να αντιμετωπίσει την ανάγκη να κρατήσει σε αυτό ένα ξεχωριστό σύστημα εξαερισμού λόγω των σφαλμάτων στο έργο. Αυτό όχι μόνο μπορεί να οδηγήσει σε αλλοίωση των προϊόντων λόγω της υψηλής υγρασίας μέσα στο κελάρι, αλλά και στις θλιβερές συνέπειες με τη μορφή διάβρωσης του αμαξώματος του αυτοκινήτου. Για το λόγο αυτό, ο εξαερισμός του κελαριού δεν πρέπει να παραμεληθεί σε καμία περίπτωση.

  Όταν ο τύπος εξαερισμού είναι φυσικός, το κελάρι ξηραίνεται μέσω της θερμικής ανάμειξης των μαζών του αέρα - σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής αναπτήρα θερμαινόμενου αέρα στο άνω τμήμα της κελάρι ανεβαίνει προς τα πάνω, και ο αέρας εισάγεται μέσω του έξω αγωγό εισαγωγής αέρα γεμίζει διάσπαρτα χώρο.

  Η δεύτερη επιλογή - η εγκατάσταση ανεμιστήρων και η δημιουργία εξαναγκασμένου εξαερισμού. Πρόκειται για ένα σύστημα με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, αλλά θα απαιτήσει σημαντικά μεγαλύτερο χρηματικό και ενεργειακό κόστος.

  Προετοιμασία σχεδίων

  Το σύστημα εξαερισμού πρέπει να παρέχεται με χώρους γκαράζ ενός και δύο ορόφων, καθώς και καθιστικά, ανεξάρτητα από την παρουσία ή την απουσία ενός συστήματος θέρμανσης σε αυτό, λαμβάνοντας υπόψη τον ομοιόμορφο αερισμό όλων των όγκων.

  Για τα συστήματα εξαερισμού που λειτουργούν σταθερά με την χωρητικότητα σχεδιασμού, στο στάδιο του σχεδιασμού, οι αγωγοί υπολογίζονται για την παροχή και τη διάμετρο του καναλιού. Στην πραγματικότητα, οι αγωγοί αέρα είναι τα κανάλια μέσω των οποίων περνάει ο αέρας. Χρησιμοποιούνται ευρέως σε μια μεγάλη ποικιλία συσκευών, τόσο στον οικιακό όσο και στον βιομηχανικό και τεχνολογικό τομέα, στην παραγωγή χημικών και φαρμάκων και σε άλλες βιομηχανικές επιχειρήσεις.

  Υπολογίστε την ποσότητα του συστήματος εξαερισμού του γκαράζ είναι αρκετά απλή.

  Ο κύριος αριθμός είναι ο αριθμός των μετατοπίσεων των όγκων αέρα του γκαράζ προς τον όγκο εισαγωγής αέρα από το εξωτερικό (πολλαπλότητα). Αν ο αριθμός τους είναι 6-10 όγκοι και ο συνολικός όγκος του κιβωτίου γκαράζ είναι γνωστός, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε τη ροή αέρα ανά ώρα: L = nxVg

  Πού:

  L - κατανάλωση ανά ώρα, m3 / h.

  n - ο κανόνας της αλλαγής των όγκων του αέρα στο γκαράζ.

  Vg είναι ο συνολικός όγκος αέρα στο κουτί, m3.

  Για να καθορίσετε τον όγκο του γκαράζ, πρέπει να πολλαπλασιάσετε το πλάτος με το μήκος και το ύψος από τις εσωτερικές διαστάσεις του κιβωτίου.

  Για παράδειγμα, ένα γκαράζ 4 έως 6 και σε 2,7 m από τον τύπο Vz = 4h6h2,7 = 64,8 m3. Εάν ο απαιτούμενος αριθμός των όγκων βάρδιες γκαράζ του αέρα ανά όγκο εισροής του εξωτερικού αέρα ίση με επτά βάρδιες ανά ώρα, τότε η πυγμαχία χρειάζεται L = 7h64,8 = 453.6 m3. Κατά συνέπεια, ο ρυθμός ροής και η ταχύτητα του αέρα μπορούν να ρυθμιστούν σύμφωνα με αυτό το διάγραμμα:

  Για να επιλέξετε την διατομή των αγωγών εισαγωγής και εξαγωγής, το L είναι στρογγυλεμένο, αυξάνοντας σε ένα πολλαπλάσιο του 5. Συνεπώς, ο εκτιμώμενος αριθμός μας αυξάνεται στα 455 m3, καθώς είναι πολλαπλάσιο του 5: 455: 5 = 91. Συγκρίνοντας το με το διάγραμμα και γνωρίζοντας ότι η ταχύτητα του αέρα στους αγωγούς εξαερισμού από την εφαρμογή του φυσικού τύπου είναι περίπου 0,5-1 m / s, για τα ανωτέρω ποσά θα χρειαστούν κανάλια της κυκλικής διατομής με διάμετρο 500 mm ή περισσότερους αγωγούς με άλλα διατομή πάνω 450h500 mm στροφές ή όχι.

  Εάν ληφθεί η απόφαση για τη βελτίωση της ροής του αέρα, αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την εγκατάσταση μιας εισαγωγής αέρα από το δίκτυο ή το πλέγμα αντί ενός σωλήνα με συμπαγή τοίχο. Η διάμετρος του πρέπει να είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτή της κουκούλας. Αυτό θα δώσει σημαντική βελτίωση στον εξαερισμό, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σημαντικής κατάψυξης του γκαράζ κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν πτερύγια στην είσοδο και την εξάτμιση, τα οποία, αν είναι απαραίτητο, θα μειώσουν τη διαπερατότητα του αέρα.

  Πάντα βεβαιωθείτε ότι η κουκούλα δεν είναι μεγαλύτερη σε τομή, από την είσοδο αέρα της εισροής, καθώς μπορεί να συμβεί μια αποκαλούμενη ανατροπή της ώσης ή μια αντίστροφη ώση. Για το λόγο αυτό, εάν μπλοκάρετε εν μέρει τον αγωγό παροχής αέρα, σιγουρευτείτε ότι μειώνετε τη διάμετρο του καλύμματος.

  Στην περίπτωση ενός συστήματος εξαερισμού για ένα λάκκο ή κελάρι για τους υπόγειους χώρους, απαιτούνται χωριστοί αγωγοί για την παροχή αέρα και ένας άλλος, ο οποίος λειτουργεί κάθετα - για το σχέδιο. Οι αγωγοί εξαερισμού πρέπει να απομονώνονται από τον κεντρικό χώρο του γκαράζ - ο αέρας μέσα τους δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με τον κύριο όγκο των αέριων μαζών στο εσωτερικό του κιβωτίου.

  Ο όγκος της μάζας του αέρα παροχής πρέπει να είναι τουλάχιστον 180 m3 / h σε θερμοκρασία εντός του συνεργείου τουλάχιστον 5 ° C πάνω από το μηδέν. Η περιοδικότητα της πλήρους ανταλλαγής αέρα είναι 6-10 φορές την ημέρα.

  Το λειτουργικό διάγραμμα των αεραγωγών γίνεται κατά τη δημιουργία του έργου του χώρου, αφού η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού στο ήδη ολοκληρωμένο γκαράζ θα συνεπάγεται μεγάλο αριθμό δυσκολιών. Το κύκλωμα πρέπει να περιέχει τη θέση των οπών εξαερισμού, τον αριθμό τους. Πρέπει επίσης να προβλέπει τις διαστάσεις του γκαράζ, τη διέλευση αγωγών και αγωγών πάνω και κάτω από την επιφάνεια εδάφους / δαπέδου, την ποσότητα κυκλοφορούντος αέρα.

  Ο υπολογισμός των διαμέτρων των οπών εξαερισμού πραγματοποιείται ως εξής.

  • Με διάμετρο σωλήνα 15 mm = 1 m2. Συνεπώς, για ένα κουτί των 10 m2 απαιτούνται σωλήνες 150 mm.
  • Με ένα σύνολο από όλα τα ανοίγματα εξαερισμού που αντιστοιχούν στο 0,3% του συνολικού χώρου γκαράζ. Ο τύπος αυτός χρησιμοποιείται για το κύκλωμα ενός καναλιού με μηχανικό τύπο εξαερισμού.

  Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των ρωσικών και ξένων προδιαγραφών κατασκευής. Εάν τα ρωσικά κανονιστικά έγγραφα ορίζουν τον κανόνα εισαγωγής αέρα από το εξωτερικό για ένα γκαράζ με ένα επιβατικό αυτοκίνητο 180 m3 / h, τότε σε ξένα πρότυπα αυτό το ποσοστό αυξάνεται κατά 100%.

  Εκτός από τον υπολογισμό της απαιτούμενης ικανότητας εναλλαγής αέρα, οι αγωγοί υπολογίζονται για απώλεια κεφαλής και ακαμψία. Τέτοιοι υπολογισμοί είναι βολικοί λόγω της χρήσης για αερισμό σε γκαράζ εύκαμπτων αγωγών διαφόρων πλαστικών, λιγότερο ανθεκτικών και άκαμπτων σε σύγκριση με μεταλλικές κατασκευές, οι οποίες χρησιμοποιούνται στις περισσότερες περιπτώσεις.

  Συχνές Ερωτήσεις

  Πώς να κανονίσετε ένα αυτοκίνητο στο γκαράζ για τη ζωγραφική του αυτοκινήτου;

  Το γκαράζ ζωγραφικής είναι ένα πολύ συγκεκριμένο έδαφος, το οποίο παρουσιάζει τις απαιτήσεις του στον ιδιοκτήτη.

  Περιπλέκεται από το γεγονός ότι στο γκαράζ είναι απαραίτητο να έχετε:

  • υπόγειο με σημαντικό βάθος.
  • ένα βελτιωμένο σύστημα εξαερισμού για την εισαγωγή και την εξάτμιση του αέρα και των καυσαερίων.
  • είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την κάμερα από οποιαδήποτε κατοικία.
  • είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγεται η επαφή του αέρα από το θάλαμο βαφής με οποιαδήποτε τρόφιμα.
  • Ο θάλαμος πρέπει να είναι απόλυτα απομονωμένος από το εξωτερικό περιβάλλον.
  • τα φίλτρα, όπως όλα τα άλλα εξαρτήματα, πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες πυρασφάλειας.

  Πώς να εξοπλίσει ένα γκαράζ για τη συγκόλληση;

  Για διάφορες εργασίες που σχετίζονται με την επισκευή ή την τροποποίηση του ιδιοκτήτη αυτοκινήτου χρησιμοποιεί συχνά συγκόλληση. Μια καλή επιλογή είναι μια μηχανή συγκόλλησης που χρησιμοποιεί ηλεκτρόδια βολφραμίου για συγκόλληση σε περιβάλλον προστασίας του αερίου.

  Χειμερινή ώρα του έτους: για να ανοίξετε ή να κλείσετε την πόρτα του γκαράζ;

  Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά το χειμώνα διάβρωση κατατρώει το μέταλλο του αυτοκινήτου είναι ισχυρότερη από ό, τι το καλοκαίρι, τόσο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μέταλλο γκαράζ απουσία αερισμού αερίστε το σύστημα ανοίγοντας τις πύλες ανοιχτά, αλλά το χειμώνα δεν είναι απαραίτητο να ανοίξει σε χαμηλή θερμοκρασία από την πύλη, η οποία και πάλι οφείλεται σε υγρασία. Σημειώνουμε ότι η μόνωση του μεταλλικού γκαράζ δεν επιλύει αυτό το πρόβλημα.

  Συμβουλές και κόλπα

  Ο ανακλαστήρας είναι μια συσκευή που είναι εγκατεστημένη πάνω από τον αγωγό εξαγωγής και χρησιμοποιείται για να αυξήσει την ταχύτητα ροής μέσα σε αυτό λόγω του λεγόμενου αποτελέσματος Bernoulli, το οποίο αυξάνει την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού. Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, ο εκτροπέας μπορεί να είναι σταθερός (σταθερός) ή περιστρεφόμενος (περιστροφικός).

  Ο στροβιλο-εκτροπέας είναι μια βελτιωμένη και πολύ υψηλότερη απόδοση του συμβατικού εκτροπέα, απλά μιλώντας - αυτό είναι ένα από τα ονόματα του περιστροφικού στροβίλου. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα συμβατικό πτερωτή τοποθετημένο στο άνω τμήμα του αγωγού εξαγωγής.

  Βοηθά στην απομάκρυνση του εξαγόμενου αέρα από το κιβώτιο γκαράζ με φυσικό τρόπο.

  Ο στροβιλο-εκτροπέας λειτουργεί μόνο με τη χρήση των νόμων της φυσικής, χωρίς τη χρήση μηχανικών συσκευών, ηλεκτρικού ρεύματος ή καυσίμων. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, η υγρασία στο γκαράζ παίζει σημαντικό ρόλο και η εξάλειψή του είναι το πιο σημαντικό καθήκον του συστήματος εξαερισμού. Ο στροβιλοσυμπιεστής είναι μια πρωτότυπη, φτηνή και πολύ αποτελεσματική λεπτομέρεια του αγωγού εξαγωγής, συμβάλλοντας στη δημιουργία της σωστής και αποτελεσματικής ανταλλαγής αέρα στο κιβώτιο γκαράζ.

  Η αρχή του στροβιλο-εκτροπέα - παθητική χρήση της κίνησης των αέριων μαζών, δημιουργεί μια περιοχή μειωμένης πίεσης, συμβάλλοντας στην εισροή αέρα και σε αυξημένο βύθισμα στον αγωγό. Λειτουργεί ανεξάρτητα από τον άνεμο, τη δύναμη και την κατεύθυνση του.

  Η ικανότητα του πτερυγίου του να περιστρέφεται προς την ίδια κατεύθυνση αποκλείει την ανατροπή του βυθίσματος και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα της ανταλλαγής αέρα στον εκχυτήρα.

  Μπορεί να σημειωθεί ότι αυτό είναι επίσης μια πρόσθετη προστασία από την εισχώρηση ιζημάτων, ξένων αντικειμένων στον αεραγωγό.

  Αυτή η συσκευή μπορεί να αυξήσει την ανταλλαγή αέρα στο γκαράζ ή σε άλλο δωμάτιο κατά 20% χωρίς πρόσθετο μηχανικό ή οικονομικό κόστος.

  Το σχήμα της φτερωτής και το σώμα του προϊόντος ποικίλλει ανάλογα με τις αισθητικές επιθυμίες του ιδιοκτήτη. Η διάρκεια ζωής του με σωστή συντήρηση είναι πάνω από 10 χρόνια.

  Φυσικά, πέραν των πλεονεκτημάτων, ο στροβιλο-εκτροπέας δεν έχει ορισμένα μειονεκτήματα:

  • Μια υψηλότερη τιμή της συσκευής, η οποία εξαρτάται από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται.
  • Ελλείψει ροής αέρα στον αγωγό το χειμώνα, οι λεπίδες μπορούν να σταματήσουν και να καλυφθούν με παγετό και πάγο.
  • Οι κανόνες συντήρησης του στροβιλοσυμπιεστή είναι απλοί και στοιχειώδεις. Δεν απαιτείται συχνή συντήρηση.

  Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε αυτόν είναι να σταματήσει τα πτερύγια της πτερωτής λόγω της απουσίας ροής αέρα ή της λοξής και μπλοκαρίσματος των ρουλεμάν.