Διάταξη οπών για εξαερισμό

Σε ποια μέρη του χώρου θα τοποθετηθούν οι τρύπες εξαερισμού και αναρρόφησης; Σας ευχαριστώ!

Γεια σου Σεργκέι. Απαντάμε στην ερώτησή σας σχετικά με τους κανόνες για την τοποθέτηση εσωτερικών οπών αερισμού στο δωμάτιο.

Ο εξαερισμός είναι ένα από τα σημαντικότερα μηχανολογικά συστήματα, το οποίο παρέχει όλες τις εγκαταστάσεις (χωρίς εξαίρεση) για οικιακούς και βιομηχανικούς σκοπούς. Ο εξαερισμός Pribochnaya είναι υπεύθυνος για την παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των αέριων μαζών. Το σύστημα αερισμού εξαερισμού αφαιρεί μολυσμένες μάζες αέρα. Φυσικά, χωρίς την παρουσία κουκούλας εργασίας, η διαδικασία κυκλοφορίας των αέριων μαζών είναι επίσης αδύνατη.

Υπάρχουν τρεις κύριες επιλογές για την ανταλλαγή αερίων:

 • Φυσικό, στο οποίο η ροή του αέρα γίνεται μέσω φυσικών διαρροών (σε πόρτες και παράθυρα), καθώς και μέσω ειδικών συσκευών - βαλβίδων εισαγωγής. Η εξαγωγή των χρησιμοποιημένων αέριων μαζών πραγματοποιείται μέσω του ανοίγματος του αγωγού εξαγωγής.
 • Αναγκαστική, κατά την οποία η παροχή και η αφαίρεση του αέρα γίνεται μέσω του εξοπλισμού εξαερισμού (ανεμιστήρες).
 • Μικτή. Σε αυτόν τον τύπο αερισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα: εξαναγκασμένη εισροή και φυσική εξάτμιση. εξαναγκασμένη εξάτμιση και φυσική εισροή.

Η ανταλλαγή αέρα ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ρεύματα αέρα που σχηματίζονται από την αλληλεπίδραση των ρευμάτων αέρα από την εμφάνιση στο δρόμο τους αντικείμενα. Οι πίδακες του αέρα, με τη σειρά του, μπορεί να είναι διαφόρων προελεύσεων :. ο εξαερισμός, επιφάνειες (η οποία διαφέρει από τη θερμοκρασία της θερμοκρασίας), κλπ Συνεπώς, είναι για να δείχνει την ακριβή θέση των ανοιγμάτων παροχής και της εξάτμισης στο δωμάτιο (καθώς και την απαιτούμενη διατομή και ποσότητα) των μας οι ειδικοί χρειάζονται τα ακόλουθα δεδομένα:

 • Σκοπός του δωματίου.
 • Αρχιτεκτονικό σχέδιο με τη διάταξη του εξοπλισμού (έπιπλα, ράφια κ.λπ.).
 • Θέση των συσκευών θέρμανσης.

Δυστυχώς, δεν παρείχατε τα απαιτούμενα δεδομένα.

Υπάρχουν αρκετοί βασικοί κανόνες για την τοποθέτηση εισόδων και εξόδων αέρα σε χώρους διαβίωσης.

Οι οπές (τροφοδοσία και εξαγωγή) βρίσκονται στη μέγιστη απόσταση μεταξύ τους. Το καλύτερο μέρος για να εισέλθει ο αέρας στο σαλόνι είναι το κάτω μέρος του εξωτερικού τοίχου, το πλαίσιο του παραθύρου ή ο χώρος κάτω από το περβάζι. Η οπή εξάτμισης επισημαίνεται (κατά προτίμηση) στο μπάνιο και στην κουζίνα (εάν υπάρχει)

Σημαντικό! Σε κρύο καιρό, θα ρέει κρύος αέρας από τον αέρα τροφοδοσίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τρύπα εισροής πρέπει να είναι εξοπλισμένη με θερμαντήρα. Μια δημοσιονομική έκδοση της τοποθέτησης της εισόδου αέρα είναι πίσω από το ψυγείο ή πάνω από την μπαταρία.

Εντός του ίδιου χώρου, η θύρα εξάτμισης πρέπει κατά προτίμηση να τοποθετείται στο αντίθετο τοίχωμα από τον αέρα τροφοδοσίας, σε υψόμετρο 10-15 cm από την οροφή.

Σημαντικό! Εάν ο χώρος είναι χωρισμένος από τον αγωγό εξαγωγής με περισσότερες από δύο πόρτες, οι ειδικοί συστήνουν την τοποθέτηση ξεχωριστής κουκούλας. Όλοι οι άλλοι χώροι, που δεν είναι εξοπλισμένοι με εξαερισμό, είναι εξοπλισμένοι με γρίλιες υπερχείλισης.

Όσο για την διατομή των οπών, η τυπική διάμετρος του ανοίγματος. κανάλια είναι 150 mm. Ένας αεραγωγός αυτής της διαμέτρου (με τη σωστή διάταξη) επιτρέπει την ανταλλαγή αέρα, περίπου 30 m 3 / h. Η περιοχή διατομής του αγωγού υπολογίζεται βάσει της συναλλαγματικής ισοτιμίας ενός συγκεκριμένου δωματίου και του όγκου του.

Ανακαλύπτουμε πώς να εγκαταστήσετε σωστά μια μάσκα εξαερισμού

Ο εξαερισμός είναι ένα από τα σημαντικότερα συστήματα μηχανικής που είναι απαραίτητα για την παροχή άνετου κλίματος σε οποιοδήποτε τύπο χώρου. Σε οικιακά συστήματα εξαερισμού, ο συνηθέστερος εξοπλισμός για τους αεραγωγούς και τους αεραγωγούς αερισμού είναι οι γρίλιες. Τοποθετούνται στην οπή εξαέρωσης απευθείας στην είσοδο της ροής του αέρα που έχει ήδη πλύνει το δωμάτιο.

Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης ενός φράγματος εξαερισμού, ένα πράγμα είναι σημαντικό - η στεγανότητα του πιεστηρίου

Τρόποι εγκατάστασης φραγμάτων εξαερισμού

Αυτή η ενότητα περιγράφει μια απλή οδηγία για την τοποθέτηση ενός απλού σχεδίου ενός σχάρου, το οποίο μπορεί να εκτελεστεί με διάφορους τρόπους:

Η τοποθέτηση της σχάρας στον τοίχο με τη βοήθεια ταινιών μπογιάς είναι κατάλληλη μόνο για προσωρινή στερέωση, για παράδειγμα, για χαρτογράφηση οπών για γεώτρηση

 1. Βίδες στερέωσης "vpota", ίσως η πιο απλή και προσιτή μέθοδος αυτο-εγκατάστασης του ventrash. Εφαρμόζεται σε σχεδόν οποιαδήποτε επιφάνεια τοίχων (σκυρόδεμα, ξύλο, τούβλο, γυψοσανίδες).

Εκτελείται ως εξής:

 • Σημειώστε τον τόπο εγκατάστασης στον τοίχο.
 • Στην περίπτωση τοίχων από σκυρόδεμα και τούβλα, θα χρειαστεί να τρυπήσετε τρύπες ή πείρους με τρυπάνι ή διάτρητο.

Βγάλτε προσεκτικά, επειδή γύρω από τα τοιχώματα των αγωγών εξαερισμού είναι συνήθως κοίλα, οι αυτο-κοπτήρες είναι καλύτερα να λαμβάνονται με ένα πείρο

 • Οι οπές για τη στερέωση στην ίδια την σχάρα επεξεργάζονται έτσι ώστε ο κοχλίας της βιδωτής βίδας να βρίσκεται "ξεπλένεται" με την επιφάνεια του πλαισίου.
 • Στη συνέχεια, εφαρμόστε το προϊόν και βιδώστε τις βίδες.

Μην ξεχάσετε να αφαιρείτε τακτικά την σχάρα και να την καθαρίζετε από τη σκόνη και τη σκόνη

Σημαντικό! Όποιος τρόπος να εκμεταλλευτείτε, το κύριο πράγμα στη διαδικασία είναι μια πολύ στενή προσάρτηση στον τοίχο χωρίς ρωγμές και κενά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε ένα σφραγιστικό σιλικόνης για να μονώσετε το κανάλι.

 • Με τη βοήθεια μιας πλακόστρωσης ή γυαλιού να χρησιμοποιηθούν αεραγωγοί εξαερισμού. Άλλα είδη προϊόντων είναι επίσης στερεωμένα, αλλά σε ένα δωμάτιο με ξύλινη επένδυση ή διακοσμημένα με ξύλινα αντικείμενα.
 1. Στερέωση σε κόλλα ταχείας δράσης όπως "υγρά καρφιά" (Δράκος, Τιτάν), σιλικόνη, κλπ.

Με αυτή τη μέθοδο, θα πρέπει να ενεργείτε ως εξής:

 • Εξωθήστε μια λωρίδα κόλλας με ένα ειδικό εργαλείο-πιστόλι κατά μήκος του περιγράμματος του φράγματος εξαερισμού.
 • Πατήστε καλά τη σχάρα στον τοίχο.
 • Η τοποθέτηση σε αυτή τη θέση θα βοηθήσει στην τοποθέτηση αφρού.
 • Την επόμενη μέρα αφαιρείται ο αφρός.
 1. Μια άλλη κοινή και απλή μέθοδος είναι η στερέωση στους αποστάτες.

Συμβουλές! Σε μέρη όπου δεν είναι βολικό και δυνατό να τοποθετηθεί ερμητικά η σχάρα στο σύστημα εξαερισμού, χρησιμοποιήστε έναν προσαρμογέα για τη σχάρα αερισμού.

Για εσωτερική εγκατάσταση, προτιμήστε φιλικά προς το περιβάλλον, μη τοξικά προϊόντα.

Τύποι και σκοπός των αεραγωγών αερισμού

Οι σχάρες για συστήματα εξαερισμού παρουσιάζονται στη σύγχρονη αγορά κατασκευών σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων, μεγεθών, σχεδίων και υλικών κατασκευής. Ανάλογα με τις παραπάνω παραμέτρους, αλλάζει επίσης η τιμή ενός συγκεκριμένου προϊόντος. Στις επόμενες ενότητες, θα σας ενημερώσουμε για τα χαρακτηριστικά αυτών των προϊόντων.

Ένας μη καταρτισμένος άνθρωπος από την πρώτη φορά και δεν παίρνει τη σωστή σχάρα για τον αεραγωγό του

Θέση εγκατάστασης

Οι ειδικοί διακρίνουν τις γρίλιες εξαερισμού από τα κύρια χαρακτηριστικά. Η κύρια θέση στην ταξινόμηση των προϊόντων που εξετάζουμε καταλαμβάνεται επίσης από τον τρόπο με τον οποίο εγκαθίστανται. Σε αυτή τη βάση, η σχάρα χωρίζεται σε:

 1. Εσωτερική - Συνήθως όμορφα πλέγματα εξαερισμού εγκαθίστανται από το εσωτερικό των χώρων. Τα σχέδια τους δεν υπόκεινται σε ιδιαίτερο στρες, επομένως είναι κατασκευασμένα κυρίως από πλαστικό.

Τα προϊόντα αυτά χαρακτηρίζονται από:

 • Μικρό μέγεθος.
 • Οπτική έκκληση.
 • Διάφορα στυλ και χρώματα.

Όλα αυτά επιτρέπουν σε οποιονδήποτε, ακόμη και τον πιο απαιτητικό αγοραστή, να επιλέξει το καταλληλότερο μοντέλο, οργανικά συνδυασμένο με το συνολικό εσωτερικό σχέδιο του δωματίου.

Επιπλέον, η εσωτερική υποκατηγορία είναι πολύ απλή και εύκολη στην εγκατάσταση από τον εαυτό σας και την περαιτέρω λειτουργία. Συχνά, η εσωτερική μάσκα με ένα μάνδαλο, που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε εύκολα την κατεύθυνση και την ένταση της ανταλλαγής αέρα στο δωμάτιο.

 1. Εξωτερική. Σύμφωνα με το όνομα, τα προϊόντα αυτά συνδέονται από το εξωτερικό του κτιρίου. Ο σκοπός των εξωτερικών πλεγμάτων είναι να προστατεύουν τους αεραγωγούς από τη διείσδυση σκόνης, βρωμιάς, εντόμων, τρωκτικών και βροχοπτώσεων. Αυτό, κατά κανόνα, αεριζόμενες γρίλιες από υψηλής αντοχής αλουμίνιο, ανθεκτικές σε επιθετικές εκδηλώσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος.
 2. Εισερχόμενα. Οι γρίλιες εξαερισμού χρησιμοποιούνται για την ανταλλαγή αέρα μεταξύ των χώρων. Τα προϊόντα αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένα με περσίδες σχήματος V, τοποθετημένες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αλληλεπικαλύπτονται μεταξύ τους. Αυτό παρέχει φωτισμό και ηχομόνωση μεταξύ των δωματίων. Υπάρχουν ειδικές σχάρες εξαερισμού για πόρτες, χωρίσματα και τοίχους κ.λπ.

Για πληροφορίες! Για τους αγωγούς αερισμού υπόγειου αέρα χρησιμοποιούνται ειδικά πλέγματα αεριζόμενων δαπέδων, κατασκευασμένα κυρίως από αλουμίνιο ή ξύλο.

Στην επισκευή, όλες οι μικρότερες λεπτομέρειες είναι σημαντικές, μέχρι που η μάσκα έχει περισσότερους αγωγούς εξαερισμού

Κατασκευή

Το επόμενο σημείο που καθορίζει την ταξινόμηση των πλέγματος είναι τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού τους.

Σύμφωνα με αυτά, διακρίνονται οι εξής κατασκευές:

 • Τα ρυθμιζόμενα προϊόντα είναι εξοπλισμένα με κινητές ράβδους, των οποίων το άνοιγμα-κλείσιμο επηρεάζει σημαντικά την ταχύτητα της κίνησης του αέρα και την ένταση της ανταλλαγής αέρα.
 • Δεν ρυθμίζεται. Το όνομα μιλάει για τον εαυτό του. Αυτά είναι απλά σχέδια χωρίς πρόσθετες λειτουργίες.
 • Τα αδρανειακά πλέγματα είναι σε θέση να κλείνουν αυτόματα τα blinds χωρίς την κίνηση των αέριων μαζών.

Υλικά κατασκευής

Οι γρίλιες αερισμού είναι κατασκευασμένες από διάφορα υλικά.

Συνεπεία αυτού, τα προϊόντα ταξινομούνται σε:

 • Χαμηλό κόστος.
 • Αντοχή στις βιολογικές επιδράσεις.
 • Ευκολία και ευκολία συντήρησης.
 • Πιθανές αλλαγές στο χρώμα και το σχήμα υπό την επίδραση της υπεριώδους.
 1. Τα προϊόντα από αλουμίνιο είναι ελαφριά, ανθεκτικά, δεν φοβούνται το άμεσο ηλιακό φως, αλλά πιο ακριβά από τα πλαστικά.
 2. Οι ξύλινες μάσκες χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε εσωτερικούς χώρους. Αυτά τα φιλικά προς το περιβάλλον, αισθητικά προϊόντα ταιριάζουν αρμονικά στους πιο εκλεκτούς εσωτερικούς χώρους. Τα πλέγματα είναι κατασκευασμένα από συμπαγές ξύλο, επομένως απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και αξίζουν πολλά.

Τα ξύλινα προϊόντα είναι ιδανικά για μπάνιο και σάουνα

 1. Οι σχάρες εξαερισμού χάλυβα είναι πολύ ανθεκτικές και ανθεκτικές. Είναι πολύ βαρύτερα από τις δομές αλουμινίου και είναι πολύ πιο ακριβά.

Ενδιαφέρουσες! Στην παραγωγή των σετ κουζίνας και τραπεζαρία χρησιμοποιούνται συχνά πλέγματα αερισμού επίπλων, αυτό είναι παραδοσιακά κατασκευασμένο από ξύλο ή μπαστούνι.

Μορφή προϊόντος

Το τέταρτο από τα κύρια χαρακτηριστικά που καθορίζουν την ταξινόμηση των ventrlattices είναι το σχήμα τους.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι επιλογές είναι πολύ μεγαλύτερες από τα βασικά γεωμετρικά σχήματα:

Οι κατασκευαστές πινάκων εξαερισμού, ειδικά για χρήση σε εσωτερικούς χώρους, δεν σταματούν στην αναζήτηση νέων μορφών και διακοσμητικών προϊόντων.

Φυσικά, για το σχεδιασμό των αεραγωγών από το δρόμο χρησιμοποιήστε ένα απλό πλέγμα εξαερισμού γύρο εξωτερικό, ή τετράγωνο και ορθογώνιο. Φυσικά, αν δεν μιλάμε για τις ειδικές αρχιτεκτονικές λύσεις του κτιρίου, όταν κάθε λεπτομέρεια πρέπει να ταιριάζει στο γενικό σύνολο.

Προσοχή παρακαλώ! Όταν αγοράζετε μια σχάρα, θυμηθείτε ότι είναι εγγενές εμπόδιο στη ροή του αέρα που πηγαίνει στον αγωγό αερισμού. Επιλέξτε ένα σχέδιο που δεν θα μειώσει την απόδοση και την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού στο σύνολό του.

Συμπέρασμα

Μετά την ανάγνωση του παραπάνω πληροφορίες, είναι σίγουρο ότι θα βρείτε απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και τώρα έχουν μια ιδέα για το τι μια σχάρα εξαερισμού και πώς συνδέεται με τον τοίχο. Να θυμάστε ότι ο αερισμός του χώρου είναι απαραίτητη όχι μόνο για αισθητικούς λόγους (για την αφαίρεση οσμών), αλλά και καλό για την υγεία (απαλλαγή αέρα) σας.

Είναι εύκολο να ελέγξετε την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού, αρκεί να φέρετε έναν αναμμένο ταιριάζει ή έναν αναπτήρα σε αυτό (όπως στη φωτογραφία)

Στο βίντεο αυτού του άρθρου θα βρείτε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα.

Το κλίμα

Η σχεδίαση και η ποιοτική εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού στην αίθουσα συνεπάγεται αναγκαστικά την εγκατάσταση πινάκων εξαερισμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι κάποιοι πιστεύουν λανθασμένα ότι οι γρίλιες στο σύστημα εξαερισμού έχουν αποκλειστικά διακοσμητική λειτουργία, αλλά όχι πρακτική αξία. Ωστόσο, αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος.

Περιεχόμενα

Φούρνοι αερισμού: σημασία και ρόλος

Ο κύριος σκοπός της σχάρες αερισμού είναι η παροχή ποιοτικών εξαερισμός στο δωμάτιο μέσω της ορθής εξάπλωση της ροής αέρα και την παροχή οξυγόνου σε επαρκή όγκο. Για να γίνει αυτό, η εγκατάσταση των δικτύων εξαερισμού που παράγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς πυρασφάλειας και είναι υποχρεωτική για όλα τα κτίρια και κατασκευές, δεδομένου ότι είναι οι αεραγωγοί κατά το χρόνο οι πυρκαγιές βοηθήσει στην εξάλειψη του καπνού και να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα.

Ποικιλίες και περιγραφή των πλεγμάτων εξαερισμού

Η σύγχρονη αγορά των δομικών προϊόντων επηρεάζει την ποικιλομορφία και τις παραλλαγές των πλεγμάτων εξαερισμού: όλα τα σχέδια είναι διαφορετικό σχήμα, το μέγεθος, το σχεδιασμό και χρώματα, κατασκευή υλικών και, φυσικά, την τιμή.

Ταυτόχρονα, οι ειδικοί διακρίνουν τουλάχιστον τέσσερα βασικά και αρκετά δευτερεύοντα χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα οποία οι σχάρες μπορούν να διαφοροποιηθούν.

Το κύριο κριτήριο ταξινόμησης που καθορίζει τους τύπους πλεγμάτων είναι τον τρόπο και τον τόπο εγκατάστασής τους. Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να υποδιαιρέσετε τις γρίλιες εξαερισμού σε:

Εξωτερικές σχάρες εξαερισμού, κρίνοντας με το όνομα, υπόκεινται σε προσκόλληση έξω από το κτίριο ή τη δομή. Ο κύριος σκοπός τους είναι να προστατεύουν τους αεραγωγούς από τα απορρίμματα και τις ατμοσφαιρικές βροχοπτώσεις, τα έντομα και τα μικρά τρωκτικά. Το αλουμίνιο υψηλής αντοχής, το οποίο είναι ανθεκτικό στις αρνητικές επιδράσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος και των ακτίνων UV, χρησιμοποιείται συχνά ως κατασκευαστικό υλικό. Οι εξωτερικές σχάρες εξαερισμού είναι απαραιτήτως εξοπλισμένες με περσίδες σταθεροποιημένες υπό ορισμένη γωνία και διαθέτουν λειτουργία θέρμανσης που παλεύει επιτυχώς με παγετό κατά την ψυχρή περίοδο.

Εσωτερικές σχάρες εξαερισμού Προορίζονται για στερέωση στο εσωτερικό του κτιρίου και επειδή ο σχεδιασμός τους έχει σχεδιαστεί για πολύ λιγότερα φορτία, είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό πλαστικό. Σχάρες αυτού του τύπου είναι κατά κύριο λόγο διακρίνονται οπτικά ελκυστικό και συμπαγή, και η ποικιλία των μορφών και των χρωμάτων σας επιτρέπει να επιλέξετε το καλύτερο μοντέλο που θα ταιριάζει αρμονικά στο εσωτερικό χώρο. Εσωτερική αεραγωγοί είναι εύκολο στην εγκατάσταση και εύκολο στη χρήση, έχουν συχνά ένα αφαιρούμενο κεντρικό τμήμα ή εφοδιασμένοι με ρυθμιζόμενη περσίδες, μέσω του οποίου μπορείτε να αλλάξετε την ένταση του αέρα και την κατεύθυνση εξαερισμού εύκολα.

Γρίλιες αερισμού υπερχείλισης χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση σε τοίχους, πόρτες και χωρίσματα είναι όχι μόνο λειτουργικό φορτίο άμεσα, αλλά επίσης να συνδεθούν μεταξύ τους δύο δωμάτια, παρέχοντας κυκλοφορία του αέρα και δημιουργώντας ένα ήχο και το φως-μπλοκαρίσματος. Τα σχάρες αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένα με περσίδες σχήματος V διατεταγμένες κατά τρόπον ώστε να αλληλεπικαλύπτονται μεταξύ τους.

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, οι σχάρες εξαερισμού ταξινομούνται σε:

Χαρακτηριστικό του σχεδιασμού ρυθμιζόμενων πλεγμάτων εξαερισμού Υπάρχουν κινούμενες περσίδες, χάρη στις οποίες ανά πάσα στιγμή μπορείτε να αλλάξετε τον συντελεστή του ζωντανού τμήματος και να ελέγξετε την κίνηση της ροής του αέρα.

Μη ρυθμιζόμενες μάσκες εξαερισμού αυτά τα blinds δεν έχουν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ρυθμίσετε την κίνηση του αέρα.

Αλεξίσφαιρα πλέγματα εξαερισμού μπορεί να κλείσει αυτόματα τον αερισμό αμέσως μετά τη διακοπή της κίνησης των μαζών αέρα.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των πλεγμάτων επιτρέπουν στα μοντέλα να διαφοροποιούνται σε:

 1. πλαστικό;
 2. αλουμίνιο.
 3. ξύλινα?
 4. χάλυβα και άλλα.

Πλαστικές σχάρες εξαερισμού χαρακτηρίζεται από υψηλή διάβρωση και βιολογική σταθερότητα και μια αποδεκτή τιμή, αλλά το άμεσο ηλιακό φως επηρεάζει αρνητικά την οπτική έκκληση των προϊόντων: πάροδο του χρόνου, μπορούν να παραμορφώσουν και να αλλάξετε το χρώμα του.

Γρίλιες εξαερισμού αλουμινίου έχουν σχετικά υψηλή αντοχή και χαμηλό βάρος, για μεγάλο χρονικό διάστημα διατηρούν τις αρχικές τους ιδιότητες υπό την επίδραση του ηλιακού φωτός, αλλά σε σύγκριση με τα πλαστικά αντίστοιχά τους, το κόστος τους είναι ελαφρώς υψηλότερο.

Ξύλινες σχάρες εξαερισμού είναι παραδοσιακά τοποθετημένα σε εσωτερικούς χώρους. Τα προϊόντα είναι περιβαλλοντικά ασφαλή και εξωτερικά παρών, τα οποία τους επιτρέπουν να εναρμονιστούν αρμονικά με το σύγχρονο αρχιτεκτονικό στυλ. Πρέπει να σημειωθεί ότι η φυσική διάταξη που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους καθορίζει την ανάγκη ιδιαίτερης προσοχής και το κόστος της τελικής δομής είναι αρκετά υψηλό.

Γρίλια εξαερισμού χάλυβα διαφέρουν τόσο ως προς την υψηλή αντοχή όσο και ως προς το υψηλό βάρος τους, καθώς και λόγω του υψηλότερου κόστους τους σε σύγκριση με τις δομές αλουμινίου.

Ανάλογα με το σχήμα, οι γρίλιες εξαερισμού μπορούν να είναι:

 1. στρογγυλή?
 2. ορθογώνιο;
 3. οβάλ και άλλα.

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα

Σχετικά με τις γρίλιες εξαερισμού που χρειάζονται περισσότερο σήμερα και τον τρόπο παροχής μιας μάσκας εξαερισμού, θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα.

1. Ορθογώνια πλέγματα αερισμού εισαγωγής και εξαγωγής από πλαστικό

Πεδίο εφαρμογής

 1. για τοποθέτηση σε οροφή ή τοίχο.
 2. για την οργάνωση της ορθολογικής διανομής της ροής του αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις.
 3. για τη διακόσμηση των εξόδων εξαερισμού ή συστημάτων εξαερισμού για οικιστικά, δημόσια και βιομηχανικά κτίρια και κατασκευές.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 1. Το υλικό παραγωγής είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό πλαστικό.
 2. Περιέχει ένα αριθμό βοηθητικών στοιχείων: το εσωτερικό τμήμα στερεώνεται στη βάση με τη βοήθεια μανδάλωσης για καθαρισμό χωρίς αποσυναρμολόγηση της σχάρας αερισμού.
 3. η εγκατάσταση πραγματοποιείται με βίδες.
 4. τα μοντέλα μπορούν να εξοπλιστούν με κεκλιμένες λαμαρίνες.

2. Γρίλιες εξαερισμού κατασκευασμένες από πλαστικό

Πεδίο εφαρμογής

 1. για εξωτερική τοποθέτηση σε τοίχο.
 2. για τη διακόσμηση των εξόδων των συστημάτων εξαερισμού για οικιστικά, δημόσια και βιομηχανικά κτίρια και κατασκευές.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 1. Το υλικό παραγωγής είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό πλαστικό.
 2. περιέχει πολλά βοηθητικά στοιχεία.
 3. είναι εξοπλισμένο με ρολά, βαρυτικά, εμποδίζοντας τη δυνατότητα αντίστροφης έλξης.
 4. Η εγκατάσταση γίνεται με βίδες.

3. Πλέγματα εξαερισμού για τη σύνδεση της κουκούλας με έναν εύκαμπτο αγωγό

Πεδίο εφαρμογής

 1. Η πρόσθετη σχάρα εξαερισμού παρέχει φυσική εξάτμιση στην κουζίνα και σε άλλους χώρους εξοπλισμένους με φούρνο αερίου.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 1. Το υλικό παραγωγής είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό πλαστικό.
 2. Η παρουσία αποκλίσεων, αποτρέποντας την αντίστροφη ροή μέσω της σχάρας εξαερισμού, που βρίσκεται κάτω.
 3. χάρη στο αφαιρούμενο κάτω μέρος της σχάρας, η διαδικασία καθαρισμού απαιτεί λιγότερο χρόνο και προσπάθεια.
 4. Η εγκατάσταση γίνεται με βίδες.

4. Γρίλιες πόρτας αερισμού ορθογωνίου σχήματος

Πεδίο εφαρμογής

 1. για τη σωστή κυκλοφορία της ροής αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις.
 2. εγκαθίστανται στις πόρτες των κουζινών, των λουτρών και των λουτρών.
 3. τοποθετημένα στα περβάζια, οι σχάρες εξαερισμού επιτρέπουν τη σωστή διανομή της κίνησης των ζεστών αέριων μαζών από τις πηγές κεντρικής θέρμανσης.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 1. το υλικό κατασκευής είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό πλαστικό.
 2. μια ποικιλία χρωμάτων και σχεδιαστικών λύσεων.
 3. την παρουσία προστατευτικού διχτυού από έντομα ή κινητού πτερυγίου για τον έλεγχο της ροής του αέρα ·
 4. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται με βίδες απευθείας στο περβάζι παραθύρου ή στο φύλλο πόρτας.

5. Πλέγματα εξαερισμού μεταλλικών κατασκευών

Πεδίο εφαρμογής

 1. για τη διακόσμηση των εξόδων των συστημάτων εξαερισμού καυσαερίων και ανεφοδιασμού οικιακών, δημόσιων και βιομηχανικών κτιρίων και κατασκευών, καθώς και συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού.
 2. για τη σωστή κυκλοφορία της ροής αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις.
 3. για τοποθέτηση σε οροφή και τοίχο εξωτερικά ή εντός κτιρίων και κατασκευών.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 1. το υλικό κατασκευής είναι υψηλής ποιότητας χάλυβα υψηλής αντοχής και αλουμίνιο για βαφή με πολυμερές χρώμα και βερνίκι.
 2. τα υψηλής ποιότητας αναλώσιμα και η επεξεργασία με φωσφορικό ψευδάργυρο εγγυώνται αξιόπιστη προστασία από τη διάβρωση και ακεραιότητα επίστρωσης.
 3. Η παρουσία προστατευτικού δικτυώματος από μικρά έντομα.
 4. Η εγκατάσταση γίνεται με βίδες.

Πλαστικές γρίλιες για συστήματα εξαερισμού και συστήματα κλιματισμού

Πεδίο εφαρμογής

 1. για τον σωστό ανεφοδιασμό και τον εξαερισμό της ροής αέρα στο δωμάτιο.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 1. το υλικό κατασκευής είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό πλαστικό.
 2. ομοιόμορφη κατανομή της ροής του αέρα ·
 3. υψηλή αντίσταση στη θερμοκρασία και στις μηχανικές επιδράσεις.
 4. η παρουσία ελατηριωτών λαμαρινών που μπορούν εύκολα να ανακτηθούν για καθαρισμό.
 5. εύκολη εγκατάσταση και ευκολία χρήσης.

Διαχυτήρες στροβίλου

Πεδίο εφαρμογής

 1. για στερέωση σε συστήματα ψευδοροφών.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

 1. τη δυνατότητα προσαρμογής για την κατεύθυνση της ροής του αέρα.
 2. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται χωρίς συνδετήρες.

Τρόποι εγκατάστασης ενός πλέγματος εξαερισμού

Δεν είναι μυστικό ότι η ποιοτική εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού απαιτεί επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες, τη διαθεσιμότητα ειδικών εργαλείων και υλικών. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να εκτελεί μόνο δεν μπορεί να ειπωθεί οι επαγγελματίες για την εγκατάσταση ενός πλέγματος εξαερισμού: η εγκατάσταση μπορεί να παράγει κανείς, γιατί απαιτεί να εξασφαλίσει μόνο με τη βοήθεια κατάλληλων συνδετήρων ή μια ειδική κόλλα.

Ο βασικός σχεδιασμός οποιασδήποτε σχάρου εξαερισμού αναλαμβάνει ένα χωριστό περίβλημα, ένα μέρος του οποίου (ζάντα) είναι τοποθετημένο απευθείας στο τμήμα αεραγωγού. Στη συνέχεια τοποθετείται αποσπώμενο κεντρικό τμήμα, το οποίο είναι εύκολο να αφαιρεθεί, καθαρίστε τον αγωγό εξαερισμού και το βάλτε στην αρχική του θέση. Για την αποφυγή πιθανών κραδασμών, η στερέωση της στεφάνης της σχάρας εξαερισμού στο τμήμα του αεραγωγού πραγματοποιείται με ελαστικά παρεμβύσματα. Το οπίσθιο τοίχωμα του κεντρικού τμήματος του πλέγματος μπορεί να είναι εφοδιασμένο με ένα ειδικό δίχτυ, το οποίο χρησιμεύει ως φίλτρο από σωματίδια σκόνης, κάτω και διάφορα έντομα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα σχάρες αποτελούν εμπόδιο στη διέλευση του αέρα και είναι ικανά να δημιουργήσουν πρόσθετη αεροδυναμική αντίσταση στο σύστημα εξαερισμού. Και αυτό σημαίνει ότι οι γρίλιες αερισμού πρέπει να επιλέγονται κατά τρόπο ώστε να μην μειώνεται η απόδοση και η παραγωγικότητα ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού και να μην μειώνεται η ταχύτητα του εξαεριζόμενου αέρα.

Έτσι, πώς να συνδέσετε μια μάσκα εξαερισμού;

1. Στερέωση των πλεγμάτων εξαερισμού με βίδες "vpota"

Καθορισμός πλέγμα τιμολόγιο με παρόμοιο τρόπο - είναι ο πιο προσιτός και εύκολος τρόπος για την εγκατάσταση στο επίχρισμα τοίχους, ξύλο ή επιφάνεια γυψοσανίδα, καθώς και συγκεκριμένες. Πώς να τοποθετήσετε τη μάσκα εξαερισμού με βίδες "vpota";

Για να πραγματοποιήσετε ακριβή τοποθέτηση της οπής στη μάσκα, βυθίστε κάτω από τις διαστάσεις του καπακιού βίδας. Στο μέλλον, οι βίδες ή οι βίδες είναι διακοσμημένες ή βαμμένες κάτω από το χρώμα της δομής.

2. Στερέωση με πλίνθο ή χάντρες

Αυτή η μέθοδος εγκατάστασης είναι σπάνια, αλλά σας επιτρέπει να επιτύχετε ένα θεαματικό αποτέλεσμα στις εγκαταστάσεις που είναι διακοσμημένες με ξύλινα στοιχεία.

3. Πώς να εγκαταστήσετε μια σχάρα εξαερισμού με μπουλόνια με κεφαλή κώνου "vpoy" στα κρυμμένα στοιχεία;

Μια παρόμοια μέθοδος τοποθέτησης περιλαμβάνει τη στερέωση των κρυφών γωνιών ή στηριγμάτων γύρω από την περίμετρο της οπής με ένα περιθωριακό περιθώριο από την άκρη. Στη συνέχεια, μέσα από την οπή του μπουλονιού, η μάσκα εξαερισμού στερεώνεται στη θέση της.

4. Στερεώστε τις γρίλιες εξαερισμού με το χέρι με στενή εφαρμογή στην οπή των κολάρων συγκόλλησης ή διαχωριστικού

Αυτή η μέθοδος διαφέρει από τους κρυμμένους συνδετήρες. Από το να κολλήσετε ένα πλέγμα εξαερισμού;

Για να γίνει αυτό, είναι κατάλληλα τα υγρά καρφιά, η κολλητική κόλλα "τιτάνιο" ή "δράκος", η σιλικόνη "budamex" ή "penosil". Η κόλλα εφαρμόζεται από το φυσίγγιο με ειδικό πιστόλι κατά μήκος της όλης περιμέτρου του πλέγματος κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προεξέχει ελαφρά πάνω από την κοιλότητα του. Τώρα μένει μόνο η εφαρμογή της σχάρας εξαερισμού στην επιφάνεια του τοίχου, το στερεώστε με μια ταινία στήριξης και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το μετά από μια μέρα.

Θυμηθείτε να κολλήσετε τη γρίλια εξαερισμού στον τοίχο θα πρέπει να είναι πολύ σφιχτό, εκτός από τα μικρότερα κενά και, σε κάθε περίπτωση, είναι αδύνατο να υγρανθεί το τείχος πριν την κόλληση.

5. Τοποθετήστε τη μάσκα εξαερισμού με τις περσίδες στα διαχωριστικά.

Ο παραδοσιακός τρόπος τοποθέτησης της σχάρας βιομηχανικού εξαερισμού με τη χρήση διαχωριστικών ελατηρίων θα σας επιτρέψει να κάνετε εύκολα και σε σύντομο χρονικό διάστημα την εγκατάσταση της σχάρας στην τελική τρύπα.

Και θυμηθείτε, εάν πρέπει να εγκαταστήσετε μια μάσκα εξαερισμού σε μια κατοικία, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε δομές από φυσικά, μη τοξικά και ασφαλή υλικά. Επιπλέον, το υλικό πρέπει να είναι ανθεκτικό στις αρνητικές εκδηλώσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος, εάν η εγκατάσταση υποτίθεται ότι παράγεται στο δρόμο.

Ένα βίντεο από το YouTube

Σχετικά με τον τρόπο σωστής εγκατάστασης της μάσκας εξαερισμού θα σας ειδοποιηθεί ένα βίντεο

Σφάλματα στον εξαερισμό

Η έλλειψη αεραγωγών στους χώρους όπου παρέχονται στο SNiP. Σύμφωνα με τους κανονισμούς κτιρίων, αγωγοί εξαερισμού πρέπει να γίνουν στο μπάνιο, κουζίνα, αποθήκη και εργαστήριο, χωρίς παράθυρα δωμάτια, που χωρίζονται από δύο ή περισσότερες πόρτες στο μπάνιο ή την κουζίνα. Παραβιάσεις των αρχών της λειτουργίας αυτού του συστήματος περιλαμβάνουν επίσης την έλλειψη αερισμού στον τελευταίο όροφο διαμερισμάτων δύο επιπέδων ή διώροφων κατοικιών.

Χαμηλή θέση της σχάρας εξαερισμού. Η συσκευή της άνω σχάρας εξατμίσεως είναι απαραίτητη για την απομάκρυνση του θερμού καυσαερίου μέσω αυτού. Σύμφωνα με τους κανόνες, η απόσταση από το πλέγμα ανώτατο όριο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 10 εκ. Σε μερικές κατασκευαστές ενημέρωσης παραμελούν αυτόν τον κανόνα, που έχουν εξαερισμού κάτω από την καθορισμένη τιμή. Εξαιτίας αυτού, δεν υπάρχει φυσικό τέντωμα και ο αέρας εξαγωγής σταματά στο πάνω μέρος του δωματίου.

Η συσκευή στο διαμέρισμα ενός κοινού αγωγού αερισμού για δύο δωμάτια. Προσπαθώντας να μειώσουν την ποσότητα των εργασιών κατασκευής, ορισμένοι κύριοι κάνουν έναν αεραγωγό για δύο δωμάτια. Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, ο εξαγόμενος αέρας κινείται όχι προς τα έξω, αλλά σε άλλο δωμάτιο. Ιδανική επιλογή είναι να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό κανάλι για κάθε δωμάτιο του διαμερίσματος, ειδικά για την κουζίνα και το μπάνιο.

Στο μπάνιο και στην τουαλέτα χρησιμοποιείται συχνά αυτή η μέθοδος εξαερισμού. Επομένως, μην ξεχνάτε τον ανεμιστήρα.

Οριζόντια διάταξη αγωγών εξαγωγής. Οι οριζόντιοι αεραγωγοί αερισμού οδηγούν σε στασιμότητα του αέρα. Για να δημιουργηθεί μια κίνηση του εξαγόμενου αέρα με τη βοήθεια τέτοιων σωλήνων προς τα έξω, είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν ανεμιστήρες. Η θέση των φυσικών αεραγωγών πρέπει να είναι αυστηρά κατακόρυφη. Η μέγιστη γωνία απόκλισης από τη θέση αυτή δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 35 μοίρες.

Απουσία μόνωσης των σωλήνων εξαγωγής. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά στη θερμοκρασία του αέρα μέσα στον αγωγό και εκτός αυτού, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η εξαγωγή. Ωστόσο, η θερμοκρασία των καυσαερίων σε σύγχρονες συσκευές θέρμανσης μερικές φορές δεν υπερβαίνει τους 40 ° C. Εάν δεν υπάρχει επαρκής μόνωση του σωλήνα, η θερμότητα χάνεται γρήγορα και το ρεύμα του σωλήνα εξασθενεί. Είναι σημαντικό να εκτελέσετε τη θερμομόνωση των υψηλών σωλήνων που προεξέχουν πάνω από την κορυφογραμμή στέγης για περισσότερο από 50 cm.

Υπερβολικός εξαναγκασμένος εξαερισμός. Το διαμέρισμα, όπου μια συσκευή που έχει εγκατασταθεί σε ένα φυσικό τρόπο εξαντλήσει τα προϊόντα καύσης ή λέβητα τζάκι αερίου ή να δημιουργήσετε αναγκαστική εξαερισμού. Κάποιος πρέπει να γνωρίζουμε ότι ακόμα και απορροφητήρας, που συνδέονται με ένα κανάλι εξαγωγής είναι ικανό πρόσφυσης διάλειμμα, εξαιτίας της οποίας τα αέρια καύσης δεν μπορούν να διαφύγουν προς τα έξω μέσω ενός καμινάδα, και θα διεισδύσει μέσα στο δωμάτιο.

Όταν επιλέγετε μια κουκούλα κουζίνας, φροντίστε να ελέγξετε τις κριτικές σε δημοφιλή μοντέλα.

Καταστροφή αγωγών εξαερισμού σε πολυκατοικίες. Στην κατασκευή παλαιών πολυκατοικιών παρέχονται κουτιά εξαερισμού, τα οποία εκτείνονται σε όλους τους ορόφους και τελειώνουν στην οροφή. Αυτά τα κουτιά είναι πολύ ογκώδεις και καταλαμβάνουν μέρος του χώρου στην κουζίνα και στο μπάνιο, οπότε αν προσπαθείτε να μειώσει την επισκευή τους ή απλά να αφαιρεθεί. Αυτές οι πράξεις προκαλούν μεγάλη ζημιά στους κατοίκους των διαμερισμάτων που κατοικούν στους κάτω ορόφους. Δεν εξαερισμού στα διαμερίσματά τους συσσωρεύεται ζεύγη, την ανάπτυξη μούχλας, τις οσμές δεν διαβρώνονται, με αποτέλεσμα την επιδείνωση της υγείας των κατοίκων.

Στεγανότητα των σύγχρονων παραθύρων. Τα μεταλλικά πλαστικά παράθυρα είναι όμορφα και ανθεκτικά. Διατηρούν τη θερμότητα καλά και αποτρέπουν τη διείσδυση θορύβου. Ωστόσο, ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων δείχνει δυσαρέσκεια μετά την εγκατάσταση τους. Λόγω της στεγανότητας των πλαστικών παραθύρων στην Στεγανό σύστημα διαμέρισμα εντελώς απούσα, έτσι ώστε το μπαγιάτικο αέρα συσσωρεύεται στα σαλόνια, και δεν υπάρχει υγρασία. Για να αποκλείσετε τέτοια προβλήματα στο σπίτι, και να μην εγκαταλείψουν τα σύγχρονα παράθυρα, παραγγείλετε μοντέλα συστημάτων παραθύρων με βαλβίδες εξαερισμού.

Διαβάστε επίσης σχόλια σχετικά με τις εταιρείες παραθύρων για να επιλέξετε το σωστό ανάδοχο για την εγκατάσταση των παραθύρων.

Κανάλια εξαερισμού διαφόρων διαστάσεων σε έναν όροφο του διαμερίσματος. Το διαφορετικό μήκος των αγωγών εξαγωγής μπορεί να οδηγήσει στην παραβίαση της εξαγωγής σε ορισμένα δωμάτια του ίδιου διαμερίσματος. Στον μακρύτερο δίαυλο σχηματίζεται συνήθως έντονο βύθισμα, λόγω αυτού, με μικρή εισροή αέρα, παρατηρείται εξασθένιση της ώσης στο βραχύτερο κανάλι. Τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν συνήθως σε ερμητικά κλειστά διαμερίσματα, όπου διαταράσσεται ο μικρός αερισμός του αέρα. Εάν κατά τη διάρκεια της επισκευής είναι αδύνατο να εξισορροπηθεί το μήκος των καναλιών, συνιστάται η μείωση της ώσης στο μακρύ κανάλι χρησιμοποιώντας μια ρυθμιζόμενη σχάρα εξαερισμού για το σκοπό αυτό.

Εγκαταστήστε έναν ανεμιστήρα τοίχου αντί για μια σχάρα εξατμίσεων. Προκειμένου να απομακρυνθεί γρήγορα ο υγρός αέρας από το μπάνιο, οι ενοικιαστές εγκαθιστούν έναν ανεμιστήρα τοίχου αντί της σχάρας, που στη συνέχεια αρχίζουν να μετανιώνουν. Εκτός από την υπερβολική κατανάλωση ενέργειας και τον υπερβολικό θόρυβο των συσκευών, αυτή η έκδοση του καλύμματος δεν του αρέσει, επειδή ο ανεμιστήρας λειτουργεί συνήθως 10-15 λεπτά τη στιγμή του ντους. Ο υπόλοιπος χρόνος είναι σε ακίνητη κατάσταση και οι λεπίδες του κλείνουν την έξοδο αέρα από το μπάνιο. Εξαιτίας αυτού, οι ενοικιαστές πρέπει να επιλύσουν το πρόβλημα του αερισμού της αίθουσας λουτρών με διαφορετικό τρόπο.

Επιλέγουμε και εγκαθιστούμε μια μάσκα εξαερισμού

Οι μάσκες εξαερισμού διακοσμούν το άνοιγμα του αγωγού εξαερισμού, σας επιτρέπουν να ρυθμίζετε την ένταση της ροής του αέρα, προστατεύετε τον εξαερισμό από το να εισχωρήσετε σε ξένα αντικείμενα. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές παρόμοιων προϊόντων, που διαφέρουν στο υλικό, το σχεδιασμό, τις διαστάσεις και τα χρώματα.

Ποικιλίες πλέγματος

Για τον επιδιωκόμενο σκοπό, τα ακόλουθα είδη προϊόντων

 1. Εξωτερική μάσκα αερισμού. Βρίσκεται στο εξωτερικό του τοίχου και εμποδίζει τη διείσδυση μικρών τρωκτικών, μεγάλων απορριμμάτων, ατμοσφαιρικών βροχοπτώσεων στο κτίριο. Η εξωτερική σχάρα είναι εξοπλισμένη με ένα λεπτό πλέγμα. Τα προϊόντα αυτά είναι κατασκευασμένα από μέταλλο. Τα βύσματα για τους αεραγωγούς της εξωτερικής εγκατάστασης μπορούν να εξοπλιστούν με ένα σύστημα θέρμανσης, το οποίο εξαλείφει τη δυνατότητα πάγου.
 2. Η μάσκα για εσωτερική εγκατάσταση είναι κατασκευασμένη από λιγότερο ανθεκτικά υλικά (μπορεί να είναι πλαστικό, ξύλινο), καθώς δεν εκτίθεται σε εξωτερικούς παράγοντες. Μπορείτε να επιλέξετε ένα απλό μοντέλο που δεν θα ξεχωρίζει από τον τοίχο. Εάν δίνεται έμφαση στα μικρά κομμάτια κατά τη διακόσμηση ενός δωματίου, πρέπει να αγοράσετε διακοσμητικές αεριζόμενες γρίλιες.
 3. Η επιλογή υπερχείλισης. Εγκαθίσταται σε κατατμήσεις. Η κύρια λειτουργία τέτοιων δικτύων είναι η διασφάλιση της ελεύθερης κυκλοφορίας του αέρα μεταξύ παρακείμενων δωματίων.

Τα προϊόντα μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα

 • ορθογώνιο;
 • τετράγωνο.
 • στρογγυλή?
 • οβάλ?
 • πολυγωνικό.

Οι δύο πρώτες επιλογές είναι πιο συχνές, αλλά έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα: οι ροές στροβίλου παράγονται μέσα, γεγονός που επηρεάζει δυσμενώς τη διαδικασία εκροής αέρα από το δωμάτιο.

Με τη λειτουργικότητα, τα δίκτυα χωρίζονται σε τροφοδοσία και εξάτμιση

Η πρώτη από τις επιλογές κλείνει το άνοιγμα, μέσω του οποίου η ροή του αέρα μέσα στο δωμάτιο. Τα εξαγόμενα προϊόντα διακρίνονται στο ότι συμβάλλουν στην εκροή του αέρα εξαγωγής. Υπάρχουν ξεχωριστά πλέγματα για φυσικό αερισμό και συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής με αυτόματο έλεγχο. Στην πρώτη περίπτωση, το προϊόν έχει έναν απλό σχεδιασμό - ένα χείλος και ένα πλέγμα / πλέγμα πλήρωσης ή περσίδες. Η δεύτερη παραλλαγή είναι πιο περίπλοκη και μπορεί να έχει επιπλέον κόμβους που επιτρέπουν τον έλεγχο της έντασης της εισροής / εκροής αέρα.

Ποικιλίες των δικτύων παροχής, λαμβάνοντας υπόψη το σημείο από την εγκατάσταση

 1. Fronton (τοποθετημένο στην κορυφή της δομής στη σοφίτα). Με αυτό το στοιχείο βελτιώνεται η κυκλοφορία του αέρα κάτω από την οροφή. Δεδομένου ότι το πλέγμα αέρος είναι πάντα ορατό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο διακόσμησης.
 2. Πόρτα (συνιστάται να χρησιμοποιείτε όταν οι τοίχοι στο δωμάτιο είναι παχύι, γεγονός που περιπλέκει τις εργασίες εγκατάστασης). Είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργήσετε ένα άνοιγμα στην είσοδο ή στις εσωτερικές πόρτες. Η ποιότητα της κυκλοφορίας του αέρα δεν επηρεάζεται. Η τοποθέτηση σχάρων στην πόρτα είναι η ίδια όπως και στους τοίχους.
 3. Για την βάση (παρέχει καλή ανταλλαγή αέρα στο κάτω μέρος του σπιτιού). Η επιλογή καθορίζεται με την προϋπόθεση ότι το σύστημα εξαερισμού προέρχεται από το υπόγειο. Η εμφάνιση μπορεί να είναι οτιδήποτε και η ποιότητα του πλέγματος παίζει σημαντικό ρόλο, αφού είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η διείσδυση μικρών τρωκτικών μέσω της οπής.
 4. Χτισμένο στο πάτωμα. Αυτή η επιλογή είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθεί αν το σύστημα εξαερισμού προέρχεται από το υπόγειο και δεν υπάρχει διάταξη των καναλιών στην περιοχή. Οι οπές εξαερισμού στους τοίχους αντικαθίστανται από πλέγματα στο πάτωμα.

Υπάρχουν δίκτυα, διαφορετικά στην κατασκευή

 1. Τα προϊόντα με σταθερές πλάκες είναι μια απλούστερη επιλογή. Δεν απαιτεί έλεγχο, αφού οι πλάκες βρίσκονται σε δεδομένη γωνία, η οποία οφείλεται στον σχεδιασμό της σχάρας. Παρόμοια προϊόντα χρησιμοποιούνται για τον εξοπλισμό ενός φυσικού συστήματος εξαερισμού. Για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ένταση της κίνησης του αέρα, είναι απαραίτητο, κατά την επιλογή, να ληφθεί υπόψη η κλίση των πλακών, δεδομένου ότι αυτή η παράμετρος δεν θα είναι δυνατόν να αλλάξει αργότερα.
 2. Προϊόντα εναέριας κυκλοφορίας και αναλογικά ανοίγματα (σε μεντεσέδες). Και οι δύο επιλογές παρέχουν πρόσβαση στον αγωγό αερισμού. Αυτό το χαρακτηριστικό σας επιτρέπει να καθαρίζετε το σωλήνα, να απομακρύνετε περιοδικά τα στρώματα σκόνης και ρύπανσης.
 3. Τα πλέγματα είναι ρυθμιζόμενα. Τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται σε συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής. Είναι εξοπλισμένα με περιστρεφόμενες πλάκες. Αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να αλλάξετε τη γωνία περιστροφής τους. Για να αποκλείσετε τη διαδρομή της ροής του αέρα, οι πλάκες περιστρέφονται μέχρι να κλείσουν. Υπάρχουν μοντέλα με αυτόματο έλεγχο, τότε η γωνία περιστροφής των πλακών καθορίζεται χωρίς τη συμμετοχή ενός ατόμου που λαμβάνει υπόψη το μικροκλίμα στο δωμάτιο. Εξαιτίας αυτού, η σχάρα εξαερισμού με ρυθμιζόμενες περσίδες είναι πιο απαιτητική.

Διακρίνουν ένα ειδικό είδος προϊόντων - με μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Η κύρια διαφορά από τα κλασικά μοντέλα πλέγματος είναι η παρουσία στο σχεδιασμό της βαλβίδας, η οποία δεν επιτρέπει στον αέρα να διεισδύσει στην αντίθετη κατεύθυνση. Είναι καλό το χειμώνα, όταν ο ψυχρός αέρας διέρχεται από τυχόν σχισμές και τρύπες. Εάν έχει τοποθετηθεί μια μάσκα αερισμού με βαλβίδα αντεπιστροφής, αυτή η δυνατότητα αποκλείεται. Στην περίπτωση που το κινητό στοιχείο βρίσκεται σε κλειστή θέση, τα τρωκτικά και τα έντομα δεν μπορούν να εισέλθουν στο εσωτερικό του δωματίου. Ο αέρας και η σκόνη θα παραμείνουν επίσης έξω από το δωμάτιο.

Τα προϊόντα με βαλβίδα αντεπιστροφής παρουσιάζονται σε διάφορες εκδόσεις. Διαφέρουν σε μορφή, έρχονται με ένα στρογγυλό και τετράγωνο τμήμα. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές στη διαμόρφωση των βαλβίδων: με τη μορφή μίας μόνο περιστρεφόμενης πλάκας ή πεταλούδας (διπλή πλάκα). Η δεύτερη επιλογή έχει ένα μειονέκτημα: το χειμώνα τα κινητά στοιχεία είναι παγωμένα.

Υλικό κατασκευής

Τα προϊόντα χωρίζονται σε ομάδες:

 • πλαστικά σχάρες.
 • ξύλινα?
 • μέταλλο.

Οι πλαστικές επιλογές μπορούν να εγκατασταθούν στα περισσότερα αντικείμενα και σε διαφορετικούς χώρους. Η δημοτικότητά τους εξηγείται από την εξαιρετική εμφάνιση και τα μέσα χαρακτηριστικά αντοχής τους. Το πλαστικό πλέγμα έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • αντίσταση στις αλλαγές της θερμοκρασίας.
 • το υλικό αντιστέκεται στη δράση επιθετικών ουσιών.
 • αυτά τα προϊόντα δεν φοβούνται την υγρασία?
 • ποικιλία μοντέλων.

Στα μειονεκτήματα πρέπει να αποδοθεί ένας μικρός αριθμός χρωμάτων. Σχεδόν όλα τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα σε λευκό, υπάρχουν λιγότερα μοντέλα στη σκιά κάτω από το δέντρο, πέτρα. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι η χειροτέρευση της εμφάνισης, επειδή με την πάροδο του χρόνου εμφανίζεται κίτρινο.

Οι ξύλινες σχάρες εξαερισμού, σε αντίθεση με τα μεταλλικά ανάλογα, έχουν ορισμένα μειονεκτήματα:

 • υψηλή τιμή?
 • ευαισθησία στην επίδραση της υψηλής υγρασίας: το προϊόν παραμορφώνεται, εμφανίζονται ρωγμές,
 • δεν ταιριάζουν με επιτυχία σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, σε διαμερίσματα και σπίτια δεν εφαρμόζονται, είναι πιο κατάλληλο για σάουνα, μπάνιο?
 • απαιτούν ειδική επεξεργασία.

Οι μεταλλικές σχάρες εξαερισμού διατίθενται από αλουμίνιο και χάλυβα. Στην πρώτη περίπτωση, λαμβάνεται υπόψη το μέγεθος του ανοίγματος του καναλιού. Το αλουμίνιο υπόκειται σε φορτία, επομένως θα λυγίσει εύκολα εάν κλείσετε μια τόσο μεγάλη τρύπα. Προϊόντα χάλυβα - μια πιο βιώσιμη επιλογή. Ζυγίζουν περισσότερο, αλλά και πολύ πιο αξιόπιστα σε λειτουργία. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών συνδετήρων.

Τιμές για τις σχάρες εξαερισμού

Η απλή σχεδίαση και τα μη λειτουργικά προϊόντα είναι φθηνά. Κατηγορίες τιμών μοντέλων διαφορετικών τύπων:

 1. Οι διακοσμητικές γρίλιες που γίνονται στην τάξη είναι ακριβότερες από τα ανάλογα της μαζικής παραγωγής. Μπορείτε να τα αγοράσετε σε τιμή 1 000-5 000 ρούβλια για 1 τεμ. Κατά την κατασκευή ακριβά υλικά που χρησιμοποιούνται: ορείχαλκο, ασήμι.
 2. Απλά προϊόντα προσφέρονται με μέση τιμή 50-200 ρούβλια για 1 τεμ. Σχεδόν πάντα είναι πλαστικές γρίλιες.
 3. Χάλυβα μοντέλα μπορούν να αγοραστούν σε τιμή μεταξύ 500 και 2.000 ρούβλια ανά 1 τεμ. Το κόστος εξαρτάται από το πάχος του μετάλλου, το σχήμα και τις διαστάσεις του προϊόντος.
 4. Ρυθμιζόμενες μάσκες προσφέρονται με μέση τιμή 350 ρούβλια. Τα μικρά πλαστικά μοντέλα θα κοστίζουν λιγότερο. Όσο πιο περίπλοκο είναι το σχέδιο, τόσο μεγαλύτερη είναι η τιμή. Ένα καμπύλο προϊόν με μια μη τυποποιημένη διαμόρφωση πλακών (με τη μορφή καμάρας) θα κοστίσει αρκετές φορές πιο ακριβό από το κλασσικό μοντέλο με τη μορφή τετραγώνου / ορθογωνίου κάμψεων.
 5. Η τιμή της σχάρας εξαερισμού με τη βαλβίδα αντεπιστροφής ποικίλλει σημαντικά. Το ελάχιστο όριο του κόστους είναι 200 ​​ρούβλια (πλαστικό μοντέλο).

Εγκατάσταση

Εάν η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού απαιτεί πείρα και γνώσεις, τότε για τον καθορισμό των πλεγμάτων αρκεί να έχετε το εργαλείο. Οι εργασίες πραγματοποιούνται σε 2 στάδια: πρώτα τοποθετείται το χείλος του προϊόντος, στη συνέχεια το κεντρικό τμήμα. Τοποθετήστε πλαστικά και μεταλλικά πλέγματα με διαφορετικούς τρόπους. Τα προϊόντα χάλυβα ή αλουμινίου στις περισσότερες περιπτώσεις δεν κατανοούν τα εξαρτήματα. Μπορούν να στερεωθούν χρησιμοποιώντας τυπικούς συνδετήρες.

Τρόποι εγκατάστασης:

 1. Με τη βοήθεια συνδετήρων με κεφαλή με εσοχή. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για την εγκατάσταση διακοσμητικών πινάκων εξαερισμού ή των αναλόγων μαζικής παραγωγής τους. Τα καρφιά μπορούν να βαφτούν με χρώμα με έναν τόνο. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη, εάν στο μέλλον προγραμματίζεται η αφαίρεση του προϊόντος για τον καθαρισμό του καναλιού.
 2. Προσγείωση στην κόλλα. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται καλύτερα εάν έχει εγκατασταθεί ένας μη μετακινούμενος σχεδιασμός. Εφαρμοσμένη κόλλα πολυμερούς ("Δράκος", "Τιτάν"). Δεν ενδείκνυται η χρήση αυτής της μεθόδου για την τοποθέτηση ενός εξωτερικού μεταλλικού πλέγματος, καθώς ακόμη και η πιο αξιόπιστη κόλλα δεν μπορεί να αντέξει την επίδραση εξωτερικών παραγόντων. Μεταλλικά προϊόντα είναι βαριά, επιπλέον, χαρακτηρίζονται από μια λεία επιφάνεια, η οποία επιδεινώνει την πρόσφυση.

Κατά την επιλογή της μεθόδου στερέωσης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το προϊόν. Διαφορετικά, η ρυθμιζόμενη μάσκα ή η σταθερή δομή δεν θα διαρκέσει πολύ.

Ρυθμιζόμενες μάσκες εξαερισμού

Οι ρυθμιζόμενες μάσκες αερισμού θεωρούνται σωστά ως σημαντικό στοιχείο ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού στο σπίτι ή στο διαμέρισμα. Εκτός από το γεγονός ότι εκτελούν τεχνικές λειτουργίες, προσελκύονται προσοχή, επειδή αυτό είναι μερικές φορές το μόνο στοιχείο που βγαίνει. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι μάσκες είναι διαθέσιμες σε ευρεία κλίμακα, με διαφορετική λειτουργικότητα και διακοσμητικότητα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε σωστά το σωστό προϊόν.

Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά

Η ρυθμιζόμενη μάσκα εξαερισμού είναι το τελικό στοιχείο του συστήματος, το οποίο σας επιτρέπει να αλλάζετε την ένταση και την ταχύτητα ροής του αέρα. Στον σκοπό του, χωρίζεται σε μια εξάτμιση και μια ποικιλία εφοδιασμού. Στην πρώτη περίπτωση, η δομή έχει σχεδιαστεί για να ρυθμίζει την εκροή αέρα από το δωμάτιο, και στη δεύτερη - είναι μια ρυθμιζόμενη εισαγωγή νερού, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε τη ροή του καθαρού αέρα.

Σύμφωνα με τη διάταξη του δικτύου, χρησιμοποιείται η ακόλουθη κατάταξη:

 1. Εσωτερική έκδοση. Τέτοια σχέδια κλείνουν τους αγωγούς αερισμού εξόδου τροφοδοσίας ή εξάτμισης σε εσωτερικούς χώρους. Ρυθμίζουν την ένταση και την κατεύθυνση της ροής του αέρα.
 2. Εξωτερικά είδη. Οι γρίλιες μπορούν να συνδεθούν με όλους τους αγωγούς αέρα στο εξωτερικό της δομής. Εκτός από τη βασική ρυθμιστική λειτουργία, προστατεύουν το σύστημα από μικρά ζώα και πουλιά, φύλλα και συντρίμμια. Το εξωτερικό μπορεί να θερμανθεί για να αποφευχθεί το πάγωμα.
 3. Φρεάτια ροής. Είναι σχεδιασμένα για τοποθέτηση σε χωρίσματα και πόρτες μεταξύ των εσωτερικών χώρων του κτιρίου. Η λειτουργία τους είναι να εξασφαλίσουν την κυκλοφορία του αέρα μέσα στο σπίτι.

Ο σχεδιασμός κάθε τύπου πλέγματος περιλαμβάνει ένα πλαίσιο (σώμα), έναν μηχανισμό ασφάλισης (ρύθμισης) και μια μάσκα. Ως στοιχείο ρύθμισης χρησιμοποιείται συχνότερα κινητή περιστροφική περσίδα. Μπορούν να είναι μονής και διπλής σειράς. Σε ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιούνται βαλβίδες και πύλες. Επιπλέον, οι συσκευές μπορούν να εξοπλιστούν με θερμαντήρες, βαλβίδες ελέγχου, αυτόματα συστήματα ελέγχου.

Διαρθρωτικές διαφορές στον τόπο εγκατάστασης

Στη θέση εγκατάστασης, διακρίνονται διάφοροι τύποι σχάρων. Μεταξύ των υπαίθριων είναι οι ακόλουθες επιλογές:

 1. Πρόσωπο. Ο κύριος σκοπός του - αερισμός του αττικού χώρου, σοφίτα. Έχει μια εκτεταμένη διακοσμητική μπορντούρα.
 2. Τύπος βάσης. Μέσω αυτής της σχάρας εισέρχεται αέρας στο υπόγειο. Η αξιόπιστη προστασία από τα τρωκτικά απαιτεί μια σταθερή κατασκευή. Διατίθεται με τη μορφή τετραγώνου με τυποποιημένο πλάτος 15, 24 και 37,5 cm.
 3. Πόρτες. Εκτελέστε το ρόλο μιας βαλβίδας αντεπιστροφής στο σύστημα τροφοδοσίας.
 4. Οι ποικιλίες δαπέδου. Σχεδιασμένο να κατευθύνει τη ροή στο δωμάτιο από κάτω.

Οι εσωτερικές γρίλιες παράγονται με τέτοια ειδικότητα εγκατάστασης:

 1. Γρίλια εξαγωγής και τροφοδοσίας του εναέριου τύπου. Μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή. Ο μηχανισμός ρύθμισης βασίζεται στην περιστροφή των περσίδων (πηνίων) των περσίδων.
 2. Εξάτμιση κουζίνας. Διαθέτουν βαλβίδα αντεπιστροφής ή αλεξίσφαιρα περικάλυμμα, εξαλείφοντας την αντίστροφη ροή μολυσμένου αέρα.
 3. Μια έκδοση με σχισμές. Πρόκειται για μια χαμηλού προφίλ γρίλιες που κρύβονται κάτω από την οροφή, καθώς και μεταξύ των διαφόρων στοιχείων του εσωτερικού.
 4. Τζάκι. Ο προορισμός τους είναι η κατεύθυνση του ζεστού αέρα από το τζάκι ή τη σόμπα σε άλλα δωμάτια.

Ανάλογα με τον τόπο εγκατάστασης, επιβάλλονται διάφορες απαιτήσεις στα δίκτυα. Τα εξωτερικά μοντέλα πρέπει να έχουν αυξημένη αντοχή και αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Για εσωτερικές ποικιλίες, η αισθητική αντίληψη έρχεται στο προσκήνιο.

Υλικά κατασκευής

Η γρίλια αερισμού μπορεί να είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά που παρέχουν χαρακτηριστικά αντοχής, ανθεκτικότητας και διακοσμητικό αποτέλεσμα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν: χάλυβα (ανοξείδωτος, ψευδάργυρος, χρώμιο, νικέλιο), μη σιδηρούχα μέταλλα (κράμα χαλκού - ορειχάλκου, μπρούντζου, αλουμίνιο και κράματα αυτών), πλαστικό, ξύλο και κεραμικά.

Οι πιο συνηθισμένες εμφανίσεις είναι:

 1. Αλουμινένια σχάρες. Χαρακτηρίζονται από χαμηλό βάρος με υψηλή αντοχή, αντοχή στην υγρασία και επιθετικά αέρια. Τα κύρια μειονεκτήματα είναι η σκίαση, καθώς χρησιμοποιείται, το υψηλότερο κόστος. Για μακροχρόνια διατήρηση της εμφάνισης, το αλουμίνιο συχνά προστατεύεται από επικαλύψεις, τύπος σκόνης, διαφορετικά χρώματα.
 2. Μεταλλικά πλέγματα. Διακρίνονται από την υψηλότερη αντοχή και ως εκ τούτου συνιστώνται ως εξωτερικές δομές. Για να εξαλειφθεί το κύριο μειονέκτημα (διάβρωση), οι γρίλιες είναι κατασκευασμένες από ανοξείδωτο χάλυβα ή επικαλυμμένες, γεγονός που αυξάνει σημαντικά το κόστος των προϊόντων.
 3. Πλαστικά σχάρες. Οι περισσότερες φορές είναι κατασκευασμένες από πολυστυρένιο ή PVC. Το πλαστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε τύπο απόδοσης, αλλά πιο συχνά για εσωτερική χρήση. Έχουν χαμηλό βάρος και χαμηλό κόστος. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, το υλικό γίνεται κίτρινο, χάνει την εμφάνισή του και εμφανίζονται μικροκονήματα. Γενικά, η πλαστική έκδοση έχει σημαντικά μικρότερη διάρκεια ζωής από τα μεταλλικά μοντέλα.
 4. Ξύλινο πλέγμα. Είναι κατάλληλα για το κατάλληλο εσωτερικό. Αν ο σχεδιασμός χρησιμοποιείται ενεργά ξύλο, τότε το πλέγμα είναι καλύτερο να τεθεί σε ξύλο. Η μεγαλύτερη χρήση που βρίσκουν στη διάταξη των λουτρών και των σάουνων.

Στην πρακτική εφαρμογή συχνά χρησιμοποιούν τις συνδυασμένες επιλογές. Συγκεκριμένα, η μεταλλική θήκη με αυξημένη αντοχή μπορεί να καλυφθεί με διακοσμητικό κάλυμμα από κεραμικά, πολύτιμο ξύλο. Για να μειωθεί το κόστος κατασκευής, μπορεί να εγκατασταθεί πλαστική επένδυση.

Κόστος

Το κόστος του προϊόντος συχνά γίνεται καθοριστικός παράγοντας στην επιλογή του προϊόντος. Στην περίπτωση των σχάρων εξαερισμού, η τιμή εξαρτάται από το υλικό που χρησιμοποιείται, το μέγεθος της επένδυσης, την κατασκευή και τη διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών. Κάθε διακόσμηση οδηγεί σε αύξηση της αξίας.

Για μια εξωτερική εγκατάσταση, ειδικά στο μπροστινό μέρος του σπιτιού, θα πρέπει να αγοράσετε πολύ ακριβές, υψηλής αντοχής, μεταλλικές σχάρες με προστατευτικές επικαλύψεις. Ανάλογα με το μέγεθος της αξίας τους μπορεί να κυμαίνεται από 500 έως 3500 ρούβλια. Μεταξύ των εγχώριων μοντέλων, οι πιο δημοφιλείς είναι οι πλαστικές επιλογές. Modest προϊόντα θα κοστίζουν στην περιοχή των 170-320 ρούβλια. Οι σχάρες από πλαστικό υψηλής ποιότητας, που διατηρεί την εμφάνισή του για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα κοστίσει περίπου 450-650 ρούβλια.

Επιλέγουμε σωστά

Εκτός από τα χαρακτηριστικά σχεδίασης, το σκοπό, την τοποθεσία εγκατάστασης και το κόστος, κατά την επιλογή των πινάκων εξαερισμού πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθες παράμετροι:

 1. Διαστάσεις. Αυτή η παράμετρος που στο έργο του συστήματος εξαερισμού. Οι ελάχιστες διαστάσεις είναι 56-60 mm. Η πιο διαδεδομένη είναι εκείνες οι lattice -. 15x15, 8h17, μπορούν να χρησιμοποιηθούν 15h24 cm Για μεγαλύτερα αγωγούς προϊόντων με το μέγεθος της μιας πλευράς 30 cm πλέγματα κατασκευασμένα από οποιοδήποτε μέγεθος στην τάξη..
 2. Μορφή. Η διαμόρφωση της μάσκας εξαερισμού μπορεί να επηρεάσει μόνο το άνω κάλυμμα ή να καθορίσει το δομικό χαρακτηριστικό του περιβλήματος. Και το σχήμα της επένδυσης μπορεί να διαφέρει από το σχήμα του πλαισίου. Στην πρώτη περίπτωση, καθορίζει βασικά την εμφάνιση του προϊόντος. Η διαμόρφωση του κύτους καθορίζεται από τεχνικές εκτιμήσεις, την εκτέλεση περσίδων ή παραθυρόφυλλων. Η επιλογή του εξαρτάται από το προφίλ καναλιού του αγωγού (ορθογώνιο ή κύκλο). Αυτές είναι οι μορφές των πλεγμάτων: ένα τετράγωνο, ένα ορθογώνιο, ένα πολύγωνο, ένας κύκλος, μια ελλειπτική. Μπορεί να υπάρχει μια αρχική απόδοση.
 3. Η κατασκευή του μηχανισμού ρύθμισης. Οι περσίδες (μονής σειράς ή διπλής σειράς) είναι πιο δημοφιλείς στην εσωτερική εγκατάσταση. Είναι αρκετά αξιόπιστα και αποτελεσματικά. Στο εξωτερικό μέρος του αγωγού είναι αρκετά κατάλληλη βαλβίδα. Δεν έχει ακριβή ρύθμιση, αλλά σας επιτρέπει να ανοίξετε ή να κλείσετε γρήγορα το δρόμο προς τη ροή του αέρα. Όταν εξοπλίζετε την κουζίνα, τα λουτρά, τα κελάρια, πρέπει να προσέχετε την ύπαρξη βαλβίδας ελέγχου, η οποία δεν επιτρέπει την επιστροφή στον χαλασμένο αέρα.
 4. Χρώμα και τύπος μαξιλαριών διάτρησης. Αυτά τα χαρακτηριστικά φέρουν μια τιμή σχεδιασμού. Η μάσκα πρέπει να εναρμονιστεί με το εσωτερικό του δωματίου. Η θέση της διάτρησης (σχισμές, οπές) της εξωτερικής επένδυσης δημιουργεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο που μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την οπτική εντύπωση.
 5. Ποιότητα. Κατά την αγορά αγαθών, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην παρουσία επιφανειακών ελαττωμάτων με τη μορφή γρατζουνιών, δακρύων, ρωγμών. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν γρατζουνιές και φλούδες στην άκρη. Τα γεωμετρικά σχήματα πρέπει να είναι σαφή και σωστά. Με ορθογώνια έκδοση, επιτρέπεται η επιτρεπόμενη απόκλιση από την κάθετη πλευρά των πλευρών όχι περισσότερο από 0,2 mm κάθε 10 cm σε μήκος.

Για όλη την απλότητα του σχεδιασμού, οι σχάρες αερισμού διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο σύστημα και στο εσωτερικό σχεδιασμό. Επιλέγοντας το σωστό θα σας εξοικονομήσει πολλά προβλήματα.

Τοποθέτηση

Οι γρίλιες εξαερισμού εγκαθίστανται εύκολα με το χέρι. Κάθε τύπος προϊόντος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά τοποθέτησης, αλλά η γενική αρχή είναι η ίδια για όλους:

 1. Στέγαση (καρέ) είναι τοποθετημένο επί του άκρου αγωγού και στερεώνεται στον τοίχο (δάπεδο ή στην οροφή) χρησιμοποιώντας πείρους να εξαλείψει φλυαρία κατά τη λειτουργία.
 2. Με το χτύπημα του πλαισίου και των παρεμβυσμάτων από καουτσούκ αέρος εγκαθίστανται. Η άρθρωση είναι σφραγισμένη με κόλλα, "υγρά καρφιά" ή στεγανωτικό σιλικόνης.
 3. Εάν υπάρχουν ελατηριωτές αποστάτες, εγκαθίστανται σύμφωνα με τις οδηγίες.
 4. Αφού σκληρυνθεί το στεγανωτικό, τοποθετείται μια πλάκα σχάρας. Σφίγγει σφιχτά στην επιφάνεια του στηρίγματος.
 5. Κατά την εγκατάσταση βαρέων πλεγμάτων χρησιμοποιούνται ειδικοί σύνδεσμοι.

Ανάλογα με τον βασικό εξοπλισμό του προϊόντος, τέτοια στοιχεία στερέωσης και υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν:

 • t από τέτοια προϊόντα σας επιτρέπει να επιλέξετε τη συσκευή για κάθε γούστο, λαμβάνοντας υπόψη το σκοπό και τις ειδικές συνθήκες εγκατάστασης. Jurasses με διακοσμητικά καπέλα.
 • πλίνθο για σχισμές ποικιλιών σχάρων?
 • βίδες με κωνική κεφαλή για τοποθέτηση σε κρυφά παρένθετα.
 • ελατηριωτά σφιγκτήρες ελατηρίου.
 • συγκολλητική σύνθεση του τύπου "Τιτάν".

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι εγκατάστασης, που καθορίζονται από το σχέδιο. Όταν εργάζεστε με τα χέρια σας, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες της οδηγίας.

Οι ρυθμιζόμενες γρίλιες εξαερισμού συμβάλλουν στην εξασφάλιση αξιόπιστου αερισμού στο σπίτι. Η τοποθέτησή τους δεν προκαλεί προβλήματα, αλλά γι 'αυτό είναι απαραίτητο να επιλέξετε το σωστό μοντέλο. Μεγάλη ποικιλία.