Πώς να κρεμάσετε την κουκούλα πάνω από μια σόμπα: ένας οδηγός εγκατάστασης βήμα προς βήμα

Το εκχύλισμα είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό οποιουδήποτε, ακόμη και της μικρότερης κουζίνας. Χωρίς να είναι δύσκολο να μιλήσουμε για την άνεση - τα κορεσμένα αρώματα των 3-5 πιάτων συγχωνεύονται ταυτόχρονα σε μια δυσάρεστη ατμόσφαιρα και γεμίζουν τον εναέριο χώρο.

Κατά συνέπεια, κατά τη διάρκεια της επισκευής αγοράστε αμέσως τον εξοπλισμό εξάτμισης και σκεφτείτε πώς να κρεμάσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα αερίου και ποια εργαλεία θα χρειαστούν γι 'αυτό.

Σημαντικοί κανόνες για την εγκατάσταση του καλύμματος

Απαιτούνται κουκούλες στις κουζίνες με ηλεκτρικές κουζίνες και σόμπες αερίου. Και, ενστάλαξε στην εγκατάσταση τους στη δεύτερη περίπτωση είναι ελαφρώς διαφορετικά. Μετά από όλα, όταν χρησιμοποιείτε μια εστία αερίου, το μαγείρεμα λαμβάνει χώρα κάτω από την επίδραση μιας ανοικτής φωτιάς. Αυτή η λειτουργία πρέπει να ληφθεί υπόψη πριν από την εγκατάσταση.

Κατά τη διαδικασία μαγειρέματος σε μια σόμπα αερίου, όχι μόνο τα αρώματα του παρασκευάσματος γεμίζουν τον αέρα - στην κουζίνα υπάρχει μια ξεχωριστή μυρωδιά καύσης αερίου. Είναι αυτός που φέρνει σύγχυση στο ζήτημα της ορθότητας της επιλογής της βέλτιστης απόστασης για το μελλοντικό σχέδιο.

Έτσι, μερικές φορές μπορείτε να ακούσετε τις εσφαλμένες συστάσεις κάποιων τεχνιτών να κρεμάσουν αυτή τη συσκευή κάτω σε απόσταση 50-60 cm από το επίπεδο της πλάκας. Σύμφωνα με αυτούς, αυτό θα επιτρέψει την καλύτερη και ταχύτερη απομάκρυνση του μονοξειδίου του άνθρακα από το δωμάτιο.

Τέτοιοι σύμβουλοι ξεχνούν ότι η ανοικτή φωτιά μπορεί εύκολα να ριχτεί στο κύτος του εξοπλισμού εξάτμισης και στη συνέχεια τα προβλήματα δεν μπορούν να αποφευχθούν. Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η κατάσταση όπου τα φίλτρα λίπους έχουν ήδη λερωθεί - μπορούν να αναφλεγούν σε λίγα δευτερόλεπτα.

Για να μην συμβεί αυτό, θα πρέπει να θυμάστε σε ποιο ύψος πάνω από τη σόμπα αερίου να κρεμάσετε την κουκούλα. Η αποδεκτή περιοχή κυμαίνεται μεταξύ 75-85 εκ. Και, όπως εξηγούν οι έμπειροι πλοίαρχοι, σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει σφάλμα 5 εκατοστών, εκτός αν η κουκούλα μπορεί να τοποθετηθεί με διαφορετικό τρόπο.

Εκτός από την απόσταση από την πλάκα μέχρι την κουκούλα, υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί κανόνες εγκατάστασης, μεταξύ των οποίων:

 • σωστή εγκατάσταση του εξοπλισμού ·
 • ασφαλής σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο.
 • σωστή σύνδεση με το σύστημα εξαερισμού.

Για να λειτουργήσει σωστά η συσκευή εξάτμισης για πολλά χρόνια, βοηθώντας να απαλλαγείτε εγκαίρως από τη συνύπαρξη διαφορετικών γεύσεων, πρέπει να εγκατασταθεί, ακολουθώντας τους βασικούς κανόνες εγκατάστασης. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ή να καλέσετε έναν πλοίαρχο από μια εταιρεία με καλή φήμη.

Ένας άλλος σημαντικός κανόνας που επηρεάζει την ποιότητα της εγκατάστασης και το μέλλον εσωτερικό κλίμα - Συμμόρφωση με τις συστάσεις του κατασκευαστή του εξοπλισμού. Πρώτα απ 'όλα να είναι προσεκτικοί για να διαβάσετε τις συμβουλές για το ύψος της εγκατάστασης της αποκτηθείσας μοντέλο σχεδίασης, δίνεται από την εταιρεία, της να κάνει.

Στη συνέχεια, πρέπει να μελετήσετε τις συστάσεις του κατασκευαστή της κουζίνας αερίου στην αντίστοιχη ενότητα. Στις οδηγίες, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις άκρες για το ύψος της κουκούλας.

Συχνά μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι οι συστάσεις σε μία και τη δεύτερη συσκευή είναι σημαντικά διαφορετικές. Οι κατασκευαστές κουκούλας μπορούν να υποδείξουν το ύψος της εγκατάστασης του εξοπλισμού τους σε απόσταση 40-50 cm από την πλάκα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να εστιάσετε μόνο στην απόσταση που καθορίζεται στις οδηγίες στην πινακίδα.

Εάν η συνοδευτική τεκμηρίωση στην σόμπα αερίου χάθηκε, η κουκούλα πάνω από αυτό μπορεί να κρεμαστεί από απόσταση όχι μικρότερη από 75 cm.

Βήμα-βήμα η εγκατάσταση της κουκούλας πάνω από τη σόμπα αερίου

Με την εγκατάσταση και τη σύνδεση του απορροφητήρα μπορούν να χειριστούν πλήρως από μόνοι τους. Για να γίνει αυτό, είναι χρήσιμο ένα απλό σύνολο εργαλείων: ένα τρυπάνι ή ένα κατσαβίδι, ένα μεταλλικό εργαλείο, ένα κατσαβίδι, ένα μολύβι, ένα επίπεδο, ένα μέτρο ταινιών. Επίσης, χρειάζεστε μια γενική ιδέα για την εγκατάσταση του εξοπλισμού εξάτμισης στο σπίτι.

Προετοιμασία για εργασίες εγκατάστασης

Για να εγκαταστήσετε την κουκούλα ξεκινά αφού έχει ήδη αγοραστεί ο ίδιος ο εξοπλισμός. Το πρώτο βήμα είναι να διαβάσετε τις οδηγίες στην κουκούλα και μια σόμπα αερίου, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο ύψος της επικείμενης εγκατάστασης.

Αφού μελετήσετε τις συστάσεις, μπορείτε να αρχίσετε να σημειώνετε τη θέση της μελλοντικής εξάρθρωσης της κουκούλας πάνω από τη σόμπα αερίου. Εδώ όλα εξαρτώνται από τον τύπο, το μοντέλο και την αρχή της λειτουργίας.

Υπάρχουν κεκλιμένες, εσοχές, γωνίες και κουκούλες νησιού. Από το είδος του μοντέλου που θα σταθεί σε μια συγκεκριμένη κουζίνα και ο τόπος όπου θα γίνει η σήμανση εξαρτάται. Σε κάθε περίπτωση, είναι επιθυμητό να το εγκαταστήσετε μόνο αφού εγκαταστήσετε και συνδέσετε τη σόμπα αερίου.

Απόσταση τοποθεσία για το σχέδιο να είναι αυστηρά σε μια σόμπα αερίου, μετρούμενη μακριά απόσταση προς τα άνω εντός 75-85 cm. Τότε σχεδιάγραμμα θα σωλήνα εξαερισμού η οποία θα τοποθετηθεί στην κουκούλα. Για τα μοντέλα άνθρακα, αυτό δεν έχει σημασία.

Τοποθετώντας την κουκούλα πάνω από τη σόμπα αερίου

Όταν ολοκληρωθεί η διάταξη, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση της κουκούλας. Εδώ η σειρά εργασίας εξαρτάται από το μοντέλο του εξοπλισμού - για την ενσωματωμένη κουκούλα, υπάρχει λίγη δουλειά που πρέπει να γίνει με το κρεμαστό ντουλάπι, στο οποίο θα είναι κρυμμένο.

Στο τμήμα του αρθρωτού ερμάριου είναι απαραίτητο να σηκώσετε το κάτω ράφι σε ύψος που αντιστοιχεί στο ύψος του ίδιου του καλύμματος. Είναι περίπου 15-25 cm.

Στη συνέχεια, κατευθείαν σε αυτό το ράφι, οι βίδες αυτοεπιπεδώματος θα πρέπει να συνδέονται με την κουκούλα, χρησιμοποιώντας τις τρύπες που είναι ήδη διαθέσιμες στο περίβλημα. Εάν δεν είναι, τότε μπορείτε να τα κάνετε μόνοι σας, μετρώντας προσεκτικά τη θέση του μελλοντικού συνημμένου.

Αν το μοντέλο είναι θολωτό, γωνιακό ή νησιωτικό, τότε θα αρκεί να κρεμάσετε τους συνδετήρες που είναι προεγκατεστημένοι στον τοίχο ή στην οροφή.

Είναι σημαντικό να τοποθετήσετε το σώμα της κουκούλας όχι για να το ανυψώσετε για διακοσμητικά μέρη, έτσι ώστε να μην το σπάσετε κατά λάθος. Εάν έχετε αμφιβολίες στις ικανότητές σας, τότε για να εγκαταστήσετε ένα ακριβό μοντέλο είναι καλύτερο να προσκαλέσετε αμέσως έναν ειδικό.

Συνδέστε την κουκούλα στο σύστημα εξαερισμού

Όταν ο απορροφητήρας έχει πάρει τη θέση του πάνω από τη σόμπα αερίου, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο - να το συνδέσετε στο σύστημα εξαερισμού. Αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό - όλα θα εξαρτηθούν από την αρχή λειτουργίας του εγκατεστημένου εξοπλισμού.

Σύμφωνα με την αρχή της δράσης, διακρίνονται τα ακόλουθα είδη αποσπασμάτων:

 • με απαλλαγή αέρα.
 • Καθαρισμός του αέρα εξαγωγής σε λειτουργία ανακύκλωσης.
 • 2 σε 1 - η λειτουργία του εξοπλισμού είναι δυνατή τόσο στη λειτουργία βρύσης όσο και στη λειτουργία ανακυκλοφορίας αέρα.

Στον πρώτο τύπο οργάνων έχει εγκατασταθεί ένα φίλτρο λίπους, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί τα σωματίδια λίπους πριν από την αποστράγγιση του αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο. Επίσης υπάρχει αναγκαστικά ένας αγωγός αέρα, μέσω του οποίου οι μάζες του αέρα κινούνται από το δωμάτιο.

Στον δεύτερο τύπο εκχυλισμάτων χρησιμοποιούνται φίλτρα λίπους και άνθρακα - ο πρώτος απομακρύνει το λίπος και το δεύτερο φιλτράρει τις μάζες του αέρα, αφαιρώντας τα από αιθάλη, καμένα, σωματίδια νερού και άλλες ακαθαρσίες που προκαλούν δυσάρεστη οσμή.

Ο τρίτος τύπος εξοπλισμού διαθέτει επίσης 2 τύπους φίλτρων και είναι εξοπλισμένος με αεραγωγό, ο οποίος δεν βρίσκεται στα καυσαέρια του άνθρακα. Αυτή η δομή εξασφαλίζει τη λειτουργία στον τρόπο αφαίρεσης του αέρα και στον τρόπο καθαρισμού του χωρίς αφαίρεση.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να κατανοήσετε την εξαγωγή με ποια αρχή δράσης θα εγκατασταθεί τώρα. Μετά από όλα, το μοντέλο άνθρακα δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί στον αγωγό.

Για άλλους τύπους κουκούλας, είναι απαραίτητο να συνδεθείτε με το γενικό σύστημα εξαερισμού. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε έναν αυλακωτό ή πλαστικό αγωγό, προσαρμογείς, σφιγκτήρες, σφραγιστικό και επιμεταλλωμένο scotch.

Αφού συνδεθείτε με τον αγωγό εξαερισμού, μπορείτε να βάλετε το διακοσμητικό κάλυμμα στον αεραγωγό. Πολλές κουκούλες του τύπου θόλου είναι εξοπλισμένες με ένα όμορφο έμπλαστρο που έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τον σωλήνα εξαερισμού που εισέρχεται στον εξαερισμό.

Σύνδεση του εξοπλισμού στο δίκτυο

Όταν ολοκληρωθούν οι κύριες εργασίες εγκατάστασης, παραμένει η σύνδεση της κουκούλας, που βρίσκεται πάνω από τη σόμπα αερίου, στο ηλεκτρικό δίκτυο. Ανεξάρτητα από τον τύπο και την αρχή της λειτουργίας, όλες οι κουκούλες απαιτούν ισχύ. Χωρίς αυτό, ο ανεμιστήρας εξαγωγής απλά δεν ξεκινά.

Υπάρχουν δύο επιλογές για τη σύνδεση στο δίκτυο:

 • σύνδεση;
 • απευθείας σύνδεση.

Η πρώτη επιλογή είναι η ευκολότερη και πιο βολική. Εάν υπάρχει μια ελεύθερη πρίζα και ο απορροφητήρας έχει ήδη ένα καλώδιο με βύσμα στο τέλος - τότε θα πρέπει να κρυφτεί άνετα στον αγωγό καλωδίων, που εκτείνεται στην έξοδο.

Αλλά για να ενεργήσετε με την πρώτη επιλογή δεν είναι πάντοτε δυνατή - συχνά μια ελεύθερη έξοδος για τέντωμα απλά δεν είναι αρκετή. Ορισμένα μοντέλα έχουν πολύ μικρό σύρμα με βύσμα που δεν φτάνει στη σωστή έξοδο. Επομένως είναι απαραίτητο να συνδεθείτε απευθείας.

Εδώ είναι σημαντικό να συνδέσετε σωστά όλα τα καλώδια της κουκούλας με το καλώδιο τροφοδοσίας έτσι ώστε η γείωση να είναι συνδεδεμένη με τη γείωση, τη φάση και το μηδέν με τα κατάλληλα καλώδια. Η καλωδίωση πρέπει να πραγματοποιείται αυστηρά με την απενεργοποίηση και τα χέρια να προστατεύονται με ειδικά γάντια.

Μετά από αυτή τη σύνδεση, οι επαφές πρέπει να απομονωθούν. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει εάν υπάρχει ρεύμα που ρέει μέσα από την κουκούλα.

Όταν πραγματοποιείται η σύνδεση, παραμένει η ενεργοποίηση και ελέγχεται η λειτουργία του εξοπλισμού εξάτμισης. Εδώ όλα είναι απλά - απλά συμπεριλάβετε οποιοδήποτε σχέδιο ταχύτητας και συνδέστε ένα κομμάτι χαρτί.

Βασικά λάθη στη συναρμολόγηση της κουκούλας

Ακόμα και έμπειροι ιδιοκτήτες σπιτιού που εκτελούν επανειλημμένα διάφορες επισκευές στο διαμέρισμά τους, μπορούν να κάνουν λάθη όταν εγκαθιστούν την κουκούλα πάνω σε μια σόμπα αερίου. Και νεοφερμένοι σε αυτήν την επιχείρηση και ακόμα περισσότερο.

Το πιο συνηθισμένο λάθος είναι το λανθασμένο ύψος για την τοποθέτηση της συσκευής. Έτσι, συχνά ο υπεύθυνος για την εγκατάσταση θεωρεί περιττό να χάσει το χρόνο του διαβάζοντας τις οδηγίες και απλώς βασίζεται στη γνώμη ενός γείτονα σύμφωνα με τη γνώμη του φίλου του που λέει ότι το 60-70 cm είναι αρκετό.

Ιδιαίτερα συχνά αυτή η κατάσταση μπορεί να συμβεί σε κουζίνες, όπου κανείς δεν μαγειρεύει. Μετά από όλα, για να συγκολλήσετε τον καφέ και να θερμάνετε την πίτσα, δεν χρειάζεται η κουκούλα. Ως εκ τούτου, η κουκούλα στην κουζίνα αυτή τη στιγμή θα εκτελέσει ένα διακοσμητικό ρόλο. Μόλις η οικοδέσποινα εμφανιστεί εκεί, εμπνέοντας γλυπτική γαστρονομικές απολαύσεις, θα πρέπει να αγοράσετε ένα νέο ή να επανεγκαταστήσετε μια χαμηλή κρεμαστή κουκούλα.

Το δεύτερο σφάλμα στην εγκατάσταση είναι το ανεπαρκές πλάτος του εξοπλισμού. Πρέπει να θυμόμαστε ότι για κανονική λειτουργία το πλάτος της κουκούλας πρέπει να είναι το ίδιο με το πλάτος της πλάκας.

Το τρίτο λάθος σχετίζεται περισσότερο με το σχεδιασμό - δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία του εξοπλισμού. Μιλάμε για τους αεραγωγούς που συνδέουν τη συσκευή με έναν άξονα εξαερισμού - είναι επιθυμητό να τοποθετηθεί ένα πλαστικό σε χώρους ανοιχτού χώρου. Αυτό θα δώσει οπτικά μια πιο εξελιγμένη ματιά στις επικοινωνίες.

Για τους αεραγωγούς που είναι κρυμμένοι κάτω από το διακοσμητικό κάλυμμα, η κυματοειδής σανίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γυψοσανίδα ή ψευδοροφή. Επίσης, αυτή η επιλογή είναι αποδεκτή για μοντέλα κουκούλες που είναι τοποθετημένα σε ένα κρεμαστό ντουλάπι. Ο αγωγός αέρα θα κρυφτεί τέλεια στο ίδιο ντουλάπι - είναι απαραίτητο μόνο να κόψετε την αντίστοιχη τρύπα κάτω από αυτό.

Ένα άλλο λάθος επιτρέπεται από τους αρχάριους όταν εργάζονται με κουκούλα με διακοσμητικό γυαλί. Κατά την τοποθέτησή του επάνω από τη σόμπα αερίου, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μη βλάπτετε τυχαία τη διακοσμητική θήκη. Σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να σηκώσετε τον εξοπλισμό, παραμένοντας στη γυάλινη επιφάνεια.

Το πέμπτο λάθος είναι εσφαλμένη σύνδεση με το δίκτυο. Αυτή η κατάσταση δεν είναι γεμάτη με τις πιο ευχάριστες συνέπειες, αν το ρεύμα ρέει μέσα από την κουκούλα. Βασικά, αυτό το πρόβλημα συμβαίνει όταν τα καλώδια της συσκευής συνδέονται απευθείας με το καλώδιο τροφοδοσίας από τον αρχάριο αρχάριο του σπιτιού.

Εάν η κουκούλα περιλαμβάνεται στην υποδοχή, είναι σημαντικό ότι elektrotochka έχει αφαιρεθεί από την πλάκα αέριο σε μία απόσταση 60 cm. Η συμμόρφωση με τους κανονισμούς και τα πρότυπα ασφαλείας θα προστατεύει έναντι τυχαίας καλωδίωση ανάφλεξης.

Όλα τα λάθη μπορούν να αποφευχθούν εάν αναλάβετε την ευθύνη για κάθε στάδιο της εγκατάστασης. Η σωστή εγκατάσταση και σύνδεση της κουκούλας πάνω από τη σόμπα αερίου με κάθε βήμα οδηγεί σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ο ποιοτικά εγκατεστημένος εξοπλισμός θα ευχαριστήσει κάθε οικοδέσποινα και θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από τη διάρκεια λειτουργίας του.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Για να φτιάξετε μια κουκούλα με έναν αεραγωγό στον πίνακα του επίπλου, πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα κάτω από το ventankanal. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις λεπτές λεπτομέρειες αυτής της εργασίας στο βίντεο:

Η κουκούλα μπορεί να κρεμαστεί με βίδες που έχουν βιδωθεί στον τοίχο. Σχετικά με αυτό στο παρακάτω βίντεο:

Βίντεο κλιπ για το ύψος με το οποίο πρέπει να τοποθετηθεί η κουκούλα στην κουζίνα με σόμπα:

Για να εξαγάγετε την κουκούλα στην κουζίνα δεν ήταν μόνο λειτουργική, αλλά και κοίταξε αισθητικά ευχάριστο, θα πρέπει να εγκατασταθεί και να συνδεθεί σωστά. Τα κύρια μυστικά αποκαλύπτονται στο βίντεο:

Αναλυτικό βίντεο σχετικά με τη συναρμολόγηση και τη σύνδεση κεκλιμένου καλύμματος:

Η εγκατάσταση της κουκούλας επάνω από τη σόμπα αερίου μπορεί να γίνει από μόνη της. Είναι σημαντικό να διατηρείται το ελάχιστο επιτρεπτό ύψος από την πλάκα έτσι ώστε στο μέλλον να μην υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του. Συλλέξτε την κουκούλα και συνδέστε την θα είναι ακόμη και αρχάριος. Αν οι εργασίες εγκατάστασης προκαλούν τρόμο, τότε μην το αποθηκεύσετε - είναι ευκολότερο να προσκαλέσετε έναν πλοίαρχο με καλή φήμη και να τον εμπιστευθείτε με την εγκατάσταση.

Πού να γίνει σωστά μια υποδοχή για ένα απόσπασμα στην κουζίνα: οι κανόνες τοποθέτησης

Όπως κάθε άλλος ηλεκτρικός εξοπλισμός, η κουκούλα κουζίνας απαιτεί ηλεκτρική σύνδεση.

Εάν η πρίζα σε κατάλληλο μέρος είναι ήδη διαθέσιμη - η ερώτηση εξαφανίζεται. Εάν δεν υπάρχει και πρέπει να το κάνετε - πρέπει να γνωρίζετε ορισμένους κανόνες εγκατάστασης. Παρακάτω, θα μάθουμε πού να το εγκαταστήσουμε.

Εξ αρχής: Στην ιδανική περίπτωση, να λύσει το πρόβλημα με τη δημιουργία του σημείου της προσφοράς είναι απαραίτητη, όταν μια θέση στο φούρνο και απορροφητήρα έχουν σαφώς καθορισμένες, επιλέγεται (και ιδανικά αγορά και εγκατάσταση), έπιπλα κουζίνας, καθώς και να επιλέξετε το ακριβές μοντέλο της κουκούλας.

Ποια πρίζα είναι κατάλληλη για κουκούλες κουζίνας: κανόνες επιλογής

Δεδομένου ότι οι συνθήκες στην κουζίνα δεν είναι τόσο "ειρηνικές" όπως στην κρεβατοκάμαρα ή στο σαλόνι, είναι απαραίτητο να επιλέξετε την ίδια την πρίζα και τη θέση της λαμβάνοντας υπόψη διάφορες αποχρώσεις.

Η κύρια παράμετρος είναι ο βαθμός προστασίας. Κατατάσσεται σύμφωνα με τον διεθνή πίνακα IP. Κάθε προϊόν έχει ένα ορισμένο βαθμό προστασίας, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί υπό ορισμένες συνθήκες.

Ο κωδικός IP περιλαμβάνει 2 ψηφία. Το πρώτο δείχνει το μέγεθος των σωματιδίων που ένα προϊόν μπορεί να χάσει. Το δεύτερο δείχνει από τι προστατεύεται η υποδοχή.

Οι κωδικοί είναι οι εξής:

Διάμετρος των μεταδιδόμενων σωματιδίων

Επίπεδο προστασίας

0: δεν έχει προστασία

0: δεν έχει προστασία

1: προστατεύεται από τα σταγονίδια που πέφτουν από πάνω

2: προστατεύεται από σταγόνες που πέφτουν υπό γωνία έως 15º

3: προστατεύεται από τις σταγόνες που πέφτουν υπό γωνία 15-60º

4: προστατεύεται από πιτσιλιές

5: μερική προστασία από τη διείσδυση σκόνης

5: προστατεύεται από πίδακα νερού

6: πλήρως προστατευμένη από τη διείσδυση σκόνης

6: προστατεύεται από ισχυρή εκτόξευση νερού

7: προστατεύεται από βραχυχρόνια έκθεση στο νερό

8: προστατεύεται από πλήρη και παρατεταμένη έκθεση στο νερό

Πιστεύεται ότι η κουζίνα είναι κατάλληλες υποδοχές, οι οποίες έχουν βαθμό προστασίας από IP62 και πολλά άλλα.

Εκτός από τον βαθμό προστασίας, αξίζει να δοθεί προσοχή σε τέτοιες αποχρώσεις:

 1. Υλικό. Πολύ φτηνά προϊόντα κάνουν πλαστικό χαμηλής ποιότητας. Τέτοιο υλικό φθείρεται πιο γρήγορα και λιώσει πολύ πιο εύκολα (είναι σημαντικό αν η πρίζα βρίσκεται κοντά στην κουζίνα).
 2. Δημιουργία ποιότητας. Χωρίς αποτυχία, το προϊόν πρέπει να συναρμολογηθεί ποιοτικά, αξιόπιστα, χωρίς οπίσθια αναπήδηση και ανησυχία. Διαφορετικά, η σκόνη, το λίπος και η αιθάλη από την κουζίνα μπορεί να εισέλθουν στο εσωτερικό της ή μπορεί να εισέλθει υγρασία.
 3. Η παρουσία "κουρτίνες", που δεν επιτρέπουν την είσοδο στην έξοδο οτιδήποτε, εκτός από το πιρούνι. Για την κουζίνα - σχεδόν απαραίτητη λειτουργία.
 4. Εμφάνιση. Ο σχεδιασμός των υποδοχών κουζίνας δεν είναι το κύριο κριτήριο. Ωστόσο, αν σχεδιάζετε να διακοσμήσετε την κουζίνα σε ένα συγκεκριμένο στυλ, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην εμφάνιση της πρίζας: έτσι ώστε να μην ξεφύγει από το γενικό υπόβαθρο. Ως επιλογή - το σημείο ισχύος μπορεί να είναι κρυμμένο στο περίβλημα.

Πώς να επιλέξετε μια πρίζα; (βίντεο)

Επιλέγουμε μια θέση για μια έξοδο για ένα απόσπασμα: κανόνες και πρότυπα

Όταν η πρίζα έχει ήδη επιλεγεί και αγοράσει - πρέπει να επιλέξετε πού να το τοποθετήσετε.

Οι κύριοι κανόνες για την επιλογή ενός χώρου για τις υποδοχές για κουκούλες:

 1. Είναι απαραίτητο να αποφασίσετε πού ακριβώς και σε ποιο ύψος το καπό θα κρεμάσει (ίσως ο πιο σημαντικός κανόνας). Αυτό είναι απαραίτητο ώστε κατά την επιλογή της θέσης κάτω από την έξοδο να είναι δυνατή η τήρηση των άλλων κανόνων και περιορισμών (αποστάσεις σε κομμάτια επίπλων).
 2. Η ελάχιστη απόσταση από το σημείο ισχύος μέχρι τα έπιπλα κουζίνας (πάγκοι, ντουλάπια, ράφια) είναι 5 cm.
 3. Η ελάχιστη απόσταση από το σημείο τροφοδοσίας στη θύρα εξαερισμού είναι 20 cm.
 4. Συνιστάται να κάνετε την έξοδο όχι κοντά στην κουκούλα, αλλά να υποχωρήσετε από αυτήν περίπου 30 cm στη μία πλευρά. Σε αυτήν την περίπτωση, το σημείο θερμότητας δεν θα φτάσει στο σημείο τροφοδοσίας, και επίσης πιθανές σταγόνες νερού και λίπους από την πλάκα δεν θα φτάσουν.
 5. Πρέπει να υπάρχει γείωση, η ισχύς είναι από 15Α.
 6. Η συνολική ισχύς των συσκευών κουζίνας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4 kW. Εάν το άθροισμα της ισχύος του εξοπλισμού κουζίνας υπερβαίνει ή υπερβαίνει τα 4 kW, πρέπει να γίνει ξεχωριστή γραμμή για την κουκούλα, ώστε να αποφευχθεί η υπερφόρτωση της τροφοδοσίας, ενώ όλες οι συσκευές λειτουργούν ταυτόχρονα.
 7. Η πρόσβαση στην πρίζα δεν πρέπει να επικαλύπτεται με έπιπλα ή εξοπλισμό, τουλάχιστον ογκώδη και βαριά (επιτρέπεται η τοποθέτηση μέσα στο θάλαμο). Πρώτον - θα πρέπει να δείτε σε ποια κατάσταση βρίσκεται το σημείο ισχύος. Δεύτερον - σε περίπτωση δυσλειτουργιών με αυτό ή με καλωδίωση, είναι απαραίτητο να απομακρυνθούν τα έπιπλα και ο εξοπλισμός (και στην κουζίνα συχνά δεν μπορεί να μετακινηθεί ξεχωριστό κομμάτι επίπλων).

Συνιστάται επίσης να γνωρίζετε ακριβώς ποιο είναι το μήκος του καλωδίου του επιλεγμένου μοντέλου (αν το έχετε ήδη επιλέξει). Συνήθως είναι περίπου 80 εκατοστά (η παραλλαγή δεν είναι συνηθισμένη, αλλά η συνηθέστερη).

Οι κανόνες καλωδίωσης για την κουζίνα (βίντεο)

Το ύψος της εξόδου για την κουκούλα: τι να κάνετε;

Το συνιστώμενο ύψος εγκατάστασης είναι 180-200 εκατοστά από το δάπεδο ή 100-110 εκατοστά πάνω από τον πίνακα (πλάκα).

Το βέλτιστο ύψος από την πλάκα (πάγκο) μπορεί να υπολογιστεί με τον ακόλουθο τύπο:

 • НВп: ύψος από την κουκούλα έως την πλάκα.
 • Нв: ύψος της κουκούλας (σώμα).
 • 5 - το ήμισυ του ύψους της εξόδου.

Πού να κάνετε μια έξοδο για την "κανονική" κουκούλα (όχι ενσωματωμένη);

Ένα άλλο σημαντικό σημείο: Συνιστάται αρχικά να καθοριστεί το μοντέλο (ή τουλάχιστον ο τύπος κουκούλας), και μόνο στη συνέχεια να επιλέξετε πού θα συνδεθεί με τον ηλεκτρισμό.

Ο λόγος είναι ότι συσκευές διαφορετικών τύπων έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά σύνδεσης:

 1. Ενσωματωμένο (ενσωματωμένο). Είναι εγκατεστημένο σε ένα ντουλάπι και η πρίζα βρίσκεται συνήθως στην ίδια θέση.
 2. Αναρτήθηκε (η εγκατάσταση πραγματοποιείται κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας ή χωρίς αυτό). Εάν εγκαταστήσετε τον απορροφητήρα κάτω από το θάλαμο - τότε το σημείο ισχύος μπορεί να γίνει μέσα σε αυτό.
 3. Νησί (ανώτατο όριο). Η πιο δύσκολη επιλογή όσον αφορά την εγκατάσταση: σταθερή στην οροφή, μακριά από τον τοίχο. Η παροχή ρεύματος σε αυτή την περίπτωση μπορεί να πραγματοποιηθεί με απευθείας σύνδεση με την καλωδίωση (περισσότερα για αυτό - κάτω). Ή, ως επιλογή - το σημείο ισχύος γίνεται κάτω από το ανώτατο όριο.
 4. Γωνιακό, κεκλιμένο, τζάκι, σε σχήμα Τ. Τέτοιες συσκευές είναι συνδεδεμένες με τον ίδιο τρόπο, στην έξοδο κοντά στο σημείο εγκατάστασης.

Πού και πώς να φτιάξετε μια υποδοχή για την ενσωματωμένη κουκούλα;

Πάνω από αυτό αναφέρθηκε ότι για την κουκούλα, που είναι ενσωματωμένη στο ντουλάπι, θα πρέπει να βάλετε την πρίζα στον ίδιο χώρο (στο ντουλάπι). Ως εκ τούτου, πρέπει αρχικά να έχετε τουλάχιστον ένα σχέδιο μελλοντικών επίπλων, και μόνο τότε - να επιλέξετε ένα μέρος για την έξοδο.

Πρέπει να αρχίσετε να εργάζεστε μετά την εγκατάσταση των επίπλων. Ταυτόχρονα, υπάρχουν δύο σημαντικοί κανόνες των ΕΑΕ που πρέπει να τηρούνται:

 1. Η υποδοχή πρέπει να είναι εγκατεστημένη σε πυρίμαχη βάση.
 2. Η "κρυφή" καλωδίωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στα έπιπλα κουζίνας, πρέπει να τοποθετηθεί σε χαλύβδινο κυματοειδές περίβλημα - για προστασία.

Σύνδεση του ενσωματωμένου καπό στο δίκτυο (βίντεο)

Υπάρχει ένα βύσμα σε όλες τις κουκούλες;

Τα περισσότερα μοντέλα πωλούνται με ένα πιρούνι. Ωστόσο, μερικές συσκευές πωλούνται χωρίς αυτό - απλά ένα καλώδιο με καλώδια στα άκρα. Στην πώληση, είναι σπάνιες, αλλά ακόμα εκεί, έτσι ακριβώς στην περίπτωση που αγοράζετε αξίζει να διευκρινιστεί αν το μοντέλο έχει μια πιρούνι.

Πώς συνδέεται σε αυτήν την περίπτωση; Οι επιλογές είναι οι εξής:

 1. Συνδέστε το βύσμα στα καλώδια και συνδέστε το στην πρίζα με τον συνήθη τρόπο.
 2. Συνδέστε μέσω τερματικών μπλοκ Wago (Wagon).
 3. Συνδέστε μέσω του μπλοκ ακροδεκτών.

Σύνδεση του απορροφητήρα χωρίς έξοδο ηλεκτρικής ενέργειας (απευθείας): αξίζει να το κάνετε;

Χρειάζομαι μια πρίζα για να συνδέσω την κουκούλα; Απαιτείται, αλλά όχι απαραίτητο: αν είναι απαραίτητο, η συσκευή μπορεί να συνδεθεί απευθείας με την καλωδίωση, χωρίς βύσμα και πρίζα - χρησιμοποιώντας τερματικά.

Ένα τέτοιο σύστημα θεωρείται μη ασφαλές και δεν συνιστάται η χρήση του. Επιπλέον, είναι επίσης ενοχλητικό: εάν πρέπει να αφαιρέσετε την κουκούλα, τότε η αποσύνδεση αυτής της σύνδεσης θα είναι πιο δύσκολη και μεγαλύτερη.

Σε ποιο ύψος κρεμάτε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα αερίου και πώς να το ρυθμίσετε σωστά: απόσταση σύμφωνα με το πρότυπο

Το εκχύλισμα προστατεύει την κουζίνα από αιθάλη και λίπη. Υπάρχουν μερικές απλές συστάσεις για την τοποθέτησή του. Για να γνωρίζετε ακριβώς σε ποιο ύψος να κρεμάσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα αερίου, πρέπει πρώτα να αποφασίσετε ποιο μοντέλο θα ταιριάζει στο εσωτερικό και να επιλέξετε από έναν τεράστιο αριθμό υπαρχουσών επιλογών. Στη συνέχεια, μπορείτε να βυθιστείτε στις λεπτές αποχρώσεις της επεξεργασίας.

Σε ποιο ύψος πρέπει να κρεμάσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα;

Η κουκούλα παίζει το ρόλο της τακτοποιημένης στην κουζίνα, απορροφά δυσάρεστες οσμές, παρέχοντας φρέσκο ​​αέρα. Είναι υπεύθυνη για την απουσία ρύπων στα έπιπλα κουζίνας, στους τοίχους και στην οροφή.

Ποιο μοντέλο πρέπει να δημιουργήσετε είναι η επιλογή της γεύσης. Η κουζίνα με το τελειωμένο εσωτερικό και τα ενσωματωμένα έπιπλα υποδηλώνει προφανώς την παρουσία μιας σύγχρονης κουκούλας. Τα παραγόμενα μοντέλα εξαρτώνται από τους ακόλουθους παράγοντες:

 • Η τιμή της ερώτησης.
 • Εσωτερικά, έπιπλα, σχεδιασμός κουζίνας.
 • Η ένταση του δωματίου. Όσο μεγαλύτερη είναι η αίθουσα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ένταση της κουκούλας.

Οι κουκούλες αναρρόφησης είναι σχετικά εύκολο να εγκατασταθούν. Η επιφάνεια εργασίας πρέπει να είναι ίση με την επιφάνεια της εστίας.

Σε ποιο ύψος θέλετε να κρεμάσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα; Οποιοδήποτε μοντέλο επιλέγετε, ο αέρας πρέπει να υποχωρήσει 75-85 cm. Εάν εγκαταστήσετε πιο κοντά, υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Από την άλλη πλευρά, η κουκούλα θα είναι αδρανής αν είναι τοποθετημένη πιο ψηλά.

Πριν από την εγκατάσταση, φροντίστε να διαβάσετε τις συστάσεις του κατασκευαστή. Η οδηγία δίνει μια πιο ακριβή ιδέα για την εγκατάσταση της κουκούλας σε σχέση με την ίδια την κουζίνα. Οι συστάσεις υποδεικνύουν πάντα το ελάχιστο ύψος για ένα συγκεκριμένο μοντέλο.

Οριζόντια

Τοποθετήθηκε στον τοίχο πάνω από την εστία, κάτω από το αναρτημένο ντουλάπι της κουζίνας, μέχρι την οροφή. Αυτός ο τύπος συσκευής εξοικονομεί χώρο. Για να εγκαταστήσετε ένα οριζόντιο κάλυμμα:

 • Σχεδιάστε στο όριο τοίχου της βάσης της κουκούλας.
 • Σημειώστε τα σημεία στερέωσης.
 • Τρυπάνια για τη στερέωση.
 • Στο πείρο δεν βιδώνετε πλήρως τις βίδες, αφήνοντας 1 cm.
 • Η κουκούλα αναστέλλεται και ελέγχεται για επίπεδο.
 • Αν φαίνεται ακριβώς, οι βίδες σφίγγονται στο τέλος..

Αφού εκτελεστεί η κύρια εγκατάσταση και το μοντέλο είναι σταθερά εδραιωμένο, δημιουργούνται αυλακώσεις. Πρέπει να σφίγγεται με ζυγό. Διαφορετικά, ο σωλήνας θα αφήσει τους καπνούς στην κουζίνα. Στο τέλος της εγκατάστασης, η αυλάκωση καλύπτεται με ένα διακοσμητικό κιβώτιο και η ικανότητα εργασίας ελέγχεται με ένα συμβατικό φύλλο. Εάν μια πίδακα αέρα αντλεί ένα κομμάτι χαρτί, αυτό σημαίνει ότι πάντα θα υπάρχει καθαρός αέρας στην κουζίνα.

Πολύ δημοφιλής είναι η κουκούλα του νησιού με κάθετο αεραγωγό. Το μοντέλο είναι στερεωμένο στην οροφή σε μια βολική απόσταση από τον τοίχο. Το βάρος του προϊόντος δεν επιτρέπει τη χρήση τάσης ή ψευδοροφής. Το περίβλημα με τον κινητήρα αναρτάται σε σχοινιά ή σε καρφιά με κολάρα.

Έχει κλίση

Μια κεκλιμένη κουκούλα εμφανίστηκε στην αγορά σχετικά πρόσφατα, αλλά έχει ήδη κερδίσει δημοτικότητα. Αυτά τα μοντέλα διαφέρουν σε ασυνήθιστη εμφάνιση. Η φόρμα βοηθάει να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ένας περιορισμένος χώρος της κουζίνας με μεγαλύτερο όφελος. Για να αποθηκεύσετε μια χρήσιμη περιοχή, η κουκούλα έχει μεγάλη γωνία κλίσης.

Οι περιορισμοί ύψους για αυτόν τον τύπο μοντέλου δεν είναι κρίσιμοι. Για να σημειώσετε με ακρίβεια την απόσταση, τοποθετούνται ειδικοί σύνδεσμοι στο κουτί. Οι μετρήσεις λαμβάνονται από την κορυφή του κουτιού στο κέντρο των μεντεσέδων. Η κουκούλα αναστέλλεται σύμφωνα με τους τυπικούς κανόνες στερέωσης.

Μη χρησιμοποιείτε αγωγούς αέρα με διάμετρο μικρότερη από 120 mm. Ένα άκρο του αγωγού είναι προσαρτημένο στη φλάντζα προσαρμογέα, το άλλο άκρο πρέπει να συνδέεται με την οπή αερισμού στον τοίχο. Ο τόπος ένταξης ενισχύεται από ζυγό. Όσο μικρότερες είναι οι στροφές, τόσο μεγαλύτερη είναι η παραγωγικότητα, λιγότερος θόρυβος και λιγότεροι κραδασμοί.

Η επίδραση του σχεδίου στο ύψος της θέσης του

Η βέλτιστη απόσταση σε κάθε τύπο καπό που δίνει ο κατασκευαστής στις οδηγίες. Η επιφάνεια του προϊόντος δεν είναι ο κύριος παράγοντας. Σύμφωνα με τα πρότυπα, καθορίζεται η ελάχιστη απόσταση από τη σόμπα αερίου στο κύτος, με βάση τις εύφλεκτες ιδιότητες του λίπους από το μαγείρεμα, την αιθάλη και άλλες ουσίες.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές βασικές παράμετροι που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την εγκατάσταση για την αποδοτικότερη λειτουργία του εξοπλισμού:

 1. Εξοικονόμηση ενέργειας;
 2. Το μέγεθος του εξοπλισμού.
 3. Περιοχή ανταλλαγής αερίων.
 4. Διάταξη της εισαγωγής αέρα.

Η κουκούλα πάνω από τη σόμπα αερίου εγκαθίσταται σε υψόμετρο 0,75 μέτρων αν ο εξοπλισμός είναι χαμηλής ισχύος (απαίτηση GOST). Τα μοντέρνα μοντέλα μπορούν να καθαρίσουν μεγάλες περιοχές. Κατά μέσο όρο, ο κανόνας είναι 500-600 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Τοποθετήστε αυτές τις κουκούλες μπορεί να είναι υψηλότερες στην οροφή, αυξάνοντας έτσι την επιφάνεια εργασίας.

Το μέγεθος της κουκούλας πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος της σόμπας αερίου. Εάν οι διαστάσεις είναι μικρότερες, ο χώρος δεν καθαρίζεται πλήρως από τον αέρα εξαγωγής. Οι κουκούλες μεσαίου μεγέθους δεν κρεμούνταν πολύ ψηλά. Για να μπορείτε να αυξήσετε την απόσταση μεταξύ της κουζίνας και της κουκούλας, αγοράστε ένα μοντέλο μέτρησης από 0,9 μέτρα.

Η είσοδος αέρα είναι χτισμένη σε οριζόντια θέση ή υπό γωνία. Σε κεκλιμένη θέση, το κάτω άκρο του καλύμματος πέφτει κάτω από τη συνιστώμενη ρύθμιση.

Θέση της πρίζας

Διαμονή κάτω από το ανώτατο όριο

Στην ιδανική περίπτωση, αν η έξοδος για την κουκούλα βρίσκεται κάτω από την οροφή. Η πιο επιτυχημένη επιλογή - η πρίζα βρίσκεται δίπλα στο βύσμα σε μια θέση πάνω από την κουκούλα. Αυτή η τοποθεσία είναι βολική και δεν καταστρέφει το εσωτερικό της κουζίνας. Δεν συνιστάται η εγκατάσταση της πρίζας πίσω από τον αγωγό.

Η καλωδίωση γίνεται καλύτερα με κρυφό τρόπο. Θα χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια, αλλά η δουλειά φαίνεται επαγγελματική. Επίσης, η έξοδος μπορεί να ενισχυθεί με μια ανοιχτή μέθοδο και η καλωδίωση μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο.

Διαμονή μέσα σε έπιπλα κουζίνας

Ένα ντουλάπι ή ράφι κουζίνας μπορεί να χρησιμεύσει ως χώρος για μια πρίζα. Ενισχύστε επίσης το βύσμα από την κουκούλα. Στο πίσω τοίχωμα γίνεται ειδική τεχνολογική οπή και συνδέεται μια έξοδος. Η τρύπα είναι κλειστή με διακοσμητικό κάλυμμα.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, η έξοδος για την κουκούλα τοποθετείται στο μέσο του τοίχου, στην τυποποιημένη έκδοση. Αυτό μπορεί να μην είναι πολύ βολικό. Αυτή η διάταξη προορίζεται κυρίως για ψυγείο, τηλεόραση, ηλεκτρικό βραστήρα. Από την αισθητική πλευρά, το σύρμα που κρέμεται από πάνω, χαλάει το εσωτερικό.

Υποδοχές στην κουζίνα που σχεδιάζεται για κουζίνες - Goosengz

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης του εξοπλισμού εξάτμισης πάνω από τη σόμπα αερίου

Αγοράσατε μια κουκούλα κουζίνας, έφερε στο σπίτι, κρεμάστηκε. Το ερώτημα είναι πώς να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό πάνω από τη σόμπα αερίου και να το συνδέσετε στον άξονα του αγωγού έτσι ώστε να μην διαταραχθεί ο φυσικός αερισμός στην κουζίνα. Το πεδίο δημιουργικότητας είναι μεγάλο. Πώς να συνδεθείτε - οι επιλογές μπορούν να είναι μαζικές. Από τη σύνδεση - βασικά, χρησιμοποιείται ο πλαστικός αεραγωγός ή η κυματοειδής κυματοειδής.

PVC αγωγός (πλαστικό)

Διατίθεται σε διάφορα μεγέθη 0,5 m, 1 m και 1,5 m στρογγυλά και ορθογώνια. Εάν ο αγωγός αέρα χρειάζεται μεγαλύτερο μέγεθος, πωλούνται ειδικοί σύνδεσμοι που συγκρατούν τους αεραγωγούς μαζί. Όλοι οι αρμοί στίζονται με στεγανωτικό σιλικόνης. Συνιστάται να περιμένετε 5-10 λεπτά μετά τη σφράγιση, μέχρι να στεγνώσει η σύνθεση. Κοντά στη βάση οι αρθρώσεις συνδέονται πιο σταθερά.

Η κουκούλα έχει μια τυπική στρογγυλή έξοδο. Χωρίς ανάγκη, δεν είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα ειδικό τμήμα του αεραγωγού. Ένας σωλήνας με την ίδια διατομή συνδέεται με τη φλάντζα εξόδου. Σε ακραίες περιπτώσεις, υπάρχει μια παραλλαγή για τη χρήση του προσαρμογέα. Αλλά όταν αντικαθιστάτε μια μικρότερη διάμετρο, η κουκούλα μπορεί να δημιουργήσει θόρυβο αρκετές φορές μεγαλύτερο από το συνηθισμένο. Για να μειώσετε το θόρυβο, τοποθετήστε ένα φίλτρο ξυλάνθρακα. Η ώθηση θα είναι κάπως πιο αδύναμη, αλλά, σε κάθε περίπτωση, ο απορροφητήρας θα πάρει τον χρησιμοποιημένο αέρα στο σωστό ποσό.

Τα κουτιά λαμβάνονται σε κατάλληλο μέγεθος. Βασικά, παράγονται με διάμετρο 120 mm. Οι γωνίες, οι στροφές και οι μεταβάσεις στα ίδια τα κιβώτια είναι διαφορετικές. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, όσο περισσότερες γωνίες και αρθρώσεις κατά την εγκατάσταση - τόσο περισσότερο η κουκούλα χάνει την ισχύ της. Μικρές βίδες αυτοεπιπεδώματος τοποθετούν τη βάση.

Αρχική κυματοειδή (εξαερισμός).

Για να συνδέσετε τον απορροφητήρα κουζίνας στους κυματοειδείς αγωγούς αέρα από αλουμίνιο, θα χρειαστείτε:

 • Δύο σφιγκτήρες.
 • Αεραγωγός από κυματοειδή αλουμίνιο.
 • Μάσκα εξαερισμού στον άξονα εξαερισμού.

Μια πλαστική φλάντζα τοποθετείται στην έξοδο, συνήθως με μια μετάβαση από ένα τετράγωνο σε έναν κύκλο, πάνω στον οποίο ρίχνεται το ελεύθερο άκρο της αυλακώσεως. Μια ειδική φλάντζα εισάγεται στη σχάρα εξαερισμού, πάνω στην οποία ρίχνεται το υπόλοιπο ελεύθερο άκρο. Η συσκευή είναι στερεωμένη με σφιγκτήρες. Κυματοειδές σετ. Η κυματοειδή έχει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά υπάρχει ένα μεγάλο μειονέκτημα - θορυβώδες.

Τυποποιημένες σχάρες εξαερισμού για το ορυχείο

Παράγονται με διπλό σκοπό, λαμβάνοντας υπόψη το έργο του φυσικού αερισμού. Όταν ο αγκώνας αερισμού εισάγεται από την κουκούλα, ανάβει. Ο εξαερισμός δύναμης αρχίζει να λειτουργεί.

Ο εγχυτήρας βοηθά στην απομάκρυνση του αέρα εξάσκησης κατευθύνοντας τη ροή προς τα πάνω. Από εκεί απομακρύνεται από τον φυσικό εξαερισμό. Αν η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη, τότε λειτουργεί ο εξαερισμός.

Ο απορροφητήρας είναι σχεδιασμένος για να αποκρύπτει τη σύνδεση του καλύμματος. Εκτελεί διακοσμητική λειτουργία, απομακρύνεται εύκολα. Κάτω από το κάλυμμα υπάρχει φλάντζα. Ένας σωλήνας εισάγεται στην διακοσμητική πλάκα.

Όταν συνδέετε την κουκούλα, στο τέλος του αγωγού μπορείτε να βάλετε την βαλβίδα αντεπιστροφής. Ανοίγει, όπως μια "πεταλούδα", αποτρέπει την επιστροφή ροής του αέρα.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης σε μη τυποποιημένες περιπτώσεις

Η πιο συνηθισμένη περίπτωση, αν η σωλήνωση αερίου παρεμβαίνει. Με τη βοήθεια των πείρων και των μακρών βιδών με αυτοκόλλητη τοποθέτηση, μπορείτε να συνδέσετε μια ράβδο. Στην απόσταση του σωλήνα αερίου στερεώνεται στο επίπεδο, έτσι ώστε η κουκούλα εγκαταστάθηκε χωρίς παραμόρφωση. Στη συνέχεια, ο εξοπλισμός συνδέεται στη ράβδο. Δεν πρέπει να υπάρχουν αλλαγές.

Οι βίδες δεν είναι πλήρως τυλιγμένες στη ράβδο, τότε η κουκούλα είναι αναρτημένη και στερεωμένη στο άκρο. Για να στερεωθεί η αγκύρωση, τοποθετείται ένα δεύτερο μπλοκ κάτω από το επίπεδο. Έτσι, είναι δυνατόν να παρακάμψετε τον αγωγό αερίου και να ασφαλίσετε την κουκούλα με ασφάλεια πάνω από τη σόμπα αερίου.

Zatevaya επισκευή στην κουζίνα, πολλοί αναρωτιούνται. Τι είδους τεχνική για να επιλέξετε, που ήταν υψηλής ποιότητας, και η εγκατάσταση δεν είναι δύσκολη; Πώς να μην χαθείτε σε λαβύρινθους κουζίνας; Οι κουκούλες τύπου τοίχου έχουν μεγάλη ζήτηση. Εκτός από το κύριο καθήκον τους, διακοσμούν την εμφάνιση του δωματίου. Η σειρά μοντέλων διακρίνεται από ένα ευρύ φάσμα υλικών κατασκευής, σχήματα, χρώματα και μεγέθη. Τοποθετήστε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα δεν είναι δύσκολη.

Ποιο θα πρέπει να είναι το ύψος της κουκούλας πάνω από τη σόμπα;

Τοποθετήστε το κάλυμμα στο σωστό ύψος - έτσι μπορεί να λειτουργήσει ασφαλή και efeektivnoy Κατά τη χρήση των σόμπες αερίου χρειάζεται μια καθαρή ατμόσφαιρα της κουζίνας από τα προϊόντα καύσης και η κουκούλα είναι απλά ζωτικής σημασίας. Το ύψος της κουκούλας κουζίνας πάνω από τη σόμπα αερίου καθορίζει το βαθμό απόδοσης του συστήματος και είναι η πιο σημαντική παράμετρος για την εξασφάλιση της καθαριότητας του αέρα.

Η έλλειψη καθαρισμού του αέρα οδηγεί σε ταλαιπωρία, συνεχή δηλητηρίαση του σώματος. Μια κουκούλα τοποθετημένη σε λανθασμένο ύψος πάνω από τη σόμπα μπορεί επίσης να καταστήσει τη χρήση της άχρηστη ή να κάνει το μαγείρεμα δύσκολο. Βελτιστοποίηση της εγκατάστασης του εξοπλισμού - θα δημιουργήσει την απαραίτητη άνεση για την οικοδέσποινα της κουζίνας.

Χαρακτηριστικά των συστημάτων εξάτμισης

Σε γενικές γραμμές, μια σειρά κουζίνα κουκούλα έχει ρυθμιστεί για την αναγκαστική πρόσληψη μολυσμένου αέρα με σκοπό τον καθαρισμό του από διάφορες ατμούς αερίων ατελούς καύσεως, συστατικών καπνού ανασταλεί ακαθαρσίες και τις οσμές, τα οποία σχηματίζονται πάνω από τη σόμπα κατά το μαγείρεμα. Τα συστήματα εξάτμισης περιλαμβάνει ένα περίβλημα, μια εισαγωγή αέρα, σετ φίλτρων και στοιχείων του ηλεκτρικού εξαερισμού.

Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο τύπων κουκούλας είναι ότι η εξάτμιση απαιτεί την ύπαρξη ενός αγωγού για την εκτροπή του αέρα από την κουζίνα. Ανακύκλωση αντίθετα - καθαρίζει τον αέρα με ένα φίλτρο άνθρακα και το στέλνει πίσω στην κουζίνα

Με την αρχή της δράσης, οι κουκούλες χωρίζονται σε δύο κύριες ποικιλίες:

 1. Ο τύπος ροής της συσκευής βασίζεται στην εξαναγκασμένη απόσυρση μολυσμένου αέρα στο σύστημα αερισμού του σπιτιού, δηλ. έξω από την κουζίνα. Ένα τέτοιο σύστημα παρέχει, στην πράξη, πλήρη απομάκρυνση των μολυσματικών ουσιών από τις εγκαταστάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά απαιτεί την εισροή μάζας φρέσκου αέρα από το εξωτερικό.
 2. Ο τύπος κυκλοφορίας του απορροφητήρα δεν αφαιρεί αέρα από το δωμάτιο, αλλά το καθαρίζει περνώντας μολυσμένο ρεύμα μέσω του συστήματος φίλτρου και στη συνέχεια επιστρέφοντάς το στην κουζίνα. Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του τύπου είναι η έλλειψη πρόσθετων αυτοκινητοδρόμων. και το μειονέκτημα είναι η αύξηση του χρόνου πλήρους καθαρισμού του αέρα.

Ταξινόμηση Hood

Ο σχεδιασμός της εγκατάστασης καθορίζει τη θέση του καλύμματος στην κουζίνα και τις συνθήκες εγκατάστασής του. Με βάση τις λειτουργίες εγκατάστασης, είναι κοινή η διάκριση μεταξύ των ακόλουθων τύπων συσκευών:

 • το σύστημα ανάρτησης είναι, κατά κανόνα, επίπεδη και στερεωμένο στον πυθμένα του ράφι ή κρέμονται ακριβώς πάνω από την πλάκα.
 • Ο ενσωματωμένος τύπος είναι μια κουκούλα, το σώμα του οποίου βρίσκεται μέσα στο θάλαμο ή θόλο πάνω από την πλάκα.
 • Η τοιχοποιία της κουκούλας είναι στερεωμένη πάνω στην επιφάνεια του τοίχου πάνω από τη σόμπα αερίου.
 • Ο τύπος γωνίας σχεδιάζεται έτσι ώστε η κουκούλα να μπορεί να κρεμαστεί στη γωνία του δωματίου εάν η σόμπα ωθείται προς το τέλος του τοίχου.
 • μια ποικιλία νησιών χρειάζεται σε μεγάλες κουζίνες, όπου είναι απαραίτητο να κρεμάσετε την κουκούλα στην οροφή στο κέντρο του δωματίου.

Κύριοι τύποι κουκούλες

Σύμφωνα με το σχεδιασμό και το σχήμα της εισαγωγής αέρα, υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι: επίπεδες οριζόντιες, κάθετες και θολωτές εγκαταστάσεις. Για επίπεδες δομές, η κάτω επιφάνεια είναι ορθογώνια περσίδες. μερικές φορές, περιορίζεται από ένα χαμηλό σύνορο. Πρέπει να κρεμαστούν οριζόντια πάνω από την πλάκα σε ένα ορισμένο ύψος. Παράγονται σε πλάτη 50 και 70 cm. Η κατακόρυφη δομή παρέχει μια κεκλιμένη διάταξη ορθογώνιου σχεδίου κοντά στην κατακόρυφη κατεύθυνση. Στο πάνω μέρος, ίσως, η εκτέλεση του οδηγού.

Το πιο συνηθισμένο είναι η ποικιλία του θόλου, που είναι σαν μια σκηνή πάνω από μια σόμπα. Αυτές οι κουκούλες υλοποιούνται πλάτος 50, 60, 70, 90 και 120 εκ. Το βάθος του (ύψος θόλου από τον πυθμένα προς τα blinds σχέδιο) θόλου γενικά είναι 0.5 μ. Το συνολικό ύψος της τέντας δεν υπερβαίνει τα 103 εκατοστά.

Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, όσον αφορά την καθολικότητα των εγκαταστάσεων, διακρίνονται οι εξής τύποι: σταθερή, αποσπώμενη και συρόμενη (πτυσσόμενη) έκδοση. Ο τελευταίος τύπος κουκούλας είναι χαρακτηριστικός για ένα σύστημα ροής και παρέχει μια ανασυρόμενη πρόσληψη αέρα, η οποία εισάγεται στην περιοχή μαγειρέματος μόνο όταν χρειάζεται καθαρισμός αέρα.

Θέση της κουκούλας

Η κύρια παράμετρος της θέσης εγκατάστασης είναι η απόσταση από την πλάκα έως την κουκούλα. Πριν κρεμάσετε τη συσκευή, πρέπει να καθορίσετε σε ποιο ύψος να κρεμάσετε την κουκούλα. Συνήθως, το συνιστώμενο ύψος εγκατάστασης καθορίζεται στο εγχειρίδιο εξοπλισμού και πρέπει να τηρούνται αυτές οι συστάσεις. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εντολή, το βέλτιστο ύψος πάνω από τη σόμπα αερίου καθορίζεται λαμβάνοντας υπόψη ορισμένες συνθήκες.

Σημειώστε ότι το ύψος της κουκούλας πάνω από την κουζίνα εξαρτάται από τον τύπο του τελευταίου. Εάν η κουζίνα σας είναι ηλεκτρική, τότε η κουκούλα μπορεί να τοποθετηθεί σε ύψος 65 cm. Εάν είναι αερίου, θα είναι ασφαλέστερο να το τοποθετήσετε σε ύψος 75 cm

Η απόσταση μεταξύ του κάτω μέρους της κουκούλας και της σόμπας καθορίζεται από τις ακόλουθες βασικές συνθήκες:

 • η ασφάλεια καθορίζει την ελάχιστη επιτρεπόμενη απόσταση μεταξύ της ανοικτής φλόγας και του πλαστικού, προκειμένου να αποφευχθεί η αυτόματη καύση (απόσταση ασφαλείας - όχι μικρότερη από 65-70 cm).
 • Το κατώτερο όριο μείωσης της κουκούλας καθορίζεται από την ευκολία της οικοδέσποινα όταν μαγειρεύει φαγητό - θα πρέπει να έχει εύκολη πρόσβαση στα μεγαλύτερα τηγάνια.
 • Το ανώτερο επίπεδο του ύψους καθορίζεται από τη δυνατότητα εξαγωγής του αέρα από τις χαμηλότερα μολυσμένες στρώσεις.

Σε γενικές γραμμές, το ύψος με το οποίο μπορεί να κρεμαστεί η κουκούλα θεωρείται κανονικό, στην περιοχή των 70-90 εκ. Αλλά για να βελτιστοποιηθεί η λειτουργία του εξοπλισμού είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί αυτή η τιμή. Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να εξασφαλίσετε την ευκολία του μαγειρέματος, και συνεπώς να λάβετε υπόψη την ανάπτυξή του. Εάν ένα άτομο έχει υψηλή ανάπτυξη, τότε οι διαστάσεις της περιοχής εργασίας πρέπει να αυξηθούν στο μέγιστο και γι 'αυτό απαιτείται ένα εκχύλισμα με τη μεγαλύτερη δυνατή ισχύ.

Επίδραση των χαρακτηριστικών του σχεδίου

Η επιλογή της απόστασης μεταξύ της κουκούλας και της σόμπας αερίου επηρεάζεται σημαντικά από την ικανότητα (παραγωγικότητα) του εξοπλισμού και την περιοχή της εισαγωγής αέρα, καθώς και από τον τύπο της θέσης του. Αδύναμοι απορροφητήρες χωρητικότητας 240-300 κυβικών μέτρων. m / h θα πρέπει να κρεμάσει όχι περισσότερο από 75 cm. Σύγχρονη ισχυρά φυτά μπορούν να καθαρίσουν περισσότερα από 600 cu. m / h, πράγμα που καθιστά δυνατή την αύξηση του ύψους της περιοχής εργασίας.

Υπολογίστε τη δύναμη του καλύμματος χρησιμοποιώντας αυτόν τον πίνακα

Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι οι διαστάσεις της κουκούλας. Το πλάτος της κουκούλας δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το πλάτος του φούρνου αερίου, διαφορετικά δεν καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια της πηγής ρύπανσης του αέρα. Και τι για τέτοια εγκατάσταση είναι απαραίτητη; Κατά μέσο όρο, το πλάτος της πλάκας είναι 60 cm. επομένως, οι κουκούλες που έχουν ύψος 60-70 cm δεν μπορούν να ανυψωθούν. Για να αυξήσετε την απόσταση, θα πρέπει να εγκαταστήσετε μια συσκευή 90 cm.

Για να αποφασίσετε το ζήτημα, το οποίο πρέπει να είναι το ύψος της εγκατάστασης του εξοπλισμού, επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο βρίσκεται η εισαγωγή αέρα - οριζόντια ή με κλίση. Όταν είναι κεκλιμένο, το κατώτερο άκρο της κουκούλας πρέπει να κατεβαίνει κάτω από τη συνιστώμενη απόσταση - έως 55 cm.

Όταν επιλέγετε την απόσταση ασφαλείας θα πρέπει να εξετάσει το γεγονός ότι το υλικό του περιβλήματος του σώματος είναι πρακτικά δεν επηρεάζεται από την τιμή αυτή, όπως ο κίνδυνος πυρκαγιάς καθορίζεται από την εναπόθεση του λίπους, αιθάλης και άλλων ουσιών που μπορούν να αναφλεγούν από το τζάκι ή την υπερθέρμανση του υλικού στην επιφάνεια εισόδου. Η ελάχιστη απόσταση είναι καθορισμένη, προχωρώντας από αυτή την κατάσταση.

Συστάσεις για την εγκατάσταση κουκούλας

Με βάση την εμπειρία της λειτουργίας των κουκούλες, το ακόλουθο ύψος της κάτω επιφάνειας της συσκευής συνιστάται:

 • Κουζινέτα πρότυπο 4 εστίες - 75-85 cm?
 • Κουζίνα γκαζιού με κεκλιμένη διάταξη της κουκούλας - κατώτατη γραμμή: 55-65 cm.
 • ηλεκτρική κουζίνα - 65-75 εκ.

Οι διαφορετικοί κατασκευαστές απαιτούν διαφορετικές συνθήκες εγκατάστασης. Εξόρυξη Metida60W από την εταιρεία Shindo με χωρητικότητα 420 κυβικά μέτρα. m / h είναι τοποθετημένο σε ύψος 75 cm (στην περίπτωση αυτή, δεν συνιστάται η χρήση της συσκευής πάνω από τον καυστήρα χωρίς εγκατεστημένα πιάτα). Εξολκέας Bosch DWW09W650 χωρητικότητας μέχρι 650 cu. Το m / h έχει τηλεσκοπική εισαγωγή αέρα, η οποία μπορεί να χαμηλώσει σε ύψος 65 cm από τον καυστήρα. Εγχώρια εγκατάσταση Το Saturn M60 έχει χωρητικότητα 245 cu. m / h, συνιστάται να το κρεμάσετε σε ύψος 75 cm, όπως υποδεικνύεται στις οδηγίες.

Τοποθέτηση της κουκούλας (φωτοδιεύθυνση)

Τα βασικά στάδια της αυτο-εγκατάστασης των κουκούλες

Πώς να εγκαταστήσετε την κουκούλα με τα χέρια σας (βίντεο)

Συμπέρασμα

Κατά την εγκατάσταση του απορροφητήρα είναι αναγκαίο να παρακολουθείται η ομοκεντρικότητα του εξοπλισμού και την τοποθεσία πλάκα - μετατόπιση συσκευή σε σχέση με την πηγή ρύπανσης θα επιλέξει το ύψος της θέσης λάθος, όπως η πρόσληψη δεν θα είναι σε θέση να καλύψει όλη την περιοχή της μόλυνσης.

Το ύψος της κουκούλας πάνω από τη σόμπα αερίου αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την αποτελεσματική λειτουργία του εξοπλισμού. Η υποεκτίμηση της παραμέτρου οδηγεί σε κίνδυνο πυρκαγιάς και σε μείωση της άνεσης συντήρησης της πλάκας. υπερεκτίμηση - οδηγεί σε ανεπαρκή καθαρισμό του αέρα.

Σε ποιο ύψος πρέπει να βάλω την κουκούλα πάνω από τη σόμπα;

Για να μπορέσει ο εξολκέας να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του, πρέπει όχι μόνο να αντιστοιχεί στην κυβική χωρητικότητα του δωματίου από την άποψη της χωρητικότητας, αλλά και το ύψος της εγκατάστασης της κουκούλας πάνω από την πλάκα είναι πολύ σημαντικό.

Το κύριο ερώτημα - Σε ποιο ύψος πρέπει να εγκαταστήσετε την κουκούλα, για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη απόδοση; Μετά από όλα, αν τραβά "με μισή καρδιά", στα αντικείμενα των επίπλων, διακόσμηση, στις κουρτίνες και άλλα υφαντικά στοιχεία θα συνεχίσουν να συσσωρεύουν λιπαρή πλάκα. Καθίζει επίσης στις οροφές και στους τοίχους, καθώς και στα πατώματα.

Οι συστάσεις για το ύψος της εγκατάστασης δίνονται από τον κατασκευαστή και αντικατοπτρίζονται στις οδηγίες, οπότε είναι πολύ σημαντικό να το διαβάσετε πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση. Συνήθως ορίζεται ένα εύρος τιμών που είναι κατάλληλο για το συγκεκριμένο μοντέλο. Μόνο εάν πληρούνται αυτές οι τιμές, η κουκούλα θα αντιμετωπίσει πραγματικά τον καθαρισμό του αέρα.

Δυστυχώς, δεν είναι πάντα δυνατόν να λαμβάνουν οδηγίες - αυτές οι χρήσιμες φυλλάδια συχνά χάνονται ή σχισμένα κατά τη συσκευασία, και θα πρέπει να διαβάσετε δεν έχει ληφθεί. Ως εκ τούτου, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε σε ποιο ύψος το κάλυμμα συνιστάται από ειδικούς. Αυτό το ύψος εξαρτάται, πρώτα από όλα, από το ποια πλάκα έχει εγκατασταθεί στην κουζίνα σας.

Ύψος τοποθέτησης καπνού πάνω από την κουζίνα

 • Για τις σόμπες αερίου, το ύψος της κουκούλας πάνω από την επιφάνεια εργασίας πρέπει να κυμαίνεται από 75 έως 85 cm.
 • Για ηλεκτρικές ή επαγωγικές κουζίνες, το ύψος εγκατάστασης μπορεί να είναι μικρότερο - από 65 έως 75 cm.

Το ύψος της εγκατάστασης του κεκλιμένου καλύμματος πάνω από την πλάκα

Πρόσφατα, τα ευκίνητα εκχυλίσματα έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως. Είναι πιο αισθητικά και καλύτερα προσαρμοσμένα στα μοντέρνα στυλ εσωτερικού χώρου. Για αυτούς, το ύψος εγκατάστασης είναι κάπως μικρότερο:

 • για σόμπες αερίου - 55-65 cm,
 • για ηλεκτρικές και επαγωγικές κουζίνες - 35-45 cm.

Γιατί είναι σημαντικό να ακολουθείτε τα ύψη εγκατάστασης;

Η τοποθέτηση του καλύμματος στο ύψος που συνιστά ο κατασκευαστής είναι πολύ σημαντική - μόνο στην περίπτωση αυτή θα λειτουργήσει μακρά και θα καθαρίσει αποτελεσματικά τον αέρα των καπνών και των σταγονιδίων λίπους που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Η εγκατάσταση σε χαμηλότερο υψόμετρο μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά, θα επηρεάσει το μαγείρεμα και δεν φαίνεται αισθητικά ευχάριστο. Το υπερβολικά υψηλό ύψος δεν θα επιτρέψει να συλλαμβάνεται όλη η ρύπανση που εισέρχεται στον αέρα και η απόδοση της κουκούλας θα μειωθεί.

Εγκατάσταση της πρίζας αναρρόφησης

Το ύψος της καλύπτρας επάνω από την θέση εγκατάστασης σόμπα της εξόδου εξαρτάται από το πού θα συνδεθεί. Συνήθως, η έξοδος είναι τοποθετημένη ακριβώς πάνω από την κουκούλα. Μια καλή επιλογή -. Εξόδου Στερεώστε πάνω από τη γραμμή του ντουλάπια τοίχου περίπου 10-30 cm Μην ξεχάσετε να μετατοπίσει στο πλαίσιο του στομίου εξόδου 20 cm μακριά από τον άξονα συμμετρίας του σχεδίου, όπως τα καυσαέρια περνά μέσα από το μεσαίο κανάλι.

Πώς είναι κατασκευασμένος ο εξαερισμός στην κουζίνα: οι κανόνες και τα σχέδια της συσκευής με κουκούλα

Περιεχόμενο του άρθρου

 • Πώς είναι κατασκευασμένος ο εξαερισμός στην κουζίνα: οι κανόνες και τα σχέδια της συσκευής με κουκούλα
 • Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας
 • Επιλέγουμε τον αγωγό εξαγωγής: τι πρέπει να αναζητήσουμε

Εγκατεστημένο σε σύγχρονες κουζίνες μπορεί να είναι δύο κύριοι τύποι κουκούλες:

Ο δεύτερος τύπος συσκευής είναι στην πραγματικότητα μια εξάτμιση. Τέτοιες συσκευές παίρνουν τον αέρα της κουζίνας τους και το αφαιρούν στον άξονα εξαερισμού του κτιρίου. Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης καθαρίζουν τον μολυσμένο αέρα και το ρίχνουν πίσω στο δωμάτιο. Η τεχνολογία των συσκευών στήριξης και των δύο αυτών τύπων είναι κάπως διαφορετική.

Ποικιλίες με τον τρόπο εγκατάστασης

Με σχεδιασμό κουκούλες κουζίνας ταξινομούνται σε:

Οι κουκούλες αναρτήσεων είναι στερεωμένες πάνω από τις πλάκες κάτω από το ντουλάπι. Με άλλο τρόπο τέτοιες συσκευές ονομάζονται επίπεδες ή γείσο. Κουκούλες θόλου ή τζάκι τοποθετούνται πάνω από την εστία στον τοίχο.

Ενσωματωμένα μοντέλα εγκαθίστανται μέσα σε αιωρούμενα ντουλάπια πάνω από τη σόμπα. Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι ότι είναι εντελώς αόρατα στο εσωτερικό.

Γωνιακές κουκούλες, όπως μπορείτε να κρίνετε από το όνομά τους, είναι τοποθετημένες στη γωνία του δωματίου. Τα πλεονεκτήματα των συσκευών αυτού του τύπου είναι, πρώτα απ 'όλα, ότι καταλαμβάνουν λίγο χώρο στην κουζίνα.

Βασικοί κανόνες εγκατάστασης

Τοποθετήστε την κουκούλα για εξαερισμό στην κουζίνα, φυσικά, θα πρέπει να είναι έτσι ώστε να το χρησιμοποιήσει στο μέλλον ήταν ασφαλές και βολικό. Οι κανόνες εγκατάστασης συσκευών αυτού του τύπου ισχύουν ως εξής:

 • πάνω από τις ηλεκτρικές κουκούλες είναι τοποθετημένες σε ύψος όχι μικρότερο από 65 cm, και πάνω από τις πλάκες αερίου - 75-85 cm?
 • Η έξοδος για την κουκούλα πρέπει να βρίσκεται σε ύψος τουλάχιστον 2 μέτρων από το δάπεδο.
 • Μια συσκευή αυτού του τύπου πρέπει να συνδέεται μόνο στο δίκτυο με γείωση.
 • συνδέστε το καλώδιο γείωσης μόνο στο ουδέτερο στην θωράκιση και όχι στους σωλήνες ή θερμαντικά σώματα θέρμανσης.
 • Μετά την εγκατάσταση της κουκούλας πρέπει να διατηρείται ο φυσικός αερισμός του χώρου.
 • κατά τη συναρμολόγηση αεραγωγών, οι αρμοί στις γωνίες, οι προσαρμογείς κλπ., πρέπει απαραίτητα να σφραγίζονται με σιλικόνη.

Κατά την επιλογή ενός απορροφητήρα τύπου ροής, πρέπει να δοθεί προσοχή στη διάμετρο της εξόδου του. Συνδέστε τους κατά προτίμηση αγωγούς του ίδιου τμήματος. Μειώστε τη διάμετρο, κατ 'αρχήν, μπορείτε. Αλλά για να γίνει αυτό, οι έμπειροι δάσκαλοι δεν συμβουλεύουν. Διαφορετικά, η κουκούλα θα λειτουργεί πολύ θορυβώδη.

Επίσης, κατά την αγορά κουκούλας, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι το μήκος και το πλάτος του δεν πρέπει να είναι μικρότερες από τις αντίστοιχες παραμέτρους της εστίας. Χρησιμοποιούνται συσκευές με χώρο εργασίας μεγαλύτερη από αυτή της πλάκας.

Το βασικό σχέδιο εγκατάστασης απορροφητήρων ροής κουζίνας

Η εγκατάσταση των οικιακών συσκευών αυτής της ποικιλίας έχει ως εξής:

 • στην κουζίνα, τοποθετείται ο εξολκέας.
 • η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο τροφοδοτικό.
 • ο αγωγός συνδέεται με την κουκούλα.
 • Ο αγωγός τραβιέται στον άξονα εξαερισμού.
 • μια διακοσμητική μάσκα αερισμού είναι σταθερή.

Οι αγωγοί για κουκούλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικούς τύπους. Εάν θέλετε να κάνετε ένα συμπέρασμα στο ορυχείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μανίκια:

Όταν ο απορροφητήρας είναι συνδεδεμένος στον άξονα εξαερισμού, ο αγωγός οδηγεί πρώτα στον τοίχο οριζόντια. Στη συνέχεια, περάστε αυστηρά κατακόρυφα προς την έξοδο. Στις αρθρώσεις, το γόνατο χρησιμοποιείται κατά 90 μοίρες. Όλες οι συνδέσεις στον αγωγό είναι σφραγισμένες.

Κάτω από την κουκούλα στον τοίχο, συνήθως γίνεται μια ξεχωριστή τρύπα στον άξονα. Εξάλλου, σύμφωνα με τους κανόνες, ο φυσικός αερισμός πρέπει να διατηρείται στο δωμάτιο.

Αλλά μερικές φορές οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων και απλά να επεκτείνει την ήδη υπάρχουσα τρύπα. Προκειμένου η είσοδος στον άξονα να είναι αισθητικά ευχάριστη, στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιείται ένα ειδικό διακοσμητικό πλέγμα, το οποίο διαθέτει σχισμές για τον αέρα που εισέρχεται από το ίδιο το δωμάτιο στον άξονα.

Να σφίξουν τη ροή καυσαερίων κουκούλα επιστρέφει πίσω στην κουζίνα διαμέσου των σχισμών στη μάσκα, σε αυτή την περίπτωση ο αέρας χρησιμοποιείται για τη σύνδεση του ειδικού σχεδιασμού του γόνατος, συμπληρωμένο εκτίναξης. Αυτή η συσκευή κατευθύνει τον βρώμικο αέρα που εισέρχεται στο ορυχείο από την κουκούλα στην κορυφή, εμποδίζοντας το να χτυπήσει τον οπίσθιο τοίχο.

Ιδιαιτερότητες εγκατάστασης αναρτημένων απορροφητικών κουφωμάτων

Η κύρια δυσκολία εγκατάστασης συσκευών αυτής της ποικιλίας είναι η ανάγκη να καλυφθεί ο αγωγός. Η ίδια η κουκούλα σε αυτή την περίπτωση παραμένει στο προσκήνιο. Για τον αεραγωγό ήταν αόρατο, συνήθως περνάει μέσα στο κρεμαστό ντουλάπι. Δηλαδή, στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να γίνουν τρύπες στον πυθμένα και στο κάλυμμα του τελευταίου.

Μερικές φορές αναρτημένες κουκούλες είναι τοποθετημένες και ανοικτή μέθοδο. Σε αυτή την περίπτωση, συνήθως είναι απλά στερεωμένα μεταξύ των ντουλαπιών της κουζίνας. Στην περίπτωση αυτή, ο αγωγός αέρα περνά μέσα από τον τοίχο με τον συνήθη τρόπο, στους σφιγκτήρες.

Σχέδιο τοποθέτησης θόλου

Οι κουκούλες αυτού του τύπου συνήθως έρχονται ήδη πλήρεις με αεραγωγούς. Συγκεντρώνονται χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνολογία:

 • χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο στον τοίχο με ένα μολύβι, γίνεται μια οριζόντια γραμμή γραμμής.
 • ανάλογα με το ύψος του ανοίγματος του άξονα της εξάτμισης, το περίσσευμα του αγωγού αποκόπτεται ή αυξάνεται.
 • οι διαστάσεις της κουκούλας στον τοίχο κάνουν κάθετες επιγραφές.
 • οπές τρυπιούνται κατά μήκος των αξόνων.
 • οι πείροι εισάγονται στις οπές.
 • Οι βίδες στερεώνουν το άνω μέρος της δομής.
 • σταθερό το κάτω μέρος της κουκούλας?
 • Ο αγωγός τραβιέται μέσα στον άξονα μέσω μιας αυλάκωσης.

Σχέδιο εγκατάστασης ενσωματωμένων κουκούλας

Για να εγκαταστήσετε μοντέλα αυτού του τύπου, μπορείτε, βεβαίως, να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικά σχεδιασμένο περίβλημα για αυτό το σκοπό. Αλλά μερικές φορές οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων συναρμολογούν παρόμοιες συσκευές το ίδιο και σε συνηθισμένες συσκευές κουζίνας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό εάν ο σχεδιασμός του θαλάμου πάνω από την κουζίνα σας επιτρέπει να τοποθετήσετε την κουκούλα σε αποδεκτό ύψος.

Φυσικά, τα έπιπλα κουζίνας πριν εγκαταστήσετε την κουκούλα πρέπει να είναι ειδικά προετοιμασμένα. Στο ερμάριο για την τοποθέτηση τέτοιου εξοπλισμού:

 • αφαιρέστε το κάτω μέρος.
 • Κόψτε την οπή κάτω από τον αγωγό αέρα στο καπάκι, εστιάζοντας στη διάμετρο του τελευταίου.
 • να δημιουργήσετε ένα επιπλέον ράφι για το ύψος της κουκούλας.

Στο τελικό στάδιο, το σώμα της συσκευής είναι τοποθετημένο μέσα στο περίβλημα στον τοίχο και στο ράφι πάνω από αυτό.

Με ποιο σχήμα τοποθετούνται κεκλιμένα μοντέλα

Κουκούλες αυτού του τύπου, σε αντίθεση με τη συνήθη, να τοποθετούνται πάνω σε ένα ηλεκτρικό φούρνο σε ύψος 35-45 cm, και για το φυσικό αέριο -. 55-65 cm είναι τοποθετημένα κεκλιμένα στην ίδια αρχή της διάταξης, όπως οποιεσδήποτε άλλες συσκευές τοίχο. Αυτό είναι να τα εγκαταστήσετε:

 • εκτελέστε σήμανση στον τοίχο.
 • στερεώστε τη συσκευή μέσω των παρεχόμενων στοιχείων στερέωσης.

Στο τελικό στάδιο της εγκατάστασης, η κουκούλα συνδέεται με τον άξονα μέσω αεραγωγού σύμφωνα με το συνηθισμένο σχέδιο.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης και συναρμολόγησης του απορροφητήρα ανακύκλωσης

Οι συσκευές αυτού του τύπου εγκαθίστανται με ακόμη πιο απλή τεχνολογία από τα μοντέλα ροής. Μετά από όλα, σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε αεραγωγούς. Εγκαταστήστε τους απορροφητήρες ανακύκλωσης, καθώς και τα κεκλιμένα, απλά συνδέοντας τον τοίχο πάνω από τη σόμπα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τέτοια μοντέλα χρησιμοποιώντας το επίπεδο του κτιρίου. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε τη σήμανση για αυτούς όσο το δυνατόν προσεκτικά.

Πώς να συνδέσετε σωστά την κουκούλα στο ρεύμα

Οι περισσότερες σύγχρονες κουκούλες έχουν σχετικά μικρή χωρητικότητα. Συνεπώς, μπορούν να συνδεθούν με το οικιακό ηλεκτρικό δίκτυο με συμβατικές πρίζες. Απορροφητήρες εργασίας από τάση 220 V. Δηλαδή, μπορούν να συνδεθούν σε απλά μονοφασικά δίκτυα.

Μια ροζέτα για σχέδιο σχεδιάζεται να τοποθετηθεί πάνω από το επίπεδο της επιφάνειας εργασίας της. Διαφορετικά, στο μέλλον, θα μολυνθεί γρήγορα. Και βεβαίως, τοποθετήστε την έξοδο για κουκούλες σε ένα εύκολα προσβάσιμο μέρος.

Τις περισσότερες φορές, κουκούλες σε διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες συνδέονται με μια τεχνολογία μαργαρίτα αλυσίδα. Δηλαδή, ένα καλώδιο κατευθύνεται στη νέα έξοδο από την πλησιέστερη άλλη πρίζα. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιείται χάλκινο καλώδιο με διατομή 1,5-2 mm.

Πιστεύεται ότι δεν είναι απαραίτητο να τοίχωσε τον τοίχο για να βάλει το καλώδιο για την κουκούλα. Σήμερα στην πώληση υπάρχουν ειδικά κουτιά αισθητικής στα οποία η τοποθέτηση καλωδίων μπορεί να γίνει ανοιχτή.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα ασφαλείας, η έξοδος για τον απορροφητήρα είναι συνδεδεμένη, διατηρώντας τη συνέχεια του αγωγού γείωσης. Το τελευταίο περιλαμβάνεται στο δίκτυο όχι με τη ζύμη, αλλά μέσω ενός κλάδου με τη χρήση της τεχνολογίας πρεσαρίσματος.