Σε ποια απόσταση από το πιάτο για να κρεμάσετε την κουκούλα

Στις σόμπες κουζίνας της οικοδέσποινας προετοιμάστε μέχρι και το 90% όλων των πιάτων. Αυτή η δημιουργική-ρουτίνα διαδικασία συνοδεύεται από την απελευθέρωση του ατμού, (όχι και μερικές φορές) ευχάριστες γεύσεις, τα λεπτά σωματίδια και επιβλαβή λιπαρά προϊόντα που σχηματίζονται κατά τη διαδικασία της καύσης. Όλα αυτά είναι κορεσμένα με τον περιβάλλοντα χώρο, και πρώτα απ 'όλα τον αέρα στην κουζίνα. Χωρίς συσκευή εξαερισμού είναι απαραίτητη, αλλά ποια θα πρέπει να είναι η απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα για να εξασφαλιστεί η καθαριότητα σε ένα μικρό δωμάτιο;

Η απάντηση σε αυτό το επείγον ερώτημα μπορεί να βρεθεί στο σημερινό άρθρο.

Βέλτιστες τιμές ύψους για διαφορετικά μεγέθη

Το ύψος της εγκατάστασης του καλύμματος πάνω από το πλακίδιο προσδιορίζεται λαμβάνοντας υπόψη τα 2 εξαρτήματα - τον τύπο της εστίας και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της θέσης του εξοπλισμού για μια συγκεκριμένη κουζίνα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το ύψος δεν είναι ποτέ "συνδεδεμένο" με τις διαστάσεις της εισαγωγής αέρα, των συμπληρωματικών στοιχείων ή του τύπου της συσκευής.

Η μόνη εξαίρεση από τους κανόνες είναι η κουζίνα με χαμηλά ταβάνια, όπου δεν είναι δυνατό να αντέξει η συνιστώμενη απόσταση μεταξύ της επιφάνειας μαγειρέματος και της κουκούλας.

Δώστε προσοχή! Οι ειδικοί συνιστούν να ρυθμίζεται το ύψος της εγκατάστασης της δομής εισαγωγής σε απόσταση 10 cm από την ονομαστική τιμή σχεδιασμού.

Οριζόντιες λύσεις

Είναι δυνατό να προσδιοριστεί ακριβώς σε ποιο ύψος έχει εγκατασταθεί ο απορροφητήρας, μόνο εάν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον τύπο της κουζίνας που χρησιμοποιείται. Συνεχίζοντας, επιλέγεται η απόσταση μεταξύ εισροής και εξάτμισης. Ο καθορισμένος τύπος εξοπλισμού εγκαθίσταται λαμβάνοντας υπόψη πολλές παραμέτρους (όπως επιφάνεια μαγειρέματος, χωρητικότητα της μονάδας εισαγωγής κ.λπ.).

Αλλά ποια είναι η βέλτιστη απόσταση μεταξύ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας;

Ο κανόνας για κάθε συσκευή είναι διαφορετικός, αλλά υπάρχουν αποδεκτά πρότυπα που συνιστούν κατά κύριο λόγο συστάσεις:

 • η απόσταση ανάμεσα στην κουκούλα και τις εστίες αερίου - από 65 έως 85 cm.
 • Η ελάχιστη απόσταση από τον ηλεκτρικό πίνακα είναι 60 cm και η μέγιστη απόσταση είναι 80 cm.

Αυτά τα δεδομένα ισχύουν μόνο για συσκευές που έχουν καθοριστεί αυστηρά οριζόντια.

Βίντεο κατά την εγκατάσταση της μονάδας οριζόντιου τύπου

Τακτοποιημένα συσσωματώματα

Κατά την εγκατάσταση μοντέλων κεκλιμένου τύπου, είναι εξαιρετικά σημαντικό η απόσταση μεταξύ της κουζίνας και του απορροφητήρα να συμφωνεί με τις ακόλουθες τιμές:

 • από 35 έως 45 cm όταν εργάζεστε με ηλεκτρική εστία.
 • από 55 έως 65 cm - για καυστήρες αερίου.

Σε μια πραγματική κουζίνα, συσκευές αερισμού συνήθως εγκαθίστανται όπου η λειτουργία δεν θα είναι μόνο αποτελεσματική, αλλά και βολική για την οικοδέσποινα. Οι παραπάνω αποστάσεις είναι πειραματικά καθορισμένες τιμές, επιβεβαιωμένες από χρόνια πρακτικής. Μπορείτε να τα υπολογίσετε μόνοι σας, αλλά πρέπει απλώς να λάβετε υπόψη διάφορες μεταβλητές:

 • κουζίνα;
 • χαρακτηριστικά σχεδιασμού του δωματίου.
 • κατά προσέγγιση επιφάνεια της εστίας.
 • την παραγωγικότητα και τον τύπο της κουκούλας.
 • αύξηση των μελών της οικογένειας, νοικοκυρές.

Δώστε προσοχή! Η μονάδα εξαγωγής απλά τοποθετείται πάνω σε μια ηλεκτρική κουζίνα, έτσι ώστε το ύψος αυξάνεται χωρίς ειδικές δυσκολίες, αν είναι απαραίτητο. Αλλά για να μειώσετε τον εξοπλισμό κάτω από το ελάχιστο επίπεδο απαγορεύεται αυστηρά.

Αν δεν συμμορφώνεστε με την καθορισμένη απόσταση και κρεμάτε τη συσκευή πολύ χαμηλά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η συσκευή να λειτουργεί υπό συνθήκες σταθερής θέρμανσης. Και αυτό είναι γεμάτο με πρόωρη αποτυχία του πιστού βοηθού. Επιπλέον, εάν η κουκούλα είναι εγκατεστημένη πολύ χαμηλά πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα, θα είναι απλά ακατάλληλη για χρήση.

Βίντεο κατά την εγκατάσταση της μονάδας κεκλιμένου τύπου

Πρακτικές συστάσεις ειδικών

Με βάση δεκαετίες πρακτικής λειτουργίας, οι εμπειρογνώμονες σχημάτισαν τις δικές τους συστάσεις σχετικά με το ύψος στο οποίο πρέπει να κρεμαστεί η κουκούλα. Υπάρχουν ακλόνητοι κανόνες για τα αδρανή που τοποθετούνται πάνω από τη βάση του καυστήρα αερίου. Αυτά ορίζονται στις οδηγίες χρήσης ή τις συστάσεις εγκατάστασης που είναι προσαρτημένες σε κάθε μοντέλο της κουκούλας.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

 1. Τα προϊόντα της Bosch παραδοσιακά θεωρούνται από τα καλύτερα στην αγορά. Η μέση χωρητικότητα των μονάδων είναι 650 m3 / h. Καλύτερα είναι να κρεμάσετε την κουκούλα αυτής της χωρητικότητας σε απόσταση 65 cm από την επιφάνεια των καυστήρων.
 2. Οι λύσεις που παράγονται από τη μάρκα Shindo χαρακτηρίζονται από αξιοπιστία και διαθεσιμότητα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μιλάμε για μια οριζόντια συσκευή μέσης ισχύος. Η μέση παραγωγικότητα των συσκευών είναι 450-500 m3 / h. Η κουκούλα της κουζίνας είναι τοποθετημένη σε ύψος 75 cm πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα. Η συσκευή δεν πρέπει να βρίσκεται πάνω από την ανοικτή φλόγα του καυστήρα.
 3. Τα προϊόντα της εγχώριας μάρκας Saturn δεν μπορούν να καυχηθούν με υψηλή ισχύ, αλλά παράλληλα, η παραγωγικότητα των 240-300 m3 / h θα είναι αρκετή για τη μέση οικοδέσποινα. Η συνιστώμενη απόσταση από την κουκούλα είναι 75-80 cm από την εστία.

Ποια προϊόντα για να αγοράσετε και από ποια μάρκα - εξαρτάται από εσάς, αλλά από την άποψη του ύψους τοποθέτησης, οι μονάδες είναι σχεδόν πανομοιότυπες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόσταση από την επιφάνεια της κουζίνας αερίου στην κουκούλα καθορίζεται από μια σειρά από σημαντικές απαιτήσεις:

 • ευκολία στη διαδικασία λειτουργίας.
 • πιθανότητα εξομάλυνσης αυθόρμητης καύσης (ιδίως εάν υπάρχουν πίνακες με άλλες οικιακές συσκευές κοντά).
 • αποτελεσματική πρόσληψη βρώμικου αέρα πάνω από τη σόμπα, σόμπα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω απαιτήσεις, μπορεί να υποστηριχθεί ότι η ασφαλέστερη και αποδεκτή απόσταση από την επιφάνεια μαγειρέματος στην κουκούλα είναι μεταξύ 70-90 cm.

Αποτελέσματα

Πριν αγοράσετε μια κουκούλα, σας συνιστούμε να καθορίσετε το μέγεθος της πλάκας (ειδικότερα το πλάτος της), το ύψος των οροφών και τη συνολική επιφάνεια της κουζίνας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καθορίσετε τον αριθμό των μελών της οικογένειας, την ένταση και τη συχνότητα του μαγειρέματος. Τα καθορισμένα δεδομένα θα επιτρέψουν την πιο κατάλληλη επιλογή της βέλτιστης μονάδας. Και το ύψος της κουκούλας αναφέρεται στις οδηγίες για κάθε συγκεκριμένο μοντέλο. Με ορισμένες δεξιότητες για να το εγκαταστήσετε με τα χέρια τους δεν θα είναι δύσκολη.

Ποιο θα πρέπει να είναι το ύψος από την πλάκα στην κουκούλα: οι βασικοί κανόνες για την επιλογή της απόστασης

Όταν πρόκειται να τοποθετήσετε την κουκούλα, είναι σημαντικό όχι μόνο να κρεμάσετε σωστά και να συνδέσετε τη συσκευή.

Πριν από αυτό, πρέπει να επιλέξετε σωστά την απόσταση μεταξύ της κουκούλας και της σόμπας. Ο σωστός υπολογισμός εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα της συσκευής.

Ας εξετάσουμε κάτω από τους βασικούς κανόνες της απόφασης αυτής της ερώτησης.

Εν συντομία σχετικά με τα πρότυπα και τους κανόνες: για όσους δεν θέλουν να διαβάσουν πολλές λεπτομέρειες

Πρώτον, δίνουμε εν συντομία τους κύριους κανόνες και πρότυπα - αν κάποιος πρέπει να ξέρει γρήγορα σε ποιο ύψος είναι εγκατεστημένη η συσκευή ή αν δεν πάει σε λεπτομέρειες.

Τα πρότυπα της απόστασης ανάρτησης έχουν ως εξής:

Εύρος ύψους, cm

55-65 (μετρούμενη από τον πυθμένα)

35-45 (μετρημένο από κάτω)

Εάν είναι απαραίτητο (εάν ο χρήστης έχει υψηλή ανάπτυξη), το ύψος μπορεί να αυξηθεί ελαφρά. Για πόσο αύξηση επιτρέπεται - γραμμένο στις οδηγίες για κάθε προϊόν. Συνήθως αυτό το εύρος είναι 5-10 εκατοστά.

Γιατί είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα;

Ένα συγκεκριμένο ύψος της εγκατάστασης έχει επιλεγεί για κάποιο λόγο: εάν έχει επιλεγεί σωστά, τότε ο απορροφητήρας θα λειτουργήσει αποτελεσματικά. Και το αντίστροφο: αν η απόσταση στερέωσης δεν ταιριάζει σωστά, η συσκευή θα λειτουργεί επίσης λιγότερο αποτελεσματικά και δεν θα είναι τόσο βολική η χρήση της κουζίνας.

Εάν τοποθετήσετε τη συσκευή πολύ χαμηλή:

ένα άτομο θα είναι άβολα χρησιμοποιώντας μια σόμπα (ειδικά αν είναι ψηλό)?

Υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς: η καύση των αιωρούμενων σωματιδίων στα φίλτρα και η σκόνη μπορεί να πάρει φωτιά από μια ανοιχτή φωτιά (η πιθανότητα είναι πολύ χαμηλή, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει).

αφαιρέστε τα φίλτρα για καθαρισμό θα είναι λιγότερο βολικό.

Εάν η κουκούλα είναι πολύ υψηλή - θα είναι πιο δύσκολο γι 'αυτήν να τραβήξει ατμό και μυρωδιά από την κουζίνα. Εξαιτίας αυτού, η συσκευή θα πρέπει να ενεργοποιηθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα, πράγμα που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο θόρυβο, μεγαλύτερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μεγαλύτερη πιθανότητα αποτυχίας.

Εσείς: αυστηρά πρότυπα για GOST για κουκούλες - όχι. Όλα τα συνιστώμενα μεγέθη υπολογίζονται από τον κατασκευαστή: για την πιο βολική, ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία του εξοπλισμού.

Πόσο σωστά μπορείτε να μετρήσετε την απόσταση;

Ξέρετε ποια απόσταση πρέπει να μετρήσετε;

 • Στο κεκλιμένο μοντέλο: από το κατώτατο σημείο έως τους καυστήρες (επιφάνεια μαγειρέματος).
 • στο "συνηθισμένο" (ενσωματωμένο, τρούλο, σχήμα Τ, επίπεδο): από το φίλτρο και τους καυστήρες (εστία).

Μην αποτύχετε, μετρήστε όχι μόνο την απόσταση από την κουκούλα στη σόμπα - πρέπει επίσης να υπολογίσετε πόσο βολικό θα είναι για σας να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Για να το κάνετε αυτό, στέκεστε μπροστά από τον πάγκο και φανταστείτε όπου θα τοποθετηθεί η κουκούλα. Σε αυτή την περίπτωση, λάβετε υπόψη όχι μόνο το ύψος, αλλά και το βάθος του σώματος - πόσες εκατοστά θα προεξέχουν από τον τοίχο. Εκτίμηση: Το σώμα θα επηρεάσει το κεφάλι κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος;

Ύψος εκχύλισης πάνω από τη σόμπα: πρότυπο

Συνιστώμενο (ελάχιστο και μέγιστο) ύψος για καυσαερίων πάνω από τη σόμπα αερίου:

 • 55-65 cm - για κεκλιμένα μοντέλα.
 • 75-85 cm - για άλλα προϊόντα (ενσωματωμένα, θολωτά, επίπεδα, σε σχήμα Τ).

Το ύψος της κουκούλας πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα (επαγωγική ή κλασική): στάνταρ

Το κανονικό ύψος στο οποίο εγκαθίστανται οι διατάξεις εξάτμισης πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα (μη σημαντικές, επαγωγικές ή κλασικές):

 • 35-45 cm - είναι δυνατόν να υπάρχουν κεκλιμένα μοντέλα (μετρούμενα από το κάτω μέρος).
 • 65-75 cm - για την τοποθέτηση άλλων μοντέλων.

Έχουν δώσει προσοχή, τι να κάνει η απόσταση για ηλεκτρικές σόμπες είναι δυνατόν λιγότερο, από ό, τι για το φυσικό αέριο.

Πάνω από την ηλεκτρική κουκούλα μπορεί να κρεμαστεί χαμηλότερα από πάνω από το αέριο - επειδή είναι λιγότερο εύφλεκτα (δεν υπάρχει ανοικτή φωτιά).

Ύψος της εγκατάστασης των κεκλιμένων μοντέλων

Τα κεκλιμένα μοντέλα αποτελούν μια βολική επιλογή για:

χρήστες με υψηλή ανάπτυξη: δεδομένου ότι έτσι το σώμα δεν θα παρεμβαίνει με το κεφάλι κατά το μαγείρεμα?

 • μικρές κουζίνες: το κεκλιμένο σώμα οπτικά καταλαμβάνει λιγότερο χώρο, δεν προεξέχει μακριά από τον τοίχο.
 • Μετρήστε σε αυτή την περίπτωση, την απόσταση από το κάτω άκρο του σώματος και το μαγείρεμα του καυστήρα.

  Για άλλη μια φορά, το κεκλιμένο μοντέλο κρέμεται σε τέτοιο ύψος:

  • 35-45 cm εάν χρησιμοποιείται ηλεκτρική εστία.
  • 55-65 cm εάν έχει εγκατασταθεί μια σόμπα αερίου.

  Τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης μοντέλων άλλων τύπων (ενσωματωμένα, θόλος, νησί)

  Εκτός από τις κεκλιμένες, υπάρχουν μοντέλα αυτών των τύπων:

  1. Ενσωματωμένο (ενσωματωμένο). Εγκατασταθεί στο ντουλάπι της κουζίνας, έχει ένα μικρό βάθος, έχει ένα ανασυρόμενο μέρος.
  2. Τ σχήμα και τρούλο. Διαφέρει οπτικά. Μπορεί να καλύπτεται από ντουλάπι κουζίνας.
  3. Flat. Μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας, εξοικονομώντας χώρο στο μέγιστο. Η χαμηλότερη κατηγορία ισχύος.
  4. Νησί. Μια τέτοια συσκευή είναι τοποθετημένη στην οροφή - εάν η πλάκα δεν βρίσκεται κοντά στον τοίχο, αλλά σε απόσταση.

  Το ύψος της τοποθεσίας τους πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες που περιγράφονται παραπάνω, ανεξάρτητα από το είδος.

  Τι άλλο πρέπει να ψάξω κατά την επιλογή μιας τοποθεσίας για εγκατάσταση;

  Για να μην κάνετε λάθη κατά την επιλογή μιας θέσης για εγκατάσταση, εκτός από το ύψος, δώστε προσοχή σε τέτοιες παραμέτρους:

  1. Η θέση της πρίζας (η οποία είναι ήδη εκεί, ή ο τόπος όπου μπορεί να γίνει).
  2. Απόσταση από τον αερισμό.
  3. Ισχύς.
  4. Βάθος και πλάτος. Για να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα της κουκούλας, η κουκούλα πρέπει απαραίτητα να καλύπτει ολόκληρη την "επιφάνεια εργασίας" της πλάκας.

  Απόσταση μεταξύ κουζίνας και κουκούλας

  Απόσταση από την κουζίνα σε κουκούλα

  Σας αρέσει νόστιμο και μαγειρεύω πολύ; Μήπως αυτό φέρνει χαρά στους αγαπημένους σας; Στη συνέχεια, είναι πολύ σημαντικό να εξοπλιστείτε σωστά την κουζίνα. Επειδή όλες οι μυρωδιές που συγκεντρώνουν όλη την οικογένεια γύρω από το τραπέζι, τελικά εμποτισμένα κουρτίνες, έπιπλα, φαγητό στον τοίχο, δίνοντας δεν είναι τόσο δελεαστικό μυρωδιά.

  Μεταξύ άλλων, πόσα προβλήματα προκαλούνται από τα μικρότερα σταγονίδια λίπους που εξατμίζονται κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος και διευθετούνται όπου ο αέρας μπορεί να διεισδύσει.

  Για να αποφύγετε όλα αυτά τα προβλήματα, αξίζει να αγοράσετε μια κουκούλα ποιότητας. Αν αυτό δεν είναι η επιλογή σας, τότε μπορεί να αντικατασταθεί από καθαριστικό αέρα. Αυτή η τεχνική είναι εγκατεστημένη πάνω από τη σόμπα. Και για το πόσο καλά θα εγκατασταθεί, εξαρτάται η απόδοση της μονάδας. Έτσι, η άνεση της οικοδέσποινας και του νοικοκυριού.

  Ποια θα πρέπει να είναι η απόσταση από το πιάτο στην κουκούλα;

  1. Χρυσή κανόνας του αγοραστή - διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση. Η τεκμηρίωση που επισυνάπτεται στην κουκούλα δείχνει το ύψος με το οποίο θα πρέπει να εγκατασταθεί αυτή η μονάδα προκειμένου να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα από αυτήν. Επίσης καθορίζεται η διαδικασία εγκατάστασης. Πάντοτε αξίζει να ακούτε τις συμβουλές του κατασκευαστή.

  2. Συμβαίνει ότι για κάποιο λόγο οι οδηγίες δεν είναι διαθέσιμες. Ή η οδηγία είναι, αλλά σε μια ακατανόητη γλώσσα. Πώς να είναι; Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν οι γενικά αποδεκτοί κανόνες. Για αποτελεσματική εργασία, ο απορροφητήρας τοποθετείται περίπου σε ύψος 50 έως 60 cm από την ηλεκτρική κουζίνα. Και για το φυσικό αέριο, η απόσταση αυτή αυξάνεται και κυμαίνεται από 80 έως 85 εκατοστά. Απαγορεύεται η μείωση αυτών των παραμέτρων. Και μην το αυξάνετε, επειδή η αποτελεσματικότητα χάνεται.

  Τι καθορίζει την απόσταση από την πλάκα στο κάλυμμα;

  Γιατί συνιστώνται αυτές οι παράμετροι; Γιατί πρέπει να τηρούνται; Το γεγονός είναι ότι εάν τοποθετήσετε την κουκούλα πολύ κοντά στη σόμπα, θα επηρεάσει το μαγείρεμα. Ιδιαίτερα αφορά εκείνες τις περιπτώσεις, όταν απαιτείται να χρησιμοποιήσετε ψηλά σκεύη ή αυτό που μπορεί να ζεσταθεί γρήγορα. Όταν η συσκευή είναι πολύ υψηλή, η εργασία της θα είναι αναποτελεσματική.

  Όταν επιλέγετε τη σωστή θέση της κουκούλας, πρέπει πάντα να εξετάζετε έναν συνδυασμό πολλών παραγόντων:

  • Χωρητικότητα της συσκευής.
  • Τύπος σόμπα.
  • Χαρακτηριστικά της διάταξης και του σχεδιασμού της κουζίνας.
  • Δεδομένα που καθορίζονται στις οδηγίες του κατασκευαστή.
  • Γενικά αποδεκτές προδιαγραφές και πρότυπα σχετικά με την εγκατάσταση του εξοπλισμού εξαερισμού.

  Τηρώντας αυτές τις απλές συστάσεις, μπορείτε να εγκαταστήσετε σωστά την κουκούλα στην κουζίνα σας και να απολαύσετε νόστιμα πιάτα στον κύκλο των συγγενών και φίλων σας. Και αφήστε πάντα στο σπίτι σας την αγάπη, την άνεση και τη ζεστασιά του σπιτιού.

  Κουκούλες.

  Συμβουλές πρακτικής εγκατάστασης.

  Χρησιμοποιώντας τις πρακτικές μας συμβουλές, μπορείτε είτε να εγκαταστήσετε την κουκούλα (εάν το επιθυμείτε) είτε να παρακολουθήσετε το έργο των ειδικών.

  Σε κάθε περίπτωση, προτού εγκαταστήσετε την έκθεση, θα πρέπει να σκεφτείτε τη θέση και το υλικό του αγωγού, για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο αέρας εξαερώνεται μέσω του αγωγού αερισμού, ο οποίος συχνά περιπλέκει την εγκατάσταση του καλύμματος και την παροχή του ίδιου του αγωγού, επειδή η διάταξη των διαμερισμάτων και η θέση των επίπλων δεν επιτρέπουν πάντοτε την εγκατάσταση της κουκούλας κοντά στον αγωγό εξαερισμού.

  Κατά τη διεξαγωγή ενός αεραγωγού, πρέπει να ακολουθήσετε έναν απλό κανόνα - Όσο πιο σύντομος είναι ο αγωγός όσο και οι λιγότερες στροφές, τόσο το καλύτερο . από τότε Σε κάθε περιστροφή του αγωγού μειώνεται η απόδοση της εγκατεστημένης κουκούλας κουζίνας.

  Ο σωλήνας εξαερισμού πρέπει να έχει διάμετρο όχι μικρότερη από τη διάμετρο του σωλήνα εξαγωγής. Είναι επιθυμητό, ​​στο οριζόντιο επίπεδο, ο σωλήνας να βρίσκεται σε μικρή κλίση (περίπου 10%) προς τα πάνω, δημιουργώντας έτσι ένα φυσικό ρεύμα για την εκτόξευση αέρα από το δωμάτιο προς το εξωτερικό.

  Τώρα για το πιο σημαντικό ερώτημα: ποια θα πρέπει να είναι η απόσταση μεταξύ της επιφάνειας μαγειρέματος και του κάτω επιπέδου της κουκούλας;

  Εδώ θα πρέπει να καθοδηγηθείτε ακόλουθες συστάσεις:

  - εάν έχετε μια ηλεκτρική εστία, συνιστάται 60-80cm (το βέλτιστο υποτίθεται ότι είναι 75cm)

  - αν το αέριο, τότε 65-80cm. Βέλτιστη - 70cm.

  Συχνά η ερώτηση είναι να καθοριστεί η βέλτιστη απόσταση μεταξύ της επιφάνειας μαγειρέματος και της κεκλιμένης κουκούλας.

  Στις οδηγίες λειτουργίας σημειώνεται συνήθως ότι το ύψος της εγκατάστασης της κουκούλας πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα πρέπει να είναι τουλάχιστον 45 cm και πάνω από τους καυστήρες αερίου να μην είναι μικρότερο από 65 cm.

  Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μας, η πιο αποτελεσματική όπως εκχυλιστήρα θα λειτουργούν στο χαμηλότερο τμήμα του μια απόσταση από το 30-35cm εστία για ηλεκτρικές κουζίνες, και 50-55sm για πλάκες με καυστήρες αερίου.

  Σε κάθε περίπτωση, να θυμάστε ότι εάν η κουκούλα είναι πολύ υψηλή, η αποδοτικότητα της εργασίας της μειώνεται και οι μυρωδιές και ο ατμός ξεπερνούν το χώρο εργασίας και εξαπλώνονται σε όλη την κουζίνα. Η ρύθμιση ενός εκχυλίσματος είναι πολύ χαμηλή και αναδεύει την εργασία σε μια πλάκα και μπορεί να οδηγήσει σε ανάφλεξη του λίπους που συσσωρεύεται στα φίλτρα.

  Λίγα λόγια για τη σύνδεση της κουκούλας στο ρεύμα .

  Αν και η εγκατάσταση της κουκούλας πραγματοποιείται συνήθως μετά την εγκατάσταση του σετ κουζίνας, η θέση του πρέπει να καθοριστεί εκ των προτέρων. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να έχετε μια ξεχωριστή έξοδο, τοποθετώντας την αμέσως πάνω από την κουκούλα ή πάνω από το παρακείμενο περίβλημα της κουζίνας. Θυμηθείτε ότι το μήκος του καλωδίου βάσης συνήθως δεν επαρκεί για να συνδέσετε την κουκούλα σε υπάρχουσες πρίζες.

  Και όμως, και πάλι θέλω να σας υπενθυμίσω ότι το πλάτος της κουκούλας εξαρτάται αποκλειστικά από το μέγεθος της πλάκας! Το πλάτος της κουκούλας πρέπει να είναι ίσο με το πλάτος της εστίας ή να υπερβαίνει το, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι ήδη . Όσο περισσότερο η κουκούλα, τόσο πιο αποτελεσματικά θα πάρει τον αέρα και θα καθαρίσει.

  Περισσότερες ενδιαφέρουσες πληροφορίες:

  Απόσταση από την κουζίνα σε κουκούλα

  Είναι γνωστό ότι για κάθε οικιακή συσκευή υπάρχει μια οδηγία για την εγκατάσταση. Η εγκατάσταση του εξοπλισμού κάπως διαφορετικά σημαίνει κολύμβηση ενάντια στο ρεύμα. Στην περίπτωση αυτή, ο κατασκευαστής δεν εγγυάται τη λειτουργικότητα των προϊόντων. Και με κουκούλες κουζίνας, αυτός ο αριθμός δεν ισχύει ούτε καν για τους θανάτους. Ο φίλτρο λίπους συλλέγει εύφλεκτες ουσίες και είναι πολύ χαμηλή σε αναστολή, απλά ανάβει. Από την άλλη πλευρά, η απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα δεν πρέπει να είναι πολύ μικρή, διαφορετικά κάποια από τη ρύπανση θα σκουπιστεί πέρα ​​από την πύλη και θα εγκατασταθεί στην οροφή και στους τοίχους. Ο εξαερισμός, ακόμα και αναγκασμένος, σε αυτή την περίπτωση είναι αναποτελεσματικός.

  Τυπικά παραδείγματα

  Για να μην ανακαλύψουμε ξανά τον τροχό, θα επιλέξουμε από κάθε τύπο κουκούλα ένα προς ένα και θα αρχίσουμε να το κρεμάμε.

  Παραδοσιακές κουκούλες κουζίνας Shindo

  Πολλοί αγοραστές ονομάζουν αυτό το προϊόν το καλύτερο από την άποψη της αξίας για τα χρήματα. Για 1950 ρούβλια συσκευή μπορεί να πάρει ικανότητα 270-420 κυβικά μέτρα ανά ώρα (τρεις ταχύτητες) λειτουργίσιμη για ανακύκλωση. Παραδοσιακά επίπεδη απορροφητήρας έχει πλάτος 60 cm όνομα του χαρακτήρα μας Metida 600 White, αλλά ο κατασκευαστής προτιμά την έκκλησή του Metida 60 W. Εδώ είναι μερικά χαρακτηριστικά των συμβατικών κουκούλες κουζίνα :. (Δείτε επίσης :. Επιλογή και εγκατάσταση του σχεδίου θόλο)

  • Το βάθος είναι 50 cm.
  • Το ύψος είναι 13,2 cm.
  • Η διάμετρος του αεραγωγού είναι 12 cm (σημειώστε ότι αυτή η τιμή δεν αντιστοιχεί σε κυματοειδείς ή συμβατικούς στρογγυλεμένους αγωγούς με οποιονδήποτε τρόπο).
  • Το σχετικά χαμηλό επίπεδο θορύβου είναι 48 dB.
  • Η μέση ισχύς κινητήρα είναι 120 Watt.
  • Η δυνατότητα εγκατάστασης ενός φτηνού φίλτρου άνθρακα S.C.A.N. (η τιμή είναι 240 ρούβλια). Για την Κρόνα, περίπου το ίδιο κόστος δυόμισι φορές περισσότερο. Δώστε προσοχή σε αυτό πριν αγοράσετε και καθορίστε τη διαφορά!
  • Κανονικοί λαμπτήρες πυρακτώσεως για φωτισμό (δεν είναι πολύ ανθεκτικοί, αλλά όχι πολύ ακριβοί).

  Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η διάρκεια ζωής της κουκούλας είναι 7 χρόνια με την εγγύηση του κατασκευαστή για 2 χρόνια. Υπάρχει μια λεπτότητα. Μετά την αγορά συνιστάται συνήθως η αφαίρεση όλων των συνδετήρων μεταφοράς, αλλά ο Shindo επιμένει ότι, πριν δοκιμάσετε την κουκούλα της κουζίνας, αφαιρέστε το προστατευτικό φιλμ από αυτό. Πρώτα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν λειτουργεί.

  Οι κανόνες εγκατάστασης διαφέρουν ελάχιστα από το πρότυπο:

  1. Το ύψος της κουκούλας πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα είναι 65 cm.
  2. Το ύψος της κουκούλας πάνω από την εστία αερίου είναι 75 cm.

  Σημειώστε ότι μια ανοιχτή φλόγα χωρίς μαγειρικά σκεύη δεν πρέπει να καίει κάτω από την πύλη. Αυτό σχεδόν εγγυάται την απενεργοποίηση της συσκευής. Για τους ίδιους λόγους, δεν συνιστάται η εγκατάσταση ενός λαμπτήρα πυρακτώσεως του οποίου η ονομαστική ισχύς υπερβαίνει εκείνη που καθορίζεται στο διαβατήριο για τον εξοπλισμό αυτό. Η κουκούλα Metida 60 W έχει την πρώτη τάξη ηλεκτρικής προστασίας, επομένως χρειάζεται γείωση.

  Απαγορεύεται να συμπεριληφθεί εξοπλισμός χωρίς λιπαρό φίλτρο αλουμινίου, αλλά με σύγχυση του άνθρακα. Η Shindo ισχυρίζεται ότι το ακρυλικό προϊόν περιλαμβάνεται ήδη και ο αντιπρόσωπος λέει το αντίθετο. Θα τηλεφωνήσαμε απευθείας στον κατασκευαστή και θα στείλουμε μια σημείωση γι 'αυτό. Είναι πολύ δυσάρεστο, αν σε μειωμένη διαμόρφωση κάποιος προσπαθεί να κερδίσει επιπρόσθετα. Το φίλτρο λίπανσης πρέπει να πλένεται περιοδικά, διαφορετικά η απόδοση της συσκευής είναι μειωμένη και μπορεί να συμβεί πυρκαγιά.

  Εγκατάσταση της κουκούλας κουζίνας Shindo Metida 60 W

  Υπάρχουν τρεις επιλογές για την τοποθέτηση του εξοπλισμού:

  1. Κατά την ανακύκλωση. Σε αυτή την περίπτωση, αρκεί να αναστείλετε την κουκούλα στο συνιστώμενο ύψος. Συνδέστε δύο έξοδοι για αεραγωγούς με ειδικά βύσματα. Ο αέρας θα αφήσει μέσα από μια ειδική σχάρα στο σώμα της παραδοσιακής κουκούλας Shindo Metida 60 W.
  2. Στο οπίσθιο τοίχωμα του περιβλήματος υπάρχει ένα άνοιγμα το οποίο επιτρέπει την κοπή του τοίχου και την εκκένωση των προϊόντων καύσης απευθείας στον άξονα εξαερισμού. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε έναν αγωγό αέρα, αλλά εξακολουθεί να είναι ασαφές το μέγεθος (ο κατασκευαστής για αυτό το σιωπηλά σιωπηλό). Η οπή στην επάνω όψη του σώματος είναι κλειστή με ένα ειδικό πώμα.
  3. Η τρίτη επιλογή είναι η πιο κοινή. Στο άνω μέρος του σώματος υπάρχει μια κυκλική οπή 12 εκ. Έχει συνδεθεί ένας αγωγός εξαγωγής, ο οποίος οδηγείται από αγωγούς αέρα στον άξονα εξαερισμού. Η οπή στο πίσω τοίχωμα κλείνει με ένα ειδικό πώμα.

  Έτσι, διαβάσαμε τις οδηγίες, αλλά η τελική σαφήνεια δεν έρχεται. Μάθαμε σε ποια απόσταση είναι εγκατεστημένη η κουκούλα (τυπικά ψηφία), αλλά δεν καταλάβαινε ποιοι αεραγωγοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτό. Στο κιτ υπάρχει μια φλάντζα μετάβασης και από την εμπειρία μπορούμε να πούμε ότι εδώ καθορίζονται όλες οι διαστάσεις. Το πιο πιθανό είναι η κυματοειδής καμπύλη των 125 και 150 mm ή ο στρογγυλός πλαστικός αγωγός κατά 125 mm. Αλλά τώρα τίποτα δεν λέγεται γι 'αυτό. Για αυτή την παράλειψη, ο κατασκευαστής λαμβάνει ένα βαθμό, αλλά το πιο σημαντικό - το ύψος ανάρτησης της εξόδου για την κουκούλα δεν υποδηλώνεται πουθενά. Αλλά ο εξοπλισμός είναι υπέροχος. Οι καταναλωτές δεν είναι μάταια να επαινέσουν αυτές τις παραδοσιακές κουκούλες κουζίνας.

  Τζάκι κουζίνες κουζίνας από Elikor

  Στο τμήμα των τιμών μέχρι 2000 ρούβλια δεν υπάρχουν άλλες κουκούλες εκτός από το Elikor. Ο Saturn M 60 μπορεί να αγοραστεί για μόλις 1600 ρούβλια. Η απόδοση της συσκευής είναι μόνο 245 κυβικά μέτρα την ώρα. Κατά πάσα πιθανότητα, ο κατασκευαστής απορρίπτει τους απογόνους του και δεν υπάρχει καμία λέξη στον επίσημο ιστότοπο της εταιρείας σχετικά με το προϊόν. Συνεπώς, δεν υπάρχει οδηγία εγκατάστασης στο δίκτυο, γι 'αυτό θα χρησιμοποιήσουμε τη γενικευμένη οδηγία που αναρτήθηκε στο Service Center → Εγκατάσταση του καλύμματος.

  1. Το ύψος της κουκούλας πάνω από την ηλεκτρική πλάκα είναι 65 cm.
  2. Το ύψος της κουκούλας στην πλάκα αερίου είναι 75 cm.
  3. Η διάμετρος του αγωγού είναι 120 ή 150 mm. Και η πρώτη από τις τυπικές ονομαστικές αξίες δεν είναι διαθέσιμη. Ωστόσο, είμαστε όπως στην Ελλάδα, οπότε είναι εύκολο να βρείτε κυματοειδείς αγωγούς αέρα Ρωσίας ή WPA 120 (Formik), οι οποίοι είναι κατάλληλοι για αυτή την περίπτωση.

  Σύμφωνα με τις οδηγίες, η εγκατάσταση πρέπει να πραγματοποιείται με πλαστικό αγωγό. Αυτό είναι μόνο στη φύση αυτών των τύπων των μεγεθών των στρογγυλών προϊόντων δεν είναι διαθέσιμο. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό μειωτήρα (προσαρμογέας), για παράδειγμα, εξαερισμού 120/125 mm κόστος 70 ρούβλια. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες είναι πολύ σημαντικές για εμάς, συνηθισμένους αγοραστές, που θέλουν να κάνουν τα πάντα με τα χέρια τους, αλλά οι σχεδιαστές της εταιρείας - επαγγελματίες! - δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να επεξεργαστούν αυτές τις απλές λεπτομέρειες για να διευκολύνουν τη ζωή ενός συνηθισμένου αγοραστή. Και αυτό δεν αφορά μόνο ένα Elikor. Θυμηθείτε ότι Shindo έχασε επίσης τα μικρά πράγματα. Αυτό είναι κατανοητό. Αναπτύξτε για κάθε χώρα με όλα τα χαρακτηριστικά της, τις οδηγίες για τη συναρμολόγηση της κουκούλας κουζίνας - το έργο arhitrudnaya. Αλλά ο εγχώριος μας Ελικώρ θα μπορούσε να στραγγαλίσει τον εαυτό του. Αυτό είναι υπό τη δύναμη ενός σχεδιαστή κατά τη διάρκεια της εργασίας αλλαγής, αλλά οι αγοραστές θα είναι ικανοποιημένοι.

  Ναι, οι οδηγίες λένε ότι υπάρχει ένας προσαρμογέας στο κουτί της κουκούλας, αλλά υπάρχει επίσης μια ευέλικτη φράση "ανάλογα με το μοντέλο". Και τι εξαρτάται, τι ακριβώς περιλαμβάνεται στο κιτ εγκατάστασης για το Elikor Saturn M 60; Κατανοήστε σωστά, ο εξοπλισμός είναι καλός, ο κατασκευαστής δίνει εγγύηση για τον κινητήρα για 5 χρόνια, αλλά πώς μπορείτε να πάρετε μια γάτα σε μια τσάντα, υπολογίζοντας σε μια αιώνια ίσως; Θα είχαμε πληρώσει καλύτερα για τη διδασκαλία. Αν σπάσετε μια εργάσιμη ημέρα ενός σχεδιαστή σε όλες τις περιπτώσεις του προϊόντος, τότε θα είναι ένα γελοίο ποσό της τάξης ενός ρούβλι. Συμφωνούν να πληρώσουν για τέτοιου είδους εργασίες, ή καλύτερα να περνούν χρόνο αναζητώντας τις απαραίτητες λεπτομέρειες. (Δείτε επίσης: Εγκατάσταση κουκούλας)

  Η θέση της πρίζας δεν λέει τίποτα, αλλά κρίνοντας από την υποχρεωτική απαίτηση για γείωση, ο εξοπλισμός μας ανήκει στην πρώτη κατηγορία ηλεκτρικής προστασίας. Επιπλέον, συνιστάται να τοποθετείτε ένα αυτόματο μηχάνημα 6Α στο κύκλωμα και επίσης απαγορεύεται να κόβετε το φις κάτω από την εγκατάσταση του εξοπλισμού. Αυτό είναι πιο πολύτιμο, αν και γενικές πληροφορίες.

  Για τον εξοπλισμό Elikor παίρνει πέντε, και για τη συνοδεία των αγαθών είναι πολύ λιγότερο.

  Κουκούλες κουζίνας από Bosh

  Η Bosch πάντα απολάμβανε εξαιρετικές οδηγίες, γι 'αυτό παίρνουμε την πρώτη καλύβα ομπρελών (τζάκι) και δούμε τι έχουμε εκεί με την εγκατάσταση. Το πρώτο πράγμα που αγγίζει το μάτι σας στην περιοχή είναι μια καλά μελετημένη ταξινόμηση. Οι παραδοσιακές κουζίνες κουζίνας ονομάζονται γείσο και αυτό είναι πολύ κατάλληλο, λαμβάνοντας υπόψη τη μορφή και τη μέθοδο εγκατάστασης. Τα προϊόντα μας ανήκουν στον τοίχο (DWW 09W650, η τιμή είναι 7700 ρούβλια).

  Αυτό το μοντέλο με πλάτος έως και 90 cm έχει χωρητικότητα 650 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Το πρώτο ερώτημα είναι, σε ποιο ύψος πρέπει να βάλω την κουκούλα; Ψάχνουμε για οδηγίες μέσω ειδικής υπηρεσίας στον ιστότοπο. Όπως πάντα, υπάρχουν δώδεκα αντίγραφα, ένας από τους οποίους στα ρωσικά. Οι οδηγίες εγκατάστασης συνδυάζονται με τις οδηγίες λειτουργίας.

  Έτσι, βλέπουμε ένα σαφές σχέδιο, όπου εμφανίζονται όλες οι συνολικές και άλλες διαστάσεις, τόσο το κέλυφος όσο και η εγκατάσταση. Σε ποια απόσταση θα κρεμάσετε την κουκούλα από την εστία, που φαίνεται εδώ:

  1. Σόμπα αερίου - 65 cm.
  2. Ηλεκτρική κουζίνα - 55 cm.

  Οι κανόνες για την εγκατάσταση ενός τηλεσκοπικού κιβωτίου για κουκούλες κουζίνας δίνονται. Από το σχήμα, οι σχισμές σε αυτό είναι επίσης ορατές, οι οποίες χρησιμοποιούνται κατά την εργασία στην ανακυκλοφορία. Εάν δεν έχουμε λάθος, δίνεται το ύψος εγκατάστασης της εξόδου, καθώς και οι απαιτήσεις για τη γείωση. Είναι προφανές τετραπλό. Για τα πέντε ήταν απαραίτητο να καθορίσετε τις επιλογές για την εγκατάσταση αγωγών και διαστάσεων. Αυτή είναι μια προφανής παράλειψη.

  Παρακάτω δίδονται γενικές οδηγίες εγκατάστασης. Για παράδειγμα, το ανώτερο τμήμα του τηλεσκοπικού ερμάριου χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση προϊόντων καύσης μέσω του οπίσθιου τοιχώματος με διάτρηση του τοίχου. Εδώ, οι ελάχιστες απαιτήσεις για τη διάμετρο των αεραγωγών είναι 150 mm. Λίγο λίγο από ένα pyaterochka # 8230 Αλλά είναι πολύ λεπτομερές πώς να τρυπήσει έναν τοίχο για οποιαδήποτε επιλογή εγκατάστασης. Ένας ικανός τεχνικός θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει την εγκατάσταση και να καταλάβει ποια είναι η απόσταση από την κουκούλα από την έξοδο ή την εστία.

  Ποια θα πρέπει να είναι η απόσταση από το πιάτο στην κουκούλα;

  Το μαγείρεμα στην κουζίνα συνοδεύεται πάντα από την έκλυση καπνών και ξένων μυρωδιών. Αποφύγετε όλα αυτά βοηθά το σύστημα καθαρισμού του αέρα, χωρίς το οποίο ένα σύγχρονο δωμάτιο για το μαγείρεμα και να φανταστεί κανείς αδύνατη.

  Προκειμένου η κουκούλα να εκτελέσει σωστά τη λειτουργία που της έχει ανατεθεί, είναι σημαντικό να κάνετε τη σωστή εγκατάσταση. Ιδιαίτερη σημασία στην περίπτωση αυτή είναι η απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα. Πώς πρέπει να είναι σε ένα διαμέρισμα όπου συνήθως η κουζίνα δεν έχει τόσο μεγάλη έκταση; Τι είδους κουκούλες υπάρχουν και πώς να τις εγκαταστήσετε σωστά; Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα βρεθούν παρακάτω.

  Σε ποια απόσταση πρέπει να εγκατασταθεί ο καυστήρας;

  Για να μην υπάρχουν προβλήματα με την αγορά και την εγκατάσταση της κουκούλας, πρέπει πρώτα απ 'όλα να ασχοληθείτε με τη λειτουργικότητα και τους τύπους.

  Όσον αφορά το τεχνικό δυναμικό, τέτοιες συσκευές παρέχουν καθαρισμό:

  • Ροή - Η βρώμικη μάζα αέρα εξέρχεται στο σύστημα εξαερισμού ολόκληρου του κτιρίου ή απευθείας στο δρόμο.
  • ανακύκλωση - φιλτράρισμα αέρα στο ίδιο το δωμάτιο και μεταφορά του έξω (περνώντας μέσα από τις συσκευές φιλτραρίσματος, ο αέρας εξαγωγής επιστρέφει στην κουζίνα).


  Επιπλέον, τέτοιοι τύποι κουζινών αερισμού κουζίνας όπως:

  • κρεμασμένη - στερεωμένη ακριβώς επάνω από την πλάκα, αλλά, χάρη στην επίπεδη μορφή, αναλαμβάνει την ελεύθερη τοποθέτηση στον πυθμένα του δαπέδου σε έναν τοίχο ή σαν ράφι.
  • ενσωματωμένο - περιλαμβάνει την εγκατάσταση στο ντουλάπι της κουζίνας με αρθρωτό τύπο ή αντί του πυθμένα του.
  • τοίχος - όπως το κρεμαστό κόσμημα, τοποθετείται πάνω από τη σόμπα, αλλά το ίδιο το σώμα είναι στερεωμένο στον τοίχο?
  • Γωνιακό - σχεδιασμένο για πλάκες που τοποθετούνται στη γωνία της κουζίνας.
  • νησί - τοποθετημένο στη μέση της οροφής και είναι σχεδιασμένο για κουζίνες με μεγάλες εκτάσεις.


  Σύμφωνα με το σχήμα της εισαγωγής αέρα, η κουκούλα μπορεί να είναι:

  • Οριζόντια - βρίσκεται συγχρόνως με την επιφάνεια του πλακιδίου.
  • Κάθετη - από την οριζόντια διαφέρει ως προς το ότι είναι τοποθετημένη σε κλίση.
  • Τούμπα - διαφέρει μορφή (παρόμοια με τη σκηνή).

  Μια τέτοια ποικιλία εξαντλητικού εξοπλισμού κουζίνας προϋποθέτει γνώση ενός κανόνα: η κουκούλα πρέπει κατ 'ανάγκη να συμπίπτει με το μέγεθος της εστίας και να κρέμεται ακριβώς πάνω από τη σόμπα. Όσο για τη δύναμη, οι συμβουλές του ειδικού δεν θα είναι δυσάρεστες, αφού σε μια μεγάλη κουζίνα η συσκευή μικρού μεγέθους δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα και σε μια μικρή - η ισχυρή μονάδα θα φαίνεται παράλογη.

  Οι εγκαταστάσεις καθαρισμού του αέρα καλούνται να εκτελούν τα καθήκοντά τους με ποιοτικό τρόπο, εξαλείφοντας τον αέρα από τις δυσάρεστες οσμές και τους καπνούς και ταυτόχρονα δεν προκαλούν παρεμβολές και είναι πυρίμαχα. Από αυτή την άποψη, για όλα τα καθορισμένα πρότυπα για την εγκατάσταση αποσπασμάτων.

  Όσον αφορά την απόσταση από την πλάκα, η οποία πρέπει να τηρείται κατά την τοποθέτηση της συσκευής καθαρισμού του αέρα, τότε, σύμφωνα με την GOST, καθορίζεται το ακόλουθο πρότυπο:

  • η άμεση εκχύλιση από την επιφάνεια της σόμπας αερίου πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 75-85 cm.
  • κεκλιμένο - το κατώτερο τμήμα του αναλαμβάνει μια ελάχιστη απόσταση από τη σόμπα αερίου κατά 55, το μέγιστο - 65 cm.
  • Η απόσταση από την ηλεκτρική πλάκα στην κουκούλα, αν είναι ευθεία, έχει ρυθμιστεί σε 65-75 cm.
  • με μια πλάγια εκδοχή του - σε 35-45 cm μεταξύ της πλάκας και του κάτω άκρου της κουκούλας.

  Τέτοιες συστάσεις δεν πρέπει να αλλάξουν. Μετά από όλα, για παράδειγμα, εάν μειώσετε την απόσταση, η κουκούλα μπορεί κυριολεκτικά να κρεμάσει πάνω από το κεφάλι του μάγειρα, ο οποίος θα αγγίζει πάντα το κεφάλι της. Επιπλέον, η κουκούλα συχνά θα ζεσταθεί, η οποία δεν θα αντικατοπτρίζεται στην εργασία της με τον καλύτερο τρόπο. Αν η συσκευή είναι τοποθετημένη υψηλότερα, η ισχύς της, σε σχέση με την απορρόφηση του αέρα εξαγωγής, μπορεί να μειωθεί και τότε θα είναι αδύνατο να απαλλαγούμε από οσμές και σημεία λίπους.

  Και όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν αγοράζετε μια πιο ισχυρή εγκατάσταση που παρέχει πρόσθετη ευκολία, η βέλτιστη απόσταση μεταξύ της επιφάνειας μαγειρέματος και της είναι ρυθμισμένη.

  Οριζόντια

  Η απόσταση που πρέπει να τραβιέται από μια πλάκα με μια οριζόντια τοποθετημένη επιφάνεια εξαρτάται κυρίως από τα χαρακτηριστικά της ίδιας της πλάκας. Μεταξύ αυτών - τον τύπο, το μοντέλο, τις τεχνικές παραμέτρους.

  Η συνιστώμενη τιμή, που ορίζεται από τα πρότυπα, για ηλεκτρικές σόμπες είναι 60-80 cm, αέριο - 65-85. Το κυριότερο είναι ότι η συσκευή δεν πρέπει να παρεμβαίνει στη λειτουργία και να εκτελεί τις λειτουργίες της με πλήρη ισχύ.

  Έχει κλίση

  Εάν το μοντέλο είναι κεκλιμένο, είναι σημαντικό να τηρείτε την απόσταση που καθορίζεται από τους κατασκευαστές. Συνήθως είναι 35-50 cm για ηλεκτρικές ή επαγωγικές επιφάνειες μαγειρέματος και 55-65 cm - ανάμεσα στην κουκούλα και τη σόμπα αερίου. Εγκατάσταση της συσκευής κουζίνας, φυσικά, παρέχεται όπου θα είναι πιο βολικό για τη χρήση της. Η εξάτμιση συνδέεται με τις παραπάνω αποστάσεις, οι οποίες, αρκετά κατανοητά, καθορίζονται από την πρακτική. Αλλά αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να τα υπολογίσετε μόνοι σας.

  Με την ευκαιρία, η εγκατάσταση της κουκούλας πάνω από τα πλακάκια δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Ως εκ τούτου, για να αυξηθεί το ύψος της κατάσχεσης, αν θα πρέπει να αλλάξει, δεν είναι δύσκολο, αλλά όσο χαμηλότερη είναι η ρύθμιση κάτω από το συνιστώμενο πρότυπο απαγορεύεται αυστηρά.

  Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα

  Το κανονικό ύψος, που παρέχει εγκατάσταση ενός εκχυλίσματος πάνω από μια ηλεκτρική κουζίνα:

  • για κεκλιμένα μοντέλα συσκευών καθαρισμού αέρα - σε απόσταση 35-45 cm από τον πυθμένα.
  • για όλους τους άλλους - 65-75 εκ.

  Όπως φαίνεται, για τις ηλεκτρικές σόμπες είναι μικρότερο από ότι για τις παραλλαγές με επιφάνεια αερίου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ανοικτή φωτιά σε αυτά. Αυτό το χαρακτηριστικό της εγκατάστασης είναι πολύ βολικό στο ότι, αν είναι απαραίτητο, η κουκούλα πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα μπορεί ακόμα να χαμηλώσει. Αλλά πρέπει να το κάνετε αυτό, όπως στην εγκατάσταση οποιασδήποτε συσκευής καθαρισμού του αέρα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κουζίνας, την ανάπτυξη του χρήστη, του οποίου η εργασία δεν πρέπει να επηρεάζει την κουκούλα, τη δύναμη του συγκεκριμένου μοντέλου.

  Είναι σημαντικό να μελετήσετε τις προδιαγραφές της πριν την εγκατάσταση της μονάδας. Αλλά, φυσικά, ο κανόνας παραμένει αμετάβλητος: η κουκούλα πρέπει να είναι πλήρως συσχετισμένη με το μέγεθος της επιφάνειας μαγειρέματος (στην περίπτωση αυτή - ηλεκτρικής).

  Παράγοντες που επηρεάζουν την απόσταση μεταξύ της κουζίνας και της κουκούλας

  Ξεχωριστά, θα πρέπει να τονίσουμε και πάλι τους παράγοντες που επηρεάζουν την αφαίρεση της εγκατάστασης της κουκούλας από την κουζίνα. Το ύψος εξαρτάται από το τι θα είναι:

  • το μέγεθος της κουζίνας?
  • χαρακτηριστικά της διάταξης του.
  • επιφάνεια μαγειρέματος (τύπος και μέγεθος).
  • την ισχύ και τον τύπο της διάταξης εξαγωγής ·
  • την ανάπτυξη αυτού που θα μαγειρέψει περισσότερο στη σόμπα.

  Ταυτόχρονα, είναι επίσης σημαντικό να τηρείτε όλες τις προδιαγραφές για την εγκατάσταση της εγκατάστασης εξαερισμού που καθορίζεται στο φύλλο δεδομένων.

  Η εφαρμογή όλων αυτών των συστάσεων θα καταστήσει δυνατή τη χρήση της συσκευής για τον αερισμό στην κουζίνα, πολύ αποτελεσματικά, και να το αποθηκεύσετε από περιττές οσμές και να χαλάσει το εσωτερικό του σωματικού λίπους.

  Υπολογισμός της ελάχιστης απαιτούμενης ισχύος εξόδου

  Όπως έχει ήδη αναφερθεί, η δύναμη της κουκούλας μπορεί να υπολογιστεί, αν είναι απαραίτητο, από τον εαυτό σας. Για το σκοπό αυτό παρέχεται ένας ειδικός τύπος:

  • , όπου A είναι το μήκος του δωματίου,
  • Β είναι το πλάτος του,
  • H είναι το ύψος,
  • 10 ή 12 είναι ο συντελεστής.

  Για παράδειγμα, για μια κουζίνα μήκους 3, πλάτους - 2 και ύψους 2,5 μ. Η παραγωγικότητα ενός κουζινέζου θα είναι:

  Μια τέτοια ποσότητα αέρα θα ρέει μέσα στη μονάδα μέσα σε μία ώρα.

  Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτοί οι συντελεστές (10 και 12) αντιπροσωπεύουν την υψηλότερη απόδοση, επομένως δεν υπάρχει αποθεματικό ισχύος σε αυτόν τον υπολογισμό. Και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορεί να είναι απαραίτητο.

  Επιπλέον, αυτός ο συντελεστής μπορεί να εξαρτάται από τον τύπο της χρησιμοποιούμενης πλάκας. Έτσι, είναι για συσκευές αερίου αυξάνεται σε 20 (μέσω μιας ουσιαστικής ροής των αποβλήτων καύσης αερίου), για ηλεκτρικά - έως 15. Επειδή πάντα απαραίτητο να υποθέσουμε υπερβολική ισχύ, με επίκεντρο τον υπολογισμό.

  Ο παραπάνω υπολογισμός ισχύει για κλειστούς χώρους, οι οποίοι διαχωρίζονται από άλλους με μια πόρτα κλεισίματος. Εάν δεν υπάρχει κανένας, αλλά απλά υπάρχει ένα τοξοειδές άνοιγμα που χωρίζει το δωμάτιο στην κουζίνα και την τραπεζαρία (σαλόνι), τότε είναι απαραίτητο να γίνουν διορθώσεις λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα χαρακτηριστικά. Καθώς ο υπολογισμός γίνεται πιο περίπλοκος, αναμένεται η αναμενόμενη ισχύς από τους ειδικούς πίνακες.

  Κανόνες εγκατάστασης συσκευής

  Το έργο της συσκευής εξαγωγής εξαρτάται από την εκπλήρωση των κανόνων εγκατάστασης:

  • η εστία οποιασδήποτε πλάκας πρέπει να έχει το ίδιο μέγεθος με μια συσκευή εξαερισμού (τυπική 60-90 cm) - αυτό θα σας επιτρέψει να πιείτε τον μολυσμένο αέρα.

 • η κουκούλα πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένη έτσι ώστε η απόσταση από την πλάκα να μην έρχεται σε αντίθεση με τα πρότυπα πυρασφάλειας και να αντιστοιχεί στον τύπο της πλάκας.

 • η συσκευή στο δίκτυο πρέπει να συνδεθεί σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις.
 • Φυσικά, η εγκατάσταση του εξοπλισμού εξάτμισης είναι καλύτερα να ανατεθεί σε ειδικούς. Αλλά να το κάνετε μόνοι σας είναι επίσης δυνατό.

  Διαρρύθμιση των αεραγωγών

  Κατά την εγκατάσταση αεραγωγών, θα πρέπει να αποφεύγεται μεγάλος αριθμός στροφών, επειδή η υπερβολική παρουσία τους θα δυσκολεύει την αποστράγγιση του μολυσμένου αέρα. Ως εκ τούτου, είναι επιθυμητό οι σωλήνες να είναι ευθύγραμμοι, βραχείς και πρακτικά απαλλαγμένοι από κάμψη. Εγκαθίστανται έτσι ώστε ο εισαγόμενος αέρας να μπορεί να μετακινηθεί από τη χοάνη στο λεπτό τους άκρο.

  Ανοίγοντας κανάλια για βρύσης αέρα είναι επίσης σημαντικό να μην περιορίσετε οπές ή να εφαρμόζουν περισσότερες ενώσεις, διότι αυτό θα περιόριζε την ελεύθερη κυκλοφορία της μάζας αέρα και την προώθηση υπερβολικό φορτίο στο καπό του κινητήρα.

  Η διατομή του σωλήνα εξόδου πρέπει να αντιστοιχεί στο μέγεθος του ανοίγματος της μονάδας εξαγωγής.

  Θέση της πρίζας

  Η θύρα συνδέεται συνήθως μέσω μιας ηλεκτρικής πρίζας, η οποία είναι εγκατεστημένη στην κορυφή (2-2,5 m πάνω από το επίπεδο του δαπέδου). Τοποθετημένη ντουλάπια της κουζίνας, έτσι ώστε να είναι περισσότερο από 10-20 cm. Και από τον αγωγό θα πρέπει να μετατοπιστεί προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά κατά 15-20 εκατοστά.

  Είναι επιθυμητό η πρίζα να έχει γείωση, καθώς θα σβήσει κατά τη διάρκεια των διακυμάνσεων της ισχύος και δεν θα επιτρέψει την αποτυχία του εξοπλισμού εξάτμισης.

  Το εκχύλισμα αποτελεί εγγύηση για τον καθαρό αέρα και την καθαριότητα των εσωτερικών αντικειμένων. Το κύριο πράγμα είναι να σηκώσετε σωστά, να εγκαταστήσετε τη συσκευή και ταυτόχρονα να διατηρήσετε την απόσταση μεταξύ της κουζίνας και της κουκούλας στην κουζίνα. Αυτό όχι μόνο θα διασφαλίζει την αξιόπιστη λειτουργία του εξοπλισμού, αλλά θα δημιουργεί επίσης ορισμένες ανέσεις. Αγοράστε, εγκαταστήστε σωστά και χρησιμοποιήστε!

  Απόσταση από την κουζίνα στην κουζίνα: συστάσεις ειδικών

  Η χρήση της σόμπας συνοδεύεται από τη διαδικασία καύσης αερίου και την απελευθέρωση υπολειμματικών προϊόντων στον περιβάλλοντα χώρο. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς τη βέλτιστη απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα, η οποία θα είναι αρκετή για να εξασφαλίσει υψηλής ποιότητας ανταλλαγή αέρα. Χωρίς κουκούλα για την κουζίνα δεν μπορεί να κάνει. Αλλά το ερώτημα είναι σχετικό, όπως ποτέ άλλοτε.

  Αυτή η παράμετρος καθορίζει την απόδοση της συσκευής, καθώς και την καθαριότητα του αέρα στην κουζίνα. Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτές τις συνθήκες όταν η κουζίνα συνδυάζεται με την τραπεζαρία.

  Η απόσταση από την κουζίνα και την κουκούλα είναι οριζόντια και κεκλιμένη

  Το ύψος της εγκατάστασης του καλύμματος πάνω από την πλάκα καθορίζεται από δύο κριτήρια - τον τύπο της πλάκας και τα χαρακτηριστικά της διαρρύθμισης της μονάδας.

  Τα δομικά χαρακτηριστικά της οικιακής συσκευής, το μέγεθος του αγωγού ή η παρουσία πρόσθετων στοιχείων δεν επηρεάζουν την τιμή αυτή. Εξαίρεση από τους κανόνες - η κατάσταση όταν η οροφή είναι σε χαμηλό υψόμετρο και η απόσταση από την πλάκα έως την κουκούλα δεν μπορεί να διατηρηθεί εποικοδομητικά. Συνιστάται στους ειδικούς να λαμβάνουν υπόψη την αξία της ονομαστικής ισχύος της συσκευής και στη συνέχεια να ρυθμίζουν το ύψος ± 10 cm από το μέσο όρο που προτείνεται.

  Έξω κουκούλες

  Κατά την τοποθέτηση κεκλιμένων μοντέλων συσκευών, πρέπει να τηρείτε την απόσταση που υποδεικνύει ο κατασκευαστής:

  • από 35 έως 50 cm, εάν τα πιάτα πρόκειται να μαγειρευτούν σε ηλεκτρική εστία ή εστία επαγωγής.
  • από 55 έως 65 cm - τη συνιστώμενη απόσταση από το σχέδιο πάνω από τη σόμπα αερίου.

  Τοποθέτηση της μονάδας κουζίνας είναι όπου θα είναι βολικό για χρήση. Φυσικά, οι τιμές που υποδεικνύονται από τους ειδικούς δεν λαμβάνονται "από το κεφάλι". Τα υπολογισθέντα δεδομένα λαμβάνουν υπόψη ορισμένα κριτήρια:

  • τη διάταξη του δωματίου.
  • κουζίνα;
  • την ανάπτυξη της ερωμένης?
  • ισχύ της μονάδας εξαγωγής ·
  • το εσωτερικό και τα χαρακτηριστικά του δωματίου.

  Οι επαγγελματίες δίνουν έμφαση στο γεγονός ότι η απόσταση από την επιφάνεια μαγειρέματος στην οικιακή μονάδα μπορεί να αυξηθεί εάν υπάρχει επαρκές περιθώριο για την παροχή ρεύματος. Όσον αφορά τη μείωση κάτω από την προτεινόμενη τιμή, αυτό απαγορεύεται αυστηρά. Η σωστή εγκατάσταση θα καταστήσει δυσκολότερη τη λειτουργία της συσκευής, καθιστώντας την ακατάλληλη.

  Εάν η απόσταση μεταξύ της κουκούλας και της εστίας είναι μικρότερη από την προτεινόμενη τιμή, η μονάδα θα είναι σε σταθερή και ουσιαστική κατάσταση θέρμανσης. Από τέτοιες καταστάσεις είναι καλύτερα να αρνηθείτε αρχικά, αλλιώς ο εξοπλισμός θα αποτύχει γρήγορα.

  Οριζόντιες συσκευές

  Σε ποιο ύψος πρέπει να κρεμάσετε την κουκούλα πάνω από την εστία, εξαρτάται κυρίως από τα χαρακτηριστικά της ίδιας της πλάκας με μια οριζόντια τοποθετημένη επιφάνεια.

  Η θέση αυτού του τύπου εξοπλισμού εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων οι κύριοι - τύπος πλάκας, μοντέλο, τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Συνιστώμενες τιμές:

  • για ηλεκτρική εστία - από 60 έως 80 cm.
  • για καυστήρες αερίου - από 65 έως 85 cm.

  Οι αποχρώσεις της τοποθέτησης σε μια ηλεκτρική κουζίνα

  Για την κουζίνα, η κουκούλα είναι μια δομή μέσω της οποίας ο εξαναγκασμένος αέρας ανταλλάσσεται σε ένα δωμάτιο. Εξουδετερώνει τον μολυσμένο αέρα, τον καθαρίζει, εξαλείφοντας μικρά σωματίδια λίπους, καπνούς, προϊόντα καύσης, οσμές και ακόμη και ακαθαρσίες που σχηματίζονται κατά το μαγείρεμα.

  Το ύψος της κουκούλας εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της ίδιας της εγκατάστασης. Εδώ είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε σε διάφορες πτυχές:

  • μια επίπεδη αιωρούμενη δομή μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από το αέριο ή την ηλεκτρική πλάκα σε οριζόντια θέση.
  • το πιο συχνά η κουκούλα της κουζίνας είναι τοποθετημένη στον τοίχο κοντά στη σόμπα, ενώ το ύψος μπορεί να επιλεγεί οποιαδήποτε, κατά τη διακριτική ευχέρεια του ιδιοκτήτη.
  • ενσωματωμένες συσκευές εγκαθίστανται σε μια ειδική αντανάκλαση της κουζίνας που βρίσκεται πάνω από τη σόμπα.
  • για την εγκατάσταση μιας νησιωτικής μονάδας, τα ευρύχωρα δωμάτια είναι τα καλύτερα κατάλληλα όπου μπορεί κανείς να κρεμάσει την κουκούλα στο κεντρικό τμήμα του δωματίου, κοντά στην οροφή.

  Η απόσταση μεταξύ της εισροής και του απορροφητήρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 cm. Παρά το γεγονός ότι η τιμή αυτή δεν είναι πειστική και μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί το συνιστούσα να προσκολλώνται με ακρίβεια.

  Σε ποιο ύψος τοποθετείτε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα αερίου

  Η απόσταση από την πλάκα έως την κουκούλα υποδεικνύεται όχι μόνο από τους κατασκευαστές οικιακών συσκευών αλλά και από τις συστάσεις των ειδικών που βασίζονται σε χρόνια λειτουργίας διαφόρων τύπων και μοντέλων. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο ερώτημα ποιος είναι ο κανόνας της εγκατάστασης μιας κουκούλας κουζίνας πάνω σε θερμοσίφωνες αερίου, δεδομένου ότι κυριαρχούν σε κατοικίες και διαμερίσματα.

  Οι κατασκευαστές μονάδων κουζίνας στις οδηγίες για κάθε συσκευή, ο ηγούμενος συνιστούν τους καταναλωτές να τηρούν τις συνθήκες εγκατάστασης και επίσης να τηρούν την ελάχιστη απόσταση μεταξύ της εστίας και της κουκούλας. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

  1. Η ρωσική εταιρεία Saturn στις οδηγίες για το μοντέλο M60 δείχνει ότι η συσκευή πρέπει να τοποθετηθεί σε απόσταση 65 cm από τον καυστήρα. Η απόδοση αυτού του μοντέλου δηλώνεται σε 245 m3 / h.
  2. Το Bosch DWW09W650 είναι εγκατεστημένο σε ύψος τουλάχιστον 65 cm πάνω από τους καυστήρες αερίου. Πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα - η απόσταση από την εστία μπορεί να μειωθεί στα 55 cm. Η παραγωγικότητα της συσκευής είναι 650 650 m3 / h.
  3. Η μονάδα από την εταιρεία Shindo Metida60W έχει χωρητικότητα 420 m3 / h. Αυτό το μοντέλο πρέπει να εγκατασταθεί σε απόσταση 75 cm.

  Σε ποια απόσταση είναι καλύτερο να κρεμάσετε τη μονάδα κουζίνας; Η απόσταση μεταξύ του κάτω μέρους της κουκούλας και των καυστήρων εξαρτάται από 3 απαιτήσεις:

  • πιθανότητα αυθόρμητης καύσης.
  • εξασφαλίζουν την απομάκρυνση των μολυσμένων ροών αέρα ·
  • εγγυώνται την άνετη χρήση του ιδιοκτήτη.

  Δεν υπάρχουν οριζόντιοι περιορισμοί, όπως για το κατακόρυφο επίπεδο, η απόσταση είναι στην περιοχή των 70-90 cm.

  Ειδικοί προτείνουμε να ελέγξετε με το σύμβουλο της εταιρείας, σε ποιο ύψος για να ρυθμίσετε το καπό αναφέροντας τις ακριβείς τιμές που βελτιστοποιούν τη λειτουργικότητα της συσκευής. Μερικές φορές η απόσταση αυξάνεται λόγω της απόκτησης μιας ισχυρής συσκευής, η οποία θα προσφέρει στην οικοδέσποινα επιπλέον άνεση.

  Η σωστά επιλεγμένη απόσταση από την πλάκα μέχρι την κουκούλα και την επαγγελματική εγκατάσταση θα διασφαλίσει την αποτελεσματική και μακροχρόνια λειτουργία του εξοπλισμού. Μελετήστε προσεκτικά τις οδηγίες, όπου οι αντίστοιχες τιμές και το ύψος υποδεικνύονται από τον κατασκευαστή.

  Μαθαίνουμε τα πάντα σχετικά με την απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα

  Οι αγωγοί εξαερισμού που βρίσκονται στο κτίριο δεν αντιμετωπίζουν πάντα το πρόβλημα του αέρα εξαγωγής. Συχνά, είναι αναποτελεσματικά. Μια έξοδος από την κατάσταση μπορεί να είναι η παρουσία ενός συστήματος εξάτμισης. Αρχίζοντας από την εγκατάσταση, τίθεται το ερώτημα, ποια θα πρέπει να είναι η απόσταση από το πιάτο μέχρι την κουκούλα και τι πρέπει να βάλω στην κουκούλα μου; Αυτή η ερώτηση είναι πολύ σημαντική. Η ποιότητα της εργασίας του και ο βαθμός καθαρισμού του αέρα εξαρτώνται από το ύψος της κουκούλας.

  Η αρχή του μηχανισμού εξαγωγής

  Ο σχεδιασμός έχει σχεδιαστεί για την απομάκρυνση βρώμικου αέρα, ατμών, αιθάλης, οσμών, υπολειμμάτων καύσης αερίου και άλλων επιβλαβών συστατικών εκτός του κτιρίου ή τον καθαρισμό του αέρα με την επακόλουθη επιστροφή του στην κουζίνα. Το επίπεδο καθαρισμού του χώρου από τον βρώμικο αέρα εξαρτάται από το ύψος με τον οποίο κρεμάστηκε η κουκούλα και τον τρόπο καθαρισμού του αέρα.

  Ανάλογα με το πού απομακρύνεται ο αποσυρόμενος αέρας, καθορίζεται ο τρόπος καθαρισμού του. Μπορεί να ρέει ή να κυκλοφορεί. Σε τι πρέπει να δώσουν προσοχή στο σύστημα εξάτμισης εξαρτάται από τις συνθήκες του εξοπλισμού κουζίνας και τη διαθεσιμότητα των αξόνων κτιρίου εξαερισμού.

  μέθοδος Flow-μέσω του καθαρισμού συνίσταται στην ανάσυρση της βρώμικου αέρα και εξόδου μέσω του συστήματος αερισμού του κτιρίου πέρα. Η θετική πλευρά αυτής της μεθόδου είναι ο μέγιστος και γρήγορος καθαρισμός της κουζίνας από τον επιβλαβή αέρα. Για να αποκτήσετε φρέσκο ​​αέρα, αρκεί να ανοίξετε ένα παράθυρο ή παράθυρο.

  Η μέθοδος κυκλοφορίας βασίζεται στην αναρρόφηση και μεταφορά βρώμικου αέρα μέσω ενός συστήματος φίλτρων άνθρακα, με την επακόλουθη απόσυρσή του στην κουζίνα. Αυτή η μέθοδος δεν απαιτεί τον εξοπλισμό των αεραγωγών. Ένα σημαντικό μειονέκτημα είναι ο μεγάλος χρόνος καθαρισμού του αέρα και η ταχεία αλλοίωση των φίλτρων.

  Τύποι συσκευών εξάτμισης

  Ανάλογα με τη θέση της πλάκας επιλέγεται ο σχεδιασμός της κουκούλας κουζίνας και ο τρόπος εγκατάστασής της. Τα συστήματα εξαγωγής για την κουζίνα χωρίζονται στους ακόλουθους τύπους:

  1. Αναρτήθηκε. Έχετε μια επίπεδη μορφή. Η θέση τοποθέτησης μπορεί να είναι ο πυθμένας του ντουλαπιού ή του ράφι.
  2. Ενσωματωμένο. Αυτός ο τύπος τοποθετείται αντί του κάτω μέρους του περιβλήματος. Συχνά το ερμάριο χρησιμεύει ως κέλυφος που κρύβει το σύστημα εξάτμισης και τις επικοινωνίες του.
  3. Ο τοίχος. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται πάνω σε μια πλάκα, όπως σε ένα σύστημα αιωρούμενων καυσαερίων. Αλλά η τοποθέτηση της θήκης του συστήματος γίνεται στον τοίχο.
  4. Γωνία. Η εγκατάσταση τέτοιων συσκευών πραγματοποιείται πάνω από τις πλάκες, οι οποίες βρίσκονται στη γωνία της κουζίνας. Γνωρίζουν τη γωνιακή μορφή.
  5. Νησί. Χρησιμοποιούνται σε μεγάλες κουζίνες. Τοποθετείται στην οροφή στο κέντρο της κουζίνας.

  Μια άλλη ταξινόμηση εμφανίζεται στην παρακάτω φωτογραφία.

  Ανάλογα με το σχήμα του δέκτη αέρα, η κουκούλα μπορεί να είναι οριζόντια, κάθετη ή θολωτή.

  Η οριζόντια δομή έχει μια επίπεδη επιφάνεια με κανάλια εξόδου. Η κουκούλα τοποθετείται παράλληλα στην επιφάνεια της πλάκας, οριζόντια.

  Το κάθετο σύστημα είναι πρωτότυπο της οριζόντιας, αλλά κρέμεται σε κλίση. Μερικές φορές ένας συλλέκτης τοποθετείται στο άνω επίπεδο για να εκτρέψει τον ατμό και την οσμή. Οι οριζόντιες και κατακόρυφες κατασκευές έχουν πλάτος 0,5, 0,6, 0,9 ή 1,2 m.

  Η θολωτή δομή έχει σχήμα σκηνής. Μπορεί να έχει πλάτος από 0,5 έως 1,2 μέτρα και βάθος 0,5 μ.

  Κανονιστικοί δείκτες

  Το ύψος της κουκούλας πάνω από την κουζίνα καθορίζεται στις οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας. Αυτή η τιμή συνιστάται, δεδομένου ότι είναι αδύνατο να προβλεφθεί εκ των προτέρων τι είδους πλάκα και πώς θα προσαρτηθεί η δομή της εξάτμισης. Η απόσταση μεταξύ της κουζίνας και της κουκούλας θα πρέπει να εξασφαλίζει κανονικές συνθήκες για τη λειτουργία του μαγειρέματος και να εξασφαλίζεται η πλήρης απομάκρυνση των οσμών και των υπολειμμάτων καύσης. Για να πληρούνται αυτές οι απαιτήσεις, είναι απαραίτητο να ανατρέξετε στο πρότυπο.

  Κατά την εγκατάσταση ενός οριζόντιου ή θολωτού συρταριού, η απόσταση από την επιφάνεια μαγειρέματος θα είναι:

  1. Πάνω από τη σόμπα αερίου - 0,75-0,85 μ.
  2. Πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα είναι 0,65-0,75 μ.

  Το ύψος της κεκλιμένης κουκούλας από την πλάκα θα είναι:

  1. Πάνω από τη σόμπα αερίου - 0,55-0,65 μ. Στο κάτω άκρο.
  2. Πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα - 0,35-0,45 μ. Στην κάτω άκρη.

  Η απόσταση από το αέριο. οι πλάκες στην κουκούλα της κουζίνας είναι ελαφρώς μεγαλύτερες από την κουκούλα πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα. Απαιτείται μια περιοχή 10 cm για να ρυθμίσετε την απόσταση μεταξύ του καλύμματος και της επιφάνειας του πάγκου. Εάν ο μηχανισμός της αδύναμης σχέδιο, και η εγκατάσταση πραγματοποιείται σε μέγιστη απόσταση, θα είναι δύσκολο να επιτευχθούν οι βέλτιστες συνθήκες καθαρισμού του αέρα.

  Πού να εγκαταστήσετε την πρίζα

  Συχνά υπάρχει μια κατάσταση στην οποία στον τοίχο, ανάμεσα στην εστία και την κουκούλα, εγκαταστήστε ένα μπλοκ των εξόδων και διακοπτών. Αυτό δεν είναι ακριβώς η σωστή απόφαση. Οι ρευματοδότες δεν μπορούν να βρίσκονται πίσω από τους καυστήρες. Το καλώδιο τροφοδοσίας από το συρτάρι είναι μικρότερο από την απόσταση από την έξοδο από την πρίζα. Για να αποφύγετε αυτό, συνιστάται να εξοπλίσετε το σημείο τροφοδοσίας του συρταριού.

  Η πρίζα θα πρέπει να εγκατασταθεί σε υψόμετρο περίπου 2-2,5 μέτρων. Αυτό θα είναι το σημείο πάνω από την κρεμαστή ντουλάπα ή μέσα σε αυτήν. Πριν στερεώσετε την πρίζα, πρέπει να προσέξετε τη θέση του αγωγού. Η εγκατάσταση της πρίζας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στη γραμμή του αγωγού. Το σημείο εξόδου πρέπει να είναι εξοπλισμένο σε απόσταση 15-20 cm από τον αγωγό.

  Κριτήρια εγκατάστασης

  Το διάστημα των υψών, το οποίο καθορίζει σε ποια απόσταση πρέπει να γίνει η εγκατάσταση του καλύμματος, δεν είναι τυχαίο. Προκειμένου να προσδιοριστεί ακριβέστερα ποιο είναι το ύψος της εγκατάστασης της κουκούλας, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα σημεία:

  1. Ισχύς και μέγεθος του συστήματος.
  2. Η αρχιτεκτονική μορφή της κουζίνας και η πλήρωσή της.
  3. Απόσταση μεταξύ εισροής και εξάτμισης.
  4. Η θέα της σόμπας και η παρουσία της σόμπας μέσα της. Οι κουκούλες πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα είναι τοποθετημένες ελαφρώς χαμηλότερες από τις κουκούλες αερίου.
  5. Συστάσεις του εργοστασίου του κατασκευαστή και τα πρότυπα για την εγκατάσταση κουκούλας στην κουζίνα.

  Η συναρμολόγηση των δομών πρέπει να είναι σε υψόμετρο όχι μικρότερο από την ελάχιστη απόσταση που καθορίζεται από τα πρότυπα. Αν παραβιαστεί αυτός ο κανόνας, θα δημιουργηθούν δυσκολίες στην εργασία:

  1. Μειώνοντας το ύψος της εγκατάστασης, ο μάγειρας θα αγγίζει συνεχώς το συρτάρι με το κεφάλι. Επιπλέον, θα υπάρξει δυσφορία στη δουλειά. Σε μικρότερη απόσταση από την πλάκα δεν είναι βολικό να επιθεωρήσετε τις γλάστρες.
  2. Μια μικρή απόσταση ανάμεσα στην εστία και την κουκούλα θα έχει ως αποτέλεσμα το σύστημα να υποβληθεί σε θερμότητα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία.
  3. Τα φίλτρα κιβωτίων θα φράξουν πολύ πιο γρήγορα. Τα προϊόντα μαγειρέματος και καύσης θα εγκατασταθούν στα τραπέζια. Η μειωμένη απόσταση από την εστία μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη των στοιχείων φίλτρου.

  Συνιστάται να επιλέξετε εκ των προτέρων έναν τόπο σχεδίασης, τον τύπο του και την ισχύ του, τον τόπο εγκατάστασης, το σύστημα τροφοδοσίας και την ύπαρξη ξεχωριστής πρίζας. Πριν κρεμάσετε το σύστημα εξάτμισης, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την αξονική του σύμπτωση με την πλάκα.
  Βεβαιωθείτε ότι έχετε παρακολουθήσει το βίντεο σχετικά με αυτό το θέμα

  Συμπέρασμα

  Το σωστά επιλεγμένο ύψος της κουκούλας θα εξασφαλίσει τον μέγιστο καθαρισμό της κουζίνας από τις μυρωδιές του μαγειρέματος και τα υπολείμματα της καύσης.