Σε ποια απόσταση από το πιάτο για να κρεμάσετε την κουκούλα

Στις σόμπες κουζίνας της οικοδέσποινας προετοιμάστε μέχρι και το 90% όλων των πιάτων. Αυτή η δημιουργική-ρουτίνα διαδικασία συνοδεύεται από την απελευθέρωση του ατμού, (όχι και μερικές φορές) ευχάριστες γεύσεις, τα λεπτά σωματίδια και επιβλαβή λιπαρά προϊόντα που σχηματίζονται κατά τη διαδικασία της καύσης. Όλα αυτά είναι κορεσμένα με τον περιβάλλοντα χώρο, και πρώτα απ 'όλα τον αέρα στην κουζίνα. Χωρίς συσκευή εξαερισμού είναι απαραίτητη, αλλά ποια θα πρέπει να είναι η απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα για να εξασφαλιστεί η καθαριότητα σε ένα μικρό δωμάτιο;

Η απάντηση σε αυτό το επείγον ερώτημα μπορεί να βρεθεί στο σημερινό άρθρο.

Βέλτιστες τιμές ύψους για διαφορετικά μεγέθη

Το ύψος της εγκατάστασης του καλύμματος πάνω από το πλακίδιο προσδιορίζεται λαμβάνοντας υπόψη τα 2 εξαρτήματα - τον τύπο της εστίας και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της θέσης του εξοπλισμού για μια συγκεκριμένη κουζίνα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το ύψος δεν είναι ποτέ "συνδεδεμένο" με τις διαστάσεις της εισαγωγής αέρα, των συμπληρωματικών στοιχείων ή του τύπου της συσκευής.

Η μόνη εξαίρεση από τους κανόνες είναι η κουζίνα με χαμηλά ταβάνια, όπου δεν είναι δυνατό να αντέξει η συνιστώμενη απόσταση μεταξύ της επιφάνειας μαγειρέματος και της κουκούλας.

Δώστε προσοχή! Οι ειδικοί συνιστούν να ρυθμίζεται το ύψος της εγκατάστασης της δομής εισαγωγής σε απόσταση 10 cm από την ονομαστική τιμή σχεδιασμού.

Οριζόντιες λύσεις

Είναι δυνατό να προσδιοριστεί ακριβώς σε ποιο ύψος έχει εγκατασταθεί ο απορροφητήρας, μόνο εάν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον τύπο της κουζίνας που χρησιμοποιείται. Συνεχίζοντας, επιλέγεται η απόσταση μεταξύ εισροής και εξάτμισης. Ο καθορισμένος τύπος εξοπλισμού εγκαθίσταται λαμβάνοντας υπόψη πολλές παραμέτρους (όπως επιφάνεια μαγειρέματος, χωρητικότητα της μονάδας εισαγωγής κ.λπ.).

Αλλά ποια είναι η βέλτιστη απόσταση μεταξύ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας;

Ο κανόνας για κάθε συσκευή είναι διαφορετικός, αλλά υπάρχουν αποδεκτά πρότυπα που συνιστούν κατά κύριο λόγο συστάσεις:

 • η απόσταση ανάμεσα στην κουκούλα και τις εστίες αερίου - από 65 έως 85 cm.
 • Η ελάχιστη απόσταση από τον ηλεκτρικό πίνακα είναι 60 cm και η μέγιστη απόσταση είναι 80 cm.

Αυτά τα δεδομένα ισχύουν μόνο για συσκευές που έχουν καθοριστεί αυστηρά οριζόντια.

Βίντεο κατά την εγκατάσταση της μονάδας οριζόντιου τύπου

Τακτοποιημένα συσσωματώματα

Κατά την εγκατάσταση μοντέλων κεκλιμένου τύπου, είναι εξαιρετικά σημαντικό η απόσταση μεταξύ της κουζίνας και του απορροφητήρα να συμφωνεί με τις ακόλουθες τιμές:

 • από 35 έως 45 cm όταν εργάζεστε με ηλεκτρική εστία.
 • από 55 έως 65 cm - για καυστήρες αερίου.

Σε μια πραγματική κουζίνα, συσκευές αερισμού συνήθως εγκαθίστανται όπου η λειτουργία δεν θα είναι μόνο αποτελεσματική, αλλά και βολική για την οικοδέσποινα. Οι παραπάνω αποστάσεις είναι πειραματικά καθορισμένες τιμές, επιβεβαιωμένες από χρόνια πρακτικής. Μπορείτε να τα υπολογίσετε μόνοι σας, αλλά πρέπει απλώς να λάβετε υπόψη διάφορες μεταβλητές:

 • κουζίνα;
 • χαρακτηριστικά σχεδιασμού του δωματίου.
 • κατά προσέγγιση επιφάνεια της εστίας.
 • την παραγωγικότητα και τον τύπο της κουκούλας.
 • αύξηση των μελών της οικογένειας, νοικοκυρές.

Δώστε προσοχή! Η μονάδα εξαγωγής απλά τοποθετείται πάνω σε μια ηλεκτρική κουζίνα, έτσι ώστε το ύψος αυξάνεται χωρίς ειδικές δυσκολίες, αν είναι απαραίτητο. Αλλά για να μειώσετε τον εξοπλισμό κάτω από το ελάχιστο επίπεδο απαγορεύεται αυστηρά.

Αν δεν συμμορφώνεστε με την καθορισμένη απόσταση και κρεμάτε τη συσκευή πολύ χαμηλά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η συσκευή να λειτουργεί υπό συνθήκες σταθερής θέρμανσης. Και αυτό είναι γεμάτο με πρόωρη αποτυχία του πιστού βοηθού. Επιπλέον, εάν η κουκούλα είναι εγκατεστημένη πολύ χαμηλά πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα, θα είναι απλά ακατάλληλη για χρήση.

Βίντεο κατά την εγκατάσταση της μονάδας κεκλιμένου τύπου

Πρακτικές συστάσεις ειδικών

Με βάση δεκαετίες πρακτικής λειτουργίας, οι εμπειρογνώμονες σχημάτισαν τις δικές τους συστάσεις σχετικά με το ύψος στο οποίο πρέπει να κρεμαστεί η κουκούλα. Υπάρχουν ακλόνητοι κανόνες για τα αδρανή που τοποθετούνται πάνω από τη βάση του καυστήρα αερίου. Αυτά ορίζονται στις οδηγίες χρήσης ή τις συστάσεις εγκατάστασης που είναι προσαρτημένες σε κάθε μοντέλο της κουκούλας.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

 1. Τα προϊόντα της Bosch παραδοσιακά θεωρούνται από τα καλύτερα στην αγορά. Η μέση χωρητικότητα των μονάδων είναι 650 m3 / h. Καλύτερα είναι να κρεμάσετε την κουκούλα αυτής της χωρητικότητας σε απόσταση 65 cm από την επιφάνεια των καυστήρων.
 2. Οι λύσεις που παράγονται από τη μάρκα Shindo χαρακτηρίζονται από αξιοπιστία και διαθεσιμότητα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μιλάμε για μια οριζόντια συσκευή μέσης ισχύος. Η μέση παραγωγικότητα των συσκευών είναι 450-500 m3 / h. Η κουκούλα της κουζίνας είναι τοποθετημένη σε ύψος 75 cm πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα. Η συσκευή δεν πρέπει να βρίσκεται πάνω από την ανοικτή φλόγα του καυστήρα.
 3. Τα προϊόντα της εγχώριας μάρκας Saturn δεν μπορούν να καυχηθούν με υψηλή ισχύ, αλλά παράλληλα, η παραγωγικότητα των 240-300 m3 / h θα είναι αρκετή για τη μέση οικοδέσποινα. Η συνιστώμενη απόσταση από την κουκούλα είναι 75-80 cm από την εστία.

Ποια προϊόντα για να αγοράσετε και από ποια μάρκα - εξαρτάται από εσάς, αλλά από την άποψη του ύψους τοποθέτησης, οι μονάδες είναι σχεδόν πανομοιότυπες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόσταση από την επιφάνεια της κουζίνας αερίου στην κουκούλα καθορίζεται από μια σειρά από σημαντικές απαιτήσεις:

 • ευκολία στη διαδικασία λειτουργίας.
 • πιθανότητα εξομάλυνσης αυθόρμητης καύσης (ιδίως εάν υπάρχουν πίνακες με άλλες οικιακές συσκευές κοντά).
 • αποτελεσματική πρόσληψη βρώμικου αέρα πάνω από τη σόμπα, σόμπα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω απαιτήσεις, μπορεί να υποστηριχθεί ότι η ασφαλέστερη και αποδεκτή απόσταση από την επιφάνεια μαγειρέματος στην κουκούλα είναι μεταξύ 70-90 cm.

Αποτελέσματα

Πριν αγοράσετε μια κουκούλα, σας συνιστούμε να καθορίσετε το μέγεθος της πλάκας (ειδικότερα το πλάτος της), το ύψος των οροφών και τη συνολική επιφάνεια της κουζίνας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καθορίσετε τον αριθμό των μελών της οικογένειας, την ένταση και τη συχνότητα του μαγειρέματος. Τα καθορισμένα δεδομένα θα επιτρέψουν την πιο κατάλληλη επιλογή της βέλτιστης μονάδας. Και το ύψος της κουκούλας αναφέρεται στις οδηγίες για κάθε συγκεκριμένο μοντέλο. Με ορισμένες δεξιότητες για να το εγκαταστήσετε με τα χέρια τους δεν θα είναι δύσκολη.

Ποιο θα πρέπει να είναι το ύψος από την πλάκα στην κουκούλα: οι βασικοί κανόνες για την επιλογή της απόστασης

Όταν πρόκειται να τοποθετήσετε την κουκούλα, είναι σημαντικό όχι μόνο να κρεμάσετε σωστά και να συνδέσετε τη συσκευή.

Πριν από αυτό, πρέπει να επιλέξετε σωστά την απόσταση μεταξύ της κουκούλας και της σόμπας. Ο σωστός υπολογισμός εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα της συσκευής.

Ας εξετάσουμε κάτω από τους βασικούς κανόνες της απόφασης αυτής της ερώτησης.

Εν συντομία σχετικά με τα πρότυπα και τους κανόνες: για όσους δεν θέλουν να διαβάσουν πολλές λεπτομέρειες

Πρώτον, δίνουμε εν συντομία τους κύριους κανόνες και πρότυπα - αν κάποιος πρέπει να ξέρει γρήγορα σε ποιο ύψος είναι εγκατεστημένη η συσκευή ή αν δεν πάει σε λεπτομέρειες.

Τα πρότυπα της απόστασης ανάρτησης έχουν ως εξής:

Εύρος ύψους, cm

55-65 (μετρούμενη από τον πυθμένα)

35-45 (μετρημένο από κάτω)

Εάν είναι απαραίτητο (εάν ο χρήστης έχει υψηλή ανάπτυξη), το ύψος μπορεί να αυξηθεί ελαφρά. Για πόσο αύξηση επιτρέπεται - γραμμένο στις οδηγίες για κάθε προϊόν. Συνήθως αυτό το εύρος είναι 5-10 εκατοστά.

Γιατί είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα;

Ένα συγκεκριμένο ύψος της εγκατάστασης έχει επιλεγεί για κάποιο λόγο: εάν έχει επιλεγεί σωστά, τότε ο απορροφητήρας θα λειτουργήσει αποτελεσματικά. Και το αντίστροφο: αν η απόσταση στερέωσης δεν ταιριάζει σωστά, η συσκευή θα λειτουργεί επίσης λιγότερο αποτελεσματικά και δεν θα είναι τόσο βολική η χρήση της κουζίνας.

Εάν τοποθετήσετε τη συσκευή πολύ χαμηλή:

ένα άτομο θα είναι άβολα χρησιμοποιώντας μια σόμπα (ειδικά αν είναι ψηλό)?

Υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς: η καύση των αιωρούμενων σωματιδίων στα φίλτρα και η σκόνη μπορεί να πάρει φωτιά από μια ανοιχτή φωτιά (η πιθανότητα είναι πολύ χαμηλή, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει).

αφαιρέστε τα φίλτρα για καθαρισμό θα είναι λιγότερο βολικό.

Εάν η κουκούλα είναι πολύ υψηλή - θα είναι πιο δύσκολο γι 'αυτήν να τραβήξει ατμό και μυρωδιά από την κουζίνα. Εξαιτίας αυτού, η συσκευή θα πρέπει να ενεργοποιηθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα, πράγμα που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο θόρυβο, μεγαλύτερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μεγαλύτερη πιθανότητα αποτυχίας.

Εσείς: αυστηρά πρότυπα για GOST για κουκούλες - όχι. Όλα τα συνιστώμενα μεγέθη υπολογίζονται από τον κατασκευαστή: για την πιο βολική, ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία του εξοπλισμού.

Πόσο σωστά μπορείτε να μετρήσετε την απόσταση;

Ξέρετε ποια απόσταση πρέπει να μετρήσετε;

 • Στο κεκλιμένο μοντέλο: από το κατώτατο σημείο έως τους καυστήρες (επιφάνεια μαγειρέματος).
 • στο "συνηθισμένο" (ενσωματωμένο, τρούλο, σχήμα Τ, επίπεδο): από το φίλτρο και τους καυστήρες (εστία).

Μην αποτύχετε, μετρήστε όχι μόνο την απόσταση από την κουκούλα στη σόμπα - πρέπει επίσης να υπολογίσετε πόσο βολικό θα είναι για σας να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Για να το κάνετε αυτό, στέκεστε μπροστά από τον πάγκο και φανταστείτε όπου θα τοποθετηθεί η κουκούλα. Σε αυτή την περίπτωση, λάβετε υπόψη όχι μόνο το ύψος, αλλά και το βάθος του σώματος - πόσες εκατοστά θα προεξέχουν από τον τοίχο. Εκτίμηση: Το σώμα θα επηρεάσει το κεφάλι κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος;

Ύψος εκχύλισης πάνω από τη σόμπα: πρότυπο

Συνιστώμενο (ελάχιστο και μέγιστο) ύψος για καυσαερίων πάνω από τη σόμπα αερίου:

 • 55-65 cm - για κεκλιμένα μοντέλα.
 • 75-85 cm - για άλλα προϊόντα (ενσωματωμένα, θολωτά, επίπεδα, σε σχήμα Τ).

Το ύψος της κουκούλας πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα (επαγωγική ή κλασική): στάνταρ

Το κανονικό ύψος στο οποίο εγκαθίστανται οι διατάξεις εξάτμισης πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα (μη σημαντικές, επαγωγικές ή κλασικές):

 • 35-45 cm - είναι δυνατόν να υπάρχουν κεκλιμένα μοντέλα (μετρούμενα από το κάτω μέρος).
 • 65-75 cm - για την τοποθέτηση άλλων μοντέλων.

Έχουν δώσει προσοχή, τι να κάνει η απόσταση για ηλεκτρικές σόμπες είναι δυνατόν λιγότερο, από ό, τι για το φυσικό αέριο.

Πάνω από την ηλεκτρική κουκούλα μπορεί να κρεμαστεί χαμηλότερα από πάνω από το αέριο - επειδή είναι λιγότερο εύφλεκτα (δεν υπάρχει ανοικτή φωτιά).

Ύψος της εγκατάστασης των κεκλιμένων μοντέλων

Τα κεκλιμένα μοντέλα αποτελούν μια βολική επιλογή για:

χρήστες με υψηλή ανάπτυξη: δεδομένου ότι έτσι το σώμα δεν θα παρεμβαίνει με το κεφάλι κατά το μαγείρεμα?

 • μικρές κουζίνες: το κεκλιμένο σώμα οπτικά καταλαμβάνει λιγότερο χώρο, δεν προεξέχει μακριά από τον τοίχο.
 • Μετρήστε σε αυτή την περίπτωση, την απόσταση από το κάτω άκρο του σώματος και το μαγείρεμα του καυστήρα.

  Για άλλη μια φορά, το κεκλιμένο μοντέλο κρέμεται σε τέτοιο ύψος:

  • 35-45 cm εάν χρησιμοποιείται ηλεκτρική εστία.
  • 55-65 cm εάν έχει εγκατασταθεί μια σόμπα αερίου.

  Τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης μοντέλων άλλων τύπων (ενσωματωμένα, θόλος, νησί)

  Εκτός από τις κεκλιμένες, υπάρχουν μοντέλα αυτών των τύπων:

  1. Ενσωματωμένο (ενσωματωμένο). Εγκατασταθεί στο ντουλάπι της κουζίνας, έχει ένα μικρό βάθος, έχει ένα ανασυρόμενο μέρος.
  2. Τ σχήμα και τρούλο. Διαφέρει οπτικά. Μπορεί να καλύπτεται από ντουλάπι κουζίνας.
  3. Flat. Μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας, εξοικονομώντας χώρο στο μέγιστο. Η χαμηλότερη κατηγορία ισχύος.
  4. Νησί. Μια τέτοια συσκευή είναι τοποθετημένη στην οροφή - εάν η πλάκα δεν βρίσκεται κοντά στον τοίχο, αλλά σε απόσταση.

  Το ύψος της τοποθεσίας τους πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες που περιγράφονται παραπάνω, ανεξάρτητα από το είδος.

  Τι άλλο πρέπει να ψάξω κατά την επιλογή μιας τοποθεσίας για εγκατάσταση;

  Για να μην κάνετε λάθη κατά την επιλογή μιας θέσης για εγκατάσταση, εκτός από το ύψος, δώστε προσοχή σε τέτοιες παραμέτρους:

  1. Η θέση της πρίζας (η οποία είναι ήδη εκεί, ή ο τόπος όπου μπορεί να γίνει).
  2. Απόσταση από τον αερισμό.
  3. Ισχύς.
  4. Βάθος και πλάτος. Για να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα της κουκούλας, η κουκούλα πρέπει απαραίτητα να καλύπτει ολόκληρη την "επιφάνεια εργασίας" της πλάκας.

  Ποια θα πρέπει να είναι η απόσταση από το πιάτο στην κουκούλα;

  Το μαγείρεμα στην κουζίνα συνοδεύεται πάντα από την έκλυση καπνών και ξένων μυρωδιών. Αποφύγετε όλα αυτά βοηθά το σύστημα καθαρισμού του αέρα, χωρίς το οποίο ένα σύγχρονο δωμάτιο για το μαγείρεμα και να φανταστεί κανείς αδύνατη.

  Προκειμένου η κουκούλα να εκτελέσει σωστά τη λειτουργία που της έχει ανατεθεί, είναι σημαντικό να κάνετε τη σωστή εγκατάσταση. Ιδιαίτερη σημασία στην περίπτωση αυτή είναι η απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα. Πώς πρέπει να είναι σε ένα διαμέρισμα όπου συνήθως η κουζίνα δεν έχει τόσο μεγάλη έκταση; Τι είδους κουκούλες υπάρχουν και πώς να τις εγκαταστήσετε σωστά; Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα βρεθούν παρακάτω.

  Σε ποια απόσταση πρέπει να εγκατασταθεί ο καυστήρας;

  Για να μην υπάρχουν προβλήματα με την αγορά και την εγκατάσταση της κουκούλας, πρέπει πρώτα απ 'όλα να ασχοληθείτε με τη λειτουργικότητα και τους τύπους.

  Όσον αφορά το τεχνικό δυναμικό, τέτοιες συσκευές παρέχουν καθαρισμό:

  • Ροή - Η βρώμικη μάζα αέρα εξέρχεται στο σύστημα εξαερισμού ολόκληρου του κτιρίου ή απευθείας στο δρόμο.
  • ανακύκλωση - φιλτράρισμα αέρα στο ίδιο το δωμάτιο και μεταφορά του έξω (περνώντας μέσα από τις συσκευές φιλτραρίσματος, ο αέρας εξαγωγής επιστρέφει στην κουζίνα).


  Επιπλέον, τέτοιοι τύποι κουζινών αερισμού κουζίνας όπως:

  • κρεμασμένη - στερεωμένη ακριβώς επάνω από την πλάκα, αλλά, χάρη στην επίπεδη μορφή, αναλαμβάνει την ελεύθερη τοποθέτηση στον πυθμένα του δαπέδου σε έναν τοίχο ή σαν ράφι.
  • ενσωματωμένο - περιλαμβάνει την εγκατάσταση στο ντουλάπι της κουζίνας με αρθρωτό τύπο ή αντί του πυθμένα του.
  • τοίχος - όπως το κρεμαστό κόσμημα, τοποθετείται πάνω από τη σόμπα, αλλά το ίδιο το σώμα είναι στερεωμένο στον τοίχο?
  • Γωνιακό - σχεδιασμένο για πλάκες που τοποθετούνται στη γωνία της κουζίνας.
  • νησί - τοποθετημένο στη μέση της οροφής και είναι σχεδιασμένο για κουζίνες με μεγάλες εκτάσεις.


  Σύμφωνα με το σχήμα της εισαγωγής αέρα, η κουκούλα μπορεί να είναι:

  • Οριζόντια - βρίσκεται συγχρόνως με την επιφάνεια του πλακιδίου.
  • Κάθετη - από την οριζόντια διαφέρει ως προς το ότι είναι τοποθετημένη σε κλίση.
  • Τούμπα - διαφέρει μορφή (παρόμοια με τη σκηνή).

  Μια τέτοια ποικιλία εξαντλητικού εξοπλισμού κουζίνας προϋποθέτει γνώση ενός κανόνα: η κουκούλα πρέπει κατ 'ανάγκη να συμπίπτει με το μέγεθος της εστίας και να κρέμεται ακριβώς πάνω από τη σόμπα. Όσο για τη δύναμη, οι συμβουλές του ειδικού δεν θα είναι δυσάρεστες, αφού σε μια μεγάλη κουζίνα η συσκευή μικρού μεγέθους δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα και σε μια μικρή - η ισχυρή μονάδα θα φαίνεται παράλογη.

  Οι εγκαταστάσεις καθαρισμού του αέρα καλούνται να εκτελούν τα καθήκοντά τους με ποιοτικό τρόπο, εξαλείφοντας τον αέρα από τις δυσάρεστες οσμές και τους καπνούς και ταυτόχρονα δεν προκαλούν παρεμβολές και είναι πυρίμαχα. Από αυτή την άποψη, για όλα τα καθορισμένα πρότυπα για την εγκατάσταση αποσπασμάτων.

  Όσον αφορά την απόσταση από την πλάκα, η οποία πρέπει να τηρείται κατά την τοποθέτηση της συσκευής καθαρισμού του αέρα, τότε, σύμφωνα με την GOST, καθορίζεται το ακόλουθο πρότυπο:

  • η άμεση εκχύλιση από την επιφάνεια της σόμπας αερίου πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 75-85 cm.
  • κεκλιμένο - το κατώτερο τμήμα του αναλαμβάνει μια ελάχιστη απόσταση από τη σόμπα αερίου κατά 55, το μέγιστο - 65 cm.
  • Η απόσταση από την ηλεκτρική πλάκα στην κουκούλα, αν είναι ευθεία, έχει ρυθμιστεί σε 65-75 cm.
  • με μια πλάγια εκδοχή του - σε 35-45 cm μεταξύ της πλάκας και του κάτω άκρου της κουκούλας.

  Τέτοιες συστάσεις δεν πρέπει να αλλάξουν. Μετά από όλα, για παράδειγμα, εάν μειώσετε την απόσταση, η κουκούλα μπορεί κυριολεκτικά να κρεμάσει πάνω από το κεφάλι του μάγειρα, ο οποίος θα αγγίζει πάντα το κεφάλι της. Επιπλέον, η κουκούλα συχνά θα ζεσταθεί, η οποία δεν θα αντικατοπτρίζεται στην εργασία της με τον καλύτερο τρόπο. Αν η συσκευή είναι τοποθετημένη υψηλότερα, η ισχύς της, σε σχέση με την απορρόφηση του αέρα εξαγωγής, μπορεί να μειωθεί και τότε θα είναι αδύνατο να απαλλαγούμε από οσμές και σημεία λίπους.

  Και όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν αγοράζετε μια πιο ισχυρή εγκατάσταση που παρέχει πρόσθετη ευκολία, η βέλτιστη απόσταση μεταξύ της επιφάνειας μαγειρέματος και της είναι ρυθμισμένη.

  Οριζόντια

  Η απόσταση που πρέπει να τραβιέται από μια πλάκα με μια οριζόντια τοποθετημένη επιφάνεια εξαρτάται κυρίως από τα χαρακτηριστικά της ίδιας της πλάκας. Μεταξύ αυτών - τον τύπο, το μοντέλο, τις τεχνικές παραμέτρους.

  Η συνιστώμενη τιμή, που ορίζεται από τα πρότυπα, για ηλεκτρικές σόμπες είναι 60-80 cm, αέριο - 65-85. Το κυριότερο είναι ότι η συσκευή δεν πρέπει να παρεμβαίνει στη λειτουργία και να εκτελεί τις λειτουργίες της με πλήρη ισχύ.

  Έχει κλίση

  Εάν το μοντέλο είναι κεκλιμένο, είναι σημαντικό να τηρείτε την απόσταση που καθορίζεται από τους κατασκευαστές. Συνήθως είναι 35-50 cm για ηλεκτρικές ή επαγωγικές επιφάνειες μαγειρέματος και 55-65 cm - ανάμεσα στην κουκούλα και τη σόμπα αερίου. Εγκατάσταση της συσκευής κουζίνας, φυσικά, παρέχεται όπου θα είναι πιο βολικό για τη χρήση της. Η εξάτμιση συνδέεται με τις παραπάνω αποστάσεις, οι οποίες, αρκετά κατανοητά, καθορίζονται από την πρακτική. Αλλά αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να τα υπολογίσετε μόνοι σας.

  Με την ευκαιρία, η εγκατάσταση της κουκούλας πάνω από τα πλακάκια δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Ως εκ τούτου, για να αυξηθεί το ύψος της κατάσχεσης, αν θα πρέπει να αλλάξει, δεν είναι δύσκολο, αλλά όσο χαμηλότερη είναι η ρύθμιση κάτω από το συνιστώμενο πρότυπο απαγορεύεται αυστηρά.

  Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα

  Το κανονικό ύψος, που παρέχει εγκατάσταση ενός εκχυλίσματος πάνω από μια ηλεκτρική κουζίνα:

  • για κεκλιμένα μοντέλα συσκευών καθαρισμού αέρα - σε απόσταση 35-45 cm από τον πυθμένα.
  • για όλους τους άλλους - 65-75 εκ.

  Όπως φαίνεται, για τις ηλεκτρικές σόμπες είναι μικρότερο από ότι για τις παραλλαγές με επιφάνεια αερίου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ανοικτή φωτιά σε αυτά. Αυτό το χαρακτηριστικό της εγκατάστασης είναι πολύ βολικό στο ότι, αν είναι απαραίτητο, η κουκούλα πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα μπορεί ακόμα να χαμηλώσει. Αλλά πρέπει να το κάνετε αυτό, όπως στην εγκατάσταση οποιασδήποτε συσκευής καθαρισμού του αέρα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κουζίνας, την ανάπτυξη του χρήστη, του οποίου η εργασία δεν πρέπει να επηρεάζει την κουκούλα, τη δύναμη του συγκεκριμένου μοντέλου.

  Είναι σημαντικό να μελετήσετε τις προδιαγραφές της πριν την εγκατάσταση της μονάδας. Αλλά, φυσικά, ο κανόνας παραμένει αμετάβλητος: η κουκούλα πρέπει να είναι πλήρως συσχετισμένη με το μέγεθος της επιφάνειας μαγειρέματος (στην περίπτωση αυτή - ηλεκτρικής).

  Παράγοντες που επηρεάζουν την απόσταση μεταξύ της κουζίνας και της κουκούλας

  Ξεχωριστά, θα πρέπει να τονίσουμε και πάλι τους παράγοντες που επηρεάζουν την αφαίρεση της εγκατάστασης της κουκούλας από την κουζίνα. Το ύψος εξαρτάται από το τι θα είναι:

  • το μέγεθος της κουζίνας?
  • χαρακτηριστικά της διάταξης του.
  • επιφάνεια μαγειρέματος (τύπος και μέγεθος).
  • την ισχύ και τον τύπο της διάταξης εξαγωγής ·
  • την ανάπτυξη αυτού που θα μαγειρέψει περισσότερο στη σόμπα.

  Ταυτόχρονα, είναι επίσης σημαντικό να τηρείτε όλες τις προδιαγραφές για την εγκατάσταση της εγκατάστασης εξαερισμού που καθορίζεται στο φύλλο δεδομένων.

  Η εφαρμογή όλων αυτών των συστάσεων θα καταστήσει δυνατή τη χρήση της συσκευής για τον αερισμό στην κουζίνα, πολύ αποτελεσματικά, και να το αποθηκεύσετε από περιττές οσμές και να χαλάσει το εσωτερικό του σωματικού λίπους.

  Υπολογισμός της ελάχιστης απαιτούμενης ισχύος εξόδου

  Όπως έχει ήδη αναφερθεί, η δύναμη της κουκούλας μπορεί να υπολογιστεί, αν είναι απαραίτητο, από τον εαυτό σας. Για το σκοπό αυτό παρέχεται ένας ειδικός τύπος:

  • , όπου A είναι το μήκος του δωματίου,
  • Β είναι το πλάτος του,
  • H είναι το ύψος,
  • 10 ή 12 είναι ο συντελεστής.

  Για παράδειγμα, για μια κουζίνα μήκους 3, πλάτους - 2 και ύψους 2,5 μ. Η παραγωγικότητα ενός κουζινέζου θα είναι:

  Μια τέτοια ποσότητα αέρα θα ρέει μέσα στη μονάδα μέσα σε μία ώρα.

  Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτοί οι συντελεστές (10 και 12) αντιπροσωπεύουν την υψηλότερη απόδοση, επομένως δεν υπάρχει αποθεματικό ισχύος σε αυτόν τον υπολογισμό. Και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορεί να είναι απαραίτητο.

  Επιπλέον, αυτός ο συντελεστής μπορεί να εξαρτάται από τον τύπο της χρησιμοποιούμενης πλάκας. Έτσι, είναι για συσκευές αερίου αυξάνεται σε 20 (μέσω μιας ουσιαστικής ροής των αποβλήτων καύσης αερίου), για ηλεκτρικά - έως 15. Επειδή πάντα απαραίτητο να υποθέσουμε υπερβολική ισχύ, με επίκεντρο τον υπολογισμό.

  Ο παραπάνω υπολογισμός ισχύει για κλειστούς χώρους, οι οποίοι διαχωρίζονται από άλλους με μια πόρτα κλεισίματος. Εάν δεν υπάρχει κανένας, αλλά απλά υπάρχει ένα τοξοειδές άνοιγμα που χωρίζει το δωμάτιο στην κουζίνα και την τραπεζαρία (σαλόνι), τότε είναι απαραίτητο να γίνουν διορθώσεις λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα χαρακτηριστικά. Καθώς ο υπολογισμός γίνεται πιο περίπλοκος, αναμένεται η αναμενόμενη ισχύς από τους ειδικούς πίνακες.

  Κανόνες εγκατάστασης συσκευής

  Το έργο της συσκευής εξαγωγής εξαρτάται από την εκπλήρωση των κανόνων εγκατάστασης:

  • η εστία οποιασδήποτε πλάκας πρέπει να έχει το ίδιο μέγεθος με μια συσκευή εξαερισμού (τυπική 60-90 cm) - αυτό θα σας επιτρέψει να πιείτε τον μολυσμένο αέρα.

 • η κουκούλα πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένη έτσι ώστε η απόσταση από την πλάκα να μην έρχεται σε αντίθεση με τα πρότυπα πυρασφάλειας και να αντιστοιχεί στον τύπο της πλάκας.

 • η συσκευή στο δίκτυο πρέπει να συνδεθεί σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις.
 • Φυσικά, η εγκατάσταση του εξοπλισμού εξάτμισης είναι καλύτερα να ανατεθεί σε ειδικούς. Αλλά να το κάνετε μόνοι σας είναι επίσης δυνατό.

  Διαρρύθμιση των αεραγωγών

  Κατά την εγκατάσταση αεραγωγών, θα πρέπει να αποφεύγεται μεγάλος αριθμός στροφών, επειδή η υπερβολική παρουσία τους θα δυσκολεύει την αποστράγγιση του μολυσμένου αέρα. Ως εκ τούτου, είναι επιθυμητό οι σωλήνες να είναι ευθύγραμμοι, βραχείς και πρακτικά απαλλαγμένοι από κάμψη. Εγκαθίστανται έτσι ώστε ο εισαγόμενος αέρας να μπορεί να μετακινηθεί από τη χοάνη στο λεπτό τους άκρο.

  Ανοίγοντας κανάλια για βρύσης αέρα είναι επίσης σημαντικό να μην περιορίσετε οπές ή να εφαρμόζουν περισσότερες ενώσεις, διότι αυτό θα περιόριζε την ελεύθερη κυκλοφορία της μάζας αέρα και την προώθηση υπερβολικό φορτίο στο καπό του κινητήρα.

  Η διατομή του σωλήνα εξόδου πρέπει να αντιστοιχεί στο μέγεθος του ανοίγματος της μονάδας εξαγωγής.

  Θέση της πρίζας

  Η θύρα συνδέεται συνήθως μέσω μιας ηλεκτρικής πρίζας, η οποία είναι εγκατεστημένη στην κορυφή (2-2,5 m πάνω από το επίπεδο του δαπέδου). Τοποθετημένη ντουλάπια της κουζίνας, έτσι ώστε να είναι περισσότερο από 10-20 cm. Και από τον αγωγό θα πρέπει να μετατοπιστεί προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά κατά 15-20 εκατοστά.

  Είναι επιθυμητό η πρίζα να έχει γείωση, καθώς θα σβήσει κατά τη διάρκεια των διακυμάνσεων της ισχύος και δεν θα επιτρέψει την αποτυχία του εξοπλισμού εξάτμισης.

  Το εκχύλισμα αποτελεί εγγύηση για τον καθαρό αέρα και την καθαριότητα των εσωτερικών αντικειμένων. Το κύριο πράγμα είναι να σηκώσετε σωστά, να εγκαταστήσετε τη συσκευή και ταυτόχρονα να διατηρήσετε την απόσταση μεταξύ της κουζίνας και της κουκούλας στην κουζίνα. Αυτό όχι μόνο θα διασφαλίζει την αξιόπιστη λειτουργία του εξοπλισμού, αλλά θα δημιουργεί επίσης ορισμένες ανέσεις. Αγοράστε, εγκαταστήστε σωστά και χρησιμοποιήστε!

  Απόσταση από την κουζίνα στην κουζίνα: συστάσεις ειδικών

  Η χρήση της σόμπας συνοδεύεται από τη διαδικασία καύσης αερίου και την απελευθέρωση υπολειμματικών προϊόντων στον περιβάλλοντα χώρο. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς τη βέλτιστη απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα, η οποία θα είναι αρκετή για να εξασφαλίσει υψηλής ποιότητας ανταλλαγή αέρα. Χωρίς κουκούλα για την κουζίνα δεν μπορεί να κάνει. Αλλά το ερώτημα είναι σχετικό, όπως ποτέ άλλοτε.

  Αυτή η παράμετρος καθορίζει την απόδοση της συσκευής, καθώς και την καθαριότητα του αέρα στην κουζίνα. Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτές τις συνθήκες όταν η κουζίνα συνδυάζεται με την τραπεζαρία.

  Η απόσταση από την κουζίνα και την κουκούλα είναι οριζόντια και κεκλιμένη

  Το ύψος της εγκατάστασης του καλύμματος πάνω από την πλάκα καθορίζεται από δύο κριτήρια - τον τύπο της πλάκας και τα χαρακτηριστικά της διαρρύθμισης της μονάδας.

  Τα δομικά χαρακτηριστικά της οικιακής συσκευής, το μέγεθος του αγωγού ή η παρουσία πρόσθετων στοιχείων δεν επηρεάζουν την τιμή αυτή. Εξαίρεση από τους κανόνες - η κατάσταση όταν η οροφή είναι σε χαμηλό υψόμετρο και η απόσταση από την πλάκα έως την κουκούλα δεν μπορεί να διατηρηθεί εποικοδομητικά. Συνιστάται στους ειδικούς να λαμβάνουν υπόψη την αξία της ονομαστικής ισχύος της συσκευής και στη συνέχεια να ρυθμίζουν το ύψος ± 10 cm από το μέσο όρο που προτείνεται.

  Έξω κουκούλες

  Κατά την τοποθέτηση κεκλιμένων μοντέλων συσκευών, πρέπει να τηρείτε την απόσταση που υποδεικνύει ο κατασκευαστής:

  • από 35 έως 50 cm, εάν τα πιάτα πρόκειται να μαγειρευτούν σε ηλεκτρική εστία ή εστία επαγωγής.
  • από 55 έως 65 cm - τη συνιστώμενη απόσταση από το σχέδιο πάνω από τη σόμπα αερίου.

  Τοποθέτηση της μονάδας κουζίνας είναι όπου θα είναι βολικό για χρήση. Φυσικά, οι τιμές που υποδεικνύονται από τους ειδικούς δεν λαμβάνονται "από το κεφάλι". Τα υπολογισθέντα δεδομένα λαμβάνουν υπόψη ορισμένα κριτήρια:

  • τη διάταξη του δωματίου.
  • κουζίνα;
  • την ανάπτυξη της ερωμένης?
  • ισχύ της μονάδας εξαγωγής ·
  • το εσωτερικό και τα χαρακτηριστικά του δωματίου.

  Οι επαγγελματίες δίνουν έμφαση στο γεγονός ότι η απόσταση από την επιφάνεια μαγειρέματος στην οικιακή μονάδα μπορεί να αυξηθεί εάν υπάρχει επαρκές περιθώριο για την παροχή ρεύματος. Όσον αφορά τη μείωση κάτω από την προτεινόμενη τιμή, αυτό απαγορεύεται αυστηρά. Η σωστή εγκατάσταση θα καταστήσει δυσκολότερη τη λειτουργία της συσκευής, καθιστώντας την ακατάλληλη.

  Εάν η απόσταση μεταξύ της κουκούλας και της εστίας είναι μικρότερη από την προτεινόμενη τιμή, η μονάδα θα είναι σε σταθερή και ουσιαστική κατάσταση θέρμανσης. Από τέτοιες καταστάσεις είναι καλύτερα να αρνηθείτε αρχικά, αλλιώς ο εξοπλισμός θα αποτύχει γρήγορα.

  Οριζόντιες συσκευές

  Σε ποιο ύψος πρέπει να κρεμάσετε την κουκούλα πάνω από την εστία, εξαρτάται κυρίως από τα χαρακτηριστικά της ίδιας της πλάκας με μια οριζόντια τοποθετημένη επιφάνεια.

  Η θέση αυτού του τύπου εξοπλισμού εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων οι κύριοι - τύπος πλάκας, μοντέλο, τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Συνιστώμενες τιμές:

  • για ηλεκτρική εστία - από 60 έως 80 cm.
  • για καυστήρες αερίου - από 65 έως 85 cm.

  Οι αποχρώσεις της τοποθέτησης σε μια ηλεκτρική κουζίνα

  Για την κουζίνα, η κουκούλα είναι μια δομή μέσω της οποίας ο εξαναγκασμένος αέρας ανταλλάσσεται σε ένα δωμάτιο. Εξουδετερώνει τον μολυσμένο αέρα, τον καθαρίζει, εξαλείφοντας μικρά σωματίδια λίπους, καπνούς, προϊόντα καύσης, οσμές και ακόμη και ακαθαρσίες που σχηματίζονται κατά το μαγείρεμα.

  Το ύψος της κουκούλας εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της ίδιας της εγκατάστασης. Εδώ είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε σε διάφορες πτυχές:

  • μια επίπεδη αιωρούμενη δομή μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από το αέριο ή την ηλεκτρική πλάκα σε οριζόντια θέση.
  • το πιο συχνά η κουκούλα της κουζίνας είναι τοποθετημένη στον τοίχο κοντά στη σόμπα, ενώ το ύψος μπορεί να επιλεγεί οποιαδήποτε, κατά τη διακριτική ευχέρεια του ιδιοκτήτη.
  • ενσωματωμένες συσκευές εγκαθίστανται σε μια ειδική αντανάκλαση της κουζίνας που βρίσκεται πάνω από τη σόμπα.
  • για την εγκατάσταση μιας νησιωτικής μονάδας, τα ευρύχωρα δωμάτια είναι τα καλύτερα κατάλληλα όπου μπορεί κανείς να κρεμάσει την κουκούλα στο κεντρικό τμήμα του δωματίου, κοντά στην οροφή.

  Η απόσταση μεταξύ της εισροής και του απορροφητήρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 cm. Παρά το γεγονός ότι η τιμή αυτή δεν είναι πειστική και μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί το συνιστούσα να προσκολλώνται με ακρίβεια.

  Σε ποιο ύψος τοποθετείτε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα αερίου

  Η απόσταση από την πλάκα έως την κουκούλα υποδεικνύεται όχι μόνο από τους κατασκευαστές οικιακών συσκευών αλλά και από τις συστάσεις των ειδικών που βασίζονται σε χρόνια λειτουργίας διαφόρων τύπων και μοντέλων. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο ερώτημα ποιος είναι ο κανόνας της εγκατάστασης μιας κουκούλας κουζίνας πάνω σε θερμοσίφωνες αερίου, δεδομένου ότι κυριαρχούν σε κατοικίες και διαμερίσματα.

  Οι κατασκευαστές μονάδων κουζίνας στις οδηγίες για κάθε συσκευή, ο ηγούμενος συνιστούν τους καταναλωτές να τηρούν τις συνθήκες εγκατάστασης και επίσης να τηρούν την ελάχιστη απόσταση μεταξύ της εστίας και της κουκούλας. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

  1. Η ρωσική εταιρεία Saturn στις οδηγίες για το μοντέλο M60 δείχνει ότι η συσκευή πρέπει να τοποθετηθεί σε απόσταση 65 cm από τον καυστήρα. Η απόδοση αυτού του μοντέλου δηλώνεται σε 245 m3 / h.
  2. Το Bosch DWW09W650 είναι εγκατεστημένο σε ύψος τουλάχιστον 65 cm πάνω από τους καυστήρες αερίου. Πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα - η απόσταση από την εστία μπορεί να μειωθεί στα 55 cm. Η παραγωγικότητα της συσκευής είναι 650 650 m3 / h.
  3. Η μονάδα από την εταιρεία Shindo Metida60W έχει χωρητικότητα 420 m3 / h. Αυτό το μοντέλο πρέπει να εγκατασταθεί σε απόσταση 75 cm.

  Σε ποια απόσταση είναι καλύτερο να κρεμάσετε τη μονάδα κουζίνας; Η απόσταση μεταξύ του κάτω μέρους της κουκούλας και των καυστήρων εξαρτάται από 3 απαιτήσεις:

  • πιθανότητα αυθόρμητης καύσης.
  • εξασφαλίζουν την απομάκρυνση των μολυσμένων ροών αέρα ·
  • εγγυώνται την άνετη χρήση του ιδιοκτήτη.

  Δεν υπάρχουν οριζόντιοι περιορισμοί, όπως για το κατακόρυφο επίπεδο, η απόσταση είναι στην περιοχή των 70-90 cm.

  Ειδικοί προτείνουμε να ελέγξετε με το σύμβουλο της εταιρείας, σε ποιο ύψος για να ρυθμίσετε το καπό αναφέροντας τις ακριβείς τιμές που βελτιστοποιούν τη λειτουργικότητα της συσκευής. Μερικές φορές η απόσταση αυξάνεται λόγω της απόκτησης μιας ισχυρής συσκευής, η οποία θα προσφέρει στην οικοδέσποινα επιπλέον άνεση.

  Η σωστά επιλεγμένη απόσταση από την πλάκα μέχρι την κουκούλα και την επαγγελματική εγκατάσταση θα διασφαλίσει την αποτελεσματική και μακροχρόνια λειτουργία του εξοπλισμού. Μελετήστε προσεκτικά τις οδηγίες, όπου οι αντίστοιχες τιμές και το ύψος υποδεικνύονται από τον κατασκευαστή.

  Σε ποιο ύψος θα κρεμάσετε την κουκούλα πάνω από ένα αέριο, ηλεκτρικό και επαγωγική εστία

  Τα πράγματα, που βρίσκονται σε κλειστό χώρο, έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τους εαυτούς τους, σαν σφουγγάρι, όλες τις γεύσεις. Και με την κουζίνα δεν είναι πάντα μόνο ευχάριστη μυρωδιά - υπάρχουν δυσάρεστο ατύχημα, με αποτέλεσμα την ταχεία εξάπλωση γύρω από τη βαριά μυρωδιά της στέγασης των καμένων τροφίμων, η οποία είναι στενά τρώει σε έπιπλα και ακόμη και τους τοίχους. Η σωτηρία αυτού είναι η χρήση του μηχανικού αερισμού, λόγω της οποίας όλοι οι οσμές που συνοδεύουν τη διαδικασία του μαγειρέματος, σταμάτησε για να αφήσει μια κουζίνα εργασίας. Αυτός ο εξοπλισμός έχει γίνει από καιρό ένα γνωστό χαρακτηριστικό για εμάς. Αλλά, αποδεικνύεται ότι πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ποιοι είναι οι κανόνες που πρέπει να είναι η απόσταση από το πιάτο στην κουκούλα.

  Τύποι κουκούλες

  Πολυκατοικίες χωρίς αποτυχία με ειδικούς θαλάμους εξαγωγής. Από κάθε δωμάτιο της κουζίνας, ανοίγματα αερισμού εισέρχονται σε αυτό. Φρέσκος αέρας εισέρχεται φυσικά στο δωμάτιο μέσω παραθύρων και θυρών, και στη συνέχεια, χάρη στις πτώσεις πίεσης, τραβιέται μέσα από τις τρύπες στον άξονα. Έτσι, σύμφωνα με την ιδέα των αρχιτεκτόνων, οι αέριες μάζες κυκλοφορούν στην κουζίνα, που θα πρέπει να εμποδίζουν τη διάδοση οσμών σε άλλες αίθουσες.

  Αρχικά, ο εξαερισμός των καθισμάτων πραγματοποιήθηκε μόνο βάσει αυτής της αρχής. Στη συνέχεια, στη θυρίδα εξαγωγής του χάλυβα εγκαταστήστε ένα μικρό ανεμιστήρα, και αύξησε σημαντικά την παραγωγικότητα. Στο παρόν στάδιο, η ανθρωπότητα έχει καταλήξει σε συστήματα καθαρισμού του αέρα που μπορούν να λειτουργήσουν τόσο αυτόνομα όσο και σε ένα κοινό σύμπλεγμα με ορυχείο εξάτμισης.

  Σύμφωνα με το λειτουργικό

  Όταν είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τον μολυσμένο αέρα από το δωμάτιο, εγκαταστήστε έναν εξαναγκασμένο ανεμιστήρα και συνδέστε τον στη θύρα εξάτμισης. Παίρνει όλη τη βρωμιά και τις μυρωδιές στο ορυχείο. Και έπειτα ο μολυσμένος αέρας μπαίνει έξω στην ατμόσφαιρα. Ένα τέτοιο απόσπασμα ονομάζεται ροή.

  Σε περίπτωση δυσλειτουργίας της γενικής κατασκευής εξαερισμού, υπάρχουν αυτοτελείς συσκευές που είναι εγκατεστημένες πάνω από την πλάκα και αναρροφώνται στον βρώμικο αέρα, περνώντας από τα φίλτρα. Καθαρισμένο από τα συντρίμμια και τις οσμές, η ατμόσφαιρα επιστρέφει στο δωμάτιο. Ένα τέτοιο απόσπασμα ονομάζεται κυκλοφορίας (διαφορετικά - ανακύκλωση).

  Εγκατάσταση

  Κατά κανόνα, τα περισσότερα δείγματα σύγχρονου εξοπλισμού καθαρισμού αέρα συνδυάζει τις λειτουργίες ροής και ανακύκλωσης. Ο απορροφητήρας κουζίνας είναι εγκατεστημένος πάνω από τη σόμπα και συνδέεται με τον άξονα εξαερισμού. Ο χρήστης ο ίδιος επιλέγει τον τρόπο λειτουργίας, ανάλογα με τις περιστάσεις και την επιθυμία του.

  Αλλά τα εκχυλίσματα διαφέρουν όχι μόνο στον τρόπο καθαρισμού των μαζών του αέρα, αλλά επίσης από τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης, η οποία προκαθορίζεται από το σχεδιασμό της τεχνικής. Έτσι, οι συσκευές καθαρισμού αέρα είναι:

  Τι καθορίζει τη θέση της κουκούλας

  Οποιαδήποτε από τις δομές βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη σόμπα. Το μόνο ερώτημα είναι, πού βρίσκεται ο κλίβανος και τι είναι πάνω από αυτό. Για παράδειγμα, κουκούλα του νησιού που συνδέεται με την οροφή, δεδομένου ότι συνήθως εγκαθίσταται σε σόμπες κουζίνας που βρίσκονται στο κέντρο ενός μεγάλου δωματίου (αυτό αφορά κυρίως τα καταστήματα τροφίμων).

  Σε άλλες περιπτώσεις, όταν η πλάκα βρίσκεται στον τοίχο και υπάρχει μια οπή εξάτμισης πάνω από αυτήν, έχει τοποθετηθεί οποιαδήποτε άλλη κουκούλα. Εδώ η κύρια έμφαση δίνεται στο σχεδιασμό. Υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει ρετρό με τη μορφή τεράστιων θολωτών κατασκευών. Ονομάζονται επίσης τζάκι. Κάποιος κρύβει τη συσκευή σε ένα κρεμαστό ντουλάπι. Κάποιος λατρεύει τα υπερσύγχρονα κεκλιμένα μοντέλα, στα οποία δεν υπάρχει τίποτα περιττό, και στην εμφάνιση είναι αυστηρά και λακωνικά, όπως το έργο τους.

  Σημαντικό! Όλοι οι τύποι και τα σχέδια συνδυάζουν μια κοινή απαίτηση για εγκατάσταση - αυτή είναι η διατήρηση της ακριβούς απόστασης μεταξύ της επιφάνειας μαγειρέματος του φούρνου και του απορροφητήρα. Όταν χρησιμοποιείτε σόμπες κουζίνας που έχουν διαφορετικές αρχές λειτουργίας (αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα, μαγνητική επαγωγή), θα διαφέρουν.

  Κατά την εγκατάσταση του καλύμματος πρέπει να βασίζονται τα ακόλουθα κριτήρια:

  • όγκος δωματίου.
  • σχεδιασμός ·
  • τύπος πλάκας.
  • δύναμη εξοπλισμού?
  • την ανάπτυξη της ερωμένης.

  Πρότυπα για την εγκατάσταση κουκούλας

  Κατά την τοποθέτηση του εξοπλισμού εξαερισμού, πρέπει να καθοδηγείτε από το πόσο βολικό θα είναι η χρήση της συσκευής. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει σταθερές τιμές - για παράδειγμα, το ύψος σύμφωνα με το πρότυπο. Αυτή είναι η απόσταση από την κορυφή του τραπεζιού στην κουκούλα. Και το κατώτατο όριο παραμένει πάντα αμετάβλητο, ενώ οι ανώτεροι κανόνες μπορούν πάντοτε να προσαρμόζονται κατά την κρίση τους.

  Κατά τον καθορισμό του ανώτατου ορίου της εγκατάστασης του εξοπλισμού θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την ικανότητα της κουκούλας να πιπιλίζουν το βρώμικο αέρα: αν κρέμεται πολύ υψηλή, βαριά στρώματα των μαζών αέρα από απόβλητα λίπη απλά δεν θα πρέπει να συλληφθεί.

  Συμβουλές! Για να τραβήξετε όλο τον ατμοσφαιρικό αέρα, όταν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τη συσκευή ψηλότερα, χρησιμοποιήστε περισσότερο εξοπλισμό. Επίσης, αντί για το τυπικό πλάτος εφελκυσμού 50-60 εκ., Χρησιμοποιείται μέγεθος 90 εκ. Αυτό θα αυξήσει τη δυνατότητα επεξεργασίας της συσκευής με βρώμικες μάζες αέρα.

  Υπολογισμός ισχύος

  Υπολογίστε την απαιτούμενη ισχύ της συσκευής αμέσως, όταν η αγορά του καπό έχει γίνει στην ημερήσια διάταξη. Αυτό θα σας επιτρέψει να αγοράσετε τη συσκευή με τη χαμηλότερη τιμή Το επίπεδο θορύβου, το οποίο εξαρτάται από την ισχύ του ενσωματωμένου ανεμιστήρα, και αυτό, με τη σειρά του, από την ποσότητα των αέριων μαζών που είναι απαραίτητες για την επεξεργασία. Τέτοιοι υπολογισμοί είναι πραγματικοί, ακόμη και όταν είναι απαραίτητο να ληφθεί μεγαλύτερη παραγωγικότητα της κουκούλας για τη δυνατότητα τοποθέτησης σε υψηλότερη τιμή.

  Κατά τον υπολογισμό, χρησιμοποιείται τύπος: ο όγκος του δωματίου πολλαπλασιάζεται επί 12. Είναι τόσες πολλές φορές σε μια ώρα, σύμφωνα με το πρότυπο, ο αέρας στο δωμάτιο πρέπει να αλλάζει όταν ανακυκλώνεται. Για να υπολογίσετε τον όγκο, πρέπει να πολλαπλασιάσετε την επιφάνεια της κουζίνας κατά το ύψος της. Σε περίπτωση που η συσκευή είναι συνδεδεμένη σε κοινό αγωγό εξαερισμού, η συνολική ποσότητα πρέπει να πολλαπλασιαστεί με έναν ακόμη παράγοντα - 1.3. Για παράδειγμα, στο χώρο της κουζίνας του 11 μ 2 με ένα ύψος οροφής - 2,5 m, χρειάζεται κυκλοφορούντος χωρητικότητας της συσκευής 330 m 3 / h (11 * 2,5 * 12) και η ροή-διαμέσου - 430 m 3 / h (1 * 330, 3).

  Ηλεκτρική σύνδεση

  Μόνο αφού καθορίσετε το ύψος στο οποίο θα εγκατασταθεί η συσκευή, θα πρέπει να σκεφτείτε τη σύνδεσή της με το ηλεκτρικό δίκτυο. Για να αποφύγετε τη χρήση καλωδίων επέκτασης και να μην αυξήσετε το καλώδιο δικτύου της συσκευής, συνιστάται να δημιουργήσετε ξεχωριστή καλωδίωση για την πρίζα. Σε αυτή την περίπτωση, τοποθετείται πάνω από το επάνω μέρος του ντουλαπιού στα 10-20 cm (αυτό είναι ιδανικό).

  Συμβουλές! Οι ειδικοί συστήνουν να τοποθετηθεί η έξοδος πάνω από την κουκούλα, αλλά να μετατοπιστεί στην πλευρά των εκατοστών κατά 20, έτσι ώστε να μην ευθυγραμμίζεται με τον αγωγό αερισμού.

  Το ύψος της κουκούλας πάνω από τη σόμπα αερίου

  Εάν η κουζίνα είναι εξοπλισμένη με εξοπλισμό αερίου, τότε η ελάχιστη απόσταση από τους καυστήρες στο δίσκο της κουκούλας πρέπει να είναι τουλάχιστον 75 cm. Αυτό θα αποτρέψει την αυθόρμητη καύση της συσκευής. Η παράμετρος πρέπει επίσης να διατηρείται έτσι ώστε όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη και η ροή του αέρα τραβιέται για να τραβήξει τη βρωμιά, αυτό το πίδακα δεν σβήνει τη φλόγα στον καυστήρα.

  Σημαντικό! Η εισαγωγή αέρα των δειγμάτων των οριζόντιων κουτιών μπορεί να μειωθεί στα 65 cm, όπως υποδεικνύεται στις οδηγίες λειτουργίας. Και για κεκλιμένα μοντέλα, η απόσταση από την εστία μειώνεται στα 55 cm - αυτό είναι το ασφαλέστερο ελάχιστο που μπορεί να επιτραπεί όταν χρησιμοποιείτε σόμπα αερίου.

  Η μέγιστη απόσταση θα εξαρτηθεί από τις ατομικές ανάγκες. Πώς να το υπολογίσετε σωστά περιγράφηκε παραπάνω. Αλλά μερικοί ειδικοί το λένε αυτό για να ανεβάσετε τη συσκευή πάνω από 90 cm είναι ακατάλληλη.

  Το ύψος της κουκούλας πάνω από την επαγωγή και την ηλεκτρική κουζίνα

  Όταν χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρική κουζίνα, δεν υπάρχει κίνδυνος να σβήσει κατά λάθος μια ανοικτή φλόγα. Για να μπορείτε να τοποθετήσετε το δίσκο υποδοχής της κουκούλας πιο κοντά στην εστία. Υπάρχουν χαρακτηριστικά τοποθέτησης που Το GOST εξαρτάται από το σχεδιασμό της διάταξης εξαγωγής. Αλλά αυτό είναι πιο κατάλληλο για τον καθορισμό της μέγιστης απόστασης σε μια ηλεκτρική κουζίνα.

  Όσον αφορά το ελάχιστο για ηλεκτρικούς φούρνους, συμπεριλαμβανομένων των κλιβάνων επαγωγής, είναι 60 cm για όλους, χωρίς εξαίρεση, οριζόντια μοντέλα.

  Αλλά για κεκλιμένες κουκούλες, αυτή η απόσταση πρέπει να είναι τουλάχιστον 35 cm. Μετρήστε από το κάτω μέρος της συσκευής. Όχι χωρίς λόγο, αυτά τα μοντέλα θεωρούνται τα πιο παραγωγικά: καταφέρνουν να συλλάβουν όλη τη βρωμιά και τις μυρωδιές μόλις εμφανιστούν, δηλαδή χωρίς απώλειες.

  Κανόνες για την εγκατάσταση του εξοπλισμού εξαερισμού

  Η εκκίνηση της εγκατάστασης της κουκούλας πρέπει να γίνεται από τη θέση της σωστής θέσης της, η οποία εξαρτάται από τη θέση του ανοίγματος εξαερισμού του άξονα εξαγωγής. Σε πολλές περιπτώσεις, να διατηρείτε ξεχωριστό αγωγό εξαερισμού, για να συνδέσετε τη συσκευή στην κοινή συσκευή.

  Η δεύτερη σημαντική παράμετρος είναι χαρακτηριστικά σχεδιασμού της συσκευής: Από τον τύπο της κουκούλας θα είναι σαφές τι πρέπει να γίνει, ώστε η μονάδα να μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα πλεονεκτήματά της. Υπάρχουν όμως ορισμένοι κανόνες επεξεργασίας που εμφανίζονται με σαφήνεια στη φωτογραφία.

  1. Συσκευές ανάρτησης είναι πιο αυτόνομοι. Δεν χρειάζεται να συνδεθούν με έναν κοινό αγωγό εξαερισμού και επομένως είναι τοποθετημένοι απευθείας κάτω από το ντουλάπι.
  2. Ενσωματωμένα δείγματα κρύψτε μέσα στο θάλαμο, όπως ο αγωγός αέρα. Απαιτούν την παραγγελία επίπλων ή, τουλάχιστον, την τελική επεξεργασία.
  3. Μοντέλα τοίχου προκαλούν τα λιγότερα προβλήματα στην εγκατάσταση. Βρίσκονται στον τοίχο πάνω από τη σόμπα - ακριβώς κάτω από τον αεραγωγό. Τα πιο κοινά μεταξύ αυτών των εκχυλισμάτων είναι θολωτά. Ονομάζονται επίσης τζάκια. Και μοντέρνα μοντέλα είναι πολύ δημοφιλή κλίση.
  4. Γωνιακά συστήματα πρέπει να κρεμάσετε στη γωνία του δωματίου. Αυτό απαιτεί ένα σχέδιο του εσωτερικού της κουζίνας.

 • Εάν η κουζίνα είναι εγκατεστημένη στο κέντρο της κουζίνας, η κουκούλα είναι τοποθετημένη στην οροφή. Μια τέτοια κατασκευή ονομάζεται νησιωτικό.
 • Συμβουλές! Μην ξεχνάτε ότι όταν χρησιμοποιείτε τον αγωγό αέρα πρέπει να χρησιμοποιείτε τουλάχιστον μια ευθεία γωνία. Αυτό μειώνει την παραγωγικότητα της συσκευής και, αντίθετα, αυξάνει το επίπεδο θορύβου της κατά τη λειτουργία.

  Συστάσεις για χρήση

  Εάν παρατηρηθούν όλοι οι κανόνες εγκατάστασης, ο καυσαερίων θα ανοίξει πλήρως το δυναμικό του. Η σωστή επιλογή της απόστασης από την πλάκα στον δέκτη θα επιτρέψει στη συσκευή να λειτουργεί με πλήρη ισχύ με το μικρότερο κόστος. Ωστόσο, για μια πιο ολοκληρωμένη και μακροπρόθεσμη εργασία της κουκούλας, πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένες συστάσεις.

  1. Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιήσετε την κουκούλα σε πλήρη χωρητικότητα. Αυτό θα μειώσει τον θόρυβο και θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του κινητήρα του ανεμιστήρα.
  2. Μην απενεργοποιείτε τη συσκευή για άλλα δυο λεπτά μετά την κατάσβεση του καυστήρα. Αυτό θα πιάσει όλους τους υπόλοιπους ατμούς.
  3. Κρατήστε τη συσκευή καθαρή και καθαρίστε τα κανονικά από τη σκόνη και το λίπος.
  4. Καθαρίστε το φίλτρο τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.
  5. Αλλάξτε τελείως την κασέτα μόλις αυτό γίνει απαραίτητο.

  Χωρίς να παραμελούν τα πρότυπα για την εγκατάσταση του εξοπλισμού εξάτμισης, είναι δυνατό να αυξηθεί η παραγωγικότητα της συσκευής. Και αν συμμορφωθείτε με ένα οικονομικό καθεστώς, τότε ο χρόνος της εργασίας του θα παραταθεί για χρόνια.

  Απόσταση μεταξύ κουζίνας και κουκούλας

  Απόσταση από την κουζίνα σε κουκούλα

  Σας αρέσει νόστιμο και μαγειρεύω πολύ; Μήπως αυτό φέρνει χαρά στους αγαπημένους σας; Στη συνέχεια, είναι πολύ σημαντικό να εξοπλιστείτε σωστά την κουζίνα. Επειδή όλες οι μυρωδιές που συγκεντρώνουν όλη την οικογένεια γύρω από το τραπέζι, τελικά εμποτισμένα κουρτίνες, έπιπλα, φαγητό στον τοίχο, δίνοντας δεν είναι τόσο δελεαστικό μυρωδιά.

  Μεταξύ άλλων, πόσα προβλήματα προκαλούνται από τα μικρότερα σταγονίδια λίπους που εξατμίζονται κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος και διευθετούνται όπου ο αέρας μπορεί να διεισδύσει.

  Για να αποφύγετε όλα αυτά τα προβλήματα, αξίζει να αγοράσετε μια κουκούλα ποιότητας. Αν αυτό δεν είναι η επιλογή σας, τότε μπορεί να αντικατασταθεί από καθαριστικό αέρα. Αυτή η τεχνική είναι εγκατεστημένη πάνω από τη σόμπα. Και για το πόσο καλά θα εγκατασταθεί, εξαρτάται η απόδοση της μονάδας. Έτσι, η άνεση της οικοδέσποινας και του νοικοκυριού.

  Ποια θα πρέπει να είναι η απόσταση από το πιάτο στην κουκούλα;

  1. Χρυσή κανόνας του αγοραστή - διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση. Η τεκμηρίωση που επισυνάπτεται στην κουκούλα δείχνει το ύψος με το οποίο θα πρέπει να εγκατασταθεί αυτή η μονάδα προκειμένου να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα από αυτήν. Επίσης καθορίζεται η διαδικασία εγκατάστασης. Πάντοτε αξίζει να ακούτε τις συμβουλές του κατασκευαστή.

  2. Συμβαίνει ότι για κάποιο λόγο οι οδηγίες δεν είναι διαθέσιμες. Ή η οδηγία είναι, αλλά σε μια ακατανόητη γλώσσα. Πώς να είναι; Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν οι γενικά αποδεκτοί κανόνες. Για αποτελεσματική εργασία, ο απορροφητήρας τοποθετείται περίπου σε ύψος 50 έως 60 cm από την ηλεκτρική κουζίνα. Και για το φυσικό αέριο, η απόσταση αυτή αυξάνεται και κυμαίνεται από 80 έως 85 εκατοστά. Απαγορεύεται η μείωση αυτών των παραμέτρων. Και μην το αυξάνετε, επειδή η αποτελεσματικότητα χάνεται.

  Τι καθορίζει την απόσταση από την πλάκα στο κάλυμμα;

  Γιατί συνιστώνται αυτές οι παράμετροι; Γιατί πρέπει να τηρούνται; Το γεγονός είναι ότι εάν τοποθετήσετε την κουκούλα πολύ κοντά στη σόμπα, θα επηρεάσει το μαγείρεμα. Ιδιαίτερα αφορά εκείνες τις περιπτώσεις, όταν απαιτείται να χρησιμοποιήσετε ψηλά σκεύη ή αυτό που μπορεί να ζεσταθεί γρήγορα. Όταν η συσκευή είναι πολύ υψηλή, η εργασία της θα είναι αναποτελεσματική.

  Όταν επιλέγετε τη σωστή θέση της κουκούλας, πρέπει πάντα να εξετάζετε έναν συνδυασμό πολλών παραγόντων:

  • Χωρητικότητα της συσκευής.
  • Τύπος σόμπα.
  • Χαρακτηριστικά της διάταξης και του σχεδιασμού της κουζίνας.
  • Δεδομένα που καθορίζονται στις οδηγίες του κατασκευαστή.
  • Γενικά αποδεκτές προδιαγραφές και πρότυπα σχετικά με την εγκατάσταση του εξοπλισμού εξαερισμού.

  Τηρώντας αυτές τις απλές συστάσεις, μπορείτε να εγκαταστήσετε σωστά την κουκούλα στην κουζίνα σας και να απολαύσετε νόστιμα πιάτα στον κύκλο των συγγενών και φίλων σας. Και αφήστε πάντα στο σπίτι σας την αγάπη, την άνεση και τη ζεστασιά του σπιτιού.

  Κουκούλες.

  Συμβουλές πρακτικής εγκατάστασης.

  Χρησιμοποιώντας τις πρακτικές μας συμβουλές, μπορείτε είτε να εγκαταστήσετε την κουκούλα (εάν το επιθυμείτε) είτε να παρακολουθήσετε το έργο των ειδικών.

  Σε κάθε περίπτωση, προτού εγκαταστήσετε την έκθεση, θα πρέπει να σκεφτείτε τη θέση και το υλικό του αγωγού, για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο αέρας εξαερώνεται μέσω του αγωγού αερισμού, ο οποίος συχνά περιπλέκει την εγκατάσταση του καλύμματος και την παροχή του ίδιου του αγωγού, επειδή η διάταξη των διαμερισμάτων και η θέση των επίπλων δεν επιτρέπουν πάντοτε την εγκατάσταση της κουκούλας κοντά στον αγωγό εξαερισμού.

  Κατά τη διεξαγωγή ενός αεραγωγού, πρέπει να ακολουθήσετε έναν απλό κανόνα - Όσο πιο σύντομος είναι ο αγωγός όσο και οι λιγότερες στροφές, τόσο το καλύτερο . από τότε Σε κάθε περιστροφή του αγωγού μειώνεται η απόδοση της εγκατεστημένης κουκούλας κουζίνας.

  Ο σωλήνας εξαερισμού πρέπει να έχει διάμετρο όχι μικρότερη από τη διάμετρο του σωλήνα εξαγωγής. Είναι επιθυμητό, ​​στο οριζόντιο επίπεδο, ο σωλήνας να βρίσκεται σε μικρή κλίση (περίπου 10%) προς τα πάνω, δημιουργώντας έτσι ένα φυσικό ρεύμα για την εκτόξευση αέρα από το δωμάτιο προς το εξωτερικό.

  Τώρα για το πιο σημαντικό ερώτημα: ποια θα πρέπει να είναι η απόσταση μεταξύ της επιφάνειας μαγειρέματος και του κάτω επιπέδου της κουκούλας;

  Εδώ θα πρέπει να καθοδηγηθείτε ακόλουθες συστάσεις:

  - εάν έχετε μια ηλεκτρική εστία, συνιστάται 60-80cm (το βέλτιστο υποτίθεται ότι είναι 75cm)

  - αν το αέριο, τότε 65-80cm. Βέλτιστη - 70cm.

  Συχνά η ερώτηση είναι να καθοριστεί η βέλτιστη απόσταση μεταξύ της επιφάνειας μαγειρέματος και της κεκλιμένης κουκούλας.

  Στις οδηγίες λειτουργίας σημειώνεται συνήθως ότι το ύψος της εγκατάστασης της κουκούλας πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα πρέπει να είναι τουλάχιστον 45 cm και πάνω από τους καυστήρες αερίου να μην είναι μικρότερο από 65 cm.

  Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μας, η πιο αποτελεσματική όπως εκχυλιστήρα θα λειτουργούν στο χαμηλότερο τμήμα του μια απόσταση από το 30-35cm εστία για ηλεκτρικές κουζίνες, και 50-55sm για πλάκες με καυστήρες αερίου.

  Σε κάθε περίπτωση, να θυμάστε ότι εάν η κουκούλα είναι πολύ υψηλή, η αποδοτικότητα της εργασίας της μειώνεται και οι μυρωδιές και ο ατμός ξεπερνούν το χώρο εργασίας και εξαπλώνονται σε όλη την κουζίνα. Η ρύθμιση ενός εκχυλίσματος είναι πολύ χαμηλή και αναδεύει την εργασία σε μια πλάκα και μπορεί να οδηγήσει σε ανάφλεξη του λίπους που συσσωρεύεται στα φίλτρα.

  Λίγα λόγια για τη σύνδεση της κουκούλας στο ρεύμα .

  Αν και η εγκατάσταση της κουκούλας πραγματοποιείται συνήθως μετά την εγκατάσταση του σετ κουζίνας, η θέση του πρέπει να καθοριστεί εκ των προτέρων. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να έχετε μια ξεχωριστή έξοδο, τοποθετώντας την αμέσως πάνω από την κουκούλα ή πάνω από το παρακείμενο περίβλημα της κουζίνας. Θυμηθείτε ότι το μήκος του καλωδίου βάσης συνήθως δεν επαρκεί για να συνδέσετε την κουκούλα σε υπάρχουσες πρίζες.

  Και όμως, και πάλι θέλω να σας υπενθυμίσω ότι το πλάτος της κουκούλας εξαρτάται αποκλειστικά από το μέγεθος της πλάκας! Το πλάτος της κουκούλας πρέπει να είναι ίσο με το πλάτος της εστίας ή να υπερβαίνει το, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι ήδη . Όσο περισσότερο η κουκούλα, τόσο πιο αποτελεσματικά θα πάρει τον αέρα και θα καθαρίσει.

  Περισσότερες ενδιαφέρουσες πληροφορίες:

  Απόσταση από την κουζίνα σε κουκούλα

  Είναι γνωστό ότι για κάθε οικιακή συσκευή υπάρχει μια οδηγία για την εγκατάσταση. Η εγκατάσταση του εξοπλισμού κάπως διαφορετικά σημαίνει κολύμβηση ενάντια στο ρεύμα. Στην περίπτωση αυτή, ο κατασκευαστής δεν εγγυάται τη λειτουργικότητα των προϊόντων. Και με κουκούλες κουζίνας, αυτός ο αριθμός δεν ισχύει ούτε καν για τους θανάτους. Ο φίλτρο λίπους συλλέγει εύφλεκτες ουσίες και είναι πολύ χαμηλή σε αναστολή, απλά ανάβει. Από την άλλη πλευρά, η απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα δεν πρέπει να είναι πολύ μικρή, διαφορετικά κάποια από τη ρύπανση θα σκουπιστεί πέρα ​​από την πύλη και θα εγκατασταθεί στην οροφή και στους τοίχους. Ο εξαερισμός, ακόμα και αναγκασμένος, σε αυτή την περίπτωση είναι αναποτελεσματικός.

  Τυπικά παραδείγματα

  Για να μην ανακαλύψουμε ξανά τον τροχό, θα επιλέξουμε από κάθε τύπο κουκούλα ένα προς ένα και θα αρχίσουμε να το κρεμάμε.

  Παραδοσιακές κουκούλες κουζίνας Shindo

  Πολλοί αγοραστές ονομάζουν αυτό το προϊόν το καλύτερο από την άποψη της αξίας για τα χρήματα. Για 1950 ρούβλια συσκευή μπορεί να πάρει ικανότητα 270-420 κυβικά μέτρα ανά ώρα (τρεις ταχύτητες) λειτουργίσιμη για ανακύκλωση. Παραδοσιακά επίπεδη απορροφητήρας έχει πλάτος 60 cm όνομα του χαρακτήρα μας Metida 600 White, αλλά ο κατασκευαστής προτιμά την έκκλησή του Metida 60 W. Εδώ είναι μερικά χαρακτηριστικά των συμβατικών κουκούλες κουζίνα :. (Δείτε επίσης :. Επιλογή και εγκατάσταση του σχεδίου θόλο)

  • Το βάθος είναι 50 cm.
  • Το ύψος είναι 13,2 cm.
  • Η διάμετρος του αεραγωγού είναι 12 cm (σημειώστε ότι αυτή η τιμή δεν αντιστοιχεί σε κυματοειδείς ή συμβατικούς στρογγυλεμένους αγωγούς με οποιονδήποτε τρόπο).
  • Το σχετικά χαμηλό επίπεδο θορύβου είναι 48 dB.
  • Η μέση ισχύς κινητήρα είναι 120 Watt.
  • Η δυνατότητα εγκατάστασης ενός φτηνού φίλτρου άνθρακα S.C.A.N. (η τιμή είναι 240 ρούβλια). Για την Κρόνα, περίπου το ίδιο κόστος δυόμισι φορές περισσότερο. Δώστε προσοχή σε αυτό πριν αγοράσετε και καθορίστε τη διαφορά!
  • Κανονικοί λαμπτήρες πυρακτώσεως για φωτισμό (δεν είναι πολύ ανθεκτικοί, αλλά όχι πολύ ακριβοί).

  Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η διάρκεια ζωής της κουκούλας είναι 7 χρόνια με την εγγύηση του κατασκευαστή για 2 χρόνια. Υπάρχει μια λεπτότητα. Μετά την αγορά συνιστάται συνήθως η αφαίρεση όλων των συνδετήρων μεταφοράς, αλλά ο Shindo επιμένει ότι, πριν δοκιμάσετε την κουκούλα της κουζίνας, αφαιρέστε το προστατευτικό φιλμ από αυτό. Πρώτα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν λειτουργεί.

  Οι κανόνες εγκατάστασης διαφέρουν ελάχιστα από το πρότυπο:

  1. Το ύψος της κουκούλας πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα είναι 65 cm.
  2. Το ύψος της κουκούλας πάνω από την εστία αερίου είναι 75 cm.

  Σημειώστε ότι μια ανοιχτή φλόγα χωρίς μαγειρικά σκεύη δεν πρέπει να καίει κάτω από την πύλη. Αυτό σχεδόν εγγυάται την απενεργοποίηση της συσκευής. Για τους ίδιους λόγους, δεν συνιστάται η εγκατάσταση ενός λαμπτήρα πυρακτώσεως του οποίου η ονομαστική ισχύς υπερβαίνει εκείνη που καθορίζεται στο διαβατήριο για τον εξοπλισμό αυτό. Η κουκούλα Metida 60 W έχει την πρώτη τάξη ηλεκτρικής προστασίας, επομένως χρειάζεται γείωση.

  Απαγορεύεται να συμπεριληφθεί εξοπλισμός χωρίς λιπαρό φίλτρο αλουμινίου, αλλά με σύγχυση του άνθρακα. Η Shindo ισχυρίζεται ότι το ακρυλικό προϊόν περιλαμβάνεται ήδη και ο αντιπρόσωπος λέει το αντίθετο. Θα τηλεφωνήσαμε απευθείας στον κατασκευαστή και θα στείλουμε μια σημείωση γι 'αυτό. Είναι πολύ δυσάρεστο, αν σε μειωμένη διαμόρφωση κάποιος προσπαθεί να κερδίσει επιπρόσθετα. Το φίλτρο λίπανσης πρέπει να πλένεται περιοδικά, διαφορετικά η απόδοση της συσκευής είναι μειωμένη και μπορεί να συμβεί πυρκαγιά.

  Εγκατάσταση της κουκούλας κουζίνας Shindo Metida 60 W

  Υπάρχουν τρεις επιλογές για την τοποθέτηση του εξοπλισμού:

  1. Κατά την ανακύκλωση. Σε αυτή την περίπτωση, αρκεί να αναστείλετε την κουκούλα στο συνιστώμενο ύψος. Συνδέστε δύο έξοδοι για αεραγωγούς με ειδικά βύσματα. Ο αέρας θα αφήσει μέσα από μια ειδική σχάρα στο σώμα της παραδοσιακής κουκούλας Shindo Metida 60 W.
  2. Στο οπίσθιο τοίχωμα του περιβλήματος υπάρχει ένα άνοιγμα το οποίο επιτρέπει την κοπή του τοίχου και την εκκένωση των προϊόντων καύσης απευθείας στον άξονα εξαερισμού. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε έναν αγωγό αέρα, αλλά εξακολουθεί να είναι ασαφές το μέγεθος (ο κατασκευαστής για αυτό το σιωπηλά σιωπηλό). Η οπή στην επάνω όψη του σώματος είναι κλειστή με ένα ειδικό πώμα.
  3. Η τρίτη επιλογή είναι η πιο κοινή. Στο άνω μέρος του σώματος υπάρχει μια κυκλική οπή 12 εκ. Έχει συνδεθεί ένας αγωγός εξαγωγής, ο οποίος οδηγείται από αγωγούς αέρα στον άξονα εξαερισμού. Η οπή στο πίσω τοίχωμα κλείνει με ένα ειδικό πώμα.

  Έτσι, διαβάσαμε τις οδηγίες, αλλά η τελική σαφήνεια δεν έρχεται. Μάθαμε σε ποια απόσταση είναι εγκατεστημένη η κουκούλα (τυπικά ψηφία), αλλά δεν καταλάβαινε ποιοι αεραγωγοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτό. Στο κιτ υπάρχει μια φλάντζα μετάβασης και από την εμπειρία μπορούμε να πούμε ότι εδώ καθορίζονται όλες οι διαστάσεις. Το πιο πιθανό είναι η κυματοειδής καμπύλη των 125 και 150 mm ή ο στρογγυλός πλαστικός αγωγός κατά 125 mm. Αλλά τώρα τίποτα δεν λέγεται γι 'αυτό. Για αυτή την παράλειψη, ο κατασκευαστής λαμβάνει ένα βαθμό, αλλά το πιο σημαντικό - το ύψος ανάρτησης της εξόδου για την κουκούλα δεν υποδηλώνεται πουθενά. Αλλά ο εξοπλισμός είναι υπέροχος. Οι καταναλωτές δεν είναι μάταια να επαινέσουν αυτές τις παραδοσιακές κουκούλες κουζίνας.

  Τζάκι κουζίνες κουζίνας από Elikor

  Στο τμήμα των τιμών μέχρι 2000 ρούβλια δεν υπάρχουν άλλες κουκούλες εκτός από το Elikor. Ο Saturn M 60 μπορεί να αγοραστεί για μόλις 1600 ρούβλια. Η απόδοση της συσκευής είναι μόνο 245 κυβικά μέτρα την ώρα. Κατά πάσα πιθανότητα, ο κατασκευαστής απορρίπτει τους απογόνους του και δεν υπάρχει καμία λέξη στον επίσημο ιστότοπο της εταιρείας σχετικά με το προϊόν. Συνεπώς, δεν υπάρχει οδηγία εγκατάστασης στο δίκτυο, γι 'αυτό θα χρησιμοποιήσουμε τη γενικευμένη οδηγία που αναρτήθηκε στο Service Center → Εγκατάσταση του καλύμματος.

  1. Το ύψος της κουκούλας πάνω από την ηλεκτρική πλάκα είναι 65 cm.
  2. Το ύψος της κουκούλας στην πλάκα αερίου είναι 75 cm.
  3. Η διάμετρος του αγωγού είναι 120 ή 150 mm. Και η πρώτη από τις τυπικές ονομαστικές αξίες δεν είναι διαθέσιμη. Ωστόσο, είμαστε όπως στην Ελλάδα, οπότε είναι εύκολο να βρείτε κυματοειδείς αγωγούς αέρα Ρωσίας ή WPA 120 (Formik), οι οποίοι είναι κατάλληλοι για αυτή την περίπτωση.

  Σύμφωνα με τις οδηγίες, η εγκατάσταση πρέπει να πραγματοποιείται με πλαστικό αγωγό. Αυτό είναι μόνο στη φύση αυτών των τύπων των μεγεθών των στρογγυλών προϊόντων δεν είναι διαθέσιμο. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό μειωτήρα (προσαρμογέας), για παράδειγμα, εξαερισμού 120/125 mm κόστος 70 ρούβλια. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες είναι πολύ σημαντικές για εμάς, συνηθισμένους αγοραστές, που θέλουν να κάνουν τα πάντα με τα χέρια τους, αλλά οι σχεδιαστές της εταιρείας - επαγγελματίες! - δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να επεξεργαστούν αυτές τις απλές λεπτομέρειες για να διευκολύνουν τη ζωή ενός συνηθισμένου αγοραστή. Και αυτό δεν αφορά μόνο ένα Elikor. Θυμηθείτε ότι Shindo έχασε επίσης τα μικρά πράγματα. Αυτό είναι κατανοητό. Αναπτύξτε για κάθε χώρα με όλα τα χαρακτηριστικά της, τις οδηγίες για τη συναρμολόγηση της κουκούλας κουζίνας - το έργο arhitrudnaya. Αλλά ο εγχώριος μας Ελικώρ θα μπορούσε να στραγγαλίσει τον εαυτό του. Αυτό είναι υπό τη δύναμη ενός σχεδιαστή κατά τη διάρκεια της εργασίας αλλαγής, αλλά οι αγοραστές θα είναι ικανοποιημένοι.

  Ναι, οι οδηγίες λένε ότι υπάρχει ένας προσαρμογέας στο κουτί της κουκούλας, αλλά υπάρχει επίσης μια ευέλικτη φράση "ανάλογα με το μοντέλο". Και τι εξαρτάται, τι ακριβώς περιλαμβάνεται στο κιτ εγκατάστασης για το Elikor Saturn M 60; Κατανοήστε σωστά, ο εξοπλισμός είναι καλός, ο κατασκευαστής δίνει εγγύηση για τον κινητήρα για 5 χρόνια, αλλά πώς μπορείτε να πάρετε μια γάτα σε μια τσάντα, υπολογίζοντας σε μια αιώνια ίσως; Θα είχαμε πληρώσει καλύτερα για τη διδασκαλία. Αν σπάσετε μια εργάσιμη ημέρα ενός σχεδιαστή σε όλες τις περιπτώσεις του προϊόντος, τότε θα είναι ένα γελοίο ποσό της τάξης ενός ρούβλι. Συμφωνούν να πληρώσουν για τέτοιου είδους εργασίες, ή καλύτερα να περνούν χρόνο αναζητώντας τις απαραίτητες λεπτομέρειες. (Δείτε επίσης: Εγκατάσταση κουκούλας)

  Η θέση της πρίζας δεν λέει τίποτα, αλλά κρίνοντας από την υποχρεωτική απαίτηση για γείωση, ο εξοπλισμός μας ανήκει στην πρώτη κατηγορία ηλεκτρικής προστασίας. Επιπλέον, συνιστάται να τοποθετείτε ένα αυτόματο μηχάνημα 6Α στο κύκλωμα και επίσης απαγορεύεται να κόβετε το φις κάτω από την εγκατάσταση του εξοπλισμού. Αυτό είναι πιο πολύτιμο, αν και γενικές πληροφορίες.

  Για τον εξοπλισμό Elikor παίρνει πέντε, και για τη συνοδεία των αγαθών είναι πολύ λιγότερο.

  Κουκούλες κουζίνας από Bosh

  Η Bosch πάντα απολάμβανε εξαιρετικές οδηγίες, γι 'αυτό παίρνουμε την πρώτη καλύβα ομπρελών (τζάκι) και δούμε τι έχουμε εκεί με την εγκατάσταση. Το πρώτο πράγμα που αγγίζει το μάτι σας στην περιοχή είναι μια καλά μελετημένη ταξινόμηση. Οι παραδοσιακές κουζίνες κουζίνας ονομάζονται γείσο και αυτό είναι πολύ κατάλληλο, λαμβάνοντας υπόψη τη μορφή και τη μέθοδο εγκατάστασης. Τα προϊόντα μας ανήκουν στον τοίχο (DWW 09W650, η τιμή είναι 7700 ρούβλια).

  Αυτό το μοντέλο με πλάτος έως και 90 cm έχει χωρητικότητα 650 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Το πρώτο ερώτημα είναι, σε ποιο ύψος πρέπει να βάλω την κουκούλα; Ψάχνουμε για οδηγίες μέσω ειδικής υπηρεσίας στον ιστότοπο. Όπως πάντα, υπάρχουν δώδεκα αντίγραφα, ένας από τους οποίους στα ρωσικά. Οι οδηγίες εγκατάστασης συνδυάζονται με τις οδηγίες λειτουργίας.

  Έτσι, βλέπουμε ένα σαφές σχέδιο, όπου εμφανίζονται όλες οι συνολικές και άλλες διαστάσεις, τόσο το κέλυφος όσο και η εγκατάσταση. Σε ποια απόσταση θα κρεμάσετε την κουκούλα από την εστία, που φαίνεται εδώ:

  1. Σόμπα αερίου - 65 cm.
  2. Ηλεκτρική κουζίνα - 55 cm.

  Οι κανόνες για την εγκατάσταση ενός τηλεσκοπικού κιβωτίου για κουκούλες κουζίνας δίνονται. Από το σχήμα, οι σχισμές σε αυτό είναι επίσης ορατές, οι οποίες χρησιμοποιούνται κατά την εργασία στην ανακυκλοφορία. Εάν δεν έχουμε λάθος, δίνεται το ύψος εγκατάστασης της εξόδου, καθώς και οι απαιτήσεις για τη γείωση. Είναι προφανές τετραπλό. Για τα πέντε ήταν απαραίτητο να καθορίσετε τις επιλογές για την εγκατάσταση αγωγών και διαστάσεων. Αυτή είναι μια προφανής παράλειψη.

  Παρακάτω δίδονται γενικές οδηγίες εγκατάστασης. Για παράδειγμα, το ανώτερο τμήμα του τηλεσκοπικού ερμάριου χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση προϊόντων καύσης μέσω του οπίσθιου τοιχώματος με διάτρηση του τοίχου. Εδώ, οι ελάχιστες απαιτήσεις για τη διάμετρο των αεραγωγών είναι 150 mm. Λίγο λίγο από ένα pyaterochka # 8230 Αλλά είναι πολύ λεπτομερές πώς να τρυπήσει έναν τοίχο για οποιαδήποτε επιλογή εγκατάστασης. Ένας ικανός τεχνικός θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει την εγκατάσταση και να καταλάβει ποια είναι η απόσταση από την κουκούλα από την έξοδο ή την εστία.