Σε ποια απόσταση από το πιάτο για να κρεμάσετε την κουκούλα

Στις σόμπες κουζίνας της οικοδέσποινας προετοιμάστε μέχρι και το 90% όλων των πιάτων. Αυτή η δημιουργική-ρουτίνα διαδικασία συνοδεύεται από την απελευθέρωση του ατμού, (όχι και μερικές φορές) ευχάριστες γεύσεις, τα λεπτά σωματίδια και επιβλαβή λιπαρά προϊόντα που σχηματίζονται κατά τη διαδικασία της καύσης. Όλα αυτά είναι κορεσμένα με τον περιβάλλοντα χώρο, και πρώτα απ 'όλα τον αέρα στην κουζίνα. Χωρίς συσκευή εξαερισμού είναι απαραίτητη, αλλά ποια θα πρέπει να είναι η απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα για να εξασφαλιστεί η καθαριότητα σε ένα μικρό δωμάτιο;

Η απάντηση σε αυτό το επείγον ερώτημα μπορεί να βρεθεί στο σημερινό άρθρο.

Βέλτιστες τιμές ύψους για διαφορετικά μεγέθη

Το ύψος της εγκατάστασης του καλύμματος πάνω από το πλακίδιο προσδιορίζεται λαμβάνοντας υπόψη τα 2 εξαρτήματα - τον τύπο της εστίας και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της θέσης του εξοπλισμού για μια συγκεκριμένη κουζίνα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το ύψος δεν είναι ποτέ "συνδεδεμένο" με τις διαστάσεις της εισαγωγής αέρα, των συμπληρωματικών στοιχείων ή του τύπου της συσκευής.

Η μόνη εξαίρεση από τους κανόνες είναι η κουζίνα με χαμηλά ταβάνια, όπου δεν είναι δυνατό να αντέξει η συνιστώμενη απόσταση μεταξύ της επιφάνειας μαγειρέματος και της κουκούλας.

Δώστε προσοχή! Οι ειδικοί συνιστούν να ρυθμίζεται το ύψος της εγκατάστασης της δομής εισαγωγής σε απόσταση 10 cm από την ονομαστική τιμή σχεδιασμού.

Οριζόντιες λύσεις

Είναι δυνατό να προσδιοριστεί ακριβώς σε ποιο ύψος έχει εγκατασταθεί ο απορροφητήρας, μόνο εάν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον τύπο της κουζίνας που χρησιμοποιείται. Συνεχίζοντας, επιλέγεται η απόσταση μεταξύ εισροής και εξάτμισης. Ο καθορισμένος τύπος εξοπλισμού εγκαθίσταται λαμβάνοντας υπόψη πολλές παραμέτρους (όπως επιφάνεια μαγειρέματος, χωρητικότητα της μονάδας εισαγωγής κ.λπ.).

Αλλά ποια είναι η βέλτιστη απόσταση μεταξύ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας;

Ο κανόνας για κάθε συσκευή είναι διαφορετικός, αλλά υπάρχουν αποδεκτά πρότυπα που συνιστούν κατά κύριο λόγο συστάσεις:

 • η απόσταση ανάμεσα στην κουκούλα και τις εστίες αερίου - από 65 έως 85 cm.
 • Η ελάχιστη απόσταση από τον ηλεκτρικό πίνακα είναι 60 cm και η μέγιστη απόσταση είναι 80 cm.

Αυτά τα δεδομένα ισχύουν μόνο για συσκευές που έχουν καθοριστεί αυστηρά οριζόντια.

Βίντεο κατά την εγκατάσταση της μονάδας οριζόντιου τύπου

Τακτοποιημένα συσσωματώματα

Κατά την εγκατάσταση μοντέλων κεκλιμένου τύπου, είναι εξαιρετικά σημαντικό η απόσταση μεταξύ της κουζίνας και του απορροφητήρα να συμφωνεί με τις ακόλουθες τιμές:

 • από 35 έως 45 cm όταν εργάζεστε με ηλεκτρική εστία.
 • από 55 έως 65 cm - για καυστήρες αερίου.

Σε μια πραγματική κουζίνα, συσκευές αερισμού συνήθως εγκαθίστανται όπου η λειτουργία δεν θα είναι μόνο αποτελεσματική, αλλά και βολική για την οικοδέσποινα. Οι παραπάνω αποστάσεις είναι πειραματικά καθορισμένες τιμές, επιβεβαιωμένες από χρόνια πρακτικής. Μπορείτε να τα υπολογίσετε μόνοι σας, αλλά πρέπει απλώς να λάβετε υπόψη διάφορες μεταβλητές:

 • κουζίνα;
 • χαρακτηριστικά σχεδιασμού του δωματίου.
 • κατά προσέγγιση επιφάνεια της εστίας.
 • την παραγωγικότητα και τον τύπο της κουκούλας.
 • αύξηση των μελών της οικογένειας, νοικοκυρές.

Δώστε προσοχή! Η μονάδα εξαγωγής απλά τοποθετείται πάνω σε μια ηλεκτρική κουζίνα, έτσι ώστε το ύψος αυξάνεται χωρίς ειδικές δυσκολίες, αν είναι απαραίτητο. Αλλά για να μειώσετε τον εξοπλισμό κάτω από το ελάχιστο επίπεδο απαγορεύεται αυστηρά.

Αν δεν συμμορφώνεστε με την καθορισμένη απόσταση και κρεμάτε τη συσκευή πολύ χαμηλά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η συσκευή να λειτουργεί υπό συνθήκες σταθερής θέρμανσης. Και αυτό είναι γεμάτο με πρόωρη αποτυχία του πιστού βοηθού. Επιπλέον, εάν η κουκούλα είναι εγκατεστημένη πολύ χαμηλά πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα, θα είναι απλά ακατάλληλη για χρήση.

Βίντεο κατά την εγκατάσταση της μονάδας κεκλιμένου τύπου

Πρακτικές συστάσεις ειδικών

Με βάση δεκαετίες πρακτικής λειτουργίας, οι εμπειρογνώμονες σχημάτισαν τις δικές τους συστάσεις σχετικά με το ύψος στο οποίο πρέπει να κρεμαστεί η κουκούλα. Υπάρχουν ακλόνητοι κανόνες για τα αδρανή που τοποθετούνται πάνω από τη βάση του καυστήρα αερίου. Αυτά ορίζονται στις οδηγίες χρήσης ή τις συστάσεις εγκατάστασης που είναι προσαρτημένες σε κάθε μοντέλο της κουκούλας.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

 1. Τα προϊόντα της Bosch παραδοσιακά θεωρούνται από τα καλύτερα στην αγορά. Η μέση χωρητικότητα των μονάδων είναι 650 m3 / h. Καλύτερα είναι να κρεμάσετε την κουκούλα αυτής της χωρητικότητας σε απόσταση 65 cm από την επιφάνεια των καυστήρων.
 2. Οι λύσεις που παράγονται από τη μάρκα Shindo χαρακτηρίζονται από αξιοπιστία και διαθεσιμότητα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μιλάμε για μια οριζόντια συσκευή μέσης ισχύος. Η μέση παραγωγικότητα των συσκευών είναι 450-500 m3 / h. Η κουκούλα της κουζίνας είναι τοποθετημένη σε ύψος 75 cm πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα. Η συσκευή δεν πρέπει να βρίσκεται πάνω από την ανοικτή φλόγα του καυστήρα.
 3. Τα προϊόντα της εγχώριας μάρκας Saturn δεν μπορούν να καυχηθούν με υψηλή ισχύ, αλλά παράλληλα, η παραγωγικότητα των 240-300 m3 / h θα είναι αρκετή για τη μέση οικοδέσποινα. Η συνιστώμενη απόσταση από την κουκούλα είναι 75-80 cm από την εστία.

Ποια προϊόντα για να αγοράσετε και από ποια μάρκα - εξαρτάται από εσάς, αλλά από την άποψη του ύψους τοποθέτησης, οι μονάδες είναι σχεδόν πανομοιότυπες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόσταση από την επιφάνεια της κουζίνας αερίου στην κουκούλα καθορίζεται από μια σειρά από σημαντικές απαιτήσεις:

 • ευκολία στη διαδικασία λειτουργίας.
 • πιθανότητα εξομάλυνσης αυθόρμητης καύσης (ιδίως εάν υπάρχουν πίνακες με άλλες οικιακές συσκευές κοντά).
 • αποτελεσματική πρόσληψη βρώμικου αέρα πάνω από τη σόμπα, σόμπα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω απαιτήσεις, μπορεί να υποστηριχθεί ότι η ασφαλέστερη και αποδεκτή απόσταση από την επιφάνεια μαγειρέματος στην κουκούλα είναι μεταξύ 70-90 cm.

Αποτελέσματα

Πριν αγοράσετε μια κουκούλα, σας συνιστούμε να καθορίσετε το μέγεθος της πλάκας (ειδικότερα το πλάτος της), το ύψος των οροφών και τη συνολική επιφάνεια της κουζίνας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καθορίσετε τον αριθμό των μελών της οικογένειας, την ένταση και τη συχνότητα του μαγειρέματος. Τα καθορισμένα δεδομένα θα επιτρέψουν την πιο κατάλληλη επιλογή της βέλτιστης μονάδας. Και το ύψος της κουκούλας αναφέρεται στις οδηγίες για κάθε συγκεκριμένο μοντέλο. Με ορισμένες δεξιότητες για να το εγκαταστήσετε με τα χέρια τους δεν θα είναι δύσκολη.

Ποια θα πρέπει να είναι η απόσταση από το πιάτο στην κουκούλα;

Το μαγείρεμα στην κουζίνα συνοδεύεται πάντα από την έκλυση καπνών και ξένων μυρωδιών. Αποφύγετε όλα αυτά βοηθά το σύστημα καθαρισμού του αέρα, χωρίς το οποίο ένα σύγχρονο δωμάτιο για το μαγείρεμα και να φανταστεί κανείς αδύνατη.

Προκειμένου η κουκούλα να εκτελέσει σωστά τη λειτουργία που της έχει ανατεθεί, είναι σημαντικό να κάνετε τη σωστή εγκατάσταση. Ιδιαίτερη σημασία στην περίπτωση αυτή είναι η απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα. Πώς πρέπει να είναι σε ένα διαμέρισμα όπου συνήθως η κουζίνα δεν έχει τόσο μεγάλη έκταση; Τι είδους κουκούλες υπάρχουν και πώς να τις εγκαταστήσετε σωστά; Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα βρεθούν παρακάτω.

Σε ποια απόσταση πρέπει να εγκατασταθεί ο καυστήρας;

Για να μην υπάρχουν προβλήματα με την αγορά και την εγκατάσταση της κουκούλας, πρέπει πρώτα απ 'όλα να ασχοληθείτε με τη λειτουργικότητα και τους τύπους.

Όσον αφορά το τεχνικό δυναμικό, τέτοιες συσκευές παρέχουν καθαρισμό:

 • Ροή - Η βρώμικη μάζα αέρα εξέρχεται στο σύστημα εξαερισμού ολόκληρου του κτιρίου ή απευθείας στο δρόμο.
 • ανακύκλωση - φιλτράρισμα αέρα στο ίδιο το δωμάτιο και μεταφορά του έξω (περνώντας μέσα από τις συσκευές φιλτραρίσματος, ο αέρας εξαγωγής επιστρέφει στην κουζίνα).


Επιπλέον, τέτοιοι τύποι κουζινών αερισμού κουζίνας όπως:

 • κρεμασμένη - στερεωμένη ακριβώς επάνω από την πλάκα, αλλά, χάρη στην επίπεδη μορφή, αναλαμβάνει την ελεύθερη τοποθέτηση στον πυθμένα του δαπέδου σε έναν τοίχο ή σαν ράφι.
 • ενσωματωμένο - περιλαμβάνει την εγκατάσταση στο ντουλάπι της κουζίνας με αρθρωτό τύπο ή αντί του πυθμένα του.
 • τοίχος - όπως το κρεμαστό κόσμημα, τοποθετείται πάνω από τη σόμπα, αλλά το ίδιο το σώμα είναι στερεωμένο στον τοίχο?
 • Γωνιακό - σχεδιασμένο για πλάκες που τοποθετούνται στη γωνία της κουζίνας.
 • νησί - τοποθετημένο στη μέση της οροφής και είναι σχεδιασμένο για κουζίνες με μεγάλες εκτάσεις.


Σύμφωνα με το σχήμα της εισαγωγής αέρα, η κουκούλα μπορεί να είναι:

 • Οριζόντια - βρίσκεται συγχρόνως με την επιφάνεια του πλακιδίου.
 • Κάθετη - από την οριζόντια διαφέρει ως προς το ότι είναι τοποθετημένη σε κλίση.
 • Τούμπα - διαφέρει μορφή (παρόμοια με τη σκηνή).

Μια τέτοια ποικιλία εξαντλητικού εξοπλισμού κουζίνας προϋποθέτει γνώση ενός κανόνα: η κουκούλα πρέπει κατ 'ανάγκη να συμπίπτει με το μέγεθος της εστίας και να κρέμεται ακριβώς πάνω από τη σόμπα. Όσο για τη δύναμη, οι συμβουλές του ειδικού δεν θα είναι δυσάρεστες, αφού σε μια μεγάλη κουζίνα η συσκευή μικρού μεγέθους δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα και σε μια μικρή - η ισχυρή μονάδα θα φαίνεται παράλογη.

Οι εγκαταστάσεις καθαρισμού του αέρα καλούνται να εκτελούν τα καθήκοντά τους με ποιοτικό τρόπο, εξαλείφοντας τον αέρα από τις δυσάρεστες οσμές και τους καπνούς και ταυτόχρονα δεν προκαλούν παρεμβολές και είναι πυρίμαχα. Από αυτή την άποψη, για όλα τα καθορισμένα πρότυπα για την εγκατάσταση αποσπασμάτων.

Όσον αφορά την απόσταση από την πλάκα, η οποία πρέπει να τηρείται κατά την τοποθέτηση της συσκευής καθαρισμού του αέρα, τότε, σύμφωνα με την GOST, καθορίζεται το ακόλουθο πρότυπο:

 • η άμεση εκχύλιση από την επιφάνεια της σόμπας αερίου πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 75-85 cm.
 • κεκλιμένο - το κατώτερο τμήμα του αναλαμβάνει μια ελάχιστη απόσταση από τη σόμπα αερίου κατά 55, το μέγιστο - 65 cm.
 • Η απόσταση από την ηλεκτρική πλάκα στην κουκούλα, αν είναι ευθεία, έχει ρυθμιστεί σε 65-75 cm.
 • με μια πλάγια εκδοχή του - σε 35-45 cm μεταξύ της πλάκας και του κάτω άκρου της κουκούλας.

Τέτοιες συστάσεις δεν πρέπει να αλλάξουν. Μετά από όλα, για παράδειγμα, εάν μειώσετε την απόσταση, η κουκούλα μπορεί κυριολεκτικά να κρεμάσει πάνω από το κεφάλι του μάγειρα, ο οποίος θα αγγίζει πάντα το κεφάλι της. Επιπλέον, η κουκούλα συχνά θα ζεσταθεί, η οποία δεν θα αντικατοπτρίζεται στην εργασία της με τον καλύτερο τρόπο. Αν η συσκευή είναι τοποθετημένη υψηλότερα, η ισχύς της, σε σχέση με την απορρόφηση του αέρα εξαγωγής, μπορεί να μειωθεί και τότε θα είναι αδύνατο να απαλλαγούμε από οσμές και σημεία λίπους.

Και όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν αγοράζετε μια πιο ισχυρή εγκατάσταση που παρέχει πρόσθετη ευκολία, η βέλτιστη απόσταση μεταξύ της επιφάνειας μαγειρέματος και της είναι ρυθμισμένη.

Οριζόντια

Η απόσταση που πρέπει να τραβιέται από μια πλάκα με μια οριζόντια τοποθετημένη επιφάνεια εξαρτάται κυρίως από τα χαρακτηριστικά της ίδιας της πλάκας. Μεταξύ αυτών - τον τύπο, το μοντέλο, τις τεχνικές παραμέτρους.

Η συνιστώμενη τιμή, που ορίζεται από τα πρότυπα, για ηλεκτρικές σόμπες είναι 60-80 cm, αέριο - 65-85. Το κυριότερο είναι ότι η συσκευή δεν πρέπει να παρεμβαίνει στη λειτουργία και να εκτελεί τις λειτουργίες της με πλήρη ισχύ.

Έχει κλίση

Εάν το μοντέλο είναι κεκλιμένο, είναι σημαντικό να τηρείτε την απόσταση που καθορίζεται από τους κατασκευαστές. Συνήθως είναι 35-50 cm για ηλεκτρικές ή επαγωγικές επιφάνειες μαγειρέματος και 55-65 cm - ανάμεσα στην κουκούλα και τη σόμπα αερίου. Εγκατάσταση της συσκευής κουζίνας, φυσικά, παρέχεται όπου θα είναι πιο βολικό για τη χρήση της. Η εξάτμιση συνδέεται με τις παραπάνω αποστάσεις, οι οποίες, αρκετά κατανοητά, καθορίζονται από την πρακτική. Αλλά αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να τα υπολογίσετε μόνοι σας.

Με την ευκαιρία, η εγκατάσταση της κουκούλας πάνω από τα πλακάκια δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Ως εκ τούτου, για να αυξηθεί το ύψος της κατάσχεσης, αν θα πρέπει να αλλάξει, δεν είναι δύσκολο, αλλά όσο χαμηλότερη είναι η ρύθμιση κάτω από το συνιστώμενο πρότυπο απαγορεύεται αυστηρά.

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα

Το κανονικό ύψος, που παρέχει εγκατάσταση ενός εκχυλίσματος πάνω από μια ηλεκτρική κουζίνα:

 • για κεκλιμένα μοντέλα συσκευών καθαρισμού αέρα - σε απόσταση 35-45 cm από τον πυθμένα.
 • για όλους τους άλλους - 65-75 εκ.

Όπως φαίνεται, για τις ηλεκτρικές σόμπες είναι μικρότερο από ότι για τις παραλλαγές με επιφάνεια αερίου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ανοικτή φωτιά σε αυτά. Αυτό το χαρακτηριστικό της εγκατάστασης είναι πολύ βολικό στο ότι, αν είναι απαραίτητο, η κουκούλα πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα μπορεί ακόμα να χαμηλώσει. Αλλά πρέπει να το κάνετε αυτό, όπως στην εγκατάσταση οποιασδήποτε συσκευής καθαρισμού του αέρα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κουζίνας, την ανάπτυξη του χρήστη, του οποίου η εργασία δεν πρέπει να επηρεάζει την κουκούλα, τη δύναμη του συγκεκριμένου μοντέλου.

Είναι σημαντικό να μελετήσετε τις προδιαγραφές της πριν την εγκατάσταση της μονάδας. Αλλά, φυσικά, ο κανόνας παραμένει αμετάβλητος: η κουκούλα πρέπει να είναι πλήρως συσχετισμένη με το μέγεθος της επιφάνειας μαγειρέματος (στην περίπτωση αυτή - ηλεκτρικής).

Παράγοντες που επηρεάζουν την απόσταση μεταξύ της κουζίνας και της κουκούλας

Ξεχωριστά, θα πρέπει να τονίσουμε και πάλι τους παράγοντες που επηρεάζουν την αφαίρεση της εγκατάστασης της κουκούλας από την κουζίνα. Το ύψος εξαρτάται από το τι θα είναι:

 • το μέγεθος της κουζίνας?
 • χαρακτηριστικά της διάταξης του.
 • επιφάνεια μαγειρέματος (τύπος και μέγεθος).
 • την ισχύ και τον τύπο της διάταξης εξαγωγής ·
 • την ανάπτυξη αυτού που θα μαγειρέψει περισσότερο στη σόμπα.

Ταυτόχρονα, είναι επίσης σημαντικό να τηρείτε όλες τις προδιαγραφές για την εγκατάσταση της εγκατάστασης εξαερισμού που καθορίζεται στο φύλλο δεδομένων.

Η εφαρμογή όλων αυτών των συστάσεων θα καταστήσει δυνατή τη χρήση της συσκευής για τον αερισμό στην κουζίνα, πολύ αποτελεσματικά, και να το αποθηκεύσετε από περιττές οσμές και να χαλάσει το εσωτερικό του σωματικού λίπους.

Υπολογισμός της ελάχιστης απαιτούμενης ισχύος εξόδου

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, η δύναμη της κουκούλας μπορεί να υπολογιστεί, αν είναι απαραίτητο, από τον εαυτό σας. Για το σκοπό αυτό παρέχεται ένας ειδικός τύπος:

 • , όπου A είναι το μήκος του δωματίου,
 • Β είναι το πλάτος του,
 • H είναι το ύψος,
 • 10 ή 12 είναι ο συντελεστής.

Για παράδειγμα, για μια κουζίνα μήκους 3, πλάτους - 2 και ύψους 2,5 μ. Η παραγωγικότητα ενός κουζινέζου θα είναι:

Μια τέτοια ποσότητα αέρα θα ρέει μέσα στη μονάδα μέσα σε μία ώρα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτοί οι συντελεστές (10 και 12) αντιπροσωπεύουν την υψηλότερη απόδοση, επομένως δεν υπάρχει αποθεματικό ισχύος σε αυτόν τον υπολογισμό. Και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορεί να είναι απαραίτητο.

Επιπλέον, αυτός ο συντελεστής μπορεί να εξαρτάται από τον τύπο της χρησιμοποιούμενης πλάκας. Έτσι, είναι για συσκευές αερίου αυξάνεται σε 20 (μέσω μιας ουσιαστικής ροής των αποβλήτων καύσης αερίου), για ηλεκτρικά - έως 15. Επειδή πάντα απαραίτητο να υποθέσουμε υπερβολική ισχύ, με επίκεντρο τον υπολογισμό.

Ο παραπάνω υπολογισμός ισχύει για κλειστούς χώρους, οι οποίοι διαχωρίζονται από άλλους με μια πόρτα κλεισίματος. Εάν δεν υπάρχει κανένας, αλλά απλά υπάρχει ένα τοξοειδές άνοιγμα που χωρίζει το δωμάτιο στην κουζίνα και την τραπεζαρία (σαλόνι), τότε είναι απαραίτητο να γίνουν διορθώσεις λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα χαρακτηριστικά. Καθώς ο υπολογισμός γίνεται πιο περίπλοκος, αναμένεται η αναμενόμενη ισχύς από τους ειδικούς πίνακες.

Κανόνες εγκατάστασης συσκευής

Το έργο της συσκευής εξαγωγής εξαρτάται από την εκπλήρωση των κανόνων εγκατάστασης:

 • η εστία οποιασδήποτε πλάκας πρέπει να έχει το ίδιο μέγεθος με μια συσκευή εξαερισμού (τυπική 60-90 cm) - αυτό θα σας επιτρέψει να πιείτε τον μολυσμένο αέρα.

 • η κουκούλα πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένη έτσι ώστε η απόσταση από την πλάκα να μην έρχεται σε αντίθεση με τα πρότυπα πυρασφάλειας και να αντιστοιχεί στον τύπο της πλάκας.

 • η συσκευή στο δίκτυο πρέπει να συνδεθεί σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις.
 • Φυσικά, η εγκατάσταση του εξοπλισμού εξάτμισης είναι καλύτερα να ανατεθεί σε ειδικούς. Αλλά να το κάνετε μόνοι σας είναι επίσης δυνατό.

  Διαρρύθμιση των αεραγωγών

  Κατά την εγκατάσταση αεραγωγών, θα πρέπει να αποφεύγεται μεγάλος αριθμός στροφών, επειδή η υπερβολική παρουσία τους θα δυσκολεύει την αποστράγγιση του μολυσμένου αέρα. Ως εκ τούτου, είναι επιθυμητό οι σωλήνες να είναι ευθύγραμμοι, βραχείς και πρακτικά απαλλαγμένοι από κάμψη. Εγκαθίστανται έτσι ώστε ο εισαγόμενος αέρας να μπορεί να μετακινηθεί από τη χοάνη στο λεπτό τους άκρο.

  Ανοίγοντας κανάλια για βρύσης αέρα είναι επίσης σημαντικό να μην περιορίσετε οπές ή να εφαρμόζουν περισσότερες ενώσεις, διότι αυτό θα περιόριζε την ελεύθερη κυκλοφορία της μάζας αέρα και την προώθηση υπερβολικό φορτίο στο καπό του κινητήρα.

  Η διατομή του σωλήνα εξόδου πρέπει να αντιστοιχεί στο μέγεθος του ανοίγματος της μονάδας εξαγωγής.

  Θέση της πρίζας

  Η θύρα συνδέεται συνήθως μέσω μιας ηλεκτρικής πρίζας, η οποία είναι εγκατεστημένη στην κορυφή (2-2,5 m πάνω από το επίπεδο του δαπέδου). Τοποθετημένη ντουλάπια της κουζίνας, έτσι ώστε να είναι περισσότερο από 10-20 cm. Και από τον αγωγό θα πρέπει να μετατοπιστεί προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά κατά 15-20 εκατοστά.

  Είναι επιθυμητό η πρίζα να έχει γείωση, καθώς θα σβήσει κατά τη διάρκεια των διακυμάνσεων της ισχύος και δεν θα επιτρέψει την αποτυχία του εξοπλισμού εξάτμισης.

  Το εκχύλισμα αποτελεί εγγύηση για τον καθαρό αέρα και την καθαριότητα των εσωτερικών αντικειμένων. Το κύριο πράγμα είναι να σηκώσετε σωστά, να εγκαταστήσετε τη συσκευή και ταυτόχρονα να διατηρήσετε την απόσταση μεταξύ της κουζίνας και της κουκούλας στην κουζίνα. Αυτό όχι μόνο θα διασφαλίζει την αξιόπιστη λειτουργία του εξοπλισμού, αλλά θα δημιουργεί επίσης ορισμένες ανέσεις. Αγοράστε, εγκαταστήστε σωστά και χρησιμοποιήστε!

  Σε ποιο ύψος είναι εγκατεστημένη η κουκούλα κουζίνας

  Ο σωστός διαρρυθμισμένος αερισμός στο διαμέρισμα ενός πολυώροφου κτιρίου ή ενός ιδιωτικού κτιρίου κατοικίας είναι μια υπόσχεση ευεξίας των κατοίκων, καθαρό αέρα στις εγκαταστάσεις. Αποτελείται, όπως όλα τα συστήματα μηχανικής, από διάφορα στοιχεία. Αν καθένας από αυτούς θα λειτουργήσει σωστά, θα επηρεάσει το άνετο μικροκλίμα στο σπίτι. Κουζίνα - μια από τις κύριες εγκαταστάσεις, όπου πρώτα απ 'όλα θα πρέπει να υπάρχει καλός εξαερισμός.

  Αερισμός κουζίνας

  Τι σημαίνει "καλός αερισμός" στην κουζίνα; Είναι σαφές ότι η μοντέρνα κουζίνα είναι ένα σύνολο συσκευών κουζίνας, το οποίο διευκολύνει την οικοδέσποινα να μαγειρεύει φαγητό. Αυτό περιλαμβάνει: σόμπα, φούρνο, φούρνο μικροκυμάτων, τοστιέρα, multivarka, μηχανή ψωμιού και άλλους "βοηθούς". Για να αποφευχθεί η είσοδος διαφορετικών οσμών στην κουζίνα σε άλλους χώρους, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί με ένα ποιοτικό σύστημα εξαερισμού. Μπορεί να είναι γενική ανταλλαγή ή τοπική.

  • Η γενική ανταλλαγή παρέχει την ανταλλαγή αέρα ολόκληρης της κουζίνας. Υπάρχουν τροφοδοσία, εξάτμιση, τροφοδοσία και εξάτμιση και αποσκοπεί στην απομάκρυνση οσμών, καπνών, υπερβολικής υγρασίας.
  • Τοπικό - αφαιρεί το δωμάτιο από τις μυρωδιές από την άμεση θέση. Για να τοποθετήσετε την κουζίνα - είναι ένας απορροφητήρας, ο οποίος είναι εγκατεστημένος ακριβώς πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος. Μια τέτοια προσαρμογή, όπως μια ομπρέλα κουζίνας, εγκαθίσταται συχνά σε ιδιωτικές κατοικίες, όπου μεγάλα δωμάτια της κουζίνας είτε συνδέονται με την τραπεζαρία είτε όπου συχνά μαγειρεύεται φαγητό.

  Σημαντικό! Οποιοσδήποτε τύπος εξαερισμού είναι επιλεγμένος, πρέπει να θυμάστε τη λειτουργία τροφοδοσίας και εξάτμισης. Δηλαδή, κατά την τοποθέτηση της κουκούλας, φροντίστε για την εισροή καθαρού αέρα.

  Τύποι κουκούλες κουζίνας

  Η ποικιλία των μονάδων εξάτμισης στα σούπερ μάρκετ των οικιακών συσκευών είναι εκπληκτική! Αλλά εδώ το πιο σημαντικό πράγμα δεν είναι να υποκύψουμε στα συναισθήματα και να μην επιλέξουμε κάτι "σχεδιαστή", αλλά να υπολογίσουμε εκ των προτέρων την εξουσία, και στη συνέχεια την ομορφιά και το σχεδιασμό. Επίσης, κατά την τοποθέτησή του πρέπει να τηρείται το ύψος τοποθέτησης της καλύπτρας πάνω από την πλάκα. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν και άλλες σημαντικές πτυχές:

  • τύποι σόμπων κουζίνας (που λειτουργούν με αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα ή με επαγωγή).
  • απαιτούμενη (υπολογιζόμενη) ισχύς.
  • μέθοδος σύνδεσης με τον εξαερισμό ·
  • μήκος επιφάνειας για το μαγείρεμα.

  Οι κουκούλες χωρίζονται σε 2 τύπους: ροή και κυκλοφορία. Η ροή απορροφά τον αέρα, διέρχεται από τα φίλτρα, αφαιρείται στην οπή. Είναι σημαντικό να το εγκαταστήσετε σωστά, πιο συχνά ανατίθεται σε ειδικούς. Ο σχεδιασμός της μονάδας επεξεργασίας αέρα περιλαμβάνει φίλτρα άνθρακα για τον καθαρισμό των προσδεδεμένων μαζών από λίπη και αιθάλη. Ένα από τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας κουκούλας είναι ότι στο έργο της υπάρχει μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας στην κουζίνα.

  Οι συσκευές κυκλοφορίας απορροφούν μολυσμένες μάζες αέρα, τις τρέχουν μέσα από φίλτρα καθαρισμού και τα επιστρέφουν. Είναι σαφές ότι τα φίλτρα σε τέτοιες συσκευές χρειάζονται περιοδικά αντικατάσταση, διαφορετικά, ο καθαρός αέρας θα επιστρέψει στην κουζίνα.

  Εγκατάσταση της κουκούλας πάνω από τη σόμπα: γενικές απαιτήσεις

  Είναι σημαντικό πόσο καλά τοποθετείται η κουκούλα πάνω από την εστία. Η σημασία της διαδραματίζει η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των εργασιών της. Μετά από όλα, οι νοικοκυρές συχνά κλίνουν πάνω από τη σόμπα για να δουν τι γίνεται στο τηγάνι ή το τηγάνι. Ως εκ τούτου, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία μιας κατάστασης πυρκαγιά, η κουκούλα θα πρέπει να κρέμονται, έτσι ώστε το φαγητό παρασκευάζεται στην ώρα τους, και ο μάγειρας είναι τραυματίες. Έτσι, η εγκατάσταση ενός ηλεκτρικού απορροφητήρες (αξία μέσος όρος) θα πρέπει να είναι μικρότερη από 65 cm, και πάνω από ένα αέριο - όχι λιγότερο από 75 cm.

  Σημαντικό! Κατά τη συναρμολόγηση της κουκούλας λαμβάνουν υπόψη την ισχύ, το μέγεθος και το σχεδιασμό της κουζίνας, την ανάπτυξη του σπιτικού μάγειρα. Εάν απαιτείται, είναι δυνατό να σηκώσετε μερικές μονάδες, αλλά δεν μπορείτε να το χαμηλώσετε!

  Το ύψος της κουκούλας κουζίνας πάνω από τη σόμπα αερίου

  Οι συσκευές που τοποθετούνται πάνω από τη σόμπα αερίου υπόκεινται σε ειδικές απαιτήσεις. Η απόσταση από τη μονάδα στο κατώτερο άκρο των καυστήρων μετράται. Η εγκατάσταση πρέπει να γίνεται με ακρίβεια, καθώς και σωστή, τότε τίποτα δεν θα είναι δυνατό. Πρέπει να θυμάστε ότι ο εξαερισμός του αέρα στο άνοιγμα της κουζίνας δεν πρέπει να εμποδίζεται. Καθώς ο απορροφητήρας είναι απενεργοποιημένος, ο φυσικός εξαερισμός πρέπει να λειτουργεί.

  Κρεμάστε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα αερίου μπορεί να είναι 75-85 cm. Η απόσταση αυτή είναι κάπως μεγαλύτερη από την ηλεκτρική ή την επαγωγή. Ο λόγος για αυτό είναι η ανοιχτή φωτιά των αερίων, που μπορούν να αναφλέξουν τα φίλτρα, με αιθάλη πάνω τους, γράσο.

  Μια πολύ σημαντική πτυχή των κουκούλες είναι η δύναμή τους. Πριν από την αγορά, απαιτείται ένας προσεκτικός υπολογισμός. Ας δούμε ένα παράδειγμα υπολογισμού της κουκούλας, που θα εγκατασταθεί πάνω από την εστία αερίου.

  Διαστάσεις Κουζίνα: ύψος - 2,7 m, μήκος - 4,25 m, πλάτος - 3,15 m εγκεκριμένο συντελεστή εξαερισμού - 12 τυπική αναλογία υγιεινής - 1.3.. Υπολογίζουμε τον όγκο του δωματίου 4,25χ3,15χ2,7 = 36,15 κυβικά μέτρα. Παραγωγικότητα 36,15χ12χ1,3 = 565 W. Εάν η κουζίνα συνδυάζεται με την τραπεζαρία, η ισχύς της κουκούλας αυξάνεται κατά 30%. Για κάθε "στροφή" της καμινάδας προσθέστε 10%. Για το παράδειγμα μας - 565 + 30% + 10% + 10% = 890 W.

  Σημαντικό! Επιλέξτε μια κουκούλα με χωρητικότητα όχι μικρότερη από αυτή που βρέθηκε από τον υπολογισμό. Διαφορετικά, η μονάδα δεν θα αντιμετωπίσει τις ποσότητες δυσάρεστων οσμών, υπερβολική υγρασία. Και η κάψα και το λίπος θα εγκατασταθούν στα έπιπλα κουζίνας.

  Το ύψος της εγκατάστασης της κουκούλας πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα και την επαγωγική εστία

  Η τοποθέτηση της κουκούλας σε μια ηλεκτρική ή επαγωγική εστία, το ύψος μπορεί να μειωθεί κάπως, καθώς αυτές οι πλάκες είναι ασφαλέστερες σε λειτουργία από ό, τι σε αέρια. Επιπλέον, η απόσταση μπορεί να διορθωθεί λαμβάνοντας υπόψη το συγκεκριμένο σχέδιο της ίδιας της συσκευής. Έτσι, οι κουκούλες του νησιού είναι τοποθετημένες στην οροφή. Γωνιακό - στη γωνία, θόλος, mantel - στον τοίχο? ενσωματωμένο ντουλάπι κρεμαστών? επίπεδη - πίσω πλευρά στον τοίχο. Το ύψος της κεκλιμένης κουκούλας είναι διαφορετικό από τα άλλα. Μπορεί να εγκατασταθεί πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα και την επαγωγική εστία σε ύψος 35-45 cm.

  Σε κουζίνες μικρού μεγέθους, οι ειδικοί και οι σχεδιαστές προτείνουν την εγκατάσταση ενσωματωμένων ή επίπεδων μοντέλων. Εκτός από την ευκολία, οι επίπεδες μονάδες αναφέρονται σε μοντέλα προϋπολογισμού. Επιλέγοντας τη συσκευή με την απαιτούμενη χωρητικότητα, θα απαλλαγείτε από μυρωδιές κουζίνας σε ολόκληρο το διαμέρισμα.

  Σημαντικό! Όταν επιλέγετε μια κουκούλα για την κουζίνα, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τις διαστάσεις της εστίας. Έτσι, το μήκος του δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το μήκος της πλάκας. Διαφορετικά, από τα ελλείποντα κενά, αιθάλη, αιθάλη, το λίπος θα συσσωρεύεται στις επιφάνειες των επίπλων κουζίνας, των συσκευών, των σκευών.

  Γιατί πρέπει να τηρείτε ένα συγκεκριμένο ύψος τοποθέτησης

  Κάθε κατασκευαστής που σέβεται τον εαυτό του, εφαρμόζει στα προϊόντα του τους κανόνες εγκατάστασης και λειτουργίας. Αυτές οι οδηγίες περιγράφουν τον τρόπο σωστής τοποθέτησης της κουκούλας πάνω από την εστία. Τηρώντας όλες τις απαιτήσεις, ο καταναλωτής μπορεί να είναι σίγουρος για την απρόσκοπτη λειτουργία της συσκευής για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η εσφαλμένη θέση μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά, θα παρεμποδίσει την προετοιμασία φαγητού και απλά θα έχει μια αισθητική εμφάνιση. Εάν η μονάδα είναι τοποθετημένη ψηλά, δεν θα είναι σε θέση να πιάσει αποτελεσματικά καπνούς και καπνούς.

  Η θέση της υποδοχής για την ενεργοποίηση εξαρτάται από την απόσταση από την εστία στην εστία. Βασικά, είναι εγκατεστημένο πάνω στη συσκευή.

  Απόσταση από την κουζίνα στην κουζίνα: συστάσεις ειδικών

  Η χρήση της σόμπας συνοδεύεται από τη διαδικασία καύσης αερίου και την απελευθέρωση υπολειμματικών προϊόντων στον περιβάλλοντα χώρο. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς τη βέλτιστη απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα, η οποία θα είναι αρκετή για να εξασφαλίσει υψηλής ποιότητας ανταλλαγή αέρα. Χωρίς κουκούλα για την κουζίνα δεν μπορεί να κάνει. Αλλά το ερώτημα είναι σχετικό, όπως ποτέ άλλοτε.

  Αυτή η παράμετρος καθορίζει την απόδοση της συσκευής, καθώς και την καθαριότητα του αέρα στην κουζίνα. Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτές τις συνθήκες όταν η κουζίνα συνδυάζεται με την τραπεζαρία.

  Η απόσταση από την κουζίνα και την κουκούλα είναι οριζόντια και κεκλιμένη

  Το ύψος της εγκατάστασης του καλύμματος πάνω από την πλάκα καθορίζεται από δύο κριτήρια - τον τύπο της πλάκας και τα χαρακτηριστικά της διαρρύθμισης της μονάδας.

  Τα δομικά χαρακτηριστικά της οικιακής συσκευής, το μέγεθος του αγωγού ή η παρουσία πρόσθετων στοιχείων δεν επηρεάζουν την τιμή αυτή. Εξαίρεση από τους κανόνες - η κατάσταση όταν η οροφή είναι σε χαμηλό υψόμετρο και η απόσταση από την πλάκα έως την κουκούλα δεν μπορεί να διατηρηθεί εποικοδομητικά. Συνιστάται στους ειδικούς να λαμβάνουν υπόψη την αξία της ονομαστικής ισχύος της συσκευής και στη συνέχεια να ρυθμίζουν το ύψος ± 10 cm από το μέσο όρο που προτείνεται.

  Έξω κουκούλες

  Κατά την τοποθέτηση κεκλιμένων μοντέλων συσκευών, πρέπει να τηρείτε την απόσταση που υποδεικνύει ο κατασκευαστής:

  • από 35 έως 50 cm, εάν τα πιάτα πρόκειται να μαγειρευτούν σε ηλεκτρική εστία ή εστία επαγωγής.
  • από 55 έως 65 cm - τη συνιστώμενη απόσταση από το σχέδιο πάνω από τη σόμπα αερίου.

  Τοποθέτηση της μονάδας κουζίνας είναι όπου θα είναι βολικό για χρήση. Φυσικά, οι τιμές που υποδεικνύονται από τους ειδικούς δεν λαμβάνονται "από το κεφάλι". Τα υπολογισθέντα δεδομένα λαμβάνουν υπόψη ορισμένα κριτήρια:

  • τη διάταξη του δωματίου.
  • κουζίνα;
  • την ανάπτυξη της ερωμένης?
  • ισχύ της μονάδας εξαγωγής ·
  • το εσωτερικό και τα χαρακτηριστικά του δωματίου.

  Οι επαγγελματίες δίνουν έμφαση στο γεγονός ότι η απόσταση από την επιφάνεια μαγειρέματος στην οικιακή μονάδα μπορεί να αυξηθεί εάν υπάρχει επαρκές περιθώριο για την παροχή ρεύματος. Όσον αφορά τη μείωση κάτω από την προτεινόμενη τιμή, αυτό απαγορεύεται αυστηρά. Η σωστή εγκατάσταση θα καταστήσει δυσκολότερη τη λειτουργία της συσκευής, καθιστώντας την ακατάλληλη.

  Εάν η απόσταση μεταξύ της κουκούλας και της εστίας είναι μικρότερη από την προτεινόμενη τιμή, η μονάδα θα είναι σε σταθερή και ουσιαστική κατάσταση θέρμανσης. Από τέτοιες καταστάσεις είναι καλύτερα να αρνηθείτε αρχικά, αλλιώς ο εξοπλισμός θα αποτύχει γρήγορα.

  Οριζόντιες συσκευές

  Σε ποιο ύψος πρέπει να κρεμάσετε την κουκούλα πάνω από την εστία, εξαρτάται κυρίως από τα χαρακτηριστικά της ίδιας της πλάκας με μια οριζόντια τοποθετημένη επιφάνεια.

  Η θέση αυτού του τύπου εξοπλισμού εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων οι κύριοι - τύπος πλάκας, μοντέλο, τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Συνιστώμενες τιμές:

  • για ηλεκτρική εστία - από 60 έως 80 cm.
  • για καυστήρες αερίου - από 65 έως 85 cm.

  Οι αποχρώσεις της τοποθέτησης σε μια ηλεκτρική κουζίνα

  Για την κουζίνα, η κουκούλα είναι μια δομή μέσω της οποίας ο εξαναγκασμένος αέρας ανταλλάσσεται σε ένα δωμάτιο. Εξουδετερώνει τον μολυσμένο αέρα, τον καθαρίζει, εξαλείφοντας μικρά σωματίδια λίπους, καπνούς, προϊόντα καύσης, οσμές και ακόμη και ακαθαρσίες που σχηματίζονται κατά το μαγείρεμα.

  Το ύψος της κουκούλας εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της ίδιας της εγκατάστασης. Εδώ είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε σε διάφορες πτυχές:

  • μια επίπεδη αιωρούμενη δομή μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από το αέριο ή την ηλεκτρική πλάκα σε οριζόντια θέση.
  • το πιο συχνά η κουκούλα της κουζίνας είναι τοποθετημένη στον τοίχο κοντά στη σόμπα, ενώ το ύψος μπορεί να επιλεγεί οποιαδήποτε, κατά τη διακριτική ευχέρεια του ιδιοκτήτη.
  • ενσωματωμένες συσκευές εγκαθίστανται σε μια ειδική αντανάκλαση της κουζίνας που βρίσκεται πάνω από τη σόμπα.
  • για την εγκατάσταση μιας νησιωτικής μονάδας, τα ευρύχωρα δωμάτια είναι τα καλύτερα κατάλληλα όπου μπορεί κανείς να κρεμάσει την κουκούλα στο κεντρικό τμήμα του δωματίου, κοντά στην οροφή.

  Η απόσταση μεταξύ της εισροής και του απορροφητήρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 cm. Παρά το γεγονός ότι η τιμή αυτή δεν είναι πειστική και μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί το συνιστούσα να προσκολλώνται με ακρίβεια.

  Σε ποιο ύψος τοποθετείτε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα αερίου

  Η απόσταση από την πλάκα έως την κουκούλα υποδεικνύεται όχι μόνο από τους κατασκευαστές οικιακών συσκευών αλλά και από τις συστάσεις των ειδικών που βασίζονται σε χρόνια λειτουργίας διαφόρων τύπων και μοντέλων. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο ερώτημα ποιος είναι ο κανόνας της εγκατάστασης μιας κουκούλας κουζίνας πάνω σε θερμοσίφωνες αερίου, δεδομένου ότι κυριαρχούν σε κατοικίες και διαμερίσματα.

  Οι κατασκευαστές μονάδων κουζίνας στις οδηγίες για κάθε συσκευή, ο ηγούμενος συνιστούν τους καταναλωτές να τηρούν τις συνθήκες εγκατάστασης και επίσης να τηρούν την ελάχιστη απόσταση μεταξύ της εστίας και της κουκούλας. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

  1. Η ρωσική εταιρεία Saturn στις οδηγίες για το μοντέλο M60 δείχνει ότι η συσκευή πρέπει να τοποθετηθεί σε απόσταση 65 cm από τον καυστήρα. Η απόδοση αυτού του μοντέλου δηλώνεται σε 245 m3 / h.
  2. Το Bosch DWW09W650 είναι εγκατεστημένο σε ύψος τουλάχιστον 65 cm πάνω από τους καυστήρες αερίου. Πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα - η απόσταση από την εστία μπορεί να μειωθεί στα 55 cm. Η παραγωγικότητα της συσκευής είναι 650 650 m3 / h.
  3. Η μονάδα από την εταιρεία Shindo Metida60W έχει χωρητικότητα 420 m3 / h. Αυτό το μοντέλο πρέπει να εγκατασταθεί σε απόσταση 75 cm.

  Σε ποια απόσταση είναι καλύτερο να κρεμάσετε τη μονάδα κουζίνας; Η απόσταση μεταξύ του κάτω μέρους της κουκούλας και των καυστήρων εξαρτάται από 3 απαιτήσεις:

  • πιθανότητα αυθόρμητης καύσης.
  • εξασφαλίζουν την απομάκρυνση των μολυσμένων ροών αέρα ·
  • εγγυώνται την άνετη χρήση του ιδιοκτήτη.

  Δεν υπάρχουν οριζόντιοι περιορισμοί, όπως για το κατακόρυφο επίπεδο, η απόσταση είναι στην περιοχή των 70-90 cm.

  Ειδικοί προτείνουμε να ελέγξετε με το σύμβουλο της εταιρείας, σε ποιο ύψος για να ρυθμίσετε το καπό αναφέροντας τις ακριβείς τιμές που βελτιστοποιούν τη λειτουργικότητα της συσκευής. Μερικές φορές η απόσταση αυξάνεται λόγω της απόκτησης μιας ισχυρής συσκευής, η οποία θα προσφέρει στην οικοδέσποινα επιπλέον άνεση.

  Η σωστά επιλεγμένη απόσταση από την πλάκα μέχρι την κουκούλα και την επαγγελματική εγκατάσταση θα διασφαλίσει την αποτελεσματική και μακροχρόνια λειτουργία του εξοπλισμού. Μελετήστε προσεκτικά τις οδηγίες, όπου οι αντίστοιχες τιμές και το ύψος υποδεικνύονται από τον κατασκευαστή.

  Εκχυλίστε σε μια επαγωγική εστία. Μια ματιά από την άλλη πλευρά. Γιατί είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή απόσταση από την πλάκα μέχρι την κουκούλα

  Κατά την εγκατάσταση του εξοπλισμού κουζίνας, είναι πολύ σημαντικό να υπολογίσετε σωστά την απόσταση από την εστία αερίου στην κουκούλα.

  Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να λαμβάνεται πάντα υπόψη όλες τις πιθανές δυνατότητες των εγκαταστάσεων και αποχρώσεις τοποθετηθεί κουκούλες, όπως η σωστή θέση του ήδη εγκατεστημένη συσκευή δεν είναι δυνατή.

  Σε ποιο ύψος κρέμονται οι κουκούλες: τα πρότυπα και οι κανόνες

  Σε ποια απόσταση είναι εγκατεστημένη η κουκούλα; Η ανεξάρτητη εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, οι οποίοι προϋποθέτουν την τοποθέτηση της εισαγωγής αέρα σε ασφαλή απόσταση από τον χρησιμοποιούμενο εξοπλισμό μαγειρέματος.

  Τέτοιες προδιαγραφές καθορίζονται από τις απαιτήσεις πυρασφάλειας. Εκτός από την ασφάλεια, κατά την επιλογή της θέσης για την εγκατάσταση της κουκούλας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη την ευκολία χρήσης της κουζίνας και τη δυνατότητα να μαγειρεύετε χωρίς διαταραχές.

  Κατά τον υπολογισμό του βέλτιστου ύψους τοποθέτησης της κουκούλας, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι σημαντικότεροι παράγοντες:

  • διαστάσεις του εγκατεστημένου καλύμματος.
  • τον τύπο του μαγειρέματος και την εστία του.
  • τα ειδικά χαρακτηριστικά της κουκούλας.
  • σταθερές τιμές εγκατάστασης εξοπλισμού ·
  • ανάπτυξη όλων των χρηστών.

  Η αποτελεσματική λειτουργία της συσκευής μπορεί να διασφαλιστεί μόνο εάν υπάρχει επαρκής ισχύς κινητήρα. Κατά κανόνα, οι συσκευές χαμηλής κατανάλωσης με ανεπαρκείς χώρους αέρα, τοποθετημένες σε σημαντικό ύψος, δεν είναι σε θέση να πάρουν όλη τη ρύπανση και την εξάτμιση που προέρχεται από την πλάκα. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι οι διαστάσεις του απορροφητήρα κουζίνας πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα με την περιοχή της κουζίνας που χρησιμοποιείτε.

  Το ύψος της κουκούλας πάνω από τη σόμπα επηρεάζεται άμεσα από τον τύπο της κουζίνας. Για την ασφαλή λειτουργία των οικιακών συσκευών, λαμβάνονται υπόψη τα πρότυπα που καθορίζουν την ελάχιστη επιτρεπόμενη απόσταση από τη χρησιμοποιημένη εστία στην εγκατεστημένη κουκούλα (μεταξύ της κουζίνας και της κουκούλας):

  • η τυπική απόσταση από την είσοδο αέρα από την επιφάνεια της σόμπας αερίου μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 75-85cm για τα μοντέλα και πάνω από 55cm για τις κεκλιμένες ποικιλίες.
  • η τυπική απόσταση από την είσοδο αέρα από την επιφάνεια της ηλεκτρικής πλάκας μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 65-75cm για τα μοντέλα και πάνω από 35cm για τις κεκλιμένες ποικιλίες.

  Ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή της εισαγωγής αέρα, το ύψος του εξοπλισμού αυτού σε οικιακές συσκευές με ανοικτή φλόγα θα πρέπει να είναι πάντα μέγιστο.

  Πριν αγοράσετε μια κουκούλα κουζίνας, θα πρέπει να εξοικειωθείτε σίγουρα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής και να βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ισχύος που θα επιτρέψουν την εισαγωγή αέρα να λειτουργεί όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα κατά τη λειτουργία.

  Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

  Η τεχνολογία εγκατάστασης κουκούλας μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού αυτού του εξοπλισμού.

  Η σωστή αυτό-εγκατάσταση περιλαμβάνει την εκτέλεση μιας ολόκληρης σειράς έργων, όπως:

  • άμεση εγκατάσταση της συσκευής.
  • σύνδεση με το δίκτυο.
  • εγκατάσταση του σωλήνα εξαγωγής ·
  • σύνδεση στον αγωγό εξαερισμού.

  Μέχρι σήμερα, είναι αποδεκτές οι ακόλουθες επιλογές για την τοποθέτηση της συσκευής εξαγωγής:

  • Η εγκατάσταση με βάση την ανακυκλοφορία περιλαμβάνει την ανάρτηση του καλύμματος στο ύψος που συνιστά ο κατασκευαστής και τους κανόνες πυρασφάλειας με την εγκατάσταση ειδικών βιδών στην έξοδο ατμού του αγωγού αέρα. Ως αποτέλεσμα αυτής της ρύθμισης, ο αέρας αφήνει μέσα από μια ειδική σχάρα σώματος.
  • Παραδοσιακή εγκατάσταση με σφυρηλάτηση του τοίχου. Το οπίσθιο τοίχωμα του σώματος του τυπικού καυστήρα διαθέτει ένα άνοιγμα μέσω του οποίου τα προϊόντα καύσης εκκενώνονται απευθείας στον άξονα εξαερισμού. Η οπή που βρίσκεται στην επιφάνεια του σώματος πρέπει να καλύπτεται με ένα ειδικό πώμα.
  • Η απλούστερη και πιο δημοφιλής επιλογή εγκατάστασης περιλαμβάνει τη χρήση κυκλικού εξαερισμού που βρίσκεται στην επάνω επιφάνεια του περιβλήματος. Σε αυτή την οπή γίνεται η σύνδεση του αγωγού εξαγωγής, που οδηγείται κατευθείαν στον γενικό άξονα εξαερισμού εξαερισμού. Σε αυτήν την περίπτωση, το βύσμα χρησιμοποιείται για να κλείσει την οπή που βρίσκεται στον πίσω πίνακα του εξοπλισμού.

  Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από το στάδιο της ανεξάρτητης σύνδεσης του ήδη εγκατεστημένου εξοπλισμού κουζίνας στο ηλεκτρικό δίκτυο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένα μοντέλα κουκούλας υλοποιούνται χωρίς βύσμα στο τέλος του καλωδίου τροφοδοσίας, οπότε σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείται συχνά τερματική σύνδεση. Ωστόσο, ο ευκολότερος τρόπος είναι να αγοράσετε το απαραίτητο βύσμα και να το εγκαταστήσετε μόνοι σας.

  Σχέδιο εγκατάστασης του καλύμματος

  Μέσα στην κουκούλα, υπάρχει ένας ειδικός ελεύθερος χώρος, ο οποίος προορίζεται για τη σύνδεση καλωδίων και σας επιτρέπει να έχετε μια πολύ αισθητική εμφάνιση της συσκευής. Όταν εγκαθιστάτε την κουκούλα, ενσωματωμένη σε έπιπλα, συνιστάται να βγείτε από την τροφοδοσία μέσω του περιβλήματος. Ο απορροφητήρας κουζίνας θα πρέπει να συνδεθεί στο ηλεκτρικό δίκτυο μέσω καλωδίων "φάση", "γείωση" και "μηδέν".

  Μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την απόκτηση μιας συσκευής εξαγωγής ποιότητας είναι η σωστή επιλογή του αγωγού αέρα. Αλουμίνιο στρογγυλή κυματοειδείς κυματοειδείς κυματοειδείς κυματοειδείς κυματοειδείς κυματοειδείς κυματοειδείς κυματοειδείς κυματοειδείς κυματοειδείς λαβές - Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση αγωγών από ανθεκτικό πλαστικό, που χαρακτηρίζεται από ελκυστική εμφάνιση και αξιοπρεπή χαρακτηριστικά.

  Θέλετε να εγκαταστήσετε μια κουκούλα με ένα ειδικό σχέδιο ή απλά θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα; - μια εξαιρετική επιλογή για διαστημικές φαντασιώσεις.

  Εξετάζονται τα κριτήρια επιλογής της κουκούλας για την κουζίνα. Τύποι και τύποι οργάνων.

  Η τοποθέτηση του καλύμματος εξαρτάται από τον τύπο της πλάκας. Συμβουλές για την εγκατάσταση της κουκούλας πάνω από τη σόμπα αερίου που μπορείτε να διαβάσετε.

  Διαμόρφωση κουκούλας

  Προς το παρόν, εγχώριοι και ξένοι κατασκευαστές παράγουν διάφορες διαμορφώσεις κουζινών κουζίνας που έχουν χαρακτηριστικά δομικά χαρακτηριστικά:

  • Συχνά χρησιμοποιούνται ενσωματωμένα μοντέλα εγκατεστημένα σε σκεύη κουζίνας. Αυτό το είδος είναι πολύ βολικό σε λειτουργία και είναι προσιτό, αλλά έχει δύο πολύ σημαντικά μειονεκτήματα - θόρυβο κατά τη λειτουργία και ανεπαρκείς δείκτες ισχύος.
  • Τα μοντέλα τύπου θόλου ανήκουν στην κατηγορία των ξεχωριστά εγκατεστημένων συσκευών εξαγωγής κουζίνας και συχνά διαφέρουν πολύ ελκυστική εμφάνιση που μοιάζει με θόλο. Ωστόσο, αρκετές ογκομετρικές διαστάσεις καθιστούν τις κουκούλες αυτές πιο δημοφιλείς για εγκατάσταση μόνο σε μεγάλους χώρους κουζίνας.
  Οι κουκούλες διαφέρουν επίσης στον τρόπο με τον οποίο αφαιρούν μολυσμένες μάζες αέρα και την επιλογή καθαρισμού.

  Τα πιο αποτελεσματικά και φθηνότερα είναι τα μοντέλα που αφαιρούν την ατμοσφαιρική ρύπανση στον κοινό άξονα εξαερισμού.

  Λιγότερο βολικό και πιο δαπανηρό θεωρείται εξοπλισμός που έχει τη λειτουργία της ανακύκλωσης, στην οποία τα φίλτρα καθαρίζουν τον αέρα απευθείας μέσα στην κουκούλα της κουζίνας.

  Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι οι κουκούλες διαφέρουν στον τύπο τοποθέτησης. Ο παραδοσιακός εξοπλισμός εξάτμισης μπορεί να εγκατασταθεί οριζόντια πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος, γεγονός που συμβάλλει στη μέγιστη αποτελεσματική απορρόφηση. Τα μοντέλα που είναι τοποθετημένα πάνω από την πλάκα υπό συγκεκριμένη γωνία είναι εξοπλισμένα με πολύ ισχυρούς κινητήρες, οι οποίοι δείχνουν επίσης αρκετά υψηλή απόδοση.

  Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η εγκατάσταση του εξαερισμού σε μια κουζίνα σχεδόν πάντα γίνεται ο κύριος λόγος για την παραβίαση του κανονικού αερισμού των χώρων διαβίωσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επιλογή αυτού του εξοπλισμού και η τοποθέτησή του πρέπει να προσεγγίζονται πολύ προσεκτικά και, εάν είναι απαραίτητο, να απευθύνονται σε ειδικούς.

  Βίντεο σχετικά με το θέμα

  Πώς να επιλέξετε το σωστό καπό για μια κουζίνα φυσικού αερίου; Το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζει οποιοσδήποτε κάτοικος ενός διαμερίσματος ή ένα ιδιωτικό σπίτι, που αποφάσισε να εξοπλίσει μια νέα κουζίνα ή να εξοπλίσει εκ νέου ένα παλιό. Ας προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε αυτή τη δύσκολη ερώτηση.

  Το εκχύλισμα για το φούρνο αερίου δεν είναι μόνο ένα όμορφο εξάρτημα σχεδιασμένο για τη διακόσμηση της κουζίνας. Αυτή η συσκευή έχει πολλές σημαντικές λειτουργίες που δεν πρέπει να παραμεληθούν:

  1. Απομάκρυνση επιβλαβών ακαθαρσιών από τον αέρα.
  2. Εξάλειψη δυσάρεστων οσμών.
  3. Παροχή ασφάλειας στην κουζίνα, όπου χρησιμοποιείται μια σόμπα αερίου.
  4. Αυξημένη άνεση στην περιοχή της πλάκας.

  Με κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία πρέπει να γίνει κατανοητό χωριστά.

  Απομάκρυνση από τον αέρα επιβλαβών ακαθαρσιών

  Κατά την καύση συμβατικού οικιακού αερίου, απελευθερώνονται ουσίες, πολλές από τις οποίες δεν έχουν ούτε χρώμα ούτε μυρωδιά. Παρά το γεγονός ότι ούτε βλέπουν ούτε αισθάνονται ότι είναι αδύνατο, προκαλούν σοβαρή βλάβη στην ανθρώπινη υγεία. Στην υψηλότερη συγκέντρωση στη διαδικασία καύσης, ο αέρας της κουζίνας είναι κορεσμένος:

  1. Με οξείδια του αζώτου. Μέσα στο σώμα, αυτή η ουσία γίνεται αιτία ερεθισμού του αναπνευστικού συστήματος, οίδημα των πνευμόνων και σε σημαντικές δόσεις οδηγεί σε ένα θανατηφόρο αποτέλεσμα.
  2. Διοξείδιο του άνθρακα. Όταν το ποσοστό του στον αέρα υπερβαίνει το επιτρεπτό, δεν οδηγεί απλώς σε δύσπνοια και ανάπτυξη διαφόρων νόσων, αλλά γίνεται θανατηφόρο.
  3. Διάφορες καρκινογόνες ουσίες. Αυτές οι ουσίες - μία από τις αιτίες του καρκίνου του ανθρώπου.

  Ένα από τα κύρια καθήκοντα της εξόρυξης αερίου είναι να απομακρύνει ή να εξουδετερώσει αυτές τις ακαθαρσίες που είναι επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία.

  Εξάλειψη δυσάρεστων οσμών

  Η τέχνη του μαγειρέματος δεν δίνεται σε όλους εξίσου εύκολα. Στη διαδικασία μαγειρέματος, τα τρόφιμα μπορούν να καούν ή απλά να αποδώσουν οσμές, που δεν είναι ευχάριστα για όλους. Για να απαλλαγείτε από αυτές τις μυρωδιές προτού εξαπλωθούν σε όλα τα δωμάτια, βοηθάει μια καλά επιλεγμένη και σωστά τοποθετημένη κουκούλα.

  Εξασφάλιση της ασφάλειας

  Καίγεται στους καυστήρες των σόμπων κουζίνας, το ίδιο το φυσικό αέριο δεν έχει μυρωδιά. Για να μπορέσει να ανιχνευθεί η διαρροή του με τη μυρωδιά, προστίθεται στο μείγμα μια ειδική ουσία, η μερκαπτάνη. Αλλά ακόμη και ένα τέτοιο μέτρο δεν μπορεί να χρησιμεύσει ως εγγύηση ότι στην αρωματική ατμόσφαιρα της κουζίνας θα παρατηρηθεί αμέσως μια εξαφανισμένη εστία. Μόνο ο αποτελεσματικός εξαερισμός μπορεί να σώσει τους κατοίκους ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού από τη συσσώρευση αερίου σε μια επικίνδυνη συγκέντρωση που μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά ή έκρηξη.

  Αυξημένη άνεση

  Από τον θερμό αέρα που είναι κορεσμένος με διάφορες ουσίες που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, ένα άτομο μπορεί να έχει πρόβλημα να αναπνεύσει και να πότισμα στα μάτια του. Μέσω των συλλόγων που ανεβαίνουν πάνω από τα γλάστρες και τα τηγάνια, είναι μερικές φορές αδύνατο να δούμε τι συμβαίνει. Μια αποτελεσματική κουκούλα βοηθά στην εξάλειψη όλων των προβλημάτων που αναφέρονται. Εξοπλισμένο με σύστημα φωτισμού, σας επιτρέπει να φωτίσετε την περιοχή εργασίας, καθιστώντας τη διαδικασία μαγειρέματος απλή και βολική.

  Κριτήρια επιλογής

  Τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο για μια κουζίνα φυσικού αερίου δεν είναι μια αδράνεια ερώτηση. Η τελική επιλογή εξαρτάται από πολλές παραμέτρους. Τα βασικά είναι:

  1. Διαστάσεις.
  2. Τύπος περιβλήματος.
  3. Αρχή λειτουργίας.
  4. Εξοικονόμηση ενέργειας.
  5. Συσκευή ελέγχου.
  6. Ποιότητα φωτισμού.
  7. Ακουστική άνεση.
  8. Υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή.

  Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι σημαντικά. Για να καταλάβετε πώς να επιλέξετε το σωστό καπό για μια κουζίνα, κάθε μία από τις παραμέτρους θα πρέπει να εξεταστεί χωριστά.

  Διαστάσεις

  Είναι το μέγεθος που πρέπει να δοθεί προσοχή πρώτα. Μην εγκαθιστάτε υπερβολικά ογκώδη κατασκευή. Θα δημιουργήσει ταλαιπωρία, ειδικά σε ένα δωμάτιο με περιορισμένη περιοχή. Είναι όμως απαράδεκτο να παρασυρθούμε από την υπερβολική συμπαγή. Για κανονική λειτουργία, οι διαστάσεις της ζώνης εξάτμισης πρέπει να είναι κάπως μεγαλύτερες από την επιφάνεια εργασίας της πλάκας, εξασφαλίζοντας μια αξιόπιστη απομάκρυνση των αερίων που συσσωρεύονται πάνω από αυτήν.

  Τύπος σώματος

  Η σύγχρονη βιομηχανία παράγει κουκούλες με διάφορα είδη κελύφων. Όλοι τους έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

  1. Αναρτήθηκε. Με μικρές διαστάσεις, είναι εύκολα τοποθετημένες σε περιορισμένο χώρο, αλλά έχουν χαμηλές επιδόσεις. Τις περισσότερες φορές αυτές οι συσκευές είναι αυτόνομες και δεν έχουν σχεδιαστεί για σύνδεση με συστήματα εξαερισμού.
  2. Θόλος με βάση τοίχου. Μια κοινή επιλογή, εύκολη στην εγκατάσταση και με υψηλή απόδοση. Αλλά με την οργανική προσαρμογή στο σχεδιασμό του δωματίου, αυτός ο σχεδιασμός μπορεί να είναι προβληματικός.
  3. Νησί. Χρησιμοποιείται στις έννοιες των κουζινών, όπου η σόμπα για εύκολη πρόσβαση εγκαθίσταται στο κέντρο του δωματίου. Απαιτεί ένα αρκετά σύνθετο σύστημα σύνδεσης και σύνδεσης με το κουτί εξαέρωσης.
  4. Ενσωματωμένο. Σε αυτή την περίπτωση, όλα τα κύρια στοιχεία της κουκούλας βρίσκονται μέσα σε τοίχους ή σύνολα επίπλων. Οργανικά προσαρμόζεται σε κάθε εσωτερικό χώρο. Δύσκολη εγκατάσταση.
  5. Ντόμινο. Αυτός ο τύπος εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα, αλλά σταδιακά κέρδισε δημοτικότητα. Το στοιχείο αναρρόφησης κόβεται στην επιφάνεια εργασίας πίσω από την εστία και ολισθαίνει έξω από αυτήν κατά τη λειτουργία. Σε συνδυασμό με διαφορετικά στυλ σχεδίασης, αυτές οι κουκούλες είναι εποικοδομητικά πολύπλοκες και απαιτούν συνεχή φροντίδα.

  Για την ασφαλή εγκατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού αερίου είναι απαραίτητο να συμμορφωθείτε με την τεχνολογία εργασίας, τα κατασκευαστικά πρότυπα για τις απαιτήσεις εγκατάστασης και λειτουργίας. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τη στεγανότητα της απόδοσης όλων των συνδέσεων αλλά και για τη συμμόρφωσή τους με τη σειρά της ταινίας. Στην κουζίνα υπάρχει ανάγκη φυσικού αερισμού. Επιπροσθέτως, πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος ενός αέριου ή ηλεκτρικού σκεύους εγκαθίσταται ένας καυσαερίων υπό μορφή οργανωμένου αεραγωγού για την τοπική αφαίρεση προϊόντων καύσης, οσμών, ατμού,

  Κουκούλα: σημασία του προβλήματος

  Ο γενικός αερισμός στην κουζίνα δεν επιλύει όλα τα προβλήματα με τη διάθεση ατμοσφαιρικών ρύπων. Ως αποτέλεσμα - μια πυκνή αιθάλη στους τοίχους, την οροφή. "Μύριζε" στα ρούχα τις μυρωδιές της κουζίνας, τους εξαπλώνεται σε όλα τα δωμάτια. Ότι ο αέρας αφαιρείται από την πλάκα είναι ένα ρητορικό ζήτημα. Είναι πιο δύσκολο να προσδιοριστεί ποιος τύπος κουκούλας πρέπει να επιλέξει για μια συγκεκριμένη περίπτωση όταν χρησιμοποιεί αέριο ή ηλεκτρικό εξοπλισμό. Η συσκευή εξάτμισης θεωρείται μη υποχρεωτική, αλλά παρ 'όλα αυτά, ένα επιθυμητό χαρακτηριστικό στο κιτ, το οποίο αγοράζεται συνήθως με τη σόμπα. Αλλά για ένα κοινό δωμάτιο με μια χωρισμένη διαίρεση στην κουζίνα, το σαλόνι, την τραπεζαρία, το απόσπασμα είναι πολύ σημαντικό.

  Η τοπική οργανωμένη ανταλλαγή αερίων λειτουργεί σε αναγκαστική λειτουργία. Το σύστημα φίλτρων στο εσωτερικό του συστήματος εξάτμισης χρησιμεύει ως παγίδα για επιβλαβείς ουσίες και καπνούς. Αφαιρέσατε τον ίδιο αέρα που ανάγκασε ο ανεμιστήρας. Τα στοιχεία λειτουργίας του συστήματος προστατεύονται από το περίβλημα. Ο έλεγχος πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικού πίνακα. Η ανταλλαγή αέρα γίνεται με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με τον τύπο της κουκούλας.

  • Ρέει. Παγιδεύει αέρα με ρύπους, καθαρίζει και μόνο τότε εκφορτώνεται μέσω του εξωτερικού συστήματος εξαερισμού. Ο πιο αξιόπιστος και κοινός τρόπος για την εξάλειψη της βλαπτικότητας από τον αέρα.
  • Ανακύκλωση. Επιστρέφει στο χώρο που πέρασε προηγουμένως μέσω του συστήματος των φίλτρων άνθρακα αέρα χωρίς απελευθέρωση στην ατμόσφαιρα. Η λειτουργία μόνο σε λειτουργία ανακύκλωσης δεν απαιτεί σύνδεση με τον άξονα εξαερισμού. Η ροή του επεξεργασμένου αέρα κινείται μόνο σε περιορισμένο χώρο. Ο θερμαινόμενος αέρας το χειμώνα δεν εξέρχεται. Καθώς τα φίλτρα είναι μολυσμένα, πρέπει να αλλάζουν (1 φορά ανά τρίμηνο).

  Προσοχή παρακαλώ! Υπάρχει ένας αριθμός συσκευών εξάτμισης που υποστηρίζουν τη λειτουργία και στις δύο λειτουργίες: χτύπημα και ανταλλαγή αέρα. Συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα και των δύο μεθόδων και ελαχιστοποιούν τις ελλείψεις τους.

  Ο απλούστερος και πιο οικονομικός τρόπος εγκατάστασης είναι μέσω της αυλάκωσης

  Με τη μέθοδο εγκατάστασης διακρίνονται οι ακόλουθες κατασκευές:

  Η κρεμαστή παραλλαγή είναι η πιο οικονομική. Μια ποικιλία καθαριστικών αέρα απόδοσης καθιστά δυνατή την τοποθέτησή τους στην οροφή. Η έκδοση του τοίχου είναι συνήθως με τη μορφή ενός γείσου ή ενός συμπαγούς τζακιού. Συνδέονται απλά. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να επιλέξετε το σωστό καπό για μια κουζίνα αερίου. Το μέγεθος του χώρου εργασίας του πρέπει να είναι ίδιο με τον χώρο του καυστήρα της πλάκας ή ακόμη και να υπερβαίνει ελαφρώς τις διαστάσεις του.

  Τα ενσωματωμένα μοντέλα διαφέρουν από άλλα, επειδή μπορούν να καλυφθούν σε ένα κρεμαστό ντουλάπι χωρίς κατώτατο πλαίσιο ή κάτω από ένα πάτωμα. Οπτικά, μόνο το μέρος όπου ο αέρας είναι χάλια είναι ορατός. Χάρη στη διακόσμηση, καθώς και τη χρήση διαφορετικών υλικών, μπορεί να γίνει ένα στοιχείο οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου. Επιλέγονται ρυθμιστικά - τηλεσκοπικά συστήματα εξάτμισης, τα οποία είναι κρυμμένα σε κατάσταση μη λειτουργίας. Τραβήξτε έξω (σε κατακόρυφα ή οριζόντια επίπεδα) για την περίοδο μαγειρέματος.

  Προσοχή παρακαλώ! Οι κουκούλες τζάκι μοιάζουν με καμινάδα. Είναι πιο ογκώδη, κατάλληλα για μεγάλους χώρους κουζίνας. Εγκατασταθεί μόνο όταν έχει κατασκευαστεί ο αγωγός.

  Πλάκες και κουκούλες: ομοιότητες και διαφορές

  Οι καταναλωτές έχουν συχνά μια ερώτηση: τι είδους κουκούλα θα πρέπει να επιλέξω για μια ηλεκτρική κουζίνα και τι είδους κουκούλα πρέπει να χρησιμοποιήσω; Ανεξάρτητα από τον τύπο θέρμανσης, επιτρέπεται η επιλογή ενός ενσωματωμένου ή τοίχου μοντέλου από διαφορετικά υλικά και με διαφορετικό σύνολο επιλογών. Θα διαφέρουν μόνο στο ύψος της ανάρτησης.

  Μια ομπρέλα ή μια επιτροπή εξάτμισης πάνω από μια ηλεκτρική κουζίνα μπορεί να κρεμάσει τουλάχιστον 0,6 μέτρα από την επιφάνεια. Αυτό το ύψος είναι βέλτιστο για βολικό μαγείρεμα και δεν εξαρτάται από τη διάδοση της φλόγας.

  Η εξαγωγή της πλάκας αερίου συναρμολογείται σε απόσταση 0,7-0,8 m από το άνω επίπεδο. Σε μεγαλύτερη απόσταση, η συσκευή δεν θα είναι αρκετά αποτελεσματική. Εάν το ύψος της ανάρτησης είναι μικρότερο από 70 cm, ο εξαερισμός μπορεί να εκραγεί τον αέρα εργασίας και με μεγάλη ισχύ μπορεί να σβήσει. Ή η φωτιά θα καεί άνισα.

  Προσοχή παρακαλώ! Οποιοδήποτε από τα μοντέλα του συστήματος εξάτμισης λειτουργεί από το δίκτυο, επομένως η εγκατάσταση πραγματοποιείται με την υποχρεωτική γείωση και την παρουσία της πρίζας.

  Παραγωγικότητα: ένα βασικό κριτήριο για την επιλογή

  Όταν αποφασίζετε ποια κουκούλα πρέπει να επιλέξετε για μια εστία αερίου, είναι απαραίτητο να καθορίσετε τη μέγιστη απόδοση. Το χαρακτηριστικό δείχνει πόσα κυβικά μέτρα αέρα μπορούν να ληφθούν από την κουζίνα για 1 ώρα. Για κάθε περίπτωση, γίνεται μεμονωμένος υπολογισμός σύμφωνα με τον τύπο:

  Q - η απαιτούμενη παραγωγικότητα ενός συγκεκριμένου μοντέλου καυσαερίων.

  S και h - η περιοχή και το ύψος της κουζίνας, αντίστοιχα.

  12 - η συχνότητα της συνολικής ανταλλαγής αέρα ανά ώρα.

  1.3 - ο δείκτης σφάλματος, ανάλογα με τον αριθμό των ορόφων του σπιτιού, το μήκος του άξονα εξαερισμού και το κανάλι, τον αριθμό των γόνατων,

  Για έναν απλοποιημένο υπολογισμό, χρησιμοποιήστε τους έτοιμους πίνακες για τον προσδιορισμό της παραγωγικότητας του καλύμματος. Είναι σε ευρεία κλίμακα: 150-2500 κυβικά μέτρα. ανά ώρα. Με την αύξηση του μεγέθους της κουζίνας, αυξάνεται και η παραγωγικότητα.

  Εάν θεωρείτε μια κοινή επιλογή - μια κουζίνα με επιφάνεια μέχρι 10 τετραγωνικά μέτρα. - το εκχύλισμα θα είναι βέλτιστο με Q = 280 m3 / cu με ύψος οροφής 2.2-2.5 m.

  Φροντίστε να δώσετε προσοχή

  Όταν αποφασίζετε πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για μια κουζίνα ή το ηλεκτρικό αναλογικό της, εφιστάται η προσοχή στον κατασκευαστή του εμπορικού σήματος. Σημαντικό και την επιλογή πρόσθετων επιλογών. Αυτά επηρεάζουν σημαντικά την τιμή του προϊόντος.

  • Τύπος ελέγχου (αισθητήρια, ηλεκτρονικά, μηχανικά).
  • Η παρουσία βαλβίδας αντεπιστροφής, η οποία εμποδίζει τον αέρα επιστροφής από τον αγωγό στην κουζίνα.
  • Αριθμός τρόπων λειτουργίας.
  • Εξοπλισμός ηλεκτρονικού χρονοδιακόπτη για τον έλεγχο του χρόνου μαγειρέματος.
  • Δημοσιευμένο επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία. Τα ακριβότερα είναι "ήσυχα" έως και 30 dB. Η επιτρεπτή στάθμη θορύβου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 75 dB. Στην ιδανική περίπτωση, συνιστάται να χρησιμοποιείτε απορροφητήρες με παραγόμενα 50 dB.
  • Οργάνωση φωτισμού του χώρου εργασίας του LN (λαμπτήρες πυρακτώσεως) ή LDS (φως της ημέρας), πηγές αλογόνου.
  • Αριθμός κινητήρων (1 ή 2).
  • Η παρουσία αισθητήρα συναγερμού κλπ.

  Διακρίνουμε το υλικό του σώματος: βαμμένο μέταλλο, ρητίνη τεχνικής θερμοπλαστικής αντοχής, χάλυβα (ανοξείδωτο), ασημί-λευκά ελαφριά κράματα αλουμινίου, σκληρυμένο γυαλί. Η πιο δημοκρατική επιλογή τιμής και ποιότητας είναι το αλουμίνιο. Επιπλέον, δεν υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα σε αυτή την περίπτωση, η περίπτωση δεν είναι διαβρωμένη και καθαρίζεται καλά.

  Οι υπάρχοντες τύποι κουκούλας σάς επιτρέπουν να επιλέξετε τη σωστή επιλογή για μια συγκεκριμένη κουζίνα και την κουζίνα, καθώς και το κόστος. Εγκαταστήστε τα εύκολα. Το κυριότερο είναι να ακολουθήσετε τους κανόνες που ορίζονται στο SNiP 2.04.05-91 σχετικά με τη θέρμανση, τον εξαερισμό και τον κλιματισμό. Λάβετε υπόψη τις απαιτήσεις των κτιρίων 2.08.01-89 "Οικιστικά κτίρια", καθώς και το MGSN 3.01-01 "Οικιστικά κτίρια".

  Η κουκούλα κουζίνας έχει γίνει πρόσφατα σχεδόν ένα αναπόσπαστο συστατικό της σύγχρονης κουζίνας. Πιστεύεται ότι δεν μπορεί κανείς να το κάνει χωρίς αυτό. Αλλά το ερώτημα γιατί είναι αδύνατο και ποια είναι η αναγκαιότητά του δίνεται συχνά πολύ ασαφείς απαντήσεις. Επιπλέον, πολλοί χρήστες στο Διαδίκτυο θέτουν το ζήτημα της πλήρους ματαιότητάς τους ότι οι κουκούλες - όχι περισσότερο από ένα αφιέρωμα στη μόδα, που επιβάλλονται από ενεργό πληθυσμό πωλητών. Αλλά το χρειάζεστε πραγματικά και για ποιο λόγο;

  Ποια είναι η κουκούλα

  Αρχικά πρέπει να αποφασίσουμε τι είναι. Η κουκούλα είναι ένα σύστημα που περιλαμβάνει σώμα, μηχανή, ανεμιστήρα και φίλτρα. Ο κινητήρας οδηγεί σε λειτουργία, ο ανεμιστήρας είναι απαραίτητος για να δημιουργήσει ένα ρεύμα αέρα, και τα φίλτρα πιάσουν λίπος, αιθάλη, ξένες μυρωδιές. Για να πιάσουν τη αιθάλη και τις οσμές, δημιούργησαν φίλτρα άνθρακα, παγίδα λίπους - λίπους.

  Όλες οι κουκούλες χωρίζονται σε:

  Ο καυσαερίων έχει αγωγούς και μεταφέρει αέρα μέσω αυτών στο δρόμο ή στον αναπνευστήρα. Η κυκλοφορία δεν έχει αεραγωγούς και ο καθαρισμός του αέρα γίνεται μέσω φίλτρων, όπου ο αέρας ωθείται με ανεμιστήρα. Ο αέρας κυκλοφορεί στην κουκούλα, καθαρίζεται και επαναφορτίζεται στο δωμάτιο.

  Κάθε τύπος κουκούλας έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

  Τράβηγμα στην κουζίνα: επιλογή και φροντίδα (βίντεο)

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Οι καυσαερίων παρέχουν την προμήθεια πραγματικά φρέσκου αέρα από το εξωτερικό, το οποίο είναι το κύριο πλεονέκτημά τους. Μετά από όλα, δεν "οδηγούν" μέσα από το δωμάτιο τον ίδιο αέρα με τα κυκλοφοριακά. Αλλά η ταλαιπωρία τους έγκειται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει πάντα η ευκαιρία να τραβήξουμε αεραγωγούς. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να οργανωθεί ένα τέτοιο απόσπασμα στα στούντιο διαμερίσματα. Επιπλέον, ο καυσαερίων μπορεί να προκαλέσει απώλεια θερμότητας, διότι αν οι αγωγοί αερισμού αποσυρθούν στο παράθυρο, τότε θα πρέπει να είναι ανοιχτοί.

  Σημαντικό: Η εγκατάσταση της καυσαερίων απαιτεί ειδικές δεξιότητες και δεν μπορεί να γίνει από κανένα άτομο χωρίς εργασιακή εμπειρία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, απαιτείται η διάτρηση των οπών εξαερισμού, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν δυσμενώς τη λύση σχεδιασμού του εσωτερικού χώρου και απαιτούν επισκευές.

  Η κυκλοφορία είναι βολική επειδή οι αγωγοί δεν χρειάζεται να τραβηχτούν. Μπορεί να γίνει ακόμα και όταν δεν υπάρχουν καθόλου κανάλια εξαερισμού.

  Άλλα πλεονεκτήματα:

  • δεν υπάρχει απώλεια θερμότητας.
  • εύκολο στην εγκατάσταση?
  • μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιεσδήποτε κατοικίες, ακόμη και παλαιές, με φραγμένους αεραγωγούς.

  Εάν υπάρχουν πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια στο σπίτι, τότε μπορεί να προτιμάται η κουκούλα κυκλοφορίας. Πολλοί χρήστες κουκούλας παραπονιούνται ότι η κουκούλα κατά τη διάρκεια της εργασίας αντλεί αέρα από το μπάνιο και μια δυσάρεστη μυρωδιά εμφανίζεται στην κουζίνα. Αυτό συμβαίνει μόνο εάν το σπίτι έχει πλαστικά παράθυρα και υπάρχει καπό καυσαερίων, οι αεραγωγοί των οποίων συνδέονται με τον αγωγό αερισμού. Στην περίπτωση αυτή σχηματίζεται μια ζώνη χαμηλής πίεσης στην ερμητικά σφραγισμένη περιοχή και ο αέρας αρχίζει να αντλείται από τους σωλήνες εξαέρωσης. Ως εκ τούτου, ακολουθεί ένα απλό συμπέρασμα: Σε μια κουζίνα με πλαστικά σφραγισμένα παράθυρα, είναι προτιμότερο να προτιμάτε μια κουκούλα κυκλοφορίας.

  Σημαντικό: Μην τοποθετείτε το σύστημα εξάτμισης στην κουζίνα με τη στήλη αερίου, καθώς αυτό θα οδηγήσει σε παραβίαση του βυθίσματος στον άξονα εξαερισμού και στην καπνοδόχο και τα προβλήματα με τον αεραγωγό.

  Αλλά σε ιδιωτικές κατοικίες με το υπάρχον σύστημα εξαερισμού προτιμώνται τα συστήματα εξάτμισης.

  Προορισμένη χρήση της κουκούλας

  Απαιτείται εξαγωγή στην κουζίνα για να καθαριστεί ο αέρας από:

  • προϊόντα καύσης αερίου ·
  • επιβλαβείς ουσίες που σχηματίζονται κατά το μαγείρεμα
  • οσμές ·
  • gary;
  • λίπος;
  • αιθάλη.

  Είναι γνωστό ότι με την πάροδο του χρόνου στην κουζίνα λόγω της λειτουργίας της σόμπας αερίου, οι οροφές και οι τοίχοι σταδιακά γίνονται κίτρινα και εμφανίζεται μια παχιά επίστρωση πάνω τους. Αυτή η πλάκα είναι δύσκολο να ξεπλυθεί, αφού αποτελείται από λίπος αναμεμειγμένο με σκόνη, σωματίδια καπνού και αιθάλη. Για να αποφευχθεί η εμφάνιση πλάκας σε επιφάνειες χωρίς σχεδίαση, είναι αδύνατον να σχηματιστούν μικροσκοπικά σωματίδια καύσης και λίπους κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και να εισέλθουν στον αέρα και στη συνέχεια να καθιζάνουν στην επιφάνεια. Η μόνη διέξοδος είναι να πιάσετε αυτά τα σωματίδια και να τα αφαιρέσετε από τον αέρα προτού φθάσουν στις επιφάνειες των τοίχων και της οροφής. Και αυτό είναι το προνόμιο των κουκούλες στην κουζίνα.

  Επιπλέον, δεν αρέσει σε όλους τη μυρωδιά του μαγειρέματος. Ειδικά όταν πρόκειται για τη μυρωδιά των ψαριών. Ο απορροφητήρας κουζίνας έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει οσμές. Ιδιαίτερα πολύτιμη είναι η ποιότητα στο διαμέρισμα στούντιο και σε κάθε άλλη κατοικία όπου η κουζίνα συνδυάζεται με το σαλόνι ή την τραπεζαρία.

  Είναι σημαντικό να προστατεύετε τους τοίχους και τα έπιπλα από τις αποθέσεις λίπους. Εάν οι τοίχοι της κουζίνας και τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από υλικά που πλένονται, τότε στο σαλόνι έπιπλα από λίπος μπορεί να υποφέρουν σοβαρά. Ως εκ τούτου, η κουκούλα στα στούντιο είναι εξαιρετικά σημαντική. Και στην κουζίνα, η διαθεσιμότητά του μειώνει την ποσότητα λίπους που πέφτει στους τοίχους και τα έπιπλα.

  Από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι η εξάτμιση είναι απολύτως απαραίτητη. Ειδικά όταν πρόκειται για διαμερίσματα όπου η κουζίνα συνδυάζεται με άλλα δωμάτια ή δεν έχει πόρτες. Αυτή η λύση βρίσκεται επίσης συχνά, καθώς οι πόρτες αφαιρούνται με μικρές περιοχές του διαμερίσματος για να διευκολύνουν την κίνηση σε αυτό και να αυξήσουν τη χρήσιμη περιοχή.

  Αόρατες κουκούλες στο κέντρο της κουζίνας (βίντεο)

  Μια ματιά από την άλλη πλευρά

  Στο δίκτυο, μπορείτε συχνά να συναντήσετε μια συζήτηση μεταξύ των αντιπάλων και των υπερασπιστών των κουκούλες. Οι αντίπαλοι υποστηρίζουν ότι η κουκούλα στην κουζίνα είναι απλά ένα αφιέρωμα στη μόδα, που επιβάλλονται από τους παραγωγούς και στην πραγματικότητα απολύτως άχρηστο. Επιπλέον, κάποιοι φοβούνται ότι μπορεί να είναι μια πηγή παθογόνων μικροοργανισμών, επειδή τα βακτηρίδια που συσσωρεύονται σε αυτό εύκολα και απλά πολλαπλασιάζουν διάφορα βακτήρια. Σε αυτό υπάρχει μια ορισμένη έννοια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απαιτείται να γίνει μόνιμος καθαρισμός και αντικατάσταση παγίδων λίπους.

  Επίσης, οι αντίπαλοι της κουκούλας ισχυρίζονται ότι τόσο μαζί της όσο και χωρίς αυτήν στην κουζίνα δεν υπάρχουν ειδικοί καπνοί και αιθάλη, το ποσό των οποίων είναι υπερβολικά υπερβολικό από τους κατασκευαστές κουκούλας. Από το λίπος, μπορείτε να απαλλαγείτε, κλείνοντας το φαγητό που προετοιμάζεται με τα καπάκια. Εξ ου και το συμπέρασμα ότι η κουκούλα δεν είναι απαραίτητη.

  Πολύ συχνά μπορείτε να δείτε την παρακάτω εικόνα: ένα άτομο έχει μια κουκούλα, αλλά μετά από λίγο πάει να το χρησιμοποιήσει.

  Οι λόγοι για τους οποίους η κουζίνα δεν ενεργοποιείται στην κουζίνα:

  • Ο άνθρωπος δεν βλέπει μια αισθητή διαφορά.
  • Πάρα πολύ θορυβώδες έργο της κουκούλας.

  Χρειάζομαι μια κουκούλα;

  Πώς είναι πραγματικά τα πράγματα; Αν εξετάσουμε το ζήτημα από όλες τις πλευρές, γίνεται σαφές ότι η καταλληλότητα του σχεδίου πρέπει να αποφασίζεται μεμονωμένα σε κάθε περίπτωση.

  Σε μικρές κουζίνες και σε πολύ μικρούς χώρους, όπου δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου χώρος, μπορείτε να κάνετε χωρίς τέντωμα, αφού η εισροή καθαρού αέρα και ο καθαρισμός του μπορούν να δώσουν ένα ανοιχτό φύλλο παραθύρου. Σε μεγάλους χώρους, αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί. Ως εκ τούτου, εδώ η κουκούλα είναι πιθανότατα απαραίτητη. Περαιτέρω θα πρέπει να λύσουμε μια ερώτηση, τι να επιλέξει - εξάτμιση ή κυκλοφορία. Η επιλογή πρέπει να βασίζεται στα παραπάνω πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αυτών ή άλλων συστημάτων.

  Επίσης, πρέπει να επιλέξετε το σωστό καπό. Αξίζει να θυμηθούμε ότι εάν το μοντέλο παράγει αξιοσημείωτο θόρυβο κατά την εργασία, σύντομα θα απενεργοποιηθεί και η εξαγοραζόμενη εξάτμιση θα αποδειχθεί μια πολύ άχρηστη αγορά. Επομένως, πρέπει να δοθεί προσοχή σε μοντέλα χαμηλού θορύβου.

  Σε σπίτια όπου υπάρχει σύστημα αερισμού και κλιματισμού, είναι αναμφισβήτητα το μοντέλο εξάτμισης της κουκούλας στην κουζίνα προτιμάται. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να εξασφαλίσετε έναν πλήρη καθαρισμό του αέρα. Στα περισσότερα από τα συνηθισμένα αστικά διαμερίσματα, το σύστημα εξάτμισης δεν είναι απαραίτητο, δεδομένου ότι θα δημιουργήσει μόνο πρόσθετα προβλήματα και θα αντλήσει αέρα από τους αεραγωγούς εξαερισμού, που δεν είναι πολύ φρέσκο. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο είτε να εγκαταλείψετε εντελώς την κουκούλα στην κουζίνα, είτε να επιλέξετε ένα μοντέλο κυκλοφορίας. Με την ευκαιρία, τότε θα είναι δυνατή η εξοικονόμηση χρημάτων στην εγκατάσταση.

  Τέλος, ακόμη και αν η κουζίνα δεν έχει σχηματιστεί και καπνούς και αιθάλη σε σημαντικές ποσότητες, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σχηματίζουν βλαβερές ουσίες που είναι αόρατα με γυμνό μάτι, αλλά επιβλαβή για την υγεία. Αυτό αφορά κυρίως τα προϊόντα που σχηματίζονται κατά την καύση του αερίου. Αυτές οι ουσίες συλλαμβάνονται τέλεια από την κουκούλα. Ως εκ τούτου, εάν το σπίτι έχει μια ηλεκτρική κουζίνα, η κουκούλα μπορεί να είναι μια άχρηστη συσκευή. Αλλά αν η κουζίνα είναι ένα φούρνο αερίου, κουκούλα σειράς που απαιτείται σε κάθε περίπτωση, διότι θα συμβάλει στην εξάλειψη των τοξικών ουσιών που σχηματίζονται κατά την καύση του φυσικού αερίου.

  Όταν πρόκειται να τοποθετήσετε την κουκούλα, είναι σημαντικό όχι μόνο να κρεμάσετε σωστά και να συνδέσετε τη συσκευή.

  Πριν από αυτό, πρέπει να επιλέξετε σωστά την απόσταση μεταξύ της κουκούλας και της σόμπας. Ο σωστός υπολογισμός εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα της συσκευής.

  Ας εξετάσουμε κάτω από τους βασικούς κανόνες της απόφασης αυτής της ερώτησης.

  Εν συντομία σχετικά με τα πρότυπα και τους κανόνες: για όσους δεν θέλουν να διαβάσουν πολλές λεπτομέρειες

  Για αρχάριους, ας περιγράψουμε εν συντομία τους βασικούς κανόνες και πρότυπα - αν κάποιος πρέπει να ξέρει γρήγορα σε ποιο ύψος είναι εγκατεστημένη η συσκευή ή αν δεν βρεθείτε σε λεπτομέρειες.

  Τα πρότυπα της απόστασης ανάρτησης έχουν ως εξής:

  Εάν είναι απαραίτητο (εάν ο χρήστης έχει υψηλή ανάπτυξη), το ύψος μπορεί να αυξηθεί ελαφρά. Για πόσο αύξηση επιτρέπεται - γραμμένο στις οδηγίες για κάθε προϊόν. Συνήθως αυτό το εύρος είναι 5-10 εκατοστά.

  Γιατί είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα;

  Ένα συγκεκριμένο ύψος της εγκατάστασης έχει επιλεγεί για κάποιο λόγο: εάν έχει επιλεγεί σωστά, τότε ο απορροφητήρας θα λειτουργήσει αποτελεσματικά. Και το αντίστροφο: αν η απόσταση στερέωσης δεν ταιριάζει σωστά, η συσκευή θα λειτουργεί επίσης λιγότερο αποτελεσματικά και δεν θα είναι τόσο βολική η χρήση της κουζίνας.

  Εάν τοποθετήσετε τη συσκευή πολύ χαμηλή:

  ένα άτομο θα είναι άβολα χρησιμοποιώντας μια σόμπα (ειδικά αν είναι ψηλό)?

  Υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς: η καύση των αιωρούμενων σωματιδίων στα φίλτρα και η σκόνη μπορεί να πάρει φωτιά από μια ανοιχτή φωτιά (η πιθανότητα είναι πολύ χαμηλή, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει).

  αφαιρέστε τα φίλτρα για καθαρισμό θα είναι λιγότερο βολικό.

  Εάν η κουκούλα είναι πολύ υψηλή - θα είναι πιο δύσκολο γι 'αυτήν να τραβήξει ατμό και μυρωδιά από την κουζίνα. Εξαιτίας αυτού, η συσκευή θα πρέπει να ενεργοποιηθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα, πράγμα που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο θόρυβο, μεγαλύτερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μεγαλύτερη πιθανότητα αποτυχίας.

  Εσείς: αυστηρά πρότυπα για GOST για κουκούλες - όχι. Όλα τα συνιστώμενα μεγέθη υπολογίζονται από τον κατασκευαστή: για την πιο βολική, ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία του εξοπλισμού.

  Πόσο σωστά μπορείτε να μετρήσετε την απόσταση;

  Ξέρετε ποια απόσταση πρέπει να μετρήσετε;

  • Στο κεκλιμένο μοντέλο: από το κατώτατο σημείο έως τους καυστήρες (επιφάνεια μαγειρέματος).
  • στο "συνηθισμένο" (ενσωματωμένο, τρούλο, σχήμα Τ, επίπεδο): από το φίλτρο και τους καυστήρες (εστία).

  Μην αποτύχετε, μετρήστε όχι μόνο την απόσταση από την κουκούλα στη σόμπα - πρέπει επίσης να υπολογίσετε πόσο βολικό θα είναι για σας να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Για να το κάνετε αυτό, στέκεστε μπροστά από τον πάγκο και φανταστείτε όπου θα τοποθετηθεί η κουκούλα. Σε αυτή την περίπτωση, λάβετε υπόψη όχι μόνο το ύψος, αλλά και το βάθος του σώματος - πόσες εκατοστά θα προεξέχουν από τον τοίχο. Εκτίμηση: Το σώμα θα επηρεάσει το κεφάλι κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος;

  Ύψος εκχύλισης πάνω από τη σόμπα: πρότυπο

  • 55-65 cm - για κεκλιμένα μοντέλα.
  • 75-85 cm - για άλλα προϊόντα (ενσωματωμένα, θολωτά, επίπεδα, σε σχήμα Τ).

  Το ύψος της κουκούλας πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα (επαγωγική ή κλασική): στάνταρ

  Το κανονικό ύψος στο οποίο εγκαθίστανται οι διατάξεις εξάτμισης πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα (μη σημαντικές, επαγωγικές ή κλασικές):

  • 35-45 cm - είναι δυνατόν να υπάρχουν κεκλιμένα μοντέλα (μετρούμενα από το κάτω μέρος).
  • 65-75 cm - για την τοποθέτηση άλλων μοντέλων.

  Έχουν δώσει προσοχή, τι να κάνει η απόσταση για ηλεκτρικές σόμπες είναι δυνατόν λιγότερο, από ό, τι για το φυσικό αέριο.

  Πάνω από την ηλεκτρική κουκούλα μπορεί να κρεμαστεί χαμηλότερα από πάνω από το αέριο - επειδή είναι λιγότερο εύφλεκτα (δεν υπάρχει ανοικτή φωτιά).

  Ύψος της εγκατάστασης των κεκλιμένων μοντέλων

  Τα κεκλιμένα μοντέλα αποτελούν μια βολική επιλογή για:

  χρήστες με υψηλή ανάπτυξη: δεδομένου ότι έτσι το σώμα δεν θα παρεμβαίνει με το κεφάλι κατά το μαγείρεμα?

 • μικρές κουζίνες: το κεκλιμένο σώμα οπτικά καταλαμβάνει λιγότερο χώρο, δεν προεξέχει μακριά από τον τοίχο.
 • Μετρήστε σε αυτή την περίπτωση, την απόσταση από το κάτω άκρο του σώματος και το μαγείρεμα του καυστήρα.

  Για άλλη μια φορά, το κεκλιμένο μοντέλο κρέμεται σε τέτοιο ύψος:

  • 35-45 cm εάν χρησιμοποιείται ηλεκτρική εστία.
  • 55-65 cm εάν έχει εγκατασταθεί μια σόμπα αερίου.

  Τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης μοντέλων άλλων τύπων (ενσωματωμένα, θόλος, νησί)

  Εκτός από τις κεκλιμένες, υπάρχουν μοντέλα αυτών των τύπων:

  1. Ενσωματωμένο (ενσωματωμένο). Εγκατασταθεί στο ντουλάπι της κουζίνας, έχει ένα μικρό βάθος, έχει ένα ανασυρόμενο μέρος.
  2. Τ σχήμα και τρούλο. Διαφέρει οπτικά. Μπορεί να καλύπτεται από ντουλάπι κουζίνας.
  3. Flat. Μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας, εξοικονομώντας χώρο στο μέγιστο. Η χαμηλότερη κατηγορία ισχύος.
  4. Νησί. Μια τέτοια συσκευή είναι τοποθετημένη στην οροφή - εάν η πλάκα δεν βρίσκεται κοντά στον τοίχο, αλλά σε απόσταση.

  Το ύψος της τοποθεσίας τους πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες που περιγράφονται παραπάνω, ανεξάρτητα από το είδος.

  Τι άλλο πρέπει να ψάξω κατά την επιλογή μιας τοποθεσίας για εγκατάσταση;

  Για να μην κάνετε λάθη κατά την επιλογή μιας θέσης για εγκατάσταση, εκτός από το ύψος, δώστε προσοχή σε τέτοιες παραμέτρους:

  1. (που είναι ήδη εκεί, ή ένα μέρος όπου μπορεί να γίνει).
  2. Απόσταση από τον αερισμό.
  3. Ισχύς.
  4. Βάθος και πλάτος. Για να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα της κουκούλας, η κουκούλα πρέπει απαραίτητα να καλύπτει ολόκληρη την "επιφάνεια εργασίας" της πλάκας.