Απόσταση από την κουκούλα στην εστία

Στις σόμπες κουζίνας της οικοδέσποινας προετοιμάστε μέχρι και το 90% όλων των πιάτων. Αυτή η δημιουργική-ρουτίνα διαδικασία συνοδεύεται από την απελευθέρωση του ατμού, (όχι και μερικές φορές) ευχάριστες γεύσεις, τα λεπτά σωματίδια και επιβλαβή λιπαρά προϊόντα που σχηματίζονται κατά τη διαδικασία της καύσης. Όλα αυτά είναι κορεσμένα με τον περιβάλλοντα χώρο, και πρώτα απ 'όλα τον αέρα στην κουζίνα. Χωρίς συσκευή εξαερισμού είναι απαραίτητη, αλλά ποια θα πρέπει να είναι η απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα για να εξασφαλιστεί η καθαριότητα σε ένα μικρό δωμάτιο;

Η απάντηση σε αυτό το επείγον ερώτημα μπορεί να βρεθεί στο σημερινό άρθρο.

Βέλτιστες τιμές ύψους για διαφορετικά μεγέθη

Το ύψος της εγκατάστασης του καλύμματος πάνω από το πλακίδιο προσδιορίζεται λαμβάνοντας υπόψη τα 2 εξαρτήματα - τον τύπο της εστίας και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της θέσης του εξοπλισμού για μια συγκεκριμένη κουζίνα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το ύψος δεν είναι ποτέ "συνδεδεμένο" με τις διαστάσεις της εισαγωγής αέρα, των συμπληρωματικών στοιχείων ή του τύπου της συσκευής.

Η μόνη εξαίρεση από τους κανόνες είναι η κουζίνα με χαμηλά ταβάνια, όπου δεν είναι δυνατό να αντέξει η συνιστώμενη απόσταση μεταξύ της επιφάνειας μαγειρέματος και της κουκούλας.

Δώστε προσοχή! Οι ειδικοί συνιστούν να ρυθμίζεται το ύψος της εγκατάστασης της δομής εισαγωγής σε απόσταση 10 cm από την ονομαστική τιμή σχεδιασμού.

Οριζόντιες λύσεις

Είναι δυνατό να προσδιοριστεί ακριβώς σε ποιο ύψος έχει εγκατασταθεί ο απορροφητήρας, μόνο εάν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον τύπο της κουζίνας που χρησιμοποιείται. Συνεχίζοντας, επιλέγεται η απόσταση μεταξύ εισροής και εξάτμισης. Ο καθορισμένος τύπος εξοπλισμού εγκαθίσταται λαμβάνοντας υπόψη πολλές παραμέτρους (όπως επιφάνεια μαγειρέματος, χωρητικότητα της μονάδας εισαγωγής κ.λπ.).

Αλλά ποια είναι η βέλτιστη απόσταση μεταξύ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας;

Ο κανόνας για κάθε συσκευή είναι διαφορετικός, αλλά υπάρχουν αποδεκτά πρότυπα που συνιστούν κατά κύριο λόγο συστάσεις:

 • η απόσταση ανάμεσα στην κουκούλα και τις εστίες αερίου - από 65 έως 85 cm.
 • Η ελάχιστη απόσταση από τον ηλεκτρικό πίνακα είναι 60 cm και η μέγιστη απόσταση είναι 80 cm.

Αυτά τα δεδομένα ισχύουν μόνο για συσκευές που έχουν καθοριστεί αυστηρά οριζόντια.

Βίντεο κατά την εγκατάσταση της μονάδας οριζόντιου τύπου

Τακτοποιημένα συσσωματώματα

Κατά την εγκατάσταση μοντέλων κεκλιμένου τύπου, είναι εξαιρετικά σημαντικό η απόσταση μεταξύ της κουζίνας και του απορροφητήρα να συμφωνεί με τις ακόλουθες τιμές:

 • από 35 έως 45 cm όταν εργάζεστε με ηλεκτρική εστία.
 • από 55 έως 65 cm - για καυστήρες αερίου.

Σε μια πραγματική κουζίνα, συσκευές αερισμού συνήθως εγκαθίστανται όπου η λειτουργία δεν θα είναι μόνο αποτελεσματική, αλλά και βολική για την οικοδέσποινα. Οι παραπάνω αποστάσεις είναι πειραματικά καθορισμένες τιμές, επιβεβαιωμένες από χρόνια πρακτικής. Μπορείτε να τα υπολογίσετε μόνοι σας, αλλά πρέπει απλώς να λάβετε υπόψη διάφορες μεταβλητές:

 • κουζίνα;
 • χαρακτηριστικά σχεδιασμού του δωματίου.
 • κατά προσέγγιση επιφάνεια της εστίας.
 • την παραγωγικότητα και τον τύπο της κουκούλας.
 • αύξηση των μελών της οικογένειας, νοικοκυρές.

Δώστε προσοχή! Η μονάδα εξαγωγής απλά τοποθετείται πάνω σε μια ηλεκτρική κουζίνα, έτσι ώστε το ύψος αυξάνεται χωρίς ειδικές δυσκολίες, αν είναι απαραίτητο. Αλλά για να μειώσετε τον εξοπλισμό κάτω από το ελάχιστο επίπεδο απαγορεύεται αυστηρά.

Αν δεν συμμορφώνεστε με την καθορισμένη απόσταση και κρεμάτε τη συσκευή πολύ χαμηλά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η συσκευή να λειτουργεί υπό συνθήκες σταθερής θέρμανσης. Και αυτό είναι γεμάτο με πρόωρη αποτυχία του πιστού βοηθού. Επιπλέον, εάν η κουκούλα είναι εγκατεστημένη πολύ χαμηλά πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα, θα είναι απλά ακατάλληλη για χρήση.

Βίντεο κατά την εγκατάσταση της μονάδας κεκλιμένου τύπου

Πρακτικές συστάσεις ειδικών

Με βάση δεκαετίες πρακτικής λειτουργίας, οι εμπειρογνώμονες σχημάτισαν τις δικές τους συστάσεις σχετικά με το ύψος στο οποίο πρέπει να κρεμαστεί η κουκούλα. Υπάρχουν ακλόνητοι κανόνες για τα αδρανή που τοποθετούνται πάνω από τη βάση του καυστήρα αερίου. Αυτά ορίζονται στις οδηγίες χρήσης ή τις συστάσεις εγκατάστασης που είναι προσαρτημένες σε κάθε μοντέλο της κουκούλας.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

 1. Τα προϊόντα της Bosch παραδοσιακά θεωρούνται από τα καλύτερα στην αγορά. Η μέση χωρητικότητα των μονάδων είναι 650 m3 / h. Καλύτερα είναι να κρεμάσετε την κουκούλα αυτής της χωρητικότητας σε απόσταση 65 cm από την επιφάνεια των καυστήρων.
 2. Οι λύσεις που παράγονται από τη μάρκα Shindo χαρακτηρίζονται από αξιοπιστία και διαθεσιμότητα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μιλάμε για μια οριζόντια συσκευή μέσης ισχύος. Η μέση παραγωγικότητα των συσκευών είναι 450-500 m3 / h. Η κουκούλα της κουζίνας είναι τοποθετημένη σε ύψος 75 cm πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα. Η συσκευή δεν πρέπει να βρίσκεται πάνω από την ανοικτή φλόγα του καυστήρα.
 3. Τα προϊόντα της εγχώριας μάρκας Saturn δεν μπορούν να καυχηθούν με υψηλή ισχύ, αλλά παράλληλα, η παραγωγικότητα των 240-300 m3 / h θα είναι αρκετή για τη μέση οικοδέσποινα. Η συνιστώμενη απόσταση από την κουκούλα είναι 75-80 cm από την εστία.

Ποια προϊόντα για να αγοράσετε και από ποια μάρκα - εξαρτάται από εσάς, αλλά από την άποψη του ύψους τοποθέτησης, οι μονάδες είναι σχεδόν πανομοιότυπες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόσταση από την επιφάνεια της κουζίνας αερίου στην κουκούλα καθορίζεται από μια σειρά από σημαντικές απαιτήσεις:

 • ευκολία στη διαδικασία λειτουργίας.
 • πιθανότητα εξομάλυνσης αυθόρμητης καύσης (ιδίως εάν υπάρχουν πίνακες με άλλες οικιακές συσκευές κοντά).
 • αποτελεσματική πρόσληψη βρώμικου αέρα πάνω από τη σόμπα, σόμπα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω απαιτήσεις, μπορεί να υποστηριχθεί ότι η ασφαλέστερη και αποδεκτή απόσταση από την επιφάνεια μαγειρέματος στην κουκούλα είναι μεταξύ 70-90 cm.

Αποτελέσματα

Πριν αγοράσετε μια κουκούλα, σας συνιστούμε να καθορίσετε το μέγεθος της πλάκας (ειδικότερα το πλάτος της), το ύψος των οροφών και τη συνολική επιφάνεια της κουζίνας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καθορίσετε τον αριθμό των μελών της οικογένειας, την ένταση και τη συχνότητα του μαγειρέματος. Τα καθορισμένα δεδομένα θα επιτρέψουν την πιο κατάλληλη επιλογή της βέλτιστης μονάδας. Και το ύψος της κουκούλας αναφέρεται στις οδηγίες για κάθε συγκεκριμένο μοντέλο. Με ορισμένες δεξιότητες για να το εγκαταστήσετε με τα χέρια τους δεν θα είναι δύσκολη.

Απόσταση από την κουζίνα στην κουζίνα: συστάσεις ειδικών

Η χρήση της σόμπας συνοδεύεται από τη διαδικασία καύσης αερίου και την απελευθέρωση υπολειμματικών προϊόντων στον περιβάλλοντα χώρο. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς τη βέλτιστη απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα, η οποία θα είναι αρκετή για να εξασφαλίσει υψηλής ποιότητας ανταλλαγή αέρα. Χωρίς κουκούλα για την κουζίνα δεν μπορεί να κάνει. Αλλά το ερώτημα είναι σχετικό, όπως ποτέ άλλοτε.

Αυτή η παράμετρος καθορίζει την απόδοση της συσκευής, καθώς και την καθαριότητα του αέρα στην κουζίνα. Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτές τις συνθήκες όταν η κουζίνα συνδυάζεται με την τραπεζαρία.

Η απόσταση από την κουζίνα και την κουκούλα είναι οριζόντια και κεκλιμένη

Το ύψος της εγκατάστασης του καλύμματος πάνω από την πλάκα καθορίζεται από δύο κριτήρια - τον τύπο της πλάκας και τα χαρακτηριστικά της διαρρύθμισης της μονάδας.

Τα δομικά χαρακτηριστικά της οικιακής συσκευής, το μέγεθος του αγωγού ή η παρουσία πρόσθετων στοιχείων δεν επηρεάζουν την τιμή αυτή. Εξαίρεση από τους κανόνες - η κατάσταση όταν η οροφή είναι σε χαμηλό υψόμετρο και η απόσταση από την πλάκα έως την κουκούλα δεν μπορεί να διατηρηθεί εποικοδομητικά. Συνιστάται στους ειδικούς να λαμβάνουν υπόψη την αξία της ονομαστικής ισχύος της συσκευής και στη συνέχεια να ρυθμίζουν το ύψος ± 10 cm από το μέσο όρο που προτείνεται.

Έξω κουκούλες

Κατά την τοποθέτηση κεκλιμένων μοντέλων συσκευών, πρέπει να τηρείτε την απόσταση που υποδεικνύει ο κατασκευαστής:

 • από 35 έως 50 cm, εάν τα πιάτα πρόκειται να μαγειρευτούν σε ηλεκτρική εστία ή εστία επαγωγής.
 • από 55 έως 65 cm - τη συνιστώμενη απόσταση από το σχέδιο πάνω από τη σόμπα αερίου.

Τοποθέτηση της μονάδας κουζίνας είναι όπου θα είναι βολικό για χρήση. Φυσικά, οι τιμές που υποδεικνύονται από τους ειδικούς δεν λαμβάνονται "από το κεφάλι". Τα υπολογισθέντα δεδομένα λαμβάνουν υπόψη ορισμένα κριτήρια:

 • τη διάταξη του δωματίου.
 • κουζίνα;
 • την ανάπτυξη της ερωμένης?
 • ισχύ της μονάδας εξαγωγής ·
 • το εσωτερικό και τα χαρακτηριστικά του δωματίου.

Οι επαγγελματίες δίνουν έμφαση στο γεγονός ότι η απόσταση από την επιφάνεια μαγειρέματος στην οικιακή μονάδα μπορεί να αυξηθεί εάν υπάρχει επαρκές περιθώριο για την παροχή ρεύματος. Όσον αφορά τη μείωση κάτω από την προτεινόμενη τιμή, αυτό απαγορεύεται αυστηρά. Η σωστή εγκατάσταση θα καταστήσει δυσκολότερη τη λειτουργία της συσκευής, καθιστώντας την ακατάλληλη.

Εάν η απόσταση μεταξύ της κουκούλας και της εστίας είναι μικρότερη από την προτεινόμενη τιμή, η μονάδα θα είναι σε σταθερή και ουσιαστική κατάσταση θέρμανσης. Από τέτοιες καταστάσεις είναι καλύτερα να αρνηθείτε αρχικά, αλλιώς ο εξοπλισμός θα αποτύχει γρήγορα.

Οριζόντιες συσκευές

Σε ποιο ύψος πρέπει να κρεμάσετε την κουκούλα πάνω από την εστία, εξαρτάται κυρίως από τα χαρακτηριστικά της ίδιας της πλάκας με μια οριζόντια τοποθετημένη επιφάνεια.

Η θέση αυτού του τύπου εξοπλισμού εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων οι κύριοι - τύπος πλάκας, μοντέλο, τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Συνιστώμενες τιμές:

 • για ηλεκτρική εστία - από 60 έως 80 cm.
 • για καυστήρες αερίου - από 65 έως 85 cm.

Οι αποχρώσεις της τοποθέτησης σε μια ηλεκτρική κουζίνα

Για την κουζίνα, η κουκούλα είναι μια δομή μέσω της οποίας ο εξαναγκασμένος αέρας ανταλλάσσεται σε ένα δωμάτιο. Εξουδετερώνει τον μολυσμένο αέρα, τον καθαρίζει, εξαλείφοντας μικρά σωματίδια λίπους, καπνούς, προϊόντα καύσης, οσμές και ακόμη και ακαθαρσίες που σχηματίζονται κατά το μαγείρεμα.

Το ύψος της κουκούλας εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της ίδιας της εγκατάστασης. Εδώ είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε σε διάφορες πτυχές:

 • μια επίπεδη αιωρούμενη δομή μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από το αέριο ή την ηλεκτρική πλάκα σε οριζόντια θέση.
 • το πιο συχνά η κουκούλα της κουζίνας είναι τοποθετημένη στον τοίχο κοντά στη σόμπα, ενώ το ύψος μπορεί να επιλεγεί οποιαδήποτε, κατά τη διακριτική ευχέρεια του ιδιοκτήτη.
 • ενσωματωμένες συσκευές εγκαθίστανται σε μια ειδική αντανάκλαση της κουζίνας που βρίσκεται πάνω από τη σόμπα.
 • για την εγκατάσταση μιας νησιωτικής μονάδας, τα ευρύχωρα δωμάτια είναι τα καλύτερα κατάλληλα όπου μπορεί κανείς να κρεμάσει την κουκούλα στο κεντρικό τμήμα του δωματίου, κοντά στην οροφή.

Η απόσταση μεταξύ της εισροής και του απορροφητήρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 cm. Παρά το γεγονός ότι η τιμή αυτή δεν είναι πειστική και μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί το συνιστούσα να προσκολλώνται με ακρίβεια.

Σε ποιο ύψος τοποθετείτε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα αερίου

Η απόσταση από την πλάκα έως την κουκούλα υποδεικνύεται όχι μόνο από τους κατασκευαστές οικιακών συσκευών αλλά και από τις συστάσεις των ειδικών που βασίζονται σε χρόνια λειτουργίας διαφόρων τύπων και μοντέλων. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο ερώτημα ποιος είναι ο κανόνας της εγκατάστασης μιας κουκούλας κουζίνας πάνω σε θερμοσίφωνες αερίου, δεδομένου ότι κυριαρχούν σε κατοικίες και διαμερίσματα.

Οι κατασκευαστές μονάδων κουζίνας στις οδηγίες για κάθε συσκευή, ο ηγούμενος συνιστούν τους καταναλωτές να τηρούν τις συνθήκες εγκατάστασης και επίσης να τηρούν την ελάχιστη απόσταση μεταξύ της εστίας και της κουκούλας. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

 1. Η ρωσική εταιρεία Saturn στις οδηγίες για το μοντέλο M60 δείχνει ότι η συσκευή πρέπει να τοποθετηθεί σε απόσταση 65 cm από τον καυστήρα. Η απόδοση αυτού του μοντέλου δηλώνεται σε 245 m3 / h.
 2. Το Bosch DWW09W650 είναι εγκατεστημένο σε ύψος τουλάχιστον 65 cm πάνω από τους καυστήρες αερίου. Πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα - η απόσταση από την εστία μπορεί να μειωθεί στα 55 cm. Η παραγωγικότητα της συσκευής είναι 650 650 m3 / h.
 3. Η μονάδα από την εταιρεία Shindo Metida60W έχει χωρητικότητα 420 m3 / h. Αυτό το μοντέλο πρέπει να εγκατασταθεί σε απόσταση 75 cm.

Σε ποια απόσταση είναι καλύτερο να κρεμάσετε τη μονάδα κουζίνας; Η απόσταση μεταξύ του κάτω μέρους της κουκούλας και των καυστήρων εξαρτάται από 3 απαιτήσεις:

 • πιθανότητα αυθόρμητης καύσης.
 • εξασφαλίζουν την απομάκρυνση των μολυσμένων ροών αέρα ·
 • εγγυώνται την άνετη χρήση του ιδιοκτήτη.

Δεν υπάρχουν οριζόντιοι περιορισμοί, όπως για το κατακόρυφο επίπεδο, η απόσταση είναι στην περιοχή των 70-90 cm.

Ειδικοί προτείνουμε να ελέγξετε με το σύμβουλο της εταιρείας, σε ποιο ύψος για να ρυθμίσετε το καπό αναφέροντας τις ακριβείς τιμές που βελτιστοποιούν τη λειτουργικότητα της συσκευής. Μερικές φορές η απόσταση αυξάνεται λόγω της απόκτησης μιας ισχυρής συσκευής, η οποία θα προσφέρει στην οικοδέσποινα επιπλέον άνεση.

Η σωστά επιλεγμένη απόσταση από την πλάκα μέχρι την κουκούλα και την επαγγελματική εγκατάσταση θα διασφαλίσει την αποτελεσματική και μακροχρόνια λειτουργία του εξοπλισμού. Μελετήστε προσεκτικά τις οδηγίες, όπου οι αντίστοιχες τιμές και το ύψος υποδεικνύονται από τον κατασκευαστή.

Ποια θα πρέπει να είναι η απόσταση από το πιάτο στην κουκούλα;

Το μαγείρεμα στην κουζίνα συνοδεύεται πάντα από την έκλυση καπνών και ξένων μυρωδιών. Αποφύγετε όλα αυτά βοηθά το σύστημα καθαρισμού του αέρα, χωρίς το οποίο ένα σύγχρονο δωμάτιο για το μαγείρεμα και να φανταστεί κανείς αδύνατη.

Προκειμένου η κουκούλα να εκτελέσει σωστά τη λειτουργία που της έχει ανατεθεί, είναι σημαντικό να κάνετε τη σωστή εγκατάσταση. Ιδιαίτερη σημασία στην περίπτωση αυτή είναι η απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα. Πώς πρέπει να είναι σε ένα διαμέρισμα όπου συνήθως η κουζίνα δεν έχει τόσο μεγάλη έκταση; Τι είδους κουκούλες υπάρχουν και πώς να τις εγκαταστήσετε σωστά; Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα βρεθούν παρακάτω.

Σε ποια απόσταση πρέπει να εγκατασταθεί ο καυστήρας;

Για να μην υπάρχουν προβλήματα με την αγορά και την εγκατάσταση της κουκούλας, πρέπει πρώτα απ 'όλα να ασχοληθείτε με τη λειτουργικότητα και τους τύπους.

Όσον αφορά το τεχνικό δυναμικό, τέτοιες συσκευές παρέχουν καθαρισμό:

 • Ροή - Η βρώμικη μάζα αέρα εξέρχεται στο σύστημα εξαερισμού ολόκληρου του κτιρίου ή απευθείας στο δρόμο.
 • ανακύκλωση - φιλτράρισμα αέρα στο ίδιο το δωμάτιο και μεταφορά του έξω (περνώντας μέσα από τις συσκευές φιλτραρίσματος, ο αέρας εξαγωγής επιστρέφει στην κουζίνα).


Επιπλέον, τέτοιοι τύποι κουζινών αερισμού κουζίνας όπως:

 • κρεμασμένη - στερεωμένη ακριβώς επάνω από την πλάκα, αλλά, χάρη στην επίπεδη μορφή, αναλαμβάνει την ελεύθερη τοποθέτηση στον πυθμένα του δαπέδου σε έναν τοίχο ή σαν ράφι.
 • ενσωματωμένο - περιλαμβάνει την εγκατάσταση στο ντουλάπι της κουζίνας με αρθρωτό τύπο ή αντί του πυθμένα του.
 • τοίχος - όπως το κρεμαστό κόσμημα, τοποθετείται πάνω από τη σόμπα, αλλά το ίδιο το σώμα είναι στερεωμένο στον τοίχο?
 • Γωνιακό - σχεδιασμένο για πλάκες που τοποθετούνται στη γωνία της κουζίνας.
 • νησί - τοποθετημένο στη μέση της οροφής και είναι σχεδιασμένο για κουζίνες με μεγάλες εκτάσεις.


Σύμφωνα με το σχήμα της εισαγωγής αέρα, η κουκούλα μπορεί να είναι:

 • Οριζόντια - βρίσκεται συγχρόνως με την επιφάνεια του πλακιδίου.
 • Κάθετη - από την οριζόντια διαφέρει ως προς το ότι είναι τοποθετημένη σε κλίση.
 • Τούμπα - διαφέρει μορφή (παρόμοια με τη σκηνή).

Μια τέτοια ποικιλία εξαντλητικού εξοπλισμού κουζίνας προϋποθέτει γνώση ενός κανόνα: η κουκούλα πρέπει κατ 'ανάγκη να συμπίπτει με το μέγεθος της εστίας και να κρέμεται ακριβώς πάνω από τη σόμπα. Όσο για τη δύναμη, οι συμβουλές του ειδικού δεν θα είναι δυσάρεστες, αφού σε μια μεγάλη κουζίνα η συσκευή μικρού μεγέθους δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα και σε μια μικρή - η ισχυρή μονάδα θα φαίνεται παράλογη.

Οι εγκαταστάσεις καθαρισμού του αέρα καλούνται να εκτελούν τα καθήκοντά τους με ποιοτικό τρόπο, εξαλείφοντας τον αέρα από τις δυσάρεστες οσμές και τους καπνούς και ταυτόχρονα δεν προκαλούν παρεμβολές και είναι πυρίμαχα. Από αυτή την άποψη, για όλα τα καθορισμένα πρότυπα για την εγκατάσταση αποσπασμάτων.

Όσον αφορά την απόσταση από την πλάκα, η οποία πρέπει να τηρείται κατά την τοποθέτηση της συσκευής καθαρισμού του αέρα, τότε, σύμφωνα με την GOST, καθορίζεται το ακόλουθο πρότυπο:

 • η άμεση εκχύλιση από την επιφάνεια της σόμπας αερίου πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 75-85 cm.
 • κεκλιμένο - το κατώτερο τμήμα του αναλαμβάνει μια ελάχιστη απόσταση από τη σόμπα αερίου κατά 55, το μέγιστο - 65 cm.
 • Η απόσταση από την ηλεκτρική πλάκα στην κουκούλα, αν είναι ευθεία, έχει ρυθμιστεί σε 65-75 cm.
 • με μια πλάγια εκδοχή του - σε 35-45 cm μεταξύ της πλάκας και του κάτω άκρου της κουκούλας.

Τέτοιες συστάσεις δεν πρέπει να αλλάξουν. Μετά από όλα, για παράδειγμα, εάν μειώσετε την απόσταση, η κουκούλα μπορεί κυριολεκτικά να κρεμάσει πάνω από το κεφάλι του μάγειρα, ο οποίος θα αγγίζει πάντα το κεφάλι της. Επιπλέον, η κουκούλα συχνά θα ζεσταθεί, η οποία δεν θα αντικατοπτρίζεται στην εργασία της με τον καλύτερο τρόπο. Αν η συσκευή είναι τοποθετημένη υψηλότερα, η ισχύς της, σε σχέση με την απορρόφηση του αέρα εξαγωγής, μπορεί να μειωθεί και τότε θα είναι αδύνατο να απαλλαγούμε από οσμές και σημεία λίπους.

Και όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν αγοράζετε μια πιο ισχυρή εγκατάσταση που παρέχει πρόσθετη ευκολία, η βέλτιστη απόσταση μεταξύ της επιφάνειας μαγειρέματος και της είναι ρυθμισμένη.

Οριζόντια

Η απόσταση που πρέπει να τραβιέται από μια πλάκα με μια οριζόντια τοποθετημένη επιφάνεια εξαρτάται κυρίως από τα χαρακτηριστικά της ίδιας της πλάκας. Μεταξύ αυτών - τον τύπο, το μοντέλο, τις τεχνικές παραμέτρους.

Η συνιστώμενη τιμή, που ορίζεται από τα πρότυπα, για ηλεκτρικές σόμπες είναι 60-80 cm, αέριο - 65-85. Το κυριότερο είναι ότι η συσκευή δεν πρέπει να παρεμβαίνει στη λειτουργία και να εκτελεί τις λειτουργίες της με πλήρη ισχύ.

Έχει κλίση

Εάν το μοντέλο είναι κεκλιμένο, είναι σημαντικό να τηρείτε την απόσταση που καθορίζεται από τους κατασκευαστές. Συνήθως είναι 35-50 cm για ηλεκτρικές ή επαγωγικές επιφάνειες μαγειρέματος και 55-65 cm - ανάμεσα στην κουκούλα και τη σόμπα αερίου. Εγκατάσταση της συσκευής κουζίνας, φυσικά, παρέχεται όπου θα είναι πιο βολικό για τη χρήση της. Η εξάτμιση συνδέεται με τις παραπάνω αποστάσεις, οι οποίες, αρκετά κατανοητά, καθορίζονται από την πρακτική. Αλλά αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να τα υπολογίσετε μόνοι σας.

Με την ευκαιρία, η εγκατάσταση της κουκούλας πάνω από τα πλακάκια δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Ως εκ τούτου, για να αυξηθεί το ύψος της κατάσχεσης, αν θα πρέπει να αλλάξει, δεν είναι δύσκολο, αλλά όσο χαμηλότερη είναι η ρύθμιση κάτω από το συνιστώμενο πρότυπο απαγορεύεται αυστηρά.

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα

Το κανονικό ύψος, που παρέχει εγκατάσταση ενός εκχυλίσματος πάνω από μια ηλεκτρική κουζίνα:

 • για κεκλιμένα μοντέλα συσκευών καθαρισμού αέρα - σε απόσταση 35-45 cm από τον πυθμένα.
 • για όλους τους άλλους - 65-75 εκ.

Όπως φαίνεται, για τις ηλεκτρικές σόμπες είναι μικρότερο από ότι για τις παραλλαγές με επιφάνεια αερίου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ανοικτή φωτιά σε αυτά. Αυτό το χαρακτηριστικό της εγκατάστασης είναι πολύ βολικό στο ότι, αν είναι απαραίτητο, η κουκούλα πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα μπορεί ακόμα να χαμηλώσει. Αλλά πρέπει να το κάνετε αυτό, όπως στην εγκατάσταση οποιασδήποτε συσκευής καθαρισμού του αέρα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κουζίνας, την ανάπτυξη του χρήστη, του οποίου η εργασία δεν πρέπει να επηρεάζει την κουκούλα, τη δύναμη του συγκεκριμένου μοντέλου.

Είναι σημαντικό να μελετήσετε τις προδιαγραφές της πριν την εγκατάσταση της μονάδας. Αλλά, φυσικά, ο κανόνας παραμένει αμετάβλητος: η κουκούλα πρέπει να είναι πλήρως συσχετισμένη με το μέγεθος της επιφάνειας μαγειρέματος (στην περίπτωση αυτή - ηλεκτρικής).

Παράγοντες που επηρεάζουν την απόσταση μεταξύ της κουζίνας και της κουκούλας

Ξεχωριστά, θα πρέπει να τονίσουμε και πάλι τους παράγοντες που επηρεάζουν την αφαίρεση της εγκατάστασης της κουκούλας από την κουζίνα. Το ύψος εξαρτάται από το τι θα είναι:

 • το μέγεθος της κουζίνας?
 • χαρακτηριστικά της διάταξης του.
 • επιφάνεια μαγειρέματος (τύπος και μέγεθος).
 • την ισχύ και τον τύπο της διάταξης εξαγωγής ·
 • την ανάπτυξη αυτού που θα μαγειρέψει περισσότερο στη σόμπα.

Ταυτόχρονα, είναι επίσης σημαντικό να τηρείτε όλες τις προδιαγραφές για την εγκατάσταση της εγκατάστασης εξαερισμού που καθορίζεται στο φύλλο δεδομένων.

Η εφαρμογή όλων αυτών των συστάσεων θα καταστήσει δυνατή τη χρήση της συσκευής για τον αερισμό στην κουζίνα, πολύ αποτελεσματικά, και να το αποθηκεύσετε από περιττές οσμές και να χαλάσει το εσωτερικό του σωματικού λίπους.

Υπολογισμός της ελάχιστης απαιτούμενης ισχύος εξόδου

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, η δύναμη της κουκούλας μπορεί να υπολογιστεί, αν είναι απαραίτητο, από τον εαυτό σας. Για το σκοπό αυτό παρέχεται ένας ειδικός τύπος:

 • , όπου A είναι το μήκος του δωματίου,
 • Β είναι το πλάτος του,
 • H είναι το ύψος,
 • 10 ή 12 είναι ο συντελεστής.

Για παράδειγμα, για μια κουζίνα μήκους 3, πλάτους - 2 και ύψους 2,5 μ. Η παραγωγικότητα ενός κουζινέζου θα είναι:

Μια τέτοια ποσότητα αέρα θα ρέει μέσα στη μονάδα μέσα σε μία ώρα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτοί οι συντελεστές (10 και 12) αντιπροσωπεύουν την υψηλότερη απόδοση, επομένως δεν υπάρχει αποθεματικό ισχύος σε αυτόν τον υπολογισμό. Και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορεί να είναι απαραίτητο.

Επιπλέον, αυτός ο συντελεστής μπορεί να εξαρτάται από τον τύπο της χρησιμοποιούμενης πλάκας. Έτσι, είναι για συσκευές αερίου αυξάνεται σε 20 (μέσω μιας ουσιαστικής ροής των αποβλήτων καύσης αερίου), για ηλεκτρικά - έως 15. Επειδή πάντα απαραίτητο να υποθέσουμε υπερβολική ισχύ, με επίκεντρο τον υπολογισμό.

Ο παραπάνω υπολογισμός ισχύει για κλειστούς χώρους, οι οποίοι διαχωρίζονται από άλλους με μια πόρτα κλεισίματος. Εάν δεν υπάρχει κανένας, αλλά απλά υπάρχει ένα τοξοειδές άνοιγμα που χωρίζει το δωμάτιο στην κουζίνα και την τραπεζαρία (σαλόνι), τότε είναι απαραίτητο να γίνουν διορθώσεις λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα χαρακτηριστικά. Καθώς ο υπολογισμός γίνεται πιο περίπλοκος, αναμένεται η αναμενόμενη ισχύς από τους ειδικούς πίνακες.

Κανόνες εγκατάστασης συσκευής

Το έργο της συσκευής εξαγωγής εξαρτάται από την εκπλήρωση των κανόνων εγκατάστασης:

 • η εστία οποιασδήποτε πλάκας πρέπει να έχει το ίδιο μέγεθος με μια συσκευή εξαερισμού (τυπική 60-90 cm) - αυτό θα σας επιτρέψει να πιείτε τον μολυσμένο αέρα.

 • η κουκούλα πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένη έτσι ώστε η απόσταση από την πλάκα να μην έρχεται σε αντίθεση με τα πρότυπα πυρασφάλειας και να αντιστοιχεί στον τύπο της πλάκας.

 • η συσκευή στο δίκτυο πρέπει να συνδεθεί σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις.
 • Φυσικά, η εγκατάσταση του εξοπλισμού εξάτμισης είναι καλύτερα να ανατεθεί σε ειδικούς. Αλλά να το κάνετε μόνοι σας είναι επίσης δυνατό.

  Διαρρύθμιση των αεραγωγών

  Κατά την εγκατάσταση αεραγωγών, θα πρέπει να αποφεύγεται μεγάλος αριθμός στροφών, επειδή η υπερβολική παρουσία τους θα δυσκολεύει την αποστράγγιση του μολυσμένου αέρα. Ως εκ τούτου, είναι επιθυμητό οι σωλήνες να είναι ευθύγραμμοι, βραχείς και πρακτικά απαλλαγμένοι από κάμψη. Εγκαθίστανται έτσι ώστε ο εισαγόμενος αέρας να μπορεί να μετακινηθεί από τη χοάνη στο λεπτό τους άκρο.

  Ανοίγοντας κανάλια για βρύσης αέρα είναι επίσης σημαντικό να μην περιορίσετε οπές ή να εφαρμόζουν περισσότερες ενώσεις, διότι αυτό θα περιόριζε την ελεύθερη κυκλοφορία της μάζας αέρα και την προώθηση υπερβολικό φορτίο στο καπό του κινητήρα.

  Η διατομή του σωλήνα εξόδου πρέπει να αντιστοιχεί στο μέγεθος του ανοίγματος της μονάδας εξαγωγής.

  Θέση της πρίζας

  Η θύρα συνδέεται συνήθως μέσω μιας ηλεκτρικής πρίζας, η οποία είναι εγκατεστημένη στην κορυφή (2-2,5 m πάνω από το επίπεδο του δαπέδου). Τοποθετημένη ντουλάπια της κουζίνας, έτσι ώστε να είναι περισσότερο από 10-20 cm. Και από τον αγωγό θα πρέπει να μετατοπιστεί προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά κατά 15-20 εκατοστά.

  Είναι επιθυμητό η πρίζα να έχει γείωση, καθώς θα σβήσει κατά τη διάρκεια των διακυμάνσεων της ισχύος και δεν θα επιτρέψει την αποτυχία του εξοπλισμού εξάτμισης.

  Το εκχύλισμα αποτελεί εγγύηση για τον καθαρό αέρα και την καθαριότητα των εσωτερικών αντικειμένων. Το κύριο πράγμα είναι να σηκώσετε σωστά, να εγκαταστήσετε τη συσκευή και ταυτόχρονα να διατηρήσετε την απόσταση μεταξύ της κουζίνας και της κουκούλας στην κουζίνα. Αυτό όχι μόνο θα διασφαλίζει την αξιόπιστη λειτουργία του εξοπλισμού, αλλά θα δημιουργεί επίσης ορισμένες ανέσεις. Αγοράστε, εγκαταστήστε σωστά και χρησιμοποιήστε!

  Μαθαίνουμε τα πάντα σχετικά με την απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα

  Οι αγωγοί εξαερισμού που βρίσκονται στο κτίριο δεν αντιμετωπίζουν πάντα το πρόβλημα του αέρα εξαγωγής. Συχνά, είναι αναποτελεσματικά. Μια έξοδος από την κατάσταση μπορεί να είναι η παρουσία ενός συστήματος εξάτμισης. Αρχίζοντας από την εγκατάσταση, τίθεται το ερώτημα, ποια θα πρέπει να είναι η απόσταση από το πιάτο μέχρι την κουκούλα και τι πρέπει να βάλω στην κουκούλα μου; Αυτή η ερώτηση είναι πολύ σημαντική. Η ποιότητα της εργασίας του και ο βαθμός καθαρισμού του αέρα εξαρτώνται από το ύψος της κουκούλας.

  Η αρχή του μηχανισμού εξαγωγής

  Ο σχεδιασμός έχει σχεδιαστεί για την απομάκρυνση βρώμικου αέρα, ατμών, αιθάλης, οσμών, υπολειμμάτων καύσης αερίου και άλλων επιβλαβών συστατικών εκτός του κτιρίου ή τον καθαρισμό του αέρα με την επακόλουθη επιστροφή του στην κουζίνα. Το επίπεδο καθαρισμού του χώρου από τον βρώμικο αέρα εξαρτάται από το ύψος με τον οποίο κρεμάστηκε η κουκούλα και τον τρόπο καθαρισμού του αέρα.

  Ανάλογα με το πού απομακρύνεται ο αποσυρόμενος αέρας, καθορίζεται ο τρόπος καθαρισμού του. Μπορεί να ρέει ή να κυκλοφορεί. Σε τι πρέπει να δώσουν προσοχή στο σύστημα εξάτμισης εξαρτάται από τις συνθήκες του εξοπλισμού κουζίνας και τη διαθεσιμότητα των αξόνων κτιρίου εξαερισμού.

  μέθοδος Flow-μέσω του καθαρισμού συνίσταται στην ανάσυρση της βρώμικου αέρα και εξόδου μέσω του συστήματος αερισμού του κτιρίου πέρα. Η θετική πλευρά αυτής της μεθόδου είναι ο μέγιστος και γρήγορος καθαρισμός της κουζίνας από τον επιβλαβή αέρα. Για να αποκτήσετε φρέσκο ​​αέρα, αρκεί να ανοίξετε ένα παράθυρο ή παράθυρο.

  Η μέθοδος κυκλοφορίας βασίζεται στην αναρρόφηση και μεταφορά βρώμικου αέρα μέσω ενός συστήματος φίλτρων άνθρακα, με την επακόλουθη απόσυρσή του στην κουζίνα. Αυτή η μέθοδος δεν απαιτεί τον εξοπλισμό των αεραγωγών. Ένα σημαντικό μειονέκτημα είναι ο μεγάλος χρόνος καθαρισμού του αέρα και η ταχεία αλλοίωση των φίλτρων.

  Τύποι συσκευών εξάτμισης

  Ανάλογα με τη θέση της πλάκας επιλέγεται ο σχεδιασμός της κουκούλας κουζίνας και ο τρόπος εγκατάστασής της. Τα συστήματα εξαγωγής για την κουζίνα χωρίζονται στους ακόλουθους τύπους:

  1. Αναρτήθηκε. Έχετε μια επίπεδη μορφή. Η θέση τοποθέτησης μπορεί να είναι ο πυθμένας του ντουλαπιού ή του ράφι.
  2. Ενσωματωμένο. Αυτός ο τύπος τοποθετείται αντί του κάτω μέρους του περιβλήματος. Συχνά το ερμάριο χρησιμεύει ως κέλυφος που κρύβει το σύστημα εξάτμισης και τις επικοινωνίες του.
  3. Ο τοίχος. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται πάνω σε μια πλάκα, όπως σε ένα σύστημα αιωρούμενων καυσαερίων. Αλλά η τοποθέτηση της θήκης του συστήματος γίνεται στον τοίχο.
  4. Γωνία. Η εγκατάσταση τέτοιων συσκευών πραγματοποιείται πάνω από τις πλάκες, οι οποίες βρίσκονται στη γωνία της κουζίνας. Γνωρίζουν τη γωνιακή μορφή.
  5. Νησί. Χρησιμοποιούνται σε μεγάλες κουζίνες. Τοποθετείται στην οροφή στο κέντρο της κουζίνας.

  Μια άλλη ταξινόμηση εμφανίζεται στην παρακάτω φωτογραφία.

  Ανάλογα με το σχήμα του δέκτη αέρα, η κουκούλα μπορεί να είναι οριζόντια, κάθετη ή θολωτή.

  Η οριζόντια δομή έχει μια επίπεδη επιφάνεια με κανάλια εξόδου. Η κουκούλα τοποθετείται παράλληλα στην επιφάνεια της πλάκας, οριζόντια.

  Το κάθετο σύστημα είναι πρωτότυπο της οριζόντιας, αλλά κρέμεται σε κλίση. Μερικές φορές ένας συλλέκτης τοποθετείται στο άνω επίπεδο για να εκτρέψει τον ατμό και την οσμή. Οι οριζόντιες και κατακόρυφες κατασκευές έχουν πλάτος 0,5, 0,6, 0,9 ή 1,2 m.

  Η θολωτή δομή έχει σχήμα σκηνής. Μπορεί να έχει πλάτος από 0,5 έως 1,2 μέτρα και βάθος 0,5 μ.

  Κανονιστικοί δείκτες

  Το ύψος της κουκούλας πάνω από την κουζίνα καθορίζεται στις οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας. Αυτή η τιμή συνιστάται, δεδομένου ότι είναι αδύνατο να προβλεφθεί εκ των προτέρων τι είδους πλάκα και πώς θα προσαρτηθεί η δομή της εξάτμισης. Η απόσταση μεταξύ της κουζίνας και της κουκούλας θα πρέπει να εξασφαλίζει κανονικές συνθήκες για τη λειτουργία του μαγειρέματος και να εξασφαλίζεται η πλήρης απομάκρυνση των οσμών και των υπολειμμάτων καύσης. Για να πληρούνται αυτές οι απαιτήσεις, είναι απαραίτητο να ανατρέξετε στο πρότυπο.

  Κατά την εγκατάσταση ενός οριζόντιου ή θολωτού συρταριού, η απόσταση από την επιφάνεια μαγειρέματος θα είναι:

  1. Πάνω από τη σόμπα αερίου - 0,75-0,85 μ.
  2. Πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα είναι 0,65-0,75 μ.

  Το ύψος της κεκλιμένης κουκούλας από την πλάκα θα είναι:

  1. Πάνω από τη σόμπα αερίου - 0,55-0,65 μ. Στο κάτω άκρο.
  2. Πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα - 0,35-0,45 μ. Στην κάτω άκρη.

  Η απόσταση από το αέριο. οι πλάκες στην κουκούλα της κουζίνας είναι ελαφρώς μεγαλύτερες από την κουκούλα πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα. Απαιτείται μια περιοχή 10 cm για να ρυθμίσετε την απόσταση μεταξύ του καλύμματος και της επιφάνειας του πάγκου. Εάν ο μηχανισμός της αδύναμης σχέδιο, και η εγκατάσταση πραγματοποιείται σε μέγιστη απόσταση, θα είναι δύσκολο να επιτευχθούν οι βέλτιστες συνθήκες καθαρισμού του αέρα.

  Πού να εγκαταστήσετε την πρίζα

  Συχνά υπάρχει μια κατάσταση στην οποία στον τοίχο, ανάμεσα στην εστία και την κουκούλα, εγκαταστήστε ένα μπλοκ των εξόδων και διακοπτών. Αυτό δεν είναι ακριβώς η σωστή απόφαση. Οι ρευματοδότες δεν μπορούν να βρίσκονται πίσω από τους καυστήρες. Το καλώδιο τροφοδοσίας από το συρτάρι είναι μικρότερο από την απόσταση από την έξοδο από την πρίζα. Για να αποφύγετε αυτό, συνιστάται να εξοπλίσετε το σημείο τροφοδοσίας του συρταριού.

  Η πρίζα θα πρέπει να εγκατασταθεί σε υψόμετρο περίπου 2-2,5 μέτρων. Αυτό θα είναι το σημείο πάνω από την κρεμαστή ντουλάπα ή μέσα σε αυτήν. Πριν στερεώσετε την πρίζα, πρέπει να προσέξετε τη θέση του αγωγού. Η εγκατάσταση της πρίζας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στη γραμμή του αγωγού. Το σημείο εξόδου πρέπει να είναι εξοπλισμένο σε απόσταση 15-20 cm από τον αγωγό.

  Κριτήρια εγκατάστασης

  Το διάστημα των υψών, το οποίο καθορίζει σε ποια απόσταση πρέπει να γίνει η εγκατάσταση του καλύμματος, δεν είναι τυχαίο. Προκειμένου να προσδιοριστεί ακριβέστερα ποιο είναι το ύψος της εγκατάστασης της κουκούλας, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα σημεία:

  1. Ισχύς και μέγεθος του συστήματος.
  2. Η αρχιτεκτονική μορφή της κουζίνας και η πλήρωσή της.
  3. Απόσταση μεταξύ εισροής και εξάτμισης.
  4. Η θέα της σόμπας και η παρουσία της σόμπας μέσα της. Οι κουκούλες πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα είναι τοποθετημένες ελαφρώς χαμηλότερες από τις κουκούλες αερίου.
  5. Συστάσεις του εργοστασίου του κατασκευαστή και τα πρότυπα για την εγκατάσταση κουκούλας στην κουζίνα.

  Η συναρμολόγηση των δομών πρέπει να είναι σε υψόμετρο όχι μικρότερο από την ελάχιστη απόσταση που καθορίζεται από τα πρότυπα. Αν παραβιαστεί αυτός ο κανόνας, θα δημιουργηθούν δυσκολίες στην εργασία:

  1. Μειώνοντας το ύψος της εγκατάστασης, ο μάγειρας θα αγγίζει συνεχώς το συρτάρι με το κεφάλι. Επιπλέον, θα υπάρξει δυσφορία στη δουλειά. Σε μικρότερη απόσταση από την πλάκα δεν είναι βολικό να επιθεωρήσετε τις γλάστρες.
  2. Μια μικρή απόσταση ανάμεσα στην εστία και την κουκούλα θα έχει ως αποτέλεσμα το σύστημα να υποβληθεί σε θερμότητα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία.
  3. Τα φίλτρα κιβωτίων θα φράξουν πολύ πιο γρήγορα. Τα προϊόντα μαγειρέματος και καύσης θα εγκατασταθούν στα τραπέζια. Η μειωμένη απόσταση από την εστία μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη των στοιχείων φίλτρου.

  Συνιστάται να επιλέξετε εκ των προτέρων έναν τόπο σχεδίασης, τον τύπο του και την ισχύ του, τον τόπο εγκατάστασης, το σύστημα τροφοδοσίας και την ύπαρξη ξεχωριστής πρίζας. Πριν κρεμάσετε το σύστημα εξάτμισης, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την αξονική του σύμπτωση με την πλάκα.
  Βεβαιωθείτε ότι έχετε παρακολουθήσει το βίντεο σχετικά με αυτό το θέμα

  Συμπέρασμα

  Το σωστά επιλεγμένο ύψος της κουκούλας θα εξασφαλίσει τον μέγιστο καθαρισμό της κουζίνας από τις μυρωδιές του μαγειρέματος και τα υπολείμματα της καύσης.

  Σε ποιο ύψος θα κρεμάσετε την κουκούλα πάνω από ένα αέριο, ηλεκτρικό και επαγωγική εστία

  Τα πράγματα, που βρίσκονται σε κλειστό χώρο, έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τους εαυτούς τους, σαν σφουγγάρι, όλες τις γεύσεις. Και με την κουζίνα δεν είναι πάντα μόνο ευχάριστη μυρωδιά - υπάρχουν δυσάρεστο ατύχημα, με αποτέλεσμα την ταχεία εξάπλωση γύρω από τη βαριά μυρωδιά της στέγασης των καμένων τροφίμων, η οποία είναι στενά τρώει σε έπιπλα και ακόμη και τους τοίχους. Η σωτηρία αυτού είναι η χρήση του μηχανικού αερισμού, λόγω της οποίας όλοι οι οσμές που συνοδεύουν τη διαδικασία του μαγειρέματος, σταμάτησε για να αφήσει μια κουζίνα εργασίας. Αυτός ο εξοπλισμός έχει γίνει από καιρό ένα γνωστό χαρακτηριστικό για εμάς. Αλλά, αποδεικνύεται ότι πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ποιοι είναι οι κανόνες που πρέπει να είναι η απόσταση από το πιάτο στην κουκούλα.

  Τύποι κουκούλες

  Πολυκατοικίες χωρίς αποτυχία με ειδικούς θαλάμους εξαγωγής. Από κάθε δωμάτιο της κουζίνας, ανοίγματα αερισμού εισέρχονται σε αυτό. Φρέσκος αέρας εισέρχεται φυσικά στο δωμάτιο μέσω παραθύρων και θυρών, και στη συνέχεια, χάρη στις πτώσεις πίεσης, τραβιέται μέσα από τις τρύπες στον άξονα. Έτσι, σύμφωνα με την ιδέα των αρχιτεκτόνων, οι αέριες μάζες κυκλοφορούν στην κουζίνα, που θα πρέπει να εμποδίζουν τη διάδοση οσμών σε άλλες αίθουσες.

  Αρχικά, ο εξαερισμός των καθισμάτων πραγματοποιήθηκε μόνο βάσει αυτής της αρχής. Στη συνέχεια, στη θυρίδα εξαγωγής του χάλυβα εγκαταστήστε ένα μικρό ανεμιστήρα, και αύξησε σημαντικά την παραγωγικότητα. Στο παρόν στάδιο, η ανθρωπότητα έχει καταλήξει σε συστήματα καθαρισμού του αέρα που μπορούν να λειτουργήσουν τόσο αυτόνομα όσο και σε ένα κοινό σύμπλεγμα με ορυχείο εξάτμισης.

  Σύμφωνα με το λειτουργικό

  Όταν είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τον μολυσμένο αέρα από το δωμάτιο, εγκαταστήστε έναν εξαναγκασμένο ανεμιστήρα και συνδέστε τον στη θύρα εξάτμισης. Παίρνει όλη τη βρωμιά και τις μυρωδιές στο ορυχείο. Και έπειτα ο μολυσμένος αέρας μπαίνει έξω στην ατμόσφαιρα. Ένα τέτοιο απόσπασμα ονομάζεται ροή.

  Σε περίπτωση δυσλειτουργίας της γενικής κατασκευής εξαερισμού, υπάρχουν αυτοτελείς συσκευές που είναι εγκατεστημένες πάνω από την πλάκα και αναρροφώνται στον βρώμικο αέρα, περνώντας από τα φίλτρα. Καθαρισμένο από τα συντρίμμια και τις οσμές, η ατμόσφαιρα επιστρέφει στο δωμάτιο. Ένα τέτοιο απόσπασμα ονομάζεται κυκλοφορίας (διαφορετικά - ανακύκλωση).

  Εγκατάσταση

  Κατά κανόνα, τα περισσότερα δείγματα σύγχρονου εξοπλισμού καθαρισμού αέρα συνδυάζει τις λειτουργίες ροής και ανακύκλωσης. Ο απορροφητήρας κουζίνας είναι εγκατεστημένος πάνω από τη σόμπα και συνδέεται με τον άξονα εξαερισμού. Ο χρήστης ο ίδιος επιλέγει τον τρόπο λειτουργίας, ανάλογα με τις περιστάσεις και την επιθυμία του.

  Αλλά τα εκχυλίσματα διαφέρουν όχι μόνο στον τρόπο καθαρισμού των μαζών του αέρα, αλλά επίσης από τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης, η οποία προκαθορίζεται από το σχεδιασμό της τεχνικής. Έτσι, οι συσκευές καθαρισμού αέρα είναι:

  Τι καθορίζει τη θέση της κουκούλας

  Οποιαδήποτε από τις δομές βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη σόμπα. Το μόνο ερώτημα είναι, πού βρίσκεται ο κλίβανος και τι είναι πάνω από αυτό. Για παράδειγμα, κουκούλα του νησιού που συνδέεται με την οροφή, δεδομένου ότι συνήθως εγκαθίσταται σε σόμπες κουζίνας που βρίσκονται στο κέντρο ενός μεγάλου δωματίου (αυτό αφορά κυρίως τα καταστήματα τροφίμων).

  Σε άλλες περιπτώσεις, όταν η πλάκα βρίσκεται στον τοίχο και υπάρχει μια οπή εξάτμισης πάνω από αυτήν, έχει τοποθετηθεί οποιαδήποτε άλλη κουκούλα. Εδώ η κύρια έμφαση δίνεται στο σχεδιασμό. Υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει ρετρό με τη μορφή τεράστιων θολωτών κατασκευών. Ονομάζονται επίσης τζάκι. Κάποιος κρύβει τη συσκευή σε ένα κρεμαστό ντουλάπι. Κάποιος λατρεύει τα υπερσύγχρονα κεκλιμένα μοντέλα, στα οποία δεν υπάρχει τίποτα περιττό, και στην εμφάνιση είναι αυστηρά και λακωνικά, όπως το έργο τους.

  Σημαντικό! Όλοι οι τύποι και τα σχέδια συνδυάζουν μια κοινή απαίτηση για εγκατάσταση - αυτή είναι η διατήρηση της ακριβούς απόστασης μεταξύ της επιφάνειας μαγειρέματος του φούρνου και του απορροφητήρα. Όταν χρησιμοποιείτε σόμπες κουζίνας που έχουν διαφορετικές αρχές λειτουργίας (αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα, μαγνητική επαγωγή), θα διαφέρουν.

  Κατά την εγκατάσταση του καλύμματος πρέπει να βασίζονται τα ακόλουθα κριτήρια:

  • όγκος δωματίου.
  • σχεδιασμός ·
  • τύπος πλάκας.
  • δύναμη εξοπλισμού?
  • την ανάπτυξη της ερωμένης.

  Πρότυπα για την εγκατάσταση κουκούλας

  Κατά την τοποθέτηση του εξοπλισμού εξαερισμού, πρέπει να καθοδηγείτε από το πόσο βολικό θα είναι η χρήση της συσκευής. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει σταθερές τιμές - για παράδειγμα, το ύψος σύμφωνα με το πρότυπο. Αυτή είναι η απόσταση από την κορυφή του τραπεζιού στην κουκούλα. Και το κατώτατο όριο παραμένει πάντα αμετάβλητο, ενώ οι ανώτεροι κανόνες μπορούν πάντοτε να προσαρμόζονται κατά την κρίση τους.

  Κατά τον καθορισμό του ανώτατου ορίου της εγκατάστασης του εξοπλισμού θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την ικανότητα της κουκούλας να πιπιλίζουν το βρώμικο αέρα: αν κρέμεται πολύ υψηλή, βαριά στρώματα των μαζών αέρα από απόβλητα λίπη απλά δεν θα πρέπει να συλληφθεί.

  Συμβουλές! Για να τραβήξετε όλο τον ατμοσφαιρικό αέρα, όταν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τη συσκευή ψηλότερα, χρησιμοποιήστε περισσότερο εξοπλισμό. Επίσης, αντί για το τυπικό πλάτος εφελκυσμού 50-60 εκ., Χρησιμοποιείται μέγεθος 90 εκ. Αυτό θα αυξήσει τη δυνατότητα επεξεργασίας της συσκευής με βρώμικες μάζες αέρα.

  Υπολογισμός ισχύος

  Υπολογίστε την απαιτούμενη ισχύ της συσκευής αμέσως, όταν η αγορά του καπό έχει γίνει στην ημερήσια διάταξη. Αυτό θα σας επιτρέψει να αγοράσετε τη συσκευή με τη χαμηλότερη τιμή Το επίπεδο θορύβου, το οποίο εξαρτάται από την ισχύ του ενσωματωμένου ανεμιστήρα, και αυτό, με τη σειρά του, από την ποσότητα των αέριων μαζών που είναι απαραίτητες για την επεξεργασία. Τέτοιοι υπολογισμοί είναι πραγματικοί, ακόμη και όταν είναι απαραίτητο να ληφθεί μεγαλύτερη παραγωγικότητα της κουκούλας για τη δυνατότητα τοποθέτησης σε υψηλότερη τιμή.

  Κατά τον υπολογισμό, χρησιμοποιείται τύπος: ο όγκος του δωματίου πολλαπλασιάζεται επί 12. Είναι τόσες πολλές φορές σε μια ώρα, σύμφωνα με το πρότυπο, ο αέρας στο δωμάτιο πρέπει να αλλάζει όταν ανακυκλώνεται. Για να υπολογίσετε τον όγκο, πρέπει να πολλαπλασιάσετε την επιφάνεια της κουζίνας κατά το ύψος της. Σε περίπτωση που η συσκευή είναι συνδεδεμένη σε κοινό αγωγό εξαερισμού, η συνολική ποσότητα πρέπει να πολλαπλασιαστεί με έναν ακόμη παράγοντα - 1.3. Για παράδειγμα, στο χώρο της κουζίνας του 11 μ 2 με ένα ύψος οροφής - 2,5 m, χρειάζεται κυκλοφορούντος χωρητικότητας της συσκευής 330 m 3 / h (11 * 2,5 * 12) και η ροή-διαμέσου - 430 m 3 / h (1 * 330, 3).

  Ηλεκτρική σύνδεση

  Μόνο αφού καθορίσετε το ύψος στο οποίο θα εγκατασταθεί η συσκευή, θα πρέπει να σκεφτείτε τη σύνδεσή της με το ηλεκτρικό δίκτυο. Για να αποφύγετε τη χρήση καλωδίων επέκτασης και να μην αυξήσετε το καλώδιο δικτύου της συσκευής, συνιστάται να δημιουργήσετε ξεχωριστή καλωδίωση για την πρίζα. Σε αυτή την περίπτωση, τοποθετείται πάνω από το επάνω μέρος του ντουλαπιού στα 10-20 cm (αυτό είναι ιδανικό).

  Συμβουλές! Οι ειδικοί συστήνουν να τοποθετηθεί η έξοδος πάνω από την κουκούλα, αλλά να μετατοπιστεί στην πλευρά των εκατοστών κατά 20, έτσι ώστε να μην ευθυγραμμίζεται με τον αγωγό αερισμού.

  Το ύψος της κουκούλας πάνω από τη σόμπα αερίου

  Εάν η κουζίνα είναι εξοπλισμένη με εξοπλισμό αερίου, τότε η ελάχιστη απόσταση από τους καυστήρες στο δίσκο της κουκούλας πρέπει να είναι τουλάχιστον 75 cm. Αυτό θα αποτρέψει την αυθόρμητη καύση της συσκευής. Η παράμετρος πρέπει επίσης να διατηρείται έτσι ώστε όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη και η ροή του αέρα τραβιέται για να τραβήξει τη βρωμιά, αυτό το πίδακα δεν σβήνει τη φλόγα στον καυστήρα.

  Σημαντικό! Η εισαγωγή αέρα των δειγμάτων των οριζόντιων κουτιών μπορεί να μειωθεί στα 65 cm, όπως υποδεικνύεται στις οδηγίες λειτουργίας. Και για κεκλιμένα μοντέλα, η απόσταση από την εστία μειώνεται στα 55 cm - αυτό είναι το ασφαλέστερο ελάχιστο που μπορεί να επιτραπεί όταν χρησιμοποιείτε σόμπα αερίου.

  Η μέγιστη απόσταση θα εξαρτηθεί από τις ατομικές ανάγκες. Πώς να το υπολογίσετε σωστά περιγράφηκε παραπάνω. Αλλά μερικοί ειδικοί το λένε αυτό για να ανεβάσετε τη συσκευή πάνω από 90 cm είναι ακατάλληλη.

  Το ύψος της κουκούλας πάνω από την επαγωγή και την ηλεκτρική κουζίνα

  Όταν χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρική κουζίνα, δεν υπάρχει κίνδυνος να σβήσει κατά λάθος μια ανοικτή φλόγα. Για να μπορείτε να τοποθετήσετε το δίσκο υποδοχής της κουκούλας πιο κοντά στην εστία. Υπάρχουν χαρακτηριστικά τοποθέτησης που Το GOST εξαρτάται από το σχεδιασμό της διάταξης εξαγωγής. Αλλά αυτό είναι πιο κατάλληλο για τον καθορισμό της μέγιστης απόστασης σε μια ηλεκτρική κουζίνα.

  Όσον αφορά το ελάχιστο για ηλεκτρικούς φούρνους, συμπεριλαμβανομένων των κλιβάνων επαγωγής, είναι 60 cm για όλους, χωρίς εξαίρεση, οριζόντια μοντέλα.

  Αλλά για κεκλιμένες κουκούλες, αυτή η απόσταση πρέπει να είναι τουλάχιστον 35 cm. Μετρήστε από το κάτω μέρος της συσκευής. Όχι χωρίς λόγο, αυτά τα μοντέλα θεωρούνται τα πιο παραγωγικά: καταφέρνουν να συλλάβουν όλη τη βρωμιά και τις μυρωδιές μόλις εμφανιστούν, δηλαδή χωρίς απώλειες.

  Κανόνες για την εγκατάσταση του εξοπλισμού εξαερισμού

  Η εκκίνηση της εγκατάστασης της κουκούλας πρέπει να γίνεται από τη θέση της σωστής θέσης της, η οποία εξαρτάται από τη θέση του ανοίγματος εξαερισμού του άξονα εξαγωγής. Σε πολλές περιπτώσεις, να διατηρείτε ξεχωριστό αγωγό εξαερισμού, για να συνδέσετε τη συσκευή στην κοινή συσκευή.

  Η δεύτερη σημαντική παράμετρος είναι χαρακτηριστικά σχεδιασμού της συσκευής: Από τον τύπο της κουκούλας θα είναι σαφές τι πρέπει να γίνει, ώστε η μονάδα να μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα πλεονεκτήματά της. Υπάρχουν όμως ορισμένοι κανόνες επεξεργασίας που εμφανίζονται με σαφήνεια στη φωτογραφία.

  1. Συσκευές ανάρτησης είναι πιο αυτόνομοι. Δεν χρειάζεται να συνδεθούν με έναν κοινό αγωγό εξαερισμού και επομένως είναι τοποθετημένοι απευθείας κάτω από το ντουλάπι.
  2. Ενσωματωμένα δείγματα κρύψτε μέσα στο θάλαμο, όπως ο αγωγός αέρα. Απαιτούν την παραγγελία επίπλων ή, τουλάχιστον, την τελική επεξεργασία.
  3. Μοντέλα τοίχου προκαλούν τα λιγότερα προβλήματα στην εγκατάσταση. Βρίσκονται στον τοίχο πάνω από τη σόμπα - ακριβώς κάτω από τον αεραγωγό. Τα πιο κοινά μεταξύ αυτών των εκχυλισμάτων είναι θολωτά. Ονομάζονται επίσης τζάκια. Και μοντέρνα μοντέλα είναι πολύ δημοφιλή κλίση.
  4. Γωνιακά συστήματα πρέπει να κρεμάσετε στη γωνία του δωματίου. Αυτό απαιτεί ένα σχέδιο του εσωτερικού της κουζίνας.

 • Εάν η κουζίνα είναι εγκατεστημένη στο κέντρο της κουζίνας, η κουκούλα είναι τοποθετημένη στην οροφή. Μια τέτοια κατασκευή ονομάζεται νησιωτικό.
 • Συμβουλές! Μην ξεχνάτε ότι όταν χρησιμοποιείτε τον αγωγό αέρα πρέπει να χρησιμοποιείτε τουλάχιστον μια ευθεία γωνία. Αυτό μειώνει την παραγωγικότητα της συσκευής και, αντίθετα, αυξάνει το επίπεδο θορύβου της κατά τη λειτουργία.

  Συστάσεις για χρήση

  Εάν παρατηρηθούν όλοι οι κανόνες εγκατάστασης, ο καυσαερίων θα ανοίξει πλήρως το δυναμικό του. Η σωστή επιλογή της απόστασης από την πλάκα στον δέκτη θα επιτρέψει στη συσκευή να λειτουργεί με πλήρη ισχύ με το μικρότερο κόστος. Ωστόσο, για μια πιο ολοκληρωμένη και μακροπρόθεσμη εργασία της κουκούλας, πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένες συστάσεις.

  1. Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιήσετε την κουκούλα σε πλήρη χωρητικότητα. Αυτό θα μειώσει τον θόρυβο και θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του κινητήρα του ανεμιστήρα.
  2. Μην απενεργοποιείτε τη συσκευή για άλλα δυο λεπτά μετά την κατάσβεση του καυστήρα. Αυτό θα πιάσει όλους τους υπόλοιπους ατμούς.
  3. Κρατήστε τη συσκευή καθαρή και καθαρίστε τα κανονικά από τη σκόνη και το λίπος.
  4. Καθαρίστε το φίλτρο τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.
  5. Αλλάξτε τελείως την κασέτα μόλις αυτό γίνει απαραίτητο.

  Χωρίς να παραμελούν τα πρότυπα για την εγκατάσταση του εξοπλισμού εξάτμισης, είναι δυνατό να αυξηθεί η παραγωγικότητα της συσκευής. Και αν συμμορφωθείτε με ένα οικονομικό καθεστώς, τότε ο χρόνος της εργασίας του θα παραταθεί για χρόνια.

  Σε ποιο ύψος θέλετε να κρεμάσετε την κουκούλα;

  Η κουζίνα δεν είναι πολύ ευχάριστη χωρίς κουκούλες - κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, οι μυρωδιές εξαπλώνονται σε όλο το διαμέρισμα, μούσκεμα σε ταπετσαρία, σε κουρτίνες και τελείωσαν εντελώς αρωματικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ζήτημα της καταλληλότητας της αγοράς κουκούλες δεν μπορεί να σταθεί, είναι προφανές ότι είναι αδύνατο να το κάνουμε χωρίς αυτό. Αλλά μετά την αγορά υπάρχουν και άλλα σημαντικά ερωτήματα, ένα από τα οποία - σε τι ύψος κρεμάτε την κουκούλα;

  Ποιο είναι το βέλτιστο ύψος της εγκατάστασης καπό;

  Αρχικά, το ύψος της εγκατάστασης της καλύπτρας πάνω από την πλάκα αναγράφεται πάντα στην περιγραφή του συγκεκριμένου μοντέλου. Φυσικά, αυτό δεν είναι ένα σαφές σημάδι, αλλά ένα ορισμένο εύρος, στο οποίο μπορείτε να διαφέρουν, ξεκινώντας, για παράδειγμα, από το σχεδιασμό της κουζίνας ή από την ανάπτυξη της οικοδέσποινας. Ωστόσο, εάν η οδηγία έχει χαθεί ή δεν την εμπιστεύεστε, υπάρχουν πρότυπα που καθορίζουν την απόσταση από την κουκούλα στην κουζίνα. Πρώτα απ 'όλα, για τη σωστή εγκατάσταση είναι σημαντικό να εξετάσετε τον τύπο της εστίας:

  • Το ύψος της κουκούλας πάνω από τη σόμπα αερίου κυμαίνεται από 75 έως 85 cm.
  • Το ύψος της εγκατάστασης της κουκούλας πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα είναι 65-75 cm.

  Στην περίπτωση κεκλιμένου τεντώματος, το ύψος του κάτω τμήματος:

  • πάνω από τη σόμπα αερίου πρέπει να είναι περίπου 55-65 cm?
  • πάνω από το ηλεκτρικό - 35-45 cm.

  Επίσης, η απόσταση μεταξύ της κουζίνας και της κουκούλας μπορεί να ποικίλει μέσα σε αυτά τα 10 cm, ανάλογα με την χωρητικότητα της συσκευής καθαρισμού του αέρα. Για παράδειγμα, εάν η κουκούλα κουζίνας χαμηλής στάθμης είναι σταθερή στη μέγιστη απόσταση που επιτρέπεται από τα πρότυπα, δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα αντιμετωπίσει πλήρως την αποστολή της.

  Γιατί είναι σημαντικό να τηρείτε τους περιορισμούς;

  Το συνιστώμενο ύψος της εγκατάστασης καπό είναι ένας δείκτης που δεν μπορεί να παραμεληθεί, επειδή επηρεάζει την ποιότητα του μηχανήματος και την ασφάλεια. Αν υπερβείτε το ανώτατο όριο της ενδεικνυόμενης απόστασης, η απόδοση της κουκούλας θα μειωθεί σημαντικά, δεν θα τραβήξει όλο τον ατμό. Εάν υπερβείτε το κατώτατο όριο, τότε αυξάνεται η πιθανότητα πυρκαγιάς. Στην περίπτωση μιας σόμπας αερίου, η σκόνη λίπους που κατακάθεται στα φίλτρα εκχυλίσματος μπορεί να γίνει πηγή ανάφλεξης από ανοικτές φλόγες. Στο τέλος, ένα χαμηλό εκχύλισμα θα παρεμβαίνει απλώς στη διαδικασία μαγειρέματος.

  Πού μπορώ να εγκαταστήσω την πρίζα για την κουκούλα;

  Το ύψος της εξόδου για το σχέδιο είναι συνήθως 2-2,5 μέτρα. Τοποθετείται πάνω από τα ντουλάπια κουζίνας (10-30 cm από το ανώτερο όριο). Είναι σημαντικό να εξετάσει κανείς πώς θα περάσει ο αγωγός, δεν πρέπει να μπλοκάρει την έξοδο. Δηλαδή, η υποδοχή πρέπει να μετατοπιστεί 20 cm προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά του κέντρου της κουκούλας.

  Χαρακτηριστικά της τοποθέτησης των κουκούλες πάνω από τη σόμπα: τι είναι σημαντικό να εξεταστεί πριν από την εγκατάσταση;

  Μια αμετάβλητη ιδιότητα οποιασδήποτε κουζίνας είναι μια σόμπα. Χωρίς αυτό, είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς ένα άνετο μαγείρεμα. Οι σύγχρονες πλάκες, τόσο αερίου όσο και ηλεκτρικού, προϋποθέτουν τη χρήση κουκούλας. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, είναι απλά απαραίτητο να καθαρίσετε τον αέρα των προϊόντων καύσης, σταγόνες λιπαρών, ακαθαρσιών και να απαλλαγείτε από οσμές. Κατά την εγκατάσταση ενός σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει η απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα, ο δείκτης αυτός έχει συνήθως τυποποιημένες παραμέτρους, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε άλλες αποχρώσεις, επιλέγοντας μια συσκευή εξάτμισης.

  Η έλλειψη καθαρισμού του αέρα στην κουζίνα προκαλεί συνεχή δυσφορία. Ναι, και δεν βλάπτει την υγεία δεν μπορεί να κάνει, επειδή ένα άτομο πρέπει να αισθάνονται όχι μόνο μια οσμή, συχνά δεν είναι πολύ ευχάριστο, αλλά και εισπνέουν αιθάλη, καθώς και άλλες μολυσματικές ουσίες. Εάν η κουκούλα δεν έχει τοποθετηθεί στο σωστό ύψος, μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα, όπως η αναποτελεσματικότητα ή να περιπλέξει τη διαδικασία μαγειρέματος.

  Ειδικά χαρακτηριστικά

  Μια κουκούλα κουζίνας είναι μια συσκευή που παίρνει μολυσμένο αέρα από ένα δωμάτιο και το καθαρίζει. Η διάταξη εξάτμισης αποτελείται από ένα σώμα, μια εισαγωγή αέρα, ένα σύνολο φίλτρων και στοιχεία ηλεκτρικού εξαερισμού. Οι κουκούλες χωρίζονται σε δύο τύπους: αποστράγγιση και κυκλοφορία.

  1. Πατήστε ή ροή. Η αρχή της λειτουργίας είναι να παίρνετε βρώμικο αέρα από το δωμάτιο και να το βγείτε έξω, δηλαδή στο δρόμο, μέσω του αεραγωγού. Αυτές οι κουκούλες είναι πιο οικονομικές και πρακτικές, αλλά απαιτούν καλό αερισμό στο σπίτι, διαφορετικά η δουλειά τους θα είναι αναποτελεσματική.
  2. Κυκλοφορούν. Δεν έχουν απαραιτήτως έναν άξονα εξαερισμού, η εργασία τους περιλαμβάνει καθαρισμό του αέρα με σύστημα φίλτρου και επιστροφή πίσω στην κουζίνα. Ο πλήρης καθαρισμός του αέρα απαιτεί λίγο χρόνο από την προηγούμενη έκδοση. Και τα φίλτρα θα πρέπει να αλλάζουν τακτικά.

  Η επιλογή του τύπου κουκούλας πάνω από τη σόμπα δεν εξαρτάται μόνο από τις δικές σας προτιμήσεις, αλλά και από την κατάσταση του αεραγωγού στο σπίτι. Εάν τα πάντα είναι σωστά μαζί του, τότε είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα μοντέλο αποστράγγισης, και αν ο άξονας αερισμού είναι φραγμένος ή καθόλου, τότε δεν μπορεί κανείς να κάνει χωρίς ένα μοντέλο κυκλοφορίας. Στην πρώτη περίπτωση, μια εισροή καθαρού αέρα από το εξωτερικό, και στη δεύτερη, οι καθαρισμένες μάζες αέρα θα επιστρέψουν στην κουζίνα μέσω της κουκούλας.

  Ποικιλίες

  Το ερώτημα, σε τι ύψος να κρεμάσει την κουκούλα, είναι πολύ σημαντικό, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό για τον προσδιορισμό και με τα δομικά του χαρακτηριστικά. Οι κουκούλες κουζίνας χωρίζονται όχι μόνο σύμφωνα με την αρχή της εργασίας, αλλά και στην εμφάνιση. Κατανομή των ακόλουθων ποικιλιών:

  • Αναρτήθηκε. Μια τέτοια διάταξη εξάτμισης έχει συνήθως ένα επίπεδο περίβλημα και είναι προσαρτημένη στο κάτω μέρος του ντουλαπιού κουζίνας ακριβώς πάνω από τη σόμπα.
  • Ενσωματωμένο. Προορίζεται για εγκατάσταση μέσα στο περίβλημα. Αυτές οι κουκούλες έχουν πολλά πλεονεκτήματα και το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι το ακουστικό φαίνεται οργανικό και πλήρες, καθώς η κουκούλα κρύβεται πίσω από την πρόσοψη της μονάδας ανάρτησης.
  • Επίτοιχο. Αυτός είναι ένας κλασικός τύπος συσκευής. Η κουκούλα πάνω από την κουζίνα είναι στερεωμένη στον τοίχο πάνω από την εστία. Μπορεί να εκτελεστεί σε διαφορετικά στυλ και υλικά.
  • Η γωνία. Κατάλληλο εάν η κουζίνα βρίσκεται στη γωνία της μονάδας κουζίνας. Αυτό είναι ένα αρκετά μεγάλο μοντέλο, σε αντίθεση με το ίδιο ενσωματωμένο ή ανασταλμένο.
  • Νησί. Η πιο ακριβή και κομψή επιλογή, μεταξύ των παραπάνω. Εάν η κουζίνα είναι αρκετά μεγάλη και περιλαμβάνει τοποθέτηση στο κέντρο του νησιού με εστία και φούρνο, τότε η κουκούλα του νησιού θα είναι μια απαραίτητη λεπτομέρεια.

  Σύμφωνα με το σχήμα της εισαγωγής αέρα και το σχεδιασμό του, οι συσκευές χωρίζονται σε: επίπεδη, οριζόντια, κάθετη, θολωτή. Η επίπεδη δομή έχει ένα κάτω τμήμα υπό μορφή ορθογώνιων περσίδων, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις περιορίζονται από χαμηλές πλευρές. Τέτοιες κουκούλες πάνω από τη σόμπα αερίου λαμβάνουν μια οριζόντια εγκατάσταση πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος στο απαιτούμενο ύψος. Το πλάτος είναι 500 ή 700 mm.

  Η κάθετη όψη περιλαμβάνει την πλάγια τοποθέτηση μιας ορθογώνιας διάταξης εξαγωγής. Ο θόλος είναι το πιο κοινό. Μοιάζει με μια σκηνή πάνω σε μια σόμπα. Συνήθως έχει πλάτος 500, 600, 700, 900 και 1200 mm.

  Τα δομικά χαρακτηριστικά των κουκούλες προτείνουν επίσης μια διαίρεση σε τύπους: σταθερή, αφαιρούμενη, ανασυρόμενη. Οι τελευταίες χρησιμοποιούνται συχνότερα σε συστήματα ροής και σημαίνουν μια ανασυρόμενη πρόσληψη αέρα, η οποία εξάγεται όταν είναι απαραίτητο, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

  Κανόνες διαμονής

  Αφού καθορίσετε τον τύπο, το σχεδιασμό και το σχεδιασμό της συσκευής, πρέπει να καταλάβετε την ερώτηση, σε ποιο ύψος πρέπει να κρεμάσετε την κουκούλα; Συνήθως, κάθε συσκευή συνοδεύεται από ένα εγχειρίδιο εγκατάστασης, στο οποίο αναφέρονται οι απαραίτητες παράμετροι. Αλλά αν δεν υπάρχει καμία οδηγία, τότε είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν τα γενικά αποδεκτά πρότυπα.

  Πολλοί αναρωτιούνται γιατί είναι απαραίτητο να συμμορφωθούν με τα τυποποιημένα μεγέθη; Αν δεν λάβετε υπόψη τις παραμέτρους της εγκατάστασης, τότε η απόδοση της κουκούλας θα μειωθεί και, πιθανώς, θα είναι γενικά άχρηστη. Η απόσταση μεταξύ της κουκούλας και της εστίας καθορίζεται από τις ακόλουθες συνθήκες:

  • Ασφάλεια. Η ελάχιστη επιτρεπόμενη απόσταση μεταξύ του κάτω μέρους της κουκούλας και της ανοικτής φωτιάς είναι 650-700 mm. Είναι απαραίτητο να το παρατηρήσετε, για να αποφύγετε τη φωτιά.
  • Ευκολία. Αυτό προκαλείται από την απόσταση και την ευκολία για την οικοδέσποινα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Θα πρέπει να είναι εύκολο στη χρήση κατσαρόλες και τηγάνια όλων των μεγεθών, δεν χτύπημα το κεφάλι του στην άκρη του απορροφητήρα πάνω από την εστία αερίου, ενώ χωρίς προβλήματα να είναι σε θέση να φτάσει στον πίνακα ελέγχου της συσκευής για να ενεργοποιήσετε, να απενεργοποιήσετε τη συσκευή ή να ρυθμίσετε τη λειτουργία.

  Σε γενικές γραμμές, η στάνταρ θέση του καλύμματος είναι 700-900 mm από την εστία. Αλλά πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη τις επιθυμίες του ατόμου που θα ασχολείται με το μαγείρεμα, γιατί αν ένα άτομο έχει ανάπτυξη πάνω από το μέσο όρο, τότε το μέγεθος του χώρου εργασίας πρέπει να αυξηθεί.

  Κατά την εγκατάσταση της κουκούλας, πρέπει επίσης να εξετάσετε τον τύπο της πλάκας. Για μοντέλα αερίου, η ασφαλέστερη απόσταση είναι 750 mm από την επιφάνεια μαγειρέματος και αν η ηλεκτρική κουζίνα είναι 650 mm.

  Ένας σημαντικός παράγοντας στην τοποθέτηση είναι επίσης η ισχύς της συσκευής, η περιοχή της πρόσληψης αέρα και ο τύπος της θέσης της. Αδύναμοι εκχυλιστές με χωρητικότητα όχι μεγαλύτερη από 300 κυβικά μέτρα. m / h πρέπει να τοποθετηθεί όχι μεγαλύτερη από 750 mm από την πλάκα. Πιο ισχυρός εξοπλισμός από 600 κυβικά μέτρα. m / h σας επιτρέπει να το τοποθετήσετε και πάνω.

  Οι διαστάσεις των μέσων διαδραματίζουν επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο. Έτσι, το πλάτος του καλύμματος πάνω από την εστία αερίου δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το πλάτος της εστίας, αλλιώς απλά δεν θα είναι σε θέση να καλύψει ολόκληρη την περιοχή εργασίας, και δεν θα ήταν καλό να αντιμετωπίσουν τις λειτουργίες τους.

  Η επιλογή της βέλτιστης απόστασης κατά την εγκατάσταση του απορροφητήρα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το υλικό της συσκευής δεν επηρεάζει την τιμή αυτή, όπως συμβαίνει ανάφλεξη οφείλεται κυρίως στη συσσώρευση λίπους στα κάρβουνα, ο καπνός, τα υπολείμματα τροφίμων, κ.λπ., τα οποία είναι εύκολα αναφλέγεται από γυμνή φλόγα.

  Πριν αποφασίσετε πώς να κρεμάσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα, πρέπει να μάθετε μερικά σημαντικά σημεία. Πρώτον, τι είδους και σχεδίαση διαθέτει η συσκευή. Δεύτερον, λάβετε υπόψη τη δική σας ευκολία, το μέγεθος της κουζίνας και τη δύναμη της συσκευής. Αξίζει επίσης να δοθεί προσοχή στο είδος της επιφάνειας μαγειρέματος, καθώς υπάρχουν πρότυπα για το μοντέλο του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού.