10 καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου καθαρίζει τον αέρα στο διαμέρισμα

Στον σύγχρονο κόσμο, το πρόβλημα του καθαρισμού του αέρα σε ένα διαμέρισμα γίνεται πιο επείγον. Πολλές δυσμενείς ουσίες μας περιβάλλουν τόσο μέσα στο σπίτι όσο και έξω από αυτό. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι προσπαθούν όλο και περισσότερο να περιβάλλουν τον εαυτό τους με χρώματα δωματίου που μπορούν να καθαρίσουν τον αέρα, επειδή όλοι εξακολουθούν να θυμούνται από το σχολικό πάγκο ότι τα φυτά απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα και παράγουν οξυγόνο.

Εκτός αυτού, υπάρχουν ορισμένοι τύποι φυτών οικιακών κατοικιών εξουδετερώνει και επικίνδυνες για τα χημικά του ανθρώπου.

Είδη βλαβερών ουσιών σε διαμέρισμα ή σπίτι

 1. Φορμαλδεΰδη. Κλάση κινδύνου 2. Πηγές είναι βερνίκια, πλαστικά πιάτα, ινοσανίδες, μοριοσανίδες, χαλιά, καπνός κ.λπ. Μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, να μειώσει την όραση, το άσθμα, τις αλλεργίες.
 2. Τριχλωροαιθυλένιο. Περιέχει διάφορα προϊόντα καθαρισμού, χρώματα, αφαίρεσης λεκέδων, φυσίγγια. Λειτουργεί ως το ισχυρότερο καρκινογόνο, έχει βλαπτική επίδραση στο ήπαρ, στο κεντρικό νευρικό σύστημα, στα νεφρά.
 3. Τολουόλιο. Κλάση κινδύνου 3. Οι πηγές είναι βερνίκια και χρώματα, εκτυπωτές και φωτοαντιγραφικά, ταπετσαρίες, διαλύτες. Προωθεί την εξασθενημένη όραση, πονοκεφάλους, προκαλεί δηλητηρίαση του σώματος και ως εκ τούτου ναυτία και έμετο.
 4. Ακετόνη. Κλάση κινδύνου 3. Περιέχεται σε χρώματα, διαλύτες. Επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα.
 5. Βενζόλιο. Κλάση κινδύνου 2. Περιλαμβάνονται επίσης σε χρώματα και βερνίκια, επιφανειοδραστικές ουσίες, καπνό καπνού. Η δράση της οδηγεί σε δερματίτιδα, ογκολογία, ιδιαίτερα στη λευχαιμία, επηρεάζει τα εσωτερικά όργανα, προκαλεί ψυχικές διαταραχές.
 6. Αμμωνία. Οι πηγές είναι ο καπνός του καπνού, ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Είναι μια νευροτοξίνη. Προκαλεί πόνο στο στήθος, πρήξιμο των πνευμόνων και των αεραγωγών. Σε περίπτωση σοβαρής έκθεσης, η αναπνοή μπορεί να σταματήσει.

Επιλογή φυτών εσωτερικού χώρου για τον καθαρισμό του αέρα

Τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν έχουν μόνο διακοσμητική αξία, αλλά έχουν και αναντικατάστατες ιδιότητες. Είναι σε θέση όχι μόνο να κορεστεί ο αέρας με οξυγόνο, αλλά και αποτοξίνωση.

Σε διαμερίσματα συμβουλεύει να κρατήσει μόνο τα υγιή λουλούδια. Εάν το λουλούδι είναι άρρωστο και ξηρό, δεν θα είναι σε θέση να απορροφήσει επικίνδυνες ουσίες σε επαρκείς ποσότητες. Για τους σκοπούς αυτούς, δίνεται προτίμηση στα φυτά με μεγάλα φύλλα και χοντρό στέμμα.

Στο υπνοδωμάτιο συνιστάται η διατήρηση λουλουδιών, τα οποία είναι ικανά να εξασφαλίζουν αιθέρια έλαια, για παράδειγμα γεράνια. Προωθεί έναν υγιή ύπνο, θα ξεχάσετε την αϋπνία και την κατάθλιψη.

Στην κουζίνα, είναι επίσης σημαντικό να τοποθετήσετε εσωτερικά λουλούδια. Σε αυτό το δωμάτιο υπάρχουν συχνά καπνός και αιθάλη. Τα λουλούδια εξουδετερώνουν τη δράση τους και καθαρίζουν τον αέρα.

Συνιστάται να διατηρείτε αρωματικά λουλούδια στο σπίτι. Εκκρίνουν περισσότερους φυτοκονισμούς, επομένως, καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι πιο αποτελεσματικά.

Τα πιο δημοφιλή φυτά που καθαρίζουν τον αέρα

Συντελεστής καθαρισμού 6.5.
Οι γιαγιάδες μας κρατούσαν επίσης αλόη στο σπίτι. Ο χυμός του έχει φαρμακευτικές ιδιότητες, χρησιμοποιείται ευρέως στη λαϊκή ιατρική. Αλλά αυτό δεν είναι όλες οι χρήσιμες ιδιότητες αυτού του λουλουδιού.

Η αλόη καθαρίζει πολύ αποτελεσματικά τον αέρα στο διαμέρισμα. Αφαιρεί έως και 90% φορμαλδεΰδης που απελευθερώνεται μέσα στο δωμάτιο.

Η αλόη είναι ανεπιτήδευτη στη φροντίδα. Προτιμά να τοποθετηθεί σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο με μια σκιά άμεσων ακτίνων. Δεδομένου ότι αναφέρεται σε χυμούς, το νερό αρκετά μια φορά την εβδομάδα.

Ficus

Ο συντελεστής καθαρισμού είναι 8,0.
Λόγω των μεγάλων, μεγάλων φύλλων του, το ficus είναι απαραίτητο για τον καθαρισμό του αέρα. Απορροφά βενζόλιο, φορμαλδεΰδη και αμμωνία. Επιπλέον, καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα της σκόνης.

Το Ficus δεν απαιτεί πολύ προσοχή. Μπορεί να αναπτυχθεί σε μερική σκιά. Θα πρέπει να το νερό 2-3 φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι, μία φορά την εβδομάδα το χειμώνα. Περιοδικά πρέπει να σκουπίζετε τα φύλλα από τη σκόνη.

Sansevieria

Συντελεστής καθαρισμού 6,8.
Αυτό το φυτό στους κοινούς ανθρώπους ονομάζεται "μητρική γλώσσα". Σύμφωνα με την ικανότητα παραγωγής οξυγόνου, η Sansevieria παίρνει την πρώτη θέση. Αλλά δεν είναι μόνο η αξία του.

Επίσης sansevieriya μειώνει την περιεκτικότητα των μικροβίων στον ατμοσφαιρικό αέρα. Επιπλέον, απορροφά όλους τους τύπους επικίνδυνων ακαθαρσιών, με εξαίρεση την αμμωνία.

Φροντίδα δεν θα είναι δύσκολο ακόμα και ο πιο τεμπέλης κύριος. Όπως όλα τα χυμώδη, δεν απαιτεί συχνό πότισμα, αρκεί να το πίνετε μια φορά την εβδομάδα με ζεστό νερό. Από αυτή την άποψη, η "μητρική γλώσσα" μπορεί να δει συχνά στα γραφεία.

Spathiphyllum

Συντελεστής καθαρισμού 7,5
Αυτό το λουλούδι είναι ακόμα γνωστό ως "γυναικεία ευτυχία". Λόγω του ευρέως πυκνού φυλλώματος του, το φυτό είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια ποικιλία τοξινών, συμπεριλαμβανομένης της αμμωνίας. Το Spathiphyllum έχει επίσης την ιδιότητα να αυξάνει την υγρασία του αέρα.

Ένα λουλούδι είναι αρκετό Σκιά-ανεκτική, δεν απαιτεί τοποθέτηση σε ένα παράθυρο. Θα αναπτυχθεί καλά στα βάθη του δωματίου, χωρίς να χάσει τις χρήσιμες ιδιότητές του. Αγαπά άφθονο πότισμα, κάθε 2-3 ημέρες.

Begonia

Συντελεστής καθαρισμού 6,9.
Εξαιρετικές μάχες με μερικές διαφορετικές χημικές ενώσεις. Με την τακτική χρήση των οικιακών χημικών ουσιών είναι απλά απαραίτητο να το έχετε στο περβάζι.

Begonia προτιμά το penumbra. Το καλοκαίρι πρέπει να ποτίζονται μία φορά σε 3-4 ημέρες, το χειμώνα μία φορά την εβδομάδα.

Δράκαινα

Συντελεστής καθαρισμού 7,8.
Εξουδετερώνει τους ατμούς της φορμαλδεΰδης σε εσωτερικούς χώρους. Το φυτό απορροφά σωματίδια τριχλωροαιθυλενίου και βενζολίου που πέφτουν στο δωμάτιο από το δρόμο, καθώς και από καθαριστικά και οικιακά χημικά.

Dieffenbachia

Ο συντελεστής καθαρισμού είναι 7,3.
Το εργοστάσιο αγωνίζεται με επικίνδυνες ουσίες όπως το ξυλόλιο και το τολουόλιο. Διατίθενται κυρίως σε υλικά όπως το παρκέ.

Εάν έχετε παρκέ δάπεδο στο δωμάτιο, diffenbachia θα είναι μια χρήσιμη προσθήκη στο εσωτερικό. Επίσης, το φυτό απορροφά αποτελεσματικά τη φορμαλδεΰδη.

Στη φροντίδα αυτού του λουλουδιού είναι αρκετά ανεπιτήδευτο στη φροντίδα. Προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε είδος φωτισμού. Το νερό δεν πρέπει να είναι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα.

Scheffler

Ο συντελεστής καθαρισμού είναι 8,0.
Εάν το διαμέρισμα κατοικείται από καπνιστές, συνιστάται να δώσετε προσοχή σε αυτό το φυτό. Απορροφά την πίσσα από τον καπνό του τσιγάρου και τη νικοτίνη.

Επίσης, το cheffler εξουδετερώνει το βενζόλιο, τη φορμαλδεΰδη και το τολουόλιο.

Λουλούδι κατάλληλο για οποιοδήποτε φωτισμό. Πότισμα είναι μέτρια, μία φορά την εβδομάδα.

Γεράνι

Καθαρίζει τέλεια τον αέρα στο σπίτι και τα γεράνια. Εκτός από τα προφανή πλεονεκτήματα, το φυτό καταπολεμά διάφορους επιβλαβείς μικροοργανισμούς, «αποστειρώντας» τον περιβάλλοντα αέρα. Σκοτώνει σταφυλόκοκκους και στρεπτόκοκκους.

Επίσης ένα λουλούδι περιέχει χρήσιμα αιθέρια έλαια, ηρεμώντας το νευρικό σύστημα και εξομαλύνοντας τον ύπνο.
Η φροντίδα για γεράνια δεν είναι περίπλοκη. Παρέχετε καλό φωτισμό και άφθονο πότισμα.

Χλωρόφυτο

Συντελεστής καθαρισμού 7,8.
Αυτό το φυτό είναι απαραίτητο πρώτα απ 'όλα στους κατοίκους μεγαλουπόλεων. Απορροφά τα καυσαέρια. Επίσης χλωροφύτα αντιμετωπίζει προϊόντα καύσης αερίου. Ως εκ τούτου, συνιστάται να τοποθετήσετε το λουλούδι στο πάτωμα της κουζίνας, κοντά στη σόμπα αερίου.

Η φροντίδα του φυτού είναι απλή. Δεν απαιτεί φωτισμό. Πρέπει να το πίνετε μία φορά την εβδομάδα.

Κατά την επιλογή εσωτερικών λουλουδιών για το σπίτι σας, φροντίστε να ελέγξετε τις χρήσιμες ιδιότητες του καθενός. Θυμηθείτε ότι τα φυτά πρέπει να είναι υγιή για να καθαρίζουν αποτελεσματικά τον αέρα.

Μην είστε τεμπέλης για να φροντίσετε τα κατοικίδια ζώα σας, και δεν θα αποτυγχάνουν να σας πληρώσουν.

Καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου καθαρίζοντας τον αέρα

Μην νομίζετε ότι ο αέρας στο διαμέρισμα είναι πολύ καθαρότερο από ό, τι στο δρόμο. Η σύγχρονη ζωή ενός ατόμου δεν μπορεί να φανταστεί χωρίς οικιακές συσκευές, πλαστικά έπιπλα, λινέλαιο, τρισδιάστατη ταπετσαρία. Ο καθαρισμός δεν ολοκληρώνεται χωρίς τη χρήση απορρυπαντικών. Όλοι τους εκπέμπουν στις τοξικές ενώσεις του αέρα: τολουόλιο, βενζόλιο, φορμαλδεΰδη, οξείδιο του αζώτου. Ότι αυτές οι ουσίες δεν δηλητηριάζουν τη ζωή μας, συνιστάται η ανάπτυξη φυτών εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι.

Δράκαινα

Από 40 είδη φυτών, μπορείτε να επιλέξετε το είδος για τη διακόσμηση του εσωτερικού, το οποίο μοιάζει περισσότερο. Η Dracaena είναι ικανή να εξουδετερώνει τη φορμαλδεΰδη, απορροφώντας το βενζόλιο και το ξυλόλιο, τα οποία εκκρίνουν σύγχρονα οικοδομικά υλικά που έχουν πρόσφατα χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση των χώρων.

Χλωρόφυτο

Συνιστάται για κατοίκους διαμερισμάτων που βρίσκονται στον 1ο και 2ο όροφο. Το γεγονός είναι ότι απορροφούν τα καυσαέρια. Το φυτό δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, οπότε όλοι θα πρέπει να έχουν χλωροφύτα στο σπίτι. Επιπλέον, απορροφά όλες τις χημικές ουσίες που βρίσκονται στον αέρα μετά τον καθαρισμό στο διαμέρισμα.

Ficus Benjamin

Μίνι-δέντρο καθαρίζει τέλεια τον μολυσμένο αέρα, είναι δημοφιλής στους καλλιεργητές λουλουδιών. Εάν μεγαλώνετε ένα φυτό σε μια ευρεία γλάστρα, διεξάγετε μια μόνιμη τσίμπημα της κορυφής, μπορείτε να πάρετε ένα κομψό, εξαπλωμένο δείγμα ενός εξωτικού δέντρου.

Hamedorei κομψό

Τα φυτά αναπτύσσονται για τον καθαρισμό και την υγρασία του αέρα. Το λουλούδι φαίνεται εκπληκτικά στο λαμπρό περβάζι παραθύρου. Τα φυτά απορροφούν φορμαλδεΰδη και όλες τις ουσίες που εκκρίνουν πλαστικά προϊόντα.

Pelargonium, γεράνι

Κομψό εργοστάσιο δεν μπορεί να μείνει χωρίς προσοχή. Αν και για τα άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες, αυτό το λουλούδι δεν είναι κατάλληλο. Στον αέρα, παθογόνοι μικροοργανισμοί, με τους οποίους το γεράνι μπορεί να αντιμετωπίσει τέλεια. Εάν αγγίξετε τα φύλλα του λουλουδιού και τα αλέσετε στο χέρι σας, τα αιθέρια έλαια εκπέμπονται, έχοντας μια ευχάριστη αλλά συγκεκριμένη οσμή. Το φυτό συνιστάται να αναπτυχθεί στο υπνοδωμάτιο. Ο καθαρός αέρας προάγει έναν καλό ύπνο και καταπραϋντική επίδραση στο νευρικό σύστημα.

Εάν δεν υπάρχει τέτοιο φυτό στο σπίτι, είναι απαραίτητο να τα πάρετε όσο το δυνατόν συντομότερα. Η αλόη παράγει φυτοντοκτόνα που ανακουφίζουν την κόπωση και ενεργοποιούν την ψυχική δραστηριότητα. Εάν σκάβετε στα σταγονίδια χυμού αλόης, η πιθανότητα εμφάνισης κρυολογήματος θα μειωθεί. Βοηθάει με κρύο. Τα έπιπλα εκπέμπουν φορμαλδεΰδη στον αέρα και η αλόη το απορροφά τέλεια.

Dieffenbachia

Αυτοί οι άνθρωποι που πάσχουν από πνευμονικές παθήσεις καλούνται να αποκτήσουν μια diffenbachia. Το φυτό καταστρέφει τους σταφυλόκοκκους, οι οποίοι, μπαίνοντας στο ανθρώπινο σώμα, προκαλούν διάφορες ασθένειες.

Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου στο σπίτι, τόσο καθαρότερο είναι ο αέρας. Και τι να επιλέξουν για να μεγαλώσουν σε εσωτερικούς χώρους, η ίδια η ερωμένη πρέπει να λύσει.

Top-15 μονάδες καθαρισμού αέρα σύμφωνα με τη NASA

Το 1989, η NASA ξεκίνησε μια μελέτη με στόχο τον εντοπισμό των καλύτερων εγκαταστάσεων εσωτερικού χώρου για τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι ο αέρας των χώρων περιέχει συνεχώς σωματίδια επιβλαβών πτητικών οργανικών ενώσεων - τριχλωροαιθυλένιο, βενζόλιο, αμμωνία και άλλα. Για να καθαρίσετε τον αέρα, οι ειδικοί προτείνουν την τοποθέτησή τους στα δωμάτια. Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι σε θέση να εξουδετερώνουν έως και το 85% της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του εσωτερικού χώρου.

Στον αέρα των εγκαταστάσεων περιέχονται πέντε επιβλαβείς ουσίες:

 • Φορμαλδεΰδη. Περιέχονται σε έπιπλα κατασκευασμένα από μοριοσανίδες, ινοσανίδες, χαλιά και ταπετσαρίες, καπνό καπνού, πλαστικά πιάτα, αέρια οικιακής χρήσης. Προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις, ερεθισμό του βλεννογόνου, άσθμα, δερματικές παθήσεις.
 • Τριχλωροαιθυλένιο. Περιέχονται μέσα καθαρισμού χαλιών και υφασμάτων, χλωριωμένου νερού, φυσίγγια για εκτυπωτές, προϊόντα βαφής και βερνίκια. Τριχλωροαιθυλένιο - ένα ισχυρό καρκινογόνο, προκαλεί ερεθισμό των ματιών και του δέρματος, επηρεάζει το ήπαρ και τα νεφρά, προκαλώντας ανάδευση.
 • Βενζόλιο. Βρίσκεται στον καπνό του τσιγάρου, τον καθαρισμό και τα απορρυπαντικά, συμπεριλαμβανομένων σαπουνιών, προϊόντων βαφής και βερνικιών, προϊόντων από καουτσούκ. Το καρκινογόνο, το οποίο είναι ικανό να προκαλεί λευχαιμία, συσσωρεύεται στον λιπώδη ιστό,
  προκαλεί διέγερση, παρόμοια με το αλκοόλ, δύσπνοια και σπασμούς,
  μειώνει την αρτηριακή πίεση.
 • Αμμωνία. Περιέχονται στην τεχνολογία των υπολογιστών, τον καπνό του τσιγάρου, τα οικιακά χημικά. Προκαλεί ξηρότητα και πονόλαιμο, βήχα, στήθος, προκαλεί πόνο, προκαλεί οίδημα του λάρυγγα και των πνευμόνων.
 • Ξυλένιο. Βασίζεται στην παραγωγή πολλών τύπων πλαστικών, προϊόντων βαφής και βερνικιών, συγκολλητικών ουσιών, και βρίσκεται επίσης σε αέρια καυσαερίων αυτοκινήτων, δερμάτινα προϊόντα και καπνό τσιγάρου. Προκαλεί ερεθισμό του δέρματος, του αναπνευστικού συστήματος και των βλεννογόνων του οφθαλμού.

AdMe.ru συγκεντρώθηκαν σε μια θέση 15 φυτά, τα οποία όχι μόνο διακοσμούν το σπίτι, αλλά 24 ώρες την ημέρα θα εργάζονται πιστά και ομαλά για τον καθαρισμό του αέρα.

Anturium Andre ("φλαμίνγκο κρίνος")

Βαθιά υγραίνει τον αέρα και το κορεσμό του με καθαρό ατμό νερού. Απορροφά ενεργά ξυλόλια και τολουόλιο και τα ανακυκλώνει σε αβλαβή για τις ενώσεις του ανθρώπου.

LiveInternetLiveInternet

-Επικεφαλίδες

 • Χειροποίητα (362)
 • Μάστερ-τάξη (144)
 • Κεντήματα (105)
 • Ράψιμο (50)
 • Παιχνίδια (45)
 • Δημιουργικές ιδέες. (26)
 • Decoupage (22)
 • Διακόσμηση (158)
 • Πλεκτομηχανές (157)
 • Κρόσσια (136)
 • Πλέξιμο με βελόνες (24)
 • Vintage (68)
 • Εικόνες (52)
 • Σχεδίαση εσωτερικών χώρων (51)
 • Πινελιές στο πορτρέτο (38)
 • Αττική σκέψεις (27)
 • Ενδιαφέρουσες (5)
 • Η ομορφιά είναι μια φοβερή δύναμη (37)
 • Φυσικές συνταγές με τα χέρια τους. (16)
 • Μαγειρική (28)
 • Ψήσιμο (15)
 • Σνακ (8)
 • Τα έργα μου (26)
 • Διακόσμηση (15)
 • Πλεκτομηχανές (14)
 • Παιχνίδια (11)
 • Χειροποίητα (7)
 • Υφαντική από εφημερίδες (7)
 • Χορός (4)
 • Αποκατάσταση της εικόνας με δικά σας χέρια (1)
 • Σχεδιασμός (1)
 • Χρήσιμα, παχνιά. (24)
 • Θα είμαστε υγιείς (22)
 • Τέχνες (21)
 • Φωτογραφίες (12)
 • Βίντεο (6)
 • Μουσική (2)
 • Ζωγραφική (2)
 • Σχεδιασμός (21)
 • Λουλούδια (17)
 • Υφαντική από εφημερίδες (16)
 • Εγγραφή του ημερολογίου (14)
 • Για τα σκυλιά είναι αφιερωμένο (5)
 • Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένα πατημασιά (2)
 • Το άρωμα είναι ένα αυτόγραφο της προσωπικότητας. (4)
 • Audiobook (2)

-Αναζήτηση κατά ημερολόγιο

-Εγγραφείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

-Τακτικοί αναγνώστες

-Κοινότητα

-Στατιστικά στοιχεία

Φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα των τοξινών.

Η μαύρη NASA διεξήγαγε μια μελέτη των φυτών εσωτερικού χώρου σχετικά με την ικανότητα καθαρισμού του αέρα στις εγκαταστάσεις. Αποδείχθηκε ότι μερικές μονάδες το κάνουν αποτελεσματικά, αφαιρώντας τις τοξίνες από τον αέρα κατά 90% μέσα σε 24 ώρες.

Υπάρχουν τρεις κύριες τοξίνες του νοικοκυριού: βενζόλιο, φορμαλδεΰδη, τριχλωροαιθυλένιο. Για παράδειγμα, το περιεχόμενο της φορμαλδεΰδης στον αέρα αυξάνεται λόγω του γεγονότος ότι πρόκειται για προϊόν καύσης καυσίμων αυτοκινήτων. Ένα σημαντικό μερίδιο της περιεκτικότητας σε φορμαλδεΰδη στην ατμόσφαιρα οφείλεται σε χημικά εργοστάσια, καθώς και σε βυρσοδεψεία και ξυλουργικά εργοστάσια. Πρέπει να έχετε ακούσει από ορισμένες πηγές ότι τα έπιπλα περιέχουν φορμαλδεΰδη. Και το βενζόλιο μπορεί να έρθει σε χρήση με σόμπες αερίου, έτσι ορισμένα είδη φυτών εσωτερικού χώρου κάτω είναι εξαιρετικά για χρήση στην κουζίνα.

Όλα τα παραπάνω σημαίνει ότι αυτοί οι τύποι φυτών εσωτερικού χώρου μπορούν απλά να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου, άσθματος, αλλεργιών, αυτοάνοσων και άλλων ασθενειών.

Παρακάτω θα βρείτε το όνομα κάθε μονάδας, το όφελος για εσάς και το σπίτι σας.

Αλόη Βέρα, βοτανική ονομασία: Aloe barbadensis

Πλεονεκτήματα: Αφαιρεί τη φορμαλδεΰδη. Συντελεστής συνολικής αποτελεσματικότητας καθαρισμού 6.5 (1 έως 10)

Σημειώσεις: Αυτό είναι το μοναδικό είδος που έχει τεράστιες ποσότητες φαρμακευτικών ιδιοτήτων. Το 95% αποτελείται από νερό. Κατά την κατάψυξη, το λουλούδι μπορεί να παγώσει και να πεθάνει. Πολύ άφθονο πότισμα μπορεί να είναι επιζήμιο γι 'αυτόν. Για τη φυσιολογική ανάπτυξη απαιτεί άφθονο φως του ήλιου και είναι επίσης σημαντικό το φυτό να φυτεύεται σε ένα ελαφρύ, αμμώδες έδαφος.

Καρύδα χρυσόλιδο κιτρινωπό (Chrysalidocarpus lutescens)

Πλεονεκτήματα: Ένα από τα καλύτερα στην αφαίρεση των τοξινών που περιέχονται στον αέρα (φορμαλδεΰδη, τριχλωροαιθυλένιο, βενζόλιο). Είναι ένας φυσικός ρυθμιστής της υγρασίας του αέρα. Συντελεστής συνολικής αποτελεσματικότητας καθαρισμού 8.5

Σημειώσεις: πολύ ανεπιτήδευτο και πολύ ανθεκτικό στα παράσιτα. Αισθάνεται καλό σε ημι-σκοτεινά μέρη, η βέλτιστη θερμοκρασία είναι 17-22 ° C.

Ficus elastica

Πλεονεκτήματα: Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην απομάκρυνση της πανταχού παρούσας χημικής φορμαλδεΰδης από τον αέρα, καθώς και του τριχλωροαιθυλενίου και του βενζολίου.Ο συντελεστής απόδοσης του συνολικού καθαρισμού είναι 8,0

Σημειώσεις: είναι γνωστό ότι απαιτεί μικρή ποσότητα φωτός και μπορεί να ανεχθεί χαμηλές θερμοκρασίες από τα φυτά που αναφέρθηκαν προηγουμένως, μπορεί να αυξηθεί έως και τα 2,5 μ.

Hamedorei (Chamaedorea seifrizii)

Πλεονεκτήματα: καθαρίζει τον αέρα των χημικών ουσιών που περιέχει ακόμη πιο αποτελεσματικά από τον χρυσαλιντόκαρπο. Είναι επίσης μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα. Συντελεστής συνολικού καθαρισμού 8,4

Σημειώσεις: Επίσης ονομάζεται μπαμπού φοίνικα. Οι βέλτιστες συνθήκες ανάπτυξης είναι ο ημι-σκιασμένος χώρος και η θερμοκρασία δωματίου. Μπορεί να αυξηθεί έως και 2 μέτρα σε ύψος. Είναι ακόμη πιο ανθεκτικό στα παράσιτα, από τον κιτρινωπό κυπρίνο.

Φτέρη της Βοστώνης (Nephrolepis exaltata Bostoniensis)

Πλεονεκτήματα: ενεργεί ως φυσική ενυδατική κρέμα. Εκπέμποντας την υγρασία στον αέρα, το φυτό εξαλείφει την ατμοσφαιρική ρύπανση και εξαλείφει την παρουσία βενζολίου, φορμαλδεΰδης, ξυλολίου, παρέχοντας έτσι καθαρό αέρα.

Σημειώσεις: έχει πλούσιο φύλλωμα, αλλά δεν ανθίζει. Καλλιεργούνται καλύτερα σε ένα κρεμαστικό καλάθι ή σε ένα βάθρο. Πρέπει να είναι τακτικά pritenyatsya. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα σχέδια. Η βέλτιστη θερμοκρασία είναι 20-22 ° C.

Aglaonema

Πλεονεκτήματα: εκπέμπει μεγάλη ποσότητα οξυγόνου, καθαρίζει τον αέρα της φορμαλδεΰδης, του βενζολίου ή άλλων τοξινών. Συντελεστής ολικής αποτελεσματικότητας καθαρισμού 6.8.

Σημειώσεις:Η ιδιαιτερότητα του φυτού είναι ότι αυξάνεται καλύτερα με λιγότερο πότισμα και λιγότερο φως.

Dracaena Massangeana (Dracaena massangeana)

Πλεονεκτήματα: αφαιρεί φορμαλδεΰδη και καθαρίζει τον αέρα.

Σημειώσεις: δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, μπορεί να αναπτυχθεί στη σκιά.

Φοίνιξ Ρομπλένα (Phoenix roebelenii)

Πλεονεκτήματα: αφαιρεί από τον αέρα φορμαλδεΰδη και ξυλόλιο (μια χημική ουσία που περιέχεται σε πλαστικό και διαλύτες).

Σημειώσεις: Πολύ διακοσμητικό φυτό, αγαπήστε πολύ ήλιο, υγρό χώμα και ζεστό νερό.

Ivy συνηθισμένο (Hedera helix)

Πλεονεκτήματα: αφαιρεί το βενζόλιο, ένα γνωστό καρκινογόνο που περιέχεται στον καπνό των τσιγάρων, τα απορρυπαντικά, και αφαιρεί επίσης τη φορμαλδεΰδη. Συντελεστής συνολικού καθαρισμού 7.8

Σημειώσεις: παρά τα δηλητηριώδη φύλλα, ο κισσός είναι ένα πολύ δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου και είναι ιδανικό για άτομα που πάσχουν από άσθμα και αλλεργίες. Αγαπά αρκετά φωτισμένα μέρη και δροσερή θερμοκρασία, αλλά το άμεσο ηλιακό φως είναι ανεπιθύμητο.

Ficus Ali (Ficus maeleilandii alii)

Πλεονεκτήματα: γενικό καθαρισμό του αέρα. Συντελεστής ολικής αποτελεσματικότητας καθαρισμού 8,0.

Σημειώσεις: μπορεί να καλλιεργηθεί με διάφορους τρόπους: ένα ενιαίο φυτό, με τη μορφή ενός θάμνου (με αρκετούς βλαστούς από ένα στέλεχος), και interlaced (πολλά φυτά συνυφασμένα). Αυτά τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να απορρίψουν τα φύλλα τους μέχρι να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Καλά αντέχει τη θερμοκρασία δωματίου.

Gerbera (Gerbera)

Πλεονεκτήματα: Η NASA ισχυρίζεται ότι το φυτό αυτό είναι φανταστικό για την αφαίρεση του βενζολίου, το οποίο προκαλεί καρκίνο. Επίσης, απορροφά διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνει οξυγόνο τη νύχτα, βελτιώνοντας έτσι τον ύπνο σας! Συντελεστής συνολικής αποτελεσματικότητας καθαρισμού 7.3

Σημειώσεις: αγαπά το έντονο φως.

Epipremnum aureum (Epipremnum aureum)

Πλεονεκτήματα: σύμφωνα με την έρευνα της NASA, αυτό το εργοστάσιο είναι από τους πρώτους 3 χρήσιμους τύπους φυτών εσωτερικού χώρου, ιδανικό για την απομάκρυνση της φορμαλδεΰδης. Επίσης, για την απομάκρυνση του μονοξειδίου του άνθρακα και τη βελτίωση της συνολικής ποιότητας του εσωτερικού αέρα.

Σημειώσεις: κανονικά ανέχεται επίπεδα ξηρού αέρα. Ταχεία ανάπτυξη, υπερβολικά αναπτυσσόμενες βλαστοί.

Dracaena Dermen ή Derech (Draecana deremensis)

Πλεονεκτήματα: καλό γενικό καθαρισμό του αέρα, αφαιρεί τα περισσότερα από τα μολυσματικά.

Σημειώσεις: προτιμά σκίαση.

Υψηλή (Rhapis excelsa)

Πλεονεκτήματα: καλό γενικό καθαρισμό του αέρα, αφαιρεί τα περισσότερα από τα μολυσματικά. Συντελεστής συνολικής αποτελεσματικότητας καθαρισμού 8.5

Σημειώσεις: Είναι εύκολο να φροντίσετε ένα rap, επειδή είναι πολύ ανθεκτικό στα παράσιτα και μεγαλώνει αργά. Αγαπά το penumbra. Αισθάνεται καλή σε θερμοκρασία δωματίου.

Dracaena Dracaena Μαργαρίτα (Dracaena marginata)

Πλεονεκτήματα: αφαιρεί φορμαλδεΰδη και βενζόλιο, ξυλόλιο (που βρίσκεται στα βερνίκια, χρώματα και διαλύτες) και τριχλωροαιθυλένιο (που βρίσκεται στους διαλύτες) από τον αέρα.

Σημειώσεις: δεν απαιτεί μεγάλη προσοχή, αντέχει καλά το ξηρό χώμα και το ακανόνιστο πότισμα.

Ορχιδέα Phalaenopsis (Phalaenopsis)

Πλεονεκτήματα: απομακρύνει πτητικές οργανικές ενώσεις, φορμαλδεΰδη, η οποία απελευθερώνεται από χρώματα, διαλύτες και άλλα συνθετικά υλικά.

Σημειώσεις: του αρέσει η υψηλή υγρασία και ο καλός φωτισμός. Σχετικά με τα χαρακτηριστικά της φροντίδας μπορεί να δει κανείς εδώ: Ορχιδέες είναι τα μυστικά της καλλιέργειας.

Spathiphyllum

Πλεονεκτήματα: για την απομάκρυνση του βενζολίου, φορμαλδεΰδη, τριχλωροαιθυλένιο - χημικές ουσίες που βρέθηκαν σε καθαριστικά και διαλύτες, και αφαιρεί επίσης σπόρια μούχλας στον αέρα, έτσι είναι ιδανικό για μπάνια, κουζίνες. Συντελεστής συνολικής αποτελεσματικότητας καθαρισμού 7.5

Σημειώσεις: το φως διάσπαρτα χωρίς άμεσο ηλιακό φως, μπορεί να αυξηθεί στο penumbra.Lububit υψηλή υγρασία.

Sansevieria trifasciata

Πλεονεκτήματα: Επιστήμονες από τη NASA έχουν ανακαλύψει ότι αυτό το εργοστάσιο έχει εκπληκτική ικανότητα να απορροφά φορμαλδεΰδη, οξείδια του αζώτου και μια σειρά άλλων χημικών ουσιών που υπάρχουν στον αέρα. Συντελεστής ολικής αποτελεσματικότητας καθαρισμού 6.8.

Σημειώσεις: Χρησιμοποιείται ευρέως ως διακοσμητικά. Ανεκτική σε σπάνια ποτίσματα.

Schefflera

Πλεονεκτήματα: καθαρίζει φορμαλδεΰδη, βενζόλιο, τολουόλιο. Συντελεστής αποτελεσματικότητας καθαρισμού 8,0

Σημειώσεις: φωτεινό φωτεινό διάχυτο. Από το άμεσο ηλιακό φως πρέπει να είναι pritenyat. Υψηλή υγρασία.

Χλωρόφυτα (Χλωρόφυτα)

Πλεονεκτήματα: Η NASA την τοποθετεί στα τρία κορυφαία φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμα για την αφαίρεση της φορμαλδεΰδης. Αφαιρεί επίσης το μονοξείδιο του άνθρακα και άλλες τοξίνες και ακαθαρσίες. Συντελεστής ολικής αποτελεσματικότητας καθαρισμού 7.8.

Σημειώσεις: το φως είναι φωτεινό, διάχυτο, μπορεί να αναπτυχθεί στη σκιά. Για λίγες ώρες την ημέρα, υποφέρει από το άμεσο ηλιακό φως. Για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να βρίσκεται στην κουζίνα, ή κοντά στο τζάκι - όπου αποθηκεύεται πολύ μονοξείδιο του άνθρακα.

Φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα

Ομιλία σε αυτό το άρθρο θα πάει για τα φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν να καθαρίσουν τον αέρα στις εγκαταστάσεις από επιβλαβείς ακαθαρσίες. Είναι ενδιαφέρον ότι η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των εγκαταστάσεων συνιστάται από τη NASA για τον καθαρισμό του αέρα σε διαστημικούς σταθμούς.

Γιατί και από τι πρέπει να καθαρίσουμε τον αέρα;

Σε περιοχές στις οποίες είμαστε ένα σημαντικό μέρος του συνολικού χρόνου, είναι πάντα παρόντες ότι αρνητικά επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου. Μπορούν να συσσωρεύονται στο σώμα και να διαταράξει το ανοσοποιητικό, το αναπνευστικό, καρδιαγγειακό και άλλα συστήματα.. Τυπικά, αυτή η χημική ένωση απομονώνεται μετά από κάθε επισκευή του χρώματος, κόλλας, καουτσούκ, πλαστικά, και των συσκευών υλικού και οικιακής χρήσης, έπιπλα, χαλιά, κουρτίνες, κλπ Πρώτα απ 'όλα, αναφέρονται σε τέτοιες ενώσεις: φορμαλδεΰδη, το βενζόλιο και τριχλωροαιθυλένιο. Επιπλέον, στον αέρα μπορεί να υπάρχουν επιβλαβή αέρια, διάφορα αλλεργιογόνα, νικοτίνη, κλπ.

Φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα

Επί του παρόντος, είναι φυτά εσωτερικού χώρου ως φυσικά φυσικά φίλτρα που είναι τα πιο αξιόπιστα και ασφαλή βοηθοί στον καθαρισμό του αέρα από διάφορες βλαβερές ακαθαρσίες. Τα πιο αποτελεσματικά από αυτά είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου που παρουσιάζονται παρακάτω.

MARCH MARKET DRAGGEN

Αυτή η ποικιλία dracaena είναι πολύ κοινή και μπορεί να φτάσει σε ύψος μέχρι 3 μέτρα. Από μόνο του, το dracaena μοιάζει με μικροσκοπικό φοινικόδεντρο. Αυτό το εργοστάσιο αισθάνεται άνετα τόσο σε έντονο ηλιακό φως όσο και σε διάχυτο φωτισμό. Το έδαφος δεν πρέπει να είναι υγρό, αλλά θα πρέπει να είναι αρκετά υγρό. Για dracaena, το νερό στο τηγάνι είναι θανατηφόρο.

ΠΕΛΑΓΓΟΝΗ ΠΛΥΑΧΛΙΣΤΥΝΑ

Το Pelargonium (γεράνι) καθαρίζει τέλεια, ιονίζει και απολυμαίνει τον αέρα. Επιπλέον, για πολλούς, χρησιμεύει ως θεραπεία για πονοκεφάλους. Το γεράνι απαιτεί υψηλό φωτισμό και άφθονο πότισμα. Ωστόσο, ο ψεκασμός επιφάνειας του φυτού απορρίπτεται και το χειμώνα χρειάζεται χαμηλότερη θερμοκρασία.

HAMEDOREEA HIGH

Αυτό το φυτό είναι φοίνικα ικανό να φτάσει σε ύψος 1-2 μέτρα. Το φυτό εκπέμπει υγρασία στον αέρα, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα χρήσιμο στον ξηρό αέρα κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης. Παρά το γεγονός ότι αυτή η παλάμη σχετίζεται θετικά με το φωτεινό φως, είναι προτιμότερο να μην το τοποθετήσετε σε άμεσο ηλιακό φως. Το έδαφος πρέπει να είναι υγρό.

SPACEFILL WALLIS

Αυτό το εσωτερικό εργοστάσιο καλύπτει τέλεια τον καθαρισμό του αέρα και τα εξαιρετικά του άνθη συμμετέχουν επίσης σε αυτό. Το Spathiphyllum δεν ανέχεται έντονο φως, του αρέσει η σκιά και απαιτεί υψηλή υγρασία. Το έδαφος θα πρέπει να υγραίνεται ελαφρά ανά πάσα στιγμή.

EPIPRENUM GOLDEN

Αυτή είναι μια λιάνα, ικανή να έχει μήκος 2 μέτρα ή περισσότερο. Το Epipremnum golden θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυτά που καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι. Αναπτύσσεται σε οποιοδήποτε φως, αλλά φοβάται το άμεσο ηλιακό φως. Το νερό αυτό όσο το έδαφος αρχίζει να στεγνώσει. Όταν το φυτό φτάσει σε μεγάλο μήκος, συνιστάται η αφαίρεση του μουστάκι.

HEDERA HELICKS

Αυτό το φυτό είναι ένας σγουρός θάμνος που αναπτύσσεται εύκολα σε κρεμαστά δοχεία. Hedera είναι εξαιρετική για την αντιμετώπιση των αλλεργιογόνων που υπάρχουν στο δωμάτιο, για παράδειγμα, όπως μούχλα. Αυτός ο θάμνος είναι ένα φυτό της επιλογής για το χαμηλό φωτισμό δωμάτια, αλλά θα πρέπει να ποτίζονται άφθονα, το έδαφος για να κρατήσει υγρό. Το χειμώνα μειώνεται η συχνότητα ποτίσματος.

ΑΓΛΑΝΕΜΜΑ ΜΕΤΡΙΑ

Το Aglaonema είναι ενδιαφέρον επειδή δίνει καρπούς με κόκκινο χρώμα, αυξάνοντας σημαντικά τις διακοσμητικές του ιδιότητες. Το φυτό αρέσει υψηλή υγρασία, καλά στραγγιζόμενα εδάφη και διάχυτο φως. Μπορείτε να τοποθετήσετε το Aglaonema σε μια παλέτα με νερό τοποθετώντας το δοχείο έτσι ώστε να μην έρχεται σε επαφή με το νερό. Πριν από το πότισμα, βεβαιωθείτε ότι το ανώτερο στρώμα του εδάφους είναι στεγνό, αφού το φυτό αισθάνεται άνετα μόνο με μέτρια πότισμα.

ΧΡΥΣΟΜΕΤΡΟ ΧΛΩΡΟΦΥΤΟΥ

Το χλωρόφυτο θεωρείται το πιο ανεπιτήδευτο φυτό εσωτερικού χώρου. Το φυτό έχει μακρά και στενά φύλλα λευκού-πράσινου χρώματος, καθώς επίσης και κρέμονται αεροφωτοφόρα με μικρές εκροές. Αυξάνεται καλά τόσο στο φως όσο και στη σκιά. Στο φως, τα φύλλα γίνονται φωτεινά. Μπορείτε να το νερό λίγο. Στη συνέχεια, το χλωρόφυτο θα απορροφήσει την υγρασία από τις ρίζες. Με πιο συχνή πότισμα, μεγαλώνει πιο γρήγορα.

ΣΑΝΣΕΒΙΕΡΙΑ ΤΡΙΑ-ΤΡΟΠΟΥ

Το Sansevieria θεωρείται ένα πολύ ανθεκτικό και ανθεκτικό φυτό εσωτερικού χώρου. Έχει μακρά σκληρά φύλλα σκούρου πράσινου χρώματος με οριζόντιες ρίγες, ελαφρύτερο σε τόνο. Αυτό το φυτό αγαπά το έντονο φως και κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης προτιμά το μέτριο πότισμα, όταν το ανώτερο στρώμα του εδάφους έχει ήδη στεγνώσει. Το χειμώνα, η συχνότητα του ποτίσματος μειώνεται, αλλά δεν συνιστάται να επιτρέπεται η πλήρης ξήρανση του εδάφους.

FICUS ELASTICA

Τα φύλλα αυτού του φυτού, κατά κανόνα, είναι ευρύ, λαμπερό, σκούρο πράσινο ή στίγματα. Οι ρίζες του έχουν τη δυνατότητα να στρέψουν τον κορμό, σχηματίζοντας τις πιο ενδιαφέρουσες φόρμες. Το σχήμα του ελαστικού αναπτύσσεται σε έντονα διάσπαρτο φως και απαιτεί μέτριο πότισμα όταν το χώμα στεγνώνει ελαφρά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα φυτά εσωτερικού χώρου απέχουν πολύ από την μόνη τους ικανότητα να απελευθερώνουν οξυγόνο και να καθαρίζουν τον αέρα από επιβλαβείς ουσίες. Αυτά είναι μερικά παραδείγματα τέτοιων φυτών. Επιπλέον, καθένα από αυτά τα φυσικά φίλτρα αντιπροσωπεύει ένα συγκεκριμένο είδος του ίδιου φυτού. Έτσι, για παράδειγμα, η dracaena είναι επίσης Tree-like, Fragrant, κλπ. Αλλά ανεξάρτητα από τον τύπο του dracaena, παραμένει η ικανότητά του να απομακρύνει από τις ακαθαρσίες αέρα βενζόλιο και φορμαλδεΰδη. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα φυτά. Ως εκ τούτου, το δωμάτιο μπορεί να διακοσμηθεί με το ίδιο εργοστάσιο στις διάφορες μορφές του.

Τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα

Σε αυτό το άρθρο, ο αναγνώστης προσφέρεται ένας κατάλογος εσωτερικών εγκαταστάσεων που η NASA συνιστά για τον καθαρισμό του αέρα σε διαστημικούς σταθμούς. Αυτά τα φυτά μπορούν επίσης να καθαρίσουν τον αέρα στα απλά διαμερίσματα. Έχω ήδη γράψει νωρίτερα για το πώς τα δέντρα καθαρίζουν τον αέρα, και τα φυτά των σπιτιών δουλεύουν με παρόμοιο τρόπο. Στα δωμάτια όπου περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας, υπάρχουν πολύ συχνά επικίνδυνες ουσίες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένες στον αέρα μετά την επισκευή. Διάφορες χημικές ενώσεις απομονώνονται από χρώματα, πλαστικά, χαλιά, προϊόντα καθαρισμού, καθώς και πολλά οικοδομικά υλικά.

Στο σπίτι υπάρχουν συνήθως τρεις επιβλαβείς ουσίες:

 1. Φορμαλδεΰδη, που ξεχωρίζει από τάπητα, κουρτίνες, κόλλες, χρώματα και πολλά άλλα.
 2. Βενζόλιο, που εξάγεται από πλαστικά, συνθετικές ίνες, λιπαντικά, καουτσούκ, φυτοφάρμακα κ.λπ.
 3. Τριχλωροαιθυλένιο, το οποίο περιέχεται στα μέσα για την αφαίρεση χρωμάτων, καθαριστικών ταπήτων, κόλπων και πολλά άλλα.

Ευτυχώς, η φύση έχει μηχανισμούς για τον αυτοκαθαρισμό. Υπάρχουν πολλά φυτά που καθαρίζουν πολύ τον αέρα, απομακρύνοντας φυσικά τους ρύπους. Επιπλέον, υπάρχουν τεχνολογίες που βελτιώνουν την απόδοση του καθαρισμού του αέρα από τα φυτά. Σε μία από αυτές τις τεχνολογίες, μεταξύ άλλων, έγραψα νωρίτερα στο άρθρο "Καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. 5 σύγχρονες τεχνολογίες +1 ".

Φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα

Συμβουλή: Για κάθε 10 m 2 του χώρου είναι απαραίτητο να έχετε τουλάχιστον ένα φυτό σε μια κατσαρόλα με διάμετρο 15 cm ή περισσότερο. Αντί να τακτοποιούμε μονά φυτά στις εγκαταστάσεις, είναι καλύτερο να συγκεντρώνουμε φυτά, αυτό είναι όμορφο και καλύτερο για την ποιότητα του αέρα. Αν το σπίτι διαθέτει παιδιά ή / και κατοικίδια ζώα, πριν αγοράσετε κάθε φυτό, πρέπει πρώτα να μάθετε εάν είναι επικίνδυνα γι 'αυτά.

NASA διετής μελέτες που διεξήχθησαν στα τέλη της δεκαετίας του 1980., Τα οποία προσδιορίζονται φυτά εσωτερικού χώρου, τον καθαρισμό του αέρα του βενζολίου παραπάνω, φορμαλδεΰδη και / ή τριχλωροαιθυλένιο. Εδώ θα επεξεργαστώ 10 από αυτούς.

1. Spathiphyllum wallisii

Για να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα των φυτών από τα φύλλα, η σκόνη πρέπει να αφαιρεθεί. Τα λουλούδια είναι επίσης μια εξαιρετική προσθήκη στις αξιοσημείωτες ιδιότητες αυτού του φυτού.

Φροντίδα: Ο Spathiphyllum αγαπά μια σκιά, δεν ανέχεται έντονο φως, απαιτεί υψηλή υγρασία. Το έδαφος πρέπει να είναι ελαφρώς υγρό, την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι δυνατή η τροφοδοσία με υγρό γενικό λίπασμα.

Εξαλείφει: φορμαλδεΰδη, βενζόλιο, τριχλωροαιθυλένιο, ξυλόλιο, αμμωνία και πολλά άλλα.

2. Dracaena

 • Dracaena marginata,
 • Dracaena αρωματική (Dracaena fragrans «Massangeana»),
 • Dracaena Dermaan, Janet Craig, (Dracaena deremensis «Janet Craig»),
 • Dracaena varneca (Dracaena deremensis «Warneckii»)

Αυτά είναι φυτά διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών. Το αρωματικό Dracaena "Massangeana" φθάνει σε ύψος 1,5 μ. Και στα φύλλα έχει μια όμορφη κίτρινη λωρίδα. Dracaena Marginata - μια από τις πιο κοινές ποικιλίες της dracaena, μπορεί να φτάσει 3 μ. Σε ύψος, μοιάζει με μικροσκοπικό φοινικόδεντρο.

Φροντίδα: διαφορετικοί τύποι δακτυλίων διαφορετικά αναφέρονται στον φωτισμό. Πριν αγοράσετε, μάθετε τις προτιμήσεις του φυτού. Το έδαφος πρέπει να είναι υγρό, αλλά όχι υγρό. Για dracaena, το νερό στο τηγάνι είναι θανατηφόρο. Το καλοκαίρι και η άνοιξη μπορούν να γονιμοποιηθούν με ένα καθολικό υγρό λίπασμα.

Εξαλείφει: φορμαλδεΰδη, ξυλόλιο, τολουόλιο, βενζόλιο, τριχλωροαιθυλένιο.

3. Κήπος χρυσάνθεμου (Chrysantheum morifolium)

Όπως είναι σαφές από τον τίτλο, αυτό δεν είναι φυτό εσωτερικού χώρου, είναι ένα δημοφιλές φθινόπωρο φθινοπωρινή διακοσμητική κουλτούρα. Με σωστή φροντίδα, ανθίζει για έξι εβδομάδες. Αφού το φυτό εξασθενεί, μπορεί να απορριφθεί στο σωρό κομποστοποίησης. Σχετικά με το πώς να φτιάξω το κομπόστ, έγραψα νωρίτερα σε αυτό το άρθρο.

Φροντίδα: Τα χρυσάνθεμα αγαπούν ένα φωτεινό αλλά έμμεσο φως. Το έδαφος πρέπει να είναι υγρό και να το ελέγχει καλύτερα σε μια μέρα. Η γονιμοποίηση του φυτού δεν είναι απαραίτητη, επειδή δεν θα ανθίσει ξανά.

Εξαλείφει: φορμαλδεΰδη, ξυλόλιο, βενζόλιο, αμμωνία.

4. Παλάμη μπαμπού ή Hamedora (Chamaedorea sefritzii)

Φως και κομψό - οι ορισμοί που ταιριάζουν καλύτερα σε αυτό τον φοίνικα. Σε ύψος, είναι 1-2 μέτρα, στον αέρα εκπέμπει υγρασία, πράγμα που το καθιστά ιδιαίτερα χρήσιμο στην εποχή θέρμανσης, όταν ο αέρας στο δωμάτιο είναι ιδιαίτερα ξηρός.

Φροντίδα: Αν και αυτή η φοίνικα αγαπά το έντονο φως, δεν πρέπει να τοποθετείται κάτω από το άμεσο ηλιακό φως. Το έδαφος πρέπει να είναι υγρό. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι καλύτερα να τροφοδοτείτε μηνιαία με ένα υγρό καθολικό λίπασμα.

Αφαιρεί: φορμαλδεΰδη, βενζόλιο, μονοξείδιο του άνθρακα, ξυλόλιο, χλωροφόρμιο και άλλες προσμείξεις.

5. Epipremnum golden (Epipremnum aureum)

Διακριτικός στη φροντίδα της λιάνας, φτάνοντας σε ένα μήκος 1,8-2,4 μ. (Δεν συνιστάται πλέον). Το Epipremnum golden αναφέρεται σε ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα.

Φροντίδα: Το Epipremnum golden μεγαλώνει με οποιοδήποτε φως, αλλά δεν του αρέσει το άμεσο ηλιακό φως. Το πότισμα πρέπει να γίνει όταν η γη στεγνώσει στην αφή. Είναι καλύτερα να λιπαίνετε με ένα καθολικό υγρό λίπασμα κάθε μήνα και να αφαιρέσετε τα μουστάκια όταν το φυτό υπερβολικά μακρύ.

Αφαιρεί: φορμαλδεΰδη, ξυλόλιο, τολουόλιο, βενζόλιο, μονοξείδιο του άνθρακα και άλλες μολυσματικές ουσίες.

6. Ivy συνηθισμένο, Ivy σγουρά ή Hedera έλικα (Hedera helix)

Ivy συνηθισμένο είναι ένα σγουρό θάμνος, καλά προσαρμοσμένο στις συνθήκες του δωματίου. Αναπτύσσεται εύκολα σε κρεμαστά δοχεία και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για δωμάτια με χαμηλό φωτισμό. Αυτό το φυτό συνιστάται για την απομάκρυνση αλλεργιογόνων, όπως μούχλα και ζωικά περιττώματα.

Φροντίδα: ποικιλίες με πράσινα φύλλα αναπτύσσονται καλά σε έντονο έμμεσο φως και σε χαμηλό φωτισμό. Οι ποικιλίες με ανοιχτόχρωμα φύλλα απαιτούν φωτεινό, διάχυτο φως. Το εργοστάσιο πρέπει να είναι καλά ποτισμένο και η γη πρέπει να διατηρείται υγρή, το χειμώνα το πότισμα μειώνεται. Κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης είναι καλύτερο το νερό με υγρό λίπασμα.

Αφαιρεί: βενζόλιο, μονοξείδιο του άνθρακα, φορμαλδεΰδη, τριχλωροαιθυλένιο και άλλους ρύπους.

7. Aglaonema μέτρια ή Aglaonema μέτρια (Aglaonema modestum)

Αειθαλές πολυετές από τροπικά δάση στην Ασία. Δίνει φρούτα - κόκκινα μούρα, τα οποία ενισχύουν τις διακοσμητικές ιδιότητες των φυτών.

Φροντίδα: αναπτύσσεται σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη, του αρέσει το διάχυτο φως και η υψηλή υγρασία. Το φυτό μπορεί να τοποθετηθεί σε μια παλέτα με νερό, τοποθέτηση του δοχείου με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αγγίζει το νερό. Το πότισμα ενός μέτριου, πριν το πότισμα του ανώτερου στρώματος πρέπει να στεγνώσει. Κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, είναι καλύτερο να τροφοδοτήσετε ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα.

Αφαιρεί: βενζόλιο, μονοξείδιο του άνθρακα, φορμαλδεΰδη, τριχλωροαιθυλένιο και άλλες προσμείξεις.

8. Ficus elastica ή Ficus elastica (Ficus elastica)

Στην άγρια ​​φύση, αυτό το δέντρο φτάνει σε ύψος 30-40 μ. Τα φύλλα του φυτού είναι συνήθως φαρδιά, σκούρα πράσινα και λαμπερά, ποικίλουν. Οι ρίζες αέρα περιτυλίγονται συχνά γύρω από τον κορμό, σχηματίζοντας ενδιαφέροντα πολύπλοκα σχήματα. Δοκιμές έδειξαν ότι ο ελαστικός τύπος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός όταν απομακρύνεται η φορμαλδεΰδη από τον αέρα.

Φροντίδα: αναπτύσσεται σε φωτεινό διάχυτο φως. Το νερό θα πρέπει να είναι μέτριο αφού στεγνώσει το χώμα. Τα αζωτούχα λιπάσματα πρέπει να εφαρμόζονται μηνιαίως κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης. Μπορεί να χρειαστεί να κόψετε, για να μειώσετε το μέγεθος του δέντρου. Τα φύλλα πρέπει να καθαρίζονται περιοδικά με ένα υγρό πανί.

Αφαιρεί: μονοξείδιο του άνθρακα, φορμαλδεΰδη, τριχλωροαιθυλένιο και άλλες προσμείξεις.

9. Chlorophytum crested (Chlorophytum comosum)

Αυτό είναι το πιο ανεπιτήδευτο φυτό σπίτι - ότι θα πρέπει να χάσει, είναι απαραίτητο να προσπαθήσουμε πάρα πολύ. Έχει πράσινα ή άσπρα-πράσινα στενά φύλλα και χαλαρά ευάερα μουστάκια με μικρές εκβολές.

Φροντίδα: μεγαλώνει στο φως και στη σκιά. Μπορείτε να το νερό σπάνια, τότε παίρνει υγρασία από τις ρίζες. Εάν το νερό καλά, βλασταίνει.

Αφαιρεί: βενζόλιο, φορμαλδεΰδη, μονοξείδιο του άνθρακα, ξυλόλιο και άλλες προσμείξεις.

10. Το Sansevieria είναι ένα τριών ριγέ ή "καστανό ουρά" (Sansevieria trifasciata "Laurentii")

Ανθεκτική και ανθεκτική στο φυτό. Έχει σαρκώδη σκληρά μακρά φύλλα σκούρου πράσινου χρώματος με οριζόντιες, ελαφρύτερες ρίγες.

Φροντίδα: προτιμά το έντονο φως. Απαιτεί μέτρια πότισμα κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, το ανώτερο στρώμα του εδάφους θα πρέπει να στεγνώσει. Η χειμερινή άρδευση είναι περιορισμένη, αλλά δεν επιτρέπει πλήρη ξήρανση του εδάφους. Κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης, μπορείτε να τροφοδοτείτε μηνιαία με ένα γενικό υγρό λίπασμα.

Αφαιρεί: φορμαλδεΰδη και άλλες μολυσματικές ουσίες.

Επίσης, μεταξύ των εγκαταστάσεων που καθαρίζουν τον αέρα, ερευνητές από τη NASA δείχνουν:

 • Ficus Benjamin (Ficus benjamina).
 • Φιλοδένδρον αναρρίχηση (Φιλοδένδρον σκάντενς)?
 • Philodendron domestic (Philodendron domesticum);
 • Philipendron bipolar (Philodendron bipinnatifidum);
 • Gerbera Jameson (Gerbera jamesonii).

Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα του αέρα και μπορούν να κάνουν το σπίτι πραγματικά ζεστό και άνετο. Φυσικά, η φροντίδα των φυτών απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, αλλά μπορείτε να επιλέξετε τα λιγότερο φανταστικά φυτά από τα παραπάνω. Επιπλέον, για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας, μπορείτε να κάνετε κάποια προσπάθεια.

Φυτά εσωτερικού χώρου, λουλούδια κήπου, λαχανικά που καλλιεργούνται, φροντίδα για τον κήπο

 • 27-08-2014, 16:52
 • 43622

Εσωτερικά φυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στα σπίτια μας, όχι μόνο διακοσμούν το εσωτερικό, αλλά πολλά από αυτά έχουν μοναδικές ιδιότητες για τον καθαρισμό του αέρα από επιβλαβείς ουσίες και την απολύμανσή του από τα μικρόβια. Φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα, έχουν θετικό αντίκτυπο στην ευημερία και την υγεία ενός ατόμου.

Τα διαμερίσματα είναι μεγάλα πόλεις ξεπερνά πολλές φορές τη συγκέντρωση των επιβλαβών ουσιών στον αέρα στα ύψη, θα μπει στο σπίτι από το δρόμο, ειδικά αν υπάρχει δρόμος, πολλά οικοδομικά υλικά, είδη οικιακής χρήσης και τα έπιπλα γύρω μας εκπέμπουν επικίνδυνες ουσίες - είναι η φορμαλδεΰδη, ξυλόλιο, τολουόλιο. Πολλά μέσα πλύσης και οι οικιακές χημικές ουσίες περιέχουν αμμωνία και βενζόλιο, ενώ τα χρώματα και οι διαλύτες απελευθερώνουν το τρικεθυλένιο. Ως αποτέλεσμα, αυξημένη περιεκτικότητα σε σκόνη, επιβλαβείς ουσίες, παθογόνα μικρόβια οδηγεί σε επιδείνωση της υγείας, την εμφάνιση των αλλεργιών και των ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.

Διαδώστε μέσα από τα δωμάτια του σπιτιού είναι μερικές χρήσιμες φυτά εσωτερικού χώρου, που θα λειτουργήσει ως ένα είδος βιολογικού φίλτρου, που μαζεύουν σκόνη στα φύλλα, που απορροφούν ρύπους και απελευθερώνοντας οξυγόνο. Με τον καθαρισμό του αέρα από τη σκόνη, κάθε αναπτυγμένο φυτό με μεγάλα ή πολυάριθμα φύλλα θα αντιμετωπίσει. Βέβαια, από καιρό σε καιρό κατακαθίσει η σκόνη στα φύλλα των φυτών θα πρέπει να πλένονται με ένα υγρό σφουγγάρι ή πλύσιμο στο ντους, έτσι θα βελτιώσει την εμφάνιση και την κατάσταση των φυτών, και σε αντάλλαγμα θα είναι ακόμα καλύτερα για να εργαστεί ως υγραντήρες και ιονιστές αέρα στο δωμάτιο.

Σπίτι φυτό chlorophytum- ο ηγέτης στον καθαρισμό του αέρα. Αυτό το ταπεινό εργοστάσιο, πολύ ανεπιτήδευτο και εύκολο να καθαριστεί, θα ταιριάζει σε οποιοδήποτε περιβάλλον και θα απορροφά ενεργά επιβλαβείς ουσίες - φορμαλδεΰδη και μονοξείδιο του άνθρακα. Το Chlorophytum είναι καλά προσαρμοσμένο σε δωμάτια με κακό αέρα, πολλά φυτά ανανεώνουν το δωμάτιο, γεμίζουν με οξυγόνο και μειώνουν τον κίνδυνο αλλεργιών.

Ficusa - δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου χάρη στα όμορφα πολυάριθμα φύλλα. Αυτά τα φυτά καθαρίζουν καλά τον αέρα της σκόνης και απορροφούν επίσης δηλητηριώδεις ουσίες - φορμαλδεΰδη, ξυλόλιο και τολουόλιο. Τα φιστικά είναι καλύτερα τοποθετημένα στο διάδρομο ή στο σαλόνι, αλλά όχι στην κρεβατοκάμαρα, καθώς αυτά τα φυτά απορροφούν το οξυγόνο τη νύχτα και την ανά ημέρα την ανατρέπουν.

Φυτικά φυτά, απορροφώντας σχεδόν εντελώς από το περιβάλλον μια επικίνδυνη ουσία - το βενζόλιο. Ivy μπορεί να ονομαστεί ένα καθολικό εργοστάσιο, καθώς ταιριάζει απόλυτα σε οποιοδήποτε εσωτερικό της κουζίνας, καθιστικό ή διάδρομο.

Τα υψηλά επίπεδα αποτελεσματικότητας καθαρισμού του αέρα του εσωτερικού χώρου δείχνει και άλλα φυτά: ανθούρια, Δράκαινα, Ντιεφενμπάχια, spatiffilum, Epipremnum, Tradescantia, ημερομηνία παλάμη, παλάμη δωματίου Chamaedorea, χρυσάνθεμο, tsissus, Scheffler.

Υπάρχουν αντισηπτικά φυτά, που εκκρίνουν ειδικές πτητικές ουσίες - πτητικά, τα οποία σκοτώνουν τους παθογόνους παράγοντες στον αέρα, με αυτόν τον τρόπο να obezzarazhivaya και την πλήρωση αναζωογονητικό σχεδόν ανεπαίσθητη μυρωδιά. Πολλά φυτά phytoncide στους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων για να βοηθήσει στην καταπολέμηση των μολυσματικών ασθενειών, τη βελτίωση της υγείας, τη διάθεση και να ενεργοποιήσει τους ανθρώπους γύρω από το ξενοδοχείο.

Από τα πιο συνηθισμένα φυτά εσωτερικού χώρου που διαθέτουν αναστολείς μικροβίων στον αέρα είναι γεράνια ή πελαργόνιο. Το Geranium όχι μόνο απολυμαίνει τον αέρα στο δωμάτιο, αλλά και το αποσυνθέτει, γεμίζοντας το με ένα φρέσκο ​​άρωμα, εξαλείφοντας τον πονοκέφαλο με τονωτικό και καταπραϋντικό αποτέλεσμα. Το ανθισμένο γεράνι είναι ένα όμορφο στολίδι για κάθε γωνιά του σπιτιού, είναι σημαντικό μόνο να παρέχετε αυτό το φυτό με το μέγιστο φωτισμό, αλλιώς είναι απολύτως ανεπιτήδευτο και πολύ ανθεκτικό.

Αλόη όλοι γνωρίζουν τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Ο χυμός αλόης χρησιμοποιείται στη λαϊκή ιατρική για τη θεραπεία πυώδους πληγών και κρυολογήματος και χρησιμοποιείται επίσης συχνά στην κοσμετολογία. Αλλά λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το εσωτερικό φυτό αλόης απορροφά όσο το δυνατόν περισσότερο φορμαλδεΰδη από τον αέρα (έως και 90%), μειώνει το μικροβιακό περιεχόμενο και παράγει οξυγόνο. Η Aloe είναι η καλύτερη θέση στην κρεβατοκάμαρα, αυτό το φυτό θα βελτιώσει τον αέρα στο δωμάτιο και, εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Ισχυρές βακτηριοκτόνες ιδιότητες είναι begonia, Επιπλέον, αυτό το φυτό εμποδίζει την ανάπτυξη μούχλας. Πτητικές ουσίες που εμποδίζουν την αναπαραγωγή λοιμώξεων από κρυολογήματα, παράγουν μυρτιές και δενδρολίβανο. Το λεμόνι και τα άλλα εσπεριδοειδή θα γεμίσουν το δωμάτιο με μια αναζωογονητική μυρωδιά που θα τονώνει την πνευματική δραστηριότητα.

Η ακτίνα της επίδρασης των φυτών που παράγουν φυτοντοκτόνα είναι περίπου 3 μέτρα. Για να δημιουργήσετε μια ευνοϊκή υγιεινή ατμόσφαιρα στο σπίτι, πάρτε σε κάθε δωμάτιο αρκετές εγκαταστάσεις που καθαρίζουν και απολυμαίνουν τον αέρα. Τα φυτά εσωτερικού χώρου όχι μόνο διακοσμούν το σπίτι, γεμίζουν με ήσυχη φυσική ενέργεια, έχουν ευεργετική επίδραση στην ευεξία και την υγεία των ιδιοκτητών.

Ποια είναι τα πέντε φυτά που καθαρίζουν τον αέρα, βάλτε στο διαμέρισμα

Εάν το ανοιχτό χώρο για να αποφύγει την επίδραση των βλαβερών ουσιών στο σώμα δεν είναι δυνατό, τότε τα πράσινα κατοικίδια ζώα δωμάτιο ακριβώς βοηθήσει να πολεμήσουν για την ποιότητα του αέρα στο σπίτι ή διαμέρισμα. Κίνδυνος για το σώμα μας είναι επιβλαβείς ενώσεις όπως η φορμαλδεΰδη (υπάρχει μια μοριοσανίδες, ινοσανίδες, χαλιά, πλαστικά, λάκκες και τα παρόμοια. D.), Τριχλωροαιθυλένιο, τολουόλιο, ακετόνη, βενζόλιο και αμμωνία.

Μιλώντας για οικιακά φυτά που καθαρίζουν τον αέρα, αξίζει να καλείτε αλόη. Αυτό το εντυπωσιακό λουλούδι δεν είναι μόνο όμορφο, έχει φαρμακευτικές ιδιότητες, αλλά είναι επίσης ικανό να απορροφά αποτελεσματικά βλαβερές ουσίες. Η αλόη μπορεί να απομακρύνει από το περιβάλλον έως και 90% φορμαλδεΰδη. Τα φύλλα αυτού του φυτού έχουν φυτοκονίδια χρήσιμα για την ανθρώπινη υγεία. Αυτά τα συστατικά ενισχύουν καλά το ανοσοποιητικό σύστημα, έχουν ευεργετική επίδραση στις διαδικασίες σκέψης.

Η αλόη, που ανήκει σε φυτά, καθαρίζει γρήγορα και καλά τον αέρα, αρκεί να τοποθετήσετε στο ηλιόλουστο παράθυρο και λίγο πριμένι. Το πότισμα της καλλιέργειας πρέπει να διεξάγεται όχι περισσότερο από 1 φορά την εβδομάδα.

Βίντεο "Εφαρμογή χυμού αλόης"

Σε αυτό το βίντεο, ο εμπειρογνώμονας θα σας πει πώς να χρησιμοποιήσετε το χυμό αλόης στο σπίτι.

Begonia

Ο καθαρισμός του χώρου από διοξείδιο του άνθρακα και άλλες βλαβερές ουσίες είναι ικανός για τη βιογένεια. Αυτός ο ευρέως διαδεδομένος πολιτισμός προσελκύει τέλεια σκόνη και επίσης ενυδατώνει το περιβάλλον. Οι Begonias παλεύουν με πολλά είδη μυκήτων και μικροβίων. Η παρουσία τους σε οποιοδήποτε δωμάτιο εξοικονομεί ένα άτομο από την επιβλαβή ακτινοβολία των ηλεκτρικών συσκευών. Αυτό το λουλούδι στο σπίτι, για το οποίο ο κανονικός ψεκασμός είναι σημαντικός, εξακολουθεί να εκτελεί μια διακοσμητική λειτουργία και γίνεται ένα στολίδι του εσωτερικού σε οποιοδήποτε στυλ.

Dieffenbachia

Συνεχίζοντας την ιστορία για τα φυτά που καθαρίζουν τον αέρα στο διαμέρισμα, αναφέρουμε τη διένεμπαχια. Ένα τέτοιο ζώο θα απορροφήσει από μόνο του επιβλαβές για την ανθρώπινη φορμαλδεΰδη, το ξυλόλιο και το τολουόλιο. Η κουλτούρα είναι σε θέση να καθαρίσει όλα τα δωμάτια του σπιτιού από σταφυλόκοκκους, που προκαλούν διάφορες ασθένειες. Και το ξυλόλιο και το τολουόλιο συχνά κατανέμονται με μια επένδυση δαπέδου όπως το παρκέ. Ως εκ τούτου, με την παρουσία της, η απόκτηση ενός diffenbahia θα είναι μια καλή λύση. Δεν απαιτεί ειδική συντήρηση - αρκεί να το πίνετε μία φορά την εβδομάδα και ο φωτισμός για ένα λουλούδι είναι κατάλληλο για όλους.

Scheffler

Μεταξύ άλλων εγκαταστάσεων που καθαρίζουν αποτελεσματικά τον αέρα στο δωμάτιο, πρέπει να το ονομάσετε. Ο Scheffler όχι μόνο εξουδετερώνει το τολουόλιο, το βενζόλιο και τη φορμαλδεΰδη, αλλά επίσης απορροφά την πίσσα από τον καπνό του τσιγάρου και τη νικοτίνη. Ως εκ τούτου, συνιστάται να αγοράσετε για τα διαμερίσματα και τα σπίτια στα οποία ζουν οι καπνιστές.

Ο πολιτισμός ανήκει στην πολυάριθμη οικογένεια των Αραλιέφ. Για να πάρετε το καραμέλα με κορεσμένο κίτρινο-πράσινο χρώμα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει διασκορπιστεί το φως. Όταν φροντίζετε για ένα τέτοιο κατοικίδιο ζώο, είναι σημαντικό να τηρείτε τη συχνότητα του ποτίσματος - όχι περισσότερο από 1 φορά την εβδομάδα.

Γεράνι

Στον κατάλογο των φυτών που απορροφούν εύκολα το διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα, και σκοτώνουν επίσης τους επιβλαβείς στρεπτόκοκκους και τους σταφυλόκοκκους, το δικαίωμα εισόδου και το γεράνι. Στους ανθρώπους το λουλούδι είναι επίσης γνωστό ως pelargonium. Η παρουσία του σε οποιοδήποτε δωμάτιο είναι το κλειδί για την εξάλειψη των βακτηρίων και των παθογόνων παραγόντων. Αξίζει να αναφέρουμε την διακοσμητικότητα αυτής της πολύμορφης ανθοκομίας.

Το φυτό περιλαμβάνει, ειδικότερα, αιθέρια έλαια, τα οποία έχουν ευεργετική επίδραση στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα. Η χρήση τους καθιστά δυνατή την ηρεμία και ακόμη και την ομαλοποίηση του ύπνου. Το λουλούδι για αρμονική ανάπτυξη και ανάπτυξη πρέπει να τονίζει τον φωτισμένο τόπο, και επίσης να το πλένει άφθονα.

Κατά την επιλογή εγκαταστάσεων καθαρισμού του αέρα, είναι απαραίτητο να θυμόμαστε τους κανόνες για την τοποθέτησή τους. Συνιστάται για κάθε 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα. m για να τοποθετήσετε 1 κατσαρόλα, η διάμετρος της οποίας είναι 15 cm ή περισσότερο.

Αντί να οργανώνουμε μόνος τους πολιτισμούς, είναι καλύτερο να τα ομαδοποιούμε. Πριν αγοράσετε, θα πρέπει να μάθετε εάν τα παιδιά, οι ενήλικες ή τα κατοικίδια ζώα έχουν αλλεργίες σε ένα συγκεκριμένο λουλούδι.

Φυτά που καθαρίζουν τον αέρα στο διαμέρισμα

Ποια φυτά καθαρίζουν αποτελεσματικότερα τον αέρα από επιβλαβείς ουσίες; Τι πρέπει να εγκαταστήσετε σε ένα διαμέρισμα για να απαλλαγείτε από ατμούς φορμαλδεΰδης, βενζολίου, κ.λπ.;

Ποια φυτά καθαρίζουν αποτελεσματικότερα τον αέρα από επιβλαβείς ουσίες; Τι πρέπει να εγκαταστήσετε σε ένα διαμέρισμα για να απαλλαγείτε από ατμούς φορμαλδεΰδης, βενζολίου, κ.λπ.;

29 Ιουνίου 2014 / Αναθεώρηση LePlants.ru / Αξιολόγηση:

Περιεχόμενα

 • 1. Καθαρισμός του αέρα από μικροοργανισμούς
 • 2. Πληροφορίες για αντιπαροχή
 • 3. Οι δέκα καλύτεροι καθαριστές αέρα μεταξύ των φυτών
 • 4. Κάποια συμβουλές στο τέλος

Τα φυτά λαμβάνουν ενεργό ρόλο στον καθαρισμό του αέρα και οι σύγχρονες μελέτες το επιβεβαιώνουν πλήρως. Η έναρξη της μελέτης των ιδιοτήτων των φυτών ως φυσικών φίλτρων τέθηκε από τα πειράματα των επιστημόνων της NASA το 1989. Οι ερευνητές τοποθετούσαν διάφορα είδη φυτών εσωτερικού χώρου σε θάλαμους γεμάτους με πτητικές ενώσεις, όπως βενζόλιο, φορμαλδεΰδη και τριχλωροαιθυλένιο. Αποδείχθηκε ότι πολλοί συνήθεις τύποι εγχώριας χλωρίδας απορροφούν ενεργά και δεσμεύουν αυτές τις επικίνδυνες ουσίες με την ανθρώπινη υγεία.

Ως εκ τούτου, η καλλιέργεια φυτών σε ένα διαμέρισμα δεν είναι μόνο όμορφο, αλλά και χρήσιμο. Είναι επιθυμητό να υπάρχει τουλάχιστον ένα μικρό φυτό για 5 μέτρα του χώρου διαβίωσης ή ένα μεγάλο φυτό για 10 μέτρα. Στη φωτογραφία: Τα "πράσινα φίλτρα" κοντά στο χώρο εργασίας έχουν θετική επίδραση στην αποτελεσματικότητα

Καθαρισμός του αέρα από μικροοργανισμούς

Τα φυτά εσωτερικού χώρου όχι μόνο καθαρίζουν τον αέρα από βλαβερές ουσίες, αλλά επίσης μειώνουν την ποσότητα βακτηριδίων, μυκήτων και άλλων μικροοργανισμών. Αυτή η ιδιότητα συνδέεται με την ικανότητα της χλωρίδας να εκκρίνει φυτονεκτίδες - ειδικές ουσίες που επηρεάζουν αρνητικά πολλά παθογόνα βακτήρια και ιούς.

Το φυτό παράγει τα περισσότερα φυτοντοκτόνα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου και την ανθοφορία. Για πολλά τροπικά και κάποια υποτροπικά φυτά η περίοδος αυτή πέφτει στο χειμώνα - την αρχή της άνοιξης. Για τους περισσότερους ανθρώπους αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος με υψηλό κίνδυνο κρυολογήματος! Γι 'αυτό είναι σημαντικό να περιβάλλετε τον εαυτό σας με το φωτεινό πράσινο των φυτών, το οποίο θα αυξήσει τη διάθεση και θα βελτιώσει το μικροκλίμα στην αίθουσα.

Οι φυτοντόνες είναι πτητικές ουσίες που μπορούν να εξαπλωθούν λίγα μέτρα από το φυτό. Ως εκ τούτου, ακόμη και ένα ενιαίο μεσαίου μεγέθους λουλούδι μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το μικροκλίμα στο διαμέρισμα.

Οι φυτονεκτικές ιδιότητες εκδηλώνονται πλήρως μόνο σε υγιή φυτά με σωστή φροντίδα.

Ορισμένοι τύποι οικιακών φυτών εκπέμπουν επίσης αιθέρια έλαια, τα οποία έχουν ευεργετική επίδραση στη γενική κατάσταση ενός ατόμου. Ανακουφίζουν από τη νευρικότητα και τον πονοκέφαλο, βελτιώνουν τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος. Myrt, Laurel, Lemon, Geran έχουν τέτοιες ιδιότητες.

Ωστόσο, η παρουσία λουλουδιών στο δωμάτιο με ένα ισχυρό πικάντικο άρωμα μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και να προκαλέσει επιδείνωση της ευημερίας. Για το λόγο αυτό, σε μικρά διαμερίσματα δεν είναι απαραίτητο να περιέχει Oleander, Magnolia. Στη φωτογραφία: Oleander είναι όμορφο και εύκολο στη φροντίδα. Ωστόσο, το άρωμα των λουλουδιών της μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο ευαίσθητο σε έντονες μυρωδιές

Πληροφορίες για εξέταση

Εκτός από τον καθαρισμό του αέρα, τα πράσινα φυτά το κορεώνουν με οξυγόνο. Το Ο2 απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της φωτοσύνθεσης, η οποία εμφανίζεται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας στο ηλιακό φως (εκτός από τις ορχιδέες και μερικές άλλες εξωτικές ουσίες). Αυτή τη στιγμή, τα φύλλα απορροφούν ενεργά διοξείδιο του άνθρακα και, μετατρέποντάς το σε οργανικές ενώσεις, παράγουν οξυγόνο. Ωστόσο, τα ίδια τα φυτά χρειάζονται οξυγόνο για αναπνοή. Τη νύχτα, όταν σταματά η διαδικασία φωτοσύνθεσης, τα φυτά χρησιμοποιούν οξυγόνο στον αέρα. Ως εκ τούτου, δεν μπορείτε να βάλετε πολλά εσωτερικά λουλούδια στο υπνοδωμάτιο.

Η ευεργετική επίδραση των εγχώριων φυτών στο μικροκλίμα του δωματίου είναι επίσης η δυνατότητα αύξησης της υγρασίας του αέρα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την περίοδο θέρμανσης.

Ο μύθος της απορρόφησης από ορισμένα φυτά, για παράδειγμα, οι κάκτοι, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά είναι ευρέως διαδεδομένη. Στην πραγματικότητα, οι κάκτοι και άλλα φυτά δεν είναι σε θέση να τραβήξουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Απορροφούν μόνο την ακτινοβολία που περνά απευθείας από αυτά. Ως εκ τούτου, δεν μπορούν να μειώσουν σημαντικά τη δόση της ακτινοβολίας που λαμβάνεται από ένα άτομο που κάθεται στην οθόνη. Στη φωτογραφία: Ο Κάκτος δεν μειώνει το επίπεδο ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, αλλά όπως κάθε φυτό, απορροφά ορισμένες από τις βλαβερές ουσίες και απελευθερώνει οξυγόνο

Δέκα από τους καλύτερους καθαριστές αέρα μεταξύ των φυτών

1. Χλωρόφυτο - ανεπιτήδευτη κάτοχος φυτών και ρεκόρ για τον καθαρισμό του αέρα από βλαβερές ουσίες. Οι γλάστρες με Chlorophytum στην κουζίνα θα διευκολύνουν την απομάκρυνση των πτητικών ενώσεων που απελευθερώνονται κατά την καύση του οικιακού αερίου. Το χλωρόφυτο έχει επίσης υψηλή βακτηριοκτόνο δράση. Οι ειδικοί του Ρωσικού Ινστιτούτου Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών (VILAR) διαπίστωσαν ότι σε 24 ώρες το λουλούδι αυτό καθαρίζει σχεδόν πλήρως τον αέρα από επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Οι φυτοντόνες του Chlorophytum σκοτώνουν έως 80% των μικροοργανισμών στον αέρα. Για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα καθαρισμού του αέρα, είναι απαραίτητο να απομακρυνθεί τακτικά μολυντές φύλλα το φυτό (π.χ., φυτό σε ένα ζεστό ντους κολύμβησης, που καλύπτουν το έδαφος εκ των προτέρων, ή με τύλιγμα του δοχείου παλάμη ανά πακέτο). ΠΡΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Παράδοξο, αλλά xΛωροφύτα μεγαλώνει καλύτερα σε δωμάτια με μολυσμένο αέρα

2. Ficus Ένας από τους καλύτερους καθαριστές αέρα λόγω των μεγάλων φύλλων του. Έχουν πολλά stomata, μέσω των οποίων το φυτό απορροφά επιβλαβείς ενώσεις, και στη συνέχεια τα μετατρέπει σε σάκχαρα και αμινοξέα. Το Ficus είναι ιδανικό για χώρους όπου χρησιμοποιήθηκαν υλικά φινιρίσματος ή για διαμερίσματα όπου υπάρχουν πολλά έπιπλα από μοριοσανίδες. Τα ευρύ φύλλα φύλλων ανταγωνίζονται τα καλύτερα φίλτρα αέρα όσον αφορά τον καθαρισμό του αέρα από τη σκόνη! Το εργοστάσιο είναι επίσης μια αποτελεσματική γεννήτρια οξυγόνου. ΠΡΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Το τακτικό σκούπισμα των φύλλων του ficus προάγει μια καλύτερη ανταλλαγή αέρα και τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης

3. Dieffenbachia καταπολεμά τις επιβλαβείς ενώσεις που περιέχονται σε βερνίκια και χρώματα (ξυλόλιο και τολουόλιο). Ένα εργοστάσιο είναι ιδιαίτερα απαραίτητο εάν το διαμέρισμα είναι καλυμμένο με παρκέ. Χρησιμοποιήστε Dieffenbachia μπορεί να είναι στα δωμάτια, τα παράθυρα των οποίων πηγαίνουν στον αυτοκινητόδρομο ή στα σπίτια που βρίσκονται κοντά σε μεγάλες βιομηχανίες. Τα φυτοντοκτόνα της Dieffenbachia αναστέλλουν τη δραστηριότητα των σταφυλόκοκκων, ενός παθογόνου βακτηρίου που προκαλεί πολλές αναπνευστικές ασθένειες. Στη φωτογραφία: Η Dieffenbachia όχι μόνο καθαρίζει τον αέρα, τα μεγάλα διακοσμητικά φύλλα της θα διακοσμήσουν κάθε εσωτερικό χώρο

4. Sansevieria ή η μητρική γλώσσα είναι ένα φυτό ικανό να παράγει οξυγόνο σε μεγάλες ποσότητες. Το Sansevieria είναι πολύ ανεπιτήδευτο, κατάλληλο για καλλιέργεια σε γραφεία. Έχει υψηλή Phytoncidic δραστικότητα έναντι στρεπτόκοκκων - στηθάγχη παράγοντες, οστρακιά και άλλες σοβαρές φλεγμονώδεις ασθένειες (πνευμονία, ενδοκαρδίτιδα, κλπ). Επιπλέον, Sansevieriya συστατικό ικανό να μειώνει το συνολικό αέρα μικροβιακό φορτίο. Η αποτελεσματικότητα του φυτού στην απορρόφηση επικίνδυνων ενώσεων έχει αποδειχθεί. Από τους κοινούς ατμοσφαιρικούς ρύπους, το Sansevieria συνδέει τα πάντα εκτός από την αμμωνία. Στη φωτογραφία: Η Sansevieria, λαϊκά αποκαλούμενη "ουρά παλάμη" ή "γλασσική γλώσσα", ένα από τα πιο ανεπιτήδευτα φυτά, καθαρίζοντας τον αέρα

5. Dracaena καθαρίζει τον αέρα από τις πιο επικίνδυνες ουσίες, με εξαίρεση την αμμωνία. Ιδιαίτερα αποτελεσματικό είναι το Dracena που συνορεύει. Τα φυτοντοκτόνα του Dracaens έχουν επιβλαβή επίδραση στα πρωτόζωα. Πιστεύεται ότι ο Dracaena απορροφά το ξυλόλιο, το οποίο μυστικοποιεί την οθόνη του υπολογιστή. Ως εκ τούτου, συνιστάται μερικές φορές το φυτό να τοποθετείται δίπλα στο τραπέζι του υπολογιστή. Σε αυτή τη δήλωση υπάρχει ένα μερίδιο της αλήθειας - η Dracena απορροφά πραγματικά το ξυλόλιο και το τολουόλιο. Αλλά στη ρύπανση του διαμερίσματος αυτές οι συνδέσεις δεν είναι το σφάλμα του υπολογιστή. Το ξυλόλιο είναι ένας δημοφιλής διαλύτης που χρησιμοποιείται στην παραγωγή βερνικιών, συγκολλητικών ουσιών, χρωμάτων, πλαστικών. Χορηγείται από τα υλικά τελικής επεξεργασίας που χρησιμοποιούνται κατά την επισκευή κατοικιών. Στη φωτογραφία: Το Dracaena είναι πολύπλευρο και κατά καιρούς το είδος του είναι εντυπωσιακά διαφορετικό το ένα από το άλλο

6. Spathiphyllum καθαρίζει τον αέρα από πολλές τοξικές ενώσεις, συμπεριλαμβανομένης της αμμωνίας. Χάρη στα μεγάλα φύλλα, το εργοστάσιο είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια μεγάλη ποσότητα μόλυνσης. Επιπλέον, αυξάνει την υγρασία του αέρα. Αυτός ο εκπρόσωπος της εγχώριας χλωρίδας είναι σχετικά ανθεκτικός στη σκιά, μπορεί να βρίσκεται στο πίσω μέρος του δωματίου ή στις σκάλες. Στη φωτογραφία: Το Spathiphyllum είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργοστάσια στο σχεδιασμό γραφείων και ιδρυμάτων

7. Ivy (Hedera) έχει υψηλό συντελεστή απορρόφησης βενζολίου, φορμαλδεΰδης, ξυλολίου, τριχλωροαιθανόλης. Το φυτό ενυδατώνει τέλεια και ιονίζει τον αέρα. Ivy είναι ένας δείκτης του επιπέδου της υγρασίας στο δωμάτιο. Αν ο αέρας είναι ξηρός, τα φύλλα του φυτού γίνονται γρήγορα καλυμμένα με καφέ κηλίδες. Ivy φυτοντοκτόνα μειώνουν τη δραστηριότητα των μικροοργανισμών που προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις και κάποια πρωτόζωα. Το φυτό χρησιμοποιείται ευρέως στη λαϊκή ιατρική και στην παρασκευή φαρμάκων για το βήχα (όπως το Gedelix ή το Prospan). Αυτός ο αντιπροσωπευτικός της χλωρίδας είναι ανθεκτικός σε σκιά και είναι κατάλληλος για χώρους με έλλειψη φυσικού φωτός. Στη φωτογραφία: Ο κισσός στην αρχαία Ελλάδα ήταν ένα ιερό φυτό και θεωρήθηκε σύμβολο της αγάπης

8. Χρυσάνθεμο όχι μόνο ένα όμορφο λουλούδι, αλλά και ένα αποτελεσματικό καθαριστικό δωματίου. Απορροφά επικίνδυνες πτητικές ενώσεις, όπως το ξυλόλιο και η αμμωνία. Το φυτό απελευθερώνει μεγάλο αριθμό δραστικών φυτοντοκτόνων. Η δράση τους μειώνει τη συνολική μικροβιακή μόλυνση του αέρα. Στη φωτογραφία: Χρυσάνθεμα στα Ελληνικά σημαίνει "χρυσό λουλούδι"

9. Pelargonium - ένα διακοσμητικό φυτό ανθοφορίας που εκπέμπει μάζα βιολογικά δραστικών ουσιών. Τα αιθέρια έλαια Geranium και Citranell έχουν ευεργετική επίδραση στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα και απωθούν τα έντομα. Η μενθόλη και η τερπεντίνη έχουν ισχυρή αντιμικροβιακή δράση, καταστρεπτική δράση σε τέτοιους επικίνδυνους μικροοργανισμούς όπως οι στρεπτόκοκκοι και οι σταφυλόκοκκοι. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το ανθισμένο Pelargonium μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση, αν και αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια. Στη φωτογραφία: Το Pelargonium επηρεάζει ποικίλες ποικιλίες

10. Epipramnum χρυσό (Scindapsus golden) είναι αποτελεσματικό έναντι των δύο πιο συνηθισμένων ρύπων - φορμαλδεΰδης και βενζολίου. Η φυτονεκτική δραστικότητα του φυτού κατά των βακτηρίων και των μικροσκοπικών μυκήτων είναι επίσης υψηλή. Επιπλέον, το Epipremnum ιονίζει τον αέρα και το κορεσεί με οξυγόνο. Αυτή η ανεπιτήδευτη ταχέως αναπτυσσόμενη λιάνα με μεγάλα φύλλα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, αλλά φαίνεται πολύ εντυπωσιακή. Στη φωτογραφία: Το scindapsus golden διαφέρει ασυνήθιστο χρώμα των φύλλων