10 καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου καθαρίζει τον αέρα στο διαμέρισμα

Στον σύγχρονο κόσμο, το πρόβλημα του καθαρισμού του αέρα σε ένα διαμέρισμα γίνεται πιο επείγον. Πολλές δυσμενείς ουσίες μας περιβάλλουν τόσο μέσα στο σπίτι όσο και έξω από αυτό. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι προσπαθούν όλο και περισσότερο να περιβάλλουν τον εαυτό τους με χρώματα δωματίου που μπορούν να καθαρίσουν τον αέρα, επειδή όλοι εξακολουθούν να θυμούνται από το σχολικό πάγκο ότι τα φυτά απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα και παράγουν οξυγόνο.

Εκτός αυτού, υπάρχουν ορισμένοι τύποι φυτών οικιακών κατοικιών εξουδετερώνει και επικίνδυνες για τα χημικά του ανθρώπου.

Είδη βλαβερών ουσιών σε διαμέρισμα ή σπίτι

 1. Φορμαλδεΰδη. Κλάση κινδύνου 2. Πηγές είναι βερνίκια, πλαστικά πιάτα, ινοσανίδες, μοριοσανίδες, χαλιά, καπνός κ.λπ. Μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, να μειώσει την όραση, το άσθμα, τις αλλεργίες.
 2. Τριχλωροαιθυλένιο. Περιέχει διάφορα προϊόντα καθαρισμού, χρώματα, αφαίρεσης λεκέδων, φυσίγγια. Λειτουργεί ως το ισχυρότερο καρκινογόνο, έχει βλαπτική επίδραση στο ήπαρ, στο κεντρικό νευρικό σύστημα, στα νεφρά.
 3. Τολουόλιο. Κλάση κινδύνου 3. Οι πηγές είναι βερνίκια και χρώματα, εκτυπωτές και φωτοαντιγραφικά, ταπετσαρίες, διαλύτες. Προωθεί την εξασθενημένη όραση, πονοκεφάλους, προκαλεί δηλητηρίαση του σώματος και ως εκ τούτου ναυτία και έμετο.
 4. Ακετόνη. Κλάση κινδύνου 3. Περιέχεται σε χρώματα, διαλύτες. Επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα.
 5. Βενζόλιο. Κλάση κινδύνου 2. Περιλαμβάνονται επίσης σε χρώματα και βερνίκια, επιφανειοδραστικές ουσίες, καπνό καπνού. Η δράση της οδηγεί σε δερματίτιδα, ογκολογία, ιδιαίτερα στη λευχαιμία, επηρεάζει τα εσωτερικά όργανα, προκαλεί ψυχικές διαταραχές.
 6. Αμμωνία. Οι πηγές είναι ο καπνός του καπνού, ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Είναι μια νευροτοξίνη. Προκαλεί πόνο στο στήθος, πρήξιμο των πνευμόνων και των αεραγωγών. Σε περίπτωση σοβαρής έκθεσης, η αναπνοή μπορεί να σταματήσει.

Επιλογή φυτών εσωτερικού χώρου για τον καθαρισμό του αέρα

Τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν έχουν μόνο διακοσμητική αξία, αλλά έχουν και αναντικατάστατες ιδιότητες. Είναι σε θέση όχι μόνο να κορεστεί ο αέρας με οξυγόνο, αλλά και αποτοξίνωση.

Σε διαμερίσματα συμβουλεύει να κρατήσει μόνο τα υγιή λουλούδια. Εάν το λουλούδι είναι άρρωστο και ξηρό, δεν θα είναι σε θέση να απορροφήσει επικίνδυνες ουσίες σε επαρκείς ποσότητες. Για τους σκοπούς αυτούς, δίνεται προτίμηση στα φυτά με μεγάλα φύλλα και χοντρό στέμμα.

Στο υπνοδωμάτιο συνιστάται η διατήρηση λουλουδιών, τα οποία είναι ικανά να εξασφαλίζουν αιθέρια έλαια, για παράδειγμα γεράνια. Προωθεί έναν υγιή ύπνο, θα ξεχάσετε την αϋπνία και την κατάθλιψη.

Στην κουζίνα, είναι επίσης σημαντικό να τοποθετήσετε εσωτερικά λουλούδια. Σε αυτό το δωμάτιο υπάρχουν συχνά καπνός και αιθάλη. Τα λουλούδια εξουδετερώνουν τη δράση τους και καθαρίζουν τον αέρα.

Συνιστάται να διατηρείτε αρωματικά λουλούδια στο σπίτι. Εκκρίνουν περισσότερους φυτοκονισμούς, επομένως, καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι πιο αποτελεσματικά.

Τα πιο δημοφιλή φυτά που καθαρίζουν τον αέρα

Συντελεστής καθαρισμού 6.5.
Οι γιαγιάδες μας κρατούσαν επίσης αλόη στο σπίτι. Ο χυμός του έχει φαρμακευτικές ιδιότητες, χρησιμοποιείται ευρέως στη λαϊκή ιατρική. Αλλά αυτό δεν είναι όλες οι χρήσιμες ιδιότητες αυτού του λουλουδιού.

Η αλόη καθαρίζει πολύ αποτελεσματικά τον αέρα στο διαμέρισμα. Αφαιρεί έως και 90% φορμαλδεΰδης που απελευθερώνεται μέσα στο δωμάτιο.

Η αλόη είναι ανεπιτήδευτη στη φροντίδα. Προτιμά να τοποθετηθεί σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο με μια σκιά άμεσων ακτίνων. Δεδομένου ότι αναφέρεται σε χυμούς, το νερό αρκετά μια φορά την εβδομάδα.

Ficus

Ο συντελεστής καθαρισμού είναι 8,0.
Λόγω των μεγάλων, μεγάλων φύλλων του, το ficus είναι απαραίτητο για τον καθαρισμό του αέρα. Απορροφά βενζόλιο, φορμαλδεΰδη και αμμωνία. Επιπλέον, καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα της σκόνης.

Το Ficus δεν απαιτεί πολύ προσοχή. Μπορεί να αναπτυχθεί σε μερική σκιά. Θα πρέπει να το νερό 2-3 φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι, μία φορά την εβδομάδα το χειμώνα. Περιοδικά πρέπει να σκουπίζετε τα φύλλα από τη σκόνη.

Sansevieria

Συντελεστής καθαρισμού 6,8.
Αυτό το φυτό στους κοινούς ανθρώπους ονομάζεται "μητρική γλώσσα". Σύμφωνα με την ικανότητα παραγωγής οξυγόνου, η Sansevieria παίρνει την πρώτη θέση. Αλλά δεν είναι μόνο η αξία του.

Επίσης sansevieriya μειώνει την περιεκτικότητα των μικροβίων στον ατμοσφαιρικό αέρα. Επιπλέον, απορροφά όλους τους τύπους επικίνδυνων ακαθαρσιών, με εξαίρεση την αμμωνία.

Φροντίδα δεν θα είναι δύσκολο ακόμα και ο πιο τεμπέλης κύριος. Όπως όλα τα χυμώδη, δεν απαιτεί συχνό πότισμα, αρκεί να το πίνετε μια φορά την εβδομάδα με ζεστό νερό. Από αυτή την άποψη, η "μητρική γλώσσα" μπορεί να δει συχνά στα γραφεία.

Spathiphyllum

Συντελεστής καθαρισμού 7,5
Αυτό το λουλούδι είναι ακόμα γνωστό ως "γυναικεία ευτυχία". Λόγω του ευρέως πυκνού φυλλώματος του, το φυτό είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια ποικιλία τοξινών, συμπεριλαμβανομένης της αμμωνίας. Το Spathiphyllum έχει επίσης την ιδιότητα να αυξάνει την υγρασία του αέρα.

Ένα λουλούδι είναι αρκετό Σκιά-ανεκτική, δεν απαιτεί τοποθέτηση σε ένα παράθυρο. Θα αναπτυχθεί καλά στα βάθη του δωματίου, χωρίς να χάσει τις χρήσιμες ιδιότητές του. Αγαπά άφθονο πότισμα, κάθε 2-3 ημέρες.

Begonia

Συντελεστής καθαρισμού 6,9.
Εξαιρετικές μάχες με μερικές διαφορετικές χημικές ενώσεις. Με την τακτική χρήση των οικιακών χημικών ουσιών είναι απλά απαραίτητο να το έχετε στο περβάζι.

Begonia προτιμά το penumbra. Το καλοκαίρι πρέπει να ποτίζονται μία φορά σε 3-4 ημέρες, το χειμώνα μία φορά την εβδομάδα.

Δράκαινα

Συντελεστής καθαρισμού 7,8.
Εξουδετερώνει τους ατμούς της φορμαλδεΰδης σε εσωτερικούς χώρους. Το φυτό απορροφά σωματίδια τριχλωροαιθυλενίου και βενζολίου που πέφτουν στο δωμάτιο από το δρόμο, καθώς και από καθαριστικά και οικιακά χημικά.

Dieffenbachia

Ο συντελεστής καθαρισμού είναι 7,3.
Το εργοστάσιο αγωνίζεται με επικίνδυνες ουσίες όπως το ξυλόλιο και το τολουόλιο. Διατίθενται κυρίως σε υλικά όπως το παρκέ.

Εάν έχετε παρκέ δάπεδο στο δωμάτιο, diffenbachia θα είναι μια χρήσιμη προσθήκη στο εσωτερικό. Επίσης, το φυτό απορροφά αποτελεσματικά τη φορμαλδεΰδη.

Στη φροντίδα αυτού του λουλουδιού είναι αρκετά ανεπιτήδευτο στη φροντίδα. Προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε είδος φωτισμού. Το νερό δεν πρέπει να είναι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα.

Scheffler

Ο συντελεστής καθαρισμού είναι 8,0.
Εάν το διαμέρισμα κατοικείται από καπνιστές, συνιστάται να δώσετε προσοχή σε αυτό το φυτό. Απορροφά την πίσσα από τον καπνό του τσιγάρου και τη νικοτίνη.

Επίσης, το cheffler εξουδετερώνει το βενζόλιο, τη φορμαλδεΰδη και το τολουόλιο.

Λουλούδι κατάλληλο για οποιοδήποτε φωτισμό. Πότισμα είναι μέτρια, μία φορά την εβδομάδα.

Γεράνι

Καθαρίζει τέλεια τον αέρα στο σπίτι και τα γεράνια. Εκτός από τα προφανή πλεονεκτήματα, το φυτό καταπολεμά διάφορους επιβλαβείς μικροοργανισμούς, «αποστειρώντας» τον περιβάλλοντα αέρα. Σκοτώνει σταφυλόκοκκους και στρεπτόκοκκους.

Επίσης ένα λουλούδι περιέχει χρήσιμα αιθέρια έλαια, ηρεμώντας το νευρικό σύστημα και εξομαλύνοντας τον ύπνο.
Η φροντίδα για γεράνια δεν είναι περίπλοκη. Παρέχετε καλό φωτισμό και άφθονο πότισμα.

Χλωρόφυτο

Συντελεστής καθαρισμού 7,8.
Αυτό το φυτό είναι απαραίτητο πρώτα απ 'όλα στους κατοίκους μεγαλουπόλεων. Απορροφά τα καυσαέρια. Επίσης χλωροφύτα αντιμετωπίζει προϊόντα καύσης αερίου. Ως εκ τούτου, συνιστάται να τοποθετήσετε το λουλούδι στο πάτωμα της κουζίνας, κοντά στη σόμπα αερίου.

Η φροντίδα του φυτού είναι απλή. Δεν απαιτεί φωτισμό. Πρέπει να το πίνετε μία φορά την εβδομάδα.

Κατά την επιλογή εσωτερικών λουλουδιών για το σπίτι σας, φροντίστε να ελέγξετε τις χρήσιμες ιδιότητες του καθενός. Θυμηθείτε ότι τα φυτά πρέπει να είναι υγιή για να καθαρίζουν αποτελεσματικά τον αέρα.

Μην είστε τεμπέλης για να φροντίσετε τα κατοικίδια ζώα σας, και δεν θα αποτυγχάνουν να σας πληρώσουν.

Top-15 μονάδες καθαρισμού αέρα σύμφωνα με τη NASA

Το 1989, η NASA ξεκίνησε μια μελέτη με στόχο τον εντοπισμό των καλύτερων εγκαταστάσεων εσωτερικού χώρου για τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι ο αέρας των χώρων περιέχει συνεχώς σωματίδια επιβλαβών πτητικών οργανικών ενώσεων - τριχλωροαιθυλένιο, βενζόλιο, αμμωνία και άλλα. Για να καθαρίσετε τον αέρα, οι ειδικοί προτείνουν την τοποθέτησή τους στα δωμάτια. Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι σε θέση να εξουδετερώνουν έως και το 85% της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του εσωτερικού χώρου.

Στον αέρα των εγκαταστάσεων περιέχονται πέντε επιβλαβείς ουσίες:

 • Φορμαλδεΰδη. Περιέχονται σε έπιπλα κατασκευασμένα από μοριοσανίδες, ινοσανίδες, χαλιά και ταπετσαρίες, καπνό καπνού, πλαστικά πιάτα, αέρια οικιακής χρήσης. Προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις, ερεθισμό του βλεννογόνου, άσθμα, δερματικές παθήσεις.
 • Τριχλωροαιθυλένιο. Περιέχονται μέσα καθαρισμού χαλιών και υφασμάτων, χλωριωμένου νερού, φυσίγγια για εκτυπωτές, προϊόντα βαφής και βερνίκια. Τριχλωροαιθυλένιο - ένα ισχυρό καρκινογόνο, προκαλεί ερεθισμό των ματιών και του δέρματος, επηρεάζει το ήπαρ και τα νεφρά, προκαλώντας ανάδευση.
 • Βενζόλιο. Βρίσκεται στον καπνό του τσιγάρου, τον καθαρισμό και τα απορρυπαντικά, συμπεριλαμβανομένων σαπουνιών, προϊόντων βαφής και βερνικιών, προϊόντων από καουτσούκ. Το καρκινογόνο, το οποίο είναι ικανό να προκαλεί λευχαιμία, συσσωρεύεται στον λιπώδη ιστό,
  προκαλεί διέγερση, παρόμοια με το αλκοόλ, δύσπνοια και σπασμούς,
  μειώνει την αρτηριακή πίεση.
 • Αμμωνία. Περιέχονται στην τεχνολογία των υπολογιστών, τον καπνό του τσιγάρου, τα οικιακά χημικά. Προκαλεί ξηρότητα και πονόλαιμο, βήχα, στήθος, προκαλεί πόνο, προκαλεί οίδημα του λάρυγγα και των πνευμόνων.
 • Ξυλένιο. Βασίζεται στην παραγωγή πολλών τύπων πλαστικών, προϊόντων βαφής και βερνικιών, συγκολλητικών ουσιών, και βρίσκεται επίσης σε αέρια καυσαερίων αυτοκινήτων, δερμάτινα προϊόντα και καπνό τσιγάρου. Προκαλεί ερεθισμό του δέρματος, του αναπνευστικού συστήματος και των βλεννογόνων του οφθαλμού.

AdMe.ru συγκεντρώθηκαν σε μια θέση 15 φυτά, τα οποία όχι μόνο διακοσμούν το σπίτι, αλλά 24 ώρες την ημέρα θα εργάζονται πιστά και ομαλά για τον καθαρισμό του αέρα.

Anturium Andre ("φλαμίνγκο κρίνος")

Βαθιά υγραίνει τον αέρα και το κορεσμό του με καθαρό ατμό νερού. Απορροφά ενεργά ξυλόλια και τολουόλιο και τα ανακυκλώνει σε αβλαβή για τις ενώσεις του ανθρώπου.

11 φυτά που καθαρίζουν τον αέρα στο διαμέρισμα

Τα φυτά εσωτερικού χώρου φέρνουν μια μικρή θερινή διάθεση στο σπίτι, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό τώρα. Τα φυτά όχι μόνο προσθέτουν άνεση και ομορφιά, αλλά και καθαρίζουν τον αέρα στο διαμέρισμα. Όπως αποδείχθηκε, ορισμένα είδη το κάνουν καλύτερα από άλλα. Ως αποτέλεσμα της μελέτης της NASA, διαπιστώθηκε ότι μεμονωμένα φυτά μπορούν να απορροφήσουν επιβλαβείς χημικές ουσίες και βακτήρια από τον αέρα.

Φυτά που καθαρίζουν τον αέρα στο διαμέρισμα

Σας λέω για τις 11 μονάδες που καθαρίζουν τον αέρα στο διαμέρισμα.

1. Αλόη Βέρα

Αλόη - χυμώδης, των οποίων οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα: ο χυμός αλόης χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της ανοσίας και την καταπολέμηση των ιογενών ασθενειών, εγκαύματα και έλκη, τη βελτίωση της όρεξης, ως πράκτορας οχυρωματικό. Αλλά αποδεικνύεται, και το γεγονός ότι η αλόη είναι ακριβώς στην αίθουσα, ωφελεί. Η αλόη είναι ικανή να παγιδεύει φορμαλδεΰδης αέρα - επιβλαβή ένωση που απελευθερώνεται από τα έπιπλα κατασκευασμένα από μοριοσανίδα και MDF.

2. Το φοίνικα της Areca

Areca Catechu ή Palma Bethel είναι ένα μεγάλο εργοστάσιο που αγαπά τα ηλιόλουστα ευρύχωρα δωμάτια. θα διακοσμήσει με επιτυχία κάθε σαλόνι. Η Areca εκκρίνει μια μεγάλη ποσότητα οξυγόνου και μπορεί να υγραίνει τον αέρα. Επιπλέον, το φυτό αυτό αφαιρεί από τον αέρα το διοξείδιο του άνθρακα και τις τοξίνες.

3. Πυελική περόδο

Υπάρχουν πολλοί τύποι πεπερμορίων γνωστοί, και ακόμη και το πυελοπαιμικό πυρίμομα έχει υποείδη. Είναι ένα μικρό φυτό που μεγαλώνει καλά στο σπίτι. Η Ππεπερμία δεν του αρέσει το έντονο φως και πάρα πολύ σκοτεινιάζει, δεν ανέχεται άφθονο πότισμα. Αλλά αξίζει να τον προσέχετε, εξασφαλίζοντας την κατάλληλη φροντίδα: η πεπερμία είναι σε θέση να καθαρίσει τον αέρα από επιβλαβείς χημικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένης της φορμαλδεΰδης.

4. Μια μπαμπού παλάμη, ή μια hamedorea

Η αργά αναπτυσσόμενη παλάμη του δωματίου αγαπάει μέτρια πότισμα και αμυδρό φωτισμό. Μπαμπού παλάμη δεν θα είναι μόνο η διακόσμηση στο διαμέρισμά σας, αλλά και ένα εξαιρετικό φίλτρο αέρα. Καθαρίζει τον αέρα βενζολίου, φορμαλδεΰδης και τριχλωροαιθυλενίου.

5. Νεφρόφιπος

Γνωστό επίσης ως "φτέρη", ο νεφροπέδης μεγαλώνει καλά στο σπίτι. Του αρέσει η σκιά και το καλό πότισμα. Το Νεφτελίσπη είναι πολύ όμορφο και βλέπει ευνοϊκά σε αιωρούμενες γλάστρες. Στη λίστα των εγκαταστάσεων καθαρισμού του αέρα, ήρθε επειδή ήταν σε θέση να φιλτράρει από αέρα τολουόλιο και φορμαλδεΰδη, καθώς και να σκοτώσει παθογόνους παράγοντες.

6. Aglaonema

Το όνομα αυτού του φυτού μεταφράζεται κυριολεκτικά από τα αγγλικά ως "κινεζικά αειθαλής". Το Aglaonema έχει ένα πολύχρωμο χρώμα των φύλλων, στο σπίτι που ανθίζει και φέρει καρπούς. Του αρέσει καλό πότισμα, υγρός αέρας και καλός φωτισμός, αλλά με σκίαση, επίσης, θα αυξηθεί. Το Aglaonema καθαρίζει τον αέρα από το βενζόλιο και είναι ικανό να σκοτώνει τη στρεπτοκοκκική λοίμωξη.

7. Dracaena άρωμα (Massenjeyana)

Ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του Drazen, ένα αειθαλές δέντρο με ένα τεράστιο κορμό και μεγάλα φύλλα. Στο φύλλο μια λωρίδα με φωτεινό κίτρινο χρώμα. Η Dracaena Massenjoyan αγαπά τον έντονο φωτισμό χωρίς άμεσο ηλιακό φως, άφθονο πότισμα και υγρό αέρα. Αυτό το φυτό συλλαμβάνει από τον αέρα ξυλόλιο, τολουόλιο, βενζόλιο, τριχλωροαιθυλένιο και φορμαλδεΰδη.

8. Ημερομηνία φοίνικα

Ένα άλλο φοίνικα στη λίστα μας. Έγινε πολύ δημοφιλής επειδή μπορεί να αναπτυχθεί από ένα οστό εάν είναι επιθυμητό. Η ημερομηνία φοίνικα φαίνεται εξωτικά και διακοσμητικά. Λατρεύει το φως, καλό πότισμα. Φιλτράρει με επιτυχία το ξυλόλιο στον αέρα.

9. Ficus Ali

Το Ficus Ali είναι ένα πολύ όμορφο φυτό με μακριά στενά φύλλα. Αισθάνεται καλό σε έντονο φως χωρίς άμεσο ηλιακό φως, τακτική μέτρια πότισμα και υψηλή υγρασία. Αυτό το ficus είναι σε θέση να καθαρίσει τον αέρα βενζολίου, τριχλωροαιθυλενίου και φαινόλης.

10. Gerbera Jameson

Το διακοσμητικό φυτό ανθοφορίας βρίσκεται στον κατάλογό μας. Αγαπάει καλά φωτισμένα δωμάτια και άφθονο πότισμα. Η Gerbera είναι σε θέση να πιάσει το τριχλωροαιθυλένιο και το βενζόλιο από τον αέρα.

11. Χλωρόφυτο

Ας τελειώσουμε τη λίστα των "πράσινων φίλτρων" από τον πρωτοπόρο για τον καθαρισμό - είναι το χλωρόφυτο, ένα συνηθισμένο και ανθεκτικό φυτό, το οποίο όλοι είδαν στα γραφεία και τις σχολικές τάξεις. Το Chlorophytum είναι απολύτως ανεπιτήδευτο, μεγαλώνει στους αρχάριους. Αυτό καθαρίζει τον αέρα καλύτερα από τις ειδικές συσκευές.

Ελπίζουμε ότι ο κατάλογός μας θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια ευνοϊκή ατμόσφαιρα στο σπίτι, χωρίς εξάτμιση επιβλαβών ουσιών. Σας ευχόμαστε να αναπνέετε μόνο καθαρό αέρα!

8 απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να υγράνετε τον αέρα στο διαμέρισμα

Οι συσκευές θέρμανσης υπερχειλίζουν τον αέρα το χειμώνα. Και είναι κακό για εσάς, φυτά, βιβλία, έπιπλα. Αλλά μην βιαστείτε να τρέξετε στο κατάστημα για μια ενυδατική κρέμα. Λύστε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας αυτοσχεδιασμένα εργαλεία.

Το χειμώνα, το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα πέφτει στο 15-20%. Και αυτό είναι κακό. Γιατί;

Πρώτον, επειδή ο αέρας είναι αφυδατωμένο ξερό προϊόν το δέρμα και τους βλεννογόνους, μειώνει ανοσία και ανάπτυξη ασθενειών όπως η ιγμορίτιδα και ιγμορίτιδα. Παρεμπιπτόντως, τα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στα αποτελέσματά τους.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η ανεπαρκής υγρασία βλάπτει τα φυτά, τα βιβλία, τα ξύλινα έπιπλα και τα μουσικά όργανα.

Το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα είναι περίπου 40-60%.

Μετρήστε την υγρασία μπορεί να γίνει με μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Εάν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη μέθοδο. Γεμίστε το ποτήρι με κρύο νερό και αφήστε το στο ψυγείο έως ότου η θερμοκρασία του υγρού πέσει στους 3-5 ° C. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το γυαλί και τοποθετήστε το σε ένα δωμάτιο μακριά από τις μπαταρίες. Παρατηρήστε την επιφάνεια του γυαλιού για πέντε λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι το εξής:

 • Εάν οι τοίχοι του γυαλιού έγιναν πρώτα ομιχλοί, και μετά από πέντε λεπτά στεγνώσουν, ο αέρας στο δωμάτιο είναι ξηρός.
 • Αν μετά από πέντε λεπτά το γυαλί παραμείνει θολό, η υγρασία είναι μέση.
 • Αν το νερό του ποταμού εμφανιστεί στο γυαλί, η υγρασία αυξάνεται.

Είναι ξηρός ο αέρας; Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μία από τις παρακάτω τεχνικές για να επαναφέρετε το κανονικό επίπεδο υγρασίας.

1. Χρησιμοποιήστε το μπάνιο

Μάλλον ένας από τους ευκολότερους τρόπους. Κάθε φορά που κάνετε ντους ή μπάνιο, αφήστε την πόρτα ανοιχτή. Οι ατμοί θα διαπεράσουν το διαμέρισμα και θα βρεθούν στον αέρα.

Επίσης, δεν μπορείτε αμέσως να στραγγίξετε το νερό από το λουτρό και αφήστε το να κρυώσει πρώτα: η ποσότητα ατμού θα αυξηθεί.

2. Ξηρά αντικείμενα στο δωμάτιο

Ένας άλλος τρόπος που δεν απαιτεί καμία προσπάθεια από εσάς. Απλά βάλτε το στεγνωτήριο να πλύνετε τα πράγματα δίπλα στη μπαταρία: τα ρούχα στεγνώνουν πιο γρήγορα και να είναι ικανοποιημένοι με την υγρασία του αέρα.

Το κυριότερο είναι ότι δεν υπάρχουν καθόλου καθαριστικά για τα πράγματα. Διαφορετικά θα αναπνεύσετε χημεία.

Ένας παρόμοιος τρόπος για να υγρανθεί ο αέρας είναι να κρεμάσει υγρές πετσέτες πάνω στην μπαταρία. Είναι δυνατόν να αυξηθεί η διάρκεια ζωής ενός τέτοιου υγραντήρα με ένα μπουκάλι νερό.

Πώς να οικοδομήσουμε μια τέτοια δομή περιγράφεται λεπτομερώς εδώ.

3. Βράστε το

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σόμπα και ένα δοχείο ή βραστήρα.

 • Επιλογή 1. Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε στο τραπέζι ή περβάζι σε ζεύγη βρεγμένο διαμέρισμα.
 • Επιλογή 2. Βράστε το βραστήρα και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά για μεγαλύτερη εξαέρωση. Αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν προετοιμάζετε τα τρόφιμα (συχνά ο αέρας αυτή τη στιγμή είναι υπερβολική).

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες λαδιού τσαγιού ή ευκαλύπτου στο νερό. Το άρωμά τους καταπραΰνει και τα ζευγάρια σκοτώνουν τα μικρόβια και μειώνουν τον κίνδυνο κρυολογήματος και γρίπης. Επιπλέον, μπορείτε να ρίξετε ραβδιά κανέλας, βότανα ή άλλα καρυκεύματα στο νερό, έτσι ώστε ο αέρας να μυρίζει καλά.

4. Τοποθετήστε τις δεξαμενές νερού στο διαμέρισμα

Μπορείτε να το κάνετε χωρίς να βράσετε. Απλά γεμίστε τα αγγεία, τα μπουκάλια και τα άλλα δοχεία με νερό και εγκαταστήστε κοντά σε πηγές θερμότητας. Αν προσθέσετε πέτρες και λουλούδια, μπορείτε να πάρετε μια όμορφη σύνθεση - επισκέπτες πιθανότατα δεν είναι καν υποθέτω ότι αυτό δεν είναι διακοσμητικά στοιχεία και σπιτικές κρέμες. Ακριβώς μην ξεχάσετε να πλένετε περιοδικά τις δεξαμενές και να αλλάζετε το νερό.

Συσκευές-υγραντήρες για φυτά εσωτερικού χώρου

Η επέκταση του φάσματος των φυτών εσωτερικού χώρου και ιδιαίτερα η αυξανόμενη δημοτικότητα των τροπικών εξωτικών καθιστά κάθε ανθοπωλείο να αντιμετωπίζει την πρόκληση της αύξησης της υγρασίας του αέρα. Εξάλλου, οι καλλιέργειες που αγαπούν την υγρασία δεν μπορούν να διατηρηθούν σε ένα «ξηρό κλίμα» κατοικιών. Και μπορείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα με δύο τρόπους: με τον συχνό ψεκασμό ή με διάφορα moisturizers. Εγχώρια, παραδοσιακά ανάλογα της ειδικής τεχνολογίας επιλύουν το πρόβλημα εν μέρει. Αλλά οι υγραντήρες μπορούν να γίνουν απαραίτητοι βοηθοί. Αλλά δεν είναι τόσο λίγα, και δεν είναι εύκολο να επιλέξετε το σωστό υγραντήρα.

Η απλούστερη και πιο δημοφιλής μέθοδος υγρασίας αέρα είναι η χρήση ψεκασμών. © Ντμίτρι Σαμπάνοφ

Γιατί είναι τόσο σημαντική η υγρασία του αέρα;

Στην καλλιέργεια φυτών εσωτερικού χώρου, τα κύρια συστατικά της φροντίδας είναι η άρδευση, η λίπανση και η μεταφύτευση. Παρά το γεγονός ότι για κάθε πολιτισμό, χωρίς εξαίρεση, ανεξάρτητα από το βαθμό της ιδιοτροπία έχουν κατ 'ανάγκη αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές και σε μια άνετη υγρασία, που συχνά αγνοούνται, ελπίζοντας ότι μια καλή προσαρμοστικότητα, αλλά πάνω απ' όλα δεν θέλει να επιβαρύνει τη φροντίδα των εσωτερικών αγάπες καθημερινές διαδικασίες. Αλλά η υγρασία την απόλυτη πλειοψηφία, και ανθοφόρα και καλλωπιστικά φυτά φύλλωμα σπίτι είναι ένα ζωτικής σημασίας παράμετρο.

Οι ξηρές άκρες των φύλλων είναι το πιο διάσημο και το μικρότερο πρόβλημα που προκαλείται από την ανεπαρκή υγρασία του αέρα. Πτώση μπουμπούκια και λουλούδια, κιτρίνισμα και πτώση των φύλλων, λέπτυνση πυροβολεί θάμνους razvalivanie, μαζική εξάπλωση των παρασίτων που καλύτερα να αισθάνονται στο ξηρό αέρα του αλευρώδης και τετράνυχο να αφίδες και κοκκοειδή - αυτά είναι τα προβλήματα, η πηγή του οποίου είναι η απροσεξία στην υγρασία αέρα. Επιπλέον, τα μέτρα μη διαβροχή δεν διευκολύνουν τη φροντίδα: σε ξηρές συνθήκες πρέπει να ποτίζονται πιο συχνά και πιο πλούσια, ειδικά το χειμώνα τα φυτά, την περαιτέρω μείωσή τους και να θέσουν σε κίνδυνο τους φυσικούς κύκλους της ανάπτυξης, σπάζοντας την φάση ηρεμίας. Και για μέτρα αγώνα κατά των ναυαγίων και δεν είναι απαραίτητο να αναφερθούμε καθόλου.

Μόνο σπάνια δωμάτια "Σπαρτιάτες" και χυμούς μπορούν να ικανοποιηθούν με τον ξηρό αέρα και να αισθάνονται καλά ακόμα και όταν οι συσκευές θέρμανσης λειτουργούν το χειμώνα. Θα ανέχονται μια πτώση της υγρασίας του αέρα μέχρι 40-50% (κάτω από το δεν θα κάνει καλό για ακόμη και κάκτους και άλλα ξηρά μάγουλα). Οι περισσότερες καλλιέργειες χώρου απαιτούν μια μέση σταθερή υγρασία αέρα (και κατάλληλη αποζημίωση για τις αλλαγές του το καλοκαίρι και το χειμώνα). Για αυτούς, τα ποσοστά θα είναι άνετα από 50 έως 70%. Και τα τροπικά φυτά, συνηθισμένα στα υγρά δάση της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής ή της Ασίας, χρειάζονται ένα πολύ υψηλό επίπεδο υγρασίας αέρα. Και χωρίς αυτό δεν φαίνεται απλά άσχημο, αλλά δεν μπορούν να ανθίσουν, συχνά αρρωσταίνουν, σταδιακά χάνονται. Για τέτοιες εγκαταστάσεις, είναι απαραίτητο να παρέχει υγρασία αέρα από 70%, και για μερικές - όλο το 90%.

Η υγρασία δεν μπορεί να θεωρηθεί σταθερός δείκτης. Μεταβάλλεται συνεχώς, πέφτει απότομα το καλοκαίρι και το χειμώνα, σε περιόδους ακραίων θερμοκρασιών και στη λειτουργία συστημάτων κεντρικής θέρμανσης και έρχεται σε σχετικό πρότυπο την άνοιξη και το φθινόπωρο. Στις μεταβατικές εποχές, η υγρασία στα σαλόνια είναι μέσα στις μέσες παραμέτρους και είναι άνετη για τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου. Το καλοκαίρι, η πτώση της υγρασίας "συνδέεται" με τη θερμότητα και είναι άμεσο αποτέλεσμα του αγαπημένου μας ηλιόλουστου καιρού. Και το χειμώνα, ο αέρας είναι σταθερά ξηρός, οι δείκτες υγρασίας πέφτουν 3-4 φορές σε σύγκριση με τους φθινόπωροι και δεν υπερβαίνουν το 20% με την πιο ήπια επιλογή θέρμανσης. Όλα αυτά τα φυτά υποφέρουν από τέτοιες συνθήκες και η αντιστάθμιση για τις αλλαγές είναι ζωτικής σημασίας.

Η υγρασία θεωρείται ως μια παράμετρος που επηρεάζει μόνο τα φυτά εσωτερικού χώρου. Αλλά στην πραγματικότητα, όλα είναι πολύ πιο περίπλοκα: τόσο εμείς, όσο και τα έπιπλα μας, το εσωτερικό και η διακόσμηση των τοίχων, το δάπεδο και το ταβάνι πάσχουν από πάρα πολύ ξηρό ή υγρό αέρα, όχι σε μικρότερο βαθμό. Και η υγρασία είναι ένας από τους σημαντικότερους δείκτες του μικροκλίματος. Τα προβλήματα με το δέρμα και η ξηρότητα του κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η αποξήρανση των επίπλων και του παρκέ, οι αλλεργίες, η ρινική καταρροή και ακόμη και τα κρυολογήματα - όλα αυτά τα φαινόμενα εξαρτώνται επίσης έμμεσα από λάθος υγρασία.

Η υγρασία είναι ένας από τους σημαντικότερους δείκτες του μικροκλίματος. © streetdirectory

Μέθοδοι υγρασίας του αέρα

Η επιλογή της σωστής στρατηγικής υγρασίας του αέρα θα πρέπει με πολλούς τρόπους να είναι μεμονωμένη. Όπως και στα προβλήματα άρδευσης και διατροφής, δεν μπορεί να υπάρξουν κοινές καθολικές στρατηγικές. Μετά από όλα, κάθε φυτό έχει τις δικές του προτιμήσεις για συγκεκριμένους δείκτες υγρασίας, τη συχνότητα των διαδικασιών, ακόμα και τον τύπο τους.

Η απλούστερη και πιο δημοφιλής μέθοδος υγρασίας αέρα είναι η χρήση ψεκασμών. Μια γρήγορη, αποτελεσματική διαδικασία και η αλήθεια είναι καλή. Αλλά μόνο για τα φυτά με γυαλιστερά, λεία φύλλα. Μετά το ψεκασμό δεν είναι κατάλληλο για τα φυτά με περιθώρια, σουκλένια, τις περισσότερες ανθοκαλλιέργειες. Ναι, και να τα ξοδέψετε μόνο στην θερμή περίοδο με μια σπάνια εξαίρεση (αν τα φυτά διατηρούνται σε δροσερές συνθήκες, ο ψεκασμός μπορεί να οδηγήσει στην εξάπλωση της σήψης). Ένα άλλο σημαντικό μειονέκτημα της μεθόδου - ο ψεκασμός δεν δημιουργεί σταθερό περιβάλλον, οι δείκτες υγρασίας μεταβάλλονται διαρκώς.

Ο δεύτερος "σπίτι" τρόπος - παραδοσιακό moisturizers, ή "μεθόδους της γιαγιάς". Εγκατάσταση σε φυτά ή κάτω (έτσι ώστε το κάτω μέρος να μην είναι σε επαφή με το νερό και υλικά), δοχεία και παλέτες με βρεγμένα υλικά που εξατμίζονται συνεχώς νερό και έτσι να αυξήσει τους δείκτες υγρασίας για τα φυτά - μια μεγάλη ενδιάμεση λύση, ειδικά αν θέλετε να επιτύχετε μέσα πρότυπα. Καθώς το «πληρωτικό» χρησιμοποιείται χώμα βρύα ενυδρείο, χαλίκι, διογκωμένης αργίλου και ούτω καθεξής. Για υψηλή υγρασία όπως υγραντικά πρέπει να συμπληρωθούν ψεκάζει, αλλά είναι ο πιο εύκολος και προσιτός τρόπος για τη σταθεροποίηση πιο αποτελεσματικά. Παρόμοια αποτελέσματα έχουν όχι μόνο τα τηγάνια και δίσκους, αλλά κύπελλα επίσης με βρύσες, υγρό πανί που τοποθετείται στην μπαταρία.

Οι βέλτιστες σταθερές τιμές της υγρασίας του αέρα μπορούν να δημιουργηθούν μόνο με τη βοήθεια ειδικών συσκευών - υγραντήρων. Αυτός ο οικιακός εξοπλισμός με ένα αρκετά απλό μηχανισμό πρόσκρουσης και σχετικά μικρό μέγεθος, που σας επιτρέπει να διατηρείτε σταθερή την υγρασία, αμετάβλητη σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των κατοικιδίων ζώων.

Ποιοι είναι οι υγραντήρες για φυτά εσωτερικού χώρου;

Οι ενυδατικές ουσίες που παρουσιάζονται στην αγορά σήμερα είναι πολύ διαφορετικές όχι μόνο στην κατηγορία τιμών (από 25 έως πάνω από 300 δολάρια ΗΠΑ), αλλά και στην τεχνολογία, την αρχή της λειτουργίας. Όλοι οι υγραντήρες μπορούν να χωριστούν υπό όρους σε 4 κατηγορίες:

Υγραντήρες ατμού

Οι υγραντήρες ατμού λειτουργούν με βάση ένα σύστημα υγρασίας ατμού. Αυτές είναι αρκετά απλές συσκευές που καταναλώνουν πολλή ηλεκτρική ενέργεια, με υψηλή απόδοση και ισχύ (200-500 W), η κύρια λειτουργική μονάδα των οποίων είναι στοιχεία θέρμανσης που μετατρέπουν το νερό σε ατμό. Η υγρασία του αέρα αυξάνεται πολύ γρήγορα και διατηρείται συνεχώς, όταν επιτευχθεί η βέλτιστη στάθμη, οι συσκευές είναι απενεργοποιημένες.

Αυτές οι υγραντήρες δημιουργήσετε ένα μόνιμο περιβάλλον για την καλλιέργεια φυτών σε ένα άνετο μέσο και μέτρια-υψηλή υγρασία απόδοσης (συνήθως όχι περισσότερο από 60-70%). Δεν επιτρέπουν τον έλεγχο συγκεκριμένων δεικτών, αλλά επιλύουν το πρόβλημα με εξαιρετικά ξηρό αέρα γρήγορα, αποτελεσματικά και αξιόπιστα. Επιπλέον υγραντήρες ατμού, υπάρχουν απλά μοντέλα, και πιο άνετη εργονομική ενυδατικά, στιβαρή κατασκευή, η προστασία από την κλίση, φωτισμού, δείκτες και λειτουργίες ελέγχου της λειτουργίας προγραμματισμού. Η διαθεσιμότητά τους κάνει πιο βολικό και τα ίδια τα όργανα είναι πολύ πιο αξιόπιστα. Υπάρχουν υγραντήρες ατμού με τη λειτουργία της γεύσης (κορεσμός του αέρα με αιθέρια έλαια) και την συσκευή εισπνοής.

Υγραντήρας ατμού. © Pearl Diffusion

Μπορούν να ληφθούν υπόψη οι κύριες ελλείψεις:

 • καμία λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης (μόνο με ανεπαρκή ποσότητα νερού).
 • πρέπει να καθαρίσετε τα θερμαντικά στοιχεία από την κλίμακα.
 • Προφυλάξεις για την προστασία από φύλλα φυτών θερμού ατμού και διακοσμητικά υλικά.
 • μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρισμού και νερού.

Υπερηχητικοί υγραντήρες

Υπερήχων υγραντήρες - υψηλής, μέσης και ενυδατωτικά (μέχρι 150 W), οι οποίες λειτουργούν με βάση την αρχή της μετατροπής ηλεκτρικές ταλαντώσεις σε πιεζοηλεκτρικό δόνηση στοιχείο για να ληφθεί λεπτό ψεκασμό νερού. Αυτές οι υγραντήρες εξοπλισμένα με υψηλής ποιότητας υγρόμετρα που μπορεί γρήγορα να φτάσει και να διατηρηθεί η επιθυμητή απόδοση, χωρίς τη συνεχή εργασία της μονάδας. Αυτοί είναι οι μόνοι υγραντήρες στους οποίους οι τιμές υγρασίας μπορούν να ρυθμιστούν με ακρίβεια. Και εκτός αυτού, όπως τα μοντέλα ατμού, είναι συχνά εξοπλισμένα όχι μόνο με προγράμματα ελέγχου, ακριβή στοιχεία ελέγχου υγρασίας, αλλά και με λειτουργία γεύσης. Μειονεκτήματα των υπερήχων υγραντήρες είναι δύσκολο να βρεθούν, και είναι όλα σχετικά με την ποιότητα του νερού: αυτές οι συσκευές λειτουργούν μόνο με αποσταγμένο νερό (ακόμα και με την παρουσία της λειτουργίας καθαρισμού κατά τη διάρκεια της κανονικής χρήσης πρέπει να αλλάζουν συνεχώς τα στοιχεία και στραγγισμένα μετά τη δουλειά).

Υγροποιητής υπερήχων. © eoildiffuser

Υγραντήρες ψυχρής δράσης

Οι ψυχτικοί υγραντήρες ή οι ψυχτικοί υγραντήρες - συσκευές στις οποίες διοχετεύεται αέρας μέσω των βυθισμένων φίλτρων και φυσίγγων, είναι κορεσμένα με υγρασία αποτελεσματικά και ομοιόμορφα. Σε αντίθεση με τους υγραντήρες ατμού, αυτή είναι μια τεχνική χαμηλής ισχύος (έως 60 W), ικανή να εκτελεί τις λειτουργίες ενός υγραντήρα σε έκταση 150 τ.μ.

Ασφαλές, εύκολο στη χρήση, αυτές είναι αργές, αλλά πολύ αποτελεσματικές ενυδατικές κρέμες. Κορεσμό του αέρα με υγρασία, θα είναι σε θέση να δύο φορές πιο αργά από ό, τι τους ομολόγους του ατμού, προκειμένου να επιτευχθεί ακόμη και κατά μέσο όρο υγρασία 60-70% θα πρέπει να περιμένουν για πολλές ώρες, αλλά η σταθερότητα και το περιβάλλον είναι πολύ υψηλότερο, καθώς και η ομοιόμορφη κατανομή των δεικτών υγρασίας. Μετά την επίτευξη του επιπέδου 60%, η μονάδα μεταβαίνει να υποστηρίζει τη λειτουργία απόδοσης, δεν έντονα ενυδατώνει τον αέρα, αλλά μόνο περιστασιακά οδηγεί να διατηρήσει ένα σταθερό περιβάλλον. Στα καλύτερα μοντέλα, εκτός από τη λειτουργία ύγρανσης, υπάρχει και ένα επιπλέον επιλογές καθαρισμού και ιονισμού που βελτιώνουν το κλίμα εσωτερικού χώρου γενικότερα.

Τα μειονεκτήματα των ψυχρών υγραντήρων μπορούν να ληφθούν υπόψη:

 • αργή εργασία (το στεγνωτήρα αέρα, τόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστεί για να υγρανθεί)?
 • τη δυνατότητα χρήσης μόνο απεσταγμένου νερού ·
 • δεν είναι κατάλληλη για τη δημιουργία συνθηκών πολύ υψηλής υγρασίας από 70%.
 • πρέπει να καθαρίζετε περιοδικά τις δεξαμενές και τα φίλτρα και να αλλάζετε το τελευταίο.

Πλυντήρια αέρα και κλιματικά συστήματα

Πλύσεις αέρα και κλιματικά συστήματα. Πρόκειται για οικιακές συσκευές που χρησιμοποιούνται για δικές τους ανάγκες και όχι ειδικά για εσωτερικούς χώρους (η βελτίωση των συνθηκών για αυτούς είναι μάλλον ένα ευχάριστο επίδομα για τη λειτουργία των κλιματικών συστημάτων).

Η ποικιλία μοντέλων που παρουσιάζονται στην αγορά σας επιτρέπει να επιλέξετε όχι μόνο διαφορετικούς τύπους υγραντήρων αλλά και διαφορετικές τιμές τιμών. Επιπλέον, μεταξύ των τριών τύπων υγραντήρων αέρα υπάρχουν τόσο δημοσιονομικά όσο και ακριβότερα συστήματα με πρόσθετες λειτουργίες και ευχάριστες επιλογές. Όλοι οι υγραντήρες λειτουργούν μέσα σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, για χρήση σε διαφορετικούς χώρους, είτε πρέπει να αγοράσετε αρκετές συσκευές είτε να μεταφέρετε ένα από το δωμάτιο στο δωμάτιο.

Για να επιλέξετε το μοντέλο σας, πρώτα να αξιολογήσετε το "μπροστινό μέρος της εργασίας" και τις ανάγκες σας και επίσης να ελέγξετε και να ελέγξετε ξανά όλους τους κύριους δείκτες της συσκευής:

 • αν τα φυτά βρίσκονται γενικά όχι περισσότερο από το ένα τρίτο του δωματίου ή να σταθεί στο περβάζι του παραθύρου, θα πρέπει να έχετε έναν υγραντήρα για μια μικρή περιοχή (για να επιλέξετε μια ενυδατική κρέμα που αλλάζει το μικροκλίμα γύρω από το σπίτι, εργάζεται πάνω σε μια μεγάλη περιοχή που αξίζει μόνο αν έχετε προβλήματα με την υγρασία αποθηκεύονται όχι μόνο το χειμώνα αλλά και παρατηρείται το καλοκαίρι, κατά το υπόλοιπο της σεζόν, που είναι αν η αύξηση της υγρασίας του αέρα είναι απαραίτητη όχι μόνο για τα φυτά, αλλά και για ένα άνετο μικροκλίμα και τη βελτίωση του περιβάλλοντος)?
 • βεβαιωθείτε ότι η περιοχή ψεκασμού δεν υπερβαίνει το μέγεθος του δωματίου (δεν χρειάζεται να αγοράσετε έναν ισχυρό υγραντήρα 100 τετραγωνικών μέτρων για ένα δωμάτιο μέτρησης 15-20 τετραγωνικών μέτρων).
 • αγοράζουν υγραντήρες μόνο εάν είναι δικαιολογημένη: 1-2 φυτά πιο εύκολο στη χρήση εγχειρίδιο μεθόδους για να αυξήσετε την υγρασία, υγραντήρες χρειάζεται μόνο εφόσον οι συλλογές δεκάδες φυτά σε γλάστρες?
 • καταρχάς, να δώσετε προσοχή στον τύπο του νερού: δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείτε το συνηθισμένο νερό σε συσκευές που λειτουργούν με απεσταγμένο νερό, ακόμη και με αμείλικτη φροντίδα.
 • Σκεφτείτε ότι η ισχύς καθορίζει όχι μόνο την παραγωγικότητα και την ταχύτητα του υγρανισμού του αέρα, αλλά και το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας: ορισμένοι δείκτες πρέπει να θυσιάζονται.
 • δεξαμενή όγκος ψηφοφορία για το νερό, η οποία θα καθορίσει τη διάρκεια της εργασίας σας χωρίς παρεμβολές και τη συχνότητα της αναπλήρωσης νερού στη συσκευή (για 10-12 ώρες θα αρκεί δεξαμενή 5 l, όλες οι υγραντές καταναλώνουν καθημερινά 6 έως 12 λίτρα νερού με το δραστικό εργασίας)?
 • δώστε προσοχή στην ένδειξη της ποσότητας αέρα που πρέπει να περάσει: Κανονικά, για σταθερή υγρασία, η συσκευή πρέπει να περάσει όλο τον αέρα στο δωμάτιο 2 φορές την ώρα.
 • αν σκοπεύετε να μετακινήσετε τη συσκευή από τόπο σε τόπο, εξετάστε το βάρος και την εργονομία του μοντέλου, την ευκολία και τη σταθερότητα.
 • όλοι οι υγραντήρες είναι θορυβώδης, αλλά για διαφορετικά μοντέλα τα επίπεδα θορύβου κυμαίνονται από 5 έως 70 dB και η άνεση που υπάρχει κοντά σε συσκευές με διαφορετικά επίπεδα θορύβου θα αλλάξει ανάλογα.
 • στην υγραντήρα ήταν εύκολο στη χρήση, θα πρέπει να είναι ασφαλή, όχι μόνο, αλλά και να έχουν όλες τις απαραίτητες επιλογές ελέγχου - από το μηχανισμό προστασίας των υπεράρδευση αέρα με τις παραμέτρους του ρυθμιστή, που το χρονόμετρο, νυχτερινή λειτουργία του με ρομπότ και λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης?
 • μελετήστε πρόσθετες επιλογές: ίσως, η λειτουργία του καθαρισμού του αέρα ή της αρωματοποίησης και εισπνοής θα σας βοηθήσει να λύσετε πολλά προβλήματα υγείας και θα αποτρέψετε αποτελεσματικά τα κρυολογήματα.
 • δώστε προσοχή στα αισθητικά χαρακτηριστικά: οι υγραντήρες "κρύβουν" δεν θα λειτουργούν, και πρέπει να ταιριάζουν οργανικά στο εσωτερικό σας.

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα χωρίς υγραντήρα: απλά και κομψά

Γρήγορα κουραστείτε; Η αλλεργία δεν δίνει ανάπαυση; Συχνά αρρωσταίνετε; Ίσως να φταίει ο ξηρός αέρας. Η χαμηλή υγρασία - ειδικά το χειμώνα - γίνεται πρόβλημα σε πολλά σπίτια και έχει αρνητικές συνέπειες.

Για να υγρανθεί το δωμάτιο, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ακριβές συσκευές. Αλλά δεν νομίζω ότι μια λεκάνη με νερό στη μέση του δωματίου, μια για πάντα την επίλυση του προβλήματος της χαμηλής υγρασίας: εναλλακτικές μέθοδοι δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο επαγγελματίας υγραντήρες, έτσι ώστε να μπορεί να θεωρηθεί μόνο ένα προσωρινό μέτρο.

Γιατί πρέπει να υγρανετε τον αέρα στο διαμέρισμα

Η παρακολούθηση του επιπέδου υγρασίας είναι απλά απαραίτητη. Αλλά τι είναι επιβλαβές για τον ξηρό αέρα στο διαμέρισμα;
Γιατί χρειαζόμαστε έναν υγραντήρα στο διαμέρισμα - τουλάχιστον αυτο-κατασκευασμένο;

 • Ο ξηρός αέρας προκαλεί εφίδρωση στον λαιμό, βήχας, στεγνώνει τις βλεννογόνες της μύτης και των ματιών. Τα προβλήματα με τα μάτια είναι ιδιαίτερα σημαντικά για εκείνους που χρησιμοποιούν φακούς.
 • Ο αέρας με χαμηλή υγρασία και υψηλή περιεκτικότητα σε σκόνη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα παιδιά, τους ασθματικούς και τις αλλεργίες. Επιπλέον, ο κίνδυνος αλλεργιών αυξάνεται στους υγιείς ανθρώπους.
 • Με την έλλειψη υγρασίας, η κούραση συχνά αυξάνεται, υπνηλία, μερικές φορές ακόμη και πονοκέφαλο.
 • Τα μαλλιά και τα νύχια γίνονται πιο εύθραυστα και ξεθωριασμένα και το δέρμα ξεραίνεται.
 • Σε ξηρό ζεστό αέρα, τα βακτήρια και οι ιοί έχουν την ικανότητα να πολλαπλασιάζονται ταχύτερα, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης ασθένειας.
 • Ο ξηρός αέρας δεν επηρεάζει μόνο το άτομο. Από την έλλειψη υγρασίας παύουν να αναπτύσσονται ή στεγνώνουν φυτά σπιτιών, γίνονται γρήγορα άχρηστα ξύλινα έπιπλα, παράθυρα, πόρτες, μουσικά όργανα κ.λπ.

Ο κατάλογος είναι εντυπωσιακός. Ωστόσο, οι συνέπειες της υπερβολικά υψηλής υγρασίας είναι επίσης πολλές, οπότε είναι καλύτερο να παρατηρήσουμε το χρυσό μέσο όρο.

Στο διαμέρισμα ήταν άνετα, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί ένα επίπεδο υγρασίας 40-60%. Σχετικά με τον κανόνα σε άλλα δωμάτια, για παράδειγμα, σε ένα φυτώριο ή ένα γραφείο, μπορεί επίσης να διαβαστεί στο blog μας.

Πώς να προσδιορίσετε την υγρασία στο διαμέρισμα

Μπορείτε να καθορίσετε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο με διάφορους τρόπους. Εάν δεν έχετε ειδικά εργαλεία στα χέρια σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαϊκές μεθόδους. Το ακριβές ποσό δεν μπορεί να προσδιοριστεί, φυσικά, αλλά αν το δωμάτιο χρειάζεται υγρασία, σίγουρα θα το ξέρετε.

 1. Ρίξτε το νερό μέσα στη φιάλη.
 2. Βάλτε το στο ψυγείο για λίγες ώρες.
 3. Αφαιρέστε το δοχείο και αφήστε το στο δωμάτιο για πέντε λεπτά. Τα τοιχώματα της φιάλης θα καλύπτονται γρήγορα με συμπύκνωμα.
 4. Εάν μετά από πέντε λεπτά οι σταγόνες στο μπουκάλι είναι σχεδόν ξηρές, τότε ο αέρας στο δωμάτιο είναι πολύ ξηρός. Εάν η υγρασία είναι πολύ υψηλή, οι σταγόνες θα μετατραπούν σε μια μικρή λακκούβα. Αν οι σταγόνες σιγά-σιγά ερπνούν κατά μήκος του, τότε η υγρασία είναι φυσιολογική.

Επίσης, η μέτρηση του επιπέδου υγρασίας θα βοηθήσει τον κώνο ελάτης. Ένας πλήρως εκτεθειμένος κώνος δείχνει χαμηλή υγρασία. εάν οι κλίμακες των κώνων είναι μόνο ελαφρώς ανοιγμένοι ή πιεσμένοι σφιχτά ο ένας πάνω στον άλλο, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα με την υγρασία.

Για να γνωρίζετε την ακριβή περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα, χρειάζεστε υγρόμετρο. Το κύριο πράγμα είναι να το κρατήσετε μακριά από τις μπαταρίες και άλλες συσκευές θέρμανσης: έτσι θα έχετε τις πιο αξιόπιστες πληροφορίες.

Εάν θέλετε να γνωρίζετε όχι μόνο το επίπεδο υγρασίας του αέρα αλλά και άλλους δείκτες του μικροκλίματος (για παράδειγμα, τη θερμοκρασία και την περιεκτικότητα του διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα), τότε θα πρέπει να προσέξετε το έξυπνο σύστημα μικροκλίματος MagicAir. Επιτρέπει όχι μόνο την παρακολούθηση των χαρακτηριστικών του αέρα στο σπίτι, αλλά και τον αυτόματο έλεγχο της τεχνολογίας του κλίματος.

Υγραντήρας αέρα για μπαταρία

Οι πιο συνηθισμένες συμβουλές για τον ύγρανση του αέρα στο διαμέρισμα είναι η τοποθέτηση υγρών πετσετών στην μπαταρία. Αυτό είναι μόνο πετσέτες θα είναι συχνά υγρό, το οποίο δεν είναι πολύ βολικό. Μια πιο κομψή και δημιουργική λύση θα είναι ειδικοί υγραντήρες για μια μπαταρία θέρμανσης.

Αυτοί οι υγραντήρες είναι ένα δοχείο στο οποίο χύνεται νερό. Το δοχείο είναι κρεμασμένο στην μπαταρία, και το νερό σε αυτό σταδιακά εξατμίζεται, γεμίζοντας το δωμάτιο με υγρασία. Οι υγραντήρες διαφόρων σχημάτων και μεγεθών κατασκευάζονται από κεραμικά, πλαστικά, χάλυβα και άλλα υλικά.

Κρίνοντας από τις κριτικές, η πιο δημοφιλής επιλογή είναι ένας κεραμικός υγραντήρας. Είναι αλήθεια ότι η περιοχή εξάτμισης είναι μικρή, οπότε είναι καλύτερα να κρεμάσετε δύο ή τρεις συσκευές σε θερμαντικά σώματα. Οι κεραμικοί υγραντήρες είναι φθηνοί, οι σύνδεσμοί τους είναι συνήθως αξιόπιστοι και η ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και διακοσμητικών ζωγραφιών θα σας επιτρέψει να πάρετε εύκολα ένα αντίγραφο που ταιριάζει στο εσωτερικό σας.

Το άκαμπτο νερό της βρύσης μπορεί να χαλάσει την εμφάνιση των τοίχων της δεξαμενής. Ως εκ τούτου, προτού να χύσετε νερό, αξίζει τον κόπο να φιλτράρετε.

Υγραντήρας αέρα με τα χέρια του και από αυτοσχέδια μέσα

1. Ο υγραντήρας της μπαταρίας μπορεί να κατασκευαστεί με τα χέρια σας:

 • Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα προϊόν από ένα υλικό που δεν τήκεται σε υψηλή θερμοκρασία. Κατάλληλα κεραμικά αγγεία ή μπουκάλια, μαγειρικά σκεύη κατασκευασμένα από ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό, κλπ. Μπορείτε να κάνετε μια ενυδατική κρέμα στο σπίτι και ένα πλαστικό μπουκάλι, αλλά στη συνέχεια πρέπει να ξεχάσετε την αισθητική πλευρά.
 • Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια τρύπα στο δοχείο και να τον τραβήξετε σε ασφαλές στήριγμα. Το ισχυρό καλώδιο είναι τέλειο.
 • Η τελική εμφάνιση του σπιτικού υγραντήρα εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς! Μπορείτε να το βάψετε με χρώματα, να κάνετε μια εφαρμογή και να το καλύψετε με ένα πανέμορφο πανί.
 • Στο δωμάτιο γεμάτο όχι μόνο υγρασία, αλλά και μια ευχάριστη οσμή, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου στο νερό με το αγαπημένο σας άρωμα.

2. Ο ευκολότερος τρόπος για να υγράνετε τον αέρα στο σπίτι - Πάρτε ένα σπρέι και ψεκάστε το νερό σε εσωτερικό χώρο ή βάλτε μια δεξαμενή νερού μπροστά από τον ανεμιστήρα. Επίσης στο δωμάτιο μπορείτε να βάλετε μια κατσαρόλα ή ένα ελαφρώς ανοιγμένο βραστήρα με βραστό νερό. Αλλά μην κάνετε κατάχρηση αυτής της μεθόδου: ο ζεστός ατμός έχει κακή επίδραση στην αντοχή των ταπετσαριών και των επίπλων.

3. Η επόμενη μέθοδος είναι παρόμοια με την προηγούμενη, μόνο στον υγραντήρα γυρίζει η εστία μαγειρέματος. Βάλτε σε μια σόμπα ένα τηγάνι ή άλλο δοχείο με νερό και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε ράβδους κανέλας, λεβάντα, φλούδα πορτοκαλιών ή μήλων για να κάνετε τη μυρωδιά του σπιτιού ευχάριστη. Μην ξεχάσετε να βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν βράζει μακριά.

4. Το μπάνιο είναι γνωστό ότι είναι η πηγή της υψηλότερης υγρασίας στο σπίτι. Αφήστε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή αφού κάνετε ένα ντους, Είναι ένας εύκολος τρόπος να προσθέσετε λίγο επιπλέον υγρασία στον αέρα.

5. Δεν ξέρω πώς να αντιμετωπίσετε τη χαμηλή υγρασία; Πλύνετε ολόκληρη την σας ντουλάπα! Θα στερέψετε αέσως τον αέρα ε υγρασία εάν στεγνώσετε τα ρούχα σας στην μπαταρία ή δίπλα σε αυτήν. Έτσι θα σκοτώσετε δύο πουλιά με μια πέτρα: τα πράγματα θα στεγνώσουν γρηγορότερα και η υγρασία θα αυξηθεί.

Top-10 φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν καλύτερα και ενυδατώνουν τον αέρα

Όπως έχετε ήδη μαντέψει από τον τίτλο, τώρα είναι για τα φυτά που μπορούν να μας σώσουν από τον ξηρό αέρα στο σπίτι.

Είναι καλύτερο να καθαρίσετε τον τύπο αέρα του ficus benjamin. Φιλτράρει τη φορμαλδεΰδη, η οποία απελευθερώνεται συνήθως από την κόλλα και τη λάκα.

Μην ξεχνάτε ότι το ficus είναι ένα φυτό που αγαπά τον ήλιο και πότισμα.

Αλόη - ένα μοναδικό φυτό: είναι σε θέση να απορροφήσει έως και 90% φορμαλδεΰδης, που συνήθως προσδιορίζει τα έπιπλα (ειδικά αν είναι κατασκευασμένα από μοριοσανίδα). Και ενώ κοιμάστε, το βράδυ το εργοστάσιο μετατρέπει το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο.

Η αλόη περιέχει μεγάλη ποσότητα νερού στα σαρκώδη φύλλα τους, και ελαστικό, γι 'αυτό είναι πολύ ταπεινός. Μεταξύ άλλων αλόη έχει φαρμακευτικές ιδιότητες: ο χυμός του είναι σε θέση να θεραπεύσει και να απολυμαίνονται πληγές, καθώς και κατάλληλη για την παρασκευή της (ιατρικής!) Εγχύσεις.

Αυτό το φυτό ονομάζεται επίσης φοίνικα. Για να καθαρίσετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα μέχρι 65 μέτρα, θα αρκεί να έχετε δύο παλάμες ύψους έως και 1,5 μέτρων.

Εάν ζείτε σε μια μεγαλοπρέπεια, τότε τα φύλλα της παλάμης areca πρέπει να σκουπιστούν με ένα υγρό πανί κάθε μέρα. Μια φορά το μήνα (εάν είναι δυνατόν), η εγκατάσταση πρέπει να αφαιρείται σε μπαλκόνι ή σε κήπο για ηλιοθεραπεία.

Η Pepermia απομακρύνει απόλυτα τις τοξίνες και τη φορμαλδεΰδη από τον αέρα και επίσης απελευθερώνει μεγάλη ποσότητα οξυγόνου. Αυτό το φυτό πολύ ωραία μπορεί να ταιριάζει στο εσωτερικό σας, ειδικά αν επιλέξετε το σωστό δοχείο.

Το peperomy tulle δεν απαιτεί προσεκτική φροντίδα, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι η έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως για ένα φυτό μπορεί να είναι γεμάτη.

Περίπου χίλια είδη μπαμπού είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο. Αυτό το εργοστάσιο δεν έχει τόσο τις λειτουργίες ενός καθαριστή, αλλά έναν υγραντήρα αέρα. Καλά και τα μεγέθη ενός μπαμπού μπορεί να φτάσει στο διαφοροποιημένο - ανάλογα με τις συνθήκες καλλιέργειας.

Όπως λέει η κινεζική λαϊκή σοφία: "είναι καλύτερο να τρώτε κρέας χωρίς κρέας από μια κατοικία χωρίς μπαμπού".

Αυτό το φυτό καθαρίζει άριστα τον αέρα και απορροφά την ακτινοβολία από υπολογιστή ή τηλεόραση. Στην περίθαλψη, τα νεφρολίπια (ή η φτέρη) είναι ασύγκριτα, αλλά αγαπούν την υγρασία - αναλόγως και συχνά πότισμα.

Υπάρχει μια άποψη ότι μια φτέρη μπορεί να βοηθήσει τους νυσταγμένους και υποτονικούς ανθρώπους να βρουν ένα χαρούμενο πνεύμα.

Παρά το γεγονός ότι αυτό το φυτό είναι «μέτρια,» είναι ιονίζει τέλεια τον αέρα, ελαχιστοποιώντας την περιεκτικότητα του βενζολίου στο σπίτι και καταστρέφει στρεπτοκοκκική λοίμωξη. Σε ένα εργοστάσιο σε κάθε δωμάτιο - και θα νιώσετε το αποτέλεσμα σε μερικές ημέρες.

Το Aglaonema είναι ένα ανεπιτήδευτο φυτό, επομένως μπορεί να σταθεί σπάνια σε μια σκιερή γωνιά, αλλά θα πρέπει να ποτίζεται άφθονα. Εκτός από τα πλεονεκτήματά του, το Aglaonema έχει τα μειονεκτήματά του - σε μερικούς ανθρώπους, το φυτό προκαλεί αλλεργική αντίδραση.

Αυτό το φυτό εξαλείφει τη φορμαλδεΰδη, καθώς και το τριχλωροαιθυλένιο (η ουσία αυτή απελευθερώνεται κατά τη λειτουργία των μηχανημάτων). Η Dracaena δημιουργεί ένα ευνοϊκό κλίμα στο διαμέρισμα, καθαρίζοντας τέλεια και ενυδατώντας τον αέρα.

Η Dracaena λατρεύει τη ζεστασιά και την υγρασία και θα νιώσει καλά σε ένα ημι-σκοτεινό μέρος. Το φυτό απαιτεί συχνή άρδευση κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης.

Εάν υποφέρετε από μια τέτοια κακή συνήθεια όπως το κάπνισμα, το sheffler (που ονομάζεται επίσης και δένδρο) είναι ιδανικό για εσάς. Το φυτό χρησιμεύει ως φίλτρο για τη νικοτίνη και την πίσσα που εκπέμπεται κατά τη διαδικασία του καπνίσματος τσιγάρων.

Δεν καπνίζουμε στο γραφείο - και δεν σας συμβουλεύουμε.

Λουλούδια ενυδατώνουν τον αέρα στο διαμέρισμα

Περιεχόμενα του άρθρου:

Το μικροκλίμα στο διαμέρισμα εξαρτάται από πολλά στοιχεία: θερμοκρασία, υγρασία, φως, ηχομόνωση, δυναμική και σύνθεση του αέρα.

Το χειμώνα, τα συστήματα θέρμανσης μειώνουν σημαντικά την υγρασία του αέρα. Πώς επηρεάζει ο άνθρωπος ο ξηρός αέρας;

Η επίδραση της χαμηλής υγρασίας αέρα στην υγεία

Η χαμηλή υγρασία στο δωμάτιο οδηγεί σε ξηρό δέρμα, βλεννογόνους. Το πάχος της βλεννώδους μεμβράνης του ρινοφάρυγγα μειώνεται σε ξηρό κλίμα, οι λειτουργίες φραγμού αυτού του προστατευτικού φίλτρου του ανθρώπινου σώματος μειώνονται. Ως αποτέλεσμα, οι μολυσματικές ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος εξαπλώνονται, τα μάτια υποφέρουν, η γενική κατάσταση ενός ατόμου επιδεινώνεται. Η εξάπλωση των λοιμώξεων γρίπης το χειμώνα, ιδιαίτερα, λόγω του πολύ ξηρού αέρα στις εγκαταστάσεις.

Ποια φυτά ενυδατώνουν αποτελεσματικά τον αέρα;

Τα φυτά εσωτερικού χώρου συμβάλλουν στη δημιουργία ενός άνετου μικροκλίματος για τον άνθρωπο. Απορροφούν νερό από το έδαφος και μέχρι το 90% της απελευθέρωσης υγρασίας στο περιβάλλον, δαπανώντας στις δικές του εσωτερικές διεργασίες μόνο το 10% της απορροφούμενης υγρασίας. Η εξάτμιση του νερού οδηγεί σε αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο κατά 10-20%.

Ειδικά άφθονο νερό απελευθερώνεται στο περιβάλλον και η υγρασία στο διαμέρισμα αυξάνεται από τις ακόλουθες εγκαταστάσεις:

 • dikus ficus;
 • sparmania;
 • νεφρόπης.
 • fatsia;
 • ιβίσκος;
 • dracene.
Νάνος Φίκους

Αυτή η ταχέως αναπτυσσόμενη μικρά φυλλοβόλα φιγούρα αναρρίχησης μοιάζει λίγο με την εμφάνιση άλλων ειδών ficus. Το φυτό προέρχεται από την Ιαπωνία και την Κίνα, είναι πολύ διακοσμητικό, φαίνεται όμορφο όταν καλλιεργείται σε μορφή ampel. Το ficus του νάνου απαιτεί διάχυτο φωτισμό, άφθονο πότισμα το καλοκαίρι, θερμοκρασία + 20 ° C... + 25 ° C. Το χειμώνα, το πότισμα μειώνεται, η θερμοκρασία του περιεχομένου μειώνεται στους + 12 ° C, και όταν μειώνεται στους + 8 ° C, σταματά το πότισμα. Εάν η θερμοκρασία του χειμερινού περιεχομένου δεν μειωθεί, τότε το πότισμα και ο ψεκασμός δεν σταματούν. Την άνοιξη, το ficus μεταμοσχεύεται σε καθολικό έδαφος για φυτά εσωτερικού χώρου. Αναπαραγωγή εύκολα με μοσχεύματα, που αναπτύσσονται στο έδαφος με βοηθητικές ρίζες.

Σπαρμανία

Η λεύκη δωματίου, όπως άλλωστε ονομάζεται σπαρμανία, εξατμίζει πολύ υγρασία, χρειάζεται πότισμα, ειδικά το καλοκαίρι. Αυτό το πολυετές φυτό προέρχεται από την Αφρική, φθάνει σε ύψος 1,5 μ., Αναπτύσσεται γρήγορα, ανθίζει το χειμώνα. Το Sparmmannia είναι ριζωμένο με μοσχεύματα, καλά ανεκτό από φωτεινό διάχυτο φως, ικανό να αναπτυχθεί στα βόρεια παράθυρα. Το χειμώνα, το sparwannia διατηρείται σε θερμοκρασία + 10 ° C... + 12 ° C και μειώνει το πότισμα.

Nephrolepis

Σε φυσικές συνθήκες, οι νεφρολάσες είναι φυτά του γένους Ferns, που απαντώνται στα τροπικά δάση των δυτικών και ανατολικών ημισφαιρίων. Στο δωμάτιο προτιμώνται τα βόρεια παράθυρα. Το νεφρόλπ απαιτεί άφθονο πότισμα, διάχυτο φως. Η χειμερινή θερμοκρασία της περιεκτικότητας είναι + 14 ° C... + 15 ° С. Το καλοκαίρι, είναι επιθυμητό να μην επιτρέπεται αύξηση θερμοκρασίας μεγαλύτερη από + 24 ° C, και σε ζεστό καιρό συχνά ποτίζεται και πασπαλίζεται.

Fatsia

Η πατρίδα των φασίων είναι τα υποτροπικά της Ιαπωνίας. Ο αειθαλής ταχέως αναπτυσσόμενος θάμνος αναπτύσσεται σε 1,5 μ. Σε δύο χρόνια. Η μέγιστη αποχρωστικότητα φθάνει σε δροσερούς χώρους. Σε θερμοκρασία αέρα άνω των + 20 ° C, τα φύλλα απορρίπτονται. Απαιτεί φωτεινό διάχυτο φωτισμό, αντέχει σε penumbra. Το φυτό μεταφυτεύεται κάθε άνοιξη. Το Fatsiya αρέσει στον συχνό ψεκασμό, πολλαπλασιάζεται με στρώματα και μοσχεύματα.

Ιβίσκος

Ο φυτικός ιβίσκος (Κινέζικο τριαντάφυλλο) στη φύση βρίσκεται στα υποτροπικά και τροπικά της Νοτιοανατολικής Ασίας. Στο σπίτι, φτάνει τα 3 μ., Ανθίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα υπό φωτεινό διάχυτο φως. Ο ιβίσκος είναι σε θέση να αναπτυχθεί στο πεντάμπρα, αλλά δεν ανθίζει με την έλλειψη φωτισμού, ανταποκρίνεται καλά στο άφθονο πότισμα. Είναι χρήσιμο για το κινεζικό τριαντάφυλλο να λιπαίνεται με διάλυμα ζάχαρης. Εύκολα πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα.

Δράκαινα

Όλα τα είδη dracen αναπτύσσονται καλά στα ανατολικά και δυτικά παράθυρα. Τα φυτά είναι εφοδιασμένα με διάσπαρτο ηλιακό φως, σκιασμένο από τις άμεσες ακτίνες. Η μέγιστη ανάπτυξη παρατηρείται το καλοκαίρι σε θερμοκρασίες έως + 25 ° C, η θερμοκρασία χειμερινής περιεκτικότητας δεν είναι μικρότερη από + 15 ° C. Το χειμώνα, το πότισμα μειώνεται, και το καλοκαίρι, άφθονο πότισμα και ψεκασμό, που δεν επιτρέπουν την ξήρανση της γης.

Αρχική οικοσύστημα

Δεδομένου ότι τα φυτά που αγαπούν την υγρασία σαν ένα υγρό κλίμα, πολλές νοικοκυρές αποκτούν οικιακούς υγραντήρες ειδικά για τα πράσινα κατοικίδια ζώα τους. Ένα τέτοιο μικρό οικοσύστημα μπορεί να λύσει εντελώς τα προβλήματα του ξηρού κλίματος στο σπίτι σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα το χειμώνα, όταν η θέρμανση μειώνει την υγρασία στον αέρα σε κρίσιμο επίπεδο. Σε αυτή την περίοδο πολλοί καλλιεργητές σημειώνουν τον κιτρίνισμα και την πτώση των φύλλων στα εγχώρια φυτά τους.

Με τη βοήθεια των φυτών είναι δυνατό να διατηρηθεί μια άνετη υγρασία στο διαμέρισμα, αλλά αυτή η χρονοβόρα κατοχή απαιτεί ορισμένες δεξιότητες, υπομονή και ελεύθερο χρόνο. Οι εργασίες που σχετίζονται με επαγγελματικά ταξίδια, μακρές απουσίες, ασθένειες δεν επιτρέπουν την προσοχή στα λουλούδια. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η μέριμνα να διατηρηθεί μια άνετη υγρασία στο διαμέρισμα είναι καλύτερο να στραφούν στην τεχνολογία του κλίματος. Οι υγραντήρες αέρα θα κάνουν το καλύτερο δυνατό.

Υγραντήρας για τα φυτά: ποια συσκευή είναι καλύτερη

Οι megapolises είναι το πνευματικό τέκνο του πολιτισμού μας. Οι πόλεις αναπτύσσονται, συγχωνεύονται μεταξύ τους, σχηματίζουν τεράστιους οικισμούς στους οποίους η φύση κατανέμεται, πολύ μικρός χώρος. Για να είναι πιο κοντά στη φύση, πολλοί κάτοικοι των μεγάλων πόλεων οργανώνουν χειμωνιάτικους κήπους στα θερμά τους μπαλκόνια και στις στέγες των σπιτιών, τα θερμοκήπια σπάζουν, όπου καλλιεργούνται λουλούδια και βιολογικά τρόφιμα. Η δημοσίευση αυτή θα αναφέρει την ιστορία της επίδρασης της υγρασίας του αέρα στην ανάπτυξη φυτών εσωτερικού χώρου.

Τι να φυτέψει σε ένα υγρό μικροκλίμα

Κατ 'αρχήν, σε ένα διαμέρισμα μπορείτε να αναπτύξετε σχεδόν οποιοδήποτε φυτό, το κύριο πράγμα είναι να δημιουργήσετε ένα κατάλληλο μικροκλίμα γι' αυτούς. Για αυτούς, το φως είναι σημαντικό, το πότισμα, και φυσικά ο αέρας. Ο πιο κατάλληλος αέρας για τα φυτά πρέπει να είναι ζεστός και υγρός. Με το φως είναι ξεκάθαρο - είναι απαραίτητο για τη φωτοσύνθεση. Με το νερό, όλα είναι επίσης σαφή: διαλύει στο έδαφος θρεπτικά συστατικά που χρησιμεύουν ως τρόφιμα για τα φυτά. Εάν το πότισμα είναι σωστά οργανωμένο, γιατί πρέπει να δώσετε προσοχή στην υγρασία; Υπάρχουν δύο λόγοι για αυτό.

 1. Ο ξηρός αέρας απλώς αντλεί υγρασία από όλα όσα έχει. Τα φυτά και οι άνθρωποι δεν αποτελούν εξαίρεση. Τα φύλλα και οι βλαστοί κιτρινίζουν και πέφτουν, με αποτέλεσμα το θάνατο των φυτών.
 2. Σχεδόν ό, τι καλλιεργείται στους χειμερινούς κήπους και στα θερμοκήπια, οι συμπατριώτες μας είναι κάτοικοι δασών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρειάζονται ένα "φυσικό" υγρό μικροκλίμα για φυσιολογική ανάπτυξη.

Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία στο δωμάτιο, τόσο υψηλότερη είναι η υγρασία. Πρώτα απ 'όλα, η υγρασία είναι απαραίτητη για να αντισταθμιστεί το φυσικώς εξατμιζόμενο υγρό. Επιπλέον, με αυξημένη περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα, το εργοστάσιο ανεβαίνει καλύτερα τις υψηλότερες θερμοκρασίες.

όλοι γνωρίζουμε από τα μαθήματα φυσικής που θερμού αέρα - στεγνωτήριο, ένα κρύο - περισσότερα κορεσμένα με υγρασία. Είναι λαμβάνεται ως εξής: καλοκαίρι ξηρό αέρα στο θερμοκήπιο, ως ένα θερμαινόμενο, και το χειμώνα, στερείται επίσης την υγρασία, δεδομένου ότι ξηραίνεται καλοριφέρ. Σε μια τέτοια φαινομενικά απελπιστική κατάσταση, υπάρχει μια διέξοδος, η απόκτηση ενός υγραντήρα αέρα.

Είναι δυνατή η διαχείριση ενός υγραντήρα εδάφους;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι εξοπλισμού κλίμα να υγραίνει τον αέρα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η συσκευή κάτω από δυνατή ενυδατική κρέμα όνομα του εδάφους. Αυτή η συσκευή είναι μια δεξαμενή αποθήκευσης για νερό και ένας σωλήνας μέσω του οποίου το νερό εισέρχεται στο έδαφος. Η αρχή της λειτουργίας της είναι πολύ απλή: όταν στεγνώνει η γη, σχηματίζονται μικροσυστοιχίες, μέσα από τις οποίες εισέρχεται υγρασία στη γη.

Μερικοί κατασκευαστές αυτής της συσκευής υποστηρίζουν ότι λόγω της υγρασίας της γης, η υγρασία γύρω από το εργοστάσιο θα διατηρηθεί στην περιοχή 50-60%. Προκειμένου να δοθεί απάντηση στο ερώτημα εάν το προϊόν αυτό μπορεί να αντικαταστήσει την ακριβή κλιματολογική τεχνική, πρέπει αρχικά να διαπιστωθεί εάν υπάρχει έλλειψη υγρασίας στον αέρα ενός χειμερινού κήπου ή ενός θερμοκηπίου. Μπορεί να υπολογιστεί χρησιμοποιώντας τον τύπο που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό της απαιτούμενης απόδοσης του υγραντήρα αέρα και έχει περιγραφεί λεπτομερώς σε άλλες δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα μας.

Στην πράξη, ένα έλλειμμα υγρασίας μπορεί να ελεγχθεί δημιουργώντας ένα ψεκασμό νερού χρησιμοποιώντας έναν συμβατικό ψεκαστήρα. Όταν το επίπεδο υγρασίας στο θερμοκήπιο φθάσει το 60%, μετρήστε την ποσότητα νερού που έπρεπε να χρησιμοποιηθεί. Αποκτήστε μια κατά προσέγγιση τιμή, αλλά θα αμέσως ότι δεν είναι ενυδατική κρέμα εδάφους δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με το έργο, όπως πολύ χαμηλή περιοχή της εξάτμισης.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για ένα χειμερινό κήπο σε ένα διαμέρισμα

 • Η πιο ελκυστική συσκευή μοιάζει με έναν υπερηχητικό υγραντήρα αέρα. Όμως, πολύ συχνά πολλοί χρήστες κλιματολογικής τεχνολογίας αυτού του τύπου παραπονιούνται για την αναδυόμενη επικάλυψη αλάτων γύρω από τη συσκευή. Εάν εγκαταστήσετε έναν υπερηχητικό υγραντήρα σε έναν χειμερινό κήπο, τότε υπάρχει ο κίνδυνος η επιδρομή να εμφανιστεί στα φυτά.
 • Οι υγραντήρες ατμού ταιριάζουν απόλυτα με την εργασία, αλλά χρησιμοποιούν πολύ ηλεκτρισμό και αυξάνουν τη θερμοκρασία στο δωμάτιο.
 • Τα εκπλύματα με αέρα αυξάνουν αποτελεσματικά το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο και το αποθηκεύουν από τη σκόνη. Αλλά έχουν επίσης ένα μειονέκτημα - υψηλό κόστος.

Όλες οι ελλείψεις των "αδελφών" τους στερούνται της παραδοσιακής μηχανικής ενυδατικής κρέμας. Το νερό σε αυτές τις συσκευές χύνεται σε ένα ειδικό δοχείο, από όπου έρχεται σε ειδικές κασέτες αντικατάστασης ενυδάτωσης. Ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας οδηγεί αέρα μέσα από αυτά και το βυθίζει φυσικά.

Συμπέρασμα: η παραδοσιακή ενυδατική κρέμα είναι η καλύτερη ενυδατική κρέμα για τα φυτά εσωτερικού χώρου.

Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω ως υγραντήρας;

Ας το βάλουμε αμβλύ, ένας υγραντήρας δεν είναι η φθηνότερη συσκευή. Πολλά από αυτά δεν χρησιμοποιούνται επομένως στην καθημερινή ζωή. Για να δημιουργήσετε ένα άνετο μικροκλίμα για τα φυτά σε ένα μικρό δωμάτιο στον χειμερινό κήπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο "παππούς" και να κρεμάσετε υγρές πετσέτες στα θερμαντικά σώματα. Μπορείτε να βάλετε δοχεία με νερό, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δωμάτιο διακοσμητικά συντριβάνι. Αυτή η συσκευή θα διακοσμήσει τον κήπο σας και θα δημιουργήσει ένα υπέροχο μικροκλίμα για τα φυτά σας.