10 καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου καθαρίζει τον αέρα στο διαμέρισμα

Στον σύγχρονο κόσμο, το πρόβλημα του καθαρισμού του αέρα σε ένα διαμέρισμα γίνεται πιο επείγον. Πολλές δυσμενείς ουσίες μας περιβάλλουν τόσο μέσα στο σπίτι όσο και έξω από αυτό. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι προσπαθούν όλο και περισσότερο να περιβάλλουν τον εαυτό τους με χρώματα δωματίου που μπορούν να καθαρίσουν τον αέρα, επειδή όλοι εξακολουθούν να θυμούνται από το σχολικό πάγκο ότι τα φυτά απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα και παράγουν οξυγόνο.

Εκτός αυτού, υπάρχουν ορισμένοι τύποι φυτών οικιακών κατοικιών εξουδετερώνει και επικίνδυνες για τα χημικά του ανθρώπου.

Είδη βλαβερών ουσιών σε διαμέρισμα ή σπίτι

 1. Φορμαλδεΰδη. Κλάση κινδύνου 2. Πηγές είναι βερνίκια, πλαστικά πιάτα, ινοσανίδες, μοριοσανίδες, χαλιά, καπνός κ.λπ. Μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, να μειώσει την όραση, το άσθμα, τις αλλεργίες.
 2. Τριχλωροαιθυλένιο. Περιέχει διάφορα προϊόντα καθαρισμού, χρώματα, αφαίρεσης λεκέδων, φυσίγγια. Λειτουργεί ως το ισχυρότερο καρκινογόνο, έχει βλαπτική επίδραση στο ήπαρ, στο κεντρικό νευρικό σύστημα, στα νεφρά.
 3. Τολουόλιο. Κλάση κινδύνου 3. Οι πηγές είναι βερνίκια και χρώματα, εκτυπωτές και φωτοαντιγραφικά, ταπετσαρίες, διαλύτες. Προωθεί την εξασθενημένη όραση, πονοκεφάλους, προκαλεί δηλητηρίαση του σώματος και ως εκ τούτου ναυτία και έμετο.
 4. Ακετόνη. Κλάση κινδύνου 3. Περιέχεται σε χρώματα, διαλύτες. Επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα.
 5. Βενζόλιο. Κλάση κινδύνου 2. Περιλαμβάνονται επίσης σε χρώματα και βερνίκια, επιφανειοδραστικές ουσίες, καπνό καπνού. Η δράση της οδηγεί σε δερματίτιδα, ογκολογία, ιδιαίτερα στη λευχαιμία, επηρεάζει τα εσωτερικά όργανα, προκαλεί ψυχικές διαταραχές.
 6. Αμμωνία. Οι πηγές είναι ο καπνός του καπνού, ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Είναι μια νευροτοξίνη. Προκαλεί πόνο στο στήθος, πρήξιμο των πνευμόνων και των αεραγωγών. Σε περίπτωση σοβαρής έκθεσης, η αναπνοή μπορεί να σταματήσει.

Επιλογή φυτών εσωτερικού χώρου για τον καθαρισμό του αέρα

Τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν έχουν μόνο διακοσμητική αξία, αλλά έχουν και αναντικατάστατες ιδιότητες. Είναι σε θέση όχι μόνο να κορεστεί ο αέρας με οξυγόνο, αλλά και αποτοξίνωση.

Σε διαμερίσματα συμβουλεύει να κρατήσει μόνο τα υγιή λουλούδια. Εάν το λουλούδι είναι άρρωστο και ξηρό, δεν θα είναι σε θέση να απορροφήσει επικίνδυνες ουσίες σε επαρκείς ποσότητες. Για τους σκοπούς αυτούς, δίνεται προτίμηση στα φυτά με μεγάλα φύλλα και χοντρό στέμμα.

Στο υπνοδωμάτιο συνιστάται η διατήρηση λουλουδιών, τα οποία είναι ικανά να εξασφαλίζουν αιθέρια έλαια, για παράδειγμα γεράνια. Προωθεί έναν υγιή ύπνο, θα ξεχάσετε την αϋπνία και την κατάθλιψη.

Στην κουζίνα, είναι επίσης σημαντικό να τοποθετήσετε εσωτερικά λουλούδια. Σε αυτό το δωμάτιο υπάρχουν συχνά καπνός και αιθάλη. Τα λουλούδια εξουδετερώνουν τη δράση τους και καθαρίζουν τον αέρα.

Συνιστάται να διατηρείτε αρωματικά λουλούδια στο σπίτι. Εκκρίνουν περισσότερους φυτοκονισμούς, επομένως, καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι πιο αποτελεσματικά.

Τα πιο δημοφιλή φυτά που καθαρίζουν τον αέρα

Συντελεστής καθαρισμού 6.5.
Οι γιαγιάδες μας κρατούσαν επίσης αλόη στο σπίτι. Ο χυμός του έχει φαρμακευτικές ιδιότητες, χρησιμοποιείται ευρέως στη λαϊκή ιατρική. Αλλά αυτό δεν είναι όλες οι χρήσιμες ιδιότητες αυτού του λουλουδιού.

Η αλόη καθαρίζει πολύ αποτελεσματικά τον αέρα στο διαμέρισμα. Αφαιρεί έως και 90% φορμαλδεΰδης που απελευθερώνεται μέσα στο δωμάτιο.

Η αλόη είναι ανεπιτήδευτη στη φροντίδα. Προτιμά να τοποθετηθεί σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο με μια σκιά άμεσων ακτίνων. Δεδομένου ότι αναφέρεται σε χυμούς, το νερό αρκετά μια φορά την εβδομάδα.

Ficus

Ο συντελεστής καθαρισμού είναι 8,0.
Λόγω των μεγάλων, μεγάλων φύλλων του, το ficus είναι απαραίτητο για τον καθαρισμό του αέρα. Απορροφά βενζόλιο, φορμαλδεΰδη και αμμωνία. Επιπλέον, καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα της σκόνης.

Το Ficus δεν απαιτεί πολύ προσοχή. Μπορεί να αναπτυχθεί σε μερική σκιά. Θα πρέπει να το νερό 2-3 φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι, μία φορά την εβδομάδα το χειμώνα. Περιοδικά πρέπει να σκουπίζετε τα φύλλα από τη σκόνη.

Sansevieria

Συντελεστής καθαρισμού 6,8.
Αυτό το φυτό στους κοινούς ανθρώπους ονομάζεται "μητρική γλώσσα". Σύμφωνα με την ικανότητα παραγωγής οξυγόνου, η Sansevieria παίρνει την πρώτη θέση. Αλλά δεν είναι μόνο η αξία του.

Επίσης sansevieriya μειώνει την περιεκτικότητα των μικροβίων στον ατμοσφαιρικό αέρα. Επιπλέον, απορροφά όλους τους τύπους επικίνδυνων ακαθαρσιών, με εξαίρεση την αμμωνία.

Φροντίδα δεν θα είναι δύσκολο ακόμα και ο πιο τεμπέλης κύριος. Όπως όλα τα χυμώδη, δεν απαιτεί συχνό πότισμα, αρκεί να το πίνετε μια φορά την εβδομάδα με ζεστό νερό. Από αυτή την άποψη, η "μητρική γλώσσα" μπορεί να δει συχνά στα γραφεία.

Spathiphyllum

Συντελεστής καθαρισμού 7,5
Αυτό το λουλούδι είναι ακόμα γνωστό ως "γυναικεία ευτυχία". Λόγω του ευρέως πυκνού φυλλώματος του, το φυτό είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια ποικιλία τοξινών, συμπεριλαμβανομένης της αμμωνίας. Το Spathiphyllum έχει επίσης την ιδιότητα να αυξάνει την υγρασία του αέρα.

Ένα λουλούδι είναι αρκετό Σκιά-ανεκτική, δεν απαιτεί τοποθέτηση σε ένα παράθυρο. Θα αναπτυχθεί καλά στα βάθη του δωματίου, χωρίς να χάσει τις χρήσιμες ιδιότητές του. Αγαπά άφθονο πότισμα, κάθε 2-3 ημέρες.

Begonia

Συντελεστής καθαρισμού 6,9.
Εξαιρετικές μάχες με μερικές διαφορετικές χημικές ενώσεις. Με την τακτική χρήση των οικιακών χημικών ουσιών είναι απλά απαραίτητο να το έχετε στο περβάζι.

Begonia προτιμά το penumbra. Το καλοκαίρι πρέπει να ποτίζονται μία φορά σε 3-4 ημέρες, το χειμώνα μία φορά την εβδομάδα.

Δράκαινα

Συντελεστής καθαρισμού 7,8.
Εξουδετερώνει τους ατμούς της φορμαλδεΰδης σε εσωτερικούς χώρους. Το φυτό απορροφά σωματίδια τριχλωροαιθυλενίου και βενζολίου που πέφτουν στο δωμάτιο από το δρόμο, καθώς και από καθαριστικά και οικιακά χημικά.

Dieffenbachia

Ο συντελεστής καθαρισμού είναι 7,3.
Το εργοστάσιο αγωνίζεται με επικίνδυνες ουσίες όπως το ξυλόλιο και το τολουόλιο. Διατίθενται κυρίως σε υλικά όπως το παρκέ.

Εάν έχετε παρκέ δάπεδο στο δωμάτιο, diffenbachia θα είναι μια χρήσιμη προσθήκη στο εσωτερικό. Επίσης, το φυτό απορροφά αποτελεσματικά τη φορμαλδεΰδη.

Στη φροντίδα αυτού του λουλουδιού είναι αρκετά ανεπιτήδευτο στη φροντίδα. Προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε είδος φωτισμού. Το νερό δεν πρέπει να είναι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα.

Scheffler

Ο συντελεστής καθαρισμού είναι 8,0.
Εάν το διαμέρισμα κατοικείται από καπνιστές, συνιστάται να δώσετε προσοχή σε αυτό το φυτό. Απορροφά την πίσσα από τον καπνό του τσιγάρου και τη νικοτίνη.

Επίσης, το cheffler εξουδετερώνει το βενζόλιο, τη φορμαλδεΰδη και το τολουόλιο.

Λουλούδι κατάλληλο για οποιοδήποτε φωτισμό. Πότισμα είναι μέτρια, μία φορά την εβδομάδα.

Γεράνι

Καθαρίζει τέλεια τον αέρα στο σπίτι και τα γεράνια. Εκτός από τα προφανή πλεονεκτήματα, το φυτό καταπολεμά διάφορους επιβλαβείς μικροοργανισμούς, «αποστειρώντας» τον περιβάλλοντα αέρα. Σκοτώνει σταφυλόκοκκους και στρεπτόκοκκους.

Επίσης ένα λουλούδι περιέχει χρήσιμα αιθέρια έλαια, ηρεμώντας το νευρικό σύστημα και εξομαλύνοντας τον ύπνο.
Η φροντίδα για γεράνια δεν είναι περίπλοκη. Παρέχετε καλό φωτισμό και άφθονο πότισμα.

Χλωρόφυτο

Συντελεστής καθαρισμού 7,8.
Αυτό το φυτό είναι απαραίτητο πρώτα απ 'όλα στους κατοίκους μεγαλουπόλεων. Απορροφά τα καυσαέρια. Επίσης χλωροφύτα αντιμετωπίζει προϊόντα καύσης αερίου. Ως εκ τούτου, συνιστάται να τοποθετήσετε το λουλούδι στο πάτωμα της κουζίνας, κοντά στη σόμπα αερίου.

Η φροντίδα του φυτού είναι απλή. Δεν απαιτεί φωτισμό. Πρέπει να το πίνετε μία φορά την εβδομάδα.

Κατά την επιλογή εσωτερικών λουλουδιών για το σπίτι σας, φροντίστε να ελέγξετε τις χρήσιμες ιδιότητες του καθενός. Θυμηθείτε ότι τα φυτά πρέπει να είναι υγιή για να καθαρίζουν αποτελεσματικά τον αέρα.

Μην είστε τεμπέλης για να φροντίσετε τα κατοικίδια ζώα σας, και δεν θα αποτυγχάνουν να σας πληρώσουν.

11 φυτά που καθαρίζουν τον αέρα στο διαμέρισμα

Τα φυτά εσωτερικού χώρου φέρνουν μια μικρή θερινή διάθεση στο σπίτι, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό τώρα. Τα φυτά όχι μόνο προσθέτουν άνεση και ομορφιά, αλλά και καθαρίζουν τον αέρα στο διαμέρισμα. Όπως αποδείχθηκε, ορισμένα είδη το κάνουν καλύτερα από άλλα. Ως αποτέλεσμα της μελέτης της NASA, διαπιστώθηκε ότι μεμονωμένα φυτά μπορούν να απορροφήσουν επιβλαβείς χημικές ουσίες και βακτήρια από τον αέρα.

Φυτά που καθαρίζουν τον αέρα στο διαμέρισμα

Σας λέω για τις 11 μονάδες που καθαρίζουν τον αέρα στο διαμέρισμα.

1. Αλόη Βέρα

Αλόη - χυμώδης, των οποίων οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα: ο χυμός αλόης χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της ανοσίας και την καταπολέμηση των ιογενών ασθενειών, εγκαύματα και έλκη, τη βελτίωση της όρεξης, ως πράκτορας οχυρωματικό. Αλλά αποδεικνύεται, και το γεγονός ότι η αλόη είναι ακριβώς στην αίθουσα, ωφελεί. Η αλόη είναι ικανή να παγιδεύει φορμαλδεΰδης αέρα - επιβλαβή ένωση που απελευθερώνεται από τα έπιπλα κατασκευασμένα από μοριοσανίδα και MDF.

2. Το φοίνικα της Areca

Areca Catechu ή Palma Bethel είναι ένα μεγάλο εργοστάσιο που αγαπά τα ηλιόλουστα ευρύχωρα δωμάτια. θα διακοσμήσει με επιτυχία κάθε σαλόνι. Η Areca εκκρίνει μια μεγάλη ποσότητα οξυγόνου και μπορεί να υγραίνει τον αέρα. Επιπλέον, το φυτό αυτό αφαιρεί από τον αέρα το διοξείδιο του άνθρακα και τις τοξίνες.

3. Πυελική περόδο

Υπάρχουν πολλοί τύποι πεπερμορίων γνωστοί, και ακόμη και το πυελοπαιμικό πυρίμομα έχει υποείδη. Είναι ένα μικρό φυτό που μεγαλώνει καλά στο σπίτι. Η Ππεπερμία δεν του αρέσει το έντονο φως και πάρα πολύ σκοτεινιάζει, δεν ανέχεται άφθονο πότισμα. Αλλά αξίζει να τον προσέχετε, εξασφαλίζοντας την κατάλληλη φροντίδα: η πεπερμία είναι σε θέση να καθαρίσει τον αέρα από επιβλαβείς χημικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένης της φορμαλδεΰδης.

4. Μια μπαμπού παλάμη, ή μια hamedorea

Η αργά αναπτυσσόμενη παλάμη του δωματίου αγαπάει μέτρια πότισμα και αμυδρό φωτισμό. Μπαμπού παλάμη δεν θα είναι μόνο η διακόσμηση στο διαμέρισμά σας, αλλά και ένα εξαιρετικό φίλτρο αέρα. Καθαρίζει τον αέρα βενζολίου, φορμαλδεΰδης και τριχλωροαιθυλενίου.

5. Νεφρόφιπος

Γνωστό επίσης ως "φτέρη", ο νεφροπέδης μεγαλώνει καλά στο σπίτι. Του αρέσει η σκιά και το καλό πότισμα. Το Νεφτελίσπη είναι πολύ όμορφο και βλέπει ευνοϊκά σε αιωρούμενες γλάστρες. Στη λίστα των εγκαταστάσεων καθαρισμού του αέρα, ήρθε επειδή ήταν σε θέση να φιλτράρει από αέρα τολουόλιο και φορμαλδεΰδη, καθώς και να σκοτώσει παθογόνους παράγοντες.

6. Aglaonema

Το όνομα αυτού του φυτού μεταφράζεται κυριολεκτικά από τα αγγλικά ως "κινεζικά αειθαλής". Το Aglaonema έχει ένα πολύχρωμο χρώμα των φύλλων, στο σπίτι που ανθίζει και φέρει καρπούς. Του αρέσει καλό πότισμα, υγρός αέρας και καλός φωτισμός, αλλά με σκίαση, επίσης, θα αυξηθεί. Το Aglaonema καθαρίζει τον αέρα από το βενζόλιο και είναι ικανό να σκοτώνει τη στρεπτοκοκκική λοίμωξη.

7. Dracaena άρωμα (Massenjeyana)

Ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του Drazen, ένα αειθαλές δέντρο με ένα τεράστιο κορμό και μεγάλα φύλλα. Στο φύλλο μια λωρίδα με φωτεινό κίτρινο χρώμα. Η Dracaena Massenjoyan αγαπά τον έντονο φωτισμό χωρίς άμεσο ηλιακό φως, άφθονο πότισμα και υγρό αέρα. Αυτό το φυτό συλλαμβάνει από τον αέρα ξυλόλιο, τολουόλιο, βενζόλιο, τριχλωροαιθυλένιο και φορμαλδεΰδη.

8. Ημερομηνία φοίνικα

Ένα άλλο φοίνικα στη λίστα μας. Έγινε πολύ δημοφιλής επειδή μπορεί να αναπτυχθεί από ένα οστό εάν είναι επιθυμητό. Η ημερομηνία φοίνικα φαίνεται εξωτικά και διακοσμητικά. Λατρεύει το φως, καλό πότισμα. Φιλτράρει με επιτυχία το ξυλόλιο στον αέρα.

9. Ficus Ali

Το Ficus Ali είναι ένα πολύ όμορφο φυτό με μακριά στενά φύλλα. Αισθάνεται καλό σε έντονο φως χωρίς άμεσο ηλιακό φως, τακτική μέτρια πότισμα και υψηλή υγρασία. Αυτό το ficus είναι σε θέση να καθαρίσει τον αέρα βενζολίου, τριχλωροαιθυλενίου και φαινόλης.

10. Gerbera Jameson

Το διακοσμητικό φυτό ανθοφορίας βρίσκεται στον κατάλογό μας. Αγαπάει καλά φωτισμένα δωμάτια και άφθονο πότισμα. Η Gerbera είναι σε θέση να πιάσει το τριχλωροαιθυλένιο και το βενζόλιο από τον αέρα.

11. Χλωρόφυτο

Ας τελειώσουμε τη λίστα των "πράσινων φίλτρων" από τον πρωτοπόρο για τον καθαρισμό - είναι το χλωρόφυτο, ένα συνηθισμένο και ανθεκτικό φυτό, το οποίο όλοι είδαν στα γραφεία και τις σχολικές τάξεις. Το Chlorophytum είναι απολύτως ανεπιτήδευτο, μεγαλώνει στους αρχάριους. Αυτό καθαρίζει τον αέρα καλύτερα από τις ειδικές συσκευές.

Ελπίζουμε ότι ο κατάλογός μας θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια ευνοϊκή ατμόσφαιρα στο σπίτι, χωρίς εξάτμιση επιβλαβών ουσιών. Σας ευχόμαστε να αναπνέετε μόνο καθαρό αέρα!

8 απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να υγράνετε τον αέρα στο διαμέρισμα

Οι συσκευές θέρμανσης υπερχειλίζουν τον αέρα το χειμώνα. Και είναι κακό για εσάς, φυτά, βιβλία, έπιπλα. Αλλά μην βιαστείτε να τρέξετε στο κατάστημα για μια ενυδατική κρέμα. Λύστε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας αυτοσχεδιασμένα εργαλεία.

Το χειμώνα, το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα πέφτει στο 15-20%. Και αυτό είναι κακό. Γιατί;

Πρώτον, επειδή ο αέρας είναι αφυδατωμένο ξερό προϊόν το δέρμα και τους βλεννογόνους, μειώνει ανοσία και ανάπτυξη ασθενειών όπως η ιγμορίτιδα και ιγμορίτιδα. Παρεμπιπτόντως, τα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στα αποτελέσματά τους.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η ανεπαρκής υγρασία βλάπτει τα φυτά, τα βιβλία, τα ξύλινα έπιπλα και τα μουσικά όργανα.

Το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα είναι περίπου 40-60%.

Μετρήστε την υγρασία μπορεί να γίνει με μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Εάν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη μέθοδο. Γεμίστε το ποτήρι με κρύο νερό και αφήστε το στο ψυγείο έως ότου η θερμοκρασία του υγρού πέσει στους 3-5 ° C. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το γυαλί και τοποθετήστε το σε ένα δωμάτιο μακριά από τις μπαταρίες. Παρατηρήστε την επιφάνεια του γυαλιού για πέντε λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι το εξής:

 • Εάν οι τοίχοι του γυαλιού έγιναν πρώτα ομιχλοί, και μετά από πέντε λεπτά στεγνώσουν, ο αέρας στο δωμάτιο είναι ξηρός.
 • Αν μετά από πέντε λεπτά το γυαλί παραμείνει θολό, η υγρασία είναι μέση.
 • Αν το νερό του ποταμού εμφανιστεί στο γυαλί, η υγρασία αυξάνεται.

Είναι ξηρός ο αέρας; Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μία από τις παρακάτω τεχνικές για να επαναφέρετε το κανονικό επίπεδο υγρασίας.

1. Χρησιμοποιήστε το μπάνιο

Μάλλον ένας από τους ευκολότερους τρόπους. Κάθε φορά που κάνετε ντους ή μπάνιο, αφήστε την πόρτα ανοιχτή. Οι ατμοί θα διαπεράσουν το διαμέρισμα και θα βρεθούν στον αέρα.

Επίσης, δεν μπορείτε αμέσως να στραγγίξετε το νερό από το λουτρό και αφήστε το να κρυώσει πρώτα: η ποσότητα ατμού θα αυξηθεί.

2. Ξηρά αντικείμενα στο δωμάτιο

Ένας άλλος τρόπος που δεν απαιτεί καμία προσπάθεια από εσάς. Απλά βάλτε το στεγνωτήριο να πλύνετε τα πράγματα δίπλα στη μπαταρία: τα ρούχα στεγνώνουν πιο γρήγορα και να είναι ικανοποιημένοι με την υγρασία του αέρα.

Το κυριότερο είναι ότι δεν υπάρχουν καθόλου καθαριστικά για τα πράγματα. Διαφορετικά θα αναπνεύσετε χημεία.

Ένας παρόμοιος τρόπος για να υγρανθεί ο αέρας είναι να κρεμάσει υγρές πετσέτες πάνω στην μπαταρία. Είναι δυνατόν να αυξηθεί η διάρκεια ζωής ενός τέτοιου υγραντήρα με ένα μπουκάλι νερό.

Πώς να οικοδομήσουμε μια τέτοια δομή περιγράφεται λεπτομερώς εδώ.

3. Βράστε το

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σόμπα και ένα δοχείο ή βραστήρα.

 • Επιλογή 1. Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε στο τραπέζι ή περβάζι σε ζεύγη βρεγμένο διαμέρισμα.
 • Επιλογή 2. Βράστε το βραστήρα και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά για μεγαλύτερη εξαέρωση. Αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν προετοιμάζετε τα τρόφιμα (συχνά ο αέρας αυτή τη στιγμή είναι υπερβολική).

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες λαδιού τσαγιού ή ευκαλύπτου στο νερό. Το άρωμά τους καταπραΰνει και τα ζευγάρια σκοτώνουν τα μικρόβια και μειώνουν τον κίνδυνο κρυολογήματος και γρίπης. Επιπλέον, μπορείτε να ρίξετε ραβδιά κανέλας, βότανα ή άλλα καρυκεύματα στο νερό, έτσι ώστε ο αέρας να μυρίζει καλά.

4. Τοποθετήστε τις δεξαμενές νερού στο διαμέρισμα

Μπορείτε να το κάνετε χωρίς να βράσετε. Απλά γεμίστε τα αγγεία, τα μπουκάλια και τα άλλα δοχεία με νερό και εγκαταστήστε κοντά σε πηγές θερμότητας. Αν προσθέσετε πέτρες και λουλούδια, μπορείτε να πάρετε μια όμορφη σύνθεση - επισκέπτες πιθανότατα δεν είναι καν υποθέτω ότι αυτό δεν είναι διακοσμητικά στοιχεία και σπιτικές κρέμες. Ακριβώς μην ξεχάσετε να πλένετε περιοδικά τις δεξαμενές και να αλλάζετε το νερό.

Φυτά που καθαρίζουν τον αέρα στο διαμέρισμα

Ποια φυτά καθαρίζουν αποτελεσματικότερα τον αέρα από επιβλαβείς ουσίες; Τι πρέπει να εγκαταστήσετε σε ένα διαμέρισμα για να απαλλαγείτε από ατμούς φορμαλδεΰδης, βενζολίου, κ.λπ.;

Ποια φυτά καθαρίζουν αποτελεσματικότερα τον αέρα από επιβλαβείς ουσίες; Τι πρέπει να εγκαταστήσετε σε ένα διαμέρισμα για να απαλλαγείτε από ατμούς φορμαλδεΰδης, βενζολίου, κ.λπ.;

29 Ιουνίου 2014 / Αναθεώρηση LePlants.ru / Αξιολόγηση:

Περιεχόμενα

 • 1. Καθαρισμός του αέρα από μικροοργανισμούς
 • 2. Πληροφορίες για αντιπαροχή
 • 3. Οι δέκα καλύτεροι καθαριστές αέρα μεταξύ των φυτών
 • 4. Κάποια συμβουλές στο τέλος

Τα φυτά λαμβάνουν ενεργό ρόλο στον καθαρισμό του αέρα και οι σύγχρονες μελέτες το επιβεβαιώνουν πλήρως. Η έναρξη της μελέτης των ιδιοτήτων των φυτών ως φυσικών φίλτρων τέθηκε από τα πειράματα των επιστημόνων της NASA το 1989. Οι ερευνητές τοποθετούσαν διάφορα είδη φυτών εσωτερικού χώρου σε θάλαμους γεμάτους με πτητικές ενώσεις, όπως βενζόλιο, φορμαλδεΰδη και τριχλωροαιθυλένιο. Αποδείχθηκε ότι πολλοί συνήθεις τύποι εγχώριας χλωρίδας απορροφούν ενεργά και δεσμεύουν αυτές τις επικίνδυνες ουσίες με την ανθρώπινη υγεία.

Ως εκ τούτου, η καλλιέργεια φυτών σε ένα διαμέρισμα δεν είναι μόνο όμορφο, αλλά και χρήσιμο. Είναι επιθυμητό να υπάρχει τουλάχιστον ένα μικρό φυτό για 5 μέτρα του χώρου διαβίωσης ή ένα μεγάλο φυτό για 10 μέτρα. Στη φωτογραφία: Τα "πράσινα φίλτρα" κοντά στο χώρο εργασίας έχουν θετική επίδραση στην αποτελεσματικότητα

Καθαρισμός του αέρα από μικροοργανισμούς

Τα φυτά εσωτερικού χώρου όχι μόνο καθαρίζουν τον αέρα από βλαβερές ουσίες, αλλά επίσης μειώνουν την ποσότητα βακτηριδίων, μυκήτων και άλλων μικροοργανισμών. Αυτή η ιδιότητα συνδέεται με την ικανότητα της χλωρίδας να εκκρίνει φυτονεκτίδες - ειδικές ουσίες που επηρεάζουν αρνητικά πολλά παθογόνα βακτήρια και ιούς.

Το φυτό παράγει τα περισσότερα φυτοντοκτόνα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου και την ανθοφορία. Για πολλά τροπικά και κάποια υποτροπικά φυτά η περίοδος αυτή πέφτει στο χειμώνα - την αρχή της άνοιξης. Για τους περισσότερους ανθρώπους αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος με υψηλό κίνδυνο κρυολογήματος! Γι 'αυτό είναι σημαντικό να περιβάλλετε τον εαυτό σας με το φωτεινό πράσινο των φυτών, το οποίο θα αυξήσει τη διάθεση και θα βελτιώσει το μικροκλίμα στην αίθουσα.

Οι φυτοντόνες είναι πτητικές ουσίες που μπορούν να εξαπλωθούν λίγα μέτρα από το φυτό. Ως εκ τούτου, ακόμη και ένα ενιαίο μεσαίου μεγέθους λουλούδι μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το μικροκλίμα στο διαμέρισμα.

Οι φυτονεκτικές ιδιότητες εκδηλώνονται πλήρως μόνο σε υγιή φυτά με σωστή φροντίδα.

Ορισμένοι τύποι οικιακών φυτών εκπέμπουν επίσης αιθέρια έλαια, τα οποία έχουν ευεργετική επίδραση στη γενική κατάσταση ενός ατόμου. Ανακουφίζουν από τη νευρικότητα και τον πονοκέφαλο, βελτιώνουν τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος. Myrt, Laurel, Lemon, Geran έχουν τέτοιες ιδιότητες.

Ωστόσο, η παρουσία λουλουδιών στο δωμάτιο με ένα ισχυρό πικάντικο άρωμα μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και να προκαλέσει επιδείνωση της ευημερίας. Για το λόγο αυτό, σε μικρά διαμερίσματα δεν είναι απαραίτητο να περιέχει Oleander, Magnolia. Στη φωτογραφία: Oleander είναι όμορφο και εύκολο στη φροντίδα. Ωστόσο, το άρωμα των λουλουδιών της μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο ευαίσθητο σε έντονες μυρωδιές

Πληροφορίες για εξέταση

Εκτός από τον καθαρισμό του αέρα, τα πράσινα φυτά το κορεώνουν με οξυγόνο. Το Ο2 απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της φωτοσύνθεσης, η οποία εμφανίζεται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας στο ηλιακό φως (εκτός από τις ορχιδέες και μερικές άλλες εξωτικές ουσίες). Αυτή τη στιγμή, τα φύλλα απορροφούν ενεργά διοξείδιο του άνθρακα και, μετατρέποντάς το σε οργανικές ενώσεις, παράγουν οξυγόνο. Ωστόσο, τα ίδια τα φυτά χρειάζονται οξυγόνο για αναπνοή. Τη νύχτα, όταν σταματά η διαδικασία φωτοσύνθεσης, τα φυτά χρησιμοποιούν οξυγόνο στον αέρα. Ως εκ τούτου, δεν μπορείτε να βάλετε πολλά εσωτερικά λουλούδια στο υπνοδωμάτιο.

Η ευεργετική επίδραση των εγχώριων φυτών στο μικροκλίμα του δωματίου είναι επίσης η δυνατότητα αύξησης της υγρασίας του αέρα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την περίοδο θέρμανσης.

Ο μύθος της απορρόφησης από ορισμένα φυτά, για παράδειγμα, οι κάκτοι, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά είναι ευρέως διαδεδομένη. Στην πραγματικότητα, οι κάκτοι και άλλα φυτά δεν είναι σε θέση να τραβήξουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Απορροφούν μόνο την ακτινοβολία που περνά απευθείας από αυτά. Ως εκ τούτου, δεν μπορούν να μειώσουν σημαντικά τη δόση της ακτινοβολίας που λαμβάνεται από ένα άτομο που κάθεται στην οθόνη. Στη φωτογραφία: Ο Κάκτος δεν μειώνει το επίπεδο ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, αλλά όπως κάθε φυτό, απορροφά ορισμένες από τις βλαβερές ουσίες και απελευθερώνει οξυγόνο

Δέκα από τους καλύτερους καθαριστές αέρα μεταξύ των φυτών

1. Χλωρόφυτο - ανεπιτήδευτη κάτοχος φυτών και ρεκόρ για τον καθαρισμό του αέρα από βλαβερές ουσίες. Οι γλάστρες με Chlorophytum στην κουζίνα θα διευκολύνουν την απομάκρυνση των πτητικών ενώσεων που απελευθερώνονται κατά την καύση του οικιακού αερίου. Το χλωρόφυτο έχει επίσης υψηλή βακτηριοκτόνο δράση. Οι ειδικοί του Ρωσικού Ινστιτούτου Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών (VILAR) διαπίστωσαν ότι σε 24 ώρες το λουλούδι αυτό καθαρίζει σχεδόν πλήρως τον αέρα από επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Οι φυτοντόνες του Chlorophytum σκοτώνουν έως 80% των μικροοργανισμών στον αέρα. Για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα καθαρισμού του αέρα, είναι απαραίτητο να απομακρυνθεί τακτικά μολυντές φύλλα το φυτό (π.χ., φυτό σε ένα ζεστό ντους κολύμβησης, που καλύπτουν το έδαφος εκ των προτέρων, ή με τύλιγμα του δοχείου παλάμη ανά πακέτο). ΠΡΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Παράδοξο, αλλά xΛωροφύτα μεγαλώνει καλύτερα σε δωμάτια με μολυσμένο αέρα

2. Ficus Ένας από τους καλύτερους καθαριστές αέρα λόγω των μεγάλων φύλλων του. Έχουν πολλά stomata, μέσω των οποίων το φυτό απορροφά επιβλαβείς ενώσεις, και στη συνέχεια τα μετατρέπει σε σάκχαρα και αμινοξέα. Το Ficus είναι ιδανικό για χώρους όπου χρησιμοποιήθηκαν υλικά φινιρίσματος ή για διαμερίσματα όπου υπάρχουν πολλά έπιπλα από μοριοσανίδες. Τα ευρύ φύλλα φύλλων ανταγωνίζονται τα καλύτερα φίλτρα αέρα όσον αφορά τον καθαρισμό του αέρα από τη σκόνη! Το εργοστάσιο είναι επίσης μια αποτελεσματική γεννήτρια οξυγόνου. ΠΡΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Το τακτικό σκούπισμα των φύλλων του ficus προάγει μια καλύτερη ανταλλαγή αέρα και τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης

3. Dieffenbachia καταπολεμά τις επιβλαβείς ενώσεις που περιέχονται σε βερνίκια και χρώματα (ξυλόλιο και τολουόλιο). Ένα εργοστάσιο είναι ιδιαίτερα απαραίτητο εάν το διαμέρισμα είναι καλυμμένο με παρκέ. Χρησιμοποιήστε Dieffenbachia μπορεί να είναι στα δωμάτια, τα παράθυρα των οποίων πηγαίνουν στον αυτοκινητόδρομο ή στα σπίτια που βρίσκονται κοντά σε μεγάλες βιομηχανίες. Τα φυτοντοκτόνα της Dieffenbachia αναστέλλουν τη δραστηριότητα των σταφυλόκοκκων, ενός παθογόνου βακτηρίου που προκαλεί πολλές αναπνευστικές ασθένειες. Στη φωτογραφία: Η Dieffenbachia όχι μόνο καθαρίζει τον αέρα, τα μεγάλα διακοσμητικά φύλλα της θα διακοσμήσουν κάθε εσωτερικό χώρο

4. Sansevieria ή η μητρική γλώσσα είναι ένα φυτό ικανό να παράγει οξυγόνο σε μεγάλες ποσότητες. Το Sansevieria είναι πολύ ανεπιτήδευτο, κατάλληλο για καλλιέργεια σε γραφεία. Έχει υψηλή Phytoncidic δραστικότητα έναντι στρεπτόκοκκων - στηθάγχη παράγοντες, οστρακιά και άλλες σοβαρές φλεγμονώδεις ασθένειες (πνευμονία, ενδοκαρδίτιδα, κλπ). Επιπλέον, Sansevieriya συστατικό ικανό να μειώνει το συνολικό αέρα μικροβιακό φορτίο. Η αποτελεσματικότητα του φυτού στην απορρόφηση επικίνδυνων ενώσεων έχει αποδειχθεί. Από τους κοινούς ατμοσφαιρικούς ρύπους, το Sansevieria συνδέει τα πάντα εκτός από την αμμωνία. Στη φωτογραφία: Η Sansevieria, λαϊκά αποκαλούμενη "ουρά παλάμη" ή "γλασσική γλώσσα", ένα από τα πιο ανεπιτήδευτα φυτά, καθαρίζοντας τον αέρα

5. Dracaena καθαρίζει τον αέρα από τις πιο επικίνδυνες ουσίες, με εξαίρεση την αμμωνία. Ιδιαίτερα αποτελεσματικό είναι το Dracena που συνορεύει. Τα φυτοντοκτόνα του Dracaens έχουν επιβλαβή επίδραση στα πρωτόζωα. Πιστεύεται ότι ο Dracaena απορροφά το ξυλόλιο, το οποίο μυστικοποιεί την οθόνη του υπολογιστή. Ως εκ τούτου, συνιστάται μερικές φορές το φυτό να τοποθετείται δίπλα στο τραπέζι του υπολογιστή. Σε αυτή τη δήλωση υπάρχει ένα μερίδιο της αλήθειας - η Dracena απορροφά πραγματικά το ξυλόλιο και το τολουόλιο. Αλλά στη ρύπανση του διαμερίσματος αυτές οι συνδέσεις δεν είναι το σφάλμα του υπολογιστή. Το ξυλόλιο είναι ένας δημοφιλής διαλύτης που χρησιμοποιείται στην παραγωγή βερνικιών, συγκολλητικών ουσιών, χρωμάτων, πλαστικών. Χορηγείται από τα υλικά τελικής επεξεργασίας που χρησιμοποιούνται κατά την επισκευή κατοικιών. Στη φωτογραφία: Το Dracaena είναι πολύπλευρο και κατά καιρούς το είδος του είναι εντυπωσιακά διαφορετικό το ένα από το άλλο

6. Spathiphyllum καθαρίζει τον αέρα από πολλές τοξικές ενώσεις, συμπεριλαμβανομένης της αμμωνίας. Χάρη στα μεγάλα φύλλα, το εργοστάσιο είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια μεγάλη ποσότητα μόλυνσης. Επιπλέον, αυξάνει την υγρασία του αέρα. Αυτός ο εκπρόσωπος της εγχώριας χλωρίδας είναι σχετικά ανθεκτικός στη σκιά, μπορεί να βρίσκεται στο πίσω μέρος του δωματίου ή στις σκάλες. Στη φωτογραφία: Το Spathiphyllum είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργοστάσια στο σχεδιασμό γραφείων και ιδρυμάτων

7. Ivy (Hedera) έχει υψηλό συντελεστή απορρόφησης βενζολίου, φορμαλδεΰδης, ξυλολίου, τριχλωροαιθανόλης. Το φυτό ενυδατώνει τέλεια και ιονίζει τον αέρα. Ivy είναι ένας δείκτης του επιπέδου της υγρασίας στο δωμάτιο. Αν ο αέρας είναι ξηρός, τα φύλλα του φυτού γίνονται γρήγορα καλυμμένα με καφέ κηλίδες. Ivy φυτοντοκτόνα μειώνουν τη δραστηριότητα των μικροοργανισμών που προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις και κάποια πρωτόζωα. Το φυτό χρησιμοποιείται ευρέως στη λαϊκή ιατρική και στην παρασκευή φαρμάκων για το βήχα (όπως το Gedelix ή το Prospan). Αυτός ο αντιπροσωπευτικός της χλωρίδας είναι ανθεκτικός σε σκιά και είναι κατάλληλος για χώρους με έλλειψη φυσικού φωτός. Στη φωτογραφία: Ο κισσός στην αρχαία Ελλάδα ήταν ένα ιερό φυτό και θεωρήθηκε σύμβολο της αγάπης

8. Χρυσάνθεμο όχι μόνο ένα όμορφο λουλούδι, αλλά και ένα αποτελεσματικό καθαριστικό δωματίου. Απορροφά επικίνδυνες πτητικές ενώσεις, όπως το ξυλόλιο και η αμμωνία. Το φυτό απελευθερώνει μεγάλο αριθμό δραστικών φυτοντοκτόνων. Η δράση τους μειώνει τη συνολική μικροβιακή μόλυνση του αέρα. Στη φωτογραφία: Χρυσάνθεμα στα Ελληνικά σημαίνει "χρυσό λουλούδι"

9. Pelargonium - ένα διακοσμητικό φυτό ανθοφορίας που εκπέμπει μάζα βιολογικά δραστικών ουσιών. Τα αιθέρια έλαια Geranium και Citranell έχουν ευεργετική επίδραση στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα και απωθούν τα έντομα. Η μενθόλη και η τερπεντίνη έχουν ισχυρή αντιμικροβιακή δράση, καταστρεπτική δράση σε τέτοιους επικίνδυνους μικροοργανισμούς όπως οι στρεπτόκοκκοι και οι σταφυλόκοκκοι. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το ανθισμένο Pelargonium μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση, αν και αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια. Στη φωτογραφία: Το Pelargonium επηρεάζει ποικίλες ποικιλίες

10. Epipramnum χρυσό (Scindapsus golden) είναι αποτελεσματικό έναντι των δύο πιο συνηθισμένων ρύπων - φορμαλδεΰδης και βενζολίου. Η φυτονεκτική δραστικότητα του φυτού κατά των βακτηρίων και των μικροσκοπικών μυκήτων είναι επίσης υψηλή. Επιπλέον, το Epipremnum ιονίζει τον αέρα και το κορεσεί με οξυγόνο. Αυτή η ανεπιτήδευτη ταχέως αναπτυσσόμενη λιάνα με μεγάλα φύλλα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, αλλά φαίνεται πολύ εντυπωσιακή. Στη φωτογραφία: Το scindapsus golden διαφέρει ασυνήθιστο χρώμα των φύλλων

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα χωρίς υγραντήρα: απλά και κομψά

Γρήγορα κουραστείτε; Η αλλεργία δεν δίνει ανάπαυση; Συχνά αρρωσταίνετε; Ίσως να φταίει ο ξηρός αέρας. Η χαμηλή υγρασία - ειδικά το χειμώνα - γίνεται πρόβλημα σε πολλά σπίτια και έχει αρνητικές συνέπειες.

Για να υγρανθεί το δωμάτιο, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ακριβές συσκευές. Αλλά δεν νομίζω ότι μια λεκάνη με νερό στη μέση του δωματίου, μια για πάντα την επίλυση του προβλήματος της χαμηλής υγρασίας: εναλλακτικές μέθοδοι δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο επαγγελματίας υγραντήρες, έτσι ώστε να μπορεί να θεωρηθεί μόνο ένα προσωρινό μέτρο.

Γιατί πρέπει να υγρανετε τον αέρα στο διαμέρισμα

Η παρακολούθηση του επιπέδου υγρασίας είναι απλά απαραίτητη. Αλλά τι είναι επιβλαβές για τον ξηρό αέρα στο διαμέρισμα;
Γιατί χρειαζόμαστε έναν υγραντήρα στο διαμέρισμα - τουλάχιστον αυτο-κατασκευασμένο;

 • Ο ξηρός αέρας προκαλεί εφίδρωση στον λαιμό, βήχας, στεγνώνει τις βλεννογόνες της μύτης και των ματιών. Τα προβλήματα με τα μάτια είναι ιδιαίτερα σημαντικά για εκείνους που χρησιμοποιούν φακούς.
 • Ο αέρας με χαμηλή υγρασία και υψηλή περιεκτικότητα σε σκόνη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα παιδιά, τους ασθματικούς και τις αλλεργίες. Επιπλέον, ο κίνδυνος αλλεργιών αυξάνεται στους υγιείς ανθρώπους.
 • Με την έλλειψη υγρασίας, η κούραση συχνά αυξάνεται, υπνηλία, μερικές φορές ακόμη και πονοκέφαλο.
 • Τα μαλλιά και τα νύχια γίνονται πιο εύθραυστα και ξεθωριασμένα και το δέρμα ξεραίνεται.
 • Σε ξηρό ζεστό αέρα, τα βακτήρια και οι ιοί έχουν την ικανότητα να πολλαπλασιάζονται ταχύτερα, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης ασθένειας.
 • Ο ξηρός αέρας δεν επηρεάζει μόνο το άτομο. Από την έλλειψη υγρασίας παύουν να αναπτύσσονται ή στεγνώνουν φυτά σπιτιών, γίνονται γρήγορα άχρηστα ξύλινα έπιπλα, παράθυρα, πόρτες, μουσικά όργανα κ.λπ.

Ο κατάλογος είναι εντυπωσιακός. Ωστόσο, οι συνέπειες της υπερβολικά υψηλής υγρασίας είναι επίσης πολλές, οπότε είναι καλύτερο να παρατηρήσουμε το χρυσό μέσο όρο.

Στο διαμέρισμα ήταν άνετα, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί ένα επίπεδο υγρασίας 40-60%. Σχετικά με τον κανόνα σε άλλα δωμάτια, για παράδειγμα, σε ένα φυτώριο ή ένα γραφείο, μπορεί επίσης να διαβαστεί στο blog μας.

Πώς να προσδιορίσετε την υγρασία στο διαμέρισμα

Μπορείτε να καθορίσετε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο με διάφορους τρόπους. Εάν δεν έχετε ειδικά εργαλεία στα χέρια σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαϊκές μεθόδους. Το ακριβές ποσό δεν μπορεί να προσδιοριστεί, φυσικά, αλλά αν το δωμάτιο χρειάζεται υγρασία, σίγουρα θα το ξέρετε.

 1. Ρίξτε το νερό μέσα στη φιάλη.
 2. Βάλτε το στο ψυγείο για λίγες ώρες.
 3. Αφαιρέστε το δοχείο και αφήστε το στο δωμάτιο για πέντε λεπτά. Τα τοιχώματα της φιάλης θα καλύπτονται γρήγορα με συμπύκνωμα.
 4. Εάν μετά από πέντε λεπτά οι σταγόνες στο μπουκάλι είναι σχεδόν ξηρές, τότε ο αέρας στο δωμάτιο είναι πολύ ξηρός. Εάν η υγρασία είναι πολύ υψηλή, οι σταγόνες θα μετατραπούν σε μια μικρή λακκούβα. Αν οι σταγόνες σιγά-σιγά ερπνούν κατά μήκος του, τότε η υγρασία είναι φυσιολογική.

Επίσης, η μέτρηση του επιπέδου υγρασίας θα βοηθήσει τον κώνο ελάτης. Ένας πλήρως εκτεθειμένος κώνος δείχνει χαμηλή υγρασία. εάν οι κλίμακες των κώνων είναι μόνο ελαφρώς ανοιγμένοι ή πιεσμένοι σφιχτά ο ένας πάνω στον άλλο, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα με την υγρασία.

Για να γνωρίζετε την ακριβή περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα, χρειάζεστε υγρόμετρο. Το κύριο πράγμα είναι να το κρατήσετε μακριά από τις μπαταρίες και άλλες συσκευές θέρμανσης: έτσι θα έχετε τις πιο αξιόπιστες πληροφορίες.

Εάν θέλετε να γνωρίζετε όχι μόνο το επίπεδο υγρασίας του αέρα αλλά και άλλους δείκτες του μικροκλίματος (για παράδειγμα, τη θερμοκρασία και την περιεκτικότητα του διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα), τότε θα πρέπει να προσέξετε το έξυπνο σύστημα μικροκλίματος MagicAir. Επιτρέπει όχι μόνο την παρακολούθηση των χαρακτηριστικών του αέρα στο σπίτι, αλλά και τον αυτόματο έλεγχο της τεχνολογίας του κλίματος.

Υγραντήρας αέρα για μπαταρία

Οι πιο συνηθισμένες συμβουλές για τον ύγρανση του αέρα στο διαμέρισμα είναι η τοποθέτηση υγρών πετσετών στην μπαταρία. Αυτό είναι μόνο πετσέτες θα είναι συχνά υγρό, το οποίο δεν είναι πολύ βολικό. Μια πιο κομψή και δημιουργική λύση θα είναι ειδικοί υγραντήρες για μια μπαταρία θέρμανσης.

Αυτοί οι υγραντήρες είναι ένα δοχείο στο οποίο χύνεται νερό. Το δοχείο είναι κρεμασμένο στην μπαταρία, και το νερό σε αυτό σταδιακά εξατμίζεται, γεμίζοντας το δωμάτιο με υγρασία. Οι υγραντήρες διαφόρων σχημάτων και μεγεθών κατασκευάζονται από κεραμικά, πλαστικά, χάλυβα και άλλα υλικά.

Κρίνοντας από τις κριτικές, η πιο δημοφιλής επιλογή είναι ένας κεραμικός υγραντήρας. Είναι αλήθεια ότι η περιοχή εξάτμισης είναι μικρή, οπότε είναι καλύτερα να κρεμάσετε δύο ή τρεις συσκευές σε θερμαντικά σώματα. Οι κεραμικοί υγραντήρες είναι φθηνοί, οι σύνδεσμοί τους είναι συνήθως αξιόπιστοι και η ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και διακοσμητικών ζωγραφιών θα σας επιτρέψει να πάρετε εύκολα ένα αντίγραφο που ταιριάζει στο εσωτερικό σας.

Το άκαμπτο νερό της βρύσης μπορεί να χαλάσει την εμφάνιση των τοίχων της δεξαμενής. Ως εκ τούτου, προτού να χύσετε νερό, αξίζει τον κόπο να φιλτράρετε.

Υγραντήρας αέρα με τα χέρια του και από αυτοσχέδια μέσα

1. Ο υγραντήρας της μπαταρίας μπορεί να κατασκευαστεί με τα χέρια σας:

 • Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα προϊόν από ένα υλικό που δεν τήκεται σε υψηλή θερμοκρασία. Κατάλληλα κεραμικά αγγεία ή μπουκάλια, μαγειρικά σκεύη κατασκευασμένα από ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό, κλπ. Μπορείτε να κάνετε μια ενυδατική κρέμα στο σπίτι και ένα πλαστικό μπουκάλι, αλλά στη συνέχεια πρέπει να ξεχάσετε την αισθητική πλευρά.
 • Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια τρύπα στο δοχείο και να τον τραβήξετε σε ασφαλές στήριγμα. Το ισχυρό καλώδιο είναι τέλειο.
 • Η τελική εμφάνιση του σπιτικού υγραντήρα εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς! Μπορείτε να το βάψετε με χρώματα, να κάνετε μια εφαρμογή και να το καλύψετε με ένα πανέμορφο πανί.
 • Στο δωμάτιο γεμάτο όχι μόνο υγρασία, αλλά και μια ευχάριστη οσμή, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου στο νερό με το αγαπημένο σας άρωμα.

2. Ο ευκολότερος τρόπος για να υγράνετε τον αέρα στο σπίτι - Πάρτε ένα σπρέι και ψεκάστε το νερό σε εσωτερικό χώρο ή βάλτε μια δεξαμενή νερού μπροστά από τον ανεμιστήρα. Επίσης στο δωμάτιο μπορείτε να βάλετε μια κατσαρόλα ή ένα ελαφρώς ανοιγμένο βραστήρα με βραστό νερό. Αλλά μην κάνετε κατάχρηση αυτής της μεθόδου: ο ζεστός ατμός έχει κακή επίδραση στην αντοχή των ταπετσαριών και των επίπλων.

3. Η επόμενη μέθοδος είναι παρόμοια με την προηγούμενη, μόνο στον υγραντήρα γυρίζει η εστία μαγειρέματος. Βάλτε σε μια σόμπα ένα τηγάνι ή άλλο δοχείο με νερό και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε ράβδους κανέλας, λεβάντα, φλούδα πορτοκαλιών ή μήλων για να κάνετε τη μυρωδιά του σπιτιού ευχάριστη. Μην ξεχάσετε να βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν βράζει μακριά.

4. Το μπάνιο είναι γνωστό ότι είναι η πηγή της υψηλότερης υγρασίας στο σπίτι. Αφήστε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή αφού κάνετε ένα ντους, Είναι ένας εύκολος τρόπος να προσθέσετε λίγο επιπλέον υγρασία στον αέρα.

5. Δεν ξέρω πώς να αντιμετωπίσετε τη χαμηλή υγρασία; Πλύνετε ολόκληρη την σας ντουλάπα! Θα στερέψετε αέσως τον αέρα ε υγρασία εάν στεγνώσετε τα ρούχα σας στην μπαταρία ή δίπλα σε αυτήν. Έτσι θα σκοτώσετε δύο πουλιά με μια πέτρα: τα πράγματα θα στεγνώσουν γρηγορότερα και η υγρασία θα αυξηθεί.

Top-10 φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν καλύτερα και ενυδατώνουν τον αέρα

Όπως έχετε ήδη μαντέψει από τον τίτλο, τώρα είναι για τα φυτά που μπορούν να μας σώσουν από τον ξηρό αέρα στο σπίτι.

Είναι καλύτερο να καθαρίσετε τον τύπο αέρα του ficus benjamin. Φιλτράρει τη φορμαλδεΰδη, η οποία απελευθερώνεται συνήθως από την κόλλα και τη λάκα.

Μην ξεχνάτε ότι το ficus είναι ένα φυτό που αγαπά τον ήλιο και πότισμα.

Αλόη - ένα μοναδικό φυτό: είναι σε θέση να απορροφήσει έως και 90% φορμαλδεΰδης, που συνήθως προσδιορίζει τα έπιπλα (ειδικά αν είναι κατασκευασμένα από μοριοσανίδα). Και ενώ κοιμάστε, το βράδυ το εργοστάσιο μετατρέπει το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο.

Η αλόη περιέχει μεγάλη ποσότητα νερού στα σαρκώδη φύλλα τους, και ελαστικό, γι 'αυτό είναι πολύ ταπεινός. Μεταξύ άλλων αλόη έχει φαρμακευτικές ιδιότητες: ο χυμός του είναι σε θέση να θεραπεύσει και να απολυμαίνονται πληγές, καθώς και κατάλληλη για την παρασκευή της (ιατρικής!) Εγχύσεις.

Αυτό το φυτό ονομάζεται επίσης φοίνικα. Για να καθαρίσετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα μέχρι 65 μέτρα, θα αρκεί να έχετε δύο παλάμες ύψους έως και 1,5 μέτρων.

Εάν ζείτε σε μια μεγαλοπρέπεια, τότε τα φύλλα της παλάμης areca πρέπει να σκουπιστούν με ένα υγρό πανί κάθε μέρα. Μια φορά το μήνα (εάν είναι δυνατόν), η εγκατάσταση πρέπει να αφαιρείται σε μπαλκόνι ή σε κήπο για ηλιοθεραπεία.

Η Pepermia απομακρύνει απόλυτα τις τοξίνες και τη φορμαλδεΰδη από τον αέρα και επίσης απελευθερώνει μεγάλη ποσότητα οξυγόνου. Αυτό το φυτό πολύ ωραία μπορεί να ταιριάζει στο εσωτερικό σας, ειδικά αν επιλέξετε το σωστό δοχείο.

Το peperomy tulle δεν απαιτεί προσεκτική φροντίδα, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι η έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως για ένα φυτό μπορεί να είναι γεμάτη.

Περίπου χίλια είδη μπαμπού είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο. Αυτό το εργοστάσιο δεν έχει τόσο τις λειτουργίες ενός καθαριστή, αλλά έναν υγραντήρα αέρα. Καλά και τα μεγέθη ενός μπαμπού μπορεί να φτάσει στο διαφοροποιημένο - ανάλογα με τις συνθήκες καλλιέργειας.

Όπως λέει η κινεζική λαϊκή σοφία: "είναι καλύτερο να τρώτε κρέας χωρίς κρέας από μια κατοικία χωρίς μπαμπού".

Αυτό το φυτό καθαρίζει άριστα τον αέρα και απορροφά την ακτινοβολία από υπολογιστή ή τηλεόραση. Στην περίθαλψη, τα νεφρολίπια (ή η φτέρη) είναι ασύγκριτα, αλλά αγαπούν την υγρασία - αναλόγως και συχνά πότισμα.

Υπάρχει μια άποψη ότι μια φτέρη μπορεί να βοηθήσει τους νυσταγμένους και υποτονικούς ανθρώπους να βρουν ένα χαρούμενο πνεύμα.

Παρά το γεγονός ότι αυτό το φυτό είναι «μέτρια,» είναι ιονίζει τέλεια τον αέρα, ελαχιστοποιώντας την περιεκτικότητα του βενζολίου στο σπίτι και καταστρέφει στρεπτοκοκκική λοίμωξη. Σε ένα εργοστάσιο σε κάθε δωμάτιο - και θα νιώσετε το αποτέλεσμα σε μερικές ημέρες.

Το Aglaonema είναι ένα ανεπιτήδευτο φυτό, επομένως μπορεί να σταθεί σπάνια σε μια σκιερή γωνιά, αλλά θα πρέπει να ποτίζεται άφθονα. Εκτός από τα πλεονεκτήματά του, το Aglaonema έχει τα μειονεκτήματά του - σε μερικούς ανθρώπους, το φυτό προκαλεί αλλεργική αντίδραση.

Αυτό το φυτό εξαλείφει τη φορμαλδεΰδη, καθώς και το τριχλωροαιθυλένιο (η ουσία αυτή απελευθερώνεται κατά τη λειτουργία των μηχανημάτων). Η Dracaena δημιουργεί ένα ευνοϊκό κλίμα στο διαμέρισμα, καθαρίζοντας τέλεια και ενυδατώντας τον αέρα.

Η Dracaena λατρεύει τη ζεστασιά και την υγρασία και θα νιώσει καλά σε ένα ημι-σκοτεινό μέρος. Το φυτό απαιτεί συχνή άρδευση κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης.

Εάν υποφέρετε από μια τέτοια κακή συνήθεια όπως το κάπνισμα, το sheffler (που ονομάζεται επίσης και δένδρο) είναι ιδανικό για εσάς. Το φυτό χρησιμεύει ως φίλτρο για τη νικοτίνη και την πίσσα που εκπέμπεται κατά τη διαδικασία του καπνίσματος τσιγάρων.

Δεν καπνίζουμε στο γραφείο - και δεν σας συμβουλεύουμε.

Φυτά που καθαρίζουν τον αέρα στο διαμέρισμα

Μια κατσαρόλα με ένα λουλούδι δεν είναι μόνο ένα μικρό μέρος του εσωτερικού. Φυσικά, τα φυτά είναι μια όμορφη διακόσμηση ενός σπιτιού, αλλά η λειτουργία τους δεν περιορίζεται σε ένα διακοσμητικό ρόλο. Η μοναδικότητα των φυτών εσωτερικού χώρου είναι ότι μπορούν να προμηθεύουν ενεργά οξυγόνο, να ρυθμίζουν την υγρασία του αέρα, να τον καθαρίζουν, να απορροφούν επιβλαβείς ακαθαρσίες αέρα.

Γιατί είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τον αέρα;

Σχεδόν πάντα στον αέρα του χώρου όπου θα περνούν το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους, περιέχουν επιβλαβείς ενώσεις που έχουν την ικανότητα να συσσωρεύονται στο ανθρώπινο σώμα, και στη συνέχεια αρνητικό αντίκτυπο στις δραστηριότητες της όχι μόνο στην αναπνοή, αλλά και το ανοσοποιητικό και το καρδιαγγειακό σύστημα. Αυτές οι χημικές ενώσεις είναι γενικά κατανέμει τα έπιπλα, οικιακές συσκευές, πλαστικά, καουτσούκ, χαλιά και κουρτίνες, πίνακες βασίζονται σε DSP. Βασικά αυτές είναι οι ακόλουθες συνδέσεις:

 • Φαινόλες και φορμαλδεΰδη.
 • Οξείδια του αζώτου, άνθρακα ή θείου.
 • Βενζόλιο, καθώς και τριχλωροαιθυλένιο.

Μπους τριαντάφυλλα απλό δωμάτιο, ειδικά όταν υπάρχει αυξανόμενη γεράνι, Chlorophytum, βότανα, όπως ο βασιλικός, το εστραγκόν, και όλα τα είδη μέντας, είναι σε θέση να δημιουργήσει στο δωμάτιο σχεδόν καθαρό αέρα. Και όλα αυτά, επειδή αυτά τα φυτά παράγουν δραστικές φυτοντοκτόνες ουσίες - εξαιρετικά χρήσιμες για ενώσεις ανθρώπινης υγείας. Ποιοι είναι - μεγάλοι και μικροί πράσινοι οικολόγοι, μπορείτε να εξετάσετε περαιτέρω λεπτομερέστερα.

Φυτά καθαρισμού του μολυσμένου αέρα στο διαμέρισμα

Ας θυμηθούμε την παιδική ηλικία. Τι ανθούσε πιο συχνά στη γιαγιά μου στο περβάζι; Βασικά ήταν γεράνι, και δεν είναι μόνο για χάρη της ομορφιάς.

Γεράνι (Pelargonium)

Αυτό το φυτό είναι ένα υπέροχο αποσμητικό χώρου. Ένα ζευγάρι γλάστρες με γεράνια στο δωμάτιο μπορεί να απολυμάνει τον αέρα και να το αποσυνθέσει. Πελαργόνια μπορεί δικαίως να τεθεί πρώτα στη λίστα χρήσιμων φυτών, καθώς καθιστά όχι μόνο τον καθαρισμό του αέρα, και μπορεί ακόμα να αντιμετωπίσει τις αποικίες των μικροβίων και βακτηριδίων στον εναέριο χώρο του σπιτιού. Τα αιθέρια έλαια, τα οποία διατίθενται γεράνια, μια ευεργετική επίδραση στο νευρικό σύστημα, είναι ήρεμος και τη βελτίωση του ύπνου, και τα φυτά των φύλλων έχει το ίδιο αποτέλεσμα με ψύλλιο, όταν τοποθετείται σε μια ανοικτή πληγή.

Χλωρίδια

Αν περβάζι του παραθύρου σας είναι Chlorophytum, ή ακόμα καλύτερα, κρέμονται σε γλάστρες μπροστά από ένα παράθυρο, ο Βούδας πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης λύνεται σχεδόν κατά το ήμισυ, καθώς αυτά τα φυτά είναι σε θέση να εισπράξει από τον αέρα, όχι μόνο το μονοξείδιο του άνθρακα, αλλά και άλλες τοξικές ουσίες. Όμως, το πιο σημαντικό, αυτό που μας κάνει την πράσινη μηδική - φορμαλδεΰδης τον καθαρισμό του αέρα. Και, παρεμπιπτόντως, η ποσότητα του οξυγόνου που του έχει δοθεί, δεν είναι ίση. Μερικές νοικοκυρές αυτό το φυτό δεν φαίνεται πολύ διακοσμητικά, ασήμαντο, αλλά τα οφέλη από αυτό είναι τόσο μεγάλη, ώστε να εγκαταλείψουν Chlorophytum δεν αξίζει τον κόπο.

Ficus Benjamin

Τα φώκια είναι φαινόμενα που σχετίζονται με την καταπολέμηση των τοξικών ενώσεων, οι οποίες σήμερα διακρίνουν πάνελ με βάση μοριοσανίδες, αντικείμενα κατασκευασμένα από πλαστικό. Ficus - το καλύτερο από την άποψη του καθαρισμού του αέρα από τη σκόνη και τις δηλητηριώδεις ενώσεις, τα επιμελημένα έπιπλα και τα πλαστικά αντικείμενα. Στη φυσική του μορφή, το ficus είναι ένα δέντρο σαράντα μέτρων με ευρύ και λαμπερά φύλλα (συχνά στίγματα). Το φυτό είναι όχι μόνο χρήσιμο, αλλά και πολύ διακοσμητικό: οι ρίζες του περιβάλλουν μερικές φορές τον κορμό, δημιουργώντας πρωτότυπα σχήματα.

Bonsai

Περιττό να πούμε ότι είναι δύσκολο να βρίσκεστε σε ένα βουλωμένο, ανεμπόδιστο δωμάτιο. Για ένα φυσιολογικό ανάγκη ανθρώπινης υγείας για να πάρει στον αέρα ήταν ένας επαρκής αριθμός των αρνητικών ιόντων, ο αριθμός των οποίων είναι γνωστό να μειωθεί, εάν το δωμάτιο λειτουργεί, για παράδειγμα, έναν υπολογιστή. Σε αυτή την περίπτωση, να βοηθήσει τα φυτά που είναι σε θέση να απελευθερώσει τα ίδια ιόντα, δημιουργώντας έτσι ένα υγιές περιβάλλον - ένα νάνο κωνοφόρα (μπονσάι): arborvitae και κυπαρίσσια, και το Cryptomeriα. Επιστημονικά αποδεικνύεται ότι αυτά τα φυτά απορροφούν οξείδια αζώτου και φορμαλδεΰδης.

Hamedora ή μπαμπού παλάμη

Σε κάθε κήπο του σπιτιού, ο Hamedori θα φανεί κομψός, μοιάζει με μια πραγματική βασίλισσα. Αλλά, εκτός από την διακοσμητικότητα, οι chadodei καθαρίζουν τον αέρα, αφαιρώντας από αυτό την φορμαλδεΰδη. Εκτός από τον καθαρισμό, η παλάμη μπαμπού είναι μια φυσική ενυδατική κρέμα στο δωμάτιο. Στην άγρια ​​φύση, μια παλάμη μπαμπού φτάνει τα δύο μέτρα. Προαιρετικά, μπορείτε να αγοράσετε εξαιρετική hamedoreyu (Chamaedorea elegans) ή hamerodeyu υψηλή (Chamaedorea elatior), και οι δύο είναι χρήσιμα.

Gerberas

Οι Γερμπέρες αγοράζονται κυρίως λόγω της διακοσμητικότητάς τους σε μορφή ανθοφορίας. Στην πραγματικότητα, η Gerbera είναι σε θέση να απορροφήσει το βενζόλιο, καθώς και το τριχλωροαιθυλένιο, το οποίο περιέχεται στον αέρα. Το τριχλωροαιθυλένιο διεισδύει στον αέρα από παράγοντες καθαρισμού, με τους οποίους επεξεργαζόμαστε τα χαλιά. Επιπλέον, ένα όμορφο φυτό μπορεί να απορροφήσει ενεργά το εκπνεόμενο διοξείδιο του άνθρακα και να παράγει οξυγόνο.

Πορτοκάλι και λεμονιές

Οι εσπεριδοειδές καθαρίζουν τέλεια τον αέρα. Ο αέρας στην αίθουσα όπου τα πορτοκάλια και τα λεμόνια μεγαλώνουν, εξ ορισμού, απαλλάσσει όχι μόνο τα μικρόβια, αλλά και τα βακτηρίδια. Τα αιθέρια έλαια των εσπεριδοειδών είναι εξαιρετικά χρήσιμα, έχουν ευεργετική επίδραση στο νευρικό σύστημα, ανανεώνουν τον αέρα. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι δύσκολο να φροντίσει τα εσπεριδοειδή στο σπίτι, αλλά πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο.

Begonia

Τίποτα δεν συγκρίνεται με το βαθμό δημοτικότητας στα σπίτια μας με αυτό το εργοστάσιο, αλλά εκτός από την διακοσμητικότητα, η begonia είναι επίσης μια οικεία τάξη. Το φυτό προσελκύει ενεργά σωματίδια σκόνης και ενυδατώνει τον αέρα. Οι βεγόνιες πρέπει να ψεκάζονται συνεχώς, καθώς ο καθαρισμός του δωματίου από τη σκόνη δεν σταματά ποτέ: το φυτό το προσελκύει. Εκτός από τη σκόνη, η begonia σκοτώνει παθογόνα μικρόβια και σπόρια μυκήτων, βοηθά στην εξουδετέρωση της ακτινοβολίας διαφόρων ηλεκτρικών συσκευών.

Ευγενής δάφνη

Στα ευρωπαϊκά σπίτια οι δάφνες σε γλάστρες είναι παρούσες σε όλες σχεδόν τις κατοικίες, έχουμε λιγότερο κοινό, αλλά μάταια. Το Laurel δεν είναι μόνο ένα καρύκευμα για τη σούπα, το φυτό παράγει καθαρισμό από τη σκόνη και τα επιβλαβή μικρόβια, προωθεί ενεργά την αποκατάσταση των καρδιαγγειακών παθήσεων. Τα αιθέρια έλαια που περιέχονται στη δάφνη, έχουν αντιιικά, αντιβακτηριακά και αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

Spathiphyllum

Μιλώντας για το τι άλλα φυτά καθαρίζουν τον αέρα στο διαμέρισμά μας, δεν μπορούμε να παραλείψουμε να αναφέρουμε το σπαθίφυλλυμ, του οποίου τα λουλούδια έχουμε παρατσούκλι το κάλυμμα. Το εργοστάσιο είναι πολύ όμορφο, αλλά επίσης προωθεί ενεργά ότι το κλίμα στις εγκαταστάσεις είναι υγιές. Spathiphyllum είναι σε θέση να πάρει σπόρια από μούχλα, τα οποία είναι σχεδόν πάντα στον αέρα, επιπλέον, το φυτό καθαρίζει από φορμαλδεΰδη και τριχλωροαιθυλένιο.

Dieffenbachia

Αυτό το φυτό είναι απλά απαραίτητο όταν ζουν άνθρωποι που είναι επιρρεπείς σε πνευμονικές ασθένειες, δεν θα εμποδίσει την τοποθέτησή του σε παιδικό σταθμό για πρόληψη. Το γεγονός είναι ότι η diffenbachia μπορεί να καταστρέψει τον σταφυλόκοκκο στον αέρα, ο οποίος είναι ο αιτιολογικός παράγοντας πολλών ασθενειών. Επιπλέον, Ντιεφενμπάχια μπορεί στη συνέχεια να συλλάβει και να καταστρέψουν ορισμένες δηλητηριώδεις ουσίες, όπως τολουόλιο ή ξυλόλιο, οι οποίες περιέχονται στις βαφές, οι οποίες μπορεί να είναι βαμμένα τοίχο.

Vazonchik με Αλόη (ή ακόμα και μια ολόκληρη φυτεία) είναι διαθέσιμη σχεδόν σε κάθε σπίτι, λόγω της επούλωσης φύλλα του, θυμόμαστε γι 'αυτούς για το κρυολόγημα, καταρροή, μια γυναίκα κάνει τα καλλυντικά μάσκα. Αλλά το όφελος δεν είναι μόνο αυτό. Ένα ζευγάρι αγγείων αλόης απομακρύνει σχεδόν πλήρως τις ενώσεις φορμαλδεΰδης που μπορούν να διαθέσουν τα έπιπλά σας, για παράδειγμα. Τα φυτοξείδια της αλόης συμβάλλουν επίσης στη μείωση της σωματικής κόπωσης, είναι σε θέση να ενεργοποιήσουν ενεργά το έργο του εγκεφάλου. Το τελευταίο λέει ότι στην αίθουσα όπου ζουν άνθρωποι ώριμης ηλικίας, η παρουσία του κόκκινου είναι υποχρεωτική.

Scheffler

Μια κατσαρόλα με καραμέλα θα πρέπει να υπάρχει από προεπιλογή στο σπίτι του καπνιστή, ειδικά αν συγγενείς που δεν καπνίζουν αμέσως. Το Schefflera είναι ικανό να απορροφά και να εξουδετερώνει τις επιβλαβείς ουσίες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του καπνίσματος με καπνό. Το φυτό είναι πολύ διακοσμητικό, για να αναπτυχθεί ένα τέτοιο φυτό είναι ένα πανέμορφο παραδοσιακό κίτρινο-πράσινο χρώμα, θα χρειαστεί περισσότερο διάσπαρτο φως.

Δράκαινα

Τελειώνουμε την ανασκόπηση των φυτών που δημιουργούν το καλύτερο μικροκλίμα στο διαμέρισμα, το dracaena, το οποίο είναι η τέλεια τάξη του αέρα μας στις κατοικίες. Χάρη στο dracene, μπορείτε να απαλλαγείτε εντελώς από τη μόλυνση του αερίου, που βασανίζει τους κατοίκους των διαμερισμάτων της πόλης το καλοκαίρι. Το εργοστάσιο είναι σε θέση να πάρει από τις ενώσεις αερίου βενζολίου, καθώς και τριχλωροαιθυλένιο, το οποίο διεισδύει με εξάτμιση στα σπίτια μας.

Εκτός από τις ισχυρές ιδιότητες καθαρισμού, σχεδόν όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου ενυδατώνουν τέλεια τον αέρα στα διαμερίσματά μας, κάτι που έχει μεγάλη σημασία κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα προαναφερθέντα φυτά εσωτερικού χώρου δεν είναι μόνοι στην εκπληκτική τους ικανότητα να είναι νοσοκόμες και να μας καθαρίζουν από διάφορες βλαβερές ουσίες, είναι μόνο μερικά παραδείγματα. Στην πραγματικότητα, ο κατάλογος των πράσινων βοηθών μας στον αγώνα για ένα υγιές μικροκλίμα είναι πολύ πιο εκτεταμένο.

Καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου καθαρίζοντας τον αέρα

Μην νομίζετε ότι ο αέρας στο διαμέρισμα είναι πολύ καθαρότερο από ό, τι στο δρόμο. Η σύγχρονη ζωή ενός ατόμου δεν μπορεί να φανταστεί χωρίς οικιακές συσκευές, πλαστικά έπιπλα, λινέλαιο, τρισδιάστατη ταπετσαρία. Ο καθαρισμός δεν ολοκληρώνεται χωρίς τη χρήση απορρυπαντικών. Όλοι τους εκπέμπουν στις τοξικές ενώσεις του αέρα: τολουόλιο, βενζόλιο, φορμαλδεΰδη, οξείδιο του αζώτου. Ότι αυτές οι ουσίες δεν δηλητηριάζουν τη ζωή μας, συνιστάται η ανάπτυξη φυτών εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι.

Δράκαινα

Από 40 είδη φυτών, μπορείτε να επιλέξετε το είδος για τη διακόσμηση του εσωτερικού, το οποίο μοιάζει περισσότερο. Η Dracaena είναι ικανή να εξουδετερώνει τη φορμαλδεΰδη, απορροφώντας το βενζόλιο και το ξυλόλιο, τα οποία εκκρίνουν σύγχρονα οικοδομικά υλικά που έχουν πρόσφατα χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση των χώρων.

Χλωρόφυτο

Συνιστάται για κατοίκους διαμερισμάτων που βρίσκονται στον 1ο και 2ο όροφο. Το γεγονός είναι ότι απορροφούν τα καυσαέρια. Το φυτό δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, οπότε όλοι θα πρέπει να έχουν χλωροφύτα στο σπίτι. Επιπλέον, απορροφά όλες τις χημικές ουσίες που βρίσκονται στον αέρα μετά τον καθαρισμό στο διαμέρισμα.

Ficus Benjamin

Μίνι-δέντρο καθαρίζει τέλεια τον μολυσμένο αέρα, είναι δημοφιλής στους καλλιεργητές λουλουδιών. Εάν μεγαλώνετε ένα φυτό σε μια ευρεία γλάστρα, διεξάγετε μια μόνιμη τσίμπημα της κορυφής, μπορείτε να πάρετε ένα κομψό, εξαπλωμένο δείγμα ενός εξωτικού δέντρου.

Hamedorei κομψό

Τα φυτά αναπτύσσονται για τον καθαρισμό και την υγρασία του αέρα. Το λουλούδι φαίνεται εκπληκτικά στο λαμπρό περβάζι παραθύρου. Τα φυτά απορροφούν φορμαλδεΰδη και όλες τις ουσίες που εκκρίνουν πλαστικά προϊόντα.

Pelargonium, γεράνι

Κομψό εργοστάσιο δεν μπορεί να μείνει χωρίς προσοχή. Αν και για τα άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες, αυτό το λουλούδι δεν είναι κατάλληλο. Στον αέρα, παθογόνοι μικροοργανισμοί, με τους οποίους το γεράνι μπορεί να αντιμετωπίσει τέλεια. Εάν αγγίξετε τα φύλλα του λουλουδιού και τα αλέσετε στο χέρι σας, τα αιθέρια έλαια εκπέμπονται, έχοντας μια ευχάριστη αλλά συγκεκριμένη οσμή. Το φυτό συνιστάται να αναπτυχθεί στο υπνοδωμάτιο. Ο καθαρός αέρας προάγει έναν καλό ύπνο και καταπραϋντική επίδραση στο νευρικό σύστημα.

Εάν δεν υπάρχει τέτοιο φυτό στο σπίτι, είναι απαραίτητο να τα πάρετε όσο το δυνατόν συντομότερα. Η αλόη παράγει φυτοντοκτόνα που ανακουφίζουν την κόπωση και ενεργοποιούν την ψυχική δραστηριότητα. Εάν σκάβετε στα σταγονίδια χυμού αλόης, η πιθανότητα εμφάνισης κρυολογήματος θα μειωθεί. Βοηθάει με κρύο. Τα έπιπλα εκπέμπουν φορμαλδεΰδη στον αέρα και η αλόη το απορροφά τέλεια.

Dieffenbachia

Αυτοί οι άνθρωποι που πάσχουν από πνευμονικές παθήσεις καλούνται να αποκτήσουν μια diffenbachia. Το φυτό καταστρέφει τους σταφυλόκοκκους, οι οποίοι, μπαίνοντας στο ανθρώπινο σώμα, προκαλούν διάφορες ασθένειες.

Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου στο σπίτι, τόσο καθαρότερο είναι ο αέρας. Και τι να επιλέξουν για να μεγαλώσουν σε εσωτερικούς χώρους, η ίδια η ερωμένη πρέπει να λύσει.

10 εσωτερικοί σταθμοί καθαρίζουν τον αέρα στο δωμάτιο

Σύμφωνα με τις στατιστικές, ένας σύγχρονος άνθρωπος ξοδεύει περίπου το 90% της ζωής του σε εσωτερικούς χώρους. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί εμφανίζουν ασθένειες που προκαλούνται από την εισπνοή ζεστού, υπερβολικά θερμού και ξηρού αέρα, κορεσμένων με βλαβερές ουσίες και παθογόνους μικροοργανισμούς. Εν τω μεταξύ, για να διορθωθεί σε μεγάλο βαθμό η κατάσταση, δεν θα απαιτηθεί περισσότερη προσπάθεια. Απλά πρέπει να τοποθετήσετε στο διαμέρισμά σας και τα φυτά στο χώρο εργασίας που είναι σε θέση να έχουν ευεργετική επίδραση στο μικροκλίμα.

Υπάρχουν πράσινα "κατοικίδια ζώα" που είναι ανεπιτήδευτα, πρακτικά δεν απαιτούν την προσοχή των ιδιοκτητών. Ταυτόχρονα, μαζί με το διοξείδιο του άνθρακα, παίρνουν αεροπορικές τοξίνες από τον αέρα που προέρχονται από το δρόμο ή ξεχωρίζουν από υλικά φινιρίσματος, οικιακές χημικές ουσίες και καθημερινά αντικείμενα. Επιπλέον, τα φυτά εσωτερικού χώρου κορεσμούν τον αέρα με οξυγόνο, παράγουν φυτοντοκτόνα. Εάν παρέχετε τακτικά πότισμα, μπορείτε να εξασφαλίσετε το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο.

Θα σας παρουσιάσουμε τα πιο κοινά από αυτά τα φυτά.

Κήπος χρυσάνθεμο

Αυτό το δημοφιλές εργοστάσιο μπορεί να αγοραστεί σε οποιοδήποτε ανθοπωλείο. Τα χρυσάνθεμα είναι όμορφα και χρήσιμα: είναι ικανά να απορροφούν από τον αέρα φορμαλδεΰδη, αμμωνία, ξυλόλιο και βενζόλιο. Ο χρυσάνθεμος που ζει στο περβάζι δεν απαιτεί τη δημιουργία ειδικών συνθηκών για την καλλιέργεια και την εντατική φροντίδα. Με το τακτικό πότισμα, θα ανθίσει όλο το χειμώνα, και την άνοιξη μπορεί να μετακινηθεί σε ένα μπαλκόνι ή κρεβάτι στον κήπο.

Χλωρόφυτο

Το Chlorophytum είναι ένα κομψό φυτό εσωτερικού χώρου, ανακουφίζει εύκολα την ξήρανση του εδάφους, τον κακό φωτισμό και άλλες εκδηλώσεις απάτης των ιδιοκτητών. Μπορεί να βρίσκεται τόσο στο παράθυρο παραθύρου όσο και στη δομή του αναρτημένου τοίχου. Το Chlorophytum καθαρίζει τον αέρα στο δωμάτιο από φορμαλδεΰδη, ατμούς ξυλολίου και διάφορες ρητίνες. Ταχέως πολλαπλασιάζονται, δημιουργώντας μεγάλους βλαστούς, στα άκρα των οποίων σχηματίζονται θάμνοι, έτοιμοι για ριζοβολία.

Ficus

Με την κατάλληλη πότισμα και παρέχουν καλό φωτισμό εσωτερικού χώρου ficus μπορούν να αναπτυχθούν σε ένα ισχυρό ύψος δένδρων 130-150 cm μεγάλο μέγεθος -. Ίσως το μόνο «μειονέκτημα» αυτού του φυτού. Αλλά πλατιά φύλλα δερματώδη του Ficus ασυνήθιστα θεαματική και ικανό να απορροφά μεγάλες ποσότητες αέρα είναι επικίνδυνες για την ανθρώπινη ουσίες όπως η φορμαλδεΰδη, τριχλωροαιθυλένιο και βενζόλιο ατμούς. Οι οικοδεσπότες, μην ξεχάσετε από καιρό σε καιρό για να μεταφυτεύω το εργοστάσιο σε μια κατσαρόλα μεγάλη, Ficus μπορεί να ζήσει για δεκαετίες.

Δράκαινα

Εξωτερικά, η Dracaena μοιάζει με μικροσκοπικό φοίνικα, ο κορμός του οποίου στεφανώνεται με μια πλούσια δέσμη μεγάλων και φαρδιών φύλλων. Αυτό το ανεπιτήδευτο εργοστάσιο καθαρίζει τον αέρα μέσα στο δωμάτιο. Γνωστή για περίπου 40 ποικιλίες dracaena, που διαφέρουν στο χρώμα και το μέγεθος των φύλλων, είναι όλα εξαιρετικά διακοσμητικά.

Τα φύλλα dracaena περιέχουν ουσίες που είναι επικίνδυνες για σκύλους και γάτες, οπότε δεν θα πρέπει να καλλιεργούνται σε ένα σπίτι όπου είναι παρόντες οι τετράποδες φίλοι.

Spathiphyllum

Το Spathiphyllum είναι κατάλληλο για καλλιέργεια σε δωμάτια με αδύναμο φυσικό φως. Είναι πολύ όμορφος: από τη σφουγγαρίστρα των φαρδιών φωτεινών πράσινων φύλλων δημιουργούν θεαματικά λευκά λουλούδια με μεσαία σχήματα σε μορφή κίτρινων βέλων, παρόμοια με τα μικροσκοπικά καλαμπόκι. Το Spathiphyllum είναι ένα χαμηλής ανάπτυξης φυτό που καταλαμβάνει λίγο χώρο. Στα γραφεία, κάνει συχνά συνθέσεις, τοποθετώντας αρκετά αντίγραφα σε μια ρηχή γλάστρα. Τα προκύπτοντα αντικείμενα τέχνης ανανεώνουν τέλεια έναν μεγάλο όγκο αέρα, αφαιρώντας από αυτό τοξικές ουσίες και σπόρια μυκήτων μούχλας.

Το ανθισμένο σπαθίφυλλυμ εκκρίνει τη γύρη στον αέρα, επομένως δεν συνιστάται να τη διατηρείτε στο δωμάτιο εάν υπάρχουν άνθρωποι που είναι επιρρεπείς σε αλλεργίες.

Nephrolepis

Nephrolepis - φτέρη δωματίου με ευρεία διπλά φύλλα. Καθαρίζει τον αέρα από το ξυλόλιο και τη φορμαλδεΰδη, μάλλον ανεπιτήδευτο και ανεπιθύμητο στο φως, αλλά αγαπάει το συχνό πότισμα.

Sansevieria

Αυτό το εργοστάσιο είναι επίσης γνωστό ως "γλουτός". Υπάρχουν διάφοροι τύποι sansevieria, που διαφέρουν ως προς τη μορφή και το χρώμα των φύλλων. Είναι ιδανικό για τους ιδιοκτήτες που δεν έχουν χρόνο να φροντίσουν τα πράσινα "κατοικίδια ζώα". Ο Sansevieria ζει όμορφα στις σκοτεινές γωνιές των δωματίων ή σε παράθυρα που δεν φωτίζονται καλά, αντέχει μακρά διαλείμματα στο πότισμα, δεν απαιτεί συχνές μεταμοσχεύσεις. Με καλή φροντίδα, επεκτείνεται με άφθονο τρόπο και έχει ευεργετική επίδραση στη σύνθεση αέρα στον χώρο, απορροφώντας ενεργά φορμαλδεΰδη και τοξικές ενώσεις αζώτου.

Μπαμπού παλάμη

Η παλάμη μπαμπού έχει υψηλή διακόσμηση και είναι ασφαλής για κατοικίδια ζώα. Με σωστή φροντίδα μεγαλώνει σε ένα αρκετά υψηλό (ένα και μισό έως δύο μέτρα) δέντρο. Θεωρείται ότι είναι το φυτό που καθαρίζει πιο αποτελεσματικά τον αέρα της φορμαλδεΰδης. Είναι καλύτερα να το τοποθετήσετε σε ένα καλά φωτισμένο μέρος του δωματίου. Το πότισμα της παλάμης πρέπει να είναι μέτριο.

Γεράνι

Η μυρωδιά των γερανιών (pelargonium) δεν αγαπάει ο καθένας. Παρ 'όλα αυτά, το όφελος από αυτό το φυτό είναι αναμφισβήτητο: τα αιθέρια έλαια που τους διατίθενται έχουν ένα ισχυρό βακτηριοκτόνο και καταπραϋντικό αποτέλεσμα. Στο δωμάτιο γραφείων γεράνι αναζωογονεί τον αέρα, προστατεύοντας τους υπαλλήλους και τους επισκέπτες από τους παθογόνους μικροοργανισμούς, και στο διαμέρισμα βοηθά τους ιδιοκτήτες του να απαλλαγούμε από νευρική ένταση και αϋπνία.

Ένας θάμνος αλόης, ή ένας αιώνας, βρίσκεται σχεδόν σε κάθε γραφείο ή διαμέρισμα, και δεν είναι για τίποτα: το εργοστάσιο όχι μόνο καθαρίζει τον αέρα, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως φαρμακευτικό φυτό. Ο χυμός αλόης είναι μέρος πολλών λαϊκών φαρμάκων που βοηθούν στην αντιμετώπιση τραυματισμών και δερματικών παθήσεων, κρυολογήματος, αναπνευστικών παθολογιών, προβλημάτων καρδιαγγειακού και νευρικού συστήματος. Το Stoletnik απαιτεί ελάχιστη προσοχή από τον ιδιοκτήτη και ευνοεί εύκολα τις δυσμενείς συνθήκες καλλιέργειας.

Μιλήσαμε μόνο από τα πιο ανεπιτήδευτη της εν λόγω φυτά εσωτερικού χώρου που βελτιώνουν τις εσωτερικές κλιματικές. Με την αποχώρηση αυτών των «κατοικίδια ζώα», όπως αλόη, γεράνι ή Chlorophytum, ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να χειριστεί. Με κάποια εμπειρία που μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε στο σπίτι ή στο γραφείο Scheffler, εξουδετέρωση τοξικών καύση των προϊόντων καπνού, Ντιεφενμπάχια, την ικανότητα να αναστέλλουν τη δράση των σταφυλόκοκκων, δάφνη, απελευθερώνοντας ένα τεράστιο ποσό των πτητικών παραγωγής, ή εσπεριδοειδών χώρο, αποπνέοντας ένα φρέσκο, αναζωογονητικό άρωμα. Η κηπουρική είναι ένα συναρπαστικό και πολύ χρήσιμο χόμπι για την υγεία.

YouTube βίντεο σχετικά με το θέμα του άρθρου:

Εκπαίδευση: Το πρώτο κρατικό ιατρικό πανεπιστήμιο της Μόσχας το όνομά του από τον I. Sechenov, ειδικότητα "Ιατρική επιχείρηση".

Βρήκατε σφάλμα στο κείμενο; Επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Ένα άτομο που λαμβάνει αντικαταθλιπτικά, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα υποφέρει και πάλι από κατάθλιψη. Αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει τον εαυτό του με την κατάθλιψη, έχει κάθε ευκαιρία να ξεχάσει για πάντα αυτό το κράτος.

Σε μια προσπάθεια να βγούμε τον ασθενή έξω, οι γιατροί συχνά πηγαίνουν πολύ μακριά. Έτσι, για παράδειγμα, ένας ορισμένος Charles Jensen κατά την περίοδο από το 1954 έως το 1994 gg. επέζησαν περισσότερες από 900 λειτουργίες για την αφαίρεση των νεοπλασμάτων.

Κατά τη διάρκεια της ζωής, ο μέσος άνθρωπος παράγει δύο ή περισσότερες πισίνες μεγάλου σάλιου.

Το στομάχι ενός ανθρώπου αντιμετωπίζει καλά με ξένα αντικείμενα και χωρίς ιατρική παρέμβαση. Είναι γνωστό ότι ο γαστρικός χυμός μπορεί να διαλύσει ακόμη και νομίσματα.

Το βάρος του ανθρώπινου εγκεφάλου είναι περίπου 2% του συνολικού σωματικού βάρους, αλλά καταναλώνει περίπου το 20% του οξυγόνου που εισέρχεται στο αίμα. Το γεγονός αυτό καθιστά τον ανθρώπινο εγκέφαλο εξαιρετικά ευαίσθητο στις βλάβες που προκαλούνται από την έλλειψη οξυγόνου.

Σε 5% των ασθενών, το αντικαταθλιπτικό Clomipramine προκαλεί οργασμό.

Τα ανθρώπινα οστά είναι τέσσερις φορές ισχυρότερα από το σκυρόδεμα.

Η υψηλότερη θερμοκρασία σώματος καταγράφηκε από τον Willie Jones (ΗΠΑ), ο οποίος εισήλθε στο νοσοκομείο σε θερμοκρασία 46,5 ° C.

Η τερηδόνα είναι η πιο κοινή μολυσματική ασθένεια στον κόσμο, η οποία και η γρίπη δεν μπορεί να ανταγωνιστεί.

Κατά τη λειτουργία, ο εγκέφαλός μας καταναλώνει ποσότητα ενέργειας ίση με λαμπτήρα 10 watt. Έτσι, η εικόνα ενός λαμπτήρα πάνω από την ώρα μιας ενδιαφέρουσας σκέψης δεν είναι τόσο μακριά από την αλήθεια.

Υπάρχουν πολύ περίεργα ιατρικά σύνδρομα, για παράδειγμα, ενοχλητική κατάποση αντικειμένων. Στο στομάχι ενός ασθενή, που πάσχει από αυτή τη μανία, βρέθηκαν 2500 αντικείμενα.

Πτώση από έναν κώλο, είναι πιο πιθανό να καρφώσει το λαιμό σας από το να πέσει από ένα άλογο. Απλά μην προσπαθήσετε να αντικρούσετε αυτή τη δήλωση.

Κατά τη διάρκεια του φτερνίσματος το σώμα μας σταματά εντελώς να λειτουργεί. Ακόμα και η καρδιά σταματάει.

Σύμφωνα με μελέτες της ΠΟΥ, μια καθημερινή συνομιλία μισής ώρας σε ένα κινητό τηλέφωνο αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης όγκου στον εγκέφαλο κατά 40%.

Μια δουλειά που δεν ταιριάζει σε ένα άτομο είναι πολύ πιο επιβλαβής για την ψυχή του παρά μια έλλειψη δουλειάς καθόλου.

Φαίνεται, λοιπόν, τι θα μπορούσε να είναι καινούργιο σε ένα τόσο προβληματικό θέμα όπως η θεραπεία και η πρόληψη της γρίπης και του ARVI; Ο καθένας εδώ και πολύ καιρό είναι γνωστός ως η μέθοδος της παλιάς "γιαγιάς", αυτή.