Κουτί για κουκούλες κουζίνας

Σήμερα θέλουμε να μιλήσουμε για τις λειτουργικές και αισθητικές ιδιότητες της κουκούλας. Θα καταλάβουμε γιατί χρειάζεστε ένα κουτί, πώς να το επιλέξετε και πώς να το εγκαταστήσετε.

Επιλέγοντας ένα νέο σετ κουζίνας, η σύγχρονη οικοδέσποινα δεν σκέφτεται καν το ερώτημα: χρειάζεται μια κουκούλα; Και πράγματι, η απάντηση είναι προφανής - φυσικά, είναι απαραίτητη, χωρίς να μην μπορεί να το κάνει χωρίς κουζίνα. Μετά από όλα, η κύρια λειτουργία της κουκούλας είναι ο καθαρισμός του αέρα στην κουζίνα, η οποία με τη σειρά της μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία ολόκληρης της οικογένειας.

Ανοξείδωτη κουκούλα

Η κουκούλα κέρδισε ταχύτατα ένα ρυθμό δημοτικότητας και από καιρό βρισκόταν σε ένα βήμα με νεροχύτη και εστία μαγειρέματος. Μετά από όλα, ο μηχανισμός εξαερισμού του θα αφαιρέσει μια οσμή που μπορεί εύκολα να απορροφήσει σε έπιπλα, κουρτίνες και τοίχους, αφαιρέστε τον καπνό και την αιθάλη.

Και αυτό σημαίνει ότι όλα τα προϊόντα καύσης δεν εγκατασταθούν στους τοίχους των πνευμόνων του σώματός σας.

Τύποι κουκούλες

Πριν επιλέξετε ένα κουτί ή συλλέγετε τον εαυτό σας, αποφασίστε για τον τύπο της κουκούλας σας. Θα εξαρτηθεί από τον τύπο του κουτιού.

Τύποι κουκούλες κατά τύπο συνδέσμου:

 1. Τύπος ανακάλυψης. Οι κουκούλες ανοιχτού τύπου απαιτούν πλήρη έκθεση, όλα τα στοιχεία του εξοπλισμού θα είναι ορατά, συμπεριλαμβανομένης της πρόσοψης και του σωλήνα εξαερισμού. Τέτοιες κουκούλες συχνά διαδραματίζουν έναν διακοσμητικό ρόλο, όπως είναι στην οπτική γωνία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το κόστος τους είναι πολύ υψηλότερο, επειδή οι σχεδιαστές πρέπει να εργαστούν σκληρά για την εμφάνισή τους.
 2. Ενσωματωμένος τύπος. Οι ενσωματωμένες κουκούλες είναι σχεδόν αόρατες, ειδικά όταν είναι κλειστές. Όλες οι λεπτομέρειες μιας τέτοιας κουκούλας είναι κρυμμένες σε ένα κουτί και μόνο η πρόσοψη της κουκούλας παραμένει στο προσκήνιο. Ως ποσοστό - το 80% κρύβεται σε ένα κιβώτιο, το 20% παραμένει στο προσκήνιο.

Μια μεγάλη δημοτικότητα στα διαμερίσματα προσλαμβάνουν τώρα κουκούλες. Δεδομένου ότι είναι πιο συνοπτικές, κομψές και καταλαμβάνουν λίγο χώρο.

Πλαστικοί αγωγοί αερισμού

Οι ανοιχτοί κουκούλες χρησιμοποιούνται συχνότερα σε ιδιωτικές κατοικίες, όπου το μέγεθος της κουζίνας σας επιτρέπει να μην εξοικονομείτε χώρο. Επίσης, αυτά τα εκχυλίσματα χρησιμοποιούνται ευρέως σε καλοκαιρινές κουζίνες, σε διαμερίσματα στούντιο.

Πολύ πρόσφατα, οι περιπτώσεις δυσαρέσκειας με το έργο της ανοικτής κουκούλας έχουν γίνει συχνότερες. Οι παρατηρήσεις των αγοραστών δείχνουν ότι η ανοιχτή κουκούλα έχει γίνει μόνο μια διακοσμητική λειτουργία.

Τύποι κουκούλες σε σχήμα:

 1. Νησί. Η κουκούλα είναι εγκατεστημένη χωρίς επαφή με τους τοίχους. Είναι στερεωμένο στο ανώτατο όριο. Τα πιο συχνά αυτά τα αποσπάσματα χρησιμοποιούνται σε κουζίνες τύπου νησιού. Όπου στη μέση του δωματίου είναι εξοπλισμένο με ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο τραπέζι με μια εστία.
 2. Τοίχου. Η κουκούλα είναι στερεωμένη στον τοίχο. Για αυτό το είδος χώρου και ένα ορισμένο ύψος οροφής είναι απαραίτητο.
 3. Ενσωματωμένο. Εξόρυξη μικρών μεγεθών, μάλλον λακωνική επιλογή. Χρησιμοποιείται σε διαμερίσματα μικρών και μικρότερων μεγεθών. Οι ενσωματωμένες κουκούλες θεωρούνται μια πολύ ισχυρή και υψηλής ποιότητας επιλογή.
 4. Η γωνία. Η γωνιακή κουκούλα έχει παρόμοιο σχεδιασμό και προσάρτηση στον τοίχο. Η διαφορά είναι ότι η κουκούλα έχει σχεδόν τριγωνικό σχήμα και εγκαθίσταται όταν η σόμπα είναι ενσωματωμένη στη γωνία της μονάδας κουζίνας.

Όπως μπορείτε να δείτε, οι κουκούλες έρχονται σε διαφορετικά σχήματα και σχέδια, αλλά όλα εκτελούν την ίδια λειτουργία και έχουν ένα κοινό μειονέκτημα: σχεδόν όλες οι κουκούλες απαιτούν κάλυψη των εσωτερικών στοιχείων.

Δομή του κουτιού για την εξαγωγή στην κουζίνα

Κουτί εκχύλισης στην κουζίνα

Σχεδόν όλοι οι εσωτερικοί χώροι της κουκούλας φαίνονται ανεπιτήδευτοι και εντελώς μη αντιπροσωπευτικοί, γι 'αυτό πρέπει να κρύβονται. Γι 'αυτό, σε συνδυασμό με την κουκούλα, χρησιμοποιείται ένα διακοσμητικό κουτί, το οποίο γίνεται ταυτόχρονα με ολόκληρο το σετ κουζίνας.

Αν έχετε λόγους για τους οποίους δεν παραγγείλατε ένα κουτί, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, καθώς ο σχεδιασμός δεν είναι πολύ δύσκολος.

Η μεγαλύτερη ζήτηση αφορά δύο τύπους κουκούλες που χρειάζονται ένα κουτί. Πρόκειται για μια ενσωματωμένη συμβατική κουκούλα και μια ενσωματωμένη τηλεσκοπική κουκούλα.

Αγωγοί εξαερισμού για κουκούλες κουζίνας ενσωματωμένη δομή

Η διαφορά είναι ότι η συμβατική κουκούλα είναι απλά χτισμένη πάνω από τη σόμπα και έχει ένα κανονικό μέγεθος και η τηλεσκοπική κουκούλα μπορεί να επεκταθεί και να ξεδιπλωθεί.

Η τυποποιημένη έκδοση του κουτιού είναι ένα συνηθισμένο ντουλάπι, ο εσωτερικός χώρος του οποίου καταλαμβάνεται από τα εσωτερικά στοιχεία της κουκούλας και του σωλήνα εξαερισμού. Η πρόσοψη της κουκούλας παραμένει έξω. Εάν οι διαστάσεις το επιτρέπουν, σε αυτό το ντουλάπι μπορείτε να κρύψετε οποιαδήποτε είδη κουζίνας.

Φροντίστε να σημειώσετε ότι τα λειτουργικά στοιχεία της συμβατικής κουκούλας είναι διαφορετικά από τη τηλεσκοπική κουκούλα. Ως εκ τούτου, η αρχή της κατασκευής του κουτιού για το σχέδιο, ελαφρώς διαφορετική.

Κουκούλες εξάτμισης στην κουζίνα

Καθορισμός των διαστάσεων του κιβωτίου για την κουκούλα κουζίνας

Πλάτος. Οι περισσότερες από τις ενσωματωμένες κουκούλες έχουν ένα τυπικό πλάτος: 500mm ή 600mm. Κατά συνέπεια, το μελλοντικό κουτί θα πρέπει να είναι είτε 500mm είτε 600mm. Όχι πια, καμία διαφορά στο μέγεθος του κιβωτίου και της κουκούλας θα μειώσει την αποδοτικότητα της συσκευής.

Αν το πλάτος του καλύμματος είναι διαφορετικό από το πρότυπο, το κιβώτιο πρέπει να κατασκευάζεται σύμφωνα με μεμονωμένα δεδομένα.

Βάθος. Με ένα τυπικό μέγεθος κουκούλας, το ελάχιστο βάθος πρέπει να είναι 280mm.

Αλλά αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτί, όπως ένα ντουλάπι, το βάθος του μπορεί να αυξηθεί.

Ύψος. Προσαρμόζοντας το ύψος της κουκούλας, πρέπει να λάβετε υπόψη δύο παράγοντες: την ανάπτυξη της οικοδέσποινας, έτσι ήταν άνετα να χρησιμοποιήσετε τον μηχανισμό εξαερισμού και την τυπική απόσταση που απαιτεί τεχνολογία ασφαλείας - τουλάχιστον 650mm και πάνω από 850mm.

Το ύψος του ίδιου του κιβωτίου πρέπει να αντιστοιχεί στο μέγεθος της σετ κουζίνας. Εάν διαφέρει από τον τοίχο της κουζίνας, ο σκοπός της καμουφλάζ θα πλησιάσει το μηδέν.

Ένα κουτί στην κουζίνα στην κουκούλα της ενσωματωμένης τροποποίησης

Ορατό τμήμα του κιβωτίου

Το μπροστινό μέρος του κουτιού μπορεί να κατασκευαστεί σε δύο εκδόσεις:

 • δύο πόρτες ταλάντευσης.
 • ένα οριζόντιο, το οποίο ανοίγει από κάτω προς τα πάνω.

Πώς θα ανοίξουν οι πόρτες εξαρτάται από εσάς και προσωπικά τις προτιμήσεις σας. Εδώ, λάβετε υπόψη την ανάπτυξή σας και τα χαρακτηριστικά σχεδίασης της κουζίνας.

Ως πρόσοψη, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε γυαλί, καθώς δεν κρύβει το εσωτερικό του κιβωτίου και του καθρέφτη. Η κύρια λειτουργία του καθρέφτη είναι η αύξηση του χώρου και στην περίπτωσή μας θα βρίσκεται σε επίπεδο πάνω από τα μάτια και ο ρόλος του στην αύξηση του χώρου θα είναι αμελητέος.

Τα κιβώτια για κουκούλες κρύβουν το hafrotruby

Η πρόσοψη του κουτιού κουζίνας δεν πρέπει να διαφέρει από τις προσόψεις άλλων ντουλαπιών κουζίνας. Μην ξεχνάτε, ο ρόλος του είναι μεταμφιεσμένος. Αυτό είναι πολύ εύκολο, αν παραγγείλετε ολόκληρο το σετ κουζίνας από έναν κατασκευαστή και ενημερώστε εκ των προτέρων τις διαστάσεις της μελλοντικής κουκούλας.

Εάν εσείς ο ίδιος έχετε αρχίσει να δημιουργείτε ένα κουτί, προσπαθήστε να πάρετε το ίδιο υλικό και μέσα για την εφαρμογή του χρώματος ή του σχεδίου.

Υλικό

Το υλικό για την κατασκευή του αγωγού για εξαγωγή είναι άμεσα αναλογικό με το υλικό από το οποίο συναρμολογείται το σετ κουζίνας.

Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα υλικά είναι φυσικό ξύλο, μοριοσανίδες και MDF.

Μπορεί να θεωρηθεί ότι το κιβώτιο δεν θα εκτίθεται σε νερό, θερμότητα ή ατμό ως πάγκο. Ως εκ τούτου, το υλικό για την κατασκευή του μπορεί να σωθεί. Όπως δείχνει η πρακτική, αυτό είναι ένα ψευδές συμπέρασμα.

Επιλογή αγωγού για εξάτμιση - μια σοβαρή κατοχή

Το κουτί, όπως και κάθε άλλη επιφάνεια της κουζίνας, εκτίθεται σε όλες τις χημικές αντιδράσεις που εμφανίζονται στην κουζίνα. Μυρίζει, γράσο, καπνούς και ατμό. Και πρέπει να καθαριστεί ακριβώς όπως και κάθε άλλη πρόσοψη. Ως εκ τούτου, το υλικό για το κιβώτιο πρέπει επίσης να αντέχει τους καθαριστικούς παράγοντες.

Για μεγαλύτερη αξιοπιστία και μεγαλύτερη εγγύηση, δοκιμάστε να παραγγείλετε ένα σετ κουζίνας από έναν κατασκευαστή.

Τοποθέτηση

Οι κουκούλες στερεώνονται με ειδικές οπές στις γωνίες, στις οποίες βιδώνονται τα μπουλόνια. Η τηλεσκοπική κουκούλα είναι τοποθετημένη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, εκτός από τον κατώτερο ορίζοντα, αφού έχει σταθεροποιηθεί "κατά την εγκατάσταση".

Η ιδιαιτερότητα των τηλεσκοπικών κουκούλας είναι ότι ένα μέρος του μηχανισμού πρέπει να βρίσκεται μέσα στο κουτί. Το τμήμα αυτό συνδέεται με τον κατώτερο ορίζοντα του κουτιού. Επομένως, ο χαμηλότερος ορίζοντας είναι κάπως αυξημένος σε σχέση με το κάτω μέρος του κουτιού.

Σχεδιασμός κουκούλας κουζίνας

Η εγκατάσταση της κουκούλας είναι μια αρκετά απλή διαδικασία: αφαιρέστε πρώτα τον ανώτερο ορίζοντα με τις πλευρές και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε αυτήν την κατασκευή στην κουκούλα. Στη συνέχεια, "στη θέση" ορίστε τον κάτω ορίζοντα και καθορίστε τη θέση του στο κουτί.

Περαιτέρω σε αυτό το επίπεδο, τρυπήστε τις τρύπες στις πλευρές του κιβωτίου και στερεώστε τον κάτω ορίζοντα.

Σας παρέχουμε σύντομη σύσταση για την τοποθέτηση κουκούλας σε κουτί. Φυσικά, υπάρχουν πολλά άλλα σχέδια, πιο περίπλοκα, αλλά αυτό είναι αρκετό για έναν επισκευαστή αρχής.

Απορροφητήρα - αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κουζίνας, γιατί θα σας σώσει από τις ανεπιθύμητες οσμές, ατμούς και το λίπος εναποτίθεται στα τοιχώματα του περιβλήματος. Φυσικά, μπορείτε να αερίσετε την κουζίνα ανοίγοντας τα παράθυρα, αλλά αυτό δεν είναι πάντα αποτελεσματικό και όχι πάντα δυνατό.

Μια κουκούλα χωρίς κουτί μοιάζει με ένα μη λειτουργικό μέρος των συσκευών κουζίνας και δημιουργεί μια αίσθηση συνεχούς επισκευής στην κουζίνα.

Ως εκ τούτου, το κουτί είναι μια σημαντική λεπτομέρεια στο εσωτερικό της κουζίνας σας, η οποία θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα εκ των προτέρων. Μετά από όλα, εάν παραγγείλετε ένα κουτί ξεχωριστά από το σετ κουζίνας - το κόστος του είναι υπερεκτιμημένο, αφού το μέγεθος της παραγγελίας είναι μικρό. Φυσικά, αν έχετε ξυλουργικές δεξιότητες, μπορείτε μόνο να ζηλέψετε και να ευχηθείτε καλή τύχη στη δουλειά σας.

Διαφορετικά, μην βιώσετε την πρώτη εμπειρία σε τόσο σημαντικό σχεδιασμό.

Ποιοι είναι οι αεραγωγοί για την κουκούλα; Πώς να φτιάξετε τα χέρια σας;

Χωρίς σύστημα σχεδίασης, είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς μια σύγχρονη κουζίνα όπου μαγειρεύεται το φαγητό. Οι λειτουργίες του περιλαμβάνουν τον καθαρισμό του αέρα, τη διατήρηση του μικροκλίματος και την απομάκρυνση επιβλαβών ουσιών. Προηγουμένως, γράψαμε σχετικά με τους σωλήνες εξαερισμού για κουκούλες, σήμερα θα μιλήσουμε για τα κουτιά.

Ποιες είναι οι κουκούλες;

Οι κουκούλες είναι τριών κύριων τύπων (περισσότερες λεπτομέρειες γράφτηκαν σε αυτό το άρθρο): κρέμασμα, ενσωματωμένο, θόλος. Τοποθετημένα σε συμπίεση, έχουν φίλτρα καθαρισμού και κρεμασμένα ακριβώς πάνω από τη σόμπα, χωρίς αγωγούς και εξαερισμό.

Προσοχή παρακαλώ! Στην ιστοσελίδα μας, ένας σχεδιαστής 3D κουζίνα 3D έχει εργαστεί. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με αυτό και να σχεδιάσετε την κουζίνα των ονείρων σας δωρεάν!

Υπάρχουν μοντέλα με μεταλλικό φίλτρο, το οποίο δεν χρειάζεται να αλλάζει αλλά μόνο περιοδικά πλένονται. Οι κουκούλες διαθέτουν πίνακες ελέγχου: με ρυθμιστικό, κουμπί, αφής και ηλεκτρονικό.

Οι συσκευές με ηλεκτρονικό έλεγχο είναι εξοπλισμένες με πρόσθετες λειτουργίες, όπως:

 • αυτόματη ενεργοποίηση κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
 • Αυτόματη ενίσχυση ισχύος με αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση.
 • η παρουσία ενός δείκτη όταν γεμίσει το φίλτρο ·
 • αυτόματο φωτισμό όταν ένα άτομο προσεγγίζει τη σόμπα.

Οι κουκούλες των τρούλων μοιάζουν περισσότερο με ένα στοιχείο τζάκι με αεραγωγό και έξοδο προς τον αγωγό εξαερισμού. Τα ενσωματωμένα μοντέλα εγκαθίστανται σε έπιπλα κουζίνας σε ειδικές θέσεις.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία μοντέλων με διάφορες πρόσθετες λειτουργίες. Έχουν επίσης ένα συρόμενο πάνελ και μια μεγάλη χωρητικότητα. Οι κουκούλες λειτουργούν σε δύο λειτουργίες:

 • Ρέοντας με το συμπέρασμα στο σύστημα εξαερισμού?
 • με ανακυκλοφορία, όπου ο καθαρισμός του αέρα γίνεται μέσω φίλτρων που παγιδεύουν λίπος. Τα φίλτρα είναι διαθέσιμα και επαναχρησιμοποιήσιμα. Επιπλέον, ο τελικός καθαρισμός γίνεται μέσω των φίλτρων άνθρακα. Ο αέρας καθαρίζεται κατά 70%. Τα φίλτρα άνθρακα πρέπει να αλλάξουν καθώς είναι βρώμικα.

Το σύστημα εξαγωγής και καθαρισμού απομακρύνει την υπερβολική υγρασία, τις δυσάρεστες οσμές του τηγανίσματος, τα προϊόντα καύσης, το διοξείδιο του άνθρακα. Συμβάλλει στην εισροή καθαρού αέρα και άνεση.

Ένα κιβώτιο είναι ένα είδος κατασκευής διαφόρων μορφών και μορφών, κατασκευασμένων από διαφορετικούς τύπους υλικών, τα οποία μάσκες, κρύβει τις λεπτομέρειες του αεραγωγού και των τμημάτων της κουκούλας.

Δίνει ολόκληρη τη δομή αισθητική εμφάνιση. Η εκτέλεση ορισμένων λειτουργικών εργασιών καθορίζει τον εξωτερικό σχεδιασμό, σε συνδυασμό με την κουζίνα.

Είδη κουκούλας σε σχήμα και τρόπο σύνδεσης

Έχοντας διαπιστώσει, σε ποια απόσταση από μια γραμμή αέρα σε ένα πιάτο, και επίσης έχει επιλεγμένο τύπο, είναι δυνατόν να πάρει ένα σχέδιο ενός κιβωτίου. Η μέθοδος στερέωσης μπορεί να είναι:

 1. Ανοιχτός τύπος, δηλαδή, στο προσκήνιο. Σε αυτό το είδος όλα τα στοιχεία είναι ορατά και κρυμμένα μόνο από την αυλάκωση και τον ίδιο τον αγωγό. Διαφέρουν σε διάφορα σχέδια. Το κόστος αυτών των δομών είναι πολύ υψηλότερο από το υπόλοιπο.
 2. Ενσωματωμένο - κρυμμένα από τα αδιάκριτα μάτια. Σε αυτόν τον τύπο όλα τα στοιχεία κλείνουν προσεκτικά. Μόνο το τμήμα της πρόσοψης είναι ορατό. Είναι πιο δημοφιλές λόγω της συμπαγούς και απλότητας του. Η ενσωματωμένη κουκούλα μοιάζει με μια κουζίνα με έπιπλα κουζίνας και διατηρείται στο ίδιο στυλ και σχέδιο.

Με τη μορφή δομών εξάτμισης είναι:

 1. Νησί - στερεωμένο απευθείας στην οροφή, συχνά πάνω από τον πάγκο και την εστία, που βρίσκεται στη μέση της κουζίνας. Η κουζίνα είναι τύπου νησιού και η επιφάνεια του τραπεζιού έχει τετράγωνη ή ορθογώνια θέα.
 2. Τοποθέτηση σε τοίχο - βρίσκεται στον τοίχο. Εδώ λαμβάνεται υπόψη το ύψος της οροφής και ο ελεύθερος χώρος στον τοίχο. Μπορούν να έχουν τη μορφή θόλου, τζάκι, πυραμιδική, ορθογώνια. Ένας τέτοιος σχεδιασμός μπορεί να γίνει χωρίς αερισμό.
 1. Ενσωματωμένο - Ένα βολικό επίπεδο σχεδιασμό για μικρές κουζίνες. Τοποθετημένο στον τοίχο ή απευθείας στο κουτί, δεν διαθέτει μεγάλους αεραγωγούς.
 2. Γωνιακό - έχει τριγωνικό σχήμα και είναι στερεωμένο στη γωνία των τοίχων και επίπλων κουζίνας πάνω από τη γωνιακή εστία.

Υλικά για την επιλογή κουτιών κουζίνας, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Διακοσμητικά κιβώτια, που κρύβουν τα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού, εκτελούν όχι μόνο τη λειτουργία της διακόσμησης, αλλά και μειώνουν τον θόρυβο του ηλεκτροκινητήρα της κουκούλας. Είναι σημαντικό, από ποιο υλικό κατασκευάζεται το κιβώτιο.

Πρέπει να είναι ανθεκτικό στην υγρασία, σε θερμοκρασιακές μεταβολές και να μην υπόκειται σε χημικά και μηχανικά αποτελέσματα κατά το μαγείρεμα.

Το κουτί οποιουδήποτε υλικού πρέπει να καθαρίζεται τακτικά από σκόνη, γράσο και ακαθαρσίες. Τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τα κουτιά έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Επομένως, κατά την αγορά ή την αυτοπαραγωγή είναι απαραίτητο να ληφθεί αυτό υπόψη. Οι κατασκευές κατασκευάζονται από τα ακόλουθα υλικά: πλαστικό, μέταλλο, ξύλο και γυψοσανίδες.

Πλαστική κατασκευή

Το πλαστικό είναι το χλωριούχο πολυβινύλιο. Τα πλαστικά κουτιά έχουν στρογγυλό και ορθογώνιο σχήμα. Το ορθογώνιο κιβώτιο είναι πιο οργανικό, και φαίνεται καλό με ντουλάπια στην κουζίνα.

Ταχεία και εύκολη συναρμολόγηση. Το υλικό έχει μεγάλη ηχομόνωση, ανθεκτικό και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, δεν είναι επιρρεπή στη διάβρωση. Εύκολη κοπή και προσαρμογή στη θέση του. Είναι πολύ ελαφρύ σε βάρος.

Τα μειονεκτήματα του πλαστικού μπορούν να αποδοθούν στο γεγονός ότι το λευκό χρώμα τελικά γίνεται κίτρινο, ματ, γκρι. Σχηματίζει βαθουλώματα κάτω από το βάρος αντικειμένων ή από μηχανική πρόσκρουση.

Μετά από λίγο, η επιφάνειά του γίνεται πορώδης, όπου η σκόνη και η βρωμιά διεισδύουν, η οποία είναι δύσκολο να αφαιρεθεί. Όταν συναρμολογείτε αρμούς από πλαστικό, πρέπει να ακολουθήσετε την ακολουθία.

Για στεγανότητα, έτσι ώστε ο βρώμικος αέρας να μην φτάσει στην επιφάνεια του κιβωτίου και να μην εισχωρήσει στο δωμάτιο, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί σιλικόνη στους αρμούς. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μέρη σύνδεσης για τη σύνδεση.

Με τη βοήθειά τους, τα κανάλια συνδέονται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και υπό οποιαδήποτε γωνία. Οι σύνδεσμοι της κατασκευής πρέπει να εγκαθίστανται συχνά σε όλο το μήκος σε απόσταση όχι μικρότερη από ένα μέτρο και επίσης να ενισχύονται στις διασταυρώσεις των τμημάτων μεταξύ τους.

Μεταλλική κατασκευή

Ένα κουτί ή μια κουκούλα από μέταλλο είναι πιο αξιόπιστη. Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ιδανική πρώτη ύλη. Το συνήθη μέταλλο είναι επικαλυμμένο με σκόνη

Ο ανοξείδωτος χάλυβας καθαρίζεται εύκολα, δεν απορροφά βρωμιά, ανθεκτικό και ανθεκτικό. Έχει κομψό μοντέρνο σχεδιασμό. Δεν υπάρχουν γρατσουνιές πάνω του. Το υλικό δεν διαβρωθεί.

Τα μειονεκτήματα είναι - η υψηλή τιμή και η παρουσία μιας μονότονης σειράς χρωμάτων. Η πολυπλοκότητα της συναρμολόγησης, η ανάγκη για ακρίβεια των μετρήσεων. Η δομή είναι βαρύ και απαιτεί ασφαλή προσκόλληση.

Ένα κουτί αυτού του υλικού δεν προστατεύει από τον θόρυβο και τα δακτυλικά αποτυπώματα που είναι δύσκολο να διαγραφούν παραμένουν στην επιφάνεια. Δεν ταιριάζει πάντα στο εσωτερικό των επίπλων, φαίνεται δύσκολο.

Κατά τη συναρμολόγηση του μεταλλικού πλαισίου, η συγκόλληση χρησιμοποιείται και κόβεται από βουλγαρικό. Εάν το μεταλλικό φύλλο είναι λεπτό, αντικαταστήστε τη συγκόλληση με κόλλα για μέταλλο. Τα φύλλα επικαλύπτονται.

Κατασκευές γυψοσανίδας

Γυψοσανίδα - προσιτό υλικό έχει κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα μεταξύ άλλων τύπων υλικών. Για την κατασκευή αεραγωγών, επιλέγονται σήματα ανθεκτικά στην υγρασία.

Φτηνές ελαφρύ υλικό - γυψοσανίδα διακρίνεται από την απλότητα της συναρμολόγησης οποιασδήποτε διαμόρφωσης και του σχήματος. Είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν μεταλλικά προφίλ για εγκατάσταση.

Σας επιτρέπει να συναρμολογήσετε έναν αγωγό για να αποκρύψετε τον αγωγό για μικρό χρονικό διάστημα. Πρέπει να δουλέψετε με γυψοσανίδες, καθώς το υλικό είναι αρκετά εύθραυστο.

Το υλικό είναι βολικό και εύκολο στη διαδικασία, έτσι ώστε το κουτί μπορεί να κατασκευαστεί και να συναρμολογηθεί από τον εαυτό σας, χωρίς περιττές δαπάνες και να προσελκύσει τον πλοίαρχο. Το τελικό κουτί μπορεί να μεταποιηθεί, να τεθεί σε στρώση και να εφαρμοστεί φινίρισμα φινιρίσματος με πλακάκια, ταπετσαρία, μωσαϊκό και άλλο υλικό για διακόσμηση.

Με σωστή λειτουργία και προεπεξεργασία των αποτελεσμάτων, θα διαρκέσει πολύ καιρό.

Διακοσμητικό κουτί από ξύλο

Ένα ξύλινο κουτί φαίνεται αρμονικά με μια κουζίνα από το ίδιο υλικό. Έχοντας τις ίδιες ιδιότητες, θα είναι μέρος της κουζίνας, συμπληρώνοντας το σχεδιασμό ενός συγκεκριμένου στυλ, εκπληρώνοντας επίσης έναν λειτουργικό σκοπό.

Ένα δέντρο είναι ένα οικολογικά αξιόπιστο υλικό που απαιτεί λίγη συντήρηση. Το μειονέκτημα είναι η σοβαρότητα της τελικής δομής.

Κανόνες για την επιλογή του τμήματος του αγωγού

Οι αεραγωγοί έρχονται σε πλαστικό και αλουμίνιο, κυματοειδείς και στρογγυλοί. Τα ορθογώνια σχέδια φαίνονται αρμονικά στο υπόβαθρο των ορθογώνιων καμπίνων.

Οι στρογγυλοί αγωγοί είναι πιο αποδοτικοί λόγω της μικρότερης αντοχής στη διέλευση του αέρα. Οι κυματοειδείς σωλήνες είναι μαλακοί, λυγίζουν εύκολα σε κάθε γωνία και δεν έχουν βάρος.

Απομονώνονται ανεπαρκώς από τον θόρυβο και στην εσωτερική επιφάνεια, έχοντας μια δομή με ραβδώσεις, μολύνουν γρήγορα. Κατά την εγκατάσταση συνιστάται να τεντώνετε όσο το δυνατόν περισσότερο τις πτυχές της αυλακώσεως για να μειώσετε την ανακούφιση για τη συσσώρευση ακαθαρσιών.

Για να επιτευχθεί ο καλός καθαρισμός και η πρόσληψη καθαρού αέρα, καθώς επίσης και ότι η εργασία του αγωγού αέρα διεξάγεται χωρίς διακοπή και θόρυβο, είναι απαραίτητο να υπολογιστούν οι διαστάσεις και η διάμετρος του αεραγωγού.

Η διάμετρος αυτού του σχεδιασμού πρέπει να είναι ίση ή να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από τη διάμετρο για την έξοδο στην κουκούλα. Η μικρότερη διάμετρος μειώνει την απόδοση και την απόδοση της λειτουργίας, καθώς αυξάνεται η αντίσταση του αέρα που περνάει.

Η ισχύς του εκχυλίσματος μειώνεται επίσης. Κατά την εγκατάσταση του αγωγού, δεν μπορείτε να σχεδιάσετε αιχμηρές γωνίες, γωνίες 90 °. Για να αποτραπεί η επιστροφή του αέρα, πρέπει να τοποθετηθεί μια βαλβίδα ελέγχου.

Οι αεραγωγοί πρέπει να βρίσκονται πάνω από τις επιφάνειες μαγειρέματος. Το μήκος των σωλήνων για την εκκένωση αέρα δεν είναι μεγαλύτερο από 3 μέτρα.

Για να εξαγάγετε τη μέγιστη δυνατή χρήση και να εργαστείτε σωστά, η απόσταση μεταξύ της κουζίνας και της κουκούλας δεν πρέπει να ξεπερνά τα 75 cm.

Όταν επιλέγετε κουκούλες για κουζίνες και κουτιά για ντεκόρ, πρέπει να βασίζεστε σε τεχνικές παραμέτρους, διαστάσεις κουζίνας, προσωπική προτίμηση, οικονομική θέση. Επίσης, μελετήστε τα χαρακτηριστικά των υλικών και τη λειτουργικότητά τους.

Με όλα τα στοιχεία, μπορείτε να επιλέξετε τις κατάλληλες επιλογές για κουκούλες για την κουζίνα σας. Αγοράστε ένα κουτί ή δημιουργήστε το δικό σας, κρύψτε τα ογκώδη και άσχημα τμήματα του αγωγού. Και η κουζίνα σας θα έχει ξεχωριστή κομψή εμφάνιση.

Πλεονεκτήματα των πλαστικών αγωγών για κουκούλες κουζίνας

Ο ποιοτικός αερισμός στην κουζίνα σας επιτρέπει να μην αναπνέετε την εξάτμιση, η οποία αναπόφευκτα συνοδεύει τη διαδικασία μαγειρέματος και εξασφαλίζει την ασφάλεια των επίπλων. Ο απορροφητήρας τοποθετείται ακριβώς πάνω από την πλάκα και ο άξονας εξαερισμού μπορεί να τοποθετηθεί σε κάποια απόσταση. Για τη σύνδεσή τους, χρησιμοποιούνται ειδικοί σωλήνες - αγωγοί αέρα. Ας μάθουμε πώς να επιλέγουμε, να συλλέγουμε και να συγκαλύψουμε τον πλαστικό αγωγό για την κουκούλα κουζίνας.

Οι πλαστικοί σωλήνες χαρακτηρίζονται από μεγάλη διάρκεια ζωής και εύκολη εγκατάσταση. Επιπλέον, τα προϊόντα PVC είναι ασφαλή από άποψη φιλικότητας προς το περιβάλλον και υγιεινής.

Ποικιλίες

Οι αεραγωγοί που χρησιμοποιούνται για κουκούλες κουζίνας διαφέρουν σε υλικό κατασκευής, σχήμα και επίπεδο ακαμψίας.

Οι σωλήνες εξάτμισης είναι κατασκευασμένοι από διάφορους τύπους πλαστικών:

 • PVC;
 • φθοροπλαστικό;
 • πολυπροπυλένιο.
 • πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης.

Για τη σύνδεση με την συσκευή εξαγωγής στην κουζίνα, οι πρώτοι 3 τύποι είναι κατάλληλοι: είναι ανθεκτικοί σε υψηλές θερμοκρασίες.

Τα προϊόντα για κουκούλες κουζίνας μπορούν να είναι κυματοειδείς (εύκαμπτες), όπως στην επόμενη φωτογραφία, ή από σκληρό μαλακό πλαστικό.

Αγωγοί με ορθογώνια ή κυκλική διατομή επιλέγονται.

 • Ορθογωνικά πλαστικά κανάλια είναι συμπαγή, εύκολο να κρύβονται κάτω από μια ψευδοροφή, είναι πιο βολικά από την άποψη της εγκατάστασης.
 • Οι στρογγυλοί αγωγοί για το σχέδιο χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη χωρητικότητα και χαμηλότερο επίπεδο θορύβου.

Σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και διαστάσεις

Θυμηθείτε ότι κατά την αγορά αεραγωγών από PVC, θα πρέπει να αποθηκεύσετε τους προσαρμογείς που χρειάζεστε για να συνδέσετε το πλαστικό σωλήνα και την κουκούλα. Επίσης, οι προσαρμογείς χρησιμοποιούνται για καμπύλες αγωγών και σύνδεση με τον γενικό εξαερισμό. Εάν το κυματοειδές αντικείμενο χρησιμοποιείται για το σχέδιο, τότε είναι δυνατό να αποθηκευτούν οι προσαρμογείς για την κάμψη του σωλήνα.

Σημαντικό! Το μήκος του σωλήνα PVC δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 μέτρα. Διαφορετικά, η απόδοση της κουκούλας θα πέσει με κάθε επιπλέον μετρητή.

Κάθε κάμψη επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία της κουκούλας. Κατά την εγκατάσταση του αγωγού στην κουζίνα, προσπαθήστε να αποφύγετε γωνίες των 90 μοιρών. Αυτό θα προκαλέσει υπερφόρτωση της κουκούλας, γεγονός που θα μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Επιτρέπεται να εκτελούνται όχι περισσότερο από 3 γόνατα και στροφές.

Η διάμετρος του πλαστικού σωλήνα επιλέγεται στην εγκάρσια τομή της οπής αερισμού. Οι διαστάσεις των ορθογώνιων και τετράγωνων αγωγών PVC κουζίνας είναι στάνταρ. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες τιμές: 110 × 55, 120 × 60 και 204 × 60 mm. Οι διαστάσεις των στρογγυλών πλαστικών σωλήνων διαφέρουν από 110 έως 150 mm σε διάμετρο.

Μπορείτε να αγοράσετε αυτά τα προϊόντα σχεδόν σε κάθε κατάστημα κατασκευών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή για τους εύκαμπτους αεραγωγούς είναι ελαφρώς υψηλότερη από ότι για τα επίπεδη κανάλια PVC.

Τοποθέτηση

Οι πιο πρακτικοί και βολικοί σωλήνες είναι κυματοειδείς. Κόβονται σε κομμάτια του σωστού μεγέθους και συνδυάζονται με τα στοιχεία της κουκούλας και του άξονα εξαερισμού στην κουζίνα. Συνιστάται η αντικατάσταση της τυπικής σχάρας εξαερισμού με ειδικό - με ενσωματωμένο σωλήνα σύνδεσης. Ως σφιγκτήρες χρησιμοποιούνται σφιγκτήρες. Για μεγαλύτερη αξιοπιστία, οι αρμοί υφίστανται επεξεργασία με στεγανωτικό.

Δώστε προσοχή! Οι κυματοειδείς σωλήνες εγκαθίστανται στη μέγιστα τεντωμένη θέση. Αυτή η προσέγγιση εξασφαλίζει την ονομαστική απόδοση του εξαερισμού της κουζίνας.

Οι αγωγοί από λείο PVC τοποθετούνται σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο. Ο σωλήνας κόβεται από ένα χαλύβδινο εργαλείο πάνω από το μέταλλο σε κομμάτια του σωστού μεγέθους και στερεώνεται στα στοιχεία της κουκούλας με τη βοήθεια προσαρμογέων. Ο σωλήνας πρέπει να διεισδύσει μέσα στο σωλήνα περίπου 50 mm. Τα σημεία στερέωσης επεξεργάζονται με σιλικόνη.

Συμβουλές! Η εγκατάσταση της κουκούλας πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα. Διαφορετικά, η διάρκεια ζωής των προϊόντων PVC θα μειωθεί σημαντικά.

Αν έχετε εγκαταστήσει μια ισχυρή κουκούλα, μπορεί να εμφανιστεί η αντίστροφη πρόσφυση έλξης. Με άλλα λόγια, η κουζίνα θα έχει αρώματα από τον γενικό άξονα εξαερισμού. Αυτό ισχύει για ισχυρά μοντέλα, των οποίων η χωρητικότητα είναι περίπου 600-700 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Για να αποφύγετε ένα τέτοιο φαινόμενο, συνιστάται η εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής. Αυτές οι συσκευές μπορούν να κατασκευαστούν σε δύο εκδόσεις:

 • τύπος ταινίας.
 • με τη μορφή πλαστικού δίσκου στον άξονα.

Η βαλβίδα πρέπει να εγκατασταθεί κάθετα, διαφορετικά θα λειτουργήσει με το δικό της βάρος.

Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με άλλο τρόπο: πάρετε την κουκούλα απευθείας στο δρόμο. Για να γίνει αυτό, κάντε μια τρύπα στον τοίχο του σπιτιού με τη σωστή διάμετρο. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι πριν από την έναρξη αυτών των εργασιών είναι απαραίτητο να αποκτήσετε άδεια στις οικιακές και κοινοτικές υπηρεσίες και ΔΔΠ.

Για να αποφύγετε τέτοιες δυσκολίες, συνιστάται να συμβουλευτείτε τον πωλητή σχετικά με τη δύναμη της κουκούλας και να συσχετίσετε αυτές τις παραμέτρους με την περιοχή της κουζίνας. Για τις ανάγκες της μέσης οικογένειας που ζει σε ένα τυπικό πολυώροφο κτίριο, υπάρχει αρκετή δύναμη χαμηλής ισχύος.

Πώς να κρύψετε τον αεραγωγό στην κουζίνα

Πλαστικά κανάλια πιο οργανικά προσαρμόζονται στο σχεδιασμό του δωματίου από τα μεταλλικά. Αλλά ακόμη και μπορούν να χαλάσουν το βλέμμα της κουζίνας, έτσι οι περισσότεροι δάσκαλοι προτιμούν να κρύψουν αυτό το στοιχείο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι τέτοιας καμουφλάζ.

 • Οι αγωγοί του αγωγού κρύβονται κάτω από οροφές πολλαπλών επιπέδων, αιωρούμενων ή τεντωμένων. Για αυτό, ένα ειδικό κουτί κατασκευάζεται από χαρτόνι γύψου, που κρύβει σχεδόν ολόκληρο το σύστημα. Αλλά αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη μόνο στην περίπτωση που μια γενική επισκευή προγραμματίζεται στην κουζίνα με αντικατάσταση οροφής. Εάν η κουκούλα εγκατασταθεί μετά την ολοκλήρωση, τότε το κρύβετε κάτω από το ταβάνι είναι απίθανο να πετύχει.
 • Για να καλύψετε τους αγωγούς, μπορείτε να αγοράσετε ή να κατασκευάσετε ένα ειδικό κουτί από PVC ή GKL. Αυτό το διακοσμητικό στοιχείο είναι εύκολα επιλεγμένο ή διακοσμημένο με τελειώματα. Επιπλέον, στο κουτί μπορείτε να κόψετε επιπλέον φώτα.
 • Εάν η κουζίνα θα αγοραστεί έπιπλα γίνει κατά παραγγελία, μπορείτε να βάλετε την κουκούλα σε αυτό. Για να γίνει αυτό, αρκεί να ενημερωθείτε για την επιθυμία του πλοίαρχου για εγκατάσταση επίπλων. Ο αγωγός αέρα μπορεί να ενσωματωθεί μόνιμα στα ντουλάπια της κουζίνας ή να κατασκευαστεί σε μια ολισθαίνουσα παραλλαγή.
 • Τέλος, μπορείτε απλά να ζωγραφίσετε τον σωλήνα αεραγωγού. Εάν εκδηλώσετε μια φαντασία, μπορείτε να πάρετε μια αρκετά πρωτότυπη διακόσμηση για την κουζίνα.

Για να εξασφαλίσετε ότι όλα τα στοιχεία του αερισμού της κουζίνας έχουν το ίδιο χρώμα, συνιστάται η αγορά έτοιμων σετ. Μερικοί κατασκευαστές πωλούν τα προϊόντα τους σύμφωνα με το σχέδιο: κουκούλα + αγωγός + πρόσθετο στοιχείο = αποτελεσματικός αερισμός στην κουζίνα.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ποιότητα των υλικών. Θυμηθείτε ότι οι κουκούλες που κατασκευάζονται από χαμηλής ποιότητας πρώτες ύλες ή με παραβίαση της τεχνολογίας παραγωγής, δεν θα διαρκέσουν περισσότερο από 5 χρόνια. Παράλληλα, τα προϊόντα PVC από δοκιμασμένους κατασκευαστές έχουν σχεδιαστεί για τουλάχιστον 30 χρόνια λειτουργίας.

Βήμα προς βήμα οδηγίες για την εγκατάσταση ενός πλαστικού αγωγού για τον απαγωγέα - στο παρακάτω βίντεο. Κάντε ερωτήσεις σχετικά με την επιλογή και την εγκατάσταση στα σχόλια.

Πλαστικές κουκούλες για κουκούλες: αναθεώρηση των ειδών + κανόνες εγκατάστασης

Συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού υπάρχουν σε σχεδόν κάθε διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι. Αποτελούνται από μια συσκευή εισαγωγής αέρα και έναν αγωγό για το σχέδιο, ο οποίος μπορεί να είναι κατασκευασμένος από διαφορετικά υλικά.

Η πλαστική έκδοση χρησιμοποιείται ευρέως λόγω της οικονομίας, της αντοχής και της ευκολίας εγκατάστασης, η οποία μπορεί να γίνει ανεξάρτητα.

Κύριες παράμετροι των υφιστάμενων συστημάτων

Για την κανονική λειτουργία του συστήματος εξαερισμού που χρησιμοποιεί το καπό, πρέπει να υπολογίσετε σωστά τις παραμέτρους του αγωγού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, για οικιακούς σκοπούς, μπορείτε να παραλάβετε πλαστικά κουτιά τυπικών σχημάτων και μεγεθών.

Κανόνες για την επιλογή του τμήματος του αγωγού

Η κύρια παράμετρος του κουτιού εξαερισμού είναι το εσωτερικό του τμήμα. Η ταχύτητα ροής κατά μήκος του καναλιού εξαρτάται από αυτό και από την ισχύ έλξης. Η διατομή επιλέγεται με βάση τη μέγιστη ποσότητα αέρα που πρέπει να περάσει.

Τα κανονικά έγγραφα που ρυθμίζουν την ταχύτητα των πλαστικών αγωγών οικιακής χρήσης δεν είναι διαθέσιμα, επομένως, καθοδηγούνται από τιμές πρακτικά επαληθευμένες στην πράξη, ίσες με 3-7 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Το μέγεθος του τμήματος του αγωγού λαμβάνεται ίσο ή ελαφρώς μεγαλύτερο από αυτό του αγωγού του αγωγού εξαγωγής, το μέγεθος του οποίου υποδεικνύεται στο διαβατήριο της διάταξης.

Εάν δεν προγραμματίζεται η κανονική λειτουργία της μέγιστης λειτουργίας, τότε σε αυτήν την περίπτωση επιτρέπεται η αναλογική μείωση του τμήματος του κουτιού εξαερισμού σε σχέση με το μέγεθος του ανοίγματος εξόδου.

Έτσι, αν S - την περιοχή του τμήματος αγωγού του αγωγού εξαγωγής, Ν - την ένταση του μεταφερόμενου αέρα στη μέγιστη λειτουργία της συσκευής, Μ - την ποσότητα αέρα που πρέπει να περάσει στον προγραμματισμένο τρόπο λειτουργίας, τότε η απαιτούμενη διατομή του κουτιού υπολογίζεται από τον τύπο:

P = S * (Μ / Ν)

Η ανεπαρκής τιμή του τμήματος του κουτιού οδηγεί σε σημαντικές ταχύτητες αέρα, αύξηση της δύναμης τριβής και ως εκ τούτου στις ακόλουθες αρνητικές επιπτώσεις:

 • υπάρχει αύξηση του φορτίου στους μηχανισμούς εξαερισμού της κουκούλας, γεγονός που οδηγεί σε μείωση της διάρκειας ζωής της συσκευής και επιπλέον κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.
 • λόγω της αύξησης της αντίστασης υπάρχει μείωση της μέγιστης χωρητικότητας, η οποία μειώνει την κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο.
 • ως αποτέλεσμα της εμφάνισης αεροδυναμικών επιδράσεων στον αγωγό αερισμού, το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία αυξάνεται.
 • υπάρχει μια αύξηση της πίεσης του αέρα από το εσωτερικό στα στοιχεία του συστήματος, καθώς και η εμφάνιση κραδασμών, η οποία απαιτεί πιο αξιόπιστη σύνδεση και σφράγιση.

Εάν το τμήμα του κιβωτίου είναι περισσότερο από αναγκαίο, αυτό δεν θα επηρεάσει δυσμενώς τη λειτουργία του συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού, αλλά θα οδηγήσει σε περιττές οικονομικές δαπάνες.

Επιπλέον, οι αεραγωγοί αερισμού και άλλες μονάδες μεγάλου μεγέθους είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν και να ενσωματωθούν στο σχεδιασμό των χώρων.

Είδη μορφών και μεγέθη δείγματος

Οι πλαστικοί αεραγωγοί έχουν στρογγυλό ή ορθογώνιο σχήμα. Η περιφέρεια έχει την ελάχιστη περίμετρο σε σύγκριση με άλλα γεωμετρικά σχήματα με την ίδια περιοχή.

Κουτί εκχύλισης στην κουζίνα

Δεν κάθε οικογένεια σκέφτεται για το σκοπό του κουτιού για το σχέδιο στην κουζίνα τους. Ποιος είναι ο σκοπός και οι στόχοι της; Τι είναι πιο αποτελεσματικό, πώς να το εγκαταστήσετε σωστά και αισθητικά; Αξίζει να εξεταστούν αυτά τα ερωτήματα, καθώς ο εξαερισμός στην καθημερινή ζωή παίζει σημαντικό ρόλο για ένα άτομο. Ας εξετάσουμε αυτό το θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Στόχοι και στόχοι

 1. Απόκρυψη της δυσάρεστης μορφής του συστήματος εξαερισμού.
 2. Δίνοντας την κουκούλα κομψή εμφάνιση και συνοπτικό συνδυασμό με ένα σετ κουζίνας.
 3. Απομονώστε το θόρυβο που εκπέμπεται από την κουκούλα κατά τη λειτουργία.
 4. Για να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί ο ξηρός και υγρός καθαρισμός.
 5. Σερβίρετε ως πρόσθετο σύστημα υποστήριξης για το σύστημα εξάτμισης.
 6. Τοποθετήστε τα αντικείμενα κουζίνας στον ελεύθερο χώρο σας.

Είδη εξαερισμού

Ο τύπος κιβωτίου και ο τρόπος τοποθέτησης εξαρτάται από τον τύπο και τον τύπο του ίδιου του καλύμματος εξαερισμού. Ο εξαερισμός του κουζίνας είναι ανοιχτός και κλειστός (ενσωματωμένος) τύπος:

 • Ο ανοιχτός τύπος υποθέτει ότι όλα τα στοιχεία της πρόσοψης του καλύμματος και του σωλήνα εξαερισμού βρίσκονται στο προσκήνιο. Για αυτόν τον τύπο εξαερισμού, τα κουτιά φέρουν όχι μόνο χρήσιμη αλλά και αισθητική λειτουργία.

Για κουκούλες ανοιχτού τύπου παρέχονται κιβώτια που βρίσκονται στη μέση της κουζίνας ή δίπλα στον τοίχο. Στην εμφάνιση είναι ένας μαζικός σωλήνας που προέρχεται από την οροφή. Στη βάση του σωλήνα στερεώνεται μια σχάρα, συνήθως διακοσμημένη με τη μορφή ενός ορθογώνιου θόλου. Αυτό το είδος είναι στην αγορά το πιο ακριβό είδος κουτιού. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο διακοσμητικός ανοικτός εξαερισμός απαιτεί πολύ ελεύθερο χώρο στην κουζίνα.

 • Ο ενσωματωμένος τύπος κουκούλας υποθέτει ότι το μεγαλύτερο μέρος του συστήματος εξαερισμού είναι αόρατο. Στον ανοιχτό χώρο, παραμένει μόνο η πρόσοψη της κουκούλας. Το κουτί καλύπτει ολόκληρο τον αγωγό αέρα και τα στοιχεία του.

Για την κλειστή εκχύλιση υπάρχουν δύο παραλλαγές του κιβωτίου. Στην πρώτη περίπτωση, πρόκειται για διακόσμηση με συμβατικό σχεδιασμό με τη μορφή τυποποιημένου τοίχου. Στο δεύτερο - αυτό είναι ένα κουτί με τηλεσκοπικό σχεδιασμό, το οποίο διαφέρει από το συνηθισμένο μόνο στο ότι τα μέρη του σας επιτρέπουν να γλιστρήσετε έξω και να ξεδιπλώσετε.

Μέσα στο περίβλημα είναι όλα τα στοιχεία αερισμού και ο σωλήνας. Με τη σωστή θέση του ντουλαπιού, είναι δυνατόν να τοποθετηθεί αποθήκη κουζίνας σε αυτό. Ο ενσωματωμένος τύπος κουκούλας βρίσκεται πάνω από την εστία.

Διαστάσεις

Για να κάνετε το κιβώτιο για την κουκούλα να φαίνεται λακωνικό με το σετ κουζίνας, είναι απαραίτητο να επιλέξετε τις σωστές διαστάσεις για αυτό. Επειδή συνήθως ο διακοσμητής για το σχέδιο γίνεται σύμφωνα με τις τυποποιημένες διαστάσεις, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί το πλάτος, το βάθος και το ύψος της κατασκευής:

Πλάτος - 500 mm. βάθος - 280 mm. ύψος - 650 mm. Αυτές οι διαστάσεις είναι ελάχιστες σύμφωνα με το πρότυπο, οι τιμές αυτές μπορούν να αυξηθούν αναλόγως μεταξύ τους εάν είναι απαραίτητο ή επιθυμητό από την οικοδέσποινα της κουζίνας.

Το βάθος του κιβωτίου υπολογίζεται βάσει των διαστάσεων της ίδιας της κουκούλας. Εάν σκοπεύετε να τοποθετήσετε τα αξεσουάρ κουζίνας σε ένα ντουλάπι, αυτό το γεγονός πρέπει να λαμβάνεται υπόψη εκ των προτέρων, κατά τον υπολογισμό των διαστάσεων του μελλοντικού καταψύκτη. Ο απαιτούμενος αριθμός χιλιοστών θα πρέπει να προστεθεί σε βάθος, δεδομένου του μεγέθους των κρεμαστών ντουλαπιών, τα οποία βρίσκονται ήδη στην κουζίνα.

Κατά τον καθορισμό του ύψους του κουτιού, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο σχεδιασμός του εσωτερικού της κουζίνας στο σύνολό του, καθώς και η διαθεσιμότητα ελεύθερου χώρου. Ίσως θα είναι περίπλοκη ή θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις ελάχιστες επιτρεπόμενες παραμέτρους. Είναι σημαντικό το ύψος από την εστία στην κουκούλα να κυμαίνεται από 65 cm έως 85 cm. Οι διαστάσεις αυτές συνιστώνται για την πλήρη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, κάτι που θα επηρεάσει το άνετο μαγείρεμα. Οι διαστάσεις του αγωγού για το σχέδιο πρέπει να παρέχουν τον απαραίτητο χώρο για πρόσθετες λεπτομέρειες της κατασκευής.

Επιλογή υλικού

Όταν υπολογίζονται οι διαστάσεις, είναι απαραίτητο να καθοριστεί το υλικό του διακοσμητή της κουκούλας. Μην αποθηκεύετε την αγορά ποιοτικού υλικού, καθώς αυτό το κουτί έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί για αρκετά χρόνια. Θα εκτίθεται σε διάφορες επιδράσεις: ηλιακό φως, αλλαγές θερμοκρασίας, χημικές επεξεργασίες, κρούσεις, κλπ. Θα πρέπει να φροντίσετε αυτό εκ των προτέρων, να ξοδέψετε λιγότερα νεύρα, δύναμη και χρήματα.

Το υλικό για διακόσμηση του συστήματος εξάτμισης, κατά κανόνα, αντιστοιχεί στο υλικό της εγκατεστημένης κουζίνας. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούν πλαστικό, ξύλο, gipsokartonnoe προϊόν, μέταλλο.

 • Το πλαστικό κουτί κατασκευάζεται από PVC. Αυτό το υλικό είναι μικρό σε βάρος και ανθεκτικό στην καθημερινή ζωή. Το προϊόν PVC είναι περιβαλλοντικά ασφαλές, ανθεκτικό στις χημικές αντιδράσεις, σχετικά ισχυρό και ανθεκτικό στις ξαφνικές μεταβολές της θερμοκρασίας. Το πλαστικό έχει αποδειχθεί ότι είναι εύκολο στην εγκατάσταση και εύκολο στη χρήση.

Ένα κουτί από προϊόντα PVC είναι δυνατό, λόγω της ευελιξίας του, να παράγει οποιοδήποτε σχήμα (στρογγυλό, τετράγωνο, τριγωνικό, ορθογώνιο). Είναι εύκολο να συνδυαστεί με οροφή τέντωμα, διακοσμητικά ταπετσαρία. Η αρνητική πλευρά του πλαστικού κουτιού είναι μια υψηλή τιμή.

 • Ένα ξύλινο κουτί για το σχέδιο μπορεί να κατασκευαστεί με το χέρι. Με βάση το είδος του δέντρου από την μελλοντική κατασκευή θα είναι από, η κατηγορία βάρους είναι πολύ διαφορετική. Υπάρχει ένα δέντρο ελαφρού βάρους, υπάρχει πολύ βαρύ. Αξίζει να το προβλέψουμε εκ των προτέρων, έτσι ώστε η στερέωση να κρατά σταθερά.

Το ξύλινο κουτί δεν είναι ανθεκτικό στη λειτουργία και προκαλεί δυσκολίες στον καθαρισμό. Η σκόνη ρύθμισης πρέπει να καθαρίζεται πιο συχνά, διαφορετικά θα εισχωρήσει στο ανώτερο στρώμα του δέντρου. Στις επιπτώσεις το ξύλινο προϊόν αρκετά ισχυρό, στις χημικές αντιδράσεις δεν είναι πάντα απόδειξη. Επιπλέον, το δέντρο δεν είναι ένα εύκαμπτο υλικό, κατά συνέπεια, ο σχεδιασμός θα είναι είτε τετράγωνο είτε ορθογώνιο.

Επειδή αυτό το υλικό είναι πρακτικό, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί ως δομικό μέρος ένα παλιό ντουλάπι ή κομοδίνα. Αυτό θα μειώσει σημαντικά το κόστος σας.

 • Ένα κουτί γυψοσανίδας χρησιμοποιείται πολύ συχνά, καθώς αυτό το υλικό έχει πολλά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα: χαμηλό κόστος στην αγορά. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρησιμοποιημένο υλικό. Εύκολη συναρμολόγηση της συναρμολόγησης. μια μικρή κατηγορία βάρους. Το υλικό είναι ανθεκτικό, ανθεκτικό, σχετικά ευέλικτο. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να κρύψετε με χαρά τις ατέλειες του κυματοειδούς αγωγού αέρα.
 • Η διακόσμηση από μέταλλο για την κουκούλα έχει τις θετικές και αρνητικές πλευρές της. Το κουτί, κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα (χάλυβα, αλουμίνιο), είναι πολύ ανθεκτικό και ανθεκτικό, γεγονός που του επιτρέπει να λειτουργεί για πολλά χρόνια. Το μέταλλο είναι καλυμμένο με ένα ειδικό πολυμερές υλικό ή χρώμα, το οποίο του επιτρέπει να το φροντίζει χωρίς πολύ κόπο. Πρόκειται για ένα ευέλικτο υλικό που θα επιτρέψει στον ιδιοκτήτη της κουζίνας να φανταστεί και να πειραματιστεί ασταμάτητα.

Αρνητικές πτυχές - ένα κουτί σιδήρου είναι δύσκολο να τοποθετηθεί? δεν απορροφά θόρυβο, αλλά το ενισχύει. ακριβό σε τιμή και βαρύ σε βάρος. Τυπικά, η μεταλλική κατασκευή χρησιμοποιείται σε βιομηχανικές και εξειδικευμένες εγκαταστάσεις κουζίνας.

Η επιλογή του κουτιού για την εξαγωγή στην κουζίνα: ποιο υλικό να δώσετε προτίμηση, οδηγίες εγκατάστασης, καλύτερα τελικά μοντέλα και τιμές για αυτούς

Για να καλύψουν τους αεραγωγούς της κουκούλας, είναι συνήθως κρυμμένοι στα ντουλάπια της κουζίνας. Η διαδρομή του αγωγού εξαερισμού τοποθετείται λαμβάνοντας υπόψη την ελάχιστη απόσταση από τον άξονα εξαερισμού στον τοίχο. Στην περίπτωση ενός ήδη επιπλωμένου δωματίου ή σε μεγάλη απόσταση από την κουκούλα στην έξοδο, το μονοπάτι του αγωγού είναι κρυμμένο στο διακοσμητικό κουτί.

Υπολογισμός του βέλτιστου μεγέθους του κουτιού

Τα τυποποιημένα κιβώτια έχουν πλάτος 50 εκ. Εάν επιλεγεί ένα προϊόν με άλλες διαστάσεις, πρέπει να πληροί τις διαστάσεις του σετ κουζίνας. Το βάθος του κουτιού υπολογίζεται με βάση τις παραμέτρους σχεδίασης. Η ελάχιστη τιμή είναι 30 cm.

Το ύψος της δομής καθορίζεται με βάση τις τιμές των γειτονικών στοιχείων του ακουστικού. Ο κύριος στόχος είναι να συγκαλύψει τον αεραγωγό με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προσελκύει πάρα πολλή προσοχή. Εξωτερικά, το κιβώτιο πρέπει να δημιουργεί έναν ενιαίο ορίζοντα και να αντιλαμβάνεται οργανικά.

Πλαστική κουκούλα για κουκούλες κουζίνας

Τα πλαστικά κουτιά κατασκευάζονται από PVC. Με μικρό βάρος, διακρίνονται από τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους. Τα στοιχεία PVC διακρίνονται από την οικολογική ασφάλεια και την αντοχή σε διάφορες χημικές ενώσεις. Τα πλαστικά κουτιά είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να καθαριστούν από τους ρύπους.

Πώς φαίνεται: φωτογραφίες

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του υλικού

Λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές επιλογές για κουτιά για κουκούλες, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και σπιτιών δίνουν προσοχή στο πλαστικό, με βάση τα πλεονεκτήματα αυτά:

 • Ευκολία εγκατάστασης.
 • Καλή μόνωση.
 • Μηχανική αντοχή.
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Ελαφρύ για εύκολη εγκατάσταση.

Μεταξύ των αδυναμιών των πλαστικών κουτιών είναι ένα λευκό χρώμα, το οποίο τελικά γίνεται αδιαφανές, κιτρινωπό. Σε σοβαρές μηχανικές επιδράσεις σε ένα χτυπήματα υλικού σχηματίζονται.

Οδηγίες εγκατάστασης

Για να καλυφθεί ο κυματοειδής σωλήνας, επιλέγεται ένα ειδικό κουτί από PVC. Σε τέτοια σχέδια, τοποθετούνται πρόσθετα εξαρτήματα.

Αρκεί να τοποθετήσετε τον αγωγό αέρα στον άξονα εξαερισμού. Η εγκατάσταση ενός αγωγού εξαγωγής με στερέωση σε τοίχους ή μια οροφή διατίθεται σε διάφορα στάδια:

 • Μια πλαστική μετάβαση είναι εγκατεστημένη στην κουκούλα.
 • Μια πλάκα είναι τοποθετημένη στον τοίχο.
 • Είδατε το κατακόρυφο τμήμα του κουτιού, λαμβάνοντας υπόψη τη στερέωση του στις αυλακώσεις της κατώτερης και της άνω διαδρομής.
 • Το κάθετο τμήμα εισάγεται στην κουκούλα και προστίθεται γωνία.
 • Μετράει, κόβει και συνδέει οριζόντια τμήματα της δομής με συνδέσμους.
 • Μετά την προσαρμογή του οριζόντιου τμήματος, είναι προσαρτημένο στην επιφάνεια του τοίχου από τις θήκες.
 • Αφού κάνετε την επόμενη εκτέλεση, εισάγεται στη γωνία και στερεώνεται στις θήκες.
 • Ο αγωγός αέρα εισάγεται στην πλάκα τοίχου.

Αυτό ολοκληρώνει το έργο. Είναι σημαντικό να επιλέξετε τις διαστάσεις του πλαστικού κουτιού και να καθορίσετε το σχέδιο χρώματος.

Κατά προσέγγιση κόστος των υλικών

Κάθε μέτρο ορθογώνιου πλαστικού κιβωτίου μεγέθους 250x200 χιλ. Κοστίζει περίπου 2,5 χιλιάδες ρούβλια. Οι διατομές αγωγών πολυπροπυλενίου διατομής 100x100 mm κοστίζουν περίπου 1,5 χιλιάδες ρούβλια. Η τιμή αυξάνεται με την αγορά προσαρμογέων και συνδετήρων.

Κουτί για εκχυλίσματα στην κουζίνα από γυψοσανίδες

Για να καλυφθεί ο αγωγός αέρα στον χώρο της κουζίνας, είναι συχνά εξοπλισμένα κουτιά από γυψοσανίδες. Ο διακοσμητικός σχεδιασμός κρύβει εύκολα τον αγωγό αερισμού και την καλωδίωση. Φαίνεται πρωτότυπο και κατάλληλο. Μπορείτε να κάνετε τους προβολείς φωτισμού.

Πώς φαίνεται: φωτογραφίες

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του υλικού

Χρησιμοποιήστε gipsokartonny κουτί στην κουζίνα μπορεί να είναι μόνο με την εμπιστοσύνη ότι το σχέδιο θα είναι λειτουργικό, και τα πλεονεκτήματά του θα επικαλύψουν τις αδυναμίες. Πλεονεκτήματα αυτής της απόφασης:

 • Φτηνές. Για την κατασκευή της κατασκευής θα χρειαστούν αρκετά μεταλλικά προφίλ, φύλλα γυψοσανίδας και συνδετήρες.
 • Αξιοπιστία. Το κουτί θα διαρκέσει για πολλά χρόνια χωρίς απώλεια ελκυστικότητας και λειτουργικότητας.
 • Δυνατότητα δημιουργίας σχεδίου οποιουδήποτε σχήματος. Το τμήμα μπορεί να γίνει τετράγωνο ή ορθογώνιο.
 • Εύκολη εγκατάσταση.
 • Μικρή ποσότητα αποβλήτων.
 • Όλες οι εργασίες είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν ανεξάρτητα χωρίς βοήθεια.

Τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας λύσης δεν αρκούν. Για παράδειγμα, για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο θα χρειαστείτε πολλά εργαλεία. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι απλή, αλλά απαιτεί ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Απλές οδηγίες εγκατάστασης

Πριν από την εγκατάσταση της δομής, εκτελούνται προπαρασκευαστικές εργασίες. Για το σκοπό αυτό, οι επιφάνειες καθαρίζονται και προετοιμάζονται. Στη συνέχεια, γίνεται ένα σχηματικό σχέδιο του κιβωτίου και τοποθετούνται σημάνσεις στην οροφή. Αφού πρέπει να υπολογίσετε το υλικό και να αγοράσετε ό, τι χρειάζεστε.

Προκειμένου να μην γίνει λάθος στους υπολογισμούς, είναι απαραίτητο να γίνει ένα σχέδιο εκ των προτέρων, πάνω στο οποίο σημειώνονται οι θέσεις τοποθέτησης του κιβωτίου και οι διαστάσεις του. Για μια τυπική κουζίνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έτοιμο σχέδιο από το Internet. Κατά την αγορά ενός υλικού, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ακαμψία του προφίλ. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ισχυρά γαλβανισμένα μοντέλα.

Η σήμανση πραγματοποιείται με την ακόλουθη σειρά:

 • Στον τοίχο, κάντε μερικά σημάδια, μετρώντας την ίδια απόσταση από την οροφή, για παράδειγμα, μισό μέτρο.
 • Σχεδιάστε τη συμβολοσειρά με τη βαφή. Για να εξασφαλιστεί ότι υπάρχει ομοιόμορφη γραμμή στον τοίχο, το νήμα αρχικά τραβιέται προς τα πίσω και στη συνέχεια απελευθερώνεται απότομα.
 • Κάντε τη σήμανση της οροφής κάτω από το κουτί.
 • Πηγαίνετε στον επόμενο τοίχο, κάνοντας την ίδια διαδικασία.
 • Μετά την επισήμανση των τοίχων προχωρήσει στην οροφή. Συλλέγει ομαλές γραμμές με τη βοήθεια υδροηλεκτρικής στάθμης.

Μετά τη σήμανση, γίνεται απλή εγκατάσταση προφίλ:

 • Το στοιχείο καθοδήγησης τοποθετείται στον τοίχο, πιέζεται προς το μέρος του και ένα άνοιγμα γίνεται μέσω του τοιχώματος στο άκρο του προφίλ. Σε αυτό τοποθετείται ένα καρφί-καρφί. Στη συνέχεια, η ίδια ενέργεια εκτελείται στην άλλη πλευρά του προφίλ. Αφού εγκαταστήσετε τους πείρους σε όλο το προφίλ σε βήματα των 20 cm.
 • Τα υπόλοιπα προφίλ είναι τοποθετημένα με τον ίδιο τρόπο.
 • Πηγαίνετε στην οροφή, στερεώνοντας τα προφίλ σε αυτό.
 • Το επόμενο βήμα είναι να εγκαταστήσετε τις εγκάρσιες ράβδους. Κόβονται από το προφίλ στήριξης. Ίδια τμήματα με καμπύλες τομές βιδώνονται με βίδες στο προφίλ οροφής. Το ύψος των βραχυκυκλωμάτων είναι 60 cm. Για ενισχυμένο κιβώτιο η απόσταση αυτή μειώνεται στα 40 cm.
 • Μετά την τοποθέτηση των βραχυκυκλωμάτων συναρμολογείται μια γωνιακή δομή. Για αυτό, θα πρέπει να επιλέξετε δύο προφίλ και να τα τοποθετήσετε μεταξύ τους. Στη συνέχεια, το προφίλ αντικαθίσταται και βιδώνεται στα άκρα των βραχυκυκλωμάτων. Η ακρίβεια της εγκατάστασης της δομής ελέγχεται κατά επίπεδο.

Μετά την προετοιμασία του πλαισίου, η αυλάκωση τοποθετείται στις νευρώσεις του και στερεώνεται στο άνοιγμα.

Μετά από τέτοιες εργασίες, ξεκινάει η εγκατάσταση γυψοσανίδων. Αρχικά κόβονται σε τμήματα, κλάδεμα σύμφωνα με τις παραμέτρους του πλαισίου. Στερεώστε τα πάνελ στις βίδες, τοποθετώντας τα σε βήματα των 15 cm. Μετά την εγκατάσταση των κάτω φύλλων, αρχίζουν να στερεώνουν τις πλευρές. Τα εξωτερικά άκρα των φύλλων στερεώνονται με διάτρητη γωνία.

Πριν από την ολοκλήρωση του κουτιού και της οροφής, η επιφάνεια είναι γεμάτη. Τα ράμματα επεκτείνονται υπό γωνία 45%. Θα πρέπει να επικαλυφθούν πολύ προσεκτικά.

Κατά προσέγγιση κόστος αναλωσίμων

Κατά την εγκατάσταση μιας απλής κατασκευής, το κόστος δημιουργίας ενός τρέχοντος μετρητή ισούται με 600 ρούβλια. Η εκτέλεση εργασίας ανεξάρτητα, μπορείτε να αποθηκεύσετε έως 350 ρούβλια. Curvilinear κουτί θα κοστίσει τους ιδιοκτήτες του διαμερίσματος 700 ρούβλια, λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσίες των εγκαταστάτες. Σε ανεξάρτητες επιδόσεις των έργων είναι δυνατόν να διατηρήσετε 300-350 ρούβλια για το τρέχον μέτρο ενός κιβωτίου. Κατά την εγκατάσταση πρόσθετου φωτισμού στην τιμή περιλαμβάνει την τιμή των λαμπτήρων.

Κουτί από ανοξείδωτο ατσάλι

Τα κουτιά για κουκούλες κουζίνας από ανοξείδωτο χάλυβα κατασκευάζονται από διάφορα ύψη και πλάτη, γεγονός που επηρεάζει το κόστος των έτοιμων λύσεων. Συνήθως, για την κάλυψη του αγωγού, επιλέξτε προϊόντα τυποποιημένων διαστάσεων.

Πώς φαίνεται: φωτογραφίες

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κατασκευής

Τέτοιοι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από γυαλισμένο ή καθρέφτη ανοξείδωτο χάλυβα πάχους 0,8 έως 1 mm. Τα προϊόντα είναι επικαλυμμένα με βαφή πολυεστέρα.

Το διακοσμητικό κουτί χάλυβα έχει σχήμα ορθογωνίου ή τετράγωνου τμήματος. Είναι σε θέση να μεταμφιέσει εύκολα τον τηλεσκοπικό αγωγό.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των μεταλλικών κιβωτίων για σχέδιο είναι η υψηλή αντοχή και η ανθεκτικότητα. Οι κατασκευές από ανοξείδωτο χάλυβα δεν φοβούνται τη σκουριά και τις μηχανικές βλάβες. Ωστόσο, τέτοια κουτιά έχουν επίσης ορισμένα μειονεκτήματα:

 • Η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης, η οποία οφείλεται στο μεγάλο βάρος των στοιχείων.
 • Ανάγκη επιλογής αξιόπιστων συνδετήρων.
 • Η γυαλιστερή επιφάνεια του υλικού διατηρεί σταγονίδια λίπους και δακτυλικών αποτυπωμάτων.
 • Αυξημένος θόρυβος - το υλικό είναι σε θέση να ενισχύσει τον ήχο της καπνοδόχου, ειδικά αν είναι κατασκευασμένο εντός κυματοειδούς.

Αυτά τα χαρακτηριστικά των υλικών πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή κατασκευής από ανοξείδωτο χάλυβα.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Για την αυτόματη συναρμολόγηση του κουτιού από ανοξείδωτο χάλυβα, θα χρειαστεί να ετοιμάσετε ένα μύλο και μια μηχανή συγκόλλησης.

 • Από τα μεταλλικά φύλλα, τα στοιχεία του κιβωτίου κόβονται, λαμβάνοντας υπόψη το επίδομα συγκόλλησης
 • Τα φύλλα στρώνονται μαζί, συνδέοντάς τα με μια μηχανή συγκόλλησης.
 • Στο οπίσθιο τοίχωμα γίνονται οπές για συνδετήρες.

Για να εγκαταστήσετε έτοιμες λύσεις, πρέπει να προετοιμάσετε μόνο τρύπες στον τοίχο για τη στερέωση και τη στερέωση του προϊόντος στους πείρους και τις βίδες.

Κατά προσέγγιση κόστος του διακανονισμού

Ένα μετρικό σχήματος P κουτί μήκους ενός μέτρου, ύψους 20 cm και πλάτους 22,5 cm, μπορεί να κοστίσει έως και 8 χιλιάδες ρούβλια. Το προϊόν που κατασκευάζεται από ανοξείδωτο χάλυβα ύψους 12 εκατοστών κοστίζει 2 χιλιάδες ρούβλια.

Κατασκευαστές και μοντέλα έτοιμων λύσεων: αξιολόγηση και τιμές

Πολλοί ξένοι και εγχώριοι κατασκευαστές παράγουν κουτιά για κουκούλες σε ένα ευρύ φάσμα τιμών. Αξίζει να δείτε τα πιο δημοφιλή μοντέλα διαφόρων τμημάτων:

Κουτί Faber X H990 ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

Το ιταλικό προϊόν έχει πλάτος 20,8 cm, βάθος 22,55 cm και ύψος 99 cm. Το κουτί κατασκευάζεται από ανοξείδωτο χάλυβα. Το κόστος του προϊόντος είναι 8 χιλιάδες ρούβλια.

Elica KIT0010701.

Το διακοσμητικό κουτί κατασκευάζεται από ανοξείδωτο χάλυβα και έχει διαστάσεις 25-44,5x36,5x17,5 cm (HxWxD). Το κόστος του μοντέλου κυμαίνεται από 5700 έως 6500 ρούβλια.

Διακοσμητικό κουτί Elica KIT0091876.

Έχει ύψος 120 εκ. Καθώς το προϊόν έχει πρωτότυπο σχεδιασμό, είναι κατάλληλο για όλες τις κατηγορίες πελατών. Το κόστος του προϊόντος είναι 1800-2300 ρούβλια.

Μεταλλικό κουτί BEST 08846590.

Το μοντέλο έχει πλάτος 20 cm και μάζα 4,3 kg. Το κόστος είναι από 2500 έως 2800 ρούβλια.

Miele DADC6000.

Το διακοσμητικό κουτί της γερμανικής κατασκευής έχει ύψος 36,5 cm, πλάτος 34 cm και βάθος 27 cm. Το κιτ περιλαμβάνει βάσεις τοίχου. Η τιμή του προϊόντος είναι 9-11 χιλιάδες ρούβλια.

Αυτά τα μοντέλα είναι πολύ δημοφιλή επειδή είναι υψηλής ποιότητας.

Κόστος

Για να αγοράσετε ένα έτοιμο κουτί για κουκούλες κουζίνας μπορεί να τιμολογηθεί από 1,5 έως 60 χιλιάδες ρούβλια. Η τιμή εξαρτάται από το μέγεθος του προϊόντος και την έκδοση. Για παράδειγμα, παρέχονται τέτοια μοντέλα:

 • Falmec KCVJN.01 3 H 120 - εσωτερικό κουτί από ανοξείδωτο χάλυβα ύψους 120 εκ. Η τιμή του είναι 1440 ρούβλια.

 • Elica KIT0010439. Το ύψος είναι 450 mm. Το κόστος του μοντέλου είναι από 7500 έως 8300 ρούβλια.

 • BEST 08846560. Είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και μπορεί να έχει ύψος από 42 έως 122 cm. Η επιφάνεια είναι κατασκευασμένη με γυαλιστερό καθρέφτη. Το κόστος του προϊόντος φτάνει τα 14 χιλιάδες ρούβλια.
 • Πού να αγοράσετε ένα διακοσμητικό κουτί για κουκούλες στην κουζίνα;

  Μπορείτε να αγοράσετε ένα κουτί κάλυψης για τέντωμα σε μια τιμή ευκαιρίας τόσο στην προσωπική πρόσβαση στο κατάστημα και μέσω του Διαδικτύου. Στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές.

  Στη Μόσχα

  Μπορείτε να αγοράσετε το κουτί στα παρακάτω καταστήματα:

  1. «ELICA». Ηλεκτρονικό κατάστημα οικιακών συσκευών. Βρίσκεται στη διεύθυνση: 119049, Ρωσία, Μόσχα, 4-Dobryninsky pereulok, 2/10, αίθουσα 001. Τηλέφωνα επικοινωνίας - 8 (495) 369-3029 και 8 (800) 301-0513.
  2. Εξουσιοδοτημένο κέντρο εξυπηρέτησης Krona, Shindo, Elica, JetAir κ.λπ. Βρίσκεται στη διεύθυνση: Μόσχα, Shosseinaya Str., 1, Kor. 1, από. 106. Τηλέφωνο - 8 (495) 508-79-63.
  3. Ηλεκτρονικό κατάστημα του Entero. Βρίσκεται στο 127576, Μόσχα, ul. Novgorod, 1, κτίριο AP, όροφος 6, pom. AP609. Τηλέφωνα - 8 495 150-40-00 και 8 800 350-40-00.

  Στα καταστήματα αυτά παρουσιάζεται μεγάλη ποικιλία αξεσουάρ για οικιακές συσκευές.

  Στην Αγία Πετρούπολη

  Στη βόρεια πρωτεύουσα, υπάρχει επίσης μια μεγάλη επιλογή από σημεία πώλησης όπου μπορείτε να αγοράσετε ένα διακοσμητικό κουτί για κουκούλες:

  1. Η εταιρεία «OCS Distribution». Η διεύθυνση είναι 194100, Αγία Πετρούπολη, Bolshoy Sampsonievsky, 68D. τηλέφωνα - +7 (812) 324-2870, +7 (812) 380-0303.
  2. Διαδικτυακό κατάστημα "Akvamaniya.rf". Βρίσκεται στο δρόμο. Οπτικοί, 4, Αγ. Πετρούπολη, 197374. Τηλέφωνο - 8 (812) 643-23-71.
  3. Technopark. Μουρμάνσκ, 12 χλμ., Κλπ. 1. Τηλέφωνο - 8 (812) 454-88-88.

  Κάθε ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος ή μιας εξοχικής κατοικίας μπορεί να επιλέξει και να εγκαταστήσει ένα διακοσμητικό κουτί για να σχεδιάσει στην κουζίνα. Το κύριο πράγμα είναι να υπολογίσει σωστά τις διαστάσεις και να βρει το προϊόν ενός κατάλληλου σχεδίου.