Εξοπλισμός για θάλαμο ζωγραφικής: πώς να κανονίσετε τον εαυτό σας;

Εξοπλισμός για θάλαμο ζωγραφικής

Οι θάλαμοι βαφής είναι ένας απαραίτητος εξοπλισμός βαφής, τόσο απαραίτητος για κάθε κέντρο εξυπηρέτησης. Όλοι γνωρίζουν ότι η ποιότητα των υπηρεσιών στα καταστήματα εξυπηρέτησης αυτοκινήτων εξαρτάται από τον κατασκευαστή, και η τιμή είναι συνήθως υψηλή, έτσι ώστε η ευχαρίστηση στη ζωγραφική του αυτοκινήτου δεν είναι διαθέσιμη σε όλους. Η ιδανική λύση σε αυτή την κατάσταση είναι να κάνει εξοπλισμός για θάλαμο ψεκασμού εαυτό σας χρησιμοποιώντας το γκαράζ σας σωστά και τον εφοδιασμό της με τα απαραίτητα εργαλεία.

Μετράμε και επιλέγουμε τον εξοπλισμό μας

Ξεκινώντας από έναν ανεξάρτητο υπολογισμό και εξοπλισμό του θαλάμου βαφής, θα πρέπει να εξετάσετε τη γενική εμφάνιση και την αρχή της εργασίας, όπως φαίνεται στο εργαστήριο. Έτσι, το θάλαμο ψεκασμού - είναι μονωμένο κουτί που έχει ένα ενσωματωμένο τείχος και φωτισμό οροφής και η ομάδα φίλτρα αέρα. Αυτό το κιβώτιο είναι επίσης εξοπλισμένο με μια πύλη εισόδου, καθώς και μια εξωτερική μονάδα με σύστημα εξαερισμού για τη θέρμανση της μάζας αέρα σε αυτόματο τρόπο λειτουργίας. Αυτή η μονάδα για την προετοιμασία και θέρμανση του αέρα μπορεί να τοποθετηθεί τόσο μέσα όσο και έξω από το δωμάτιο, γεγονός που δημιουργεί επιπλέον χώρο και διευκολύνει τη διαδικασία βαφής του αυτοκινήτου.

Το μέγεθος του θαλάμου ψεκασμού είναι πολύ σημαντικό!

Κάθε άτομο περίπτερο ψεκασμού και το μέγεθός της εξαρτάται από την ποσότητα του χρώματος στην ημέρα, η ποιότητα των εργασιών και των υλικών πόρων που επενδύονται στην κατασκευή και τη λειτουργία του. Ωστόσο, η τυπική μέγεθος για κάθε χώρο της ζωγραφικής θεωρείται ως εξής: το μέσο μήκος των -6.9 μέτρα, ενώ το πλάτος της 3,9 μέτρα και ύψος 2,7 μ, αντίστοιχα. Η αύξηση του όγκου ενός τέτοιου θαλάμου ενισχύει την αξία του, έτσι ώστε η αύξηση, για παράδειγμα, ΝΑ1 μήκος metrpomescheniya συνεπάγεται αύξηση του κόστους της κάμερας 40%. Σύμφωνα με τα πρότυπα ποιότητας του παρόντος χρησιμοποιούνται τέτοιες διαστάσεις ζωγραφική τμήματα:

 • 6,9 χ 3,9 χ 2,7.
 • 6,9 χ 4,0 χ 2,7.
 • 6,9 x 3,9 x 2,9.
 • 7,5 χ 3,9 χ 2,7.
 • 8.6 x 4.0 x 3.4.

Επίσης, ένα σημαντικό σημείο σε κάθε εξοπλισμό περίπτερο ψεκασμού είναι η σωστή επιλογή του καταλύματος για τη θέση και τη λειτουργία του. Μια τέτοια προϋπόθεση πρέπει να είναι μη οικιστική και μπορεί επίσης να μην θερμανθεί. Δεδομένου ότι κάθε θάλαμο ψεκασμού αποτελείται από τέτοιες στοιχείων θαλάμου ζωγραφική ως άμεσα, το ζεστό γεννήτρια αέρα και τον έλεγχο της κονσόλας ηλεκτρικά συχνά αυτοματοποιημένη διάταξη ελέγχου, οι διαστάσεις του είναι αρκετά Συνολικά και για παράδειγμα μπορεί να είναι ως εξής: ζωγραφική 7-μετρητή και θάλαμο ξήρανσης θα έχουν τέτοιες διαστάσεις, δηλαδή -3,5 δωματίου μέτρο μήκους ύψος -9 μετρητή πλάτους -7.3 μέτρα (π.χ., ένας τέτοιος διαχωρισμός: μονάδα 4.1 + 1.7 πυγμαχίας με «μαλακά», το λεγόμενο ένα συνδετικό αγωγό, 5 μέτρα είναι η περιοχή που εξυπηρετείται th μπλοκ). Επίσης, ένα μπλοκ μπορεί να τοποθετηθεί πίσω από ένα τοίχο στο διπλανό δωμάτιο, για να ελευθερώσετε επιπλέον χώρο για την ζωγραφική και την ελευθερία ειδικό κυκλοφορία ζωγράφου.

Επιλέγουμε τη βάση για το θάλαμο βαφής!

Επιλέγουμε τη βάση για το θάλαμο βαφής!

Είναι επίσης σημαντικό να ληφθεί υπόψη η βάση του θαλάμου βαφής, που μπορεί να είναι τόσο σκυρόδεμα όσο και μέταλλο. Έτσι, η βάση από σκυρόδεμα παρέχει μια σταθερή ροή του αέρα, την αξιοπιστία λειτουργίας και το επίπεδο της βάσης του θαλάμου ζωγραφικής με μία τέτοια επικάλυψη παραμένει ευθυγραμμισμένο με τον επίπεδο χώρο. Μια τέτοια επίστρωση διευκολύνει τη διαδικασία εισόδου αυτοκινήτων στο θάλαμο βαφής και τον υψηλής ποιότητας ρύθμισή τους.

Αν μιλάμε για τη μεταλλική επίστρωση, κύριο χαρακτηριστικό της - είναι να εξασφαλιστεί η λεγόμενη «βάθρο» vysotoy300 mm, αυτή η επικάλυψη είναι αρχικά οριστεί στο πάτωμα του δωματίου, και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο θάλαμο ζωγραφική. Η είσοδος στις χρωστικές και ξήρανση θάλαμο αυτοκινήτων γίνεται μέσω ενός ειδικού παγίδα, η οποία δημιουργεί την επίδραση της «ομαλής πάτωμα» και βελτιώνει τη διαδικασία των οχημάτων ζωγραφικής. Τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου επιχρίσματος είναι σφίξιμο της και μια σταθερή ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο και μειονεκτήματα - ύψος, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις είναι δύο φορές μικρότερο από το βάθος του σκυροδέματος επικάλυψης.

Μια τέτοια θεμελίωση του θαλάμου ζωγραφικής είναι δαπανηρή, αλλά πληρώνει για τους πρώτους μήνες λειτουργίας, καθώς επηρεάζει θετικά την ποιότητα της βαφής των αυτοκινήτων.

Μια υπόσχεση ποιότητας ζωγραφικής - αποτελεσματικό φωτισμό στον θάλαμο ψεκασμού!

Ο επάνω και ο πλευρικός φωτισμός στον θάλαμο ψεκασμού

Ο φωτισμός στο θάλαμο βαφής είναι δύο τύπων: το πάνω μέρος (οι λάμπες βρίσκονται υπό γωνία 45 μοιρών προς τον ορίζοντα) και ο κατώτερος (πλευρικός φωτισμός του δωματίου). Το επίπεδο του φωτός σε αυτά τα κύτταρα - ένα από τα κύρια συστατικά της επιτυχίας, δεδομένου ότι η μέση απόδοση φωτισμού των χώρων αυτών πρέπει να είναι μέσα σε 600-2000 lumens. Είναι σημαντικό να απαλλαγούμε από το «τρεμοπαίζει» επίδραση στα κύτταρα, από το ειδικό ζωγράφος δουλεύει με λεπτά διαιρεμένο ουσίες σε σκόνη βαφή η οποία, όταν πήρε στον αέρα δημιουργεί συνθήκες αόρατο, το οποίο περιπλέκει σημαντικά τη διαδικασία της βαφής. Οι πιό συχνά στους θαλάμους βαφής χρησιμοποιούν λαμπτήρες όπως:

 • Φθορισμού (PHILIPS επιχείρησης ή OSRAM) - παρέχει ένα υψηλό επίπεδο χρώμα, ανθεκτικό σε κραδασμούς, φιλική προς το περιβάλλον, είναι σε θέση να αλλάξει την απόχρωση του «ημέρας», ανάλογα με το χρώμα φωσφόρου?
 • LED (σταθερή LED ή Navigator) - παρέχουν υψηλό επίπεδο βαθμονόμησης φωτός, ανθεκτικό στις μηχανικές επιρροές, κραδασμούς, μεγάλη διάρκεια ζωής, αξιοπιστία χρήσης.

Ένα από τα στοιχεία του εξοπλισμού για τον θάλαμο ψεκασμού είναι ένα σύνολο φίλτρων, το οποίο αποτελείται από μονάδες διήθησης οροφής και δαπέδου. Οι περιοχές τους είναι ίσες, έτσι ώστε να παρέχουν ένα πλήρως αεριζόμενο χώρο, στο οποίο είναι απολύτως εφικτό να πραγματοποιηθεί η διαδικασία βαφής και ρύθμισης του αυτοκινήτου. Η σωστά κατευθυνόμενη ροή αέρα είναι σε θέση να αφαιρέσει όλα τα ελαττώματα του αυτοκινήτου και να κάνει την ζωγραφική του υψηλής ποιότητας και τέλεια. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε την παρουσία προ-φίλτρου, στην περίπτωση ορισμένων τύπων δυσλειτουργιών με ροές αέρα χώρων βαφής.

Κάνουμε μια αποτελεσματική κουκούλα για τον θάλαμο ψεκασμού

Κάνουμε μια αποτελεσματική κουκούλα για τον θάλαμο ψεκασμού

Η ανταλλαγή αέρα στο θάλαμο βαφής πραγματοποιείται με τη βοήθεια δύο ανεμιστήρων, οι οποίοι, με τη σειρά τους, έχουν σαφώς καθορισμένη ισχύ (κατά μέσο όρο αυτό είναι 5,5 kW-7,5 kW). Οι θάλαμοι είναι μονοκινητήρια και με δύο κινητήρες, ανάλογα με τον τύπο της απαραίτητης κυκλοφορίας αέρα στο δωμάτιο. Η τυπική αίθουσα βαφής έχει δύο τρόπους ανταλλαγής αέρα:

 • απελευθέρωση αέρα έξω?
 • ανακύκλωση.

Η απελευθέρωση του αέρα προς τα έξω είναι μια διαδικασία που προκαλείται από τη συλλογή αέριων μαζών από το εξωτερικό του χώρου και από την απομάκρυνση του ανακυκλωμένου αέρα πέρα ​​από αυτό. Ταυτόχρονα, λειτουργία ανακύκλωσης - μια παροχή φρέσκου αέρα μέσα στο θάλαμο για να μειωθεί η συγκέντρωση των επικίνδυνων ουσιών για την προστασία της ζωής και ζωγράφους-ειδικούς. Και έτσι, η μέση απόδοση του σχεδιασμού του συστήματος αερισμού για ένα τυπικό πρότυπο περίπτερο ψεκασμού είναι 18 000 έως 22 000 m 3 / h, η οποία όχι μόνο παρέχει ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους ανθρώπους, αλλά και τα οχήματα ζωγραφισμένα υψηλής ποιότητας.

Πώς να διασφαλίσετε το απαραίτητο καθεστώς θερμοκρασίας;

Οι θάλαμοι ψεκασμού χρησιμοποιείται αρκετά αυστηρές συνθήκες με το καθεστώς της θερμοκρασίας, δεδομένου ότι η κατανάλωση καυσίμων ντίζελ για θέρμανση είναι 10-20 kg / hr, και ταυτόχρονα η χωρητικότητα του καυστήρα σε τέτοια κύτταρα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 250 kW. Η λειτουργία θέρμανσης του αέρα πρέπει να είναι σε αυτόματο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζεται υψηλό επίπεδο ποιότητας της εργασίας. Επίσης, ο θάλαμος ψεκασμού θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με πίνακες ελέγχου και αισθητήρες για την παρακολούθηση των μονάδων και των τρόπων λειτουργίας, ώστε να εξασφαλίζεται η ανταλλαγή αέρα, η απαραίτητη θερμοκρασία και η ασφάλεια κατά της πυρκαγιάς.

Να εξοπλίσει το θάλαμο ζωγραφικής μόνο του - μύθος ή πραγματικότητα;

Να εξοπλίσει το θάλαμο ζωγραφικής μόνο του - μύθος ή πραγματικότητα;

Έτσι εξετάσαμε τα πιο σημαντικά συστήματα και εξοπλισμό, τα οποία αποτελούν σημαντικά συστατικά κάθε θαλάμου ψεκασμού. Εάν ρωτήσετε τον εαυτό σας την ερώτηση: "Πώς να εξοπλίσετε τον εαυτό σας με τον θάλαμο ψεκασμού;", τότε αυτές οι πληροφορίες θα είναι διασκεδαστικές και χρήσιμες για εσάς. Πρώτα πρέπει να επιλέξετε ένα εξοπλισμό θάλαμο ψεκασμού δωματίου, αυτό μπορεί να είναι ένα μικρό γκαράζ με διαστάσεις μετρητές 6x4, η οποία είναι απαραίτητη για να περικαλύπτω την πλαστική επένδυση ή τραπεζοειδή λαμαρίνα.

Από τον τοίχο σε ένα θάλαμο βαφής;

Μιλώντας του πλαστικού πλαισιώσει, μπορεί να υποστηριχθεί ότι το υλικό αυτό είναι πολύ ανθεκτικό, μπορεί να αντέξει σε θερμοκρασίες μέχρι 50 βαθμούς Κελσίου, είναι κατασκευασμένο από PVC, το οποίο εξασφαλίζει μη-τοξικότητα της και μια ευρεία επιλογή των χρωμάτων. Το πάτωμα του γκαράζ πρέπει να ανυψωθεί για 15-20 cm για να εγκαταστήσετε μια κουκούλα στη βάση των ανεμιστήρων. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε την εισαγωγή αέρα με θήκες με ηλεκτρική ισχύ 6-8 σημείων γύρω από την περίμετρο του γκαράζ.

Πώς να επιλέξετε και να ρυθμίσετε το φωτισμό;

Το επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσετε φθορισμού ή λαμπτήρες LED, ανάλογα με τα υλικά σας. Βρίσκονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε ολόκληρο το δωμάτιο να φωτίζεται τέλεια και το ρεύμα φωτός να μην είναι λιγότερο από 600 lumen. Αυτό είναι βασικά όλα σχετικά με την ίδια την κατασκευή. Η διαδικασία ζωγραφικής απαιτεί επαγγελματικές δεξιότητες, οπότε είναι καλύτερο να προσκαλέσετε επαγγελματίες υψηλής ειδίκευσης.

Πού μπορώ να αγοράσω τον απαραίτητο εξοπλισμό;

Όλος ο εξοπλισμός που μπορεί να αντικατασταθεί (φωτιστικά, λάμπες, έφηβοι, φίλτρα κ.λπ.) μπορεί να αγοραστεί σε εξειδικευμένα καταστήματα, επομένως η κατασκευή και η λειτουργία του θαλάμου βαφής για αυτοκίνητα δεν είναι δύσκολη. Είναι οικονομικά κερδοφόρο και κερδοφόρο για κάθε αντιπρόσωπο της μικρής επιχείρησης. Ελπίζουμε ότι οι παραπάνω πληροφορίες ήταν γνωστικές και χρήσιμες για εσάς. Το καλύτερο της τύχης!

Εξοπλισμός Yoki Star

Διαστάσεις θαλάμων ψεκασμού

Το μέγεθος των θαλάμων βαφής εξαρτάται κυρίως από το μέγεθος του αντικειμένου επί του οποίου θα εφαρμοστεί το χρώμα. Εάν είναι απαραίτητο να ζωγραφίσει ή βερνίκι εφαρμόζεται στο ξύλο μικρό, τότε χωρέσει ένα μικρό θάλαμο ψεκασμού με τύπο μετάδοσης ιμάντα μεταφοράς και με τις διαστάσεις: μήκος - 3250 mm, πλάτος 940 mm, ύψος 800 mm. Για βαφή των σιδηροδρομικών οχημάτων που απαιτούνται ζωγραφική περίπτερο με ένα εντελώς διαφορετικές διαστάσεις: μήκος - 30 m, πλάτους 6 m, ύψος 5 m.

Ο θάλαμος βαφής αυτοκινήτων έχει διαφορετικά μεγέθη. Το κανονικό μέγεθος μιας τέτοιας κάμερας είναι: μήκος - 7000 mm, πλάτος - 4000 mm, ύψος 2650 mm. Υπάρχουν συνδυασμένοι θάλαμοι ζωγραφικής στους οποίους μπορούν να βαφτούν ταυτόχρονα δύο αυτοκίνητα.

Πολύ συχνά υπάρχει ανάγκη να ζωγραφιστεί ένα πολύ μεγάλο αντικείμενο. Στην περίπτωση αυτή, ένα εργοστάσιο βιομηχανικών βαφών συναρμολογεί ένα μεμονωμένο θάλαμο βαφής καθορισμένων διαστάσεων. Η YOKISTAR παράγει δομοστοιχειωτούς θαλάμους, από τους οποίους είναι δυνατό να κατασκευαστεί ένας θάλαμος ψεκασμού οποιουδήποτε μεγέθους.

Το μέγεθος του θαλάμου ψεκασμού επηρεάζεται επίσης από τους ακόλουθους παράγοντες:

 • χαρακτηριστικά των συνεχιζόμενων εργασιών. Παράγονται μόνο θάλαμοι βαφής και υπάρχει ξήρανση χρωμάτων, όπου η βαφή και η περαιτέρω ξήρανση πραγματοποιούνται στο ίδιο δωμάτιο. Η χρήση μιας τέτοιας φωτογραφικής μηχανής σας επιτρέπει να έχετε μια βαμμένη επιφάνεια υψηλής ποιότητας και να εξοικονομήσετε τους ενεργειακούς πόρους.
 • όγκοι ζωγραφικής. Εάν ο όγκος της ζωγραφικής είναι μικρός και η φωτογραφική μηχανή δεν χρησιμοποιείται συνεχώς, μπορείτε να αγοράσετε μια μικρή κάμερα ζωγραφικής. Διαφορετικά, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα μεγάλο θάλαμο, χωρισμένο σε δύο τμήματα: προετοιμασία και ξήρανση χρωμάτων,
 • τον τόπο εγκατάστασης. Όταν είναι εγκατεστημένος ένας μη τυποποιημένος βιομηχανικός θάλαμος ψεκασμού, οι διαστάσεις του επιλέγονται με αυτό το πνεύμα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί άριστα το δωμάτιο.

Εξαερισμός του θαλάμου ψεκασμού

Για τη βαφή προϊόντων από μέταλλο (ιδιαίτερα αυτοκινήτων), χρησιμοποιούνται ειδικά εξοπλισμένοι θάλαμοι ψεκασμού. Ορισμένες ειδικές τεχνικές απαιτήσεις υποβάλλονται σε αυτές τις εγκαταστάσεις. Ο σωστά οργανωμένος αερισμός στο χρώμα - ένας από τους κύριους δείκτες, χωρίς τους οποίους δεν είναι δυνατή η κανονική λειτουργία ολόκληρης της δομής.

Λειτουργίες του συστήματος εξαερισμού

Προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα της ζωγραφικής να είναι ποιοτικό, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο, ώστε να ελέγχεται η καθαρότητα και η ένταση της ροής του αέρα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν το αποτέλεσμα. Ο προσεκτικός αερισμός στο θάλαμο βαφής εκτελεί τρεις κύριες λειτουργίες:

 1. Εκκαθάριση των εγκαταστάσεων των τοξικών αναθυμιάσεων, οι οποίες αναπόφευκτα ξεχωρίζουν στη διαδικασία. Αυτός ο καθαρισμός είναι απαραίτητος για την ασφάλεια του χειριστή, καθώς οι συσσωρευμένοι ατμοί δεν είναι μόνο επιβλαβείς για την υγεία, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν πυρκαγιά ή έκρηξη.
 2. Συνεχής κυκλοφορία, χωρίς την οποία δεν είναι εφικτό να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα - σκόνη και διάφορα λεπτά σωματίδια θα εγκατασταθούν σε φρέσκια βαφή και θα παραμείνουν με τη μορφή διαζυγίων, shagreen και άλλων ελαττωμάτων.
 3. Έλεγχος θερμοκρασίας και υγρασίας για διαφορετικές τεχνολογικές διαδικασίες.

Η συσκευή σχεδίασης του θαλάμου βαφής ή του γκαράζ, αν το έργο γίνεται σε αυτό, είναι ένα από τα πιο σημαντικά στάδια σχεδιασμού.

Βασικές απαιτήσεις


Υπάρχουν ιδανικές συνθήκες υπό τις οποίες η χωρητικότητα του θαλάμου ψεκασμού θα μεγιστοποιηθεί:

 1. Θερμοκρασία. Οι περισσότεροι κατασκευαστές χρωμάτων προσανατολίζονται σε θερμοκρασία δωματίου - 22-24 ° C. Σύμφωνα με το σχέδιο εξαερισμού, ο αέρας αντλείται έντονα από το δρόμο στο θάλαμο βαφής, οπότε είναι απαραίτητο να σκεφτούμε το σύστημα θέρμανσης.
 2. Κατευθυντική και ομοιόμορφη κίνηση των ρευμάτων αέρα. Είναι αυτό που παρέχει επαρκή αερισμό του θαλάμου βαφής. Με αυτή την κίνηση, ο πίνακας θα είναι υψηλής ποιότητας, χωρίς ζημιές και απόρριψη.
 3. Η υγρασία κυμαίνεται μεταξύ 50 και 70%. Ο υπερβολικά ξηρός αέρας θα προκαλέσει ξηρότητα του χρώματος πολύ γρήγορα.
 4. Τοποθέτηση του συστήματος εξαερισμού. Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση συστήματος κατακόρυφης ανανέωσης αέρα για τον θάλαμο ψεκασμού. Ένα τέτοιο σύστημα αναλαμβάνει την παροχή καθαρού αέρα μέσω της οροφής και την απομάκρυνσή του μέσω των πλέγματος στο πάτωμα. Ωστόσο, σε συνθήκες μη βιομηχανικής παραγωγής, είναι προβληματικό να οργανωθεί ένα τέτοιο σύστημα. Η λύση είναι να τοποθετήσετε την κουκούλα στο επίπεδο του δαπέδου και τοποθετήστε την παροχή καθαρού αέρα πίσω από την πλάτη του χειριστή.
 5. Υπολογισμός της πολλαπλότητας ανταλλαγής αέρα - ο λόγος του όγκου του αφαιρούμενου / εγχυμένου αέρα και του όγκου του χώρου. Δείχνει πόσες φορές σε μια ώρα ο αέρας στο κουτί μπογιάς θα ανανεωθεί εντελώς. Οι απαιτήσεις για τη συχνότητα της ανταλλαγής αέρα ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος του προς βαφή προϊόντος. Όσο περισσότερο το αντικείμενο είναι βαμμένο, τόσο υψηλότερο θα είναι ο ρυθμός ανανέωσης του αέρα.

Η τήρηση όλων αυτών των συνθηκών θα έχει ευνοϊκή επίδραση στην ποιότητα του χρώματος.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού στον θάλαμο ζωγραφικής

Υπάρχουν διάφορα χαρακτηριστικά του συστήματος εξαερισμού των κιβωτίων για ζωγραφική. Αυτά περιλαμβάνουν:

 1. Η δυνατότητα ελέγχου του εξαερισμού των θαλάμων βαφής σύμφωνα με την τρέχουσα τεχνολογική διαδικασία - ένας τρόπος είναι απαραίτητος για τη βαφή και για την ξήρανση είναι άλλος.
 2. Η καλύτερη επιλογή για τον αερισμό των θαλάμων βαφής είναι η χρήση ενός τηλεφωνικού συστήματος (εισροή και καυσαέρια αραιώνονται) παρά ένα ολοκληρωμένο μονοσύστημα.
 3. Σε μικρούς χώρους, είναι απολύτως επιτρεπτό να εγκαταστήσετε μια κουκούλα με φυσικό ρεύμα και εξαναγκασμένο εξαερισμό με μηχανικό κίνητρο. Έτσι, είναι δυνατό να γίνει αερισμός σε ένα μικρό κουτί ή γκαράζ, το οποίο θα λειτουργεί τέλεια και θα ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις.
 4. Εγκατάσταση εξαερισμού έτσι ώστε οι ροές του αέρα να κινούνται κάθετα - η εισροή φρέσκου αέρα από πάνω και η απόσυρση αποβλήτων - από κάτω.

Όλες αυτές οι παράμετροι είναι οι ίδιες για την εργασία με μικρά εξαρτήματα και για τη βαφή του αυτοκινήτου στο γκαράζ.

Τι πρέπει να εξετάσω κατά το σχεδιασμό;

Στην ιδανική περίπτωση, το κουτί είναι ένα καθαρό, καλά αεριζόμενο δωμάτιο με ένα σταθερό μικροκλίμα. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, θα πρέπει να δοθεί η μέγιστη προσοχή στην επιλογή και την εγκατάσταση αερισμού του κιβωτίου.

Κατά τη διάρκεια της βαφής, απελευθερώνεται στον αέρα μια μεγάλη ποσότητα ουσιών: λεπτά σωματίδια χρωμάτων και διαλύτες, σκόνη και άλλα αιωρήματα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα καλό σύστημα φίλτρων. Σημαντικό σημείο: τα φίλτρα θα πρέπει να είναι προσβάσιμα, έτσι ώστε να μπορείτε να τα αλλάξετε καθώς φθείρετε.

Ακόμη και αν το σύστημα φιλτραρίσματος υψηλότερης ποιότητας είναι εγκατεστημένο στο κιβώτιο χρωμάτων, δεν πρέπει να αγνοηθεί η προσωπική αναπνευστική προστασία.

Από την ακρίβεια των υπολογισμών εξαρτάται όχι μόνο το αποτέλεσμα της εργασίας, αλλά και η ασφάλεια των ζωγράφων. Μην επιτρέπετε την εμφάνιση ζωνών όπου οι ροές του αέρα δεν κυκλοφορούν και δεν σταματούν. Εάν μια τέτοια ζώνη σχηματίζεται στο επίπεδο του αεραγωγού, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση του χειριστή.

Τύποι συστημάτων εξαερισμού και σύγκριση τους


Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι συστημάτων εξαερισμού: μονοκινητήριο, με διπλό κινητήρα και εισαγωγής-εξάτμισης.

Το σύστημα εξαερισμού ενός μοτέρ οργανώνεται ως εξής: ο αέρας αντλείται στο δωμάτιο από ψηλά και μειώνεται η ομίχλη βαφής και όλα τα βαριά σωματίδια κάτω. Εγκαθίστανται φίλτρα στο πάτωμα, τα οποία συλλαμβάνουν όλους τους ρύπους και τα αφαιρούν. Η εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος θα δικαιολογείται σε κιβώτια μικρής χωρητικότητας.

Σε αντίθεση με ένα σύστημα εξαερισμού με δύο κινητήρες, έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες του συστήματος εξαερισμού των κιβωτίων για ζωγραφική. Ένας επιπλέον κινητήρας αφαιρεί τον αέρα εξαγωγής προς τα έξω. Αυτό το σύστημα έχει πολύ υψηλότερες επιδόσεις, αλλά η τοποθέτησή του θα κοστίσει ένα αξιοπρεπές ποσό

Το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής του θαλάμου βαφής παρέχει διάφορους τρόπους εναλλαγής αέρα. Αυτός είναι ο πιο βέλτιστος τύπος εξαερισμού για μεγάλους όγκους εργασίας.

Ανεμιστήρας παροχής και εξαγωγής

Αυτό το σύστημα αερισμού απαιτεί προσεκτικό υπολογισμό, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος "νεκρών ζωνών" - χώρων όπου δεν υπάρχει αρκετή κυκλοφορία αέρα. Η αποδοχή της εμφάνισής τους δεν είναι καθόλου αδύνατη. Ο υπολογισμός είναι επίσης απαραίτητος για να εξασφαλιστεί ότι, υπό διαφορετικούς τρόπους ανταλλαγής αέρα, ο εξοπλισμός βαφής λειτουργεί σωστά.

Τρεις τρόποι λειτουργίας:

 • Η κυκλοφορία του αέρα για τον καθαρισμό και την προετοιμασία για εργασία.
 • Διατηρήστε τη θερμοκρασία δωματίου στο ίδιο επίπεδο.
 • Ξήρανση του τελικού προϊόντος.


Σημαντικό! Η αναλογία του ανεμιστήρα τροφοδοσίας και του απορροφητήρα πρέπει να είναι 3: 1.

Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής για το θάλαμο βαφής συνιστάται για τοποθέτηση σε κουτιά με μεγάλη ροή παραγγελιών.

Πώς να φτιάξετε ένα σύστημα αερισμού σε ένα θάλαμο ψεκασμού με τα χέρια σας

Το κουτί ζωγραφικής μπορεί να αγοραστεί σε τελική μορφή, αλλά δεν είναι φτηνό. Περισσότερη δημοσιονομική επιλογή - να εξοπλίσει μια τέτοια κάμερα στο γκαράζ με τα δικά της χέρια.

Οι τοίχοι του χώρου εργασίας για ζωγραφική θα πρέπει να είναι πυρίμαχοι για να αποφεύγεται η πυρκαγιά. Στην αρχή της εργασίας, είναι απαραίτητο να οργανωθεί επαρκής φωτισμός. Είναι επιθυμητό οι πηγές φωτός να βρίσκονται γύρω από την περίμετρο του χώρου - έτσι θα είναι ευκολότερο να εργαστεί ο ζωγράφος. Η επιφάνεια των λαμπτήρων πρέπει επίσης να προστατεύεται από πυκνό υλικό που αντέχει τις επιπτώσεις των τοξικών ουσιών (χρώματα, διαλύτες) και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ο εξοπλισμός δαπέδου παίζει τεράστιο ρόλο. Είναι απαραίτητο να κατασκευαστούν τάφροι, οι οποίες θα αφαιρούν τον αέρα εξαγωγής και θα τους καλύπτουν με ειδικά πλέγματα. Ως μεταλλική επικάλυψη κατάλληλου ενισχυτικού πλέγματος, το οποίο μπορεί να γίνει ανεξάρτητα.

Το επόμενο στάδιο είναι η εγκατάσταση του εξαερισμού. Το κύριο πράγμα είναι να υπολογίσετε σωστά την απαραίτητη ανταλλαγή αέρα. Για τους φίλους του θαλάμου ζωγραφικής, απαιτούνται υψηλές απαιτήσεις - πρέπει να ελέγχονται συνεχώς για τη λειτουργικότητα και τη σωστή λειτουργία.

Οι ανεμιστήρες που θα εκκενώσουν τον μολυσμένο αέρα τοποθετούνται κάτω, σε ειδικές τάφρους κάτω από την σχάρα. Η παροχή αέρα πρέπει να μεταφέρεται από πάνω. Επίσης, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε επιπλέον την προστασία του αεραγωγού από μια βαλβίδα αντεπιστροφής.

Εάν υπάρχει μια τέτοια ευκαιρία, αξίζει να αγοράσετε υπέρυθρες λυχνίες για την ξήρανση του τελικού έργου. Τέτοιοι λαμπτήρες συντομεύουν τον χρόνο στεγνώματος αρκετές φορές και όλα τα λεπτά σωματίδια και η ομίχλη ψεκασμού αφαιρούνται με εξαερισμό.

Ο αερισμός στο εργαστήριο βαφών θα πρέπει να είναι ασφαλής για τον χειριστή.

Υπολογισμός

Ο σωστός υπολογισμός είναι απαραίτητος για την επιλογή των βέλτιστων παραμέτρων του συστήματος εξαερισμού. Εάν η παροχή αέρα είναι πολύ έντονη, οι τεχνολογικές διεργασίες θα διαταραχθούν, με ανεπαρκή αερισμό, οι χειριστές της ελονοσίας θα διατρέξουν κίνδυνο.

Για να γίνει ο υπολογισμός της απόδοσης αερισμού θαλάμου ζωγραφική, είναι απαραίτητη η χρήση του τύπου Ρ = V × T × 0,36, όπου Τ - διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του παρεχόμενου αέρα και το οποίο απαιτείται στο θάλαμο ψεκασμού, V - ο όγκος του αέρα μέσα και 0,36 - ο συντελεστής πολλαπλότητα.

Γνωρίζοντας αυτή την παράμετρο, είναι εύκολο να ρυθμίσετε την απαιτούμενη λειτουργία εναλλαγής αέρα. Ο υπολογισμός της βέλτιστης εναλλαγής αέρα πραγματοποιείται ως εξής: ο όγκος του χώρου εργασίας πολλαπλασιάζεται με τον μέσο δείκτη της πολλαπλότητας κίνησης του αέρα.

Ανάλογα με τα αποτελέσματα του υπολογισμού, είναι δυνατόν να καταλάβουμε ποιος τύπος αερισμού είναι κατάλληλος σε μια συγκεκριμένη περίπτωση. Με την τήρηση όλων των κανόνων εγκατάστασης, ο θάλαμος βαφής θα είναι όσο το δυνατόν πιο παραγωγικός και ασφαλής.

Πώς να φτιάξετε ένα θάλαμο ψεκασμού με τα χέρια σας;

Η ζωγραφική των αυτοκινήτων με τα χέρια μας είναι μια υπεύθυνη διαδικασία, η οποία απαιτεί τη συμμόρφωση με μια σειρά προϋποθέσεων. Ειδική κάμερα για τη ζωγραφική αυτοκινήτων με τα χέρια τους - αυτή η επιλογή τώρα επιλέγεται από πολλούς οδηγούς. Η αγορά ενός τέτοιου αντικειμένου δεν θα κοστίσει πολύ, έτσι κάποιοι προτιμούν να παρέχουν ό, τι απαιτεί ο θάλαμος βαφής - σχέδια, υλικά, συναρμολόγηση.

Η ζωγραφική ενός αυτοκινήτου με αυτό τον τρόπο έχει μια σειρά από σοβαρά πλεονεκτήματα πριν χρησιμοποιήσετε ένα πιστόλι ψεκασμού στο δικό σας γκαράζ. Λόγω της στεγανότητας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για να βάψετε ξένα σωματίδια σκόνης και βρωμιάς στην επιφάνεια για βαφή.

Επιπλέον, ο σχεδιασμός εξαλείφει ανεπιθύμητα στροβιλισμό του αέρα, λόγω της οποίας η επιφάνεια σμάλτο θα είναι σχετικά ανεπαρκής ποιότητα, οι ραβδώσεις σχηματίζονται, προσκρούσεις και άλλες ατέλειες.

Ζωγραφίζοντας ένα αυτοκίνητο με τα χέρια σας

Ζωγραφίζοντας με τα χέρια σας - αυτό είναι κερδοφόρο, αλλά θα πρέπει να εργαστείτε σκληρά για να το φτιάξετε. Με μια προσεκτική προσέγγιση και μια ευσυνειδημένη στάση απέναντι στη δουλειά, θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε μια φωτογραφική μηχανή για τον εαυτό σας να ζωγραφίσετε τον εαυτό σας, κάτι που θα σας βοηθήσει να αποφύγετε σοβαρά οικονομικά απόβλητα και να οργανώσετε τα πάντα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Παρακάτω θα δούμε πώς να φτιάξουμε έναν θάλαμο ψεκασμού με τα δικά μας χέρια και ποια μέτρα χρειάζονται για αυτό.

Αρχική φάση

Πριν να φτιάξετε ένα θάλαμο ψεκασμού με τα χέρια σας, πρέπει να φανταστείτε πώς θα φαίνεται και να προετοιμάσετε ό, τι χρειάζεστε. Σχεδιάστε στο χαρτί ένα έργο όπου η κλίμακα θα απεικονίζει τον μελλοντικό θάλαμο ζωγραφικής μαζί με όλους τους κόμβους:

 • εγκαταστάσεις ·
 • γεννήτρια θερμότητας.
 • πυροβόλο όπλο ·
 • σύστημα εξαερισμού.

Αυτά είναι τα κύρια σημεία, καθένα από τα οποία περιλαμβάνει πολλά μικρότερα στοιχεία - πόρτες, θερμομόνωση, σύστημα φωτισμού κλπ.

Χώρος για θάλαμο ψεκασμού

Ας μιλήσουμε για το δωμάτιο

Πριν κάνετε έναν θάλαμο ψεκασμού με τα χέρια σας, ψάχνετε για ένα κατάλληλο δωμάτιο. Μπορεί να είναι ένα μεταλλικό γκαράζ ή ένα μεγάλο εργαστήριο - το κυριότερο είναι ότι έχετε το χώρο και την ικανότητα να εξοπλίζετε όλα ανάλογα.

Η κάμερα βαφής αυτοκινήτου θα πρέπει να διαθέτει τοίχους που θα πληρούν ορισμένες απαιτήσεις:

 • αντοχή στη φωτιά.
 • σφίξιμο.
 • δυνατότητα πλύσης περιοδικά ·
 • παρουσία θερμομόνωσης.

Το τελευταίο σημείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν πρόκειται για το γκαράζ με τοίχους χάλυβα - θα πρέπει να κάνουν τα διπλά και βάλτε ένα στρώμα βασάλτη μαλλί ή άλλο πυρίμαχο μονωτικό υλικό.

Το δωμάτιο πρέπει να είναι αεροστεγές

Φροντίστε να δώσετε προσοχή στο πάτωμα - πρέπει να επιτρέψετε την ελεύθερη κυκλοφορία των ροών αέρα. Για το σκοπό αυτό, δημιουργήστε μια επίστρωση με τη μορφή ενός πλέγματος πολλαπλών στρωμάτων - με αυτό τον τρόπο μια κανονική βρύση και ροή αέρα θα παρέχονται από κάτω.

Δύο πόρτες αποτελούν υποχρεωτική απαίτηση για πυρασφάλεια. Πρέπει να ανοίγονται εύκολα για να επιτρέπουν την εκκένωση σε περίπτωση πυρκαγιάς και να σφραγίζονται για να αποφεύγεται η είσοδος σκόνης και ξένων σωματιδίων στο δωμάτιο.

Οι διαστάσεις του θαλάμου πρέπει να είναι επαρκείς ώστε ο πλοίαρχος να μην συναντά εμπόδια στην κίνηση κατά τη διάρκεια της εργασίας. Ως βάση, μπορεί να επιλεγεί ένα σκυρόδεμα ή ένα μεταλλικό πλαίσιο. Κάτω από την επιφάνεια του δαπέδου είναι τοποθετημένος ένας μηχανισμός εξαγωγής με φίλτρα και βαλβίδες. Σκεφτείτε την ανάγκη να κινηθούν οι γέφυρες.

Χρώμα θαλάμου με κουρτίνα νερού στις πόρτες

Ο φωτισμός είναι σημαντικός

Στη διαδικασία της ζωγραφικής αυτοκινήτων με τα χέρια τους, ένας από τους σημαντικότερους ρόλους παίζεται με το φωτισμό του δωματίου. Είναι απαραίτητο να είναι αρκετά φωτεινό, άνετο για τα μάτια, να μην δίνουν σκιές και λάμψη.

Η πρακτική δείχνει ότι η πιο βολική επιλογή θα είναι λαμπτήρες φθορισμού του φωτός ημέρας - τοποθετούνται στην οροφή. Για να δείτε το κάτω μέρος του μηχανήματος ήταν αρκετό, αρκετές επιμήκεις πηγές φωτισμού κρέμονται κατά μήκος των τοίχων.

Φθορισμού λαμπτήρες φθορισμού

Δεν είναι λιγότερο αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα του φωτισμού θα είναι τα φωτιστικά που λειτουργούν με LED. Ο φωτισμός αυτού του τύπου γίνεται όλο και πιο δημοφιλής λόγω των πλεονεκτημάτων που έχουν τα LED σε σύγκριση με άλλες επιλογές:

 • φωτεινό φωτισμό υψηλής ποιότητας.
 • ελάχιστες εισροές ισχύος.
 • μικρή θερμοκρασία εργασίας.
 • αξιοπιστία ·
 • ανθεκτικότητα

Σήμερα μπορείτε να εγκαταστήσετε εύκολα φωτισμό LED σε εσωτερικούς χώρους - θα κοστίσει λίγο περισσότερο, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.

Αν δεν παρέχετε φωτισμό υψηλής ποιότητας, δεν μπορείτε να ελέγξετε πλήρως τη διαδικασία ζωγραφικής, η οποία θα επηρεάσει αρνητικά το τελικό αποτέλεσμα της εργασίας.

Ο σωστός φωτισμός στον θάλαμο ψεκασμού

Εξαερισμός χώρου, καθαρισμός αέρα και ξήρανση

Η ζωγραφική με τα χέρια τους είναι χτισμένη λαμβάνοντας υπόψη όλες τις απαιτήσεις της τεχνολογίας της ζωγραφικής και της ασφάλειας. Η θέση του κλειδιού εδώ είναι ο σωστός αερισμός. Είναι υπεύθυνη για τον καθαρισμό του αέρα και επίσης για να διασφαλίσει ότι η ομίχλη του χρώματος έχει κατατεθεί και αφαιρεθεί σωστά.

Ανάλογα με την αρχή που χρησιμοποιείται στο σύστημα εξαερισμού του δωματίου, υπάρχουν δύο τύποι φωτογραφικών μηχανών:

 • με ένα μοτέρ.
 • με δύο κινητήρες.

Στην πρώτη περίπτωση, ο αέρας τροφοδοτείται από την κορυφή του χώρου και η ομίχλη καταρρέει - εφαρμόζεται η απαραίτητη πίεση. Στο τέλος, εξάγεται μέσω ενός επιμέρους καναλιού που είναι διατεταγμένο για το σκοπό αυτό. Στη δεύτερη περίπτωση, ένας από τους κινητήρες αντλεί αέρα, ο δεύτερος εκτοξεύει τον έξω από το θάλαμο.

Εξαερισμός του θαλάμου ψεκασμού

Στο σχεδιασμό θα χρειαστούν φίλτρα αέρα ανώτατου ορίου με μεγάλη χωρητικότητα για να αποκλειστεί η πιθανότητα να εισέλθουν ξένα σωματίδια στη ζώνη ζωγραφικής. Για το σκοπό αυτό, συνιστάται η επιλογή φίλτρων αέρα που λειτουργούν σε δύο φάσεις - στην πρώτη φάση, αφαιρούνται μεγάλοι τύποι ρύπων, στη δεύτερη φάση, μικρά. Είναι σημαντικό να θεωρήσετε ότι είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τόσο τις εισερχόμενες όσο και τις εξερχόμενες ροές αέρα. Τα φίλτρα που έχουν εγκατασταθεί από κάτω, έχουν βουλώσει γρηγορότερα - η αντικατάστασή τους θα πρέπει να γίνεται πολύ πιο συχνά.

Η εγκατάσταση φίλτρων πρέπει να παρέχει τη δυνατότητα ανατάραξης της ροής του αέρα με σωματίδια σμάλτου - γι 'αυτό είναι απαραίτητο να τα τοποθετήσετε ικανοποιητικά στην περίμετρο του δωματίου και να λάβετε υπόψη την πίεση του αέρα.

Μετά το βάψιμο το μηχάνημα θα πρέπει να στεγνώσει - για το σκοπό αυτό έχει οργανωθεί μια ειδική συσκευή. Ως ξήρανση χρησιμοποιείται μια γεννήτρια θερμότητας, η οποία λειτουργεί με πλεονεκτικό καύσιμο. Ορισμένοι χρησιμοποιούν υπέρυθρες θερμαντήρες για το σκοπό αυτό. Η βασική απαίτηση για ξήρανση είναι ομοιόμορφη παροχή θερμότητας για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση.

Ανεμιστήρας τροφοδοσίας και εξαγωγής στον θάλαμο ψεκασμού

Κάποιες πιο χρήσιμες πληροφορίες

Για να εκτελέσετε το εσωτερικό φινίρισμα, χρησιμοποιήστε μη εύφλεκτα υλικά - για παράδειγμα, μέταλλο. Μην επιλέγετε μια τέτοια επιλογή ως επένδυση, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Ανάλογα με το πόσο σωστά γίνεται η τελική εργασία, θα είναι δυνατό να εκτιμηθεί ο βαθμός στεγανότητας, ο οποίος είναι σημαντικός για την αποφυγή εισόδου σκόνης και ξένων σωματιδίων. Δώστε προτίμηση στις ομαλές και εύχρηστες επιφάνειες - αυτό θα απλοποιήσει τη διαδικασία καθαρισμού.

Σκεφτείτε τις εγκαταστάσεις όπου θα αποθηκευτούν τα αποθέματα, τα χρώματα, ο επαγγελματικός εξοπλισμός, ο εξοπλισμός ασφαλείας, οι φόρμες εργασίας.

Η εργασία αυτόματης ζωγραφικής απλοποιεί την παρουσία αυτόματου ελέγχου διαδικασιών. Αυτό, φυσικά, θα επηρεάσει το κόστος του συνόλου του έργου, αλλά από την άλλη, θα λάβετε μια σειρά από ανεκτίμητα πλεονεκτήματα. Ο πίνακας ελέγχου πρέπει να διαθέτει πίνακα με ανθεκτικό, αξιόπιστο υλικό. Θα πρέπει να είναι εύκολο στη χρήση, εργονομικό και βολικό. Σκεφτείτε τη δυνατότητα μιας λειτουργικής μετάβασης μεταξύ χειροκίνητων και αυτόματων τρόπων λειτουργίας.

Συμπέρασμα

Η κατασκευή ενός εξειδικευμένου θαλάμου ψεκασμού για ένα αυτοκίνητο είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί πολλή δύναμη και ενέργεια. Θα πρέπει να παρακολουθείτε τις πληροφορίες σχετικά με τις υπάρχουσες επιλογές και να βασίζεστε σε αυτές για να παρουσιάσετε το δικό σας έργο - ως βάση μπορείτε να πάρετε οποιαδήποτε έτοιμη λύση.

Η διαδικασία εργασίας για την υλοποίηση του έργου είναι δύσκολη, αλλά ενδιαφέρουσα - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εδώ τη δημιουργικότητά σας, τη φαντασία και την ικανότητά σας να αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες.

Μέγεθος του θαλάμου βαφής

Οι κάμερες βαφής είναι βολικές και ευέλικτες κάμερες που σχεδιάζονται για εργασίες ζωγραφικής για τη ζωγραφική όλων των ειδών εξοπλισμού και αντικειμένων. Διαβάστε παρακάτω.

Οι κάμερες χρωμάτων διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, σχέδια, ενότητες και διαστάσεις. Γιατί; Επειδή η κάμερα πρέπει να πληροί τις τεχνολογικές και παραγωγικές απαιτήσεις που της προσφέρονται. Ανάλογα με το πού και πώς θα τοποθετηθεί η κάμερα βαφής, για να ζωγραφίσετε τι να στοχεύσετε. Το μέγεθος της κάμερας εξαρτάται άμεσα από δύο κύριους παράγοντες: τον αριθμό των χρωμάτων ανά ημέρα που πρέπει να πραγματοποιηθούν και απλώς τους στόχους που ο οργανισμός θέτει για τον εαυτό του στην εργασία.

Classic φωτογραφική μηχανή είναι το μέγεθος ενός μεγέθους ζωγραφικής: 6.9 σε μήκος, πλάτος και 3.4 2.7 υψηλή, αλλά λιγότερο από αυτές τις διαστάσεις αυτού του είδους των καμερών φυσιολογικά δεν παράγουν, αλλά περισσότερες κάμερες είναι αρκετά συχνά διαφορετικών μεγεθών. Διαφορετικά μεγέθη οφείλονται στο γεγονός ότι ο πελάτης μπορεί να χρειαστεί να τοποθετήσει την κάμερα σε οποιοδήποτε χώρο και για συγκεκριμένους δείκτες μήκους, πλάτους και ύψους. Συνήθως, εάν το ελάχιστο μέγεθος της κάμερας είναι 6,9h3,4h2,7, το μέγιστο μέγεθος μπορεί να φτάσει τους ακόλουθους δείκτες: 8,6h4,0h3,4, για να μην αναφέρουμε τους θαλάμους βαφής και στεγνώματος, το οποίο μπορεί να είναι ακόμη περισσότερο, αλλά αυτό μπορεί να όχι μόνο για τη βαφή, αλλά και για την κανονική ξήρανση του εξοπλισμού ή του εξοπλισμού αμέσως μετά τη βαφή, η οποία είναι επίσης πολύ βολική και ευέλικτη.

Οι παρακάτω παράγοντες επηρεάζουν το μέγεθος της κάμερας. Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω - αυτή είναι η τοποθέτηση, καθώς και ο τύπος εργασίας + η ποσότητα του χρώματος. Όλα αυτά επηρεάζουν άμεσα το μέγεθος της κάμερας και τι συγκεκριμένα ή όλα θα υποστούν χρωματισμό μέσα σε αυτήν.

Αυτές οι διαστάσεις του εξοπλισμού περιλαμβάνουν συνήθως έναν αυτόματο ελεγκτή, ένα πίνακα ελέγχου, μια γεννήτρια θερμού αέρα και επίσης μια κάμερα η οποία είναι συνήθως εγκατεστημένη σε μια βάση σκυροδέματος ή μετάλλου. Επιπλέον, μην ξεχνάτε τον φωτισμό, ο οποίος, όπως και ο πυθμένας, μπορεί να είναι δύο τύπων: πλάγιος και κάθετος.

Όλα αυτά επιτρέπουν την εκτέλεση εργασιών ζωγραφικής μέσα στο θάλαμο για τη ζωγραφική διαφόρων αντικειμένων: ρυμουλκούμενα, σωλήνες, μηχανές ντίζελ, διάφορες μεταφορές, μεταλλικές κατασκευές και πολλά άλλα!

Θα πρέπει να ειπωθεί ότι η εταιρεία SPK GROUP δημιουργεί μια ποικιλία φωτογραφικών μηχανών βαφής, διαφόρων μεγεθών, με βάση τις απαιτήσεις και τις προτιμήσεις του πελάτη, τις οποίες μια τέτοια κάμερα μπορεί να χρειαστεί να ζωγραφίσει το δικό της εξοπλισμό ή κάποιον άλλο. Είμαστε έτοιμοι να παράγουμε μια φωτογραφική μηχανή σχεδιασμένη για κάθε εργασία παραγωγής των πελατών μας, έτσι ώστε οι πελάτες μας να είναι 100% ικανοποιημένοι με το έργο που έχει γίνει!

Χρώμα: Σχέδια και διαγράμματα


Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με τη συσκευή του θαλάμου βαφής ξεκινά όταν απαιτείται επαγγελματικός χώρος, δηλ. όταν ένα άτομο εργάζεται ήδη με αυτόματα σμάλτα, αλλά η τρέχουσα κατάσταση δεν τον ταιριάζει. Σε αυτή την περίπτωση, η αρχή της λειτουργίας του εξαερισμού και του καθαρισμού του αέρα είναι γενικά σαφής, αλλά για την υλοποίηση της ιδέας με τα χέρια της, απαιτούνται ειδικά σχέδια και σχήματα. Οι αποχρώσεις και οι παγίδες σε αυτό το θέμα δεν μπορούν να μετρηθούν, αλλά το κύριο πράγμα παραμένει η κατανόηση των διεργασιών ξήρανσης και χρωματισμού, η γνώση των βασικών απαιτήσεων για τα καθεστώτα θερμοκρασίας.

Σε καμία περίπτωση, δεν περιορίζουν τον εαυτό σας με έτοιμες λύσεις: Έχοντας εξετάσει μερικά έργα του δείγματος, μπορείτε να επιλέξετε τα στοιχεία για να εγκαταλείψουν ότι δεν λειτουργεί, προσθέστε να προβάλει τα μέρη τους, κ.λπ. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε τι πραγματικά χρειάζεται σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, και ότι είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένες. σημαίνει. Από ορισμένα από τα στοιχεία που μάλλον θα πρέπει να παραιτηθεί, αλλά με την κατανόηση των βασικών διαδικασιών, υπάρχει πάντα μια ευκαιρία να σώσει.

Τυπική σχεδίαση και αρχή λειτουργίας της κάμερας

Η βασική απαίτηση για την κάμερα είναι ο καθαρός αέρας με τη σωστή θερμοκρασία. Η ιδέα είναι απλή, αλλά για να επιτευχθεί η εφαρμογή της, δεδομένης της εμπορικής φύσης του σχεδίου, είναι αρκετά προβληματική. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά το σχεδιασμό - την απαιτούμενη ταχύτητα συντήρησης. Ο σχεδιασμός θα πρέπει να προβλέπει την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, οι οποίες αφορούν κυρίως τη δυνατότητα να συμπληρώνονται περισσότερο οι εγκαταστάσεις του δικού του χρώματος (ή του ξεχωριστού εργαστηρίου) και η εγκατάσταση του εξοπλισμού. Η φωτογραφία αυτής της φωτογραφικής μηχανής δείχνει ότι οι ζωγράφοι έχουν την ευκαιρία να μετακινηθούν στους ανελκυστήρες, αλλά πρώτα απ 'όλα αξίζει να δοθεί προσοχή σε έναν ικανό συνδυασμό φωτιστικών και αερισμού.

Η τοποθέτηση στο εργαστήριο της φωτογραφικής μηχανής ή η διάθεση χώρου για τη χρώση είναι δύσκολη, αλλά δεν είναι λιγότερο δύσκολο να μεταφραστεί ο εξοπλισμός στις δικές του γεννήτριες ισχύος. Η τελευταία αυτή κατάσταση σχετίζεται άμεσα με την καλωδίωση, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη μηχανή συγκόλλησης (συμπιεστή). Όσον αφορά την ποσότητα χρώματος, διακρίνονται δύο τύποι θαλάμων ψεκασμού:

 1. Βιομηχανικά - σε απόθεμα ή θεωρητικά σιδηροτροχιές και μηχανές για την ανύψωση του μηχανήματος και την αυτοματοποίηση της κίνησης, υδραυλικά καλάθια και ισχυρές μηχανές συγκόλλησης.
 2. Εμπορική - ένα κουτί από λαμαρίνα ή τούβλου, ξεκινήστε-από μία τυποποιημένη πρίζα (σε μια σπάνια περίπτωση, η δύναμη συγκόλλησης), το μέγεθος αφήνει σπάνια επαρκεί για τη βαφή επιβατικά αυτοκίνητα έξω 5h10m.

Οι διαδικασίες βαφής θα πρέπει να διεξάγονται σε μια πλήρως καθαρισμένη από σκόνη και έντομα ατμόσφαιρα. Οι αρχαίοι ζωγράφοι πρέπει να καθαρίζουν το δωμάτιο της σκόνης με τα χέρια τους, χρησιμοποιώντας κουρέλια και μια τεχνητή κουρτίνα. Ωστόσο, ο σχεδιασμός του θαλάμου πρέπει να περιλαμβάνει τρία στάδια εξαερισμού, η πραγματοποίηση των οποίων χωρίς αυτοματοποίηση είναι αδύνατη:

 1. Η αρχική πρόσληψη αέρα, το φιλτράρισμα και η θέρμανση του δωματίου σε θερμοκρασία δωματίου.
 2. Στάδιο ζωγραφικής - συνεχής άντληση και θέρμανση μέχρι 25-30 ˚C.
 3. Ξήρανση - κυκλοφορία θερμαινόμενη σε 30-60 ˚C αέρα.

Η θέρμανση του αέρα, ο εξαερισμός και η θερμομόνωση είναι μέρη της εξίσωσης που επηρεάζουν άμεσα το ένα το άλλο. Δεν είναι δυνατό να αλλάξετε ένα από αυτά τα στοιχεία χωρίς να αλλάξετε τα δύο υπόλοιπα. Η εσφαλμένη διάταξη μόνωσης κατά τη διάρκεια της φάσης ξήρανσης θα απαιτήσει την απομάκρυνση του συνεχώς σχηματισμένου συμπυκνώματος. Επομένως, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί ο εξαερισμός και για τα δύο στάδια της βαφής που υποδεικνύονται σε αυτό το διάγραμμα.

Διήθηση και διανομή των ροών αέρα

Στο σωστό πλαίσιο χρωμάτων πρέπει να πραγματοποιηθεί μια συνεχής, πλήρης ανανέωση του αέρα. Επομένως, είναι πιο λογικό να τοποθετήσετε την κουκούλα κάτω και τον ανεμιστήρα τροφοδοσίας στην κορυφή. Εσφαλμένα τοποθετήθηκαν τρύπες εξαερισμού ακριβώς πάνω από την περιοχή ζωγραφική, αλλά η χρήση του σωστά προσανατολισμένο Ολομέλεια της προσφοράς, χρησιμοποιήστε την αρχή της οποίας φαίνεται στο σχήμα αυτό θα επιτρέψει την ορθή διάθεση χώρου.

Για τη θέρμανση του αέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί καυστήρας ρυθμιζόμενο αερίου μπορεί να συνδεθεί με το στάδιο ξήρανσης. Το στοιχείο θέρμανσης βρίσκεται μετά το φίλτρο και τον ανεμιστήρα, μερικές φορές έξω από το σωλήνα. Σε κάθε περίπτωση, ο σχεδιασμός ψεκασμού δωματίου θα πρέπει να παρέχει για την ασφαλή απομόνωση από τον θερμαντήρα εκρηκτικά αέρια, ως εκ τούτου, τον αέρα διαμέσου του θερμαντήρα να κινηθούν αυστηρά σε μία κατεύθυνση και μέσα από το χώρο σοφίτα (σωλήνες, διάκενα) εμφυσάται σε ένα τέτοιο ρυθμό ώστε να εμποδίσει αντίστροφη κίνηση. Όταν ο ανεμιστήρας είναι απενεργοποιημένος, η λειτουργία του θερμαντήρα πρέπει να σταματήσει αμέσως. Τοποθεσία φίλτρο ανά κύριο τομέα ανωτάτου ορίου προϋποθέτει μια ομοιόμορφη κατανομή του αέρα πάνω από την περιοχή, αλλά όταν ο ανεμιστήρας είναι ασθενής μπορεί απλά να μην είναι αρκετή - μια προκαταρκτική υπολογισμού για τον προσδιορισμό των σημαντικών συστοιχίες περιοχή (διάκενα) και τη θέση τους χωρίς τη δημιουργία ζωνών αναταράξεις.

Ο εισερχόμενος αέρας καθαρίζεται από διάφορα φίλτρα, ενώ το χοντρό φίλτρο πρέπει να βρίσκεται πριν από τον ανεμιστήρα και το λεπτό φίλτρο απευθείας στο όριο του κιβωτίου. Καθώς οι τελευταίοι χρησιμοποίησαν συχνά φίλτρα βάμβακος, τα οποία είναι φύλλα (ρολό), τοποθετούνται πάνω από το πλέγμα εξαερισμού. Υψηλότερη αντοχή έχουν τσέπη (κηρήθρα) φίλτρου σύμφωνα με το DIN 53438 (προ-διήθηση) ευρωπαϊκό πρότυπο EN779 και DIN ΕΝ 779 (εσωτερικό φίλτρο κατηγορίας F5). Στο παρουσιαζόμενο σχέδιο, το πρωτεύον φίλτρο καθαρισμού υποδεικνύεται με τον αριθμό 2 και την πρόσληψη αέρα από τον αριθμό 1.

Λειτουργία ξήρανσης

Ασφάλεια - η κύρια προϋπόθεση για την ανάπτυξη και τη συναρμολόγηση με δικά του χέρια της κατασκευής του θαλάμου ψεκασμού. Επομένως, ο εξαερισμός εκτελεί δύο λειτουργίες ταυτόχρονα: την εξάλειψη των τοξικών αερίων και τον καθαρισμό του αέρα από τη σκόνη. Αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας βαφής απελευθερώνονται οι μέγιστοι ατμοί διαλύτη. Όλοι οι τύποι σμάλτων έχουν την κατανομή τους σύμφωνα με τη χρονική κλίμακα της έντασης της εξάτμισης, αλλά γενικά απαιτείται πλήρης καθαρισμός του αέρα μόνο για 10-20 λεπτά (διαφορετικά σχηματίζεται ένα ματ στρώμα στην επιφάνεια του σμάλτου).

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας βαφής, η κάμερα αερίζεται για κάποιο χρονικό διάστημα στην κανονική λειτουργία, αλλά μετά από αυτό δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για καθαρό αέρα. Λόγω αυτού του γεγονότος και του κόστους θέρμανσης του χώρου, το σύστημα ανακυκλοφορίας αέρα χρησιμοποιείται κατά την ξήρανση, εξοικονομώντας 40-50% της ενέργειας. Για το σκοπό αυτό, ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής συνδέεται με μια βαλβίδα που επιτρέπει 70-85% αέρα πίσω. Η αρχή της λειτουργίας δείχνει αυτό το σχέδιο, ταυτόχρονα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι είναι απαραίτητη η επικαιροποίηση σε κάθε κύκλο του 15-20% της ροής ακόμη και στο τέλος της ξήρανσης.

Υλικά για το θάλαμο ζωγραφικής

Συχνή επίλυση του προβλήματος είναι η μετατροπή στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ενός αυτοκινήτου, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση είναι δύσκολο να οργανωθεί ο σωστός εξαερισμός. Η κατασκευή του κιβωτίου για ζωγραφική στο στάδιο του σχεδιασμού πρέπει να περιλαμβάνει ένα υπόγειο κάλυμμα (δεύτερο όροφο, τάφροι) και έναν αττικό χώρο για την οργάνωση της διανομής αέρα. Υπό την προϋπόθεση αυτή, όταν βάζετε μια βάση σκυροδέματος στο μέλλον, είναι εύκολο να μεταμορφώσετε την κουκούλα και την εισροή από τα χέρια κάποιου ήδη έξω από το δωμάτιο για εργασίες ζωγραφικής.

Εάν το πλέγμα εξαερισμού οροφής καταλαμβάνει λιγότερο από τα 2/3 της οροφής, η οροφή πρέπει απαραιτήτως να έχει ράμπες κατά μήκος των άκρων, προκειμένου να εξαλειφθούν οι νεκρές ζώνες. Τις περισσότερες φορές αυτές οι ακτίνες συνδυάζονται με πλευρικά φώτα. Ο εξαερισμός πρέπει να έχει χαμηλότερη ισχύ, οπότε η σχάρα μπορεί να καταλαμβάνει ολόκληρο το δάπεδο ή το μεγαλύτερο μέρος αυτού, όπως φαίνεται στη φωτογραφία αυτού του θαλάμου ψεκασμού.

Οι περισσότεροι οπαδοί πρέπει να είναι ίσες με τις τυποποιημένες διαστάσεις των γκαράζ «6 × 4“ αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ανώτατο όριο θα πρέπει αμέσως να”κόψει«από 20-40 cm, για την οργάνωση εξαερισμό. Οι τοίχοι κόψης φύλλο μετάλλου, εντός του χώρου μεταξύ του τοιχώματος και της γαλβανισμένος χάλυβας που ορυκτοβάμβακα ή άλλο άκαυστο μόνωση (μαλλί τουλάχιστον m -. πάχους 60 cm). Αν υπάρχει ένα έργο από την αρχική τοιχοποιία μπορεί να περιοριστεί πάνελ είναι κατασκευασμένα από PVC, όμως, σωστό να χρησιμοποιήσει γαλβανισμένη λαμαρίνα, της συσκευής του κάθε επαγγελματία θαλάμου ζωγραφική.

AHD Surveillance Kit 4 Κάμερες

Ψάχνετε για τις καλύτερες προσφορές στην αγορά

Το πλήρες σετ παρακολούθησης βίντεο αποτελείται από τέσσερις βιντεοκάμερες AHD με ανάλυση 720 Ρ και τέσσερις καταγραφείς καναλιών. Η επιλογή είναι εξοπλισμένη με μια ενημερωμένη δοκιμή, η οποία εξασφαλίζει μια σαφή εγγραφή βίντεο 24 ωρών την ημέρα. Videopegictpator οδηγεί semku στο razlichnyx καθεστώτος, συμπεριλαμβανομένων chisle vo χρόνο ανίχνευσης κίνησης σε μια περιοχή που σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε τη μνήμη στο σκληρό σας δίσκο. Ως χρήσιμη ρύθμιση, η συσκευή μπορεί να στείλει μια εικόνα του αντικειμένου μέσω του ενσωματωμένου προγράμματος-πελάτη αλληλογραφίας. Και ο ιδιοκτήτης στο smartphone του θα λάβει μια ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την εικόνα που εστάλη. Λόγω της δυνατότητας δωρεάν σύνδεση στο σύννεφο Διαδίκτυο, ο ιδιοκτήτης μπορεί να δείτε την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή από οπουδήποτε στον κόσμο, όπου υπάρχει διαδικτύου. Βιντεοκάμερες: Τύπος АНД Αριθμός κάμερας 4 τεμ., 2 τεμ. - HD8901Α, 2 τεμ. - H42 1/3 «ΣΜΟΣ 1.0Megarihel, 25frs @ 720P (1280 * 720), υψηλής ταχύτητας, μεταφορά σε μεγάλες αποστάσεις σε πραγματικό χρόνο HD και διαχείρισης του διακόπτη SD μέσω ομοαξονικού καλωδίου Day / Night (ICR), AWB,... AGC, VLS, 3D-DNR 3,6 χιλιοστά σταθερό φακό Max IR LEDs 30 m,, IR SUT, DS12V ;. ABS στέγασης λειτουργία χαμηλού φωτισμού Πλαστικό αδιάβροχο περίβλημα Mobile εφαρμογές iRhone, iRad, το Android, το Android PAD DVR.. : KDM 5504E, 4 καναλιών υποστήριξη 720P 3G-wifi αποθήκευσης βίντεο στο ΝΔΔ σκληρό δίσκο στον υπολογιστή σας μέσω του λογισμικού τροφοδοτικό 12 βολτ. 5 Amps Λειτουργίας τμήμα Θερμοκρασία: έως - 40 / καταγραφέα: 0 έως καταγραφής απομακρυσμένα Attached μέσω του δικτύου προς την μονάδα flash εξόδου VGA USB, NDMI παράδοσης:.. Βιντεοκάμερα - 4 τεμ DVR - 1 μονάδα τροφοδοσίας 12 V 5 A - 1 τεμάχιο Οδηγίες στα Αγγλικά - 1 κομμάτι Σύρμα 18 μ. - 4 τεμάχια Υπολογιστής ποντικιού 1 τεμ.

Περισσότερες διαφημίσεις

1 / 100.000s, PAL: 1 / 50s

1 / 100.000 Θερμοκρασία λειτουργίας: -10 ° C +50 ° C Υγρασία λειτουργίας: 95% Τροφοδοσία: DC 12V / 500mA Διαστάσεις: 170h70h65 mm Βάρος: 400g ***** Βασικά χαρακτηριστικά εγγραφής: Μοντέλο: AND3104F Max κανάλια (συνδεδεμένες κάμερες) 4 βίντεο Συμπίεση: ανάλυση εγγραφής H.264 1280 × 720p (30 f / s και 25 k / s) πρωτόκολλο δικτύου: διεπαφή P2P: VGA (x1), NDMI (x1), AV iN (x1 ) AV OUT (x1), υποδοχές βίντεο IN (x4), Βίντεο υποδοχές OUT (x1), LAN (x1), USB (x2) Υποστήριξη ΝΔΔ: Ναι (SATA max 4TB) θερμοκρασία λειτουργίας: -10 ° C + 55 ° C εργασίας υγρασία: 10-90% ***** Επιπλέον χαρακτηριστικά: η διεπαφή GUI OSD, το ποντίκι USB καθιστά ευκολότερη τη διαχείριση και γραμματέα Daubney Υποστηρίζει εγγραφή 4 καναλιών ζωντανού βίντεο με ανάλυση 720 διπλής ροής σας επιτρέπει να ορίσετε μεμονωμένες ρυθμίσεις για εγγραφή στις Geksapleks τοπικά και απομακρυσμένα μέσα ενημέρωσης ταυτόχρονα: Προεπισκόπηση, εγγραφή, αναπαραγωγή, backup, περιήγηση δικτύου, κινητά καταγραφής προβολής: Auto, χρονόμετρο, κίνηση, συναγερμός κανονική προβολή: κανονική προβολή, γρήγορη, αντίστροφη γρήγορη περιήγηση, αργή περιήγηση στην αναπαραγωγή 4 καναλιών με ανάλυση 720p, η έξοδος του κάθε καναλιού σε πλήρη οθόνη προβολή του δικτύου μέσω μιας σειράς CMS χ DVR Υποστήριξη DNSR, DDNS, PPPoE και NTP Υποστήριξη για περισσότερο από 17 λεπτά PTZ Υποστήριξη για την αποθήκευση πληροφοριών: μονάδα flash USB, σκληρό δίσκο USB ή ένα δίκτυο Προ-ρεκόρ 10 δευτερόλεπτα θέα συναγερμού με Android, iRhone Ταυτόχρονη υποστήριξη για VGA εξόδου υψηλής ανάλυσης / NDMI αποστολή μηνυμάτων ειδοποίηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Υποστήριξη για υπηρεσίες cloud 3G υποστήριξη WIFI Αυτόματη ανάκτηση μετά από διακοπή ρεύματος

Χρώμα θάλαμο με τα χέρια - σχέδια

Υψηλής ποιότητας βαφή του αυτοκινήτου είναι αδύνατη χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό και σωστά ακονισμένα χέρια. Τα χέρια μπορούν να φυλακιστούν, θα υπάρξει μια επιθυμία, αλλά ο εξοπλισμός θα πρέπει να δαπανηθεί και πολλά. Το Automarket - οι επιχειρήσεις δεν είναι φθηνές. Ξεκινώντας από ακριβά υλικά βαφής, τα οποία πρέπει να γίνουν κατανοητά ως υπάλληλοι στην Αγία Γραφή και να τελειώνουν με ακριβά εργαλεία και συσκευές. Σε αυτήν την επιχείρηση δεν υπάρχει τίποτα που να σώζει, γιατί, αργά ή γρήγορα, η εξοικονόμηση θα μετατραπεί σε άσεμνη ποιότητα, πιο συγκεκριμένα στην απουσία της. Οι μεγαλύτερες επενδύσεις περιμένουν το θάλαμο ζωγραφικής, θα το συζητήσουμε σήμερα.

Περιεχόμενα:

Πίνακες ζωγραφικής και ξήρανσης - διάταξη και τιμή

Η εκτίμηση για τη διάταξη, την οποία απαιτεί ο θάλαμος ζωγραφικής με τα σχέδια των χεριών του, την θέρμανση αερισμού, το φιλτράρισμα αέρα και πολλά άλλα σημαντικά πράγματα, σας επιτρέπει να σώσετε. Είναι χάρη στην πολυπλοκότητα των επικοινωνιών. Επειδή κάπου μπορείτε να κάνετε κάτι με τα χέρια σας και κάπου πρέπει να αγοράσετε έτοιμο εξοπλισμό. Ανάγκες, σωστή κατανομή κεφαλαίων και αρμόδιος σχεδιασμός. Εάν ακολουθήσουμε αυτές τις αρχές, είναι δυνατόν να εξοπλίσουμε τουλάχιστον μια καλή, στην καλύτερη περίπτωση, ανεκτή κάμερα, τουλάχιστον για πρώτη φορά.

Λαμβάνοντας υπόψη τις έτοιμες παραλλαγές που προσφέρονται από κορυφαίους κατασκευαστές και τους κινέζους ομολόγους τους, μπορείτε να προσδιορίσετε το σύνολο των λειτουργιών, τη διάταξη και τους τρόπους λειτουργίας και μετά από αυτό το ξεκίνημα. Έτσι, η συσκευή της κάμερας μπορεί να κρατηθεί τόσο από ένα καθαρό φύλλο, όσο και από ένα τελικό κτίριο - ένα γκαράζ, για παράδειγμα.

Προϋπολογισμός για την κατασκευή μιας φωτογραφικής μηχανής για τη ζωγραφική αυτοκινήτων

Αν λάβουμε υπόψη τον συνολικό προϋπολογισμό που απαιτείται για την κατασκευή μιας πλήρους κάμερας, τότε περίπου το ήμισυ της επένδυσης θα πρέπει να μεταφερθεί στα συστήματα εξαερισμού και θέρμανσης, καθώς και στη μόνωση της κάμερας. Τουλάχιστον περίπου την ίδια αναλογία στους θαλάμους του εργοστασίου για ζωγραφική. Το 30% του προϋπολογισμού θα διατεθεί στο πλαίσιο ισχύος της κάμερας, ακόμα κι αν είναι εξοπλισμένο σε έτοιμο χώρο, σε γκαράζ, υπόστεγο ή κιβώτιο. Η διήθηση του αέρα θα λάβει τουλάχιστον το 10% του προϋπολογισμού και το 10-12% θα πάει στο φωτισμό.

Μην υπερεκτιμάτε το ποσοστό εξοικονόμησης. Η πρακτική δείχνει ότι η απερίσκεπτη εξοικονόμηση και η τυχαία εργασία σε κάθε περίπτωση εμφανίζεται στο αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου, οι μεγάλες επενδύσεις είναι αναπόφευκτες. Θα είναι λιγότερο από ό, τι όταν αγοράζουμε μια τελική κάμερα, τις τιμές για τις οποίες θα αγγίξουμε πάρα πολύ.

Πόσο κοστίζει ο έτοιμος θάλαμος βαφής και ξήρανσης;

Εάν το παιχνίδι αξίζει το κερί, μπορείτε να δείτε το παράδειγμα μιας απλής φθηνής φωτογραφικής μηχανής για βαφή και στεγνωτήρα, την οποία μπορείτε εύκολα να αγοράσετε και να μην σκεφτείτε τίποτα. Είναι αλήθεια ότι είναι φθηνότερο από 1 200 000 ρούβλια για να κοστίσει μια τέτοια κάμερα δεν θα. Αλλά όλα περιλαμβάνονται.

 1. Η κάμερα είναι σχεδόν πτυσσόμενη και είναι μια κατασκευή πάνελ σάντουιτς. Το μέγεθος του θαλάμου βαφής είναι 7x5, 5x3 μέτρα. Πάνελ Βαμμένο πολυμερική επικάλυψη σε σκόνη, και το εσωτερικό επικαλυμμένα με ένα ειδικό αντι-ανακλαστική επίστρωση για την ελαχιστοποίηση των σφαλμάτων στις πολύπλοκες χρωματικές επιφάνειες Jaguar XJ ή από πολλαπλών συστατικών χρώματος στο σώμα του άνθρακα Mazerati Quatroporte.
 2. Ο εξοπλισμός της κάμερας περιλαμβάνει μια ομάδα γεννητριών, η οποία αποτελείται από έναν ανεμιστήρα αναρρόφησης, ένα σύστημα ανακύκλωσης αέρα με έναν πνευματικό αποσβεστήρα, μια μονάδα φίλτρου αέρα και έναν εναλλάκτη θερμότητας. Ο θάλαμος είναι, κατά κανόνα, εξοπλισμένος με εισαγόμενο καυστήρα αερίου.
 3. Η κάμερα διαθέτει αυτόματο σύστημα που μετατρέπει τις χρωματικές λειτουργίες του αμαξώματος του αυτοκινήτου, συγκεκριμένα: βαφή, εμφύσηση, θέρμανση-ξήρανση και ψύξη.
 4. Το σύστημα φιλτραρίσματος αέρα αποτελείται από χοντρό και λεπτά φίλτρα, ένα συλλέκτη χρωμάτων.

Λάμπες και εναλλάκτες θερμότητας για θαλάμους ψεκασμού

Το σύστημα φωτισμού μιας τέτοιας κάμερας διαθέτει πηγές φωτός τεσσάρων σημείων και ο αριθμός τους επηρεάζει επίσης την τιμή. Τα φωτιστικά χρησιμοποιούν μόνο ειδικούς λαμπτήρες Philips IP65. Όλος ο εξοπλισμός της κάμερας καταναλώνει συνολικά περίπου 13 kW. Σε αυτή την περίπτωση, μετά την βαφή και την ενδιάμεση ξήρανση του αμαξώματος του αυτοκινήτου μπορεί να λάβει χώρα σε μέγιστη θερμοκρασία 80 βαθμών.

Αυτή η κάμερα δεν μπορεί να θεωρηθεί σύνθετη ή ιδανική από άποψη διαμόρφωσης, ο σχεδιασμός στη Ρωσία συναρμολογείται από αυτό που ήταν δυνατό να αποκτηθεί στη Γαλλία, τη Γερμανία και κυρίως στη ΛΔΚ. Ο σταθμός βαφής της κινεζικής εταιρείας Guangli θα κοστίσει περίπου 3 εκατομμύρια ρούβλια και μια ιταλική ή γερμανική κάμερα μπορεί να αγοραστεί για τουλάχιστον 6-7 εκατομμύρια μετοχές.

Το κατά προσέγγιση σχέδιο για την κατασκευή ενός θαλάμου βαφής και στεγνωτηρίου για αυτοκίνητα θα μοιάζει με κάτι τέτοιο.

 1. Δομή του πλαισίου ισχύος σύμφωνα με το σχέδιο και τα σχέδια. Θεωρείται σε ατομική βάση.
 2. Σχεδιασμός χώρων για την τοποθέτηση εξοπλισμού, εισροών, εξόδων και εξόδου κινδύνου
 3. Η συσκευή της πύλης του θαλάμου ζωγραφικής.
 4. Η συσκευή του απαραίτητου υπόγειου χώρου για την κυκλοφορία του αέρα και τη συλλογή υγρασίας.
 5. Κατασκευή μεταλλικών κιγκλιδωμάτων.
 6. Τοίχωμα φινίρισμα με ειδικές πάνελ με αντιανακλαστικά θερμοανθεκτικά επιχρίσματα.
 7. Η συσκευή του συστήματος εξαερισμού, σύστημα φιλτραρίσματος αέρα.
 8. Κάνοντας μια διπλή οροφή και τοποθετώντας τους αεραγωγούς εκεί.
 9. Η συσκευή πολλών ζωνών φωτισμού.
 10. Εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης σύμφωνα με ένα από τα πολλά σχήματα.
 11. Εγκατάσταση και ρύθμιση του συστήματος αυτοματισμού, το οποίο παρακολουθεί τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας της κάμερας κατά τη διάρκεια της βαφής.

Έντεκα πολύ σύνθετα στάδια, σε κάθε ένα από τα οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε το ελάχιστο. Αλλά το κύριο πρόβλημα είναι ότι όλα τα λάθη και ανακρίβειες στο σχεδιασμό του στον θάλαμο ψεκασμού, ειδικά αν πρόκειται για μια ιδιοτροπία, και για πρώτη φορά, μπορεί να εξουδετερώσει όλες τις προσπάθειες και να κάνει τη δουλειά οικονομικά ασύμφορη ή χαμηλής ποιότητας.

Η κάμερα για τη ζωγραφική ενός αυτοκινήτου είναι πολύ ακριβή, αλλά σε κάθε περίπτωση πληρώνει για τον εαυτό της. Και η ποιότητα του οργάνου και οι κατάλληλες συνθήκες εργασίας είναι το κύριο πράγμα για τον πλοίαρχο και δεν μπορείτε να το αποθηκεύσετε.

Τι είναι ένας θάλαμος ψεκασμού για αυτοκίνητα: μια ανάλυση των παραμέτρων του δωματίου

Για πλήρη ή μερική βαφή αυτοκινήτων και άλλων εξαρτημάτων, σχεδιάζεται ένας θάλαμος ζωγραφικής. Λόγω καθαρίζεται από τη σκόνη και θερμαίνεται στη βέλτιστη θερμοκρασία αέρα τροφοδοτούνται σε αυτό μέσω του συστήματος εξαερισμού και διήθησης, η ποιότητα της επικάλυψης που λαμβάνεται είναι πάντα υψηλή. Το σύστημα αερισμού υπολογίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται η βέλτιστη κυκλοφορία αέρα στο χώρο εργασίας του θαλάμου βαφής.

Και αυτό σημαίνει ότι η ομίχλη του θαλάμου βαφής εναποτίθεται και εκκενώνεται προς τα έξω, περνώντας μέσα από τα φίλτρα δαπέδου. Ροή αέρα στα pits ελέγχεται επίσης από ένα ειδικά συσταθεί για το σκοπό αυτό στη βαλβίδα αέρα που επιτρέπει να δημιουργήσετε πίεση αέρα εσωτερικών χώρων πρόληψη από εξωτερικές σκόνη μέσα σε αυτό.

Ζωγραφική περίπτερο για τα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με αποτελεσματικά χαρακτηριστικά ασφαλείας. Έτσι, οι τρέχουσες μοντέλα έχουν αυτόματη αποσύνδεση του μπλοκ θάλαμο θέρμανσης μετά η θερμοκρασία φθάνει τις καθορισμένες παραμέτρους. Η παραμόρφωση των τοιχωμάτων κάτω από την επίδραση της πόρτας υπερπίεσης προειδοποιείται μέσω μιας πνευματικής βαλβίδας.

Επιπλέον, οι αυτοματοποιημένοι θάλαμοι ψεκασμού είναι εφοδιασμένοι με ειδικά χρονόμετρα, τα οποία εξασφαλίζουν τη λήψη επιβλαβών πτητικών ενώσεων από τον χώρο εργασίας μετά από κάθε κύκλο ξήρανσης. Αυτό καθιστά δυνατό τον αποκλεισμό εκρηκτικών και επικίνδυνων για την φωτιά καταστάσεων. Το σύστημα φωτισμού της κάμερας είναι εξοπλισμένο με λαμπτήρες από γυαλί ασφαλείας.

Η οικονομία των περισσότερων μοντέλων εξοπλισμού βαφής επιτυγχάνεται με την επαναλαμβανόμενη χρήση θερμού αέρα που παράγεται μετά την ξήρανση. Καθαρίζεται και επιστρέφει στην κάμερα. Αυτή η μέθοδος χρήσης του αέρα έχει πολλές θετικές πτυχές:

 1. Εξοικονόμηση ενέργειας
 2. Μειωμένη ταχύτητα ξήρανσης των προϊόντων
 3. Αποτελεσματική συντήρηση της θερμοκρασίας στόχου του αέρα

Η διαδικασία χρώσης αυτοκινήτων σε ένα θάλαμο βαφής είναι πολύπλοκη και αποτελείται από διάφορες λειτουργίες.

Πώς, τι και πού; Λειτουργίες λειτουργίας της κάμερας

Για την καλύτερη κατανόηση της αρχής της φωτογραφικής μηχανής, είναι χρήσιμο να εξοικειωθείτε με την εμφάνιση του συστήματος. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για να δείτε πώς φαίνεται το περίπτερο χρώματος: φωτογραφίες στο Διαδίκτυο, βίντεο που δημοσιεύονται σε εξειδικευμένες ιστοσελίδες, πηγαίνουν στο κατάστημα ή επισκέπτονται την υπηρεσία αυτοκινήτων. Βλέποντας το σύστημα εύκολο να καταλάβουμε ότι αποτελείται από διάφορα δομικά στοιχεία, το κύριο των οποίων είναι άμεσα σώμα της μηχανής (m. Ε Η περιοχή εργασίας), πηγή θερμότητας, ένα σύστημα φίλτρου και το σύστημα εξαερισμού που προβλέπεται εξάτμισης και εφοδιασμού ανεμιστήρες και πρόσθετα στοιχεία.

Αέρα πριν την τροφοδοσία του εντός του χώρου εργασίας αρχικά θερμαίνεται σε μία επιθυμητή θερμοκρασία (π.χ., για χρήση σε λειτουργία έγχρωμη κάμερα - έως +20 μοίρες) και στη συνέχεια καθαρίζονται από τη σκόνη που διέρχεται από το σύστημα φίλτρου. Μετά από αυτό, το λεκές του αυτοκινήτου και ο αέρας εξαγωγής με ατμούς διαλύτη και λεπτά σωματίδια χρώματος διασκορπισμένα καθαρίζονται και ρίχνονται έξω. Σε μερικούς τρόπους λειτουργίας, η επεξεργασία μετά την κάθαρση δεν εκκενώνεται εντελώς, αλλά μόνο το 10% του συνολικού όγκου αέρα. Το υπόλοιπο καθαρίζεται και επιστρέφει στην περιοχή εργασίας.

Διάγραμμα της κίνησης του αέρα στο θάλαμο βαφής

Οι βασικοί τρόποι λειτουργίας του θαλάμου ψεκασμού είναι οι εξής:

 • Τρόπος χρωματισμού του αυτοκινήτου
 • Λειτουργία εκτόξευσης κάμερας
 • Λειτουργία ξήρανσης
 • Λειτουργία ψύξης

Στη λειτουργία βαφής, ο αέρας από το εξωτερικό διέρχεται από τα στοιχεία του φίλτρου και θερμαίνεται από εναλλάκτη θερμότητας, στη συνέχεια τροφοδοτείται στην κορυφή του χώρου εργασίας και διέρχεται από άλλο φίλτρο. Επιπλέον, πολλαπλασιάζεται με μια κατακόρυφη, ομοιόμορφη ροή στο κάτω μέρος του δωματίου. Η κυκλοφορία αέρα μέσα σε αυτό εξασφαλίζει την εξαγωγή σωματιδίων πολύχρωμης σκόνης που περιέχονται στη σκόνη από ανεμιστήρες εξαγωγής που βρίσκονται στο πάτωμα του θαλάμου. Υπάρχουν επίσης φίλτρα ξηρού δαπέδου που συγκρατούν σωματίδια βαφής. Μετά τα φίλτρα δαπέδου, ο αέρας εισέρχεται στα φίλτρα εξαγωγής και εκκενώνεται στο δρόμο μέσω του αεραγωγού. Έτσι, στη λειτουργία βαφής στο θάλαμο, υπάρχει μια συνεχής ανταλλαγή αέρα.

Αφού ολοκληρωθεί ο χρωματισμός, ο χειριστής μεταβαίνει τη συσκευή στη λειτουργία ξήρανσης και η κάμερα μεταβαίνει αυτόματα στη λειτουργία εμφύσησης της φωτογραφικής μηχανής, η οποία διαρκεί πέντε λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο αέρας στο χώρο εργασίας καθαρίζεται από επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία ατμούς των χρωμάτων και των διαλυτών.

Στο τέλος αυτής της λειτουργίας, ανοίγει αυτόματα το πτερύγιο ανακύκλωσης και η κάμερα αρχίζει να λειτουργεί στην επόμενη λειτουργία. Ο αέρας αρχίζει να κυκλοφορεί στο χώρο εργασίας. Ταυτόχρονα, μερικοί από τους όγκους (έως 20%) ρίχνονται στο δρόμο και ο ίδιος όγκος εξωτερικού αέρα εισέρχεται στο θάλαμο. Υπάρχει μια αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα στον εσωτερικό χώρο κατά τον τρόπο ξήρανσης, όπου ο ατμός διαλύτη αποσύρεται σταδιακά από το δωμάτιο.

Κατά μέσο όρο, η λειτουργία στεγνώματος θάλαμο βαφής αυτοκινήτων λειτουργεί περίπου σαράντα λεπτά, μετά την οποία ο καυστήρας είναι απενεργοποιημένος, και κλείνει το κλαπέτο ανακυκλοφορίας ξεκινήσει Απορροφητήρες εργασίας. Ταυτόχρονα, ο αέρας τροφοδοτείται πλήρως από το εξωτερικό και δροσίζει το αυτοκίνητο ή άλλο βαμμένο τμήμα.

Επιλέξτε, αναλύστε: τύπους κουτιών για τη ζωγραφική αυτοκινήτων

Δομικά, οι θάλαμοι βαφής είναι διαφορετικοί. Μπορούν να είναι αδιέξοδο ή να περάσουν, με διπλό κινητήρα ή με έναν κινητήρα, με αυξημένη πίεση ή με αραίωση. Οι διαφορές είναι στον τρόπο με τον οποίο οργανώνεται ο εσωτερικός χώρος της ανταλλαγής αέρα, στους τύπους των συστημάτων εξαερισμού που χρησιμοποιούνται. Η αφαίρεση του αέρα από τον χώρο εργασίας μπορεί να πραγματοποιηθεί με τρεις τρόπους:

 1. Με τη συσκευή στο πάτωμα του θαλάμου τάφρου και τη θέση του κινητήρα εξαγωγής
 2. Με την ανύψωση του δαπέδου και την εγκατάσταση της σχάρας και την τοποθέτηση των ανεμιστήρων εξαγωγής στο διάστημα μεταξύ της βάσης και της σχάρας (συνήθως 1 έως 15 cm)
 3. Η συσκευή εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής

Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής θεωρείται μια πιο τέλεια και αποτελεσματική επιλογή για την οργάνωση της κυκλοφορίας του αέρα στο κουτί. Λειτουργεί σε τρεις λειτουργίες:

 • Ο τρόπος καθαρισμού του εξωτερικού αέρα από τη σκόνη πριν ξεκινήσετε τη λειτουργία του εξοπλισμού
 • Το καθεστώς διατήρησης σταθερής θερμοκρασίας αέρα κατά τη διάρκεια της βαφής αυτοκινήτων και ταυτόχρονης αφαίρεσης της νέφους ψεκασμού
 • Ο τρόπος ξήρανσης του χρώματος, στον οποίο φιλτράρεται ο αέρας από το θάλαμο, θερμαίνεται και επιστρέφει σε αυτόν τροφοδοτείται

Σε μοντέλα με έναν κινητήρα, είναι εγκατεστημένος ένας ανεμιστήρας οροφής, ο οποίος αντλεί τον αέρα από την κορυφή προς τα κάτω. Ταυτόχρονα, δημιουργείται μια υπερπίεση στον χώρο εργασίας, επιτρέποντας την πτώση της ομίχλης βαφής προς τα κάτω και την εκτόξευσή της μέσω των οπών εξόδου στο πάτωμα. Τα μοντέλα δύο κινητήρων είναι εξοπλισμένα με δύο κινητήρες, οι οποίοι και οι δύο προλαμβάνουν και απορροφούν τον αέρα από το δωμάτιο. Αυτό εξασφαλίζει επαρκή κυκλοφορία αέρα στην περιοχή εργασίας.

Στους θαλάμους με αυξημένη πίεση λειτουργούν ανεμιστήρες καυσαερίων και ανεμιστήρες αέρα, οι επιδόσεις των οποίων είναι διαφορετικές. Ως αποτέλεσμα της διαφοράς στην χωρητικότητά τους (η ικανότητα του ανεμιστήρα εμφύσησης είναι υψηλότερη), δημιουργείται υπερπίεση στον χώρο εργασίας.

Σε αυτούς τους τύπους εξοπλισμού βαφής που είναι εφοδιασμένοι με οπαδούς ίσων επιδόσεων, η πίεση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του εργαστηρίου έχει ίσες τιμές. Η επιλογή αυτού του ή του είδους αυτού κουτιού εξαρτάται από την ποσότητα του χρώματος.

Προσοχή, είναι επικίνδυνο! "Νεκρές ζώνες" στην αίθουσα βαφών

Για τις ποιοτικές χρώση για την ανθρώπινη υγεία και το αυτοκίνητο ασφαλείας, είναι σημαντικό να κανονίσει εξαερισμού και να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή θέση των ανοιγμάτων εξόδου και εισόδου στο σύστημα των συσκευών εξαερισμού. Όταν ακατάλληλη τοποθέτηση αυτών των οπών στο χώρο εργασίας μπορεί να εμφανίζονται «νεκρές ζώνες» - θέσεις με ανεπαρκή ανταλλαγής αέρα, στο οποίο ο αέρας που έχει παγιδευτεί μικροσκοπικά σωματίδια της σκόνης και ζωγραφίζει ατμούς διαλύτη. Αυτό οδηγεί όχι μόνο σε επιδείνωση της ποιότητας της βαφής των επιφανειών του αυτοκινήτου, αλλά και επικίνδυνο για την υγεία του προσωπικού που εργάζεται στις περιοχές βαφής.

Για να αποφευχθεί η εμφάνιση τέτοιων επικίνδυνων περιοχών στο χώρο εργασίας, ο θάλαμος βαφής για το αυτοκίνητο πρέπει να είναι εξοπλισμένος με αεραγωγούς με βαλβίδες ελέγχου. Επιπλέον, τα φίλτρα οροφής και δαπέδου είναι εγκατεστημένα ομοιόμορφα στην οροφή και στο πάτωμα σε ολόκληρη την περιοχή. Επίσης στο κουτί πρέπει να υπάρχουν βαλβίδες για να ρυθμίσετε την πίεση. Αυτό είναι απαραίτητο για την αποτροπή δυσκολιών στη λειτουργία της συσκευής στις λειτουργίες ξήρανσης και καθαρισμού που μπορεί να προκύψουν από τη μόλυνση των φίλτρων.

Θέλετε το καλύτερο; Παράμετροι επιλογής κάμερας

Υπάρχουν διάφορες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο κατασκευής ή επιλογής εξοπλισμού βαφής - βίντεο, οδηγίες, συμβουλές. Αλλά συχνά αυτό δεν αρκεί για να κατανοήσουμε πλήρως το ζήτημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κουτιού για τη ζωγραφική, τον προσδιορισμό της ποιότητας των προϊόντων βαφής και την ασφάλεια της εργασίας είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τόσο κατά την επιλογή ενός τελικού θαλάμου όσο και κατά την κατασκευή του ανεξάρτητα.

Έτσι, οι παράμετροι για την επιλογή ενός θαλάμου βαφής για τα αυτοκίνητα είναι, πρωτίστως, τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά του:

 • Αεροπορικές επιδόσεις
 • Στοιχεία ασφάλειας
 • Τύπος συστήματος εξαερισμού
 • Έξοδος θερμότητας
 • Φίλτρα
 • Φωτισμός του κιβωτίου

Η ταχύτητα κίνησης του αέρα στο χώρο εργασίας πρέπει να είναι τουλάχιστον 25 εκατοστά ανά δευτερόλεπτο, η οποία πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή ή τον υπολογισμό της απόδοσης της κάμερας μέσω του αέρα. Το σύστημα εξαερισμού πρέπει να είναι τροφοδοτικό και εξάτμιση και η απόδοση των ανεμιστήρων πρέπει να εξασφαλίζει αποτελεσματική εναλλαγή αέρα και καθαρισμό του αέρα που προέρχεται από το εξωτερικό και εκπέμπεται προς τα έξω. Κατά συνέπεια, τα φίλτρα οροφής και το δάπεδο πρέπει να καταλαμβάνουν όλες τις επιφάνειες του κιβωτίου.

Η περιοχή τους θα πρέπει να παρέχει ένα ελάχιστο επίπεδο σκόνης στο στόμιο του φίλτρου - λιγότερο από 5 mg / cu. m. Ένας ειδικός χρονοδιακόπτης είναι επίσης βολικός, δείχνοντας την πραγματική μόλυνση των φίλτρων, η οποία θα πρέπει να αλλάξει έγκαιρα. Η γεννήτρια θερμότητας του κιβωτίου πρέπει να παρέχει τις τιμές θερμοκρασίας που απαιτούνται για κάθε τρόπο λειτουργίας:

 • Για τη λειτουργία χρώματος - περίπου +20 μοίρες
 • Για τη λειτουργία ξήρανσης - από +60 έως +70 μοίρες

Για το σκοπό αυτό, οι εναλλάκτες θερμότητας πρέπει να έχουν επαρκή ισχύ, με βάση την οποία υπολογίζεται η θερμική ισχύς της συσκευής. Για παράδειγμα, για να θερμανθούν μέχρι 40 μοίρες 18 χιλιάδες κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα, απαιτείται ισχύς ίση με 240 kW. Ο φωτισμός στο κουτί θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος από 600 lux και ο καλύτερος τρόπος φωτισμού του χώρου εργασίας είναι ο φωτισμός LED στο φως του τοίχου και στο δάπεδο ή ο φθορισμός.

Ο θάλαμος βαφής για αυτοκίνητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε χώρο όπου είναι δυνατόν να οργανωθεί επαρκής αερισμός του χώρου εργασίας. Το δωμάτιο δεν χρειάζεται να θερμανθεί. Μπορείτε να τοποθετήσετε τον εξοπλισμό σε βάση από σκυρόδεμα ή από μέταλλο.

Αλλά τι γίνεται με την ασφάλεια;

Λόγω του γεγονότος ότι η εργασία με προϊόντα βαφής δεν είναι ασφαλής για πυρκαγιές και για την ανθρώπινη υγεία, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη διαθεσιμότητα στοιχείων ασφαλείας κατά την επιλογή κάμερας. Πρώτα απ 'όλα, τα τοιχώματα του κιβωτίου πρέπει να είναι κατασκευασμένα από μη εύφλεκτα υλικά - πλαστική επένδυση, ορυκτοβάμβακα ως θερμομονωτικό υλικό. Επίσης, στο σχεδιασμό του εξοπλισμού θα πρέπει να είναι ενσωματωμένο σύστημα πυρόσβεσης, και όλος ο εξοπλισμός πρέπει να είναι ανθεκτικό στις εκρήξεις.

θερμοστάτης ασφαλείας πρέπει να είναι παρόντες επί του εναλλάκτη θερμότητας, και το σύστημα εξαερισμού πρέπει να παρέχει πλήρη κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο, έγκαιρη απελευθέρωση εύφλεκτων ατμών διαλύτη και υποπίεση αέρα, το οποίο περιέχει εκρηκτική ένωση.

κουτί Spray είναι ένα δωμάτιο με ενσωματωμένα φώτα, δικτυωτά δάπεδα με στοιχεία φίλτρου, εναλλάκτες θερμότητας και τους οπαδούς, τα κανάλια για τα συστήματα εξαγωγή εκτός και εντός της παροχής αέρα. Ο εξοπλισμός βαφής είναι ο καλύτερος τρόπος γρήγορης, υψηλής ποιότητας και ασφαλούς βαφής αυτοκινήτων.