Κουτί πλαστικού εξαερισμού

Η διαδεδομένη χρήση όλων των ειδών πλαστικών και πλαστικών στη διάταξη των μεμονωμένων κατοικιών δεν παρακάμπτεται από τα συστήματα αερισμού του σπιτιού. Εάν οι μη οικιστικές και οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις είναι ακόμα εξοπλισμένες με αγωγούς εξαερισμού από χάλυβα ή σύνθετα, πλαστικά κουτιά για εξαερισμό χρησιμοποιούνται παγκοσμίως για διαμερίσματα και ιδιωτικές κατοικίες. Είναι πολύ πιο βολικό και φθηνότερο.

Πλεονεκτήματα ενός πλαστικού κουτιού μπροστά από μεταλλικούς αγωγούς

Το μέταλλο ήταν πάντα το νούμερο ένα υλικό για όλα τα είδη κιβωτίων, σκελετών, καθώς και για τον εξοπλισμό συστημάτων εξαερισμού. Με την εμφάνιση τροποποιημένων πολυμερών κατάλληλων για χύτευση με έγχυση, μικρά κουτιά για συστήματα εξαερισμού έχουν γίνει πιο κερδοφόρα για να κάνουν σφράγιση με τη μορφή πλαστικών σωλήνων:

 • Το διπλάσιο ή το τριπλάσιο βάρος του πλαστικού κουτιού σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε μια απλή και εύκολη στερέωση, η οποία μπορεί να στερεωθεί σε τοίχους και οροφή με συμβατικούς πείρους.
 • Μια τεράστια ποικιλία γραμμικών κουτιά, τα παράθυρα υποδοχή, μετατρέποντας το γόνατο, που συνδέει το πλαίσιο σας επιτρέπει να οικοδομήσουμε ένα πλαστικό οποιουδήποτε συστήματος εξαερισμού πολυπλοκότητα δεν απαιτεί ειδικά εργαλεία εγκατάστασης - σίδερα, κύλινδροι συσκευές ή μηχανές συγκόλλησης?
 • Επίπεδη πλαστική αεραγωγών και κουτιά απλά «κρύψει» πίσω από έπιπλα, ντουλάπια τοίχου, ψευδοροφές, έτσι ώστε το σύστημα εξαερισμού αγωγός καλωδίωσης πλαστικό μπορεί να γίνει με την ελάχιστη «ζημιά» στο εσωτερικό του ένα διαμέρισμα ή σπίτι.

Αυτό το τμήμα του εξαερισμού και του συστήματος εξάτμισης που οφείλονται σε υψηλές θερμοκρασίες συλλέγονται χρησιμοποιώντας μεταλλικούς ή μεταλλικούς αγωγούς και αεραγωγούς. Οι κατασκευές από πλαστικά υλικά με υψηλό σημείο τήξης, χωρίς στρώμα από ενισχυτικό μέταλλο ή γυάλινες ίνες, υπό την επίδραση της θερμότητας, παραμορφώνονται γρήγορα και χάνουν τη στεγανότητα τους.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού εξαερισμού από πλαστικά κουτιά

Τα κανάλια για συστήματα εξαερισμού, στην κατασκευή των οποίων περιλαμβάνονται πλαστικοί σωλήνες και αγωγοί, έχουν σχεδόν καθολικά μετατοπισμένους μεταλλικούς αγωγούς αέρα σε επιμέρους χώρους στέγασης και μικρούς χώρους γραφείων. Σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, σε μεγάλα εμπορικά κέντρα, οι περισσότεροι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από παραδοσιακό χάλυβα. Αυτό οφείλεται στην ανάγκη επιλογής και αντλίας μέσω των αγωγών αεραγωγών μια σημαντική ποσότητα αέρα, η οποία δημιουργεί ένα σημαντικό φορτίο στην επιφάνεια των αγωγών.

Μέσω ενός τυποποιημένου κουτιού, με διάμετρο 100-120 mm, που χρησιμοποιείται σε οικιακά συστήματα εξαερισμού, αντλείται πολύ μικρός όγκος αέρα, επομένως δεν υπάρχει ανάγκη χρήσης μεταλλικών κατασκευών.

Επιπλέον, τα πλαστικά κουτιά έχουν ορισμένα επιπλέον πλεονεκτήματα:

 1. Η επιφάνεια του πολυχλωροβινυλίου ή του πολυπροπυλενίου δεν είναι ευαίσθητη σε υψηλή υγρασία, κατακρήμνιση σκόνης, παρουσία επιθετικών ουσιών στον αέρα.
 2. Ένα απλό σχέδιο σύνδεσης και σύνδεσης των δομικών τεμαχίων καθιστά δυνατή την εύκολη αποσυναρμολόγηση και αποσυναρμολόγηση του μεγαλύτερου μέρους του συστήματος εξαερισμού για καθαρισμό και συντήρηση. Ο αριθμός των κύκλων συναρμολόγησης-αποσυναρμολόγησης είναι ουσιαστικά απεριόριστος.
 3. Το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα πλαστικά κουτιά έχει σχετικά χαμηλή θερμική αγωγιμότητα, γεγονός που καθιστά δυνατή τη χρήση σωλήνων πολυαιθυλενίου ή πολυχλωροβινυλίου χωρίς θερμαντήρα.

Ομαλή, στιλβωμένη επιφάνεια ουσιαστικά πλαστικά επιτρέπει την αφαίρεση αβίαστα βρωμιά και οργανικές ουσίες, το ελάχιστο ποσό των συνοπτικών υγρασίας δεν συσσωρεύεται και να αναπτύξουν τα παθογόνα και μικροχλωρίδα.

Αυτά τα πλεονεκτήματα, εκτός από τη σχετικά απλή τεχνολογία απομάκρυνσης συσσωρευμένων λιπών και εξαιρετικής αντοχής στον χημικό καθαρισμό, καθιστούν το πλαστικό σύστημα εξαερισμού απαραίτητο για χρήση σε μικρές καφετέριες, καταστήματα, δημόσιες εγκαταστάσεις.

Επιπλέον, η ομαλή επικάλυψη των τοιχωμάτων του κουτιού μειώνει τις απώλειες λόγω της τριβής της ροής του αέρα πάνω στην επιφάνεια του πλαστικού. Ωστόσο, κατά το σχεδιασμό είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι χωρίς τη χρήση ανεμιστήρα σε τμήμα μεγαλύτερο των τριών μέτρων, η μείωση του αποτελεσματικού κενού θα μειωθεί κατά 5-10% με κάθε επιπλέον μέτρο του αγωγού. Αυτό σημαίνει ότι κάθε 5-7 μέτρα στο σύστημα θα πρέπει να εγκατασταθεί ενδιάμεση μονάδα ανεμιστήρα.

Σχεδιασμός και συναρμολόγηση αερισμού από πλαστικά κουτιά

Μια απλή τεχνολογία θερμής πίεσης καθιστά δυνατή την κατασκευή αγωγών διαφόρων σχημάτων και μεγεθών. Χρησιμοποιώντας επίπεδη κιβώτια, μπορείτε να κάνετε τους αεραγωγούς σχεδόν αόρατους στο άγνωστο άτομο. Μπορούν εύκολα να κρυφτούν στον πάνω τοίχο των κρεμασμένων ντουλαπιών κουζίνας και πίσω από την ψευδοροφή.

Με τη βοήθεια ενός επίπεδου και λεπτού πλαστικού κουτιού, μπορείτε να τοποθετήσετε έναν αγωγό εξαερισμού από μια αίθουσα διαμερισμάτων σε ένα άλλο, σπάζοντας μέσα από την τρύπα στη ραφή οροφής μεταξύ της πλάκας και του τοίχου, όπως στη φωτογραφία. Εάν χρησιμοποιήθηκαν μεταλλικοί σωληνοειδείς αγωγοί, θα χρειαζόταν να τρυπήσουμε μια οπή των 150 mm και να την καλύψουμε με ένα αρθρωτό διακοσμητικό πλαίσιο.

Για την κατασκευή πλαστικών συστημάτων εξαερισμού χρησιμοποιήστε:

 • Τα ορθογώνια κουτιά αποτελούν το κύριο μέρος του πλαστικού εξαερισμού. Με τυπικό ύψος 55 και 60 mm, το πλάτος του αγωγού αγωγών για οικιακά συστήματα μπορεί να είναι 204, 120 ή 110 mm. Για βιομηχανικούς και μη οικιακούς χώρους χρησιμοποιούνται αγωγοί διατομής μέχρι 40 cm.
 • Γωνίες ή περιστροφικές κάμψεις για στροφή ή αλλαγή της κατεύθυνσης ροής στο σύστημα εξαερισμού. Παραγωγή στροφών σε ορθή γωνία ή σε 45 μοίρες. Εκτός από τις απλές γωνίες κυκλικής ή ορθογώνιας διατομής, παράγονται μάλλον πολύπλοκοι προσαρμογείς γωνίας στους οποίους η ροή αέρα μπορεί να αλλάζει κατεύθυνση με ταυτόχρονη μεταβολή στο επίπεδο ή το επίπεδο κίνησης.
 • Τεμάχια και προσαρμογείς. Χρησιμοποιείται για τη διακλάδωση της ροής ή τη συλλογή πολλών κιβωτίων σε έναν αγωγό. Για τη σύνδεση δύο αεραγωγών διαφόρων διαμέτρων ή σχημάτων, χρησιμοποιούνται μεταβατικά τμήματα, επιτρέποντας την ομαλή και μη συμπιεσμένη μεταφορά της ροής από ορθογώνιο ή τετράγωνο κιβώτιο σε κανάλι με τμήμα δακτυλίου.

Η κατασκευή του συστήματος εξαερισμού ξεκινά με το σχέδιο του σχεδίου με τη σύνδεση των διαστάσεων και των σημείων πρόσδεσης στην πραγματική διάθεση. Το πλεονέκτημα της συναρμολόγησης πλαστικών αγωγών εξαερισμού, στροφών και προσαρμογέων είναι ένας απλός τρόπος σύνδεσης των στοιχείων.

Κάθε στοιχείο πλαστικού αερισμού πραγματοποιείται σύμφωνα με το σχήμα "φλάντζα προσγείωσης - κουδούνι". Δηλαδή, στη μία πλευρά το κιβώτιο έχει ένα χείλος, μειωμένο κατά 1-2 mm, από την αντίθετη άκρη υπάρχει ένα τμήμα του κανονικού μεγέθους. Έτσι, οποιοσδήποτε αριθμός αγωγών ή σωλήνων μπορεί να συνδεθεί σε ένα στερεό κύριο.

Με παρόμοιο τρόπο, οι συνδέσεις γίνονται με αγκώνες, δόντια, προσαρμογείς, σχάρες και βαλβίδες. Δεν υπάρχει καουτσούκ ή άλλες στεγανοποιήσεις στο πλαστικό σύστημα εξαερισμού. Η αντοχή παρέχεται μόνο με μηχανική τοποθέτηση κατά την τάνυση και την εγκατάσταση πρόσθετων βρόχων ή σφιγκτήρων τοποθέτησης, μέσω των οποίων το πλαστικό σύστημα εξαερισμού στερεώνεται στους τοίχους ή στην οροφή.

Χαρακτηριστικά του συγκροτήματος του πλαστικού εξαερισμού

Όπως κάθε σύστημα αερισμού, τα πλαστικά κουτιά έχουν τα μειονεκτήματά τους και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη συναρμολόγηση:

 • Πρώτον, κατά τον σχεδιασμό του συστήματος εξαερισμού είναι απαραίτητο να αντέχουν με ακρίβεια οι διαστάσεις των αγωγών, λαμβάνοντας υπόψη τη συντόμευση του μήκους του διαύλου κλήσης λόγω της επικάλυψης των άκρων.
 • Δεύτερον, η τοποθέτηση του κιβωτίου είναι απαραίτητη λαμβάνοντας υπόψη την κατεύθυνση της ροής του αέρα, δηλαδή η αύξηση του μήκους του αγωγού εξαερισμού πρέπει να συμβαίνει προς την κατεύθυνση της ροής. Σε αυτή την περίπτωση, κάθε κιβώτιο μετά την εγκατάσταση στο σύστημα αγωγών πρέπει να τελειώνει με μια άκρη τοποθέτησης. Το επόμενο κουτί θα είναι ντυμένο στο πλάι, όπως ένα κουδούνι.
 • Τρίτον, συνιστάται η τοποθέτηση βρόχων τοποθέτησης στα σημεία σύνδεσης, κατά προτίμηση δύο τεμάχια για κάθε άρθρωση, έτσι ώστε σε οποιεσδήποτε δονήσεις και φορτία να μην υπάρχει διαχωρισμός της άρθρωσης.

Συμπέρασμα

Οι περισσότεροι ειδικοί πλαστικά συστήματα εξαερισμού αναγνωριστεί ως το πιο ανθεκτικό, ανθεκτικό και φιλικά προς το περιβάλλον. Εάν η εγκατάσταση του εξαερισμού, έγιναν λάθη, και η δόνηση από τους οπαδούς κάνουν πλαστικά κουτιά απήχηση, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την αιτία των δονήσεων, ή τη θέση σύνδεσης των επιμέρους στοιχείων σε λίγα χρόνια θα πρέπει να σφραγίσει τα στεγανωτικά υλικά σιλικόνης.

Όλα για τους ορθογώνιους αγωγούς: τύπους, χαρακτηριστικά τοποθέτησης και ποια είναι καλύτερα να επιλέξουν;

Καλή ώρα της ημέρας, αγαπητέ αναγνώστη! Για να εξασφαλιστεί φυσιολογικά επίπεδα εξαερισμού και υγρασίας σε μια κατοικημένη ή χώρους γραφείων με σφραγισμένα παράθυρα και πόρτες εισόδου, οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να χτίσουν ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού στο σαλόνι και απορροφητήρα. Αλλά τι γίνεται αν οι στρογγυλοί σωλήνες εξαερισμού καταστρέψουν ολόκληρο το εσωτερικό; Φυσικά, χρησιμοποιήστε αγωγούς ορθογώνιο ή τετράγωνο, που φαίνονται πιο αρμονικά σε ορατά σημεία.

Τι κάνουν οι ορθογώνιοι αεραγωγοί;

Οι επίπεδοι αγωγοί συνδέονται στενότερα με την επιφάνεια από τα προϊόντα στρογγυλής διατομής, έχουν μεγάλο αριθμό επιλογών μεγέθους και υψηλή απόδοση. Είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά: μέταλλο, υαλοβάμβακα, μέταλλο-πλαστικό και πλαστικό.

Μεταλλικοί αγωγοί

Οι μεταλλικοί αγωγοί, με ένα τυπικό μήκος 125 mm, ενώνονται σε ένα ενιαίο σχέδιο χρησιμοποιώντας φλάντζες.

Ένας τύπος σύνδεσης χωρίς δισκία είναι επίσης εφικτός, όταν τα τμήματα του σωλήνα στερεώνονται μαζί με μια ταινία από μεταλλικές ράγες και μεταλλικές λωρίδες λεπτού τοιχώματος. Οι μεταλλικοί αγωγοί χρησιμοποιούνται για την κατασκευή συστημάτων εξαερισμού, καμινάδων, κουκούλες σε διαμερίσματα, γραφεία, εγκαταστάσεις παραγωγής οποιουδήποτε αριθμού ορόφων. Για την κατασκευή τους, χρησιμοποιούνται κυρίως:

 • πάχος γαλβανισμένου χάλυβα 0,55 - 1,2 mm.
 • πάχος ανοξείδωτου χάλυβα 0,5 - 0,8 mm.
 • χάλυβας χαμηλού κράματος ·
 • κράμα αλουμινίου.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης μεταλλικών προϊόντων

Οι ορθογώνιοι μεταλλικοί αγωγοί έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • πυρασφάλεια. Οι μεταλλικοί αγωγοί ανήκουν στην 0η τάξη αντοχής στη φωτιά.
 • δυσκαμψία του δακτυλίου. Φτάνει στη μέγιστη τιμή στους αεραγωγούς από μέταλλο. Επομένως, τα συστήματα αερισμού με μέταλλο έχουν υψηλή δομική αντοχή, είναι σε θέση να αντέχουν σε σημαντικό επίπεδο εσωτερικής πίεσης.
 • μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • χρησιμοποιώντας ένα μικρό αριθμό συνδετήρων κατά τη συναρμολόγηση.
 • υψηλή ολκιμότητα, επομένως τα κανάλια διατηρούν την ακεραιότητά τους όχι μόνο υπό στατικό αλλά και δυναμικό φορτίο. Ορισμένοι τύποι μεταλλικών αγωγών (εύκαμπτοι) μπορούν να κάμπτονται σε οποιαδήποτε γωνία χωρίς τη χρήση εξαρτημάτων.
 • η δυνατότητα χρήσης στοιχείων ζευγαρώματος ή ενίσχυσης μη τυποποιημένων διαστάσεων, που πραγματοποιούνται ανεξάρτητα.

Τα μειονεκτήματα των μεταλλικών αγωγών είναι:

 • επιλεκτική αντίσταση του υλικού στη διάβρωση, έχει μόνο προϊόντα αλουμινίου ή ανοξείδωτο χάλυβα. Τα κανάλια από συνηθισμένο χάλυβα απαιτούν πρόσθετη προστασία των επιφανειών από τις συνέπειες της συμπύκνωσης από ένα στρώμα πολυμερούς ή ψευδαργύρου.
 • συγκριτικά μεγάλο βάρος. Για να στερεώσετε τις βαριές μεταλλικές κατασκευές, χρειάζεται ακριβό υλικό που μπορεί να κρατήσει το βάρος τους.
 • υψηλό κόστος παραγωγής μεταλλικών κατασκευών.

Πλαστικοί αγωγοί

Για την κατασκευή αγωγών εξαερισμού χρησιμοποιήστε μια ολόκληρη ομάδα υλικών με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες απόδοσης:

 • πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC). Τα προϊόντα από PVC μπορούν να λειτουργούν σε θερμοκρασία από -30 ° C έως + 70 ° C. Για αυτούς, τα μη θερμασμένα δωμάτια δεν φοβούνται.
 • φθοριοπλαστικό (PVDF). Ισχύει για ανθεκτικά στα οξέα υλικά με θερμοκρασία λειτουργίας από -40 ° C έως + 140 ° C.
 • πολυπροπυλενίου (ΡΡ). Ανθεκτικό σε οξέα, αλκάλια, οργανική ύλη και άλλες χημικές ενώσεις.
 • πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης (HDPE). Χαρακτηρίζονται από αυξημένη ολκιμότητα, επομένως πιο ανθεκτική στις μηχανικές παραμορφώσεις, αλλά φοβούνται τις αρνητικές θερμοκρασίες.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης πλαστικών προϊόντων

Ο κατάλογος των πλεονεκτημάτων των πλαστικών σωλήνων με ορθογώνια διατομή περιλαμβάνει:

 • ιδανική σφίξιμο, καθώς η τεχνολογία της κατασκευής τους δεν προβλέπει την ύπαρξη ραφών.
 • υψηλό επίπεδο αντοχής και ελαστικότητας.
 • αντίσταση στην επιθετική δράση των δραστικών ουσιών.
 • απόλυτη αντοχή στη διάβρωση.
 • λεία εσωτερικά τοιχώματα, δημιουργώντας μια ελάχιστη αντίσταση στη ροή του αέρα. Δεν συσσωρεύει σκόνη και συνεπώς μειώνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς του.
 • αντοχή στις μηχανικές παραμορφώσεις και μεταβολές της θερμοκρασίας.
 • ευρεία επιλογή μεγεθών προφίλ και πάχους τοιχώματος.
 • οικολογική καθαριότητα. Ως μέρος των πρώτων υλών από τους οποίους κατασκευάζονται πλαστικοί αγωγοί, δεν υπάρχουν τοξικές ουσίες, επομένως δεν υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση τους για αερισμό στα αποθέματα κατοικιών, στα εκπαιδευτικά και ιατρικά ιδρύματα.
 • Αντοχή σε υψηλή υγρασία.
 • μεγάλη διάρκεια ζωής. Ο κατασκευαστής εγγυάται την απρόσκοπτη χρήση των αγωγών από πλαστικό για 50 χρόνια ή περισσότερο. Ιδιαίτερα υπεύθυνα μέρη των συστημάτων εξαερισμού κατασκευάζονται από τροποποιημένους τύπους πλαστικού με βελτιωμένα φυσικά χαρακτηριστικά.
 • ελαφρύ βάρος. Για τη στερέωση ελαφρών δομών από πλαστικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί φθηνό υλικό, το βάρος τους είναι ικανό να συγκρατεί δάπεδα οποιουδήποτε τύπου.
 • υψηλή κατασκευαστική και συντηρησιμότητα. Τα πλαστικά προϊόντα κόβονται εύκολα, το κομμάτι έχει ομαλές άκρες με ένα μικρό αριθμό γρέζων. Για τη σύνδεση των εξαρτημάτων χρησιμοποιούνται τα τυπικά στοιχεία στερέωσης με την ίδια αρχή ασφάλισης, τα οποία μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν κατά την επισκευή. Η συγκόλληση μέσω ρωγμών πραγματοποιείται χωρίς διακοπή της λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού με απλές συσκευές θέρμανσης.
 • απλότητα της φροντίδας. Για τον καθαρισμό πλαστικών σωλήνων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε καθαριστικό. Κατά την αλλαγή του εσωτερικού χώρου, τα προϊόντα αυτά μπορούν να βαφτούν σε οποιοδήποτε χρώμα.

Τα μειονεκτήματα των πλαστικών αγωγών είναι:

 • χαμηλή δομική αντοχή. Τα προϊόντα από πλαστικό φοβούνται μηχανικά πλήγματα, ικανά να αντέχουν μόνο σε μικρά στατικά φορτία.
 • χαμηλή αντίσταση στη φωτιά. Λόγω του κινδύνου ανάφλεξης λόγω ανοικτής φωτιάς, επιτρέπεται η χρήση πλαστικών συστημάτων εξαερισμού σε χαμηλή κατασκευή κατοικιών και σε χαμηλά κτίρια παραγωγής, τα οποία έχουν χαμηλότερες απαιτήσεις για αντοχή στη φωτιά υλικών.

Ποια είναι καλύτερα;

Εάν χρειάζεστε ένα φθηνό σύστημα εξαερισμού ή τη γρήγορη συναρμολόγησή του, πρέπει να επιλέξετε πλαστικούς αγωγούς. Απλά μην ξεχνάτε τους περιορισμούς στον αριθμό των ορόφων και τη δομική αντοχή.

Ισχυρότερα μεταλλικά κιβώτια μπορούν να εγκατασταθούν σε κτίρια οποιουδήποτε σκοπού και μεγέθους, αλλά για να διαρκέσουν πολύ, θα απαιτηθούν επιπλέον έξοδα για την προστασία από τη διάβρωση και την αποστράγγιση των συμπυκνωμάτων από το σύστημα.

Διαστάσεις τμημάτων

Οι τυπικές διατομικές διαστάσεις των ορθογώνιων αγωγών είναι οι εξής:

Πλαστικές κουκούλες για κουκούλες: αναθεώρηση των ειδών + κανόνες εγκατάστασης

Συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού υπάρχουν σε σχεδόν κάθε διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι. Αποτελούνται από μια συσκευή εισαγωγής αέρα και έναν αγωγό για το σχέδιο, ο οποίος μπορεί να είναι κατασκευασμένος από διαφορετικά υλικά.

Η πλαστική έκδοση χρησιμοποιείται ευρέως λόγω της οικονομίας, της αντοχής και της ευκολίας εγκατάστασης, η οποία μπορεί να γίνει ανεξάρτητα.

Κύριες παράμετροι των υφιστάμενων συστημάτων

Για την κανονική λειτουργία του συστήματος εξαερισμού που χρησιμοποιεί το καπό, πρέπει να υπολογίσετε σωστά τις παραμέτρους του αγωγού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, για οικιακούς σκοπούς, μπορείτε να παραλάβετε πλαστικά κουτιά τυπικών σχημάτων και μεγεθών.

Κανόνες για την επιλογή του τμήματος του αγωγού

Η κύρια παράμετρος του κουτιού εξαερισμού είναι το εσωτερικό του τμήμα. Η ταχύτητα ροής κατά μήκος του καναλιού εξαρτάται από αυτό και από την ισχύ έλξης. Η διατομή επιλέγεται με βάση τη μέγιστη ποσότητα αέρα που πρέπει να περάσει.

Τα κανονικά έγγραφα που ρυθμίζουν την ταχύτητα των πλαστικών αγωγών οικιακής χρήσης δεν είναι διαθέσιμα, επομένως, καθοδηγούνται από τιμές πρακτικά επαληθευμένες στην πράξη, ίσες με 3-7 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Το μέγεθος του τμήματος του αγωγού λαμβάνεται ίσο ή ελαφρώς μεγαλύτερο από αυτό του αγωγού του αγωγού εξαγωγής, το μέγεθος του οποίου υποδεικνύεται στο διαβατήριο της διάταξης.

Εάν δεν προγραμματίζεται η κανονική λειτουργία της μέγιστης λειτουργίας, τότε σε αυτήν την περίπτωση επιτρέπεται η αναλογική μείωση του τμήματος του κουτιού εξαερισμού σε σχέση με το μέγεθος του ανοίγματος εξόδου.

Έτσι, αν S - την περιοχή του τμήματος αγωγού του αγωγού εξαγωγής, Ν - την ένταση του μεταφερόμενου αέρα στη μέγιστη λειτουργία της συσκευής, Μ - την ποσότητα αέρα που πρέπει να περάσει στον προγραμματισμένο τρόπο λειτουργίας, τότε η απαιτούμενη διατομή του κουτιού υπολογίζεται από τον τύπο:

P = S * (Μ / Ν)

Η ανεπαρκής τιμή του τμήματος του κουτιού οδηγεί σε σημαντικές ταχύτητες αέρα, αύξηση της δύναμης τριβής και ως εκ τούτου στις ακόλουθες αρνητικές επιπτώσεις:

 • υπάρχει αύξηση του φορτίου στους μηχανισμούς εξαερισμού της κουκούλας, γεγονός που οδηγεί σε μείωση της διάρκειας ζωής της συσκευής και επιπλέον κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.
 • λόγω της αύξησης της αντίστασης υπάρχει μείωση της μέγιστης χωρητικότητας, η οποία μειώνει την κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο.
 • ως αποτέλεσμα της εμφάνισης αεροδυναμικών επιδράσεων στον αγωγό αερισμού, το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία αυξάνεται.
 • υπάρχει μια αύξηση της πίεσης του αέρα από το εσωτερικό στα στοιχεία του συστήματος, καθώς και η εμφάνιση κραδασμών, η οποία απαιτεί πιο αξιόπιστη σύνδεση και σφράγιση.

Εάν το τμήμα του κιβωτίου είναι περισσότερο από αναγκαίο, αυτό δεν θα επηρεάσει δυσμενώς τη λειτουργία του συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού, αλλά θα οδηγήσει σε περιττές οικονομικές δαπάνες.

Επιπλέον, οι αεραγωγοί αερισμού και άλλες μονάδες μεγάλου μεγέθους είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν και να ενσωματωθούν στο σχεδιασμό των χώρων.

Είδη μορφών και μεγέθη δείγματος

Οι πλαστικοί αεραγωγοί έχουν στρογγυλό ή ορθογώνιο σχήμα. Η περιφέρεια έχει την ελάχιστη περίμετρο σε σύγκριση με άλλα γεωμετρικά σχήματα με την ίδια περιοχή.

Πλαστικό κουτί εξαερισμού: φωτογραφία, τύποι αεραγωγών

Πλαστικός αεραγωγός: φωτογραφία, είδη κουτιών εξαερισμού. Η σωστή διάταξη του συστήματος εξαερισμού στην κουζίνα είναι το κλειδί για ένα υγιές εσωτερικό μικροκλίμα. Το σύστημα αποτελείται από μια διάταξη εξάτμισης και έναν αγωγό αέρα κατασκευασμένο από διαφορετικό υλικό. Λόγω του χαμηλού κόστους, της ευκολίας εγκατάστασης και της ανθεκτικότητας, οι πλαστικοί αγωγοί αερισμού είναι οι πιο απαιτητικοί. Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε για αυτό το προϊόν είναι αναλυτικό στο άρθρο.

Ποιες είναι οι πλαστικές σωληνώσεις αερισμού;

Κάθε σύγχρονο διαμέρισμα έχει φυσικό αερισμό, το οποίο εκτελείται από κοινό αγωγό εξαερισμού, που διέρχεται από όλους τους ορόφους του κτιρίου. Πολύ συχνά υπάρχουν κουζίνες με ένα κουτί εξαερισμού στη γωνία. Ο σχεδιασμός του δωματίου σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σχεδιαστεί σωστά, έτσι ώστε αυτό το στοιχείο ήταν σχεδόν αόρατο, και τέλεια ταιριάζει στη συνολική έννοια του εσωτερικού.

Τα κουτιά εξαερισμού στο διαμέρισμα μπορούν να ενσωματωθούν απόλυτα στο γενικό σχέδιο

Συχνά η χωρητικότητα του συστήματος εξαερισμού δεν επαρκεί για την παροχή της απαιτούμενης ανταλλαγής αέρα στο δωμάτιο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις κουζίνες. Για να οργανωθεί ένα ευνοϊκό, υγιές μικροκλίμα σε ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία, είναι σημαντικό να εξοπλιστείτε με ένα υποχρεωτικό σύστημα εξαερισμού. Είναι σε θέση να καθαρίζει συνεχώς τον αέρα καπνού και οσμών, που σχηματίζονται ως αποτέλεσμα του μαγειρέματος. Αυτό το σύστημα αποτελείται από μια κουκούλα και ένα μεταλλικό ή πλαστικό εξαερισμό. Συνδέεται με την είσοδο στην κουζίνα.

Είναι πολύ σημαντικό το κοινό κανάλι να λειτουργεί σωστά. Διαφορετικά, για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία του εξαερισμού στο διαμέρισμα θα πρέπει να εκτελέσει την αποκατάσταση του αγωγού εξαερισμού. Αυτό θα απαιτήσει επιπλέον κόστος για την προσέλκυση ειδικών. Η αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας εξαρτάται από τη σωστή επιλογή της εξάτμισης και τη σωστή εγκατάσταση του αγωγού.

Οι αγωγοί εξαερισμού διαφέρουν στο υλικό κατασκευής, το μέγεθος και το σχήμα του τμήματος, την ευκαμψία και το βαθμό ελαστικότητας. Τα πιο δημοφιλή για τη διάταξη του οικιακού συστήματος εξαερισμού θεωρούνται πλαστικοί αγωγοί. Σε αντίθεση με τα ογκώδη γαλβανισμένα κουτιά εξαερισμού, μπορούν να συμπληρώσουν με επιτυχία κάθε εσωτερικό κουζίνα. Είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας πολυμερή υλικά όπως το πολυαιθυλένιο, το πολυβινυλοχλωρίδιο και το προπυλένιο, χωρίς επιβλαβείς για τις ακαθαρσίες ανθρώπινης υγείας.

Τα κιβώτια εξαερισμού κατασκευάζονται συνήθως από υψηλής ποιότητας πολυμερή υλικά

Η κατασκευή κουτιών για εξαερισμό από πολυμερή διεξάγεται χρησιμοποιώντας μία απλή τεχνολογία θερμής πίεσης, η οποία καθιστά δυνατή την απόκτηση ενός προϊόντος διαφόρων σχημάτων και μεγεθών. Χρησιμοποιώντας, για παράδειγμα, επίπεδη κιβώτια, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σχεδόν αόρατο σύστημα εξαερισμού που κρύβεται πίσω από την ψευδοροφή ή το επάνω τοίχωμα των κρεμασμένων ντουλαπιών κουζίνας.

Ποικιλίες πλαστικών αεραγωγών για το σχέδιο

Σήμερα, οι κατασκευαστές παράγουν ποικίλες παραλλαγές των αγωγών πολυμερούς, οι οποίες διασφαλίζουν την κανονική κυκλοφορία του αέρα και ταιριάζουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Οι αγωγοί εξαερισμού του πολυμερούς χωρίζονται σε:

 • ορθογώνια προϊόντα.
 • κουτιά με κυκλική διατομή.
 • Προϊόντα οβάλ μορφής.

Ο πλαστικός αγωγός στην κουζίνα σας επιτρέπει να τοποθετήσετε την κουκούλα οπουδήποτε στο δωμάτιο

Τα πιο δημοφιλή είναι ορθογώνια πλαστικά κουτιά εξαερισμού που ταιριάζουν καλά σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Ένας τέτοιος αεραγωγός μπορεί να κρυφτεί κάτω από μια οροφή ή να τοποθετηθεί μέσα σε ένα ντουλάπι κουζίνας. Μπορεί επίσης να ελαστικοποιηθεί με υλικά φινιρίσματος ή βαμμένο σε κατάλληλο χρώμα. Η εγκατάσταση ορθογωνικών κιβωτίων είναι πολύ απλή, ακόμη και σε δύσκολα σημεία και δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες.

Η διατομή των αγωγών πολυμερούς επιλέγεται από τον υπολογισμό της χωρητικότητας του συστήματος εξαερισμού. Οι κατασκευαστές παράγουν κυρίως πλαστικά ορθογώνια κουτιά εξαερισμού μεγέθους 110x55 mm, 120x60 mm, 204x60 mm με πάχος τοιχώματος 3-4 mm.

Για ένα σύστημα εξαερισμού μεγάλου μεγέθους, μπορείτε να αγοράσετε ένα κουτί εξαερισμού για να σχεδιάσετε ορθογώνια τμήματα με διαστάσεις από 220x90 mm και στρογγυλή μορφή με διάμετρο 200 mm.

Κατά την αγορά ενός αγωγού για το σχέδιο, πρέπει να λάβετε υπόψη τις διαστάσεις του προϊόντος

Για την εγκατάσταση μεγάλων συστημάτων εξαερισμού χρησιμοποιούνται κυρίως αγωγοί αερισμού στρογγυλής διατομής μεγέθους 50-150 mm. Εδώ, λόγω του γεγονότος ότι ο κύκλος, ως γεωμετρικός αριθμός, έχει τη μικρότερη περίμετρο, η εσωτερική αντίσταση στον αγωγό ελαχιστοποιείται, πράγμα που έχει ευεργετική επίδραση στην παραγωγικότητα ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού.

Χρήσιμες συμβουλές! Μεγάλα τμήματα του συστήματος εξαερισμού είναι καλύτερα να εκτελούν τα εύκαμπτα κουτιά τους στρογγυλού ή ορθογωνίου σχήματος, τα οποία έχουν μήκος 15-20 μ.

Πλεονεκτήματα πλαστικών αεραγωγών εξαγωγής

Σήμερα, πολλοί προτιμούν το σχεδιασμό της κουζίνας με ένα κουτί εξαερισμού από πολυμερή. Τα πλαστικά κουτιά έχουν γίνει μια αξιόλογη εναλλακτική λύση στα δυσκίνητα μη ελκυστικά μεταλλικά προϊόντα. Έχουν πολλά αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα, τα οποία τα καθιστούν πιο απαιτητικά από τους καταναλωτές:

 • υψηλές λειτουργικές και τεχνικές παράμετροι ·
 • ανθεκτικότητα του προϊόντος ·
 • αντοχή;
 • αυξημένη αντοχή σε μηχανικές βλάβες,
 • τα προϊόντα δεν υπόκεινται σε παραμόρφωση ·
 • αντοχή στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και έκθεση σε επιθετικές ουσίες,
 • ελαφρύ βάρος, το οποίο απλοποιεί την εγκατάσταση του προϊόντος.
 • έχουν ελκυστική εμφάνιση.
 • παρουσία διαφόρων χρωματικών παραλλαγών.
 • χαμηλό κόστος του προϊόντος.

Διάταξη αγωγού: πίσω από την ψευδοροφή και πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας

Το σύστημα εξαερισμού των πλαστικών κουτιών είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθεί στην αρχή του κουδουνιού. Χάρη σε ένα τέτοιο απλό σχέδιο συνδέσεων, η δομή μπορεί αργότερα να αποσυναρμολογηθεί εύκολα για συντήρηση και καθαρισμό και να ξανασυναρμολογηθεί. Ο αριθμός των κύκλων αυτών δεν περιορίζεται.

Μεταξύ το ευρύ φάσμα των πλαστικών σχηματοποιήσεις μπορεί να επιλέξει την επιθυμητή σύνθεση συστατικού με την οποία να θέσει ένα αγωγό οποιουδήποτε σχήματος και μήκους χωρίς τη χρήση των μηχανών συγκόλλησης, κυλίνδρων ή συσκευές συγκόλλησης. Πολλές φωτογραφίες στο Διαδίκτυο που δείχνουν πώς να κερδίσει έναν αγωγό στην κουζίνα, έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό του κτιρίου.

Λόγω του μικρού βάρους του, ο αγωγός πολυμερούς προσαρμόζεται εύκολα στην οροφή ή το τοίχο χρησιμοποιώντας συμβατικούς πείρους.

Εάν είναι απαραίτητο να συναρμολογήσετε ένα σύστημα εξαερισμού που θα συλλέγει και αφαιρεί ζεστό αέρα κορεσμένο με ατμούς, τότε συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα κουτί εξαερισμού κατασκευασμένο από γαλβανισμένο χάλυβα. Είναι σε θέση να αντέξει τη θερμότητα και να μην χάσει τη μορφή. Το κουτί πολυμερούς, αντίθετα, μπορεί να παραμορφωθεί γρήγορα και να χάσει τη στεγανότητα του.

Στοιχεία σχήματος πλαστικού αγωγού

Το πολυμερές έχει καλές θερμικές μονωτικές ιδιότητες, οι οποίες μειώνουν τον κίνδυνο σχηματισμού συμπυκνώματος νερού και μειώνουν την επάλειψη των οργανικών ενώσεων από τους ατμούς της εσωτερικής επιφάνειας του πλαστικού κουτιού. Και χάρη στην λεία, γυαλισμένη επιφάνεια του πλαστικού, εξασφαλίζεται η αμόλυντη απόρριψη μολυσμένου αέρα που περιέχει λίπη, οργανικές ενώσεις και αιθάλη που δεν καθιζάνουν στους τοίχους του κουτιού. Αυτά τα χαρακτηριστικά μειώνουν τον κίνδυνο συσσώρευσης και ανάπτυξης παθογόνων στο σύστημα εξαερισμού.

Χαρακτηριστικά της επιλογής ενός πολυμερούς κουτιού εξαερισμού για εξαερισμό

Πριν αγοράσετε πλαστικά κουτιά για εξαερισμό, θα πρέπει να καθορίσετε το σκοπό, τον τύπο και την χωρητικότητα του συστήματος εξαερισμού. Οι αγωγοί πολυμερούς επιλέγονται με βάση την ισχύ σχεδιασμού, τις ιδιαιτερότητες της διάταξης και του σχεδιασμού του δωματίου. Η αποτελεσματικότητα ολόκληρου του συστήματος εξαρτάται όχι μόνο από τη σωστή εγκατάσταση, με όλα τα βασικά κριτήρια, αλλά και από τη σωστή επιλογή της διατομής και του σχήματος του καναλιού.

Η διατομή του σωλήνα για ένα πλαστικό κουτί επιλέγεται με βάση τον μέγιστο όγκο μολυσμένου αέρα, ο οποίος πρέπει να διέρχεται από το σύστημα με ταχύτητα 3-7 m / s. Αυτή η τιμή πρέπει να είναι ίση ή ελαφρώς υψηλότερη από το μέγεθος εξαγωγής της κουκούλας.

Σχέδιο διαστάσεων ενός πλαστικού κουτιού για σχεδίαση

Εάν η διατομή είναι επιλεγμένη πολύ μεγάλη, το λειτουργικό σύστημα εξαερισμού θα δημιουργήσει επιπλέον βουητό. Επιπλέον, αυτό θα οδηγήσει σε ανεπαρκή επένδυση και εργασίες έντασης εργασίας.

Στην περίπτωση ενός μικρού τμήματος του αγωγού, η απόδοση του σχεδίου θα μειωθεί, λόγω του αυξανόμενου φορτίου στον μηχανισμό. Αυτό θα οδηγήσει σε μείωση των κύκλων ανταλλαγής αέρα στον χώρο, στην εμφάνιση κραδασμών στο σύστημα και στην αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η επιλογή του σχήματος του κουτιού εξαερισμού εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις και το σχεδιασμό της κουζίνας.

Σημαντικό! Οι στρογγυλοί αγωγοί παρέχουν μια πιο αθόρυβη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού.

Πλαστικά διαμορφωμένα στοιχεία για σχεδίαση

Το σύστημα εξαερισμού πρέπει να ξεκινά με την εκτύπωση του σχεδίου, υποδεικνύοντας τους τύπους και τα μεγέθη των τμημάτων και τα σημεία σύνδεσης των στοιχείων στον τοίχο ή στην οροφή. Ανάλογα με τον σχεδιασμό του δωματίου και τη θέση των επίπλων, το κουτί εξαερισμού μπορεί να έχει διαφορετική διαμόρφωση. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια ειδικών πλαστικών στοιχείων, τα οποία συνδέονται με τα ευθύγραμμα τμήματα του αγωγού αερισμού μέσω του συστήματος "φλάντζας προσγείωσης - υποδοχή".

Ανεμιστήρας παροχής και εξαγωγής

Σήμερα, μπορείτε να αγοράσετε αγωγοί εξαερισμού με στρογγυλή ή ορθογώνια διατομή μήκους 0,35 έως 2 μ. Μπορείτε να κόψετε το απαιτούμενο μήκος με ένα μύλο ή ένα χορτοκοπτικό. Εάν το μήκος του ευθύγραμμου τμήματος υπερβαίνει τα 2 m, μπορεί να τοποθετηθεί χρησιμοποιώντας διάφορα στοιχεία κανονικού μήκους, συνδέοντάς τα μεταξύ τους χρησιμοποιώντας ειδικά στοιχεία για κανάλια πολυμερούς.

Περιστρέψτε τον αγωγό σε 45 ° ή 90 ° χρησιμοποιώντας το γόνατο. Εάν χρησιμοποιείται ορθογώνιο κουτί, η αλλαγή κατεύθυνσης μπορεί να γίνει τόσο οριζόντια όσο και κατακόρυφα.

Χρήσιμες συμβουλές! Εάν ο αγωγός αέρα πρέπει να περιστραφεί κατά μία ποσότητα που δεν είναι πολλαπλάσιο των 45 °, πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένας μη γωνιακός αγκώνος στον οποίο η μία πλευρά, ανάλογα με την απαιτούμενη γωνία, κόβεται.

Αν θέλετε να αλλάξετε το σχήμα του κουτιού από ορθογώνιο σε στρογγυλό, χρησιμοποιούνται ειδικοί προσαρμογείς. Τα προϊόντα μπορούν να έχουν ευθεία ή γωνιακή μορφή.

Παγκόσμια γωνιακή υποδοχή για επίπεδη κανάλια

Οι κατασκευαστές παράγουν τέτοιες ποικιλίες μεταβάσεων:

 • από τη διάμετρο του τμήματος 100 mm έως το μέγεθος ενός ορθογώνιου κουτιού 110x55 mm.
 • από τη διάμετρο του τμήματος 100 mm έως το μέγεθος ενός ορθογώνιου κουτιού 120x60 mm.
 • από τη διάμετρο του τμήματος των 125 mm σε μέγεθος ορθογώνιου κιβωτίου 204x60 mm.

Για να εφαρμόσετε τη μετάβαση σε πλαστικό κουτί διαφορετικού μεγέθους, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε κιβώτια ταχυτήτων. Για πολυμερή προϊόντα κυκλικής διατομής οποιουδήποτε τυποποιημένου μεγέθους, χρησιμοποιείται ένας ειδικός προσαρμογέας γενικής χρήσης.

Για πολύπλοκες κατασκευές, όπου συνδέονται αρκετές κουκούλες, χρησιμοποιείται ένα μπλουζάκι, το οποίο μπορεί να είναι στρογγυλό, ορθογώνιο ή συνδυασμένο. Για να αποφευχθεί ο σχηματισμός ανάστροφης έλξης κατά τη διάρκεια της περιόδου τερματισμού, χρησιμοποιείται μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Μπορεί να ενσωματωθεί στο συνδετικό στοιχείο του πλαστικού αγωγού ή η λειτουργία του εκτελείται από τις γρίλιες εξαερισμού.

Σύνδεση στοιχείων πλαστικών αγωγών εξαερισμού

Χαρακτηριστικά της τοποθέτησης ενός πλαστικού αγωγού για εξαγωγή

Η εγκατάσταση του πλαστικού κουτιού είναι εύκολη στην εκτέλεση ανεξάρτητα, χωρίς τη συμμετοχή ειδικών. Ωστόσο, για την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος, είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθούν οι υπηρεσίες των επαγγελματιών. Κατά την εκτέλεση της εγκατάστασης, είναι σημαντικό να ακολουθείτε ορισμένους κανόνες. Πρώτον, για να λειτουργεί το σύστημα εξαερισμού σε μέγιστη χωρητικότητα, το μήκος του αγωγού πρέπει να περιορίζεται στο ελάχιστο. Η βέλτιστη απόσταση δεν είναι μεγαλύτερη από 3 μ. Αυτό εξαρτάται από τη θέση του αγωγού εξαερισμού, ο οποίος βρίσκεται κατά μήκος ενός από τους τοίχους ή στη γωνία της κουζίνας, καθώς και τη θέση εγκατάστασης του καλύμματος σε σχέση με αυτό.

Η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι μια κουζίνα με κουτί αερισμού στη γωνία, οι φωτογραφίες δείχνουν σαφώς αυτό. Συνιστάται η τοποθέτηση της κουκούλας κοντά στο κανάλι, η οποία θα σώσει την εγκατάσταση μεγάλων αεραγωγών και θα μειώσει την απώλεια ισχύος της συσκευής εξαγωγής.

Δεύτερον, προκειμένου να μην δημιουργηθεί υπερβολική αεροδυναμική οπισθέλκουσα εντός του συστήματος, είναι επιθυμητό να χρησιμοποιείται ένας ελάχιστος αριθμός διαμορφωμένων στοιχείων για να αλλάζει η κατεύθυνση της ροής του αέρα. Όσο περισσότερο το γόνατο θα τοποθετηθεί στην περιοχή, τόσο υψηλότερη είναι η αντίσταση στο σύστημα, η οποία θα δημιουργήσει επιπλέον θόρυβο κατά τη λειτουργία του απορροφητήρα. Αυτό θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα την υπερβολική συσσώρευση λίπους και σκόνης στην εσωτερική επιφάνεια του κιβωτίου αέρα.

Το σχέδιο ενσωμάτωσης του καλύμματος με το σύστημα εξαερισμού του δωματίου

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι τα κουτιά πολυμερών έχουν χαμηλό βαθμό αντοχής στη φωτιά. Τα προϊόντα είναι σε θέση να αντέχουν σε θερμοκρασίες που δεν υπερβαίνουν τους 50 ° C. Ως εκ τούτου, εάν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε έναν αγωγό αέρα κοντά σε σωλήνα θέρμανσης ή άλλη πηγή θερμότητας, είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί μια θερμική μόνωση μεταξύ τους για να αποφευχθεί η μη αναστρέψιμη παραμόρφωση του πλαστικού.

Χρήσιμες συμβουλές! Για τη δημιουργία θερμομόνωσης είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έναν αφρό με χαμηλή θερμική αγωγιμότητα, που δεν δημιουργεί επιπλέον θόρυβο όταν το πλαστικό κουτί δονείται.

Τα τμήματα του αγωγού πολυμερούς από την εξάτμιση στον αγωγό εξαερισμού μπορούν να στερεωθούν με διαφορετικούς τρόπους. Εξαρτάται από τη θέση τους σε σχέση με τοίχους, οροφή και γραφεία. Εδώ είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη όλες οι αποχρώσεις για να αποφευχθεί η εμφάνιση θορύβου από κραδασμούς, παραμόρφωση και χαλάρωση του κουτιού εξαέρωσης με πιθανή αποσυμπίεση.

Το πλαστικό κουτί, το οποίο βρίσκεται μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας, είναι στερεωμένο στο οπίσθιο τοίχωμά του χρησιμοποιώντας σφιγκτήρες. Οι θέσεις διέλευσης του κιβωτίου μέσα από τα τοιχώματα στερεώνονται με τη βοήθεια αφρού από αφρώδες πολυστυρένιο ή αφρού αφρού, που εμποδίζει το θόρυβο κατά τη λειτουργία του συστήματος.

Πλαστικός αγωγός τοποθετημένος μέσα στο ντουλάπι της κουζίνας

Αν ο αγωγός αέρα βρίσκεται πάνω από τα ερμάρια, σταθεροποιείται με ειδικές βάσεις ή μικρές βίδες ξύλου. Η στερέωση ενός προϊόντος σε οροφή ή τοίχο πραγματοποιείται μέσω των στηρίξεων που βρίσκονται σε απόσταση 1 μ το ένα από το άλλο. Η στερέωση πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικών σφιγκτήρων, οι οποίοι επιλέγονται ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα του κουτιού εξαέρωσης.

Εάν το κιβώτιο εξαερισμού είναι κλειστό με ανάρπαστη ή τεντωμένη οροφή, θα πρέπει να στερεώνεται με ασφάλεια χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η οπτική αντίληψη της εμφάνισης της δομής και να ελέγχεται η αξιοπιστία του συστήματος στερέωσης με τη μέγιστη απόδοση εξαγωγής.

Χρήσιμες συμβουλές! Παρά το γεγονός ότι όλα τα πλαστικά μέρη του συστήματος εξαερισμού σε στενή επαφή μεταξύ τους, είναι καλύτερα για τη θεραπεία όλων των αρθρώσεων με ακρυλικό ή σιλικόνη σφραγιστικό, το οποίο αποτρέπει την αποσυμπίεση αγωγό εξαερισμού μετά από λίγο.

Οι πλαστικοί αγωγοί στο διαμέρισμα δεν είναι μόνο βολικοί, αλλά μπορούν να κτυπηθούν κομψά δημιουργώντας ένα μοναδικό σχέδιο

Οι πλαστικοί αγωγοί είναι μια καλή λύση για την τοποθέτηση ενός αξιόπιστου, υψηλής απόδοσης συστήματος εξαερισμού σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα. Και κατάλληλα επιλεγμένα εξαρτήματα, συνδετήρες και στεγανωτικά δίνουν το σχέδιο όχι μόνο μια ελκυστική εμφάνιση, αλλά επίσης αυξάνουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής του συστήματος.

Κουτί εξαερισμού

Εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά

Το κουτί εξαερισμού είναι πραγματικό για χώρους όπως η παραγωγή, οι κουζίνες, και λιγότερο συχνά - τα μπάνια. Εδώ βοηθάει έναν άβολο αέρα για έναν άνδρα να οδηγείται στον άξονα αερισμού ή στον δρόμο πριν διασκορπιστεί σε όλο το δωμάτιο.

Οι διαστάσεις του αγωγού το καθιστούν αξιόλογο στοιχείο σχεδιασμού, γι 'αυτό και οι κατασκευαστές δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνιση, με την κατάλληλη φροντίδα, φαίνεται τουλάχιστον τακτοποιημένη. Πολλά μοντέλα προσθέτουν κομψότητα στο εσωτερικό.

Η κύρια παράμετρος του αγωγού εξαερισμού είναι η χωρητικότητα. Ο υπολογισμός του για ένα άτομο χωρίς προφίλ εκπαίδευσης έχει μια αρκετά σύνθετη φόρμουλα, υπάρχουν πολλοί πίνακες που αντικατοπτρίζουν την πρόσληψη αέρα ανάλογα με το μέγεθος της δομής.

Η βασική τακτικότητα είναι απλή: οι γωνίες και οι ανωμαλίες δημιουργούν εμπόδια για την κίνηση του αέρα, τόσο περισσότεροι από αυτούς, τόσο χαμηλότερη είναι η απόδοση. Για να εκτρέψετε τον ίδιο όγκο αέρα, στην περίπτωση αυτή απαιτείται μεγαλύτερη διατομή ή πιο ισχυρός εξοπλισμός.

Η εσωτερική επιφάνεια, όπως και η εξωτερική, μπορεί να είναι λεία ή κυματοειδή. Τα ομαλά κουτιά είναι πιο υγιεινά, καθαρίζονται εύκολα, αλλά απαιτούν εμπειρία για εγκατάσταση.

Τι μπορεί να είναι το κουτί εξαερισμού

Η αγορά έχει μια μεγάλη ποικιλία κουτιών. Πολλές εταιρείες προσφέρουν την παραγωγή τους σύμφωνα με τα μεμονωμένα μεγέθη. Ο σχεδιασμός είναι απλός, αν θέλετε, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.

Δημοφιλείς και μη τυποποιημένες διαστάσεις των αεραγωγών για χώρους

Μπορείτε να βρείτε ένα κουτί οποιουδήποτε μεγέθους σε πώληση ή παραγγελία, αλλά η ανάγκη να συνδυαστεί με άλλα στοιχεία (κουκούλα κουζίνας, άξονας εξαερισμού) καθιστά λογικό να χρησιμοποιείτε τυποποιημένα μεγέθη.

Για επίπεδη κανάλια, οι διαστάσεις είναι 204x60 mm, 110x55 mm και οι διαστάσεις 120x60 mm χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά. Για την αύξηση της αφαίρεσης αέρα, οι κατασκευαστές προσφέρουν κανάλια διαστάσεων 220x90 mm.

Τα κυκλικά κιβώτια παράγονται συνήθως με διάμετρο 100, 125, 150 και 200 ​​mm.

Στην πώληση είναι δυνατόν να συναντήσετε αεραγωγούς πιο σπάνιων μεγεθών. Πολλές εταιρείες ασχολούνται με την κατασκευή σύμφωνα με τις μεμονωμένες διαστάσεις του πελάτη.

Σημαντικό! Όταν αγοράζετε ή παραγγέλλετε ένα κιβώτιο για σπάνια ή μη τυποποιημένα μεγέθη, φροντίστε τα απαραίτητα στοιχεία μετάβασης και σύνδεσης για να σχηματίσουν γωνίες με τμήματα της δομής, προσάρτηση στο καπό και εξαερισμό.

Ταξινόμηση του αγωγού αερισμού με άλλες παραμέτρους (υλικό και μορφή)

Τα πιο συνηθισμένα υλικά είναι το μέταλλο και το πλαστικό. Η επιλογή εξαρτάται από τις συνθήκες χρήσης, μερικές φορές σε προσωπικές προτιμήσεις.

Το μέταλλο είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ή γαλβανισμένο χάλυβα. Είναι:

 • ισχυρή?
 • Υγιεινή, είναι σχετικά εύκολο να κρατηθούν καθαρά.
 • απλή εγκατάσταση
 • είναι πολύ πιο ακριβά από τα πλαστικά.

Τα πλαστικά έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά:

 • φως;
 • Φτηνές;
 • Μη σκουριάζετε.
 • είναι επιρρεπή σε μόλυνση από βακτηρίδια και μύκητες.

Ανεξάρτητα, είναι δυνατή η κατασκευή του αγωγού αερισμού από οποιοδήποτε διαθέσιμο υλικό, υπό την προϋπόθεση ότι είναι σφιχτό.

Σε σχήμα, τα κουτιά είναι συνήθως ορθογώνια (επίπεδη), στρογγυλά ή τετράγωνα. Στη μεμονωμένη σειρά είναι δυνατό να παραχθεί ένα άλλο σχήμα, για παράδειγμα, τριγωνικό ή πενταγωνικό.

Από ένα ειδικό δοχείο εξαερισμού

Τα πλατέα συστήματα χρησιμοποιούνται για μια ορθολογική, αισθητική οργάνωση του χώρου. Μπορούν να συνδυαστούν με έπιπλα, τοίχους, καθαρίστε την αναρτημένη ή τεντωμένη οροφή.

Τα μειονεκτήματα είναι:

 • μειωμένη ώθηση λόγω της παρουσίας γωνιών, ως αποτέλεσμα, απαιτείται μεγαλύτερη διατομή ή πιο ισχυρός εξοπλισμός εξόρυξης.
 • αυξημένο επίπεδο θορύβου.

Αποκατάσταση ενός ξεπερασμένου κουτιού εξαερισμού με σύγχρονα εργαλεία και υλικά

Η αποκατάσταση απαιτείται, κατά κανόνα, ένα κουτί που παρέχει γενικό αερισμό του σπιτιού. Οι λόγοι για την ανάκτηση είναι διαφορετικοί, οι πιο συνηθισμένοι:

 • προηγούμενο παράνομο επανασχεδιασμό ·
 • παραβίαση της ανταλλαγής αέρα, χαρακτηριστική των παλαιών χώρων.

Το εργαλείο μπορεί να απαιτεί:

 • επίπεδο ·
 • ρουλέτα;
 • κυκλικό ή συμβατικό πριόνι.
 • σφυρί?
 • κατσαβίδι?
 • δοχείο για διάλυμα.
 • μυστρί.

Τα υλικά μπορεί να χρειάζονται διαφορετικά:

 • σωλήνες ·
 • δομικά στοιχεία ·
 • τούβλο?
 • κονίαμα για τοιχοποιία.
 • γυψοσανίδας ·
 • Ινοσανίδες, μοριοσανίδες.
 • μεταλλικό προφίλ;
 • βίδες.

Επαναφορά του κουτιού:

 • σαφείς τρόπους εξαερισμού, γι 'αυτό πρέπει να αφαιρέσετε το κάλυμμα δαπέδου και οροφής στη θέση διέλευσης των αεραγωγών.
 • Μάθετε την ενότητα.
 • επιλέξτε τα σωστά υλικά.

Σημαντικό! Κατά την επιλογή των υλικών, θα πρέπει να καθοδηγείται από το τμήμα των αεραγωγών, καθώς και την αρχή της στεγανότητας. Οι παραλλαγές του σχεδιασμού μπορεί να είναι διαφορετικές: σωληνώσεις ή αυλακώσεις επενδεδυμένες με ελαφρύ υλικό (μοριοσανίδες, γυψοσανίδες). Το ορυχείο είναι κατασκευασμένο από ισχυρά υλικά (αεριωμένο σκυρόδεμα, τούβλο κ.λπ.). Ανεξάρτητα από τα υλικά που επιλέγονται, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η αεροστεγανότητα της διαδρομής. Για μια κατασκευή με σωλήνες, θα χρειαστεί μια στροφή για να ανοίξετε το διαμέρισμά σας.

 • με επίπεδο κατασκευής μιας κατασκευής των επιλεγμένων υλικών.
 • Παρέχετε μια οπή στον άξονα εξαερισμού για ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμά σας.

Αφού σηκώσετε το κιβώτιο, αφήστε το να στεγνώσει. Μετά από αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε με το σχεδιασμό και τη διακόσμησή του.

Εγκατάσταση αγωγών εξαερισμού

Για την εγκατάσταση, η σωστή προετοιμασία παίζει σημαντικό ρόλο:

 • υπολογίζεται η απόδοση.
 • επιλέγεται η επιθυμητή ενότητα.
 • επιλέγονται κατάλληλα στοιχεία σύνδεσης και μετάβασης.
 • τα μέρη της εγκατάστασης κόβονται και κόβονται εάν είναι απαραίτητο.

Τα προετοιμασμένα στοιχεία συναρμολογούνται σε ένα ενιαίο σύστημα, στερεωμένο από τη μια πλευρά στην τρύπα στον τοίχο, από την άλλη - πιθανώς στην κουκούλα.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη σφράγιση των αρθρώσεων. Είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιείτε ελαστικά παρεμβύσματα ή / και στεγανοποιητικά.

Πώς προστατεύεται το κουτί για εξαερισμό από την ανάφλεξη

Οι πιο κοινές και προσιτές μέθοδοι πυροπροστασίας:

 • καλύπτοντας την επιφάνεια του κιβωτίου με μη εύφλεκτα χρώματα ή μαστίχες.
 • τυλίγοντας τη δομή με μη εύφλεκτα υλικά.

Μεταξύ των σύγχρονων μεθόδων, μπορεί να σημειωθεί:

 • αισθητήρες ανάφλεξης που εμποδίζουν τη ροή του αέρα στη θέση πυρκαγιάς ·
 • συστήματα πυρόσβεσης που παρέχουν ασβεστόλιθο στον τόπο ανάφλεξης.
 • αναστολείς σπινθήρων.

Αυτά τα μέσα προστασίας είναι αρκετά ακριβά, τα περισσότερα από αυτά είναι σχεδιασμένα για συστήματα εξαερισμού μεγάλης κλίμακας. Χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικούς χώρους.

Μέθοδοι θωράκισης των αγωγών εξαερισμού

Ο αερισμός λειτουργίας δημιουργεί συχνά θόρυβο που προκαλείται από ανακρίβειες στην εγκατάσταση ή τα χαρακτηριστικά υλικού.

Μπορείτε να μειώσετε το επίπεδο θορύβου με:

 • ορυκτό μαλλί.
 • fiberglass;
 • ελαστικές πλάκες.
 • πορώδη υλικά.
 • οργανικές ίνες.

Παροχή θωράκισης από το χέρι

Ο αγωγός εξαερισμού σε διάφορα στρώματα καλύπτεται με το επιλεγμένο υλικό για να απορροφά τον ήχο. Όλα τα στρώματα πρέπει να καθαριστούν καλά, κατόπιν να στερεωθούν καλά λόγω κολλητικής βάσης ή κολλητικής ταινίας. Εάν το μονωτικό υλικό έχει ανακλαστικό στρώμα, πρέπει να κατευθύνεται προς τα έξω. Η επικάλυψη υλικού στερέωσης βελτιώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της μόνωσης.

Το προκύπτον σχέδιο συχνά καλύπτεται με διακοσμητικές πλάκες στερεωμένες στο μεταλλικό προφίλ.

Συμπέρασμα

Ο αγωγός εξαερισμού είναι μια αρκετά απλή δομή. Οι εργασίες εγκατάστασης, επισκευής και συντήρησης απαιτούν χαμηλή πιστοποίηση. Οι ειδικοί εκτελούν εργασία γρήγορα και σε υψηλό επίπεδο. Ωστόσο, εάν έχετε μια στοιχειώδη ιδέα για επισκευή, χρόνο και επιθυμία, μπορείτε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας.

Διαστάσεις του αγωγού εξαερισμού

Τα κιβώτια εξαερισμού είναι κατασκευασμένα από μέταλλο (γαλβανισμένο, αλουμίνιο) ή πλαστικό (πολυπροπυλένιο, PVC, πολυαιθυλένιο). Οι αγωγοί εξαερισμού έχουν κυκλικό σχήμα και ορθογώνιο.

Πιθανές διαστάσεις του αεραγωγού:

Κοινές διαστάσεις (διαμέτρους) πλαστικών διαύλων με κυκλική διατομή:

 • 80 (mm), επιφάνεια εγκάρσιας διατομής 5030 (mm).
 • 100 (mm), η διατομή είναι 7850 (mm).
 • 125 (mm), επιφάνεια διατομής 12270 (mm).
 • 150 (mm), επιφάνεια διατομής 17670 (mm).
 • το πάχος του τοιχώματος του κιβωτίου είναι 1,5 (mm).

Κοινές διαστάσεις πλαστικών διαύλων με ορθογώνια διατομή σε μορφή "μήκος / πλάτος":

 • 110χ55 (mm), επιφάνεια διατομής 6050 (mm).
 • 120x60 (mm), η διατομή είναι 7200 (mm).
 • 204x60 (mm), εμβαδόν διατομής 12240 (mm).
 • το πάχος του τοιχώματος του κιβωτίου είναι 1,5 (mm).

Τυπικές παράμετροι:

Οι διαστάσεις του τμήματος σωλήνα επιλέγονται με βάση το γεγονός ότι η κατά προσέγγιση ταχύτητα κίνησης στην κοιλότητα του αέρα είναι από 3 έως 7 (m / s).

 • από τη διάμετρο του τμήματος 100 (mm) έως τις διαστάσεις 110 x 55 (mm).
 • από τη διάμετρο του τμήματος 100 (mm) έως τις διαστάσεις 120 x 60 (mm).
 • από τη διάμετρο του τμήματος 125 (mm) έως τις διαστάσεις 204 x 60 (mm).

Σημαντικό: μεταλλικά κιβώτια κατασκευάζονται σύμφωνα με τους κανόνες των VSN 353-86, GOST 14918-80, GOST 19904-90.

Κουτί εξαερισμού

Το σύστημα εξαερισμού - ένα από τα αναπόσπαστα τμήματα του κάθε καταστήματος -. Οικιστική, βιομηχανική, αποθήκη, το λιανικό εμπόριο, γραφεία, κ.λπ. Είναι σχετικά με την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα εξαρτάται από την εξοπλισμένα εξαερισμού κλίμα εσωτερικού χώρου, και, ως εκ τούτου, το επίπεδο άνεσης του ατόμου που διαμένουν εκεί. Επομένως, η σωστή επιλογή και εγκατάσταση του αεραγωγού είναι η βάση για μια καλή ανταλλαγή αέρα.

Προβλεπόμενη χρήση αεραγωγών

Ο αγωγός αέρα είναι ένα από τα κύρια στοιχεία του συστήματος εξαερισμού, ο σκοπός του οποίου είναι η αναδιανομή του αέρα, εξασφαλίζοντας τόσο την εισροή του στο δωμάτιο όσο και την εξαγωγή του. Ο εξαερισμός, ταυτόχρονα, μπορεί να είναι φυσικός και αναγκασμένος - με τη βοήθεια ειδικών συσκευών. Οι αγωγοί χρησιμοποιούνται όχι μόνο για αερισμό, αλλά και για κυκλοφορούντες μάζες αέρα σε:

 • Θέρμανση αέρα.
 • Κλιματισμός.
 • Μεταφορά αέρα για τεχνολογικούς σκοπούς.

Ανάλογα με το σκοπό τους, μπορεί να χρησιμοποιηθούν διάφορα υλικά για αέρα - μαύρο ή γαλβανισμένο χάλυβα, φύλλο αλουμινίου, χάλυβα σύρμα ενισχυμένο, μεμβράνη πολυεστέρα, πλαστικά ή σύνθετα υλικά. Τα πιο δημοφιλή στην οικιακή χρήση είναι τα πλαστικά κουτιά εξαερισμού.

Πλεονεκτήματα των πλαστικών αγωγών

Ο πλαστικός αγωγός εξαερισμού είναι μία από τις πιο προσιτές και αποτελεσματικές λύσεις για το σύστημα εξαερισμού σε χώρους οποιουδήποτε τύπου. Τις περισσότερες φορές, οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό όπως το χλωριούχο πολυβινύλιο. Έχει μια σειρά από θετικές πτυχές, γεγονός που προκαλεί πολλούς λόγους για τη χρήση αυτού του τύπου κουτιού εξαερισμού.

Το κουτί εξαερισμού από PVC έχει τα κύρια πλεονεκτήματα:

 • Μηχανική αντοχή.
 • Περιβαλλοντική ασφάλεια.
 • Ελαστικότητα.
 • Ανθεκτικό στις επιδράσεις των χημικώς ενεργών και οργανικών υγρών.
 • Αντοχή στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.
 • Χαμηλό ειδικό βάρος.
 • Ευκαιρίες για να βρείτε το σωστό σχήμα.
 • Ευκολία εγκατάστασης.
 • Εύκολη συντήρηση.
 • Μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.
 • Ποικιλίες μορφών και μεγεθών.
 • Προσιτές τιμές.
 • Επιλογές αποσυναρμολόγησης για εργασίες καθαρισμού ή επισκευής.

Τα κουτιά πλαστικών καυσαερίων, δεδομένης της μεγάλης ποικιλίας των σχημάτων και χρωμάτων τους, μπορούν να χρησιμεύσουν ως οργανική προσθήκη σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Επιπλέον, έχουν επίσης ένα ακόμα πλεονέκτημα - δεν φοβούνται την επίδραση ενός υγρού περιβάλλοντος. Χρησιμοποιείται ένα πλαστικό κουτί εξαερισμού για χρήση σε δωμάτια με υψηλό επίπεδο υγρασίας - κουζίνες, μπάνια, τουαλέτες.

Η παρουσία μιας ομαλής και ομαλής επιφάνειας συμβάλλει στο γεγονός ότι το κουτί εξαερισμού όχι μόνο επιτρέπει στις μάζες του αέρα να διέλθουν μέσα από αυτό χωρίς παρεμπόδιση, αλλά επίσης αποτρέπει τη συγκράτηση μηχανικών σωματιδίων. Στην περίπτωση της καθίζησης του λίπους στο εσωτερικό του κιβωτίου - και αυτό συμβαίνει πάντα όταν το χρησιμοποιείτε σε κουζίνες - οι πλαστικές δομές είναι πολύ εύκολο να αποσυναρμολογηθούν και να πλυθούν.

Μειονεκτήματα των δομών αερισμού από PVC

Αξίζει να λεχθεί ότι τα κουτιά PVC έχουν ορισμένα μειονεκτήματα. Ένα συγκεκριμένο μειονέκτημα των δομών αερισμού από PVC είναι ότι τα πολυμερή προϊόντα έχουν χαμηλή πυραντίσταση. Ως εκ τούτου, υπό την επίδραση των υψηλών θερμοκρασιών, τέτοια κιβώτια μπορούν να παραμορφωθούν, να λιώσει, κλπ. Κατά συνέπεια, δεν συνιστάται η εγκατάσταση αγωγών αέρα από πλαστικό σε μπανιέρα ή σάουνα.

Ένα άλλο μειονέκτημα των δομών αερισμού από πλαστικό είναι η παραγωγή λεπτομερειών σχετικά μικρών παραμέτρων. Δεδομένου ότι ένα επίπεδο κιβώτιο ή ένα σύνολο πλαστικών πάνελ κατασκευάζονται με προσανατολισμό προς τη χρήση τους σε κατοικίες ή μικρές βιομηχανικές, διοικητικές, γραφικές και άλλες εγκαταστάσεις, έχουν συχνά σχετικά μικρές διαστάσεις. Ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατόν να εξοπλιστεί ένας αγωγός αέρα για μεγάλη βιομηχανική κλίμακα με δομές PVC.

Είδη αεραγωγών από PVC

Τα κιβώτια εξαερισμού από πολυβινυλοχλωρίδιο παράγονται σε στρογγυλά, ορθογώνια και τετράγωνα τμήματα. Κάθε ένα από αυτά έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες:

 • Τα κουτιά του στρογγυλού τμήματος είναι αθόρυβα και λειτουργικά. Είναι εύκολο να καθαριστούν, καθώς διαφορετικά μηχανικά σωματίδια δεν παραμένουν στους εσωτερικούς τοίχους. Επιπλέον, οι ανεμιστήρες χαμηλής ισχύος μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτόν τον τύπο αγωγού.
 • Κουτιά ορθογώνιου και τετραγωνικού τμήματος χρησιμοποιούνται για τη διαρρύθμιση συστημάτων εξαερισμού υψηλότερης ισχύος. Σας επιτρέπουν να εξασφαλίσετε την ορθολογική χρήση του χώρου, και όμως - μπορεί εύκολα να zadekorirovany στο εσωτερικό.

Αν μιλάμε για τις αδυναμίες, οι στρογγυλοί αγωγοί αέρα είναι δύσκολο να κρυφτούν στο εσωτερικό, κάτι που δεν είναι πολύ δημοφιλές στους καταναλωτές. Ταυτόχρονα, οι τετραγωνικοί και ορθογώνιοι αγωγοί πρέπει να εγκαταστήσουν πιο ισχυρό εξοπλισμό εξαερισμού και συνεπώς να δημιουργήσουν περισσότερο θόρυβο κατά την εργασία.

Οι διαστάσεις του τμήματος των αεραγωγών είναι επίσης διαφορετικές:

 • Ορθογώνια παράγονται με τις παραμέτρους: 110x55 mm, 120x60 mm, 204x60 mm.
 • Στρογγυλά έχουν διάμετρο: 100 mm, 125 mm, 150 mm.

Κανόνες για την εγκατάσταση δομών αερισμού

Η εγκατάσταση των αεραγωγών είναι ήδη το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας τοποθέτησης του συστήματος εξαερισμού στο δωμάτιο. Αρχικά αξίζει να το σχεδιάσετε. Η αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος αερισμού στο μέλλον εξαρτάται από την ποιότητα του έργου. Το καταρτισμένο έργο καθορίζει τον τύπο, το επίπεδο χωρητικότητας, τις διαστάσεις, τη συγκεκριμένη διάταξη, την απαιτούμενη περιοχή και τον τύπο τμήματος των αγωγών.

Μπορείτε να σχεδιάσετε το σύστημα εξαερισμού μόνοι σας, αλλά γι 'αυτό πρέπει να έχετε τουλάχιστον τις βασικές γνώσεις σε αυτόν τον τομέα. Μετά από όλα, οι λανθασμένοι υπολογισμοί μπορούν να οδηγήσουν σε υπερβολικό θόρυβο αεραγωγών, σε ανεπαρκή ανταλλαγή αέρα με αυτό, κλπ. Επομένως, εάν υπάρχουν ακόμη και οι ελάχιστες αμφιβολίες, είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε το σχέδιο στους επαγγελματίες.

Το δεύτερο στάδιο είναι η αγορά όλων των απαραίτητων υλικών, εξαρτημάτων και εργαλείων, εάν είναι απαραίτητο. Ο αριθμός και οι παράμετροι όλων των απαραίτητων εξαρτημάτων πρέπει να αγοραστούν σε πλήρη συμμόρφωση με το έργο, προκειμένου να αποφευχθεί το περιττό κόστος χρήματος και χρόνου. Μετά από όλα, εάν αγοράζετε εξαρτήματα με δική σας διακριτική ευχέρεια, θα πρέπει να ξοδέψετε ξανά το χρόνο ψάχνοντας και αγοράζοντας τα σωστά μέρη.

Εγκατάσταση συστήματος εξαερισμού

Η εγκατάσταση του πλαστικού αγωγού μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορους τρόπους: μπορεί να τοποθετηθεί στην οροφή, στον τοίχο ή στα έπιπλα. Στην τελευταία έκδοση, ο αγωγός αέρα απλά τοποθετείται πάνω σε ερμάρια ή άλλα εσωτερικά αντικείμενα. Αν πρέπει να τοποθετήσετε τη δομή σε οροφή ή τοίχο, η σειρά των ενεργειών θα είναι η εξής:

 • Εγκατάσταση μεταφοράς πλαστικού στην κουκούλα.
 • Στερέωση της πλάκας τοίχου.
 • Τοποθετήστε ένα κάθετο κομμάτι του κιβωτίου μέσα στην κουκούλα με τη γωνία που έχει στερεωθεί. Εάν είναι απαραίτητο, αυτό το τμήμα πρέπει να κοπεί έτσι ώστε να αντιστοιχεί στο επιθυμητό μήκος.
 • Η εισαγωγή των οριζόντιων θραυσμάτων του αγωγού - ο αριθμός τους εξαρτάται από το μήκος της δομής και συνήθως αναφέρεται στο σχέδιο.
 • Τοποθέτηση οριζόντιων διαδρομών στην επιφάνεια του τοίχου (οροφή).
 • Εισάγετε τον αγωγό αέρα στην πλάκα τοίχου.

Από μόνο του, η εγκατάσταση της δομής δεν είναι απολύτως δύσκολη, αλλά μόνο στην περίπτωση ενός λεπτομερούς έργου υψηλής ποιότητας.

Ανάκτηση

Η αποκατάσταση του αγωγού εξαερισμού είναι μια υποχρεωτική διαδικασία που πρέπει να διεξάγεται τακτικά για να εξασφαλιστεί η συνεχής χρήση του συστήματος εξαερισμού. Ο λόγος για τον καθαρισμό του αεραγωγού είναι το αίσθημα της στασιμότητας του αέρα στο δωμάτιο.

Μπορείτε να επαναφέρετε το σύστημα τόσο με δικές σας προσπάθειες, όσο και με τη βοήθεια ειδικών. Δεδομένου ότι οι πλαστικές δομές είναι αρκετά εύκολο να αποσυναρμολογηθούν και να καθαριστούν, δεν είναι δύσκολο να το κάνετε αυτό στο σπίτι. Ωστόσο, εάν ο αεραγωγός είναι δύσκολο να προσπελαστεί ή αν το πρόβλημα του εξαφανισμένου αέρα δεν έχει εξαφανιστεί μετά τον αυτοκαθαρισμό, ήρθε η ώρα να επικοινωνήσετε με τους επαγγελματίες.

Οι σύγχρονες τεχνολογίες και η διαθεσιμότητα του απαραίτητου εξοπλισμού επιτρέπουν στους ειδικευμένους εργαζόμενους να διεξάγουν διεξοδική διάγνωση του συστήματος εξαερισμού και να προσδιορίζουν με ακρίβεια τις προβληματικές περιοχές που πρέπει να αντικατασταθούν.