Το μέγεθος του κλιματιστικού είναι μια εσωτερική μονάδα ενός συστήματος διαχωρισμού τοίχων

Συχνά, κατά τη διάρκεια της επισκευής, πολλοί άνθρωποι σκέφτονται να εγκαταστήσουν ένα split σύστημα και το σχεδιασμό του σχεδιασμού των δωματίων για το μέγεθος του κλιματιστικού. Η εσωτερική μονάδα αυτής της συσκευής πρέπει να τοποθετείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι όχι μόνο σωστά τοποθετημένη, αλλά και να φαίνεται πιο αρμονικά στο σχεδιασμένο εσωτερικό.

Η απόκτηση και η επιλογή του κλιματιστικού σχεδιάζεται συχνά πιο κοντά στο τέλος της επισκευής και τοποθετείται η "διαδρομή" κάτω από αυτή και φέρνει την "τροφοδοσία" αμέσως. Έτσι για τέτοιες περιπτώσεις, αυτό το άρθρο είναι γραμμένο. Σε αυτό θα εξετάσουμε λεπτομερώς ποιες αποστάσεις πρέπει να ληφθούν υπόψη για την μεταγενέστερη εγκατάσταση και θα αποκαλύψουμε τις πιο καθολικές διαστάσεις των εσωτερικών μονάδων (οικιακές συσκευές τοίχου).

Πρώτον, θέλουμε αμέσως να προειδοποιήσουμε ότι υπάρχουν "μη τυποποιημένα" μοντέλα κλιματιστικών, τα οποία μπορούν να έχουν μοναδικά μεγέθη και χαρακτηριστικά. Επομένως, το άρθρο αυτό δεν πρέπει να θεωρείται 100% καθολικό.

Το μέγεθος του κλιματιστικού. Η εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος

Στις περισσότερες περιπτώσεις, σαλόνια διαθέτουν μια μικρή περιοχή Για τέτοιες εγκαταστάσεις κατάλληλες μαλακτικά έως 2,7 kW (ισχύς ψύξης δεν πρέπει να συγχέεται με την κατανάλωση ενέργειας) (25 μ.) -. Που συνήθως αναφέρονται ως "Επτά" ή "Εννέα". Κατά κανόνα, τα "επτά" και "εννέα" (το ίδιο μοντέλο) έχουν τις ίδιες συνολικές διαστάσεις, καθώς και την ίδια διάμετρο των σωλήνων. Ως εκ τούτου, θα λάβουμε υπόψη τα ίδια μεγέθη και χαρακτηριστικά των θεωρούμενων τυποποιημένων μεγεθών.

Οι συνολικές διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας, την οποία μας ενδιαφέρει πρώτα

 • μήκος του μπλοκ. Το πιο τυπικό μήκος των εσωτερικών μονάδων είναι 700-800 mm. Λιγότερο συχνά μέχρι 900 mm. Από την προσωπική εμπειρία, είναι καλύτερο να υπολογίσετε το μέσο μήκος 770 mm.
 • ύψος μπλοκ. Τις περισσότερες φορές αυτές οι διαστάσεις κυμαίνονται από 250-290 mm. Για το σχεδιασμό θα λάβουμε υπόψη τα 270 mm.

Το βάθος μας δεν ενδιαφέρεται πολύ (170-240 mm). Έτσι, προσδιορίσαμε το μέσο μέγεθος της εσωτερικής μονάδας 770 x 270 mm.

Αποστάσεις από τοίχους και οροφή

 • απόσταση από την οροφή έως την κορυφή του κλιματιστικού. Αμέσως θα πω ότι υπάρχουν πολλές αντιφάσεις σε αυτό το μέγεθος. Σε ορισμένες οδηγίες υποδεικνύεται μια ελάχιστη απόσταση 50 mm, σε ορισμένες συστάσεις 300 mm. Η πρακτική δείχνει ότι η πιο βέλτιστη απόσταση βρίσκεται στην περιοχή των 60-150 mm. Για τον υπολογισμό που λαμβάνουμε 100 mm. Είναι σημαντικό αυτή η απόσταση να παρατηρείται από την τελική (χαμηλωμένη) οροφή μέχρι την κορυφή του κλιματιστικού. Το πλίνθο (εάν σχεδιάζεται) πρέπει να είναι μικρότερο από αυτή την απόσταση κατά τουλάχιστον 30 mm.
 • απόσταση από τον τοίχο (στην περίπτωση των «πλευρικά τοποθετημένο») θεωρούν ως εξής: η απόσταση από τον τοίχο με την κουρτίνα + απόσταση από κουρτίνες να μπλοκάρει και η μέση απόσταση από τον τοίχο να εμποδίσει θα μετρήσει (150-250 mm.) (150-250 mm.) 400 mm.

Σύσταση για καλώδιο τροφοδοσίας:

 1. Κλιματιστικά "on / off". Το καλώδιο εξάγεται με τέτοιο τρόπο ώστε να τοποθετείται στη συνέχεια κάτω από την εσωτερική μονάδα (προς τα αριστερά κατά 300 mm. και χαμηλότερα κατά 100 mm. από το κέντρο του μπλοκ).
 2. Στα περισσότερα κλιματιστικά inverter, παρέχεται "power" στην εξωτερική μονάδα.
 3. Μια καθολική επιλογή. Κάνουμε, όπως στην πρώτη παραλλαγή + βάζουμε ένα ανταλλακτικό σύρμα 3 × 1,5 μεταξύ των μπλοκ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Εδώ η αριθμητική σε εμάς έχει αποδειχθεί. Σας εύχομαι καλή τύχη στο σχεδιασμό και στην επιλογή ενός κλιματιστικού!

Εσωτερική μονάδα για κλιματισμό

Σύγχρονα διαχωρισμένα συστήματα στη σύνθεσή του έχουν εξωτερική μονάδα και κλιματιστικό εσωτερικής μονάδας. Κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού πολλαπλών ελεύθερη διαμόρφωση ενός συστήματος διαχωρισμού με μία εξωτερική μονάδα και πολλαπλές εσωτερικές μονάδες είναι δυνατό να επιλέξετε το κανάλι εσωτερική μονάδα κλιματιστικού, κασέτα, δαπέδου, είδη οροφής, η οποία σας επιτρέπει να ταιριάζει απόλυτα την εσωτερική μονάδα κλιματιστικού στο σχεδιασμό οποιουδήποτε, ακόμη και η πιο εκλεπτυσμένη, το εσωτερικό. Ας εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες τη συσκευή του εσωτερικού μπλοκ του κλιματιστικού και τις ποικιλίες τους.

Εσωτερική μονάδα για κλιματισμό. Συσκευή

Εσωτερική μονάδα για κλιματισμό τύπος τοίχου αποτελείται από:
1. Μπροστινός πίνακας - είναι μια πλαστική σχάρα μέσω της οποίας εισέρχεται αέρας στη μονάδα. Ο πίνακας αφαιρείται εύκολα για τη συντήρηση του κλιματιστικού (φίλτρα καθαρισμού κ.λπ.)

3. Λεπτό φίλτρο - μπορεί να είναι διαφόρων τύπων: άνθρακας (αφαιρεί δυσάρεστες οσμές), ηλεκτροστατική (διατηρεί λεπτή σκόνη), κλπ. Η παρουσία ή η απουσία λεπτών φίλτρων δεν έχει καμία επίδραση στη λειτουργία του κλιματιστικού, αλλά έχει θετική επίδραση στην καθαριότητα του εισπνεόμενου αέρα στο δωμάτιο. Τα κλιματιστικά με συστήματα καθαρισμού του θείου είναι ακριβότερα. Τα φίλτρα αυτά είναι εξοπλισμένα με κλιματιστικά "Premium" (για παράδειγμα, κλιματιστικά Mitsubishi Electric MSZ-FD25VA και MSZ-FD35VA).

4. Ανεμιστήρας - έχει ταχύτητα περιστροφής 3 - 4.

Εσωτερική μονάδα τύπου τοίχου

Η εμφάνιση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού ή με άλλα λόγια του τύπου μπορεί να είναι διαφορετική. Τα πιο δημοφιλή είναι τα συστήματα διαχωρισμού τοίχων, τα οποία στη σύνθεση τους έχουν εσωτερική μονάδα τοίχου. Αυτή είναι η οικονομικότερη διάταξη του πολυ συστήματος, επειδή Οι εσωτερικές μονάδες που είναι τοποθετημένες σε τοίχο είναι φθηνότερες από άλλες εσωτερικές μονάδες.

Το εσωτερικό μπλοκ του τύπου καναλιού

Αυτές οι εσωτερικές μονάδες χρησιμοποιούνται όταν υπάρχει ανάγκη για κρυφή εγκατάσταση ενός κλιματιστικού και δεν υπάρχει καμία επιθυμία να τοποθετήσετε τίποτα στους τοίχους, στην οροφή. Τα εσωτερικά μπλοκ του τύπου καναλιού τοποθετούνται συνήθως μέσα στα τζάμια ή κρυμμένα πίσω από την ψευδοροφή σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Αυτές οι μονάδες απαιτούν μια καταπακτή για περιοδική συντήρηση. Η παροχή ψυχρού ή θερμού αέρα στο δωμάτιο πραγματοποιείται με τη βοήθεια αεραγωγών.

Μονάδα εσωτερικής κασέτας

Αυτός ο τύπος εσωτερικών μονάδων χρησιμοποιείται όταν δεν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης μπλοκ τοίχου. Η εσωτερική μονάδα της κασέτας μπορεί να είναι μονής σπείρας και 4 ρεύματος. Οι μονάδες κασέτας μίας ροής χρησιμοποιούνται συνήθως για κλιματισμό σε διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες. Για μεγάλους, ογκώδεις χώρους γραφείων, καταστήματα κλπ., Χρησιμοποιούνται τέσσερις κασέτες εσωτερικές μονάδες.

Διαστάσεις κλιματιστικών εσωτερικών μονάδων

Όπως γνωρίζετε ήδη, το διαχωριστικό σύστημα μπορεί να έχει διαφορετικούς τύπους δομικών στοιχείων στη δομή του και κατά συνέπεια οι διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας διαφέρουν επίσης. Οι διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού τοίχου ποικίλλουν ανάλογα με την επιχείρηση του κατασκευαστή και την χωρητικότητα του κλιματιστικού. Όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς του συστήματος τοίχου, τόσο περισσότερο διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας. Κατά μέσο όρο, το πλάτος του κλιματιστικού της εσωτερικής μονάδας κυμαίνεται από 780 έως 1100 mm.

Κλιματισμός με μικρή εσωτερική μονάδα προσφέρεται από ορισμένες εταιρείες, όπως για παράδειγμα η Fujitsu. Το κλιματιστικό Fujitsu της σειράς Standart διαθέτει ένα μικρό εσωτερικό μπλοκ με διαστάσεις 260x790x198mm. Στη σειρά κλιματιστικών τοίχων Daikin παρουσιάζεται το νεότερο διαχωριστικό σύστημα Daikin Emura FTXG25J, το οποίο έχει το λεπτότερο μέγεθος της εσωτερικής μονάδας - το πάχος του συγκροτήματος είναι μόνο 156 mm!

Η LG προσφέρει αρχικό τοίχο εσωτερικές μονάδες κλιματιστικών LG ART COOL GALLERY τετράγωνο σχήμα. Σε αυτές τις εσωτερικές μονάδες υπάρχει μια μοναδική δυνατότητα αντικατάστασης εικόνων. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το εσωτερική μονάδα κλιματισμού LG κάθε φωτογραφία ή φωτογραφία.

Κλιματισμός με δύο εσωτερικές μονάδες

Τα κλιματιστικά με 2 εσωτερικές μονάδες χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον για την κατασκευή αρκετών γειτονικών χώρων. Σε ένα τέτοιο σύστημα, χρησιμοποιείται μία εξωτερική μονάδα και δύο εσωτερικές μονάδες. Οι εσωτερικές μονάδες μπορούν να είναι είτε τοίχου, κασέτα ή κανάλι. Τα συστήματα με δύο εσωτερικές μονάδες ονομάζονται συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού.

Διαστάσεις των κλιματιστικών

Τα αυτόνομα κλιματιστικά οικιακής χρήσης χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών θερμοκρασίας σε οικιακούς και βιομηχανικούς χώρους.

Τυπικά μεγέθη κλιματιστικών:

 • Μήκος: 500 (mm), 700 (mm), 750 (mm), 770 (mm), 800 (mm), 820 (mm).
 • Ύψος: 240 (mm), 250 (mm), 260 (mm), 270 (mm), 275 (mm), 290 (mm).
 • Βάθος: 170 (mm), 180 (mm), 190 (mm), 200 (mm), 240 (mm), 260 (mm).

Σημαντικό: Η βέλτιστη απόσταση από το κλιματιστικό μέχρι την οροφή πρέπει να είναι μεταξύ 60 (mm) - 150 (mm).

Σήμανση:

Η σήμανση των κλιματιστικών περιλαμβάνει:

 • Το όνομα του προϊόντος.
 • Μοντέλο και τύπος.
 • Χωρητικότητα ψύξης και εκτέλεση στον τόπο εγκατάστασης.
 • Αριθμός τυπικού μεγέθους και τύπου κλιματικών επιδόσεων.

Για παράδειγμα: Συσκευή conditioner "Komfot 1" KB2-2, 24-pc-05T3 - Συσκευές conditioner "Comfort 1" τύπος KB2, 2240 βατ ικανότητα ψύξης, απόδοση Α διαχωριστικό τοίχωμα, με τον αριθμό μέγεθος 05, κλιματικές εκτέλεση Τ3.

Σημαντικό: το βασικό κανονιστικό έγγραφο GOST 26963-86.

Εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού: τύποι, σχεδιασμός, χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Κλιματιστικό - μια συσκευή που παρέχει μια άνετη θερμοκρασία αέρα στον χώρο και είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του. Ο πιο δημοφιλής και ευρέως διαδεδομένος τύπος είναι ένα διαχωρισμένο σύστημα, που σχηματίζεται από μια εξωτερική μονάδα τοποθετημένη στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου, και εσωτερική. Η σύνδεση μεταξύ των φραγμών πραγματοποιείται από χάλκινους σωλήνες για την κυκλοφορία ψυκτικού μέσου. Το βασικό πλεονέκτημα των διαχωρισμένων συστημάτων είναι η δυνατότητα όχι μόνο της ψύξης, αλλά και της θέρμανσης του αέρα. Εγκατεστημένο σε εσωτερικούς χώρους, η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού, που ονομάζεται επίσης και εξαερισμός, εκτελεί άμεση ψύξη ή θέρμανση αέρα δωματίου.

Τύποι εσωτερικών μονάδων σύγχρονων κλιματιστικών

Με την ονομασία τους, τα διαχωρισμένα συστήματα και οι εσωτερικές μονάδες τους χωρίζονται σε:

Η κύρια διαφορά αφορά την χωρητικότητα και, συνεπώς, την περιοχή του δωματίου, εντός του οποίου μπορεί να πραγματοποιηθεί αποτελεσματικός έλεγχος του κλίματος. Η αναλογική ισχύς αυξάνεται σε συσκευές μεγέθους, βάρους.

Συνήθως η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού ταιριάζει τύπου του διαχωρισμένου συστήματος με τη μέθοδο εγκατάστασης και είναι μια ενότητα:

 • τοίχος - αυτά περιλαμβάνουν τα περισσότερα οικιακά μοντέλα.
 • Κασέτα - η βέλτιστη λύση για τοποθέτηση σε ψευδοροφή.
 • κανάλι - ενσωματωμένο στους αγωγούς εξαερισμού, συμπεριλαμβανομένου του χώρου της οροφής ·
 • το δάπεδο-οροφή - επιτρέπουν την εγκατάσταση τοίχου και οροφής?
 • Στήλη - ιδιαίτερα ισχυρό εξοπλισμό, τοποθετημένο σε συμπαγή, ακόμη και πατώματα.

Πώς και πού να τοποθετήσετε την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Οι μονάδες τύπου καναλιού πρέπει να τοποθετούνται μέσα στους αγωγούς εξαερισμού κατά την κατασκευή ή την επισκευή. Όλοι οι άλλοι τύποι μονάδων δωματίου δεν έχουν ρυθμισμένο χρόνο και μπορούν να εγκατασταθούν ανά πάσα στιγμή.

Τα μοντέλα τοίχου και χαμηλής κατανάλωσης συνήθως αναφέρονται στην κατηγορία των νοικοκυριών. Εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στοίβα πραγματοποιείται σε ειδικές πλάκες στήριξης και περιλαμβάνει:

 • σημειώνοντας τις οπές στον τοίχο πάνω στην πλάκα στήριξης.
 • την προετοιμασία των οπών του πείρου.
 • εγκατάσταση πείρων ·
 • πλάκα τοποθέτησης, το οποίο βιδώνεται στους πείρους στον τοίχο.
 • στερεώνοντας την πλάκα απευθείας στο κλιματιστικό.

Μονάδες τύπου οροφής ή κασέτας ανασταλεί με ψευδή οροφή ως εξής:

 1. στην οροφή κάνουν σημάνσεις των τρυπών για τα καρφιά?
 2. στις οπές τοποθετούνται ειδικές σφιγκτήρες στερέωσης.
 3. Βίδες στην στερέωση.
 4. Οι εσωτερικοί μπλοκ αναρτώνται πάνω στους σφιγκτήρες που συγκρατούνται από τα καρφιά.

Κατά την τοποθέτηση της μονάδας δωματίου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η ροή του αέρα δεν κατευθύνεται στους χώρους όπου οι άνθρωποι είναι μόνιμα τοποθετημένοι - εργαζόμενοι ή για αναψυχή. Είναι επίσης απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι η εσωτερική μονάδα δεν υπερθερμαίνεται εξαιτίας των πηγών θερμότητας ή των ηλιακών ακτίνων.

Τεχνικά θέματα. Η απόσταση μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα πέντε μέτρα. Κατά την εγκατάσταση της μονάδας δαπέδου-οροφής στον τοίχο συνιστάται απόσταση από το πάτωμα στην περιοχή 0,15... 0,2 μέτρα.

Μεταξύ των διαφόρων τύπων μπορούν να αναγνωριστούν κλιματιστικά με δύο εσωτερικές μονάδες, οι οποίες με μία εξωτερική μονάδα μπορούν να εξυπηρετήσουν δύο δωμάτια. Ταυτόχρονα, οι συνδέσεις για τη σύνδεση με το εξωτερικό στοιχείο επεκτείνονται, αλλά ο χώρος στον εξωτερικό τοίχο εξοικονομείται σημαντικά και η συντήρηση απλοποιείται κάπως σε σύγκριση με δύο συνηθισμένα διαχωριστικά συστήματα.

Ο σχεδιασμός της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού και των χαρακτηριστικών του

Εξετάστε λεπτομερώς τη συσκευή της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, η οποία αναφέρεται σε σύνθετες τεχνικές συσκευές. Η σύνθεση της μονάδας δωματίου περιλαμβάνει:

 • το περίβλημα στο οποίο είναι τοποθετημένοι όλοι οι κόμβοι.
 • μπροστινή πλαστική αφαιρούμενη μάσκα για πρόσβαση σε αέρα.
 • εξατμιστή, το οποίο είναι το ψυγείο στο οποίο εξάτμιση του Freon κατά τη διάρκεια της θέρμανσής του και μέσω του οποίου λαμβάνει χώρα η ανταλλαγή θερμότητας.
 • πλαστικό πλέγμα του χονδροειδούς φίλτρου, το οποίο κόβει μεγάλες προσμίξεις αέρα και πρέπει να καθαριστεί τουλάχιστον μία φορά σε δύο εβδομάδες.
 • μια οθόνη με LED που δείχνει τη λειτουργία της συσκευής, που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της μονάδας.
 • Οριζόντιες περσίδες με ηλεκτρική κίνηση, οι οποίες καθορίζουν την κατεύθυνση της ροής του αέρα στην κατακόρυφη διεύθυνση.
 • ανεμιστήρα με βήμα-βήμα ή συνεχώς μεταβλητό έλεγχο ταχύτητας.
 • φίλτρο, εκτελώντας λεπτό καθάρισμα της ροής του αέρα.
 • Κάθετες περσίδες που ρυθμίζουν τη ροή του αέρα στην οριζόντια κατεύθυνση.
 • ηλεκτρονική πλακέτα ελέγχου.
 • μια ομάδα εξαρτημάτων σωληνώσεων που συνδέουν χάλκινους σωλήνες που συνδέουν τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες.
 • ένα δίσκο συλλογής συμπυκνωμάτων που σχηματίζεται στην ψυχρή επιφάνεια του εξατμιστήρα.
 • τηλεχειριστήριο στα περισσότερα μοντέρνα μοντέλα.

Για πολλά μοντέλα, ο σχεδιασμός της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού περιλαμβάνει πρόσθετα χαρακτηριστικά, κυρίως όσον αφορά τα ηλεκτρονικά με διαφορετικές λειτουργίες.

 • διαχείριση από το smartphone.
 • αυτοδιάγνωση;
 • παρουσία αυτόματων λειτουργιών.
 • οθόνη πληροφοριών υγρών κρυστάλλων.

Για τον εξοπλισμό τύπου κασέτας κλιματιστικού εσωτερική μονάδα, της οποίας οι διαστάσεις είναι τυπικά είτε 0,6h0,6 0,8h0,8 m, οι πλακίδια απαιτείται διάστημα τουλάχιστον 0,3 m. Υπάρχουν επίσης μοντέλα μειωμένων διαστάσεων 0,5h0,5 m.

Τα πιο κοινά μοντέλα τοίχων παράγονται συνήθως με τυπικά, μειωμένα και μεγάλα μεγέθη. Ταυτόχρονα, οι διαστάσεις σχετίζονται με το επίπεδο ισχύος και τον μέγιστο δείκτη περιοχής στην οποία πραγματοποιείται ο έλεγχος του κλίματος.

Για οικιακές μονάδες εσωτερικού τοίχου, το τυπικό εύρος παραμέτρων σχεδιασμού είναι εντός:

 • πλάτος 0,7... 1,2 m;
 • ύψος 0,24... 0,32 m;
 • βάθος 0,18... 0,3 μ.

Η σειρά κλιματιστικών Gree με μια μικρή εσωτερική μονάδα με βάθος 0,18 μ. Έχουν εκτεταμένες δυνατότητες εγκατάστασης σε μικρούς χώρους. Υπάρχουν συμπαγή μοντέλα από άλλους κατασκευαστές.

Κλιματιστικά Samsung

Κλιματιστικό SAMSUNG AQ07TSBN

Βασικά χαρακτηριστικά: AQ07TSBN

Απόδοση ψύξης 2.1 kW.

Παραγωγικότητα (με θερμότητα) 2,2 kW

Ενεργειακή απόδοση EER 3.23
Επίπεδο θορύβου (εσωτερική μονάδα "υψηλή / χαμηλή") 32/24 dB
Επίπεδο θορύβου (εξωτερική μονάδα) 47 dB
Ηλεκτρικά Χαρακτηριστικά
Τροφοδοσία ρεύματος (V / Hz / Φ) 220

240/50/1
Κατανάλωση ισχύος (κατάσταση ψύξης) 635W.
Κατανάλωση ισχύος (λειτουργία θέρμανσης): 610 W.
Λειτουργικό ρεύμα στη λειτουργία ψύξης: 3.1 A
Ρεύμα λειτουργίας σε λειτουργία θέρμανσης: 3 A
Τεχνικές προδιαγραφές
Διάμετρος σωλήνων (σιδηροτροχιάς) 6.35 / 9.52
Μέγ. μήκος σωλήνων συναρμολόγησης 15 m
Μέγιστη διαφορά ύψους 7 μ
Θερμοκρασία εξωτερικού αέρα 15-43C
Η θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα είναι -5-24 ° C

 • Οι διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας είναι 728x255x190 mm
 • Οι διαστάσεις της εξωτερικής μονάδας είναι 660x470x240 mm
 • Βάρος της εσωτερικής μονάδας 7.8 kg
 • Βάρος εξωτερικής μονάδας 22 kg
 • Αντιβακτηριακή επικάλυψη
 • Τριπλή προστασία
 • Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας
 • Λειτουργία Turbo

  Κλιματιστικό SAMSUNG AQ09UGFN

  Χαρακτηριστικά:


  Μέγιστη έκταση: έως 25 m²

  Εσωτερική μονάδα για κλιματισμό

  Σύγχρονα διαχωρισμένα συστήματα στη σύνθεσή του έχουν εξωτερική μονάδα και κλιματιστικό εσωτερικής μονάδας. Κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού πολλαπλών ελεύθερη διαμόρφωση ενός συστήματος διαχωρισμού με μία εξωτερική μονάδα και πολλαπλές εσωτερικές μονάδες είναι δυνατό να επιλέξετε το κανάλι εσωτερική μονάδα κλιματιστικού, κασέτα, δαπέδου, είδη οροφής, η οποία σας επιτρέπει να ταιριάζει απόλυτα την εσωτερική μονάδα κλιματιστικού στο σχεδιασμό οποιουδήποτε, ακόμη και η πιο εκλεπτυσμένη, το εσωτερικό. Ας εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες τη συσκευή του εσωτερικού μπλοκ του κλιματιστικού και τις ποικιλίες τους.

  Εσωτερική μονάδα για κλιματισμό. Συσκευή

  Εσωτερική μονάδα για κλιματισμό τύπος τοίχου αποτελείται από:
  1. Μπροστινός πίνακας - είναι μια πλαστική σχάρα μέσω της οποίας εισέρχεται αέρας στη μονάδα. Ο πίνακας αφαιρείται εύκολα για τη συντήρηση του κλιματιστικού (φίλτρα καθαρισμού κ.λπ.)

  3. Λεπτό φίλτρο - μπορεί να είναι διαφόρων τύπων: άνθρακας (αφαιρεί δυσάρεστες οσμές), ηλεκτροστατική (διατηρεί λεπτή σκόνη), κλπ. Η παρουσία ή η απουσία λεπτών φίλτρων δεν έχει καμία επίδραση στη λειτουργία του κλιματιστικού, αλλά έχει θετική επίδραση στην καθαριότητα του εισπνεόμενου αέρα στο δωμάτιο. Τα κλιματιστικά με συστήματα καθαρισμού του θείου είναι ακριβότερα. Τα φίλτρα αυτά είναι εξοπλισμένα με κλιματιστικά "Premium" (για παράδειγμα, κλιματιστικά Mitsubishi Electric MSZ-FD25VA και MSZ-FD35VA).

  4. Ανεμιστήρας - έχει ταχύτητα περιστροφής 3 - 4.

  Εσωτερική μονάδα τύπου τοίχου

  Η εμφάνιση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού ή με άλλα λόγια του τύπου μπορεί να είναι διαφορετική. Τα πιο δημοφιλή είναι τα συστήματα διαχωρισμού τοίχων, τα οποία στη σύνθεση τους έχουν εσωτερική μονάδα τοίχου. Αυτή είναι η οικονομικότερη διάταξη του πολυ συστήματος, επειδή Οι εσωτερικές μονάδες που είναι τοποθετημένες σε τοίχο είναι φθηνότερες από άλλες εσωτερικές μονάδες.

  Το εσωτερικό μπλοκ του τύπου καναλιού

  Αυτές οι εσωτερικές μονάδες χρησιμοποιούνται όταν υπάρχει ανάγκη για κρυφή εγκατάσταση ενός κλιματιστικού και δεν υπάρχει καμία επιθυμία να τοποθετήσετε τίποτα στους τοίχους, στην οροφή. Τα εσωτερικά μπλοκ του τύπου καναλιού τοποθετούνται συνήθως μέσα στα τζάμια ή κρυμμένα πίσω από την ψευδοροφή σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Αυτές οι μονάδες απαιτούν μια καταπακτή για περιοδική συντήρηση. Η παροχή ψυχρού ή θερμού αέρα στο δωμάτιο πραγματοποιείται με τη βοήθεια αεραγωγών.

  Μονάδα εσωτερικής κασέτας

  Αυτός ο τύπος εσωτερικών μονάδων χρησιμοποιείται όταν δεν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης μπλοκ τοίχου. Η εσωτερική μονάδα της κασέτας μπορεί να είναι μονής σπείρας και 4 ρεύματος. Οι μονάδες κασέτας μίας ροής χρησιμοποιούνται συνήθως για κλιματισμό σε διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες. Για μεγάλους, ογκώδεις χώρους γραφείων, καταστήματα κλπ., Χρησιμοποιούνται τέσσερις κασέτες εσωτερικές μονάδες.

  Διαστάσεις κλιματιστικών εσωτερικών μονάδων

  Όπως γνωρίζετε ήδη, το διαχωριστικό σύστημα μπορεί να έχει διαφορετικούς τύπους δομικών στοιχείων στη δομή του και κατά συνέπεια οι διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας διαφέρουν επίσης. Οι διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού τοίχου ποικίλλουν ανάλογα με την επιχείρηση του κατασκευαστή και την χωρητικότητα του κλιματιστικού. Όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς του συστήματος τοίχου, τόσο περισσότερο διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας. Κατά μέσο όρο, το πλάτος του κλιματιστικού της εσωτερικής μονάδας κυμαίνεται από 780 έως 1100 mm.

  Κλιματισμός με μικρή εσωτερική μονάδα προσφέρεται από ορισμένες εταιρείες, όπως για παράδειγμα η Fujitsu. Το κλιματιστικό Fujitsu της σειράς Standart διαθέτει ένα μικρό εσωτερικό μπλοκ με διαστάσεις 260x790x198mm. Στη σειρά κλιματιστικών τοίχων Daikin παρουσιάζεται το νεότερο διαχωριστικό σύστημα Daikin Emura FTXG25J, το οποίο έχει το λεπτότερο μέγεθος της εσωτερικής μονάδας - το πάχος του συγκροτήματος είναι μόνο 156 mm!

  Η LG προσφέρει αρχικό τοίχο εσωτερικές μονάδες κλιματιστικών LG ART COOL GALLERY τετράγωνο σχήμα. Σε αυτές τις εσωτερικές μονάδες υπάρχει μια μοναδική δυνατότητα αντικατάστασης εικόνων. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το εσωτερική μονάδα κλιματισμού LG κάθε φωτογραφία ή φωτογραφία.

  Κλιματισμός με δύο εσωτερικές μονάδες

  Τα κλιματιστικά με 2 εσωτερικές μονάδες χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον για την κατασκευή αρκετών γειτονικών χώρων. Σε ένα τέτοιο σύστημα, χρησιμοποιείται μία εξωτερική μονάδα και δύο εσωτερικές μονάδες. Οι εσωτερικές μονάδες μπορούν να είναι είτε τοίχου, κασέτα ή κανάλι. Τα συστήματα με δύο εσωτερικές μονάδες ονομάζονται συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού.

  Διαστάσεις των κλιματιστικών συσκευών Samsung

  Η κορεατική εταιρεία Samsung παράγει κλιματιστικά διαφόρων τύπων. Ένα σημαντικό μέρος της παραγωγής καταλαμβάνεται από συστήματα split, επίσης στην αγορά κάτω από αυτό το εμπορικό σήμα υπάρχουν μονόκλινα παράθυρα μοντέλα και multi split συστήματα.

  Όλα τα σύγχρονα συστήματα κλιματισμού αυτής της μάρκας είναι διαφορετικά:

  • πολυλειτουργικότητα ·
  • ενεργειακή απόδοση ·
  • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
  • κομψό σχέδιο?
  • αποτελεσματικό σύστημα φιλτραρίσματος αέρα.

  Ένα σύστημα πολλαπλών σταδίων καθαρισμού όχι μόνο καθαρίζει τη ροή του αέρα από μολυντές, αλλά και το απολυμαίνει, σκοτώνοντας τα βακτηρίδια και τους μικροοργανισμούς.

  Συμπαγή παράθυρα παραθύρων

  Οι διαστάσεις των κλιματιστικών παραθύρων στη Samsung είναι αρκετά μέτριες. Τα μοντέλα έχουν μικρή ισχύ - από 1,5 έως 5,1 kW. Οι διαστάσεις του κλιματιστικού με ισχύ 1,5-2,5 kW είναι 424x325x32 mm ή 490x320x460 mm.

  Οι πιο παραγωγικές συσκευές (από 3 kW) χαρακτηρίζονται από πιο μαζικές διαστάσεις - 560x370x550 mm. Κατά την επιλογή ενός κλιματιστικού παραθύρου, το μέγεθος έχει σημασία, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις διαστάσεις του παραθύρου όπου είναι εγκατεστημένο ο εξοπλισμός.

  Τα παράθυρα οποιουδήποτε μεγέθους χαρακτηρίζονται από τη βέλτιστη κατανομή του αέρα στο δωμάτιο και μια αξιόπιστη επίστρωση αντιδιαβρωτικής επίστρωσης της θήκης. Ορισμένα μοντέλα, για παράδειγμα το AZ12PHA, είναι εξοπλισμένα με φίλτρα με μοναδική επίστρωση αργύρου που σκοτώνουν βακτήρια και μύκητες.

  Διαχωρισμός τοίχου και πολλαπλή διαίρεση

  Τα τοίχωμα split συστήματα της Samsung παρουσιάζονται σε διάφορες σειρές με τυποποιημένα μεγέθη εσωτερικών μονάδων. Οι διαστάσεις των μπλοκ μπορούν να αυξηθούν με την αύξηση της απόδοσης του μοντέλου.

  Τα πιο συμπαγή συστήματα είναι κλιματιστικά της σειράς Max. Χάρη στην καινοτόμο ανάπτυξη της εταιρείας, ο όγκος των μοντέλων μειώθηκε κατά 18% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο εξοπλισμό. Ταυτόχρονα, η απόδοση των διαχωρισμών αυξήθηκε κατά 9%.

  Έτσι, το κλιματιστικό AQ 18UA με ισχύ 5 kW έχει διαστάσεις 890x285х190 mm. Το μοντέλο λειτουργεί σε τέσσερις λειτουργίες και έχει υψηλό ρυθμό προσέγγισης της καθορισμένης θερμοκρασίας.

  Ορισμένα εσωτερικά μπλοκ της σειράς Monte, καθώς και μοντέλα της σειράς Monte Inverter έχουν μάλλον μικρό βάθος 185 mm. Τέτοιες διαστάσεις επιτρέπουν μια πιο οργανική εφαρμογή στο εσωτερικό του δωματίου.

  Το σύστημα πολλαπλών σπαστών της Samsung αντιπροσωπεύεται από μοντέλα τοίχων, τα οποία διαφέρουν από μικρό βάρος (9,5 kg) και συμπαγείς διαστάσεις εσωτερικών μονάδων - 815x298x180 mm. Οι διαστάσεις των κλιματιστικών συσκευών διευκολύνουν την εγκατάσταση του εξοπλισμού.

  Κασέτες και κανάλια

  Τα κλιματιστικά κασέτας και καναλιών χαρακτηρίζονται από κρυφή εγκατάσταση και αποτελεσματικό σύστημα παροχής αέρα. Επίσης, αυτά τα μοντέλα μπορούν να φέρουν ένα καθαρό αέρα ανάμειξη στο δωμάτιο, οι συνήθεις κασέτες είναι τετράγωνο και είναι παρόμοια με ψευδοροφή πάνελ οροφής.

  Το κλιματιστικό κασετών Samsung AVXC2H056EE διαφέρει στο εσωτερικό μπλοκ της ορθογώνιας μορφής με τα μεγέθη - 890x230x575 mm. Το ύψος του τετραγώνου (230 mm) δεν απαιτεί μεγάλο χώρο κάτω από την οροφή.

  Σε χώρους με περιορισμένο χώρο zapototolochnom που έχει μίνι κασέτα με ύψος εσωτερικής μονάδας μόνο 180 mm, για παράδειγμα AVXCSH022EE.

  Τα μικρότερα κανάλια έχουν ύψος μπλοκ 199 mm. Αυτό το ρολόι ονομάζεται μπλοκ καναλιού χαμηλού προφίλ, τα οποία παράγονται για λειτουργία σε ισχυρά συστήματα πολλαπλών ζωνών.

  Ένα συμβατικό κλιματιστικό κανάλι σχεδιασμένο να λειτουργεί σε ένα δωμάτιο 40 τετραγωνικών μέτρων. m, καθώς το μοντέλο ADH1800E έχει τις κατάλληλες διαστάσεις ισχύος (5 kW) 1340x260x600 mm.

  Μοντέλα στήλης και οροφής

  Τα κλιματιστικά Colon της Samsung μπορούν να παρέχουν κλιματισμό σε μεγάλα δωμάτια - από 70 έως 130 τετραγωνικά μέτρα. Τα μοντέλα παράγονται από 7 έως 14 kW.

  Η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού εγκαθίσταται στο πάτωμα, έχει εντυπωσιακές διαστάσεις - 575x320x1840 mm. Όλα τα μοντέλα των στηλών είναι εξοπλισμένα με αποτελεσματικούς τρόπους καθαρισμού του αέρα και οικονομικής λειτουργίας.

  Η εγκατάσταση κλιματιστικών για το δάπεδο και την οροφή αυτού του TM προϋποθέτει δύο επιλογές για την τοποθέτηση της εσωτερικής μονάδας: στο πάτωμα και στην οροφή. Μοντέλα ισχύος αυτού του τύπου - από 5,4 έως 14,2 kW.

  Οι διαστάσεις των συστημάτων διαχωρισμού από το δάπεδο έως την οροφή εξαρτώνται από την απόδοσή τους. Διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού FH052EZMC χωρητικότητας 5.4 - 1000h200h650 mm.

  Αγοράστε ένα κλιματιστικό Samsung οποιουδήποτε τύπου είναι πάντα δυνατό στην εταιρεία Split-C. Το προσωπικό μας παρέχει την πώληση του κλιματικού εξοπλισμού, την έγκαιρη παράδοσή του και την ποιοτική εγκατάστασή του.

  Κλιματιστικά τοίχου για χωριστά συστήματα

  Σύστημα διαχωρισμού (διάσπαση - "Split") - ένα κλιματιστικό που αποτελείται από δύο μονάδες: εξωτερική (μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή) και εσωτερική (εξατμιστική).

  Σύστημα διαχωρισμού τοίχων - η εσωτερική μονάδα είναι εγκατεστημένη στον τοίχο. Το πιο κοινό είδος οικιακών κλιματιστικών.

  Όταν επιλέγετε ένα κλιματιστικό τοίχου, πρέπει να σημειώσετε τα ακόλουθα:

  - το μέγιστο μήκος ενός ίχνους φρέον,

  Υπάρχουν δύο τύποι συστημάτων διαχωρισμού τοίχων: συμβατικοί (on / of) και τύπου inverter.

  Σε αντίθεση με τα συμβατικά, τα κλιματιστικά κλιματιστικά ρυθμίζουν την ταχύτητα του συμπιεστή της εξωτερικής μονάδας. Αυτό επηρεάζει τις διακυμάνσεις θερμοκρασίας στο δωμάτιο, καθώς και το επίπεδο θορύβου των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων.

  Τα συστήματα split splitter επιλέγονται συνήθως στα υπνοδωμάτια, όπου το επίπεδο θορύβου είναι σημαντικός παράγοντας.

  Κλιματισμός για δύο δωμάτια

  Τι είναι καλύτερο είναι ένα κλιματιστικό για δύο δωμάτια ή δύο χωριστά και, ει δυνατόν, ποια σήματα πρέπει να προσέξουμε;

  Κάθε μόνιμο μέλος κλιματιστικών (συνήθως μονιμότητα - το ζήτημα είναι να αναπτύξει μια συνήθεια, ή που από τους γιατρούς της βιοϊατρικής απαραίτητο), αν η χρήση του κλιματιστικού στο κρύο το καλοκαίρι και ζέστη στην εκτός εποχής, θέλει, όταν σε κάθε δωμάτιο να αισθάνονται ότι είναι στο συνηθισμένο περιβάλλον του. Συνήθως δεν έχει σημασία για έναν συγκεκριμένο χρήστη, είτε πρόκειται για σπίτι είτε για δουλειά. Είναι επιθυμητό να βρίσκεστε στη συνήθη ατμόσφαιρα κλιματιστικού αέρα τόσο εκεί όσο και εκεί.

  Μιλώντας για την κατοικημένη περιοχή μιας τέτοιας μόνιμης κλιματιστικά μέλος λογικά σημαίνει ότι κινείται γύρω από το διαμέρισμά της, ή το δικό σας σπίτι, ενώ στο υπνοδωμάτιο ή στην κουζίνα, ο χρήστης και πάλι, φυσικά, θέλει να είναι στη συνήθη ατμόσφαιρα αέρα του σε οποιαδήποτε από τη θέση του. Είναι λογικό που παρέχουν κλιματισμό σε κάθε δωμάτιο σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα μπορεί να είναι, αν τοποθετήσετε ένα ξεχωριστό κλιματισμό σε κάθε δωμάτιο και στην κουζίνα, ή να εγκαταστήσετε στο επίκεντρο ολόκληρη την περιοχή του συστήματος κλιματισμού με ενσύρματο σε ξεχωριστό χώρο κλιματισμό (δηλαδή, τύπου air-κανάλι με καλωδίωση αεραγωγούς).

  Σε ένα ιδιωτικό σπίτι, ο κλιματισμός σε κάθε δωμάτιο ή ένα σε ολόκληρο το σπίτι είναι μόνο θέμα οικονομικών δυνατοτήτων. Τα μέρη για εγκατάσταση και αυτό και άλλα είδη εξοπλισμού είναι συνήθως άφθονα.

  Ένα άλλο πράγμα - ένα πολυώροφο κτίριο. Αν δεν το κάνει, «Business Class» και δεν είναι εξοπλισμένο με κεντρικό σύστημα κλιματισμού του «Τσίλερ-fan coil», το ζήτημα της προετοιμασίας του κάθε ατόμου που το διαμέρισμα δίνεται στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος. Και εδώ είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι για την προετοιμασία ενός διαμερίσματος σε ένα πολυώροφο σπίτι υπάρχουν πάντα περιορισμοί. Το ύψος της οροφής περιορίζει τις διαστάσεις των αιωρούμενων εσωτερικών μονάδων, για παράδειγμα των καναλιών. Η ισχύς της ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχεται στο διαμέρισμα στο πλαίσιο του έργου περιορίζει τη συνολική κατανάλωση ενέργειας στο διαμέρισμα, συμπεριλαμβανομένης της ποσόστωσης κλιματισμού. Ειδικά πολλοί περιορισμοί πρέπει να εγκαταστήσουν υπαίθριες μονάδες.

  Σε πολλά σπίτια, τους νόμους ή τους κανονισμούς μιας συγκεκριμένης λειτουργίας του κτιρίου εγκατάστασης της εξωτερικής μονάδας στην πρόσοψη και γενικά στους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου απαγορεύεται. Για αυτές τις μοντάζ προσφέρει δεσμευμένες θέσεις στη στέγη, ή ένα τεχνικό όροφο, ή για τις τεχνικές μπαλκόνια και ειδικά διαμορφωμένο εσοχές στα πατώματα. Όπως είναι φυσικό, σε τέτοιους χώρους η παραχωρηθεί περιοχές δεν είναι αρκετό το 90% κάτω από ένα ενιαίο διαμέρισμα διατεθεί ένα μέρος για μία εξωτερική μονάδα στο πάτωμα το μέγεθος των 60 χ 150 εκ.

  Τι μπορούμε να κάνουμε τακτικός χρήστης μας κλιματιστικά, ας πούμε, διαμέρισμα τεσσάρων δωματίων, αν για κάθε διαμέρισμα εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας στο κτίριο που διατίθενται σε ένα μικρό χώρο κάπου στο «Τεχνική μπαλκόνι» με μία μόνο εξωτερική μονάδα; Ποιο δωμάτιο σε αυτό το διαμέρισμα πρέπει να επιλέξω για την εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού;

  Πολλαπλό σύστημα διάσπασης

  Φυσικά, αυτό το θεμελιώδες ζήτημα μπορεί να λυθεί δραστικά μόνο με την εγκατάσταση εσωτερικών μονάδων κλιματιστικών, ένα σε κάθε δωμάτιο. Και λύνουμε αυτό το ζήτημα! Σε όλο τον κόσμο, για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων, τα απλουστευμένα συστήματα κλιματισμού Multizone που αναπτύσσονται από κάθε κατασκευαστή ονομάζονται κλιματιστικά πολλαπλών σπαστών ή πολλαπλών διαχωριστικών.

  Τα σύγχρονα κλιματιστικά πολλαπλών διαιρέσεων επιτρέπουν, με την παρουσία μιας ενιαίας εξωτερικής μονάδας, να εγκατασταθούν έως και πέντε εσωτερικές μονάδες σε χωριστά δωμάτια. Ωστόσο, ο αριθμός των εσωτερικών μονάδων δεν συνδέεται σαφώς με την ισχύ της εξωτερικής μονάδας. Ας πούμε ότι τρεις ή πέντε εσωτερικές μονάδες μπορούν να εγκατασταθούν σε μια εξωτερική μονάδα μιας συγκεκριμένης ισχύος. Σημαντικό για την συνολική χωρητικότητα των εσωτερικών μονάδων ικανοποιεί την ελάχιστη και τη μέγιστη τιμή της ικανότητα ψύξης της εξωτερικής μονάδας, ενώ εντός αυτού του εύρους. συστήματα πολλαπλών διάσπαση έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα σε σύγκριση με πιο πολύπλοκα και ακριβά συστήματα πολλαπλών ζωνών - «chill» δηλαδή, εσωτερική μπλοκ, δεν έχει σημασία πόσο πολύ μπορεί να είναι, μπορεί να λειτουργούν ταυτόχρονα ή μόνο «φωτιά» ή απλά Εάν μια από τις εσωτερικές μονάδες είναι ενεργοποιημένη για να "θερμαίνει" και άλλες για "κρύο", το σύστημα απλά δεν ξεκινά. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι η μάλλον υψηλή τιμή του οποιουδήποτε συστήματος πολλαπλών split, σε σύγκριση με τη συνολική τιμή ομοειδούς αριθμό των εσωτερικών μονάδων δεν ξεχωριστά συστήματα inverter διάσπαση είναι η ίδια συνολική ισχύ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλα τα multi-split air-condition - είναι το μοναδικό σύστημα inverter, η οποία κατ 'αρχήν δεν είναι σημαντικά πιο ακριβά μετατροπέα. Επιπλέον, τα συστήματα πολλαπλών διάσπαση χρησιμοποιούν προηγμένη τεχνολογία και την «τεχνογνωσία», το οποίο φυσικά δεν μπορεί να βρεθεί στο απλό μη inverter διαιρούμενων συστημάτων, και ότι αυξήσει φυσικά το κόστος των μετατροπέων και multi-split σύστημα.

  Να είστε ότι όπως μπορεί, το πρόβλημα για τους τακτικούς χρήστες των κλιματιστικών έχουν ένα κλιματιστικό στο δωμάτιο, δεν έχει σημασία τι κάποιος μπορεί να είναι, ως εκ τούτου, συνήθως εφικτό στην πόλη, σε πολυώροφα σπίτια διαμέρισμα. Στην απλούστερη έκδοση, φυσικά όταν είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε όσες εξωτερικές μονάδες έχουν εσωτερικές μονάδες στα δωμάτια. Υπό συνθήκες, ένας ξεχωριστός κλιματισμός στο δωμάτιο σε όλο το διαμέρισμα είναι ένα απλό και φθηνά εκτελέσιμο έργο. Ένα κλιματιστικό για δύο δωμάτια ή περισσότερα - είναι ήδη πιο ακριβό για την εκτέλεση, ακόμη και στην περίπτωση μιας εξωτερικής μονάδας και μιας εσωτερικής μονάδας αγωγού τύπου με αγωγούς σε δύο δωμάτια. Ο κλιματισμός του καναλιού για δύο δωμάτια, όπως ήδη περιγράψαμε παραπάνω, εκτός από αυτό δεν είναι πάντοτε η εκτελέσιμη επιλογή στο μέσο στατιστικό διαμέρισμα, καθώς απαιτεί χώρο διαμονής για την εσωτερική μονάδα και τους αεραγωγούς. Το κλιματιστικό κασετών στο δωμάτιο απέχει πολύ από το να είναι η καλύτερη επιλογή για ένα διαμέρισμα σε ένα πολυκατοικία που βρίσκεται στο γεωγραφικό πλάτος της κεντρικής Ρωσίας. Είναι ακριβώς όπως ένα κανάλι κλιματισμού στο δωμάτιο απαιτεί κράτηση του χώρου για την εσωτερική μονάδα, και, επιπλέον, δομικά, δεν δημιουργεί μια άνετη ατμόσφαιρα στο κλιματιζόμενο δωμάτιο με μικρό κυβισμό και με χαμηλό υψόμετρο οροφή. Αυτός ο τύπος εσωτερικής μονάδας έχει σχεδιαστεί ειδικά για χώρους που δεν μπορούν να περάσουν σε κατοικίες με μεγάλη επιφάνεια και ψηλά ταβάνια.

  Με βάση την απλότητα και φτήνια, έτσι το σύστημα σε 2 δωμάτια, λογικά περιορισμένες επιλογές: ένα από αυτά - ένα κλιματιστικό στο δωμάτιο ο καθένας χωριστά, που φέρουν το πιο φθηνότερη επιλογή - την εσωτερική μονάδα επιτοίχια, και πολυ-split σύστημα 2 δωμάτια, και πάλι, με εσωτερικά μπλοκ τύπου τοίχου.

  Περιοχές θερμοκρασίας για λειτουργία πολλαπλών συστημάτων

  Κατά την επιλογή πολλαπλό σύστημα διαχωρισμού για δύο δωμάτια είναι απαραίτητο και απαραίτητο να ελέγξετε τις θερμοκρασιακές κλίμακες του εξωτερικού αέρα που είναι αποδεκτές για τη λειτουργία της εξωτερικής μονάδας του συστήματος, τόσο όταν εργάζεστε σε "θερμότητα" όσο και όταν εργάζεστε σε "κρύο".

  Αυτή είναι μια εξαιρετικά σημαντική παράμετρος για πολύ-split συστήματα δεδομένου ότι η αποδοτικότητα της λειτουργίας τέτοιων συστημάτων εξαρτάται εποικοδομητικά και θερμοδυναμικά από το φορτίο της. Για ένα τέτοιο σύστημα, είναι πολύ σημαντικό οι παράμετροι φορτίου να μην υπερβαίνουν τα όρια που έχουν καθοριστεί στην ανάπτυξη ενός συγκεκριμένου μοντέλου. Γιατί πολύ-split συστήματα παράμετρος κλιματισμού των ορίων φορτίου, όταν υπολογίζεται η θερμοκρασία κυμαίνεται τόσο σημαντικό το γεγονός ότι, για τις εξωτερικές μονάδες του ίδιου αριθμού μοντέλου, αλλά διαφορετικές κλίμακες θερμοκρασίας ψύξης είναι συχνά διαφορετικά το ένα από το άλλο, δηλαδή. ε., θα είναι διαφορετική για τις εξωτερικές μονάδες σε μία, ας πούμε με δύο εξωτερικές μονάδες και ένα άλλο, ας πούμε, με τέσσερις εξωτερικές μονάδες, αν και ανήκουν στην ίδια σειρά μοντέλων.

  Επιλογές για την επιλογή ενός συστήματος split split για 2 δωμάτια

  Λαμβάνοντας μια πολλαπλή διάσπαση κλιματισμό για 2 δωμάτια βεβαιωθείτε ότι έχετε παρακολουθήσει την επιλογή και τη σύγκριση των ακόλουθων παραμέτρων:

  1) να επιλέξει, λαμβάνοντας υπόψη τους συντελεστές διόρθωσης για πρόσθετες θερμικές εισροές συγκεκριμένης ψυκτικής ικανότητας, τις εσωτερικές μονάδες για κάθε δωμάτιο (πιθανότατα διαφορετικές).

  2) για να επιλέξετε την απαιτούμενη χωρητικότητα της ψυχρής εξωτερικής μονάδας, που αντιστοιχεί στο άθροισμα της χωρητικότητας ψύξης των εσωτερικών μονάδων, λαμβανομένων υπόψη των συντελεστών διόρθωσης. Η εξωτερική μονάδα μπορεί να έχει τον αριθμό των θυρών για τη σύνδεση των διαδρομών του αγωγού φρέον περισσότερο από 2, ας πούμε, μπορεί να είναι εποικοδομητική και 3 και 4, εκ των οποίων μόνο 2 θα χρησιμοποιηθούν στην περίπτωσή μας.

  3) για να μετρηθεί και να ληφθεί υπόψη το μέγιστο μήκος της διαδρομής κάθε αγωγού φρέον στην εσωτερική μονάδα και το συνολικό μήκος τους. Και οι δύο αυτές παράμετροι έχουν περιορισμούς στο μέγιστο μήκος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ίδια αρχή επιλεγμένο σύστημα πολλαπλών-split για άλλους τύπους δωματίων, καθώς και ένας μεγαλύτερος αριθμός των μονάδων εσωτερικού χώρου, επιπλέον, μπορεί να είναι ένας συνδυασμός των δύο σε αριθμό και στη λειτουργία τους από τις επιδόσεις, π.χ., ένας συνδυασμός του τοιχώματος, κανάλι, γενικής χρήσης και μπλοκ κασέτας σε συνδυασμό από 2χ έως 5ο.

  Ας εξετάσουμε μερικές παραλλαγές Πολύ διαχωρισμένο σύστημα για 2 δωμάτια, το οποίο, εάν είναι επιθυμητό, ​​είναι εύκολο να αγοραστεί και να εγκατασταθεί.

  Σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού Daikin 2MXS40H / 2XFTXB25B1

  Ένα αξιόπιστο σύστημα πολλαπλών διαιρέσεων με ένα σύνολο εσωτερικών λειτουργιών της μονάδας μετατροπέα FTXB25 από έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές κλιματιστικών. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: από +10 έως +46 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: από -15 έως +18 βαθμούς Κελσίου.

  Σύστημα πολλαπλών σπαστών Mitsubishi Electric MSZ-SF20VAx2 / MXZ-2D42VA

  Παραδοσιακά, υψηλή ενεργειακή απόδοση και αθόρυβη λειτουργία από έναν από τους παγκόσμιους ηγέτες στην ανάπτυξη συστημάτων κλιματισμού. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: -10 έως +46 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: -15 έως +24 βαθμούς Κελσίου.

  Σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού FUJITSU GENERAL AOYG14LAC2 / 2xASYG07LMCE

  Κομψή και αξιόπιστη, ο κατασκευαστής είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο για την αξιοπιστία του εξοπλισμού του. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: από +10 έως +46 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: -15 έως +24 βαθμούς Κελσίου.

  Σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού Mitsubishi Heavy Industries SCM40ZS-S / 2xSKM20ZSP-S

  Απόλυτα αξιόπιστο, αθόρυβο σύστημα πολλαπλών σπαστών με ένα ευρύ φάσμα συμπιεστών μετατροπέα ισχύος μετατροπέα συχνότητας, εξοικονομώντας μέχρι και το 40% της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: -15 έως +43 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: -15 έως +24 βαθμούς Κελσίου.

  Σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού γενικού κλίματος 2XGC / GU-M2A18HRN1

  Ένας ποιοτικός και όχι ακριβάς εκπρόσωπος του κλιματιστικού πολλαπλών split κλιματιστικών. Ευρύ φάσμα θερμοκρασιών λειτουργίας. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: -15 έως +50 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: -15 έως +24 βαθμούς Κελσίου.

  Σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού Kentatsu K2MRE40HZAN1 / KMGM20HZAN1

  Παραδοσιακή ποιότητα από τον κατασκευαστή σε συνδυασμό με το μακροχρόνιο σύστημα. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: -15 έως +50 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: -15 έως +24 βαθμούς Κελσίου.

  Πολλαπλό σύστημα διάσπασης LESSAR LU-2HE14FMA2 / 2χLS-MHE07KMA2

  Δεν είναι ένα ακριβό μοντέλο από έναν μη δαπανηρό κατασκευαστή. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: -15 έως +50 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: -15 έως +25 βαθμούς Κελσίου.

  Σύστημα πολλαπλών διαχωριστικών Panasonic CU-2E15PBD / 2xCS-E7RKD

  Λογική, όχι ακριβή έκδοση ενός συστήματος πολλαπλών διαχωρισμού από το παγκοσμίου φήμης εμπορικό σήμα. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: -3 έως 37 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: -8 έως +24 βαθμούς Κελσίου.

  Σύστημα πολλαπλών σπαστών Electrolux EACO / I-14 FMI-2 / N3 x2 EACS / I-09HC

  Το σύστημα χαρακτηρίζεται από την ακριβή συντήρηση της ρυθμισμένης θερμοκρασίας. Η συμπαγεια των τεμαχίων και το αυξημένο μήκος των αγωγών φρέον αυξάνουν την ευκολία της εγκατάστασής τους σε διάφορα σημεία στις κατοικίες. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: -5 έως +48 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: -15 έως +27 βαθμούς Κελσίου.

  Σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού Midea M2OF-18HFN1-Q / 2xMSMBAU-09HRFN1-Q

  Το σύστημα είναι απόλυτα προσανατολισμένο να εργάζεται στη μεσαία ζώνη της Ρωσίας τόσο για θερμότητα όσο και για κρύο. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: -15 έως +50 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: -15 έως +24 βαθμούς Κελσίου.

  Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα σημαντικά κριτήρια στην επιλογή ενός συστήματος πολλαπλών split, η τήρηση των οποίων θα διασφαλιστεί η αξιόπιστη λειτουργία της για χρόνια, είναι η θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα κυμαίνεται κατά τη λειτουργία καθώς η θερμότητα και το κρύο, καθώς και το μήκος freonoprovodov και ανύψωση μεταξύ του εσωτερικού και εξωτερική μονάδα. Οι ειδικοί της Ecocond Group LLC θα επιλέξουν το πολυδιακόπιο που χρειάζεστε για τις συγκεκριμένες συνθήκες λειτουργίας, οι οποίες θα σας εξυπηρετήσουν για χρόνια. Εφαρμόστε στην Ecocond Group LLC!

  Διαχωρίστε το πρότυπο συστήματος

  Το μη κλιμακωτό κλιματιστικό συνεχώς απενεργοποιείται και ενεργοποιείται αν επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία ή η λήψη της πρέπει να ψύχεται ξανά, αντίστοιχα. Σε αυτή την περίπτωση, το υπόβαθρο θερμοκρασίας των ταλαντώσεων περίπου 3 μοιρών για ένα τέτοιο κλιματιστικό θεωρείται ο κανόνας.

  Εξετάστε την αρχή της λειτουργίας των παραδοσιακών κλιματιστικών on / off. Υπάρχει ένα δωμάτιο συγκεκριμένου μεγέθους με μια συγκεκριμένη θερμοκρασία και ένα επιλεγμένο συμβατικό κλιματιστικό με συγκεκριμένη χωρητικότητα. Ενεργοποίηση conditioner - συμπιεστής του λειτουργεί στο 100% της ισχύος, την ψύξη του δωματίου όταν η θερμοκρασία που έχει ρυθμιστεί από τον χρήστη με το τηλεχειριστήριο, απενεργοποιείται το συμπιεστή, ο εσωτερικός ανεμιστήρας συνεχίζει να λειτουργεί. Το δωμάτιο θερμαίνεται βαθμιαία για να ληφθεί ροή θερμότητας μέσα από το παράθυρο, τα τοιχώματα των εξοπλισμού, οι άνθρωποι, και ούτω καθεξής. D. Μετά τον αέρα στο δωμάτιο θερμαίνεται στους 3-5 0 C, ο συμπιεστής γυρίζει και πάλι πάνω σε% χωρητικότητα 100 και η διαδικασία επαναλαμβάνεται. Έτσι, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μέσα σε ένα συγκεκριμένο εύρος κοντά στην καθορισμένη τιμή.

  Κατά την επιλογή ενός τυπικού κλιματιστικού κλιματισμού, η εισροή θερμότητας στο δωμάτιο υπολογίζεται και επιλέγεται το κλιματιστικό με την πλησιέστερη χωρητικότητα ψύξης, έτσι ώστε να γίνεται αντιστάθμιση. Στην περίπτωση αυτή, ο αριθμός κύκλων ενεργοποίησης / απενεργοποίησης είναι ελάχιστος.

  Τυπικά κλιματιστικά «ON-OFF»

  Τυπική σειρά διαχωριστικών συστημάτων ON-OFF διακρίνει μόνο τις πιο απαραίτητες λειτουργίες, τον κλασικό σχεδιασμό και μια δημοκρατική τιμή.