Όλα για την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Σήμερα, για να διατηρηθεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στα δωμάτια, τα διαχωρισμένα συστήματα είναι δημοφιλή. Αποτελούνται από δύο μέρη: το εξωτερικό και το εσωτερικό μπλοκ. Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού έχει βασική σημασία για την υψηλής ποιότητας λειτουργία του εξοπλισμού. Θα καταλάβουμε στη συσκευή του, αρχές λειτουργίας και χαρακτηριστικά εγκατάστασης και συντήρησης.

Διάταξη εξοπλισμού

Η εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος αναφέρεται ως μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή (KKB). Αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο του κλιματικού εξοπλισμού, ο οποίος παρέχει ψύξη ή θέρμανση με αλλαγή της κατάστασης του ψυκτικού μέσου (ουσία εργασίας). KKB είναι ένα κτίριο στο οποίο βρίσκονται:

 • συμπιεστής.
 • συμπυκνωτής (εναλλάκτης θερμότητας);
 • επέκταση πηνίου.
 • τριχοειδείς σωλήνες.
 • Βαλβίδα 4 κατευθύνσεων.
 • φίλτρο-αφυγραντήρας (δέκτης);
 • ανεμιστήρα.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι συνδεδεμένη με τον εξοπλισμό του χώρου μέσω ενός συστήματος από χάλκινες γραμμές φρέον (θερμική μόνωση). Από την εσωτερική μονάδα προς τα έξω υπάρχει μια γραμμή αποστράγγισης.

Η περίπτωση της KKB είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα.

Χαρακτηριστικά του πλήρους σετ

Ορισμένα μοντέλα KKB είναι εφοδιασμένα με ένα ειδικό "χειμερινό σετ". Έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί την απόδοση της συσκευής κατά τη χειμερινή περίοδο σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το χειμερινό σετ λειτουργεί μόνο για ψύξη, επομένως είναι ιδανικά κατάλληλο για εγκατάσταση σε διακομιστές και σε άλλους χώρους με υψηλή εκπομπή θερμότητας.

Περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Ο ελεγκτής ελέγχου ανεμιστήρα σβήνει τον αερισμό και ανάβει όταν θερμαίνεται ο συμπυκνωτής.
 • Θερμαινόμενο σωλήνα αποστράγγισης.
 • Θερμαινόμενος στροφαλοθάλαμος συμπιεστή πριν την εκκίνηση.

Αρχή λειτουργίας

Η γενική αρχή ενός συστήματος διαχωρισμού μπορεί να περιγραφεί ως απομακρύνεται από το δωμάτιο και είναι έξοδος προς τα έξω ζεστό αέρα τροφοδοτείται στην αντίστροφη κατεύθυνση ψυχρός αέρας που χάνει θερμοκρασία, περνώντας μέσα από ένα κοντίσιονερ και την επαφή με το ψυκτικό.

Όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία split-system σε θέρμανση, εμφανίζεται η αντίστροφη διαδικασία. Η εξωτερική μονάδα τραβάει ψυχρό αέρα από έξω και αυξάνει τη θερμοκρασία στο επιθυμητό επίπεδο. Η εσωτερική μονάδα τροφοδοτεί θερμαινόμενο αέρα στο δωμάτιο.

Η KKB λειτουργεί εις βάρος των φυσικών ιδιοτήτων του ψυκτικού υγρού, το οποίο μεταφέρει ενέργεια όταν αλλάζει η κατάσταση της συνολικής κατάστασης.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού λειτουργεί ως εξής:

 1. Από τη δεξαμενή προς τον συμπιεστή παρέχεται η εργασία ουσία σε αέρια κατάσταση.
 2. Από τον συμπιεστή υπό υψηλή πίεση, το ψυκτικό μέσο εισέρχεται στον συμπυκνωτή, όπου μετατρέπεται σε υγρό, αποδίδοντας θερμότητα.
 3. Έχοντας χάσει κάποια ενέργεια, το freon χτυπάει τον αυτοκινητόδρομο.
 4. Από την κύρια γραμμή η εργαζόμενη ουσία περνά σε μια διάταξη στραγγαλισμού, όπου χάνει πίεση και ψύχεται.
 5. Το ψυχρό υγρό μεταφέρεται στον εξατμιστή, όπου κυκλοφορεί ενεργά μέσω των σωλήνων.
 6. Ο εξατμιστής ανατινάσσεται από ένα ζεστό αέρα τροφοδοσίας με ανεμιστήρα.
 7. Υπάρχει μια παροχή ψυχρού αέρα μέσα στο δωμάτιο.
 8. Ένας θερμός αέρας τροφοδοσίας θερμαίνει τον εναλλάκτη θερμότητας, περνώντας μέσα από αυτό πριν εισέλθει στο δωμάτιο.
 9. Από τον εναλλάκτη θερμότητας, το ψυκτικό θερμαίνεται, το οποίο μετατρέπεται σε αέριο.
 10. Ο Freon, που διέρχεται σε αέρια κατάσταση, δίνει στον αέρα κρύο. Από τον εναλλάκτη θερμότητας, το αέριο ψυκτικό ρέει πίσω στον συμπιεστή, όπου η διαδικασία επαναλαμβάνεται.
 11. Ένας κλειστός κύκλος εργασίας δημιουργείται.

Βασικές παράμετροι

Όταν επιλέγετε και αγοράζετε μια εξωτερική μονάδα χωρισμένου συστήματος, πρέπει να δώσετε προσοχή σε τέσσερα κύρια χαρακτηριστικά:

 • Μέγεθος, ύψος, πλάτος, μήκος.
 • Ισχύς.
 • Θόρυβος.
 • Μήκος δρόμων.

Οι διαστάσεις των εξωτερικών μονάδων εξαρτώνται από την ικανότητα και τη λειτουργικότητα του εξοπλισμού.

Τα μέσα χαρακτηριστικά διαστάσεων της εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος:

 • πλάτος 80 cm.
 • ύψος 50 cm.
 • πάχους 30 cm.

Τα μοντέλα που προσφέρονται στην αγορά μπορούν να έχουν διαφορετικές ικανότητες. Όλα εξαρτώνται από το σκοπό του εξοπλισμού. Το τυποποιημένο σύστημα διανομής οικιακής χρήσης έχει χωρητικότητα που σας επιτρέπει να καλύψετε χώρο μέχρι 100 τετραγωνικών μέτρων. m.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό μιας εξωτερικής μονάδας είναι ο θόρυβος. Εάν το κλιματιστικό δωματίου λειτουργεί χωρίς θόρυβο, τότε η εξωτερική μονάδα μπορεί να προκαλέσει σημαντική δυσκολία στους γείτονες. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, είναι καλύτερα να αποσαφηνιστεί ο δείκτης του θορύβου που παράγεται όταν λειτουργεί η εξωτερική μονάδα. Η αποδεκτή τιμή είναι 32 dB.

Πρέπει να προσέξετε το επιτρεπόμενο μήκος των συνδέσεων μεταξύ των μπλοκ.

Μην υπερβαίνετε την απόσταση που αναφέρεται στο τεχνικό δελτίο του μοντέλου, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή μείωση της απόδοσης του εξοπλισμού.

Κανόνες εγκατάστασης

Η εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας περιλαμβάνει διάφορα βήματα. Στο πρώτο στάδιο, προσδιορίζεται η θέση της εγκατάστασης, προετοιμάζονται εξοπλισμός και εργαλεία. Στο δεύτερο στάδιο, πραγματοποιείται η σήμανση και η άμεση στερέωση του εξοπλισμού. Στο τρίτο στάδιο, διεξάγονται δραστηριότητες για την επαλήθευση των επιδόσεων και των δοκιμών.

Επιλέξτε μια τοποθεσία

Τα σχέδια των σύγχρονων κτιρίων (πολυκατοικίες, κέντρα λιανικής πώλησης και γραφείων) περιλαμβάνουν την εγκατάσταση κλιματιστικών και διαχωριστικών συστημάτων. Αυτή η στιγμή τοποθετείται ακόμα και κατά το σχεδιασμό. Στις προσόψεις των κτιρίων τοποθετούνται ειδικά κιβώτια. Λύγουν δύο βασικά καθήκοντα. Πρώτον, ελαχιστοποιείται η πιθανότητα ότι η στερέωση θα είναι χαμηλή. Δεύτερον, τα κιβώτια είναι αρμονικά ενσωματωμένα στο σχεδιασμό του κτιρίου και δεν καταστρέφουν την εμφάνισή του.

Εάν δεν υπάρχουν κουτιά στο κτίριο, τότε η επιλογή της θέσης πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες.

Γενικοί κανόνες για την επιλογή ενός χώρου για ένα κλιματιστικό:

 1. Η μονάδα είναι τοποθετημένη στον τοίχο δίπλα στο διαμέρισμα. Δεν μπορείτε να διορθώσετε τη συσκευή στο "έδαφος των γειτόνων". Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες, θα πρέπει να διευκρινίσετε τη δυνατότητα εγκατάστασης κλιματιστικών στην πρόσοψη του κτιρίου. Οι αρχές της πόλης μπορούν να εκδοθούν διάταγμα, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η εργασία αυτή, επειδή βλάπτουν την ιστορική ή πολιτιστική εμφάνιση του κτιρίου. Μπορεί να υπάρχουν άλλοι λόγοι για την απαγόρευση.
 2. Οι βέλτιστες θέσεις τοποθέτησης είναι ο χώρος κάτω από το παράθυρο, λίγο κάτω από το περβάζι παραθύρου και η θέση στην πλευρά του παραθύρου. Αυτή η ρύθμιση διευκολύνει τις εργασίες εγκατάστασης και επιτρέπει εύκολη συντήρηση.
 3. Εάν δεν μπορείτε να τοποθετήσετε τη μονάδα πάνω στην πρόσοψη, μπορείτε να την εγκαταστήσετε μέσα σε ένα ανοιχτό μπαλκόνι ή ένα μπαλκόνι.

Εργαλείο τοποθέτησης

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, πρέπει να προετοιμάσετε ένα σύνολο εργαλείων. Για να τοποθετήσετε μια εξωτερική μονάδα, θα χρειαστείτε:

 • διατρητής;
 • ένα τρυπάνι για τη διάνοιξη μιας τρύπας στον τοίχο, μέσω του οποίου θα τοποθετηθεί ο αγωγός.
 • Τρυπάνια για την κατασκευή οπών για τη στερέωση βραχιόνων.
 • μια αντλία κενού που αφαιρεί την υγρασία και τον αέρα από το κύκλωμα Freon.
 • Μανομετρική συλλέκτης για τη σύνδεση του κυλίνδρου με το ψυκτικό με την ικανότητα στο μπλοκ.
 • σύνολο κυλίνδρων, τα οποία απαιτούνται για την έλαση σωλήνων χαλκού κατά τη σύνδεση με τις βαλβίδες κλιματισμού.
 • κοπτικό σωλήνα για την κοπή χάλκινων σωλήνων.
 • Bender για τον σχηματισμό στροφών στους σωλήνες.
 • συνηθισμένο σύνολο κλειδιών, hexahedrons, κατσαβίδια, σφιγκτήρες, μετρητής επιπέδου.

Σημαντικές συστάσεις

Κατά την εγκατάσταση πρέπει να λάβετε υπόψη τους ακόλουθους κανόνες:

 • Διαθεσιμότητα καθαρού αέρα. Δεν μπορείτε να τοποθετήσετε μια εξωτερική μονάδα σε περιορισμένο χώρο χωρίς πρόσβαση στον αέρα και / ή με περιορισμένη πρόσβαση (γυάλινη πλατφόρμα). Ένα τέτοιο σφάλμα θα οδηγήσει σε υπερθέρμανση και θραύση του KKB.
 • Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, θα πρέπει να αλλάζετε περιοδικά το ψυκτικό μέσο. Για να γίνει αυτό, οι βαλβίδες πρέπει να τοποθετηθούν έτσι ώστε ο πλοίαρχος να μπορεί ελεύθερα και χωρίς κίνδυνο αντικατάστασης. Τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν μια βαλβίδα στην αριστερή πλευρά.
 • Είναι απαραίτητο να υπάρχει μια κατάλληλη αποστράγγιση του συμπυκνώματος, έτσι ώστε να μην πέφτει στους τοίχους, το προστατευτικό κάλυμμα ή το πεζοδρόμιο.
 • Οι σύνδεσμοι πρέπει να είναι τοποθετημένοι σε φέροντες κατασκευές, οι οποίοι πρέπει να είναι σχεδιασμένοι για φορτίο πολλών δεκάδων χιλιογράμμων. Δεν μπορείτε να στερεώσετε τους βραχίονες σε τοίχους από αεριωμένο σκυρόδεμα, σε εξωτερικό διακοσμητικό στρώμα ή σε στρώμα θερμαντήρα.
 • Η απόσταση από τον τοίχο έως το μπλοκ πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 cm. Η απόσταση αυτή θα επιτρέψει τον αερισμό και θα μειώσει τον κίνδυνο υπερθέρμανσης της συσκευής. Η απόσταση από τον τοίχο έως το εσωτερικό τοίχωμα της μονάδας δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλη. Δεν επιτρέπεται το άμεσο ηλιακό φως να φτάσει στο κρυμμένο τοίχωμα της μονάδας.
 • Κατά την τοποθέτηση των γραμμών σύνδεσης, είναι απαραίτητο να αποφευχθεί ένας μεγάλος αριθμός καμπυλών, καθώς θα οδηγήσει σε μείωση της απαιτούμενης έντασης της κίνησης του ψυκτικού μέσου, γεγονός που θα μειώσει την απόδοση του κλιματιστικού.
 • Συνιστάται να εξοπλιστείτε το γείσο, το οποίο θα προστατεύει την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού από την άμεση διείσδυση υγρασίας.

Η τοποθέτηση στον τοίχο πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικών στηριγμάτων, τα οποία συνήθως περιλαμβάνονται στο κιτ. Έχει τη μορφή ενός προφίλ διαφορετικών τμημάτων, λυγισμένο υπό γωνία 90 μοιρών. Έχει αρκετές τρύπες: μία για τοποθέτηση στον τοίχο, άλλες για τοποθέτηση της μονάδας. Η χωρητικότητα των βραχιόνων υπερβαίνει το βάρος του κλιματιστικού αρκετές φορές, έτσι ώστε η χρήση τους να εξασφαλίζει ασφάλεια και αξιοπιστία.

Διαδικασία εγκατάστασης

Οδηγίες εγκατάστασης βήμα προς βήμα για την εξωτερική μονάδα:

 1. Η διάταξη του μπλοκ στον τοίχο, τις οπές και τα κανάλια για τις κύριες γραμμές έχει επισημανθεί. Οι βασικές παράμετροι που συζητήθηκαν παραπάνω λαμβάνονται υπόψη.
 2. Στους τοίχους γίνονται οπές για τις αγκύλες.
 3. Μια οπή γίνεται για επικοινωνία στον τοίχο. Μια οπή τοποθετείται στην τρύπα στην οποία τοποθετείται η φρέον και η γραμμή αποστράγγισης, η ηλεκτρική καλωδίωση.
 4. Οι βραχίονες είναι σταθεροί. Για να τα στερεώσετε, χρησιμοποιήστε βίδες ή άγκιστρα αγκύρωσης με "ξύλα". Ένα μπλοκ είναι τοποθετημένο στα στηρίγματα. Είναι στερεωμένο με βίδες.
 5. Η αντοχή, η αξιοπιστία και η σταθερότητα ελέγχονται.
 6. Από τους σωλήνες φρεονίου αφαιρείται η λοξοτομή και εκτελείται η καύση. Οι σωλήνες συνδέονται στη μονάδα.
 7. Στην KKB κατασκευάζονται καλώδια. Το βέλτιστο μήκος τους μετράται, καθαρίζονται και συνδέονται με το μπλοκ ακροδεκτών. Η σύνδεση κάθε καλωδίου γίνεται σύμφωνα με το ηλεκτρικό σχέδιο, το οποίο πρέπει να προσαρτηθεί στο τεχνικό διαβατήριο της συσκευής.
 8. Μετά την εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας, μια αντλία κενού συνδέεται με το KKB, το οποίο αποστραγγίζει και αποστραγγίζει τον αέρα από τις γραμμές και τα εσωτερικά στοιχεία της μονάδας.
 9. Τοποθετείται ένα προστατευτικό κουτί.
 10. Το δοχείο ψυκτικού μέσου γεμίζεται με φρέον. Διεξάγεται η δοκιμαστική λειτουργία του εξοπλισμού, ελέγχονται οι τρόποι λειτουργίας και η ορθότητα της λειτουργίας.

Βλάβες και δυσλειτουργίες

Όπως κάθε άλλη συσκευή, η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να σπάσει. Σε χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα, η χρήση κλιματιστικού χωρίς χειμερινό σετ μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του συμπιεστή. Το εξωτερικό μπλοκ υπό την επίδραση εξωτερικών φυσικών παραγόντων ψύχεται έντονα και παγώνει. Σε τέτοιες συνθήκες, το φρέον δεν μπορεί να βράσει στο εξωτερικό μπλοκ. Υγρό ψυκτικό εισέρχεται στον συμπιεστή, γεγονός που οδηγεί στην αποτυχία του.

Για να αποφύγετε τις βλάβες του συμπιεστή από την κατάψυξη της εξωτερικής μονάδας, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα κιτ χειμώνα ή να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σύμφωνα με τις τεχνικές οδηγίες: να θερμαίνετε το δωμάτιο μόνο το φθινόπωρο και την άνοιξη, εάν η θερμοκρασία είναι θετική έξω.

Ένας άλλος πιθανός τύπος μηχανικής βλάβης είναι η βλάβη του ανεμιστήρα, ο οποίος αντλεί τον αέρα μέσα στη μονάδα. Η αιτία της πρόωρης φθοράς του ανεμιστήρα μπορεί να είναι μέσα στο μπλοκ ακαθαρσιών και σκόνης.

Οι βλάβες στα ηλεκτρονικά εξαρτήματα σχετίζονται με την αστοχία των πινακίδων ελέγχου και ρύθμισης. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στην ακεραιότητα των ηλεκτρικών δικτύων.

Φροντίδα και συντήρηση

Στον τυπικό τρόπο λειτουργίας, η εξωτερική μονάδα απαιτεί μια συνήθη επιθεώρηση συντήρησης κάθε 6 μήνες. Ο πλοίαρχος επιθεωρεί τους συνδετήρες, ελέγχει την ακεραιότητα και το επίπεδο μόλυνσης των φίλτρων, καθορίζει την ποσότητα ψυκτικού μέσου και μετρά την πίεση εργασίας των δικτύων.

Η μεγαλύτερη δυσκολία συντήρησης είναι η αντικατάσταση του εργατικού υγρού.

Το ψυκτικό μέσο είναι μια χημική ουσία που αποτελεί κίνδυνο για την υγεία, οπότε αξίζει τον επαγγελματία κύριο να εμπιστευθεί την εργασία με αυτό. Ελέγξτε την κατάσταση των φίλτρων, αφαιρέστε τη σκόνη και τη βρωμιά από τον εαυτό σας.

Διαστάσεις της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

Καλωσορίζω όλους τους επισκέπτες στην τοποθεσία Κλιματιστικό! Υπάρχουν καταστάσεις που πρέπει να γνωρίζετε

διαστάσεις της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Ένα τέτοιο ερώτημα τίθεται όταν το μπλοκ σχεδιάζεται να βρίσκεται σε περιορισμένο χώρο. Μερικές φορές αυτές οι διαστάσεις παίζουν αποφασιστικό ρόλο στην επιλογή του τύπου κλιματιστικού.

Συμβαίνει ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος στο διατιθέμενο χώρο για την ελεύθερη διάταξη των μπλοκ. Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε άλλη θέση εγκατάστασης ή, για παράδειγμα, να αντικαταστήσετε δύο εξωτερικές μονάδες ανά μία (αυτό θα είναι ήδη ένα σύστημα πολλαπλών χωρισμάτων).

Στο διαδίκτυο για ένα συγκεκριμένο μοντέλο του κλιματιστικού θα βρείτε τα χαρακτηριστικά όπου υποδεικνύονται οι συνολικές διαστάσεις των μονάδων. Αλλά αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμα ένα συγκεκριμένο μοντέλο, τότε πρέπει να γνωρίζετε τουλάχιστον προσεγγιστικές διαστάσεις. Σήμερα θα προσπαθήσουμε να καθορίσουμε τις μέσες διαστάσεις της εξωτερικής μονάδας, καθοδηγούμενες από τα χαρακτηριστικά οικιακά συστήματα τοιχοποιίας.

Σε τι εξαρτώνται οι διαστάσεις της εξωτερικής μονάδας

Οι διαστάσεις του σώματος της μονάδας, φυσικά, καθορίζονται από τις διαστάσεις των συστατικών μερών. Τα μεγαλύτερα μέρη της εξωτερικής μονάδας είναι ένας συμπυκνωτής (ψυγείο) και ένας συμπιεστής. Το μέγεθος των μπλοκ εξαρτάται από την απόδοσή τους. Όσο πιο ισχυρό είναι το κλιματιστικό, τόσο μεγαλύτερες "ικανότητες" και διαστάσεις πρέπει να είναι οι κύριοι κόμβοι του.

Δεν είναι μυστικό ότι τα κλιματιστικά έχουν διαφορετική χωρητικότητα ψύξης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της χωρητικότητας ψύξης και των διαστάσεων της μονάδας (ιδιαίτερα μιας γραμμής). Αλλά όταν συγκρίνετε διαφορετικές μάρκες ή μοντέλα, διαφορετικοί αριθμοί μπορούν να αποδειχθούν!

Φυσικά, όσο ισχυρότερο είναι το κλιματιστικό, τόσο μεγαλύτερα είναι τα μέρη του, τόσο μεγαλύτερες είναι οι διαστάσεις των μονάδων. Αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν «χωρίσματα» με υπερεκτιμημένα χαρακτηριστικά. Για να μειωθεί η τιμή, εισπράττονται από στοιχεία του προϋπολογισμού που δύσκολα μπορούν να παρέχουν την απαιτούμενη χωρητικότητα ψύξης. Συμπεριλαμβανομένων και, για το λόγο αυτό, διαφορετικά εμπορικά σήματα μπορούν να διαφέρουν σημαντικά σε μέγεθος με την ίδια ισχύ.

Διαστάσεις της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

Αν λάβουμε υπόψη την απόδοση μιας διαίρεσης μέχρι 2,7 kW, τότε το ύψος του εξωτερικού συγκροτήματος θα είναι περίπου 42-60 cm. Κατά μέσο όρο, ο αριθμός αυτός θα έχει τιμή περίπου 50 cm. Μπορεί να χρειαστείτε το ύψος του "ποδιού" του βραχίονα - συνήθως 7 cm.

Το πλάτος (χωρίς τους "γερανούς" που προεξέχουν από το σώμα) είναι συνήθως 66-80 εκ. Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία μου, προτείνω να πάρετε την απόσταση 70 cm. Το βάθος των μικρών κλιματιστικών είναι συνήθως 23-30 cm.

Έτσι, έχουμε τις κατά προσέγγιση διαστάσεις του εξωτερικού μπλοκ:

 • ύψος 50 cm.
 • πλάτος 70 εκ. (σημειώστε ότι οι βαλβίδες εξυπηρέτησης "προεξέχουν" πέρα ​​από το σώμα για επιπλέον 6 εκ.).
 • βάθος 27 εκ.

Θα συμπληρώσω αυτά τα στοιχεία με την απόσταση μεταξύ του εξωτερικού μπλοκ και του τοίχου του κτιρίου - κατά μέσο όρο 15 cm. Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την εσοχή, το εξωτερικό μπλοκ θα βρίσκεται σε απόσταση 42 cm από τον τοίχο (επένδυση) του σπιτιού.

Για λόγους σαφήνειας, ας φανταστούμε το μέσο μέγεθος των εξωτερικών μονάδων για οικιακά κλιματιστικά με τη μορφή πίνακα.

Εστιάζοντας σε αυτά τα στοιχεία, μην ξεχνάτε την ποικιλομορφία της τεχνολογίας του κλίματος. Εάν ο χώρος για την εξωτερική μονάδα είναι περιορισμένος, τότε προτού αγοράσετε τη συσκευή, καθορίστε τις διαστάσεις για το συγκεκριμένο μοντέλο του κλιματιστικού.

Μπορείτε να ζητήσετε πρόσθετες ερωτήσεις στα σχόλια!

Εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού: τύποι, σχεδιασμός, χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Κλιματιστικό - μια συσκευή που παρέχει μια άνετη θερμοκρασία αέρα στον χώρο και είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του. Ο πιο δημοφιλής και ευρέως διαδεδομένος τύπος είναι ένα διαχωρισμένο σύστημα, που σχηματίζεται από μια εξωτερική μονάδα τοποθετημένη στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου, και εσωτερική. Η σύνδεση μεταξύ των φραγμών πραγματοποιείται από χάλκινους σωλήνες για την κυκλοφορία ψυκτικού μέσου. Το βασικό πλεονέκτημα των διαχωρισμένων συστημάτων είναι η δυνατότητα όχι μόνο της ψύξης, αλλά και της θέρμανσης του αέρα. Εγκατεστημένο σε εσωτερικούς χώρους, η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού, που ονομάζεται επίσης και εξαερισμός, εκτελεί άμεση ψύξη ή θέρμανση αέρα δωματίου.

Τύποι εσωτερικών μονάδων σύγχρονων κλιματιστικών

Με την ονομασία τους, τα διαχωρισμένα συστήματα και οι εσωτερικές μονάδες τους χωρίζονται σε:

Η κύρια διαφορά αφορά την χωρητικότητα και, συνεπώς, την περιοχή του δωματίου, εντός του οποίου μπορεί να πραγματοποιηθεί αποτελεσματικός έλεγχος του κλίματος. Η αναλογική ισχύς αυξάνεται σε συσκευές μεγέθους, βάρους.

Συνήθως η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού ταιριάζει τύπου του διαχωρισμένου συστήματος με τη μέθοδο εγκατάστασης και είναι μια ενότητα:

 • τοίχος - αυτά περιλαμβάνουν τα περισσότερα οικιακά μοντέλα.
 • Κασέτα - η βέλτιστη λύση για τοποθέτηση σε ψευδοροφή.
 • κανάλι - ενσωματωμένο στους αγωγούς εξαερισμού, συμπεριλαμβανομένου του χώρου της οροφής ·
 • το δάπεδο-οροφή - επιτρέπουν την εγκατάσταση τοίχου και οροφής?
 • Στήλη - ιδιαίτερα ισχυρό εξοπλισμό, τοποθετημένο σε συμπαγή, ακόμη και πατώματα.

Πώς και πού να τοποθετήσετε την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Οι μονάδες τύπου καναλιού πρέπει να τοποθετούνται μέσα στους αγωγούς εξαερισμού κατά την κατασκευή ή την επισκευή. Όλοι οι άλλοι τύποι μονάδων δωματίου δεν έχουν ρυθμισμένο χρόνο και μπορούν να εγκατασταθούν ανά πάσα στιγμή.

Τα μοντέλα τοίχου και χαμηλής κατανάλωσης συνήθως αναφέρονται στην κατηγορία των νοικοκυριών. Εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στοίβα πραγματοποιείται σε ειδικές πλάκες στήριξης και περιλαμβάνει:

 • σημειώνοντας τις οπές στον τοίχο πάνω στην πλάκα στήριξης.
 • την προετοιμασία των οπών του πείρου.
 • εγκατάσταση πείρων ·
 • πλάκα τοποθέτησης, το οποίο βιδώνεται στους πείρους στον τοίχο.
 • στερεώνοντας την πλάκα απευθείας στο κλιματιστικό.

Μονάδες τύπου οροφής ή κασέτας ανασταλεί με ψευδή οροφή ως εξής:

 1. στην οροφή κάνουν σημάνσεις των τρυπών για τα καρφιά?
 2. στις οπές τοποθετούνται ειδικές σφιγκτήρες στερέωσης.
 3. Βίδες στην στερέωση.
 4. Οι εσωτερικοί μπλοκ αναρτώνται πάνω στους σφιγκτήρες που συγκρατούνται από τα καρφιά.

Κατά την τοποθέτηση της μονάδας δωματίου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η ροή του αέρα δεν κατευθύνεται στους χώρους όπου οι άνθρωποι είναι μόνιμα τοποθετημένοι - εργαζόμενοι ή για αναψυχή. Είναι επίσης απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι η εσωτερική μονάδα δεν υπερθερμαίνεται εξαιτίας των πηγών θερμότητας ή των ηλιακών ακτίνων.

Τεχνικά θέματα. Η απόσταση μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα πέντε μέτρα. Κατά την εγκατάσταση της μονάδας δαπέδου-οροφής στον τοίχο συνιστάται απόσταση από το πάτωμα στην περιοχή 0,15... 0,2 μέτρα.

Μεταξύ των διαφόρων τύπων μπορούν να αναγνωριστούν κλιματιστικά με δύο εσωτερικές μονάδες, οι οποίες με μία εξωτερική μονάδα μπορούν να εξυπηρετήσουν δύο δωμάτια. Ταυτόχρονα, οι συνδέσεις για τη σύνδεση με το εξωτερικό στοιχείο επεκτείνονται, αλλά ο χώρος στον εξωτερικό τοίχο εξοικονομείται σημαντικά και η συντήρηση απλοποιείται κάπως σε σύγκριση με δύο συνηθισμένα διαχωριστικά συστήματα.

Ο σχεδιασμός της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού και των χαρακτηριστικών του

Εξετάστε λεπτομερώς τη συσκευή της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, η οποία αναφέρεται σε σύνθετες τεχνικές συσκευές. Η σύνθεση της μονάδας δωματίου περιλαμβάνει:

 • το περίβλημα στο οποίο είναι τοποθετημένοι όλοι οι κόμβοι.
 • μπροστινή πλαστική αφαιρούμενη μάσκα για πρόσβαση σε αέρα.
 • εξατμιστή, το οποίο είναι το ψυγείο στο οποίο εξάτμιση του Freon κατά τη διάρκεια της θέρμανσής του και μέσω του οποίου λαμβάνει χώρα η ανταλλαγή θερμότητας.
 • πλαστικό πλέγμα του χονδροειδούς φίλτρου, το οποίο κόβει μεγάλες προσμίξεις αέρα και πρέπει να καθαριστεί τουλάχιστον μία φορά σε δύο εβδομάδες.
 • μια οθόνη με LED που δείχνει τη λειτουργία της συσκευής, που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της μονάδας.
 • Οριζόντιες περσίδες με ηλεκτρική κίνηση, οι οποίες καθορίζουν την κατεύθυνση της ροής του αέρα στην κατακόρυφη διεύθυνση.
 • ανεμιστήρα με βήμα-βήμα ή συνεχώς μεταβλητό έλεγχο ταχύτητας.
 • φίλτρο, εκτελώντας λεπτό καθάρισμα της ροής του αέρα.
 • Κάθετες περσίδες που ρυθμίζουν τη ροή του αέρα στην οριζόντια κατεύθυνση.
 • ηλεκτρονική πλακέτα ελέγχου.
 • μια ομάδα εξαρτημάτων σωληνώσεων που συνδέουν χάλκινους σωλήνες που συνδέουν τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες.
 • ένα δίσκο συλλογής συμπυκνωμάτων που σχηματίζεται στην ψυχρή επιφάνεια του εξατμιστήρα.
 • τηλεχειριστήριο στα περισσότερα μοντέρνα μοντέλα.

Για πολλά μοντέλα, ο σχεδιασμός της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού περιλαμβάνει πρόσθετα χαρακτηριστικά, κυρίως όσον αφορά τα ηλεκτρονικά με διαφορετικές λειτουργίες.

 • διαχείριση από το smartphone.
 • αυτοδιάγνωση;
 • παρουσία αυτόματων λειτουργιών.
 • οθόνη πληροφοριών υγρών κρυστάλλων.

Για τον εξοπλισμό τύπου κασέτας κλιματιστικού εσωτερική μονάδα, της οποίας οι διαστάσεις είναι τυπικά είτε 0,6h0,6 0,8h0,8 m, οι πλακίδια απαιτείται διάστημα τουλάχιστον 0,3 m. Υπάρχουν επίσης μοντέλα μειωμένων διαστάσεων 0,5h0,5 m.

Τα πιο κοινά μοντέλα τοίχων παράγονται συνήθως με τυπικά, μειωμένα και μεγάλα μεγέθη. Ταυτόχρονα, οι διαστάσεις σχετίζονται με το επίπεδο ισχύος και τον μέγιστο δείκτη περιοχής στην οποία πραγματοποιείται ο έλεγχος του κλίματος.

Για οικιακές μονάδες εσωτερικού τοίχου, το τυπικό εύρος παραμέτρων σχεδιασμού είναι εντός:

 • πλάτος 0,7... 1,2 m;
 • ύψος 0,24... 0,32 m;
 • βάθος 0,18... 0,3 μ.

Η σειρά κλιματιστικών Gree με μια μικρή εσωτερική μονάδα με βάθος 0,18 μ. Έχουν εκτεταμένες δυνατότητες εγκατάστασης σε μικρούς χώρους. Υπάρχουν συμπαγή μοντέλα από άλλους κατασκευαστές.

Διαστάσεις των κλιματιστικών

Τα αυτόνομα κλιματιστικά οικιακής χρήσης χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών θερμοκρασίας σε οικιακούς και βιομηχανικούς χώρους.

Τυπικά μεγέθη κλιματιστικών:

 • Μήκος: 500 (mm), 700 (mm), 750 (mm), 770 (mm), 800 (mm), 820 (mm).
 • Ύψος: 240 (mm), 250 (mm), 260 (mm), 270 (mm), 275 (mm), 290 (mm).
 • Βάθος: 170 (mm), 180 (mm), 190 (mm), 200 (mm), 240 (mm), 260 (mm).

Σημαντικό: Η βέλτιστη απόσταση από το κλιματιστικό μέχρι την οροφή πρέπει να είναι μεταξύ 60 (mm) - 150 (mm).

Σήμανση:

Η σήμανση των κλιματιστικών περιλαμβάνει:

 • Το όνομα του προϊόντος.
 • Μοντέλο και τύπος.
 • Χωρητικότητα ψύξης και εκτέλεση στον τόπο εγκατάστασης.
 • Αριθμός τυπικού μεγέθους και τύπου κλιματικών επιδόσεων.

Για παράδειγμα: Συσκευή conditioner "Komfot 1" KB2-2, 24-pc-05T3 - Συσκευές conditioner "Comfort 1" τύπος KB2, 2240 βατ ικανότητα ψύξης, απόδοση Α διαχωριστικό τοίχωμα, με τον αριθμό μέγεθος 05, κλιματικές εκτέλεση Τ3.

Σημαντικό: το βασικό κανονιστικό έγγραφο GOST 26963-86.

Τύποι κλιματιστικών για διαμερίσματα

Η απόκτηση κλιματισμού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας από τη ζέστη του καλοκαιριού. Θα δώσουμε μια επισκόπηση του τι είναι κλιματιστικά για το διαμέρισμα και πώς να επιλέξετε το καλύτερο για εσάς.

Όλα καλή οικιακή κλιματιστικά χωρίζονται σε δύο εποικοδομητικούς τύπους: μονόκλειστα, δηλ. αποτελούνται από μια ενιαία μονάδα, η οποία σας επιτρέπει να απλοποιήσετε τη δομή του κλιματιστικού και να μειώσετε την τιμή του, καθώς και τα χωριστά συστήματα - δημιουργούνται από χωριστά τμήματα.

Κλιματιστικά Monoblock για διαμερίσματα

Είναι παράθυρα και κινητά. Συγκρίνετε τις ιδιότητες των καταναλωτών τους.

Παράθυρο κλιματισμού

Και τα δύο είδη θορύβου, επειδή ο συμπιεστής λειτουργεί μέσα στο κλιματιστικό. Παράθυρο σε αντίθεση με το κινητό δεν είναι μόνο για ψύξη - υπάρχουν μοντέλα με λειτουργία θέρμανσης. Και αν το κλιματιστικό κινητό αέρα δροσίζει το δωμάτιο για μεγάλο χρονικό διάστημα (μιάμιση ώρα), το παράθυρο είναι γενικά πιο γρήγορα, επειδή τα περισσότερα μοντέλα έχουν μέγιστη ισχύ 5,5 kW, και στο κινητό - μέχρι 4 kW.

Το μέγεθος του κλιματιστικού παραθύρου είναι μεγαλύτερο. Το πρότυπο είναι 510x340x482 mm. Στο κινητό - 300x455x630 mm. Και περισσότερο στην παλέτα του κινητού κλιματιστικού συσσωρεύεται συμπύκνωμα, στα πτώματα των παραθύρων πέφτει, στον οποίο ο Θεός θα στείλει.

Συγκρίνετε τις τιμές. Παράθυρο κατά μέσο όρο φθηνότερα - από 4 χιλιάδες ρούβλια. Mobile - από 10 χιλιάδες ρούβλια.

Συγκρίνετε το κόστος εγκατάστασης. Παράθυρο - ανάλογα με το μοντέλο: από 5 χιλιάδες έως 8 χιλιάδες ρούβλια., Mobile - περίπου 6 χιλιάδες ρούβλια.

Η εγκατάσταση του παραθύρου είναι απλή: μια ορθογώνια οπή κόβεται σε τοίχο ή άνοιγμα παραθύρου και έχει εγκατασταθεί κλιματιστικό. Το κινητό κλιματιστικό σύστημα είναι ακόμα ευκολότερο - ο εύκαμπτος σωλήνας για την εκροή θερμού αέρα οδηγείται έξω από την τρύπα στον τοίχο ή το παράθυρο.

Διαχωρισμένα συστήματα διαμερισμάτων

Σήμερα, τα κλιματιστικά συστήματα τύπου split-system, που αποτελούνται από εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες, γίνονται πιο δημοφιλείς μεταξύ των ανθρώπων. Τα μοντέρνα μοντέλα διαθέτουν πρόσθετες λειτουργίες: λειτουργία θέρμανσης, λειτουργία εξαερισμού και αφυγραντήρα.

Καταναλωτικές ιδιότητες οικιακών διαχωρισμένων συστημάτων

τον τοίχο και το δάπεδο μέχρι την οροφή: Ψύξτε τον αέρα, φιλτράρετε και προθερμάνετε. Αλλά το τελευταίο είδος είναι καλύτερο - ο ψυχρός αέρας κατανέμεται ομοιόμορφα γύρω από το δωμάτιο, δεν υπάρχει σαφές σχέδιο.

κανάλι: ο ψυχρός αέρας ρέει μέσα από τα κανάλια σωλήνων, τα οποία είναι κρυμμένα στον διάμεσο χώρο, η εκροή θερμού αέρα λαμβάνει χώρα μέσω άλλων καναλιών.

Η ίδια αρχή της εργασίας και της πολυδιάστατα συστήματαs.

κλιματιστικά στήλης: πολύ καλά δροσερά δωμάτια. Σε οικιακή χρήση δεν είναι σκόπιμο - ισχυρά σχέδια.

κασέτα: βρίσκεται στην οροφή, και ο αέρας κατανέμεται ομοιόμορφα στις τέσσερις κατευθύνσεις του δωματίου και δεν υπάρχουν σχέδια.

Δύναμη των οικιακών συστημάτων διαχωρισμού

τοίχου - Τα διαφορετικά μοντέλα κυμαίνονται από 1,5 έως 12 kW. Έχοντας θέσει μια ερώτηση, τι είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα κλιματιστικό σπίτι για ένα διαμέρισμα, γνωρίζετε - ο εξοπλισμός αυτός είναι κατάλληλος για εγκαταστάσεις που κυμαίνονται από 15 έως 120 τετραγωνικά μέτρα. m, το οποίο δίνει το εύρος επιλογής.

όροφος-οροφή - από 3 έως 8 kW. Είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε σε ένα μεγάλο δωμάτιο. Για παράδειγμα, στο σαλόνι.

Οι άλλοι τύποι κλιματιστικών συσκευών είναι κατάλληλοι για εγκαταστάσεις από αρκετούς χώρους και έχουν χωρητικότητα:

από 12 έως 25 kW.

στήλη (πάτωμα) - από 7 έως 18 kW.

κασέτα - από 5 έως 14 kW.

σύστημα πολλαπλών σπαστών - από 2 έως 5 kW.

Πώς να επιλέξετε το κλιματιστικό για το σπίτι, μπορείτε επίσης να βρείτε στην ιστοσελίδα μας.

Ποιες είναι οι κλάσεις των κλιματιστικών - Διαβάστε στη διεύθυνση: http://remontspravka.com/klassyi-konditsionerov/

Διαστάσεις οικιακών κλιματιστικών

Επίτοιχο - από 740 x 250 x 180 mm.

Από το δάπεδο μέχρι την οροφή - από 625 x 1650 x 232 mm.

κανάλι - από 850 x 190 x 405 mm.

στήλη (πάτωμα) - σε μέγεθος, το κλιματιστικό δαπέδου είναι παρόμοιο με το ψυγείο: 900 × 350 × 1170 mm.

κασέτα - 600 x 600 mm με χωρητικότητα 5 kW. Με ισχύ 14 kW - 1200 x 600 mm.

σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού - από 800 x 550 x 285 mm.

Τιμές για κλιματιστικά για διαμερίσματα

τοίχο - από 10 χιλιάδες ρούβλια. έως και 20 χιλιάδες ρούβλια.

το δάπεδο και το ταβάνι - από 37 χιλιάδες ρούβλια. έως 127 χιλιάδες ρούβλια.

κανάλι - από 24.000 ρούβλια. έως και πάνω από 200 χιλιάδες ρούβλια.

στήλη (πάτωμα) - από 33 χιλιάδες ρούβλια. έως 119 χιλιάδες ρούβλια.

κασέτα - από 12 χιλιάδες ρούβλια. έως 48.000 ρούβλια.

multi-split σύστημα - από 9 χιλιάδες ρούβλια. μέχρι και 29 χιλιάδες ρούβλια.

Το κόστος εγκατάστασης διαφορετικών τύπων οικιακών κλιματιστικών

τοίχο - από 9 χιλιάδες ρούβλια. έως και 13 χιλιάδες ρούβλια.

το πάτωμα και την οροφή και την κασέτα - από 12 χιλιάδες ρούβλια. μέχρι 16 χιλιάδες ρούβλια.

στήλη (πάτωμα) - από 9 χιλιάδες ρούβλια. μέχρι 16 χιλιάδες ρούβλια.

κανάλι - από 11 χιλιάδες ρούβλια. μέχρι 21 χιλιάδες ρούβλια.

multi-split σύστημα - από 17 χιλιάδες ρούβλια. μέχρι 25 χιλιάδες ρούβλια.

Χρώματα εγκατάστασης διαφόρων οικιακών κλιματιστικών

τοίχος: το εσωτερικό μπλοκ είναι τοποθετημένο κοντά στο παράθυρο, το εξωτερικό - κάτω από το παράθυρο.

Από το δάπεδο μέχρι την οροφή: η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού εγκαθίσταται κάτω από την οροφή ή στο πάτωμα.

κανάλι: εγκατεστημένο πίσω από την ψευδοροφή, εξωτερικά παρόμοιο με μεταλλικό κιβώτιο με οπές για σύλληψη και εκτόξευση αέρα.

στήλη (πάτωμα) - ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα του διαμερίσματος μπορεί να εγκατασταθεί έτσι ώστε ο αέρας τροφοδοσίας να διανέμεται μέσω του συστήματος εξαερισμού.

κασέτα: εγκαθίσταται κρυφά μεταξύ της εγγενής οροφής και κρέμεται και καλύπτεται με διακοσμητικές περσίδες, οι οποίες ελέγχονται από το τηλεχειριστήριο.

multi-split σύστημα: είναι δύσκολο να εγκατασταθεί λόγω του μεγάλου αριθμού μέχρι πέντε μπλοκ διαφορετικών τύπων. Τα μπλοκ μπορούν να είναι διαφόρων τύπων: οροφή, δάπεδο, κανάλι, κλπ. Καθένας θέτει μια ορισμένη θερμοκρασία, η οποία ελέγχεται από το τηλεχειριστήριο.

Ποιο κλιματιστικό είναι καλύτερο; Κριτικές πελατών

Σε tehdomik.ru (http://tehdomik.ru/kakoj-kondicioner-luchshe-vybrat-dlya-kvartiry.html) σε απευθείας σύνδεση των χρηστών Αλέξανδρος λέει: «Την άνοιξη αγόρασε ένα split-συστήματος. Έβαλα το κλιματιστικό σε διαφορετικούς τρόπους, αλλά καταναλώνει λίγη ηλεκτρική ενέργεια. Το διαχωριστικό σύστημα είναι το πιο οικονομικό από πλευράς κατανάλωσης ενέργειας. "

Πράγματι, τα κλιματιστικά συστήματα, όπως το split σύστημα, καταναλώνουν μικρή ποσότητα ενέργειας, 20-30% λιγότερα από τα μονοκόμματα. Παρόλο που το κόστος υπερβαίνει το παράθυρο και τα κινητά κλιματιστικά σε 3 φορές.

Στην ίδια ιστοσελίδα (http://tehdomik.ru/kakoj-kondicioner-luchshe-vybrat-dlya-kvartiry.html) με Ilya είναι ευτυχής για το ότι «split-σύστημα δεν είναι μόνο για τη θέρμανση, αλλά και στο κρύο»

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο εξοπλισμός split-system έχει τη λειτουργία της θέρμανσης του αέρα, ακόμη και σε εξωτερικές θερμοκρασίες: -30 ° C.

Το φόρουμ «Περί Κλιματιστικά» (http://www.split-sistemy-volgograd.ru/forum/viewtopic.php?f=11t=19) του χρήστη με το όνομα Guru συμβουλεύει «για να επιλέξετε κλιματισμό, λαμβάνοντας υπόψη την ικανότητα ψύξης. Αν δεν είναι αρκετό, τότε σε ζεστό καιρό το διαμέρισμα δεν θα αερίζεται πλήρως. "

Πότε επιλέγοντας το καλύτερο οικιακό κλιματιστικό, είναι απαραίτητο, καταρχάς, να δοθεί προσοχή στην ικανότητά του, δεδομένου ότι η κύρια λειτουργία του εξοπλισμού είναι να ψύχει ομοιόμορφα το δωμάτιο.

Σε άλλο φόρουμ "Για οικιακό και ψηφιακό εξοπλισμό" (http://www.asun.ru/viewtopic.php?id=3813) ο χρήστης με το όνομα του διαχειριστή συμβουλεύει κατά την επιλογή κλιματιστικό για ένα διαμέρισμα εκτός από την ισχύ που λαμβάνεται υπόψη για το επίπεδο θορύβου που παράγεται από τον συμπιεστή. "

Πράγματι, αν εσείς θέλουν να βάλουν ένα καλό και φθηνό κλιματιστικό, για παράδειγμα, στην κρεβατοκάμαρα, τότε ο εξοπλισμός που τοποθετείται στον τοίχο είναι ο καλύτερος. Είναι λιγότερο θορυβώδες, σε σύγκριση με άλλους τύπους κλιματιστικά για διαμερίσματα.

Εσωτερική μονάδα για κλιματισμό

Σύγχρονα διαχωρισμένα συστήματα στη σύνθεσή του έχουν εξωτερική μονάδα και κλιματιστικό εσωτερικής μονάδας. Κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού πολλαπλών ελεύθερη διαμόρφωση ενός συστήματος διαχωρισμού με μία εξωτερική μονάδα και πολλαπλές εσωτερικές μονάδες είναι δυνατό να επιλέξετε το κανάλι εσωτερική μονάδα κλιματιστικού, κασέτα, δαπέδου, είδη οροφής, η οποία σας επιτρέπει να ταιριάζει απόλυτα την εσωτερική μονάδα κλιματιστικού στο σχεδιασμό οποιουδήποτε, ακόμη και η πιο εκλεπτυσμένη, το εσωτερικό. Ας εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες τη συσκευή του εσωτερικού μπλοκ του κλιματιστικού και τις ποικιλίες τους.

Εσωτερική μονάδα για κλιματισμό. Συσκευή

Εσωτερική μονάδα για κλιματισμό τύπος τοίχου αποτελείται από:
1. Μπροστινός πίνακας - είναι μια πλαστική σχάρα μέσω της οποίας εισέρχεται αέρας στη μονάδα. Ο πίνακας αφαιρείται εύκολα για τη συντήρηση του κλιματιστικού (φίλτρα καθαρισμού κ.λπ.)

3. Λεπτό φίλτρο - μπορεί να είναι διαφόρων τύπων: άνθρακας (αφαιρεί δυσάρεστες οσμές), ηλεκτροστατική (διατηρεί λεπτή σκόνη), κλπ. Η παρουσία ή η απουσία λεπτών φίλτρων δεν έχει καμία επίδραση στη λειτουργία του κλιματιστικού, αλλά έχει θετική επίδραση στην καθαριότητα του εισπνεόμενου αέρα στο δωμάτιο. Τα κλιματιστικά με συστήματα καθαρισμού του θείου είναι ακριβότερα. Τα φίλτρα αυτά είναι εξοπλισμένα με κλιματιστικά "Premium" (για παράδειγμα, κλιματιστικά Mitsubishi Electric MSZ-FD25VA και MSZ-FD35VA).

4. Ανεμιστήρας - έχει ταχύτητα περιστροφής 3 - 4.

Εσωτερική μονάδα τύπου τοίχου

Η εμφάνιση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού ή με άλλα λόγια του τύπου μπορεί να είναι διαφορετική. Τα πιο δημοφιλή είναι τα συστήματα διαχωρισμού τοίχων, τα οποία στη σύνθεση τους έχουν εσωτερική μονάδα τοίχου. Αυτή είναι η οικονομικότερη διάταξη του πολυ συστήματος, επειδή Οι εσωτερικές μονάδες που είναι τοποθετημένες σε τοίχο είναι φθηνότερες από άλλες εσωτερικές μονάδες.

Το εσωτερικό μπλοκ του τύπου καναλιού

Αυτές οι εσωτερικές μονάδες χρησιμοποιούνται όταν υπάρχει ανάγκη για κρυφή εγκατάσταση ενός κλιματιστικού και δεν υπάρχει καμία επιθυμία να τοποθετήσετε τίποτα στους τοίχους, στην οροφή. Τα εσωτερικά μπλοκ του τύπου καναλιού τοποθετούνται συνήθως μέσα στα τζάμια ή κρυμμένα πίσω από την ψευδοροφή σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Αυτές οι μονάδες απαιτούν μια καταπακτή για περιοδική συντήρηση. Η παροχή ψυχρού ή θερμού αέρα στο δωμάτιο πραγματοποιείται με τη βοήθεια αεραγωγών.

Μονάδα εσωτερικής κασέτας

Αυτός ο τύπος εσωτερικών μονάδων χρησιμοποιείται όταν δεν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης μπλοκ τοίχου. Η εσωτερική μονάδα της κασέτας μπορεί να είναι μονής σπείρας και 4 ρεύματος. Οι μονάδες κασέτας μίας ροής χρησιμοποιούνται συνήθως για κλιματισμό σε διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες. Για μεγάλους, ογκώδεις χώρους γραφείων, καταστήματα κλπ., Χρησιμοποιούνται τέσσερις κασέτες εσωτερικές μονάδες.

Διαστάσεις κλιματιστικών εσωτερικών μονάδων

Όπως γνωρίζετε ήδη, το διαχωριστικό σύστημα μπορεί να έχει διαφορετικούς τύπους δομικών στοιχείων στη δομή του και κατά συνέπεια οι διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας διαφέρουν επίσης. Οι διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού τοίχου ποικίλλουν ανάλογα με την επιχείρηση του κατασκευαστή και την χωρητικότητα του κλιματιστικού. Όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς του συστήματος τοίχου, τόσο περισσότερο διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας. Κατά μέσο όρο, το πλάτος του κλιματιστικού της εσωτερικής μονάδας κυμαίνεται από 780 έως 1100 mm.

Κλιματισμός με μικρή εσωτερική μονάδα προσφέρεται από ορισμένες εταιρείες, όπως για παράδειγμα η Fujitsu. Το κλιματιστικό Fujitsu της σειράς Standart διαθέτει ένα μικρό εσωτερικό μπλοκ με διαστάσεις 260x790x198mm. Στη σειρά κλιματιστικών τοίχων Daikin παρουσιάζεται το νεότερο διαχωριστικό σύστημα Daikin Emura FTXG25J, το οποίο έχει το λεπτότερο μέγεθος της εσωτερικής μονάδας - το πάχος του συγκροτήματος είναι μόνο 156 mm!

Η LG προσφέρει αρχικό τοίχο εσωτερικές μονάδες κλιματιστικών LG ART COOL GALLERY τετράγωνο σχήμα. Σε αυτές τις εσωτερικές μονάδες υπάρχει μια μοναδική δυνατότητα αντικατάστασης εικόνων. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το εσωτερική μονάδα κλιματισμού LG κάθε φωτογραφία ή φωτογραφία.

Κλιματισμός με δύο εσωτερικές μονάδες

Τα κλιματιστικά με 2 εσωτερικές μονάδες χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον για την κατασκευή αρκετών γειτονικών χώρων. Σε ένα τέτοιο σύστημα, χρησιμοποιείται μία εξωτερική μονάδα και δύο εσωτερικές μονάδες. Οι εσωτερικές μονάδες μπορούν να είναι είτε τοίχου, κασέτα ή κανάλι. Τα συστήματα με δύο εσωτερικές μονάδες ονομάζονται συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού.

Διαστάσεις των κλιματιστικών συσκευών Samsung

Η κορεατική εταιρεία Samsung παράγει κλιματιστικά διαφόρων τύπων. Ένα σημαντικό μέρος της παραγωγής καταλαμβάνεται από συστήματα split, επίσης στην αγορά κάτω από αυτό το εμπορικό σήμα υπάρχουν μονόκλινα παράθυρα μοντέλα και multi split συστήματα.

Όλα τα σύγχρονα συστήματα κλιματισμού αυτής της μάρκας είναι διαφορετικά:

 • πολυλειτουργικότητα ·
 • ενεργειακή απόδοση ·
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • κομψό σχέδιο?
 • αποτελεσματικό σύστημα φιλτραρίσματος αέρα.

Ένα σύστημα πολλαπλών σταδίων καθαρισμού όχι μόνο καθαρίζει τη ροή του αέρα από μολυντές, αλλά και το απολυμαίνει, σκοτώνοντας τα βακτηρίδια και τους μικροοργανισμούς.

Συμπαγή παράθυρα παραθύρων

Οι διαστάσεις των κλιματιστικών παραθύρων στη Samsung είναι αρκετά μέτριες. Τα μοντέλα έχουν μικρή ισχύ - από 1,5 έως 5,1 kW. Οι διαστάσεις του κλιματιστικού με ισχύ 1,5-2,5 kW είναι 424x325x32 mm ή 490x320x460 mm.

Οι πιο παραγωγικές συσκευές (από 3 kW) χαρακτηρίζονται από πιο μαζικές διαστάσεις - 560x370x550 mm. Κατά την επιλογή ενός κλιματιστικού παραθύρου, το μέγεθος έχει σημασία, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις διαστάσεις του παραθύρου όπου είναι εγκατεστημένο ο εξοπλισμός.

Τα παράθυρα οποιουδήποτε μεγέθους χαρακτηρίζονται από τη βέλτιστη κατανομή του αέρα στο δωμάτιο και μια αξιόπιστη επίστρωση αντιδιαβρωτικής επίστρωσης της θήκης. Ορισμένα μοντέλα, για παράδειγμα το AZ12PHA, είναι εξοπλισμένα με φίλτρα με μοναδική επίστρωση αργύρου που σκοτώνουν βακτήρια και μύκητες.

Διαχωρισμός τοίχου και πολλαπλή διαίρεση

Τα τοίχωμα split συστήματα της Samsung παρουσιάζονται σε διάφορες σειρές με τυποποιημένα μεγέθη εσωτερικών μονάδων. Οι διαστάσεις των μπλοκ μπορούν να αυξηθούν με την αύξηση της απόδοσης του μοντέλου.

Τα πιο συμπαγή συστήματα είναι κλιματιστικά της σειράς Max. Χάρη στην καινοτόμο ανάπτυξη της εταιρείας, ο όγκος των μοντέλων μειώθηκε κατά 18% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο εξοπλισμό. Ταυτόχρονα, η απόδοση των διαχωρισμών αυξήθηκε κατά 9%.

Έτσι, το κλιματιστικό AQ 18UA με ισχύ 5 kW έχει διαστάσεις 890x285х190 mm. Το μοντέλο λειτουργεί σε τέσσερις λειτουργίες και έχει υψηλό ρυθμό προσέγγισης της καθορισμένης θερμοκρασίας.

Ορισμένα εσωτερικά μπλοκ της σειράς Monte, καθώς και μοντέλα της σειράς Monte Inverter έχουν μάλλον μικρό βάθος 185 mm. Τέτοιες διαστάσεις επιτρέπουν μια πιο οργανική εφαρμογή στο εσωτερικό του δωματίου.

Το σύστημα πολλαπλών σπαστών της Samsung αντιπροσωπεύεται από μοντέλα τοίχων, τα οποία διαφέρουν από μικρό βάρος (9,5 kg) και συμπαγείς διαστάσεις εσωτερικών μονάδων - 815x298x180 mm. Οι διαστάσεις των κλιματιστικών συσκευών διευκολύνουν την εγκατάσταση του εξοπλισμού.

Κασέτες και κανάλια

Τα κλιματιστικά κασέτας και καναλιών χαρακτηρίζονται από κρυφή εγκατάσταση και αποτελεσματικό σύστημα παροχής αέρα. Επίσης, αυτά τα μοντέλα μπορούν να φέρουν ένα καθαρό αέρα ανάμειξη στο δωμάτιο, οι συνήθεις κασέτες είναι τετράγωνο και είναι παρόμοια με ψευδοροφή πάνελ οροφής.

Το κλιματιστικό κασετών Samsung AVXC2H056EE διαφέρει στο εσωτερικό μπλοκ της ορθογώνιας μορφής με τα μεγέθη - 890x230x575 mm. Το ύψος του τετραγώνου (230 mm) δεν απαιτεί μεγάλο χώρο κάτω από την οροφή.

Σε χώρους με περιορισμένο χώρο zapototolochnom που έχει μίνι κασέτα με ύψος εσωτερικής μονάδας μόνο 180 mm, για παράδειγμα AVXCSH022EE.

Τα μικρότερα κανάλια έχουν ύψος μπλοκ 199 mm. Αυτό το ρολόι ονομάζεται μπλοκ καναλιού χαμηλού προφίλ, τα οποία παράγονται για λειτουργία σε ισχυρά συστήματα πολλαπλών ζωνών.

Ένα συμβατικό κλιματιστικό κανάλι σχεδιασμένο να λειτουργεί σε ένα δωμάτιο 40 τετραγωνικών μέτρων. m, καθώς το μοντέλο ADH1800E έχει τις κατάλληλες διαστάσεις ισχύος (5 kW) 1340x260x600 mm.

Μοντέλα στήλης και οροφής

Τα κλιματιστικά Colon της Samsung μπορούν να παρέχουν κλιματισμό σε μεγάλα δωμάτια - από 70 έως 130 τετραγωνικά μέτρα. Τα μοντέλα παράγονται από 7 έως 14 kW.

Η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού εγκαθίσταται στο πάτωμα, έχει εντυπωσιακές διαστάσεις - 575x320x1840 mm. Όλα τα μοντέλα των στηλών είναι εξοπλισμένα με αποτελεσματικούς τρόπους καθαρισμού του αέρα και οικονομικής λειτουργίας.

Η εγκατάσταση κλιματιστικών για το δάπεδο και την οροφή αυτού του TM προϋποθέτει δύο επιλογές για την τοποθέτηση της εσωτερικής μονάδας: στο πάτωμα και στην οροφή. Μοντέλα ισχύος αυτού του τύπου - από 5,4 έως 14,2 kW.

Οι διαστάσεις των συστημάτων διαχωρισμού από το δάπεδο έως την οροφή εξαρτώνται από την απόδοσή τους. Διαστάσεις της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού FH052EZMC χωρητικότητας 5.4 - 1000h200h650 mm.

Αγοράστε ένα κλιματιστικό Samsung οποιουδήποτε τύπου είναι πάντα δυνατό στην εταιρεία Split-C. Το προσωπικό μας παρέχει την πώληση του κλιματικού εξοπλισμού, την έγκαιρη παράδοσή του και την ποιοτική εγκατάστασή του.

Διαστάσεις των κλιματιστικών

Διαστάσεις των κλιματιστικών Αυτό είναι ένα πολύ βαρύ χαρακτηριστικό, καθώς ο τρόπος εγκατάστασης εξαρτάται από αυτό. Εάν επιλέξετε τον εξοπλισμό HVAC για οικιακή χρήση, οι διαστάσεις είναι ζωτικής σημασίας, σε μια τέτοια περίπτωση, το μοντέλο που έχει επιλεγεί όχι μόνο σε τεχνικές παραμέτρους, αλλά και για το σχεδιασμό και το μέγεθος. Για χώρους γραφείων, σκεφτείτε το μέγεθος της εσωτερικής μονάδας με βάση τις παραμέτρους της αισθητικής, αλλά και αυτό είναι σημαντικό για τον υπολογισμό των παραμέτρων της εξωτερικής μονάδας για την τοποθέτηση στο εξωτερικό του κτιρίου.

Μέγεθος μονάδας κλιματισμού (εξωτερική ή εσωτερική) εξαρτάται από τη δύναμη του επιλεγμένου μοντέλου. Η απαιτούμενη χωρητικότητα του εξοπλισμού υπολογίζεται για κάθε δωμάτιο ξεχωριστά, βάσει της περιοχής και του σκοπού.

Οι διαστάσεις των μονάδων εξαρτώνται άμεσα από τις παραμέτρους των κύριων εξαρτημάτων. Για τα εξωτερικά μπλοκ με διαστάσεις λεπτομέρειες - το ψυγείο και το συμπιεστή, τα μεγέθη τους εξαρτώνται από την ισχύ που παρέχουν. Εάν η επιλογή κλιματιστικού υψηλής ισχύος, η εξωτερική μονάδα θα έχει τις κατάλληλες παραμέτρους. Αυτός ο κανόνας είναι πολύ καθαρά, αν λάβουμε υπόψη το γραμμικό σύστημα του ίδιου κατασκευαστή, αλλά εδώ έχει σπάσει, αν επεκτείνουμε το εύρος των αναζητήσεων και να συγκρίνουν τα μοντέλα διαφόρων κατασκευαστών εταιρείες εξοπλισμού HVAC.

Το μέσο ύψος του εξωτερικού μπλοκ είναι η μέση ισχύς του περίπου 50 εκατοστά, το πλάτος περίπου 70 cm και ένα βάθος - 28 εκατοστά Αυτοί οι δείκτες -. Η μέση τιμή, οι ίδιες ειδικές διαστάσεις μπορεί να διαφέρουν από αυτά που ορίζονται στις 3-4 εκατοστά.

Διαστάσεις εσωτερική τη μονάδα κλιματισμού εξαρτώνται επίσης από τη λειτουργική ικανότητα του μηχανισμού. Οι κατασκευαστές εταιρειών κάθε χρόνο προσφέρουν μοντέλα καταναλωτών με βελτιωμένο σχεδιασμό και μειωμένες παραμέτρους. Οι παράμετροι της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού μέσου ισχύος κυμαίνονται από 70 έως 90 cm σε μήκος και 25-30 cm σε ύψος. Η ένδειξη του πάχους της εσωτερικής μονάδας, ανάλογα με το μοντέλο, κυμαίνεται από 17 έως 24 εκατοστά.

Compact διαστάσεις κλιματιστικών επιτρέψτε τους να εγκατασταθούν στις εγκαταστάσεις οποιουδήποτε προορισμού, από μικρά παιδικά δωμάτια μέχρι μεγάλες αίθουσες γραφείων και εστιατορίων.

Πόσες εσωτερικές μονάδες είναι καλύτερες, 2 ή 1;

Πολύ συχνά, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων δύο υπνοδωματίων αντιμετωπίζουν την ανάγκη να οργανώσουν ένα ξεχωριστό σύστημα κλιματισμού για κάθε ένα από τα δωμάτια. Ο απλούστερος και πιο προφανής τρόπος είναι να εγκαταστήσετε δύο ξεχωριστά κλιματιστικά. Αλλά αυτή η μέθοδος είναι κερδοφόρα; Ας το καταλάβουμε.

Λύστε το πρόβλημα του κλιματισμού των διαφόρων δωματίων

Η εγκατάσταση δύο κλιματιστικών για ξεχωριστούς χώρους μπορεί να μην είναι πάντα μια βολική επιλογή, τουλάχιστον για τους εξής λόγους:

 • Για κάθε μονάδα κλιματισμού θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ξεχωριστές εξωτερικές μονάδες (για τις οποίες μπορεί να μην υπάρχει πάντα αρκετός χώρος στον εξωτερικό τοίχο)
 • Είναι απαραίτητο να αγοραστούν δύο χωριστά χωριστά συστήματα

Σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου τα δωμάτια είναι συνεχόμενα ή βρίσκονται σε απόσταση τόσο μακριά, η πιο λογική λύση είναι να εγκαταστήσετε ένα σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού.

Γιατί πολυ-σύστημα;

Λάβετε υπόψη ότι αυτή η επιλογή μπορεί να είναι αποτέλεσμα των πιο ακριβά (εκτός από το κόστος της εγκατάστασης), από την άλλη πλευρά, μερικές φορές είναι πολύ πιο εύκολο να θεσπίσει ένα σύστημα πολλαπλών κλιματισμό, επειδή θα πάρει για να κρεμάσει στο εξωτερικό του τοίχου είναι μόνο μία εξωτερική μονάδα (σημαντικό για πολυώροφα κτίρια, εγκατάσταση κλιματιστικά στα οποία μπορεί να είναι περίπλοκη λόγω των ιδιομορφιών της δομής).

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να καταστραφούν οι φέροντες τοίχοι για την τοποθέτηση καλωδιακών συστημάτων, αεραγωγών, αποστράγγισης για την αποστράγγιση συμπυκνωμάτων και τους ίδιους τους εναλλάκτες θερμότητας.

Το εγκατεστημένο σύστημα κλιματισμού πολλαπλών διαχωρισμάτων χρησιμοποιεί μία ενιαία εξωτερική μονάδα, στην οποία είναι συνδεδεμένες δύο εσωτερικές μονάδες, καθένα από τα οποία μπορεί να λειτουργεί ξεχωριστά χρησιμοποιώντας το δικό του κανάλι. Αυτή η ενότητα, ανάλογα με το μοντέλο, μπορεί να έχει έναν ή περισσότερους ξεχωριστούς αγωγούς και επίσης να διαθέτει έναν ή περισσότερους ανεμιστήρες ψύξης.

Το μέγεθος της εξωτερικής μονάδας τέτοιων συστημάτων είναι πολύ μεγαλύτερο, σε σύγκριση με τα κλασικά κλιματιστικά, αντίστοιχα, κατά την εγκατάσταση, πρέπει να εξετάσετε αυτό το χαρακτηριστικό επιλέγοντας πιο ισχυρά και αξιόπιστα υποστηρίγματα.

Πλεονεκτήματα συστημάτων πολλαπλών διαχωρισμού

Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των κοινών συστημάτων κλιματισμού είναι η δυνατότητα ανεξάρτητης λειτουργίας των εσωτερικών μονάδων. Μπορείτε να ρυθμίσετε ξεχωριστές λειτουργίες ψύξης για κάθε δωμάτιο, ανάλογα με τον προορισμό και την περιοχή.

Παρατηρούμε επίσης άλλα πλεονεκτήματα αυτής της λύσης:

 • Εξοικονόμηση χώρου στον εξωτερικό τοίχο
 • Διατήρηση της ακεραιότητας του κτιρίου και πιο προσεκτική στάση απέναντι στην εξωτερική εμφάνιση (σημαντική για κτίρια ιστορικής αξίας)
 • Λιγότερο θόρυβο
 • Απλούστερη συντήρηση

Αξίζει να επισημανθούν ορισμένα μειονεκτήματα των συστημάτων πολλαπλών διαχωρισμού:

 • Εάν η εξωτερική μονάδα σπάσει, θα παραμείνετε χωρίς ψύξη σε αμφότερα τα δωμάτια
 • Το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει είτε για θέρμανση είτε για ψύξη - η λειτουργία με ψύξη σε ένα δωμάτιο και ταυτόχρονα με θέρμανση σε άλλο είναι αδύνατη
 • Είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τις διαστάσεις των χώρων όταν επιλέγετε ένα κατάλληλο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας (δεν είναι πάντα βολικό αν τα δωμάτια έχουν ριζικά διαφορετικό μέγεθος)

Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού, σας συνιστούμε να λάβετε υπόψη όχι μόνο την ωφέλιμη χωρητικότητα κάθε δωματίου, αλλά και το αναμενόμενο μήκος των γραμμών εναλλαγής θερμότητας, καθώς και πιθανές απώλειες πίεσης που σχετίζονται με τη λειτουργία σε διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας.

Η χωρητικότητα της εξωτερικής μονάδας πρέπει να αντιστοιχεί στη συνολική χωρητικότητα των εσωτερικών μονάδων που έχουν επιλεγεί έτσι ώστε να μπορούν να διαμορφώσουν πλήρως ολόκληρη την περιοχή των εγκαταστάσεων στις οποίες είναι εγκατεστημένες.

Για έναν ακριβέστερο υπολογισμό ενός τέτοιου συστήματος, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τις συμβουλές ειδικών που θα μπορούν να δώσουν τη σωστή σύσταση για την επιλογή του σωστού κλιματιστικού.

Κλιματιστικά τοίχου για χωριστά συστήματα

Σύστημα διαχωρισμού (διάσπαση - "Split") - ένα κλιματιστικό που αποτελείται από δύο μονάδες: εξωτερική (μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή) και εσωτερική (εξατμιστική).

Σύστημα διαχωρισμού τοίχων - η εσωτερική μονάδα είναι εγκατεστημένη στον τοίχο. Το πιο κοινό είδος οικιακών κλιματιστικών.

Όταν επιλέγετε ένα κλιματιστικό τοίχου, πρέπει να σημειώσετε τα ακόλουθα:

- το μέγιστο μήκος ενός ίχνους φρέον,

Υπάρχουν δύο τύποι συστημάτων διαχωρισμού τοίχων: συμβατικοί (on / of) και τύπου inverter.

Σε αντίθεση με τα συμβατικά, τα κλιματιστικά κλιματιστικά ρυθμίζουν την ταχύτητα του συμπιεστή της εξωτερικής μονάδας. Αυτό επηρεάζει τις διακυμάνσεις θερμοκρασίας στο δωμάτιο, καθώς και το επίπεδο θορύβου των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων.

Τα συστήματα split splitter επιλέγονται συνήθως στα υπνοδωμάτια, όπου το επίπεδο θορύβου είναι σημαντικός παράγοντας.