Φίλτρα αέρα για τον εξαερισμό

Τα προβλήματα με την οικολογία που προκαλείται από την ανεύθυνη μεταχείριση του ανθρώπου και της φύσης, τα οποία έχουν διαμορφωθεί τους τελευταίους αιώνες, έχουν προκαλέσει την εμφάνιση μιας τέτοιας έννοιας όπως η ποιότητα του περιβάλλοντος. Υπάρχουν ειδικές μονάδες μέτρησης - χιλιοστόγραμμα ανά κυβικό μέτρο - που δείχνουν πόσο κατάλληλη είναι η ατμόσφαιρα αυτή για μια υγιή ανθρώπινη ζωή. Με άλλα λόγια, υπάρχουν τρόποι μέτρησης της ποσότητας επιβλαβών ουσιών που επιπλέουν στον αέρα για να κατανοήσουν πόσο ασφαλές είναι να βρίσκονται σε μια θέση. Οι κανόνες θεσπίζονται, η υπέρβαση των οποίων από τις βλαβερές ουσίες αποτελεί ευκαιρία για να ακούγεται ο συναγερμός και να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα.

Φυσικά, υπάρχουν πολλά τέτοια μέτρα, αλλά θα παραμείνουμε αληθινά για τους εαυτούς μας και θα σας πούμε σήμερα για τα μέσα που είναι διαθέσιμα σε όλους, αφού προσφέρονται σε εμάς από τους κατασκευαστές του κλιματικού εξοπλισμού. Σήμερα θα μιλήσουμε για συσκευές όπως φίλτρα για συστήματα εξαερισμού. Υπάρχουν πολλοί τύποι φίλτρων, που δεν είναι τόσο εύκολα κατανοητά. Αλλά θα σας βοηθήσουμε.

Φίλτρα για συστήματα εξαερισμού κατά βαθμό καθαρισμού

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες φίλτρων για εξαερισμό:

 • Φίλτρα για χοντρό καθαρισμό (λένε επίσης: "Προκαταρκτική").
 • Λεπτά φίλτρα.
 • Φίλτρα πλήρη καθαρισμό (διαφορετικά - "πολύ λεπτό").

Η κατασκευή φίλτρων για συστήματα εξαερισμού όλων αυτών των τύπων είναι απαραίτητη για διαφορετικές καταστάσεις και συνθήκες. Όσο λεπτότερο είναι ο καθαρισμός, τόσο πιο δαπανηρή είναι η συσκευή. Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι δεν είναι σκόπιμο σε όλες τις περιπτώσεις να πληρώνουμε υπερβολικά το πιο ακριβό φίλτρο. Επιπλέον, ο εξαερισμός χρησιμοποιείται συχνά από δύο έως τέσσερις ή περισσότερες συσκευές ταυτόχρονα για να παρέχει καθαρισμό από κάθε είδους ρύπους.

Φίλτρα σκληρός καθαρισμός - αυτές είναι συσκευές για το αρχικό στάδιο καθαρισμού, το οποίο συνήθως έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τα ακριβά συστήματα διήθησης από μεγάλα συντρίμμια. Υπάρχουν συστήματα που περιορίζονται μόνο σε χοντρά φίλτρα για εξαερισμό. Επιπλέον, είναι κοινά σε διάφορους συμπιεστές, ψυγεία, υγραντήρες. Δηλαδή, μπορούμε να πούμε ότι εδώ δίνουμε μεγάλη έμφαση σε κάποιο είδος βιομηχανικής δραστηριότητας, αν και όχι πάντα.

Φίλτρα για καθαρό καθαρισμό Διανέμεται σε συστήματα φιλτραρίσματος που αποτελούνται από διάφορα στάδια. Ο κύριος στόχος που επιδιώκουν τα λεπτά φίλτρα είναι ο αερισμός χωρίς σκόνη και μικρά υπολείμματα. Αυτός είναι ένας μάλλον υψηλός βαθμός προστασίας, χάρη στον οποίο επιτρέπεται ο εν λόγω εξοπλισμός να χρησιμοποιείται σε χώρους με υψηλές απαιτήσεις στην υγιεινή των χώρων. Αυτά είναι νοσοκομεία, εργαστήρια, καντίνες και ούτω καθεξής. Φυσικά, αυτές οι συσκευές δεν είναι επίσης αιώνιες. Και αν ενδιαφέρεστε για αποτελεσματικό αερισμό, η αντικατάσταση των λεπτών φίλτρων είναι μια διαδικασία που αργά ή γρήγορα θα πρέπει να αντιμετωπίσετε.

Φίλτρα για πλήρη καθαρισμό - αυτό είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο φιλτραρίσματος αέρα στο δωμάτιο. Είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τους μικρότερους μικροοργανισμούς, έτσι ώστε ο εξοπλισμός που είναι εξοπλισμένος με τέτοια φίλτρα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε μικροβιολογικά εργαστήρια. Φυσικά, στην περίπτωση αυτή, η παραγωγή φίλτρων εξαερισμού είναι πολύ δαπανηρή και επομένως η αγορά τέτοιων συσκευών είναι μια δαπανηρή επιχείρηση. Αλλά εάν η σφαίρα της δραστηριότητάς σας απαιτεί την κατάλληλη φροντίδα ή η κατάσταση του περιβάλλοντος προκαλεί μεγάλη ανησυχία, τότε τέτοια φίλτρα για τον ανεφοδιασμό και τον εξαερισμό είναι η καλύτερη επιλογή.

Το υλικό για τα φίλτρα εξαερισμού χρησιμοποιείται διαφορετικά, ανάλογα με την κατηγορία. Ακατέργαστη, ο προ-καθαρισμός γίνεται με δίχτυα και υφάσματα που χρησιμοποιούν μέταλλο ή συνθετικά. Η κατασκευή φίλτρων εξαερισμού με λεπτό καθαρισμό πραγματοποιείται με τη χρήση υαλοβάμβακα, εμποτισμένου με ειδικές ουσίες. Ένα άλλο παράδειγμα ενός προϊόντος αυτής της κατηγορίας είναι ένα διηθημένο φίλτρο ξυλάνθρακα για εξαερισμό, επειδή ο άνθρακας είναι επίσης ένα μέσο λεπτού καθαρισμού. Ο αέρας υψηλής ποιότητας θα παρέχεται από προϊόντα κατασκευασμένα από συγκολλημένα υαλοβάμβακα ή από χαρτί με υδρόφοβη επικάλυψη.

Η αποτελεσματικότητα των φίλτρων εξαερισμού χαρακτηρίζεται συνήθως από τον λόγο της συγκέντρωσης σκόνης στη λειτουργία της συσκευής και μετά από αυτήν.

Φίλτρα αέρα για τον εξαερισμό

Το καθήκον των συστημάτων εξαερισμού είναι η διασφάλιση υψηλής ποιότητας ανταλλαγής αέρα στο δωμάτιο, η απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα και η υπερβολική υγρασία. Και με τη βοήθεια των φίλτρων εξαερισμού, ο αέρας μπορεί να καθαριστεί στην επιθυμητή τιμή και να προστατεύσει τα μέρη του εξοπλισμού εξαερισμού. Διαφέρουν ως προς τον σχεδιασμό, το χρησιμοποιούμενο υλικό και τον βαθμό καθαρισμού.

Ποια είναι τα φίλτρα αέρα

Οι συσκευές καθαρισμού μπορούν να ταξινομηθούν σύμφωνα με διάφορες παραμέτρους. Με τη μέθοδο καθαρισμού, υπάρχουν δημοφιλείς τύποι:

 • Κυψελοειδές - πλαστικό ή μεταλλικό πλαίσιο με λεπτή διάτρηση ή υλικό φίλτρου υφάσματος.
 • Ηλεκτροστατικό - Καθαρίζει τη ροή του αέρα από τους ρύπους, προκαλώντας την εγκατάστασή τους με ηλεκτρική εκκένωση.
 • Sorption - Το περίβλημα του φίλτρου είναι γεμάτο με απορροφητή (χαλαζιακή άμμος, μεταλλικά ρινίσματα, χαλίκια κ.λπ.). Ένα φίλτρο αερίου άνθρακα για εξαερισμό ανήκει επίσης σε αυτήν την κατηγορία.

Τύποι σχεδιασμών φίλτρων αέρα

Αγωγός

Τοποθετούνται σε αγωγούς αεραγωγών, επομένως κατασκευάζονται σύμφωνα με τα υπάρχοντα μεγέθη και διατομές. Αποτελούνται από ένα μεταλλικό σώμα γεμάτο με υλικό φιλτραρίσματος. Συχνά επιλέξτε ένα φίλτρο άνθρακα, το οποίο δεν είναι μόνο ικανό να εξαλείψει τους ρύπους, αλλά και να απορροφά τις ημι-πτητικές ουσίες, τους καπνούς, τα αέρια και τις δυσάρεστες οσμές. Όσο περισσότερο πληρώνεται, τόσο περισσότερες συνδέσεις μπορεί να απορροφήσει και όσο περισσότερο διαρκεί το φίλτρο

Τσέπη

Πρόκειται για ένα πλαίσιο στο οποίο είναι στερεωμένο ένα "τσέπη" φίλτρου, χωρισμένο σε τμήματα. Φίλτρα αέρος τσέπης για εξαερισμό έχουν μια προσιτή τιμή, μια μεγάλη διάρκεια ζωής, εύκολη στη συναρμολόγηση. Τα μειονεκτήματα είναι ότι το υλικό φίλτρου δεν μπορεί να αποκατασταθεί και τα ίδια τα φίλτρα παράγονται συχνότερα για τραχύ καθαρισμό.

Ηλεκτροστατική

Σε αυτόν τον τύπο φίλτρου δεν υπάρχει υλικό φίλτρου για εξαερισμό. Καθαρίζουν τον αέρα με έναν αρνητικά φορτισμένο συλλέκτη σκόνης, στον οποίο έλκονται θετικά φορτισμένοι ρύποι, σωματίδια σκόνης, υγρά και στερεά αερολύματα. Με τα μειονεκτήματα μπορεί να αποδοθεί στο γεγονός ότι το φίλτρο απαιτεί συνεχή καθαρισμό από συσσωρευμένη σκόνη και μικροσωματίδια.

Κασέτα

Είναι δημοφιλείς και χρησιμοποιούνται ευρέως επειδή είναι κατάλληλες για σχεδόν οποιοδήποτε σύστημα αερισμού με ορθογώνια διατομή. Το φίλτρο κασέτας έχει τη μορφή ορθογώνιου πλαισίου με ένα φίλτρο συνδεδεμένο με αυτό. Συχνά χρησιμοποιείται ως το πρώτο στάδιο καθαρισμού, πριν από τα φίλτρα λεπτότερου καθαρισμού. Έχουν μεγάλη έκταση λόγω της κυματοειδούς επιφάνειας του πλέγματος. Σε ορισμένα φίλτρα αυτού του τύπου, η επιφάνεια του ματιού καλύπτεται με ορυκτέλαιο.

Φωτοκαταλυτική

Μια καινοτομία στον τομέα του καθαρισμού του αέρα. Η αρχή της λειτουργίας είναι η εξής: υπό την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας, οι οργανικές ενώσεις διασπώνται σε συστατικά που είναι ασφαλή για τον άνθρωπο. Έτσι, όχι μόνο η σκόνη καταστρέφεται, αλλά και η γύρη, τα σπόρια των μυκήτων, οι ιοί, τα βακτηρίδια, οι οσμές εξαλείφονται.

Σημαντικό! Το φίλτρο φωτοκαταλυτικού καναλιού δεν απαιτεί καθαρισμό από τη σκόνη και τη βρωμιά. απλά δεν συσσωρεύονται εκεί. Έχοντας αποσυντεθεί σε νερό και διοξείδιο του άνθρακα, εξατμίζονται αμέσως, ελαφρώς βρέχοντας τον αέρα.

Πολύ αποτελεσματικός τύπος φίλτρου (αφαιρεί έως και 99,995% των ρύπων), επιτρέποντας την αλίευση ακόμη και των μικρότερων, αόρατων για τα ανθρώπινα μάτια σωματίδια. Οι ίνες φίλτρων διαφορετικού πάχους είναι διατεταγμένες με χαώδη τρόπο. Η ροή αέρα, που διέρχεται από το φίλτρο, καθαρίζεται από μικρούς ρύπους λόγω της ειδικής επιφάνειας των ινών, η οποία με την παραμικρή επαφή καθιζάνει το σωματίδιο και προσκολλάται στην ίνα.

Σημαντικό! Είναι αδύνατο να καθαρίσετε ένα τέτοιο φίλτρο, τα σωματίδια να προσκολλώνται στην επιφάνεια και να παραμένουν στο εσωτερικό για πάντα και να συσσωρεύονται στις ίνες σε στρώματα. Με την πάροδο του χρόνου, η αποτελεσματικότητα του φίλτρου πέφτει, τότε θα πρέπει απλά να αντικατασταθεί (τουλάχιστον κάθε έξι μήνες ή ένα χρόνο, ανάλογα με τον βαθμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης).

Το πιο αποτελεσματικό φίλτρο. Η αρχή της λειτουργίας της είναι η ίδια με αυτή της HEPA, αλλά η ικανότητα καθαρισμού είναι κάπως υψηλότερη - καθυστερεί έως 99,999% των μικρότερων ρύπων (από 0,1 μm)

Είδη υλικών φίλτρου

Τα φίλτρα αέρα δεν είναι μόνο σχεδιασμός, αλλά και υλικό που χρησιμοποιείται για φιλτράρισμα αέρα. Δημοφιλή είδη ινών φίλτρου:

Πολυαμίδιο - Αντιμετωπίζει τέλεια τα φορτία. Χάνει την αποτελεσματικότητα σε θερμοκρασίες άνω των 90˚. Δεν είναι ανθεκτικό σε όξινο μέσο, ​​αλλά σε αλκαλικό λειτουργεί κανονικά.

Πολυεστέρας - ένα ισχυρό ύφασμα, ανθεκτικό στο φως, μικροοργανισμοί και ζημιές από μούχλα. Αντιμετωπίζει την εργασία σε ένα όξινο περιβάλλον και σε αλκαλικές ιδιότητες χάνει. Αντέχει σε θερμοκρασίες μέχρι 150˚.

Χλώριο - χωρίς προβλήματα οι μεταφορές λειτουργούν σε υγρό περιβάλλον, δεν επηρεάζονται από μούχλα, βακτήρια, μύκητες. Λειτουργεί σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 70˚. Χάνει τις ιδιότητες με παρατεταμένη έκθεση στο φως.

Γυαλί - υλικό υψηλής αντοχής για το φίλτρο εξαερισμού, το οποίο μπορεί να αντέξει τη θέρμανση έως και 600˚. Μεταφέρει τόσο όξινο όσο και αλκαλικό περιβάλλον. Υπόκειται σε τριβή, ανελαστική.

Αμίαντος - φυσικές ίνες, ανθεκτικές στη θερμότητα, ανθεκτικές σε οξέα και αλκάλια. Έχει χαμηλή μηχανική απόδοση.

Βαμβάκι - αναφέρεται σε φυσικά υλικά, αντέχει θερμοκρασίες μέχρι 90˚, ελαφρύ αλκαλικό και όξινο περιβάλλον. Δεν είναι κατάλληλο για τη διήθηση χημικών ατμών και ενώσεων. Λόγω της φυσικής του φύσης χρησιμοποιείται συχνά στη βιομηχανία τροφίμων.

Μάλλινο - φυσικές ίνες με κλίμακες. Αντέχει στο μη συμπυκνωμένο όξινο μέσο, ​​δεν είναι ανθεκτικό στα αλκάλια. Για να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη αντοχή, οι μάλλινες ίνες συνδυάζονται με συνθετικές ίνες. Η μέγιστη θερμοκρασία χρήσης δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 90 °.

Ταξινόμηση κατά βαθμό καθαρισμού

Τα υφάσματα φίλτρων είναι απαραίτητα για να πιάσουν και να συγκρατήσουν σωματίδια σκόνης διαφορετικών μεγεθών. Ανάλογα με την πυκνότητα και τον αριθμό των στρωμάτων του υλικού φίλτρου, το φίλτρο για συστήματα εξαερισμού αέρα παρέχει έναν ορισμένο βαθμό καθαρισμού. Συνολικά υπάρχουν 3:

Τα χοντρά φίλτρα (που σημειώνονται με τα γράμματα G 1-4) συγκρατούν μεγάλους ρύπους, όπως άμμο, μαλλί, σκόνη κλπ., Με μέγεθος 10 μm. Συχνά χρησιμοποιείται ως το πρώτο στάδιο καθαρισμού του αέρα. Προστατεύει το σύστημα εξαερισμού από τη συσσώρευση σκόνης και εμποδίζει την απόφραξη του εξοπλισμού εξαερισμού.

Ο λεπτός καθαρισμός (F 5-9) καταγράφει σωματίδια μεγαλύτερα από 1 μm. Εγκατασταθεί σε δωμάτια, με αυξημένες απαιτήσεις για ποιότητα αέρα και καθαριότητα. Σε συνδυασμό με τον προηγούμενο τύπο φίλτρων για την εξασφάλιση καλύτερου καθαρισμού του αέρα.

Ιδιαίτερα λεπτός καθαρισμός (EU 10-14) αφαιρεί τα μικροσωματίδια από 0,1 μm από τη ροή του αέρα. Για το σύστημα καθαρισμού αέρα τριών σταδίων, και οι τρεις τύποι φίλτρων συνδυάζονται, αυτό επιτρέπει να παραταθεί η διάρκεια ζωής των φίλτρων σε ένα πιο εκλεπτυσμένο φίλτρο. τα μεγάλα σωματίδια διατηρούνται στο πρώτο στάδιο, ακολουθούμενα από δεύτερο τύπο - για την εξάλειψη των μικρότερων σωματιδίων και ολοκληρώνει όλο το φίλτρο του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας για εξαιρετικά λεπτό καθαρισμό. Ένα τέτοιο σύστημα εγκαθίσταται επίσης σε χώρους όπου η καθαρότητα του αέρα ρυθμίζεται, για παράδειγμα, σε ορισμένα εργαστήρια παραγωγής, χειρουργεία, εργαστήρια, ιατρικά ιδρύματα.

Ποια είναι τα φίλτρα για συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού

Ο αέρας περιέχει πάντα ορισμένες ακαθαρσίες και μολυσματικές ουσίες. Στις μεγάλες πόλεις, η περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα, εξατμίσεις αυτοκινήτων, βιομηχανικά απόβλητα ξεπερνιέται. Ως αποτέλεσμα, αέρια ρυπαντικά και λεπτά διασκορπισμένα αερολύματα, καθώς και σκόνη, εισέρχονται στον αέρα.

Ο μολυσμένος αέρας στο σπίτι ερεθίζει την αναπνευστική οδό, προκαλεί αλλεργίες, κνησμό, πονοκεφάλους, άσθμα και άλλες δυσάρεστες ασθένειες.

Ο καθαρός αέρας μπορεί να ληφθεί υπόψη μόνο εάν δεν περιέχει:

 • σκόνη δρόμου,
 • γύρη φυτών,
 • χώρου και σκόνης κατασκευής,
 • διοξείδιο του άνθρακα.

Για να διατηρηθεί η καθαριότητα στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένης της καθαρότητας του αέρα, είναι ζωτικής σημασίας. Προκειμένου να καθαριστεί ο αέρας σε ασφαλή κατάσταση για το άτομο στο στάδιο του σχεδιασμού του έργου, τα κτίρια σχεδιάζουν τη διάταξη των συστημάτων εξαερισμού.

Ο κύριος στόχος των συστημάτων εξαερισμού είναι η δημιουργία ευνοϊκού μικροκλίματος στο σπίτι, η εξάλειψη της υπερβολικής υγρασίας και η ανταλλαγή στάσιμου αέρα για καθαρό αέρα.

Για να λειτουργούν σωστά τα συστήματα αυτά, χρησιμοποιούνται φίλτρα αέρα για συστήματα εξαερισμού.

Οι κατασκευαστές προσφέρουν διαφορετικά φίλτρα για συστήματα παροχής αέρα, Επιλέγονται ανάλογα με το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τον απαιτούμενο βαθμό καθαρισμού.

Κατηγορίες καθαρισμού φίλτρων εξαερισμού - πώς να τα διακρίνετε

Η χρήση των φίλτρων εξασφαλίζει την απρόσκοπτη και μακρά εξυπηρέτηση του εξοπλισμού, η οποία χωρίς αυτές γρήγορα φράζει και σπάει. Η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε φίλτρα διαφορετικού βαθμού καθαρισμού. Αυτό δεν θα εξασφαλίσει μόνο την καθαρότητα του αέρα, αλλά θα μειώσει επίσης το κόστος αγοράς προμηθειών.

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες φίλτρων:

1. Ακαθάριστος καθαρισμός - απομακρύνετε σωματίδια μεγέθους 10 μικρών.

Χρησιμοποιείται σε ιδιαίτερα σκονισμένους χώρους, καθώς και σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις καθαρότητας αέρα. Ως υλικό φίλτρου χρησιμοποιείται μεταλλικό δίχτυ ή συνθετικό ύφασμα.

2. Λεπτός καθαρισμός - αφαιρέστε σωματίδια μεγέθους 1 μm.

Χρησιμοποιούνται όπου το επίπεδο καθαρότητας του αέρα πρέπει να είναι υψηλό, για παράδειγμα, σε σχολεία, νοσοκομεία, μουσεία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιπλέον με ένα χοντρό φίλτρο. Η αποτελεσματικότητα είναι 60-95%.

Για την κατασκευή λεπτών φίλτρων για αερισμό χρησιμοποιήστε άνθρακα ή υαλοβάμβακα με ειδικό εμποτισμό.

3. Ιδιαίτερα λεπτός καθαρισμός - τα σωματίδια παγιδεύονται μέχρι 0,1 μm.

Απενεργοποιήστε την έξοχη σκόνη κατά 97-99%. Σχεδιασμένο για δωμάτια με ειδικές απαιτήσεις για αποστείρωση, για παράδειγμα, σε χειρουργικές αίθουσες, επιστημονικά εργαστήρια, εξελιγμένες βιομηχανίες υψηλής έντασης.

Χρησιμοποιείται ως πρόσθετο στάδιο καθαρισμού μετά από το προφίλτρο. Είναι κατασκευασμένα από χαρτί από υπομικρές ίνες και κολλημένες ίνες. Τα πιο δημοφιλή είναι οι διπλωμένες και οι επένδυσεις σε καμβά.

Ποιοι είναι οι τύποι σχεδίων και τύπων φίλτρων για τον εξαερισμό του αέρα, πώς και πού μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για τον εξαερισμό και τον εξαερισμό παρέχονται οι ακόλουθοι τύποι:

1. Προ-καθαρισμός ή μηχανική. Εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε κλιματικό εξοπλισμό. Προστατεύστε από τη ρύπανση όχι μόνο τον αέρα στο δωμάτιο, αλλά και τον εξοπλισμό. Πιάστε μεγάλη μόλυνση, τρίχα ζώων, σκόνη.

2. Ρολλά. Κατασκευασμένο από πολυεστέρα. Το πάχος του υλικού μπορεί να είναι διαφορετικό για διαφορετικές παραλλαγές φίλτρου.

3. Κινητά φίλτρα για εξαερισμό. Παρουσιάζεται από δύο παραλλαγές - κυματοειδή (φίλτρο κασέτας για εξαερισμό) και τσέπη (τσάντα). Το κυματοειδές είναι γενικό και χρησιμοποιείται σε όλα σχεδόν τα συστήματα εξαερισμού, κατάλληλα για λειτουργία, τόσο σε οικιακά όσο και σε βιομηχανικά κτίρια.

Φίλτρα τσεπών για εξαερισμό Χρησιμοποιείται ως το επόμενο στάδιο καθαρισμού μετά το τραχύ, μειώστε την ποσότητα σκόνης.

4. Ηλεκτροστατική (ηλεκτρική). Αφαιρέστε τα αερολύματα των στερεών και την ομίχλη λαδιού. Υπό την επίδραση της ηλεκτροστατικής, εγκαθίστανται σταθερά πάνω στο φίλτρο και ακόμη και υπό εξωτερική επιρροή κρατιούνται σταθερά. Απαιτείται κανονικός καθαρισμός, διαφορετικά η απόδοση μειώνεται αισθητά.

5. Ο πίνακας. Έχουν απλή κατασκευή μεταλλικού πλαισίου και πλέγματος, καθώς και φίλτρου με την επιθυμητή πυκνότητα.

6. Αυτοκαθαρισμός. Χρησιμοποιείται στην παραγωγή. Λόγω του καθαρισμού με αέρα, εξασφαλίζεται η συνεχής λειτουργία του εξαερισμού, διατηρώντας παράλληλα την παραγωγικότητα.

Καθαρισμός του αέρα από σκόνη και βακτήρια

7. Φίλτρα HEPA για καθαρό καθαρισμό. Χαρακτηρίζονται από αυξημένη απόδοση, διατηρώντας μέχρι και 99% σωματίδια μεγέθους 0,3 μm. Κάτω από αυτόν τον δείκτη, εισάγετε σπόρια και γύρη φυτών και μυκήτων, καθώς και διάφορα αλλεργιογόνα. Απαιτούν αντικατάσταση έως και τρεις φορές το χρόνο.

Ακόμα πιο αποτελεσματικό από το HEPA είναι τα φίλτρα ULPA. Είναι ικανά να συγκρατούν έως και 99,99% σωματίδια μεγαλύτερα από 0,1 μm.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα HEPA και ULPA δεν θα αποτελέσουν έδαφος αναπαραγωγής για τα βακτηρίδια, οι κατασκευαστές θα τα εμποτίσουν με ειδική σύνθεση.

8. Φωτοκαταλυτική. Αποσυνθέστε και οξειδώστε τις τοξικές ακαθαρσίες με τη βοήθεια της υπεριώδους ακτινοβολίας. Η διαδικασία λαμβάνει χώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Οι ακαθαρσίες αποσυντίθενται σε διοξείδιο του άνθρακα και νερό. Ακόμα και τα βακτήρια και οι ιοί δίνουν τη θέση τους σε αποσύνθεση.

Επιλογές φίλτρων για το χρησιμοποιούμενο υλικό

Το επίπεδο καθαρισμού του αέρα εξαρτάται άμεσα από το χρησιμοποιούμενο υλικό.

Για την καθυστέρηση των μεγάλων σωματιδίων σχεδιάζονται μεταλλικά πλέγματα, ινώδη και πορώδη υλικά, βάση ιστών.

 • Αξίζει να σημειωθούν τα βακτηριοκτόνα συστήματα, τα οποία απολυμαίνουν τον αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο λόγω της επίδρασης της υπεριώδους ακτινοβολίας.
 • Τα ινώδη υλικά είναι τρόποι καθαρισμού του αέρα ακόμη και από τις χημικές ουσίες που υπάρχουν στις βιομηχανίες.
 • Τα φίλτρα άνθρακα - διανέμονται ευρέως, εξαλείφοντας αποτελεσματικά τους ατμούς και τις αεριώδεις ουσίες.

Η συχνότητα αλλαγής των υλικών φίλτρου εξαρτάται από τις απαιτήσεις για το επίπεδο καθαρότητας του αέρα, καθώς και την αρχική του μόλυνση. Ο ίδιος ο εξοπλισμός πρέπει επίσης να καθαρίζεται περιοδικά από λάδι, σκόνη, αιθάλη, η οποία μπορεί να επηρεάσει τον αποτελεσματικό καθαρισμό του αέρα.

Κατά μέσο όρο, αυτή η διαδικασία, τόσο για ιστό όσο και για φίλτρα αέρα για εξαερισμό θα πρέπει να διεξάγονται κάθε έξι μήνες, και σε περιοχές με υψηλή ρύπανση συχνότερα.

Φίλτρα εξαερισμού, ποιες είναι οι διαφορές τους

Τα συστήματα τροφοδοσίας και εξάτμισης συνιστώνται για εγκατάσταση σε εξοχικές κατοικίες, ευρύχωρα διαμερίσματα, χώρους γραφείων. Παρέχουν υψηλής ποιότητας καθαρό αέρα (θέρμανση, ψύξη, ύγρανση, διήθηση), συνεχή κυκλοφορία του αέρα, η ανάκτηση θερμότητας, την αντικατάσταση του μολυσμένου αέρα στο δίχτυ δρόμο.

Για την σωστή λειτουργία του συστήματος, είναι απαραίτητη η εγκατάσταση φίλτρων για τον εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής. Συνήθως χρησιμοποιείται ένα στοιχείο χονδροειδούς καθαρισμού και μπορούν επίσης να εγκατασταθούν πρόστιμα φίλτρα.

Στα συστήματα εξαερισμού χρησιμοποιούνται συχνά όχι μόνο παραδοσιακά φίλτρα κασέτας και τσέπης, αλλά και λαβυρίνθιος ανοξείδωτος χάλυβας απορρόφησης λίπους. Αφαιρούν τα σωματίδια λαδιού και γράσου από τον θερμαινόμενο αέρα και επίσης προστατεύουν τους αγωγούς αέρα και τους ανεμιστήρες από τη μόλυνση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ένα φίλτρο λαβυρίνθου του πτυσσόμενου τύπου. Βολικό γιατί κατανοεί τα μέρη που μπορούν να πλυθούν ξεχωριστά μεταξύ τους, ακόμη και στο πλυντήριο πιάτων.

Στα σύγχρονα συστήματα αερισμού χρησιμοποιείται βαθμιαία διήθηση με στοιχεία διαφορετικών σχεδίων και βαθμών καθαρισμού. Έτσι, μπορούν να τοποθετηθούν χοντρά και λεπτά φίλτρα και επιπλέον φίλτρα άνθρακα. Τα πρώτα δύο απομακρύνουν τη σκόνη και τη βρωμιά, και η τελευταία μυρίζει και καπνίζει.

Φίλτρα αεραγωγού (FVK και FYAK) για εξαερισμό

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΦΙΛΤΡΑ FKA:

 • ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ - 5-7 ΗΜΕΡΕΣ
 • ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΦΙΛΤΡΟΥ ΜΕ ΧΟΝΔΡΙΚΟ
 • Τα φίλτρα κατασκευάζονται σε οποιοδήποτε μέγεθος
 • ΦΙΛΤΡΑ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ G3, G4
 • ΦΙΛΤΡΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ F5,F6,F7,F8,F9

Η εταιρεία "Elektrovent" κατασκευάζει φίλτρα αέρα τσέπης για εξαερισμό οποιουδήποτε τύπου και μεγέθους με ατομική παραγγελία. Με την αγορά φίλτρων τσέπης στην εταιρεία μας, μπορείτε να είστε σίγουροι για την υψηλή ποιότητα και τη συμμόρφωσή τους με τα ρωσικά πρότυπα. Προσφέρουμε μόνο πιστοποιημένα προϊόντα.

Η εταιρεία μας έχει δική της παραγωγική βάση, εργαστήριο δοκιμών και μια ομάδα επαγγελματιών - αυτό μας δίνει την ευκαιρία να καθορίσουμε χαμηλές τιμές για τα προϊόντα μας. Ο οργανισμός μας στοχεύει στη βελτίωση της δικής μας παραγωγής φίλτρων εξαερισμού, η οποία μας επέτρεψε να κερδίσουμε καλή φήμη στους πελάτες μας.

Εδώ μπορείτε να επιλέξετε και να αγοράσετε το φίλτρο τσέπης που χρειάζεστε, FVK, FYAK, FVKug. Για να το κάνετε αυτό, επικοινωνήστε με τον ειδικό μας ή στείλτε ένα email στο [email protected] Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα σχολίων.

Φίλτρα τσεπών για εξαερισμό από το "ELECTROVENT" (Μόσχα) - εγκατεστημένα στα εσωτερικά κανάλια του συστήματος τροφοδοσίας. Κάθε συσκευή μοιάζει με ένα πλαίσιο στο οποίο έχει στερεωθεί το φίλτρο. Για παράδειγμα, το φίλτρο FVC είναι ραμμένο με τη μορφή 3-8 θυλάκων μέσω των οποίων περνά ο αέρας (επίπεδο καθαρισμού G1-F9).

Η πρόσθετη περιοχή μειώνει την πτώση πίεσης, αυξάνει τη διάρκεια ζωής των φίλτρων τσέπης για αερισμό - η ροή του αέρα καθαρίζεται αποτελεσματικά.

Φίλτρα τσέπης: τύποι, υλικά και βαθμοί καθαρισμού

Για την παραγωγή των τσέπες που χρησιμοποιούνται πολυπροπυλένιο, πολυαιθυλένιο, πολυεστέρα. Το σημείο τήξης φτάνει τους 115-220 μοίρες, το υλικό φίλτρου είναι 100% ασφαλές για χρήση σε οικιστικά και δημόσια κτίρια.

Σύμφωνα με το GOST R 779-2014 τα στοιχεία χωρίζονται σε 3 τύπους:

 1. Χοντρό καθαρισμό. Το φίλτρο τσέπης G4 καθυστερεί περισσότερο από το 90% της συνθετικής σκόνης ελέγχου κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Φίλτρο τσέπης G3 - από 80 έως 90% σκόνης. Παραλλαγές με τον χαρακτηρισμό G1 και G2 χρησιμοποιούνται για την προκαταρκτική κοπή μεγάλων σωματιδίων και ξένων στοιχείων.
 2. Μεσαίο καθάρισμα (F5-F6). Το φίλτρο τσέπης εξαλείφει έως και 80% σωματιδίων μεγέθους έως 0,4 μm.
 3. Καθαρισμός (F7-F9). Μέγιστη προστασία ροής: Μέχρι το 95% των σωματιδίων με μέγεθος έως 0,4 μm παραμένουν στο υλικό. Τα υλικά φίλτρου καθαρίζουν με αξιοπιστία τη ροή του αέρα μέχρι 3-5 μήνες

Για την προστασία από τις ξένες οσμές, η σύνθεση του υλικού περιλαμβάνει θρυμματισμένους κόκκους ενεργού άνθρακα - ένα τέτοιο φίλτρο τσέπης εξαιρετική προστασία των εγκαταστάσεων που βρίσκονται κοντά σε αυτοκινητόδρομους, χημικά εργοστάσια. Η Μόσχα δεν είναι διάσημη για τον πεντακάθαρο αέρα της και σε ορισμένες περιοχές το φίλτρο τσέπης απλά δεν μπορεί να αντικατασταθεί.

Πλεονεκτήματα της εταιρείας μας

 • Υψηλή ταχύτητα παραγωγής. Μπορείτε να αγοράσετε φίλτρα και να πάρετε μια παρτίδα προϊόντων σε 3-7 ημέρες.
 • Δυνατότητα αλλαγών σχεδιασμού. Κατά την κατασκευή, βασίζουμε στο GOST R EN 779-2014 και τις απαιτήσεις του πελάτη.
 • Πιστοποιημένα προϊόντα. Χρησιμοποιούμε φίλτρο υψηλής ποιότητας, παρατηρούμε την τεχνολογία κατασκευής. Αριθμός πιστοποιητικού: РОСС RU.AГ81.В00352.

Φίλτρα για τσέπη εξαερισμού: η αρχή της δομής εξαερισμού

Τα φίλτρα για εξαερισμό χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση χοντρό (π.χ., φίλτρο G3 και G4), το μέσο και λεπτά φίλτρα για την προ-φιλτραρίσματος ή πολλαπλών σταδίων σύστημα καθαρισμού. Ανάλογα με το σκοπό και τις απαιτήσεις για την ποιότητα της διήθησης ροής, μπορούν να εγκατασταθούν διάφορες μονάδες.

Η Μόσχα και η περιοχή της Μόσχας εξυπηρετούνται κατά την εγκατάσταση συστημάτων αερισμού τσέπης τόσο στις συνθήκες αυτομεταφοράς όσο και στην οργάνωση της παράδοσης. Οι τιμές για τα μοντέλα εξαερισμού φιλτραρίσματος είναι επωφελείς για οργανισμούς όλων των μεγεθών.

Τα φίλτρα G4, G3, F5-F6 και μοντέλα για λεπτό καθαρισμό δεν υπόκεινται σε αναγέννηση, ο εξαερισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Μετά τη μόλυνση του μέσου φίλτρου, αντικαταστήστε το φίλτρο με ένα νέο.

Ο μηχανικός καθαρισμός ή έκπλυση μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα φίλτρα PWC και FNC, να προκαλέσει δυσλειτουργία, να σπάσει το υλικό και να προκαλέσει δυσλειτουργία της μονάδας. Ο βαθμός μόλυνσης του φίλτρου τσέπης αξιολογείται με την αύξηση της πτώσης πίεσης.

Η Μόσχα και η περιοχή της Μόσχας μπορούν να βασίζονται στην περαιτέρω συντήρηση συστημάτων φιλτραρίσματος από ειδικούς της εταιρείας μας. Όροι υπηρεσίας, οι τιμές διαπραγματεύονται με την αγορά των φίλτρων, που καθορίζονται στη σύμβαση.

Οι κύριες παράμετροι των φίλτρων FVC και FJC:

 1. Διαστάσεις. Είναι δυνατή η παραγωγή τυποποιημένων μοντέλων FVK και FNC, για ένα συγκεκριμένο τμήμα του αγωγού και την απαιτούμενη χωρητικότητα. Αυτό λαμβάνει υπόψη τη ροή αέρα, το ύψος και το πλάτος του πλαισίου, το μήκος των θυλάκων των φίλτρων.
 2. Αριθμός θυλάκων φίλτρου. Τυπικά, υψηλής ποιότητας εργασίας σε μια τσέπη φίλτρο για εξαερισμό καθορίζει τα πλαίσια 3-8 τσέπες, αλλά αν είναι αναγκαίο, είναι δυνατόν να παραχθούν προσαρμοσμένα μοντέλα με αυξημένο αριθμό των τμημάτων του συστήματος.
 3. Η συνολική επιφάνεια του φίλτρου FVK ή FYAK. Από το μέγεθος φιλτραρίσματος εξαρτάται η διαφορά πίεσης και απόδοσης της συσκευής.
 4. Ονομαστική απόδοση. Δείχνει πόσα κυβικά μέτρα αέρα το φίλτρο αερισμού τσέπης είναι σε θέση να επεξεργαστεί σε μια ώρα, πόσο καλά καθαρίζεται η ροή του αέρα ταυτόχρονα.
 5. Φίλτρο καθαρισμού. Ο συμβατικός προσδιορισμός της ποσοτικής περιεκτικότητας των προσμείξεων στα συστήματα μετά τη διήθηση.

Πώς να επιλέξετε τα φίλτρα τσέπης, να αγοράσετε πολλά προϊόντα ή να παραγγείλετε μια παρτίδα

Επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερώστε μας για τις λεπτομέρειες της παραγγελίας: τον τύπο του συστήματος εξαερισμού, τις διαστάσεις των αγωγών, τις απαιτήσεις απόδοσης, τον απαιτούμενο βαθμό καθαρισμού.

Ο ειδικός θα πάρει για εσάς τα κατάλληλα φίλτρα τσέπης, θα λάβει την παραγγελία και θα κανονίσει την παράδοση.

Φίλτρα αέρα

Πιθανώς όλοι γνωρίζουν ή υποθέτουν τι χρησιμοποιεί το φίλτρο αέρα από τους καταναλωτές. Στο σύστημα κλιματισμού, αερισμός, παίζει το πρώτο βιολί. Καθαρίστε τα φίλτρα αέρα με διαφορετικούς τρόπους, έτσι ώστε να χωρίζονται σε διάφορα υποείδη. Τα σχέδια των φίλτρων είναι διαφορετικά, όπως τα υλικά. Μπορούμε να προσφέρουμε την κατασκευή και την αγορά μιας ποικιλίας φίλτρων αέρα για εξαερισμό. Διακρίνονται από τον αλγόριθμο δράσης και σύνθεσης των υλικών. Έτσι, τα φίλτρα αέρα για τον καθαρισμό του αέρα χωρίζονται σε πολλά άλλα. Για παράδειγμα, τα μηχανικά φίλτρα χρησιμοποιούνται συχνότερα για την προστασία άλλων στοιχείων. Τα φίλτρα HEPA είναι πολύ αποτελεσματικά, δεδομένου ότι μπορούν να καθυστερήσουν περισσότερο από 90 (καλός δείκτης!) Από τα ποσοστά των σωματιδίων. Τα φίλτρα άνθρακα είναι σε θέση να απορροφούν μόρια αερίου, για να ακυρώσουν τον δυσάρεστο αέρα. Τα φίλτρα chemisorption ονομάζονται χημικά απορροφητικά, τα οποία χρησιμοποιούνται για εξαερισμό. Μπορούν να αποσυνθέσουν πολλές ουσίες (διοξείδιο του άνθρακα, άζωτο κ.λπ.). Διαθέτουμε ένα ευρύ φάσμα φίλτρων αέρα για συστήματα εξαερισμού και το κόστος τους είναι διαθέσιμο σχεδόν για όλους.

Φίλτρα εξαερισμού

Τα φίλτρα για συστήματα εξαερισμού που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των παροχής αέρα του αέρα στον εξοπλισμό που απαιτείται για τον εξαερισμό και κλιματισμό ροή αέρα, όπως επίσης και να καθαρίσει τις εκπομπές ήδη μολυνθεί ρεύματα αέρα, ιδιαίτερα σε σταθμούς πυρηνικής ενέργειας και σε βακτηριολογική καπνιστές. Η συνεχής εφαρμογή της συσκευής καθαρισμού του αέρα είναι απαραίτητη προκειμένου να διατηρηθεί η καθαριότητα του εναέριου χώρου, η οποία ορίζεται σύμφωνα με τις τεχνολογικές απαιτήσεις των μαζών αέρα στο δωμάτιο. Η κύρια συσσώρευση σκόνης και βρωμιάς στους αγωγούς αέρα εστιάζει μετά μαζών αέρα περνά διαμέσω του συστήματος εξαερισμού. Αν καθαρισμός είναι κακής ποιότητας, για παράδειγμα, λόγω του γεγονότος ότι η αντικατάσταση της συσκευής καθαρισμού λαμβάνει χώρα εκτός χρόνου, αυτό οδηγεί στην αδυναμία της κανονικής λειτουργίας σε ορισμένους τομείς, οι εργαζόμενοι μπορούν να κλιμακώσει μια ποικιλία ασθενειών, καθώς και τις διαδικασίες παραγωγής - αλλαγή.

Όλα τα φίλτρα για συστήματα εξαερισμού εκτός από τον άνθρακα, τα οποία χρησιμοποιούνται για την εξάλειψη των ενώσεων και των οσμών, χωρίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες:

· Συσκευές για τραχύ καθαρισμό.

· Συσκευές για καθαρό καθαρισμό.

· Για πολύ αποτελεσματικό καθαρισμό.

Αυτός ο διαχωρισμός βασίζεται σε διαφορές στη δομή των συσκευών, τις επιδόσεις, τη σταθερότητα, την αποτελεσματικότητα των υλικών φίλτρου που χρησιμοποιείται σε συσκευές, μια μέθοδος σύλληψης σωματιδίων, συστάδες και την ικανότητά κατακράτησης τους, και ως εκ τούτου το πιο η διαφορά σε περιοχές των φίλτρων εμπλοκής. Να απορροφήσει αποτελεσματικά τα αέριες ουσίες, οσμές, τοξικές αναθυμιάσεις, χρησιμοποιούνται ευρέως συσκευή καθαρισμού άνθρακα ενσωματωμένο σε αυτά ειδικά φυσίγγια με άνθρακα, η οποία είναι τακτικά γεμίζεται σε αυτά, ή υλικό με περιεκτικότητα άνθρακα.

Τα φίλτρα για συστήματα εξαερισμού χωρίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες:

· Συσκευές τύπου τσέπης.

· Συσκευές φιλτραρίσματος πίνακα ·

· Κυματοειδή ή, όπως καλούνται επίσης, κασέτα.

· Συσκευές που συλλέγουν λίπος και λάδι.

· Συσκευές για αποτελεσματικό και αποτελεσματικό καθαρισμό του αέρα της κατηγορίας HEPA και ULPA.

Χαρακτηριστικά και τεχνολογικές ιδιότητες των συσκευών του τύπου τσέπης

Τα φίλτρα εξαερισμού του τύπου τσέπης προορίζονται τόσο για χονδρή, όσο και για λεπτή καθαριότητα, από τη συσσώρευση σκόνης εξωτερικών και ανακυκλούμενων αέριων μαζών. Συμμετέχει στον εφοδιασμό με εξοπλισμό εξαερισμού, κουκούλες και εξοπλισμό, σχεδιασμένο για κλιματισμό. Η συσκευή για τραχύ καθαρισμό είναι κατηγορίας G3, G4. Σε σύγκριση με όλες τις άλλες συσκευές φιλτραρίσματος, αυτή η συσκευή έχει σημαντικά μεγαλύτερη ικανότητα συγκράτησης σκόνης, η αντίσταση στη ροή αέρα είναι αρκετά χαμηλή, μια μακρά περίοδος λειτουργίας. Κατά την εγκατάσταση της μονάδας φίλτρου, βεβαιωθείτε ότι η θέση όλων των θυλάκων είναι κάθετη. Σε συσκευές με τον ίδιο λεπτό καθαρισμό των κατηγοριών F5, F6, F7 γίνονται πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις καθαριότητας του εναέριου χώρου. Χρησιμοποιούνται ως το δεύτερο στάδιο καθαρισμού στα σημερινά επιχειρηματικά κέντρα, ξενοδοχεία, εργοστάσια τροφίμων, πολυκλινικά και νοσοκομεία κ.ο.κ.

Τα φίλτρα για αερισμό του τύπου τσέπης περιλαμβάνουν:

· Καθαριστικό υλικό που δημιουργείται με τη μορφή τσέπης.

Ο καθορισμός των παραμέτρων των κενών εισόδου των θυλάκων γίνεται με τη χρήση ειδικών ακτίνων ή ταινιών. πλαισίου συσκευής σχηματίζεται από ένα προφίλ, το οποίο μπορεί τυπικά να είναι πλαστικό ή γαλβανισμένο μέταλλο, καθώς και από χαρτόνι, είναι επαρκώς σταθερό αποτέλεσμα η μεταφορά της υγρασίας. Η ιδιαιτερότητα της συσκευής καθαρισμού τσέπης εγγυάται μια άκαμπτη στερέωση των θυλάκων στο πλαίσιο της συσκευής, η τυχαία εξώθηση κατά τη λειτουργία είναι απολύτως αδύνατη.

Οι μέθοδοι για την τοποθέτηση των θυλάκων είναι οι εξής:

· Το δέρμα της άρθρωσης ενός ζεύγους τσέπες στην ακίδα.

· Στερέωση της άρθρωσης με την υποστήριξη μιας μεταλλικής ταινίας.

Οι θύλακες των συσκευών σχηματίζονται με τη χρήση ενός διαχωριστή, κατασκευασμένου από πλαστικό ή σπειρώματα, ο τελευταίος δημιουργείται μέσω υπερηχητικής δράσης, δηλαδή συγκόλλησης. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα βοηθά στην αποφυγή του σοβαρού φουσκώματος και της στερέωσης των θυλάκων που βρίσκονται κοντά. Η σφικτότητα παρέχεται με ειδική κόλλα (αυτή είναι η κατάσταση με τους διαχωριστές νήματος). Οι συσκευές δεν υπόκεινται σε ανάκτηση, η αρχική αντίσταση προέρχεται από την κατηγορία καθαρισμού, το βάθος, τον αριθμό των θυλάκων. Για αυτή την κατηγορία συσκευών φιλτραρίσματος χρησιμοποιούνται υλικά ποιότητας των οποίων τα θερμικά συνδεδεμένα νήματα δεν έχουν χημικές συνθέσεις, είναι απόλυτα ασφαλή για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία, έχουν επαρκή ομοιομορφία και δουλειά σταθερά. Επίσης, είναι πολύ σκονισμένο.

Τεχνολογικά χαρακτηριστικά των συσκευών καθαρισμού των πάνελ

Τα φίλτρα αέρα για εξαερισμό τύπου πάνελ έχουν τάξεις καθαρισμού G2, G3, G4. Προορίζονται για τραχύ καθαρισμό των αέριων μαζών (το πρώτο στάδιο) σε εξοπλισμό σχεδιασμένο για κλιματισμό και εξαερισμό. Συμμετέχει σε διάφορα τμήματα του κλάδου.

Η συσκευή περιλαμβάνει ένα γαλβανισμένο πλαίσιο, χαρτόνι ή χάλυβα, μέσα του υπάρχει ειδικό υλικό καθαρισμού μεγάλου όγκου. Από την διείσδυση των αερίων μαζών που βασίζεται στο δίκτυο ή ένα πλαίσιο ενός συνόλου viniplastavovyh πλέγματα ή πορώδη δεξαμενή και έτσι να ανοίξει την πολυουρεθάνη.

Τα φίλτρα αέρα για τον εξαερισμό τύπου πάνελ έχουν αφαιρούμενο στοιχείο φιλτραρίσματος (το πλαίσιο και το ανταλλακτικό καθαριστικό στοιχείο αφαιρούνται χωρίς προβλήματα μετά τη διαστρωμάτωση σκόνης και αντικαθίστανται από ένα ανανεωμένο).

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της συσκευής είναι μια καλή αναγέννηση, εκτός από την κατάσταση με ένα αντικαταστάσιμο συστατικό καθαρισμού. Η συσκευή παρέχει μια σοβαρή στερέωση του υλικού φιλτραρίσματος στο πλαίσιο του φίλτρου, αποκλείοντας απολύτως τον κίνδυνο εξώθησης κατά τη λειτουργία. χρησιμοποιεί επίσης υψηλής ποιότητας και αξιόπιστη υλικό, θερμικά συνδεδεμένα σκέλη που δεν έχουν καμία χημεία προσθήκες, αυξημένη χαρακτηριστική ομοιομορφία του και η υψηλή σταθερότητα λειτουργίας για αυτή την κατηγορία συσκευών. Είναι απολύτως ασφαλές για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία, χωρίς σκόνη. Κατηγορία καθαρισμού F1, K1.

Τεχνολογικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες των διατάξεων κυματοειδούς καθαρισμού

φίλτρα αέρα για συστήματα εξαερισμού κυματοειδούς τύπου που προορίζεται για τον καθαρισμό μάζας αέρα από το μέσο και τη συσσώρευση της λεπτής σκόνης που προέρχεται από την ατμόσφαιρα, όπως επίσης συνθέσεις αεροζόλ που έχει αμφότερα οργανικά και ανόργανα πηγές προέλευσης. Χρησιμοποιούνται ως εναέριο χώρο καθαρισμού 1 και 2 στάδιο (κατηγορία G2-G4 και F5-F9) στο αερισμού και εξοπλισμό ψύξης σε ορισμένους βιομηχανικούς τομείς, όπως τα φαρμακευτικά, τα ηλεκτρονικά, το φάρμακο, που χρησιμοποιείται συχνά στα σπίτια και ούτω καθεξής.

Τα φίλτρα αέρα για συστήματα εξαερισμού τύπου κυματοειδούς ή κασέτας δεν μπορούν να ανακτηθούν, δεδομένου ότι είναι αποσπώμενα εξαρτήματα. Η χωρητικότητα σκόνης εξαρτάται άμεσα από την κατηγορία καθαρισμού και το βάθος της συσκευής καθαρισμού. Η διάταξη φίλτρου περιλαμβάνει ένα περίβλημα το οποίο μπορεί να κατασκευάζεται από γαλβανισμένο υλικό ανοξείδωτο ατσάλι, πλαστικό ή χαρτόνι είναι ανθεκτικό στην υγρασία, και το πλαίσιο gofropaket.

Ο κυματοειδής σάκκος περιλαμβάνει ένα υλικό φίλτρου (χαρτόνι καθαρισμού ή μη υφασμένα υλικά με διάτρηση με βελόνα) που είναι διπλωμένα υπό μορφή αυλάκωσης. Προκειμένου να ενισχυθεί η αυλάκωση, χρησιμοποιούνται πλέγματα, πολυμερή ή μέταλλα. Η στεγανότητα εξασφαλίζεται από το γεγονός ότι ο κυματοειδής σάκκος είναι ενσωματωμένος στο σώμα της συσκευής καθαρισμού. Για αυτή την κατηγορία συσκευών φιλτραρίσματος, η εξειδικευμένη αγορά προσφέρει ένα ποιοτικό υλικό με θερμικά συνδεδεμένες ίνες που δεν έχουν χημικά πρόσθετα ή με την προσθήκη ακρυλικών ρητινών που δίνουν στο υλικό ακαμψία και υψηλή ομοιομορφία. Είναι σταθερά και ασφαλή για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία. Χαρακτηρίζονται επίσης από υψηλή χωρητικότητα σκόνης.

Χαρακτηριστικά και τεχνολογικά χαρακτηριστικά των συσκευών καθαρισμού που συλλαμβάνουν λιπαρές λιπαρές ουσίες

Το φίλτρο του φίλτρου αερισμού έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει τον χώρο αέρα από τις συσσωρεύσεις λίπους και λαδιού στον εξοπλισμό, ο οποίος παρέχει εξαερισμό. Αυτές οι συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως το αρχικό στάδιο καθαρισμού του εναέριου χώρου, καθώς και για τον τραχύ καθαρισμό του αέρα σε συνθήκες υψηλών δεικτών υψηλής θερμοκρασίας

Η συσκευή είναι ένα σύνολο κυματοειδών δικτύων με διαφορετικές παραμέτρους κυψελών που είναι σταθερές στο σώμα. Τα στοιχεία καθαρισμού και σώματος μπορούν να κατασκευαστούν από κράματα αλουμινίου, γαλβανισμένου ή υψηλής κραματοποιημένου χάλυβα. Αυτές οι συσκευές καθαρισμού μπορούν να αποκατασταθούν επανειλημμένα με έκπλυση με πίδακα ζεστού νερού με την προσθήκη διαλύματος σαπουνιού.

Τεχνολογικές ιδιότητες και χαρακτηριστικά των συσκευών καθαρισμού για αποτελεσματικό και γρήγορο καθαρισμό των αέριων μαζών (φίλτρα HEPA και ULPA)

Ένα φίλτρο αερισμού αυτής της κατηγορίας προορίζεται για τον αποτελεσματικό καθαρισμό του εναέριου χώρου και τον καθαρισμό αποστείρωσης σε διάφορες κλινικές και νοσοκομεία εξωτερικών ασθενών, στον φαρμακευτικό τομέα και, επιπλέον, στα λεγόμενα καθαρά δωμάτια άλλων βιομηχανιών.

Αυτές οι συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αντικαταστήσουν τις συσκευές Laiki με υλικό καθαρισμού FPP, ΡΡΑ, επιπλέον, χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του εξερχόμενου αέρα από όλα τα είδη των επιβλαβών οργανισμών, ραδιενεργείς προσμείξεις αερολύματος, ειδικότερα, εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας και ούτω καθεξής. Αυτές περιλαμβάνουν στέγαση, στην οποία εντάσσεται το κυματοειδές συσκευασία.

Για να αποφευχθεί το κόλλημα του πτυχώσεις στην κυματοειδή συσκευασία του κοντινού στοιβάζονται διαχωριστών μεταξύ τους, είναι κατασκευασμένα από λεπτό φύλλο ή διαχωριστές από το συγκολλητικό ειδικό-τήγματος κατά τη στιγμή της παραγωγής του πακέτου καθαρισμού. Στεγάζει τη συσκευή καθαρισμού μπορεί να δημιουργηθεί από το προφίλ, αλουμινίου ή «από ανοξείδωτο χάλυβα», ινοσανίδες, κόντρα πλακέ, ανθεκτικά στην υγρασία. Η σακούλα καθαρισμού πρέπει να είναι σφραγισμένη.

Στην εταιρεία μας μπορείτε να αγοράσετε συσκευές καθαρισμού αέρα για εξοπλισμό εξαερισμού με προσιτό κόστος. Οι διαχειριστές είναι πάντα έτοιμοι να σας παράσχουν υποστήριξη πληροφοριών, να απαντήσουν σε όλα τα θέματα ενδιαφέροντος. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο: μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω τηλεφώνου, μέσω φόρμας ανατροφοδότησης. Επίσης, εάν μας εμπιστευτείτε την παράδοση, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ασφάλεια των προϊόντων και την ορθότητα των εκδοθέντων εγγράφων. Είναι δυνατή η οργάνωση παραλαβής από μια αποθήκη της Μόσχας.

Φίλτρα αέρα

Η εταιρεία "PromElVent" είναι ένας κορυφαίος κατασκευαστής φίλτρων για συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού διαφόρων τύπων και βαθμών καθαρισμού. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε φίλτρα για καθαρισμό καθαρού αέρα και καθαρό καθαρισμό, από G3 έως U17, σε περιπτώσεις από μέταλλο, πλαστικό ή MDF. Η εταιρεία μας εφαρμόζει φίλτρα για βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Προσφέρουμε πιστοποιημένα προϊόντα, προσιτές τιμές και παράδοση στη Ρωσία.

Μεταξύ των διαφόρων φίλτρων αέρα που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα μας, όλοι μπορούν να επιλέξουν και να παραγγείλουν την κατάλληλη για να εξασφαλίσουν την αξιοπιστία του συστήματος εξαερισμού τους. Επιλέξτε λύσεις οποιουδήποτε τύπου και είδους καθαρισμού στον κατάλογο. Διαθέσιμα προϊόντα:

 • κασέτα, πάνελ, συλλογή λίπους, θήκη, συμπαγής, για πηνία ανεμιστήρων.
 • απόλυτο, λεπτό ή χοντρό καθαρισμό.

Τύποι φίλτρων αέρα και ο σκοπός τους

Τα φίλτρα καθαρισμού αέρα χωρίζονται σε διάφορες ομάδες:

 • Τα μηχανικά φίλτρα χρησιμοποιούνται συχνά για την προστασία άλλων στοιχείων του συστήματος εξαερισμού.
 • Τα φίλτρα HEPA είναι εξαιρετικά αποδοτικά, καθώς διατηρούν πάνω από το 90% των σωματιδίων.
 • άνθρακα απορροφούν μόρια αερίου, εξαλείφουν το πρόβλημα του δυσάρεστου αέρα?
 • η χημική απορρόφηση περιέχει χημειοαπορρόφηση που αποσυνθέτει πολλές ουσίες, για παράδειγμα, διοξείδιο του αζώτου, άνθρακα κ.λπ.

Οι κοινόχρηστοι χώροι - σε γραφεία, υπεραγορές, εμπορικά κέντρα - ή σε μονάδες παραγωγής εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού δεν είναι μόνο να τα ανταλλάξει για τα νωπά εξαγωγής αέρα, αλλά και να «φρέσκο» αέρα ήταν πραγματικά ασφαλές και καθαρό. Τα συστήματα εξαερισμού φιλτράρουν.

Σε οικιακές συνθήκες, τα φίλτρα αέρα είναι απαραίτητα σε περίπτωση που πάσχουν από αλλεργία. Σκόνη περιλαμβάνει υφαντικές ίνες, μούχλα και τα σπόρια των μυκήτων, τα σωματίδια δέρμα, γύρη, βακτήρια, αιθάλη δρόμο, ακάρεα σαπρόφυτα και των μεταβολικών προϊόντων τους. Οι περισσότερες από αυτές τις ακαθαρσίες στον αέρα και υπάρχουν παθογόνα σοβαρών αλλεργιών.

Αέρια μολυσμένα και ως αποτέλεσμα των διαδικασιών παραγωγής, οι οποίες κατανέμονται σε διάφορες βλαβερές για τις ανθρώπινες ενώσεις αερίου και τις μικρότερες σταγόνες αιθάλης και λίπους, προκαλώντας μια δυσάρεστη οσμή. Ένας άλλος ατμοσφαιρικός ρύπος είναι ο καπνός του καπνού, ο οποίος είναι εξαιρετικά δύσκολος και μακροχρόνιος. Δεδομένου ότι ο αέρας που κυκλοφορεί σε τέτοιες συνθήκες δεν είναι καθαρός, πρέπει να υγραίνεται και να καθαριστεί. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται φίλτρα αέρα.

Καθαρισμός τάξεων

Συσκευές με φίλτρα προστασίας από σκόνη

Οι σύγχρονες τεχνολογίες παρέχουν την ευκαιρία για αποτελεσματική φροντίδα της ανθρώπινης υγείας και της ποιότητας του περιβάλλοντος, του αέρα. Για να εξαλειφθεί το πρόβλημα της μόλυνσης των χώρων με σκόνη, αρκεί να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε φίλτρα για τον καθαρισμό του αέρα, συσκευές εξοπλισμένες με φίλτρα. Μπορεί να είναι:

 • Συσκευές με ηλεκτροστατικά φίλτρα. Σε αυτά, η σκόνη προσελκύεται από τη δράση του ηλεκτρικού φορτίου. Επιτρέπεται η πλύση των φίλτρων. Δεν χρειάζεται να αλλάζουν συνεχώς σε ένα νέο, το οποίο είναι το σημαντικό τους πλεονέκτημα. Αλλά οι συσκευές δεν είναι σε θέση να καθαρίσουν πλήρως τον αέρα. Ως εκ τούτου, η αποτελεσματικότητά τους δεν είναι υψηλή στα διαμερίσματα όπου ζουν οι άνθρωποι που πάσχουν από αλλεργίες ή άσθμα.
 • Τα καθαριστικά με φίλτρα NEPA θεωρούνται τα πιο αποτελεσματικά σε σύγκριση με άλλα είδη καθαριστικών. Τα σωματίδια σκόνης, ακόμα και τα μικρότερα, δεν μπορούν να πετάξουν πέρα ​​από το φίλτρο λόγω μιας συνεχούς οθόνης στη διαδρομή του αέρα. Τα φίλτρα NEPA είναι εύκολο στη χρήση, εύκολο στη φροντίδα. Καθαρίστε τα φίλτρα αρκετές μία φορά το μήνα, αλλάξτε - κάθε 6 ή 12 μήνες.
 • Ιονιστές. Η σκόνη συλλέγεται στη συσκευή σε οριζόντιες επιφάνειες. Αφού χρησιμοποιηθεί η συσκευή, πρέπει να καθαριστεί με ηλεκτρική σκούπα ή με υγρό πανί. Η ευκολία του ιονιστή είναι ότι δεν χρειάζεται να συντηρείται τακτικά.
 • Καθαριστές-υγραντήρες. Μέσα σε τέτοιες συσκευές είναι καθαρό νερό ή φίλτρο εξάτμισης, το οποίο σας επιτρέπει να συλλέγετε τη σκόνη και να συνθλίβετε τον αέρα με υγρασία. Οι συσκευές αυτού του τύπου πρέπει να επιλέγονται για όσους έχουν αλλεργίες. Σε αυτή την περίπτωση, η απόδοση καθαρισμού φτάνει το 90%.

Πώς να επιλέξετε ένα φίλτρο;

Τα φίλτρα καθαρισμού αέρα είναι ειδικές συσκευές που περνούν αέρα και παγιδεύουν βλαβερές ουσίες. Τα φίλτρα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και τη συσκευή. Ακολουθεί η επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου, με βάση τις συνθήκες λειτουργίας του και τις τεχνικές ικανότητές του.

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι διαστάσεις του χώρου όπου πρόκειται να εγκατασταθεί το φίλτρο. Κάθε προϊόν είναι σε θέση να εξυπηρετεί μια συγκεκριμένη περιοχή. Εάν τα φίλτρα καθαρισμού του αέρα πρέπει να λειτουργούν σε διαφορετικούς χώρους, είναι απαραίτητο να εστιάσετε στις διαστάσεις του μεγαλύτερου μεταξύ τους.

Τα όργανα με φίλτρα αναγνωρίζονται ως τα πιο αποτελεσματικά, καθώς βοηθούν στη συλλογή σχεδόν όλης της σκόνης. Έχουν μόνο ένα μειονέκτημα - επιπλέον κόστος για τη συντήρηση. Καθώς τα φίλτρα χρησιμοποιούνται, πρέπει να αλλάξουν. Επιπλέον, η πλειοψηφία των φίλτρων για τον καθαρισμό του αέρα πρέπει να φροντίζεται τακτικά. Στους νεροχύτες θα πρέπει να παρακολουθείτε καθημερινά την στάθμη του νερού, πρέπει να το αλλάζετε κάθε τρεις μέρες. Μια φορά την εβδομάδα, πρέπει να πλένετε τις πλάκες του ηλεκτροστατικού καθαριστικού. Τα πιο κατάλληλα φίλτρα για συντήρηση είναι τα φίλτρα HEPA. Η ρύπανση από αυτές πρέπει να αφαιρείται μία φορά το μήνα.

Τα φίλτρα αέρα διαφέρουν ως προς την ισχύ τους. Για συχνή χρήση προτιμώνται μοντέλα με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Υπάρχουν φίλτρα που προκαλούν θόρυβο κατά τη λειτουργία. Εάν οι ξένοι ήχοι και ο θόρυβος - πρόβλημα για όσους βρίσκονται σε δωμάτιο με φίλτρο, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη αυτός ο παράγοντας.

Γιατί πρέπει να αγοράσετε φίλτρα αέρα από εμάς;

Οι ειδικοί της εταιρείας "PromElVent" μπορούν να παράγουν φίλτρα αέρα για εξαερισμό και για παραγγελία - οποιουδήποτε μεγέθους που χρειάζεστε. Τα προϊόντα μας λειτουργούν ως φράγμα κατά της σκόνης και της βρωμιάς. Βοηθούν στη δημιουργία άνετων και ασφαλών συνθηκών διαβίωσης.

Δεν προσφέρουμε μόνο αξεσουάρ για συστήματα εξαερισμού, αλλά και την κατασκευή τους στην παραγωγή μας. Αυτό σας επιτρέπει να ορίσετε ανταγωνιστικές τιμές για φίλτρα αέρα για τον καθαρισμό του αέρα και για άλλα προϊόντα.

Φίλτρα για εξαερισμό στη Μόσχα μπορούν να βρεθούν εύκολα. Όμως, μεταξύ των κατασκευαστών και των προμηθευτών του εξοπλισμού εξαερισμού στην πρωτεύουσα, η PromElVent επωφελείται από προσιτές τιμές και προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας. Όσον αφορά σε εμάς, μπορείτε να αγοράσετε οποιοδήποτε φίλτρο για να επιλύσετε την απαιτούμενη εργασία και να εξοικονομήσετε 10-20% του προϋπολογισμού που διατίθεται για τον εξοπλισμό των συστημάτων εξαερισμού. Η παράδοση των προϊόντων είναι δυνατή σε όλη τη Ρωσία.

Αντικατάσταση φίλτρων

Η διάρκεια λειτουργίας των φίλτρων είναι ξεχωριστή. Εξαρτάται από την τοποθεσία του αντικειμένου, το αιολικό τριαντάφυλλο, την εποχή και άλλους παράγοντες. Η ρύπανση των φίλτρων παρακολουθείται με την παρακολούθηση της πτώσης πίεσης (αντοχή του προϊόντος στη ροή αέρα).
Συνιστάται η αντίσταση στο τέλος:

 • 250 Pa για φίλτρα ακαθάριστου καθαρισμού αέρα.
 • 450 Pa για προϊόντα καθαρισμού με αέρα ·
 • 600 Pa για προϊόντα απόλυτου καθαρισμού αέρα.

Αλλά είναι πιο σωστό και πιο ορθολογικό να αλλάζετε τα φίλτρα σε προγραμματισμένη βάση. Εκτελώντας μια προγραμματισμένη αντικατάσταση προϊόντων, είναι δυνατό να αποκλειστεί η πιθανότητα διάρρηξης του φίλτρου ή ώθηση μέσω της σκόνης υλικού φίλτρου.

Στη Μόσχα συνιστούμε την αντικατάσταση των φίλτρων καθαρισμού αέρα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα:

 • Καθαρός καθαρισμός - Φίλτρα πάνελ και κασέτας - Το καλοκαίρι 2 φορές το μήνα, το χειμώνα 1 φορά ανά μήνα.
 • προϊόντα τσέπης 4 φορές το χρόνο.
 • λεπτό καθαρισμό αέρα - φίλτρα τσέπης ετησίως 4 φορές.
 • συμπαγή μοντέλα δύο φορές το χρόνο.

Αναγέννηση (καθαρισμός) φίλτρων

Είναι δυνατή η μερική ξηρή αναγέννηση προϊόντων καθαρισμού αδρανούς αέρα (έως 3 φορές). Αλλά πρέπει να θυμόμαστε: ανεξάρτητα από το πώς τα σωματίδια σκόνης εξάγονται από το υλικό φίλτρου, η δομή των ινών είναι κατεστραμμένη. Εξαιτίας αυτού, οι ιδιότητες φιλτραρίσματος γίνονται χειρότερες. Σε αυτή την περίπτωση, ο χρόνος ζωής του φίλτρου μειώνεται περίπου κατά το ήμισυ.

Για προϊόντα λεπτόκοκκου και ανώτερου επιπέδου, η ανανέωση ΔΕΝ επιτρέπεται, διότι προκαλεί βλάβη στο υλικό του φίλτρου.

Λόγω του γεγονότος ότι η σκόνη συσσωρεύεται στα θερμαντήρες, η αποτελεσματική περιοχή μεταφοράς θερμότητας γίνεται μικρότερο, η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται, μειώνει σημαντικά την απόδοση ανταλλαγής θερμότητας, και αυξάνει περαιτέρω την πιθανότητα ότι ο εναλλάκτης θερμότητας μπορεί να πάθει ζημιά. Επίσης, αν καταχρηστικά σκόνη φίλτρου εναποτίθενται στους αγωγούς, μύγες νιφάδες διαχυτήρες οροφή. Επομένως, υπάρχει ανάγκη καθαρισμού αγωγών αέρα, η οποία από μόνη της δεν είναι φτηνή.

Μην αποθηκεύετε τον προϋπολογισμό στα φίλτρα - αλλάξτε τα προϊόντα εγκαίρως. Χρησιμοποιείτε μόνο προϊόντα υψηλής ποιότητας. Μην μεταφέρετε τις συνθήκες λειτουργίας σε ακραίες συνθήκες. Αυτή η προσέγγιση είναι το κλειδί για την εξοικονόμηση χρόνου, χρημάτων και νεύρων.