Εύκαμπτος σωλήνας για εξαγωγή: διάμετρος, διαστάσεις και τοποθέτηση

Ο κυματοειδής σωλήνας χρησιμοποιείται ενεργά στην κατασκευή και επισκευή. Χρησιμοποιήθηκε σε μια ποικιλία περιοχών, από την αποχέτευση έως τους αεραγωγούς. Αυτή η δημοτικότητα είναι εύκολο να εξηγηθεί με εξαιρετική απόδοση, ευκολία και ευκολία εγκατάστασης, κάτι που είναι δυνατό χωρίς τη βοήθεια επαγγελματιών. Ας μάθουμε τι είδους κυματοειδή είναι για τις κουκούλες και μάθετε πώς να το επιλέξετε και να το εγκαταστήσετε σωστά.

Τι είναι οι αυλακώσεις;

Η αυλάκωση αποτελείται από μεταλλικούς δακτυλίους, σε πολλά στρώματα που καλύπτονται με ελασματοποιημένο φύλλο. Οι δεσμοί συνδέονται μεταξύ τους και το φύλλο είναι συσσωρευμένο με ένα ακορντεόν. Χάρη σε αυτό το σχέδιο, ο σωλήνας εκτείνεται και γίνεται πιο μακρύς αρκετές φορές. Επίσης, οι αυλακώσεις που τοποθετούνται στην κουκούλα μπορούν εύκολα να κάμπτονται σε οποιαδήποτε γωνία, αφού δεν έχουν άκαμπτο πλαίσιο. Εάν είναι επιθυμητό, ​​ο σωλήνας έχει τοποθετηθεί ακόμη και "φίδι". Λόγω της πλαστικότητας του, το προϊόν επιτυγχάνεται όταν εργάζεστε σε δύσκολους και δύσκολα προσβάσιμους χώρους. Το Gofra είναι κατάλληλο σε περιπτώσεις όπου η τοποθέτηση του απορροφητήρα πραγματοποιείται σε περιορισμένες συνθήκες.

Τύποι κυματισμών

Υπάρχουν πολλές επιλογές για κυματοειδείς σωλήνες. Πρώτα απ 'όλα, διαφέρουν στο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται. Στο σύστημα εξαερισμού χρησιμοποιούνται δύο τύποι:

Τα πρώτα χρησιμοποιούνται για τους αεραγωγούς τόσο στην παραγωγή όσο και στις συνήθεις κουζίνες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αλουμίνιο είναι ένα πιο αξιόπιστο υλικό. Δεν καίγεται και δεν τήκεται σε υψηλές θερμοκρασίες (εύρος λειτουργίας από -30 έως +250 ° C), πολύ ανθεκτικό, δεν εισέρχεται σε χημικές αντιδράσεις, έχει καλές αεροδυναμικές ιδιότητες.

Οι πλαστικές κυματοειδείς όψεις φαίνονται πιο προσεγμένες (βλέπε φωτογραφία) και προσελκύουν λιγότερη προσοχή, αν και τα δύο μοντέλα μπορούν να κρυφτούν εύκολα.

Τα πλεονεκτήματα ενός πλαστικού κυματοειδούς σωλήνα είναι επίσης:

 • διάρκεια ζωής έως 50 έτη.
 • χαμηλό βάρος?
 • μη αντοχή στη διάβρωση, αντοχή σε διαβρωτικά περιβάλλοντα.

Το μειονέκτημα ενός ραβδωτού αεραγωγού PVC είναι ένας μεγάλος θόρυβος σε σύγκριση με ένα προϊόν από αλουμίνιο.

Οι κυματοειδείς σωλήνες για το σχέδιο έχουν διαφορετικό μήκος και διάμετρο. Εδώ η επιλογή εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του χώρου εγκατάστασης των προϊόντων.

Οι τυπικές διαμέτρους που χρησιμοποιούνται για το σχέδιο είναι 100, 120, 125, 150 mm. Λιγότερο κοινά και άλλα μεγέθη, οπότε σηκώστε την αυλάκωση, κατάλληλη για τις απαιτούμενες συνθήκες, δεν θα είναι δύσκολη. Για να μην συγχέεται με τη διάμετρο του σωλήνα, μελετήστε τις οδηγίες για την κουκούλα, συνήθως καθορίστε τις απαιτούμενες παραμέτρους σε αυτό. Τα μανίκια έχουν μέγεθος 100 και 120 mm.

Σημαντικά σημεία

Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή:

 • Το Gofra, εγκατεστημένο στην κουκούλα, είναι εύκαμπτο, αλλά οι επιπλέον στροφές μειώνουν την απόδοση της εργασίας του, αυξάνοντας το φορτίο στον ανεμιστήρα. Ιδιαίτερα επιβλαβείς από αυτή την άποψη είναι οι στροφές υπό οξεία γωνία. Εάν είναι αναπόφευκτο να εγκαταστήσετε μια διαδρομή ροής για τον αγωγό, τότε θα πρέπει να εγκατασταθεί ένας μεγαλύτερος ανεμιστήρας, έτσι ώστε η κουκούλα να λειτουργεί ποιοτικά.
 • Αν χρησιμοποιείτε σωλήνα ακατάλληλου μεγέθους, η απόδοση του συστήματος μειώνεται. Είναι καλύτερα να αποφύγετε τη μείωση της διαμέτρου μέσω της φλάντζας του προσαρμογέα και των πρόσθετων συνδέσμων, διαφορετικά θα είναι δύσκολο να ωθηθεί ο αέρας από την κουκούλα.
 • Συνιστάται να αγοράσετε αυλακώσεις με μικρό περιθώριο σε μήκος, ειδικά εάν παρέχονται πολλαπλές στροφές.
 • Ο υπερβολικά μακρύς σωλήνας δεν έχει νόημα, δεδομένου ότι είναι επιθυμητό να τεντωθεί πλήρως η αυλάκωση κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, προκειμένου να μειωθεί η ραβδώσεις του. Το γεγονός είναι ότι όταν ο εκσκαφέας λειτουργεί, ο αέρας περνά μέσα από τους σωλήνες σε μια αρκετά υψηλή ταχύτητα, που οδηγεί στην ταλάντευση τους. Όσο περισσότερες πλευρές, τόσο ισχυρότερη είναι η δόνηση και ο θόρυβος κατά τη λειτουργία του συστήματος.

Συμβούλιο. Αν ο σωλήνας που αγοράσατε ήταν βραχύς, μπορεί να αυξηθεί. Για να γίνει αυτό, το κομμάτι του επιθυμητού μεγέθους πρέπει να συνδεθεί με το άλλο μέρος με μεταλλική ταινία.

 • Όσο λιγότερα στοιχεία σύνδεσης, τόσο πιο αξιόπιστο είναι το σχέδιο. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι κάθε προσαρμογέας είναι μια πρόσθετη αντίσταση στη ροή.
 • Επιλέξτε ένα μέγεθος που χρειάζεστε μια τέτοια αυλάκωση, η οποία είναι εύκολο να συγκαλυφθεί.

Η πιο κατάλληλη επιλογή είναι όταν ο αγωγός είναι εντελώς κρυμμένος στο ντουλάπι. Επίσης, ο σωλήνας επιτυχώς κρύβεται πίσω από μια αναρτημένη ή τεντωμένη οροφή.

Ορισμένα χαρακτηριστικά εγκατάστασης κυματοειδών σωλήνων

Η εγκατάσταση του κυματοειδούς σωλήνα στην κουζίνα δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες. Όλες οι εργασίες μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα. Ωστόσο, για να λειτουργήσει το σύστημα μακρά και αποτελεσματικά, πρέπει να ληφθούν υπόψη αρκετά σημαντικά σημεία κατά την εγκατάσταση.

 • Εάν δεν ήταν δυνατό να επιλέξετε τη διάμετρο της αυλακώσεως κάτω από την κουκούλα, χρησιμοποιείται ένα προϊόν με μεγάλο μέγεθος που συνδέεται μέσω ειδικού προσαρμογέα. Για κουκούλες κουζίνας, αυτό θα είναι μόνο ένα πλεονέκτημα: καθώς το μέγεθος αυξάνεται, ο ρυθμός ροής του αέρα μειώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι ο θόρυβος θα μειωθεί.
 • Πριν από την τοποθέτηση της αυλάκωσης, υπάρχει μια ειδική πλατφόρμα με σχάρα, φλάντζα και βαλβίδα ελέγχου στην εξαεριστήρα. Χρησιμοποιείται για να μην καλύπτεται πλήρως η κουκούλα με ένα σωλήνα. Η μάσκα χρησιμεύει για τον φυσικό εξαερισμό, τη φλάντζα για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Στη συνέχεια, ο αέρας στην κουζίνα θα ενημερώνεται συνεχώς ανεξάρτητα από το εάν το καταναγκαστικό βυθό λειτουργεί ή όχι.
 • Εάν υπάρχει μια δεύτερη οπή εξαερισμού στην κουζίνα, μπορείτε να συνδέσετε το σωλήνα στη φλάντζα χωρίς τη μάσκα.

Για να στερεώσετε τις αυλακώσεις χρησιμοποιούνται ειδικοί σύνδεσμοι - μεταλλικοί ή πλαστικοί σφιγκτήρες. Μην καθίσετε τον σωλήνα πάνω στη κόλλα ή το υλικό στεγανοποίησης, αυτό θα δημιουργήσει περιττά προβλήματα εάν πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τον αγωγό για καθαρισμό.

 • Κάθε στροφή σε οξεία γωνία μειώνει την απόδοση του συστήματος κατά 10%. Η τοποθέτηση του καλύμματος πρέπει να πραγματοποιείται όσο το δυνατόν πλησιέστερα στον εξαερισμό.
 • Πριν από την τοποθέτηση της αυλακώσεως είναι επιθυμητό να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα. Πρέπει επίσης να ελέγξετε την παρουσία έλξης. Για αυτό, ένα φύλλο χαρτιού εφαρμόζεται στην τρύπα. Εάν κρατά τον εαυτό του, χωρίς τη βοήθεια των χεριών του, τότε υπάρχει έλξη.

Προσοχή παρακαλώ! Η αντίστροφη έλξη μπορεί να μειώσει σημαντικά την αποδοτικότητα ολόκληρου του συστήματος ως σύνολο.

 • Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη βέλτιστη έξοδο της κουκούλας για την κουζίνα. Είναι εύκολο να ελέγξετε με ένα ανεμόμετρο, το οποίο είναι εγκατεστημένο στη βάση του σωλήνα.
 • Ο σωλήνας και η κουκούλα πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος και διατομή. Διαφορετικά, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα.

Οδηγίες εγκατάστασης

Η σειρά εργασίας θα είναι η εξής:

 1. Τεντώστε την αυλάκωση στο μέγιστο μήκος.
 2. Βάλτε τον σωλήνα στην έξοδο της κουκούλας, ασφαλίστε με ζυγό.
 3. Εάν η απόσταση από την οπή εξαερισμού είναι μεγάλη, μετά από κάθε μέτρο και μισό, στερεώστε επιπλέον τον αγωγό αέρα με σφιγκτήρες για να αποφύγετε την αιώρηση κατά τη λειτουργία του συστήματος.
 4. Ασφαλίστε τη γρίλια με τη φλάντζα και τη βαλβίδα ελέγχου στο άνοιγμα.
 5. Τοποθετήστε την αυλάκωση στη φλάντζα, ασφαλίστε τη σύνδεση με ασφάλεια με ζυγό.

Κάλυψη της αυλάκωσης

Αν ο απορροφητήρας βρίσκεται μακριά από τον εξαερισμό, είναι καλύτερο να κρύψετε τον αγωγό αέρα πίσω από την οροφή τεντώματος. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε αιχμηρές γωνίες, και ο σωλήνας δεν θα κατηγορήσει τα μάτια των ιδιοκτητών και των επισκεπτών.

Σε περίπτωση που δεν σχεδιάζεται εγκατάσταση τοποθέτησης οροφής, μπορείτε να αποκρύψετε την κυματοειδή με διάφορους τρόπους:

 1. Τοποθετήστε το κουτί από γυψοσανίδες ή πλαστικό.
 2. Στις ντουλάπες της κουζίνας για να εγκαταστήσετε ένα ψεύτικο πάνελ, το οποίο κλείνει εντελώς τις αισθητικές επικοινωνίες. Είναι διακοσμημένο είτε κάτω από τις προσόψεις της κουζίνας είτε κάτω από το χρώμα των τοίχων.

Σημαντικό! Πρέπει να επιλέξετε τον αεραγωγό αφού αγοράσετε μια συσκευή εξαερισμού, καθώς η συμμόρφωση των εξαρτημάτων μεταξύ τους καθορίζει την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα της λειτουργίας εξαναγκασμένης σχεδίασης.

Η ανθεκτικότητα και η ποιότητα του συστήματος εξαερισμού στο σύνολό του εξαρτάται από το πόσο καλά επιλέχθηκε η επιλογή του αγωγού. Εξίσου σημαντική είναι η σωστή εγκατάσταση. Ελπίζουμε ότι το επιλεγμένο υλικό θα είναι χρήσιμο για τους αναγνώστες και θα βοηθήσει όλους να εγκαταστήσουν ανεξάρτητα τον κυματοειδή αεραγωγό. Εάν κατά τη διαδικασία της εργασίας υπάρχουν δυσκολίες, γράψτε, θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε άμεσα.

Κυματοειδείς αγωγοί αέρα για εξαερισμό

Οι κυματοειδείς σωλήνες εξαερισμού έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη δημοτικότητα στον κατασκευαστικό κλάδο. Τέτοιοι σωλήνες έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα που συνδέονται με την ευκολία εγκατάστασης, την αντοχή και το σχετικά χαμηλό κόστος.

Τύποι κυματοειδών σωλήνων για εξαερισμό

Η παραγωγή του κυματοειδούς σωλήνα προέρχεται από τα μέσα της δεκαετίας του '90, χρησιμοποιούνται σε διάφορους τύπους κτιρίων. Οι περισσότερες φορές βρίσκονται σε βιομηχανικά καταστήματα και αποθήκες, λιγότερο συχνά βρίσκονται σε ιδιωτικές κατοικίες. Οι κυματοειδείς σωλήνες χωρίζονται σύμφωνα με τη μόνωση σε μονωμένα και μη μονωμένα και οι ημι-σωλήνες χωρίζονται ανάλογα με τον τύπο του χρησιμοποιούμενου υλικού:

 • PVC σωλήνες?
 • κυματοειδείς σωλήνες αλουμινίου ·
 • χάλυβες κυματοειδείς σωλήνες.
 • σωλήνες πλαισίου που καλύπτονται με αλουμινόχαρτο.
 • κυματοειδείς σωλήνες πλαισίου που καλύπτονται με μεταλλική ταινία.

Τύποι κυματοειδών σωλήνων για εξαερισμό

Επίσης, οι κυματοειδείς σωλήνες διαιρούνται σύμφωνα με τη διάμετρο, συνήθως παράγονται σωλήνες έως και 50 cm, αλλά μπορούν να παραγγελθούν προϊόντα του απαιτούμενου μεγέθους. Η εγκατάσταση σχεδόν οποιουδήποτε εξαερισμού απαιτεί την παρουσία τμημάτων με κυματοειδείς σωλήνες, καθώς σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την απαραίτητη κάμψη της δομής, για να πραγματοποιήσετε εξαερισμό σε μέρη που δεν είναι προσβάσιμα σε συνηθισμένους σωλήνες. Συνδέουν ίσια τμήματα σωλήνων, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνότερα για τοποθέτηση εξαερισμού σε επίπεδες περιοχές χωρίς αλλαγές και κάμψεις.

Οι κυματοειδείς σωλήνες απλοποιούν το έργο εγκατάστασης δομών αερισμού, επιτρέποντάς σας να διατηρήσετε όλες τις απαραίτητες ιδιότητες αερισμού. Λόγω της απουσίας αιχμηρών γωνιών και της ομαλής μετάβασης, επιτυγχάνεται η βέλτιστη κίνηση του αέρα μέσα στο σύστημα εξαερισμού. Η χρήση κυματοειδών σωλήνων επίσης αποφεύγει επιπλέον απώλεια χρόνου και χρήματος για την εγκατάσταση εξαερισμού γύρω από τις δοκούς. Λόγω των ιδιοτήτων τους, οι σωλήνες αυτοί καλύπτουν εύκολα το εμπόδιο, επιτρέποντάς τους να μην τους καταστρέφουν. Επίσης, τέτοιοι σωλήνες επιτρέπουν στους αγωγούς εξαερισμού να τοποθετούνται σε στενά μέρη που δεν είναι προσβάσιμα σε άκαμπτες συνδέσεις, έτσι ώστε ο κυματοειδής σωλήνας να μπορεί να έχει σχήμα ωοειδούς.

Παρά τα αυλακωτά τοιχώματα του σωλήνα, η πίεση του αέρα στο εσωτερικό του αερισμού πρακτικά δεν πέφτει όταν περνά μέσα από αυτό. Μερικοί κατασκευαστές συμπληρώνουν το εσωτερικό του σωλήνα με μια ομαλή επένδυση, πρακτικά ισοπέδωση της αντίστασης. Χάρη σε αυτό, η χρήση τέτοιων σωλήνων πρακτικά δεν επηρεάζει την ενέργεια που χρησιμοποιείται από το σύστημα εξαερισμού. Επίσης, η κάμψη του κυματοειδούς σωλήνα επιτρέπει τη χρήση μικρών ανεμιστήρων, καθιστώντας την λειτουργία του συστήματος εξαερισμού πολύ πιο οικονομική.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των κυματοειδών σωλήνων είναι η μόνωση θορύβου, επιτρέπει σχεδόν εξ ολοκλήρου την εξουδετέρωση του θορύβου από την κίνηση του αέρα. Το μέγιστο αποτέλεσμα σας επιτρέπει να επιτύχετε σωλήνα μεγαλύτερης διαμέτρου.

Κυματοειδείς σωλήνες από αλουμίνιο και χάλυβα

Οι κυματοειδείς σωλήνες από αλουμίνιο και χάλυβα είναι λιγότερο εύκαμπτοι από άλλα υλικά, αλλά έχουν μεγάλη αντοχή και ανθεκτικότητα. Οι δομές αυτών των σωλήνων είναι μάλλον ελαφρές, είναι εύκολο να συναρμολογηθούν και να λειτουργήσουν. Οι κυματοειδείς σωλήνες από μέταλλο ουσιαστικά δεν διαφέρουν ανάλογα με τον κατασκευαστή, διαθέτουν τις ακόλουθες ιδιότητες:

  1. Μην παραδώστε φωτιά και διατηρήστε αρκετές θερμοκρασίες.
  2. Πολύ εύκολο στην εγκατάσταση και λειτουργία.
  3. Η επισκευή και αντικατάσταση δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες και πολύ χρόνο.
  4. Λόγω της απλότητας της αποσυναρμολόγησης, τα τμήματα από τον κυματοειδή σωλήνα επιτρέπουν την εύκολη επιθεώρηση μεμονωμένων τμημάτων του συστήματος εξαερισμού.

Πρέπει να σημειωθούν τα κύρια πλεονεκτήματα των μεταλλικών κυματοειδών σωλήνων μπροστά από άλλους τύπους:

 • πολύ ελαφρά μέρη?
 • δεν μπορεί να αποθηκευτεί στατικό ηλεκτρισμό, οπότε δεν απαιτείται η εγκατάσταση της γείωσης?
 • αντέχουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σωλήνες αλουμινίου περίπου 300 μοίρες, και χάλυβα περισσότερο από 800 μοίρες?
 • επιτρέπουν τη μέγιστη στεγανότητα του συστήματος εξαερισμού.
 • δεν αποκρίνονται στο άμεσο ηλιακό φως.
 • οι μεταλλικοί κυματοειδείς σωλήνες δεν σκουριάζουν, διατηρώντας μια αξιοπρεπή εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • καλά υποκύψει στην κάμψη?
 • αυτοί οι σωλήνες εξαερισμού είναι πολύ ευχάριστοι να βλέπουν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε χωρίς κάλυψη.

Κυματοειδείς σωλήνες από αλουμίνιο και χάλυβα

Λόγω των ιδιοτήτων τους και των προφανών πλεονεκτημάτων τους, οι κυματοειδείς μεταλλικοί σωλήνες ήταν πολύ δημοφιλείς στην κατασκευαστική αγορά εδώ και πολλά χρόνια. Η εγκατάσταση τέτοιων σωλήνων είναι αρκετά απλή, γι 'αυτόν χρησιμοποιείται μια ειδική μεταλλική σκούπα, με την οποία στερεώνονται τα εξαρτήματα. Επίσης, αυτοί οι σωλήνες είναι εύκολα τεντωμένοι και συμπιεσμένοι στο επιθυμητό μέγεθος, πράγμα που επιτρέπει στους εγκαταστάτες να μην καταφεύγουν σε κοπή σωλήνων ή προσάρτηση πρόσθετων εξαρτημάτων.

Όμως, παρά τα προφανή πλεονεκτήματα και πλεονεκτήματα, η χρήση τέτοιων μεταλλικών κυματοειδών σωλήνων δεν είναι πάντοτε δυνατή. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τέτοιους σωλήνες σε τέτοιες περιπτώσεις:

  • Η χρήση αγωγών αλουμινίου δεν είναι δυνατή για την εγκατάσταση αερισμού συστημάτων θέρμανσης. Αυτό οφείλεται στο χαμηλό σημείο τήξης του αλουμινίου, το οποίο, όταν χρησιμοποιείται ως καμινάδα για τζάκια ή λέβητες, μπορεί απλά να λιώσει. Αλλά ακόμα κι αν η θερμοκρασία στον αγωγό είναι χαμηλότερη από το σημείο τήξης του αλουμινίου, μπορεί να εμφανιστούν μικρές οπές ή ρωγμές, μέσω των οποίων το μονοξείδιο του άνθρακα μπορεί να γεμίσει το δωμάτιο, απειλώντας τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων.
  • Επίσης, λόγω του γεγονότος ότι το αλουμίνιο πραγματοποιεί τέλεια τη θερμοκρασία, μπορεί να προκαλέσει μεγάλες απώλειες θερμότητας το χειμώνα. Σε τέτοιους σωλήνες το νερό μπορεί να συμπυκνωθεί, πράγμα που θα οδηγήσει σε αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο και μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μούχλας ή μύκητα. Ωστόσο, ορισμένοι κατασκευαστές παράγουν μόνωση τέτοιων σωλήνων, γεγονός που καθιστά δυνατή την εξίσωση των αρνητικών χαρακτηριστικών τους.

Για την εγκατάσταση μεταλλικών κυματοειδών σωλήνων δεν είναι δύσκολη, οι κατασκευαστές συμπληρώνουν τα προϊόντα τους με διάφορα εξαρτήματα. Ο αγοραστής έχει την ευκαιρία να αγοράσει τους απαραίτητους προσαρμογείς, συνδέοντας ευέλικτα και άκαμπτα εξαρτήματα. Υπάρχουν προσαρμογείς για τη σύνδεση πολλών εύκαμπτων κυματοειδών σωλήνων, καθώς και ειδικών ασφαλειών, οι οποίες δεν επιτρέπουν τη είσοδο σκόνης στο σύστημα εξαερισμού.

Η συλλογή του συστήματος εξαερισμού σε αυτή την περίπτωση είναι αρκετά απλή, τα στοιχεία συνδέονται μέσω ειδικών συζεύξεων. Οι σύνδεσμοι παράγονται σε διάφορα μεγέθη, ανάλογα με τη διάμετρο των σωλήνων εξαερισμού που χρησιμοποιούνται.

Η εγκατάσταση των σωλήνων πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια:

  • Πρώτα πρέπει να τραβήξετε το κυματοειδές σωλήνα στον σύνδεσμο.
  • Τότε στερεώνονται με δύο βιδωτούς σφιγκτήρες.
  • Στη συνέχεια, το άκρο του άλλου σωλήνα τραβιέται επίσης πάνω από τη σύζευξη.
  • Και, τέλος, υπάρχει μια διαδικασία σύσφιξης των σφιγκτήρων, που σας επιτρέπει να επιτύχετε άκαμπτη πρόσφυση και καλή μόνωση.

Λόγω των ιδιοτήτων του, το αλουμίνιο καθιστά δυνατή την επίτευξη σχεδόν απόλυτης ερμητικής σφράγισης. Η ευκαμψία τέτοιων σωλήνων σας επιτρέπει να ενώσετε στοιχεία διαφόρων διαμέτρων, απλά πρέπει να εισάγετε μικρότερο σωλήνα σε μεγαλύτερο και να σφίξετε την τελική δομή με ζυγό. Το κόστος των σωλήνων από αλουμίνιο είναι αρκετά χαμηλό, γεγονός που επιτρέπει την εξοικονόμηση σημαντικά κατά την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητά του. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μεταλλικούς κυματοειδείς σωλήνες διαφόρων μεγεθών και διαμέτρων, που σας επιτρέπουν να επιλέξετε το απαραίτητο μοντέλο για τον αερισμό σας χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Πώς κατασκευάζεται ο κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο;

Για την παραγωγή κυματοειδών σωλήνων αλουμινίου χρησιμοποιήστε μια ταινία. Η λωρίδα είναι ένα ειδικό αλουμινόχαρτο με πάχος έως 0,12 mm. Το τελικό προϊόν είναι κατασκευασμένο από μια λωρίδα με τη βοήθεια μιας μηχανής κύλισης, η οποία πιέζει τις νευρώσεις, η οποία ονομάζεται αυλάκωση, και δημιουργεί επίσης κλειδαριές στα άκρα του σωλήνα. Για να δώσει δύναμη στον σωλήνα, η διαμήκης ραφή γίνεται με τριπλή στερέωση, μια τέτοια ασφάλιση καθιστά δυνατή την επίτευξη μέγιστης αντοχής. Μετά από όλες τις απαραίτητες επεμβάσεις με την μηχανή έλασης, βγαίνει ένας τελειωμένος εύκαμπτος σωλήνας αλουμινίου.

Πώς κατασκευάζεται ο κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο;

Κυματοειδής σωλήνας από πλαστικό

Δεν είναι λιγότερο δημοφιλής από τους κυματοειδείς σωλήνες μετάλλου που είναι σωλήνες PVC. Οι κυματοειδείς σωλήνες από PVC χρησιμοποιούνται συχνά για την απομάκρυνση σκόνης και αερίων από το δωμάτιο. Είναι ωραία για τα συστήματα εξαερισμού των χημικών εγκαταστάσεων, αλλά, δυστυχώς, δεν είναι πολύ ανθεκτικά σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες. Το ανώτατο όριο χρήσης τέτοιων σωλήνων είναι περίπου 65 μοίρες. Τέτοιοι σωλήνες και πολυβινυλοχλωρίδιο έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • καλή ευελιξία του προϊόντος ·
 • υψηλή αντοχή του τελικού σωλήνα.
 • μικρό βάρος της δομής εξαερισμού.
 • χημική ουδετερότητα ·
 • ελαφρώς καμένα?
 • δεν είναι ευαίσθητα στην υγρασία.

Οι σωληνώσεις από πλαστικά δεν μπορούν πρακτικά να επηρεαστούν από χημικούς αναθυμιάσεις, γεγονός που τους καθιστά ιδανικούς για χρήση σε χημικές εγκαταστάσεις. Αντέχουν απόλυτα το επιθετικό περιβάλλον των χημικών ατμών διαφόρων οξέων.

Κυματοειδής σωλήνας από πλαστικό

Για την παραγωγή τέτοιων σωλήνων χρησιμοποιείται όχι μόνο το χλωριούχο πολυβινύλιο, αλλά λειτουργεί μόνο ως πρώτη ύλη για τη δημιουργία τοίχων, η βάση είναι ο χάλυβας, ο οποίος κατασκευάζεται υπό μορφή σπειροειδούς σύρματος με διάμετρο περίπου 4 mm. Τα τοιχώματα PVC έχουν διάμετρο περίπου 1 mm. Κατασκευάζεται ένας κυματοειδής σωλήνας διαφόρων μεγεθών, η διάμετρος του συνήθως κυμαίνεται από 150 έως 300 χιλιοστά και το μήκος των παραγόμενων εξαρτημάτων μπορεί να φτάσει τα πενήντα μέτρα. Τέτοιοι σωλήνες είναι αρκετά ισχυροί, που διευκολύνεται από ένα χαλύβδινο πλαίσιο, το οποίο επιτρέπει στον σωλήνα να διατηρεί το σχήμα του και να μην λυγίζει.

Υπάρχουν όμως πλαστικοί κυματοειδείς σωλήνες και μείγματα, το κυριότερο είναι η συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού. Εξαιτίας αυτού, οι τοίχοι του συστήματος εξαερισμού καθίστανται σκονισμένοι με την πάροδο του χρόνου. Αυτό καθιστά τη διαδικασία αερισμού λιγότερο αποτελεσματική και φορτώνει σημαντικά τους ανεμιστήρες.

Κυματοειδείς σωλήνες φύλλων αλουμινίου και πολυεστέρα

Οι κυματοειδείς σωλήνες είναι πολύ παρόμοιοι με τους πλαστικούς σωλήνες. Η βάση λειτουργεί επίσης ως σύρμα, η απόσταση μεταξύ των νευρώσεων είναι συνήθως όχι μεγαλύτερη από 4,5 εκ. Έχει τοποθετηθεί ένα φύλλο ή μεμβράνη πάνω στο πλαίσιο, ο αριθμός των οποίων είναι περίπου έξι, γεγονός που δίνει στον σωλήνα πρόσθετη αντοχή. Τέτοιοι σωλήνες ανέχονται τέλεια υψηλή πίεση, πιο ανθεκτικές σε υψηλές και χαμηλότερες θερμοκρασίες από τις πλαστικές. Η χρήση τους είναι δυνατή στην περιοχή από -30 έως +90 μοίρες. Οι σωληνώσεις είναι σε θέση να λειτουργούν κανονικά σε θερμοκρασίες μέχρι 120 βαθμούς Κελσίου. Η διάμετρος των τελικών προϊόντων ποικίλλει, κυμαίνεται από 10 έως 50 εκατοστά.

Κυματοειδείς σωλήνες φύλλων αλουμινίου και πολυεστέρα

Θερμομονωτικοί κυματοειδείς σωλήνες

Ο συμβατικός κυματοειδής σωλήνας δεν είναι πολύ κατάλληλος για λειτουργία το χειμώνα, καθώς η υγρασία συμπυκνώνεται σε αυτό, γεγονός που μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες. Γι 'αυτό αξίζει να χρησιμοποιείτε μονωμένους σωλήνες. Η θέρμανση μπορεί να γίνει ανεξάρτητα, αλλά το αποτέλεσμα είναι απίθανο να ικανοποιηθεί. Πολύ συχνά για τη μόνωση χρησιμοποιούνται ειδικά κιβώτια και θερμαντήρες. Αλλά τέτοια σχέδια είναι πάρα πολύ μεγάλα και όχι πάντα αισθητικά.

Θερμομονωτικοί κυματοειδείς σωλήνες

Η μόνωση των σωλήνων βοηθά στην πλήρη εξάλειψη του προβλήματος συμπύκνωσης. Οι τελικοί μονωμένοι σωλήνες αποτελούνται από διάφορα στρώματα, μέσα από τα οποία υπάρχει ένα στρώμα της επιφάνειας του κυματοειδούς σωλήνα, ακολουθούμενο από ένα στρώμα από ορυκτό μαλλί, το οποίο τυλίγεται με ένα στρώμα φιλμ. Το πάχος της μόνωσης είναι περίπου 3 εκατοστά. Η βάση αυτών των σωλήνων θα πρέπει να είναι χαλύβδινο σύρμα, το οποίο σας επιτρέπει να αντέξετε το επιπλέον βάρος του θερμαντήρα. Επίσης, η έτοιμη μόνωση καλύπτεται με ακρυλική σύνθεση, η οποία συμβάλλει στη μείωση της ευφλεκτότητας της τελικής δομής. Ο μονωμένος κυματοειδής σωλήνας εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • Βοηθάει στη μείωση της απώλειας θερμότητας.
 • Χρησιμοποιείται για τη μόνωση των συστημάτων εξαερισμού.
 • εμποδίζει την εμφάνιση συμπύκνωσης στην επιφάνεια των συστημάτων εξαερισμού.

Παρόμοια συστήματα κυματοειδών σωλήνων χρησιμοποιούνται σε διάφορους τομείς αερισμού. Οι μονωμένες αυλακώσεις μπορούν να αντέξουν σε υψηλές πιέσεις μέσα στα συστήματα εξαερισμού. Η διάμετρος των μονωμένων σωλήνων κυμαίνεται από 20 έως 40 cm. Το μήκος των τελικών προϊόντων είναι 10 μέτρα. Η διαδικασία τοποθέτησης αυτών των αυλακώσεων απαιτεί ορισμένες προϋποθέσεις, η οδηγία εγκατάστασης συνήθως συνδέεται με το τελικό προϊόν.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κυματοειδών σωλήνων

Οι κυματοειδείς σωλήνες εξαερισμού έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • να λυγίσει πολύ εύκολα, χωρίς να χάσει τις λειτουργικές ιδιότητες.
 • χάρη στις ιδιότητές του, από κυματοειδείς σωλήνες είναι εύκολο να δημιουργηθεί μια δομή οποιουδήποτε σχήματος.
 • έχουν μεγάλη αντοχή.
 • οι σωλήνες έχουν καλή ηχομόνωση.
 • ορισμένα μοντέλα δεν απαιτούν τη χρήση συνδέσμων για προσάρτηση, μεταβατικές γωνίες και άλλα δευτερεύοντα στοιχεία.
 • είναι αρκετά απλή στην εγκατάσταση και δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα στη διαδικασία λειτουργίας.
 • καταλαμβάνουν πολύ λίγο χώρο, έχοντας μια καλή αισθητική εμφάνιση.
 • λόγω του μικρού βάρους και των μικρών διαστάσεων, διευκολύνουν τη μεταφορά.
 • ιδανικά για χρήση τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.
 • Για να συνδυαστούν οι κυκλικές αυλακώσεις είναι δυνατόν με οποιοδήποτε τύπο σωλήνα εξαερισμού, για παράδειγμα, με τετράγωνο, για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ειδικοί προσαρμοστές κατάλληλης μορφής.
 • η ευελιξία των κυματοειδών σωλήνων επιτρέπει τη δημιουργία της απαραίτητης μορφής εξαερισμού χωρίς ειδικό εργαλείο, αφού όλες οι απαραίτητες επεμβάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με το χέρι.
 • οι κυματοειδείς κάμψεις μπορούν να είναι σε οποιαδήποτε γωνία, η οποία σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό, ακόμη και στα πιο δύσκολα σημεία.
 • Οι κυματοειδείς σωλήνες μπορούν να αντικαταστήσουν εντελώς τα άκαμπτα συστήματα σωλήνων.

Ευελιξία κυματοειδών σωλήνων

Τα κύρια μειονεκτήματα των κυματοειδών σωλήνων εξαερισμού είναι:

 • η αντοχή αυτών των σωλήνων είναι πολύ χαμηλότερη από ό, τι για τα κλασικά άκαμπτα μοντέλα, επομένως πρέπει να εγκατασταθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δυνατή η εύκολη αντικατάσταση των απαραίτητων στοιχείων.
 • Οι κυματοειδείς σωλήνες είναι λιγότερο διαπερατοί από τον αέρα από τους λείους σωλήνες, γεγονός που μειώνει την αποτελεσματικότητα των αέριων μαζών.

Εγκατάσταση εξαερισμού από κυματοειδές σωλήνα από τα χέρια του

Η εγκατάσταση του εξαερισμού μπορεί να γίνει ανεξάρτητα, γι 'αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να έχετε ένα ελάχιστο εργαλείο, για να επιλέξετε το βέλτιστο μέγεθος των σωλήνων και των προσαρμογέων σε περίπτωση ανάγκης. Πριν από την επιλογή του εξαερισμού, πρέπει να προσδιορίσετε το μέγεθος του χώρου, το μελλοντικό φορτίο στο σύστημα εξαερισμού και τους τύπους εξάτμισης. Με βάση αυτό, προσδιορίζεται το μέγεθος του σωλήνα, ο τύπος του υλικού, το πραγματικό μέγεθος και η ισχύς των ανεμιστήρων εξαερισμού.

Το πρώτο βήμα θα είναι η εγκατάσταση ενός θαλάμου εξαερισμού, στον οποίο θα τοποθετηθεί ο απορροφητήρας. Εάν οι εγκαταστάσεις είναι βιομηχανικές, τέτοια γραφεία μπορεί να είναι αρκετά. Μετά τη διάταξη του μελλοντικού συστήματος σωληνώσεων, εγκαθίστανται λείοι, ίσιοι σωλήνες. Μετά από αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση των αυλακώσεων. Οι αυλακώσεις μπορούν να κατασκευαστούν με διάφορους τρόπους, γι 'αυτό, βιδωτούς σφιγκτήρες, ειδικούς προσαρμογείς, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδική μεταλλική κόλλα.

Συνήθως, υπάρχει ανεξάρτητη εγκατάσταση εξαερισμού στο σπίτι ή σε μικρές εγκαταστάσεις παραγωγής. Αλλά αν χρειαστεί να εξοπλίσετε ένα μεγάλο βιομηχανικό κατάστημα και μια αποθήκη, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς.

Οι έμπειροι εργολάβοι είναι σε θέση να υπολογίσουν και να τοποθετήσουν το βέλτιστο σύστημα εξαερισμού για κάθε συγκεκριμένο χώρο. Αυτό θα εγγυάται μακρά περίοδο χρήσης και κανένα σημαντικό πρόβλημα με τον αερισμό κατά τη λειτουργία του.

Εύκαμπτος σωλήνας εξάτμισης: πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε ένα κυματοειδές σωλήνα για εξαερισμό

Πολλοί τύποι εργασιών επισκευής μπορούν να γίνουν μόνοι τους. Μια τέτοια περίπτωση είναι η σύνδεση του καλύμματος στο σύστημα εξαερισμού. Ακόμη και ένας άπειρος οικοδεσπότης είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτό το κρίσιμο στάδιο.

Ειδικά όταν ο αγωγός αλουμινίου για το σχέδιο χρησιμοποιείται ως αεραγωγός. Αυτός ο τύπος δομικού υλικού κατά την εγκατάσταση δεν απαιτεί πολυετή εμπειρία και ειδικές γνώσεις.

Ταξινόμηση και χρήση κυματοειδών κυμάτων

Κυματοειδής σωλήνας αντιπροσωπεύεται στην αγορά των δομικών υλικών σε μια ποικιλία επιλογών - αυτά είναι έγχρωμα μοντέλα μικρής διαμέτρου από πλαστικό και ένα σοβαρό αγωγό από ανοξείδωτο χάλυβα. Υλικό, μέγεθος, χρώμα, τιμή - όλα αυτά για κάθε αγοραστή.

Είναι δύσκολο για έναν αρχάριο αρχάριο να επιλέξει ακριβώς τι είναι ιδανικό για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Ποικιλίες κυματοειδών σωλήνων

Μια από τις βολικές και απλές λύσεις για την κουζίνα είναι η χρήση ενός κυματοειδούς σωλήνα για τη σύνδεση της κουκούλας στο σύστημα εξαερισμού. Για να αγοράσετε ακριβώς αυτό που απαιτείται, για να μην χάσετε ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό προτάσεων και να μην πληρώσετε υπερβολικά για έναν αεραγωγό, θα πρέπει να λύσετε λίγο με τους κύριους τύπους και το σκοπό της αυλάκωσης.

Το Gofra χρησιμοποιείται ενεργά από οικοδόμους και οικιακούς τεχνίτες ως σημαντικό στοιχείο στη διευθέτηση των επικοινωνιών. Η δημοτικότητά του οφείλεται σε υψηλή αντοχή, ποικιλία μεγεθών και υλικών και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Στην εμφάνιση, η αυλάκωση είναι ορθογώνια και στρογγυλή. Για κουκούλες κουζίνας, αγοράστε ένα στρογγυλό αγωγό αέρα.

Μπορείτε συχνά να βρείτε κυματοειδείς σωλήνες από τέτοια υλικά:

 • ο χαλυβδινισμένος χάλυβας.
 • ανοξείδωτο χάλυβα
 • αλουμίνιο.
 • υφάσματα.
 • πολυαιθυλένιο υψηλής και χαμηλής πίεσης.
 • χλωριούχο πολυβινύλιο.

Το πεδίο εφαρμογής εξαρτάται από τον τύπο του υλικού και τη διάμετρο του τελικού προϊόντος. Για να οργανώσουν τον αερισμό του νοικοκυριού, συχνά αγοράζουν κυματοειδές αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα.

Σύμφωνα με τη μέθοδο κατασκευής, οι κυματοειδείς σωλήνες είναι:

Ο πρώτος τύπος προϊόντος είναι ένα μεταλλικό πλαίσιο, καλυμμένο με φύλλο αλουμινίου ή μεμβράνη πολυμερούς. Αυτοί είναι οι εύκαμπτοι αγωγοί. Έχουν την ικανότητα να επιστρέφουν την αρχική εμφάνιση χωρίς παραμορφώσεις μετά από το τέντωμα ολόκληρου του μήκους της αυλάκωσης.

Ο δεύτερος τύπος αεραγωγού αποτελείται από μεταλλικές ταινίες. Το τελικό προϊόν είναι μισό εύκαμπτο - μπορεί να τεντωθεί 2-3 φορές, αλλά δεν μπορεί να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση. Θα χρειαστεί να προσπαθήσουμε να δώσουμε στον σωλήνα το επιθυμητό σχήμα και τα ίχνη παραμόρφωσης θα εντοπιστούν με σαφήνεια.

Πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν εύκαμπτες πτυχώσεις με θερμομόνωση και χωρίς. Η πρώτη επιλογή σας επιτρέπει να επεκτείνετε το πεδίο χρήσης των προϊόντων. Έτσι, με τη βοήθεια εύκαμπτων σωλήνων τεσσάρων στρωμάτων είναι δυνατόν να τοποθετηθούν αγωγοί εξαερισμού τόσο εντός όσο και εκτός των χώρων. Και η απόσταση δεν θα έχει θεμελιώδη σημασία.

Σφαίρα και αποχρώσεις εφαρμογής

Μια ευρεία ποικιλία κυματοειδών σωλήνων, οι οποίες διαφέρουν ουσιαστικά στο μέγεθος και τον τύπο του υλικού τους, καταδεικνύουν εύγλωττα σε διάφορες περιοχές χρήσης αυτού του οικοδομικού υλικού.

Οι ημίσκληροι σωλήνες μικρής διαμέτρου από πλαστικό και πολυμερή χρησιμοποιούνται ενεργά για την τοποθέτηση ηλεκτρικού καλωδίου. Αυτό μπορεί να είναι ένα κανάλι για τηλέφωνο, υπολογιστή, τροφοδοσία και άλλα καλώδια. Τις περισσότερες φορές, οι ηλεκτρολόγοι χρησιμοποιούν αυλακώσεις με διάμετρο 1,6 έως 4 cm.

Οι μισο-εύκαμπτες πτυχώσεις από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα έχουν γίνει μία από τις πραγματικές επιλογές για τη διάταξη του συστήματος θέρμανσης. Στην πράξη, αυτό το είδος σωλήνα είναι ευκολότερο να συναρμολογηθεί. Η δυνατότητα, εάν είναι απαραίτητο, να λυγίσει οποιοδήποτε τμήμα χωρίς να σπάσει η εσωτερική διάμετρος του προϊόντος, βοηθά στην εύκολη κάμψη των γωνιών και άλλων πολύπλοκων περιοχών κατά την εγκατάσταση.

Οι εύκαμπτοι τύποι κυματοειδούς σωλήνα χρησιμοποιούνται για συστήματα εξαερισμού. Διάμετρος, που χρησιμοποιείται κυρίως για την εγχώρια εξαερισμού, -. 10 έως 15 cm Υπάρχουν φορές που θα χρειαστεί ένα σωλήνα με διάμετρο 20, 30 ή περισσότερες εκ Αν και δεν είναι το μέγεθος της λειτουργίας, αλλά να βρούμε μια λύση δεν είναι ένα πρόβλημα..

Όσον αφορά το υλικό των προϊόντων, οι αυλακώσεις, που αγοράζονται από τους πλοιάρχους για τη διευθέτηση του εξαερισμού στην κουζίνα, είναι εύκαμπτες και είναι κατασκευασμένες από αλουμινόχαρτο. Οι παραλλαγές με πλαστικό υλικό και ανοξείδωτο χάλυβα χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά στην καθημερινή ζωή.

Οι αγωγοί εξαερισμού των κλωστοϋφαντουργικών χρησιμοποιούνται για τη διευθέτηση των επικοινωνιών στις εγκαταστάσεις παραγωγής. Δεν παρεμβαίνουν στην πολύ γρήγορη μεταφορά αέρα στο δωμάτιο. Αυτό το χαρακτηριστικό διευκολύνει τη χρήση τους σε μονάδες επεξεργασίας κρέατος, σε επιχειρήσεις εστίασης και σε άλλους τύπους εγκαταστάσεων.

Οι πτυχώσεις από πλαστικό και πολυαιθυλένιο χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση υδραυλικών εγκαταστάσεων, παροχή νερού σε πλυντήρια, πλυντήρια πιάτων και άλλο εξοπλισμό. Με τη διάταξη του αποχέτευσης χωρίς αυλακωτό σωλήνα επίσης δεν μπορεί να κάνει. Ειδικά σε περίπλοκες περιοχές όπου η χρήση μιας άκαμπτης δομής μπορεί να είναι δύσκολη.

Οδηγίες για τη σωστή επιλογή σωλήνων

Η ευρεία επιλογή κυματοειδών σωλήνων που προσφέρονται από τους πωλητές μπορεί να δημιουργήσει ορισμένες δυσκολίες στην επιλογή της κατάλληλης επιλογής για τη διάταξη εξαερισμού. Επομένως, για να αγοράσετε το σωστό προϊόν, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις παραμέτρους:

 • τη διάμετρο και το μήκος.
 • υλικό του προϊόντος ·
 • ποιότητας ·
 • τιμή.

Η διάμετρος πρέπει να είναι σύμφωνη με τις συστάσεις που δίνονται στις οδηγίες για το αγορασμένο μοντέλο καυσαερίων. Εάν παραμείνετε σε μια μεγαλύτερη ή μικρότερη έκδοση, το ακριβό εξοπλισμό μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να μην αντιμετωπίσει τις λειτουργίες του για να απομακρύνει τις μυρωδιές από την κουζίνα και, στη χειρότερη περίπτωση, να καεί από την υπερθέρμανση.

Μην αγνοείτε τις συστάσεις του κατασκευαστή. Μερικές φορές, μαζί με την κουκούλα, παρέχεται αεραγωγός. Είναι υπέροχο αν λειτουργεί σε μια συγκεκριμένη περίπτωση - το μήκος θα είναι επαρκές και το υλικό θα ταιριάξει. Διαφορετικά, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον εαυτό σας την αγορά δομικών υλικών και να αγοράσετε μια πιο κατάλληλη επιλογή.

Μια άλλη περίπτωση όταν, μαζί με την κουκούλα, προσφέρουν να αγοράσουν αυλακώσεις αμέσως. Εδώ πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί, γιατί όχι πάντα ο πωλητής νοιάζεται για την άνεση του πελάτη. Μπορεί να προσφέρει αγαθά ή πολύ ακριβά αγαθά. Το μήκος σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μετρηθεί εκ των προτέρων, έτσι ώστε να μην αγοράσει επιπλέον μετρητές, εμπιστοσύνη στην εμπειρία του πωλητή.

Το μήκος της αυλάκωσης που απαιτείται για τη σύνδεση της κουκούλας στον αγωγό εξαερισμού μετριέται με ένα μέτρο ταινιών. Μετρήστε την ανάγκη να κάνετε από την είσοδο στην κουκούλα και στην είσοδο στον τοίχο. Η διαδρομή πρέπει να επιλεγεί ακριβώς εκείνη που πρέπει να επαναληφθεί στον αγωγό. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η αυλάκωση μπορεί να λυγίσει, ανάλογα με τις τεχνικές παραμέτρους που καθορίζει ο κατασκευαστής. Για παράδειγμα, κατά 180 μοίρες.

Η δυνατότητα κάμψης κάτω από την επιθυμητή γωνία σας επιτρέπει να ανοίξετε την πιο βέλτιστη διαδρομή. Ο σωλήνας θα τοποθετηθεί σε τεντωμένη κατάσταση. Αυτό το σημείο πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Η δεύτερη παράμετρος που επηρεάζει την επιλογή είναι το υλικό του προϊόντος. Μερικές φορές το χρώμα είναι κατάλληλη πλαστική έκδοση. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να θυμηθείτε το μεγαλύτερο θόρυβο που δημιουργείται από τον αεραγωγό. Εάν αυτή η ερώτηση δεν είναι θεμελιώδης, τότε η σειρά των μοντέλων μπορεί να επεκταθεί.

Για να αγοράσετε δεν απογοητεύσει, μην ξεχάσετε τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν την ποιότητα των αγαθών που αγοράζονται. Μην διστάσετε να ζητήσετε από τον πωλητή πιστοποιητικό ποιότητας και εγγύηση του κατασκευαστή.

Εκτός από το έγγραφο, θα πρέπει να επιθεωρήσετε προσεκτικά την αυλάκωση - δεν θα πρέπει να υπάρχουν τσιμπήματα και ύποπτες γρατζουνιές. Μην φοβάστε να τεντώσετε το πλήρες μήκος του εύκαμπτου σωλήνα και να το ελέγξετε για κενά ή τρύπες - δεν πρέπει να είναι. Εάν η κυματοειδή είναι αμφίβολης ποιότητας, τότε είναι προτιμότερο να αρνηθείτε την αγορά.

Η τιμή έχει επίσης σημασία. Είναι καλό να αγοράσετε παρόμοιες προσφορές από άλλους κατασκευαστές πριν αγοράσετε για να αποφύγετε την υπερπληρωμή. Επίσης, θα βοηθήσει πολύ στην εξοικονόμηση της γνώσης του απαιτούμενου μήκους του αγωγού.

Κατά την επιλογή, θα πρέπει να εξετάσετε πού θα χρησιμοποιηθεί ακριβώς η αυλάκωση. Εάν πρόκειται να το εγκαταστήσετε στο δρόμο ή στα συστήματα εξαερισμού, όπου θα υπάρχει θέρμανση / ψύξη, τότε θα πρέπει να δοθεί προσοχή στα μοντέλα με θερμομόνωση. Είναι πιο βολικό να αγοράσετε ένα τελικό προϊόν, από τότε με δικά του μέσα για να θερμάνετε ένα εύκαμπτο σωλήνα.

Σε οικιακές συνθήκες η κυματοειδής χρήση χρησιμοποιείται συχνότερα στη συσκευή αεραγωγών, οι οποίες απομακρύνουν τον αέρα εξαγωγής από την κουζίνα και τη σύνδεση των συσκευών εξαγωγής. Με τα βήματα της κουκούλας στην κουζίνα χρησιμοποιώντας τον κυματοειδή σωλήνα, η παρακάτω επιλογή δείχνει:

Πώς χρησιμοποιείται ένας κυματοειδής σωλήνας για εξαερισμό, κατασκευαστικά χαρακτηριστικά και συσκευές

Οι κυματοειδείς σωλήνες χρησιμοποιούνται ευρέως για την εφαρμογή συστημάτων εξαερισμού. Τα χαρακτηριστικά της παραγωγής, της χρήσης, του σκοπού και των οφελών τους θα συζητηθούν στο άρθρο.

Σκοπός των κυματοειδών σωλήνων

Στη σύγχρονη κατασκευή, οι κυματοειδείς σωλήνες από αλουμίνιο χρησιμοποιούνται ευρέως για την κατασκευή συστημάτων εξαερισμού. Είναι κατάλληλα τόσο για οικιστικά κτίρια όσο και για βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Χρησιμοποιούνται επίσης στη γεωργία.

Πλεονεκτήματα στο σύστημα εξαερισμού

Η δημοτικότητα των κυματοειδών σωλήνων για εξαερισμό σχετίζεται με το γεγονός ότι οι δομές που έχουν ληφθεί με τη βοήθειά τους έχουν μεγάλο αριθμό πλεονεκτημάτων.

Πλεονεκτήματα της χρήσης κυματοειδών σωλήνων:

 • Αντοχή στη διάβρωση. Ένας τέτοιος αγωγός θα εξυπηρετήσει μια εξαιρετικά μακρά περίοδο.
 • Οι κυματοειδείς σωλήνες διαφέρουν ως προς την ολκιμότητα, οπότε για την εγκατάστασή τους αρκεί να χρησιμοποιηθούν συζεύξεις. Αυτό μειώνει σημαντικά το κόστος υλοποίησης του αγωγού.
 • Ένας μικρός κυματοειδής σωλήνας σας επιτρέπει να κατασκευάσετε ένα αρκετά μεγάλο τμήμα αερισμού.
 • Οι κυματοειδείς σωλήνες μπορούν να στερεωθούν χωρίς τη χρήση πλαισίου ισχύος. Συνήθως για αυτό το σκοπό, οι πτυσσόμενοι σφιγκτήρες χρησιμοποιούνται σε βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες. Το πλεονέκτημα συνδέεται με χαμηλό κόστος.
 • Η ίδια η διαδικασία εγκατάστασης είναι πολύ εύκολη. Οι σωλήνες αλουμινίου είναι ελαφριές, είναι αρκετά εύκολο να ενταχθούν.
 • Δεν απαιτείται γείωση σωλήνων για τον αερισμό.
 • Το υλικό του αγωγού είναι ανθεκτικό στις επιδράσεις των αρνητικών περιβαλλοντικών παραγόντων.

Μεταξύ άλλων, χάρη στην υψηλή ευκαμψία των κυματοειδών σωλήνων αλουμινίου για εξαερισμό, είναι δυνατή η τοποθέτησή τους με οποιαδήποτε συσκευή χωρίς την ανάγκη αποσυναρμολόγησης του αγωγού.

Χρήσιμες πληροφορίες: ένας στρογγυλός κυματοειδής σωλήνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ορθογώνιο αγωγό. Τώρα υπάρχουν ειδικοί προσαρμοστές ή ακροφύσια από διαφορετικά τμήματα. Παρέχουν επαρκή βαθμό στεγανότητας.

Ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που κατέστησαν τη χρήση αλουμινίου και πλαστικών κυματοειδών σωλήνων για εξαερισμό τόσο δημοφιλής είναι η εμφάνισή τους. Το προϊόν φαίνεται αισθητικά ευχάριστο, οπότε θα φανεί καλό στην κουζίνα με κουκούλες και άλλα δωμάτια. Στην περίπτωση αυτή, δεν θα χρειαστεί πρόσθετο φινίρισμα.

Παραγωγή και αποχρώσεις χρήσης

Το υλικό για την παραγωγή κυματοειδών σωλήνων είναι φύλλο αλουμινίου. Κόβεται με λωρίδες πλάτους 50 mm. Τροφοδοτούνται στην κυλινδρική μονάδα του μηχανήματος. Στη μέση των λωρίδων συνδέουν τα νεύρα, στις άκρες των οποίων υπάρχουν τριπλά κλειδαριές.

Επόμενο είναι η περιτύλιξη του φύλλου στο διαμέτρημα προφίλ. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μια κλειδαριά στις άκρες. Στο τέλος, το τεμάχιο εργασίας κυλίεται μέσω κυλίνδρων. Λαμβάνεται ένας πλαστικός σωλήνας κατάλληλης ποιότητας. Κατά την τοποθέτηση του αγωγού, μπορεί να λυγίσει με τη σωστή γωνία, να τεντωθεί ή να συμπιεστεί. Επίσης με αυτό τον τρόπο μπορείτε να πάρετε ημι-άκαμπτες κυματοειδείς σωλήνες διαφόρων διαμέτρων.

Με τον καιρό, βελτιώθηκε η τεχνολογία της παραγωγής. Τώρα είναι δυνατόν να παραχθούν κυματοειδείς σωλήνες από αλουμίνιο με μια καμπύλη μικρότερη από μία τέταρτη διάμετρο. Αυτά τα προϊόντα χαρακτηρίζονται από καλά χαρακτηριστικά απόδοσης που δεν αλλοιώνονται καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Οι σωλήνες αντέχουν σε υψηλές πιέσεις πίεσης χωρίς παραμόρφωση, διατηρώντας ταυτόχρονα την αρχική τους εμφάνιση.

Για κυματισμούς αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά αξεσουάρ. Υπάρχουν διάφορες προστατευτικές διατάξεις που προστατεύουν τους σωλήνες από το μπλοκάρισμα τους με απορρίμματα από κατασκευές, όλα τα είδη εξαρτημάτων και προσαρμογέων, προσαρμογείς εύκαμπτων σωλήνων με εύκαμπτο και ούτω καθεξής. Δεδομένου ότι οι αυλακώσεις μπορούν να τεντωθούν αρκετές φορές, επιτρέπεται η αποθήκευση σε εξαρτήματα. Για τη δημιουργία σωλήνων, συχνά χρησιμοποιείται μεταλλικό scotch.

Υπάρχουν όμως ορισμένοι περιορισμοί στη χρήση τους σε συστήματα εξαερισμού και άλλες επικοινωνίες. Για παράδειγμα, που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες δεν μπορούν να αντέξουν κυματοειδείς σωλήνες. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για λέβητες και φούρνους που λειτουργούν με στερεά καύσιμα. Επίσης, δεν συνιστάται η χρήση τους για στήλες αερίων.

Εγκατάσταση ενός ημίσκληρου αγωγού αέρα από αλουμίνιο

Για την εγκατάσταση του εξαερισμού από τους σωλήνες αερισμού εξαερισμού, πρέπει να ακολουθήσετε την παρακάτω οδηγία:

 1. Ο σύνδεσμος τοποθετείται σε μία από τις εγκάρσιες όψεις του σωλήνα.
 2. Ένα ζευγάρι σφιγκτήρες τοποθετείται πάνω του.
 3. Η άλλη άκρη του σωλήνα εισάγεται στο υπόλοιπο άκρο του συνδέσμου.
 4. Τα σημεία επαφής ασφαλίζονται με τις βίδες σύσφιξης.

Συμβουλή: δεν πρέπει να ξεχνάμε την υψηλή θερμική αγωγιμότητα των αυλακώσεων σωλήνων αλουμινίου. Το σύστημα αερισμού με τη χρήση τους το χειμώνα μπορεί να γίνει μια λεγόμενη κρύα γέφυρα. Θα αρχίσει ο σχηματισμός συμπυκνώματος. Όλα αυτά θα οδηγήσουν σε επιδείνωση του μικροκλίματος στην αίθουσα. Επομένως, κατά την τοποθέτηση ενός αγωγού αλουμινίου, θα πρέπει να φροντίζετε για τη θερμομόνωση. Αυτό θα αποτρέψει τις αρνητικές συνέπειες.

Αυτή η έκδοση της εγκατάστασης του συστήματος εξαερισμού χαρακτηρίζεται από στεγανότητα λόγω της μεγάλης πλαστικότητας των κυματοειδών σωλήνων εξαερισμού. Υπάρχει όμως και ένας πιο πρωτόγονος τρόπος, ο οποίος διαφέρει από την απλότητα και τη φθηνότητα του. Στην περίπτωση αυτή, η ζεύξη δεν χρησιμοποιείται. Απλά πάρτε τους σωλήνες διαφορετικών διαμέτρων και vdevayutsya ο ένας τον άλλον. Σε αυτή την περίπτωση, η προσέγγιση πρέπει να είναι έως και 50 cm. Η πρόσθετη αξιοπιστία της άρθρωσης εξασφαλίζεται με το σφίξιμο με βιδωτούς σφιγκτήρες.

Οι κανόνες για την επιλογή ενός αγωγού για την εξαγωγή στην κουζίνα

Στην κουζίνα, σχηματίζεται ο όγκος των πτητικών ενώσεων, η παρουσία των οποίων παρεμβαίνει στην κανονική ζωή ενός ατόμου. Επομένως, πρέπει να λαμβάνονται εκτός των εγκαταστάσεων. Εδώ τίθεται το ερώτημα σχετικά με την επιλογή του βέλτιστου αγωγού.

Υπάρχουν αεραγωγοί με κυκλική και ορθογώνια διατομή. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των σχεδίων τους; Σκεφτείτε αυτό, καθώς και άλλες αποχρώσεις με περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπάρχει ένας υποτιθέμενος περιορισμός στο μήκος του αγωγού σε 3 μέτρα. Αναφέρεται κυρίως στις κυματοειδείς δομές. Σε περίπτωση υπέρβασης αυτού του μήκους, η αποτελεσματικότητά του θα μειωθεί σημαντικά. Κάθε επόμενος μετρητής δίνει μια κατά προσέγγιση απώλεια απόδοσης μέχρι δέκα τοις εκατό.

Σχεδιάστε τον εξαερισμό με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει έναν ελάχιστο αριθμό στροφών. Αληθώς αποτυγχάνει επίσης να αποφευχθεί, φυσικά. Αλλά αξίζει να καταλάβουμε ότι κάθε στροφή δίνει περίπου δέκα τοις εκατό μείωση της αποτελεσματικότητας του συστήματος. Η γωνία του δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 90 μοίρες.

Σημαντική απόχρωση: παρά την ασυνήθιστη εμφάνιση του ορθογώνιου αγωγού, η απόδοση του θα είναι χαμηλότερη σε σύγκριση με τον γύρο. Αυτή είναι η ξεκάθαρη άποψη των ειδικών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αναταραχή σε ένα κυκλικό σωλήνα επιτυγχάνεται φυσικά.

Η διάμετρος του κυματοειδούς σωλήνα από αλουμίνιο, σε οποιοδήποτε τμήμα πρέπει να είναι ίση ή μεγαλύτερη από το δείκτη σε ένα ακροφύσιο που βρίσκεται στην έξοδο στο εκχύλισμα (διαβάζεται ως: «Η χρήση των κυματοειδών σωλήνων για σχεδίαση - πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα»). Η στενότητα του αεραγωγού ακόμα και σε μια τοπική θέση θα προκαλέσει υπερφόρτωση της μονάδας. Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξηθεί. Στη χειρότερη περίπτωση, ο εξοπλισμός εξαερισμού θα σπάσει. Επίσης, με αυτόν τον σχεδιασμό του αγωγού, μπορεί να υπάρχουν άλλοι θόρυβοι.

Εάν επιλέξετε έναν ορθογώνιο αγωγό, θα πρέπει να αγοράσετε προσαρμογείς εκ των προτέρων. Θα απαιτηθούν, επειδή σχεδόν πάντα στις κουκούλες ή τις σχάρες, οι σωλήνες των διακλαδώσεων είναι στρογγυλοί.

Χαρακτηριστικά χρήσης

Είναι σημαντικό να θυμάστε την ικανότητα των σωλήνων κατά τον σχεδιασμό του συστήματος εξαερισμού στην κουζίνα. Για να υπολογίσετε τα πάντα σωστά, είναι απαραίτητο να συγκρίνετε τις περιοχές των τμημάτων των προϊόντων με διαφορετικά σχήματα. Στους κυκλικούς σωλήνες θα είναι ίσο με S = π x r 2. Στον τύπο, r δηλώνεται ως η ακτίνα του κύκλου. Είναι απλούστερο να υπολογίσετε την περιοχή διατομής - S = a x b, όπου a και b είναι το μήκος και το πλάτος του αγωγού.

Εάν αυξήσετε σημαντικά τη διάμετρο του αγωγού σε σχέση με το ακροφύσιο, τότε η απόδοση της κουκούλας δεν θα είναι υψηλότερη. Αυτό θα οδηγήσει αποκλειστικά σε αύξηση του κόστους τοποθέτησης των κυματοειδών σωλήνων εξαερισμού, χωρίς να αποφέρει κανένα πρακτικό όφελος, αλλά απλώς καθιστώντας την ίδια την κατασκευή δυσχερέστερη.

Σε πολλούς αγωγούς, οι βαλβίδες ελέγχου έχουν εγκατασταθεί τώρα. Αυτός είναι ένας πιο προσεγμένος σχεδιασμός, στον οποίο ο αέρας μπορεί να προέλθει μόνο από το σωλήνα, αλλά να μην αναρροφηθεί σε αυτό. Αυτό αυξάνει την απόδοση του συστήματος εξαερισμού. Επίσης, η βαλβίδα ελέγχου εμποδίζει τη βρωμιά και τη σκόνη να εισέλθουν στον αγωγό. Αλλά δεν εμποδίζει την αφαίρεση των δυσάρεστων οσμών από την κουζίνα όταν μαγειρεύει.

Στην ελεύθερη πώληση μπορείτε να βρείτε εύκαμπτους σωλήνες από αλουμίνιο για εξαερισμό με διάμετρο εγκάρσιας διατομής από 80 mm έως 315 mm. Το κόστος του τελικού προϊόντος εξαρτάται άμεσα από αυτήν την παράμετρο. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να σχεδιάσετε τον βέλτιστο αεραγωγό, τότε δεν θα υπάρξουν αδικαιολόγητα έξοδα.

Κατά τον εντοπισμό των τιμών σε αυτό το τμήμα, διαπιστώνεται ότι το κόστος της ανοξείδωτης αυλάκωσης είναι επτά ή οκτώ φορές υψηλότερο από την τιμή ενός σωλήνα αλουμινίου. Η διαφορά μεταξύ αυτών των προϊόντων είναι η θερμοκρασία εργασίας και η ισχύς. Σε αυτή την αποχρώση, επίσης, θα είναι δυνατή η εξοικονόμηση χρημάτων. Εάν η προγραμματισμένη θερμοκρασία λειτουργίας για σωλήνες δεν είναι μεγαλύτερη από 250 ° C, με τις τυπικές συνθήκες λειτουργίας, χωρίς αυξημένα φορτία, είναι προτιμότερο να αγοράσετε ένα κυματοειδές σωλήνα από αλουμίνιο. Αυτός ο αγωγός θα είναι ο πιο οικονομικός.

Κυματοειδές χαρτόνι και η εφαρμογή του για την τοποθέτηση της κουκούλας

Η λέξη "κυματοειδής" σημαίνει παράλληλες κυματιστές μικρές πτυχές στην ύλη. Η ομοιότητα του υλικού από το οποίο ο σωλήνας γίνεται με ένα πτυχωτό επιφάνεια με την ύλη που ορίζεται ονομασία αυτών των σωληνώσεων: κυματοειδή σωλήνα, κυματοειδή σωλήνα ή ένα αυλάκωση.

Πεδίο εφαρμογών κυματοειδούς σωλήνα

Οι κυματοειδείς σωλήνες χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση διαφόρων μηχανικών συστημάτων, για παράδειγμα:

 • Σε οικιακά συστήματα ύδρευσης - τόσο ψυχρά όσο και ζεστά.
 • Σε συστήματα θέρμανσης των χώρων και για τη συσκευή ενός θερμού δαπέδου.
 • Ως κανάλι για ηλεκτρικά καλώδια και καλώδια επικοινωνίας, τηλεόραση.
 • Για τη διανομή αερίου στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων, στα συστήματα πυρόσβεσης και ακόμη σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας και των κατασκευών.

Αλλά πιο συχνά η αυλάκωση χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση αεραγωγών και αγωγών κλιματισμού. Για αυτό, κυματοειδείς σωλήνες ορθογώνιας, στρογγυλής ή οβάλ διατομής είναι κατασκευασμένοι από μια μεγάλη ποικιλία υλικών, ανάλογα με το πόσο διάστημα σχεδιάζεται να διοχετευθεί στους αεραγωγούς.

Ποιες είναι οι κυματοειδείς σωλήνες εξαερισμού

Οι κυματοειδείς σωλήνες διακρίνονται ανάλογα με το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται, από αλουμίνιο, χάλυβα και πολυμερές. Χρησιμοποιούνται κυματοειδές σωληνοειδές προϊόν από φύλλο αλουμινίου και μεμβράνη πολυμερούς καθώς και σωλήνες σάντουιτς. Κάθε είδος διαφέρει ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά εφαρμογής του.

Αλουμίνιο

Οι κατασκευαστές εγκαθιστούν αγωγούς αέρα από αλουμίνιο σε χώρους σύνθετης διαμόρφωσης - εργαστήρια παραγωγής, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, γεωργικές επιχειρήσεις, σπίτια και διαμερίσματα.

Η δημοτικότητα των υλικών αλουμινίου οφείλεται στα μοναδικά φυσικά και μηχανικά χαρακτηριστικά τους:

 • Καλή αντοχή στη διάβρωση και υπεριώδη ακτινοβολία. Εντός του αγωγού η διάβρωση αποκλείεται.
 • Ευκαιρία λειτουργίας σε θερμοκρασίες από -30 έως +250 C.
 • Η δυνατότητα μιας αξιόπιστης αεροστεγανότητας του συστήματος εξαερισμού.
 • Για την εγκατάσταση των καναλιών εξαερισμού, δεν απαιτούνται κάμψεις, χάρη στην ικανότητα της κυματοειδούς αλουμινίου να κάμπτεται με τη σωστή γωνία, χωρίς να αλλάζει η εσωτερική διάμετρος. Για να συνδέσετε τους σωλήνες μεταξύ τους θα χρειαστούν μόνο συμπλέκτες ή αλουμινένιες ταινίες.
 • Για τη στερέωση στο επίπεδο της οροφής ή του τοίχου, δεν είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο ισχύος, αρκετό σφιγκτήρα σε μια βίδα αυτοεπιπεδώματος.
 • Ο αγωγός αλουμινίου δεν απαιτεί γείωση.
 • Εύκολη εγκατάσταση της αυλάκωσης μπορεί να γίνει από ένα άτομο με τις πιο επιφανειακές δεξιότητες των κατασκευαστικών εργασιών.
 • Η επιφάνεια της αυλακώσεως δεν συσσωρεύει στατικό ηλεκτρισμό

Δώστε προσοχή! Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα των κυματοειδών σωλήνων αλουμινίου είναι η ελκυστική εμφάνιση τους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέρος του εσωτερικού της κουζίνας, του μπάνιου ή άλλων μη οικιστικών χώρων.

Οποιοδήποτε δομικό υλικό, συμπεριλαμβανομένων των σωλήνων αλουμινίου για τον αερισμό και τον κλιματισμό των χώρων, παρουσιάζει ορισμένα μειονεκτήματα που μπορούν να δικαιολογηθούν από τα φυσικά χαρακτηριστικά τους:

 • Τα προϊόντα από κυματοειδές αλουμίνιο απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται ως καμινάδες για συσκευές θέρμανσης, καμινάδες αερίου για ζεστό νερό. Σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, το υλικό λιώνει ή καίει.
 • Το χειμώνα, ο κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο μπορεί να γίνει γέφυρα κρύου λόγω της καλής θερμικής αγωγιμότητας του μετάλλου. Στην επιφάνεια του αγωγού, η συμπύκνωση μπορεί να σχηματιστεί με τη μορφή σταγονιδίων νερού.

Για να διευκολυνθεί η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, οι κυματοειδείς κατασκευαστές παράγουν τα εξής εξαρτήματα:

 • προσαρμογείς από αγωγούς αλουμινίου σε σωλήνες από μέταλλο ή πολυμερές υλικό.
 • προσαρμογείς από μια διάμετρο σε μεγαλύτερο / μικρότερο.
 • φίλτρα από τη διείσδυση διαφόρων απορριμμάτων, ακαθαρσιών και σκόνης στο σύστημα εξαερισμού.

Αγωγοί χάλυβα

Κυματοειδής σωλήνας από ανοξείδωτο χάλυβα - η ευχαρίστηση είναι μάλλον δαπανηρή, επομένως το υλικό αυτό χρησιμοποιείται σε συστήματα θέρμανσης, παροχή ζεστού και κρύου νερού. Στα συστήματα εξαερισμού, οι κυματοειδείς αυλακώσεις μεγάλης διαμέτρου από ανοξείδωτο χάλυβα δεν είναι λογικές.

Για εξαερισμό χρησιμοποιούνται γαλβανισμένοι μαύροι μεταλλικοί σωλήνες από λεπτό φύλλο. Είναι κατώτερα από την ευκολία στη συναρμολόγηση κυματοειδούς αλουμινίου και πλαστικών προϊόντων, αλλά έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • Ανθεκτικότητα, που επιτρέπει μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Η ομαλή εσωτερική επιφάνεια παρέχει υψηλά αεροδυναμικά χαρακτηριστικά και δεν επιτρέπει τη συσσώρευση σκόνης, αιθάλης και ακαθαρσιών.
 • Αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες.
 • Αντοχή σε επιθετικά χημικά μέσα.

Δώστε προσοχή! Ο γαλβανισμένος αγωγός λεπτού τοιχώματος, παρά το ελαφρύ βάρος του, έχει χαρακτηριστικά θερμοκρασίας που είναι τυπικά για όλους τους μεταλλικούς σωλήνες. Ο κυματοειδής σωλήνας από χάλυβα προσαρμόστηκε πρόσφατα από ιαπωνικούς μηχανικούς, στα τέλη του περασμένου αιώνα.

Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα των γαλβανισμένων προϊόντων μαύρου μετάλλου είναι η προσιτή τιμή, η απλή και γρήγορη εγκατάσταση. Η διάβρωση προστατεύει το κυματοειδές στρώμα του ψευδαργύρου, δεν χρειάζεται να βαφτεί.

Κυματοειδείς σωλήνες από πολυμερές

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν την ιδανική παραλλαγή της συσκευής των συστημάτων καθαρισμού του αέρα στις κυματοειδείς σωλήνες από PVC.

Τα πολυμερή για την κατασκευή κυματοειδών σωλήνων είναι διαφόρων τύπων, αλλά οι σωλήνες PVC θεωρούνται οι πιο δημοφιλείς. Η ζήτηση για αυτά καθορίζεται από τέτοιους παράγοντες:

 • οι τιμές είναι πολύ φθηνότερες από τους σωλήνες από χάλυβα και αλουμίνιο.
 • Η εγκατάσταση είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερους συνδετήρες και εργαλεία.
 • Οι σωλήνες από PVC παράγονται σε ένα ευρύ φάσμα διαμέτρων, γεγονός που καθιστά δυνατή τη συλλογή συστημάτων εξαερισμού οποιασδήποτε διαμόρφωσης.
 • ανθεκτικότητα σε διαβρωτικά και διαβρωτικά περιβάλλοντα.

Οι πλαστικοί κυματοειδείς σωλήνες φαίνονται τακτοποιημένοι και αισθητικά ευχάριστοι, δεν είναι εμφανείς, αν και αν είναι απαραίτητο, μπορούν εύκολα να κρυφτούν σε ένα κουτί. Τα πλεονεκτήματα των σωλήνων από PVC μπορούν επίσης να αποδοθούν στη δηλωμένη διάρκεια ζωής του κατασκευαστή - όχι λιγότερο από πενήντα χρόνια.

Υπάρχουν πολυμερείς αυλακώσεις και τα μειονεκτήματά τους:

 • Η δύναμη είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή των κλασικών λείων σωλήνων. Επομένως, πρέπει να τοποθετήσετε το σύστημα με προσοχή ώστε να διασφαλίσετε ότι είναι εύκολο να αντικαταστήσετε το στοιχείο εάν είναι απαραίτητο.
 • Η διαπερατότητα αέρα είναι μικρότερη από αυτή των λείων σωλήνων.

Οι πλαστικοί κυματοειδείς σωλήνες για τους αγωγούς αερισμού συλλέγουν ενεργά στατικό ηλεκτρισμό, οπότε ο αγωγός αέρα από PVC δημιουργεί περισσότερο θόρυβο σε σύγκριση με την αυλάκωση αλουμινίου.

Θερμομονωτικοί σωλήνες εξαερισμού

Ένα κανονικό σωλήνα αλουμινίου ή PVC την περίοδο του φθινοπώρου-χειμώνα δεν είναι πολύ βολικό για τον αερισμό των χώρων - η υγρασία μπορεί να συμπυκνώνεται πάνω σε αυτό. Επομένως, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε θερμομονωμένους σωλήνες από πλαστικό και αλουμίνιο.

Η βιομηχανία παράγει τους λεγόμενους σάντουιτς σωλήνες, οι οποίοι αποτελούνται από μια συνηθισμένη αυλάκωση τυλιγμένη με ένα λεπτό στρώμα ορυκτοβάμβακα, το οποίο με τη σειρά του καλύπτεται με μια μεμβράνη πολυμερούς.

Οι θετικές ιδιότητες αυτών των προϊόντων περιλαμβάνουν:

 • ικανότητα να μειώνει τις απώλειες θερμότητας.
 • μόνωση του συστήματος εξαερισμού με αλάτι.
 • αποκλείει τον σχηματισμό υγρασίας στην επιφάνεια των σωλήνων.
 • Οι κυματοειδείς σάντουιτς είναι σε θέση να αντέχουν σε υψηλή πίεση στο σύστημα εξαερισμού.

Προϊόντα από φύλλο αλουμινίου και πολυεστέρα

Ένας τέτοιος σωλήνας είναι ένα πλαίσιο σύρματος στο οποίο τυλίγονται 5-6 στρώματα μεμβράνης ή φύλλου καλυμμένου με ψεκασμό αλουμινίου.

Ο κυματοειδής αγωγός αέρα από πολυεστερικό φιλμ αντέχει σε πίεση έως 2500 Pa και είναι σε θέση να λειτουργεί σε θερμοκρασίες αέρα από -25 έως +90 ° C.

Κριτήρια για την επιλογή κυματοειδών αγωγών αέρα

Δυσκολίες στην επιλογή των αυλακώσεων για αερισμό συνίστανται στην ποικιλία των δειγμάτων στην αγορά. Κατά την αγορά, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθες παράμετροι:

 • μήκος όλων των αγωγών και τη διάμετρό τους.
 • κυματοειδές υλικό.
 • κατασκευαστής και ποιότητα του εμπορικού σήματος
 • το κόστος.

Η διάμετρος του αγωγού πρέπει να ταιριάζει με τις δυνατότητες του ανεμιστήρα και να συμμορφώνεται με τις συστάσεις του κατασκευαστή. Πριν αγοράσετε μια αυλάκωση για το σύστημα εξαερισμού, πρέπει να εξοικειωθείτε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κουκούλας.

Το υλικό κατασκευής αεραγωγών επιλέγεται από τον καταναλωτή, με βάση τις προτιμήσεις του.

Ένα σημαντικό σημείο της επιλογής είναι να ελέγξετε την αυλάκωση για την ικανότητα κάμψης, η καλή ευελιξία θα σας επιτρέψει να βγάλετε τη μικρότερη διαδρομή του αγωγού.

Εάν η τοποθέτηση του αγωγού σχεδιάζεται στον ανοιχτό αέρα στον εξαερισμό τροφοδοσίας στο θερμαινόμενο δωμάτιο, αξίζει να προσέχετε τους αγωγούς αέρα με θερμομόνωση.

Χρώματα για την τοποθέτηση κυματοειδών σωλήνων για το σχέδιο

Η συσκευή επικοινωνιών εξαερισμού από κυματοειδείς σωλήνες δεν είναι περίπλοκη και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις, εμπειρία, "πονηρές" συσκευές. Αλλά πρέπει να εξετάσετε μερικές από τις αποχρώσεις:

 • Οι κυματοειδείς σωλήνες που λειτουργούν σε συστήματα εξαερισμού είναι ελαστικοί, αλλά πολλές στροφές μπορούν να εμποδίσουν την ελεύθερη διέλευση του αέρα. Αν το σύστημα είναι γεμάτο με στροφές, είναι επιθυμητό να εγκαταστήσετε μεγαλύτερο ανεμιστήρα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.
 • Σωλήνες μεγέθους που δεν ταιριάζουν με την ισχύ του ανεμιστήρα μειώνουν την ποιότητα ολόκληρου του συστήματος. Από τη μείωση της διαμέτρου με μια μεταβατική φλάντζα είναι καλύτερα να απορρίψετε, διαφορετικά είναι δύσκολο για τον ανεμιστήρα να αντλήσει αέρα.
 • Κατά την αγορά της αυλάκωσης, θα πρέπει να κάνετε κάποιο περιθώριο κατά μήκος, ειδικά αυτό ισχύει όταν το σύστημα έχει πολλές στροφές.