Εγκατάσταση κλιματιστικών με τα χέρια τους

Αυτό το άρθρο θα συζητήσει πώς να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό με τα χέρια σας. Οι ειδικοί συστήνουν έντονα την προετοιμασία της κλιματικής συσκευής για εντατική λειτουργία εκ των προτέρων. Η εγκατάσταση των κλιματιστικών μηχανημάτων είναι υπεύθυνη και πολύπλοκη από τεχνική άποψη. Με μια συγκεκριμένη επιθυμία, πρακτικές δεξιότητες και θεωρητική βάση, οι εργασίες εγκατάστασης μπορούν να γίνουν με το χέρι.

Η αποτελεσματικότητα και η διάρκεια του διαχωρισμένου συστήματος εξαρτώνται από το πόσο προσεκτικά παρατηρούνται οι κανόνες εγκατάστασης. Ακατάλληλη θέση, ακατάλληλα επιλεγμένο εξοπλισμό για εγκατάσταση, μη συμμόρφωση με τους τεχνικούς όρους λειτουργίας, παραβίαση της τεχνολογίας - όλα αυτά στο τέλος μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφή της μονάδας. Και ακόμη και οι πιο ακριβές συσκευές αποτυγχάνουν χωρίς να αποκαλύπτουν τις δυνατότητές τους.

Οργανώστε με υπευθυνότητα ολόκληρη η διαδικασία δεν λειτουργεί, εάν δεν έχετε μια ιδέα της αρχής αυτής της συσκευής κλιματισμού.

Αρχή λειτουργίας της μονάδας

Όλα τα μοντέλα διαχωριστικών συστημάτων που παρουσιάζονται στις πωλήσεις κατασκευάζονται και λειτουργούν σύμφωνα με μία αρχή. Αποτελούνται από συμπιεστή και μονάδα εξάτμισης. Για τη σύνδεσή τους, χρησιμοποιούνται ειδικοί σωλήνες. Η εξωτερική μονάδα είναι εγκατεστημένη έξω από τον τοίχο.

Ο εξατμιστής εγκαθίσταται μέσα στο δωμάτιο. Τα πιο ισχυρά και ακριβά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πολλές εσωτερικές μονάδες με κοινό συμπιεστή.

Η αρχή της λειτουργίας του κλιματιστικού στο σπίτι:

 1. Ένα ψυκτικό μέσο (freon) τροφοδοτείται μέσω ενός ακροφυσίου, η διάμετρος του οποίου αντιστοιχεί στους σωλήνες εκκένωσης υπό υψηλή πίεση.
 2. Πηγαίνει στο εσωτερικό του εξατμιστή, όπου σταδιακά επεκτείνεται και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα δεν αρχίζει να βράζει. Ο σχηματισμένος ατμός απορροφά ενεργά θερμότητα.
 3. Κατά τη διαδικασία απορρόφησης, το συμπύκνωμα απελευθερώνεται αναπόφευκτα με τη μορφή νερού, που καθιζάνει στην επιφάνεια του ψυγείου.
 4. Η υγρασία μεταφέρεται στη δεξαμενή και στη συνέχεια αποστραγγίζεται μακριά από τους τοίχους του σπιτιού.

Εάν η εγκατάσταση του κλιματιστικού μηχανήματος γίνει επαγγελματικά και σωστά, ο συμπιεστής θα εκβάλει συνεχώς έξω ατμούς φρέον από τον εσωτερικό θάλαμο, παράλληλα, εμφανίζεται μια αύξηση στην εσωτερική πίεση. Κατά συνέπεια, το ψυκτικό θερμαίνεται, γεγονός που συμβάλλει στη μετατροπή του σε πυκνή ομίχλη.

Το ψυκτικό μέσο επαναπροσανατολίζεται στον θάλαμο συμπύκνωσης, όπου ψύχεται από ενσωματωμένο ανεμιστήρα, μετατρέποντας το σε υγρό. Σε αυτή την κατάσταση, αποστέλλεται στον εξατμιστή (μέσω του ακροφυσίου) και όλα κλείνουν σε έναν κύκλο.

Δώστε προσοχή! Αν εγκαταστήσετε το κλιματιστικό στο εσωτερικό του δωματίου κοντά στη συσκευή θέρμανσης, τότε η κατανάλωση ενέργειας θα αυξηθεί πολλές φορές και η ίδια η συσκευή με μεγάλη πιθανότητα θα αποτύχει μετά από μερικούς μήνες λειτουργίας.

Για την αποτυχία της μονάδας κλιματισμού μπορεί να οδηγήσει ακόμη και συνηθισμένη σκόνη. Ο υγρός καθαρισμός δεν είναι μόνο απαραίτητος, αλλά και συνταγογραφούμενος και λεπτομερής, κανονικός και διεξοδικός. Στο δωμάτιο απαγορεύεται αυστηρά η τοποθέτηση προϊόντων ή αντικειμένων στο ίδιο το μπλοκ. Το καλύψτε με τραπεζομάντιλο δεν μπορεί επίσης.

Η τοποθέτηση του κλιματιστικού από τα χέρια του προϋποθέτει απαραίτητα τη στεγανοποίηση όλων των συνδετικών στοιχείων και αρμών, γεγονός που θα εξουδετερώσει τη δυνατότητα εξάτμισης του ψυκτικού μέσου. Οι ειδικοί συστήνουν την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι κάτω από το εσωτερικό επίπεδο. Η κανονική εγκατάσταση του κλιματιστικού μηχανήματος υποδηλώνει τη θέση της εξωτερικής μονάδας σε δροσερό μέρος, στη σκιά.

Συνιστάται η προβολή ενός οπτικού βίντεο σχετικά με τη λειτουργία του κλιματιστικού.

Εργαλεία και παρασκευάσματα

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια του δεν μπορεί να γίνει χωρίς την προετοιμασία των εργαλείων:

 • ηλεκτρικός ελεγκτής;
 • ποδήλατο, καθώς και αντλίες κενού.
 • κοπτικό σωλήνα?
 • διατρητής;
 • δείκτης ·
 • Παράδειγμα.
 • σωλήνα επέκτασης σωλήνων.

Αυτό είναι απλώς ένα βασικό σύνολο αξεσουάρ που χρειάζονται για την εγκατάσταση κλιματιστικών. Επιπλέον, απαιτείται πλήρης κόλπος από χάλκινο σωλήνα (σημειώστε ότι τα άκρα του πρέπει να τυλίγονται αρχικά, στο εργοστάσιο). Οποιαδήποτε οπτικά ελαττώματα (χτυπήματα, γρατσουνιές) απλά δεν επιτρέπονται.

Δώστε προσοχή! Η εγκατάσταση του κλιματισμού είναι αδύνατη χωρίς οπές στους τοίχους, ζημιά σε εξωτερικά και εσωτερικά τελειώματα, οπότε η εργασία πρέπει να γίνεται παράλληλα με την επισκευή.

Οδηγίες βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση του κλιματικού συστήματος

Μετά την απόκτηση της κλιματικής μονάδας και την προετοιμασία των απαραίτητων εργαλείων, μπορείτε να προχωρήσετε στην κύρια ομάδα εργασιών. Το σύστημα εγκατάστασης είναι αρκετά απλό:

 • επιλογή θέσης για την εγκατάσταση της μονάδας.
 • Εγκατάσταση βραχιόνων στα οποία θα εγκατασταθεί η μονάδα.
 • Αρχικά, πραγματοποιείται η εγκατάσταση της εξωτερικής (εξωτερικής) μονάδας της μονάδας.
 • τότε η εσωτερική μονάδα και τα υπόλοιπα στοιχεία του συστήματος είναι τοποθετημένα μέσα στο αντικείμενο.

Δώστε προσοχή! Κατά τη διεκπεραίωση των σχετικών εργασιών είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρούνται αυστηρά τα πρότυπα ασφαλείας, ειδικά εάν είναι ύψος 2-3 ορόφων. Γνωρίζοντας πώς να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό μόνοι σας δεν πρέπει να έρχονται σε αντίθεση με τις προφυλάξεις.

Επιλογή της θέσης για την εγκατάσταση του κλιματιστικού

Η επιλογή μιας θέσης για την εγκατάσταση της μονάδας δεν είναι λιγότερο σημαντική από την απόκτηση της ίδιας της κλιματικής συσκευής. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να λάβουν υπόψη ορισμένες απαιτήσεις, επιλέγοντας ένα χώρο για μια εσωτερική μονάδα:

 • Απόσταση από τον τοίχο - από 30 cm.
 • απόσταση από την οροφή - όχι μικρότερη από 15 cm.
 • στο πλησιέστερο μεγάλο αντικείμενο, που διαταράσσει την κίνηση των μαζών αέρα - από 150 cm.

Όσο για την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας, η ιδανική τοποθεσία είναι το μπαλκόνι, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι είναι ανοιχτή. Στην περίπτωση ενός υαλοπίνακα, είναι δυνατόν να παραμείνετε στην επιλογή της ασφάλισης στο φράκτη, με επαρκή φέρουσα ικανότητα αυτής της δομής. Οι κάτοικοι του πρώτου και του δεύτερου ορόφου συνιστούμε αυτό το τμήμα του διαχωρισμένου συστήματος να βρίσκεται πάνω από το παράθυρο, ώστε να μην προκαλείται ταλαιπωρία και να εξουδετερώνεται η πιθανότητα κλοπής.

Δώστε προσοχή! Στην περίπτωση ιδιωτικής κατοικίας, δεν παρέχονται αυστηρές συστάσεις.

Εάν οι μονάδες κλιματιστικού είναι αρκετές, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 m, βέλτιστα - 3 m. Ορισμένοι κατασκευαστές δεν ρυθμίζουν αυτή την τιμή και μπορούν να επιλεγούν ανεξάρτητα. Αλλά από την επιλογή "σάντουιτς", στην οποία τα γειτονικά τετράγωνα βρίσκονται πίσω στην άλλη, είναι καλύτερα να αρνηθείτε.

Η απόσταση μεταξύ 2 τεμαχίων μέσα στο δωμάτιο είναι από 6 μ. Επιτρέπεται κάτι περισσότερο, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να αποφευχθεί ο ανεφοδιασμός με ψυκτικό μέσο. Είναι καλύτερα να επενδύσετε στην καθορισμένη τιμή.

Συνιστούμε να δείτε τα δύο παρακάτω βίντεο για να βρείτε τη σωστή θέση και να τοποθετήσετε σωστά το κλιματιστικό.

Στηρίγματα στήριξης για κλιματισμό

Η εγκατάσταση κλιματισμού στην πραγματικότητα ενός ιδιωτικού εξοχικού σπιτιού ή ενός εξοχικού σπιτιού δεν προκαλεί καμία δυσκολία, ιδιαίτερα σε σχέση με την εξωτερική μονάδα. Αλλά για αντικείμενα πολλών οικογενειών, η σωστή εγκατάσταση του συστήματος λαμβάνει αυτόματα μια προσεκτική επιλογή της θέσης του εξωτερικού τμήματος της μονάδας. Το σώμα της μονάδας δεν θα πρέπει να αφήνει λάθη στον τοίχο του σπιτιού ούτε πρέπει να παρεμβαίνει με κανένα τρόπο με τους γείτονες.

Πού να εγκαταστήσετε καλύτερα το κλιματιστικό; - Η συσκευή κλιματισμού είναι σταθερή στη ζώνη απρόσκοπτης πρόσβασης. Εγκατάσταση κλιματισμού στο μπαλκόνι - η καλύτερη επιλογή. Αυτός ο τύπος εξοπλισμού απαιτεί περιοδική και ποιοτική εξυπηρέτηση.

Οι ειδικοί συστήνουν έντονα να τοποθετήσετε την εξωτερική μονάδα στη βόρεια ή την ανατολική πλευρά. Η εγκατάσταση του κλιματιστικού παραθύρου πραγματοποιείται συχνά στο κάτω μέρος του μπαλκονιού. Αυτή η ζώνη θεωρείται η καλύτερη, επειδή σας επιτρέπει να ανοίξετε το παράθυρο ανεμπόδιστα, για να εξυπηρετήσετε τη μονάδα. Η ακολουθία των ενεργειών είναι απλή:

 1. Τα σημεία στερέωσης των στηριγμάτων υποδεικνύονται και επισημαίνονται με ένα επίπεδο.
 2. Οι οπές σχηματίζονται κάτω από τους κοχλίες αγκύρωσης.
 3. Για επικοινωνίες απαραίτητες για την προετοιμασία της διαμπερή οπή, η διάμετρος του πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 εκ. Η εσοχή συναρμολογήσεως και η εσοχή είναι καλύτερη prodelyvat στο χώρο μεταξύ παρακείμενων τούβλων είναι απλοποιεί όχι μόνο την εργασία, αλλά και για να καταστούν οπτικά ακριβείς.

Οι βραχίονες τοποθετούνται σύμφωνα με τα προκαταρκτικά σημάδια, διορθώνοντάς τα για στάθμη και βιδώνοντας τους κοχλίες αγκύρωσης. Πρέπει να προσέξουμε το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει περίπου 10 εκ. Ελεύθερου χώρου μεταξύ της βάσης του τοίχου και της μονάδας κλιματικής μονάδας. Οι αποστάσεις πρέπει να σφραγίζονται προσεκτικά. Έχοντας βεβαιωθεί για την αξιοπιστία της στερέωσης αυτής της μονάδας, τα βήματα εγκατάστασης συνεχίζονται, αλλά ήδη μέσα στο δωμάτιο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην αποθηκεύετε σε αγκύλες.

Τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας

Όταν προχωρήσετε στη στερέωση της εξωτερικής μονάδας, πρέπει να βεβαιωθείτε για τη δομική αξιοπιστία και αντοχή του τοίχου. Μεγάλα μοντέλα μπορούν να ζυγίζουν περισσότερο από 50 κιλά, και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη περισσότερο. Οι οικιστικές μονάδες κλιματισμού ζυγίζουν περίπου 15 κιλά και με τη στερέωση τους δεν υπάρχουν προβλήματα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να εξασφαλίσουν ένα περιθώριο ασφαλείας για όλους τους συνδετήρες και τους τοίχους τουλάχιστον 2 φορές.

Συμβουλή! Εάν το σπίτι σας έχει εξωτερική μόνωση, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι βραχίονες δεν είναι σταθεροί σε αυτό, αλλά στον ίδιο το τοίχο.

Τα τελευταία χρόνια, στον τομέα της ιδιωτικής ανάπτυξης, ένα υλικό όπως το αεριωμένο σκυρόδεμα ήταν πολύ δημοφιλές. Με όλες τις θετικές ιδιότητές του, δεν είναι σε θέση να παρέχει επαρκή αντοχή για την εγκατάσταση του κλιματιστικού. Ομοίως, το θέμα είναι με αεριζόμενη πρόσοψη.

Δώστε προσοχή! Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, είναι εξαιρετικά σημαντικό να εξασφαλίσετε ένα οριζόντιο επίπεδο του προϊόντος, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επίπεδο του κτιρίου. Η παραμικρή απόκλιση είναι γεμάτη με λανθασμένη κυκλοφορία του ψυκτικού μέσου.

Συστάσεις:

 • η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού θα πρέπει να διοχετεύεται από τον αέρα από όλες τις πλευρές (εάν είναι δυνατόν).
 • το σώμα είναι καλύτερα τοποθετημένο κάτω από ένα θόλο?
 • οι ενοικιαστές των επάνω ορόφων των πολυκατοικιών μπορούν να τα τοποθετήσουν απευθείας στην οροφή?
 • το μέγιστο μήκος της κύριας γραμμής είναι 15 μέτρα, σε περίπτωση υπέρβασης αυτής της τιμής, οι ψυχρές απώλειες αυξάνονται.

Οι επαγγελματίες δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην κατάλληλη διάταξη αποστράγγισης για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος. Σύμφωνα με τους κανόνες και τους κανονισμούς, αυτός ο σωλήνας πρέπει να συνδεθεί με το σύστημα αποχέτευσης. Αλλά μόνο οι συμπατριώτες μας στη συντριπτική πλειοψηφία το παραμελούν εντελώς μάταια.

Η εξωτερική μονάδα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 10 cm από την επιφάνεια του τοίχου. Απαιτείται η εξασφάλιση υψηλής ποιότητας εκτόξευσης της μονάδας. Αν δεν μπορείτε να το αντέξετε, τότε η συσκευή μπορεί να αποτύχει τελείως. Θυμηθείτε ότι όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας σχετίζονται με υψηλό κίνδυνο για την υγεία, δεδομένου ότι πρόκειται για εργασία σε μεγάλο υψόμετρο.

Στερέωση της εσωτερικής μονάδας

Οι επαγγελματίες απαγορεύουν κατηγορηματικά την τοποθέτηση της εσωτερικής μονάδας πίσω από κουρτίνες, κοντά σε ηλεκτρικές συσκευές, πάνω από την μπαταρία. Η ανεξάρτητη εγκατάσταση του κλιματιστικού στις καθορισμένες θέσεις είναι γεμάτη με την αποτυχία του επεξεργαστή της συσκευής. Αφού προσδιορίσετε τον τόπο, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τον τοίχο για οποιεσδήποτε άλλες λύσεις επικοινωνίας (σωλήνες θέρμανσης, σωλήνες νερού, ηλεκτρική καλωδίωση) χωρίς να αποτύχει.

Η άμεση εγκατάσταση του κλιματιστικού παραθύρου είναι δυνατή μόνο με την παρουσία ενός ελεύθερου χώρου. Πρώτα απ 'όλα, μια μεταλλική πλάκα είναι τοποθετημένη: από το ταβάνι είναι απαραίτητο να υποχωρήσει τουλάχιστον 10 εκατοστά, και από τη βάση του τοίχου περίπου 7 εκ. Οι αποστάσεις σημειώνονται με ένα μολύβι. Για τη στερέωση δημιουργούνται οπές και η πλάκα είναι βιδωμένη με ασφάλεια.

Περαιτέρω εγκατάσταση εγκατάστασης περιλαμβάνει τη στερέωση της εσωτερικής μονάδας σε μια ήδη συνδεδεμένη πλάκα. Στον τοίχο γίνεται μια παράλληλη οπή για την τοποθέτηση του χαλκού, των σωλήνων συμπύκνωσης, των σωλήνων και των ηλεκτρικών καλωδίων. Το τυποποιημένο κιτ για την εγκατάσταση του κλιματιστικού περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα προϊόντα, λύσεις και στοιχεία.

Ηλεκτρική σύνδεση

Η εσωτερική μονάδα λειτουργεί μόνο εάν έχει τη δική της καλωδίωση, η διατομή της οποίας πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 τετραγωνικά μέτρα. mm. Υποχρεωτική απαίτηση - η παρουσία του διακόπτη, ειδικά εάν πρόκειται για την εγκατάσταση βιομηχανικών κλιματιστικών. Η καλωδίωση συνδέεται στην ασπίδα μόνο όταν έχει τοποθετηθεί τελείως: ένα κίτρινο καλώδιο με μια μικρή πράσινη λωρίδα συνδέεται στο μηδενικό καλώδιο.

Δώστε προσοχή! Προκειμένου να προσδιοριστεί η φάση και το μηδέν, ο δείκτης είναι πιο αποτελεσματικός.

Οι κανόνες για την εγκατάσταση του κλιματιστικού συστήματος απαιτούν τη σύνδεση μεμονωμένων μονάδων χρησιμοποιώντας μονωμένα καλώδια πολλαπλών συνδέσεων που προηγουμένως περνούσαν μέσα από μια τρύπα στον τοίχο. Κάθε κλιματική μονάδα συνοδεύεται από μια οδηγία που δείχνει σαφώς το διάγραμμα καλωδίωσης και την ακολουθία καλωδίωσης.

Συστάσεις για την τοποθέτηση σωλήνων

Απαντώντας στο ερώτημα πώς να εγκαταστήσετε σωστά τον κλιματισμό, οι επαγγελματίες αναφέρουν ότι το κλειδί για την επιτυχία ολόκληρης αυτής της εκδήλωσης εξαρτάται από την ποιότητα και την παιδεία της τοποθέτησης των σωλήνων από χαλκό. Κόβονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει ένα μικρό περιθώριο (περίπου 0,8-1 m) για στροφές.

Είναι απλώς αδύνατο να τα λυγίσει, καθώς θα σχηματιστούν χτυπήματα, θα σχηματιστούν ρυτίδες και το μέταλλο θα σπάσει καθόλου.

Δώστε προσοχή! Η εγκατάσταση βιομηχανικών κλιματιστικών, καθώς και οικιακών, περιλαμβάνει τη χρήση ειδικών συσκευών καμπής. Επιτρέπουν τη διατήρηση της δομικής ακεραιότητας των σωλήνων. Για τα κλιματιστικά παραθύρων, αυτό είναι το κλειδί για την αποτελεσματική λειτουργία.

Μόνο αφού αυτός ο σωλήνας μπορεί να καλυφθεί με σωλήνες πολυουρεθάνης, οι οποίοι παίζουν το ρόλο της θερμομόνωσης. Όσο για το παραδοσιακό αφρώδες ελαστικό, είναι εντελώς ακατάλληλο σε αυτό το πλαίσιο, λόγω της μικρής διάρκειας ζωής. Οι φλάντζες για σκάλισμα φοριούνται αποκλειστικά στο γεγονός της μόνωσης των σωλήνων.

Εγκατάσταση των κλιματιστικών διεξάγεται με υποχρεωτική έξαρση, όπου η διαδικασία απαιτεί εξαιρετική ακρίβεια, ώστε να αποκλεισθεί ο κίνδυνος σχηματισμού εγκοπών μικρορωγμές. Ό, τι και αν ήταν, και τα ανταλλακτικά και τα απαραίτητα εργαλεία πρέπει πάντα να είναι κοντά. Στις κύλισης του παξιμαδιού πρέπει να βρίσκεται εύκολα, αλλά η σύσφιξη είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ροπόκλειδο, ισοπέδωση την πιθανότητα εξώθησης μικρών σωματιδίων από την περιοχή της θεραπείας.

Περαιτέρω, αρκεί να στερεωθεί ένας αντίστοιχος αγωγός σε κάθε εξάρτημα. Στο σωλήνα διακλάδωσης αποστραγγίζετε ένα μικρό κομμάτι σωλήνα στην θωρακισμένη θήκη (για τέτοιες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε σωλήνωση θερμοσυρρίκνωσης).

Συμβουλή! Ένα σημαντικό στοιχείο της επιτυχούς εγκατάστασης ενός κλιματιστικού στο σπίτι είναι η ύπαρξη σωλήνα αποστράγγισης που βρίσκεται στη μέγιστη δυνατή απόσταση από τους τοίχους των φερόντων.

Το επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσετε σωλήνες στις τρύπες στον τοίχο και θα πρέπει να τοποθετηθούν όσο το δυνατόν πιο επίπεδες. Στον τοίχο στερεώνονται με ταινίες. Το κλιματιστικό με εγκατάσταση εκτός του σπιτιού πρέπει να είναι εξαιρετικά ασφαλές. Οι μικρές τρύπες γεμίζουν με αφρό στήριξης. Για να ελέγξετε τη στεγανότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαπουνάδα.

Σκουπίστε το σύστημα

Για να εγκαταστήσετε κλιματιστικά, πρέπει να κάνετε κενό στο σύστημα. Ακόμη και αν οι δραστηριότητες εκτελούνται στο σπίτι, αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί, καθώς η υγρασία εκκενώνεται στην εκκένωση, λεπτή σκόνη. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του κλιματιστικού, συνδέσεις, τα σπειρώματα σφραγίζονται, διαφορετικά δεν θα είναι δυνατή η αφαίρεση αέρα από τη μονάδα. Για την εκκένωση του αέρα χρησιμοποιείται αντλία κενού για 20-40 λεπτά.

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του κλιματιστικού, το ψυκτικό μέσο στον κύλινδρο τροφοδοτείται στο σύστημα. Τοποθετείται ένας μικρός προσαρμογέας και στη συνέχεια ένα μανόμετρο. Η πλήρωση της δεξαμενής του κλιματιστικού μηχανήματος πραγματοποιείται ανεξάρτητα με επιτρεπόμενη πίεση και διόρθωση. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο αυτόματος αποζεύκτης ενεργοποιείται και το σύστημα μεταβαίνει σε κατάσταση δοκιμής.

Δώστε προσοχή! Η ομοιόμορφη κυκλοφορία ψυχρού αέρα δείχνει ότι όλα γίνονται σωστά. Η κλιματική μονάδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον επιδιωκόμενο σκοπό της.

Αποτελέσματα

Τώρα ξέρετε πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας. Αυτό το έργο είναι αρκετά εφικτό. Φυσικά, αυτό δεν είναι ένα απλό και εύκολο επάγγελμα. Η βασική σύσταση είναι η αυστηρή τήρηση των οδηγιών και εάν προκύψουν ελαττώματα, πρέπει να εξαλειφθούν έγκαιρα. Σε αυτή την περίπτωση, το κλιματιστικό θα λειτουργήσει αποτελεσματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε το βίντεο κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού από το Α στο Ζ.

Διαστάσεις της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

Καλωσορίζω όλους τους επισκέπτες στην τοποθεσία Κλιματιστικό! Υπάρχουν καταστάσεις που πρέπει να γνωρίζετε

διαστάσεις της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Ένα τέτοιο ερώτημα τίθεται όταν το μπλοκ σχεδιάζεται να βρίσκεται σε περιορισμένο χώρο. Μερικές φορές αυτές οι διαστάσεις παίζουν αποφασιστικό ρόλο στην επιλογή του τύπου κλιματιστικού.

Συμβαίνει ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος στο διατιθέμενο χώρο για την ελεύθερη διάταξη των μπλοκ. Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε άλλη θέση εγκατάστασης ή, για παράδειγμα, να αντικαταστήσετε δύο εξωτερικές μονάδες ανά μία (αυτό θα είναι ήδη ένα σύστημα πολλαπλών χωρισμάτων).

Στο διαδίκτυο για ένα συγκεκριμένο μοντέλο του κλιματιστικού θα βρείτε τα χαρακτηριστικά όπου υποδεικνύονται οι συνολικές διαστάσεις των μονάδων. Αλλά αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμα ένα συγκεκριμένο μοντέλο, τότε πρέπει να γνωρίζετε τουλάχιστον προσεγγιστικές διαστάσεις. Σήμερα θα προσπαθήσουμε να καθορίσουμε τις μέσες διαστάσεις της εξωτερικής μονάδας, καθοδηγούμενες από τα χαρακτηριστικά οικιακά συστήματα τοιχοποιίας.

Σε τι εξαρτώνται οι διαστάσεις της εξωτερικής μονάδας

Οι διαστάσεις του σώματος της μονάδας, φυσικά, καθορίζονται από τις διαστάσεις των συστατικών μερών. Τα μεγαλύτερα μέρη της εξωτερικής μονάδας είναι ένας συμπυκνωτής (ψυγείο) και ένας συμπιεστής. Το μέγεθος των μπλοκ εξαρτάται από την απόδοσή τους. Όσο πιο ισχυρό είναι το κλιματιστικό, τόσο μεγαλύτερες "ικανότητες" και διαστάσεις πρέπει να είναι οι κύριοι κόμβοι του.

Δεν είναι μυστικό ότι τα κλιματιστικά έχουν διαφορετική χωρητικότητα ψύξης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της χωρητικότητας ψύξης και των διαστάσεων της μονάδας (ιδιαίτερα μιας γραμμής). Αλλά όταν συγκρίνετε διαφορετικές μάρκες ή μοντέλα, διαφορετικοί αριθμοί μπορούν να αποδειχθούν!

Φυσικά, όσο ισχυρότερο είναι το κλιματιστικό, τόσο μεγαλύτερα είναι τα μέρη του, τόσο μεγαλύτερες είναι οι διαστάσεις των μονάδων. Αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν «χωρίσματα» με υπερεκτιμημένα χαρακτηριστικά. Για να μειωθεί η τιμή, εισπράττονται από στοιχεία του προϋπολογισμού που δύσκολα μπορούν να παρέχουν την απαιτούμενη χωρητικότητα ψύξης. Συμπεριλαμβανομένων και, για το λόγο αυτό, διαφορετικά εμπορικά σήματα μπορούν να διαφέρουν σημαντικά σε μέγεθος με την ίδια ισχύ.

Διαστάσεις της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

Αν λάβουμε υπόψη την απόδοση μιας διαίρεσης μέχρι 2,7 kW, τότε το ύψος του εξωτερικού συγκροτήματος θα είναι περίπου 42-60 cm. Κατά μέσο όρο, ο αριθμός αυτός θα έχει τιμή περίπου 50 cm. Μπορεί να χρειαστείτε το ύψος του "ποδιού" του βραχίονα - συνήθως 7 cm.

Το πλάτος (χωρίς τους "γερανούς" που προεξέχουν από το σώμα) είναι συνήθως 66-80 εκ. Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία μου, προτείνω να πάρετε την απόσταση 70 cm. Το βάθος των μικρών κλιματιστικών είναι συνήθως 23-30 cm.

Έτσι, έχουμε τις κατά προσέγγιση διαστάσεις του εξωτερικού μπλοκ:

 • ύψος 50 cm.
 • πλάτος 70 εκ. (σημειώστε ότι οι βαλβίδες εξυπηρέτησης "προεξέχουν" πέρα ​​από το σώμα για επιπλέον 6 εκ.).
 • βάθος 27 εκ.

Θα συμπληρώσω αυτά τα στοιχεία με την απόσταση μεταξύ του εξωτερικού μπλοκ και του τοίχου του κτιρίου - κατά μέσο όρο 15 cm. Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την εσοχή, το εξωτερικό μπλοκ θα βρίσκεται σε απόσταση 42 cm από τον τοίχο (επένδυση) του σπιτιού.

Για λόγους σαφήνειας, ας φανταστούμε το μέσο μέγεθος των εξωτερικών μονάδων για οικιακά κλιματιστικά με τη μορφή πίνακα.

Εστιάζοντας σε αυτά τα στοιχεία, μην ξεχνάτε την ποικιλομορφία της τεχνολογίας του κλίματος. Εάν ο χώρος για την εξωτερική μονάδα είναι περιορισμένος, τότε προτού αγοράσετε τη συσκευή, καθορίστε τις διαστάσεις για το συγκεκριμένο μοντέλο του κλιματιστικού.

Μπορείτε να ζητήσετε πρόσθετες ερωτήσεις στα σχόλια!

Οι κύριοι τύποι στηριγμάτων για κλιματισμό

Βάση για τον κλιματισμό: τύποι κατασκευασμένων προϊόντων και ποιες απαιτήσεις πρέπει να πληρούν. Πώς να επιλέξετε μια ποιότητα και φθηνή προσάρτηση για την εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος.

Οι εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών είναι στερεωμένες στις επιφάνειες με αγκύλες

Στερέωση για εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών

Κάθε άτομο προσπαθεί να δημιουργήσει το πιο άνετο μικροκλίμα στο δωμάτιό του. Στη ζέστη του καλοκαιριού, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την καθιέρωση ενός κλιματικού συστήματος. Η αξιόπιστη στερέωση της εξωτερικής μονάδας ενός τέτοιου συστήματος θα βοηθήσει στην παροχή ενός ειδικού βραχίονα για το κλιματιστικό.

Παρά την απλότητα της κατασκευής αυτής της στερέωσης, πρέπει να πληρούνται ορισμένες απαιτήσεις για να εξασφαλίζεται η αξιοπιστία και η ευκολία στερέωσης της εξωτερικής μονάδας του συστήματος πάνω σε αυτό. Επί του παρόντος, έχουν δημιουργηθεί διάφοροι τύποι αγκυλών, που διαφέρουν μεταξύ τους όχι μόνο στην τιμή αλλά και στον τρόπο με τον οποίο εγκαθιστούν κλιματιστικά.

Οι κύριοι τύποι εξαρτημάτων για εξωτερική μονάδα κλιματισμού

Οι βραχίονες για κλιματιστικά, που μπορούν να αγοραστούν στην αποθήκη του κλιματικού εξοπλισμού, παράγονται σε τρεις βασικές τροποποιήσεις:

 • Με τη μορφή συγκολλημένων χαλύβδινων γωνιών. Αυτός ο τύπος στερέωσης για κλιματισμό είναι χαμηλή τιμή. Ωστόσο, η αξιοπιστία των είναι μικρή, δεδομένου ότι διάβρωση μπορεί να καταστρέψει το μέταλλο στην κόλληση περιοχές εκτελούν και χωρίς πρόσθετα ενισχυτικά ελάσματα μπορεί να οδηγήσει σε συστροφή κάτω από το βάρος του μετάλλου μπλοκ.
 • Με τη μορφή γωνιών, που συνδέονται με μπουλόνια.
 • Ως καθολική σχεδίαση για κάθε τύπο μονάδας, εξοπλισμένο με οριζόντιο ράφι, χάρη στην οποία επιτυγχάνεται μια ενισχυμένη επιλογή τοποθέτησης. Αυτός είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος να τοποθετηθεί μια εξωτερική μονάδα στον τοίχο, αλλά και ο πιο ακριβός.

Κάθε βραχίονας κάτω από το κλιματιστικό θα πρέπει να παρέχει μια αξιόπιστη στερέωση του μπλοκ στον τοίχο της κατασκευής, γι 'αυτό πρέπει να πληρούν ορισμένες απαιτήσεις για την τοποθέτηση των διαχωρισμένων συστημάτων.

Μονάδα A / C τοποθετημένη στον τοίχο

Απαιτήσεις για στερέωση

Ο βραχίονας του συμπιεστή του κλιματιστικού (στο κατάστημα είναι δυνατόν να συναντηθεί και μια τέτοια ονομασία στερέωσης για το εξωτερικό μπλοκ ενός κλιματικού συστήματος) θα πρέπει να έχει τα ακόλουθα λειτουργικά χαρακτηριστικά:

 1. Η αντιδιαβρωτική επικάλυψή του θα πρέπει να είναι πολύ υψηλής ποιότητας και σταθερή όχι μόνο στην επίδραση του επιθετικού εξωτερικού περιβάλλοντος, αλλά και στα μηχανικά φορτία. Μόνο έτσι ώστε ο βραχίονας κάτω από το κλιματιστικό θα προστατεύεται αξιόπιστα από την καταστροφή.
 2. Το πάχος του μετάλλου, από το οποίο γίνεται η στερέωση, πρέπει να αντιστοιχεί στο βάρος του τεμαχίου, το οποίο θα πρέπει να αντέχει κατά τη λειτουργία.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να συμμορφωθείτε με μια σειρά απαιτήσεων, όταν το στήριγμα κάτω από το κλιματιστικό θα τοποθετηθεί στην επιφάνεια του τοίχου:

 1. Σε κάθε περίπτωση είναι αδύνατο να τρυπάνι επιπλέον οπές στα υποστηρίγματα για κλιματιστικό, καθώς μπορεί να βλάψει το ανθεκτικό στη διάβρωση επιμετάλλωση πάνω τους, η οποία θα οδηγήσει σε διάβρωση του μετάλλου και περαιτέρω καταστροφή του.
 2. Η στερέωση με την οποία στερεώνεται ο βραχίονας κάτω από το κλιματιστικό στον τοίχο πρέπει να είναι όχι μόνο υψηλής ποιότητας αλλά και του βάρους της εγκατεστημένης μονάδας.
 • Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, είναι απαραίτητο να επιλέξετε το σωστό βραχίονα για το κλιματιστικό κατά την αγορά στο κατάστημα.
 • Η τοποθέτηση των εξαρτημάτων και η τοποθέτηση μιας εξωτερικής μονάδας του κλιματικού συστήματος πάνω τους πρέπει να γίνεται από έναν ειδικό του κέντρου εξυπηρέτησης, ακολουθώντας αυστηρά το προηγουμένως σχεδιασμένο και εγκεκριμένο σχέδιο.

Πώς να επιλέξετε το σωστό βραχίονα

 1. Με την αγορά στο κλιματιστικό καταστήματα κάτοχο, δεν είναι τεμπέλης για να ζητήσει από τον πωλητή αν τα εμπορεύματα πιστοποιηθεί. Αν το πιστοποιητικό δεν είναι διαθέσιμο, είναι καλύτερα να εγκαταλείψει την αγορά των εν λόγω στερέωσης, γιατί δεν αγοράζετε ένα πιστοποιημένο βραχίονα του συμπιεστή για τον κλιματισμό, δεν θα είναι σε θέση να διασφαλίσει την αξιοπιστία της μονάδας σταθερό στον τοίχο, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πτώση της.
 2. Επιλέξτε αυτές τις βάσεις που έχουν σχεδιαστεί για το επιθυμητό μέγεθος και το βάρος της μονάδας διαχωρισμένου συστήματος. Είναι καλύτερο αν το μέγιστο επιτρεπτό στατικό φορτίο στο οποίο σχεδιάζεται ο βραχίονας για το κλιματιστικό θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που χρειάζεστε.
 3. Μεταξύ αρκετών προϊόντων του ιδίου είδους, επιλέξτε το ένα με την καλύτερη σχέση τιμής-ποιότητας. Εδώ μπορείτε να βασιστείτε στη συμβουλή του πωλητή-συμβούλου, ο οποίος γνωρίζει ακριβώς ποια γραμμή από το κλιματιστικό είναι προτιμότερο να επιλέξει.
 4. Ακολουθήστε τον κανόνα, τόσο απλούστερο είναι το σχήμα του προϊόντος, τόσο το καλύτερο.

Εάν ασχολείστε επαγγελματικά με την εγκατάσταση κλιματικών συστημάτων, τότε είναι πιο κερδοφόρο για εσάς να αγοράσετε χύμα αγκύλες για κλιματιστικά. Σε αυτή την περίπτωση, θα λάβετε όχι μόνο χαμηλότερη τιμή για το προϊόν, αλλά θα είστε σίγουροι για την ποιότητά του, καθώς κάθε παρτίδα χονδρικής πώλησης συνοδεύεται από τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Έτσι, με την αγορά ενός ποιοτικού βραχίονα για τον καθορισμό του κλιματιστικού, θα προστατεύσετε τον εαυτό σας από δυσάρεστες εκπλήξεις, συνοδευόμενες από θόρυβο από κραδασμούς ή από πτώση της μονάδας χωρισμένου συστήματος. Μην αγοράζετε ένα βραχίονα για κλιματισμό από αμφιλεγόμενους προμηθευτές που μπαίνουν στον πειρασμό από μια χαμηλή τιμή. Θυμηθείτε ότι ο κακοποιός πληρώνει δύο φορές!

Σύγκριση των στηριγμάτων για την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Κατά την επιλογή ενός κλιματιστικού, οι περισσότεροι καταναλωτές εξετάζουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, καθώς και την εργονομία. Σε αυτή την περίπτωση, λίγοι άνθρωποι ρωτούν για την εγκατάσταση, ειδικά την εξωτερική μονάδα, η οποία οδηγεί στην απορρόφηση του επεξεργασμένου αέρα. Μπορεί επίσης να περάσει ένας σωλήνας για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος. Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να δώσετε προσοχή στα στηρίγματα - τις συσκευές για τη στερέωση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Από πολλές απόψεις εξαρτάται από αυτά την αντοχή και την απόδοση του συνόλου του εξοπλισμού, καθώς και την αποστράγγιση του συμπυκνώματος στο δρόμο. Σε αυτό το υλικό θα ληφθούν υπόψη οι αποχρώσεις της επιλογής των στηριγμάτων για την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, καθώς και τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασής τους και οι βασικοί κανόνες λειτουργίας.

Γιατί τα κλιματιστικά χρειάζονται αγκύλες;

Ένας από τους τύπους βραχιόνων για τη στερέωση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

Δεδομένου ότι το split σύστημα εξακολουθεί να είναι η πιο δημοφιλής συσκευή για την ψύξη του αέρα στο διαμέρισμα, ο αριθμός των κατασκευαστών και οι τύποι του εξοπλισμού είναι skyrocketing. Για συμβατικά συστήματα δαπέδων, δεν απαιτούνται συνδετήρες, αλλά μπορούν να χωρέσουν πολύ χώρο στο δωμάτιο. Για το λόγο αυτό, οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν τοίχου-κλιματιστικά ή τι κρέμονται κάτω από το ανώτατο όριο.

Τα συμβατικά κλιματιστικά αποτελούνται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Μια εσωτερική μονάδα που αναλαμβάνει όλη την εξάτμιση και παρέχει τον ψυχρό αέρα μέσα στο δωμάτιο.
 • Εξωτερικό μπλοκ. Έχει σχεδιαστεί για να αντλεί αέρα μέσα στο κλιματιστικό και είναι εγκατεστημένο χρησιμοποιώντας βραχίονες στην πρόσοψη του κτιρίου.
 • Freon αυτοκινητόδρομο, το οποίο συνδυάζει και τα δύο μπλοκ

Η εσωτερική μονάδα έχει τη δική της πλάκα στερέωσης, η οποία έρχεται με τη συσκευή, έτσι με τη στερέωση της στον τοίχο δεν προκύπτουν προβλήματα. Ωστόσο, η εξωτερική μονάδα δεν διαθέτει συνδετήρες, επομένως απαιτείται εξωτερικός βραχίονας για τη στερέωση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού.

Οι βασικές απαιτήσεις για τις βραχίονες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού:

 • Ο βραχίονας πρέπει να είναι ισχυρός, αλλά όχι βαρύς, και να αντέχει το βάρος της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Και επίσης θα πρέπει να ταιριάζει με τη διάμετρο των τρυπών.
 • Ανάλογα με το βάρος του εξοπλισμού, οι βραχίονες πρέπει να έχουν επαρκές περιθώριο ασφαλείας. Το ελάχιστο επιτρεπόμενο ποσοστό είναι το διπλάσιο του βάρους της ίδιας της εξωτερικής μονάδας.
 • Γνωρίστε τις απαιτήσεις της GOST για την τεχνολογία του κλίματος. Το υλικό πρέπει να αντέχει σε οποιοδήποτε καθεστώς θερμοκρασίας και να έχει αντιδιαβρωτική και αντιοξειδωτική επικάλυψη.

Εξωτερική μονάδα, στερεωμένη σε ορθογώνια παρένθεση

Πρόσφατα, ένας αυξανόμενος αριθμός κατασκευαστών κατέφυγε στην κατασκευή αγκιστριών από ανοξείδωτο χάλυβα, λόγω της ευαισθησίας του μετάλλου στη διάβρωση από την είσοδο του νερού στην επιφάνεια.

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι στηριγμάτων που χρησιμοποιούνται στην εγκατάσταση των κλιματιστικών

Οι εταιρείες που εμπλέκονται στην εφαρμογή των συμβάσεων για την εγκατάσταση των κλιματιστικών χρησιμοποιούν παρενθέσεις πολλών τύπων. Μεταξύ αυτών είναι τα εξής:

 • Στερεώσεις σε ορθή γωνία, κατασκευασμένες από συγκολλημένες ορθογώνιες μεταλλικές γωνίες πάχους 2-2,5 mm
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Ορθογώνια στηρίγματα

Οι βραχίονες αυτού του τύπου χαρακτηρίζονται από την απλότητα κατασκευής τους, επειδή είναι φθηνότερες από τους παχύτερους και ισχυρότερους αδελφούς τους. Ωστόσο, αυτός ο τύπος συνδετήρων δεν είναι αρκετά αξιόπιστος και κατάλληλος για μακροχρόνια λειτουργία, καθώς έχει ένα μάλλον μικρό περιθώριο ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια της δόνησης, βιώνει ένα βαρύ φορτίο, το οποίο μπορεί να βλάψει την προστατευτική ραφή. Όταν η αντιδιαβρωτική επικάλυψη αρχίζει να διασκορπίζεται, οι βραχίονες θα γίνουν ευάλωτοι στις βλαβερές επιδράσεις του νερού και άλλων σωματιδίων που θα μπορούσαν να διαταράξουν την ακεραιότητα της μεταλλικής δομής.

 • Μεταλλικά συνδετικά σχήματος U συνδεδεμένα μεταξύ τους. Όπως και το προηγούμενο δείγμα, έχουν ορθή γωνία 90 μοίρες. Το πάχος του υλικού είναι 2-2,5 χιλιοστά και στερεώνεται με ειδικές βίδες.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Σφιγκτήρες σε σχήμα U που συνδέονται με μπουλόνια

Αυτός ο σχεδιασμός είναι ακριβότερος από τους συμβατικούς ορθογώνιους βραχίονες, αλλά είναι πιο αξιόπιστος. Ο κραδασμός εκτείνεται μόνο στο στοιχείο σύνδεσης, ενώ το φορτίο στα υπόλοιπα τμήματα της δομής παραμένει ελάχιστο. Ταυτόχρονα, οι βίδες με ψευδάργυρο δεν υπόκεινται σε διάβρωση και οξείδωση. Το κάλυμμα των στηριγμάτων αντιστέκεται αξιόπιστα στις επιβλαβείς επιδράσεις της υγρασίας και άλλων ατμοσφαιρικών σωματιδίων.

 • Μεταλλική κατασκευή σχήματος U με επιμηκυμένο σώμα, ασφαλισμένη από κάτω από ένα πρόσθετο τμήμα του καναλιού. Το πάχος του μεταλλικού στοιχείου είναι 2 χιλιοστά.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Ενισχυμένη κατασκευή σχήματος U

Στην εμφάνιση, αυτή η κατασκευή φαίνεται το πιο αξιόπιστο από όλα. Παρά το μικρό πάχος των μεταλλικών στοιχείων, τα σχέδια αντιστέκονται στα μπλοκ σχεδόν κάθε βάρους. Δεν παραμορφώνονται με σταθερούς κραδασμούς, γεγονός που εγγυάται μεγάλη διάρκεια ζωής των στηριγμάτων. Η επίστρωση προστατεύει αξιόπιστα τη δομή από αρνητικές ατμοσφαιρικές επιδράσεις, εμποδίζοντας παραμορφώσεις, διάβρωση και οξείδωση στο μέταλλο.

 • Ορθογώνια κατασκευή δύο ευθύγραμμων μεταλλικών γωνιών πάχους 2-2,5 mm
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Δομές σχήματος U, στερεωμένες με ράβδο

Αυτός ο τύπος βραχίονα αντιγράφει σχεδόν πλήρως το πρώτο δείγμα. Η διαφορά μεταξύ τους είναι ότι εδώ και τα δύο γωνίες στερεώνονται μεταξύ τους με τη σύνδεση μίας μεταλλικής ταινίας, η οποία ενισχύει σημαντικά τους βραχίονες, επιτρέποντάς τους να αντέχουν το μπλοκ των σχεδόν οποιοδήποτε βάρος. Όλα τα στοιχεία συνδέονται μεταξύ τους με μπουλόνια. Planck διευκολύνει το φορτίο στο συνδετήρες, και επίστρωση αποτρέπει αξιόπιστα διάβρωση και οξείδωση διεργασίες λόγω των αρνητικών επιπτώσεων της υγρασίας και καθίζηση. Η ταινία σύνδεσης απλοποιεί σημαντικά την εγκατάσταση των στηριγμάτων.

Σχέδιο συσκευής στερέωσης

Όλα τα παραπάνω δείγματα είναι κατάλληλα για την εγκατάσταση σχεδόν κάθε εξωτερικής μονάδας. Το μέγεθος των στηριγμάτων για κλιματιστικά είναι παραδοσιακά μήκους περίπου 40 εκατοστών για κάθετα τμήματα στερέωσης.

Πώς να επιλέξετε το βραχίονα για κλιματιστικά;

Για να επιλέξετε το στήριγμα για την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, θα πρέπει να πλησιάσετε την πιο υπεύθυνη. Πρώτα από όλα, βεβαιωθείτε ότι η ικανότητα φόρτισης του βραχίονα είναι διπλάσια από το βάρος της εξωτερικής μονάδας. Αυτό είναι απαραίτητο, επειδή ο πάγος, καλύπτοντας περιοδικά το μπλοκ, αυξάνει σημαντικά το βάρος του εξοπλισμού.

Οι οπές στους συνδετήρες πρέπει να αντιστοιχούν σε βίδες και άλλες διατάξεις για τη στερέωση των στηριγμάτων. Απόλυτα δεν συνιστάται για τη διάνοιξη πρόσθετων οπών καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα προστατευτικά συστατικά στρώμα, και να μειώσει ικανότητα μεταφοράς φορτίου τους, η οποία θα επιταχύνουν τις διαδικασίες διάβρωσης και οξείδωσης σε μια δυσμενή επίδραση της υγρασίας και καθίζηση. Αλλά επίσης είναι γεμάτη με μια λοξή ή κατάρρευση ολόκληρης της δομής κάτω από το βάρος της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού.

Και προσέξτε επίσης την επίστρωση αντιδιαβρωτικής επίστρωσης. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται αν και σμάλτο και αξιόπιστα προστατεύει το μέταλλο από την αρνητική επίδραση της υγρασίας και καθίζηση, το χρόνο ή το ήμισυ χάνει τις ιδιότητές του, η οποία μπορεί να συμβάλει στην παραμόρφωση και διάβρωση της μεταλλικής δομής. Πιο αξιόπιστη είναι η επικάλυψη πολυμερούς: διεισδύει πιο βαθιά μέσα στο υλικό και προστατεύει καλύτερα το μέταλλο από τη διάβρωση.

Μεταξύ όλων των αντιδιαβρωτικών παραγόντων, ο καλύτερος είναι ο γαλβανισμός μετάλλων. Οι ειδικοί εγγυώνται ότι οι γαλβανισμένες αγκύλες θα διαρκέσουν τουλάχιστον δέκα χρόνια. Περίπου ο ίδιος αριθμός μπορεί να εξυπηρετηθεί από το ίδιο το διαχωριστικό σύστημα.

Πρακτικές συμβουλές για την επιλογή παρενθέσεων

Πάνω από αυτά αναλύσαμε τι είδους παρένθεση υπάρχουν και ποια είναι τα κύρια πλεονεκτήματά τους. Για να αγοράσετε ένα ποιοτικό βραχίονα και να μην χάσετε με την επιλογή, πολλές πρακτικές συμβουλές θα σας βοηθήσουν:

 • Όταν αγοράζετε παρενθέσεις μόνοι σας, μην ξεχάσετε να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν είναι πιστοποιημένο. Σύμφωνα με το νόμο, ο πωλητής πρέπει να παράσχει τα σχετικά έγγραφα. Εάν τα εμπορεύματα δεν είναι πιστοποιημένα, είναι προτιμότερο να μην το αποκτήσετε - υπάρχει πιθανότητα πλαστογραφίας ή κακής ποιότητας επεξεργασίας. Σε αυτή την περίπτωση, η αξιοπιστία της στερέωσης μειώνεται σημαντικά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση του ίδιου του σχεδίου και της εξωτερικής μονάδας που είναι εγκατεστημένη σε αυτό
 • Οι σύνδεσμοι πρέπει να αντιστοιχούν στο μήκος και το πλάτος της μονάδας που πρόκειται να εγκατασταθεί. Το μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο πρέπει να είναι το διπλάσιο της μάζας του ίδιου του συγκροτήματος, το οποίο θα προστατεύει τους βραχίονες από την κατάρρευση κατά τη διάρκεια του σχηματισμού πάγου στο ίδιο το μπλοκ
 • Μεταξύ όλων των ίδιων προϊόντων, να καθοδηγείται από μια ισοτιμία της τιμής και της ποιότητας. Εάν η μονάδα είναι αρκετά φωτεινή και η στάθμη των κραδασμών είναι χαμηλή, τότε οι συνήθεις ορθογώνιες αγκύλες θα λειτουργούν για εσάς. Για βαρύτερα μπλοκ, είναι χρήσιμη μια ενισχυμένη δομή σχήματος Β. Εδώ μπορείτε να βοηθήσετε τον πωλητή-σύμβουλο, ο οποίος θα σας πει ποιος τύπος παρενθέσεων είναι πιο κατάλληλος για το κλιματιστικό σας
 • Όσο πιο απλό είναι το προϊόν, τόσο πιο εύκολο είναι να εγκατασταθεί και τόσο ισχυρότερο είναι. Εάν εγκαταστήσετε τον βραχίονα μόνοι σας, τότε θα χρειαστείτε ένα ορθογώνιο βραχίονα, τα τμήματα του οποίου είναι στερεωμένα από μια μεταλλική ράβδο. Αυτές οι αγκύλες είναι οι πλέον κατάλληλες για όσους θέτουν μόνο τους βραχίονες

Έτσι, σχεδόν οποιοδήποτε βραχίονα είναι κατάλληλο για μια εξωτερική μονάδα. Όσο υψηλότερη είναι η επιτρεπτή στάθμη φορτίου, τόσο πιο αξιόπιστη είναι η σχεδίαση. Με την κατάλληλη χρήση, οι σύνδεσμοι θα σας κρατήσουν τουλάχιστον δέκα χρόνια, ο οποίος είναι συγκρίσιμος με τη ζωή των ίδιων των διαχωρισμένων συστημάτων.

Στηρίγματα για κλιματιστικά

Στήριγμα αριθ. 1

Χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας διαχωρισμένων συστημάτων στην πρόσοψη των κτιρίων.

Όριο φορτίου: έως 250 kg
Συνιστώμενο φορτίο: έως 50 kg

Συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις των κανονιστικών εγγράφων: TU 5260-002-45760441-03.

Όγκος 2

Χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας διαχωρισμένων συστημάτων στην πρόσοψη των κτιρίων.

Όριο φορτίου: έως 350 kg
Συνιστώμενο φορτίο: έως 80 kg

Συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις των κανονιστικών εγγράφων: TU 5260-002-45760441-03.

Αριθμός βραχίονα *

Χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας διαχωρισμένων συστημάτων στην πρόσοψη των κτιρίων.

Όριο φορτίου: έως 350 kg
Συνιστώμενο φορτίο: έως 80 kg

Συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις των κανονιστικών εγγράφων: TU 5260-002-45760441-03.

Όγκος 3

Χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας διαχωρισμένων συστημάτων στην πρόσοψη των κτιρίων.

Όριο φορτίου: έως 650 kg
Συνιστώμενο φορτίο: έως 180 kg

Συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις των κανονιστικών εγγράφων: TU 5260-002-45760441-03.

Όγκος αρ. 4

Χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας διαχωρισμένων συστημάτων στην πρόσοψη των κτιρίων.

Όριο φορτίου: έως 730 kg
Συνιστώμενο φορτίο: έως 180 kg

Συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις των κανονιστικών εγγράφων: TU 5260-002-45760441-03.

Στήριγμα αρ. 5

Χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας διαχωρισμένων συστημάτων στην πρόσοψη των κτιρίων.

Όριο φορτίου: έως 730 kg
Συνιστώμενο φορτίο: έως 180 kg

Συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις των κανονιστικών εγγράφων: TU 5260-002-45760441-03.

Βάση (γενική)

Χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας διαχωρισμένων συστημάτων στην οροφή των κτιρίων.

Συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις των κανονιστικών εγγράφων: TU 5260-002-45760441-03.

Κατηγορίες καταστημάτων

Εξωτερική εγκατάσταση

Εκθεσιακός χώρος κλιματικού εξοπλισμού. Ο εκθεσιακός χώρος παρουσιάζει τον εξοπλισμό παγκόσμιων κατασκευαστών που έχουν επιλεγεί για ποιότητα για πολλά χρόνια εργασίας της εταιρείας μας. Minibox, Systemair, Tion, Lufberg, Electrolux, Mitsubishi, Marley και άλλους κατασκευαστές.

5 φίλτρα Χαμηλή στάθμη θορύβουΜετά εγκατάσταση κοντά στο παράθυροΗ χαμηλή κατανάλωση ενέργειαςΑυτόματη αυτοματοποίηση

Η χωρητικότητα των μονάδων κυμαίνεται από 300 m3 / h έως 2000 m3 / h. Φωτοκαταλυτικό φίλτρο με γέμισμα άνθρακα.

Όλα σε ένα μπουκάλι. Προσιτή τιμή. Αξιοπρεπής ποιότητα. Διαθέσιμο.

Στηρίγματα για κλιματιστικά

Επιλέγοντας τον κλιματικό εξοπλισμό, οι καταναλωτές σκέφτονται να αναλύουν την απόδοση, τη λειτουργικότητα, το σχεδιασμό, το επίπεδο θορύβου του κλιματιστικού. Αλλά ουσιαστικά κανείς δεν σκέφτεται τι θα χρειαστούν αγκύλες για κλιματιστικά. Εν τω μεταξύ, αυτά τα μέρη έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη χρηστικότητα και την αντοχή του εξοπλισμού.

Ποιες είναι οι παρενθέσεις;

Η διάταξη των κλιματιστικών μηχανημάτων έχει ένα κοινό σχέδιο, ανεξάρτητα από την ικανότητα και την πολυπλοκότητα του συστήματος:

 • Μια εσωτερική μονάδα ή μονάδες που ψύχουν τον εσωτερικό αέρα
 • Μια εξωτερική μονάδα τοποθετημένη στην πρόσοψη ή στην οροφή ενός κτιρίου που πραγματοποιεί ανταλλαγή θερμότητας
 • Οι σωληνώσεις ψυκτικού μέσου και η διαδρομή αποστράγγισης που συνδέει τα παραπάνω στοιχεία

Χρησιμοποιείται εξωτερικός βραχίονας για τη στερέωση της εξωτερικής μονάδας στον τοίχο. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η μονάδα συμπυκνωτή είναι το πιο σημαντικό και ακριβό μέρος του συστήματος και πρέπει τουλάχιστον να είναι σταθερά στερεωμένη για να αποφευχθεί η τυχαία πτώση του.

Παράλληλα, οι κατασκευαστές τεχνολογίας κλιματισμού δεν ολοκληρώνουν τα προϊόντα τους με στοιχεία εξωτερικής στερέωσης μονάδων συμπιεστών - αυτό είναι το καθήκον των αγοραστών.

Ποιες απαιτήσεις πρέπει να έχουν οι βραχίονες για κλιματιστικά

Κατά κανόνα, ο ιδιοκτήτης του κλιματιστικού "ξεχνά" για την παρουσία μιας εξωτερικής μονάδας, αν δεν προκαλεί πρόβλημα. Λίγοι, οι οποίοι τείνουν να ελέγχουν τακτικά αν είναι ακόμα σταθερά στερεωμένοι - κολλάει και εντάξει. Επομένως, το καθήκον των συνδετήρων δεν είναι να βγουν εκτός λειτουργίας καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής τους.

Το βραχίονα για κλιματιστικά πρέπει:

 • Να είναι ελαφρύ και ανθεκτικό
 • Προσέγγιση της διαμόρφωσης των ονομαστικών οπών σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο της μονάδας συμπυκνωτή
 • Αποτελείται από μέταλλο που έχει αντιδιαβρωτικές ιδιότητες ή επαρκή προστασία
 • Να έχετε ένα ελάχιστο διπλάσιο περιθώριο ασφαλείας σε σχέση με το βάρος του εξοπλισμού που έχει τοποθετηθεί σε αυτό
 • Να πληροί τα πρότυπα και τους κανονισμούς που απαιτούνται για τη λειτουργία της κλιματικής τεχνολογίας

Κατά την εγκατάσταση είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ποιοτικά και ανάλογα με το υλικό μεγέθους, και μετά την εγκατάσταση για να ελέγξετε την αξιοπιστία της στερέωσης.

Τύποι στηριγμάτων για κλιματιστικά

Υπάρχουν διάφοροι τύποι προτύπων συνδετήρων, οι οποίοι διαφέρουν ανάλογα με την αρχή της κατασκευής, τον βαθμό προστασίας και την τιμή.

 1. Συγκολλημένη κατασκευή γωνιών

Αποτελείται από μεταλλικές γωνίες πάχους από 2 mm έως 2,5 mm, συγκολλημένες σε ορθές γωνίες. Αυτός είναι ο πιο απλός και φθηνότερος τύπος παρενθέσεων, αλλά όχι ο πιο αξιόπιστος. Η συγκολλημένη ραφή είναι ένας "αδύναμος κρίκος". Η διάβρωση ξεκινά με αυτό

 1. Συγκολλημένη κατασκευή προφίλ σχήματος U με επιπλέον νευρώσεις ενίσχυσης

Το τμήμα του καναλιού, συγκολλημένο στην ορθογώνια σύνδεση από κάτω, καθιστά το σχέδιο πιο σταθερό

 1. Βιδωτή δομή προφίλ σχήματος υ

Με το ίδιο πάχος μεταλλικών στοιχείων, οι βραχίονες είναι πιο αξιόπιστοι από τους συγκολλημένους, καθώς οι κεφαλές των κοχλιών συναρμολόγησης έχουν γαλβανισμένες κεφαλές ανθεκτικές στη διάβρωση.

 1. Ενισχυμένη βιδωτή δομή από προφίλ σχήματος U

Επιπλέον ενισχυμένο με μια οριζόντια ράβδο που διευκολύνει την εγκατάσταση

Αυτά τα προϊόντα χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας στην οροφή του κτιρίου.

Από την καθοδήγηση, επιλέγοντας αγκύλες για κλιματιστικά

 • Καταρχήν, ελέγξτε τη συμμόρφωση με τις διαστάσεις και το βαθμό επιτρεπόμενου φορτίου. Θα πρέπει να είναι ίσο με το βάρος του εξωτερικού μπλοκ συν 100% σε περίπτωση πιθανού πάγου
 • Η θέση των τυποποιημένων οπών του βραχίονα πρέπει να ταιριάζει ακριβώς με τους συνδετήρες της μονάδας. Μην τρυπάτε επιπλέον τρύπες! Αυτό μπορεί να αποδυναμώσει τον σχεδιασμό και να οδηγήσει σε πρόωρη καταστροφή του
 • Προσέξτε την ποιότητα της επίστρωσης κατά της διάβρωσης. Το επίστρωμα σμάλτου μπορεί να αντέξει ενάμισι χρόνο. Επίστρωση σκόνης πολυμερούς - δύο φορές - τρεις φορές περισσότερο. Η πιο αξιόπιστη προστασία είναι ο γαλβανισμός.

Και το τελευταίο - ελέγξτε τα πιστοποιητικά συμμόρφωσης των προϊόντων με τις δηλωμένες παραμέτρους από τον πωλητή. Εάν δεν είναι, είναι προτιμότερο να μην αγοράσετε.

Στηρίγματα για κλιματιστικά

Η εγκατάσταση του διαχωρισμένου συστήματος περιλαμβάνει την τοποθέτηση της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας στους τοίχους του χώρου ή του κτιρίου.

Οι τυπικοί βραχίονες για συστήματα διαχωρισμού αποτελούν μέρος του κιτ τοποθέτησης και είναι σχεδιασμένοι για κανονικές συνθήκες εγκατάστασης.

Οι εξωτερικές και οι εσωτερικές μονάδες του κλιματιστικού διαφέρουν σημαντικά ως προς το μέγεθος και το βάρος, επομένως χρησιμοποιούνται διαφορετικοί βραχίονες για τη συναρμολόγησή τους.

Στηρίγματα για την εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος

Ο βραχίονας για το σύστημα διάσχισης είναι μια μεταλλική πλάκα με σφραγίδες με οπές για αερισμό, τοποθέτηση στον τοίχο και αγκύρωση της εσωτερικής μονάδας.

Το βάρος της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος είναι σχετικά μικρό, επομένως το μεταλλικό πάχος αυτού του βραχίονα δεν υπερβαίνει το 1 mm.

Οι βασικές απαιτήσεις για την τοποθέτηση του βραχίονα είναι η αυστηρή τήρηση της οριζόντιας και η ισχυρή πρόσφυση στον τοίχο.

Η πρώτη προϋπόθεση είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος αποστράγγισης, ενώ η δεύτερη για την πρόληψη των κραδασμών όταν λειτουργεί η εσωτερική μονάδα.

Ο έλεγχος οριζόντιας συμπεριφοράς πραγματοποιείται με τη χρήση ενός μεγάλου μήκους (από 1 μέτρο) και για την πρόληψη των κραδασμών μπορεί να χρειαστεί μια πρόσθετη εγκατάσταση παρεμβυσμάτων για την απορρόφηση κραδασμών.

Βάση για εξωτερική μονάδα κλιματισμού

Το βάρος της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού αρχίζει από 25-30 κιλά και μπορεί να φθάσει 130 κιλά ή περισσότερο. Η τιμή του βάρους εξαρτάται από την ισχύ του κλιματιστικού, που αντιστοιχεί στις διαστάσεις του συμπυκνωτή, το μέγεθος του συμπιεστή και τον αριθμό των ανεμιστήρων για το φούσκωμα της εξωτερικής μονάδας.

Ως εκ τούτου, οι βραχίονες για το διαχωριστικό σύστημα, που έχουν σχεδιαστεί για να ασφαλίζουν την εξωτερική μονάδα, πρέπει να αντέχουν σε σημαντικό βάρος και να αντέχουν στους κραδασμούς που δημιουργεί η μονάδα λειτουργίας.

Τα τυπικά στηρίγματα προβλέπουν την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας στον τοίχο. Ανάλογα με το υλικό των τοίχων, ο ίδιος ο βραχίονας συνδέεται με πείρους ή άγκυρες, ο αριθμός των οποίων καθορίζεται από το βάρος της εξωτερικής μονάδας. Αυτά τα στηρίγματα είναι κατασκευασμένα από μακρά προϊόντα (γωνία) με πάχος 2 mm.

Η βασική απαίτηση για την τοποθέτηση των στηριγμάτων είναι η αντοχή της στερέωσης στον τοίχο για την παροχή απόσβεσης κραδασμών, για την οποία είναι δυνατή η χρήση πρόσθετων παρεμβυσμάτων από καουτσούκ και άλλα ελαστικά υλικά. Εάν το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο στο εξωτερικό των μπαλκονιών και των λότζιών, οι αγκύλες του διαχωριστικού συστήματος κατασκευάζονται ξεχωριστά, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά σχεδίασης του μπαλκονιού ή της περίφραξης.

Αυτοί οι φράχτες μπορούν να είναι κατασκευασμένοι από μέταλλο, τούβλο ή σκυρόδεμα, η αντοχή και η ακαμψία τους είναι χαμηλότερες από εκείνες του τοίχου του κτιρίου, γεγονός που εξηγεί την ατομική προσέγγιση αυτών των αγκυλών. Συχνά θα πρέπει να τα κάνετε απευθείας στη θέση τους, οπότε το κόστος των στηριγμάτων για τοποθέτηση στο μπαλκόνι ή στην πλατφόρμα είναι σημαντικά υψηλότερο από αυτό των τυποποιημένων προϊόντων.

Στηρίγματα για κλιματισμό

Στοιχεία επικοινωνίας

Αγοράστε αγκύλες για τον κλιματισμό από τον κατασκευαστή

Ένα άνετο μικροκλίμα στο σπίτι είναι η φιλοδοξία κάθε ανθρώπου. Για να δημιουργήσετε ένα ευχάριστο περιβάλλον κατά τη θερινή θερμότητα, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε κλιματισμό. Τα οικιακά κλιματιστικά είναι split συστήματα, τα οποία αποτελούνται από εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες. Η ασφαλής τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας παρέχει το στήριγμα. Πρέπει να πληροί τις απαιτήσεις για αξιοπιστία, καθώς και την ευκολία στερέωσης.

Οι βραχίονες είναι σχεδιασμένοι για να συνδέονται στον τοίχο της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας μέταλλο και βαμμένα με βαφή σε σκόνη για υπαίθρια έργα, χρώματος λευκού, RAL 9016.

Ανεξάρτητα από τον τύπο, ο βραχίονας είναι υποχρεωμένος να εξασφαλίζει μια αξιόπιστη στερέωση του συγκροτήματος στην πρόσοψη του κτιρίου. Για τους λόγους αυτούς, κάθε συνδετήρας που κατασκευάζεται από την εταιρεία μας έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά απόδοσης:

 • Μια υψηλής ποιότητας και σταθερή αντιδιαβρωτική επίστρωση που προστατεύει το βραχίονα από τις επιπτώσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος και από μηχανικές βλάβες.
 • Το πάχος του μετάλλου (1,5 mm 2 mm και 2,5 mm) αντιστοιχεί στο βάρος της μονάδας, το οποίο πρέπει να αντέχει κατά τη χρήση.

Το βραχίονα για το κλιματιστικό έχει όλες τις απαραίτητες οπές μέσω των οποίων το προϊόν στερεώνεται με τους κοχλίες αγκύρωσης στον τοίχο και η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι στερεωμένη στο βραχίονα.

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, δεν είναι σκόπιμο να δημιουργήσετε επιπλέον τρύπες στο βραχίονα. Μια τέτοια ενέργεια μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη της προστατευτικής επικάλυψης, η οποία στο μέλλον θα συμβάλει στην εμφάνιση διάβρωσης και καταστροφής του μετάλλου. Οι εργασίες εγκατάστασης πρέπει να εκτελούνται από έναν ειδικό του κέντρου εξυπηρέτησης, ο οποίος γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες της δουλειάς του και τηρεί τις διαδικασίες ασφαλείας. Η ποιότητα της εγκατάστασης του κλιματιστικού εξαρτάται από την εργασία του, έτσι δεν μπορείτε να το αποθηκεύσετε. Η ελαττωματική στερέωση επηρεάζει άμεσα τη ζωή του κλιματικού εξοπλισμού, μπορεί να οδηγήσει σε πτώση της εξωτερικής μονάδας και πιο σοβαρές συνέπειες.

Βάσεις με τα μεγέθη: 450х450, 500х500, 600х600, με παραγγελία από 1000 τεμάχια.

Μπορείτε να αγοράσετε αγκύλες για το κλιματιστικό στο κατάστημά μας, καθώς και τα δικά μας μεταλλικά ράφια παλετών. Εγγυόμαστε άριστη ποιότητα. Οι σύγχρονες γραμμές παραγωγής μας επιτρέπουν να εκτελούμε παραγγελίες οποιωνδήποτε όγκων σε ελάχιστο χρόνο.

Η τιμή του βραχίονα για την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού εξαρτάται από τις διαστάσεις.

Για να πραγματοποιήσετε μια παραγγελία, επικοινωνήστε με τον διαχειριστή μας στον αριθμό τηλεφώνου 8 (495) 66-33-567. Ο ενισχυμένος βραχίονας για κλιματισμό στη Μόσχα μπορεί να αγοραστεί σε προσιτή τιμή μόνο στο κατάστημά μας. Οι όροι παράδοσης των προϊόντων που αγοράζονται διαπραγματεύονται αποκλειστικά σε ατομική βάση.

Εάν ενδιαφέρεστε για αγορές χονδρικής, τότε είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε. Οι χονδρικοί βραχίονες για κλιματιστικά με διαστάσεις 450x450 mm, 500x500 mm και 600x600 mm διατίθενται σε πιο ευνοϊκές τιμές από ό, τι στο λιανικό εμπόριο.

Σε καμία περίπτωση οι ειδικοί μας δεν συνιστούν υπέρβαση του επιτρεπόμενου φορτίου ανά βραχίονα. Το χειμώνα, μπορεί να συσσωρευτεί πάγος ή χιόνι στην εξωτερική μονάδα. Επομένως, υπολογίστε το επιτρεπόμενο φορτίο με ένα περιθώριο, ώστε να μην υπονομεύεται η ακεραιότητα ολόκληρου του συστήματος κλιματισμού. Η πραγματοποίηση μιας τόσο σημαντικής αγοράς δεν εξοικονομεί, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα προϊόντα με τη βέλτιστη αναλογία τιμής και ποιότητας.

Παραγγείλετε αξιόπιστες και ποιοτικές αγκύλες αυτή τη στιγμή. Όλα τα προϊόντα μας είναι πιστοποιημένα και πληρούν τα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας.

Οι πληροφορίες σχετικά με τον ιστότοπο δεν αποτελούν δημόσια προσφορά.
Οι τιμές για τα προϊόντα μπορεί να διαφέρουν από αυτές που ισχύουν, μπορείτε να λάβετε πληροφορίες για τις τρέχουσες τιμές από τους διαχειριστές μας 8 (495) 6633567.

Στηρίγματα για κλιματιστικά

Η αγορά ενός κλιματιστικού είναι ένα απλό πράγμα. Οι επαγγελματικοί σύμβουλοι πωλήσεων θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό μοντέλο και να απαντήσετε σε τυχόν ερωτήσεις που προκύπτουν. Αλλά μετά την αγορά του κλιματισμού ακόμα χρειάζεται να εγκαταστήσετε. Για να γίνει αυτό, σίγουρα θα χρειαστείτε αγκύλες για κλιματιστικά. Είναι δύο πυλώνες: η αριστερή και η δεξιά. Όλες οι αγκύλες για κλιματιστικά, που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, είναι φτιαγμένες από υψηλής ποιότητας χάλυβα και βαμμένα με λευκό χρώμα με την τρέχουσα μέθοδο ψεκασμού σκόνης. Οι βραχίονες για κλιματιστικά, όπως ήδη αναφέρθηκε, αποτελούνται από κάθετο και οριζόντιο ράφι. Στην πρώτη από αυτές ρυθμίστε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού και το δεύτερο συνδέεται στον τοίχο. Στο κάθετο ράφι υπάρχουν τρύπες, καθώς οι βραχίονες κάτω από το κλιματιστικό είναι στερεωμένοι στον τοίχο. Στον οριζόντιο ράφι υπάρχουν ειδικά αυλάκια σχεδιασμένα για τη στερέωση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού.

Οι βραχίονες κλιματισμού έχουν διαφορετικά μεγέθη, που διαφέρουν μεταξύ τους όσον αφορά το εκτιμώμενο φορτίο και το μέγεθος της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Το πιο διάσημο και συχνά χρησιμοποιείται τώρα είναι ο βραχίονας για τον κλιματισμό 450x450? είναι κατασκευασμένο για κλιματιστικά χαμηλής ισχύος που δεν υπερβαίνουν τα 3,5 kW. Όλα αγκύλες για κλιματιστικά είναι εξοπλισμένα με μπουλόνια, περικόχλια και ροδέλες σχεδιασμένες για να ασφαλίζουν το κλιματιστικό. Πριν αγοράσετε και εγκαταστήσετε οποιοδήποτε κλιματιστικό, φροντίστε να συμβουλευτείτε τους εμπειρογνώμονες, καθώς οι ανεξάρτητες δραστηριότητες σε αυτό το θέμα μπορούν να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες συνέπειες. Το προσωπικό του ηλεκτρονικού μας καταστήματος είναι έτοιμο να σας βοηθήσει με την επιλογή και αγορά κλιματιστικών και αγκυλών για αυτούς.

Στηρίγματα στήριξης για το εξωτερικό τεμάχιο διαχωρισμού

Θα το τοποθετήσω πάνω στο τσιμεντένιο στηθαίο της loggia, το βάρος του μπλοκ είναι μέχρι 30 κιλά.
Πείτε μου ποιο μέγεθος και τι άγκυρα χρησιμοποιούνται σήμερα (σφήνα, κίνηση, κολάρο, άγκυρα σφήνα, καρφιά, πείροι κλπ.), Αλλά τώρα η επιλογή είναι τεράστια.
Σας ευχαριστώ.

Χρησιμοποιήστε τη χημική ουσία που άκουσε σχετικά με τη φρεζάρισμα, καθώς και τη σύνθλιψη της επιφάνειας με το φορτίο να πάει. Παραδείγματος χάριν, εξετάσαμε τον κοχλία πρόσδεσης F6 φορτίο θραύσης 8kN επιτρεπτό 2kN.

Προσφορά: "1. Πολύ αρκετό: Anchor-μανίκι HLC 16x100-τιμή 60 ρούβλια, Vyrov 400kg, περικοπή 800kg.

 1. Αν πανικοβληθείτε, τότε: Σημαντικό φορτίο (πάνω από 3 τόνους) μεταφέρεται στο ράφι ή η άγκυρα λειτουργεί στην περικοπή ή στην ευθυγράμμιση. (βάζουμε τουλάχιστον τέσσερις στο ράφι)
  Spacer άγκυρα HSL3 M16 / 25 - η τιμή των 600 ρούβλια. Το ύψος είναι 3300kg, η περικοπή είναι 5000kg. "

Κάτι που δεν κατάλαβα. Τι είναι 16x100. Ποια είναι τα M16x25. Εγώ, στην πραγματικότητα, επρόκειτο να οδηγήσω στο σκυρόδεμα μια άγκυρα σφήνας Μ8χ50, σε ακραίες περιπτώσεις Μ10.. σε μια περικοπή σε έναν τόνο.

IS-X έγραψε:
Κάτι που δεν κατάλαβα. Τι είναι 16x100. Ποια είναι τα M16x25. Εγώ, στην πραγματικότητα, επρόκειτο να οδηγήσω στο σκυρόδεμα μια άγκυρα σφήνας Μ8χ50, σε ακραίες περιπτώσεις Μ10.. σε μια περικοπή σε έναν τόνο.

Και αυτό είναι για ένα μπλοκ 30 κιλών.

Αν καταλαβαίνετε ένα πράγμα, θα καταλάβετε οκτώ.

Βάση-οριζόντια ή κάθετη; (Το βάρος δεν είναι τόσο σοβαρό)

Μπορισκ66 έγραψε:
Και αυτό είναι για ένα μπλοκ 30 κιλών.

lomaster έγραψε:
με περιθώριο!

Ναι, με μερικούς.

Μου αρέσει ότι και η χημεία HILTI προσφορά, πέρυσι η δοκιμή πραγματοποιήθηκε παιδιά, επειδή η άγκυρα για να τραβήξει έξω, και δεν θα μπορούσε, μόνο ένα κομμάτι του τοίχου πέταξε με ένα φορτίο των 6 000 kg.

Αν καταλαβαίνετε ένα πράγμα, θα καταλάβετε οκτώ.

IS-X έγραψε:
σκυρόδεμα

Στον φράκτη; Το IMHO, βιδώνει μέσα και μέσα - είναι πιο εύκολο να τρυπήσετε από μέσα

Αφού έβαζα το στήριγμα, έπρεπε να μετατοπίσω τον τοίχο από τούβλα (0,5 τετραγωνικά μέτρα) με την κόλλα ταχείας δράσης (δεν ήταν δυνατή η μετατόπιση). Το βάρος του μπλοκ είναι 120 κιλά.

Η βάση είναι κατακόρυφη - πάσσαλος από σκυρόδεμα πάχους 120 mm. Λοιπόν, μην οδηγείτε πλαστικούς πείρους;

2IS-X # 8 - φθηνό, απλό και θυμωμένο
PS M8 * 140
PPS Είναι δυνατόν να σκεφτείτε εκ των προτέρων τη δόνηση

M8 * 140 - είναι απλά βίδες μέσω και μέσα; Δεν λειτουργεί - το εσωτερικό του παραπέτου είναι επένδυση. Πρέπει να υπάρχει κάτι κωφό: μια άγκυρα ή ένας πείρος.

IS-X έγραψε:
Λοιπόν, μην οδηγείτε πλαστικούς πείρους;

Μετά από ένα κανονικό σετ, αρκεί. Υπάρχουν αμφιβολίες, είναι καλύτερο να perepzdet παρά να είναι άσχημα.

IS-X έγραψε:
πάχος 120 mm.

Θα τρυπάνι - μπορείτε να πάρετε μια διοχέτευση από την άλλη πλευρά, μπορεί αμέσως να αφαιρέσετε, αν είναι δυνατόν;

πείρος Fisher SX14 και ξύστρα 10x70. όλα αυτά που θα σταθούν στο βραχίονα μπορούν να κρεμαστούν με ασφάλεια

IS-X, με συγχωρείτε. Επαινούσα για την πρώτη απάντηση. Αν και τα χημικά άγκυρα είναι πλέον πραγματικά ένα από τα πιο αξιόπιστα, αλλά ακόμα δεν χρειάζεστε αυτό το είδος. Πάρτε οποιαδήποτε άγκυρα στο ζυγό όπου 200-500 kg (κατ 'αρχήν, F10, σχεδόν οποιαδήποτε διαμόρφωση) δύο στο βραχίονα με αρκετό κεφάλι. Τώρα για τους πείρους. Άγκυρα βίδα, κάτω από αυτό, δεν χρειάζονται πείροι τώρα. Τον σκοτώνεις, τότε το στρίβεις (και υπάρχουν μόνο σφαγμένα) και ανοίγει μέσα του. Το μόνο πράγμα είναι βέβαια οι τρύπες από το χτύπημα της σκόνης. Όσο για τις βίδες μέσα στους τοίχους - δεν συμβουλεύω. 1 - δεν αισθητική εμφάνιση, 2 - επιπλέον κρύες γέφυρες, μπορεί να καλυφθεί με μούχλα. Φυσικά δεν είμαι εγκαταστάτης, αλλά προσωπικά θα τα επέλεξα.

Ζητώ συμβουλές! Έχω μια παρόμοια κατάσταση (το βάρος της εξωτερικής μονάδας είναι 30 κιλά, η βάση είναι κατακόρυφη - το πάτωμα από σκυρόδεμα έχει πάχος περίπου 40 χιλ. Από το εσωτερικό του περιβλήματος με θερμαντήρα) πώς να ασφαλίσετε σταθερά τους βραχίονες;

Τουρκικά έγραψε:
Πώς να ασφαλίσετε ασφαλώς τους βραχίονες;

Εάν είναι αξιόπιστο τότε

Μπορισκ66 έγραψε:
Μου αρέσει ότι και η χημεία HILTI προσφορά, πέρυσι η δοκιμή πραγματοποιήθηκε παιδιά, επειδή η άγκυρα για να τραβήξει έξω, και δεν θα μπορούσε, μόνο ένα κομμάτι του τοίχου πέταξε με ένα φορτίο των 6 000 kg.

Προφανώς θα το κάνετε. Μια χημική άγκυρα είναι περίπου 500 τρίβει. Γιατί θα είναι δυνατό να παραμείνει στο κλιματιστικό.

Eat έγραψε:
2 - επιπλέον κρύες γέφυρες, μπορεί να καλυφθεί με μούχλα.

Σε σύγκριση με το τσιμέντο ποια γέφυρα;

HILTI χημεία, ίσως, η πιο αξιόπιστη επιλογή, αλλά όχι η πιο δημοσιονομική από 1200 p. οι κάψουλες στέκονται. Υπάρχουν επιλογές από τη σειρά "φθηνές και θυμωμένες";

BV έγραψε:
Σε σύγκριση με το τσιμέντο ποια γέφυρα;

Ωστόσο, αν λάβουμε σκυρόδεμα σήμα M25, τότε ανάλογα με teproprovodnost γεμίσματος από 0,35 έως 0,7 W / (m * ° C) σε άποψη για το τι είναι πιθανόν να πάνελ σπίτι, η μόνωση στην υποδοχή ούτως ή άλλως που, δηλαδή, η θερμική αγωγιμότητα στην περιοχή 0,1 W / (m * ° C). και για το χάλυβα 20 - 92 W / (m * ° C). em 100 φορές το ελάχιστο, και σε σύγκριση με το πάνελ σε 1000; Αυτό δεν αρκεί;

Τουρκικά έγραψε:
Υπάρχουν επιλογές από τη σειρά "φθηνές και θυμωμένες";

Οι δύο πρώτες συνδέσεις που βρέθηκαν: ">
">
Καταρχήν, είχα κατά νου ακριβώς τις άγκυρες αυτού του τύπου για αυτο-συναρμολόγηση. Για παράδειγμα, αν πάρετε το «μπουλόνι αγκύρωσης με παξιμάδι M10 * 12 * 99», είναι για το τεστ εργοστάσιο κατέχει 2,5 τόνους, με «μπετόν πυκνότητα 200-250 kg / cm.» Πιθανότατα έχετε μια κατοικία πίνακα, εξ ου και η πινακίδα M100, τότε στη συγκεκριμένη έκδοση ο μπουλόνι στον ζυγό κρατά περίπου 1000 kg - 60% = 400 kg. Υπάρχουν αρκετοί δύο κοχλίες στο βραχίονα. Εάν ανησυχείτε, βάλτε τρία.
Η δεύτερη λύση είναι ένας νάυλον πείρος κάτω από την αυτοεπιπεδούμενη δέκα, αλλά εδώ δεν θα δώσετε δεδομένα. Δεν θέλω να ψάξω για ψηφιακά φορτία.
Και τελικά "> τύποι πιθανής καταστροφής (σαρκασμός)
Και ένα μικρό εξάρτημα, το οποίο δεν αγκυροβολήσουν γαζών «κατά την εγκατάσταση M8 γενεαλογικό σε ένα βάθος 90 mm σε μπετόν C20 / 25 καταστροφής άγκυρα σκυροδέματος ένωση (σκάψιμο κώνος) έρχεται υπό φορτίο 31 kN.» Ως εκ τούτου, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αγκυρών είναι 105 mm
Ως μια επιλογή που προσφέρεται στο «πληγή» μέσα από τον τοίχο για να καθίσει στο βιδωμένη κοινού, δηλαδή κάτω από το φορτίο των περίπου 3,5 τόνων, αν χρειαστεί.