Χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή της κουζίνας, τις διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά της

Η σόμπα έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίζει την άνεση και την ασφάλεια της διαδικασίας μαγειρέματος. Για μερικούς γκουρμέ, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το φαγητό που μαγειρεύεται σε ανοικτή φλόγα. Με αυτή τη μέθοδο μαγειρέματος, τα προϊόντα ζεσταίνονται πιο γρήγορα και λιγότερα θερμικά αποτελέσματα, διατηρώντας πολύ καλύτερα τη γεύση και τις διατροφικές τους ιδιότητες. Η φωτιά δεν έχει αδράνεια, η φλόγα καθιστά δυνατή την επίτευξη της απαραίτητης θερμοκρασίας σχεδόν αμέσως: όταν το αέριο δεν τροφοδοτείται, ο βρασμός διακόπτεται αμέσως. Επομένως, είναι ευκολότερο να ελέγξετε τη διαδικασία μαγειρέματος. Από την άλλη πλευρά των ζυγών είναι απλή συντήρηση, όμορφη εμφάνιση, ότι δεν υπάρχουν προϊόντα καύσης και αυτά τα χαρακτηριστικά μιλούν για μια ηλεκτρική κουζίνα. Οι τύποι αυτού του εξοπλισμού είναι πολύ διαφορετικοί. Πολλοί αναρωτιούνται πώς να επιλέξουν μια κουζίνα, η οποία συνδυάζει ομορφιά και χρησιμότητα, πού να βρείτε μέρη για τη σόμπα;

Διαστάσεις πλακών

Η φυσική κατάσταση της σύγχρονης οικοδέσποινας είναι βιασύνη. Γίνεται σχεδόν χρόνια, οπότε το ζήτημα του πώς να επιλέξετε μια σόμπα απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Στη συνέχεια, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να οργανώσετε την προετοιμασία νόστιμων και υγιεινών τροφίμων για ελάχιστο χρόνο. Και το πρώτο πράγμα που είναι σημαντικό να προσέξουμε είναι οι διαστάσεις: ύψος και πλάτος.

Οι περισσότεροι φούρνοι κουζίνας έχουν το ίδιο ύψος 85 εκατοστά. Συνήθως ενοποιούνται με έπιπλα για την κουζίνα. Το ύψος είναι ρυθμιζόμενο και για να διευκολύνεται η τοποθέτηση της πλάκας στο επίπεδο των επίπλων κουζίνας και η αντιστάθμιση των μειονεκτημάτων του δαπέδου, χρησιμοποιούνται ρυθμιζόμενα υποστηρίγματα. Το πλάτος των μαγειρικών συρταριών κυμαίνεται από 50 έως 90 cm (50 cm είναι πιο κατάλληλο για μίνι κουζίνες).

Οι μεγάλες κουζίνες τοποθετούνται σε ευρύχωρες κουζίνες. Στην επιφάνεια τους είναι κατάλληλα τοποθετημένα σκεύη, που έχουν διαφορετικό σχήμα και μέγεθος. Είναι δυνατό να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα πολλά δοχεία μεγάλου μεγέθους. Το βάθος των σόμπων κουζίνας στην αγορά κυμαίνεται από 50 έως 60 cm, αλλά συχνότερα υπάρχει μέγεθος 60 cm.

Αριθμός μεγεθών πλάκας:

 • 50 χ 50 cm.
 • 50 x 60 cm.
 • 60 x 60 εκ.

Αν έχετε μια μικρή κουζίνα, είναι προτιμότερο να επιλέξει αυτόνομο ηλεκτρικό, αέριο και συνδυασμένη κουζίνα. Για κουζίνες μεγαλύτερου μεγέθους, συνιστάται να έχετε ενσωματωμένο εξοπλισμό κουζίνας.

Η εστία μπορεί να έχει βάση από μέταλλο ή κεραμικό με καυστήρες τοποθετημένους επάνω σε αυτό. Cooktops πλάτος 30-90 cm. Εάν οι καυστήρες διατάσσονται σε μία πλάκα σε σχήμα διαμαντιού χρησιμοποιείται κατά βέλτιστο τρόπο για την επιφάνεια ευθυγράμμιση των σκευών που έχουν διαφορετικά μεγέθη.

Συστατικά των σόμπων κουζίνας

Συνήθως η δομή της κουζίνας περιλαμβάνει δύο λειτουργικά μέρη:

Στις ομαλές εστίες η εμφάνιση είναι πιο ελκυστική. Επιπλέον, είναι πιο βολικό και υγιεινό από τα πλαίσια στα οποία προεξέχουν οι καυστήρες. Οι πίνακες του καυστήρα είναι κλεισμένοι με μεταλλικά ή γυάλινα καλύμματα. Το γυάλινο κάλυμμα είναι πιο άνετο από το χάλυβα. Επιπλέον, είναι ευκολότερο να πλύνετε. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα για αυτά τα καλύμματα είναι ο μηχανισμός της ομαλής μείωσης και η δυνατότητα εύκολης αφαίρεσης. Ο φούρνος βρίσκεται συνήθως κάτω από την εστία.

Στο κάτω μέρος της σόμπας, οι κατασκευαστές τοποθετούν ένα συρτάρι για πιάτα και αξεσουάρ. Λοιπόν, αν το συρτάρι μπορεί εύκολα να τραβηχτεί έξω, και η πόρτα του συρταριού είναι εύκολο να αφαιρεθεί. Το πλεονέκτημα του συρταριού είναι επίσης η χωρητικότητά του, αλλά το υπερβολικό του ύψος αφαιρεί τον χρήσιμο όγκο από το φούρνο.

Γενικές απαιτήσεις για φούρνους

Μέσα στους τοίχους του φούρνου μπορεί να επικαλυφθεί με εύκολο καθάρισμα. Αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και παρουσιάζει αντοχή στη δράση οργανικών οξέων. Όλα τα μοντέλα του φούρνου φωτίζονται στο εσωτερικό του θαλάμου τηγανίσματος, πράγμα που επιτρέπει τον έλεγχο της διαδικασίας ψησίματος.

Πρόσθετα πλεονεκτήματα του σχεδιασμού του φούρνου είναι η αφαίρεση θερμού ατμού απευθείας μέσα στην κουκούλα. Ο βαθμός μόνωσης του θαλάμου του φούρνου επηρεάζει την ευκολία ελέγχου θερμοκρασίας και απώλειας θερμότητας. Αυξήστε τη στεγανότητα των θυρών των φούρνων στεγανοποίησης κατά μήκος της περιμετρικής, πολυστρωματικής υάλωσης, που αντανακλά το εσωτερικό της επιφάνειας του γυαλιού. Οι πόρτες που δεν έχουν κενά και βίδες είναι ευκολότερο να καθαριστούν. Η πόρτα, εξοπλισμένη με συρόμενο φορείο, αυξάνει τη χρηστικότητα. Οι οδηγοί τύπου Τηλεσκοπίου διευκολύνουν την εργασία με τα τρόφιμα στη λειτουργία μαγειρέματος.

Χαρακτηριστικά των κουζινών αερίου

Οι κουζίνες αερίου μπορούν να διαθέτουν φούρνους αερίου και ηλεκτρικούς. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιούν κεντρική παροχή αερίου ή αέριο ουροδόχου κύστης. Η τιμή των σόμπων αερίου είναι μικρότερη από την τιμή των ηλεκτρικών σόμπων. Είναι επίσης φθηνότερο να παρασκευάζετε τρόφιμα σε τέτοιες πλάκες. Είναι αλήθεια ότι είναι πιο επικίνδυνες, είναι πιο δύσκολες στη χρήση και το αέριο εκθέτει τον αέρα της κουζίνας σε μόλυνση με προϊόντα της καύσης. Με τον πολλαπλασιασμό των ενσωματωμένων συσκευών, ατομικές εστίες χρησιμοποιούνταν όλο και περισσότερο. Το ύψος τους δεν υπερβαίνει τα 5 cm.

Διαστάσεις και διαμόρφωση των καυστήρων

Είναι απαραίτητο να προσπαθήσετε να επιλέξετε τις διαστάσεις των καυστήρων που αντιστοιχούν στο μέγεθος των υπαρχόντων πιάτων. Είναι καλύτερα ότι η φλόγα θερμαίνει μόνο το κάτω μέρος του τηγανιού, χωρίς να αγγίζει τους τοίχους. Σε αυτή την περίπτωση, το φαγητό μαγειρεύεται γρηγορότερα και είναι δυνατό να παραταθεί η διάρκεια ζωής του δοχείου. Συχνά υπάρχουν στρογγυλοί καυστήρες. Υπάρχουν όμως και άλλες μορφές, για παράδειγμα, οι τριγωνικοί καυστήρες δεν χρειάζονται σχάρες. Επιπλέον, με αυτή τη διαμόρφωση του καυστήρα, το κάτω μέρος των μαγειρικών σκευών βελτιώνεται. Μεταξύ των μη παραδοσιακών μορφών εστίες είναι επίσης οβάλ, οι οποίες είναι καλύτερα προσαρμοσμένες σε οβάλ πιάτα.

Υπάρχουν μαγειρικά σκεύη με εξαιρετικά γρήγορο μαγείρεμα, σχεδιασμένα από διάφορα επίπεδα. Είναι πολύ πιο βολικό να χρησιμοποιείτε προστατευτικές συσκευές που σας επιτρέπουν να εμποδίζετε το λίπος να φτάσει σε σημαντικά μέρη της εστίας.

Το σύστημα ελέγχου αερίου βελτιώνει σημαντικά την ασφάλεια των σόμπων αερίου, που εγγυάται την ασφάλεια στον ιδιοκτήτη. Σε αυτό, το αέριο σταματά αυτόματα όταν η φλόγα σβήσει.

Για να αναθέσετε την εγκατάσταση της πλάκας και η αντικατάσταση οποιουδήποτε εξαρτήματος μπορεί να γίνει μόνο από έναν επαγγελματία. κατανάλωση ενέργειας μεγάλες πλάκες πάνω από 9 kW, η ένταση των 40 Α, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές αερίου που εισάγεται προσαρμοστεί στις παραμέτρους των δικτύων φυσικού αερίου στη Ρωσία. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η αυτόματη ευαισθησία σε εξάρσεις τάσης και το γεγονός ότι στην περίπτωση των μεγάλων αποκλίσεων, δεν μπορεί να αρνηθεί.

Συνδυασμένες πλάκες

Οι κατασκευαστές προσπαθούν να οργανώσουν την παραγωγή εξοπλισμού που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των πελατών. Μια ζωντανή έκφραση αυτής της προσέγγισης είναι οι συνδυασμένες πλάκες. Οι συνδυασμένες πλάκες είναι χρήσιμες σε αγροτικές περιοχές όπου το αέριο είναι ασταθές και μπορεί να υπάρξουν διακοπές στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή η απόχρωση ωθεί πολλούς αγοραστές να ψάξουν για συνδυασμένες σανίδες χρησιμοποιώντας δύο είδη ενέργειας.

Πολλοί κατασκευαστές παράγουν συνδυασμένες σανίδες διαφορετικών χρωμάτων, σχημάτων και με πολλές πρόσθετες λειτουργίες. Ωστόσο, οι συνδυασμένες πλάκες εξακολουθούν να έχουν περιορισμένο αριθμό πελατών. Συχνά υπάρχουν συνδυασμένες πλάκες, όπου η εστία χρησιμοποιεί αέριο και ο φούρνος λειτουργεί με ηλεκτρισμό.

Ανταλλακτικά για σόμπες αερίου

Πολύ συχνά υπάρχει μια κατάσταση όπου κάποια ανταλλακτικά των σόμπων κουζίνας αποτυγχάνουν, και στην πόλη σας τέτοια ανταλλακτικά απουσιάζουν. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε πλάκες, ανταλλακτικά για τα οποία μπορείτε να αγοράσετε ή να γράψετε στην πόλη σας.

 • ανταλλακτικά του ηλεκτρικού συστήματος ανάφλεξης ·
 • στοιχεία του συστήματος ελέγχου του αερίου ·
 • ανταλλακτικά για καυστήρες.
 • λεπτομέρειες του συστήματος προσαρμογής ·
 • τις θύρες και τις σφραγίδες τους ·
 • Χρονοδιακόπτης
 • σχάρα;
 • μέρη του συστήματος θέρμανσης των ηλεκτρικών κλιβάνων.

Ποια ανταλλακτικά χρειάζονται συνήθως συχνά; Αυτή η πόρτα του φούρνου, μπλοκ, ηλεκτρικά μέρη ανάφλεξη, συστατικά των γερανών, θερμοστοιχείο και ηλεκτρομαγνητικές βαλβίδες ελέγχουν ένα αέριο, τα εσωτερικά και εξωτερικά ανθεκτικά στη θερμότητα γυαλί φούρνους, ψησταριές και τραπέζια του καυστήρα, και πολλά άλλα. Συνήθως πρέπει να αναζητήσετε ανταλλακτικά για πλάκες στα συνεργεία εγγύησης.

Φούρνος αερίου

Οι φούρνοι αερίου μπορούν να είναι κλασικοί με 2 τρόπους θέρμανσης και πολυλειτουργικό, με έως και 8 τρόπους και παρέχοντας αναγκαστική κυκλοφορία αέρα με τη βοήθεια ανεμιστήρα.

Η πιο σημαντική παράμετρος του φούρνου είναι η χωρητικότητά του. Οι φούρνοι μεγάλης χωρητικότητας, που χρησιμοποιούν αέριο, καθιστούν δυνατή την προετοιμασία τμημάτων μεγαλύτερου μεγέθους. Είναι καλύτερο να τα χρησιμοποιήσετε για μια μεγάλη φιλόξενη οικογένεια. Στους φούρνους αυτούς εγκαθίστανται σχάρα, σούβλα και άλλες πρόσθετες συσκευές. Υπάρχουν φούρνοι με ένα πολυστρωματικό σουβλάκι, όπου το κρέας μαγειρεύεται γρήγορα και ομοιόμορφα και είναι δυνατό να οργανωθεί η μαγειρική έως και 4 μερίδες σέουμ.

Εάν ο φούρνος είναι ενσωματωμένος, το πιο βολικό ύψος της εγκατάστασής του βρίσκεται στο επίπεδο των ματιών. Ταυτόχρονα, το ντουλάπι της κουζίνας χρησιμοποιείται για εγκατάσταση. Για την προστασία των πάνελ επίπλων από τη φωτιά, θα πρέπει να υπάρχουν κενά γύρω από ένα τέτοιο φούρνο, εξασφαλίζοντας φυσική κυκλοφορία αέρα. Το ύψος του πιο ενσωματωμένου φούρνου μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 55-60 cm, αλλά μπορούν να βρεθούν και συμπαγή μοντέλα. Το ύψος τους είναι μικρότερο από 45 cm.

Ο φούρνος πρέπει να καθαριστεί μετά από κάθε περίοδο μαγειρέματος. Η νέα μορφή ακαθαρσιών αφαιρείται πιο εύκολα από τα σωματίδια καμένων προϊόντων.

Εάν τα πιάτα πόλεων που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο, εξετάσαμε μερικά είδη σόμπες κουζίνας για οικόπεδα κήπων που αξίζει να προσέξουμε. Η χρήση των σόμπων ξύλου αυξάνεται. Πολύ καλά, όταν συνδυάζεται η φούρνος με τη σόμπα.

Οι κατασκευαστές σήμερα κορεσμούν την αγορά με έναν τεράστιο αριθμό σύγχρονων σόμπων κουζίνας που μπορούν να σας εξοικονομήσουν πολλά προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Θα μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να αποκαλύψετε τα μαγειρικά σας ταλέντα, να σας δώσουν την ευκαιρία να σας διδάξουμε πώς να προετοιμάσετε νόστιμα πιάτα. Μετά από όλα, αν έχετε μια καλή σόμπα, θα λειτουργεί πάντα ως πηγή υπέροχης διάθεσης. Μπορεί να γίνει αξιόπιστος βοηθός στην ενσάρκωση της εξαιρετικής γεύσης της κυρίας του σπιτιού.

Επιλογή ηλεκτρικής κουζίνας για την κουζίνα με βασικές παραμέτρους

Ο χώρος της κουζίνας θα είναι ανεπαρκής αν δεν υπάρχει πιάτο σε αυτό. Οι κάτοικοι των οποίων οι κατοικίες δεν είναι συνδεδεμένες με φυσικό αέριο, δεν έχουν απομείνει πολλά, εκτός από το πώς να επιλέξουν μια ηλεκτρική κουζίνα. Άλλοι μπορούν να αποφασίσουν ποια πλάκα είναι η καλύτερη για τους ηλεκτρικά ή το φυσικό αέριο. Οι παράμετροι και τα χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου είναι διαφορετικές. Πριν επιλέξετε μια ηλεκτρική κουζίνα για την κουζίνα, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τα βασικά χαρακτηριστικά της.

Τύποι ηλεκτρικών μαγειρικών σκευών

Πολλές ηλεκτρικές κουζίνες για την κουζίνα είναι προς πώληση. Οι διαφορές δεν είναι μόνο στην εμφάνιση και τις λειτουργίες. Το κύριο πράγμα είναι να διακρίνει ποια αρχή θέρμανσης χρησιμοποιείται στην κουζίνα. Με αυτήν την παράμετρο, διακρίνονται διάφοροι τύποι πλακών.

Παραδοσιακά

Στις κουζίνες, ο παραδοσιακός τύπος πιάτων εμφανίστηκε πρώτος. Τα ζεστά πιάτα τους ονομάζονται "τηγανίτες". Η θέρμανση οφείλεται στη διέλευση ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ενός αγωγού με υψηλή αντίσταση. Οι καυστήρες σε παραδοσιακές πλάκες είναι φτιαγμένοι από χυτοσίδηρο, ο οποίος ανέχεται επίμονα τις επιπτώσεις των σκευών κουζίνας. Τα πλεονεκτήματα αυτών των οικιακών συσκευών είναι:

 • υψηλή αξιοπιστία.
 • προσιτή τιμή ·
 • απλή χρήση.

Αυτές οι ιδιότητες κάνουν τις παραδοσιακές ηλεκτρικές σόμπες αρκετά απαιτητικές. Η δημοτικότητά τους δεν μειώνεται ακόμη και από τέτοιες ελλείψεις όπως:

 • υψηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • μακρύς χρόνος προθέρμανσης.
 • όχι μια απλή συντήρηση της επιφάνειας εργασίας, ειδικά κοντά στις "τηγανίτες".

Επαγωγή

Μια ποικιλία από σόμπες κουζίνας στις οποίες χρησιμοποιείται ένας καυστήρας ως θερμαντήρας, αλλά ο πυθμένας ενός μεταλλικού σκεύους. Αυτό οφείλεται στην καθοδήγηση στο κατώτατο σημείο της λεκάνης ή σε μια δεξαμενή πηνίου επαγωγικού πηνίου φούσκας. Η επιλογή μιας επαγωγικής πλάκας παρέχει ορισμένα πλεονεκτήματα:

 • εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.
 • γρήγορη προθέρμανση.
 • πρόσθετη ασφάλεια (δεν υπάρχει θέρμανση εάν δεν υπάρχουν μαγειρικά σκεύη στον καυστήρα).
 • η δυνατότητα να ρυθμίζεται με ακρίβεια η στάθμη θέρμανσης.

Οι επαγωγικές κουζίνες έχουν ελκυστική εμφάνιση χάρη στην επιφάνεια εργασίας τους. Αυτό το χαρακτηριστικό δίνει τόσο πλεονεκτήματα όσο και μείγματα όταν χειρίζεστε μια ηλεκτρική κουζίνα. Η επιφάνεια είναι αρκετά εύκολη για να πλύνει, πράγμα που είναι πολύ βολικό, αλλά είναι επίσης αρκετά εύκολο να χαλάσει. Η τυχαία πτώση βαριών πιάτων στη σόμπα μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στην επιφάνεια. Επίσης, οι καταναλωτές καλούν το μειονέκτημα του υψηλού κόστους της επαγωγικής εστίας και της ανάγκης χρήσης μόνο πιάτων με σιδηρομαγνητικές ιδιότητες.

Γυαλί-κεραμικό

Η αρχή λειτουργίας των γυάλινων κεραμικών πλακών είναι παρόμοια με τις παραδοσιακές. Η θερμική ενέργεια δημιουργεί μια σπειροειδή ή κορδέλα θερμάστρα, η οποία είναι καλυμμένη με ένα πάνελ από γυάλινη κεραμική. Στο σπίτι, καθαρίστε τη γυάλινη-κεραμική πλάκα δεν λειτουργεί, το οποίο είναι ένα απόλυτο πλεονέκτημα. Για τα πλεονεκτήματα μπορεί ακόμα να αποδοθεί:

 • δυνατότητα ομαλής αλλαγής θερμοκρασίας.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκεύη διαφόρων διαμέτρων.
 • αποδεκτή ταχύτητα προθέρμανσης.
 • όμορφη εμφάνιση ηλεκτρικής κουζίνας.

Επειδή η γυάλινα-κεραμική επιφάνεια είναι αρκετά εύθραυστη, μπορεί να υποστεί βλάβη λόγω ανακριβούς χειρισμού. Η επίστρωση δεν ανέχεται ισχυρές μηχανικές επιδράσεις, από τις οποίες μπορεί να γρατσουνίσει ή να σπάσει. Επομένως, δεν συνιστάται να χρησιμοποιείτε σκεύη με παραμορφωμένο και τραχύ πυθμένα, αλλά και να ρίχνετε στην επιφάνεια βαριά τηγάνια και τηγάνια.

Υπάρχει μια ποικιλία από ηλεκτρικές κουζίνες με γυάλινη κεραμική επιφάνεια, οι οποίες εκτελούν θέρμανση με τη βοήθεια λαμπτήρων αλογόνου. Το υψηλό κόστος των κουζινών αλογόνου για την κουζίνα τους καθιστά ελαφρώς δημοφιλείς. Επιπλέον, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα είναι παρόμοια με τα συμβατικά γυάλινα-κεραμικά πλακίδια. Κερδίζουν αλογόνα σε ταχύτερη προθέρμανση, αλλά είναι κατώτερες στην μικρότερη διάρκεια ζωής των θερμαντικών στοιχείων.

Βασικά κριτήρια επιλογής

Μπορείτε να επιλέξετε μια καλή ηλεκτρική κουζίνα για την κουζίνα, εάν είστε σίγουροι για τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Είναι επίσης καλύτερο να προσδιορίσετε αμέσως εάν χρειάζονται πρόσθετες λειτουργίες στην πλάκα και ποιες από αυτές. Επίσης, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά της κουζίνας σας, τα οποία από πολλές απόψεις καθορίζουν το μέγεθος της κουζίνας.

Διαστάσεις ηλεκτρικών κουζινών κουζίνας

Οι διαστάσεις των μοντέλων είναι τυποποιημένες, γεγονός που διευκολύνει σημαντικά την επιλογή. Οι ηλεκτρικές πλάκες με διαστάσεις (WxD) είναι ευρέως κατανεμημένες:

 • 500x500 mm.
 • 550x550 mm.
 • 500x600 mm.
 • 600x600 mm.

Το ύψος των ηλεκτρικών πλακών είναι συνήθως 850 mm και μπορεί να ρυθμιστεί σε απόσταση 20-30 mm λόγω της ρύθμισης των ποδιών στήριξης.

Παράγοντας ισχύος

Η ισχύς της ηλεκτρικής εστίας καθορίζει τόσο την ευκολία χρήσης της όσο και την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τη συσκευή κουζίνας. Με μεγάλη ισχύ, η θέρμανση είναι ταχύτερη και ταυτόχρονα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλο αριθμό καυστήρων. Ανάλογα με το μοντέλο, ο αριθμός αυτός κυμαίνεται μεταξύ 1-3 kW. Οι πιο απαιτητικές ηλεκτρικές κουζίνες στην περιοχή των 2-2,1 kW.

Η ονομαστική ισχύς της ηλεκτρικής πλάκας εξαρτάται από τον συντελεστή ισχύος. Όλα τα μοντέλα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες και φέρουν λατινικά γράμματα: Α, Β, Γ. Οι πιο ενεργειακά αποδοτικές ηλεκτρικές κουζίνες κατηγορίας Α επηρεάζονται από την ενεργειακή απόδοση του χρήστη. Χρησιμοποιώντας πιάτα με επίπεδη επίπεδη βάση αυξάνετε την απόδοση της πλάκας.

Επικάλυψη επιφανειών

Μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο επιφανειακής επίστρωσης εάν αποφασίσετε να αγοράσετε έναν παραδοσιακό τύπο πλάκας. Επιλογή δύο: εμαγιέ ή ανοξείδωτος χάλυβας. Καθένας έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Σμάλτο επίστρωση σε πλάκες με χαμηλή τιμή. Τα πλεονεκτήματά του: καλή αντοχή στις επιπτώσεις, μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Το μειονέκτημα της εμαγιέ επιφάνεια εργασίας είναι ένας επίπονος καθαρισμός.

Η επίστρωση ανοξείδωτου χάλυβα στην ηλεκτρική κουζίνα μπορεί να είναι ματ ή γυαλιστερή. Το πλεονέκτημα του ανοξείδωτου χάλυβα σε έναν απλούστερο καθαρισμό, αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικά μέσα για αυτό. Το μειονέκτημα της επίστρωσης είναι η ψηλή πορεία της, η οποία καταστρέφει γρήγορα την εμφάνιση της κουζίνας.

Ηλεκτρικοί καυστήρες κουζίνας

Ο αριθμός των καυστήρων εξαρτάται από το μέγεθος της ηλεκτρικής εστίας. Υπάρχουν μοντέλα με δύο και έξι, αλλά η πιο κοινή πλάκα με τέσσερις καυστήρες. Στην παραδοσιακή μορφή μιας ηλεκτρικής εστίας, οι καυστήρες είναι χυτοσίδηρος. Ανάλογα με τον σκοπό που χωρίζονται σε τύπους:

 • καυστήρες για καθημερινή χρήση, που θερμαίνονται για δέκα λεπτά.
 • Εκρηκτικοί καυστήρες, των οποίων ο χρόνος θέρμανσης δεν υπερβαίνει τα επτά λεπτά.
 • καυστήρες με αισθητήρα θερμοκρασίας που μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας μετά το βραστό νερό στα πιάτα.

Για την ευκολία του χρήστη, οι κατασκευαστές χαρακτηρίζουν τους καυστήρες με χρώμα. Η ένδειξη εκφράζεται με κόκκινο κύκλο, οι καυστήρες με ενσωματωμένο αισθητήρα επισημαίνονται με λευκό κύκλο.

Οι κεραμικοί καυστήρες μεταδίδουν τη θερμότητα σε μια μονολιθική επιφάνεια εργασίας μέσω ειδικών ελίκων. Κεραμικό σε σύγκριση με το χυτοσίδηρο γρήγορα ζεσταθεί και να κρυώσει. Υπάρχουν και άλλοι τύποι καλοριφέρ:

 • διπλό κύκλωμα - σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τη ζώνη θέρμανσης ανάλογα με τη διάμετρο των πιάτων.
 • οβάλ - μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να μαγειρεύουν σε διαφορετικά utyatnitsah και άλλα σκεύη της μη τυποποιημένης μορφή?
 • Ζώνη ψησίματος σχάρας - επιτρέπει το μαγείρεμα με ελάχιστη προσθήκη λαδιού.
 • Fry-top - διακρίνονται από την καλή ομοιομορφία της θέρμανσης, λόγω του μεγαλύτερου πάχους τους.

Τύποι και χαρακτηριστικά φούρνων στις ηλεκτρικές κουζίνες

Οι φούρνοι σε ηλεκτρικές κουζίνες παράγουν θερμότητα μέσα από τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες που είναι εγκατεστημένοι στο εσωτερικό τους. Οι ηλεκτρικοί φούρνοι είναι πολύ καλύτεροι στα γαστρονομικά καθήκοντα. Καλοί βοηθοί στο μαγείρεμα θα είναι πρόσθετες λειτουργίες, οι οποίες σε ηλεκτρικούς φούρνους μπορεί να είναι πάρα πολύ.

Ο φούρνος στις ηλεκτρικές κουζίνες είναι δύο τύπων: στατικός και πολυλειτουργικός. Τα φθηνά μοντέλα ηλεκτρικών κλιβάνων διαθέτουν στατικό φούρνο. Οι πολυλειτουργικές κοστίζουν περισσότερο, αλλά δίνουν περισσότερες ευκαιρίες κατά την προετοιμασία των πιάτων. Συνήθως, ένα ζεύγος θερμαντήρων εγκαθίσταται στη στατική μορφή των φούρνων. Το ένα βρίσκεται στην κορυφή και το άλλο στο κάτω μέρος. Μαζί παρέχουν ακόμη και το ζέσταμα του εσωτερικού χώρου του φούρνου.

Για ευκολία, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια ηλεκτρική κουζίνα η φούρνος της οποίας είναι εξοπλισμένη με τηλεσκοπικούς οδηγούς για να επεκτείνει το δίσκο. Υπάρχουν μοντέλα με δυνατότητα σύνδεσης με την κουκούλα. Επιλέγοντας αυτή την επιλογή, οι αιθάλη και οι λιπαρές ατμοί θα εγκατασταθούν λιγότερο στους εσωτερικούς τοίχους του φούρνου και θα μπει στην κουζίνα, γεγονός που θα μειώσει σημαντικά τη ρύπανση.

Χρήσιμα χαρακτηριστικά

Οι λειτουργίες και οι δυνατότητες στους ηλεκτρικούς φούρνους μπορεί να είναι πολύ απλοί από τον φωτισμό, το κλείδωμα της πόρτας και του χρονοδιακόπτη, σε πιο ενδιαφέροντα.

 1. Rotisserie. Εμφανίζεται σε πολλές ηλεκτρικές κουζίνες και χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα μεγάλων κομματιών ψαριού ή κρέατος.
 2. Αναγκαστική μεταφορά. Η μεταφορά είναι η φυσική κίνηση των θερμών αέριων μαζών που συμβαίνει σε κάθε φούρνο. Ένας φούρνος με εξαναγκασμένη μεταφορά είναι εφοδιασμένος με ανεμιστήρα που επιταχύνει την κυκλοφορία του αέρα, πράγμα που εξασφαλίζει καλύτερη ομοιομορφία στη θέρμανση του φαγητού που μαγειρεύεται.
 3. Υπέρυθρη σχάρα. Η θέρμανση πραγματοποιείται μέσω λαμπτήρα αλογόνου, που επιτρέπει τη μαγειρική της τροφής για τη διατήρηση πιο χρήσιμων ουσιών και ιδιοτήτων. Η χρήση υπέρυθρης σχάρας εξοικονομεί επιπλέον ηλεκτρική κατανάλωση από το φούρνο.
 4. Θερμικός καθετήρας. Ένας ειδικός αισθητήρας θερμοκρασίας που εισάγεται απευθείας στο τρυβλίο που μαγειρεύεται και επιτρέπει στο φούρνο να ρυθμίζει αυτόματα το επίπεδο θέρμανσης ανάλογα με το βαθμό διαθεσιμότητας των τροφίμων.
 5. Προεπιλεγμένα προγράμματα (προεπιλογές) ψησίματος. Αφήστε σε "ένα άγγιγμα" για να επιλέξετε την επιθυμητή λειτουργία ψησίματος για διάφορα πιάτα και το ψήσιμο.

Η βέλτιστη φροντίδα του φούρνου επιτρέπει τις λειτουργίες καθαρισμού. Σε φθηνές ηλεκτρολυτικές πλάκες, υπάρχει ένα καταλυτικό και πυρολυτικό σύστημα καθαρισμού. Κάθε ένα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Στις ηλεκτρικές κουζίνες του φούρνου με καταλυτικό καθαρισμό καλύπτονται με ειδική επίστρωση που απορροφά τους λιπαρούς ατμούς και πιτσιλιές με ειδικό τρόπο. Μετά το ψήσιμο του τοίχου του φούρνου, σκουπίστε με ένα πανί για να αφαιρέσετε τη βρωμιά. Ο καθαρισμός με βάση την πυρόλυση λειτουργεί διαφορετικά. Η βρωμιά από τα τοιχώματα του φούρνου αφαιρείται με θέρμανση σε θερμοκρασία 500 μοίρες.

Οι καλύτεροι κατασκευαστές ηλεκτρικών κουζινών

Ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρικών κουζινών κατασκευάζονται από πολλούς κατασκευαστές. Οι πιο δημοφιλείς μεταξύ των καταναλωτών είναι μάρκες από τη μεσαία σειρά τιμών: Hansa, Bosch, Hotpoint-Ariston, Electrolux, Ardo, Gorenje, Whirpool, Zanussi. Από φθηνές ηλεκτρικές σόμπες είναι καθιερωμένες: η Ντάρινα, η Κάντυ, ο Ήφαιστος, η ΒΕΚΟ, το Όνειρο, ο Ινδεσίτ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όταν επιλέγουν μια ηλεκτρική κουζίνα για να δώσουν προσοχή στον κατασκευαστή, είναι απαραίτητο στην τελευταία στροφή. Είναι καλύτερα να επιλέξετε μια ηλεκτρική κουζίνα σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά, τις λειτουργίες και τις δυνατότητες αυτής της οικιακής συσκευής που χρειάζεστε.

Όλες οι ηλεκτρικές κουζίνες έχουν επαρκή αξιοπιστία και μεγάλη διάρκεια ζωής. Φυσικά, είναι αδύνατο να αποκλειστεί η πιθανότητα αποτυχίας της ηλεκτρικής εστίας, οπότε είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στη διάρκεια της υπηρεσίας εγγύησης.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των ηλεκτρικών κουζινών

Εάν δεν υπάρχει οικιακό φυσικό αέριο στο σπίτι σας, τότε δεν υπάρχουν άλλες επιλογές για την επιλογή μιας ηλεκτρικής εστίας. Εάν υπάρχει φυσικό αέριο στο σπίτι, πολλοί δεν ξέρουν ακριβώς τι να δώσει προτίμηση - αέριο ή ηλεκτρική κουζίνα. Μπορείτε να προσδιορίσετε αν γνωρίζετε τα βασικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της τεχνολογίας. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των ηλεκτρικών κουζινών είναι:

 • ένα καλό επίπεδο ασφάλειας σε σύγκριση με το φυσικό αέριο ·
 • απλή λειτουργία;
 • Μια ευρεία γκάμα μοντέλων, που σας επιτρέπει να βρείτε μια σόμπα που ταιριάζει ιδανικά σε οποιοδήποτε εσωτερικό της κουζίνας.
 • ειδικά, διαφορετικά προς το καλύτερο, η γεύση του παρασκευασμένου φαγητού.

Έλλειψη ηλεκτρικών κουζινών σε υψηλή κατανάλωση ενέργειας. Είναι αλήθεια ότι αντισταθμίζεται από ένα ειδικό τιμολόγιο για την ηλεκτρική ενέργεια, εάν το σπίτι δεν αεριοποιείται. Ως εκ τούτου, εάν "και έχουμε φυσικό αέριο στο διαμέρισμά μας...", η επιλογή μιας ηλεκτρικής εστίας αντί για μια σόμπα αερίου μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πληρωμές για το φως.

Αφού ζυγίσατε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε επιλογής, μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε τι είναι καλύτερο για εσάς. Αφού αποφάσισε να επιλέξει μια ηλεκτρική κουζίνα για την κουζίνα, να καθοδηγείται από τα χαρακτηριστικά της. Αυτή η προσέγγιση θα καταστήσει δυνατή την αγορά ενός αξιοπρεπούς και εύχρηστου μοντέλου που θα διαρκέσει πολύ καιρό.

Τι μέγεθος είναι οι εστίες;

Η απάντησή σας θα αλλάξει το διαδίκτυο :)

Η σόμπα είναι ένα απαραίτητο πράγμα στην κουζίνα, αλλά συχνά η εμφάνισή της χαλάει το εσωτερικό. Για τις μικρές κουζίνες, τα μοντέρνα ενσωματωμένα μοντέλα είναι ιδιαίτερα σημαντικά και οι επιλογές χωρίς φούρνο επίσης λύουν το πρόβλημα της αποθήκευσης. Οι σωστά επιλεγμένες διαστάσεις της εστίας στην κουζίνα θα επιτρέψουν την αποτελεσματικότερη χρήση του χώρου εργασίας.

Αριθμός καυστήρων και σχήμα

Οι καταναλωτές αγοράζουν συχνά μια εστία ή εστία με τέσσερις εστίες. Αλλά δεν είναι πάντα απαραίτητο μια τέτοια ποσότητα. Για μια οικογένεια δύο ή τριών ατόμων υπάρχουν συχνά 2 εστίες.

Μια πλάκα με 3 ή περισσότερους καυστήρες είναι απαραίτητη για μια οικογένεια τεσσάρων ή περισσότερων ατόμων. Όσο ευρύτερη είναι η επιτροπή, τόσο πιο ενδιαφέρουσα είναι η σχεδίασή της. Οι εστίες μπορούν να έχουν ένα στρογγυλό, πεντάκτινο, τραπεζοειδές, επιμήκη σχήμα.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα ημικυκλικό και να το τοποθετήσετε στη γωνία του ακουστικού.

Υπάρχουν επίσης συνδυασμένες επιλογές - με αέριο και ηλεκτρική εστία.

Πλάτος

Εάν έχετε το πλάτος του ντουλαπιού κουζίνας (περίπου 60 cm) και το πάχος του πάγκου (28-38 mm) έχετε το πρότυπο, τότε δεν θα υπάρξουν προβλήματα με την επιλογή, επειδή Οι περισσότερες από τις επιλογές στην αγορά έχουν διαστάσεις στα πρότυπα των επίπλων. Η πιο κοινή επιλογή - ένα τετράγωνο πλαίσιο με 4 καυστήρες.

Υπάρχει επίσης μια παράμετρος - το πλάτος της εμβέλειας, που καθορίζει το μέγεθος της κόγχης που κόβεται κάτω από το πλαίσιο στον πάγκο.

Βάθος

1. Το συνηθισμένο και πιο συνηθισμένο μέγεθος σύμφωνα με το βάθος του ντουλαπιού είναι 50-60 εκ. Το βάθος της ενσωμάτωσης εδώ θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη προκειμένου να καθοριστεί με ακρίβεια η τεχνική στην εξειδικευμένη θέση στον πάγκο.

2. Συχνά υπάρχει άλλη επιλογή - οι καυστήρες βρίσκονται σε πλάτος 1 γραμμής. Σε αυτή την περίπτωση, το βάθος είναι μικρό 35-40 cm, και το πλάτος - από 60 cm, πιο συχνά 70-85 cm.

Ύψος (πάχος)

Διαφέρει σε απόσταση 40-50 mm.

Τι πρέπει να εξετάσω πριν αγοράσω και εγκαταστήσω;

Σε μικρές κουζίνες η επιλογή των διαστάσεων των μαγειρικών σκευών είναι σημαντική όχι μόνο λόγω της αισθητικής αλλά και λόγω των απαιτήσεων για απόσταση από το νεροχύτη και το ψυγείο.

 • Η βέλτιστη απόσταση από το νεροχύτη στη σόμπα είναι 60-100 cm.
 • Η ελάχιστη απόσταση από την εστία στο ψυγείο είναι 15 cm.

Αυτοί οι κανόνες είναι σημαντικοί όχι μόνο όσον αφορά την ευκολία αλλά και την ασφάλεια.

Τυπικές διαστάσεις των σόμπων αερίου και των τύπων κουζινών

Όταν σκέφτεστε μέσα από το εσωτερικό της κουζίνας, τίθεται το ερώτημα της τοποθέτησης μιας σόμπας αερίου με ένα φούρνο. Η σωστή θέση της εστίας παίζει σημαντικό ρόλο στην ευκολία χρήσης της κουζίνας. Προκειμένου να το χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν πιο άνετα, θα πρέπει να γνωρίζετε ποιο είναι το ύψος της εστίας αερίου και οι άλλες διαστάσεις της που θα της επιτρέψουν να χωρέσει στον προβλεπόμενο χώρο.

Τα βασικά πρότυπα των κλιβάνων αερίου

Οι περισσότεροι κατασκευαστές κάνουν το ύψος της εστίας αερίου - 85-87 εκ. Μερικά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ρυθμιζόμενα πόδια, ώστε να μπορείτε να ρυθμίσετε την τεχνική σε ύψος. Αυτό θα συμβάλει επίσης στην ομοιόμορφη ρύθμιση της πλάκας αν έχετε καμπυλωτό πάτωμα.

Η δεύτερη βασική πρότυπη παράμετρος είναι το βάθος της δομής. Συχνά απαιτείται η κουζίνα μαγειρέματος να μην κοιτάζει πέρα ​​από την επιφάνεια των επίπλων, αν και υπάρχουν εξαιρέσεις. Το τυπικό βάθος μπορεί να κυμαίνεται από 50 έως 60 cm. Οι περισσότεροι καταναλωτές αναζητούν δείκτη 50-52 cm, αλλά πολλά σχέδια έχουν βάθος πιο κοντά στα 60 cm.

Το πλάτος των πλακών αερίου είναι πολύ μεγαλύτερο, μπορεί να κυμαίνεται από 30 έως 100 cm. Οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν μια τεχνική με διαστάσεις από 50 έως 59 cm.

Οι διαστάσεις των συσκευών εξαρτώνται επίσης από τον αριθμό των καυστήρων, οι οποίοι μπορεί να κυμαίνονται από 2 έως 5. Φυσικά, όσο μικρότερες, τόσο μικρότερη είναι η πλάκα.

Η εστία αερίου δεν θα πρέπει να εγκατασταθεί κοντά στο ψυγείο, καθώς η θερμότητα που απορρέει από αυτό θα οδηγήσει γρήγορα σε βλάβη της συσκευής ψύξης. Η νεροχύτη και η επιφάνεια μαγειρέματος δεν μπορούν επίσης να βρίσκονται σε στενή απόσταση μεταξύ τους, καθώς το νερό συχνά ψεκάζεται στο μαγείρεμα των τροφίμων και της φωτιάς, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην εξασθένηση του. Μην τοποθετείτε την εστία σε βύθισμα έτσι ώστε να μην εκραγεί η φλόγα.

Πώς να καθορίσετε το ύψος της κουκούλας πάνω από τη σόμπα;

Αν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε μια κουζίνα σόμπα στην κουζίνα, θα πρέπει να σκεφτείτε αμέσως την κουκούλα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό στη διαδικασία μαγειρέματος, καθώς καθαρίζει τον αέρα των προϊόντων καύσης αερίου και δεν επιτρέπει τη μυρωδιά των τροφίμων να διαρρέουν στα δωμάτια. Η κουκούλα της κουζίνας καθιστά τη διαδικασία μαγειρέματος πιο ευχάριστη, καθώς σας επιτρέπει να αναπνέετε καθαρό αέρα.

Για να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα της κουκούλας, πρέπει να το εγκαταστήσετε σωστά. Το ύψος της κουκούλας κουζίνας πάνω από τη σόμπα είναι ένα σημαντικό κριτήριο.

Εάν προσαρτήσετε τη συσκευή πολύ χαμηλά, θα δημιουργήσει πολλές ενοχλήσεις:

 • το άτομο θα αγγίξει το κεφάλι του.
 • Η σκόνη στα φίλτρα μπορεί να πάρει φωτιά.
 • αφαιρέστε και καθαρίστε τα φίλτρα θα είναι δύσκολη.

Εάν εγκαταστήσετε την κουκούλα πάρα πολύ υψηλή, τότε θα είναι χειρότερη να πιπίλεις τις μυρωδιές και τον ατμό. Ως αποτέλεσμα, η αποδοτικότητα της συσκευής θα μειωθεί.

Το ύψος της κουκούλας πάνω από την κουζίνα είναι ως εξής:

 • για κεκλιμένα μοντέλα - 55-65 cm.
 • για άλλους τύπους - 75-85 cm.

Οι κεκλιμένες συσκευές είναι κατάλληλες για χρήση από ψηλά άτομα. Ταιριάζουν επίσης σε μικρές κουζίνες, καθώς δεν ξεχωρίζουν για τα έπιπλα και δεν παίρνουν αρκετό χώρο.

Εκτός από τον κεκλιμένο τύπο, υπάρχουν τα παρακάτω μοντέλα:

 • Ενσωματωμένο - εγκατεστημένο στο ντουλάπι της κουζίνας, έχει ένα μικρό βάθος και ένα ανασυρόμενο στοιχείο.
 • Σχήματος Τ και τρούλο-καλυμμένα με ένα ντουλάπι?
 • επίπεδη - η πιο χαμηλή ισχύς, αλλά μπορεί να βρίσκεται σε συμπαγή θέση κάτω από το ντουλάπι?
 • Island - κατάλληλο για πλάκες, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση από το υπόλοιπο των επίπλων. στερεωμένο στην οροφή.

Εκτός από το βέλτιστο ύψος, πρέπει να δώσετε προσοχή στα εξής:

 • κλειστή θέση της εξόδου.
 • συντελεστής ισχύος.
 • απόσταση από τον άξονα εξαερισμού.
 • το βάθος και το πλάτος της κουκούλας.

Προκειμένου η συσκευή να εξάγει μυρωδιές και προϊόντα καύσης αερίων όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα, είναι απαραίτητο να ταιριάζει σε μέγεθος με τις διαστάσεις της επιφάνειας μαγειρέματος.

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι κουκούλες χωρίζονται σε:

 • κυκλοφορία - με ενσωματωμένο φίλτρο άνθρακα, μέσω του οποίου καθαρίζεται ο αέρας και επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο.
 • εκχυλίσματα με αγωγό αέρα - ο αναρροφούμενος αέρας εισέρχεται στον αγωγό εξαερισμού.


Οι συσκευές κυκλοφορίας χαρακτηρίζονται από χαμηλή ισχύ και είναι κατάλληλες μόνο για εγκατάσταση σε μικρές κουζίνες. Ταυτόχρονα, το ύψος της κουκούλας κουζίνας πάνω από τη σόμπα πρέπει να είναι ελάχιστο. Τα μοντέλα κυκλοφορίας πρέπει να καθαρίζονται τακτικά και τα φίλτρα να αλλάζουν.

Οι κουκούλες με εξαερισμό είναι πιο αποτελεσματικές και κατάλληλες για εργασία σε μεγάλα δωμάτια. Ο μολυσμένος αέρας περνά μέσα από αυτούς στο δρόμο. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η κουκούλα μπορεί να αντεπεξέλθει στην εργασία της για πολλά χρόνια, να την κρατά καθαρή, να καθαρίζει τακτικά τα δίκτυα και να αλλάζει τα φίλτρα και να ακολουθεί τις συστάσεις που δίνονται στις συνημμένες οδηγίες στη συσκευή.

Κουζίνα φυσικού αερίου από την οποία η εταιρεία είναι καλύτερα να επιλέξει - χαρακτηριστικά λειτουργικότητας και μεγέθη

Παρά το γεγονός ότι πολλά μοντέλα ηλεκτρικών κουζινών ενεργά κατασκευάζονται τώρα και είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα κτίρια, το φυσικό αέριο εξακολουθεί να είναι σχετικό και θεωρείται πιο υψηλής ποιότητας, αξιόπιστο και οικονομικό.

Μοντέλα με διαφορετικές λειτουργίες πωλούνται. Η πολιτική τιμών ποικίλλει επίσης, οι πλάκες με λιγότερες λειτουργίες μπορούν να αγοραστούν σε σχετικά μέτρια τιμή και οι επαγγελματικές είναι κατά σειρά τάξης μεγέθους υψηλότερες.

Όταν επιλέγετε μια σόμπα αερίου για την κουζίνα σας, δεν πρέπει να βιάζεστε και να πάρετε το πρώτο που συναντήσατε. Είναι καλύτερα να εξερευνήσετε πρώτα τις δυνατότητες πολλών, να τις αξιολογήσετε οπτικά και να τις αναζητήσετε στα φόρουμ. Αυτό το άρθρο περιγράφει λεπτομερώς το ερώτημα ποια εταιρεία είναι η καλύτερη επιλογή για μια κουζίνα αερίου - χαρακτηριστικά λειτουργικότητας και διαστάσεις.

Τυπική εστία αερίου

Πώς να επιλέξετε μια κουζίνα για την κουζίνα;

Η διαδικασία μαγείρεμα έφερε τη μέγιστη ευχαρίστηση και την ευκολία, και τα πιάτα άρεσαν τη γεύση, ακόμη και οι πιο εκλεκτοί γκουρμέ στην κουζίνα θα έπρεπε να είναι οι πιο αξιόπιστες και λειτουργικές συσκευές. Σε αεριοποιημένα σπίτια είναι σκόπιμο να τοποθετηθεί μια σόμπα αερίου. Είναι εύκολο στη χρήση, οικονομικό και λειτουργεί για πολλά χρόνια χωρίς σημαντικές βλάβες. Για να επιλέξετε τη σωστή επιλογή κατά την αγορά νέου εξοπλισμού, πρέπει να μελετήσετε τα ακόλουθα κριτήρια:

 1. Διαστάσεις.
 2. Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της επιφάνειας.
 3. Διαστάσεις και αριθμός καυστήρων.
 4. Διαθέσιμες επιλογές φούρνου.
 5. Επιπλέον λειτουργικότητα.
 6. Μελέτη των σχολίων πολλών πινακίδων σε μάρκες και μοντέλα.

Πώς είναι η κανονική εστία αερίου;

Οι σύγχρονες κουζίνες αερίου περιλαμβάνουν διάφορα συστήματα που είναι υπεύθυνα για τη σωστή λειτουργία ενός συγκεκριμένου εξαρτήματος ή συσκευής:

 1. Αέριο - περιλαμβάνει καυστήρες, καυστήρες, σωληνώσεις και βαλβίδες διακοπής.
 2. Ηλεκτρικό - παρέχει ελαφριά και ηλεκτρική ανάφλεξη.
 3. Φέρουσα δομή - το σώμα της πλάκας, η κατασκευή της οποίας χρησιμοποιεί χαλύβδινο φύλλο από ανοξείδωτο χάλυβα, καλυμμένο με σμάλτο.

Λεπτομερής περιγραφή όλων των τμημάτων και τμημάτων του πίνακα

Τα στάνταρ μέρη είναι ενσωματωμένα σε κάθε φούρνο αερίου. Παρά το γεγονός ότι ο σχεδιασμός τους μπορεί να ποικίλει σημαντικά, τα κύρια εξαρτήματα είναι πάντα τα ίδια.

Βέλτιστες διαστάσεις

Όλοι οι άνθρωποι προσπαθούν να πάρει την τεχνική τέτοιες διαστάσεις ώστε να είναι κατάλληλο για το μέγεθος του δωματίου και τις ανάγκες σας. Όσον αφορά το ύψος της σόμπας υγραερίου, υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρότυπο -. 85 εκατοστά, ωστόσο, ορισμένοι κατασκευαστές που ασχολούνται με μοντέλα παραγωγής στις οποίες μπορούν να ρυθμιστούν τα πόδια, γεγονός που καθιστά δυνατή, αν θέλετε να κάνετε την τεχνική πάνω ή κάτω από το κανονικό μέγεθος. βάθος Κουζίνα υγραερίου είναι 50 ή 60 cm, και πλάτος -. 30 έως 90 cm, αλλά αν είναι επιθυμητό, ​​μπορούν να βρουν μοντέλα και προωθείται προς 1 μέτρο. Οι πιο διαδεδομένες διαστάσεις είναι οι εξής:

 1. 50χ50 - μικροσκοπικά μοντέλα, τα οποία είναι τέλεια κατασκευασμένα σε μικρή κουζίνα.
 2. 50x60 - βάθος εξήντα εκατοστών θεωρείται πρότυπο για τις πλάκες και είναι ευθυγραμμισμένο με το τραπέζι ή το ντουλάπι.
 3. 60χ60 - μια πλάκα τυποποιημένων διαστάσεων, στην οποία μπορείτε να μαγειρέψετε διάφορα πιάτα σε διαφορετικούς καυστήρες.

Μέγεθος - αυτό είναι το πρώτο σημείο με το οποίο ο αγοραστής πρέπει να αποφασίσει εκ των προτέρων και να το χρησιμοποιήσει όταν ψάχνει για ένα κατάλληλο κατά λειτουργικότητα. Μην ξεχνάτε το γεγονός ότι όσο μεγαλύτερη είναι η σόμπα αερίου, τόσο μεγαλύτερο είναι το βάρος της.

Ποια υλικά χρησιμοποιούνται για πάνελ αερίου;

Όταν επιλέγετε μια κατάλληλη εστία αερίου, πρέπει να δώσετε προσοχή στο υλικό που χρησιμοποιήθηκε για να φτιάξετε τη γάστρα και την εστία. Για κάθε είδος υπάρχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά λειτουργίας και συντήρησης. Τα πιο συνηθισμένα υλικά περιλαμβάνουν:

 1. Σμάλτο - ένα υλικό που δεν είναι ακριβό και είναι γνωστό σε πολλούς. Για την παραγωγή πλακών δεν χρησιμοποιούνται μόνο λευκά, στην αγορά υπάρχουν πλάκες με μπεζ, μαύρο ή καφέ σμάλτο. Το υλικό αυτό είναι ανθεκτικό στη θερμότητα, ωστόσο, οι αιχμηρές μεταβολές της θερμοκρασίας δεν μεταφέρονται καλά, μπορεί να εμφανιστούν μικροσυστοιχίες, οι οποίες στο μέλλον γίνονται σχισμένες. Η φροντίδα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική, καθώς δεν είναι απαραίτητο να κάνετε μεγάλη προσπάθεια για την εμφάνιση γρατζουνιών και εξογκωμάτων.
 2. Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι μια πρακτική επιλογή επίστρωσης. Είναι πολύ πλαστικό, δεν διαβρώνει, είναι ανεπιτήδευτο στη συντήρηση και έχει υψηλή αντοχή στη θερμότητα. Ορισμένες πλάκες από τις κατηγορίες υψηλών τιμών είναι κατασκευασμένες από χάλυβα με ματ αποτέλεσμα. Παρά το γεγονός ότι αυτά τα πιάτα φαίνονται όμορφα, είναι πολύ πιο δύσκολο να τα φροντίσετε και κάθε στιγμιαία μόλυνση ή αποτύπωμα γίνεται πολύ αισθητή. Για να το καθαρίσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε καθαριστικά που δεν περιέχουν επιθετικά συστατικά.
 3. Γυαλί κεραμικά και γυαλί - μπορείτε συχνά να συναντήσετε αυτά τα υλικά επίστρωσης σε σύγχρονες κουζίνες. Ο γυάλινος-κεραμικός μονόλιθος βρίσκεται πάνω από τον καυστήρα, ο οποίος εμποδίζει την ανάφλεξη και τη ζημιά σε κοντινά αντικείμενα που βρίσκονται κοντά στη ζώνη θέρμανσης. Εκτός από το γεγονός ότι οι γυάλινες κεραμικές πλάκες φαίνονται όμορφες, έχουν και πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα: υψηλής αντοχής, ανθεκτικά και μη φθορά λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Η φροντίδα για μια τέτοια επικάλυψη δεν είναι δύσκολη, απαγορεύεται η χρήση σκόνης με λειαντικό και άκαμπτο πινέλο για καθαρισμό.

Αριθμός και διαστάσεις των καυστήρων

Πόσο πρέπει να είναι οι καυστήρες στη σόμπα, όλοι πρέπει να αποφασίζουν για τον εαυτό τους σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους. Εκείνοι που μαγειρεύουν σπάνια, θα ταιριάζουν με μερικούς, και οι λάτρεις ταυτόχρονα μαγειρεύουν μπορς και τηγανίζουν καλύτερα το κρέας για να αγοράσουν πλάκες με πολλούς καυστήρες.

Σόμπα με τρεις εστίες

Κουζίνα με 5 καυστήρες

Σε μια τυπική κουζίνα φυσικού αερίου υπάρχουν τέσσερις ζώνες μαγειρέματος, αλλά σε πολλά σύγχρονα μοντέλα, οι κατασκευαστές αύξησαν τον αριθμό τους σε έξι κομμάτια, τα οποία διαφέρουν ως προς το μέγεθος και το επίπεδο καύσης.

Το μέγεθος των καυστήρων πρέπει να αντιστοιχεί στο μέγεθος των δοχείων και των ταψιών (ένα μεγάλο τηγάνι σε μια μικρή εστία θα τηγανίζει το πιάτο για πολύ καιρό). Τις περισσότερες φορές από τέσσερις εστίες σε αεράκια ένα μικρό, δύο μέσου και ένα με την υψηλότερη ισχύ. Και σε ορισμένα σύγχρονα μοντέλα, εκτός από το βασικό, υπάρχει και ένα άλλο ξεχωριστό με ένα μεγάλο καυστήρα και πολυεπίπεδη σχεδίαση, πάνω στο οποίο μπορείτε να μαγειρεύετε πολύ γρήγορα τα τρόφιμα. Με τη βοήθεια καυστήρων πολλαπλών κυκλωμάτων είναι δυνατή η προετοιμασία πιο πολύπλοκων πιάτων: το κάπνισμα, το μακρύ σβήσιμο του κρέατος, ο ατμός κλπ.

Τύπος φούρνου

Ένας σύγχρονος φούρνος ή φούρνος αερίου μπορεί να ενσωματωθεί στη σύγχρονη κουζίνα φυσικού αερίου, η οποία λειτουργεί από ηλεκτρισμό. Σε φούρνο αερίου υπάρχουν συνήθως αρκετοί τρόποι θέρμανσης και βολική και αποτελεσματική αναγκαστική κυκλοφορία των ροών του αέρα, αλλά δεν έχουν λειτουργία ανεμιστήρα.

Ενώ τα ηλεκτρικά κατασκευάζονται με ένα ελάχιστο σύνολο λειτουργιών και το μέγιστο με την παρουσία ενός ανεμιστήρα, που προάγει την ομοιόμορφη κατανομή του θερμού αέρα μέσω του φούρνου. Ζεσταίνονται από πολλές πλευρές: από πάνω, από κάτω, κατά μήκος των πλευρών και στον πίσω τοίχο. Με τη βοήθεια μιας τέτοιας συσκευής κουζίνας είναι δυνατόν να μαγειρέψετε μια ποικιλία πιάτων που αλλάζουν τη λειτουργία θέρμανσης και τη θερμοκρασία.

Καινοτόμες τεχνολογίες

Για να είναι ανταγωνιστικές μεταξύ άλλων εμπορικών σημάτων, πολλοί κατασκευαστές αερίου σόμπα προσθέτουν πρόσθετες λειτουργίες στην τεχνολογία τους. Ορισμένα είναι απαραίτητα για την ασφαλή λειτουργία της πλάκας, ενώ άλλα διευκολύνουν και κάνουν τη λειτουργία τους πιο ευχάριστη.

Ποια είναι η λειτουργία του ελέγχου αερίου στις αερόθερμα;

Έλεγχος αερίου - αυτή είναι μία από τις πρόσθετες προστατευτικές λειτουργίες, η οποία αυξάνει την ασφάλεια κατά τη λειτουργία της συσκευής κουζίνας. Δηλαδή, αν η φλόγα εξαιτίας κάποιου λόγου σβήσει, τότε η παροχή αερίου θα απενεργοποιηθεί. Ο έλεγχος του αερίου είναι ένα μοναδικό σύστημα που δεν επιτρέπει τη διαρροή αερίου, την εξάπλωση μιας επικίνδυνης ουσίας και την ανάφλεξη της συσκευής. Επομένως, σε πολλά μοντέλα χαμηλής και μέσης τιμής, αυτή η χρήσιμη επιλογή βρίσκεται.

Το σύστημα υποστηρίζεται από ενσωματωμένους αισθητήρες. Για κάθε καυστήρα υπάρχει ξεχωριστός καυστήρας με βαλβίδα. Όταν αρχίσει να θερμαίνεται από τη φωτιά, ανοίγει μια βαλβίδα στη βαλβίδα, παρέχοντας αέριο. Όταν η φωτιά πεθάνει τυχαία, μετά από λίγο η βαλβίδα κρυώνει και κλείνει. Αυτός ο μηχανισμός χρησιμοποιείται επίσης σε φούρνους.

Ποια είναι η λειτουργία της μεταφοράς στο φούρνο αερίου;

Μεταφορά σημαίνει αναγκαστική κυκλοφορία αέρα σε φούρνο ή φούρνο (οι ροές αέρα μεταφέρουν θερμότητα). Δηλαδή, η αρχή του έργου της είναι να αλλάξει τον ζεστό και κρύο αέρα, ο πρώτος ανεβαίνει στην κορυφή και ο δεύτερος, αντίθετα, πέφτει. Στο τέλος, αναμιγνύουν και παρέχουν την ίδια θερμοκρασία σε ολόκληρη την περιοχή του φούρνου. Μετακίνηση αέριων μαζών με τον ενσωματωμένο ανεμιστήρα. Όταν ο φούρνος είναι κλειστός, δημιουργείται από το φούσκωμα ένα ισχυρό στροβιλισμό με θερμό αέρα, χάρη στο οποίο το πιάτο θερμαίνεται ομοιόμορφα σε κάθε πλευρά. Έτσι, το κατώτατο σημείο δεν καίγεται, και από πάνω δημιουργείται μια όμορφη ραγισμένη κρούστα. Πιο συχνά οι κατασκευαστές έχουν ανεμιστήρα στον οπίσθιο τοίχο της σόμπας, πρέπει να ανάψει ξεχωριστά.

Λειτουργίες για τη διευκόλυνση της λειτουργίας των σόμπων αερίου

Εκτός από τις επιλογές που βοηθούν στην προστασία των ιδιοκτητών κουζινών αερίου, υπάρχουν και εκείνες που διευκολύνουν και βελτιώνουν τη διαδικασία μαγειρέματος. Περιλαμβάνουν τα εξής:

 1. Ηλεκτρική ανάφλεξη - συμβάλλει στην ανάφλεξη του καυστήρα χωρίς τη χρήση μαγνητών ή αναπτήρων. Ανάψτε το αέριο αυτόματα. Συνήθως, πρέπει να γυρίσετε το κουμπί ή να πατήσετε το ειδικό κουμπί.
 2. Χρονοδιακόπτης - χρησιμεύει ως προειδοποίηση για το πέρασμα ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. Μερικές φορές μπορεί να απενεργοποιηθεί ή να ενεργοποιηθεί η πλάκα μετά την καθορισμένη περίοδο.
 3. Grill - χρησιμοποιείται για πιο ολοκληρωμένη θερμική επεξεργασία. Χάρη στη θερμότητα που δημιουργείται από αυτόν, όλα τα επίπεδα του φούρνου ζεσταίνονται εντελώς. Βρίσκεται στο πάνω μέρος του.
 4. Φωτισμός - χρησιμοποιείται για παρατήρηση κατά τη διάρκεια πιάτων ψησίματος.
 5. Θερμομόνωση - προστατεύει την πόρτα του φούρνου από υπερθέρμανση κατά τη λειτουργία του. Για την κατασκευή της πόρτας χρησιμοποιείται ένα παχύ, ανθεκτικό στη θερμότητα γυαλί, το οποίο εμποδίζει τον κίνδυνο εγκαυμάτων.

Επισκόπηση των γνωστών κλιβάνων αερίου

Για να προσδιορίσετε με την καλύτερη σόμπα αερίου θα πρέπει να μελετήσετε μια επισκόπηση πολλών με χαρακτηριστικά και λεπτομερείς περιγραφές από διαφορετικούς κατασκευαστές.

GEFEST 6100-03 0001

GEFEST 6100-03 0001

Αυτή η κουζίνα μαγειρέματος είναι κατασκευασμένη σε ένα πρωτότυπο σχέδιο και ένα σπάνιο καφέ χρώμα που ταιριάζει απόλυτα σε οποιοδήποτε εσωτερικό της κουζίνας. Το μέγεθος του είναι 60x60x85 εκ. Και η ένταση του φούρνου είναι 52 λίτρα. Για να αλλάξετε τις λειτουργίες, χρησιμοποιείται ο περιστροφικός μηχανισμός. Ο μπροστινός πίνακας διαθέτει μια οθόνη που ρυθμίζει το χρονόμετρο. Η εστία και ο φούρνος είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρικό διακόπτη ανάφλεξης και αερίου. Η επίστρωση είναι σμάλτο. Στο φούρνο υπάρχει μια σχάρα (περιλαμβάνεται στο κιτ). Τα κύρια πλεονεκτήματα του περιλαμβάνουν τα εξής:

 1. Γκριλ.
 2. Μοναδικός σχεδιασμός.
 3. Φούρνο χυτοσιδήρου.
 4. Ένα κουτί από μέταλλο για την αποθήκευση πιάτων.

De Luxe 506040.03g

Η κουζίνα De Luxe 506040.03g είναι μια πολυλειτουργική συσκευή που μπορεί να μαγειρεύει οποιοδήποτε πιάτο σε διαφορετικές λειτουργίες θερμοκρασίας. Ο όγκος του φούρνου είναι 54 λίτρα και υπάρχει επίσης μια επιλογή ελέγχου προστατευτικού αερίου. Η πόρτα είναι πτυσσόμενη και το ποτήρι είναι διπλό, πράγμα που καθιστά δυνατή την παρακολούθηση της διαδικασίας μαγειρέματος.

De Luxe 506040.03g

Οι διαστάσεις του είναι 50x60x85 εκ. Και η επιφάνεια μαγειρέματος σμάλτου περιλαμβάνει 4 καυστήρες, εκ των οποίων το ένα είναι το πιο ισχυρό. Λειτουργεί εύκολα, με μηχανική στροφή και διαθέτει ξεχωριστό χρονομετρητή. Μεταξύ των κύριων πλεονεκτημάτων είναι τα εξής:

 1. Αλλαγή τύπου αερίου.
 2. Παρουσία ενός γυάλινού καλύμματος για καυστήρες, ισχυρά χάλκινα πλέγματα.
 3. Επιλογή ηλεκτρικής ανάφλεξης.

DARINA D ΚΜ141 308 W

Ο κατασκευαστής DARINA ασχολείται με την παραγωγή ηλεκτρονικών συσκευών υψηλής τεχνολογίας για την κουζίνα, η οποία μεταξύ των πελατών θεωρείται μία από τις υψηλής ποιότητας και αξιόπιστες. Στο σχέδιο αυτού του μοντέλου (60x60x85 cm) υπάρχει μια εστία, κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα. Η παρουσία 4 καυστήρων με σιδερένιες γρίλιες επιτρέπει το μαγείρεμα πιάτων σε διαφορετικά μεγέθη.

DARINA D ΚΜ141 308 W

Ο όγκος του φούρνου είναι 50 λίτρα και οι τρόποι λειτουργίας για αυτόν 4. Επιπλέον, η πλάκα έχει ένα αριθμό θετικών σημείων:

 1. Υπάρχει μια ενσωματωμένη ηλεκτρική σχάρα, μια σούβλα περιλαμβάνεται στο κιτ.
 2. Μετά τη λήξη της ώρας που έχει οριστεί με το χρονοδιακόπτη, ο φούρνος μπορεί να απενεργοποιηθεί αυτόματα.

Ηλεκτρικές σόμπες - αναντικατάστατες βοηθοί στην κουζίνα

Δεν είναι ένα μυστικό για κανέναν ότι οι σύγχρονες ηλεκτρικές κουζίνες παίρνουν τον κυρίαρχο ρόλο σε κάθε κουζίνα. Αυτές οι οικιακές συσκευές θα απλοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό το έργο οποιασδήποτε οικοδέσποινας. Στην αγορά οικιακών συσκευών υπάρχει μια τεράστια ποικιλία ηλεκτρικών κλιβάνων, τα οποία διαφέρουν όχι μόνο από τα χαρακτηριστικά και το σχεδιασμό τους αλλά και από την άποψη της διαθέσιμης λειτουργικότητας.

Από αυτή την άποψη, ο μέσος καταναλωτής έχει μια καλά τεκμηριωμένη ερώτηση: τι είδους κουζίνα για να αγοράσει στην κουζίνα; Λοιπόν, σήμερα δεν θα δώσουμε μόνο μια εξαντλητική απάντηση σε αυτό το ερώτημα, αλλά θα δώσουμε επίσης την αξιολόγηση των 2018 πιο δημοφιλών μοντέλων ηλεκτρικών κλιβάνων.

Τύποι ηλεκτρικών σόμπων

Πριν προγραμματίσετε να αγοράσετε μια ηλεκτρική κουζίνα για την κουζίνα, πρέπει να προσδιορίσετε τους υπάρχοντες τύπους δεδομένων των οικιακών συσκευών. Στη σημερινή αγορά παρουσιάζονται οι παρακάτω τύποι πλακών:

 1. Κλασικό ή συμβατικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. οι πλάκες έχουν επίστρωση σμάλτου και πλάκες από χυτοσίδηρο με νικέλιο ή μεταλλική σπείρα. Τέτοιες κάμινοι έχουν μάλλον υψηλή αντίσταση ρεύματος. Μια ηλεκτρική κουζίνα αυτού του τύπου λειτουργεί σύμφωνα με μια τυπική αρχή. Αρχικά θερμαίνεται μια σπείρα, αφού μεταφέρει τη θερμότητα σε ένα χυτοσίδηρο, και μόνο στη συνέχεια στα πιάτα. Πολλοί θα συμφωνήσουν ότι ηθικά τέτοιες κάμινοι έχουν από καιρό ξεπερασμένη, αν και είναι αξιόπιστες και φτηνά επισκευασμένες.
 2. Οι ηλεκτρικές συσκευές της νέας γενιάς έχουν επιφάνεια εργασίας από γυάλινη κεραμική. Είναι η επίστρωση από γυαλί-κεραμικό που βελτιώνει την απόδοση, καθώς το υλικό αυτό έχει εξαιρετικές ιδιότητες θερμικής αγωγιμότητας. Κατά κανόνα, σε αυτές τις πλάκες ενσωματωμένες συμβατικές καυστήρες αλογόνου Hi-Light. Σε αντίθεση με τους συμβατικούς καυστήρες χυτοσιδήρου, θερμαίνονται ταχύτερα και ψύχονται, γεγονός που επιτρέπει τον ακριβέστερο έλεγχο των συνθηκών θερμοκρασίας. Η γυάλινη-κεραμική πλάκα διακρίνεται από την ποιότητα και την αξιοπιστία της, αλλά κοστίζει πολύ περισσότερο από τη συντήρηση.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πριν επιλέξετε μια ηλεκτρική εστία, είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε με τα υπάρχοντα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αυτής της οικιακής συσκευής.

 • δεν υπάρχει ανάγκη σύνδεσης με τον αγωγό φυσικού αερίου, γεγονός που απλοποιεί σημαντικά τη διαδικασία εγκατάστασης μιας οικιακής συσκευής.
 • οι ηλεκτρικές κουζίνες είναι ασφαλέστερες για την ανθρώπινη υγεία, καθώς δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής αερίου.
 • τα πιάτα στους ηλεκτρικούς καυστήρες θερμαίνονται πιο ομοιόμορφα.
 • ακριβέστερος έλεγχος των συνθηκών θερμοκρασίας.
 • πιο πρακτικό φούρνο, που παράγει εξαιρετικά αρτοσκευάσματα και ψητά πιάτα.

Λοιπόν, τα υπάρχοντα πλεονεκτήματα είναι πραγματικά ένας σοβαρός παράγοντας, εξαιτίας του οποίου πολλοί το σκέφτονται τώρα, δεν είναι καιρός να αντικαταστήσουμε την παλιά κουζίνα σας με ηλεκτρική κουζίνα; Και τι γίνεται με τα ελαττώματα;

 1. Η ηλεκτροκεραμική πλάκα απαιτεί ειδικά πιάτα με τέλεια επίπεδη βάση. Μόνο στην περίπτωση αυτή είναι δυνατή η ταχεία και ομοιόμορφη θέρμανση.
 2. Σύνθετη εγκατάσταση. Φυσικά, ένας ηλεκτρικός φούρνος είναι πολύ πιο εύκολος στην εγκατάσταση από ένα φούρνο αερίου, αλλά αν δεν έχετε την εμπειρία μιας τέτοιας εγκατάστασης, είναι καλύτερο να αναθέσετε αυτό το έργο σε έμπειρους ειδικούς.
 3. Εάν οι συχνές διακοπές ηλεκτρικής ενέργειας είναι φυσιολογικές για την επικράτειά σας, τότε ένας τέτοιος φούρνος πιθανότατα δεν σας ταιριάζει. Ωστόσο, υπάρχει μια διέξοδος από αυτή την κατάσταση - την αγορά ενός λεγόμενου συνδυασμένου ηλεκτρικού κλιβάνου, όπου ένα μέρος των καυστήρων αερίου, και το άλλο μέρος - ηλεκτρικό.

Ποια σόμπα είναι καλύτερη - κεραμική ή ηλεκτρική;

Ως αποτέλεσμα του ότι οι ηλεκτρικές κουζίνες με χυτοσίδηρο έχουν βελτιωθεί εδώ και δεκαετίες, έχουν γίνει πραγματικά αξιόπιστες και ποιοτικές οικιακές συσκευές. Ένας τέτοιος φούρνος είναι φθηνός στη συντήρηση και επισκευή.

Ωστόσο, παρά τα υπάρχοντα πλεονεκτήματα, αυτός ο τύπος πλακών χάνει δημοτικότητα λόγω των ολοένα και αυξανόμενων απαιτήσεων των σύγχρονων καταναλωτών.

Η ηλεκτρονική κεραμική εστία είναι εξαιρετικά δημοφιλής λόγω της παρουσίας βοηθητικών λειτουργιών. Επιλέξτε μια τέτοια σόμπα μπορεί να προσαρμοστεί στις ατομικές ανάγκες του χρήστη.

Τα γυάλινα κεραμικά καθαρίζονται τέλεια από τα καμένα τρόφιμα και άλλες ορατές προσμείξεις. Τα στοιχεία θέρμανσης εξοικονομούν ενέργεια και ο σχεδιασμός μιας αυτόνομης σόμπας θα διακοσμήσει το εσωτερικό της κουζίνας.

Επίσης, οι κεραμικές ηλεκτρικές κουζίνες έχουν έναν τεράστιο αριθμό διαφόρων αισθητήρων, μεταξύ των οποίων:

 • οι αισθητήρες των θερμών πλακών επιτρέπουν τη διατήρηση της απαραίτητης θερμοκρασίας.
 • η ένδειξη της υπολειπόμενης θερμότητας από τους καυστήρες δείχνει ποια στοιχεία θέρμανσης δεν είχαν χρόνο να κρυώσουν εντελώς, πράγμα που σίγουρα θα σας εξοικονομήσει από τα εγκαύματα.
 • τα στοιχεία της εντατικής θέρμανσης θα βοηθήσουν να ζεσταθούν τα πιάτα στο συντομότερο δυνατόν.
 • Το κλείδωμα των λαβών θα βοηθήσει στην αποφυγή τυχαίας ενεργοποίησης της κουζίνας, ειδικά εάν το σπίτι έχει μικρά παιδιά.

Φυσικά, ποιο να επιλέξει το πιάτο, αποφασίζεις. Ωστόσο, ένας μεγάλος αριθμός πλεονεκτημάτων δείχνει μια προφανή επιλογή υπέρ των μοντέλων γυαλί-κεραμικών.

Κριτήρια επιλογής

Πριν αγοράσετε μια οικιακή συσκευή στην κουζίνα σας, φυσικά, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά της και άλλα πρόσθετα σημεία που θα επηρεάσουν την περαιτέρω επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

Διαστάσεις

Το μέγεθος της πλάκας (πλάτος, ύψος και βάθος) επιλέγεται με βάση τη χρήσιμη επιφάνεια της κουζίνας. Για παράδειγμα, εάν η κουζίνα είναι ευρύχωρη, τότε δεν υπάρχει ανάγκη αγοράς ενός συμπαγούς μεγέθους πλάκας και αντίστροφα.

Οι τυπικές διαστάσεις της πλάκας είναι 60 με 60 cm ή 50 με 60 cm. Για όσους δεν χρειάζονται εξοικονόμηση χώρου, μπορούν να επιλέξουν μοντέλα 90 cm ή περισσότερο.

Τα συμπαγή μοντέλα των φούρνων, ειδικά των τραπεζιών, είναι ιδανικά για μια εξοχική κατοικία ή εξοχική κατοικία.

Μια άλλη όχι λιγότερο σημαντική παράμετρος είναι το βάθος. Τις περισσότερες φορές ισούται με το βάθος των επίπλων κουζίνας - 60 εκ. Εξαιτίας αυτού, οι οικιακές συσκευές θα είναι κατάλληλες για να κοιτάξουν μαζί με άλλα έπιπλα. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε πλάκες ατομικών μεγεθών, οι οποίες θα ταιριάζουν απόλυτα στο εσωτερικό της κουζίνας.

Υλικό επιφάνειας

Ένας πολύ σημαντικός ρόλος διαδραματίζει το επιφανειακό υλικό της πλάκας, αφού αυτό εξαρτάται από την εμφάνιση της συσκευής, την αντοχή και τη συνολική λειτουργικότητά της.

 1. Σμάλτο. Αυτός ο τύπος κάλυψης θα προσελκύσει τους λάτρεις των κλασικών. Κατά κανόνα, υπάρχουν αρκετές χρωματικές παραλλαγές της επίστρωσης σμάλτου - λευκό σμάλτο και καφέ. Αυτό το υλικό είναι αρκετά ισχυρό, είναι δύσκολο να καταστραφεί και αποδέχεται τέλεια τις αλλαγές θερμοκρασίας. Ωστόσο, το σμάλτο είναι πολύ καλά κολλημένη ρύπανση, συμπεριλαμβανομένων των καμένων τροφίμων. Καθαρίστε την ίδια επιφάνεια σμάλτου με τα ειδικά μέσα καθαρισμού.
 2. Ανοξείδωτο ατσάλι. Ο φούρνος, κατασκευασμένος από χάλυβα, έχει ελκυστικό και μοντέρνο σχεδιασμό. Πρόσφατα έγινε δημοφιλής η κατασκευή οικιακών συσκευών από χάλυβα, καθώς συμπληρώνουν την εμφάνισή τους με τον υπερσύγχρονο σχεδιασμό της κουζίνας. Να φροντίζετε απλά μια χαλύβδινη κάλυψη και να την εξυπηρετείτε όσο το δυνατόν περισσότερο.
 3. Κεραμικό. Αυτή η επιφάνεια έχει εξαιρετική θέα. Τα γυάλινα κεραμικά θα φαίνονται αποδοτικά σε κάθε κουζίνα. Η μεγαλύτερη προσοχή, από οπτικής άποψης, αξίζει χωριστά κεραμοσκεπές, κατασκευασμένες εξ ολοκλήρου από γυάλινη κεραμική. Έχουν λεπτές γραμμές και μια τελείως επίπεδη επιφάνεια. Επίσης, οι κεραμικοί καυστήρες μπορούν να ζεσταίνουν γρήγορα και ομοιόμορφα τα πιάτα. Με αυτό το υλικό, είναι πολύ εύκολο να εξαλειφθούν οι ορατές ακαθαρσίες και τα καμένα τρόφιμα.

Τύποι καυστήρων

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να δοθεί προσοχή στο είδος των καυστήρων που χρησιμοποιούνται σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο της ηλεκτρικής κουζίνας. Μέχρι σήμερα υπάρχουν τέτοιες ποικιλίες:

 1. Χυτοσίδηρος. Ο πιο συνηθισμένος τύπος καυστήρων, οι οποίοι χρησιμοποιούνται κυρίως σε κλασικά μοντέλα πλακών. Είναι κατασκευασμένα από χυτοσίδηρο, αντίστοιχα, και έχουν στρογγυλεμένο σχήμα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε σε εμαγιέ επιφάνειες είτε σε επιφάνειες χάλυβα. Ζεσταίνονται με χάλυβα ή σπείρες από νικέλιο.
 2. Κεραμικό. Σε αυτούς τους καυστήρες, η θέρμανση συμβαίνει λόγω της έλικας αλογόνου. Όταν ενεργοποιηθούν, αρχίζουν να αναβοσβήνουν με μια κόκκινη χροιά, θερμαίνονται αμέσως και κρυώνουν εξίσου γρήγορα. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μια πλάκα με κεραμικές εστίες είναι πολύ πιο ακριβή από ό, τι με μια χυτοσίδηρο τηγανίτα. Έχει επίσης πολλές περισσότερες προκαθορισμένες λειτουργίες και διαφορετικές ρυθμίσεις.
 3. Επαγωγή. Η αρχή της λειτουργίας είναι αρκετά απλή: στην δομή των πιάτων εμφανίζεται η ακτινοβολία του στροβίλου, μετά την οποία αρχίζει να αναβλύζει. Η επικάλυψη των επαγωγικών κουζινών είναι αποκλειστικά γυάλινο-κεραμικό. Εντούτοις, αξίζει να γνωρίζουμε ότι είναι αδύνατο να χρησιμοποιούμε αλουμίνιο ή γυάλινα σκεύη για θέρμανση σε τέτοιες πλάκες. Για αυτό χρειάζεστε χαλύβδινα σκεύη από χάλυβα, σμάλτο ή χυτοσίδηρο.

Φούρνοι

Ο φούρνος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος κάθε κουζίνας, φυσικά, αν δεν μιλάμε για ενσωματωμένες εστίες. Οι σύγχρονοι φούρνοι χωρίζονται στα εξής:

 1. Στατικός φούρνος. Εξοπλισμένο με δύο θερμαντικά στοιχεία - κάτω και πάνω. Στην κορυφή της σχάρας παρέχεται, το οποίο εξασφαλίζει ομοιόμορφο ψήσιμο πιάτων από όλες τις πλευρές.
  Ορισμένα μοντέλα φούρνων μπορούν να έχουν μεγάλη σχάρα και μικρό, αυτή η παράμετρος εξαρτάται από τον κατασκευαστή του κατασκευαστή. Μια μεγάλη σχάρα είναι τέλεια για το μαγείρεμα πιάτα κρέατος, ψάρια, σούβλες και άλλα. Το μικρό είναι καλό για ψήσιμο, τοστ, πίτσα και ούτω καθεξής.
 2. Πολυλειτουργικοί φούρνοι. Χρησιμοποιήστε μια μοναδική λειτουργία της μεταφοράς, έτσι ώστε η θερμότητα μέσα στο φούρνο να κατανέμεται όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα. Ο εσωτερικός ανεμιστήρας είναι υπεύθυνος για την κυκλοφορία του αέρα. Επιπλέον, σε πολυλειτουργικούς φούρνους μπορείτε να μαγειρέψετε μεγάλη ποικιλία πιάτων, να ζεστάνετε τα τρόφιμα, να αποψύχετε και ούτω καθεξής.

Τα προϊόντα σε αυτούς τους φούρνους παρασκευάζονται γρήγορα και ομοιόμορφα ψημένα. Το τυποποιημένο σετ περιλαμβάνει μια σειρά δίσκων ψησίματος, πρόσθετες σχάρες, σουβλάκια, σχάρα, σουβλάκια.

Επίσης, κατά την επιλογή μιας πλάκας πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη μέθοδο καθαρισμού του φούρνου. Μέχρι σήμερα υπάρχουν τέτοιες μέθοδοι - καταλυτική και πυρόλυση.

Η πρώτη επιλογή καθαρισμού είναι εγγενής στους φούρνους των οποίων οι εσωτερικοί τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από ανθεκτικό στη θερμότητα σμάλτο. Η μέθοδος καθαρισμού περιλαμβάνει τη χρήση μαλακού υφάσματος με διάλυμα σαπουνιού. Τα επιθετικά απορρυπαντικά για καθαρισμό δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατηγορηματικά.

Η πυρόλυση είναι ο καλύτερος καθαρισμός για σήμερα. Η λειτουργία προϋποθέτει τη θέρμανση του φούρνου σε 450 μοίρες, μετά την οποία η μόλυνση στους τοίχους απλώς καίγεται. Αφού ψύξετε το φούρνο, απλά πρέπει να σκουπίσετε την εσωτερική επιφάνεια του ντουλαπιού με μια πετσέτα.

Διακυβέρνηση

Σύμφωνα με τους υπάρχοντες τύπους πλακών ελέγχου χωρίζονται σε ηλεκτρικό ή μηχανικό έλεγχο.

Τα μηχανικά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ειδικούς περιστροφικούς διακόπτες, χάρη στις οποίες είναι δυνατός ο έλεγχος των συνθηκών θερμοκρασίας. Επίσης, χάρη σε αυτούς τους διακόπτες, δεν μπορείτε απλά να ρυθμίσετε την επιθυμητή θερμοκρασία, αλλά και να ορίσετε τον χρόνο λειτουργίας της πλάκας, να ρυθμίσετε το χρονοδιακόπτη ή να ενεργοποιήσετε τις διαθέσιμες επιλογές.

Ο ηλεκτρικός έλεγχος σάς επιτρέπει να ελέγχετε την πλάκα μέσω της οθόνης αφής που βρίσκεται στον κεντρικό πίνακα. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πλακών με ηλεκτρονικό έλεγχο διαφέρουν στο σύνολο ενός μεγάλου αριθμού επιλογών και προεπιλογών.

Επίσης, χάρη στον ηλεκτρονικό έλεγχο, μπορείτε να ορίσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια το καθεστώς θερμοκρασίας, το οποίο είναι πολύ σημαντικό κατά το μαγείρεμα σύνθετων πιάτων.

Ισχύς και κατανάλωση ενέργειας

Οι ηλεκτρικές σόμπες διαφέρουν ως προς την ισχύ τους. Όσο πιο ισχυρή είναι μια οικιακή συσκευή, τόσο λιγότερο χρόνο χρειάζεται για να μαγειρέψετε ένα πιάτο. Αξίζει επίσης να προσέξετε την κατανάλωση ενέργειας της πλάκας. Ηλεκτρική κουζίνα είναι αρκετά ακριβό όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας οικιακή συσκευή.

Όλα τα υπάρχοντα μοντέλα χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες κατανάλωσης ενέργειας: C, B, A. Η κατηγορία Α είναι η πιο οικονομική.

Αξιολόγηση 10 δημοφιλών μοντέλων ηλεκτρικών κλιβάνων

Στην επόμενη ανασκόπηση, υπάρχουν 10 ηλεκτρικές κουζίνες που έχουν άριστη λειτουργικότητα και είναι υψηλής ποιότητας. Ας ξεκινήσουμε την κορυφαία αναθεώρηση.

GEFEST 6560-03 0001

Το συνιστώμενο κόστος του μοντέλου είναι 24000 ρούβλια. Η κανονική ηλεκτρική κουζίνα διαθέτει κλασικό σχεδιασμό. Η οικιακή συσκευή είναι εξοπλισμένη με 4 καυστήρες και διαθέτει φούρνο 52 λίτρων. Αυτό το μοντέλο μπορεί να υπερηφανεύεται για μια ψησταριά και για τη μεταφορά. Η επιφάνεια σμάλτου καφέ χρώματος καθαρίζεται εύκολα από τη βρωμιά. Η επιφάνεια εργασίας είναι κατασκευασμένη από γυάλινη κεραμική. Η κατηγορία της καταναλισκόμενης ενέργειας είναι Α. Διαστάσεις - 60/60/85 εκ. Το βάρος κατά προσέγγιση είναι 46 κιλά.