Κριτήρια για την επιλογή κουφωμάτων για την κουζίνα

Αποφασίζοντας να αγοράσετε μια κουκούλα στην κουζίνα, πολλοί είναι διατεθειμένοι να επιλέξουν ένα μοντέλο θόλου. Το πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι υψηλή απόδοση. Ο θόλος, στον οποίο εγκαθίστανται ισχυροί κινητήρες και φίλτρα υψηλής ποιότητας, συλλαμβάνει όλες τις εξάτμιση και οσμές που σχηματίζονται στην κουζίνα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η ποικιλία των μοντέλων. Η κουκούλα μπορεί να τοποθετηθεί όχι μόνο σε ένα δωμάτιο διακοσμημένο σε κλασικό στυλ. Στην πώληση, θα βρείτε εύκολα ένα μοντέλο που ταιριάζει σε ένα μοντέρνο εσωτερικό υψηλής τεχνολογίας ή μοντέρνου στιλ.

Οι κουκούλες διαχωρίζονται σύμφωνα με τις μεθόδους εγκατάστασης και την αρχή λειτουργίας. Εάν η σόμπα κουζίνας που έχετε εγκαταστήσει κοντά στον τοίχο, θα πάρετε μια συσκευή εξάτμισης τύπου καπνοδόχου. Για την επιφάνεια εργασίας, που βρίσκεται στη γωνία, αναζητήστε μια γωνιακή θόλο. Οι ευτυχισμένοι ιδιοκτήτες ευρύχωρων κουζινών με εστίες, που βρίσκονται στο κέντρο του δωματίου, θα ταιριάζουν στις κουκούλες των νησιών. Υπάρχουν επίσης ενσωματωμένα μοντέλα θόλου που μπορούν να εγκατασταθούν στην κουζίνα.

Όσον αφορά τις αρχές λειτουργίας των συσκευών εξάτμισης, υπάρχουν μόνο τρεις από αυτές - ένας κλάδος, η ανακυκλοφορία και σε συνδυασμό. Τα καλύτερα θεωρούνται ως τύπος εξαγωγής θόλου. Όλος ο μολυσμένος αέρας αφαιρείται από το δωμάτιο μέσω του αγωγού αερισμού. Και σε αντάλλαγμα για την κουζίνα είναι καθαρό. Δυστυχώς, δεν μπορούν όλοι να έχουν την οικονομική δυνατότητα να εγκαταστήσουν μια τέτοια συσκευή. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο το διαμέρισμα ή το σπίτι να έχει καλό σύστημα εξαερισμού. Είναι λίγο ενοχλητικό να χρησιμοποιήσετε μια κουκούλα το χειμώνα. Το δωμάτιο λαμβάνει κρύο αέρα, μειώνοντας τη θερμοκρασία, η οποία δεν είναι πολύ ευχάριστη σε σοβαρούς παγετούς. Αλλά στον ποιοτικό αερισμό μπορείτε να είστε 100% σίγουροι. Στις συσκευές εξαγωγής τύπου ροής, συνήθως εγκαθίσταται μόνο ένα φίλτρο λίπους, αφού δεν υπάρχει ανάγκη για ποιοτικό καθαρισμό του εισερχόμενου αέρα - εξακολουθεί να εξέρχεται έξω.

Ο θόλος ανακυκλοφορίας μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο - στον αγωγό αερισμού δεν χρειάζεται. Αυτή η συσκευή δεν αιμορραγεί τον αέρα, αλλά το καθαρίζει με τη διεξαγωγή του μέσω του συστήματος φίλτρου και την επιστρέφει. Εδώ χρειάζεστε ήδη δύο φίλτρα - λίπος για χονδροειδές καθάρισμα και άνθρακα για πρόστιμο. Για να εξασφαλίσετε ότι ο αέρας στο δωμάτιο καθαρίζεται ποιοτικά, θα πρέπει να παρακολουθήσετε τον βαθμό μόλυνσης των φίλτρων και να τα αλλάξετε εγκαίρως.

Οι συνδυασμένες συσκευές εξάτμισης μπορούν να λειτουργούν και στις δύο λειτουργίες. Είναι πολύ πιο ακριβά, αλλά είναι πολύ βολικό να λειτουργούν.

Και τώρα ας μιλήσουμε για τις κύριες παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή κουκούλας για την κουζίνα.

Διαστάσεις κουκούλας

Κατά την επιλογή του μεγέθους της κουκούλας για την κουζίνα, καθοδηγείται από τις διαστάσεις της εστίας σας. Η συσκευή θα λειτουργήσει αποτελεσματικά μόνο εάν η περιοχή της ομπρέλας της θα αντιστοιχεί στην περιοχή της πλάκας. Και ιδανικά, η κουκούλα πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη.

Η πρώτη παράμετρος που πρέπει να προσανατολιστεί είναι το πλάτος. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μια σειρά μεγεθών από 30 έως 120 cm, που αντιστοιχούν στις κύριες διαστάσεις των μαχαιριών και των πλακών. Το πιο συνηθισμένο πλάτος του θόλου είναι 60 και 90 cm. Αυτά τα μοντέλα είναι τα καλύτερα προσαρμοσμένα για μια τυπική εστία 4 καυστήρων. Για εστίες 2 ζώνες θέρμανσης, μπορείτε να αγοράσετε συμπαγή μονάδα πλάτους εξαγωγής 30 cm. Αν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε την κουκούλα, το πλάτος του θόλου είναι μεγαλύτερο από 90 cm, βρίσκουν την πώληση είναι αρκετά προβληματική. Αυτά τα μοντέλα παράγονται κυρίως για επαγγελματικές κουζίνες και δεν είναι φθηνά.

Η δεύτερη σημαντική παράμετρος είναι το βάθος του θόλου. Εδώ η περιοχή μεγέθους είναι ακριβώς η ίδια - από 30 έως 120 cm. Το βάθος της επιφάνειας εργασίας της κουκούλας πρέπει να είναι ίσο ή μεγαλύτερο από το βάθος της πλάκας.

Για το μοντέλο θόλου, το ύψος της δομής είναι επίσης σημαντικό. Δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 125 εκ. Όταν επιλέγετε αυτή την επιλογή, καθοδηγείτε από το ύψος των οροφών. Θυμηθείτε ότι η κουκούλα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 75 cm από την επιφάνεια της εστίας αερίου και 65 cm από την εστία αερίου. Η μείωση της απόστασης είναι γεμάτη με ζημιές στον εξοπλισμό λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και ακόμη και της ανάφλεξης της συσκευής.

Έξοδος κουκούλες με θόλο

Ένα από τα βασικά κριτήρια για την επιλογή ενός θολωτού καλύμματος είναι η χωρητικότητά του, δηλαδή η ποσότητα του αέρα σε κυβικά μέτρα που μπορεί να αντλείται ανά ώρα. Αυτό το σχήμα υποδεικνύεται στις οδηγίες στη συσκευή. Μερικές φορές η απόδοση ονομάζεται δύναμη, αλλά αυτές οι έννοιες δεν είναι ίδιες, αν και είναι αλληλένδετες. Ισχύς - είναι η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται από τη συσκευή, η οποία μετράται σε κιλοβάτ. Κατά κανόνα, όσο πιο αποδοτική είναι η συσκευή, τόσο πιο ακριβή είναι και, συνεπώς, καταναλώνει περισσότερη ενέργεια. Πώς να επιλέξετε το σωστό;

υπάρχει μια καθολική τύπος για τον υπολογισμό της αναγκαίας ικανότητας εκχύλισης (α × β) XH χ 12 χ 1.3, όπου (a × b) - είναι μια περιοχή της κουζίνας, h - ύψος της, 12 - η ποσότητα του αέρα στις ενημερώσεις δωμάτιο ανά μονάδα ώρα, 1.3 - ελάχιστο συντελεστή ασφάλειας, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του κτιρίου και εξαερισμού.

Δυστυχώς, αυτός ο υπολογισμός αποδίδει μόνο πολύ κατά προσέγγιση αποτελέσματα και είναι κατάλληλος μόνο για συσκευές που λειτουργούν σε λειτουργία ανακυκλοφορίας. Για τον υπολογισμό της απαιτούμενης παραγωγικότητας του καλύμματος καυσαερίων, πρέπει να ληφθεί υπόψη το τμήμα των αγωγών εξαερισμού και η έκτασή τους, καθώς και ο αριθμός των στροφών. Αλλά εάν δεν έχετε την ευκαιρία να προσκαλέσετε έναν ειδικό για να κάνετε τους απαραίτητους υπολογισμούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον γενικό τύπο, κάνοντας κάποιες τροποποιήσεις.

Για παράδειγμα, εάν δεν χρησιμοποιείτε ένα ηλεκτρικό και φυσικό αέριο σόμπα, αντικατασταθεί ο αριθμός 12 σε 20. Αν η πόρτα είναι στην κουζίνα σας δεν κλείνει ή απουσιάζει, τον υπολογισμό, να εξετάσει το συνολικό εμβαδόν όλων των γειτονικών χώρων. Στο φίλτρο άνθρακα, δημιουργώντας πρόσθετη αντίσταση στη διέλευση της ροής του αέρα, θα πρέπει να ρίξετε άλλα 25-30%. Και σε κάθε περίπτωση, προσθέστε 15-20% στο αποτέλεσμα που αποκομίστηκε στο αποθεματικό.

Οι οδηγίες δείχνουν την υψηλότερη απόδοση της κουκούλας. Αλλά αν λειτουργεί συνεχώς στο μέγιστο, όχι μόνο θα αποτύχει γρήγορα, αλλά θα καταναλώσει επίσης πολλή ηλεκτρική ενέργεια. Επομένως, αγοράστε μια κουκούλα, η απόδοση της οποίας θα είναι λίγο περισσότερο από ό, τι είναι απαραίτητο. Έτσι, εσείς και η διάρκεια ζωής του εξοπλισμού θα επεκταθείτε και θα είστε σε θέση να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια.

Επίπεδο θορύβου

Σε αυτό το κριτήριο, κατά την αγορά, δίνουν πολύ λιγότερη προσοχή από ό, τι σε προηγούμενες, και πολλοί απλά το αγνοούν. Και μάταια. Μετά από όλα, η κουκούλα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη στην αρχή του μαγειρέματος και η εργασία μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από μία ώρα. Και αν το επίπεδο θορύβου της συσκευής δεν ανταποκρίνεται στον κανόνα, η ύπαρξη στην κουζίνα θα είναι αρκετά δυσάρεστη. Και αν το διαμέρισμα είναι μικρό, ο θόρυβος μπορεί να επηρεάσει την υπόλοιπη οικογένεια.

Το επίπεδο θορύβου του θόλου είναι υψηλότερο από αυτό των άλλων μοντέλων, λόγω των υψηλών επιδόσεων του και, κατά συνέπεια, των ισχυρών κινητήρων. Οι συσκευές ροής είναι πιο θορυβώδεις από τις συσκευές ανακύκλωσης. Αλλά οι κατασκευαστές κάνουν τα πάντα για να μειώσουν αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο - χρησιμοποιούν ειδικά ηχομονωτικά υλικά και εγκαθιστούν δύο κινητήρες αντί για ένα.

Είναι επιθυμητό το επίπεδο θορύβου της κουκούλας να μην υπερβαίνει τα 40 dB. Αλλά εξαρτάται άμεσα από την απόδοση της συσκευής. Για παράδειγμα, οι συσκευές που αντλούν περίπου 500 m3 αέρα ανά ώρα έχουν δείκτη περίπου 50 dB. Εάν η απόδοση του μοντέλου είναι 600-1000m3, τότε το επίπεδο θορύβου θα φτάσει τα 55-65 dB, πράγμα που αντιστοιχεί σε μια δυνατή κουβέντα. Αλλά με τη μέγιστη ισχύ, οι κουκούλες συνήθως δεν λειτουργούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε ο αυξημένος θόρυβος για την ανθρώπινη υγεία δεν επηρεάζει. Αλλά σίγουρα θα αισθανθείτε κάποια δυσφορία.

Λίγο για να μειωθεί το επίπεδο θορύβου μπορεί να είναι ακόμα στο στάδιο της εγκατάστασης του κουκούλα. Κατ 'αρχάς, στερεώστε τη θήκη του στον τοίχο ή στην οροφή, έτσι ώστε να μην τρεμοπαίζει, ενώ ο κινητήρας λειτουργεί και ο αέρας διέρχεται. Δεύτερον, όσο μεγαλύτερη είναι η παραγωγικότητα της κουκούλας, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος του αεραγωγού για αυτό. Εάν η διατομή των σωλήνων είναι μικρότερη από την απαραίτητη, θα είναι πιο «ηχηρή» όταν ο αέρας διέρχεται. Τρίτον, είναι επιθυμητό να εγκατασταθεί ένας πλαστικός αγωγός με έναν ελάχιστο αριθμό στροφών και προσαρμογέων και επίσης να ληφθεί μέριμνα για την ηχομόνωση του.

Πόση ισχύς καταναλώνουν τα μοντέλα θόλου;

Αν και η κουκούλα κουζίνας, σε αντίθεση με το ίδιο ψυγείο, δεν λειτουργεί όλη την ώρα, η επιθυμία να αγοράσει μια συσκευή που καταναλώνει λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια είναι κατανοητή. Στα τρέχοντα τιμολόγια, ακόμη και μια μικρή υπέρβαση του κανόνα μπορεί να οδηγήσει σε ένα αξιοπρεπή νομοσχέδιο. Αλλά, σπεύδουμε να σας ευχαριστήσουμε - η κουκούλα του θόλου, ακόμα και με τη μέγιστη λειτουργία, δεν θα σας καταστρέψει. Κατά μέσο όρο, η κατανάλωση ενέργειας των συσκευών είναι από 150 έως 600 Watt. Αυτός ο δείκτης είναι σε άμεση σχέση με την απόδοση της συσκευής. Όσο ταχύτερα ο καθαριστής καθαρίζει τον αέρα, τόσο περισσότερο καταναλώνει ηλεκτρισμό.

Ως εκ τούτου, κατά την αγορά είναι πολύ σημαντικό να δοθεί προσοχή όχι μόνο στην ισχύ, αλλά και στην τάξη κατανάλωσης ενέργειας της συσκευής εξάτμισης. Είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα μοντέλο με τον χαρακτηρισμό A, A + ή A ++. Ακόμα και σε απόδοση 1000 m3 / ώρα, καταναλώνουν όχι περισσότερο από 100 Watt. Και αν η συσκευή λειτουργεί με μεσαία ταχύτητα, η κατανάλωση ενέργειας είναι ακόμα χαμηλότερη - περίπου 60 watts.

Δώστε προσοχή στο είδος του φωτισμού, επειδή για το έργο των λαμπτήρων, επίσης, χρειάζεστε ηλεκτρική ενέργεια. Τα πιο αντιοικονομικά είναι οι λαμπτήρες πυρακτώσεως, οι οποίοι, ευτυχώς, σχεδόν δεν χρησιμοποιούνται πλέον. Αντικαταστάθηκαν από οικονομικότερες λάμπες αλογόνου και LED, οι οποίες όχι μόνο φωτίζουν καλύτερα την επιφάνεια εργασίας αλλά και καταναλώνουν οικονομικά πιο οικονομικά.

Κουκούλα με τρούλο στο εσωτερικό μιας σύγχρονης κουζίνας

Λόγω της ποικιλίας των υλικών που χρησιμοποιούνται και των σχεδιαστικών λύσεων, μπορεί να επιλεχθεί ένας κουκούλα για μια κουζίνα σχεδιασμένη σε οποιοδήποτε στυλ. Αλλά επειδή το μέγεθος της συσκευής είναι αρκετά εντυπωσιακό, αμέσως προσελκύει την προσοχή. Επομένως, εάν επιλέξετε λάθος σχήμα ή χρώμα, μπορείτε να χαλάσετε όλη την ιδέα. Επιλέξτε τη συσκευή που χρειάζεστε είτε κάτω από το χρώμα της συσκευής κουζίνας είτε αντίστροφα.

Πρώτον, ας δούμε τι υλικά κάνουν κουκούλες θόλου. Τα πιο αξιόπιστα και αξιόπιστα προϊόντα είναι από ανοξείδωτο χάλυβα Είναι ανθεκτικά και αντέχουν τις αλλαγές θερμοκρασίας και την υγρασία. Για να γίνει ευκολότερη η καθαριότητα, ορισμένοι κατασκευαστές την καλύπτουν με ειδικές ενώσεις. Το χρώμα του υλικού συνδυάζεται με όλες τις άλλες οικιακές συσκευές, έτσι οι κουκούλες από ανοξείδωτο ατσάλι αποτελούν μια οικουμενική επιλογή για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Οι συσκευές εξάτμισης με σώμα από σμάλτο ατσάλι, βαμμένο σε διαφορετικά χρώματα, μπορούν επίσης να επιλεγούν για οποιαδήποτε στυλιστική κατεύθυνση. Για παράδειγμα, οι μαύρες κουκούλες θα φαίνονται πολύ εντυπωσιακές στους εσωτερικούς χώρους, σχεδιασμένες με το στυλ σοφίτας, υψηλής τεχνολογίας ή μοντέρνα. Και για την κλασική κουζίνα, είναι καλύτερα να επιλέξετε λευκό ή μπεζ.

Ο ακριβός χάλυβας αντικαθιστά πολύ καλά το πλαστικό, ειδικά σε συνδυασμό με γυαλί. Στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους τα μοντέλα αυτά φαίνονται πολύ αρμονικά.

Εάν η κουζίνα έχει σχεδιαστεί σε ένα συγκεκριμένο στυλ, για παράδειγμα, χώρα, πρόσοψη ή σαλέ, μπορείτε να αγοράσετε ένα μοντέλο με τρούλο από ξύλο ή με ξύλινη διακόσμηση, καθώς και με στοιχεία χαλκού ή χαλκού. Τα μοντέλα του λευκού με ξύλινα ένθετα είναι κατάλληλα για τους κλασικούς εσωτερικούς χώρους.

Λίγο για την εγκατάσταση

Η εγκατάσταση της κουκούλας, ανάλογα με τον τύπο της συσκευής, εκτελείται με διάφορους τρόπους. Ορισμένα μοντέλα (τζάκι, γωνιά) συνδέονται στον τοίχο, άλλα (νησί) - μέχρι την οροφή. Αλλά σε κάθε περίπτωση, η εργασία της συσκευής απαιτεί ηλεκτρική ενέργεια. Επομένως, εκ των προτέρων, επιλέξτε τον τόπο όπου θα φέρετε ηλεκτρική ενέργεια. Εάν δεν υπάρχουν ελεύθερες πρίζες, η συσκευή μπορεί να συνδεθεί απευθείας στο δίκτυο. Είναι όμως καλύτερο να εμπιστευτείτε την εργασία αυτή σε ειδικούς.

Τοποθετήστε την κουκούλα μετά την εγκατάσταση της μονάδας κουζίνας. Αρχικά, πρέπει να μετρήσετε τις παραμέτρους της περίπτωσης για να κάνετε σημειώσεις στην επιφάνεια στην οποία θα προσαρτηθεί. Μετά τη σήμανση στον τοίχο, τρυπώνονται αρκετές τρύπες για να στερεωθεί η υποστήριξη. Εισάγουν πείρους και στη συνέχεια ολόκληρη η δομή είναι στερεωμένη με βίδες. Αν ο θόλος είναι τοποθετημένος στην οροφή, ελέγξτε τη δύναμη των κατόχων. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το επίπεδο - η συσκευή πρέπει να είναι σταθερά οριζόντια.

Για να εγκαταστήσετε μια κουκούλα με την εκροή αέρα, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τον αγωγό αέρα. Αυτό απαιτεί μια αυλάκωση ή έναν ειδικό σωλήνα που θα μεταφέρει τον αέρα εξαγωγής στον άξονα εξαερισμού. Ο αγωγός μπορεί να είναι στρογγυλός ή τετράγωνος. Τα υλικά για την τοποθέτησή του πρέπει να αγοράζονται ξεχωριστά. Συνιστάται να σφραγίζετε όλες τις ραφές και τις αρθρώσεις.

Μετά τη σύνδεση του αεραγωγού, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο - την εγκατάσταση φίλτρων. Αν τα αγοράσετε ξεχωριστά, εξετάστε τη σωστή αναλογία των μεγεθών τους με το πλάτος της συσκευής.

Αφού σιγουρευτείτε την αξιοπιστία όλων των συνδετήρων και τη στεγανότητα των αρθρώσεων, η συσκευή μπορεί να συνδεθεί με ηλεκτρική ενέργεια και να πραγματοποιήσει δοκιμαστική λειτουργία. Το τελικό στάδιο των εργασιών εγκατάστασης - τοποθέτηση του διακοσμητικού περιβλήματος στον αεραγωγό - πραγματοποιείται αφού βεβαιωθείτε ότι η συσκευή λειτουργεί σωστά.

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα των τρούλων Elikor

Ο Elikor είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς κουζινών κουζίνας της Ρωσίας. Η συλλογή του εμπορικού σήματος περιλαμβάνει μοντέλα ποικίλων σχεδίων, συμπεριλαμβανομένου του θόλου. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι η υψηλή απόδοση με αρκετά χαμηλό επίπεδο θορύβου, που μπορεί να επιτευχθεί χάρη στη χρήση ισχυρών ηλεκτρικών κινητήρων που κατασκευάζονται στην Ιταλία. Θα πρέπει να σημειωθεί και άλλα πλεονεκτήματα των καπνών Elikor θόλου - καθαρισμός αέρα υψηλής ποιότητας, ευκολία διαχείρισης και συντήρησης, μεγάλη διάρκεια ζωής, ευρύ φάσμα μοντέλων, προσιτές τιμές.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε τον ελικόπτερο Elikor στον εαυτό σας - στο κιτ υπάρχουν ειδικές βραχίονες που επιτρέπουν την ασφαλή στερέωση της δομής στον τοίχο ή την οροφή.

Οι συσκευές εξάτμισης είναι εξοπλισμένες με έναν από τους τρεις τύπους ελέγχου - ολισθητήρα, κουμπί ή άγγιγμα. Ο τελευταίος υποδηλώνει την παρουσία στη συσκευή ενός μικροεπεξεργαστή και αρκετούς αισθητήρες. Αυτά τα μοντέλα μπορούν να απενεργοποιηθούν ανεξάρτητα την ώρα που καθορίζει ο ιδιοκτήτης.

Η σειρά θόλου Elikor χωρίζεται σε τρεις ομάδες - μέταλλο με γυαλί, διακοσμητικό, χώρα (διακοσμημένο με ξύλο). Οι λύσεις χρώματος είναι επίσης διαφορετικές - στην πώληση θα βρείτε μαύρο, λευκό ασήμι, χάλυβα, χαλκό, καθώς και μοντέλα διακοσμημένα με χρυσά στοιχεία.

Για ευκολία χρήσης, όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένο φωτισμό. Καθώς οι πηγές φωτός μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως απλοί και φθηνότεροι λαμπτήρες πυρακτώσεως, καθώς και πιο σύγχρονες λάμπες αλογόνου και LED, οι οποίες χαρακτηρίζονται από ευχάριστο φως για το μάτι και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Όλες οι κουκούλες Elikor εμφανίζονται στον κατάλογο του ηλεκτρονικού μας καταστήματος. Μπορείτε να αποφασίσετε για την επιλογή φωτογραφιών υψηλής ποιότητας και λεπτομερείς περιγραφές για κάθε προϊόν. Εάν ενδιαφέρεστε για πληροφορίες σχετικά με τους όρους της εγγύησης, τους τρόπους πληρωμής ή τον χρόνο παράδοσης των παραγγελιών, μπορείτε πάντα να ζητήσετε τη συμβουλή των διαχειριστών μας.

Το βέλτιστο μέγεθος της κουκούλας για την κουζίνα: το συνιστώμενο πλάτος, βάθος και ύψος της συσκευής

Για να δημιουργηθεί ένα αρμονικό σύνολο επίπλων και εξοπλισμού στην κουζίνα, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί το πλάτος κάθε στοιχείου του εσωτερικού με το πλησιέστερο χιλιοστό.

Η κουκούλα είναι ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό μιας σύγχρονης κουζίνας. Απαιτείται η αφαίρεση ατμού και αερίων από το μαγείρεμα. Επίσης, τα περισσότερα μοντέλα είναι σε θέση να λειτουργούν σε λειτουργία αερισμού δωματίου.

Πρότυπα και απαιτήσεις για συστήματα αναρρόφησης της κουζίνας

Το κύριο κριτήριο για την επιλογή ενός συστήματος εξάτμισης είναι η παραγωγικότητα. Αγοράζοντας ένα σχέδιο που είναι κατάλληλο για σχεδιασμό αλλά χαμηλής κατανάλωσης εξοπλισμού είναι σπατάλη χρημάτων. Ένα τέτοιο απόσπασμα μπορεί να γίνει μόνο ένα στοιχείο διακόσμησης. Δεν είναι δύσκολο να μάθετε την απαραίτητη απόδοση του εξοπλισμού. Για το σκοπό αυτό, καθοδηγούνται από τους κανόνες που αναπτύχθηκαν από το SES και εγκρίθηκαν στο SNiP.

Προσανατολίζονται στο σημείο 9.2 του SNiP 31-01-2003, σύμφωνα με το οποίο η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα στην κουζίνα πρέπει να αντιστοιχεί σε:

 • με ηλεκτρική κουζίνα δύο θέσεων - 60 m 3 / ώρα.
 • με ηλεκτρική κουζίνα με τρία πιάτα - 75 m 3 / ώρα%
 • με 4 καυστήρες - 90 m 3 / ώρα.
 • με αέριο - 100 m 3 / ώρα.

Είναι αδύνατο να προβλεφθεί πόση ώρα ανά ημέρα θα καταλαμβάνεται από το μαγείρεμα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα απαιτηθεί η λειτουργία της κουκούλας. Τη στιγμή της συγκομιδής το φθινόπωρο και την παραμονή των αργιών μπορεί να είναι 10-12 ώρες την ημέρα. Σύμφωνα με τα παραπάνω πρότυπα, θα απαιτείται σύστημα εξάτμισης χωρητικότητας τουλάχιστον 600 m 3 / h για την εκτροπή ατμών και αερίων από την ηλεκτρική κουζίνα δύο δίσκων. Αυτός ο εξοπλισμός είναι ένα μέσο εύρος τιμών.

Η δεύτερη μέθοδος υπολογισμού της απόδοσης της συσκευής είναι πιο ακριβής:

Ο απαιτούμενος δείκτης προκύπτει από τον τύπο

 • P - απόδοση συσκευής.
 • S είναι η περιοχή του δωματίου στην οποία πρόκειται να εγκατασταθεί.
 • H - το ύψος του δωματίου.
 • 12 - συντελεστής ανταλλαγής αέρα, καθιερώθηκε SES.

Όσον αφορά τις γεωμετρικές διαστάσεις και το σχεδιασμό των συστημάτων εξάτμισης, δεν υπάρχουν απαιτήσεις και κανόνες. Κατά τον καθορισμό αυτών των παραμέτρων, καθοδηγούνται από κανόνες πυρασφάλειας και συστάσεις ειδικών.

Επιλέξτε το βέλτιστο πλάτος της κουκούλας

Οι διαστάσεις της κουκούλας είναι πιο σημαντικές για τον σχεδιασμό του χώρου και δεν επηρεάζουν καθόλου την απόδοση και τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτού του εξοπλισμού. Ως εκ τούτου, για να βρείτε το βέλτιστο πλάτος της τεχνολογίας μπορεί να συνδυαστεί μόνο με τις διαστάσεις της πλάκας μαγειρέματος και κουζίνα.

Οι σύγχρονες κουκούλες μπορούν να έχουν πλάτος από 35 έως 120 εκ. Το κύριο κριτήριο για την επιλογή είναι οι διαστάσεις της πλάκας. Οι κατασκευαστές οικιακών συσκευών προσφέρουν μοντέλα κουκούλας με πλάτος:

Το φάσμα των ενσωματωμένων καυσαερίων έχει τα ίδια χαρακτηριστικά. Όμως, οι πλήρεις αερόβιες ή ηλεκτρικές σόμπες παράγουν συχνότερα πλάτος 50-60 cm. Οι κουκούλες με τέτοιες παραμέτρους είναι οι πιο δημοφιλείς. Κατά μέσο όρο, για τη σωστή επιλογή του εξοπλισμού καθοδηγούνται από δύο συστάσεις:

 1. Οι διαστάσεις της εξάτμισης, της επιφάνειας εργασίας της συσκευής είναι σημαντικές και όχι οι διαστάσεις του περιβλήματος της.
 2. Το πλάτος της επιφάνειας εξάτμισης πρέπει να αντιστοιχεί στον αντίστοιχο γεωμετρικό δείκτη της πλάκας.

Λόγω του συρόμενου πλαισίου αυξάνεται η περιοχή της συσκευής. Όσον αφορά το κρεμαστό, το κανονικό πλάτος της κουκούλας για την κουζίνα είναι 60 εκ. Είναι ιδανικό για χώρους με χώρο 12-18 μ 2. Τεχνική με τέτοιες παραμέτρους εναρμονίζεται αρμονικά στο ακουστικό, καθώς το κανονικό πλάτος των βάθρων και των κρεμαστών ντουλαπιών είναι επίσης 60 cm.

Στις συμπαγείς κουζίνες, η πιο επιτυχημένη επιλογή είναι μια ενσωματωμένη εστία δύο θέσεων και ένας θόλος ή επίπεδη κουκούλα πλάτους 45 εκατοστών πάνω από αυτό.

Βάθος της συσκευής

Μια άλλη παράμετρος, την οποία πρέπει να προσέξετε είναι το βάθος της συσκευής. Είναι πολύ σημαντικό για θόλο και ενσωματωμένα μοντέλα. Το πρώτο έχει μια τετραγωνική διατομή και μια τέτοια επιλογή δεν είναι τυχαία. Όταν το βάθος είναι ίσο με το πλάτος, η περιοχή της επιφάνειας καυσαερίων ταιριάζει καλύτερα με τις διαστάσεις του επάνω πλαισίου της ηλεκτρικής εστίας ή της κουζίνας αερίου.

Με τα ενσωματωμένα μοντέλα, μια διαφορετική κατάσταση. Το βάθος αυτών των συσκευών μπορεί να αλλάξει λόγω του στοιχείου ολίσθησης της συσκευής.

Τα μεγάλα συστήματα εξάτμισης με πλάτος 90 cm είναι τα πλέον κατάλληλα για μεγάλα δωμάτια. Για παράδειγμα, κουζίνες σε συνδυασμό με τραπεζαρία. Εδώ, κατά κανόνα, έχουν καθοριστεί σύνολα, αποτελούμενα από πολλά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των γωνιακών. Στο πλαίσιο της αφθονίας των επίπλων, οι εντυπωσιακές διαστάσεις μιας ισχυρής διάταξης εξάτμισης καθίστανται λιγότερο αισθητές.

Ποιο θα πρέπει να είναι το ύψος της συσκευής;


Το ύψος της κουκούλας εξετάζεται σε δύο όψεις:

 • ως άμεση γεωμετρική παράμετρος της συσκευής.
 • ως ύψος εγκατάστασης πάνω από την πλάκα.

Στην πρώτη περίπτωση, εστιάζουν στο σχεδιασμό του δωματίου και αποφασίζουν ποιο μοντέλο θα είναι πιο επιτυχημένο: θόλος ή νησί. Λάβετε υπόψη την απόσταση από τον αεραγωγό, στην οποία θα χρειαστεί να συνδέσετε τον αεραγωγό της συσκευής.

Αυτός είναι ένας σημαντικός δείκτης στον οποίο εξαρτώνται τέτοια χαρακτηριστικά λειτουργίας όπως η απόδοση της αφαίρεσης ατμού και αερίου και η ευκολία χρήσης του χώρου εργασίας.

Οι κανόνες για την επιλογή του ύψους του συστήματος εξάτμισης επικυρώνονται και συνιστώνται σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας.

 1. Τα ενσωματωμένα και αρθρωτά μοντέλα εγκαθίστανται πάνω από τις ηλεκτρικές κουζίνες σε απόσταση 65 cm.
 2. Πάνω από το αέριο - σε απόσταση 75 cm.
 3. Για εκχυλίσματα κεκλιμένου τύπου (ρυθμιζόμενα οριζόντια) - σε επίπεδο 50-55 cm.

Υπάρχει ένα άλλο σημαντικό κριτήριο για την επιλογή του ύψους της θέσης του εξοπλισμού εξάτμισης. Αυτή είναι η αύξηση των ανθρώπων που χρησιμοποιούν πιο συχνά το σόμπα και το χώρο εργασίας στην κουζίνα. Είναι σημαντικό η συσκευή να βρίσκεται πάνω από το επίπεδο των ματιών. Για άτομα με ύψος έως 180 εκατοστά, τα παραπάνω μεγέθη στήριξης είναι τα βέλτιστα.

Τα χαρακτηριστικά σχεδίασης του μοντέλου επηρεάζουν επίσης την επιλογή της θέσης της κουκούλας. Συσκευές για τοποθέτηση σε τοίχο ή οροφή τοποθετούνται ακριβώς πάνω από την επιφάνεια της πλάκας. Οι ενσωματωμένες κουκούλες απαιτούν επαρκή έπιπλα. Μην ξεχνάτε ότι για τη σύνδεση της συσκευής θα πρέπει να πραγματοποιήσετε καλωδίωση και να εγκαταστήσετε την πρίζα.

Κατά την επιλογή του ύψους της εγκατάστασης του συστήματος εξάτμισης, λαμβάνεται υπόψη η μέθοδος ελέγχου. Για μοντέλα με οθόνη αφής είναι σημαντικό να είναι σε ένα επίπεδο κατάλληλο για όλα τα ενήλικα μέλη της οικογένειας.

Οι βέλτιστες διαστάσεις των ενσωματωμένων και ανασταλτικών κουκούλες για την κουζίνα

Πλάτος εκχύλισης 60 cm - η βέλτιστη λύση για τυπικές κουζίνες σε πολυώροφα κτίρια. Το δίκτυο λιανικής πώλησης προσφέρει πολλά μοντέλα κρεμαστών και εγκοπών με πλάτος 60 εκ. Ο σχεδιασμός των συσκευών είναι πολύ διαφορετικός και επιτρέπει την εύρεση του καταλληλότερου σχεδιασμού.

Κατά την επιλογή ενός ενσωματωμένου καπό λαμβάνετε υπόψη τις παραμέτρους των επιλεγμένων ακουστικών κουζίνας. Τα τυποποιημένα σύνολα επίπλων μπορεί να μην είναι κατάλληλα. Με την κουζίνα για να διατάξει τέτοια προβλήματα δεν θα προκύψουν.

Αν το σύστημα εξάτμισης πρέπει να λειτουργεί όχι μόνο με τον καθαρισμό του αέρα, αλλά και με τον αερισμό του δωματίου, επιλέξτε ισχυρά μοντέλα. Κατά κανόνα, διαφέρουν σε εντυπωσιακές διαστάσεις. Υπάρχουν όμως και πολλές συσκευές υψηλής απόδοσης με μικρές γεωμετρικές παραμέτρους. Το καλύτερο μοντέλο θα είναι αυτό που εναρμονίζεται αρμονικά με τον σχεδιασμό της κουζίνας.

Προσδιορίστε το βέλτιστο μέγεθος των αγωγών

Μεγάλη σημασία για την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος εξάτμισης έχει ένα τμήμα του αγωγού αέρα, μέσω του οποίου η έξοδος ατμών και αερίων στην αύλακα εξαερισμού. Είναι λογικό να εγκαταστήσετε τη συσκευή απευθείας κάτω από την οπή εξαερισμού. Σε αυτήν την περίπτωση, η διαδρομή του αγωγού θα είναι σύντομη και η λειτουργία της εξάτμισης είναι η πιο αποτελεσματική. Αλλά τέτοια τοποθέτηση δεν είναι πάντοτε εφικτό.

 • κυματοειδές πλαστικό ή αλουμίνιο με διάμετρο 80, 100 και 120 mm.
 • πλαστικό κυκλικό (125 και 150 mm) ή ορθογώνιο (55h110, 60h122, 60h204 mm) με τα συστατικά (στοιχεία σύζευξης).

Η διαδρομή μπορεί να ανοίξει ή να κρυφτεί. Η πρώτη επιλογή είναι προτιμότερη, αφού παρέχει ευκολία στη συντήρηση του συστήματος.

Ο αγωγός αέρα πρέπει να στερεώνεται στον τοίχο ή στην οροφή κάθε 100-150 cm. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιήστε σφιγκτήρες (για κυματοειδείς σωλήνες) ή ειδικές αγκύλες (για πλαστικούς σωλήνες). Για να αποφύγετε την εισχώρηση οσμών από το σωλήνα εξαερισμού, τοποθετήστε μια βαλβίδα αντεπιστροφής.

Για να έχετε πάντοτε φρέσκο ​​αέρα στην κουζίνα, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε σωστά την απαιτούμενη ισχύ του συστήματος εξάτμισης. Είναι εξίσου σημαντικό να επιλέξετε μια συσκευή με τέτοιες διαστάσεις ώστε η εναλλάξιμη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο να είναι μέγιστη αποτελεσματική. Κατά την τοποθέτηση του καλύμματος λαμβάνετε υπόψη το συνιστώμενο ύψος των εμπειρογνωμόνων σχετικά με την ηλεκτρική κουζίνα ή το φούρνο αερίου.

Θόλος κουκούλες: συμβουλές, προδιαγραφές, τι να αναζητήσετε

Κουκούλα θόλου - κλασικό μεταξύ των συσκευών εξαερισμού για την κουζίνα. Τα σύγχρονα μοντέλα θα είναι κατάλληλα για να δουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο - από ρετρό έως hi-tech. Συσκευές αυτού του τύπου ονομάζονται συχνά τζάκια. Αυτό διευκολύνεται από το σχήμα τους - από μακριά μοιάζουν με καμινάδες των παλιών σόμπων.

Η κουκούλα για την κουζίνα έχει μόνο ένα μείον - ένα εντυπωσιακό μέγεθος. Ως εκ τούτου, σε ένα μικρό δωμάτιο για την εγκατάσταση θα είναι προβληματική. Αλλά για πολύ μικρές κουζίνες και δεν χρειάζονται ισχυρές συσκευές εξάτμισης. Και αν προσπαθήσετε, στην πώληση μπορείτε να βρείτε ένα πολύ συμπαγές μοντέλο.

Αλλά τα πλεονεκτήματα των κουκούλες με τρούλο είναι περισσότερο από αρκετό. Ο σχεδιασμός του σάς επιτρέπει να τοποθετείτε μέσα στο σώμα ένα ισχυρό μοτέρ (και μερικές φορές δύο), καθώς και φίλτρα ποιότητας. Η κωνική ομπρέλα σας επιτρέπει να καταγράφετε αποτελεσματικά όλες τις εξάτμιση από την πλάκα και να τις κατευθύνετε μέσω του αγωγού στο σύστημα εξαερισμού.

Τα μοντέλα που εργάζονται στο σύστημα βρύσης θεωρούνται τα πιο αποτελεσματικά. Ωστόσο, σε όλα τα διαμερίσματα η κατάσταση του αγωγού εξαερισμού δεν επιτρέπει την επιλογή αυτής της επιλογής. Σε αυτή την περίπτωση, οι κατασκευαστές προσφέρουν να επιλέξουν μια κουκούλα θόλου, που λειτουργεί σε λειτουργία ανακύκλωσης.

Ο σχεδιασμός των σύγχρονων μοντέλων είναι πολύ διαφορετικός. Οι συσκευές εξαγωγής διατίθενται σε διάφορες στυλιστικές λύσεις: κλασική, μοντέρνα, σοφίτα, υψηλής τεχνολογίας, χώρα, provence. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιείται μια ποικιλία υλικών. Εκτός από το συνηθισμένο πλαστικό και χάλυβα, χρησιμοποιείται ξύλο (συμπεριλαμβανομένων δαπανηρών φυλών), καθώς και γυαλί με συγκόλληση. Μια τεράστια γκάμα επιτρέπει την επιλογή μιας συσκευής που ικανοποιεί τέλεια τις απαιτήσεις.

Ποια είναι η πρώτη προτεραιότητα να δοθεί προσοχή σε εκείνους που αποφάσισαν να αγοράσουν μια θολωτή κουκούλα για την κουζίνα; Υπάρχουν πολλά βασικά κριτήρια και η αποτελεσματικότητα της συσκευής εξαρτάται από κάθε μία από αυτές. Συλλέξαμε όλες τις σημαντικές παραμέτρους σε ένα άρθρο, έτσι ώστε να είναι ευκολότερο να αποφασίσετε την επιλογή.

Είδη κατασκευής κουκούλες θόλου

Η επιλογή του σχεδιασμού της κουκούλας εξαρτάται από τη διάταξη της κουζίνας σας και τη θέση της εστίας, επειδή η συσκευή πρέπει να εγκατασταθεί ακριβώς πάνω από τη σόμπα. Εάν στέκεται στον τοίχο, θα είναι λογικό να επιλέξετε ένα μοντέλο τοίχου. Οι ιδιοκτήτες μικρών κουζινών τις προτιμούν πιο συχνά. Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι η ευκολία εγκατάστασης. Το πίσω μέρος της συσκευής είναι επίπεδο, οπότε είναι εύκολο να το συνδέσετε στον τοίχο.

Η ενσωματωμένη κουκούλα εμφανίζεται επίσης συχνά. Ένα ειδικό μοντέλο σχεδιασμένο για ενσωμάτωση, πιθανότατα δεν θα βρείτε. Εάν η συσκευή πρόκειται να κρυφτεί στο σετ κουζίνας, δημιουργείται ένα ειδικό ντουλάπι που αντιστοιχεί στις διαστάσεις της συσκευής. Μερικές φορές η κουκούλα είναι ενσωματωμένη στο διάστημα ανάμεσα σε δύο μονάδες κουζίνας. Κατά κανόνα, οι επιλογές αυτές προσφέρονται σε καταστήματα επίπλων.

Σε μικρούς χώρους, μια θέση στη γωνία μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από την εστία. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείτε μια γωνιακή θόλο κουκούλα. Έχει ένα ειδικό σχήμα και είναι χτισμένο μέσα στο διάστημα ανάμεσα σε δύο γειτονικούς τοίχους. Αυτός ο τύπος τοποθέτησης δεν είναι πολύ συνηθισμένος, αλλά το μοντέλο μπορείτε εύκολα να βρείτε στην πώληση.

Αποσπάσματα τύπου νησιού κατάλληλα για ευρύχωρες κουζίνες, στις οποίες η περιοχή εργασίας βρίσκεται στη μέση. Η συσκευή δεν είναι συνδεδεμένη στον τοίχο, αλλά στο ανώτατο όριο με ειδικά καλώδια. Αυτά τα μοντέλα είναι παραδείγματα σχεδίου τέχνης και φαίνονται πολύ εντυπωσιακά, έτσι ώστε να αποτελέσουν ένα από τα κύρια εσωτερικά στοιχεία. Κατά κανόνα, αυτές οι συσκευές εξάτμισης είναι πολύ ισχυρές, αφού πρέπει να εξυπηρετούν ένα μεγάλο δωμάτιο. Ένα σημαντικό μειονέκτημα των νησιωτικών μοντέλων είναι η υψηλή τιμή.

Διαστάσεις

Το μέγεθος της κουκούλας είναι ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια επιλογής. Και δεν εξαρτάται από την περιοχή της κουζίνας σας, αλλά από τις διαστάσεις της πλάκας. Το πλάτος του θόλου θα πρέπει να ταιριάζει ακριβώς με το πλάτος της εστίας, και ακόμη καλύτερα, εάν η κουκούλα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη.

Ως εκ τούτου, οι διαστάσεις των κουκούλες αντιστοιχούν στο εύρος μεγέθους των κουζινών, το οποίο είναι αρκετά εκτεταμένο. Εάν η κουζίνα σας αξίζει συμπαγείς καυστήρες εστίες 1-2, θα το βρείτε πλάτος 30 cm η συσκευή εύκολα. Συνιστάται να αγοράσει ένα θολωτό καπό 50 cm. Αλλά η πιο δημοφιλής επιλογή είναι το πλάτος συστήματα εξαγωγής 60 cm και 90 cm για πλάκες trehkonforochnoy προορίζονται για μαγειρικές επιφάνειες με 4-5 καυστήρες.

Όταν επιλέγετε κουκούλες θόλου, είναι σημαντικό όχι μόνο το πλάτος της ομπρέλας, αλλά και το ύψος ολόκληρης της δομής. Δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 125 cm, διαφορετικά η επιφάνεια εργασίας θα είναι πολύ κοντά στους καυστήρες, εξαιτίας της οποίας η συσκευή θα γίνει γρήγορα ακατάλληλη. Επομένως, επιλέξτε το ύψος της κουκούλας, με βάση το ύψος των οροφών της κουζίνας και το μέγεθος της κουζίνας.

Οι κανόνες ασφαλείας ρυθμίζουν αυστηρά την ελάχιστη απόσταση που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στην κουκούλα και την εστία. Εάν μαγειρεύετε με αέριο, τοποθετήστε τη συσκευή σε ύψος τουλάχιστον 75-80 cm από τους καυστήρες. Για τις ηλεκτρικές κουζίνες, η ελάχιστη επιτρεπτή απόσταση είναι 60 cm.

Το βάθος της συσκευής τζάκι δεν είναι λιγότερο σημαντικό από το πλάτος της. Μόνο με μια ιδανική επιλογή όλων των παραμέτρων, ο καθαρισμός του αέρα στην κουζίνα θα είναι αποτελεσματικός. Το τυποποιημένο βάθος αντιστοιχεί επίσης στις τυπικές διαστάσεις των πλακών και των πλακών και είναι 30-120 cm. Το μέγεθος της κουκούλας πρέπει να είναι μικρότερο ή ίσο με το βάθος του πάγκου, αλλά να μην το υπερβαίνει.

Επίπεδο θορύβου

Αυτή η παράμετρος προσοχής πληρώνεται λιγότερο από την προηγούμενη, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι όταν αγοράζετε μια κουκούλα, το επίπεδο θορύβου της μπορεί να αγνοηθεί. Το λάθος σας θα γίνει κατανοητό μόνο αφού περάσετε αρκετές ώρες στην εταιρεία συνεχώς bzzing συσκευή. Η γειτνίαση δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη. Όχι μόνο ότι ένας ισχυρός θόρυβος επηρεάζει αρνητικά την ευημερία, έτσι ώστε εκτός από την παρακολούθηση της τηλεόρασης ή την ακρόαση μουσικής. Και αν στο σπίτι υπάρχει ένα μικρό παιδί που είναι ευαίσθητο στον ύπνο, η συσκευή θα πρέπει να ενεργοποιηθεί μόνο όταν είναι ξύπνιος.

Λοιπόν, αν το επίπεδο θορύβου της κουκούλας για την κουζίνα δεν υπερβαίνει τα 45 dB. Στη συνέχεια, η εργασία της συσκευής δεν θα φέρει δυσφορία. Ωστόσο, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες στη συσκευή εξαγωγής. Όχι ότι οι πωλητές σκόπιμα παραμόρφωσαν τις πληροφορίες, αλλά σε σύντομες περιγραφές τους δίνουν συχνά όχι πλήρως. Η ελάχιστη στάθμη θορύβου υποδεικνύεται πιο συχνά και εάν ενεργοποιήσετε τη συσκευή σε πλήρη ισχύ, τότε λειτουργεί πολύ πιο δυνατά. Είναι επιθυμητό το συνιστώμενο 40-50 dB να είναι η μέγιστη στάθμη θορύβου της κουκούλας.

Οι κατασκευαστές θολωτών κουκούλες επιλύουν το πρόβλημα με τον θόρυβο τους με διαφορετικούς τρόπους. Αυτά τα μοντέλα είναι πιο ισχυρά από άλλα και επομένως λειτουργούν πιο δυνατά, ειδικά στον τρόπο αφαίρεσης του αέρα. Οι συσκευές ορισμένων σημάτων είναι εξοπλισμένες με ειδικά απορροφητικά υλικά θορύβου και στροβίλους ειδικού σχεδιασμού. Άλλοι εγκαθιστούν δύο κινητήρες αντί για έναν. Λειτουργούν με χαμηλή ισχύ, παρέχοντας τις απαραίτητες επιδόσεις, και κάνουν πολύ θόρυβο.

Η ηχοστάθμη της κουκούλας για την κουζίνα εξαρτάται από την ορθότητα της εγκατάστασής της. Το σώμα πρέπει να στερεωθεί προσεκτικά στον τοίχο ή στην οροφή, έτσι ώστε να μην υπάρχει αντίδραση. Διαφορετικά, η δόνηση κατά τη λειτουργία είναι αναπόφευκτη. Κατά την τοποθέτηση ενός αεραγωγού, προτιμούν τους λείους πλαστικούς σωλήνες, μέσω των οποίων η ροή αέρα μετακινείται χωρίς εμπόδια. Από την αυλάκωση, παρά την ευκολία της, είναι καλύτερα να αρνηθείτε.

Έξοδος κουκούλες με θόλο

Οι ειδικοί συνιστούν να υπολογίσετε την έξοδο της κουκούλας για την κουζίνα πριν την αγοράσετε, ώστε να μην αγοράσετε κατά λάθος μια συσκευή που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά της. Αυτή η παράμετρος καθορίζει πόσο αέρα (m3) μπορεί να χειριστεί η κουκούλα για μία ώρα.

Για να καθορίσετε ποια είναι η παραγωγικότητα του καλύμματος θόλου, θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε κάποιους υπολογισμούς. Πρώτα, πάρτε ένα μέτρο ταινιών και μετρήστε την περιοχή του δωματίου και το ύψος των οροφών. Μπορείτε να βρείτε τις απαραίτητες παραμέτρους από το τεχνικό διαβατήριο του διαμερίσματος.

Για να πραγματοποιήσετε τον υπολογισμό, θα χρειαστείτε επίσης πληροφορίες σχετικά με την απαιτούμενη πολλαπλότητα καθαρισμού του αέρα. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της υγειονομικής ασφάλειας, είναι 10-15 φορές την ώρα. Για ευκολία υπολογισμού, συνήθως λαμβάνεται ο αριθμός 12. Δηλαδή, ο αέρας στην κουζίνα σας πρέπει να καθαριστεί πλήρως 12 φορές μέσα σε μία ώρα.

Για έναν απλό υπολογισμό των επιδόσεων σχεδίασης της περιοχής, αυτές οι πληροφορίες είναι επαρκείς. Δημιουργούμε τον τύπο:

Παραγωγικότητα = (έκταση χώρων x ύψος οροφών) х 12.

Αλλά οι ειδικοί συνιστούν να ληφθούν υπόψη μερικοί πρόσθετοι παράγοντες. Για παράδειγμα, το μήκος του αγωγού και του άξονα εξαερισμού, οι στροφές, ο αριθμός των ορόφων του κτιρίου, η αντίσταση του φίλτρου άνθρακα. Ως εκ τούτου, το αποτέλεσμα θα πρέπει να αυξηθεί κατά 30%.

Υπάρχουν επιπλέον αποχρώσεις. Εάν η κουζίνα σας δεν διαχωρίζεται από άλλους χώρους από μια καλά κλειστή πόρτα, υπολογίστε την παραγωγικότητα της κουκούλας κουζίνας, σκεφτείτε τη συνολική έκταση όλων των παρακείμενων δωματίων. Και αν μαγειρεύετε σε μια σόμπα αερίου, τότε η πολλαπλότητα του καθαρισμού του αέρα είναι καλύτερο να μην πάρει 12, αλλά 20.

Το αποτέλεσμα θα είναι ίσο με την ελάχιστη απαιτούμενη παραγωγικότητα του απορροφητήρα. Συγκρίνετε τις με τις διαθέσιμες πληροφορίες στις οδηγίες για το επιλεγμένο μοντέλο. Αν ο δείκτης αυτός είναι μικρότερος, είναι προτιμότερο να αρνηθείτε την αγορά. Συνιστάται να επιλέξετε μια τεχνική με μικρό περιθώριο απόδοσης, ώστε να μην χρειάζεται να εργάζεται συνεχώς στη μέγιστη ισχύ.

Κατανάλωση ισχύος

Η ισχύς της κουκούλας της κουζίνας (κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kW) συχνά συγχέεται με την απόδοσή της, ωστόσο αυτές είναι τελείως διαφορετικές έννοιες. Αν και διασυνδεδεμένη - όσο ισχυρότερη είναι η τεχνική, τόσο περισσότερος αέρας καθαρίζει. Τώρα μιλάμε για κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο εγχειρίδιο οδηγιών, στη συσκευή εξαγωγής συνήθως εμφανίζονται διάφοροι δείκτες κατανάλωσης ρεύματος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η συσκευή μπορεί να λειτουργεί με διαφορετικές ταχύτητες. Τυπικά, τα όρια ταχύτητας από 3 έως 5, μερικές φορές υπάρχει και ένα πρόσθετο - turbo. Όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα, τόσο περισσότερη ισχύς καταναλώνει η συσκευή.

Συνήθως, η κατανάλωση ρεύματος της κουκούλας σπάνια υπερβαίνει τα 300 Wh / h. Αυτές οι συσκευές είναι αρκετά οικονομικές, σε σύγκριση με άλλες. Η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας βοηθά στη σωστή επιλογή απόδοσης. Αν πρόκειται για ένα μικρό περιθώριο, είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσετε τη συσκευή με τη μέγιστη ταχύτητα μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Συμβουλές τοποθέτησης

Πριν εγκαταστήσετε την κουκούλα στην κουζίνα, ετοιμάστε τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά. Εάν η συσκευή λειτουργεί σε λειτουργία ανάσυρσης, θα πρέπει να τοποθετήσετε τον αεραγωγό. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε ένα κυματοειδές σωλήνα ή πλαστικό κουτί, ειδικούς προσαρμογείς και σφιγκτήρες, καθώς και μια σχάρα για τον αγωγό αερισμού. Τα εργαλεία περιλαμβάνουν ένα τρυπάνι (διάτρητο), ένα κατσαβίδι, ένα κατσαβίδι, ένα μεταλλικό εργαλείο, ένα χάρακα ή μια ταινία, ένα μολύβι, ένα επίπεδο κτιρίου.

Σε οποιαδήποτε λειτουργία λειτουργεί η κουκούλα, δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς να συνδεθείτε με ηλεκτρισμό. Επομένως, φροντίστε για την παρουσία του καταστήματος εκ των προτέρων.

Ξεκινάμε την εγκατάσταση του καπό με τη σήμανση. Στο απαιτούμενο ύψος τοποθετούνται σήματα στον τοίχο, μέσω των οποίων τρυπώνονται οπές για την τοποθέτηση συνδετήρων. Στις οπές εισάγονται πείροι στους οποίους βιδώνονται τα στοιχεία στερέωσης που είναι προσαρτημένα στη συσκευή. Το σώμα του εξοπλισμού είναι προσαρτημένο σε αυτά. Η θέση του ελέγχεται με τη βοήθεια ενός επιπέδου κτιρίου.

Το επόμενο βήμα είναι να συνδέσετε τον απορροφητήρα στον αγωγό αερισμού χρησιμοποιώντας έναν αγωγό αέρα. Το μήκος του πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο και οι κάμψεις θα πρέπει να αποφεύγονται αν είναι δυνατόν, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η απώλεια παραγωγικότητας. Όλες οι συνδέσεις σωλήνων πρέπει να σφραγίζονται με σιλικόνη. Ο αγωγός αέρα, ειδικά κυματοειδής, δεν είναι πολύ αισθητικός, επομένως είναι επιθυμητό να το μεταμφιέσει με οποιοδήποτε κατάλληλο τρόπο, για παράδειγμα, τοποθετήστε το σε ένα ειδικό κουτί βαμμένο με το χρώμα των τοίχων ή της οροφής.

Το τελευταίο στάδιο εγκατάστασης είναι η σύνδεση με το δίκτυο. Εφόσον η ισχύς της συσκευής είναι μικρή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συνηθισμένη έξοδο και να κάνετε χωρίς μια προστατευτική συσκευή τερματισμού λειτουργίας.

Πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά των θολωτών κουκούλες του Lex

Οι θόλοι του Lex του συνδυάζουν πολλά πλεονεκτήματα ταυτόχρονα: προσιτή τιμή, εργονομία, αισθητική, υψηλή απόδοση. Τα μοντέλα είναι κατασκευασμένα σε διάφορες στυλιστικές κατευθύνσεις - κλασσικές, μοντέρνες, ρετρό και χώρες. Ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί παραδοσιακά έγχρωμα διαλύματα - μαύρο, λευκό, μεταλλικό, ελεφαντόδοντο, μπεζ, κρέμα, έτσι ώστε η συσκευή να εναρμονίζεται αρμονικά σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Οι θόλοι του Lex, που κατασκευάζονται με μοντέρνο μινιμαλιστικό ύφος, είναι κατασκευασμένοι από ανοξείδωτο χάλυβα και διακρίνονται από τη σοβαρότητα και τη λακωνικότητα των γραμμών. Τα όργανα στο στυλ της χώρας προσελκύουν την προσοχή με ξύλινη επένδυση και την παρουσία διακοσμητικών στοιχείων - ρολόγια, ράφια, γλυπτά.

Η παραγωγικότητα των συσκευών κυμαίνεται από 540 έως 800 m3 / h. Αυτό είναι αρκετό για να καθαρίσετε τον αέρα σε ευρύχωρα δωμάτια. Είναι δυνατή η λειτουργία των κουζινών στις λειτουργίες εξαγωγής αέρα και ανακύκλωσης. Περιλαμβάνονται φίλτρα λίπους επαναχρησιμοποίησης.

Ο κατασκευαστής προσφέρει διάφορες επιλογές φωτισμού - παραδοσιακούς λαμπτήρες πυρακτώσεως, λαμπτήρες αλογόνου και LED. Οι δύο τελευταίες επιλογές είναι πιο οικονομικές.

Ο έλεγχος των κουζινών του θόλου Lex πραγματοποιείται με τη βοήθεια κουμπιών και ρυθμιστικών. Αυτή η μέθοδος είναι αξιόπιστη και τεχνικά απλή, έτσι δεν αυξάνει το κόστος των συσκευών εξάτμισης. Το πλάτος των τεμαχίων είναι 50-100 εκ. Χάρη σε αυτή την ποικιλία, μπορείτε εύκολα να βρείτε ένα μοντέλο για το μέγεθος της πλάκας σας.

Lex παράγει υλικά υψηλής ποιότητας που δεν αντιδρούν χημικά με ουσίες που σχηματίζονται στον αέρα της κουζίνας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Για να εξασφαλιστεί η απόδοση των συσκευών εξάτμισης είναι εξοπλισμένα με ισχυρούς κινητήρες ιταλικής παραγωγής.

Εάν ενδιαφέρεστε για τους κουκούλες του Lex, προτείνουμε να εξοικειωθείτε με την ποικιλία του καταλόγου μας. Ένα ειδικό σύστημα φίλτρου σας επιτρέπει να ταξινομείτε τα προϊόντα με παραμέτρους, που σας βοηθούν να βρείτε γρήγορα το σωστό μοντέλο. Η παράδοση πραγματοποιείται σε όλες τις περιοχές της Ρωσίας. Οι διαχειριστές του ηλεκτρονικού καταστήματος παρέχουν δωρεάν συμβουλές μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πώς να επιλέξετε τις διαστάσεις του καλύμματος

Κουκούλες κουζίνας - ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κουζίνας. Το ποιοτικό έργο της κουκούλας για την κουζίνα παρέχει την άνεση της διαδικασίας μαγειρέματος. Οι κουκούλες διαστάσεων για την κουζίνα δεν σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα της εργασίας τους, αλλά είναι απαραίτητη η σωστή αναλογία μεγέθους της συσκευής με το μέγεθος της πλάκας.

Κουκούλες κουζίνας - το κύριο στοιχείο κάθε κουζίνας

Τυπικές συσκευές. Διαστάσεις

Για την πλήρη λειτουργία κουκούλας κουζίνας, οι διαστάσεις δεν είναι θεμελιώδεις. Κουκούλες για την κουζίνα μπορεί να έχουν διαφορετικά πλάτη 30 έως 40 cm έως 110-120 cm Εξοπλισμός κατ 'αποκοπή αξία -. Οι συσκευές που έχουν πλάτος 50-60 cm έως 90 cm κατασκευαστές συστημάτων εξαερισμού προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία μεγεθών, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε τις σωστές αναλογίες. το πλάτος της συσκευής και το πλάτος της κουζίνας. Το πλάτος της κουκούλας είναι η κύρια αξία της, επηρεάζει την παραγωγικότητα, την αποτελεσματικότητα της απορρόφησης λίπους, τον μολυσμένο αέρα και την υγρασία.

Το πλάτος του εξοπλισμού 45-50 έως 60-90 cm θεωρείται το πρότυπο δημοτικότητας των καταναλωτών στην αγορά οικιακών συσκευών. Η επιλογή του μεγέθους της συσκευής εξαρτάται από την επιφάνεια της κουζίνας, το πλάτος της επιφάνειας εργασίας της και οι διαστάσεις της πλάκας πρέπει να συμπίπτουν. Εάν το πλάτος της συσκευής δεν αντιστοιχεί στην επιφάνεια εργασίας της πλάκας, δηλαδή θα είναι μικρότερη από αυτήν - η αποτελεσματικότητα της απορρόφησης των αναθυμιάσεων θα διαταραχθεί, η υπερβολική υγρασία θα εγκατασταθεί στους τοίχους και την οροφή.

Μια κοινή επιλογή για την εγκατάσταση του εξοπλισμού είναι όταν οι κουκούλες και οι ηλεκτρικές κουζίνες έχουν το ίδιο μέγεθος. Ο κύριος στόχος είναι να απορροφηθεί ο μολυσμένος αέρας και να εξαλειφθεί η υπερβολική υγρασία, επομένως, αυτό το έργο θα είναι πιο αποτελεσματικό όταν θα συλλαμβάνει όλη την εξάτμιση της εστίας.

Αντιστοιχία διαστάσεων ηλεκτρικών σόμπων και εκχυλισμάτων

Οι πλάκες έχουν επίσης τυποποιημένα μεγέθη. Πλάκα πλάτος 50 cm και 60 cm - είναι αποδεκτή για την κουζίνα, η οποία έχει μια μέση επιφάνεια. Το στάδιο εγκατάστασης της εγκατάστασης του εξοπλισμού περιλαμβάνει τη συσχέτιση των διαστάσεων της συσκευής, της πλάκας και των υπόλοιπων επίπλων κουζίνας. Ο εξοπλισμός πρέπει να στερεώνεται εύκολα στα ανοίγματα των κρεμασμένων ντουλαπιών, ανάλογα με τον τόπο εγκατάστασης. Εάν η συσκευή είναι ενσωματωμένη σε ένα ντουλάπι τοίχου, η αξία της πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος του ντουλαπιού, για να απλοποιηθεί η εγκατάσταση και να συνδεθεί η συσκευή στο δίκτυο, γεγονός που διευκολύνει το στάδιο σύνδεσης της εγκατάστασης.

Η καλύτερη επιλογή - η καλύπτρα καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια της πλάκας

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η επιλογή μιας συσκευής και μιας σόμπας πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά, αρχικά με βάση την περιοχή της κουζίνας.

Για τις μικρές κουζίνες ταιριάζει μικρό κουκούλα, μέγεθος 30 και 45 εκ. Η δομή τους και τις τεχνικές προδιαγραφές δεν είναι κατώτερα από περισσότερες συσκευές, μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στην κατηγορία των συμπαγών κουζίνα, αποτελεσματικά εκτελεί τις βασικές λειτουργίες του. Για μια μικρή κουζίνα με χαμηλή οροφή είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα επίπεδο το μοντέλο της συσκευής, έχει μικρό μέγεθος και σχεδόν απαρατήρητη στο δωμάτιο.

Το βάθος και το ύψος των κουκούλες, η ασφάλεια της εγκατάστασης

Κατά την επιλογή μιας συσκευής, θα πρέπει να δώσετε προσοχή όχι μόνο στο πλάτος της, το βάθος και το ύψος της συσκευής έχουν επίσης αξία. Τα τυπικά βάθη είναι ίσα με το πλάτος του και κυμαίνονται από 30 έως 110-120 εκ. Το βάθος της συσκευής πρέπει να συμπίπτει με την τιμή της επιφάνειας εργασίας της πλάκας. Κατά την εγκατάσταση, είναι δυνατόν να υπερβείτε το ύψος του θόλου της συσκευής σε σχέση με το βάθος των μονάδων περιβλήματος, αλλά όχι να υπερβείτε το ύψος του θόλου σε σχέση με το βάθος του πάγκου.

Στις ενσωματωμένες συσκευές, το βάθος μπορεί να ρυθμιστεί, αλλά η περίπτωση των συσκευών πρέπει να ταιριάζει με το βάθος των ντουλαπιών. Το ύψος των συσκευών δεν είναι το ίδιο, μια βαθιά κουκούλα με έναν αγωγό μπορεί να έχει το μέγιστο ύψος του θόλου - 125 cm. Το ύψος της συσκευής πρέπει να επιλέγεται με βάση το συνολικό ύψος της κουζίνας και το υπόλοιπο των επίπλων. Είναι σημαντικό να θυμάστε:

 • η απόσταση μεταξύ της κουκούλας και της επιφάνειας της πλάκας πρέπει να είναι 65-75 cm.
 • Για συσκευές θόλου, η απόσταση είναι - 65 cm από την ηλεκτρική πλάκα.
 • για ενσωματωμένες συσκευές, η απόσταση είναι - 75 cm από τη σόμπα αερίου.
 • η λανθασμένη εγκατάσταση της συσκευής θα δείξει τα σχάρες της συσκευής, ανεξάρτητα από τον καθαρισμό, αλλάζουν το χρώμα υπό την επίδραση των υψηλών θερμοκρασιών (για μη τήρηση της απόστασης ασφαλείας).

Η απόσταση μεταξύ της κουκούλας και της κουζίνας πρέπει να είναι τουλάχιστον 65 cm

Είδος μοντέλου

Τα ενσωματωμένα μοντέλα έχουν ένα αποσπώμενο τμήμα, αυξάνει την ποσότητα εισροής μολυσμένου αέρα. Αυτό το χαρακτηριστικό παρέχει τη συσκευή συμπαγή, χωρίς να υποβαθμίζει τις επιδόσεις.

 1. Κατά την εγκατάσταση νησιωτικών και γωνιακών μοντέλων πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το μέγεθος της επιφάνειας μαγειρέματος.
 2. Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε σωστά το ύψος για την εγκατάσταση συσκευών θόλου με μακρύ αεραγωγό.

Επιλέγοντας ένα μοντέλο τοίχου, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα πρόσθετα στοιχεία της διαδικασίας εγκατάστασης: ο λόγος της ανάπτυξης ενός ατόμου και της αξίας μιας ηλεκτρικής εστίας.

 1. Κατά την εγκατάσταση ενός τοίχου για κάθε 10-11 cm ανθρώπινου ύψους, το πλάτος της συσκευής αυξάνεται επίσης κατά 10-11 cm, προκειμένου να διατηρηθούν τα μέγιστα χαρακτηριστικά προβολής και εξαγωγής της συσκευής.
 2. Το σχήμα αποδεικνύεται: με μια μέση ανθρώπινη ανάπτυξη 164-165 cm, το πλάτος της ηλεκτρικής εστίας θα είναι -70, το πλάτος θα είναι -90.
 3. Όταν ένα άτομο μεγαλώνει - από 174-176 cm, το πλάτος θα είναι - 100. Αν το ύψος ενός ατόμου είναι 184-186 cm, το πλάτος της συσκευής θα είναι - 110.
 4. Με την ανάπτυξη ενός ατόμου - από 186-190 cm, το πλάτος της συσκευής θα είναι - 110-120. Το μοντέλο τοίχου της συσκευής, πλάτος - 90 είναι σε μεγάλη ζήτηση.

Επιλέγοντας κάθε κουκούλα θα πρέπει να επικεντρωθεί στην περιοχή της επιφάνειας εργασίας, όχι στην περιοχή του θόλου (ομπρέλα), όπως ορισμένα σημερινά μοντέλα έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε σε αυτά αυτές οι επιλογές έχουν κάποιες διαφορές.

Σε απλά μοντέλα, ο θόλος μπορεί να είναι οπτικά μεγαλύτερος από την επιφάνεια εργασίας του οργάνου, αλλά το βάθος του αντιστοιχεί στο πλάτος της συσκευής. Γνωρίζοντας την περιοχή του δωματίου, τις διαστάσεις της ηλεκτρικής εστίας, τα χαρακτηριστικά του μεγέθους της συσκευής, μπορείτε να βρείτε εύκολα τον καλύτερο τύπο μοντέλου για την κουζίνα σας.

Κουκούλες θόλου: κριτήρια επιλογής

Θόλος κουκούλες - ο πιο δημοφιλής τύπος συσκευών εξάτμισης στη σύγχρονη κουζίνα. Πρόκειται για μια ευέλικτη και παραγωγική τεχνική, επειδή η συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί ακόμη και σε μια γωνιά ή στο κέντρο του δωματίου και η παρουσία ενός θόλου επιτρέπει τον εξοπλισμό του εξοπλισμού με ισχυρούς κινητήρες. Ο σχεδιασμός των κουκούλες του τρούλου είναι ποικίλος, που σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο για το εσωτερικό σε οποιοδήποτε στυλ.

Ο θόλος από το θόλο διαφέρει από τους άλλους τύπους εξοπλισμού για τον καθαρισμό του αέρα από τη μαζική του εμφάνιση, ένας σημαντικός ρόλος στον οποίο παίζει ένα σώμα που μοιάζει με τη στέγη ενός σπιτιού. Το ευρύτερο τμήμα του θόλου βρίσκεται πάνω από τον πίνακα ελέγχου, στενό - στο κάτω μέρος του αγωγού.

Όλες οι κουκούλες είναι εξοπλισμένες με φίλτρο λίπους - ένα πολυστρωματικό μεταλλικό πλέγμα με μικρά κελιά. Αυτό το δομικό στοιχείο βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευής πάνω από την εστία και συλλαμβάνει τα μικρότερα σωματίδια λίπους που εισέρχονται στον αέρα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Μόλις κάθε 2-3 μήνες, το φίλτρο πρέπει να καθαριστεί. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αφαιρεθεί και να πλυθεί με ζεστό νερό με τη χρήση απορρυπαντικών - χειροκίνητα ή σε πλυντήριο πιάτων. Ένα φίλτρο που δεν είναι καθαρό στο χρόνο μειώνει την απόδοση του καπό, αυξάνει το φορτίο στον κινητήρα και φαίνεται αναισθητικό.

Η συσκευή εξάτμισης μπορεί να λειτουργεί σε κύκλο ροής και ανακυκλοφορίας. Τα μοντέρνα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με δύο λειτουργίες, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε.

Όταν εργάζεστε στον κύκλο ροής, ο καπνοδόχος τραβάει την εξάτμιση και τα βγάζει από την κουζίνα. Για να λειτουργεί η συσκευή σε αυτή τη λειτουργία, πρέπει να συνδεθεί με τον άξονα εξαερισμού ή να εξασφαλίσει την εκροή μολυσμένου αέρα αμέσως στο δρόμο.

Εάν δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση του αγωγού αέρα και επιτρέπεται η διαφυγή των μαζών αέρα προς τα έξω, η μονάδα έχει ρυθμιστεί να λειτουργεί σε λειτουργία ανακυκλοφορίας. Για να γίνει αυτό, τοποθετείται ένα φίλτρο άνθρακα στη συσκευή, περνώντας από το οποίο ο αέρας καθαρίζεται και επιστρέφει στην κουζίνα. Ανάλογα με την ένταση της τεχνικής, το στοιχείο φίλτρου πρέπει να αλλάζει από καιρό σε καιρό, κατά μέσο όρο - κάθε 2-3 μήνες.

Για να επιλέξετε το σωστό κουκούλα, πρέπει να λάβετε υπόψη αρκετούς σημαντικούς παράγοντες. Το πιο σημαντικό κριτήριο είναι η παραγωγικότητα, η οποία πρέπει να υπολογιστεί. Αλλά ακόμα και η πιο ισχυρή συσκευή δεν θα είναι 100% αποτελεσματική αν οι διαστάσεις είναι λανθασμένες. Είναι επίσης αναγκαίο να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στην απόδοση και το επίπεδο θορύβου του εξοπλισμού - ένα πολύ δυνατό εργαλείο θα ήταν ενοχλητικό, αλλά εξακολουθούν να έχουν αρνητική επίδραση στην υγεία της οικοδέσποινας, που ξοδεύει πολύ χρόνο στην κουζίνα.

Όλες οι συσκευές εξάτμισης λειτουργούν από το δίκτυο, πράγμα που σημαίνει ότι ένα σημαντικό κριτήριο επιλογής είναι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Στις τρέχουσες τιμές ενέργειας, οι χρήστες είναι πρόθυμοι να αγοράσουν οικονομικές συσκευές.

Οι σύγχρονες οικιακές συσκευές έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του εσωτερικού της κουζίνας, οπότε ο σχεδιασμός της κουκούλας έχει μεγάλη σημασία στο σχηματισμό του στυλ της κουζίνας.

Η εγκατάσταση του εξοπλισμού εξάτμισης απαιτεί συμμόρφωση με τους κανόνες εγκατάστασης και επιλογής υλικού (για τον τρόπο απόσυρσης), επομένως είναι προτιμότερο να ανατεθεί η εργασία σε ειδικό.

Διαστάσεις κουκούλας

Ένα σημαντικό κριτήριο κατά την αγορά κουκούλας είναι οι διαστάσεις του. Οι διαστάσεις των κουζινών είναι τυποποιημένες, πράγμα που διευκολύνει σημαντικά την αναζήτηση. Επιπλέον, σε οποιοδήποτε κατάστημα οικιακών συσκευών, οι σύμβουλοι είναι πάντα έτοιμοι να σας βοηθήσουν και να σας προτείνουν την καλύτερη λύση. Ακόμα, οι βασικοί κανόνες επιλογής κατά μέγεθος δεν θα βλάψουν να το ξέρουν, επειδή η κατανόηση των τεχνικών χαρακτηριστικών διευκολύνει και επεκτείνει την επιλογή.

Η πιο σημαντική παράμετρος διαστάσεων του καλύμματος θόλου είναι το πλάτος, αφού η αποδοτικότητα της απορρόφησης των καπνών, των σωματιδίων λίπους και των οσμών εξαρτάται κυρίως από αυτό. Με τη σωστή επιλογή πλάτους, η συσκευή δεν χρειάζεται να ενεργοποιηθεί σε μέγιστη ισχύ, αλλά αποτελεί εγγύηση για εξοικονόμηση ενέργειας, αθόρυβη λειτουργία, ελάχιστο φορτίο κινητήρα. Ο τελευταίος αυτός παράγοντας συνδέεται άμεσα με τη μακροζωία της τεχνολογίας.

Κατά τον προσδιορισμό του πλάτους της κουκούλας, πάντα να καθοδηγείται από το κατάλληλο μέγεθος της εστίας. Η κουκούλα δεν πρέπει να είναι ήδη, αλλά είναι καλύτερα να είναι ελαφρώς ευρύτερη από την επιφάνεια για το μαγείρεμα. Εάν το πλάτος της συσκευής είναι μικρότερο ή έχει τοποθετηθεί μετατοπισμένο από την εστία, η απόδοση του καθαρισμού του αέρα θα μειωθεί σημαντικά. Αν η σόμπα δεν έχει επιλεγεί ακόμα, είναι εντάξει. Μπορείτε να αγοράσετε πρώτα μια κουκούλα, και σε αυτό για να επιλέξετε μια τεχνική για το μαγείρεμα.

Οι συσκευές αναρρόφησης που χαρακτηρίζεται από τον ακόλουθο εύρος μεγέθους: 300, 400, 500, 600, 800, 900, 1000 και 1200 mm. Οι επιφάνειες μαγειρέματος, αντίστοιχα, έχουν παρόμοιες παραμέτρους. Η πιο κοινή είναι η θολωτή πλάτος κουκούλα του 60, 80 και 90 εκ. Το εύρος του εξοπλισμού είναι μικρότερη από 50 cm περισσότερες και πλάτος της τεχνικής 100 cm και 120 cm, θα πρέπει να αναζητήσουμε, επειδή τέτοιες συσκευές είναι περισσότερο στη βιομηχανία από ό, τι για το νοικοκυριό. Πρότυπο πλάκα και εστίες με τέσσερις καυστήρες έχουν ένα μέγεθος των 55 και 85 cm, ειδικά διαθέσιμες για τη συσκευή εκχύλιση τους με ένα θόλο, η οποία είναι το πλάτος του χώρου εργασίας 60 και 90 cm, αντίστοιχα.

Ένα σημαντικό σημείο! Όταν επιλέγετε μια κουκούλα, πρέπει να προσανατολίζεστε όχι στο μέγεθος της ομπρέλας αλλά στο μέγεθος της επιφάνειας του αέρα. Πολύ συχνά υπάρχει μια τεχνική με ένα τεράστιο θόλο, αλλά με μια μικρή επιφάνεια εργασίας - δώστε προσοχή σε αυτό.

Το βάθος του καθαριστή αέρα της κουζίνας είναι εξίσου σημαντικό και επιλέγεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο - θα πρέπει να είναι ίσο ή ελαφρώς μεγαλύτερο από το βάθος της εστίας. Έτσι, η περιοχή πιασίματος θα καλύψει πλήρως την επιφάνεια της πλάκας και η πιθανότητα διαρροής μολυσμένου αέρα μειώνεται στο μηδέν. Επιλέγοντας μια κουκούλα στο πλάτος, επιλέγετε αυτόματα ακριβώς το ίδιο βάθος, το οποίο βρίσκεται σε μια παρόμοια σειρά διαστάσεων. Προσέξτε ότι ο θόλος της συσκευής δεν ήταν περισσότερο από το βάθος της επιφάνειας του τραπεζιού. Διαφορετικά, η ομπρέλα θα επηρεάσει το μαγείρεμα.

Το ύψος της τεχνολογίας δεν παίζει σημαντικό ρόλο στη συλλογή του μολυσμένου αέρα, αλλά επηρεάζει την εγκατάσταση και την εμφάνιση της συσκευής στο εσωτερικό. Το μέγεθος πρέπει πάντα να συσχετίζεται με το ύψος της κουζίνας και της μονάδας κουζίνας. Το μέγιστο ύψος του εξοπλισμού εξόρυξης με θόλο είναι 125 εκ. Αλλά το ύψος από την εστία στην επιφάνεια εργασίας του καλύμματος είναι μια σημαντική παράμετρος, αλλά θα το συζητήσουμε παρακάτω.

Κατανάλωση ενέργειας

Η οικονομία είναι ένα πολύ σημαντικό κριτήριο, το οποίο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη αν δεν θέλετε να λάβετε αδιανόητους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας. Η κατανάλωση ρεύματος εξαρτάται από την ισχύ του καπό. Όσο πιο ισχυρή είναι η τεχνική, τόσο περισσότερος ηλεκτρισμός καταναλώνεται, αλλά από την άλλη πλευρά η απόδοση εξαρτάται επίσης από την ισχύ - ένας άλλος παράγοντας που ο χρήστης πρέπει να καθοδηγείται από την αγορά εξοπλισμού.

Αν κοιτάξετε τα χαρακτηριστικά της τεχνολογίας, μπορείτε να δείτε ότι οι υπερ-ισχύς δεν είναι εγκατεστημένοι σε αυτό. Για παράδειγμα, ένας κινητήρας 250-watt είναι ικανή επεξεργασίας περίπου 1000 κυβικά μέτρα ανά ώρα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Έτσι, κατά την επιλογή μιας συσκευής καθοδηγείται πρωτίστως είναι απόδοση, η οποία υπολογίζεται από τον ακόλουθο εμπειρικό τύπο: FxHx12, όπου F - κουζίνα (m2), Η - ύψος (m), 12 - ο παράγοντας που ευθύνεται για πολλά χαρακτηριστικά του δωματίου.

Για λόγους σαφήνειας, δίνουμε ένα παράδειγμα. Η χωρητικότητα σχεδιασμού της κουκούλας για την κουζίνα των 10m2 και το ύψος της οροφής 2,7m θα είναι 324 m3 / ώρα. Αλλά για να επιλέξετε μια τεχνική που χρειάζεστε πιο ισχυρό, και γι 'αυτό. Η παραγωγικότητα χάνεται σε κάθε μετρητή και η κάμψη του αγωγού, σε περίπτωση που καίγεται το φαγητό, θα χρειαστεί εφεδρική ισχύς, ενώ στον τρόπο λειτουργίας ανακύκλωσης οι απώλειες μπορεί να φθάσουν το 25%. Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις απώλειες και τα αποθεματικά, η εκτιμώμενη παραγωγικότητα θα πρέπει να αυξηθεί σχεδόν 2 φορές. Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από έναν θόλο με θόλο θα είναι μικρό ακόμα και στην περίπτωση αυτή, ειδικά επειδή η τεχνική δεν ενεργοποιείται πάντοτε σε πλήρη ισχύ.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο, το οποίο εξαρτάται από το πόσο ισχυρό είναι ο κινητήρας εξοπλισμένος με τη συσκευή, είναι το επίπεδο θορύβου. Για να έχουμε μια ιδέα για το βαθμό θορύβου, δίνουμε κάποιες τιμές. Το επίπεδο θορύβου 10 dB (decibel) είναι ίσο με το φρεσκάρισμα του φυλλώματος με ασθενές άνεμο. 20... 25 dB - ψίθυρος από απόσταση 1 μέτρου. 30 dB - το χτύπημα του ρολογιού τοίχου. 35 dB - μυστική ομιλία. 40 dB - ήχος κατά την πληκτρολόγηση σε μια γραφομηχανή. 60... 65 dB - μια δυνατή κουβέντα. 70... 80 dB είναι μια ηλεκτρική σκούπα εργασίας.

Οι κουκούλες θόλου με χωρητικότητα 500 m3 / h έχουν επίπεδο θορύβου περίπου 50 dB, ισχυρότερες συσκευές - 55... 65 dB. Αλλά στην πράξη, η συσκευή σε πλήρη ισχύ στρέφεται σπάνια, έτσι πιο συχνά η τεχνική βουίζει στο εύρος των 30-32 dB, που επιτρέπει στην οικοδέσποινα να αισθάνεται άνετα στην κουζίνα.

Όλος ο εξοπλισμός εξάτμισης με θόλο είναι εξοπλισμένος με οπίσθιο φωτισμό. Φαίνεται ότι πρόκειται για πρόσθετη δαπάνη ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά στην πράξη όλα είναι ακριβώς το αντίθετο. Οι σύγχρονες συσκευές είναι εξοπλισμένες με οικονομικές λυχνίες LED ή αλογόνου, οπότε το βράδυ, αντί για το κύριο φως, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το φωτισμό της κουκούλας. Η επιφάνεια εργασίας της εστίας θα είναι έντονα φωτισμένη και στην κουζίνα θα υπάρχει μια ζεστή ατμόσφαιρα, ενώ η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας δεν θα επηρεαστεί από τον προϋπολογισμό.

Κουκούλα στο εσωτερικό της σύγχρονης κουζίνας

Η κουκούλα με τον τρούλο παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της κουζίνας. Από τη μία πλευρά, είναι ένα ευέλικτο τεχνική που μπορεί να είναι τόσο παραδοσιακά και γωνιακή, και το νησί, από την άλλη - μια τεράστια ομπρέλα προσελκύει την προσοχή, έτσι θα πρέπει να προσπαθήσουμε να ταιριάζει με βιολογικό τρόπο στο εσωτερικό του εξοπλισμού.

Το χρώμα και το στυλ είναι τα δύο πιο σημαντικά στοιχεία στο σχεδιασμό συσκευών για τον καθαρισμό του αέρα της κουζίνας. Τα πιο δημοφιλή για το εσωτερικό στο στυλ της χώρας και του ρετρό είναι λευκά και μπεζ θόλος κουκούλες με ξύλινα fringing και μια τεράστια ομπρέλα. Για τις μοντέρνες σύγχρονες και υψηλής τεχνολογίας διευθύνσεις οι κατασκευαστές παράγουν μαύρες, κόκκινες ή ανοξείδωτες συσκευές με οθόνη αφής.

Λίγο για την εγκατάσταση

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, κατά την τοποθέτηση της συσκευής, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί το ύψος. Αυτό υπαγορεύεται από την τεχνολογία ασφάλειας, την ευκολία χρήσης και την αποδοτικότητα της συσκευής. Για να εγκαταστήσετε την κουκούλα πρέπει να βρίσκεται σε ύψος 65-75 cm από την εστία. Για τις ηλεκτρικές συσκευές, επιλέγεται το κατώτερο όριο, για τις συσκευές αερίου - το ανώτερο όριο. Εάν ο εξοπλισμός είναι εγκατεστημένος κάτω από το συνιστώμενο ύψος, ο εξοπλισμός μπορεί να καταστεί ακατάλληλος στο χρόνο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Επιπλέον, μια συσκευή που είναι πολύ χαμηλή θα παρεμποδίσει το μαγείρεμα. Εάν εγκατασταθεί πάνω από 75 cm, η αποδοτικότητα του εξοπλισμού θα μειωθεί σημαντικά.

Η κουκούλα είναι τοποθετημένη σε τοίχο ή οροφή (μοντέλα νησιού). Για τοποθέτηση σε τοίχο, είναι σημαντικό να σημειωθεί σωστά η σήμανση, ώστε η συσκευή να μην έχει μετατοπίσεις σε σχέση με την εστία. Για τη λειτουργία του εξοπλισμού στη λειτουργία ανάσυρσης, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τον αγωγό αέρα, για τον οποίο χρησιμοποιείται το κυματοειδές, πλαστικό ή μεταλλικό κιβώτιο. Για τοποθέτηση στον τοίχο, χρησιμοποιούνται πείροι ή βίδες υδραυλικών εγκαταστάσεων. Όταν εγκαθιστάτε τον νησιωτικό εξοπλισμό, είναι απαραίτητο να τρυπήσετε την οροφή και να εγκαταστήσετε μια έξοδο με γείωση και ο αγωγός πρέπει επίσης να τοποθετηθεί μη συμβατικά - ανάλογα με τις τεχνικές συνθήκες. Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά, η οποία είναι καλύτερα να ανατεθεί σε επαγγελματίες.

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα των κουκούλες Falcon

Όταν επιλέγετε συσκευές εξαγωγής, προσέχετε πάντα τη μάρκα του εξοπλισμού. Οι κουκούλες Falmec είναι ένα από τα πιο διάσημα, αξιόπιστα και δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο πάνω από 130 χιλιάδες μοντέλα αποσύρονται από τους μεταφορείς και ο κατασκευαστής βελτιώνει συνεχώς τα προϊόντα του.

Στην παραγωγή των εκχυλισμάτων θόλου FALMEC χρησιμοποιείται ανοξείδωτο χάλυβα AISI 304, εντός των οποίων περιέχει 18% χρώμιο και 8% νικέλιο - ιδανική αναλογία, η οποία δεν δίνει καμία πιθανότητα διάβρωσης.

Ο εξοπλισμός της ιταλικής μάρκας είναι εξοπλισμένος με ήσυχους κινητήρες, αλλά έχει υψηλή απόδοση. Συσκευές εξαγωγής κουζίνας Το Falmek με τρούλο ταιριάζει εύκολα σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Σε κάθε γραμμή υπάρχουν συσκευές σε διαφορετικά στυλ, οπότε η επιλογή σύμφωνα με το σχεδιασμό της κουζίνας είναι εύκολη.

Οι ρετρό μοντέλα υποβλήθηκε στο λευκό και μπεζ και διαθέτουν ξύλινα διακοσμητικά τελειώματα είναι Τύπου Α ελέγχου ολισθητήρα και φωτισμό αλογόνου. Dome σχέδιο Falmek νουβό στη σύγχρονη υψηλής τεχνολογίας και στυλ κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, μπορεί να είναι είτε μη χρωματισμένα ή στο χρώμα, είναι εξοπλισμένο με ένα ρυθμιστικό, μπουτόν ή πλήκτρα αφής. Μερικά μοντέλα έχουν φωτισμό LED, εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, και η παρουσία πολλαπλών ταχυτήτων σας επιτρέπει να επιλέξετε τον επιθυμητό τρόπο λειτουργίας και τη μείωση του θορύβου.

Οι κουκούλες θόλου Falmec μπορούν να λειτουργούν σε δύο τρόπους - ροή και ανακυκλοφορία, που επιτρέπει πιο ευέλικτη ρύθμιση του καθαρισμού του αέρα. Για παράδειγμα, αν μια δυσάρεστη οσμή προέρχεται από τον άξονα εξαερισμού, η τεχνική μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή στην ανακυκλοφορία. Τα φίλτρα λίπους καλύπτουν αποτελεσματικά τα μικρότερα σωματίδια λίπους και πλένουν εύκολα σε πλυντήριο πιάτων ή υπό τρεχούμενο νερό.

Ολοκληρωμένη με τη συσκευή είναι ένα εγχειρίδιο οδηγιών και όλα τα απαραίτητα στοιχεία στερέωσης για την εγκατάσταση του εξοπλισμού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εγκατάσταση μπορεί να γίνει από μόνη της. Ο εξοπλισμός εξόρυξης Falmek είναι εξαιρετικά αξιόπιστος και ανθεκτικός, καθώς παράγεται σε σύγχρονα εργοστάσια που χρησιμοποιούν προηγμένες τεχνολογίες. Κάθε μοντέλο δοκιμάζεται πριν φτάσει στον τελικό χρήστη. Ο σχεδιασμός χρησιμοποιεί τα καλύτερα υλικά και εξαρτήματα που μπορούν να αντέξουν τα βαριά φορτία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αν αποφασίσετε να αγοράσετε μια κουκούλα Falmec, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα μοντέλων για κουζίνες οποιουδήποτε μεγέθους και στιλιστικού σχεδιασμού. Ο εξοπλισμός μπορεί να αγοραστεί στον ιστότοπο ή να παραγγελθεί τηλεφωνικά. Η παράδοση ιταλικών συσκευών εξάτμισης πραγματοποιείται σε ολόκληρη τη Ρωσία. Με οποιεσδήποτε δυσκολίες στην επιλογή της τεχνολογίας θα βοηθήσει στην κατανόηση των έμπειρων συμβούλων μας. Ο κατάλογος ενημερώνεται τακτικά με νέους θόλους από τη μάρκα Falmek - μην χάσετε τα νέα στοιχεία.