Διαστάσεις της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

Καλωσορίζω όλους τους επισκέπτες στην τοποθεσία Κλιματιστικό! Υπάρχουν καταστάσεις που πρέπει να γνωρίζετε

διαστάσεις της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Ένα τέτοιο ερώτημα τίθεται όταν το μπλοκ σχεδιάζεται να βρίσκεται σε περιορισμένο χώρο. Μερικές φορές αυτές οι διαστάσεις παίζουν αποφασιστικό ρόλο στην επιλογή του τύπου κλιματιστικού.

Συμβαίνει ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος στο διατιθέμενο χώρο για την ελεύθερη διάταξη των μπλοκ. Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε άλλη θέση εγκατάστασης ή, για παράδειγμα, να αντικαταστήσετε δύο εξωτερικές μονάδες ανά μία (αυτό θα είναι ήδη ένα σύστημα πολλαπλών χωρισμάτων).

Στο διαδίκτυο για ένα συγκεκριμένο μοντέλο του κλιματιστικού θα βρείτε τα χαρακτηριστικά όπου υποδεικνύονται οι συνολικές διαστάσεις των μονάδων. Αλλά αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμα ένα συγκεκριμένο μοντέλο, τότε πρέπει να γνωρίζετε τουλάχιστον προσεγγιστικές διαστάσεις. Σήμερα θα προσπαθήσουμε να καθορίσουμε τις μέσες διαστάσεις της εξωτερικής μονάδας, καθοδηγούμενες από τα χαρακτηριστικά οικιακά συστήματα τοιχοποιίας.

Σε τι εξαρτώνται οι διαστάσεις της εξωτερικής μονάδας

Οι διαστάσεις του σώματος της μονάδας, φυσικά, καθορίζονται από τις διαστάσεις των συστατικών μερών. Τα μεγαλύτερα μέρη της εξωτερικής μονάδας είναι ένας συμπυκνωτής (ψυγείο) και ένας συμπιεστής. Το μέγεθος των μπλοκ εξαρτάται από την απόδοσή τους. Όσο πιο ισχυρό είναι το κλιματιστικό, τόσο μεγαλύτερες "ικανότητες" και διαστάσεις πρέπει να είναι οι κύριοι κόμβοι του.

Δεν είναι μυστικό ότι τα κλιματιστικά έχουν διαφορετική χωρητικότητα ψύξης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της χωρητικότητας ψύξης και των διαστάσεων της μονάδας (ιδιαίτερα μιας γραμμής). Αλλά όταν συγκρίνετε διαφορετικές μάρκες ή μοντέλα, διαφορετικοί αριθμοί μπορούν να αποδειχθούν!

Φυσικά, όσο ισχυρότερο είναι το κλιματιστικό, τόσο μεγαλύτερα είναι τα μέρη του, τόσο μεγαλύτερες είναι οι διαστάσεις των μονάδων. Αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν «χωρίσματα» με υπερεκτιμημένα χαρακτηριστικά. Για να μειωθεί η τιμή, εισπράττονται από στοιχεία του προϋπολογισμού που δύσκολα μπορούν να παρέχουν την απαιτούμενη χωρητικότητα ψύξης. Συμπεριλαμβανομένων και, για το λόγο αυτό, διαφορετικά εμπορικά σήματα μπορούν να διαφέρουν σημαντικά σε μέγεθος με την ίδια ισχύ.

Διαστάσεις της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

Αν λάβουμε υπόψη την απόδοση μιας διαίρεσης μέχρι 2,7 kW, τότε το ύψος του εξωτερικού συγκροτήματος θα είναι περίπου 42-60 cm. Κατά μέσο όρο, ο αριθμός αυτός θα έχει τιμή περίπου 50 cm. Μπορεί να χρειαστείτε το ύψος του "ποδιού" του βραχίονα - συνήθως 7 cm.

Το πλάτος (χωρίς τους "γερανούς" που προεξέχουν από το σώμα) είναι συνήθως 66-80 εκ. Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία μου, προτείνω να πάρετε την απόσταση 70 cm. Το βάθος των μικρών κλιματιστικών είναι συνήθως 23-30 cm.

Έτσι, έχουμε τις κατά προσέγγιση διαστάσεις του εξωτερικού μπλοκ:

 • ύψος 50 cm.
 • πλάτος 70 εκ. (σημειώστε ότι οι βαλβίδες εξυπηρέτησης "προεξέχουν" πέρα ​​από το σώμα για επιπλέον 6 εκ.).
 • βάθος 27 εκ.

Θα συμπληρώσω αυτά τα στοιχεία με την απόσταση μεταξύ του εξωτερικού μπλοκ και του τοίχου του κτιρίου - κατά μέσο όρο 15 cm. Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την εσοχή, το εξωτερικό μπλοκ θα βρίσκεται σε απόσταση 42 cm από τον τοίχο (επένδυση) του σπιτιού.

Για λόγους σαφήνειας, ας φανταστούμε το μέσο μέγεθος των εξωτερικών μονάδων για οικιακά κλιματιστικά με τη μορφή πίνακα.

Εστιάζοντας σε αυτά τα στοιχεία, μην ξεχνάτε την ποικιλομορφία της τεχνολογίας του κλίματος. Εάν ο χώρος για την εξωτερική μονάδα είναι περιορισμένος, τότε προτού αγοράσετε τη συσκευή, καθορίστε τις διαστάσεις για το συγκεκριμένο μοντέλο του κλιματιστικού.

Μπορείτε να ζητήσετε πρόσθετες ερωτήσεις στα σχόλια!

Όλα για την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Σήμερα, για να διατηρηθεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στα δωμάτια, τα διαχωρισμένα συστήματα είναι δημοφιλή. Αποτελούνται από δύο μέρη: το εξωτερικό και το εσωτερικό μπλοκ. Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού έχει βασική σημασία για την υψηλής ποιότητας λειτουργία του εξοπλισμού. Θα καταλάβουμε στη συσκευή του, αρχές λειτουργίας και χαρακτηριστικά εγκατάστασης και συντήρησης.

Διάταξη εξοπλισμού

Η εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος αναφέρεται ως μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή (KKB). Αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο του κλιματικού εξοπλισμού, ο οποίος παρέχει ψύξη ή θέρμανση με αλλαγή της κατάστασης του ψυκτικού μέσου (ουσία εργασίας). KKB είναι ένα κτίριο στο οποίο βρίσκονται:

 • συμπιεστής.
 • συμπυκνωτής (εναλλάκτης θερμότητας);
 • επέκταση πηνίου.
 • τριχοειδείς σωλήνες.
 • Βαλβίδα 4 κατευθύνσεων.
 • φίλτρο-αφυγραντήρας (δέκτης);
 • ανεμιστήρα.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι συνδεδεμένη με τον εξοπλισμό του χώρου μέσω ενός συστήματος από χάλκινες γραμμές φρέον (θερμική μόνωση). Από την εσωτερική μονάδα προς τα έξω υπάρχει μια γραμμή αποστράγγισης.

Η περίπτωση της KKB είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα.

Χαρακτηριστικά του πλήρους σετ

Ορισμένα μοντέλα KKB είναι εφοδιασμένα με ένα ειδικό "χειμερινό σετ". Έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί την απόδοση της συσκευής κατά τη χειμερινή περίοδο σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το χειμερινό σετ λειτουργεί μόνο για ψύξη, επομένως είναι ιδανικά κατάλληλο για εγκατάσταση σε διακομιστές και σε άλλους χώρους με υψηλή εκπομπή θερμότητας.

Περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Ο ελεγκτής ελέγχου ανεμιστήρα σβήνει τον αερισμό και ανάβει όταν θερμαίνεται ο συμπυκνωτής.
 • Θερμαινόμενο σωλήνα αποστράγγισης.
 • Θερμαινόμενος στροφαλοθάλαμος συμπιεστή πριν την εκκίνηση.

Αρχή λειτουργίας

Η γενική αρχή ενός συστήματος διαχωρισμού μπορεί να περιγραφεί ως απομακρύνεται από το δωμάτιο και είναι έξοδος προς τα έξω ζεστό αέρα τροφοδοτείται στην αντίστροφη κατεύθυνση ψυχρός αέρας που χάνει θερμοκρασία, περνώντας μέσα από ένα κοντίσιονερ και την επαφή με το ψυκτικό.

Όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία split-system σε θέρμανση, εμφανίζεται η αντίστροφη διαδικασία. Η εξωτερική μονάδα τραβάει ψυχρό αέρα από έξω και αυξάνει τη θερμοκρασία στο επιθυμητό επίπεδο. Η εσωτερική μονάδα τροφοδοτεί θερμαινόμενο αέρα στο δωμάτιο.

Η KKB λειτουργεί εις βάρος των φυσικών ιδιοτήτων του ψυκτικού υγρού, το οποίο μεταφέρει ενέργεια όταν αλλάζει η κατάσταση της συνολικής κατάστασης.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού λειτουργεί ως εξής:

 1. Από τη δεξαμενή προς τον συμπιεστή παρέχεται η εργασία ουσία σε αέρια κατάσταση.
 2. Από τον συμπιεστή υπό υψηλή πίεση, το ψυκτικό μέσο εισέρχεται στον συμπυκνωτή, όπου μετατρέπεται σε υγρό, αποδίδοντας θερμότητα.
 3. Έχοντας χάσει κάποια ενέργεια, το freon χτυπάει τον αυτοκινητόδρομο.
 4. Από την κύρια γραμμή η εργαζόμενη ουσία περνά σε μια διάταξη στραγγαλισμού, όπου χάνει πίεση και ψύχεται.
 5. Το ψυχρό υγρό μεταφέρεται στον εξατμιστή, όπου κυκλοφορεί ενεργά μέσω των σωλήνων.
 6. Ο εξατμιστής ανατινάσσεται από ένα ζεστό αέρα τροφοδοσίας με ανεμιστήρα.
 7. Υπάρχει μια παροχή ψυχρού αέρα μέσα στο δωμάτιο.
 8. Ένας θερμός αέρας τροφοδοσίας θερμαίνει τον εναλλάκτη θερμότητας, περνώντας μέσα από αυτό πριν εισέλθει στο δωμάτιο.
 9. Από τον εναλλάκτη θερμότητας, το ψυκτικό θερμαίνεται, το οποίο μετατρέπεται σε αέριο.
 10. Ο Freon, που διέρχεται σε αέρια κατάσταση, δίνει στον αέρα κρύο. Από τον εναλλάκτη θερμότητας, το αέριο ψυκτικό ρέει πίσω στον συμπιεστή, όπου η διαδικασία επαναλαμβάνεται.
 11. Ένας κλειστός κύκλος εργασίας δημιουργείται.

Βασικές παράμετροι

Όταν επιλέγετε και αγοράζετε μια εξωτερική μονάδα χωρισμένου συστήματος, πρέπει να δώσετε προσοχή σε τέσσερα κύρια χαρακτηριστικά:

 • Μέγεθος, ύψος, πλάτος, μήκος.
 • Ισχύς.
 • Θόρυβος.
 • Μήκος δρόμων.

Οι διαστάσεις των εξωτερικών μονάδων εξαρτώνται από την ικανότητα και τη λειτουργικότητα του εξοπλισμού.

Τα μέσα χαρακτηριστικά διαστάσεων της εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος:

 • πλάτος 80 cm.
 • ύψος 50 cm.
 • πάχους 30 cm.

Τα μοντέλα που προσφέρονται στην αγορά μπορούν να έχουν διαφορετικές ικανότητες. Όλα εξαρτώνται από το σκοπό του εξοπλισμού. Το τυποποιημένο σύστημα διανομής οικιακής χρήσης έχει χωρητικότητα που σας επιτρέπει να καλύψετε χώρο μέχρι 100 τετραγωνικών μέτρων. m.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό μιας εξωτερικής μονάδας είναι ο θόρυβος. Εάν το κλιματιστικό δωματίου λειτουργεί χωρίς θόρυβο, τότε η εξωτερική μονάδα μπορεί να προκαλέσει σημαντική δυσκολία στους γείτονες. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, είναι καλύτερα να αποσαφηνιστεί ο δείκτης του θορύβου που παράγεται όταν λειτουργεί η εξωτερική μονάδα. Η αποδεκτή τιμή είναι 32 dB.

Πρέπει να προσέξετε το επιτρεπόμενο μήκος των συνδέσεων μεταξύ των μπλοκ.

Μην υπερβαίνετε την απόσταση που αναφέρεται στο τεχνικό δελτίο του μοντέλου, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή μείωση της απόδοσης του εξοπλισμού.

Κανόνες εγκατάστασης

Η εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας περιλαμβάνει διάφορα βήματα. Στο πρώτο στάδιο, προσδιορίζεται η θέση της εγκατάστασης, προετοιμάζονται εξοπλισμός και εργαλεία. Στο δεύτερο στάδιο, πραγματοποιείται η σήμανση και η άμεση στερέωση του εξοπλισμού. Στο τρίτο στάδιο, διεξάγονται δραστηριότητες για την επαλήθευση των επιδόσεων και των δοκιμών.

Επιλέξτε μια τοποθεσία

Τα σχέδια των σύγχρονων κτιρίων (πολυκατοικίες, κέντρα λιανικής πώλησης και γραφείων) περιλαμβάνουν την εγκατάσταση κλιματιστικών και διαχωριστικών συστημάτων. Αυτή η στιγμή τοποθετείται ακόμα και κατά το σχεδιασμό. Στις προσόψεις των κτιρίων τοποθετούνται ειδικά κιβώτια. Λύγουν δύο βασικά καθήκοντα. Πρώτον, ελαχιστοποιείται η πιθανότητα ότι η στερέωση θα είναι χαμηλή. Δεύτερον, τα κιβώτια είναι αρμονικά ενσωματωμένα στο σχεδιασμό του κτιρίου και δεν καταστρέφουν την εμφάνισή του.

Εάν δεν υπάρχουν κουτιά στο κτίριο, τότε η επιλογή της θέσης πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες.

Γενικοί κανόνες για την επιλογή ενός χώρου για ένα κλιματιστικό:

 1. Η μονάδα είναι τοποθετημένη στον τοίχο δίπλα στο διαμέρισμα. Δεν μπορείτε να διορθώσετε τη συσκευή στο "έδαφος των γειτόνων". Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες, θα πρέπει να διευκρινίσετε τη δυνατότητα εγκατάστασης κλιματιστικών στην πρόσοψη του κτιρίου. Οι αρχές της πόλης μπορούν να εκδοθούν διάταγμα, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η εργασία αυτή, επειδή βλάπτουν την ιστορική ή πολιτιστική εμφάνιση του κτιρίου. Μπορεί να υπάρχουν άλλοι λόγοι για την απαγόρευση.
 2. Οι βέλτιστες θέσεις τοποθέτησης είναι ο χώρος κάτω από το παράθυρο, λίγο κάτω από το περβάζι παραθύρου και η θέση στην πλευρά του παραθύρου. Αυτή η ρύθμιση διευκολύνει τις εργασίες εγκατάστασης και επιτρέπει εύκολη συντήρηση.
 3. Εάν δεν μπορείτε να τοποθετήσετε τη μονάδα πάνω στην πρόσοψη, μπορείτε να την εγκαταστήσετε μέσα σε ένα ανοιχτό μπαλκόνι ή ένα μπαλκόνι.

Εργαλείο τοποθέτησης

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, πρέπει να προετοιμάσετε ένα σύνολο εργαλείων. Για να τοποθετήσετε μια εξωτερική μονάδα, θα χρειαστείτε:

 • διατρητής;
 • ένα τρυπάνι για τη διάνοιξη μιας τρύπας στον τοίχο, μέσω του οποίου θα τοποθετηθεί ο αγωγός.
 • Τρυπάνια για την κατασκευή οπών για τη στερέωση βραχιόνων.
 • μια αντλία κενού που αφαιρεί την υγρασία και τον αέρα από το κύκλωμα Freon.
 • Μανομετρική συλλέκτης για τη σύνδεση του κυλίνδρου με το ψυκτικό με την ικανότητα στο μπλοκ.
 • σύνολο κυλίνδρων, τα οποία απαιτούνται για την έλαση σωλήνων χαλκού κατά τη σύνδεση με τις βαλβίδες κλιματισμού.
 • κοπτικό σωλήνα για την κοπή χάλκινων σωλήνων.
 • Bender για τον σχηματισμό στροφών στους σωλήνες.
 • συνηθισμένο σύνολο κλειδιών, hexahedrons, κατσαβίδια, σφιγκτήρες, μετρητής επιπέδου.

Σημαντικές συστάσεις

Κατά την εγκατάσταση πρέπει να λάβετε υπόψη τους ακόλουθους κανόνες:

 • Διαθεσιμότητα καθαρού αέρα. Δεν μπορείτε να τοποθετήσετε μια εξωτερική μονάδα σε περιορισμένο χώρο χωρίς πρόσβαση στον αέρα και / ή με περιορισμένη πρόσβαση (γυάλινη πλατφόρμα). Ένα τέτοιο σφάλμα θα οδηγήσει σε υπερθέρμανση και θραύση του KKB.
 • Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, θα πρέπει να αλλάζετε περιοδικά το ψυκτικό μέσο. Για να γίνει αυτό, οι βαλβίδες πρέπει να τοποθετηθούν έτσι ώστε ο πλοίαρχος να μπορεί ελεύθερα και χωρίς κίνδυνο αντικατάστασης. Τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν μια βαλβίδα στην αριστερή πλευρά.
 • Είναι απαραίτητο να υπάρχει μια κατάλληλη αποστράγγιση του συμπυκνώματος, έτσι ώστε να μην πέφτει στους τοίχους, το προστατευτικό κάλυμμα ή το πεζοδρόμιο.
 • Οι σύνδεσμοι πρέπει να είναι τοποθετημένοι σε φέροντες κατασκευές, οι οποίοι πρέπει να είναι σχεδιασμένοι για φορτίο πολλών δεκάδων χιλιογράμμων. Δεν μπορείτε να στερεώσετε τους βραχίονες σε τοίχους από αεριωμένο σκυρόδεμα, σε εξωτερικό διακοσμητικό στρώμα ή σε στρώμα θερμαντήρα.
 • Η απόσταση από τον τοίχο έως το μπλοκ πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 cm. Η απόσταση αυτή θα επιτρέψει τον αερισμό και θα μειώσει τον κίνδυνο υπερθέρμανσης της συσκευής. Η απόσταση από τον τοίχο έως το εσωτερικό τοίχωμα της μονάδας δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλη. Δεν επιτρέπεται το άμεσο ηλιακό φως να φτάσει στο κρυμμένο τοίχωμα της μονάδας.
 • Κατά την τοποθέτηση των γραμμών σύνδεσης, είναι απαραίτητο να αποφευχθεί ένας μεγάλος αριθμός καμπυλών, καθώς θα οδηγήσει σε μείωση της απαιτούμενης έντασης της κίνησης του ψυκτικού μέσου, γεγονός που θα μειώσει την απόδοση του κλιματιστικού.
 • Συνιστάται να εξοπλιστείτε το γείσο, το οποίο θα προστατεύει την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού από την άμεση διείσδυση υγρασίας.

Η τοποθέτηση στον τοίχο πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικών στηριγμάτων, τα οποία συνήθως περιλαμβάνονται στο κιτ. Έχει τη μορφή ενός προφίλ διαφορετικών τμημάτων, λυγισμένο υπό γωνία 90 μοιρών. Έχει αρκετές τρύπες: μία για τοποθέτηση στον τοίχο, άλλες για τοποθέτηση της μονάδας. Η χωρητικότητα των βραχιόνων υπερβαίνει το βάρος του κλιματιστικού αρκετές φορές, έτσι ώστε η χρήση τους να εξασφαλίζει ασφάλεια και αξιοπιστία.

Διαδικασία εγκατάστασης

Οδηγίες εγκατάστασης βήμα προς βήμα για την εξωτερική μονάδα:

 1. Η διάταξη του μπλοκ στον τοίχο, τις οπές και τα κανάλια για τις κύριες γραμμές έχει επισημανθεί. Οι βασικές παράμετροι που συζητήθηκαν παραπάνω λαμβάνονται υπόψη.
 2. Στους τοίχους γίνονται οπές για τις αγκύλες.
 3. Μια οπή γίνεται για επικοινωνία στον τοίχο. Μια οπή τοποθετείται στην τρύπα στην οποία τοποθετείται η φρέον και η γραμμή αποστράγγισης, η ηλεκτρική καλωδίωση.
 4. Οι βραχίονες είναι σταθεροί. Για να τα στερεώσετε, χρησιμοποιήστε βίδες ή άγκιστρα αγκύρωσης με "ξύλα". Ένα μπλοκ είναι τοποθετημένο στα στηρίγματα. Είναι στερεωμένο με βίδες.
 5. Η αντοχή, η αξιοπιστία και η σταθερότητα ελέγχονται.
 6. Από τους σωλήνες φρεονίου αφαιρείται η λοξοτομή και εκτελείται η καύση. Οι σωλήνες συνδέονται στη μονάδα.
 7. Στην KKB κατασκευάζονται καλώδια. Το βέλτιστο μήκος τους μετράται, καθαρίζονται και συνδέονται με το μπλοκ ακροδεκτών. Η σύνδεση κάθε καλωδίου γίνεται σύμφωνα με το ηλεκτρικό σχέδιο, το οποίο πρέπει να προσαρτηθεί στο τεχνικό διαβατήριο της συσκευής.
 8. Μετά την εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας, μια αντλία κενού συνδέεται με το KKB, το οποίο αποστραγγίζει και αποστραγγίζει τον αέρα από τις γραμμές και τα εσωτερικά στοιχεία της μονάδας.
 9. Τοποθετείται ένα προστατευτικό κουτί.
 10. Το δοχείο ψυκτικού μέσου γεμίζεται με φρέον. Διεξάγεται η δοκιμαστική λειτουργία του εξοπλισμού, ελέγχονται οι τρόποι λειτουργίας και η ορθότητα της λειτουργίας.

Βλάβες και δυσλειτουργίες

Όπως κάθε άλλη συσκευή, η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να σπάσει. Σε χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα, η χρήση κλιματιστικού χωρίς χειμερινό σετ μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του συμπιεστή. Το εξωτερικό μπλοκ υπό την επίδραση εξωτερικών φυσικών παραγόντων ψύχεται έντονα και παγώνει. Σε τέτοιες συνθήκες, το φρέον δεν μπορεί να βράσει στο εξωτερικό μπλοκ. Υγρό ψυκτικό εισέρχεται στον συμπιεστή, γεγονός που οδηγεί στην αποτυχία του.

Για να αποφύγετε τις βλάβες του συμπιεστή από την κατάψυξη της εξωτερικής μονάδας, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα κιτ χειμώνα ή να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σύμφωνα με τις τεχνικές οδηγίες: να θερμαίνετε το δωμάτιο μόνο το φθινόπωρο και την άνοιξη, εάν η θερμοκρασία είναι θετική έξω.

Ένας άλλος πιθανός τύπος μηχανικής βλάβης είναι η βλάβη του ανεμιστήρα, ο οποίος αντλεί τον αέρα μέσα στη μονάδα. Η αιτία της πρόωρης φθοράς του ανεμιστήρα μπορεί να είναι μέσα στο μπλοκ ακαθαρσιών και σκόνης.

Οι βλάβες στα ηλεκτρονικά εξαρτήματα σχετίζονται με την αστοχία των πινακίδων ελέγχου και ρύθμισης. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στην ακεραιότητα των ηλεκτρικών δικτύων.

Φροντίδα και συντήρηση

Στον τυπικό τρόπο λειτουργίας, η εξωτερική μονάδα απαιτεί μια συνήθη επιθεώρηση συντήρησης κάθε 6 μήνες. Ο πλοίαρχος επιθεωρεί τους συνδετήρες, ελέγχει την ακεραιότητα και το επίπεδο μόλυνσης των φίλτρων, καθορίζει την ποσότητα ψυκτικού μέσου και μετρά την πίεση εργασίας των δικτύων.

Η μεγαλύτερη δυσκολία συντήρησης είναι η αντικατάσταση του εργατικού υγρού.

Το ψυκτικό μέσο είναι μια χημική ουσία που αποτελεί κίνδυνο για την υγεία, οπότε αξίζει τον επαγγελματία κύριο να εμπιστευθεί την εργασία με αυτό. Ελέγξτε την κατάσταση των φίλτρων, αφαιρέστε τη σκόνη και τη βρωμιά από τον εαυτό σας.

Διαστάσεις των κλιματιστικών

Τα αυτόνομα κλιματιστικά οικιακής χρήσης χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών θερμοκρασίας σε οικιακούς και βιομηχανικούς χώρους.

Τυπικά μεγέθη κλιματιστικών:

 • Μήκος: 500 (mm), 700 (mm), 750 (mm), 770 (mm), 800 (mm), 820 (mm).
 • Ύψος: 240 (mm), 250 (mm), 260 (mm), 270 (mm), 275 (mm), 290 (mm).
 • Βάθος: 170 (mm), 180 (mm), 190 (mm), 200 (mm), 240 (mm), 260 (mm).

Σημαντικό: Η βέλτιστη απόσταση από το κλιματιστικό μέχρι την οροφή πρέπει να είναι μεταξύ 60 (mm) - 150 (mm).

Σήμανση:

Η σήμανση των κλιματιστικών περιλαμβάνει:

 • Το όνομα του προϊόντος.
 • Μοντέλο και τύπος.
 • Χωρητικότητα ψύξης και εκτέλεση στον τόπο εγκατάστασης.
 • Αριθμός τυπικού μεγέθους και τύπου κλιματικών επιδόσεων.

Για παράδειγμα: Συσκευή conditioner "Komfot 1" KB2-2, 24-pc-05T3 - Συσκευές conditioner "Comfort 1" τύπος KB2, 2240 βατ ικανότητα ψύξης, απόδοση Α διαχωριστικό τοίχωμα, με τον αριθμό μέγεθος 05, κλιματικές εκτέλεση Τ3.

Σημαντικό: το βασικό κανονιστικό έγγραφο GOST 26963-86.

Διαστάσεις της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

Η αρχή του διαχωρισμού του κλιματιστικού σε εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες σε διαχωρισμένα συστήματα αύξησε σημαντικά τη δυνατότητα ελέγχου του μικροκλίματος. Η εξυπηρέτηση των χώρων έχει αυξηθεί, η χωρητικότητα του συστήματος ψύξης και θέρμανσης έχει αυξηθεί, κλπ.

Όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς, τόσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος της εξωτερικής μονάδας, αλλά δεν πρέπει να ληφθεί κυριολεκτικά. Οι κατασκευαστές έχουν αναπτύξει αρκετά πρότυπα για τις διαστάσεις του περιβλήματος της εξωτερικής μονάδας, καθένα από τα οποία είναι επαρκής για να δέχεται μονάδες κλιματισμού με ισχύ από και προς. Η διέλευση από το ανώτερο όριο ισχύος απαιτεί ένα σώμα με μεγάλες διαστάσεις.

Τα δομικά στοιχεία της εξωτερικής μονάδας, που καθορίζουν τις διαστάσεις της

Το κύριο στοιχείο του κλιματιστικού, που καθορίζει τις διαστάσεις της εξωτερικής μονάδας, είναι ο συμπυκνωτής του συστήματος ψύξης, ο οποίος γίνεται εξατμιστής όταν η μονάδα μεταβαίνει σε λειτουργία θέρμανσης. Όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς του κλιματιστικού, τόσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή των εξατμιστήρων και του συμπυκνωτή.

Υπάρχει ήδη μια άμεση αναλογική σχέση. Η περιοχή του συμπυκνωτή μπορεί να φθάσει σε τέτοια μεγέθη ώστε να απαιτούνται δύο ανεμιστήρες για την εμφύσησή του. Το μέγεθος της εξωτερικής μονάδας επηρεάζεται από τις διαστάσεις του συμπιεστή, τις συσκευές ελέγχου και ελέγχου κ.λπ., αλλά αν και είναι ασήμαντη στη γεωμετρία, μπορεί να παρατηρηθεί το βάρος της μονάδας.

Όταν το μέγεθος έχει σημασία

Το μέγεθος της εξωτερικής μονάδας έχει μεγάλη σημασία κατά την επιλογή της θέσης της εγκατάστασής της, όταν, για παράδειγμα, οι διαστάσεις δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση της στη βέλτιστη θέση από την άποψη της εγκατάστασης. Οι διαστάσεις της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού υπενθυμίζουν το βάρος του.

Τυπικά Μαλακτικές MDU που μέχρι 9 kW, οπότε το μέγιστο βάρος του εξωτερικού μπλοκ είναι μόλις πάνω από 60 kg, οι οποίες είναι πολλές, και όταν ένα μεγαλύτερο βάρος μονάδας κλιματιστικού ισχύος είναι 120 ή περισσότερο χιλιόγραμμα. Για την εγκατάσταση της μονάδας απαιτείται ήδη βαρούλκο.

Ένα κλιματιστικό υψηλής ισχύος απαιτεί πιο προσεκτική συντήρηση για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση του συμπιεστή. Ας δώσουμε ένα παράδειγμα. Σε ένα συμβατικό ηλεκτρικό βραστήρα χωρητικότητας 1 kW, ένα λίτρο νερού βράζει για 3-4 λεπτά. Με τη λειτουργία ενός κλιματιστικού με χωρητικότητα 5-7 kW για τον ίδιο χρόνο, είναι θεωρητικά δυνατό να βράσει ένα κουβά με νερό. Εξ ου και η σημασία της φροντίδας για την εξωτερική μονάδα είναι ξεκάθαρη - ο καθαρισμός της επιφάνειας του συμπυκνωτή από τη σκόνη και τους ρύπους, ειδικά όπως το χνουδωτό άσβεστος.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η υπερθέρμανση του συμπιεστή σημαίνει, τουλάχιστον, πρόσθετες απώλειες του φρέον και στη χειρότερη περίπτωση θα αποτύχει τελείως όταν απαιτείται αντικατάσταση και επισκευή ολόκληρου του διαχωρισμένου συστήματος. Τέτοιες εργασίες με κόστος είναι δέκα φορές υψηλότερες από το κόστος συντήρησης του κλιματιστικού.

Καλάθι για κλιματισμό

Για την προστασία της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού από την επιθετική επίδραση των ανθρώπων και του εξωτερικού περιβάλλοντος, η εταιρεία μας έχει αναπτυχθεί καλάθια και οθόνες για κλιματιστικά CORBAS.

Γκάμα προϊόντων της CORBAS

Όλα τα προϊόντα συμμορφώνονται με το TU 4863-027-92716048-2015 και έχουν μια πτυσσόμενη δομή (βλέπε εικόνες των καλαθιών).

"Χάρτης χρωμάτων": το ίδιο καλάθι CORBAS, αλλά σε ένα νέο χρώμα!

Ο πτυσσόμενος σχεδιασμός επιτρέπει τη βαφή χρώματος σε σκόνη κάθε στοιχείου ξεχωριστά σε οποιοδήποτε χρώμα κατόπιν αιτήματος του πελάτη.
Σε αυτή την περίπτωση, ο τύπος διάτρησης μπορεί να είναι οποιοσδήποτε από τον κατάλογο της 2D διάτρησης της γραμμής μοντέλου CORBAS.

Χρυσά κλασικά: ένας νέος σχεδιασμός της επένδυσης αλουμινένιων καλαθιών είναι μια παγκόσμια λύση τόσο για τα σπίτια με κλασική πρόσοψη όσο και για τα κτίρια σε ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικό στυλ.

Η ολοκληρωμένη προσέγγιση της τοποθέτησης των προσόψεων και η τοποθέτηση κλιματιστικών σε ειδικά καλάθια CORBAS καθιστούν δυνατή την ομαλή, αρμονική και σύγχρονη εμφάνιση του κτιρίου!

Τα καλάθια CORBAS αποτελούν εξαιρετική λύση όταν η CC απαγορεύει την τοποθέτηση κλιματιστικού στην πρόσοψη ενός σπιτιού.

Πρόσοψη του κτιρίου: πριν και μετά την εγκατάσταση των καλαθιών CORBAS

ΓΙΑΤΙ ΤΟ CORBAS;

Τα μοναδικά τυποποιημένα προϊόντα στην αγορά, για τα οποία υπάρχει όλη η απαραίτητη τεχνική τεκμηρίωση:

 • πιστοποιητικό συμμόρφωσης
 • υπολογισμών και δοκιμών φορτίου
  προβάλετε την αναφορά
 • σχετικά με την αποτελεσματικότητα της κλιματικής τεχνολογίας
  κατεβάστε τα αποτελέσματα κλιματικών δοκιμών
 • 5 χρόνια εγγύηση για το σχεδιασμό.

Όλα τα στοιχεία των καλάθων, συμπεριλαμβανομένων των στηριγμάτων για τη στερέωση στην πρόσοψη, είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένο χάλυβα χωρίς τη χρήση συγκόλλησης, κοπής με πλάσμα ή λέιζερ. Αυτή η λύση αποφεύγει την εμφάνιση σκουριάς στα καλάθια.

Τα υπάρχοντα 4 τυποποιημένα μεγέθη έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την εγκατάσταση εξωτερικών μονάδων κλιματιστικών οποιουδήποτε κατασκευαστή και μεγέθους.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών και υπολογισμών Korbas προϊόντα αντέχουν φορτίο σε συνθήκες κοντά στο αδύνατο: θεωρώντας φορτίο χιονιού του φορτίου 180 kg / m² 5 εκατοστών άχνη, φορτία ανέμου και το βάρος της μονάδας κλιματιστικού.
Τα καλάθια CORBAS αντέχουν φορτίο μέχρι 100 kg.

Ανέπτυξε μια μοναδική πτυσσόμενο βραχίονα, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από γαλβανισμένο χάλυβα χωρίς συγκόλληση: επιτρέπει στον κάτοχό του να θέσει το καλάθι κατά τη στιγμή της εγκατάστασης δεν ventfasada εμποδίζει την κίνηση της κατασκευής της βάσης.

Τα αποτελέσματα των κλιματικών δοκιμών επιβεβαιώνουν ότι δεν παραβιάζονται οι επιδόσεις των διαχωρισμένων συστημάτων όταν εγκαθίστανται στο καλάθι CORBAS και ότι τα προϊόντα CORBAS δεν επηρεάζουν σημαντικά την κατανάλωση ρεύματος και το επίπεδο θορύβου.

Η απλότητα της εγκατάστασης εξασφαλίζεται από μια πτυσσόμενη δομή, η οποία επιτρέπει επίσης την προσωρινή αποσυναρμολόγηση των πλαισίων επένδυσης κατά τη διάρκεια της συντήρησης της μονάδας κλιματισμού.

Χάρη στην πτυσσόμενη δομή, η παράδοση των προϊόντων είναι 5 φορές φθηνότερη από τη συγκολλημένη δομή στο πλαίσιο.

Σημαντικό: Πραγματοποιούμε παράδοση σε όλη τη Ρωσία!

Ρυθμιζόμενοι βραχίονες που σας επιτρέπουν να ορίσετε την ακριβή θέση των οριζόντιων οδηγών κάτω από την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού οποιουδήποτε μεγέθους.

Πλήρης υποστήριξη: από την παροχή δειγμάτων έως την ανάπτυξη σχεδίων για την εισαγωγή του σχεδιασμού στο έργο και την παροχή τεχνικών εκθέσεων για τη μετάβαση της κρατικής εμπειρογνωμοσύνης.

Το τμήμα σχεδιασμού εκτελεί υπολογισμούς για το φορτίο, ανάλογα με τις συγκεκριμένες συνθήκες του αντικειμένου, και δίνει επίσης συστάσεις για τη χρήση των συνδετήρων.

Ο συνδυασμός πολλών καλαθιών σε ένα σχέδιο για την τοποθέτηση κλιματικής τεχνολογίας μεγάλης κλίμακας ή αρκετών κλιματιστικών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΟΙΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν αγοράζετε, δώστε προσοχή στο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα καλάθια κλιματιστικών!

Οι συγκολλημένες κατασκευές από σιδηρούχα μέταλλα έχουν ελκυστική τιμή, αλλά αυτή η εξοικονόμηση οφείλεται στην εξοικονόμηση ποιότητας, αξιοπιστίας και αισθητικής των προϊόντων.

Τα προϊόντα από σιδηρούχα μέταλλα καλύπτονται με σκουριά μετά από 6-12 μήνες!

Σε αντίθεση με τις περισσότερες προσφορές στην αγορά, τα καλάθια και οι οθόνες CORBAS είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από γαλβανισμένο χάλυβα χωρίς συγκόλληση!

Εκτιμούμε τη φήμη μας, επομένως εγγυόμαστε την ποιότητα μας!

Σκοπός και λειτουργία της οθόνης και του καλαθιού για κλιματιστικά

Για τις αρχές πολλών μεγάλων ρωσικών πόλεων, η τυχαία εγκατάσταση κλιματιστικών έχει γίνει πραγματικός πονοκέφαλος. Λόγω της έλλειψης σαφούς νομοθετικής βάσης σε αυτό το θέμα, οι εξωτερικές προσόψεις των σπιτιών απέκτησαν σταδιακά μια τόσο "πικρή" εμφάνιση, που οι αρχιτέκτονες ακούγαζαν τον συναγερμό. Η λύση που προσφέρουμε επιτρέπει την πλήρη επίλυση αυτού του προβλήματος.

Παράγουμε και πουλάμε ένα προϊόν που έχει καλέσει καλάθι για κοντίσιονερ KORBAS. Ο κύριος σκοπός του είναι να δώσει μια ενιαία όψη στο κτίριο και να προστατεύσει την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Δεν πρόκειται μόνο για ένα μεταλλικό κουτί. Καλάθια για κλιματιστικά στην πρόσοψη σας επιτρέπουν να εισάγετε ορατά τμήματα του εξοπλισμού στο γενικότερο στυλ οποιασδήποτε αρχιτεκτονικής δομής.

Για εγκατάσταση σε υπάρχουσα μονάδα κλιματισμού, έχει αναπτυχθεί ένας ειδικός σχεδιασμός της οθόνης CORBAS, ο οποίος σας επιτρέπει να αποκρύψετε την εξωτερική μονάδα στην πρόσοψη χωρίς περιττά έξοδα και να αποσυναρμολογήσετε την τεχνολογία κλιματισμού.

Τα καλάθια CORBAS είναι κατάλληλα για εγκατάσταση σε κλιματιστικά μηχανήματα κατασκευαστών όπως

 • Aeronik
 • Κλιματιστικά Airwell
 • Κλιματιστικά Ballu
 • Μεταφορέας
 • Daikin
 • Dantex
 • Fujitsu General
 • Γενικά
 • ΓΕΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑ
 • Ghigo
 • ΠΡΑΣΙΝΟ
 • Χάινσεν
 • Hitachi
 • Hyundai
 • Κλιματιστικά LG
 • MIDEA
 • Mitsubishi Heavy
 • Mitsubishi Electric
 • NEOCLIMA
 • Panasonic
 • RIX
 • Ρόδα
 • Samsung
 • Toshiba

Κατά την εγκατάσταση κλιματικών συστημάτων στο καλάθι, η απόδοση της CORBAS δεν παραβιάζεται!
(κατεβάστε την αναφορά δοκιμής)

Περιοχή μεγέθους των καλαθιών και των οθονών CORBAS

Το κουτί πρόσοψης για το κλιματιστικό έχει δύο επιλογές για πλήρωση (διάτρητο φύλλο ή μεταλλικές σχάρες) και 4 τυπικά μεγέθη:

Εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού: τύποι, σχεδιασμός, χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Κλιματιστικό - μια συσκευή που παρέχει μια άνετη θερμοκρασία αέρα στον χώρο και είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του. Ο πιο δημοφιλής και ευρέως διαδεδομένος τύπος είναι ένα διαχωρισμένο σύστημα, που σχηματίζεται από μια εξωτερική μονάδα τοποθετημένη στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου, και εσωτερική. Η σύνδεση μεταξύ των φραγμών πραγματοποιείται από χάλκινους σωλήνες για την κυκλοφορία ψυκτικού μέσου. Το βασικό πλεονέκτημα των διαχωρισμένων συστημάτων είναι η δυνατότητα όχι μόνο της ψύξης, αλλά και της θέρμανσης του αέρα. Εγκατεστημένο σε εσωτερικούς χώρους, η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού, που ονομάζεται επίσης και εξαερισμός, εκτελεί άμεση ψύξη ή θέρμανση αέρα δωματίου.

Τύποι εσωτερικών μονάδων σύγχρονων κλιματιστικών

Με την ονομασία τους, τα διαχωρισμένα συστήματα και οι εσωτερικές μονάδες τους χωρίζονται σε:

Η κύρια διαφορά αφορά την χωρητικότητα και, συνεπώς, την περιοχή του δωματίου, εντός του οποίου μπορεί να πραγματοποιηθεί αποτελεσματικός έλεγχος του κλίματος. Η αναλογική ισχύς αυξάνεται σε συσκευές μεγέθους, βάρους.

Συνήθως η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού ταιριάζει τύπου του διαχωρισμένου συστήματος με τη μέθοδο εγκατάστασης και είναι μια ενότητα:

 • τοίχος - αυτά περιλαμβάνουν τα περισσότερα οικιακά μοντέλα.
 • Κασέτα - η βέλτιστη λύση για τοποθέτηση σε ψευδοροφή.
 • κανάλι - ενσωματωμένο στους αγωγούς εξαερισμού, συμπεριλαμβανομένου του χώρου της οροφής ·
 • το δάπεδο-οροφή - επιτρέπουν την εγκατάσταση τοίχου και οροφής?
 • Στήλη - ιδιαίτερα ισχυρό εξοπλισμό, τοποθετημένο σε συμπαγή, ακόμη και πατώματα.

Πώς και πού να τοποθετήσετε την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Οι μονάδες τύπου καναλιού πρέπει να τοποθετούνται μέσα στους αγωγούς εξαερισμού κατά την κατασκευή ή την επισκευή. Όλοι οι άλλοι τύποι μονάδων δωματίου δεν έχουν ρυθμισμένο χρόνο και μπορούν να εγκατασταθούν ανά πάσα στιγμή.

Τα μοντέλα τοίχου και χαμηλής κατανάλωσης συνήθως αναφέρονται στην κατηγορία των νοικοκυριών. Εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στοίβα πραγματοποιείται σε ειδικές πλάκες στήριξης και περιλαμβάνει:

 • σημειώνοντας τις οπές στον τοίχο πάνω στην πλάκα στήριξης.
 • την προετοιμασία των οπών του πείρου.
 • εγκατάσταση πείρων ·
 • πλάκα τοποθέτησης, το οποίο βιδώνεται στους πείρους στον τοίχο.
 • στερεώνοντας την πλάκα απευθείας στο κλιματιστικό.

Μονάδες τύπου οροφής ή κασέτας ανασταλεί με ψευδή οροφή ως εξής:

 1. στην οροφή κάνουν σημάνσεις των τρυπών για τα καρφιά?
 2. στις οπές τοποθετούνται ειδικές σφιγκτήρες στερέωσης.
 3. Βίδες στην στερέωση.
 4. Οι εσωτερικοί μπλοκ αναρτώνται πάνω στους σφιγκτήρες που συγκρατούνται από τα καρφιά.

Κατά την τοποθέτηση της μονάδας δωματίου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η ροή του αέρα δεν κατευθύνεται στους χώρους όπου οι άνθρωποι είναι μόνιμα τοποθετημένοι - εργαζόμενοι ή για αναψυχή. Είναι επίσης απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι η εσωτερική μονάδα δεν υπερθερμαίνεται εξαιτίας των πηγών θερμότητας ή των ηλιακών ακτίνων.

Τεχνικά θέματα. Η απόσταση μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα πέντε μέτρα. Κατά την εγκατάσταση της μονάδας δαπέδου-οροφής στον τοίχο συνιστάται απόσταση από το πάτωμα στην περιοχή 0,15... 0,2 μέτρα.

Μεταξύ των διαφόρων τύπων μπορούν να αναγνωριστούν κλιματιστικά με δύο εσωτερικές μονάδες, οι οποίες με μία εξωτερική μονάδα μπορούν να εξυπηρετήσουν δύο δωμάτια. Ταυτόχρονα, οι συνδέσεις για τη σύνδεση με το εξωτερικό στοιχείο επεκτείνονται, αλλά ο χώρος στον εξωτερικό τοίχο εξοικονομείται σημαντικά και η συντήρηση απλοποιείται κάπως σε σύγκριση με δύο συνηθισμένα διαχωριστικά συστήματα.

Ο σχεδιασμός της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού και των χαρακτηριστικών του

Εξετάστε λεπτομερώς τη συσκευή της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, η οποία αναφέρεται σε σύνθετες τεχνικές συσκευές. Η σύνθεση της μονάδας δωματίου περιλαμβάνει:

 • το περίβλημα στο οποίο είναι τοποθετημένοι όλοι οι κόμβοι.
 • μπροστινή πλαστική αφαιρούμενη μάσκα για πρόσβαση σε αέρα.
 • εξατμιστή, το οποίο είναι το ψυγείο στο οποίο εξάτμιση του Freon κατά τη διάρκεια της θέρμανσής του και μέσω του οποίου λαμβάνει χώρα η ανταλλαγή θερμότητας.
 • πλαστικό πλέγμα του χονδροειδούς φίλτρου, το οποίο κόβει μεγάλες προσμίξεις αέρα και πρέπει να καθαριστεί τουλάχιστον μία φορά σε δύο εβδομάδες.
 • μια οθόνη με LED που δείχνει τη λειτουργία της συσκευής, που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της μονάδας.
 • Οριζόντιες περσίδες με ηλεκτρική κίνηση, οι οποίες καθορίζουν την κατεύθυνση της ροής του αέρα στην κατακόρυφη διεύθυνση.
 • ανεμιστήρα με βήμα-βήμα ή συνεχώς μεταβλητό έλεγχο ταχύτητας.
 • φίλτρο, εκτελώντας λεπτό καθάρισμα της ροής του αέρα.
 • Κάθετες περσίδες που ρυθμίζουν τη ροή του αέρα στην οριζόντια κατεύθυνση.
 • ηλεκτρονική πλακέτα ελέγχου.
 • μια ομάδα εξαρτημάτων σωληνώσεων που συνδέουν χάλκινους σωλήνες που συνδέουν τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες.
 • ένα δίσκο συλλογής συμπυκνωμάτων που σχηματίζεται στην ψυχρή επιφάνεια του εξατμιστήρα.
 • τηλεχειριστήριο στα περισσότερα μοντέρνα μοντέλα.

Για πολλά μοντέλα, ο σχεδιασμός της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού περιλαμβάνει πρόσθετα χαρακτηριστικά, κυρίως όσον αφορά τα ηλεκτρονικά με διαφορετικές λειτουργίες.

 • διαχείριση από το smartphone.
 • αυτοδιάγνωση;
 • παρουσία αυτόματων λειτουργιών.
 • οθόνη πληροφοριών υγρών κρυστάλλων.

Για τον εξοπλισμό τύπου κασέτας κλιματιστικού εσωτερική μονάδα, της οποίας οι διαστάσεις είναι τυπικά είτε 0,6h0,6 0,8h0,8 m, οι πλακίδια απαιτείται διάστημα τουλάχιστον 0,3 m. Υπάρχουν επίσης μοντέλα μειωμένων διαστάσεων 0,5h0,5 m.

Τα πιο κοινά μοντέλα τοίχων παράγονται συνήθως με τυπικά, μειωμένα και μεγάλα μεγέθη. Ταυτόχρονα, οι διαστάσεις σχετίζονται με το επίπεδο ισχύος και τον μέγιστο δείκτη περιοχής στην οποία πραγματοποιείται ο έλεγχος του κλίματος.

Για οικιακές μονάδες εσωτερικού τοίχου, το τυπικό εύρος παραμέτρων σχεδιασμού είναι εντός:

 • πλάτος 0,7... 1,2 m;
 • ύψος 0,24... 0,32 m;
 • βάθος 0,18... 0,3 μ.

Η σειρά κλιματιστικών Gree με μια μικρή εσωτερική μονάδα με βάθος 0,18 μ. Έχουν εκτεταμένες δυνατότητες εγκατάστασης σε μικρούς χώρους. Υπάρχουν συμπαγή μοντέλα από άλλους κατασκευαστές.

Διαστάσεις των κλιματιστικών

Διαστάσεις των κλιματιστικών Αυτό είναι ένα πολύ βαρύ χαρακτηριστικό, καθώς ο τρόπος εγκατάστασης εξαρτάται από αυτό. Εάν επιλέξετε τον εξοπλισμό HVAC για οικιακή χρήση, οι διαστάσεις είναι ζωτικής σημασίας, σε μια τέτοια περίπτωση, το μοντέλο που έχει επιλεγεί όχι μόνο σε τεχνικές παραμέτρους, αλλά και για το σχεδιασμό και το μέγεθος. Για χώρους γραφείων, σκεφτείτε το μέγεθος της εσωτερικής μονάδας με βάση τις παραμέτρους της αισθητικής, αλλά και αυτό είναι σημαντικό για τον υπολογισμό των παραμέτρων της εξωτερικής μονάδας για την τοποθέτηση στο εξωτερικό του κτιρίου.

Μέγεθος μονάδας κλιματισμού (εξωτερική ή εσωτερική) εξαρτάται από τη δύναμη του επιλεγμένου μοντέλου. Η απαιτούμενη χωρητικότητα του εξοπλισμού υπολογίζεται για κάθε δωμάτιο ξεχωριστά, βάσει της περιοχής και του σκοπού.

Οι διαστάσεις των μονάδων εξαρτώνται άμεσα από τις παραμέτρους των κύριων εξαρτημάτων. Για τα εξωτερικά μπλοκ με διαστάσεις λεπτομέρειες - το ψυγείο και το συμπιεστή, τα μεγέθη τους εξαρτώνται από την ισχύ που παρέχουν. Εάν η επιλογή κλιματιστικού υψηλής ισχύος, η εξωτερική μονάδα θα έχει τις κατάλληλες παραμέτρους. Αυτός ο κανόνας είναι πολύ καθαρά, αν λάβουμε υπόψη το γραμμικό σύστημα του ίδιου κατασκευαστή, αλλά εδώ έχει σπάσει, αν επεκτείνουμε το εύρος των αναζητήσεων και να συγκρίνουν τα μοντέλα διαφόρων κατασκευαστών εταιρείες εξοπλισμού HVAC.

Το μέσο ύψος του εξωτερικού μπλοκ είναι η μέση ισχύς του περίπου 50 εκατοστά, το πλάτος περίπου 70 cm και ένα βάθος - 28 εκατοστά Αυτοί οι δείκτες -. Η μέση τιμή, οι ίδιες ειδικές διαστάσεις μπορεί να διαφέρουν από αυτά που ορίζονται στις 3-4 εκατοστά.

Διαστάσεις εσωτερική τη μονάδα κλιματισμού εξαρτώνται επίσης από τη λειτουργική ικανότητα του μηχανισμού. Οι κατασκευαστές εταιρειών κάθε χρόνο προσφέρουν μοντέλα καταναλωτών με βελτιωμένο σχεδιασμό και μειωμένες παραμέτρους. Οι παράμετροι της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού μέσου ισχύος κυμαίνονται από 70 έως 90 cm σε μήκος και 25-30 cm σε ύψος. Η ένδειξη του πάχους της εσωτερικής μονάδας, ανάλογα με το μοντέλο, κυμαίνεται από 17 έως 24 εκατοστά.

Compact διαστάσεις κλιματιστικών επιτρέψτε τους να εγκατασταθούν στις εγκαταστάσεις οποιουδήποτε προορισμού, από μικρά παιδικά δωμάτια μέχρι μεγάλες αίθουσες γραφείων και εστιατορίων.